Abúzusok az egyház bástyái mögött
2015. május 26. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Abúzusok az egyház bástyái mögött

pannonhalma.jpg

Ha valami jó történik a magyar kortárs kultúra, hagyományőrzés, műemlékvédelem, minőségi oktatás és hitélet metszéspontjaiban, akkor az Pannonhalma. A dunántúli hegyen több mint egy évtizede zajlik egy csodálatos, nagy léptékű és izgalmas kulturális újjászületés, hogy Pannonhalma az egykori középkori apátságok fontosságához mérhető szellemi központja legyen a 21. századnak.

De ez nem rejtheti el azt, hogy az efféle zárt (férfi)közösségekben néha (de sajnos van, ahol akár rendszeresen) a legszégyenteljesebb cselekmények, érzelmi és fizikai bántalmazások, sőt akár szexuális abúzusok történnek hatalommal rendelkezők és kiszolgáltatottak, felnőttek és gyermekek között − s ahogy Várszegi Asztrik elismerte: abúzusok történtek Pannonhalma falai között is.

A katolikus, keresztény hit meggyalázása, ördögi kifordítása minden olyan eset, történjen itthon vagy külföldön, amikor az egyház bástyái mögött ilyen, embereket akár egy életre megnyomorító tettek megtörténhetnek.

A pannonhalmi esetek nyilvános bevallása, az egyházi eljárás megindítása helyes lépések, de csak az első lépések. Mi derülhet ki még csak Magyarországról, csak az elmúlt néhány évtizedből a bentlakásos iskolák világából? Az egyházak csak akkor lesznek képes az új évszázadban felvenni a küzdelmet az egyházellenes szólamokkal, ha az egyház méltatlan tagjai által elkövetett cselekményekkel szembenéznek, az elkövetőket pedig minden illetékes fórumon elszámoltatják.

Hiszen ahogy Ferenc pápa a hasonló esetek kapcsán fogalmazott: „Isten és az egyház arcát megszentségtelenítő súlyos bűnökről van szó”. Egyszer Krisztus is ostort fogott a kezébe, hogy kiűzze a Templom megszentségtelenítőit.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr147493238

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Papoknak kifelé az iskolákból! 2015.05.27. 07:50:25

Óvd a gyerekeidet pedofiliát kedvelő és védő papok környezetétől. Iskolába, óvodába ne járulj hozzá, hogy pap tanítsa a gyerekedet bármire is.

Trackback: Erkölcstelen az óvszer? 2015.05.27. 07:49:41

Az óvszer erkölcstelen, de a fiatalkoruakkal való házasság és nemi erőszak az nem feltétlen az egyes egyházi irányzatok szerint.

Trackback: A pedofilia az egyházak dolga ? 2015.05.27. 07:48:26

Világi iskola hitan óráján. "A gyermekek molesztálása nem lehet az egyház ügye. Ezerszer leírtuk: nem lehet kettős mérce! A hittanoktatásra nem vonatkozhatnak más elvek és kötelezettségek, mint az erkölcstanra. A hittanoktatókat n...

Trackback: Rajcsányi Gellért: Abúzusok az egyház bástyái mögött 2015.05.26. 17:13:01

A katolikus, keresztény hit meggyalázása, ördögi kifordítása minden olyan eset, történjen itthon vagy külföldön, amikor az egyház bástyái mögött ilyen, embereket akár egy életre megnyomorító tettek megtörténhetnek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.05.26. 17:48:50

@rajcsányi.gellért (ergé):

"Hiszen ahogy Ferenc pápa a hasonló esetek kapcsán fogalmazott: „Isten és az egyház arcát megszentségtelenítő súlyos bűnökről van szó”. Egyszer Krisztus is ostort fogott a kezébe, hogy kiűzze a Templom megszentségtelenítőit." --- írod.

Most komolyan, miért kell keverni a szezont a fazonnal? Egy zakkant fickó, aki néhányszor túllihegte a szerepét és az "Isten és az egyház arcát megszentségtelenítő súlyos bűnök"? Meg sem fordul a fejedben, hogy a hülye maszatolásod több kárt okoz, mint egy kattant szerzetes túlpörgései? Te linkeled Várszegi nyilatkozatát:

"(...) Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát a Nők Lapjának arról beszélt: több mint egy évtizeddel ezelőtt egy pannonhalmi tanár, bencés rendtárs több diákot is zaklatott. Mint elmondta: tavaly kereste meg néhány volt diák Várszegit, hogy elmeséljék, az egyik akkori tanáruk és kollégiumi prefektusuk, bencés rendtársunk elfogadhatatlanul viselkedett velük. A főapát novemberben vizsgálóbizottságot állított fel, a vizsgálat során további esetekre is fény derült.

A pannonhalmi főapát a lapnak elmondta: „egy rendkívül magas intellektusú, briliáns elméjű, vonzó személyiségről van szó, akiért rajongtak a diákjai, senkinek meg sem fordult a fejében, hogy bármiféle probléma lehet”. A tanár egyrészt pszichésen bántalmazta a diákokat, rendkívül szoros lelki kapcsolatra törekedett velük. Várszegi szerint a tanár érzelmileg zsarolta a diákokat. Az illető ugyanakkor, a főapát megfogalmazása szerint „illetlen érintésekkel” is zaklatta a diákokat, bár szerinte ezek nem szexuális töltetű érintkezések voltak.

Az egykori nevelőtanárt felmentették munkakörei alól, egyúttal egyházjogi eljárás indult. (...)

Ami pedig a rendtársunkat illeti, noha az egyházi bírósági eljárás még nem fejeződött be, ő nemrég bejelentette, hogy elhagyja a rendet."

Egyértelműen egy pedagógus (időleges?) szakmai alkalmatlanságáról szól a történet. Megmagyaráznád, hogy kerülnek ide az "Isten és az egyház arcát megszentségtelenítő súlyos bűnök"?

gyalog.galopp 2015.05.26. 18:09:48

A fotózás jobban megy neked Gellért!

Szindbad 2015.05.26. 19:49:54

Mit mondjak, nem lennék meglepve, ha Hitlert is abuzálták volna a katolikus iskolájában kisgyerek korában.

Bloodscalp 2015.05.26. 20:43:23

@bbjnick: ennyire hülye még te sem lehetsz hogy nem érted miről van szó:)

Bell & Sebastian 2015.05.26. 20:48:44

Na gyerekek, ausgenommen Bbj, elmentek a sunyiba! Az összes cimborám ott végzett és még hasonlóról sem meséltek. Ám én helyettük is megszedtem magam élményekkel (úttörőtábor, építőtábor, kollégium minden szinten, néphadsereg). Plusz a lánypajtások történetei tanárral, főnökkel, orvossal(!), hogy ki ne maradjanak a jóból a „türelmetlen” heterók.

Orvul megfogdosták? Abcúg a matatorral! (Úgy is lett.)

Most gyalázzam a kiváló helytörténészt holtában, aki az ég egy adta világon semmit sem tett, „csak” szerelmes volt a csinosabb pofikákba. Tett volna ő, csakhogy az idösebbek elmagyarázták, milyen fifikákkal lehet védekezni ellene. Először is a nyilvánosság, a tanúk, potenciális védelmet nyújtanak. Másodszor: a felnőttek többsége azért normális, lehet hozzájuk fordulni. az intő jelek mindig megvannak, csak helyesen kell értelmezni őket.

A férfiemberben kifejlődő készség már lehetővé teszi a másság felismerését, csak hát ennek eléréséig át kell gázolni a tapasztalás dzsungelén, térdig golyózáporban járva.

Ha csak megfogdosták, majd begyógyul a lelke.

Clinton népszerűsége csak nőtt az esettől, ami kiválóan mutatja a világ romlottságát.

Ősi a probléma, ha már az ókori görögök is hímnősek voltak, mint a csiga. Vagy nézzük a sémita nép- és egyházi szokásokat! No, az még valami.

Aki multikulti-libsi, az ez esetben kussoljon, söpörjön a maga háza táján.

Aki pedig catolicos, az persze nem örül, de azt érzi, ebből nem lesz könnyű habot verni.

Ámbár, ha sokan akarják, ez is sikerülni fog. Mint például az adósmentés, körülbelül annyira.

Herr Sion Liebhaber 2015.05.26. 21:40:20

hullarablás szagú az ilyen... sziruposan szörnyülködő cikk, pláne egy szakállas bácsitól

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.05.26. 22:38:01

@Bell & Sebastian:

Én nem tudom, honnét tudnám, hogy ebben mennyi a tudatosan felépített rombolás és mennyi a széthulló kultúra bomlásjelensége, de ez a szar, amit itt nekünk manapság bemutatnak, ez az én képzeletemet naponta felülmúlja. Jobb híján én csak szentimentális bestializmusnak hívom. Jogot adunk a buziknak a házasodáshoz és ezt a méltóság ünnepeként üljük meg és az senkit sem zavar, hogy ezzel hány gyermeket szolgáltatunk ki nekik, hányuk életét tesszük tönkre, naponta kultikus esküket teszünk, hamut szórunk a fejünkre hetven évvel ezelőtti gyilkosságok miatt, de csak az elmúlt tíz évben legalább másfélmillió civilt gyilkoltunk meg az ú. n. terrorellenes háború során. Mérgező giccs az egész.

S=klogW 2015.05.26. 22:42:48

@Bell & Sebastian:
"Ám én helyettük is megszedtem magam élményekkel (úttörőtábor, építőtábor, kollégium minden szinten, néphadsereg). Plusz a lánypajtások történetei tanárral, főnökkel, orvossal(!)"

Na, meséljen! :)

Bell & Sebastian 2015.05.26. 23:19:25

@S=klogW: Gondolom, a nőgyógyászos sztori érdekelné. Ahogyan kollégám fogalmazott: bizonyára úgy unja már az is, mint én a csőfogót.

De van általános életvezetési tanácsom is: a békés egymás mellett élés záloga (az LMBTKQ -kal) a tisztes távolság megtartása.

Szép korban okosnak kell lenni, azon túl..., fegyelmezettnek, a tolerancia csak humbug. Legyen toleráncs a köcsög, megszolgáltam.

Robinzon Kurzor 2015.05.26. 23:31:51

@Bell & Sebastian:

A Mandiner történetének legundorítóbb kommentje.

Robinzon Kurzor 2015.05.26. 23:32:32

@Bell & Sebastian: "Ha csak megfogdosták, majd begyógyul a lelke."

Mármint ez a mondat.

Bell & Sebastian 2015.05.26. 23:35:26

@bbjnick: Nézze, a széles sávú figyelés a kedvenc alapállásom. Élő egyenesben „élvezhető” tömeggyilkosságok az érem egyik oldala, a másik pedig ez a sebvakarászás. Van összefüggés, Freud a tudója. Az egyik igazolja-e a másikat?

Ügyesen felépített akcióterv, mert először is a militáns 8 százalék megmurdel, méghozzá úgy, hogy Amerika és Izrael csak hasznot húz belőle, holott ezt a kettőt utálják a legjobban az egymás fegyvereitől a piros körmű hurik karjai közé költözők.

A kereszténység ledarálása sem új keletű projekt, csakhogy a védők ereje nem a kövekben vagyon.

A két háború százmillió áldozatot szedett, plusz kommunizmus ugyanennyit, bár van átfedés. Ezek a konkrét és nem relatív tények.

Praktikus okokból legelsőre azokat utálom, akik mindkettőt kitalálták. (Kérdés az, hol tartanánk most ezek nélkül?)

Ki merne relatívizélni az Úristen színe előtt? Ha én nem.

Bell & Sebastian 2015.05.26. 23:42:37

Doom, maga csak úgy tudna felizgatni, ha belehugyozna a konnektoromba. Mert kiverné az Fi -relét és leszállna az esti fény.

szamok embere 2015.05.27. 01:17:44

Ahogy a költő mondta régen, hívő katolikustól a félrekúrás is nagyobbat szól. Azoknak, akik nem értik: mert a maga által hangoztatott elvekkel ellenkezik.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.05.27. 05:18:53

Hivatalból vizsgálódik a rendőrség is. Nagyon helyes, legalább nyilvánvalóvá válik, hogy nem molesztálásról, megrontásról van szó, hanem szakmai alkalmatlanságról!

"Feljelentéskiegészítést rendelt el a Győri Rendőrkapitányság a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban tíz éve történt cselekménysorozat miatt - közölte a rendőrség szóvivője. A sajtóból értesültek arról, hogy a főapátság belső vizsgálatot rendelt el kiskorú veszélyeztetése miatt.

A körülményeket vizsgálják majd. Tájékoztatják a főapátságot arról, hogy a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, emellett tájékoztatást kérnek a főapátságtól az akkori eseményekről - magyarázta Kocsis Tünde."

http://vs.hu/kozelet/osszes/meguszhatja-a-diakjait-eveken-at-fogdoso-pannonhalmi-tanar-0526#!s0

jog-ász 2015.05.27. 06:51:36

mondjuk a középsiskoláskorú, identitásukkal már többé kevésbé rendelkező diákokat és szüleiket sem értem, milyen emberek lesznek már azok akikben csak évtizedekkel később sejlik fel, hogy nem a szokásos férfivá válás kollégiumi játék részei voltak??mekkora hülyeség ez már?és miben különbözik a szomszéd pedofiltól vagy megrontótól akire simán a közvélemény halálbüntetést kiált?
és miért nem indul vagy indult büntető eljárás?miért elfogadhatóbb az ilyen bűncselekmény egyházi környezetben?

Conchobar 2015.05.27. 07:23:28

@jog-ász: "milyen emberek lesznek már azok akikben csak évtizedekkel később sejlik fel, hogy nem a szokásos férfivá válás kollégiumi játék részei voltak?" - Az a helyzet, nem tudni pontosan mi is történt (" Várszegi szerint a tanár érzelmileg zsarolta a diákokat. Az illető ugyanakkor, a főapát megfogalmazása szerint 'illetlen érintésekkel' is zaklatta a diákokat, bár szerinte ezek nem szexuális töltetű érintkezések voltak"), így aztán mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogy diákjaival közösülő paptanárt, vagy a diákjainak játékosan a fenekére csapó nevelőt vél látni (ez utóbbit sok anya és apa is megteszi)

seahawks 2015.05.27. 08:00:53

erről is tudott a főapát, az esztergomi érsek, de még Rómában is tudtak róla, mégsem tettek feljelentést a rendőrségen. felháborító, ez bűnpártolás. ezeket az egyházi vezetőket miért nem vádolják meg?

a kaotikus egyház 1500 éve sumákolja mocskosságait, több ártatlan ember haláláért és kínszenvedéseiért felelősek, mint hitler és sztálin együttvéve.

seahawks 2015.05.27. 08:01:48

@bbjnick: tudtak róla ! ez bűnpártolás!!

lezsír (törölt) 2015.05.27. 08:12:35

Egyetemi évfolyamtársam jött anno katolikus fiúgimiből. Nem a pannonhalmiból! Na ő mesélt durva dolgokat. Nem volt nemi erőszak közte, de homo dolgok azok igen. Nem az egyháziak buzultak velük, hanem a katolikus szellemben összezárt fiúk, akikben túltengtek a hormonok.
Meg brutális csuhásokról mesélt (ő hívta így őket), akik teljes erőből pofont kevertek le egy-két fiúnak vagy mondjuk végigrugdostak egy fiút valami idiótasága miatt a lépcsőn. Szóval kemény, hogy úgy mondjam tekintélyelvű nevelés ment ott, de általában akik oda mentek azokat a szüleik küldték, mert családi hagyomány, az apjuk is oda járt, szóval tudta a szülő, hogy hova adja a fiát.
Meg sok volt a határontúli, akik eléggé sokat megengedhettek maguknak.

A homo dolgok amúgy ott nem a suliban történtek, hanem a kollégiumban, a diákok közt. Közös maszturbálás, smárolások, egymásnak kiverés. Volt pár ferde (állítólag hermafrodita is) csuhás meg buzivá vált diák is több, de lehet, hogy azokat pont azért küldték oda a szülei, hogy kineveljék belőlük. Nem sok sikerrel. A többség persze nem lett meleg, de a többségüknek komoly gátlásai lettek a nőkkel kapcsolatban.
Meg persze ment a katolikus agymosás, más vallások elleni szónoklat (főleg a reformátusok kaptak állítólag hideget-meleget, nem is annyira a zsidók). Meg mondjuk jó katolikus, konzervatív szavazókat neveltek ott a gyerekekből. Aki ott végzett az tuti sose szavazna a ballibekre.

De mivel a fiúk általában az apjuk nyomdokait követve kerültek oda, biztos, hogy a szülők tudták, hogy nem egyszerű gimibe adják a gyerekeiket.
Meg a határontúliaknak nagyon nyalták a valagát állítólag. Az egyházak valamiértbnagyon izgulnak a bozgorokra meg a szlovmagyarokra. A gimi, ahol ismerősöm végzett persze tök átlag színvonalú, semmi extra tanulmányi eredmények szempontjából. A katkó gimik közül egyedül a pannonhalmi a csúcsszuper, az egy versenyistálló.
Aki nem a koliban lakott, hanem bejárt, az meg majdhogynem teljesen kimaradt a buziságokból. Ez jórészt a kolira jellemző dolog volt.

lezsír (törölt) 2015.05.27. 08:16:58

@jog-ász: egyházi gimibe általában hithű katkók adják a gyereket
apjuk is ott végzett, tudja mi megy ott, legalábbis a főbb irányokkal tisztában van (testi fenyítés, vakhitre nevelés)
Szóval aki egy olyan családból jön, ahol az egyház szent, az ezeket inkább elfogadja, védi, nem hajlandó elhinni, bagatellizálja.

boundary 2015.05.27. 08:34:55

Újabb és újabb mocsksságok derülnek ki (szerte a világon) a Szent, Katolikus Anyaszentegyház papjairól, szerzeteseiről.
Már-már természetes egy ilyen hír. És még ők ellenkeznek a melegházasság ellen? Egy jó oldala biztos lenne: a buzi papok kiléphetnének az egyházból, és élhetnének párkapcsolatban, nem kiszolgáltatott gyerekeket molesztálnának.

Aki meg azt kérdezi, mint nagyeszű "jog-ász" kommentelő: miért 10 év múlva szólnak, az merüljön el egy kicsit az abúzusról szóló szakirodalomban. Azután talán nem tesz fel ostoba kérdéseket.

Muad\\\'Dib 2015.05.27. 08:39:37

@boundary:
Mivel ők is emberek, miért meglepő, hogy van köztük normális, meg hülye is?

Nemzeti Dildó 2015.05.27. 08:54:00

Én Soros Györgyöt sejtem az események mögött.

Nemzeti Dildó 2015.05.27. 08:56:50

@lezsír: "Meg sok volt a határontúli, akik eléggé sokat megengedhettek maguknak."

Nyilvánvalóan a buzi románok tehetnek mindenről.

Lesből Támadó Szárítókötél 2015.05.27. 08:58:24

@bbjnick:

"Egyértelműen egy pedagógus (időleges?) szakmai alkalmatlanságáról szól a történet. "

Nem értem, mi bajuk van az embereknek a pedofilokkal, amikor ők semmi gyalázatosat nem követtek el, egyszerűen csak az átlagosnál túláradóbb szeretettel viseltetnek a fiatalkorúak iránt.

...

Ezt a baromságot azért ugye te sem gondoltad komolyan? Mert a szerecsenmosdatásnak is van egy határa...

Robinzon Kurzor 2015.05.27. 08:58:53

@Bell & Sebastian:

Te úgy érzed, hogy már kigyógyultál belőle?
Mármint abból, hogy a népszerű és a főnökei előtt (is) kikezdhetetlen tanárod megfogdosott?
Vagy azért lettél ilyen?
Esetleg te is megengeded magadnak ugyanezt?
Vagy a gyereked tanárának, hogy fogdossa csak kedvére, elvégre attól még senkinek nem lett gyereke?

Conchobar 2015.05.27. 09:03:05

@seahawks: "erről is tudott a főapát, az esztergomi érsek, de még Rómában is tudtak róla, mégsem tettek feljelentést a rendőrségen. felháborító, ez bűnpártolás. ezeket az egyházi vezetőket miért nem vádolják meg?" - Szerencsére a bigottan egyházellenesek is megszólalnak. Még csak nem is érdekli őket, hogy voltaképp mi is történt a tanár és a dikjai között, nem érdekli őket, hogy az ami történt egyáltalán megvalósít-e olyan tényállást, amely a hatályos törvényeink szerint büntetendő. Ők Rákosiék (bigottan egyházellenes vonalának) modern továbbvivői

Conchobar 2015.05.27. 09:06:21

@Robinzon Kurzor: "Vagy a gyereked tanárának, hogy fogdossa csak kedvére, elvégre attól még senkinek nem lett gyereke?" - Mert fogdosta a gyerekeket a cikkben szereplő paptanár? Vagy csak merítettél a saját fantáziádból, a saját fantáziádból egészítetted ki a történet homályban maradt részleteit?

halaloszto 2015.05.27. 09:09:12

Engem az érdekel, hogy ha az eset köztörvényes, akkor annak eltitkolása és belső vizsgálattal lerendezése az vajon bűnpártolás-e? A sértett meggyőzése arról hogy ne tegyen feljelentést, az kényszerítés-e?

Vajk

seahawks 2015.05.27. 09:13:04

@Conchobar: bigottan egyházellenes? érdekes szójátékaid vannak...:)
nem egyház ellenesség ez, hanem minden olyan szervezet ellen vagyok, akivel pozitívan kivételezik az állam.
felháborító , hogy az egyház saját maga "nyomozhat és elítélhet" dolgokat, amiket a papjai csináltak és nem kell a nyilvánosság elé tárniuk.

és lehet, hogy egy simogatás nem büntetendő, de levágnám annak a papnak a kezét, amelyik megsimogatja a gyerekem fejét.
nem bízok egy szerzetesben sem, addig amíg nem tárják fel az összes eset dokumentumait az elmúlt pár száz évből...
és igen: nem ajánlom egy tanítványomnak sem, hogy hittanra és templomba vigye a gyermekét.

Lesből Támadó Szárítókötél 2015.05.27. 09:13:27

@Bell & Sebastian:

"Ha csak megfogdosták, majd begyógyul a lelke."

Végülis ha úgy nézzük, hogy manapság nagy divat az áldozatot hibáztatni, ahhoz képest ez még tényleg egy elfogadható álláspont. Mindenesetre érdekes egy jobboldali(?), konzervatív(?) álláspont, miszerint nem baj, ha fogdossák a gyereket kiskorában, majd kiheveri: eddig azt hittem, hogy liberális vagyok, de ezek szerint nem eléggé.

"Ősi a probléma, ha már az ókori görögök is hímnősek voltak, mint a csiga. Vagy nézzük a sémita nép- és egyházi szokásokat! No, az még valami."

Ki a f*szt érdekel a görögök által 2000 évvel ezelőtt folytatott szexuális gyakorlat egy olyan vallás által működtetett iskolában, mely a vallásukat kvázi munkaviszonyban ellátó férfiak számára még a "hagyományos" szexuális viszonyt sem engedélyezi, hát még a fiatalabb, nevelésükre bízott fiúk "illetlen érintését"? Tetszik vagy sem, az egyház maga határozott meg előírásokat, így ez nem kenhető el azzal, hogy ki mit csinált egykor.

"Aki multikulti-libsi, az ez esetben kussoljon, söpörjön a maga háza táján."

Érdekes módon ez az elv mintha nagyon nem akarja érvényesülni a melegfelvonulás kapcsán, és ezek a fránya katkó-konzervatívok habzó nyállal őrjöngenek minden egyes alkalommal ahelyett, hogy a maguk kis egyházi abúzusos házatáján söprögetnének. Sőt, amikor pedig kiderül egy-egy eset, akkor jönnek az olyan idióta magyarázatokkal, hogy úgymond szakmai alkalmatlanságról van szó pusztán. (Vajon milyen "szakmai alkalmatlanság" lehet az olyan, ami kapcsán a 10 évvel ezelőtt történtek miatt valaki elhagyja a rendet?)

Nem mellékesen amíg egy ország hétvégi időbeosztását egy nevében vallási kötődésű törpepárt törvényi szintre emelt, vallási eredetű előírásai határozzák meg, addig nagyon csöndbe kellene maradni...

Robinzon Kurzor 2015.05.27. 09:14:37

@Conchobar:

Hát, ha mindenáron hülyét akarsz csinálni magadból, én nem bánom.

Persze érvelhetsz hosszan amellett, hogy az "illetlen érintés" (idézet a főapáttól) és a fogdosás az két teljesen külön dolog.

Másrészt meg ugye Sebikém hivatkozott arra, hogy "ha csak megfogdosták", akkor nincs semmi probléma, mert "majd begyógyul a lelke".

Akarod még jobban szénné alázni magad?

kritizator 2015.05.27. 09:17:21

@lezsír:
" Aki ott végzett az tuti sose szavazna a ballibekre."

Lásd Kuncze, Markos, Kóka, Jávor

Muad\\\'Dib 2015.05.27. 09:18:39

@seahawks:
Ja, bezzeg , amikor állami iskolában megy az eltussolás, amíg nem bukik ki a dolog, az rendben van. Gondolom sokkal kellemesebb, ha egy egyháztól független személy simogatja a gyereked. Merthogy érdekes mód, bennük automatikusan megbízol.

Conchobar 2015.05.27. 09:19:24

@seahawks: "és lehet, hogy egy simogatás nem büntetendő, de levágnám annak a papnak a kezét, amelyik megsimogatja a gyerekem fejét.
nem bízok egy szerzetesben sem, addig amíg nem tárják fel az összes eset dokumentumait az elmúlt pár száz évből...és igen: nem ajánlom egy tanítványomnak sem, hogy hittanra és templomba vigye a gyermekét." - Hát én pontosan ezért mondom rád, hogy bigottan egyházellenes vagy. Bigottan egyházellenes, mert te csak előjelben különbözöl a bigottan vallásosaktól

seahawks 2015.05.27. 09:20:55

@Muad\\\'Dib: nem az sincs rendben, egyformán kell vizsgálni és büntetni. de az egyház sokkal több dolgot el tud rejteni a zárt közösség miatt.

Lesből Támadó Szárítókötél 2015.05.27. 09:21:18

@halaloszto:

Itt a bűnpártolást nem feltétlenül a rend követte el, mert nekem úgy tűnik, hogy korrekt módon kivizsgálták, hanem maguk az áldozatok, akik 10 év után érezték szükségét annak, hogy jelezzék a problémát. Érdekes megnézni a képmutatásukat: azt mondják, hogy azért vártak ennyit, hogy ne ártsanak a rendnek, és azért keresték meg az apátot, hogy ilyesmi többet ne forduljon elő. De az nem zavarja őket, hogy ez az ember 10 évig garázdálkodott és megvolt a lehetősége, hogy 10 évnyi diákkal tegye azt, amit velük tett.

Conchobar 2015.05.27. 09:21:42

@Robinzon Kurzor: "Persze érvelhetsz hosszan amellett, hogy az 'illetlen érintés' (idézet a főapáttól) és a fogdosás az két teljesen külön dolog." - Nem hiszem, hogy értelmes embernek hosszasan kellene ez ügyben érvelnem

Robinzon Kurzor 2015.05.27. 09:22:31

@halaloszto:

A feljelentés meg nem tétele önmagában még nem bűnpártolás (és nem is bűncselekmény).

Lesből Támadó Szárítókötél 2015.05.27. 09:23:17

@kritizator:

Hááát, erre nagyon gonosz módon azt is lehetne válaszolni, hogy valószínűleg az ottani "nyitott szemléletű" és "felvilágosult" nevelés eredménye lett, hogy azok a politikusok ott kötöttek ki, ahol. ;-)

Robinzon Kurzor 2015.05.27. 09:25:20

@Conchobar:

Akkor ezt első körben beszéld meg Sebikémmel, mert eredetileg ő értelmezte az "illetlen érintést" fogdosásnak.

Vele könnyebben szót fogsz érteni, mert bennetek legalább már van valami közös: mentegetitek a gyerekeket abúzáló szerzetest.

Muad\\\'Dib 2015.05.27. 09:26:02

@seahawks:
A nemzetközi botrányok azt mutatják, hogy tökéletesen el lehet rejteni az ilyen ügyeket mindenfelé, akár egyházi, akár más intézményekről van szó.

Conchobar 2015.05.27. 09:28:17

@Robinzon Kurzor: "A feljelentés meg nem tétele önmagában még nem bűnpártolás (és nem is bűncselekmény). " - Így igaz. Sőt, az se biztos, hogy ami történt, az bűncselekmény

lezsír (törölt) 2015.05.27. 09:32:10

@kritizator: ebben igazad van, de a gimináziumuk nem is büszke rájuk :)
Ez amúgy jellemző, hogy a régi elit egyháziba adta a kölykeit, mert akkor az minőséget jelentett. Az, hogy utána mi lett velük, az más kérdés. A most végzett katkó gimisek azok kemény fideszesek tapasztalatom szerint.
A mostani nagyonnemzetiek közül meg a többség nemhogy katkó gimibe nem járt, pártfunkci családból jött, KISZ-es törtető volt.

Akiket én ismerek és egyháziba jártak azok közt van ügyeskedő, Magyarországot és a magyarországi magyarokat lenéző határontúli rongyember, aki mindig oda áll, ahonnan hasznot remél, van kozmopolita világpolgár, aki multinál dolgozik, van kőkemény katkó család sarja, aki hordta a fidesz által kisajátított kokárdát anno, van nőkkel szemben gátlásos bőcsész. Meg vannak a buziságra vetemedők, akikről én hallottam csak katkó gimiben végzettektől.
Egy közös van azokban, akiket én ismerek: ballibekre sose szavaznának. Ezek mind rendszerváltás utáni generáció.

Conchobar 2015.05.27. 09:32:33

@Robinzon Kurzor: "Vele könnyebben szót fogsz érteni, mert bennetek legalább már van valami közös: mentegetitek a gyerekeket abúzáló szerzetest" - Egy szóval se mentegettem. Viszont több kommentben rámutattam, hogy nem tudni pontosan mi történt a tanár és a diákjai között, ennélfogva aki ítélkezik (tanár, egyház, vagy bárki fölött), az csakis a fantáziája és rögeszméi alapján tudja ezt megtenni

Conchobar 2015.05.27. 09:34:44

@Robinzon Kurzor: "Akkor ezt első körben beszéld meg Sebikémmel" - Te csak ne protezsáljál nekem magad helyett senkit

lezsír (törölt) 2015.05.27. 09:35:34

@Nemzeti Dildó: én csak arról írtam, hogy a katkók (meg gondolom a reformátusok is) eléggé nyalták a határontúliak seggét
Számomra nem egy pozitív dolog a határontúli magyar, talán mert több tucatnyit ismerek általános iskolás koromtól meg egyetemről is, innen-onnan

I_Isti 2015.05.27. 09:48:15

@Conchobar: Érdekes, hogy az eseménnyel kapcsolatban az a szó, hogy
HOMOSZEXUÁLIS
véletlenül sem fordul elő...
Mer' ha nem egy fiúiskoláról, és nem egy férfi pap tanárról lenne szó, akkor lehetne gondolkodni azon, hogy egy fejlettebb kislány testén volt az az "illetlen érintés", de így...

I_Isti 2015.05.27. 09:56:23

@-JzK-: "Mint a lepra, úgy fertőzi a katolikus egyházat a pedofília – jelentette ki egy interjúban a katolikus egyház feje. Ferenc pápa szerint püspökök és bíborosok is vannak a gyermekeket megrontók között."

"Ferenc pápa az olasz La Republica című újságban reagált a vádra: a pedofília az elképzelhető legborzalmasabb és legtisztátalanabb cselekedet, amely ellen kíméletlenül küzdeni fog, amennyiben a helyzet komolysága ezt meg-követeli.

A pápa szerint körülbelül minden ötvenedik pap pedofil, és püspökök, bíborosok is érintettek. Hozzátette: ez az egyház bűne, amelyet haladéktalanul orvosolni kell, mert a gyermekmolesztálás és erőszak lepraként fertőzi az egész katolikus egyházat. Az interjúban szerepel, hogy Ferenc a papi cölibátus követelményét is problémának tartja, amelyre megoldást keres, de a Vatikán szerint ez nem hangzott el a pápa szájából. "

www.borsonline.hu/20140715_ferenc_papa_minden_otvenedik_pap_pedofil_

Muad\\\'Dib 2015.05.27. 09:56:45

@-JzK-:
Ezzel mit szeretnél bizonyítani?

Robinzon Kurzor 2015.05.27. 09:59:11

@Conchobar: "Sőt, az se biztos, hogy ami történt, az bűncselekmény"

Ha abból indulunk ki, hogy Várszegi Asztrik nem hazudik, akkor biztosan bűncselekmény.
Hogy pontosan milyen bűncselekmény, azt még valóban tisztázni kellene.

Robinzon Kurzor 2015.05.27. 10:00:20

@Conchobar: "nem tudni pontosan mi történt a tanár és a diákjai között, ennélfogva aki ítélkezik (tanár, egyház, vagy bárki fölött), az csakis a fantáziája és rögeszméi alapján tudja ezt megtenni"

Várszegi Asztrik főapát szavai alapján "ítélkeztem".

Nem kellett volna?
Szerinted hazudós az öreg?

Conchobar 2015.05.27. 10:03:04

@I_Isti: "Érdekes, hogy az eseménnyel kapcsolatban az a szó, hogy HOMOSZEXUÁLIS véletlenül sem fordul elő..." - Mi ebben az érdekes? A szexuálist is elsősorban a posztíró sugalmazza (no mreg jónéhány élénk fantáziájú kommentelő). Amit eddig tudunk, az az, hogy valami történt, nem nagy dolog, de nem lett volna szabad megtörténnie. Az a dolog döntően valamiféle lelki presszió volt (semmint szexuális abúzus). Legalábbis a főapát elmondása alapján. Igazából áldozatok magatartása is alátámasztani látszik a főapát szavait: nem történt rendkívüli dolog, bűncselekmény, az áldozatok is sokáig tanácstalanok voltak, hogy szólljanak-e róla

-JzK- 2015.05.27. 10:03:52

Az, aki pedofilpapozással akarja támadni a katolikus Egyházat, az ugyanúgy kiállítja önmagáról a bizonyítványt, mint aki elböfögi magát egy úri társaságban: megmutatja, hogy egy vitaképtelen, ostoba és üres toposzokat lobogtató, intellektuális nulla. Ez a vallási viták náci kártyája (reductio ad Hitlerum) az inkvizíción sápitozással egyetemben.

konzervatorium.blog.hu/2010/03/18/egyhazi_pedofilugyek_igazabol_melegugyek

magyarkurir.hu/hirek/kinek-jo-hogy-mediaszenzacio-lett-papi-botranyokbol

modoros.blog.hu/2010/08/17/az_egyhazellenes

Robinzon Kurzor 2015.05.27. 10:04:12

@Conchobar:

Mivel Sebikém kommentjéből származik az általad vitatott interpretáció, nevezetesen ő aposztrofálta fogdosásként az "illetlen érintést", ezért ebben a kérdésben vele kell dűlőre jutnod.

Ez nem protezsálás kérdése, még akkor is, ha kerülnéd a vitát pont azzal, akivel egyébként a pedofilmentésben egy csónakban eveztek.

Conchobar 2015.05.27. 10:05:07

@Robinzon Kurzor: "Várszegi Asztrik főapát szavai alapján 'ítélkeztem'. Nem kellett volna?
Szerinted hazudós az öreg? " - Egyáltalán nem az ő szavai alapján ítélkeztél (lásd: a 2015.05.27. 10:03:04-i kommentemet)

-JzK- 2015.05.27. 10:06:33

@I_Isti:
mandiner.blog.hu/2012/03/17/tehetetlen_a_papa_ratzinger_az_iszlamrol_zsidokrol_pedofiliarol_es_a_toleranciarol

"Persze Ratzinger megjegyzi azt is: „nem lehetett nem észrevenni, hogy nemcsak az igazság utáni vágy vezérelte a sajtót a felvilágosítás során, hanem örömet okozott neki az egyház lemeztelenítése és lehetőség szerinti hiteltelenítése”."

Szóval a véleményem az, hogy az ilyen botrányt elkövető bárkit (legyen az pap, vagy akárki) meg kell büntetni, aki viszont az ügyből egyházellenes hecckampányt farag, és kollektív bűnösséggel keresztényellenes kliséket puffogtat, az egy mocsok szarházi, és véleményem szerint éppúgy börtönben a helye.

Conchobar 2015.05.27. 10:08:51

@Robinzon Kurzor: "Ez nem protezsálás kérdése, még akkor is, ha kerülnéd a vitát pont azzal, akivel egyébként a pedofilmentésben egy csónakban eveztek" - Miből jött ki neked a pedofilía? Pláne meg a 'pedofilmentés', Téged biztosan nem a rögeszméid vezetnek, ugye?

nu pagagyí 2015.05.27. 10:16:50

Mindenesetre gratulálok Várszegi Asztriknak, hogy volt bátorsága nyilvánosságra hozni, mi történt. Remélem kiderül az is, kik a felelősek a dologért. Felelős pedig nemcsak az, aki elkövette a bűncselekményt, de azok is akik tudtak a dologról, de falaztak a bűnösnek.

nu pagagyí 2015.05.27. 10:21:09

@-JzK-: Nem kell elsumákolni a dolgokat, akkor nem lesz hecckampány. Az egyház sokat tett azért, hogy rossz hírbe kerüljön.

kalevaleez 2015.05.27. 10:34:06

ugyan Ferenc pápa baromi jó fej, de a beosztottjai igyekeznek eltitkolni minden ilyen esetet, és azért több tízezerre tehető eset már felveti annak a kérdését, hogy ha egy szervezet nem képes kordában tartani a beosztottak ilyen irányú hajlamait, akkor vagy felügyeletet kell kinevezni mindegyik fölé (ez az állam dolga), vagy ha menthetetlen, fel kell oszlatni.

egyébként a kislányomat a megkérdezésem nélkül erkölcstan helyett átvitte az "atya" játszóházazni, ahol mindenféle baromsággal tömte szegény kis fejét, így aztán megmagyaráztam neki, hogy ha a keresztjét feldugom a seggébe az nem mártírhalál. azóta nem viszi.

Muad\\\'Dib 2015.05.27. 10:37:39

@kalevaleez:
Most biztos meg fogsz lepődni, de az állam által felügyelt intézményekben pont ugyanígy tömegesen törnek ki a botrányok.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 10:39:24

"A katolikus, keresztény hit meggyalázása, ördögi kifordítása minden olyan eset, történjen itthon vagy külföldön, amikor az egyház bástyái mögött ilyen, embereket akár egy életre megnyomorító tettek megtörténhetnek."

Az én véleményem:

Rohadjon meg élve az összes mocskos, preverz pedofil buzi állat, aki attól se retten vissza, hogy a keresztény egyházakat meggyalázza, csak hogy kényeztetni tudja a retkes, mocskos f*szát!

Remélem érthető:

NEM az egyházakkal van a baj!

A mocskos, retkes f*szú pedofilokkal, buzikkal van baj, akiknek semmi se szent, ha az álalti ösztöneik kielégítéséről van szó.

I_Isti 2015.05.27. 10:41:54

@Shlomo a halott zsidó terrorista: végül is, százból csak kettő pedofil...

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 10:42:28

"A katolikus, keresztény hit meggyalázása, ördögi kifordítása minden olyan eset, történjen itthon vagy külföldön, amikor az egyház bástyái mögött ilyen, embereket akár egy életre megnyomorító tettek megtörténhetnek."

Hülye vagy te poszter, sőt egyenesen GONOSZ, ha azt akarod sejtetni, hogy az egyház a "bástyái mögött" LEPLEZNI akarná ezeknek a mocskos pedofil buzeránsoknak a perverzióját.

Ezek a szarházi aberráltak MÉG az egyházba is képesek BESZIVÁROGNI, ha a farkuk jólétéről és jóltartásáról van szó.

Nem az egyházat kell szidni, hanem az aljas, képmutató pedofil buzeránsokat, akiknek semmi nem szent.

kalevaleez 2015.05.27. 10:42:42

@Muad\\\'Dib: persze, csak ott lecsukják érte az ilyen állatokat, az egyházon belül meg igyekeznek elsikálni az ilyen ügyeket, nehogy rossz vélemény alakuljon ki az egyházról, így meg elérték, hogy sokkal rosszabb legyen a megítélésük.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 10:43:24

@Bell & Sebastian:

MI van, görény?

Véded az istenkáromló pedofil buzikat?

Bell & Sebastian 2015.05.27. 10:46:15

@Lesből Támadó Szárítókötél: Szintén zenész? Ha tanárbácsi történetesen a lánykákat tapogatja, amely eset sokkal gyakoribb, mint az inkriminált, az mitől más? Vagy nekik begyógyul, a fiúknak nem?

mindentláttam 2015.05.27. 10:47:58

@seahawks: Szerencse, hogy Nálad a számlakönyv... :-/

Muad\\\'Dib 2015.05.27. 10:48:44

@kalevaleez:
Miért ott nem igyekeznek elsikálni az ilyen ügyeket? Pl. BBC...

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 10:51:20

"Egyszer Krisztus is ostort fogott a kezébe, hogy kiűzze a Templom megszentségtelenítőit."

Így van, ideje lenne végre a lehető legnagyobb határozottsággal kirakni a keresztény egyházakból az aberrált, istentelen buzikat.

kalevaleez 2015.05.27. 10:55:39

@Muad\\\'Dib: mindenki igyekszik elsikálni, ezért az állami szervek dolga leleplezni, csak épp nem mindegy hogy ezt akadályozzák-e áthelyezéssel, az egyén eltüntetésével, vagy segítik.

az egyház számtalanszor megtette, hogy eltüntette a bűnöst a világ háta mögé, így nem érhette el az igazságszolgáltatás ökle (ezt szegény ratzinger maga mondta), a bbc meg amint gyanús lett úgy lépett ki mögüle, mint aki parázsba lépett.

és nézd meg az itt irkálókat is. már mindenki bűnös (főleg a beszivárgó pedofil homokosok), de az egyház az nem. vicces hozzáállás.

szerintem a legnagyobb hiba egy ilyen szervezetet állami ellenőrzés nélkül hagyni működni a független egyházra hivatkozva. legyen a hitélete független, de a gazdasági működése, iskolái, kórháza (kiemelten ahol gyerekekhez férnek hozzá) ellenőrizendő.

Robinzon Kurzor 2015.05.27. 10:56:01

@Conchobar:

Na, akkor most új gumicsonttal szeretnél játszani?
Mi lett az illetlen érintéssel?
Várszegi szerinted hazudik?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 10:56:59

@kalevaleez:

"az egyházon belül meg igyekeznek elsikálni az ilyen ügyeket, nehogy rossz vélemény alakuljon ki az egyházról"

Lószart.

Azok a kis görények, akik most robbantották a pannonhalmi bombát, hol voltak az elmúlt 10 évben?

10 éven át nem volt fontos nekik, hogy az egyházba a FARKA KÉNYEZTETÉSE miatt beszivárgott, istentelen pedofil buzi végigabuzálja az utánuk következő évfolyamokat?

Csak most lett fontos a kis görényeknek, hogy robbantsák a bombát?

De most annyira sürgető lett nekik a dolog, hogy nem a gimnázium vezetőihez, hanem EGYENESEN a bulvármédiába rohantak?

Most, amikor egyébként is alapból olyan a közhangulat - hála a buzilobbinak - hogy ha kiderül valamelyik buzeráns "atya" disznósága, akkor NEM A BUZERÁNSOKAT, hanem az egyházat kezdi mocskolni a média?

mindentláttam 2015.05.27. 11:00:35

@seahawks: "...és lehet, hogy egy simogatás nem büntetendő, de levágnám annak a papnak a kezét, amelyik megsimogatja a gyerekem fejét." -- ált. isis tanitónénidét is, vagy nem volt részed benne, mikor szépen sikerült a 'g' betű? :-/

mindentláttam 2015.05.27. 11:02:28

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "...Most, amikor egyébként is alapból olyan a közhangulat - hála a buzilobbinak - hogy ha kiderül valamelyik buzeráns "atya" disznósága, akkor NEM A BUZERÁNSOKAT, hanem az egyházat kezdi mocskolni a média?" -- valahol itt lehet a pont...

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 11:02:43

@Bloodscalp:

"@bbjnick: ennyire hülye még te sem lehetsz hogy nem érted miről van szó:)"

Arról van szó, hogy egy aberrált barom beépült az egyházba, mert úgy gondolta, hogy ott terített asztal várja a mocskos, aberrált pofáját a friss, ropogós fiú-husiból.

Erre a sok agymosott konzumidióta barom NEM az aberrált köcsögöt veszi elő, mert az NEM lenne euro-konform, meg PC hozzáállás - hanem az egyházat, aminek a tagjait az aberrált köcsög pedofil jól átbaszott.

kalevaleez 2015.05.27. 11:04:13

@Shlomo a halott zsidó terrorista: nem rossz, szóval a gyerekek a hibásak, amiért az egyház kebelében egy bencés paptanár molesztálta őket?

na az ilyen hozzáállás miatt néznek egyre többen bizalmatlanul az egyházra.

a "beszivárgókról" meg annyit, hogy ausztráliában komplett apácazárda szivárgott be, amerikában bíborosig szivárgott?

higgyen bárki istenben, de ha gyereke, jobb ha fenntartással kezeli a papokat (mármint a katolikus papokat).

Robinzon Kurzor 2015.05.27. 11:05:13

@Conchobar:

Értem én, hogy szívesen eldöntenéd helyettem, hogy mi alapján ítélkezem, hiszen pontosan tisztában vagy vele, hogy logikailag és erkölcsileg is tarthatatlan az álláspontod.

Az apátság (vagy a rend?) sajtóközleménye szerint "kiskorú veszélyeztetése" történt, ami a Btk. 208. § szerinti bűncselekmény.

Várszegi Asztrik pedig azt nyilatkozta, hogy "illetlen érintések" történtek.

Nos, én ebből a két forrásból arra jutottam, hogy biztosan bűncselekmény történt.

Te meg arra, hogy nem tudjuk, hogy történt-e bűncselekmény.

Lehetséges esetek:

1. Totál hülye vagy.

2. Szerinted a rend és a főapát hazudnak.

X. Pontosan értesz mindent, de egy erkölcsi nulla vagy és a tanulókat molesztáló szerzetes-tanárt, illetve a cselekményét mentegeted, relativizálod.

Muad\\\'Dib 2015.05.27. 11:05:41

@kalevaleez:
Pont annyira van állami felügyelet, mint máshol. Ha bűncselekmény gyanúja merül fel, feljelentést, és vizsgálat. Maximum sikeresebben tussolnak el ügyeket, de ez sem általánosabb, mint más esetekben. A BBC esetében régóta pletykáltak hasonló dolgokról (már 2007-ben felmerült), mégis kivárták az illető halálát, meg azt, hogy valaki az áldozatok közül beszéljen. Szóval ne gyere azzal, hogy az egyház milyen sikeresen tussol el ügyeket, bezzeg máshol.

seahawks 2015.05.27. 11:06:26

@mindentláttam: nem sikerült szépen egyik betű sem..;)

félretéve a tréfát, soha sem csíptem ha a tanáraink vagy a pap a hittanórán simogatta a fejemet

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2015.05.27. 11:10:16

Kedves RG, egyházi iskolába jártam 4 évig, és összesen mintegy 15 évet töltöttem mindenféle katolikus ifjúsági közösségekben. Soha nem találkoztam olyan tényleges visszaéléssel, amiről írsz. És ezzel így van a legtöbb olyan ember, aki VALÓBAN tagja volt a közösségnek, amiről te összehordasz hetet havat anélkül, hogy tényleges fogalmad lenne arról, hogyan működnek ezek a közösségek. Valóban szenzációs lenne feltárni az elvetemült, csecsemőfaló papok orgiáit, de valójában 99,9999%-ban olyan hősökről beszélünk, akik az egész életüket mások szolgálatára szentelték, azaz lemondtak pénzről, karrierről, családról, hogy minket, esetlen kamaszokat az érték-orientált felnőttség felé terelgessenek. El nem tudod képzelni, mennyi jó szándék, önfeláldozás és szeretet van azokban az emberekben, akiket ostorozol. Menj inkább közéjük, beszélgess velük, és talán több leszel tőle te is.

kalevaleez 2015.05.27. 11:13:13

@Muad\\\'Dib: ja csak ezzel is van egy kis gond. az egyház a gyerekeket is megfélemlíti érzelmi zsarolással, vagy csak azzal, hogy könnyű a pokolra jutni, ha vétesz a szentegyház ellen (mint kiderült ez a bevett szokás az ilyen állatoknál). ilyet normál szervezet nem tud tenni.

ezért ez sokkal veszélyesebb. és nincsenek a rendszereikbe beépítve az ellenőrzés. pontosabban magukat ellenőrzik. sikertelenül.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2015.05.27. 11:13:14

Ja, és az ilyen vádaskodások mögött nagyon gyakran személyes sértettség vagy sikertelenség miatti bosszúvágy áll. Igen, ki kell vizsgálni az ügyeket, de én 3x-os büntetést rónék ki azokra, akik lelkiismeretlenül vagy anyagi haszonszerzés, esetleg politikai motivációk miatt meghurcolnak ártatlan pap-tanárokat.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2015.05.27. 11:14:20

@kalevaleez: SOHA nem fenyegettek a tanáraim pokollal, te szerencsétlen. Hagyjátok már a témát, ha fogalmatok nincs arról, hogy miről beszéltek.

I_Isti 2015.05.27. 11:17:09

@Nick_: és a föld is lapos, mert nem láttad, hogy gömbölyű?

kalevaleez 2015.05.27. 11:18:28

@Nick_: bocsi, ezt nem én mondom, hanem a vatikáni vizsgálat állapította meg, persze lehet hogy ők sem tudják mit beszélnek. és úgy látom már arra a kis képeskönyvecskére sem emlékszel amelyikben konkrétan pokollal fenyegették a gyerekeket (ámerikában történt pár éve), ha nem követik az egyház tanításait.

kalevaleez 2015.05.27. 11:21:03

@Nick_: látom Te is eljutottál, ahhoz a ponthoz, hogy a gyerekek a hibásak. remélem nincs gyereked. az ő érdekében.

különben is az ártatlan pap-tanár, csak játszott velük, asztrid atya azért dobta fel, mer irigykedett rá és sikertelen szegény.

már szinte sajnálom is őket :)

Yorik 2015.05.27. 11:21:06

A katolikus, keresztény hit meggyalázása? Mondhatjuk, hogy gyakorlatilag minden egyes keresztény élet ebbe a kategóriába tartozik - a katolikus hit elérhetetlen ideált, megugorhatatlan lécet állít a hívek elé, hogy folyamatos bűntudatot és kisebbrendűségi érzést keltsen bennük. A katolikus egyház szemében még a ma született csecsemő is: bűnös. Nem is különösebben nagy csoda, hogy annyi sérült pszichét találunk azok között, akik ezt a hitet komolyan veszik.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 11:21:09

@Bell & Sebastian:

"A kereszténység ledarálása sem új keletű projekt, csakhogy a védők ereje nem a kövekben vagyon."

Írorsdzágban ugyanígy kezdték átmosni a buzilobbi meg a mögötte álló judeo-liberális média az ír választók agyát.

Az elmúlt években le nem szálltak a "pedo-pap" botrányokról.

Persze SOSE a mocskos buzeránst vették elő, hanem mindig az egyházat, akit megtévesztett a mocskos buzeráns, hogy behízelegje közéjük magát.

A végén volt már ott minden az ír mocsokmédiában, mint egy jóféle falusi búcsúban.

A CSECSEMŐK testéből lakmározó, majd a csontokat a zárda kútjába hajigáló apácákkal bezárólag.

Végül a buzilobbi célt ért: az EGYKOR vallásos ír ex-katkók lelkesen megszavazták, hogy a buzik házasodhassanak.

kalevaleez 2015.05.27. 11:27:30

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

Ferenc pápa a melegekről: Ki vagyok én, hogy elítéljem őket?

hát Te ki vagy?

Muad\\\'Dib 2015.05.27. 11:27:54

@kalevaleez:
Továbbra is állítod a magadét, de nem sikerül számokkal bizonyítani, hogy ők sikeresebben tussolnának el ügyeket, mint mások.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.05.27. 11:29:08

@Nick_: Áh, szóval aki "valóban" a közösséghez tartozik, az nem találkozik visszaéléssel - ergo aki visszaéléssel találkozik, az nem is "valóban" tagja annak, és ezért nem lehet hiteles?

Ezeket az ordenáré érvelési hibákat tanították, vagy jött magától?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 11:31:03

@seahawks:

"erről is tudott a főapát, az esztergomi érsek, de még Rómában is tudtak róla, mégsem tettek feljelentést a rendőrségen."

Hol olvastad, hogy tudtak róla?

Tudod, hogy kik tudtak róla?

Azok a suttyók, akik 10 éve meglehet, maguk is ÉLVEZTÉK a játékot.

Most meg, 10 évvel később rohantak a bulvármédiába, "kitálalni", mert MOST olyan a helyzet, hogy még egy BUZI pappal "játszadozó" sutyerák BUZI öregdiák is meghurcoltathatja a normális papokat meg az egyházat.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 11:34:56

@boundary:

"Újabb és újabb mocsksságok derülnek ki (szerte a világon) a Szent, Katolikus Anyaszentegyház papjairól, szerzeteseiről."

Nem.

Ezeket a mocsokságokat NEM a papok csinálják, hanem azok a BUZIK, akik hívő katkónak ADJÁK KI magukat, hogy a bizalmába férkőzzenek a híveknek és a papoknak.

shang 2015.05.27. 11:41:41

Jelentkezzen, aki tanulmányai során nem találkozott gyerekpofozó/molesztáló tanárral.

Jelentkezzen, aki találkozott ilyesmivel, és az ügy nyilvánosságra került - katolikus iskola nem ér.

seahawks 2015.05.27. 11:44:39

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
itt olvastam, de máshol is leírták(origo, index): 444.hu/2015/05/25/gyerekeket-molesztalhattak-pannonhalman/

de ez nem meglepő, mert köztudott, hogy a múltban nagyon sok gyerekmolesztálási ügyet az egyház saját berkein belül vizsgált ki, a rendőrség nem volt értesítve. az érintet pedofil homo papokat max elbocsátották, de nem hozták nyilvánosságra az eseteket.
pedig mindenkinek ismerni kéne a nevüket, arcukat.

Tudományos libsizmus 2015.05.27. 11:54:28

Nagyon a libsik bögyében vannak a katolikusok. Ennek csak örülni lehet.

Conchobar 2015.05.27. 11:57:40

@Robinzon Kurzor: "Mi lett az illetlen érintéssel?
Várszegi szerinted hazudik?" - Nem tudom, hogy Várszegi hazudik vagy sem, de az 'illetlen érintés'-t semmiképp nem tudom leszűkíteni szexuális (pedofil) tevékenységre, különösen, hogy maga Várszegi is nyomatékosan elhatárolja tőle ("a főapát megfogalmazása szerint 'illetlen érintésekkel' is zaklatta a diákokat, bár szerinte ezek nem szexuális töltetű érintkezések voltak")

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 12:00:40

@seahawks:

A világi oktatási intézményekben se sűrűn volt rendőrségi ügy a molesztálásokból. Lezárták annyival, hogy a mocskos buzit elzavarták.

Mégsincs tele a mocsokmédia, hogy a világi tanárok mind buzik, a világi iskolák meg kollégiumok az maga a fertő, és a tanárok oda-vissza molesztálják a rájuk bízott kiskorúakat.

Tényleg nem érted?

Ha egy világi iskolába eszi be magát egy mocskos pedofil buzeráns, akkor hallgatni KELL, mert nem POLKORREKT vegzálni a buzikat.

Ha egy egyházi iskolába eszi be magát egy mocskos pedofil buzeráns, akkor meg azt kell szajkózni, hogy az EGYHÁZ a hibás, mert nem POLKORREKT vegzálni a buzikat.

Conchobar 2015.05.27. 12:03:14

@Robinzon Kurzor: "Az apátság (vagy a rend?) sajtóközleménye szerint 'kiskorú veszélyeztetése' történt, ami a Btk. 208. § szerinti bűncselekmény." - Csakhát korántsem biztos, hogy az apátság is ugyanazt érti 'kiskorú veszélyeztetése' alatt, amit a BTK

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 12:06:14

@kalevaleez:

"Ferenc pápa a melegekről: Ki vagyok én, hogy elítéljem őket?"

1. Ferenc pápa NEM a katolikus egyház érdekeit szolgálja, hanem a judeo-liberális érdekek kiszolgálója. Nagyobb tétben fogadnék rá, hogy azok rakták őt be aposztjára.

2. A keresztény hívő NEM az után megy, amit a pápa mond, hanem az után megy, amit KRISZTUS tanított.

3. Krisztus nem tanított olyat, hogy a bűnösöket támogatni - divatos szóval TOLERÁLNI - kell abban, hogy a bűnös tevékenységüket gyakorolják.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.27. 12:08:28

@seahawks:

Amikor egy rendes ember haverja, rokona, kollégája tévútra lép, nem szokás azonnal feljelentgetni, s rendőrségre, bíróságra szaladni.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 12:08:53

@Yorik:

"a katolikus hit elérhetetlen ideált, megugorhatatlan lécet állít a hívek elé"

A 10 parancsolat melyikét LEHETETLEN betartanod?

A 7 halálos bűn melyikét LEHETETLEN kerülnöd?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.27. 12:09:40

@boundary:

Aki pedofil, az nem fog megváltozni attól, hogy házasságot köt.

Conchobar 2015.05.27. 12:09:46

@Robinzon Kurzor: "Várszegi Asztrik pedig azt nyilatkozta, hogy 'illetlen érintések' történtek" - És? Akkor miért teszel úgy, mintha azt nyilatkozta volna, hogy az a pap leszoptatta volna a diákjait, a nemi szervüket fogdosta volna, vagy tudomisén. Az 'illetlen érintés'-be az is beletartozik ám, hogy megcirógatta az arcát, vagy a haragját kifejezendő (ügyelve arra, hogy ne fájjon) rápaskolt a fenekére. Anyád neked nem csinált ilyent? (és itt valahol benne van az is, hogy miért lehetett illetlen az az érintés a pap részéről)

seahawks 2015.05.27. 12:11:00

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
te nem érted.

ne hozd elő a világi oktatás ilyen ügyeit, mert egyrészt jóval kisebb az arány, ahhoz képest mennyivel több világi iskola van egyházinál, másrészt arányaiban még jóval kevesebb %-ban fordulhat elő gyderekmolesztálás, (akár azonos nemű, akár nem) mert egy világi iskola tanárai, dologozó nagy arányban amúgy is gyerekesek, nem "élmény" nekik gyerekek közt lenni.
a papoknak viszont nincs családja, otthon nem nyúlkálhatnak a sajátjukhoz, nekik csak másé jut. és szerintem a katolikus papok jó része meleg és pedofil, nem véletlenül utasítják el fiatalságuk idején a nőkkel való együttélést...
ez a mostani ügy az egyház mocskosságairól szól, ha tudsz felhozni esetet világi szereplőkkel, ahol eltusolták a dolgokat, csinálj belőle botrányt bátran. támgatni foglak, mert szerintem is fel kell tárni mi ndenki bűnét, nem csakaz egyházét. de az egyháznak kéne a legjobb példával elöljárnia, mert ők a "szent anyaszentegyház" vagy mi.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.27. 12:11:04

@I_Isti:

"A pápa szerint körülbelül minden ötvenedik pap pedofil"

Baromság.

I_Isti 2015.05.27. 12:11:50

@Conchobar: Mégis hogyan tud "illetlen" lenni egy érintés?

I_Isti 2015.05.27. 12:12:27

@maxval bircaman szerkesztő: Mármint? Jó, nem szereted az öreget, de ha egyszer ezt mondta, akkor ezt mondta!

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 12:13:08

@Yorik:

"A katolikus egyház szemében még a ma született csecsemő is: bűnös. "

Szó nincs róla.

A ma született csecsemő NEM bűnös, hanem megvan benne a HAJLAM a bűnös dolgokra az "áteredő bűn" miatt.

Az áteredő bűn forrása pedig az az esemény, amikor az első emberpár fogyasztott a "jó és gonosz tudásának" a gyümölcséből, és azzal KÉPESEK lettek gonoszságot is elkövetni úgy, hogy TUDATÁBAN vannak annak, hogy amit tesznek, az gonosz.

kalevaleez 2015.05.27. 12:13:39

@Shlomo a halott zsidó terrorista: na basszus Te csúcs vagy.

szerintem oszd tovább az észt a judeobolsi Ferenc pápáról :D:D:D:D:D:D

most láttam az előzetest cápákon lovagoló náci zombikról. ennyi ésszel nem kizárt, hogy azt is Te írtad és dokumentumfilmnek szánod :D:D:D:D:D:D

na pá, ennyit már nem viselek el éhgyomorra :)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.27. 12:13:54

@kalevaleez:

"higgyen bárki istenben, de ha gyereke, jobb ha fenntartással kezeli a papokat (mármint a katolikus papokat)"

Én azt olvastam, a legtöbb aktív pedó a tanárok között van. Ezért ha bárhol tanárt látok, preventív céllal megverem.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.27. 12:16:25

@kalevaleez:

"Ferenc pápa a melegekről: Ki vagyok én, hogy elítéljem őket?"

Igen, az éppen Rómában celebkedő argentín emberszabású az utóbbi évek legnagyobb megpróbáltatása a kereszténység számára.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.27. 12:16:58

@Muad\\\'Dib:

ott van a pont. szerintem ezt a kérdést elég komolyan felfújják.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.27. 12:18:51

@seahawks:

Ez tévedés.

Az átlag pedót nem vonzzák a saját gyerekei jellemzően.

A pedofília nem egyenlő a vérfertőzéssel. Sőt egyiknek a másikhoz semmi köze.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.27. 12:21:15

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

hát, ő izé, ez nem egészen igaz. a katolikus egyház szerint (jézus kivételével) mindenki bűnben SZÜLETIK.

"Krisztus által ugyanis csak akkor újíttatnak meg mindenek, ha mindnyájan vagy legalább is minél többen meggyőződünk, hogy BŰNBEN SZÜLETVÉN s a bűn uralma alatt nyögvén, Megváltóra szorulunk..."

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 12:34:58

@seahawks:

"ne hozd elő a világi oktatás ilyen ügyeit, mert egyrészt jóval kisebb az arány, ahhoz képest mennyivel több világi iskola van egyházinál, másrészt arányaiban még jóval kevesebb %-ban fordulhat elő gyderekmolesztálás"

Nem kisebb, hanem nagyobb az arány a világi iskolákban, különösen az erős gimnáziumokban és a hagyományosan férfiasnak számító szakmákra felkészítő szakiskolák kollégiumaiban.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 12:37:32

@mavo:

Bűnben születni azt jelenti, hogy hordozod az áteredő bűnt, vagyis azt a KÉPESSÉGET, hogy TUDSZ gonosz tettet cselekedni, bár TUDATÁBAN vagy a gonoszságnak.

Robinzon Kurzor 2015.05.27. 12:41:50

@Conchobar: " miért teszel úgy, mintha azt nyilatkozta volna, hogy az a pap leszoptatta volna a diákjait, a nemi szervüket fogdosta volna, vagy tudomisén"

Ezek a te fantáziád termékei (leszopás & co).
Az érzelmi terror + illetlen érintés külön-külön is kiskorú veszélyeztetése, tehát annak kétségbe vonása, hogy bűncselekmény történt mindenképpen azt jelenti, hogy Várszegi és a rend sajtóközleménye hazudik.
Hogy ehhez képest volt-e szexuális töltete ezeknek, az már egy további kérdés.

Ebben a körben te is adós vagy annak bemutatásával, hogy milyen lehet az az "illetlen érintés", aminek szexuális töltete ugyan nincs, de ki kellett rúgni érti a tanárt, aki ezek után még inkább a rendből is kilépett.

kalevaleez 2015.05.27. 12:41:59

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "A paradicsomon kívül azonban nincs egy paradicsomi harmónia az ember és a Teremtője között, hanem például az újszülött eleve nem is tud a teremtettségéről, azaz szakszóval, eredendő bűnben születik."

ha már

Conchobar 2015.05.27. 12:44:34

@I_Isti: "Mégis hogyan tud 'illetlen' lenni egy érintés?" - Alapvetően kortól és kultúrától függ, hogy ki mit tekint illetlenségnek, illetlen érintésnek. A XVIII.sz-ban például (európai főrangú körökben) illetlenség volt a nyilvánosság előtt megérinteni (hozzáérni) a másik embert, mégha az a másik ember a feleség is volt. Még régebben, a lovagi tornák előtt az egyik lovag úgy hívta ki párviadalra a másik lovagot, hogy (a botjával) megérintette a másik lovag (lovagi torna előtt kiállított, közszemlére tett) sisakját

Robinzon Kurzor 2015.05.27. 12:45:24

@Conchobar: "Anyád neked nem csinált ilyent?"

Te most komolyan azzal jössz, hogy ami testi kontaktus (puszi, ölelés, simogatás, paskolás) egy anya-gyerek kapcsolatban mindennapos, az rendben van egy kamaszfiú és a tanára között?

Nem veszed észre, hogy minél jobban mentegetni akarod ezt az egészet, annál jobban hülyét csinálsz magadból?

Conchobar 2015.05.27. 12:47:12

@Robinzon Kurzor: "Az érzelmi terror + illetlen érintés külön-külön is kiskorú veszélyeztetése, tehát annak kétségbe vonása" - Valóban? A BTK melyik paragrafusa tárgyalja az 'illetlen érintés'-t?

Conchobar 2015.05.27. 12:48:21

@Robinzon Kurzor: "Te most komolyan azzal jössz, hogy ami testi kontaktus (puszi, ölelés, simogatás, paskolás) egy anya-gyerek kapcsolatban mindennapos, az rendben van egy kamaszfiú és a tanára között?" - Hogy te milyen értetlen ökör vagy

Bell & Sebastian 2015.05.27. 12:48:30

@Shlomo: Szinte így van. Nagyjából ez a különbség az állat és ember között, az utóbbi meg tudja különböztetni a jót a rossztól - a kinyilatkoztatás által.

Nemhiába vezeti le a Biblia a gyilkosságból. De nem az ölésből, mert az egy másik ciffer.

Conchobar 2015.05.27. 12:49:02

@Robinzon Kurzor: "Nem veszed észre, hogy minél jobban mentegetni akarod ezt az egészet, annál jobban hülyét csinálsz magadból?" - Hogy te milyen értetlen ökör vagy

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 12:49:41

@seahawks:

"ez a mostani ügy az egyház mocskosságairól szól, ha tudsz felhozni esetet világi szereplőkkel, ahol eltusolták a dolgokat, csinálj belőle botrányt bátran"

1. Ez a mostani ügy NEM az egyház mocskosságairól szól, hanem arról, hogy a BUZIK bátran beépülhetnek az egyházba, hogy kiéljék a perverz hajlamaikat, hiszen ha borul a bili, akkor NEM a buzit fogja elővenni a média, hanem az egyházat.

2. Tudnék előhozni eseteket világi szereplőkkel is. Két pedofil tanárt is ismertem személyesen. De nem hozom elő az eseteket, mert nem vagyok rá felhatalmazva.

Az egyik tanár bíróság elé került, míg a másik ügyét eltussolták, mert erősen be volt ágyazódva a helyi szockó maffiába.

Bell & Sebastian 2015.05.27. 12:51:01

@kalevaleez: De ki lehet belőle keveredni, az üdvrend által, lásd: a Hét Szentség. Előre szólok, a buzilagzi nem szuszakolható bele, nyolcadiknak.

Muad\\\'Dib 2015.05.27. 12:53:31

@seahawks:
"...ahhoz képest mennyivel több világi iskola van egyházinál, másrészt arányaiban még jóval kevesebb %-ban fordulhat elő gyderekmolesztálás..."
Ezt milyen reprezentatív minta alapján állítod?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.27. 12:55:51

@seahawks:

ez baromság. Muad\\\'Dibnek igaza van: az egyház is emberekből áll és ennyi.

"és szerintem a katolikus papok jó része meleg és pedofil, nem véletlenül utasítják el fiatalságuk idején a nőkkel való együttélést"

ez meg szimplán előitéletből fakadó inszinuáció. semmivel sem különb, mint amikor egyes turbójobberek zsidózzák és buzizzák a "libsiket", meg pedofilozzák a "buzikat".

Robinzon Kurzor 2015.05.27. 13:00:11

@Conchobar:

Btk. 208 §.

Ha még nagyobb hülyét akarsz csinálni magadból, akkor most gyere azzal, hogy abban nincs is benne szó szerint az, hogy "illetlen érintés".

Robinzon Kurzor 2015.05.27. 13:03:06

@Conchobar:

Értem, hogy ellenérved nincs, ezért értetlenkedsz.

De ha egyszer azzal próbálod védeni ezt a nyomorultat, hogy hát ő is csak azt csinálta, amit az anyukák szoktak, akkor mi mást is csinálhatnál?
Elismerni csak nem fogod, hogy totál hülyeséget beszélsz...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.27. 13:04:38

@Conchobar:

akkor már meg is határoztad a paptanár és a közötti illetlen érintést. :) az eset a xviii században történe, és egyikük a férj volt, a másik pedig a feleség.

vicces egyébként, hogy fél miután azon lovagoltál, hogy nem is volt érintkezés, most már azon, hogy na jó, lehetett, de az olyan izé volt. olyan természetes. :-DDDD

nyilván bazmeg várszegi asztrik a nyilvánosság elé tár egy olyan ügyet, amelyben igazából nem is történet semmi.

hoppácska, slómókának volt igaza, csak elbaszta a szerepőket: nem a buzipedofilok szivárogtak be, hanem a várszegiasztrikok. :-DDDDD

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.05.27. 13:24:53

@seahawks: @Muad\\\'Dib:

No, arra a statisztikára én is nagyon kíváncsi lennék!

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2015.05.27. 13:42:36

@I_Isti: a középkori "lapos föld" és egy XX-XXI. szd-i másfél évtizedes személyes tapasztalatom hogy a bús p*-ba jön nálad össze analógiaként, te szerencsétlen ... ?

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2015.05.27. 13:53:21

@kalevaleez: Amerikában is pont annyi hülye ember van, mint nálunk itthon, Mississippit lehet velük rekeszteni -- bármelyik amerikai balfaxt beállíthatod bizonyítékként arra, hogy a magyar egyház gonosz és hülye, de ettől pont terólad fogják gondolni, hogy hülye és esetleg gonosz is vagy. ha mindenáron hajánál fogva előrángatott bizonyítékokkal akarod megtámogatni a saját tudatlan előítéleteidet, mennyivel vagy jobb, mint a "liberálisok" által démonizált egyház? (mondom ezt egyébként sajnálkozva, magamat liberálisnak gondoló emberként)

ami a vatikáni vizsgálatot illeti, egy vagy két esetről nyilván be tudja majd bizonyítani, hogy valóban pedofil az illető, vagy esetleg lehetett annak interpretálni, de akkor sem változtat a lényegen, hogy százalékosan jóval kevesebb pedofil van a papok között, mint mondjuk a "civil", liberális tanárok között, ha már be akarjuk dobozolni az embereket. és amiatt a pár eset miatt, ami az egyház abszolút (100+%) erkölcsi feddhetetlensége iránti igény miatt néz ki botrányosabban, mint ha azt egy civil követi el, nos, emiatt meghurcolsz pár ezer IGAZI szentet, aki egész életét arra áldozza, hogy segítsen, stb. stb., lásd előző poszt.

bocs, tudom, hogy ez szintén nem hangzik egy külső számára objektívnek -- személyesen érint az ügy, az általam nagyon tisztelt és szeretett tanáraimat védem éppen, mert bánt, hogy bántják őket.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2015.05.27. 14:04:00

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Nem gondolnám, hogy Ferenc pápa liberális ügynök. Jézus szoros barátságot kötött a szokásos megkövezés helyett Mária Magdolnával, és pl. tanítványává fogadott egy vámost (gondolom eredetileg ugyanolyan korrupt volt, mint Vida Ildikó). Mindezzel azt jelezte, hogy fel fog rúgni minden földi szabályt, ami nem a szeretetparancson alapul. Ferenc pápa jezsuita, senki nem kezeli olyannyira személyes példaképként Jézust, mint ők. tehát ő is ugyanúgy fel fog rúgni minden külsőséget, ami nem jó szándékból és praktikumból fakad. és emellett ugyanúgy szeretni fogja a liberálisokat is meg az ultraortodoxokat is. és simán vállalja, hogy kinyírják érte -- Jézus is vállalat. számold össze, hány jezsuita vértanú van.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 15:06:45

@Nick_:

" Jézus szoros barátságot kötött a szokásos megkövezés helyett Mária Magdolnával, és pl. tanítványává fogadott egy vámost (gondolom eredetileg ugyanolyan korrupt volt, mint Vida Ildikó). Mindezzel azt jelezte, hogy fel fog rúgni minden földi szabályt, ami nem a szeretetparancson alapul."

1. Mária Magdolna és a vámos az után kezdte el követni Jézust, MIUTÁN felhagytak az addigi életvitelükkel, szakítottak a múltjukkal és megbánták a bűneiket. Prostituáltként illetve adószedőként NEM követhették volna Jézust.

2. Vida Ildikóról a LIBSI propaganda állítja, hogy korrupt. Bizonyítani nem tudják, és nem is akarják. Goodfriend például inkább hazáig szaladt, csak nehogy elő kelljen adnia a bizonyítékokat, amire a vádaskodását alapozta.

3. A "szeretetparancs" úgy szól, hogy szeresd a bűnöst, és GYŰLÖLD a bűnt. Ebből értelemszerűen következik, hogy nem a bűnét tevőlegesen GYAKORLÓ bűnöst kell szeretnünk, hanem azt, aki egykor bűnben élt, majd felismerte és megbánta bűneit és felhagyott a bűnös életvitelével. A "gyakorló" bűnösöket NEM szeretni kell, hanem szánni, mert szörnyű lesz a büntetésük, és meggyőzni őket, valamint segíteni őket abban, hogy hagyjanak fel a bűnös életvitellel. Mindezek mellett a kellő TÁVOLSÁGOT is meg kell tartani tőlük, és figyelmesnek kell lenni, hogy a Gonosz NE tudjon általuk megkísérteni minket.

Yorik 2015.05.27. 15:43:02

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

A katolikus hit nem csak ennyiből áll, bár ezeknek sem olyan egyszerű megfelelni, van ott még pár dolog, mint hogy szeresd és ajándékozd meg ellenségeidet, hagyd ott a családod és csak a vallással foglalkozz, mondj le minden földi élvezetről, és még sorolhatnánk.
De a probléma abban áll, hogy a gyerekfogdosás mellé bűnné emelnek olyan piszlicsáré dolgokat, mint hogy megnéztél egy jó csöcsű nőt az utcán és elkalandozott a fantáziád, vagy kihagytad a misét, vagy nem a megfelelő ételt etted valamelyik napon. Aztán ha még időben megbánta a kedves fogdosódó, akkor a mennyországban szépen csatlakozhat a bűnbánó gyilkosokhoz és erőszaktevőkhöz, míg egy filantróp mohamedán, hindu vagy ateista meg megy a pokolra. Maszatolás és kiskapuk, nem csoda, ha valakinek az erkölcsi iránytűjét összezavarja.
Persze nem állítom, hogy ezek az elkövetők komolyan vennének bármit is a kereszténységből, aligha lehetne bizonyítani bármelyik irányba. Mindenesetre szép kis hit.

Yorik 2015.05.27. 15:44:41

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

"áteredő bűn, eredeti bűn: a teológiai szakkifejezés, az első embernek mint az egész emberiség képviselőjének bűne, mely _mint kegyelem nélküli, bűnös állapot minden emberre átszáll._" (Magyar Katolikus Lexikon, kiemelés tőlem. Bár annyira nem lényeges e téma szempontjából, szóval részemről ennyi erről.)

Bell & Sebastian 2015.05.27. 15:55:07

@mavo: Itt van.

phbences.hu/files/upload/file/NL%2020%20csalad.pdf

Szexuális töltetről szó nincsen, érzelmi terror volt, amit nagyobb teljesítmény elérése érdekében vetett be a tanár / lelki vezető. Tulajdonképpen sikerült.

Ezek után nem értem, miről pampog az itt megjelent hullarablók nagyja?

Bell & Sebastian 2015.05.27. 15:57:27

@Yorik: Nem lexikont idézünk, azt minden hülye tud, hanem el kell tudni magyarázni. Ez nem a dedó.

IdomitottFoka 2015.05.27. 16:04:46

Jobb lenne egy szómagyarázót kitenni az ilyen posztok után, hátha nem azzal lenne tele a kommentfolyam, hogy libsi = buzi = pedofil = katolikus pap = egyház. Vagyis az egyház libsi!

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 16:06:14

@Yorik:

"míg egy filantróp mohamedán, hindu vagy ateista meg megy a pokolra."

Elvileg nem mennek automatikusan a pokolra attól, hogy nem keresztények.

A hinduizmus úgy tudom, nem vallás, hanem filozófia, amit a kasztrendszer bebetonozására és megideologizálására fejlesztettek ki, úgyhogy attól valaki még élhet a krisztusi tanítások szerint, hogy foglalkozik a hindu filozófiával.

Az ateisták a legsebezhetőbbek. Őket éri el legkönyebben a kereszténységet kipellengérező judeo-liberális propaganda.

pitcairn (törölt) 2015.05.27. 16:10:42

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

a klasszikus liberalizmus a katolikus egyházból jött

(mondjuk a mai "liberalizmusnak" ehhez már nincs sok köze)

IdomitottFoka 2015.05.27. 16:11:16

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "A hinduizmus úgy tudom, nem vallás, hanem filozófia, amit a kasztrendszer bebetonozására és megideologizálására fejlesztettek ki,"

1. A hinduizmus vallás, sok istennel. Politeizmus.
2. Minden vallást a társadalmi felépítést bebetonozásár találtak ki és fejlesztettek tovább. Persze nevezheted filozófiának vagy dzsepettónak, attól még ez van.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 16:13:16

@Yorik:

""áteredő bűn, eredeti bűn: a teológiai szakkifejezés, az első embernek mint az egész emberiség képviselőjének bűne, mely _mint kegyelem nélküli, bűnös állapot minden emberre átszáll._""

Kb én is ezt írtam.

Az eredeti terv az volt, hogy az ember szelleme NE pusztuljon el, amikor a test meghal.

De amikor az első emberpár evett a jó és rossz tudásának a gyümölcséből, azt a büntetést is kapták, hogy a halandó testük mellé a lelkük is megsemmisül a haláluk után.

Az Új Szövetség szerint viszont - amit az isten már NEM az időközben többször is leszerepelt zsidókkal kötött, hiszen velük előtte ÖTÖT is kötött, de mindegyiket felrúgták (amellett kettőt kötött az Ábrahám előtti emberekkel) - a teljes emberiség számára megadatik a lehetőség, hogy bár a testük megsemmisül, a lelkük ne semmisüljön meg a haláluk után.

A feltételek sajnos NAGYON szigorúak :)

pitcairn (törölt) 2015.05.27. 16:14:01

@Yorik:

a katolikusok mindig is meglehetősen __pragmatikusak__ voltak az érzékiség kérdésében

(pl. anno Róma jóformán afféle vigalmi központként működött... )

a vaskalaposság inkább a különböző protestáns irányzatokhoz kötődött, ill. az ellenreformáció alatt a katolikus egyház is rendezte egy kissé a sorait:)

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 16:14:52

@pitcairn:

"a klasszikus liberalizmus a katolikus egyházból jött"

Szerintem viszont a francia felvilágosodás (LOL) meg a francia forradalom áldása. Egyik csürhe se igazán szerette a papokat.

Bell & Sebastian 2015.05.27. 16:16:04

@IdomitottFoka: Nagyívű következtetés. Annyiban libsi, hogy a kívülállók számára meghagyja az egyéni utakat, de aki ezen, a garantált és törvény által védett módon kíván üdvözülni, annak be kell lépnie és máris egy jó diktatúrában találja magát, vagy fel is út - le is út.

Bell & Sebastian 2015.05.27. 16:18:43

@pitcairn: Jó meglátás: minden darwinista látens buzi. Ugyanis -a teremtéselmélettel szemben- nem tudja kezelni a szexet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.05.27. 16:20:40

@Bell & Sebastian:

Mondjuk, ez abból a hírtöredékből, ami először nyilvánosságra került, abból is nyilvánvaló volt. Le is írta: mandiner.blog.hu/2015/05/26/abuzusok_az_egyhaz_bastyai_mogott/full_commentlist/1#c27148156

Hogy a csőcselék erre rápörög, nem nagy csuda, de én a @rajcsányi.gellért (ergé)-ket nem értem, mi motiválja őket, hogy ilyen alamuszi módon hergeljék a csürhét, gerjesszék a tömegpszichózist, hizlalják a gonoszt?!

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 16:22:20

@IdomitottFoka:

"A hinduizmus vallás, sok istennel. Politeizmus."

A hinduizmus egy olyan "vallás" amelynek

- NINCS olyan alapítója, akinek valamelyik "isten" valamit tollba mondott volna, és az a szöveg kőbe vésettnek számítana
- NINCS hitvallása
- NINCS semmiféle szervezeti rendszere, se vertikálisan, vagy piramisszerűen rendeződő, se hálózatos formában
- NINCS FIX isten-kollekciója (pantheonja)
- NINCS szentírása
- NINCS ellentmondásmentes hiedelemrendszere

Én nem nevezném vallásnak, csak filozófiának.

IdomitottFoka 2015.05.27. 16:23:44

@Bell & Sebastian: "Annyiban libsi, hogy a kívülállók számára meghagyja az egyéni utakat"

Milyen rendes tőle! Bár azt nem látom, egyébként mi egyebet tehetne a kívülállókkal. Legalábbis Európában.

@pitcairn: Miért is ne. Végül is az egylényegű, háromszemélyű is monoteizmus.

Bell & Sebastian 2015.05.27. 16:33:53

@IdomitottFoka: Például a pokolba rendeli őket.

@bbjnick: Ergé elvtárstól valamikor többet vártunk. Nem kellene annyit az ATV -be járnia, ahol fenemúd megszaporodtak a szomorú, sapkás emberek és futóbolondok. De ha jobban meggondolom, keresztény sose volt, empátia pedig konvergál a nullához.

Valószínűleg a neve nincs iskolái, ha már a testamentuma elégtelen, okozzák.

Vagy a drágaság, a fizetéshez képest, az ő üdvözülése, gondoskodjon magáról.

Bell & Sebastian 2015.05.27. 16:36:41

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Hej-hó! Mi az, hogy monoteista? Talán dualista a hinduizmus, csókolom! Nem?

IdomitottFoka 2015.05.27. 16:39:36

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
"NINCS ellentmondásmentes hiedelemrendszere"
Hát ezt a többiről se nagyon lehet elmondani.

Egyébként egy filozófia mitől kevesebb (vagy több) mint egy vallás? Mondjuk egy hívőtől nem várok bizonyító erejű érvet, még el is fogadom, hogy számára ezek sorba rakhatók.

IdomitottFoka 2015.05.27. 16:41:29

@Bell & Sebastian: Majd kivarázsoljuk magunkat. Ennyi erővel...

Bell & Sebastian 2015.05.27. 16:44:28

@IdomitottFoka: Hát ja, van rá esély, hogy egyéni és egyedi rendszert hozzon össze csillámfaszú pónikból. Nosza.

Bell & Sebastian 2015.05.27. 16:47:33

Jobbra sandítva

Novák Előd a Nobel -díjat kihagyta, ami az első, legfontosabb zsidó ünnep, az Oscar csak második.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 17:09:53

@IdomitottFoka:

"Hát ezt a többiről se nagyon lehet elmondani."

Mint például?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 17:17:22

@Bell & Sebastian:

"@Shlomo a halott zsidó terrorista: Hej-hó! Mi az, hogy monoteista? Talán dualista a hinduizmus, csókolom! Nem?"

Ezt én hol írtam?

IdomitottFoka 2015.05.27. 17:26:12

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
Eleve ellentmondás, hogy egyesek azt képzelik, hogy egy mindenható lény akarata és a valóság között különbség lehet. De az összes vallás azzal operál, hogy a nagymanitu akarata ez+az, ezért tedd meg ezt+azt. Ja és még fizessél is érte.

Ha a nagymanitu akarna, az úgy lenne. Eleve.

De mazsolázhatunk máshogyan is, én a Bibliát ismerem hellyel-közzel. A szeretet nagyura egyiptomi kisgyerekeket mészárol nagyüzemben például. Én érzékelek itt némi disszonanciát (= ellentmondás).

Ja és nem kívánok itt bibliaelemzésbe belemenni. Nyilván voltak akik addig okoskodtak, amíg kihozták belőle hófehéren az urat, de ennyi erővel Marx is lehetne megváltó.

pitcairn (törölt) 2015.05.27. 17:31:02

@IdomitottFoka:

Végső soron Marx is onnan merítette az ihletet:)

Karl Marx as Religious Eschatologist
mises.org/library/karl-marx-religious-eschatologist

a kommunista zanza tulajdonképpen

__perverz kereszténységimitáció__:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.27. 18:12:24

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

"Goodfriend például inkább hazáig szaladt, csak nehogy elő kelljen adnia a bizonyítékokat, amire a vádaskodását

hát, ööö ... izé ... az úgynevezett valóságban goodfriend nem vádaskodott semmivel. vida ildikó közölte különösebb felkérés nélkül, hogy azok között van, akiket korrupció miatt nem engednek be ámerikába. azóta szerencsére megállapitotta magáról, hogy ő tiszta, mint a patyolat, tehát igazad van, csak libsirágalom, fúj. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.27. 18:14:01

@pitcairn:

az egymillió pici krisztusra gondolsz? :-DDD az nem inkáb lennon ... izé, lenin? :-)

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 19:18:12

@IdomitottFoka:

" De az összes vallás azzal operál, hogy a nagymanitu akarata ez+az, ezért tedd meg ezt+azt."

A keresztény 10 parancsolat, közérthetően:

1. Ne legyen istened az Úron kívül
2. Istened nevét hiába ne vedd
3. A hetedik napot szenteld az isten tiszteletére
4. Apádat, anyádat tiszteld
5. Ne ölj
6. Ne paráználkodj
7. Ne lopj
8. Ne hazudj
9. Más nőjét ne kívánd
10. Más tulajdonát ne kívánd

A liberális 10 parancsolat, közérthetően:

1. Ne legyen istened, vedd semmibe a sokezer éves erkölcsi szabályokat
2. Mások istenét gyalázd, ahol éred
3. Ne legyen vallási ünneped, a világi eseményeket ünnepeld
4. Szüleidet nézd le, tartsd ostobának, idős korukra hagyd őket magukra
5. Csinálj az ölésből szórakozást a médiában, ne büntesd a gyilkosságot
6. Paráználkodj, az állati öszöneid uralják a gondolkodásod
7. Lopj, de vigyázz, hogy rajta ne kapjanak
8. Hazudj, ügyeskedj, manipulálj
9. Élj promiszkuitásban, partnereidet sűrűn váltogasd
10. Legyél irigy mások tulajdonára

Mi ez, ha nem színtiszta sátánizmus?

Bloodscalp 2015.05.27. 19:28:55

@Shlomo a halott zsidó terrorista: a te agyadat is kimosta valaki ahogy látom

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.27. 19:38:17

@IdomitottFoka:

"A szeretet nagyura egyiptomi kisgyerekeket mészárol nagyüzemben például. Én érzékelek itt némi disszonanciát (= ellentmondás)."

Nyilván az egyiptomi 10 csapás utolsó csapására gondolsz.

Az megvan neked a Bibliából, hogy az Úr azért basztatta a Fáraót a 10 csapással, mert a fáraó meg előtte már elég sokféleképpen basztatta az Úr házikedvenceit? Legyilkoltatta például a zsidó rabszolgák elsőszülött fiúgyerekeit, ami már csak humánerőforrás-gazdálkodási szempontból se volt egy okos döntés.

Physim31419 2015.05.27. 19:42:44

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

Az írásodhoz hozzáfűztem azt, ahogy én látom a valóságot a libsi és ateista barátaimon és a szent, templombajáró embereken, belefűzve a történelmet is, mely mint tudjuk, igen sokszor hazug. A libsi tízparancsolatodhoz, mely a sátánnak oly tetsző, csak kilenc pontot írtam (ebből is látszik, a sátánnak kilenc ujja van), mivel ismételgeted magad. Íme a realistább lista, magyarázatokkal, közérthetően, a Köz számára:

A liberális 10 parancsolat, közérthetően:

1. Ne higgyj olyan dolgokban, melyre semmi bizonyíték nincs. Ne higgyj dolgokat bemondásra. Használd a saját fejed.
2. Szabad kritizálni saját és mások bármilyen meggyőződését, beleértve a vallást is.
3. Nincs szükség vallási ünnepre, ha nem vagy vallásos, de attól még megtarthatod
4. Gondoskodj a szüleidről, de csak akkor tiszteld őket, ha rászolgáltak
5. Ne ölj, semmi szín alatt, csakis legeslegutolsósorban, önvédelemből. Vond vissza a halálbüntetést.
6. Nem szükséges házasodnod, lehet számos partnered, csak ezt ne sunyi módon, alattomosan csináld.
7. Ne lopj sem fizikai, sem szellemi tulajdont.
8. Próbálj tisztességesen a saját munkád alapján élni.
9. Versengj, ha akarsz. Mutasd meg, ha tudod, hogy jobb vagy a másiknál, de dolgozz meg érte. Ha irigyelsz valamit mástól, vedd tudomásul, ez természetes emberi érzés, nem bűn.

A keresztény 10 parancsolat, közérthetően:

1. Ne legyen istened az Úron kívül – vagy halj meg.
2. Istened nevét hiába ne vedd – vagy halj meg
3. A hetedik napot szenteld az isten tiszteletére – vagy halj meg
4. Apádat, anyádat tiszteld – de ha mégsem, az Úr akarata
5. Ne ölj – csak a vallás nevében és az Úr akarata szerint
6. Ne paráználkodj – de ha mégis, bánd meg, fel leszel oldozva. Az Úr szereti a bűnösöket
7. Ne lopj – kivéve ha az Úr akarja, és ki vagy te, hogy ellnetmondj?
8. Ne hazudj – kivéve ha az Úr akarja
9. Más nőjét ne kívánd – tedd a tieddé. Vesd meg a nőt, mivel alsóbbrendű lény, erőszakold meg,
verd meg, az Úr akarata szerint, ahogy a Bibliában írva vagyon.
10. Más tulajdonát ne kívánd – kivéve ha hitetlen kutyáé és persze, ha az Úr másképp akarja

Bell & Sebastian 2015.05.27. 20:40:33

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Mondjuk Téchi Olivér könyve alapmű, ezért illene ismerni annak, aki Buddhába vágja a... húsos káposztát.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.27. 20:58:23

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

az megvan neked, hogy az úr előre kijelentette, hogy meg fogja keményiteni a fáraó szivét, csak azért hogy fitogtathassa az ő hatalmát? :)

vagyis a történet szerint az úr olyasmi miatt büntette a fáraót ÉS az egyiptomiakat, ÉS gyilkolt le minden elsőszülöttet, amit ő maga kényszeritett a fáraóra.

cuki egy isten. :)

recommented 2015.05.28. 01:50:07

Na ez remek. Náci troll, judeolibsi pápa, meg hazudós főapát.
És még csak a kommentek felét olvastam.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.28. 08:09:36

@mavo:

"az megvan neked, hogy az úr előre kijelentette, hogy meg fogja keményiteni a fáraó szivét, csak azért hogy fitogtathassa az ő hatalmát? :)"

A fáraónak volt szabad akarata.

Nem biorobot volt, akinek az Úr csak úgy belepiszkálhatott a programjába. (Ráadásul nem az istent hitte, hanem a Sátán által teremtett démonokban hitt, és ÖNMAGÁT is ISTENKÉNT ünnepeltette, így a dölyfös, gőgös viselkedésére az Úrnak még kevesebb befolyása volt.)

Mivel a szíve ELEVE kemény volt, a "megkeményítés" annyit tett, hogy az Úr felerősítette az egyik LEGJELLEMZŐBB tulajdonságát, ami ellen a fáraó már a "megkeményítés" előtt se igen harcolt, pedig kellett volna.

Azért keményítette meg az Úr a fáraó szívét, mert SEMMILYEN más módon nem tudta ráébreszteni, hogy rossz úton jár - holott megpróbálta -, csak úgy, hogy FELERŐSÍTETTE az egyik legrosszabb tulajdonságát, és ezzel TÜKRÖT tartott a fáraónak.

Ugyanaz a logika, mint a "tartsd oda a másik arcod is" terápia :)

Amikor a téged bántó embernek odatartod a másik arcod, akkor valójában tükröt tartasz az ő helytelen viselkedésének. Lehetőséget adsz neki rá, hogy "felerősödjön" benne a gonoszság, és másodszor is megüssön.

De az ő döntése lesz, hogy hagyja-e FELERŐSÖDNI magában a gonoszságot, vagy ráébred a saját gonosz tulajdonságára.

Ha odatartottad valakinek a másik orcád, azzal a céllal, hogy VEGYE ÉSZRE MAGÁT, de nem veszi magát észre, hanem újból megüt, akkor nyilván te se vereted magad szarrá, hanem jól elagyalod ai istenbarmát, mert úgy gondolod, hogy csak abból tanul.

Ezt tette az Úr is a fáraóval. Ráadásul ELŐTTE felfedte magát, hogy a fáraó lássa, kivel áll szemben, és mérje fel az erőviszonyokat, de a fáraó konkrétan leszarta.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.28. 08:15:33

@Bell & Sebastian:

" Mondjuk Téchi Olivér könyve alapmű, ezért illene ismerni annak, aki Buddhába vágja a... húsos káposztát."

A hinduizmus és a buddhizmus két külön káposzta. Nem baj?

Robinzon Kurzor 2015.05.28. 08:52:49

index.hu/belfold/2015/05/28/pannonhalma_whiplash_elmaradt_engesztelodes_bantalmazas_vatikan/

Ha ez tényleg "csak" ennyi, akkor a kommunikációt eléggé elbaltázták.

A közös zuhanyzás azért érintés nélkül is nagyon gáz, viszont az "illetlen érintésekre" való utalást továbbra sem tudom hová tenni.

Összességében szerintem jól fog ebből kijönni Pannonhalma és Várszeginek elhiszem, hogy tanultak az ügyből és sokkal jobban odafigyelnek az ilyenekre.

(Ezzel együtt természetellenesnek tartom, hogy a XXI. században ilyen zárt közösségekben, fiúkat csak férfiakkal összezárva neveljenek.)

IdomitottFoka 2015.05.28. 09:31:45

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Az, hogy te kitaláltál magadnak egy liberalizmust, sátánizmust, na az kit érdekel? Azért nem érdemes álomvilágban élni, mert a valóság egyszer csak tarkón vág.

Az nagyon édes, hogy ha a gonosz fáraó megtette, hogy kisgyerekeket gyilkolt, akkor az Úr is nyugodtan megteheti és az rendben van szted. Elég blaszfém egy istent ennyire korlátolt rohadéknak tartani, nem?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.28. 10:42:14

@IdomitottFoka:

"Az nagyon édes, hogy ha a gonosz fáraó megtette, hogy kisgyerekeket gyilkolt, akkor az Úr is nyugodtan megteheti és az rendben van szted."

Nem látod a kerek egészet:

1. az Úr kezdetben úgy akarta, hogy az ember lelke ne semmisüljön meg a halála után a testével együtt

2. de az első emberpár az Édenkertben hozzáfért egy olyan képességhez, amit akkor, azon a szintjükön az Úr NEM engedélyezett, jó oka volt rá, hogy miért nem

3. mivel az első emberpár a jó és rossz tudásával MÁR rendelkezett, de az ÉLET gyümölcséből MÉG nem evett, az Úr azzal büntette őket (számos más mellékbüntetéssel együtt), hogy a haláluk után nem csak a testük, de a lelkük is megsemmisül

4. az ókori zsidók hite szerint ez így is volt: nem volt túlvilág, nem volt mennyország, nem volt pokol, a jók és a rosszak lelke a test halála után egyformán megsemmisült

5. az Úr pedig a renitens teremtményeit NEM az utolsó ítéletet követően, hanem még ÉLETÜKBEN büntette (lásd: vízözön, 10 csapás, Szodoma és Gomora népe)

6. csak miután az Úr látta, hogy hiába köti a zsidókkal az egyik szövetséget a másik után, a zsidók leszarják az összeset, az után helyezte új alapokra az emberiséggel való viszonyát, az után szüntette be az emberek ÉLETÉBEN történő fegyelmezést, és az után tette lehetővé, hogy a LEGINKÁBB érdemes emberek lelke a haláluk után ne semmisüljön meg

Értelemszerű, hogy az Úr az ellene szegülő fáraót, aki ugyanúgy démonokat imádott, mint a teljes népe, és a nép osztotta a fáraó hozzáállását a rabszolga néphez is, még ÉLETÉBEN megbüntette, hiszen a lelkük halál utáni megsemmisülésével nem büntethette őket, hiszen az volt az alapértelmezés.

Hatalomtechnikai és vezetési kérdés az egész.

IdomitottFoka 2015.05.28. 11:05:13

@Shlomo a halott zsidó terrorista: A saját premisszáid keretein belül lehet kerek egésznek látni a sztorit, de ha onnan nézem, hogy adott egy mindenható lény, akkor semmi nem történik az akarata ellenére. Ennyi.

Mellesleg a démonokat imádó fáraót is kilőhette volna az űrbe, a következő fáraó már költőpénzt is adott volna zsidóknak a hosszú útra. Vhogy semmi okoskodás nem igazolja a kisgyerekek legyilkolását. Se a fáraótól, se az Úrtól, és egy mindenható lényről az ilyen feltételezések elég blaszfémek.

De mint írtam, nem megyek bele biblia elemzésbe, többek között azért sem, mert már ha az axiómáink sem egyeznek, akkor a levont következtetések párhuzamba sem állíthatók.

Tündér_Lala 2015.05.28. 11:20:36

index.hu/belfold/2015/05/28/pannonhalma_whiplash_elmaradt_engesztelodes_bantalmazas_vatikan/

Összességében semmi rendkívüli nem történt. Legfeljebb, hogy túlzottan rátelepedett a kölykökre személyiségével. Egy elitképzéssel foglalkozó intézményben szerintem ez mindennapos (valamit valamiért) . Jó megfogalmazás, hogy ágyúvel lőttek verébre és most nem mossák le magukról, hogy ott ellenségnek is kellett lenni. Ennél súlyosabb – sokkal súlyosabb – történeteket is láttam hasonló témakörben. (Semmi abuzus, csak túl erős személyiség.)

boundary 2015.05.28. 11:23:22

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
Akkor is a római katolikus egyház tagja.
És feltűnően sok a pedofil a papok között.
Jó lehetőség egy cölibátust kívánó szerepben gyerekek közelében pedofil és hasonló zaklatásokat- bűntényeket elkövetni.
A felttesek miért nem ellenőrzik ezeket.
Mert sokszor azok is érintettek.
És milyen csúnya dolog kiteregetni a szennyest.
Szerte a világon elpalástolják az egyházi személyek által elkövetett, és elhallgatható bűncselekményeket.

Robinzon Kurzor 2015.05.28. 11:35:22

@Tündér_Lala: "Egy elitképzéssel foglalkozó intézményben szerintem ez mindennapos (valamit valamiért) "

Ha mindennapos, az nagy gáz lenne.
Helyén kéne kezelni ezt az esetet és akkor sem elbagatellizálni, ha szexuális abúzus nem történt.

Még egy családjával (és nem koleszban) élő gyerekre is nagyon károsan tud hatni, ha a tanár (ofő) hatalmi játszmákat visz be az osztályba, tudatosan és látványosan udvartartást épít és az ebbe nem tartozókat még becsmérlő beszólásokkal is bántja.

Szerencsére Várszegi nem gondolja úgy, hogy ez belefér, hogy "valamit valamiért".

pitcairn (törölt) 2015.05.28. 11:46:47

@Robinzon Kurzor:

az un. angol "public school"-okban (azaz a __méregdrága__ magániskolákban...) is közismerten brutálisan folyt a nevelés...

mégis volt/van rájuk kereslet...

az egyházi iskola szolgáltatásait sem kötelező igénybe venni

a szülők szabad akaratukból íratják be oda a gyereküket

Tündér_Lala 2015.05.28. 11:49:54

Higyje el, hogy ez éppen neces.
Engem le szellemi nyomorékozott a tanárom az osztály elött. Nem mondom, hogy nem okozott sérülést, jó tíz évembe került, hogy rájöjjek: erről szó sincs, sőt. Itt ilyesmiről még nyomokban sincs szó.

Különben nem azt mondtam, hogy rendben van. Az objektivitásra legalább törekedni kell és ez úgy tűnik nem sikerült abban a közös (tanár-mester, diák) erőfeszítésben, hogy kiváló embereket képezzenek, neveljenek.

pitcairn (törölt) 2015.05.28. 11:54:55

@Robinzon Kurzor:

a UK-ban hihetetlen összegeket fizetnek a szülők efféle "élvezetekért"

Eton College - School Fees - 2014/2015
www.etoncollege.com/CurrentFees.aspx

a fegyelem mindenekfelett áll, a __testi fenyítést__ csak a 80-as években szüntették meg (külső nyomásra)

Corporal punishment - Eton college
en.wikipedia.org/wiki/Eton_College#Corporal_punishment

__koedukációról__ azonban még ma sincs szó (ez szembe menne az évszázados hagyományokkal)

pitcairn (törölt) 2015.05.28. 11:58:18

@Robinzon Kurzor:

ha jól látom egy tanév minimum 13 millió forint az Eton-ben (vannak egyéb díjak is)

van még hová fejlődnie a magyar elitiskoláknak:)

www.etoncollege.com/CurrentFees.aspx

mondjuk, köztünk legyen szólva, csak egy __sznob__ idióta fizet ennyi pénzt ilyen szar szolgáltatásokért...

Robinzon Kurzor 2015.05.28. 12:15:53

@pitcairn:

Ezzel lényegében azt mondod, hogy a szülők kifejezetten azért íratják be Pannonhalmára a gyerekeiket, hogy ott a nevelők (szerzetesek) "illetlen érintések" és lelki terror által neveljék őket.

pitcairn (törölt) 2015.05.28. 12:21:15

@Robinzon Kurzor:

inkább azt, hogy ha - ki tudja miért - jó neve van az iskolának akkor akár ennek ellenére is oda fogják járatni a gyereküket

PS.: Eton-nak is régóta hasonló híre van pl. már a "Csöngetett milord" című opuszban is ezen élcelődtek:)

Robinzon Kurzor 2015.05.28. 12:22:31

@Tündér_Lala:

Egy ilyen ügy bármilyen bentlakásos iskola esetében benne van a pakliban.

A lényeg, hogy amikor észlelik a jeleket, akkor mi fog történni.

S. Pál esetén nem folytattak struccpolitikát, de nem is lettek érdemi következményei.

Pannonhalmán (egy első látásra kevésbé súlyos esetben) akkoriban bizony inkább félrenéztek és csak most léptek.
De legalább ezentúl figyelni fognak rá.

(Engem egyszer egy készségtárgyat oktató tanár alázott meg nyilvánosan. De mivel őt nagyjából mindenki utálta, ezért már pár nap múlva is csak röhögni tudtam a nyomorúságán, hogy nincs más öröme az életben. Mondjuk volt olyan osztálytársam, akit folyamatosan alázott.)

pitcairn (törölt) 2015.05.28. 12:26:48

@Robinzon Kurzor:

mondom:

van még hová fejlődni:)

" Abuse in Britain's boarding schools: why I decided to confront my demons
For generations of boys, sexual abuse was part of the everyday cruelty of boarding school. In this painfully honest report, writer Alex Renton confronts the demons of his past at Ashdown House, where some of Britain's most powerful men were also educated – and reveals the scale of the outrage about to engulf the private education system
"

www.theguardian.com/society/2014/may/04/abuse-britain-private-schools-personal-memoir

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.28. 13:20:59

@IdomitottFoka:

" de ha onnan nézem, hogy adott egy mindenható lény, akkor semmi nem történik az akarata ellenére. Ennyi."

Dehogy nem. A szabad akarat lehetővé teszi, hiszen a világ nem kézivezérléssel irányított.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.28. 13:24:15

@IdomitottFoka:

"Mellesleg a démonokat imádó fáraót is kilőhette volna az űrbe, a következő fáraó már költőpénzt is adott volna zsidóknak a hosszú útra."

A szóban forgó fáraó is adott költőpénzt az útra.

Robinzon Kurzor 2015.05.28. 13:47:33

@pitcairn:

Látom, hogy folyamatosan az angolokon rugózol, csak az nem világos, hogy szerinted ennek itt mi a relevanciája?

Hogy ha az angol faszfej évi 13 millióért úgy adja be a gyereket Etonba, hogy tudja, ott mindenféle testi-lelki zaklatásnak lesz kitéve, az mit igazol?
Hogy akkor végül is rendben volt ez is Pannonhalmán, mer' a nyominger angoloknál még durvábban megy ez?

pitcairn (törölt) 2015.05.28. 13:53:08

@Robinzon Kurzor:

pl. azt, hogy ott vannak olyan érettek az emberek (legalábbis eddig azok voltak), hogy nem szólnak bele ebbe:)

pitcairn (törölt) 2015.05.28. 13:57:23

@Robinzon Kurzor:

ami pedig a magyar egyházi iskolákat illeti

az összes hibájukkal együtt is kenterbe verik az állami iskolákat (mondjuk ez nem nehéz... és meglehetősen kétes dicsőség is...)

ez van...

IdomitottFoka 2015.05.28. 14:00:37

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
Az állításom az volt, hogy a hindu valláshoz hasonlóan az összes többi sem ellentmondásmentes hiedelem rendszerű. Mivel azt ismerem és szemmel láthatóan te a keresztényt véled annak, gyorsan rámutattam a Bibliából egy elég közismert részre. Eléggé bele kell mélyedni az okoskodásba és a komplett könyvbe, hogy még egyéb feltételeket állítva kisimítsák ezt az egyet. De egyébként rögtön jönne egy másik, komplett könyvek íródtak erről.

Nem mintha feltétele lenne egy vallásnak, hogy koherens legyen. Egy nagy csomó ókori szöveggyűjteménytől elvárni meg végképp felesleges akár indiai, akár közel-keleti.

Robinzon Kurzor 2015.05.28. 14:58:00

@pitcairn:

Ugyan már, ne legyél nevetséges.

A legjobb egyházi iskolák talán ott vannak valahol az első húsz állami iskola után és az átlagos egyházi gimnázium semmivel sem jobb mint az átlagos állami.

Robinzon Kurzor 2015.05.28. 14:59:24

@pitcairn:

Tehát az angol emberek érettsége azon mérhető le, hogy hagyják testi fenyítéssel, szexuális zaklatással "nevelni" a gyerekeiket?

pitcairn (törölt) 2015.05.28. 15:10:02

@Robinzon Kurzor:

inkább azon, hogy nem akarnak mindenáron felülről népet boldogítani (bár ez sajnos már igen jelentős változáson ment át)

egyébként Anglia kapcsán talán az a legtanulságosabb, hogy az 1860-as évekre mindenféle tankötelezettség, állami szabályozás és közoktatás nélkül is jóformán 100%-os lett az alapfokú oktatáshoz való hozzáférés

"Over 95% of children of elementary school age were already enrolled in schools well before it was made compulsory and free. "

History of education in England
en.wikipedia.org/wiki/History_of_education_in_England#19th_century

és ez leginkább a különböző - leginkább vallásos háttérrel rendelkező - civil szervezetek által futtatott __ingyenes__ magániskoláknak volt köszönhető

Ragged school
en.wikipedia.org/wiki/Ragged_school

Robinzon Kurzor 2015.05.28. 15:23:00

@pitcairn:

Szóval sajnálatos, hogy már nem verik a gyerekeket.

pitcairn (törölt) 2015.05.28. 16:32:07

@Robinzon Kurzor:

speciel szerintem a problémák vmikor a tankötelezettség bevezetése táján kezdődtek el

addig a kedves nebuló akkor távozott ezekről a szeánszokról amikor akart:)

ha nem érezte magát jól akkor egyszerűen __lelépett__:)

Robinzon Kurzor 2015.05.29. 08:14:23

@pitcairn:

Vagyis néhány millió teljesen iskolázatlan, még bugyuta fogyasztónak is alkalmatlan ember felnevelődése árán különösebb erőfeszítés nélkül megelőzhetőek lennének az iskolai zaklatási problémák.

Ennél akkor már egyszerűbb betiltani az iskolákat, hiszen az iskolai zaklatások 100%-át iskolában követik el.

Következő lépésben pedig a család intézményét lehetne betiltani: a kiskorúak elleni szexuális bűncselekmények 80%-át családtag követi el, tehát tagadhatatlan, hogy a család a szexuális bűnözés meleg(!)ágya.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.05.29. 10:07:32

éjdes gellértem, te egyre hülyébb vagy.
pannonhalma a sátán ánusza, amit liberális análközösülésre kínál.

pitcairn (törölt) 2015.05.29. 12:39:24

@Robinzon Kurzor:

ha ez olyan jó akkor minek kell erőltetni? :)

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.29. 13:32:30

@boundary:

"Akkor is a római katolikus egyház tagja."

És amikor gyónt, mit mondott?

Jean Sol Partre 2015.05.31. 22:39:04

@pitcairn: azért egyszer nézz rá mondjuk a gimnáziumi rangsorokra, meg fogsz lepődni.

pitcairn (törölt) 2015.06.02. 15:22:05

@Jean Sol Partre:

bekalkuláltad az egyházi iskolák részarányát is a sommás véleményedbe? :)

Jean Sol Partre 2015.06.02. 15:28:05

@pitcairn: Ha kenterbe verik, akkor a legjobb egyháziak jobbak mint a legjobb államiak (de persze nem). Mi köze ehhez az arányoknak?

Robinzon Kurzor 2015.06.02. 15:37:41

@pitcairn:

Az egyházi iskolák részarányának semmi köze azon -- hamis -- állításodhoz, hogy az egyházi iskolák "kenterbe verik az állami iskolákat".

A gimnáziumi rangsorokban ezzel szemben nincs egyházi iskola a legjobb húsz között.

pitcairn (törölt) 2015.06.02. 16:25:08

@Robinzon Kurzor:

már miért ne lenne ha egyszer alulreprezentáltak a mintában:)

(én vmi 15%-ra saccolnék... mellesleg az állami "top gimnáziumok" jó része - gondolom ez lenne a "bezzeg" vonal - is felekezeti intézményként indult...)

és arról se feledkezzünk el, hogy - de facto - már az "egyházi" iskolákat is az állam futtatja

kb. egy kis vallásos karaktert és némi alternatív világlátást adhatnak az állam által meghatározott tantervnek, ennyi:)

szóval nem igazán értem ezt az egyházi oktatást fóbiát

kb. 5 ezer oldal jogszabályt írtak arról, hogy mit csinálhatnak/oktathatnak és mit nem és főszabályként a működési forrásaikat a központi költségvetésből kapják...

pitcairn (törölt) 2015.06.02. 16:27:31

@Jean Sol Partre:

lásd fentebb:)

mellesleg a "kenterbe verés" nem feltétlenül azt az 50 elit gimnáziumot jelenti amelyek alapvetően annak köszönhetik az átlag feletti eredményeiket, hogy rendkívül alaposan __megszelektálják__ a jelentkezőket mind diák, mind pedig tanár vonalon...

Jean Sol Partre 2015.06.02. 17:01:55

@pitcairn: a jobb egyházi gimnáziumok legalább annyira megszelektálják a jelentkezőket :)
És egyiknél sem csak a szelekció miatt jobbak az eredmények.

Akkor mit jelent a "kenterbe verés"?

Jean Sol Partre 2015.06.02. 17:04:07

@pitcairn: fóbia részemről nincs, 3 gyerekem jár egyházi iskolába, általánosba. Alsóban szuper, de a legnagyobb pont azért megy másik suliba most, mert felsőben botrányosan szar a suli, nevelésben is és tanításban is.

pitcairn (törölt) 2015.06.02. 17:08:03

@Jean Sol Partre:

a gimnáziumi irányba speciel te vitted el a dolgot én egy szóval nem említettem ezt

egyébként nekem úgy tűnik, hogy még ott is átlag felett szerepelnek:)

eduline.hu/kozoktatas/2014/1/22/Az_50_legjobb_budapesti_gimnazium_es_szakko_8RI2FT

ha jól számolom 8 felekezeti intézmény került be az 50 legjobb budapesti iskola közé, ami bizony magasabb mint a felekezeti oktatás aránya Budapesten... (az szerintem nem sokkal több 10%-nál...)

és mindez az ELTE gyakorló iskolák mellett...

pitcairn (törölt) 2015.06.02. 17:12:42

@Jean Sol Partre:

bocsi már 9-et találtam az 50-en belül, de lehet hogy több is van...

az igazat megvallva erről se halottam még...

www.wardmaria.hu/index.php/iskolankrol

ehhez képest bent van az 50 legjobban

Jean Sol Partre 2015.06.02. 17:18:20

@pitcairn: az első felekezeti intézmény a 12-ik. Ennyi ELTE gyakorló nincs, nem tűnik kenterbe verésnek.
Viszont tapasztalatom csak általános iskolával van, az rettenetes.

pitcairn (törölt) 2015.06.02. 17:29:21

@Jean Sol Partre:

mint fentebb mondtam még az állami gimnáziumok jó része is felekezeti iskolaként alapozta meg a hírnevét

pl. a lista élmezőnyében lévő radnótit mintha a zsidó hitközség építette volna anno...

de az anyaiskolája (ELTE) is Pázmány Péterhez vezeti vissza a gyökereit egész pontosan Nagyszombatra...

ami pedig a mai középiskolai rangsort illeti az jórészt az iskolák korábbi hírnevére alapozott __szelekció__alapján alakul ki

elvégre mostanság nem nagyon lehet markánsan eltérő oktatási szolgáltatásokat a "piacra vinni"

mondhatni kis hazánkban, valódi értelemben, jóformán nincs oktatási piac

szóval nem misztifikálnám túl az általad említett rangsort

kb. olyan iskolák vannak ott amelyek a legmagasabb szelekciós rátával dolgoznak

azaz ezekben az intézményekben elsősorban nem az oktatás jó, hanem már gondosan meg van válogatva az emberanyag

persze ez az egyházi oktatás esetében is hasonló lehet

Jean Sol Partre 2015.06.02. 17:33:05

@pitcairn: a többi kerületi általánoshoz képest. Aki tud, menekül, akár gimibe, akár másik iskolába

Jean Sol Partre 2015.06.02. 17:42:42

@pitcairn: "azaz ezekben az intézményekben elsősorban nem az oktatás jó, hanem már gondosan meg van válogatva az emberanyag

persze ez az egyházi oktatás esetében is hasonló lehet "

Egyrészt tényleg az egyházi iskolák is nagyon szelektálnak.

Másrészt nagyon is lehet eltérő oktatási szolgáltatásokat nyújtani. Tudom, mert egyrészt én is az egyik ilyen gimibe jártam anno, másrészt a lányom is most megy ugyanoda.

De mindegy, nem azon akarok vitatkozni, hogy az egyházi iskolák rosszak lennének, sőt, valóban a legtöbbje jó, nekem csak a "kenterbe verik" szúrta a szememet.

Hogy egy jó iskola mitől jó, az meg egy más tészta, szerintem leginkább a tudatosság és az odafigyelés a lényeg, hogy az iskola tudja, mit akar, és következetesen betartsa az ahhoz vezető elképzeléseit.
Válogatás ügyben például a Trefortban láttam érdekeset: ott a szóbelin gyakorlatilag semmilyen tárgyi tudást nem kértek számon, a gyerekek kreativitását, érdeklődését, nyitottságát igyekeztek inkább felmérni. Nyilván, az ő pedagógiai programjukban ez a fontos.

Robinzon Kurzor 2015.06.03. 21:49:47

@pitcairn:

Kicsi huszár, volt egy állításod, miszerint az egyházi gimnáziumok kenterbe verik az államaikat.

Nem hablatyolni kellene össze-vissza, hanem elismerni, hogy ez tényszerűen nem igaz.

Szóval itt a lehetőség, hogy beárazd magad.

Robinzon Kurzor 2015.06.03. 21:58:36

@pitcairn:

Szerinted milyen egyházi múltja van mondjuk egy 30 éve indult gimnáziumnak a békásmegyeri lakótelep közepén?
Csak mert például rögtön a lista 3. helyén egy ilyen iskola áll...

Egyébként meg csak szólok: időközben már nem az eredeti állításod mellett érvelsz (vagyis hogy az egyházi iskolák kenterbe verik az államaikat), hanem megpróbálod azt megmagyarázni, hogy az ellenkezőjének mi az oka.

Úgy lenne egyenes egy a véleményváltás, ha nem elsunnyognád, hanem nyíltan ki is mondanád.

pitcairn (törölt) 2015.06.03. 22:23:41

@Robinzon Kurzor:

az elitgimnáziumok rangsorát nem én dobtam be...

különben mint ahogy fentebb megemlítettem: nem hiszek sem a közoktatásban, sem pedig a tankötelezettségben

ehhez max csak annyit tennék hozzá, hogy államilag meghatározott képesítési követelmények nélkül sem omlana össze a világ, elvégre a minőségbiztosítás hatalmas piaci lehetőség...

ami pedig a "kenterbe verést" illeti:

nem vagyok elragadtatva a közoktatás történelmétől elvégre ez a "műfaj" valódi használható tudást adó oktatás helyett inkább índoktrínalásról, hatalomról és társadalommérnökösödésről szólt bár azt el kell ismernem, hogy a közoktatás az utóbbi évtizedekben javított némít a gyalázatos történelmi produkcióján

Robinzon Kurzor 2015.06.03. 23:18:46

@pitcairn:

Ez nem az elitgimnáziumok rangsora, hanem az összes gimnáziumé.
Értelemszerűen a lista elején lévők azok, amelyek "kenterbe verik" a lista közepén és végén lévőket.

És bár mindenféle tereléssel és maszatolással folyamatosan farolsz ki az eredeti állításodból ("az egyházi iskolák kenterbe verik az államaikat"), nincs benned annyi tartás, önbecsülés, hogy elismerd: tévedtél.

Ezt a sunnyogást otthon nevelték beléd, vagy a tankötelezettség áldozataként tekinthetünk rád e jellembéli fogyatékosságod miatt?

Bell & Sebastian 2015.06.04. 12:13:37

@Robinzon Kurzor: Hé, paraszt, nemzetközi tanulmány jó lesz bizonyítéknak?

Itten az áll, hogy jobbak a felekezeti iskolák, mert kevésbé részrehajlóak / onnan nagyobb a továbbtanulás esélye.

apps.eui.eu/Personal/Dronkers/articles/educatio2006.pdf

Robinzon Kurzor 2015.06.04. 12:48:33

@Bell & Sebastian: "Hé, paraszt..."

Akkor vagy a legszánalmasabb, amikor sértegetni próbálsz.
Csak hát, nem vagy párbajképes.

És persze semmiféle "kenterbe verésről" szó sincs.

Még arról sem, amit itt hazudni próbálsz a hatékonyságról: ugyanis azt a cikk is azzal a szűkítő értelmezési feltétellel állítja, hogy "amennyiben
kiszűrjük az iskolai összetétel különbségeit".

Ennél jóval több kell, egyszerű barátom.

Bell & Sebastian 2015.06.04. 13:28:18

@Robinzon Kurzor: Híjnye, a nem jóját, hozzá kellett volna tennem, hogy pejiratív-.

Az Origo és HVG által publikált, sajátságos értékeléssel készült rangsornál csak jobban hiszünk egy uniós mérésnek, nem?

De van egy ötletem, Vegyük a Fazekast felekezetinek és mindenki jól jár.

Ezeket a táblázatokat azok töltik ki, akik az IQ -t méricskélik bőszen és a békedíjakat osztogatják? Kempelen Gábor népe, vagy hogy hívják azt a hányatott sorsú partizánvezért, aki mindig sír, hogy így meg úgy, oszt mégsem?

Bell & Sebastian 2015.06.04. 13:56:30

Megmondás / II.

Úgy van ez, mint a borbélynál, mindenki hozott anyagból dolgozik. A hatékonyság azért fontosabb szempont (nem csak mert elanyagiasult a világ), mint a megmanipulált rangsor, ami becsábítja az erszényes emlősöket, mert a felekezeti- többet tesz hozzá ahhoz, mint amennyivel bement a gyerek, mint egy állami- vagy magániskola.

Na, még egyszer!

Az állami a középszar megoldás, de a legrosszabb a magániskola. Aki jót akar a kölykének, vigye felekezetibe, különösen Magyarországon.

De ez csak általánosságban igaz, ha van lokálisan jobb, hát tegye azt. Nálunk van például külföldi alapítású nemzetiségi iskola is, ami ha mást nem is, nyelvet-kultúrát biztosan ad, oszt szárnyra lehet vele kelni.

Robinzon Kurzor 2015.06.04. 15:30:36

@Bell & Sebastian:

Nos, amire hivatkozol, abban semmiféle "mérés" nem volt, csak a cikk végi összefoglalóban némi ködszurkálás olyan tárgykörben, amelyet az elemzés nem érintett.
Felekezeti farok, szerencsére illetlen érintés nélkül.

És így az állítólagos "kenterbe veréstől" csak eljutottunk oda, hogy ha messziről és hunyorítva nézzük, akkor "általánosságban" határozottan talán, de lokálisan meg bármi lehet, de leginkább -- egy-két üdítő kivételtől eltekintve -- ez a bármi nem a felekezeti iskola lesz, hanem valamelyik másik.

Ha ennyiben maradatunk, akkor jófej leszek és humanitárius okokból nem szopatlak ezzel tovább.

pitcairn (törölt) 2015.06.04. 15:57:38

@Robinzon Kurzor:

speciel miután a másik kolléga (Jean Sol Partre) bedobta az elitgimnáziumok ügyét a polémiába én az alábbit linkeltem be:

Az ötven legjobb budapesti gimnázium és szakközépiskola
eduline.hu/kozoktatas/2014/1/22/Az_50_legjobb_budapesti_gimnazium_es_szakko_8RI2FT

szóval nem az összes hanem az __50 legjobb__...

a felmérés reprezentativitásáról különben lövésem sincs...

ezt dobta ki először a gép...

ebben találtam némi felületes keresgélés alapján 9 egyházi intézményt + még arra is kitértem, hogy mai állami intézmények egy része is felekezeti iskolaként alapozta meg a hírnevét

ezt viszonyítottam a budapesti felekezeti oktatás bő 10%-os részarányához

most KIVONATOLOM a fentieket, hogy te is megértsed

1. Jean Sol Partre bedobott egy ÁLLÍTÁST, egy olyan RÉSZTERÜLETRŐL amiről addig szó sem volt
2. én megpróbáltam gyorsan utánanézni ennek és belinkeltem az eduline rangsort
3. ennek alapján azt az állítást mertem megfogalmazni, hogy a legjobb budapesti iskolák között __felülreprezentáltak__ a felekezeti intézmények

pitcairn (törölt) 2015.06.04. 15:59:57

@Robinzon Kurzor:

azt sem igazán értem, hogy miért lenne ez "az eredeti állítás", ez szimplán egy állítás volt a sok közül és vmiért ti erre cuppantatok rá...

pitcairn (törölt) 2015.06.04. 16:10:36

@Robinzon Kurzor:

és miután imádsz mindent félreérteni: újra kihangsúlyozom az "eredeti állítás" nem az elitgimnáziumokról szólt...

Robinzon Kurzor 2015.06.04. 16:29:30

@pitcairn:

Akkor tekintsük át a helyzetet röviden!

Állítottad azt, hogy az egyházi iskolák kenterbe verik az állami iskolákat?
Igen.

Alá tudtad támasztani ezt az állítólagos kenterbe verést bármivel is?
Nem.

Akkor meg mit hablatyolsz még itt?

Robinzon Kurzor 2015.06.04. 16:36:10

@pitcairn: "speciel miután a másik kolléga (Jean Sol Partre) bedobta az elitgimnáziumok ügyét a polémiába"

Speciel TE dobtad be az elitgimnáziumok ügyét a polémiába.

Először akkor, amikor Eton-ra hivatkoztál.
Másodszor akkor, amikor a "kenterbe verést" igazolni kellett volna.

Gyengéd hazudsz ...

pitcairn (törölt) 2015.06.04. 16:39:14

@Robinzon Kurzor:

speciel ha már itt tartunk te __csak__ szimplán állítgatsz...

az a nagy helyzet, hogy még a ti állításaitoknak is max csak én nézek utána...

szóval ráduntam, szórakozz mással!

Robinzon Kurzor 2015.06.04. 16:44:09

@pitcairn: "azt sem igazán értem, hogy miért lenne ez "az eredeti állítás""

A sok állítás közül erre kaptam fel a fejem, mint kirívó ökörség.

Annyiban "eredeti" ez az állítás, hogy amikor láttad, hogy védhetetlen az álláspontod, akkor próbáltad módosítani, hogy a "legjobb budapesti iskolák között felülreprezentált", meg ilyenek.

Sebikém is próbálkozott a maga szerény lehetőségeihez képest, el kellene engedni ezt a sztorit, mert csak égetitek magatokat ezzel a sunnyogással.

Robinzon Kurzor 2015.06.04. 16:46:40

@pitcairn:

Meguntad, hogy alá kellene támasztani, ha valamit állítasz?

Jaj, te szegény ...

pitcairn (törölt) 2015.06.04. 17:05:29

@Robinzon Kurzor:

direkt visszanéztem a betegesen kötekedő kommentjeidet és láss csodát a gimnáziumi rangsort te dobtad be ebbe a történetbe...

mandiner.blog.hu/2015/05/26/abuzusok_az_egyhaz_bastyai_mogott/full_commentlist/1#c27167720

persze semmit sem linkeltél hozzá, mert te csak __állítgatsz__ és fikázol

ennyi vagy...

máskülönben nekem úgy tűnik, hogy azért van egyházi fenntartású iskola abban a "top húszban", szóval ez sem volt teljes mértékben igaz... (kismillió rangsor van fent a neten a fasz se tudja, hogy mire gondolsz...)

és az se semmi, hogy egy totál általános állításból (az egyházi iskolák kenterbe verik az államaikat) eljutottál egy maximálisan leszűkített mintához (a legjobb húsz magyar iskola...)

hát mint mondjak, élmény volt veled eszmét cserélni...

Robinzon Kurzor 2015.06.04. 17:53:56

@pitcairn:

Keress már rá az "elit" kifejezésre ebben a kommentfolyamban, nyominger. (A legtöbb böngészőben: Ctrl+F)

Mindkétszer te hoztad elő.

A gimnáziumi rangsor pedig az _összes_ gimnázium rangsora, nem az elitgimnáziumoké.

Ha a magyar egyházi gimnáziumok "kenterbe vernék" az államiakat, ahogy állítottad, akkor ennek az állítólagos "kenterbe verésnek" a gimnáziumi rangsorokban kellene, hogy nyoma legyen.

De nincs nyoma, és ez a te nagy problémád, ezért hisztizel, hazudozok, csúsztatsz ... ennyi vagy.

Robinzon Kurzor 2015.06.04. 17:58:37

@pitcairn: "és az se semmi, hogy egy totál általános állításból (az egyházi iskolák kenterbe verik az államaikat) eljutottál egy maximálisan leszűkített mintához (a legjobb húsz magyar iskola...)"

Nyomikám az "általános állítás" szerinted mit jelent?
Hogy általában igaz, de konkrétan nem?

Ha az az általános állításod, hogy az egyházi iskolák kenterbe verik az államiakat, de konkrétan nincs egyetlen egyházi iskola sem az első húszban (vagy ha van egy, ahogy állítod, ami ebből a szempontból lényegtelen), akkor ezzel már önmagában megdőlt az "általános" állításod.

Bell & Sebastian 2015.06.04. 18:38:06

@Robinzon Kurzor: Mondom, hogy nem éred fel ésszel. Államilag támogatott magániskola = felekezeti. A mérés transz-atlanti és kiegyenlített a megoszlás, de van, akol egyáltalán nincsenek magániskolák, például Németországban vagy Hollandiában.

Megnézted legalább a táblázatokat, pejoratív paraszt?

Megint kikaptál, mehetsz vissza disznópásztornak.

Bell & Sebastian 2015.06.04. 18:40:10

@Robinzon Kurzor: Mindenhol jobbak az egyházi iskolák, mint az államiak, de a leggyengébbek a magániskolák. Finito.

Robinzon Kurzor 2015.06.04. 21:39:10

@Bell & Sebastian: "de van, akol egyáltalán nincsenek magániskolák, például Németországban vagy Hollandiában"

Hát, Németországban vannak magániskolák, pont onnan volt cserediákunk ebben a tanévben.
De majd tájékoztatom a szüleit arról, hogy nemlétező iskolába járatják a gyereküket.

A parasztozásodból egyébként látszik, hogy azért tudat alatt tisztában vagy vele: szopóágon vagy, nem kicsit.

A táblázatokból ugyanis nem vezethető le a cikk általad ide citált végkövetkeztetése.
Még a szerzők is elismerik, hogy tippelnek, illetve amit a hatékonyságról idéztél, azt nem általános érvénnyel, hanem egy igen erős megszorítással merik csak állítani.
És bizonyítani így sem tudják, de ezt már leírtam.

Mondjuk időközben te is rugalmasan elszakadtál a "kenterbe verik az állami iskolákat" baromságtól, csak ezt nem mered felvállalni.

Talán ha te is részesültél volna egy-két illetlen érintésből a pizsamagatyában, akkor menne.
Vagy megvolt és pont azért lettél ilyen lelki nyomorék?

Robinzon Kurzor 2015.06.04. 21:43:19

@Bell & Sebastian:

Itt vannak a legjobb német magániskolák, kellett vagy 5 másodperc megkeresni őket.

luxus.welt.de/business/bildung-internate-privatschulen-universitaeten-business-schools/die-besten-privatschulen-0

Nyalhatsz, fiatal barátom!

Bell & Sebastian 2015.06.05. 00:00:42

@Robinzon Kurzor: Akkor kérem a fagyimat, haza bölcse, mert már a címsorból kiderül, hogy miféle iskolák ezek? Ha pedig értenéd is, hogy mit mondanak a reklámoldalon, rögtön kiderülne, hogy mindegyik speciális igényeket elégít ki, nemzetközi porondra, méregdrágán és azok, amelyeknek papírjait a német állam is elismeri, ezt külön megemlítik.

Ha 45 náció (azaz diplomataiskola) kölykeit oktatják úgy, hogy 7 gyerekre jut egy tanár, az sem éppen a rendszer része.

Milyen kategóriák voltak a felmérésben? Független magán, állami finanszírozású magán (= felekezeti) és állami.

Ezek pontosan egyikbe sem illenek, inkább kísérletieknek mondanám őket, esetleg luxus gyermekmegőrzőknek.

Ilyen alapon a CEU is független magániskola, pedig dehogy!

Ezek a német sulik olyan papírt adnak, mint Bokros Lajos közgazdasági diplomája, ha még emlékszel, hol vette?

Úgyhogy, megfoghatod a bokádat, ameddig nekifutok.

Bell & Sebastian 2015.06.05. 00:02:13

Nem a közoktatás részei, ez lett volna a poén.

Bell & Sebastian 2015.06.05. 00:22:47

www.oecd.org/edu/school/programmeforinternationalstudentassessmentpisa/33680669.pdf

>>>
The fact that some aspects of social background appear to be a smaller handicap at private schools means that schools of this type could, ceteris paribus, reduce educational inequality between social classes. In practice however, the high degree of (self-)selection of pupils of favorable backgrounds will in combination with the positive effects of school composition lead to a net increase in educational inequality as related to social class. The findings also indicate that statements in debates related to public versus private education should be carefully argued, especially if related to the emancipatory value of private schools.
<<<

Tus.

Robinzon Kurzor 2015.06.05. 19:16:07

@Bell & Sebastian: "Ezek a német sulik olyan papírt adnak, mint Bokros Lajos közgazdasági diplomája"
"Nem a közoktatás részei, ez lett volna a poén."

Te azt állítottad, hogy Németországban nincsenek magániskolák.

Ezek pedig német magániskolák, mégpedig független magániskolák, amelyek a közoktatás részei.

Hogy az általad idézett tanulmányban miért nem szerepelnek?
Talán azért, mert akkor nem jönne ki, hogy az egyházi suli a király?

"Kísérleti"", "luxus gyermekmegőrző"? ... olyan vagy, mint a viccbéli parasztbácsi az állatkertben a zsiráfot meglátva: ilyen állat márpedig nincs.

Szóval nyalhatsz, fiatal barátom, most már duplán is.

Robinzon Kurzor 2015.06.05. 19:20:50

@Bell & Sebastian: "Tus."

Hibátlanul tökön szúrtad magad, ismét.

Azt kellene ugye továbbra is igazolni, hogy a magyar egyházi iskolák kenterbe verik az államikat.

Erre ennyit tudsz és még ünnepled is magad ...

Tus? Egy jó hideg zuhany rád férne, talán lehiggadnál egy kicsit.

Bell & Sebastian 2015.06.05. 19:36:39

@Robinzon Kurzor: Nem pörgetem tovább, fűrészeld egyedül.

Robinzon Kurzor 2015.06.08. 09:09:05

@Bell & Sebastian:

A Fekete Lovag döntetlen ajánl ...
süti beállítások módosítása