Putyin-látogatás: mindenki szerepzavarban?
2015. február 18. írta: Redakció

Putyin-látogatás: mindenki szerepzavarban?

putyin_orban.jpg

Vendégszerzőnk, Papp Attila Zsolt írása. Az írás eredetileg a szerző Facebook-oldalán jelent meg. Fotó: Orbán Viktor FB.

*

A Putyin-látogatás kapcsán szórakoztató volt látni (amennyiben a tragikomikum szórakoztató), micsoda színeváltozáson képesek átmenni emberek aktuális politikai szimpátiáik és antipátiáik miatt.

Korábbi eltökélt antikommunisták és szovjetellenesek, akik ötvenhattal keltek és feküdtek, felfedezték magukban a megrögzött ruszofilt, és szemérmesen félrenéztek, amikor Vlagyimir Vlagyimirovics testvér abban a parcellában koszorúzott, ahol a szabadságharcosokat ellenforradalmároknak tituláló szovjet hősi emlékmű is áll.

És vice versa: olyanok, akik korábban túl soknak találták a kommunistázást, és szélsőjobbos huncutságnak tartották, ha valaki egy lapon emlegette a szovjet „felszabadítókat” a náci megszállókkal, most mintha gyorstalpaló továbbképzőn vettek volna részt antikommunista retorikából, és könnyen megfeledkeztek arról, hogy a sztereotipizálás akkor sem helyes, ha történetesen az oroszok ellen irányul.

Tudom, persze, nem is úgy van, és minden megmagyarázható, meg ezek az oroszok nem is azok az oroszok, a reálpolitika pedig mindig más (attól függően, ki gyakorolja), ésatöbbi, de ez a szerepzavar mégis lenyűgöző.

Mindenesetre nem lettem volna Wittner Mária helyében.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr897185697

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: [Papp Attila Zsolt]: Putyin-látogatás: mindenki szerepzavarban? 2015.02.18. 13:52:02

A Putyin-látogatás kapcsán szórakoztató volt látni (amennyiben a tragikomikum szórakoztató), micsoda színeváltozáson képesek átmenni emberek aktuális politikai szimpátiáik és antipátiáik miatt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikka 2015.02.18. 20:49:40

@colonel Tigh: olvasd el újra amit írtam, nézd meg a videot, olvasd el mit ír az index. Valamit nem jól csináltál elsőre.

kvadrillio 2015.02.18. 21:07:31

@Virág et.: he-he-he.......ÍHA 56-OT LEVERTÉK VÓÓÓNNNA, ZOLTAI MA NEM LENNE LÁZÁRKA TANÁCSADÓJAHHH ! :o)))))

kvadrillio 2015.02.18. 21:08:17

@kvadrillio: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.02.18. 21:09:59

@jose maria padilla: ja , hogy nyugodtan lehet gyalázni a nemzeti függetlenséget orbán vendégeként, ha nincs jelen a legfőbb hiv. méltóság, legfőbb képviselője az országnk.
főleg h nem lett volna orbán beszervezve, akkor még zavarta volna is

a főoldalon már kitárgyaltuk:
mandiner.hu/cikk/20150218_megjavitotta_a_fiumei_uti_szovjet_emlekmuvet_a_4k

kvadrillio 2015.02.18. 21:13:54

@kvadrillio: a környék lakói azóta sírnak, mióta eszement táncolók mécsimre és magyarfruzsina nevű felesége, társaival körültáncikálta a SZABADSÁG TERÜNKET !!!, Hogy ezt a fasz sasfészket odalophassák az éj leple alatt.....

MERT ŐKET SEM KÉRDEZTE MEG SENKI...., HOGY TELE AKARJÁK SZARNI A MEGBECSÜLT TERÜKET !.

kvadrillio 2015.02.18. 21:15:42

ÉS.....MIÓTA MÉRVADÓ EGY BBJNICK MAGYARORSZÁGON ??????

MIÓTA AZT HISZI MAGÁRÓL ?????

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.02.18. 21:17:50

@colonel Tigh:

Te tényleg ennyit tudsz vagy csak lányos zavarodat akarod a hülyeség mögé rejteni?

Tudod, hogy mi az, (így önmagában) hogy KISZ-titkár? Az olyan komám, mint az őrsvezető vagy választott brigádvezető:-) Egy középiskolai osztály vagy egyetemi csoport vagy (25 év alattiakból álló) munkahelyi közösség választ maga közül egy szószólót. A függetlenített KISZ-titkárok voltak azok, akik pártmegbízatásként, főállásban tolták az ipart. S tudod mi az, hogy KISZ KB titkár vagy a Kommunista Ifjúsági Szövetség Központi Bizottságának alelnöke? A második ember a KISZ-ben. No, e két utóbbi, függetlenített KISZ-titkár, majd később a KISZ KB titkára, majd alelnöke volt Gyurcsány. Katonai hasonlattal élve, míg a mezei KISZ-titkár kb. egy szakaszvezető, addig a KISZ KB alelnöke egy vezértábornok, maga a vezérkari főnök.

Tudományos libsizmus 2015.02.18. 21:19:03

@colonel Tigh:
Légyszi, tegyél fel nekünk ide egy listát erről is:

- Hol és mikor volt Merkel FDJ titkár az NDK-ban.

- Ki volt az NSZK első titkosszolgálatának vezetője (válasz: Gehlen ezredes, a Nürnbergben kivégzett Keitel által vezetett OKW keleti hadseregek osztályának vezetője).

- Mely egykori náci párttag kormányában volt külügyminiszter a trockista norvégiai ellenálló Willi Brandt (válasz: Kiesinger, 1966-69).

- Ki volt a napokban elhunyt Weizsäcker egykori nyugatnémet kancellár édesapja (válasz: Ernst Weizsäcker, a Nürnbergben kivégzett Ribbentrop első helyettese a náci külügyminisztériumban, az általános [figyelem: nem Waffen-SS] SS vezérőrnagya).

- Mit csinált Helmut Schmitt a II. vh.-ban (válasz: a náci légierő első osztályú vaskereszttel kitüntetett tisztjeként szolgált, a vaskeresztet a szovjet fronton érdemelte ki).

- Amikor az NSZK 1955-ben belépett a NATO-ba, ki lett kis híján az első nyugatnémet védelmi miniszter, ha nem vétózzák meg az amcsik (válasz: [figyelem libsik: a Krimet meghódító] Manstein vezértábornagy).

Ha fel tudod magadban dolgozni, hány egykori náci játszott szerepet az újabban libsikedvenc Németország közéletében, akkor majd visszatérhetünk a középiskolai KISZ-titkár listádra. OK?

colonel Tigh 2015.02.18. 21:19:34

@mikka: "Gondoltam gyorsan írok az index.hu helyszínen jelenlévő tudósítójának hogy nem jó amit ír..hátha helyrehozza a hibát.." egy újságíró, a világ 2. nagyhatalmának vezetőjének a sajtótájékoztatóján vesz részt éppen (és dolgozik a helyi tolmácsolás alapján), és nem a mailboxával foglalkozik... oh, micsoda egy liberális tetű, de tényleg.
És igen, két napja csak erre készültek, hogy majd jól megtekernek egy ilyen bakit, és nyilván a tolmács is a Gyurcsány kottájából játszik.
Így meg már mindjárt más, hogy csak Ádernek kell Putyin meg Kimi mellett pózolni, ugye? Mert az nem hordozza ugyanazt az üzenetet? Amúgy bocsánatot kérek, én vagyok a hülye, minek írok ilyen helyekre...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.02.18. 21:22:16

@vizipipa: itt van:
kepkezelo.com/images/nkpxwnandoiwhjcdpbt4.jpg?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201502&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201502

putyin korábbi beszéde tök jól hangzik, amiben elismeri az 56-os magyar szuverén törekvést, csak ha most egy 56-ot gyalázó szobrokkal teli helyen koszorúzik egy orosz 56 ellenes szobrot, akkor lenulláza a korábbi beszédét. nem?
ha akkor méltatja 56-ot, most 56 ellenes akkor melyik az aktuális? a legújabb.

mert elég sok orosz szöveg van itt, ahogy ismerem az orosz mentalitást, hogy lenin még mindig ott van bebalzsamozva moszkvában, ahát akkor elég valószínűnek tűnik, hogy 56 ellenes a felirat oroszul.

de mondom, itt a magát nemzeti kereszténynek hazudó posztkomcsi párt a hibás hogy nyusziként semmit nem tett, nem is volt fontos ez neki.
nyilván orbán apjánál már számít hogy jó elvtárs volt, orbán meg beszervezett komcsi.

Bloodscalp 2015.02.18. 21:25:40

@Virág et.: haha:) vén komcsi troll:) élvezi viktor seggét, ennyi.

Hagrid 2015.02.18. 21:27:19

Mit értetlenkedtek? Egyszerű mint az 1X1. A Jobbikéknál (és picit a Fidesznél is) kitalálták, hogy Oroszország antiszemita, hogy Putyin lazán falhoz keni a zsidókat, ráadásként még szerencsétlen buznyákokat is rendőrrel vereti és máris beállt a jobbikos merevedés és a keményvonalasabb narancs fütykös is!

Az más kérdés, hogy Putyinnak 3-4 zsidó származású, netán orosz-izraeli milliárdos támogatója van és Horodkovszkij buktája a politikai álmai voltak, de akkor is...az a kis álmodozás...

Így nem csoda, hogy a korábbi antikomcsi jobboldal most tapsol, a ballib, judeofil csapat pedig, akik a vörösökért odavoltak, most undorogva nézik Putyint...

colonel Tigh 2015.02.18. 21:28:02

@Tudományos libsizmus: annyira, de annyira leszarom, mi volt az ötvenes, hatvanas NSZK/NDK-ban, hogy azt el sem hiszed.

Tudományos libsizmus 2015.02.18. 21:31:58

@colonel Tigh:
De hiszen az antifázásból éltek 25 éve:)

Mások esetleg pedig azt szarjék le annyira, de annyira, hogy hol volt Orbán és Kövér 17 éves korában gimista KISZ titkár. Érted.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.02.18. 21:39:07

@Bell & Sebastian:

"Gesztus és nem gusztus dolga, népe követeként kötelessége meglátogatni népe hőseit." --- írja.

Így van. Ennyi, sem több, sem kevesebb.

colonel Tigh 2015.02.18. 21:44:55

@Tudományos libsizmus: na figyi, fingod sincs ki vagyok, azt, hogy milyen nézeteim vannak végképp nincs fogalmad. Amúgy nekem sincs, simán csak utálom a hazug, tolvaj, köpönyegforgató embereket. Kiszezni nem én kezdtem, az a lista egy válasz volt erre: "B*szod, ha már konzisztencia: az konzisztens, hogy az a Gyurcsány-bagázs hisztizik Putyin koszorúzása miatt, akik közül számosan '56 leverésének haszonélvezői voltak? Gyurcsány KISZ KB tag volt, cs*szd meg!"
De ez mindent el is mondd a hozzád hasonlóakról. Gyurcsány-pfujj rohadt komcsi kiszes... ugyanez másik oldalról? Na, akkor hogy is van ez? A tököm tele van már a hozzád hasonlóak miatt koptatni az ujjam, szóval viszlát, rugózzál még ha akarsz.

gmihaly 2015.02.18. 21:46:41

Csak egy kis "putyinszkaja sutka" volt az egész. Ennyit alapelvekről és egyebekről.

mikka 2015.02.18. 21:46:42

@colonel Tigh: tényleg hülye vagy, ezen nem vitatkozunk.

Gazz 2015.02.18. 21:49:20

Nyaron, mikor a melegfelvonulason valaki egy faszt rajzolt a nagymagyarorszag terkepre, akkor az osszes jobbikos habzo szajjal duhongott, verte a facebook virtualis asztalat okollel, provokacionak, hazaarulasnak, meg a jo eg tudja minek nevezte a dolgot.

Most, mikor az 1956 temakorben ilyeneket kell kobe vesett verzioban olvasni, hogy ellenforradalom, meg hogy szovjetunio, meg mindennek a tetejen ott van egy fasza kis voros csillag, nos, ezen erzekenylelku jobbikos barataink nemhogy nem haborodnak fel, az ingerkuszobuk erzekelobimbocskait meg se kozeliti a tema.

Tudományos libsizmus 2015.02.18. 21:49:20

@colonel Tigh:
Figyelj már. Jössz itt a 30 évvel ezelőtti KISZ titkár listáddal a gimiből? B-listázni nem akarsz te liberális demokrata?

Gazz 2015.02.18. 21:52:26

@maxval bircaman szerkesztő: No hát egy pillanatig se volt kérdésem, hogy te mint antimagyar, egyetértesz azzal, hogy putyinék ellenforradalomnak hívják 56-ot.

Tudományos libsizmus 2015.02.18. 21:54:56

@maxval bircaman szerkesztő:
Nem azért, de lassan már magam is erre várok:)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.18. 21:55:27

@jose maria padilla: Na, szerintem pont erről írt a post írója. Köszi a bemutatót. :-)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.18. 21:57:36

@Vallalhatatlan fordulat: No megint klónozódtam? Ez élvezetes dolog? Örömöd? :-)

Megtisztelő, bár LESZAROM.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.18. 21:58:45

@Tudományos libsizmus: Miért nem teszed te ide ezt a listát? Jogod van kommentelni, nem?

Tudományos libsizmus 2015.02.18. 22:00:12

Az emlékmű koszorúzást véleményem szerint kiválóan rendezte le mind az orosz, mind a magyar diplomácia.

Putyin nem a Szabadság téren koszorúzott, hanem egy temetőben (nem az "ellenforradalmi" izébizét koszorúzta meg, habár tagnap ezt híresztelte, bocsánat, hazudta az index, hanem egy II. vh.-s emlékművet). A Szabadság térbe még bele lehetett volna politikai felhangot magyarázni, ha a libsikre bízzuk az ügyet. Orbán nem vett részt e koszorúzáson.

Pont.

Abban talán mindenki egyetért, hogy a harcban elesett katonát megilleti a tisztelet, akkor is, ha orosz.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.02.18. 22:14:47

@ArmaGedeon: A habsburgok többek között az akkori Magyarország teljes arany-, ezüst-, és rézkészletét külföldre vitték (pénzt verni, ipari termékekre stb), Bécs ebből polgárosodott és gazdagodott. Emellett nemzetiségeket telepítettek tömbben, a határok mellé, plusz tarka mozaikokban, miközben a magyar letelepedni akarókat fegyverrel üldözték el. A bécsi politika a nemzetiségeknek az államalkotó magyarság elleni kijátszásán alapult évszázadokig. Szintén a liberális habsburgok alatt, a kiegyezés idején indult meg a galíciaiak mértéktelen beözönlése.

Aki a habsburg elnyomást pártfogolja, az egy rohadt hazátlan áruló.

_most_ 2015.02.18. 22:19:56

hatalmas, ahogy a jobbikosok a kgb-s Putyin faszát szopják, rengeteget lehet röhögni az agyhalott jobboldaliakon, hihetetlen, hogy észre se veszik, Putyin mennyire megveti a fajtájukat :D Putyin megkoszorúz egy 56-os ellenforradalom dicsőséges vérbefojtásának emléket állító szobrot és az elvileg antikommunista jobbikosok, nem hogy nem döntik le másra ezt a szobrot, de még a szavukat se emelik fel, iszonyatosan szánalmas. Lehet azt mondani, hogy baloldal most szándékosan ezzel támadja Orbánt, de gondoljunk bele mi lett volna, ha Gyurcsány követ el ilyen merényletet az ország ellen, fidesz éjjel-nappal kommunistázott volna, másnapra meg Orbán felgyújtatta volna megint fél Budapestet.

_most_ 2015.02.18. 22:22:13

@Tudományos libsizmus: szerintem azokat is megilleti a tisztelet, akiket ezek a hősi katonák megöltek.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2015.02.18. 22:27:48

@_most_: A kurucmítoszos történelemhamisítás az Antant és a Kisantant legfőbb ideológiai fegyverei voltak az ötödik hadoszlop kezében. A magadfajta agymosottak lényegében helyeslik Trianont. A HAbsburgok 400 éve alatt végig szüntelen tőkeexport volt Magyarország felé az örökös tartományokból, az osztrák sajtó sokat kesergett ezen a 19. században. 1526 és 1918 között a magyar és az osztrák életszínvonal különbsége csökkent. Mármint az osztrák előny csökkent. A Habsburgok csak behoztak, ki nem vittek, ez a könnyen ellenőrizhető gazdaságtörténeti tény.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.18. 22:30:02

@Tudományos libsizmus: :-) Igen, már beszélgettünk erről. Csak nem közöd van a klónozódásomhoz?

Tudományos libsizmus 2015.02.18. 22:31:02

@_most_:
Ha Obama letesz egy koszorút egy amerikai temetőben Németországban, akkor a Merkelnek lekurvázzátok az anyját és obamacsicskénak csúfoljátok? Vagy hogy megy ez nálatok?

Tudományos libsizmus 2015.02.18. 22:55:32

@Vállalhatatlan fordulat:
Ilyenkor magammal beszélgetek. De nyugi, ez csak az első stádium.

_most_ 2015.02.18. 23:25:23

@Tudományos libsizmus: szerintem, itt most az 56-os ellenforadalom szovjet "áldozatiról" volt szó, azért az nagyon más, mint a második világháborúban elhunyt szovjet katonák helyzete.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.18. 23:59:19

@bbjnick:

"Kultúrnépekben van annyi méltóság és tapintat, hogy tudják ezt kezelni egymás között."

Itt van a lényeg.

"Ha a történelemkönyvekben emlegetnék '56-ot ellenforradalomként, akkor én is ideges volnék."

Én nem. A szót a kommunista diktatúra tette szalonképtelenné, amúgy minden forradalom valami ELLEN történik. Ma már lényegtelen, hogyan nevezzük (jó, tudom, egyesekben rossz emlékeket ébreszt a szó).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.19. 00:00:02

Pontosabban a kommunista diktatúra találta ki a szót.

Tudományos libsizmus 2015.02.19. 00:03:11

@_most_:
Az egy indexes kamuhír, amit tegnap egész nap tolt a liberális hazugsággyár, habár többen több helyen cáfolták.

Putyin egy második világháborús emlékművet koszorúzott meg. A koszorúzáson Orbán nem vett részt.

Egyébiránt halálra röhögöm magam, amikor az 56-ot rendre ellenforradalomnak nevező, magukat "liberális"-nak nevező ősbolsik most hirtelen elkezdtek ötvenhatozni.

Erő e-meló 2015.02.19. 00:04:37

@mikka:
Ez már a vég a ballibbantaknak, még rendesen dezinformálni se tudnak. Legalább olyat hazudnának, amivel nem buknak le perceken belül

Semmit se okultak a bajai kaumvideó példájából, ugyanott folytatják ahol abba se hagyták

Erő e-meló 2015.02.19. 00:11:54

@Tudományos libsizmus:
Még sokáig nem az lesz a történelem nekünk, mint az oroszoknak vagy a németeknek vagy a zsidóknak. Ezzel együtt kell tudni élni

De ha már összehasonlítjuk, mégiscsak tiszteségsebb, hogy Putyin emelt fővel megkoszorúzza amit sajátjának gondol, mint az, hogy idejön Merkel és nem is akar találkozni a helyi németség képviselőivel, hanem helyette tudjuk kikkel

Tudományos libsizmus 2015.02.19. 00:28:28

@Erő e-meló:
Nem tudom, hogy fogják megmagyarázni a németek, hogy Gauck nem megy el május 9-én Moszkvába. Hiszen ezeken nekik ott kell lenniük, nekik kell elmondani a díszbeszédet, hogy ők mekkora gecik.
www.youtube.com/watch?v=GUKP_fB8Fws

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.19. 00:49:34

@Erő e-meló:

"De ha már összehasonlítjuk, mégiscsak tiszteségsebb, hogy Putyin emelt fővel megkoszorúzza amit sajátjának gondol..."

Egyetértek.

@Tudományos libsizmus:

"nekik kell elmondani a díszbeszédet, hogy ők mekkora gecik."

Majd elmondja Jeruzsálemben. :D

_most_ 2015.02.19. 00:54:36

@Tudományos libsizmus: ott van a szobor azt ellenforadalom felirattal és a vörös csillaggal a tetején, megnézheted saját szemeddel,hiába próbálod megmagyarázni, kommunisták lettetek.

_most_ 2015.02.19. 00:57:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: szerintem mondjuk nincs annál undorítóbb, mikor egyes népek mindent a német megszállásra kennek,a németek a szövetségeseink voltak, együtt voltunk benne a háborúban, de nekünk még annyi gerincünk sincs, hogy vállaljuk, amit tettünk.

Tudományos libsizmus 2015.02.19. 01:11:11

@_most_:
1.) Nem azt koszorúzta Putyin, hanem egy másikat.
2.) Orbán nem volt ott a koszorúzáson.
A Fiumei út véletlenül igaz.

Az egész egy tegnap az index által bedobott hazugság. Ugyanolyan, mint a mai hazugság, miszerint Putyin meghívta Orbánt május 9-re.

_most_ 2015.02.19. 01:11:38

@Erő e-meló: mondjuk eddig a hazaáruló jobboldal azzal mentegette magát, hogy az oroszok nem egyenlőek a szovjetekkel, hát pedig Putyin szerint de, ez meg ügye azt jelenti, hogy ti meg komcsik vagytok :D

Tudományos libsizmus 2015.02.19. 01:15:18

@_most_:
nol.hu/belfold/katonas-rendetlenseg-1516567

Kiemelés tőlem:
"Bár Vlagyimir Putyin orosz elnök csak néhány órás villámlátogatásra érkezik ma Budapestre, szakít időt arra, hogy koszorúzással emlékezzen meg a Fiumei úti Sírkertben A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚBAN ELESETT SZOVJET KATONÁKRÓL."

A Népszavának csak hiszel.

_most_ 2015.02.19. 01:16:49

@Tudományos libsizmus: nyilván nem lehet minden oldal annyira hiteles, mint a hidfo.kgb.szu, bocs de inkább az indexnek hiszek, mint a komcsi Putyin bérenc nemzetáruló turulbaszó fajtádnak :D

_most_ 2015.02.19. 01:18:17

@Tudományos libsizmus: népszavát csak kommunisták olvassák :D

Tudományos libsizmus 2015.02.19. 01:22:45

@_most_:
Ez a baj veletek, libsibolsikkal. Kitaláltok magatoknak egy kamuhírt, aztán addig lovagoltok rajta, amíg ti magatok is el nem hiszitek.

Azzal nálam ne gyere öcsém, hogy kommunista így meg kommunista úgy, mert ti vagytok a legnagyobb vérbolsik baszod, mindenki jól tudja. Ennyire nem kéne mindenkit hülyének nézni kishaver.

Tudományos libsizmus 2015.02.19. 01:24:57

@_most_:
Látod, e beszólásokkal árulod el, hogy egy gané tetű ávéhásporonty bolsi vagy: turulbaszó. A kurva anyádat kedves barátom.

Erő e-meló 2015.02.19. 01:38:25

@_most_:
Nagyon a múltban élsz, ezért fogjátok elveszíteni a következő választásokat is

A ballibbant tábor nem képes tanulni saját hibájából. Néhány alaptétel segítségként:

- a jelent átírni nem lehet, mert hamar lebukik a zember (lásd Orbán meghívása a győzelem napi ünnepre - hazugság, bukta)

- a múltat meg nem érdemes, mert már elmúlt (a komcsik rohadék hazaárulók voltak világéletükben Kun Bélától Rákosiig)

Az oroszok nem akarják átírni a múltat, amin persze a saját szemszögükből átélt múltat kell érteni. Mi sem tesszük, mert szabadok vagyunk. Ezt a szabadságot most nem elsősorban Oroszország fenyegei, hanem egy másik hatalom

Erő e-meló 2015.02.19. 01:43:09

@_most_:
"a németek a szövetségeseink voltak, együtt voltunk benne a háborúban, de nekünk még annyi gerincünk sincs, hogy vállaljuk, amit tettünk"

Arra gondolsz, hogy munkaszolgálatosként te ástad a lövészárkot a németeknek? Piszok nácibérenc!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.19. 02:17:45

@_most_:

Mostantól itt szűrlek. Máshol sajnos nem tudlak, mert nincs rá opció.

nu pagagyí 2015.02.19. 06:13:15

Nincs itt semmi szerepzavar. A vérbeli kommunisták már régen a Fidesz törzsközönségét alkotják és előtte sem demokratikus pártokban tüsténkedtek. Az erő vonzza őket, mert primitív lényük csak hatalmaskodásban tud kiteljesedni. Csak úgy lehetnek a szemétdomb királyai, ha minden lepusztítanak maguk körül.

toportyánzsóti 2015.02.19. 06:21:56

@Vallalhatatlan fordulat: Rossz duma 1 illibsi geci imádótól.Húzzál vissza a kopekbaszó gazdádhoz.

Tudományos Libsizmuss (törölt) 2015.02.19. 06:54:34

Egy mocskos kommunista vagyok, puryinra rejszolok

Virág et. 2015.02.19. 07:39:00

@bbjnick: Te tényleg, őszintén nem érted, ami le van írva? A magyar nyelvvel vannak problémáid vagy csak általános szövegértési bajok?

MACISAJT 2015.02.19. 09:10:22

index.hu/belfold/ormagy0329/

Mikor a gyurcsányok és a gömczkingák leharapták volna bárki fejét, szavolszkij védelmében...

MACISAJT 2015.02.19. 09:13:48

Belpolitikai vita az Orbán-Szavolszkij pengeváltás miatt
MTI
2007.03.29. 17:50

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sértésnek tartja, ami Fidesz által a Római Szerződés 50. évfordulójára szervezett szerdai konferencián az orosz nagykövettel történt. A kormányfő erről újságíróknak nyilatkozott csütörtökön a parlamentben. Gyurcsány szerint egy politikusnak nem dolga minősíteni egy népet, indokolatlan és oktalanság bármely nemzetnek az önérzetét megsérteni.

Orbán Viktor szerdán a Római Szerződés aláírásának 50. évfordulója alkalmából a Fidesz által szervezett konferencián - az energiapolitika kapcsán - azt mondta, hogy az orosz és az európai gondolkodásban számos különbség van: míg a Európában a politikától független, piaci észjárás jellemző, addig Oroszországban nem a piaci, hanem állami, politikai alapú logika működik. A politikus szerint míg Európában a piac szereplői elfogadják a verseny szabályait, az üzleti tranzakciók átláthatók, addig Oroszországban nem a verseny elfogadása, hanem a monopóliumra való törekvés a jellemző.

A konferencián - bár nem volt előadó - Orbán Viktor szavait követően szót kért Igor Szavolszkij, Oroszország budapesti nagykövete, aki azt mondta: az energiapolitikából nem kell politikát csinálni. "Nem kell ebből politikát csinálni Elnök Úr, (...) le kell ülni tárgyalni" - mondta, majd hozzátette: nem kell eltérő észjárásról beszélni, hiszen csak piaci szempontok döntene, a gázt és az olajat pedig nem az állam, hanem a vállalkozók szállítják.
Gyurcsány felszisszenne

"Nekem az a dolgom, hogy a károkat elhárítsuk, és világossá tegyük, soha nem fog Magyarország egyetérteni azzal, hogy politikai, gazdasági vagy bármilyen természetű vita kapcsán megkérdőjelezzük egy másik népnek vagy nemzetnek saját önhitét, büszkeségét, identitását" - szögezte le Gyurcsány Ferenc csütörtökön, majd hozzátette: minden ilyen törekvés árt Magyarországnak.

A kormányfő úgy látja: magyarként felszisszennénk, ha egy másik állam vezető politikusa megkérdőjelezné, hogy mi más észjárást követünk, más a lelkiségünk, karakterünk mint az európai. "Az a jó - mondta Gyurcsány Ferenc - ha azt gondoljuk, hogy ez egy szerencsétlen, nem kívánt, talán nem is tervezett mondat volt és többet ilyen nem hangzik el. Legfeljebb aki ezt mondta, azt mondja, nem úgy gondolta, nem azt értette ez alatt" - fűzte hozzá. Arra a kérdésre, hogy szerinte bocsánatot kellene-e kérnie Orbán Viktornak, azt válaszolta: ezt majd ő eldönti.
Fidesz: nem Oroszország-ellenesség

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc ma ahelyett, hogy a magyar nemzeti és a közös európai érdekek mellett foglalt volna állást, immár nyíltan az orosz hatalmi törekvések szószólójaként lépett fel. Ezt az ellenzéki párt közleményben tudatta csütörtökön. "Kibújt a szög a zsákból. Gyurcsány Ferenc ma ahelyett, hogy a magyar nemzeti és a közös európai érdekek mellett foglalt volna állást, immár nyíltan az orosz hatalmi törekvések szószólójaként lépett fel" - fogalmaz a közleményben Német Zsolt, a Fidesz Külügyi Kabinetjének vezetője. A Fidesz szerint szomorú és elfogadhatatlan, hogy a magyar miniszterelnök "Magyarország gazdasági érdekeivel és a közös európai törekvésekkel szemben az orosz érdekeket védelmezi".

Az ellenzéki párt szerint a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket egyértelműen az szolgálja, ha hazánk csatlakozik az EU közös energiapolitikájához, ezzel csökkentve egyoldalú függőségét Oroszországtól. Ez - mint a közleményben olvasható - "nem Oroszország-ellenesség, hanem monopólium-ellenesség".
Göncz: károkat okoz a Fidesz

A külügyminiszter veszélyesnek tartja, hogy a Fidesz elnöke szerdán egy konferencián olyan jellegű minősítést használt külkapcsolati témában, amelyet eddig a belpolitikában alkalmazott. "A Fidesz radikális politizálása nemzetközi szinten igazi károkat tud okozni Magyarországnak" - hangsúlyozta Göncz Kinga azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor és Igor Szavolszkij vitába keveredett egymással. A magyar diplomácia vezetője szerint a Fidesz elnökének szóhasználata nagyon hasonlít ahhoz a megosztáshoz és minősítéshez, amit az ellenzéki párt és elnöke a belpolitikában alkalmaz.

"A bizalmatlanság nem tesz jót az üzleti kapcsolatoknak, az ilyenfajta magatartás, a Magyarországra emiatt vetülő gyanakvás után a külkapcsolatokban megint a kármentéssel kell foglalkozni" - mondta Göncz Kinga csütörtökön az MTI-nek, miután telefonbeszélgetést folytatott az orosz nagykövettel. A külügyminisztert Szavolszkij tájékoztatta a konferencián elhangzottakról, Göncz Kinga biztosította az orosz nagykövetet, hogy az Orbán Viktor által a szerdai konferencián elmondottak távol állnak a kormány álláspontjától.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.19. 09:16:34

@MACISAJT:

Jé, hogy megfordultak időközben a szerepek. :O

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.02.19. 11:27:43

@ArmaGedeon: : "A kurucmítoszos történelemhamisítás az Antant és a Kisantant legfőbb ideológiai fegyverei voltak az ötödik hadoszlop kezében."

Ez egy ideológiai megállapítás, kb annyi értelme van, mint annak hogy a "trockista és buharinista férgek a szovjet népgazdaság és minden elért eredmény lerombolására törekedtek".

"A magadfajta agymosottak lényegében helyeslik Trianont."

Egy soknemzetiségű birodalom soha nem tartható hosszú ideig egybe. Kelet-Európában a faszburgoknak ez azért sikerült, mert a török ellen kellett küzdeni, valamint a nyugati hatások később értek ide.

Anglia már I. Erzsébet idején nemzetállam volt, a Hollandok már a17. században azok voltak, a Franciák Napóleon idején lettek azzá, a germánok több-kevésbé 1871-ben.

Ausztria egy dinasztikus csökevény volt, tudható volt hogymint az uralkodóház megbukik, onnantól vége.

Ferencjóska egyébként magyarok százezreit vitte a mészárszékre az Első Világháborúban. A magadfajta buzeránsok úgy tudnak sírni amikor egy magyar is meghal (pl. Erőss Zs.), de amikor százezernyi faszburg vezénylet alatt elesett magyar katonáról van szó, akkor mélyen kussolnak.

"A HAbsburgok 400 éve alatt végig szüntelen tőkeexport volt Magyarország felé az örökös tartományokból, az osztrák sajtó sokat kesergett ezen a 19. században. "

Ahhoz hogy tőke keletkezzen, valamiféle alap kell. Mo esetében ez nyersanyag, ércek, szén, stb voltak, amit külföldre vittek, majd ami késztermék készült, azt nagy kegyesen visszaengedték. Ez a gyarmat leírása.

Ahhoz nem kell fantázia, hogy kiviszi Bécs a körmöci aranyat, ver belőle aranypénzt, majd azt elkölti Magyarországon. Amit vesz a pénzen, az Bécsé lesz, legyen föld, árú, szolgáltatás stb. Ettől kell annyira beszarni?

Az osztrákok mindig is provinciálisak voltak, persze hogy keseregtek ezen (hiszen e pénzt Bécsben is elkölthették volna). Egyébként mióta lett a sajtó hivatkozási alap, bármi máshoz képest (dokumentumok, történetírás stb)?

"1526 és 1918 között a magyar és az osztrák életszínvonal különbsége csökkent. Mármint az osztrák előny csökkent."
Mátyás idején még mi voltunk fejlettebbek, ez a királyi- bánya- és egyéb jövedelmekből könnyen belátható. Amikor a török fölperzsel tájat csinált, és az habsburg-igazgatás alatt jött rendbe, nos ilyen értelemben persze hogy csökkent a különbség, a füstölgő romokhoz képest.

"A Habsburgok csak behoztak, ki nem vittek, ez a könnyen ellenőrizhető gazdaságtörténeti tény."

Attól hogy igazi félművelt proli módjára tudálékosan összetett szavakat használsz, a hazugság még hazugság marad.

nemzetstrategia.blog.hu/2014/02/24/tenyek_es_tevhitek_a_magyar_tortenelembol_ii

wolves84lb 2015.02.19. 12:20:11

@bbjnick:
"Azok a katonák, akik itt estek el '56-ban azzal a tudattak adták az életüket, hogy egy "gaz nyugati imperialista ellenforradalmat" jöttek leverni, megvédeni a szocializmust"

Ja, a moszkovita Nagy Imrétől...ezt te sem gondolod komolyan, ugye??? Nem a szocializmust akarták akkor megdönteni, csupán a szovjetektől akartak szabadulni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.19. 12:21:36

@Nemzetstratégia:

"Egy soknemzetiségű birodalom soha nem tartható hosszú ideig egybe."

Gyanítom, hogy egy soknemzetiségű ország sem, de azért csak nyomják le a torkunkon és egész Európa torkán a miénktől idegen kultúrájú bevándorlókat meg a multikultit.

wolves84lb 2015.02.19. 12:22:20

@bbjnick:
"De a katonai temetőben ott helye van és azt vésnek föl rá az oroszok, amit jónak látnak. "

Hát max a te párhuzamos univerzumodban. Vagy a SAJÁT katonai temetőjükben, otthon, oroszországban.

wolves84lb 2015.02.19. 12:29:06

@mikka: ja, sokkal jobb, ha a köztársasági elnöki pozíciót süllyesztik le kimdzsongil szintjére. Így orbán teljes nyugalommal válthatja majd le ádert, mint a hős, aki SOHA NEM INTEGETETT DIKTÁTOROKKAL EGYÜTT A KREML FALÁRÓL. :)

wolves84lb 2015.02.19. 12:32:31

@Tudományos libsizmus: szép kis próba volt a csubakka-védelemre, de ez most nem jött össze :) kis hülye :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.19. 12:36:07

@wolves84lb:

Meg fogsz lepődni, de az a SAJÁT katonai temetőjük, a saját halottaikkal. A felújítását is ők fizették.

Mellesleg kár ezen rugózni, bbjnick jól írta korábban, hogy "kultúrnépekben van annyi méltóság és tapintat, hogy tudják ezt kezelni egymás között.".

wolves84lb 2015.02.19. 12:36:13

@Tudományos libsizmus: ilyenkor jövök rá, hogy neked egyvalamit érdemes írni: a jó édes kurva anyádat, te patkány :)

wolves84lb 2015.02.19. 12:40:06

@ArmaGedeon:
"A Habsburgok csak behoztak, ki nem vittek, ez a könnyen ellenőrizhető gazdaságtörténeti tény. "

Pontosan. Ahogyan a rómaiak is csak a fürdőket és utakat akarták mindenhová eljuttatni...eszükben sem volt lefölözni egyik provincia hasznát sem. :)

A Habsburg-birodalom egyik tartománya voltunk - valószínűleg a legjelentősebb - így is kezeltek minket.

wolves84lb 2015.02.19. 12:43:39

@Erő e-meló:
"Semmit se okultak a bajai kaumvideó példájából, ugyanott folytatják ahol abba se hagyták "

Szörnyű, hogy 1,5 évente elő tudtok kaparni nagy nehezen valamit. Nem úgy, mint a fidesz, ami jó pillanataiban naponta lehoz 3-4 ennél fajsúlyosabbat :)

Gondolom, az nem zavar...mesélj már a kitiltási-ügyről :)

wolves84lb 2015.02.19. 12:45:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
""De ha már összehasonlítjuk, mégiscsak tiszteségsebb, hogy Putyin emelt fővel megkoszorúzza amit sajátjának gondol..."

Egyetértek. "

Remélem, a nagyszüleid-szüleid-rokonaid, akik esetleg 56-ban nem az orosz segget nyalták, mint te most, forognak a sírjukban.

wolves84lb 2015.02.19. 12:48:20

@Tudományos libsizmus:
"A Népszavának csak hiszel. "

1. Ez a Népszabadság online felülete...:)
2. Mióta mérvadó nektek bármelyik ballib média? :)

Annyira de annyira szánalmas vagy.

wolves84lb 2015.02.19. 12:50:50

@Erő e-meló:
"A ballibbant tábor nem képes tanulni saját hibájából. Néhány alaptétel segítségként:

- a jelent átírni nem lehet, mert hamar lebukik a zember (lásd Orbán meghívása a győzelem napi ünnepre - hazugság, bukta)

- a múltat meg nem érdemes, mert már elmúlt (a komcsik rohadék hazaárulók voltak világéletükben Kun Bélától Rákosiig)

Az oroszok nem akarják átírni a múltat, amin persze a saját szemszögükből átélt múltat kell érteni. Mi sem tesszük, mert szabadok vagyunk. Ezt a szabadságot most nem elsősorban Oroszország fenyegei, hanem egy másik hatalom "

Te batyu vagy, csak álnéven???? :))) Ekkora faszságot, régen röhögtem ennyit :))))

Nem akarjátok átírni a jelent-múltat, mi? Lásd a kis pénzhamisító-ifjúFIDESZes-kisfasz esete :))))

A kurva anyádat....:)))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.19. 12:54:16

@wolves84lb:

" akik esetleg 56-ban nem az orosz segget nyalták, mint te most"

"Annyira de annyira szánalmas vagy. "

"A kurva anyádat....:))) "

" a jó édes kurva anyádat, te patkány :) "

"kis hülye :) "

Ugye nem haragszol, ha a fentiek után csak röhögni tudok rajtad?

wolves84lb 2015.02.19. 13:00:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hát persze...egy falatnyi oroszország, magyarhon közepén. Kell oda útlevél is, hogy beléphessek?

Az a terület Magyarország része. Ha mi úgy döntünk, hogy ott senki nem fog koszorúzni, akkor ott bizony senki nem fog koszorúzni. Ha putyin a hátán vergődik, akkor sem.
Én a magam részéről örülnék neki, ha ott valóban CSAK a IIvh-ban elhunyt szovjet katonáknak lenne emlékmű - ha már van egyáltalán.

Ugyanis, ahogy te is írod, kultúrnépekben van annyi méltóság és tapintat, hogy tudják ezt kezelni egymás között. Ahogy azt is kellett volna, hogy nem megyünk kibaszott tankokkal egy másik, baráti ország polgárai ellen, csak azért, mert ők már nem szeretnék, ha mi diktálnánk nekik továbbra is MINDENT.

wolves84lb 2015.02.19. 13:03:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Furcsa humorod van, ha ezen röhögsz. És nem azt látod ki belőle, hogy egy alapvetően értelmes állampolgárnak már tele a töke veletek, orbán-hívőkkel, akik akár naponta köpik szembe a múltunkat, amire annyira szeretnek hivatkozni?
De lelked rajta...ahogy azon is, hogy szerinted az mennyire becsülendő, hogy putyin idejött, és koszorúzott.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2015.02.19. 13:33:40

@Nemzetstratégia: @wolves84lb: Annyit fröcsöghettek, amennyit akartok, de ez gazdasági tények, statisztikák kérdése. A magyar üzlet a Habsburgoknak rossz üzlet volt, egyáltalán nem gyarmatosították hazánkat. A körmöci aranyakat Körmöcön verték, máig működik a pénzverde és pl. Mária-Terézia aranyakat is ver, egyes afriaki országokban népszerű. Persze kurucoknak hiába magyarázok gazdasági statisztikáról, annak megértéséhez agy is kell. Hitgyülis agymosottak vagytok.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2015.02.19. 13:40:12

@Nemzetstratégia: "Mátyás idején még mi voltunk fejlettebbek, ez a királyi- bánya- és egyéb jövedelmekből könnyen belátható."

Hoznál valami adatot erre? Csak mert a gazdaságtörténészek nem így tudják. Érdemes mondjuk a tízezer lakos után beszedhető adójövedelmet összehasonlítani a Lajta két oldalán.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.19. 13:52:09

@wolves84lb:

"Furcsa humorod van, ha ezen röhögsz."

Nem ezen, hanem rajtad röhögök. Semmivel sem vagy különb, mint az egyoldalú, szemellenzős Putyin-imádók, csak te egyoldalú, szemellenzős Putyin-gyűlölő vagy.

Putyint nem kell imádni, de gyűlölni sem. A saját hazájának érdekeit képviseli, miközben korrekt üzleti partner, pontosan betartja a szerződéseket, lehet rá számítani. És nem akar NATO tagállamot közvetlen szomszédként, ami érthető.

"veletek, orbán-hívőkkel"

Kiskancsó, ha visszaolvasol pár kommentemet, láthatod, hogy csöppet sem vagyok Orbán-hívő, épp elégszer szidom a Fideszt és Orbánt: korrupció, vasárnapi zárva tartás, netadó, cigánypolitika (hiánya), simicska stb. De ha valamit szerintem jól csinál, akkor nem fogom csak azért szidni, mert most az a sikk vagy valaki Orbán-faszszopónak nevez, ha nem ezt teszem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.19. 16:00:07

"Az ENSZ a segélycsomagok haladéktalan szétosztását követeli az ukrán hatóságoktól az után, hogy kétszáz tonnányi élelmiszerre bukkantak egy kelet-ukrajnai kisváros raktárában. Az élelmiszerek szavatossága hamarosan lejár, miközben a városban több mint ötezer kelet-ukrajnai menekült nyomorog a helyiek kegyelemkenyerén."

http://www.origo.hu/nagyvilag/20150219-elsikkasztott-ensz-segelyre-bukkantak-ukrajnaban.html"

Na ezt tessék Putyin nyakába varrni.

Tudományos libsizmus 2015.02.19. 16:09:51

@wolves84lb:
Ezt a csubakka védelem rizsát melyik wiki címszóban olvastátok? Az összes libsi ezzel jön, ha megakad a falat a torkán.

Tudományos libsizmus 2015.02.19. 16:12:04

@wolves84lb:
A tiédet kedves barátom. Bár ez teoretikus felvetés, hiszen libsi vagy, ezért két apád van. Tehát vedd úgy, hogy a jó édes kurva apádat libsi gané.

Tudományos libsizmus 2015.02.19. 16:14:47

@wolves84lb:
Légy szíves, ne gyere csubakka védelemmel. A Népszava a ti autentikus hírforrásotok.

Egyébiránt szeretném látni azt a forrást, amely bizonyítja, hogy Orbán Viktor megkoszorúzta az "ellenforradalmi" emlékművet. Kopizd ide légy oly kedves.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.02.19. 16:25:17

@ArmaGedeon: A gazdasági tény hogy évente 3,5 millió forint értékben vittek ki aranyat és ezüstöt, valmint 3,5 millió forint értékben rezet a 18. században. (ifj.Barta János: a kétfejű sas árnyékában Gondolat, 1984, 198. old.) Itt van a forrás. E számok bizonyítják hogy a gyarmatosítás létezett, sőt élt és virult.

Az hogy a Ferencjóska magyarok százezreit mészároltatta le az első világháborúban, nem fáj neked, csak az Erőss Zsoltért meg a II. Rákóczi György csapataiért tudsz siránkozni, mivel nem vagy magyar, csak egy hazátlan féreg.

Az hogy a körmöci bánya működik mire bizonyíték? hogy most tótia húz hasznot az aranyból? Igen, azelőtt meg faszburgok húztak hasznot. Egyébként sem az a lényeg hol verik a pénzt, hanem hogy kinek a felségjoga alatt teszik.

"Hitgyülis agymosottak vagytok. "

Ezt nem egy Lengyelországban élő (direkt oda kivándorolt) hazátlan féreg fogja megmondani, ugye Csabika?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.19. 16:28:21

@Tudományos libsizmus:

Azt hiszem, innen szedte:

en.wikipedia.org/wiki/Chef_Aid#Chewbacca_defense

"hiszen libsi vagy, ezért két apád van. Tehát vedd úgy, hogy a jó édes kurva apádat libsi gané. "

Kihagytad, hogy az apja análisan szülte. :D Kevésbé finomkodóan úgy is mondhatnánk, hogy kiszarta magából.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.02.19. 16:29:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez amerikai hatás. Egyelőre még Amerika a világ egyetlen birodalma, amely szabadon rombolhat mint veszett elefánt a porcelánboltban. Az egyedüli dolog ami Amerikát óvatosságra inti, a kínai és orosz atomfegyverek, semmi más.

A mostani világ szuperpólusa Amerika, rajta kívül még két pólus létezik, Kína és Oroszország. A mostani szankciók pont e két utóbbit közelítették egymáshoz. Amint Amerika hatalma bármi miatt megrendül, onnantól kész vége ennyi volt.

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.02.19. 20:01:04

@Tudományos libsizmus: hogy b@szna ki innen is az isten te kártékony (ál?)libsigané a lopott nikjeiddel együtt

2015.02.19. 20:28:53

Szar a PR .
Az orosz üzleti partner volt és lesz is mindig.

Tudományos libsizmus 2015.02.20. 00:12:55

@Maxvall a kloáka:
Csak nem cenzúrázni akarsz überdemokrata libsi?
Nem is tudom, hányszor kérdeztem már, igazán elárulhatnád: a norvégok fizetnek neked, hogy nickeket lopkodj, te kis patkány?

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.02.20. 18:09:16

@Tudományos libsizmus: igen kisfiam, és vannak ettől súlyosabb ötleteim is

soha, sehol nem állítottam,hogy demokrata lennék, ne gyere ezzel, leszarom, nyifogsz itt baszod mint valami kis pöcs, akinek elvették a kislapátját a homokozóban
süti beállítások módosítása