Rembrandt a Szépműben: hogyan jön létre egy megakiállítás?
2014. november 03. írta: Redakció

Rembrandt a Szépműben: hogyan jön létre egy megakiállítás?

rembrandt_szepmuveszeti_1.jpg

Több mint száz festő 178 alkotását vonultatja fel a Szépművészeti Múzeum új kiállítása, amely Rembrandt és a holland arany évszázad festészete címmel mutatja be a 17. századi Hollandiának, a polgári korszak hajnalának máig kiemelkedő művészetét. A kiállításon Rembrandt húsz műve mellett először láthatunk Vermeer-festményeket is Magyarországon. De hogyan jön létre egy ilyen megakiállítás? Riportunkban benéztünk a kulisszák mögé.

A Szépművészeti Múzeum Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című, október 31-én megnyílt kiállításának 178 képét a világ vezető múzeumainak egész sorából kölcsönözték, az amszterdami Rijksmuseumtól a londoni National Gallery-n, a New York-i Metropolitanon és a firenzei Uffizin át a madridi Pradóig. Számos kép érkezett a stockholmi Nationalmuseumból, ahogy természetesen a Szépművészeti saját, világszinten is kiemelkedő holland gyűjteménye is szép számmal képviselteti magát a holland aranykori kiállításon. A megnyitó előtt jelen lehettünk az egyik remekmű, a Londonból érkező Rembrandt-önarckép beérkezésénél.

Rajcsányi Gellért riportját Fesztivál.mandiner oldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr986860009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása