Nyugati zárás
2014. szeptember 24. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Nyugati zárás

obama_b.jpg

Azon országok, amelyekben az Egyesült Államok elnöke szerint támadások érik a civil szférát; illetve azon országok, amelyek civil társadalmának felkarolását és védelmét mostantól Washington a küldetésének tekinti. A felsoroltak között egy európai, egyben NATO- és EU-tag ország található.

Kuba
Oroszország
Szenegál
Palesztina
Burma
Kína
Venezuela
Azerbajdzsán
Magyarország
Egyiptom
Kamerun
Líbia
Kambodzsa
Burundi
Vietnam
Honduras
Tunézia

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr26726621

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Semmi 2014.09.24. 14:45:10

Rien  vagyis "semmi" - írta naplójába XVI. Lajos francia király 1789. július 14-én, azon a napon, amikor a nép megostromolta és elfoglalta a Bastille-t.  A mai napon nincs kiemelt esemény.  - írja a külügyminisztérium honlapja azon a napon...

Trackback: Nyugati zárás 2014.09.24. 10:26:02

A felsoroltak között egy európai, egyben NATO- és EU-tag ország található.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2014.09.24. 10:21:06

Segítek a kommentelő NER-társaknak és az új külügyminiszterünknek is:

- Guantanamo!
- Drónok!
- Patriot Act!
- Lehallgatási botrány!
- Verik a négereket!

Virág et. 2014.09.24. 10:23:24

A felsoroláshoz azért hozzátartozik, hogy Palesztínánál a kritika Izraelnek ment. A palesztin civileket pozitív példaként említette. Ez egy újabb kritika Izraelnek Obamától.

Steve the Great 2014.09.24. 10:28:10

Ugyan lehet mondani (biztos már mondják is), hogy mit avatkozik bele a belügyeinkbe a cionliberális niggermajom, meg a hazaáruló balliberálisok mószerolják Édes Hazánkat külföldön. Viszont az álmoskönyv szerint nem szerencsés, ha a világ (jelenleg még) első számú hatalmának első számú emberénél ilyen listára rákerülni. Mi fogunk sz.pni, nem ő.

Virág et. 2014.09.24. 10:30:41

@Steve the Great: Majd Putyin segít. Pl. a minap is a tankos kitalációval hogy' meghálálta a dörgölőzésünket!

(amúgy meg egyetértek: kő és tojás, mindegy melyiket vágod melyikhez, a tojás fog törni)

vizipipa 2014.09.24. 10:38:46

"Az Egyesült Államok világszerte innovációs központokat hoz létre a civil társadalmi csoportok támogatására, amelyek a jövő évtől kezdve hálózatépítésre használhatják fel őket, illetve arra, hogy az elképzeléseik megvalósításához szükséges ismeretanyaghoz, technikához és anyagi eszközökhöz juthassanak. Az első hat ilyen központ Latin-Amerikában, a szubszaharai Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsiában jön majd létre."

Ott ahol legszarabb az USA elfogadottsága, de látnak némi lehetőséget maguknak. Nem úgy mint Kínában vagy Oroszországban.

Az a bizonyos 5. hadoszlop. Akinek van esze, ügyel rá.

S=klogW 2014.09.24. 10:44:37

tuggyukkérem:

minél kevesebb szdsz, annál nagyobb vejmár

Virág et. 2014.09.24. 10:59:04

@S=klogW: Ja, az szdsz a bajuk.

Nem az, hogy Orbánék csináltak a semmiből egy kirakatbalhét, hogy a még létező utolsó kontrollt, a civileket is kiiktathassák. Olyan pénzek sorsa miatt "aggódnak", ami soha nem volt magyar közpénz, de EU-s sem, aminek elosztásának szabályait ők is írásban vállalták - utoljára 2011-ben megerősítve ezt. És amely pénzek tulajdonosának semmi baja nem volt azok elosztásával, ma sincs.

Ez egy nem ügy, ebből nem lesz semmilyen ügy, nincs bcs, ez napnál világosabb. A cél itt is az eljárás maga: a felfüggesztett és később majd törölt adószám ellehetetleníti a pénzosztó szervezeteket, azaz végül a civil szférát. Pénz nélkül semmi nem működik, a szervereket fizetni kell (pl. Ki Mit Tud az Átlátszón, az konkrét norvég pályázat volt), az alkalmazottakat sem árt. Évekig el lehet húzni ezt a hercehurcát teljesen ártatlan személyekkel szemben, addig szépen tönkre is mennek.

Ha valaki ilyet tesz, pláne olyan szervezetekkel, mint a TASZ, akit napi szinten idézett a saját sz.r pártoldala 2006-2010 között és amelyik szerv a jelenlegi miniszterelnök védelmét is ellátta, az ne csodálkozzon, ha ilyen illusztris listára kerül. Bodóky is addig volt jó, amíg a 2006-os rendőri túlkapásokról írt, az átlátszó.hu már nyilván norvég hazaárulás.

Sz.r emberek, mégsz.rabb érvekkel. Ide sikerült kormányozni az országot: Honduras meg Azerbajdzsán közé.

freehckr 2014.09.24. 11:02:59

De hát erre szavaztatok, benne volt a Fidesz-KDNP választási programjában is... idén mindkettőben... nem?! :)

S=klogW 2014.09.24. 11:04:43

@Virág et.:

Listázgatni bárki tud: bolsi vagy náci ez a zobama?

Érdekes, az USA kapcsán nem sietnek Chomskyt idézgetni a balliberális lumpencivilkedők.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.24. 11:06:17

Obama megvédi Amerika érdekeit és ügynökeit mindenhol a világon. Végülis ezért kapja a fizetését, szóval ebben semmi gond nincs.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.24. 11:07:59

@Virág et.:

A Norvégiai Köztársaság kormányának magyarországi alkalmazottai (akiket a ballib nyelv, ismeretlen okokból, “civileknek” csúfol) jutott eszembe a vonatkozó bulgáriai párhuzam.

Bulgáriában a jelenség évtizedes immár.

Annyira, hogy Soros nevéből mára a bolgárban köznév lett: соросоид, magyarul: sorosoida, azaz kb. Soros-zsoldos. Miért Soros nevéből? Az ok egyszerű: ő csinálta Bulgáriában az első alapítványt, melynek fő tevékenysége a politizálás. Azóta persze sok más hasonló nyugati alapítvány is lett, de a bolgár köznyelv a nem Soroshoz kötődő alapítványok által fizetett “civileket” is sorosoidáknak nevezi.

Mi a sorosoida? Jellemzően ez olyan ember, aki se nem dolgozik, se nem tanul, se vállalkozással nem foglalkozik. Magyarul: munkanélküli. De nem azért munkanélküli, mert peches volt és munka nélkül maradt, hanem azért, mert ő direkt ezt az életmódot választotta. Mint Lenin hivatásos forradalmárai egy évszázaddal ezelőtt.

Mit csinál a sorosoida? Tüntet, nyilatkozik, interjút ad, szervezkedik. Mindig a “helyes” cél érdekében, azt meg, hogy mi a helyes cél, mindig a “központban” döntik el.

A sorosoida korlátlan költségkerettel rendelkezik. Bármikor képes méregdrága profi hangosítást biztosítani az 50-60 fős tüntetéshez. A tüntetésre bármit el tud hozni, pl. ha kell, drága zongorát. Képes óriáshirdetéseket megjelentetni, neves énekeseket felléptetni komoly gázsiért. Képes sátortábort verni és abban napokig etetni-itatni
a résztvevőket. Semmi gond neki bármikor elugrani Amerikába, Nyugat-Európába, se az utazási költség, se a szállás költsége nem okoz semmilyen problémát.

Mivel a sorosoidák száma pár ezer csak, nem tudnak önmaguk sokezres tüntetéseket szervezni. De ezt megoldja a pénz. A sorosoida arra is képes, hogy órabért fizessen bértüntető statisztáknak.

Ha keménykedni kell, akkor a sorosoida képes középületet elfoglalni, barrikádot emelni, művért önteni saját magára, majd tiltakozni a “rendőri erőszak” ellen. Ha meg éppen a lágyabb arculatot kell felmutatni, akkor semmi gond kutyát sétáltató ártatlan kisgyerekeket felvonultatni.

“Békeidőben”, amikor nem kell tüntetni, a sorosoida nyugodtabb életet él. Ilyenkor médiakampányokat szervez, manipulál. A sorosoida ugyanis profi manipulátor. Az 500-800 fős tüntetést százezresnek mondja, a többezrest meg forradalomnak. Ő a nép lelke, a többség véleménye őt hidegen hagyja, hiszen a többség idióta és nem ismeri saját érdekeit. Az Alapítvány jobban tudja mi jó a népnek, s aki ezt kétségbe vonja, az nacionalista, kommunista, náci, fasiszta, vallási fanatikus, demagóg populista, retográd erő, vagy bármi más, a lényeg: az ilyen nem a “haladás” és “Európa” embere. Márpedig a “haladás” és “Európa” feltétlen értékek, melyekért mindent meg kell tenni.

A sorosoida bármit megtehet, egyetlen korlát van: gazdáinak akarata. Ha ebben félrelép, vége örökre a pénznek és az édes életnek.

Virág et. 2014.09.24. 11:08:52

@S=klogW: Olvasd el a teljes szöveget. Lista csak a mandineren van, Obama példákat hozott fel olyan országokra, ahol a civilek ellen hatósági támadás zajlik. Ebbe a körbe sikerült bekerülni.

Egyébként ez a kör nyilván nem teljes: Katar, Szaúd-Arábia vagy Irán hiányzik róla. Sok egyéb ország mellett. Nem is ez volt a célja.

Az üzenetértéke a lényeg: ilyen körben az ország neve még sosem került megemlítésre. Ez nagy szégyen, akárhogyan is próbálják itt sokan maszatolni.

Virág et. 2014.09.24. 11:10:02

@maxval a bircaman: Öregszel, birka. Ugyanezt bötűre már egyszer belinkelted nekem a norvéges vitánál. Nem ismételném magam.
Emlékeztetőül: norvég köztársaság - királyság... megvan?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.24. 11:12:41

@Virág et.:

Norvégia ultraliberális köztársaság.

Ha befested magadat feketére, néger leszel?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.24. 11:13:59

@Virág et.:

Civil = amerikai érdeket kiszolgáló helyi ügynök.

Vagy szerinted Obama mondjuk az iszlám radikális misszionáriusokra is gondolt? Mert ők is "civilek".

Virág et. 2014.09.24. 11:19:49

@maxval a bircaman: "Civil = amerikai érdeket kiszolgáló helyi ügynök."

Ja, ilyen amerikai érdeket kiszolgáló ügynök pl. a leszbikus érdekvédelmi szervezet a Labrys. Vagy a Bodóky féle átlátszó.hu-n működtetett közérdekű adatigénylő platform. Ez Amerika érdeke, hogy te megtudd, hogy mire költik az adódat. Attól Obama jobban alszik. :)

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.24. 11:24:44

@Virág et.:

Mindenféle van. Még hasznos civil is van.

A leszbikusok jó példa. Amerikai érdek a kereszténység gyengítése.

Manapság Amerikában már a legkisebb gyerekeket is fertőzi a homoklobbi.

___________________________ (törölt) 2014.09.24. 11:34:21

A beszéd központi része a politikai gyilkosságok áldozatai voltak, és a politikai foglyok. Itt nem volt magyar említés. Nem is igen lehetne.

Valamikor nekem is úgy tanították, hogy egy beszédnek íve legyen, ha a közbiztonságról beszélsz, kezd a zsebtolvajjal, folytasd a betörővel, és fejezd be a legijesztőbb gyilkossággal.

Ettől függetlenül persze, hogy para, gyakorlatilag azt kell mondani, hogy a magyar kormány a nyugati közvélemény és hatalmasságok informálásáért folytatott versenyt elveszítette: a Magyarországról alkotott képet a Népszabadság-Paul Lendvai-Soros-satöbbi hazai és külföldi ballib hálózat által készített narratíva határozza meg. Úgy tűnik, az információs meccset ők nyerték.

Na, innen kezdve mi van? A vicc az, hogy még a magyarbarát amerikai paleokonzervatív média - ld. takimag.com/article/the_magyars_revenge_charles_coulombe - felé is alig-alig közvetít bárki egy másik narratívát.

Lesből Támadó Szárítókötél 2014.09.24. 11:36:49

@maxval a bircaman:

"Mi a sorosoida? Jellemzően ez olyan ember, aki se nem dolgozik, se nem tanul, se vállalkozással nem foglalkozik. Magyarul: munkanélküli. De nem azért munkanélküli, mert peches volt és munka nélkül maradt, hanem azért, mert ő direkt ezt az életmódot választotta. Mint Lenin hivatásos forradalmárai egy évszázaddal ezelőtt.

Mit csinál a sorosoida? Tüntet, nyilatkozik, interjút ad, szervezkedik. Mindig a “helyes” cél érdekében, azt meg, hogy mi a helyes cél, mindig a “központban” döntik el."

Ez eddig nálunk jópár fideszes politikusra is igaz, inkluzíve Magyarország miniszterelnökére.

Lesből Támadó Szárítókötél 2014.09.24. 11:41:56

@maxval a bircaman:

"Norvégia ultraliberális köztársaság."

Ebből a "Norvégia" igaz, a "köztársaság" tényszerűen nem, míg az "ultraliberális" a színvakság révén érzékelt más árnyalat: egynémely központosítás láttán LézerJani a nadrágjába élvezne.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2014.09.24. 11:42:03

@Virág et.: Magát tényleg érdekli, hogy Obamának miről mi a véleménye? Furcsa. Szerintem a pasas egy tökéletesen üresfejű senki, aki példátlan károkat okozott és okoz Amerikának és az egész világnak. nekem az lenne kényelmetlen, ha szeretne.

Maga szerint ki tehet arról, hogy ez a hülye neheztel ránk és mit jelent az konkrétan, hogy neheztel?

Virág et. 2014.09.24. 12:01:41

@aristo: A világ leghatalmasabb emberének a véleménye számít. Ez tényleg újdonság?

Üresfejű? Hát, Bushra ez talán ráillett, de Obama okos, tájékozott és olvasott ember. A Harvardon nem adják a diplomát csak pénzért, ott mindenki fizet, az az alap, a többi fizető emberrel kell megküzdened, hogy egy Ivy League iskolában diplomázhass. Egyébként Obama családja még csak tehetősnek sem volt mondható.

Obama ilyen alkalmakkor nem a saját privát véleményét mondja. Ezt tényleg el kell magyarázni? Nem az számít, hogy XY mit gondol, hanem hogy az adott tisztség milyen véleménnyel van rólunk. Ez egybecseng egyébként Bush 98-02-es Orbánról kialakított véleményével, pedig az első Orbán-kormány kismiska volt a maihoz képest.

Ez itt nem jobboldal-baloldal kérdése.

vizipipa 2014.09.24. 12:11:35

@Virág et.:

Úgy egyébként hallottál róla, hogy az orosz ügynöktörvényt az amerikairól mintázták?

Persze amit szabad Jupiternek...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.24. 12:31:13

@Virág et.:

Egy vicc. Obama a Vatikánba látogat.

Obama a pápával való találkozás előtt megkérdezi a szakértőit:
- Hogyan szólítsam a világ leghatalmasabb vallási vezetőjét?
- Őszentségének.

A római pápa is megkérdezi a szakértőit:
- Hogyan szólítsam a világ leghatalmasabb politikai vezetőjét?
- Putyin úrnak.

==T== 2014.09.24. 12:37:30

Érdekes, akkor nem aggódtak az usákok, amikor a szoclib alatt nemzeti radikális meg gazdaszervezetek jogait korlátozta (meg időnként verte) az akkori magyar államhatalom...

hoplita 2014.09.24. 12:45:21

Húha, nernyik ergé...most akkor segítsünk mi nácikok nektek sopánkodni???

Kapjátok be, a csuti cigánytörpével versengve.:)

komolytalan samu 2014.09.24. 12:46:21

@aristo: Tényleg úgy hiszi, hogy Obama a Postot olvasva rácsapott az asztalra, hogy akkor adjunk ki egy civil ellenes országlistát????

A lista az apparátus, a külügy stb. véleményét tükrözi, Obama inkább csak súlyt ad az üzenetnek. Az üzenet az, hogy szerintük tapló módon bánunk a civilekkel, és jó lesz visszafogni magunkat. Lehet vitatkozni, hogy igazuk van e, de így látják.

A megélhetési civilekről írtakban biztosan sok igazsága van, kétségem nincs afelől, hogy találnak törvénybeütköző lépéseket, de ilyesmire építve kb. 10-ből 8 fideszes pártszervezeti vezetőt is rabosítani lehetne. Két éve még kitüntetéseket adtak ugyanezeknek ezeknek a civileknek, a saját civiljeiket meg kutyába veszik (fuss, hozd ide, ugass, kérj).

Pont nem a civil szféra tisztasága érdekli a Fideszt, szimpla politikai alapú, ráadásul pitiáner gecizés folyik.

Persze felőlem legyen rend és tisztaság civileknél, de én sírva röhögök majd az összes Fideszes arcába, akit ugyanilyen alapokon szopat majd a másik oldal. Kedves Rogán Antal: de hol a nagymama aláírása a végrendelet második oldaláról? Hogy elfelejtette? Jaj de szomorú, akkor a sajtóközleményeket mostantól az előzetesből tessék kiadni.

trigger happy 2014.09.24. 12:59:53

gellért, de azért ugye most október 12-én és a következő ogy választáskor is leadod a megfelelő helyre a voksodat? és ugye, aki ezt mondta x éve orbánról, az csak károgott és falra festette az ördögöt?
egyszer a büdös kurva életben vallanátok be, hogy ti is bőszen segítettetek ide tolni az országot, ahol most leledzik! lelkylola nem akarna valami szép, szívhezszóló levelet fogalmazni a buta négerének?

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2014.09.24. 13:04:09

@Virág et.: Mégis konkrétan mit fog csinálni, "a világ leghatalmasabb embere" ha a bögyében vagyunk? Bombázni fog? Mit adtak nekünk eddig, amit ezután nem?

Egyébként maga szerint, hogyan jutott erre a következtetésre? Ki súghatott neki?

A Harvardon valószínűleg sokat segített az, hogy néger. Tudja ott is kvóták vannak - bevallva, vagy bevallatlanul. Tudna egyetlen értelmes intézkedést idézni tőle?

trigger happy 2014.09.24. 13:12:34

@aristo:

aztakurva, azt hittem, hogy padilla mester tettetett ostobaságát nehéz überelni, de neked egy posztban sikerült megugranod a nem alacsony lécet.

le kell szarni, hogy mit mond a szarul működő, hanyatló usa és nyugati világ legnagyobb hatalmú vezetője, aki mögött csak egy vacak adminisztráció dolgozik (kósa is megmondta, nem? márpedig debrecen milyen fasza város!)! ott van nekünk putyin! ja, hogy ők meg tankoznak és náciznak minket? sebaj, "keleti nyitás!" építsük a türkmén-magyar barátságot, hiszen ők aztán valóban kurva sokat adtak nekünk.

hogy lehet valaki ennyire szemellenzősen fidesz hívő?

vizipipa 2014.09.24. 13:40:17

@Virág et.:

Ott persze lobbitörvénynek nevezik, ami óriási különbség. :)

Nemrég volt hír, hogy 2 korábbi amcsi szenátor orosz "ügynök" lett. Értsd: Gazprom lobbista.

Mit gondolsz, miért lehet erről értesülni? Mert kötelező bejelenteni!

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/405084_ukran_valsag_volt_amerikai_szenatorok_lobbiznak_a

A Galamusnak csak hiszel.

Virág et. 2014.09.24. 13:41:01

@aristo: Mit kaptunk a rómaiaktól? :)

Nyilván nem fog bombázni, de ne gondold, hogy jó, ha egy ilyen súlyú hatalom szerint nem vagyunk szalonképesek. Az befolyásol mindent, befektetéseket, diplomáciai súlyt, még a sportdiplomáciát is. De ezt te is tudod. Nekem nem azzal lenne bajom, hogy ÉRTELMES célokért felemeljük a hangunkat és konfrontálódunk. De a norvég alapos civilek példátlan szétverése az nem értelmes cél. Ennek a célja egyébként az, hogy ezek a civilek ne tudjanak működni és így ne tudjanak kritikát megfogalmazni a jövőben. Állami pályázatokból már eddig sem kaptak pénzt, csak a CÖF meg a közélettel köszönőviszonyban nem lévő szervezetek. Ha a külső forrásokat is leállíttatják, akkor nem fognak tovább működni. Ez a cél. Ezért nem érdemes a konfliktus, hogy szabadabban lophassanak, már ne haragudj. Más okot pl. az átlátszó elleni támadásnak nem nagyon tudok elképzelni. És nem, ilyet a gyurcsányfletó sem csinált. De még a kétharmados Horn sem.

"Egyébként maga szerint, hogyan jutott erre a következtetésre? Ki súghatott neki?"

Nyilván a konrádheller, ugye? Megsúgom, nem kellett senkinek súgnia, mert maguk az érintett szervezetek jelentették be, hogy felemelik ez ellen a hangjukat minden belföldi és külföldi fórumon. És olyan nagy civil szervezetek, mint a TI vagy az AI ráadásul rendelkeznek amerikai anyairodával is. Nem kellett súgniuk, egyszerűen elmondták az elnöknek. Van ez így.

"A Harvardon valószínűleg sokat segített az, hogy néger."

Sokat, persze. Az megvan, hogy nem 1958-at írunk? A Harvardon a tanárok fele néger, ázsiai vagy valami más kisebbség tagja. Nincs kvótájuk, mert jönnek a négerek meg a többiek maguktól is. Egyébként Obama publikált is, tessék elolvasni a publikációit és aztán véleményt alkotni róla, hogy üresfejű meg csak azért tudott lediplomázni, mert néger.

Ez bővebb válaszra sem méltó.

mrZ (törölt) 2014.09.24. 13:43:13

Azért érdekes hogy néhány "civil" miatt ekkora ügy keletkezik.

Virág et. 2014.09.24. 13:43:52

@vizipipa: Két ex-szenátor az orosz Gazpromnak dolgozik. OK. Ez most hogy jön ide? Az öreg Bush meg a szaúdi királyi család olajcégének. És?

A kémtörvénytől volt szó. Tényleg nem hallottam arról, hogy amerikai mintára csinálták volna azt az orosz törvényt, hogy a külföldi támogatást elfogadó civil szervezetek kémek lennének.

Bell & Sebastian 2014.09.24. 13:54:26

Nekünk van már ilyenünk a Természettudományi Múzeumban?.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.09.24. 14:23:39

@aristo:

"A Harvardon valószínűleg sokat segített az, hogy néger. Tudja ott is kvóták vannak - bevallva, vagy bevallatlanul."

"A Harvardon valószínűleg sokat segített az, hogy néger. Tudja ott is kvóták vannak - bevallva, vagy bevallatlanul."

"A Harvardon valószínűleg sokat segített az, hogy néger. Tudja ott is kvóták vannak - bevallva, vagy bevallatlanul."

"A Harvardon valószínűleg sokat segített az, hogy néger. Tudja ott is kvóták vannak - bevallva, vagy bevallatlanul."

nc

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.09.24. 14:42:16

Valaki talán fölvilágosíthatná ezt a kvótaniggert, hogy magyar katonák halnak meg az amerikaiak szövetségeseiként külföldön!

Saddlenode 2014.09.24. 14:46:03

a rezsim atlantista orientacioju talpnyaloi, mint pl. a Mandiner bajban vannak.
a növekvo külpolitikai izolacio kezdi veszelyeztetni az angol/amerikai ösztöndijlehetosegeket.
szivas.

jm padilla · http://gozdom.blogspot.com 2014.09.24. 14:49:32

@bbjnick:
tudja aztat a majomember. de többet akar. remélem orbán küld neki egy kosár banánt. aztán jöhet a támadás.
majd orbán ho-apó kipicsázza őket.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2014.09.24. 14:53:47

@Virág et.:
Már amerikai provincia vagyunk?

Sejtettem, hogy nem kedvel engem, de hogy annyira gyűlöljön, hogy Obama irományait akarja olvastatni velem, azt nem gondoltam. Ez szadizmus.

A Harvardon nemigen talál néger professzort, van néhány sárga és indiai, de néger alig. Amúgy közhely a pozitív diszkrimináció léte az amerikai egyetemeken.

Maga komolyan azt hiszi, hogy Móra Veronika hangja elhallatszik Obamáig? Gondolja, hogy tudja egyáltalán hol van Magyarország?

Ennyire rossz véleménnyel van a "civilekről"? Úgy gondolja, hogy ha nincs pénz magasról tesznek a nemes elvekre és főálláson kívül már nem harcolnak értük? És a hősiesség? az önfeláldozás? a magasabb célok az önzetlenség? ejnye.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.09.24. 15:07:02

@jm padilla:

Nem banán jár ennek, hanem vacsoramegvonás, hátha egy kis éhezéstől nemesednek az erkölcsei!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.09.24. 15:08:26

@aristo:

"Gondolja, hogy tudja egyáltalán hol van Magyarország?" --- kérdezi.

Valahol Azerbajdzsán és Egyiptom között?

Éhes_ló 2014.09.24. 15:12:22

Értem én, hogy bozót gyurinak és ejrópaji, hazai barátainak jobban tetszett a tüntetőket véresre verető-lövető, belvárost lezáró, tüntetéseket orrba szájba betiltó elqró, de a pech az, hogy hiába hillary milliói, a libás leégett, a kib&szott magyar választók nem szeretik a kóser kosztot.
Hiszti van no, mert ennek a kétharmada másodszorra már nem tréfa. A bankokat is szopatják.Az álcivil barátainkat is szopatják. Valamit tenni kell, mert ami nem megy demokratikusan, majd megy fenyegetéssel, terrorral a kedves amerikai és ejrópaji haverok szerint.

De ezt most hogyan?
Listázgatunk, listázgatunk?
Izrael tömeggyilkosságai nuku?
Ékorea, Katar, Szaúd-Arábia vagy Irán nincs listán békenóbeldíjaskám?
Ez komoly, vagy elgurult a gyógyszere valakiknek odaát?

Kiket hallgatott le buktor a világban?
Kiket rabol el, tart, kínoz bírósági ítélet nélkül fogságban buktor erőszakszervezete, titkosszolgálata?
Kiket gyilkoltat le buktor hadüzenet nélkül drónokkal, bérgyilkosokkal?
Hol robbantott ki máig véget nem érő háborúkat buktor?

Bocsi, ezt maki és elődei teszik, nem ez a túlfejlett szavazóbázissal rendelkező miniducse.

Ezek után gondolom majd lesznek itthon is célzott likvidálások, kapunk demokráciát a bankoktól vagy F17-esektől, néhány jobber guantanamora kerül miután az NSA feldolgozza a makira és kedvenceikre veszélyes terrorista nácik lehallgatott beszélgetéseit, emailjeit.
Várhatjuk, hogy szíriai, iraki szinten meghozzák nekünk a demokráciát a kedves maki emberei a CIA-val karöltve fegyveresen lövöldözve, mint a kies kijevben.

Köszönjük, mi nem kérünk belőle, bár vannak itt páran akik már elélveznek a halvány esélyétől is, hogy amit a demokratikus választásokon nem tudtak elérni, majd elérik helyettük és a választóik helyett a nagy testvér és ejrópaji csicskái által felbérelt fegyveresek.

De nekünk itt, erőlködhetnek akárhogy - trotillal sem jön be a kóser kosztjuk.
Elvagyunk magunk jól, mint már párezer éve és túléltünk itt már pár hasonló nagy arcot, tatárt, törököt, németet, habsburgot, szovjetet.
Őket is túléljük.

Virág et. 2014.09.24. 15:13:54

@aristo: "A Harvardon nemigen talál néger professzort"

Hát, csak az internetről tudok okosodni és volt rá 2 percem kb, de azért csak találtam egy állandó előadót:

hls.harvard.edu/faculty/directory/10106/Brewer

És egy óraadót:

hls.harvard.edu/faculty/directory/11396/Bell

Mondjuk az, hogy mennyire négerek, az csak a képből látszik, de Obama anyja is fehér.

" van néhány sárga"

Pl. dékánhelyettes, Chu. Ez kezd humoros lenni.

"Maga komolyan azt hiszi, hogy Móra Veronika hangja elhallatszik Obamáig?"

Nem gondolom, ahogy azt sem gondolom, hogy Móra Veronika szólalt volna ezért fel. Inkább gondolom, hogy a Freedom House, a Transparency International, de még az Amnesty International és kb az összes nemzetközi civil szervezet, amelyiknek van amerikai anyairodája azonnal jelezett ebben az ügyben. De akár a közvetlenül érintett Helsinki Bizottság is lehetett. Odakint ezeknek van lobbierejük, megtalálják az elnök fülét, ha akarják.

"Gondolja, hogy tudja egyáltalán hol van Magyarország? "

Tudom, hogy tudja. Ez a "höhöhö, hülye amerikaiak", ez úgy 25 éve nem aktuális már.

"Ennyire rossz véleménnyel van a "civilekről"? Úgy gondolja, hogy ha nincs pénz magasról tesznek a nemes elvekre és főálláson kívül már nem harcolnak értük? És a hősiesség? az önfeláldozás? a magasabb célok az önzetlenség? ejnye."

Megint kevered a civileket az önkéntesekkel. Ezek rendes napi munkahelyek, óriási adminisztrációval, ahol bizony - sokkoló, mi? - nem minden titkárnő meggyőződésből dolgozik, de valószínűleg a menedzsment sem kapott trafikot vagy más lehetett a befektetési tanácsadójuk, mint szeretett külügyminiszterednek (nem az enyém, az biztos, megtarthatod, az egész bohóckormánnyal együtt), akinek sikerült egy év alatt több pénzt félretennie, mint amennyit ÖSSZESEN az évben keresett, plusz vállalkozás vagy egyéb bevételi forrás nélkül. Ezért tehát nekik is kell valamiből mondjuk ételt venni vagy fizetni a rezsit. Botrányos! Tisztességes civil fényt eszik! Vagy trafikot! Esetleg állami támogatást!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.09.24. 15:26:06

@Virág et.:

" 'A Harvardon nemigen talál néger professzort' Hát, csak az internetről tudok okosodni és volt rá 2 percem kb, de azért csak találtam egy állandó előadót: hls.harvard.edu/faculty/directory/10106/Brewer És egy óraadót: hls.harvard.edu/faculty/directory/11396/Bell" --- írja.

Két jogvédő! :-D (...) :-D (...) :-D ...

Én azért titkon bíztam benne, miközben olvastam a kommentedet, hogy belinkelsz egy klasszikafilológust és egy asztrofizikust. De nem! Két jogvédő!:-D

Virág et. 2014.09.24. 15:30:31

@bbjnick: Klasszikafilológust meg asztrofizikust a JOGI KARRÓL? Ember? Azt meg hogy?

Egyébként jogvédő??? Brewer területe:

Contracts (Szerződések)
Evidence (Bizonyítékok)
Legal Theory: Jurisprudence (Jogelmélet)
Legal Theory: Law and Philosophy (Jogfilozófia)

Bell:

Criminal Law and Procedure (Büntető anyagi és eljárásjog)
Family Law (Családjog)
Housing Law and Policy (Ingatlanjog talán?)
Empirical Legal Research (Empirikus jogi kutatás)

Ezek egyike sem "jogvédő". Hanem egy állandó tanár és egy óraadó.

bozon 2014.09.24. 15:30:37

@maxval a bircaman: "A Norvégiai Köztársaság kormányának magyarországi alkalmazottai (akiket a ballib nyelv, ismeretlen okokból, “civileknek” csúfol) ..."

Erről két dolog jut az eszembe:

1. Tiszteletet Norvégiának!
2. Több Norvégiát Magyarországon!

Ja, és még egy: nem köztársaság.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.24. 15:35:20

@bozon:

Norvégia ultraliberális köztársaság.

Virág et. 2014.09.24. 15:37:54

@maxval a bircaman: A birka amúgy egy okos állat. Több tiszteletet a birkáknak!

mrZ (törölt) 2014.09.24. 15:58:07

@Éhes_ló:

>>... a kib&szott magyar választók nem szeretik a kóser kosztot.

Azért esszük most is azt. Csak zsivány koszt közül választhatsz.
De legalább addig nem bombáznak. Úgyhogy legközelebb is szavazd be őket, válaszd ki kedvedre való színt formát szlogent, majd érezheted ahogy a demokrácia szabadság és maisjóldöntöttem áthatja fontos személyedet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.09.24. 16:16:15

@Virág et.:

1) A Harvardon csak jogi kar van? Ugye, hogy nem?!

2) Ms. Bell életrajzában ezt olvasom: "Ms. Bell's work has appeared in law journals and sociology journals, including the Stanford Journal of Civil Rights & Civil Liberties, the Yale Journal of Law & Feminism, Qualitative Sociology, and the University of Pittsburgh Law Review.". Mr. Brewert valóban nehezebb megítélni a publikációs listája alapján. De utána lehet járni!:-)

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2014.09.24. 16:26:21

@Virág et.: "sem kapott trafikot" - Amerikában meg verik a négereket.....

Helyes Írás 2014.09.24. 16:29:55

Ez egy hír az ilyen szinten naponta megjelenő sok száz hír között. Ha pedig valóban elkezdik támogatni ezekben az országokban a magukat "civilnek" álcázó ellenzéket, mert ne gondolja senki, hogy a cigány gyerekek élelmezését támogató egyesületek vagy az amatőr színházak fognak amerikai pénzhez jutni, legalább örülhet az ellenzék, hogy kap egy kis lóvét. Ettől nem fogják megnyerni a választást, sőt az ellenkező hatást érhetik el vele.

Másrészt Obama nem egy erkölcsi tekintély, és sajnos az Egyesült Államok sem. Ha egy eltúlzott rendőri akció elegendő egy ilyen besoroláshoz, akkor alighanem felírhatná a saját államát is, és a világ összes országát.

Egyébként pedig a hatóságok előállhatnának már valamilyen bizonyított törvénytelenséggel ebben a norvég ügyben, mert az, hogy ellenzékhez közel álló politizáló civil szervezetek működését támogatták, még nem ad erkölcsi felhatalmazást a kormánynak az önkényes eljárásokra, mivel van épp elég politizáló civil szervezet a kormány által támogatottak között is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.09.24. 17:01:53

támadások érik a civil szférát"

értsd: "támadások" érik a usa strómanjait. mindjárt sírva fakadok. amikor obama bizonyíték nélkül (még ma sincs bizonyíték amúgy) bombázni akarta szíriát, az bizonyára nem civil szféra volt. amikor izrael, az usa fő anyagi pártfogoltja bombázta az ensz-iskolákat, meg civil nőket, gyereket irtott ki a jordán menekülttáborokban, az nem volt támadás a civil szféra ellen. ***

nekem ez a szír bombázás bizonyíték nélkül tette be végképp a kaput. ezóta olyan szinten gyűlölöm ezt a hazug, militarista usa-elitet, hogy elmondani nem tudom.

@Virág et.: mert nem lenne igazuk elvtárs? szerinted tök oké lehallgatni stbstb ?

Hungry horse 2014.09.24. 17:19:10

@mrZ: OK, végül is igazad van, tényleg azt tömjük a pofánkba.
De lehet kóser és kóserebb között is választani nem?

Vigyorogni sem kell mellé, igaz?

Bell & Sebastian 2014.09.24. 17:52:27

Azért azt jegyezzük meg, a lármafát meggyújtani csak olyan tudja, aki oda van állítva és figyelik az adását.

Szíre-szóra sehol nem ugranak. Amerikának a saját érdekeit ért sérelem fáj, nekünk meg a miénket-.
Mitől lenne azonos e kettő?

mrZ (törölt) 2014.09.24. 19:03:45

@Bell & Sebastian:

Elméletben szövetségesek volnánk, hasonló rendszerrel, hasonló célokért, hasonló érdekek mentén.

Vagy már megint új gazdánk van?

Bell & Sebastian 2014.09.24. 19:44:14

@mrZ: Ennek a kitömött barbárnak állítólag már Soros a gazdája, a mi fenegyerekünknek meg nem - szintén állítólag. Igazából olyan ez, mit amikor szóltam az unokabátyámnak, hogy verje Pistikét, mert személyesen nem akarok kompromittálódni, hiszen padszomszédok vagyunk.

Ebből a példabeszédből annak kellene kitűnnie; egyáltalán nem hiszek abban, hogy Soros nem futtatja tovább a lovait a magyar derbin..

mrZ (törölt) 2014.09.24. 19:57:14

@Bell & Sebastian:

És kinek voltak ennyire fontosak a norvég civilek?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.24. 20:03:00

Az USA tehát világszerte növeli a "civil" szervezetek támogatását.

Ennyit a "civilekről", """"""NGO-król"""""".

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.24. 20:05:52

A világ-SZDSZ erősíteni szeretné a helyi SZDSZ-eket, ezért több pénzt ad nekik.

Mi mikor telepítjük végre Norvégiába a Magyar Civil Alapot, támogatandó az Oslói Sáriabarát Társaságot és a hasonszőrű elnyomott jogvédő egyleteket?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.24. 20:07:47

Egyébként micsoda kéjjel idézgeti a hazaáruló oldal, hogy rajta vagyunk ugyanazon a listán, mint amin az (amcsik és libsik által) szanaszét baszott Líbia, Irak és hasonló országok vannak.

Bell & Sebastian 2014.09.24. 20:38:48

@mrZ: A "civilek" alaposan beleköptek mint a politikai-, mint a gazdasági szárny levesébe. Azóta fontosak.

mrZ (törölt) 2014.09.24. 20:53:27

@Bell & Sebastian:

Ugyan, kinek állhatott volna érdekében pl egy szénbánya nyitás megakadályozása?

Bell & Sebastian 2014.09.24. 23:06:18

@mrZ: Honnan tudjam? Leginkább a bányalovaknak.

picur3ka 2014.09.25. 00:27:02

"A felsoroltak között egy európai, egyben NATO- és EU-tag ország található."

Helyes. Végre. Szégyellném magam különben.

Bombánk is lesz? Mer ököl nélkül majmokkal vitatkozni felesleges.

picur3ka 2014.09.25. 00:28:55

@Istóczy úr:

Na ez az, így lehet őket tökön találni.

picur3ka 2014.09.25. 00:30:29

@Virág et.:

"Virág et. 2014.09.24. 15:13:54
@aristo: "A Harvardon nemigen talál néger professzort"

Hát, csak az internetről tudok okosodni és volt rá 2 percem kb, de azért csak találtam egy állandó előadót:"

Na jó, de vaktyúk is talál szemet.

rupertwinston · http://kanadaihirlap.com 2014.09.25. 01:12:05

Jó lenne az Obama-sorolásról véleménycikket, vagy reflexiót is olvasni Rajcsányi Gellérttől...és nem csak egy tényállásnak a leközlését. Igaz, gondolom hogy Gellért - eléggé kétértelműen ugyan - de alapvetően mondott valamit az által, hogy megemlíti hogy a NER az egyetlen uniós és NATO ország, amely rákerült Obama nem túl előkelő listájára.

Persze értem, ha kétértelműen és homályosan kell fogalmazni, hiszen másképpen ugrik a "Magyarország jobban teljesít" c. reklámkampány a Mandiner honlapjáról.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.25. 01:17:23

@picur3ka:

Rongyos ötmilliárd forintból évekre meg lehetne oldani az Oslói Sáriabarát Társaság és 5 másik hasonszőrű civil szervezet irodáját, agytrösztjét, honlapját, ügyvédeit, aktivistáit, fizetett hirdetéseit, pláne ha még egyéb, EU-s stb. támogatásokra is sikerül pályáztatni őket, nemcsak a Magyar Civil Alap tartaná el ezeket. Plusz a norvég Mohamedek adományai.

Amelyik ország szívózik velünk, oda is azonnal telepíteni kell Magyar Civil Alapot a lokális SZDSZ-eiknek, természetesen jól testreszabva: mindegyik országba azokra a célokra, amiket nem támogat a nép - hiszen éppen ez bizonyítja a MCA szükségességét.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.25. 01:18:49

Több magyar állami pénzt a külföldi "N"GO-knak!

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.25. 01:19:39

@Virág et.:

Mi alapján ítéled meg egy képről, hogy néger-e az illető? Fasiszta vagy? A zsidót is felismered?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.25. 01:21:38

@tesz-vesz:

Az amcsi pénzből fizetett bolsik persze azt akarják beadni nekünk, hogy nem akkor leszünk mi is USA, ha hozzájuk hasonlóan létrehozunk mi is SZDSZ-eket Romániában, Szlovákiában, Norvégiában stb., hanem akkor, ha bepucsítunk az USA-nak, és leszavazunk az SZDSZ-eikre.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.25. 01:30:52

Obama ötlete jónak tűnik amerikai szempontból, hogy több pénzt adna az amerikai kormány a külföldi "nem" kormányzati szervezeteknek, de vajon kiknek adna nálunk?

Az Együt-PM-nek? Hiszen az egy csődtömeg, aminek a vezetője elment a gyárba dolgozni, a bukott ex-LMP-s ügynökök pedig még mandátumot sem szereztek.

A krétaporosoknak? De hát azok sem szereztek semmilyen befolyást sehol sem. Most majd indul a volt origósokkal egy cigányfajvédő szennyportál (hivatalosan Richard Field adja a gempát), de a kutya nem fogja olvasni.

A CÖF-nek? Abban már lenne fantázia, de ennyire nem rafináltak az amcsik.

Akkor mi lesz? Bombáznak? Az világos, hogy nem bánná az utódpárti, hazaáruló oldal. De nem lenne valami jó a PR-ja egy ilyen akciónak.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.25. 01:54:12

Nagy szerencse, hogy az ATV-ben elmondta az igazságot a szekus zsidó Ara-Kovács, aki azért lépett ki a szélsőliberális Együtt-PM-ből, mert túlságosan nemzetinek találta.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.25. 02:11:14

Alig várja a szekus féreg, hogy az USA bombázással vagy más, arrafelé szokásos módon kivívja nálunk is a demokráciát Afganisztánhoz, Irakhoz, Líbiához, Ukrajnához és Szíriához hasonlóan, ha nem hagyjuk, hogy megfizessék az ide telepített SZDSZ-eiket.

Ritka ocsmány egy pofa, benne van a top 3 hazaárulóban. Horn Gábor hozzá képest fütyülős barackot ivó bőgatyás nemzeti rocker.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.25. 02:18:34

Clinton szerint Magyarország rengeteggel tartozik az USA-nak.

Valaki tudja esetleg, mik lennének ezek a dolgok?

Virág et. 2014.09.25. 07:55:33

@bbjnick: 1. Mert a jogi karról volt szó? Egész eddig. Tudod, ott végzett Obama, ezért kerestünk direkt oda példát. Olvass vissza.

2. Ebből amúgy nem következik, hogy jogvédő lenne. A jogvédő, az tudod micsoda? Nem, nem az aki emberi jogi témában publikál, attól még nem leszel jogvédő.

@tesz-vesz: Szerinted csak az USA hallgat le? Szerinted csak az USA kémkedik? Szerinted csak az USA titkosszolgálata hajt végre ilyen "szürke" akciókat? Komolyan?

@aristo: Ugye hogy? Csak a különbség az, hogy ott négerből azért még elnök is lehetett, itt meg a trafik mégiscsak a képviselőnénél és a pereputtyánál van. Illetve lett, mert előtte 30 évig annál volt, aki konkrétan meg is dolgozott érte. Bár gondolom ez téged nem érdekel.

Ahogy azon sem töröd a fejed, hogy a fenébe vehet valaki 167 millióért házat, amikor a havi keresete 997 ezer forint bruttó és nincs más jövedelme. Bár ugyanez az ember képes volt évi 10 millió TELJES jövedelem mellett 13 milliót félretenni, tehát nyilván valami unortodoxia lesz a dologban. Mint a növekvő társasházi lakás.
Következménye is pont annyi lesz. Végül is évi -3 millió forint pont elég a rezsire meg a megélhetésre. Csak azt nem értem, hogy miért nem gazdasági minisztert csináltak belőle.

Ezek után Nokiás dobozozni meg úgy általában bármilyen korrupciós témát felhozni jobboldaliként (emlékszik még valaki Sukoróra? ugye hogy nem?), az harsány kacagást fog kiváltani kb mindenkiből. Úgy örökre. És okkal. Tudod morális alap, ilyesmi.

MézesRozi 2014.09.25. 08:03:23

@Virág et.:
én nem tudom, mi van az afrikai kontinensen, dél-amerika fel nem sorolt államaiban, ázsia fel nem sorolt államaiban, a tőlünk keletre levő és a balkáni országokban, de hogy ez a lista hiányos és komolytalan, ha mi ott vagyunk, a fentebbiek meg nem, az biztos.
és egyébként meg igen, guantanamo meg gáza és a többi.
de kétségtelen, hogy halmai és tsa-i ügyesen forgolódnak. nekem meg a gyomrom.

Virág et. 2014.09.25. 08:14:03

@MézesRozi: Ennek oka az, hogy nem volt lista. Tessék már meghallgatni a beszédet, példálózó felsorolás volt, nem taxativ lista - konkrétan nem is listaként került elő.

"guantanamo"

Egyszer fogom ezt leírni, mert ez a legnagyobb trollmágnes és a legjobb módja a téma eltérítésének. Gitmoba az alapításkor (ami a JOBBOLDALI Bush-hoz kötődik, csak szólok) 775 személyt helyeztek el. Ma 149-en vannak ott. Nyilván egy is sok, de tudod, hogy honnan tudjuk, hogy ennyien vannak? Mert elmondták. Beengedtek újságírókat is, ellenőrzés mellett. Tudod, hogy honnan NEM tudjuk, hogy a nyomorult ruszkik, akik fizeti az ún. hazai szélsőjobboldalt, azok hány embert tartanak fogva az ő kis gitmoikban? Mert ők meg nem mondják meg és nem engednek be senkit és akik kérdeznének, azok is már vagy ülnek vagy épp most lettek külföldi ügynöknek regisztrálva és majd ülni fognak, azért. Kínában tízezresre becsülik a bármilyen ítélet nélkül fogvatartottak számát. Tudod, miért becsülik? Mert ők sem mondják el és nem is engednek be senkit az ilyen létesítményekbe. Ennek ellenére te és az elvtársaid csak az USA-n lovagoltok, ha Kína és Oroszország kerül szóba, hozzájuk dörgölőzünk, nekik kedvezünk, akkor mélabús kuss van. Ha az oroszok játsszák a rendőrösdit és szálnak meg országokat, akkor jön az egyszeri jobboldali és keresi a kifogásokat. Akkor a jogsértések, lelőtt újságírók, évtizedekre bebörtönzött gazdasági riválisok, vagy bikacsökkel elvert huszonéves lányok, azok nem kerülnek szóba. Nekik szabad. Ott ez az erő jelképe. Na de ha az USA, akkor jön a Gitmo ...

Hiteltelen, szar érvrendszer. Olyan dolgot kértek számon az USA-n, amit minden nagyhatalom megtesz és még messze az USA a legtranszparensebb és visszafogottabb ebben az összes közül. Nyilván Belgium ilyet nem tesz, de Belgium nem is világhatalom. Zárják be Gitmo-t? Igen. 775-ből bő 600 embert már elengedtek onnan, a külföldi titkos börtönöket Obama bezáratta, Gitmo-t nem tudta. Még. Máshol erre törekvés sincs, be sem ismerik, ki sem derül.

Gázával meg eltévesztetted a házszámot, de nagyon.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.09.25. 08:22:25

@tesz-vesz:

"értsd: "támadások" érik a usa strómanjait"

norvég alap, te istenbaszta, szájbakúrt idióta. N-O-R-V-É-G.

Éhes_ló 2014.09.25. 08:29:37

@mavo: nem norvég - piréz, vagy eszkimó, esetleg zulu.

Ne az álcát nézd, hanem ami alatta van, te istenbaszta, szájbakúrt idióta.

MI NEM AZ ÁLCÁT NÉZZÜK, HANEM A VALÓT!

Magyarországon 31130 (azaz harincegyezer-egyszázharminc!) civilszervezetnek ajánlották fel az SZJA 1%-át (ado1szazalek.com/ervenyes_civil_kedvezmenyezettek)2013 évi adóbevallásokban.

Ezen felül, helyi nem adószámos "civil" szervezetből, ijász, sakk körből, népdalkörből, iskolai támogatók köréből, helyi templomi közösségból lehet még ugyanennyi.

Lézer jani parancsára ezek közül kevesebb mint két tucatot vizsgálnak és kevesebb mint féltucat adószámát függesztették fel. Ez 7,4 tízezrelék azaz 0,073884% vizsgálat alá vonását és 1,85 tízezrelék, 0,0185% felfüggesztését jelenti!

Eközben a szabálytalanságok miatt NAV által az 1%-os adományozásból kizártak száma 1444 (ado1szazalek.com/kizart_civil-kedvezmenyezettek_2014).
Ez 4,6%.

No persze ezrét az 1444 civilért egy cikk, egy szó se szólt, te se téped itt a rongyos pofádat.

Ez a tízezrelékekben mérhető, kevesebb mint kéttucat "civilre" a normál 4,6%-os NAV tiltólista után érvényesített sajátos megfontolásokat tükröző "ingerküszöb" valami olyasmi lehet, mint szaddam atomfegyverkezése, amit valamiféle tömegpusztító fegyverkezésre váltott le a kedves nobelbékedíjas háborús bűnös lehallgatócsászár kínzómester nem kevésbé setét elődje, meg a nem kevésbé sunyi és hazug ejrópaji csicskái.

Értjük mi a harvardi kvótabajnok obamaki tréfáját, csak nem szeretjük.

Éhes_ló 2014.09.25. 08:39:03

@Virág et.: én nem bánom, kövessük a pédájukat, csináljuk meg megint recsket a rendszer ellenségeinke. Nevezzük el őket terroristának, ez úgy is amolyan helyettesítő fogalommá érett a PC újbeszél trágyalevében.
Ha nem cseszegetik a "civileket" és a haverjaikat, hanem lehallgatják óket szerte világon párszázmillió más emberrel, köztük makival együtt, majd likvidálják egy esküvői menettel, vagy komplett tankörrel együtt, esetleg elrabolják és bírósági ítélet nélkül benyomják egy obamaki féle műintézménybe, alaposan megkínozzák, akkor elérjük talán a minket leckéztető feka barom és társainak emberi-morális és jogállami pinceszintjét.
De csak talán, mert kellene hozzá mégpár háborút is csinálnia buktornak, néhány millió áldozattal, kifosztott múzeumokkal, földönfutóvá tett maradék milliókkal, pár puccs kedves bérgyilkosokkal zsoldosokkal.
Erre nem lenne elég a kétéves GDp se buktornak, ezért ebben még mindig alattunk lennének, ha a kedves civiljeiteket obamakihoz méltó módon kezelné a minducse.

De nem teszi.
Mert barom és nem érti az idők szavát és nem vesz példát a nagy testvérről.
Pedig ti azt akarnátok, nem?

Virág et. 2014.09.25. 08:41:19

@Éhes_ló: Ez a nap legviccesebb kommentje. Mondjuk még reggel van, lehet bármi is.

LÁSD A VALÓT! TE VALÓLÁTÓ! :)

Azt már nem látod, hogy mi a probléma. Hogy nem szabálytalanságért függesztették fel az adószámát és tartottak mellesleg házkutatást (hoppá, ezt kifelejtetted, jé) náluk, hanem mert Lézer azt mondta, azért. Hogy olyan szervezet akarta őket vizsgálni, amelyiknek erre nincs hatásköre - ez egyébként nem vitás meg értelmezési kérdés, benne van a nyomorult szerződésben, amit kötöttünk a donorországokkal. Legutóbb már a NER alatt, 2011-ben erősítettük ezt meg aláírásunkkal, még csak gyurcsányozni sem lehet.

A KEHI vizsgálata jogellenes és ezt ők is tudják. Hatáskör hiányában a KEHI tehát nem hozhatott érvényes határozatot sem, tehát érvényesen a NAV-ot sem kérhette volna fel az adószám felfüggesztésére sem, tehát a NAV döntése szintén jogellenes. Két hatóság feküdt le nyíltan jogellenesen a politikának. Az 1%-os kizárásoknál van ilyenről infod? Vagy csak számháborúzol, te valólátó?

A fentieket bíróság ki fogja mondani, ahogy sorban mondja jogellenesnek az összes szaros intézkedését ennek a kormánynak - a múlt héten hatban pl. Ehhez még külföldi fórum sem fog kelleni. Csak ugye itt is a cél az eljárás, azalatt már tönkre mennek az érintettek. A végeredmény hír sem lesz pl. itt a mandineren sem.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.09.25. 08:43:50

@Éhes_ló:

szasz paci, látom, anyád kevés pénzt szop össze, megint kénytelen vagy bérszopni te is. :)

Éhes_ló 2014.09.25. 08:45:33

@mavo: úg tűnik ismét és ismét összekevered megboldogult édesanyámat a húgoddal.
Nagy hiba.
amit itt hazudtál, legfeljebb csak felétek szokás.

Virág et. 2014.09.25. 08:45:39

@Éhes_ló: "kövessük a pédájukat, csináljuk meg megint recsket a rendszer ellenségeink"

Guantanamon a fennállása alatt 1 db amerikai állampolgárt tartottak fogva, akit Afganisztánban fogtak el a tálibok mellett harcolva !!!!!!! Ezt az embert aztán az Amerikai Legfelsőbb Bíróság 2004-ben kiengedte a börtönből, ma is szabad ember.

De te zárd csak be a rendszer ellenségeit.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.09.25. 08:47:31

@Virág et.:

szerinted ez az ostoba fasz tisztában van legalább a jogkör fogalmával? most komolyan. mi a fasznak vitatkozol ilyennel? meg akarod győzni, vagy mi a faszom? ha tudod, hogy erre esélytelen vagy, mi a fasznak baszod rá az idődet?

kapj mér a fejedhez, ember!!!

Virág et. 2014.09.25. 08:53:23

@mavo: Olyan szinten szánalmasan vicces volt a hozzászólása, hogy nem tudtam türtőztetni magam. :) Hiba, tudom.

Nem hiszem, hogy a seggét a szájától meg tudná különböztetni, pláne azt nem érti, hogy mi az a hatáskör vagy joghatóság. Neki van a gonoszszabadkőművésliberálcionistalibsi háttérhatalom, meg a jófiúk. Egyszerű ember, egyszerű világképpel.

Sok ilyen van ebben az országban, sajnos. :(

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.09.25. 08:55:03

@Éhes_ló:

részvétem anyádért, de az ő hibája, nem olvasta el figyelmesen a SZAKMAI munkavédelmi előírást, pedig abban benne volt, hogy "ne nyeld félre a gecit", illetve "a geci káros a tüdőre" és így járt. csak szólok, erre neked is figyelned kellene, nem venném szívemre, ha egy rosszul sikerült oboa miatt hagynád árván szegény blogger gézát. :-DDDD

ha nem haragszol, nekem dolgoznom kell, ezért nem fogom tovább élvezni üdítően geciszgaú társaságodat.

és írj, minél több választ, úgy sem olvasom. :-DDDD

Éhes_ló 2014.09.25. 08:55:13

@Virág et.: figyu, 31130 működik normálisan.
1444 nem.
Melyiknél szólt egy szóüt is maki, vagy a magadfajta szerencsétlen sorospénzen ápolt barom?
Egyiknél sem.
Soha.
Lézer elunta a sorosfiókák bennfentes buliját.
Meglehetős spéttel, mert már 2010-ben pofán kellett volna baszni az egész tetves bagázst egy tomahawk rakétával, vagy drónnall, mint maki teszi a neki nem tetszőkkel.
De nem tette, fontosabb volt neki a saját lopása.
Most felébredt.
Hála Istennek, mert jobb későn mint soha.

Megvizsgálják a bulitokat.
Vége lesz, abban a formában, ahogy eddig nyomtátok.
Majd kaptok pénz táskában ezentúl, mint a majdanosok.

Mi a fasz bajotok van?
Azt könnyebb lesz ellopni, mint ezt, még jól is jártok.
Szavazótok amúgy sem lesz, meg emígy se.
Mi kellene?
Tankoket, vagy bankokat küldjön maki, hogy győzzetek bárhol, ahol a zemberek szavaznak?
Nem kelletek a kutyának se

Éhes_ló 2014.09.25. 08:57:26

@Virág et.: ha megtenné bukrtor, akkor se bírna maki szintjére zuhanni, mert háborúkat és puccsokat nem képes kirobbantani sehol sem.
Leírtam miért.

De még csak véresre se veretett benneteket, mint elqró az övéit.
Érzed a különbséget, igaz?

Éhes_ló 2014.09.25. 08:59:57

@mavo: szerintem megint összekeverted a saját családi élményeidet a másokéval.
Ilyesmi felétek szokás.

Nem mellesleg üdítő, amikor az emberálrcotok híján láthatóvá válik a valós toleráns és demokrata lényetek.
Ezért tartotok ott, ahol.

Ez pedig fontos dolog és sokat segítettetek benne, pont mint itt is.
Köszi.

bozon 2014.09.25. 09:23:44

@maxval a bircaman: "Norvégia ultraliberális köztársaság."

Nem t'om, jól vagy rosszul teszem-e, de ha már szürrealizmus, megkérdem: mire alapozod eme állításodat?

Közben hasson ihletőleg egy új kifejezés. Ízlelgessétek: orbánoid. ;-)

MézesRozi 2014.09.25. 09:39:35

@Virág et.:
szóval volt egy lista maga szerinti, bár valóban nem felsorolásszerű. helyes. továbbá elismeri, hogy erősen hiányos volt a felsoroloás. tehát a kérdés az, hogy az adott halmazból miért éppen mi. hát maga szerint? csak nem mégis súgtak mondjuk az usába menekült szdsz-esek, pl. halmai? csaknem?

abban meglehetősen biztos vagyok, hogy o. ismeretei - bár kétséges, vannak-e egyáltalán ismeretei - mo.-ról egyvágányosak. a vágányirányt sejtjük.

nem érdekelnek fejtegetései guantanamóról sőt gázáról sem. mindenenesetre akinek az elnöksége alatt ez működik, az ne nagyon féltse a krétakörösök sörre valóját a demokráciát két lábbal tipróktól.

Virág et. 2014.09.25. 09:55:04

@MézesRozi: Elismerem? Ember, mi lenne ha olvasnál, ha már egy napos késéssel belebeszélsz egy társalgásba?

"Egyébként ez a kör nyilván nem teljes: Katar, Szaúd-Arábia vagy Irán hiányzik róla. Sok egyéb ország mellett. Nem is ez volt a célja."

Ezt írtam tegnap reggel. Jó reggelt!

"abban meglehetősen biztos vagyok, hogy o. ismeretei - bár kétséges, vannak-e egyáltalán ismeretei - mo.-ról egyvágányosak. "

Ez teljesen mindegy, mert a jelen témában igaza van. Itt nincs más vágány. Vannak törvényesen, évtizede működő civil szervezetek, akik egy részével a fidesz ellenzékben jó kapcsolatokat ápolt. Kormányra kerülve ezek lettek az ellenség, mert ugye a kormányzással az jár, hogy akik eddig Gyurcsánynak kellemetlenkedtek, azok most majd az új miniszterelnöknek fognak. Jé. Eddig nem is lenne baj, a baj ott van, hogy egy szinttel feljebb emelték elvtársaid a téteket akkor, amikor rendőrséggel és jogellenese hatósági vizsgálatokkal támadták le őket. Erre nem volt példa. Aki ilyet tesz, az megérdemli, hogy ilyen listára kerüljön. És hogy mennyire igaza van Obamanák azt az is bizonyítja, hogy meg se próbálják védeni az intézkedéseket az emberek (te sem), hanem mindjárt jön a sorosozás meg szdszezés, mint mindig.

"nem érdekelnek fejtegetései guantanamóról sőt gázáról sem"

Akkor a fenének hozod fel őket TE, nekem? Minek írsz nekem DIREKT EZEKRŐL, ha "nem érdekelnek"? Eszednél vagy?

Ha kinyilatkoztatni akarsz, akkor javaslom a "Válasz erre" gomb mellőzését, vagy még inkább saját blog indítását.

Bell & Sebastian 2014.09.25. 10:08:22

@MézesRozi: Van itt más is, amiről még nem esett szó. A közhasznú státusz jogi definíciójáról. A lényeg az, hogy az ezzel járó kedvezmények igénybevételének lehetőségeit a kormány az idei évtől jelentősen szűkítette. Magyarán, megszűnt a kiemelten közhasznú státusz, jelentősen változtak a feltételek, szűkült a kedvezményezettek köre, amivel együtt jár, hogy ezen kevesek köthetnek csak szerződést állami feladatok átvállalására, állami források igénybevételével.

Nagyon egyszerűen fogalmazva, sok, úgynevezett civil szervezet kiszorult a húsosfazék mellől, beleértve például kisegyházakat és civilnek álcázott, ötödik hadoszlopot etetőket.

A norvégozás csak a jéghegy csúcsa, valószínűleg nem is ez fáj a legjobban, csak itt tudnak felmutatni annyi pozitívumot, ami elég a megtévesztéshez.

Továbbra is aszondom, hogy Gyuri bácsi fájlalja a legjobban azt, hogy kicsavarták a kezéből kedvenc bunkósbotját.

Virág et. 2014.09.25. 10:14:21

@Bell & Sebastian: 2012. január 1-jével történt mindez, nem idén. Két és fél évet el tetszett tévedni. Akkor szűnt meg a kiemelten közhasznú státusz és lettek szigorítva a civil szervezetekre vonatkozó szabályok. Idéntől pont nem történt semmi.

Bell & Sebastian 2014.09.25. 10:16:57

@Virág et.: Hogy csak egyetlen példát hozzak, a Gyermekrákos vigéc azóta szákol, mióta csak léteznek netes fórumok és még senki nem tudott ellene hatékonyan fellépni. Az összegyűjtött adományokból hány százalékot fordít a deklarált célra és mennyit a jólétének fenntartására, ezt tudja-e?

Hány ilyen lehet még? Ezer? Vagy ötezer? Nem tudja? Csak a norvégok érdeklik? Miért is?

Virág et. 2014.09.25. 10:23:26

@Bell & Sebastian: A jogszabály 2012 január 1-jével lépett hatályba. Sőt, már 2011-ben elfogadta a parlament, tehát már akkor ismert volt a szövegezése. 2014. május 31. az utolsó részhatáridő volt.

Az új civil törvény ugyanis 2012-ben lépett hatályba: 2011. évi CLXXV. tv. Abban van benne. Két és fél éve.

Egyébként tudtommal egyik norvégos pénzosztó sem rendelkezett kiemelten közhasznú státusszal.

"Gyermekrákos"

Amit a hazaáruló index borított, nem?

" Csak a norvégok érdeklik? Miért is? "

Mert a gyermekrákos történet az köztörvényes bcs, amiben eljárnak az illetékes szervek, ez a dolguk, ez is történik most az index cikke nyomán. A norvégos civilek azért más, mert ott pont ezek a szervek munkálkodnak politikai okokból a tönkretételükön. Picit más a dolog, nem?

Bell & Sebastian 2014.09.25. 10:27:12

@Virág et.: Most határozottan mellébugyborog. 'S ennyit is ér.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.25. 10:28:25

@bozon:

A norvég politikai berendezkedésre alapozok.

Orbánoid? Nem hiszem, hogy lenne ilyen.

Virág et. 2014.09.25. 10:32:55

@Bell & Sebastian: Miért is? Megnézted a jogszabályt? Elolvastad a 2012-es híreket, amikor ezen kesergett a fél ország, egyházastól?

Segítek, első találat google-n:

nonprofit.hu/uj-civil-torveny

"A kiemelkedően közhasznú minősítés megszűnt, a közhasznú jogállás egyfokozatú lett."

Ez volt 2012 január 1-jén.

"A Civil törvény hatálybalépését megelőzően közhasznú jogállást elnyerő szervezeteket 2014. május 31. napjáig megilletik az ezzel kapcsolatos kedvezmények, ettől az időponttól azonban a Civil törvény szerinti feltételeknek kell megfelelniük. "

Ez meg amire hivatkozol. Ami bő két és fél éve ismert tény és amiről még az index is cikkezett - 2012-ben. Jé.

Egyébként tudomásom szerint az Ökotárs sose volt kiemelkedően közhasznú, ezért érthetetlen, hogy minek is hoztad ezt fel. De várom, hogy kijavíts.

Amadeus62 2014.09.25. 10:42:03

Már megint támadnak minket a gaz imperialisták!

Faszom nem hiszem el, hogy megint olyan lesz ez a kurva ország mint 90 előtt. Szép baleset. 25 év alatt sikerült visszakanyarodnunk a nyugatutálatba és az oroszok karmai közé, putyin atyához.

Rohadjon meg aki asszisztál ehhez!

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.09.25. 10:44:57

@MézesRozi: Csakhogy a civil társadalom nem csak a krétakörösökről szól, hanem pl. környezetvédőkről, zöld szervezetekről (nekik nyújt segítséget az ökotárs). Tudom, hogy egy konzervatívnak ez szálka a szemében, azt nem tudom, hogy azért, mert ostoba, vagy mert hiányosak az ismeretei, ha az utóbbi, akkor bevezetőnek mondjuk ajánlom mondjuk ezt:
www.libri.hu/konyv/az-elet-jovoje.html

Bell & Sebastian 2014.09.25. 10:47:04

@Virág et.: Nem szeretném elismételni magvas gondolataim szivárvány-ívét, de most nagyon olybá tűnik, visszaszorulóban az alapítvány -biznisz, aminek lényege -jól tudjuk-, te kitaníttatod az én gyerekemet, én meg a tiédet, aminek feltalálása -jól tudjukkik-, milyen ciántechnológiához köthető.

Kifogás ez ellen? Éppenséggel, a kellemetlenségével érintettek körében.

Civilkedni ettől még lehet, ha akad, aki kifizeti. Vagyont akkumulálni (amerikai módra) nem, ez a rossz hír. Hogy versenytársat kap a CEU, ez a még rosszabb.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2014.09.25. 11:16:07

@Virág et.: Amerikában valóban lehet néger az elnök, úgy kell nekik, mint egy falat kenyér. Maguk azonban - mint a viccbeli "verik a négereket" - minden alkalmat megragadnak egy kis trafikozáshoz. Nem tudom, maga milyen trafikokba jár, de erre, mifelénk - ahol kedvenc kocsmám van - 3 trafik sorakozik az utcában, ezek egy helyi, határozottan MSZP-s ügyvéd tulajdonában vannak. Egy harmadik, amit ismerek, az meg azé akié azelőtt is volt, vagy 20 évig. Országos trafiktulajdonos felmérést nem ismerek.

Fogalmam sincs róla, ki hogyan vett házat. De ha sundaságot sejt valaki az ügy mögött az fordulhat az igazságszolgáltatáshoz, azok majd jól kiderítik.

Veridicus76 2014.09.25. 11:20:16

Barack Obama természetesen hazudik. Ott kezdődik és ott is végződik ez a történet, hogy Magyarországon senki nem fenyegeti a civil szervezeteket. Ellenben a törvényeket be kell tartani. Senki nem trükközhet a pénzzel, akkor se, ha civil. Mert aki trükközik, az nem civil, hanem bűnöző. Annak meg a kurva anyját!

Amadeus62 2014.09.25. 12:32:09

@aristo:

"Tutiblog" meg a tények. na neee

Virág et. 2014.09.25. 12:37:52

@aristo: Az MSZP-s ügyvéd mennyivel jobb, mint a fideszes politikusné? Szerintem semmivel. Miért gondolják jobbról azt az emberek, hogy ha találnak hozzá egy balos gazembert is, akkor a jobbos lopás már rendben is van. Nincs. Egyébként meg legalább a szekszárdi képviselőtestületi ülésről készült jegyzőkönyvet olvasd el, annyi elég is a témában.

"Fogalmam sincs róla, ki hogyan vett házat. De ha sundaságot sejt valaki az ügy mögött az fordulhat az igazságszolgáltatáshoz, azok majd jól kiderítik. "

Persze, az az állampolgár feladata, hogy feljelentést tegyen. Mert hivatalból ugye az azt észlelő szerveknek nem kell eljárniuk maguktól (de). A szükséges lépéseket egyébként az erre hivatott ellenzék megtette már - a parlamenti bizottság fideszes vezetője és végső soron Polt meg majd ezt megállítja. Ahogy történt a Pasa parki csodagyerek esetében is.

Ne játsszuk a naiv kisgyereket. Itt csak szoci politikust fognak felelősségre vonni különös vagyonszerzésért. Ilyen országot építettél többek között te is, remélem tetszik.

szürkefarkas 2014.09.25. 12:38:38

@Virág et.: ezeknek tényleg el kell magyarázni

Virág et. 2014.09.25. 12:40:40

@aristo: Elég sok mindent elolvasok, magyar hírlapot, mno-t, mandinert, nol-t, hvg-t, indexet, 444-et. Sőt, szoktam pl. kurucot is olvasni. De valahol meghúzom a határt. A tutiblog felett van ez a határ kb 100000 km-rel.

A noname, nyilvánvalóan kormányzati pénzből grundolt fikablogok nem érdekesek. Ezt elmondja az egyszeri fideszes droid is két mitkeresoszkóavizerben között.

szürkefarkas 2014.09.25. 12:40:55

@Veridicus76:
azért a cöfről nem kéne így beszélned

Bell & Sebastian 2014.09.25. 12:48:46

@szürkefarkas: Nagyon úgy tűnik. Szóval, a koszos fürdővízzel együtt sikerült kiönteni egypár purgyét is, akikből gyorsabban lehetett volna valaki, mint a többiek számára közlekedésre javallott, darwini úton maradókból.
Ez a vesztes oldal. A hosszabb távú nyertes: az összes többi.

...
A csirke nem szereti, és hidd el fáj az Neki,
Amikor elvágják a nyakát,
Nagyon nem érzi jól magát.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.09.25. 12:58:22

@szürkefarkas:
A CÖF az Egyetlen Igaz Civil Szervezet.
A többiek mind libsibibsibolsibuzikmegnorvégok.

vizipipa 2014.09.25. 13:21:15

@Virág et.: "Itt csak szoci politikust fognak felelősségre vonni"

Nem kapcsolódik ugyan a tárgyhoz, de azért érdekelne, Garabits Károlyt hová sorolod?

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2014.09.25. 13:23:54

@Virág et.: Miért lenne az illető gazember? Beadott egy pályázatot és nyert. Pártszereplése pedig élő cáfolata a maga által feltételezetteknek. A szekszárdi "jegyzőkönyvet" - ami egy titokban készített hangfelvétel - ismerem. Nagyon hálás lennék, ha mutatna valamit benne ami bűncselekményre utal.

A Tutiblogos linket bosszúból tettem be, mert maga azt akarta, hogy Husszein barátunk műveit olvassam. Én a maga által felsorolt sajtótermékek túlnyomó részét nem olvasom, betűre azzal az indoklással amit magáé is tett. Mik vannak! Most mondja meg! Egyébként meg az, hogy Obama hol mondta el az ominózus beszédet igencsak árulkodó. Talán emlékszik, vitatéma volt, hogy honnan véli ismerni a magyar helyzetet.

Már régen meg szerettem volna kérdezni valakit maguk közül: Nem okoz magának kognitív disszonanciát, hogy ha egy fideszest nem ítélnek, el, nem indítanak ellene eljárást az az igazságszolgáltatás elfogultságát bizonyítja, amíg pl. Bajnai felmentése a libalopás vádja alól ugyan ezen igazságszolgáltatás elfogulatlanságát. Hogy van ez?

MézesRozi 2014.09.25. 14:38:55

@Virág et.:
" Virág et. 2014.09.24. 10:21:06
Segítek a kommentelő NER-társaknak és az új külügyminiszterünknek is:

- Guantanamo!
- Drónok!
- Patriot Act!
- Lehallgatási botrány!
- Verik a négereket!

Szűrés"

ezzel nyitotta a kommentsort. maga hozta szóba, de persze, ha maga egy társaság, aminek az eszmecseréjébe én beleléptem, akkor meglehet valamelyik másik társaságbeli írta. akkor maga egy társasnick.

MézesRozi 2014.09.25. 14:50:19

@Bell & Sebastian:
tudja, nekem már ott elszakad a fonal, hogy hogyan lehet ngo az, amit a norvég kormány pénzel:)

de ha jól veszem ki, felzárkózott a sajtó mellé az ötödik hadoszlop, azok az önjelöltek, akik bejelentik jogukat az ellenőrzésre, igényt tartanak a függetlenségre, de felelősnek nem felelősek, mivel nem ellenőrizhetők valamely más hatalmi ág által. na tudja, mit mondott erre józsibácsi, amikor a sínen ült és elvitte a vonat a két lábát.

nyilván senki nem a városi önkéntes tűzoltószervezetet vagy a helyi segítsük az elesetteket mozgalmat akarja támadni.

Robinzon Kurzor 2014.09.25. 15:15:02

@aristo:

Eddig sem tartottam túlságosan sokra publicisztikai munkásságodat, de hogy egy bögréért bérkommentelő troll szintjén tolod, az még így is csalódás.

Virág et. 2014.09.25. 15:18:37

@vizipipa: Egyelőre sehova, potenciálisan a bűnözők közé. Tőlem hiába várod a narancsdroid-reflexet, hogy a mikutyánk kölykét utolsó vérig védem. Aki piszkosan játszik az repüljön.

@aristo: "Beadott egy pályázatot és nyert. " :) Ez gondolom valami vicc akart lenni.

"Nagyon hálás lennék, ha mutatna valamit benne ami bűncselekményre utal. "

Az első oldalon kezdődik és az utolsón ér véget. Persze az ügyészség ezt másképp látta. Sebaj, lesz még itt NER-rendszerváltás, majd az az ügyészség meg nem úgy látja.

"Bajnai felmentése a libalopás vádja alól"

Nem. Elmondom mindjárt miért, de előbb az első félreértés. Bajnait nem mentették fel semminek a vádja alól, mert meg se gyanúsították semmivel. Úgy értem a hatóságok, nem valami jobbikos retardált. Bajnai maga indított pereket az őt gyilkosozó meg csalózó, magukat újságírónak nevező pártpropagandistákkal szemben és nyert is minden alkalommal.

A kérdés lényegi részére: az eljárás megindítása vagy ennek hiánya az ügyészségen múlik. Az ügyészség vezetője vidis padtárs, régi cimbora, egykori képviselő: a Polt Péter. Helyettesei a gyurcsányhurcolásba kitüntetett csodafőügyész és társai, akik 0 eredményt tudtak persze felmutatni az ún. elszámoltatáskor, de ennek ellenére a kampányestén sikerült vasban elvinni az azóta felmentett XI. kerületi szoci polgármestert is. Az ügyészség átpolitizált. Mint Ukrajnába, csak az arany vécékefe hiányzik, vagy még az is lehet, hogy az sem. Az ügyészség egyébként egy hierarchikus szervezet, amit a vezető mond, az van lent. A bíróság nem ilyen, a bíró nem utasítható döntésre senki által, saját meggyőződése szerint kell döntsön.

A bíróság még úgy-ahogy, de működik Mo-n. Ez ellen is próbálkoztak Orbánék, ne feledjük. Szájerné, Baka botrányos (és jogellenes, ma már ez is jogerős döntésben szerepel) kirúgása, a nyugdíjkorhatáras játékok (szintén jogellenes - erről is van már jogerős döntés). Itt nem jártak sikerrel, ezzel végülis nem sikerült az országot közép-afrikai szintre levinni. Egyelőre.

Ha ezeket a fideszeseket is a bíróság mentette volna fel, más lenne a leányzó fekvése. Ott egy nyilvános eljárás és sajtó mellett, hosszú bizonyítási eljárás során lehetett volna ebben dönteni. A nyomozás el sem indításáról az ügyészek csuklóból döntöttek. Ahogy pl. Rubovszky is csuklóból kiadta Gyurcsányt, aki ellen még ez a sz.r, pártos ügyészség sem tudott egy vádat se összerakni. Hát ez a különbség.

@MézesRozi: A szarkazmust akkor se értenéd, ha szembejönne és fejbe vágna egy baseball-ütővel.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2014.09.25. 15:59:23

Nyilván ha egy MSZP-s nyer az is a Fideszes ármány része. Ez gondolom valami vicc akart lenni.

Bajnait egy csomó libatartó jelentette fel, csak az ügyészség nem emelt vádat, amint Budai feljelentéseinek egy része miatt sem. Természetesen Gyurcsány is ártatlan, hiszen a pártos ügyészség nem tudott "összehozni" ellene semmit. Gondolom azért, mert "az ügyészség átpolitizált". A maga érveléséből az tűnik ki, hogy Bajnai ártatlan, mert nem vádolták meg. Azonban a trafik-ügyben sem vádoltak meg senkit, akkor azok is ártatlanok? Vagy hogyan? Nem lehet, hogy maga az averziói szerint ítéli meg az igazságszolgáltatást? Nekem bevallhatja, én az egész igazságszolgáltatást csapnivalónak tartom, oldalaktól függetlenül.

Az, hogy "Az első oldalon kezdődik és az utolsón ér véget." kissé tágra veszi az értelmezési keretet. Lehetne valami konkrét állítást idézni - ami az említett iratban benne van és nem Népszava gondolta hozzá?

Az, hogy

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.09.25. 16:35:48

@MézesRozi: "nyilván senki nem a városi önkéntes tűzoltószervezetet vagy a helyi segítsük az elesetteket mozgalmat akarja támadni."

"A projekt során egy az állami gondozottak pihenő- és játszóparkját újították fel, melyet az elmúlt 20 évben teljesen elhanyagoltak. Olyan családi kertet terveztek, ahol kicsik, fiatalok, idősek egyaránt jól érezhetik magukat. A 179 önkéntest bevonó munka során fákat, cserjéket ültettek, megtisztították a kerti utakat, padokat, asztalokat helyeztek ki és felújították a lánc- és mérleghintákat. Emellett a fiatalok számára tűzrakó helyet alakítottak ki, s a csónakázótónál lévő hidat is rendbe tették. "
www.okotars.hu/tamogatott_projektek

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.09.25. 16:37:35

@aristo: Még mindig úgy gondolod, szarházi, hogy ki kell végezni a kollégáidat, mert nem neked osztottak éppen pénzt?

Virág et. 2014.09.25. 16:58:51

@aristo: Nem Bajnai ellen folyt eljárás, hanem a Hajdú-Bét ügyében ismeretlen tettes ellen. Az más dolog, hogy sokan szerették volna odaképzelni Bajnait, aki mint tanú szerepelt csak az eljárás során, de meg sem gyanúsították, a vádemelésig el sem jutottunk.

Az a különbség pl. a fideszes vagyonosodási ügyekben, hogy már az illetékes parlamenti bizottságnál megakad az egész, lásd Rogán. Vagy akár az a másik, aki utat csináltatott a házáig és most perli a Tóta W-t. A nevét nem tudom, de kb ennyire is érdekel.

"Azonban a trafik-ügyben sem vádoltak meg senkit, akkor azok is ártatlanok?"

Jogilag mindenki ártatlan, akit bíróság bűnösnek nem mond. Nyilván a trafik ügyben ez azért komplex kérdés, mert maga a jogszabály elve aljas volt, azok akik éltek a lehetőséggel maguk nem követtek el semmit. De a bíróságok maguk is csak jogalkalmazók, magyarán az a bcs, ami a Btk-ba bekerül, az meg, hogy mi kerül be, azt a kormány dönti el. Így könnyű.

"Lehetne valami konkrét állítást idézni"

Hát, mondjuk, hogy eleve nem a képviselő-testületnek kellett volna döntenie, hogy ki nyer trafikot és ki nem. Meg olyan mondatnak, hogy ki a jó fideszes és ki nem, el sem lenne szabad hangzania ilyen elbírálás során.
De mondom, majd lesz itt rendszerváltás és mennek ezek is oda, ahol most a Hagyó van, meg ahol a Hunvald volt. Ha valakinek ez megér egy nyomorult trafikot, hát lelke rajta.

spíler

Olvastam. Ha annyi időm lenne, amennyi nincs, reagálnék rá. Pontokba szedve csúsztat, feltételez és feltételezéseket vesz ténynek. Pl. azt hogy Hillary indul, ami már ugyan valószínű, de az már kevésbé, hogy indítják is. Ugye indulni indult ő Obama ellen is, azt' láttuk mi lett. Egyébként most republikánus elnök fog nyerni az álmoskönyv szerint.

Bell & Sebastian 2014.09.25. 18:07:56

@MézesRozi: A kormánynak túlnyomórészt igaza van, mert átfogóan próbálja rendezni a halmozódott problémát, ám ezt tegye úgy, hogy ne sikkadhassanak el az életképes kezdeményezések.

Ha megszerzi az ellenőrzést a források felett, ez elméletileg lehetséges. Gyakorlatilag van-e esély arra, hogy objektíven osztogasson belőle, ez a kérdés.

Szerintem nem sok, mert kemény ideológiai harc dúlik a puszta létért. Majd kiderül, minket eddig sem kérdeztek, ezek után sem fognak.

Hol két jó barát találkozik, Isten ott a harmadik.

MézesRozi 2014.09.25. 18:22:25

@Virág et.:
most hogy mondja, igaza lehet.

picur3ka 2014.09.25. 22:34:50

@Istóczy úr:

"Clinton szerint Magyarország rengeteggel tartozik az USA-nak.
Valaki tudja esetleg, mik lennének ezek a dolgok?"

Pofonok sokaságára tudok gondolni, például.

picur3ka 2014.09.26. 00:16:35

@Bell & Sebastian:

Ne cukkoljon, úgy utálom a négercsókot, hogy még fel is hányok.

fuck viktátor 2014.09.26. 01:42:58

@Éhes_ló: Inkabb menjel legeljel tovabb BIRKA !!!!

fuck viktátor 2014.09.26. 01:49:16

@Virág et.: Kedves Virag! Ennyi bunko birkat meg tenyeszteni sem lehetne mint amelyek itt felvonulnak (eppen legelesbol hazafele)! Sok budos suttyo mocskos komcsi fergek mint a fidess 80%-a!

picur3ka 2014.09.26. 03:02:10

Ez az Orosz Péter fotója, ez OK? Törvényileg?

picur3ka 2014.09.26. 03:05:48

Egyébként meg, nézd meg a listát: Oroszország, Kína. Na, velük fogunk landolni, mikor az USA már csak egy emlék lesz.

Ennyi.

Éhes_ló 2014.09.26. 07:53:06

@fuck viktátor: ha már állatról írsz a nevem kapcsán, akkor ló, érted, nem birka.

Nagyon gáz van felétek a soron következő méretes buktátok előtt, mi?
Az ilyen fikanickek mit adnak hozzá a "sikereitekhez" mert ha annyit mint eddig, akkor jól nyomjátok!
Köszi!

gyalog.galopp 2014.09.26. 08:33:49

Nagyon nem gömbölyű ez az egész történet.
Nem az a kérdés, mit mondott Obama, hanem az, ki mondta neki és miért, mi volt a szándéka?
Az, hogy a német sajtó miket rendel meg a hazai alkalmazottaitól az egy dolog, de hogyan jutunk obamai magasságokba?

Soros és norvég leányvállalatok a szomszédoknál is vannak, bármi disznóságot tesznek náluk, semmi visszhang.
Nem hiszek az ideológiák harcában, a pénz harcában hiszek, valószínűleg a hadi kiadásokról lehet szó.

Pelso.. 2014.09.26. 08:55:10

@picur3ka: Ezt a tartozást valóban rendezni kellene: üzenjetek hadat s pofozzátok jól meg őket.

mrZ (törölt) 2014.09.26. 10:35:39

@gyalog.galopp:

....valószínűleg a hadi kiadásokról lehet szó.

Van ott annál nagyobb tétel is, mint pl a norvég gáz bejuttatása az eddig oroszok által uralt piacra.

picur3ka 2014.09.26. 19:24:04

@Pelso..:

Azt hiszem, hadban állunk vagy 70 éve.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.10.12. 19:28:47

@MézesRozi: "nyilván senki nem a városi önkéntes tűzoltószervezetet vagy a helyi segítsük az elesetteket mozgalmat akarja támadni."

"Beszámoló az "Életvitelt segítő klubnapok mozgássérült emberek számára" c. pályázat megvalósításáról

Örömmel jelentjük, hogy a Norvég Alap támogatásával a mai nappal megvalósultak a vállalt akadálymentesítési eszköz-beszerzések az Addetur (Adj Hozzá!) Alapítvány által fenntartott Mozgássérültek Integrált Társas Otthonában Ecseren. A 2,848 mFt-os támogatás és mintegy 460000 Ft-os önerő segítségével a MITO lakásaiban akadálymentes konyhabútorokat, zuhanykabinokat és kádliftet tudtunk vásárolni, valamint felszerelésre kerültek kapaszkodók is. Közös használatra immár rendelkezésre állnak mechanikus állítógépek, állítható munkaasztalok és több kisebb, a mindennapokban használatos, az életet megkönnyítő eszköz.
Köszönjük a beszállítóknak a minőségi munkát, az Alap támogatását, valamint a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány hatékony és gördülékeny közreműködését a lebonyolításban."
www.addetur.hu/index.php?lnk=archivum&&cim=Hirek%20arch%EDvum

Éhes_ló 2014.10.12. 19:49:42

@ALFI: ezmiez?

Mit bizonyít, mire bizonyíték, vagy mi ellen?
Ettől kóser lesz minden?
Vagy ettől nem lesz az?
Mesélj már mire hoztad ezt ide?

Hozzak hasonlót ezret?
Az mire lesz bizonyíték, vagy mi ellen?

Éhes_ló 2014.10.12. 20:03:43

@ALFI: az nehéz lenne egy magadfajtának.

A kérdésem azonban nem ez volt egyik sem.

Éhes_ló 2014.10.12. 20:09:15

@ALFI: csak haladjunk szépen sorban, a végére ez is világos lesz számodra.

Szóval a kályhától indulva:
http://www.addetur.hu/index.php?lnk=archivum&&cim=Hirek%20arch%EDvum

Ezmiez?

Mit bizonyít, mire bizonyíték, vagy mi ellen?
Ettől kóser lesz minden?
Vagy ettől nem lesz az?
Mesélj már mire hoztad ezt ide?

Hozzak hasonlót ezret?
Az mire lesz bizonyíték, vagy mi ellen?

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.10.12. 20:14:42

@Éhes_ló: "nyilván senki nem a városi önkéntes tűzoltószervezetet vagy a helyi segítsük az elesetteket mozgalmat akarja támadni."

"Beszámoló az "Életvitelt segítő klubnapok mozgássérült emberek számára" c. pályázat megvalósításáról

Örömmel jelentjük, hogy a Norvég Alap támogatásával a mai nappal megvalósultak a vállalt akadálymentesítési eszköz-beszerzések az Addetur (Adj Hozzá!) Alapítvány által fenntartott Mozgássérültek Integrált Társas Otthonában Ecseren. A 2,848 mFt-os támogatás és mintegy 460000 Ft-os önerő segítségével a MITO lakásaiban akadálymentes konyhabútorokat, zuhanykabinokat és kádliftet tudtunk vásárolni, valamint felszerelésre kerültek kapaszkodók is. Közös használatra immár rendelkezésre állnak mechanikus állítógépek, állítható munkaasztalok és több kisebb, a mindennapokban használatos, az életet megkönnyítő eszköz.
Köszönjük a beszállítóknak a minőségi munkát, az Alap támogatását, valamint a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány hatékony és gördülékeny közreműködését a lebonyolításban."
www.addetur.hu/index.php?lnk=archivum&&cim=Hirek%20arch%EDvum

Éhes_ló 2014.10.12. 22:51:19

@ALFI: remélem nem zavar, ha igen.
De a válaszaid elmaradtak, mesüge!

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.10.12. 23:01:19

@Éhes_ló: Ha nem érted, miért idéztem és nem tudod a választ a kérdéseidre, valószínűleg értelmi fogyatékos vagy.
De ha kell, szívesen segítek magadfajta értelmi fogyiknak is, feltéve ha leírod, hogy mit értettél azon, hogy "magamfajta"? Mert nyilván a "magamfajtákra" vonatkozó előfeltevéseidből kiindulva tetted föl a kérdéseidet.

Éhes_ló 2014.10.12. 23:12:41

@ALFI: a távdiagnózisod téves.
Szerintem sokkal inkább az utal valamiféle értelmi zavarra, ha valaki totálisan indifferens linkeket floodol ide.
Ezeknek itt semmi köze ahhoz, mikor, mennyi pénzt, hogyan és miért lopott a kedvenc bandád.
Ahhoz sem, hogy személy szerint kik miként asszisztáltak ehhez.

Az, hogy volt amit nem loptak el, hanem talán csak lehúzták őket hitellel a lopott pénzből, vagy más módon fűzték fel őket a saját manipulációik mellé, nem menti fel őket semmi felelősség alól azért, amit tettek, mint ahogy nem is bizonyít semmit és annak az ellenkezőjét sem.

Ezeket pedig még vizsgálják a nyomozó hatóságok és majd a bírók/ügyészek/ügyvédek/strassbourg is eljátszanak vele pár (tíz)évig.

Addig pedig a bulinak vége.
Ez a lényeg.
A többi duma.
Nem érted, mi, mesüge!
Kérdezd a rebét!

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.10.12. 23:22:34

@Éhes_ló: Ki az én "kedvenc bandám" szerinted, te kis értelmi fogyatékos korcs?
És továbbra is kérdezem, mit értesz az alatt, hogy "magamfajták"? Mondd ki, vagy álnéven se mered, te kis nyomorék szarházi?

Éhes_ló 2014.10.13. 07:48:16

@ALFI: kár volt elhajítanod az emberálarcodat, mert bár látható volt mi rejlik megette, de mindig van valami bája annak, amikor egy gyűlölettel teli szerencsétlen sorsú megpróbál ember módján kommunikálni.

A vége azonban mindig az, mi itt olvashat bárki.
Válaszok, érvek helyett sértegetés, fröcsögő gyűlölet.

A floodolásod kapcsán tettem fel neked pár kérdést, válaszok helyett sértegettél.
Leírtam neked, hogy miért nincs értelme ezeket idetolnod.
Nem érted meg.
Helyette itt okádsz.

Megértem a lelkiállapotodat, zakót kaptatok ismét, nem is kicsit, nagyot.
Mindenhol szerte az országban.
A pár fészek, ahol még a magadfajták számítanak majd szépen lassan megváltozik, lesz rá pár tanulságos évük.
Vagy nem.
Akkor meg maradnak, amik.

A választókat nehéz lesz leváltanotok, de azért csak hajrá, ez a viselkedés segít, hogy még azok se szavazzanak rátok, akik a mai rezsimet nem kevésbé vetik meg mint benneteket. De ki cserélne fost, szarra?
Jól láthatóan a törpe kisebbség.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.10.13. 08:00:12

@Éhes_ló: Nem volt floodolás és kurvára el vagy tévedve a személyemet illetően.

De szórakoztató olvasni a magadfajta szellemi éhenkórászok vergődését.

Éhes_ló 2014.10.13. 14:00:09

@ALFI: szerintem az volt, különösen, hogy egy értelmes szót sem voltál képes írni arról minek tolod ezeket ide.

A személyedet illetően csak az itteni tevékenységed alapján tudok ítélni, nem is volt szándékomban ennél jobban elmélyedni a trágár és frusztrált személyiségedben.

Ha te is jól szórakozol akkor örülök, végül is erre szolgál a zindex blogszférája.
De az emberálarcodat ne felejtsd el feltenni, ha emberek közé indulsz!

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.10.13. 14:23:30

@Éhes_ló: Nem volt sem floodolás, sem offolás, ha ezt nem érted, akkor tényleg értelmi fogyi vagy, vagy alapvető fogalmi zavaraid vannak. (Esetleg azt lehet floodolásnak nevezni, hogy még egyszer bemásoltam az eredeti szöveget, amit te offolásnak vettél, abból a célból, hogy hátha másodszorra megérted.)

Az itteni tevékenységem alapján is rosszul ítélsz meg,
Az, hogy te a káromkodás alapján ítélsz meg/el valakit, csak azt bizonyítja, hogy egy álszent, képmutató szellemi éhenkórász vagy.

De legalább sikerült egyet burkoltan zsidóznod, egészségedre.

Hungry horse 2014.10.13. 14:32:00

@ALFI: nos bármiféle értelmi fogyatákosságot ott vélek felfedezni, amikor valaki úgy és olyat hazudik ,amit egyszerűen ellenőrizve megbukhat vele sec perc.
Én itt nem írtam sehol semmiféle off ról.
Floodoltál itt mindenféle érdektelen marhasággal, aminek NULLA köze van azokhoz a vádakhoz, amelyek alapján a kedvenceid ellen büntetőeljárás/nyomozás folyik.

"Zsidózni" itt egyedül te zsidóztál kettőnk közül, ami felesleges volt már korábban és most is.

Az új zakótokhoz gratulálok, az ami igazán fontos, ez itt csak majomkodás, amit eluntam.
Keresd meg az emberálarcodat és ha tudsz hazugságok, személyeskedés nélkül kommunikálni talán még szóba állok veled.
Shalom!

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.10.13. 14:43:03

@Hungry__horse: Vitaképtelen fasz vagy.
A Norvég Alap nem a kedvencem. És semmi közöm hozzájuk. Sem az ökotárshoz, ami egyébként meg fogja nyerni a pert, mert alaptalanul vádolták és velük szemben követtek el jogszerűtlenséget.
A zsidózást te kezdted a kóserezéssel, csak mivel egy álszent kis faszkalap vagy, ezt le fogod tagadni.

Ja, igazad van, offot nem írtál, annak lett volna értelme a te logikád szerint.
Summa summarum: egy frusztrált, ostoba kis szellemi nyomoronc vagy.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.10.13. 14:55:16

@Hungry__horse: Ja, és nyomikám, a személyeskedést is te kezdted a "magadfajtázással", meg azzal, hogy besoroltál azok közé, akiket megvetsz.

Hungry horse 2014.10.18. 13:21:41

@ALFI: örömmel látom, hogy a szókincsed tovább redukálódott az agyi vérömlenyed terjedésével párhuzamosan.
Annak azonban még jobban örülök, hogy a floodolás és az off képi és alfabetikus megjelenítése között ennek ellenére képes vagy különbséget tenni.
Ennek nálam jobban csak az ápolóid örülhetnek.
Dicsekedj el nekik!

Arról, csak a magadfajta nincstelen jósok tudnak jóslatokat közreadni, ki mit nyer meg.
Én nem lenneék ebben olyan biztos, tekintettel arra, hogy ez még a legjobb esetben is 4-5 évet vesz majd igénybe, addig pedig nem lesz pénzosztás a norvágalapból. Persze sorosgyuribácsi majd tolja a lét, de az más történet és nem is olyan elegáns, hiszen mára nincs olyan magyar homo politicus, aki ne tudná, hogy gyuribácsi fonnyadt fitymátlan pöcsén miért lógnak a magadfajták egymást taszigálva.

A nyomorúságos lelkedhez való érzelmi viszonyom kapcsán nem használtam a megvetés szót sehol.
Sőt, nem is nyilatkoztam a saját perszonális érzéseimről a magadfajta emberálarcát vesztett internetes hulladék kapcsán.

Ha érdekel - korántsem sem hinném, ezért inkább az idetévedőknek írom okulásul - inkább az undorhoz hasonló érzek irántad ezek után amit ideokádtál több felvonásban is.
Olyasmit érzek amikor látom a mocskodat itt, mint egy alapos okádék, vagy egy halom bűzlő fos iránt.
Shalom!

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.10.18. 14:28:24

@Hungry__horse: Nagyon ügyes vagy pacika, előbb átnevezted magad Hungry__horse-ra, aztán folytattad a kommentelést egy másik Éhes Ló nicken, sunyin megvártad, amíg kitiltják Alfit, hogy úgy reagálhass, hogy tied legyen az utolsó szó.
De nehogy azt hidd, nyominger, hogy győztél, minden értelmes ember számára nyilvánvaló, hogy egy buta fasz vagy.

Hungry horse 2014.10.18. 16:04:08

@Disznóvári: ne becézdess, én sem tettem veled, ráadásul nem vagyunk baráti iszonyban.

Nem tudom kitiltották-é, avagy nem ért rá épp, nem is érdekel. De a nickjeim - ugyan azt jelenti mind értelmesebb embereknek - pont ezért léteznek évek óta.
Megvetem a cenzort és a cenzúrát is.

A kérdéseimre nem válaszolt, te sem teszed.
Emberálarcát elveszejtve gyalázkodott helyette.
Ebben te is követed, nem értem miért.
Sosem szóltam hozzád.

Mi (volt) az ami miatt az emberálarcotokat íly hamar elveszejtitek?
Ennyire fáj a sokadik zakó, amit beszoptatok majd egy hete?
Nincs itt a világ vége.
Ha képesek vagytok tanulni (nem úgy tűnik) változhattok, változtathattok.
De ehhez nektek is változni kell.
Menni fog?

Kétlem.

Éhes_ló 2014.10.20. 21:49:14

@Disznóvári: magadban keresd a hibát mesüge.
Ha nem érted, kérdezd a rebét.

Éhes_ló 2014.10.28. 16:48:41

@Disznóvári: kész szerencse, hogy nem a zindex tudósítója vezeti a vizsgálatot és nem is rajta múlik egy egy büntető feljelentés sorsa:
index.hu/belfold/2014/10/22/a_kehi_hutlen_kezeles_es_koltsegvetesi_csalas_miatt_feljelenti_az_okotarsat/

Ki lesz osztva pár év, jobb esetben felfüggesztve.
A norvég bulinak vége.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.10.28. 17:28:32

@Éhes_ló: Ezek elmebetegek.
Neked meg már csak arra kéne választ adnod, hogy ki a faszomnak ártott az Ökotárs, hogy (kár)örvendsz, ha sikerül kinyírniuk? (ha nem lennél tisztában a dolgokkal: ilyen hibákat minden 2. alapítvány működésében lehet találni)

Éhes_ló 2014.10.28. 20:08:21

@Disznóvári: tévedsz.
Azok az erlmebetegek, akik a saját támogatóikat is átverték, pénzt koldulva és "elszámolást" hamisítva mint ez a barom:
magyarinfo.blog.hu/2014/06/14/ki_az_a_lazar_janos_tuntetes_elszamolas

magyarhirlap.hu/cikk/280/Jambor_Nekunk_egyertelmu_volt_honnan_kaptuk_a_tamogatast

Vagy azok az ökotársnál, akik azt hitték ezt a belterjes bulit végtelenségig lehet nyomni lézerjaniék ellen.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.10.28. 20:26:21

@Éhes_ló: És a kormány miért nem a Krétakört támadja, miért az Ökotársat, amelyik soha nem kampányolt a fidesz ellen?
De tovább megyek: hol van az elszámoltatás, amit 2010-ben ígértek? Gyurcsányt, Demszkyt, stb. hol vonták felelősségre?
Elárulom: sehol. Ehelyett kirakatpereket rendeznek.

A pályázatok elbírálásával kapcsolatban meg éppen a fidesznek is lenne tisztogatnivalója a háza táján. Ha a meggyőződéseiden túl érdekel a valóság is, olvass utána, pl. itt:
kielegyenafold.hu/angyan_jelentesek.php

Persze bégethetsz bikamódra, hogy végre leszámolnak a liberálbolsevik ökotárssal, de előbb minimum olvasd el azt is, hogy mit ír az ökotárs a KEHI-ről, meg az egész eljárásról.
www.okotars.hu/hogyan-el-vissza-kehi-hivatali-hatalmaval

norvegcivilalap.hu/sites/default/files/dokumentumok/hogyan_el_vissza_a_kehi_a_hatalmaval.pdf

www.okotars.hu/uzenet-kehi-nek

Éhes_ló 2014.10.28. 20:30:25

@Disznóvári: leszarom mit ír az, aki mutyizott, ahogy a tolvaj gulyást is leszarom.
Meg persze minden alakot, aki ezt a - szerencsére mára bezárt - vircsaftot mentegeti.

Nem érdekel az sem, hogy mit mutyizik buktor és az sem érdekel, hogy demszkíjt miért nem tiltották ki usraelből.

Az érdekel, hogy egy libsifészket kifüstöltek, megkésve, szarul, de legalább megtették.
Ennyivel is előrébb vagyunk.
Majd jön a következő is.
Szépen sorban.

.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.10.28. 22:52:30

@Éhes_ló: "Az Ökotárs és rajta keresztül az egész független civil szféra elleni példátlan támadás kapcsán az elmúlt hónapokban sokféle vélemény látott napvilágot az akció indokáról, céljáról és időzítéséről.
A közvélemény tájékoztatása érdekében érdemes megemlíteni egy fontos körülményt. A Norvég Civil Támogatási Alap Értékelési szabályzata tartalmazza azt a rendelkezést, mely szerint a bíráló bizottságok ülésén megfigyelőként részt tehetnek a hazai nemzeti (kormányzati) kapcsolattartó, valamint a donor (támogató) országok képviselői is. A megfigyelők kérdéseket tehetnek fel, és megjegyzéseket tehetnek, de nem befolyásolhatják a bíráló bizottságok döntését.
Az ülésekről jegyzőkönyv készül. A bíráló bizottságok eddigi valamennyi ülésére meghívást kaptak a kormányzat képviselői, és az ülések túlnyomó többségén (néhány kivételtől eltekintve) meg is jelentek. A 2010 előtti 16 ülésen a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében két, 2013-tól megtartott 32 ülésen az Emberi Erőforrások Minisztériumától pedig összesen 5 különböző munkatárs volt jelen. Az ülésekről készült jegyzőkönyvek tanúsága szerint a kormányzati képviselők egyetlen esetben sem emeltek kifogást, nem jeleztek semmilyen szabálytalanságot.
Ha a politikusok vagy állami hatóságok által az elmúlt hónapokban előrángatott igen súlyos vádak bármelyikének akár csak a gyanúja is felmerült volna korábban, akkor azt a bíráló bizottságokban részt vevő kormányzati képviselőknek minden bizonnyal jelezniük kellett volna a lebonyolítók felé. Ilyen jelzés azonban nem volt, nem is lehetett."

Éhes_ló 2014.10.29. 10:29:27

valasz.hu/vilag/az-teny-hogy-az-ellenzek-mogott-eddig-is-jelen-voltak-nemzetkozi-szponzorok-65285
"...Kik osztják a pénzeket?
Pályázati pénzeit - a jelenleg 3,5 milliárd forintos keretösszeget - a Norvég Civil Támogatási Alap az Ökotárs Alapítvány által vezetett civil konzorciumon keresztül juttatja el a nyertesekhez. A társulás tagja még A Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány, az Autonómia Alapítvány és a Kárpátok Alapítvány. E szervezetek egyikében-másikában civilek mellett pártpolitikai -- nevezetesen: egykor LMP-s - kötődésű tagokat is találunk. Az Ökotárs kuratóriumának tagja például az a Foltányi Zsuzsa, aki a Lehet Más a Politika országos listáján szerepelt a 2010-es országgyűlési választásokon (Foltányi emellett az Autonómia Alapítvány felügyelőbizottságának elnöke). A szervezet igazgatóját, Móra Veronikát két éve ugyancsak az LMP jelölte a Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsába (sikertelenül), de Schiffer András, a párt társelnöke néhány éve szintén kapcsolatban állt az alapítvánnyal: tagja volt az Ökotárs Valódi Civil Partnerség-díját odaítélő kuratóriumnak. Kaufer Virág egykori LMP-s parlamenti képviselő pedig mint pályázati értékelő vesz részt a konzorcium munkájában."

mno.hu/data/cikk/1/23/39/7/cikk_1233907/norveg_alapok_online.jpg
"A kormányzathoz eljutott információk ugyanis arra engednek következtetni, hogy az Ökotárs a támogatások odaítélése során számos esetben részrehajlóan és elfogultan járt el, egy politikai párthoz köthető elvet követett, vagy egy szűk, ideológiai kör igényeit elégítette ki"
"...az ezres nagyságrendű civil pályázói körből tucatnyi civil társasághoz jut a kiosztott források harmada, míg ezerre tehető azon szervezetek száma, amelyek évek alatt soha nem nyernek támogatást.."

valasz.hu/itthon/kalman-olga-csak-nezett-es-nem-hitt-a-fulenek-101152
"...Olga láthatóan nem hiszi el, hogy Gulyás bemondta azt, amit ha a kormány állít, akkor a cinkes és 444-es faszagyerekektől a Népszabadságig kórusban kiáltja mind az "összeesküvés-elmélet, paranoia, civilüldözés" hármas jelszavát. 10: 38-nál rá is kérdez még egyszer: tényleg a norvég civil pénzből szerveztek tüntetést Lázár ellen? Nos, igen..."

pestisracok.hu/szukseg-van-a-norveg-civil-alap-forrasaira-de-az-eddigi-alapkezelok-nem-partnerek/
"Érdekes az is, amit a Heti Válasz derített ki, hogy a közelmúltban nyolcszázmillió forintos pénzeső hullott azon civil szervezetekre, akik a leghangosabban támadják a magyar kormányt, és amelyek kormánybuktatásra készültek, készülnek. Az összegből 472 millió forintot Soros György amerikai spekuláns alapítványai osztottak szét, míg közpénzből mintegy 327 millió forint jutott a Bajnai Gordon köré csoportosuló “független civileknek”. Utóbbi úgy történhetett meg, hogy az úgynevezett Norvég Alapot megszállta a Soros-adminisztráció, márpedig a Norvég Alap az uniós támogatásokhoz hasonló közpénzt osztogat egy nemzetközi szerződés értelmében."

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.29. 12:12:17

@Éhes_ló:

mekkora megkönnyebbülés, hogy a kormánypárti sajtó szerint a kormányt mocskos korrupt gecik támadják.

most azért nagyon fellélegeztem.

orbán gecijének amúgy milyen az íze?

Éhes_ló 2014.10.29. 13:42:27

@mavo: szerintem tévedsz, amikor magadból indulsz ki.
Nekem nem kóser idegenek testváladékának ízlelgetése, ez - a fenti bejegyzésed alapján - a magadfajtáknál divat, meg is van az eredménye.

Számomra buktor nem kevésbé undorító, mint a libás, vagy elqró, a pufajkás hulla, vagy a d209-es, hogy a balfasz antallról, hóbagolyról ne feledkezzek meg.
Ettől még a sorosfiókák tombolásának jó, hogy véget vetett.
Némi késéssel ugyan, de aki a kicsit nem becsüli, a nagyot sem érdemli.
Nem érted, mi?
Kérdezd a rebét!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.29. 16:40:11

@Éhes_ló:

egy kicsit túl gyorsan zsidózol te fasszopó rezsimszolga nem gondolod?

Éhes_ló 2014.10.29. 17:07:19

@mavo: kettőnk közül itt egyedül te zsidóztál mesüge, nem én.
Attól pedig, hogy megpróbáltam hozzád értelmesen szólni annak ellenére, hogy már az első nekem címzett röfögésedet is az emberálarcodat elhajítva hánytad ide, ne vond le azt a téves következtetést, hogy ez normális és szokásos is.
Nem az.
Ezért tehát inkább keresd meg az emberálarcodat és tanulj meg normálisan beszélgetni, írni, magyarul.

Ha nem megy, segíthet neked a rebe, ne félj kérdezni tőle.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.29. 17:22:32

@Éhes_ló:

a tetves náci szarkupacoknál csak a nácizmusukat gyáván letagadó tetves náci szarkupacokat imádom jobban. :O)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.29. 17:27:50

@maxval a bircaman:

amerika keresztényellenes, csak meg ne tudja, bazmeg.

Éhes_ló 2014.10.29. 19:02:08

@mavo: keresgélj még mocskos pofájú cenzorállat, mert ez még nagyon nem kóser pofa tőled.

A nácizásod lepereg rólam, mint rólad a normális magyar emberi szó, mert előkelő társaságban vagyok te szerencsétlen emberálarcát veszejtett mesüge.
A magadfajta állatfajzatok lenáciztak ebben a szerencsétlen országban már komplett népeket, nemzedékeket és olyan államférfiakat, akiknek a nyomába se léphettek.

Pont ezért kaptatok ilyen sok szavazatot.
Eluntak benneteket a bennszülöttek, kitelt az időtök.
A történelemben nem először és nem is utoljára, de nem értitek a szót és a demokratikus jelzéseket sem.
Ettől vagytok hazátlanok és sorstalanok amióta a sátánatyátok idepottyantott erre a világra.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.29. 19:08:07

@Éhes_ló:

sok volt neked mára a kanásbor, az az érzésem.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.11.09. 13:00:56

"A Magyar Hírlap Online kiadásán 2014.10.24. 13:39-kor megjelent »Hamisítások, mutyizások a norvég pénzekkel kapcsolatban« című cikk bevezetőjében valótlanul állítottuk, hogy négymilliárd forint közpénz vándorolt az Ökotárs Alapítványon keresztül elsősorban az LMP-hez. A valóság ezzel szemben az, hogy az LMP semmilyen támogatásban, juttatásban nem részesült az Ökotárs Alapítványon kereszül, sem közvetlenül, sem közvetett módon".

- See more at: magyarhirlap.hu/cikk/9164/Helyreigazitas

Hungry horse 2014.11.09. 13:51:28

@Disznóvári: ezek közül melyik ellen nyert bárki sajtópert:
valasz.hu/vilag/az-teny-hogy-az-ellenzek-mogott-eddig-is-jelen-voltak-nemzetkozi-szponzorok-65285
"...Kik osztják a pénzeket?
Pályázati pénzeit - a jelenleg 3,5 milliárd forintos keretösszeget - a Norvég Civil Támogatási Alap az Ökotárs Alapítvány által vezetett civil konzorciumon keresztül juttatja el a nyertesekhez. A társulás tagja még A Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány, az Autonómia Alapítvány és a Kárpátok Alapítvány. E szervezetek egyikében-másikában civilek mellett pártpolitikai -- nevezetesen: egykor LMP-s - kötődésű tagokat is találunk. Az Ökotárs kuratóriumának tagja például az a Foltányi Zsuzsa, aki a Lehet Más a Politika országos listáján szerepelt a 2010-es országgyűlési választásokon (Foltányi emellett az Autonómia Alapítvány felügyelőbizottságának elnöke). A szervezet igazgatóját, Móra Veronikát két éve ugyancsak az LMP jelölte a Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsába (sikertelenül), de Schiffer András, a párt társelnöke néhány éve szintén kapcsolatban állt az alapítvánnyal: tagja volt az Ökotárs Valódi Civil Partnerség-díját odaítélő kuratóriumnak. Kaufer Virág egykori LMP-s parlamenti képviselő pedig mint pályázati értékelő vesz részt a konzorcium munkájában."

mno.hu/data/cikk/1/23/39/7/cikk_1233907/norveg_alapok_online.jpg
"A kormányzathoz eljutott információk ugyanis arra engednek következtetni, hogy az Ökotárs a támogatások odaítélése során számos esetben részrehajlóan és elfogultan járt el, egy politikai párthoz köthető elvet követett, vagy egy szűk, ideológiai kör igényeit elégítette ki"
"...az ezres nagyságrendű civil pályázói körből tucatnyi civil társasághoz jut a kiosztott források harmada, míg ezerre tehető azon szervezetek száma, amelyek évek alatt soha nem nyernek támogatást.."

valasz.hu/itthon/kalman-olga-csak-nezett-es-nem-hitt-a-fulenek-101152
"...Olga láthatóan nem hiszi el, hogy Gulyás bemondta azt, amit ha a kormány állít, akkor a cinkes és 444-es faszagyerekektől a Népszabadságig kórusban kiáltja mind az "összeesküvés-elmélet, paranoia, civilüldözés" hármas jelszavát. 10: 38-nál rá is kérdez még egyszer: tényleg a norvég civil pénzből szerveztek tüntetést Lázár ellen? Nos, igen..."

pestisracok.hu/szukseg-van-a-norveg-civil-alap-forrasaira-de-az-eddigi-alapkezelok-nem-partnerek/
"Érdekes az is, amit a Heti Válasz derített ki, hogy a közelmúltban nyolcszázmillió forintos pénzeső hullott azon civil szervezetekre, akik a leghangosabban támadják a magyar kormányt, és amelyek kormánybuktatásra készültek, készülnek. Az összegből 472 millió forintot Soros György amerikai spekuláns alapítványai osztottak szét, míg közpénzből mintegy 327 millió forint jutott a Bajnai Gordon köré csoportosuló “független civileknek”. Utóbbi úgy történhetett meg, hogy az úgynevezett Norvég Alapot megszállta a Soros-adminisztráció, márpedig a Norvég Alap az uniós támogatásokhoz hasonló közpénzt osztogat egy nemzetközi szerződés értelmében."

Érdekelne nagyon, ahogy a folyamatban lévő büntetőeljárások eredménye is érdekes lesz.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.11.09. 22:14:51

@Hungry__horse: Addig is olvasgasd ezt (tudom, hogy egy magadfajta szellemi éhenkórász birkának ez a szöveg bonyi, de hátha valami átjön belőle):

„A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a kormány saját ellenőrző szerve, amely a kormány döntése, a
miniszterelnök vagy a miniszter utasítása alapján végez közpénzügyi ellenőrzéseket. Az
államháztartásról szóló törvény3 szerint a nem-költségvetési szervek, így az Ökotárshoz hasonló
alapítványok tevékenységére csak akkor terjed ki a KEHI vizsgálati jogosultsága, ha azok
költségvetési támogatásokat használnak fel, vagy az államháztartás központi alrendszeréből
nyújtott más támogatást kapnak, ideértve a nemzetközi szerződések alapján kapott támogatásokat
és segélyeket is. Nem kell jogásznak lenni, elég a magyar nyelv szabályait ismerni ahhoz, hogy
értsük: az alapítványok által nemzetközi szerződés alapján kezelt források csak akkor tartoznak e
körbe, ha azokat az államháztartás központi alrendszeréből nyújtják, azaz a magyar szervek
osztják el. Az NCTA esetében pedig erről szó sincs: a támogatásokat koordináló brüsszeli
Finanszírozási Mechanizmus Iroda (angolul: FMO – Financial Mechanism Office) és az Ökotárs
Alapítvány által kötött szerződés értelmében a támogatási összegek az FMO bankszámlájáról
közvetlenül, a magyar költségvetés és az Ökotárs érintése nélkül kerülnek a kedvezményezett
szervezetekhez.
(...)
Az a nemzetközi megállapodás6 (Megállapodás), amelyet Magyarország Izlanddal,
Liechtensteinnel és Norvégiával kötött, meghatározza, hogy ki és miképpen jogosult ellenőrizni a
három ország által juttatott források felhasználását. A hatályos hazai jogszabályoknak
megfelelően a Megállapodás „A” Mellékletének 3. pontja kimondja, hogy az Ellenőrzési Hatóság
szerepét az Európai Uniós Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EUTAF) tölti be, melynek
feladatait a támogató országok által kibocsátott Szabályzat 7 határozza meg, e feladatokat pedig a
nemzetközi ellenőrzési standardokkal és a vonatkozó európai jogszabályokkal összhangban látja
el. Az EUTAF-nak ez az ellenőrzési jogosultsága azonban nem terjed ki a Megállapodásban
szereplő valamennyi programterületre: a 12-ből csupán arra a kilencre, amelynek megvalósítója
(program operator) hazai hatóság (az egykori Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, vagy egyéb
szervezet pl. közalapítvány). A Norvég Civil Támogatási Alap esetében a Megállapodás
megvalósítója nem magyar szerv, hanem a támogató országok által működtetett FMO.
A Megállapodás értelemszerűen nem szabályozza az egész támogatási rendszer minden elemét. A
vele együtt alkalmazandó egyéb normákat a 2. cikk sorolja fel. Ez egyebek mellett kimondja,
hogy a Megállapodás rendelkezéseit együtt kell alkalmazni a Szabályzattal. A Megállapodás
számos helyen hivatkozik is a Szabályzat különböző pontjaira. Az 5.13. pontja egyértelműen
rögzíti: ha egy programterület megvalósítója az FMO, akkor a program előkészítésére,
megvalósítására, ellenőrzésére speciális szabályok érvényesek. A civil alap esetében ezeket az
FMO és az Ökotárs Alapítvány között létrejött szerződés tartalmazza. Ennek értelmében az FMO,
az általa megbízott külső könyvvizsgálók illetve az EFTA Board of Auditors (EFTA
Könyvvizsgálói Testület) jogosult az ellenőrzésre. Ezekben az esetekben a kedvezményezett
ország a program végrehajtásáért sem pénzügyi, sem egyéb felelősséget nem visel. A rendszeres
ellenőrzést az Ökotárs által benyújtott 4 havi pénzügyi és éves szöveges beszámolók alapján az
FMO végzi, illetve éppen most zajlik a program félidős külső auditja is.
Összefoglalva megállapítható: a KEHI-nek az az érvelése, hogy joga van az NCTA lebonyolító
civil szervezeteinek ellenőrzésére, nemcsak a hazai jogszabályokkal ellentétes, de megsérti a
Magyarország által kötött nemzetközi megállapodást, ennek következtében pedig az Alaptörvény
Q) cikkének (2) bekezdését is, mely szerint Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségeinek
teljesítése érdekében biztosítja a nemzetközi jog és a magyar jog összhangját.
(...)
- A KEHI az eljárás kezdete óta nem igazolta eljárási jogosultságát, hivatkozása az
államháztartási törvény és a róla szóló kormányrendelet egyes paragrafusaira
megalapozatlan és megtévesztő. Az NCTA-ra vonatkozó nemzetközi megállapodások
nyilvánvaló megkerülése koncepciós eljárásra utal.
- Az adatszolgáltatásra előírt elképesztően rövid, önkényes, zaklatással felérő határidők a
statáriális eljárások légkörét idézik fel."
www.okotars.hu/hogyan-el-vissza-kehi-hivatali-hatalmaval

Éhes_ló 2014.11.10. 17:42:41

@Disznóvári: elolvastam és jót nevettem. Felénk nem a sikkasztók, csalók határozzák meg ki buktathatje le őket.
Felétek lehet, hogy így megy.

De jótett helyébe jót várj, én is hozok neked olvasnivalót:
444.hu/2014/08/05/sikkasztas-vadja-miatt-nyomoz-a-rendorseg-a-norveg-civil-penzeket-kezelo-okotars-alapitvany-ellen/
Szintet lépett a hazai civileknek a Norvég Civil Támogatási Alap keretéből támogatást osztó magyar konzorcium vezetői elleni fellépés-sorozat: az Ökotárs Alapítvány munkatársai múlt hét csütörtökön levélben értesültek arról, hogy az V. kerületi rendőrkapitányságon sikkasztás bűntettének gyanúja miatt eljárást folytatnak. Mivel egyelőre még csak az adatgyűjtés történik, a nyomozás hivatalosan ismeretlen tettes ellen folyik, de adatokat és információkat az Ökotársnak kéne átadnia.

Az Ökotárs munkatársaitól megtudtuk, hogy azokat az iratokat is kéri most a rendőrség, amit az alapítvány munkatársai korábban nem bocsátottak a kormány megbízásából vizsgálatot indító Kormányzati Ellenőrzési Hivatal rendelkezésére. Akkor azért nem adták át az adatokat, mert azoknak nem az Ökotárs, hanem a brüsszeli székhelyű Finanszírozási Mechanizmus Iroda (FMO) az adatkezelője.

A rendőrség most egyrészt olyan iratokat vár, amelyek igazolnák, hogy ki és hogyan hatalmazta fel az Ökotárs Alapítványt, hogy a támogatási pénzek kiosztásában részt vegyen, valamint kíváncsiak arra is, hogy kinek és mekkora összeget ítéltek meg, ehhez pedig az összes hazai civil szervezettel megkötött szerződést át kéne adniuk. Az alapítvány egyelőre ügyvédekkel konzultál azzal kapcsolatban, hogy mit tegyenek.

+ 1 ráadás:www.atv.hu/belfold/20141022-norveg-alapok-lezarult-a-kehi-vizsgalat-feljelentest-tesznek
Maga a jelentés:
kehi.kormany.hu/

Éhes ló 2014.11.10. 18:23:53

@Disznóvári: tévedsz.
A nevetésem arra bizonyíték, hogy örülök az ökotárs-lmp-posztszadesz-sorosbanda buli ilyetén végjátékának.

Bíró elé lesznek állítva, el lesznek meszelve, remélem hamarabb, mint később, de a legfontosabb, hogy a bulijuknak vége, a pénzcsap zárva, a figyelem rajtuk, fingani se tudnak a közfigyelem és a nyomozóhatóságok háta megett.

Én ennek örülök, és ezt az örömöt a magadfajták kétségbeesett kapálózása és hisztériája sem csökkenti, sőt.
3 fölényesen megnyert választással, széljobber második erővel a magadfajták és a jóbarátotok mozgástere NULLA.
Demokratikus és antidemokratikus módszerek alkalmazása esetén is.

Szóval ez együtt alapos ok az örömömre.
Nem érted, mi?

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.11.10. 18:29:41

@Éhes ló: Buta vagy, ha "magamfajtázol", és az lmp stb. társaságba sorolsz. Nem tartozom közéjük. És nem kapálódzok, csak röhögök az ostobaságotokon.

Ez egy klasszikus kirakatper, szarházi alemberek szoktak örülni az ilyennek.

Éhes ló 2014.11.11. 21:15:16

@Disznóvári: a hozzászólásaid, a szóhasználatod alapos okot ad rá, hogy odasoroljalak.
A kacsás viccet ismered unásig, nem ismételném.
A másik állításodban is tévedsz.
Az a szarházi, aki azt gondolja, hogy sérthetetlen, ha sorost szolgálja.
Nem az.
Ez pedig tanulságos sokaknak, akik máshol gondolják ezt, akár kirakatper lesz, akár nem.

A buli(juk)nak vége és ez a lényeg.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.11.12. 10:22:47

@Éhes ló: Eccerű vagy, mint egy amőba.
Persze ez a fajta egyszerűség kártékony. Már ha a te esetedben egyszerűségről, naivitásról van szó és nem gonoszságról. Én az utóbbira gyanakszom.

Éhes ló 2014.11.12. 21:02:28

@Disznóvári: no megérkeztünk a kályhátokhoz mesüge.
Köszi, jól hoztad a formátokat, én meg leszarom mit gondolsz - rólam, mert a post nem rólam szól.
Nem is rólad, hanem a fleszámolt soros-norvég buliról.

Az ökotárs sérthetetlennek gondolta magát, mint a csalók, sikkasztók többsége gondolja.
A bulijukat addig fokozták, míg a kitartottaik már nem ismertek mértéket.
Rápacsáltak.

Az ökotárs norvég bulijának vége.
Büntetőeljárást kezdtek ellenük, több ügyben is.
A végén el lesznek ítélve, ha szerencséjük van, akkor nem lesznek bezárva.
Végük van egyénileg, szervezetileg és forrásoldalon is, hosszú évekre.
A CIA szervezheti újjá a pénzosztó hálózatát.
Majd azt is eltakarítják, ha elpofátlanodik.
Ez a legfőbb tanulság.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.11.12. 21:14:58

@Éhes ló: :)))))
Te komolyan elhiszed, hogy Orbánék fel tudják venni a versenyt a CIA-val? Ha ezt elhiszed, nagyon buta vagy.
Sokkal valószínűbb, hogy Orbánék együttműködnek a CIA-val, mint az, hogy harcolnak ellene. Utóbbi esetben esélyük sem lett volna hatalomra jutni.
A KEHI jelentés meg egy vicc, és szart sem ér. Jogilag sem.

Abban biztos lehetsz, és gondolom örülni is fogsz neki, mert egy szánalmas korcs vagy, hogy fognak találni hibákat az ökotársnál. Nagyjából minden alapítványnál találnának, ha akarnának, kb. 20-szor annyit is. A saját házuk táján is.

Éhes ló 2014.11.13. 19:44:37

@Disznóvári: te komolyan elhiszed, hogy a cia "mindenható" egy szövetséges ország területén?
Ez nem Hollywood, hanem kemény terepmunka, miközben rájuk is dolgozik még tucatnyi másik szolgálat.
Ráadásul olyan balfékek, hogy most buktak épp, nem is kicsit, 3 választáson át, zsinórban.

Az a káderük - a libás - akibe milliókat nyomtak éveken át, lelépett és olyanok léptek a helyére, akiket eszükbe sem volt futtatni. A szintén nem kevés milliókból felépített lufiszövetségük szétesett alkotóelemeire.

Az kész szerencse, hogy nem a magadfajták véleménye a meghatározó sem a kehi, sem más állami ellenőrző - nyomozó szervezet megítélése kapcsán.
(Nem mellesleg, ha valóban így lenne, nem okádnál itt szakmányban sem te, sem a magadfajták frusztrált csapata).

A hiba és a bűncselekmény között jelentős különbség van. A bírók években mérik.
Végül de nem utolsó sorban, a tetves kurva anyádat korcsozd le te szerencsétlen hülye.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.11.14. 00:09:02

@Éhes ló: Amíg te engem "magadfajtázol" addig én korcsozni foglak, te kis értelmi fogyi hulladékember.

picur3ka 2014.11.14. 22:12:43

@Disznóvári:

De minek? Ez a kettő ugyanazt jelenti, kb.

Éhes ló 2014.11.15. 18:38:06

@Disznóvári: a magadfajták nem képesek érvelni és a személyeskedésedet végül eluntam.
Ezért a tetves kurva anyádat korcsozd le te szerencsétlen hülye.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.11.15. 18:43:58

@Éhes ló: Csak eljutottál a sunyi zsidózástól a kurvaanyázásig, te kis műkonzervatív alember.

"a magadfajták nem képesek érvelni"

Akkor próbáld még egyszer értelmezni a szöveget.

"A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a kormány saját ellenőrző szerve, amely a kormány döntése, a
miniszterelnök vagy a miniszter utasítása alapján végez közpénzügyi ellenőrzéseket. Az
államháztartásról szóló törvény3 szerint a nem-költségvetési szervek, így az Ökotárshoz hasonló
alapítványok tevékenységére csak akkor terjed ki a KEHI vizsgálati jogosultsága, ha azok
költségvetési támogatásokat használnak fel, vagy az államháztartás központi alrendszeréből
nyújtott más támogatást kapnak, ideértve a nemzetközi szerződések alapján kapott támogatásokat
és segélyeket is. Nem kell jogásznak lenni, elég a magyar nyelv szabályait ismerni ahhoz, hogy
értsük: az alapítványok által nemzetközi szerződés alapján kezelt források csak akkor tartoznak e
körbe, ha azokat az államháztartás központi alrendszeréből nyújtják, azaz a magyar szervek
osztják el. Az NCTA esetében pedig erről szó sincs: a támogatásokat koordináló brüsszeli
Finanszírozási Mechanizmus Iroda (angolul: FMO – Financial Mechanism Office) és az Ökotárs
Alapítvány által kötött szerződés értelmében a támogatási összegek az FMO bankszámlájáról
közvetlenül, a magyar költségvetés és az Ökotárs érintése nélkül kerülnek a kedvezményezett
szervezetekhez.
(...)
Az a nemzetközi megállapodás6 (Megállapodás), amelyet Magyarország Izlanddal,
Liechtensteinnel és Norvégiával kötött, meghatározza, hogy ki és miképpen jogosult ellenőrizni a
három ország által juttatott források felhasználását. A hatályos hazai jogszabályoknak
megfelelően a Megállapodás „A” Mellékletének 3. pontja kimondja, hogy az Ellenőrzési Hatóság
szerepét az Európai Uniós Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EUTAF) tölti be, melynek
feladatait a támogató országok által kibocsátott Szabályzat 7 határozza meg, e feladatokat pedig a
nemzetközi ellenőrzési standardokkal és a vonatkozó európai jogszabályokkal összhangban látja
el. Az EUTAF-nak ez az ellenőrzési jogosultsága azonban nem terjed ki a Megállapodásban
szereplő valamennyi programterületre: a 12-ből csupán arra a kilencre, amelynek megvalósítója
(program operator) hazai hatóság (az egykori Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, vagy egyéb
szervezet pl. közalapítvány). A Norvég Civil Támogatási Alap esetében a Megállapodás
megvalósítója nem magyar szerv, hanem a támogató országok által működtetett FMO.
A Megállapodás értelemszerűen nem szabályozza az egész támogatási rendszer minden elemét. A
vele együtt alkalmazandó egyéb normákat a 2. cikk sorolja fel. Ez egyebek mellett kimondja,
hogy a Megállapodás rendelkezéseit együtt kell alkalmazni a Szabályzattal. A Megállapodás
számos helyen hivatkozik is a Szabályzat különböző pontjaira. Az 5.13. pontja egyértelműen
rögzíti: ha egy programterület megvalósítója az FMO, akkor a program előkészítésére,
megvalósítására, ellenőrzésére speciális szabályok érvényesek. A civil alap esetében ezeket az
FMO és az Ökotárs Alapítvány között létrejött szerződés tartalmazza. Ennek értelmében az FMO,
az általa megbízott külső könyvvizsgálók illetve az EFTA Board of Auditors (EFTA
Könyvvizsgálói Testület) jogosult az ellenőrzésre. Ezekben az esetekben a kedvezményezett
ország a program végrehajtásáért sem pénzügyi, sem egyéb felelősséget nem visel. A rendszeres
ellenőrzést az Ökotárs által benyújtott 4 havi pénzügyi és éves szöveges beszámolók alapján az
FMO végzi, illetve éppen most zajlik a program félidős külső auditja is.
Összefoglalva megállapítható: a KEHI-nek az az érvelése, hogy joga van az NCTA lebonyolító
civil szervezeteinek ellenőrzésére, nemcsak a hazai jogszabályokkal ellentétes, de megsérti a
Magyarország által kötött nemzetközi megállapodást, ennek következtében pedig az Alaptörvény
Q) cikkének (2) bekezdését is, mely szerint Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségeinek
teljesítése érdekében biztosítja a nemzetközi jog és a magyar jog összhangját."

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.11.15. 18:50:10

@Éhes ló: Meg ezt is:
"A közvélemény tájékoztatása érdekében érdemes megemlíteni egy fontos körülményt. A Norvég Civil Támogatási Alap Értékelési szabályzata tartalmazza azt a rendelkezést, mely szerint a bíráló bizottságok ülésén megfigyelőként részt tehetnek a hazai nemzeti (kormányzati) kapcsolattartó, valamint a donor (támogató) országok képviselői is. A megfigyelők kérdéseket tehetnek fel, és megjegyzéseket tehetnek, de nem befolyásolhatják a bíráló bizottságok döntését.
Az ülésekről jegyzőkönyv készül. A bíráló bizottságok eddigi valamennyi ülésére meghívást kaptak a kormányzat képviselői, és az ülések túlnyomó többségén (néhány kivételtől eltekintve) meg is jelentek. A 2010 előtti 16 ülésen a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében két, 2013-tól megtartott 32 ülésen az Emberi Erőforrások Minisztériumától pedig összesen 5 különböző munkatárs volt jelen. Az ülésekről készült jegyzőkönyvek tanúsága szerint a kormányzati képviselők egyetlen esetben sem emeltek kifogást, nem jeleztek semmilyen szabálytalanságot."

Éhes ló 2014.11.15. 19:17:02

@Disznóvári: itt a másik személyével való foglalatosság a te kiváltságod volt egészen november 12.ig a te kiváltságod volt, aminek ezt követően véget vetettem.

Kettőnk közül itt egyedül te zsidóztál, zsidózol, sunyin, vagy nyíltan, az totálisan nem érdekel.

Szövegértési gondjaid neked vannak, ezért ajánlom a figyelmedbe ismét az általam korábban leírtakat:

444.hu/2014/08/05/sikkasztas-vadja-miatt-nyomoz-a-rendorseg-a-norveg-civil-penzeket-kezelo-okotars-alapitvany-ellen/
Szintet lépett a hazai civileknek a Norvég Civil Támogatási Alap keretéből támogatást osztó magyar konzorcium vezetői elleni fellépés-sorozat: az Ökotárs Alapítvány munkatársai múlt hét csütörtökön levélben értesültek arról, hogy az V. kerületi rendőrkapitányságon sikkasztás bűntettének gyanúja miatt eljárást folytatnak. Mivel egyelőre még csak az adatgyűjtés történik, a nyomozás hivatalosan ismeretlen tettes ellen folyik, de adatokat és információkat az Ökotársnak kéne átadnia.

Az Ökotárs munkatársaitól megtudtuk, hogy azokat az iratokat is kéri most a rendőrség, amit az alapítvány munkatársai korábban nem bocsátottak a kormány megbízásából vizsgálatot indító Kormányzati Ellenőrzési Hivatal rendelkezésére. Akkor azért nem adták át az adatokat, mert azoknak nem az Ökotárs, hanem a brüsszeli székhelyű Finanszírozási Mechanizmus Iroda (FMO) az adatkezelője.

A rendőrség most egyrészt olyan iratokat vár, amelyek igazolnák, hogy ki és hogyan hatalmazta fel az Ökotárs Alapítványt, hogy a támogatási pénzek kiosztásában részt vegyen, valamint kíváncsiak arra is, hogy kinek és mekkora összeget ítéltek meg, ehhez pedig az összes hazai civil szervezettel megkötött szerződést át kéne adniuk. Az alapítvány egyelőre ügyvédekkel konzultál azzal kapcsolatban, hogy mit tegyenek.

+ 1 ráadás:www.atv.hu/belfold/20141022-norveg-alapok-lezarult-a-kehi-vizsgalat-feljelentest-tesznek

Maga a jelentés:
kehi.kormany.hu/

A bűncselekmények feltárása és a nyomozás szempontjából totálisan mindegy, hogy a KEHI, vagy más állami szerv végezte - eddig.
Végezhette volna gipszjakab oknyomozó újságíró is (amint a pesti srácok és az mno is tette volt).

Azt erősen remélem, hogy a magyar rendőrség, ügyészség és bíróságok joghatályát nem tagadod két engem fikázó személyeskedésed és a zsidózásod közepette.
süti beállítások módosítása