És most mi a jobb?
2014. július 30. írta: pinter.bence

És most mi a jobb?

utelagozos.jpg

2010 tavaszán szinte egy emberként lélegzett fel az ország. Véget ért a mai napig “elmúlt nyolc évnek” keresztelt borzalmas vesszőfutás. Ebben a nyolc évben Medgyessytől Gyurcsányig teljesen inkompetens emberek vezették az országot, hazudtak reggel, éjjel meg este, aztán ott volt 2006 ősze is. Meg a nokiás dobozok. Meg a 2004-es szégyenteljes népszavazási kampány. Nem volt kérdés, hogy azt a bandát úgy kell a búsba elküldeni, hogy esélyük se legyen visszatérni. Ez még ma is igaz, és az ország többsége is láthatóan így gondolja. Ne feledjük soha ezt a nyolc évet.

2010 tavaszán a fentiek következtében kétharmados parlamenti felhatalmazást szerzett a Fidesz-KDNP. Mondhatni forradalom történt a szavazófülkékben. Vagy mégse? Mindegy is. Ez azt jelentette, hogy a nyolc évig ellenzékben építkező jobboldal végre révbe ért: gyakorlatilag azt csinálhatott az országgal, amit akart. Sokan ekkor azzal érveltek, hogy ez jó: meg kell törni a neoliberális/balliberális politikai elit és értelmiségi kaszt vélemény- és tematizációs monopóliumát. Be kell fejezni az örök szolgai igazodást a nyugat elvárásaihoz, az IMF iránymutatásaihoz. Be kell fejezni a rendszerváltást. Le kell győzni a nemzetpolitikai kérdéseket nagy ívben letojó komcsikat. Ehhez minden − minden lehetséges eszköz, intézkedés elfogadható.

Az első megkérdőjelezhető eset talán 2010 októberében történt az ún. „pofátlan végkielégítések” kapcsán. Visszaható hatállyal 98 százalékos adót írtak elő a közszolgák 2 millió forint feletti végkielégítésére. A törvényt az Alkotmánybíróság megsemmisítette. Válaszul a Fidesz visszavágta az Alkotmánybíróság jogköreit. Nem egy jobboldali ismerősömet itt veszítette el a Fidesz: ha ilyet csinálnak azok, akik elvileg úgy gondolkodnak, mint én, akkor mi marad? Ki marad? A „pofátlan végkielégítések” ügye aztán úgy zárult: végül vissza kell fizetnie őket a magyar államnak.

Sorolhatnánk az ilyen ügyeket a földrajzinév-bizottság megleckéztetésétől a trafiktörvényen és az azeri baltás gyilkos kiengedésén át a közmédia propaganda-médiummá süllyesztéséig. A manyup-pénzek államosítása. Az ügynökügy máig halogatott rendezése is ide tartozik. A gazdasági szabadságharc retorikája. Schmitt Pál plágiumügye. Az ideológiai dörgölőzés Oroszországhoz. Aztán most a Kishantos ügyében testet öltő Ángyán József elleni visszavágás, a civil szféra befeketítése és a német megszállás emlékművének kínos története, a reklámadó kivetése. Nem egy ilyen dolog történt, ami az én nem kifejezetten jogvédő liberális világlátásomtól jobbra állókat is kiakasztotta.

De hát a komcsikat meg a világ-SZDSZ-t le kell győzni. Újra, és újra és örökké. Ha ehhez egyre több 2010 előtti hangzatos eszmét el kell vetni, akkor is ezt kell csinálni. A Fidesznek van egy erős tábora, akik hajlandóak velük menni ezen az úton. Őket láttuk a rezsifórumokon. És még mindig nincs mindezekről komoly, nyilvános vita, párbeszéd a konzervatív, jobboldali értelmiség köreiben. Két éve futott a Mandineren egy posztsorozat, ahol a hazai jobboldal véleményformálóinak egy egyszerű kérdés lett feltéve: mi a jobb?

Mi most, 2014-ben a jobb? Annyi, amit Orbán Viktor éppen mond?

Ahogy Szilvay kolléga megírta, Orbán Viktor semmi újat nem mondott Tusványoson. Ez még nem ok arra, hogy ne beszéljünk még róla. A teljesen inkompetens „baloldali” ellenzék persze egyből Brüsszelhez szaladgál, mintha csak a Fidesz kottájából játszanának. Ne foglalkozzunk velük. Nincs remény odaát sem.

Az én olvasatomban ez nem a rendszerváltás befejezése, hanem visszabontása. Az egykoron Soros pénzén külföldön tanuló, radikális liberális pártjával a rendszer radikális kritikusaként tevékenykedő szépreményű fiatalember idomult a Kádár által harminc évig faragott néplélekhez. A párt hatalma; a hanyatló nyugat víziója; a kivándorlók hulláma; az itthon maradók közélettől való visszavonulása; az új alkuk megkötése; az állam óvó karja, mint megoldás... Persze lehet mondani, hogy kicsit savanyú, kicsit sárga, de legalább a miénk. Nem oktrojálta ránk sem Bécs, sem Moszkva, sem Brüsszel, sem Washington. Magunktól ennyire vagyunk képesek? A mindenféle ésszerű korlát leépítése nem szolgálja az ország, a nemzet érdekét. Az ország érdeke ugyanis az lenne, hogy minél több gondolkodásra, megfontolt véleményalkotásra képes, politikai jogaival aktívan élő polgár működtesse. Szívesebben élek egy mértékletes, liberális, szolidáris társadalomban, mint Kínában vagy Oroszországban. Egy ilyen társadalomhoz azonban nem a most uralkodó ideológián, a mostani intézkedéseken keresztül vezet az út.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr286556379

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: És most mi a jobb? 2014.07.30. 18:52:01

Az ország érdeke az lenne, hogy minél több gondolkodásra, megfontolt véleményalkotásra képes, politikai jogaival aktívan élő polgár működtesse.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyalog.galopp 2014.07.30. 16:40:10

Ha jól értem, jött a buzi, akit elküldtél, aztán jött a szép szőke hercegkisasszony, akiről kiderült, hogy kurva, most meg bánatodban addig recskázol, míg nem jön az igazi.
Így nem leszel sikertörténet.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.30. 16:41:48

Jelenleg szívesebben élnél egy gazdagabb országban. Ez természetes.

Mo. gazdag állam, de nincs a leggazdagabbak között.

Jelenleg a liberális nyugat még képes magasabb életszínvonalat felmutatni, persze ennek oka nem a liberalizmus. Sorolhatnék példás liberális demokráciat, Mo-nál jóval alacsonyabb életszínvonallal.

Ha egyénileg nézzük, természetes az igény a nagyobb gazdagság felé. De itt országos szinten beszélünk. Lehet-e Mo. nyugati színvonalú, csatlakozhat-e a leggazdagabb országokhoz? Kizárt teljes mértékben. A nyugat hanyatlik, Kelet-Európa a hanyatlás időszakában csatlakozott az EU-hoz, SOSEM lesz ebben a térségben nyugati jólét, mert ez a jólét nyugaton is megy lefelé.

Van értelme rohanni az álló vonat után?

Orbán helyesen fogalmazza meg a problémát. De a válasza nagyon rossz. A nacionalizmus és a nemzetállam erősítése semmit nem fog megoldani.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.30. 16:47:48

@maxval, a gondolkodó birca:

"Orbán helyesen fogalmazza meg a problémát. A nacionalizmus és a nemzetállam erősítése semmit nem fog megoldani." --- írod.

És mi oldana meg valamit is?:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.30. 17:04:24

@maxval, a gondolkodó birca:

S annak mi a veleje? Nem a nacionalizmus, az állam megerősítése és a protekcionizmus?

Szindbad 2014.07.30. 17:18:53

@maxval, a gondolkodó birca: A nyugat hanyatlik, kb 60 éve hanyatlik. Szeretnék én is így hanyatlani :-))

Szindbad 2014.07.30. 17:21:48

@maxval, a gondolkodó birca: Korrupció, törvényen felüliség, rossz hatékonyságú állam, maffiahálózat. 110 millió ember kb. a magyar életszínvonalon, végtelen ásványkincsekkel.

Miért vagy te oroszpárti?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.30. 17:27:31

@Szindbad:

A putyinizmus látványos javulást hozott az oroszok életében mindezen mutatókban (korrupció, törvényen felüliség, rossz hatékonyságú állam, maffiahálózat stb.) az azt megelőző időszakhoz képest.

picur3ka 2014.07.30. 17:29:16

@maxval, a gondolkodó birca:

Csak bizonyos köröket jól kivágott Putyin, mint macskát xarni, azon kívül nem, meg az Orbáné sem, az meg még kevésbé. Több kéne belőle.

Egyébként egyetértek veled, csak ebben nem, amit bbj már kiszúrt, igaza van, szerintem.

Az EU-t még azzal egészíteném ki, hogy Kélet-Európa kirablása volt neki egy mentőöv, már a nyugatnak.

Bell & Sebastian 2014.07.30. 17:33:09

A jogos kritikák elsöprő többségének oka a gazdasági csoda elmaradása; pénzszórás a kiadásoldalon és oktalan cigánykodás az adóoldalon. A maradék széles skálán osztható, kinek mi fáj?

Ha konkrétan nem loptak volna gátlástalanul, ez a mese is másként érne véget.
Csakhogy, velük együtt valószínűleg a konzi hagyománytisztelet is sírba száll egy nagy időre.

Szindbad 2014.07.30. 17:34:16

@bbjnick: Kb úgy, mint Orbán magyarországon? :-)

toportyánzsóti 2014.07.30. 17:52:22

Böszme és Meggyesi ezekhez képest a kompetencia csúcsiat döngette,ezek tudatmódosítókon élnek benyalják saját másoknak kitalált hazugságaikat,ráadásul istentelenek,korruptak csalók.

toportyánzsóti 2014.07.30. 17:55:45

@maxval, a gondolkodó birca: Putinkánál nagyobb hülye kevés van,úgy akarta az ukránokat magához édesgetni hogy 3-szoros áron adná nekik a gázt.

picur3ka 2014.07.30. 17:56:42

Az íráshoz: Bence, nálam csillagos ötös, abból, ami általában van, mindenképpen.

Világos, lényegretörő, nem maszatol. A szerző tudja, miről beszél, letisztult gondolatai vannak.

Olvasható, helyenként még olvastatja is magát. Na, legalább így kéne írni, gyerekek, általában. Stílusában, formailag.

Tartalmilag nem értek egyet, de az egy más kérdés.

Az 'ellenzék' által vitatott intézkedések ezerszer megtárgyalt részleteit mellőzve, mert lényegtelenek is, valamelyest jó/jobb úton járunk. Csak nem elég, még mindig nem elég.

Bence, az ún. ellenzék csak trollkodik. Ez a felsorolás, hogy mi a baj a Fidesszel, remekül szemlélteti ezt. Csak nézzen rajta végig, reál-politikai szempontból!

Ki a francot érdekel a Scmitt izéje? Meg ilyen személymaceráló témák? Ez nem politikai vita. Filozófálgatás, maximum, semmi valóság, realitás, a mit fogunk enni, mi van a 4 milka szegénnyel, mi van az analfabétizmussal, az etno-biznisszel, a cigánysággal, a gazdasággal, a gázzal, stb.

Ióta-háború az egész éveken át. Mint egy elmeintézetben. Ennek az ún, intelligenciának, aki ilyesmiket vitat meg éveken át, semmi köze az ország népéhez. És most magának tényleg ez a legnagyobb baja, hogy Orbán meg, a szemét, igazodni próbál a néphez?

"Az én olvasatomban ez nem a rendszerváltás befejezése, hanem visszabontása."

Az 20 éve nem működött.

"a rendszer radikális kritikusaként tevékenykedő szépreményű fiatalember idomult a Kádár által harminc évig faragott néplélekhez"

Maguk meg le akarják váltani a népet, aztán meglepődnek, ha azt nem demokráciaként éli meg a nép.

Tessék tudomásul venni, a népet nem érdeklik a liberális agyaskodásaik, meg a karaktergyilkosságaik, meg a buzimenet, meg a tarkamagyar cirkusz. Ez nem politika, nem országvezetés, ezek nem politikusok, nem politikai pártok, hanem hibbant, underground művészek. És még erőszakosan gonoszok is ráadásul.

Nem kell. Addig jó volt az írás tartalmilag is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.30. 18:02:48

Beszélgess el egy orosszal arról, hogyan nézett ki Oroszo. a kilencvenes években és hogyan ma!

Szindbad 2014.07.30. 18:42:32

@bbjnick: Na ja, bármely Putyinbarát orosz megerősíti ezt nekem :-)

kaqxar 2014.07.30. 19:12:46

@picur3ka:
"Bence, az ún. ellenzék csak trollkodik. Ez a felsorolás, hogy mi a baj a Fidesszel, remekül szemlélteti ezt. Csak nézzen rajta végig, reál-politikai szempontból! "

gazdasági szempontból is akkor sorolnám: nyugdíjrendszer szétverése, aztán elherdálása (ezen lehet filózni, de felesleges). a bankszektor eszement adóztatása szabályozás helyett. adórendszer ész nélküli átalakítása egyszerűsítés szlogennel. rezsicsökkentés. államosítások. visszamenőleges hatályú törvények. adórendszer, meg úgy általában a jogi környezet kiszámíthatatlansága, gyk állandó változtatgatása.
most mondjam azt, hogy gyurcsányék legalább nem csináltak semmit? működött úgy ahogy? bajnai szerencsétlen meg ugyanúgy fingatta a jónépet, mint ez a garnitúra, csak annak legalább voltak gazdasági eredményei. a helyzet iróniája, hogy az ő neve már lassan szitokszó, orbán feje felett meg 2/3os glória lebeg.

kaqxar 2014.07.30. 19:17:59

és még mielőtt. igen, a felsoroltaknak nagyon is érezhető hatása van a jónépre, csak ügyes kommunikációval mindig külső az ok, ami nem hagy bennünket élni. ld bankok, multik, eu.
a magyar ember is kihasznál minden kiskaput, ugye nem kell megkérdeznem, hogy hányszor vásárolnak hányan számla nélkül? no, hát a az un gazdasági élet szereplői is ugyanezt csinálják. ha valahol el lehet kerülni, mert a szabályok/ környezet engedi, akkor bizony úgy fog tenni.

picur3ka 2014.07.30. 19:34:25

@kaqxar:

Mint írtam, több mint unom az ellenzék szövegeit, a halálig megvitattuk a sok semmit. Nem érdekel.

legeslegujabbkor 2014.07.30. 19:55:55

@bbjnick:
Neked tetszik a mai Oroszország fejlődése a 90-es évektől idáig, a mostani állapota pedig követnivalóan remek és kellemes. Csak az a baj, hogy a mi 90-es indulásunkból sokkal több lehetett volna, és miért süllyednénk vissza a múlt század elejei Szicíliába?

picur3ka 2014.07.30. 20:04:01

@legeslegujabbkor:

Te követed is, amit írsz? mert abban, hogy ' a mi 90-es indulásunkból sokkal több lehetett volna' már benne van a süllyedtünk ígérete.

Miért nem lehet azt megérteni, hogy vannak dolgok, amiket Putyin nagyon jól csinált. Ezeket lekopizni bölcs, okos dolog, ettől még nem leszünk Oroszország, se megnőni nem fogunk, se olajunk sem lesz. Stb.

legeslegujabbkor 2014.07.30. 20:10:15

@picur3ka: Te olvasod, amit írtam? Szerintem Putyin csak Oroszország egyes régióihoz képest csinált jót, számunkra pedig az egy bukás.

picur3ka 2014.07.30. 20:23:15

@legeslegujabbkor:

Ezt nem írtad, én olvaslak. Viszont tévedsz. Oroszország átlag GDP-je per capita olyasmi, mint a miénk. Na most ez azt jelenti, hogy az ország sok részében az életszínvonal magasabb, mint nálunk.

Ezt így egy az egyben nem lehet összehasonlítani, mert Oroszország valójában egy egész földrész, nagyobb, mint Európa, talán. Hogy mi van a csecseneknál, meg ilyesmik is benne vannak abban az átlagban.

Sokaknak nagyon elavult képük van Oroszországról.

legeslegujabbkor 2014.07.30. 20:45:56

@picur3ka: Akkor azt írd, hogy a párt vezetőinek életszínvonala a vonzó példa.

Szindbad 2014.07.30. 20:46:27

@maxval, a gondolkodó birca: Hátő. A szabadságot diktatúrának teccik látni, a diktatúrát meg szabadságnak. Maga tudja, hogy miért.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.30. 21:30:23

@Szindbad:

Nem szabad neki másként gondolkodnia a szabadságról, mint neked?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.30. 21:31:25

@legeslegujabbkor:

"miért süllyednénk vissza a múlt század elejei Szicíliába?" --- kérdezed.

Miért süllyedtünk vissza?

picur3ka 2014.07.30. 21:41:18

@legeslegujabbkor:

Maga vagy süket, vagy bolond. Vagy csak kinyilatkoztatni jár. Azt a tükörben is lehet.

legeslegujabbkor 2014.07.30. 21:55:12

@picur3ka: Szép új világ:
"Az orosz kormány 110 ezer dollárt, azaz több mint 25 millió forintot ajánlott fel azoknak, akik segítenek a Tor (the oninon router) titkosító program feltörésében. A sietség és az elsőre talán túlzottan magasnak tűnő összeg felajánlása mögött az áll, hogy az elmúlt 12 hónapban megháromszorozódott a Tort használó júzerek száma Oroszországban, és elérte a 150 ezret."
"A Tor lényege, hogy úgy szétszórja a felhasználó mozgását tartalmazó adatokat a globális online térben, és olyan mélységben titkosít minden információt, hogy szinte lehetetlen az illető hollétét lenyomozni. Nem véletlen, hogy a program rendkívül népszerű hackerek, bűnözők és politikai menekültek körében."
"Az oroszok hozzáállása egyébként nem véletlen, hiszen egy olyan országról beszélünk, ahol a bloggereket regisztráltatják és a rendszerellenesnek ítélt posztok akár szabadságvesztést is magukkal vonhatnak. Putyinék ráadásul blokkolják is a saját nézeteikkel ellenkező online tartalmakat, amelyekből az ukrán konfliktus eszkalálódásával nincs is hiány."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.30. 22:01:51

@legeslegujabbkor:

Nyugaton vagy épp nálunk nem törölnek internetes tartalmakat?

legeslegujabbkor 2014.07.30. 22:07:57

@bbjnick:
"Putyin választási ígéretei, ha betartják őket, 2018-ig akár 4800 milliárd rubellel dobnák meg a költségvetés terheit, ami a GDP 4-5 százalékára rúg. A Capital Economics becslése szerint egy ilyen mértékű költekezés esetén az éves államháztartási hiány – a nyersolajexport-bevételek nélkül számolva – 15 százalék környékére emelkedne."

„Az orosz növekedési modell egyre súlyosbodó feszültségei, párosulva a kormányzattal kapcsolatos növekvő elégedetlenséggel azt valószínűsítik, hogy Putyin harmadik elnöki ciklusa a növekvő gazdasági, pénzügyi és politikai instabilitás korszaka lesz” – vélik a Capital Economics londoni elemzői."
"Az elégedetlenség okai ezért inkább politikaiak: a tüntetők a korrupt államtól szeretnének megszabadulni, és ennek bástyájaként tekintenek Putyinra. Ezek az új igények is mutatják, hogy az egyre erősebb orosz középosztálynak már nem csak a pénz számít: ahogy a gazdasági bázis megerősödött, az orosz társadalomban egyre inkább érződik az igény a hatékonyabb, átláthatóan működő államra és a jobb minőségű közszolgáltatásokra. Ezt az igényt pedig az elemzők szerint egyre nehezebb lesz az olajpénzek osztogatásával feledtetni."

picur3ka 2014.07.30. 22:14:16

@legeslegujabbkor:

Mindent nem kell ám elhinni, amit az újság ír. Az utolsó bekezdés totál butaság. Putyin népszerűsége - ha még volt hova - nőtt az ukrajnai cécó alatt.

Te is ezek közül a naívák közül vagy, aki hisz a sajtó- meg a szólásszabadságban nyugaton? Meg a demokrácia, jézuskám...

picur3ka 2014.07.30. 22:17:55

@legeslegujabbkor:

Vedd észre: feltételes módban van a 'cikk'. Az orosz költségvetés pedig pluszban. 2018 meg messze. Ilyen delphoi papok jóslatait nem kell újsághírnek tekinteni.

2018-ra meg pont be fog indulni a kínai gáz biznisz, aki akkorára hiányt vízionál, az tuti varázsgombán van, vagy csak hülyének nézi az olvasót.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.30. 22:18:32

@legeslegujabbkor:

Igen és ebből következik valami? Hacsak az nem, hogy a putyinéra lehetővé tette a középosztály megerősödését...

vizipipa 2014.07.30. 22:29:19

@legeslegujabbkor:

Szerinted csak az oroszok akarják feltörni a Tor-t? Biztos vagy abban, hogy NSA még nem törte fel? Vagy nem dolgozik rajta?

Ez orosz kérdés? Diktatúra kérdés? Nem lehet, hogy van nemzetbiztonsági oldala? Keleten és Nyugaton egyformán?

Milyen színű szemellenzőt hordasz, hogy csak egy irányba látsz?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.07.30. 22:58:20

www.newsweek.com/2014/07/25/putin-won-crimea-hes-about-pay-price-259064.html
"President Vladimir Putin’s approval ratings have climbed to a whopping 86 percent, while Russian state TV whips up almost Soviet-era levels of xenophobia and hatred of the U.S. In the meantime, Russia’s security forces are aggressively rolling back the Internet and civil society.

The Duma, backed by the Russian Orthodox Church, has been busy churning out ultraconservative legislation on everything from banning bad language in movies and plays to regulating women’s high-heeled shoes, which, in the opinion of some Duma members, are bad for fertility.

What comes next? As the famously sober Putin perhaps doesn’t know, after every party comes a hangover. On the face of it, the U.S. and E.U.’s limited sanctions on just over 100 Putin cronies and 20 companies associated with them haven’t done much direct harm. The Kremlin has also shrugged off the Group of Eight’s suspension of Russia’s membership—in fact, it may even have helped to boost Putin’s popularity.

“The feeling of isolation has driven the population to believe that no one in the West loves us,” says Alexei Grazhdankin, deputy head of the Levada Center, a Moscow-based polling group. “So there’s nothing left to do but rely on the current leadership.” But in truth, the real cost of Russia’s annexation of Crimea could be the economic prosperity that has been the cornerstone of Putin’s 14-year hold on power. "

FurryParadise · http://furryanimations.blogspot.com/ 2014.07.31. 00:41:45

Az északi példát kellene követni. Norvégia, esetleg Svájc. Nézzük meg, nincsennek benne semmilyen konfliktusban/világpolitikai eseményben, gazdagok, de a maguk módján, zártak, de meg élnének a saját dolgaikból is, halászni mindenki tud északon, az erdőket nem vágják ki csak úgy a semmibe. Gondolkodó emberek. Bár néha agyukra megy a túlzott liberalizmus.

picur3ka 2014.07.31. 01:29:55

@Doomhammer:

A nyugati média oroszország ügyben legalább akkora csapat kaka, mint a magyar Weimar történetek sokasága 10 éven át.

Nézzen utána, a vicclapokon kívül, orosz média alig is említi az ún. magassarkú betiltása törvényt, mert ugye, nincsen.

Először is: egy ellenzéki képviselő beterjesztése

Másodszor: ortopéd szakorvosi véleménnyel a túl magas sarok és teljesen lapos vászoncipőkről és adatokkal az egészségügyi következményeikről

Harmadszor: külön - ortopéd vámot - kér rájuk a vámunión belül

Negyedszer: nem lesz törvény

Ez a bizonyíték az orosz észnélküli diktatúrára. Érdemesebb Oroszország hangját olvasni, komolyan mondom.

Sőt, ott még a politikusok se hazudgálnak.

Aszongya Lavrov tán vagy két hónapja: "Lényegtelen, mit mondanak az ukrán politikusok. Hogy mi történik Ukrajnában, azt az USA és Oroszország fogja eldönteni."

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.31. 07:22:53

@legeslegujabbkor:

Putyint akkor is megválasztják az emberek, ha nem tud mindent teljesíteni. Miért? Mert aki nem szereti őt, annak is ő a kisebbik rossz.

Putyinon kívül Orországban 3 politikai irányzat létezik:
- kommunisták (20-25 % támogatottság): a nagy többség nem akar visszatérni a szovjet rendszerbe, akkor sem, ha bizonyos dolgokban nosztalgiát érez iránta,
- nacionalisták (10-15 % támogatottság): a nagy többség túl szélsőségesnek tartja őket és eleve azt gondolja, hogy egy ilyen erő megindítaná az oroszországi kisebbségek (minden ötödik orosz állampolgár nem orosz nemzetiségű!) szeparatizmusát,
- liberálisok (5-10 % támogatottság): a nagy többség nyugati ügynököknek tartja őket, akik ismét tönkre akarják tenni az országot és visszahozni az oligarchák és a maffia hatalmát.

S még valami: mind a 3 irányzat úgy utálja egymást, hogy mindegyik Putyint tartja a legkisebb rossznak.

S persze Putyin tábora stabil. Sosem volt 50 % alatt, de manapság inkább már 70 % támogatja.

Jellemző pl. Krím esete. Még a liberálisok nagy része is támogatta Krím visszaszerzését! A nacionalisták meg azért ostorozták Putyint, hogy csak a Krímet szerezte vissza, s Dél- és Kelet-Ukrajnát nem.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.07.31. 07:48:49

@poszt: "Az én olvasatomban ez nem a rendszerváltás befejezése, hanem visszabontása. Az egykoron Soros pénzén külföldön tanuló, radikális liberális pártjával a rendszer radikális kritikusaként tevékenykedő szépreményű fiatalember idomult a Kádár által harminc évig faragott néplélekhez."

Szerintem ennél jóval összetettebb ez a kérdés. OV inkább "évszázados állampolgári beállítódásokat aktivizál", ahogyan azt Tölgyessy Péter írta tavaly egy sok izgalmas kérdést felvető tanulmányban. Lásd alább:

"A Fidesz döntéshozói jobbára a hagyományos magyar kistelepülések, mezővárosok nézőpontjából tekintenek a világra. Kezdetben roppant becsvággyal törekedtek elsajátítani a nagyváros, a Nyugat kultúráját. Aztán a baloldali médiaelitek támadásaitól is hajtva megtértek a régi bizonyossághoz, apáik világlátásához. Olyan szerzésközpontú helyi társadalmakból jöttek, amelyeket gyakran zárt, klánszerű rokonsági-szomszédsági, összefonódottsági csoportok uralnak, amelyeket századok óta erős akaratú, olykor zsarnoki vezetők mozgatnak. A miniszterelnök legjobban az alulról jövő, sokban a nyolcvanas évek logikája szerint gondolkodó, de minden úton-módon felemelkedni akaró középrétegek vágyaival azonosul, de érzékenységet mutat a többi hazai társadalmi csoport reményei iránt is. Még legkevésbé a vékony nyugatos elitek igényeit érti.

Orbán Viktor preferenciái, társadalomképe lényegileg más, mint a külföld után a legbiztosabban a kádári kisemberekre és a nyugdíjasokra figyelő szocialistáké volt. Amíg az MSZP-SZDSZ kormányok a magyar gazdaság 1968 majd 1987 után kialakult erőviszonyainak védelmezőjeként politizáltak, addig a Fidesz már első kormányzása idején is az új feltörekvő aktívak, a nemzeti középrétegek térhódítása érdekében lépett fel. A kormányfő régóta saját osztályát: az igyekvő sokgyerekes családokat és a hazai vállalkozókat tartja az igazi nemzetfenntartó erőnek. Úgy véli, állami eszközökkel való helyzetbe hozásuk nélkül nem tölthetik be az egész ország felemelkedéséhez elengedhetetlen szerepüket. Ezért politikájának elvi sarokpontja a felső-középrétegek erőteljes állami támogatása, a jövedelmek és javak számukra kedvező újraelosztása."

www.komment.hu/tartalom/20130618-az-orbanrendszer-termeszete-2.html

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.07.31. 08:24:40

@picur3ka: valójában nem unod, csak magadnak se tudod megmagyarázni ezt a sok elbaszást és kényelmesebb így terelni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.07.31. 08:41:00

"Ebben a nyolc évben Medgyessytől Gyurcsányig teljesen inkompetens emberek vezették az országot, hazudtak reggel, éjjel meg este, aztán ott volt 2006 ősze is. Meg a nokiás dobozok."

Azok alatt az imkopetens emberek alatt jobban állt az ország, mint most, a nokiás dobozokról meg már kiderült, hogy hazugság volt, a tanú már már visszavonta a vallomását, amelyre a rendőrök kényszerítették. És persze 2006 ősze se úgy kezdődött, hogy a rendőrök szó nélkül rátámadtak békés tüntetőkre, azért volt előtte némi tévéostrom, meg gyújtogatás, meg hasonló dolgok (a túlkapásokat nem menti senki, de ne feledkezzünk már meg a sorrendről, hogy mire volt mindez reakció, még ha eltúlozva is).

És most lehet köpködni.

ob.szerver 2014.07.31. 08:52:25

Na, egy újabb csalódott szektahívő. Tehát vártad mennyországot 2010-ben - mintha 1993 óta nem tudnánk, hogy kikről és miről van szó, beleértve 1998-2002-t amikor a gyakorlati ízelítőt is kaptunk - és most átkúrva érzed magad. Odáig még nem jutottál el, hogy az emútnyóccal kapcsolatban is átkúrtak (borzalmas vesszőfutás, ne feledjük soha) és a fidesz agitpropos agymosást szajkózod vissza. De talán még ez is eljön egyszer.

inebhedj - szerintem 2014.07.31. 08:56:22

@legeslegujabbkor:

Na mármost nem azért, de ennek nem sok köze van a demokratikussághoz, szabadsághoz (illetve azok illúziójához):

"(...)Az adatgyűjtést magas szinten, a CERT-nél kezdték meg – és azt is feltételezik, hogy a kiberbiztonsági szervezet együttműködik az amerikai nemzetbiztonsági ügynökséggel, az NSA-vel."

itcafe.hu/hir/tor_attack.html

amergin 2014.07.31. 09:00:40

"Ne feledjük soha ezt a nyolc évet." - *Ezt* a nyolc évet se feledjük soha. És reméljük, hogy csak nyolc lesz.

Robinzon Kurzor 2014.07.31. 09:03:53

Kiváló okfejtés, remek poszt!

És akkor most mi lesz?

A szabadelvű-konzi értelmiség kér egy időpontot az Orbán-titkárságon, aztán a jövő héten bementek és elmondjátok neki, hogy hát ez így szar, és akkor ő erre azt fogja mondani, hogy hát tényleg, és akkor másnaptól megváltozik a politika és minden jóra fordul?

Robinzon Kurzor 2014.07.31. 09:12:54

@Fedor:

Én pedig azt mondom, hogy bizonyos kérdéseken akkor is túl kell lépni, ha jelenleg nincs közös nevező.

Ami most van, az nem attól jó vagy nem jó, hogy mi (nem) volt 2006-ban.

Azt kell nézni, hogy miben van egyetértés.
Nem csak a helyzet értékelését illetően, hanem abban, hogy mit kellene tenni.

Amíg a közélet iránt még bármi affinitást mutató egyének és közösségek a már lejátszott csatákat akarják újra megvívni, addig a putyini modell kiépítése zavartalanul folyik tovább.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.31. 09:25:59

"Az első megkérdőjelezhető eset talán 2010 októberében történt az ún. „pofátlan végkielégítések” kapcsán. "

Nem a választások után, mikor Kósa és Szíjjártó közösen megpróbálták bedönteni a forintot?

ingyenebed 2014.07.31. 09:32:08

@maxval, a gondolkodó birca:

de igen.

a nyugat gazdagságának oka a felvilágosodás, és az ezzel szorosan összefüggő liberalizmus.

nem értesz se semmit.

ingyenebed 2014.07.31. 09:32:49

@ Pintér Bence:

no és akkor most hogyan tovább?

ingyenebed 2014.07.31. 09:40:09

@picur3ka:

tessék tudomásul venni, hogy a világot nem érdekli a magyar nép sorsa.

a magyar nép vagy méltóztatik olyan viselkedésmódot és gondolkodásmódot folytatni, amivel sikeres lehet a világban, vagy megy a levesbe.

ez nem olyan.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.07.31. 09:52:42

@Robinzon Kurzor: Nem.

"A szabadelvű-konzi értelmiség kér egy időpontot az Orbán-titkárságon" - és nem kap.

gyalog.galopp 2014.07.31. 09:58:20

@ingyenebed:

na, most megint tanultam valamit. Én kis naiv azt hittem, hogy a nyugat gazdagságának oka a más országok erőforrásainak kiaknázása.

dr Smittpálelnökúr 2014.07.31. 10:08:46

@gyalog.galopp: rosszul tudtad. Én is ezt tanultam a Kádár-korszakban, gondolom te most tanultad ezt a ffideszes barátaidtól.

Mindkettőnek ugyanaz az alapja:

A sikertelenség relativizálása. Amikor nálunk nem annyira fényes a helyzet, fikázzuk azokat, ahol jó.

Mérges 1234 2014.07.31. 10:23:37

Korrekt a blog, fos volt Gyurcsányia, de ettől még nekünk most nem jó.

És senki nem kivánja vissza az elmúlt 8 évet.

Én azt nem értem, hogy 2/3-dal rendbe lehetne szedni ezt az országot, még mindig.

Ehelyett továbbra is az uram bátyám rendszer visszaállítása folyik, csókosok pozicióba helyzése stb....

Normális országot kellene már építeni, bár Orbánékon kivül továbbra sincs kormányzóképes csapat, ezért ezeknek kellene normalizálódni, de nem teszik.....

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.31. 10:48:34

@Mérges 1234: ilyen 4 év után is azt állítod, hogy kormányzóképes a csapat, és építeni képes?

Robinzon Kurzor 2014.07.31. 11:28:41

@Holger Hartland:

Jó, hát én sem gondoltam komolyan, most már bevallhatom.

Viszont ettől még tényleg itt van az a kérdés, hogy mi következik mindabból, ami a posztban írva vagyon?

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 11:59:20

@bbjnick: Elég sokat bloggolok brit oldalakon. Nem, nem törlik a rendszerellenes tartalmakat. Akár hörögve usztíhatsz Nagy-Britannia ellen, akkor sem.

GERI87 2014.07.31. 11:59:36

"Magunktól ennyire vagyunk képesek? "

Igen, a nép nem fog megváltozni, másképp gondolkodni, lemondani az erős államról, a vezérkultuszról egyik-napról a másikra, pláne nem ilyen életszínvonal és kilátások, lehetőségek mellett.

Stabil egzisztenciával, jó anyagi körülményekkel könnyű liberálisnak, toleránsnak, megértőnek lenni, kis államra és nagyobb szabadságra vágyni.

Nyugaton is csak azért van jogállam, stabil demokrácia, független civil élet, erős polgári öntudat..mert van eredménye!: ráléptek erre az útra és van jólét, fejlődés...ezért működhet.

Ha ez eltűnne, esélyes hogy pár generáció alatt semmivé válna (lásd: náci, fasiszta, jobboldali rezsimek hatalomra kerülése választásokkal, passzív támogatottsággal fejlett, polgárosodott társadalmakban.)

Ha nem lenne, az emberek ott is szarnának bele hogy jó e a kisebbségnek, mi van az alkotmányban stb.
Kisebb gondjuk is nagyobb lenne annál.

Mi is ráléptünk erre az útra, de mára az látható hogy MO-on az emberek rájöttek "nem leszünk nyugat" , ha meg nem leszünk, kit érdekel a jogállam, a kisebbség, cigányok integrálása, választás stb,?

"nekünk legyen a lehető legjobb, abból ami még van, ami megteremthető és adható" (rezsiharc, egykulcsos adó, nyugdíj, bankok cseszegetése stb)
"a többi le van szarva".

Így, kétféleképpen gondolkodik a tömeg, mert a tömeg mindig rövidlátó, ostoba és primitív, de ez van.

picur3ka 2014.07.31. 12:10:13

Nyugaton nincs liberális demokrácia különben, sok országban legalábbis, amit mintának szeretnek tartani.

Csak, hogy beleköpjek a levesbe.

Ilyen liberálisok meg, mint nálunk! Csak a keleti blokk liberálisai hasonlítanak valamelyest. Külön faj. Egyik alapvető ismérve, hogy hazaáruló és gyűlölködik az állítólagos hazája ellen.

Ezt a politikai, közáleti minőséget azonnal liberáliskánt azonosítják a keleti blokk országainak lakói. Határokon átívelő.

De ez keleti sajátosság.

Szóval, teljesen eltévelyedve vitáznak már megint sokan a semmiről.

Ppix 2014.07.31. 12:12:25

Az államalapítás óta Magyarország nyugati ország, amely saját jószántából soha sem akar többé a Kelet része lenni. Éppen azért jöttünk ide, mert ott már nem találtuk a helyünket.

Szerencsétlen és igazságtalan nagyhatalmi paktumok szorítottak ki a nyugati világból. Egy nyugati kultúrnemzet életére rátelepedett a Kelet uralma, amely megmételyezte és tönkre tette országunkat. Nyugatos nép a keleti önkény hálójában. Ez a magyarok tragédiája, amelyet a XX. századi kommunizmus hozott a nyakunkra.

Kékcédulás választás, a szovjet felszabadítás hamis mítosza, a vas és acél országának lázas látomása, a munkásosztály hatalmáról és a Nyugat bukásáról táplált beteges propaganda.

A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz.

Mióta a Kelet betette a lábát Magyarországra, a magunkfajta szabadságszerető magyarok mindig ugyanazt akarták; szabadulni sorvasztó öleléséből, és elzavarni hazai helytartóikat. A keleti önkény világa helyett megalkotni a magunk szabad magyar világát, kiszakadni a hatalomtól függő élet láncolatából, visszaszerezni, újrateremteni az önálló és független polgári élet garanciáit; tisztességes munkát, tulajdont, szabad vállalkozást és védelmet nyújtó jogrendet. Mindig is ez volt a kívánságunk.

picur3ka 2014.07.31. 12:12:33

@ingyenebed:

"tessék tudomásul venni, hogy a világot nem érdekli a magyar nép sorsa"

Persze. és ez természetes. A magyarokat meg igen. És elsősorban. És ez is természetes.

Tessék tudomásul venni.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.07.31. 12:14:49

@Robinzon Kurzor: Kb. az következik belőle, hogy "a kurva életbe, kibaszott seggfejek", csak Pintér Bence nem fogalmaz ilyen vulgárisan. :)

picur3ka 2014.07.31. 12:15:20

@gyalog.galopp:

Nem kérlek, a liberalizmus. Pl. a felvilágosult abszolutista O-M : Összeomlott.

Sőt, olyan liberális volt a nyugat, hogy a rabszolgatartás intézménye dívott itt-ott a huuszadik százdban, stb.

picur3ka 2014.07.31. 12:17:26

@Ppix:

Az utolsó bekezdést megírhatná nyugattal is. Történelmi távlatokban még helytállóbb is lenne.

picur3ka 2014.07.31. 12:19:42

@tauglich:

Remélem, Horger fintorogni fog erre a csúnya Tölgyes írásra. Mert ez ráadásul önmaga csúnya, hiszen talán nem is járt még vidéken a szerencsétlen szerző, nekem olybá tűnik.

GERI87 2014.07.31. 12:39:10

@maxval, a gondolkodó birca:

Autoriter rendszerek, pártállamok, monarchiák is teremthetnek, gazdagságot, (relatív) jólétet, fejlődést persze, akkor az ellen nem fog tiltakozni senki (Arab világ, kína, venezuela egy ideig stb), de ezek mind NEM a hatékonyságon alapulnak hanem ásványkincs vagyonokon, vagy "újraelosztáson" (elvesszük attól akinek sok van, lehúzzuk azt aki többet akar).

"Orbán helyesen fogalmazza meg a problémát."

Orbán - még ha vannak is jó meglátásai - az egyszerű, kétbites prolik igényeit elégíti ki, adókból, hitelekből, uniós finanszírozásokból....semmi fejlődés, értékteremtés nincs ebben és persze fenntarthatatlan, mert hiába egyezik a nép igényeivel, szintjével az távol áll attól ami reálisan követendő és helyes. a nép is tévedhet, téved is.

"az orosz kísérlet híve vagyok. "

Nincs rá fedezet!
Ha nem lenne az ásványkincsvagyon, Oroszországban kommunizmus lenne, vagy katonai diktatúra.

A magyarnak sem kell a nyugati demokrácia, sem pedig a szabad, verseny alapú piacgazdaság.

Orbán rendszere akkor működne és találkozna a realitás a magyar "néplélek" kívánalmaival ha a piacgazdaság, globalizáció megteremtené azt a jólétet ami fenntartja az áhított rezsimet.
De nem fogja, mert azt is elutasítják.

Marad az egyre növekvő szegénység.

Mo-nak egy Pinochet-re lenne szüksége (liberális gazdaságpolitikával), akit majd demokratikusan leváltanak, leválthatnak.

Oroszország az marhára nem követhető példa a kis rezsiharcos, autóipari beszállító magyar valósággal.

Croma Soma 2014.07.31. 13:23:04

Tudjátok az a baj Orbánnal is meg a posztolóval is, meg a hozzászólók többségével is, hogy mindannyian azt gondoljátok, hogy Magyarország szar hely... :(, és ezért kizárólag mások a hibások Ti nem. :((((
A valóság az az, hogy Magyarország egy nagyon jó hely, de sajnos vannak hibái, és romlik a helyzet. Ez viszont nem független tőlünk.
Orbánnak vannak igazságai, pl. a demográfiai kérdés feszegetése, illetve annak fölismerése, hogy a tőke bizony nem automatikusan jószándékú, a tőke kárt is képes társadalmilag okozni, miközben "hasznot" hajt pénzügyi értelemben.
Orbán a lényegben téved. Egyrészt nincs általános és örök üdvözítő megoldás, másrészt a legjobb megoldás nem az eddig legjobban működő modell eldobása...

GERI87 2014.07.31. 13:29:29

@Ppix:

"Az államalapítás óta Magyarország nyugati ország,"

Az államalapításkor Mo-ág a latin rítusú egyházhoz és a nyugati feudális berendezkedéshez csatlakozott, azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán.
Mo-ág elsősorban K-európai ország és annak is számított történelme nagy részében, ez nem a vasfüggönnyel kezdődött.

Croma Soma 2014.07.31. 13:34:54

Ha a "liberális" jelző a tőke garázdálkodásának kontroll nélüliségét jelenti, akkor valóban igaza van Orbánnak.
Ha az "illiberális" a tekintély elvű autokráciát akkor igaza van mindenki másnak, aki fikázza...
Csak az a fölismerés hiányzik, hogy nem egyről beszélnek.

kaqxar 2014.07.31. 15:03:26

@picur3ka:
ez ám a riposzt apám. nekem meg tele van a tököm a kétdimenziós csököttekből, akik csak mi-ellenség vonatkozásban képesek a világra tekinteni. nekem tőletek és a másikoktól is kifordul a belem.

Bell & Sebastian 2014.07.31. 15:59:47

@kaqxar: Az én ingerküszöbömet sem haladta meg a felsorolása, ha ez megnyugtatja. És tudja miért? Mert egyikünk sem tud jobbat. Esetleg ugyanezt, csak kicsit másképp.

___________________________ (törölt) 2014.07.31. 16:18:10

@Croma Soma: "A valóság az az, hogy Magyarország egy nagyon jó hely, de sajnos vannak hibái, és romlik a helyzet."

A vidéket kevésbé ismerem, de a budapesti emberről nagy általánosságban elmondhatnám, hogy lehetne sokkal kevésbé aggresszív, sokkal türelmesebb, a dolgokat sokkal elfogadóbb, empatikusabb, és így tovább. A gazdasághoz meg mindenhez első sorban együttműködés kell, és másodsorban versengés, és nekem már nagyon sok munkaórám ment el olyan hülyeségre, hogy valaki valahogy valamit elképzel és nem hajlandó elfogadni, hogy azt úgy nem lehet, de van helyette más megoldás.

Ez nem annyira nyugat/kelet kérdés, még csak nem is országok, hanem azon belül is régiók kérdése.

Mert bizony ez a város tényleg jó hely lehetne, ha a lakói együtt tudnának működni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.31. 16:22:52

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Amiket elérsz, amikhez hozzáférsz, azokat, nyilván, nem törölték.:-)

Bell & Sebastian 2014.07.31. 16:30:45

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Én elhiszem. De hivatkozáskor ott is Wiki a menő, amit ugye szerkesztenek. Erre szoktam mondani, hogy aki még tud oroszul, hivatkozzon onnan, az még kevésbé herélt, vagy csak másképpen.

Mert mit ér a gerjedelem, hatalom nélkül? Lószart.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 16:39:40

@bbjnick:

"Amiket elérsz, amikhez hozzáférsz, azokat, nyilván, nem törölték.:-)"

Amik meg nem elérhetőek, és nem hozzáférhetőek, azokról honnan tudod, hogy törölték? :D

Azon kívül, hogy feltételezed?

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 16:41:41

@Bell & Sebastian:

Hát ha az angol nyelvű orosz hírportálokból indulunk ki, akkor teljesen biztos, hogy durvábban szét vannak szerkesztve és törölve az orosz források.

Ugye ott aztán minden van, ukrán halottak más országokból származó, több éves képekkel illusztrálva, meg ugye a nő, aki öt különböző embert játszott a hírekben. :D

picur3ka 2014.07.31. 16:43:31

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Próbáltad már megemlíteni a zsidókat?

Persze ez attól is függ, hol blogolsz.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 16:44:36

@picur3ka: Ugye nem zavar a sok homok, ami a füledben és a szemedben van?

Kellett neked a fejed beledugni.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 16:45:53

@picur3ka: Persze, napi szinten. Szerinted Gázáról nem beszélnek Angliában?

Csak ez ugye nem Oroszország, itt szabad azt mondani, amit gondolsz.

picur3ka 2014.07.31. 16:47:17

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Komolyan kérdeztem. nem kell mellé beszélni. Törlik bizony a nekik nem tetsző tarttalmakat rendesen.

Azt hiszi, hogy mmmaga itt valami messziről jött ember, aki azt hazudik, amit akar?

Téved.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.31. 16:50:06

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Látom, lassan fölfogod, hogy hülyeségeket beszélsz:-)

picur3ka 2014.07.31. 16:50:53

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Nézze, néhány éve egy nagy köztiszteletnek örvendő 70 éves brit politikus a TV-ben be akarta olvasni egy ilyen témájú hírműsorban a gázai palesztinoknak adományokat gyűjtő szervezet nevét, a műsorvezető nem engedte neki.

Majdnem összeverekedtek, élő adásban.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 16:51:26

@picur3ka:

Daily Mail kapta rajta az öt különböző szerepet játszó nőt:

www.dailymail.co.uk/news/article-2574131/How-Russian-television-used-actress-pretend-five-different-people-opposed-revolution-reported-normal-Ukrainians-backed-Kremlin.html

Itt vannak még egyéb a lebuktatott orosz propagandaanyagok.

www.stopfake.org/en/

Egyébként ha felmész orosz híroldalakra, te magad is meggyőződhetsz róla, ha képkeresőben utánanézel a képeknek. Némelyik kép 5 éve is fenn van az interneten, és különböző háborús konfliktusokból származnak, az orosz "hír"portálok viszont azt állítják, hogy mostani, és Ukrajnában készült.

Putyinék két dolgot tudnak: hazudni, és nagyot hazudni.

picur3ka 2014.07.31. 16:53:37

@picur3ka:

Iron Lead Operation, azt hiszem így hívták a military offenzívát, amit akkor folytatott Izrael Gázában.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 16:56:23

@bbjnick:

@picur3ka:

Csak az a bajotok, hogy zavarlak titeket abban, hogy összehazudozzatok mindenfélét arról, hogy hogyan is megy errefelé az élet. :D

Erre csak annyit tudtok mondani, hogy "nem, te hazudsz", ugye mert sajnos szellemileg ennyire futja.

Hozzátenném, hogy én legalább alátámasztom amit írok, linkekkel, ti csak hörögtök.

picur3ka 2014.07.31. 16:57:13

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Maga Daily Fail-t olvas? Gondolhattam volna, de ez nem orosz media, mint azt írta.

Ez egy tabloid és angol. Úgy kell kezelni. Ez az orosz médiáról általában semmit nem mond, hogy vannak nyugati újságok, amik tele vannak mindenféle butasággal.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 16:58:20

@picur3ka: Ja a screenshotok is bizonyára a Trafalgar Squarerről vannak.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 16:58:58

@Bell & Sebastian:

????

Játszol valami játékot?

picur3ka 2014.07.31. 17:00:03

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Nem támasztott alá semmit. Alinkje épp az ellenkezőjét bizonyítja, mint amit írt, i.e.: a nyugati sajtó tele van hülyeséggel. Ezt sikerült eddig bizonyítania.

Oroszul meg gondolom, nem is tud. nem hogy még fogalma lenne róla, mi van az orosz sajtóban, meg melyikben, mert van vagy ezer.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:02:47

@picur3ka:

Na de mitől hülyeség?

Attól, hogy nem azt mondja, amit hallani akarsz?

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:04:26

@picur3ka: Bővebben? Link, vagy valami? Ne nekem kelljen már keresgélni, amit te állítasz!

Bell & Sebastian 2014.07.31. 17:04:54

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Ki hiszi el neked, hogy Angliában élsz? Én ugyan nem. Aki egyszer hazudik, az a sánta kutya.

Bell & Sebastian 2014.07.31. 17:06:30

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Bírom az ilyen link mániás hazugokat. Vagy nem is.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:07:00

@Bell & Sebastian:

Tőlem azt hiszel, amit akarsz.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:09:54

@Bell & Sebastian:

A link pont a bizonyításhoz kell. Azért zavar, hogy linket kérek, mert akadályoz téged a hazudozásban. :D

Mond még egyszer, hogy hazudok. Még egyszer meg kell ismételned, hogy igaz legyen. :D :D :D

Magadból indulsz csak ki. Mivel tudod magadról, hogy non-stop hazudoznod kell, hogy védd az ostoba világnézetedet.

Na mars vissza ülepet nyalni.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:10:41

@Bell & Sebastian: Elnézést, nem tudtam, hogy nem vagy normális.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:12:32

@Bell & Sebastian:

Nem jött össze lebutulnom a szintedre?

Valóban, de nem is volt cél.

Bell & Sebastian 2014.07.31. 17:12:47

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Ilyen nickkel -mint ami neked van- ugyebár a normálisak járkálnak.

Bell & Sebastian 2014.07.31. 17:14:01

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Hogy úgy mondjam, a sorköz ütögetés tahóság. Innen indulunk.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:15:21

@Bell & Sebastian:

Rowan Atkinson - Black Adder.

s02e04 - Money

Abban található "Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke".

picur3ka 2014.07.31. 17:16:14

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Pedig neked kell, mer én nem érek rá, nézted volna meg a híreket, mielőtt leállsz róla vitázni.

David Dimbelby contra Tony Benn. És gondolom, tudod, hogy ezek kicsodák.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:17:14

@Bell & Sebastian: "Hogy úgy mondjam, a sorköz ütögetés tahóság. Innen indulunk."

Nagyon nincs mivel érvelned mi? :D

Bell & Sebastian 2014.07.31. 17:18:04

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: És? Ez a műveltség netovábbja? Hogyan lépsz be az orosz Wikibe, amikor rád tör a bűzös kórság?

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:19:12

@picur3ka: Mármint Dimbleby?

Pedig muszáj lesz, a bizonyítás kényszere rajtad.

Tudod, aki az állítást teszi, azé a bizonyítás terhe...

Bell & Sebastian 2014.07.31. 17:20:17

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Tégedet mindebből 80 -as ikúra lőttelek be, mehecc is békével. Álgyon-vigyen!

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:20:50

@Bell & Sebastian:

Ennyire nem tudsz mit mondani? :D

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:22:26

@Bell & Sebastian: Ezt most jól megmondtad. :D

A 80-as IQ még mindig duplája lenne a tiédnek. :D

Bell & Sebastian 2014.07.31. 17:22:35

Doom! Ez sokkal hülyébbre sikerült, mint az előző Kurzor! Csak ennyit érünk magának?

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:23:36

@Bell & Sebastian: Most a hangokhoz beszélsz a fejedben?

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:27:49

@Bell & Sebastian: ???
Csörgő a válasz?
Megint valami játékot játszol?

picur3ka 2014.07.31. 17:27:52

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Nekem nincs semmilyen kényszerem. Épp most rúgtak ki egy csapat embert a BBC-től, mert fontos embereknek/ről kellemetlen kérdéseket mertek feltenni (pedofília).

Akkora közhelyet tagadsz, hogy már szinte mulatságos vagy vele.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:28:47

@picur3ka:

Sőt, a BBC székháza előtt lőtték őket tarkón.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:30:27

@picur3ka: Ha van ennyi időd kommentelni, hogy hogy nem találod a videót, amin a BBC a bácsit nem engedte beszélni?

Mert én már keresem egy ideje, de sehol nincs.

picur3ka 2014.07.31. 17:34:10

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Te erről sem tudsz, hogy hogy meghurcolták -nem mást, mint többek közt a nagy név Jeremy Paxmant - ez nem régen volt pedig?

Óh, baz, hülye alfával eszélgetek, elmécc a túróba.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:37:01

@picur3ka: Az érvelésed fergeteges :D

Komolyan röhögök. Haver, ha arra se veszed a fáradságot, hogy legalább megpróbáld alátámasztani, amit mondasz, akkor ne csodálkozz, hogy nem veszlek komolyan...

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.07.31. 17:40:10

@picur3ka: Jeremy Paxman az nem a másik (észak-walesi) otthonokban elkövetett gyermek-bántalmazások ügyében került szóba?

Nem keversz te itt két dolgot?

2014.08.01. 10:36:44

No ez érdekes. Miért is volt borzalmas az a 8 év:

1) Hazudtak. Kétségtelen. De hol van az a hazugság attól a hazugságtól, ahogy Orbán már indította az uralmát? Hazudott az alkotmányról, a nyugdíjpénztárról, a visszamenő törvénykezésről, az ellenőrző hatalom einstandjáról, az egykulcsos adóról (amit kifejezetten tagadott). És akkor még nem is beszéltünk a mindennapi, "apró" hazugságokról.

2) Inkompetens emberek... Kétségtelen. No és Matolcsytól Hoffman Rózsáig? Orbán semmivel nem inkompetensebb, mint Gyurcsány vagy Medgyessy, egy megszállott akarnok, sikeresebb a saját hatalma szempontjából, ez tény.

3) 2006 ősze: kétségtelen. De az is igaz, hogy abba a Fidesz és radikális holdudvara közvetlen támogatásával sikerült belehajszolni a kormányt. Vajon ha most tüntetnének úgy a kormány ellen, mint akkor, mit kapnának ezek az emberek (és joggal) a jobboldali sajtótól? Már így is megkapják, pedig csak szelíd demonstrációra telik az erejükből.

Az Orbán-kormány nagy ívben leszarja a közvéleményt, nem érdekeli, mekkora tömeget sért meg, amíg a népszerűségi mutatók őket igazolják.

4) A Nokiás-dobozokról konkrétan kiderült, hogy hazugság. Valóban volt korrupció, de a Fidesz által beépített ügyészség jól végezte a munkáját, kellő időben szállította az áldozatokat. Amiket aztán kevés kivétellel felmentenek, de ez kit érdekel?

A korrupció ma már állami szintre van emelve, a Közgép-beszerzésektől a trafikbotrányig. Addig nem is szabadulunk meg ettől, amíg valóban nem független ember vezeti az ügyészséget.

5) És végül 2004-es népszavazás: a legszégyenletesebb ebben azok, akik ebbe belehajszolták az országot, megosztva a magyarságot. Milyen előnye származik ebből akár a külhoni magyarságnak? Az égadta világon semmi, egyetlen értelme, hogy segédcsapatokat küld a Fidesz mellé a választáskor, amiben szintén hazudott Orbán Viktor, hiszen 2004-ben még szó sem volt választójogról, szó sem volt erről a 2008-as választáskor sem.

Összesítve: igen, nagyon rossz volt az a 8 év. De a részben még előttünk álló 8 év ennél nagyságrenddel rosszabb lesz.

2014.08.01. 10:39:08

@iii: Korr: 2010-es választáskor, természetesen.

2014.08.01. 10:48:08

Ja és még a "Brüsszelhez szaladgál" kitételhez: drága szerzőkém, egyrészt Brüsszel az mi vagyunk, az Európai Unió, aminek tagja vagyunk, aminek a szabályait elfogadtuk. Az ellenzék teljes joggal veszi igénybe ezt az eszközt is. Az általad is említett 98%-os rablóadót végülis ki miatt kell visszafizetni?

Másrészt hova forduljon az ellenzék, ha a média, az AB, az ügyészség a Fidesz kezében van? Hmm?

Ppix 2014.08.01. 10:49:59

@picur3ka:
"Az utolsó bekezdést megírhatná nyugattal is. Történelmi távlatokban még helytállóbb is lenne. "

De nem így mondta el, kérlek ne kérdőjelezd meg a miniszterelnök úr gondolatainak helyességét!

picur3ka 2014.08.01. 11:23:53

@iii:

A pokolba? Ahova való.

picur3ka 2014.08.01. 11:24:49

@Ppix:

Nem kérdőjeleztem meg. Mármint itt. Mondám: is.

picur3ka 2014.08.01. 11:30:30

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Mondja, maga tudja egyáltalán még, hogy miről nyitott vitát (mert maga nyitotta, aztán bizonyítsa akkor)?

Olvassék vissza néha, ha rövid az emlékezete! Segítek: azt állítja - igen naív és nevetséges módon -, hogy nyugaton nincs törlés és cenzúra a sajtóban, azt mond az ember fia, amit akar, ellenben az agyoncenzúrázott, marhaságokkal teli orosz sajtóval.

Ezek nem más témák, hanem különböző példák az ellenkezőjére annak, amit maga állít.

Bell & Sebastian 2014.08.01. 13:40:04

@iii: Esetleg közvetlenül a patás ördöghöz is fordulhatnának aki Izraelben telel, de New Yorkban van a bejelentett lakcíme.

Brüsszelben csak helytartóságot üzemeltet, ebben a formában. Én nem sokat szaroznék, azonnal behívnám a NATO -t, bombázza csak vissza a sárga agyagig ezt röfögő csordát.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.08.01. 14:58:41

@picur3ka:

Biztos, hogy nem a te emlékezeteddel van baj? Nem lehet, hogy én véletlenül a bloggerkedésről beszéltem, mert arról, hogy nyugodtan lehet azt mondani, amit akarsz, és csak te keverted bele a sajtót?

:D

Ezzel nyitottam:
"Elég sokat bloggolok brit oldalakon. Nem, nem törlik a rendszerellenes tartalmakat. Akár hörögve uszíthatsz Nagy-Britannia ellen, akkor sem."

Oroszországban ez pont nem igaz.

picur3ka 2014.08.01. 15:56:08

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Nem. Nagyon jól emlékszem. Erre én küldtem magának egy tabu témát, amibe beletört a bicskája. A cenzúra nem úgy működik, ahogy azt maga elképzeli. A rendszert mindenütt lehet szidni, Oroszországban is, csak maga még az orosz blogoszférában nem járt, tehát elhiszi, amit erről a nyugati sajtó mond.

Camerontól Orbánon át Putyinig, mindenütt lehet szidni a rendszert, még a Kádár-érában is. Tabu témák vannak, erre ugrik a hatalom. Változóak lehetnek országonként, de nálunk, ebbe a UK is beletartozik, elég egységes.

És itt, most, ahol kommentel, ez most sajtó vagy blog? Mert ez egy blog. Viszont úgy kitörlik a kommentjét vagy betiltják, mint kommentelőt, ahogy jólesik nekik, aztán mehet Allah-hoz panaszra.

Ajánlanám figyelmébe például a Kommentbűnözés című írást, ugyanezen blogon.

2014.08.01. 16:11:56

@picur3ka: Aj, te kis demokrata.

2014.08.01. 16:12:40

@Bell & Sebastian: Hát ha vagy olyan hülye, hogy saját magadat bombázod, akkor hajrá. Amúgy meg ilyen tünetekkel pszichológushoz kellene fordulni.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.08.01. 16:14:10

@picur3ka:

"Erre én küldtem magának egy tabu témát, amibe beletört a bicskája"

:D :D :D :D
Ja, mondtál egy szegény öreg bácsis sztorit, akit a gonosz BBC nem engedett megszólalni, mert palesztin-párti.

Igaz, csak bebizonyítani nem bírod, hogy ilyen tényleg történt. Természetesen neked bemondásra el kéne hinnem, de azt ne higgyem el, amit a nyugati sajtó mond az oroszokról. :D

Akkora a kettős mércéd, hogy a plafont veri. :D

A másik sztoriban meg az sántít, hogy a BBC újságírója (nevét még mindig nem találtam meg) amikor ki lett rúgva, akkor éppenséggel még konteónak hitték a Westminster pedofil ügyet, most meg már vizsgálják. Érdekes cenzúra. :D

Sőt, pont a BBC pont most a Home Office-t cseszteti, hogy mi is van a pedofilügyben. Ahhoz képest, hogy lecenzúrázták, címoldalas hírek vannak belőle.

www.bbc.co.uk/news/uk-politics-28125537

Szóval vagy szándékosan hazudsz egyfolytában, vagy csak fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. :D

" A rendszert mindenütt lehet szidni, Oroszországban is, csak maga még az orosz blogoszférában nem járt, tehát elhiszi, amit erről a nyugati sajtó mond."

Tudod mit? Benne vagy abban, hogy én regisztrálok a vk-ra (orosz közösségi oldal) és elkezdek putyinellenes tartalmat megosztani (oroszul és angolul egyaránt)?

Megnézzük, hogy hagynak-e beszélni, vagy letiltanak? (Megadom neked is a felhasználónevet és a jelszót, hogy te magad is ellenőrizhesd, hogy mi megy a profilomon).

Csak ugye ha tényleg letiltanak, akkor nem nagyon tudod kimagyarázni, ugye tisztában vagy vele? :D

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.08.01. 16:16:42

@picur3ka: Ja, egyékbként ha a palesztin téma ilyen tabu Nagy-Britanniában, akkor hogy lehetnek róla beszélgetések az állami YouGovon?

yougov.co.uk/news/2014/03/11/israel-and-palestine-whose-side-britain/

:D

:D

Kicsit nem vagy összhangban a valósággal. :D

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.08.01. 16:21:58

@picur3ka: Arra sem válaszoltál, hogy miért gondolod, hogy az elég meggyőző screenshotok ellenére kamu a sztori, miszerint egy orosz színésznő öt különböző szerepet játszik.

Mármint azon kívül, hogy nem hiszed el, mert aláássa az orosz seggek közelében felépített világképedet.

picur3ka 2014.08.01. 16:39:54

@iii:

Igen. Bűnözés kizáró ok a demokráciában.

komplikato 2014.08.01. 17:50:01

@picur3ka:
>>"tessék tudomásul venni, hogy a világot nem érdekli a magyar nép sorsa"

>>Persze. és ez természetes. A magyarokat meg igen. És elsősorban. És ez is természetes.

Nem tudom elég óvatosan megfogalmazni, hogy mennyire nem ... és sajnos meg is látszik.

tintamin 2014.08.03. 09:58:29

Kiváló írás. Hasonlóan gondolkodunk, ezek szerint jobboldali lennék?....

Azon gondolkoztam, hogy ha Orbán ún. Nagy Államférfi kívánt volna lenni, akkor nem szalasztja el ezt a lehetőséget. Sajnos már valószínűleg késő, mert magával ragadta a hatalom, itt már más érdekek dominálnak (kizárólag a sajátjai).

Ahhoz, hogy valaki államférfi legyen, bátornak is kell lenni: nem szabad félni a kritikától. A nagy emberek hallgatnak másokra, nem félnek a kritikától.
2010 óta egyéni indítványokkal adják be a törvényeket, de bármilyen egyéb kérdésben sincs társadalmi egyeztetés, véleménykeresés. És talán 8 éve volt utoljára, hogy Orbánt bármiről lehetett kérdezni, nemcsak az előre leadott kérdéseket szabadott neki felolvasni.

Most a jobboldali eliten a felelősség....

wantaan 2014.08.03. 11:50:31

@Mérges 1234:
No először is Gyurcsányia jobb volt! Ma már mindenképp.

Másodszor nincs az a kétharmad amivel ez az a rendszert meg lehetne reformálni ,jobbá tenni.
Sajnos ez a kétharmad szétlopta az országot s lenullázta a magyarságot.
A kár felbecsülhetetlen!
A nemzet mint közösség megszűnt , a magyarság gerince megroppant.
Kocsmai hőbörgök , napi haszonlesők laza szövetségévé vált az ország.
Magyarság, a magyar lét mint jellemformáló erő eltünt

wantaan 2014.08.03. 11:58:16

@tintamin: Orbán alkatilag-jellem beli hiányosságai miatt alkalmatlan arra hogy államférfi legyen. Egy szerencsétlen báb akit egyre többen rángatnak, s akinek egyre többen használják ki megvezethetőségét , mentális problémáit.
Eddig úgy tűnt 2-3 ember tartja kézbe ma már úgy tűnik adják kézről kézre. S ennek tudható be Putyin seggének orbáni imádata vagy a legutóbbi posványosi böszmesége .
süti beállítások módosítása