Stadion a Népstadionban? Itt a valaha volt leglogikusabb megalomán épület
2014. június 27. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Stadion a Népstadionban? Itt a valaha volt leglogikusabb megalomán épület

stadion1.jpg

Stadionláz söpör végig Magyarországon. Úgy tűnik, ha van kellő akarat, akkor van pénz és van lendület is ahhoz, hogy bizonyos dolgok gyorsan elkészüljenek az országban. Magyar ugaron szerzett tapasztalatainkhoz képest hihetetlen gyorsan elkészült és átadás előtt áll a Fradi stadionja. A debreceni stadiont már át is adták; csakúgy, mint a stadionláz barokkosan észbontó és irracionális ékszerdobozát, a Felcsútra ránövő Pancho Arénát. És megszületett a döntés az MTK romhalmaz stadionjának újjászületéséről is. Már csak jó foci kéne beléjük − de most nem erről akarok írni. Van még egy − tulajdonképpen a legfontosabb − projekt: ez pedig a nemzeti stadionunk, a Népstadionból lett Puskás Ferenc Stadion évtizedek óta áhított megújulása. Igazából ha csak erről szólt volna a stadionprogram, talán nem is lett volna országos politikai vita körülötte.

Mert egy közel kétmilliós európai fővárosnak és egy tízmilliós országnak szüksége van egy nemzetközi, sőt, világszínvonalú, 21. századi kihívásoknak megfelelő stadionra. Az ötvenes évekből itt maradt, leharcolt, részben életveszélyessé vált jelenlegi Puskás Stadion már rég nem felel meg ezeknek a kihívásoknak. De annyi nekifutás után most úgy tűnik, tényleg megvalósulhat az új nemzeti stadion. Készen állnak a koncepciótervvel, és év végére készen állhatnak a kiviteli tervvel is − közölte Vígh László kormánybiztos a Sport TV-ben. A tervek szerint 90-100 milliárd forintba kerül majd az új építmény, ami nem más lesz, mint egy stadion a stadionban. Egy új épület a régi, óriási Népstadion-karéjban.

Igaz, hogy a látványtervek már kissé Germaniára emlékeztetnek és az új objektumot talán az űrből is simán lehet majd látni, de úgy tűnik, soha nem volt ennyire logikus egy megalomán épületterv.

Az ötlet egyszerű és nagyszerű, különös tekintettel a Puskás Stadion környékére, annak hagyományaira. Az elmúlt évek, évtizedek során számos ötlet felmerült, a régi stadion lebontásától kezdve az immár védett ötvenes évekbeli stadionépület megőrzése mellett egy szomszédos új stadion felépítéséig. Itt vannak a legutóbbi ötletpályázat eredményei, hogyan próbálták meg a pályázók beszuszakolni az új stadiont az Aréna, a Népstadion és a többi építmény által már így is telített környékre. Miközben egy kelet-nyugati tájolású új stadion nem is felelt meg volna a FIFA előírásainak.

stadion2.jpg

Egy kétstadionos pályázat látványterve

De ha már a régi építmény védettség alatt áll, és ha egy további stadion építésével telezsúfolnák az épületek körülötti parkot, akkor mit lehet tenni? Az ötlet Skardelli György építészmérnök fejéből pattant ki, aki az említett ötletpályázaton elindulva terveiben felvázolta a „stadion a stadionban” koncepciót. „Az új labdarúgó stadion minden gond nélkül megszerkeszthető a régi kontúrján belül.” Amilyen nagyszerűnek tűnt Skardelli terve, olyannyira jellemző volt az, hogy a tervét kizárták az ötletpályázatból, mert − ahogy erről az Építészfórum beszámolt − a Skardelliék leadott digitális file-ok tulajdonságai között fellelhető volt a file készítőjének neve, akit jelen esetben úgy hívtak, hogy „Rendszergazda”. S ez visszaélésekre adhat okot. Pedig − ahogy egy cikk alatti kommentben szerepelt − Skardelliék átvágták az új nemzeti stadion kérdésének gordiuszi csomóját.

A „stadion a stadionban” terve tehát elvérezni látszott a bürokrácia útvesztőjében, de a politikai akarat megmentette azt: 2013 tavaszán, több hónapos hazai és nemzetközi szakértői egyeztetés után elfogadta a kormány a Nemzeti Olimpiai Központ, vagyis a Puskás Ferenc Stadion felújításának és a körülötte létesítendő sportpark építésének koncepcióját: a „stadion a stadionban” koncepciót. Így − ritka pillanat − találkozott a politikum és a józan ész, s egy logikus, világos, remélhetőleg, khm, takarékos, egyszerre konzervatív és progresszív koncepció valósulhat meg.

Amiből az ötletgazda Skardelli György sem marad ki, hiszen ő tervezheti meg a régi-új stadiont. A megállapodás értelmében a tervezőnek egy olyan – az egész világon különlegesnek számító – multifunkcionális létesítmény terveit kell elkészítenie, amely megfelel a Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) feltételeinek, és a labdarúgás mellett szinte az összes olimpiai sikersportágat szolgálja majd.

Íme, Skardelli ötletpályázatos tervei:

stadion3.jpg

stadion4.jpg

stadion5.jpg

stadion6.jpg

A régi Népstadion épületet tehát nem bontják el, sőt, nem is hagyják ott mementónak: éppen ellenkezőleg, most fog teljesen elkészülni. Megépül körben az ötvenes években félkészen hagyott karéj; viszont belül, középen egy kompakt, 65 ezres stadiont; a külső és a belső héj közé pedig hatalmas, 30 ezer négyzetméteres, nem labdarúgáshoz kapcsolódó sportkomplexumot építenek majd be. Körülötte pedig szellős park jöhet létre, túlzsúfoltság nélkül. És lehet hivatkozni a nagybetűs Külföldre is: Lipcsében hasonló módon építettek bele egy modern stadiont az ötvenes évekbeli NDK által az utókorra hagyományozott óriásarénába − igaz, ott nem épült be a két karéj közötti tér.

„Nincs ilyen létesítmény a világon, ezt nyugodtan merem állítani, ahol ezt a kihasznált teret nagyon jól meg tudják tölteni tartalommal. Itt azt használjuk ki, hogy ez egy olimpiai központ kellős közepén található, tehát a Berki Krisztiántól a Szilágyi Áronon át, nagyon sokan edzenek ott a versenysport területéről, de utánpótlás-sportolók, szabadidő-sportolók is vannak a területen. Ezeknek a létesítményeknek a kitöltésével töltjük meg ezt a teret. 21 különböző sportág képviselői fognak tudni a falak között sportolni”  mondta a minap Vígh László kormánybiztos.

Folyamatosan egyeztettek az UEFA-val és a FIFA-val, velük együtt alakították ki a költségvetési számokat. „3-4 ezer euró közé lőttük be a stadion árát székenként. Mi ezt tudjuk jelen pillanatban tartani, tehát ilyen 90 és 100 milliárd között van a tervezés ezen szakaszában az ára a stadionnak” – nyilatkozta a költségvetésről a kormánybiztos. Szemléltetésképpen elárulta, az Estadi Cornellà-El Prat (Espanyol) a legolcsóbb 1450 euró/székkel, a legdrágább a Wembley és a varsói stadion 11 ezer euró/székkel. A stadion a jelenlegi tervek szerint 2018-ra készülhet el, onnantól pedig nemzetközi meccsekre, akár EB-re vagy BL-döntőre is pályázhatunk majd vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr796431905

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Stadion a Népstadionban? Itt a valaha volt leglogikusabb megalomán épület 2014.06.27. 12:26:02

A régi Népstadion épületet nem bontják el, sőt, nem is hagyják ott mementónak: éppen ellenkezőleg, most fog teljesen elkészülni. Találkozott a politikum és a józan ész?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.06.28. 14:02:27

@Szabina7: Tökmindegy, hogy milyen sportágra kúrják el a pénzt, amikor az a baj, hogy a sportra kúrják el, és nem az egészségügyre meg az oktatásra. Az állami pénzeket egy hibbant futballparaszt szeszélyei szerint osztják el. El nem tudom képzelni, hogy mi lehetett áprilisban az a nagyobb rossz, amit nem választottál. Indult a választáson a bibliai hét csapás is?

S=klogW 2014.06.28. 15:58:12

@Szabina7: @Kettes:

Így van jól. Két demagóg hülye szépen egymásra talált.

"Látszik, hogy közöd sincs ... a focihoz." -
Ahhoz a színészkedő erőszakos bunkósághoz ne is legyen.

"Tökmindegy, hogy milyen sportágra kúrják el a pénzt, amikor az a baj, hogy a sportra kúrják el, és nem az egészségügyre meg az oktatásra." -
Mondjuk a TÖMEGsport (a csapatsportok és a klubok (versenyistállók) erre jellemzően nem tudnak teret adni) éppen _EGÉSZSÉGÜGYILEG_ lenne hasznos, balga Szekunda.

buta_lúd (törölt) 2014.06.28. 16:34:40

"Itt vannak a legutóbbi ötletpályázat eredményei, hogyan próbálták meg a pályázók beszuszakolni az új stadiont " -a hülye mérnökök!
Nem lehet, hogy az volt a feladat kiírásában, hogy még egyet be kell szuszakolni?
És akkor Skardelliék tervét akkor is ki kellett volna zárni, ha smakkol a pdf?
És jött egy Mindenhezértő és átlépett a korábban saját maga által felépített idióta szabályokon, és megmentette a Nemzet Stadionjának ügyét a szűkagyú vonalhuzogatók kezei közül?

Szabina7 2014.06.28. 18:30:25

@Bell & Sebastian: Fölösleges ilyen fennkölten fogalmaznia kedves Bell, ettől nem fog műveltebbnek tűnni.Az alábbi fogalomnak meg semmi értelme: "parnevü"...gondolom "parvenü" akart lenni.

A vitához 2 ember kell és Ön nem igen szolgált logikus érvekkel.Továbbá "nem ért a gazdasághoz" ezt mire alapozza?
Egy új stadion az befektetés kis idővel visszatermeli az árát.Tudja amikor megépült a hungaroring akkor ugyan ez volt a téma: minek,miért,van elég gondunk stb. és mégis mertek nagyot álmodni.Jelenleg az a versenypálya 20 milliárdokat hoz évente az országnak csak az F1 megrendezésével.Eléggé égő, hogy az országban nincs egy normális nemzeti stadion, pedig még ROMÁNIÁBAN is van egy.És az is szépen termeli vissza az árát már EL döntőt is rendeztek benne és számos eseményt.MOra azért nem jönnek nagyobb zenekarok mert nincs hol fellépni mivel a jelenlegi puskás elavult.A nemzeti megítélésünkön is sokat számít egy nemzeti aréna mivel európa legnépszerűbb sportja a labdarúgás és eléggé szánalmas ami itt van.Amikor németországgal játszott a válogatott mérkőzést 2009ben az egyik német ismerősöm megkérdezte a meccs után, hogy miért a puskásban játszották a meccset és én azt feleltem, hogy ez a legnormálisabb stadionunk, a nézése mindent elmondott az országunkról.Ha felépülne 2020ban már milliárdokat hozhatna az EBvel 4 csoportmeccs + 1 egyenes kieséses meccs ami minimum 4 különböző nemzetből 30 000 szurkolót jelentene (nemzetenként).A csoportkörök lebonyolítása kb 2 hét tehát a turisták 2 hétig itt költenék el a pénzüket és ez még csak az ugródeszka lenne.Ráadásul az egészségügyet nem ez a 150 milliárd változtatná meg amibe a stadionok kerülnek.Mivel stadionra 50 évente 1x áldozunk ennyi pénzt.17000 milliárd az állami költségvetés tehát nem a stadionokon áll vagy bukik az egészségügy léte.De ti tudjátok mi a jó...2006ban biztos jobb volt a helyzet amikor a tüntetők elloptak egy 1956os kiállításról származó tankot az akkori kormány ellen...

Szabina7 2014.06.28. 18:39:59

@S=klogW: "Ahhoz a színészkedő erőszakos bunkósághoz ne is legyen."

Tényleg árt az embereknek...A mai fiatalok inkább legyenek minden péntek este talajrészegek mint inkább sportoljanak.Én fociztam (20/F) és még mi péntekenként aludtunk mert hétvégén meccs volt addig a kortársaink talaj részegek voltak.17 évesen lesérültem így végleg fel kellet hagynom a színészkedéssel és most egyetemen tanulok még a legtöbben azok közül akik a korosztályomba tartoznak fogalmuk sincs hogy merre tovább az életben.A sportolás nagyon jó irányadó az életben legyen az bármiféle.

"Így van jól. Két demagóg hülye szépen egymásra talált." ehhez a megnyílvánulásodhoz meg gratulálok...

Csumpitáz Béla 2014.06.28. 19:15:55

@Bell & Sebastian: A németek nyertek. USA azért jutott tovább, mert Ghána nem nyert. Most akkor ki kivel esküdött össze te gyökér.

ledo76 2014.06.28. 19:44:53

@Szabina7: Egy olyan országban ahol sok minden romokban áll nem ez a legfontosabb, ha "öt" forint ha nem. Én szeretem a focit, a sportot is fontosnak tartom, de a magyar focinak nem sok köze van a sporthoz. Ennek ellenére az új stadionoknak is örülnék, ha a klubok maguknak építették volna föl a bevételeikből, kivéve a Puskást, azzal én is egyet értek, hogy kell egy modern nemzeti stadion. Először tessék focizni (az utánpótlás támogatásával semmi gondom), abból lesz nézőszám=bevétel és lehet stadionokat építeni. Amíg átlagban 3-4 ezer között van az áltlagnézőszám meccsenként teljesen felesleges.

christophe 2014.06.28. 19:54:51

Kell egy impozàns tobb tizezer fot befogado lètesitmèny Viktor koronàzàsàra,viccet fèlretève Brusszelben MAGàNTOKèBOL èpul az uj stadion.

christophe 2014.06.28. 20:02:54

@Szabina7: '''Egy új stadion az befektetés kis idővel visszatermeli az árát.''
Ha ez igy lenne sorban àllnànak a magànbefektetok(igaz akkor a kozgèp nem tudna milliàrdokat lopni)Mint fentebb irtam Belgiumban magàntokèbol èptik fel az uj nemzeti stadiont, àllam egy centet nem tesz bele,de maadjunk csak annyiban van egy nuansznyi kulombsèg a kèt orszàg kozott...

pamut 2014.06.28. 20:05:32

Olyan posztot miért nem ír senki, amiben szépen tételesen végigveszi, hogy miért nagyobb nemzeti érdek erre elszórni 100 milliárdot, mint felújítani ezt és ezt és ezt a kórházat? Vagy ösztöndíjat indítani orvosainknak, hogy ne húzzanak el Berlinbe?

És azt miért nem lehet kimondani, hogy azért, és csakis azért tombol ez a stadionmánia, közpénzből, mert Orbánnak ez a kedvenc sportja? Azaz minden más érvelés üres duma, álszent magyarázkodás? Vagy ezt nem illik kimondani?

christophe 2014.06.28. 20:20:53

@pamut: Meg az ilyen mega beruhàzàsokbol lehet milliàrdokat elsibolni,Paks2 is csak ezèrt volt ilyen surgos, kell a lovè a haveroknak..

Szabina7 2014.06.28. 20:27:11

@pamut: A felcsúti "csodát" leszámítva ez a stadion "mánia" már nagyon érett.Mivel többek között ezért nem kaptuk meg a 2008as EB rendezési jogát.
Amúgy számold ki 20 évig nem csináltak semmit stadion ügyben (leszámítva azt hogy a puskást aláhálózták meg megerősítették mert életveszélyes a lelátó)

20 év 20*11000=220000 milliárd forint ebből 150 milliárd ami stadionra megy csepp a tengerben.(a pénz változó értéke miatt számoltam 11000el)

De igazad van, ne legyen stadion inkább legyenek meccsek a jelenlegi puskásba addig amíg szét nem rohad és egy meccsközbe le nem szakad a felső karéj és Szellő Úr el nem mondja a híradóba hogy több ezren vesztették életüket....Amikor 2009ben a debrecen a BLbe jutott a felső karéjon 10 000 ember ült pedig azt a tribünrészt már évekkel előtte is életveszélyesnek nyilvánították.Inkább örüljünk annak, hogy nem egy tragédiának kell változtatnia a jelenlegi állapotokon.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.06.28. 20:37:38

@Szabina7:

Te melyik faszparaszt új nickje vagy?

Batyu? Blogger Géza? Larry Silverstein? Miért nem elég nektek egy nick?

christophe 2014.06.28. 20:37:49

@Szabina7: napi szinten halnak meg emberek korhàzakban,eszkoz,orvoshiàny miatt ès ez nem fikcio,amig M.o minden mutatoban az utolsok kozt vègez ,szerintem ne akarjon vilàgszinvonalu stadiont kozpènzbol èpiteni.

pamut 2014.06.28. 20:39:54

@christophe: sajnos ez is benne van.

@Szabina7: akkor tiéd a lehetőség, hogy levezesd mindannyiunk megelégedésére, hogy miért előbbre való nemzeti érdek a stadionmánia mint a rohadó egészségügy aládúcolása.

külön érdekelni mióta komolyan vehető nemzeti politikai szempont egy verseny rendezési jogának elnyerése.

(a leszakadással kérlek ne komolytalankodj, ha egy épület életveszélyes, bezárják)

Szabina7 2014.06.28. 21:01:27

@pamut: "(a leszakadással kérlek ne komolytalankodj, ha egy épület életveszélyes, bezárják) "

Ugyan már ebben az országban mi működik szabályok szerint?Elméletileg életveszélyes állapotban lévő autók nem lehetnek az utakon mégis megkenik a vizsgázattót vagy valaki ismer valakit aki ismeri és már meg is van oldva.Nem egy ilyen emberről tudok.+A világon nem 1 stadion leszakadt már.Meg az is eléggé szánalmas, hogy az UEFAnal és a FIFAnal minden meccs előtt úgy kell kikönyörögni az engedélyt.Ha nem lenne életveszélyes és omlásveszélyes akkor nem lenne lezárva.Gondolom nem jártál mostanában a puskásban.2000es évek eleje óta le van zárva a legfelső karéj.A tribünök alatt hálók futnak végig azért, hogy a leszakadó törmelék ne essen a nézők fejére miközben besételnak az ülőhelyükre.

Nem azt mondom hogy fontosabb mint az egészségügy de az ország már megérett erre.És 100 milliárd elenyésző összeg a magyar költségvetésben.Továbbá egész középeurópában söpör a stadionépítési láz.Lengyelországban és Ukrajnában végeztek.Románok is költenek/költöttek rá.Lásd bukaresti stadion és a kolozsvári stadion.szlováko is most kezdik.Prágába is felhúztak egy modern stadion 2008ban.Horvátok is húztak fel stadion 2010ben.

Ha bármelyik kormány akart volna költeni az egészségügyre megtehette volna 10 év alatt az kb 180000 milliárd ebből simán akadhatott volna egészségügyre 10 000 vagy akár több milliárd is.Az egészségügyre azért nem költenek mert üzlet.Hatalmas üzlet a gyógyszergyáraknak és ezért nem éri meg fejleszteni mert így nem termelnek hasznot.a 90es években volt egy ember aki a rák megelőzésére feltalált valami gyógyszert ami hatásos volt de a gyógyszergyáraknak ez nem tetszett így likvidálták forrást.

Minden mögött az üzlet áll.Nem akarom elhinni, hogy a 21. században nincs meg a rák ellenszere amikor már annyi mindent tudunk a betegségről.Pláne úgy h azt is tudjuk, hogy a cápák nem lehetnek rákosak ergo van kiindulási út is.Szóval szerintem van megoldás csak azoknak akik zsebébe a gyógyszerekre költött pénz folyik nem érdeke a megoldás.Visszaolvasva eléggé érthetetlennek tűnök így este felé a fáradság miatt de a lényeg, hogy ez az összeg nem oszt nem szoroz.

Szabina7 2014.06.28. 21:06:03

@Pocakos focista: Most írtam ide először.Tegnap akadtam erre az oldalra is mivel valaki belinkelte a www.skyscrapercity.com/-ra.

"Te melyik faszparaszt új nickje vagy?"

Visszatérve a megnyilvánulásodra nem lehetsz valami értelmes....És miért vádaskodással kezdesz?Semmi értelmes csak a fröcsögés....Grat.

Szabina7 2014.06.28. 21:06:54

@Pocakos focista: Most írtam ide először.Tegnap akadtam erre az oldalra is mivel valaki belinkelte ide: www.skyscrapercity.com/

"Te melyik faszparaszt új nickje vagy?"

Visszatérve a megnyilvánulásodra nem lehetsz valami értelmes....És miért vádaskodással kezdesz?Semmi értelmes csak a fröcsögés....Grat.

Szabina7 2014.06.28. 21:10:17

@christophe: Eléggé szomorú de nem a stadionok miatt.Ez a halyzet több mint 10 éve és akkor hol voltak a stadionok? sehol..... A stadionépítés egy remek kapaszkodó a a kormány ellen.Egyik kormány sem tett ellene semmit , ez az undorító valóság amiben élünk.Ez csak üzlet semmi más.....Elhiszed ha 1 stadion árát odaadnák az egészségügynek akkor sem változna semmi?!

christophe 2014.06.28. 21:15:55

@Szabina7: ''ez az összeg nem oszt nem szoroz.''
Ezt magyaràzd meg annak,aki azèrt veszti el egy csalàdtagjàt,mert,foglalt az osszes lèlegeztetogèp,vagy az egy szem ugyeletes orvos èpp mutoben van,vagy nincs bent egy mentoauto sem.Ebbol a ''pàr''milliàrdbol emberek szàzait lehetne megmenteni,de ez ugye a mai M.o-n nem egy prioritàs.

_most_ 2014.06.28. 21:18:27

jogos, a Puskás helyett mér tényleg kellett egy új stadion, bár a 100 milliárdos stadiont kicsit túlzásnak érzem, miközben mondjuk az igazi kultúra támogatására ennek töredéke se jut. Mondjuk az mszp autópályákat, meg metrót épített, de nyilván a stadionok sokkal hasznosabbak. Amúgy az orosz gigahitelből kijönne 30 új Puskás stadion, hagyni kéne Paksot a fenébe és építeni helyette stadionokat, meg piramisokat. Bár nem ártana focistákat se venni, vagy a hálátlan fidesz szavazók birkamenetelés helyett megtanulhatnának focizni.

Gyorgy Nagy 2014.06.28. 21:19:15

Majd ha kicsi Viktor vagy a családból valakit operálni kell akkor ezt a stadionban vègezzék ès ne a kiemelt korházban mert ez NEM JÁR NEKI !

Szabina7 2014.06.28. 21:21:09

@christophe:2 szerettemet is elvesztettem késői/félre diagnosztizálás miatt szóval elhiheted hogy háynok a jelenlegi helyzettől.De ahol a 17 000 milliárdból jutott 100 milliárd stadionra ott jutna 100 vagy akár 500 milliárd is egészségügyre de azért nem jut mert ilyen a világ, pénzorientált fertő nem más.

baldoc 2014.06.28. 21:29:45

@Szabina7: Maga focibuzilobbista?
Kívánom, hogy kerüljön be egy kórházba életveszélyes állapotban, tudja úgy mint az a 67 éves infarktusos beteg, akit 4 kórház sem tudott fogadni, pedig mentővel vitték!
Persze fontosak a stadionok a 100-as listán a 99.-ik helyen!
Nem vagyok rosszindulatú, csak fel akartam rázni a kábult állapotából, ébredjen már fel és nézzen körül!!

Szabina7 2014.06.28. 21:36:45

@baldoc: Olvass vissza!Te is felébredhetnél.Azért nem költenek bele mert ez üzlet.Egy kibaszott üzlet az egész.Kérdezd meg a gyógyszergyárakat meg azokat akik visszahívják a betegeket kezelésekre, hogy jó lenne e nekik ha jól működne az egészségügy.

Nem vagyok "focibuzilobbista" csak nem vagyok olyan csőlátású mint ön és több szemszögből nézem a dolgokat...Kicsit használja az agyát és írja le nekem, hogy a 10 év alatt a 180 000 milliárdból miért nem csinálták meg az egésségügyet?Pedig 10 év alatt 2 ellentétes nézetű párt volt hatalmon....

pamut 2014.06.28. 21:38:02

@Szabina7: A hajam égnek áll ettől amit előadtál. A te logikád alapján minden más hülyeséget is meg lehetne indokolni. A magyar emberek egészsége a nemzeti érdek, és nemzeti kötelessége egy magyar kormánynak (meg az oktatás, stb...) nem mindenféle hülye sportrendezvény. Ilyen irdatlan pénzt elszórni erre miközben SOKKAL FONTOSABB dolgokra nem jut elég pénz: vállalhatatlan, védhetetlen, kimagyarázhatatlan.
Ez a nemzeti érdek arcul csapása, felelőtlen közpénzpazarlás, méghozzá hatalmas mértékben.

christophe 2014.06.28. 21:40:04

@Szabina7: nem fogunk egyetèrteni,100millàrdbol mentoket,lèlegeztetogèpeket stb.lehetne vàsàrolni(ami mèg mindig kevès)Szàmomra egy emberèlet megmentèse tobbet èr egy kib@szott stadionnàl.Pènznyelo,presztizs beruhàzàsok ezek mind egyetlen cèlja a kozpènzek kiosztàsa a haveroknak.Ha lesz megfelelo eu.ellàtàs,kozbiztonsàg,oktatàsugy,nem èhezik egy gyerek se M.o-n,na akkor èpitessen stadionokat az elmebeteg ès koleszos haverjai.

Szabina7 2014.06.28. 21:47:30

@christophe: Úgy jöhet le amit eddig írtam, hogy én az egészségügy ellen vagyok de ez nem így van.Az emberélet tényleg megfizethetetlen.De leszűkítve van 2 fiam egyik stadion másik egésségügy és van 18000 Ftom amiből 120at adtam stadionnak akkór abból az 18000ftból nem jutna az egésségügynek?Többször annyi is jutna neki.

Tehát nem akarnak rá költeni mert nem érdeke a nagy embereknek hogy jó legyen.Nagy ember alatt ne Orbánt értsd mivel ő csak egy paraszt a sakkjátszmában...Hanem azt aki/akik ebből hasznot húz/húznak.

Orvlövész (Mark Wahlberg) című filmet ajánlom figyelmedbe.

baldoc 2014.06.28. 21:49:21

@Szabina7: Gondolom azért rühelli az egészségügyet, mert alapvetően tojik az összes többi emberre!
Maga cinikus mint a fideszesek , csak hajtja a magáét!
Remélem visszakapja ezt a hozzáállását!

Szabina7 2014.06.28. 21:55:55

@pamut: Nagyon elbeszélünk egymás mellett.Nem hiszem, hogy sikerült felfognod amit írtam.Nem fontosabb de nem érdeke azoknak akik ebből hasznot húznak.

Elvonatkoztatva az egésségügy vs stadion dologtól a stadion egy idő után termelhet a magyar gazdaságnak.Lsád Hungaroring esete ami 10 milliárdokat hoz évente csak a F1el.

Ne engem hibáztass azért mert elédtárom a valóságot.Azért nem kültenek az eüre mert abból nem tudnak pénzt kisajtolni, van egy minimális egésségügyi szint amin nem próbálnak javítani.Ahol élek a főúton egy rész kicsit kátyús volt. Mit csináltak vele?40 métert újjraaszfaltoztak és mennyibe került az a 40 méter?1 hete tudtam meg h 63 millióba.Most mond meg nekem mi a fszom kerül abba 60 millába???Semmmi csak azért ebbe tették a pénzt mert ha vettek volna 1 mentőt a városi korháznak abból nem tudtak volna pénzt kisajtolni.És teljesen mindegy hogy melyik párt van hatalmon mivel ahol élek ellenzéki politikus az "úr a háznál"....

pamut 2014.06.28. 22:01:34

@Szabina7: Tényleg elbeszélünk egymás mellett, mert te nem vagy hajlandó szemebsülni azzal, hogy Magyarország jelenlegi helyzetében, az egészségügy-oktatás és egyebek jelenlegi helyzetében ilyen sokad rangú, abszolút nem prioritás területre elverni ilyen rengeteg sok pénzt, ez nem csupán pazarlás és felelőtlenség, hanem bűnös felelőtlenség. Még jó hogy nem az űrrepülés Orbán mániája, mert akkor meg űrhajókra verné el a pénzünk.

Szabina7 2014.06.28. 22:01:44

@baldoc: Nem rühellem az egésségügyet.Ismerősöm is dolgozik ott és higgye el tudom milyen siralmas a helyzet.Ha rajtam múlna a kecske is jól lakna és a káposzta is megmaradna.

Nem 1 nemzeti stadion fog betenni az egésségügynek.Ha lesz még meccs a puskásba az építkezés előtt menjen ki és nézze meg, hogy mi a helyzet...Az hogy folyik a húgy a folyosón csak a jéghegy csúcsa....De lehet meg kellene várni még magától összedől és páran meghalnak...

Szabina7 2014.06.28. 22:09:39

@pamut: De hajlandó vagyok és el is ismertem, hogy a helyzet siralmas de nem azért nem költenek rá mert nem engedheti meg az állam költségvetése hanem azért mert nem akarnak rá költeni a "hatalmasok".Ha nem épülne stadion akkor épülne autópálya vagy strandok,hidak stb stb.Úgy is találnának valami mást az egésség ügy helyett.Remélem érzékelhető volt, hogy nem én ellenzem hanem nem érdeke a "nagy embereknek" az üzlet miatt.Az oktatás részét meg a saját bőrömön tapasztalom.Nem tehetős családból származok és fizetőson vagyok.Nem több pénzt kellene az oktatásba ölni, hanem arányosan szétosztani.Pl velem egy évfolyamba jár egy srác aki államin van kolit , tandíjjat mindent az állam áll.A srác tele van pénzel 1 milliós öltönybe jár be vizsgázni.És ez az ami unfair....Akkor lenne érdemes az oktatásba pénzt ölni, ha a diákok nagy része nem a lógással, piálással lenne elfoglalva.

baldoc 2014.06.28. 22:13:54

@Szabina7: Maga papagáj??
Gondolkodni képtelen??
Ilyen érvekkel akár golf pályákat is építhetnénk!
Egyébként ön WC-s néni a népstadionnál, hogy ilyen jól ismeri az ottani hugyozás körülményeit??!!

Szabina7 2014.06.28. 22:16:40

Az unfair után ez a rész kimaradt:Tehát nem szakonként kellene az államnak szétdobálnia a pénzt hanem húzni kellene egy szintet pl aki 320alatt teljesít az ne mehessen államira aki meg 320 fölött annak meg az állam fizesse szaktól függetlenül.Ezzel ösztönöznék a tanulást is.Van olyan szak az Egyetemen ami 280 ponttól állami finanszírozású amin én vagyok oda 430 ponttól fizetné az állam.Ezel ki lehetne azt küszöbölni, hogy mindenféle hülye ne kaphasson támogatást.A srác akiről írtam 281 pontot ért el a tárgyai nagyrészéből bukik de az állam még így is fizeti.Pedig annyira tele vannak, hogy a 3,5 éves képzést is ki tudná fizetni 1be....

Szabina7 2014.06.28. 22:21:01

@baldoc: "Egyébként ön WC-s néni a népstadionnál, hogy ilyen jól ismeri az ottani hugyozás körülményeit??!"

Nem te agyoniskolázott csak tudod olykor jön a szükség és van, hogy több 10 000ember van ott legyen sport esemény vagy koncert....Továbbá nem kell hozzá diploma hogy az ember lássa....

Ebből látszik, hogy olyan dolog ellen beszélsz amiről fogalmad sincs...Ha a kedvenc zenészed vagy együttesed lényegtelen valami miatt kimennél a puskásba (életedben előszőr) akkor te is rádöbbennél, hogy válalhatatlanok a körülmények.Mert való igaz az utcáról nem néz ki annyira gáznak de amikor beérsz a pilonok alá és látod h feletted van egy kékszínű háló amin betondarabok vannak büdös van a folyosó részen és a székek is borzalmasak...Magyarán kultúrált szórakozásra nincs lehetőség.Próbáld értelmezni a leírtakat...

baldoc 2014.06.28. 22:31:15

@Szabina7: Kérem fejtse ki bővebben a népstadion vizelési helyzetét, külön kitérve a férfi és a női WC-k arányára és, hogy lát-e különbséget a sportrendezvények és kulturális események alatti WC-használatban?
Ne kíméljen minket , írjon le minden borzalmat !!

Szabina7 2014.06.28. 22:40:55

@baldoc: Vicc vagy!Fölöslegesen komolytalankodsz.Látszik az írásomra semmi értelmeset nem tudtál írni ezért kuragadtál valamit amin ugrálhatsz...Gratulálom, mint egy 7 éves....

zorki 2014.06.28. 22:46:58

@Szabina7:
"Sírunk itt 200 milliárdon (ennyibe van az összes stadion ára összeadva) amikor az elmúlt 20 évben egy forintot nem költöttek stadionra."
Bizony sírunk.
Több okból.
1. Említsen még egy olyan állami feladatot, amelynek megoldásához hasonló nagyságrendben beruház az állam, az uniós pénzeket ebből tessék kihagyni.
Azért lenne más fejlesztendő -beruházásokkal- terület is bőven, ami nem kap uniós támogatást.
200 milliárd forint igen is nagyon-nagy összeg, nem mindegy mire költjük
2. Sportberuházások terén elsőbbséget kell adni az iskolai tornaterem, és tanuszoda fejlesztéseknek.
Valóban kell új focipályákat építeni illetve a meglévőket felújítani, szinte minden faluban.
(Az egy másik, de nagyon frontos kérdés: az önkormányzatnak kellene legyen fejlesztésre fordítható pénze, és döntsék el a képviselők, hogy focipályát építenek belőle vagy mást.)
Ha ezekről a feladatokról gondoskodtunk pl. úgy hogy öt-tíz éves távlatban megoldjuk,akkor lehet gondolkodni azon: mi is maradt még stadionra?

Alapvetően túlméretezett stadionokat épülnek. Pont a megalomániáról kellene lemondani!
Pl. Budapesten kellett volna egy harmincezres UEFA szintű stadion, ezt logikusan a Fradi stadion lett volna, és ebben játszhat a válogatott is, még vagy tíz évig biztos elég lenne. (A félig üres stadion meg...
El kell menni Győrbe egy szürke bajnokira, félek tőle ugyanez lesz Debrecenben, arra nem is gondolok, hogy a Fradi pályán is.)
Már is megspóroltunk százmilliárdot.
A hatvanezres csak foci stadion egyszerűen nem lesz kihasználva, így a beruházás mellé számoljuk oda a fenntartás költségeit is!
(Nem növeli jelentősen a turizmust, mert tizenöt éven belül -ha szerencsénk van- egy BL egy EL döntőt -az idei EL döntőt 33000 férőhelyes stadionban rendezték-, és egy európai-bajnoki csoportkört rendezhetünk. Ez nyolc mérkőzés. Félmillió ember, kb. ennyi vendégéjszaka osztva tizenöt évvvel.)

Nem véletlenül számolgatok, az a beruházás megalapozása. A legdrágább beruházás a félbehagyott, ezt követi a kihasználatlan.

Ez a cikknek is baja. Mert, hogy kell egy stadion! Miért ilyen és miért ekkora? Erre senki sem ad választ.

baldoc 2014.06.28. 22:48:38

Ez igaz! A maga írására értelmeset nem lehet írni!
Mintha egy részeggel akarnék komolyan beszélgetni!

Szabina7 2014.06.28. 22:58:11

@zorki: "Sportberuházások terén elsőbbséget kell adni az iskolai tornaterem, és tanuszoda fejlesztéseknek."

Fölösleges.Az én általános iskolai gimnáziumi éveim úgy teltek el, hogy minden osztálynak kb a fele tesizett.Pedig volt kenuzási lehetőség, teniszezési lehetőség,foci,kézilabda stb.De inkább házit írtak más órára tanultak (volt, hogy én is), tehát nem volt kihasználva.

Amúgy már valahol olvastam arra választ, hogy miért ekkora.És abban a cikben azt írták, hogy MO ne emiatt maradjon le egy rangosabb nemzetközi esemény megrendezésétől.Ez a legmagasabb UEFA és FIFA elvárás és most még olcsóbb neki eleget tenni.Ezt úgy értem, hogy jobb egy 60 000es mint egy 30 000es amit majd meg kell bontani és ki kell bővíteni 60 000re mert kinőttük.A Man City stadionját ki fogják bővíteni és 2 fradi stadion árát fogják rákölteni.tehát az a stadion 200 milliárd lesz az átépítéssel (tehát jelenlegi érték + kibővítés).És ha kész lesz egy ugyan olyan stadion fel lehetne húzni 120 milliárdból is.Azért itt már nem mind1.Fontosabb előre gondolkodni és olcsóbb is.

baldoc 2014.06.28. 22:58:34

@Szabina7: Ez igaz! A maga írására értelmeset nem lehet írni!
Mintha egy részeggel akarnék komolyan beszélgetni!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.06.28. 23:09:00

@Szabina7: Ne szarakodjunk már, most mit játszod meg magad? Hol a gerinced? És ráadásul megint női nick, mint anno stefánia kisasszony volt annak a kuruc ezredes idiótának...

Szabina7 2014.06.28. 23:09:29

@baldoc: "Mintha egy részeggel akarnék komolyan beszélgetni! "

Ugyan ezt én is elmondhatom...

"A maga írására értelmeset nem lehet írni!"zorkinak mégis sikerült...
Inteligencia hiányában megértem, hogy neked nem megy.

Bármilyen nemű beszélgetésnél szerintem tartsd magad ehhez:"Deep rivers move with silent majesty." Ha jól értelmezed és mögé látsz akkor le tudod vonni a következtetést. :)

Szabina7 2014.06.28. 23:13:20

@Pocakos focista: Nem az én nickem.És nem ma lett csinálva és nem is azért, hogy ide írhassak csak olvastam a cikket és a gép megjegyezte egy volt bnőm nickjét amit 1x használt valamilyen blogos témába.Most lesem a nick 2013as szal nem egy visszatérő "vendég" vagyok.

"Pocakos focista " realisztikusabb nick igaz?

baldoc 2014.06.28. 23:14:19

@Szabina7: Mondom, hogy részeg!Már magyarul sem tudja kifejezni magát!Csak nehogy hányjon, üljön távolabb a billentyűzettől!!

lombozódó 2014.06.28. 23:16:23

Énmégújvagyok
Szerinted nincs elég uszoda pólósainknak????
Szerintem meg bőven van, egyedül Szegeddel van kibaszva.
Na és állandóan verik a Szerbeket , Horvátokat és a nyerik a tornákat :-)))))))))) ( istenverése ha a szerbekkel kell játszani . Na persze ez már pszichés zavar ? )

==T== 2014.06.28. 23:22:28

@Szabina7: Persze, de az olimpiai focihoz nincs is szükség ekkora stadionra. Az olimpiai focimeccsek mehetnének kisebb helyszíneken, és nem feltétlenül Budapesten.

zorki 2014.06.28. 23:37:56

@Szabina7: Ugyan már! A Man City stadiont (48 000) azért fogják kibővíteni, mert teltház előtt játszanak (99%), minden héten és még jönnének. Tetszik tudni zongorázni a különbséget? (Tudtommal amúgy fullon még nem voltak foci meccsen.)
A Main Roadról az Etihadba valamikor az ezredfordulón költöztek, amikor még nem ők voltak a világ leggazdagabb csapata.
Na és tessék már elárulni ki fizeti a Man. Citynél a zenészt, akorom írni a bővítést? Hát nem az állam az már biztos. (Az angolok egyébként megépítették maguknak a világ (akkor) legdrágább stadionját a válogatottjuknak.) De hát az kicsit más.

Nyíhh most én kértem nagy jó indulattal egy harmincezres stadiont a Fradinak meg a válogatottnak. A Fradinál kilencezerhez közelít az átlag nézőszám, a válogatottnál mondjuk(!) 15 ezerhez.

"hogy MO ne emiatt maradjon le egy rangosabb nemzetközi esemény megrendezésétől."
Ha kérhetném ne beszéljen mellé. Leírtam pontosan, hogy tizenöt év alatt mire számíthatunk maximum, de jó szívű leszek tizenöt év alatt legyen két BL döntő az egy meccsel több. Eb helyszínt meg nem fognak csak nekünk adni két ciklusonként.
Most tessék összehasonlítani a 8-9 rendezvényt a bekerülési árral!

Amit az iskolai testnevelésről ír, az marhaság. A mi gimis tesi tanárunknál senki sem sunnyoghatott, ha végképp nem tudott mást, akkor a jegyzőkönyvet vezette. Kosárlabdában volt a legerősebb a suli, de az iskolák közötti atlétikai versenyen minden kosaras legalább egy számban indult.
Minden csak szemlélet és a szemlélet formálásának kérdése.
Mostanában minden begyűrűzik a diákoknak, tv, számítógép, mittomén, és ezért nem sportolnak.
Állítólag.
Mindezek hol gyűrűztek be legelőbb? Az USA-ban.
Hol a legerősebb a fejlett világban az iskolai sport még ma is?
Az USA-ban.

christophe 2014.06.28. 23:51:35

@Szabina7: OK,meghajlok èrveid sulya alatt,szerinted egy stadion beruàzàs pàr èv alatt megtèrul(szkeptikus vagyok ez ugyben ,de mivel nem èrtek hozzà elfogadom).Irjanak ki pàlyàzatot stadionèpitèsère ès uzemeltetèsère,kèrjenek èvi mit tudom èn,pl.20napot amikor a kispocakos a nagyoroszmedvèt oràlisan a gyepen kielègiti,vagy eskuvot szervez a tobbi gyerekènek.a fennmarado 340napon meg ugyis dol a lovè az uzemelteto tulajdonos zsebèbe,kàposzta is megmarad,kecske is jol lakik.Arra azèrt figyeljenek,hogy,I.Orbànusz fàrao adja àt,egy nagyszabàsu mise kisèretèben.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.06.28. 23:53:56

@S=klogW: Hülye vagy te, csak nem forogsz. Ha a politika által kínált alternatíva a tömegsportra VAGY az egészségügyre való elkúrás, az ugyanolyan korlátolt és ostoba rendszer, mint a mostani. Márpedig pontosan ez történik.

Bell & Sebastian 2014.06.28. 23:56:57

@Csumpitáz Béla: Hány éves vagy, Béci? Ujjadat szopod-e még?

rexter 2014.06.29. 00:07:45

baromság az egész. sokat jártam mostanában oda meccsekre, életveszély szétrohadt az egész beton, rohadtul nem értem mit akarnak azon foldozgatni toldozgatni, szánalmas, igazi pazarlás.
az egészet 1000 kiló TNT-vel kellene felrobbantani egy osotba rendszer ostoba stadionját, eldózerolni a bettont és építeni egy normális, könnyű, modern stadiont. ha a Fradi 22 ezres stadionja felépült 15 milliárdból, akkor egy háromszor akkora 66ezrest fel lehetne építeni 45 milliárból. (ráadásul a Fradinál is ugyanugy volt bontés költség) Műemlék bazmeg. micsoda???? mi a tököm a műemlék ebben az undorító állapotú stadionban???? felrobbantani az egészet mégegyszer mondom. kár hogy ezek az itteni képek ilyen baromi picik, ha nagyobb lenne talán kiderülne h mi a péniszt akarnak tenni a régi karály és az új karély közé, merthogy +50 milliárdot igen, azt látom, csak épp nem értem mire. hihetetlen baromság az egész, a legnagyobb ostoba aki ezt kitalálta, aki helyesli mint a cikkiró ugyszintén.

Bell & Sebastian 2014.06.29. 00:11:38

@Szabina7: Jogos, elírás.

Soha meg nem térülő beruházásokról vitatkozni fölösleges. Ha az árnyaltabb véleményemre kíváncsi lapozzon az elejére, nem ismétlem el. Azt bevallom, hogy cakompakk a teljes focimaffiát szívesen fellőném a Marsra. Maga kezelhetné a rádiót és adhatná a győzelmi jelentéseket.

És fogadjunk, hogy a legnagyobb jegyvásárlójuk megtartása érdekében az amcsi csapat továbbjut a negyeddöntőbe.

Reszelő Aladár 2014.06.29. 00:16:24

Még jó, hog idén volt választás. Az emberek többsége a stadionépítős pártra szavazott...
Mondjuk nekem a tervek alapján nem nagyon tetszik, bár a megoldással nincs fenntartásom. A kívánságom csak annyi, hogy funkcionálisan legyen kimagasló (sok büfé, sok WC, hatalmas HD kivetítők, parkolók, VIP), legyen nagyob visszhangos, legyen benne pokoli hangulat bárki ellen, és minden meccsen teltház előtt nyerjenek a fiaink. Ez utóbbiak nem a tervezőn múlnak...

christophe 2014.06.29. 00:22:09

@Bell & Sebastian: '' amcsi csapat továbbjut''
àà, belgàk fognak tovàbbjutni :-)

Bell & Sebastian 2014.06.29. 00:26:36

@rexter: Maga nem érti. Ezek mementók / sztélék / emlékművek és csak reméljük, hogy nem az allgemeine hülyeség szobrai.

Továbbá jótékonyan hatnak a gazdasági mutatókra és csillapítják az éhségérzetet. A módszert Adolf találta fel, ez csak gyenge utánzat. Németország napjainkban is kiválóan forgatja ezt a gazda(g) sági csodafegyvert, szárnyal az építőipar, húzza a szekeret, mit húzza, egyenesen röpíti.

Csakhogy van egypár lényeges különbség a bomba bevetés elveit, célpontját és az akció kivitelezését illetően.

Azt hiszem, mi még a szolgai másoláshoz is hülyék vagyunk. Aki olyan nagyon német akar lenni, az kezdje a lekvárfőzésnél, ne rögtön gigaprojektekbe vágjon bele, még ha kottára-hangjegyre egy kaptafára szervezhető is mindegyik.

Úgy értem, a pénzügyi hókuszpókusz, a végén egy látványos eltüntetéssel.

Nem gondolom, hogy a szakmát ezzel a pár snecivel jól lehet lakatni. az többet érdemelne ennél a malackondánál.

rexter 2014.06.29. 00:29:23

@Reszelő Aladár: hja. nekem a bajom csak annyi, hogy az egész undormány teljes lebontásával és egy normális modern stadion felhuzásával a 100milliárd felét megspórólnák. de így?? úristen aki látta mostanában azokat a betonoszlopokat a nagykaréj alatt az sír! azokat szó szerint drótok tartják össze!! csak azt megcsinálni normálisra több tíz milliárd lenne, de minek, ha nem is az lenne a nézőtér?? agyrém az egész, a legostobaább megalomán terv, ever.

Bell & Sebastian 2014.06.29. 00:44:37

@rexter: De védett építészeti emlék, vagy mifene. Téglajegyet is kellet rá venni és kommunista szombatokat felajánlani. Ami azt jelentette, hogy ingyen dolgozni, a lóvé ment a Népstadionra.

Az olyan nosztalgia-izé, pedig nem egy nagy truváj, mert még ott tartunk , hogy a Colosseumhoz mérik a legűjabb létesítmények mutatóit és csak mutatóba egypár képes azt lekörözni műszaki alkalmasság szempontjából.

Hogy mi az a műszaki alkalmasság? Például a multifunkció, férőhely / költség, feltöltés / kiürítés szintideje, infrastruktúra, szektorok izolációja, számtalan egyéb.

Szóval, megállt az idő.

béla a görög (törölt) 2014.06.29. 00:51:06

Egy autópálya- közút- vasút- tömegközlekedési-hálózatot használnak egy óvódát, iskolát, kórházat használnak - van kihasználtsága.
Egy stadiont nem

A félreértések elkerülése végett közpénzt (tehát az enyémet is) szórnak el ilyen f...szságra - az hogy a szerencsétlen paraszt (OVI) minek nevezi a finanszírozást nem érdekel. Közpénz. Amit az államnak befizetnek közpénz. Amiért az állam adókedvezményt ad közpénz. Minden, minden az én pénzem is. Ahogy minden amit államosítottak.

Szép volt ez a marketing szöveg de a csúti paraszt közpénzt herdál.

Gyerekek ha ennyire nem megy forduljatok az MSZP-hez! Mind a közpénzfelhasználást, mind az abból való lopást jobban csinálták! Amit még bevett az ember gyomra. Vagy forduljatok az öreg Stadlerhez, hogy kell maszekba stadiont építeni!
Ti csak szimplán loptok.
Igen, ez egy ilyen nehéz játék. Nem elég ha csak ideírjátok, attól még nincs elfogadtatva.

S=klogW 2014.06.29. 07:03:12

@Kettes:

Hülye. Megelőzni mindig olcsóbb, mint gyógyítani.

S=klogW 2014.06.29. 07:20:52

@Szabina7:

"A mai fiatalok inkább legyenek minden péntek este talajrészegek mint inkább sportoljanak.Én fociztam (20/F)..."

1. A talajrészeségnek nem ez a bunkósport a legjobb alternatívája - és nem is a leggazdaságosabb.

2. Szabina te fiú vagy? :D Hány éves? Melyik hivatalba vettek fel politikai komisszárnak (talpnyalónak)?

csabakirályfi 2014.06.29. 07:44:49

@Reszelő Aladár: Mondjuk azok az emberek, akik valóban a stadionépítő pártra szavaztak, akkor is arra szavaznának, ha holnap a főtitkár kijelentené, hogy többet már nem építünk stadiont. Volt már ilyen arrafelé, amit ma mondunk az holnap, esetleg délután már nem érvényes (a Juncker az valahogy, teljesen váratlanul, nem ilyen volt, de kivétel erősíti a szabált). És akkor Szabina7 milyen vehemens indokokat hozna a stadionok ellen...

S=klogW 2014.06.29. 08:33:09

@csabakirályfi:

"akkor is arra szavaznának, ha holnap a főtitkár kijelentené, hogy többet már nem építünk stadiont"

Miért ne szavaznának?

Te talán minden faluba stadiont szeretnél, te ökör?

Pelso.. 2014.06.29. 09:09:59

@béla a görög: Szerinted mennyire volt szempont/mérlegelés tárgya a kihasználtság?

@csabakirályfi: Tömörítsük egy halmazba, s talán a kételyek is ritkulnak: minden történjen a nagyfőnök elképzelése szerint, arra szavaztak.

WebZ 2014.06.29. 10:32:14

Biztos velem van a baj, de ameddig gondok vannak a közoktatással vagy az egészségüggyel, addig én nem igazán költenék stadionokra. Aki meg milliárdokról úgy nyilatkozik, hogy kis pénz, annak már rég elmentek otthonról. Persze kell ez is, az is. De azért jó ha van egy épeszű sorrend is.

Elli Vízel - The Ultimatе Survivor 2014.06.29. 10:49:02

@Bell & Sebastian: Én úgy emléxem te erősen fideszes vótá. Mi történt?

S=klogW 2014.06.29. 11:21:34

@Kukoricajancsi:

Mihelyst börtönné alakítják őket, a pályán pedig börtön-mezőgazdaságot folytatnak.

Vagy téeszekké alakítják a futbalklubokat - focisták úgyis nagy parasztok.

Pelso.. 2014.06.29. 11:46:00

@S=klogW: + tsz mellék üzemágak: ládagyár, krumplihámozó gyártás stb...:)

Szabina7 2014.06.29. 12:31:02

@Bell & Sebastian: A szerintem is tovább mennek az amcsik.Nehéz meccs lesz de nyernek.A Belgáknak jó játékosaik vannak de csapatként nem egységes, a ruszkikkal is alig bírtak.De nem fognak eljutni tovább egy belgák elleni győzelem még kinéz de ennyi.A jegyvásárlóerőre visszatérve a költsége szempontjából teljesen mind1 hogy melyik nemzet játszik mivel a stadion mindig tele van.Lényegtelen melyik nemzet képviselői töltik, meg a lényeg az, hogy tele legyen.A tegnapi Uruguay meccsen voltak kint portugál és spanyol drukkerek is, pedig az ő csapataik már rég leszálltak otthon a repülőről.Sokan a sport szeretete miatt is kimennek nemzettől függetlenül.Az Irán-Niggéria meccset a stadion 60 százalékát brazilok töltötték meg.Figyeld meg az amcsik kiesnek de a stadionok ugyan úgy tele lesznek.Én eddig a VB összes meccsét meglestem (pedig még vizsgáim is voltak közötte) és hiába a 2. legnagyobb szurkolótábor az amcsi nem zökkenőmentesen jutottak tovább.Am ha kiesnek akkor sem lesz semmi kint van még több 10ezer német,kolumbiai,francia, argentín,belga...A legnagyobb összeget sem a szurkolók termelik ki hanem a szponzorok és a jogdíjjak.Az angol PLben is a klubb költségvetésének 15%a származik a szurkolói jegyértékesítésből.

Szabina7 2014.06.29. 12:33:45

@S=klogW: a nick el kapcsolatos dolgokat fentebb leírtam.

Szabina7 2014.06.29. 12:39:56

@rexter: Valóban jobb lenne felrobbantani az egészet a p*csába és egy letisztultabb létesítményt felhúzni mert ez a terpeszkedő betonteknő eléggé gáz.Nem értem, hogy miért műemlék valami ami 50 éve itt áll.És tény, hogy kevesebb milliárdból is kijönne.

S=klogW 2014.06.29. 14:48:20

@Szabina7:

"Én eddig a VB összes meccsét meglestem"

*facepalm*

S=klogW 2014.06.29. 14:50:02

@Szabina7: @S=klogW:

Beérett az orbáni vetés, megjöttek a törpefejű új undokak.

S=klogW 2014.06.29. 15:08:27

@Szabina7: @S=klogW:

Épül az orbánhű futbalproletáriátus diplomás sportolókomisszárokkal.

Szabina7 2014.06.29. 17:08:10

@S=klogW: Roppantul fejlett elmére vall ez a megfogalmazás....Gratulálok, a gúnyolódás s a cinizmus az megy...Orbán még a képbe sem volt amikor megszerettem a sportot...

Gondolom sanyarú sorsa miatt ilyen keserédes az írásának a hangvétele....Önnek teljesen mind1 ki lenne kormányon és az is mindegy lenne milyen az ország helyzete, mivel az életében az egyetlen örömöt gondolom ez a blog jelenti, ahol elhiheti magáról, hogy valaki.

Szar itt minden.Függetlenül attól, hogy ki kormányozza ezt a süllyedő hajót inkább legyen azon, hogy családjával minél boldogabban élhessen és próbáljanak meg egészséges életet élni, nehogy bekerüljenek ebbe a szar egészségügybe...

Törődjön bele abba, hogy mindig lesz fontosabb az egészségügynél(ez nem öröm, de sajnos ebben élünk)i.Lásd: Amerika simán megoldhatta volna az egésségügyi helyzetét de inkább DOLLÁR milliárdokat költ hadi célokra...

S=klogW 2014.06.29. 17:34:40

@Szabina7:

"Orbán még a képbe sem volt amikor megszerettem a sportot"

Pár ezer éve már létezik a sportolás mint olyan, nyilván nem OV függvénye a dolog. Amit én mondtam az az, hogy kellő mértékű sportbuzisággal egyéb, talán szükségesebb kvalitások híján is, előrébb lehet jutni:

régen a párttagkönyv most az igazolt sportolóság jelent előnyt.

S=klogW 2014.06.29. 17:36:50

@Szabina7: @S=klogW:

A tömegsport meg le van sz.rva, amiről maga Monspart Sarolta is panaszkodott tavasszal - csak hát az ilyesmiből nem lesz hír Or bán Futbalisztánjában.

Bell & Sebastian 2014.06.29. 17:50:50

@Elli Vízel - The Ultimatе Survivor: Sose, Orbánista, bizonyos kérdésekben. Ebben nagyon nem.

Bell & Sebastian 2014.06.29. 17:56:48

@Szabina7: Ez mondjuk pont nem érdekelt. Kereskedtem már játékjoggal, tudom, miről szól a mese. Ha csak 15% bevétel köthető a látogatottsághoz (vagy még annyi sem), akkor vajon milyen csecsen lógnak a klubok, és mikorra jön vissza egy 100 milliárdos stadion ára?

(megfejtés: ááállami / sohanapján)

Elli Vízel - The Ultimatе Survivor 2014.06.29. 18:34:07

@Bell & Sebastian: Akkor téged hogy vettek be csapatba? Nem feltétel a feltétlen imádat?

Elli Vízel - The Ultimatе Survivor 2014.06.29. 18:36:02

Jók lesznek azok a stadionok, amikor kinyílik a nép szeme, összeterelni a fideszeseket.

Énmégújvagyok 2014.06.29. 20:24:34

Biztos vagy benne? Jó volt az április 6-i választás? Sajnos az nem csak a stadionokról szólt, sok egyéb másról is és szerintem már sokan megbánták a döntésüket!

Énmégújvagyok 2014.06.29. 20:29:47

@Bell & Sebastian: Igaz, és hogy megizzad az ember 50 méter leúszása után, csak úgy folyik róla a víz!

Bell & Sebastian 2014.06.29. 21:04:27

@Énmégújvagyok: (Azt a Mórickás viccet kellett volna ismerni, amiben kilesi a nővérét és annak barátját akció közben. A haverjai izgatottan faggatják arról, hogy mit látott? Bevallja, hogy nem sokat, de azért megvan a véleménye: - Ami ennyi fürdéssel jár, az biztosan csak nagy hülyeség lehet!)

S=klogW 2014.06.29. 22:17:29

@Énmégújvagyok:

Természetesen jó választás volt, és aki a benne lakó proletár zabrálhatnékja fölé emelkedve hajlandó kicsit gondolkodni, az nem is választana másként.

1. Az alapkamat a Simor féle 8%-kal szemben 2,3%.

2. A rövid lejáratú, külföldi tulajdonú túlsúlyt a hosszú lejárat és hazai tulajdon felé terelik (ITTHON MARAD A KAMAT)

3. Infláció 0.

Nem a pénzköltéssel van gond, ha van miből (ÉS MOST VAN MIBŐL, és az NEM IMF hitel), hanem hogy mire.
A lényeg, hogy a karaván halad, te meg ugass, szűkölj, vonyíts kutya. Majd Gyurcsány telepre visz - annak a bandának persze nyalnád a kezét.

Elli Vízel - The Ultimatе Survivor 2014.06.30. 02:48:02

@S=klogW: 1, Ja. Az alapkamat 2,3% szemben a árai féle 12-vel.
2, És te ezt el is hiszed? Ez duma. Akkor mi is volt a 3 milliárd dolláros márciusi kibocsájtás 5,6 százalékos kamatra,
3, Ha az infláció 0, az azt jelenti hogy nincs vásárló erő, pang a gazdaság. Olvass többet!

Elli Vízel - The Ultimatе Survivor 2014.06.30. 02:49:37

@Bell & Sebastian: Az úttörő múlt az pozitív ott ahol a III/2-esek magas beosztást kapnak, a cégtemetős ügyvédek meg miniszterek.

S=klogW 2014.06.30. 09:56:58

@Elli Vízel - The Ultimatе Survivor:

1. Járai előtt meg 27% is volt ballibsi Horn-kormány alatt.
2. Hány éves futamidőre?
3. Csak épp nálunk a REZSICSÖKKENTÉS miatt 0 az infláció.

Gratulálok, kiállítottad magadról a bizonyítványt, hazug hülye.

Bell & Sebastian 2014.06.30. 13:14:48

Még az a jó, hogy nem defláció van, fogná a fejét az a sok, okos elemző.

Szabina7 2014.07.03. 10:50:30

@Bell & Sebastian: Kiestek az amcsik....A Belgák ellen!

csabakirályfi 2014.07.03. 15:07:32

@S=klogW: Ritka nagy pofád van, te fingod a passzátszelet?! Esetleg nyaltad hegyesre a piramisokat?! Vagy csak szimplán nem vagy képes értelmezni amit olvasol... ez a legvalószínübb.

Bell & Sebastian 2014.07.03. 17:13:59

@Szabina7: Kivételesen néztem, nem hittem volna, hogy el tudja intézni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.07.05. 09:25:59

@S=klogW:

mert a fradi, és a debrecen stadionjában (de pláne a nemközpénzből épült felcsútiban), és a 60 ezres népnemzeti stadionban az embé egyes meg a válogatott meccsek az tömegsport, hát hogyne, aztán ha valaki rezsimszolgának hív hát feháborodsz, mi?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.07.05. 09:28:45

@mavo:

és hogy szemléltessem, én a megye kétezerben fociztam, és ha valaki a pályára merészelt tévedni azt lezavartk a tetves gecibe.

tömegsport, az bazmeg, és a jelzőket inkább lenyelem.
süti beállítások módosítása