Gyógyszertartó, mellek és dudák – unortodoxia a kampányban
2014. április 06. írta: TuRuL_2k2

Gyógyszertartó, mellek és dudák – unortodoxia a kampányban

kampanyunortodoxia_kti_ablakmosas_mellek.jpg

A kampány utolsó – és egyben az országgyűlési választások egyetlen – napjára fordulva érdemes visszatekintenünk, mit adott nekünk ez a kampány, ha vonzódunk a nemkonvencionális kampányeszközökhöz. Gyűjtésünk messze nem teljes, mondjuk úgy: példálózó. Mivel a posztot a Szili Katalin-féle KTI pénteki ablakmosós akciója ihlette, kezdjük is rögtön velük:

Szélvédőmosó KTI-hoszteszek Budapesten

Bevalljuk férfiasan, amikor Szili Katalin januárban bejelentette, hogy pártja kiemelten kezeli a nők képviseletét, eszünkbe sem jutott efféle kiemelt kezelés: Sziliék KTI-pólóba és szűk sortokba öltöztetett, fizetett hoszteszeket vezényeltek ki egy budapesti kereszteződésbe, szélvédőt mosni. A suttyó márkakommunikációban és a fesztiválokon megszokott nagy mell + feszes póló + víz hármas kampánybevetését egyetlen pártról sem feltételeztük volna – de a legkevésbé talán egy társadalmi igazságosságot hirdető, szociálisan hiperszenzitív szervezetnél számítottunk rá. „A politikai tisztánlátás érdekében lemoshatjuk a szélvédőjét?″

 

Gyógyszertartó Boldvai Lászlótól, az Összefogás Emberétől

kampanyunortodoxia_mszp_boldvai_laszlo_gyogyszertarto.jpg
Személyes, mégsem tolakodó; ötletes, mégsem egyénieskedő; egészségtudatos, mégsem fitneszfasiszta: az MSZP-s Boldvai László, a salgótarjáni kormányváltó jelölt gyógyszertartó dobozánál aligha létezik célcsoport-tudatosabb reklámajándék (a PM és az MLP logója is ebből a megfontolásból maradhatott le az Összefogás Emberének szelencéjéről – a boldog gyógyszertartó-tulajdonosoknak úgysem mondanának semmit).

 

Ételosztás a Schmuck-féle Szocdemektől

kampanyunortodoxia_szocdemek_schmuck_etelosztas.jpg

A Szocdemek elnöke, a Tisztelet Társasága ügyvivője most nagyon irigykedhet Boldvaira, hogy nem neki jutott eszébe az ultimate szépkorú-ajándéktárgy, a márkázott gyógyszertartó. De Schmuck Andor nélkül aligha lehetne teljes egy ilyen összeállítás, a nemzet unokája most azt találta ki, hogy közvetlenül az emberekre fordítja az állami kampánytámogatást, azaz szétosztja ételként meg mindenféle egyéb hasznos holmiként a t. választópolgárok között. A fővárosi Blaha Lujza téren, a Szocdemek permanens kampányrendezvényén már hetek óta hadrendben áll a gulyáságyú, és napi 2000 adag ételt osztanak ki a népnek.

 

A JESZ jól fizető autómatricái

kampanyunortodoxia_jesz_automatrica.jpg

A Szocdemekhez hasonló filozófia ihlette a JESZ autómatricás kampányát is – több pénzt, több kampánytámogatást az embereknek.  Makay Zsolt pártelnököt meg is kérdeztük, nem zavarja-e, hogy esetleg ők lesznek az Il Ferro-párt. Nem zavarta.

 

A DK-s Ifjú Demokraták dudái

Szarvas Koppány Bendegúz és barátai „DUDÁLJ, ha Orbánnak mennie kell!″ táblákkal vonultak hadba, előbb a Hősök terén, majd a főváros egyéb forgalmas csomópontjaiban. A videóban látható, a Kormányváltók számára reménykeltő dudaintenzitás azonban lehet, hogy csak a célirányos vágás eredménye, a Deák téri csomópontban megfigyelt jó tíz perc alatt ennél jóval ritkásabban szólaltak csak meg a kürtök.

Fotók: Hír24, Mandiner, Szocdemek, JESZ, 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr765916598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2014.04.06. 00:42:39

Szarvas Koppány Bendegúz a fedőneve vagy igazi judo?

Alfőmérnök 2014.04.06. 00:44:15

Turul veled egyetlen baj van, hogy Turulnak nevezed magad. Ha nem Turulnak neveznéd magad, egy viszonylag normális ballib bloggernek tartanálak.

Virág et. 2014.04.06. 05:12:25

Nyilván teljesen véletlen maradt ki a Bajnaiék engedélyezett választási helyszínének hirtelen építési területté minősítése és elkordonozása.

Ennél pitibb, beszaribb dolgot 24 éve nem láttam kampányban. Szánalmasságban tényleg jobban teljesít a neokádárista sz.r, amit fidesznek hívunk.

S=klogW 2014.04.06. 06:39:55

@Alfőmérnök:

A "normális ballib" - tehát a ballib ideá(l)nak standard deviancián belül megfelelő ballib - károabb, mint a normális jobber és nem jobb a jobbant jobbernél.

Valerya 2014.04.06. 07:44:12

Nem látom a Bajnai-féle csikós-detektíves-vagány mém-sorozatát! A legjobb volt a mostani választási poénok között

Alfőmérnök 2014.04.06. 08:03:58

@S=klogW: Mondani is akartál valamit, vagy megint csak kötözködni próbálsz, buzi?

J.László 2014.04.06. 11:35:19

@Alfőmérnök:
"...normális ballib..." - az mi?

J.László 2014.04.06. 11:41:04

Buzizik a ballib. Ez tetszik.

Alfőmérnök 2014.04.06. 11:42:45

@J.László: "...viszonylag..." - az mi?
"...blogger..."- az mi?
süti beállítások módosítása