Európai uniós bullshitgenerátor
2014. február 21. írta: Zsigmond és Péterfy

Európai uniós bullshitgenerátor

eu_bullshit.jpg

Szerkesztőségünk időtlen idők óta rajong a szöveggenerátorokért, a diáklistázóstól az ákososon és az aggódóballiberálisoson át a klasszikus Coelho-generátorig.  

Az EU megítélésében már valószínűleg nem egyeznek álláspontjaink: amennyi szerzőnk, annyi vélemény, így van ez jól. Egyesülve a sokféleségben, ugye.

És ezekben a tragikus napokban, amikor keleti szomszédunk önmagát tépdesi véresre – ki tudja, mennyiféle hatalmi érdekkel a háttérben –; csak sírva vigadhatunk egy újabb generátoron, ami a közismert uniós diplomáciai bullshitet tolja minden kattintásra. With a multi-layered strategy, with the next generation and in the correct international framework, persze.

Generáljon Ön is egy uniós bullshitet a linkre kattintva!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr775822787

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.21. 13:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Európai uniós bullshitgenerátor 2014.02.21. 10:52:01

Ezekben a tragikus napokban csak sírva vigadhatunk egy újabb generátoron, ami a közismert uniós diplomáciai bullshitet tolja minden kattintásra.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.21. 12:14:50

Tegnap 3 EU külügyminiszter volt Kijevben, nem is akárkik, egész éjjel tárgyaltak. Akár születik megállapodás, akár nem, ez a cikk baromság, mert tettek az ügy érdekében.

A bullshit generátor inkább a magyar kormány nyilatkozatára találó.

vizicsiklo 2014.02.21. 12:15:49

Nagyon jó! Ez teccik a magyarnak! A rohadék EU bürökratáknemcsinánaksemmitseee!!! :D Azt még a magyar banán görbületit is megmírik!!! :D

cukkerrépa 2014.02.21. 12:17:46

ez lesz az EU halála... töketlen, tehetetlen, a székeikhez ragaszkodó balfékek a választott és az önjelölt vezetők is.

évi 120 milliárd euró korrupció, a sokféle nemzeti érdek és valódi hadsereg hiánya miatt semmilyen értékelhető vagy komolyan vehető külpolitika, egy helyben topogó, végtelen viták az EU-s "belpolitikában", pénzügyileg letarolt (felmarkolt) keleti országok, akiket nagy adag visszaáramoltatott, ám a helyi elit által elsikkasztott pénzekkel fizetnek le (vö. Közgép, vagy az uniós pénzes pályázatok kötelezően leosztandó 20%-a a pályázati kiíróknak és haszonélvezőknek stb.).

Biztató!

cukkerrépa 2014.02.21. 12:23:38

@Brendel Mátyás:
"Tegnap 3 EU külügyminiszter volt Kijevben ... tettek az ügy érdekében."

na persze. hazamennek, zabot hegyeznek, szót fecsérelnek, minden ás külügyminiszterrel meg hatféle bizottsággal egyeztetnek, szóban fenyegetőznek, közben gondolkoznak, mit tehetnének, majd a végén az ukránok maguktól megegyeznek, ha az ottani elit frakciói ki tudnak egyezni (a gazdasági érdekük ez lenne). ha nem, jöhet a káosz vagy az orosz hadsereg baráti bevonulása és rendteremtése. az EU meg az ENSZ hosszas gondolkodás után kb. két év múlva lenne képes 3500 rendfenntartót beküldeni. parittyával, kőbaltával, meg vastag eurós fizetésekkel, vonzó nyugdíjopcióval stb. kis túlzással ez a helyzet.

töketlen, tehetetlen és fogatlan birodalom az EU, csak ezt kínos lenne elismernie a vezetésnek.

Oscar Schmidt 2014.02.21. 12:25:20

@cukkerrépa: Anélkül is látszik, hogy elismernék.

calabria007 (törölt) 2014.02.21. 12:26:02

@Brendel Mátyás:

rátapintottál a lényegre:

3 EU-s __tagállam__ külügyminisztere volt tegnap éjjel Kijevben...

nem véletlenül szokták az EU-s külügyi különítményt felesleges __szinekúrának__ csúfolni...

Urfang 2014.02.21. 12:38:01

Hivatalosan minden diplomácia ilyen bullshitekből építkezik. A lényeg a diplomaták között a zárt ajtók mögött szokott elhangzani, utána meg kiállnak a kamerák elé és elsütnek pár ilyen bullshitet.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.02.21. 12:51:13

@cukkerrépa: Hm, te ugye nem vagy nagyon okos? Mégis mit vártál? Hogy az EU majd atombombát vet be?
Egy EU-n kívül országban puccs, forradalom, vagy nevezed, aminek akarod, van. Az EU hivatalosan mit is lépjen szerinted? Hát max. azt, amit eddig is lépett a diplomáciai utakon. Persze, ezek se nem gyorsak, se nem látványosak. '89-ben sem avatkozott be az EU Romániában az események folyásába. Hát ez most ugyanaz a helyzet, pepitában.
Nincs hadsereg. Persze, hogy nincs, az EU nem USA, ami a hadászatot illeti. Nem katonai szövetség. Arra ott a NATO.

cukkerrépa 2014.02.21. 12:59:04

@Hátrányos helyzetű kaviár:

"Mégis mit vártál? Hogy az EU majd atombombát vet be?"

eh... tudod, a külpolitikai handabandázásnak akkor van SÚLYA, ha van mögötte hadsereg vagy komoly gazdasági erő, amelyekkel külön-külön vagy együttesen fenyegetőzni lehet. márpedig az EU-nak ilyen hadserege nincsen (nem kell ahhoz ténylegesen háborúzni, az efféle fenyegetés sokszor csak szóbeli), és Ukrajna gazdaságilag sem annyira az EU-tól, mint inkább az oroszoktól függ, ha jól értem a helyzetet.

sas70 2014.02.21. 13:04:45

Azért az Eu tagállamok jó része egyben NATO tag is, ráadásul a problémák ellenére van mögöttük némi gazdasági erő is. Ebből következően ha csak odamondanak valakinek, annak is van diplomáciai súlya, még ha ezt az átlag emberek nem is érzik. Nem citálnám ide az európai történelmi tapasztalatokat és azt az alapvető tényt, hogy azért az unió az országok önrendelkezését egyik alapértékének veszi, még akkor is, ha a szövetségből következően a közös érdekek ezt némileg felülírják. Egyszóval nem lehet azért berúgni az ajtót, mert odabent csatepaté van, pláne ha meglehetősen tisztázatlan a helyzet. Először mindig a diplomáciának kell a lehetőségeit kihasználni és jelen esetben azt is finoman, mert a nagymedve barlangja előtt zajlanak az események.

Mérnork 2014.02.21. 13:09:57

Az ukránok megtapasztalhatják azt, amit mi '56-ban.
A szabad demokratikus nyugat szóban nagyon támogat, egyébként meg az oroszok azt csinálnak amit akarnak.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.02.21. 13:14:24

@cukkerrépa: Akkor meg? Ha az orosz gazdaságtól jobban függ Ukrajna, mint az EU-stól, akkor nincs is több kérdés. Ukrajna belügye. Ha az ország egyik fele, úgy érzi korlátozzák a jogaiban, vívja ki azokat. Ja, igen. Éppen ez zajlik.
De hogy ennek, mi a bubám töke van az EU-hoz, mint katonailag is -szerinted- beavatkozni köteles szövetséghez, az nem világos egészen. Annál is inkább, mivel az EU nem katonai szövetség. Gazdasági hatalmát pedig hülyeség lenne tagadni. Viszont, ha egy nem EU-tagország az oroszokhoz kötődik e téren, mert kénytelen vagy akar, vagy bármi más indokból, akkor mért is kéred te, vagy bárki más számon az EU-tól, hogy miért nem lép fel katonailag? Ja, hogy mert az európai kontinensen van. Hm, igen, igazad van. Ezen az alapon pont annyit lehet tenni, amennyit az EU tett, diplomáciai úton tárgyalni. Már ha valaki nem olyan hülye, hogy egy belső fegyveres konfliktust kiterjesszen egy egész kontinensre.

HaCS 2014.02.21. 13:16:30

@Brendel Mátyás:

"Tegnap 3 EU külügyminiszter volt Kijevben, nem is akárkik, egész éjjel tárgyaltak."

Éppen ez az! Ha az EU létezne, mint komolyan vehető entitás, akkor a nemzetközi diplomácia szabályai szerint vagy Catherine Ashton (külügyi főképviselő), vagy Herman Van Rompuy (Európai tanács elnöke) menne oda tárgyalni.

Ehelyett 3 ( a két legerősebb, ill. a leginkább érintett) szuverén(!) ország külügyminisztere érkezett oda, szinte ezzel is elismerve az EU önálló külpolitikájának súlytalanságát.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.02.21. 13:21:54

@HaCS: Az nem fordult meg a fejedben, hogy az EU nem akar belefolyni olyasmibe, amihez nem sok köze van? Ha már a nemzetközi diplomáciát emlegetted ...

HaCS 2014.02.21. 13:54:45

@Hátrányos helyzetű kaviár:

Erről van szó. Saját földrajzi, gazdasági érdekszférájának határán történő súlyos biztonságpolitikai kérdéseket felvető eseményekre nem tud/nem akar befolyást gyakorolni.

Számomra a súlytalan pontosan ezt jelenti.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.02.21. 14:03:56

@HaCS: 1989. Románia. Az EU, nagyon helyesen akkor sem avatkozott be.
Az EU nem az USA, amely gépfegyverrel terjeszti a demokráciát. A határán levő konfliktus egyelőre belügy, a nyilvánosság számára. Oroszország is belügyként tekint rá. A nyilvánosság számára.
Érted?

HaCS 2014.02.21. 14:35:51

@Hátrányos helyzetű kaviár:

Csak, hogy tisztázzuk!

Amit én állítok az, hogy az EU külpolitikailag nem egy önálló entitás. Nem volt az 1989-ben sem.
Azt, hogy helyes-e, hogy az EU-nak gyakorlatilag nincs közös külpolitikája, nem az határozza meg, hogy a befolyás hiányában a dolgok maguktól helyes(?) irányt vesznek-e? (1989 Románia)

Az tény, hogy az EU nem tud egységesen fellépni bizonyos kérdésekben. Ezt bizonyítja a jelenlegi szituáció is. Egy ilyen esetben már középhatalmi szinten is kvázi kötelező (lenne) a jelenlét. Ezért is van ott pl. Lengyelország képviselője (de egy másik példának nézd meg Törökország lépéseit a szíriai konfliktusban) .
Az oroszokat maga Putyin képviseli.

Ne olyan példákat emlegess, amelyekben az EU nem lépett közbe, hiszen ez az én véleményemből is következik! Próbálj meg találni olyat, amikor az EU külpolitikailag közösen lépett fel egy fontos kérdésben!
Nem lesz könnyű.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.02.21. 14:53:19

@HaCS: Jó, akkor tisztázzuk. Szerinted, mi az EU? Egyfajta európai USA, amelynek egységes külpolitikája kellene legyen? Mert akkor alapvetően tér el egymástól a véleményünk.
Ugyanis szerintem az EU 27 európai ország közössége, amely gazdasági, kulturális, szabad mozgási-, munkavállalási- és letelepedési jogokat biztosít a polgárai számára, megőrizve ugyanakkor a tagországok önrendelkezési jogát. (Ez különben, lebutítva az alaptétele is). Olyan fokú önrendelkezési jogot, amelyet Texas -mint tagállam-például soha nem engedhet meg magának belpolitikailag sem. A külpolitika esetében fel sem merül.
Ha jól sejtem, szerinted egységes külpolitikai és hadügyi erővel (is) kellene fellépne, mint egy klón Európai Egyesült Államok. Nos, az EU nem ez. Nem egy hatalmas "állam", amely ilyen módon is felléphetne. Ez olyasmi, mintha az USA-t kérnéd számon, hogy Washington miért nem lép fel a teljes amerikai kontinens (Közép-, Dél-Amerika, na és persze még északon Kanada) nevében egy-egy helyi konfliktusban. Miért? Mert abszurd még az USA esetében is.
Keveredik itt rendesen a szezon a fazonnal.

Mitzimackó 2014.02.21. 15:16:30

balfaszok. mit kéne az EU-nak csinálni? beavatkozni egy ország belügyeibe? 2006-ban be kellett volna Magyarországon? és 2010-ben? na EZ a bullshit!

xxylon 2014.02.21. 15:38:55

Pont hogy hatekonyan leptek fel, osszerantottak az osszes kulugyminisztert Brusszelbe, a ket legerosebbet es a leginkabb erintettet (lengyel) meg elkuldtek kovetnek. Azota a 3 mar nyelbe utott egy megallapodast.

Kb ebbol latszik hogy mekkora a coresz Ukrajnaban.

Aki meg EUs hadsereget kovetel, majd megneznem az abrazatukat ha Orban kuruckodasat egy EUs ejtoernyos csapat verne le.

BTW EU gazdasagi ereje kb megegyezik az USAeval, hamar gazdasagi hatalomrol beszelunk.

HaCS 2014.02.21. 15:46:38

@Hátrányos helyzetű kaviár:

Tényleg különbözik a véleményünk.

Kérlek ne hergeld fel magad, nem ez volt a célom.

Számomra nem az a kérdés, hogy mi az EU? Hanem, hogy mivé lesz? Ugyanis jelenleg szerintem az Európai Unió, mint intézmény egy köztes instabil állapotban van, és hamarosan ez meg fog változni.

Ez a köztes állapot éppen azért lett instabil, mert bizonyos kérdésekben (külpolitika) 27 állam van, bizonyos kérdésekben (vámszabályok) meg 1, esetleg (Euró)18.

Magyarán az EU nem megy oda az Ukrán helyzetben tárgyalni, ehelyett odamegy a kisebb súlyú Lengyelország, meg a majdnem érdektelen Franciaország. DE! Bizonyos kérdésekben éppen az EU miatt Lengyelország, mint szuverén állam nem hozhat döntést pl. határlezárásról, gazdasági embargóról (lsd. schengeni övezet). Emiatt tulajdonképpen gyengébbek sok szempontból a pozíciói, mint EU nélküli államnak lenne.

Másik példa a gazdaságból:
Van 18 ország közös fizetőeszközzel, de nincs közös kamatpolitikájuk (illetve van, a németeké). Ez az a legfőbb ok, ami miatt a Dél-Európai válság kialakult.

Jelenleg az EU külpolitikai, biztonságpolitikai szempontból, és több gazdasági szempontból is jóval gyengébb egy "egységes" Európai Uniónál, de ugyanakkor gyengébb a 27 szuverén különálló ország helyzetének összegénél is. Egyébként más globális hatalmak ezeket a dolgokat nagyszerűen ki is használják.

Ez az instabil állapot így nem fog fennmaradni, valamelyik irányba el fog mozdulni. Azt hogy hol melyik irány lesz végül az még kiderül.

Egyes egymással összefüggő dolgokról igenis el kell egy csomagban dönteni, hogy akarjuk-e közösen csinálni, vagy mindenki magában. Nem lehet szemezgetni. Bizonyos dolgok így nem működnek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.21. 15:52:19

@Mérnork: a magyarok nem kaptak fizetést hogy tüntessenek

calabria007 (törölt) 2014.02.21. 16:01:42

@HaCS:

ha ennyire érdekel az EU, akkor itt is nézzél körül

www.iea.org.uk/policy-areas/european-union

nagyon ütős kis tanulmányok...

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.02.21. 16:13:53

@HaCS:
Dehogy húzom fel magam :). Csak tisztázni szerettem volna.
De tényleg, másként látjuk, az EU-t.
Lehet, én kissé romantikus vagyok, de az én meglátásomban (ami egyezik az EU alapítási elveivel is), az EU elsősorban gazdasági képződmény. Mna, és itt igazad van a kamatpolitikával kapcsolatban, bár igaz, én itt Németországban ebből keveset érzek. No, de ez a többi alaptétel (szabad mozgás-, melóvállalás- ésatöbbi) velejárója.
Én nagyon nem szeretném, ha az EU politikai entitássá is válna. És ezt az utat nem is fogja megtenni, figyelembe véve a nemzeti különbözőségeket. Egyetlen ország sem fogja feladni a nemzeti identitását, és kár is lenne, ha feladná. A túlzottan nemzeti éleknek, a nacionalista indulatoknak kell tompulniuk, és ha már az EU jövőjéről is szó esett, akkor szeretném a "békés, öreg hölgyet" látni benne. Kissé patetikusan hangzik, de Európa a mostani, modern világunk bölcsője, és ez nem valósulhatott volna meg egy homogén társadalomban. Mna, ja, a változatosság ... tudod ;).
Viszont az uniformizálás politikai téren éppen a nemzeti jellegek elsorvadásával járna. Merem remélni, hogy Európa már eljutott a felnőttkorba. Az USA még csak maximum fiatal felnőtt. És persze ott vannak az ovis korban levő arab államok.
De Ukrajnára visszatérve. Szerintem az EU fellépése ebben az esetben megfontolt. Mert tegyük fel, mi lenne, ha erővel lépne fel? No, igen még jelenlegi ukrán kormányt is meggyőzné. Tuti. Csakhogy, hogy itt nem Ukrajna maga a lényeg. Már ha a nemzetközi politikai helyzetet nézzük. Hiányzik egy olyan második hidegháború, amelynek tétje sincs?

calabria007 (törölt) 2014.02.21. 16:16:33

@Hátrányos helyzetű kaviár:

Dehogynem teszi meg

Pl. olvasgassál arról, hogy de facto miről szól a bankunió

Különben az EU az európaiaknak oly kedves szocialista álmok utolsó mentsvára, szóval szerintem állam lesz ebből az izébizéből szép lassan

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.02.21. 16:27:51

@calabria007: A bankunió és a nemzeti jellegek feladása nem egyenlő. Két különböző dolog a gazdasági alapon és az egyéb, például nemzeti alapon működő társadalmi szerkezetek. Szerintem, nem lesz ebből az "izébizéből" állam, legalábbis nem a mai, nemzetállamok mintájára. Aztán lehet 100-200 év múlva, lesz egy államszerű képződmény, talán addigra a szerbek is beleférnek, vagy éppen az ukránok ...

HaCS 2014.02.21. 17:04:07

@Hátrányos helyzetű kaviár:

Erő alkalmazásáról szó sem volt.

Én, amit hiányolok, az az egységes fellépés. Tegnap összeült a külügyminiszterek tanácsa, és gyakorlatilag semmi. Véleményem szerint is nagyon fontos a nemzeti identitás, de a "külvilág" felé nem a nemzeti különbözőségeket, hanem a közös európai értékeket kell képviselni. Egy ilyen külügyminiszteri ülésen döntés kellene szülessen arról, hogy (ne legyünk naívak) kinek mi az érdeke, mi a közös esetleg többségi álláspont az ügyben, milyen módszerekkel lehet elősegíteni ennek az álláspontnak a kivitelezését.
Aztán ehhez tartja mindenki magát.
És valaki ezt az álláspontot képviseli hivatalosan az EU nevében.
Kifelé lehetne egységes európai álláspontot képviselni, a vitákat meg házon belül lerendezni.

Csak hogy a kínai behozatalról ne Szlovákia, Portugália, meg Belgium tárgyaljon külön-külön.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.02.21. 17:20:33

@HaCS:
Ó igen, ez a vágyálom ... :). De most komolyan, tényleg. Ez lenne a faszántosan kielégítő megoldás. Hm, jelenleg nincs így. Ha élhetek egy hasonlattal, az EU olyan mostanában, mint egy 40-es, másodjára nősülő pasi, Van már némi tapasztalat, de az új asszonyka (asszonykák-tagországok) mégis kissé más helyzetet teremtenek.
Te, végül is, mi nem fogalmazunk meg nagyon eltérő véleményt, csak én optimistább vagyok valamivel ;).

calabria007 (törölt) 2014.02.21. 19:20:33

@Hátrányos helyzetű kaviár:

anno az USA is meglehetősen zavaros mandátummal indult és csak bő 80 év múlva derült ki, hogy má nem lehet kilépni a klubból...

www.youtube.com/watch?v=QosRj_7rBRk

az USÁKOK többsége 1861 előtt abban a hitben élt, hogy ez magától értetődő jog...

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.02.21. 19:47:35

@calabria007: Édesem, azt értsd meg, hogy az EU nem az USA. Az USÁKOK több mint 200 éve azon kínlódnak, hogy összehozzanak végre egy egységes nemzetet, amely mögé megpróbálnak valamiféle kulturális kötőanyagot is benyomni. Persze, ebbe nagyban beleköp az Észak-Dél ellentét, ugyebár .... ;)
Európa meg éppen az ellenkező helyzetben van. Itt a különböző nemzeti öntudatokat próbálják egy valamennyire egységes, működő modellbe gyúrni. Ennek a legegyszerűbb módja a gazdasági érdek. No de, hogy ne legyen ennyire "barbár" megvan spékelve a kultúrával -ironikus módon éppen a különbözőség jegyében-, no meg a szabad mozgással és letelepedéssel.

calabria007 (törölt) 2014.02.21. 19:53:30

@Hátrányos helyzetű kaviár:

érdemes lenne egy kissé jobban elmélyedned az USA történelmében

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.02.21. 20:12:05

@calabria007: Nagyon kedves az ajánlatod, és az is, hogy a mindenkori propaganda-anyagokat belinkeled nekem, aki nemzetközi kapcsolatokból diplomázott. Tényleg aranyos. De előlegezd meg nekem azt, hogy legalább annyit, de még inkább többet tudjak a témáról, mint te, aki az USA kisiskolás szintű, történelminek mondott leírását linkeled be nekem.
Az USA nem egy nemzet, ahogy a francia vagy a német vagy a magyar az. Ilyen értelemben nem lehet nemzetként tekinteni rá. Persze, ez nem újdonság vagy releváció, hiszen évtizedek óta zajlik az ún. "amerikai" (ezzel a meghatározással Kanada, valamint Közép-és Dél-Amerika nagyon nem ért egyet) nemzetkép sulykolása. Elsősorban Hollywood, értem ez alatt a filmipar által. Tudod, amikor az "amcsi" katonák vagy kormányügynökök a személyes ellentétek ellenére is egyként élnek vagy halnak Uncle Sam-ért.
Persze, ezek a mítoszok kellenek, hiszen az európai nemzetek is átmentek ezen a fázison. Csak akkor még nem volt filmipar ....

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.21. 23:41:17

@cukkerrépa: na most hülyegyerek, arra válaszoljá, Orbán Viktor, Martonyi János, és a magyar kormány mi a jó kurva büdös faszt tett eközben, ami több, mint amit az EU tett?!

oda se tolták a büdös képüket se.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.21. 23:44:05

@HaCS: valóban, az EU-nak, mint olyannak, nincs önálló külpolitikája a tagállamoktól függetlenül.

no és akkor mi van?! ez most rossz?! ezen most felhördülsz?! te azt szeretnéd, ha Brüsszelből mondanák meg Orbánnak, mi legyen a külpolitikája?!

tényleg, gondolkoztál ezen, te IQ negatív?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.21. 23:49:08

@HaCS: most te úgy tényleg azt hitted, a Mandi amellett kampányol, hogy az EU legyen központosított, erősebb, és legyen a külpolitikája is egységesebb?! hogy Brüsszelből még többet irányítsanak?! szerinted emellett kampányol a Mandiner?!

hülye-e vagy, ember?!

mement 2014.02.21. 23:59:29

Az agitprop osztály ifjusági tagozata vidáman nevetgél azon hogy az EU nem képes erőt mutatni:)?

Van bőr a pofátokon rendesen, zsiros és vastag.

Bell & Sebastian 2014.02.22. 01:53:30

Akik fejében először megfogant az európai föderáció gondolata, azok a zászlórúddal vernék szét ezeknek a CIA zsoldban álló Rompülyöknek és Barózóknak a fejét - ha még élnének!

Csiripelés

Mi lesz akkor, ha az ökör (herélt bika) beugrik a tehenek közé? Mi lenne, még egy lepény a verebeknek.
süti beállítások módosítása