Így zsidótlanított a magyar állam
2014. február 03. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Így zsidótlanított a magyar állam

holokauszt_hivatal_20.jpg

Az állam, ez az örök Leviathán többször is lecsapott saját védtelen áldozataira Európa innenső fertályában a huszadik században, annak középső évtizedeiben. A történelemkönyvek lapjairól, regényekből, fényképekről és tévéfelvételekről ismert sötét korszakról nem lehet eleget beszélnünk, akár a nácikról, nyilasokról, akár a sztálinistákról, kommunistákról van szó. Ne feledjük el, milyen történelmi, társadalmi tragédiákba zsákutcákba vezettek minket és vezettük magunkat. Néha viszont nem a lírai, szépirodalmi és művészeti megemlékezések; hanem a legszikárabb bikfanyelven írt hivatalos feljegyzések, levelezések és határozatok mutatják be, milyen emberevő szörnyeteggé alakult a magyar állam a legsötétebb időkben.

A Nógrád megyei levéltár online archívuma és Radnóti Zoltán rabbi blogja nyomán jöjjön egy dokumentumválogatás a zsidók elkülönítése és elhurcolása napjaiból. A vészkorszak dokumentumai mellett a Magyarországot építő zsidó polgárokról és a zsidókat mentő magyarokról, keresztényekről is megemlékező Radnóti Zoltán a Mandinernek elmondta: az iratok publikálásával az a célja, hogy az emlékév alkalmából részt vegyen a korszakról szóló ismeretek terjesztésében, kijuttatva a blogok világába a levéltárakban meglévő történelmi dokumentumokat. Így intézte hivatalos ügyeit a magyar állam bürokráciája és így fordultak az államhoz a zsidó, valamint a zsidó vagyonra ácsingózó nem zsidó állampolgárok a vészkorszakban.

*

Izraelita műegyetemisták kérelme az egyetemlátogatás alóli felmentésről a testi és erkölcsi épség megőrzése érdekében (1927):

holokauszt_hivatal 3.jpg

Zsidók elkülönítése végrehajtva:

holokauszt_hivatal 6.jpg

Zsidó ágyak és ágyneműk kiutalása a salgótarjáni nyilasoknak:

holokauszt_hivatal 1.jpg

Zsidó asztalostól lefoglalt faanyag felhasználása a zsidó gettó falának felépítéséhez:

holokauszt_hivatal 2.jpg

Túl nagy lakásban lakó zsidó özvegyasszony lakásának kiutalása a Magyar Nemzeti Szocialista Párt részére:

holokauszt_hivatal 11.jpg

Katolikus plébános zsidó épületet igényel, az eredeti tulajdonos személyére külön felhívva a figyelmet – Radnóti Zoltán közlése szerint rögtön a gettósítás másnapján született a villámgyors igénylő levél:

holokauszt_hivatal 5.jpg

Egy olvasói levél:

„Salgótarján, 1944. V. 30.

Mélyen tisztelt Polgármester Úr!
Amit meg kell írni

Az utóbbi napokban a zsidó vagyon számbavételével és rendezésével kapcsolatban különböző hírek keringtek a városban. Zsidó vagyonból származó gyűrűket, karkötőket véltek egyes személyek ujjain, karján látni, melyeket az illetők azelőtt sohasem hordtak. Beszélik, hogy a zsidó vagyon rendezésénél egyes alkalmazottak a legrosszabb ruhákban mentek a gettóba, és jó ruhában távoztak. Az egyik alkalmazotton felfedezni vélték az egyik zsidó nő angórapulóverjét. Beszélik, hogy a vagyonosabb zsidó nők perzsa stb. bundái, ezüstrókái nem volnának leltárba véve. Szeretnénk elhinni, hogy ezek mind csak pletykák, de tudjuk azt, hogy ha a pletykák szájról szájra járnak, úgy a tizedik szájnál már teljesen elferdítve kerülnek a közvéleménybe. A közvélemény megnyugtatására talán célszerű lenne, ha ezen jelenségeket illetékesek kivizsgálnák, és a közvéleményt megfelelően megnyugtatnák.
Jelzet A Munka, 1944. október 7., 2. p.”

Számolni kell azzal, hogy a zsidók szökést igyekeznek megkísérelni:

holokauszt_hivatal 7.jpg

Nincsenek nélkülözhetetlen zsidó orvosok, gyógyszerészek és állatorvosok Balassagyarmaton:

holokauszt_hivatal 8.jpg

„Alulírottak a keresztyén hitfelekezetekbe tartozó zsidó származású személyek nevében (cca. 30-40 fő) azon tiszteletteljes kérelemmel fordulunk a Nagyságos Polgármester Úrhoz, hogy tegye lehetővé oly módon való elhelyezésünket, hogy istentiszteletre járhassunk, és igaz hittel vállalt és átérzett vallásunkat zavartalanul gyakorolhassuk, ami jelenlegi nehéz helyzetünkben esetleg életünket megmentő, komoly lelki vigaszt nyújtana. Kívánságunk alátámasztására legyen szabad hivatkoznunk, hogy az ország különböző helyein hasonló megkülönböztetett elbánás már számos városban engedélyezve lett, mint például Szombathelyen, Pécsen, Makón stb. Ez utóbbira vonatkozó helyi közleményt csatoljuk. Kérésünket Nagyságod jóakaratú és emberbaráti pártfogásába ajánlom, számítunk igaz keresztyéni megértésére, és támogatásáért előre is igaz, mély hálánkat kifejezve vagyunk

megkülönböztetett mély tisztelettel

Szűcs Istvánné mérnök neje, Szűcs Veronika, Szarvas Imréné, Sallai Ernő nyug[almazott] cukorgyári irodafőnök, Sallai Ernőné szül[etett] Kemény Erzsébet, Gombos Mária, Hamu Sándor mérnök és neje”

holokauszt_hivatal 9.jpg

S egy szinte tragikomikus utolsó iromány: „A zsidó üzletek bezárása és a zsidó kézművesipari műhelyek termelésének megszűnése vagy korlátozása következtében egyes helyeken kézművesiparosokban hiány mutatkozik. Ennek a hiánynak a megszüntetése közérdek...”

holokauszt_hivatal 12.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr565795778

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Így zsidótlanított a magyar állam 2014.02.03. 14:52:02

Így intézte hivatalos ügyeit a magyar állam bürokráciája, és így fordultak az államhoz a zsidó, valamint a zsidó vagyonra ácsingózó nem zsidó állampolgárok a vészkorszakban.

Trackback: martonyi és a Nemzet tragédiája 2014.02.03. 14:18:56

  Martonyi: A holokauszt a legnagyobb nemzeti trauma A holokauszt a legnagyobb nemzeti trauma számunkra, jelentette ki Martonyi János külügyminiszter a Zsidó élet és antiszemitizmus a mai Európában című, a Tom Lantos Intézet által szervezett nem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandeláber 2014.02.03. 13:56:30

Viceházmester-mentalitású pondrók sajnos mindig voltak, vannak és lesznek is.
A leggázabb az ágynemű-kiutalás volt.

freehckr 2014.02.03. 14:09:35

„... ismert sötét korszakról nem lehet eleget beszélnünk, akár a nácikról, nyilasokról, akár a sztálinistákról, kommunistákról van szó”

A 20-as és 40-es, 50-es, 60-as évek bolsevik rémtetteivel ezred annyit sem foglalkoztok, mint a holokausztozással... ha egyáltalán. Mondjuk nem véletlen, ti is a posztkommunista politikai elit farvizén eveztek...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2014.02.03. 14:11:58

@freehckr: igazad van, tényleg nem foglalkozunk a kommunizmussal és annak bűneivel:

mandiner.blog.hu/tags/kommunizmus

Zb74 2014.02.03. 14:13:41

"Katolikus plébános zsidó épületet igényel, az eredeti tulajdonos személyére külön felhívva a figyelmet – Radnóti Zoltán közlése szerint rögtön a gettósítás lezárultának másnapján született a villámgyors igénylő levél"

Ez tényleg mindennek a legalja.

(Amúgy a dolog - ha lehet - még durvább, mint ahogy leírod, ti.nem a gettósítás lezárultának, hanem megindulásának másnapján nyújtotta be az igénylést a nyomorult plébános. A gettósítás ui. Radnóti közlése szerint május 5-én kezdődött, és egészen 10-ig tartott, míg a levél 6-i keltezésű.)

Voltak normális emberek is a katolikusok között - Apor Vilmos győri, Mindszenty József veszprémi püspök, Slachta Margit rendfőnök és mások -, de mint látható, a papság körében is voltak igazi alemberek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.03. 14:16:57

esetleg egy kis délvidéki, erdélyi, székelyföldi történet nincs-e a háztartásban?

vagy netán csak késztetés? én már ennyivel is beérném ebben a filoszemita kurzusban

kkbk.blog.hu/2013/08/15/magyar_nepirtasok_szekelyfoldon_delvideken

tevevanegypupu 2014.02.03. 14:26:12

Na, ami aztán 1945 után történt..hát az aztán..olyan volt, hogy úgy tűnik arra nem találnak szavakat..az ávh-sok nem kérvényeztek, nem próbálkoztak, raboltak, gyilkoltak, tönkretették családok tízezreit, papokat gyilkoltak meg, azokat is akik zsidókat bujtattak, akik menteni próbáltak parasztot, polgárt és mindenkit..nem csak Apor Vilmos és Mindszety József hanem sok plébános, káplán, szerzetesrend, apácák..és nem ám pár hónapig tartott hanem évtizedig meg még tovább is a gyilkosságsorozat, a koholt perek, a tiltások . Pedig béke volt, a szovjetek és Rákosiék meg Gerő elhozta nekünk.1944-ben ezrek haltak meg a fronton és menekültek a bombázások elől pincékbe, váltak hajléktalanná mert mindenüket szétbombázták, évekre hadifogságba vittek embereket..na jó, hagyjuk ez az szenvedés persze nem az a szenvedés volt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.03. 14:37:41

sötét korszakról nem lehet eleget beszélnünk, akár a nácikról, nyilasokról, akár a sztálinistákról, kommunistákról van szó"

persze, csak aránytalanul többet beszélünk a holokausztról, miközben egyesek még politikai okokból is felhasználják, ami kegyeletsértés.

lásd a legújabb, ez a tétényi valami elképeszető nagy proli:

mandiner.hu/cikk/20140203_tetenyi_eva_nyilt_level_vona_gaborhoz

"a jelenleg kultúrházként üzemelő volt zsinagógában ...

mindannyiunk közös felelőssége, hogy az üldözés és népirtás ne ismétlődhessen meg soha többé.

.. mások érzékenységét nem sértő kampány lefolytatása érdekében módosítsanak rendezvényük helyszínén."

pedig már majdnem megismétlődött, még jó hogy tétényi résen van!

testi és erkölcsi épség 1927-ben? hát Gellért nem figyelsz horvát jánosra, pedig hogy áradoztál róla:

"Jelentkeztek feszültségek zsidók és nem zsidók között a harmincas-negyvenes években az iskolában avagy az SDG-ben?

Az égvilágon semmilyen feszültség nem volt! Időnként próbálok visszaemlékezni, hogy a négy év alatt volt-e valamilyen ellentét; de semmi nem jut eszembe, még csak olyan beszólások sem voltak, hogy „te, zsidó”, ami lekezelően hangozhatott volna. Az osztályban volt egy szatmári gyerek, aki nem igen hordott tízórait, mivel szegényebb családból származott. És volt pár zsidó gyerek, aki megosztotta vele a saját tízóraiját: „Krausz Józsi, add oda Pócsfalvinak!” Én két-három zsidó gyereket is korrepetáltam matematikából. "
mandiner.hu/cikk/20140127_horvath_janos_interju_a_multrol_es_a_jovorol

biztos ő is náci, fdiezes náci, de ha nem, akkor miért ignorálod ezt a szimpatikus bácsit, miért nem másolod be a posztba ezt is most? tökre ideillene, nem? ja nem, ez ilyen bűntudatkeltő poszt, ami nem törekszik obejktivitásra, értem én.

német megszállás előtt nem érte számottevő anyagi és emberi veszteség a zsidókat, a munkaszolgálat a katonai szolgálat helyett volt.

beszéljünk egy kicsit arról is, miért nőtt meg a vörös terror után a zsidók iránti ellenszenv:
kkbk.blog.hu/2013/10/21/martonyi_es_a_nemzet

és ahogy turul mondja, jelentős hatással bírtak a zsidók a gazdaságra, "polgárosodásra", pedig ez nekem nagyon összeesküvés-elméletnek tűnik, a társadalom 5%-a befolyásolta AKKOR a 95%-ot... még szerencse, hogy ennek már a vége van. ugye.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.03. 14:49:37

Tragikus, de az iratok egy része épp a jogállamiságra utal (míg más része ennek megsértésére), pl. a zárolt faanyag ellenértékét be kellett fizetni a kasszába, nem lenyúlták a cuccot.
Összehasonlításul, arra is célozva, hogy vajon a zsidóknak kell-e lennie az örök vádlóknak, minden zsidónak és minden magyarnak vádlottnak a gettósítottak, deportáltak vagyonának lenyúlása ügyében:

en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Ghetto_Police

“A Zsidó Gettórendőrség (németül: Jüdische Ghetto-Polizei, Jüdischer Ordnungsdienst), szintén ismert, mint Zsidó Rendőri Szolgálat, amit a zsidók “A Zsidó Rendőrség” néven emlegettek, kisegítő rendőri egységek voltak, melyeket a megszálló német nácik parancsára a helyi Zsidótanácsok (Judenrat) szerveztek a európai zsidógettókban.”
“A németek elsősorban a többi zsidó koncentrációs táborba deportálásának biztosítására használták őket.”
“Emanuel Ringelblum lengyel-zsidó történész és a Varsói Gettó levéltárosa a gettórendőrség kegyetlenségét úgy jellemezte, mint “időnként nagyobb volt, mint a németek, ukránok és a lettek kegyetlensége.”[4]

Ireneusz T. Lisiak: “Hitler zsidó kollaboránsai”

“A zsidó gettórendőrség a kollaborációt a munkatáborokba való emberösszefogdosással kezdte. Ebből a zsidók kivásárolhatták magukat. Ludwik Hirschfeldprofesszor írta visszaemlékezéseiben: ‘Behívták az illetőt a zsidótanácshoz és követeltek tőle egy bizonyos összeget, mondjuk 200 złotyt havonta. Az alkudozás végén 20 złotyban maradtak. Akinek pedig nem volt ennyije, az ment a munkatáborba.’

A rendőrök is szedtek kenőpénzt. Ezek a – többek között a megsemmisítőtáborokba történő deportálási akciók során – összerabolt pénzek és értéktárgyak a túlélés esélyét adták a rendőröknek. Volt mivel megfizetniük a rejtegetésért a gettó felszámolása után. A háború és megszállás brutális törvénye volt, hogy a legnagyobb esélye a túlélésre a gazdag zsidóknak volt. A rendőrök gazdagsága azonban azoknak az áldozatoknak a tulajdonából származott, akiket ők rángattak ki lakásaikból és tereltek a munkatáborok, vagy megsemmisítőtáborok felé tartó transzportokba.

‘Soha és semmivel nem lehet igazolni a Zsidó Rendfenntartó Szolgálat szerepét, mely oly buzgó volt az emberek transzportba történő összefogdosásában és beszennyeződött a hátrahagyott javak elrablásával és ellopásával, gyalázatot hozott magára a transzportba kerülés elleni váltságdíj kikövetelésével’ – írta Stefan Ernest az események közelségében, még a német megszállás idején.”

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.03. 14:51:53

@Zb74: UGyan. Ingatlangazdálkodás szűküs időkben. Van egy bazi nagy üres ingatlan a faluban és egy zsúfolt, alkalmatlan óvodaépület. Követelte a plébános a zsidók deportálását? Nem. Meg tudta akadályozni? nem. Ha üresen hagyják a nagy épületet és nem hasznosítják óvodának, azzal segít az üldözött zsidókon? Nem. Te vagy az alember, nem a plébános.

roobert 2014.02.03. 14:53:32

Egy ilyen szép és bőségesen dokumentált cikket lehetne kérni Shlomo Morelről is, kérem szépen.
Egy kicsit nézzük már a másik oldalt is.
(Aki nem tudja ki is Izrael nemzeti hőse, írja csak be a keresőbe.)

freehckr 2014.02.03. 14:54:27

@rajcsányi.gellért (ergé): „tényleg nem foglalkozunk a kommunizmussal és annak bűneivel”

Nice try, de ezek csak a „kommunizmus” címkével ellátott posztok, amelyek tartalmukat tekintve elmaradnak a várakozásaimtól. Természetesen belátom, hogy ez nem kívánságműsor, de csak ott tartunk, hogy „a 20-as és 40-es, 50-es, 60-as évek bolsevik rémtetteivel ezred annyit sem foglalkoztok, mint a holokausztozással”. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.03. 14:56:43

@Zb74: @rajcsányi.gellért (ergé):

Baszom azt a mocskos kis szíveteket! Tessék, meséljétek el, mit tudtok ti Marosi József mohorai plébánosról, ami felhatalmaz benneteket arra, hogy alemberezzetek egy valószínűleg sok évtizede halott embert!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2014.02.03. 15:05:44

@bbjnick: én pontosan annyit tudok Marosi Józsefről, hogy a Nógrád megyei levéltár adatai szerint a gettósítás másnapján a Méltóságos Alispán Urtól egy származása miatt jogaitól és tulajdonától megfosztott, elhurcolt ember és magyar állampolgár - ahogy a plébános külön fel is hívja a figyelmet: Deutsch Mihály - vagyonát igényelte.

Katolikus-keresztény ethosz terén maradok Slachta Margit és dr. Szabó Imre pápai kamarás tevékenysége és véleménye mellett: mandiner.hu/cikk/20140125_slachta_margit_gro_f_szapa_ry_erzse_bet_dr_szabo_imre_gro_f_apponyi_gyo_rgy_a_karpataljai_zsidok_deportalasarol

Robinzon Kurzor 2014.02.03. 15:06:34

Pont akartam írni, hogy pánikra semmi ok, jön majd bébéjé és elmondja, hogy ezzel mind (már megint!) a zsidók jártak jól.

Át is adom neki a szót ...

S=klogW 2014.02.03. 15:10:07

Én csak annyit kérdeznék, kedves Gellért,
hogy

a zsidóság el tud-e számolni (morálisan), hogy honnan és hogyan szerezte a vagyonát

egy olyan időben, amikor - Illyés Gyula Puszták népéjébl, József Attila verseiből, Kosztolányi Dezső Édes Annájából is tudhatóan - mind a vidéki mind a városi lakosság tömegei cselédként és napszámosként nyomorogtak?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.03. 15:10:50

Nincsenek nélkülözhetetlen zsidó orvosok"

érdekes, én a képen NŐS orvosokat olvasok, nem ZSIDÓT, de nem számít!

S=klogW 2014.02.03. 15:15:35

@S=klogW:

Abban ugye egyetértünk, Gellért, hogy nem mannaként hullott alá az égből az a vagyon, amit elkoboztak a zsidóktól,

hanem a magyar társadalom GDP-jéből halmozták fel.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.03. 15:16:17

Katolikus plébános zsidó épületet igényel, az eredeti tulajdonos személyére külön felhívva a figyelmet"

ez a mocskos fasiszta plébános, nem szégyelli hogy óvodát akar kialakítani egy nagyobb lakásban! ó mekkora ***
közcélok mi?! hát az színtiszta antiszemitizmus!

remélem a mandiner azért majd egyszer lehozza ezt is az oldalán egy posztban, persze az objektivitás nevében:

"Már nagyfiú voltam, gimnazista, és Anyám megtiltotta, hogy valaha is betegyem a lábamat az iskolaorvoshoz. Egy alkalommal két haveremmel az orvosi szoba elott mentünk el, és a fiúk valamiért be akartak menni. Velük tartottam. Se azelott, se azután nem láttam Anyám arcán olyan felháborodást engedetlenségem miatt, mint akkor, amikor megemlítettem ezt a látogatást. Ezután mondta el, mi a tiltás oka.

Apám könyvkereskedonek tanult, és a háború elején sikerült állami kölcsönnel üzletet nyitnia. A háborúban katona volt, majd fogságba esett, és ezalatt Anyám vezette a boltot. Már béke volt, amikor egy napon bement hozzá a könyvkereskedés épületének társtulajdonosa, egy gyermekorvos, aki valamelyik haláltáborból szabadult. Grósznak hívták. Kijelentette, hogy mindazért, ami történt, minden keresztény és minden magyar felelos. És vegye Anyám tudomásul, hogy amennyiben a testvére gyermekei nem jönnek vissza (neki nem volt gyermeke), akkor o gyilkolni fog, és majd összetépheti az orvosi diplomáját. Tanúja nem volt ennek a beszélgetésnek. Nem sokkal késobb a szatmárnémeti városi kórházban tizennégy csecsemo halt meg egy napon. Tea helyett tévedésbol valami egyebet itattak velük. Grósz volt a szolgálatos orvos. A szándékosság nem volt bizonyítható, de gondatlanság címén három évre ítélték. Az orvosi diplomáját azonban nem veszítette el, és o volt az az iskolaorvos, akihez nekem nem volt szabad betennem a lábamat. Azt hiszem, a holokauszt áldozataiért folytatott gyászmunka errol a tizennégy csecsemorol sem feledkezhet meg."
Tóth Károly Antal

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.03. 15:16:21

Na, akkor jöjjenek valódi alemberek is!
Hogyan zsidótlanított a Zsidótanács és a Gettórendőrség?:

„Mindenesetre a Judenrat eszközzé vált a Gestapo kezében a zsidók megsemmisítéséhez, ahogy később a tanács tagjai maguk fejezték ki: "a zsidónegyed Gestapójává" A tanácsok létrehozták a Rendfenntartó Szolgálatot (Ordnungsdienst), mint végrehajtó szervet, ami a leghitványabb elemekből állt. (…) lényegében a Judenrat rablópolitikát kezdett folytatni a saját zsebei megtöltése céljából, hogy ezzel a pénzzel megvesztegesse a hatóságokat és a Gestapót, de csakis a saját maguk és legközelebbi családtagjaik sorsának biztosítása érdekében. Nem tudok egyetlen esetről sem, amikor a Judenrat önzetlenül segjtett volna bármilyen zsidónak (…). Erkölcstelen tetteik végrehajtásához, mint a hatalmas adók és kivetett hozzájárulások behajtása, a lágerekbe való emer-összefogdosás és a zsidó házak elleni rablótámadások, a zsidótanácsok a saját Ordnungsdienstjeiket használták, melyeknek százalékot adtak a zsákmányból, ezek az emberek pedig tizen-tizenöten támadtak az emberekre, kegyetlenül összeverve őket, pusztítva és rabolva, amit csak lehetett, és mindezt szörnyű közömbösséggel”.

(B. Milch, „Testamentum”, Varsó, 2001, 106-107. old.)

hacsaturján 2014.02.03. 15:19:07

gratulálok a söpredékről söpredéknek írt poszthoz!

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.03. 15:20:10

@rajcsányi.gellért (ergé): Nem a tulajdonát igényelte a plébános egy zsidó embernek, hanem igényelte egy üresen álló ingatlan - nyilvánvalóan bérleti jogának - kiutalását! Egy másik idézett dokumentumban a polgármester kiutalja a lakást párthelyiség céljára és MEGÁLLAPíTJA A BÉRLETI DíJAT.
Bérleti jogviszony, fel lehet fogni???
19-ben a vörösök nem vették igénybe polgárok lakását prolik, vagy intézmények elhelyezéséhez?

S=klogW 2014.02.03. 15:20:37

@tesz-vesz:
+1

Amúgy meg:

öntudatosabb népeknél felsőbb utasítás nélkül is, saját iniciatívából, helyi szinten megsemmisítik a kényelmetlen iratok.

S=klogW 2014.02.03. 15:23:03

@S=klogW:

Ahogy eltűntek az ÁVO-s dokumentumok.

A zsidó öntudatos nép.

Valerya2 2014.02.03. 15:24:18

Időnként feltesszük a kérdést:

Még meddig süllyedhet az emberiség? A "történelmi" ember és "mindennapi" ember csak rövid időkre fog kezet egymással? Vagy soha :(

"Oly korban éltem én e földön.." írta Radnóti...

A veszély mindig fennáll.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.03. 15:26:13

@rajcsányi.gellért (ergé): vagyonát? vagy a lakását igényelte közcélra, azt olvastad, hogy óvodának kell? nem ugye?
de ha igen, akkor ez csak egy náci hazugság nyilván.

óvodát nem lehet zsidó lakásban, iskolát lehet kastélyban

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.03. 15:29:43

@rajcsányi.gellért (ergé):

Tőled nincs több kérdésem!

A keresztény ethoszt azonban jobb lenne, ha nem birizgálnád, ahogy Slachtára és dr. Szabó pápai kamarásra sem hivatkozgatnál, mert ha esetleg holnap az lesz a pálya vagy a direktíva, hogy az ő emléküket kell összeszarnod, akkor...

(Megjegyz.: Ha nem csak Nyáry Krisztián interpretációjában ismernétek az irodalmat és a történelmet, akkor tudhatnátok, hogy az általad hivatkozott tiltakozó levél írói elismerik a kitoloncolások jogosságát és szükségességét, az eljárás végrehajtásának módja ellen emelnek kifogást. Nyáry "nagyvonalúan" kihagyta a levélből az a bekezdést, hogy "„Ámbár elismerjük, hogy bizonyos, hazánk területére beszivárgott és Magyarországgal semmi közösséggel nem bíró elemek – legyenek azok zsidók vagy nem zsidók – eltávolítása fontos nemzeti érdek, mégis a legélesebben elítéljük az akciónak összes felsorolt mozzanatait és végrehajtásának a módját.”.)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2014.02.03. 15:34:09

@bbjnick: nincs direktíva.

keresztény emberkép van.

jó meg rossz közötti választási lehetőség van.

választott Slachta Margit. választott a mohorai plébános.

választhatsz te is. én is.

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 15:37:40

@S=klogW:

ilyenkor látszik csak igazán, hogy milyen tőrőlmetszett _kollektivista_ vagy kripto-marxista kommertársam!:)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.03. 15:38:02

@rajcsányi.gellért (ergé): De mit választott a mohorai plébános? Hogy utaljanak ki közintézméyn céljára egy üres lakást? Ez bűn?

Utaltak ki üldözött "osztályellenségtől" elvett lakást zsidó kádereknek, kommunista intézményeknek 45-től? Volt olyan, hogy zsidó megigényelte az osztályellenség lakását, amikor az még benne lakott?
Szerinted mi a probléma a plébános levelével?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.03. 15:39:11

így zsidótlanít a stockholmi cionista főrabbi:

en.wikipedia.org/wiki/Mordecai_Ehrenpreis

“Mordecai Ehrenpreis a cionizmus korai híve volt és segített Herzlnek megszervezni az első Cionista Kongresszust. A Cionista Világszervezet Demokratikus Frakciójának és a Jüdische Almanach szerkesztőbizottságánaktagja volt.”

“1900-tól 1914-ig Bulgária főrabbija Szófiában…”

“1914-től haláláig (1951) Stockholm főrabbija.”

“1977-ben Moshe Schonfeld ultraorthodox (haredi) aktivista a Neturei Karta által kiadott ‘Vádolnak a holokauszt-áldozatok’ c. könyvben azt állította, hogy a svéd kormány 10 000 német zsidó menekültet szándékozott befogadni a náci korszakban, és hogy Ehrenpreis felszólította a kormányt, hogy álljon el ettől az akciótól. Israel Jacob Zuber rabbi, Stockholm ortodox főrabbija igyekezett megszervezni, hogy a kormány adjon vízumot és menedéket a sok lengyel zsidó menekültnek, akik Lettországban és Litvániában tartózkodtak és közvetlen veszélyben voltak a németek részéről. Ehrenpreis fáradhatatlanul dolgozott, hogy meghiúsítsa a tervet és visszavonassa ezek vízumait, mert nem akart ortodox zsidó menekülteket városában, ugyanis ezek nem illettek az ő judaizmusról vallott liberális nézeteihez. Akiket megmenthettek volna, mind meggyilkolták a nácik.[2]”

A cionista svéd főrabbi “sikeres” torpedóakciója után jött a dán zsidók befogadása, erről idézem a ‘Vádolnak a holokauszt-áldozatok’ 111. oldaláról:

“De amikor négy év múlva a teljes dán zsidóságot Svédországba csempészték az éj leple alatt, Ehrenpreisnek nem sikerült megakadályoznia ezt a csodálatos mentőakciót, mert őt is meglepetésként érte.”

Ezek után ez a zsidómentést megtorpedózó rabbi a cionista állam egyik megbecsült Alapító Atyjának számít, mint a könyv idézi a 116-117. oldalon a Bar Ilan egyetem egyik előadójának beszédéből.

A svéd parlamentben is volt vita 1945. januárjában a zsidómentés kapcsán, hogy vajon megtett-e Svédország mindent az üldözöttekért, e vitában mondta Kanut Peterssons képviselő (113. old):
“… jól ismert számomra, hogy az itteni zsidók bizonyos csoportjai a legkevésbé sem voltak abban érdekeltek, hogy bátorítsák a zsidó menekültek befogadását…”

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 15:39:26

@S=klogW:

apropó, a (kripto-)marxistákban általában az a legviccesebb, hogy pontosan abban utaznak, amivel másokat vádolnak:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.03. 15:41:50

@rajcsányi.gellért (ergé): mit választott, hogy a gyerekekre ne dőljön rá az óvoda fala?

ez bűn! ez nem keresztényi cselekedet, ugye értjük elvtársak hogy a zsidó sérthetetlen!

Veridicus76 2014.02.03. 15:41:56

"Az állam, ez az örök Leviathán többször is lecsapott saját védtelen áldozataira Európa innenső fertályában a huszadik században, annak középső évtizedeiben."

És Európa onnansó fertályában is, lásd például a soha semmilyen bűnnel bíróság előtt meg nem vádolt, ilyenért el nem ítélt Léon Degrelle családjának embertelen szétszakítását 1945 után. A belgák tízmillió kongói négert irtottak ki, akik a gyarmatosítás okán a belga állam fennhatósága alá tartoztak. A "dicsőséges" Anglia az indiai gyarmatán termelt ópiumot Kínában akarta eladni, és amikor ezt a kínai császár megtiltotta, a reguláris hadsereg megtámadta Kínát. Az USA amerikai állampolgárságú japánok tízezreit deportálta ítélet nélkül Pearl Harbor után. A britek Churchill jobboldali ellenzékének prominenseit deportálták ítélet nélkül a háború alatt.
Merő rasszizmus, hogy úgy tesztek, mintha a világtörténelemben csak zsidókat ért volna üldöztetés. Egyik népirtás, üldözés sem kevésbé fontos a többinél, egyik nép, közösség sem ér kevesebbet a többinél. Arról nem beszélve, hogy amikor a magyar államot Kun Bélák meg Rákosik szállták meg, akkor nagy buzgalommal magyartalanítottak és kereszténytelenítettek. Ideje indulatok és jelzők nélkül, őszintén, tényszerűen, minden valamikori üldözött, megbántott közösség fájdalmát tiszteletben tartva beszélni a történelemről. Az egészről, nem pedig folyamatosan, már-már patologikusan (és rasszista módon) abszolutizálni a sok tragikus népirtás közül egyetlenegyet.

S=klogW 2014.02.03. 15:43:19

@rajcsányi.gellért (ergé):

"jó meg rossz közötti választási lehetőség van."

Az egyéni életben.

Nemzet szinten meg érdek van.

Abban ugye egyetértünk, Gellért, hogy nem mannaként hullott alá az égből az a vagyon, amit elkoboztak a zsidóktól,

hanem a magyar társadalom GDP-jéből halmozták fel és tartották meg saját közösségüknek a jellemzőn egymás közt való házasodással?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.03. 15:47:15

@rajcsányi.gellért (ergé):

"nincs direktíva. keresztény emberkép van. jó meg rossz közötti választási lehetőség van. választott Slachta Margit. választott a mohorai plébános. választhatsz te is. én is." --- írod.

Így igaz. De engedelmeddel én nem a történelemhamisításnak és rég holt emberek emléke meggyalázásának útját választom!

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 15:49:55

@Veridicus76:

mondjuk az ópiumkereskedelem _magánemberekhez_ kötődött és a __sík hülye__ kínai __törvények__ csináltak belőle bombaüzletet...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2014.02.03. 15:49:55

@bbjnick: hol van itt történelemhamisítás? a fent közölt iratok levéltári dokumentumok.

Robinzon Kurzor 2014.02.03. 15:50:52

Azért van annak egy diszkrét bája, amikor a bolsi harácsolás igazolja utólag a zsidó vagyonok "megvédését".

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 15:53:37

@Veridicus76:

pl. klikk alább és pillants a bal felső sarokba:

Jardines
www.jardines.com/

ez a hong-kong-i óriáscég még ma is __büszke__ a __mákgubóhoz__ kötődő szerény kezdetekre:)

en.wikipedia.org/wiki/History_of_Jardine,_Matheson_%26_Co.

hacsaturján 2014.02.03. 15:53:54

@rajcsányi.gellért (ergé):

mucuska, mongyad mán, hogy ez is egy mandiner fölmérés! akkor tán megmenekülsz.

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 15:54:40

@Veridicus76:

kun bela mag rakosi __icipici__ játékos volt a népirtás-iparban...

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 15:56:16

@Veridicus76:

ill. bocsi, mintha kun bela a _KRÍM-félszigeten_ bontakozott volna ki úgy istenigazából...

hu.wikipedia.org/wiki/Kun_B%C3%A9la#Ausztria_.C3.A9s_a_Kr.C3.ADm

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 15:57:05

@Alfőmérnök:

ez is vmi "zsidó=übermesch" fasság? :)

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 15:58:59

@S=klogW:

mondom, hogy kollektivista vagy:)

Marx atyád elégedetten mosolyog:)

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 16:00:22

@S=klogW:

ihol lenne a szellemi előfutárod:)

“A nem zsidó zsidó” – 190 éve született Karl Marx
www.judapest.org/190-eve-szuletett-karl-marx/

S=klogW 2014.02.03. 16:00:31

@calabria007:

mely ______magánemberek megfinanszírozása uralkodói támogatással______ működött,
és a kínai törvények ha nem is voltak felkészülve Anglia gátlástalanságára és kapzsiságára, nyilván nem írták elő az ópiumkereskedelmet

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.03. 16:02:04

@rajcsányi.gellért (ergé): akkor beleolvasnád esetleg?
azt olvastad, hogy óvodának kell? nem ugye?
de ha igen, akkor ez csak egy náci hazugság nyilván.

magyar óvodát nem lehet zsidó lakásba, kommunista iskolát lehet kastélyba

S=klogW 2014.02.03. 16:03:45

@rajcsányi.gellért (ergé):

"jó meg rossz közötti választási lehetőség van."

Az egyéni életben.

Nemzet szinten meg érdek van.

Abban ugye egyetértünk, Gellért, hogy nem mannaként hullott alá az égből az a vagyon, amit elkoboztak a zsidóktól,

hanem a magyar társadalom GDP-jéből halmozták fel és tartották meg saját közösségüknek a jellemzőn egymás közt való házasodással?

A zsidóság el tud-e számolni azzal, hogy honnan és hogyan szerezte a vagyonát

egy olyan időben, amikor - Illyés Gyula Puszták népéjébl, József Attila verseiből, Kosztolányi Dezső Édes Annájából is tudhatóan - mind a vidéki mind a városi lakosság tömegei cselédként és napszámosként nyomorogtak?

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 16:03:47

@S=klogW:

pontosan a kínai törvények csináltak ebből __aranybányát__...

és a __sík hülye__ kínai __drogpolitika__ 100 évvel az angolok előtt kezdődött...

en.wikipedia.org/wiki/Opium#Prohibition_and_conflict_in_China

Bell & Sebastian 2014.02.03. 16:08:10

Ez kemény! Érvek garmadája a magyar állam bűnösségére és a lakosság tevékeny részvételére a holokausztban. Mi van itt? Most mondja valaki, hogy a szervilizmus feloldhatatlan ellentétben áll az elvekkel, ha tudja.

Ha már a plébános kérvénye került kiemelésre, bizottsági elnökként írta alá és közcélra kérte.

Inkább az van ide elásva, hogy mindenki tudta, hogy nem jönnek vissza és ezt különösebben nem is bánta senki.

Vajon miért? De tényleg. Ergé, hozzászólás?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.03. 16:08:15

@rajcsányi.gellért (ergé):

Szerinted mi, ha nem történelemhamisítás, ha a Slachta-Apponyi-Szabó-Szapáry-levelet úgy idézzük, hogy abból olyan bekezdéseket hagyunk ki, amelyek nélkül a szöveg (a szerzők eredeti szándékától) eltérő értelmet nyer vagy pld. ebben a posztodban, mi ha nem történelemhamisítás a 8. képalá(pontosabban: fölé)írás (ahol az eredeti szöveg nős orvosaiból, nálad, zsidó orvosok lesznek)?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2014.02.03. 16:10:39

@bbjnick: nős _zsidó_ orvosokról van szó, ott van a dokumentum a belinkelt nógrádi levéltári archívumban

S=klogW 2014.02.03. 16:13:12

@rajcsányi.gellért (ergé):

Még egy párszor feltehetem ezeket a kérdéseket: @S=klogW: ,

és akkor te meg szűrhetsz vagy tilthatsz is akár, de talán mégis egy egyenes válasz lenne illendő és tisztességes egy ilyen poszt után.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2014.02.03. 16:13:46

@bbjnick: mit akarsz, antiszemitizmussal, a deportálások támogatásával megvádolni Slachtát?

"1942-től az egész országban ún. világnézeti kurzusokat szervezett, hogy a keresztény értékrend közvetítésével ellensúlyozza a hitleri propagandát. A Szociális Testvérek és Slachta Margit emléktáblája Budapesten, a Thököly út 69. szám alatt
1940. november 8-án a Keresztény Női Tábor nevében beadványt írt a munkaszolgálatosok érdekében. 1941 telén tiltakozott a kőrösmezei deportálás ellen. Miután 1943. február 8-án Szlovákia bejelentette a „teljes zsidótlanítást”, Rómába utazott, hogy személyesen sürgesse XII. Pius pápát a cselekvésre. A testvérek Thököly úti rendházába bújtatta az üldözötteket, köztük Heltai Jenőt, Radnóti Miklós feleségét valamint Rusznyák Istvánt is.
Mozgalmát, a Keresztény Női Tábort 1944 júliusában a Sztójay-kormány betiltotta..."

/o 2014.02.03. 16:17:38

@Bell & Sebastian: „Inkább az van ide elásva, hogy mindenki tudta, hogy nem jönnek vissza és ezt különösebben nem is bánta senki.”

Na, igen.

„Vajon miért?”

Mert biztos náciak voltak.

S=klogW 2014.02.03. 16:21:19

@rajcsányi.gellért (ergé):

A nős zsidó jellemzően zsidót nőt is jelent:
a vészkorszak előtt amikor még sok zsidó volt magyar identitású, sem volt divat nem zsidó nővek házasodni, mert ugye az

siksze.

Mivel a zsidó vallás nem prozelitáló vallás, elválaszthatatlan a származástól, etnikumtól, köteles-e a magyar állam egy idegen nép felemelkedését szolgálni, pláne saját határain belül?

Bell & Sebastian 2014.02.03. 16:31:46

A hetvenes-nyolcvanas években kollektíve előrébb tartottunk a történelmi tények feldolgozásában, ugyanis akkor még éltek a túlélők és a nekik integetők is, nehéz volt kiforgatni a tényeket.

Hogy az újrafeldolgozás most reneszánszát éli, annak szerintem legalább három, fő oka van?
- hasonló szociális különbségek
- dogmatikus megközelítés (nem gyakorlati)
- elfogyott a bárány, sok a farkas

S=klogW 2014.02.03. 16:33:42

@rajcsányi.gellért (ergé):

"jó meg rossz közötti választási lehetőség van."

Az egyéni életben.

Nemzet szinten meg érdek van.

Abban ugye egyetértünk, Gellért, hogy nem mannaként hullott alá az égből az a vagyon, amit elkoboztak a zsidóktól,

hanem a magyar társadalom GDP-jéből halmozták fel és tartották meg saját közösségüknek a jellemzőn egymás közt való házasodással?

A zsidóság el tud-e számolni azzal, hogy honnan és hogyan szerezte a vagyonát

egy olyan időben, amikor - Illyés Gyula Puszták népéjébl, József Attila verseiből, Kosztolányi Dezső Édes Annájából is tudhatóan - mind a vidéki mind a városi lakosság tömegei cselédként és napszámosként nyomorogtak?

Mivel a zsidóság hagyományosan saját köreiben házasodik és zsidó vallás nem prozelitáló vallás, elválaszthatatlan a származástól, etnikumtól, köteles-e a magyar állam egy idegen nép felemelkedését szolgálni, pláne saját határain belül?

hacsaturján 2014.02.03. 16:34:19

@Bell & Sebastian:

viszont a hatvanas években tetőzött nálunk az ifjúsági probléma.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.03. 16:34:41

@rajcsányi.gellért (ergé):

És most azon gondolkodj el, a távirat szövegének ismeretében, hogyan lett a polgármesteri válaszban a zsidó orvosokból nős orvosok?! Én mondjam meg neked vagy a keresztény ethoszod megsúgja?

hacsaturján 2014.02.03. 16:36:19

most meg keresem a blogmotorban beálló ellentmondás asztrofizikai hozzávetését.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.03. 16:38:17

@rajcsányi.gellért (ergé):

"mit akarsz, antiszemitizmussal, a deportálások támogatásával megvádolni Slachtát?" --- írod.

@rajcsányi.gellért (ergé):, @rajcsányi.gellért (ergé):! Nem kéne (mégjobban) lemenni kutyába!

Hogy mit akarok, elmondtam. Ha nem volt egyszer elég, elmondhatom mégegyszer:

...Ha nem csak Nyáry Krisztián interpretációjában ismernétek az irodalmat és a történelmet, akkor tudhatnátok, hogy az általad hivatkozott tiltakozó levél írói elismerik a kitoloncolások jogosságát és szükségességét, az eljárás végrehajtásának módja ellen emelnek kifogást. Nyáry "nagyvonalúan" kihagyta a levélből az a bekezdést, hogy "„Ámbár elismerjük, hogy bizonyos, hazánk területére beszivárgott és Magyarországgal semmi közösséggel nem bíró elemek – legyenek azok zsidók vagy nem zsidók – eltávolítása fontos nemzeti érdek, mégis a legélesebben elítéljük az akciónak összes felsorolt mozzanatait és végrehajtásának a módját.”...

Bell & Sebastian 2014.02.03. 16:39:06

@hacsaturján: Ha elüti tréfával - ha nem üti el, a történelmi helyzet nagyon hasonló, előbb-utóbb felteszik a kérdést, hogy miért pont mi menjünk el Londonba mosogatni?
Menjenek inkább azok, akik ránk hozták a rontást és még vissza is ugatnak.

Robinzon Kurzor 2014.02.03. 16:41:04

@S=klogW:

Engem érdekelne ez a kérdés.

Például miért kell alapesetben bárkinek "elszámolni" azzal, hogy honnan van a vagyona.
Ha van valami kézzelfogható gyanú arra nézve, hogy törvénytelen (vagy akár törvényes, de erkölcstelen) úton szerezte, akkor értem.
De csak úgy?

Meg aztán: konkrétan ki az a "zsidóság" és konkrétan milyen vagyonról akarsz elszámoltatást?

A "magyarságnak" vagy a "svábságnak" is el kell számolnia a vagyona eredetével? (Csak hogy tudjam, én mire számíthatok.)
Konkrétan miért?
Vagy miért nem?

Mondom, nagyon érdekes témát feszegetsz ...

Bell & Sebastian 2014.02.03. 16:44:52

@Robinzon Kurzor: Valóban, amikor manapság nincsen törvényes lehetőség a felhalmozott vagyon akkumulálására. Mondjuk a nagy hirtelen mágnásodásra sincs, a jelenség mégis létezik.

hacsaturján 2014.02.03. 16:46:57

@Bell & Sebastian:

x.y. zsidót (született: büzgülvalagos, 1943. február 2-án, anyja neve: n.n.) németországi munkára átadtam.

kelt. büzgülvalagos, 1944. junius 3.

piff-paff-puff jegyző

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.03. 16:49:15

@rajcsányi.gellért (ergé):

Mivel olvastam és feltételeztem, hogy te is, azért kérdeztem, amit kérdeztem.

Robinzon Kurzor 2014.02.03. 16:50:56

@Bell & Sebastian:

Tényleg, "manapság" mik vannak!

Most akkor mondjuk azt, hogy minden fideszes (és azt majd én eldöntöm, hogy ki a fideszes, a Mandiner-szerkesztőség például biztosa az) számoljon el a vagyonával?

És ha én úgy érzem, hogy nem számolt el vele elég jól, akkor legyen ovi ergé meg Turul2k kérójából?
(Vagy legalábbis ezen a jogcímen tegyük ki őket onnan, aztán majd meglátjuk ... ja, és természetesen bérleti jogviszonyra gondoltam, aztán hogy fizetni ki és mikor fog, az majd kiderül ...)

Bell & Sebastian 2014.02.03. 16:51:35

@rajcsányi.gellért (ergé): Ergé, magának ebből mi jön le? Mert nekem annyi, hogy vidéken szinte _minden_ orvos, gyógyszerész és állatorvos zsidó volt, ha mindet elviszik, nincsen kit a helyükre tenni.

Ezeknek a monopol-szolgáltatásoknak az egykori ellenértékét meg ne firtassuk. Így gondolja?

Bell & Sebastian 2014.02.03. 16:53:49

@Robinzon Kurzor: Lopnak, mint az állat. Ha nem húzgálják senki pajeszát, maradhatnak. Ha húzgálják, akkor van nemulass.

hacsaturján 2014.02.03. 16:56:02

@Bell & Sebastian:

szerintem úgy gondujja, hogy csak úgy, ukkmukkfukk elcepelték üket. még jegyet se köllött venniük. tréfálkozik a pöcsöm! peccsauer!

Bell & Sebastian 2014.02.03. 16:56:39

@hacsaturján: Tőlem ne várja, hogy visszaforgassam az idő kerekét! Az egy másik párt volt, ami előreforgatta. Ott reklamáljon.

S=klogW 2014.02.03. 16:56:43

@rajcsányi.gellért (ergé):

Ebből, hogy derül ki, hogy zsidókról van szó?

Csak nem az "orvos"-ból? Az hogy lehet? Magyarországon az orvos egyet jelentett a zsidóval? Nem volt magyar orvos? Hogyhogy?

Bell & Sebastian 2014.02.03. 16:57:43

@hacsaturján: Akkor itt máma megint feljelentés lesz, ha fele tréfa?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.02.03. 17:01:34

patkány vagy te gellért. ez már a legalja. te még a mindennél alávalóbb magyaroknál is alávalóbb vagy.

Robinzon Kurzor 2014.02.03. 17:03:44

@Bell & Sebastian:

Kényelmes önámítás.

hacsaturján 2014.02.03. 17:07:26

@Bell & Sebastian:

engetessék meg nekem, hogy mekkérdezzem: ki halt meg?

hacsaturján 2014.02.03. 17:08:12

@Bell & Sebastian:

mak mak.

Bell & Sebastian 2014.02.03. 17:08:14

@Robinzon Kurzor: A tények felérnek egy jó gandzsával, tiszta Hollandia, mi? Ha még szűzlány, írjon naplót.

S=klogW 2014.02.03. 17:09:34

@jose maria padilla:

Meséljen, maga micsoda két belvárosi szelvényvágás között?
Csak nem orvos? :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.03. 17:17:05

Ha az úgy mindenkinek megfelel, akkor, mondjuk, néhány napon belül én is be tudom nyújtani a számlát az elmúlt száz évért: minden elvett vagyontárgyért, minden elmarad falás kenyérért, minden pofonért, minden csepp vérért és könnyért, minden el nem hált éjszakáért, minden keresztbe lenyelt hazugságért és megaláztatásért stb., ami rajtam és az enyémeken esett meg. Úgy megfelel, ha jegybanki alapkamatot számolok fel utánuk? Aztán majd megegyeznek, hogy ki milyen arányban vesz részt kárpótlásomban! Nekem mindegy, csak fizessenek meg!

Ha már nincs sorsközösség, nincs áldozatközösség, akkor én is beállok a sorba a nagy múlt-, jelen- és jövőszéthúzásnál, -széthordásnál.

:-[

Veridicus76 2014.02.03. 17:20:45

@calabria007: A Kelet-Indiai Társasághoz kötődött az ópiumkereskedelem (melyben köztudottan előkelő arányban képviseltette magát a zsidóság), és a brit hadsereg indított háborút a szabad drogkereskedelem érdekében. A brit állam hivatalos hadserege.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.02.03. 17:20:47

@S=klogW: mire gondol? ha arra, hogy gellért a magyaroknál is alávalóbb, akkor az gúny. merthogy gellért,- egy jöttment, öngyűlölő sváb- beállt a magyargyalázó kórusba.

ha a fidesz nem számolja fel mondjuk öt napon belül ezt a liberáliskommunista blogot, ha belepusztulok sem fogok rájuk szavazni.
+ gellértnek és béri balog ákosnak, vagy mi a neve, letöltendőt!

hacsaturján 2014.02.03. 17:21:06

@Bell & Sebastian:

még egy ijjen humor és zsuzsika szétröhögi a zagyát.

Veridicus76 2014.02.03. 17:23:37

@calabria007: Kun Béla csak a krími tatárok közül bő 60 ezret irtott ki. Ha ez icipici játék...

Bell & Sebastian 2014.02.03. 17:24:13

@hacsaturján: Az nem fog menni, magánál ha szakad a drót - konyul a fül.

Veridicus76 2014.02.03. 17:24:36

Na közben te is megtaláltad a krími ügyködését.

Bell & Sebastian 2014.02.03. 17:27:47

@Veridicus76: Tegye hozzá, alsó hangon. Csak megállt a páncélvonat, kiszálltak a legények és máris indult a parti. A krími tatárok milyen vallásúak? Csak úgy kérdezem.

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 17:29:03

@Veridicus76:

a drogból azonban az elhibázott kínai szabályozás csinált aranybányát...

a "polémia" pedig tágabb kontextusban bonyolódott, a kínai fél csak __ezüstöt__ volt hajlandó elfogadni a nyugati partnerektől

ergo

leszívta az angolok nemesfémkészleteit...

www.silver-investor.com/charlessavoie/cs_january13_CorrectingAntalFekete.pdf

hacsaturján 2014.02.03. 17:29:23

@Bell & Sebastian:

már a mek-meknél sejtettem, hogy komojtalan.

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 17:30:23

@Veridicus76:

két kommenttel lejjebb mintha én is vmi ilyet írtam volna

S=klogW 2014.02.03. 17:36:42

@jose maria padilla:

Én magára gondoltam. :) Gellért környülállásai elég egyértelműek (lettek).

Bell & Sebastian 2014.02.03. 17:40:09

@hacsaturján: Cukormázban gyógyszert nem vesz?

hacsaturján 2014.02.03. 17:45:09

@Bell & Sebastian:

akár..., ámbátor szerintem akkor nyilatkozzék itt bárki bármit is, ha legalább eccer meghágta kunágotát. persze, eszmetörténeti alapon.

Bloodscalp 2014.02.03. 17:53:43

@jose maria padilla: :) ezen a témán lovagolni..hogy egy hülye benyögte a maga baromságát pár hete. mi újat lehet még a zsidóság/nácik témakörben mondani 2014ben?

mandinál is kényesen figyelnek arra hogy véletlenül se kelljen a fidess aktuális szarságairól beszélni se. Pedig téma még most is jön hétre hétre új.

sárga bögre görbe bögre nyald a seggem körbe körbe 2014.02.03. 17:54:37

a múlt heti után kör után

szerintem a Mandiner rákapott

a zsidótéma jövedelmezőségére:

micsoda kattintásszám mehet itt meg odaát a honlapon - csak úgy csilingel a hirdetési kassza :)

mondjuk nálam be van kapcsolva az adblock :)

Bell & Sebastian 2014.02.03. 18:00:03

@hacsaturján: Mivel nem a Műegyetem fő profilja, ezért nem kívánt lehetetlent. Magát meghúzta?

Bell & Sebastian 2014.02.03. 18:07:43

@Bloodscalp: Újat még lehet; mi mennyi?

(Van egy olyan gyanúm, hogy az efféle posztok száma fordítottan aránylik a forint árfolyamához.) A fidesztolvajoké meg egyenesen.
Keressük a helyes arányt, csak még nincs meg.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.03. 18:12:13

@rajcsányi.gellért (ergé): a deportálások támogatásával megvádolni Slachtát? "

megvádolni?

"Ámbár elismerjük, hogy bizonyos, hazánk területére beszivárgott és Magyarországgal semmi közösséggel nem bíró elemek – legyenek azok zsidók vagy nem zsidók – eltávolítása fontos nemzeti érdek, mégis a legélesebben elítéljük az akciónak összes felsorolt mozzanatait és végrehajtásának a módját."

Budapest, 1941. augusztus 20. Szent István király napján.

Gróf Apponyi György, Slachta Margit, dr. Szabó Imre és gróf Szapáry Erzsébet úti beszámolója a kárpátaljai deportálás körülményeiről. (1941. augusztus 20.)
(Az úti beszámolót közzétette Majsai Tamás: Iratok a kőrösmezei zsidódeportálás történetéhez 1941, Ráday Gyűjtemény Évkönyve IV-V. 1986. Budapest)

www.hvg.hu/tudomany/20110901_kamenyec_podolszkij_meszarlas_1941

ők ezt írják:
"elismerjük, hogy bizonyos, hazánk területére beszivárgott és Magyarországgal semmi közösséggel nem bíró elemek – legyenek azok zsidók vagy nem zsidók – eltávolítása fontos nemzeti érdek"

a semmi közösséggel nem bíró zsidó elemeknek lehet magyar állampolgársága? mintha ők ezt mondanák, ill ha ezt mondják, mi van ha van magyar állampolgárságuk? szerintük akkor is helyénvaló, ha korrekten, tisztességesen hajtják végre?
ennyiből ez még nem derül ki egyértelműen, csak feltételezni lehet

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.02.03. 18:15:26

@rajcsányi.gellért (ergé): Az arányokat kifogásolja, pedig nem azzal van a gond, hanem a tálalással. Szerintem fogalmatok sincs, hogy lehetne ezt a témát úgy tálalni, hogy abból ne legyen hörgés innen is, meg onnan is. No, nem mintha egyébként olyan sokan lennének, akik tudják, hogyan is kellene ebből értelmes társadalmi diskurzust kialakítani.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.02.03. 18:21:11

@bbjnick: Azt gondolom, alaposan készülj fel(a sorbaállásra), csak nem képzeled, hogy Nekünk is hagytak valamit :)
Azt hiszem, baj lesz ebből, Gellértnek, és Béri Balog Ákosnak is szóljatok :) (őrmester, maga napról napra szörnyűbb)

@post: Ha meg cselesen az első dokumentum 1927-es dátumával a többi doku 1944 március utáni keltezését próbáltátok fedezni: nem jött be.

Üdv. Misi

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.02.03. 18:22:50

Amúgy, mindenki berúgott kicsit? Mintha sokkal kevésbé érteném, hogy mit írnak ;-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.03. 18:24:58

@Mr Falafel:

Nincs itt szükség semmiféle diskurzusra: egyszerűen tiszteletben kellene tartania mindenkinek a másik fájdalmát. Ez egy csomag. Vagy van sors- és áldozatközösség vagy nincs vagy együttkoszorúzzuk, amit koszorúzni kell vagy nem. Ennyi.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.02.03. 18:25:46

@Mr Falafel:
erről a témáról igazán nem kell társadalmi diskurzus. történt ami történt, felejtsük el, régen volt.

Alfőmérnök 2014.02.03. 18:27:14

@Mihint: Nem lehet, hogy te mész szembe a forgalommal?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.02.03. 18:28:39

@bbjnick:
társdalmi diskurzust azok erőltetnek, akik a diskurálókat e diskurzusban elfoglalt helyük alapján szelektálnák. :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.02.03. 18:33:13

@Alfőmérnök: Dehogynem. Hátha ez a szándékom?
@bbjnick: Úgy. Igyekszünk :-)
@jose maria padilla: Ezt peniglen meg főként vésse az eszibe bárki, aki "ezzel" valamire "menni" akar :)

Alfőmérnök 2014.02.03. 18:48:48

@calabria007: Az a címe, hogy "WALL STREET AND
THE RISE OF HITLER ".

gyalog.galopp 2014.02.03. 18:49:26

@sárga bögre görbe bögre nyald a seggem körbe körbe:

Már nagyon régen, még a múlt rendszereb ,egy rendőr ismerősöm azt mondta, az újmagyart , vagy úgy elvered, hogy soha ne felejtse el, vagy hozzá se nyúl, mert följelent és te megszívtad.

@Mihint:
Te figyejj má, ha Európában 6 millió zsidó pusztult el , az az 5,5 millió honnan hiányzik? Annak valahogy már nincs gazdája.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.02.03. 18:52:25

@gyalog.galopp: Erről most én nem nyitok vitát. Ugye megérted?
@sárga bögre görbe bögre nyald a seggem körbe körbe: Igen, nekem többek közt Machiavelli is baromarc, pajtás, csak nincs valami gondod ezzel?

gyalog.galopp 2014.02.03. 19:03:10

@Mihint:
Nem, sajnos nem tudom, de nem is akarom megérteni.
Az összefüggéseiből kiragadott egyes történelmi események túldimenzionálása , az ezekkel ellentétes megnyilvánulások teljes tagadása, hát ez a történlem hamisítás.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.02.03. 19:11:13

@gyalog.galopp: Pedig pl.én nagyon szeretném, ha megértenéd. Merthogy nem létszám meg fontosság az, ami a középpontban van, ezekkel legfeljebb egyéneknek lehet kedvezni.
Ami valóban továbbvihetne Minket - nagy csapattal - az nem érdeke egyik politikai formációnak sem. Éppen ezért erre való felhívást nem fogsz sehol sem olvasni. Pedig szinte mindenki ezt szeretné.
Ez sem fenékig tejfel, ezen felül is vannak kemény vélemény és szándékkülönbségek.
Történelem hamisítás: a győztes érdekek túldimenzionálása, alkalmanként hamisítása, és ennyi.
Úgy véled, mindezekkel szemben a puszta, egyszerű igazság alul marad?

Tündér_Lala 2014.02.03. 19:27:09

Azt kérdezi, hogy miért volna ez történelem hamisítás.

Nos azért, mert (a ma divatos módon) az eseményekből kiragadva szemléz, célzatosan.

Mert az események folyama valahol ott kezdődött, hogy lázítottak a fronton és a hátországban, aminek következtében a monarhia (is) lényeges csatavesztés nélkül vesztes lett.
Azután jött a kommün a gyilkos terrorjával (amelynek bukásával a vezetők elmenekültek, de a maradékaik a kisantant körében még évekig agitáltak a kiszolgáltatott maradék ország ellen, és Trianon.
Minezek ellenére a főkolomposok kivételével senkinek nem esett baja. Ez az ország messze a legtöbbet tette - kiszolgáltatott helyzete ellenére - saját zsidó lakosságáért és a menekültekért. (Mondjon még egy országot, amelyet felkért Németország a Lengyelország elleni hadviselésre, majd csak átvonulási engedélyt kért és az megtagadta tőle, sőt a menekülteket befogadta és gondoskodott róluk.)
A német megszállás után elindultak a deportálások. (Tényleg szörnyűség.) És igen, az ilyen módon köztulajdonba került volt zsidó vagyonokat kiigényelték. Egyrészt mert kapzsi és harácsoló emberek mindig voltak (vannak és lesznek), másrészt az ilyen módon köztulajdonba került javakat hasznosítani kellett. (Megjegyzem, még a dokumentumok között is rosszul válogattak, mert a pap nem magának, hanem közösségi célra egy grémium vezetőjeként igényelt. Dehát ugye az egyházon is rugni kellett egyet.)
De ne feledjük el a folytatást sem. Sztalin - gondolom gonosz mosollyal (megmentettétek a zsidóitokat ? nesztek ) - a nyakunkba ültette a moszkovita zsidókat bolsevik vezetőként. Akik azután megvalósították a bosszú időszakát. (Még nagyon nem is titkolták. Egy ismerősömnek (zsidónak nézték) azt mondták, hogy "keresztény fejekkel fogjuk kirakni az Andrássy útat".) Meg is próbálták és a történelem egyik legvadabb terrorját valósították meg. De ezen felül elloptak minden vagyont, eltűntették és kiirtották a történelmi vezető réteget, a rendszerváltás után pedig elidegenítették az ország minden számottevő vagyonát, végletes kiszolgáltatottságba taszítva bennünket.

Na most mindezekből a következőket ragadják ki. Bűnös a magyar társadalom a holokausztért. Mi naponta kérünk bocsánatot, ők egyetlen egyszer nem kértek még bocsánatot a bűneikért, viszont ott ártanak nekünk továbbra is ahol csak tudnak.

Vagy beszéljük ki, DE TISZTESSÉGESEN, vagy felejtsük el , mindenki fenékig űrítette már a keserűség poharát , de az ami most megy, az tűrhetetlen.

Nos ezért történelem hamísítás, kollaboráns magatartás a fennti cikk kisszerű érdekből, amiért szégyelhetik magukat.

Bell & Sebastian 2014.02.03. 19:47:54

@Tündér_Lala: Úgy ám, ahogy mondja. Akkor érte volna meg a véget nem érő nadrágszíj húzogatás, ha végre kongatnak a ragadozóknak. Erre mi történik? Kiegyezés. Ez az, amire senki nem számított, ez az, amiért nem lesz itt még egy elmúlt nyolc év.

Aki eladja a lelkét az ördögnek, az ne ácsingózzon üdvözülésre. (Hallod, Orbán pajtás?)

tevevanegypupu 2014.02.03. 19:56:20

Esküszöm az lmp-re fogok szavazni, az egyetlen párt - bár lassan beleőrülnek a paksi atomba - ahol nem holocaustoznak nyakra-főre..vagy csak nagy mértékletességgel.

na ez azért mindennek a teteje 2014.02.03. 19:57:51

@Mihint:

"Ami valóban továbbvihetne Minket - nagy csapattal"

ha azt hiszed, hogy ebbe a magyarországi zsidóságot is beleértheted, naiv vagy

Tündér_Lala 2014.02.03. 20:14:14

@tevevanegypupu: Azért... Gyöngyöspatát ha feledni tudnám. De nem tudom.
Ott fenn nem keménykedhetnek, de a közép kollaborációjának is van határa.

Dzsentrisvihák 2014.02.03. 20:23:10

Kedves Mandi, mégis ki a herét érdekel ez a téma ennyire? Tényleg...? Annyira, de annyira kuuuuuuurva unalmas már, hogy elmondani nem lehet...

tevevanegypupu 2014.02.03. 20:23:34

@Tündér_Lala:

Na igen..azt nem felejtettem el. De mondja meg, végül is kire lehetne szavazni, aki minden ember érdekeit képviseli kivételezés, megalkuvás és ilyen förtelmes részrehajlás nélkül? Tele van a hócipőm a holocaust emlékévvel, kártérítésekkel, a pofátlan, gátlástalan követelésekkel, vádaskodásokkal. Ha a fidesz ezt szó nélkül eltűri, sőt állandóan megalázkodva egyre többet és többet enged, akkor sajnos nem az én pártom többet. Nem a közép kollaborál ugyanis hanem maga a fidesz, akik elfelejtik, hogy 1944 nem csak a zsidókról szól, hanem a háborúról ami Magyarországot tönkretette.

Alfőmérnök 2014.02.03. 20:32:33

@jose maria padilla: Remélem ergé és B&S egy vagonba kerülnek a kitelepítésükkor.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.02.03. 20:58:52

@Alfőmérnök: @na ez azért mindennek a teteje: Természetesen az vagyok, az is voltam mindig, a kezdetektől fogva(naiv). Nem tudom, hol szakadt meg a szál, de valóban, én még a "régire" emlékezem, egyébként nekem ez az "eredeti" egyike:Egy szép barnába ugye?

Alfőmérnök 2014.02.03. 21:09:59

@Mihint: Mi a faszt lehetne csinálni ezekkel a geci svábokkal? Van nekik saját hazájuk, tárt karokkal várják őket, menjenek a haza a picsába.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2014.02.03. 21:10:03

Magyarországon nem üldöztek zsidókat, Gellért, és fejezd be a történelem-hamisítással felérő dokumentum linkelgetésd.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.03. 21:18:36

@Tündér_Lala: gyöngyöspata az lmp szégyene, de élvezi a párt. nem is látja, ezért nem kell a magyaroknak farizeuspártra szavazni, elviszik nyaralni a cigányokat? miközben miattuk élhetetlen a falu? ez az lmp programjga, szaporodjanak soros-ösztönökkel csak a cigányok.

@tevevanegypupu: van azért annak egy csekély bája, hogy minden, de minden átment a teve fokán (lusztráció, elszámoltatás hiánya, föld, trafik, nav), de a holokausztozás akad fenn, mégcsak nem is a likud, nem is a primkó cionista filoszemitizmus, hanem az, hogy tűri a holokasztozást a fideszke.

mondanám a TESZ-t és Ángyánt, az élőláncot
de minek? lesz rá vmi válasz, hogy ez elmebeteg, nincs is igaza
nem is érdekel

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.03. 21:19:41

@politicus: na megjött a mandiner díszzsidaja.

azért a horvát-interjút olvasd el mégegyszer, tudod amire ergé lihegett két hete

homoródkarácsonyfalváért 2014.02.03. 21:35:06

Először azt gondoltam, hogy hozzászólok, ...aztán töröltem a leírt féloldalnyi szöveget. A leírt szövegnek az lett volna a lényege, hogy vajon az a holokauszt relativizálása nevű bűncselekmény-e, ha azt írnám, hogyha a magyar állam csak ennyi rosszat tett volna az emberekkel 1944-ben, mint ami ezekben a papírokban áll, abban az esetben nem felelős a holokausztért.
Helyette csak azt az adomát írom ide- RAJCSÁNYI Gellértnek tanulságul, ami a 89-es romániai forradalom idején Markó Béla és Király Károly közötti beszélgetés leirata. A lényeg, hogy a kis firkász, Markó Béla elment Király Károlyhoz, hogy ugyan már lenne szíves a ceausescu rendszerben levitézlett szerkesztő helyére őtet kinevezni. Aki ugye nem vitézlett le. Király az alábbiakat válaszolta (idézi: Mandics: A manipulált forradalom 574. oldal,Irodalmi Jelen Könyvek, Arad, 2009):
"- Hát igen, a fiatalok ebben az esetben látszólag nagy előnnyel indulnak. De hogy valóban annyival jobbak- e a régieknél...erre a választ csak legalább húsz év múlva kaphatjuk meg. Akkor majd meglátjuk, hogy milyen volt Ön Markó úr. Megmaradt-e a feddhetetlen erkölcs magaslatán, vagy Önről is hasonlóan ítélkeznek majd a fiatalabbak.
Markó Béla égő fülekkel távozott."

A többi pedig tudjuk Igaz, Mandiner szerkesztők?!

homoródkarácsonyfalváért 2014.02.03. 21:35:06

Először azt gondoltam, hogy hozzászólok, ...aztán töröltem a leírt féloldalnyi szöveget. A leírt szövegnek az lett volna a lényege, hogy vajon az a holokauszt relativizálása nevű bűncselekmény-e, ha azt írnám, hogyha a magyar állam csak ennyi rosszat tett volna az emberekkel 1944-ben, mint ami ezekben a papírokban áll, abban az esetben nem felelős a holokausztért.
Helyette csak azt az adomát írom ide- RAJCSÁNYI Gellértnek tanulságul, ami a 89-es romániai forradalom idején Markó Béla és Király Károly közötti beszélgetés leirata. A lényeg, hogy a kis firkász, Markó Béla elment Király Károlyhoz, hogy ugyan már lenne szíves a ceausescu rendszerben levitézlett szerkesztő helyére őtet kinevezni. Aki ugye nem vitézlett le. Király az alábbiakat válaszolta (idézi: Mandics: A manipulált forradalom 574. oldal,Irodalmi Jelen Könyvek, Arad, 2009):
"- Hát igen, a fiatalok ebben az esetben látszólag nagy előnnyel indulnak. De hogy valóban annyival jobbak- e a régieknél...erre a választ csak legalább húsz év múlva kaphatjuk meg. Akkor majd meglátjuk, hogy milyen volt Ön Markó úr. Megmaradt-e a feddhetetlen erkölcs magaslatán, vagy Önről is hasonlóan ítélkeznek majd a fiatalabbak.
Markó Béla égő fülekkel távozott."

A többi pedig tudjuk Igaz, Mandiner szerkesztők?!

homoródkarácsonyfalváért 2014.02.03. 21:42:44

Bocs a kétszer küldésért, de szerintem így sem rossz.

Szindbad 2014.02.03. 21:46:12

@Tündér_Lala: Ezt hívják szerecsenmosdatásnak?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.03. 21:51:27

@Bell & Sebastian:

"A hetvenes-nyolcvanas években kollektíve előrébb tartottunk a történelmi tények feldolgozásában..." --- írja.

Bezony!

tevevanegypupu 2014.02.03. 21:52:52

@tesz-vesz:

A nem tudás nem mentesít. Nem mondanám, hogy olvassa el véleményemet a trafikokról, mert talán nem értené meg, a földekhez nem értek, bár őszintén szólva nekem tökmindegy ki a tulaj, ha rendesen adózik és a termény annyi részét amire a magyaroknak szükségük van itt adja el. Felőlem lehet Izraelből ideköltözött zsidó is magyar földbirtokos a fenti feltételek mellett, lehet kommunista, jobbos vagy balos, nem fontos..a földet innét kitolni nem lehet, Trianon kivételével. Ángyán nekem nem szimpatikus, nem a nyilatkozatai - bár úgy tűnik a fidesz jó volt neki mikor kinevezték - hanem az arca alapján. Az arc és a szem a lélek tükre..és jó ember ismerő vagyok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.03. 21:55:34

@Tündér_Lala: Vagy beszéljük ki, DE TISZTESSÉGESEN, vagy felejtsük el , mindenki fenékig űrítette már a keserűség poharát , de az ami most megy, az tűrhetetlen.

Nos ezért történelem hamísítás, kollaboráns magatartás a fennti cikk kisszerű érdekből, amiért szégyelhetik magukat. "

így is van!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.03. 22:00:55

@tevevanegypupu: te meg a jó emberismeret, ne ne röhögtesss szdsz-eske, ezért csalódtál konc zsuzsikában, vitézy nagyapjának macájában? tán bródyban is ezért csalódtál?
csak azért nem csalódsz mindenkiben, mert anyni t tudományod, hogy arcra ítéled az embereket, no nincs abban semmi, amíg meg nem csalnak a szenzorok, én is arcra és két mondat után megmondom, hogy orbán egy primitív ember, node én gondolkodom si elvtársak és ki vannak hegyezve az ösztöneim, maga meg csak eldől mit a krumplizsák a sarokban.
a gyomrom még mindig nem vette be a 82-es beszervezési "kísérletet" és megfigyelést, utána meg a minisztériumi állást.

itt mi próbáltunk már beszélgetni,
mandiner.blog.hu/2012/10/12/az_eu_meg_a_bekedij_pax_europae
nem jött össze, felesleges újat nyitni.

Szindbad 2014.02.03. 22:01:13

@tesz-vesz: Szerintem cölibátusba kellene öltöztetni minden történelemhamisítót!!! Le a történelemhamisítókkal!

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.03. 22:07:12

@Alfőmérnök: Ismertem, abszolút korrek, fősodor mű. Suttonnak lett belőle baja, egy állásából ki is rúgták, de végül nem lett kitagadva a "fősodorból", mert tényei cáfolhatatlanok. Ugyanezt a sztorit megírta a blosikról és ROoseveltről. Ugyanaz a bankárkör állt mind mögött, ráadásul a bolsikat finanszírozó bank pénzelte a japán hadigépezetet is. Értjük, a II. Világháború MINDEN számottevő harcoló hatalma mögött a FED tulaj-bankjai álltak.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.03. 22:09:00

@tevevanegypupu: Kicsit terhelt arc, de OV még dilisebb pofákat tud vágni.

Szindbad 2014.02.03. 22:13:17

@ArmaGedeon: Én két másodpercenként nyalogatom a szám szélét, ebből mit lehet kiolvasni?

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 22:16:02

@ArmaGedeon: @Alfőmérnök:

+ ezerrel nyomtatott minden jegybank...

állami papírpénz mellett ez mindössze papír és tinta kérdése...

+ náci barátaink jó náci szokás szerint mindent __lenyúltak__ ami az útjukba került...

enyveskezű egy csapat volt ez

fő cél mindig is az alábbi volt:

más nyakán akartak élni...

tevevanegypupu 2014.02.03. 22:18:05

@tesz-vesz:

Ne reménykedjék, nincs magyarázkodás, amit mondtam megmondtam, fogadja el, hogy minden ember komplex és úgy egész. Csak maga tűnik egyre szimplábbnak.

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 22:19:42

@ArmaGedeon:

különben náci barátaink először a németeket rabolták ki, amikor lenyúlták a német állampolgárok aranyát...

tevevanegypupu 2014.02.03. 22:19:58

@ArmaGedeon:

Főleg amióta meghízott. Pedig annyit üzengetek neki, hogy fogyjon le és csináltasson pár jó öltönyt.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.03. 22:27:06

@tevevanegypupu: Egy 89-es interjúban OV úgy látta a jövőt, hogy nem érdekli a politika , egyetemen szeretne politológiát tanítani. Kár, hogy nem tartotta magát a tervhez, ma biztos sokkal harmonikusabb érzéseket tükrözne a derűs arca... :-)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.03. 22:31:54

@calabria007: Én röviden így foglaltam össze a művet:

"A mű egy trilógia része, Sutton a három részben bemutatja, hogy ugyanazok a wall streeti bankok és ugyanazok a személyek álltak a bolsevik forradalom pénzügyi támogatása, F.D. Roosewelt elnökké választása és Hitler hatalomba finanszírozása mögött. Hangsúlyozza a nácizmus okkult, misztikus hátterét. A német hadiipar újjáépítése amerikai pénzügyi segítséggel és technológiatranszferrel megszakítás nélkül tartott 1918 óta, a náci hatalomátvétel ebben nem jelentett változást. A globális háttérhatalom az előző világháború végétől készült a második világháború Nagy Előadására, melyben minden szereplőt maga fegyverzett fel! Hitlert, pártját, az SA-t és az SS-t a kezdetektől főleg olyan németországi multinacinális óriáscégek támogatták, melyeket a 20-as évek elejétől amerikai kölcsönökből építettek fel és melyeknek a 30-as években amerikai igazgatói és nagyrészt amerikai hitelezői voltak."

Sutton dokumentálja, milyen tudatosan építették fel a világháborús vereség csődjei nyomán amerikai bankok kezébe került és multi cégbirodalmak részévé vát német nehéziparral a hadipotenciált egy új háborúra. Zgyanezek a bankok fegyverezték fel az összes harcoló felet és ők finanszírozták a főbb rezsimek (szovjet, német, USA, japán) politikai vezetéseit is. Aztán a saját bábjaikat egymásnak eresztették a terepasztalon...

Bell & Sebastian 2014.02.03. 22:36:34

@Alfőmérnök: Leszedted a lényeget Alfi? Oszt ki tartana el, mint pimasz herét és hova járnál kakálni? Hoppá, nem lenne mit, úgyhogy benne vagyok. :)

Bell & Sebastian 2014.02.03. 22:42:48

@ArmaGedeon: Csodálatos volt a mai, parlamenti adok-kapok. Csupa hiteles megszólalás, minden oldalon. Egy félszeg, fideszes hang sokallotta az emléknapokat, de csak így, általánosságban. Biztosan beteg volt, amikor erről tartottak megbeszélést ürgebőrbe varrva, a Duna alatt.

tevevanegypupu 2014.02.03. 22:43:11

@ArmaGedeon:

Hallottam én is..kétségtelen, hogy idősebb korára nem előnyére változott a külseje. De abban nem vagyok biztos, hogy harmonikusabb lenne az arca ha egyetemen tanított volna..ahogy ott is gyilkolják egymást..na hiszen.:)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.03. 22:45:21

@Bell & Sebastian: Gondolom, olyan fideszes, akinek megszűnt a körzete. De mi lesz a trafikkal?

Bell & Sebastian 2014.02.03. 22:51:02

@bbjnick: A zsidózás '89 -ben kezdődött újra és az SZDSZ hozta be a közbeszédbe. Mára egyetlen villantásuk felér a casus bellivel.

tevevanegypupu 2014.02.03. 22:54:29

@Bell & Sebastian:

Többek között ettől abrándultam ki tökéletesen belőlük. Az szdsz rajongóinál gyűlölködőbb társulattal még nem találkoztam soha és sehol.

Bell & Sebastian 2014.02.03. 23:02:33

@ArmaGedeon: Várjon, hátra van még a pia- és a gyógyszer forgalmazás monopolizálása. Ott még leeshet neki valami, mondjuk egy betyárcsárda pálinkaméréssel, ahol 19 db Fidesz-ügynök ücsörög parasztnak álcázva, a betévedő nyúlszá..., izé Gőgös Zoltánra várva, hogy jól lehallgassák, mit telefonoz a brókerével.

Bell & Sebastian 2014.02.03. 23:06:34

@tevevanegypupu: Egyszerűbb lett volna beléjük sem szeretni, ám így meg nem mondhatják, nem kaptak magától egy esélyt. Ezért megy is ktiptozsidónak Alfi aktájába, aki köztudomásúlag független gondolkodó és még keresi önmagát.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.03. 23:08:03

@Bell & Sebastian: De neki nem fog jutni abból se, ha sokallja az emléknapokat.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.02.03. 23:10:41

@politicus: @rajcsányi.gellért (ergé): Tudjátok, mi az a mikrotörténelem? Például... áh, hagyjuk is, látom, ti nem akartok értelmes dolgokról beszélgetni.

Bell & Sebastian 2014.02.03. 23:14:41

@ArmaGedeon: Akkor bizony csak álparaszt lehet a 19 -ből és Gőgös fog jelenteni róla.

Bell & Sebastian 2014.02.03. 23:16:54

@Holger Hartland: A mikrotörténelem nagypapi böfögése, tetkóval ugyanez makro-.

Bell & Sebastian 2014.02.03. 23:18:53

De ez vércsoportra nem érvényes.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.03. 23:24:40

@Bell & Sebastian:

Ami itt zajlik, az sem mikro-, sem makrotörténelem, hanem alantas, brutálkemény antikrisztianizmus.

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 23:26:49

@ArmaGedeon:

ha már mindenképpen wall street-ezni akarsz akkor ez sokkal __jobb__:)

Wall Street, Banks, and American Foreign Policy
Murray N. Rothbard
library.mises.org/books/Murray%20N%20Rothbard/Wall%20Street,%20Banks,%20and%20American%20Foreign%20Policy.pdf

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 23:28:29

@ArmaGedeon:

ezzel a "globális zsidó háttérhatalommal" már megint a "zsidó = übermensch" alaptételedhez jutsz el, ami mondanom sem kell fasság:)

tevevanegypupu 2014.02.03. 23:30:38

@Bell & Sebastian:

Elképesztő társulat az kétségtelen, soha még csak hasonló emberfajtával sem találkoztam, akik szándékosan ennyire meg tudják útáltni magukat.

vizipipa 2014.02.03. 23:33:18

@tevevanegypupu:

Van itten egy Ángyán cikk, nol archiv, 2005-ből.
nol.hu/archivum/archiv-339417

Hány embert tudsz mellétenni a mostani Parlamentből, aki 10 évvel ezelőtt is ugyanazt mondta amit most?

Meg egyébként is, meg kellene érteni, hogy Ángyán nem egyszerűen a földtulajdonlás egy módja mellett harcol. Ő a vidék egyes jellemzőinek, az ott élők földszerető, óvó mentalitásának megőrzéséért harcol, mert ezt tartja fenntartható fejlődésnek.

Lehet azt tartani jónak, rossznak, támogatandónak, szükségtelennek, csak épp előbb fel kell fogni az irányt, aminek a földosztás csak egy része, még ha igen fontos is. Szükséges feltétel, nem elégséges.

na ez azért mindennek a teteje 2014.02.03. 23:38:44

@calabria007:

téves!

a zsidó=törzs alaptételhez jutunk

Bell & Sebastian 2014.02.03. 23:39:39

@bbjnick: Nézze, az alkohollal is úgy van, mint a felelőtlenséggel. Mindenkinek van egy kerete, ha elfogyott nincs másik. A felelősség is állandó, csak nem mindegy kin marad rajta. (Nesze sánta, itt egy púp is!)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.02.03. 23:45:17

@Ezt a népet sajnáljam?: Én kibírom, ha a magadfajta söpredék otthona lesz a Mandiner... ő blogjuk, ő dolguk.

calabria007 (törölt) 2014.02.03. 23:48:37

@na ez azért mindennek a teteje:

ha etnikai színezetet adsz ennek, akkor mindenképpen a "zsidó=übermensch" tételhez jutsz el, mivel a "törzs" a __sík hülye__ teória szerint minden további nélkül az orránál fogva vezeti a nem-zsidó népek elitjeit is...

szóval de facto "zsidó=übermensch" hívő antiszemita barátaink tonképpen implicite a nem-zsidókat utalják afféle untermensch szerepbe... (ami egy faszság)

Bell & Sebastian 2014.02.03. 23:51:24

@tevevanegypupu: Mindenki tőlük tanulta az éceszt, jobb lett volna inkább nem belenézni a fényes jövőbe.

Bolsevik utódpárt, Róthmanó Bánfi kezelés után, piciny kis, galíciai sajka, bazi nagy hajóágyúkkal.

tevevanegypupu 2014.02.03. 23:56:44

@vizipipa:

Hát nézze..nem akarok ezzel jönni, de amióta az EU kérésére pár fillérért tömegesen irtották ki a magyar földtulajdonosok a szőlőket, gyümölcsösöket, azóta fenntartásaim vannak.Mert ilyet egy földjét gondozó parasztról én még máshol nem láttam-hallottam, ez egyszerűen felfoghatatlan. Meg az is, hogy felvettek kölcsönöket földekre, méregdrága gépeket vettek, de vetőmagra vagy facsemetékre már nem futotta..vagy egyszerűen csak hagyták parlagon a földeket. A jó ég tudja kinek adjon igazat ezekben a vitákban..A Kisalföldön egy biztos: az osztrák bérlők a földeket megművelik, egy centi nincs üresen..hát a hasznot az kétségtelenül kiviszik. De megdolgoznak érte, látástól mikulásig. Nekik a föld, még a más országában lévő is fontos, így is bánnak vele. Egyébként ha egy földbérleti szerződés lejár, akkor azt úgy tudom meg lehet pályázni és nem biztos, hogy az nyeri, aki addig művelte. Ezzel feltétlenül számolni kellene a bérlőknek.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.03. 23:59:53

@calabria007: Hajtogatod ezt, mint egy papagáj, de valójában egy papagájnak több esze van, mint neked.
A rablógyilkos nem übermencs áldozata fölött.

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 00:03:59

@ArmaGedeon:

sorry, ha a "törzs" az összes gój nép elitjét játszdi könnyedséggel átveri és az orránál fogva vezeti évszázadok óta, akkor a törzs csakis übermencs lehet:) (ami egy faszság)

PS.: ti adtok a globális konspirációnak ilyen karakteres etnikai színezetet, nem én...

Balint Jager 2014.02.04. 00:04:59

Ki tudja ,hogy ezek a levelek valósak?
Lehet,hogy 1950-ben gépelte őket egy kommunista..ÁVO -s írnok....

Meg eltelt 70-év ez már történelem minek ezzel foglalkozni..

meg különben is :

www.youtube.com/watch?v=CGLbS0G9x0g

tevevanegypupu 2014.02.04. 00:05:15

@Bell & Sebastian:

Az biztos, hogy képletesen szólva, lakva ismerni meg az embert. De akkor aztán alaposan. Tapasztalatnak nem rossz, de barátkozni teljesen reménytelen.

vizipipa 2014.02.04. 00:08:00

@tevevanegypupu: ez egy teljesen jogos megjegyzés.

Viszont bele kéne nézni a részletekbe, mert ördög ugye ott van. Mégsem mindegy, hogy a családi gazdálkodó vágta ki a 2-3 ha szőlőjét vagy a vállalkozó a 20-30 ha-t. Meg az sem, hogy 6-8 éves ifjú ültetvény tűnt el vagy 25-30 éves lefelé hajló.

Kéne egy Ángyán-féle, aki pontosan összeszedi és közzéteszi az adatokat. Csak éppen nincs. Szóval miről is beszélünk?

Untermensch4 2014.02.04. 00:08:21

@calabria007: " a kínai fél csak __ezüstöt__ volt hajlandó elfogadni a nyugati partnerektől"
én úgy emlékszem pont fordítva - a nyugati "partnerek" ragaszkodtak az ezüstben történő fizetéshez.
www.libri.hu/konyv/drogok-es-emberek.html

Bell & Sebastian 2014.02.04. 00:16:19

@tevevanegypupu: Mindenki az euroatlanti csatlakozást várja, ami után vége lesz a mezőgazdasági preferenciáknak és akkor az osztrák paraszt megszívta az Alpok lejtőjén az aszimmetrikus (jéé, ezt így írják?) lábú teheneivel.

Itt nem az a lényeg, hogy ne jusson külföldi kézbe a föld, hanem az, hogy magyar kézben maradjon (a jelszavak szintjén), és lenyúlható legyen a kitömött oligarchia számára, aminek már komoly gondot okoz, hogy mit kezdjen a rablott milliárdjaival.

Ha bármelyiket szelíden megforgatná a NAV, az úgy megbukna, mint Billerbeck, vagy mi volt a neve?

Na mit gondol, miért nincs még mindig családi adózás?

Az is hülye, aki csak egy szót is elhisz a parasztvakító dumáikból!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 00:18:35

@Bell & Sebastian:

S én még mindig nem tudom eldönteni, hogy @ergé ennyire ostoba vagy ennyire alja?!:-]

vizipipa 2014.02.04. 00:22:47

Igazából nem értem rg miért tette be ide ezt a pár iratot.
Amíg a cikk nem jelenik meg az Index blogketrecében, addig itt döntően olyan emberek kommentelnek akik kb. 2 nagyságrenddel többet tudnak erről a korszakról mint az átlagember. Számukra az ilyesmi nem újdonság, láthattak már jó pár ilyet és biztos olvastak róla eleget.
Amivel egyik felük nem ért egyet, az a történelem ilyen módon való szeletelgetése. Ahogy annak jó páran hangot is adtak.
Tudom javasolni rg-nek, ha már úgyis rabbiktól szerzi be az anyagot, tegyen már közzé néhány olyan dokumentumot is ami a Zsidó Tanácsi ülések jegyzőkönyveinek azon része, hogy bizonyos dolgokat miért ne jelentessenek meg a Zsidó Tanács lapjában, ami ugye félhivatalos forrás volt ebben az időszakban.
Mert hogy volt ilyen, arról tudunk - lásd pl. Braham - csak mondjuk én még egyszer sem találkoztam magával a dokumentummal.
A történelemnek ez is egy szelete, ráadásul elég érdekes is.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 00:32:01

@bbjnick: Szűkül a piac. Vagy szűköl. Svábban tényleg két véglet van (ha egyáltalán az). Firkásztól ne várjon BBC etikát, ha a gyereknek is új cipő kell.

Nem ítélem el, nem is sajnálom, ez az elmúlt négy év vívmánya. Kőkemény cigány maffia-logika, egy rossz szó és repülsz. Egyszerűbb túlspílázni.

Régi nóta ez, betagozódni vagy alámerülni? Felköpni és aláállni.

Alfőmérnök 2014.02.04. 00:32:35

@tevevanegypupu: "bár úgy tűnik a fidesz jó volt neki mikor kinevezték "

Fordítva ülsz a lovon, hülye picsa!
Neked volt jó Ángyán, amíg a Fidesz faszát szopta.
Most, hogy nem ezt teszi, de minden kijelentését alátámasztja tényekkel, dokumentumokkal, már csak annyi maradt neked, hogy az arca nem szimpatikus.

Alfőmérnök 2014.02.04. 00:34:03

@ArmaGedeon: A jósdáról kibaszott Edit, a Finkelstein-könyv fordítója ajánlotta.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 00:39:27

Csak ez a Judit, esetleg Edit / Csak ez igaz itt.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.02.04. 01:09:36

Nekem egy kérdésem lenne.

Az a magyar aki magyar állampolgár? Nyilván nem, ment a határon túli magyar adott esetben nem volt eddig, a kettős államplgárság megadásáig magyar, de sokan pl. a tót államtól való félelmükben most sem merik fölvenni a magyar állampolgárságot , tehát most is van olyan magyar, aki nem magyar állampolgár.

Tehát biztosra vehetjük hogy a "magyar" és a "magyar állampolgár" nem alkotnak 100% egymást átfedő közös halmazt, tehát aki magyar állampolgár, még nem lesz önmagától magyar is.

Szekfű Gyula így ír erről a Három Nemzedék- és ami utána következett. c művében:

"Ha már most a keletről menekülő zsidóság álláspontjára helyezkedünk, a három ország közül Magyarországot kell megjelölnünk, mint amely leginkább kecsegtető volt a bevándorlásra. Nemcsak azért, mert országunk kapitalizmusa úgyis szinte teljesen zsidó kézen volt, ami ilyen mértékben a német kapitalizmusról nem mondható el, nemcsak mert a mi kultúránk kisebb és hajlékonyabb, ellenállásra fajilag is kevéssé predestinált volt, holott a német lélekben évszázadok óta nem hamvadt el az antiszemitizmusnak egy bármi kis szikrája; mindez csak másodrendű jelentőséggel bírt azzal szemben, hogy a mi liberális illúzióink az orosz-lengyel bevándorló zsidónak az első lépést olyan mértékben könnyítették meg, miként sehol másutt a diasporától érintett államokban. A Kárpátok hágóit átlépve a galíciai és orosz zsidó, ki az ázsiai állapotok közt, honnan jött, emberszámba is alig ment, kellemes csodálkozással vette észre, hogy íme csak nemzeti ruháját kell levetnie, csak a közönséges érintkezésre szükséges magyar beszédet kell elsajátítania, máris éppen olyan jó magyar, tagja magyarországi nemzeti közösségének, mint generációk óta bentlakó zsidó polgártársai, vagy akár a magyar föld autochtonai, ősi családok nemes vagy paraszt leszármazói. Az idegen elemeket a belső átalakulás kötelessége alól a magyar közhangulat elvileg, változhatatlan érvénnyel felmenté: a határt akadály nélkül átlépő galíciai hosszabb-rövidebb tanyázás után rutén-tót vidéken, az Alföld magyar városaiba megérkezve már magyar számba ment és joggal elhihette magáról, a közhangulat hatása alatt, hogy épp oly jó magyar, mint bárki más ez akkor még széles országban. Az államilag szervezett névmagyarosító akció segélyével, eldobja nevét, újat vesz fel, boltot nyit, kis házat szerez, ezzel a magyar illúziók, az állam és nemzet formalisztikus felfogása szerint valóban és egészen magyarrá vált, gyarapítá a magyarság számát. Eggyel megint többen vagyunk, mondottuk, rá fér szegény, testvértelen fajtánkra. Ez az érzelmi alapja annak, hogy a bevándorlóktól csak felületes és merőben külsőleges, de annál gyorsabb átalakulást kívántunk. Lelkébe óvakodtunk beletekinteni, megelégedvén ruha és beszédkülsőségeivel, végleg áldozatává esvén a tévedésnek, melytől Széchenyi halálos félelemben, kezét tördelve óvott bennünket: összetévesztettük a nemzetiséget a nyelvvel, a magyarságot a magyarul csevegéssel, a halhatatlan lelket a mulandó, színét váltó külsővel. Vétkünk a legsúlyosabb, mert az Ige, a Lélek ellen való."

Az egész fejezetet NAGYON ÉRDEMES elolvasni

betiltva.com/2006-2009/200708-szekfu-gyula-harom-nemzedek/

A fejezet és az egész könyv összefoglalása:
magyarkozosseg.blog.hu/

Tehát- Szekfű Gyula alapján -röviden összefoglalhatjuk zsidóhelyzetet úgy, hogy az állampolgárságában, nevében magyarrá lett , Magyarországra tömegesen beözönlő zsidók lelkükben megmaradtak a többezer éves talmudi faj összetartó tagjának.

Ennyire kell tehát őket "magyar állampolgár" voltuk okán magyarnak tekinteni.

elbutre 2014.02.04. 01:12:47

@Bell & Sebastian:
" Inkább az van ide elásva, hogy mindenki tudta, hogy nem jönnek vissza és ezt különösebben nem is bánta senki.

Vajon miért? De tényleg. Ergé, hozzászólás? "

-mondjuk úgy hogy jelentős rétegnek nem hiányoztak....ez döntően neveltetés kérdése (felelősség megint az államnál)

-szerinted hány szlovák könnyezett, amikor kirugdalták a pozsonyi/kassai magyarokat?

-illetve nagyon örültek a derék úriemberek a svábok kibatyuzásának is 45ben...

a nemzet fogatlan provokátora 2014.02.04. 01:27:13

Azért azt a '27-es beadványt kicsit aljasság volt betenni,de sebaj. Úgy elgondolkodtam,hogy 1927-ben mondjuk Atlantában egy fekete srác egyáltalán be merte e volna tenni a lábát az egyetemre a "föld legfejlettebb demokráciájában"? Azt ugye mindenki tudja, hogy az 1940-es években épült Pentagonban miért épült kétszerannyi illemhely, mint amennyire az ott dolgozók száma alapján szükség lett volna...? És ők szabadították fel európát..

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.04. 01:35:31

@tevevanegypupu: amit mondtam, megmondtam - mondta sztálin elvtárs és belecsapott a lecsóba

a nemzet fogatlan provokátora 2014.02.04. 01:57:15

@tesz-vesz: A Vitézy nagypapa macája nem Neoton Évi volt?

libertard 2014.02.04. 02:15:15

Valaki itt bedobta a "Monarchia komoly csatavesztés nélkül elbukta a háborút" klasszikust.

Azt nehéz szó nélkül hagyni, bár nem is tudom hol kezdjem. Elég bunko dolog a sok elesett magyarral szemben ilyeneket makogni.

Mert, hogy ugye, sikerült már 1914ben annyit bénázni, hogy a hadsereg színe-java már akkor odalett.

Aztán 1916ban a Bruszilov offenziva már végleg elvéreztette az addig sem túl rózsás offenziv erejét a Monarchia hadseregének. Bármiféle offenziva onnantól (de tulajdonképpen már addig is) cask német támogatással tudott akármi eredményt elérni.

Mire '18ban a "már úgyis mindegy, küldjük őket előre" offenziva az olaszok (plusz ott lévő angolok és franciák) ellen durván összeomlott a fronttal együtt, már szabályosan éheztek a katonák.

Jó lenne ha legalább a sok magyar katona iránti tiszteletből találnának a nácik valami más indokot, hogy miért van igazuk, mert ez a "tulképpen minden rendben ment aztán jól hátbaszúrtak minket a tuggyukkik" valami röhejesen valótlan.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.04. 02:41:20

@a nemzet fogatlan provokátora: de, de erdős azt mondja h maga is áldozott napi több órát zsuzsika karrierjének egyengetésébe. a puszta kezeivel.

feketeesfeher 2014.02.04. 06:23:00

@S=klogW:
"hanem a magyar társadalom GDP-jéből halmozták fel és tartották meg saját közösségüknek"

Baszod alássan.
Magyarok voltak, csak épp zsinagógába jártak.
Vagy nem, csak pusztán kinevezték őket "zsidónak" mint Radnótit.

Itt éltek míg éltek, a közösségünk részei voltak.
Te meg ostoba módon ki akarod őket zárni ahelyett, hogy elismernéd, hogy bizony magyar ölt magyart egy hülye elv alapján.

val 2014.02.04. 06:27:37

Nem értem, hogy nem unjátok még a mindennapi szegényzsidó/gonoszmagyar cikkeket!

(Egyébként azt nem írom le, hogy a zsidómentesített (a címben zsidótlanított magyar állam) Magyarországon ahhoz képest elég sok zsidó van, mert ez szörnyű kirekesztésnek minősülne és még akár börtönt is kaphatnék érte ebben a fene nagy szabadságban/szabadrablásban.)

feketeesfeher 2014.02.04. 06:30:17

@val:
"akár börtönt is kaphatnék érte"

Inkább valami kitüntetést, ha el nem ugrassz.
Ne játszd a mártírt.

jog-ász 2014.02.04. 06:32:55

egy százalékos arányt szeretnék az antiszemita hozzászólásokról, nincs türelmem, gyomrom összeszámolni.
viszont jól rámutat a hozzászólások tartalma arra, amit mindenki mantráz, hogy nem felkészült a magyar társadalom sem a horthy korszak, sem a kommunista korszak feldolgozására, szembenézésre, családon, társadalmon belül..

csak a hárítás megy:nézzük meg honnan szerezték a vagyonukat(e mentalitás miatt vettek el tőlük már a 20as évektől), nézzük meg a komcsik mit tettek, stb.
gondolom a hozzászólók vagyonának eredetét ha most elkezdenénk nézegetni, esetleg szépen lassan elkobozni, és a szomszédnak kiutalni, biztos mindenki nagyon elégedett lenne.

tele vannak a könyvesboltok, könyvtárak mind az antiszemitizmus, mind a kommunizmust érintően, eredeti dokumentumok feldolgozásaival, mi lenne ha mindenki egy kicsit elkezdene olvasni, és átgondolni kinek a családja mit és hogyan tett, és változtatni a hozzáálláson, mentalitáson..persze esélytelennek látom

belgabela 2014.02.04. 06:39:57

Én nagyon unom, a zsidók folymatos nyivákolását!

bontottcsirke 2014.02.04. 06:55:28

Napi mantra. Még jó hogy mindig az a kétszáz ember veszik rajta össze, a többi szerencsére leszarja.

tippan67 2014.02.04. 07:04:45

Lassan mindegy hová kattintok, mindenhol a magyarok határtalan antiszemitizmusával kell szembesülnöm.
Viszont amivel soha nem találkozom, a köszönő levelekkel, a könnyfacsaró emlékekkel a bujtatott zsidók tollából.

nu pagagyí 2014.02.04. 07:08:28

Nem csak az éjszaka elkövetett besurranásos tolvajás bűn, hanem a kalákában elkövetett lopás is. Akkor is, ha egy maffiállam jelöli ki a kifosztandó alanyokat. Amíg nem tudatosul minden egyes emberben, hogy a zsidók össznépi kifosztása is bűn volt, belőle is lehet bármikor kulák, gyanús értelmiségi, disszidálásra kényszerített "áruló", terrorista, "ingyenélő", a nép ellensége. Egy ilyen társadalomban mindenkiből lehet áldozat. Tanulni kellene már a történelemből, különben minden sötét lapja újra megelevenedik. Az erkölcsöt nem iskolában kell elsajátítani, hanem otthon és mindenki óvja a sajátját és persze gyakorolja. Ma sem kell lopni, adót csalni, közösséget megkárosítani, még akkor sem ha garantálják a büntetlenséget. Hazudozni sem kell, még "jó" ügy érdekében sem. Nincs olyan jó ügy, amit csak hazugsággal lehet megalapozni.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.04. 07:16:12

Gyurcsány Ferenc és családja, ma is abban a villában él, melyet zsidóktól koboztak el a komcsik, és Apró Antalnak utaltak ki, Nagy Imrének és társainak a kiégzéséért cserébe.

2006-ban kiderült, hogy Gyurcsány a ház méltó örököse, minden szempontból.

belgabela 2014.02.04. 07:22:03

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: De ő, ha bántáják a zsidókat (ha elveszik a villájukat az bántás?), akkor zsidó, ha a cigányokat akkor cigány, ha a buzikat.......

Szóval ő nem antiszemita, csak élvezi mások antiszemitizmusának gyümölcsét. Anyagilag mindenképpen.

Robby Stethner 2014.02.04. 07:23:50

Picit unalmas már ez a zsidó önsajnáltatás!

plephyl 2014.02.04. 07:25:10

Mindennapi zsidókat sajnáló index címlapos cikkünket add meg nekünk ma...

plephyl 2014.02.04. 07:29:16

egy pár ezer fős, főleg zsidó értelmiségi csoport napirenden tartja a témát és teleköpködi a médiát az önsajnáltatássla és bűntudatkeltéssel.

a benes dekrétumokról, amikor elvették a magyarok állampolgárságát, megfosztották őket vagoynuktól és rabszolgaként elhurcolták őket, pl Csehországba, arról miért nem cikkeztek?
vagy a délvidéki vérengzésről, ahol magyarok tízezreit ölték le, sokszor középkori brutális kegyetlenséggel.

ja, tudjuk. a holok. a legnagyobb nemzeti trauma, martonyi megaszonta.

Virág et. 2014.02.04. 08:27:37

@rajcsányi.gellért (ergé): @politicus: Ez a közönségetek, gyerekek. Ezek klikkelgetnek, csinálják a forgalmat, kommentelnek, viszik hátukon az oldalt. Hogy is szokták mondani? Értékelvű, konzervatív? :) Értelmiségit nem mondanék, mert aki számolni sem tud, hogy 2014-1944 az 70, meg emlékév, az ennek a feltételnek nem felel meg, de kétségtelen, hogy ők lesznek az újabb urnás forradalom derékhada. :)

Nagyon fognak rátok haragudni a KIM-ben a nagyfiúk, ha legközelebb is ilyen csalódást okoztok a derék rezsisújtottaknak. Tessék összeszedni magatokat és írni egy velős gyurcsányozós cikket végre. :)

Zedder 2014.02.04. 08:27:45

Egy kérdés, ami komolyan foglalkoztat: ha senki (!) sem tudta, hogy a zsidókat a halálba viszik, és állítólag azt hitték a közemberek, hogy csak nyaralni viszik őket, akkor miért csaptak le egyből a hátrahagyott vagyonra? Nem gondoltak arra, hogy 1-2 hét, hónap múlva visszatér a tulajdonosuk?

Tudjátok, ez az egész emiatt bűzlik.

tevevanegypupu 2014.02.04. 08:32:15

@Bell & Sebastian:

Valószínüleg már hiányzik az igazi parasztság, akik mindenre képesek voltak azért hogy földjük meg állataik legyenek és azon dlgozhassanak a meggebedésig..amit szépnek és tisztességesnek gondoltak és az is volt. Ami ma magyar mezőgazdaság címén megy az hungaricum, de ez nem ugyanaz. Ebben mind hibás, az összes politikus, tökmindegy hova tartoznak, mert egyszerűen csak pénzkérdést látnak benne. Mind. Ha végig megy egy falun, hát az, ahogy egy falut még én is láttam a hetvenes években is..hát az nincs, megölték és eltűnt azzal együtt, hogy nem csak a földeket vették el a hozzáértőktől, hanem mindent. iskolát, orvost, közlekedést meg postát. nem értem, mert ha a legnagyobb nyomorúságban, Trianon után ezek azért megvalósultak és kezdtek fejlődni, sőt sikeresek voltak, akkor ezt most miért nem? osztrákoknak, Svájdcnak, franciáknak stb..miért megy??

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.04. 08:37:38

@nu pagagyí: "a zsidók össznépi kifosztása is bűn volt"

Ilyen nem volt Magyarországon, ezt a hamis mítoszt erőlteti a mandi is, meg az egész zsidó kórus.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.04. 08:40:24

@Zedder: Az idézett dokumentumok igazolják, hogy nem csaptak le egyből a hátrahagyott vagyonra, az ingatlanok bérleti jogának kiutalása, vagy a zárolt faanyag igénybevétele az ellenérték pénztárban történő befizetésével nem vagyonlenyúlás. Más kérdés, hogy természetesen lehetet gondolni, hogy a vagonos deportálás nem nyaralás.
Viszont a magyar kisember szervezett e nácizmust és juttatta a német államot és hadsereget a cionisták terveit kiszolgáló rezsim kezére?

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.02.04. 08:45:46

@ArmaGedeon:

"Szerinted mi a probléma a plébános levelével?"

Az, hogy egy pap felé magasabb erkölcsi követelmények vannak. Ha ezekre szar, azzal az egyházát becsteleníti meg.

McKinney 2014.02.04. 08:51:18

@ArmaGedeon: aki nem tesz szóközt az írásjelek után, az számomra erkölcsi hulla. Még akkor is, ha egy plébános '44-ből.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.02.04. 08:58:16

@ArmaGedeon:

Ott, hogy ilyesmiben rendes ember nem vesz részt, egy papnak meg hivatali kötelessége rendes embernek látszani.

GonoszMostoha 2014.02.04. 09:03:53

A hisztit fenn kell tartani, még ennyi évtized után is.
Elfogadom a holokausztot, sajnálom az ott elpusztultakat - nemcsak a zsidókat, hanem a politikai, egyéb etnikai szempontból elhurcoltakat is - de kérem, fejezzük már be ezt a témát. Zárjuk le, emlékezzünk meg rájuk évente 1-2 alkalommal, de hogy minden hónapban valamelyik gettó megnyitása, felszámolása, jóvátétel, múzeumnyitás, stb. kapcsán állandóan bűntudatot kellene éreznem, már nagyon unom. És nemcsak azért, mert sem nekem, sem még a dédijeimnek sem volt ehhez semmi köze. Hanem azért, mert nem viszi előre a világot.

tevevanegypupu 2014.02.04. 09:04:45

Hajaj..ha arra gondolok, hogy akik eltévedtek az őserdőben vagy lezuhantak repülőgéppel de túlélték..vagy megölik egy-egy társukat, hogy ne haljanak éhen és megeszegetik őket..Vagy a háborúban lerángattak hullákról ruhákat és azt vették fel..De arra is gondolok, hogy hátukon cipeltek embereket, hogy ne fagyjanak meg, golyózáporban rohantak sebesültekkel..vagy osztották meg utolsó bab vagy borsófözeléket az óvóhelyen..és adták vissza a rájuk bízott ezüseszcájgot vagy a nagymama gyöngysorát meg brossát, a megőrzött lakást..hogy aztán jöjjön az ávh és elvegye..Emberek: jók vagy aljasak, a háborúban ezt lehet, hogy más mércével mérik..ahogy a bátorságot meg gyávaságot is. A zsidók közül is sokan azért jelentkeztek kápónak a táborokban meg a gettókban, mert túl akarták élni..és nem számított a másik ember élete..

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 09:06:34

@Untermensch4:

" " a kínai fél csak __ezüstöt__ volt hajlandó elfogadni a nyugati partnerektől"
én úgy emlékszem pont fordítva - a nyugati "partnerek" ragaszkodtak az ezüstben történő fizetéshez. "

rosszul emlékszel:)

„Low Chinese demand for European goods, and high European demand for Chinese goods, includingtea, silk, and porcelain, forced European merchants to purchase these goods with SILVER, the only commodity the Chinese would accept. In modern economic terms the Chinese were demanding HARD CURRENCY or SPECIE (GOLD OR SILVER COINAGE) as the medium of exchange for the international trade in their goods”

en.wikipedia.org/wiki/Opium_Wars#British_trade_and_the_Canton_System

az ópium-kereskedelem pontosan a __nemesfém-visszagyűjtés__ céljából indult meg…

PS.: ez volt a valódi ok a brit beavatkozás mögött

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 09:08:08

@ArmaGedeon:

sajna a fantazmagóriáidnak csak ez lehet a logikus végkifejlete:)

én mindössze __logikusan__ végiggondoltam a __mesédet__:)

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 09:09:28

@Nemzetstratégia:

és miért kéne __téged__ magyarnak tekinteni?!

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 09:12:05

@ArmaGedeon:

akkor a svábokat se fosztották ki és államosítás, ill. kollektivizálás se volt:)

aki á-t mond, mondjon b-t is ne állj meg félúton!:)

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 09:14:10

@ArmaGedeon:

nofene, újra megérkeztél a cionista übermensch-ekhez:)

ez vmi "végső érv" nálad? :)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.04. 09:15:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: De konkrétan miben vett részt a pap? Óvodaműködtetésben? Nem látom be, hogy ez rendetlen dolog lenne.
Fogalmazzátok már meg a vádat!
Ez a sejtelmes célozgatás a nagy semmin alapul, elvakult kettős mérce és választottság-tudat kell ahhoz, hogy magától értetődőnek tűnjön, hogy a pap bűnös.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 09:16:18

@elbutre: Az előzmények is olvashatók, feldolgozhatók. A cseléd már csak olyan, hogy örül ura bukásának, hátha jut neki egy faragott szék a szivarszobájából.

Gazdátlan várainkat is a nép hordta szét kövenként, pedig azokra még nem volt kitéve a seriffcsillag.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.02.04. 09:16:23

@ArmaGedeon:

Államilag lopott vagyonból részt kérni nem méltó egy pap számára.

nu pagagyí 2014.02.04. 09:18:00

@ArmaGedeon: Felhívnám a figyelmedet arra, hogy a blogon korabeli dokumentumokat olvasgathatsz, olyan dolgokról, amik szerinted nem voltak.
Például ez sem: "Az egyik alkalmazotton felfedezni vélték az egyik zsidó nő angórapulóverjét " .

♔batyu♔ 2014.02.04. 09:18:23

Azokat a doksikat is fel kellene tenni, amelyek miatt a zsidók elleni rendelkezéseket bevezették, mert ez így elég féloldalas.

A másik, hogy a kommunisták ezeknél még vadabb intézkedéseket hoztak, van bőven írásbeli bizonyíték is, de valahogy ez a médiát nem érdekli, kivéve a jobboldali média.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 09:21:25

@tevevanegypupu: A mezőgazdaság strukturális gondjaival is szembe fogunk egyszer nézni. Ezer hektárszám kukoricát vetni - ahhoz nem kell nagy ész.
Elég egy bazi nagy traktor távirányítóval.

De a magyar almát (például) visszahozni méltó helyére, ahhoz azért több kell, mint egypár, disznók mellől szalasztott mutyikos.

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 09:21:56

nofene, újabb kripto-marxista kollektivista (♔batyu♔) tűnt fel a színen:)

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 09:22:57

@Bell & Sebastian:

ahhoz vállalkozók és normálisan működő piac kell

Bell & Sebastian 2014.02.04. 09:23:24

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Alaposan rácuppant erre a klerikális szálra. Van valami különleges oka is rá?

♔batyu♔ 2014.02.04. 09:26:07

@calabria007: Beidéztem egy hírt, mi a gondod?

Ki a faszom vagy te itt, valami ügyeletes ellenőr?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.04. 09:26:44

@nu pagagyí: A plébános lopta el az angórapulóvert? Vagy a magyar össznép? Mert itt ezt álljtják egyesek, hogy össznépi rablás volt, illetve, hogy az óvoda céljára helyiséget igénylő plébános valami bűnt követett el.
A világban munkamegosztás van, a csőcselék például fosztogat, ezt megteszi magyar, német, amerikai és zsidó csőcselék is. Hol itt a különlegesen magyar bűnösség?

Bell & Sebastian 2014.02.04. 09:26:56

@calabria007: És sok-sok kézimunka, meg piac és reklám. Ez nem az a beteszem a lóvét, majd háromszor annyit kiveszek -kategória. Ezért nem is népszerű.

♔batyu♔ 2014.02.04. 09:28:03

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: A kommunistáknak és a liberálisoknak már nincsenek ilyen erkölcsi aggályaik.

Rózsadomb ezekkel van tele.

♔batyu♔ 2014.02.04. 09:29:47

@ArmaGedeon: Érdekes lenne, ha Orbánék hoznának egy rendeletet, hogy azok a zsidók, akik a kommunizmus idején szerezték meg lakhelyüket a Rózsadombon, költözzenek ki.

Fél Rózsadomb megmozdulna.

Szóval ennyit a rablott holmiról.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 09:35:51

@ArmaGedeon: Van az a változat, hogy eredetileg egyházi iskola volt az épület, csak a átszervezték államivá az oktatást és beleült egy pénzeszsák, az is lehet, hogy csak visszakérték.

Annyi, okos elmebajnok irkál be ide, ezt a variációt mégis valahogy kihagyják. Bizonyítsák be, hogy nem így volt.

(Nálunk _pontosan_ így volt, a háború után meg újra az orvosé lett, aki na, milyen felekezetű volt? Majd újra iskola. Erre kössenek csomót a vádaskdók!)

nu pagagyí 2014.02.04. 09:47:12

@ArmaGedeon: Nyilván Te is gond nélkül igényeltél volna a zsidó vagyonból.

hardapa · http://hardapa.ucoz.hu 2014.02.04. 09:49:46

Azért vannak/voltak érdekes dolgok. Anno egy öreg zsidó, akit mi csak Shalom bácsinak hívtunk, folyton Trianonon kesergett.
"Nem lett folna az Trianon, jobb lenne ország dolga. De folt Trianon és nincs fele ország. Rossz van ez, natyon rossz. Aki ott foltak Trianon és tárgyal, az mind folt meschüge! Bízták folna öreg barátom, Mojse, most miénk folna Bécs is. De ezek mind meschüge!"
A rendszerváltás után beállt fordulat magával hozta Trianont, magával hozta a holokausztot. Melyiket lehet feledni? Mindkettő hatalmas tragédia volt. Az egyikben elveszett az ország nagy része, a másikban meg a lakosság kb. 6%-a. Dolgos iparosok, kézművesek, művészek, kereskedők, olimpikon sportolók. Férfiak, nők, gyerekek, aggastyánok. Rejtő, Radnóti, Petsauer és még sorolhatnám.
Trianont felemlegetni, netán bosszúért lihegni érte, azt lehet. A holokausztot meg feledni kell? Ezt nem értem én. Na jó, azzal én sem értek egyet, hogy a csapból is ez folyik, de ne essünk át a ló másik oldalára. Emlékezzünk, de módjával.

nu pagagyí 2014.02.04. 09:55:02

@♔batyu♔: A kommunistáknak már csak a plébános urat vagy a nyilas pártführert kellett kitúrniuk özv. Schvarczné lakásából.

belekotty 2014.02.04. 09:55:24

Köszönet a mandinernek ezért a posztért!
A salgótarjáni ügyek személyesen is érintenek, mert apám elmesélte hogy saját szemével látta, amikor az zsidó iskolatársait a családjukkal együtt vonatra rakták és sohasem jött vissza senki. Ahol laktak, onnan remekül rálátni a salgótarjáni vasút állomásra, úgy hogy mindenki tökéletesen felismerhető a peronon.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 09:58:29

@nu pagagyí: Az AVH -n belül létezett egy külön osztály, aminek a feladata foglalás, zsarolás, rablás és hamis vádak alapján bebörtönzés volt, abból a célból, hogy az így megszerzett ingatlanokat, ingóságokat os készpénzt szétosszák az elvtársak közt.

Kinevezés esetén egy központi raktárból lehetett válogatni bútort, ágyneműt, akármit a rekvirált villához.

Mivel a különítményesek nagy része zsidó volt, az így kifosztottak is többnyire a honfitársaik lettek. Az már csak hab a tortán, hogy nem egy közülük továbbszolgáló nyilas is volt.

Akkor hogyan is van ez? Honnan lett Patek órája Révai elvtársnak? Vajon ez a nemtelen hagyomány túlélte-e a nemes kommunistákat?

Kinél lehet mostanában az a karóra?

nu pagagyí 2014.02.04. 10:00:49

@ArmaGedeon: A különbség csak annyi, hogy az USÁ-ban nem vezetik rá a tulajdoni lapra a fosztogatót jogos tulajdonosként.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 10:04:30

@nu pagagyí: Nem-e? Hű de naiv maga, vagy hülye.

Szindbad 2014.02.04. 10:05:30

@ArmaGedeon: A pébános természetesen nem követett el bűnt. Csak egy aljas szarházi.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 10:07:14

@Szindbad: Miért is, ha megosztaná velünk...

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 10:08:43

@Bell & Sebastian:

ma inkább szimplán járadékvadászat, de nem kéne annak lennie

tevevanegypupu 2014.02.04. 10:12:46

@Bell & Sebastian:

Fekete János be is számolt ezekről a raktárakról, ahonnét a jó elvtársak válogathattak.
Egyolébános a község gyerekeinek kiigényel egy lakást ahonnét elvittek egy zsidót munkaszolgálatra, mert az óvoda nagyon rossz állapotban van. Lehet, hogy ez helytelen..talán az, végülis csak pár keresztény gyerekről lenne szó.. De azoknak a névsorát is jó lenne látni, akik zsidó hitsorsosaikat ordítva verték ha kilógtak a sorból sorakozónál, nem álltak megfelelően vigyázzba vagy éppen elcsórtak egy darab kenyeret a konyhából a táborban.. Nem kedvelem különösebben Polanskit, de A zongoristában kiváló képet ad ezekről a zsidókról.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 10:12:50

Na mindegy, Magyarország és a magyarok újkori kirablását _utólag_ a zsidók tömeges elhurcolásával és vagyonuk felprédálásával igazolni a legnagyobb pofátlanság, égbekiáltó bűn.

Ugyanis itt erről van szó, ha valaki még nem vette volna észre.

tomwar 2014.02.04. 10:13:52

@tesz-vesz: "ja nem, ez ilyen bűntudatkeltő poszt, ami nem törekszik obejktivitásra, értem én."
Eredeti dokumentumok nem eleg objektivek!?

Az a nagy baj, hogy kelteni kell a buntudatot....s nem magatol mondja, gondolja minden jo erzesu ember, hogy soha tobbe ne legyen ilyen! Es ne legyen Recsk, Gulag, apartheid....es sorolhatnam...hogy egy embert, vagy embercsoportot ne a szine, a vallasa, vagy nemzetisegee alapjan iteljenek meg, vagy el, hanem a cselekedetei alapjan, egyenloen....

Bell & Sebastian 2014.02.04. 10:16:49

@tevevanegypupu: Fekete János nagy jótevője ennek az országnak, egyszerre sikerült mélyre ásnia hét generáció életét az ügyködésével, ne áldassék a neve érte, rohadjon a keresztény pokolban, ha már nekik nincs ilyesmi!

Bell & Sebastian 2014.02.04. 10:19:10

@tomwar: Hány éves maga, grínpíszes?

LuxAeterna 2014.02.04. 10:19:54

ANTISZEMITIZMUS

A hal a vízben él, a tüdő oxigénnel táplálkozik, a magyar antiszemita. Dobd ki a halat a vízből: elpusztul. Vedd el az oxigént a tüdőtől: megfullad. Hazudd ki az antiszemitizmust a magyarból: a halál leggyalázatosabb nemével hal meg.

De mi az antiszemitizmus lényege? Miért vagyunk antiszemiták? Miért az antiszemitizmus? Életösztönünk első, szükségszerű megnyilatkozása, s melyek e megnyilatkozás helyes formái?

Egy téren sem mondtak annyi ostobaságot mindkét táborban , mint a zsidókérdés körül. Buzgó antiszemiták mondanak jelszavakat és érveket, melyek a zsidóság leghatalmasabb fegyvereivé válhatnak. Liberális államférfiak előtálalnak érveket, melyeket egy dedós gyermek szétszedhet alaplehetetlenségeire. Mert jobbról és balról nem állítják be a kérdést a maga nagy történelmi horizontjába, nem viszik vissza, hogy úgy mondjam, természetrajzi egyszerűségére. Egyes esetekből indulnak ki, szentimentalizmussal kandírozzák körül, érdekpárt s más zavaró szenvedélyekkel homályosítják el tisztaságát. Pedig a zsidókérdés lényegében éppen olyan egyszerű, mint amilyen átlátszó és egyszerű nyelvtanilag ez a mondat: a ragadozó ragadoz. És ennek az erős fajnak minden vér szerinti ravaszsága kellett ahhoz, hogy ezt az egyszerű, könnyen érthető lényeget körülvegye a hazugságok, az álhumanizmus, álszociológia, ál-szabadgondolkodás és álforradalom megtévesztő Bábelével.

A legnagyobb, legbűnösebb tévedés s fájdalom, nálunk leggyakoribb a zsidóság olcsó gyalázása, lekicsinylése. Ha engem a fronton földerítő szolgálatra küldenek, és én az ellenség roppant haderejéről azt a hetyke tudósítást hozom, hogy szót sem érdemel, hogy egy pár emberrel szét lehet verni az egészet: akkor én katasztrófa elé viszem saját véreim, s haditörvényszék előtt méltán érdemlek golyót vagy kötelet. Gondolják meg ezt jól a zsidóság anekdotás, nótás fitymálói. Jellemző, hogy igen sok zsidó fölényes humorral segít a bátor kereszténynek ebben a lekicsinylésben, mert tudja, hogy ez elrejti a veszélyt. Lekicsinyleni azt a fajt, mely a maga húszszoros kisebbségében elfoglalta a magyar élet minden stratégiai pontját, s mely egy történelmi katasztrófa ügyes kihasználásával lába alá gázolt bennünket, hitünket leköpte, zászlónkat letaposta, lekicsinyleni ezt a fajt nem önmagunk végtelen megvetését jelenti? a zsidóság is, mint minden más faj, erőknek és gyengeségeknek, kiválóságoknak és bűnöknek végére mehetetlen összetétele. De, mert egy irtózatosan exkluzív vallás nevelésében, a kultúra és európai élet minden fénymáza alatt megmaradt az &s, barbár, ösztönös ázsiai törzsembernek, erői és kiválóságai vérből jövőbbek, s inkább jelentik az egész faj védelmét és hódítását, mint más fajoknál, gyengeségei és bűnei szembeötlőbbek, s inkább rátámadnak az európai ember morális ízlésére. Mert a lényege a különbségnek, s ezt nem lehet eléggé ismételni, mert ők szüntelenül ellentétesen másképp tüntetik föl, az: hogy mi, magyarok, németek, szlávok, olaszok etc. Az európai hit, morál és kultúra közösségében a csupán törzsemberből emberré szélesedtünk, a zsidó pedig a kiválasztás kannibál hitével, rettenetes faji hitében és moráljában megmaradt az ötezer év előtti idegen szagtól ösztönösen irtózó törzsember. A zsidóság a legkomolyabb, a legvégzetesebb ellenség, a zsidókérdés a magyarság élet-halál kérdése, mely belekapcsolódik a magyar élet, a magyar jövő minden mozzanatába. Viccet csinálni ebből a kérdésből, lekicsinyelni ezt az ellenséget és ezt a veszélyt: csak hülyék vagy megfizetett gonoszok tehetik. A sok tragikomikus tévedés onnan ered, hogy mi asszimilálódós babonánkba butulva azt hittük, hogy az idegennek hetedik paradicsomi kéj, s nagy előléptetés magyarrá áthasonulni. Ez a hit, mely erős faji öntudatra, egészséges fajnál tényleg hódító erőt jelentett volna, nálunk nemzeti öngyilkosságunk egyik fő forrása lett. A magunk úgynevezett ideális oh, de aljas és gaz ez a szó! horizontjából néztük a dolgot, s nem akartuk meglátni a természetrajzilag is való valóságot, hogy az élet erős és gyenge fajok vad harca, s hogy minden fajnak magának kell megszerveznie védelmét és jövőjét, s nem szabad azt idegenre bíznia.
(f. köv)

LuxAeterna 2014.02.04. 10:20:43

Így például érzékeny, humanisztika-liberális politikai primadonnáink sokszor énekelték: Nem szabad általánosítani, hiszen van becsületes zsidó is, az ártatlan ne szenvedjen a bűnösért! Hát természetes, hogy van. Én magam is ismertem nem egy nagy kultúrájú, gondosan kiépített belső életű, tiszta morálú zsidót. De egyet ne tessék elfelejteni. Ez a zsidó, éppen mert ilyen, s annál inkább, mert ilyen, a fajok harcában a saját fajával szolidáris, még akkor is, ha tiszteli a másik fajt. Vagy elfogadjuk azt az ítéletet, hogy Erdélyben az a becsületes magyar, aki megtagadja magyarságát és oláhhű lesz. Felvidéken az a becsületes magyar, aki csehhé torzul és így tovább? Ugye bár, hogy nem, ugye, hogy az a szívünk szerint, morálunk szerint való magyar, aki a mienk marad minden poklokon keresztül? Vagy a zsidóra más mértéket mérünk? De föl lehet itt vetni a becsületesség kérdését? Ha az öt világrész egymillió legbecsületesebb angolja, franciája vagy olasza jönne ide, hogy a maga külön szolidaritásával kivegye a kenyeret a magyar szájból, a földet a magyar földműves alól, hogy kereskedelem, gyár az ő kezében legyen, hogy sajtóban, színházban kilopja a magyarból a védő lelket: antiangol, antifrancia és antiolasz volnék. Pedig ezekkel a fajokkal ezerévi morális, hitbeli és kulturális közösségünk van. De nekem igazán mindegy, hogy aki elveszi a jelent, jövőt, az életet és mindent fajomtól, az comme il faut gavallér vagy pedig börtönviselt apacs. Vagy a fronton csak arra lőttünk, aki azelőtt való napon elfelejtette a drótsövényen átküldeni az erkölcsi bizonyítványát? a becsületesség kérdését itt csak ostobák vagy megtévesztő szélhámosok vethetik föl.

De nem is azokat a zsidókat szoktuk ám mi becsületesnek nevezni, akik tényleg azok. Az ilyenek nemigen törtetnek kegyeinkért, s nyíltan fajuk emberének vallották magukat. A mi "becsületes" zsidónk az a zsidó, aki átkeresztelkedik, ha kell, naponta kétszer, aki azt sem tudja, hova legyen a magyarságától, úgy köpik, mintha népszínműben volna, aki zokog a magyar határon, mint a vajszívű Vázsonyi, aki a nemzetiszínű határcövek láttára majdnem fizikai zsidóságából is magyarrá integrálódott. Ez az a zsidó, mely abban a pillanatban, hogy a csehek Lőcsére beléptek, dühös csehhé, s Kolozsváron az első oláh katona láttára felgerjedt oláhhá fett. Ez a legveszélyesebb típus, ezt küldi a félelmetes faj előre, hogy a népek kebelében elfoglalják az elővárakat. A kommunizmus alatt a zsidó imperializmus legféktelenebb harcosai katolikus, református s volt nemzeti színű zsidók voltak. Egy zsidó író, a zsidó uralom egyik komikus, torz figurája, a háborúban még "mérhetetlen faji gőggel" nézte a magyar katonákat, s a kommunizmus második napján már piszkos szavakban köpte le a magyar fajt. A zsidó zsidó ellen harcolok teljes erőmből, de tisztelhetem, mint nemes ellenfélt. De ezek a nemzeti színű, magyar és keresztény zsidók az emberiség leghitványabb söpredékei, s életösztönünknek ezeket kell legelőbb eltüntetni a magyar életből.

Éppen ilyen dőreség, ha a zsidókérdésben a szeretetre s kereszténységünkre hivatkoznak. A szeretet nem az, hogy szeressem azokat, akik eleszik a jövőt a gyermekeimtől, akik eleszik az országot fajomtól: a szeretet törvénye mindenekelőtt a hozzám tartozók és fajtám iránt kötelez. Az a szeretet, melyet így liberális maszlagolásokban kívánnak, a legtermészetellenesebb perverz gyűlölet saját Vérem ellen. A kereszténység pedig nem vénemberek mazochizmusa, akik beteg vonzódással szeretik azokat, akik tépik és csalják őket. A kereszténység nem egy pár evangéliumból kiragadott érzelmes mondat. A kereszténység sok százados történelmi fejlődés: az európai emberiség védő, harcos szolidaritása az örök emberi jogok, az örök emberi egészség és morál megvédésére az ős barbár törzsember vad ösztönei ellen.
Igen: nagy ölelést jelent Krisztus a tiszta emberi együttműködés számára. De korbácsot jelent az éhes, vad törzsi ösztönök ellen. Az antiszemitizmusban Krisztus korbácsának vagyunk harcos keresztényei.

Robinzon Kurzor 2014.02.04. 10:21:30

@Bell & Sebastian: " Honnan lett Patek órája Révai elvtársnak? Vajon ez a nemtelen hagyomány túlélte-e a nemes kommunistákat?
Kinél lehet mostanában az a karóra? "

Ezek látod szintén érdekes és releváns kérdések.

Ahogy látom, a legfőbb gondod az, hogy nem nálad van mostanában az a karóra, pedig szerinted megérdemelnéd.

LuxAeterna 2014.02.04. 10:21:43

(folyt)
Ne hazudjuk hát el hamis szentimentalizmussal a dolog rideg lényegét. A fajok irtózatos harcáról van itt szó. Egy ázsiai barbár faj, mely megmaradt emberevő, zord ősi törzs pszichéjében, és magáévá tette az európai kultúra minden rafinált eszközét, nem kötve semmi moráltól, halálos gyűlölettel az európai múlt, európai morál, európai kultúra ellen, melyből ő ki volt tagadva, ezer arccal, millió eszközzel tör Európa meghódítására. Fájdalmas gyengeségünk látva, kihasználva mindazt, ami bennünk hiba, s még inkább azt, ami bennünk emberileg nemes, leigázott bennünket, s felépítette itt európai hódításának előbástyáját. Szabadságharc a mi antiszemitizmusunk, s az örök emberi jogok kétségbeesett segélykiáltása. Tízmillió proletárrá rabolt magyar fordul a világ proletárjaihoz a zsákmányoló faj zabolátlan étvágya ellen. Azok, akik a munkát tették a világ vallásává, azokat fogják-e ellenünk segíteni, akik minket fájdalmas, véres munkánk minden gyümölcsében megraboltak? Tízmillió magyar, akit lelkében is megtapostak, kire \ egy idegen faj erőszakolja a maga zsarnoki ideológiáját, ízléstelen ízlését, meghamisított, faji fegyverré torzított doktrínáit: ez a tízmillió magyar kiált a világ szabadgondolkodóihoz, segítsék őt lelki felszabadulásában. Tízmillió minden jó szándékában megrágalmazott, minden emberiességében megcsalt, minden jogában megrabolt magyar jajgat Európa liberalizmusához, engedjék őt is élni, hogy földje az ő földje, vetése az ő termése, hogy munkája az ő kenyere legyen, s szabadjon védőpajzsot emelnie az orgyilkos tőr és a tolvaj kéz ellen. Tízmillió magyar követel igazságot Európát védő nagy történelmi munkájáért.

És egyet jó lesz meggondolnia Európának. Ma még sokan mosolyognak Nyugaton a zsidó imperializmus veszélyein. Pedig ez a veszély napról napra óriási arányokat ölt. És ennek az imperializmusnak a győzelme az európai múlt, az európai közös fejlődés, az európai kultúra végső veszedelmét jelentené. A magyarságnak a múltban fájdalmas szent történelmi hivatása volt, hogy Európa munkáját védje az ázsiai éhes törzsi ösztönök ellen. A mi antiszemitizmusunk ennek a történelmi munkának a folytatása, s így világtörténelmi munkát végzünk vele az emberiség védelmére. Mi vagyunk a megmaszlagolt Európa fölébredt életösztöne, a nagy szabadságharc előfutárjai, hirdetői egy tisztább jövőnek. Fogjunk össze mindnyájan az antiszemitizmusban, mint egy hazát teremtő, Európát védő nagy, történelmi elhivatásban. Óh, higgyétek meg, hogy az emberiség leghősiesebb s mártíriumosan legszebb megvalósulása ma: MAGYARNAK LENNI!

Bell & Sebastian 2014.02.04. 10:21:59

@LuxAeterna: Elég az is, ha belinkeli, műveltebbek fújják kívülről, akiknek meg újdonság, azoknak hiába kopizza.

♔batyu♔ 2014.02.04. 10:23:12

@nu pagagyí: Na most elmondanám, hogy kurvára nem azokat túrták ki. Azok ugyanis nagyon gyorsan kommunisták lettek.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 10:24:10

@Robinzon Kurzor: Mellé. De ha baszogathatnékja van, csak bátran.

Szindbad 2014.02.04. 10:25:00

@LuxAeterna: Vannak, akik azt gondolják, hogy a tiszta vérű Magyaroknak haza kellene menniük Mongóliába. Én nem tudom mit gondoljak erről, de meggyőzhető vagyok.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 10:25:53

"a zárolt faanyag igénybevétele az ellenérték pénztárban történő befizetésével nem vagyonlenyúlás"

a dokumentumban ugye ott van, hogy a faanyag értékét a gettó megbízottjának kellett kifizetnie.

vagyis a zsidó asztalostól elvették a faanyagot, majd azt a gettóval (a zsidókkal) kifizettették, és a befolyó pénzt elég nyilvánvalóan nem az asztalos kapta, aki ekkorra értelemszerűen már maga is a gettóban volt.

és a helyi náci fanklub szerint mindez teljesen rendben van. :)))

azért elképzelem, ugyanezek a cuki nácikák milyen cukin hőbörögnének, ha izrael állam palesztinoktól lefoglalt anyagokból építtetné a gázai falat, majd kifizettetné a rekvirált anyag árát az elkerített palesztinokkal. :)))

tomwar 2014.02.04. 10:29:41

@Bell & Sebastian: Mi koze ehhez a koromnak!?!?

Bell & Sebastian 2014.02.04. 10:29:51

@mavo: Semmi sincs rendben. Leginkább az nincs, hogy Szvatopluk unokái most kopogtatnak a ló áráért, kamatos kamatot számolva.

Egyik gaztett nem igazolja a másikat.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 10:35:37

@tomwar: Ha a cselekedet alapján ítélnénk, rövid úton véget vetnénk ennek a kutyakomédiának. Ezt nem gondolhatta komolyan. Magának nem dolga az ítélkezés, sem nekem, sem másnak.

Arra tartjuk az államot. Aki ez esetben megint fizetni fog a magáéból és az enyémből, a közösből, ha így jobban tetszik. Megint eljött a kárpótlás ideje -ezek szerint.

LuxAeterna 2014.02.04. 10:36:20

@Szindbad: Akik ezt mondják, nem támasztják alá áíltásaikat megfelelően, vagy egyáltalán nem, tehát alapba hiteltelenek.

@Bell & Sebastian: Sokan ma már lusták egy linket is megnyitni. Biztosra mentem.

♔batyu♔ 2014.02.04. 10:37:10

Olyan kormányokra kell szavazni, aki korrekt a zsidókkal szemben is, de nem áll be az antiszemita kórusba, nem hajlong a zsidó vezetők előtt. A tököm tele van, hogy a médiának nem az a legfontosabb, mekkora az államháztartási hiány, hanem az, hogy mekkora az antiszemitizmus. Miközben Mo. már Európa zsidó központja, mert itt nem zaklatják a zsidókat, a kormány nagyon nagyon szívélyes, a "szegény" zsidó fejeseknek talán fizetniük sem kell ebben a gazdag országban.

Mást sem hallok 20 éve mint holokausztozást és egyre fokozódik. Már büntetnek is érte, ha te nem ismétled vissza.

Persze mindezt simán aláírnám, ha Izraelben mi lennénk hasonló kivételes helyzetben, de nem, ott gójként másodrendű állampolgár vagy, pld. simán hagynak elvérezni az utcán. Tehát még a kölcsönösség sincs meg.

Miközben a ballibsi média orosz befolyástól retteg.

♔batyu♔ 2014.02.04. 10:38:46

@mavo: A zsidók a telket a palesztinokkal fizettetik ki. Hogy ne zavarjon a háza, azt lerombolják.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 10:38:56

@LuxAeterna: A lusták nem olvasnak. A háromszázadik kommentnél beszállnak egy okossággal, oszt meg is cselekedték, amit a Haza megkövetelt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 10:40:49

@Bell & Sebastian:

"Egyik gaztett nem igazolja a másikat. "

nyilván pontosan ezért nem írtál egy szót sem rákosi elvtárs állítólagos patek órájáról, és nem kontráztál olyan szépen a krími tatárok ügyére, továbbá egy bizonyos felekezetet sem emlegettél valami épület tulajdonjogának ide-oda vándorlása kapcsán.

vagy hogyan is történt ez. :) mert hogy a saját elveiddel te nyilván nem ütközöl soha ugyebár. :)

LuxAeterna 2014.02.04. 10:42:18

@Bell & Sebastian: nem hiszem hogy a lusták hazáját nagybetűvel kéne írni, még akkor sem ha Erecnek hívják

nu pagagyí 2014.02.04. 10:44:24

@Bell & Sebastian: A kommentekből kiderül, hogy van igény e nemtelen hagyomány folytatására. Államunk érzékelve ezt, lépett is: trafikkoncessziót, gyógyszertárat, kaszinót osztogat a más kereskedőktől elvett piacból, fix hozammal megtámogatott birtokot a földet ténylegesen művelők kifosztása árán, zsíros állami állast hülyéknek a szakemberek kárára és még folytathatnánk a sort. Ez egy ilyen ország, a hatalom (de az agymosott nép sem) tisztelte soha az egyéni teljesítményt, ezért nem is honosodtak meg olyan viszonyok, amelyben ilyesmivel érvényesülni lehetne. Intenzív gazdálkodás helyett ugarrá legeljük az országot, hol ez a csorda, hol a másik.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 10:45:49

@mavo: Mindenki a saját tyúkszemére érzékeny. És a személyre szabott kamatelszámolására.

A saját elvem nagyon primitív; élni és élni hagyni. Ha feltűnik a farkas, bezárom a gidákat és megtöltöm a shotgunt.

Hát a tiéd? Bosszú hetedíziglen?

LuxAeterna 2014.02.04. 10:48:07

@nu pagagyí:
Hát, ha a trafik meg kaszinó meg amit még mondtál annak az "előszele" hogy újra elvehetik a zsidóktól a harácsolt vagyont, akkor azt mondom hogy hajrá

♔batyu♔ 2014.02.04. 10:49:20

@nu pagagyí: Az agymosott nép simán elviselte azt is, amikor a szocik szétosztották maguk között az állami földeket.

Vagy te azt gondolod, felmerül az emberekben, visszahívom ezeket, elvégre Orbánék annyira korruptak.

A nép már úgy van vele, a lopást nem tudom megakadályozni, a média erre nem is alkalmas, a demokráciáért aggódók lopnak a legpofátlanabb és legbizarrabb módon, annyira, hogy már az államot sem tudják működtetni, ők a gigahitelből nem atomerőművet építenek, hanem a csődöt kerülik el.

Ha már te nem gondolkodsz, ne hidd azt, hogy a nép sem.

♔batyu♔ 2014.02.04. 10:50:59

@LuxAeterna: Ja, épp erre gondoltam, ha a trafikok, kaszinók, földek mind zsidó kezekben voltak, akkor egyáltalán nem baj, ha Orbánék onnan elvették.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 10:51:49

@nu pagagyí: Ezzel nincs is vitám, sajnos igaz. Tökmindegy, hogy melyik maffia csápjai közt vergődünk. Nem várhatunk kíméletet, mert egyik sem magyar. Ha még össze is fognak, akkor lehet lekapcsolni a villanyt.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.02.04. 10:52:07

@bbjnick:
ergé inkább a butaságig naiv. őt tényleg felháborítják ezek a dokumentumok.
nem tudja, hogy ezzel a készségesen, hetente alátámasztjuk "a magyar alávaló antiszemita" kampánnyal, csak egy kis emeltyű abban a gépezetben, aminek az a célja, hogy elindítson egy német mintájú -bár kissé megkésett- öngyűlöleti spirált.
nem tudom ennek a kampánynak van e központi akarata, mondjuk tibibácsi, vagy csak sokadik vidéki konzi fiú vagyok, belpesti elismerésre vágyom kísérlet e. nem olyan régen, mikor még a konzervatórium spiritusz /nem az égésgyorsítóra gondolok, ha érti :)/ rektora a cionista szövetség ex főtitkára lehetett, mikor a judapest blog volt a blogok netovábbja, mikor fűszeres eszter volt a konyha királynője, akkor úgy érezték ezek a legények, onániás angolszász szalonkonzervatizmus emlőkön -cseszterton, szkrótum, meg a többi hülye- filoszem tejjel tele szívva magukat, hogy az elég lesz. aztán jött a hollánutcista feketemise kényszer, amiről azt gondolták, hogy megnyitja előttük a szellem rituális feredőit, de nem. aztán teret és helyet kellett adniuk egy apagyilkossághoz, ez volt a tölgy ügy. és az sem volt elég.
most már a szívünket követelik tőlük. és ők mennek, jönnek, csinálják. és talán nem is tudják, hogy mit.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 10:53:47

@Bell & Sebastian:

akár lehetne is bosszúvágyam, csak jelen helyzetben akkor sem lenne esedékes a kivitelezése, ha volna, mivel a Miniszterelnök Úr éppen most borult össze az utódállam főnökével tízmilliárd ajró erejéig. :) magyarországgal szemben viszont nincs, mert a család annak idején elég gyorsan magyarosított ahhoz, hogy elkerülje a svábtalanítást. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 10:55:35

@jose maria padilla:

<<hetente alátámasztjuk "a magyar alávaló antiszemita" kampánnyal>>

milyen szerencse, hogy a törzsközönség azonnal meg is cáfolja azt, hogy akár egyetlen magyar is antiszemita volna. :)

tomwar 2014.02.04. 10:55:35

@Bell & Sebastian: Mit ertesz kutyakomedia alatt? Az auschwitzi lager felszabadulasanak 70. evfordulajat? Vagy mit?
Mert epp tegnap szavaztak meg a Nemzeti Emlekezet Bizottsag tagjai....szoval most lesulyt a nemzet a gaz komcsikra!:-)))) - erre is gondolhattal...

Bell & Sebastian 2014.02.04. 10:56:42

@mavo: Agyadra ment az ATV? Oroszország lenne a cion-bolsevik keltető? Pont fordítva tudom, ezért fújtok rá lángot.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 10:59:20

@Bell & Sebastian:

nyilván a te apád nem töltött majd egy évtizedet egy kedélyes gulágban, ezért vagy ilyen elnéző Oroszország Anyácskával, a tolerancia mintaképével szemben. :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.02.04. 11:00:53

@mavo:
az, hogy itten néhány mocsok antiszemita kiírja magából a gonoszt, nem igazolja egy nép bűnét

Bell & Sebastian 2014.02.04. 11:03:40

@mavo: Szopizz másik ujjat, mert ez sem jött be. Mi nem ajvékolunk, de nem is kasszírozunk. Elmúlt, meghaltak, lapozzunk. Kalmárnépség számolja a veszteségeit, harcos nép átlép a halottain.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.04. 11:05:02

@val: ja, ha azt nézzük mennyi zsidó van itthon, akkor be kell látnunk, hogy így zsidótlanított a magyar, "független" állam.
nem volt elég hatékony úgy látszik

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.04. 11:06:34

@tippan67: azt nem kell bemutatni, nincs rá igény!

LuxAeterna 2014.02.04. 11:07:56

@♔batyu♔: Orbáncigányék most abba fognak megrokkanni hogy egyszerre kétfelé akarnak hegedülni.

Egyfelől a zsidók seggéből eszik a szart a holoemlékévvel, másfelől pedig a "német megszállás emlékművel" akarják a magyar népet ártatlan szinben feltűntetni. Ezzel van összhangban Szakály megjegyzése, amire azonnal ráhemzsegtek a tetvek.

A baj az, hogyha a zsidónak adod a kezed, a karod akarja. Az orbán-kormány egyébként is tele van baszva zsidóval meg cigánnyal. A vezetés full kisebbségi. Tuti engedni fognak figyeld csak meg.

A magyar népet meg nem kell semmilyen színben feltűntetni, ha a szarféreg Horthy nem akadályozza meg hogy a budapesti gettó tetveseit is elvigyék, most nem ajvékolnának itt az unokák sem. romániából, Felvidékről az összes faszom zsidót elvitték nem is tépi a pajeszt senki hogy ajvé anti szemétizmus!

Horthy felelőssége hogy ránkrohadt a zsidókérdés. A németek ingyen kostenlos megcsinálták volna, de nem, így most nekünk kell majd. Kurvajó bazmeg.

tomwar 2014.02.04. 11:09:02

@Bell & Sebastian: Trianon.

Kandeláber 2014.02.04. 11:11:00

Na igen, a krumplileves legyen krumplileves, a magyar pedig - amellett hogy bűnös nép - utolsó csatlós, bűnös nép, bőgatyás, genetikailag alattvaló stb...
Bezzeg a tudjuggig mindent mindig jól csináltak/csinálnak, Kohn Bélástul, Szamuelystül, Rosenfeldestül, Appelestül.

♔batyu♔ 2014.02.04. 11:11:09

@mavo: Elgondolkodhatnál. Miért nem pld. a svábok?

A magyar elsősorban magyar és beleértjük a zsidókat is, ez evidens.

Viszont ha te megkülönbözteted, azaz van a bűnös magyar, ez mindenki, kivéve a zsidók és vannak a zsidók, akkor értelemszerű, hogy a magyar nem a zsidók pártjára áll, hiszen a bűnöket nem ő követte el, másrészt ő magyar és nem zsidó.

Itt te ennek vagy tanúja. Igen, ez antiszemitizmus, hiszen megkülönböztetjük a magyart a zsidótól. Különválasztjuk, hiszen ő azon az oldalon áll és nem ezen. A svábokat miért nem különböztetjük meg? Mert a sváb sem különbözteti meg magát. Amikor előjogok kárpótlás, ez-az, akkor sváb vagyok és akár magyarok rovására is, egyébként is kiválasztott nép vagyok.

Karinthyt némileg átfogalmazva, egy magyar pontosan annyira magyar, amennyire egy zsidó zsidó.
Ezt a blogokban különösen észreveheted.

Ezt a létfenntartási ösztön diktálja, aki tőlünk megkülönbözteti magát, többletjogokat vindikál, különbnek tartja magát, stb. az ránk veszélyt jelent.
Ez a védelem termeli ki a megfelelő ellensúlyokat, médiát, pártokat tehát ez a zsidóknak is jó.

♔batyu♔ 2014.02.04. 11:14:05

@jose maria padilla: Azért meglepődnél te ha kiderülne, hányan segítenének most a mozdonynak.

Gondolod, hogy a zsidók beszólásainak és ennek az egész antiszemita hisztinek nem lett meg az eredménye?

tevevanegypupu 2014.02.04. 11:14:31

@Bell & Sebastian:

Almát, körtefajtákat, szilvafajtákat, meggy és cseresznyefajtákat, az egrest (brr..savanyú de az egresszósz fantasztikusan jó), a barack és őszibarackfajtákat, a szőlőket..a sok mandulát meg diót..régen a Balaton melletti területek rózsaszínek voltak a virágzó mandulafáktól, és persze a rengeteg féle virágot is, sok szintén eltűnt..na nem sorolom, rengeteg minden eltűnt a piacról. Meg a konzerv ipar is.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 11:20:50

@jose maria padilla:

és én ugye azt írtam, hogy igazolja? :)

csak annyiról lenne szó, hogy ez a szegény ártatlan nép nagy nehezen végre beismerje, hogy a felmenői nem igazán voltak boldogtalanok a zsidótlanítástól. hogy nem a németek kényszerítették őket, ment az nekik maguktól is. a franc se mondta, hogy a nagypapiék saját kezükkel irtották a zsidókat. csak annyit, hogy egy cseppet sem húzódoztak amikor részt kellett venni a zsidótlanításban. mert pölö a legújabb emlékmű is azt hivatott ábrázolni, hogy mi itten ártatlanok voltunk, aztán jöttek a németek, és ránk _kényszerítették_ az antiszemitizmust. hát egy lófaszt. ez az önbecsapás az, ami nem kéne.

a vicc az, hogy távoltól akár érintett is lehetek, de a franc se fog utána nézni, hogy a nagymamiék [konkrétan az enyémek] tényleg saját boltot vittek-e régóta, vagy ők is csak lecsaptak egy pont véletlenül megüresedettre - mostanra ez eléggé mindegy, mert a komcsik meg tőlük vették el. az biztos, ha mégis kiderülne, nem állnék elő olyan frappáns hülyeségekkel, mint hogy "de hát megüresedett", meg hogy "de hát kifizették nem csak úgy elvették".

tevevanegypupu 2014.02.04. 11:21:28

@Bell & Sebastian:

Elképzelhetetlenül sokat vétkeztek ezek a jajongók az ország ellen ami befogadta őket..azzal együtt, hogy sokan sokat tettek érte..általában a vidéki zsidóság. Csendben vannak most is, nem öntik az olajat a tűzre, pedig azért vannak, és egész jól meg vannak itthon. Ahogy a sokat emlegetett Nobel díjasokat sem hallani gyalázkodni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 11:24:07

@Bell & Sebastian:

cuncimókus, te jöttél azzal, hogy én meg a bosszú hetedíziglen.

annyira ciki, hogy először letámadsz vele, aztán amikor a fantáziádban megjelenik, hogy én visszatámadok, akkor hevesen védekezel.

♔batyu♔ 2014.02.04. 11:27:08

@mavo: Elhiheted, a zsidók sem fognak utánanézni, melyik ősük fosztotta ki komcsiként a másikat.

Ezt az egészet abba kellene hagyni, a külföldi zsidókat megkérni arra, hogy összejöveteleiket joguk van itt rendezni, de mégis rendezzék másutt, tized annyi pénzt biztosítani a zsidó szervezeteknek mint eddig, de azt költsék el ők, ha ellopják egymástól az az ő problémájuk, ez egy szegény ország, ennyi volt.

Azt a pártot, amelyik antiszemitázza, vagy zsidózza a másikat, pedig kemény pénzbüntetésre büntetni.

LuxAeterna 2014.02.04. 11:28:36

@tevevanegypupu: a vidéki zsidók már távoztak, most pestisöpredék következik

kurvára rázzák a pofonfát, aztán lepottyan egy holokauszt és még ők lesznek megsértődve... a zsidó az ilyen.

I_Isti 2014.02.04. 11:31:42

@♔batyu♔: érdekes, hogy amikor magukat magyarnak valló - ámbár inkább csak agyar - emberkék hisztiznek trianon miatt, akkor szeretik elfelejteni, hogy trianon még mindig csak mákosnudli volt ahhoz képest, amit a nagyapáik elkövettek a zsidókkal szemben.

Huncutkukac (törölt) 2014.02.04. 11:32:13

@calabria007:

"és miért kéne __téged__ magyarnak tekinteni?! "

És Téged?
A nick neveddel én nem erőltetném ezt a vonalat...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.04. 11:33:02

@Virág et.: el lehet menni izraelbe, tessék, itt lehet hagyni bennünket.
ott lehet minden évben holokauszt emlékév elvtárs.

♔batyu♔ 2014.02.04. 11:34:28

@I_Isti: Ezt te miből gondolod, hogy mákosnudli volt?

Mert szerintem nem volt az.

Fogalmazz úgy, hogy "szerintem".

♔batyu♔ 2014.02.04. 11:36:04

@tesz-vesz: Ja, a lehetőségek országa. Ingyen palesztin telek, pozitív megkülönböztetés, egy hátrány van csak, hogy ott a többiek is zsidók:)))

LuxAeterna 2014.02.04. 11:36:18

@♔batyu♔:
"tized annyi pénzt biztosítani a zsidó szervezeteknek mint eddig"

Kinek a külön miniszeterelnöki utasítására van holoemlékév? Bizony, Orbán-Orsós Viktor külön miniszterelnöki megbízásából.

"Azt a pártot, amelyik antiszemitázza, vagy zsidózza a másikat, pedig kemény pénzbüntetésre büntetni."

Ne légy már barom, Kövér zsidó, Deutsch zsidó mindkettő ritka visszataszító féreg egyébként, most akkor bűn lenne kimondani a nyilvánvalót? A zsidóra rámondani hogy zsidó?

Növeli, ki elfedi a bajt!!!

Kandeláber 2014.02.04. 11:36:22

@mavo: No igen, pünkösdi királyság volt az árjásított boltok tulajdonosaié, mert ugye jött a nagy (népi) demokrácia, és ugrott a bótocska meg egyéb.
Noha nem vág a témába, Simó Sándor "Apám néhány boldog éve" egy ilyen megható sztorit mesél el.
Persze nem egy Jancsó-film, mert nem fél órás snittek vannak benne.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 11:36:46

@♔batyu♔:

"Miért nem pld. a svábok? "

Kéhlek alássan a svábok is. ha esetleg nem tudnád, a két háború között a masszív antiszemita vonal mellett egy masszívan németellenes vonal is ment párhuzamosan, csak ugye az aktuális nagy testvér mellett az ő törekvésük aktuálisan valahogy elég kivitelezhetetlen volt. Nem véletlen, hogy a háború után a németjeink jókora hányadáról ugyanolyan gonddal intézkedtünk.

"Viszont ha te megkülönbözteted, azaz van a bűnös magyar, ez mindenki, kivéve a zsidók és vannak a zsidók"

miért cicafiú, megkülönböztetem? :) olyan fincsi, ahogy en bloc írsz a zsidókról, akik valamiféle másik oldalon állnak, mint a magyarok, és ehhez hozzászövöd, hogy biztosan én is en bloc beszélek bűnös magyarokról. hát nem, cicafiú, én nem vagyok akkora segg, mint te.

Vicces egyébként, hogy előbb leírod, hogy "A magyar elsősorban magyar és beleértjük a zsidókat is, ez evidens", majd közlöd, hogy "megkülönböztetjük a magyart a zsidótól. Különválasztjuk, hiszen ő azon az oldalon áll és nem ezen". ezek egymásnak ellentmondó állítások ám, cicafiú! :)

"A svábokat miért nem különböztetjük meg? Mert a sváb sem különbözteti meg magát."

látszik, hogy nem sokat jártál a szívcsakra környékén. de majd ha egyszer arra jársz, ugorj be egy kocsmába, és kezdd el jó hangosan szidni a pénzhajhász, zsugori svábokat. :)

♔batyu♔ 2014.02.04. 11:40:31

@mavo: Én ezt annyira nem ragozom, mert a zsidókat én aszerint ítélem, meg, hogy ők szerint én mennyire vagyok gój.

Aki szerint nagyon, azzal értelemszerűen nagyon antiszemita vagyok.

Olvasd el még egyszer a beírásomat. Abban ugyanis az is benne volt, azért különböztetjük meg a zsidókat, mert ők különböztetik meg magukat tőlünk.

Persze nyilvánvalóan nem véletlenül hagytad ki, nem illik a koncepciódba.:))

Bell & Sebastian 2014.02.04. 11:41:18

@mavo: Te kérdezted. Nos, pontosan miért is melegítette fel nekünk ezt a káposztát Orbán / Ergé?

Kinek kell ezt megenni, szerinted?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 11:41:28

@I_Isti:

"trianon még mindig csak mákosnudli volt ahhoz képest, amit a nagyapáik elkövettek a zsidókkal szemben"

ezt igazán levezethetnéd, ha volna rá pár elbaszandó perced. aztán ha már itt vagyunk, kitehetnéd a relációs jelet az összes többi történelmi bűn közé is, hogy ugyan már ne tévelyegjünk, ha azt kell megmondani, hogy hány ezer csecsemő falhoz verése ér fel százezer sváb kitelepítésével, vagy hány drezda ér hány coventryt.

♔batyu♔ 2014.02.04. 11:41:33

@LuxAeterna: Most én mi a lófaszt kezdjek a te komplexusaiddal.

Engem az nem zavar, ha valaki magyar zsidó.

Kandeláber 2014.02.04. 11:41:39

@mavo: Az "Üzlet a korzón" című Oscar-díjas csehszlovák film ('66-os Oscar, hol volt még Szabó Pityu Mephistója) viszont keményen benne van a témában.

LuxAeterna 2014.02.04. 11:43:57

@mavo: "Nem véletlen, hogy a háború után a németjeink jókora hányadáról ugyanolyan gonddal intézkedtünk."

Az a Potsdami határozat volt a németek kollektív megbélyegzéséről. Többmillió németet telepítettek ki a keleti területekről emiatt. Kevered a szezont a faszommal.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 11:44:40

@Bell & Sebastian:

az a baj, hogy én nem kérdeztem tőled itt semmit. te annál többet tőlem. igazán kár, hogy egyik veretesebb faszság volt, egyik vaskosabb előítéletre utalt mint a másik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 11:47:01

@Kandeláber:

ha időm lesz rá, és le lehet valahonnan tölteni, esküszöm meg fogom nézni.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 11:47:37

@tevevanegypupu: Így van, a mezőgazdaság nem csak nagybirtok. De a támogatás terület -alapú.

Nem írhatom ki mindenkinek, hogy zsidó =/= háromezer farizeus és szadduceus. Ám valahogy mindig ők a leghangosabbak.

LuxAeterna 2014.02.04. 11:48:34

@♔batyu♔: a zsidó sosem lesz magyar. A cigány sem.

Ez az évszázados bajunk, minden cigányt meg zsidót, románt, szlovákot, szerbet automatikusan "magyarrá" fogadunk, mert kurvára befogadók vagyunk, aztán amikor meg jön trianon akkor csodálkozunk hol basztuk el.
Legalább a múltból kéne tanulni bazmeg, hogy többet ne fordulhasson elő.

Használd az eszedet!

Bell & Sebastian 2014.02.04. 11:49:22

@mavo: Írd is ki, ne csak sejtesd!

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 11:49:38

@♔batyu♔:

speciel ebben a svábok sokkal jobbak voltak, még az 1930-as népszámlálás során is tucatjával voltak olyan falvak Budapest környékén ahol a lakosság több mint 90%-a büszkén németnek vallotta magát

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 11:50:23

@LuxAeterna:

de te sem... (bár jól beszéled a nyelvünket:) )

♔batyu♔ 2014.02.04. 11:50:29

@LuxAeterna: Hülyeség. Ha valahol a zsidó magyar lett, akkor éppen itt lett az.

Épp ez bassza a külföldi zsidók csőrét.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2014.02.04. 11:50:55

ugy latom a nemzeti egyuttmukodes a zsidokerdes menten reped:-DDD

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 11:52:41

@mavo:

klasszikus

"Obchod na korze - Üzlet a korzón/ fekete-fehér/Altrev

hu.gloria.tv/?media=287751

"2012.05.10 15:07:27(12 éven felülieknek) "A szlovák Tono Brtko a náci Németországgal szövetséges Szlovákiában 1942-ben egy zsidó üzlet ún. megbízott árja üzletvezetője lesz. Az eddigi tulajdonos, egy idős özvegy, egyáltalán nem érti az eseményeket ""

Bell & Sebastian 2014.02.04. 11:53:49

@calabria007: Ezt nem hiszem. Pontosan önbevalláson (népszámlálás) alapult, hogy ki aus vom Haus, majd bolondok lettek volna még egyszer beírni. Max. az anyanyelvhez. Német anyanyelvű meg bárki lehet, mondjuk egy zsidó is. :)

♔batyu♔ 2014.02.04. 11:55:11

@ausländer Sipi: Ennek azért ne örülj, mert alapvetően zsidó pofátlanság függvénye ez.

LuxAeterna 2014.02.04. 11:56:43

@♔batyu♔:

Örülnék ha mondanál a MAI közéletből egyetlen egy élő magyar zsidót, aki a nemzeti (tehát: nem liberális, mint a zsidesz) érdeket védi.

Köszi, előre is.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 11:58:16

@LuxAeterna:

lám, lám ezt is rosszul tetszik tudni.

a magyar ideiglenes nemzeti kormány már a potsdami konferencia előtt kezdeményezte az oroszoknál a "volksbundisták" kitelepítését, a potsdami egyezményben magyarország nem felszólítást, hanem engedélyt kapott a dolog lebonyolítására (amiben persze nagyon nem volt egyedül). egy bizonyos nagy imre nevű kommunista bácsi (ma nemzeti hős) zavarta le az ügyet (összesen cca 185 ezer főről van szó a kb 400 ezerből), a határozatot 1945-ben 16-ból kilenc kormánytag támogatta, mindössze ketten szavaztak ellene öt tartózkodás mellett. nota bene egy bizonyos bibó istván (ma nemzeti hős) is támogatta a dolgot, de ő legalább később megbánta.

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 11:59:03

@Bell & Sebastian:

részletkérdés, ennek alapján rúgták ki őket:(

"E községek közül jó néhányban még az 1930. évi népszámlálás idején is egyveretü német anyanyelvű lakosság élt (Üröm lakosságának 95,6%-a,
Budajenő 93,6 Telki 92,3, Nagykovácsi 91,2, Pilisborosjenő 88,5, Budaörs lakosságának
78,9%-a vallotta magát német anyanyelvűnek)."

epa.oszk.hu/02100/02120/00030/pdf/ORSZ_BPTM_TBM_30_121.pdf

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 12:00:33

@LuxAeterna:

a ZSobbikról se feledkezz meg ZSuxAeterna!

Bell & Sebastian 2014.02.04. 12:05:27

@calabria007: Elnézést, azt hittem, hogy a kitelepítés hatékonyságáról van szó. A harmincas években elkülönülten élt minden kisebbség, nem csak a német. Hasonló volt az arány minden településen, amit nemzetiségiekkel telepítettek újra, bárhol az országban.

Tömbösödésnek hívjuk.

Kandeláber 2014.02.04. 12:05:42

@mavo: Igen, a "második köztársaság" kormánya úgy rakta föl a vonatra a svábokat, ahogyan a Magyar Királyság kormánya a zsidókat.
Csak ezt nem illik pedzegetni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 12:07:17

@Bell & Sebastian:

most mit ragozzak azon, hogy először valami hetediglen bosszúval baszogatsz (ami TERMÉSZETESEN nem célzás SEMMIRE), aztán amikor megemlítem, hogy ha már, akkor oroszországgal lehetne elszámolnivalóm, akkor jössz az ócska cionkeltető dumával, amit úgy mellesleg éppen a náci haverjaid szoktak büfizgetni. eredetileg akartam is írni a válaszban, hogy ugyan egyeztessétek már a kottát, de aztán kihagytam, mert minek. a náciknak sohasem volt erőssége a következetesség és a logika, és nem is lesz soha. eleve nem is lennének nácik, ha az erősségük lenne.

btw. életem egyik legszórakoztatóbb élménye volt, amikor egy hozzád hasonló zsebnáci ordas hőbörgésbe kezdett, amikor egy fél mondatban megemlítettem, hogy egyébként apukám is eléggé antiszemita volt. :)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.04. 12:08:44

@nu pagagyí: Mutasd már meg a fenti dokumentumok között a tulajdonlapot, ahol a plébános, vagy a plébánia lett a zsidó ház új tulajdonosa!

Bell & Sebastian 2014.02.04. 12:14:52

@mavo: Hozzá kellene tenned, hogy a politikai alapú megtorlás (Waffen SS toborzás) nem jött be, ugyanis a Népi Németek Szövetségébe elsősorban a szegényebb réteg lépett be és ment el ágyútölteléknek. Ezért a második hullámban már a vagyonra úsztak a kommunisták, nem számított, hogy volt-e Hitler a falon, hanem csak az, mekkora háza van.

Az idegenrendészeti akció mégis megbukott az ellenálláson és elszabotálásán, összességében csak harmadában teljesült a Nagy Terv, a hatszázezer német kisöprése.

Jack Torrance 2014.02.04. 12:16:17

G U M I C S O N T

maguk meg rágják.

bassza meg.

♔batyu♔ 2014.02.04. 12:19:03

@LuxAeterna: Rengeteg van, én is többeket ismerek.

Nem Tompi vagy hasonlókhoz kellene mérni az összeset. Ezek díszzsidók. Semmi szükség nem lenne rájuk, ha a világ konzervatív és keserűségekkel teli zsidó lobbijában nem munkálkodna a bosszúvágy az unokák iránt és persze nem lenne az antiszemitizmus elleni harc nyereséges.

Kandeláber 2014.02.04. 12:22:10

@♔batyu♔: De vannak díszmagyarok is.
A legundorítóbb ilyen Kuncze.
Őt még a körmös Bauer fiánál is jobban utálom.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 12:24:34

@mavo: Megcáfolod Orbán Viktort, aki jól megmondta kongresszusi nagypapinak, hogy a mai oroszoknak kábé annyi köze van a kommancsokhoz, mint a mai Németországnak Hitlerhez?

Putyinban nektek az fáj, hogy nem ajnározza eleget a libsiket és csatolmányaikat. Ezt szögeztem le. (És még lábbal tiporja az emberi szabadságjogokat is.)

Sztálin antiszemita és a legnagyobb zsidó irtó volt - nem mellesleg. Az utód meg nem is akar hallani erről, kedvenc, hivatalos, orosz szófordulat a "cion-náci".

Nekik egyre megy a kettő. Nem eszik a káposztádat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 12:25:38

@Kandeláber:

jaj, dehogy pedzegetik! kegyetlenül elhallgatják, bizony!

például csak idei találatokra rákeresve, még véletlenül sem találtam egy csomó hírt arról, hogy január 19/20-án volt bajától csepelen át tetszőleges pilisi településig bezárólag hol-merre volt a dologról megemlékezés.

latorcai jános sem mondta idén sehol, hogy "soha többé ne történhessen meg ilyen szörnyűség!" tavaly egyértelműen nem lett január 19. a hivatalos emléknap, és ami még fontosabb, orbán viktor sem adott ki közleményt idén az évforduló alkalmából, amit természetesen mélyen elhallgatott a cionbolsevik sajtó.

I_Isti 2014.02.04. 12:27:28

@mavo: Trianon azt jelentette, hogy a környező nemzetek javára vettek el anyagi javakat és embereket de az embereket nem ölték meg tömegesen, a zsidókérdés megoldása pedig nem csak az anyagi javaik, hanem az életüktől, a sorsuktól való teljes megfosztás is volt.
A lényeg az, hogy hiába érzi a magyarok egy része nyitott sebnek a nemzet testén a békediktátumot, ha közben sokkalta nagyobb igazságtalanságot nem képes igazságtalanságként értékelni, és nem hajlandó szembenézni a nagyszülei által elkövetett bűnökkel, amelyek mind a mai napig meghatározzák a sorsát.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 12:29:26

@Bell & Sebastian:

most olyan 400 ezer a hivatalosan becsült létszám, ebből az a 185 ezer egyáltalán nem olyan gyenge. egyébként speciel a németek kitelepítésénél a pártkönyv jó menekülőútvonal volt.

egyébként még a meglehetősen vonalas lánchíd rádió is csak addig tudott elmenni, hogy a kitelepítés magyarország és a nagyhatalmak "közös döntése" volt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 12:33:24

@Bell & Sebastian:

ha a szalmabáb érvelés valahol tananyag, a te hozzászólásaidból jó vastagon lehetne példákat meríteni a témához. :)

Bell & Sebastian 2014.02.04. 12:36:29

@mavo: Mint ahogyan a permanens kártérítésüket is, életért, hazáért, vagyonért. Van akinek a plecsnyi, van akinek a nyaralás.

Tudod, ki fizetett itt utoljára nyugdíj kiegészítést ilyesmiért svábnak? Antall és Orbán, Kupica Gyula el is törölte. Halott, magyar bakáért adott valamit a kommunista állam? Lófaszt, azt. És Wehrmacht vagy SS -ért a német? Bizony adott, a bűnös nép bűnös kormánya.

Csak nehogy az legyen, hogy a magyar kollaboránsok felelősek mindkettő világháborúért, mert innen már csak egy ugrás ezt kijelenteni, Mavókám.

I_Isti 2014.02.04. 12:37:42

@Bell & Sebastian: ja, és véletlenül ugyanakkor halt meg, mint Hámán, pontosan a legnagyobb általa tervezett zsidó pogrom előtt. Tulajdonképpen egyébként a szovjet birodalom felbomlása is jó részben kettő dolognak köszönhető:
1) Ronald Reagan úr és az ő fegyverkezési versenye,
2) a belső ellenállás a szovjetunión belül, amit pedig elsősorban zsidó értelmiségiek csináltak.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 12:40:14

@mavo: Ebből is ügyesen kisasszéztál anélkül, hogy sikerült volna valamit is mondanod.

Egyelőre még ott tartunk, hogy mire fel ez a nagy önostorozás kényszer, üldözik tán a zsidókat?

Bell & Sebastian 2014.02.04. 12:43:31

@mavo: A német archívumok szerencsére még azt is őrzik, hogy vagy háromszáz éve ki mennyiért vásárolta ki magát a földesurától, csak hogy leúszhasson a Dunán, nem hogy azt, mikor küldték vissza a feladónak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 12:43:59

@Bell & Sebastian:

ja, úgy egyébként a hadifoglyok is kaptak kárpótlást 89 után, ahogyan az én apukám is.

a szalmabáb érvelés mellett egyébként látom, megy a jól bevált "de senki más nem kap kárpótlást, csak azsidók", meg a "de nem emlékezünk más áldozatokra, csak azsidókra" érvelés is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.04. 12:44:04

@Zedder: esetleg 1-2 év, minimum.
az egész magyar társadalom lecsapott vagyonukra.
még a pap is, aki óvodát akart kialakítani.
bravó

♔batyu♔ 2014.02.04. 12:44:41

@Bell & Sebastian: Pedig Putyin nagyon korrekt a zsidókkal szemben. Pld. most küldött másfélmillió dolcsit Aushwitzba.

Persze az antiszemita hisztit nem engedi, Sorosékat pedig még idejében kibaszta.

Aztán amikor az visszaszivárgott a Pussy Riot képében, akkor Putyin is bekeményített.

Az persze tény, hogy Sorosék irigykedve figyelik azt a kurva nagy piacot és folyamatosan kötnek bele Putyinékba, hátha a demokrácia ürügyén meggyengíthető és akkor be lehet áramlani.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 12:45:52

@I_Isti: Most is az úgynevezett zsidó értelmiség ágál a leghangosabban Putyin ellen ott is - itt is. Nem ezt mondom?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 12:48:41

@Bell & Sebastian:

na várjál. az előbb még azt állítottad, hogy bezzeg a svábokat nem kárpótolták, holott de, sőt a németektől ezért hivatalosan dicséretet kaptunk. erre ez milyen válasz? :DDDD

tevevanegypupu 2014.02.04. 12:49:39

@Bell & Sebastian:

Ja..hát támogatás az valóban kell..ha Fazekas esetleg rájönne, hogy milyen lehetőségek állnak előtte, nem csak fideszes lehetőségek..

A vidéki zsidóságból pedig még vannak, kölcsönös megelégedésre, szóval valószínüleg az egyensúly elbillen a háromezer ellen.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 12:52:53

@mavo: Fején tetszett találni a szöget, valóban így gondolom. A zsidó kárpótlásáról szóló egyezmény a háború lezárását követő négyhatalmi diktátum, ami máig érvényben van, Amerika felügyeli ls szavatolja a végrehajtását. Orbán legelső dolga az volt, hogy újranyitotta ezeket a pénzcsapokat.

Tisztelettel kérdem, mikor lesz ennek már egyszer vége? Mert ezt a hadjáratot én, az okleveles náci, úgy értelmezem hogy megint kellene egy kis lóvé, ha Orbánt másodszor is beiktatják.

Mások mogyorózása mindig a pénzről szól.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 12:57:32

@♔batyu♔:

soros visszaszivárgott a pussy riot képében? ez jó :)))
ukrajnába meg gondolom klicskó képében szivárgott vissza. :)))

ráadásul sorost annyira kibaszta putyin, hogy a mai napig ott (is) tevékenykedik az open society, ahogy egyébként kábé az összes volt szovjet tagállamban. :)

Bell & Sebastian 2014.02.04. 13:00:45

@mavo: Te hülye vagy bazmeg, vagy csak megjátszod?

Vagyonelkobzások után Antall és Orbán adott nyugdíj kiegészítést, amit Horn elvett. Harctéri elesettek után a németek fizettek bárkinek, a magyarok senkinek, a rendszerváltás utáni, jelképes jóvátételt kivéve.

Azaz; a kommunisták eleve úgy álltak hozzá, bűnös nép, szívjanak, a zsidóknak háborús jóvátételt adni meg kötelező.

Hol van itt szó svábokról?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 13:02:47

@Bell & Sebastian:

ezt én nagyon jól tudom, hogy így gondolod (ahogy egyébként a többi zsebnáci is), nem véletlenül írtam le tényként. :) kár, hogy a valósághoz ugyanúgy nincs köze, mint amikor nekem tulajdonítasz sokadszor olyasmit, amihez semmi közöm.

tudod ahol a németek elismerik, hogy milyen faszán kárpótoltuk a kitelepítettek utódait, meg hogy milyen faszán bocsánatot kértünk az akkori sajnálatos események miatt, ott elég béna dolog arról hersegni, hogy csak a zsidókat kárpótolják, meg hogy csak a zsidók elleni bűnök vannak számon tartva.

de ismétlem, nincs ezzel olyan nagy baj, téged eddig sem a következetességedért, a penge logikádért, vagy akár a csodálatos vitakultúrádért szerettünk. :)

LuxAeterna 2014.02.04. 13:10:27

@mavo: Jogosan fevethető hogy a háború után a SZU és a SZER, valamint a koalíciós kommunisták nyomást gyakoroltak a kormányra. Lehet hogy e ráhatások nélkül a kitelepítés nem töténik meg. Csak a teljesség kedvéért.

Ja, még egy: "fél mondatban megemlítettem, hogy egyébként apukám is eléggé antiszemita volt"

messze hullott a férges alma....

@♔batyu♔: Figyel, én a közéletben tésztvevő kajmánokra gondoltam, nem arra aki klozetban bevallja hogy hát a magyarok is rendesek meg izé, de nyilvánosság előtt nem vállalja fel.
Nyilván nincs ilyen, mert a zsidó egy kannibál-mentalitású törzsember, összetartanak erősen.

@I_Isti: A zsidó nem magyar. Pont. A zsidó zsidó.
Majd amikor kiadják Judenverordnungot, te is megérted. De akkor már késő lesz.

de.wikipedia.org/wiki/Verordnung_zur_Ausschaltung_der_Juden_aus_dem_deutschen_Wirtschaftsleben

itt is elkel egy jó kis "kikapcsolás", úgy tűnik

I_Isti 2014.02.04. 13:12:41

@Bell & Sebastian: "Tisztelettel kérdem, mikor lesz ennek már egyszer vége?"

A jó/rossz hír, az hogy nagyjából soha. Amikor visszajön a Messiás, akkor egy Jeruzsálem központú világbirodalmat fog megalapítani, és a maradék népek/nemzetek attól függően fognak ebben a birodalomban boldogulni, hogy a sátoros ünnepekkor hogyan viszonyulnak hozzá. Igen, hogy konkrétan mennyi pénzt adnak a zsidóknak. :)
A kevésbé jó hír, hogy ebbe a birodalomba az antiszemita népek nem fognak belekerülni, mert azok egy kissé korábban megszűnnek létezni eléggé kellemetlen körülmények között.

na ez azért mindennek a teteje 2014.02.04. 13:14:44

@Jack Torrance:

látszólag igaza van,

de a valóság az, hogy nem szabad soha és sehol szó nélkül hagyni az idegen érdekek nyomulását:

az antiszemitizmus-vád bunkója idegen érdekeknek készíti az utat

Bell & Sebastian 2014.02.04. 13:14:47

@mavo: Ha nem, hát nem. Aki a németek oldalán, katonaként harcolt, az mind hősi halott, kivéve a magyarokat, akinek elkobozták a vagyonát, az mind úgy járt, kivéve a zsidókat. Ez volt 1989 -ig. Majd jött Antall / szünet / majd jött Orbán...

Tudod mit? Maradj magadnak!

na ez azért mindennek a teteje 2014.02.04. 13:16:24

@I_Isti:

" antiszemita népek "

bájos. hol olvasta ezt?

Bell & Sebastian 2014.02.04. 13:16:25

@I_Isti: Szép kilátások, mondhatom. Doboltatni kéne.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 13:18:14

@Bell & Sebastian:

korábban itt szóba került, hogy mennyi volt zsidóvagyont szedtek el a komcsik azoktól akik a 40-es években boldogan beléjük költöztek. arról kicsit kevésbé esett szó, hogy ezeket a zsidóvagyonokat a büdöszsidó komcsik egy egészen picit basztak visszaadni az eredeti mocskoskapitalista zsidótulajdonosoknak, akik egyébként ha valahogyan visszatértek a lengyelországi fittneszüdülőből, elég jó eséllyel mehettek tovább a recski vagy a valamivel hűvösebb keleti üdülőtáborok irányába. :)

ja, és ezek a komcsizsidók egy nagyon picit lenyúltak ám a zsidóknak szánt kárpótlásokból is, de ez már tényleg szóra sem érdemes.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 13:19:43

@jog-ász:

"egy százalékos arányt szeretnék az antiszemita hozzászólásokról, nincs türelmem, gyomrom összeszámolni." --- írod.

Ha definiálod nekem az antiszemitizmust, én összeszámolom neked!

szesztű_hányni 2014.02.04. 13:20:51

blogmotoreriggyhalaggy!!!

na ez azért mindennek a teteje 2014.02.04. 13:22:28

@Bell & Sebastian:

Antall egy cinikus áruló volt

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 13:22:48

@LuxAeterna:

na, akkor csak a teljesség kedvéért elismétlem azokat a fránya tényeket: potsdam (1945 augusztus) még sehol nem volt, amikor az ideiglenes nemzeti kormány 1945 májusában már önként és dalolva felajánlotta a "volksbundisták" kitelepítését vorosilovéknak. és nem ám csak holmi komcsikról van szó, hanem olyan nevekről, mint Gyöngyösi János vagy Dálnoki Miklós Béla.

Jack Torrance 2014.02.04. 13:23:00

@na ez azért mindennek a teteje: napersze, ergé beállt a cionista összeesküvésbe.
Ólszaft. Csak csalit dobott, míg a többiek kifosztják a házat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 13:23:33

@I_Isti:

nabazmeg, még egy elmebeteg...

Bell & Sebastian 2014.02.04. 13:23:37

@mavo: No, mi van? Tűzcsapás áthelyezés? Szóval, egy náci maradt a földkerekén, csak a magyar. No, ezt kellene még kiirtani, oszt jöhet is az Armageddon.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 13:24:41

@bbjnick:

ej, ej, ezek a definiálhatatlan fogalmak fognak téged sírba tenni, lásd még plágium. :)

I_Isti 2014.02.04. 13:26:22

@Bell & Sebastian: Most doboltam ki, aki olvasta, már nem mondhatja, hogy "bocs, nem tudtam róla".

@na ez azért mindennek a teteje: Biblia. Mt. 25:34 körül.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 13:27:07

@Bell & Sebastian:

nédda, már megint a jól "bevált" szalmabáb. :)

Bell & Sebastian 2014.02.04. 13:28:02

@na ez azért mindennek a teteje: Nem vitás. Csak bepróbálkozott, mint a kutya.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 13:29:43

@I_Isti: Nézzen be a Jelenések Könyvébe is, csudát fog látni.

na ez azért mindennek a teteje 2014.02.04. 13:34:24

@I_Isti:

én itt nem találom az " antiszemita népek " kitételt

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 13:42:51

@mavo:

Te is definiálhatod, ha tudod!

LuxAeterna 2014.02.04. 13:45:46

@mavo: Dálnoki kiugrott a szovjeteknek, mondhatjuk volt benne egyfajta megfelelési kényszer, később is.

egyébként
en.wikipedia.org/wiki/Expulsion_of_Germans_after_World_War_II#Hungary
In contrast to the expulsions from other states, the expulsion of the Germans from Hungary was dictated from outside the nation,[70] and began on 22 December 1944 when the Soviet Commander-in-Chief ordered the expulsions. Three percent of the German pre-war population (about 20,000 people) had been evacuated by the Volksbund before that. They went to Austria, but many of them returned home in the spring. Overall, some 60,000 ethnic Germans had fled.[39] According to the West German Schieder commission report of 1956, in the spring of 1945, between 30–35,000 ethnic German civilians and 30,000 military POW were arrested and transported from Hungary to the Soviet Union as forced laborers. In some villages, the entire adult population were taken to labor camps in the Donets Basin. 6,000 died there as a result of hardships and ill-treatment.[71] Data from the Russian archives which was based on an actual enumeration, put the number of ethnic Germans registered by the Soviets in Hungary at 50,292 civilians of whom 31,920 were deported to the USSR for reparations labor and that 9% (2,819) died[72] Balázs Apor has put the overall figure at between 100,000 and 170,000 Hungarian ethnic Germans as being transported to the Soviet Union.[73]

In 1945, official Hungarian figures showed 477,000 German speakers in Hungary, including a remarkable number of Jews of German mother tongue, 303,000 of whom had declared German nationality.[73] Of the German nationals, 33% were children younger than 12 or elderly people over 60; another 51% were women.[73]

Tehát:1) a szovjet katonai parancsnokság adta ki ELŐSZÖR parancsba hogy a németeket el kell távolítani, a kormány csak csicskamódra végrehajtotta később, Potsdam után, 2) rengeteg zsidó németnek vallotta magát.

folytatás

On 29 December 1945, the postwar Hungarian Government, obeying the directions of the Potsdam Conference agreements, ordered the expulsion of everyone who had declared themselves German in the 1941 census, or had been a member of the Volksbund, the SS, or any other armed German organisation. Accordingly, mass expulsions began.[39] The rural population was affected more than the urban population or those ethnic Germans with needed skills, such as miners.[74][75] Germans married to Hungarians were not expelled, regardless of sex.[68] The first 5,788 expellees left from Budaörs (Wudersch) on 19 January 1946.[74] About 180,000 German-speaking Hungarian citizens were deprived of their citizenship and all possessions, and expelled to the Western zones of Germany.[76] Up to July 1948, a further 35,000 people were expelled to the Eastern zone of Germany.[76] Most of the expellees found new homes in the Southwest German province of Baden-Württemberg,[77] but many also in Bavaria and Hesse. Other research indicates that, between 1945 and 1950, 150,000 were expelled to western Germany, 103,000 to Austria, and none to eastern Germany.[67] During the expulsions, numerous organized protest demonstrations by the Hungarian population took place.[78]

Vagyis: a tömeges kitelepítések Potsdam UTÁN, azt KÖVETVE következtek el.

Kandeláber 2014.02.04. 13:47:34

@Bell & Sebastian: Óriási.
A nol a facebookra kiposztolta, hogy elhalasztják a Szabadság téren az emlékmű átadását.
Özönlenek a hsz-ek, a legbájosabb: "Németországgal semmi bajunk, csak a nácikkal".
Valahogy így lehetett a II. Világháborúban is.
Wehrmacht golyótól jobb érzés volt megdögleni, mint Waffen SS-től.
És valóban, már csak a magyarság maradt mutatóba náciként a földgolyón.
Mert nem kérünk naponta bocsit.

I_Isti 2014.02.04. 13:56:13

@na ez azért mindennek a teteje:
31. Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe.
Az Ember Fia = Jézus Krisztus.

32. És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.

Kik gyűjtetnek egybe? "mind a népek". Mit csinál a Messiás? Különválasztja őket: egy részüket bal kéz felől, más részüket jobb kéz felől.

33. És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.
34. Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, amely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.

(hoppá, itt valami nagy jutalmazás lesz, valami országot örökölnek a jobb kéz felől állók, méghozzá valszeg azt az országot, amit egyébként is birtokoltak volna - de ez csak feltételezés.)

35. Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;
36. Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.
37. Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?

Hoppá, attól igazak az igazak, hogy valami egyszerű humánus dolgot csináltak valakivel.

38. És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?
39. Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?
40. És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, amennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.

"egygyel az én legkisebb atyámfiai közül" = zsidók

41. Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és az ő angyalainak készíttetett.
42. Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
43. Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.
44. Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?
45. Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, amennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.
46. És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 13:59:57

@I_Isti:

bele a bökőt, hogy a nép alatt itt egyénre gondolnak (régies szóhasználat)

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 14:02:35

@LuxAeterna:

a szovjet barátaink is imádtak deportálni, de ők a __keleti__ irányt preferálták...

Bell & Sebastian 2014.02.04. 14:27:49

@I_Isti: Höhö, ez nem jött be, nem kellene Újszövetséget értelmezni olyannak, aki az Ó -ban járatosabb. Honnan veszi, hogy a kiválasztottságot nem törölte el ez a Dzsízasz?

Honnan veszi, hogy Jézus maga Mavo, aki sajátságos szempontok alapján válogatja ki a haverjait?

Bell & Sebastian 2014.02.04. 14:31:46

@Kandeláber: A rezsiharc ideológiai kiterjesztése lehet csak ez, Orbán nem megmondta előre? :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.02.04. 14:34:05

@bbjnick: nem hiszem. inkább örömteli. bizonyítja, hogy nem létezik konzervség. sem ifjú, sem más. semmilyen. sem itten, sem sehol.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.02.04. 14:35:07

a liberalizmus és a konzerv, a hazaárulás két formája.

I_Isti 2014.02.04. 14:37:26

@Bell & Sebastian: " Honnan veszi, hogy a kiválasztottságot nem törölte el ez a Dzsízasz?"
A hírekből. Tudja, ha egy népet Isten el akar vetni, akkor az megszűnik létezni. Ehhez képest ma Izrael állam harmad akkora területen, mint Mo, kétszer akkora gdp-t tud produkálni, egyáltalán nem tűnik egy elvetettségtől haldokló társaságnak.
(Nem úgy, mint mondjuk Magyarország, amelyiknek a népessége fogy, a gazdasága stagnál, a lelkiállapota meg depressziós.)

@calabria007: Nem. Ekkorra az Egyházhoz tartozó egyének(=keresztények) ítélete már megtörtént, az utolsó ítélet pedig még nem történt meg. A történet egyértelműen a népek/nemzetek ítéletéről szól.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 14:42:19

Valami gond lehet, ha már a Népszabadságban is jobban zsidóznak mint itt (az emlékmű kapcsán).
Ha kussolnak vele Fideszék, nem száll el az a pár százalékuk, amiről most önként lemondtak.

Talán beleunhattak a kétharmadba.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 14:45:11

@I_Isti: Előre sose igyon medvebőrre, mert könnyen sírás lehet belőle.

Kandeláber 2014.02.04. 14:48:01

Azon mulatok, hogy a "konzervatív" Kard blog (ahonnan mellesleg kitiltottak) ezerrel fikázza a Magyar Nemzetet, mondván hogy rémhíreket terjesztenek a derék szoci milliomosról, közben pedig Simi elnökhelyettest elküldte a vérbe a maszop.

Alfőmérnök 2014.02.04. 14:49:14

@bbjnick: " antiszemiták, akiknek számára a zsidókkal kapcsolatos tapasztalatok oly élességgel és egyoldalúsággal jelentkeznek, hogy a belőlük származó általánosítások egész szemléletüket betöltik, és őket a teljes valóság érzékelésére képtelenné teszik. Antiszemita alatt nem kell mindenkit értenünk, aki nem szereti a zsidókat, de nem elég azokat érteni, akik a zsidók ellen uszítanak, vagy a zsidókat üldözik, hanem azokat kell értenünk, akikben a zsidók különböző veszedelmes tulajdonságairól, mohó és csaló vagyonszerzéséről, erkölcsileg és politikailag destruktív voltáról, bosszúállásra és hatalmaskodásra való hajlandóságáról egy összefüggő kép alakult ki és rögződött meg. Az antiszemita ebben az értelemben egyaránt lehet becsületes és aljas, lehet szelíd és lehet kegyetlen, lehet ártatlan és lehet bűnös: lényege az, hogy olyan ember s az {2-706.} embereknek olyan csoportja, amely a társadalmi valóság egy darabjáról görcsösen megrögződött, torz képet hordoz magában."
mek.oszk.hu/02000/02043/html/373.html#383

I_Isti 2014.02.04. 14:50:04

@Bell & Sebastian: Ja persze. Melyik az a nép, amelyik olyan hadi technikával bír, hogy egy 2 méter hosszú, 2 szeres hangsebességgel repülő tárgyat, amit bm-21 grad rakétának hívnak el tud találni? Talán csak nem a zsidók? Ja, és azér' nem lézerrel szedik le, mert végiggondolták, és rájöttek, amire az amik még nem, hogy ködben nem müxik a lézer annyira...

Bell & Sebastian 2014.02.04. 14:51:28

@Kandeláber: Figyelje meg, ez lesz az a választás, amiből az jön ki jobban, aki meg sem szólal. Mert legalább nem ront a helyzetén.

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 14:53:37

@I_Isti:

egy apró ellenvetés:

a mélyen __vallásos__ ultraortodox zsidók nem fogadják el Izrael létét...

Neturei Karta
en.wikipedia.org/wiki/Neturei_Karta

Bell & Sebastian 2014.02.04. 14:54:20

@I_Isti: Ezúton is gratulálok, hamar a lényegre tért. Ide már települt ilyesmi, vagy csak fog áprilisig?

Bell & Sebastian 2014.02.04. 14:58:24

@bbjnick: Magát most alaposan fejbe kólintották egy Bibó -kötettel, csak azért szólok, mert talán nem érezte. :)

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 15:01:58

@I_Isti:

hát én más értelmezést találtam...

„Kik az "összes nemzetek" (32. v.) és kik a "legkisebbek" (40,45. v.)? A szokásos értelmezés az "ÖSSZES NEMZETEK" ALATT AZ EGÉSZ EMBERISÉGET, a "LEGKISEBBEK" ALATT PEDIG A NÉLKÜLÖZÉS VALAMILYEN FORMÁJÁBAN LÉVŐKET érti. Ennélfogva az egész emberiséget a szegény és szenvedő emberek iránt tanúsított jótetteinek megfelelően fogják megítélni. Vajon Máté és közössége is ezt értette ki a történetből? Máté evangéliumában a "nemzetek" és az "összes nemzetek" általában az Izraeltől különböző népekre vonatkoznak (ld. 4,15; 6,32; 10,5.18; 12,18.21; 20,19.25; 21,43; 24,7.9.14; 28,19). Számos részben (ld. 10,40-42; 18,6.14) A "LEGKISEBB TESTVÉREK", ÚGY TŰNIK, HOGY A KERESZTÉNYEK. Ha ezen kifejezéseknek ugyanaz a jelentése a 25,31-46-ban is, mint az evangélium egyéb helyein, akkor az "összes nemzetek" azok a nem zsidók [ - "idegenek" - szerk.], akik sem a zsidóságot sem a kereszténységet kifejezetten nem fogadták el, a "legkisebbek" pedig azok a keresztények, akikkel az "idegeneknek" valamilyen kapcsolatuk volt. Ennek az értelmezésnek megfelelően az idegeneket a keresztények iránt tanúsított jótetteik szerint fogják megítélni (ld. 10,40-42). „

SZEGEDI KOMMENTÁR
ÚJSZÖVETSÉG

Daniel J. Harrington, S.J.

Evangélium
Szent Máté szerint
mek.niif.hu/00100/00188/html/1mate.htm#VII. PÉLDABESZÉDEK AZ ISTEN ORSZÁGÁRÓL

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 15:03:03

@I_Isti:

lásd fentebb:

összes nemzetek = emberiség

"legkisebbek" = 1. nélkülözők, 2. keresztények

I_Isti 2014.02.04. 15:19:30

@calabria007: Persze, a római katolikusok azt is hiszik, hogy szűz Mária szülés előtt, alatt, után, és mindörökké szűz maradt, de akkor hogy lehettek Jézusnak testvérei, például Jakab?
A lényeg azonban az, hogy nem, ez egy határozottan hibás értelmezés, akkor amikor Jézus ezt a példázatot mondta még _nem_ létezett Egyház, és így a "legkisebb testvérei" nem az egyházhoz tartozó emberek, hanem a vér szerinti testvérei.
Valamint mire ez az esemény sorra kerül, addigra a népek nemzetek nagy része már igencsak megcsappant a nagy nyomorúság csapásai alatt, ekkor pedig a keresztények már vagy a) a mennyben vannak, vagy b) a földön abszolút kirekesztett és halálra ítélt állapotban.
Tehát ha az Ön értelmezése lenne az elfogadható, akkor a nagy nyomorúság ideje alatti keresztényüldözés nem valósulhatna meg, mert nagy nyomorúság alatt nem lesz olyan nemzet, amelyikhez tartozó keresztényeket azonnal ne ölnék meg.
(És akkor nem is foglaltunk állást arról, hogy az elragadtatás a nagy nyomorúság alatt, előtt, vagy közben lesz.)
Izrael viszont a földön lesz a nagy nyomorúság alatt, méghozzá államként.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.04. 15:20:03

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: nem persze hogy nem, dögöljenek csak meg a hülye kis magyar óvodások

Bell & Sebastian 2014.02.04. 15:21:07

@calabria007: Ne fáradjon, ha igaz lenne az, amit Pistike állít, Máté már régen bekerült volna Mózes mellé a kánonjába. Hagyjuk a Talmudot másra, inkább a géppuskát vigye fel a padlásra, ha már egyszer megérintette Pistike harcos cionizmusa.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 15:26:05

@LuxAeterna:

ezek az oroszok nagyon ügyesek, azt is elintézték 45 decemberében, hogy a magyar ideiglenes kormány már májusban felajánlkozzon. :)

de legalább egy hasonlóság ebben is van a zsidóüggyel: mindkét esetben akad, aki azzal moskaszik, hogy de kérem, mi csak parancsra tettük. és ami még fontosabb, komolyan is veszik. :)

Bell & Sebastian 2014.02.04. 15:26:35

@I_Isti: Hogy maga egy mekkora gyökér! Honnan veszi, hogy ez a Tanítás? Amit maga annak hisz, azt tévhitnek nevezzük. Legyen vele boldog, inkább hívja ki hitvitára a cseszlovák csodarabbitot, az való magának.

I_Isti 2014.02.04. 15:28:16

@Bell & Sebastian: Ezzel arra céloztam, hogy az izraeli haditechnika, ipar, mikroelektronika, it, és sok más minden is messze megelőzi a világ összes nemzete hasonló területeit, kivéve kb USA, bár vannak dolgok, amelyekben még az USA sem előzi meg őket, ezért én még ha csak Izrael természetes képességeiben bízhatnék sem gondolnám azt, hogy a zsidó állam elpusztítása bárkinek is sikerülhetne. Nem beszélve arról, hogy kb 3500 éve elég sok birodalom, nemzet, nép akarta a zsidókat elpusztítani, ez azonban még egyiknek sem sikerült. (És akkor még nem is volt Dimona, meg nem is volt atombombájuk.)
(Persze Putyin, meg Erdoğan majd megpróbálja, de koppani fognak.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 15:29:56

@calabria007:

amiben az a mélyen vicces, hogy a kis nácikák rájuk mutogatnak, vagyis az igazi tetűhintás zsidajokra, akiket amúgy folyamatosan elrettentő példaként, mint A zsidókat mutogatnak, hogy lám, a JÓ zsidók sem ismerik el izraelt. :)

de mint már említettem, a náculásban logikát keresni elég felesleges és reménytelen elfoglaltság. :)))

Bell & Sebastian 2014.02.04. 15:30:59

@I_Isti: Ja-jaj, most hová bújjunk? Meg is van! Putyin seggében még elleszünk egy darabig.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.04. 15:31:15

@tomwar: nem olvastad el a kommentemet?
szerepel benne egy idézet, ami fontos.
a poszt címe nem tűnt fel? német megszállás után német bábkormánynál magyar államiságra hivatkozik, ostobaság! szégyen, hogy ilyen ostobák vannak egy elvileg nemzeti pártban!
objektivitás az lenne, ha szerepelne benne azoknak is a neve, akik mentették a zsidókat, bujtatták őket. ha el lenne mondva, hogy senki nem tudta, hogy a halálba masíroznak (vagy később izraelbe egy részük).

felhívom a figyelmedet hogy a német megszállás után a magyar miniszterelnökünknek menekülnie kellett, bujdosnia! aztán a németek koncentrációs táborba zárták, és a csoportot mozgó gázkamrákkal kísérték.
csak ennyire "nem történt" német megszállás, és csak ennyire volt magyar államiság.

Kandeláber 2014.02.04. 15:34:41

@Bell & Sebastian: Lehet.
De vallásos hevületű párthívőknek Simi ügye bagatell, egyből rávágják hogy Paks vagy trafik, és még büszkék is az arcra, hogy kimentette a pénzecskéjét ebből a náczifészekből.
@I_Isti: Izrael nem átall kémkedni az USA-ban, és simán ellopkodja az ottani technológiát.
Amúgy a hetvenes-nyolcvanas években kiválóan együttműködtek az akkor még mandulátlan Dél-Afrikai Köztársasággal, még atomlövedéket is kifejlesztettek. közösen.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 15:36:53

@calabria007:

ha már ennyire belejöttél, és mert szemmel láthatóan a küldetés sikerének igen magas esélye vezérel, lécci magyarázd el bébézsizsikának, hogy jézus mégsem akarta kiirtani a buzikat. :)

ahh, annyira jó lenne egy jó kis istike-bébézsuzsika deathmatch. nincs jobb, mint amikor két komplett elmebeteg kölcsönösen győzködi a másikat, hogy az hülyeségben hisz. :DDD

Bell & Sebastian 2014.02.04. 15:40:56

@Kandeláber: Csak beszéltesse Pistit, biztosan van még a tarsolylemeze alatt más is. Például az elektronikai hadviselés és a telefonlehallgatások nagyon érdekelnének. Az igaz, hogy Izrael már régen kilistázta az itteni nácikat puszta preventív szándékból, kormányzati segedelemmel?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.04. 15:42:57

@jose maria padilla: szerencsére már lehet látni ezekeknek a filoszemita neokohnoknak a végét,
max 20-30 év, de szerintem lehet 15 is, és úgy esik ki a narancs pártjukkal együtt az ablakon ez a banda, ahogy az szdsz is kiesett a parlamentből, a pártapologéta rajongók meg csak néznek, ahogy néztek az szdsz-esek, és nem fognak érteni semmit se, hát "ők csak tették a legjobb tudásuk szerinte a dolgukat"
és nem volt elég, képtelenek érdemben gondolkodni.

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 15:43:26

@mavo:

engem csak a szegedi kommentár értelmezése érdekelt

I_Isti 2014.02.04. 15:46:38

@Bell & Sebastian: Pont azt próbáltam mondani, hogy Putyin segge nem lesz a legjobb hely, az izraeli ipar fogja feldolgozni a páncélosaikat hét éven keresztül, miután katasztrofális vereséget szenvednek Megiddó mellett, ő és a szövetségesei.

Kandeláber 2014.02.04. 15:47:51

@Bell & Sebastian: Talán magához Ilan Morhoz van szerencsénk pistika személyében, aki itt rangrejtve firkál, közben meg szorgosan gyűjtögeti az IP-címeinket.
Aztán ne legyünk meglepve, ha a Moszad levélbombát küld nekünk...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 15:48:02

@Kandeláber:

index.hu/belfold/2014/02/04/kirugjak_simont_az_mszp-bol/

vagyis kibaszták, ahogy kell, nagyon helyes. ettől még a maszop nem lesz a becsület bajnoka, de azért érdekelne a hasonlóan pórul járt fideszes politikusok névsora kiemelt tekintettel pokorny kézlevágást beígérő kijelentésére.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 15:49:45

@Kandeláber:

"közben meg szorgosan gyűjtögeti az IP-címeinket"

paranoia rulez. :)

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 15:50:38

@mavo:

a cionisták és fasiszták között sokan vontak már párhuzamot

I_Isti 2014.02.04. 15:52:09

@Kandeláber: Miért jó paranoiásnak lenni? Mindenesetre kérdezz meg egyszer arról, hogy én miért nem hívok föl telefonos ügyfélszolgálatot _soha_ sem...

@calabria007: Te meg Jézussal... :)

I_Isti 2014.02.04. 15:54:48

@calabria007: Véletlenül a múltkor megszámoltam, és az a szó, hogy Cion 165-ször szerepel a Bibliában.

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 15:56:59

@I_Isti:

még szép, hisz nem Las Vegas-ban játszódik a sztooori:)

tomwar 2014.02.04. 15:58:26

@tesz-vesz: Hogy hivtak Magyarorszag Gauleiteret? Ki volt Magyarorszag kormanyzoja a deportalasok alatt?
Persze, csak a gonosz nemetek....azok....akik a harom zsidotorvenyt hoztak a 30-as evekben?
Menj mar....

Kandeláber 2014.02.04. 16:00:35

@mavo: @I_Isti: Volt már arra precedens, hogy balos polgártársak IP-címet gyűjtögettek, aztán meg jött a feljelentés.
Ezzel a viceházmester-tempóval nem a Chorin- Weiss Manfréd vonalat vitték, hanem a Rosenfeld- Eisenberger féle mentaltást.

tomwar 2014.02.04. 16:12:59

@tesz-vesz: „»Ami a zsidókérdést illeti, én egész életemben antiszemita voltam, zsidókkal sohasem érintkeztem. Tűrhetetlennek tartottam, hogy itt Magyarországon minden-minden gyár, bank, vagyon, üzlet, színház, újság, kereskedelem stb. zsidókezekben legyen, és hogy a magyar tükörképe - kivált külföldön - a zsidó. Azonban, minthogy a kormányzat egyik legfontosabb feladatának az életstandard emelését tartom, tehát gazdagodnunk kell, lehetetlen a zsidókat, kiknek minden a kezükben volt, egy-két év leforgása alatt kikapcsolni, és hozzá nem értő, leginkább értéktelen, nagyszájú elemekkel helyettesíteni, mert tönkre megyünk. Ehhez legalább egy emberöltő kell. Én hirdettem talán először hangosan az antiszemitizmust, azonban nem nézhetek nyugodtan embertelenségeket, szadista, oktalan megaláztatásokat, mikor még szükségünk van rájuk.«
Horthy Miklos levele Teleki Palhoz 1941 okt. 14-en kelt.
A rettenetesen nemet megszallas alatt, ugye?

Kandeláber 2014.02.04. 16:19:09

@tomwar: Oké, minden magyar náci, kivéve az elvtársakat, tudjuk.
De engedj már meg egy kérdést.
Miért cseszi a csőrötöket annyira, amikor valaki meg merészeli jegyezni, hogy az egykor "dicsőséges 133 napként emlegetett patkányforradalom vezetői egytől-egyig bizonyos származásúak voltak?
Meg az ávéhás-komcsi vezetőket sem ildomos emlegetni.
Azt nem szabad szóvá tenni, de a magyarság bűnös mivoltát naponta lehet emlegetni?
Hogy is van ez?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 16:23:40

@jog-ász: @mavo: @Jack Torrance: @Alfőmérnök: @Bell & Sebastian: és akit illet:

"(...)

“We are not aware of any official definition [of anti-Semitism],” Blanca Tapia of the EU’s Fundamental Rights Agency told JTA on Tuesday.

Tapia was answering a query on the recent removal from the agency’s website of a “working definition” of anti-Semitism that was adopted in 2005 by the European Monitoring Centre on Racism and Xenophobia — the EU entity that her organization has replaced.

(...)"

www.jta.org/2013/12/04/news-opinion/world/eu-anti-racism-agency-unable-to-define-anti-semitism-official-says

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 16:25:07

@Alfőmérnök:

Szerinted ez egzakt meghatározás?:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 16:28:27

@jose maria padilla:

Az a fajta konzervség, amit itt próbálnak "eladni" bizonyosan nem létezik: a neokon a liberalizmus egy posztmondern formája. A valódi konzervatív az tradicionista...

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 16:31:01

@bbjnick:

ja, a marxi tradíciókat vegyíti némi népi folklórral:)

I_Isti 2014.02.04. 16:32:39

@Kandeláber: Sőt, jobbat mondok, az Antikrisztus is valószínűen zsidó lesz. És akkor mi van?

I_Isti 2014.02.04. 16:33:55

@bbjnick: A magyar tradíció a lúzerség: minden lényeges háborúban a vesztes oldalon lenni.
Ezt a tradíciót jó lenne már elhagyni a történelem szemétdombján valahol...

Kandeláber 2014.02.04. 16:37:02

@bbjnick: A neokonok nagy része egyben cionista is.
@I_Isti: Nem kell annyira előre menni..
Elég visszamenni a kohnbélákhoz meg a rosenfeldmatyikhoz.
Viszont volt egy Karinthy, aki magyarabb magyar volt, mint a sokak által istenített vérbajos-alkoholista Ady.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 16:40:15

@Kandeláber:

Nem minden neokon cionista, de minden cionista neokon.:-) Egyébként a cionisták neokonizmusa logikus is:-)

Alfőmérnök 2014.02.04. 16:47:24

@bbjnick: Igen.
Tudom, hogy neked nem az, mert hajszálpontosan illik rád is, de hát ez van.

Kandeláber 2014.02.04. 16:49:04

@bbjnick: Nem is mondtam, hogy mindegyik az.
És egyébként - legalábbis a gazdaságszemléletük tekintetében - liberálisok.
@calabria007: Is.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 16:49:24

@bbjnick: Na tessék, hülyén halunk meg, mert így sosem fogjuk megtudni, hogy mi is az az antiszemitizmus? Nem lenne egyszerűbb anticionizmust mondani, mivel a cionizmusról legalább tudjuk, hogy csipkebokron terem. Ha a kettő nem ugyanaz, miért erőltetik a homályosat? És az nem lehet, hogy nincs is olyan ember a földön, aki kivétel nélkül minden zsidót a pokol fenekére küldene? Az nem lehet, hogy ezt csak azért erőltetik, hogy mégis legyen ilyen?

S=klogW 2014.02.04. 17:02:38

@jose maria padilla:

a legrosszabb a fogalmatlan komprádor

calabria007 (törölt) 2014.02.04. 17:08:43

@Kandeláber:

fényévekre vannak a klasszikus liberális tradíciótól

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 17:20:52

@Alfőmérnök:

Szerintem, @Alfi, te egyszerűen nem érted, miről és mit ír Bibó!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 17:26:12

@Kandeláber:

és amilyen kibaszott mázlista ez a karinthy, még időben elvitte az agyvérzés, mielőtt az ő kedves magyarjai meghálálhatták volna neki ezt az ő kiemelkedő magyarságát, mint mondjuk radnótinak vagy szerb antalnak. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 17:26:22

@Kandeláber:

A neokon a posztmodern liberalizmus egy irányzata: a balliberális (liberálbolseviki) a másik.

A cionistáknál a neokon egy munkaideológia (voltak ők már kommunisták is, amikor az ügy úgy kívánta meg). A cionizmus általában/mindig azt az ideológiát használja, amely nacionalizmusát/sovinizmusát épp a legjobban kiszolgálja.

Alfőmérnök 2014.02.04. 17:28:40

@bbjnick: Szerintem te meg egyszerűen egy szarházi, ostoba ember vagy.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 17:30:34

@bbjnick: Gondolom, a cionizmusból minket csak az érdekel, ami a diaszpórára vonatkozik, az összecsődülés legyen a palesztinok baja.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 17:30:58

@mavo:

Hülyeségeket hablatyolsz: mondjuk, a franciák meghálálják a nagyjaiknak az ő nagyfranciaságukat vagy a zsidók meghálálják a nagyjaiknak az ő nagyzsidóságukat? Ha nem gyűlölnéd olyan olthatatlanul a magyarokat, talán nem csinálnál magadból ekkora hülyét!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 17:32:52

@Bell & Sebastian:

Hát, engem az sem érdekelne, ha nem tolnák folyamatosan az orrom alá!:-D

Bell & Sebastian 2014.02.04. 17:35:03

@Alfőmérnök: Bejnye, a fantasztikus idézet neked mi újat mondott az antiszemitákról? Hogy ostobák és szarháziak? Merész következtetés, különösen azért, mert a katalogizálásukkal nem jutsz közelebb a megoldáshoz, te fogalmatlan makimajom.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.02.04. 17:35:29

@bbjnick: dejszen ezek csesztertonisták, nem neokonok. a hülye gellért legalábbis.

loxon barátom például tradiciósas. :-) na, lépek mielőtt kapok a vascsőből!

Alfőmérnök 2014.02.04. 17:38:17

@Bell & Sebastian: Fogalmatlan az anyád redves picsája, te ostoba náci.

Kandeláber 2014.02.04. 17:39:27

@mavo: Ez a "volna" olyan, mint a "ha".
Bár, ha a derék, semleges, ízig-vérig demokrata svédek nem szállítottak volna folyamatosan vasércet a II. Világháborúban a náci Németországnak, akkor nem igazán tudtak volna annyi Párducot meg Tigrist gyártani.
Sőt, löveget sem.
@bbjnick: Summa summárum: számomra visszataszítóak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 17:39:45

@jose maria padilla:

Gellért nem csesztertonista, ezt nekem hidd el! Cseszterton akkora nacionalista volt, hogy ma olyat nehezen találnál!

Alfőmérnök 2014.02.04. 17:40:00

@jose maria padilla: Magának Loxon a barátja? Akkor kérdezze már meg tőle, hogy hol írta Gellért, hogy zavarja őket a kommentfolyam?

Bell & Sebastian 2014.02.04. 17:40:21

@jose maria padilla: Maga is dualista, az egy másik univerzum. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 17:43:14

@tesz-vesz:

"felhívom a figyelmedet hogy a német megszállás után a magyar miniszterelnökünknek menekülnie kellett, bujdosnia! aztán a németek koncentrációs táborba zárták, és a csoportot mozgó gázkamrákkal kísérték."

kállay azért lett üldözött, mert magyar miniszterelnök volt? :) kállayt a németek sitty-sutty koncentrációs táborba zárták miután feladta magát? :)

Bell & Sebastian 2014.02.04. 17:43:44

@Alfőmérnök: Fogalmatlan írtam volna? Tényleg, jól illik rád, te elmeroggyant.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 17:45:53

@Bell & Sebastian:

@Loxon és @Padilla dualisták, tradicionalisták. Cseszterton katolikus, tradicionalista, nacionalista és demokrata. @ergé katolikus, demokrata és liberális.

:-)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 17:46:21

@bbjnick:

ha nem tudnám, hogy te alapból ilyen sötét fasz vagy, biztosan rákérdeznék, hogy már megint bebasztál-e? :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 17:50:50

@mavo:

"(...)

A német megszállás másnapján, 1944. március 20-án reggel Kállay a Sándor Palotából a letartóztatására érkező SS alakulat elől földalatti alagúton Horthy rezidenciájára menekült[4], majd a török követségen kért menedéket. A megszállás után azt tanácsolta Horthynak, hogy vonuljon vissza az állami ügyektől, ne éljen legfelsőbb hadúri jogaival és semmilyen államiratot ne írjon alá. Horthy nem fogadta meg Kállay tanácsát, mert úgy gondolta, hogy ha rendkívül korlátozott hatalmi helyzetből is, de - kompromisszumok árán - képviselni tudja a magyar érdekeket.

Amikor az októberben hatalomra került Szálasi Ferenc a kiadását követelte, Kállay elhagyta a török követséget és önként feladta magát a nyilasoknak. Letartóztatták, előbb a Margit körúti fogházba, majd Sopronkőhidára szállították (itt valószínűleg Kállayval találkozott Bajcsy-Zsilinszky Endre a kivégzése előtt utoljára), később Mauthausenbe, onnan pedig Dachauba hurcolták. Kállay már koncentrációs táborban volt, amikor megtudta, hogy legkisebb fiát, Andrást szintén elfogták, és ugyanabban a táborban van, ahol ő. A front közeledtével tovább hurcolták őket Dél-Tirolba, a fogolyszállítmány különböző nemzetiségű ismert személyekből, ellenállókból ill. azok családtagjaiból állt. A németek a csoportot mozgó gázkamrával kísérték, hogy ha parancsot kapnak rá, ilyen módon végezhessék ki a foglyokat. 1945. május 4-én kalandos körülmények közt szabadult ki a fogságból[5]. Szabadulása után értesült csak róla, hogy felesége, Helén, Buda ostroma közben február 7-én német gránáttalálatot kapott és meghalt.

(...)"

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1llay_Mikl%C3%B3s

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 17:51:46

@Kandeláber:

- neve?
- szálasi ferenc
- ajjaj, maga hiába jött ide. a pokolra fog kerülni, mert olyan sok bűne volt
- na de a svédek!
- ja, tényleg! akkor isten hozta a mennyországban!

:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 17:53:53

@bbjnick:

tőlem reklámozhatod a funkcionális analfabétizmusodat te szerencsétlen hülye...

Bell & Sebastian 2014.02.04. 17:55:31

@bbjnick: Bármelyik jobb, mint a fogalmatlanság, nagy pofával előadva.

A pavlovi reflexeknek nem kicsi szerepe van az irányultság kialakulásában, ha már a környezet képtelen volt elég muníciót adni hozzá. Az idomítás alapesete a pozitív megerősítés, leírod szépen és nyalhatsz egyet, ha nem írod le, más nyalik.

Nem bonyolítanám én túl esztet, mert hosszú még az útja a megcsontosodásig.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 17:56:39

@jose maria padilla:

az ilyen bemondásai sokkal hatásosabbak lennének videóval. nekem biztosan élményt adna ahogy rázod közben a csörgősipkádat. :)

Kandeláber 2014.02.04. 18:02:39

@mavo: Különben piszkosul szuverén ország az, amelynek a belügyminiszterét egy másik állam titkosrendőrsége elfogja, aztán Mauthausenba viszi.
Csak szólok, hogy Keresztes-Fischer Ferencről van szó.
Bajcsy-Zsilinszkyt már meg sem említem...
Feri bácsinak különben a legnagyobb alakítása a "népbíróság" előtt volt.
"Foglalkozása?
Nemzetvezető.
Bíró magából kikelve üvölt: Magának még mindig ez a rögeszméje?
Kérem engem törvényes keretek között...
Fogja be a száját! "
Amúgy kétségtelen, hogy a német precizitással megtervezett deportálásokat a csendőrség hajtotta végre, épeszű, történelmet valamennyire is ismerő ember ezt nem vonja kétségbe.

Bell & Sebastian 2014.02.04. 18:04:24

@mavo: Ez se ért rendesen libsi nyelven, hiába no, ezek a vadak a limesen csak arra várnak, hogy megtérüljenek. Hiszel még ebben? :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 18:04:33

@jose maria padilla:

Demokrata és demokrata között nagyon nagy különbségek vannak. Úgy mint Cseszterton, úgy én is demokrata vagyok: a mi demokratizmusunk nem ideologikus, csupán a közösség fontosságának fölismerése:-)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 18:06:11

@mavo:

tegyük hozzá kállay megérdemli az elismerést, ő nagy eséllyel tényleg sok életet megmentett, amikor két éven keresztül szabotálta a nácikat. és nem csak zsidó származásúakról van szó, hiszen a 2. hadsereg kiegészítését is megakadályozta.

a szabotázsra amúgy igen egyszerű oka volt: utálta a nácikat mint a szart. :)

Bell & Sebastian 2014.02.04. 18:09:19

@bbjnick: Ha így halad, a tömegdemokráciáig maga sem jut el. Maga inkább olyasféle népi-demokratikus.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 18:12:23

@Bell & Sebastian:

Amennyire én demokratikus vagyok, annyira minden faluközösség demokratikus volt az elmúlt tízezer évben:-)

Bell & Sebastian 2014.02.04. 18:17:14

@bbjnick: Na, most megfogtam. Egy faluban mindenki homlokán ott a láthatatlan bélyeg, hogy mennyivel kell beszorozni a szavait, hogy kijöjjön a valódi súlyuk.

Szóval, maga sem igaz demokrata, de nem is szabad-, mert rabja a tapasztalatainak. Maga is falangizmus grádicsát mássza, csak még nem ért föl.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 18:26:57

@Kandeláber:

ami az ittenieknek sem tűnik fel (leginkább a paranoiájuk miatt), hogy itt nem A Bűnös Magyarságról van szó, hanem pont arról, hogy

"az 1944-es év eseményei enyhén szólva összetettebbek annál, semmint hogy a „rossz” németek és a „jó” magyarok küzdelmeként lehetne bemutatni a történteket."

a te interpretációd, miszerint a csendőrség legalább annyiban hibás volt, hogy mindössze végrehajtotta a "német precizitással megtervezett deportálásokat", legalább már valamenyire közel van a valósághoz.

a borzalmas német erőszakról annyit, hogy a németek nem győzték visszafogni a szállítmányokat, ugyanis auschwitz nem bírta a magyar hatóságok buzgalmát, volt is, hogy ideiglenesen fel kellett függeszteni a szálítást emiatt.

szintén a borzalmas német elnyomás részeként a kállay-kormánynak kettő (2) darab tagját tartóztatták le (valójában kállay fél évvel később önként adta fel magát a nyilasoknak amikor szálasi követelte a kiadatását a törököktől, de ez részletkérdés) a többi meg szépen maradt kormányon.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 18:32:28

@Bell & Sebastian:

A felérek azon a grádocson, maga lesz az első, akit értesíteni fogok:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 18:34:50

@mavo:

Ha nem gyűlölnéd olyan olthatatlanul a magyarokat, talán nem csinálnál magadból ekkora hülyét!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 18:40:39

@bbjnick:

most mondhatnám azt, hogy ne vedelj többet, mert belepusztul a maradék három agysejted is, de mivel az a maradék három már rég paranoid, ezért inkább csak hajrá! :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.04. 19:38:41

@bbjnick:

ha ez igaz, akkor te kibaszottul gyűlölöd a magyarokat. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.04. 20:12:58

@mavo:

Egészen valószínű! [............................/.] Majdnem annyira, mint a te alkoholizmusod:-)

Bell & Sebastian 2014.02.04. 20:34:33

@bbjnick: Megértem az averzióját, di Riverának nem maradt elég ideje a számunkra lényeges kérdések kidolgozására.

S=klogW 2014.02.04. 20:42:52

@bbjnick:
Mármint KuK dualisták?

vantaan2 2014.02.04. 20:52:06

Köszönet a Mandínernek és ergé-nek! ... és természetesen Radnóti Zoltánnak is!!!

..... csak legalább egy picit néznénk magunkba. Nem a bűnös nemzet okán ,hanem valami emberi, valami humánum keresés okán.

@jose maria padilla: "normális ember nem demokrata" így igaz! A normális ember az humanista! S egy humanista ember számára vannak elfogadhatatlan dolgok még ha a demokrácia jegyében bizonyos dolgokat kétharmad vagy négyötöd netán száztíz százalék szavaz meg ..... még akkor is!

S=klogW 2014.02.04. 21:46:38

@bbjnick: ez magának ment: @S=klogW:

@Bell & Sebastian: ööö ..., ez most komoly?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.04. 22:48:30

@Kandeláber: hát miért tiltottak ki téged a kardról?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.04. 23:04:25

@tomwar: jézusom de ostoba vagy történelmileg.

Edmund Veesenmayernek hívták az ország irányítóját.
ok, mondjon le Horthy, irtsák ki az összes zsidót, ezt akarod , úgy látszik náci vagy.

nem érted hogy a MINISZTERELNÖKNEK KELLETT BUJKÁLNI! MINISZTERELNÖK! TUDOD MI AZ?! mert az SS ment hogy letartóztassa a német megszállás első napján, te ostoba kutya

Horthy fiát is elrabolták a németek

Mikor jön el az idő, hogy a Kállay-kettős-féle hintapolitikát végre a nagyobb közvélemény is megismerje, elismerje?

"rendkívül megnehezítette a helyzetet, hogy Hitler mindeközben folyamatos követelésekkel lépett fel, amelyek három területre terjedtek ki: a 2. magyar hadsereg kiegészítésére, vagyis újabb magyar katonai alakulatok frontra küldésére, a Harmadik Birodalomba irányuló magyar szállítások (elsősorban gabona-szállítások) mennyiségének növelésére, és nem utolsó sorban a magyarországi "zsidókérdés mielőbbi megoldására". Kállay mindhárom területen ellenállt a nyomásnak, a magyar gazdaság helyzetét a valóságosnál sokkal sötétebbre festette a németek előtt, ragaszkodott hozzá, hogy nem képes az ország újabb alakulatok felfegyverzésére és ellátmányozására, a zsidók esetében pedig magyar sajátosságokra, keresztényi humanitásra és a zsidók társadalomban betöltött nélkülözhetetlen szerepére hivatkozva utasította vissza mind a deportálások, mind a sárga csillag viselésének gondolatát. A nyílt konfrontáció elkerülésének szándékával azonban jóváhagyta, hogy az izraelita vallást visszaminősítsék bevettből elismertté, továbbá olyan rendelkezéseket léptetett életbe, hogy zsidó vallásúak nem vehetnek és birtokolhatnak földingatlant és katonai szolgálat helyett munkaszolgálatra kötelesek.

1944. március 18-ára Hitler tárgyalásra hívta Horthyt, azzal az egyértelmű, a meghívottal persze nem közölt szándékkal, hogy a megszállás idején Horthy ne legyen itthon, tehát döntéshelyzetben."

ha a magyar kormány már március elején kilép a tengelyből, az előbb-utóbb egyértelműen a német megszállást vonta volna maga után. A Margarethe-re kijelölt egységek ellenségként érkeztek volna az ország nyugati, északi és déli feléből, amire a Magyar Királyi Honvédség nem tudott volna megfelelő minőségű ellenállást felállítani. Nagy a valószínűsége, hogy a Kállay-kormányt lemondatják a szélsőjobb javára (vagy ha nem, Budapestet ostrom alá veszik a németek már március végén, esetleg a kormány ismét Debrecenbe menekül), a politikai és etnikai szempontból nemkívánatos személyekkel szemben pedig az októberinél korábbi és határozottabb fellépéssel élnek. Magyarország hadszíntérré válását ez a korai kiugrás semmiképpen sem odázhatta volna el, a magyar csapatok súlyos veszteségei pedig szintén valószínűsíthetőek, a németek mellett a román és szlovák csapatok is segédkeztek volna az ország keleti és dunántúli területeinek „védelmében”. Mindazonáltal a magyar szabotázsakciókkal támogatott 2. és 3. Ukrán Frontok valószínűleg eredményesebben tudnak előretörni, ami azt jelenti, hogy a ténylegesen decemberre tervezett ardenneki offenzíva alakulataiból már a szeptember-októberi csatározásokra az ország nyugati felébe rendelnek német páncélos és -gránátos alakulatokat, vereségük azonban így is valószínűsíthető. Ez a fordulat valószínűleg 1-2 hónappal lerövidíthette volna a második világháborút, de Magyarország hadszíntérré válását, valamint polgári és katonai áldozatainak számát nem csökkenthette volna.

1944. július 18-án Horthy kezdeményezésére a magyar kormány ajánlatot tett a még nem deportált zsidó származású magyarok (különösen a gyermekek) külföldre történő evakuálása érdekében (főként Palesztinába és Svédországba), valamint a nemzetközi segélyszervezeteket a koncentrációs táborokba irányuló segélyszállítmányok küldésére ösztönözte Svájc budapesti külképviseleténél. A kezdeményezés, amelyhez meglepő módon a németek is hozzájárultak, elbukott, mivel az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság politikai okokból sokáig késlekedett a döntéssel és így a hadihelyzet változása miatt végül nem kerülhetett sor az akcióra. A Jad Vasem szerint azonban a kudarc ellenére a Horthy-ajánlat jelentős hatással volt a magyarországi zsidómentő tevékenységre

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.04. 23:07:33

@tomwar: nagyon helyes ha mondott ilyet, ma is ez kéne

kkbk.blog.hu/2013/10/21/martonyi_es_a_nemzet

de ez amúgy nem hiteles idézet
Forras: Strassenreiter Erzsébet. Horthy Miklós titkos iratai. Budapest. Kossuth Könyvkiadó, 1962. 260-261. old."

érdekes, hogy itt a marxista strassenreitert nem tűntetik fel:

A könyvhöz kapcsolódó név/nevek:

Karsai Elek (Lektor)
Szűcs László (Szerkesztő)
Szinai Miklós (Szerkesztő)
Teleki Éva (Szerkesztő)
www.antikvarium.hu/konyv/horthy-miklos-horthy-miklos-titkos-iratai-77161

- Érdemes fellapozni a hivatkozott írás utáni ismertetőt, azzal kezdődik, hogy:

"I. D. 11. - Tintával írt, egykorú másolat.
A másoló személye ismeretlen."

- Íme egy hiteles bizonyíték.

vizipipa 2014.02.04. 23:09:39

@mavo: "a borzalmas német erőszakról annyit, hogy a németek nem győzték visszafogni a szállítmányokat, ugyanis auschwitz nem bírta a magyar hatóságok buzgalmát"

Örülnék ha ezt mondjuk olyan környezetben is értelmeznéd, hogy Eichmann szervezte a szállítást, nem a magyarok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.04. 23:12:12

@mavo: áruld el a nagy titkot, miért volt üldözött Kállay, ha nem azért mert németellenes minielnök volt? orosz kém volt? vagy angol, ja értem..
mi lenne ha megpróbálnál közölni valamit legalább 1x a k életben

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.04. 23:19:23

@mavo: tehát most rájöttél hogy ostoba vagy? ezt jelenti ez a komment?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.04. 23:31:14

@mavo: így van, ha miniszterelnököt meg két darab minisztert váltanak le és börtönöznek be az SS által az még nem megszállás, mert ahhoz még 1,5 embert kellett volna leváltani hogy az legyen, idióta!

A Sztójay-kormány Magyarország német megszállását (Margarethe hadművelet; március 18-19.) követően alakult azzal a céllal, hogy az ország legalább részleges önállóságát fenntartsák, s így ne süllyedjen Magyarország a Cseh-Morva Protektorátus szintjére. Sztójay kinevezéséig a Magyar Királyság berlini nagykövete, s mint ilyen, erősen németbarát volt, szemben elődjével, Kállay Miklóssal. A németek követelése ellenére a kormányba nem kerültek be az általuk kívánt szélsőjobboldali elemek (pl. Ruszkay Jenő) de ennek ellenére (vagy éppen ezért) igyekeztek kiszolgálni a német zsidópolitikát.

Végül augusztus 29-én a románok átállása miatti átmeneti zűrzavart kihasználva Szent-Iványi Domokos és szervezete, a Magyar Függetlenségi Mozgalom hathatós segítségével a teljes kormányt leváltották, helyükre a Lakatos-kormány került, amit megbízható(nak vélt) katonákból állítottak össze és legfőbb feladatuk a háborúból történő kiugrás előkészítése és végrehajtása lett volna. Szinte azonnal elbuktak, mivel a németek ügynökeik révén gyakorlatilag mindenről tudtak, így alig hat héttel Lakatosék kinevezése után Szálasi Ferencet és a nyilasokat segítették hatalomra puccs révén. A Szálasi-kormányban a Sztójay kabinet egykori miniszterei közül Reményi-Schneller Lajos, Szász Lajos és Jurcsek Béla is részt vett.
--------

az ország a német megszállás után nem nevezhető szuverénnek, meg nem saját akarata szerint cselekedet, hanem kényszerek, fenyegetések hatására, a további károk megakadályozása miatt

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.04. 23:37:58

@Bell & Sebastian:
Mint ex katko yesivabóhertől kérdem: ez a fenenagy allergia a vélt "bűntudatkeltéstől" vajh nem létezik, hogy az Újszövetség által sulykolt "eredendő bűn" tézise elleni lázongásban eredzik?

Bell & Sebastian 2014.02.05. 00:38:41

@biboldó: Krisztus eltörölte, ezért számunkra értelmezhetetlen az áteredő bűn. (Másoknak megmaradt.) Ez nem jelenti azt, hogy "tisztán" születünk, a bűnre vivő hajlam mindenkiben benne van.

A visszafordulás ebből az állapotból a keresztséggel kezdődik és a Szentségek felvételével, fokozatosan teljesedik be, egészen a halálig.

Ádám (az Ember) ősbűne Isten akaratával szembeszegülés, ami a természetfeletti állapot elvesztésével járt és az entrópia törvénye alá rendeléssel. Jézus Krisztus menekülést kínál ebből az állapotból a benne hívőknek, kereszthalálával megváltotta Ádámot (az Embert) az ősbűn következményei alól, nem hal meg, örök élet a jutalma.

A zanzásított, katolikus teológia ezt tartja az ősbűnről.
Hogy ebbe Luther és Kálvin mit piszkolt bele, azt nem tudom pontosan.

Mint ahogy azt sem, hogy a zsidóknál melyik állapot rögzült, mert természetesen az ősbűnnel kapcsolatos álláspont is változott, átalakult az évezredek során.

Odáig közös, hogy kígyó és alma >>> szívás.

Ha úgy kérdezi, hogy a zsidók (a keresztények szerint) megragadtak-e az ősbűn állapotában, az erre adható válasz eléggé egyértelmű. A következő kérdése nyilván az, hogy egy zsidó elnyerheti-e az örök életet, nem Krisztusban? Ennek semmi akadálya, mert nem a keresztények döntik el.

Ha tisztán és bűntelenül él és hal, szerintem semmi akadálya. No de!

lexikon.katolikus.hu/E/%C3%A9gbeki%C3%A1lt%C3%B3%20b%C5%B1n%C3%B6k.html

Ezt az akadálypályát átugrani mondjuk egy gazdasági vezető, liberális zsidónak... nem biztos, hogy sikerül.
De még ezt sem mi döntjük el, hacsaknem törvénybe ütköző a cselekedete, hanem közvetlenül a Főnök, aki beszámítja a tartozás- és követel oldalt egyaránt.

Bell & Sebastian 2014.02.05. 01:02:38

@tesz-vesz:

>>>
Kevéssé ismert, éppen ezért több mint figyelemreméltó az a beszélgetés, amit Gosztonyi Péter Svájcban élő magyar történész, a második világháború egyik legjobb magyar szakértője 1980-ban Münchenben folytatott Alfred Trenkerrel, Budapest 1944-es Gestapo-főnökével. Az alezredesi rangban szolgáló SS-főtiszt (a müncheni Gestapo helyettes parancsnoka) március 19-én érkezett Budapestre, s elárulta, hogy négy-ötszáz személy neve állt a letartóztatandók listáján, de nem sikerült mindenkit elkapniuk. Adolf Eichmannt Budapesten ismerte meg Trenker, és elmondta róla, hogy a magyarországi zsidó ügyek intézője munkájának támogatásához egy „Hitler által saját kezűleg aláírt teljhatalmú felhatalmazással rendelkezett, amelyet minden német hivatalnak és katonai szervnek a legmesszebbmenően akceptálnia kellett.” Trenker azt is elárulta Gosztonyinak, az volt a szigorú utasításuk, hogy a zsidók deportálására vonatkozó kérdésekre következetesen azt kellett válaszolniuk: ezeket az embereket a birodalomba viszik dolgozni. „Emlékszem, hogy egy hivatalos megbeszélés után Winckelmann SS-tábornok, aki fegyelmi ügyekben magyarországi felettesünk volt, magához rendelte Eichmannt. Mondja meg már végre, Eichmann, mit csinálnak maguk a zsidókkal? A múlt héten voltam Horthynál. A kormányzó végre tudni akarja, hová viszik ezeket az embereket. Valamit nekem is kell mondani neki, mert az öregúr ezzel nem hagy minket nyugton. Eichmann megnyugtatta Winckelmannt: Dolgozni viszik a zsidókat, minden egyéb állítás ellenséges rémhír.” Gosztonyi megjegyzi, hogy ezt az esetet őneki is pontosan így mondta el a nyolcvanöt éves Winckelmann tábornok, amikor egy évvel a halála előtt, 1976-ban Hamburg mellett felkereste és elbeszélgetett vele... – Ennél hitelesebb tanúskodás aligha lehet Horthy számára, aki azt állította, hogy 1944 nyaráig nem tudta, mi lesz a deportált magyar zsidók sorsa. Emlékiratában azt írja: „Csak július elején tudtam meg titkos hírhozó útján a szörnyű valóságot a megsemmisítő táborok működéséről.” Ezt követően lépett fel a zsidók védelmében, és elsősorban neki, illetve a parancsát végrehajtó Koszorús Ferenc vezérkari ezredes 1. páncéloshadosztályának köszönhető, hogy a főváros negyedmilliós zsidó lakossága megmenekült az auschwitzi deportálástól.
<<<

polgarportal.hu/kuzdo-ter/magyarorszag/3338-nemet-megszallas-a-baloldal-a-nacikat-mentegeti

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.05. 02:18:45

@Bell & Sebastian:

Az ú. n. auschwitzi jegyzőkönyv Török Sándor (író, újságíró, forgatókönyvíró, dramaturg, Jávor Pál világi nagy cimborája; ő írta a Kököjszi és Bobojszát is, a Csilicsala bácsit is és a Hahó, Öcsi!-t is:-)) révén került a kormányzónéhoz, akinek (Török) belső társasági köréhez tartozott. Török a Zsidó Tanácsban a kikeresztelkedett zs.-k képviselője volt, így jutott a jegyzőkönyvhöz. Ha hazugság, hogy 1944 nyaráig nem tudta Horthy, hogy mi történik a zsidókkal, akkor Török is hazudik.

vantaan2 2014.02.05. 03:11:03

@Bell & Sebastian: Lényeges kérdés ,hogy tudta Horthy vagy sem? Lényegtelen. Ha tudta akkor azért volt egy alkalmatlan alak ha meg nem akkor azért.
.... de pl. Kamenyec Podolszk után amiről 1942 őszén már mindent tudott mégis mi alapján gondolhatta hogy vakációzni viszik a magyarországi zsidókat?

S ergé nem Horthy szerepét feszegeti hanem a mély-magyar keresztényi lélek embertelenségére , tolvajságára, zabrálásaira, erkölcstelenségére mutat rá! Nem Horthy hanem a nemzet, a keresztény magyarság bukott el az emberségi vizsgán. Lopások ,kisajátítások, zsarolások .... a plébános bejelentkezése a zsidóházra .... a foglalások ..... Szégyellni való!
Persze szégyellni való lenne a mai helyzet is!!! A hajléktalan kérdés kezelése, a trafik zabrálások, a föld zabrálások ...... de ha 1944 -ért nincs szégyen érzet, ha nincs szégyen érzet 42-ért akkor miért lenne a mai állapotokért????

Horthy felelősségének a poszttal kapcsolatos felvetése csak terelés! Menekülés, gyáva menekülés a szembenézés elől.

tevevanegypupu 2014.02.05. 07:36:19

@vantaan2:

Apor Vilmos, Mindszenty hercegprímás, Kelemen Krizosztom, névtelen papok, apácák bujtatták zsidók százait, dokumentumok bizonyítják, hogy védték ahogy tudták a zsidókat, a keresztény Magyarországra ráfogni, hogy szégyellje magát legalább akkora hülyeség mint ráfogni a rákosista, zsidók vezényelte Magyarországra, hogy kollektíven bűnös..bár kétségtelen, hogy nem nagyon kerültek elő olyan dokumentumok, ahol a zsidó közösség rabbijai vagy tagjai nagyon kilincseltek volna az ávh-nál azért, hogy ne telepítsenek ki, ne raboljanak gátlás nélkül - békeidőben! - tízezreket jó évtizedig de még utána is, mert ha egy főelvtársnak (többnyire zsidó) egy városban megtetszett egy lakás vagy egy ház, gátlás nélkül sajátította ki és zsuppolták el a tulajdonost. Gyáva menekülés? Igen..az az, hogy negyven éven keresztüli gazemberség után, 12 éves mszp-szdsz és húsz éves Demszky féle fővárosvezetés után még mindig vádaskodnak, követelnek és erkölcsi leckét adnak, na ehhez kell pofátlanság. Szóval jó lesz ha odasétál a tükörhöz és jó alaposan szembenéz ..

tomwar 2014.02.05. 08:20:18

@Kandeláber: Sosem allitottam ilyet.
Sot, biztos vagyok benne, hogy a magyar emberek tobbsege nem antiszemita, kirekeszto, stb...
Ettol azonban teny marad, hogy a magyarorszagi deportalasokert sulyos felelosseg terheli a magyar allamot, mellyel a jogfolytonossagunkat rogzitettuk.
Az, hogy az 1919-es egykoron forradalom, vorosterror, mini kommunista diktatura (inkab az volt, mint a sztalini...szerintem) vezetoi zommal zsidok voltak...ezt se vitatta senki soha.
Nem attol lesz valaki jobb, vagy rosszab, mert zsido, indian, pirez....stb., hanem attol, amit cselekszik. KohnKun Bela rossz ember volt elsosorban, es masodsorban (ha nem harmad) volt zsido.
Az, hogy miert voltak a munkasmozgalmi vezetok zommel zsido ertelmisegiek viszonylag egyszeru: az ertelmiseg jelentos resze zsido volt.

tomwar 2014.02.05. 08:29:42

@tesz-vesz: "nagyon helyes ha mondott ilyet, ma is ez kéne"
Nem hiteles, de a tartalmaval egyetertesz. Nagyszeru!
Akkor talan nem kene baszogatni a zsidokat, mert a vegen a tulelesi osztonuk nagyobb lesz, mint a nyeresegvagy, es elviszik a lovet mashova...

Remele, ha avar oseim majd jottmentnek titulalnak, es foldrablonak, akkor szepen visszalovagolsz Etelkozbe....vagy az Ural melle...v@agy ahhonn ideevett a fene. (Ez is nagyszeru gondolat, ugye?)

Bell & Sebastian 2014.02.05. 08:56:27

@bbjnick: 1944. április végén vették jegyzőkönyvbe a szökevények beszámolóját. Hogy _pontosan_ mikor jutott Horthy kezébe, arról több verzió is létezik, de az tény, hogy a Zsidó Tanács eltitkolta, még az emlékirataikban sem térnek ki a dokumentumra.

Ennek valószínűsíthetően az volt az oka, hogy a lehetséges legutolsó pillanatig üzleteltek a németekkel, folyt a kivásárlás.

Bell & Sebastian 2014.02.05. 08:57:32

@vantaan2: Természetesen nem értek egyet.

tomwar 2014.02.05. 09:03:31

@tesz-vesz: Tehat, he en ostoba jol ertem, akkor Horthy politikaja kenyszerhelyzetbe hozta sajat magat....tenyleg, zsenialis! Hogy enzt eddig nem vettem eszre!
Es elraboltak a fiat? Hogy mik vannak!
Csak azt nem ertem, hogy a 2. magyar hadsere miert ne tudta volna megvedeni az orszagot?

vantaan2 2014.02.05. 09:06:54

@tevevanegypupu: Na ilyen a tipikus magyar mentalitás. Lopni, csalni, hazudni, gyilkolni és ráfogni az áldozatra! Undorító! A keresztény Magyarország? Miről hadoválsz?
Lásd pl:" Serédi Jusztinián 1927-től Magyarország hercegprímása, esztergomi érsek.
Következetes, konzervatív antijudaista, 1944-ben nem hajlandó közös zsidómentő akciót szervezni a protestáns egyházi vezetőkkel. A vidéki zsidók deportálása idején hetekig várakozik saját tiltakozó pásztorlevelének kiadásával, melyet végül kétértelmű megfogalmazásoktól sem mentes formában 1944. június 29-én bocsát ki, de nyilvános templomi felolvasása elmarad."
Az hogy volt néhány pap? ... de az egész klérus csak leste a lehetőséget lenyúlni a földet, a birtokot s mint a szerző dokumentumokkal bemutatja a házat!
Méghogy a keresztény Magyarország? ... no igen pénzért esetleg behunyta a szemét!

tomwar 2014.02.05. 09:07:43

@tesz-vesz: Rossz hirem van, Neked es nekem is: a narancs bagazs addig nem tunik el, amig OV az elen all...Es amig a lopott penzbol futja a droidseregekre...

vantaan2 2014.02.05. 09:08:13

@Bell & Sebastian: Természetesen! Én is így gondoltam.

calabria007 (törölt) 2014.02.05. 09:10:36

@vantaan2:

egy kissé tendenciózus ez az egész...

minek kell ebből _keresztény-zsidó_ ellentétet csinálni?!

különösen mivel pl. náci barátainkat is az általános választójogra alapozott demokrácia segítette a hatalomba...

vantaan2 2014.02.05. 09:11:49

@Bell & Sebastian: Természetesen! Én is így gondoltam.

calabria007 (törölt) 2014.02.05. 09:12:15

@tomwar:

ja kérem ez már az EU világa, szokni kell hozzá:)

calabria007 (törölt) 2014.02.05. 09:13:38

@tomwar:

a XX. század történelme nem "nemzetállamokról" hanem rivális birodalmakról szólt...

vantaan2 2014.02.05. 09:19:09

@calabria007: Nincs itt ellentét gyártás, miért lenne.

"náci barátainkat is az általános választójogra alapozott demokrácia segítette a hatalomba..."
Igy igaz! Európai értelemben a hitleri Németország fényévekkel demokratikusabb úton jött létre mint Horthy Magyarországa!

....de előzőekben már írtam: "@jose maria padilla: "normális ember nem demokrata" így igaz! A normális ember az humanista! S egy humanista ember számára vannak elfogadhatatlan dolgok még ha a demokrácia jegyében bizonyos dolgokat kétharmad vagy négyötöd netán száztíz százalék szavaz meg ..... még akkor is!
"

calabria007 (törölt) 2014.02.05. 09:24:10

@vantaan2:

csak az van + egy rakás gumicsont...

a Horthy-féle hatalomátvételt pedig nem lehet az előzmények nélkül megérteni (I vh., vörös terror)

PS. ez a "demokratikus humanista" se tűnik veszélytelennek:)

vantaan2 2014.02.05. 09:28:50

@calabria007: Milyen vörös terror? A "fehér" terror alatt több embert öltek meg mint a vörös alatt!
Horthy egy sima nemzet árulás után került hatalomra amikor lepaktált a románokkal. Ki is fizette őket Trianonnal.

tomwar 2014.02.05. 09:46:34

@vantaan2: Es ezt milyen kevesen tudjak....ezert kellenek bizonyos mechanizmusok a demokraciba, hogy ez ne ismetlodhessen meg:-((

Bell & Sebastian 2014.02.05. 10:01:41

@vantaan2: Maga folyékonyan hazudik és marginálisan szélsőséges a véleménye akkor is, amikor a vörös- / fehérterror áldozatainak számát veti össze. Mindkettő százas nagyságrendű, a becsült, szélső értékek 300 és ezer közt változnak - mindkét esetben. Annyi a különbség, hogy míg a másodikat pogromnak is minősítik, az elsőnél nem számít, hogy kik rohangáltak páncélvonatokon, bőrkabátban.

Kandeláber 2014.02.05. 10:03:48

@tesz-vesz: Tettem egy ironikus megjegyzést az egyik poszt szerzőjére, aztán a "konzervatív" Tímár Gábor - feltehetően a tolerancia jegyében - kitiltott.
Amúgy nem bánom, a "Kard" a patkányblog szintjére süllyedt.
@mavo: "A borzalmas német erőszakról annyit" - nekem feltűnt az utóbbi időben, hogy a megszépítő múlt homályában a németek egyre inkább kezdenek gáncs nélküli lovagokká válni, ellentétben a magyarokkal.
Krausz történész is makogott múltkorjában hasonlót, hogy Ukrajnában még a humánus németek is megrökönyödtek a magyarok kegyetlenségén stb...
Ilyesmit eddig csak az usztasákkal kapcsolatban olvastam.

calabria007 (törölt) 2014.02.05. 10:05:47

@vantaan2:

Nekem úgy tűnik, hogy az áldozatok számát tekintve nagyjából egálban voltak

hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%B6r%C3%B6sterror

hu.wikipedia.org/wiki/Feh%C3%A9rterror

+ vörös barátaink rendszere alapjáraton az erőszakos __zabrálásról__ szólt…

calabria007 (törölt) 2014.02.05. 10:07:08

@tomwar:

ja, lásd Svájcot a 26 kvázi-független kantonnal... a többi "alternatíva" csak _porhintés_...

tomwar 2014.02.05. 10:18:29

@calabria007: Konnyu annyi loveval demokraciat csinalni....:-)))

calabria007 (törölt) 2014.02.05. 10:21:46

@tomwar:

koldusszegényen kezdték + az is érdekes, hogy a direkt demokráciára épülő erdei kantonok voltak a legtovább koldusszegények, míg az oligarchikus városi kantonok már nagyon korán gazdaggá váltak

Svájc példája leginkább azt húzza alá, hogy a __decentralizáció__ a korlátozott/kompetitív államhatalom kulcsa

vantaan2 2014.02.05. 10:22:19

@Bell & Sebastian: Az hogy ki mit minek minősít?
.... de pl. Kövér öregapja "csak fölpofozta a plébánost vagy a parasztot" addig Horthy pribékjei megskalpolták, ujjait kihegyezték, ló után kötötték majd halálra kínozták a marcali plébánost!!!! (S milyen érdekes az akkori és a jelenlegi klérus is mintha elfelejtkezett volna Simon József mártiromságáról.) Azért e kettő közt van különbség.

tomwar 2014.02.05. 10:30:51

@calabria007: Csak "sztereotipizaltam"!:-))

El tudnek kepzelni egy hasonloan mukodo allamot...es nem kezdem sorolni, mi minden kellene onnan a fejekbe...:-((

Kandeláber 2014.02.05. 10:36:09

@tomwar: Csupán roppant találó a jelző.

vantaan2 2014.02.05. 10:41:33

@calabria007: A "fehér" barátaink rendszere is erőszakos zabrálásokról szólt!!! ...még Horthy fehér lovát is úgy lopták!
Régebben már írtam az egyik oldalági Ősöm pl. inkább a papoknak adta a birtokát mint,hogy Horthyék "elzabrálják" tőle valami vitézi birtoknak!

tomwar 2014.02.05. 10:43:42

@Kandeláber: Ez teny...neke Lezer baratom abrazatarol ugrik be mindig...s rogton utana a pestis szo....

vantaan2 2014.02.05. 10:53:58

@Alfőmérnök: Hányadszor olvasod újra? .... esetleg ,ha kötetbe is megjelenne 3000-et adnál érte? No?

....mert csak úgy ingyééé?

Cáfold amit írtam!

Bell & Sebastian 2014.02.05. 11:01:53

@vantaan2: Jó keresztényhez illően a két fél közé állt (mondhatnánk, ám nem egészen így volt), amit először a vörösök, majd a fehérek toroltak meg rajta, Prónay bestiális kegyetlenséggel.

Az egyetlen példa arra, hogy valaki pap létére a kommunistáknak agitált (a pacifizmus, így országvesztés kérdésében), majd az einstandolások ellen emelt szót.

Káplán ne politizáljon szószékről direktben, még akkor sem, ha veszteség érte a háborúban családját.

Alfőmérnök 2014.02.05. 11:27:16

@vantaan2: Nincs mit cáfolni. Sablonokban, panelekben gondolkoztok.

S=klogW 2014.02.05. 11:33:25

Ha már Gellért így egymás után összehozott egy Nagy Háború és egy Soá posztot, említsünk egy érdekes mellékszállra:

már 1919-ben 6.000.000 európai zsidó holokausztja ürügyén gyűjtöttek pénzt zsidó szervezetek az óceánon túl

en.wikipedia.org/wiki/Martin_H._Glynn#The_Crucifixion_of_Jews_Must_Stop.21

Arról azonban nem ír a wikipedia, hogy nem csak az American Hebrew-ban jelent meg hatmillió pusztulás fenyegette európai zsidóra hivatkozó adománygyűjtő felszólítás:

Library of Congress digitális folyóirat-archívuma 1922-ig

chroniclingamerica.loc.gov/search/pages/results/?state=&date1=1836&date2=1922&proxtext=6000000+jews&x=11&y=17&dateFilterType=yearRange&rows=20&searchType=basic

New York Times archívuma 1938-ig

query.nytimes.com/search/sitesearch/#/6000000+jews/from19000101to19380101/

vantaan2 2014.02.05. 11:40:41

@Alfőmérnök: Te is! ...csak te régebbiben!

Kandeláber 2014.02.05. 11:46:17

@tomwar: Vannak még rajta kívül néhányan akik állatokra hasonlítanak.
Nekem róla inkább menyét ugrik be.

Bell & Sebastian 2014.02.05. 11:48:49

@S=klogW: Druida papok előrelátták. Arma szerint az Ígéret Földjére kergetésről van szó, amiben összejátszottak vezetőik a nácikkal, a Minél nagyobb véráldozat - annál jobb! -jegyében. Akinek volt pénze, az eliszkolhatott, a gyalognépet meg jól beáldozták.

A magyar zsidókat hamis illúziókba ringatta a Horthy rendszer által garantált biztonság, a megszállás után pedig saját vezetőik felelőtlensége. (Hogy az angolszászok szerepét a történetben most ne is firtassuk.) Egyszerűen nem hitték el, hogy ez megtörténhet velük, vágóhídra hajtják őket a Nemes Cél nevében. Pedig így lett.

tevevanegypupu 2014.02.05. 11:59:43

@Alfőmérnök:

Nem színvonalról van szó hanem vitáról , ostoba bakkecske.

vizipipa 2014.02.05. 12:21:35

Hát ahol ilyeneket írogatnak:

"vantaan2 2014.02.05. 09:28:50
@calabria007: ...
Horthy egy sima nemzet árulás után került hatalomra amikor lepaktált a románokkal. Ki is fizette őket Trianonnal."

ott bizony baj van a színvonallal. Végül is tökmindegy, hogy hazudik vagy nem tudja, hogy a magyar határokat 1919 májusra már meghúzták. Megjegyzem, nem ő az egyetlen ilyen színvonal.

S=klogW 2014.02.05. 12:47:13

@Bell & Sebastian:

Odaát, a valós európai viszonyokról informálatlan amerikai lakosságot egyszerű volt lenyúlni pénzzel szenvedő zsidó tömegekre hivatkozva a cionista tervek finanszírozásához.

vantaan2 2014.02.05. 12:59:04

@vizipipa: No fene csak nem megszólalt az alvég? Bánccsák a tekintetesúrat a kurva életbe pedig milyen hősiesen kitért a román csapatok elől!!! ...hogy végig fosztogassa a Dél-Dunántúlt s a románok meg a székesfővárost! Még a Nemzeti Múzeumot is kifoszthatták volna ha nincs egy az az 1 erélyesebb antant katona! .... de a szar gyáva Horthynak inkább a Dél-Dunántúli harács kellett! S persze a románok is több ezer vasúti kocsival, ezernyi mozdonnyal a "Csepel Művek" mintegy 500 esztergagépével s számtalan egyéb rablott holmival, ezer tonna szám terménnyel vonultak el.

Bell & Sebastian 2014.02.05. 13:01:14

@S=klogW: Azért lássuk be, nagyon kellett az Pearl Harbor is az amerikai közvélemény megfordításához.

S=klogW 2014.02.05. 13:09:49

@Bell & Sebastian:

Én az 1. vh-ról, az azutáni propagandáról beszélek.

Kandeláber 2014.02.05. 13:23:25

@vizipipa: '16-ban Padovában írta alá a Monarchia a fegyverszünetet az antanttal. Még abban az évben a bukaresti szerződéssel az áruló románok kötelezték magukat, hogy az antant mellett beszállnak a háborúba. A határok már nagyrészt ki voltak jelölve, bármit mondanak itt holmi tudatlan ki idióták.
Kohnék kommünje erre rátett egy lapáttal, mert Európa közepén sehol sem tartott ki több mint négy hónapig egy vörös góc.
Magyarország a vörösök miatt pluszban szívott.

Bell & Sebastian 2014.02.05. 13:26:26

@vantaan2: Maga nincs tisztában azzal, hogy amit a Nemzeti Hadsereg és Horthy nyakába akar varrni, az az ANTANT bűne. Tábornokaik olyan jól érezték magukat a budapesti habzsi-dőzsi partikon, hogy a belső rendfenntartást a románokra bízták, akik viszont tiltakoztak bármilyen, ütőképes fegyveres erő felállítása ellen. Míg ment a huzavona, akadálytalanul folyt a kifosztás. Ugyanakkor _mindenki_ (a magyar elit is) attól félt, hogy Horthy megszerzi a teljhatalmat, ha átadják neki a felhatalmazást rendfenntartásra.

Végül csak belátták (novemberre), hogy a románoknál még Horthy is jobb. Innen meg ismeri.

Bell & Sebastian 2014.02.05. 13:34:00

@S=klogW: Én meg az amerikai közvélemény átformálásáról, ami alapvetően filohettitának® indult és az is maradt, egészen az ócskavas csatahajók műmegtámadásáig.

Kandeláber 2014.02.05. 13:45:58

@Bell & Sebastian: Hagyja, rögeszmés az arc, Horthy-fóbiája van .
Fogalma sincs a történelemről.
Lehet hogy Krausz Tamás inkognitóban. :D

tomwar 2014.02.05. 13:51:33

@Kandeláber: Most, hogy igy mondod....tenyleg...

Bell & Sebastian 2014.02.05. 14:08:02

@S=klogW: Úgy négy éve egyszer már kibányásztuk, ezért ne csodálkozzon azon, hogy nem csodálkozunk rá másodszor is. Majd előveszik a maga dossziéját is, aztán mehet mosogatni Londonba. :)

Bell & Sebastian 2014.02.05. 14:09:27

@Kandeláber: Ha szó nélkül hagyom, itt fog nekünk kielégülni. Azt meg nem akarhassa maga se.

Kandeláber 2014.02.05. 14:14:22

@Bell & Sebastian: Régebben én is szóba elegyedtem vele, de felhagytam ezzel.
Nem vagyok én lelki segélyszolgálat.

vizipipa 2014.02.05. 14:14:26

@vantaan2:

vantaan (1-2-3)-al nem érdemes vitatkozni, de a többiek kedvéért:

"...az államcsínynek nevezett 1919. augusztus 6-i történtek után...ország déli részén állomásozó 76. francia hadosztály parancsnoka, Tournadre tábornok ekkor ENGEDÉLYEZTE a Szegeden állomásozó, Horthy parancsnoksága alatt álló, nemzeti hadsereg mozgásszabadságát...Ettől a naptól kezdve a Legfelsőbb Tanács és maga Clemenceau is kételkedni kezdtek abban, hogy vajon időszerű-e továbbra is tiszteletben tartani Románia jogait szövetségesi minőségében.
Tény ugyanis, hogy Románia augusztus 14-ig a békekonferenciától kapott négy üzenet egyikére sem válaszolt..."

A Budapestet uraló román tábornok pedig ezt mondta: nekik van 4 telefonjuk (Szövetséges Katonai Bizottság), nekem meg 80 ezer szuronyom!

Igen, tisztelet Harry Hill Bandholtz amerikai tábornoknak (szobra ott áll a Szabadság téren, az MNB épülete előtt), aki igencsak szűk lehetőségei mellett személyes kiállásával akadályozta meg a Nemzeti Múzeum kifosztását.

Bell & Sebastian 2014.02.05. 14:22:59

@Kandeláber: Na jó, vannak ráérősebb napok, olyankor szakítsunk időt a közös ülés megszakítására!

Kandeláber 2014.02.05. 15:22:23

@Bell & Sebastian: Rendben. :D

vantaan2 2014.02.05. 15:41:21

@Bell & Sebastian: Horthy nyakába? Kötelet kellett volna már 1919-ben! Akkor ma Magyarország területileg cc. 25 ezer négyzet Km-rel nagyobb lenne!

...csak a jellemtelenségére .... a románok kivonulása után Horthy 2 napos szabad rablást engedélyezett Budapesten!

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.05. 16:14:22

@S=klogW: @Bell & Sebastian: "Add, hogy a gojok kezébe kerüljünk, csak ne adj minket zsidó ügynök kezére!" - Hitler zsidó kollaboránsai - I.

kitalaltujkor.blogspot.com/2014/02/add-hogy-gojok-kezebe-keruljunk-csak-ne.html

"A varsói gettó ismert krónikása, Emanuel Ringelblum így írt a zsidó rendőrségről, melynek a holokausztban betöltött szerepéről sok zsidó történész "megfeledkezik":

„A zsidó rendőrségnek már a kitelepítés előtt is nagyon rossz híre volt. Ellentétben a lengyel rendőrséggel, mely nem vett részt a munkatáborokba irányuló razziákban, a zsidó rendőrség belevetette magát ebbe az ocsmány munkába. Szintén kirívóan korrupt és demoralizált volt. Az aljasság mélypontját azonban csak a kitelepítés során érte el. Egyetlen tiltakozó szó sem hallatszott a visszataszító feladat ellen, mely a saját testvéreik mészárszékre hurcolását jelentette. A rendőrség lelkileg fel volt készítve erre a piszkos munkára, ezért buzgón hajtotta végre. Utólag észbontó belegondolni: hogyan történt, hogy zsidók – túlnyomórészt művelt emberek, volt ügyvédek (a zsidó rendőrség tisztjeinek többsége a háború előtt ügyvéd volt) – maguk nyújtottak segítő kezet saját testvéreik kiirtásához. Hogy került sor arra, hogy zsidók kézikocsikon gyerekeket és asszonyokat, öregeket és betegeket vonszoltak, tudva, hogy mind a mészérszékre mennek. (…). A zsidó rendőrség kegyetlensége nagyon gyakran nagyobb volt, mint a németeké, ukránoké, letteké. Nemegy búvóhelyet a zsidó rendőrség "fedezett fel", amely "katolikusabb akart lenni a pápánál", hogy a megszállók kedvében járjon. Menekülőket, akik eltűntek a német szeme elől, a zsidó rendőr kapott el (…). A zsidó rendőrség általában érthetetlenül, vadul brutális volt. Honnan jött ez a veszettség zsidóinknál? Mikor neveltük ki ilyen gyilkosok százait, akik az utcán kapják el a gyerekeket, a kocsira zsúfolják és húzzák őket az Umschlagra? (a bevagonírozó placcra) Mindennapos jelenség volt, hogy ezek a haramiák kezüknél és lábuknál fogva dobálták az asszonyokat a kocsikra (…)” (E. Ringelblum, „A varsói gettó krónikája 1939 szeptember – 1943 január”, Varsó, 1988, 426, 427, 428. old.)"

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.05. 16:21:56

@vantaan2:

Nézd, mi már itt tudjuk, hogy gyakorló elmebeteg vagy! Ellenállhatatlanul szükségét érzed, hogy ezt mindenkivel tudasd, aki esetleg erretéved?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.05. 16:27:48

@rajcsányi.gellért (ergé):

Ha már dokumentumok, ha már korabeli források:

Szabó Lőrinc: Bírákhoz és barátokhoz. Naplók és védőbeszédek, 1945. Magvető Kk., Bp., 1990.

vantaan2 2014.02.05. 16:41:57

@bbjnick: Te aki Kádár seggéből bújtál elő ..... mit akarsz mondani? Ja hogy csúnya a Horthy kép? Istenem, de ha ezek a tények! Legfeljebb írd újra a történelmünket.
..... de hihető legyen ám. Pl. Közölnél egy képet amint Kun Béla és Horthy Miklós egy lavórban mossák a magyar vértől csöpögő kezüket. ....vagy Horthy Miklós fehér lovon belovagol Moszkvába. .... vagy A Don kanyarban hős honvédjeink Horthy nótát énekelve kergetik a muszkát.
..... vagy Horthy Miklós és valamelyik Kövér ős közösen állítják meg az Auschwitzba induló vonatot mögöttük meg Nyírő József az Internacionálét énekli.

No bbjnick adott a feladat! Rajta! Hajrárárá.

Alfőmérnök 2014.02.05. 16:45:44

@bbjnick: Vicces, hogy pont te írod ezt.
Vantaan egy tudatlan idióta. Az elmebeteg te vagy és (főleg) B&S.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.05. 16:47:08

@vantaan2:

Azt akarom mondani, hogy az orvosod egy kicsit több figyelmet is fordíthatna állapotod látványos romlására.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.05. 16:55:55

@Bell & Sebastian: Kösz az infot, valóban tartalmaz egy számomra eddig ismeretlen megközelítést. Külön tetszett a linkben szereplő munkabérre vonatkozó ajánlás.
A zsidó filozófiában is megvan az értelmezés, de most nem hitelvek miatt kérdeztem, hanem az eredendő és kollektív bűn esetleges összefüggése okán. Legalábbis, ami a motivációt illeti. A poszt témája tulajdonképpen az, hogy a zsidóságot vélt kollektív bűn miatt gyilkolászták. A mai generáció meg ennek vélt kollektív felelősségétől igyekszik szabadulni úgy, hogy vagy mégiscsak igazolni akarja a zsidók kollektív bűnösségét vagy igyekszik a németekre testálni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.05. 17:10:04

@biboldó:

"...A poszt témája tulajdonképpen az, hogy a zsidóságot vélt kollektív bűn miatt gyilkolászták. A mai generáció meg ennek vélt kollektív felelősségétől igyekszik szabadulni..." --- írod.

Ha van kollektív bűnösség, akkor van kollektív felelősség is és viszont! Ha a maiak lehetnek kollektíve felelősek egy hetvenévvel ezelőtti esemény miatt, akkor a hetvenévvel ezelőttiek is lehettek (sőt, a maiak is lehetnek) kollektíve bűnösek: ha elfogadom a magyarság kollektív felelősségét, azzal elfogadom a zsidóság kollektív bűnösségét és viszont...

Bell & Sebastian 2014.02.05. 17:10:48

@biboldó: Amennyiben úgy érti, hogy a bűnre való hajlamtól kellene valahogyan megszabadulni, úgy van ebben teológiai igazság. Hitler sem tett mást, mint kifordította a cionista ideológiát. Hogy ennyire dicstelen vége lett a történetnek (különösen a lengyel és magyar zsidók számára), ahhoz azért még sok minden más is kellett.

Ebben egyetértünk.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.05. 17:20:23

@bbjnick: @Bell & Sebastian:

Oda akartam kilyukadni, hogy a kollektív bűn, felelősség fogalma baromság. Ezek szerint Jézussal is egyetértve. Ebbe a körbe tartozik a "cionista ideológia" testálgatása is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.05. 17:29:45

@biboldó:

A cionizmus nem személy, hanem ideológia:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.05. 17:39:05

@biboldó:

Tisztázzuk: kollektív bűnösség és kollektív felelősség nincs, de gonosz eszmék és azt magukévátevő bűnös emberek vannak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.05. 17:48:43

@biboldó:

Tehát "a cionizmus testálgatása" nem a kollektív bűnösség és/vagy a kollektív felelősség kérdéskörébe tartozik, hanem egy eszmetörténeti kérdés.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.05. 17:55:19

@bbjnick: Túrót.
Bell-lel az első csörténk erről zajlott, nem óhajtom előlről kezdeni.

Bell & Sebastian 2014.02.05. 18:04:46

@biboldó: Jézus Krisztus vallásreformátor volt, pontosan látta, hová vezet a judaizmus zsákutcája abban a formában, ahogyan azt az Ő korában tanították.

Már sokadszorra mondom, hogy a legélesebb ellentétben a Farizeus Párttal (nagyjából az SZDSZ) állt a tanítása, de az összefonódott vallási-világi sem szívlelte elsősorban politikai, másodsorban teológiai okokból (ez legyen mondjuk a Bajcsány Párt, megtollasodott neológokkal).

Nem erőltetném a párhuzamot öncélúan, ha nem dörömbölne az ajtón, bebocsátást kérve.

(Egyébként ez nem érv, de szemléltetésre kiváló.)

Jézus Krisztus felkínálta a sötétségből kivezető utat mindenkinek - az Örök Világossággal a végén. Meg kellene fontolni ezt, újra és újra.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.05. 18:17:17

@Bell & Sebastian: Jézus eredeti szövegeit szívesen elemezgetném, de sajnos sehol semmi nyoma, csak a zsinatok prezentálásai.
Felőlem megvitathatjuk a zsinatok szerint általa ajánlott utat is. Nos, ezek szerint csak általa lehet üdvözüléshez jutni, hozzá pedig kizárólag a földi helytartóján, a pápán keresztül. Ez nem csak számomra "világi" hatalom érdekű hozzáállás. Hogy a témánál is maradjunk, sok keresztény ismerősöm véleményét is tolmácsolom: "szép a zsinagógátok, azért is jó érzés itt lenni, mert nem kell belépéskor azonnal szembesülnöm eleve bűnös mivoltommal"

vantaan2 2014.02.05. 18:35:32

@bbjnick: Mi nem tetszik? ....ja hogy nem olyan szép a magyar történelmi valóság. De ha egyszer ilyen a "nagy magyar" lélek. Zabrál , lop, 10 fillérért eladja a hazát, egy rossz pillantásért följelenti a szomszédját. Lásd ergé és Radnóti rabbi dokumentumait.

Ez a mentalitás vezetett Trianonhoz (elég csak a Gyulafehérvári nyilatkozatra gondolni), ez vezetett a bécsi döntéssel visszakerült területek magyartalanításához, elvesztéséhez. ...ez az oka Kamenyec Podolszknak, ez az oka a holokauszt nagy mérvűségének. Ez vezetett 56-hoz és 56 bukásához s most ez vezet az újbóli orosz érdekszférába kerüléshez. .... az a rohadt 10 fillér! Amiért Te is előbújtál Kádár seggéből s most belebújtál a jelem rezsim seggébe!
No persze egy kis zsidózással .... fogd rá a nyuszira ... takargathatod. De az a kibaszott mohorai plébános már 1 nap után lecsapott a zsidó házára ....

Bell & Sebastian 2014.02.05. 18:39:07

@biboldó: Akkor ismételjünk! A keresztények számára nem létezik az áteredő bűn, mivel az ez alóli megváltás útját járják, marad a bűnre való hajlam, ami ellen nap mint nap küzdenünk kell, ha váltakozó sikerrel is. Aki nagyon nagyot lép mellé, az automatikusan a Legfelsőbb Ítélőszék előtt találja magát, átugorva az alsóbb szinteket.

Teológiai értelemben a zsidókat is megváltotta (mindenkit megváltott) az eredendő bűn terhe alól, bizonyos feltételek teljesülése esetén.

A bibi ott van, ha valaki ismeri az Igaz Tanítást, de mégis kiköpi, akkor azon bizony az Isten sem segít, lelke az ördögé, meghal, volt-nincs.

Az áteredő bűn ezek szerint kollektív bűnösség? Nem, mert egyéni mindenkinek az állapota, de ember meg nem állapítja ki hol tart ebben.

Az persze lehetséges, hogy a Vérnősző Barom Törzs minden tagja bűnös mondjuk emberevésben, jön egy térítő és elmagyarázza, mi a gond sajátságos étkezési szokásaikkal. Fele megtér - fele nem. Akik nem, azok akkor azok kollektív bűnösök? Már hogy lennének?

Amikor a bűn fogalma nem stacioner, hanem időben kiterjesztett! És aki később belátja tévedését?

Ezért mondtam, hogy koncentráljunk a bűnre való hajlamra inkább, ami mindenkiben benne van.

De még az sem elég a kollektív bűnösség megállapításához, hogy mondjuk a hivatalos norma az emberevés és nincs egyetlen empiriokriticista sem a láthatáron.

A kollektív bűnösség kérdésében Isten dönt, szintúgy a büntetési tételt is Ő állapítja meg. Például vándorlás a pusztában, szétszóratás, tűzeső, egyebek.

A megátalkodott ördögfattya kivételével, a ráutaló jelekből bárki kikövetkeztetheti, mi a véleménye Istennek a kollektív bűnösségről. Ha még tollba is mondta, jó előre, mindenki okulására.

Bell & Sebastian 2014.02.05. 18:41:21

@biboldó: Hobbikeresztényekkel barátkozik? Akkor maga hobbizsidó? Rúgja ezeket valagba, mert megérdemlik.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.05. 18:48:06

@Bell & Sebastian: Nem kevés eredménynek tartom, hogy kollektív bűn kérdésében nagyjából egyetértünk. Ebben a topikban szerintem maradjunk annyiban, hogy üdvözüléshez vezető utat ki-ki keresse a maga normái szerint.
A hobbikeresztény haverjaim amúgy jó fazonok:)

Bell & Sebastian 2014.02.05. 18:53:53

@biboldó: Mindenki gondoskodjon a saját üdvözüléséről, ahogyan ezt az individualista mondja. Én meg azt, másokra is figyelni kell, csak hogy ne mondja ezek után: nem szóltam.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.05. 19:16:55

@vantaan2:

"De az a kibaszott mohorai plébános már 1 nap után lecsapott a zsidó házára ...." --- írod.

:-D

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.05. 19:27:58

@Bell & Sebastian: Individum vagy akármi, kösz a figyelmeztetést, de már megittam söröm javát ahhoz, hogy téríthető lehessek. Mentségül szolgáljon, téríteni sem óhajtok. Felőlem akár le is eszdéeszesedhetsz ezért, a lelki üdvöm nem ezen fog megbukni.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.05. 19:32:56

@Bell & Sebastian: Individum vagy akármi, kösz a figyelmeztetést, de már megittam söröm javát ahhoz, hogy téríthető lehessek. Mentségül szolgáljon, téríteni sem óhajtok. Felőlem akár le is eszdéeszesedhetsz ezért, a lelki üdvöm nem ezen fog megbukni.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.05. 20:43:21

@Bell & Sebastian: Jézus korában még nem is volt akkora zsákutca a judaizmus, mint később lett, részben épp a Jézus-vallásra dott dühös rekcióként.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.05. 21:00:09

@ArmaGedeon: Te mán csak tudod, hisz ezt mondják a hangok a fejedben.
Apropó, lenne egy kérdésem: ugyebár minden számottevő valamit az akármilyen fősodor csinált. Az iszlámot is?

Bell & Sebastian 2014.02.05. 21:00:22

@ArmaGedeon: Ez attól függ, hogy a Második Templom lerombolását és a szétszóratást minek nevezi? Csak kihúzták a gyufát valamivel.

@biboldó: Maga kérdezte, nem tudhattam előre, hogy ekkora trauma éri.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.05. 21:05:22

@Bell & Sebastian: Amit kérdeztem, arra valóban korrekt választ kaptam. Mondjuk lelki útbaigazítási igény nem volt benne, de azért is kösz, a traumához viszont édeskevés.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.05. 21:07:23

@Bell & Sebastian: Idéztem Israel Yuvalt, aki teketória nélkül kimondta, hogy a judaista Megváltás nélkülözhetetlen eleme a gojok kiirtása. Ők hisznek a kollektív bűnösségben...

Bell & Sebastian 2014.02.05. 21:10:55

@biboldó: Beletrafált a tevebrikettbe, az iszlám magát a judaizmus és kereszténység közvetlen és legutolsó utódának (leszármazottjának) tekinti.

hardcore zsidó + keresztény light = kirobbanó sikerű vallás nagyon mostoha körülmények és rengeteg szabadidő esetére

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.05. 21:15:28

@Bell & Sebastian: Nagyjából el tudom helyezni az iszlámot a palettán. Azt sem mondom, hogy távol esik az iménti koordinátáktól. A gedeon véleményére lennék kíváncsi, ugyanis nem meglepő módon ismét ellentmondásban vannak a hangok a fejében.
Micsoda ricsaj lehet ott:)

Bell & Sebastian 2014.02.05. 21:18:39

@biboldó: Ha maga is dualista lenne, gyorsan megszokná a sztereó hangzást. Térben látna, mint a bőregér.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.05. 21:21:08

@Bell & Sebastian: A sztereóval semmi gondom, a sztereotípiával annál inkább.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.05. 21:24:50

Nocsak, megszeppentek a gedeon fejében lármázó hangok?
Nem kell megköszönni a kis csendet, micva volt.

Bell & Sebastian 2014.02.05. 21:38:34

@biboldó: Jaj-jaj, belevágott a fütyijébe, vagy mi?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.05. 22:14:00

@Bell & Sebastian: Kösz az aggódásért, de a fütyim is ragyogóan érzi magát.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.05. 23:24:09

@ArmaGedeon:

Ugyan, egy mezei mesüge, akit mámele terrorizált, saját közege hülyének néz, így idejár "vagánykodni", eszet osztani, mert itt kockázat nélkül gecziskedhet és mert, egyáltalán, van, aki szóba áll vele.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.05. 23:26:34

@bbjnick: De hol a fenében marad a sziámi ikre? :-)

Alfőmérnök 2014.02.05. 23:32:02

@bbjnick: Szerintem te csak mondogasd magadban, biztos megnyugtat:
nemvagyokantiszemita, nemvagyokantiszemita, nemvagyokantiszemita, nemvagyokantiszemita, nemvagyokantiszemita, nemvagyokantiszemita, nemvagyokantiszemita, nemvagyokantiszemita, nemvagyokantiszemita, nemvagyokantiszemita...

tevevanegypupu 2014.02.05. 23:41:51

@Alfőmérnök:

Majd idézek a wikipediából pár bekezdést..az bezzeg tetszeni fog.Meg különben is nekem szimpatikus Horthy Miklós és fertelmesen utálom a moszkovita meg a kommünös zsidókat, szóval velem ezekről nem érdemes vitatkozni, és nagyon sajnálom a keresztényeket akik milliószám haltak meg a háborúkban, bármikor szívesen és szomorúan emlékszem rajuk, remélem egy bazi nagy emlékművet fognak szoborni nekik és márciusban ott lesz mindenki az avatásnál, kivéve zsidó polgártársainkat, ők foglalják el magukat valami mással.. őket meg közben sajnálja maga és akkor mindenki sajnálva lesz.

Alfőmérnök 2014.02.05. 23:51:26

@tevevanegypupu: Maga a családi konfliktusait, az ebből adódó frusztrációit virtuális személyekkel kommunikáva próbálja megoldani.
Én ennek nem akarok az útjába állni. Csak ha éppen én vagyok a célszemély, hadd küldjem már el a jóédes kurvaanyjába.

tevevanegypupu 2014.02.06. 00:24:10

@Alfőmérnök:

Ezt valaki magára mondhatta Alfi, és megpróbálja tovább adni. Nem baj, csak keresse meg a megfelelő célszemélyt. Valaki magához hasonló lót.

Alfőmérnök 2014.02.06. 00:35:42

@tevevanegypupu: Nem mondta rám senki.
Maga összeveszett Balogh S. Éváékkal, összeveszett a komcsi családtagokkal, azóta csapódik jobboldali falkákhoz. Mivel a falka engem szemelt ki, mint bűnbakot, ahelyett, hogy saját hitványságukat és silányságukat felismerték volna, maga is engem köpködött, rágalmazott. Nem mintha különösebben zavarna, csak mint tényt írom le. Azzal kapcsolatban nincsenek illúzióim, hogy maga ebből bármit is képes felfogni.

Bell & Sebastian 2014.02.06. 01:00:51

@tevevanegypupu: Itt már nincs mit tenni, mindnyájan a kollektív filohettitaság® bűnébe estünk és el leszünk pusztítva mint szódás a gonorrheás lovát.

Alfőmérnök 2014.02.06. 05:19:45

@tevevanegypupu: Megszámoltam, csak ebben a kommentjében 4 dolgot állít rólam (implicit módon), ami szimpla hazugság.

tevevanegypupu 2014.02.06. 07:11:46

@Bell & Sebastian:

Talán ajándékokkal kivásárolhatnánk magunkat..tesco kuponokra gondoltam..annak biztos örülne az illető..

na ez azért mindennek a teteje 2014.02.06. 08:53:58

@ArmaGedeon:

onnantól, hogy a Talmud fölébe nőtt a Tórának, a napi vallásgyakorlatban, judaizmus is kifordult önmagából: mintha az Újszövetség helyett a pápai enciklikák és püspöki körlevelek lennének a keresztény egyházak fő kinyilatkoztatásai

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.02.06. 09:35:22

@na ez azért mindennek a teteje: Sok szemppontból már a Tóra is perverz. Pl. a kamat általi zs világuralom igérete benne van. A kettős mérce benen van, zsidó társad embertársad, a goj kiirtani való szemét, Isten neked igért (a zsidónak) a házát, földjét, országát.

Bell & Sebastian 2014.02.06. 09:55:06

@na ez azért mindennek a teteje: Nem szerencsés a hasonlat.

Inkább mintha a harangozó ritmusérzékéből, kántor kottafüzetéből, sekrestyés öltözködési tanácsaiból, szakácsnő receptjeiből és a parókia évkönyveiből állna össze az egész.

Bell & Sebastian 2014.02.06. 09:58:16

@tevevanegypupu: Megtenné egy újszerű Biboldó -kötet is. Majd résen leszek, ha őrizetlenül marad a könyvtár pincéjének a kulcsa, lecsapok rá.

tevevanegypupu 2014.02.06. 10:59:28

@Bell & Sebastian:

De adhatnánk egy színházjegyet is valami diktatúrát leleplező darabhoz egy teljesen független színházba..Jujj, mennyi lehetőség..hogy boldoggá tehessünk valakit akit annyira de annyira..........(pontozott rész értelemszerűen kitöltendő).

Lajka kutya 2014.02.06. 19:52:27

Egy pillanatra tegyék zárójelbe, hogy az adott szituációban ki zsidó, ki plébános, ki a faszom.
Van egy ember, akit elhurcolnak és van egy másik, aki másnap köz-ér-dek-ből, benyújtja igényét az elhurcolt ember vagyonára.
Tegye föl a kezit, aki szerint ez erkölcsös, helyén való és ahelyett, hogy elhányá magát, utána csinálná

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.06. 20:17:34

@ArmaGedeon: Ne minősíts, válaszolj!

@bbjnick: Ez tipikus kórkép azokra, kik érvek híján átmennek személyeskedésbe, ehhez társat, nyájat keresnek. Tükör?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.06. 20:21:24

@tevevanegypupu: Vannak ugyebár a jóságos keresztények és a gonosz moszkovita zsidók. Semmit nem számít, hogy tényszerűen ki kit gyilkolászott, lényeg, van egy szép, ám meglehetősen sík világkép. Előnye viszont, hogy megvan a mindennapi betevő gyűlölni való.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.06. 20:25:26

@Bell & Sebastian: Nem a könyvtár pincéjének kell nyitottnak lenni, hanem az elmének.

Alfőmérnök 2014.02.06. 20:39:25

@biboldó: Ha meg akarod érteni ennek az elmebeteg nácinak a gondolkodásmódját, akkor azért nem árt belepillantani a könyvtárába. Neki ez a megbízható forrás zsidó- (és egyéb)kérdésben (visszakereshető, hogy itt reklámozta, hogy húha, itt most valaki végre kimondta az Igazságot):
mek.oszk.hu/10300/10377/10377.htm
www.freepress-freespeech.com/holhome/tormay/orszagh0.htm

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.06. 20:43:00

@Lajka kutya: ezt senki nem vitatja, itt arról van szó, hogy itt rá akarják húzni a magyar társadalom egészére, nagyobbik részére, hogy az is erkölcstelen volt, nem csak egy zabráló kisebbség, ami korántsincsen így!

"a polgári keresztény középosztály a zabrálásban jeleskedett"
unvári

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.06. 20:46:20

@Alfőmérnök: Igen, egy szint felett meg akarok érteni mindenféle gondolkozásmódot.

tevevanegypupu 2014.02.06. 20:59:32

@biboldó:

Gyűlöli a nyavalya. Érvek csak. Ha elfogadja elfogadja, ha nem akkor nem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.06. 21:00:57

@tomwar: menjenek csak, ne is itt hisztizzenek meg sipítozzanak egész nap, el leszünk mi itt a fütyülős barackkal

de mind jól tudjuk h nem mennek el, sértené a perezi izrael érdekeit ha alig lenne itt helytartó

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.06. 21:12:43

@tomwar: nem jól érted, de tényleg ostoba vagy.

nem a politika hozta ilyen helyzetbe magát, hanem két nagyhatalom között voltunk

Lajka kutya 2014.02.06. 21:16:08

@tesz-vesz:
Ok, ez két külön kérdés. Csak épp a kommentfolyam elején erős relativizálás vette kezdetét általad és bbj által a konkrét esetre vonatkozóan, ami nekem nem volt ínyemre.

Alfőmérnök 2014.02.06. 21:18:14

@biboldó: Szerintem egy amőba gondolkodásmódja is érdekes lehet, csak ne gondoljuk róla, hogy többre képes, mint egy amőba.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.06. 21:29:01

@Lajka kutya:

Milyen relativizálás? Hülye-e vagy?

Egy kommenter alemberezni kezdet, amire @ergé bőszen helyeselt: ekkor megkérdeztem tőlük, mit tudnak Marosi József mohorai plébánosról, ami felhatalmazza őket erre?

A plébános kérvénye világos és egyértelmű: közcélra igényel egy megüresedett épületet. Mivel az előzményeket nem ismerjük, nem tudjuk például, hogy mióta volt téma egy új óvodaépület szükségessége az elöljáróság és a plébánia között, aminthogy az sem, hogy mióta volt (köz)tudott, hogy az az épület meg fog üresedni.

Elkezdeni alemberezni, anélkül, hogy a körülményeket ismernénk, no, az az alemberség!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.06. 21:39:57

@Alfőmérnök: Nincs küldetéstudatom, eszem ágában sincs amőbából elefántot csinálni.

S=klogW 2014.02.06. 21:46:45

bogármaratont tartottam a múlt hétvégén, mit ne mondjak, érdekes volt

mindenesetre az biztos, hogy a középiskolai tröténelem- (és irodalom-)oktatás sz.rt se ér

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.06. 21:53:58

@bbjnick: Puff, ez aztán izmozó benyögés volt:)
Kompenzálsz?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.06. 22:03:55

@bbjnick: Ja hát!
Viszont ha kérhetem, ne itt mesélj róla, a pszichológus ezért kapja a fizetést.

vantaan2 2014.02.06. 22:13:30

@Lajka kutya: .... ilyen a "nagy magyar" lélek.
Zabrál , lop, 10 fillérért eladja a hazát, egy rossz pillantásért följelenti a szomszédját. Lásd ergé és Radnóti rabbi dokumentumait.

Ez a mentalitás vezetett Trianonhoz (elég csak a Gyulafehérvári nyilatkozatra gondolni), ez vezetett a bécsi döntéssel visszakerült területek magyartalanításához, elvesztéséhez. ...ez az oka Kamenyec Podolszknak, ez az oka a holokauszt nagy mérvűségének. Ez vezetett 56-hoz és 56 bukásához s most ez vezet az újbóli orosz érdekszférába kerüléshez. .... az a rohadt 10 fillér!
No persze egy kis zsidózással ...meg fogd rá a nyuszira ... takargathatod. De az a kibaszott mohorai plébános már 1 nap után lecsapott a zsidó házára .... s ez vezet oda , hogy pl. az evangélikusoknak tetszik az emlékmű, s tetszeni fog a reformátusoknak és a katolikusoknak is ......mert különben szembe kellene nézni azzal hogy a keresztény Magyarország üldözte el honfitársainkat,egyházi birtoknak is kellett a zsidó birtok , a zsidó háza vagyona .....
@tesz-vesz: ...és Ungvárynak igaza van! A polgári közép jeleskedett ahogy pl a visszacsatolt területeken a betelepült adminisztráció zabrálta el a módosabb zsidók házait, ... vagy vette át pl. 1942-ben a szőlészeteket és borkereskedéseket az egész országban .... majd később a szatócs üzleteket.

Bizony bizony takony volt a nemzet egy jelentős része, papostól, egyházastól, polgárostól.
De itt zajlik-zajlott a szemünk előtt a trafik mutyi , a föld mutyi egy kissé puhább kivitelben. S a nemzet takony része újra a hasznot lesi s felejti emberi mivoltát.

tevevanegypupu 2014.02.06. 22:16:46

@biboldó:

Na persze, érzelmek is vannak benne, ahogy itt mindegyikünkben.

tevevanegypupu 2014.02.06. 22:19:55

@S=klogW:

Iszonyú mennyi hazugságot voltunk kénytelenek megtanulni..az egész humán tananyag hazugságon alapult. Világnézetünk alapjai, politikai gazdaságtan, történelem, irodalom..az orosz nyelv meg ami vele járt..

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.06. 22:21:08

@tevevanegypupu: Igen, ha nem is mindenki, de más is lop. Attól még tényszerű a lopás.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.06. 22:21:41

@tevevanegypupu:

Ma (lassan) több a hazugság, mint amennyi a 70-es és a 80-as években volt!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.06. 22:23:58

@bbjnick: Viszont (gyorsan) több a magát a kizárólagos igazságtudójának képzelő kompenzáló.

Alfőmérnök 2014.02.06. 22:31:34

@tevevanegypupu: Amit Gellért közzétett, azok még csak nem is érvek, hanem tények. De maguk már azoktól is sipítoznak.

tevevanegypupu 2014.02.06. 22:31:50

@bbjnick:

Lehet, hogy ez a generáció már nem is tudja meg, hogy is volt..az egyszer volt. Mindig, minden korban igazodtunk valakikhez és általában ők írták a történelmünket is.Szóval bizonygathatunk valamit ami a meggyőződésünk, lehet, hogy csak légvárakra épitettük.

tevevanegypupu 2014.02.06. 22:32:36

@biboldó:

Sőt, van is aki szeret lopni.

tevevanegypupu 2014.02.06. 22:35:00

@Alfőmérnök:

Sokféle igazság létezik. Még ezek mögött a tények mögött is van pár.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.06. 22:35:15

@tevevanegypupu: Innen indultunk. A mindennapi betevő gyűlölhetőség igényétől.

Alfőmérnök 2014.02.06. 22:39:23

@tevevanegypupu: Ja, értem, a tények mögött sokféle igazság létezik, az érvek meg "érvek csak".

tevevanegypupu 2014.02.06. 22:48:42

@biboldó:

Dehogy. Az ember igyekszik megérteni és érez részvétet a szenvedők és ártatlanok iránt. De nem csak egyfajta szenvedés iránt. De a felelősség kérdése már más..azt sajnos nem vállalhatjuk azért ami már hetven évvel ezelőtt történt Magyarországon. És ki tudja hogy történt..sokan sokféleképpen mondják és papirja mindenkinek van a saját igazságának alátámasztására.
És leggyakrabban a legpofátlanabbak igyekeznek valamiféle részvétet kicsikarni..olvasgasson Bauer Tamást.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.06. 22:55:11

@tevevanegypupu: Már majdnem értékelhetően kezdtél, erre simán lenullázod magad Bauer kategorikus skatulyázásával. Azaz vannak Bauer félék, kiknél alapból kizárható, hogy lehetne nála valami megérteni való?

Alfőmérnök 2014.02.06. 22:57:23

@tevevanegypupu: A tények miért nem csak tények, ezzel szemben az érvek miért csak érvek?

Alfőmérnök 2014.02.06. 23:13:26

@bbjnick: "Elkezdeni alemberezni, anélkül, hogy a körülményeket ismernénk, no, az az alemberség!"

Ezek szerint minden alemberséget igazolhatnak a körülmények?

Bell & Sebastian 2014.02.06. 23:21:48

@Alfőmérnök: Azt szeretem benned, hogy csak olyankor ugatsz bele, ha fingod sincs arról, miről van szó és ez felettébb sérti az önérzetedet. Te egy nagyon buta seggfej vagy, felnőtt mércével. Hogy a deviánsok közül messze kimagaslasz, az nem vitás.

Alfőmérnök 2014.02.06. 23:22:57

@Bell & Sebastian: Projektálsz, ostoba náci.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.06. 23:23:16

@Alfőmérnök:

1) A plébános esetében nem látom, hol az erkölcstelenség.

2) "Ezek szerint minden alemberséget igazolhatnak a körülmények?" --- kérdezed.

Ez egy értelmetlen kérdés! Milyen körülmények?!

Bell & Sebastian 2014.02.06. 23:25:17

@biboldó: Ja, maga már bebizonyította. Mit gyűjt még? Märklin modelleket?

Bell & Sebastian 2014.02.06. 23:28:43

@Alfőmérnök: Cihológusnak pont akkora vagy, mint rendezőnek. Pöcsnyi. Oda nyalsz, ahonnan előnyt remélsz, oda ütsz, akit riválisnak érzel, te sunyi disznó!

Alfőmérnök 2014.02.06. 23:39:46

@Bell & Sebastian: Legalább én embernek nem vagyok nulla. Ellentétben az ostoba fajtáddal.

Bell & Sebastian 2014.02.06. 23:46:02

Plébános ügyben annyit, hogy a háború előtt az egyházi iskolából alakítottak ki orvosi rendelőt és lakást, majd miután elvitték a zsidó orvost, a község visszavette iskolának, majd a kommunisták alatt orvosi rendelő volt (visszajött a doki), építettek neki egy modernebbet és legvégül ismét iskola lett.

Erre tudok példát és ha egyszer megesett, megeshetett máshol is. Egy igénylésből messzemenő következtetéseket levonni elhamarkodott általánosítás a körülmények ismerete nélkül.

Nem a relativizálás a jó szó erre. Az a relativizálás egyébként pontosan ugyanolyan bombasztikus, tartalom nélküli vád, mint az antiszemitizmus.

Hogy divatba jött, annak szimplán az az oka, hogy valamilyen magyarázatot csak kellett találni arra, mi a franctól süllyedtünk sokadszorra ugyanoda, ahol már egyszer voltunk.

Naná, hogy a birka nép az oka, gátja a haladásnak! Ezt próbálják a fejünkbe verni a haladó progresszívok.

Kiköpted a jót? Akkor megint rá fogol baszni, kedves nép! Ami nem mi vagyunk, mi külön kasztot alkotunk, mert lebegünk a vizek felett.

Kutya legyen, aki ezt a logikát beveszi!

Bell & Sebastian 2014.02.06. 23:50:23

@Alfőmérnök: Ja, hogy te nemzetiségi alapon gyűlölködsz. És ezt tudják rólad a svábok is, ha már egyszer köztük élsz? Semmibe se vesznek? Van ilyen, falun előbb bizonyítani kell, az úgy száz év és három generáció, kedves jöttment, mert addig csak az vagy.

Nem szavaznak be sehová, még akkor sem, ha véletlenül emeletes eszed lenne. De nincs.

Alfőmérnök 2014.02.06. 23:53:49

@Bell & Sebastian: Faszfej, nem vetted komolyan a figyelmeztetésemet. Meg fogod szopni. Kurvára.

Alfőmérnök 2014.02.06. 23:57:39

@Bell & Sebastian: A postafiókodba fog betalálni hamarosan egy idézés.

Bell & Sebastian 2014.02.06. 23:59:58

@Alfőmérnök: Kifogytál az érvekből és most jön a vincetempó? Jellemes, nem mondom... Olyan viceházmesteres.

Alfőmérnök 2014.02.07. 00:01:32

@Bell & Sebastian: Inkább olyan jósdás-gloire-os-mézesrozis, te szánalmas szarkupac.

Bell & Sebastian 2014.02.07. 00:03:19

@Alfőmérnök: Ott te alperes vagy, nem? Felperes szeretnél lenni?

S=klogW 2014.02.07. 00:13:32

@tevevanegypupu:

Pupu a maga korosztálya pláne, de 20-25 évvel később is.

*Meglehet, az USA latin-amerikai gyarmatosító tevékenységéről többet és hitelesebben tanultak(?)

Immanual Manuel 2014.02.07. 01:45:01

Mikor lesz poszt "így zsidósított a magyar állam" címmel? Csak ha már bulvárosodunk.

Mert valahogy mégiscsak a magyar állam területére kerültek a fentebbi vétlen áldozatok, meg az őseik. És a békákat akkor se kérdezték.

vantaan2 2014.02.07. 05:11:46

@Immanual Manuel: Ó de hát a zsidók előbb megjelentek a kárpát-medencében mint a magyar őseink Te kis tudatlan!

tomwar 2014.02.07. 08:18:34

@tesz-vesz: Aha...ertem....
Nemetorszag rakenyszeritette Magyarorszagot. Mindenre.
Es en vagyok ostoba.
Nem az orszag vezetoi, akik ugy jo 500 eve minimum basszak szet az orszagot...

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.02.07. 09:10:33

mondjuk azt a szemét plebánost én sem értem. óvoda? hogy geci kis filohettitákat neveljenek ottan?
ki kelletett volna igényelni a szegény elhurcolt zsidó házát, és azonmelegében holokauszt múzeumot berendezni ottan. na.

Alfőmérnök 2014.02.07. 09:35:05

@jose maria padilla: Maga szerint ezek korrekt történészi munkák? Ha igen, akkor még valszleg nem olvasott olyat. (Persze tudom, hogy olvasott, de jól eső érzés olyat olvasni, ami igazolja az antiszemitizmust.)

A faszi nyilvánvalóan egy háborús bűnös, aki önigazolást keres.
"1936-ban Budapestre költözött, s ettől kezdve regényíróként is szerepelt a fővárosi lapok hasábjain. A Függetlenség főszerkesztője.

1945-ben Németországba emigrált. "
www.marschalko.hu/eletrajz.htm

Érdekes módon arról szó nem esik sehol, hogy mit csinált a II. VH alatt.

De ez talán elég árulkodó:
"Kossuth, Széchenyi, Deák, Istóczy, Verhovay, Gömbös Gyula, Bárdossy László, Szálasi Ferenc, Kölcsey Ferenc és Szabó Dezső, baloldali és; jobboldali magyar vértanúk, a ludovikások és az 1956-os csepeli munkáshősök életáldozata nyomán megmutattatott az út, amelyet legjobban egy görög szó jelöl: szintézis. Egymásba hasonulása elveknek, irányzatoknak, gazdasági rendszereknek."
www.freepress-freespeech.com/holhome/tormay/orszagh2.htm#r22

Aki Szálasit egy lapon említi Széchenyivel, Deákkal, Szabó Dezsővel, Kölcseyvel, az nem épelméjű.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.02.07. 09:39:24

@Alfőmérnök:
esetleg a háborús bűnösségre tudna bármi bizonyítékot.
olyan, hogy történelemtudomány, nincs. jegyezze meg végre!

nekem az alember kossuth kicsit jobban kilóg :))

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.02.07. 09:40:42

és tudja, én erről a szécsényiről sem gondolok túl sokat. olyan rajcsányi féle ember lehetett.

Bell & Sebastian 2014.02.07. 10:32:57

@jose maria padilla: Höhö, a di Rivera szócikkben egyedül Széchenyit említik, mint hasonszőrűt.

Marschalkó főbűne az volt, hogy kitette az egyenlőségjelet a zsidóság és bolsevizmusok közé. Odáig elment, hogy az Endlösungot cionizmusnak "fordította", azaz Izrael megalapításának.

Párttag sose volt, tisztséget nem viselt, ezért a SZEB nem adta ki a cionnáciknak. Mint fő"antiszemitát" ítélte halálra a kommer "Népbíróság".

Armageddon egyik előképe. :) Túlolvasta magát. :)

tevevanegypupu 2014.02.07. 10:43:04

@vantaan2:

Hogyne, miután Izraelből saját hibából elűzettek, hát persze kénytelenek voltak mindenfele..de sehol nem szerették őket különösebben, ezt higgye el.

tevevanegypupu 2014.02.07. 10:44:50

@S=klogW:

Hóóóógyne, ugyanezek akik most filoszemiták akkoriban Arafattal kezeltek és küzdöttek az imperializmus ellen..hogy milyen sikerük volt már akkor is, azt a jelenkor bizonyítja.

tevevanegypupu 2014.02.07. 10:45:43

@Alfőmérnök:

Mert az érvek néha legyőzik a tényeket és fordítva.

tevevanegypupu 2014.02.07. 10:50:28

@biboldó:

Dehogy, Bauert az ő szempontjai szerint tökéletesen meg lehet érteni. Csak az a muris, hogy pont ő szólít fel megbánásra, mikor például az apukájával kapcsolatban még soha nem tett bocsánatkérő kijelentést. Ja, hogy az apák bűneiért nem felelnek fiaik? Hát látja erről lenne szó. Az állam ugyanis elődökből meg utódokból áll.

S=klogW 2014.02.07. 11:32:59

@tevevanegypupu: És itt kezd hihetővé válni az elmélet, hogy a saját ellenoldalukat is maguk szervezik.

Talán a honi cionistákat is azért üldözték a kommunista testvéreik, hogy minél inkább alijázzanak: egy Dénes Béla nevű orvossal is megjáratták az ÁVO-t, le is írja emlékirataiban, hogy mennyi zsidóval találkozott a pribékek között.

moly.hu/konyvek/denes-bela-avos-vilag-magyarorszagon

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.07. 11:57:57

@jose maria padilla:

A plébánossal semmi más probléma nincs, csak hogy keresztény volt és magyar. Ez épp elég ahhoz, hogy a legsötétebb és legalantasabb gyűlölet célpontjává váljon.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.07. 12:24:26

@tomwar:

Igen, mérhetetlenül ostoba vagy!

A '45 utáni szovjet megszállás után is léteztek magyar kormányok. Elvileg szövetségi viszonyban voltunk a szovjettel (s még "önálló" magyar néphadsereg is létezett!): mekkora volt a magyar kormányok mozgástere? És hogyan viselkedtek a "zemberek" (úgy általában) a szovjet megszállás alatt? Hogy valami igazán pikánsat piszkálgassunk, hogyan viselkedtek a '44-es üldözöttek, mondjuk, azokkal a '45-ös üldözöttekkel, akiknek túlélésüket köszönhették? Lehet ezeket a kérdéseket boncolgatni --- fontos ezeket a kérdéseket boncolgatni ---, csak akkor törekedjünk az egész kép megismerésére és bemutatására!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.07. 12:32:07

@bbjnick:

A '45 utáni szovjet megszállás után is léteztek=A '45 utáni szovjet megszállás alatt is léteztek

tevevanegypupu 2014.02.07. 12:46:33

@S=klogW:

Ajaj de hányan voltak..és a pártbizottságokon meg rendőrségen meg mindenhol..és vidéken..már számtalanszor írtam, hogy egymástól is úgy rettegtek, hogy öröm volt nézni..na persze mindenki félt tőlü..és nem csak pár hónapig hanem a rendszerváltásig. Tényleg élet-halál urai voltak. És voltak kis boltosok, őket viszont szerettük és ők is kedvesek, szolgálatkészek voltak. Egyébként a vidéki zsidóság most is..

Bell & Sebastian 2014.02.07. 12:48:15

@bbjnick: Ha véletlenül fordított sorrendben kezdik az Újbirodalom építését, Blondie gazdája helyett most Napóleont mondunk, ő akkor is a magyarokat szidná.

Tényleg, minek jöttek ide? Nem lett volna jobb megmaradni avarok maradékának, valahol a Kaukázus hegyeiben?

Most mondja valaki, hogy a gall / kelta / német / slave genetikai metélkedő nem folytatólagos!
Amiben az a pikáns, hogy a wiking vérvonal mindenkiben benne van, egyetlen, picinyke kivétellel. Ami kettő (esetleg három), ha jobban meggondolom és ezek (mind) pont mi vagyunk, a magyar-cigány-zsidók.

Korunk lúzerei, mustármag a malomkövek között.

tevevanegypupu 2014.02.07. 12:55:20

@bbjnick:

Ez olyasmi mint most Amerikában a katolikus egyház állandó rágalmazása. Gyűlölik a katolikusokat, és bár kétségtelen, hogy elpfordul katolikus papok között is bűnös, de azért ez a roham és a százezer megrontott gyerek..normális, józan ésszel is abszurd. Egy gyermek megrontása is tragédia, ha megmaradtak volna a realitások talaján, hihetőbb lenne..
Ami pedig a plebános kérvényezését illeti az óvoda érdekében, az sem gonoszság, hiszen ha visszajöttek a munkatáborból, akkor vissza is kapták lakásaikat, legalábbis itt vidéken igen..hacsak a pártelvtárs hitsorsosok le nem csaptak egy-egy szebb lakásra.

tomwar 2014.02.07. 12:55:21

@bbjnick: Torekedjunk.
MIkor szalltak meg a nemetek Magyarrorszagot es meddig?
Mikor szalltak meg a szovjet csapatok Magyarorszagot es meddig?

Melyik kormanyokat mentsuk fel a cselekedeteikert, a nemet megszallas alattiakat, vagy a szovjet megszallas alattiak?

Csak ugy objektiven...

Bell & Sebastian 2014.02.07. 12:57:26

@tomwar: És kik, az lemaradt. Csak objektíven!

tomwar 2014.02.07. 13:02:03

@Bell & Sebastian: Kik mi?

Bell & Sebastian 2014.02.07. 13:11:23

@tomwar: Kit kenne fel ítélkezésre? Feltételezem, hogy mivel tömegdemokrácia van elrendelve, a többséget.
Vagy a bolsevikokat inkább?

Lehet népszavazás kérdése a valóság? Nem.
Lehet kinyilatkoztatás kérdése? Az sem.

Ezért a maga igazságát csak dugja fel bátran, mivel lokálisan érvényes csak, a széke körüli, fél méteres sugarú körben.

Adjuk meg mindenkinek azt, ami megilleti, Istennek / császárnak.

(Fogadjunk, hogy egy kukkot sem ért ebből.)

tomwar 2014.02.07. 13:29:56

@Bell & Sebastian: Nyilvan nem ertem szavaid nagysagat...

Nem en szoktam kinyilatkoztatni, arra ott a Szent Peter teri galeri...

Fel meter? Ne becsulj le...csak kezzel van az 1m is, a Glock-kal 25m-en kb. 10-12cm... tokbul ugyan 15m.
Eddig minimum terjed az en igazsagom.

Bell & Sebastian 2014.02.07. 13:39:13

@tomwar: Szóval, rámarkol és igaza van. Tipikus bolsi.

tomwar 2014.02.07. 14:00:17

@Bell & Sebastian: Akkor en vagyok tobbsegben, nem?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.07. 14:37:17

@tomwar:

Miért kellene bármelyik kormányt is felmenteni vagy elítélni? A történelem nem ítélkezik, hanem emlékezik. Meg kell ismernünk és dokumentálnunk kell --- a lehetőségek szerint --- minél alaposabban a múltat. Hogyan alkothatnánk véleményt olyasmiről, amit nem is ismerünk?

Hogy mi történt '44-ben vagy '45-ban vagy bármikor a múltban, csak akkor ismerhetjük és érthetjük meg, ha kellő információval rendelkezünk. A francia Annales-történésziskola nagy vívmánya volt --- a két világháború között ---, hogy úgy próbálta fölvázolni a múltbéli eseményeket, hogy a kor valamennyi aspektusát igyekezett sorravenni, s (így, végeredményében) a kor emberének szemével látni. Talán így érthetjük meg leginkább egy sok évtizeddel vagy évszázaddal ezelőtti eseményt. Ha van tudásunk, akkor lehet véleményünk is.

Ugyanakkor nem árt felnőnünk arra szellemi szintre, ahol már belátható, hogy a vélemény nem ítélet. A múlt --- mivel nincs a hatókörünkben, így --- független az ítéleteinktől. Lehet történelmethamisítani (hogy a múltból próbáljuk megnyerni a jelent), lehet manipulációs célokra fölhasználni múltbéli hivatkozásokat, de ezek a törekvések rendre elkorszerűtlenednek, elérdektelenednek (lásd pld. marxista történetírás), a múlt pedig marad és marad az, ami, a múlt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.07. 14:42:25

@bbjnick:

Talán így érthetjük meg leginkább = Talán így érthetünk meg leginkább

tomwar 2014.02.07. 14:46:42

@bbjnick: Ezt nem nekem kellene elmagyaraznod, mert megertem...ha nem is ertek vele teljesen egyet....

"Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!"

Es Orwellt meg nem is idezek....

Bell & Sebastian 2014.02.07. 14:52:12

@tomwar: Asszem mindnyájan jobban jártunk azzal, hogy nem idézte. Köszönjük szépen.

tomwar 2014.02.07. 15:01:44

@Bell & Sebastian:
Szivesen. Nem tenni barmit, barmikor...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.07. 15:06:10

@tomwar:

Idézek én neked Orwellt:

"...acceptance of ANY political discipline seems to be incompatible with literary integrity."

Gondolkozz el rajta!

tomwar 2014.02.07. 15:27:21

@bbjnick: Ez ma' milyen, neked lehet?:-))

Bell & Sebastian 2014.02.07. 16:05:14

@bbjnick: Tíz szekundum büntetés, mer szervizúton előzött!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.07. 18:09:27

Kedves megvezetett szájtépők!
Eszitek a maszlagot, mellékhatásként bőszen veritek a verni valót kibaszott nagy magyarságotokra. Csak azt nem veszitek észre, hogy az "egy a tábor....." jegyében ez a cél. A legegyszerűbb eszköz ehhez, rá vagytok vezetve, ismét a zsidókhoz viszonyítva fejeződjék ki a nemzeti érzés. Lázár a kormány képviseletében tart egy megbeszélést, majd bejelenti, hogy nem kompetens, meg kell várni a főnök véleményét. A takony meg csak nyúlik.
Sőt, az egész mizéria vélt kollektív bűn, kollektív felelősség maszatolásából ered. Ezzel is ez volt a cél...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.07. 18:12:55

@biboldó: Basszus, a másik topikba szántam.
Mindegy.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.07. 18:19:39

@Bell & Sebastian: Nem hát, nem ezt szeretné a publikum. Mondjuk nem is cél.

Alfőmérnök 2014.02.07. 20:32:30

@jose maria padilla: Mint azt elmebeteg náci barátotok is megjegyezte, háborús bűnösnek nyilvánították. (Nyilván ezért az az alcíme a könyvének, hogy "Az igazi háborús bűnösök". Értsd: nem én vagyok az, én ártatlan vagyok.)Ettől persze még lehet, hogy koholt volt a vád, de kicsit sem gyanús, hogy a rajongói oldalain semmi infó nincs arról, hogy mit csinált a nyilasuralom alatt, azon kívül, hogy a Függetlenség főszerkesztője volt.
Nyilván nem volt semmi köze Szálasiékhoz a Függetlenség főszerkesztőjeként. Nyilván azért dicsőíti Szálasit, mert semmi köze nem volt a nyilasokhoz. Nyilván azért írt a nyilas Fiala Ferenccel együtt könyvet, mert semmi köze nem volt a nyilasokhoz.

A történettudomány szerintem is altudomány, de ettől még vannak korrekt és nem korrekt történészi munkák. Ez pl. iskolapéldája a megtévesztésnek, az ilyen-olyan forrásokból összeeszkábált hazudozásnak:

" A világtörténelem legszörnyűbb csalása valóban az, amely a hatmilliós számon belül a 600 ezres magyarországi legendát illeti. Hiszen a németországi zsidó emigránsok lapja azt írja, hogy Eichmann Adolf azért érkezett 1944-ben Magyarországra, hogy ott megsemmisítse a nyolcmillió (!) magyar zsidót, akik eddig testileg megkímélve éltek Budapesten. "...für die Vernichtung etwa acht Millionen ungarischen Juden, die bis zur dieser Zeit köperlich verschont geblieben." (Aufbau, 1962 májusi szám.)
Ezek szerint az akkor 13 és félmilliós Magyarországnak nyolcmillió zsidó lakója volt. Csak ilyen példátlan szemérmetlenséggel lehet elhitetni a világgal, hogy a hatszázezer magyarországi zsidó valóban elpusztult.
Azonban hol van ez a hatszázezer valójában? Lévai Jenő Fekete könyvében tanúságtétele szerint 1941. január 31én 247 100 volt a budapesti zsidó lakosság száma. Szerinte ebből megmaradt:

Egyedül Budapesten [229] 124 000
Izraelben él 100 000
Ducsinszky Jenő cionista vezér adatai szerint az USA-ban 280 000
A délamerikai államokban 100 000
Franciaország, Kanada, Anglia, Ausztria, Németország 50 000
Összesen 654 000

A hatszázezer magyarországi kísértetből íme tehát 654 ezer életben van. Sőt, ezeknél jóval több is, mert hiszen igen számosan tértek vissza a Felvidékre, a Kárpátaljára, Bácskába az erdélyi részekre, szóval az 1944-ig Magyarországhoz visszacsatolt területekre."
www.freepress-freespeech.com/holhome/tormay/orszagh2.htm#r20

Alfőmérnök 2014.02.07. 21:53:28

@bbjnick: "A plébánossal semmi más probléma nincs, csak hogy keresztény volt és magyar. Ez épp elég ahhoz, hogy a legsötétebb és legalantasabb gyűlölet célpontjává váljon. "

Ha ez így lenne, akkor minden keresztény és magyar a legsötétebb és legalantasabb gyűlölet célpontja lenne.
Ott bukik meg a teóriád, hogy ez nincs így.

És ha esetleg nem értenéd, lefordítom neked a plébános kérését:
„Mély tisztelettel kérem, méltóztassék ez ügyben minket támogatni annál is inkább, mert jövendőnkről, a magyar kis gyermekekről van szó.”

Értsd: "Most, hogy sikerült a mocskos zsidókat deportálnunk, végre olyan óvodánk lehet, ahol csak magyar gyerekek lesznek."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.07. 22:20:11

@Alfőmérnök:

1) Egy katolikus plébános 1944-ből par excellence keresztény és magyar, így a rázúduló gyűlölet is hatványozott.

2) Aki a magyar kisgyerekekről, mint a jövőnkről beszél, az mind azért teszi, mert deportálni akarja a zsidókat?:-) Akkor bizonyára Nagy Imre is burkoltan deportálással fenyegette a zsidókat '53-as "kismagyaros" beszédében:-) Az pedig különösen orbitális hülyeség, hogy egy katolikus óvoda kapcsán "zsidótlanítási" szempontokat vizionálsz, ugyanis egy katolikus óvodába sohasem jártak zsidó gyerekek:-)

Alfőmérnök 2014.02.07. 23:22:07

@tevevanegypupu: "Mert az érvek néha legyőzik a tényeket és fordítva. "

Ha megfordíthatóak, felcserélhetőek a tények és az érvek képességei, attribútumai, akkor miért csak az érvekre igaz az, hogy "csak érvek"? A tények miért nem "csak tények", mögöttük létezik sokféle igazság?

Bell & Sebastian 2014.02.08. 13:15:22

@Alfőmérnök: Honnan veszed, hogy a te filoszemita mekegésed üti egy antiszemitának bélyegzett igazságát?

A szerénységet szereted magadban leginkább, mi?

Alfőmérnök 2014.02.08. 14:05:15

@Bell & Sebastian: Mekkora riposzt!
Ezen ennyit kellett gondolkodnod, ostoba náci?

tevevanegypupu 2014.02.09. 23:08:09

@Alfőmérnök:

Nyugodjon meg, nem kötelező furtonfurt jó embert játszani. Azokról különben sem beszélnek annyit amennyit szeretné, hogy beszéljenek róla. A jócselekedetek legtöbbször elnyerik méltó jutalmukat, a tökéletes feledés homályába taszajtják őket. A jó filoszemitákról a kutya nem beszél, de bezzeg az antiszemitákról micsoda irodalom van..:)

Alfőmérnök 2014.02.09. 23:29:11

@tevevanegypupu: Nem játszom sem jó, sem rossz embert. Leírom, amit gondolok.
Amúgy megint hadilábon áll a tényekkel. A holokauszt-ipar jellegzetes, visszatérő figurája a zsidómentő hős. Gondoljon Schindlerre, vagy Giorgio Perlasca-ra.
hu.wikipedia.org/wiki/Giorgio_Perlasca

tevevanegypupu 2014.02.10. 07:57:20

@Alfőmérnök:

Na, azért Schindlerre meg Wallenbergre ne esküdjünk, mostanában más hírek kaptak szárnyra velük kapcsolatban, Perlasca OK, ő tényleg.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.21. 15:22:36

Én annyira imádom ezt, komolyan, lassan több mint 60 év ltelt, millió tudományos kutatás lezajlott, levéltárak, tudósok, kutatók túlélők, tárgyi bizonyítékok....itt van előttünk fehéren-feketén kiterítve......

.....és mindig beleszaladok egy-egy buta , primitív , 1/2 eszű "jómunkásemör" hatalmas, "logikus" okfejtésébe mi-hogy-nem volt......
..és megmagyarázzák, újra írják a történelmet, majd ők, feltalálják a tyúxarban az x-t.

....hogy lehet kikerülni az állatokat ???....

Bell & Sebastian 2015.01.22. 01:04:32

@NagyságosSodalisO [eng]: Ó, hatalmas tudású Szódaiszó!

Ugyan semmi szüxéged rá, mert mindent tudol, de azé tarcsá lépést a tudománnyal. Ezé adok két linket, alkalomadtán felelni fogol belőle.

www.es.hu/fischer_istvan;ki_volt_a_gyilkos;2006-11-19.html
frihetspartiet.net/index.php/jodeforfolgelsen

Búcsúnak vége.

Gellért Perényy 2019.05.25. 14:09:50

@freehckr: Benne voltak nyakig ők csinálták, mégis mire számítottál??!

Gellért Perényy 2019.05.25. 14:23:12

@Alfőmérnök: A z Európai 4 millió zsidóból legyilkoltak 6 milliót , még éppen volt ideje 8 milliónak elmenekülni! Az "orthodoxok" pedig nem akarnak menni sehova, mert akkor nem lenne kit fejjenek és kárpótzsaroljanak a kétnaponkénti hollókosztozással!! Ha itt ennyire szar nekik , van országuk, lehet oda menni rohadt gyorsan a telibevert csicsába, mert nekem már nagyon tele van a tköm a folytonos hollókosztozással!!

Gellért Perényy 2019.05.25. 14:44:00

@biboldó: Izraelben amikor Te véleményt mondasz, nem a zsidókhoz határozod meg magadat??! Majd ha az Izraeli arabok is kétnaponta "a zsidók általi arab üldözéshez " viszonyítanak akkor kezdhetsz panaszkodni!
süti beállítások módosítása