Kire gondol legtöbbet Deutsch Tamás? Tudósítások a Tranzitról
2013. augusztus 26. írta: Redakció

Kire gondol legtöbbet Deutsch Tamás? Tudósítások a Tranzitról

Lesz-e 2014-ben fülkeforradalom a Facebookon? Vagy csak ott lesz? A Twitteren kizárólag Deutsch Tamásnak áll jól a „bajnaizás”, vagy másnak is? Hány szavazatot tud megszerezni az a képviselő, aki véleményvezér lesz a Tumblren, egy blogon, a Twitteren vagy a Facebookon? Obamát tényleg a Facebook-rajongói választották meg újra amerikai elnöknek? A nagy testvér valóban mindenkit figyel és szavazatot gyűjt? A kőszegi Tranzit Fesztiválon az internet és a politika viszonyának tükrében a 2014-es választások tétjéről is szó esett. Kire gondol legtöbbet Deutsch Tamás? Tudósításunk.

Schiffer András a jobboldal kedvenc ellenzéki politikusa: ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy már a 24. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor egyik kiemelt programjában ott ült Semjén Zsolt mellett a többi vitapartner között, és legutóbb a 4. Tranzit – Fesztivál a határon vendége volt Kőszegen, ezúttal Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető ellenfeleként. Az Ablonczy Bálint (Heti Válasz) által moderált beszélgetés folyamán szó esett az IMF-hitel visszafizetésének sikeréről, az államadósság mértékéről, a külhoni kettős állampolgárok szavazati jogáról, Magyarország függetlenségéről, a rezsicsökkentésről, a munkahelyteremtésről, a közfoglalkoztatásról, az oktatás és az általános szociális ügyek kérdéséről, továbbá a devizahitelekkel kapcsolatos problémákról. Tudósításunk a mini országértékelésről.

A kőszegi Tranzit fesztivál szombati kerekasztalán Ókovács Szilveszter, Csiszár Jenő, Baricz Gergő és Pély Barnabás magas- és popkultúráról, a kultúra új köntöséről, eladhatóságáról és a tehetségkutatókról beszélgetett. Tudósításunkat itt olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr945477523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.08.26. 13:51:27

Turul azt ugye tudod, hogy dajcs is kiszes volt?

te is az lettél volna, ha abban a korban élsz? milyen nemzeti-keresztények vagytok ti?

Közel 30 éve még a Kommunista Ifjúsági Szövetség iránti érdektelenség ellen agitált a Fidesz európai parlamenti képviselője a Ifjúsági Magazin című lapban.

Az Ifjúsági Magazin 1983. decemberi számának 25.oldalán egy akkor 17 esztendős budapesti gimnazista osztotta meg gondolatait az olvasókkal. A Kaffka Margit Gimnázium harmadik évfolyamára járó fiatalember "Mi az, ami abszolút nem érdekli a T. tanuló ifjúságot?" címmel adja közre gondolatait. A gimnazistát Deutsch Tamásnak hívták és írásának elején azon bosszankodik, hogy az akkori diákságot teljes mértékben hidegen hagyta a KISZ politikája.

„Hogy ide jutottunk, az tény, hogy miért, annak sok oka van. Elöljáróban azonban köteles vagyok megjegyezni: a fent említett kijelentés alól, mely szerint iskolánk diákságának nem első számú szívügye a KISZ, szerencsére van kivétel. Közéjük sorolom magamat is” – írta nyílt levelében Deutsch, akit később rövid ideig Deutsch-Für Tamásnak is hívtak.

"Igen fontosnak tartom, hogy a KISZ-tagok végezzenek társadalmi munkát, tegyenek különböző felajánlásokat, viszont ezeknek a feladatoknak pontos céljuk legyen" – tesz javaslatot a szerző e fontos célok elérése érdekében, majd mondandóját a következő gondolatokkal zárja: "Köszönöm, hogy volt szíves végigolvasni ezt az írást, habár tudom, a téma már a könyökén jön ki. Szeretném remélni, hogy elgondolkozik néhány itt olvasott soron, és érdemlegesnek érzi, hogy a jövőben tegyen valamit a KISZ munkájának jobbátétele érdekében!"

Deutsch Tamás 1984-ben érettségizett le, majd 1986-ban az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán kezdte meg felsőfokú tanulmányait.

kkbk.blog.hu/2012/11/28/a_gyongyosi-gumicsont

Helyes Írás 2013.08.26. 20:20:18

Mit akarsz egy 17 éves fiatalembertől a Kádár korból? Tipikus fiatal életút volt akkoriban, hogy az iskolai és családi egyen-gondolkodásból kiszakadt, egyetemre került fiatalok előtt hirtelen kinyílt a világ, új emberekkel, új gondolatokkal találkoztak, gyökeresen új tapasztalatokat szereztek a rendszer természetéről és akár hónapok alatt ellenzékivé váltak.

Az is nagyon jellemző volt már a 70-es években, hogy "kisdobosok", "úttörők", majd a középiskolában KISZ-tagok lettünk, mert ez volt a kötelező menet, de egymás között kezdettől fogva röhögtünk, gúnyolódtunk az egészen, s különösen azokon, akik komolyan vették a dolgot. A funkcivá vált buzgó mócsingokat viszont utáltuk és kerültük, hiszen tudtuk, hogy a hatalomba vezethet az útjuk. Azokat pedig már egyenesen gyűlöltük, akikről tudtuk, éreztük, hogy nem is hiszik amit mondanak, hanem már hazudnak is.

A tisztesség és a tisztánlátás határa nem esett egybe a rendszer egyenszervezeteinek a határával. Ez csak a rendszerváltás után lett így feltüntetve. A kollaboráló gazemberek a többiekkel akarták magukat tisztára mosni, ezért mutogatnak a mai napig olyan buzgón a "másik" oldalon szerepet vállaló KISZ- vagy párttagokra. A feltörekvő újdondászok pedig, akiknek fogalmuk sem lehet arról, hogy milyen volt annak a rendszernek a természete, szintén itt húzzák meg a határt, mert azt gondolják, így tudnak maguk előtt "takarítani".

Kandeláber 2013.08.27. 09:52:02

@tesz-vesz: Ez is KISZ führer volt?
Ráadásul libás is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.08.27. 13:01:07

@Helyes Írás: ja, dajcs az aki komolyan vette, ő egy A funkcivá vált buzgó mócsing, biztos rajta is röhögtetek, nem olvastad az írását?
ilyen családból jön, nehogy már egy egykori kiszes, játssza meg most a nemzeti-keresztényt!
olyan nehéz ezt megérteni?
17 éves az mióta egyetemista?

"hiszen tudtuk, hogy a hatalomba vezethet az útjuk."

?
te miről beszélsz jóember, fel tudod fogni amit írsz?
dajcs a havi 4 milliós fizetésével, nem került be a hatalomba, á nem.
az mszp-sek nem akarják tisztára mosni magukat, amikor a mutogatnak a komcsi fideszesekre, egyszerűen le akarják járatni őket.
én nem tudod ti fideszesek hol éltek? minden rendben volt a trafikkal és a földpályázatokkal?

@Kandeláber:

libás? dajcs?
süti beállítások módosítása