Magyar fociteljesítmény: kurva gyenge
2013. július 29. írta: kovacspe

Magyar fociteljesítmény: kurva gyenge

foci.jpg

Szándékosan aludtam pár napot a magyar kupacsapatok szégyenletesen gyors kupabúcsújára, de így se tudok más címet adni ennek az írásnak, mint amit a sorsüldözött debreceni ultrák megfogalmaztak kórusban a jó nevű norvég Strömsgodset elleni szívás (0-3) utolsó perceiben. Ez a teljesítmény bizony kurva gyenge volt a Magyarországot reprezentálni hivatott négy csapattól. Mi is történt valójában azon túl, hogy soha nem látott módon már júliusban búcsúztunk az európai kupaküzdelmektől?

Pontosabban el se kezdtük, ugyanis maguk a kupák csak az ősszel indulnak, mi már a selejtezők legelején könnyűnek találtattunk. A bajnoki cím dicső birtokosa, az Audi és a Questor-vezér Tarsoly Csaba pénzét használó Győri ETO az izraeli bajnok Maccabi Tel-Aviv ellen kilátástalan futballal esett ki (0-2 és 1-2) úgy, hogy mindkét meccsen csak játszadozott vele a koránt sem világhírű ellenfél és alighanem csak a nyári melegnek köszönhető, hogy nem kapott a Győr mindkétszer 4-5 gólos zakót. Nem jártak jobban az Európa Ligában indulók sem. Bár a Honvéd két nevetséges meccsen túllépett a montenegrói Niksicsen, a szerb harmadik Vojvodina gyorsan földre rángatta a Niksics elleni gólparádé-komikum után (9-0) már a Honvéd labdarúgó akadémiájáról kikerült szupertehetségekről zengedezőket (0-2 és 1-3). Különösen az volt bántó, ahogy Újvidéken 70 percig emberelőnyben játszva is újabb gólt kapott a Honvéd. A kétezres évek sikercsapata, a debreceni városvezetés és a hozzá kapcsolódó vállalkozói kör által futtatott DVSC ugyan jól kezdett Norvégiában (2-2) ám a visszavágón már jött az elején említett pofon, amiben az is bántó, hogy az itthon nem sokra becsült, ám a skandináv országokban feltűnő karriert befutó Kovács Péter vitte a főszerepet. A legnagyobb bukta azonban kétség kívül az Orbán házi csapatának tartott és ennek megfelelően kistafírozott Videotoné, amely tavaly még az Európa Liga csoportkörében is tisztesen helyt állt. Most a montenegrói 6. (!!) helyezett, a főleg amatőrökből álló Mladost Podgorica verte ki már a selejtezők selejtezőjén. A kiesések óta persze felerősödött a kárörvendők hangja, hiszen végre lehet egyet rúgni Orbán Viktoron, hogy lám, minek is a pénz a magyar fociba, ha semmi eredménye. A másik tábor meg sértődötten visszalő, mondván éppen azért vagyunk gyengék, mert nincs pénz a focinkban. Miközben mindkét tábor szavában van igazság, arról nem beszél senki, ami nyilvánvaló a lábukkal szavazó szurkolók (a bajnoki labdarúgó mérkőzések átlag nézőszáma már a 3000-et se éri el, sok meccsen a korábbi falusi meccseken is ciki pár százas nézőszám már kasszasiker.) számára: a magyar futball hosszú leépülési folyamata újabb lélektani határhoz érkezett.

És ez független az aktuálpolitikától, sőt még a rendszerektől is: a történet maga a mindent túlélő kádárizmus. „Kis pénz: kis foci, nagy pénz: nagy foci”. Mondta egykor Puskás, vagy bárki más. Nagyon igaza volt. Pénz pedig egy másik bölcs gondolat szerint két úton jut a fociba. Vagy központilag, mondhatni diktatórikus úton belepumpálják (lásd: az '50-es évek); vagy üzleti alapú vállalkozásként, a szórakoztatóipar részeként megtermeli magát. És kell még egy dolog a jó focihoz, amit sokszor elfelednek: a szív, a játék feltétel nélküli szeretete, tisztelete. Amit látunk akár a világ jelenlegi legnagyobb sztárjainak arcán is foci közben: boldogok, hogy játszhatnak. Nálunk ma ezek közül egyik sincs jelen. Bár Orbánék ilyen-olyan csatornákon belenyúltak az üzleti folyamatokba, pénzt pumpálva a magyar fociba, a piac gyakorlatilag eltűnt e sportág mögül a 30-40 éves sikertelenség miatt. És ami a legbántóbb volt a mostani kiesésekben: a csapatok nem foggal-körömmel harcolva, utolsó vérükig küzdve estek ki, hanem bántóan kedvetlenül, vállvonogatva, alibizve. Mondjuk ki: az önbecsülést leszarva. Minden csapatnál tökéletesen egyezve mulatságos volt a védekezés, a középpálya nem ütközött, támadójátékról pedig ne is beszéljünk, mert nem volt.

Pedig a magyar focinak a '60-as évek elején még minden adott volt, hogy évtizedekig a világ élvonalában maradjon. Világhírű csapataink, szenzációs sztárjaink voltak, tódultak a nézők a meccsekre (ha csak tízezren mentek ki egy fővárosi rangadóra, már napokig cikkeztek a visszaesésről a lapok!); és főleg: minden gyerek, minden talpalatnyi helyen focizott, mindenki labdarúgó akart lenni álmaiban. Bár az állami beavatkozás mérséklődött, a lokálpatrióta vállalatok révén volt pénz is. Viszont beköszöntött a kádárizmus, a zsebbe mutyizások, a haversági alapon berakott csatárok, a „sportállások” kora. Miközben a világ rájött, hogy a foci tulajdonképpen a legjobb üzlet lehet a televíziók elterjedésével, Magyarországon mindenki zsebre lötyögött a semmibe. Bár a szív még évekig vitte előre a magyar focit (az akkori idők egyik világsztárja, Mészöly Kálmán is elsősorban a küzdelem hiánya miatt szokott majdnem agyvérzést kapni a mai meccseket nézve szakkommentátorként.), fokozatosan elment mellettünk a világ. És jöttek a sok mellébeszélést a valósággal szembesítő korszakos kudarcok: amikor először nem jutottunk ki a világbajnokságra (1969, Marseille), amikor először nem szereztünk ott pontot sem (1978, Argentína) és persze a 0-6 Irapuatóban a szovjetektől az utolsó velünk rendezett vb-n, 1986-ban. Gondoltuk volna akkor, hogy ma már Détáriékat sírjuk vissza? Közben klubcsapataink előbb a kupagyőzelemért, aztán már csak a négy, majd nyolc közé jutásért játszottak. A '80-as évekre már siker volt a tavaszi szezon megélése, mára pedig már az is erőn felüli, ha szeptemberben a csoportköröknél (a tulajdonképpeni rajtnál) még érdekeltek vagyunk.

2013-tól immáron új fogalommal kell megbarátkoznunk: cél az augusztus. Benne volt már ez a kudarc az utóbbi években is a levegőben. Bármelyik évben előfordulhatott volna, ám mindig akadt egy csapat, ami erőn felül teljesített. A Debrecen bejutott a BL-, majd az EL-csoportkörbe, tavaly a Videoton pedig kis híján onnan is továbbjutott. Ez volt a jótékony lepel. Több szakvezető azt nyilatkozta most, hogy ennél többet tudunk. Talán igaz, de kevesebbet, mint amit ezek a csoportkörös bravúrok jelentettek. A magyar foci helye valahol reálisan az augusztusi búcsúnál van most, ha nem változik semmi. Ott ahol búcsúzni szoktak a most még versenyben lévő izlandi, luxemburgi, montenegrói csapatok. De nem ott, ahol a rendszerváltáskor hasonló lemaradással forduló, ám mára futballjukat megújító románok, lengyelek, csehek, szlovákok.

Mi ezekhez képest se vagyunk már sehol, köszönhetően a leépülést tovább gyorsító rendszerváltáskori tolvajlásoknak, ahol a pályák nagy részén plázák és benzinkutak épültek. Mindettől függetlenül egy sportember, ha kimegy a pályára, azért megy, hogy nyerjen és mindent megtesz a sikerért, amit csak tud. Ha jobb az ellenfél, akkor meghajol és gyakorol tovább, hogy jobb legyen. Ki merem jelenteni: a mai magyar fiatalok többsége nem tiszteli a focit. (Elnézést a gyér számú ellenpéldától!) El tudjuk képzelni a futballakadémiákon tejben-vajban fürösztött sztárocskáinkról, hogy Puskásékhoz hasonlóan sötétedésig rúgnák a bőrt (vagy rongylabdát) a poros grundokon, vagy edzés után ne a plázacica barátnőikhez rohanjanak menőzni, hanem órákon át gyakoroljanak lécre tett egyforintosokkal, hogy ki tudja tízből többször lerúgni? Nem. A magyar igazolt labdarúgók nagy része már öregfiúk korú, a vidéken még üzemelő kiscsapatokban, vagy a baráti focizásokban is jobban lehet számítani a meglett családapákra, mint a nyegle ifjakra. Az ifjú titánoknak ma már csak egy a sok szórakozás közül a foci, ha nincs kedvük, akkor számítógépeznek, vagy éppen lógnak a plázákban. Erre nevel az öltözői, az országos közeg: többet ér egy hangadó haversága, mint a teljesítmény.

Ebből, a gyerekszám csökkenése és a sikertelenség miatt amúgy is megfogyatkozott felhozatalból nevelne a szóban erős, ám eredményekben karcsú (mikor hívtak utoljára magyar edzőt komoly bajnokságba?), haveri alapon állásba segített, az újítókat kitúró magyar edzői kar focistákat. Nem nagy sikerrel. Egy-két kivételtől eltekintve már ifista korukra reménytelen lemaradással érkeznek nyugati kortársaikhoz képest. Így viszont csapataink tele vannak hiányposztokkal. Még a válogatottban is kényszerből játszik szélsőhátvédet a védekező középpályás, mert nincs egyetlen épkézláb válogatott szintű játékos erre a posztra, nemhogy késhegyig kellene harcolni a bekerülésért, mint anno Mészöly kortársainak. A klubok ezt a képzési problémát úgy hidalják át, hogy idegenlégióst szerződtetnek a posztokra. Komoly pénz híján pedig közepes, vagy még annál is gyengébb, többnyire délszláv és afrikai légiósokat, akik tojnak a hagyományokra, a még ilyen produkcióért is több száz kilométert utazó szurkolókra.

A mai magyar futball azonban még ilyen, leroggyant stadionos, nézőtlen és színvonaltalan állapotában is több ezer embernek ad (nem is rossz) megélhetést. Ezek egy része pedig nettó tolvaj vagy csaló, aki néhányak lelkiismeretes munkáját is és nem utolsó sorban a maradék nézők szórakozását is tönkreteszi. Sok edző és játékos ugyanis anyagilag nem elsősorban a sikerben érdekelt. Amíg jobban jár azzal, ha gazdag apuka tehetségtelen fiát játszatja a szegény, de ügyes srác helyett; amíg csak azért játszik valaki a nagy csapatban (Uram bocsá’, a válogatottban.), mert így jobban tovább lehet adni nyugatra; addig legalábbis az edző is elgondolkodik a lehetőségen. Arról nem is beszélve, hogy az amúgy is béna kapusnak, középhátvédnek se rossz ajánlat, ha a fogadóiroda pénzek jobban fizetnek az akadozó fizetésekhez képest vereség esetén. Úgyse tűnik fel senkinek a potyán bekapott gól, hisz ilyet tud természetesen is.

Most ez a szarkupac vált újra láthatóvá mindenki előtt. Ahogy nevesincs kiscsapatok röhögnek rajtunk a minősíthetetlen nemzetközi produkciókon, de főleg az dühítette fel a drukkereket, ahogy a nagy pénzt több helyről felmarkoló töketlen idegenlégiósok rántottak egyet a vállukon. Csak remélni merem, hogy nem így van, de látva a meccseket, nem tartom teljesen kizártnak azt sem, hogy a jövőben kiderül pár „ártatlanról”, hogy bizony érdekeltek voltak az eredmények ilyetén alakulásában. Mind a Videotonba sok pénzt ölő Garancsi István tulajdonos, mind a győri Tarsoly Csaba következményeket emlegetett. Mert lehetne! Normális nagyvállalatnál, ha az alkalmazott kárt okoz a cégének, akkor az rövid úton repül az utcára. Márpedig a Videoton a tavalyi kupaszerepléssel csak az Európai Szövetségtől 500 milliót kapott. Most ez nem lesz, köszönhetően a Mladost elleni produkciónak.

De ne legyenek illúzióink, én nem hiszek a komoly számonkérésben! Pintér Attila, a Győr edzője már az első bajnoki után kikérte magának, hogy mindenki a kupacsapatokat szidja, mondván: mindenki söprögessen a saját háza táján. Ez legalábbis nem azt jelzi, mintha a munkáját nem végző (jelen esetben minimálisan a becsületes hajtást elvártuk volna) munkavállalót úgy kirúgnák, hogy minimum Belgrádig repülne. Így viszont valódi eredménykényszer nélkül hiába Orbán pénze a fociba, hiába sokak jó szándéka, a magyar foci süllyed tovább; és pár év múlva már az is eredmény lesz, ha egyáltalán komolytalanságunk miatt elindulhatunk a nemzetközi színtéren. Jelentem, van lejjebb még: San Marino vagy Andorra kevesebb csapatot indíthat. Bár ez is csak nézőpont kérdése: ott a becsületesen ledolgozott nyolc órájuk után a főállásban buszsofőrök, boltosok, péken hősiesen harcolva szoktak kiesni. Ez, ami itt volt idén, még őhozzájuk képest is kurva gyenge!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr875429807

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyar fociteljesítmény: kurva gyenge 2013.07.29. 07:26:01

Hiába Orbán pénze a fociba, a magyar foci süllyed tovább; pár év múlva az is eredmény lesz, ha egyáltalán elindulhatunk a nemzetközi színtéren.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.29. 07:18:22

No, most én is úgy fogom kommentálni a posztot, ahogy a balibbandita trollok szokták:-)

A Konzervatóriumról leveszik az Orbán tusványosi beszédében megfogalmazott nézeteket bíráló posztot, itt már nem is mernek róla írni! Jónézünkmiki!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.07.29. 08:05:11

@poszt: "hiába Orbán pénze a fociba"

WTF? Orbán csak megteremtette azt a szerencsés helyzetet, hogy bárki, aki *nagy üzletet lát a foci támogatásában*, beletehesse a pénzét. De hogy ő a sajátját?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.07.29. 08:05:24

Megint nem tudom, hogy Orbán naiv vagy cinikus, illetve ha a kettő, akkor milyen arányban.

Annyi esze lehetne, hogy kommunizmusba nem ölünk pénzt, ő ezt mégis megtette.
Persze lehet, hogy csak valami gagyi indok kellett arra, hogy pénzt osszon a haveroknak.
De az a helyzet, hogy most már simán kinézem belőle, hogy tényleg ennyire kattant. A többiek meg csak rámozdultak: te a főnök focit akar, szálljunk már be!

teknős 2013.07.29. 08:23:02

A cikk tökéletes, nem is lehetne hozzá mit tenni. Talán csak annyit, hogy a focin kívül is sok mindenben visszafelé megyünk.

Szép dolog a nyolcvanas évek, akkor voltunk fiatalok. íde ezzel minden előnyét elmondtam. Elmúlt. Lapozzunk.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.07.29. 08:23:49

Talán legelébb is el kéne gondolkodni azon, hogy milyen nézőket is akarunk a lelátókra. Ha jó a sok fillérbaszó proli, aki leginkább káromkodva besopronizni akar, akkor ahhoz nem is kell foci. Ha egyszer valaki megpróbálná először a nézőteret konszolidálni, talán elindulna egy rendes üzleti modell. Az meg előbb-utóbb óhatatlanul jobb* futballt is hozna.

*Nyilván aranycsapat nem lesz már soha. Az üzletifutball nem tud egy ekkora országban világelső színvonalat csinálni. De jó európai közepest bőven.

Pelso.. 2013.07.29. 08:31:39

@Counter: Szerintem meg jelentős része az közpénzből ered.

Gyóni Gábor 2013.07.29. 08:54:07

Ahogy látom a cikk azt az alepvető megállapítást tartalmazza, hogy a magyar futball az uram-bátyám világ, korrupció miatt beteg, és hogy ez úgymond a kádárizmus öröksége lenne.
Azzal egyetértek, hogy a sógor-koma-jóbarát, állami erőforrásokat lenyúló-kisajátító-saját zsebbe tömő, konkureneseket kiszorító világ miatt rohad a magyar foci, mint ahogy rohad az egész ország, de mi köze van ennek a kádárizmushoz? Na nehogy már a kádárizmus találmánya legyen a korrupció! Kend nem olvasott tán Móriczot??
Jó, hogy nem Bocskai István miatt beteg a magyar futball.
Basszus, a Kádár-rendszerben, meg a Rákosi-rendszerben, meg a Horthy-rendszerben volt jó magyar futball, akkor működött valami, ami ma nem. Más volt az emberek hozzáállása, volt passzionaritás, ami ma nincs. A magyar futball, meg az egész ország mélyrepülése a rendszerváltás korának viszonyait tükrözi. cinizmus, korrupció, erkölcsi lerohadás

freehckr 2013.07.29. 08:57:15

Először is az MLSZ hivatott a magyar foci dolgait irányítani, két orbánozás és lelátózás között talán meg kellene említeni magának a vezetőségnek a felelősségét.

Az MLSZ évek óta a szurkolói csoportok ellen harcol, a magyar futball szadeszeként folyamatosan csak rasszistáznak, zsidóznak és cigányoznak, nemzeti jelképeket tiltanak ki a stadionokból, miközben képtelenek átláthatóvá, tisztába tenni a klubok tulajdonosi hátterét, a légióskérdést szabályozni, a fizetéseket egyértelművé tenni, az utánpótlást összelőni és szinkronizálni a magyar bajnoksággal. Tehát ebben a formában ezekkel az emberekkel nem működik az MLSZ, nem látja el feladatát, ezért szét kell robbantani, olyan szakembereket kell a vezetőségbe ültetni akiknek nincs felelősségük az elmúlt évtizedek mélyrepülésében. Rendszerváltás kell az MLSZ-ben is.

Továbbá Magyarországon, köszönhetően a rendszerváltásnak nevezett homályos átmenetnek és a rendszerváltás utáni (sajnos) meghatározó antimagyar posztkommunista politikai pártoknak, nincs olyan hazai tőkés réteg, amelynek lehetősége lenne nagyobb pénzt fektetni a sportba, többek közt mondjuk a fociba. Stadiont senki nem tud építeni (egy-két nagystílű adócsaló kivételtől) csak az állam, márpedig stadionokra szükség van. Az agyon adóztatott hazai cégek pedig örülnek, ha az EU rekord áfát be tudják fizetni valahogy, nem hogy még utána esetleg adakozzanak, vagy helyi klubokat támogassanak (hacsak nem adókedvezményként teszi lehetővé az állam, na de ahhoz is előbb adózni kell).

Végül pedig megy itt a folyamatos f*kázás, hogy miért üresek a lelátók, persze mert az ultrák balhéznak, meg sz*r a játék. Egyik sem igaz, Magyarországon jóval kevesebb szurkolói botrány van mint a nyugati bajnokságokban, valamint egyáltalán nem olyan rossz a játék (az új idény hétvégi nyitómeccsei kifejezetten élvezetesek voltak, a sivatagi forróság ellenére is). Ellenben ne szépítsük, csóró az ország: a belépő egy meccsre átlag 1000-1500 forint per fő, családostul többnyire olcsóbb (már a buziknak is), de egy négy-öt fős családnak akkor is átlag 5 ezer. Plusz ugye oda-visszaút , meg egy kis üccsi, meg egy kis ropi, szotyi, csoki, kis zászló, kis sál, meg apaeztveddmeg, már 10 ezernél tartunk. Köszönhetően az MSZP-Fidesznek, ezt sajnos sokan nem engedhetik meg maguknak.

De most miért csodálkozunk, hogy gyengélkedik a futball is, a magyar focit is keresztül-kasul szövi a politikai maffia, márpedig amibe befolyása van a hazai posztkommunista politikai elitnek, az valljuk meg őszintén: NEM MŰKÖDIK.

Tehát mielőtt akárki a szájára venné akár a játékosokat, akár a szurkolókat, kicsit gondolkozzon el azon, hogy pont nekik nincs is semmiféle beleszólásuk az irányításba, a folyamatokba...

tevevanegypupu 2013.07.29. 09:08:15

A foci nem erdekli a futballistakat, valoszinuleg ennyi a lenyege a dolognak. A penz az igen. Es amig az orszagban akad hulye aki szar meccsekre kijar, amig Orban nem ter eszre es nem latja be, hogy a magyarokvilaghirufocistak ciklus mar regesregen lejart, addig dobaljak ki a penzt az ablakon.Nem megy, torodjunk bele. Es a stadionok sem mennek..kivel toltik be ezeket a merhetetlenul nagy hodalyokat es mikor???

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.07.29. 09:16:38

@Pelso..: Azt már szinte mondani se kell. (Dehogynem.)

Úgy tűnik, nem ment át, hogy mennyire önkéntesnek látom ezeket az önzetlen támogatásokat (a TAO már közpénz).

@freehckr: Már-már azt hittem, hogy a játékosok fociznak szarul, de most már látom, hogy szegínykék a körülmények és a társadalom áldozatai.

Robinzon Kurzor 2013.07.29. 09:20:43

"hiába Orbán pénze a fociba"

Az nem Orbán pénze, ez ugye világos?

vantaan 2013.07.29. 09:26:53

KOrrupció = magyar foci
magyar foci = Orbán Viktor
KOrrupció=Orbán Viktor

..... mert, 400 milla a matyó ballábasoknak, milliárdos stadion a felcsúti szemétdombra, milliárdos stadion a debreceni léhűtőknek, milliárdos stadion Sz Ferenc büntetett előéletű ,gyilkosságért elítéltnek és ideológiai haverjainak.
Sajnos ma már Magyarországon sport inkább a csalásról a lopásról szól mint az emberi teljesítményről.
...lásd még a magyar férfi kézisek litvániai tippmix x-ét, ....vagy a böszme vidisek tippmix x probálkozását az EL visszavágón. ....de itt van ez a trafik Mutyi világcsúcstartó Gyulai Zsolt esete a tisztességgel és a sportszerűséggel!
Nem csoda hogy erkölcsileg itt áll az ország.
" Lopunk, csalunk, hazudunk!"

Robinzon Kurzor 2013.07.29. 09:33:51

"a történet maga a mindent túlélő kádárizmus"

Talán mégsem teljesen: amíg kádárizmus volt (már úgy értem: az eredeti, nem a mostani NER-változat), addig volt épkézláb magyar foci.
Főleg innen nézve.

Még a 80-as évek közepén is voltak komoly eredmények a komoly bukták között: a Videoton UEFA-kupa döntőig jutott, és azért a 86-os VB-re való kijutás sem egyszeri szerencse volt. (Lásd: korabeli FIFA-rangsor.)

A helyzet inkább az, hogy a rendszerváltás utáni idők a kádárizmus legrosszabb arcát hozták előre.
Ez van most a NER-ben csúcsra járatva, mert a Kedves Vezető személyes ügyéről nem lehet kimondani, hogy el van kúrva az egész.

Menthetetlen.

Az NB1-es klubok összesített vesztesége üzemi szinten 2012-ben 6 Mrd Ft, ezt csökkentik kb. 1,5 Mrd Ft-tal a TAO-pénzek (közpénz!, hány lélegeztetőgép?).

Miközben van olyan klub, ahol a pályán lévő 11 játékos mindegyikére 10 másik alkalmazott jut. Hatékonyság?

Egyetlen állami fillért sem lenne szabad tenni a magyar "profi" klubfutballba.

Robinzon Kurzor 2013.07.29. 09:40:48

@freehckr: "Végül pedig megy itt a folyamatos f*kázás, hogy miért üresek a lelátók, persze mert az ultrák balhéznak, meg sz*r a játék. Egyik sem igaz"

Mindkettő igaz.

A játék szar. Az "élvezetes, küzdelmes" mérkőzés olyan, mint a "szerethető" válogatott: a szar szinonimája.

Az meg, hogy Magyarországon nincs botrány abból, amiből a nyugati bajnokságokban igen (huhogás, büdösrománozás, stb.), nem azt jelenti, hogy nincs ilyen probléma.
A klubok vezetése egyszerűen be van szarva a saját ultráiktól. Vagy eleve a markukban vannak.

Pelso.. 2013.07.29. 09:41:35

@Counter: Immár nagyon széleskörben s sokszor megállapítható manapság, hogy valami kapcsán "szinte mondani sem kell". Kis fatalizmus, beletörődés -lehet ám erre stratégiát, kommunikációt építeni.

freehckr 2013.07.29. 09:59:40

@Robinzon Kurzor: „A játék szar.”

Nem annyira, hogy egyesek ezt kiáltsák ki fő okozójának a kongó lelátóknak...

„nincs botrány abból, amiből a nyugati bajnokságokban igen, nem azt jelenti, hogy nincs ilyen probléma”

Egyáltalán nem számottevő. Természetesen kiszaladhat a szurkolók száján egy-egy cigányozás, de ez hozzá tartozik a szurkoláshoz... csak a turbóliberálisaink ostoba és valóságtól elrugaszkodott vágyálmaiban nincs ilyen.

„klubok vezetése egyszerűen be van szarva a saját ultráiktól”

Talán azért, mert pont az ultrák követelik a leghangosabban az átfogó reformokat a magyar fociban... ami ugye a korrupt gazembereknek egyáltalán nem érdeke. Egyébként meg talán el kellene őket végre fogadni, mégis csak ők adják a fizető közönség gerincét...

Bloodscalp 2013.07.29. 10:10:52

@bbjnick: most pontosan úgy írtál mint eddig mindig.

Bloodscalp 2013.07.29. 10:14:22

szegény orbán, most jól belerúgnak miatta a vidibe, a szerzőt ne zavarja hogy jó egy évig ott rúgták csípték ahol érték csak mert külföldi edzője volt.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.07.29. 10:22:17

@freehckr: "Természetesen kiszaladhat a szurkolók száján egy-egy cigányozás, de ez hozzá tartozik a szurkoláshoz..."

Tartozik ám, egy nagy, véreres lófaszt tartozik! Érdekes, más sportágak lelátóin nem természetes, hogy magadafajta lumpenprolik basszák el az ember szórakozását.

Amíg nyugodt lélekkel nem lehet családostul meccset látogatni, addig nem lesz értékelhető futball. Mert neked, nektek jó ez így. Normális ember meg a környékére nem megy, és nem a futball színvonala miatt, hanem miattad, miattatok.

Jerofejev 2013.07.29. 10:22:58

@Robinzon Kurzor: Márpedig a Kádár-rendszer tette tönkre a focit. Figyelem! Puskásék és az Aranycsapat sem Rákosi, hanem a '30-as, '40-es évek "eredményei".

Egyértelműen látszik, hogyan került lejtőre ez a sportág a háború után, évtizedről évtizedre csökkent a színvonal, és folyamatosan jöttek az egyre gyengébb generációk. Nagyjából az történt amúgy mint a gazdaságban (mind a kettő akkor rogyott meg végleg a '80-as évekre, amikor a korábbi, kőkemény kapitalizmus viszonyai között szocializálódott tömegek helyet többségbe kerültek a szocializmusban felnőttek. Munkamorál, termelékenység minden ment a béka segge alá), azzal a különbséggel, hogy a gazdaságban tényleg megtörtént a paradigma váltás és a nyugatos fordulat (ne menjünk bele, hogy nem. De. Ma a magyar export 80%-a az Unióba megy, a világ legigényesebb piacára).

Sajnos ez a sportág végleg a padlón van, és saját erejéből nem fog tudni megújulni, mert eltűnt, kihalt a know-how. Be kell hívni a multikat. Értsd: ki kell nézni egy létező focikultúrát, és onnan tömegével kell importálni az edzőket.

Jerofejev 2013.07.29. 10:28:45

Egyébként a cikk plázacicázó, szépfiúzó részét nagyon gyengének érzem. Nem hinném, hogy az átlag magyar tizenéves nagyon másabb lenne mint román, horvát, szerb, cseh, szlovák vagy lengyel kortársa. Nem itt van a kutya elásva. Nem is a stadionoknál, az egész Balkánon van egy darab nyugati mércével mérve is fasza stadion (a zágrábi Makszimir), közben két posztot meg lehetne tölteni az elmúlt 20 év délszláv klasszisaival Szavicsevicstől Vidicsen át Joveticsig, tényleg százas nagyságrendben adta a világnak a világhírű játékosokat ez a két és fél magyarországnyi populáció. Ezek csak gumicspontok amelyek elterelik a figyelmet a fő problémáról: a magyar edzők, az ún. "szakma" totális csődjéről.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.29. 10:31:26

A Vezér pénze = az adófizetők pénze = a MI pénzünk.

Kandeláber 2013.07.29. 10:43:46

@Noferheperuré Uaenré: Láttál te már Feyenoord-Ajax meccset?
Amikor a Feyenoord szurkolól sziszegni kezdenek...
És mikor tiltották be a De Kuipot?

freehckr 2013.07.29. 10:44:32

@Noferheperuré Uaenré: „más sportágak lelátóin nem természetes”

Így van, nem természetes, de a focihoz világszerte hozzátartozik. Kézilabdameccsen nem fognak görögtüzeket sem gyújtani, vagy petárdákat dobálni, ez is csak a focihoz tartozik...

„magadafajta lumpenprolik basszák el az ember szórakozását”

Fogd vissza magad, most nem a jó édes anyáddal beszélsz...

„ nyugodt lélekkel nem lehet családostul meccset látogatni”

Lehet... csak a nyugdíjas szektortól óvnám a gyerekeket, ha a szülők nem akarják, hogy pár új szót tanuljanak a csöppek. :) Az ultrák egymással vagy a rendőrökkel vannak elfoglalva, nem a többi szurkolóval...

Annak is pont ideje lenne, ha olyanok nem pofáznának bele a magyar foci dolgaiba, akik nem hogy meccsekre nem járnak, de még tévéközvetítést sem láttak soha... lásd a magadfajta suttyó pöcsöket... :)

freehckr 2013.07.29. 10:48:40

@Noferheperuré Uaenré: BTW, lumpenproli nem jár meccsekre, mert nincs rá pénze. :)

Kandeláber 2013.07.29. 11:18:10

@freehckr: Ezt a prolizást Tamás Gazsitól tanulta, ő mondta tizenvalahány éve, hogy a foci a prolik sportja, a kis kriptoeszdéeszes meg gondolom azóta sulykolja.
Mindjárt jön azzal is, hogy még mindig nem vagyunk hajlandók elismerni a bűnösségünket a holocaust miatt, mert bezzeg a németek...

csárli hárper 2013.07.29. 11:35:27

sajnos olyan gyalázatos a színvonal, hogy már nem érdekel...bejártam kedvenc csapatommal az egész országot, európát brüsszeltől madridon keresztül gelsenkirchenig, stuttgart, amszterdam, pozsony és még sorolhatnám, manapság a tévét is elkapcsolom.
a bohóc liga szánalmas...

meggyes alfonz 2013.07.29. 11:35:33

Az egész egy magyar lázálom.
Aranycsapatnak hívunk egy világbajnokságot sohasem nyert csapatot...
Most is jó a foci. Csak az összes nemzetközi kupából estünk ki...

freehckr 2013.07.29. 11:36:38

@Kandeláber: Csakhogy idegesítő, hogy egyrészről eddig teljesen normális hangnemben ment itt a kommentelés, erre megjelenik egy ilyen ultralib s*ggfej, és szokása szerint a legrosszabbat hozza ki a Zemberből. :) Másrészről ezek a s*ggfejek nagyjából többet ártanak a magyar focinak mint a korrupt MLSZ, mert valótlanságokat és hazugságokat terjesztenek, megtévesztik a hozzá nem értőket, szokásuk szerint:

- nem igaz, hogy a balhé miatt nem lehet meccsekre járni, ugyanis a stadionok biztonsága nagyon jó, balhé többnyire a stadionon kívül van, „ellenőrzött keretek” között... ha van, mert manapság már alig lehet hallani/olvasni szurkolói botrányról, inkább a média szereti felkapni és torzítani ezeket az eseteket...

- a balhézó ultrák elenyésző kisebbségben vannak, 1-2 ezer emberből 1-2 száz, vagy még annál is kevesebben, többnyire 1-2 tucat

- ráadásul az ultráknak „szokott helyük” van, többnyire a kapuk mögött, normális ember meg nem ül a kapu mögé ha élvezni is szeretné a meccset, hanem a felezővonal közelébe ül, a lelátó közép tájékán

- ráadásul lehet akár sz*r is a meccs, ezek az ultrák képesek arra, hogy kitűnő, igazi „focihangulatot” teremtsenek, tehát elengedhetetlen kellékei egy-egy futballmeccsnek

- ha el is eresztenek egy-egy cigányozást a lelátón, az még mindig csak cigányozás, nem pedig cirkalmas körmondatokban a legsokrétűbb szitokszavakkal perceken át való elmélkedés az ellenfél játékosának vagy a bírónak a kedves családjáról, felmenőiről és rokonságáról, ahogyan a a nyugdíjas szektorban szokták a sokat látott és tapasztalt öregek. :)

Tehát ha már erről van szó, én mindig azt szoktam mondani annak aki megkérdőjelezi, hogy családostul lehet-e meccsre menni, hogy ne az ultráktól féltsék a gyereket, hanem inkább a nyugdíjas szektortól. :)

Jerofejev 2013.07.29. 11:37:53

@me__ga: Oimpiát nyertek, van aranyérmük.

vantaan 2013.07.29. 11:38:05

@Kandeláber: No Te sem vagy az év felfedezettje, úgy látom. Olyan vagy mint a magyar fociszurkoló mindenről csak 1 dolog jut az eszébe. a szurkolónak a puszkasz neked meg a holokauszt.

vantaan 2013.07.29. 11:39:30

@Jerofejev: Mikor? ...s azóta mély depresszió?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.29. 11:40:09

és ezen "eredmények" ellenére a kormány csak tolja bele a pénzt.

Amadeus62 2013.07.29. 11:40:28

Kit érdekel a foci? Mintha az egy sport lenne a világon, szánalmas. Nem csak mi nem vagyunk focis nemzet. Ott a vízilabda, kézilabda, ezekben világhírű a szittya magyar nép. Kit érdekel a foci? (Költői kérdés), Nem kérek "engem" válaszokat. Sok úgysem lenne...

Bloodscalp 2013.07.29. 11:42:04

@Kandeláber: jaja, téged már kezeltetni kéne hogy képes vagy most is zsidózni:)

Amadeus62 2013.07.29. 11:42:07

@freehckr:

"csóró ország vagyunk"

Ó pedig mennyi sok ember járt jól az új adórendszerrel, meg az átlagkereset is nőtt, de hát őket sem érdekli a magyar foci úgy néz ki. Mekkora egy balliberális aljanép az ilyen...

freehckr 2013.07.29. 11:45:20

@Amadeus62: „mennyi sok ember járt jól az új adórendszerrel, meg az átlagkereset is nőtt”

Jó, de ez hazugság, a valóság az, hogy sajnos sokan nem engedhetik meg maguknak a szórakozásnak és kikapcsolódásnak ezt a fajtáját sem...

vantaan 2013.07.29. 11:46:18

@freehckr: Pedig addig nem szabad és nem is érdemes foci meccsre járni amíg olyan barmok csinálják a feszültséget mint pl a fradi B közép. MIATTUK IS van itt a magyar foci színvonala. ...." fradista szurkolók rongálhatták meg az orfűi Aquapark bejáratát szombaton" íme a legújabb. Sajnos ezeknek építenek közpénzből stadion! ....no és itt lehet biztonsági őr egy gyilkos!
Egy normális magyar ember nem megy fradi meccsre!

telkoe 2013.07.29. 11:47:24

@Amadeus62: Regi mondas, hogy vannak sportolok meg focistak. Egy elszant amator sportolo gyakran tobbet tesz bele a sportba mint sok profinak kikialtott es fizetett labdabohoc.

Amadeus62 2013.07.29. 11:47:52

@freehckr:

Mást sem engedhetnek meg. És hidd el, hogy a foci az csak egy sokad rendűbb vágy mint egy utazás, vagy étterem, vagy egy új bútor. Ha én milliomos lennék akkor is a foci lenne az utolsó, és ezzel nem vagyok egyedül azt hiszem.

telkoe 2013.07.29. 11:48:38

@freehckr: Vagy tallatak ennel erdekesebb es szorakoztabb kikapcsolodast mint par unott focista erolkodese es szedelgese a palyan.

Amadeus62 2013.07.29. 11:49:28

Pedig Sz.Feriék mennyire emelnék a színvonalat itt, hejj.

Kandeláber 2013.07.29. 11:49:55

@freehckr: No igen, várható volt hogy előbb-utóbb felbukkan egy ilyen típusú figura, aki talán életében egyszer sem, vagy csak néhányszor volt meccsen, és azonnal nyomja a standard libbant mantrát.
Én is ültem a gyerekkel nyugdíjasok között jó tíz éve, én nem botránkoztam meg rajtuk, viszont nagyon jókat szórakoztam a bemondásaikon.
Semmit sem változtak, amikor apám kivitt régen engem a Népstadionba és hasonlók ültek a közelben, szinte szóról-szóra ugyanazokat a szövegeket nyomták.
@Amadeus62: Például szombaton Dortmundban érdekelte azt a kb. 70.000 embert, akik kimentek a Borussia Dortmund-Bayern München német szuperkupa meccsre, meg azt a néhány milliót, akik tévén nézték.
További kérdés?

sieddie 2013.07.29. 11:51:53

Kis pénz kis foci, és ez itt a lényeg. 31 éves targoncást nem tudunk megtartani (Coulibaly,DVSC) akkor miről beszélünk. Legnagyobb Magyar csapatok költségvetése román bajnokság alsó házát üti meg.Egy Mezőkövesd-nek egy falunak (felcsút) top csapata (NB1) van kész röhej.Európa középvonalába akarunk kerülni, akkor minimum 20 milliárdos büdzsé kell.Magyar csapatok költségvetése a vicc kategória, nemzetközi szinten.Képtelenség jobbat kihozni ebből...Hogy motiválsz játékost, aki hol kap fizetést, hol nem. Ütöképes játékosnak verseny képes fizetést kell biztosítani, másképp nem tudod megtartani.Tévút a majd a fiatalok is mert, nagyobb klubok lefognak csapni rá és olyan fizetést ajánlanak neki (többszörösét, havi 10 millát egy angol másodosztályú klub kifizet), amivel nem tudsz versenyezni, így nem maradnak itt példaképnek, csökken a verseny a csapatba kerülésért (számtalan példa van rá, király, lisztes,dárdai,dzsudzsák stb.).JA és jegyárak minimum 10ezer Ft-nál kezdődjenek..
Elgondolkodtató tény az is, hogy BL-t nem nyert kelet-európai csapat.

WLaci 2013.07.29. 11:54:13

Tényleg, az Orbán a saját pénzét teszi a fociba? Már azt hittem az enyémet, de most megnyugodtam.

telkoe 2013.07.29. 11:55:59

@sieddie: Kerdezd meg az uszokat, vizilabdasokat, noi keziseket stb hogyan tudnak nemzetkozi szinten erdemenyes es motivalt csapatot epiteni. Aztan nezd meg hol van a focistak teljesitmenye hozzajuk kepest.

ursus artos 2013.07.29. 11:57:11

A probléma a képzetlen edzőkkel van.
Mindazonáltal örvendetes, hogy más sportokba és nem csak a csapat sportokba is "ömlik a pénz."

Szevasztok 2013.07.29. 11:59:58

@sieddie: "Kis pénz kis foci,"

Ez igaz. Bár a mondás második felét ("nagy pénz...") még senki nem tudta nálunk bizonyítani. Bár lehet, hogy a "nagy" az olyan rettenetesen nagy, amire esélyünk sincs? Akkor meg érdemes próbálkozni?

freehckr 2013.07.29. 12:04:44

@vantaan: „fradista szurkolók rongálhatták meg az orfűi Aquapark bejáratát”

Tehát akkor megint csak arról van szó, hogy nem a lelátón, és még csak nem is a stadion környékén történt botrány, ugye... Ezzel inkább azt akarod mondani, hogy nem szabad Aquaparkba járni... :)

„sajnos ezeknek építenek közpénzből stadion”

Nem „ezeknek”, és nem is csak „nekik”. Erre meg azt szoktam mondani, hogy inkább stadiont építsenek, mint a cigányaitokat babusgassák közpénzekből, mint valami magukat ellátni képtelen fogyatékosokat. Vagy ha már magukat ellátni és fenntartani képtelen fogyatékosok, akkor vonják is meg a szavazati jogukat annak rendje és módja szerint...

„Egy normális magyar ember nem megy fradi meccsre!”

Te mondjuk azt honnan tudhatnád, hogy mit csinál vagy nem csinál egy normális és magyar ember?! :)

_most_ 2013.07.29. 12:08:23

@vantaan: jaja, az ultrák miatt nem járnak a családok meccsekre, véletlenül se a borzasztóan unalmas magyar bajnokik miatt, mondjuk abban egyet értek, hogy normális ember nem szurkol a fradinak :D

csiri bá 2013.07.29. 12:10:37

"És ez független az aktuálpolitikától, sőt még a rendszerektől is: a történet maga a mindent túlélő kádárizmus. „Kis pénz: kis foci, nagy pénz: nagy foci”. Mondta egykor Puskás, vagy bárki más. Nagyon igaza volt."

Aha... Hofi Géza meg ezt:
- Tud úszni?
- Nem.
- És ha megfizetem?

Brix 2013.07.29. 12:11:41

Az a fő kérdés, hogy mi értelme az adófizetők forintjait ebbe a szégyenletes teljesítményt nyújtó magyar fociba invesztálni....Az Orbáni politika csak a lózungok puffogtatásában ját élen , de semmi eredményt nem tud felmutatni a fociban sem!

Vírusbácsi 2013.07.29. 12:14:31

Pár éve láttam a TV-ben valami összefoglalót egy nemzetközi kupáról. Ilyen 10 év körüli srácok játszottak benne. Nem az elejétől néztem, csak bekapcsolódtam. Mutatták a meccseket. Következő ellenfél Portugália volt. Rúgtunkegy gólt, a 10 éves kölyök leszedte magáról a mezt, úgy futkosott, bármelyik exhib felnőtt csatár megirigyelte volna! De megvertük Portugáliát (vagy valakit, nem lényeg) és a kommentátor szerint meneteltünk tovább. Ismét valami válogatott ellenfél, ismét gólt lövünk, ismét mezletépés, meg moonwalkos gólöröm, meg nézőtérre futás, meg mittomén, de ismét nyertünk, és kommentár szerint meneteltünk tovább. Egyre jobban érdekelt már engem is, hát mondom itt legyaluljuk euzrópát???? Kövi meccs, nem tom ki ellen, kommentátor szerint a döntő, és megint gó, megint öröm, meccset lefújják, mindenki a pályán, összes csapattag, vezetőség, szülők, égbe dobálás, gyerekpezsgő tudom is én, minden ami ilyenkor kell. Én már boldog vagyok, bakker megnyertünk vmi korosztályos világversenyt? Húha. Majd a közvetítés végén a kommentátor azé elmondta, hogy ez a 17-32. helyig rendezett, kiesett csapatok számára rendezett alsóházi torna volt. Tehát 17. lettünk. És a kiscsávók úgy örültek, mintha nyertünk volna. Nah ekkor borult meg bennem minden remény a foci iránt. 17. helynek így örülni? 10 éves gyerekek, és már ilyen alacsony a sikerküszöbük. Mi lesz velük felnőttként? Hát az, mint most. Megkapják a havi milkás fizut, nulla teljesítmény, de hatalmas arc. De minek tekerjen pl egy Torghelle, ha havi 7 milkát keres alibiért? Meg MLSZ alkalmazottakszakítanak óriási pénzeket semmiért, meg vezetők élnek ebből a posványból... Ez sajnos hosszú időre kódolva van,h semmi nem lesz előrelépés......

freehckr 2013.07.29. 12:16:01

Egyébként meg állami pénz nem a „magyar fociba” megy, hanem az utánpótlásba, tehát ezt a fajta félretájékoztatást és hazudozást is be lehetne fejezni szép lassan... Aki azt állítja, hogy nincs az utánpótlásnak sem eredménye, az pedig nézzen utána, melyik ország U20-as utánpótlás válogatottja lett VB bronzérmes 2009-ben...

csiri bá 2013.07.29. 12:17:10

@csiri bá: És egy ellenpélda: a Real M. nagyságrendekkel többet költ(ött) éveken át a Barcelonánál játékosokra, mégis éveken át megszorítani sem tudta...

csiri bá 2013.07.29. 12:18:56

@freehckr: "Egyébként meg állami pénz nem a „magyar fociba” megy, hanem az utánpótlásba"

Aha: Mezőkövesd 400 millája melyik utánpótlásba ment? A Vidiben hány külföldi, hány hazai vásárolt játékos szaladgál?
Csak példaképpen...

Kim Jong Un 2013.07.29. 12:20:20

Bezzeg a boszme meg a libas alatt a foci is viragzott mi? Ti hulyek vagytok, hogy ezeket varjatok vissza??

csiri bá 2013.07.29. 12:20:29

@freehckr: "Egyébként meg állami pénz nem a „magyar fociba” megy, hanem az utánpótlásba"

A Mezőkövesd 400 millája melyik utánpótlásba is ment?
A Vidiben hány külföldi és magyar vásárolt játékos rohangászik?
Csak példaképpen...

csiri bá 2013.07.29. 12:21:55

@Kim Jong Un: Fenéket... téged szeretnénk megkoronázni... a Duna jegén... mi a parton, te a jégen...

freehckr 2013.07.29. 12:24:52

@csiri bá: „Mezőkövesd 400 millája melyik utánpótlásba ment?”

A stadion fejlesztésére ment. Mint fentebb említettem, nincs Magyarországon olyan tőkés befektetői réteg, amely eltartana olyan sportágakat, mint a foci, amelyhez bizony stadionok kellenek, nem elég egy egyébként a polgárok által is látogatható és üzleti alapon működő sportuszoda...

„Vidiben hány külföldi, hány hazai vásárolt játékos szaladgál?”

Ez már megint az MLSZ baromsága, többet foglalkoznak állítólagos rasszizmussal, nemzeti jelképekkel és a szurkolói csoportokkal, mint magával a focival... az MLSZ-t fel kell oszlatni, és újraszervezni szakemberekkel, a posztkommunista politikusokat és talpnyalóikat pedig olyan messzire kell elhajtani az MLSZ és a klubok környékéről, hogy még véletlenül se tudjanak beleszólni.

Kandeláber 2013.07.29. 12:24:57

@_most_: Persze, az MLSZ-fidesz egyenszöveget szajkózza, persze akaratán kívül.
Az még fel sem merül benne, hogy az alacsony színvonal tartja vissza a nézőket.
@Bloodscalp: Miért, talán nincs igazam?

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2013.07.29. 12:30:57

most nem azért, de a niksic milyen jogon lett nevesincs kiscsapat? pontosabban a magyarok miért is nem azok? azért, mert 50-60 éve mutattak valamit, és azóta sem? attól, hogy játszik valaki 100évente (és legutoljára minimum egy generációval ezelőtt) egy csoportkört, már joga van lenézni a crnagorac buszsofőrök-kocsmárosok csapatát?
az artmedia pozsony/petrzalka (ha megvannak még) az nagycsapat?

a mienk nevesincs kisfoci. csak a pofánk nagy. (mármint a "szakmáé" meg a drukkerek jelentős részéé.)

is 2013.07.29. 12:32:26

@poszt: "Magyar fociteljesítmény"

Javítanám: "Magyar teljesítmény, most éppen fociban." De csak szidjuk ez EU-t, meg higgyük el, hogy mi jobbak vagyunk, meg szavazzuk meg az ezt a hülyeséget terjesztő Orbánt, és csak építsük fel neki a saját focistadionját.

csiri bá 2013.07.29. 12:32:34

@freehckr: Nem erre gondoltam olvtárs, átfogalmazom: a Vidiben hány saját nevelésű játékos van a keretben?
Mert ugye Te írtad, hogy a pénz az utánpótlásra megy. :)

Bunny Munro 2013.07.29. 12:33:04

A horvátok se nincsenek többen, mint mi, se nem ölnek több állami pénzt a focijukba, oszt mégis világranglista 8adikak - ne ez magyarázza ki valaki

Tyreo 2013.07.29. 12:33:43

Nekem az a bajom, hogy szarba ne töltsünk már pénzt. Van egy csomó sport amiben ténylegesen ott vagyunk a nemzetközi topban, ők meg lófasznyi támogatást kapnak az államtól. Miért?

Kandeláber 2013.07.29. 12:33:59

@Kim Jong Un: Akkor voltak terroristák a szaúdi focisták, és akkor záratta ki a böszme a Fradit Kisteleki-Knitlhoferrel, persze hogy az volt az ilyeneknek az aranykor.
@Bloodscalp: Eszem azt az érzékeny lelkedet. :D@csiri bá: Nem veszi észre az arc, de az MLSZ-fidesz dumát szajkózza, hogy "a családok nem mernek kimenni a meccsre".

lavór 2013.07.29. 12:35:44

Pont annyira nem érdekes, hogy milyen a magyar futball, mint az, hogy hány gyerek éhezik. Ebből is pár ember gennyesre keresi magát, a többi nem számít.

is 2013.07.29. 12:35:52

@freehckr: ja, hogy te az adókedvezményt nem hívod állami pénznek. pedig az így hiányzó adót csak beszedik másoktól, mindannyiunktól. szomorú példa ez megint arra, hogy milyen egyszerű embereket becsapni, te is beszoptad ezt a nincs állami pénz a fociban dumát.

a stadionépítések ezen felül konkrétan állami pénzből mennek.

Robinzon Kurzor 2013.07.29. 12:36:34

@freehckr:

Hát, egy érdekes párhuzamos valóságból tudósítasz bennünket, annyi szent.

Lényegében mindent megmagyarázol, csak a valóságot nem, de hát -- mint tudjuk --, annál rosszabb a tényeknek.

Tyreo 2013.07.29. 12:37:02

@freehckr: Ha 2009-ben volt VB akkor gondolom idén is van. Most hogyan szerepeltünk?

is 2013.07.29. 12:37:13

@Kim Jong Un: na, nem aludtad ki magad. még egyszer elsütöd ezt a hülyeséget, és kész is a nicked.

csiri bá 2013.07.29. 12:37:21

@freehckr: "az MLSZ-t fel kell oszlatni, és újraszervezni szakemberekkel, a posztkommunista politikusokat és talpnyalóikat pedig olyan messzire kell elhajtani az MLSZ és a klubok környékéről, hogy még véletlenül se tudjanak beleszólni. "

Ezzel tökéletesen egyetértek, de sajnos csak álom, ugyanis ezek a léhűtők nagyon jól megélnek a semmittevésből, ráadásul fogalmazzunk úgy, mostanában jó "kifizető hely" egy-egy klub, mint volt a MÁV vagy a BKV...

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2013.07.29. 12:38:44

Az edzőknek vannak néha érdekes kérdéseik a sport-dietetikus felé. Már ahol van látogatóban dietetikus! Nálunk az élsportban ez fehér holló. Vannak itt bajok.

Évek óta nyomulunk, hogy edzőknek szóló (tehát nem orvosi szintű) praktikus anyagot az étrendről, kiegészítőkről létrehozhassunk. Nem haladunk előre egy lépést sem - akkor amikor még az is kérdés szakmai oldalról, hogy edzés után a sör megfelelő regeneráló ital (mint azt hazai atyaúristenek terjesztették) vagy sem.

freehckr 2013.07.29. 12:39:57

@csiri bá: „Vidiben hány saját nevelésű játékos van a keretben?”

...én meg erre írtam, hogy a hiba az MLSZ készülékében van. Amíg nem szabják meg, hogyan kell az utánpótlást „felszívniuk” a kluboknak, nem szabják meg hány légiós lehet egyszerre a pályán, addig anarchia lesz.

freehckr 2013.07.29. 12:42:19

@is: „a stadionépítések ezen felül konkrétan állami pénzből mennek”

Az újonnan érkezett és gyengébb képességű olvasók kérem nézzék át az előzőleg érkezett kommenteket is, mielőtt frusztrációjuktól vezérelve egyenesen belekötnek valakibe...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.07.29. 12:42:25

@freehckr: Én nem akartam beleszólni a magyar és egyáltalán a "foci" körüli történésekbe, de azért néhány dolgot csöndben megjegyeznék, Lófaszt tartozik a focihoz a balhé csinálás, és a cigányozás/zsidózás/huhogás. Érdekes módon az amerikai futballban egyáltalán nincs balhézás sőt cigányozás/zsidózás/huhogás sem. Pedig az amerikai futball némileg agresszívabb sport, mint az európai foci. Mégis az amerikai futball meccseken nincsenek kordonokkal elválasztva a különböző szurkolótáborok.
Ott miért képesek az emberek sporteseményként felfogni a futballmérkőzést és nem háborúnak. Lásd Fradi-Ute, ahol már jóval a meccs előtt le van zárva a fél város.
Ilyet nem láttam egyetlen amerikai futball mérkőzésen sem. Pedig elég sok időt töltöttem az Államokban.

freehckr 2013.07.29. 12:43:14

@Tyreo: „Most hogyan szerepeltünk?”

Az hagyján, még azt a VB ezüstérmes csapatot is sikerült szétzavarnia a hazai „szakmának”...

csiri bá 2013.07.29. 12:44:27

Labdarúgás
Tízezer nézővel kevesebben voltak kíváncsiak az NB I. 2013-14-es idényének nyitófordulójára, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor. Egy évvel ezelőtt 30 774-en látták az első forduló meccset, most mindössze 20 074 néző ment ki a hétvégi bajnoki meccsekre, írta a fourfourtwo.hu.
Pécs-Ferencváros 5400 néző
Videoton-Haladás 4047 néző
Győr-Diósgyőr 2500 néző
Debrecen-Kaposvár 2500 néző
Kecskemét-Honvéd 2314 néző
Újpest-Paks 1613 néző
Pápa-Puskás Akadémia 1000 néző
MTK-Mezőkövesd 700 néző
Összesen: 20 074 (átlag: 2509)

Az Újpest otthon kapott ki a Pakstól 2-1-re az NB I. szombati mérkőzésen, az ultrák kint tüntettek, aztán összecsaptak a rendőrökkel. Két egyenruhás is megsérült, miután egy huligán csatornafedő-rácsot dobott feléjük, írja a police.hu.

Robinzon Kurzor 2013.07.29. 12:44:38

@Jerofejev: "Márpedig a Kádár-rendszer tette tönkre a focit. Figyelem! Puskásék és az Aranycsapat sem Rákosi, hanem a '30-as, '40-es évek "eredményei""

Addig oké, hogy nem a semmiből jött az Aranycsapat (38-ban is VB-másodikok voltunk).

Meg az is oké, hogy a Kádár-rendszerben összességében lefelé ment a magyar foci.
De minden drukker boldogan kiegyezne egy 30 évvel ezelőtti válogatottal.

Még ha a Kádár-rendszer is tette tönkre a focit: Kádár 24 éve halott, ez már a teljes Kádár-rendszer idejének (33 év) kétharmada.
Innen már nem lehet odáig visszamutogatni.

És most sem az baj önmagában, hogy nincs világverő csapatunk.
A baj az, hogy még mindig távolodunk ettől, de ezt nem lehet kimondani.

magándemokrata 2013.07.29. 12:46:46

Én 97-ota nem nézek magyar focit! Indok: szerintem a foci olyan mint a nő, a gyönyörűeket megnézem, a "csúnyákat" nem!

freehckr 2013.07.29. 12:47:51

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: „Lófaszt tartozik a focihoz a balhé csinálás”

Ebben egyet fogunk érteni, ugyanis ennek ellenkezőjét én sem állítottam.

„Érdekes módon az amerikai futballban egyáltalán nincs balhézás sőt cigányozás/zsidózás/huhogás sem”

Érdekes módon az európaiban van...

„amerikai futball meccseken nincsenek kordonokkal elválasztva a különböző szurkolótáborok”

Az európaiban sem.

„miért képesek az emberek sporteseményként felfogni a futballmérkőzést és nem háborúnak”

Ők inkább mozikban és iskolákban lövik egymást halomra...

Robinzon Kurzor 2013.07.29. 12:48:00

@Tyreo:

Már a 2011-es VB-re sem jutottunk ki, és persze az ideire sem.

A 2009-es (Bajnai! LOL!) VB-bronz csapatból senki sem lett nemzetközi szinten jegyzett játékos.

freehckr 2013.07.29. 12:48:46

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: „ Fradi-Ute, ahol már jóval a meccs előtt le van zárva a fél város”

Ez meg a szokásos, politikai kézivezérelt rendőrség baromsága. A buzimenetet miért őrzi több ezer rendőr? Holott csak néhány tucat ellentüntető szokott lenni...

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2013.07.29. 12:49:07

Minimálbéres, teljesítményre jól megfizetett labdarúgók kellenének ide szerintem. Más sportágak sportolói kevesebb pénzből teljesítenek évtizedek óta jobban.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2013.07.29. 12:49:17

Nem értem a felháborodást: a magyar foci pontosan olyan szinten van, mint minden ebben az országban.
Tökéletesen beleillik a kormányzás színvonalának milliőjébe (ha már OV is szóba került...)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.07.29. 12:49:32

@Bunny Munro: Én is ugatom minden társaságban folyton. Ha a magyar foci képtelen eltartani magát, akkor a profi futball szűnjön meg. Az én adómból n tartsunk el kétballábas "futballistákat", és rendőröket, akik a meccseken biztosítják a pár ezer "szurkoló" időtöltését és randalírozását, az egyéb járulékos károkról nem is beszélve.
Állítom a magyar "szurkolók" jó része csak a balhé miatt megy ki a meccsekre. Ha már játék úgy sincs...

Robinzon Kurzor 2013.07.29. 12:51:49

@Kim Jong Un: "Bezzeg a boszme meg a libas alatt a foci is viragzott mi?"

Egyszerű barátom, ez neked tetszeni fog: Bajnai alatt volt egy U20-as VB-bronzunk.
Orbán alatt azóta 2x ki sem jutottunk.

Várom a következtetésedet ...

Robinzon Kurzor 2013.07.29. 12:52:46

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: "Minimálbéres, teljesítményre jól megfizetett labdarúgók kellenének ide szerintem."

Esetleg közmunkások ...

d.j 2013.07.29. 12:53:11

Ugyan fiúk. Csodálkoztok, hogy szar a magyar foci? MLSZ elnöke Csányi Sándor, elnökségi tagok Bánki Erik képviselő, Vizi E. Szilveszter volt MTA elnök, Kovács Árpád politikus, Dankó Béla képviselő, Balogh Gabriella volt OTP vezető tisztségviselő, Tarsoly Csaba milliárdos üzletember Csányi üzletfele (volt), Anthony Radev bolgár üzletember, Berzi Sándor a Videoton ügyvezető Igaztatója MLSZ alelnök. Na talán neki van valami fogalma a focihoz. Ha ilyen emberek felelnek a magyar fociért, akkor nincs min csodálkozni.
Valaki írta nagyon okosan, hogy az aranycsapat a 30-40-es évek hozadéka, valamint a magyar focit az előző rendszer tette tönkre. Persze. 1964 Tókiói olimpia aranyérem (Bene, Komora, Csernai, Farkas), EB 3. Mexico 68 olimpiai aranyérem ( Dunai, Novák, Szűcs, Kocsis)
72-es EB 4. hely (Dunai, Váradi, Kozma). Tényleg tönkretette.
80-as években a magyar válogatott vezette az európai ranglistát, a világranglistán a 4. volt. Az más kérdés, hogy minden világversenyen betliztek, kivéve az ifi EB aranyérme 84-ben (Bicskei). Teljesen tönkretették a magyar focit a rohadt komenisták. Bárcsak ennyire lenne tönkretéve ma.

telkoe 2013.07.29. 12:53:22

@freehckr: nincs Magyarországon olyan tőkés befektetői réteg, amely eltartana olyan sportágakat, mint a foci, amelyhez bizony stadionok kellenek, nem elég egy egyébként a polgárok által is látogatható és üzleti alapon működő sportuszoda...

Nincs olyan tokes reteg ami olyan hulye hogy olyan sportagra koltson penzt ami szinvonaltalan es keptelen sajat magat eltartani. A befektetesert a tokes szeret megterulest is lat latni nem csak par unott es nyegle focibohocot es a korulottuk lebzselo utodott es inkompetens szakertok szponzoralasat fizetni.

is 2013.07.29. 12:54:06

@freehckr: "Természetesen kiszaladhat a szurkolók száján egy-egy cigányozás, de ez hozzá tartozik a szurkoláshoz... csak a turbóliberálisaink ostoba és valóságtól elrugaszkodott vágyálmaiban nincs ilyen."

Szerintem is rendben van, ha letolod a gatyád, és az asztal közepére szarsz. Ez is hozzátartozik a szurkoláshoz. Az is hozzátartozik, hogy te egy sötét bukó paraszt vagy, ne legyél már annyira turbóliberális, hogy ezt nem bírod. Cigányozni, azt lehet. Zsidózni is, nyilván. Románozni is, evidens. Meg ezek után sötét bunkó magyarozni is, gondolom erről sincs vita.

Patkány vagy te, nem ember, ilyen nézetekkel. Aztán miattam verheted a melled, hogy magyar patkány vagy, legfeljebb magyar emberként szégyellem emiatt magam.

meggyes alfonz 2013.07.29. 12:56:06

@Jerofejev: Akkor a 64-68-as csapatot miért nem hívjuk aranycsapatnak? Ők is nyertek.

grigorij 2013.07.29. 12:56:52

"Először is az MLSZ hivatott a magyar foci dolgait irányítani, két orbánozás és lelátózás között talán meg kellene említeni magának a vezetőségnek a felelősségét."
És a többi bla, bla, bla...
NEM!
Az MLSZ a bajnokság kiírásáért, annak lebonyolításáért, a nemzetközi kapcsolatokért stb, fele, de SEMMI KÖZE a privát csapatok belügyeihez, tulajdonosi hátteréhez stb.
Hát pontosan EZ a gond!
Hogy az MLSZ szokás szerint hatóságként lép fel, előír szakmai munkát (mi köze hozzá????), utasít, kötelez és így tovább.
Az MLSZ azt tehetné meg, hogy a SAJÁT szabályrendszerét BETARTJA!
Nincs elég lé? HARMADOSZTÁLY!
Elfogy a pénz? HARMADOSZTÁLY?
Hazudott a klub?
HARMADOSZTÁLY! Büntetőfeljelentés!

A fociért pedig a klubok felelősek! Övék a tulajdon és nem az MLSZ-é!
A médiajog is a csapatoké!
Ne az MLSZ ugasson, hanem a klubok üljenek össze és állapodjanak meg!

Itt sok minden úgy megy, mint 30-40 éve!
Pedig ma a pénzt a tulajdonosok kockáztatják...
Tehát például egy válogatott miatti szünetben az MLSZ ne utasítsa a keretbe nem kerüli X vagy Y korú focistákat, hogy ide vagy oda vonuljanak be, mert lehet, hogy a drágán fizetett külföldi edző éppen ezt az időszakot használná az ilyen srácok kipróbálására, felmérésére.

Tehát az MLSZ vonuljon ki, mint hatóság és végre a dolgát végezze!
Ja és a tésztás ne határozza már meg, hogy ki lehessen hazánkban szakember! Az is a TULAJ JOGA!

Nocomment 2013.07.29. 12:56:55

OV: a közepes képességű diákok ne menjenek egyetemre.

A közepesnél jóval gyengébb focistákkal mi legyen?

freehckr 2013.07.29. 12:56:58

@Robinzon Kurzor: „A 2009-es VB-bronz csapatból senki sem lett nemzetközi szinten jegyzett játékos.”

...csak páran, mondjuk Német, Futács, Koman, Simon... :) És akkor hogy is volt azzal a párhuzamos valósággal, töki?! :D

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2013.07.29. 12:57:12

@Robinzon Kurzor: Ha egy evezős tud felnőtt keretbe kerülve így teljesíteni, akkor egy focista is tud. Ruhát, ételt kaphat, a többi felesleges pénzkidobás. Minden külföldről igazolt labdarúgó is pénzkidobás ebben a rendszerben.

Robinzon Kurzor 2013.07.29. 13:01:19

Csak a jegyzőkönyv kedvéért: van még magyar csapat a BL-ben.
Az MTK női csapata augusztusban játszik majd selejtezőt a csoportkörbe kerülésért. (Tavaly bejutottak.)

Még egy érdekes adat: van német bajnok női játékosunk (Jakabfi Zsanett), aki tavaly BL-t is nyert. (Hazai nevelés, talán 2 éve játszik kint.)

Közben Vizi akadémikus úr pont most készül kinyírni a lány utánpótlást. Orvosi indokok alapján 12 éves korban szeretné maximálni, hogy lányok fiú csapatban (vagy lány csapat fiúk ellen) játszanak, akár alacsonyabb korosztályban is. (Ez jelenleg nagyon is jól működik, a legnagyobb fiatal tehetség, Kaján Zsanett is hosszú évekig fiúk között játszott.)

Mivel lány csapatok vidéken (főleg a Dunától keletre) alig vannak, ezért nagyon sok egyébként tehetséges lány abba fogja hagyni, mert nincs hol játszania....

Szelid sunmalac 2013.07.29. 13:01:29

@freehckr: Elolvastam a hozzaszolasaid. Te egy igazi pocs vagy. Ezt tanitjak valahol?

Annyit hadd fuzzek hozza:
- Attol, hogy valaki nem ciganyozik, nem lesz libsi, mint ahogy attol sem komcsi, ha nem fideszberenc.
- A mai magyar foci proli sport. Egyebkent a foci mindig az volt. Mit gondolsz, miert hivjak tomegsportnak? Vagy mondj a focinal "prolibb" sportot! Vivas? Snooker? Tenisz? Uszas? Si? Mondj egyet!
- Hiaba jossz a parezres belepokkel, hogy az mekkora baszom osszeg. Elarulom ,szinte semekkora! Csak a proliknak. Mert minden mas szorakozas legalabb ugyanennyi ,ha nem sokkal tobb. Strand? Mozi? Szinhaz? Vidampark? Kirandulas? Kalandpark? Soroljam? Ha csak uszni viszed a kolykoket, azt sem uszod meg annyibol, mint egy focimeccset. De tudod mit? Mikor vasaroltal be utoljara?

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.07.29. 13:01:30

"hiába Orbán pénze a fociba"

aztakurva....:-DDDD

ezt tudatlansagnak tudjam be, vagy szandekos hazugsagnak?:-)

elsosorban az adofizetok penzet olik bele, meg a haveri es/vagy megzsarolt vallalkozasok penzet. orbannak nincs es soha nem is volt penze. az van, amit tolunk kapott munkaberkent az adonkbol es a jelentosen tobb, amit siman ellopott es kiszervezett a haverjaival.

Kim Jong Un 2013.07.29. 13:03:23

@Robinzon Kurzor: es ezert szerinted a libatolvaj jobban vezetne az orszagot? Hulye.

freehckr 2013.07.29. 13:03:45

@is: A magadfajta pöcsökkel azért nem lehet erről normálisan vitázni, mert ti cigányfétisben szenvedtek, sőt, annyira lejárattátok már magatokat ezzel az ostobasággal, hogy át is kereszteltétek őket romára... persze továbbra is ugyan olyan negatív mind a romáitok, mind a ti, degenerált ultraliberálisok megítélése mint előtte volt, de titeket a valóság sosem zavart túlságosan. :)

Igen, megesik, hogy szurkolás közben, felfokozott hangulatban kiszalad a Zember száján egy kis cigányozás, vagy zsidózás. Azt nem mondhatják, hogy „rohadt skótok”, ha egyszer a skótokkal az égvilágon semmi problémájuk nincs a magyaroknak, és a skótok igazság szerint nem sok vizet zavarnak Magyarországon. :D Ellenben kedvenceitek, ugye...

Robinzon Kurzor 2013.07.29. 13:05:08

@freehckr: " Német, Futács, Koman, Simon"

Nemzetközi szinten jegyzett játékosról beszéltem, "töki".
Hol játszanak (melyik bajnokság, milyen csapat) és mennyit ezek a szupersztárok?

Tudod ki a nemzetközileg jegyzett?
Szalai, esetleg némi jóindulattal Huszti, Gera és Dzsudzsák.
'Osztjónapot.

Huple macskája 2013.07.29. 13:05:13

@freehckr: Német,Futács Simon nemzetközileg jegyzett?Na ne nevettess...

Robinzon Kurzor 2013.07.29. 13:06:06

@Kim Jong Un: " es ezert szerinted a libatolvaj jobban vezetne az orszagot"

Te próbáltál ilyen irányú összefüggést sugallni.

tarackos 2013.07.29. 13:06:24

@Nocomment: A pocakosokkal vagy a gebékkel vagy mindkettővel?

Robinzon Kurzor 2013.07.29. 13:07:37

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás:

Így igen.

Csak arra utaltam, hogy ennyire szar fociért még minimálbért sem kellene fizetni, elég oda a közmunkás.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.07.29. 13:07:38

@freehckr: Igazad van az európia fociban sem szoktak kordonok lenni, csak az egyes csapatok szurkolói szektorai vannak magas rácsokkal és rohamrendőrökkel elválasztva egymástól. Ami pedig a rendőrök fölösleges munkáját illeti, a szétvert metrószerelvények és vonatok szerintem nem akadémikusok békés eszmecseréjétől lettek olyanok., amilyenek. Szóval ne terelj.
Ami pedig az amerikai futballt illeti, ott nincs szurkolói regisztráció, a nézőteret rendbontók miatt figyelő kamerák, nincsenek a szurkolókat elválasztó rácsok, és semmi ilyen.

Kandeláber 2013.07.29. 13:09:30

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Ja igen, ott a nagy Ámerikában minden tökéletes, a nem létező kerítés is kolbászból van.
Nem lövöldöznek elmebetegek egy elmebeteg film bemutatóján, esetleg iskolában vagy csak úgy hetente legalább kétszer bárhol.
Tegnap a Sky Newsen láttam egy riportot.
Tennesseeben "Hunger Bus" járja a vidéket, és ételt osztanak az éhező gyerekeknek.
A piszkos angolokat biztos Orbán vagy Vona bérelte fel, hogy befeketítse Oblama Kánaánját.
De fő, hogy az amerikai futballban egyáltalán nincs balhé.

Rive 2013.07.29. 13:09:46

Vannak dolgok, amiket csak a legaljáról lehet újrakezdeni.

... és az, minden ellenkező reménykedés ellenére is elég messze van. Lesz itt még meglepi...

Amúgy meg nem tudja valaki miért hivják ultráknak az újmunkásőröket?

peti6 2013.07.29. 13:10:02

@vantaan: Az azért furcsa, hogy már a fociért is Orbán a hibás....
Nézzünk már magunkba! Mióta is nincs magyar foci???
A 80-as évektől már igencsak nincs magyar foci.
És hol volt akkor még Orbán????

Robinzon Kurzor 2013.07.29. 13:10:07

@freehckr:

Nálad jobb illusztráció nem is létezhet arra, hogy jellemzően kik járnak ma magyar meccsre és miért teljesen reménytelen erre a "piacra" építeni bármit is.

freehckr 2013.07.29. 13:12:23

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: „ Te egy igazi pocs vagy. Ezt tanitjak valahol?”

Pocs? :D Az mi? Pócs? Ha leírod, hogy csikos, mire gondolsz? Csíkos, vagy csikós? :)

„valaki nem ciganyozik, nem lesz libsi, mint ahogy attol sem komcsi, ha nem fideszberenc”

Ez igaz, ultraliberális s*ggfej azokból lesz, akik azokat a baromságokat hangoztatják, mint ultraliberális s*ggfej elvtársaik. A példa kedvéért lásd a te hozzászólásodat.

„mondj a focinal "prolibb" sportot”

Szimpatizálni baloldali liberális pártokkal...

„Elarulom ,szinte semekkora!”

Nekem még kevesebbet számít a „pár ezres jegyár”, amikor meccsre megyek, általában 20 ezret költök, merte előtte szeretünk enni-inni, utána meg inni, de hidd el, túlságosan sokan nem tehetik meg, hogy egy hónapban egyszer-egyszer ellátogassanak futballmeccsekre. Amire egyébként a tévéközvetítések nézettsége szerint sokan kíváncsiak...

„Mikor vasaroltal be utoljara?”

Pénteken.

szamaritánus 2013.07.29. 13:14:05

@Noferheperuré Uaenré: a foci nem szinhaz, faszkalap. nezz meg egy gorog vagy szerb meccset, atlag 6-8000 nezo (a derbiken 20-30-40000), megis prolik jarnak. golfozz, ha uri sport kell.

csiri bá 2013.07.29. 13:15:12

@freehckr: "Igen, megesik, hogy szurkolás közben, felfokozott hangulatban kiszalad a Zember száján egy kis cigányozás, vagy zsidózás. Azt nem mondhatják, hogy „rohadt skótok”, ha egyszer a skótokkal az égvilágon semmi problémájuk nincs a magyaroknak, és a skótok igazság szerint nem sok vizet zavarnak Magyarországon. "

Azért van egy kis különbség, hogy mondjuk egy Fradi-Dózsán cigányoznak, vagy egy Izrael elleni válogatott meccsen "megy a vonat"-oznak...

30 éve is "kiszaladt" kórusban a qrvanyázás meg cigányozás ez benne van, de mind mondtam, nem mindegy mikor és hol... ha érted...

freehckr 2013.07.29. 13:17:53

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

A jenkifétiseddel hanyagolj már, minden egyes ostoba érvedre tízet tudok hozni, hogy mi minden megy másként kedvenc jenkieidnél Európához képest... az amerikai focinál meg bénább sportot nem ismerek. :) Hogy a francba lehetne ott felfokozott a hangulat, amikor akció vagy helyzet után percekig áll a játék? :D

freehckr 2013.07.29. 13:20:43

@csiri bá: „egy Izrael elleni válogatott meccsen "megy a vonat"-oznak”

Hát, én olyan meccset még nem láttam, ahol a szurkolótáborok egymást dicsérgették volna. :) Egyébként meg kevés olyan dolog van, amitől a zsidók és izraeliek nem frusztráltak, úgyhogy velük talán nem pont a legszerencsésebb példálózni...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.07.29. 13:21:37

@Kandeláber: Ja igen, ott a nagy Ámerikában minden tökéletes, a nem létező kerítés is kolbászból van.
Nem lövöldöznek elmebetegek egy elmebeteg film bemutatóján, esetleg iskolában vagy csak úgy hetente legalább kétszer bárhol.
Te nagyon elmebeteg, már bocs hogy ezt mondom neked, de ha Magyarországon is olyan könnyedén lehetne fegyverhez jutni, mint kint, akkor nálunk is folyamatos lenne a fegyverropogás. Vagy te nem nézel magyar híradót? Az elmúlt években nálunk is történt egy-két kemény fegyverhasználat.

Tegnap a Sky Newsen láttam egy riportot.
Tennesseeben "Hunger Bus" járja a vidéket, és ételt osztanak az éhező gyerekeknek.
Csak halkan jegyzem meg, hogy ott legalább a "Hunger Bus" járja a vidéket és ételt osztanak az éhező gyerekeknek. Nálunk még "Hunger Bus" sincs csak éheő gyerekek és felnőttek. Jártál te már a Blaha Lujza tér környékén ételosztás idején?

De tudod mit? Én örülök, hogy a jóval agresszívabb amerikai sportoknál (amerikai futball, hoki) nincs az a fajta szurkolói agresszivitás, mint a nálunk lévő fociban.

Egyébként, mi köze van a Hunger Busoknak az amerikai focihoz?

csiri bá 2013.07.29. 13:21:58

@freehckr: "Amire egyébként a tévéközvetítések nézettsége szerint sokan kíváncsiak..."

Na, a nézettség mérése meg egy másik sumákság, olyan, mint a pártok támogatottság mérése. :)

Lássuk csak:

www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/tv-tobb-mint-3-millioan-lattak-a-magyar-futballcsapatok-kupaszerepleseit-2265751

Főcím:
Tv: több mint 3 millióan látták a magyar futballcsapatok kupaszerepléseit

A cikkben meg:
A kilenc kupamérkőzés valamelyikébe 3 millió 316 ezren néztek bele legalább egy percre, ez a teljes népesség 36.1 százaléka.

:D :D

vantaan 2013.07.29. 13:22:06

@freehckr: .... normális és magyar ember nem megy Fradi meccsre! ...és persze más foci meccsre sem ma Magyarországon. No így már helyes.?

Arról mi a véleményed, hogy egy elítélt GYILKOS is lehet biztonsági őr a Fradinál?

A magyar focit igenis a Fidesz és Orbán Viktor tette tönkre!!!!! Addig Magyarországon foci és főleg minőségi foci nem lesz míg Orbánt el nem paterolják a sleppjével együtt a foci környékéről. Ebbe beleértem még Grosics Gyulát is ebbe a sleppbe (sajnálatos, hogy egy valamikori nagyság Orbánhoz süllyedt le)!

Szelid sunmalac 2013.07.29. 13:23:22

@freehckr: Na latod, ezert vagy pocs. (Ertsd, ahogy akarod! Szovegkornyezetre ne is figyelj, mert a szovegertes nem erosseged.)
Mit hangoztattam? Hogy ciganyozni ultragaz?
Ki mondta, ohgy kivel szimpatizalok, te egyszeru?
Hogy hanyan nezik teveben, az hatarozza meg, hogy prolisport-e? Szerintem meg az, hogy nem kell hozza semmi, csak egy labda, ennek folyomanyakent barki, barhol tudja "muvelni". Magyarul prolisport, mert a szeles, es a tarsadalom legalsobb tomogei is hozzafernek barmifele kotottseg, vagy raforditas nelkul is. Mint te.

vantaan 2013.07.29. 13:24:31

@peti6: Neked is szóltam.

A magyar focit igenis a Fidesz és Orbán Viktor tette tönkre!!!!! Addig Magyarországon foci és főleg minőségi foci nem lesz míg Orbánt el nem paterolják a sleppjével együtt a foci környékéről. Ebbe beleértem még Grosics Gyulát is ebbe a sleppbe (sajnálatos, hogy egy valamikori nagyság Orbánhoz süllyedt le)!

freehckr 2013.07.29. 13:26:06

@vantaan: „No így már helyes.?”

Nekem azzal volt problémám, hogy magadat vélted normálisnak... lásd, még ezt is el kell magyaráznom. :)

„mi a véleményed, hogy egy elítélt GYILKOS is lehet biztonsági őr a Fradinál”

Ha letöltötte büntetését, akkor felőlem akár parlamenti képviselő is lehetne...

„A magyar focit igenis a Fidesz és Orbán Viktor tette tönkre”

Na, azt hiszem eddig voltam hajlandó kommunikálni veled... te a legalja vagy.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.07.29. 13:29:36

@freehckr: Az amerikai fociban azzal együtt, hogy egy-egy támadás után percekig is állhat a játék, úgynevezett cheerleaderek tucatjai hergelik a közönségeket. Mert mind a két csapat viszi a saját cheerleaderjeit. Egyébként a támadások közben látható belemenések is erősen adrenalin fokozók a közönség soraiban, de mondhatok más sportot is. Nem tudom láttál-e már ausztrál focit? Ahhoz képest még az amerikai foci is kislányok sportja. De ott sincsen az a fajta "szurkolói" viselkedés, mint a "művelt"európai focinál.
ha esetleg nem láttál még ausztrál focit javaslom a sportcsatornák nyomonkövetését.

freehckr 2013.07.29. 13:32:24

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: „Hogy hanyan nezik teveben, az hatarozza meg, hogy prolisport-e?”

Látom a diszlexiád betesz nekünk... :) Nem, hogy hányan nézik a közvetítést, az azt határozza meg, hogy egyébként népszerűek-e a futball közvetítések, és ebből kifolyólag lehetnének-e többen a lelátókon. A válasz mindkettőre igen.

„a szeles, es a tarsadalom legalsobb tomogei is hozzafernek barmifele kotottseg, vagy raforditas nelkul is”

Tehetségek kineveléséhez pályák kellenek, edzők, focisuli, akadémiák, nem pedig két-két levetett póló kapunak és egy laszti. Szerencsés lenne, ha pont te nem proliznál, tekintve igen primitív gondolkodásmódodat...

csiri bá 2013.07.29. 13:33:47

@vantaan: "A magyar focit igenis a Fidesz és Orbán Viktor tette tönkre!!!!!"

Kicsit elszaladt a paci olvtárs, csak emlékeztetlek, hogy a magyar válogatott 1972-es utolsó szereplése óta nem jutott ki EB-re...
És még egy idézet: "a magyar válogatott 1986 óta egyetlen nagyobb nemzetközi labdarúgótornára sem jutott ki."

Kandeláber 2013.07.29. 13:34:04

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Annyi, mint az amerikai focinak ehhez a focihoz - soccerhez, ahogyan ők mondják.
Teljesen más kultúrkör.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.07.29. 13:34:40

@freehckr: Nem egy magyar-izraeli válogatott mérkőzésen fordult elő, hogy a magyar válogatott szurkolói hátat fordítottak az izraeli zászlónak és csapatnak az izraeli himnusz alatt?
Ugyanez a magyar szurkolói gárda vérig lett volna sértve, ha mondjuk a román szurkolók fordítanának hátat a magyar zászlónak és a magyar csapatnak a magyar himnusz közben.

_most_ 2013.07.29. 13:38:00

@freehckr: azért az elég gáz, hogy sok csapatnál az egykori fő huligánok lesznek a biztonsági őrök.

capacete 2013.07.29. 13:38:10

@freehckr: "Német, Futács, Koman, Simon"

Nooormális? Németh Krisztián, a Rodában 21 meccs alatt lőtt 2 góljával? (A válogatottban 7 meccs, 0 gól statisztikájáról most ne beszéljünk.)

Futács Márkó: Leicesterben 1 év alatt 9 bajnoki meccs, 2 gól.

Koman Vladimir: FC Krasnodarban 26 meccs, 1 gól.

Simon Ádám: kölcsönben a Haladásnál játszik.

Vazze, ezek mind 23-24 éves labdarúgók, akik semmit nem értek el, közülük még Koman mondható úgy-ahogy "sikeresnek" az orosz elsőosztályú középcsapatban betöltött epizódszerepével. Ha ezeket a játékosokat te nemzetközileg jegyzettnek tekinted, akkor nem csoda, hogy jó véleménnyel vagy a magyar futballról... :(

freehckr 2013.07.29. 13:39:58

@_most_: „sok csapatnál az egykori fő huligánok lesznek a biztonsági őrök”

Szokták is mondani, rablóból lesz a legjobb pandúr... :)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.07.29. 13:40:33

@Kandeláber: Egy agresszívabb sport szurkolói akkor miért képesek a békés szurkolásra? Miben más az a kultúrkör, mint az európai, abban, hogy képesek elfogadni a másságot?
Ez miért olyan kurva nehéz nálunk? Már a másság elfogadása, legyen szó focicsapat preferenciáról, bőrszínről, vallásról, vagy bármi egyébről.

_most_ 2013.07.29. 13:41:23

@freehckr: az amerikai foci az nem rossz sport, nem véletlen, hogy nagyon sokan nézik Amerikán kívül is, például a londoni kihelyezett meccsre is pillanatok alatt elfogynak a jegyek.

freehckr 2013.07.29. 13:44:45

@capacete: „Ha ezeket a játékosokat te nemzetközileg jegyzettnek tekinted”

Oké, akkor mielőtt elbeszélnénk egymás mellett, kérem a hivatalos definíciót arra vonatkozóan, milyen játékos számít „nemzetközileg jegyzettnek”. Szó szerinti értelemben: ha már nemzetközi élvonalban játszik, akkor már nemzetközileg jegyzett.

„nem csoda, hogy jó véleménnyel vagy a magyar futballról”

Nem vagyok jó véleménnyel róla, de nem is okádom telibe alaptalanul, mint a minden lében kanál s*ggfejek... :) Amiről rossz véleménnyel vagyok az az MLSZ és a botrányos működésük, érdekes módon említett minden lében kanál s*ggfejek messziről kerülik ezt a témát, csak az egyáltalán mérkőzésekre járó szurkolókat és a játékosokat gyalázzák...

freehckr 2013.07.29. 13:45:32

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: „Már a másság elfogadása”

Kezdjük ott, hogy most például te nem vagy képes elfogadni a „másságot”...

freehckr 2013.07.29. 13:46:35

@_most_: „például a londoni kihelyezett meccsre is pillanatok alatt elfogynak a jegyek”

Mint ahogy a lósz*r is tele van legyekkel, de ez nem azt jelenti, hogy a lósz*r egyébként egy csúcsszuper valami lenne... :)

titanvuki 2013.07.29. 13:48:07

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

"Ugyanez a magyar szurkolói gárda vérig lett volna sértve, ha mondjuk a román szurkolók fordítanának hátat a magyar zászlónak és a magyar csapatnak a magyar himnusz közben. "

Maradjunk annyiban, hogy a magyar-izraeli meccs után pár héttel a románoknál megtörtént gyakorlatilag ugyanaz. A magyar válogatott az utána következő meccsen üres stadionban játszott. A románok kaptak egy ejnye-bejnyét.

Az ilyen inkonzekvens ítéletek meg csak erősítik a gyűlöletet.

Pegasus · http://kutyuszoba.blog.hu 2013.07.29. 13:48:18

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Nem csak amerikai sajátosság. Tőlünk nyugatabbra is békés családi elfoglaltság egy focimeccs nézése. A hazai szurkolói kultúra viszont a balkánt idézi. Én se vinném a gyerekemet ilyen szurkolói közegbe. Sőt ha rajtam múlik a focit fényévekre elkerüli... Emlékszem egy jégkorong meccsen hasonlóan "inteligens" szurkolói csapat éppen elkezdte volna a szokásos román gyalázó ritmusokat. Erre a többi szurkoló úgy lefújjogata őket, hogy csak lestem. Ott is tudnak viselkedni az emberek. Igaz ott vank is eredmény, nincs idő unalomból hülyeségeket csinálni.
Nem is értem miért ölnek állami pénzeket ebbe a feneketlen verembe. Miért nem épülnek jégkorong csarnokok pl. Vagy a kézilabdások számára biztosítani jobb körülményeket. Oda kéne költeni a pénzt, ahol van is értelme... de Viktor királyunk foci bolond, ezért ez a fő irány.

titanvuki 2013.07.29. 13:49:06

Egyébként meg azt gondolom a magyar fociról, ha nem tudja üzelti alapon eltartani magát, akkor bassza meg. Állami pénzt ebbe a szarba nem kellene ölni.

_most_ 2013.07.29. 13:53:12

@freehckr: értem, az amerikai focit azért nézik sok millióan mert szar, de az nb1-et meg azért nézik kevesen mert annyira jó, hibátlan logika :D

capacete 2013.07.29. 13:53:23

@freehckr: Egyikük sem játszik a nemzetközi élvonalban, ez egy csöppet sem zavar?
Nagy jóindulattal az orosz bajnokságot talán tekinthetnénk élvonalbelinek, de valójában nem az, legfeljebb a középmezőny eleje (ahogy a holland a középmezőny közepe).

A vb-bronzérmes válogatottnak ezek a legnagyobb "karriert" befutott tagjai. 23-24 éves érett labdarúgók, akik nem értek el semmit, és - talán Koman kivételével - nem is fognak elérni már semmit. Ez kifejezetten tragikus, ahogy az is, hogy őket "nemzetközileg jegyzettnek" tekinted...

freehckr 2013.07.29. 13:56:11

@Pegasus: „a hazai szurkolói kultúra viszont a balkánt idézi”

Ez is konkrétan hazugság, nézz szerb vagy horvát videókat az ismert csatornákon... hozzájuk képest a Fradi vagy az Újpest ultrái kórista szűzleányok... :D

Egyébként meg a nyugati bajnokságban is mennek a gyalázkodó, vagy rasszista ordibálások, a különbség annyi, hogy náluk az átlag 20-30-40 ezres tömegben van 2-3 ezer barom, nálunk meg a 2-3 ezres tömegben van 2-300 barom, így utóbbiak sajnos hangosabbak.

„Oda kéne költeni a pénzt, ahol van is értelme”

Na, most elképzeltem milyen lehangoló lehet a véleményed a cigányok integrációjára kidobott milliárdokról, vagy a pártok állami támogatásáról, esetleg az energiaár kompenzációkról is... :D

béla a görög (törölt) 2013.07.29. 13:56:49

Ha Orbán pénze lenne leszarnám.
De nem Orbán pénze megy bele.
Kár az időt és energiát pazarolni arra ami nincs. Ezért kár elemezgetni, hogy miért nincs.

titanvuki 2013.07.29. 13:59:01

@freehckr: "Na, most elképzeltem milyen lehangoló lehet a véleményed a cigányok integrációjára kidobott milliárdokról, vagy a pártok állami támogatásáról, esetleg az energiaár kompenzációkról is... :D "

Az, hogy a cigányok felzárkóztatására elköltött 1800 milliárd (vagy mennyi) Forint ugyanúgy az ablakon kikúrt pénz volt, mint a fociba pumpált, nem javít semmit sem a helyzeten.

A focinak meg a cigányoknak is a saját helyzetüket kellene megoldania.

freehckr 2013.07.29. 14:01:34

@capacete: „Egyikük sem játszik a nemzetközi élvonalban, ez egy csöppet sem zavar? ”

Most nem tudom hol játszanak, de játszottak külföldi élvonalban, ez tény.

Viszont nem ez volt a kérdés... :) Terelés helyett inkább térjünk vissza oda, hogy definiálod nekem, mit jelent a „nemzetközileg jegyzett” játékos.

Fent a barátnőd azt állította, hogy a 2009-es VB bronzérmes U20-as csapatból „egyik sem lett nemzetközileg jegyzett”, mire én négy névvel is cáfoltam az állítását, erre fel jöttetek nekem, hogy „az nem is nemzetközileg jegyzett”... Na most akkor hogy van ez, elvtársak?! :)

vantaan 2013.07.29. 14:02:00

@freehckr: Addig amíg az a mentalitás amit Orbán és sleppje vitt a mai magyar labdarúgásba ki nem irtódik a sportból addig bizony Magyarországon nem lesz mérhető teljesítményű foci.
Jelenleg a foci az legitimációs kérdés a mai magyar közéletben s ezért ömlik, öntik a közpénzt ebbe a feneketlen zsákba. Ezért kaphatott teljesítmény nélkül pl Mezőkövesd 400 millió Ft közpénzt a tartalékalapból.
...s ki tudja mennyi gazdasági döntés születik (pénz osztogatás, helyzetbe hozás) csupán a Kedves Vezető hobbijának támogatása miatt?
S ha a racionalitás megszűnik a gazdaságban pl a foci miatt annak nemzedékek és maga az ország jövője látja kárát.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.07.29. 14:02:24

@freehckr: Én elfogadom a másságot, csak azt nem értem, hogy, hogy ti magyar focirajongók, miért nem vagytok képesek azt a tényt feldolgozni, hogy hobbitok és rajongásotok tárgya kurva sok pénzbe kerül az egyszerű adófizetőknek, holott sajnos a hobbitokba ölt pénzek megtérülése erősen kétséges.

Pegasus · http://kutyuszoba.blog.hu 2013.07.29. 14:03:00

@freehckr:
Ne keverd be a cigányozást. (Bár ez inkább téged minősít. Ezen a téren nem kívánok vitába bocsátkozni. Mondjuk azt hogy erősen ellentétes az álláspontunk.)

Csak és kizárólag a sportnál maradva. Jobb helyen a hangoskodó rasszista hülyéket kitiltják egy életre a stadionból. Angliában ezt szépen megoldották. Követendő példa lenne. Aki nem tud kulturáltan szurkolni annak nincs a stadionban a helye. Ennél már úgy sem lesznek kevesebben. Ezt már rég meg kellett volna lépni. Hőzöngjenek az ilyen idióták máshol.

És igen, a szurkolói viselkedésünk Európa jobbik részéhez mérve balkán. Ők még rosszabbak nálunk, de ott legalább van foci. Itt egy rakás hülye a pályán, és a nézők között is. Elmondhatjuk hogy megtalálták egymást. Csak miért az én pénzemen szórakoznak....

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.07.29. 14:04:02

Szerintem nincs baj, csak a magyar foci unortodox módon sikeres. Pont ahogyan pl. a népgazdaságunk vagy külpolitikánk.
Szóval a bejegyzés írója szégyellje magát, hogy 3 év alatt nem volt képes a NER szellemét elsajátítani és ilyen libsibolsizsidókomcsi szájhúzogatással az eredményeinket lekicsinyli.

Apropó, tudja valaki hogy erről a csodálatos kupaőszről mikor küldi Orbán Viktor a névre szóló levelet hogy sikereket értünk el közösen?

Kandeláber 2013.07.29. 14:06:50

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Miért képesek?
Nem tudni.
Európában egészen más a helyzet, a tavalyi szezonban is rengeteg balhé volt például a nemzetközi kupameccseken is.

csabakirályfi 2013.07.29. 14:07:07

@Kim Jong Un: Alighanem te vagy a hülye, hogy ezeket tartanád hatalomban a jövőben is. Persze igazad van, nem megy a foci: elmúttnyócév. Jöhet a fotó arról, hogyan szotyizott a böszme Csányival. Agyatlan seggnyalonc.

csabakirályfi 2013.07.29. 14:09:37

@freehckr: A mezőkövesdi meccsen 700 néző volt. Ehhez kell 400 milliós stadion fejlesztés?

vantaan 2013.07.29. 14:11:09

@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: No végre valaki élesen látya a dogokat! Hajrá NER! Hajrá CÖF! Hajrá ..... Lajos!
..... Matocsyt a ZEMELESZ élére!

flort 2013.07.29. 14:13:17

@freehckr: ez is Balkán, de itt vannak lányok is (bár valószínűleg nem szűzek).

www.youtube.com/watch?v=VIQRGrWL12Y

ezt nevezhetjük szurkolásnak. Ami Magyarországon a focipályákon megy, azt aligha.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.07.29. 14:17:48

Kedves kovacspe!
Sajnos tévedésben vagy. Nem Orbán pénze megy a fociba ahogy írod, hanem a miénk!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.07.29. 14:19:37

Még a Fidesz T. C. meccsén is nagyon kevesen voltak.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.07.29. 14:19:48

@Kandeláber: Na pont ezt kérdezem, hogy az amerikaiak miért képesek a normális emberi szurkolásra, és az európaiak miért nem? Ha megnézzük a két embercsoportot, alapjában véve mind a két csoport a Homo Sapiens Sapiens fajhoz tartozik, és azon belül többnyire a kaukázusi rasszhoz. Akkor végképp nem értem a különbséget. Még azt sem lehet mondani, hogy az amerikai csoport annyival magasabb kultúrájú lenne, mint az európai.

freehckr 2013.07.29. 14:20:55

@Pegasus: „Ne keverd be a cigányozást.”

Nem kevertem bele semmit, hanem példákat hoztam fel az állam által eredmények nélkül elherdált milliárdokra... Ha a fentiek közül lehetne választani, akkor inkább focira költsön az állam, annak több eredménye van már ma is.

„Angliában ezt szépen megoldották. Követendő példa lenne. ”

Na most több szurkolói csoport is egészen pontosan ezért lobbizik, hogy ne a klub tulajdonosok, ne az MLSZ hasraütés szerűen tilthasson ki különböző személyeket és csoportokat stadionokból, hanem törvényileg szabályozva, állam által felügyelve működjön a dolog. Látod, hogy lövésetek sincs a témáról?! :) Illetve ahhoz, hogy ugyan olyan mintára megoldják a problémát mint az angoloknál, bizony a törvényhozásnak, a kormánynak, a belügyi és rendvédelmi szerveknek, a kluboknak, a szövetségnek és bizony a szurkolói csoportoknak az együttműködésére van szükség, forint tízmilliárdokon kívül. Szóval ha ennek a megvalósításába belecsapna a kormányzat, ti ugyan úgy ajvékolnátok, mint most... és erre fogadásom is lenne, ha nem lennék úriember. :)

Egyébként meg ezred akkora probléma sincs a szurkolókkal ma Magyarországon, mint ami problémát jelentett, vagy jelent akár ma is Angliában.

„a szurkolói viselkedésünk Európa jobbik részéhez mérve balkán”

Ez sem igaz, jóval visszafogottabbak a hazai szurkolók.

„Itt egy rakás hülye a pályán, és a nézők között is.”

Megint megjegyzem, a probléma az MLSZ-szel van, és a posztkommunista politikai elit foci közelében sertepertélő korrupt léhűtőivel...

Egyébként meg látod, mennyire náci vagy: nem ismered a problémát, nem ismered a hazai labdarúgást, lövésed sincs a szurkolói csoportokról, de „kollektív bűnösség elve” alapján szidod a szurkolókat és a játékosokat... ezek után nem igazán sértődhetnél meg, ha valaki utánam elküldene téged a jó édes anyukádba, mert bizony rászolgáltál a pofátlanságoddal. :)

freehckr 2013.07.29. 14:26:04

@flort: „ezt nevezhetjük szurkolásnak.”

Az idézett video kosármeccs, és nálunk is szokott ilyen lenni a hangulat (de inkább kézi meccseken, oda többen látogatnak ki).

„Ami Magyarországon a focipályákon megy, azt aligha.”

Megjegyzem megint, kosármeccs volt a video. :) Viszont elég jók a szurkolótáboraink fociban is, mondhatni a nyugati ultrák által is ismertek és elismertek:
www.youtube.com/watch?v=72nU63J6qgI

freehckr 2013.07.29. 14:27:37

@flort: „Ami Magyarországon a focipályákon megy, azt aligha.”

Mondjuk arra is fogadásom lenne, hogy egy dolog, hogy hazai meccsekre nem jársz, de minden bizonnyal még a televíziós közvetítéseket sem nézed. :) Ha csak egyetlen egyszer néznél meg egy komoly hazai rangadót, egyből más lenne a véleményed...

flort 2013.07.29. 14:29:02

@freehckr: " inkább focira költsön az állam, annak több eredménye van már ma is"
Apám, ez jó volt. Mondj egy eredményt az elmúlt négy évből (olimpiai ciklus) az építőiparba pumpált pénzek mellett, légy szíves!

Silent Bob 2013.07.29. 14:30:18

@freehckr: Nem az ultrákkal van a baj, azok vannak mindenhol, egyszerűen nem tudnak focizni a magyar focisták. És nem is karnak, leszarják. Pont. Ehhez nincs mit hozzáfűzni, sokkal szarabbul finanszírozott sportokban jobbak vagyunk. Itt pont az a baj, hogy középszar (de inkább kurvaszar) játékosok olyan pénzeket tesznek zsebre, hogy kiválóan elvannak belőle, nincs motiváció, nincs szív.

doktor.dikhed 2013.07.29. 14:30:36

"A magyar igazolt labdarúgók nagy része már öregfiúk korú, a vidéken még üzemelő kiscsapatokban, vagy a baráti focizásokban is jobban lehet számítani a meglett családapákra, mint a nyegle ifjakra. Az ifjú titánoknak ma már csak egy a sok szórakozás közül a foci, ha nincs kedvük, akkor számítógépeznek, vagy éppen lógnak a plázákban. Erre nevel az öltözői, az országos közeg: többet ér egy hangadó haversága, mint a teljesítmény."

Butaság. Te is csak egy fiatalgyűlölő felnőtt vagy. Manapság divat annak lenni.

10 év fociztam. Megyei szinten, ingyen. Lelkesek voltunk, nyomtuk keményen szar körülmények között. Ott is voltak divatfocisták, aztán kiszóródtak.

Most is látom, hogy vannak lelkes srácok, akik hajlandók keményen dolgozni. Az, hogy nem őket részesítik előnyben, vagy az akadémiákon nem hozzáértő emberek kezelik őket és elkallódnak, nem kizárólag az ő hibájuk.

freehckr 2013.07.29. 14:32:52

@flort: „Mondj egy eredményt az elmúlt négy évből”

Négy évből, az annyi mint 2009-2013, ugye?

www.fifa.com/associations/association=hun/ranking/gender=m/index.html

A világranglistán az 54. helyről a 32. helyre jött fel a válogatott. Jó volt, apám?! :)

Na most te jössz: mesélj nekem a cigány tezsvíreid integrációjáról... mondjuk tudnak-e már maguknak budit építeni, tisztálkodni?! Késsel-villával enni?! :)

flort 2013.07.29. 14:33:12

@freehckr: felhívám szíves figyelmedet, hogy a balkániságról volt szó.

Egyébként focimeccsre Diósgyőrbe jártam, utoljára kb. tíz éve. A kéziladbát én is jobban szeretem, például a hangulat miatt és mert történik valami, nem lehet hallani, ha valaki szellent egyet a pályán.

flort 2013.07.29. 14:35:16

@freehckr: Szerintem ezt most egyoldalúan befejezem. Nem vagy szalonképes.

freehckr 2013.07.29. 14:35:25

@Silent Bob: „az a baj, hogy középszar (de inkább kurvaszar) játékosok olyan pénzeket tesznek zsebre, hogy kiválóan elvannak belőle”

Így van, de ezt csak az MLSZ tudná megoldani, ezért lenne elvileg a szervezet, nem pedig a folyamatos rasszistázásért és a buziknak járó kedvezmények miatt...

freehckr 2013.07.29. 14:37:14

@flort: „kéziladbát én is jobban szeretem, például a hangulat miatt”

Egy kézilabda stadionba kimegy 2-3 ezer szurkoló, az szinte teltház, és óriási hangerő. Többnyire ugyan ezek a szurkolók mennek futballmeccsekre is, de ott 2-3 ezer szurkoló már édes kevés... :)

vladimir964 2013.07.29. 14:45:33

Több dolgot nem értek a magyar fociban, józan paraszti ésszel. (egyébként a színvonaltalanság miatt kb. 10 éve abszolút nem nézek bajnoki meccset)
A szponzor, ha ilyen minősíthetetlen játékot és legfőképp eredményt produkál a szponzorált csapat, mi a fészkes fenének nem bontja fel a szerződést? De ha már "vett" magának egy csapatot, miért nem építi fel normálisan az általa tulajdonolt klubot? Ez az egyik rákfenéje a magyar focinak: átláthatatlan szervezeti és pénzügyek, senki felelősségi és munkaköre nincs tisztázva.
Interneten van szerencsém jópár bajnokság meccseit nézni. Bátran mondhatom, kedvenceim az angol 2. és 3. osztályú meccsek. Hihetetlen hajtás van, abszolút kiegyenlítettek az erőviszonyok, egyetlen meccs sem előre lefutott, a PL-be jutás pedig olyan megtiszteltetés és vérre menő küzdelem, mintha legalábbis BL döntőért játszanának (nem mellékesen a rájátszás döntéjében a fennmaradó egyetlen feljutó helyért a Wembleyben játszanak). Pedig a PL játékosokhoz képest töredékét keresik. A 2. osztály meccsei dugig vannak nézőkkel, a 3. osztályban is a legtöbb meccs teltházas, pedig baromi drágák a belépők, még angol keresethez képest is.
Azonban ott világos a felállás: van egy tulaj, aki a befektetését vissza akarja kapni, és ehhez képest világos a munkafelosztás, mindenki egyetlen cél érdekében teszi a dolgát - hogy minél jobban teljesítsen a csapat. És nincs sehol állami pénz egy klubban sem, aki szar az kiesik, vagy tönkremegy.

capacete 2013.07.29. 14:46:10

@freehckr: Nem tudom, ki a barátnőm és az anyádat elvtársazgasd! Ahogy elnézem, az inkább neked testhezálló, amikor skandálod, hogy Rákosi! Rákosi!, bocsánat Viktor! Viktor!

Nemzetközileg az jegyzett, aki nemzetközi élvonalban értékelhető teljesítményt nyújtott.

Silent Bob 2013.07.29. 14:46:30

@freehckr: Mondjuk azért a klubok is tudnának tenni érte, ha lenne rá igény. De az MLSZ valóban töketlenek gyülekezete/kádertemető.

freehckr 2013.07.29. 14:48:42

@capacete: „nemzetközi élvonalban értékelhető teljesítményt nyújtott”

Az mit jelent, hogy „értékelhető”? Neked tetszik a játéka, vagy a Béla nevű barátnődnek? :)

Pegasus · http://kutyuszoba.blog.hu 2013.07.29. 14:49:15

@freehckr:
Hehe mondja ezt az akinek a logoja eleve egy horogkeresztes zászlóra emlékeztet... mintában és színvilágban...
Mielőtt virtuálisan elküldenél az anyámba gondolkozz.
Mondjuk trollokat nem érdemes etetni, mert attól csak nőnek. Én elkövettem ezt a hibát hogy enni adtam neki.

freehckr 2013.07.29. 14:49:58

@Silent Bob: „a klubok is tudnának tenni érte”

Mit? :) Többnyire pénzmosásra, adóelkerülésre és áfacsalásokra használják a klubokat, némely esetben igen kétes hírnevű befektetők vagy cégek...

freehckr 2013.07.29. 14:51:35

@Pegasus: „akinek a logoja eleve egy horogkeresztes zászlóra emlékeztet”

Nem arra emlékeztet, ez egy piros labda egy pöttye... :) Különben direkt szűrőként választottam ezt a képet, csak és kizárólag a tényleg megszállott kommunista pöcsök szoktak rajta fennakadni...

capacete 2013.07.29. 14:53:25

@freehckr: Most hülyébbnek tetteted magad, mint amilyen valójában vagy? (Bár úgy látom, az elég nehéz.)

Tényleg nem tudod, mit jelent az értékelhető teljesítmény? Pl. egy csatárnak legalább 10 gólt kell rúgnia egy szezonban, támadó középpályásnak min. ugyanennyi gólt és gólpasszt adnia stb.

Így persze érthető, miért nem látod tragikusnak a magyar foci helyzetét, hiszen még azt sem tudod, mi számít elfogadható teljesítménynek...

Silent Bob 2013.07.29. 14:54:09

@freehckr:
Azért írtam, "ha lenne rá igény".
Viszont így az ember méltán érzi, hogy értelmetlenül öntik a pénzét egy feneketlen kútba.

ErrOr 2013.07.29. 14:57:06

NFL meccseken az egy oldalon szurkolók ütik egymást, nem a riválisok között megy a balhé. :)
Az USA-ban ritka, hogy vendégszurkolók érkeznek a meccsre, ráadásul szervezett szurkolás sincs. A csapatok összevissza vándorolnak a szurkoló egyik reggel azt veszi észre, hogy már nincs csapat a városban.
Ugyanakkor ott az MLS, ahol azért már voltak balhék, mivel a focival jött a rövidebb játékidő, az európai játékosok, és a fociláz. Ilyen szempontból a hoki és az NFL is sokkal lassabb (3-4 óra egy meccs).
Aztán ha nyugatra nézünk, a briteknél most is vannak balhék, hollandoknál, franciáknál, olaszoknál is rendszeres. Európában az egyik legnyugisabb bajnokság a miénk.
Valaki említette a szétvert metrókocsikat. Na azok jellemzően szét vannak esve mire belerakják a szurkolókat, aztán amikor kiszálltak belőle, akkor előállnak egy sokszázezres számlával...

freehckr 2013.07.29. 14:59:59

@capacete: „egy csatárnak legalább 10 gólt kell rúgnia egy szezonban, támadó középpályásnak min. ugyanennyi gólt és gólpasszt adnia”

Ez valahol le van fektetve valamilyen szabálykönyvben? Idéznéd a linket? Gondolom te is onnan vetted...

„hiszen még azt sem tudod, mi számít elfogadható teljesítménynek”

Azt már tudom, hogy neked mi számít elfogadhatónak, de nem erről volt szó. Egyrészről értékelhetőről volt szó, illetve arról, hogy mi számít „nemzetközileg jegyzettnek”, erre vonatkozóan pedig nem tudtatok a barátnőddel „értékelhető” választ adni...

manes 2013.07.29. 15:00:42

Látom,hogy egyesek a szurkolókat okolják,hogy ott tart a magyar foci ahol tart. Vazze,nem a nézők sétálgatnak a pályán,fetrengenek sérülést szimulálva,hogy húzzák az időt stb. Egy főfoglalkozású labdarúgónak akkor is szivét-lelkét ki kell(ene) tenni a pályán ha csak 10 néző van. Egyébként meg az MLSZ ugyan olyan felesleges mint pl. a MOHOSZ. Aki pecás a tudja,hogy miért mondom ezt...

nu pagagyí 2013.07.29. 15:02:35

Amatőr bajnokságot profi helyett! Most!

P.Freddy 2013.07.29. 15:03:15

@Kim Jong Un:

"es ezert szerinted a libatolvaj jobban vezetne az orszagot? Hulye. "

Ennél a mostani tetves bolsevik korrupt tolvajbandánál? Még a libák is, nem csak egy libatolvaj. És nem a foci miatt.

faszén 2013.07.29. 15:03:26

"Kurva gyenge"
Kikérem magamnak ezt a kifejezést.
Azért ne ócsároljuk le a kurvákat, ők legalább is tisztességesen végzik munkájukat.
Jut eszembe ...
Frankfurt, Kaiserstrasse,
Meg akkor Babenhaus.
Utóbbiban az amerikai katonák is elélveztek.
Azért mondom, mert ott nem talákoztam gyenge kurvákkal :))
Hmm, még ma is felizgulok, hiszen "faszén" vagyok.
UI: a fociról később írok.

Kandeláber 2013.07.29. 15:05:06

@csabakirályfi: AQ Mezőkövesd az első NB1-es meccsét szombaton a Hungária körúton játszotta az MTK ellen, 1.500 néző előtt.
Milyen 700 nézőről van szó?
Vagy az MTK-t is fel kell oszlatni, a pályát felszántani, és behinteni sóval?
Vigyázz, nehogy rasszista gyanúba keveredj! :D

_most_ 2013.07.29. 15:05:14

@freehckr: tényleg elég értetlen vagy, nemzetközileg jegyzett játékos, aki európai élcsapatban alapember, nem olyan bonyolult ez :D

freehckr 2013.07.29. 15:10:15

@capacete: Nem troll vagyok, pöcsi, én csak kérdeztem. :) De úgy tűnik inkább menekülsz a válaszadás helyett... nekem mindegy... :)

_most_ 2013.07.29. 15:11:23

@csabakirályfi: a felcsúti 3 milliárdos stadion is totál megéri, csak hozzon minden falubeli még egy embert a meccsekre :D

freehckr 2013.07.29. 15:13:30

@_most_: „nemzetközileg jegyzett játékos, aki európai élcsapatban alapember”

Ez alapján is volt nemzetközileg jegyzett játékos a 2009-es U20-as VB bronzérmes magyar csapatban...

„nem olyan bonyolult ez”

Ezt nem velem kell megbeszélned. :) Egy olyan definíciót keressetek a „nemzetközileg jegyzettre”, ami alapján ennek a Robinzon nevű ápoltnak megáll a kijelentése, mert ő azt állította, hogy nem volt a 2009-es U20-as VB bronzérmes magyar csapatban nemzetközileg jegyzett játékos... :)

freehckr 2013.07.29. 15:19:47

@_most_: ...tehát nem olvastad az előzményeket, de azért beleszállsz a vitába. Gratulálok. Igazi suttyó dolog...

Lordofearth 2013.07.29. 15:35:12

Agyontetovált, korrupt játékosok. Ma egyetlen egy magyar sincs, aki cselek sorozatára lenne képes, mint Albert, Varga, Farkas, Fazekas, Szőke a jobbszélen, de Bene sem volt rossz. Aztán jött a Nyilasi korszak, Gera majd Dudzsák, Szalay, Huszti....kihagytam valakit?

Nincs egyénisége a magyar labdarúgásnak és már az sem igaz - kis pénz kis foci, mert a nagy pénzzel sem jár együtt a jobb tudás vagy jobb foci.

Ezek a mai focisták egy ruppót sem érnek....Orbán meg azért erőlteti, mert minél rosszabb annál több a haszon benne...egyeseknek..

vak komondor is talál szemet 2013.07.29. 15:45:16

Legfrissebb helyzetkép: az úvodában már lassan menőbb a tollaslabda is, mint a foci.

Persze mindig van 1-2 lelkes apuka, aki bőrfocitr vesz szülinapra és Barca vagy Bayern mezben járatja a kölköt, de még véletlenül sem DVSC vagy Vidi mezben...

Hogy ki a felelős? Nem igazán érdekel, nagy-nagy tömegben oszilk meg és veszik el a felelősség. A következtetés viszont egyértelmű: a "profi" foci még a kapcsolódó rendészeti problémák nélkül is kifejezetten negatív mérleget mutat, azzal együtt pedig nyilvánvalóan önsorsrontás a támogatása. Ez szerintem mindenkinek nyilvánvaló.

Kivéve persze, ha kell valakinek az a párszáz ultra valami másra, és ez úton vásárolná meg a hűségüket, mert hogy máshogy, például őszintén, azért mégsem... Nem is olyn abszurd ez, ha az alkalmi egyetemlátogatásukra vagy a székház hős olmásveszély-elhárítójára gondolunk.

nu pagagyí 2013.07.29. 15:47:45

A magyar foci Orbán laboratóriuma, amelyben az ország jövőjét modellezi. Első lépésként itt vezették be az addigi teljesítmény-alapút leváltó érdemek alapján történő finanszírozást. A korábbi időszakot hívták "kis pénz, kisfoci" korszaknak.

A váltás óta, döntően állami forrásból (adófizetők pénze) tartják fent a focit, melyet a tulajdonosok/vezetők NER-ben elfoglalt pozíciója - ismertebb nevén Kubatov-index, alapján osztanak el. A rendelkezésre álló pénz megsokszorozódott. Sajnos egyelőre csak a "nagy pénz, kis foci" fokozatot sikerült elérni, de a Földet sem egy nap alatt termtette meg a Jóisten.

A jelenlegi finanszírozási modell:
1. A tulaj cége állami megrendeléseket kap, azzal a megkötéssel, hogy az extraprofit egy részét kötelezően focira fordítja.
2. Állami cégek és az állammal közvetlenül, vagy kijelölt oligarchán kersztül üzletelő magáncégek, informális ösztökélés hatására szponzorálnak, hirdetgetnek.
3. Kóbor pénzek olyan lelkes vállalkozóktól, akik még bíznak a magyar fociban. Ebből a forrásból fedezik a rendjívüli kiadásokat, például ha a focistáknak fagyit vesznek a meleg miatt.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.07.29. 15:48:11

@peti6: "már a fociért is Orbán a hibás..."

Hihihihihihihihihihihihihi.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.07.29. 15:57:36

@vak komondor is talál szemet: Ma eszembe jutott többször is Orbán nagy ifjúság- és sportszeretete.

Tini lányomat vittük röplabda edzőtáborba. Két város röpisei együtt. Túl azon, hogy a teljes költséget mi álljuk, saját sátorban kempingeznek, mi, szülők szállítjuk (amúgy versenyekre is) a gyerkőcöket, stb. Két lelkes edző kell ahhoz, hogy a városban legyen egyáltalán ez a sportág. A pénzt, mi szülők visszük.

Az állam annyit járult hozzá, hogy kiirtotta a Duna-parton a szúnyogok jelentős részét. De nem miattunk.

Aram Hacsakúgynem 2013.07.29. 16:04:40

ejj, hogy erről is a komcsik tehetnek!

hiába nyomtak bele egy kis pénzecskét - tízmilliárdokat - Orbánék. meg hiába költünk 90 milliárdot stadionokra, azok a büdös komcsik tönkreteszik a futballt.

az a helyzet (a valóság, nem a Nemzeti Mátrix, hanem a rögvaló, amiben a másik 9 millióval együtt én is élek), hogy a TAO-s sporttámogatások nagy részét ellopják a kluboknál. ez a nagy trükk, ugyanis. a foci a fedősztori.

szóval én csak azt kérdezem együtt Uma Thurman-nel: "Miért, mire számított?"

cukkerrépa 2013.07.29. 16:18:58

"Orbán pénze"... na menjünk már a jó sötét pitlibe.
hogy lehet ilyen szervilis ostobaságot mondani és terjeszteni?!

ha az övé volna, akkor lopta volna, mert amit a kormányfő ide-oda rak(at), bizony állami (= adófizetői) pénz. akkor is, ha olyan képtelenül elfogult egyszemélyi vezető módjára osztogatja valaki, mint a mi messzire látó, jövőépítő Viktorunk.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.07.29. 16:26:44

Magyar foci

Magyar focit ad a tévé,
Fradikát lát, ki nem vaksi:
Mezünk színe, mint a HÉVé.
Ellenfél meg talán paksi?

Vagy pápai? Vatikáni?!
Mindegy, a meccs dögunalom!
Nem is tudok mást csiná’ni,
Minthogy tévém szétrugdalom!

Páros talppal török-zúzok,
Lelkem tája nem túl kies,
S habzok, mint egy hypós túzok:
Végem, ha a Fradi kies!!!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2012/03/magyar-foci.html
:)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.07.29. 16:28:04

FOCILABDA

Focilabda miért bőrgömb
S nem pediglen csapolt sörtömb?
Ennek okai közt primer,
Hogy utóbbi habozni mer,
S nincs habozás kapu előtt,
Mer’ akkor a gól nem belőtt,
És a harci szél csak malom,
Null-null halom, dögunalom.
S vajon mi a szekunder ok?
Meginnák a jó haverok.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2012/05/focilabda.html
:)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.07.29. 16:28:47

Honi sörfocink

Sörfocinknak langy tavába
Dől a lé, mint ittas Jedi-k,
S léhűtőink bükkfalába
Sárarannyá nemesedik.

Honunk bár épp nyomortanya,
S államkasszán ördöglakat,
Vidi vacsin Bankár Sanya
Pocistákat tök jóllakat.

Lelátón az éhes tömeg
Álma néhány rántott turul.
Pályán meg a derék nő meg,
S labda mellett jobb-bekk gurul.

Jónép húz a nadrágszíján,
(Padlón sárga csekkből alom)
S focit bámul munka híján…
Szurkolj szittya birodalom!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2011/03/honi-sorfocink.html
:)

Psyman 2013.07.29. 16:36:02

Azért elég ciki, hogy a magyar bajnokság színvonala folyamatosan zuhan, miközben a légiósokra épített válogatott most már évek óta lassan, de biztosan javuló formát mutat. Tehát a magyarok nem felejtettek el focizni, össze lehet szedni egy csapat tehetséges játékost, éppen csak a magyar ligával nagyon nem stimmel valami.

vak komondor is talál szemet 2013.07.29. 16:46:06

@Psyman: Nem a focista az egyetlen szakma, amiben idehaza nem lehetsz sikeres, szóval vagy kimész, vagy mocsarazol életfogytig.

A foci csak abban kivétel, hogy a "németbe szakadt" honfitársra többnyire büszkék vagyunk, míg ugyanez a döntés egy mérnök vagy orvos részérül aljas hazaárulás...

JohnHenry 2013.07.29. 16:55:01

" Orbán pénze a fociba"

még ha az ő pénze lenne!!!

manes 2013.07.29. 16:59:20

Biztosan van itt akinek mond valamit Végh Antal neve.1974-ben jelent meg talán legnagyobb vitát kiváltó, az egész magyar közvéleményt megmozgató szociográfikus esszéje, a Miért beteg a magyar futball? Már akkor is voltak hasonló gondok mint most,pedig akkoriban még voltak nagy nevek a játékosok között.Voltak focipályák,tömegsport stb.

ob.szerver 2013.07.29. 17:03:13

@cukkerrépa:

"Orbán pénze... na menjünk már a jó sötét pitlibe"

Miért? Az Orbán család jobban teljesít.

nol.hu/belfold/eredmenyesek_az_orban-csalad_vallalkozasai

Huple macskája 2013.07.29. 17:09:10

@freehckr: nemzetközileg jegyzettnek az számít aki valamely nagy bajnokság (gyk.:Angol,Olasz,Német,Spanyol talán még Holland élcsapatok) csapatának meghatározó de legalább kiegészítő embere tud lenni pár évig.Akiket te felsoroltál na egyik sem ilyen.Talán nem is kellene veled vitázni csak ellátogatni pl az ultrasliberi honlapjára és megnézni mi számít felétek értéknek.Na azokra írták itt hogy balkáni.Szerintem.

Kandeláber 2013.07.29. 17:24:15

Ennyi fedettpályás kalaplengető trollt, akik itt öszecsődültek, még egy E-2014 lakossági fórumon sem látni.

faszén 2013.07.29. 17:29:25

Örömfoci van!
Ha örömfoci, akkor még a bogarak is fociznak.
A pálya szélén egy bogár.
- Miért nem játszol te is?
- Én vagyok a cserebogár!
Jut eszembe ...
Volt már Akasztó, jól is hangzott: "akasztói foci".
Akasztó után Felcsút.
Miből is lesz az a kurva cserebogár?

manes 2013.07.29. 17:42:27

@faszén: Az akasztói gazdáját lecsukták......a felcsútit...?

Robinzon Kurzor 2013.07.29. 19:07:33

@freehckr:

Top5 ligában, legalább középcsapatban, vagy európai középliga (kb. holland, belga, portugál) élcsapatában rendszeresen kezdő játékos -- kb. ez a "nemzetközileg jegyzett".

Szalai, Huszti és talán Dzsudzsák és Gera (ha nem sérült).

Ehhez képest, akik szerinted "nemzetközileg jegyzettek", így szerepeltek 2012/13-as idényben.

Német: holland bajnokság osztályozó helyén (16/18) végzett csapatban 34 mérkőzésből 16-szor volt kezdő (ebből 11-szer lecserélték!), 5-ször cserélték be, 2 gólt lőtt (támadó!), de összeszedett 2 sárgát is.

Futács: angol másodosztályban (két csapatban is), kezdő egyszer sem volt, 13-szor cserélték be, összesen 208 percet játszott (ez kemény 16 perc meccsenként), 1 gólt szerzett (támadó!), 1 sárgát gyűjtött be.

Koman: orosz középcsapatban 30 meccsből 12-szer volt kezdő (ebből 8-szor lecserélték!), 14-szer jött be csereként. 26 meccsen játszott, átlagosan 44 percig volt a pályán, összesen 1 gólt szerzett és 4 sárgát kapott.

Simon ... az meg ki?

Tehát ők a "nemzetközileg jegyzett" focisták, szerinted.

dr Smittpálelnökúr 2013.07.29. 19:07:51

Akkor lesz orbán pénze a fociban, amikor a SAJÁT pénzét önti a feneketlen kútba! Amíg kizsarolja mások cégéből a pénzt, addig az hatalommal történő visszaélès, amiért jobb helyeken börtön jár.

dr Smittpálelnökúr 2013.07.29. 19:13:28

@Kandeláber: pedig az itt posztolók ugyanazon a platformon vannak, mint te, csak belőlük nem halt ki a kritikai szellem. Te a nyelved a szeretett vezető ülepében tartod, nekik elveik vannak. Micsoda különbség!

daito 2013.07.29. 19:43:25

A labdarúgás más, mint 30 meg 60 éve. Néha adnak tévében régi meccseket, nézzétek meg a 86-os argentint csapatot, az isteni Diego-t, vagy nézzétek meg Puskásékat. Ez egy visszatérő téma, a mai jobb csapatok simán leradíroznák őket. 30-50-70 éve olyan gólok születtek, amelyeknek ma 0 esélye van, egy Puskás öccsit 2x lefutják, ha meg nem, akkor ledarálják. Ma Sergio Ramosok futnak a pályán; és az, ha valaki zseniálisan focizik, "ontja" a gólokat - az még kevés a sikerhez. Tessék megnézni egy mai argentin válogatottat, sírva könyörgős a csapat állománya (Higuain, Di Maria, Messi, Garay, Mascherano, stb), világ legjobb bajnokságaiban, csapataiban játszanak, mégis válogatott szinten szenvednek. (Mondjuk azt legalább irigylésre méltóan teszik.)

A foci is folyamatosan fejlődik, erőnléti része mindenképp, de mentálisan, taktikailag is. Ahol professzionális szinten csinálják, ott minden szint profi. A játékos, az edző, a klub, a szövetség, a rendészeti és szurkolási része is az. Nálunk egyik sem, egyik fontos ok a pénztelenség. Csak eközben a hasonlóan pénztelen országok, pénztelen futballja meg teljesít - picit jobban. De ez valahol szerencse kérdése is.

Az nem igaz, hogy Puskásék a 20-as, 30-as évek magas szintű focija miatt voltak ott, ahol. Egyrészt azért, mert közben 30 év eltelt, kihalt a magyar focis világ fele. Ott voltak előzménynek, fontosak voltak, de Puskásék generációja - szerintem az akkori világban különösen tehetségesek voltak. Ráadásul, akkor a magyar foci - a korban kiemelkedő pénzügyi és állami támogatást kapott. Persze, idővel ez a pénz kevés volt, mikor az ötvenes évek második felétől a kapitalista Nyugat elkezdett magára találni - de sokáig a tehetségek ellensúlyozták a pénzbeli különbséget, ez tartott kb. a 70-es évekig - az a magyar foci sikerszériájának a vége. a 80-as évek egy utolsó fellángolás, a Vidi sikert mindig emlegetik, de az UEFA kupa akkor csak a futottak még kupája volt, a BEK és a KEK is megelőzte. Ne feledjük, mikor mi büszkék vagyunk a Vidire, a Steaua BEK-et nyert 1986-ban, rá négy évre meg döntőt játszott megint. Közben a válogatottjuk kijutott vb-re, eb-re, nem is szerepeltek rosszul.

Azt is sokan magyarázzák, hogy 1986-os vb előtt mi milyen esélyesek voltunk - azzal, hogy a vb előtt számos válogatott mérkőzést megnyertünk, a FIFA ranglistán meg előkelő helyen álltunk.
Igazából nem voltunk esélyesek, a magyar foci jó ideje túl volt a legszebb időszakán, volt 1-2 komolyan vehető klubcsapatunk (Honvéd, Videoton), és volt kb. 1-2 nemzetközileg jegyzett játékosunk. (Détári, Nyíl)
A FIFA ranglista meg röhej - ha EB, VB győzelmi esély latolgatás céljából nézegetjük. Jelenleg Kolumbia 3., Horvátország 8., miközben Brazília 9. Belgium éppen 10., és még Urugay, Görögország, Elefántcsontpart és a bosnyákok vannak az angolok előtt, akik éppen megelőzik Svájcot.

nu pagagyí 2013.07.29. 19:59:45

Ha valaki nem ismerné, kikapcsolódásként hallgassa meg a Belgát, hogyan sikerült pár percbe sűríteniük a magyar foci hamísíthatatlan hangulatát:

www.youtube.com/watch?v=MbWeGDQ7l2g

Huple macskája 2013.07.29. 20:03:29

Személyes kedvencem amikor a volt kólafoci oldalon a tizensokéves "fanok" hányják egymás szemére ,hogy melyiküké jobban állami csapat,csak azt felejtik el hogy kis posványunkban az összes csapat nagyrészt önkormányzati tulajdonú és finanszírozású,a megye háromtól az mb egyig bezárólag.A másik:azt is mindig elfelejtik megemlíteni az akadémiák fényezése közben,hogy oda sem juthat be ám akárki,súlyos tízezrekbe kerül a szülőknek (is) az akadémiai képzés.Lassan húsz éve vagyok igazolt játékos rengeteg valóban tehetséges ifjat láttam elkallódni a szülők pénztelensége okán.Mindenki tudja rossz az egész rendszer de amíg ennyien és ilyen jól megélnek belőle biztos nem lesz-főleg felülről jövő- változás.

Kandeláber 2013.07.29. 20:08:45

@dr Kangörény: Kis idióta, neked meg a hasonszőrűeknek mindenki fideszes, aki nem szopja ezerrel Bajnait.
Likud-testvérpárt távol áll tőlem.@nu pagagyí: Ez illik hozzád, szar niggerimádó rapperek.

Mária Pirézia 2013.07.29. 20:13:04

@freehckr: "Az ultrák egymással vagy a rendőrökkel vannak elfoglalva, nem a többi szurkolóval..."

Tegnap a Formula 1-ről hazautazvaa vonaton jót röhögtünk azkon a Videoton szurkolókon, akik a vonatra felszálló Haladás-szurkolókhoz csak ennyit üvöltöttek percekig: "Mocskos Szombathely, mocskos Szombathely."
Kérdem én: ha a nagy ultrák csak a másik ultráival vannak elfoglalva meg a rendőrökkel, akkor nekem (aki amúgy nézem az értelmes focit) mi a fenéért kell nekem találkoznom azzal, hogy a két szurkolótábor utálja egymást? Nem, egyáltalán nem csak a másik oldal ultráit meg a rendőröket befolyásolja, hogy az egyik csapat ultrái mit művelnek. A műveletlen, céltalan gyűlölködés egyszerűen undorító, ezért sem jár el az ember meccsre. Egyszerűen nem vagyok kíváncsi rá.

Néha megnézek 1-1 NB1 közvetítést....színvonaltalan az egész.

zobod 2013.07.29. 20:34:57

Mexico óta ez megy, lassan harminc éve, a sopánkodás, hogy szar a magyar foci. De miért is ne lenne szar, nincsenek komoly játékosok, sportemberek, talán Détári volt az utolsó - évtizedekkel ezelőtt. Igaza van a posztolónak, a játékosok elkötelezettsége, vagyis annak hiánya alapvető probléma. Nem celebek kellenek a fociba, hanem hajtós, elkötelezett, komoly sportolók.

nu pagagyí 2013.07.29. 20:46:12

@Kandeláber: Nem én vagyok Dávid Ibolya, értek a focihoz. Határozottan állíthatom, zsidóztál.

prolee 2013.07.29. 20:54:51

Ha kurvaerős lenne, akkor sem lenne szabad adni bele 1 ft közpénzt se.
Mindenki a saját vagyonából támogassa a kedvtelését.
Beképzelt, arrogáns, de tehetségtelen faszkalap futballisták, meg a sleppjük, a szervezeteik, meg a tisztségviselőik ne az én pénzemből dőzsöljenek.

Röviden és velősen: Menjenek a kurva anyjukba!

Részemről tömegsport párti vagyok. Stadion helyett mindenki számára elérhető sporttermeket akarok személyi edzővel és diétás tanácsadással állami finanszírozásban. Egészségdivatot akarok, nem pedig zsírgazdag divatos élsportolókat.

regress 2013.07.29. 20:55:58

a magyar foci olyan szar,mint viktor és bandája.az a köcsög cigány 2010 ben mondta, a profi futballba nem szabad állami pénzt fektetni,. csak az adófizetőkét?rohadjon meg a felcsuti stadionjában

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.07.29. 20:56:18

nem vagyunk rajta a nemzetkozi foci terkepen.

nincs nemzetkozi szintu jatekosunk, edzonk, stadionunk, csapatunk.

ebben a magyar focin kitunoen es evtizedek ota eloskodo slepp a bunos. Orban most beletesz egy csomo penzt a fociba, ha a strukturat is meg tudja - meri - valtoztatni akkor jobb lesz, ha nem - nem. Ha a slepp marad es maximum kevesebbet "nyul le" akkor minden marad a regiben.

Neha felbukkannak a nemzetkozi vizeket is jegyzett edzok, akik vagy kitunoen megertik magukat a sleppel ( Matheus ) vagy csinaljak amiert idehoztak oket de megunjak a slepp tamadasait ( Souza ) es tovabbalnak mert tudasuk nemzetkozi szinten is penzt er. Nem az NB III drava csoportba menekulnek hanem mas kulfoldi ( kulfoldi = magasabb szinvonalu ) bajnoksagba.

amig a lehuzos, afacsalos, "megcsinaljuk okosba" reteg itt marad a magyar foci nyakan addig semmifele valtozas nem lesz - meg akkor sem ha neha valaki ir egy alacsony szinvolnau cikket is rola mint ez.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.07.29. 21:02:33

Orban legfobb bune hogy politikat visz a fociba, nem az hogy adoforintokat.

mellesleg< kepzeljuk el tetmeccsen azt a birot aki nem ad meg egy ketes 11-est a 90. percben a felcsutnak x nel... ott aztan jon a NAV meg a mindenki jovo heten a birohoz "szetnezni"..... ezt nem lenne szabad. Ez a nyolcvanas evek Caucescu rendszere ( Oltenica FC, a szulofaluja csapatat a jarasibol feljutatta az elvonalba )

de megteszi mert megteheti, ez itt a baj. En nem ertek a gazdasaghoz, lehet - mert miert ne lehetne - hogy JO miniszterelnok. Ne zarjuk ki. DE nekem volt gyerekszobam, es ha egy miniszterelnok a falujaba viszi az NB1 et akkor erzem hogy valami nem jo - es nem csak en erzem ezt.

lobaszopiatej 2013.07.29. 21:05:48

Ahol az állam mindenfelől tolja bele a pénzt (na kiét?!) onnan fejvesztve menekül a - tisztességes - magántőke mert kinyírja az egészséges versenyt.

Ennyit a magyar fociról.

prolee 2013.07.29. 21:07:27

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Épp ezért nincs helye a világban az élsportnak. Pontosan a lényeg veszett ki belőle. Ha én lennék a csapatkapitány és a csapatom kőbunkósportolói ilyen tiszteletlenül viselkednének bármely nemzettel szemben, szépen levonulnék és nem játszanám le a meccset, hanem elismerném a megsértett ellenfelem győzelmét.

Aztán egyszer csak abbahagyná a patkánybanda ezt a minősíthetetlen viselkedést.
De jelleme ma senkinek nincs. Csak a zseton lebeg a szemük előtt.
Undorító lett az élsport. Tehetség nuku, kosszol mindenki....Már az olimpiát sem nézem.
Ebbe pénzt rakni? BŰN!!!!

Spiro 2013.07.29. 21:10:04

Amióta világon a férfi labdarúgás „amatőr” sportból profi sporttá változott, és nagy pénzek mozognak benne, különösen tőkeerős, jellemzően nagy lélekszámú országokban, a kis piacú, „szegényebb” országok háttérbe szorultak.

Csak az elmebetegek gondolhatják, hogy klub szinten esélyünk lehet bármilyen Európai kupában, illetve ott tartósan megragadhatnak (lásd Rosenborg), jelenlegi költségvetésű klubokkal.

1. A Magyar klubok Európai 2. 3. 4. osztályú klubok anyagi lehetőségeivel rendelkeznek, ergo ilyen árfekvésű labdarugókat tudnak megszerezni, megfizetni (akikkel elég illuzórikus BL-ről, EL-ről álmodozni, hiszen ha ezek a játékosok alkalmasak lennének jobb teljesítményre, akkor nem tudnánk őket megszerezni). Így csak óriási szerencsével élhetjük túl a selejtezőket.

2. A Magyar klubok, játékosállományuk okán, csak egymással tudnak versenyezni (illetve olyan EU 2. 3. 4. osztály csapatokkal, akik el sem juthatnak nemzetközi kupa szereplésig), ehhez pedig teljesen felesleges középszerű külföldieket drágán, drága fizetésért idehozni. Mert hiába van 3 MRD-os költségvetésű klub, ha ez töredéke a BL-ben szereplők költségvetéséhez. A külföldiekre költött pénz kidobott összeg még akkor is, ha BL, vagy EL csoportkörbe kerülnek, mert a Videoton példáján látszik, hogy ez kevesebb mint 1 MRD-ot hoz, azaz nem gazdaságos.

3. Persze minden tulajdonos arra szórja el SAJÁT pénzét amire akarja, de a közpénz felhasználása esetén, pl. jogos elvárás, hogy a hazai labdarugót részesítsük előnybe (ha már szlogen a „Nemzeti”), mert láthatólag az áhított cél elérése lehetetlen a jelenlegi külföldiekkel is, így az adófizetők pénzét felesleges rájuk költeni (mert nem lesz ösznépi katarzis).
Azonban az anyagi fairplay-re fittyet hányó hazai klubok miatt a kiegyensúlyozott bajnokság sem lehetséges, így pont azok a klubok kerülnek hátrányba akik csak a hazai focistákat tudják, akarják megfizetni.

4. A EU szinten középszerű külföldiek alkalmazása a hazai bajnokságokban, viszont a magyarok lehetőségeit korlátozza és a külföldieket hozzák verseny előnybe, mert az idegenlégiósok alkalmazása elsorvasztja a magyar utánpótlás nevelést, ami a válogatott jó szereplésére volt, van, lesz hatással.

A fentiekből az következi, hogy kizárólag válogatott szinten lehet esélyünk, mert egy jó generációból kijöhet 10-15 tehetséges gyerek, pláne ha játéklehetőséget kapnak legalább a magyar bajnokságban, és a hülyeségekre elszórt, 10MRD-os közpénzből az utánpótlást lehetne versenyeztetni, támogatni.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.07.29. 21:41:32

szerinted egy Adidas, Nike adna egy petakot is egy olyan olimpiara / bicikliversenyre ahol BIZONYITOTTAN doppingmentes versenyzok indulnanak kizarolag? Nem lennenek rekordok, ismeretlen - nem vilagsztarok - is gyozhetnenek, kaosz lenne az egesz.

a BL ben is segitik a birok a nagyokat mert ki lenne kivancsi egy Shaktar Donyeck - Slavia dontore? ( tudom kicsi az esely, de a labda gombolyu )

mindenki elenken emlekezik a 2002es VB re - az volt eddig a biroi pofatlansag csimborasszoja.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.07.29. 21:52:50

a spanyol - korea volt egyebkent a csucs, azt most nem talalom.

( korea szerzett ugy golt hogy a labda elotte egyertelmuen kint volt az alapvonalnal ( kb fel meterrel ) ) azt nem is ismeteltek a helyszinen a kivetiton, olyan egyertelmu volt.

Béka53 2013.07.29. 22:46:16

@Huple macskája: Teljesen így van, ma sportolás kontraszelekciója, hogy a szülőknek mennyi pénzük van. Így nem lesz soha rendes magyar foci, ha a társadalom 10%-a engedheti meg, hogy gyermeke sportoljon. Egy ekkora országban, ez nagyon kis szám.

svega 2013.07.29. 23:07:51

Az 1986-os mexikói lebőgésnek egyértelműen az edző (Mezei György) volt az oka. Emlékeztek, mákos tészta volt a menü, nem volt erejük sem futni a legyengült játékosoknak. És az edző nemhogy lebukott volna, ő ma a magyar edzőképzés feje. Ezért tartunk itt.
Egyébként a túlfizetett foglalkozások űzői mind alul teljesítenek, lásd focisták, politikusok, állami vállalatvezetők.

tomwar 2013.07.29. 23:40:06

" El tudjuk képzelni a futballakadémiákon tejben-vajban fürösztött sztárocskáinkról, hogy Puskásékhoz hasonlóan sötétedésig rúgnák a bőrt (vagy rongylabdát) a poros grundokon, vagy edzés után ne a plázacica barátnőikhez rohanjanak menőzni, hanem órákon át gyakoroljanak lécre tett egyforintosokkal, hogy ki tudja tízből többször lerúgni? Nem."

Kedves kovacspe, a hetvegen Alcsutdobozon egy ropke babaetetesre megallva a Puskas Sporthotelben volt szerencsem talalkozni az emlitett sztarocskakkal. Nem volt etvagyam utana...:-((((

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.07.29. 23:46:12

Lószart nem adnék a magyar focinak, nemhogy pénzt!
Idejönnek a legutolsó kibuclakók és szarrá verik a dédelgetett és agyon ajnározott focistáinkat - mint általában bármely kutyaütő csapatunkat.
Kórházak meg klíma nélkül, 40 fokos melegben, hullanak a szívbetegek, de ennek a kibas.ott országnak a stadionok, meg a Szeretett Vezető hobbija a fontos.
Értem én!
Mert megérdemeljük!
2013. HU.

gerdo 2013.07.30. 03:39:01

Mi ebben a meglepo, azt gondoltad talan, hogy Orban majd jobban menedzseli a magyar futballt mint az orszagot? Vagy hogy egy 20 000es stadion a szeretett vezer haza mogott egy ketezres faluban majd feldobja a sporteletet?

Kandeláber 2013.07.30. 06:29:00

@nu pagagyí: Itt a válasz a rapra, egy kis Hobo. (Nehogy azt ugasd, hogy ő is lefeküdt a rendszernek, bár tőled még ez is kitelik).
www.youtube.com/watch?v=Ok2mwjKoGLI

Gandhi szellemében 2013.07.30. 06:31:03

Tisztelt Blogger!
Az utolsó bekezdésben az írod: "Így viszont valódi eredménykényszer nélkül hiába Orbán pénze a fociba, ..."

Már megbocsáss, de mikor adott Orbán a saját pénzéből a focira? Merthogy az állami vállalatok (feltehetően Orbán utasítására) odafolyatott reklámpénzei és támogatásai állami pénzek, az átirányított TAO pedig tisztán adóforint.

Félreértés ne essék, Orbán a mi pénzünkből játszik focist, és nem a sajátjából.

röhögő 2013.07.30. 07:21:09

Nekem van ismerősöm, akinek mindkét fia focizott. Olyan szinten, hogy ismert európai csapatok tárgyaltak velük. Közben idehaza, úgy működik a csapatba kerülés az edzőknél, hogy amelyik papa tolja a zsét az edző zsebébe, annak a gyereke játszik. Az illető kiskeresetű, nem tudta ezt megtenni. A srácok mire elkezdhettek volna keresni a fociban, abbahagyták.
A magyar foci pont olyan gusztustalan, mint a magyar rögvalóság.
A magyar ugar.

röhögő 2013.07.30. 07:25:49

@Kandeláber: Na és te idióta? Te miért vagy itt?

Kandeláber 2013.07.30. 07:44:18

@röhögő: Kis troll.
Kend talán a szürkeállomány-túltengésben leledző egykori szadesz árvája, hogy itt idiótázik?

vantaan 2013.07.30. 08:08:43

Addig magyar foci nem lesz amíg Orbánt el nem takarítják a foci közeléből.
Az hogy kilopják az állam pénzét s azt úgy feltüntetni mint Orbán pénze az böszmeség és undorító.
Akkor amikor gyerekek éheznek ma Magyarországon , az egészségügy romokba, pénz hiány miatt az utakon kátyúk, kátyú hátán ..... akkor Orbán hobbiját állami pénzből finanszírozni NEMZET ELLENES tevékenység!

ohrana 2013.07.30. 08:10:57

@freehckr:
"Egyébként meg állami pénz nem a „magyar fociba” megy, hanem az utánpótlásba, ... Aki azt állítja, hogy nincs az utánpótlásnak sem eredménye, az pedig nézzen utána, melyik ország U20-as utánpótlás válogatottja lett VB bronzérmes 2009-ben..."
1. fiam focizott. Láttam én, hogy az utánpótlásba küldött pénz hogyan alakult át. "Rendeztek" olyan tornákat, hogy felvették a pént, megírták a jegyzőkönyveket, és a zsét szétosztották egymás közt - foci, az nem volt. "Komolyabb" szinten már a 16 évesek közt úgy megy, hogy a fater fizet, akkor a gyereke kezdő, le nem cserélik. Bármekkora falábú és tahó is. A felnőttek közt is: a menedzser százalékot fizet, hiszen ha kegyeltje válogatott, akkor megy fel az értéke.
2. U20. Nézd meg, mondjuk az utóbbi 10 évben mi volt. Harmadik volt Mali is. Egyszer, ahogy a magyarok. Aki mindig ott van a négyben - na, NEM a magyarok.

Bundás, kontraszelektált "focisták", tudatlan edzőkkel. De hát amíg eredmény és teljesítmény nélkül meg lehet élni belőle, addig nem fog semmi sem változni. De hát ez is az ország része, miért működne másképpen?

o

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2013.07.30. 08:11:49

@daito: A pénztelenség az oka? Lóf@szt! Már megint fordítva ülünk a lovon! A klubok működjenek üzleti alapon, a fociból ki kell vonni minden adófizetői pénzt. Én úgy gondolom, hogy előbb focizzanak tisztességesen, aztán majd lehet stadiont építeni akkor, amikor iskolákban szénszünet van pénzhiány miatt. Ahogy Hofi mondta:
-Maga tud úszni?
-Nem.
-És ha megfizetem?
Előbb legyen teljesítmény, aztán majd lesz magasabb fizetés. És inkább olyan sportokat kellene támogatni, amit valaki egyedül is tud gyakorolni (úszás, futás, kerékpár stb.), ez inkább vezetne egészséges társadalomhoz, mint a sz@r foci. Ha teljesítmény nélkül kezdenék fizetésért pampogni a munkahelyemen, akkor nem hogy fizetésemelésem nem lenne, de másnap már be sem kellene mennem. Ezeket a dolgokat nem érzelmi alapon kellene eldönteni.

ohrana 2013.07.30. 08:18:42

@röhögő:
Pontosan ezt mondom. Fiam focizott, és láttam. Aki tolja a zsét, annak a fia játszik. (És ez NB1-es csapatoknál is így van ám még/már ifiben is. Fővárosi NB1 csapatnál mondta nekem apuka, hogy meccsenként 20 ezer, hogy a gyerek kezdő legyen. De kisebb csapatnál örökös kezdő is lehetsz, ha megtámogatod az egyesület vezetőjét.)

És sajnos nagyban is ez megy: egy csapat nem úgy vásárol, hogy alaposan megnézi az árut, felméri, mi kell neki. A menedzser megkeni az illetékest, és rásózza a csapatra a játékosát. Ezért van az, hogy a magyar csapatok teljesen "bénák": egyikben jó ha egy ballábas játékos van, a másikban 4 középhátvéd szerepel, a harmadikban meg három balszélső játszik középpályán.
Rossz ízléssel turkálóból öltöznek, és csodálkoznak, hogy a fogadáson kiröhögik őket.
o

o

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.07.30. 08:31:07

Aki jelen poszt alatt le merte irni Orbán, Kádár, ne adj Isten Rákosi nevét, az sikeres embr nem lehet.

gyalog.galopp 2013.07.30. 08:32:11

Az 50-es évek foci eredményeit, nem Rákosi pajtás személyiségének varázsa, a szocializmus kultúrális és gazdasági magasabb rendűségébe vetett hit alapozta meg, hanem még a háború előtti szellemiség utóélete.

Ez a szellemiség átjárta a közönséget és a focistákat is, majd ahogy ez a szellemiség pusztult úgy épült le a magyar foci is. A focit úgy kezelték, úgy irányították, mint egy szocialista üzemet, trehányság, korrupció, de fontos a látszat. A nyolcvanas években a magyar foci már önmaga paródiája volt, ez azóta sem változott. A teljesítménytől független pénzosztás, a közönség igényének semmibe vétele, azt eredményezte, hogy a foci már csak emlék az emberek fejében, már nem veszik a fáradságot, hogy a lelátóról nézzenek egy szétbundázott, szerencsétlenkedést.

manes 2013.07.30. 08:39:15

@svega: "Emlékeztek, mákos tészta volt a menü, nem volt erejük sem futni a legyengült játékosoknak." Ezen a hülye indokon Mexikó óta röhögök. Az senkinek se jutott eszébe akkor,hogy esetleg az ellenfelek voltak a jobbak és nem a mákostészta?

Kandeláber 2013.07.30. 08:50:57

@ohrana: Ez így van, a volt főnököm ugyanezt mesélte.
Annak a kölyke került be a kezdőbe, aki hordta az ajándékokat meg pénzt adott.
Persze a nagycsapatnál nem hiszem hogy így menne.
Gyömbér megkeni Monizt, hogy tegye be a kezdőbe. :D
@manes: Végtelenül nagyképűek voltak, aztán valaki jött ezzel a tészta-mesével, sokan meg beszopták.
Megboldogult Végh Antal írta a Gyógyít(6)atlanban.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.07.30. 08:56:36

@Kandeláber: Nem a játékos ken, hanem a menedzsere. Rebesgettek ilyet a magyar válogatott környékéről, s ha jól emlékszem, pár évvel ezelőtt voltak is ilyen hirtelen válogatottá avanzsáló hazai játékosok, akik letudtak 5-10 meccset, kaptak egy külföldi szerződést valami másod- harmadvonalbeli egylethez, aztán soha többé a válogatottba nem kerültek.

Kandeláber 2013.07.30. 09:27:24

@Counter: Itt minden előfordulhat.
Persze nyilván könnyebben eladható az, aki már játszott válogatottban, bár azért a nyugati klubok nagyon alaposan megnézik, kit szerződtetnek.
Próbajáték, nagyon alapos orvosi vizsgálat stb.., és hiába dörgölődzik sunyi menedzser, gondolom elhajtják.
Ha meg nem játszik jól az illető, kispadra kerül vagy még oda se.
Mint a nagypofájú Halmosi, aki azt sírta, hogy Angliában nem szeretik a magyar játékosokat, ő azért nem játszott.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.07.30. 09:33:31

@Kandeláber: Azzal egyetértek, hogy aki nem játszik jól, az aztán kispadozhat eleget, de azért előfordulhat, hogy egy másodosztályú klub bebukik egy ígéretes külföldi igazolást, nem-e?
Magyar játékossal is fordult már elő, hogy keringett egy sort, kétévente három csapatnál, hogy aztán 20 tétmeccsen se játszva jöjjön haza. No, ilyen kategóriában rémlik pár ilyesféle eset, hogy az illetőnek gyorsan összejött 10 válogatott meccs, mielőtt nagy dérrel-dúrral eligazolt volna. Név már nem ugrik be.

McFosh Tal 2013.07.30. 09:39:34

Nem igaz, hogy nem lehetnénk sikeresek, ott a baszk futball, a Bilbao 3 milliós lakossági bázissal időről időre megmutatja hogy lehet elszántsággal, komoly szakmai munkával világszínvonalú futballt csinálni. Xabi Alonso, Llorrente, Susaeta hogy csak a mostaniakat említsük, de ott volt Deschamp vagy Lizarazu akik franciaként lettek világbajnokok. Masik pelda a szinten 3 millios Uruguay. Szóval kis nemzet is csinalhat nagy focit ma is, de nem mutyival, urambatyam hozzáállással.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.30. 09:42:22

@politicus:

"Aki jelen poszt alatt le merte irni Orbán, Kádár, ne adj Isten Rákosi nevét, az sikeres embr nem lehet."

Ez benne lesz valamelyik, nemsokára beterjesztendő salátatörvényben, visszamenőleges hatállyal? Kell majd egy paragrafus, ami a te kommentedet kiveszi a hatálya alól. :)

McFosh Tal 2013.07.30. 09:49:36

Debrecenben is keringenek olyan pletykák hogy Herceg András ifi edzőként bizony pénzbeli juttatashoz kötötte hogy kinek a fia játszik. De unokatesom is azert hagyta abba mert hiába csinált akármit, az edző csak a volt helyi sztárok fiacskait jatszatta (Kerekes Zsombor kisfiát pl) aki meg nem volt csókos, padozhatott. Ez a jelen.

Kandeláber 2013.07.30. 10:22:45

@Counter: Volt már ilyen, nem is egyszer.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.07.30. 14:00:53

@Kandeláber: Méltányolom, hogy igazat adtál; ha jól emlékszem, onnan indultunk, hogy szerinted a felnőtt csapatokban már nem azt játszatja az edző, akinek a játszatásából anyagi előnye származik (hogy ilyen szépen mondjam).
Ezek szerint meg azért csak előfordul.

daito 2013.07.30. 14:23:59

@Miazmás: azt írtam: "egyik fontos ok a pénztelenség". És utána leírtam azt is, hogy hasonlóan pénztelen országok focija tud jobb lenni.

A problémád az, hogy teljesen a mai helyzetre vonatkozóan ítélsz - teljesen érthetően. Félre ne érts, én is beszántanám az egészet idehaza, pedig szerettem a focit.
Én csak arra a néhány népszerű véleményre igyekeztem reflektálni, ami a magyar focinál mindig elhangzik - ,aranycsapat, 86 Mexikó nagy pofon volt, pedig esélyesek voltunk, meg a szocializmus tehet róla, ésatöbbi.

Arra akartam utalni - hogy a magyar foci valaha jó volt, de sosem volt annyira jó, mint amennyire mi elmeséljük magunknak. Ugyanúgy a népnemzeti legendárium része, mint a Dugovics Titusz-féle csatamentés, a világraszóló magyarok, az itt élnek a legszebb lányok, magyarfődtermiajóbúzát, és társaik.
Tőlünk látva a világot persze valahol igazak voltak valamikor. :)

Ahogy a múltat sem látják az emberek reálisan, úgy nem meglepő, hogy a jelent sem látják sokan. Vagy látják, de igazából nem tudnak, nem akarnak ellene tenni - mert hisznek valamiben - leginkább a csodában.

belekotty 2013.07.30. 17:41:39

@politicus: "Aki jelen poszt alatt le merte irni Orbán, Kádár, ne adj Isten Rákosi nevét, az sikeres embr nem lehet."
- Miért vagy sikertelen? Akarsz beszélni róla?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.07.30. 17:49:30

Pénz pedig egy másik bölcs gondolat szerint két úton jut a fociba. Vagy központilag, mondhatni diktatórikus úton belepumpálják (lásd: az '50-es évek); vagy üzleti alapú vállalkozásként, a szórakoztatóipar részeként megtermeli magát.

meg egy lófaszt. a foci mindenhol pénzmosoda, nem normális üzleti vállalkozás. tehát: kis oligarchák, kis foci.....stb

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.07.30. 19:03:45

@politicus:
Neked sikerült!
Gratulálunk!
Fizetnek érte, vagy önkényes vagy?
Megéri legalább "ilyennek" lenni?

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.07.30. 19:15:33

En azon csodalkozok hogy van ember akit erdekel egyaltalan meg a magyar foci.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.07.30. 19:46:54

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :D:D:D

amugy emlekszem mikor a Szekszardi Dozsa jatszott a Kaposvarral ( NB II ) tele volt a szekszardi "stadion" es ujsagcikk volt belole hogy megyeszekhely Szekszard es par ezres a csapat stadionja....

most annyian mennek ki hogy a szotyiarus meccs utan a bevetelet minden tovabbi nelkul el tudja inni es nagyon be sem rug.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.07.30. 21:09:02

A mi Vezerunk ( isten aldja a nevet ) tett bele magan penzt es a felcsuti akademia is a telken epult - persze ez eltorpul az allami penzek mellett.

Gondolom a Mi Hos Vezerunk azert ha beszelget gazdasagi potentatokkal azert kozbeszurja hogy " aztan mennyit koltottetek focitamogatasra?" es egy ilyen geniusz szavai azert nyomnak a latba mikor osszak a milliokat.

Szerintem.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2013.07.31. 06:44:27

@daito: Itt sok dolgot nem látnak reálisan, a magyarok nagy hányada a meghatódottságtól homályos tekintettel réved a dicső, vagy annak vélt múltba, és természetesnek veszi, hogy nekünk minden jár, pusztán azért mert magyarok vagyunk.... Szánalmas.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.07.31. 06:49:02

@Miazmás: gondolom van torveny arra is hogy minden telek kisajatithato ha egy miniszterelnok focialapitvanyt akar rajta csinalni. Mittudomain honnan vette, a golya biztos nem hozta mert nehez.

Elvileg - juteszembe - ok odavalosiak, Felcsutiak, lehet hogy a csaladjae volt, de ki tudja.

Oszinten mondom: nem tudom.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.07.31. 12:29:01

@belekotty:

Már annyira, de annyira vártam, mikor írja meg ezt a kommentet egy kiskommer... Mi tartott ennyi ideig???

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.07.31. 12:30:34

@Counter: biztos hallottál már a KONTEXTUS kifejezésről.. Többet nem segítek.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.07.31. 12:32:03

@Holger Hartland: Már most is benne van a médiatörvényben. Csak nem hanyagsággal vádolod a NER-t??

csabakirályfi 2013.07.31. 19:14:10

@Kandeláber: Pécs-Ferencváros 5400 néző
Videoton-Haladás 4047 néző
Győr-Diósgyőr 2500 néző
Debrecen-Kaposvár 2500 néző
Kecskemét-Honvéd 2314 néző
Újpest-Paks 1613 néző
Pápa-Puskás Akadémia 1000 néző
MTK-Mezőkövesd 700 néző

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.31. 23:20:49

@politicus: Vádolom - hanyagsággal? Reménykedem benne. :)

belekotty 2013.08.01. 10:28:37

@politicus: Meg kellett néznem a naptáramat, mikor tudok neked időpontot adni kezelésre.
Mindenfelé kommunistákat sejtesz? Ez egy újabb tünet, ez többe fog kerülni.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.08.01. 11:08:56

@belekotty: És FOGLALKOZIK velem ez a drága jóember.... Ugye NER pénzt is elfogadsz??
Bizakodva maradok őszinte híve:
p

belekotty 2013.08.01. 11:15:35

@politicus: Nem, NER pénzt nem, csak eurót. A haloperidolra adok receptet, de csak teljes térítéssel, a pedig lítiumot szopogasd a telefonodból.
A Békementre járásról viszont le kell szoknod.

belekotty 2013.08.01. 11:17:17

@politicus: "FOGLALKOZIK velem ez a drága jóember"
- A hippokrateszi eskü köt. :-((

Helyes Írás 2013.08.06. 00:41:47

Valóban gyalázatos produkció volt az idei, épp azután, hogy az MLSZ elnöke kijelentette, nagyot fejlődött a magyar futball. Csak tudnám mit néz, mert én tíz percnél többet nem bírok ki a TV előtt. Ráadásul elég egy kattintás, hogy legyen összehasonlítási alapunk. A tavalyi Vidi menetelésben is a főszerepet közepes tudású külföldiek játszották.
Ha nálunk egy fiatal két egyeneset tud a labdába rúgni, mindjárt csatárt csinálnak belőle, mert úgy jobban el lehet adni külföldön, ahonnan néhány év múlva csalódottan jön haza, vagy harmadosztályú klubokban játszik. S csodálkozunk, hogy még a válogatottban sincsenek jobb védőink.
A hazai futball szellemét jól tükrözi, hogy miközben alig van európai középcsapatokban stabilan játszó focistánk, a kapitány nem számít az egyik legjobb játékosra, mert az odamondott neki az indokolatlannak érzett mellőzésért. S közben ebből a szar hazai kínálatból válogatja be az éppen aktuális sztárokat. (Egy hatvanéves edző megsértődik egy huszonöt éves gyerek kifakadása miatt!)
Én tisztelem Orbán Viktor hitét és létesítmények felújítására nem sajnálom a pénzt, mert azok nem csak a vacak profi focit szolgálják, de távolabbról sajnos jobban látszik, hogy a hazai futball reménytelen. Van világszínvonalú kézilabdánk és vízilabdánk, gyorsan felzárkóztatható hokink és eredményes olimpiai sportkultúránk. Ezekbe kellene inkább a támogatásokat tenni, mert ott kamatozna, nem úgy mint a velejéig rohadt, bunkó és igénytelen fociba.

svega 2013.08.13. 11:00:12

Minden, ami túlfizetett, nem működik.Lásd politikusok, és focisták. orbán meg ráadásul mindkettő, mit vártok?
Mezei Mexikóban tönkretette a csapatot, lásd mákostészta evészet. Akkor kelett volna elzavarni és vissza nem engedni, erre ő ma az edzőképzés feje.
Az MLSZ egy rendszerváltást túlélő hatalmas vízfej, amelyiket csak a vezetők saját nem kevés pénzei érdekelnek. El velük.

Robinzon Kurzor 2013.08.13. 23:50:30

Csak a jegyzőkönyv kedvéért: BL-ben a legjobb 32 között van magyar csapat, az MTK.
A női csapat.

Toportyán Zsóti 2015.09.05. 08:44:43

Csuti orálmuzsik teljesítmény az ami igazán qrva gyenge,így aztán a focijától sem kell semmit várni.Nagypályán nem elég 1 focisulit akadémiának átnevezni attól még nem fogja a világklasszisokat ontani.
süti beállítások módosítása