Kell-e nekünk Pride?
2013. július 01. írta: Redakció

Kell-e nekünk Pride?

Nem homofób ultrák és rózsaszín tangás fiúkák, hanem hétköznapi meleg-, pontosabban lmbtq-aktivisták vitatkoztak egymással arról, szükség van-e a Pride-ra és különösen a felvonulásra. A Humen Magazin Kell-e nekünk Pride? című vitaestjén szó esett arról: az elmúlt években már nem történtek erőszakos események a felvonulás körül. A vitán elhangzott: a magyar társadalomra hiába akarjuk ráhúzni a homofób jelzőt, „kifejezetten jól vizsgázik ebben a kérdésben”; a mozgalom pedig még mindig csak egyszerűen arról szól: „vállald önmagad, és a többiek is el fogják fogadni a másságodat”.

Hercsel Adél tudósítását híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr895386400

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Margit néni, Ne dobáld a buzikat!" 2013.07.02. 17:07:32

Mottó:  1500 állatfajnál figyelhető meg a homoszexualitás, de csak egynél a homofóbia. Akkor most mi is a természetellenes?  Az elmúlt években többször próbáltam már érvekkel hatni ebben a témában, de a tipikus ellenzők számára ez tú...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.01. 17:10:52

"Nem Budapest Pride-ot kell szervezni, hanem a pszichiátrián kellene őket kezelni", mert...

...hogy a b*zik hódolni tudjanak szenvedélyeiknek, bizony, egészséges szexualitásúakat kell szakmányban megrontaniuk (...). Mi az, ha ez nem társadalmilag veszélyes?!... (bbjnick.blog.hu/2013/06/07/_mi_az_ha_ez_nem_tarsadalmilag_veszelyes)

Az LMBT-s sz*rokokról meg csak annyit, hogy:

...Azt a k_rva...!

„Megérkezett az LMBT Történeti Hónap beharangozó kisfilmje. Február elsején kezdődik az első hazai rendezésű LMBT (Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű) Történeti Hónap. Feltárunk és megmutatunk, hogy a múltunk se vesszen homályba. Néha akkurátusan, néha kreatívan, néha érzelmesen, néha okosan. Beharangozó kétpercesünkben olyan nagyságok biztosítják támogatásukról a rendezvénysorozatot, mint Tormay Cécile, Ferencsik János, Gobbi Hilda és Faludy György.” (A „kisfilm” megtekinthető itt (is): www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uhEGBc9hvfM)

Remélem, hogy ezeket a (...) ny_morultakat sz_rráperelik a filmben szereplő személyiségek leszármazottai, mert így visszaélni olyan nevekkel, akik ez ellen már nem tudnak tiltakozni, (azért) párjátritkító ocsmányság!

Tormay pld. anno perelt és pert nyert, amikor homoszexuális hírbe hozták. Pilinszky nyíltan vallott arról, hogy ő megküzdött ezzel a fiatalkori (érzelmi) „bizonytalanságával”. És sorolhatnánk. Ha valaki vállalja a díszb_zi-szerepet és beleegyezését adja, hogy hivatkozzanak rá, (ám) tegyék. De így beszennyezni tisztességes emberek emlékét, förtelmes aljasság!...

bbjnick.blog.hu/2013/02/18/yoko_ono_sakktablaja_a_vagy_3_1_toleranciagyakorlat

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.01. 17:14:34

@bbjnick:

Az LMBT-s sz*rokokról=Az LMBT-s sz*rosokról

Dzsentrisvihák 2013.07.01. 17:30:32

"Kell-e nekünk Pride?" - Nem. Ennyi.

bömböcz 2013.07.01. 17:31:09

@bbjnick:
Egyébként a maga önhelyesbítési kényszere is:
www.youtube.com/watch?v=qKGioJkaIkk

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.01. 17:38:01

@bömböcz:

Mit makogsz, b*'zki?! Buzi-e vagy?!

Bell & Sebastian 2013.07.01. 18:44:27

Humen Magazin? A hímnős csigák bizonyára összeverekednek minden példányán a Nemzeti Buzériák előtt.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.01. 18:51:12

Homofób vagyok és büszke vagyok erre. Kérném, ne mellőzzék e jelző rám aggatását.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.07.01. 18:52:59

Az egész Pride-őrület azt bizonyítja, hogy a globális véleményterror létezik. Mert ha nem létezne a Birodalomnak ez az agymosodája, ugyan honnan kerültek volna ezek a pride-osok ilyen hirtelen elő és mitől nyomulnak olyan erővel, hogy a litvánoknak már be kell tiltaniuk őket?
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2011/03/valaszcsapas.html

bömböcz 2013.07.01. 18:56:40

@Doomhammer:
Hajrá NWO, éljen a Nagytezsvír!

Bell & Sebastian 2013.07.01. 19:01:51

@Doomhammer: Bezzeg a swasztikát meg nem. Hülyék ezek.

Axxtro 2013.07.01. 19:09:33

A „liberalizmus”, meg a „kirekesztés ellenesség” nevében, az „összes perverz disznó” meg a pedofilok fesztiváljátis meg kell megrendezni, mert a ”homo” fesztvál kirekesztő!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.07.01. 19:16:21

"Nem véletlenül ült az est résztvevői közt a Soha többé Prájdot című cikk szerzője, aki mind a Humen Magazin hasábjain, mind az est folyamán kifejtette, hogy meglátása szerint hiba a Pride-ot a méltóság meneteként vagy a meleg büszkeség napjaként említeni, mert „immáron sokadszorra is bebizonyosodott, hogy nem szolgálja az elfogadás célját, nem segíti elő a társadalmi integrációt. S nem büszkeségre okot adó, mert az, hogy valaki melegnek született, az egy olyan végzet, amit az ember nem maga választ. Ami pedig akaratunkon kívül történik, az nem könyvelhető el személyes kudarcként, vagy érdemként. A végzetet, csak tisztességesen, becsületesen el kell fogadni” - írja Szincsák Gergő. A szerző a beszélgetés folyamán hozzátette, hogy ő nem Pride-, hanem felvonulás-ellenes cikket írt. Az újságíró ekkor megáll egy pillanatra, hogy végiggondolja: mennyire van fogalmi zavarban a Pride-ként emlegetett vonulással, és általában a meleg társadalom legdivatosabb politikailag korrekt megnevezésével kapcsolatban, ha eddig nem tudta, hogy a Budapest Pride nem csupán a felvonulást jelenti?"

de éreztem hogy ezt hercsel adél írta, édes istenem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.07.01. 19:26:19

a melegek miatt nem zárhatják le a várost, erre nem költhet egyetlen józan kultúrország sem.
felőlem mehetnek a mezőre hupákolni, nem veretném szét rendőrökkel, csak ha sértik a madarak csendjét.

a társadalom nem foglal le nekik tereket és utcákat, nem fizet nekik kordonokat és rendőröket, nem fizeti az útlezárások miatt keletkező anyagi károkat, a nép nem fogja feleslegesen szórni a pénzét felesleges dolgokra. ez a demokrácia, a többség uralma, a többség érdeke, nem a ksebbségé.

A melegeknek nem joguk van az öncélú felvonuláshoz, hanem kötelezettségük a kulturált viselkedéshez, járjanak saját klubbokba, éttermekbe, ne a normális családmodell imázsát rombolják azzal hogy kitáblázzák magukat csoportosan, a társadalom nem bántja őket, nem törjük rájuk az ajtót, nem rúghatják ki őket munkahelyükről se, nem nézzük el az ellenük irányuló bűncselekményeket, élettársi kapcsolatot létesíthetnek, ne akarjanak többet.
szimpatikus az orosz kezdeményezés: ne propagáljuk a devianciát.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.01. 19:31:45

...1959-ben, két börtöntöltelék, a (tolvaj, csekkhamisító) szélhámos Dick Hickock és a (súlyos pszicho- és/vagy szociopata) betörő, garázda Perry Smith, börtönből való szabadulását követően, a Kansas állam-beli Holcombban lemészárolt egy jómódú hírében álló farmercsaládot. Miután éjjel rátörtek a családra, a családtagokat (középkorú apa és anya, 15 éves fiú, 17 éves lány) megkötözték, szájukat szigetelőszalaggal leragasztották; Perry Smith az apa torkát elvágta, majd (az apán kezdve és a lányon végezve) valamennyiük fejét vadászpuskával közvetlen közelről szétlőtte. A rablógyilkosok zsákmánya 43 dollár készpénz és egy táskarádió volt... (bbjnick.blog.hu/2013/06/08/_egymas_hatasa_alatt)

„(...)

Perry 1945-ben, még a háború befejezése előtt − (...) − egy balzsamos estén az egyik honolului tetoválóművész szalonjában találta magát, aki egy kígyót meg egy tőrt applikált a bal alsókarjára. Hogyan került oda? Összeveszett az apjával, Anchorage-ból autóstoppal Seattle-be utazott, és beállított a Kereskedelmi Flotta sorozóirodájába. − De sosem álltam volna be tengerésznek, ha tudom, mi vár rám. − mondta egyszer Perry. − A munkától sose irtóztam, szerettem a tengerészéletet, a kikötőket meg mindent. Csakhogy a hajón nem hagytak békén a buzik. Tizenhat éves voltam, kis növésű fiú. Persze, tudtam vigyázni magamra. Csakhogy tudnia kell, hogy sok buzi egyáltalán nem nőies. Ismertem olyan buzikat, a szentségit neki, akik egy biliárdasztalt is ki tudtak hajítani az ablakon. Utána meg a zongorát. Az effajta »lányok« pokollá tudják tenni az ember életét, különösen, ha kettő is van belőlük, összeállnak és rárontanak az emberre. S közben az ember még csak gyerek. Képesek öngyilkosságba kergetni az embert. Évek múlva, amikor beálltam katonának, és Koreába vezényeltek, pontosan ugyanezzel a problémával találtam magam szemközt. Jó minősítésem volt, volt olyan jó, mint bárkié; még a bronzcsillaggal is kitüntettek. De sose léptettek elő. Négy év múlva, miután az egész rohadt koreai háborút végigharcoltam, legalábbis tizedesnek kellett volna lennem. De nem lettem az. És tudja, miért? Mert az őrmesterünk homokos volt. Mert nem akartam kötélnek állni. Úristen, de utálom az ilyesmit! Ki nem állhatom! Ámbár... a fene tudja. Néhány buzit őszintén kedveltem. Amíg nem próbálkoztak meg velem. A legjobb barátom, aki igazán megérdemelte, hogy annak nevezzem, egy okos, megértő fickó, mint később kiderült, ugyancsak buzi volt.

(...)” (Az idézet Truman Capote Hidegvérrel c. (tény)regényéből származik (Európa Kk., Bp., 2006., 175 p.))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.07.01. 19:43:07

Dombos Tamás visszatérve a statisztikákhoz, fölhívta a figyelmet a realitásra, miszerint egy vidéki iskolában általában összevernek egy 16 éves fiút a Jobbik szimpatizáns osztálytársai, csak azért mert „buzi”."

A 16 éves melegekről és a 16 éves Jobbik-szimpatizánsokról már statisztikát is vezetnek, az igen, adél, meggyőztetek; hány ilyen eset volt amúgy eddig? ugye csak 1 db? se. Magyarországon amúgy elméletileg titkos választások szoktak folyni, dehát ezek csak 16 évesek! nem is szavazhatnak! botrány.

bömböcz 2013.07.01. 19:43:11

@bbjnick:
Nem tehetünk semmit!

Először a kis Kleint vitték el, utána a nagy Kleint...
Majd a többi zsidót...és mi nem szóltunk.
Bűnösök vagyunk mindahányan, hetedíziglen, mindörökké...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.07.01. 19:46:32

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: minden férfit taszítanak a hímnemű melegek bizonyos szintek között, ez a férfi sajátossága, akit nem taszítanak azok a nők, kutyák, gyerekek, korcsok.
a férfi nem tudja tolerálni, ezért férfi.
ha tolerálni tudná, maga is meleg lenne

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.07.01. 19:55:00

@tesz-vesz: arról már nem is beszélve hogy egy 16 éves gyerek ne homokozzon már-még

a mi osztályunkba is járt egy meleg amúgy középiskolában, senki nem kérdezte meg tőle személyesen, de hallottunk történeteket, és láttuk is a viselkedésén, a haja szála se görbült meg és néha még beszélgettünk is vele
nem volt a nexus túl jó, de ezen az se javított volna, ha elmegy felvonulni a prájdra, sőt, akkor biztos hogy össze is vertük volna.
ennyit ér a prájd

bömböcz 2013.07.01. 20:09:43

@tesz-vesz:
Maga szerint a Lovas István balhé nem érdemelne több figyelmet?
Ki ez a Lovas és ki ez a Bajnai-Schiffer páros?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.07.01. 21:29:12

@bömböcz: melyik balhé?

lovas is csak olyan, mint bayer zsocika meg vitéz bencsik et.
kkbk.blog.hu/2013/05/30/_vitez_bencsik_elvtars

bömböcz 2013.07.01. 21:34:37

@tesz-vesz:
Én a kenedi jános által kitúrt 196.-as csoportos nemi erőszak és az 198.-ban izraeli állampolgársági kérelemre utaltam.
Szóval akkor ezekről nem tud...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.07.01. 22:07:45

@bömböcz: de hallottam már, azt hittem hogy lovas és bajnai-siffer egy balhé.

"Cikkeibõl, önéletírásaiból, interjúiból Lovas rendre kifelejti, hogy 1962-ben a Pesti Központi Kerületi Bíróság (mint a fiatalkorúak bírósága), valamint a Budapesti Fõvárosi Bíróság (mint másodfokú bíróság) bûnösnek mondta ki „két rendbeli erõszakos nemi közösülés bûntettében mint bûnsegédet, egy rendbeli lopott kulcs használatával, tolvajszövetségben elkövetett lopás bûntettében, egy rendbeli tiltott határátlépés bûntettének kísérletében és egy rendbeli orgazdaság bûntettében”."
Kenedi János: LOVAS ISTVÁN

nemzethir.gportal.hu/gindex.php?pg=17719221&nid=5211565
www.es.hu/old/0119/publi.htm

akár igaz is lehet, nem tudom, nem voltam ott. nem tudom voltak-e perek miatta.
de elég sok kritika éri kennedit, aki amúgy is egy komcsi szdsz-es gerinctelen, megbízhatatlan patkány
www.es.hu/?view=doc;3410

melyik a bajnai-siffer balhé?

Veder1 2013.07.01. 22:23:14

Aztán mit zavar, de komolyan? Bántani nem bántanak senkit, akkor meg? Engem nem is érdekel, csak mindig meglepődök, hogy milyen nagy felzúdulás van azoktól, akiket nem is érint .

bömböcz 2013.07.01. 22:24:07

@tesz-vesz:
Nézze:
Lovas alijázási kérelme nyilvános info.
"melyik a bajnai-siffer balhé? "
A buzinyitány judapesten.

tundrazuzmo (törölt) 2013.07.01. 23:30:03

Kell-e a pride? Úgy kell, mint az őket felkaroló liberális pártok.

UFF. Az emberek szóltak a szavazóurnáknál.

Alfőmérnök 2013.07.01. 23:45:04

"az elmúlt években már nem történtek erőszakos események a felvonulás körül"

Talán mert az elmúlt években kevesebb a fizetett komcsi provokátor, mint Megyóék-Fletóék-Bajnaiék alatt.
Egyébként meg ez a Pride senkinek nem kell. A buziknak se. Főleg nem az Andrássy úton.

tundrazuzmo (törölt) 2013.07.01. 23:46:18

Ja, és még valami - mondta Kálámbó. Egy LMBT felvonulásra pont annyi szükség van mint egy VSMF felvonulásra.

A VSMF a Véres Steaktől Marhanagyot Fingók társasága, akik még nem döntötték el, hogy genetikai alapon finganak marhanagyot a véres steaktől, vagy ez egy tanult viselkedési forma. Csak egyet döntöttek el, hogy nem mennek az utcára, mert az emberek utálják azokat, akik azzal határozzák meg önazonosságukat, hogy véres steaktől marhanagyot finganak, ahelyett, hogy a normális demokráciák alapértékeivel - teljesítmény, tehetség, munka, stb. határoznák meg magukat.

bömböcz 2013.07.01. 23:47:10

@Sebastian Knight:
Kösz Májszter!
Ezek után átgondolom...

bömböcz 2013.07.01. 23:51:18

@Alfőmérnök:
De hát nagyköveti szinten képviseltetik ottan magukat a Legnagyobb Demokraták!?
Toleranciát a Drónoknak!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.02. 07:51:57

@bömböcz:

"Nem tehetünk semmit! Először a kis Kleint vitték el, utána a nagy Kleint... Majd a többi zsidót...és mi nem szóltunk. Bűnösök vagyunk mindahányan, hetedíziglen, mindörökké..." --- írja.

Hát, ha bűnösök, hát bűnösök. De azért mégsem buzik!!! :-D

Karcolt lendület 2013.07.02. 10:06:11

@Vödör:
Ezt én sem nagyon értem, mit kell ezzel ennyit foglalkozni. Engem nem érint különösebben az ügy, inkább az a mentalitás zavar, ami szerint itt egy csomóan mások életébe kurvára bele akarnak pofázni.

@tundrazuzmo:
Az (állítólag) liberális párt nem a buzikérdés miatt bukott, hanem mert pofátlanul lopkodott és mert segített Gyurcsánynak hatalomban maradni.

Csak szólok, hogy ez kampánytémaként elég szolid hatású: ahogy a fenti rövid összefoglalóban van, a társadalom nagy része inkább csak magában mosolyog egy szemmel láthatóan homokos pincéren/fodrászon/ruhabolti eladón, nem gyűlöli őket, mint ezek a gyenge szexuális életű hozzászólók itt - (állítólag) keresztény és konzervatív alapokon.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.07.02. 10:14:49

Mennyibe került a melegfelvonulás? + viszontválasz (2010.07.12.)

www.youtube.com/watch?v=_l2afxYdJuQ

Karcolt lendület 2013.07.02. 10:31:00

@tesz-vesz:
Baromság.
Fizikailag persze: igyekszik az ember kerülni egy homokossal a kontaktust, és az intim zónájának megőrzésére is kényesebb. Lehet benne egy kényelmetlen érzés, pont ugyanolyan, mint egy olyan nő közelében, akivel nem akar az ember semmiféle kapcsolatot, az viszont szemmel láthatóan rá van kattanva, de ezeket a helyzeteket megfelelő érzelmi intelligenciával le lehet kezelni. Nem attól lesz igazi macsó férfi valakiből, hogy emberileg ezt a fizikai távolságtartást egy taszító érzéssel párosítja magában.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.02. 10:56:43

Mindig kihagyják a lényeget. Többnyire leragadnak a kommentek azon a szinten, hogy a buzik vonuljanak, ne vonuljanak, hogy tőlünk buzulhatnak, csak ne nyomassák a propagandát. Pedig a lényeg, hogy a buzik maguktól sose csináltak volna globális véleményterrort, e mögött olyan ideológia áll, aminek a gyökere nem természettől adott buziság (mint a természet hibaszázaléka, ami létezik), hanem egy, a világmindenség rendje ("Isteni Törvény") ellen lázadó ideológia, nihilizmus, sátánizmus.
A világszétverő elit köreiben a buzulás egy szimbolikus-kultikus dolog, olyanok is részt vesznek benne, akik természetes hajlamuktól nem tennék.
Csak egy példa a Talmudból, nem buzulás, de a lényeg ugyanaz, ha kell majd kikeresem szó szerint:

Két rabbi tárgyalja egy elvetemült (zsidó) esetét, aki meggyalázta az anyját. Az anya a végén megkérdi tőle szemrehányóan: "legalább volt valami élvezeted ott, ahol egykor születtél?" Mire a fia: "ugyan, asszony, mit képzelsz, hát mi másért tettem ezt, mint a Teremtőm elleni lázadás jeleként!"

Erről van szó a globális buzipropaganda esetén is.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.02. 11:24:18

@S=klogW: Köszönöm, fantasztikus!

Vessük össze ezzel:
kuruc.info/r/6/114425/

Hitler hatalomrajutása előtt még két évvel is , 1931-ben a Bnai Brith zsidó szabadkőműves páholy hivatalos szimbóluma levelei fejlécén a szvasztika...

A 3 per hármas nyúl 2013.07.02. 22:21:17

"Mint minden kor, az információs társadalom kora is megszülte a maga hőseit. Pierre Omidyar (eBay), Sergey Brin (Google), Mark Zuckerberg (Facebook) és társaik zseniális ötletemberek, akik meghatározták a világháló fejlődését, és felhasználóik millióinak változtatták meg az életét. Ami közös bennük: a kiemelkedő intelligencia, a világháló szerinti rajongás, a végletes elkötelezettség, a ragyogó fantázia és a lehetőségek gyors felismerésének képessége."
http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Komlodi_Ferenc_Hercsel_Adel_Internet_milliardosok&id=120738&type=22

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.07.04. 10:17:28

@Karcolt lendület: Nem attól lesz igazi macsó férfi valakiből, hogy emberileg ezt a fizikai távolságtartást egy taszító érzéssel párosítja magában."

nem attól lesz, csakhogy a férfi min. idegenkedik egy olyan "férfitól", aki "férfiakat" szeret. ez egy ösztönös ellenérzés. persze, nem azt állítom, hogy mindig üsse pofán, vagy hogy ne álljon szóba velünk, csak annyit, hogy taszítják, zsigerből ellentétet állít fel velük és bizony kerül bármilyen személyes kontaktust velük.

amúgy az előbb nem voltam pontos: minden férfit taszítanak a hímnemű melegek bizonyos szintek között, ez a férfi sajátossága, akit nem taszítanak azok a nők, kutyák, gyerekek, korcsok között vannak.

maskep 2013.07.08. 07:08:04

@tesz-vesz: Én (meleg) férfiaktól 30 cm-nél kisebb távolságban "idegenkedem". Ennél nagyobb távolságban, különösen az agresszivitásig fokozott viszolygás, kísérletekkel alátámasztva, a látens melegeket jellemzi. (Kísérlet: a pénisz merevedésének mérése különböző látvány hatására. Ezt ugye elég nehéz becsapni...) Vagyis a Pride-on a titkos buzik acsarkodtak az öntudatos melegek és a velük szolidáris heteroszexuálisok ellen. Néhány hülyebuzi rendőr, esetleg azok parancsnokainak asszisztálása mellett...

Tehetetlen Dodó 2013.07.08. 07:16:19

@ArmaGedeon: De ez magától értetődik, nem?

maskep 2013.07.08. 08:08:54

@ArmaGedeon: Buzi-buzi-buzi-buzulás-buzi-buzi-buzi-buzi-buzi-buzulás-buzi-buzi-buzi-buzulás-buzi-buzi-istentagadás-nihil-sátán-rabbi-zsidó-elvetemült-élvezet-lázadás-buzulás!...

maskep 2013.07.08. 20:59:39

@ArmaGedeon: Csak kiemeltem a mondanivalód eszenciáját... Így, kicsit eltávolítva magadtól, nem tűnik neked is betegesnek?...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.07.08. 21:56:18

@maskep: Ne a tükröt szidd, ha betegnek mutat téged/ a világot!
süti beállítások módosítása