A Colosseum méretű kettős mérce
2013. január 26. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A Colosseum méretű kettős mérce

alemanno.jpg

Szélsőjobb-ellenes római polgármester előző életében

Mint ismeretes, a holokauszt emléknapján többek között a magyarországi szélsőjobb ellen tiltakoznak Rómában. A helyi zsidó közösség kezdeményezésére a Colosseum világítását lekapcsolják vasárnap. Az olasz főváros főpolgármestere azt mondta: Róma és a Római Zsidó Közösség így ítéli el jelképesen az antiszemita és idegengyűlölő ideológiákat, explicite megemlítve a magyarországi szélsőjobboldali pártokat. Nos, az alapvető, hogy az emberek felemeljék a szavukat bármilyen irányultságú gyűlöletkeltő szólamok ellen, bármilyen országban, különösen egy olyan napon, amikor a huszadik század egyik legnagyobb tragédiájára emlékezik a világ. Ez a Colosseum-lámpaoltás magyarországi politikai erőkkel való összekapcsolása a római polgármester által-történet viszont több sebből vérzik – sőt, igazából mindenhonnan vérzik, ahonnan csak lehet.

Nem tudom, hogy az állandó kettős mércézést vagy a kettős mércézésre reakcióként előkerülő perszeamerikábanverikanégereket reagálásokat unom-e jobban. Ha van mire rámutatni nemzetközi viszonylatban, mutassunk rá – amellett, hogy először a saját házunk meg hazánk táján söprögessünk, persze. A söprögetésről annyit: nem feltétlenül arról vagyok ismert, hogy rendre kifogásokat keresek a Jobbik mentegetésére.

A zsákutcás idegengyűlölet elleni fellépés minden józan polgárnak kötelessége, bármelyik országban. De ha itthon megköveteljük magunktól a szembenézést, akkor ezt Olaszországban is megtehetik az illetékesek. Képzeljük el például a hazai és a nemzetközi reakciókat az alábbi események után.

„A kelet-magyarországi Ózdon helyi fiatalok egy autóból légpuskákkal rálőttek cigányokra, akik mezőgazdasági munkát végeznek a környéken. Többen megsebesültek a lövedékektől. A cigányok válaszul több helyen gyújtogattak, kirakatokat törtek be, úttorlaszokat is emeltek, és összecsaptak a rohamrendőrökkel. Egyeseknél táblák voltak, amelyekre az volta írva: »A magyarok rasszisták«, és »Nem vagyunk állatok!«. Az összecsapásokban 67-en sérültek meg. Pénteken kétezer cigány ülősztrájkot kezdett Ózd központjában, miközben a helyi lakosok elfoglalták a városházát, és elzárták az utakat. A városban két cigányt vasrudakkal megvertek ismeretlenek. Mindketten súlyos állapotban kerültek kórházba, egyikük agysérülésekkel. Egy másik helyszínen lábon lőttek két cigányt, öt cigányt pedig szándékosan elütöttek autóval helyiek. Szombaton kilenc busszal elszállítottak a rendőrök 320 cigányt a Kazincbarcika városában lévő egyik központba, miközben jelentések szerint a kitelepítésre összegyűlt helyiek megtapsolták a cigányok távozását. Pintér Sándor, belügyminiszter azt mondta, hogy az események »a cigánybűnözéssel szembeni eddigi túl nagy tolerancia következményei«.

Nos, nyugodjunk meg, ez csak a jereváni jesolói rádió híre volt: az eset nem Magyarországon, hanem Olaszországban történt; nem Ózd és Kazincbarcika, hanem a dél-olaszországi Rosarno és Crotone volt a helyszín; és nem cigány-magyar, hanem afrikai bevándorló-olasz konfliktusról volt szó. Mondjuk ki, a legsötétebb korokat idéző tömeges botozás, tömegbe hajtás, random lövöldözés a hétköznapi fasizmus megnyilvánulásai, és Istennek hála nem tart még ekkora léptékű tömeges erőszaknál Magyarország (mert ugye etnikai színezetű lincselés és etnikai gyilkosságsorozat már történt...).

A magyar mellett tehát az olasz társadalomnak és politikai szereplőknek is van mivel szembenézniük és van mit megoldaniuk otthon, mielőtt más országok idegengyűlölő, antiszemita fajankóival kezdenének el foglalkozni. Nem olvastam arról, hogy mondjuk a budapesti Citadella fényeit lekapcsolták volna valamikor az olaszországi lincselésekkel szembeni ellenérzés kifejezésére. Miért ne történhetett volna így? Persze lehet, ha így történt volna, sokan elmondták volna itthon, hogy ne foglalkozzunk egy másik ország belügyeivel, hiszen itthon is van mit megoldani idegengyűlölet terén.

Hogy mitől vérzik még ez a Colosseum-történet? Ahogy az utóbbi napokban a Barikád és Tamás Gáspár Miklós is megírta, a most az antiszemitizmus ellen nagy lendülettel fellépő Gianni Alemanno római polgármester nem éppen liberális demokrataként kezdte pályafutását. Alemanno a fasiszta örökséget nyíltan felvállaló Olasz Szocialista Mozgalomban kezdte politikai karrierjét. majd agrárminiszter volt a Berlusconi-kormányok idején, mielőtt 2008-ban az előrehozott választásokon Róma polgármesterének választották volna. A hosszú évekig tartó „botlást” Alemanno ma már így magyarázza: a '70-es, '80-as években azt hitte, hogy a fasizmus történelmi hagyománya alapvetően pozitív, de később rájött, hogy ennek épp az ellenkezője igaz. Alemanno 2008 szeptemberében a fasizmust még „összetett jelenségnek” nevezte. A Barikáddal nem épp egy pályán focizó TGM pedig így kommentálta az ügyet: Alemanno „választási sikerét bevándorlóellenes, uszító demagógiájának köszönhette, politikai múltja sötét. Akár az elsötétített Colosseum”. Ma viszont már szegedicsanádi tempóval igyekszik 180 fokos fordulattal lemosni magáról a kínossá vált múltat.

S végül, ha már visszaértünk az ügy kiindulópontjához: a hatalmas római amfiteátrum – amelyhez századok óta zarándokolnak régi utazók és mai turistatömegek, gazdagítva az ókori birodalom mai örököseit – érdekes választásnak tűnik az akcióhoz. A Colosseum építését ugyanis a Titus császár által Rómába hurcolt több tízezer zsidó rabszolga fejezte be, a költségeket a lerombolt jeruzsálemi Templom kincseiből állva. Különös helyszín egy másik ország antiszemita barmaira való figyelemfelhíváshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr745041475

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Colosseum méretű kettős mérce 2013.01.26. 10:13:01

A „Colosseum-lámpaoltás magyarországi politikai erőkkel való összekapcsolása a római polgármester által”-történet több sebből vérzik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.01.26. 08:49:30

A kettős mérce elleni küzdelem jegyében hamarosan várható Hoffmann Rózsa és még vagy két tucat vezető beosztású Fidesz- és KDNP-káder MSZMP-tagkönyvecskéjének közlése, fejenként egy bekezdésnyi epés ekézéssel.

Ugye.
Ugye?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.01.26. 08:55:56

"Nos, nyugodjunk meg, ez csak a jereváni jesolói rádió híre volt: az eset nem Magyarországon, hanem Olaszországban történt"

Úgy érted, sajnos...

Nálunk pont fordítva történik. Hál' Istennek mi ilyen progresszív ország vagyunk. Olyan qrva jó nekünk!

Egyébként nem kéne olaszozni. Gondolom a polgármesternek pont annyira ki van a töke a PC-vel és a toleranicabolsevik bosszúzsidókkal mint nekünk.
Csak hát gondolom zsidóznod meg neked nem szabad...

Inkább jegyezzük meg, kevés képmutatóbb dolog van, egy a konfliktusban abszolút részt nem vevő népet bevonni a saját túlérzékeny paranoiánkba, majd úgy tenni, mintha általános morális elvek szerint cselekednénk.

Zsidóként kiállni az antiszemitizmus ellen, főleg akkor ha jövedelmező, nem morális nagyság!
Ahogy magyarként sem morális nagyság a magyarellenesség ellen hőbörögni, ha ezért mandátumot osztanak!

Kandeláber 2013.01.26. 09:04:09

Hehe, Horváth Csabiék meg a Parlament és a Hősök tere elsötétísét követelik Tarlóstól, aki persze beintett nekik.
A cucik etnobiznisze vissza fog ütni rájuk, de ez nem baj.
Bajnai mennyivel okosabb, sunyít a kendermagossal és a katonatiszttel együtt, tudja ő, hogy a szocimagyar ugyanolyan rasszista, mint a jobbikos, csak a szoci titkolja.
Na persze Zuschlag elővigyázatlan volt.
Amúgy mi hír az Olasz Gárdáról?

alterways2 2013.01.26. 09:10:29

összetéveszted a szezont a fazonnal: egy helyi konfliktus bárkik között, még ha verekedéssé fajul is, nem tekinthető fasizmusnak, ott egymással kapcsolatban álló csoportok estek egymásnak valószínűleg valós sérelmek miatt. mi ebben a fasizmus? a lámpaoltás egy magyar parlamenti párt általános zsidóellenes kirohanásai miatt történik, ez a fasizmus...

Tündér_Lala 2013.01.26. 09:45:20

@alterways2: Frászt !
Ki volt adva nekik. A műbalhé, az MNB elnöválasztása körüli nyomásgyakorlás része, amelyben a számukra kedvező megoldást próbálják kierőszakolni. A jól felépített autoriter, fasisztoid "magyar valóság" -ot ostorozzák olyanok, akiknek több folt van a multjukban (így zsarolhatók persze). Disznó aki észreveszi. De természetesen a szervezőket, cikkírókat ez nem érdekli, annyira nyeregben érzik már magukat, hogy bármilyen hazugságot lenyomhatnak és le is nyomnak a közönség torkán.
Nincs liberális összeesküvés. Muhaha.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.26. 10:03:05

A szomszéd rasszistája, antiszemitája mindig zöldebb.

Bizonyítja a posztíró is.

negyven rabbi 2013.01.26. 10:19:55

@alterways2:

szerintem is,

parlamenti pofázás helyett helyben kellene elkalapálni a kisebbségeink parazita részét

abdelkader 2013.01.26. 10:41:16

rajcsányi.gellért (ergé)

És az hányas mérce gellért,hogy a jó FideSS szokás szerint nem hír oka az ami számít,hanem a hír-a döntéshozó-főpolgármester és a zsidó közösség?
Netán a régi szokás szerint vágjuk ki a nyelveiket?

Kandeláber 2013.01.26. 10:57:11

Megkérdezném tisztelettel: ha bizonyos érintettek gyertyagyújtásra szólítanak föl, akkor mire jó a MASZOP lámpaoltásra történő felszólítása Pesten, és az ex-újfasiszta római polgármester energiatakarékossági intézkedése a szűkebb pátriájában?
www.emlekezem.hu/aktualitasok/gyujtsegygyertyat.html

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2013.01.26. 11:04:12

@abdelkader: keresd meg a posztban a linkek sorát, amikor a magyar széljobbal foglalkoztam. köszöntem!

eisenstadt74 2013.01.26. 11:11:58

Korrekt poszt ! Le kellene most már pattanni a magyar boxzsákrol kedves hangulatkeltő "elvtársak". .. nem kell rosszhírünket kelteni csak mert a köv 4 évben sem az agresszív internacionalista kisebbség fogja rányomni az akaratát a többségre.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.26. 12:00:45

a Colosseum fénykorában még nem diktáltak a zsidók a rómaiaknak

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.26. 12:10:04

"nem feltétlenül arról vagyok ismert, hogy rendre kifogásokat keresek a Jobbik mentegetésére."

ergé, aztán vajon elolvasod-e, mikben tévedsz, hibázol, hazudozol és csúsztatsz a jobbikot ekéző írásaidban? tudatosul-e benned ez, vagy nem is érdekel?

peterd127 2013.01.26. 12:38:34

@Counter:
Lehet hogy Mszmp tagok voltak, de nem voltak kommunisták. Kár lenne ezt a két tényt összemosni.

Bell & Sebastian 2013.01.26. 12:47:09

Nálunk váltakozva, felesbe' leoltják a közvilágítást, mert kevés a lóvé. Ha jól meggondolom, ez vegytiszta antiszemitizmus, mert végső soron az irreálisan drága kilowattóra váltja ki, az energiacég meg ugye, khm... muszlim.

Az nem lehet, hogy Rómában is ez van, csak jobban kommunikálják?

Kandeláber 2013.01.26. 13:19:50

@vizipipa: Nem az MSZP volt kiakadva nyáron vagy mikor, amikor éjfél után több középület kivilágítását lekapcsolták?
Ennek utánanézek.
Horváth Csabi az ingyenes BKV-utazás után most már a közvilágítás ügyének is a bajnoka lett.

Kandeláber 2013.01.26. 13:44:56

gyakorlat is, hogy Budapesten éjfél, illetve éjjel egy óra után lekapcsolják a díszkivilágítást, szintén takarékosságra hivatkozva. Igen, valóban iszonyatosan drága kivilágítani mondjuk a Lánchidat vagy a Parlamentet - de a Westminstert sem azért világítják ki folyamatosan, mert olcsón kapják az áramot.
Az állami pompa és a nemzeti büszkeség, melyhez a tűzijáték vagy a díszkivilágítás is hozzájárul, nagyon is fontos dolgok, amire minden időkben áldozni kell.
Ez a duma egy 2010-es "Véleményvezér" posztból származik, annak kapcsán, hogy az akkor még új kormány közölte, hogy olcsóbb tűzijátékot rendeznek augusztus 20-án.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.01.26. 14:15:08

@peterd127: Nem tudom melyik a rosszabb, aki naívan vallotta a kommunista eszméket, infomációhiány és érzelmi lustaság okán tényleg hitt benne, hogy jó az amit tesz, vagy az, aki tisztában volt vele, hogy kommunistának lenni gazemberség, mégis belépett a pártba...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.01.26. 14:31:41

@TaTa86.: Amikor a Hoffmannok, Fónagyok és mások beléptek a Pártba, már túl voltunk Rákosin, '56-on és '68-on.

Lehet választani, hogy elmegyengeség vagy opportunizmus; esetleg lehet álmodozni, hogy már akkor is a népnemzeti elköteleződés és rendíthetetlen keresztény hit vitte őket (csak hát akkor így kellett).
(Majd fogják magyarázni egyszer a mandis srácok és mások is, hogy a 2010-es években csak a Fideszben lehetett azt csinálni, amit majd akkor épp hinni fognak.)

Pelso.. 2013.01.26. 14:36:54

@peterd127: Persze hogy nem. Életüket kockáztatva beléptek a pártba anno, hogy belülről jobban tudják bomlasztani az akkori rendszert...

bömböcz 2013.01.26. 14:41:05

A tudjukkik mindig túlgurítják a "hordót", hogy legyen miből alkudni! Igaz-e Viktor de Olstein?!

nincs_nick 2013.01.26. 15:32:09

"és etnikai gyilkosságsorozat már történt"

"Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet!" vagy már vége a pernek?

Különösen jó ilyet olvasni egy kettős mércével foglalkozó írásban.:D

dr. KING SCHULTZ (törölt) 2013.01.26. 15:45:25

Palesztina az most akkor mi is ?
Pár millió betonkerítésen belül táborozó kisgyerek?

csakhalkanszólok 2013.01.26. 15:50:24

Szélsőség mindig az, amit a közvéleményt befolyásolók annak mondanak. Pl. a nácizmusban a kommunista volt szélsőséges, a kommunizmusban a demokrata, a demokráciában meg .... Erre lenne pár tippem :-) , de ...

egy demokráciában nem lenne értelme erről beszélni. Ha az emberek bizonyos százaléka erre szavaz (márpedig az itt kifogásolt párt 16+% körül kapott) akkor azt demokratikusan illik elfogadni, még akkor is ha ez nem tetszik az úri közönségnek.

Tehát innen nézve akinek ez nem tetszik, az bizony nem demokrata.
Ha nem lenne ellentmondás azt mondanám szélsőséges....

Balt 2013.01.26. 15:57:07

És most belső fényeink leoltásával tiltakozzunk együtt Mark Zuckerberg ellen, aki lehetővé tette az efféle listázást:

index.hu/galeria/index/blogok/2013/01/23/kifogyhatatlan_humorforras_az_uj_facebook-kereso/8

sánta vas 2013.01.26. 16:25:53

Apró adalék: Kanadában, azon a lakótelepen, ahova a M.O.-ról "menekült" cigányokat elhelyezték, este 9 után kijárási tilalom van előírva a romáknak. (Global Tv Canada) A demokrácia egyik fellegvárában kéremszépen! Úgy látszik nekik is leesett a tantusz..
Kíváncsi lennék mekkora cirkuszt rendezne az EU, ha nálunk ilyen rendelkezést hoznának?

bömböcz 2013.01.26. 16:34:21

@sánta vas:
Természetesen ez az infó csak a tényleges video felvétellel egyútt mérvadó, különben maradok a rászízmus mocsarában,
Tisztelettel:

lehunyjaketszemet 2013.01.26. 16:36:50

Ha Jézus Krisztus hívná fel a figyelmet a magyarországi antiszemitizmusra, akkor Tamás Gáspár Miklós rögtön írna egy cikket arról, hogy Jézus ez és ez volt, ilyen és ilyen, behívnák az ATV-re és ott nagyon arrogánsan érvelne amellett, hogy Jézus egy reakciós, neokonzervatív antiszemita. A Jobbik éppígy leszarná, az egészet, sőt Tamás Gáspár Miklós írására hivatkozva még kacsingatnának is, az események után 3-4 nappal, pedig az efféle blogok is észbe kapnának és leírnák ugyanezeket. Na persze, mivel Magyarországon nincs antiszemitizmus és cigánygyűlölet és amúgy is mindenki hülye aki külföldi, az olaszok meg különösen gecók, ezért nevessünk együtt Európa legfaszább országában.

kzoltana 2013.01.26. 16:38:39

Miskolc cigánylázban ég. Ficsku Pál írása. Kemény.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3772_ciganyok

Magyarnaba 2013.01.26. 16:40:31

Ez az az Olaszország és Róma, amelyik összegyűjti és kitoloncolja a románcigányokat, táboraikat lerombolja, gyerekeiket szüleik kérése ellenére állami gondozásba veszi?

Javaslom, hogy az olasz módszerek elleni tiltakozásul kapcsolják le Szegeden a Római körút közvilágítását!

bömböcz 2013.01.26. 16:45:48

@kzoltana:
Ez a Belügyminiszter problémája, de a helyiek felelőssége!
Én mindennap reggelire megeszem egy rossz hírt, hogy segítsek a közbiztonságon!
(Gyilkos Gyorshajtók Reszkessetek!)

Muzsikok közt 2013.01.26. 16:49:29

Erre nincs szó, ez kész ez a Colosseum müsor.

Jó fejek a zsidók a legnagyobb zsidóirtó császár építtette a Colosseumot (Vespasianus, Titus) részben zsidó rabszolgákkal...LOL

Nembaj amerikaiak rettegésadagja meglesz..:)

bömböcz 2013.01.26. 16:53:44

@sánta vas:
Majd ha az atv, meg a jeruzsálemi post is átveszi...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.26. 16:57:33

Gianni Alemanno római polgármester akkor olyan mint orbán, nem?
ő is kommunista volt, apja is az, katonaságig hitt maga is a kommunizmusban, állítása szerint. most meg azt mondja magáról hogy nemzeti-keresztény.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.26. 16:58:05

orbán egy fordított római polgármester

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 17:01:50

Kellett már egy fasisztázót fasisztázó írás, mint egy falat kenyér.

bömböcz 2013.01.26. 17:16:02

@Negyvenértelmiségi:
Egy demokratákat ledemokratázóló túlhaladott gyarmatról!

Rogerius 2013.01.26. 17:37:22

Az EU-s rasszista példák (imigráns román cigányok vagy egyébb bevándorlók elleni fajgyülölő, intézményesített vagy spontán megnyilvánulások), bár igazán súlyos és elitélendő cselekedetek nem moshatók egybe a holokausztal, pontosabban a magyar holokausztal.

A magyar holokauszt áldozatai magyar álampolgárok voltak akik ellen az akkori magyar kormány (és a politikai erők töbsége) egy minden téren embertelen és indokolatlan intézkedés sorozatot foganatosított amelynek folyamán:
1. a magyar kormány megfosztotta a magyar álampolgárok egy részét az emberi jogaik jelentős részétöl és nyilvánosan megalázta azokat amikor kötelezte őket egy megkülőnböztető jelzés viselésére.
2. a magyar kormány, de jure, korlátozta a kiszemelt álampolgárok mozgási szabadságát és , de facto, rabosította azokat.
3. a magyar álam kiszolgáltatta saját álampolgárainak egy részét egy idegen hatalomnak aki azután, kénye és kedve szerint, fizikailag megsemmisítette azoknak egy nagy részét.
4. a magyar álam direkt vagy indirekt mód, részt vett a kiszemelt álampolgárok, minden törvényességet és emberiességet nélkülöző, fizikai megsemmisitésében
5. a magyar álam tette mindezt a magyar társadalom elenyésző és hatástalan tiltakozása mellett.

nincs_nick 2013.01.26. 17:54:41

@Rogerius: A pontjaid alapján nem értem, hogy a holokausztról, a kommunizmus bűneiről vagy akár az elmúlt 20 évről beszélsz? A különbség annyi, hogy az első kettőnél közvetlenül korlátozták a szabad mozgást/öltek embert/stb., most pedig közvetve (egyharmad létminimum alatt élő hazánkfia).

Egyébként az utolsó pontod elég vicces. Milyen tiltakozást szerettél volna? Akit az egyébként meglévő helyi tiltakozások során megöltek/megvertek mit ért vele?

Ráadásul miért nem moshatók össze? Franciáknál/olaszoknál gyilkolják egymást rendesen, de az már nem is számít? Egyik ember többet ér, mint a másik vagy mi?

JohnHenry 2013.01.26. 18:25:39

vicces lesz, amikor minden értelmes ember elmegy ebből az országból és a fideszes-jobbikos hibbantak itt maradnak a sajátmaguk teremtette posványban.

rezvez 2013.01.26. 18:29:55

Nem csak Párizs ér meg egy misét.

rezvez 2013.01.26. 18:32:40

@JohnHenry:"... vicces lesz, amikor minden értelmes ember elmegy ebből az országból ..."
Akkor hányan maradunk szerinted?

bömböcz 2013.01.26. 18:52:22

@Negyvenértelmiségi:
A szövetség a közös kovásznélküliség!
És a fókuszálás ...

kennyking 2013.01.26. 19:04:17

Én abszolút megértem, hogy az MSZP le akarja kapcsoltatni a világítást a Parlamentben.Sötétben könnyebb lopni...

Muzsikok közt 2013.01.26. 19:04:37

Basszus, a szemtelen kis biboldók! Most hogy ezt a poént elsütötték, remélem a muszlimok felgyújtják a Colosseumot a palesztínai zsidóterror miatt...:)

kennyking 2013.01.26. 19:05:27

@JohnHenry:
" fideszes-jobbikos hibbantak itt maradnak a sajátmaguk teremtette posványban. "
Egészen biztos vagy benne, hogy a Jobbik teremtette a posvány?

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.26. 19:10:49

@Rogerius:

"Az EU-s rasszista példák (imigráns román cigányok vagy egyébb bevándorlók elleni fajgyülölő, intézményesített vagy spontán megnyilvánulások), bár igazán súlyos és elitélendő cselekedetek nem moshatók egybe a holokausztal, pontosabban a magyar holokausztal." --- írod.

Mit szedsz? Jó erős anyag lehet!

Mi a magyar holokauszt specifikuma a többi jelenlegi EU-állam holokausztjától?

Egy lista, amiben a háború előtti zsidóság becsült létszáma, a háború alatti becsült zsidó veszteségek számszerűsített és százalékosított adatai olvashatók országos bontásban:

Baltic countries 253,000 228,000 90
Belgium 65,000 40,000 60
Bohemia & Moravia 90,000 80,000 89
Bulgaria 64,000 14,000 22
Byelorussian SSR 375,000 245,000 65
Denmark 8,000 52 <1
France 350,000 90,000 26
Germany & Austria 240,000 210,000 90
Greece 70,000 54,000 77
Hungary 650,000 450,000 70
Italy 40,000 8,000 20
Luxembourg 5,000 1,000 20
Netherlands 140,000 105,000 75
Norway 2,173 890 41
Poland 3,300,000 3,000,000 90
Romania 600,000 300,000 50
Russian SFSR 975,000 107,000 11
Slovakia 90,000 75,000 83
Ukrainian SSR 1,500,000 900,000 60
Yugoslavia 43,000 26,000 60
Total 8,861,800 5,933,900 67

en.wikipedia.org/wiki/The_Holocaust

Ismételten kérdezem: mi a magyar holokauszt specifikuma a többi európai (közöttük a többi EU) országhoz képest?

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.26. 19:12:13

@mk27soundmaster:

a többi jelenlegi EU-állam holokausztjától?=a többi jelenlegi EU-állam holokausztjától képest?

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.26. 19:17:23

@mk27soundmaster:

Mi a magyar holokauszt specifikuma a többi jelenlegi EU-állam holokausztjától?=Mi a magyar holokauszt specifikuma a többi jelenlegi EU-állam holokausztjához képest?

Éhes_ló 2013.01.26. 19:24:55

@Rogerius: Az EU-s rasszista példák (zsidók, gyarmataikon élő és élt bennszülöttek, politikai okokból üldözöttek, cigányok vagy egyébb bevándorlók elleni fajgyülölő, intézményesített vagy spontán megnyilvánulások) súlyos és elitélendő cselekedetek és sok szempontból sokféleképpen hasonlíthatók össze a emberek deportálásával, megsemmisítésével.

Az európai népirtások áldozatai olyan emberek voltak melyek az adott államok állampolgárai voltak, és akik ellen az akkori európai (kollaboráns) kormányok (és a politikai erők többsége) egy minden téren embertelen és indokolatlan intézkedés sorozatot foganatosított amelynek folyamán:
1. a kormányok megfosztották a zsidókat, katolikusokat, gazdálkodókat, értelmiségieket, egyszerű civil embereket és a megszálló hatalommal ellenséges politikai mozgalmak tagjait emberi jogaik jelentős részétöl és nyilvánosan megalázta azokat amikor kötelezte őket a megkülőnböztető jelzés viselésére.
2. a kormányok de jure, korlátozták a kiszemelt álampolgárok mozgási szabadságát és , de facto, rabosították azokat.
3. a kormányok kiszolgáltatták saját álampolgárainak egy részét egy idegen hatalomnak aki azután, kénye és kedve szerint kényszermunkára hurcolta és ott bestiálisan kegyetlen módszerekkel megölte azok túlnyomó részét.
4. az államok direkt vagy indirekt mód, részt vettek a kiszemelt álampolgárok, minden törvényességet és emberiességet nélkülöző, fizikai megsemmisitésében, tűrték, támogatták a bestialitást és embertelenséget
5. az államok tették mindezt a helyi társadalom és a kollaborációra kényszerítő bármely hatalom társadalmának helyeslésével, vagy elenyésző és hatástalan tiltakozása mellett.

Így gyilkolt kohn és löwinger bandája itthon, leniné és dzsugasvilié keleten és kistestvéreik ejrópa szerte.
Majd dolfi után jött hosszú sorokban a francia, holland, belga, norvég, luxemburgi, osztrák, szlovák, cseh, lengyel, lett, litván, észt, fehérorosz, ukrán, kozák, román, horvát, szlovén népírtások hosszú sora, persze a végén - mint mindig késéssel - persze a magyarok is megérkeztek. Nem fizettek érte mint a tótok és nem maguk végezték a véres melót mint a románok, csak tették, amit előtte évekkel már az egész dolfi karjaiba esett ejrópa megtett...
De ugye ők győztesek voltak mind.
Nem lett vége.
Alig változott a gazda és jött meg dzsugasvili veres hordája dolfi barna mocska ki sem hűlt helyére, a bársonyos tótok, csehek már németeket, magyarokat öltek, titó sem volt rest horvátot, németet magyart öletni tízezerszám, nem is szólva persze ilja ehrenburg követőiről, miközben a franciák is letették véres névjegyüket a hadifogságba esettek elpusztításával és persze elégett elevenen párszázezer japán és német civil is a "demokratikus" szövetségesek jóvoltából - persze szigorúan az ószövetségi elvek alapján...
Hol voltak már ekkor az orosz polgárháborúban, majd az ukrán éhínségben a a veres mocsok kezén pusztult milliók? Kevés volt, mert mentek utánuk, kozákok, ukránok, fehéroroszok, lettek, litvénok, észtek milliói és a keleteurópából vagonra rakottak milliói is, hogy majd évek múltával hírmondó érkezzen vissza a kommunista vedndéglátás hitleri mocsokra licitáló borzalmaiból.
A győztesek azt kapták jutalmul, a győzőktől dzsugasvili kemény korbácsa alatt, amit a vesztesek büntetésül, és az ölebei licitáltak a gazdinak a maguk kis tömeggyilkosságaival.

És ekkor még mao, kim, ho apó, castro, pol pot még kisiskolások voltak, de a saját millióikkal szépen felzárkóztak mögéjük.

Erre idejön egy hozzád hasonló elmebeteg és megvádolja a magyar kormányt a magyarságot azzal, amiben fürdik a világ évezredek óta hol pro hol kontra: embertársai elpusztításával, megnyomorításával, kifosztásával.

Elég volt már bőven a fajtádból, a soha véget nem érő kárpótlásaival és továbblépni képtelenségével!

Ápoljátok csak a saját identitásotok elválaszthatatlan részét képező gyűlöletkultuszaitokat, de tudjátok: nem vagytok sem kivételezettek, sem különbek egyetlen áldozatnál sem, legyen az német, rác, tót, japán, kínai, bárki, ajvékolhatjátok akár milliárdszor is, hogy de igen.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.01.26. 19:25:32

@Counter: Elég szar lehet, ha fenti igen kínos olasz esetet a Hoffmann Rózsával próbáljátok meg terelni :) Mint a Móriczka, mindenről ugyanaz jut az eszébe, jelen esetbe a Fityisz meg a Zórbán.

Éhes_ló 2013.01.26. 19:29:50

@JohnHenry: szia!
A viszlátot ne vedd komolyan másoktól.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.01.26. 19:32:15

Most akkor három percre én is lekapcsolom az előszobavillanyt az olaszországi Észak-afrikaiakért, és helyrebillen a világrend.

Viccet félretéve: tök mindegy ki, milyen háttérrel mondta, hogy Magyarországon rasszizmus van a parlamentben (is), mert:
1. igaza van
2. ő mondta előbb
3. neki van Kolosszeuma

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.01.26. 19:38:29

@Éhes_ló: Le a kalappal, igen szépen megfogalmazta!

is 2013.01.26. 19:40:45

@nincs_nick: jaj, Bélám, a per majd feltámasztja a 6 halottat? senki nem mondta, hogy ki a bűnös, itt arról van szó, hogy igen, megölték azt a 6 embert, etnikai okból, sorozatban. tehát etnikai alapú sorozatgyilkosság már volt.

@poszt: a rasszistázás meg az antiszemitizmus az kettő. tele van Nyugat-európa rasszistákkal (mondjuk, hogy egy igazán liberális országot vegyek, a holland Wilder, de a tökrasszista francia Le Pen familia is jöhet), viszont nem antiszemiták. ez magyar sajátosság, hogy ezt a kettőt összemossák. te is lelkesen.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.26. 19:42:20

@Counter:

Én benne vagyok, hogy zárjunk ki mindenkit a politikai közéletből, aki, 1990 előtt, MSZMP (és, természetesen, KISZ) -tag volt (valamint köztisztséget, ill. állami hivatalt vállalt a kádárkorban)...

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.26. 19:47:45

@is:

"a rasszistázás meg az antiszemitizmus az kettő. tele van Nyugat-európa rasszistákkal (mondjuk, hogy egy igazán liberális országot vegyek, a holland Wilder, de a tökrasszista francia Le Pen familia is jöhet), viszont nem antiszemiták. ez magyar sajátosság, hogy ezt a kettőt összemossák. te is lelkesen." --- írod.

Ezt szerintem fejtsd ki bővebben is! Valószínűleg, sokakat érdekelne, hogy mire is gondolsz pontosan:-D

Muzsikok közt 2013.01.26. 19:48:06

@Gábor (Gee Halen): Viccet félretéve: tök mindegy ki, milyen háttérrel mondta, hogy Magyarországon rasszizmus van a parlamentben (is), mert:
1. igaza van

Figyu okoska Izraelben nem lehet képviselő 2s állampolgár. Ez tény.

Erre a magyarok azért rasszisták mert csak tudni szerenék ki kettős áp. a MAGYAR parlamentben?

Agyam kettészakad ettől az aljas pofátlan tetü zsidó állítástól.

DezInf 2013.01.26. 20:02:23

@tesz-vesz:

Látom zsidófóbiád van jobbikos:)
Persze ez a mandiner, összekacsinthatsz a fityisszel azért,ad szellemi táplálékot:)
Zsák meg a foltya:D meg ez a cukorosbácsi itten:)

DezInf 2013.01.26. 20:03:21

@Zuckerbrot:

Az egysejtűd kettészakad? Akkor te osztódással szaporodsz:D

DezInf 2013.01.26. 20:09:11

@Éhes_ló:

Gondolom az adott korban te is önkéntes keretlegény lettél volna,már csak így a téma iránti vonzódásod alapján :)

A MUSZ-osokat is ilyen beteglelkű emberek tizedelték,azt hitték erre joguk van,mert erre adott felhatalmazást nekik a nemzet és a nemzetvezetőjük.

Ezt mindig szeretitek elhallgatni,hogy a magyar nemzet tagjai is aktívan részt vettek akkoriban tömeggyilkosságokban. És nem csak zsidók ellen....

salamander 2013.01.26. 20:11:10

Ez a megélhetési Holokausztipar mellékterméke. Ma már ott tartunk, hogy a "túlélők" kétszer többen vannak mint az elhurcoltak ...

Nem túl vicces, mert egész államokat bélyegeznek meg ezek a szélhámosok mindenféle náci meg fasiszta vádakkal. Azt persze csak érdekességként említhető meg, hogy a kommunista bűnözők ott vannak az Európai Parlamentben ráadásul önálló frakcióval rendelkeznek.

Ócska kettős arcú mocsok emberek ezek, akik így vagy úgy, de minden rendszerben szépen igyekeznek a hangadók lenni és ezzel a hatalom közelébe evezni.

Az összes indokolatlanul kiejtett antiszemita vádat törvényi tényállássá tenném, s aki a másikat indokolatlanul [a bizonyítási teher mindig a vádlón áll] antiszemitának nyilvánítja, kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel honorálnám: kérdés hogy ezek után is így dobálózna a sok megélhetési eltekeredett szellem ezzel a kifejezéssel...

***

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 20:12:25

Egy rendszer halála akkor kezdődik, amikor végignéznek a prominenseiken a zemberek, és kibuggyan belőlük a röhögés. Kolosszális baklövést követtek el a metéltek.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 20:13:55

@salamander: a hollóvád már ma is kétélű, amióta börtönnel fenyegetik a hollótagadókat. Aki más hamisan vádol hollótagadással, az bűncselekményt követ el.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.01.26. 20:14:00

@Zuckerbrot: "Erre a magyarok azért rasszisták mert csak tudni szerenék ki kettős áp. a MAGYAR parlamentben?

Agyam kettészakad ettől az aljas pofátlan tetü zsidó állítástól."

Te tényleg nem érzed az ellentmondást ebben a két mondatban?

Ez kb. olyan volt, mintha azt írtad volna, hogy "csak a rohadt zsidók akarják elhitetni a világgal, hogy itt rasszizmus van".

Eldöntöttem, hogy most nem röhögök.

Gáborom 2013.01.26. 20:17:48

Örülök, hogy ez a poszt megszületett.
Így kerek a történet.

Sajnos létezik a kettős mérce, s bár ez nem menti az antidemokratikus erőket, nem vértezi fel semmivel sem az egykor antidemokratikusból lett hűdedemokratikusakat sem.
Sem hazánkban, sem "ájrópában"...

bömböcz 2013.01.26. 20:20:49

@Negyvenértelmiségi:
Nem lehet háromnációjú a Nemzet!
Egységben az erő, és a kegyelem...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 20:21:23

@Gábor (Gee Halen): itt mintha csak te rózsiztál volna, elvtárs.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 20:30:35

@Gábor (Gee Halen): ha jól tudom, Demjént keresztelte el Rózsinak a kitűnő Radics Béla.

salamander 2013.01.26. 20:37:24

@Negyvenértelmiségi:
Én konkrét, azaz különös tényállássá tenném a kérdést, mert az tény, hogy Btk. 268. § alapján "aki mást hatóság előtt hamisan bűncselekmény elkövetésével vádol, bűntettet követ el", de ez így nem elég.

Konkrétan kiemelném és "sui generis" tényállássá tenném.

Nem valami hirtelen felindulás vezetett ebben a kérdésben, hanem az hogy az antiszemitázás immár alapjaiban támadja a társadalmat. Súlyos társadalmi veszélyességet ebben látom, hogy jelenleg államok között is használatos fegyverré vált ez a bűncselekmény használata. ezért nem csak reflexív kérdésként kezelném a büntetőjogban s csupán mint hamis vádat amely esetleg 100 esetben egy ejnye-bejnye talán megrovást von maga után.
Önálló tényállásként kezelve a kérdés önállóan kezelve azonnal büntethetővé válna.
Mert jól látható, hogy Wiesenthal Központ nagyon sokszor hamisan és feltételezések alapján vádol, aminek következménye a megvádoltra nézve súlyos, a vádlóra nézve semmilyen következménnyel nem járt.

Ha normális viszonyok lennének, Efrájim Zuroff úrnak jelenleg az öt éves börtönbüntetését kellene töltenie.

***

salamander 2013.01.26. 20:39:03

elnézést a mondatszerkesztési hibákért nincs időm blogolni...

Éhesló 2013.01.26. 20:39:55

@DezInf: gondolom az adott korban te is önkéntes ávós lettél volna,már csak így a téma iránti vonzódásod alapján :)

A magyar hadifoglyokat és polgárokat is magadfajta beteglelkűek gyilkolták halomra, azt hitték erre joguk van, mert már nem tudtak ellenállni a veres hordának, és mert erre adott felhatalmazást nekik a dzsugasvili, meg a churchill, meg a roosevelt és persze a hórihorgas degaull és a farvizükön kavaró benes, meg tito.

Azt mindig szeretitek elhallgatni,hogy a ruszkik, amcsik, angolok, csehek, tótok, rácok, románok, és általában a vérbe fulladt világ minden nációja aktívan részt vettek akkoriban rémes tömeggyilkosságokban, rémtettekben.
És nem csak zsidók ellen, mert őket leszarta a világ az angolokat, ameriakiakat, oroszokat is beleértve, egészen a hetvenes évekig.
Azóta futott fel a kárpótlási biznisz...

CHURCHILL, WINSTON, 20. századbeli brit politikus. 1920-ban írt egy hosszú újságcikket az akkori bolsevik kisajátitásokról (rablásokról) . Miután az úgynevezett orosz 'nemzeti zsidókat' dicsérte, ezt mondta: "A zsidó törekvések ennek a területének kiáltó ellentéteként emelkednek ki a nemzetközi zsidók intrikái. Ennek a baljós szövetségnek a támogatói többnyire olyan emberek, akik olyan országok boldogtalan népességéből emelkednek ki, ahol a zsidókat fajuk miatt üldözik. Legtöbbjük, ha nem mindegyikük elhagyta apái vallását és szellemileg elszakadt minden lelki reménytől a másvilágra nézve. A Spartacus-Weishaupt napoktól Marx Károlyig, és tovább Trotzkijig, (Oroszország), Kun Béláig (Magyar ország), Rosa Luxemburg (Németország), Emma Goldman (Egyesült Államok), ez a világot átfogó összeesküvés a civilizáció ledöntéséért, a társadalom újjáalakításáért a megállított fejlődés, az irígy rosszindulat és a lehetetlen egyenlőség alapján állandóan nő. Ahogy Mrs. Webster, a modern írónő kitűnően megmutatta, ez az irányzat a francia forradalom tragédiájában is határozottan felismerhető. Ez volt minden bomlasztó mozgalom fő forrása a 19. század folyamán. Most pedig ezeknek a különleges személyiségeknek Európa nagyvárosainak alvilágából és Amerika megragadta az orosz népet hajánál és gyakorlatilag annak a hatalmas birodalomnak az vitathatatlan urai lettek. Nincs szükség arra, hogy eltúlozzuk ezeknek a nemzetközi és többnyire ateista zsidóknak a bolsevizmus kiagyalásában és az orosz forradalom keresztülvitelében játszott szerepét. Az biztosan hatalmas; biztosan túltesz minden máson.Lenin kivételével (sic) a vezető alakok mind zsidók. Mi több, az alapvető sugalmazás és a hajtóerő a zsidó vezetőktől jön. A szovjet intézményekben a zsidó dominancia még megdöbbentőbb. A legfontosabb, ha nem a teljes szervezete annak a terrorrendszernek, amely különleges csoportokkal az ellenforradalom megakadályozását tüzte ki céljául, kizárólag zsidók, némely esetben zsidónők kezében vannak. Ugyanez az ördögi vezető szerepet játszották a zsidók Magyarországon Kun Béla terrorrendszere alatt. Ugyanez volt Németországban (különösen Bajorországban) megfigyelhető, ameddig a német nép ideiglenes levertsége ennek az őrültségnek teret adott. Noha minden említett országban akadnak nemzsidók is, akik ugyanolyan rosszak, mint a legrosszabb zsidó forradalmárok, a zsidók szerepe a népességben elfoglalt számuk arányában elképesztő.
(Cionizmus és bolsevizmus, a harc a zsidók lelkéért, ILLUSTRATED SUNDAY HERALD, London, 1920 február 8-án).

DezInf 2013.01.26. 20:42:37

@Éhesló:

Gyenge érv mindig másokat hibáztatni,Csatáry bácsikat mosdatni.
Gyenge kísérlet......

Muzsikok közt 2013.01.26. 20:44:23

@Gábor (Gee Halen): Örülök hogy érted amit olvasol.

Izraelben tényleges rasszizmus van Mo-n szóbeli, konkrétan a 2 parlamentben.

És mivel ennek ellenére még a zsidók pattognak aljas féregnek tartom őket.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2013.01.26. 20:44:38

@sánta vas: mármint az a hírtv, ahol a köztévés hírhamisítókat képezték?
akkor biztos úgy van. szóról szóra :)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 20:44:52

@salamander: én őszinte híve vagyok a szólásszabadságnak, és nem tartanám helyesnek, hogy azért fegyházba dugjunk mértékadó értelmiségieket, mert habzó szájjal náciznak minden nap egész nap. Magukat teszik nevetségessé, és elég büntetés nekik, ha kiröhögik őket, ha valahol rákezdenek a nótájukra.

is 2013.01.26. 20:45:58

@mk27soundmaster: ezt az említett urak már évtizedeken át megtették, nyilván ha tudnál olvasni, magadtól is utánanéznél. úgyhogy marad annak a feltételezése, hogy nem tudsz olvasni, ezért szorulsz mások segítségére. sajnos nem vagyok szamaritánus, hogy egyébként nyilvánosan elérhető információkat retardáltaknak ismételgessek, de ha fizetsz érte, lehet róla szó.

Muzsikok közt 2013.01.26. 20:46:22

@Éhesló: Egy zsidót akarsz meggyőzni hogy ő egy aljas tetves gyilkos? Nagy fába vágtad a fejszédet.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 20:51:39

@salamander: jellemzőbb példája a zsidóbűnözésnek, hogy gyermekeiket sakterhoz viszik, hogy az megcsonkítsa a nemi szervüket. Ez maradandó testi sértés, "orvosi" részről többnyire bűnszervezetben elkövetve, kiskorú sérelmére.

DezInf 2013.01.26. 20:56:14

@Negyvenértelmiségi:

Értelmiségi?
Ugye csak nagyzolsz:)
Amiről írsz,az arrafelé egy természetes eljárás bizonyos betegségek elkerülésére. Egy idő után vállt a vallás részévé,de nem önmagáért.
Szerinted miért alkalmazzák sok muzulmán országban?

Mellélőttél,nem is kicsit :D

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 20:56:46

Felmerül a kérdés, hogy a felnőtt zsidók sokszor megjelenő agresszivitása milyen összefüggésben áll azzal, hogy szüleik maradandó testi sértést követtek el ellenük kiskorukban. Freud a legtöbb felnőttkori defektet gyermekkori sérelmekkel magyarázza.

DezInf 2013.01.26. 20:57:36

@Zuckerbrot:

Cukorosbácsi! Elgurult a jobbikos gyógyszered ?
Desajnállak........egysejtű....

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 20:58:36

@DezInf: nemcsak az afrikai zsidók viszik sakterhoz a gyereküket, hanem azok is, akik olyan országokban élnek, ahol nem okoz gondot a napi szintű tisztálkodás, ellenben kényesen ügyelnek a kiskorúak védelmére.

DezInf 2013.01.26. 20:59:22

@Negyvenértelmiségi:

Hülye de szorgalmas. Nos,te vagy a legveszélyesebb:)
Ritka gyenge génállomány, viszonyt kitartó :D

$pi$ 2013.01.26. 20:59:23

@DezInf: "Amiről írsz,az arrafelé egy természetes eljárás bizonyos betegségek elkerülésére. Egy idő után vállt a vallás részévé,de nem önmagáért."

Ez már mekkora duma, akkora legenda mint az állat.

Azt tudod ugye, hogy az ilyen megcsonkítást az EUban keményen üldözik?... Kivéve persze ezt az egyet, a zsidók ebben az egy dologban kivételek. :)

DezInf 2013.01.26. 21:00:32

@Negyvenértelmiségi:

Akkor az összes muzulmán? Mert ugye ők nem zsidók ?
Az afgánok sem akkor:)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 21:00:34

@DezInf: valami más a személyeskedésen kívül?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 21:01:33

@DezInf: sémi népség mindegyik, és csonkítja a gyerekeit mindegyik.

DezInf 2013.01.26. 21:02:07

@$pi$:

Olvass utána,mielőtt ilyen butaságot írsz. A németeknél tiltották be,és ha elolvasnád az ottani cikkeket akkor láthatnád,hogy nem csak a zsidók tiltakoztak.
Már bocsi.......
Azóta felülbírálták a döntést.

DezInf 2013.01.26. 21:03:23

@Negyvenértelmiségi:

Simán csak hülyeségeket írsz. Talán előbb nézd át amit ideböffentessz. Értelmiséginek látszanál.....talán :)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 21:04:19

Persze az egészségügyi indokkal végzett csonkítás az más eset, van, amikor le kell amputálni valakinek a lábát, de elég eltorzult személyiségre vall, ha valaki automatikusan elkezd lábakat amputálni, vagy éppen nemi szerveket csonkítani, de az is, ha valaki a védelmébe vesz ilyesféle barbár, gyomorforgató szokásokat.

Éhesló 2013.01.26. 21:05:50

@DezInf: nem cimbi, itt nem mosdatok senkit, hanem bizony megmutatom a fajtádnak, hogy nem csak a magyarok tudnak ölni, pusztítani, hanem ez általános emberi (rossz) tulajdonság, amiben nem vagyunk élcsoportban, ahogy bűntelenek sem vagyunk.

Ellenberger elegünk van a magadfajták állandó kioktatásából, menjetek Isten hírével, sepregessetek a saját ólatok előtt. Van mit.
Emlékezzetek a halottaitokra, van elég.
Nekünk is van bőven.

Majd mi elrendezzük a saját sarunkat, nem rosszabbul, mint a csehek, amik, francik, tótok, rácok és persze a zsidók is a sajátjukat.

Éhesló 2013.01.26. 21:07:01

Blogmotor, köpöd ki!

metropolis. 2013.01.26. 21:08:01

Jézusom.

ad1: Hogy sikerült az ókori eseményeket egy lapon emlegetni a modern kori antiszemitizmussal? Egyáltalán, hogy lehet a két kor között párhuzamot vonni?
Szent István sem egy, a saját vérét hatalomféltésből, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel meggyilkoltató oligarcha a tankönyveinkben és az emlékeinkben, hanem egy egyházi szent, országalapító. Nem a mai kor erkölcsei szerint ítélem meg a múlt eseményeit, tehát az hogy a Római Birodalom idején, a Colosseum építésén dolgoztak zsidók is, teljesen irreleváns 2013-ban a demokratikus Olaszországban egy ilyen politikai akció szempontjából.

ad2: Egyébként is rossz a párhuzam. Két különböző kultúrájú, adott esetben eltérő gazdasági és társadalmi teljesítményre képes közösség között teljesen természetes a konfliktus, és hatványozottan igaz a migrációs célországok esetében - ez egyáltalán nem rasszizmus. Született magyarként a magyar zsidók összeírását szorgalmazni a budapesti parlamentben viszont a nagybetűs rasszizmus.

A magyar jobboldal akkor fog felnőni ha majd a két dolog között különbséget tud tenni.

metropolis. 2013.01.26. 21:08:01

Jézusom.

ad1: Hogy sikerült az ókori eseményeket egy lapon emlegetni a modern kori antiszemitizmussal? Egyáltalán, hogy lehet a két kor között párhuzamot vonni?
Szent István sem egy, a saját vérét hatalomféltésből, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel meggyilkoltató oligarcha a tankönyveinkben és az emlékeinkben, hanem egy egyházi szent, országalapító. Nem a mai kor erkölcsei szerint ítélem meg a múlt eseményeit, tehát az hogy a Római Birodalom idején, a Colosseum építésén dolgoztak zsidók is, teljesen irreleváns 2013-ban a demokratikus Olaszországban egy ilyen politikai akció szempontjából.

ad2: Egyébként is rossz a párhuzam. Két különböző kultúrájú, adott esetben eltérő gazdasági és társadalmi teljesítményre képes közösség között teljesen természetes a konfliktus, és hatványozottan igaz a migrációs célországok esetében - ez egyáltalán nem rasszizmus. Született magyarként a magyar zsidók összeírását szorgalmazni a budapesti parlamentben viszont a nagybetűs rasszizmus.

A magyar jobboldal akkor fog felnőni ha majd a két dolog között különbséget tud tenni.

picur3ka 2013.01.26. 21:08:03

Jajj!

"A helyi zsidó közösség kezdeményezésére a Colosseum világítását lekapcsolják vasárnap."

En ezt egy anti-kereszteny, rasszista jellegu megmozdulaskent ertekelem. Kulonosen, Mo. hozzakapcsolasaval.

"A söprögetésről annyit: nem feltétlenül arról vagyok ismert, hogy rendre kifogásokat keresek a Jobbik mentegetésére."

Kell oket mentegetni? Miert is?

"A zsákutcás idegengyűlölet elleni fellépés minden józan polgárnak kötelessége, bármelyik országban."

Miert zsakutca ez? Minek az idegenek barmelyik orszagban? Kulonosen ezek? Puccsokra? Lopasra?

Nagyon gyenge, agymosott cikk. Stockholm-szindroma, mondhatni.

DezInf 2013.01.26. 21:09:01

@Éhesló:

Tipikus beteg magyar reakció:)
Miért nem veszel magadnak valahol egy lakatlan szigetet?
Ott szabadon alakíthatnád a szabályokat,a törvényeket.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 21:10:08

@metropolis.: hogy-hogy nem a kommunisták miskolci listázását említed, ha már egyszer Magyarországon vagyunk? Ha jól tudom, ugyanez a párt akarta a sötétséget bevezetni idehaza is.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 21:10:43

@DezInf: csodálkoztam volna, ha nem kezdesz el magyarozni, "elvtárs".

salamander 2013.01.26. 21:12:00

@Negyvenértelmiségi:
Igen, ez így van, azonban ebben a deformált rendszerszerben ez karriereket tör(het) ketté. Lásd Jeszenszky Géza esetét, aki ugyan "cigányozás" kérdésében lett hamisan és teljesen értelmetlenül vádlott, de - mint tudjuk - a holokausztközpont óbégatott ismét a leghangosabban... nem véletlenül.

Abban az esetben, ha egy baráti beszélgetésen vagy színdarabban hangzik el hasonló nácizás vagy egyéb az senkit nem érdekel.
A kérdés azonban az, hogy egy egyetemi tanár/professzor vagy egy híres művész, netán egy nagyvállalkozó ellen bevetett antiszemita vád károkozását a büntetőhatóságnak, az államnak is honorálni kell. Mert ez mellet ma már nem lehet mosolyogva elmenni.
Ez a szemétdomb állapot az USA és Izrael szövetségéből adódó bátorságból fakad. (pl. "az USA aggódva figyeli Magyarországot a fokozódó antiszemitizmus miatt..." erre nincs mit reagálni...)
Nos az állam azzal hogy "sajátképi" bűncselekménnyé nyilvánítaná ezt a tényállást, kifelé is üzenne, hogy egy EU tagállamot egy 3. ország [akár legyen az a nagy USA] ne próbáljon ilyesfajta témákkal kikezdeni. (Nyilván komoly hatása csak akkor lenne ha a más tagállamok is csatlakoznának a kezdeményezéshez is és további országok is átvennék ezt a gyakorlatot.) Az EU-ban jelenleg a büntetőtörvények teljesen tagállamok hatáskörében maradtak, így ebbe az unió nem szólhat bele még a reformszerződés [Lisszaboni szerződés] óta sem. Ezt azért fontos kiemelni, mert az USA hatalmas befolyással bír az Európai vezetésben s nem lehetetlen hogy egy ilyen kezdeményezés megindulása láttán - mivel ez valójában az USA egyik fegyverténye - nyomást gyakorolna az Unióra.

***

Éhesló 2013.01.26. 21:12:12

@DezInf: tipikus beteg zsidó reakció a tényekre.

Miért nem húzol haza a sivatagba arabokat ölni?

DezInf 2013.01.26. 21:12:38

@Negyvenértelmiségi:

Elvtársad a radai rosseb:D
Ha érted mire gombolok:)

DezInf 2013.01.26. 21:13:16

@Éhesló:

Az nem a te dolgod "elvtárs" ?

$pi$ 2013.01.26. 21:13:45

@DezInf: "Olvass utána,mielőtt ilyen butaságot írsz. A németeknél tiltották be,és ha elolvasnád az ottani cikkeket akkor láthatnád,hogy nem csak a zsidók tiltakoztak."

Mennyire nem vagy képbe, ez őrület. A nemiszervek megcsinkítása ellen felháborodott a közvélemény, főleg a nők megcsonkítása háborította fel a művelt nyugati világot. Amikor a németek azt találták mondani, hogy amit a zsidók csinálnak az is a nemiszervek megcsonkítása, kiakadtak a zsidók és elérték, hogy ők kivételek legyenek.

"Már bocsi.......
Azóta felülbírálták a döntést. "

Vagyis a zsidóknak szabad, másnak nem. Nem csak a zsidók tiltakoztak mi? Képzelem a finn, norvég, svéd, szlovák, ukrán, lengyel közvéleményt, ahogy táblákat cipelnek az utcán felháborodva kiabálva, hogy

"Felháborító, hogy a zsidó pap nem vághat le egy darabot a kisgyerekek futyijéből!"

Mekkory hazug dolog már, hogy a végére mindig kiderül, hogy a zsidók milyen jó fejek, meg hogy a közvélemény mennyire melléjük áll meg ők az áldozatok.

Mondok egy másikat: a zsidók kizárólag azért kezdtek el pénzügyekkel foglalkozni, mert minden mást megtiltottak nekik az antiszemita európában. Ez is ilyen hihető mi?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 21:15:59

@salamander: ha valami a mi hibánk, az az, hogy a rasszistafasisztaváddal karriereket lehet derékba törni. Erre nem a büntetőjogi választ tartom helyesnek, hanem azt, ha kiállunk az aljas szándékkal megvádoltak mellett. Amíg az indexes fórumon valaki kiáll egy topikkal az igaztalanul köpködöttek mellett, és még a vele elvileg egyetértők is feszt arról beszélnek, hány percig fog élni a topik, és azt mondják, hogy a szaros nicküket féltve nem mondanak inkább véleményt, addig természetes, ha belénk törlik a gumicsizmájukat a péniszcsonkítók.

nyehehe 2013.01.26. 21:17:03

elmondjam mi a kulonbseg? Olaszorszagban kevesebb a hazaellenes, izraeli szarmazasu kettos allampolgar. Ezeknek keene maar nyugtatot beadni. Vagy legalabb penzbuntest, ha foloslegesen jar a pofajuk Magyarorszag ellen.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.01.26. 21:17:30

@mk27soundmaster: Jó, zárjuk. (Állami hivatal alatt én a közhatalmat önálló döntési jogkörrel gyakorlókat értem; tehát nem az állami alkalmazott ápolót, ügyintézőt vagy közrendőrt, de a tisztviselőt már igen.)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 21:17:57

@$pi$: szegényzsidókat nem engedték a középkorban a prosperáló szántó-vető munkát végezni, hanem csak az uzsorázást hagyták nekik. Mindjárt elsírom magam.

DezInf 2013.01.26. 21:18:11

@$pi$:

Nőj fel légyszi, a körülmetélés nemcsak zsidó szokás,ez a Közel-Keleten kialakult gyakorlat. A körülmetélést a muzulmán országokban is elvégzik,ezért említettem Afganisztánt.
A muzulmánok is ugyanúgy tiltakoztak,pont azért mert az ő vallásukba is beépült .
A nők megcsonkítása Közép-Afrikában alakult ki, azt már nem mesélem el miért. Olvass utána.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.26. 21:18:44

@is:

Ezt értsük úgy, te szerencsétlen, nyáladzó, fröcsögő idióta, hogy számodra a rasszizmus comme il faut, ha az irzaelbarát vagy muszlimhitű emberek ellen irányul?

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.26. 21:21:34

@Counter:

Benne vagyok, zárjuk ki:-) Akkor ebben meg is egyeztünk:-)

$pi$ 2013.01.26. 21:22:42

@Negyvenértelmiségi: Hányszor hallottam már ezt, megőrülök. Tudod mi az igazság?

Benne van a bibliában, hogy nem szabad felebarátodnak kamatra kölcsönt adni. A keresztények ezért erkölcstelennek tartották a kamatra való pénzkiadást, erkölcstelennek a bankárkodást.

A zsidóknál is megvolt ugyanez a szabály, de ők kitalálták, hogy a "felebarát" nem vonatkozik a keresztényekre, kizárólag a zsidókra, azaz meguzsoráztatni a keresztényeket tök erkölcsös.

Ez az egész persze nem került bele a magyar közbeszédbe, inkább az, hogy a király megtiltotta szegény zsidóknak a melót, nem volt más lehetőségük mint a pénzvilág. És elhiszik basszus!

Muzsikok közt 2013.01.26. 21:25:22

@Gábor (Gee Halen): Tehát rasszizmusra rasszizmus a gyógymód?

A történelem tanulsága szerint igen.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.01.26. 21:26:59

@DezInf: A női "körülmetélés" helyileg egyiptomi, időben pedig jócskán ókori eredetű szokás.

salamander 2013.01.26. 21:30:00

@Negyvenértelmiségi: Persze ezt is lehet használni, mert mint eszköz kiváló. Talán az én álláspontom szerint kissé utópisztikus és naiv. Ez azonban az én véleményem csupán, s ráadásul nem akadályoz abban hogy elismerjem ennek is lehet/van visszatartó ereje.

Kár, hogy az elmúlt 20 év arra tanított meg, hogy a külföldi akarat úgy hatol át - és ér célba ebben országban -, mint a kés a vajon, mivel semmilyen ellenállás nincs. Ebben a helyzetben az összefogás és "valakinek" a megvédése civil közösségi szinten egyszerűen nem érzékelhető. "Mi" így vagyunk kitalálva és ebben benne van a kádár-rendszer gerincroppantó politikája is.

Talán a "békemenet" volt - persze a mögött is van politika - az a megnyilvánulás, ami megmutatta a kekeckedő homokos EU parlamenti képviselőknek és másoknak is ahogy Magyarország kormánya nem feltétlenül szorul rá a folyamatos ideológiai masszázsra és a pénzügyi lélegeztető rendszerre. Elismerem, hogy ebben nem feltétlenül a "külföld" a hibás, hiszen egy SZDSZ-MSZP politika láttán joggal hihették ezt kell tenniük.

***

Megfigyelo 2013.01.26. 21:30:02

@mk27soundmaster: A felsoroltak közül egyedül Magyarországon fordult elő, hogy a háború kitörése előtt is működő "legitim" kormányzat hatóságai -- a hivatalában megmaradt Horthyra felesküdött csendőrség -- hajtották végre a deportálásokat. 1944. március 19-e után Magyarország de jure nem volt megszállt ország, Horthy legitimálta a "szövetséges német csapatok" ittlétét, és a Magyar Állam a magyar jogalkotás formális szabályait betartva hozta meg a zsidó polgárainak meggyilkolásához vezető jogszabályokat. A szituáció még Romániával sem vethető össze, mert ott Antonescu 1940-ben puccsal diktátornak nyilvánította magát, és leserélte II.Károly királyt annak fiával, Mihállyal. (Egyébként Románia "csak" a korábban szovjet kézen volt területek zsidóságát írtotta ki, a regátiakat és erdélyieket nem: ezért volt az észak-erdélyi magyar zsidóság számára katasztrófa a II. bécsi döntés.) Melesleg az abszolút számok alapján is kirívó Magyarország, csak a meggyilkolt lengyelországi zsidók száma volt nagyobb a meggyilkolt magyar zsidókénál.

DezInf 2013.01.26. 21:30:30

@Counter:

Dél-Egyiptom, de most már inkább Szudán és még délebb.

$pi$ 2013.01.26. 21:30:53

@DezInf: "A muzulmánok is ugyanúgy tiltakoztak,pont azért mert az ő vallásukba is beépült ."

Persze, hogyne, mosdasd csak őket. Biztos a muszlimokról szól ez az egész.

"A nők megcsonkítása Közép-Afrikában alakult ki, azt már nem mesélem el miért. Olvass utána. "

A csikló kivágásával azt próbálják meg elérni, hogy a nők ne kövessenek el házasságtörést. Az elmúlt években nagyon népszerű lett európában is, ahova leginkább a közel-keletről hozták be.

"Afrikában 28 országban alkalmazzák, ebből csak 14 országban tiltja törvény a csonkítást. A társadalmi nyomás a rítus fenntartására megnehezíti a törvények végrehajtását. A Közel-Keleten Egyiptom, Omán, az Egyesült Arab Emirátusok és Jemen alkalmazza a női nemi szervek megcsonkítását. Ezenkívül érkeztek jelentések Indiából, Indonéziából és Sri Lankáról, valamint Ausztrália bevándorló közösségeiből. Egyre több helyen fordul elő Európában, Kanadában és az USÁ-ban is, főleg a bevándorlók körében. Európában Dánia, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Svédország, Svájc és Nagy-Britannia bevándorló közösségeiben él ez a szokás. "

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 21:31:02

@DezInf: a gyilkosság is sok helyen kialakult gyakorlat, mégsem szeretjük, és keményen üldözzük.

sánta vas 2013.01.26. 21:32:33

@.Pierre Bezuhov.: A kanadai tv-től átvett anyagok vannak a műsorban, ugyanis a helyi média is elkezdett foglalkozni a "romakérdéssel". Gondolom leesett nekik néhány dolog kivándorolt honfitársainkkal kapcsolatosan.
Egébként a kanadai külügy nyilatkozata alapján nem tartja veszélyesnek Magyarországot a cigók számára, és 2000 dollárral honorálja a visszatelepülésüket...

DezInf 2013.01.26. 21:34:05

@$pi$:

Ennek a sztorinak utána nézhetnél a Koránban is :D

$pi$ 2013.01.26. 21:34:36

@Megfigyelo: "A felsoroltak közül egyedül Magyarországon fordult elő, hogy a háború kitörése előtt is működő "legitim" kormányzat hatóságai -- a hivatalában megmaradt Horthyra felesküdött csendőrség -- hajtották végre a deportálásokat."

Ez nyilvánvalóan nem igaz.

Megfigyelo 2013.01.26. 21:34:39

@Negyvenértelmiségi: Bizony, és földet sem szerezhettek, az iparos céhekbe sem léphettek be, hivatalt sem vállalhattak, sok helyen házuk sem lehetett...

DezInf 2013.01.26. 21:36:26

@$pi$:

Túlpörgetted magad:)
Butaságokat állítasz,aztán csodálkozol amikor megtalálod a választ:) csak így tovább :D

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 21:37:29

@Megfigyelo: tetszettek volna saját országot alapítani az uzsonnázáson, rabszolgakereskedelmen, sómonopóliumon és hasonlókon összeharácsolt pénzen. Ez amúgy valami új mese a szegényhajléktalanzsidókról, akiknek még házuk sem lehetett?

DezInf 2013.01.26. 21:38:12

@$pi$:

Először olvass bele a Koránba, aztán a történelemkönyvekbe. Aztán írd, hogy nyilvánvalóan nem igaz:)

$pi$ 2013.01.26. 21:38:44

@DezInf: "Ennek a sztorinak utána nézhetnél a Koránban is :D "

Teljesen felesleges, mivel a koránt napjainkban igen szabadon értelmezik szanaszéjjel a világon. Bármit ki lehet olvasni belőle és és annak az ellenkezőjét is.

Ráadásul vadul fordítják, mert az eredeti szövegeket igen kevesen értenék. A fordítások viszont iszonyatosan pontatlanok.

Megfigyelo 2013.01.26. 21:38:47

@$pi$: Sajnos igaz. A Vichy-i kormányt pl. nem lehet legitim francia kormánynak tekinteni, a Sztójay-kormány formai legitimitása kétségtelen volt.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 21:40:28

@DezInf: már megint a személyemmel foglalkozol?

$pi$ 2013.01.26. 21:40:45

@DezInf: "Először olvass bele a Koránba, aztán a történelemkönyvekbe. Aztán írd, hogy nyilvánvalóan nem igaz:) "

Mi nem igaz? Össze vissza beszélsz, nem hiszem, hogy magadnál vagy. Nem olvasom a koránt, nyilván te sem, esetleg valami mai fordítást. Én meg ateista vagyok, nem érdekel, hogy mi van a koránban.

Megfigyelo 2013.01.26. 21:41:18

@Negyvenértelmiségi: Tetszene ismerni a történelmet...

DezInf 2013.01.26. 21:41:24

@$pi$:

Azért ezt egy medreszében ne hangoztasd,mert megköveznének érte :) Az Imám se nézne rád szép szemekkel:D
Amit a Bibliáról írtál,azt a Koránban találod meg:D

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.26. 21:42:42

@Megfigyelo:

Korrekció:

a moldvai zsidókat is tömegesen ölték (a Szovjetunióhoz sosem tartozott Moldvára utalok), sőt Bukarestieket is.

$pi$ 2013.01.26. 21:42:48

@Megfigyelo: "Sajnos igaz. A Vichy-i kormányt pl. nem lehet legitim francia kormánynak tekinteni, a Sztójay-kormány formai legitimitása kétségtelen volt. "

Így van. Most, hogy már egy példát hoztál kezdheted felsorolni a többi országot is és tételesen bizonyítani az állításodat.

DezInf 2013.01.26. 21:43:05

@$pi$:

Határozott és önálló véleményed van,csak épp hiányzik a tárgyi tudás és ráadásul igencsak felületes vagy:)
A többi stimmel.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.26. 21:43:18

...két vers (egyik a harmincas évekből, a másik napjainkból). Vajon, melyik a vérvádabb?!

mk27.blog.hu/2013/01/26/ket_vers_ket_vervad

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 21:44:20

@$pi$: van valami diszkrét bája annak, amikor a biboldók az általuk a nyakunkra hozott testvéreikre mutogatva akarják legitimálni a faszságaikat, mondván, a tesóik még olyanabbak.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.26. 21:44:39

@$pi$:

Mitől lenne nyilvánvaló? Nem az. Amit Megfigyelő mond, lényegileg sajnos igaz.

$pi$ 2013.01.26. 21:44:45

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: A dán kormányt sem kellett elmozdítani sőt a dán királyt sem, ha jól emlékdszem.

Éhesló 2013.01.26. 21:45:09

@DezInf: nem mesüge.
Elsőre is nem vagyok semmiféle "elvtárs".
Sem a magadfajtáké, sem másoké, mert a sheeple nem vonz kicsit se.
Nos arabokat a sivatagban évtizedek óta a magadfajták ölnek.
Nem tisztességes dolog, ahogy magyart, rácot, zsidót ölni sem az.
De aki öl, az ölve is lesz.
Régi mese, évtízezredes.

Megfigyelo 2013.01.26. 21:45:21

A körülmetéléssel kapcsolatos vitához: Amerikában a férfiak túlnyomó többsége hagyományosan körül van metélve, nem vallási, hanem -- különben alighanem téves -- egészségügyi megfontolásból.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 21:46:01

@mk27soundmaster: vérvádról jut eszembe, nem volt semmi, amikor nemrég Fónagy elvtárs rázendített a vérvádra, és az egész álértelmiség vele vérvádazott heteken át.

$pi$ 2013.01.26. 21:46:37

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: Hahh, azért, mert azt mondta, hogy a háború előtti kormányok közül csak a magyar kormány volt hajlandó részt venni a holokausztba. Amikor azt mondta, hogy "nyilvánvaló", akkor finamoman akartam utalni a németekre. :D

DezInf 2013.01.26. 21:47:39

@Negyvenértelmiségi:

Eddig is gyanakodtam abban,hogy kikeresztelkedett zsidó vagy, de ez a biboldózás bizonyítani látszik a feltételezést:)
hmmmmm......
Nem szeretném,ha a templomban mellém ülnél:D

Megfigyelo 2013.01.26. 21:48:53

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: Azt hiszem, a moldvaiakat sokszor összekeverik a besszarábiaiakkal (mai Moldovai Köztársaság).

$pi$ 2013.01.26. 21:49:03

@DezInf: "Határozott és önálló véleményed van,csak épp hiányzik a tárgyi tudás és ráadásul igencsak felületes vagy:)
A többi stimmel. "

Jah, ezt az érveléstechnikát még soha nem láttam a neten, nagyon eredeti. Mondcsak te találtad ki, ó, frappáns visszavágások nagymestere? :D

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 21:49:10

@Megfigyelo: álorvosok terjesztették el Amerikában, hogy az mekkora királyság, ha blankolják a pácienseik farkát, mert még az orrukat is tisztíccsa. Így próbálnak elzsidósítani egy egész országot, és még ennél is mocskosabb eszközökkel.

Meggyőződésem, hogy a Colosseum oltogatása és más hasonló hisztérikus felnőttkori cselekedetek hátterében szinte mindig gyermekkori traumák állnak, legfőképpen a szülők felbujtására álorvosok által elkövetett kényszermetélés barbár szokása.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.26. 21:51:07

@$pi$:

Zavaros hülyeségeet beszélsz, ettől eltekintve, szórakoztató, hogy úgy hangik, hogy irigyled a zsidóktól a finom kis körülmetélést. Nem irigyeld, nem szép. Kaparj kurta, neked is jut!

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.26. 21:52:19

@Megfigyelo:

Nem tűnt föl, hogy hangsúlyoztam az ellenkezőjét? Jászvásár pl. hol van?

$pi$ 2013.01.26. 21:52:35

@Megfigyelo: "A körülmetéléssel kapcsolatos vitához: Amerikában a férfiak túlnyomó többsége hagyományosan körül van metélve, nem vallási, hanem -- különben alighanem téves -- egészségügyi megfontolásból. "

Jah, a néger csajoknak meg vízszintesen van a sunájuk. Honnan szeded ezeket a marhaságokat? Te ezeket komolyan el is hiszed?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 21:52:58

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: mert ugye aki fellép a sakterolás ellen, az maga is sakter, aki a buzipropagandától kap hányingert, az meg buzi. Aki nácizik, az viszont progresszív demokrata filantróp értelmiségi.

DezInf 2013.01.26. 21:53:39

@Negyvenértelmiségi:

...és ezzel visszaérkeztél oda,ahol egy órával ezelőtt jártál:)
Bámulatos teljesítmény,de tényleg. A körülmetéléssel zsidósítják el az amerikaiakat. Hihetetlen! Az amerikai fekete muzulmánok - akiket szintén körülmetéltek- szerintem nagyon nem értenének veled egyet:D

DezInf 2013.01.26. 21:56:18

@$pi$:

Te Pi, linkelhetnél olyan vizszintes izéjű képet, vagy oldalt. Annyit meséltél már erről, kezd érdekelni milyen is lehet az :)

salamander 2013.01.26. 21:56:29

@Negyvenértelmiségi: Ez a metélés kérdés már felvert némi port úgy emlékszem Németországban, aztán hang nélkül úgy ült el ahogy van.
Büntetőjogi szempontból nekem más véleményem van: a tényállás nem valósul meg, mert
1. a társadalomra veszélyessége egyszerűen ennek nincs.
2. ez valójában nem invazív beavatkozás, továbbá a gyermekkorúnak törvényes szülői felügyeleti joggal rendelkező képviselője jogosult egészségügyi illetve akár ebben a kérdésekben önállóan dönteni. Tekintettel arra, hogy ez a beavatkozás egyfelől egészségügyi szempontokkal is magyarázható nem valósít meg törvényi tényállást.
(Ezzel az erővel - szűken jogi szempontból - egy hajvágás, körömvágás egy plasztikai sebészet is tényállásszerű lehetne...)
Összefoglalásképpen tehát nincs eredmény, mert a beavatkozás tekintetében a törvényi tényállás jogi tárgya nem sérül.

***

$pi$ 2013.01.26. 21:56:48

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: "Zavaros hülyeségeet beszélsz, ettől eltekintve, szórakoztató, hogy úgy hangik, hogy irigyled a zsidóktól a finom kis körülmetélést."

Ennyire telt? Mocskolod a másikat, hogy zavaros, de igazából érvet, bizonyítékot nem tudsz mondani? Nem lehet, hogy egyszerűen csak ütközik a mondanivalóm a mesevilággal amiben élsz?

Figyelj: szerinted Hitler szobafestő volt mi? A nácik meg jobboldaliak ugye? Lenin meg parancsot adott a téli palota elfoglalására ugye? Aztán a vörös hadsereg meg felszabadította magyarországot... jól van, aludj tovább.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 21:57:10

@DezInf: ha te nem értesz velem egyet, akkor felesleges úgy csinálnod, mintha a niggerek nem értenének velem egyet, én sem traktállak olyan faszságokkal téged, hogy vajon egyetért-e veled a Böszman vagy a Kohn-Bendit.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.26. 21:57:38

@$pi$:

Ja, hogy úgy. Dehát volt ott utalás német megszállásra is, így elég világos, hogy Németországon kívül értette. De jó, technikailag, ha így akarod fölfogni, tényleg nyilvánvaló.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 21:59:16

@salamander: nem értek egyet.

Ha ennek nincs társadalmi veszélyessége, akkor annak sem lenne, ha valami hasonló barbár rítusra hivatkozva szakszerűen amputálnák a gyerekek 1-1 lábujját.

Az egészségügyi szempontról meg annyit, hogy a végtagok amputálása is lehet indokolt egészségügyileg, mégsem gyakorolják ezt a szokást kultúrnépek automatikus alapon, mondjuk azzal a dumával, hogy így legalább nem fogja eltörni.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.26. 22:00:01

@$pi$:

Csakhát ők nem is vettek részt semmilyen zsidóirtásban. Sőt. De mennyire sőt!

DezInf 2013.01.26. 22:01:35

@Negyvenértelmiségi:

Általánosítasz,panelokkal dobálózol. Ez a körülmetélés volt arra példa,hogy mennyire mellébeszélsz.
Szóval csak oszd az észt, lehet van aki vevő rá.....
Eszemben sincs ilyen értelmes emberrel vitatkozni,értelmetlen lenne :)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 22:01:51

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: én sem vettem részt semmilyen zsidóirtásban, mégis fizethetek, mint a katonatiszt.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 22:02:56

Ha jól tudom, kommunistákat is táboroztatott Hitler, hogy-hogy nem kell kárpótolni a kommunistákat ezért? Vagy a zsidópénzek vannak erre is?

Megfigyelo 2013.01.26. 22:03:16

@$pi$: A táblázatban szereplő legtöbb országban nem is volt "saját" hatóság, csak a megszállóké (pl. Lengyelo, Ukrajna stb.) vagy a háború előtt nem is létezett az ország (Szlovákia, Cseh-morva protektorátus, Jugoszlávia megszünt, volt pl. Horvátország...). A BeNeLux államokról kevés az információm, azt tudom, hogy a belga királyt a németekel való kooperálásért a háború utaán elcsapták, de a legitim kormány emigrációban volt. Úgy tudom a holland és skandináv kormányok is... (A Quisling-kormány formális jogi legitimitásának utána kellene nézni, lehet, hogy Norvégiáról is hasonló csúnya dolgok derülnének ki, mint Magyarországról. De ott összesen volt 2100 zsidó...)

$pi$ 2013.01.26. 22:03:43

@salamander: Nyugi nem gondoltuk, hogy jogi szempontból nem lehetne megmagyarázni, hogy a körülmetélés egyáltalán nem gáz. Nyilván arra is vannak egészségügyi szempontok, amikor a csávó a gyermek nemiszervének vérzését az ajkaival fogja fel.

Nincs itt semmi látnivaló, jogi szempontból is teljesen kóser. :)

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.26. 22:05:58

@$pi$:

Ennyire telt. Az ember nem mindig találja hasznosnak hogy egy valóban zavaros beírást a zavarosság tényének leszögezésén túl boncolgasson. Azért sem mert megtették mások, amikor rémutattak, hogy kifelejted a mohamedánokat. Hozzátenném, az amerikaiakat is, ahol tömeges szokás amit a zsdóktól sajnélsz, bár, hogy mirt nem értem.

Az utolsó bekezdéséed meg nem értem, hgy jön ide. Nem látom mi köze a tárgyaltakhoz. Mintha csak dühöngenél, rám vetítve mindenfélét amit az észrevételem alapján velem asszociálsz, meg kell mondjam iszonyú tévesen.

Boltzmann 2013.01.26. 22:05:59

@Negyvenértelmiségi:

nem álorvosok voltak, csak rendben volt a származásuk :)

amíg van hollywood (szintén zsenész) meg super bowl(i) meg nhl meg nba meg air strike live on cnn leöntve hamburgerszósszal,

és erre meg tudja keresni a pénzt valamelyik autógyárban, gyorskajáldában, tizedesként a seregben vagy orvosírnokként, business administrator-ként egyéb kisegítő munkákban

addig a lassan alzheimeresedő agyával nem veszi észre, hogy az medical és jurist doctorok, a researcherek, a CEO-ok, a financial manager-ek körében túltengenek a meggyőződésből metéltek

$pi$ 2013.01.26. 22:06:10

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: "Csakhát ők nem is vettek részt semmilyen zsidóirtásban. Sőt. De mennyire sőt! "

Kik, a dánok? Miről beszélsz?

$pi$ 2013.01.26. 22:08:04

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: "Azért sem mert megtették mások, amikor rémutattak, hogy kifelejted a mohamedánokat."

Nem, nem felejtettem ki őket. Nem érdekelnek, nem foglalkoztatnak, nem is akartam beszélni róluk. Muszlimokról sem nagyon akarok beszélni, hottentákról sem. Nem kötelező.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.26. 22:08:48

Nem értem, hogy a poszt miért lát ellentmondést az olasz politikus korábbi MSI támogatása és mostani akciója között. Nem csak az MSI, de az olasz fasizmus sem volt rasszista.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2013.01.26. 22:10:43

A miheztartás végett......
Idén nyáron cionista világtalálkozó színhelye Budapest.
Itt ejrópa legrasszistább állama és tessék... ide jönnek. Nem félnek? Ja, nincs miért......aha.... színjáték.

Elkezdődött a terület körbepisálása.....

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 22:10:47

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: nahát! Akkor mire a nagy fasisztázás, ha valaki nem magasztalja az egekig az orkokat vagy a biboldókat?

Megfigyelo 2013.01.26. 22:12:23

@Negyvenértelmiségi: A Magyar Állam gyilkolt, nyilvánvaló, hogy a jogos kárpótlást végül a magyar addófizetőnek kell állnia -- az államnak nincs saját pénze, csak csak az a pénze van, amit az adófizetőktől ilyen-olyan címen beszed.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.26. 22:14:40

@$pi$:

Tényleg nem. Csakhát ha megnézed ott mit írtál, odatartozó lett volna, de hagyjuk. Nincs mit vitatni ezen. Egymés álláspontja kölcsönösen kivehető.
Légy képes röhögni magadon! Tényleg úgy fogalmaztál, mint aki irigyli. Ne mondd, hogy annak szántad, amimek hangzott. Tévedni még az embertelen ember részéről is emberi dolog. És a mosoly oldja a mindent átititató gyűlölet görcsöt amit belénk oltottak, és jobb lenne nem hagyni ezt az oltást.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 22:14:46

@Megfigyelo: a kommunistákat miért nem kárpótoljuk? Őket nem vitték el annak idején? Miért hívjuk zsidókárpótlásnak, ha a zsidó munkásőr Zoltai elvtársnak adunk milliárdokat, miért nem hívjuk kommunistakárpótlásnak? Az már túlzás lenne talán?

$pi$ 2013.01.26. 22:15:07

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: A dánok is próbálták védeni a helyi zsidóságot, a magyarok is, Dániából is történtek deportálások, Magyarországról is. Dániát is kritizálták az ellenállás hiánya miatt nem csak Magyarországot.

A világ nem fekete-fehér, az országok emberekből áll, nem úgy van, hogy az egyik ország vadállat a másik meg angyal.

salamander 2013.01.26. 22:15:19

@Negyvenértelmiségi:
A test csonkítása csak orvosilag indokolt esetben lehetséges, mert az maradandó károsodást okoz. Ezt természetesen egy orvosi szakvélemény támaszthatja csak alá. Ellenkező esetben azonnal megvalósul az amiről beszélsz.
Az előbőr lemetszése alapvetően a kevés vízzel rendelkező sivatagos államok higiéniai kérdéseivel függ össze, s eltávolítása semmilyen fogyatékosságot maradandó sérülést nem okoz [sem jogi sem orvosi értelemben: mert a kettő nem ugyanaz]. Azt azonban hogy ma milyen indokkal végzi el az orvos és ezt milyen jogszabály engedélyezi a Németországban sajnos nem tudom.
Magyarországon talán a plasztikai sebészeti beavatkozáshoz hasonlítanám, az indoklás azonban érdekes lehet (talán hagyományra hivatkozás egy Rabbitól aláírt pergamenen? :) ... ).
Mindenesetre a társadalmi veszélyességét ennek a cselekménynek én nem látom. Azért megtiltani, mert általában a zsidók teszik, nem lehet indok.

***

kifordított nagyanyó 2013.01.26. 22:15:20

Ez mekkora ökörség már!
Mármint ez a "tiltakozás".

Megfigyelo 2013.01.26. 22:16:19

@Megfigyelo: addófizetőnek--> adófizetőnek

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.26. 22:16:31

@Negyvenértelmiségi:

Mástól kérdezd, akkor is, ha nem tudok egyetérteni az ál-kérdésedben sugalltakkal.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 22:18:01

@salamander: hát nem tudom, ennyi erővel az is kóser lenne, ha a lányoknak levágnák a mellét, persze úgy, hogy szoptatni azért tudjanak. Mi a csonkítás, ha nem az, hogy levágnak egy darabot az emberből, ami soha nem fog visszanőni?

$pi$ 2013.01.26. 22:18:16

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: "Tényleg nem. Csakhát ha megnézed ott mit írtál, odatartozó lett volna, de hagyjuk."

Zsidókról beszéltünk. Arról szól a cikk. elmehettem volna Arisztotelészig, de minek?

"Légy képes röhögni magadon! Tényleg úgy fogalmaztál, mint aki irigyli."

Inkább igyál valamit. :D

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 22:19:44

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: ne bújj ki, ha a zsidókat azért kell kárpótolni, mert Hitler táborba vitte őket, akkor a kommunistákat is kötelességünk kárpótolni.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 22:22:10

Ha az rendjén van, hogy a Mazsihisz milliárdokat kap kárpótlásként, amiért annak idején táborba zártak valahány zsidót csakazémer zsidó, akkor úgy van rendjén, ha a Magyarországi Kommunista Párt vagy a Maszop-DK is kap milliárdokat, mert kommunistákat is táborba zártak ugyanakkor, csakazémerkommunisták.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.26. 22:23:12

@Megfigyelo:

Okosnak gondolod maga, pedig csak erkölcstelen vagy:-[

Részletekbe ne menjünk bele, mert erkölcstelenekkel felesleges vitatkozni (s te bizonyítottad erkölcstelenségedet), de két észrevételem volna:

1) Hogyan jön ide a "de jure"-megközelítés, egy háború kellős közepén, egy idegen hadsereg által megszállt ország esetében? (Milyen érdekes, hogy a háború után, az azt megnyerőknek és az azt túlélőknek sokminden megfordult a fejében, csak az nem, hogy Horthyt ("de jure") háborús bűnössé nyilvánítsák. Talán, mert sokak az életüket köszönhették politikájának. Sanszos, hogy mi sem vitatkozhatnánk most itt, ha...)

2) Ha ragaszkodsz a "de jure"-megközelítéshez, akkor a deportálások ellen egy szavad sem lehet, mert azok "de jure" teljesen rendben voltak.

És egy bonus track:

"A kormányzó és a magyar katonák akciója volt az egyetlen eset a Hitler által megszállt Európában, ahol egy Németországgal szövetséges ország reguláris hadseregét arra használták fel, hogy megmentsék a zsidókat."

hu.wikipedia.org/wiki/Koszor%C3%BAs_Ferenc

salamander 2013.01.26. 22:23:29

@Negyvenértelmiségi:
Rendben. Azonban ezekkel a dolgokkal én már nem nagyon tudok mit kezdeni.

***

Megfigyelo 2013.01.26. 22:24:21

@$pi$: A dánok gyakorlatilag minden zsidót megmentettek, Magyarországon sajnos csak nyomokban volt embermentés -- vidéken gyakorlatilag semmi; nem is maradt vidéki zsidóság... A numerus clausus óta folyó évtizedes állami antiszemita fejmosás elfogadhatóvá tette széles tömegek számára a zsidók kiközösítését, és a zsidótörvények sokakat tettek érdekeltté a zsidók állásainak elfoglalásában, javaik elrablásában.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.26. 22:24:28

@$pi$:

Háét tudod mellbeszélésnek, csúszatásnak ez rendkívüli!Nem részeltezem, Szerintem magad is tudod mire utalok.

A magyarságnak az fajta mentése amit te is művelsz végtlenül nem hasznos. A hínérban vergődő kapálózására emlkéztet. A tények szomorúak. És közben a magyar nem rossz nép. Belcsúszott abba a helyzetbe amit nem lehet eltagadni. Szerintem hasznosabb nemzeti érzelműeknek azt megkeresni, hogyan történhetett ez, mint tagadni, vagy éppen a zsidókat szidni, hogy olyan szemetek voltak, hogy a lemészároltatásukkal ezt a bűntudatot zúdították ránk. Így groteszk. De nem itt és most fogom elmondani a részleteket.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 22:27:04

@Megfigyelo: amikor a zsidó kommunisták deportáltak, internáltak és kínoztak százezreket, akkor sem volt sok módja a többieknek, hogy mentse ezeket az embereket, mert őket is vitte volna Rosenfeld és Eisenberger. Azért egy '56-ra csak futotta, de utána szabadon düböröghetett a bosszú népe. Ezért elítélni a magyar népet? "Érdekes" észjárásra vall.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 22:29:07

Pont a kommunizmus mutatja meg, mennyire álszent az áldemokraták összes hőbörgése. Közben meg ismét kormányzásra készül a százezrek-milliók deportálásáért, internálásáért, haláláért, bebörtönzéséért, ellehetetlenítésért, megkínzásáért felelős MSZMP jogutódja.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.26. 22:31:21

@Megfigyelo:
Ilyesmi is benne van, de nem csak. Gondolj erre is:

Trianon traumája a magyart – a magyar zsidót beleértve – már akkor megzavarodott, meghasonlott néppé tette. Saját magában sem volt biztos, nem állt szilárd talajon. Effélék játszottak úgy látom szerepet a nagy arányú passzivitásban.

Több megértést! Több tárgyilagosságot. Innen is, onnan is. Ne legyen itt és ott.

$pi$ 2013.01.26. 22:34:35

@Megfigyelo: "A dánok gyakorlatilag minden zsidót megmentettek, Magyarországon sajnos csak nyomokban volt embermentés"

A magyarok befogadták a lengyelországi menekült zsidókat, a dánok meg azokat a zsidókat sem engedték be az országba, akik dániában születtek. Hahhh...

@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: "A magyarságnak az fajta mentése amit te is művelsz végtlenül nem hasznos."

Hát persze. A magyarokat bűnös népnek kikiálltani, az viszont hasznos, mi? Figyelj, elárulok egy apróságot: nem érdekel, hogy mi a hasznos, egyedül az érdekel, hogy mi igaz és mi nem. Leszarom, hogy kinek fáj az igazság vagy ki mit tart hasznosnak, kizárólag az érdekel, hogy mi az igazság.

"Szerintem hasznosabb nemzeti érzelműeknek azt megkeresni, hogyan történhetett ez, mint tagadni"

Mi is tagadtam? Mit tagadtam?

Nyomul a kollektív bűnösség, a "magyarok mind bűnösek", "senki sem tett ilyen rajtuk kívül", a rasszista "nincs rosszabb a magyarnál", aztán amikor felhívod rá a figyelmet, hogy ez bizony nem egészen így történt, akkor jön ez?

Hogy nem védekezni kellene a vádak ellen, hanem *hasznosabb* lenne, ha azon gondolkodnál, hogy hogyan is lettél bűnös? Normális vagy?

Megfigyelo 2013.01.26. 22:36:10

@mk27soundmaster: Rendkívül fontos a "de jure" megközelítés: ha Horthy nem marad a helyén, és ellenállásra ad parancsot, a magyar csendőrség nagy valószínúséggel nem hajtotta volna végre -- de biztosan nem olyan flottul -- a deportálásokat. A németeknek meg már nem lett volna rá apparátusuk.

Horthyt Sztálin személyes kivánságára nem vonták felelősségre (ezt a Tildy vezette magyar kormányküldöttséggel közölte Moszkvában, különösebb magyarázat nélkül.) Ez Sztálinnak talán a legnagyobb búne volt, amit a magyar nép ellen elkövetett.

Az, hogy Horthy 44 nyarán le tudta állítani a deportálásokat (miután a pápa és a svéd király figyelmeztették személyes felelősségére) azt bizonyítja, hogy nagy valószínűséggel az egészet eleve is meg tudta volna akadályozni -- de meg sem kisérelte. Ez meg neki a legnagyobb bűne...

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.26. 22:37:02

@Megfigyelo:

Dániában hány zsidó élt a német megszállás előtt? Az összlakosság hány százalékát tették ki? (0,2%)

Magyarországon hány zsidó élt a német megszállás előtt? Az összlakosság hány százalékát tették ki? (8-10%)

Miért hazudsz, miért torzítasz?

$pi$ 2013.01.26. 22:40:01

@Megfigyelo: "Rendkívül fontos a "de jure" megközelítés: ha Horthy nem marad a helyén, és ellenállásra ad parancsot, a magyar csendőrség nagy valószínúséggel nem hajtotta volna végre -- de biztosan nem olyan flottul -- a deportálásokat. A németeknek meg már nem lett volna rá apparátusuk."

Jajj már, ez méltatlan hozzád, ne nyomd már ezt a "mi lett volna, ha" dumát. Komolyabb ember vagy ennál, minthogy az egész ország, az egész világháborút ilyen két mondatos "mi lett volna, ha" forgatókönyvekkel elintézd. Ne égesd már magad ezekkel, te is tudod, hogy a világ nem így működik.

Megfigyelo 2013.01.26. 22:41:17

@Negyvenértelmiségi: Magyarországon a kommunisták nem deportáltak, sem nem internáltak százezreket. Néhány ezret bizonyára, de azért nem kell elvetni a sulykot...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 22:41:24

@mk27soundmaster: nem mintha nem lenne mindegy, hogy valakit a vallása, a származása, az állampolgársága vagy a lakhelye miatt ölnek meg.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 22:42:18

@Megfigyelo: nem-e? Akkor hová tűnt több százezer honfitársunk"egy batyuval"? Kiket vittek a gulágokra?

Megfigyelo 2013.01.26. 22:48:29

@$pi$: A vita onnan indult, hogy szerintem a magyarországi Holokauszt specifikuma az, hogy egyedül itt hajtották végre a deportálást a "legitim" kormány hatóságai.

$pi$ 2013.01.26. 22:50:59

@Megfigyelo: "A vita onnan indult, hogy szerintem a magyarországi Holokauszt specifikuma az, hogy egyedül itt hajtották végre a deportálást a "legitim" kormány hatóságai. "

Igen, és erre mondtam azt, hogy ezt bizonyítani kellene. Itt tartunk. Én kapásból a Dán és Német példát hoztam ellenpéldaként...

Megfigyelo 2013.01.26. 22:55:34

@Negyvenértelmiségi: Nem több százezer, az túlzás...

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.26. 22:55:49

@Megfigyelo:

Megint hazudsz, torzítasz, konstruálsz!

1944 márciusában a keleti front, már román és lengyel területeken húzódott. Milyen politikai ésszerűség diktálta volna azt (kinek az érdekét szolgálta volna), ha Horthy (aki éppen tárgyalásokat folytatott a nyugati szövetségesekkel a kiugrásról, s máig nem tudjuk, hogy milyen igérvényeket és instrukciókat kapott tőlük) "nemzeti ellenállást" hirdet meg a német megszállók ellen? Az őszi kiugrási kísérlet (utólag) bizonyítja, hogy valószínűleg hatalma sem lett volna már hozzá, arról nem is beszélve, hogy egy ilyen akció (ha egyáltalán kivitelezhető lett volna) nagyságrendileg nagyobb véráldozatokat követelt volna, mint amit, végül is, a bekövetkezett események követeltek.

Nem kéne hazudni, nem kéne konstruálni!

negyven rabbi 2013.01.26. 22:55:55

@Megfigyelo: ami "legitim" az nem legitim

na lássuk bolsidó mennyire pofátlant mersz hazudni

Megfigyelo 2013.01.26. 22:58:43

@$pi$: Igem, és bizonyítottam is. Németországról nem volt szó, a megszállt országokban a deportálást nem "legitimnek" tekinthető hatóságok hajtották végre.

negyven rabbi 2013.01.26. 22:59:40

@Megfigyelo:

kb 300 000 magyart hurcoltak el szibériába, a közép-ázsiába, donyecki szénmedencébe

egyébként akadt köztük weisz nevű is

$pi$ 2013.01.26. 23:00:23

@Megfigyelo: Az, hogy megismétled a kijelentést nem tekinthető bizonyítéknak.

"Németországról nem volt szó"

A listán nincs rajta?

Alfőmérnök 2013.01.26. 23:00:24

@mk27soundmaster: Azt egyébként tudod, hogy Szabó Dezső bácsinak mi volt a véleménye Horthyékról?

negyven rabbi 2013.01.26. 23:04:01

@Megfigyelo: @negyven rabbi:

kolimától vorkutáig és kazahsztánba is jutott belőlük a többezernyi lágerba

Megfigyelo 2013.01.26. 23:04:33

@mk27soundmaster: És az, hogy a deportálások "de jure" rendben voltak, pont azt jelenti, hogy nem csak egyes személyek, hanem Magyar Állam, mint olyan, tekintendő gyilkosnak. Ezt a Magyar Állam máig elmulasztotta elismerni, bár közvetve benne van a békeszerződésben, ami ugyan formálisan érvényes, csak a Magyar Állam több mint egy fél évszázada szabotálja egyes rendelkezéseinek végrehajtását.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.26. 23:05:40

"Ha van mire rámutatni nemzetközi viszonylatban, mutassunk rá – amellett, hogy először a saját házunk meg hazánk táján söprögessünk, persze. "

- Majd 3 bekezdésen keresztül ekézi az olaszokat, miközben itthon is van bőven tennivaló.

Képmutató cikk.

Megfigyelo 2013.01.26. 23:07:43

@$pi$: Lehet, hogy rajta van, én csak a megszállt országokkal foglalkoztam. Egyébként igencsak kérdéses, hogy meddig volt Hitler "legitim" kormányfő -- szerintem csak 1933 nyaráig. Mindenesetre amikor önkényesen átvette az elnöki hatalmat is, akkortól nem...

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.26. 23:09:05

@Megfigyelo:

Nem bizonyítottál te semmit! Csúsztatsz, konstruálsz, handabandázol!

Nyugodtabb lenne a lelked, ha a magyarországi zsidókat nem deportálják, hanem SS alakulatok lövik tömegsírokba őket ott, ahol érik, többszázezer keresztény magyarral egyetemben? Elégedettebben osztanád az észt, ha a magyarországi zsidóknak nem "csak" (a becslések szerint) fele-kétharmada, hanem mondjuk kilencven százaléka vész oda 44-45-ben?

Ha már feltételezünk, ha már konstruálunk!

Megfigyelo 2013.01.26. 23:09:41

@mk27soundmaster: Ha Horthy ellenállásra adott volna parancsot, ma Kolozsvár magyar lenne....

$pi$ 2013.01.26. 23:11:42

@Megfigyelo: "Lehet, hogy rajta van, én csak a megszállt országokkal foglalkoztam."

Az jó, mert éppen arról volt szó, hogy a magyarok azért bűnösek, mert el sem kellett foglalni őket. Most akkor olyan országokról beszélsz, amelyeket megszáltak, de amelyeknek ennek ellenére "legitim" kormány volt.

Figyelj, annyira erőlteted már, hogy magyarország valami más mint a többi, hogy teljesen belekeveredtél. :)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 23:12:49

@negyven rabbi: százezres nagyságrendben indítottak a kommunisták útnak Németországba és a Szovjetunióba magyar állampolgárokat. Mindkét irányba százezreket. A "legitim" magyar kormány. Miattuk valamiért nem kell szégyellni magunkat, "különös" még annak tükrében is, hogy mennyire fájt ez a nemzetnek. Rosenfeld, Eisenberger és a többi hóhér közben dörzsölte a markát, aztán meg sajnálkozott, hogy kilencmillió "fasisztával" "kell" "demokráciát" építeniük. Közben a háttérben üvöltötték a magukfajták, hogy "lassan, Bogár!".

Azóta is a demokráciát védik és féltik ezek a szarháziak a "fasisztáktól".

negyven rabbi 2013.01.26. 23:17:25

@Megfigyelo:

horthy kiadta a parancsot, a rádióban pedig egymás után többször is beolvasták

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.26. 23:20:49

@Megfigyelo:

"És az, hogy a deportálások "de jure" rendben voltak, pont azt jelenti, hogy nem csak egyes személyek, hanem Magyar Állam, mint olyan, tekintendő gyilkosnak. Ezt a Magyar Állam máig elmulasztotta elismerni, bár közvetve benne van a békeszerződésben, ami ugyan formálisan érvényes, csak a Magyar Állam több mint egy fél évszázada szabotálja egyes rendelkezéseinek végrehajtását. " + "Ha Horthy ellenállásra adott volna parancsot, ma Kolozsvár magyar lenne...." --- írod.

Egyéb?

Idióta!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 23:25:02

@mk27soundmaster: Horthynak, mint minden más magyarnak, füstszűrős sapka volt a fején. Ha ellenáll, és a "kuruckodásba" akár csak egy zsidó is belehal, talán még nagyobb "bűnös" is lenne ma, mint így. És jönne persze, hogy csak a térképre kellett volna ránéznie, hogy Németország mekkora, és Magyarország mekkora. A térdüket csapkodnák a röhögéstől a "rettegők", hogy még ennyire sem volt képes.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.26. 23:26:59

Volt egyébként olyan magyar vezető, aki ellenállt a németeknek, és nem hagyta deportálni a zsidókat. Őt ma hősként ünneplik a zsidók, Wallenberggel együtt.

Karsai Szálasiról:

"Bár a németek kemény nyomás alá helyezték, 1944. november közepén ennek ellenére megszerveztette a nagy és a nemzetközi, más néven védett gettót Pesten. A németek figyelmeztették arra, hogy a védlevelek a nemzetközi jog szerint érvénytelenek, Szálasi mégis elismerte azokat."

www.nol.hu/archivum/archiv-486138

negyven rabbi 2013.01.26. 23:29:22

@Megfigyelo:

mindenkinek jobb lesz ha visszabújsz a vincelyukba

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.27. 00:10:36

@Negyvenértelmiségi:

Az idesapád kóchengeres faszát, Horthy le is mondhatott volna!
De egy hiú, zsarolható köcsög volt, akit a saját titkosszolgálata, a VKF2 zsarolt a fronton harcoló(és elhunyt ) fia feleségének, a menye kúrogatási hangfelvételeivel.

Ezek máig megvannak!

apanna 2013.01.27. 00:11:13

@alterways2: Olaszországban a feketék a "cigányok".

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.27. 00:14:17

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Ezzel zsarolta a Gestapo is, ezért nem találsz épeszű Horthy utódot, aki kiállna az apja, nagyapja mellett!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.27. 00:17:24

@apanna:
A hozzád hasonló, éhbérükért rettegő köcsögöknek.

Amúgy északon a románok, Rómában a magyar hajléktalanmaffia a helyi cigányok.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.27. 00:17:29

@Anyád, a szúnyogok!!!:

No, még ilyet toljál még vagy hármat!:-D

S még csak meg sem fordul a fejedben, hogy ez a szöveg téged minősít és nem Horthyt!:-]

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.27. 00:22:32

@mk27soundmaster:

Talán keress egy Horthy utódot, mielőtt ugatsz!

Én találkoztam azzal a Horthy mennyel, akit Horthy Miklós megerőszakolt.

A fia akkor még élt és harcolt.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 00:24:56

@Anyád, a szúnyogok!!!: erre a "történetre" az egyetlen forrás a "mértékadó" "Anyád" nick "becsületszava".

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 00:30:52

@Anyád, a szúnyogok!!!: virítsd a felvételeket. Link? Hol lehet meghallgatni? Te hol hallottad ezeket? Miért nem játszotta le még a drágajó Bolgárúr sem?

nevem van 2013.01.27. 00:31:20

1. A kolosszális villanyoltás üzenete nem az, hogy Olaszországban minden rendben van, hanem az, hogy Magyarországon valami nagyon nincs rendben. Ez pedig igaz.
2. Ettől a római burgermájsztertől ne vitassuk már el a szellemi fejlődés jogát. Hihetetlen, de akár igaz is lehet.
2. TGM és a Barikád végső soron egy pályán focizik, a szélsőségek összeérnek. TGM komcsi, a Barikád meg náci. Vagyis sok-sok mindenben egyetértenek.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.27. 00:32:02

@Anyád, a szúnyogok!!!:

"Én találkoztam azzal a Horthy mennyel, akit Horthy Miklós megerőszakolt." --- írod.

És ő mesélte neked, hogy Horthy kormányzó azért nem adta ki a magyar honvédségnek a tűzparancsot a megszálló német csapatokkal szemben, mert megerőszakolta őt, amikor a fia még élt?

Beteg lélek vagy te, nem kicsit, nagyon!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.27. 00:34:03

@Negyvenértelmiségi:

Nem, hanem a VKF2 hangfelvétele.

Nem találsz egy Horthy utódot az elmúlt évtized előttről , aki az apjáról, nagyapjáról pozitívan nyilatkozna.
Olyat találsz, aki muzulmánná lett, mert undorodott a zsidók által pénzelt nagyapja szemforgatásaitól.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 00:36:02

@mk27soundmaster: ne hamarkodd el az ítélkezést, pár perc, és hozza a forrást az "elvtárs" a szavaira.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.27. 00:37:15

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Szerintem ne erőlködj, fölösleges! Csak egyre mélyebbre ásod magad!:-[

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 00:38:08

@Anyád, a szúnyogok!!!: virítsd a hangfelvételt, "elvtárs"! Azt írtad, ma is megvan. Hol van meg, te hol hallottad?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.27. 00:39:37

@Negyvenértelmiségi:

Hehe,abban a pillanatban,amint te felnyomod a netre a 45 utáni besúgókat, gyilkosokat!

Egy helyen van.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 00:41:50

@Anyád, a szúnyogok!!!: aha. Nem találok.

Öt másodperc guglizásba telt, beírtam, hogy Horthy Miklós újratemetése, és rákattintottam arra, hogy Jó napom van.

Ötvenezren vettek részt a Kormányzó újratemetésén, 56-an Horthy családjából.

"Edelsheim-Gyulai Ilona grófnő, a néhai Horthy István kormányzó helyettes felesége a ravatalnál köszönetet mondott mindazoknak, akik az újratemetést lehetővé tették, s tisztelegtek az elhunytak emléke előtt. Ifjabb Horthy István a ravatal előtt felidézte nagyapja emlékét."

gyula.czegledy.hu/cgi-bin/czc/index.cgi?mod=3&id=648&rovat_id=11

Tájékozatlannak tetszik lenni, avagy...?

Hol a hangfelvétel, amit beharangoztál? Vagy azzal is...?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 00:43:46

Ez az Edelsheim-Gyulai Ilona grófnő, aki köszönetet mondott a megjelenteknek, hogy együtt emlékeznek a Kormányzóra, amúgy ugyanaz, mint akit állítólag megerőszakolt Horthy, kedves Anyád olvtárs?

Mit sunnyogsz?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.27. 00:48:55

@Negyvenértelmiségi:

Katona Tamás I. kerületi volt polgármester erről többet tudna mondani.

Báró Edelsheim-Gyulai Ilona grófnővel meg személyesen találkoztam.
Őt erőszakolta meg Horthy Miklós.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 00:52:48

@Anyád, a szúnyogok!!!: vajon kinek higgyek, a"báró grófnőnek", akivel személyesen beszélt Anyád nick, és aki Horthy újratemetésén ötvenezer ember előtt az egekbe magasztalta Horthyt, vagy Anyád nicknek, aki szerint az összes Horthy-rokon utálta Horthyt, amiért megerőszakolta a "báró grófnőt"?

Te kinek hinnél a helyemben?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.27. 00:55:42

@Negyvenértelmiségi:

Egy ingyen kapott lakásnak, az I. kerületben, a Várban.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 00:58:45

@Anyád, a szúnyogok!!!: egyben már biztos kamuztál, hogy a Horthy-rokonok utálták Horthyt kivétel nélkül. Éppen csak 56 "kivétel" jelent meg az újratemetésén. Közöttük az állítólagos megerőszakolt "báró grófnő", aki még beszédet is mondott, nem is akármilyet.

Kedves Anyád, nem hazudsz véletlenül folyamatosan? Nem rágalmaztad véletlenül a Kormányzót?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.27. 01:03:49

@Negyvenértelmiségi:
Nem, a Kormányzót a saját kussoló rokonai, családtagjai egész jól minősítik az elmúlt 60 évben :O)))

Egy 200 milliós lakás a Várban elég szép beszédre inspirál.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 01:07:12

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Nem tudod véletlenül, hogy hol lakott Edelsheim-Gyulai Ilona a háború után? Egy kis kvíz neked, kedves barátom:

A) 200 milliós lakásban a Várban
B) Moszkvában
C) Estorilban
D) anyádnál

Hmm?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.27. 01:11:15

@Negyvenértelmiségi:
1994ben kapott lakást az első kerületi önkormányzatól.
A muzulmán Horthy Shariff az örököse.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 01:13:31

@Anyád, a szúnyogok!!!: ezért tartott Estorilba a száműzetésbe az őt Anyád nick szerint megerőszakoló Horthyval? Előre tudta, hogy 50 év múlva kap érte egy pecót?

negyven rabbi 2013.01.27. 01:16:01

ez a noel filed

hu.wikipedia.org/wiki/Noel_Field

vajon őse a richard fieldnek?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 01:21:02

Edelsheim-Gyulai Ilona grófnő, Horthy Miklós menye egyébként ma is él, nemrég ünnepelte 95. születésnapját.

Gyakorlatilag egyidős a magyarországi kommunizmussal.

A kommunisták is élnek, virulnak és hazudnak rendületlenül.

A grófnőről, a kormányzóról, mindenről.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.27. 01:21:34

@Negyvenértelmiségi:
Ugyan mit tehetett volna?
Nem volt hova mennie, csak a szeretője és az őt eltartó zsidók, a háborún jól kereső Chorinok pénzelték.

Mehetett volna fejőnőnek is egy szocialista munkatáborba.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 01:23:09

@Anyád, a szúnyogok!!!: még elmehet, ha a magadfajták újra kapnak egy kis hatalmat.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.27. 01:34:51

@Negyvenértelmiségi:

A magamfajták sohasem voltak hatalmon.
Életjáradékot Horn alatt kapott, relative elég magasat.
Orbánék 98 után leszarták.

Tudtommal most is.
Ahogy ismerem, nem kér EZEKTŐL SEMMIT.

sánta vas 2013.01.27. 01:49:03

@Megfigyelo: A dán mítoszhoz:
beszelo.c3.hu/03/12/10vilh.htm

Egyébként meg ne hasonlítsuk már össze az akkori dán helyzetet a magyarral. Ott kb. 8000, míg nálunk 600 ezer emberről volt szó. Ott karnyújtásnyira volt a szabadulás (svédország, ahová hajókon el is menekültek), nálunk nem volt ilyen lehetőség.
Ezenkívül nálunk a német megszállás után 1-2 hónappal megkezdődött a deportálás. Magyarország volt az egyetlen ország amelyet már a wanseei konferencia után szállt meg a Wehrmacht, tehát a velük együtt érkező SD és Gestapo egységek már kész forgatókönyvvel rendelkeztek a zsidók deportálásával kapcsolatban.

sírjatok 2013.01.27. 04:10:32

a cikk jó, örülök, hogy másnak is feltűnt ez

Zippora 2013.01.27. 07:24:53

@Negyvenértelmiségi: Én meg nem feszítettem Jézus keresztre, mégsem tudjátok NEKEM megbocsátani.

Arról nem is beszélve, hogy ha eleink Barabást választják, mi lenne most a megváltással.

2013.01.27. 08:49:42

szerintem teljesen érthető és logikus a polgármester hozzáállása: a bevándorlók hitsorsoai nem fogják támogatnia pénzzel.
Én megértem, hiszen mindig van az a pénz. Mindenki megvehető, csak az ár a diferencia.
Nem lenne szabad ebből messzemő következtetéseket levonni.

val 2013.01.27. 08:52:23

A római Kolosszeum elsötétítésének hírének hallatán a pekingi zsidók is tiltakozó akciót szerveznek a holokauszt nemzetközi emléknapján. Szi Csiao Ráhel, a Ferde Szemmel a Holokauszt Ellen Liga (FSZHEL) szóvivője bejelentette, hogy január 27-én, tiltakozásul a Jobbik politikája ellen, aktivistáikkal lebontják a kínai nagy falat.
A szóvivő szerint Kínában is terjed az antiszemitizmus, és ez egyértelműen a magyarországi Jobbiknak köszönhető. Szerinte a rómaiak tiltakozása csupán látszattevékenység: "A rómaiak azzal tennének igazán az antiszemitizmus ellen, ha eldózerolnák a Kolosszeumot, az már valami lenne!" - jelentette ki Szi Csiao Ráhel.
Újságírói kérdésre, miszerint terveznek-e a jövőben hasonló akciókat, az FSZHEL szóvivője elmondta, hogy szeretnék, ha a világ minden pontján cselekednének, ezért már levelet írtak többek közt ausztrál kollégáiknak, hogy az összes kengurura tetováljanak Dávid-csillagot, valamint Egyiptomban betonozzák le a Nílust, ezzel is tiltakozva a náczista propaganda terjedése ellen.

www.naczivadasz.com/?q=lebontjak_a_kinai_nagy_falat_a_jobbik_miatt

Omelette du fromage 2013.01.27. 08:58:54

Igenis olyan ország állampolgára (értsd: Izrael), mellyel még csak kiadatási szerződésünk sincs (értsd: oda lehet meneküli az igazságszolgáltatás elől) parlamenti képviselőként nemzetbiztonsági kockázatot jelent.
((c) Gyöngyösi)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.01.27. 09:56:19

választások lesznek olaszországban, no

köll az ungerézekre mutogatni, hogy azok még nagyobb fasírozottat majszolnak

gagauzz kalauzz 2013.01.27. 09:57:18

A római főpolgi fikázásától még nem lesz kívánatosabb a jobbik. Legalábbis számomra. Nem is volnék egyedül. :-)

negyven rabbi 2013.01.27. 10:46:20

@sánta vas: "Magyarország volt az egyetlen ország amelyet már a wanseei konferencia után szállt meg a Wehrmacht, tehát a velük együtt érkező SD és Gestapo egységek már kész forgatókönyvvel rendelkeztek a zsidók deportálásával kapcsolatban. "

Illetve ebből kifolyólag a környező országokból nem kevés zsidó magyar területekre menekült.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.01.27. 12:12:39

@politicus: @mk27soundmaster: Soundmaster nemrég azt is megkérdezte, a magyar zsidók nagy részének deportálása és meggyilkolása magyar tragédia-e. Nos, Orbán Viktor is válaszolt:

"A kormányfő emlékeztetett: Magyarországon él Közép-Európa legnagyobb létszámú zsidó közössége, amelynek virágzó kultúrája mindig is a magyar kultúra szerves része volt, és az napjainkban is. A zsidóság 1944-45-ös tragédiája így az egész magyar nemzet tragédiája - tette hozzá."

hvg.hu/itthon/20130127_Orban_holokauszt_emleknap

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.01.27. 12:16:42

@Holger Hartland: Tényleg ezt kérdezte?
Azért én az előző kérdésemre is várnám a választ...
Egyébként elegáns mondat OV-tól.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.01.27. 12:22:52

@politicus: Írt valami olyat, hogy ez fontos, eldöntendő kérdés, ketten-hárman válaszoltunk neki, de a dolog teljesen elsikkadt egy nickek közötti "háború" zajában. :) Gondoltam, biztosan érdekli, hogy közben a miniszterelnök is válaszolt a kérdésére.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.01.27. 12:24:40

@Holger Hartland: Én is kérdeztem tőle néhány napja, de egy elegáns középső ujj feltartással elhajtott. :)
Mindenesetre kivárom..
Ja és az írásaidat is Keményföldén!!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.01.27. 12:26:19

@politicus: Így hangzik a kérdés: "A magyar zsidóság 1944-45-ös tragédiája a magyarság második világháborús tragédiájának részeként tekintendő-e vagy sem? Ez egy nagyon fontos elvi kérdés. Eldöntendő!!!"

mandiner.blog.hu/2013/01/12/kozossegi_elmeny_kozonseg_nelkul/fullcommentlist/1#c18827818

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.01.27. 12:29:24

@politicus: Pedig amikor még Payr Hugóról írtatok, akkor tudta, mi az, hogy "antiszemita" – megjegyezte egy beszédéről, hogy "faszályos antiszemita beszéd".

Aztán gyorsan elmúlt.

Az egy fontos kérdés OV eszmefuttatásában, hogy mi okból is véli a zsidóság tragédiáját a magyar nemzetének. Azért, mert a zsidóság által létrehozott kultúra volt a magyar kultúra része, vagy azért, mert a zsidóság a magyarság része? A szigorú grammatikai elemzés inkább az előbbire utal, azaz OV szerint a magyarországi zsidóság önmagában nem, csak kultúráján keresztül vált a magyar nemzet részévé?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.01.27. 12:29:33

@politicus: Tudom, beígértem még egyet a felsőoktatásról, meg egyet a közalkalmazottak adófizetéséről. És még jó párat, amiket csak magamnak. De nem vagyok időmilliomos! :) Türelem... :)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.01.27. 13:10:21

@Counter: Csak nem ellentmondáson kaptad a hangmestert...? :)

Re fontos kérdés: talán már beszéltünk róla, kapcsolódik az elhatárolódás bizniszhez, legalábbis attitűd szintjén: OV bármilyen mondata/elhatárolódása nem elég a vele nem szimpatizálóknak (így neked sem). Lám ebben a nyilatkozatot sem fogadod el magában, hanem keresed a mögöttes (hátsó) gondolatot, az egyenesség, őszinteség hiányát. Ez, a méltányosság hiánya a politikai ellenféllel szemben keserít el a leginkább a magyar közéletben.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.01.27. 13:11:16

@Holger Hartland: én anélkül, h tudtam volna az ígéreteidről, várakozom/tam. És ez nagy szó! :)

Pelso.. 2013.01.27. 13:42:29

@politicus: A méltányossághoz szükséges egy bizalmi alap.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.01.27. 13:47:17

@politicus: Nem a méltányosság hiányáról beszélsz, hanem a jóhiszeműségéről.

Az pedig ennyi év után elkopott. Nyugodt lehetsz, nem csak OV-é – de az övé _is_.

Vitatom azt, hogy "bármely" mondata volna "nem elég". Nem az "elég" az, amit várok, és nem hiszem, hogy "bármely" mondata ilyen volna. Abból indulok ki, hogy sohasem véletlenül fogalmaz úgy egy profi politikus a tervezett megszólalásában, ahogy. OV így fogalmazott, én meg azon gondolkodok, hogy miért éppen így, ahogy.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.01.27. 13:50:06

@politicus: S épp hogy azt feltételezem, hogy egyenes és őszinte a szöveg, és ebbéli minőségében nem véletlen az a szó- és kategóriahasználat, az az eszmefuttatás, ami elhangzik. Abból indulok ki, hogy direkt mondja úgy, ahogy mondja, és őszintén úgy gondolja, ahogy mondja.

apanna 2013.01.27. 16:14:13

@Anyád, a szúnyogok!!!: Mire volt ez válasz? Ha szeretnél köcsögözni, nézz tükörbe buzeráns.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.27. 16:57:06

@Zippora:

"Én meg nem feszítettem Jézus keresztre, mégsem tudjátok NEKEM megbocsátani." --- írod.

Mondd csak, mennyi kártérítést fizetsz, te, személy szerint, e kollektív bűnötökért a keresztényeknek?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.01.27. 17:15:15

@Counter: Még akár igazat is tudnék adni, ha OV ebben a témában nem mindig ugyanezt mondta volna, azaz ha ez ügyben okot adott volna a vele szembeni bizalmatlanságra. De ha valamiben következetes volt, akkor ebben mindenképpen.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.27. 17:29:48

@politicus: @Holger Hartland: @Counter:

Látják/látjátok, ez megint csak (ilyen) "dzsungázás"!

Ezek úgy a személy, mint a közösség számára (így a közösségen belül minden személy számára:-)) kulcskérdések. Ehelyett meg a kenegetés. (Csöndben megjegyzem, még @Counter: a legkorrektebb: kimondja, hogy ő rosszhiszeműen jár el.)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.01.27. 17:33:52

@politicus: Na de mi az az ugyanez? Mindig ugyanígy, akkurátusan ügyelve a kultúra általiságra? Mikor, s hogy érkezett el ahhoz a következtetéshez, hogy a holokauszt a magyar nemzet tragédiája? Van szöveggyűjteményünk az elmúlthúszév e tárgyú megszólalásaiból?

Ez itt a lényeg, az okfejtés, nem a konklúzió.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.01.27. 17:40:44

@mk27soundmaster: Dzsungázás (?), kenegetés? Tőlem kapott egy elég egyértelmű választ, ott, ahol a kérdést föltette.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.27. 17:41:27

@politicus:

Mi mást mondhatna Orb_n, mint amit mond?

Ha arról beszélne, hogy a magyarországi zsidóság a magyar nemzet szerves része volt/van, akkor azért törne ki az ajvék, mert (nyilván) nacionalista diktátor, aki erőszakos asszimilációra törekszik, ha pedig arról, hogy a zsidóság nem szervesült a magyar nemzetbe (módfelett autonóm módon és sajátosan értelmezi és kezeli a nemzethez való viszonyát), akkor azért, mert kirekesztő, nácifasiszta, mennekavonatokósvicba stb.

Marad az, amit mond, ami, ugyan, nem jelent semmit, de legalább nem érthető!

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.27. 17:47:54

@Counter:

Mikor érkezik el oda a magyarországi zsidóság, hogy a második világháború alatti magyar véráldozatok (a deportáltak, a fronton elesettek, a polgári áldozatok, így, egyben) egy közös nemzeti tragédia részei?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.01.27. 18:40:12

@mk27soundmaster: Miért, maga úgy látja, hogy _a magyarországi zsidóság_ szerint a felsorolt áldozatok nem részei semmilyen közös nemzeti tragédiának?

Van erre az alaptalannak tűnő vélekedésére valami elfogadható forrása, mérvadó idézete?

tevevanegypupu 2013.01.27. 18:49:41

@mk27soundmaster:

Egy bizonyos pontig mar elerkeztek, ne legyen ilyen cinikus. Abban mar egyertettek, hogy a 19-es forradalmarok es a Rakosi fele moszkovitak mind-mind magyar allampolgarok voltak, es halalra sertodnek, ha valaki ehhez hozza meri meg tenni, hogy igen..es zsidok. Gero Andras cikket nyugodtan beidezheto a legutobbi Romsics konyvrol.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.27. 19:36:27

@Counter: @tevevanegypupu:

Amíg (kétszer)kettős mércével mérjük a polgárokat, addig miről beszélünk?

Amíg ugyanaz a polgár magyar, ha bűnelkövető és zsidó, cigány stb., ha áldozat (s ez a szemlélet történetileg és a jelen gyakorlatában is bevett), addig ki nézhet itt nyíltan, bizalommal a másik szemébe?

tevevanegypupu 2013.01.27. 19:47:16

@mk27soundmaster:

Igazsag majd akkor lesz, ha a Colosseum fenyeit lekapcsoljak mondjuk azert amit Kertesz Akos mondott a magyarokrol, amit a magyar nemzet (allitolagos) reszekent a magyar zsidosag szo nelkul elkonyvelt..vagy esetleg Simon Perec hirhedett nyilatkozata miatt, miszerint Magyarorszagot mar sikeresen elfoglaltak..vagy esetleg azert amit Izraelben muvelnek palesztinokkal, vagy azert, mert az Izraelben most megvalasztott kepviseloknek le kell mondaniuk masodik allampolgarsagukrol es csak izraeli allampolgarok lehetnek..

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.27. 21:03:56

Az a kérdés, a római polgármester csak simán f*szkalap, vagy esetleg még buzi is...

Emberileg maximálisan érthető: kompenzál, mint Balavány György.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.01.27. 21:09:33

Toronto-ban minden nagy áruházban ki van írva, hogy "Szépen kérünk ne lopjatok magyarok". Amint az volt régen Bécsben is. A kanadaiak nem tudják, mi a különbség a cigány és a magyar között, ezért aztán hiába szőke, kék szemű valaki, ha bevallja, hogy magyar, azonnal tolvaj lesz belőle, és utálni kezdik. Az átlag kanadaiak úgy kerülik a magyarokat, mint a leprásokat.

A magyarországi zsidók és cigányok elérték, hogy minket, magyarokat utáljanak miattuk. A náci olaszok és olasz zsidók a magyarok miatt sötétítik el a colosseumot, kanadában meg törvényeket hoznak a magyaork ellen a zsidócsicska cigányok miatt.

2013.01.27. 22:52:26

Gellért, az az "Olasz Szocialista Mozgalom" helyesen Olasz Szociális Mozgalom lesz. Movimento Sociale Italiano - MSI.

Nem szégyen fogalmatlannak lenni az olasz fasizmus mibenlétével és történetével kapcsolatban - ez általánosnak mondható-, de kitenni az ablakba sem érdemes.

Alfőmérnök 2013.01.28. 09:26:54

"A Colosseum elliptikus alaprajzú, 188 m hosszú és 156 m széles építmény. 48,5 m magas; mészkőből, tufából és téglából épült, bonyolult szerkezetű építmény. Az üléssorokat lejárók és sétálófolyosók tagolják, amelyek az amfiteátrumban mintegy 55-73 ezer ember zavartalan elhelyezését és közlekedését biztosították. Az építészek olyan járatok és felvonók rendszerét alakították ki, amellyel megoldották a vadállatok színpadra juttatását közvetlenül a ketreceikből. A keresztényeket oroszlánok elé vetették, a gladiátorok egymás ellen vívtak élethalálharcot a 86 × 54 méteres arénában. "
hu.wikipedia.org/wiki/Colosseum

www.youtube.com/watch?v=Fr1Qsfwepf4

Kandeláber 2013.01.28. 09:32:50

@Mr Falafel: Azért gondolom kertészákival és mohácsivikivel kivételt tesznek, és őket szeretik.
Vagy nem.

rezvez 2013.01.28. 09:46:42

A Colosseumot egyszerű megvilágítani újból, de a sötét fejekben nehezebb világosságot teremteni, pláne, ha még nem is érdeke mindenkinek.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.01.28. 10:28:06

@Counter: nem kell ide szöveggyűjtemény, hisz éppen nem a pozitív példákat keressük, hanem a negatívakat, amelyek természetüknél fogva képesek lehetnének az Ov-vel szembeni jóhiszeműség(ed) "elpárologgatására". A negatív példákat viszont minden Orbánfób azonnal fújná, hisz még az 1563-ban elmondott szavait is a fejéhez vágják minden lehetséges alkalommal.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.01.28. 10:30:31

@mk27soundmaster: jól értem, h a magyar zsidók nem a magyar nemzet részei?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.28. 10:48:28

@politicus: rosszul érted.
BBJ csak azt akarta mondani, hogy igaztalanul bántják Schmitt Pált...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.01.28. 13:29:08

@politicus: Jól. A magyarországi zsidók nem a magyar nemzet részei. Hogyan lennének azok? Tudományos szempontból is képtelenség, hátmég értékrend szerint. A zsidók mindent gyűlölnek, megvetnek, ami magyar. A zsidó és magyar kultúrának már nincsenek találkozási pontjai, s éppen a zsidók igyekeznek nem létezőnek nevezni a közös gyökereket.

Alfőmérnök 2013.01.28. 17:03:48

@Mr Falafel:Azért (gondolom) te mást értesz a "zsidó" szó alatt, mint azok, akik a nagyszüleidet deportálták.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.01.28. 18:28:52

@Alfőmérnök: Ebben a kontextusban nem. Ugyanis a magyar állampolgárságú afrikai emberek sem részei a magyar nemzetnek. Súlyos fogalomzavar él a magyarok fejében a nemzettel kapcsolatban (is). Alapvető terminológiák nincsenek tisztázva.
Ahogy például a jogalkalmazás során nem szempont a törvény célja, csak annak (így összevissza értelmezgethető) szövege, úgy a nemzet meghatározásakor senki nem gondol az identitásra, noha anélkül teljesen értelmetlen nemzetről beszélni.

Az pedig tény, hogy a két kultúrának jelen társadalmi térben nincs közös pontja. Ami az egyiknek jó, az a másiknak rossz. Ennek az antagóniának pedig éppen a zsidók a forrásai, nem a magyarok. S mindaddig, amíg ők sivalkodnak, és másra mutogatnak, közeledés kizárva. Magam úgy vélem, hogy e két népnek egy államon belül képtelenség élnie.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.28. 20:22:03

@DezInf: a fidesz cionista és filoszemita, én nem kacsingatok komcsikkal

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.01.28. 21:13:44

@mk27soundmaster: akkor, ha ezt tisztázzuk, akkor térjünk vissza az alapkérdéshez: ki az antiszemita?

Alfőmérnök 2013.01.28. 21:39:20

@Mr Falafel: Szerintem benézted a kontextust, biboldó.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.01.28. 21:50:40

@mk27soundmaster: azért kérdezem, mert egy feljebbi idézet szerint már te is használtad a jelzőt, és n feltételezem, h ezt tudatlanul tetted, tehát?

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.28. 22:02:47

@politicus:

@Counter hazudik:-) Itt, ezen a blogon, folyt közöttünk egy (több) vita a kérdésben. Vissza lehet keresni (azokat), egyik sem titkos. @Counter egy olyan vita, olyan szakaszából idéz, ahol az antiszemitizmus történetiségéről beszéltem: tehát, hogy mit értett antiszemitizmus alatt egy prohászkaottokár vagy egy szabódezső, azt lehet tudni, mivel egyértelműen meghatározta.

De mit jelent ma?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.01.28. 22:09:49

@mk27soundmaster: adhatok egy minimalista megfejtést?
Bár félek tőle, h amint kapsz egy magyarázatot, azonnal megpróbálkozol annak cáfolatával.. Bár ha jobban belegondolok, ha nem ismered a fogalom tartalmát, tulajdonképpen bármit írhatok.. :)

Alfőmérnök 2013.01.28. 22:47:12

@politicus: Segítek:
bbjmaster azt akarja kihozni a vitából, hogy olyan emberekre is rásütik az antiszemita bélyeget, akik nem azok.
Erről sokan írtak, pl. Csengey:
"…ha az antiszemitizmus nagy bűn, mert az, akkor az antiszemitizmussal való alaptalan vádaskodás ugyanakkora bűn, és ugyanolyan ítélet alá kell, hogy essék.”

Csak bbj szellemi fogyi, ezért a fentiekből azt a következtetést vonja le, hogy antiszemitizmus nincs is, hogy minden antiszemitizmus-vád hamis.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.29. 00:27:32

Schmitt Pált az antiszemitizmust definiáló tanács szemantikai szekciója elnökének!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.01.29. 05:08:32

@Alfőmérnök: Meglehet. Mindettől függetlenül meggyőződésem, hogy a zsidóság megmondói, a világ politikai és gazdasági rendszerét (szakadékba) irányítói borzalmasan ártalmasak. Magyarországnak jelenleg minden baja a zsidók miatt van. Lehet itt rasszistázni, antiszemitázni, de tény, hogy a hazai elitek kizárólag zsidókból állnak. Az elkúrás nagymesterei, akik genetikailag alkalmatlanok az önvizsgálatra. Ostoba, pojáca nép lettek. Az sem mentség, hogy Magyarországot ők húzták ki a feudalizmusból. Viszont az 1900-as évektől csak kárt okoztak. A zsidónak a hatalom olyan, mint a narkósnak a heroin.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.29. 06:44:25

@politicus:

Ezért az ócska inszinuációért felesleges volt napokon keresztül gyávap_cs sumák kommentekkel telepötyögtetned ezt a kommentsort:-)

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.29. 06:47:50

@Alfőmérnök:

@Alfi, ha azt gondolom, hogy "antiszemitizmus nincs is", akkor vajon miért érdeklődtem a definíciója iránt?

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.29. 06:49:07

@Hepci:

Ha ő meg tudja mondani, hogy mi is az az antiszemitizmus, akkor támogatom a kinevezését:-)

DezInf 2013.01.29. 08:15:49

@Mr Falafel:

Mekkora okosság,a végén még elhiszed:)
Ki a magyar nemzet része szerinted? Az aki egyetért veled?
Beteg gondolataid vannak, jó hogy nem a te nézeteid alapján ítélnek meg minket.

Alfőmérnök 2013.01.29. 09:03:04

@Mr Falafel: Na, ez legalább egyenes beszéd.
Biztos bennem van a hiba, de én nem tudom annyira utálni a zsidókat, mint kéne. Pedig tudom, hogy az lenne a jófejség.
Akiket ismerek, azok között nagyjából ugyanolyan arányban vannak normális arcok, meg rongyemberek, mint a gójok között. Mondjuk politikáról inkább nem beszélgetek velük.

"a hazai elitek kizárólag zsidókból állnak"

Az SZDSZ szinte tényleg kizárólag zsidókból állt, és a tevékenysége az összes antiszemita sztereotípiát illusztrálja. Na de az egész elit? Ja, persze, tudom, Orbán is zsidó. Biztos ő is Kun Béla unokája, mint Sólyom. Nyilván Vona Gáborral is rokoni kapcsolatban áll.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.01.29. 09:33:25

@mk27soundmaster: kb. négyszer tettem fel egy egyenes kérdést, miért sunnyogsz? (Ja szmájli kell a végére..). ::))

Tündér_Lala 2013.01.29. 09:58:01

Kéremszépen, az antiszemitizmusból valóban gumifogalmat csináltak.
Az eredeti értelmében az antiszemitizmus, a rasszizmus egy speciális formája, amelyben pusztán azért utál, táplál ellenszenvet valaki iránt, mert a zsidó etnikumhoz tartozik. Ilyen ember nagyon kevés van.

Ehhez képest ma egy - magát egyedüli elitnek kikiáltó - réteg (valóban az szdsz holdudvarához tartozók) bárkit leanziszemitáznak, aki kritizálja őket, egyet nem értését fejezi ki nézeteikkel, pláne megkérdőjelezi egyedüli kompetenciájukat és vezető szerepüket bizonyos területeken.

Lényegében a zsidóságukat - bármely szélsőséges nézeteket is hangoztatnak - pajzsként, az egész zsidóságra vetítve, tartják maguk elé. Érdekes módon a zsidóság egésze ezt tűri, részben mert az ő képviseleteiknek vezető pozícióit is kisajátították ezek a csoportok. ( Egy sor más ok is szerepet játszik, de a téma egy külön tanulmány terjedelmét igényelné.)

Ez a jelenség az antiszemitizmus marginális jelenlétét erősíti, ráadásul vádaskodásuk (hiszen szerintük mindenki antiszemita kollektíve, legfeljebb kivételek adódhatnak - de az sem őszinte - ) devalválja a vádat. Az általános "zsidók" megfogalmazás pedig nem reprezentálja a zsidóságot, hanem ezt a hodudvart. Dehát egy beszégetésben nem lehet folyamatosan 20 szavas meghatározásokat alkalmazni erre a (nemzetközi és hazai) részhalmazra, hanem szimplán így nevezik őket (helytelenül).

Nos ez a részhalmaz (ezúttal nevezzük őket így) valóban iszonyú károkat okozott és okoz a nemzetözi és hazai élet területein, de legelsősorban a gazdaságban. (Ne feledjük el hozzátenni, hogy sok sok zsidóember is kárvallottja ennek.)

Azt gondolom, hogy nyugodten képviseljük a saját érdekeinket ezen részhalmazzal szemben, utasítsuk vissza, ha örömeinkbe, sikereink ünneplésébe epét csepegtetnek, sebeinkbe kéjes örömmel sót szórnak, közösség és identitás képző rendszerinket rongálni igyekeznek.

marko11 2013.01.29. 10:11:12

@Tündér_Lala: Igen! (Így lett Csurka is antiszemita.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.29. 11:08:44

@mk27soundmaster: nem az a kérdés, hogy meg tudja-e mondani (ezt leginkább kétségesnek nevezhetjük), hanem az, hogy le tudja-e írni... :D

Alfőmérnök 2013.01.29. 12:09:32

@mk27soundmaster: Talán azért, mert ha nem adnak számodra megfelelő definiciót, akkor igazolva láthatod, hogy nincs, vagy nincs értelme.
És ha nincs az antiszemizmusnak értelme, akkor te sem vagy az.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.01.29. 14:16:54

@Alfőmérnök: Sajnos itt is a terminológiák helytelensége miatt beszélünk el egymás mellett. A legtöbb barátom és rokonom zsidó. Ők (is) kikérik maguknak, hogy összemossák őket a gyurcsányférgekkel, vagy orbánfajzatokkal, ugyanakkor mégsem elég hatékonyak az elhatárolódásban. Én igen. Mindenkitől, aki a politikát nem tartja károsnak. S visszatérhetünk a szó eredeti jelentéséhez, csak fölösleges. A mostani értelme káros, nem az ókori.
Például magukat értelmes embernek vallók szerint létezik olyan, hogy politikai nemzet. Persze, léteztek dinoszauruszok is, csak már nem. A politikai nemzet meg sosem létezett, de volt idő, amikor érdemes volt hinni benne, mint a yetiben.
Hogy én vagyok a hülye? - Persze. miért ne?
S akkor azok, akik folyamatosan újra termelik és reprodukálják a társadalmi válságot, mert osotbaságnak tartanak mindent, ami teljesen más, azok vajon mik? - Megmondom: "tudósok", milliárdosok, hatalmat üzemeltető szűk elit. S mi marad a többieknek? - Lehet felnézni rájuk, követni őket, meggyőzni magukat, hogy biztos nem akarhatnak rosszat, stb. Én nem vagyok része ennek a rendszernek, mert ez öngyilkosság, és én nem vagyok öngyilkos típus.

Alfőmérnök 2013.01.29. 14:39:01

@Mr Falafel: Így már egyetértek, csak a provokáción túl nem nagyon látom értelmét, hogy a zsidókkal azonosítsuk ezt az "elitet".
"Tudósok", meg "szakértők" (utóbbiakról tölgy meg Scruton ír mindig gúnyosan, teljes joggal).

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.30. 07:39:38

@Alfőmérnök:

No, de miért nem adnak definíciót, @Alfi?!:-)

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.01.30. 07:47:35

@Hepci:

Ha nem boldogulunk az irományaival, akkor fölolvastatjuk vele:-)

Alfőmérnök 2013.01.30. 11:44:36

@mk27soundmaster: Nem tudom, de nem hiszem, hogy azért, mert nem tudják definiálni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.02.02. 06:47:21

@politicus: Félreérted – nem kicsit –, hogy miről próbálok beszélni. Nem elhatárolódást vagy efféle ostobaságokat várok el a másiktól (ez esetben OV-tól); azon már alighanem rég túl vagyok, hogy elvárásaim legyenek, másrészt ezek rituális cselekvéseknek, ekképp pedig jelentés nélkülieknek minősülnek lassacskán. Inkább a megértésük motivál elemzésre. Ahhoz pedig jóhiszeműen feltételezem (és itt jön be az általad hiányolt jóhiszem!), hogy az elemzett szövegek bírnak jelentéssel.

Azt állítom, hogy a megszólalásait patikamérlegen méri ki, ezért úgy is kell értelmezni őket, mint amelyek nagy gonddal vannak összerakva. (Lásd például a tandíj vagy az elektronikus útdíjrendszer körüli rabulisztikát.)

Nem gondolkodok "pozitív" és "negatív" szövegpéldákban. Abban gondolkodok, hogy ha valaki valamit mond, az nem csupán betűk és szavak egymás után, hanem az illető gondolatmenetének a végkövetkeztetése. Amit én csinálok, az a gondolatmenet megfejtésére irányuló kísérlet: a kérdésem úgy hangozna, hogy "és ez (ti. a nyilatkozat, amit épp olvasok) meg hogy jött ki, milyen előfeltevéseknek kell meglenniük, hogy épp ez épp így kijöjjön?". Értsük meg, hogy _miért_ épp úgy mondja, ahogy mondja, milyen értékrendből, milyen kategóriákból indul ki, hogyan látja a beszélő a folyamatokat, amelyekről beszél!

Szöveggyűjtemény ahhoz szükséges, hogy jobb hatásfokkal érthessük meg a beszélőt. Semmi máshoz.
S úgy gondolom, hogy az itt vázolt feltételezett gondolatmenetem azért nem utasítható el, mert az elemzett szövegnek a legtöbb jellegzetességét, döntését, mozzanatát magyarázza az összes itt felmutatott elemzés közül. A tiéd például nem törődik egyes fogalmi elhatárolásokkal, megfogalmazásbéli sajátságokkal, az a generális és passzív jóhiszeműségnek a szövegtől magától már majdnem független talaján áll.

@mk27soundmaster: Maga minősítette a maga saját szájával Payr beszédét antiszemitának. Én tudom, hogy maga bizonyosan szilárdan hisz a csodákban, de félek, hogy ha a saját száját Prohászkáénak vagy Szabó Dezsőének hiszi, az nem csoda, hanem valami sokkalta közönségesebb, s egyúttal szomorúbb jelenség.

A másik lehetőség az az, hogy végre kiizzadja magából, hogy maga miért látta a Payr-beszédet antiszemitának.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.02. 10:07:10

@Counter:

S ahhoz a lehetőséghez mit szólna, ha abbahagyná a hazudozást, a handabandázást és a sz_rkenegetést?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.02.02. 10:19:07

@mk27soundmaster: Ehhez előbb magának kellene bizonyítania, hogy tanúsítom a nevezett magatartásokat. A bizonyítás pedig még a maga hendikepes esetében sem merülhet ki abban a mágikus rítusban, hogy "leírom százszor, tehát igaz".

Különös, hogy munkássága alapján magának bizonyára van tudása egyházi szövegekről és intézményekről, néminemű történelmi ismeretekkel is bír, de mégis szkatológiai tehetsége látszik dominálni. Gyermekkori emlék vajon?

A kapálózását megértem. Nagyon rossz lehet átélnie, hogy kiderül: nem tudja (vagy nem akarja tudni), mit miért cselekszik. Nem csoda, hogy viselkedése egyre inkább gyermeteggé válik ilyen témák felmerülésekor. De attól még mindannyiunk számára kínos, akárcsak az, hogy a megoldás a maga kezében van.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.02. 11:13:42

@Counter:

Ez mind nagyon mókás, csak azt nem tudom, hogy kinek írja, mert azt, nyilván, nagyon jól tudja, hogy én ezeken az izzadtságszagú (és sematikus) inszinuációkon, amikkel itt rendre megkínál, úgy átlátok, mint az üvegen. Rájöhetnének már, hogy ezek a maguk szorongásairól szólnak, a maguk félelmeiről és nem a mié(i)nkről, így sem sérteni nem tud velük, sem fájdalmat nem tud okozni. S ráadásul még kisebb hazug és szélhámos sem lesz folytonos ismételgetésükkel! Éppen ellenkezőleg!

bömböcz 2013.02.03. 00:49:14

@mk27soundmaster:
Először a sémitizmus fogalmát kéne tisztázni hogy annak a vélelmezett/valós ellentettjét(anti) konkrétan vizsgálhassuk.
Üdv.:
A talmudi alapokon nyugvó gyermekszertő vezető politikusok társasága
süti beállítások módosítása