Kik voltak valójában az ÁVH-sok?
2012. december 13. írta: Redakció

Kik voltak valójában az ÁVH-sok?

Mennyit kerestek az ÁVH-sok? Miért nem igaz, hogy a politikai rendőrség „állam volt az államban”? Mi a közös Péter Gáborban és Virág elvtársban? Müller Rolf történésszel, az állambiztonsági levéltár munkatársával beszélgettünk Politikai rendőrség a Rákosi-korszakban című könyve kapcsán fekete autókról, ügynökökről, és arról, mit néztek a moziban az ÁVH emberei.

Baranyi Márton interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr364963733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Urfang 2012.12.13. 18:37:23

Azt hiszem itt az ideje megköszönni Orbán Viktornak és a Nemzeti Emlékezet Bizottságnak, hogy nem hagyják a feledés homályába veszni a kommunista múlt bűneit.

Vagy mégis?

A kérdés nem az, hogy kik VOLTAK az AVH-sok, hanem az, hogy kik ők jelenleg is, hányan ülnek a parlamentben, miért folytathatják ma is a sötét üzelmeiket ugyanazokkal az ősbolsevista módszerekkel, amikre még a Rákosi-érában képezték ki őket?

Urfang 2012.12.13. 18:37:57

Azt hiszem itt az ideje megköszönni Orbán Viktornak és a Nemzeti Emlékezet Bizottságnak, hogy nem hagyják a feledés homályába veszni a kommunista múlt bűneit.

Vagy mégis?

A kérdés nem az, hogy kik VOLTAK az AVH-sok, hanem az, hogy kik ők jelenleg is, hányan ülnek a parlamentben, miért folytathatják ma is a sötét üzelmeiket ugyanazokkal az ősbolsevista módszerekkel, amikre még a Rákosi-érában képezték ki őket?

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.12.13. 21:11:18

Magyar viszonylatban nincs még egy olyan szervezet, amelyiknek annyi ember élete száradna a lelkén, mint az ÁVH-nak. A legbrutálisabb gyilkosok voltak, akiket feljegyzett a magyar történelem. Ehhez képest a képen látható markáns orrú fiatalember úgy mesél róla, mintha legalábbis a télapó Északi-sarki otthonát írná le. A tényszerűséget úgy kerüli, mint egy leprást.

Robinzon Kurzor 2012.12.13. 23:02:05

Elvira a Munkaügyekből állítólag ÁVH-s volt.

2012.12.13. 23:35:26

Mi a fasz van veletek? Mikor lesz már Hobbit kritika? Végre egy oldal, amelyik nem tolja a pofámba a diák tüntit, oszt jöttök valami ÁVH-val. De szívesen vennék egy interjút Martonyival, hogy mit keresett 68-ban Párizsban Kádár pénzén. Ha már lehetne kérni. Semjént meg hagyják békibe vadászni. Hódvásáron mikor lesz már stadi? Meg egyébként is a minimábéresek végre be tudják fizetni az olcsóbb gázt, villanyt bameg. ÁVH. 3/3. röhej.

2012.12.13. 23:40:05

@Shyad-Khourongai:

ööö, esetleg a nyilaskeresztes párt? azért az se volt egy ügyetlen szerv, de a véralgebrát meghagyom neked

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.12.14. 00:07:29

@Belpo: Nem Hobbit-kritika jön, hanem képes útibeszámoló Hobbitlandból pázsittal, régi házakkal, naplementével és érzelgős elvágyódással.

Szúrófény 2012.12.14. 04:42:43

@Urfang: Te feljelentenéd apádat, nagybátyádat? Hiszen nekik köszönhetik ma is "Valakik!"
„ A törvényről

A törvény olyan, mint a pókháló, amely megfogja a kisebb állatokat, a nagyobbak azonban átjutnak rajta. A dongó beléje jutva széttépi, s kirepül belőle, a kis légy azonban fennakad benne.”

„hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve!
"Az uralkodó réteg forradalma csak arra jó, végnélkül fenntartsa saját uralmát!" Kapisi? mondja az olasz.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.14. 08:19:18

@Holger Hartland: majdnem: érzelgős elvágyódás keltésével, menjen csak magától a gondolkodó nyugatista maradék, mielőtt jön a reichskokisallernacht

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.14. 08:25:41

in topic:

van valami Kövér Laca, aki anno felvételi nélkül juthatott be a jogra mert, mert ősei kaptak egy ilyet: Szocialista Hazáért Érdemérem. Indoklás: "Az 1956-os ellenforradalom leverésében szerzett elévülhetetlen érdemeiért."

nnnna ezért nincs itt nemzeti emlékezet bizottság, mert eszébe juttatná a zembereknek, hogy a finessz egy rakás komcsiporonty bolsihulladék - úgy is uralkodnak

Kandeláber 2012.12.14. 09:28:04

Körmös Bauer fia, Pető apuka kisfia stb...

vantaan 2012.12.14. 10:04:26

@Kandeláber: ...és a mostaniak??? Pl. a TEK??? Orbán és Kövér pribékjei? ...Miért ragadsz le az 50-es éveknél??? Honnan tudta a kormányszóvivő hogy melyik HÖOK-os hány éve egyetemista??? S kinek az utasítására járatná le őket a Kossuth rádió??? Ezek a tovább élő ,működő ÁVH-sok!

Kandeláber 2012.12.14. 10:26:30

@vantaan: A post az AVH-ról szól.
Onnan tudta, ahonnan a hvg.hu a tanfelügyelők "egyházi kötődését".
Én egyébként mindegyiket utálom - beleértve a jelenlegi kormánypártokat is - de az MSZP-t és az SZDSZ-t sokkal jobban, ezért nem mondom azt, hogy azok elviselhetőbbek, mint ezek.

vantaan 2012.12.14. 10:35:12

@Kandeláber: Én úgy tudom most nem a HVG van kormányon!!! S ha a HVG megszerzett egy KORMÁNYZATI kimutatást a tanfelügyelők egyházi kötődéséről az csak érdem! ...mert láttatja hogy működik az Orbáni/Orweli személyzeti politika!!!!
De honnan is tudta meg mégis a HÖOK-osok dolgait s hogy futhatott végig a közmédián??? .....mert ha egy kereskedelmi adó teszi akkor hagyján de így az egész a rákosista/kádári rendszerre hajaz.

Kandeláber 2012.12.14. 10:42:28

@vantaan: Az egész jelenlegi politikai elit - orbánostul, gyurcsányostul, bajnaistul - Kádár köpönyegéből bújt ki, ezért nem teszek különbséget köztük.
Az egyik lövetett és gumibotoztatott, a másik szegény kisfiúról elmondta, hogy hány éve jár egyetemre.
Egyik kutya, másik eb, de te imádd valamelyiket.
süti beállítások módosítása