John O'Sullivan: Ne áldozzuk fel a demokráciákat egy oligarchikus EU-kormányért!
2012. október 02. írta: Redakció

John O'Sullivan: Ne áldozzuk fel a demokráciákat egy oligarchikus EU-kormányért!

Ha Magyarországon élő protestáns, zsidó vagy akár buddhista volnék, boldogan élnék egy olyan alkotmány hatálya alatt, amely kinyilvánítja, hogy Magyarország keresztény ország – mondta a Mandinernek John O'Sullivan angol politikai kommentátor és szerkesztő, Margaret Thatcher volt brit konzervatív miniszterelnök egykori tanácsadója, aki szerint nincs jövője egy föderatív EU-nak, a közös valutát pedig gyenge déli és erős északi euróra kellene felosztani. O'Sullivan azt is kifejti, miért nem működik a mostani angol kormány, és szerinte kik a toryk reménységei. A kommentátorral, akinek Az elnök, a pápa és a miniszterelnök című, Thatcher, Ronald Reagan és II. János Pál személyéről szóló könyve magyarul is megjelent, a Terror Házában tartott Mindszenty-konferencián beszélgettünk.

Szilvay Gergely interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr444813653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.10.03. 06:26:13

Hogy is szokták mondani?

Ha ennyi odáig van a pátyolgatott kelet-közép-európai, magukat konzervatívnak nevező államférfiakért, vigyen haza magához egy hónapra kettőt, mondjuk megyei elnöki szint alól.
Csak rájönne, hogy Magyarország nem Anglia.

(Nem okozott kéjes élvezetet a leírása, és aludni se lehet jobban tőle.)

Kandeláber 2012.10.03. 11:58:51

@Counter: Szóval ez rossz ánglius.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.03. 16:33:22

@Counter:

Jó látni, hogy szorong. Mármint nem azt, hogy személy szerint szorong, mert abban semmi jó nincs, ha valaki személy szerint szorong, hanem azt, hogy az szorong magában, amit képvisel.

Nyilván, tudja, hogy nálunk is vannak o'sullivanek, nyilván, tudja, hogy nem ott, ahol szükség volna rájuk, nyilván, látja, hogy egyre határozottabban megfogalmazódik az igény, hogy ott legyenek, ahol a helyük volna ahol szükség volna rájuk és, nyilván, szorong.

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.10.03. 16:37:32

@bbjnick: Másolnák a külföldet az itteni o'sullivanek?

Fuj.

Mondom, ha O'Sullivan odáig van a magyar Alaptörvénytől és az azt kifundáló nagyszerű magyar politikusoktól, vigyen haza egyet-kettőt magához egy hónapra, aztán okoskodjon.

De esetleg költözzön ide, éljen Magyarországon, próbáljon vállalkozni, adózni, dolgozni, hiszen imádottjai kormányoznak, biztos jó lehet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.03. 17:12:32

@Counter:

"A konzervatívok számára a politika csupán az élet egy területe, s úgy gondolják, hogy vannak más fontos dolgok is az életben, például a vallás, a szórakozás vagy a sport. A konzervatívok számára a politika a jó élet része, sok baloldali számára viszont a politika maga a jó élet, az élet célja számukra a politikában való részvétel. Így számukra a másik oldalon politizálók nem csupán olyanok, akiknek más a véleménye, hanem gonosz szándéktól vezéreltek, netalántán ellenségek." --- mondja O'Sullivan.

Gondolja, hogy egy o'sullivan nem bírálna egy balf*sz politikai lépést, csak mert konzervatívok lépték meg azt?

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.10.03. 17:29:34

@bbjnick: Ó, ez a fajta gyarlóság túlságosan átgondolt a jelen helyzethez képest. Most egyszerűen csak annyi történik, hogy O'Sullivan (ismerte a nevét a posztot megelőzően, hogy ilyen áradozva "egy O'Sullivan"-ozza? csak őszintén! bár tudom, katolikuséknál a hazugság ugyan bűn, de mégiscsak a bűnösöké az egyház, tehát...) nem tudja, miről beszél.

Bell & Sebastian 2012.10.03. 17:43:30

Van az az ősrégi vicc, amiben a honfoglaló névadó kommandó járja a vidéket és Árpád már harmadszor kiált fel elragadtatásában:
- Mennyi kecske, mennyi rét, legyen e hely Kecskemét!
- Főnök! Ez már kétszer volt.
- No jó, legyen hát Mosonmagyaróvár.

Van jövője - nincs jövője, híják ezt bárminek is, kecskéből és rétből mindig ugyanaz jön ki.

Esetleg azt is mondhatnák, hogy legfőbb ideje lenne leakadni az antiterrorista Amerikáról.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.03. 18:59:59

@Counter:

Maga most illusztrálja "az o'sullivant":-)
O'Sullivan nem arról beszél, hogy a jelenlegi magyar kormány hogyan kormányoz, mindössze arról, hogy "a zújalkotmánnyal" vagy a "keresztényországgal" az égadta világon semmi baj nincs, ezektől még vígan el lehet(ne) "jólkormányozni" Magyarországot. Ő, szemben a magukfajtával és a fidesznyikek többségével, tudja, hogy nem (csak) ezen múlik a móka.

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.10.03. 19:02:45

@bbjnick: O'Sullivan ezt mondja: "Ha Magyarországon élő protestáns, zsidó vagy akár buddhista volnék, boldogan élnék egy olyan alkotmány hatálya alatt, amely kinyilvánítja, hogy Magyarország keresztény ország."

Ezzel azt mondja, hogy nem tudja, mi az, hogy Magyarország. Mivel pedig beszél arról, hogy Magyarország, logikus, hogy nem tudja, mit beszél.

Amit maga szerint mond, azt nem mondja. Maga ott fülelt az interjún vagy honnan vesz ilyeneket?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.03. 19:21:19

@Counter:

makk-makk! ((c) @Grift)

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2012.10.05. 10:47:36

Grift első nyikkanásra a cipőjére térdeltette volna Doomék sarját. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.05. 11:02:15

@Bell & Sebastian: Griftnek nagy szerencséje, hogy ezeket az időket már nem érhette meg. Így a lakótelepi prolikból verbuválódott ad hoc bíróság már nem fölötte fog rögtönítélkezni, ha eljön a nap. :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.05. 11:14:57

@Bell & Sebastian:
Grift egy pipogya kolbaszember volt.
Elvontam tole az internetet es meg csak annyi tartas se volt benne, hogy idegbol felkapjon egy 15 cm pengehosszusagu kest.
Azota is nyig, picsog, sirankozik, mint egy no. Az ilyen nem erdemli meg, hogy velemenyt formaljon.

Bell & Sebastian 2012.10.05. 12:48:46

@Holger Hartland: Grift az igazmondó gomba hatása alatt döntött saját -ontológiai- eliminálásáról, szobrot fog kapni, vagy beköltözik az étlapra, a cigánypecsenye és flódni közé.

Bell & Sebastian 2012.10.05. 12:55:48

@Doomhammer: Nem is, mert most tudathasadt szegény, hogy a valót vagy igazat képviselje?

Esetleg népe élére álljon, hogy megrohanja az álkonzervatív szellem páncélfurgonját?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.05. 13:00:48

@Bell & Sebastian:
Egy velemenyformalonak mindig az igazat kell kepviselnie.
Vagyis legalabb abban a pillanatban igaznak kell hinnie a leirt velemenyt, amikor leirja. Ha erre nem kepes, mehet a levesbe.

Egyesek tudatmodosito szert szednek a hit eleresere, ami megengedett ebben a sportagban.

Grift meg erre se volt kepes. Egy kolbaszember, mint mondtam. Rut szibarita vaz.

Bell & Sebastian 2012.10.05. 16:00:42

@Doomhammer: Önnön bőrébe töltött darált Grift és rút, szibarita váz nem lehet egyszerre. Az előbbi olyan zombis, míg az utóbbi inkább az élvetegségben aszott.

Közbülső megoldás lehetne még az úttörőkolbász -ember, csakhogy a fagylaltnyalogatás, mint prepubertás -kori élvezet nem vált ki anorexiásan délceg alkatot.

Akkor most mi legyen? Felhívja Berzsenyit?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.05. 17:42:07

örülök, hogy végre egy fontos ember is szóba kerül ezen a sárblogon :)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.06. 09:01:00

"Ha Magyarországon élő protestáns, zsidó vagy akár buddhista volnék, boldogan élnék..."

Ki vesz komolyan olyan embert, aki ekkora faszságot képes elereszteni? Áramszedő, kerék, trolibusz, há' bazmeg, nem élsz itt, nem vagy zsidó, nem vagy buddhista, hogy a protestánsok - akik mifelénk épp úgy keresztények, mint a katkók - meg hogy kerülnek ebbe az alkotmánytani összefüggésbe ezek mellé, azt még te magad sem érted, te fölfuvalkodott angolhülye, te.

De most komolyan, tegye már föl a kezét, akinek bejön ez a mentalitás, ami süt ebből az elcseszett mondatból! Csak, hogy tudjam, melyik nicket ne piszkáljam még bottal se...
süti beállítások módosítása