Birodalmi terrorelhárítók vs. Luke Skywalker
2012. szeptember 13. írta: pinter.bence

Birodalmi terrorelhárítók vs. Luke Skywalker

tek.jpg

Az LMP feloszlatná a TEK-et annak szerdai akciója után, az MSZP-nek és a Jobbiknak pedig sikerült kiadnia az esetről egy-egy viccesnek szánt közleményt. Mindeközben általában hatalmas buktának lett elkönyvelve az eset, érthetetlen módon beillesztve az elmúlt két év bohókás és kínos esetei közé. Pedig itt szó sincs bohókás vagy kínos esetről.

Nem Brad Pitt elkobzott fegyvereiről, nem az Ostenburg-Moravekhez címzett mókás levélről, nem a TEK-főnök Hajdunak a Szíriában elrabolt magyarok sajtótájékoztatóján tett, rendkívül gyanús közbeszólásáról van szó. Olyan ügyről beszélünk, amit a bejelentéskor komolyan lehetett venni. Lássuk be: nem mindennapi dolog fürdőköpenyben üldögélni egyetemi előadáson, majd a zsebből előpakolni egy fegyvernek (és nem vízipisztolynak) látszó tárgyat. Bőven lehet szó egy elmeháborodottról, aki a reggeli vécézés közben rájött, hogy ma ki kell irtania a világot. A minap mintha egy Jokernek öltözött gyerek csinált volna tömegmészárlást egy Batman-vetítés alatt Amerikában. Mi is első hallásra a különbség a két szituáció között?

A bejelentés pillanatában a TEK csak ennyit tudott. Ha az a bizonyos Luke Skywalkernek öltözött fiatalember egy valódi pisztolyt pakol ki az asztalra, akkor az LMP és az MSZP most azt kérné számon a TEK-en, hogy miért csak 6-8 perc alatt értek oda, miért nem három alatt. Mondaná mindenki, hogy ennyit érnek ezek, nekünk itt a West-Balkánon csak ilyen béna terrorelhárítók jutnak; papírmasé-kommandósok, nem többek.

Pedig ez alkalommal örüljünk annak, hogy ilyen gyorsan reagált a hatóság. Nem véletlenül azt írtam, hogy hatóság: nem érdekel, hogy a kiérkező kommandósok a TEK, a MEK, a KEK vagy akármi kötelékébe tartoznak. Legyenek ott 6-8 percen belül, tereljenek ki, akit csak tudnak az épületből, majd tegyék ártalmatlanná a játék- vagy akármilyen pisztollyal hadonászó, vagy fegyvert akárcsak asztalra kitevő gyanús elemet. Ezt kell csinálnia ebben az esetben egy jól működő szervnek, és a TEK nagyjából ezt is csinálta (bár az nem teljesen világos, miért kellett az előadásról már kijutott embereket visszaterelni a veszélyes terembe, vagy bilincsben elvinni az akkor már bizonyítottan ártatlan srácot).

Két ember van, akin esetleg lehet élcelődni: azon a két diákon, akik kimentek óráról és bejelentették az ügyet a rendőrségnek. Persze ha valódi pisztolynak nézték a fénykard mellé kipakolt fröccsöntött műanyagfegyvert, akkor őket is meg lehet érteni (bár sokat elárul az egyetemi ponthatárok és a valódi intelligencia közötti elhidegült kapcsolatról). Mellettük azonban az ifjú Luke és a TEK is csak a körülmények áldozatai, s utóbbit – ezen eset alapján – egyáltalán nem fair kifigurázni, pláne a feloszlatását követelni.

Ceterum censeo: Orbánnak ehhez semmi köze.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr214775176

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A TEK-en szúrt ország 2012.09.14. 09:53:13

A terrorizmus réme elérte hazánkat. Egyelőre nem tudni, hogy az azeri baltás gyilkos miatt felháborodott örmények, vagy a szíriai felkiszabadító akció kapcsán az Alka Ida valamely sejtje, vagy esetleg az Orbán Viktor megbuktatására készülő MOSZAT ügynö...

Trackback: Birodalmi terrorelhárítók vs. Luke Skywalker 2012.09.13. 17:24:01

Olyan ügyről beszélünk, amit a bejelentéskor komolyan lehetett venni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agent_x 2012.09.13. 17:19:38

Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni...

rocksztar 2012.09.13. 17:21:03

én is pont a lövöldöző Jokerre gondoltam egyből...
szerintem fel kell vállalni az össznépi gúnyt is, és ki kell vonulni ilyen esetekben, mert előbb utóbb itt is lesz a Columbine-hoz hasonló eset. sőt 1-2 éve Pécsett már megtörtént.

Steve the Great 2012.09.13. 17:28:52

Abszolút egyetértek. Nyilván a TEK "emberarcúságán" volna még mit csiszolni (vagy még inkább létrehozni azt), az ifjú padavant talán valóban kár volt bilincsben elvinni.

thetriggerhappy 2012.09.13. 17:29:48

ezzel tökéletesen egyetértek. hajdú viszont röhejes volt, ahogyan lelépett. amikor a költségekről kérdezték.

Robinzon Kurzor 2012.09.13. 17:35:54

A TEK egy önigazolási kényszerben van, önnön létét, költségvetését és hatásköreit illetően.

Emiatt a szükségesnél többet hibázik, ami miatt a TEK önigazolási kényszerben van a korábbi fiaskók miatt.

Ráadásul a TEK eleve hibás szakmai koncepción nyugszik: a kormányfő/államfő melletti testőrségi feladatok (személyvédelem) teljesen más szakmai premisszákra épít, mint a terrorelhárítás-túszszabadítás.
Az USA-ban sem véletlenül van külön a Secret Service és a mindenféle rendőri SWAT-egységek.

Nálunk az egészet jutalomból odaadták Orbán testőrfőnökének, aki nem tud kibújni a bőréből. (Akinek kalapács van a kezében, mindent szögnek lát.)

Át kellene ezt alakítani, Hajdút elküldeni, még mielőtt egy éles helyzetben csődöt mondanak, vagy egy hasonló fals riasztáskor véletlenül lelőnek valakit.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.13. 17:38:45

A kivonulást nem hiszem, hogy komolyan vitatta volna bárki. Aki meg igen, az hülye.

De hogy a tényállás felderítését mi a nyavalyát csinált a TEK, minek kellett megbilincselve, teljes díszben elszirénázni a sráccal, minek kellett bedobni a garázdaság vádját... hát azt magyarázza meg a Hajdú János.

Robinzon Kurzor 2012.09.13. 17:39:17

@rocksztar:

Nem az a kérdés, hogy ha a riasztás van, akkor ki kell-e vonulni. Mert ki kell.
(Nem azért röhög rajtuk senki, mert kivonultak egy fals riasztásra.)

Az a kérdés, hogy mit csináltak, mikor már kint voltak.
Amit csináltak, abból meg az látszik, hogy totálisan bizonytalanok.
Nem ők mentek be, de azért megbilincselve kihozták a srácot, mikor már egyértelmű volt, hogy téves riasztás volt.

br17 2012.09.13. 17:40:45

Tulajdonképpen én a TEK túlreagálását nem értem. Ebben az esetben is a hallgatók visszaterelése, a már "legyűrt"rossz fiú elfogása után.Korábban a Diószeghy utcában összeverekedett két cigányemberre két tucatnyian mentek rá, azelőtt a kulcsi ámokfutóra meg tucatnyi, állig felfegyverkezett TEK-es támadt rá, holott tudták, hogy nincs lőfegyvere, és láthatóan meg is adta magát.Bizonyára nagyon szakszerűek, de érzésem szerint az USA-ban az ilyen bűnözőket egy kutyás sheriff szokta elfogni.
Az meg, hogy a vezetőjük - aki bizonyára nem vesz részt az akciókban - harci díszben ad interjúkat, az olyan szánalmas, mint amikor a 48 kg-os Geréb Ágnest bilincsben, és vezetőszáron viszik a bíróságra.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.13. 17:44:11

@br17: A kulcsi ámokfutó eseténél kifejezetten visszás momentum volt, hogy a gyanúsítottat kimondottan a sajtónak való megmutatás céljával (!) elfuvarozták a helyi sportpályára, majd ott drillnek megfelelően kiszedték az egyik autóból és áttették a másikba.

Ez azért nem a hideg profizmus jele, hanem a handabandáé.

bgp 2012.09.13. 17:45:08

@br17: az USA-ban vagy az UK-ban fegyvertelen nőket vagy gyerekeket lőnek le, taser-rel sokkolnak halálra.
Nálunk "még" senkit sem lőttek le ok nélkül.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.13. 17:48:22

@bgp: Nálunk a low-tech megoldás a nyerő. Agyonverik egy kicsit a böriben, dühöngés közben elreped a koponyája, letartóztatás közben megfullad a homokban és szívrohamot kap, ilyenek.

Oblomov 2012.09.13. 18:12:57

"Két ember van, akin esetleg lehet élcelődni: azon a két diákon, akik kimentek óráról és bejelentették az ügyet a rendőrségnek."

Azt írta az index, hogy egy egyetemi ember, valami diszpécser (?) hívta a szerveket. Aztán ott nyilatkozgatott a dékán is. Mi az, hogy két diák intézkedett itten?

Vidéki 2012.09.13. 18:18:00

pinter.bence nem érti:

Miért kellett bilincsben elvinni az akkor már bizonyítottan ártatlan srácot?

Egyáltalán nem ártatlan.

Azok sem ártatlanok, akik bombával fenyegetnek alaptalanul intézményeket.

Oda is ki kell menni a tűzszerészeknek, ki kell üríteni és át kell vizsgálni az épületet, mert volt már olyan eset is, amikor nem alaptalan volt a fenyegetés.

A fegyvernek látszó tárgy gyakran valóban fegyver és el is tud sülni, képes másokat megölni, vagy megsebesíteni, miként azt a pécsi egyetemista diák esete is bizonyítja, aki egyetemén meggyilkolt egy embert, hármat pedig megsebesített.

Miért hívták többen is a rendőrséget évfolyamtársak okos, felvételi vizsgán átment egyetemisták?

A hírekben szerepel gyakran, hogy bankrablást, üzletek kifosztását és ehhez hasonló cselekményeket „fegyvernek látszó tárggyal” követték el, és sértettek elhitték, hogy a fegyvernek látszó tárgy valódi fegyver és fizettek, mint egy katonatiszt.

Miért fizettek volna, ha olyan könnyedén bárki gond nélkül képes megkülönböztetni egy valódi, emberölésre alkalmas pisztolyt egy játékpisztolytól ?

Sokat elárul az egyetemi ponthatárok és a valódi intelligencia közötti elhidegült kapcsolatról „Luke Skywalker” esete, aki nem képes felfogni, hogy nem bohóciskolába jár, hanem egyetemre.

Ezért nem tekinthető ártatlannak.

pinter.bence 2012.09.13. 18:24:14

@Oblomov: Én is olvastam most.

"Egy diák nagyon furcsának találta a ruhát, a pisztolyról pedig azt hitte, hogy igazi. Kiment az előadásról és nem azonnal a rendőröket hívta, hanem szólt a rendésznek. A rendőrséget aztán a Műegyetem diszpécsere hívta ki."

Máshol két diákról volt szó.

Oblomov 2012.09.13. 18:36:45

@pinter.bence:
Szóval, ha próbálom összerakni a THE STRAWBERRY STATEMENT-ben látottakkal, akkor nekem nem áll össze az egyetemi autonómia, mint egyfajta területen kívüliség. Ennek alapján legalábbis a dékán a hunyó, aki közben valami fegyelmit lobogtat, és nem tud holmi forgatási engedélyekről, amiket Luke-ék hivatkoznak.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.09.13. 18:36:48

@pinter.bence:
Csak tiszta forrásból.
www.police.hu/friss/BRF_20120912_14.html
"A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem diszpécsere 2012. szeptember 12-én 10 óra 44 perckor tett bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság Központ Ügyeletére. A bejelentő közölte: két megrémült hallgató kérte tőle a rendőrség értesítését, mert egy fürdőköpenyt viselő férfi bement abba az előadóterembe, ahol ők biokémia előadást hallgattak, beült az egyik padba, és kitett az asztalra egy lőfegyvert.

A bejelentésre a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály és a Terrorelhárítási Központ munkatársai érkeztek a helyszínre. A lőfegyver utánzatot birtokló 20 éves férfit elfogták és előállították a XI. kerületi rendőrkapitányságra, A. Ádám Migueltől a fegyverutánzatot lefoglalták. "

A fegyver fotóival.
A műanyag fegyver csövén láthatóan nincs lyuk.

Gyurma Pappa 2012.09.13. 18:50:55

Én örülök neki, hogy kivonulnak, de szívesen meghallgatnék egy szakértőt, hogy egy kvázi névtelen bejelentésre, ahol nem lövöldözést, csak egy ilyen furcsa történetet jelentenek be, indokolt-e mindenféle hatóságnak kivonulni, illetve hogy nem lehetett volna ezt egy kocsinyi kommandóssal elintézni, kissé diszkrétebben? Nem értek hozzá, csak kérdezem.

Azt viszont tudom, hogy gyereket elvinni bilincsben, miután tök egyértelmű volt, hogy nem igazi a fegyver, jó nagy öngól, és az igazi vicc tárgya ez.

Stenonis 2012.09.13. 19:10:24

Több fórumon kifejtettem, itt is megteszem.

A kivonulás rendben van, mert ezekben az esetekben nincs mérlegelési jog, bejelentést kaptak, menni kell.

A TEK-es probléma onnan indul, hogy bement az előadóba 4, azaz négy db civil ruhás kommandós.

És ez a négy (ismétlem négy) kommandós nem tudott megkülönböztetni egy játékfegyvert (műanyag, fröccsöntött kínai, nincs lyuk a cső végén) egy valódi maroklőfegyvertől.

Na innentől kezdve lett röhejes az egész TEK.

Miért kellett megbilincselni Luke Skywalkert? Miért kellett bevinni? Miért kellett keménykedően nyilatkozni a riportereknek? Miért kellett fegyverszakértőt nyilatkoztatni? Miért kellett nonszensz dologgal megvádolni a srácot, hogy utána tanúként hallgassák ki?

Mi az, hogy négy kommandós nem tud megkülönböztetni egy fröccsöntött vackot egy valós lőfegyvertől?

A TEK hibát, hibára halmoz...

Ha egy iszlám terrorszervezet megtudja, hogy ez a magyar elit terrorelhárító csoport...

Magyarország ideális célpont lenne:
1. A kormánya által deklaráltan keresztény.
2. Az USA hű szövetségese.
3. NATO tag.
4. Részt vesz az afgán háborúban.
5. A legfontosabb: puha célpont, mivel ennyire béna a terrorelhárító csapata. Kis befektetéssel nagyon komoly pusztítást lehet véghezvinni.

Stenonis 2012.09.13. 19:13:26

Orbánnak semmi köze?

Kinek volt az ötlete, hogy ki kell nevezni ezt a majmot a TEK parancsnokának, dandártábornoki rangban?

Mer lehet, hogy Hajdú jó testőrnek, de szemmel láthatóan nem tud megbirkózni egy TEK jellegű szervezet vezetésével. Sem mentálisan, sem szakmailag nem alkalmas a feladatára.

indazs 2012.09.13. 19:27:26

Ne dőljünk már be a folyamatos önigazolásban lévő magánhadsereg szakmainak mondott beavatkozásának. Alig várják, hogy végre elfogjanak valakit, aki tényleg veszélyes. De nézzük a szakmaiságot. Egy tűzoltó csapat hogyan avatkozik be? Felméri, hogy az égő épületben mivel foglalkoznak, mit tárolnak stb. mert van ami gázt fejleszt, van ami robban, vagy még jobban ég a víztől. (Elég a régi Pokoli torony filmet megnézni). Szóval a felfuvalkodott TEK vezetőknek a rajtaütés előtt nem a "nincs itt semmi látnivaló, takarodjanak innen" módon kellene kezdeni, hanem néhány diáktól megkérdezni, hogy van-e valamilyen jelmezbál, bolondos diákrendezvény filmforgatás (Brad Pitt után különösen indokolt), vagy felhívni az egyetem vezetését (akik engedélyezték a forgatást), hogy lehet-e valaki jelmezben? Vagy kaptak volna észbe, mikor az épület kiürítése közben már az ötödik Csubakka jön ki a házból. :-)

incze 2012.09.13. 19:47:43

@Stenonis: az übü királynak ehhöz tényleg csak annyi köze van, mint ahhoz hogy Matolcsy közbohóc a gazdasági első ember, Szíjjártó közidióta gyakorlatilag az első kölügyes, hogy Hoffman néne épp az oktatást aprítja miszlikbe a biztos háttérrel, az országot hosszú ideig egy diszlexiás csaló személyesítette meg, és még nagyon hosszú az a személyzeti lista (speciel benne az egész fidesz frakció), amely az übü király személyes akaratából jött létre, és amely alkalmatlan, tudatlan, ostoba és gátlástalan emberek kezébe adta az ország csaknem összes lényeges pozícióját.

Ennek a listának ez a szerencsétlen kidobóember az egyik sztárja, és legalább szórakoztató, egy Borat castingon egész jól helytállba, ld. pl. ezt: www.youtube.com/watch?v=YM6X6OUPnhQ

Joejszaka 2012.09.13. 19:58:50

@Vidéki:

Én BME-ére jártam, az ilyesmi általanos szeptember-október tájékán.

Csak követjük a jobb műegyetemek hagyományait, lásd az MIT hackjeit.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.13. 20:03:23

@Vidéki: A fegyvernek látszó tárgy önmagában nem fenyegető. A birtokosa viselkedésétől válik azzá.

A legtöbb kritika egyébként nem a kivonulást, hanem a helyzet tisztázása utáni további intézkedéseket éri.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.13. 20:08:46

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120913_endresik_fegyver_csanad#rss

"Ami azonban érdekes, hogy az egyetlen játék pisztolyra ugró TEK még nem vonult ki nagy erőkkel ellenőrizni"

Na igen.

hoplita 2012.09.13. 20:31:54

Kedves pintérbence.
Talán a jó édes anyukádat.
Igen, kicsit erősnek tűnhet ez a felütés, de amikor a védenced először legyőzi bredpitt zombihadseregét, aztán válaszol Ostenburg-Moravek Gyulának (mellesleg beismerve, hogy fingja sincs, ki az illető). eldadogja, hogy a Jobbik és a "szélsőség" probléma, de kezelhető, majd elfogja szkájvókert...és szerinted, te kisköcsög, ez így kóser....akkor talán anyukádat.
Fogalmazhatnék cizelláltabban is, de akkor is csak anukádnál kötnék ki. Babakék kád nélkül.

hoplita 2012.09.13. 20:35:35

@Stenonis:
Miértmiértmiért....?

Mert faszfejek. Ebben az országban faszfejek vannak mindenhol, ahol közpénzből lehet habzsidőzsizni...
A tökömnél miért ne azok lennének?

Virág et. 2012.09.13. 20:41:10

Két dolog miatt érdemli ezt a balhét meg a TEK:

1. ez nem az első vicces mellényúlása, hanem egy a sokból. Tény, hogy igazán itt ők nem tehetnek semmiről, a körülmények áldozatai, de mivel vastagon volt előzmény, ezért érthető a röhögés.

2. Talán nem kellett volna átpolitizálni az egész szervet, Orbán személyes testőre köré hivatalt rettyinteni, pénzzel meg minden földi jóval. Az ellenzékből a lőtéri kutyát nem érdekelné, ha nem itt is a NER egyik pincsikutyája lett volna beültetve a tutiba. Ez a balhé Orbán testőrének szól. Ő pedig nagyon megérdemli, aki kurvának áll ugye ...

laci0011 2012.09.13. 20:49:57

Semmihez nem értő selejtes kormányzat selejtes terméke,akétharmadállmintacövek!Nem állja ki a valóság próbát ez az alakulat.Már az örmények miatt túl vannak pörögve.

hoplita 2012.09.13. 20:57:25

@Virág et.:
Figyu...nekem nem is ez az ügy, vagy bredpitt stukkerei (bár az is necces vót ) verték ki a biztosítékot, hanem a múltkori levele Ostenburg-Moravek Gyulának.
Egy faszfej....és faszfej a környezete is.
És beismerte, nem hallott róla.
Fogadjunk, hogy csapájevnek nem küldött vóna levelet....mert azt ismeri a büdösköcsögje.:)

jan 2012.09.13. 21:04:36

Eleve nevetseges koncepcio, hogy a miniszterelnok szemelyes testore lesz az orszagos hataskoru terrorelharito szerv vezetoje.

Ez olyan, mintha a miniszterelnok fogorvosa lenne az egeszsegugyi miniszter, a sofore a kozlekedese miniszter, kedvenc egykori tanara meg az oktatasi miniszter.

Egy testornek teljesen mas kepessegekkel kell rendelkeznie, mint egy orszagos szerv vezetojenek.

kumkum 2012.09.13. 22:10:22

Az amerikai SWAT team nem csak a szinvonalasabb kikepzes miatt profibb, hanem a szabalyozas es adminisztracio sem tesz keresztbe nekik.
Ha ott van egy ilyen helyzet, akkor tutira kifizettetik a kiszallas koltseget a bohockodo egyetemistaval. Igy nem fognak vele kemenykedni meg bilincsben elvinni; mert tudjak, h szabadon engedeset kovetoen nem fog rajtuk rohogni, hanem szepen kiperkal egy combosabb osszeget. A haverjai sem fognak hasonlot csinalni, mert latjak, h mennyit kell kikohogni egy ilyenert.

jan 2012.09.13. 22:58:23

@kumkum: Milyen koltsegei vannak ennek a kiszallasnak? A resztvevo kommandosok, rendorok - gondolom - havi fizut kapnak, ha van kiszallas, ha nincs. Egyedul benzinkoltseget tudok elkepzelni. Vagy a fegyverek, golyoallo mellenyek kopasat is leszamlazzak ilyenkor?

1313 2012.09.14. 01:28:43

Még nem olvastam a TEK-kel kapcsolatban olyan hírt, amin ne röhögtem volna.

billy reed 2012.09.14. 02:23:58

@Vidéki: "Sokat elárul az egyetemi ponthatárok és a valódi intelligencia közötti elhidegült kapcsolatról „Luke Skywalker” esete, aki nem képes felfogni, hogy nem bohóciskolába jár, hanem egyetemre."

Szóról-szóra ezt írtad be a hvg cikkének kommentjébe is...
Ott sem volt meggyőzőbb!

billy reed 2012.09.14. 02:27:04

@laci0011: +1

@jan: "Egy testornek teljesen mas kepessegekkel kell rendelkeznie, mint egy orszagos szerv vezetojenek."

De ne feledd, OV több, mint miniszterelnök, hatalomra jutása több, mint kormányváltás, így Hajdú több, mint testőr...

laci0011 2012.09.14. 02:51:44

@Vidéki: Majd ha elzavartátok orbánt és tolvaj országvesztő csürhéjét és eltelt pár évtized,akkor talán érdemes lesz valamihez hozzászólnod.Jelenleg csak annyi van,hogy 2 év után már gyurcsányt is alulmúltátok,morálisan és pénzköltésben is!A polgári konzervatív jobboldal szégyenei vagytok!

házelnök 2012.09.14. 05:58:15

Még mindig:
designpumpa.blog.hu/2009/12/16/ajandekozzon_karacsonyra_baltat
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.12.16. 21:11:45
"Karácsonyra különösen kedves és szép ajándék egy balta, jól mutat a fa alatt, azonnal ki lehet próbálni, nem kell hozzá elem, minimális törődést igényel, valamint remekül mutat a falon és a szekrényajtóba állítva egyaránt."

Es csaladirtasnal is jol jon.

tevevanegypupu 2012.09.14. 07:05:25

Jol tettek, hogy elvittek. Ne vigyenek pisztolynak latszo targyat sehova. Beoltozni beoltozhet mindenki hulyenek, de a fegyverimitacio az mas dolog.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2012.09.14. 07:08:59

Ha dugós puskával kezemben, "fecske" fürdő ruciban felszállok a 7-es buszra, remélem kivonulTEK! :)

tevevanegypupu 2012.09.14. 07:10:05

@laci0011:

Remelem ehsegsztrajkol maga is, ilyen ontudattal es lelkesedessel legalabb ket hetig..:)

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2012.09.14. 07:15:35

@tevevanegypupu: Te sem voltál katona!
Ha meg nő vagy, alufólia vagy fegyver fóbia nem mind1!

tevevanegypupu 2012.09.14. 07:20:19

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc:

Felesleges igy felvagnia azert, mert latott mar vizipisztolyt kozelrol.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.14. 07:24:46

az lmp és dorosz retardált
a kommandósok jól tették amit tettek, pécs után is az egyetem tanulásra való.
orbán testőre hihetetlenül ciki és buta.
már az ciki, hogy a testőr kapott egy csapatoz

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.14. 07:26:03

a TEK-főnök Hajdunak a Szíriában elrabolt magyarok sajtótájékoztatóján tett, rendkívül gyanús közbeszólásáról van szó."

ez mi?
vki segítsen kérem!

Kandeláber 2012.09.14. 07:28:59

A hülyegyereknél állítólag két egyetemista lány látta meg a "fegyvernek látszó tárgyat", ők szóltak a biztonságiaknak, akik kihívták a TEK-et. Mi ebben a gond?
Bezzeg, amikor a tv-ostromhoz irodista rendőröket küldtek, vagy amikor a Böszme Operaházi ünnepségeinél nem járt a földalatti, és fél Budapestet lezárták, az OK volt?
Az LMP még azt az akciót is kritizálta, amikor a nyóckerben összeszedtek pár díler cigót.
Elképzelem, mi történt volna, ha a kölyöknél éled fegyver van, és a TEK későn érkezik.
Manapság annyi elmebeteg flangál szabadon (ld. az USA-beli "Jokert") hogy minden fenyegetést komolyan kell venni.
Az ellenzék most mellé lőtt. Nem kicsit, nagyon.

Kandeláber 2012.09.14. 07:33:04

Az sem volt semmi, amikor pár éve Tomcat egy hatástalanított Kalasnyikovval a vállán, "Bűnözés" feliratú pólóban órákig mászkált Pesten, mire nagy nehezen egy jard igazoltatta.
Az volt aztán a közbiztonság. Meg a magyar zászló taposása a tüntetéseken a sünöktől, ugye elegáns, ájrópai mmegoldás volt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.14. 07:44:32

az ifjú Luke nem a körülmények áldozata, hanem egy hihetetlenül ostoba barbárdiák, aki most, mivel a jog nem bünteti meg, csak poénkodni fog az esettel. há milyen menő má.
az egyeteme gerinctelen impotens alakokkal van tele.
fürdőköpenyben órára, pécs után játékfegyverrel egyetemre bemenni csak a teljesen degeneráltak mennek
és miért engedélyezik ezeket a hülyeségeket? egyetemen tanulni kéne, de mára már csak a tandíj a fontos, fizessetek!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.14. 07:46:40

érdekes pintér bencénél az a két diák a hülye aki valódi fegyvernek nézte a fekete játékpiszolyt, és ne az a hülye aki fürdőköpenyben játékpisztollyal bemegy egyetemre pécs után

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.14. 07:47:26

ez sokat elárul pintér bencéről is.
a srác csak a körülmények áldozata, én akkor se sajnálnám ha hadonászott volna a fegyverrel és a kommandósok lelövik
aki hülye haljon meg

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.14. 07:51:31

@Robinzon Kurzor: Nem ők mentek be, de azért megbilincselve kihozták a srácot, mikor már egyértelmű volt, hogy téves riasztás volt. "

hajdúnak egy falusi kocsma asztala alatt és orbán mellett van a helye, nem egy kommandóscsapat élén
amúgy mi volt a baj a régi rendőrségi kommandóscsapattal, azon kívül hogy hajdú orbán titkos szeretője, ezért jutalamazni kell?
én mindig büszkeséggel néztem a régi rendőrségi kommandóscsapatot, akik még a kommandós világbajnokságokon is nyertek/ élmezőnyben voltak. megverték a jenkiket pl.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.14. 07:52:51

@br17: a vezetőjük - aki bizonyára nem vesz részt az akciókban - harci díszben ad interjúkat"

:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.14. 07:58:35

@Doomhammer: A lőfegyver utánzatot birtokló 20 éves férfit elfogták és előállították a XI. kerületi rendőrkapitányságra, A. Ádám Migueltől a fegyverutánzatot lefoglalták. "

tényleg kár hogy nem hadonászott a fegyverrel

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.14. 08:01:52

@Stenonis: ez így van, én sem értem miért írta az ifjú fidesznyik, hogy semmi köze hozzá

pinter.bence 2012.09.14. 08:07:08

@tesz-vesz: Az egyetem a tanulás mellett erről is szól. Nem gondolom, hogy gerinctelen impotens degenerált lenne a fiatalember azért, mert részt vesz abban, amit úgy hívnak, hogy "egyetemi élet" és ami része az egyetemista életének ugyanúgy, ahogy a tanulás. Ezt degenerációnak bélyegezni, és szigorú tanulást elvárni az egyetemistáktól talán a Hoffmann Rózsai út egyik célállomása.

Bezzeg ha iskolaköpeny lenne! Akkor nem lehetett volna rajta fürdőköpeny!

Fair_ 2012.09.14. 08:08:30

A blogger szerintem eleteben nem volt meg egyetemen. Kreten orszag, nevetseges tek.

Fair_ 2012.09.14. 08:14:26

Multkor lattam egy csomó gumifegyvert a farsangon. Hu mennyi terrorista gyanus egyen mi? A tek jobb ha nem megy se oviba, se a balcsira, mert kicseszett módon tele van gumifegyverekkel.. az airsoftosokrol ne beszeljunk. A tek idiotizmusa az eget veri.

Fair_ 2012.09.14. 08:16:30

Remelem a geci eletben nem leszel ujsagiro mert nem szeretnek veled egy kategoriaba sorolodni.

Kandeláber 2012.09.14. 08:20:48

@Fair_: Figyusz, a TEK nem magától ment oda, hanem hívták, ráadásul a biztonsági őrök, akik feltehetően fostak odamenni a gyerekhez.
Na, ez a sok, lépten -nyomon jelenlévő "őr" jobban böki a szememet, mint a jardok. Egyáltalán miért fizeti ezeket például az egyetem?

Fair_ 2012.09.14. 08:37:12

@Kandeláber:

Had mondjak valamit.

1. Egy egyszrű biztonsági őr a rohadt kurva életben nem tudja kihívni a a TEK-et.
2. Másik kérdés: Az egy dolog hogy az ELTE-re járó diakok nagy részének kurvára halvány fogalma nincs arról kiről nevezték el a kibaszott egyetemet, és a legalapvetőbb ismeretekkel sem rendelkeznek a világról. BME detto, picit talán jobb... De hogy arról halvány lila gőze nincs hogy vannak a kibaszott egyetemen "vicces gólya forgatások" hogy úgy mondjam, az maga a kommunikáció, és emberismeret mélypontja.

Mi a kurva életért nem kérdezte meg egy kibaszott ember se attol a vicces (amugy forgatásról betévedt) embertől hogy "mi az, játékpisztoly?"

Miert nem kommunikal ebben a szajbabaszott kurva országban most mar lassan senki, és miert agyatlan babokkent probál vegetálni?

4. Fi a faszert van az hogy egy ettől ezerszer súlyosabb dologra is sokkal kevesebb rendőr megy ki (ahol ténylag már meg is öltek valakit!!!!!!!!!!) és ráadásul egy DB tek ember se megy ki.

5. Szakmailag menynire barom szerintetek a tek? (csak egy kerdes) hogy azt hiszi ha TÉNYLEG igazi fegyverről és igazi lövöldözőről beszélünk akkor majd pont nem fog begajdulni 80 allig felfegyverzett faszitol.

Ezt első körben nem valami KURVARA fejlett pszichologiai erzekkel rendelkező kb 5 fős elitegysegnek kellett volna csekkolnia CIVILBEN, felfegyverezve:

6. Nem kellett volna BŐVEBB INFORMÁCIÓT GYŰJTENI AZ EGLÉSZ KIBASZOTT ESETRŐL AMIG MENTEK KIFELÉ?

Fair_ 2012.09.14. 08:40:55

Az a BME (MÉRNÖK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) hallgató aki egy ilyen totál primitiv műanyag játkot nem tud 4 méterről megkülönböztetni egy igazitól (mondom MÉRNÖK!!!!!!!!!) az huzza le magát "szakmailag", de komolyan.

Fair_ 2012.09.14. 08:43:05

Azt pedig, aki mellette ült, és 60 cm-ről nem képes felismerni egy kb. 200 ft-os műanyag játékot, azt azonnali hatállyal rúgatnám ki a hallgatók közül.

Fair_ 2012.09.14. 08:51:01

Ja, csak egy jogi érdekesség:

RIASZTOFEGYVERT (némelyik 98%-ban úgy néz ki mint az igazi) elárulom hogy BEVIHETSZ magaddal mindenhová ha van egy gyakorlatilag 100%-ban megadott rendőrségi engedélyed a "viselésre".

Magyarul viselhesz egy valóban szinte 100%-ban élesre hajazó GLOCK utánzatot, ami 9mm-es lőszerrel működik! (nem éles persze, de tök mindegy ugyanolyan hangja van)

Kérdésem:

Ha valaki valahol meglát egy riasztófegyveres faszit aki HORDJA a fegyvert, akkor is ki fog jönni a TEK???????????????????????????????????

Mert ilyen alapon igen.

Gondolkozzunk már!!!

Senki nem probalja meg megkérdezni hogy "BAZMEG, mi ez nálad és van e rá engedélyed?????"

CSak egyszerűen kihivjak a teket?

TOVABBMEGYEK:

SZOLGÁLATON KIVULI RENDŐRNÉL CIVILBEN meglátnak fegyvert, akár az oldaláról kivillanva.

Ekkor se kerdezik meg "BAZMEG mi ez nálad és van e ra engedélyed???"

HAnem egyszerően kihivjak a teket 80 emberrek 3 páncélozott jarművel?

NORMÁLISAK EZEK?

Robinzon Kurzor 2012.09.14. 08:53:49

@Fair_: "Mi a kurva életért nem kérdezte meg egy kibaszott ember se attol a vicces (amugy forgatásról betévedt) embertől hogy "mi az, játékpisztoly?"

Azt honnan tudjuk, hogy "nem kérdezte meg egy kibaszott ember se"?

Azt tudjuk, hogy volt két okostojás, akik nem kérdezték meg, de azért rohantak a rendészhez, aki szintén nem kérdezett semmit.

Ha valakivel, akkor velük kellene kifizettetni az akció költségeit.

Robinzon Kurzor 2012.09.14. 09:10:54

@pinter.bence: "mert részt vesz abban, amit úgy hívnak, hogy "egyetemi élet" és ami része az egyetemista életének ugyanúgy, ahogy a tanulás"

Ezt magyarázd el Hajdúnak.

"Tudja, hogy van ez, hiszen a rendőr elvtárs is biztos volt egyetemista ..."

Pan Modry 2012.09.14. 09:14:57

Nem lenne bajom a tek kel, ha oda meritokratikus elvek alapjan valasztottak volna jo vezetoket.

De ha szervezetnel aszerint valasztjak a vezetoket hogy ki tudta melyebbre tolna a nyelvet Orban szaros picsajaba, onnantol joerzesu ember a szervezet bukasanak szurkol, es sok valodi rossz mellett abban is rosszat lat ami lehet nem is az.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.14. 09:16:08

komolyan ezt sikerült alkotni a TEK felsülésről?!

Ennyire ne legyünk már hűek a hatalomhoz.

Egy ilyen baki után nagyon el kéne bújni a fűbe, nem cikkezni róla, meg megmagyarázni.

Pláne nem megjelenni, hogy milyen jók meg faszák vagyunk, hogy 40en le tudunk nyomni, egy 40 kilos egyetemista jedi lovagot.

Lescol 2012.09.14. 09:20:09

Nem az a probléma, hogy kivonultak, sőt.
Az teljesen jó, és profi volt.

a probléma az, hogy ha vége az órának és jönnek ki az emberek, akkor mi a fenének terelik vissza a terembe őket ahol a feltételezett veszély van?

ha kiderül, hogy műanyag játékpisztoly, és kiderül hogy gólyafilm forgatás van engedéllyel akkor minek bilincsbe verve elvinni?

ha már sajtótájékoztató van a helyszínen miért nincs valaki aki rendesen tud válaszolni nem pedig úgy int egy parasztgyökér? aki történetesen a vezető..

és még lehetne pár dolgot sorolni

vladimir964 2012.09.14. 09:20:33

Minthogy Magyarország hála istennek nem célpontja a nemzetközi terrorizmusnak, egytelen (terrorista) robbantás vagy inzultus sem történt az elmúlt 20 év alatt, potenciális terrorista támogató országgal vagy szervezettel nem vagyunk olyan viszonyban, hogy emiatt aggodalmaskodni kellene (mert ennyire békafing tényező vagyunk), ezáltal teljesen felesleges pénzkidobás egy efféle csapat fenntartása, ráadásul ilyen amatőr és nevetséges, ostoba és primitív vezetőséggel.
Aki egy kicsit is járatos az egyetemi dolgokban, az tudja, hogy ilyenkor tanév kezdetén ennél még nagyobb baromságok is előfordulnak az egyetemeken, és nem kell azokat komolyan venni.
Éppen ez a legnagyobb gond, hogy a "viccelődőket" meg a komolyan gondolósokat hozzászoktatták, hogy minden böffentésre kivonul a fél hadsereg, nagy felhajtás lesz, amit az illetők rendkívül élveznek, és ez is a céljuk.
A hazánkban előforduló piti esetekre bőven elég a rendőrség.
Ami pedig a nem ferséget illeti, talán nem kéne amatőrizmussal kiröhögtetni magukat harmadnaponként főleg egy olyan országban, ahol egyébként is közútálatnak örvend a rendőri szervezet.

laci0011 2012.09.14. 09:22:04

A srác csak tesztelte a rendszer intelligenciáját,a rendszer meg éppen csúcsra van járatva az örmények felbaszása miatt!Köszönjük Emese!

Lescol 2012.09.14. 09:24:40

@Vidéki: látom sose jártál egyetemre...

csárli hárper 2012.09.14. 09:26:03

szkájvóker a bilincselésnél mondhatta volna: "ne má' kommandós úr, tuggya, hogy megy ez, biztos ön is volt egyetemista..."

Melee 2012.09.14. 09:27:39

Pár dolgot még tisztázzunk.
Akik szóltak, azok az Egyetemi Rendészetnek szóltak, akiknek tudomásuk volt róla, hogy forgatás folyik, mert ők adták ki az engedélyt. A Rendészet volt a hülye, ők hívták a Rendőrséget, ők a TEK-et.

Kivonult 40 egyenruhás, állig felfegyverzett TEK-es, és végül négy civil ruhás rendőr (TEK-es?) rendezte el az egészet (azok is szarul, mert visszaterelték a hallgatókat, ahelyett, hogy megvárták volna, hogy kijöjjön akit keresnek, vagy korábban bemenjenek az előadásra amíg az tart), akik körbevették a fickót, elvették a játékpisztolyt, kivitték a srácot, tőlük elvették az egyenruhás TEK-esek és elvezették, miközben mutogatták a gépfegyvereiket. Nyilván ők utólag értesültek róla, hogy játékfegyver volt. EGY SZÓ MINT SZÁZ, A TEK CELEB MÓDJÁRA VISELKEDETT.
Azóta se álltak le erről, a fegyverszakértőjük megvizsgálta a fröccsöntött műanyagdarabot, és komolyan nyilatkozta, hogy fegyvernek látszó tárgy, ami hangot ad ki. A fénykardról nem nyilatkozott, biztos nem ért hozzá.

A srác részt akart venni az órán, tanulni akart. Az egyetem nem középiskola, ott már más elfoglaltságok is vannak, ezzel minden odajáró tisztában van, tanárok, diákok egyaránt. Erősen meglepődnék, ha a srác írásbeli figyelmeztetésnél nagyobb büntetést kapna, amikor én a Vegyészkarra jártam ennél többet biztos nem kapott volna. Egyszerűen azért, mert nem érdemel nagyobb büntetést.

Indriq 2012.09.14. 09:35:14

Kerdeztem mar mashol is. Mi a tokomtol lett volna ez profi akcio? Ha eles fegyver van nala es megrohanjak, akar elkezdhet lovoldozni vagy talan mas fegyver is lehet nala( bomba). vagy vannak tarsai.... stb... a magyar g.i.joe qrvara elkapkodta. szeretnem megtudni, hogy a civilek vedelmet miert helyezte a terrorista lefegyverzese moge prioritasban.
Es ez csak szakmai inkompetencia, a politikat hagyom a mandinerre mert mindenbol ki tudja hozni, hogy az ellenzek is hibas..... szanalmas.....

hajdupeti fun 2012.09.14. 09:35:21

Riasztást kaptak, kivonultak, helyzetértékeltek, eddig rendben is lenne.

De, de egy értelmes ember belátja, hogy nem komoly a helyzet, a TEK-nek semmi dolga nincs, a további intézkedés a kerületi rendőröké, meg az egyetem vezetőié.
Oszt elvonulnak fánkot enni.
Akkor azért háborogna a nép, hogy ki fizeti a felesleges fuvart.

De nem ezt teszik, hanem lejáratják magukat azzal, hogy egy műanyag szarral felszerelt vicces gyereket lekommandóznak.
Na, régen úgy volt, hogy a rendőri vezető kérte a kommandó bevetését, azok megérkeztek, közben a helyzet megoldódott, akkor elküldték őket. Így simán.

Ma a TEK önálló, ha valamit megszimatol megállíthatatlanul "dolgozik". Előbb utóbb a helyszínen talált civilruhás nyomozókat is lebírkózzák, mert fegyyver van náluk.

kpetya 2012.09.14. 09:36:14

bakker, elképzelem a jelenetet. Őrült ámokfutó órára be, stukkert kitesz. Páran becsinálnak, kiszaladnak a teremből amit ámokfutókánk kedélyesen végignéz. Ahogy azt is mikor 4 vadidegen láthatóan nem diák végig vizslatja a termet stukker után. Majd óra vége mindenki meg kifele, gondolom ámokfutó pajti is. Bizots nem a teremben akart ámokfutni hamár annyian látták a pisztolyt. Hoppá, de miért terelnek vissza mindenkit?

A tek megint jól végezte dolgát. Történt lövöldözés? Nem. Akkor csönd legyen.

The Great Destroyer 2012.09.14. 09:37:32

"nem mindennapi dolog fürdőköpenyben üldögélni egyetemi előadáson" Látszik, hogy a kedves postoló nem a BME-re járt, nekem is volt olyan csoporttársam, aki néha az előző esti kolis buli után pizsama/papucs/fürdőköpeny összeállításban jelent meg néhány előadáson.

Szevasztok 2012.09.14. 09:38:01

@bgp: "Nálunk "még" senkit sem lőttek le ok nélkül. "

Attól félek, ha ilyen Hajdú János féléken múlik, akkor ami késik...

kpetya 2012.09.14. 09:38:39

@Lescol:

a kamera forgott közben?

Démonmac1 2012.09.14. 09:38:49

Most minden piszlicsáré ügy miatt a Kommandósokat kell hívni? Minek van a rendőrség? :)

Nickyke12121212 2012.09.14. 09:41:13

A hamis bejelentők ellen nem kell eljárni?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.14. 09:42:33

@Démonmac1: hogy a TEK tudjon valakit ugráltatni azért van a rendőrség.

bazseydoktor 2012.09.14. 09:43:15

Egyetlen dolgot Hajdu vedelmebe, o 14 evig volt a rendorseg elit bevetesi osztagainak tagja, majd az egyiknek vezetoje, igy a szakmahoz azert van koze, regebbi cikkekben es Tonnhauser Laszlo - aki azert nem egy puhapocsu ficko volt - konyveben megemlitve is az latszik rola, hogy igenis jo kommandos volt a 90-es evekben , vannak rola erdekes cikkek is a neten, szoval szakmailag o ott volt regebben a jobbak kozott. Az mas teszta, hogy tuljatsza magyon a szerepet es mindenkin felulallonak erzi magat, kene egy ertelmes kommunikacios szakember aki megmondja neki, hogy mi az ameddig meg mehet. Bar amikor Pinter all az ember mogott, akkor lehet ugy erzi leszarhat barmit... Egyebkent meg par eve sokkal szimpatikusabb volt, emlexem 2009-ben volt rola egy cikk amiben keirja hogyan probalt szakitani az itthoni kikepzessel, volt az USA-ba kikepzesen tobbszor is, (FBI, SWAT egysegek stb.) aztan 2002-ben azert csaptak ki a rendorsegtol, mert a rohamosztagaval el kellett kapnia valami dilert es dulakodas kozben a nyakaba akasztott geppisztoly elsult, combon love egy masik kommandost. A targyalason azt mondtak hogy az altala vezetett es kikepzett osztagnak az elmult 3 evben! nem is o volt a vezetoje es hogy egyebkent is ( konkretan ki akartak csinalni) mert asszem o szorgalmazta, hogy az emberei nyugati kikepzest es felszerelest kapjanak, a kikepzok meg feleslegesse valtak ezaltal, igy a fegyveres baleset miatt, hozzateszem az mszp kormanyvaltas utan, kicsinaltak. Akkor az volt rola a velemeny hogy egy tokos gyerek, de most valahogy folyamatosan csalodast kelt. Nem erzi o ezt a fonokoskodest, nem tudja a TEK-et pozitiv szinben feltuntetni, hibat hibara halmoz, nagyon bizonyitani skar a volt fonoknek a penz es a bizalom megszolgalasarol. Nem neki valo. Es amikor ki rugtak azt mondta soha nem fog visszaterni a rendorseg kotelekebe.:d Igaza van annak aki azt irta, hogy egy valodi nagy balhe bekovetkezteig - mar ami a lapokban is benne lesz - a TEK az emberek nagy reszenek szemeben egy tulertekelt maganhadsereg lesz. Majd akkor kiderul mennyit is ernek. En Hajdu helyebe valamilyen forumon keresztul probalnek elnezest kerni... Bocs ha hosszu es nehol osszefuggestelen voltam 3 ora alvas 20 ora ebrenlet utan ezt okozza nalam...

2012.09.14. 09:45:43

@Kandeláber: "Elképzelem, mi történt volna, ha a kölyöknél éled fegyver van"
Ha éles fegyver lett volna nála és látja, hogy óra után visszaterelnek mindenkit a terembe, simán elkezdhetett volna lövöldözni. Nem az akció szükségességéről van vita, ugyanúgy komolyan kell venni a bejelentést, mint a nyilvánvalóan kamu bombariadókat.

A probléma a végtelenül amatőr, szakmai hibákkal teli intézkedéssel van, azzal, ahogy a helyzetet kezelték. Az óráról távozó diákok közül a terem ajtajánál simán ki lehetett volna emelni Luke-ot és utána tisztázni az esetet. Ehelyett visszaterelés volt, meg színpadias letartóztatás az odaterelt nézőközönség előtt. Ez a legrosszabb nyolcvanas évekbeli akciófilmek színvonalát sem éri el, köztisztviselőként azt kell mondanom, hogy szégyellem, hogy valakik ilyen munkával hülyét csinálnak belőlem is.

Dr_utcai_arcos 2012.09.14. 09:46:15

@Kandeláber: "Elképzelem, mi történt volna, ha a kölyöknél éled fegyver van, és a TEK későn érkezik.
Manapság annyi elmebeteg flangál szabadon (ld. az USA-beli "Jokert") hogy minden fenyegetést komolyan kell venni." És akkor most vizionáld, hogy a TEK napi 24 órában fog szirénázni a városban össze vissza, mert ugye jobb minden fenyegetést komolyan venni...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.14. 09:46:56

@pinter.bence: hát ha lenne vmi tartás az emberiségben akkor tényleg kötelező egyenruha lenne az iskolákban, elit egyetemekre amúgy nem öltönybe kéne járni?
hány éves vagy hogy lázadozol az iskolaköpeny ellen? 13?
az oktatásban semmi nem fog változni, rózsikáék csak felvetnek néha ezt-azt, zenét, lovat, köpenyt, egyenruhát, pofáznak csak a korcsok, azt tudnak, de tenni nem. csak mutogatják, hogy ők dolgoznak ám.

az egyetem csak a tanulásról szól, aki tanul komolyan annak nincs ideje óvódás barmocskát játszani, ez lett nálatok a divat, kisgyerekek vagytok még egyetemnél is, nem ciki? sok volt az amerikai film. megártott.
az egyetem sajnos ma arról szól, hogy a sok hülyegyerek buliból jár felsőoktatásba, a gerinctelen parikajancsik rektor meg csak a pénzt számolja amit azok befizetnek, az állam meg szép csendben vonul ki innen is, csökkenti az ide küldött összegeket, ahogy minden másban is, valószínleg külföldi sugallatra, hogy minél többet tudjon (vissza)fizetni a hiteleire.

@kpetya: "Bizots nem a teremben akart ámokfutni hamár annyian látták a pisztolyt."

milyen bravúros logikai érzékkel vannak egyesek megáldva...
viszont a gyakorlatban egy ámokfutó teljesen őrült, amit egy normális társadalom alapos, preventív jelllegű pszichológiai vizsgálat után kivégeznének. a teljesen őrülteknél meg ne keress logikát.

Le_Penseur 2012.09.14. 09:46:59

"(bár az nem teljesen világos, miért kellett az előadásról már kijutott embereket visszaterelni a veszélyes terembe, vagy bilincsben elvinni az akkor már bizonyítottan ártatlan srácot)."

Kizárólag ezek az igazán fontos kérdések az akcióval kapcsolatban! Ilyen szakmai hibák elkövetése után a minimum a bocsánatkérés...

téglagyár 2012.09.14. 09:47:51

Vesszen az szdsz!!!
Vesszen rozsa mihaly!!!

Gyuloljetek ti is az szdsz-t!!!!
Gyuloljetek ti is rozsa mihalyt!!!

Dr_utcai_arcos 2012.09.14. 09:48:02

@tesz-vesz: a TEK MOST IS a világ legjobb egysége! Megmondta Hajdú is...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.14. 09:48:55

@Fair_: ne is mert te ritka ostoba vagy

Bell & Sebastian 2012.09.14. 09:49:30

Szeretném még megélni, hogy elhurcolnak egy cigánypecsenyét. De legalább a köretet.

Szelid sunmalac 2012.09.14. 09:50:06

Fasz! Senki nem azon rohogott, hogy kimentek, azt mindenki elimseri, szukseges volt. Hanem azon te baromagyu blogger, hogy UTANA, mikor mar kiderult, hogy froccsontott szarrol van szo, ezek meg vertek a nyalukat es bilincsbe verve vezettek el a gyereket, meg ki akartak hallgatni gyanusitottkent, meg feljelenteni garazdasagert. De TE eddig mar nem jutsz el, mert az intelligenciad elhidegult az elet pontszamaitol.

prekker 2012.09.14. 09:50:16

Ja, azért nem a TEk esek mentek be a gyerekért, mert hajdú saját elmondása szerint is a "kicsöngetésre" várt:)))

Dr_utcai_arcos 2012.09.14. 09:50:49

@Fair_: reméljük te sem vagy újságíró, hogy senkivel ne emlegessenek egy lapon.Szüleid éppen szégyellik magukat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.14. 09:52:51

@Kandeláber: nincsenek biztonsági őrök itthon az egyetemen, ott se voltak

@Fair_: amúgy ugye vágod primkókám:

"két megrémült hallgató kérte tőle a rendőrség értesítését, mert egy fürdőköpenyt viselő férfi bement abba az előadóterembe, ahol ők biokémia előadást hallgattak, beült az egyik padba, és kitett az asztalra egy lőfegyvert."

kulcsszó: biokémia

"Még nem indult el az óra 2009. november 26.-án csütörtökön délben, amikor a lövöldözés kezdődött, a diákok épp a gyakorlatra vártak. Pillanatok alatt teljes volt a káosz a pécsi egyetemen, miután egy 23 éves diák lövöldözni kezdett. A támadó elsőéves gyógyszerészhallgató. Helyszíni beszámolók szerint már zavarodottan érkezett az órára, majd fél tizenkettő körül meghúzta a ravaszt.
Az ámokfutás a Biofizikai Intézetének épületében volt. "

kkbk.blog.hu/2010/03/06/ecce_occisor_1

tempefoi · http://tempefoi.blog.hu/ 2012.09.14. 09:53:46

a szoclibek hiszeroid reakciója vegytisztán, újra és az unalomig bizonyítja, hogy a bűnözés pártján állnak. magazinjaikban a félhülye betörő a sztár, jobb esteben valami riasztó arcú, pitiáner tolvaj.

ahogy hatalomra kerülnek, rögeszmésen enyhíteni próbálják az olyan bűncselekményekért kiszabható büntetési tételeket, mint a drogterjesztés vagy a gyermekgyilkosság. félművelt értelmiségük arrogáns, jellemző felületességgel igyekszik relativizálni a bűn fogalmát. erre szükségük is van, politikai elitjük jórészt köztörvényesekből áll össze, saját regnálásuk alatt börtönválogatottnyi jómadár került kalitkába.

a totálisan elbutult nyugati hatvannyolcas neomarxista seggfejek tragikus rombolást véghezvivő értelmiségi sleppjét ügyetlenül másolva irtózni igyekeznek mindentől, ami rend, ami törvényesség. ugyanezek a hivatásos borzongók arcrezzenés nélkül nézik, amikor Pest utcáin járókelőkre, nyolcéves kislányokra és nyolcvanéves bácsikra adnak le sortüzet, vagy amikor lovasrohammal csapnak szét egy békés összejövetel vasággyal negyvenkilós résztvevői között. no, ez utóbbi nekik nem túlkapás.

csárli hárper 2012.09.14. 09:54:22

azért lássuk be ez egy villám karrier, a rendőrségnek évtizedek kellettek, hogy röhögjünk rajtuk és csak legyintsünk, ezeknek két év...

téglagyár 2012.09.14. 09:54:34

Vesszen az szdsz!!!
Vesszen rozsa mihaly!!!

Gyuloljetek ti is az szdsz-t!!!!
Gyuloljetek ti is rozsa mihalyt!!!

Gera 2012.09.14. 09:55:56

Azt amúgy nem tudja valaki, hogy még mindig negyedórába telik-e felhívni a 107-et? Pár éve próbálkoztunk utoljára ilyesmivel, akkor még annyi volt.

prekker 2012.09.14. 09:56:10

@tesz-vesz: Nem kell ezen a beöltözésen annyit rugózni, gólyanapok voltak, azon meg mindenhol ilyen faszságok vannak. Ettől még ha letelik ez a 2-3 nap, keményen tanulnak.
Bár BME (műszaki egyetem)színvonalát kicsit gyengíti, hogy olyan másodévesek járnak oda, akik nem ismerik fel a műanyagot...

kpetya 2012.09.14. 09:56:44

@tesz-vesz:

folyamatában nézd.
másrészt hány olyan lövöldözésről hallottál ahol a ficak kitette a fegyvert, várt, majd nekiállt lövöldözni. Az örültségben is van rendszer.
tedd hozzá azt is hogy egy fekete műanyag soha nem fog úgy kinézni mint egy fém. És az a bazi nagy lyuk is hiányzott az elejéről. Különben is a nőknek kellene a legjobban tudni, hogy luk nélkül nem megy.

glc 2012.09.14. 09:58:55

"az egyetem csak a tanulásról szól, aki tanul komolyan annak nincs ideje óvódás barmocskát játszani, ez lett nálatok a divat, kisgyerekek vagytok még egyetemnél is, nem ciki? sok volt az amerikai film. megártott."

Én kb 30 éve jártam BME-re, de gólyabulik, Schönherz-kupa már akkor is volt, és ez bizony része az egyetemi életnek. Te nyilván nem tudod milyen az.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.14. 09:58:58

@The Great Destroyer: Ezt éppenséggel Simicskáról is beszélik.

@tesz-vesz: Nézz utána a Bundoknak. Az egyetemi társasági élet legalább olyan fontos, mint a tanulmányok.

@mindenki:
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120913_endresik_fegyver_csanad#rss

Ezeket nem lehet fegyvernek nézni, ugye?

téglagyár 2012.09.14. 09:59:24

Vesszen az szdsz!!!
Vesszen rozsa mihaly!!!

Gyuloljetek ti is az szdsz-t!!!!
Gyuloljetek ti is rozsa mihalyt!!!

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.09.14. 10:00:38

szerintem egyáltalán nem röhejes az sem amit utána csináltak, mármint, hogy bilincsben vitték el a gyereket és kihallgatták. jól tették. ki kell az ilyet hallgatni, mert ki tudja, ma csak játékpisztollyal ment oda, de lehet holnap már éles lőfegyverrel. persze a balliberális okostojások mindenhez annyira értenek, hogy nekik aztán lehet magyarázni bármit, ők ránézésre tudják midnenkiről, hogy épp elmebeteg vagy csak egy mókás fiatalember. csak azt nem értem, hogy mikor balliberális kormány volt hatalmon, akkor mért duplázódott meg az államadósság meg kerültünk adósságspirálba és gigahitelbe, meg mér kardlapoztak ártatlan embereket, meg lőttek kétméterről gumilövedékkel. a sok balliberális akkor biztos épp nem volt olyan okos, csak mindig akkor okosak mikor balszélről kell pofázni felelősség nélkül. emlékszünk a másik hülyegyerekre aki versikéket írt, hogy kinyír mindenkit az egyetemen? ballibek biztos őt is elengedték volna, mert hisz csak egy költő.

2012.09.14. 10:02:59

Én nagyon örülök ennek a cikknek! Épp ideje a TEK-et megvédeni, amikor nyilvánosságra kerül az első ügy, amiben kivételesen nem ők voltak a tökéletesen inkompetensek. Az összes többi esetben pedig legjobb kussolni - ezt várjuk a jó elvtársaktól!

Démonmac1 2012.09.14. 10:03:36

@Disintegrator Rising: Irígykedsz mi, hogy egyetemre jár a csóka?:)

prekker 2012.09.14. 10:05:16

@Disintegrator Rising:
NA és ha kihallgatták, akkor hétfőn nem mehet be egy élessel lövöldözni?
Azt gyanítom, hogy itt is két csapat van. VAn a meglágyult agyú orbánzombi, akinek bármi jó, ha orbán embrei csinálják.
És van aki nem ilyen, na ezeket az orbánzombik szdsz-es libsibolsizzák:)

2012.09.14. 10:06:02

Ez eddig a legkorrektebb poszt az esetről! Respect :)

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.09.14. 10:06:36

@prekker: sztem is két csapat van. az idegenszívű magyarellenes tetvedék ballibek, és a normális, nemzetben gondolkodni tudó emberek.

glc 2012.09.14. 10:07:39

@Disintegrator Rising:
Úgy érzed meg kell védened a mundér "becsületét"?
Igen, amit UTÁNA csináltak, az röhejes. És az is, hogy van aki ezt védeni próbálja, és ballibezik, meg gumilövedékezik. Az államadósságnak mi is ide a köze?
Semmi, csak fröcsögés...

Démonmac1 2012.09.14. 10:08:24

@somewhat damaged:
de most minden vásári balhéhoz ki fog menni a Tek?
Fegyvernek látszó tárggyal lődöznek a vurstliban is.

Elbasznak milliós tételt egyszem jóemberre? (Bizonygatva a létjogosultságukat -o.v. magánhadserege)
Minden ilyesmi a rendőrség feladata lenne, onnantól a komManó dolga, ha bebizonyosodott, hogy tényleg fegyver.
túlreagálták.
De ebben a következmények nélküli országban ezt is lehet.

glc 2012.09.14. 10:09:23

@Disintegrator Rising:
Szerintem ez alapján mehet hozzád a TEK, mert az örület már megvan, aztánha fegyvert szerzel...

Démonmac1 2012.09.14. 10:10:00

@Disintegrator Rising: "z idegenszívű magyarellenes tetvedék ballibek, és a normális, nemzetben gondolkodni tudó emberek. "

Ne magadból indulj, szégyenlem, hogy magyar vagy:)

Gera 2012.09.14. 10:10:28

Felesleges azon rugózni, hogy miért nem ismerték fel azok a hallgatók, hogy játékfegyver van a gyereknél. Egy előadóban akár 20 méterre is ülhettek, onnan hogy ismerjék fel? Lehet mondani, hogy miért vették komolyan, csakhogy történt már előadóban lövöldözés itthon is sajna. Ők azt hitték, hogy igazi fegyver, akkor meg evidens, hogy nem mentek oda jobban megnézni, vagy megkérdezni, hogy mi van. Ha igazi fegyver lett volna, akkor most ők lennének a nap hősei. Azzal sincs semmi baj, hogy a zsaruk nagy erőkkel kivonultak egy olyan bejelentésre, hogy valakinél fegyver van egy egyetemi előadáson. A baj ott kezdődik, hogy miután 2 másodperc alatt megállapították, hogy egy gagyi műanyagfegyverről van szó, azt meg pontosan tudták, hogy nem csinált vele semmit a gyerek, mi a francért kellett bilincsben elvinni és minek kellett hülyeségeket nyilatkozni a sajtónak. A világon senkinek nem lenne baja azzal, ha a tekesek közlik, hogy állampolgári bejelentésre kivonultak, de kiderült, hogy vaklárma volt, így húznak a vérbe.

átlátó 2012.09.14. 10:11:07

Szerintem a TEK-t ért kritikák nem a valódi "munkájukat" ekézik, hanem a keménytekintetű, ámbár barettsapkás Hajdúnak a megnyilatkozásait... aki biztos, hogy jól tud megfektetni, meg előállíttani, meg egy rajt is vezetni, - de a száját befoghatná.

Le_Penseur 2012.09.14. 10:11:10

@Disintegrator Rising:
Nem unalmas folyamatosan csúsztatni, libsizni, adósságozni?

Valaki tévedésből, vagy brahiból kihívta a terrorelhárítókat. Ők példás gyorsasággal kiértek, lezárták a környéket, tették a dolgukat. Aztán az előadóból távozó fiatalokat vissza terelték oda, ahol a feltételezett terrorista van csőre töltött fegyverrel. Normálisak? Ilyen hibát nem követhetnek el, ezt be kéne látni az államadósságtól függetlenül!

Az már csak tetézi az abszurd helyzetet, hogy megbilincselik és elviszik azt a szerencsétlen köpenyes, játékpisztolyos 40 kilós gyereket.

téglagyár 2012.09.14. 10:11:37

Vesszen az szdsz!!!
Vesszen rozsa mihaly!!!

Gyuloljetek ti is az szdsz-t!!!!
Gyuloljetek ti is rozsa mihalyt!!!

glc 2012.09.14. 10:12:38

@Gera:
Pontosan ez az, tudomásul kell venni, hogy vannak vakriasztások.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.09.14. 10:14:12

Ezentúl, ha valaki azt akarja, hogy TÉNYLEG kijöjjenek a rendőrök a "cigánylagzira "m akkor elég, ha egy fekete pisztolyt lát a vőlegény kezében.

átlátó 2012.09.14. 10:14:27

@átlátó: Jut eszembe, hogy nem indokoltam, hogy a Hajdú miért fogja be a száját. nem azért, mert érezni, hanem mert egy suttyó. És mint ilyen, fektessen, meg előállítson, meg vezessen egy rajt bevetésen, de a gondolkozást valahogyan a főnökének a főnöke, - ez a Viktor, bízza valaki olyanra, akinek megy a kombinálás is.

Dekatlon 2012.09.14. 10:14:45

Miért nem lehet ezt ketté választani?

1.) Jól tették, hogy kimentek. Puszi az álarcos fejükre.
2.) Elbaszták, hogy túllihegték: a tiszta ügy végén bilincsbe rakni Luke-ot, meg olyat nyilatkozni, hogy majd fegyverszakértő vizsgálja meg a játékpisztolyt, meg púposkodni nyilatkozat közben. Hát azért kár volt.

Kandeláber 2012.09.14. 10:15:33

'82-nem a jogi karon a pártbizottság betiltotta a jogi karon az URH koncertet, persze az utolsó pillanatnban, amikor már gyűltek az emberek. Odamentem a főbejárat elé, és elhintettem, hogy a Szerb u-ban lévő pinceklubban lesz megtartva. Volt Sex Pistols és Ramones lemezem, azt bömböltettük, gyűlt a tömeg szépen, fogyott a sör. Korán elmentem egy lánnyal, másnap hívtak ismerősök, hogy valaki rájuk hívta a jardokat, csak egyenként lehetett kimenni, és mindenkit úgy igazoltattak.
Na, az volt aztán a szabadság.

Szelid sunmalac 2012.09.14. 10:15:45

@Disintegrator Rising: Koszonom! Reg rohogtem ilyen jot! ....Aztan hirtelen megijedtem, es rajottem, hogy a TEK-nek bizony van letjogosultsag, mert ennyire sotet es orult pocsok jarnak kozottunk! Koszonom, hogy ravilagitottal!

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.09.14. 10:15:48

@Le_Penseur: "Nem unalmas folyamatosan csúsztatni, libsizni, adósságozni?"

nem. 8 évig élősködtek az országon, most minimum 8 évig fogják hallgatni. még abban reménykedek hogy orbán végre csinál egy revansot és azonosító nélkül szétkardlapoztat valami ballib tüntetést. akkor lennénk egálban.

Szelid sunmalac 2012.09.14. 10:19:44

@Disintegrator Rising: Nem bazmeg, akkor lennetek egelban, ha a ballib csurhe elkezdene gyujtogatni, orjongeni, torni-zuzni es masok tulajdonat, illetve koztulajdont amortizalni. De attol tartok veresszaju baratom, hogy erre varhatsz akar tobbet is, mint 8 evet.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.14. 10:19:53

Azért az ügy sántít pár ponton.

#1. Elhiszem, hogy a TEK komolyan vette a bejelentést (Halló, egy Luke Skájvókernek látszó személy egy pisztolynak látszó tárgyat pörget a biokémia előadás alatt és közben idétlenül vigyorog...). Miért kezdték úgy az intézkedést, hogy mindenkit visszazavartak az előadóba? Ha tényleg terrorista az illető, akkor minél több embert le tudjon lőni???

#2. Miután kiderült, hogy csak játékpisztoly, miért kellett megbilincselni? Hacsak azért nem, hogy igazolják az intézkedés komolyságát.

Mindenképpen gáz ez az orbánkommandó!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.09.14. 10:22:25

"Lássuk be: nem mindennapi dolog fürdőköpenyben üldögélni egyetemi előadáson."
Tippelek, a posztoló valamelyik "médiaceleb" gyorstalpaló OKJ-s képzését végezte és egyetemet akkor látott ha elvillamosozott előtte? A fürdőköpeny a legkevesebb amivel 5 év alatt találkozol ugyebár, pláne szeptemberben amikor a gólyázás folyik...

És ide is muszáj vagyok leírni: ennyi rendmániás fotelfasisztát/kommunistát akik csak arra élveznek ha valakit jól helyreraktak/lecsuktak/agyonfélemlítettek mindegy mi a téma és mennyire jogos az nagyon gyász...

Szelid sunmalac 2012.09.14. 10:26:37

@Disintegrator Rising: Ertem. Tehat a garazdasag, gyujtogatas es orjonges az igazi tokos gyerek ismerve. Meggyoztel.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.09.14. 10:29:02

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: arról nem is beszélve hogy imádott ballib kormányzatod 8 év alatt tízezerszer többet ártott az országnak mint némi gyújtogatás. de mindegy. lényeg az hogy gyökér vagy. egy dolog nyugtat, többet már nem kerültök a hatalom környékére se. az az örömöd meg megmaradhat hogy a neten kommentelsz :)

Karcolt lendület 2012.09.14. 10:30:03

@tesz-vesz:
"az egyetem csak a tanulásról szól, aki tanul komolyan annak nincs ideje óvódás barmocskát játszani, ez lett nálatok a divat, kisgyerekek vagytok még egyetemnél is, nem ciki?"

Faszság. Akinek csak a tanulásra van ideje, az vagy nagyon gyorsan végezni akar vagy nem elég okos az adott intézményhez.

Minden korban és felsőoktatási intézményben megvoltak a megfelelő ökörködős bulik, mint most. A BME-n 30-40 éve az átkosban ugyanígy, mint most.

prekker 2012.09.14. 10:30:38

@Disintegrator Rising:
Te tuti, hogy román vagy.
Csak az ilyen szőröstalpúaknak érdeke, hogy a magyarokat olyan hülyének állítsák be, mint amilyen te vagy.

téglagyár 2012.09.14. 10:31:10

Vesszen az szdsz!!!
Vesszen rozsa mihaly!!!

Gyuloljetek ti is az szdsz-t!!!!
Gyuloljetek ti is rozsa mihalyt!!!

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.09.14. 10:33:01

@prekker: a magyarok nem hülyék, hisz elzavarták a ballibeket. a magyarok között van néhány ballib antimagyar, ők a hülyék.

room_101 2012.09.14. 10:34:16

Már megint kötheti a gatyáját a TEK, mert állítólag a Gyalog Galopp-ból fogják újraforgatni a "Szent kézigránát" jelenetet.
Amikor meg a kommandósok lerohanják őket, egy fehér nyúl ugrik rájuk és átharapja a torkukat golyóálló mellényestül.

romaniarulez! 2012.09.14. 10:39:29

@vladimir964: Pontosan erről van szó, amit mondasz. Se több, se kevesebb. Nálunk a TEK-nek annyi a létjogosultsága, mint a haditengerészetnek, pontosan az általad leírt okokból kifolyólag. Ezt nyilván a TEK-et megalapító emberkék is tudják, épp ezért keresnek folyamatosan olyan lehetőséget, ahol a TEK önmaga létezésének foltosságát és saját létjogosultságát igazolhatja. Ez pedig nem egyszerű dolog, meg is látszik, hogy nemigen sikerül.

héjakútmácsonya 2012.09.14. 10:39:35

Hogy itt mindenki milyen okos! Főleg utólag, ugyebár. Hogy itt mennyi okos, terrorelhárításban jártas hozzászóló van, aki tudja, mit, s hogyan kell tenni ilyen esetben! Persze ezt is csak utólag, és elméletben, amikor már szinte minden részlet ismert. Hogy is mondják ezt? Megvan! Az utólagos bölcsesség hiúsága. No meg egy jó adag, irritáló tudálékosság hoplitától, 1313-on, fülesválasztó-punaszagú-tangakorcon, Fair-en, Robin Kurzoron és doggfather-en át egészen csárli hárperig. Persze ugyanezek lennének azok, akik a leghangosabban, frecsegve szidnák a kommandósokat, ha teszem azt ez a maskarás hülyegyerek (aki ugye nem farsangi bálon vett részt, hanem egy egyetemi előadáson, egy olyan országban, ahol egyetemi foglalkozáson már volt halálos kimenetelű lövöldözés) a mi Jokerünk, és valódi lőfegyverrel az emberek közé lőtt volna. Akkor most azért szidnák a TEK-et, hogy miért nem vette komolyabban a dolgot, miért nem fel másodperccel a bejelentést követően voltak ott teljes fegyverzetben.

(Az USA-ban valószínűleg kérdezés nélkül lelőtték volna a maskarás gyereket. De ez akár idehaza is előfordulhatott volna, és ezután mindenki számára világos lenne, hogy olyan vidéken, ahol előfordul, az, hogy jelmezes, vagy „civil” ruhás ámokfutó embereket lő halomra, nem hadonászunk fegyvernek látszó tárgyakkal, mert esetleg a hatóság, vagy egy éber állampolgár likvidál minket.)

blah 2012.09.14. 10:44:21

Azt mondom, hogy nagyon helyes és jó, hogy ilyen gyorsan reagáltak. Viszont amit utána csináltak az a kabaré része. Aki ismeri a fegyvereket (gondolom a TEK-be csak ilyeneket vesznek fel) az egyből meg tudja különböztetni a játékot az igazitól. Ráadásul nem hadonászott vele, nem fenyegette a hallgatókat, még csak pánik/hisztéria sem volt, hogy ne lehetett volna nyugodtan értelmes döntést hozni... Ekkor szépen el kellett volna vonulni és kész. Erre garázdaság miatt előállítják a szerencsétlent. És ez a vicc és az amatörizmus az egészben.

Kristl 2012.09.14. 10:45:11

Az egyetem szórakozásra _is_ való.
"Egyetemi élet"
Ez nem szakállas bácsik okosan néznek és magyaráznak egy cafat papírusz felett a szájtátva bámuló csillogó szemű ifjaknak, giccskép... Ugye.
Aki falansztermániás menjen észak koreába. Bár sajnos onnan se irtották még ki teljesen a humort és pihenést.

A Tek meg tanulja meg, hogy civilben is lehet/kell tudni intézkedni.
Pl egy nagy előadóban meg lehet közelíteni vagy optikával megnézni azt a durva fegyvert közelről. Emellett vannak kábítófegyverek is, ha esetleg szükséges.
Első nekifutásra ágyúval lőttek galambra.

prekker 2012.09.14. 10:45:39

Nem is értem, orbán miért veszi körbe magát olyanokkal akiknek csak érettségijük van: habony, hajdú, stb...

Muad\\\'Dib 2012.09.14. 10:47:45

Két dolgot kell különválasztani. Az egyik az, hogy amennyiben a rendőrség kap egy bejelentést, hogy valaki fegyverrel mókázik egy előadáson, akkor kötelessége kimenni minél hamarabb. Aki szerint ez nincs így az szimplán egy retardált hülye. A másik az, hogy amikor már kinn van a kommandósok színe-java és látja, hogy egy játékpisztoly, akkor vajon miért nem lehet normálisan eljárni, miért kel hátrabilincselt kézzel elvezetni az illetőt.
Egyébként azt kell mondjam Tomcat zseniálisan foglalta össze ezt az ügyet:
tomcatpolo.hu/droidzona/showpost.php?id=241

kurgan 2012.09.14. 10:48:02

oké hogy most ezt kellett tennie a teknek, de "hírnévben" sajnos oda jutottak, hogy bármit csinálnak, közröhej tárgyává lesznek. ez egy folyamat, amit maguknak köszönhetnek, a folyamatos szereplési kényszer miatt, amivel bizonyítani akarják, hogy megérdemlik a súlyos milliárdokat amit kapnak. pedig egy jó terrorelhárító szervezet igyekszik a lehető legnagyobb titokban működni, legalábbis a világ többi részében..

Jofiu 2012.09.14. 10:48:17

Többnyire egyetértek, de.
Ha valamiért, ezért kellene ha nem is feloszlatni, de legalábbis jól elővenni: "bár az nem teljesen világos, miért kellett az előadásról már kijutott embereket visszaterelni a veszélyes terembe"
Demonstarálták az erejüket, létjogosultságukat - nagyon kell ez nekik - de a céljukat mintha nem érnék el, sőt, pont ellenkezőleg.

És még annyit kiegészítésképp. Nem azzzal van gond, hogy egyáltalán csinálták a dolgot, sőt, szerintem senki nem ezt mondta, csak a szerecsenmosdatók próbálják így beállítani a kritikát, hanem ahogyan csinálták. Túlreagálták, erőből cselekedtek, nem pedig ésszel, körültekintéssel, hanem gépiesen ... és ez aggasztó.

Még a végén jobban kell félni tőlük, mint egy eseti ámokfutótól?

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.09.14. 10:48:53

újabb rágcsálnivaló liberóknak:

"Beindul a "toborzás" katasztrófahelyzetekre, a hivatalok azt kívánják felmérni, ki mozgósítható polgári védelmi szolgálatra - írta pénteki számában a Népszava, amely szerint a főváros XI. kerületében már elkezdték postázni a mellékletekkel együtt háromoldalas levelet.

A lap felidézte: az adatgyűjtésre a katasztrófavédelmi törvény tavalyi módosítása jogosítja fel a helyi polgármestereket: nevét, születési helyét és idejét, anyja családi és utónevét, valamint a lakcímét mindenkinek meg kell adnia, ha pedig valaki mentességet élvezne a szolgálat alól, akkor annak okát is.

Aki nem küldi vissza a kért válaszokat, akár 150 ezer forintos bírságra, 60 napos elzárásra vagy közmunkára számíthat - írta a lap, amely szerint az adatokat az önkormányzat továbbítja a katasztrófavédelemnek, vagyis a friss nyilvántartással egyszerre két hivatal is rendelkezhet."

dolgozni kék 2012.09.14. 10:49:35

és mit lépett volna a TEK, ha a vegyész gyerek vegyi fegyvert nyomott volna az orruk alá?

FIDES AGITÁTOR 2012.09.14. 10:51:52

@prekker:

Habony egy nemzetbiztonsági kockázat. Cserélik a pénzt, nőket, de sem átvilágítás, se semmi.

A szexorgiákat vajon ki szervezi? A válasz egyszerű.

Gabika vajon mit tett a koleszban, ezt mondjuk a kövérek nagyon jól tudják.

is 2012.09.14. 10:53:06

@Disintegrator Rising: "a magyarok nem hülyék, hisz elzavarták a ballibeket."

a két állítás között nem látom a kapcsolatot, a "hisz" szócska legfeljebb grammatikailag számít, logikailag nem ér semmit. egy jóval erősebb állítás, aminek nap mint kapjuk a bizonyítékát, hogy a magyarok hülyék, hiszen ezt a FIDESZt választották meg, annak ellenére, hogy már 2008-ban félrevezették a népet a hülyenépszavazással, és elég sokan megmondták már a választás előtt, hogy ez lesz.

@poszt: ilyen a magyar, de ilyen volt mindig is. fontosabb a röhögés, mint az érdemi megbeszélés. csodálkozom, hogy a szerző még komolyan megpróbál ezellen tenni, egész erős ellenszélben tetszik pisilni. régebben is tetted, amikor pl. Gyurcsányról mentek (és még mennek is) az ugyanilyen igazságtartalmú röhögtetős történetek?

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.09.14. 10:53:23

Röhejes az egész, és nem amiatt mert kivonultak.

Nekem mondjuk az az érzésem, hogy ha kell, ha nem, most csak azért is a TEK-et küldik, hogy mutassa a hatalom, ők "ügyelnek" mindenre, csak hát valahogy mindig megbotlanak a saját lábukban. Olyan az egész mint a Benny Hill. Minden kivonulásnál már a fejemben hallom a zenét, és gyorsított felvételen képzelem el a történteket.

De ez lényegében ugyanaz mint a Gyurcsány-Szilvási-féle "terrorveszély", amikor mesterlövészek háztetőkről figyeltek minden utcasarkot Gyurcsány közelében márc. 15-én, meg be kellett jelenteni, hogy terrorveszély van, de többet nem árulhatnak el.

Bár az inkább egy aljas megoldás volt, ez meg röhejes.

FIDES AGITÁTOR 2012.09.14. 10:53:35

@dolgozni kék:

A dékánnal fizettetném ki az egészet, na meg a biztonsági szolgálattal.

Nem gond, ha valaki bemegy és leül a diák mellé.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.09.14. 10:54:28

valaki bejelenti, hogy fegyverrel ücsörög valaki az egyetemen,erre kivonul 50+ állig felfegyverkezett kommandós full páncélban. persze, cselekedjenek, de azért ez talán túlzás volt. illetve azt hiányolom, hogy nem alsónadrágban fogták el a diákot! ha a teknek lett volna tankja, szerintem azt is odagurítják a műegyetem elé :D:D
amúgy meg, ha Skywalker használja az erőt, akkor a tek csúnyán rábaszik,oda a Nato összes hadereje kevés lett volna :D:D

is 2012.09.14. 11:06:42

@Fair_: nézd, ezt konkrétan én se javasolnám senkinek, hogy ha egy "fegyveres" embert lát, akkor odamenjen kérdezősködni.

kb. az a helyes, és ezt mondja itt is a nagy többség, hogy kihívni a rendőrséget OK, csak aztán ami intézkedést ott csaptak, na az volt a bohózat/szakmai tragédia.

ErrOr 2012.09.14. 11:07:33

rengeteg hiba van ebben a történetben, kezdve azzal, hogy a két hallgató inkább feljelentget, minthogy kérdezzen. Aztán az egyetem biztonsági emberei sem tudnak semmit a filmforgatásról? Kétlem. Aztán a rendőrség ahelyett, hogy felderítene, kb 3 perc alatt odamegy 2 járőr és megnézik, hogy mi a helyzet, szól a TEKnek, hogy "fegyveres túszejtő, és mészárolni fog". TEK kimegy, szintén felderítés nélkül, megvárják az óra végét(mer ugye a rögzített szitut könnyebb lenne megoldani, ezért inkább a mozgó tömeggel nehezítik az elfogást). Ha meg már elfognak, akkor nem civil ruhás rendőröket küldenek be,(lásd 2 fő járőr beküldése) hanem a bevetési egységet talpig díszben. De ha már elfogták, és rájöttek, hogy iszonyatosan nagy bakot lőttek, próbálják meg normálisan elintézni, hogy téves riasztás, és nem a srácra kenni, aki effektíve nem csinált semmivel sem többet, mint a 4 éves gyerek a játszótéren cowboy kalapban meg pisztolytáskával az oldalán.
Itt az egész rendszer nevetséges, nem csak a TEK, sajnos.

héjakútmácsonya 2012.09.14. 11:15:06

@Fair_:

A lényeg, hogy te megkérdeznéd a bankban előtted állótól, vagy egy idétlenül, maskarában vigyorgó hallgatótársadtól: bazdmeg, mi ez nálad, és van rá engedélyed? Mert te egy tökös gyerek vagy. Ugye? Mert az nem is merem feltételezni, hogy csak a billentyűzet fölé hajolva, a gép előtt vagy ilyen karakán, okos és bölcs fickó.
Egyébként is baromira életszerű a felvetésed! Még jó hogy itt vagy és eligazítasz minket, mit és hogyan kell tenni ilyen esetekben.

wirth6 2012.09.14. 11:19:08

@csárli hárper: Szerintem inkább egy elmetrükkel kellett volna próbálkoznia: nem én vagyok a hallgató, akit keresnek.

kamasuka 2012.09.14. 11:19:17

@ErrOr:

Ha nem mennek oda, akkor meg tényleg az a baj.

A TEK csak kivezette, balcimbiék meg belerúgtak a TEKbe, csak mert Orbán embere a góré. Ennyi a sztori.

Török Gábor állandóan címlapon volt az elemzéseivel, de egyszer kijött a kamufénykép amin Orbán nem maffiózóval volt, és máris nem TG van a címlapon balcimbiéknél, hanem az őt fikázók.

Tök mindegy mit csinál Orbán, a TEK, vagy a kismalac, balcimbiék taktikája, hogy 2010-2014 között addig ütik a jelenlegi hatalmat, amíg mozog, hátha van pár újabb hülye aki ismét a hatalom közelébe engedi őket, vagy lmps fajtársaikat. Az, hogy közben hazaárulnak, kettős mércéznek, az qurvára nem zavarja őket. De ez így van jól.

A rosszabbul élünk a Fidesznek is "bejött" 2006ban, hajrá!

kamasuka 2012.09.14. 11:20:05

@héjakútmácsonya: A Battlefielden és CODon felnőtt generációtól mit vársz?

közlekedő edény 2012.09.14. 11:20:20

A kivonulás jogos volt. Viszont sehol sem olvastam, hogy az állítólag beijedt diákok, akik a biztőrnek szóltak, csak vicceltek, még ők sem gondolták komolyan, a biztőr viszont tényleg megijedt - talán ez lehet az igaz történet. Ez esetben a "beijedt" mókamestereket is bilincsben kellett volna elvinni.

Kakimaki0123456789 2012.09.14. 11:21:10

Szomoru hogy ennyire partallastol fugg az igazsag, mindenkinek magaba kellene neznie: hany evve mossa a fizetett sajto az agyat, hany hazugsagot es felremagyarazast plantaltak bele az evek soran, jol fizetett mediamunkasok jol megtrevezett kampanyokban.
Mert az nem lehet ogy pertallas kerdese legyen az erkolcs (elengedunk-e balta sgyilkost) vagy a rendori tulkapas (jatekpisztolyos Jedi).
Egyebkent a diszpecser-szolgalatot felhivo diak es maga a diszpecser szolgalat is hibazott mert elobb nekik kellett volna meggyozodni a veszelyrol, ez nem Amerika itt nincs minden orultnek fegyvere.
Kulonosen nem Jedi-jelmezben.

kamasuka 2012.09.14. 11:23:23

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt):

Nem ők fogták el, hanem a civilruhások. Ők csak bekisérték.

A hír abból lett, hogy a TEK vitte el ezt a hyper-szuper értelmes emberszabású majmot. Ezzel azt rakták bele az ezen röhögők és patásorbánisták arcába, hogy a buzi TEK fogta el. TEK=Orbán embere=Üssétek, míg mozog

Ilyen egyszerű balcimbiék értelmi felfogása.

csárli hárper 2012.09.14. 11:25:09

@wirth6: szerintem próbálkozott, csak nem volt elme a közelben...

Le_Penseur 2012.09.14. 11:25:24

@Egyjoajanlat:
Az egy dolog, hogy a kutya sem kattint az oldaladra, de az erős egy kicsit, hogy nem tudsz leírni két egyszerű tőmondatot

kamasuka 2012.09.14. 11:26:24

@Kakimaki0123456789:
Ha a jedi arcú esetleg Joker, és ottmarad a gyereked, akkor az biztos jobb lett volna.

Kérdezd meg pl. az ott ülő lányok szüleit, hogy szerintük túlzott volt-e a fellépés, ami nem is volt, mert simán elvezették?

ErrOr 2012.09.14. 11:33:22

@kamasuka: hát én pártállástól függetlenül is felröhögök, ha egy ilyen akcióról hallok.
A legelső és legfontosabb dolgot nem csinálták meg, inkább erőből lenyomták a "feladatot". Ezért röhög rajtuk mindenki. Lövésük nem volt a "helyi adottságokról" pedig abból is kiderült volna, hogy valószínűleg mókázásról van szó. A srác nem lépett fel támadólag, beült végighallgatni egy előadást. Felmerül a kérdés, mi lehetett a célja? Túszejtés, mészárlás? Nem várom meg az előadás végét.
Kb annyival elintézhette volna az egészet a TEK, hogy értesítést kaptak, tisztázták a helyzetet, intézkedés nem történt. És senki sem röhög rajtuk. Az, hogy sokadik baki és még elő is adják, hogy királyok rengeteg pénzért, az már kiveri bárkinél a biztosítékot.

Golgotai 2012.09.14. 11:37:33

Nem volt ez rosz intézkedés. Az élethű Airsoft, riasztó fegyverek néha csak kézbevétel után "buknak le", hogy nem valódiak, miért nem tette nem látható helyre, maga mellé, a lába alá stb.

Kakimaki0123456789 2012.09.14. 11:37:44

@kamasuka: Ha majd megkerdezted oket, utana sugalld azt hogy halalra aggodtak magukat egy jatekpisztoly miatt.
Es a kisfiadnak ne vegyel jatekpisztolyt mert a jatszoteren a szulok kihivjak ra a rendorseget! Vagy te magad hivod ki ha egy gyereket latsz fegyvernak _latszo_ targgyal.
Es ha a felted a gyereked - az utcan barkinel lehet egy 20 cm pengehosszusago kes rejtve amivel barmikor leszurhatja, jelents fel mindenkit!!! Es ne engedd ki az utcara!

Az meg kamu hogy nemtudta eldonteni igazi-e. Ha igazi lett volna, akkor is lehetett volna gaz-riaszto fegyver, arra is rendort hicott volna?

Es ha igazi - vannak munkatarsaim akik ha loni mennek (engedellyel tartott valodi, eles lofegyverukkel) behozzak a fegyveruket es neha meg is mutatjak masoknak is - orajuk is rendort kellene hivni? Mert az tenyleg eles lofegyver am, ki tudja mikor lo le vele valakit!

A rendorseg riasztasahoz valodi veszhelyzet kell, nem csak az hogy valakinel lat valaki egy fegyvernek latszo targyat.

Es ha - ahogy jonehanyan szeretnek - "felfegyverzik" a lakossagot hogy "megvedhessek" magukat - es mindenki viselhet fegyvert, akkor mindenki mindenkire rendort hiv majd?

fchris82 2012.09.14. 11:39:30

@kumkum: Nem értem, miért a diákot teszed felelőssé, nem fenyegetett senkit, nem fogta rá senkire, semmilyen precedens értékű előzményt nem tudsz felhozni, ahol egy forgatáson vagy az utcán előkerülő, nem fenyegetően használt - illetve nem is használta!!! - fegyvernek látszó tárgy hatására bárkit letartóztattak volna. Nem volt ittas, nem viselkedett zavartan, nem gólya, hanem idősebb diák, akit valószínűleg már ismernek az évfolyam társai - ezek szerint az a két diák nem éppen. Többen tudtak a forgatásról és tudták, hogy miért van köntösben. Az is sokat elárul az ügy komolyságáról, hogy civil ruhás rendőrök mentek oda, tehát a rendőröknek is egyből gyanús lett, talán még sincs itt senki veszélyben. A diákokat már VISSZATERELTÉK a terembe a rendőrök, magukra felhívva a figyelmet! Nem hiszem, hogy valódi fenyegetettség esetén hasonlóan járnak el.
Ez kb az a blamázs, amikor vkire rendőrt hívnak ablaktakarítás közben, mert azt hiszi vki, hogy ki akar ugrani. Akkor most kifizetteted a kiszállás és felvonulás költségét a szerencsétlennel, hogy legközelebb jobban figyeljen oda, hogyan takarít ablakot a hatodikon? Ugyan már.

A TEK jól járt el, amikor felvonult, ez a dolga, és legközelebb is lesz szíves ezt tenni, szerintem ez így helyes! Emiatt nem vonnám őket felelősségre. A srác nem csinált semmi durvát, vagy kirívót. Elég szívás volt ez neki így is. Őt sem vonnám ezen felül felelősségre. Most képzeld el, hogy egy felszálló füst miatt kihívják a tűzoltókat, azok meg akkor is teljes erőbedobással eloltják a tűzet, amikor látszik, hogy szabályosan grilleznek a kertben, de a szomszéd csak a füstöt látta. Itt is minden riasztásra nagyon helyes a tűzoltóktól, hogy kivonulnak, a helyzet észlelése után azonban lenyugszanak, jót mosolyognak, összepakolnak és visszavonulnak a szolgálati helyükre.

héjakútmácsonya 2012.09.14. 11:40:41

@ErrOr: Én annyira szeretnélek látni tegéd, és a hozzád hasonlatos tudálékos okostojásokat, akik itt előadják magukat, ilyen helyzetben! Hogy akkor, az általad vázolt pengeéles logikát képes volnál-e alkalmazni?

„… a két hallgató inkább feljelentget, minthogy kérdezzen.”

Mit is? Ja, megvan! „BAZMEG, mi ez nálad és van e rá engedélyed?????”
Életszerű, igaz? Állsz a bankban, és észreveszed, hogy az előtted álló embernél fegyver van, vagy valami olyasmi, amit te annak látsz, megkopogtatod a vállát, ő kissé kelletlenül feléd fordul, majd felteszed neki az adekvát kérdést: BAZMEG, mi ez nálad és van e rá engedélyed????? Ugye milyen életszerű? Te bizonyosan így cselekednél. Vagy nem?

„Aztán az egyetem biztonsági emberei sem tudnak semmit a filmforgatásról?”

Oszt mi a franc köze van a filmforgatásnak ahhoz, hogy egy jelmezes ember pisztollyal ücsörög az egyik előadáson? Ne ess az utólagos bölcsesség hiúságának csapdájában! Ja, bocs, már rég a csapdában vergődsz!

„Aztán a rendőrség ahelyett, hogy felderítene, kb 3 perc alatt odamegy 2 járőr és megnézik, hogy mi a helyzet, szól a TEKnek, …”

No, és te nagyokos, miképp képzeled azt a felderítést? Kérdőíveket kellett volna kipostáznia az egyetemre? Vagy mi?

„De ha már elfogták, és rájöttek, hogy iszonyatosan nagy bakot lőttek,…”

Nem lőttek bakot. Fegyveresről érkezett bejelentés.

„…a srácra …, aki effektíve nem csinált semmivel sem többet, mint a 4 éves gyerek a játszótéren cowboy kalapban meg pisztolytáskával az oldalán.”

Ha te így látod, akkor error. A te készülékedben. Így talán teljesen felesleges néhány apró különbségre felhívni becses figyelmed:

1. A jelenet nem játszótéren zajlott, hanem egy egyetemen.
2. A főszereplő nem négy éves gyerek, hanem egy felnőtt korú állampolgár.
3. A hatóság fegyveres emberről kapott bejelentést.
4. Néhány éve Magyarországon volt már halálos áldozattal járó egyetemi lövöldözés, és nemrég kapcsoltak le egy egyetemistát, aki a vád szerint tömegmészárlásra készült.

Kakimaki0123456789 2012.09.14. 11:41:30

@kamasuka: Ezaz :) Barki lehet Joker aki jelmezben van, vigyuk be mindent!!!

irógép 2012.09.14. 11:42:45

Nagyon szánalmas az ellenzék ezt újra bizonyították!!!!
A pécsi lövöldözés után vagy éppen az amerikai tragédia után, gusztustalan, ahogy itt viccelődnek, meg leszólják a TEK.et!!
Ha bármi történt volna, akkor meg itt ugatna minden ellenzéki , és szaladnának a Kossuth térre nagyon felháborodni!!
Szánalmas ez az ország!! Tök mindegy mi van, a lényeg, hogy leugassuk a másikat!!
Nem kívánom senkinek, hogy egy maszkba öltözött barom, aki épp nem tréfál lelője bármelyik szerettét is!

Kakimaki0123456789 2012.09.14. 11:44:46

@héjakútmácsonya: " Állsz a bankban, " ..
pontosabban: ulsz az oran... vagy az egyetemen is szokas benkrabolni?
Es a meleltted ulo az evfolyamtarsad, nem egy idegen.
Siman elkerheted tole a jatekpisztolyat es megnezheted.
Hacsak nem arra jatszol hogy balhet csinalj belole.

Kakimaki0123456789 2012.09.14. 11:45:29

@irógép: Te mar csak tudod mit csinalna az ellenzek, hiszen Orban ellenzeki volt 8 evig es tenyleg gennyes dolgokat csinalt.

QM 2012.09.14. 11:50:26

@bazseydoktor: Idáig is rendszeresen elnézést kértek, mikor tévedtek(téves házba kommandózás, süket gyerek lekommandózása, majd megbírságolása..):
"Jogszerűen és szakszerűen cselekedtek"
Mit nem lehet ezen érteni?

FIDES AGITÁTOR 2012.09.14. 11:53:35

Tény volt egy jelmezes ember egy fegyvernek látszó tárggyal (Hú, mi lehet egy fegyverboltban, amikor fegyvert szeretnék vásárolni mondjuk Párkányban).
Tény, hogy volt egy biztonsági őrség! (Nem lépett)
Tény, hogy a 11. kerületi rendőrség kiszállt a helyszínre (nem lépett, nem tett semmit csak parkolót biztosított a szirénázóknak, lövés semmi)
Tény, hogy a TEK feltűnő módon 4 civil kopaszt beküldött, akik lefogták a 60 kilós meztelen judó ruhás fiatalt.
Tény, hogy tapasztalt tanár és a többi hallgató nem rettent meg.

Tény, hogy a TEK megjelenése zavart és megütközést keltett.

Kérdés?

Mi van, ha ez Zalaegerszegen történik?
A buszon utazva látok valakit fegyverrel látszó tárggyal, és bejelentem a 11 kerületnek, akkor Hajdú jön, vagy muszáj megvárnia a tettesnek míg Szíriából visszatér?

Esetleg ez nem egy gyakorlat, nem Andy Vajna rendelte meg egy filmhez? Nem elképzelhetetlen!
Tény, hogy 40 percig nem lőtt senki vízipisztollyal!

blah 2012.09.14. 11:55:45

Szerintem a srác szarrá perelheti a rendőrséget meg a TEK-et mert tudtommal játékfegyvert birtokolni nem bűncselekmény. Tudtommal nem hadonászott vele, nem félemlített meg senkit és ha nem ilyen balfaszul kezeli a helyzetet a TEK nem is hallunk az egészről. Max annyit, hogy rekord idő alatt intézkedtek és akkor elégedetten csettinthetnénk, hogy nem feleslegesen elköltött pénz amit az adófizetőktől kapnak. Így meg feleslegesen és alaptalanul vegzáltak és meghurcoltak egy állampolgárt ami tudtommal egy demokráciában a karhatalomnak is tilos.

Bobby Newmark 2012.09.14. 11:57:53

@Vidéki: Te tökhülye vagy. Ja, el tud sülni, mi? A faszod, az süljön el inkább, addig sem beszélsz hülyeségeket.

Bobby Newmark 2012.09.14. 12:00:30

@Oblomov: Az egyetemi autonómia úgy működik, hogy a rendőrség csak úgy, önszántából nem mehet be razziázgatni vagy egyéb módon "rendet tenni" az egyetemre, de ha az egyetem hívja őket, akkor nyilván bemennek.

QM 2012.09.14. 12:00:44

@Egyjoajanlat: Nekem is van egy szenzációs ajánlatom a számodra: Húzzál a hortobágyi tenyészcsődör farkára! Kihagyhatatlan ajánlat. Érdemes kipróbálnod.

Bobby Newmark 2012.09.14. 12:01:05

@Oblomov: Az egyetemi autonómia úgy működik, hogy a rendőrség csak úgy, önszántából nem mehet be razziázgatni vagy egyéb módon "rendet tenni" az egyetemre, de ha az egyetem hívja őket, akkor nyilván bemennek.

héjakútmácsonya 2012.09.14. 12:02:20

@ErrOr: „Ezért röhög rajtuk mindenki.”

Nem mindenki, csak az olyan utólag nagyon okos, tudálékos ostobák, mint te.
Mert nem röhögnétek, ha, ne adja ég, megismétlődött volna az, ami Pécsett történt. Akkor most magatokból kikelve üvöltöznétek, és ugyanúgy szidnátok a TEK-et, mint most, de akkor nem azért, mert túlreagált, meg keménykedett, hanem azért, mert nem volt elég kemény és határozott.
Ennyit az utólag okosakról.

„Lövésük nem volt a "helyi adottságokról" pedig abból is kiderült volna, hogy valószínűleg mókázásról van szó.”

Persze-persze. No, és mik is azok a „helyi adottságok”?

„Kb annyival elintézhette volna az egészet a TEK, hogy értesítést kaptak, tisztázták a helyzetet, intézkedés nem történt. „

Oszt miképp tisztázzák a helyzetet anélkül, hogy nem mennek ki a helyszínre? Kérdőívet postáznak ki az egyetemre? A TEK egy rohamosztag, ők bejelentés alapján dolgoznak, nem feladatuk kérdezősködni, cselekvésre vannak kiképezve. (Ráadásul a bejelentés feléjük a rendőrségtől érkezik, mert se te, se én, közvetlenül, nem tudjuk őket elérni.)
Ebből is látszik, osztod ugyan az észt, de fingod nincs a dolgokról. Már ott nevetségessé tetted magad, amikor azzal áltál elő, hogy ha az ember fegyvert vél látni pl. a bankban előtte álló embernél, akkor az a helyes magatartás, ha megkérdezi tőle: BAZMEG, mi ez nálad és van e rá engedélyed????? S ha nem kap rá megfelelő választ, akkor helyes hívni a hatóságokat.

Bobby Newmark 2012.09.14. 12:03:54

Egyébként airsoft pisztolynak tűnik, amiket meg nem szabad nyilvános helyen láthatóan szállítani sem. Ennek megszegése biztos, hogy valami szabálysértés, lehet, hogy pont garázdaság.

héjakútmácsonya 2012.09.14. 12:05:49

@ErrOr: „Ezért röhög rajtuk mindenki.”

Nem mindenki, csak az olyan utólag nagyon okos, tudálékos ostobák, mint te.
Mert nem röhögnétek, ha, ne adja ég, megismétlődött volna az, ami Pécsett történt. Akkor most magatokból kikelve üvöltöznétek, és ugyanúgy szidnátok a TEK-et, mint most, de akkor nem azért, mert túlreagált, meg keménykedett, hanem azért, mert nem volt elég kemény és határozott.
Ennyit az utólag okosakról.

„Lövésük nem volt a "helyi adottságokról" pedig abból is kiderült volna, hogy valószínűleg mókázásról van szó.”

Persze-persze. No, és mik is azok a „helyi adottságok”?

„Kb annyival elintézhette volna az egészet a TEK, hogy értesítést kaptak, tisztázták a helyzetet, intézkedés nem történt. „

Oszt miképp tisztázzák a helyzetet anélkül, hogy nem mennek ki a helyszínre? Kérdőívet postáznak ki az egyetemre? A TEK egy rohamosztag, ők bejelentés alapján dolgoznak, nem feladatuk kérdezősködni, cselekvésre vannak kiképezve. (Ráadásul a bejelentés feléjük a rendőrségtől érkezik, mert se te, se én, közvetlenül, nem tudjuk őket elérni.)
Ebből is látszik, osztod ugyan az észt, de fingod nincs a dolgokról. Már ott nevetségessé tetted magad, amikor azzal áltál elő, hogy ha az ember fegyvert vél látni pl. a bankban előtte álló embernél, akkor az a helyes magatartás, ha megkérdezi tőle: BAZMEG, mi ez nálad és van e rá engedélyed????? S ha nem kap rá megfelelő választ, akkor helyes hívni a hatóságokat.

MACx 2012.09.14. 12:05:53

Találós kérdés:

SZOLGÁLATON KÍVÜLI RENDŐR CIVILBEN fegyverrel az oldalán bemegy a Lehel Csarnokon belül a húsboltba.

Valaki meglátja az oldalán a fegyvert ahogy káposztát rak be a szatyorjába.

KÉRDÉS:

Minden féle kérdés, bármi nélkül ki fogy menni egy balfasz vásárló telefonja alapján 80 kommandóssal, 3 páncélozott járművel?

Mert ugye senki nem kérdezi meg tőle hogy JOGOSAN VAN e nála, és rögtön az összes Tek-est ráhívják a rendőrre!!!!!!!!!

MÁSIK KÉRDÉS:

UGYNANEZ A KÉRDÉS ENGEDÉLLYEL VISELHETŐ (!!!) riasztófegyverrel.

HARMADIK:

POLITIKUS fegyverrel.

glc 2012.09.14. 12:07:30

@Bobby Newmark:
Nem láttad a szakértő urat...
gagyi kínai pár centes műanyagdarab, amiben van valami mechanikus "recegtető". Ehhez nem kell szakértő, ilyen alapon egy szalvétába csavart kifli is "fegyvernek" látszik...

MACx 2012.09.14. 12:08:16

Magyarul mindenkire ráhívják a teket gondolkodás nélkül ezek után aki nincs egyenruhában:

- Civil rendőr fegyverrel
- Politikus (engedéllyel viselhető) fegyverrel
- Civil (engedéllyel viselhető) 9mm-es riasztófegyverrel

Nagyon szép lenne.

héjakútmácsonya 2012.09.14. 12:11:13

@blah: "Szerintem a srác szarrá perelheti a rendőrséget meg a TEK-et mert tudtommal játékfegyvert birtokolni nem bűncselekmény."

Tégy egy próbát! Menj be egy bankba játékfegyverrel, s miután a rendőrségi procedúrának vége, jelentsd fel őket! Lássuk, mi a jog!

MACx 2012.09.14. 12:15:59

Majd várjuk meg hogy legközelebb ha - egy másik - civil balfasz meglát egy AKTÍV rendőrt aki a lőtérről megy haza (mert gyakorolt) egy glock 17-es fegyverrel az oldalán, és ráhivja a TEK-et ész nélkül valaki:

"Láttam egy nagyon csúnya fegyverest a belvárosban, jaj istenem" - felszólalással

akkor vajon rájönnek e hogy nem lehet mindenhova kimenni 80 emberrel.

Kérdezzük meg hogy Svédországban is ezt történt volna?

- NEM.

Szétperelte volna a rendőrséget a gyeerkjátékot használó?

- IGEN.

nem várt fordulat 2012.09.14. 12:16:13

nevessetek ki, de szerintem semmi gáz nincs az intézkedésben, legalább is amit én láttam belőle.

nyilván, ha egy rózsaszín vizipisztolynak látszó vizipisztoly lett volna ott, senki nem hívja a rendőrséget. valaki beparázott, azt tette, amit ilyenkor tenni kell.

hamar kiérTEK, megoldották. bevitték, gondolom kihallgatták, jegyzőkönyvet vettek fel.

nálunk is eljő majd az idő, amikor facebookon szocializálódott, nulla szeretet kapó otthon megvert frusztrált fiatalok egyszer csak elkezdenek lövöldözni.

mondom mindezt úgy, hogy úgy utálom a jelenlegi kormányunkat, mint a szart.

nekem csak az nem tiszta, miért rögtön a tek ment ki, van nekünk egy olyan intézményünk, miszerint rendőrség. vagy az már nincs?

OFF: a 4 órán belüli banki utalás az egyetlen, amit értékelni tudok, mióta ezek regnálnak.

MACx 2012.09.14. 12:16:58

@héjakútmácsonya:

Lehet bazmeg hogy bankba szoktál járni de egyetemre tuti nem.

Oviba lehet bevinni?

blah 2012.09.14. 12:18:43

@héjakútmácsonya: azt is elolvastad, hogy nem fenyegetett vele senkit?

Bobby Newmark 2012.09.14. 12:18:48

@glc: Tényleg nem láttam, a képet nézem csak. De a "recegtető" lehet az airsoft fegyver dugattyúja is, ami golyók nélkül csak "receg", ha meg raksz bele BB-t, akkor ki is lövi. Na nem mintha az valami hatalmas erőt képviselne egyébként...
A képeken nem látom, hogy ne lenne lyuk a csövén, csak azé' mondom...

A lényeg viszont az, hogy fegyvernek látszó tárgyat akkor sem ér közterületen mások számára látható módon tartani, pont az ilyen bepánikolós felesleges intézkedéseket elkerülendő.

És bizony, szalvétába csavart kiflivel is rabolhatsz bankot, ha elég meggyőző mellette a kiállásod. Az is úgy jelenne meg a hírekben, hogy fegyvernek látszó tárggyal követték el a rablást.
Viszont arra nem hívja ki az egyetemi padtársad a TEKet.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.09.14. 12:19:32

A BIRODALOM VISSZARÁG

„Megharapott Luke Skywalker!”
- Bőg Darth, ki a véderő
Csapatában Jolly Joker,
S családnevén Vader ő.

Nem jár hálaadó mise
Luke-nak a mély fognyomért,
S Vader nagyúr protézise
Csattan: „Meg majd foglyom ért!

Han Solo-t is megrágom én!”
Ám őt előbb lefagyaszt-
-ja e sötét űrfenomén,
S megharap egy tök nagy aszt-

-eroidát.

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.blogspot.hu/2011/06/birodalom-visszarag.html
:)

szekertabor · provo.blog.hu 2012.09.14. 12:22:08

Szerintem egy játékpisztoly az egy játékpisztoly. Még az egyetemen is. Lehet mindentől rettegni, de nem érdemes. Ami az egész történetből bejelentőtől a TEK-ig hiányzott, az a jóhiszeműség. Lehet azzal érvelni, hogy a csávó akár zakkant tömeggyilkos is lehetett volna, de senki sem szánt rá egy percet sem, hogy ezt kiderítse. Elég sokan tudtak az egyetemen arról, hogy tréfás filmforgatás zajlik, ki lehetett volna deríteni.

Ha én egyszer megzakkanok, nem hagyok rá időt a TEK-nek, hogy kijöjjön lefegyverezni. Nem teszem ki az asztalra a stukkert, hanem ahogy kiveszem a táskámból, már lövöldözök is vele.

A srác kivételével, aki az engedély birtokában teljes jóhiszeműséggel hülyéskedett, minden szereplője ennek a történetnek elmarasztalható és felelősségre vonható. Ez alól talán csak a TEK kivétel, tőlük ugyanis nem várható el jóhiszemű hozzáállás.

provo.blog.hu/9999/12/31/banyato_es_jatekpisztoly

nem várt fordulat 2012.09.14. 12:22:30

amikor országos körözés volt ellenem kiadva (gyanusított voltam egy bűncselekményben egy autobaleset miatt, ahol én voltam a sofőr és rossz helyre küldték az idézéseket), bilincsbe vittek be, bilincsben hurcolásztak a fogdában, és bilincsben vittek a bíróságra.

pedig fegyvernek látszó tárgy sem volt nálam.

nem várt fordulat 2012.09.14. 12:25:14

@szekertabor: ha én lövöldözni szeretnék az iskolában, akkor pont egy ilyen időpontot választanék, hogy ne legyen gyanús. ha ölni akarnék, akkor tüzijáték idején tenném.

sajnos ilyen világban élünk, ahol boldog boldogtalan rohangálhat fegyverrel.

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2012.09.14. 12:26:33

Védni a védhetetlent, már a mandiner is állandóan a farkába harap. Szar lehet nektek, "konzervatívoknak" védeni egy félig kommunista, félig fasiszta, de mindenképpen maffiaszerű pártot és rendszerét.

MACx 2012.09.14. 12:27:36

Kevesebbet kellene NCIS-t nézni egyes magyar birkaknak a TV-ben, és elmenni bringázni helyette, és akkro nem néznének mindenkit tömeggyilkosnak az ovis dugóspuskával is.

ErrOr 2012.09.14. 12:28:17

@héjakútmácsonya: megint a személyeskedés.
A bank hasonlatod nem állja meg a helyét. A bankban bankrabló rejti a fegyvert, idegesen viselkedik, ez a srác meg beült órára, kipakolta a játékpisztolyt és nyugiban végighallgatott egy előadást. Ha bankban előttem valaki nyugodtan, látható helyen fegyvert tart, akkor az valamilyen fegyveres szervnél dolgozik. (bankrabló ritkán hord pisztolytáskát) Ha meg egyszemélyes bankrabló van a bankban, azt az Isten óvja, hogy én álljak mögötte :)
Felderítés: rengeteg kérdést fel lehetett volna tenni útközben, ha gondolod leírom többek között, hogy volt-e fémes csillogása a fegyvernek, húzta-e a kezét a "fegyveresenek", ellenséges volt-e stb. Itt sem túszejtés, sem lövöldözés, de még csak fenyegetés sem történt, ezért kellett volna körültekintően csinálni. Melyik a könnyebb helyzet elfogás szempontjából, mindenki ül, vagy mindenki feltorlódik az ajtónál, utána visszazavarod őket?
Nekik sem kell pengeéles logika, rendőrök, protokollok szerint kellene dolgozniuk. Ritkán kell improvizálniuk. Ha improvizálniuk kell, akkor nem voltak felkészülve az adott helyzetre. Mellesleg civilruhás rendőrökkel való elfogás azt támasztja alá, hogy amikor bementek, már rég tudták, hogy nincs fegyvere. Különben a pajzsos kevlársisakos droidok mentek volna be. Nem mellesleg visszajutunk oda, hogy a két járőr is simán megoldhatta volna ezt a feladatot a TEK nélkül. Parancsba van adva, hogy a TEK-é a dicsőség, hogy igazolni tudják a létüket.
Hivatkoznak arra, hogy gyorsan kiértek. Ha valaki ölni akar, akkor a félperces megérkezés is kevés, mert addigra 5-10 ember meghalhat.

1-3. Elmegyek paintballozni, és rámküldik a TEK-et az rendben van?

glc 2012.09.14. 12:28:24

@Bobby Newmark:
A szakértő sajtótájékoztatóan jól látszott, hogy egy irtózatosan gagyi, sorjásan fröccsöntött műanyaghéj, lyuk csak az oldalán volt, amin át lehetett látni. Valami racsnis izé kerreghet benne.
Ezt a főtekes is elsőre láthatta, amikor lefényképezte.
INNENTŐL nevetséges amit csináltak. A keménykedés, az önigazolás, szakértő emlegetése.
A kivonulás kötelességük volt.

Nem mintha fontos lenne, de érdekelne: pl. a ch-max (talán ott volt) az egyetem épületén belül, az közterület?

Egyébként igen, ha feláll vele és fenyegetőleg lép fel, akkor a kifli és a játékpisztoly is elegendő a fegyveres fenyegetéshez. akkor jogos lett volna a bilincs stb és esetleg a bíróság elé állítás is.

MACx 2012.09.14. 12:29:07

@karacsi_maci:

"amikor országos körözés volt ellenem kiadva (gyanusított voltam egy bűncselekményben egy autobaleset miatt, ahol én voltam a sofőr és rossz helyre küldték az idézéseket), bilincsbe vittek be, bilincsben hurcolásztak a fogdában, és bilincsben vittek a bíróságra.

pedig fegyvernek látszó tárgy sem volt nálam. "

Elég méretes balfaszság volt a részedről hogy nem perelted szét az agyukat az összes baromnak, szegénységi bizonyítvány.

Netuddki. 2012.09.14. 12:31:50

Mindez nem fordult volna elő ha az egyetemistákat még mindig elvinnék katonának 18 éves korukban. Akkor talán nem okozna gondot megkülönböztetni egy játékfegyvert egy valóditól.

Na jó csak én is hülyéskedek...

Netuddki. 2012.09.14. 12:35:03

Múltkor én is szünetben kipakoltam a zacskós kakaót és a kiflit a padra. Aztán csodálkoztam, hogy jött a TEK. Engem bilincsben vittek el a kiflit pedig még most is a fegyverszakértő vizsgálja.

Na jó, még mindig hülyéskedek...

ErrOr 2012.09.14. 12:35:33

@héjakútmácsonya: sanda gyanúm szerint többet foglalkoztam ezzel a kérdéskörrel, mint te :)

Kopi3.14 2012.09.14. 12:36:21

@Joejszaka: meg február-áprilisban. Közlekkari kari napok, vegyésznapok, gépésznapok, slip, Schönherz kupa, stb.

Nullával Való Osztás (törölt) 2012.09.14. 12:36:34

@Gera: Igazából még kevés is volt, amit utána műveltek a gyerekkel: következmények nélkül hazaengedték. A helyes eljárás az lett volna, hogy példát statuálnak rajta, az egyetemről kizárják a haverjaival együtt, és még pár nap fogház is kijárt volna neki. Nem csak a fegyveres ámokfutók miatt, hanem az egyetemet szórakozóhelynek néző jelenlegi egyetemi oktatás selejtes termékei miatt.

nem várt fordulat 2012.09.14. 12:36:39

@MACx: mivel pereltem volna őket? gondolkodj már egy kicsit. gyanusított voltam egy bűncselekményben, 72 órára amúgy is bármikor bevihetnek, elég ha nincs nálad flekni.

országos körözés volt ellenem, mert nem találtak. hétvége volt, így nem tudtam magam tisztázni a bíróságon, a yard nem tudhatta, milyen indokkal volt ellenem kiadva a körözés, lehettem volna rabló is. azt tették, ami nekik ki volt adva ilyen esetekre.

az más kérdés, hogy számomra roppant megalázó volt a helyzet, és ha valaki bilincsben van, arra automatikusan úgy néznek, mint ha legalább is anya- vagy sorozatgyilkos lenne. de tisztáztam magam a bírónő előtt hétfőn reggel, így hát mehettem is melózni utána.

toto92 2012.09.14. 12:38:01

első. 6-7 perc alatt értek ki? 10:46kor ment a bejelentés a sündőrség szerint, ezek meg 11:45-kor mentek be. ez hol 6-7 perc? ennyi idő alatt busszal kiérek tőlük...

második. abban se vagyok biztos, hogy a én elkiáltom magam, hogy fegyver, rögtön három osztagnyi kommandósnak kell kijönnie, de legyen, elvégre milyen világban élünk ma, tényleg vegyünk komolyan minden ilyen bejelentést. idáig oké a dolog.

de. harmadik. ki az a húgyagyú idióta, aki nemhogy kitereli az embereket onnan, ahol a fegyveres van, hanem EGYENESEN VISSZAKÜLDI ODA ŐKET? hát könyörgöm, noooooooormális? persze minden más teremből elküldték az embereket, csak onnan nem, ahol tényleg veszélyhelyzet állhatott volna fent, verték is a nyálukat a tévében, hogy ők aztán mindenkit biztonságba helyeztek. ja, csak azokat nem, akik tényleg veszélyben voltak.

negyedik. miután látszott, hogy nincs gáz, miért kell ott játszani a hülyét és akciózni mintha tényleg gáz lett volna? leteperték a fegyverest, mondja a híradó, jabazmeg, fingja nem volt, hogy ráhívták a TEKet, ült az előadáson, nagyon le kellett teperni...

ötödik. ha tényleg olyan kurva veszélyes volt a helyzet, akkor tényleg csak így halál lazán besétálnak az előadóba, hátha észreveszi őket és akkor kezd el lövöldözni?

azt meg nem hiszem, hogy ha valaki valamit akar fegyverrel, az kirakja maga elé, meg nagy piros betűkkel ráírja a homlokára, hogy lövöldözni fogok. vagy rögtön lepuffant mindenkit, vagy ha előveszi a fegyvert, azonnal közli, mi a stájsz. de nem mutogatja.

a két gólyának meg üzenem, hogy a HŐ jelű épület kéményéből időnként füst jön fel, de az nem azt jelenti, hogy lángol az egyetem, nem kell rögtön hívni a tűzoltóságot.

röviden összefoglalva: a TEK égett, mint a Reichstag. nem először az utóbbi időben. tényleg, az ezer éve elrabolt szíriai magyarokért (nem a három rendőr, a korábbi eset) kiküldött egységgel mi van? azóta nincs hír róluk, mióta állítólag elmentek értük...

@héjakútmácsonya: tudtommal a játékfegyverrel hadonászás csak akkor minősül fegyverhasználatnak, ha te azt mint rendes lőfegyver használod fenyegetésre. ha én az utcán sétálok egy játékpisztollyal, mert vettem egy fröccsöntött műanyag izét az ötéves unkatesómnak, azért nem tartóztathatnak le.

MACx 2012.09.14. 12:38:32

Elmegy valaki airsoftozni (egy M4OPS-re 95%-ban hasonlító fém airsoft fegyverrel)

Normális az ha ráküldik 80 emberrel a teket?

Huzzon mar mindenki a picsába aki ilyen degenerált.

Mérnork 2012.09.14. 12:39:31

Azért remélem azt az agyhalott kis faszkalapot aki nem volt képes felismerni egy játékpisztolyt majd jól megpokrócozzák a jedi haverjai, legalábbis kurvára megérdemelné...

toto92 2012.09.14. 12:39:52

ja, amúgy tavaly berontott előadásra egy csoport indián, baltát lóbálva, mégse hívtam a rendőrséget, hogy sziú indiánok túszul ejtettek 150 hallgatót. pedig gólya voltam, és nekem se szólt senki, hogy most be fog rontani egy csapat indián.

Nullával Való Osztás (törölt) 2012.09.14. 12:40:05

@glc: "Egyébként igen, ha feláll vele és fenyegetőleg lép fel, akkor a kifli és a játékpisztoly is elegendő a fegyveres fenyegetéshez. akkor jogos lett volna a bilincs stb és esetleg a bíróság elé állítás is."

Inkább nem kéne megvárni, amíg feláll és fenyegetőzik vele. Ez így volt helyes. A következmények sajnos nem elég szigorúak.

MACx 2012.09.14. 12:42:01

@karacsi_maci:

"az más kérdés, hogy számomra roppant megalázó volt a helyzet, és ha valaki bilincsben van, arra automatikusan úgy néznek, mint ha legalább is anya- vagy sorozatgyilkos lenne. de tisztáztam magam a bírónő előtt hétfőn reggel, így hát mehettem is melózni utána. "

Tudod miért szar az ország?

Az ilyen emebrek miatt akiknek minden jó, ha leteperik őket, ha zsidótörvényeket hoznak, ha államosítanak, ha demokratikus úton szélsőségeseket választanak meg...

Szét kellett volna perelned az agyukat, hogy mast meggondolatlanul, hibasan ne szopassanak.

MACx 2012.09.14. 12:42:42

TELJESEN IGAZAD VAN:

első. 6-7 perc alatt értek ki? 10:46kor ment a bejelentés a sündőrség szerint, ezek meg 11:45-kor mentek be. ez hol 6-7 perc? ennyi idő alatt busszal kiérek tőlük...

második. abban se vagyok biztos, hogy a én elkiáltom magam, hogy fegyver, rögtön három osztagnyi kommandósnak kell kijönnie, de legyen, elvégre milyen világban élünk ma, tényleg vegyünk komolyan minden ilyen bejelentést. idáig oké a dolog.

de. harmadik. ki az a húgyagyú idióta, aki nemhogy kitereli az embereket onnan, ahol a fegyveres van, hanem EGYENESEN VISSZAKÜLDI ODA ŐKET? hát könyörgöm, noooooooormális? persze minden más teremből elküldték az embereket, csak onnan nem, ahol tényleg veszélyhelyzet állhatott volna fent, verték is a nyálukat a tévében, hogy ők aztán mindenkit biztonságba helyeztek. ja, csak azokat nem, akik tényleg veszélyben voltak.

negyedik. miután látszott, hogy nincs gáz, miért kell ott játszani a hülyét és akciózni mintha tényleg gáz lett volna? leteperték a fegyverest, mondja a híradó, jabazmeg, fingja nem volt, hogy ráhívták a TEKet, ült az előadáson, nagyon le kellett teperni...

ötödik. ha tényleg olyan kurva veszélyes volt a helyzet, akkor tényleg csak így halál lazán besétálnak az előadóba, hátha észreveszi őket és akkor kezd el lövöldözni?

azt meg nem hiszem, hogy ha valaki valamit akar fegyverrel, az kirakja maga elé, meg nagy piros betűkkel ráírja a homlokára, hogy lövöldözni fogok. vagy rögtön lepuffant mindenkit, vagy ha előveszi a fegyvert, azonnal közli, mi a stájsz. de nem mutogatja.

a két gólyának meg üzenem, hogy a HŐ jelű épület kéményéből időnként füst jön fel, de az nem azt jelenti, hogy lángol az egyetem, nem kell rögtön hívni a tűzoltóságot.

röviden összefoglalva: a TEK égett, mint a Reichstag. nem először az utóbbi időben. tényleg, az ezer éve elrabolt szíriai magyarokért (nem a három rendőr, a korábbi eset) kiküldött egységgel mi van? azóta nincs hír róluk, mióta állítólag elmentek értük...

@héjakútmácsonya: tudtommal a játékfegyverrel hadonászás csak akkor minősül fegyverhasználatnak, ha te azt mint rendes lőfegyver használod fenyegetésre. ha én az utcán sétálok egy játékpisztollyal, mert vettem egy fröccsöntött műanyag izét az ötéves unkatesómnak, azért nem tartóztathatnak le. "

Nullával Való Osztás (törölt) 2012.09.14. 12:43:14

@toto92: Én akkor is kihívtam volna a SWAT-ot, ha tudom hogy játékfegyver, és hülyeség az egész. Igenis kapjon a pofájába az összes egyetemet játszótérnek néző barom.

héjakútmácsonya 2012.09.14. 12:46:13

@Kakimaki0123456789: „Hacsak nem arra jatszol hogy balhet csinalj belole.”

Szóval te már meg is lelted a bűnbakokat.

„Es a meleltted ulo az evfolyamtarsad, nem egy idegen.”

Honnan tudod, hogy mellette ültek, honnan tudod, hogy ismerek, honnan tudod, hogy úgy ismerik? Honnan, honnan?

Te is, mint a többi, csak utólag vagy okos.

nem várt fordulat 2012.09.14. 12:46:23

@MACx: figyelj kis barátom, állítsad le magad.

először beugatsz, hogy szegénységi bizonyítványt állítok ki magamról, majd beszólsz olyan dolgokról, amikről fogalmad sincs, és fogalmam nincs, hogyan, de már kezdesz zsidózni is.

Azt fecsegd el nekem te kis személyeskedő, te, hogy milyen jogalapon pereltem volna be őket?

Mellesleg, akárhogyan is keresem, sehol nem találom, hogy olyat írtam, hogy letepertek volna. Valószínűleg azért, mert nem tepertek le.

Én ott abban a helyzetben tudtam, hogy miért van kiadva ellenem a körözés, de a két járőrnek hiába mondtam volna el.

Gondolom te is az a típus vagy, aki az ügyfélszolgálatosnak üvölti le a fejét.

Még egyszer a kérdésem, hogy te is megértsd, mert úgy látom a szövegértelmezéssel gondjaid vannak. Lassan írom:
Milyen jogalapon pereltem volna be őket?

Nullával Való Osztás (törölt) 2012.09.14. 12:48:21

@MACx:
1. Civil rendőr nem mehet a piacra káposztát venni fegyverrel.
2. Politikusra felőlem hívhatják a kommandósokat, akár le is lőhetik.
3. Riasztófegyverrel is tilos flangálni az utcán. Próbáld ki.

Netuddki. 2012.09.14. 12:49:17

@Nullával Való Osztás: Mi van kisfácán, nem vettek fel sehova?

"Nullával Való Osztás 0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2009.09.01. óta tag."

É2I 2012.09.14. 12:49:19

A provokátort bezzeg nem ekézi senki. Sőt mentegetik egyesek, hogy csak jó pofi statiszta.
Azért én megkérdezném, mi a jó büdös francért tette ki az asztalra azt a játékpisztolyt? Nem fért el a zsebében, gatyájában? Vagy csak direkt játszotta a menőt?
Én még jól meg is agyalnám, hogy ne legyen többet kedve hozzá.

A TEK-ről annyit, ez a dolguk, ha kihívják őket. Más kérdés a végrehajtás, azt erősen gyakorolniuk kell még.

héjakútmácsonya 2012.09.14. 12:51:01

@MACx: "Mert ugye senki nem kérdezi meg tőle hogy JOGOSAN VAN e nála, és rögtön az összes Tek-est ráhívják a rendőrre!!!!!!!!!"

Az utólag okosak biztos odalépnének hozzá, és megkérdeznék: BAZMEG, mi ez nálad és van e rá engedélyed?????”
Ebben egészen bizonyos vagyok.

ErrOr 2012.09.14. 12:51:14

@Nullával Való Osztás: bárki viselhet fegyvert, akinek van fegyverviselési engedélye(nem tartási, viselési)

Nullával Való Osztás (törölt) 2012.09.14. 12:51:30

@Kakimaki0123456789:
Lehet hogy pécsen neked kellett volna elkérned annak az őrültnek a fegyverét mielőtt lövöldözik vele.
Amúgy látszik, hogy egyetemet csak kívülről láttál, a legtöbb szakra olyan sok ember jár, hogy egy hallgató max a harmadát ismeri.

Netuddki. 2012.09.14. 12:53:50

@toto92: De bammeg, ha nem terelték volna vissza őket akkor nem lett volna kit biztonságba helyezni...

Bloodscalp 2012.09.14. 12:54:31

Már amikor idekattintottam tudtam hogy az aktuális kutya habzó szájjal fogja megvédeni az operettkommandót:)

1. addig ok hogy ki kell menni mindig és csekkolni minden bejelentést, de mielőtt elfognak/lelőnek/agyonvernek valakit nem kellene rendesen ellenőrizni mi is a szitu? persze van az előbb lövés aztán kérdezés elve is...mellesleg most olvastam hogy egy halom lázadónál volt még lézerstukker, de őket nem is vitték el...
2. aki járt már egyetemre tudja hogy történik ennél sokkal cifrább dolog is minthogy egy LS hasonmás odaülhet az ember mellé...lézerpisztollyal.
teszem azt van aki simán kiteszi a ganját, és úgy hallgatja meg a tanárt, mégsem terem ott érdekes mód egy zsaru sem.

Kitalálhattatok volna ennél jobbat is. Ballibsi trükk volt a TEK-et lejáratására, LS és a bejelentők Societás tagok vagy ilyesmi...

MACx 2012.09.14. 12:54:36

MINDEN IDIÓTA BAROMNAK ÜZENNÉM:

Bárki viselhet fegyvert, akinek van fegyverviselési engedélye(nem tartási, viselési)

héjakútmácsonya 2012.09.14. 12:54:53

@MACx: Te is egyike vagy az irritálóan tudálékos, utólag baromira okos és bölcs hozzászólóknak, akik utólag nagyon meg tudják magyarázni a tutit, de éles, vagy annak látszó helyzetben, érzésem szerint, elsőként szarnák össze a gatyát.

ErrOr 2012.09.14. 12:55:15

@É2I: legjobb tudomásom szerint karateruha volt rajta, vagy mi és azokon nem sok zseb van...(lehet judo ruha nem számít). Gondolom ezért szúrták ki, hogy egyáltalán nála van, mert nem tudta elrakni sehova, az óráról meg nem akart késni. Lehetett volna körültekintőbb is. A szemtanúknak meg csak annyit kellett volna kérdezni, hogy király a szerkód, hol voltál? Igaz erre lehetett volna az is a válasz, hogy megdöglesz...

toto92 2012.09.14. 12:55:20

@Nullával Való Osztás: hallod-e, eléggé savanyú lehet az életed.

glc 2012.09.14. 12:55:24

@Nullával Való Osztás:
Selejtes termékek, jelenlegi oktatás... :)
Én kb 30 éve jártam a BME-re akkor is voltak kari napok SCh-kupa stb.

MACx 2012.09.14. 12:55:34

És jó lenne ha nem automatikusan hivnák rá a teket mindenkire, akkor is ha van fegyverviselési engedélye.

Nullával Való Osztás (törölt) 2012.09.14. 12:57:22

@kovi1970: Jó móka ugyanazt a poént több blogban elsütni? Ritkán lehet sikerélményed.

MACx 2012.09.14. 12:57:31

@héjakútmácsonya:

"Te is egyike vagy az irritálóan tudálékos, utólag baromira okos és bölcs hozzászólóknak, akik utólag nagyon meg tudják magyarázni a tutit, de éles, vagy annak látszó helyzetben, érzésem szerint, elsőként szarnák össze a gatyát."

A jo k*** anyádat. Én ÉLES operatív feladatokban voltam benne, pont ezért mondom hogy nem lehet mindenkire ráhívni a teket.

Kandeláber 2012.09.14. 12:57:37

Persze a profizmus csúcs az volt, amikor Görgényi az őrjöngő tömeg ellen irodista rendőröket küldött a tv székházhoz.
Díszpolgár is lett belőle.

toto92 2012.09.14. 12:57:45

@ErrOr: judomit (remélem így hívják) emlegettek, aki nézett olimpiát, az tudja, hogy néz ki :) mellesleg a fegyver mellé kirakott még két lézerkardot is maga elé, csodálom, hogy nem rögtön azért ment a bejelentés, hogy lézerkarddal akarja leszúrni az oktatót :)

Netuddki. 2012.09.14. 12:57:51

@É2I: Azért rakta ki B+ mert az oktató azt mondta, hogy akinél puskát találnak annak 1-es lesz a ZH-ja. De ezt te biztos nem tudod elképzelni mert téged se vettek fel sehova...

Kakimaki0123456789 2012.09.14. 12:58:41

@Nullával Való Osztás: Mint mondtam szerintem a korulmenyek alapjan nem volt eletszeru hogy az illeto lovoldozni kezd.
Aki nem tudja a lorulmenyek alapjan eldonteni hogy valoban eletveszelyben van-e az ne menjen utcara.
Ha szerinted ugyanazok a korulmenyek voltak Pecsen mint a BME-n akkor nincs mirol tovabb beszelgetnunk egymassal.

Netuddki. 2012.09.14. 12:59:36

@Nullával Való Osztás: "Nullával Való Osztás 0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2009.09.01. óta tag."

Muhaha!

glc 2012.09.14. 12:59:42

@Nullával Való Osztás:
Igazad van, nem kell megvárni. Ha esetleg nem lehet észrevétlenül leteperni, akkor amint a kifli felé nyúl a keze, le kell lőni. Úgy kell a mocsok egyemistájának.
Te se leszel már jobban elborulva.
Kimentek, eddig helyes.
Utána gáz amit csináltak

Nullával Való Osztás (törölt) 2012.09.14. 13:01:05

@glc: Akkor is arra bíztatták az (egyébként szervezett bűnözés miatt simán lecsukható) HÖK-ösök friss hallgatótársaikat, hogy zavarjanak meg órákat az oktatók megkérdezése nélkül?

Bobby Newmark 2012.09.14. 13:03:49

@glc: Az egy dolog, hogy milyen a minősége, airsoft cuccokat kapsz 3000 és félmillió közt is. A 3000-es nyilván sorjás és szar minőségű, a félmilliósat meg kézbevétel nélkül nem feltétlen mondod meg, hogy igazi-e.

A szabályozás viszont ugyanaz mindkettőre.

Az utcán álló autód is közterületnek minősül ebből a szempontból, bezárt autóban is becsomagolva kell, hogy legyen.
Gyakorlatilag inkább arról van szó, hogy láthatják-e olyanok, akik nem tudják mi az.

héjakútmácsonya 2012.09.14. 13:04:20

@blah: Olvastam hát! De ha valakiben a fegyver, vagy az, amit ő annak vél, puszta látványa riadalmat kelt, joga van értesíteni a rendőrséget. Annak meg joga és kötelessége a lehetőségek közepette értékelni a helyzet súlyosságát. Inkább egy UTÓLAG tévesnek bizonyult akció, mint egy tökörészés, előzetes felderítés, tájékozódás miatt bekövetkező tragédia. Épp ezért vonul ki a rendőrség, a tűzoltóság, a tűzszerészek az összes fals bombariadóhoz, mert egyszer, talán, hátha nem az, hanem komoly, valós a fenyegetés.
Ráadásul idehaza is túlvagyunk már egy fatális kimenetelű egyetemi lövöldözésen, s nem is oly rég kapcsoltak le egy, a vád szerint, tömegmészárlásra készülő egyetemistát.

Nullával Való Osztás (törölt) 2012.09.14. 13:04:35

@Kakimaki0123456789: Fegyverrel és köpenyben sem életszerű órákat látogatni.

MACx 2012.09.14. 13:04:46

Friss TEK-es vicc:

"- Jó napot, bolti lopás történt Rákóczi utcában.

- Tek: Értem, az melyik oldalon van?

- Pesti

- Tek: Mindjárt odaérnek a bombázók.

- ?

- Tek: Nyugalom, a tüzérség már lövi a kerületet."

:)

glc 2012.09.14. 13:05:19

@Nullával Való Osztás:
Tudod, akkor is voltak hallgatói demonstrációk, pedig az ugye még az "átkosban" volt.
Volt olyan "állami" vendég, akiket ki kellett csempészni a kollégiumból, mert a szavai miatt sokszáz egyemiosta várta az épulert előtt.
És valóban nem mehettek be rndőrök sem az egyetem, sem a kollégium területére, csak ha engedélyt kaptak.
Szervezett bűnözés, ugyanmár...

2012.09.14. 13:06:44

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120913_endresik_fegyver_csanad#rss

itt van néhány fegyver(jobbikos-fideszes trollok minden képen), mégse hallottam róla, hogy kiment a TEKnő. Szóval itt ment a keménykedés, a jobbiknácikok pedig enyhe fegyvernek látszóval nyomulhatnak.

Nullával Való Osztás (törölt) 2012.09.14. 13:07:54

@ErrOr: @MACx:
De nem tárolhatja a fegyverét mások szeme láttára.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2012.09.14. 13:08:33

Majd akkor is ilyen "szinvonalas" posztot bocsátasz ki magadból, amikor téged szivat a Tehetségtelen Elmebetegek Töketlen társasága! Ugye?
Te... te kis posztírók gyöngye!

Bobby Newmark 2012.09.14. 13:08:52

@kovi1970: Ja, az biztos sokat segít a befordult, bepókhálósodott fapinákon, akikből egy ilyen bepánikolós diszpécserhez rohángálást kinézek.

glc 2012.09.14. 13:09:10

@Bobby Newmark:
Ez első látásra se nem airsoft se nem valódi.
Nem is azokról az (állítólag) nőnemúekről ;) beszélünk akik totálisan laikusok és megijedtek, hanem a főtekesről, aki miután látta, lefényképezte, talán a kezébe is vette. NEKI biztosan tudnia kellett, hogy játék.
Annyian leírtuk már, nem a kivonulás, hanem az utána történt színjáték a nevetséges

Bobby Newmark 2012.09.14. 13:09:41

@Nullával Való Osztás: Te sem jártál soha egyetemre, az tisztán látszik.

Nullával Való Osztás (törölt) 2012.09.14. 13:11:15

@glc: "És valóban nem mehettek be rndőrök sem az egyetem, sem a kollégium területére, csak ha engedélyt kaptak."

Jelen esetben kaptak engedélyt.

Bobby Newmark 2012.09.14. 13:11:48

@MACx: Airsoft fegyvert elkerített magánterületen használsz. Ha nem, elvisznek. Ez ilyen.

Bloodscalp 2012.09.14. 13:12:21

@héjakútmácsonya: honnan veszed hogy révész máriusz nem akart kukát burogatni 2006-ban, kirakatot betörni, utcakövet dobálni...szerencsére időben megfékezték:D

ErrOr 2012.09.14. 13:13:11

@Nullával Való Osztás: valóban, rejtve kell lennie, sőt betárazva sem lehet, de ettől még észreveheted.

glc 2012.09.14. 13:14:12

@Nullával Való Osztás:
Nem is ez itt a kérdés.
A "régi világról" kérdeztél. Én meg elmondtam, hogy "már az átkosban is...", meg "abban se..."

2012.09.14. 13:15:18

Amúgy annyira viccesnek tartom, hogy a mindenkori kormány legkedveltebb gyermeke a rendőrség, a mindenkori ellenzék meg mindig sátánt lát benne.

Persze az állomány tagjai nem a kormányzati ciklusok szerint teljesítenek szolgálatot. Menne a faszom rendvédelmi szervhez dolgozni, hogy a mindenkori ellenzék folyamatosan szítsa ellenem a népet!

Remélem a következő eset az lesz, amikor egy valódi terrorista bemegy a parlamentbe, majd a szanyi felhívja a TEK-et könyörögve, h jöjjenek ki, de azok röhögve ráteszik a telefont és lemészárolnak 386 embert....

Aztán jöhetnek a választások....

MACx 2012.09.14. 13:15:59

@Bobby Newmark:

"Bobby Newmark 2012.09.14. 13:11:48

@MACx: Airsoft fegyvert elkerített magánterületen használsz. Ha nem, elvisznek. Ez ilyen."

Mondok valamit.

Elkerített magánterületen használsz Airsoft fegyvert. Egy barom bejelenti hogy szerinte éles. (1 km-re még simán elvisz egy AK-47, nyilván a tiéd játék)

Kérdés:

MINDEN FÉLE KÉRDÉS NÉLKÜL, viszgálódás nélkül kijön a tek 80 emberrel?????????????????????

MACx 2012.09.14. 13:19:04

Oviban a gyerek jelmazbálon van és egygumipisztoly van nála mert bankrablót játszik.

Az egyik begyepesedett TV néző felnőtt kihivja a tek-et hogy az egyik gyereknél fegyver van.

Kijön a tek 80 emberrel?

Ha nem, miért nem? Elvégre miert ne lehetne éles nála, mer mondjuk elhozta az apjától?

Idiótizmus...

2012.09.14. 13:20:36

@MACx: Jó, jó, de azért létezik ám egy átlag-racionalitás ám.

A 107-nek (de egyetlen segélyvonalnak) sem lenne értelme, ha a bejelentések túlnyomó része kamu lenne.....

Bobby Newmark 2012.09.14. 13:21:24

@glc: Ehm, ja, biztos tudta is. Csak mivel nem csinálta meg a fegyverszakértői vizsgát, a véleménye annyit ér mint a tiéd vagy az enyém, azaz jogilag nulla, az eljárás szempontjából teljesen lényegtelen. Ahhoz, hogy hivatalosan eldönthesd egy fegyvernek látszó tárgyról, hogy játék, papír kell.

blah 2012.09.14. 13:21:52

@héjakútmácsonya: mint feljebb írtam is, hogy teljesen rendben van, hogy kimegy a rendőrség, ezt szerintem mindenki el is várja tőlük. Viszont miután megbizonyosodtak arról, hogy nincs szó bűncselekményről meghurcolták a srácot. Ez viszont nincs rendben.

héjakútmácsonya 2012.09.14. 13:23:07

@ErrOr: „A bank hasonlatod nem állja meg a helyét. A bankban bankrabló rejti a fegyvert,…”

Miért? Bankba csak bankrabló mehet fegyverrel? Lőtérről hazafelé siető civil ruhás rendőr, akinek eszébe jut, hogy el kellene ott intéznie valamit, nem? S neked szemrevételezéssel el kell tudnod döntened, hogy ő most egy potenciális rabló, vagy egy civil ruhás rendőr? (De nem úgy van az, hogy rendőr, szolgálaton kívül nem is viselhet szolgálati fegyvert? Csak kérdem, nem vagyok szakértő.)

De vissza a konkrét esethez! Akik jelentették, hogy egy jelmezes ember, maga előtt fegyverrel ücsörög az egyetemi előadáson, nem hibáztathatók, ahogy a kivonuló kommandósok sem. Aki hibáztatható, az a maskarás gyerek. Akinek annyi esze nem volt, hogy egy olyan országban, ahol nem is olyan rég egy egyetemi lövöldözésben meghalt egy ember, nem ajánlatos kitenni az asztalra, padra még csak egy „fegyvernek látszó tárgyat sem”, mert az esetleg valakiben riadalmat kelthet, és ráhívhatják a kommandót. Aki ezzel nem számol, az vessen magára és viselje a következményeket. A többi pedig utólag ne okoskodjon és ne ossza az észt!

„…ez a srác meg beült órára, kipakolta a játékpisztolyt és …”

Már megint UTÓLAG vagy okos. Az, hogy játékpisztolyról van szó, azt te csak onnan tudod, hogy a kommandó kivonult, a gyereket lekapcsolták, a „játékát” elvették, s a hírekben mindezt bemondták. Így tudsz te utólagosan okos lenni, s tudsz bölcs dolgokat ideírni. Azt pedig onnan tudjuk, hogy anno a pécsi lövöldözőnél ezzel szemben éles fegyver volt, hogy egy ember meghalt, több pedig megsérült.

„…, ezért kellett volna körültekintően csinálni.”

Tudtommal nem rohanták le az előadót, hanem néhány civil ruhás „felderítő” ment be. S azt honnan tudod, hogy az általad feltett kérdések nem hangzottak el?

„1-3. Elmegyek paintballozni, és rámküldik a TEK-et az rendben van?”

Ezt hívják úgy, hogy ködösítés? Azt hiszem, igen. A válaszom egyébként: nem.

Bobby Newmark 2012.09.14. 13:24:55

@Nullával Való Osztás: Nem, BME építőmérnök MSc diplomám van. Nyasgem.

De nem rólam volt itt szó.

Te egyébként munkaidőben netezel, ha már itt tartunk? Mennyi korbácsütést is érdemelsz ezért?

alien 2012.09.14. 13:25:15

nincs is azzal gond hogy kimentek, csupán a helyzet utólagos kezelése nevetséges, hogy miután megtudták, hogy a kérdés nem rájuk, hanem a birodalmi rohamosztagra tartozik mégis bilincsben vitték a tagot el és fenyegetőztek garázdasággal
szóval a vége a nevetséges nem az hogy luke-ra szaladtak, mert az természetes, hogy a bejelentést komolyan veszik

gnme 2012.09.14. 13:25:25

... budapesten bárhová eljutnak 6-8 perc alatt

ehhez a nagyszerű teljesítményhez csak gratulálni lehet

BonGiorno 2012.09.14. 13:26:43

Szerintem a helyzet rém egyszerű. A hatóság tette a dolgát, ahogy kell. Ha az ellenzők gyermekei lettek volna veszélyben és ücsörögtek volna ott a pisztolyos balfék mellett halálra rémülve, akkor most ők lennének a TEK legjobb blogger-katonái.

A szocik és a nácik nagyon mellémentek, a zöldek pedig komolytalan huligánok.

Ettől függetlenül Orbánt el kell zavarni. A TEK akciójának bírálata nem bizalmi kérdés Viktorékról. Az ő helyük a kazamata, a kis pincsikutya Szijjártóval és az összes Közgép-rajongóval együtt.

Jó reggelt kívánok!

gnme 2012.09.14. 13:28:14

a rendőrség az ódivatú szervezet

most mindenhova a TEK megy, mert az a trendi

alien 2012.09.14. 13:30:06

@Bobby Newmark: j-á-t-é-k-p-i-sz-t-o-ly

Nullával Való Osztás (törölt) 2012.09.14. 13:32:40

@Bobby Newmark: Sokat süllyedt a műegyetem színvonala. Az oktatók vének, nem publikálnak, az egyetem messze nem szerepel a rangsorokon, ahol más magyar egyetemek igen. És mindezt alulmúlja az a kar, amelynek a Ch helyt ad, meg persze a GTK. Ja és van egy köztörvényes bűnözőkből álló HÖK, de az máshol is előfordul.

alien 2012.09.14. 13:32:44

azért a tek mert ez a szabály már

glc 2012.09.14. 13:32:46

@Bobby Newmark:
Szerintem is tudta. Épp ezért baj, a keménykedés, meg bilincselés, rabosítás stb, stb.
Különösen amikor megmondták, hogy gólyafilm, meg forgatás.
A hivatalos rész (szakértő) ráért volna utána (hiszen főtekesünk tudta, hogy játék), esetleg némi fejmosás a srácnak.
Sokkal jobban jött volna ki belőle ha emberi módon mosolyogva, tréfásan közli, hogy egy forgatás részesei lettek, vagy hasonló. Mindamellett mondhatta volna, hogy azért ezzel ne vicceljen senki.
Ennyi.

Silent Bob 2012.09.14. 13:33:25

@Disintegrator Rising: És ezek közül az adatok közül melyik nincs meg az okmányirodában? Megint van egy kis pénz, amit el lehet kúrni levelezésre?

Bobby Newmark 2012.09.14. 13:35:05

@MACx: Passzolom. Mi általában a pesterzsébeti laktanyában vagy az érdi fasztudjamilyen régi katonai területen toltuk, esetleg az egri harckocsis kiképzőpályán. Egyik sem olyan terület, ahová csak úgy belátni. Fogalmam sincs, mi lett volna, ha civilek látják.

Elképzelhetőnek tartom, hogy ha csak kiállsz a kerted végébe célba lőni, és a szomszédod feljelent, akkor kijönnek érted is.

héjakútmácsonya 2012.09.14. 13:35:51

@ErrOr: „sanda gyanúm szerint többet foglalkoztam ezzel a kérdéskörrel, mint te :)”

S lám ez sem ment meg attól, hogy ostobaságokat írj.

Bobby Newmark 2012.09.14. 13:37:04

@alien: f-e-g-y-v-e-r-n-e-k l-á-t-s-z-ó t-á-r-g-y

gnme 2012.09.14. 13:38:06

én még a "komunista szomba" elnevezést hiányolom emóról

apám még dolgozott szombatonként .. mi már csak hétfőtől vasárnap estig dolgozunk

és így sem jön ki a méjk enc mít

határokon még nincs függöny ugye?

Bobby Newmark 2012.09.14. 13:39:20

@Nullával Való Osztás: Nem barátom, csak hülye vagy hozzá. Ez felsőoktatás, nem tankötelezettség. TE döntöd el, hogy mennyire kell a diploma, mennyi idő alatt akarod megszerezni, és milyen minősítést szeretnél. SEMMI nem kötelező.

Ha hülye vagy, túl sok az időd, és nincsenek barátaid, nyilván előadáson rohadással töltöd az életed legértékesebb részét. Aztán ember mégsem lesz belőled, mint ahogy nem is lett.

ErrOr 2012.09.14. 13:42:48

@héjakútmácsonya: leírtam, ha van is nála fegyver, nem rohanok a biztonságihoz visítva, mert a bankrabló eme fog láthatóan fegyvert hordani, mert ha látható a fegyver, az őr tarkón lövi az első mozdulatra, sarkítva. ahhoz, hogy bárkit komolyan kelljen venni, hogy fegyvere van, ahhoz használnia kell, ergo fenyegetéstől kezdve, ütés, célzott-, vagy nem célzott lövés leadása. Addig a pisztoly is annyira fegyver, mint a mobil a zsebemben. vagy megérted, vagy nem.

Előadó lerohanás: ezt magyarázom, ha fegyveres fenyegetés megvalósult volna, akkor nem civilruhások mennek be, mert sokkal nagyobb sérülés esélye. Ha így mennek be, nem várnak 1 órát a helyszínen, hanem a túszejtés, vagy lövöldözés előtt bemennek, nem várják meg egy olyan helyzet kialakulását, amiből egyből tudja, hogy bajban van lásd, felállnak, kivonulnak és utána visszaterelik őket. Ilyet soha, sehol nem kockáztatnak meg, ha valódi a fenyegetés.

Játékpisztoly: hát ha én vagyok ott, mint star wars rajongó, és ex-katona, valszeg odaülök a srác mellé és végigdumáljuk az órát, mert első ránézésre is el tudom dönteni egy darab anyagról, hogy az pisztoly vagy nem. Mellesleg nem csak pisztolyt pakolt ki, hanem műanyag fénykardokat is, ezért nem menekült ki mindenki a teremből, mert másik 130 ember felmérte, hogy mi a helyzet. Ha a srácnak más lett volna a szándéka, valószínűleg halottak lettek volna az akció után.

És hagyd abba a személyeskedést, még mindig nem ismerjük egymást, és felidegesíteni sem tudsz vele.

Bambano 2012.09.14. 13:46:37

"Lássuk be: nem mindennapi dolog fürdőköpenyben üldögélni egyetemi előadáson,": de, mindennapi. ilyen marhaságot csak olyan ember ír le, aki életében nem vett még részt semmi normálisabb egyetemi diákrendezvényen.

Az egyetem nem csak arról szól, hogy magolunk, mint állat, puskázunk, mint állat, örülünk a kettes vizsgajegynek, hanem arról is, hogy közösségek alakulnak, ismeretségek kötődnek, stb. És ennek első lépése, hogy az első éveseket be kell vezetni az egyetemi életbe. Erre való a gólyahét. Tehát igenis normális és mindennapos, hogy a gólyahéten fürdőköpenyes emberek vannak az egyetemen. Ja nem is, az nem fürdőköpeny volt, hanem karateruha (judogi). Az nem normális, hogy gólyahéten előadásra menjen a diák.

A tekkel az is a baj, hogy amikor már régen lecsengett az egész, még akkor is erődemonstrációnak képzelték az életüket, például Hajdu talpig csatapáncélban nyilatkozott a tv riportereknek (márha azt nyilatkozatnak lehet venni, amit ott előadott), miközben az utcán fekete kommandósgúnyába öltözöttek lóbálták a géppisztolyaikat. Kit kellett ott már erővel elrettenteni? a közért pénztárosát? vagy kit? nem lehetett volna alacsonyabb készültségi fokozatnak megfelelő szerelésben nyilatkozni, hogy ne keltse minden elmondott szó azt az érzetet a tv nézőben, hogy világháború volt Pesten? Ennél sokkal jobb volt, mikor egy szőke alezredes nő sima rendőrségi alapegyenruhában tartott hivatalos sajtótájékoztatót, az legalább nem okoz indokolatlan félelmet a nézőben.

héjakútmácsonya 2012.09.14. 13:48:00

@MACx: „Én ÉLES operatív feladatokban voltam benne, „

Ettől még irritálóan tudálékos és utólag okoskodó vagy. Vagy épp ezért? Ezt nem tudom eldönteni.

„…pont ezért mondom hogy nem lehet mindenkire ráhívni a teket.”

Ebben egyetértünk. Nem is megy rá mindenkire a TEK. Csak oda megy, ahová a rendőrség hívja. (Tudtommal őket a rendőrség riasztja. De te kijavítasz, ha nem így van.)

A konkrét esetben a TEK egy fegyveresről szóló rendőrségi bejelentésre vonult ki. Igaz? Az, hogy nem valódi, hanem játékfegyverről volt szó, csak a TEK akciója után, nyomán derült ki.
Tehát az összes okoskodó csak utólag okoskodik. S rém irritáló, egyben nevetséges is, ahogy előadják magukat, és megmondják a tutit a billentyűzet fölé hajolva. Köztük te is.

Bobby Newmark 2012.09.14. 13:48:23

@héjakútmácsonya: Van a bankok ajtaján ilyen kis piktogram, hogy nem vihetsz be kutyát, fagyit, meg fegyvert. Na, az pont a civil ruhás rendőrökre meg politikusokra vonatkozik, akiknek VAN fegyverviselésijük.

nem várt fordulat 2012.09.14. 13:48:55

nem értem ezt sem. miért nem tudjátok megérteni, hogy a rendőrségnek kötelezően jegyzőkönyvet kell felvennie, ki kell hallgatniuk. arról nem hallottam, hogy rabosították -e, lehet, én láttam felületesen a híreket.

ergo, be kell vinniük. must.

ez utólag egy csínynek tűnik, nekem provokáció marad.

baby123 2012.09.14. 13:50:45

Nem vagyok egy TEK fan - de luke-ot azért egy kis garázdasággal begyanúsítottam volna.

Nullával Való Osztás (törölt) 2012.09.14. 13:51:35

@Bobby Newmark: Az csak a színvonalat jelzi, hogy a többség a BSc-t is csak kilenc év alatt végzi el, sok tantárgyból tilos buktatni, és még a nevetséges szakdolgozatokat is átengedik. A munkaerőpiacon pedig a legtöbb végzett hallgatóról kiderül, hogy képtelen bármit önállóan megcsinálni, örülhet az ember, ha miután magárahagyja egy pillanatra, nem ront el semmit. Ilyet soha nem tapasztaltam egy ELTésnél.

Bambano 2012.09.14. 13:54:22

"Két ember van, akin esetleg lehet élcelődni: azon a két diákon, akik kimentek óráról és bejelentették az ügyet a rendőrségnek. Persze ha valódi pisztolynak nézték a fénykard mellé kipakolt fröccsöntött műanyagfegyvert, akkor őket is meg lehet érteni "? na ezen a két diákon PONT NEM lehet élcelődni, ők csak tették a kötelességüket.

Sajnos ma Magyarországon nem elvárás a fegyverek felismerése. Pláne nem lányok körében. Ahogy a ptk meg a btk fogalmazni szokott: tették, ami ebben a helyzetben általában elvárható, jelentették annak, akit illetékesnek gondoltak. Az egyetemi rendészetnek.

Hogy az egyetemi rendészet miért nem tudott arról, hogy forgatási engedélyt adtak ki, azt már vizsgálni kellene, mert ebben az egyetem sáros. Ha tudtak volna róla, lehet, hogy elég lett volna kisebb erő fedett intézkedése és akkor nem röhögik körbe az egész teket.

Bobby Newmark 2012.09.14. 13:56:11

@Nullával Való Osztás: Nem, ez csak azt jelzi, hogy hülye vagy a témához.

Abba meg talán ne menjünk bele, hogy egy bölcsész mennyi hasznot termel, meg hogy mennyi a különbség a jól és a rosszul végzett bölcsész munka közt...

nem várt fordulat 2012.09.14. 13:56:23

@héjakútmácsonya: "Tehát az összes okoskodó csak utólag okoskodik. S rém irritáló, egyben nevetséges is, ahogy előadják magukat, és megmondják a tutit a billentyűzet fölé hajolva. Köztük te is. "

+1

96-ban voltam szarajevóban. már nem dúltak harcok, de este kijárási tilalom volt, egész éjjel fegyverropogás. szétbombázott házak, utak, szétlőve minden.

délután ülünk egy nagyon szép (ha jól emléksze hidu templom) mellett (óh de kár azért az ólomüveg kupoláért), egy kávézóban egy téren.

egyszer csak egy kissé ittas fickó, egy másik kávézóban feláll, elkezd valamit kiabálni, és minden ok nélkül párat a levegőbe lő, majd elmegy. nem csak én voltam az egyetlen, aki nagyokat nyelt, és nyugalmat erőltetve az arcára próbált természetes módon viselkedni, és tovább inni a kávéját.

itt a kommentelők 80% -a, szerintem a derricben látott először fegyvert, utoljára meg valami CSI -ban, de élőben soha.

héjakútmácsonya 2012.09.14. 13:57:24

@blah: „Viszont miután megbizonyosodtak arról, hogy nincs szó bűncselekményről meghurcolták a srácot.”

Szó sincs meghurcolásról. Aki olyan hülye, hogy az ismert előzmények dacára, vagy talán épp erre rájátszva „fegyvernek látszó tárgyat” villogtat egy egyetemi előadóban, az viselje a következményeket. Többek között azt, hogy ráhívják a kommandót, azok meg bilincsben elviszik, akkor is, ha kiderül, „fegyvernek látszó tárgya” csak játékpisztoly. Legfeljebb szánalomra méltó az az ember.

Nullával Való Osztás (törölt) 2012.09.14. 13:58:04

@Bambano: "Az egyetem nem csak arról szól, hogy magolunk, mint állat, puskázunk, mint állat, örülünk a kettes vizsgajegynek, hanem arról is, hogy közösségek alakulnak, ismeretségek kötődnek, stb."

Ez így van, de mindennek megvan a maga helye. Eléggé felborult ez a világ, hogy ez kérdéses lehet. Ugyanúgy nem helyes, mint ahogy nem őrjöngünk templomban, mint a Pussy Riot.

ErrOr 2012.09.14. 13:58:36

@héjakútmácsonya: Te bólogatsz mindenre, mi hiányolunk és túlzónak találunk dolgokat, mert a reakciók nem feleltek meg az akcióknak.

Silent Bob 2012.09.14. 14:01:54

@Bambano: "karateruha (judogi)"
A karateruha az karategi. :) A judoruha pedig judogi. Tudom, megragadtam a lényeget. :D

Nullával Való Osztás (törölt) 2012.09.14. 14:01:58

@Bobby Newmark: Ki beszélt a bölcsészekről? Nem kell sok ész ahhoz, hogy az ELTE és a BME összehasonlításánál számításba vedd, mely szakok felelnek meg egymásnak.
Ja bocsánat egy műegyetemistáról beszélünk...

daito 2012.09.14. 14:02:45

Hülyeségen vitatkoztok, részben önhibátokon kívül.

Idehaza - meglepő módon - a rendszer a hibás.

Példának Amerikát veszem (így, Amerika, nem USA, általánosságban), mivel a rendőrségi különleges beavatkozó-felszámoló csoport típusú dolog onnan származik, közkeletű nevén a SWAT, magyarul kommandó. Persze ma már minden országban van, de majdnem mindenki az amerikaiakat másolja - nem véletlenül.

Ami alapvetően eltérő az az, hogy Magyarországon a rendőrjárőrök - a hétköznapi egyenruhás talpasok - kevésbé önállóak.
Amit látunk: kevesen vannak, nem érnek ki mindig időben, kevés az autós járőr; bűnöző, fegyveres bűnöző esetén egy járőrpár nem feltétlenül fog önállóan intézkedni.
Ezen szoktam vitatkozni néhanapján rendőr ismerőssel; mivel az amerikai járőrképzés ránézésre sokkal rövidebb (10-12 hetes rendőriskola és utána tapasztalt rendőr melletti gyakorlat - de az már aktív szolgálat; eközben a magyar iskola alapvetően 2 év; leszámítva az ilyen-olyan átképzős megoldásokat), és mégis, egy amerikai egyenruhás jóval talpraesettebb.

Odaát, egy ilyen esetben először az odaérő járőr felméri a helyzetet.
Igen, egy átlagos járőr kb. már el tudja dönteni, hogy az a fegyvernek látszó valami lehet-e az; és úgy jár el. Ráadásul, ilyen típusú intézkedésnél legalább 3-4 járőr odaér - városközpontban lévő egyetemről beszélünk; az egyetemen van katonai/rendőri múlttal rendelkező biztonsági őr. Az intézkedés kb. úgy néz ki, hogy megközelítik:
- ha nincs támadás jellege az esetnek, akkor megkérdezik, hogy wtf; és minimum figyelmeztetik.
- ha támadás jellege van, vagy nem tudják eldönteni akkor a járőrök egymást támogatva/fedezve megközelítik és felmérik a helyzetet, és a rangidős helyszínen lévő dönt - beavatkoznak vagy visszavonulnak és erősítést / szakembert hívnak.

Erősítést akkor hívnak, ha:
-több fegyveres elkövető van
-ha nagyobb kaliberű, automata, öntöltő fegyver, robbanóanyag kerül elő
-ha túszejtésre kerül a sor
-ha az elkövető beszámíthatatlan és a rendőr saját épségét a vállalható szinten túl kellene kockáztassa (mondjuk PCP van a delikvens(ek)ben)
-olyan szituáció állt elő, amit a járőri képzettséggel, eszköztárral nem tudnak megoldani emberi (saját, elkövető, civilek) élet veszélyeztetése nélkül

De csak úgy, a helyi SWAT nem vonul ki sehová. Esetek 99%-ban tapasztalt rendőr fogja őket kihívni, és a központ engedélyezi; részben az (ilyen) anomáliák elkerülése végett, meg azért, mert a kommandós és eszköztára drága dolog, igazi nagyvadakra tartogatják.

Ez a különbség régóta megvan, most annyi történik, hogy az erősebb centrális szervezettség (TEK és nem 22 neutron-sólyom-béla-alba-kapos-tesz-stb) miatt gyorsabban reagálnak az általuk fontosnak vélt dolgokra.
A hiba nem ott van, hogy a felszámolók kivonultak, mert inkább az, mint az, hogy a rendőrség oda sem bajszint egy ilyen bejelentésre. A baj ott van, hogy a sima hétköznapi járőrök nem tudnak / szoktak ügyesebben eljárni, és ezen a nyilvánvaló dolgon idehaza kutya sem javít. (Próbáltam finoman megfogalmazni, messzire vezet.)
Esetleg akkor, ha a következő miniszterelnök mostani testőre a bivalypusztai körzeti megbízott lenne...

Bobby Newmark 2012.09.14. 14:02:48

@Nullával Való Osztás: Szánlak, hogy ilyen szolgalelkű szarember lett belőled, viszont erre nem az a megoldás, hogy mindenki más is szolgalelkű szaremberré váljon. Inkább növessz egy kis gerincet, tanulj egy kis tartást.

Nem fognak érte bántani ma már, megígérem!

Bambano 2012.09.14. 14:03:55

@Nullával Való Osztás: például egy gólyahéten a jelmezes órára menés helyes. A bme-n a gólyahét és a schönherz qpa ideje speciális tanítási helyzet.

Anno a klte-n az Egyetemi napok alatt a pártok reklámpólójában órára menni is helyes volt. Párt alatt nem politikai pártot kell érteni nyilván.

Ha nem akarjuk, hogy a diplomásaink totálisan besavanyodott szakbarbárok legyenek, akkor egy-egy ilyen rendezvény esetén szemet kell hunyni bizonyos apróságok fölött.

Kakimaki0123456789 2012.09.14. 14:05:00

@héjakútmácsonya: Hogy mellette ultek, itt irtak:
velvet.hu/blogok/helyszinelo/2012/09/14/megijedt_ezert_riasztott_a_jatekpisztoly_miatt_a_bme-s_diak/

Egyebkent veled felesleges vitatkozni mert ameddig az elmeleti lehetosege megvan annak hogy a ket bejelento diak, de csak es kizarolag ez a ket diak es senki mas az eloadobol elfogadhatoan es logikusan viselkedett, addig kormodszakadtaig ragaszkodni fogsz ehhez akarmennyire is abszurd, ami a te privat bajod de egy ideje nem foglalkozok megszallottakkal, ugyhogy reszemrol ennyi volt, gondolj amit akarsz, leszarom.

glc 2012.09.14. 14:05:01

Na csak eljutottunk oda, hogy már provokátor a srác...
Majd kiderül, hogy volt a gépén egy gyurcsányfénykép, tehát gyurcsányista, lényeg, hogy ezért is gyurcsányahibás... :DDDD

Bambano 2012.09.14. 14:05:53

@daito: a gond többek között ott van, hogy amikor már nyilvánvalóvá vált, hogy a háborús készültség indokolatlan, akkor is fenntartották.

Bobby Newmark 2012.09.14. 14:06:40

@Nullával Való Osztás: Az ELTE 90%ban bölcsészt képez, honnan a repedt heréből kellett volna kitalálnom, hogy te a kivételekre célozgatsz?

Felőlem akár a helyi McDonaldsban is lehetsz főcsoportkurvaannya (többet az intelligenciád alapján nem is nézek ki belőled), aztán oszthattad onnan az észt, hogy nem volt még panaszod ELTEsre...

nem várt fordulat 2012.09.14. 14:08:29

@daito: +1 ide is. ezt nem értem én sem, hogy ezt miért nem tudta megoldani a rendőrség?

de hát mondjuk amilyenek a mi rendőreink. a múltkor 2 kis (szerintem 22 évesnél nem lehettek idősebb) rendőr igazoltatott embereket a hév megállóban, hogy nem lehet cigizni ott. oda is mentem kicsit provokálni őket, de ötösre vizsgáztak, és igazoltatás után elbattyogtak, látták, kicsit ittas vagyok, és nem ültek fel a provokációnak. de tényleg kb. a közterületesek szintjén vannak :(

egyébként írhattál volna angyalport is, így sokan nem fogják érteni ;)

ErrOr 2012.09.14. 14:08:34

@daito: ennyire nem akartam belemenni, a swatos részt inkább töröltem. Ott kellett volna megállnia adolognak, hogy begyalogolnak a terembe tűzkész fegyverrel és megnézik mi a helyzet. Korábban már mondtam, a TEKnek igazolnia kell a létezését, ezért vannak ott minden ilyen dolognál, ez a parancs.

Gera 2012.09.14. 14:10:40

Na, most olvastam a hvg-n, hogy a biztonságiakat riasztó diák azt mondta, hogy _mellé_ ült le Luke és kitette a "fegyvert" az asztalra. Szóval fél méterről sikerült igazinak néznie egy fröccsöntött játékot, aminek a képek szerint még a csöve sem lyukas. Ehhez azért tényleg csak gratulálni tudok. Már abból nyilvánvaló, hogy nem valódi, ahogy leteszik az asztalra, egy ilyen fegyver töltve vagy egy kiló, a fröccsöntött játék meg a tizede. De eleve mennyire életszerű az egész jelenet, ahogy a fegyveres ámokfutó leül valaki mellé, kiteszi a fegyvert, majd semmi. Sőt, simán hagyja elmenni azt, aki látta az egészet. Épeszű embernek ilyenkor nem az jut eszébe, hogy egy ámokfutóról van szó, hanem kapásból valami játékra gondol.

baby123 2012.09.14. 14:11:39

daito!
részben jó az indoklás - de az USA-ban lehet lelőtték volna a gyereket és utána kérdeztek volna- más törvénykezés más kultúra.

héjakútmácsonya 2012.09.14. 14:12:35

@ErrOr: „ ahhoz, hogy bárkit komolyan kelljen venni, hogy fegyvere van, ahhoz használnia kell, …”

Attól, hogy te ezt itt leírod, még nem lesz igaz. Miért nem tudod, akarod megérteni, hogy valakiben egy „fegyvernek látszó tárgy”, melyet ő fegyvernek vél, riadalmat okozhat, és értesíti a hatóságot?

„Addig a pisztoly is annyira fegyver, mint a mobil a zsebemben. vagy megérted, vagy nem.”

Szóval a mobilod is el tud sülni véletlenül a kezedben, s ezzel véletlenül a te, vagy a környezetedben lévő tetszőleges ember korai halálához vezethet? Ha igen, akkor korrekt a hasonlatod, ha nem, akkor pedig ostobaság. Én az utóbbira teszek.

„Előadó lerohanás: ezt magyarázom, ha fegyveres fenyegetés megvalósult volna, akkor nem civilruhások mennek be, mert sokkal nagyobb sérülés esélye.”

A bejelentés nem túszejtésről, lövöldözésről szólt. Igaz? Hanem arról, hogy egy ember, maskarában, fegyverrel a padján ücsörög az előadóban, vagy akár potenciális lövöldöző is lehet, de még nem lövöldözik. Tehát a lerohanás, saját, dilettáns véleményem szerint a lehető legrosszabb megoldás lett volna, de te, mint szakértő, helyesbítesz nyilván. Mélyen szakmaiatlan meglátásom szerint épp ezért nem teljes harci díszben lévő kommandósok, hanem civil ruhások mentek be „felderíteni”, ahogy azt egyébként sok utólag okos, tudálékos hozzászóló oly bőszen hiányolta.

„Játékpisztoly: hát ha én vagyok ott, ….„

De nem te voltál ott. Érted?

„…első ránézésre is el tudom dönteni egy darab anyagról, hogy az pisztoly vagy nem. „

Ennek őszintén örülök, kár hogy nem tudunk minde játék pisztolyos, vagy éles lőfegyveres ember mellé odatenni téged, hogy ha kétség merülne fel valakiben, akkor eloszlasd benne eme kételyt.

„És hagyd abba a személyeskedést, még mindig nem ismerjük egymást, és felidegesíteni sem tudsz vele.”

Nem célom a felidegesítésed. Legfeljebb káros következmény.

nem várt fordulat 2012.09.14. 14:12:42

@Bobby Newmark: izé, nem ismerem annyira az egyetemek padsorait belülről, (összeszedtem a kellő tudásom amiből egész jól megélek hála az internetnek), de én úgy tudom (javíts ki ha rosszul), hogy az ELTE prog/mat szakja az egyik legerősebb az országban. Nem tudom, hogy ez most tényleg csak a 10% -a lenne az ELTE-seknek? semmi irónia, komolyan kérdezem.

nem várt fordulat 2012.09.14. 14:17:59

a sztori itt kezd el vicces lenni:
index.hu/belfold/2012/09/14/egy_pasztoi_ferfira_is_lecsapott_a_tek/

komolyan, tényleg, mi a rákra tartjuk a rendőrséget?

héjakútmácsonya 2012.09.14. 14:23:44

@Kakimaki0

Nem ragaszkodom ehhez. Csak ahhoz, hogy senki ne akarjon utólag okos lenni, és utólag megmondani annak a kettőnek, meg a TEK-nek, akiket a rendőrség riasztott, hogy mi a helyes, a jó, főleg ne olyan irritálóan tudálékos stílusban, ahogy te is. (Ja, és van információd arról, hogy azon a kettőn kívül, az előadóban lévők közül még hányan látták a „fegyvernek látszó tárgyat”? S mi a jelentősége annak, hogy x főből hányan is találjak azt a trágyat fenyegetőnek? Ha csak egy, s emiatt nem mozdul senki, de végül mégis balhé lesz, akkor mi van? Akkor kit kéne szidnunk? A TEK-et mi? Mint most. Igaz?)

Egyébként amíg az elméleti lehetősége megvan annak hogy az a” fegyvernek látszó tárgy” fegyver, addig nagyon helyes, ha valaki ezt jelzi a hatóságoknak, a hatóság pedig cselekszik, még akkor is, ha utólag okosok tudálékos hada fröcsög is emiatt.
123456789:

Silent Bob 2012.09.14. 14:25:54

@karacsi_maci: Traffipaxozni is kell valakinek.

Bambano 2012.09.14. 14:27:44

@karacsi_maci: ja, meg a tekesek törték rá a házat a közgépes honlapot dosoló 16 éves gyerekre is.

héjakútmácsonya 2012.09.14. 14:33:40

@ErrOr:

Mi mindenre bólogatok? Te utólag okoskodva hiányolsz, tartasz túlzónak dolgokat, s megmondod, persze utólag okoskodva, mi lett volna a helyes eljárás. Én meg azt mondom, hogy könnyű utólag okosnak, bölcsnek lenni. Te a könnyebbik részt választottad, és utólag ítélkezel. Én meg inkább nem is ítélkezek. Legfeljebb az utólag okoskodók, tudálékosak felett. Mea maxima cupla!

Te bólogatsz mindenre, mi hiányolunk és túlzónak találunk dolgokat, mert a reakciók nem feleltek meg az akcióknak.

Bobby Newmark 2012.09.14. 14:39:16

@karacsi_maci: www.elte.hu/karok

Az tény, hogy most utánanézve meglepett, hogy a progmat már nem TTK, hanem külön infó kar, de még így is nyolcból hat kar bölcsészféle.

EgyÚjságíró 2012.09.14. 15:02:13

Na itt a lényeg:

"Hülyeségen vitatkoztok, részben önhibátokon kívül.

Idehaza - meglepő módon - a rendszer a hibás.

Példának Amerikát veszem (így, Amerika, nem USA, általánosságban), mivel a rendőrségi különleges beavatkozó-felszámoló csoport típusú dolog onnan származik, közkeletű nevén a SWAT, magyarul kommandó. Persze ma már minden országban van, de majdnem mindenki az amerikaiakat másolja - nem véletlenül.

Ami alapvetően eltérő az az, hogy Magyarországon a rendőrjárőrök - a hétköznapi egyenruhás talpasok - kevésbé önállóak.
Amit látunk: kevesen vannak, nem érnek ki mindig időben, kevés az autós járőr; bűnöző, fegyveres bűnöző esetén egy járőrpár nem feltétlenül fog önállóan intézkedni.
Ezen szoktam vitatkozni néhanapján rendőr ismerőssel; mivel az amerikai járőrképzés ránézésre sokkal rövidebb (10-12 hetes rendőriskola és utána tapasztalt rendőr melletti gyakorlat - de az már aktív szolgálat; eközben a magyar iskola alapvetően 2 év; leszámítva az ilyen-olyan átképzős megoldásokat), és mégis, egy amerikai egyenruhás jóval talpraesettebb.

Odaát, egy ilyen esetben először az odaérő járőr felméri a helyzetet.
Igen, egy átlagos járőr kb. már el tudja dönteni, hogy az a fegyvernek látszó valami lehet-e az; és úgy jár el. Ráadásul, ilyen típusú intézkedésnél legalább 3-4 járőr odaér - városközpontban lévő egyetemről beszélünk; az egyetemen van katonai/rendőri múlttal rendelkező biztonsági őr. Az intézkedés kb. úgy néz ki, hogy megközelítik:
- ha nincs támadás jellege az esetnek, akkor megkérdezik, hogy wtf; és minimum figyelmeztetik.
- ha támadás jellege van, vagy nem tudják eldönteni akkor a járőrök egymást támogatva/fedezve megközelítik és felmérik a helyzetet, és a rangidős helyszínen lévő dönt - beavatkoznak vagy visszavonulnak és erősítést / szakembert hívnak.

Erősítést akkor hívnak, ha:
-több fegyveres elkövető van
-ha nagyobb kaliberű, automata, öntöltő fegyver, robbanóanyag kerül elő
-ha túszejtésre kerül a sor
-ha az elkövető beszámíthatatlan és a rendőr saját épségét a vállalható szinten túl kellene kockáztassa (mondjuk PCP van a delikvens(ek)ben)
-olyan szituáció állt elő, amit a járőri képzettséggel, eszköztárral nem tudnak megoldani emberi (saját, elkövető, civilek) élet veszélyeztetése nélkül

De csak úgy, a helyi SWAT nem vonul ki sehová. Esetek 99%-ban tapasztalt rendőr fogja őket kihívni, és a központ engedélyezi; részben az (ilyen) anomáliák elkerülése végett, meg azért, mert a kommandós és eszköztára drága dolog, igazi nagyvadakra tartogatják.

Ez a különbség régóta megvan, most annyi történik, hogy az erősebb centrális szervezettség (TEK és nem 22 neutron-sólyom-béla-alba-kapos-tesz-stb) miatt gyorsabban reagálnak az általuk fontosnak vélt dolgokra.
A hiba nem ott van, hogy a felszámolók kivonultak, mert inkább az, mint az, hogy a rendőrség oda sem bajszint egy ilyen bejelentésre. A baj ott van, hogy a sima hétköznapi járőrök nem tudnak / szoktak ügyesebben eljárni, és ezen a nyilvánvaló dolgon idehaza kutya sem javít. (Próbáltam finoman megfogalmazni, messzire vezet.)
Esetleg akkor, ha a következő miniszterelnök mostani testőre a bivalypusztai körzeti megbízott lenne... "

ErrOr 2012.09.14. 15:14:07

@héjakútmácsonya: csak utólag lehet ítélkezni, mert akkor ismered a tényeket... Te okoskodásnak tartod, a TEKesek meg valószínűleg rég levonták azokat a konzekvenciákat, amiket mi itt felhozunk.
Te úgy véled, ez így fasza, én meg azt mondom, hogy egy éles esetnél ezekbe a hibákba emberek halhatnak bele.

EgyÚjságíró 2012.09.14. 15:21:03

Mondjuk a TEK operatorok helyében minimum jelezném hogy menjenek a picsába ilyen "felderítéssel" a feletteseik, mert ha KÖZBEN amig faszakodnak a jedivel, és BUDAÖRSÖN valami tényleg komoly lett volna, akkor pont szopott volna mindenki!!!

Ne pocsékoljuk már a TEK.-et minden barom idióta hülyeségre!

Van rendőrség is a világon a fősulis jedik leküzdésére.

blah 2012.09.14. 15:23:42

@héjakútmácsonya: ok, ha a hülyét akarod játszani, én nem akadályozlak meg benne.

daito 2012.09.14. 15:42:45

@baby123: az USA-ban nagy valószínűséggel nem lőtték volna le. Egy dolog, amit a hírekben hallunk, és a tévében / filmeken látunk.

A statisztika szerint az átlagos amerikai rendőrjárőrök 90%-a szolgálati ideje alatt nem süti el a fegyverét, mármint a 25-35 év alatt. Egyszer sem. Nagy részük elő sem veszi.

Az van, hogy odaát sokkal komolyabban megütheti magát a rendőr jogtalan fegyverhasználat miatt - ha "csak" elveszíti az állását, akkor ugrik a nyugdíj, az eü biztosítás, ami odaát kőkemény, ráadásul jó pár városban a rendőr hozzátartozójának (férj, feleség) is jár az ingyenes eü biztosítás. (Arról nem beszélve, hogy az áldozat és/vagy hozzátartozói szénné perelnek.)
De még jogos használat esetén is vizsgálat-bizottság-pszichológus-iroda van vagy 2 hétig, ami egy utcai rendőrnek rémálom. (Meg ha jól sejtem, akkor fele fizu.)
Ez persze csak a körítés.

A legkeményebb helyeken Amerikában, ha egy gyanúsított ül, és előtte az asztalon egy fegyvernek látszó valami van: nem lövik le; pláne nem olyan helyen, ahol rajta kívül 100 ember van. Ez utóbbi a hangsúlyos: ilyen szituációban legvégső és nagyon indokolt esetben adhatsz le lövést a gyanúsítottra, túl sok a civil.

daito 2012.09.14. 15:49:04

@karacsi_maci: tudod a mi rendőreinkkel az egyik legnagyobb baj az, hogy Magyarországon, ha felmerül valami "probléma", akkor a politikai elit (és sokszor a polgárok is) úgy gondolja, hogy majd megoldja a rendőrség.

Azaz, a szituációban a rendőr.

A rendőr nézzen:
-személyit, jogsit, forgalmit, kgfb-t, műszakit, lámpát, rendszámtáblát, eü csomagot, autópálya matricát, környezetvédelmi matricát, hologramos matricát, meg 12 más dolgot.
És akkor csak a személygépkocsival közlekedőket néztem. Legtipikusabb az volt, amikor jött a madárinfluenza (8 éve), és álltak kint a 6-oson éjjel-nappal, és ellenőrizték, hogy van-e a kocsimban madárra hasonlító eszköz. (Rajtam kívül.)

Akkor itt tartottunk, és sokat nem haladt a dágványban a szekér.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.14. 23:36:56

@prekker: te is kezded?
az a hülye aki nem ismeri fel a műanyagot, nem az aki felnőttként játékpisztollyal hadonászik és fürdőköpenyben megy be órára??

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.14. 23:38:47

@kpetya: nyilván körbejárta a fegyvert, és megnézte az elején a nyílást, és még rá is kérdezett, hogy hány töltény van nálad?

"hány olyan lövöldözésről hallottál ahol a ficak kitette a fegyvert, várt, majd nekiállt lövöldözni"

columbine-nál lazán besétáltak a puskákkal

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.14. 23:41:04

@Counter: mi?
@Karcolt lendület: más a viccelődés, és más a retardált infantilizmus.
szerintem 30 éve nem volt ennyire degenerált ez a generáció

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.15. 08:05:47

@tesz-vesz: Bund. Egyetemi diákszövetségek német nyelvterületen.

(Bár úgy sejtem, az angolok is kitesznek magukért.)

héjakútmácsonya 2012.09.15. 14:28:50

@ErrOr: "csak utólag lehet ítélkezni, mert akkor ismered a tényeket... "

Igaz, de illik méltányosnak és korrektnek lenni, s figyelembe illenék venni, hogy utólag, a tények ismeretében könnyebb ítélkezni, mint azonnal cselekedni, amikor a rendőrségtől befut egy jelzés, hogy fegyveres van egy egyetemen.

„Te úgy véled, ez így fasza, én meg azt mondom, hogy egy éles esetnél ezekbe a hibákba emberek halhatnak bele.”

Nem azt mondtam, hogy így minden rendben van. Tévedsz. Én csupán annyit állítok, az nem fasza, hogy sokan, sok tudálékos hozzászóló, utólag okoskodik, szinte minden információ birtokában osztja az észt, megfeledkezve arról, idehaza is túl vagyunk egy halálos kimenetelű egyetemi lövöldözésen, ami után már nem olyan vicces egy előadóban „fegyvernek látszó tárgyat” közszemlére tenni.

hoplita 2012.09.16. 11:24:27

@héjakútmácsonya:
Faszfej. Én meg tudok különböztetni egy fröccsöntött szart egy éles vastól.
Pedig tekes se vagyok, faszomfütybéla.:)

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.09.17. 11:00:26

Emiksz mester írt egy jót a történetből.

-Hovahovahova, héheló!
-Analízis szemináriumra, mér?
-Nocsak, kimegyünk az előadásról, a kicsöngetést meg majd én várom meg?
-Kicsöngetést? Ba5zod, ez egy egyetem!
-Ne beszélj így velem kicspöcs, terrorelhárító vagyok! Bent van még a fegyveres az előadóban?
-Milyen fegyveres?
-Bejelentették, hogy valmi fürdőruhás barom egy parabellummal hadonászik!
-Hát én ilyet nem láttam.
-Nincs semmi követelése?
-Hát, szerintem max egy kollokvium kettes...
-Fürdőköpenyben van bent valaki? Héheló, maguk is ott megállnak, fennforgás van!
-Fogalmam sincs.
-Nem tűnt fel?
-Nem. Reggel szembejött Darth Vader lézerkarddal. Gólyabál környékén nekem Freddy Kruger se lenne gyanús.
-Héottmegáll nem megy sehova! Láttak egy pisztolyos fürdőköpenyest?
-He?
-Nem tud senki semmit? Héheló, az nem egy fürdőköpeny ott magán?
-Ez? Ember, nem láttál még reppert? Pííííísz!
-Baszki álljanak meg, ha így rohangál itt mindenki, akkor még egy Michael Jacksont simán is kiszökik a helyszínről! Héheló, ott a járdán!
- Jacko? Az már meghalt!
-Mi, mégis vannak halottak? Hányat lőtt le?
-Kicsoda?
-A fürdőköpenyes!
-Ember, mit szívtál, és van-e még belőle?
-Na elég volt idióták, nekem itt az a parancsom, hogy vigyek be egy fürdőköpenyes fegyverest, szóval mindenki megfordul szépen, és egykétegykét húz befele vissza a terembe! Maguk is ott okostojás ne nézzél így, nyomás befelé!
-Mi? Egy fegyveres van bent?
-Igen, úgyhogy mindenki, maga is, igen, takarodik szépen befele, vagy megbánja! Személyi motozást eszközölünk, akinél nincs fürdőköpeny, az mehet az Análizés szigorlatára, akinél meg van, az a hűvösre! Maga, ott héhelo, mutasson egy személyit, maga tanu lesz!
-What?
süti beállítások módosítása