A Nagy Fidesz Ügynökrejtély
2012. március 21. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

A Nagy Fidesz Ügynökrejtély

  Nem akarok Lázár János II. lenni, ezért nem zaklatom Schiffer Andrást a családjával. Pedig viszket. És elismerem (igen, András, ez most dicséret!), hogy Schiffer nagyon igazakat mond. A Fidesz tyúkszemén ugrál, mert a Fidesz nem akar szembenézni a múlttal. Mondjuk ki!

  Persze, lehet ezen az állításon finomítani: hogy a nemzetbiztonsági kockázatok miatt nem lehetett elfogadni Schiffer javaslatát. Aztán? Mit tenne egy rendes antikommunista harcos? Másnap benyújtaná a saját, frankó javaslatát, akár saját néven, Schiffert elfelejtve, ott lobogna a szuper ügynöktörvény, amely nemzetbiztonsági kockázatok nélkül végre nyilvánossá tenné az ügynökaktákat. De nem ez történt.

  Úgyhogy bármennyire lelkes kurzuslovag vagyok, tegnap szépen leültem és átgondoltam, hogy mi lehet a Nagy Fidesz Ügynökrejtély titka?

A. A Fidesz azért nem akarja a nyilvánosságot, mert érintett.

  Biztos, hogy sok fideszes is érintett, de ezen túl kell esni. Fájni fog, de aztán olyan rövid az emlékezet, hogy szerintem némi szünet után már jöhetnek is vissza a megbánást tanúsító nagyonszakértőszakértők és így tovább.

B. A Fidesz az egyházakat védi.

  Igen. Az egyháznak, és mondom a saját egyházamat, a katolikusoknak igazi, őszinte bűnbánatot kellene gyakorolnia. Tudom, hogy volt olyan, évtizedekig börtönben kínzott pap, akit a rendje sem fogadott be, miután kiengedték. Fáj ez a püspököknek, fáj ez azoknak a szerzetesrendeknek, akik csak jót akartak és ezért alkalmazkodtak az aktuális kommunista rezsimhez. Nagyon fáj az ügynök papoknak, akik akár a gyónásokról is jelentettek. Fáj. De kedves atyák, lehet-e szebb példamutatás, mint ha saját vétkeiteket is vállaljátok?

C. A Fidesz az áldozatokat védi, az ügynökáldozatokat.

  Ungváry Krisztián és Tabajdi Gábor a Elhallgatott múlt című könyvében nagyon jól bemutatja a különböző ügynöktipusokat: a karrierügynököt, az áldozatot és azt, aki túljárt a kommunisták eszén. Igen, így volt. Megvetni a karrierügynököket érdemes. De ez legyen az utókor, az áldozat és a hozzátartozó döntése. Magyarázkodjon, akinek van miért, és süllyedjen el, akinek el kell süllyednie.

  Azt hiszitek, hogy veszélyes a nyílvánosság? Hogy bárkinek, bármi baja eshet? Hát nem. Mi, magyarok, szerintem a világ egyik legkedvesebb népe vagyunk. Itt igen ritka, hogy tényleg bántanának bárkit is. Biszku Béla is boldogan mászkál fel-alá a mai napig, senki sem bántja. Ennek nagyon örülök, és maradjon is így. De ha ebben az országban Biszkunak nem kell félni, akkor senkinek sem kell félni, és nyugodtan meghozhatjátok ezeket a döntéseket, kedves fideszes országgyűlési képviselők!

  Schiffer a tyúkszemeteken ugrál. De ne hagyjátok! Nemrég Perczel Dóra pszichológus azt nyilatkozta, hogy nem ismer a pszichológia semmi más kiutat az ilyen traumatizált helyzetekből: bocsánatot kell kérni. Bocsánatot kérni azonban szerinte csak nagyon érett személyiségek tudnak.

  Kérlek, ne kelljen szégyenkeznem miattatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr54329647

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A demokrácia alkonya 2012.03.23. 08:49:41

Kedves Naplóm!Második bejegyzésemben törlesztenem kell egy tartozást: leírom az elmúlt évek történetét. Arról, hogyan ért véget Magyarországon a demokratikus Köztársaság és vette át a hatalmat Orbán diktatúrája.1990-ben kezdődött. Véget ért egy álom, m...

Trackback: Jóravaló politikusok országa 2012.03.22. 13:25:30

Amikor legutóbb írtam az LMP népszavazási kezdeményezéséről, akkor azt találtam nyilatkozni, hogy szerintem a szóban forgó kérdések nem feltétlenül a legalkalmasabbak arra, hogy nagy tömegeket legyenek képesek mobilizálni. Azt is állítottam továbbá, ho...

Trackback: Népszavazást az ügynöklisták nyilvánosságáról 2012.03.22. 10:42:43

Ha van egy minimális esze is az LMP-nek, vagy a Jobbiknak, akkor eldobnak minden más hülye népszavazási és egyéb politikai javaslatukat és ezt nyomják előre.NÉPSZAVAZÁST AZ ÜGYNÖKLISTÁK NYILVÁNOSSÁGÁRÓL.Igen ez fontosabb kérdés lenne a négyes metrónál ...

Trackback: 1322. Amiben Kövér László (valszeg?) téved 2012.03.22. 08:37:05

Kövér László házelnök péntek este a Duna TV Közbeszéd című műsorának vendége volt. Ebből a szlovmagy sajtó azt a részt kapta fel, hogy: Kövér László a szlovák választásokról szólva azt mondta: „amit Bugár Béla csinált, azzal, hogy megszakította s...

Trackback: Ilyenek vagyunk? Tényleg? 2012.03.21. 09:50:52

Milyenek vagyunk, mi magyarok? Ha kívülről látnak minket, vajon szimpatikus országnak a szimpatikus népe vagyunk, csikós, gulyás, gyógyfürdő, vagy csak egy - enyhén szólva - érdekes kis nép valahol Európa perifériáján, ahol szabad a pálinka- és sörfő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.03.21. 08:47:55

"Mondjuk ki."

Ez egy kibaszott fölszólító mondat, aminek a végére egy kibaszott felkiáltójel köll, ellenesetben ált. isk 3. osztálya kötelezően ismétlendő.

Folytassam-e vajon az olvasást?

Virág et. 2012.03.21. 08:55:47

Az A és kisebb részben a B pont miatt nem lesz ügynöktörvény. Amíg az érintettek élnek és aktívak, egész biztosan nem.

Az A-t ne úgy értsd, hogy Fidesz képviselők érintettek, hanem hogy a Fidesz mögött megbúvó pénzügyi-hatalmi támogatói rendszer érintett. Bajuk persze nem lenne fizikailag ezeknek az embereknek, de politikailag elhiteltelenítené a Fideszt, ami a komcsizással szerzett magának nem kevés szavazót, a "mi vagyunk a nemzetiek, ti valami idegen, kozmopolita hazátlan liberálisok és komcsik vagytok" blődséget alapelvi szintre emelte.

Ilyen felvezetéssel ha kiderülne, hogy x év kampányának finanszírozása YZ ember érdekeltségi köréhez, cégeihez köthető, aki pedig lelkesen jelentett az átkosban, az kivégezné a Fideszt sok szavazója szemében.

Ugyanez persze igaz a szocikra is, de gondolom ez a rész nem lep meg senkit és az ő szavazóikat ez annyira nem is zavarná.

Atisz 2012.03.21. 08:56:45

Tényleg jó lenne már végre tisztán látni. Nem értem a félelmet, mivel Hornnal sem történt semmi miután kiderült, hogy pufajkás volt, és Medgyessy-vel sem a D-209-es eset óta.
Népszerűségvesztés? Na igen, ez a minimum, de úgy gondolom az elmúlt 22 év, ami alatt egyesek a múltjuk ellenére komoly pozíciókat tölthettek be, már így is ajándék volt.
Attól sem kell félni, amit Lázár János mondott (egyenlőségjel az áldozat és az elkövető között): a nép nem hülye, tud majd különbséget tenni az erőszakkal beszervezett és a vérbíró között.

Atisz 2012.03.21. 08:59:49

@TuRuL_2k2: 5. bekezdés: "jöhetnek us"

Nem szoktam helyesírásba belekötni (pláne nem elgépelésbe), de ha megjönnek a "demokraták", akkor az első dolguk lesz, hogy szóvá tegyék :)

Mr. Acid 2012.03.21. 09:02:58

Áh, ha nyilvánosságra kerülne az ügynökmúlt, az olyan hatású lenne, mint a Gorilla-ügy volt a szlovákoknál. Ebből nem lesz semmi, egy újabb jobboldali elv lesz magasról lesz*rva a kormánypárt részéről. A szavazóréteg, mint az írás is mutatja, meg lenyeli a békát.

Atisz 2012.03.21. 09:03:54

@Virág et.: "mi vagyunk a nemzetiek, ti valami idegen, kozmopolita hazátlan liberálisok és komcsik vagytok" - az a baj, hogy ez baromira nem akkora blődség és az MSZP-t minősíti, hogy ilyen üzenettel tudott élni és nyerni a Fidesz.
Annyira alap dolog lenne, hogy mindenki "nemzeti", na de aki még tiltakozik is ez ellen (persze ha a szemére vetik, akkor teli torokból anyázik), ott igazán nem lehet mit tenni.

jan 2012.03.21. 09:25:10

@Dr. Zerge: ha az ember felnő, és olvas eleget, akkor rájön, hogy lehet felszólító mondatot írni felkiáltójel nélkül is.

Ezek az általános iskolás szabályok az általános iskolásoknak szóltak. Merj felnőtt lenni!

milner 2012.03.21. 09:31:10

marginális kérdés de most ki a poszt szerzője? mert ott lelkylola van megadva, a javításokat pedig TuRul végzi...

Alvarez 2012.03.21. 09:31:58

Ez a nemzetbiztonsági kockázat egy nagy blődség. Az elmúlt 22 év alatt a nemzetbiztonsági hivatalokat annyiszor szervezték át, gyomlálták meg, hogy a régi időkből nem maradt már semmi. Csak a Boros Imre féle alakok múltját védik vábbra is.

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 09:37:56

Nyugtassatok meg, hogy Lolácska max. 16 éves.

A gazdasági-pénzügyi holdudvar esetleges érintettsége persze ciki, de nem perdöntő.
A szociális népszavazás 300 forintos egységáron vett szavazója, akinek a szabadságharc is tetszik, ezt leszarja: ha nem is hiszi el, de elfogadja, amit Szíjjártó erről nyilatkozik majd.

Még a katolikus egyház tömeges érintettsége (mármint ennek nyilvánvaló kiderülése) sem lenne katasztrófa.
A Fidesz számára legrosszabb esetben egy csomó, jelenleg őket támogató (mert pl. pont az aktákkal általuk zsarolt) püspök és egyéb méltóság távozna és helyükbe nem ennyire lojális emberek kerülnének.
És?

Érintett fideszesek?
Ha néhány fideszes OGY-képviselőről kiderül a felróható ügynökmúlt, az már nagyobb ciki.
De fogyóeszköz: bármikor kirúgható, pótolható droidokról beszélünk, és akkor még demonstrálva is van, hogy micsoda megtisztulás volt itt kérem.
Nem könnyű kommunikációs feladat, de a Fidesz ennél nehezebbet is megoldott már.

Ezzel a bizottságos maszatolással viszont a Fidesz könnyen hozhatja magát a székházügyhöz hasonló helyzetbe.
Orbán nem hülye, pontosan tudja, hogy arra anno kevés híján ráment maga a Fidesz.

És mégis, inkább vállalja ennek a kockázatát, mert a másik utat (a kb. teljes aktanyilvánosság) valamiért ennél is nagyobb kárral fenyegetőnek érzi.

És akkor ehhez képest kell "szépen leülni és átgondolni", hogy vajon kiről mi lehet azokban az aktákban?

Viktus 2012.03.21. 09:45:47

Egy tőről fakadnak ezek mindegyik tele van komcsival a régi pártok közül ... nem véletlenül nem történt lényegében semmi eddig sem, és ezután sem ebben a kérdéskörben.

thagy 2012.03.21. 09:51:05

Szerintetek lehetett valaki annak idején egyetemi KISZ-titkár, vagy vidéki párttitkár anélkül, hogy jelentett volna?

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.03.21. 09:54:29

a zsarolási potenciál kimaradt a felsorolásból.

ha a bizottság valaha is feláll, de úgy működik, mint egy átlag-bizottság (időnként összeülünk és úgy döntünk, hogy nem döntünk), akkor valójában marad minden a régiben, egymás zsarolása, túl magasra törők nyilvános megalázása, apák, nagyapák miatti vegzálása, nyilvános szipogás-bocsánatkérés, majd egy-két éves politikai parkolópálya a hetedízigleni bűnökért. Ez a cél?

Pelso.. 2012.03.21. 09:54:57

@Robinzon Kurzor: Szépen átgondolva, vajon kiket lehet (s kell!) kordában tartani az aktákkal?

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.03.21. 09:56:03

@thagy: a legkisebb párttitkárnak is hangulatjelentéseket kellett küldenie ... az már csak rajta múlott, abba mit írt bele.

Danis 2012.03.21. 10:00:49

Ő Perczel Forintos Dóra teljes néven.

tevevanegypupu 2012.03.21. 10:10:32

@thagy:

Az egyetemi kisz titkarnak meg a jarasi partitkarnak elsosorban is jelentettek. Nekik mar nem feltetlenul kellett, eleg volt a barati korben beszelgetniuk a hierarchiaval. Ezek nem is annyira hivatalos jelentesek voltak, vadaszatok, nevnapok, aprilis negy, november hetedike alkalmabol rendezett unnepsegek, kituntetesek, ivaszatok, partnyaralokban megrendezett bulik alkalmabol kitargyaltak mindent es mindenkit. Legtobbszor meg papir sem maradt rola, szoval az igazi bunosok, tartotisztek vagy megbizok talan nem is szerepeltek az aktakban. Inkabb a kisebb halakrol keszulhetett feljegyzes es azokrol akik jelentettek. Meg egy-egy tartotiszt sem volt tulsagosan jelentos, tisztviselo lehetett mint mondjuk egy tanacsi hivatlnok, ilyesmi.

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 10:17:43

@morgás joga mindenkit megillet:

Viszont azt mindenki tudta is róluk, hogy ezért nem is beszéltek előttük olyanokat, amiből baj lehetett volna.

Az igazán jó ügynök abból lehetett (a pártállam szempontjából), akiről azt gondolhatták, hogy legalább is nem támogatója a rendszernek, vagy akár kifejezetten ellene van.
Lásd Eszterházy vagy Pokorni apuka történetét.

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 10:19:25

@Pelso..:

Kiket?
Néhány nagyon kulcsemberről lehet csak szó.

tarackos 2012.03.21. 10:19:40

Nem rossz lola, jól végiggondoltad szerintem is ezek közül lehet választani. Viszont az első kettőt nem úszod meg annyival, hogy az érintett fideszesekkel, egyháziakkal majd lesz vhogy. Mert a fideszes agymosás két pilléréről van szó, az antikomcsizmusról és a kereszténységről. Amiről még az is kiderülhet ami, hogy narancsos hazugságpapi az egész...

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.03.21. 10:23:31

@Robinzon Kurzor: kérdés: ezek valójában mennyire jó ügynökök voltak, másrészt vajon mindezért miért is felelős kollektíven a család hetedíziglen?

Bloodscalp 2012.03.21. 10:27:22

@Robinzon Kurzor: lola papíron a duplája...de rendre hozza az ilyen álnaív rácsodálkozásokat...leül és elgondolkozik-és igen, jó magyar (ok?) nyomozó újságíró. ergo nincs az az isten hogy utána járjon a témának:) biszku megvolt-téma kipipálva... írni nem tud, MTVA-nál ez nem számít.

@Atisz: ezt te komolyan is hiszed? határon innen és túl csak addig érdekli a pártodat a nemzet amíg rá szavaznak >szlovákia,románia...ez a nemzeti szalaggal bekötött valami az imázs része-szeretett nemzeti komunistáink, de hát neked mindegy:) a nacionalizmusra mindig lehet játszani:)

ja, ha olvasol mindig blogot, tudod hogy a konzervek a nagy hibajavitok csak szólok

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.21. 10:30:02

mondjuk ki, drága lolita, hogy a maguk fidesz vajekjutka-kovalikkároly szerepe a bélabácsi üggyel, arra lett kitalálva a velejéig romlott folytatásokkal együtt -"csak kezet akarok fogni" tanító bácsi nevetségessé tétele és a többi elfutunk aljasság- , hogy elfedje a fidesz, faszomnak se' érdeke az ügynöktörvényhez nyúlni alapvetését.

pedig nem ártana azt is kideríteni, hogy a tölgy-ügyben eljáró botos-katolikus, és az ávós szerkesztőség a napi harmincezres kattintású nyilvánosság biztosításával, milyen ügynöki szerepet látott el.

Bloodscalp 2012.03.21. 10:30:33

megmosolyogtató volt mikor lengyel testvéreink:))) -muhaha-itt jártak...senki nem emlegette a varsói gyorsat...pedig befutott ide is:)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2012.03.21. 10:32:59

@milner:
A szerző Lola, a szerkesztő meg én vagyok.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.21. 10:35:03

@Dr. Zerge:
maga valami humánértelmiségi pályán mozog, ha jól értem. /úgy tudom felszopó a romaszínházban/ ne tegye már nevetségessé magát ezzel a helyesíró dumával! ez olyan számítógépes szakemberes prosztóság, tudja e?!

Pelso.. 2012.03.21. 10:36:15

@Robinzon Kurzor: Egyszerű: akikért megéri ilyen nagyot kockáztatni. Néhány, illetve néhány tucat, jelek szerint pont elég, s csodálkoznék, ha nem zsarolnák keresztbe (is) egymást.
90' óta szerintem bőven volt lehetőség az akták manipulálására, ami nemcsak eltüntetést, hanem némi kiegészítést, újak kreálását is jelent. Kötve hiszem, hogy bármely párt kihagyta volna a lehetőséget.

Samott 2012.03.21. 10:44:00

Annyira ritkan ertek egyet lelkylolaval, de ez most egy ilyen kiveteles alkalom, koszonom hogy megirtad.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2012.03.21. 10:49:19

@Dr. Zerge: a kommentelők Grétsyjének üzenném, van annyira szabad a magyar nyelv, hogy egy véleménycikkben akár ponttal is lehet írni felszólítást, ha a szerzőnek úgy szottyan a kedve. tompítja a felszólítás erejét, átmenetet képez egy visszafogott kérés és a noszogatás között. de ugye ezt nem kell elmagyarázni? ha tudná, még mennyi szabálytalanság fordul elő a modern magyar írásban, prózában, költészetben, irodalomban! ;)

ON.

Tilikov (törölt) 2012.03.21. 10:57:54

Szóval Lola szeretnéd, ha bocsánatot kérnének a begyulladt tyúkszemű fideszesek, hogy ne kelljen bennük csalódnod, de nagyjából ennyi, se különben, se vagy pedig, magyarán ha nem kezelik a tyúkszemet, akkor is megbocsájtasz nekik.

És pont ezért nem fogják kezelni a tyúkszemet.

Mert tudják, hogy van elég hívük, akik inkább lenyelik a tyúkszemből szivárgó gennyet, de a kétbit logikája kérlelhetetlen: vagy ez, vagy ballib. A ballib (értsd: nemfidesz) helyett pedig sokkal jobb a gennyivás is, ha van mellé nemzetiszín szalag és keresztyény kitűző.

OmegaMale 2012.03.21. 10:58:44

Szvsz lézerjani ropogósra barnult már ebben az ügyben, háttérbe kell húzni. Az ügynökszennyest meg ki kell teregetni, ezzel ki lehet minden álszentségre vonatkozó jelen és jövőbeli célozgatást is lőni.

Tilikov (törölt) 2012.03.21. 11:00:39

@Tilikov:

Plusz a genny kesernyés ízét persze az is megédesítheti, ha benéz némi megbízás a párttévétől.

Persze szigorúan antikommunista megbízatás.

Ti gyártjátok a szépségtapaszt a tyúkszemre.

Büszkék vagytok magatokra?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.21. 11:02:34

@Tilikov:
maga gennyben nagyon otthon van, alemberkém! szívogatja a furunkulusait?

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 11:02:45

@morgás joga mindenkit megillet:

Hogy ki mennyire lett végül jó ügynök, az pont ezekből az aktákból derülne ki.

Hogy maga az ügynök elítélendő-e, az szintén, elsősorban a beszerezés körülményeiből.
Akit a gyerekei előmenetelével zsaroltak, azt pl. önmagában nem tudom elítélni.

Az meg nyilvánvaló, hogy a családon már nem lehet semmit számon kérni, a gyerek nem tehet arról, hogy milyen családba született.
Lázár egy felkapaszkodott bugris, de ezt eddig is tudtuk.

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 11:07:46

@Pelso..:

Szerintem keresztbe zsarolás a Fidesznél nincs, ott az is központosítva van.
(Ellentétben mondjuk az MSZP-vel.)

Egyedül talán Pintér "Én nem láttam őt, tehát ő sem láthatott engem" Sándor a kakukktojás.
Neki lehet valamije a fiúkról.

A manipulálhatóság persze fennáll, de ha tényleges és lényeges probléma lenne, akkor rá kellene játszani és "nyilvánvalóan hamis" aktákkal próbálnák meg kihúzni az egésznek a méregfogát.
(Lehet, hogy erre kell a bizottság és a minimum fél év, ami ezzel jár?)

Samott 2012.03.21. 11:11:29

@Robinzon Kurzor: a szakertok szerint nincs olyan hogy nyilvanvaloan hamis (rendszer van benne, sorszamozas kereszthivatkozasok, nem lehet krealni es belerakni nyom nelkul), ezzel az erintettek meg a politikusok szoktak maszatolni. Szoval ezugyben en a szakertoknek hiszek nem a potencialis ugynokoknek. Mentsegnek jo, kerdes ki az aki beveszi.

Bloodscalp 2012.03.21. 11:13:52

a történet úgy lenne szebb, ha a jobbik/szocik/fletó is elkezdené rendesen pedzegetni a nyilvánosságot, saját törvényjavaslattal:)-és mondanák hogy nem kell ide civil bizottság ami csak szétkeni a szart (mert úgy is ez lesz), a legszebb pedig egy népszavazás lenne:)

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.03.21. 11:16:13

@Robinzon Kurzor: a kérdés az, ki és mennyit hozna nyilvánosságra ezekből az aktákból, a neveket, vagy a teljes jelentési anyagot - ebben hihetetlen nagy szerepe lehetne a digitalizálásnak és egy szabadon, bárki által hozzáférhető internetes bázisnak. Különben megmarad minden a "nem zörög a haraszt", illetve a "volt egy kabátlopási ügye" szintjén.

Bloodscalp 2012.03.21. 11:19:24

@Robinzon Kurzor: @Samott: az nem fura hogy 20 év alatt egy párt vagy közszereplő se állt elő ezzel hogy manipulálhatták?és látványosan csak fideszhívők közt terjed ez a mentség?a másik a kisemberek védelme:)

dr. Ringlósztár 2012.03.21. 11:22:32

@thagy:
Csak, ha orbán a vezetékneve.

dr. Ringlósztár 2012.03.21. 11:24:51

Ja és a cikkszerző lelkes kurzuslovag, annyit is ér.

vizipipa 2012.03.21. 11:27:23

1. A Fidesz 88 márciusában alakult meg. Hivatalosan.
Komolyan gondolja bárki is, hogy az alapítók között nem volt legalább 2 db ügynök? A kor titkosszolgai eljárásai szerint.
2. És már jóval korábban is ott sertepertélt Stump (a belügyminiszter veje), meg Kéri. Csak a legismertebbek. Biztos akadt még ott 1-2-3 tk (társadalmi kapcsolat).

Lehet morfondírozni melyik lenne kínosabb, az 1. vagy a 2. Kövér mint egykori titokminiszter tudja amit tud. Azt is tudja, hogy nem ő volt az első titokminiszter és elődei olyasmiket is lementettek amiről ő csak annyit tud: volt olyasmi is.
Nem véletlenül kedveli Viktor Borosst és Gálszécsyt.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.21. 11:31:48

@Holger Hartland:
helytartó? nem igazán ő az érdekes a dologban. azok viszont igen, akik végrehajtják parancsát, az aljasság-gyávaság legmélyebb medencéjében való pancsikolást.
akik egy jobboldali nácistásos kurzus talpnyaló szolgálóiként némán eltűrik, mit eltűrik, aktívan segítik, egy ember kommunisták általi, névtelenül elkövetett, bizonyíthatatlanság általi /rész/ tönkretételét.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.03.21. 11:35:41

Es mi van, ha a Fidesz valamelyik ikonikus alapitojat vedi?

Viktus 2012.03.21. 11:39:23

@Doomhammer:

Azon esetben is érthetetlen lenne ez a nagy titkolózás. A menetes birkacsorda bázis lásd. várúr, medve meg a többi tovább menetelne mellettük max. 1-2% szakadna le a jobbikhoz ...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.03.21. 11:40:41

@jose maria padilla:
Esetleg az illeto kezeben elegendo zsarolasi potencial van.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.21. 11:43:46

@jose maria padilla: Tartok tőle, hogy ha eddig nem kaptunk, ezután sem kapunk választ, hogy miképpen is viszonyul a Mandiner ahhoz az ocsmány feljelentéshez. Vagy ha kapunk, nem tőlük.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.03.21. 11:44:20

@Viktus:
Es mi van azzal a rengeteg emberrel (eredetileg 1994 utan elpartolt SZDSZ-szavazok), akik beettek a "Fidesz, a kommunizmus elleni harc bajnoka" dumat? Es mi van azokkal a Fidesz politikusokkal es hatteremberekkel, akik rajonnek, hogy eveken keresztul egy volt ugynok akadalyozta meg, hogy az altaluk annyira vart leszamolas megtortenjen?

Ez persze csak spekulacio.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.21. 11:45:00

@Doomhammer:
akkor feldobta volna egy magányos merénylő.
egyébként igaza van az előttem szólónak, engem sem és kurvára nem, érdekelne, ha ügynök lett volna bárki. egy kornak adott megfelelő válasz volt. az nem lett, aki nem volt érdekes. :))

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.21. 11:48:13

@Holger Hartland:

tudja, én hiszek abban, hogy pl. ergé egy becsületes, érzékeny fiú. ezt a lelkiismeretfurdalást sokáig nem fogja bírni. vagy kiveti magát a vármegye utcára, vagy nyilvánosan megtörik, sír, és elmondja, hogy mi, és hogyan történt. az állásvesztéstől sem fog megriadni. az a fiú szereti úgy tudni, hogy tiszta a lelkiismerete.

Pelso.. 2012.03.21. 11:48:30

@Robinzon Kurzor: Még egyszer: ki-kik érnek meg ennyit? -vagy már rég manipulálva van, műbalhé az egész huzakodás, de néhány tétel tartalékolva a kampányra.

Viktus 2012.03.21. 11:53:29

@Doomhammer:

Már régen kimosták az agyukat ... egyik nap az imf ellenség a másik nap imf hitelért menetel ment volt elégedetlenkedés? nem egyik nap azt ünnepelték itt a birkák, hogy tökös legény nem hagyja magát másnap meg, hogy ez szükségszerű a Viktor tudja.
A nem leszünk gyarmat ügymenet ugyanez volt ... ez az ügynökösdi már nem osztana nem szorozna.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.03.21. 11:53:41

@jose maria padilla:
"engem sem és kurvára nem, érdekelne, ha ügynök lett volna bárki."

Es ha kiderulne mondjuk Kover Laszlorol? Az se erdekelne?

Disclaimer: fogalmam sincs rola, hogy ugynok volt-e barki is a Fideszben. Ez csak egy teoretikus jatek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.03.21. 11:54:41

@Viktus:
"ez az ügynökösdi már nem osztana nem szorozna. "

Es ez hany szavazo? Max. 1 millio.

Viktus 2012.03.21. 12:03:43

@Doomhammer:

Áh százezres nagyságrend sincs akit ez az ügynökösdi eltántorítana ... volt itt már annyi huncutság a fidesz háza táján ami már gyurcsányi magasságokba vezet az sem hatotta meg őket.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.03.21. 12:08:12

@Viktus:
"Áh százezres nagyságrend sincs akit ez az ügynökösdi eltántorítana ..."

Ugy ertem, hany olyan szavazoja van a Fidesznek, akiket semmilyen modon nem lehet eltantoritani?

Max. 1 millio.

Viktus 2012.03.21. 12:11:52

@Doomhammer:

Annyi biztos van ... na meg az átpártolt nyugdíjasok egy része amíg megtudja őket venni azokat sem érdekli más. A pénzecske házhoz jön meg nézik az echo tv/hírtv kombót naphosszat.

sisszi 2012.03.21. 12:11:58

nem azt kell "nézni" hogy mit mond Orbán, hanem azt hogy mit NEM tesz meg Orbán. főleg, igen, manapság a NER alatt...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.21. 12:13:37

@jose maria padilla: Több lelkiismeret-megtisztító eljárások vannak földön és egen, Padilla őrmester, mintsem bölcselme álmodni képes.

Viktus 2012.03.21. 12:25:47

@sisszi:

Na igen mostanság többnyire ez a helyzet ... imf, eu gyarmat, üzemanyag árak, kórházi ágyak, vasút ... nem nagyon egyezik semmi sem az évekig fidesz által előadottakkal.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.21. 12:32:48

@Holger Hartland: Igaza van Hartland elvtárs, pl. Vaszilij Mihajlovics hideg lehelete a tartkón kízéjük tartozik.

Bloodscalp 2012.03.21. 12:33:00

@jose maria padilla: már miért tenne ilyet? fiatal jó állása van, egzisztenciával...ez nyilván nem véletlen.

Egy példa: Orbán nagyapja egy darab sózsákkal a hátán érkezett Felcsútra, letelepedve a falu szélén. OV apja már befolyásos ember lett a környéken. Fiát már pesti egyetemre tudta adni, aki elnyert egy oxfordi ösztöndíjat is. Ma pedig Magyarország szinte teljhatalmú ura lett. A faluszéli szegény ember unokája.

---
a magányos merénylőt azonnal kicsinálták volna, bizonyíték nélkül simán tagadnak, egyébként meg az ellentábor is bedob egy nevet és így tovább, ez a felejtsük el szisztéma 20 évig bevált.

Tanult, dolgozott, kitartott. Nem hivatkozott a körülményekre meg a társadalomra.

Bloodscalp 2012.03.21. 12:43:50

az utolsó mondta még gellért idézet.

civilkontrol 2012.03.21. 12:55:53

@Viktus:
Édes, mikor a fityeszt illető nyers realizmusod jobbikos behelyettesités esetén gyermeki naivitásba csap át :o)))

civilkontrol 2012.03.21. 13:05:53

@Doomhammer:
Az egyetlen esély, hogy nagyobb lett a vihar, mint gondolták és kisebb veszteségnek itélik a teritést, mint a kussolást.

Figyeljétek meg, ez az egész palotapincsi forrongás pillanatokon belül úgy le lesz halkitva a tökig független médiában, mint a cigány gyilkosságok utóélete, meg a mol szurgut, meg a többi.

Az persze más kérdés, hogy terités esetén a fityesztől kapott iratokat pont olyan szkeptikusan olvasgatnám, mint ha bárki más publikálta volna.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.03.21. 13:15:55

@civilkontrol:
"Az persze más kérdés, hogy terités esetén a fityesztől kapott iratokat pont olyan szkeptikusan olvasgatnám, mint ha bárki más publikálta volna. "

Persze kerdes, esetleg a Fidesz valamelyik joakaroja nem dob-e be olyan iratokat, amelyeket eddig elveszettnek hittek. Kulfoldi joakarora gondolok.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2012.03.21. 13:18:42

jaaaj ... "nyílvánosság" ... ??? Piros tollal javítgassam végig, mint egyes leveleket 1988-ban ...? =)

a 'grammar nazi'-ságot félretéve, ha mindenki olyan tiszta szívvel közelítene a témához, mint te, akkor az ügynökök nem csak bocsánatot kérnének, hanem JÓVÁTENNI is segítenének az akkori gaztetteiket. de sajnos a világ és ezek az emberek nem ilyenek. én is az A) pontra szavazok, és sajonos teljesen jogosnak érzem a cinikus kitételedet, miszerint "némi szünet után már jöhetnek is vissza a megbánást tanúsító nagyonszakértőszakértők ". az a baj, hogy ez a sztori jelentős részben az ifjú fideszes titánok helyezkedéséről szól, akik nem lehetnek koruknál fogva érintettek, és az "öregeken" így keresnek fogást. emiatt Orbánék presztízskérdést fognak csinálni az ügyből, mint az "álomfőnk" esetében, aki tippem szerint addig fog a helyén maradni, ameddig nem jogosult a végkielégítésekre (nyárig). ne keressünk moralitást és gerincet a politikában, ami olyan mocskos dolog per definitionem, hogy még az egyházakat is képes volt megrontani.

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 13:27:37

@Samott:

Ez csak azt jelenti, hogy nehezebb manipulálni, okosabb és a teljes iratrendszerhez hozzáférő ember kell hozzá.

Nem "az ügynök" tudja manipulálni, hanem az irattáros.

kirsten 2012.03.21. 13:30:49

Szerintem pedig igencsak szégyenkezned kellene kedves blogíró, de nemcsak az ügynöktörvény miatt.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.03.21. 13:34:35

@jan: Ha az ember felnő, néhány kísérlet után tartalmilag nem olvas Lelkylolát.

Egyebekben a konkrét mondat a konkrét szövegben nem tud mit kezdeni a ponttal a végén. De biztos Turul sem nőtt még föl. Mekkora szerencse, hogy itt vagy nekünk te...

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 13:36:02

@morgás joga mindenkit megillet:

Szerintem a kiindulás az a teljes digitalizált (OCR), kulcsszavazott, kereshető tartalom.

Ezt lehetne korlátozni annyiban, hogy a megfigyeltekre vonatkozó adatok (a beazonosíthatóság) csak az érintettek számára legyen láthatóak, másnak ne.

Tehát hogy konkrétan rólam mit jelentettek, azt én láthassam, más ne.
Ami nem azt jelenti, hogy az egész jelentést csak én láthassam, hanem azt, hogy más ne láthassa, hogy az rólam készült.

Robinzon Kurzor 2012.03.21. 13:38:47

@jose maria padilla:

Nem biztos, hogy a másik oldal kezében ott vannak azok az akták.

A zsarolások tipikusan saját táboron belül vannak: nem a másik oldal politikusait kell kontroll alatt tartani, hanem a sajátot.

A D209-es akta is valamelyik szocinál volt, nem a Fidesznél. Pedig már 2002-őt írtunk akkor.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.03.21. 13:43:58

@jose maria padilla: Ma már a romaszínházi felszopás is digitalizált, remélem így föloldódik a megítélésem ellentmondásossága.

Egyebekben gratulálok, rühellem a "humánértelmiség" kifejezését, ha nem lenne jókedvem, azt mondanám: apád fasza, az a humánértelmiségi.

Ha már itt tartunk: vannak értelmes emberek (nyilván értelmetlenek sokkal többen) és vannak muszájértelmiségiek, akik más pályán egész egyszerűen életképtelenek volnának. No, ez utóbbiak között aztán van ám bőven un. reálértelmisi is. És bármilyen is légyen az ilyen a legveszedelmesebb - lásd pölö a jópár ergya mandarin szerzőt, ha már éppen itt fejtődik kifelé ez az egész.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.03.21. 13:45:07

@Robinzon Kurzor: nem biztos, hogy érdekelne, ki mit jelentett rólam - de ez én vagyok. Azért érdekes lenne, amint a fél ország felkerekedne és pofon vágná a másik felét ... egyeseknek hetekig csengene a füle

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.03.21. 13:49:58

@rajcsányi.gellért (ergé): Nem, hogyne, nekem természetesen fingom sincs erről, nem is volt soha, assetom, mi az a magyar kortárs izé. Hogyne. És nyilván kiérdemlem a grétsyzést, hiszen éjjel-nappal csak a helye síráson dühöngök itt. Mindenesetre várom a Lola-Turul-ergé deathmach végkifejletét, nyilván valami tézis-antitézis-szintézis jellegű melegfingszeletelés lesz.

Addig is neked, külön: ebben a konkrét szövegben az inkriminált írásjel egyértelmű, kétségtelen hiba.

Ha nekem szerkesztőségem volna, ott effélét egyszer lehetne elkövetnie a tollnoknak. (Mondjuk Lolánál ezt meg sem vártam volna, de ez nyilván másik tésztagyár.)

Viktus 2012.03.21. 13:59:50

@civilkontrol:

Esetleg v.mi példát? a jobbik szintúgy egy katyvasz, de a birkacsordának is kell v.mi pásztor a jelenlegi felhozatal meg nem túlságosan jó. Nem véletlenül a legnagyobb, és a legjobban bővülő a nem szavazók tábora.
Most kellene választani fogalmam sincs melyik legyen.

jan 2012.03.21. 14:45:37

@Dr. Zerge: na, ez már egy normális érvelés. Ebben a szövegben ennek a felszólító mondatnak tényleg ! kívánkozik a végére. Ebben tökéletesen igazad van.

Amit iskolásnak bélyegeztem, az az eredeti érvelésed volt, miszerint minden felszólító mondat végére mindig ! kell.

Bell & Sebastian 2012.03.21. 16:04:15

Az is nagyot ütne, ha bárkiről, akinek forog az arca, kiderülne, hogy a Szovjetnek dolgozott, de az még akkorábbat, hogy a szabadság fiai hizlalták fel, röpítették a csúcsra.
Teoretikusan Doommal értek egyet, most a Fikusz belső köreit védik.

Amcsi pecsét nélkül itt senkiből sem lett miniszterelnök eddig és nem lesz ezek után sem, az tuti.

civilkontrol 2012.03.21. 16:19:28

@Viktus:
Akkor megnyugodtam, kinőtted a korábbi énedet ;o)

/manens 2012.03.21. 16:44:29

@Atisz: Te kis golyhó, régen itten vagyunk, s nem szólamlottunk fel ! Érdekellődéssel és nagy-nagy empátiával tanulmányozzuk a kifogásokat.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.03.21. 16:52:13

@jan: Örvendek. Egy erős bazmegolás az nem érvelés, de ha az is lett volna, semmiképpen sem tartalmazta azt, amit belegondoltál. No, sebaj.

kzoltana 2012.03.21. 18:39:14

Pósán - történész - fideszes képviselő bár jelen volt, de nem voksolt ügynökügyben, másnapi beszédében a tanácsköztársaság balosait hasonlította a nemzetére törő mostani balosokkal.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1792_a_kommunizmus_ugynokei_es_a_fidesz
Hű de bátor!

gomorra 2012.03.21. 18:40:17

Ó, kedves Lelkylola, de naív vagy, szegénykém...
Te nem látod, hogy milyen kis semmi bagázs ez itt orbánostól, schmittestől, lázárjankóstul?! Gyáva kis férgek ezek, nem érett emberek, férfiak, akik bocsánatot tudnának kérni. Ekkora naivitást, kedves tőled, de tessék látni is a nézés mellett.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.03.21. 18:40:42

Az a baj hogy a fideszes hangzatos lőzungok a fideszre is lecsapnának...

Térerő (törölt) 2012.03.21. 18:48:16

"Azt hiszitek, hogy veszélyes a nyílvánosság?" -- Nem hisszük. Csak azt, hogy a nyIlvánosság rövid i. Más ebben a szövegben nincs is, csak egy helyesírási hiba ez a szösszenet, és semmi más.

nincs1itt 2012.03.21. 19:11:26

Na most akkor aszongya meg nékem, eccségsugarú szavazópógártnak, hogyaszonygya lessz ügynöki listák vagy nem lessz??? Mer engem marhályul érdeköl, hogy a Jóska, aki mellettem görbíccse a lappátnyellet, az mostan jó vagy nem jó embör! Mer asztat tudhassam, hogy a poltikiku..., plotikakis... öööö politikuss, na megyen ez, az csak csuppa beccsüllettes embör...
Viktor az meg pláné! Na szóval, mikó hozza a nébszabaccság??

shwarcz bácsi 2012.03.21. 19:20:00

"régi elvtársakkal nem lehet új demokráciát épiteni"
Kövér László...

Vid ispán 2012.03.21. 19:40:14

Lolácska, ez a poszt annyira magára vall…

bgp 2012.03.21. 19:43:06

@Doomhammer: A kérdés nem az, hogy volt-e, hanem hogy arányaiban és minőségében mennyi.

komplikato 2012.03.21. 19:48:20

@Atisz: Pont ez az, nem lenne semmi. Ezért gondolják sokan, hogy nem/vagy nem csak az ügynököket kéne kibaszni a közéletből (hivatalok, vallás, iskolák), hanem inkább az összes valamilyen komolyabb pártfunkciót betöltő és/vagy propaganda arcokat. Kapásból meglenne a kisebb parlament. :D

Arbet 2012.03.21. 19:59:52

23 éve már a rendszerátbaszásnak. Azóta etetnek minket ezzel az ügynökbikaszarral, viszont egyik párt sem lépett még rá a szocikomcsik tökére, még a jobbik és a 2/3-os fidesz sem..

Egyetlen oka van ennek.

Nem volt rendszerváltás és az összes párt összejátszva a hatalmukat tolja 4 évente egyre kijjebb és kijjebb.

Ennyire nem egyértelmű az iq hiányos magyar lakosságnak, hogy a Fidesz-ben, MSZP-ben, DK-ban, LMP-ben, Szdsz-ben, MDF-ben, MIÉP-ben, Jobbikban is mind olyan arcok tűnnek fel akik nem csak köthetőek az MSZMP-hez, komcsi rendszerhez, hanem közvetlenül hozzá tartoztak.

Csak a buta egyszerű embereket tudják átverni. Engem nem érdekel, én így is úgy is jól élek.. ti meg pártpolitizáljatok csak tovább... marhabirkarépák :)

dolgozni kék 2012.03.21. 20:33:08

csak a vakvilágba kérdezem; ha kiderülne, hogy a Fidesz vezetés jelentős része érintett, és mondjuk emiatt kormány-ellenes zavargások törnének ki, az nemzetbiztonsági kockázat lenne?
(szerintem nem.)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.21. 20:38:37

@Doomhammer: "Esetleg az illeto kezeben elegendo zsarolasi potencial van."

Igen, ez lenne a D. megoldás és szerintem ez a lényeg. Kövér volt titokminiszter. Ha valaki, akkor ő tudja, hogy ki volt a hunyó és így rengeteg embert a markukban tudnak tartani. Ha lelepleződnének, akkor elveszne a csodafegyver. Bolondok lennének kiadni a kezükből!

Jack Torrance 2012.03.21. 20:44:17

@Virág et.: szerintem ennél komolyabb emberek (értsd: a fidesz reprezetánsai) lehetnek érintettek.
Ki nem szarná le, hogy Széles Gábor vagy Nyerges Zsolt ügynök volt-e? Nem ez lenne velük a legnagyobb probléma, és ha eddig nem hiteltelenedtek el, akkor egy kis ügynök múlttól nem lenne rosszabb. Ellenben ha a prominensek közül derül ki valakiről, az nagyobb gáz. Tippelni se merek...

tükörfúró 2012.03.21. 20:45:29

20éve játssszák az áldemokráciát, 20éve hazudnak a pofánkba, csak a hülye nem látja, mekkora az átfedés nemcsak az egyes pártok, de a mult rendszer személyei, módszerei, gondolatai és stilusa, és a jelenlegi állitolagosan teljesen más, demokratikus állam viszonyai közt

s most mindeki azthiszi, ezt az egész xart, amit ugyanazok a figurák, ugyanazok a titkosszolgálatok, ugyanazok a nagyhatalmak mozgattak zsinóron a háttérből, majd feltárja valaki?

van azokban az aktákban 90után is bőven, a történet nem áll meg, a sorok folyamatosan futnak!

Aki addig bőszen rendszertváltott, hirtelen olajozni vagy kárpotlásozni esetleg privatizálni kezdett..

s ehhez minden beszervezett ember, az egész hálózat, az összes eszköz, kapcsolat és illegális állami háttérhatalom ugyanugy a rendelkezére állt

flippant 2012.03.21. 20:48:52

@tükörfúró: ja, az istenadta nép meg birkaként bégetett hozzá és szavazgatott és beszopta ezerrel.
Érdemes e ezeknek kikaparni a gesztenyét?

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.03.21. 21:07:52

21 éve öklöt rázva szidják a komcsikat. Most tisztába lehet tenni - elkésve- a dolgokat, de a sunyi, álszent, simlis, bóvlista banda érdekeltségek miatt nem hajlandó erre.
Ilyen bóvli ország vagyunk, bóvli kormány, bóvli k.elnökkel.
Schmitt "sumákom-laude" Pál félék szennyezik az országot.
Persze a titkos fideszes bizottság majd felmenti, sőt dupladoktorrá emeli.

Orbán banda takarodj!

rozsdamentes arcél 2012.03.21. 21:08:20

Én nagyon bízom ebben a nemsokára felálló bizottságban. Szerintem egyértelműen, logikusan, mindenki számára követhetően le fogják vezetni, hogy Gyurcsány a hibás.

tükörfúró 2012.03.21. 21:10:31

@flippant: kapnak műgesztenyét majd..ha egyáltalán..csak figyelj..!
emléxel? hosszu bájtok...
diszfunkcionális légkondik..
na kb ugy majd..

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.03.21. 21:11:15

riszpekt a cikkírónak

szégyen a lusztráció elmaszatolóinak

nikk rivers 2012.03.21. 21:17:06

D. verzió:
A gazdasági elit érintett az ügynökügyben.
Hát nekik vérciki lenne magyarázkodni, hogy régen úgy manipuláltak, most meg így manipulálnak.
És lecserélni se tudjuk őket.

papageno 2012.03.21. 21:19:57

Azon gondolkodom, ha az összes egykori ügynök, meg a futtatóik nevét kiraknák valahol nyilvános megtekintésre, mennyien mennének el megnézni?
Én biztosan nem, akkor sem, ha a szomszéd utcában lenne.
És mi lenne utána? Semmi. Az egész addig érdekes, -már akiknek-, amíg nincs feltárva.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.03.21. 21:21:25

Pozsgay olvasta a jelentéseket, nem készítette...
Schmitt olvasta (vagy felolvasták neki) a jelentéseket, nem készítette...

Az egyik a Haza Bölcse a fidesz szerint, a másik, szintén a fidesz szerint, a legalkalmasabb ember ebben az országban az elnöki posztra.

Miről is beszélünk?

Lolának meg nem szabad szednie a fogalmazásgátlót, ha írni akar.
Vagy alkalmaznia kéne egy lektort.

Netuddki. 2012.03.21. 21:34:10

D. A fidesz (is) benne van nyakig. Nem csak a múlttal kéne leszámolni hanem azokkal is akik ezt a "tudást" az elmúlt 21 évben fel- és kihasználták...

Papuska54 2012.03.21. 21:35:51

Végül is egyszer már nyilvánosságra kellene hozni ezeket a dolgokat, az a kérdés, hogy hogyan. Ha csak a nevek kerülnek nyilvánosságra, akkor állítólag számos ártatlan is átmenetileg a bűnösök közé kerülhet, hiszen állítólag az MSZMP havi jelentést írói, valamint a III/3-al egyéb kapcsolatba kerülők, sőt megfigyeltek is be kerülhetnek egy ilyen névsorba. A túlbuzgó beszervezők ezek adataival teljesítették a tervet. Ha az összes anyagot hozzák nyilvánosságra, egy csomó ártatlan ember magánéleti titka, szexuális beállítódottsága, hűtlensége stb. derülhet ki. Az sem mindegy, hogy például mi lesz azokkal a ma is működő bírókkal, akik részt vettek a beszervezésben, illetve közreműködtek az aláírók enyhébb, vagy jogtalanul enyhe ítéleteiben, felmentéseiben. Mi lesz azokkal a bűnökkel, amik a beszervezés következtében nem kerültek büntetésre? Érvényes lesz az elévülés, vagy újra tárgyalják ezeket. Jogos-e hogy ezután a beszervezettek továbbra is büntetlenek maradnak? Nyilvánosságra kerülnek a beszervezők nevei is? Az ügynök tevékenységére derüljön fény, vagy csak a nevére, azután magyarázkodjon? Mi lesz azokkal, akik már nem élnek? Hogyan és ki fog helyettük, ha indokolt, védekezni? Mi lesz az érintettek ártatlan családtagjainak a sorsa? Komoly beosztásban lévő emberek papája, mamája lehet érintett. Vélhetően nem is kevés, mert pont ezeket keresték, és szervezték be. Lehet, hogy pont a gyerek tevékenységének elnézése fejében. Vannak ebben az ügyben még izgalmas kérdések. Azok az MSZMP tag elvtársak, akik havonta írták a jelentéseiket a munkahelyükről, munkatársaikról azok ügynökök, vagy nem. Őket állítólag nem így tartotta nyilván a "Szolgálat". A "havi hangulatjelentések" is nyilvánosak lesznek? És a szerzőik? Azért ezeket pontosan szabályozni kell, hiszen az nem lehet cél, hogy egy spicli egy csomó ember életét teszi tönkre most ismét. Bonyolultabb ez, mint elsőre látszik. Mégis végre a végére kellene járni. De hogy?

Dr. Táskás Tóni 2012.03.21. 21:44:41

@kovi1970: Kövér is nagy előszeretettel hozatott fel magához "aktákat" tanulmányozásra.

Doktor Kotász 2012.03.21. 21:45:46

Én már a D. eshetőségben kezdek hinni. A Fidesz megalakulásánál a reformkommunisták bábáskodtak. Nem véletlenül vannak benne MSZMP KB, meg PB tagok, volt miniszterhelyettesek, stb.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.03.21. 21:53:26

az, hogy a fidesz, mszmp utódpártként, nem támogatja az ügyet érthető. az sokkal érdekesebb, hogy még '56ost is találtak az álláspontjuk mellé (Wittner M), persze 30 ezüstpénzzel sok dolgot el lehet intézni...

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.03.21. 22:26:16

Nem döntött a fideszes Alkotmánybíróság a nyugdíjügyi népszavazásról.
Húzzák az időt a szarháziak!

www.youtube.com/watch?v=hNGuk_fU0fE&feature=share

Mérges 1234 2012.03.21. 22:33:22

Nézetek át az Origora megtudjátok mennyibe van Orbán Viktor magánhadserege a TEK.

Tényleg visszafelé forog a történelem kereke.

És ahogy a gazdasági helyzet romlik Orbánia agyatlanság is durvulni fog, ha kell beleverjük a népekbe jó itt élni....

Papuska54 2012.03.21. 22:35:17

A volt kommunisták és a volt rendszer egykori üzemeltetői ma már ott vannak szinte minden pártban. Én azt is megkockáztatom, hogy többségük teljesen azonosul az illető szervezet filozófiájával. Teljesen normális dolog, hogy az emberek véleménye, pláne 22 év tapasztalat, és egy csomó új és újabb információ hatására megváltozik. Nagyon naiv dolog azt hinni, hogy az ember élete során nem változik. Igaz az a szólás, hogy az ifjú lelkes és radikális, a középkorú heves és vannak liberális vonásai, a meglett ember bölcsebb és általában egyre konzervatívabb. (Létezik a baloldalon is a maga módján konzervatív balos is.) Talán nem is ez a fő szempont, hanem az, hogy az adott időben mit, milyen erkölcsi szinten, és mennyire tisztességesen járt el, az adott szituáció szerint.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.03.21. 22:39:40

@Arbet: A rendszerváltáskor honnan szedtek volna olyan embereket, akik nem a kommunizmusban éltek?
Jobb lett volna egy kanadai vagy ausztrál emigránsokból álló kormány, akiknek már fogalmuk sincs arról, hogy milyen az ország?
Csak az MSZMP és a KISZ tagok közül lehetett választani, aki kimaradt, az meg csendben kiszolgálta őket.

Mérges 1234 2012.03.21. 22:44:33

@online távmunkás:

Szerintem ez szarság.

De mindegy is, hiszen a Fidesz hírhedt antikomcsi párt, visszahúllot rájuk ez is, ahogy még annyi minden.

Én inkább arra lennék kiváncsi, hogy ki jön utánuk???

villamos alóli kacaj 2012.03.21. 22:46:47

Nem " miattatok " kell szégyenkezni, hanem azok miatt akik még mindíg benyalják a dumájukat!

is 2012.03.21. 22:49:29

@tevevanegypupu: "Ezek nem is annyira hivatalos jelentesek voltak, vadaszatok, nevnapok, aprilis negy, november hetedike alkalmabol rendezett unnepsegek, kituntetesek, ivaszatok, partnyaralokban megrendezett bulik alkalmabol kitargyaltak mindent es mindenkit. Legtobbszor meg papir sem maradt rola,"

ez most az Orbán, a Csányi meg a Hernádi bálványoson? és a papír sem maradt róla, az meg a FIDESZ kormányülései?

Undortodox 2012.03.21. 22:55:30

Azért elég érdekes, hogy már Mandineren sem védi a kormány álláspontját senki. A Fidesz elbízta magát nagyon. Eddig a kioktató arroganciával el tudtak hárítani minden kritikát, illetve meg sem hallgatták őket. Ez egyszer viszont iszonyat nagy öngólnak tűnik ez az attitűd. Ahogy a Véleményvezéren is megfogalmazódott ma: ha a Fidesz képes volt az adórendszer átalakítására és a az alkotmánymódosításra rekord rövidségű idő alatt, illetve nem kis súlyú törvényeket percek alatt tolt át a parlamenten, akkor most hol is van az a nagy hév? Nagyon kilóg a lóláb, Orbán nem véletlenül nem szólal meg az ügyben. Hogyan magyarázná meg a híveinek, hogy az ügynökmúlt feltárása, amely a kommunista múlttal való leszámolás alfája és omegája, nem áll a Fidesz érdekében? Ezt még a Békemenet frontvonalának is sem tudná beadni. Olvastam olyan véleményeket, hogy az ügynökügy ilyetén felszínen tartása kifejezetten Orbán akarata szerint történik, mivel így a közvélemény nem foglalkozik az IMF tárgyalások előkészítésének ügyével és a gazdasági helyzettel. Azonban szerintem ez a téma politikailag sokkal károsabb a kormánynak és elsősorban a Fidesz és a KDNP prominenseinek. Úgyhogy ezúttal nagyon úgy tűnik, hogy csúnyán eltaktikázta magát a Fidesz. Az a lekezelő retorika, amit gyakorlatilag a jobboldali pálfordulása óta folytat, most szépen visszaüt. Ennek ellenére valószínűleg ez az ügy is elsüpped majd a hangzatos szavak mocsarában...

is 2012.03.22. 00:16:56

@Arbet: "mind olyan arcok tűnnek fel akik nem csak köthetőek az MSZMP-hez, komcsi rendszerhez, hanem közvetlenül hozzá tartoztak."

különösen a 40 év alatti Mesterházy, Botka, Vona, Schiffer akik 20 alatt voltak 1989-ben. szerintem te még 20 év múlva is ezt fogod nyomni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.03.22. 01:17:03

Most leszen 1 bizottság, mert az mindig beválik.
S leszen nagy luszt-ráció.

Marcellusca 2012.03.22. 15:57:34

@jose maria padilla:
Maga - az ilyen és ehhez hasonló beszólásai miatt - egy igazán üde színfolt ebben a ... társaságban. :D

oszi1113 2012.03.23. 10:23:00

van egy olyan érzésem, hogy még unokáink sem fogják tisztán látni, azt, hogy a magyar kormány szembe merne nézni az átkos rendszerrel. agyarországon nem csak vagyonokat, hanem a hatalmat is örökölni lehet. senkinek nem lesz érdeke, hogy bevallja, apja, nagyapja valaha egy elnyomó rendszer kiszolgálója, éllovasa, haszonszerző árulója volt. teljesen felesleges ezeken lovagolni, nálunk nincsen politikai felelősségvállalás, hogyan is lehetne, ha bukni csak felfele lehet?
ha 20 év nem volt elég arra, hogy a politikai elit szembenézzen a múlttal, akkor várhatunk akár az idők végezetéig is, hogy ez megtörténjen!
és ne feledjük, a lakosság ebből a szempontból nem releváns! a hazát, a népet, a nemzetet meg kell védeni attól, hogy szembenézhessen a múlttal, mert ha azt megismeri, akkor felmerül benne a kérdés, hogy mi a különbség a két rendszer között, hisz a fő funkcionáriusok ugyanazok!

nemecsek ernő áruló 2012.03.23. 10:32:43

És mi van, ha kiderül, hogy Orbán Viktor karrier-ügynök volt? Nem állítok semmit, csak kérdezem.

fg56 2012.03.23. 10:51:46

"Bocsánatot kérni szerintem csak nagyon érett személyiségek tudnak."

Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy jelenlegi kormányfőnk éretlen személyiség, gyáva mindenhez, ami a gyengeségének bizonyítéka, így bár megőrzi a bátorság illúzióját, de önkritikára képtelen, konfliktus gerjesztő személyiségként rendkívül káros az országnak.

Sapika 2012.03.27. 17:35:09

@Holger Hartland: @Danis:
Helló, nem tudom, olvassa-e még itt a bejegyzéseket bárki is 4 nap múlva. Újonc vagyok, és nem sikerült megértenem, mit jelentett Danis beírása:
"Ő Perczel Forintos Dóra teljes néven."

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.27. 21:50:06

@Sapika: Maga nem újonc, maga 2009.04.09. óta van itt, vagyis nálam is régebbi nick. :) Danis kommentje nyilván a Loláék filmjében többször is nyilatkozó pszichológusra vonatkozik, akit említ a poszt is.

Sapika 2012.03.27. 23:07:00

@Holger Hartland: Kösz. valahogy elkerülte a figyelmemet a pszichológus a posztban.
---
2009-ben még csak egy-két bejegyzésem volt, az sem a mandineren. Valójában csak tavaly március óta termelgetek. Technikai részletekről más módon írtam magának az előbb.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.31. 16:30:55

Jézusom, de ostoba ez az írás, de mit várjunk attól, akinek CSAK MOST kezdenek derengeni a dolgok

egy az egyben mszp a fideszed szívem. nemcsak érintettek, hanem maguk is azok, orbántól, kövértől, szélesig. pintérig, smittig.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2014.06.19. 18:21:18

Több, mint két évet kellett várnod a válaszra, kedves Fruzsina, de azt hiszem, végre egyértelművé vált:

"Orbán Viktornak egy hete olyan rendészeti államtitkára van, aki Orbán Viktor 1989-es, Nagy Imre-újratemetésen elmondott beszéde alatt a BRFK III/II-es operatív tisztjeként éppen beépített ügynököktől várt jelentéseket az ott történtekről. Tasnádi László később az NBH-nál, az Információs Hivatalnál és az APEH Bűnügyi Igazgatóságánál dolgozott, de megfordult Pintér Sándor cégeinél is. "

index.hu/belfold/2014/06/19/iii_ii-es_operativ_tiszt_volt_az_uj_rendeszeti_allamtitkar/

igazi Ténytár 2015.03.10. 04:21:30

@ Hoppá hoppá! Orbán MOST SEM VÁLASZOL

___
index.hu/belfold/2015/03/08/simicska_lajos_orban_viktor_ugynok_jelentes/
___
ORBÁN NEM VÁLASZOLT, HOGY JELENTETT-E SIMICSKÁRÓL

Sikerült reagáltatni a miniszterelnököt a hétvége bombahírére: Simicska Lajos szerint a 80-as évek elején Orbán jelentett róla, amikor előfelvételisként sorkatonák voltak. A miniszterelnök azonban nem mondta, hogy ilyen nem történt, hanem úgy fogalmazott, hogy a tények önmagukért beszélnek, és minden információ elérhető. Azt mondta, hogy "ilyen csinn-bumm cirkuszokat csinálni a magyar politikában, nem látom értelmét."
___

___

igazi Ténytár 2015.03.10. 16:18:45

@ Arról maga nem tehet, de ha mar a rokonoknál is ...es ennyire az ügynök nyilvánosságra hozatala ellen van akkor az sokat mondó.

alfahir.hu/kiderult_orban_viktor_titka_az_aposa_is_iiiiii_as_ugynok_volt

index.hu/belfold/lista0227/
süti beállítások módosítása