Izráel és a fiai
2012. március 07. írta: Redakció

Izráel és a fiai

  Növekszik a feszültség az izraeli többségi társadalom és a helyi ortodox csoportok között, akik egyre több előjogot követelnek, és a saját szabályaikat tukmálnák rá a többség tagjaira is. Izrael mindig is egy gyorsan változó, bonyolult és heterogén társadalom volt, érdemes hát áttekinteni, milyen csoportokból is áll a világ közvéleménye előtt minden nap szereplő ország népességének pontos összetétele.

  Bakodi Péter riportját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr184294957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilikov (törölt) 2012.03.07. 12:01:27

Szépek ezek a statisztikák, csak kimaradt belőlük néhány millió ember: azok akik a megszállt övezetekben (Csiszjordánia, Gáza, Golám-fennsík) élnek.

Persze ők nem izraeli állampolgárok, nem vonatkozik rájuk a statisztika, ők semmilyen állam polgárai, akikre semmilyen statisztika nem vonatkozik. Vonatkozik viszont azokra az illegális telepesekre, akik a megszállt övezetben élő izraeli állampolgárok.

A felelősséget viszont a semmilyenállam állampolgárságtalan embereiért is viselnie kell a megszálló erőnek, amely az államtalan létet fenntartja azokon a területeken.

Kandeláber 2012.03.07. 12:33:49

Már értem, hogy kertészáki miért nem oda ment.
Felpofozták és leköpték volna a nem megfelelő öltözete miatt.

Bell & Sebastian 2012.03.07. 13:36:38

Ezekkel az ortodoxokkal csak a baj van. Nem elég, hogy nem akarnak hadba menni, egy csoportjuk ráadásul Iránnal paktál, az ott élő elveszett törzzsel ápol kapcsolatokat, mindenféle holokauszt konferenciákra járkál, sőt, nem átallják Ahmadinejadot csókolgatni.

Most majd nem fogják, bepróbálkozhatnak a fundiknál.

Ha demográfiailag tiszta államot akarnak, kénytelenek betartani az ENSZ határozatait, ha megtartani az elfoglalt területeket, tudomásul kell venniük a rájuk nézve kedvezőtlen folyamatokat, aminek a végén tárt karókkal várja őket az iszlám.

A bevándoroltatás sem csodaszer már, hiába adnak még mindig tízezer dollárt fejenként, egy tűzhányó tetején éldegélés mégsem eléggé csábító alternatíva.

Az igazi probléma az, hogy valójában a cionizmus támogatottsága szorul vissza világszerte, egyre inkább a bátrak sportjává válik, amennyibe színt kell vallani, igaz, egyben a gyáváké is, mert a piszkos munkát szeretik mással elvégeztetni.

A perzsák hosszú történelmük során mindig is jól elvoltak a saját zsidóikkal. Márpedig ez tűrhetetlen, vélik a cionisták.

Vajon melyik oldal a férgesebb? -ez a kérdés nem is kérdés, de hogy mi hová állhatunk csak, azt sejteti azért ez a mószeroló írás.

Csak a miheztartás végett, hogy el ne tévedjünk!

Jobboldali, de nem nemzeti 2012.03.07. 16:02:46

"többségi társadalom és a helyi ortodox csoportok között, akik egyre több előjogot követelnek, és a saját szabályaikat tukmálnák rá a többség tagjaira is."

Mo-n sem kereszténynemzeti fanatikus a többség. Mégis erőlteti az értékrendjét a többségre.

molaris 2012.03.07. 16:35:29

Ajaj!
Most akkor miként is kell antinak lenni? Nu nem semitának, judeistának? Merthogy, ugye a műveltebbek tugggyák, hogy ezek unokatestvérek.
Meg miként is lehetek egyszerre zsidó mentő, antiszemita; horribile dictu közben még zsidó is?

Hát úgy, hogy a zsidóság azon supernatans rétege, amely uralja a világ anyagi és szellemi élete felett az uralmat, majd megmondja. A szép emlékű Szabó Imre és Tóth Károly - református lelkészek - jó darabig szerepeltek antiszemitaként. Aztán, az idők múltán besorolást kaptak az "Igazak" közé!

Karókat kellene verni, közéjük hálót feszíteni, hogy elválasszuk egymástól a rosszakat és jókat. Jaaaa!- hogy ezt Izrael megtette betonból, 8 méteres magassággal?? No, igen! A falon belül mi is van??

Tessék- válaszoljatok.
Szerintem ugyan az, mint a falon kívül.

Ugyanúgy él ott is Istennek népe, mint kívül. Ugyanúgy kisebbségben vannak Isten gyermekei bent, mint kint. A Biblia szerint, e világ ura a Sátán. A keskeny úton kevesen járunk. A széles út a mai világ mindene, neve: demokrácia.

Ma, Izraelben is egyre több Jeshua ha Masshiahban hívő zsidó él. Azaz: hajlandók voltak többet olvasni és hinni, mint ami a Tórában van. Elfogadták a megváltást, és nem hajlandók beállni abba a lelkileg és tudatilag beteg tömegbe, akik szerint Isten választott népe 2000 éve el van zárva a Szentek Szentjétől, nem tud áldozatot bemutatni, és örök kárhozatra van ítélve megbocsátatlan bűnei miatt.

MERT EZ A ZSIDÓSÁG mostani problémája!!!!
Ők, mint választott nép, a Törvényt képtelenek megtartani. Nincs hol. Nincs templom. Nem tud hová bemenni a Főpap! A zsinagógák népe hiába hajbókol, nincs hol bemutatni áldozatot.

Viszont: ott a világ, a nemzetek és sajátjaik közül is egyre többen - akik elismerik, hogy a zöm (a demokratikus tömeg - akik vidáman elfogadják és hiszik: elvégeztetett. A mű be van fejezve. Ezt kellene elfogadni: az egyszeri és örök áldozat megtörtént és innen csak hálaadás szükségeltetik.

Persze, ezt a névleg Krisztust követők is lazán veszik.
Persze, elvileg bűnösek vagyunk, a názáreti megváltott, de...., de csak úgy általában. Az ÉN, itt eltűnik és válik másodlagossá, mert MAGÁT senki nem vallja bűnösnek valójában. Ill. az a világ szerinti kevés barom kivétel, aki nem vallásos, hanem HÍVŐ!!

Nu itt van az eb elföldelve. Mert ezek a bűnvallók és megbocsátásért könyörgők túl kevesen vannak ahhoz, hogy gazdasági potenciállal kikényszerítsék a világ fordulatát.

Addig meg marad a régi úr: a Mammon, a Sátán.
Shalom4
Békesség minékünk!

Jobboldali, de nem nemzeti 2012.03.07. 17:00:26

@molaris:

"Ma, Izraelben is egyre több Jeshua ha Masshiahban hívő zsidó él."

A többségi társadalom szemében ők is csak egy vallásos, fanatikus szekta. Bár modernebb, amerikanizáltabb a stílusuk, mint a haredieké és katonáskodni is hajlandók Izrael Államért.

nemhívő 2012.03.07. 20:29:37

...ennek a cikknek is az a legfontosabb tanulsága, hogy a világ egyik legnagyobb baja az ostoba vallásosság...

Teljesen mindegy, hogy ez az ostobaság a szélsőséges ortodox zsidóságban...vagy a fanatikus muzulmánban van meg.

Mindkettő az élet ellensége...

molaris 2012.03.08. 02:51:03

@nemhívő:
Tisztelt Vitapartnerem!

Pont az ellenkezőjét állítom: Krisztus és a hit maga az ÉLET! Ugyanis minőségi különbség van a között, hogy valaki örömben és szeretetben él, vagy csak tengődik folyamatosan levegőt véve.

Az ismert civilizációs időszak alatt mi tett jobbá az ember, a humánum? Folyamatos romlás figyelhető meg. Bár a technológiai fejlődés elvitathatatlan, de a lelki nihil terjedőben.

Tessék elolvasni a poklot járt lelkészek bizonyságtételeit. Sok példa van. Gulágot, Duna- deltát túlélők beszélnek arról, hogy ott is: naponta érezték mindenható és szerető Istenünk éltető erejét.

Jobboldali, de nem nemzeti 2012.03.08. 08:07:47

@molaris:

"Krisztus és a hit maga az ÉLET!"

A keresztények számára tényleg, de minden cigány a maga lovát dicséri.
Igazából meg minden, nem fanatikus vallás tiszteletre méltó, a mérsékelt iszlám is.
Inkább ott kellene konszenzust keresni, hogy hol kezdődik a fanatizmus, mi számít mérsékeltnek, de ez szerintem kultúrafüggő.

Tilikov (törölt) 2012.03.08. 09:51:43

@molaris:

"minőségi különbség van a között, hogy valaki örömben és szeretetben él, vagy csak tengődik folyamatosan levegőt véve"

Ez idáig korrekt lenne, csak azt a hamis prekoncepciót kéne kigyomlálni mellőle, hogy a keresztények az örömben és szeretetben élők, a többiek meg a tengődők.

Hiába próbálja egy vallás kisajátítani magának az öröm és szeretet érzését, attól még nyilvánvaló marad, hogy az összes vallás hívei birtokában lehetnek ezeknek az érzéseknek, csakúgy mint a nem vallásosak is.

Ha mégis ki akarja sajátítani egy vallási kisebbség az emberiségnek ezt a közös élményét, akkor csak a saját lelki nyomoráról állít ki bizonyítványt.

kornél 2012.03.08. 20:39:27

@Tilikov:

A keresztények nem sajátítják ki maguknak az örömöt és a szeretetet, de hírdetik. Azt sem tagadják, hogy más is hirdetheti.

molaris 2012.03.08. 23:38:35

@kornél:
Köszönet a tolmácsolásért.

A világ toleranciát hirdet a mássággal kapcsolatban. Az igazi másság pont itt rejtőzik, de ezzel szemben nincs tolerancia.

molaris 2012.03.08. 23:41:26

@Tilikov:
No igen, kisebbség. Bár kevesen halnak meg végül hitetlenül.
A végén még maga a Nagy Sztálin is odafajult, hogy Istenhez könyörgött.
Amikor igazán baj van, hirtelen megugrik a hívők száma.

Tilikov (törölt) 2012.03.09. 08:28:59

@molaris:

Ez biztos így volt, vagy ez csak egy újabb legenda a hívőknek? A történelmi ismereteim szerint Sztálin agyvérzést kapott a dolgozószobájában és csendben kimúlt, a káderek meg nem mertek bemenni hozzá amíg engedélyt nem ad, úgyhogy mire vették a bátorságot addigra már csak a hulláját találták.

Szóval szép ez a te kis sztorid, de szerintem az igazság mindig is szebb marad az ilyen felcicomázott legendáknál.

molaris 2012.03.09. 12:35:50

@Tilikov:
A történelem eme részét talán át kellene venni még egyszer.
Az orvosa is volt bent nála, sőt próbálta is menteni.

Kint pedig az osztozkodás indult meg, és annak az eredményére kellett várni.XD
süti beállítások módosítása