Alkonyi: Lemaradt borkultúra vagyunk, óriási hagyománnyal
2012. március 05. írta: Redakció

Alkonyi: Lemaradt borkultúra vagyunk, óriási hagyománnyal

  Megtalálta-e már identitását Tokaj-Hegyalja, és mi a borvidék legnagyobb problémája? Mire taníthatnak meg a száraz borok? Milyen ma a borsajtó? Miért lett hazaáruló a Borbarát magazin? Alkonyi Lászlót, a Tokajwine.net főszerkesztőjét, Tokaj-Hegyalja legnagyobb hazai ismerőjét kérdeztük.

  „Azzal, hogy Kassát és Ungvárt a trianoni döntéssel elszakították, elveszett az az urbánus háttér, melyet a hegyaljai borvidéknek adtak. Ez tragédia, mert ha akármelyik borvidéket nézzük, ott van mellette egy nagyváros. Burgundia is nagyvárosok között van, ha utaznak egyikből a másikba, akkor átmennek rajta. Hegyalja a világ szélére kivetett borvidék lett. Ez probléma. Ezzel együtt azt gondolom, hogy minél nagyobb a probléma, annál nagyobb derűlátással kell szembenézni vele. Ha hátrányos a helyzetünk, akkor fel kéne fedezni a közösségben rejlő lehetőségeket. Csakhogy közben elfelejtettünk beszélni, kommunikálni egymással. Nem tudjuk kezelni a konfliktusokat. Valamit meg kell mozdítani. Örülni kell, segíteni kell egymásnak, és nincs idő arra, hogy megsértődjön az ember. Én ezekben várom a változást. Valamit meg kell mozdítani.”

  Bukovics Martin nagyinterjújának első részét Mandiner.bor aloldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr314289938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása