EP-vita: mire kötelezhető Magyarország?
2012. február 09. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

EP-vita: mire kötelezhető Magyarország?

  Éles fordulatot vett a Mandiner által helyszínről közvetített vita az Európai Parlamentben, amikor Neelie Kroes, a Bizottság elnökhelyettese az Európa Tanács ajánlásairól és javaslatairól kérdezte Navracsics Tibor igazságügyminisztert. A szóváltásnak valószínűleg még hosszabb utóélete lesz, de az elhangzottak alapján, első blikkre így összegezhetjük a vitát: az Európai Bizottság le akarja nyomni Magyarország torkán az Európa Tanács nem kötelező érvényű ajánlásait.

  Az 1949-ben megalapított, 47 európai tagállamot számláló, strasbourgi székhelyű Európa Tanács nem összekeverendő az EU állam- és kormányfőiből álló Európai Tanáccsal, és nem is része az EU szervezetrendszerének. Az ET megítélése elég szélsőséges: egyesek szerint a progresszív törekvések, az emberi jogok, a természetvédelem, a tolerancia és egyéb értékek harcos őre; mások szerint, khm, papucs orrán pamutbojt. Az ET ajánl, javasol, konzultál, felhívja a figyelmet, kampányokat és párbeszédet folytat, és így tovább. Céljait a tagországok közötti nemzetközi jogi egyezmények útján valósítja meg. Nincs is ezzel semmi baj, az ET-nek megvan a maga, ha mégoly csekélynek is mondható szerepe az európai közélet alakításában. Az ET Velencei Bizottsága is megfogalmazta a maga véleményét a magyar alaptörvényről – amit a kormány visszautasított. Arról ugyanis szó nincs, hogy az ET bármely kormánynak bármit kötelező érvénnyel elő is írhatna.

  Ha jól vettük ki a szópárbaj lényegét, Neelie Kroes, a Bizottság elnökhelyettese viszont pont ezt követelte Navracsics Tibortól: a magyar kormány fogadja el és foganatosítsa az Európa Tanács javaslatait (bármi is álljon azokban a javaslatokban). Kroes asszony szervezete, a Bizottság bizony kötelezheti Magyarországot a tagállami jog fölött álló uniós jogszabályok érvényesítésére. Az ET viszont ezen kívül áll. A Bizottság tehát a magyar kormánnyal szembeni erejét arra akarja felhasználni, hogy olyan javaslatokat fogadjon el a kormány, amire nem lehet őt kötelezni.

  A szópárbajban Navracsics Tibor a Klubrádió tudósítása alapján azt mondta: „Természetesnek tartjuk, hogy a megállapodásnak megfelelően az Európai Tanács ajánlásait figyelembe vesszük a jogszabályalkotásnál”. Kroes erre azt válaszolta: „Nem azt kérem, hogy vegye figyelembe az ajánlásokat, hanem azt kérdezem, hogy elfogadja-e és végrehajtja-e azokat a konkrét ajánlásokat, melyet az Európa tanács megfogalmaz”. Navracsics reakciója: „ha ezek nem ellentétesek a magyar a jogrendszerrel és a magyar alkotmányossággal, akkor természetesen megteszik a lépéseket”. Neelie Kroes ezután közölte: „ez más válasz, mint amit Navracsics Tibor az irodájában mondott korábban”. Navracsics Tibor ezt követően úgy reagált: nem mondott mást korábban sem, hiszen ő a magyar alkotmányra és jogrendszerre felesküdött képviselő. Nem tételezi fel, hogy az Európa Tanács ezzel ellentétes javaslatot tenne, ezért végrehajtják, amit kérnek. „Ám az Európa Tanács nem kérhet olyat, nem kényszerítheti Magyarországot olyanra, ami a magyar alkotmánnyal ellentétes lenne. a magyar jogrendszerre esküt tett politikusként nem”.

  Hivatalos jegyzőkönyv hiányában, a biztonság kedvéért álljon itt az MTI tudósítása is erről a vitáról: „A holland biztos arra kért egyértelmű választ, hogy a kormány kér-e átfogó véleményt az Európa Tanácstól (ET) a magyar médiajogszabályok módosításainak megfelelőségéről és azok végrehajtásáról, továbbá elfogadja-e és gyakorlatba iktatja-e az ET majdani ajánlásait. Navracsics Tibor igennel válaszolt, hozzátéve: persze csak akkor, ha ezek az ajánlások nem ellentétesek a magyar jogrendszerrel és alkotmányossággal. Kroes erre - az EP-bizottság számos képviselőjének tetszésnyilvánítását is kivívva - azzal reagált, hogy a válasz nem ugyanaz, mint amit a kormányfőhelyettes korábban négyszemközt mondott neki ugyanerről. Navracsics Tibor ezt követően jelezte: ő a magyar alkotmányra esküt tett képviselőként volt kénytelen megfogalmazni ezt a fenntartását, egyébként pedig nem feltételezi, hogy az ET a magyar jogrendszerrel ellentétes ajánlásokat tesz”.

  A vita második felvonásában hozzászóló Gál Kinga néppárti képviselő szerint példátlan, hogy Neelie Kroes olyan Európa Tanács-határozat törvénybe iktatására szólította fel egy tagállam kormányát, aminek még nem is ismert a pontos szövege.

  Annyit tennék hozzá: legjobb tudomásom szerint a Bizottság nem követelheti, hogy Magyarország feltétel nélkül fogadja el az EU-tól független ET ajánlásait. S ha így van, a Bizottság fenti követelése durva beavatkozás Magyarország maradék szuverenitásába.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr904084709

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szabadság vagy szuverenitás? 2012.02.16. 18:05:25

Az Európai Parlament mai határozatában „súlyos aggodalmának ad hangot a demokrácia, a jogállamiság, az emberi és szociális jogok, a fékek és ellensúlyok rendszere, az egyenlőség és a megkülönböztetés tilalma terén fennálló magyarországi helyzet m...

Trackback: Orbán szerint nincs szükség ingyenes jogászképzésre 2012.02.10. 07:35:54

Orbán szerint még a 100 államilag támogatott jogász is sok, nullára lenne szükség. "jogot tanult az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ahol 1987-ben diplomázott. 1983-tól diplomájának megszerzéséig volt tagja a Szakkollé...

Trackback: Ismét Magyarország volt a téma Brüsszelben 2012.02.09. 20:48:11

Ismét Magyarországtól harsogott Brüsszel, ezúttal a magyar jogalkotásról zajlott a vita....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktus 2012.02.09. 17:18:30

A CNN már a spájzban van!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.02.09. 17:20:03

Belenéztem a közvetítésbe és ezt láttam:

magyar.film.hu/hmdb/filmek/991/hatarozat.html

Aki ismeri (ezt a filmet), az tudja, mire célzok, aki nem, az nézze meg.

ü
bbjnick

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 17:21:58

Nagyon szép a szó, "ajánlás" :) Szólhatna valaki ennek az acélvaginának, hogy inkább ukázt küldjön! :D

freehckr 2012.02.09. 17:28:06

Az van, mint mindig: ha már türelmetlenek a liberálisok, akkor nem tudják tovább türtőztetni magukat, lehull a demokratikus álarc, és előjön belőlük a büdös kommunista énjük... :)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.02.09. 17:33:14

gerinces, mint Navracsics Neelie Kroes irodajaban

Robinzon Kurzor 2012.02.09. 17:43:26

Orbánnak lehetősége volt az érdekérvényesítés stílusát megválasztani.

A kocsmai beszólás + koki&saller kombót választotta, a játszma most ennek a szabályai szerint folyik tovább.

Ha Orbán csak az erő nyelvén ért, akkor úgy fognak vele kommunikálni.

Lehet itt picsogni, hogy mit tehetnek, meg nem tehetnek, de ha kölcsön akarunk kérni tőlük, (márpedig a gazdasági csodafegyver csődöt mondott, tehát muszáj), akkor annak feltételeit ők szabják meg.

Egyáltalán nem öröm ezt látni, de szerencsére pontosan tudom, hogy ez nem az országnak szól, hanem a pökhendi, de dilettáns kormánynak.

Oblomov 2012.02.09. 17:47:10

"a Bizottság fenti követelése durva beavatkozás Magyarország maradék szuverenitásába."

Ha sajtószabadság a téma, akkor konklúziónak ez a szóhasználat így naggyon dúrva. Ergé, nem korpás neked a hajad?

Amúgy Navracsics (mint képviselő) nem a "rákosista" alkotmányra tett volt esküt?

freehckr 2012.02.09. 17:51:32

@Robinzon Kurzor:
„a játszma most ennek a szabályai szerint folyik tovább”

Aha, vizsgálat nélkül megszületik az ítélet, és a büntetés azonnal végrehajtandó. Hm... Ez lenne az unió? Engem másra emlékeztet. :) Akkor meg milyen demokráciáról papoltok?! Ha a játszma így folyik tovább (szerinted), akkor fel kell mutatni az európai elvtársaknak a középső ujjunkat... :)

„de ha kölcsön akarunk kérni tőlük”

Nem akarunk kölcsön kérni. A balliberális elvtársak kóser befektetőinek nem jönne jól, ha Magyarország függetlenítené magát tőlük azzal, ha csökkentené az államadósságát, mert akkor nem lenne egyéb eszközük arra, hogy befolyásolják a magyar gazdaságpolitikát. Tehát ismétlem: mi nem akartunk és most sem akarunk senkitől sem kölcsön kérni. De ha spekulálnak a forint ellen, ha spekulációkkal és negatív híreszteléssel felverik a kockázati felárat, felverik az államkötvények kamatait, akkor nincs más lehetőségünk, mert bele vagyunk kényszerítve.

Robinzon Kurzor 2012.02.09. 17:58:39

@freehckr: "akkor fel kell mutatni az európai elvtársaknak a középső ujjunkat... :)"

Ez ment eddig, de nem jött be.

"Nem akarunk kölcsön kérni"

De igen, Orbán kölcsön akar kérni.
A magyar államadósság folyamatosan nő, és ezt újabb kölcsönökből finanszírozza ez a kormány is, pont mint az eddigiek.
Az EU-s kölcsönnek meg az az ára, hogy nem lehet putyini típusú látszatdemokráciát csinálni.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.02.09. 18:00:59

egyebkent meg kell kovetnem a mandineres sracokat azok utan, hogy a Karpatok Geniusza allitolag arrol ertekezet masfel oran keresztul, hogy puccskiserlet folyt ellene harom oldalrol is. De nem am akarkiknek, hanem valasztott kepviseloknek, minisztereknek, allamtitkaroknak es senki nem volt ott, aki felallt volna es otthagyja a picsaba vagy lerant neki egy fulest, hogy mi a faszrol beszelsz hulyegyerek.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.02.09. 18:02:07

kikerem magamnak azt, hogy mire kotelezheto Magyarorszag. Kerlek ird at a cimet, mert itt a mire kotelezheto a kormany sokkal kozelebb all a valosaghoz.

Fejér Lilla 2012.02.09. 18:12:15

@pancho_sanza: Maradj a focinál, az jobban megy neked.

komment1 2012.02.09. 18:12:30

Ugyan, ugyan, beavatkozás a szuverenitásba, meg egyéb. Orbánék nem hajlandóak semmit sem elfogadni, bármilyen jogos elvárás demokratikus és jogállami szempontból, csakis akkor, ha a fejükhöz pisztolyt nyomnak. És akkor aztán jön a nyavajgás a szuverenitásról. Nem lehet velük tárgyalni, nem lehet megbízni bennük, nem csoda, hogy Kroes teljesen egyértelműen kéri a totálisan alapvető elveknek megfelelő változtatást, semmi fantasztikusat nem kérnek, semmi olyat, ami ne lenne elfogadható. Persze, lehet nem elfogadni, mindent lehet. Kívül tágasabb például, és pénzt is lehet kérni a jegesmedvéktől is, hátha adnak.

freehckr 2012.02.09. 18:12:49

@Robinzon Kurzor:
Nem vitatkozom, mert egyértelmű, hogy a kormányzat _nem akart kölcsönkérni_. Most sem akarnak.

„Az EU-s kölcsönnek meg az az ára, hogy nem lehet putyini típusú látszatdemokráciát csinálni. ”

Nocsak, mióta? 2004-2010 között ez nem volt probléma... :)

komment1 2012.02.09. 18:23:10

Gratulálok, RG, vagy aki moderál. Gondolom azonosultok a kormánnyal, hogy a kormánykritikát ennyire nem bírjátok. Pedig az anyázás nem szokásom, most se tettem, ami a mandineren viszont általánosan elterjedt, az nem zavar titeket. Szóval ismételt gratuláció.

komment1 2012.02.09. 18:26:11

@komment1: Ezek szerint ennyire szar a blogmotor? Néha azért kételyeim vannak.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 18:39:41

@komment1: nem tudom, ennek az asszonynak mi köze van az európa tanácshoz... ráadásul milyen dolog már, hogy biankó jelentés elfogadását kéri? Nonszensz

vizipipa 2012.02.09. 18:42:13

Nekem semmi bajom az ET ajánlásokkal. Persze csak akkor veszem napirendre amikor a szlovákok már végrehajtották a rájuk vonatkozókat, pl. a nyelvtörvény kapcsán.
És megkérem Kroes asszonyt, szóljon amikor én jövök! Mert kettős mércével ő biztos nem mér, ugye?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.02.09. 18:49:19

@Oblomov:

Na, na, na! Ne h*lyüljünk! Én élőben (ú. é. a tévéközvetítésben:-)) láttam azt a bizonyos szóváltást a Kroes banya és Tibi bácsi között, no, az volt a kemény, nem a f*szom! Az a vén k*rva pontosan azt a formát hozta, amit annak idején a párttitkárok nyomtak nálunk (még azt szagot is éreztem az orromban, ami az ilyen közeget jellemezte). Olyan szinten szemforgató, aljas, erkölcstelen módon nyilvánult meg (a Kroes banya), amihez foghatót szerintem az elmúlt húsz évben nyilvánosan senki nem mert nálunk megengedni magának. Abcúg EU!

ü
bbjnick

Kandeláber 2012.02.09. 18:50:40

Gondolom, a honi internasziszocik és a liberók most nemre tekintet nélkül permanensen elélveznek örömükben, hogy elvbarátaik milyen keményen szívatják "a" magyarokat.

Viktus 2012.02.09. 18:51:21

Jó-jó, de mi lesz a CNN puccs kísérletével? megtorlás?

komment1 2012.02.09. 18:51:34

@aesculus: Itt most megy a ködösítés. Totál világos hetek óta, hogy az EB milyen változtatásokat kér, hogy hol kell módosítani a magyar törvényeket, ezekről mindenki tud, és ráadásul semmi falrengető dolgot nem tartalmaznak, alapvető jogállami garanciákról van szó, és azok nagyon szűk köréről, mint pl az adatvédelmi ombudsman kérdés rendezése. Alapvetően erről van szó, nem másról. Aztán a Fidesz, élén Navracsiccsal ez esetben megint kezdheti a jogászkodó szarakodást, hogy ezt miért, azt miért nem mégse. Komolyan mondom, rosszabbak, mint a Jókai által bemutatott furmányos magyar prókátor típus, aki kibeszéli, kiügyeskedi alólad a birtokodat. Egyáltalán nem csoda, hogy egy pillanatra nem bíznak meg bennünk - mit várnak azután, hogy Orbán minden nap mást mond, teljesen kiszámíthatatlan? És az után, hogy megígérik, hogy mindenben együttműködnek, hogy tényleg megváltoztatják a törvényeket, még Kroes szobájában is ezt mondja Navra, a nagyközönség előtt meg újra visszatáncol, furmányosan csavarva a szót, és még azt hiszi, hogy ennek bedőlnek, hogy nem veszik észre a csúsztatást.

Viktus 2012.02.09. 18:52:02

@Kandeláber:

Gondolod csak a kormány tagjai magyarok? :O

Kandeláber 2012.02.09. 18:57:30

Miért, Bokros elvtár talán nem többes szám harmadik személyben beszélt felszólalásában "a" magyarokról?
Akinek nem inge, nem veszi magára.
A banya mentalitása sztem hasonló az ántivilágban hatalmaskodó műbőrkalapos párttitkárokéhoz.

Steve the Great 2012.02.09. 18:57:38

Nem az a legény, aki adja a kokit-sallert, hanem az, aki állja! Úgy néz ki, ezt most lesz lehetőségünk gyakorolni...

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 18:59:04

@komment1:" és ráadásul semmi falrengető dolgot nem tartalmaznak"... most én nem értem akkor :D Eddig azt hallottuk, hogy veszélyben a demokrácia, viktatúra, stb. Most kiderült-még szerinted is-hogy semmi falrengetőt nem kérnek.

Igen, a bírák nyugdíjkorhatára szerintem sem falrengető. Ebből látszik, hogy semmit jogsértőt nem találtak, pedig két hétig vizsgálták azokat a rohadt törvényeket.

Ha valaki ködösít, akkor ez a néni, mert ezt az európa tanács dolgot a médiatörvénnyel kapcsolatban mondta, amiről most nem is volt szó. Az meg a ködösítés netovábbja, hogy egy európai biztos egy tanácsi AJÁNLÁST akar betartatni. Ráadásul úgy, hogy még az el sem készült.

Zb74 2012.02.09. 19:07:16

„ez más válasz, mint amit Navracsics Tibor az irodájában mondott korábban”

Őszintén szólva nem lepne meg, ha így volna. Navracsics talán leghírhedtebb húzása volt, amikor a Wall Street Journal számára írt véleménycikkében azt álltotta: "A new constitution was a key pledge in this government's April 2010 election campaign." Holott lófaszt, a 2010-es kampányban mindössze egyetlen ember szólalt meg a témában - épp Navracsics Tibor! - és ő határozottan leszögezte, hogy nem akarnak alkotmányt változtatni: diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/557075/Ungarn_Haben-kein-Drehbuch-fuer-Zweidrittelmehrheit

Navracsics ezzel az Orbán-kormány, khm, "Gyurcsány osztályú" hazudozójává vált. Nem lenne tőle meglepő, ha most is sunnyogott volna.

komment1 2012.02.09. 19:09:16

@aesculus: A semmi falrengető alatt azt értem, hogy semmi olyan, ami miatt a szuverenitásról lehetne picsogni, mert olyasmikről van szó, amik totál demokratikus alapértékek, amiket mi is elfogadtunk, amikor beléptünk az EU-ba. Nem kérik, hogy húzzon el Orbán (pedig felőlem mehetne :), nem kérik, hogy legyen új választás, semmi olyat nem kérnek, ami tényleges beavatkozás lenne a szuverenitásba. Nagyon világos dolgokat kérnek, és egyébként azért olyan keveset, mert ezt is elég lesz kipréselni Orbánékból. Bőven lehetne többet, ezt ők is tudják.

Amúgy pedig való igaz, hogy Orbánék megtehetik, hogy nemet mondanak - akkor legyen bennük annyi tartás, hogy azt mondják, nem. Ennyi sincs, mert a pénz az marhára kellene, hanem megy a csűrés-csavarás - miféle gárda ez?

Kandeláber 2012.02.09. 19:10:24

@Viktus: Hellerbanya is azt mondta a minap egy interjúban, hogy a XX. században minden rosszért a nemzetállamok a felelősek.

komment1 2012.02.09. 19:12:55

@Zb74: Hatalmasat csalódtam Navracsicsban. A nagyon kevés jó szakember és gerinces ember egyikének gondoltam a Fideszben. Sajnos érzékelhető volt a "fejlődése", mostanra teljesen, hát hogy fogalmazzak finoman, végletesen alkalmazkodott az uralkodó Fidesz stílushoz. Tényleg sajnálom.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.02.09. 19:14:35

@Zb74:

Navra most is hazudott egy jó nagyot. Az egyik h*lye p*csa zöld képviselőnő összevissza hadovált Kötcséről és a centrális erőtérről és Tibi bácsi csont nélkül azt hazudta, hogy a centrális erőteret Orbán arra értette Kötcsén, hogy a Fidesz a politikai térben középen, a baltól és a jobbtól is egyenlő távolságra kíván elhelyezkedni:-]

De a Kroes banya (a Bizottság elnökhelyettese) ettől függetlenül mocskos módon viselkedett. Ha ilyenek a vezető tisztviselők (mint Kroes), akkor az EU semmivel sem jobb, mint mondjuk az MSZMP KB anno.

ü
bbjnick

Kurtánfurcsán 2012.02.09. 19:15:07

Ideje lenne szépen kilépni ebből a bohózatból.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.02.09. 19:16:31

@bbjnick:

Ha ilyenek a vezető tisztviselők (mint Kroes)=Ha ilyenek az EU vezető tiszt(ség)viselői (mint Kroes)

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 19:17:14

@Zb74: hát, akkor itt is valami félreértés lehet, mert Orbán már 2009-ben így nyilatkozott:

nol.hu/archivum/orban___nem_tisztelem_a_jelenlegi_alkotmanyt_

Sőt, a választás előtt állandóan a fidesz "alkotmányozó többségétől" féltették (vagy nem féltették) az országot

hetivalasz.rcom.hu/uzlet/csak-a-fidesz-ketharmad-allithatja-meg-a-jobbikot-27928/

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.02.09. 19:18:03

szegény kis keszekósza mandarin zsurnaliszták! kezd kényelmetlen lenni a polkorrektség lúdtalpbetétjével súlyosbított liberális gyógycipő, amit a hollán utcában a várigyurik és bitterbrúnók húztak a lábukra, hogy aztán rohanó botladozásukat egymásra dőlt röhögéssel figyeljék, és ordítsák: fuss, foreszt, fuss!
és a cipő nem leesik, hanem egyre szűkebb és egyre véglegesebb haláltáncba kergeti őket, és a várigyurik és bitterbrúnok ottan állnak a hollán utcában, feltűrt ingujjal, ami akaratlanul is látni engedi a karjukra csatolt órákat, amikben szegény mandarinok felismerhetnék a dédapjuktól a muszka által elorzottat, ha közelebb léphetnének, és ők ottan állnak és röhögik őket.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 19:39:22

@komment1: "Nem kérik, hogy húzzon el Orbán" hát még szép :D

Mondjuk én a semmi falrengető alatt azt értem, hogy teljesen bagatell ügyekbe tudtak belekötni. Nem kérnek nagy dolgokat, mert nincs mit. Miután ekkora hisztériát csapott a bizottság, bevallom, kicsit többet vártam, mint hogy hol esküdjön Simor András, meg hogy ki menjen nyugdíjba. Ennél Nyugat-Európában is sokkal durvább dolgok történtek (pl. a cigányok kitoloncolása Franciaországból). Csak hát, az érintett ország nettó befizető ugye...

Hamár csűrés csavarás: ha ezt a franciáknak elnézték, nálunk meg belekötnek ezekbe a borzasztóan fontos "értékekbe", akkor nyugodtan tegyék, csak akkor ne beszéljenek "egységről a sokszínűségben", meg hasonló baromságokról. Mondják meg, hogy ez az erősebb államok vircsaftja, meg a multijaik lobbizóhelye ("aggódom a demokrácia és sz étkezési jegyek miatt"). Totál felesleges akkor európai értékekről beszélni.

Kandeláber 2012.02.09. 19:44:21

@Viktus: Kérdezd meg Heller Ágnest, ő reszket a nem létezőtől.

Várúr 2012.02.09. 19:49:18

@Robinzon Kurzor:
Elmész te a pokolba kurzor... Szinte az összes EU-tagállam vastagon adós, sokkal inkább, mint mi. Nem pézt kérünk (azt a Furcsány-Bajnai duó tette), hanem pénzügyi biztosítékot, ami merőben más. Ennek az ET-nek, mi vagy ami az anyám kínjának a koki meg a saller kevés. Ugatnak a bő fizetésért a saját kisszámú szavazóiknak (kommunisták, ződek, liberálisok, szocik, azaz négy frakció), de jogi felhatalmazásuk nincs. Elég ránézni erre a Kroes Nelli nénire, az ember majd elhányja magát. Remélem, te hangyányival jobban nézel ki, ha mégsem, fo Rdulj kozmetikusodhoz, fodrászodhoz, stb.

Oblomov 2012.02.09. 19:55:52

@bbjnick:
Nem konkrétan, de érteni vélem, mire gondolsz.

Ugyanakkor most hallom Navracsicsot (Olgánál) nyilatkozni arról, hogy a média-hatóság kormánytól független _állami szerv_ (ahogyan újabban a független bíróságok is azok immár) és nem kívánatos őket politikusi vélemények megfogalmazásával orientálni.

Megvan neked a feelingje, ahogy Kádárék hivatkozták anno a népi demokratikus jogok überelhetetlenségét? Papíron az tényleg létezett - ahogy azt prof. Fukuyama se vitatná.

:(

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 19:58:49

@Oblomov: mit vitatna rajta? Ez a dolog már meg se történt, hiszen a történelem már húsz éve véget ért :)

komment1 2012.02.09. 19:59:04

@aesculus: Ha sokat kérnének, joggal egyébként, akkor meg az volna a bajod.

A cigányokkal kapcsolatos problémát nem értik nyugaton, mert nem itt élnek, nem tudják, hogy nem ugyanaz, mint az ő bevándorló problémájuk, és hogy egész máshogy kell kezelni. Erről többször beszélgettünk itt élő brit barátommal, őneki is ez a véleménye. Ezt valahogy nagyon normálisan kellene tálalni a nyugat felé, másrészt nagyon nem elég, amit bármelyik magyar kormány a roma kérdésben tett, nincsenek normális felzárkóztató programok, csak megy a rizsa. De ha minden téren hitelteleníti magát a kormány, akkor ebben sem fognak hinni neki. Mindenesetre az EB kérései között a roma kérdés nem szerepel, ez csak az EU parlamentben volt téma.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.02.09. 19:59:56

ez az EU meg ET meg tokom tudja engem mar leginkabb a WADA-ra emlekeztet
van akit eltiltanak 3 csepp gyerekorcseppert, van aki meg vidaman kokszol, + azt hiszik Ok a sport atyauristenei
hat igy

Unionist 2012.02.09. 20:00:09

ez egy olyan kutyakomédia, amiből magyarország nem jöhet ki jól.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 20:10:31

@komment1: persze, nyugaton a bevándorló-problémát Geert Wilders és barátai oldogattják, de ez a kutyát sem zavarja (többek közt Nellit sem, hogy a saját pártja egy nettó fasiszta párral van koalícióban).

Szerintem, ha tudtak volna, sokkal több mindenbe kötöttek volna bele. Barroso és különösen a szóvivői nyilatkozatai után meglehetősen szánalmas, hogy csak erre a három tényleg piti dologra futotta.

A romakérdéssel amúgy (lehet, hogy ez megdöbbentő lesz), de sok szempontból jobb helyzetben vagyunk, mint a nyugat. Ott az "államnyelv" ismeretének hiánya és a velük szemben kifejezetten ellenséges, viszont rendkívül öntudatos (de ettől függetlenül sok esetben teljesen deviáns) bevándorlókkal bajlódnak. Persze, ahogy mondtam, sok helyen sokkal erősebb a szélsőjobb, mint nálunk, de hát ez kit zavar...

Tündér_Lala 2012.02.09. 20:11:13

Én is láttam. Kell keresnem valami durva rémfilmet, hogy megnyugodjak, mert nagyon felhúzta az agyamat.

Az a vén kurva minek képzeli magát ? A TASZ-os csávó fröcsögései pedig szintén elképesztettek (de valami elkezdett derengeni némelyeknek, hogy talán ez mégis túlzás.)

Ja és hogy tudják maguk is : a 21.-i felvonulást a kormány szervezte magának és rasszista, antiszemita és EU ellenes volt . ( Azon kívül, hogy nem igaz , miért csodálkoznak az EU ellenességen ? Több EU-s demokrácia, nagyobb EU ellenesség.)

Ha ez az ő demokráciájuk, akkor abból nagyon nem kérünk. Összességében a kurva anyjukat !!!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.09. 20:12:37

@vizipipa: Tudod, egy nagy különbség van a szlovákok, és közöttünk. Ők nem tartják a markukat, egy kis pénzecskéért, mint mi!

is 2012.02.09. 20:13:59

kérem szépen: minden verekedés ott kezdődik, hogy a másik visszaüt. mennyi adag memóriatörlő tabletta után sikerül bemagyarázni magatoknak, hogy ez nem egy másfél éves folyamatos parasztkodás eredménye, hogy így beszélnek velünk az EU-ban? mi ártatlan szűzlányka voltunk két évig, és a semmiből kapjuk (a másik, a piros valóságtévesztő tabletta hatása alatt, adjuk) a sallereket? szegéyn, szegéyn FIDESzes, abból a piros tablettából halmozzál fel, mert a valóság mindig szembe fog jönni, és neked sokat kell bekapkodnod belőle!

Laciii 2012.02.09. 20:14:43

@Robinzon Kurzor:
"putyini típusú látszatdemokráciát "
Mert amikor a német+francia miniszterelnök dönt arról lesz-e görögöknél népszavazás háborúval fenyegetve az aztán a demokrácia netovábbja.

Megfigyelo 2012.02.09. 20:16:35

@freehckr: Szóval kölcsön akarunk tőlük kérni, csak ezt nem elegáns így kimondani -- viszont anélkül nyakunkban az államcsőd... És kénytelenek vagyunk tudomásul venni, hogy ők nem a kétharmad "többségi zsarnokságát" (Alexis de Tocqueville) nevezik demokráciának, hanem a valódi demokráciát, ahol a kisebbség(ek)et sem nyomják el.

sárkányfő 2012.02.09. 20:19:37

Most mi a problemusz, Navracsics mindent megtesz, ami nincs ellentétben a magyar törvényekkel.

A magyar törvények meg a 2/3 óta a Lex Fides törvényeket jelentik.

Tehát Navracsics mindent megtesz, a mi nincs ellentétben a Fidesz érdekeivel.

Ja, és persze a kamu fedősztori szokás szerint a magyar nemzet, meg a szuverenitás, az EU-ban a fideszesek mindég a magyarok mögé bújnak, csak a szokásos, aki eddig beszopta, ezután is be fogja.

Laciii 2012.02.09. 20:20:26

@Megfigyelo:
"a valódi demokráciát, ahol a kisebbség(ek)et sem nyomják el. "
Hát végül is olaszok is csak dózerral rombolták le a roma telepeket, de a teljesen korrekt.

Laciii 2012.02.09. 20:23:15

@Megfigyelo:
Na meg a demokrácia arról szólna, hogy a nép dönt és elfogadjuk akkor is ha nem tetszik. A görög népszavazást mégis megtiltotta az EU, méghozzá úgy, hogy Merkel felvetette, hogy akár HÁBORÚRA is tessék számítani.

Megfigyelo 2012.02.09. 20:23:43

@bbjnick: Navracsics gátlástalanul szokott (különösen külföldön) hazudni. Néhány hete is azt írta egy angol konzervativ site-on megjelent cikkében, hogy a magyar alkotmányhoz a rendszerváltás idején hozzá sem nyúltak ("has not been touched"). Itthon mindenki tudja, hogy az 1989, október 23-án közzétett változat csak annyit hagyott az előző ("49-es, sztálinista") alkotmánybül, hogy M.O. fővárosa Budapest.

Mitzimackó 2012.02.09. 20:25:20

lehet itt játszani a szavakkal, hogy "kölcsön" vagy "készenléti hitel", a lényeg ugyanaz: pénzt akarunk, és ezt feltételekhez kötik. ez nem beavatkozás a belügyekbe, még kevésbé gyarmatosítás. komám, ha te kölcsönt akarsz tőlem, hogy a családodnak legyen mit enni, én mondhatom azt: oké, de akkor ne a kocsmában költsd el, és ne verd az asszonyt meg a gyereket. ha te ezt diktátumnak tartod, akkor menj a picsába, és tarhálj máshol.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 20:26:15

@Tündér_Lala: a legviccesebb az volt, hogy a taszos arc előadta a hülyeségeit, majd közölte, hogy megy a gépe, és így senki se reagálhatott :D Mekkora suttyóság már eljönni egy brüsszeli meghallgatásra, úgy hogy beül tíz percre...

legeslegujabbkor 2012.02.09. 20:27:55

Mondjátok már ki, hogy azt szerettétek volna látni, hogy Navracsics odavágja, hogy nem leszünk gyarmat! Nem fogjuk a törvényeinket meg az alaptörvényt holmi demokrata közösségi normákra való hivatkozással fércelgetni és különben is nem kell a pénzetek, akárhogy tukmáljátok! És nem is akarunk közétek tartozni!

Mitzimackó 2012.02.09. 20:28:48

@Laciii: azok a romák romániából mentek oda, mert otthon már lopni se volt mit. nem kisebbség, hanem siserehad, csupa külföldi. azért ne keverjük már a demagógiát a hegemóniával...

komment1 2012.02.09. 20:28:56

@aesculus: Hát félreértés ne essék, én nem a lökött és halál veszélyes szélsőjobbos roma kérdés kezelésre céloztam. Hanem arra, hogy tényleg tenni kellene valamit a romák integrálásáért, elsődlegesen a gyerekek felzárkóztatásáért, hogy be tudjanak illeszkedni, normálisan fejlődni, erre vannak ugyan programok, de én egy normális magyar állami kezdeményezésről sem tudok, csak ment a rizsa a roma programról a magyar EU elnökség alatt.

suski 2012.02.09. 20:29:03

Az mno tudósításában itt a videó az ominózus szóváltásról:

mno.hu/eu/megkezdodott-az-unios-vita-magyarorszagrol-1050341

freehckr 2012.02.09. 20:29:08

@Megfigyelo:
„a valódi demokráciát, ahol a kisebbség(ek)et sem nyomják el”

Tudod haver, én már évek óta azt szeretném, hogy Magyarországon a polgárok, illetve az aktuális kormányzat végre tényleg úgy bánjanak egyes kisebbségekkel, ahogyan az Európában egyébként szokás... :)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.09. 20:29:12

@Tündér_Lala: ...de a pénzük, az a húszezer milliárd € az kellene nekünk, a "kurva anyjuk mellett".
Már ne haragudj, de Te ha kölcsön akarsz valakitől kérni, azt előtte lekurvázod? Vagy, ha annyira kurvának tartjuk őket, nem kell náluk pénzért kilincselni. Ennyire egyszerű!

karnak 2012.02.09. 20:30:30

Oooo mirol is van itt szo?

Magyarorszag, a nagyhatalom ellen mindenfele eljaras folyik, a gazdasagunk nevetseges, _semmilyen_ tervunk nincs semmire, a jelenlegi kormany _minden_egyes_nap (egy lazar interjut kiveve, es martonyi folyamatos tuzoltasat) eu-ellenes, szkeptikus nyilatkozatokat tesz.

Az eu kerte a hulyenek nem nezest, ennek ellenere folyamatosan kettos beszed, es kettos cselekves folyik, kint igergetes, masnap meg az ellenkezoje.

nem csak elvi kerdes, hogy magyarorszag egy eu tanacs ajanlasait elfogadja-e, azt gondolom hogy szamos olyan ajanlas van a vilagon amit erdemes megfogadni.

magyarorszag egy 3 napos dumacunami (mindent megigertunk) utan most ugyanott folytatja, spekulacio, puccskiserlet, europa-alkohol.

nyilvan a kulfoldi politikusok bizonyos szintig hagyjak a jatszoterezest itthon, de a kinti kettosbeszed mar nem megy el, ov a klonozando csoda, a ketharmad, meg a bekemenet az orszaghatart atlepve nem er semmit.

semmi nem garantalja, hogy az eu-s iranyelveknek megfelelunk majd a jovoben, semmi nem garantalja, hogy az eu ellenes retorika nem a jobbik fele tolja a szavazokat folyamatosan, semmi nem garantalja, hogy magyarorszag a jovoben beall az eu sorba.
ez eu nem all jol, ezert olyan tagokra van szuksege, akik az atveszelesben es a kozos cselekvesi folyamatokban partnerek, elkotelezettek, es nem csak lehivni tudjak a tamogatasokat, amig azok vannak.

de nem meg igy, hogy a penzugyi pozitivumok csapodnak le, folyamatosan kiugrasi lehetosegrol, es okokrol beszel a kormany. az eu meg finansziroz, eves tobb ezer mrd-al, es nezi h a o adofizetoinek penze ebbe a magyar kutba kerul. miert is?

mikozben az itteni kommentelok jelentos resze folyamatosan azt gondolja, hogy az eu tagsag rossz, amin min vesztunk, ami a mi karunk, most mar hirtelen a csatlakozas is az "elmultnyolcev onfeladasa" kommunikacio resze lett.

az ajanlasok elvileg arrol szolnanak, hogy magyarorszag melyik utat valasztja, ezert arra illene egyertelmu valaszt adni, ezt ismet nem sikerult.

az eu egy egyertelmu igent var arra h magyarorszag megis mi a f@szt akar csinalni, azt amit a problema megoldasahoz kell, avagy nem. nem olyan bonyolult dolog.

es igen, ha megint bohockodik a magyar kormany, akkor mar nem fognak leveleket kuldeni, amit nem valaszolnak meg.

megis, mit kepzel ez a kormany es tagjai? mit kene tennie az eu-nak, _ezzel_ az orszaggal? ma ott tart az eu, hogy a tobbi tagorszag erdekeit kell megvedenie tolunk mert az itt befektetett sok ezer mrd eur olyan cegeke, es olyan eu-s forras, amit meg kell vedenie.

az eu kozos erdekekrol es kozos celokrol szol, nem arrol, hogy az eu majd tamogat folyamatosan egy orszagot, amelyik a penzt felveszi, de semmilyen mas kotelezettseget nem akarja teljesiteni, ugy viselkedik, mint egy banki ados, akinek nincs penze, de miutan elmondjak h penzt mikor kaphat, mi a fedezet, akkor elkezdi pocskondiazni a bankot, ugy h kozben meg banki alkalmazott is.

igen, itt tartunk az eu-val, es latni kene h miert, es latni kene, hogy miert beszel spekulansokrol a kommentelok idiota resze, miert beszel arrol h magyarorszag kivaloan elvan, imf penz nelkul is, ami meg a "mi bankunk". szoval hova juttat ez a vegletesen felelotlen butasag amibe sullyedtunk.

aki nem latja at, vagy mast gondol, annak egy egyszeru pelda, olyan a magatartas, mintha egy ceghez belepne dolgozni, vallalna kotelezettsegeket arra, hogy a cegnel mit hogy csinal, azert kap penzt, aztan ket eve mast se csinalna mint a ceget es vezetoit elkuldene a francba, mert o maskepp gondolja, es kozben meg hitelt is fel akarna venni.

ja es a hitel visszafizetesere nincs fedezetunk, nincs tervunk, ha jol tudom nem mutattunk fel semmit, ami alapjan ez realis lenne.

mit is akarunk? mit gondol a mandiner? magyarorszag a fidesz homokozoja, de ez eu nem? nahat!

WLaci 2012.02.09. 20:32:12

Jogállamban nincs olyan, hogy egy, a végrehajtó hatalmat gyakorló szereplő, legyen bármilyen erős, leradírozza a bírói hatalmat (Baka leváltása). Hatalommegosztás megvan? Pár évszázada kitalálták.
Alapkövetelményeket kérnek számon a Fideszen, olyanokat, amiket egy mérsékelt jobboldali portálnak is illene számon kérnie.
Navracsics meg szóra sem érdemes, egy szerencsétlen harmadvonalbeli politológus, aki így lehetett csak valaki. Inkább szánnivaló.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.09. 20:32:55

@Zb74: "Navracsics ezzel az Orbán-kormány, khm, "Gyurcsány osztályú" hazudozójává vált."

Háhá, csináljunk ilyen haditengerészeti-politikai fogalmakat, hogy

Gyurcsány-osztályú igazságromboló
Szájer-osztályú könnyűfirkáló
Lázár-osztályú adóssághordozó
Deutsch-osztályú némberalattjáró

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 20:33:14

@komment1: mondjuk nem ártana, ha az eu rájönne, hogy ha kicsinálják Orbánt, akkor a jobbik jön, mert hogy nem az épp széteső lmp fog nyerni, az biztos :/ (és a dk sem)

Pelso.. 2012.02.09. 20:33:20

" hogy a magyar kormány érdekelt az európai együttműködésben.... hogy a magyar kormány érdekelt abban, hogy a jogszabályaink az európai joggal összhangban legyenek.."

Ennyire tudták felkészíteni? Netán kegyvesztett lett, hogy ilyesmivel röhögteti ki magát?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.09. 20:35:20

Mellékesen azóta, hogy a főniciaiak bevezették a pénzt, általában az diktálta a feltételeket, aki a kölcsönt adta. Valószínűleg ez a jövőben sem fog változni.

karnak 2012.02.09. 20:36:49

amugy meg epp elugrunk az imf penztol ha igy folytatjuk. nem tudom, valakinek rossz ez a csokkeno arfolyam v mi a franc?

ja de hat ugy sem kell penz, csak vedohalo, jol elfinanszirozzuk magunkat 10%-on, majd mi kifizetjuk ezt a jo uzletet. gondolom a fidesz szavazok tobbet fognak fizetni, mondjuk a piaci 5-6% es a jelenlegi kozti reszt, akik szerint ilyen jo dolog is ez.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 20:36:52

@komment1: mondjuk a kérdésre is válaszolva :), a kérdéssel nyilván kell kezdeni valamit. De nem úgy, hogy segélyt adnak, meg még több segélyt, ami aztán meg a kocsmába... Elég jó dolog önmagában is, hogy visszaállították a kötelező iskolába járást, amit Megyó annak idején azzal a felkiáltással szüntetett meg, hogy "rasszista". Nyilván ez a pc ostobaság itt sem vezet semmi eredményre. Persze a közmunkaprogram is "csodás" fogadtatásban részesült, már nem is tudom melyik ostoba osztrák lap írta a minap, hogy "kényszermunkatáborokat létesítettek" :(

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.09. 20:37:36

@aesculus: "ha kicsinálják Orbánt"...de erre a Fidesznek is illene odafigyelni és minél kevesebb ütköző felületet adni.

Mitzimackó 2012.02.09. 20:37:49

@WLaci: napóleon meg szétválasztotta az államot és egyházat. a kormány meg új paktumot készül kötni a vatikánnal, mert az 16% szja miatt csökkentek az egyházaknak nyújtott támogatások. aki meg nem pap, az le van szarva.

Megfigyelo 2012.02.09. 20:38:33

@Laciii: Nem háborúval fenyegetett, csak elmondta, hogy az európai helyzet romlása akár háborúval is fenyegethet. És a demokrácia arról szól, hogy a nép többsége dönt, de szoros alkotmányos korlátok ("fékek és ellensúlyok") vannak a rendszerbe beépítve, amik védik a többieket a "többség zsarnokságától". egy csomó olyan, amit másfél év alatt nálunk felszámoltak. Pl a kormánytól független, pártsemleges(!) közmédia, sajtószabadság (most fojtják meg a Klubrádiót, ami végképp az utólsó bástya), független bíróságok (most rúgták ki az összes tekintélyes bírót a korukra hivatkozva és rendelték a megmaradtakat Szájerné alá életre-halálra), békén hagyott független Nemzeti Bank (mindent megtesznek ellene), független ombudsmanok (kirúgták). Formálisan Lukasenko Fehéroroszországában is demokrácia van, és lassan nálunk is csak annyira, mint ott... És az EU-nak és a NATO-nak érthetően nem tetszik, ha egy tagállamában egyszemélyi zsrnokságot vezetnek be -- senki sem tagardhatja, hogy ma Magyarországon az és csak az történik, amit OV akar. Ha kedden eszébe jut az elmebeteg végtörlesztés, következő hétfőre törvény lesz belőle...

Blogger Géza 2012.02.09. 20:40:08

@Zb74: "Átírják-e az alkotmányt?

Újra kellene gondolni az alkotmányt, újfajta kiegyezésre lenne szükség – mondta már többször is Stumpf István, a Fidesz-kormány egykori kancelláriaminisztere. Krekó Péter, a Political Capital vezető elemzője szerint ez is azt jelzi: a Fidesz környékén és a Fideszen belül lesznek olyan igények, hogy valamilyen módon „szabják újra” a demokratikus rendszert.

A Fidesz egy részében is él az a radikális jobboldalon sokat hangoztatott toposz, miszerint a rendszerváltás nem hozta a hozzá fűzött reményeket, ezért „új rendszerváltásra” lenne szükség. „Ha a Fidesz bizonyítani akarja, hogy kormányzása történelmi jelentőségű, akkor azt várnák el tőle a markánsan jobboldali szavazók, hogy rajzolják valahogyan újra a közjogi berendezkedést. Hiszen ha azt állítják, hogy eddig rosszul működött a rendszer, akkor az azt is jelenti: nemcsak a politika működött rosszul, hanem az alkotmányos berendezkedés szülte jogi környezet is” – magyarázza Krekó Péter.

A Fidesz szimbolikus intézkedéseket hoz majd az elemző szerint. Ilyen lépés lehet például az, hogy a ma is érvényben lévő 1949-es alkotmányt aktualizálják, 2010-es törvényre keresztelve át a „kommunista verziót”. Az sem kizárt, hogy az alkotmány preambulumába belevesznek a jobboldaliaknak tetsző szimbolikus gondolatokat, például hivatkoznak majd Magyarország keresztény gyökereire, történelmi múltjára, a család fontosságára."

hvg.hu/itthon/20100414_fidesz_ketharmados_tobbseg

Szóval akinek volt esze, elég jól látta előre a nyilatkozatok alapján, hogy mi várható. Nem véletlen foglalkozott az egész ország azzal, hogy meglesz-e a kétharmad.

Megfigyelo 2012.02.09. 20:41:12

@freehckr: Akkor nem is vezettek be magyarországon putyini vagy lukasenlói rendszert...

karnak 2012.02.09. 20:41:55

@aesculus: az eu mar reg rajott arra, h a fidesz szepen hizlalja a jobbikot igy is, az eu-ellenesseg a legjobb taptalaj, eleg sokaig nem tamadtak nyiltan, hanem levelezgettek, meg mindenfele nagykovetek kertek idopontokat, stb. ja hogy erre a fidesz nem reagalt?

kert valami egyertelmut, hogy ez ne igy legyen. mi a valasz egy igen-nem kerdesre? egy altaluk eppen vizsgalt es kifogasolt jogszabalyi kornyezet.

ez kb olyan, mintha en ma szarban lennek es alapitanek egy vallast es holnaptol megtagadnek mindent amit jonak latok (kifizetni az adossagaim, ugy viselkedni ahogy masok elvarjak), a vallasi nezeteim miatt.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 20:42:33

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: hát, ez totál igaz, de mikor Ulrike Lunacek és társai telesikongatják a parlamentet, hogy "antiszemita felvonulás volt a békemenet", meg "megszűnt a demokrácia", ez az előbbi kétségtelenül igaz érv valahogy más megvilágításba kerül :)

Blogger Géza 2012.02.09. 20:43:46

@Megfigyelo: A Klubrádiót épp mesterségesen próbálja az éterben tartani a rezsim, újabb 2 hónap haladékot adva nekik, hogy még összekaparjanak egy kis pénzt. Mondjuk a politkamentes Sláger rádiónál nem volt semmi tolerancia..

Laciii 2012.02.09. 20:44:37

@karnak:
"ez eu nem all jol, ezert olyan tagokra van szuksege, akik az atveszelesben es a kozos cselekvesi folyamatokban partnerek, elkotelezettek, es nem csak lehivni tudjak a tamogatasokat, amig azok vannak"
Partner??? Szóval partnerségből támogatták a cukorgyártásunk tönkretételét, a szőlőkivágásokat, próbálják ellehetetleníteni a libatömést, hogy a magyar libamájat is kiszorítsák a piacról. Le kéne venni a rózsaszín szemüveget és nem az EU seggét nyalni.

Az a baj, hogy egy normális kormány nem volt még amelyik értelmesen lavírozott volna, a komcsik nyaltak, most meg OV keménykedik, csak nem tűnt fel neki, hogy az EU sem jófiú és odavág.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 20:45:35

@karnak: a hasonlat nem nagyon jött át, mondjuk az mindegy, de továbbra sem tudom ezt a három problémát olyan hatalmasnak látni.

A nagykövetek egyébként inkább a különadók meg a végtörlesztés miatt kilincseltek.

Ha igaz lenne, amit mondtál, és mindenki ennyire aggódik a demokrácia miatt, akkor 2006-ban kb. kizártak volna minket az eu-ból...

Kandeláber 2012.02.09. 20:47:14

Azt is meg fogják határozni Brüsszelben, hogy mikor törjön ki a polgárháború, amelyet volt szíves ajánlani végső megoldásként Charles Gati?
Vagy nagylelkűen meghagyják nekünk az időpont kijelölésének jogát?

Tell Vilmos 2012.02.09. 20:47:40

Nem tudni, hogy mit akar a gitt egyletet vezető Néli Krúz, de hülyén adja elő. Nincs olyan állam aki szívesen venné ezeket az "ajánlásokat"!

Megfigyelo 2012.02.09. 20:49:15

@aesculus: De, a bírák nyugdíjazása falrengető, a Szájerné kinevezésével együtt a *független* magyar bíróságok megszüntetését jelenti. A késői Kádár korban már sokkal függetlenebb hatalmi ág volt Magyarországon az igazságszolgáltatás, mint amilyenné most tették: egy pártkomisszárnő dönt mindenről, arról is, hogy az adott ügyet melyik bíró tárgyalja.

Laciii 2012.02.09. 20:49:55

@Megfigyelo:
"És a demokrácia arról szól, hogy a nép többsége dönt, de szoros alkotmányos korlátok ("fékek és ellensúlyok") vannak a rendszerbe beépítve, amik védik a többieket a "többség zsarnokságától"."
Milyen alkotmányos korlátja volt a görög népszavazásnak?

suski 2012.02.09. 20:52:31

@aesculus: " "antiszemita felvonulás volt a békemenet""

Ja akkor most a menetben vonuló zsidók a Lunacsektől erről is értesültek, hogy antiszeminta menetben vettek részt :-))

Megfigyelo 2012.02.09. 20:54:03

@Blogger Géza: Nem pénzről van szó, először elvették az egyik frekvenciáját arra hivatkozva, hogy van neki másik, aztán arra meg olyan pályázatot hirdettek, amit nem nyerhetett meg: egy egyszerúen nem létező cég nyerte formálisan. Addig működhet a Klubrádió, amig tart a per... (Szájerné bíróságain nem kétséges a per kimenetele, hacsak a kölcsön miatt nem kell majd tenni egy gesztust Brösszelnek...)

Megfigyelo 2012.02.09. 20:57:32

@Laciii: Nem volt más alkotmányos korlátja, csak a hitelezők türelme. De az egy komoly dolog. Az egész eurózóna össeomolhatott volna azalatt, amig folyik a népszavazási kampány. Meggyőződésem, hogy Papandreu sem gondolta komolyan, csak belpolitikailag így jobban jött ki...

Megfigyelo 2012.02.09. 20:58:30

@Tell Vilmos: Akkor ne rúgja fel a játékszabályokat.

Oblomov 2012.02.09. 21:00:57

@Mitzimackó:
Neked - a magad primitív módján :) - igazad van. De ha egy CNN, vagy holmi diplomaták megpuccsolhatnak hivatalban lévő kétharmados, és további 40 évre elhivatott kormányfőket, az már a nemzeti szuverenitás ügye. Ez elvi kérdés. Meg gyakorlati is. Ha nem vagyok/leszek leváltható, akkor azt verek ki a "családomból", amit akarok.

kaskala 2012.02.09. 21:00:58

halló emberek!mivel teljesen hülye vagyok,ezért kérdeznék nálam okosabbakat.
A jövőhét szerdai szavazás MO-ról,az a bizonyos szavazás a 7.cikkely elindításáról?
Nekem nem jött át teljesen.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 21:01:51

@Megfigyelo: hm, érdekes mondjuk, Szájerné (nem túl elegáns) kinevezését nem kifogásolta a bizottság, nem is kifogásolhatta. Totál nem látom továbbra sem, hogy a bírák nyugdíjazása miért gáz. Ahogy az sem lényeges, hogy a bankelnök most a parlamentben tesz-e esküt.
Mondom mégegyszer ekkora hiszti után, miután két hétig vizsgálódtak, kicsit nagyobb kapásokat vártam volna a bizottságtól.
Arra is kíváncsi lennék, hogy ha elkezdenénk ennyire részletesen boncolgatni más országok törvényeit, nem találnánk-e ilyen hibákat.

A hírtv beszélgetett Guy Verhofstadtal. Kifogásolta, hogy az egyházi törvény 14 egyházat ismer el. A riporter kérdezte, hogy miért baj ez, mikor Belgiumban 10 van. "Hát, ööö, Konrád György monda, hogy rossz a törvény". Hát, hatalmas érv :D

Megfigyelo 2012.02.09. 21:03:45

@WLaci: Hát ha csak úgy lehetnék "valaki", hogy a legerkölcstelenebbül telehazudozom a világot, akkor inkább nem akarok "valaki" lenni, és maradok a kaptafámnál...

Tell Vilmos 2012.02.09. 21:04:59

@Megfigyelo:

Persze! - sok mindent rosszul csináltak. De ettől függetlenül, bármely oldalú kormány lenne hatalmon, az ember automatikusan az ultimátumot kapónak drukkol abban az esetben, ha egy sokkal nagyobb hatalom próbál +torolni valamit egy kisebbel szemben...

Megfigyelo 2012.02.09. 21:10:06

@aesculus: Ne tetessd magad hülyének, Mindenki tudja, hogy arról van szó, hogy lecserélik az összes vezető bírót (azok általában elmúltak 62 évesek) és fideszes pártkatonákat neveznek ki a helyükre.
Az EU egyelőre nem tudja, hogy mit is kezdjen a sok apró trükk és ravaszság segítségével bevezetett de facto zsarnoksággal, de ki fogja találni, mert azt már látja, hogy ez nem EU-konform és Európában nem elfogadható.

capacete 2012.02.09. 21:13:22

Mindig szórakoztató olyan írást olvasni, amiben az amúgy nem teljesen hülye szerző álnaívan a világ igazságtalanságáról írogat.
Az ET ajánlások valóban nem kötelező erejűek, viszont az Európa Tanács jelenti az Európai Unió egyelőre csak nyomokban létező emberi jogi dimenzióját, ezért ha egy olyan EU-tagállammal kapcsolatban, amelyikkel szemben aggodalmak merültek fel, hogy a jogalkotás sérti az alapvető jogokat, az ET ajánlásokat tesz, azt bizony a Bizottság komolyan fogja venni. És nem valószínű, hogy ehelyett inkább a gyanús kormányra hallgat.
Az pedig egyenesen röhejes, hogy Navracsics az Alaptörvényre hivatkozik, hiszen ez a parlamenti többség eddig soha nem volt szégyenlős, ha alkotmányt kellett módosítani. Ha az ET ajánlás végrehajtása tényleg az Alaptörvénybe ütközik, akkor módosítsák az Alaptörvényt...

torró 2012.02.09. 21:15:04

Azt hittem öregkoromra végre eltűnnek a kommunisták és csak rossz emlékként gondolhatok rájuk. Örültem amikor eltörölték a 49-s alkotmányt. És roppant elszomorít, hogy a mai fiatalok, akik csak hírből ismerik azokat az időket, ők azt szeretnék vissza. Én azt mondanám ,éljenek csak két évet olyan körülmények között, amit nekünk is kellett. És majd utána lehet róla diskurálni. Végig néztem ezt az úniós cirkuszt.Egyszerűen gyomorforgató.Nem találok szavakat, mennyi hazugságot hordanak egyesek össze. Jó volt hallani azokat a nyugati felszólalókat akik megvédtek bennünket az acsarkodó liberális és szociktól akiknek csak a gyalázkodó kijelentések jutottak el a fülükig. Amikor kellett volna hallgattak mint sz.r a gazban. Menjenek a francba!

Éhesló 2012.02.09. 21:15:04

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
Találó a neved.
Csak utána kellett volna nézned és látnád, hogy alacsonyabb bázisról indulva loholnak utánunk.
Böszme nélkül, kb, egyforma szinten lennénk, ami azt jelenti, hogy az adósságuk növekedési üteme kb. 30%-al magasabb, mint a mienk.

www.google.hu/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:sk&dl=hu&hl=hu&q=szlov%C3%A1kia+%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1g

Megfigyelo 2012.02.09. 21:16:15

@aesculus: A probléma abban van, hogy más országokban nem csinálnak rendszert abból, hogy visszaéljenek a joggal vagy joghézaggal. Az egyházi törvénnyel kapcsolatban is elég pl. elmondani, hogy a Wesley Metodista Egyetem professzorainak kinevezését a metodista H. Clinton amerikai külügyminiszter nyári látogatására időzítették, hogy részt vehessen rajta -- és most a metodistáktól elvették az egyházi státust. Ezt tették annak ellenére (vagy éppen azért?!) mert OV két idősebb lányát valamikor épp a metodista Iványi Gábor keresztelte meg...

capacete 2012.02.09. 21:19:13

@aesculus:

Az a probléma, hogy a bírák nyugdíjkorhatárának csökkentése teljesen ellentétes azzal a fideszes célkitűzéssel, hogy fokozatosan emeljék a nyugdíjkorhatárt és bevallottan azt a célt szolgálja, hogy megszabaduljanak több száz olyan bírótól, akik nem feltétlenül nekik megfelelő ítéleteket hoznának. Kicsit furcsa, hogy ha néhány év alatt 65 évre akarják emelni az általános nyugdíjkorhatárt, akkor miért csökkentik a bírákét 62-re...

Az pedig megint vicces érv, hogy más államokban hány egyház van. Ezekben az államokban évtizedekkel korábban kialakult a jelenlegi rendszer, ha ezen változtatnak, akkor biztos, hogy a bővítés felé megy. Magyarországon drasztikusan csökkentették az elismert egyházak számát, a tendencia tehát megszorító, nem kiterjesztő. A jogkorlátozás pedig nem túl pozitív dolog...

Laciii 2012.02.09. 21:20:14

@Megfigyelo:
Milyen alkotmányos korlátja volt a görög népszavazásnak?

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 21:22:57

@Megfigyelo: @capacete: igen, megszűnt a menhely otthon egyház, a születés méltóságáért egyház, stb.

Ha már egyház: angliában államegyház van, az ír alkotmány rögzíti az "egy és oszthatatlan szentháromság" tiszteletét. Tuuuudom, a hagyományok, stb. De mégis: Cohn-Bendit miért nem üvölti tele a világot, hogy "aki nem hisz a szentháromságban, az nem is ír"?

Megfigyelo 2012.02.09. 21:23:50

@kaskala: A Liszaboni szerződés 7-ik cikkelye lehetőségeket tartalmaz az európai értékeket nem eléggé tisztelő EU tagállamok megbüntetésére. (Még soha sem alkalmazták, és miénk a "dicsőség", hogy előszőr MO-gal kapcsolatban vetődött fel ennek a lehetősége/szükségessége. Ha valamivel, hát ezzel ez a kormány már bevonult a világtörténelembe...)

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 21:24:20

@capacete: ja, és az ellen meg kifejezetten tiltakozom, hogy ha beházasodom a királyi családba, akkor sem örökölhetem a trónt, mert katolikus vagyok :P Hol van ilyenkor Neelie Kroes? :D

vakapad 2012.02.09. 21:26:19

@Éhesló:

Hát igen. A böszme. Kíváncsi vagyok, hogy mikor megkaptuk a hitelt az IMF-től (ami elől nem ugrott el se pártunk, se kormányunk, ha már annyira ránk akarják erőltetni - bírják ám a gyűrődést, mi?), ki fogja bejelenteni, hogy mekkora az új adósságszintünk.

Egyébként, mikor a böszme átvette Medgyessytől a kormányzást, 60 % volt, a világválság előestéjén meg 65.

Megfigyelo 2012.02.09. 21:27:04

@torró: Mot éppen keresztény szósszal leöntve ugyanannak a "kommunista" rendszernek újra való felépítéséről van szó. (Ugyanolyan egypártrendszer, de facto diktatúra, központosítás és gazdasági csőd...)

Totof 2012.02.09. 21:28:53

@torró: Pozsgay komoly részt vállalt az új alkotmányból. Ez mennyire nem kommunista?
A munkásőr Pintér a belügyminiszter. Ez a kommunista se tűnt el.
Attól, hogy ezt e szemét, hazug, tolvaj bandát (a kádárista kommunikációjával együtt) úgy kéne picsán rúgni, hogy a Szaturnuszig meg se álljon, még nem kívánom a kommunistákat vissza.
Normális politikusokat szeretnék látni végre, akik az országért dolgoznak. Nem Lázérféle, képviselői hatalommal zsaroló férgeket.
Gyurcsány elbaszta? El. Attól még ennek az újabb pöcsnek nem kéne mégjobban

Mitzimackó 2012.02.09. 21:28:54

@capacete: de szapáry 70 évesen mehetett washingtonba nagykövetnek. "1990-ben tért haza, visszakapta magyar állampolgárságát (a belgiumi megtartása mellett), amikor az IMF magyarországi megbízottjává nevezték ki..." hu.wikipedia.org/wiki/Szap%C3%A1ry_Gy%C3%B6rgy

Megfigyelo 2012.02.09. 21:29:37

@aesculus: Tehát te sem tagadod, hogy politikai tisztogatásról van szó: na épp ez az, amit tilt az EU joga.

vénkujon 2012.02.09. 21:30:30

@torró: azért mert baszogatják viktor barátodat, már rögtön komenistázni kell? primer-e vagy?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.09. 21:30:43

@Éhesló: ..és akkor most mennyi hitelt akarnak felvenni a szlovákok? Azt nem írtad Te zseni. Azt írd meg, hiszen én, akinek találó a neve, nem tudhatok mindent. Viszont nagyon fogok örülni, ha felvilágosítas, és egy picit okosabb leszek. Nem mesét kérek, hanem egy konkrét számot!
Ha esetleg nem vetted volna észre, nem arról van szó, hogy mennyire nő az adósságunk, hanem arról, hogy hitelt akarunk felvenni!

Kelly és a szexi dög 2012.02.09. 21:30:43

Biztos régen nem dugja senki ezt a Neelie Kroes-t, lehet, hogy jobban járt volna az ország, ha Kovács Lacink inkább ezt abszolválja a titkárnője helyett!

Diocles 2012.02.09. 21:32:01

Ha valaki korrekten nézi, ahogyan most Gellért is, akkor természetesen azt kell megállapítania, h egy még meg sem született javaslatcsomagot LÁTATLANUL természetesen egyetlen ország egyetlen minisztere sem fogadna el.
Ill. egy gyarmat, egy protektorátus igen.

Navracsics tehát csak ezt a választ adhatta.

Milyen ajánlásokról van szó? Arról a háromról, amikről eddig is? Vagy a legapróbb részlekig az ET akarja újraszabni Magyarországot?

Mire kellett volna igent mondani, tisztelt ballib hőbörgők és fikagépek?

Laciii 2012.02.09. 21:32:50

@Megfigyelo:
"Nem volt más alkotmányos korlátja, csak a hitelezők türelme. De az egy komoly dolog."
És onnantól a demokrácia megy a lefolyóba, bármikor találhatunk tetszőleges kifogást.
Akkor nem a demokrácia híve az ember, ha éppen az aktuális érdekei szerint alakítja a korlátokat. Szóval ha az EU mégis demokratikus akkor OV is az, mert "komoly dolog".

Mitzimackó 2012.02.09. 21:33:41

@capacete: ... amit egyébként az aláírása és az életbe lépése között eltelt mintegy 8 hónapban többször lényegesen módosítottak, annyira átgondolt, megkonzultált és kidolgozott volt.

Megfigyelo 2012.02.09. 21:35:45

@aesculus: Igen, van államegyház, de a többi is megkapja az adókedvezményeket, amit most elvettek olyan jelentős világegyházak magyarországi ágaitól, mint a budhisták, a metodisták - vagy épp az anglikánok. (Ez a két utóbbi a legnagyobb Amerikában, ott episzkopális egyháznak hivják az anglikánokat). Ja, és azt hiszem a baptistákat -- a harmadik nagy egyház az USA-ban -- sem ismeték el...

Mitzimackó 2012.02.09. 21:35:46

@Kelly és a szexi dög: ez lényeges megjegyzés volt, olyan intelligensen fábris.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 21:36:15

@Megfigyelo: én nem vagyok mérvadó, csak egy szimpla fideszes vagyok :) gondolom ez van mögötte, bár nem nagyon lehet bizonyítani. Nem vagyok naiv, a politika nem mindig elegáns világ (gondolom, bár nem vagyok politikus. Lehet, hogy rohadtelegáns).

Na, mindegy, a mai meghallgatás kabarészerű lett volna, ha nem lett volna ennyire feltűnő az a sok fals állítás amit összeszedtek (a heti válaszban jelent meg egy mulatságos összeállítás a félrement nyugati cikkekről, többek közt interjúval a fél éve halott Eszes Tamással...).

Totál nem erre megy ki a játék, a különadók meg a végtörlesztés, valamint Konrádék ármánykodásai miatt dühösek, pont leszarnák a bírákat. Ahogy (bár sokkal súlyosabb volt), de leszarták a 2006-os rendőri brutalitást, és a 10%-os államháztartási hiányt is.

vénkujon 2012.02.09. 21:37:43

@Kelly és a szexi dög: tényleg erősen baszatlan lehet, mert csúnyán taknyón tenyerőte ezt a faszjancsit.:D

kaskala 2012.02.09. 21:38:16

@Megfigyelo: rossz.Ausztriával szemben már alkalmazták!De én most egyenlőre úgy tudom,hogy most nem erről van szó.de ha rosszul tudom,javítsatok ki.továbbá azt sem értem,mi van akkor,ha a legvégső esetben megvonják a szavazati jogot?

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 21:38:27

@Megfigyelo: ha elismernék ezeket (igen, kösz, vágom, hogy mi az episzkopális egyház), és államegyház lenne a katolikus, azzal kiegyeznél? :DD
Szerintem elég, ha kibővítik a listát, és belerakják az említetteket.

kela-bá 2012.02.09. 21:38:34

Helló Emberek ! Annyi szép és okos gondolat jelenik meg itt, hasznosulás miatt ide is lehetne küldeni:
www.joallam.kormany.hu
További szép estét !

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.09. 21:39:15

@aesculus: ..és a Fidesz vén komcsijai, no meg a fiatal KISZ titkárjai miért vannak még a helyükön? Vagy az én kommunistám jó kommunista a Te kommunistád rossz kommunista?
Tudod, én egyformán utálom az összes kommunistát, és KISZ titkárt, no meg egyéb volt funkcionáriusokat, nem teszek kivételt.

Diocles 2012.02.09. 21:39:16

@Megfigyelo:

miért nem támogatja meg a Klubrádiót valamelyik alaposan meggazdagodott szoci milliárdos?

akár Fletó? ha csak +50 milliót beleraktak volna a pályázat mögé (nekik az nem tétel), akkor esélye sem lett volna annak, h a csúnya Médiabizottság másik pályázott hozzon ki...

Persze jobb végigsírni a világot, h diktatúra van, ugye?

Megfigyelo 2012.02.09. 21:40:34

@Laciii: Megtarthatták volna a népszavazést, ha vállalják, hogy közben csődbe mennek...
Bizony, aki fizet, az feltlteleket is támaszthat: a magyar kormány is épp ezzel találkozik ezekben a napokban...

2012.02.09. 21:43:01

Legközelebb Navra helyett javasolnám Jan Slota kiküldését az EU parlamentbe a magyar kormányt védeni. Ezeket a hülyéket ő sem tudná alulmúlni, és a Fidesznél még ő is jobban szereti a magyarokat.

Megfigyelo 2012.02.09. 21:43:25

@Diocles: Ez így egyszerúen disznóság! A Klúbrádió nem egy párt rádiója, csak veszi magának a bátorságot, hogy a magyar történelem Szálasi és Rákosi óta legocsmányabb kormányával szemben ellenzéki hangot merjen megütni...

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.02.09. 21:43:40

ritkán látható kemény komcsi mentalitással rendelkezik a poszt írója.
a poszt tele van elhallgatásokkal és csúsztatásokkal.

és bár ritkán olvasom, már sejtem, kik olvassák és tömjénezik az itteni írásokat.

Laciii 2012.02.09. 21:44:54

@Megfigyelo:
"Megtarthatták volna a népszavazést, ha vállalják, hogy közben csődbe mennek."
Igen, erről szólt volna népszavazás az első perctől fogva, vállalták is volna, de Merkel háborús fenyegetését már nem, amiatt állították le.

Megfigyelo 2012.02.09. 21:46:21

@aesculus: Volt kb. 300 törvényesen bejegyzett egyház, mindet el kellett volna ismerni - és persze amelyik visszaél az egyházi státussal, annak a vezetőit be kell csukni. (Eddig is be kellett volna...) Ilyen egyszerű...

Diocles 2012.02.09. 21:47:01

@Megfigyelo:

"Bizony, aki fizet, az feltlteleket is támaszthat: a magyar kormány is épp ezzel találkozik ezekben a napokban... "

Van egy fontos különbség, a magyar kormány még legalább fél-egy évig kihúzhatja, Papandreuék pedig már decemberben összeomlottak volna.

Szal ha az EU a magyar kormány totális bedarálására tőr és az itteni elvtársak is erre biztatják, akkor jöhet a B forgatókönyv, bedarálni az MNB-t, előrehozott a választás a nyárra... aztán az EB és honi felheccelői megehetik, amit főztek.

Nyilván ez lenne mindenkinek a legrosszabb forgatókönyv, de nagyon is reális az esélye, ha túlságosan keménykednek.

Diocles 2012.02.09. 21:48:08

@Megfigyelo:

LOL, bocs, h komolyan vettelek.

vénkujon 2012.02.09. 21:48:23

@Diocles: akko megmá meg kellett volna menteni a malévet... de jobb végigsirni a világot, h zeetmútnyócév.:D

kela-bá 2012.02.09. 21:48:35

@aesculus: Megnéztem a taj-kert.blog.hu-ot,
nagyo szép és tetszik. Ajánlom mindenkinek , egy kis kikapcsolódásként ! Kösz a sz élményt !

Megfigyelo 2012.02.09. 21:48:53

@Laciii: Ezt szerintem félreértetted, Merkel nem konkrét hábotúval fenyegetett, csak felhívta a figyelmet arra, hogy ha nem lesz megoldás, akkor akár felborulhat Európa féltve őrzött békéje is...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.02.09. 21:49:37

amugy meg annyit tennek hozza, hogy ritka nagy bunkosag egy maganjellegu beszelgetes utan, amikor mar a sajto is ott van kozolni, hogy negyszemkozt mast mondott
egyreszt mert bunkosag
masreszt mert ellenorizhetetlen
Mrs. Cohn Bendit

tevevanegypupu 2012.02.09. 21:50:00

Jesszus, mint egy reszeges ven vicehazmesterne..

másikpista 2012.02.09. 21:52:15

Ezt már a vég kezdete az Unió számára. Nemsoká már csak kisbetűvel uniónak fogják írni. Gazdasági szempontból szanálhatatlan csődtömeg, ideológiai szempontból meg egy nagy rakat hányás. El fogják söpörni a barbár hordák, mint már eddig is olyan sokszor a történelmében. Fáj a szívem érte, de saját magának köszönheti: a dekadens társadalmak önpusztító útját járja.

Totof 2012.02.09. 21:52:29

@hagyma: Mert az mi, hogy mást mondok négyszemközt, meg nagy plénum előtt? Humorérzék?
"masreszt mert ellenorizhetetlen"

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.09. 21:52:57

@hagyma: ..és nyiltan mást mondani, mint négyszemközt, az még nagyobb bunkóság!

vetterán 2012.02.09. 21:53:37

@Várúr: Ez a Nelli Krausz a Heller Ágnes barátnéja,ugyanaz a torz gonosz boszorka.

Megfigyelo 2012.02.09. 21:53:55

@Diocles: Nézd meg, mekkorák voltak az állampaír-hozamok január 4-én, amikor is a kormány gyorsan bejelentette a teljes kapitulációt. (www.akk.hu , balra fet a gorbe, igen éles csúccsal jan. 4-nél.) A B változat, amit emlegetsz, nem érné meg a nyári választásokat, addig is van egy csomó törlesztenivaló...

Laciii 2012.02.09. 21:55:36

@Megfigyelo:
A védelmi pénzt se konkrét fenyegetéssel szedik, csak felhívják a figyelmet arra, hogy ha nem lesz megoldás, akkor akár felborulhat a féltve őrzött biztonság is...

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2012.02.09. 21:55:41

fing-fű-ré-sze-lés.

legyen újra gyurcsány kormány és minden ójrópai érték egy csapásra szárba szökken a nácifészek magyarországon.

komolyan hányinger. az elftársak legalább dobtárassal jöttek.

Martian (törölt) 2012.02.09. 21:55:47

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: "Mellékesen azóta, hogy a főniciaiak bevezették a pénzt, általában az diktálta a feltételeket, aki a kölcsönt adta. Valószínűleg ez a jövőben sem fog változni."

De változhat, ha kölcsönkérés helyett kinyomtatjuk magunknak. :)

Éhesló 2012.02.09. 21:57:04

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
A szlovák állam finanszírozásának költségére az adósság szintjéből is lehet következtetni, továbbá az államháztartás hiányából.
Mindkét adatot megtalálod a hivatkozásom mellett.
Előbbi évi kb 1,5-2 % + a (kb. 5-10 éven belül) lejáró hitelek megújítása:
0,5mrd€/év + 3 mrd€/év
Utóbbi stabilan 5mrd€/év felett van 2009 óta.
Ez évi 7-10mrd€ hiteligényt jelent a tótoknak.
Tehát vesznek fel hitelt.
Nem keveset.
A hitelfelvételük és adóságuk szintén gyors ütemben nő.
A linket megadom rá még egyszer:
http://www.google.hu/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:sk&dl=hu&hl=hu&q=szlov%C3%A1kia+%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1g#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=edp_b9_mio_eur&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:sk&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu

vetterán 2012.02.09. 21:57:28

@másikpista: Haszonleső hedonista liberálzöld banda.A Nelli Krausz csak a női Kohn Bandi. Azt hitte ő itt a Goebbels: Vádol és egyben itél is. Vagy Visinszkij, akinél aki semmit sem tett annál az 10év Gulágot ért.

is 2012.02.09. 21:57:48

@Diocles: figyelj, te is tudod, ha picit belegondolsz, hogy 74 miliót nem lehet másképp ajánlani, és pontosan egy ponttal nyerni, csak akkor, ha ismered a másik ajánlatát, és annak tudatában írod be a saját áradat. ha ez nem tudatosult benned, mint egy kilométeres lóláb, ami kilóg, akkor te egy nagyon naív ember vagy. ha a Klubrádió 500 milliót ajánlott volna, akkor is érdekes módon pont annyival lett volna magasabb a másik, hogy egy ponttal nyerjen.

láttál te valaha közbeszerzést, amit lezsíroztak? mert én nem egyet láttam.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 21:58:31

@Megfigyelo: na, aztán meg azért sírnának, hogy "egyházi vezetőket csuknak le"! Hát, csodás elképzelés :D

Megfigyelo 2012.02.09. 21:59:52

@kaskala: Amikor Ausztriűval szemben bojkottot alkalmaytak, még nem volt Liszaboni szerződés. A 7-ik cikkely épp az osztrák ügy a tapasztalatai alapján született. A szavazati jog megvonása egy országtól olyan, mintha Téged hivatalosan beszámíthatatlannak nyilvánítanának...

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.02.09. 22:00:16

@kela-bá: köszi :)
@Megfigyelo: ja, szinte látom is: "Jövő heti parlamenti ülésünk témája: börtönben a cicakutya egyház püspöke. Veszélyben a pluralizmus Magyarországon"

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.09. 22:01:13

@Martian: ..No meg €-t elég nehéz lenne nyomtatnunk. Ugyanis nem hinném, hogy az eddigi adósságunk törlesztésére pl. elfogadnák a kinyomtatott forintjainkat.

Megfigyelo 2012.02.09. 22:01:19

@aesculus: Lehet, hogy van kíméletesebb megoldás is, de a mostani biztosan a lehető legrosszabb...

Megfigyelo 2012.02.09. 22:02:43

@Laciii: A különbség az, hogy a "védelmi pénzt" a görögök nem fizetik, hanem kapják...

Diocles 2012.02.09. 22:03:19

@Megfigyelo:

ne ábrándozz, nyilván más se hiányzik az EU-nak a görög és portugál államcsőd évében (mert ez az lesz, ha nem tudnád), mint K-Európa politikai és gazdasági destabilizálása a magyar kormány és gazdaság bedöntése révén...

nem fontos ám annyira nekik a Klubrádió, mint neked :)

Tündér_Lala 2012.02.09. 22:05:44

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Ott téved, hogy nem tisztes pénzügyi szolgáltatóról van szó, hanem rohadt zsarolóról.
Annak pedig a kurva anyját.

Tündér_Lala 2012.02.09. 22:06:57

@Megfigyelo:
A különbség az, hogy a "védelmi pénzt" a görögök nem fizetik, hanem kapják...

Amit azonnal vissza is utalnak kamatostól.

Megfigyelo 2012.02.09. 22:06:59

@vetterán: Nem vagy komplett. Egyébként minden hazai aljas és hazug propaganda ellenére Cohn-Bendit egy egész Európában párthovatartozástól függetlenül mélyen tisztelt politikus, Ha nem így lenne, nem lenne frakcióvezető az EP-ben.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.09. 22:07:09

@Éhesló: azt, hogy kinél mit vesznek figyelembe a hitel felvételénél, nem a hitel kérelmezője szabja meg. Lehetnek egyenlőtlen feltételek, (ami legfeljebb nekünk nem tetszik) de akkor is mi kérjük a pénzt és nem mi adjuk.
Te sem hivatkozhatsz arra a bankban, ha hitelért mégy, hogy a szomszédod más feltételek mellett kapta meg.

kaskala 2012.02.09. 22:08:26

@Megfigyelo: értem,köszönöm.A kérdés továbbra is az,hogy most szerdán erről szavaznak vagy nem?
Én úgy tudom,hogy a zöldek és a liberálisok kezdetben ezt akartákmde aztán módosult.Azzal is tisztában vagyok,hogy ez még csak az első lépés,nagyon hosszadalmas procedúra lenne,de mint már említettem,ez asszem nem az.
És a következő,mi van akkor ha megvonják a szavazati jogot?Úgyértem mi a közvetlen következménye ennek?
Megbénítja az adott kormányt,és ergo ellehetetlenül,olyan fokú presztízsveszteséget szenved el,amiből csak egy lemondásal léphet ki?

Megfigyelo 2012.02.09. 22:09:39

@Tündér_Lala: Nem utalják vissza kamatostul, hanem kifizetik belőle az adósságaik egy részét - azokat az adósságokat, amik lehetővé tették, hogy hosszú ideig messze jobban éljenek a lehetőségeiknél... Ha Te kölcsönkérsz, nem szoktad megadni?!

Diocles 2012.02.09. 22:10:08

@Megfigyelo:

hehehe, és a hetes cikkely hogyan csapódna le Magyarországon?

azt hiszed, h a szoci-LMP kombó profitálna abból, h a haverjaik szégyenpadra ültetik Mo-t, és nem a Fidesz, vagy pláne a Jobbik?

hajrá, már holnap legyen megszavazva a hetes cikkelyed...

Megfigyelo 2012.02.09. 22:13:12

@kaskala: Nem tudom, pontosan mikor miről szavaznak, nagyon bonyolult és hosszadalmas procedúrákról van szó, nem tudom részletekbemenően követni.

A szavazati jog megvonása abszolút arcvesztés lenne, nem csak a kormánynak, de az egész országnak. Persze OV-től kitelik, hogy erre is fütyüljön...

Laciii 2012.02.09. 22:16:25

@Megfigyelo:
Nem kapják, kamatokban már befizették, most majd fizethetik tovább.

A jó hiteles belép az adósságcsapdába, néha úgy tesz a bank, hogy ő a saját vére árán lenne jó fej és elenged némi hitelt, de ezzel csak meghosszabbítja a kamatfizetést.
Csőd után a szopásnak idővel vége és utána hülye lenne még egyszer hitelt felvenni, az a valódi elmaradt haszon a bankoknak.

Diocles 2012.02.09. 22:19:18

@Megfigyelo:

remélem is, h bevállalja, kezd szimpivé lenni ez a hetes cikkely.

ez egy olyan atombomba, amely leginkább az EU-t robbantaná fel, mintsem Magyarországot.
gondolod, h más tagországokban nem merülne fel (pl. az orosz bevándorlóktól az állampolgárságot megtagadó baltiakban...), h bármikor ellenük is bevethetik?

ha ilyen hülyék, hajrá, drukkoljatok nekik.

Robinzon Kurzor 2012.02.09. 22:22:11

@freehckr: "Nocsak, mióta? 2004-2010 között ez nem volt probléma... :)"

2004-2010 között nem volt putyini típusú látszatdemokrácia.

Laciii 2012.02.09. 22:23:14

@Megfigyelo:
"Ha Te kölcsönkérsz, nem szoktad megadni?"
De igen, viszont nem is adok olyannak kölcsön akiről tudom, hogy nem tudja megadni, legalábbis ha vissza akarom kapni a pénzem nem pedig adóscsapdába rakni (amihez én kicsi vagyok, de némely bank nem).

egy_vélemény 2012.02.09. 22:27:00

@Megfigyelo: Ne aprózd, meséld, mék országban?
Hehe...épp a minap hallottam, hogy anno DeCiBel főtörzs svájci tv-kulturműsorban is gyakran szerepelgetett.
A köztiszteletet hogyan lehet különben megállapítani manapság, definitív?
Mert így átalányban kijelentve, nagyon gyenge érv.
Ilyet mindenki tud.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.02.09. 22:27:27

@Totof: @butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
egyreszt ugye a politika, masreszt a maganbeszelgetes az feler egy maganlevellel...a nyilvanossag elott lehet reflektalni, gyozkodni, de maganbeszelgetesre hivatkozni, ami elleonorizhetetlen raadasul, nem illik
/ugye mar Ti is tenykent kezlitek mit mondott negyszemkozt Navrasics, ott voltatok?/

de ha nektek igy termeszetes....

egy_vélemény 2012.02.09. 22:30:13

"Annyit tennék hozzá: legjobb tudomásom szerint a Bizottság nem követelheti, hogy Magyarország feltétel nélkül fogadja el az EU-tól független ET ajánlásait. S ha így van, a Bizottság fenti követelése durva beavatkozás Magyarország maradék szuverenitásába."

Az. De lesz ez még cifrább is.
Annyi a jó benne (mert tudjuk, minden rosszban van valami, amit jóra lehet fordítani, csak higgadtan kell tudni szemlélni), hogy szabályszerűen feltérképezhetők az eddigi, rejteki erővonalak.

Martian (törölt) 2012.02.09. 22:34:25

"A Liszaboni szerződés 7-ik cikkelye lehetőségeket tartalmaz az európai értékeket nem eléggé tisztelő EU tagállamok megbüntetésére."

Lisszaboni paktum és az "európai értékek"... inkább nem is gondolok rá, mert megrepedhet a mennyezet.
:)

Let Them Come to Berlin 2012.02.09. 22:35:21

"Arról ugyanis szó nincs, hogy az ET bármely kormánynak bármit kötelező érvénnyel elő is írhatna."

Van.

A belépés feltétele volt a társulási szerződést aláírni, amelyben az egyik alapfeltétel az EU-s szabályok egy részének önkéntes, feltétel nélküli átvételi rendje.

Ehhez kapcsolódik jogosultság az EU számára jogi eljárások indítására vélelmezett szabálysértések esetén.

Ehhez kapcsolódik szankciók alkalmazásának jogosultsága bírósági ítélet esetén.

Nem kényszerítettek, Magyarország ezeket akarván elfogadta a szerződés tartalmát.

Így csatlakozhattunk.

Amit most a FIDESZ-KDNP - e blog szerzőjével egyetemben - az elmúlt időszakban nem létezőnek tekint - és erre építi a kommunikációját: Navracsics ebből a tankönyvből adott elő.

És még egy jelenség, az EU nem a gonosz baloldal tisztségviselői által mogyorózza a FIDESZ-KDNP-t.

Már a "saját oldalon" ülők is hánynak tőlük.

Azért idézőjelben, mert a politikatudományok szerinti jobb oldalhoz a FIDESZ-KDNP programja, politikája csak nyomelemekben hasonlít.

capacete 2012.02.09. 22:35:44

@aesculus: És nem kaptak egyházi státust a krisnások, az iszlám gyülekezetek stb.

Egyébként nem figyelsz: valóban nem jó, hogy más országokban is korlátozó a szabályozás, de ott ez évtizedekre (néha évszázadokra) nyúlik vissza. Itt pont az a baj, hogy egy eddig megengedő szabályozást hirtelen brutálisan szigorítottak, átláthatatlan okokból...

freehckr 2012.02.09. 22:37:58

@Robinzon Kurzor: Gumilövedék volt, könnygáz volt, D209 szt. tiszt miniszterelnök volt, egykori KISZ elnök miniszterelnök volt, egykori KGB-s nemzetbiztonsági hivatalvezető volt...

Anyátokért hazudoztok, pöcsök...

wilson77 2012.02.09. 22:38:41

Mi a helyzet, fiúk? Navracsics miniszterelnök-helyettesünknek megnyúlt az orcája, mert ellenfelet talált? Ejnye, no.

komplikato 2012.02.09. 22:44:12

"az Európai Bizottság le akarja nyomni Magyarország torkán az Európa Tanács nem kötelező érvényű ajánlásait."

Az még véletlenül sem fordulhat elő, hogy ha a hazai jogalkotók betartották volna az EU irányelveket, akkor eleve ez a szitu létre sem jöhetett volna?

Viktus 2012.02.09. 22:45:58

redriot77 2012.02.09. 20:31:55
A véleményvezérről:

"Az ország stabilizációjának nevében az elmúlt két év során közel 1500 milliárd forintnyi nyugdíjmegtakarítást és százalékpontokban mérhető GDP-növekedést áldoztak fel, hogy aztán 2012-ben éppen azokat az intézkedéseket hajtsák végre, amiket 2010-ben ezeknek az áldozatoknak a segítségével el akartak kerülni."

Ennyi. Sokmindenre számítottam a Fidesztől, de hogy ennyire dilettáns, ötletszerű, felkészületlen kapkodást fognak művelni gazdaságpolitika címén azt legvadabb álmaimban sem gondoltam volna. Nem gondoltam volna hogy Matolcsynak még Veres Janit is sikerül alulmúlnia. A nemzetgazdaság vezénylő tábornoka, gazdasági szabadságharc, gyorsnaszád. Persze.

Az ötletbörze persze megbukott, nincs más hátra mint pénzért kuncsorogni, és sodródni tovább az árral. Eredmények nincsenek, de még az előrelépés lehetősége is a ködbe veszett. Az a 15% tényleg elégedett ezzel, ezt akarta mikor a Fideszre szavazott?

-

Ennyi?

freehckr 2012.02.09. 22:46:23

@Robinzon Kurzor: Én szeretném a legjobban, ha putyini típusú látszatdemokrácia lenne, mert akkor a magyarellenes gyűlöletkampányt folytató balliberálisokat remélhetőleg úton útfélen pofán lehetne b*szni... büntetlenül.. :) De sajna a hajatok szála nem görbül, pedig most már tényleg k*rvára megérdemelnétek a ruhát. :)

komplikato 2012.02.09. 22:46:30

@hagyma: Miért lett volna "magánbeszélgetés"? Szerinted azért beszélgettek, hogy megosszák egymás közt nagymamáik tyúkhús receptjét vagy mi?

komplikato 2012.02.09. 22:49:23

@freehckr: Te legalább egyenes vagy, nem úgy mint sok magát demokratának hazudó köpönyegforgató balféket.

hallari 2012.02.09. 22:54:21

"mire kötelezhető Magyarország?"
Pl. arra, hogy ugyanazt mondja nagy nyilvánosság előtt, mint négyszemközt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.02.09. 22:59:10

@Kompli: a negyszemkozti beszelgetes az megha hivatalos is maganbeszelgetes
nrm illik belole idezni
ennek sok oka lehet es van
mondjuk ezzel a mumiaval tuti nem lehetett volna megcsinalni,de mas politikussal talan igen
-igen tudjuk a gondokat, latjuk hogy nehany ET ajanlast el kell fogadnunk, ha tetszik ha nem, de van nekunk belpolitikank is meg a vilagbankkal szembeni alkupoziciot sem kene rombadonteni, ezert a nyilvanossag elott kicsit arnyaljuk a dolgot, de ertjuk a felvetest
pl. stb

Robinzon Kurzor 2012.02.09. 23:00:11

@freehckr:

Csak kibújt a szög a zsákból: akinek más a véleménye, azt el kell hallgattatni.

Bolsik vagytok mind, Orbánnal az élen.

wilson77 2012.02.09. 23:00:43

@freehckr:

Kedves freehckr!

Imádkozom a lelki üdvödért.

Tisztelettel üdvözöllek!

-wilson

freehckr 2012.02.09. 23:01:52

@hagyma:
„latjuk hogy nehany ET ajanlast el kell fogadnunk”

Az ajánlást nem kötelező elfogadnunk. Hozzanak határozatot, emeljék be az Eu irányelvei közé a kifogásaikat, vagy kapják be a f*szt...

komplikato 2012.02.09. 23:01:53

Így elolvasva a beszélgetés szövegét, miként lehet arra az alkotmá ... izé ... "alaptörvényre" hivatkozva megtagadni a választ, aminek létrehozásában szarták pofán az EU belépéssel (87%!) elfogadott alapelveket?
Ez egy indoklás vagy hülyét csinált magából a jó képességű?

Robinzon Kurzor 2012.02.09. 23:02:26

@freehckr:

Mi ebben a hazugság, te szerencsétlen?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.02.09. 23:03:07

de a lenyeg az, hogy negy szem kozotti beszelgetest, ami bizonyithatatlan, nem kozlunk
ez alap
hacsak a masik fel hozza nem jarul
erre vannak akozos kozlemenyek a nyilvanos vitak stb

komplikato 2012.02.09. 23:03:24

@hagyma: Ha megegyezel a bíróval tárgyaláson kívül aztán bemész a tárgyalóterembe, majd teljesen mást teszel és mondasz, az mi?

Robinzon Kurzor 2012.02.09. 23:03:30

@freehckr: "vagy kapják be a f*szt..."

Ez a szép feladat rád, és többi Viktor-imádóra vár.
Esetleg már túl is vagy rajta?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.02.09. 23:05:12

@freehckr: ezt en ertem, ez egy egyszeru pelda volt, mint talan kitunik, nekem azzal van bajom, hogy a mumia azzal ervelt, hogy 4 szem kozott mast mondott navracsics
ez nem erv
mert nem fair es bizonyithatatlan

freehckr 2012.02.09. 23:05:30

@Robinzon Kurzor:
„Csak kibújt a szög a zsákból”

Próbáltam rávilágítani, hogy ha Magyarországon putyini típusú demokrácia lenne, akkor hungarofób elvtársaitok csak egyszer tudnának ajvékolni. Vágod? Egyszer... Nem lehetne minden héten, több mint egy éven keresztül egyszer a szólás- és sajtószabadságot hiányolni, másszor a legpofátlanabb hazugságokkal a kormányzatot támadni. Lenne pár ballib sajtós segédmunkás, akinek szétlőnék a hülye fejét, és síri csöndben lennétek... :) Ez lenne a putyini típusú demokrácia, te kis szerencsétlen... :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.02.09. 23:06:18

@Kompli: a biro gondolomm amumia, de mi az en helyzetem?
vadlott?

freehckr 2012.02.09. 23:06:38

@hagyma:
A múmiát is le kell sz*rni. Hozzanak határozatot, ami azután legyen kötelező érvényű az összes tagállamra, vagy fogják be a büdös pofájukat, mert más eszköz nincs a kezükben.

Robinzon Kurzor 2012.02.09. 23:08:18

@hagyma:

Aki viszont ezzel visszaél, arra nem vonatkoznak ezek az íratlan szabályok.

A Fidesz folyamatosan szegi meg a számára terhes írott és íratlan szabályok közül bármelyiket, ha közvetlen és azonnali retorzió nem fenyegeti, ellenben sértődötten várja el, hogy vele szemben mindenki előzékeny legyen és tartsa be az etikettet.

freehckr 2012.02.09. 23:10:00

@Robinzon Kurzor:
„a Fidesz folyamatosan szegi meg a számára terhes írott és íratlan szabályok közül bármelyiket”

Határozatot kell hozni, addig csak politikai vélemény a böfögésetek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.02.09. 23:10:03

@freehckr: bazmeg az amerikai egyesult allamok eleg regen letezik,d e talan meg itt is nagyobb az allamok fuggetlensege, mint amit az EU akar
OK a FED torvenyek le vannak fektetve stb. de mast ne mondjak egy pelda a szazbol egyik allamban lehet halalbuntetes a masikban nem
es ez alapjaiban egy orszag egy /jo ketto/ neyelvvel/

Robinzon Kurzor 2012.02.09. 23:11:27

@freehckr: "hungarofób elvtársaitok csak egyszer tudnának ajvékolni"

Aki a Viktorkádat bánccsa, az hungarofób, elvtárs, ajvékolás ... ennyit tudsz, mucsaikám.

komplikato 2012.02.09. 23:12:33

"Hivatalos jegyzőkönyv hiányában, ..."

Ez nem a magyar parlament, ahol minden szart le titkosítanak 60 évre. Szóval lehet még nincs kint, de erősen kétlem. Rémlik a múltkori beégésnél, mikor Orbán kamuzott, hogy támogatjuk, nem támogatjuk, alszunk rá ... akkor is lebukott, mert az első és második verziót is jegyzőkönyvezték. És elérhető is volt.
Persze vannak akik még nem voltak "készen rá", hogy szembesüljenek a valósággal, szerintük biztos nem volt jegyzőkönyv. ;)

Robinzon Kurzor 2012.02.09. 23:13:35

@freehckr: "Határozatot kell hozni, addig csak politikai vélemény a böfögésetek."

Disznóólban nevelkedtél? Otthon így beszéltek hozzád?
Ez persze sok mindent megmagyaráz.

Ja, és nem kell határozat: ha pénz kell, ez lesz a feltétel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.02.09. 23:13:45

@Robinzon Kurzor: altalanossagban beszelek, em vagyok fideszes, nem otthon elek, elolvastam, nekem nem tetszett
politikus ilyet nem mond, hogy az irodaban mast mondtal
mondhat, mondjuk hazai szinten egy valasztasnal, de nem nemzetkozi szinten
de ez szigoruan maganvelemeny es csak megutotte a szememet

Robinzon Kurzor 2012.02.09. 23:15:08

@hagyma: "ez nem erv
mert nem fair es bizonyithatatlan"

Kérdés, hogy az ismert előzmények után ki hiszi el Navracsics verzióját.

vénkujon 2012.02.09. 23:18:43

@Robinzon Kurzor: szerintem kezdhetik szervezni a navracsics-menetet. összejön megint a sok szép magyarember, és máris igaza is lesz navracsicsnak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.02.09. 23:28:26

@Robinzon Kurzor: miert hinnek neki kevesbe mint a hollandnak, aki nevelni akarja az orszagot mint az a francia nemet seggfej, na az sem volt semmi amit rangatozott az ulesteremben

komplikato 2012.02.09. 23:32:51

@hagyma: "francia nemet "
Elzászi a faszi, gondolom annyira venné zokon, mint ha vallonra franciát mondanál ;)
Amúgy nem egy képernyőképes arc, bár a Kádár János idézet anno betalált tőle ... ki is maradt jól a hírekből.

zembertelen 2012.02.09. 23:34:16

Elég az EU-ból!
Nyereg alá a húst, elő a buzogányt, irány: Bizánc!

egy_vélemény 2012.02.09. 23:35:10

@Robinzon Kurzor: szerbusz Kurzorok Robinzonja.
Borítékolhatod, hogy majd' minden józan gondolkodású ember hisz Navracsicsnak. Nemcsak a templombajárók.

komplikato 2012.02.09. 23:35:54

@zembertelen: Hát arról lekéstünk Vajk ... izé, István okán. De Urálon túlra még esetleg, bár lehet nem annyira jó szívvel fogadnának.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.02.09. 23:41:26

@Kompli: hat en annak idejen utanaolvastam, mert eleg antipatikus volt:)
nemet-francia szulok, meg ingazott a ket orszag kozott, ezrt neveztem nemet-francianak, de ez total nem erdekes
nekem nala is az volt a furcsa, hogy magyarok is tapsoltak neki...
hat ha az amerikai kormanyrol, az amerikai elnokkel igy beszelne egy ilyen zero, ide be sem engednek az tuti:)

Bell & Sebastian 2012.02.09. 23:42:32

Jó kis bunyó, de kár, hogy nem lehet fogadni a labirintus-patkányokra. Öröm nézni, ahogyan kaparják a falat. Hát még ha majd egymást!

komplikato 2012.02.09. 23:54:08

@hagyma: " ha az amerikai kormanyrol, az amerikai elnokkel"
Ne essél te is súlyos képzavarba, egyik EP képviselő a másik EP képviselőnek. Ettől az ügy szebb nem lesz persze.
Bocs az OFF miatt.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.09. 23:54:51

Én mondjuk a kormányra fogadok.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.02.09. 23:57:08

Pénteken aláírják a Ryanair és a Budapest Airport közti megállapodást – jelentette be Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója. Azt mondják, a magyar állammal is sikerült megállapodniuk, és támogatást kapnak a budapesti járatokért. Azt egyelőre sem az ír cég, sem Magyar Turizmus Zrt. nem közölte, hogy mennyit és milyen feltételekkel.
Most akkor mi van, külföldi légitársaságot támogatunk, a Malévet meg veszni hagyják?

Ki, miért és hogyan csődöltette be a Malévot Orbán elvtárs?
Ez megint sunyi, simli bóvlista megoldás, de a Budai bolhás kopó rajta lesz!

Orbán itt a vég, takarodj!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.02.09. 23:59:24

@Kompli: azert nem egy sulycsoport...
remelem

Bell & Sebastian 2012.02.10. 00:02:18

Néda, Budai bóhás? Biztos a patkányokról ugorhatott pár át. Adok telefonszámot, ha kell.

Wolff 2012.02.10. 00:13:39

Csak úgy RG úrnak:
1. Ezek szerint az alkotmányra/alaptörvényre felesküdött képviselő nem szavazhatja meg annak módosítását? Akkor mi is történt eddig kishazánkban úgy két éve?
2. A magyar kormány úgy két évtizede akar nem kötelező ET ajánlásokat lenyomni más országok torkán kisebbségi jogok és autonómia (valamint a szlovák nyelvtörvény) tárgyában. Lehet példát mutatni. Ha viszont ez példátlan dolog, akkor lehet befejezni a panazskodást, hogy a szlovákok, románok, akárkik micsoda szemétládák és nem érvényesítenek valamiféle jogokat.

Az elvakultság rossz tanácsadó.

inebhedj - szerintem 2012.02.10. 00:20:10

@Éhesló:

Az általad belinkelt kimutatás alapján világos, hogy ideje volna az államadósság és GDP kezelés tekintetében nem pattogni, nem okoskodni, hanem kellő alázattal és köszönettel megfogadni, továbbá feltétel nélkül követni a fejlett EU-s országok tanácsait és gyakorlatát, amilyen például Belgium, Franciaország, Görögország, Írország, Németország, Olaszország és Portugália.

Lezland · http://euroszkeptikus.blog.hu 2012.02.10. 00:23:06

Eddig egész jól lapult a fű alatt az EU, csak tömött minket pénzzel. Úgy látszik vége a beetetésnek, és jön az a fránya nagyhatalmiskodás.

egy_vélemény 2012.02.10. 00:25:29

Jaa, és képzeljétek, azt is a minap hallottam, hogy valamék németnyelvű adásban a Hellerék Ágnese képviselte a magyar közfelháborodást, mv.
Majdnem friss hír.
Halálra izgatják itten a németajkúakat, plusz Brüsszelből tunningolják őket, a vége a' lesz, hogy az elmaradt '56-os bévonulást még megejti itten a sok izgatott nyugati, márcsakhogy felszabadítsák az elnyomás alól....talán?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.10. 00:32:43

Navra maszekban valószínűleg azt mondta Nellinek, hogy a csoffadt arcából sejthető altesti légáramlási problémái orvoslására vegye igénybe egy 30 centis farkú afroamerikai segítségét.
És gálánsan felajánlott ehhez a beavatkozáshoz 1 kiló szívbarát Delma margarint.

Netuddki. 2012.02.10. 00:53:18

"az Európai Bizottság le akarja nyomni Magyarország torkán"

Milyen Magyarország? Tudtommal a fidesz kormány nem Magyarország. Már megint a kettős mérce. Azelmúlt8évet a cuculisták qrták el de ezt a ciklust Magyarország?

Mondom én aki bottal se piszkálná se a cuclikat se a vuclikat...

Netuddki. 2012.02.10. 00:58:32

Meg ki a tököm hatalmazta fel ezeket a tökkelütötteket a gyarmatosítás elleni tüntetésre? Igenis az USA vagy valamelyik fejlett ország gyarmata akarunk lenni. Remélhetőleg kineveznek valami kormányzót is és végre nem a győzikéék hülyeségeit kell hallgatnunk. Svarci jöhetne már felszabadítani bennünket, úgyis nemrég itt ólálkodott Güssingben...

flamer 2012.02.10. 01:20:29

@freehckr: "ha Magyarországon putyini típusú demokrácia lenne, akkor hungarofób elvtársaitok csak egyszer tudnának ajvékolni"

Nekem az lenne a kérdésem a tisztelt, önmagukat konzervatív jobboldaliaknak valló urakhoz, hogy az ilyen freehckr-féle antiszemita barmokat miért nem küldik el a redves picsába?
Úgy érzik talán, hogy egy oldalon vannak vele?
Csak kérdem.

mialenyeg 2012.02.10. 01:35:48

Annyi történt, hogy az EU-s liberálisok nyomják a többiek arcába a liberális demokrata eszmény elfogadását, mert eddig a néppárti demokrácia fogalom volt nyerő. Erről szól az egész vita, Magyarország csak egy eszköz a lib EU-nak erre, ennek apropóján akarják megszilárdítani a saját demokrácia fogalmukat. Erre kíváló lenne precedensnek, ha Mo megtenne olyasmiket, mint pl. feltétel nélküli követése az ET lib eszméinek, hiszen akkor a többi néppártos is látná ezt, és erősödne a szoc-lib oldal az EU-ban. Ennyi.
Az a 7-es pontos eljárásos ilyesztegetés is csak arra van, hogy a szoc-lib tábor fitogtassa az eszméinek a potenciálját az EP-ben. Ezekért a célokért dolgoznak össze.
A retorika meg már kezd unalmas lenni: senki nem tudja mi van igazából Mo-n, így eszményi húzás mindenki részéről állandóan azt emlegetni, hogy "úgy hallottam egy ismerőstől, hogy ez meg ez van". Ez csak arra jó hogy megvezessék egymást ezek az ökrök.
Ez az egész csak egy belharc a szoc-lib hatalomszerzésre az EP-n belül, semmi több.
Agyalágyultak hülyítenek agyalágyultakat.
Itt semmi józan érv nem segít, egyrészt Navracsicsnak szét kéne osztania egy Népszabadság fordítást, hogy lássák, hogy van sajtószabadság, de ettől függetlenül löknék tovább ezt a dumát a szoc-libek, abszolút nem a vita a céljuk, hanem az eszmék belesulykolása a többiekbe és minnél több precedensteremtés.
Másrészt ugyanezekkel a lapokkal játszik a kormány is, ők is jól tudják, hogy kövése sincs és nem is lesz senkinek, hogy mi történik itthon, és így nem kockáztatnak semmit akármilyen vizsgálattal.
Egy komédia az egész minden valós tartalom nélkül.
Nyilvánvalóan sose lesz vége, mert akármit elfogad Mo a szoclib javaslatokból, mindig keresnek majd újabbakat, amik emlegetésével reklámozni tudják magukat az EP-ben a szocik.
Egy érdekes és lehet, hogy okos stratégia lenne Mo részéről megpróbálni más országra átvinni a szocik lendületét, hiszen nekik csak az a fontos az EP-ben, hogy legyen valami ürügy, amitől fontosnak tudják láttatni a ballib eszméket. A kormány helyében én elkezdenék ballib eszméket hangoztatni egy másik ország rovására, aztán a szocik majd átszoknak arra.

mialenyeg 2012.02.10. 02:03:23

A helyzetet az árnyalja, hogy Mo az EP-n belül a néppártiak oldalán politizál a szocik ellenében. Tehát a legrizikómentesebb viselkedés részéről az, ha racionális oldalát mutatva tűri a támadásokat és az egészet EP-n belüli szociellenes politikába fordítja. A csavar innentől kezdve ott van, hogy mennyire EP szoci befolyás alatt vannak a pénzcsapok. Valószínűleg nem túlságosan, eszmék ismételgetéséből nem lehet meggazdagodni. Valószínűleg nem túl kirívó politizálás mellett Mo nem kockáztat semmit a beígért pénzből.
A szocik azért válaztották ezt a stratégiát, mert így ők csak jól járhatnak: nyilván kevesen értik, hogy a "demokrácia" szó ismételgetése egy trükk, amíg nem teszik hozzá hogy "liberális" vagy "konzervatív" demokrácia. Plusz ha Mo megpróbál taktikázni, akkor ezzel csak népszerűsíteni fogja a ballib eszméket. Tehát Mo csak ellenkezhet, amivel viszont állandó ürügye van a szociknak a politikai reklámra. Jól látszik, hogy ha Mo próbál az okos neutrális pozícióban kivárni, a szocik utánamennek visszahozni a terepre, hiszen az egész arra megy ki, hogy erősödjön a szoc-lib oldal az EP-ben.
Valahogy be kéne bizonyítani, hogy a pénz része az EU-nak nem annyira van a szoclib részhez kötve. Persze a szocik érdeke elhitetni, hogy kötve van erősen...

karnak 2012.02.10. 03:23:11

@mialenyeg: a helyzetet tovabb arnyalja h tagjai vagyunk az eunak. Meg h penzt is kerunk es kvra nem akarnak adni amit nem csodalok, mert ha a csodalatos osszeeskuves elmeleted egy kicsit is igaz lenne akkor a konzervativ politikusok es sajto teljes valszelesseggel allna ki mellettunk es dolne a penz. Csakazertis.
De nincs igy, mert kormanyzati kommunikacio kb az amit te irsz+gonosz toke+rossz eu.
Meg valami kina meg valami arabok, lassan majd az antarktiszrol v foniciabol varunk penzt ami persze nekunk nem is kell.

Egyszeruen ha magyarorszag valami nagyhatalomnak gondolja magat es nem veszi eszre h az euban a ketharmada nem er semmit, akkor ilyen reakciora szamithat es ez a jobbik fajta.

Szerintem sokkal szemelyesebb mar ez iranyunkba, a pol homokozo resz tavalyelott volt, akkor voltunk allatorvosi lo, most mar ezt kinottuk es egyszeruen az urugyon tul az eunak komolyabb gondjai vannak minthogy azzal foglalkozzanak h amit igertunk azt betartjuk-e vagy masnap megcafoljuk.
Megigeri h betartja ( nem figyelembe veszi, azt lattak mit er) az ajanlast? Akkor ha ... Stb ( nem hoztunk v hozunk olyan tvt ami miatt kifarolunk a dologbol) ok, nem ezt mondta. Nekunk fontos a dolog, ok ugyet barmikor talalnak, barhol ez teny es mi meg jo sok urugyet adunk h miert is kellene itt cirkuszolni.

Megjegyzem eu szinten barmilyen piti osszegrol is van szo, semmilyen fedezetunk es tervunk nincs a visszafizetesre a bombajo allampapiron kivul, es nem kene lazar urnak nagy mellennyel majd jon az imf mert tartozunk ugy is dumakat elloni, meg kosa urnak lehulyezni az imf delegaltjat, jelenleg ismetlem mi tartozunk sok penzzel , nekunk nincs vegletesen penzunk es mi kerunk minden hatter nelkul.

Szal el lehet jatszani itt a ballib osszeeskuves-elmeletekkel, jo is a kocsmaba, presszoba.

karnak 2012.02.10. 03:28:42

@Lezland: de azert mi utalhatjuk oket, mikozben tomnek az szerintem is igazi magyaros szabadsagharc autonomia stb.
Most mar az is megy h az eu csatakozas a ballib kormany onfeladasa volt, meg ilyenek. Szerintem mi azert jol elhajolunk a penz elol minket itt ne dobaljanak mi magyarok vagyunk.

nu pagagyí 2012.02.10. 04:22:42

@mialenyeg: Az EU nem lesz működőképes, ha a tagországok nem fogadnak el egy liberális minimumot. Sajnos azt az együttműködési formát nem találták még ki, ahol nacionalista, autokrata, csak saját érdekeiket és nem a közösségét leső országok békésen együtt tudnak működni egymással. Kroes arra kérdezett rá, hogy Magyarország hajlandó-e egyáltalán még része lenni ennek a baráti társaságnak, mert nekik már teli van velünk a hócipőjük. Navracsics megerősítette, hogy jogosan, úgyhogy rövidesen fel is út, le is út. Nem kell elfogadnunk a szabályokat, mint Orbán mondta az EU-n kívül is van élet, így nekünk állampolgároknak ideje tanulmányoznunk a haladó diktatúrák módszereit a túléléshez. Választhatunk majd a vonzó belarusz, vagy a venezuelai modell között.

Bebes 2012.02.10. 04:37:20

@hagyma:
Ez most komoly? Szerinted Navracsics tényleg "magánemberként" folytatott intim beszélgetést, mint férfiember a nővel? Aki aztán úrinőhöz méltatlanul indiszkréten viselkedett? Véletlenül nem miniszterelnök-helyettesként, az országunkat képviselve tárgyalt az EU biztosával?

I_Isti 2012.02.10. 05:28:48

Meg akarnak tanítani minket késsel-villával enni. Mecsoda skandallum! A magyar virtushoz igenis azt tartozik hozzá, hogy kézmosás nélkül, kézzel esszük a levest lehetőleg damasztabroszos vendéglőben, ahol egyébként mindenki más az ezüst étkészletet használja...

Szűcslaci 2012.02.10. 05:40:32

@is: láttál-e valaha közbeszerzést, amit nem zsíroztak le?

Pelso.. 2012.02.10. 06:04:07

@Szűcslaci: Hát az elmúlt másfél évben abszolút tiszták a közbeszerzések, nem? + azok meg főleg hófehérek, melyeket primitív hivatkozásokkal rendes eljárás nélkül folytattak le.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.02.10. 06:49:15

Igazán öröm látni, ahogy az itt tobzodó konzervatív szavazók "vén kurvázzák" Kroes asszonyt. Igazán szép, kereszténykonzervatív jobbos viselkedés.

freehckr 2012.02.10. 06:51:11

@flamer: „ilyen freehckr-féle antiszemita barmokat”

Ti jobban gyűlöltök minket, mint mi titeket. :) Egyébként meg az antiszemitizmus nem csak úgy jön a semmiből... arra igényt teremtenek. :)

Rókakígyó 2012.02.10. 07:03:41

@Megfigyelo: és ezen a napon kevesebb baba született...

OmegaMale 2012.02.10. 07:10:06

"azzal reagált, hogy a válasz nem ugyanaz, mint amit a kormányfőhelyettes korábban négyszemközt mondott neki ugyanerről."

Egyrészt Kroes arroganciája a biankó, LÁTSZÓLAG ÖNKÉNTES vállalás aláírattatásával kapcsolatban (ti. jó lenne tudni, hogy mit is íratna alá velünk) tipikus *európai értékek* mentén mozgó tempó, amitől szvsz se jobbak, se rosszabbak nem vagyunk. Csak annyi történt, hogy két éve mi is úgy játszunk, ahogy. Ezt várjuk a képviselőktől, nem azt, hogy odafordítsák a másik orcájukat is.

Másrészt jó lenne ismerni a privát beszélgetés tartalmát. Mindkét fél érdeke az lenne, hogy nyilvánosságra hozzák. Ha Kroes-nak van bármi bizonyítéka arra, ami szte elhangzott, nagyon rövid idő alatt kell, hogy virítsa. Mellesleg a megnyilvánulása a másik meghazudtolásával egyértelműen személyre szabott érvelés (hiteltelenítés), a publikumnak szoló performansz volt.
Remélhetőleg Navinak volt esze és:
* Felvette, ami elhangzott
* Valóban nem adott olyan magas labdát Kroes-nak, hogy félreérthető vagy hamis választ adott neki (ahogy én elnézem, Navi Kroes-hoz képest bécsi fiúkórista, a vén szatyor nem ma kezdte a zacsimorzasolást)

Kroes eléggé keményen hetescikkelyezett és annyit lengette beszéde alatt, hogy senkiben nem hagyott kétséget: ha már elővették ezt a fegyvert, akkor mindenképp lőni fognak vele, legfeljebb nem fejre fognak először célozni és itt legfeljebb arról szól a téma, hogy mennyire fog fájni. Vagyis van egy bizonyos szint, ami alá itt nincs értelme menni érdekképviseletben, mert csak kontraproduktív lehet.

(Ahogy a közvetítés végét néztem, talán az én laikus nézőpontomból látszik csak úgy, hogy a tömeges lebetegedésre való utalás a jelen nem lévők mentegetésére arra utal, hogy ez az egész téma kezd a kezdeményezőknek is unalmassá, vagy okafogyottá válni, legalábbis Magyarország megmentésére ennél több időt nem szánnak azok, akik eddig nyomták ezt a témát).

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.02.10. 07:29:37

@vetterán: Talán közös seprűt is használnak! De hogy ugyanazt a márkát, az biztos!:)))

Arbet 2012.02.10. 07:29:51

Hogy értsétek az EU hozzáállását hozzánk itt egy egyszerű példa:

A mostani Magyarország egy árva gyerek. Kiskorában rossz nevelést kapott, léha szülei nem törődtek vele kellőképpen és hagyták elkanászodni. Mikor már látták a szülők, hogy ebből a gyerekből semmi hasznuk nem lesz, elhagyták (Szovjetunio). Volt nekik egyéb gondjuk. Az elhagyott árva gyerek próbálta saját útját kitaposni, független, szabad ifjúként kereste útját, de kicsapongó erkölcstelen életmódját nem akarta feladni, csak a pénz és a nők érdekelték, hogy mi lesz vele felnőttként az nem. Habár már nagykorúnak számított, mégis talált egy közösséget ami felkarolta és segítséget, irányt adott ennek a céltalan csapongó ifjúnak (EU csatlakozás).
Az új nevelők mindent megtettek, pénzt adtak neki taníttatásra, egyéni fejlődésére, jövőjének alakítására.
Az ifjú ezzel pedig visszaélt. A pénzt inkább nőkre, piára, haverokra és a bulira költötte, hogy egy olyan színvonalon élhessen szabadon léhán, amit saját maga nem tudott volna fedezni magának. Dzsentriként tengődik a mai napig is ebben a szerető, de szigorú családhoz tartozva, és nem érti, hogy miért bünteti, korholja nevelője nap mint nap.

Mi lesz a történet vége? Felnő végre az ifjú, börtönbe zárják, vagy kitaszítják és tékozló fiúként züllik le?

Rajtunk múlik.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 07:30:58

@hagyma: Tudod, amikor én az irodámban tárgyaltam valakivel, ott is ugyanazt mondtam, min amikor kijöttünk a szobámból. Valószínüleg nekem volt ezek szerint rossz szokásom. Mégis mit gondolsz miért volt az irodájában Navracsics? Udvarolni? Te pedig azt veszed kész ténynek, hogy nem úgy történt ahogy a nő mondja. A kettőnk közül nekem van igazam, mert az irodában sem magánbeszélgetés volt! S mi az, hogy magánlevél egy hivatalos személy levele egy másik hivatalos személynek, az sem magánügy. Az, hogy Te a Maryddel mit beszélgetsz, vagy netán levelezel, az már magánügy.

andzsin 2012.02.10. 07:45:58

Navracsics vagy hülye magától vagy direkt hülye. Minden jogász tudja, hogy ha a Bizottság valamit el akar érni, akkor azt eléri. Ha egy ügy a Bíróság elé kerül, qrvára nem érdekli az alkotmány. Az alkotmányt is felülírják az EU jogszabályai. A tagállami bíróságok - különösen a franciák- próbálkoztak lázadással a 70-es, 80-as években, de ez nem vezetett eredményre, kb. ilyen hülye érveléssel, mint Navracsics. A Bíróság elmeszelte őket.

kunzoo 2012.02.10. 08:12:48

Rinyálhatunk a függetlenségről meg a "nepofázzonbeleadógunkba" ....csak akkor ne kuncsorogjunk a piaci kamatok ALATTI hitelért. Akkor éljünk meg a piacról....óóóó kitől is hallottam ezt? Biztosan valami ballibás volt ugye?

maskep 2012.02.10. 08:18:20

Oly' bájos, hogy az Orbán-kormány, miután megerőszakolta, majd megpuccsolta a magyar alkotmány(osságo)t, a törvényekre, a jogállamiságra hivatkozik. Mint tolvaj a tulajdonjogra, mikor a zsebében megtalálják a szajrét... De úgy látszik, külföldön nem (vagy immár: sem) jön be a "majd jönnek a jogászok, oszt jónapot!" - taktika...

Corporate Soldier 2012.02.10. 08:27:43

Ceterum censeo: az EUSSR a hatvannyolcas, korábban komcsi-szélsőbalos-anarchista, ma "liberális", "zöld" és "szociáldemokrata" színekkel álcázott, multikultipárti, kártékony szellemi maszturbátorok drága közpénzeken fenntartott homokozója.

Kifelé onnan, amíg nem késő.

Éhesló 2012.02.10. 08:33:19

@ineb@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
Abban próbáltalak meggyőzni, hogy az állításod, miszerint a tótok nem kuncsorognak hitelért - téves.
Szerintem viszonylag világosan és forrásokkal alátámasztva sikerült megtennem.

A többi állításod ennek vonatkozásában nem releváns, mert sehol nem állítottam, hogy a nemzetközi tőketulajdonos(ok) ne diszkriminálna szubjektív szempontjai és profitérdekei szerint, akár politikai változásokat is kikényszerítve és bármiféle demokratikus kontroll, átláthatóság, joguralom és fékek-ellensúlyok nélkül.

gomorra 2012.02.10. 08:37:21

Az a rossz nekünk, magyaroknak, hogy az EU. úgy van felépítve, hogy elég kis szava van a közösség érdekében felemelni a szavát. Nem gondoták amikor összerakták, hogy ilyen eset is előfordul, mint ez a mostani magyar, amikor egy ország miniszterelnök helyettese szembe hazudja az egész világot. Nem gondolták, hogy a mai Európában vannak ilyen pofátlan emberek, akik elbeszélnek ha kérdezik őket valamiről. S nekem, nekünk pedig, akik felfogják mi is történik, szinte ég a pofánk honfitársaink pofátlansága miatt. Mondom, szinte. Mert azért nem ég, hiszen tudnunk kell, hogy Európa nem tesz egyenlőség jelet csicska navracsicska és a magyarok közé, attól ők sokkal különbek.

Éhesló 2012.02.10. 08:38:37

@inebhedj - szerintem:
Az általad felsorolt országok közül jobb lenne elkerülni például Görögország, Írország, Olaszország és Portugália (rossz) példáját.
Szerintem minden ellenkező híresztelés és erőfeszítés dacára- sikerült és sikerülni fog.

Brukk 2012.02.10. 08:40:40

Azt azért nem értem, hogy egy ilyen vitában mit keresett a klubrádió prominense?
Illetve, éppen ezért véleményem szerint ennyire kell komolyan venni.
Mind e mellett Göncz Kinga hozzászólása is elég tanulságos volt, de mint volt külügyminiszter (!!) meglehetősen elszomorító.

Pelso.. 2012.02.10. 08:52:10

@Corporate Soldier: Kifelé, ok.S mi lesz másnap?

maskep 2012.02.10. 08:55:20

@Brukk: Kábé ugyanazt, vagy kicsit tüöbbet, mint mondjuk Hr. Andreas Oplatka, a Neuer Züricher Zeitungtól. Aki ugye elmondta két mondatban, hogy gusztustalan, amit az Orbán-kormány csinál, az előtte szólók részletesen kifejtették, hogy miért, és ő ezekkel egyetért, nem ragozza tovább. Majd hosszasan, szóról-szóra elmondta azt, amit szerintem Szijjártótól hallott.

Vagyis: Meghívottként elmondta a véleményét, érveit az álláspontja mellett. Annak ellenére, hogy (volt) lapja, a NZZ nem az utolsó, nem "kormány-barát talk rádió", mint a Klubrádió, mégis meghallgatták az érveit.

Corporate Soldier 2012.02.10. 08:57:50

@Pelso..: Grönland kilépett. Mi lett másnap, kihaltak a fókák?

maskep 2012.02.10. 09:02:46

@Brukk: Egyébként meg szerintem Navracsics hazugsága volt elszomorító, tételesen a meglévő fékek és ellensúlyok rendszeréről. Aminek hiányában ugye Magyarország szó szerint katasztrofális gazdaságpolitikát tudott rohamléptekkel ámokfutni, miközben a politikai fékek és ellensúlyok hiánya miatt ült ott az EP-ben. Mint a sajtó, a független bíráskodás, meg ilyenek... És szemrebbenés nélkül bírt hazudni, pont, mint mikor az alkotmányra hivatkozott, amire felesküdött... Szerintem azzal az Alkotmánnyal, amire felesküdött, szöges ellentétben áll az, amit védenie kell!

Amatőr 2012.02.10. 09:03:03

@aesculus: Nincs okod a csodálkozásra, mert ez az egész egy gittegylet. Outsiderek érvelnek harmadkézből származó érvekkel, kereskedelmi tv-szinten ;" jaj, csak ki ne fussunk a műsoridőből!".

Az esemény kipipálva, az eredmény nulla.

maskep 2012.02.10. 09:03:47

@Corporate Soldier: A fókák itt sem halnának ki... Te amúgy fóka vagy?

Brukk 2012.02.10. 09:07:30

@maskep: Én ez alatt azt értettem, hogy külpolitikai, vagy ha úgy tetszik nemzetközi jogi értelemben "milyen szinten" zajlott a vita?
Hát "ilyen" /klubrádió/ szinten...
/erre egyébként a cikk is utalt, h. elég vegyes az ET. megítélése - "papucs orrán pamutboljt" effektus/

torró 2012.02.10. 09:11:15

Navracsicsnak az irodában nem kellett volna rögtön mindent megígérni, ha még csak tárgyalási folyamatban vagyunk. Ez olyan mint amikor vádalkut kötnek valakivel, a tárgyaláson meg letagadják.Nincs következetesség! Amúgy nem tudom melyik hozzászóló tette fel a kérdést, hogy miért ilyen rohammal csinálták ezeket a törvényeket, amikor a 2/3-d birtokában nyugodtan lett volna idő a tisztességes kidolgozásra és széles körű megvitatásra. Ezt már én is rengetegszer elgondoltam hogy mi a franc sürgette őket. Most meg a torkuknak ugrottak, megjegyzem ,szerintem túlzás amit már művelnek. Bár szerintem az EU helyzetét látva szerintem

Brukk 2012.02.10. 09:15:42

@maskep: Göncz Kingát meg azért emeltem ki, mert egy ilyen szintű politikai támadásba-vitába beszállni volt külügyminiszterként elég ízléstelen dolog.
- ha úgy tetszik mégis csak demokratikus választások eredményeként jutott EU parlamenti mandátumhoz.
Bár tudom, azóta van "veszélyben a demokrácia".

Amatőr 2012.02.10. 09:22:19

@mialenyeg: "Egy érdekes és lehet, hogy okos stratégia lenne Mo részéről megpróbálni más országra átvinni a szocik lendületét, hiszen nekik csak az a fontos az EP-ben, hogy legyen valami ürügy, amitől fontosnak tudják láttatni a ballib eszméket."

Szerintem a baloldal nem tudja, hogy mit kockáztat (mivel játszik)! Lehet fúrni a fidesz kormányt, sőt, lehet, hogy sikerülhet megbuktatni , de a következmények nekik nagyon fájdalmasak lesznek.
A váltópárt ugyanis a jobbik (a Tárki felmérése szerint épp döntetlenre állnak a komcsikkal; de csak a nyomor álmodozik. Az mszp-nek ez már csak vesszőfutás). A tegnapi vitanap súlyos százalékokat hozott a radikális jobboldalnak, a szadesz maradékát pedig elvtársaik öblítették le a wc-csészéből.

torró 2012.02.10. 09:22:56

Hoppá! Megviccelt a billentyű. Ott ugrott el, hogy: Az EU helyzetét látva, példát akarnak statuálni, nehogy más is kedvet kapjon az önálló gondolathoz. Azt a fiatal embert sem értettem igazán aki a hajléktalanok problémáit feszegette, szerintem csúsztatásokkal, amiben persze van olyan probléma is amit én sem értek,hogy büntethető az utcán lévő hajléktalan.Ezt a témát is lehetne órákig boncolgatni. Egy biztos ekkora sanszot nem lett volna szabad elszúrni,mert még egyszer, a" lassan járj tovább érsz" közmondás bizony nem hülyeség! És a kapkodás a hibák meleg ágya!

Dr.Zomboss 2012.02.10. 09:23:39

@Corporate Soldier: Grönland amerika és európa közt található, kb. 60 000 eszkimó él a szigeten. Nagyon jó az összehasonlítás hazánkal. Gratulálok!!!

maskep 2012.02.10. 09:24:23

@Brukk: Az ET nem az EP, te!

A Klubrádiót meg én sem értem, miért volt ott, Hisz annyi ellenzéki rádió van Magyarországon, amelyik gond nélkül, szabadon szól. Miért nem azokat hívták meg? Miért pont egy zürichi újságírónak kellett a kormány álláspontját kifejteni, szóról-szóra? (Különösen, hogy ott volt a Navracsics is, csak ott mást mondott, mint az itthoni kommunikációja a kormánynak...)

De ne beszéljünk mellé! Tehát ellenzéki rádiók, amelyek gond nélkül sugároznak, nemhogy Budapesten, de országosan. Ott van például aaa... Nna, hogy is hívják, segíts már!...

maskep 2012.02.10. 09:25:48

@torró: Szerintem meg megígérte, ami észszerű, aztán a nagygyüli előtt felhívta a főnököt, és beszámolt neki...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 09:26:58

@hagyma: Még egy megjegyzés. Az iroda az nem magánszféra helye, hanem hivatalos helyiség. Ami ott elhangzik jobb helyeken hivatalos. Rendesebb közegekben a szóban elhangzottak is szerződésnek minősülnek például. Amennyiben a beszélgetés a nő lakásán hangzott le, akkor igazad van, de nem hiszem, hogy Navracsicsot a lakásán fogadta volna.

Amatőr 2012.02.10. 09:30:57

@Arbet: "Az ifjú ezzel pedig visszaélt. A pénzt inkább nőkre, piára, haverokra és a bulira költötte, hogy egy olyan színvonalon élhessen szabadon léhán, amit saját maga nem tudott volna fedezni magának. Dzsentriként tengődik a mai napig is ebben a szerető, de szigorú családhoz tartozva, és nem érti, hogy miért bünteti, korholja nevelője nap mint nap."

Ez pontosan mikor is történt?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 09:34:58

@Éhesló: Azt elismerem, hogy a hitel felvétel ügyében tévedtem, nem néztem utána, tv és rádió pedig nem kürtöli vele tele a világot. A többi pedig igaz, mármint az, hogy őket miért nem cseszegetik, nagyon egyszerűen magyarázható. Nem úgy beszélnek az EU-ról otthon, mint nálunk Orbánék. Ők nem büszkélkednek azzal, hogy hány kokit osztottak ki Brüsszelben. Még nyiltabbra fordítva a magyar kormányt szép lassan megútálták, így az nem érdekli őket, ha valamely ország betart nekünk. Azt viszont nem tűrik, hogy a kormány nekik ellent mondjon, kifigurázva őket. A helyükben Te is ezt tennéd, ilyen egyszerű.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 09:38:05

@torró: Ismered a mondást: Amilyen az agyonisten, olyan a fogadjisten. Nos ez történik az EU-ban is. Amíg itthon azzal büszkélkednek, hogy hány kokit osztottak ki, addig ne várjunk mást.

Brukk 2012.02.10. 09:40:12

@maskep: Éppen ez az! Hiszen ő EP képviselő, az ET meg nem része az EU-szervezetrendszerének. (az ő szemszögéből nézve:még jó, hogy legalább ez az egy demokratikus intézményrendszer működik az összes többi leépítése közben)

De nincs új a nap alatt. Legelőször '90-ben volt veszélyben a demokrácia, aztán hol felerősödnek, hol lecsillapodnak az antidemokratikus folyamatok.

Senkifia 2012.02.10. 09:47:14

ez az egész Eu egy nagy sóhivatal :) magyarországon számonkérnek 3,x %os hiányt,miközben EU tagok(valutaúniós tagok) vannak szép számmal 10 % körüli hiánnyal...mennek is csődbe mindjárt. Csak emellett meg vicces a keménykedés. Ezen kívül meg magyarokat bármilyen atrocitás ér bárhol(lásd szellemi is meg fizikális is szlovákiában-nyelvtörvény, Malina Hedvig,stb) az mindig "belső probléma, " vagy "összhangban van az európaisággal meg az EU irányelvekkel,pedig a nyelvtörvény konkréten fasisztoid, ha Magyarországon történik bármi,ami a hazai vagy eu-s balliberálisoknak nem tetszik, az egyből világvége,nácizmus,fasizmus, a demokrácia halála,stb, és mint olyan kemény fellépést és szankciót érdemel. Érdekes.

Corporate Soldier 2012.02.10. 09:48:04

@Dr.Zomboss: Gondolod, wannabe doki, hogy én mindezt nem tudom?

Csak szólok, hogy eddig Grönland volt az egyetlen ország, amely kilépett az EU-ból. Remélem, nem az utolsó.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.02.10. 09:53:56

@Brukk: Megmutatnád, hogy hol és mikor ígért, vagy adott sallert és/vagy kokit OV az EU-nak? Én ugyanis nem emlékszem ilyenre, csak a Magyar Gárdával kapcsolatban, vagy az maga az EU?

Brukk 2012.02.10. 09:57:07

@aristo: ?
Most ez pl. hogy jön ide? Olvastad a hozzászólásaimat, vagy máskép-ét?

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.02.10. 09:59:57

@Brukk: Bocs, eggyel fölötted lévő kommentre akartam reflektálni.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.02.10. 10:00:44

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Megmutatnád, hogy hol és mikor ígért, vagy adott sallert és/vagy kokit OV az EU-nak? Én ugyanis nem emlékszem ilyenre, csak a Magyar Gárdával kapcsolatban, vagy az maga az EU?

maskep 2012.02.10. 10:03:42

@Brukk: Rendben, tehát abban megegyezhetünk, hogy az ET egy független szakértői testület.

Csak még mindig nem jut eszembe a neve annak a másik, nem-kormánybarát beszélgetős rádiónak (az egyiknek a sok közül), amelyiket a Klubrádió mellett vagy helyet meghívhattak volna... Segíts már, lécci! Hogyishíjják?

maskep 2012.02.10. 10:05:51

@aristo: "Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón verést..."
fn.hir24.hu/itthon/2011/07/03/szocikkal_kezdodott_fidesz_kongresszus/

Pelso.. 2012.02.10. 10:05:54

@Corporate Soldier: Grönland enyhén szólva nem a legjobb példa. S van egy jó hírem, nálunk sem pusztulna ki pl a mezei nyúl populáció.
Tehát, rajta. Egy apró gond akadt: utána kiből-miből lehetne (mert ugye az kell) a következő ellenségképet mantrázni?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.02.10. 10:07:00

@aristo:

Orbán Viktor újraválasztása után azt mondta: a Fidesz megtanulta, hogy nem ideológiákért, hanem Magyarországért kell küzdenie, így kiállt az országért "a nemzetközi és a hazai baloldallal szemben". "A hazai és a nemzetközi szocialisták politikája egyszerű, mint a faék: demokrácia csak akkor van, ha ők vannak kormányon, ha nincsenek, demokrácia sem lehet" - fogalmazott, hozzáfűzve: a kormány kiállt az országért, amikor nemtelen támadások érték, és világossá tette: nem tűr beleszólást, kioktatást senkitől.

A magyar EU-elnökséget értékelve úgy fogalmazott: elvégezték a munkát, visszaverték a támadásokat, "az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón legyintést". A kormány nem elméleti recepteket kínált, hanem az ország megújításával kézzelfogható példát mutatott Európának - tette hozzá." (Forrás: orbanviktor.hu)

Fidesz-kongresszus 2011. július

:-(

ü
bbjnick

A Fekete Sólyom · http://twitter.com/feketesolyom 2012.02.10. 10:11:31

Én tegnap néztem egy darabig a közvetítést, és még mindig nem értem, mi értelme volt. De legalább jó sokba került.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 10:13:21

@aristo: ""Elvégeztük a munkát, egyetlen ügyben sem hagytuk, hogy a probléma súlya, a pesszimizmus, a kishitűség vagy mások kételkedése elbizonytalanítson bennünket. A támadásokat visszavertük. Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón verést... "

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.02.10. 10:15:32

@bbjnick: Ezt nem ismertem. Bár - amint látom - ezek a szavak az EU-elnökség tevékenységének védelmében hangzottak el, tehát a mainstream EU-politika védelmében hullottak azok a bizonyos sallerok és kokik, nem az EU-nak adták őket, hanem az EU-ért, így azután a mindenfelől idecsődült és itt tobzódó libik igazán örülhettek nekik. Hálátlanok :)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 10:16:57

@aristo: Még a FIDESZ kongresszus anyagát sem ismered?

maskep 2012.02.10. 10:17:59

@aristo: A Magyar Gárdáról pedig "állítólag" mondta ugyanazt, mint Horthy a nyilasokról, hogy majd kapnak két pofont, oszt hazamennek. Ez ugye nem nyilvános volt, hanem Kéri László vendégeként, zárt körben beszélt, amit valaki kiszivárogtatott. Ott mondta (állítólag!) elegánsan azt is Gyurcsányról, hogy elmebeteg. Ez olyan polgári meg ajrópéer, nem is csoda, hogy zárt körben mondta. De a hivatkozás azért is volt szép, mert - mint a mellékelt ábra is mutassa - a nyilasok "már akkor" hazamentek a Horthy pofonjától... Nem?

maskep 2012.02.10. 10:19:43

@aristo: Ha így fejlődsz, a végén még Szijjártóként végzed!

maskep 2012.02.10. 10:22:16

@aristo: Ja, és ezekről a két pofon által hazaküldendőkről beszélt Kósa Lala január 2.-a után úgy, hogy derék antikommunista tüntetők... Nyilván ezt híjják kétpofonnak fideszmagyarúl...

Corporate Soldier 2012.02.10. 10:25:49

@Pelso..: Az EU-ból való kilépésre Grönland egyelőre a lehető legjobb példa.

Az EU nem ellenségKÉP, az EU ellenségKÉNT viselkedik (tisztelet a kivételnek). Nagy különbség.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 10:26:41

@aristo: mellékesen nagyon tévedsz, ha engem libsinek nézel. Bár igaz, hogy nálatok az a szokás, hogy aki nem ért egyet az csak libsi, kommunista lehet. Szeretnélek felvilágosítani, hogy én nemcsak a Fideszt, hanem az elmúlt 21 év politikusait és politikáját utálom. Csak azért, mert nem volt rendszerváltás. Az MSZMP, ahogy megtudta Gorbacsovtól, hogy kivonulnak, létrehozta saját ellenzékét, és osztoztak a hatalmon és a vagyon egy részén. Merőn, abból az elgondolásból, hogy megússzák a felelősségre vonást. Így azután az ellenzéki pártok tele voltak a haverokkal, rokonokkal, kisebb funkcionáriusokkal. Lásd KISZ titkárok. Nem véletlen, hogy a FIDESZ vezetősége is tele van volt MSZMP-sekkel, KISZ titkárokkal, stb. Az amit létrehoztak, csak nekik demokrácia, nekünk áldemokrácia. Persze könnyű azt a népet etetni, akinek még nem volt életében a demokráciában része. Szóval, amíg a mai pártok vannak hatalmon, bármelyik is közűlük, addig felejtsük el azt a szót, hogy demokrácia.
Mindez az én szavaimmal elírva. Amennyiben kiváncsi vagy, hogy egy történész hogyan fogalmazta meg az elmúlt ötven évet, akkor olvasd el a mellékelt link tartalmát:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.02.10. 10:37:19

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Lehet utálni mindent és mindenkit, ezt úgy hívják, hogy anarchizmus, kitűnő eszmetársa Jemeljan Pugacsov is így vélte. Mindazonáltal illene valamiféle - megvalósítható - alternatívát is felmutatni, mert ez így kevés és - zokon ne vegye - messzemenően populista álláspont.

maskep 2012.02.10. 10:39:55

@Corporate Soldier: Az EU ellenségKÉNT viselkedik az Orbán-kormánnyal, ami miatt az Orbán-kormány ellenségKÉP-et gyárt.

Grönland a legjobb példa? Szevasz, üdvözlöm a fókákat! Viheted Orbánt is... Én jól érzem magam itt, az EU-n belül. Tudod, erre SZAVAZTAM...

De rendben, nem hülyéskedek. Lépjünk ki az EU-ból! És tényleg, holnap mi lesz?

Bhután példáját tanulmányozd, ne Grönlandét... Nekem szimpatikus, de szerintem kisebbségben vagyok. A nyugattól való függetlenséget nem lehet keresztezni a nyugati fogyasztási szinttel. Nevezzük életszínvonalnak, jólétnek, gazdagságnak, mindegy. Tudod, a horvátországi nyaralás...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 10:41:36

@aristo: az ajánlott irodalmat csatoltam. Lehet, hogy fájó, de igaz!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 10:47:44

@aristo: Vagy Orbán nem volt KISZ titkár, az apja nem volt párt titkár, az anyja nem a pártitkárságon dolgozott, Szűrös Mátyás nem volt párttag, Matolcsi nem volt párttag, Széles Gábor, Demján nem volt párttag, s folytathatnám a végtelenségig.
Vagy egy másik szakirodalom:
Orbán Viktor Kádár belügyminiszterének kegyeltjeként került a Fidesz élére
2007.03.24. 22:40 | Nikk Pál | 7 komment
Az alábbi tények mindenkinek segíthetnek a valóság felismerésében:

1.
Pozsgay Imre és Horváth István III/III-at felügyelő belügyminiszter az 1956 utáni együtt töltött kecskeméti időszak óta szoros barátságban voltak egymással.

2.
Stumpf István 1983 augusztusában feleségül vette Horváth István lányát. A házasságot az akkori V. kerületi "Ságvári Endre házasságkötő teremben" kötötték meg.

3.
Stumpf István annak a Gellért-hegyi, Ménesi-úti luxus-jogászkollégiumnak a nevelőtanára volt, amelyben Orbán Viktor a szárnyait bontogatta. Ott ismerkedtek össze, és Stumpf ott szemelte ki magának Orbánt konspiratív terveik számára.

4.
Pozsgay Imre a pártmegbízatásként végzett összekötői feladatot az 1956-ot feltáró történészbizottsággal a saját hatalomátmentő céljára sajátította ki, és mindenki mást beelőzve mondta be a rádióba, hogy "1956 népfelkelés volt". Miközben ő maga részese volt 1956-nak, csak éppen nem a felkelők oldalán! Tudta ő jól azelőtt is, hogy mi volt 1956, nem volt neki ahhoz szüksége a történészbizottságra! Kádár János az 1956-os "érdemei" miatt kinevezte Pozsgay Imrét 1957 tavaszán Kecskemétre az ott akkor létrehozott Marxista- Leninista Esti Egyetem igazgatójává. Később Pozsgay egészen a megyei pártvezetésig jutott. Ott barátkoztak össze Horváth Istvánnal. Kecskemétről Pozsgay a "Társadalmi Szemle" c. ideológiai pártfolyóirat szerkesztőségébe került, amelynek Benke Valéria volt a főszerkesztője. Az a Benke Valéria, aki a felkelőktől védte a rádiót 1956-ban. A két 56-os Kádár-párti kommunista jól megfért egymás mellett. Pozsgay a magyar kommunisták egyik ideológiai irányítójává vált.

5.
Az 1989-es Nagy Imre temetés szervezése során az eredeti elképzelésektől majdnem az utolsó pillanatban eltértek, és egy üres koporsót is elhelyeztek. Ez volt az a koporsó, amelyik Orbán Viktor számára a színrelépést és az imázs teremtést biztosította. Orbán Viktor beszédét mindmáig csak azok tartják bátor beszédnek, akik nincsenek tisztában azzal, hogy akkor Orbán Viktor már informális bizalmas kapcsolatban állt a hatalomátmentésen ügyködő Pozsgay- Horváth-Stumpf családi triumvirátussal, Stumpf Istvánon keresztül, és így ő pontosan tudta, hogy mi hangozhat el azon a beszéden. Minden jel szerint Pozsgay előre ismerte a beszéd tartalmát, és Orbán egyeztette vele.

6.
Így lett a családi-baráti szálakon keresztül mindjárt két "hőse" az országnak egy alomból:
Pozsgay Imre, aki 1956-ot népfelkeléssé minősítette a rádióban.
És
Orbán Viktor, aki "bátran" felemelte a szavát az oroszok távozásáért Nagy Imre temetésén.
Ideje, hogy végre mindenki felismerje e két színpadi show mögött a mesterséges politikai imázsépítés technikáját.

7.
Orbán Viktor a magyar ifjúság képviseletében részt vehetett az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalásain, annak ellenére, hogy éppen hogy csak megszáradt a tinta a Fidesz alapító nyilatkozatán. Ezzel szemben a KISZ vezetése nem képviseltethette magát. Az MSZMP-t és a KISZ-t egyaránt Pozsgay Imre képviselte. Pozsgaynak és Horváthnak nem sikerült az SZDSZ belső köreibe férkőznie, ezért szükségük volt Orbánra, hogy az SZDSZ "ifjúsági társszervezetének" vezetője képében az SZDSZ legfelső vezetésének közelébe férkőzhessen, és onnan szállíthassa az információkat Stumpfon keresztül közvetlenül Horváthnak és Pozsgaynak.

8.
Bizonyíték:
Orbán Viktor az 1998-ban alakult kormányában Stumpf Istvánt (a volt III/III belügyminiszter vejét!!!) Kancelláriaminiszterévé tette meg.
2005-ben pedig azért esett a választása éppen Pozsgay Imrére a Nemzeti Konzultáció lebonyolításához, mert Pozsgaynak az egykori Horváth belügyminiszter barátsága révén amúgy is hasznos információi voltak a nemzet "személyi állományáról". Így a feladat nem volt igazából új, és a régi információkat gyakorlatilag csak fel kellett frissíteni és kiegészíteni. Mindenesetre ehhez a feladathoz is egy hű bizalmasra volt szüksége Orbánnak.
Pozsgay Imre feltűnő módon sem a rendszerváltás előtt, sem utána, sohasem bírálta Orbán Viktort. Arról viszont egy interjúban nyilatkozott, hogy Orbán Viktor beszédét a Nagy Imre temetésen kiemelkedő színvonalúnak minősítette. (nem csoda, hiszen ő maga volt a beszéd lektora...:-)))

9.
A fentiek világos magyarázatot szolgáltatnak arra a sokak által máig nem értett fordulatra, hogy miért szakított Orbán a "liberalizmus" eszméivel, és hogyan vált "jobboldali" populistává.
Ugyanis Orbán sohasem volt liberális, csupán a megbízatása kezdetben arra szólt, hogy az SZDSZ közelébe kerüljön, ahhoz pedig erre volt szükség. Pozsgay már a 80-as években is utálta az SZDSZ-t, éppen ezért támogatta már a Kádár-időkben is az MDF kibontakozását, ahová éppúgy beépítette a saját kádereit, ahogy a Fidesz-be Orbánt. Bíró Zoltán, az MDF első elnöke, Pozsgay közeli bizalmasa, minisztériumi beosztottja volt. Antall József pedig, akit Pozsgay ajánlatára éppen Bíró Zoltán vitt be az MDF-be, nem volt más, mint Horti József ifjúkori barátja a Toldy gimnáziumból, Horti József lányát pedig Pozsgay Imre fia vette el feleségül, és az ő esküvőjük is ugyanabban a "Ságvári Endre házasságkötő teremben" volt, mint a Horváth-Stumpf frigyé.

Ne feledjétek: egy ilyen családi-baráti szálakon szőtt konspirációról nehezen fogtok találni bármiféle dokumentumot, vagy 6-os kartont...

Tessék: van min elmélkedni...

inebhedj - szerintem 2012.02.10. 10:50:54

@Éhesló:

Nem én soroltam fel ezeket az országokat.

Az általad belinkelt kimutatás szerint az általam felsorolt országok GDP-államadósság aránya a(z ilyenkor természetesen) laikusok számára (jóval) rosszabb, mint Magyarországé. (A laikusok számára) érdekes módon nagyjából ugyanez a halmaz lefedi mindazon EU országokat, amelyek Magyarországot felelősségre kívánják vonni többek közt a GDP/államadósság viszony kezelése miatt.

(Az országok alatt természetesen nem az adott állam polgárait értem, ha nem azok ritkábban demokratikusan, többnyire autoriter / oligarchikus módon tisztségbe került képviselőit.)

Brukk 2012.02.10. 10:52:02

@maskep: Csak egy valamit szeretnék mondani, mintegy összegzés képpen.
A politikai vita/támadás nem ugyanaz, mint a szakmai. És az sem helyes dolog, ha a kettőt összekeverjük.
Na most, véleményem szerint a tegnapi vita alapvetően politikai eredetű volt, nyilvánvaló érdekekkel, mégha egyesek szakmaiként igyekeznek is beállítani.
Éppen ezért minden ehhez hasonló "demokrácia-féltési" megmozdulást ugyanígy a megfelelő helyen kell kezelni. Annál is inkább, mert mint már mondtam, a politikai közéletben ez már '90 óta jelen van.

Corporate Soldier 2012.02.10. 10:57:12

@maskep:
"Az EU ellenségKÉNT viselkedik az Orbán-kormánnyal, ami miatt az Orbán-kormány ellenségKÉP-et gyárt."
Ügyes, jól leírtad az ok-okozati viszonyt. Csak annyi, hogy nem Orbánék gyártanak ellenségképet, hanem a Forrest Gumpénál magasabb iq-val rendelkezők maguktól is belátják, ki az ellenség.

"Grönland a legjobb példa?"
Az EU-ból való kilépésre feltétlenül, mert egyelőre ők az egyedüliek, akik kiléptek. Szövegértés egyes, hülyegyerek.

Bhutan? Ott is elég hideg van, legalábbis északon.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.02.10. 11:01:38

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Tudja, nem nagyon van értelme, de azért mégis.
Bereznay könyvét ismerem, van amivel egyet lehet érteni, van amivel nem, az általa favorizált Magyar Október Párt például szánalmas bohócok marginális gyülekezete volt, kevesebb szavazatot is kaptak, mint ahány családtagjuk volt.

Ami a maga "érvelését" illeti. Az egész azon alapul, hogy Pozsgay és Horváth "jó barátságban voltak" és mivel Stumpf - Horváth veje - nevelőtanár volt ott ahol OV tanult ezért OV "mindent tudott" Pozsgay, Stumpf, Horváth terveiről. Nem érzi, hogy ez érvelésnek rendkívül gyenge, olyannyira, hogy nem is az, hanem egy összeesküvés elmélet, amit pedig maguk el szoktak utasítani. Alapvető hiba valakit a szándékai alapján megítélni. Egy ember szándékaival sohasem lehetünk tisztába - sokszor még ő maga sincs. Ami alapján bárki megítélhető az az illető cselekedetei. Márpedig OV cselekedeteiben semmi sem utal arra, hogy részese lett volna valamiféle Pozsgay-Horváth-Stompf féle összeesküvésben.

Pelso.. 2012.02.10. 11:06:16

@Corporate Soldier: Lehet azon merengeni, hogy ki- mit
tett a jelenlegi szituáció kialakulásáért.
Gondolj bele, mik lennének az azonnali gazdasági-pénzügyi következményei a kilépésnek. Valamint, Orbánék vajon miért is nem tették meg eddig?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 11:09:25

@aristo: Mindnekinek joga van saját véleményt alkotni. Önnek az a véleménye, ami. Én ezért még nem nevezem populistának. Az én véleményem, és erkölcsi felfogásom más. Én többre becsülöm, bár utálom az MSZP-seket, mert azok legalább nem forgatták a köpönyegüket, s kitartok azon véleményem mellett, hogy majd akkor lesz demokrácia, ha a mai pártok eltünnek a sülyesztőben, és végre valóban a magyar nemzet akarata érvényesül. a jelenlegi félrevezetett, tudatlan emberek akarata helyett.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 11:10:48

@aristo: Ov cselekedeteire visszatérve. OV már mondott mindent és annak az ellenkezőjét is!

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.02.10. 11:19:47

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Az MSZP valóban nem forgatta, hanem lopta a köpenyt, ez tény. Mindenesetre a kialakult helyzetre is igaz az, hogy ahol a hülyeség elégséges magyarázat, ott nem kell összeesküvést feltételezni. Meg lehet vetni a magyar politikai elitet - bőven meg is érdemli - de amit maga nem lát az az, hogy a tömegdemokráciák elitjei mind ilyenek, szerte a világban, csak azok jobb helyzetből indultak, így azután gazdagabban is élnek. Nem jobban - nekik is meg van a maguk baja - csak gazdagabban.

Corporate Soldier 2012.02.10. 11:27:22

@Pelso..: Erről kérdezd meg Orbánékat, én nem vagyok velük kapcsolatban.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 11:46:04

@aristo: Tudom, hogy mindenhol megy a képmutatás, csak van egy nagy különbség. Nyugaton sokkal hamarabb lebuknak a hazugságokkol, mint nálunk. Így ott óvatosabban, és kevesebbet is hazudnak. No, meg az emberek értékítélete és a gondolkodásmódja is más. Tudják, mit és mennyit higyjenek el a politikusok szövegeiből. Ebben kell még rengeteget fejlődni a magyar népnek. Itt más sem történik, mint valakinek vakon hinni, majd teljesen hátat fordítani neki és innen kezdve a másiknak vakon engedelmeskedni.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 11:49:35

@aristo: Lopták. Igen tökéletesen tisztában vagyok az MSZP ügyeivel, de ugyanúgy a Simicska ügyeivel is. A Fidesz ügyeit ugyanis a Simicska fogta össze. Az egyik 19, a másik egy híján 20.

debreceni.blog 2012.02.10. 12:04:16

Orbán Viktor óriási öngólja a balfelsőbe

Bihari Ernő2012. február 10. 11:52

Erre is csak a legnagyobbak képesek: csinált magának ellenzéket. Tarkóján fogja érezni Brüsszel „hideg leheletét” a ciklus végéig. Ha már itthon elszívta a levegőt a többiektől.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1653_orban_viktor_oriasi_ongolja_a_balfelsobe

Amatőr 2012.02.10. 12:46:57

@A Fekete Sólyom: Ugyanannyi, mint a kéthetenkénti utaztatásnak Brüsszel és Strasbourg között; fölösleges pénzszórás. Persze csak nekünk, mert aki ott pofázik, havi franctudjamennyi euróért, az onnan másképp látja. Mert minden relatív (A.E.). A következmény pedig az euroszkepticizmus. És előbb-utóbb minden pohár megtelik.

Amatőr 2012.02.10. 12:51:03

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Betűről betűre egyetértek Veled és gratulálok.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 12:53:36

@Amatőr: Jó érzés, hogy ha lassan is, de a mi számunk is növekszik.

Amatőr 2012.02.10. 13:01:46

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: "...hogy majd akkor lesz demokrácia, ha a mai pártok eltünnek a süllyesztőben,..."

Véleményem szerint nem a pártokkal és azok ideológiáival van elsősorban probléma, hanem az ott tevékenykedő személyekkel. Ha majd ezek a kétes egzisztenciák végképp kikopnak a Parlament környékéről, akkor beszélhetünk demokráciáról. Esetleg...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 13:17:54

@Amatőr: A különség kettőnk között az, hogy én naívan feltételezem (legalább is szeretném) hamarább a váltást. Nem megvárva ezek kikopását, mert utánpótlásuk is akad majd bőven. (Lásd: Lázár János, ki jóval fiatalabb a fő fideszeseknél.)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 13:19:36

@Amatőr: Magyarán, mindkettőnk óhajától függetlenül akkor lesz majd változás, amikor a magyar nép politikailag nagykorúvá válik.

Pelso.. 2012.02.10. 13:39:20

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Nem válik. Precíz visszahülyétési folyamat zajlik, határ a csillagos ég, lefele.

Amatőr 2012.02.10. 13:52:34

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: "Magyarán, mindkettőnk óhajától függetlenül akkor lesz majd változás, amikor a magyar nép politikailag nagykorúvá válik."

Bizony, addig még igen sok pénzt kellene az oktatásba beletenni. De amíg az arra szánt pénzt pl digitális táblákra költik, addig a tanyasi iskolákban a budi az udvar végében lesz. És a fogkefe-behozatalt sem kell felfuttatni, mert az egy főre eső fogyasztás manapság nem éri el az évi egyet sem.

Persze egy tahó-bunkó tömeget könnyebb manipulálni. És olcsóbb is.

Tehát az a politikai nagykorúság még igen-igen messze van.

Piacbarát 2012.02.10. 13:57:49

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: cseberből vederbe...

bár ő tagadja egyedül a puccss kisérletet..hmm

Navrát meg miniszterelnöknek szólítottak már az eu-ban...

oh ezek az összeesküvés elméletek :D

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.10. 14:06:23

@Amatőr: Azzal eddig is tisztában voltam és vagyok, hogy én azt már nem élem meg. Abban viszont még mindig hiszek, hogy a 40 éves gyerekem életében még ez is megtörténik.

Éhesló 2012.02.10. 14:12:06

@inebhedj - szerintem: kicsit gyerekesnek tűnik de te soroltad fel, nem én.
A hivatkozásom a szlovákokra szólt, bár mások adatai is fellelhetők ott.
Másban nincs vitánk.
A pénzhatalom szelektív mércéjére és hatalmi manipulációira utal az, hogy nem objektív mutatószámok alapján ítél és dönt.
De aki ilyet ír az nácifasisztarasszistaantiszemita.

Éhesló 2012.02.10. 14:16:33

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: mivel nem értek jól tótul és nem járok tót politikai körökbe, ezért nem tudom hogyan beszélnek slotáék az eu-ról.

Azt gondolom összességében jókat röhöghetnek, hogy ellenünk vannak folyamatban eljárások sólyom kitiltása, Malina Hedvig, a nyelvtörvény az oktatással és más nyelvi-kulturális autonómiával kapcsolatos jogok megtagadása, korlátozása, a tokaji névhasználat megszerzése és a benes dekrétumok tudomásulvétel után.

De ez van, ha az ember olyan klubba akar tartozni, ahol nincsenek barátai.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2012.02.10. 14:42:08

Egy klubrádiós és egy mti-s idézet?! Miért nem kurucinfó vs amerikai népszava? Mióta mértékadó az mti?! Mert 2010 óta tuti nem.

Éhesló 2012.02.10. 14:42:58

@Arbet: Hogy értse a magadfajta is az EU hozzáállását hozzánk itt egy egyszerű ellenpélda:

A mostani Magyarország egy árva gyerek. Kiskorában rossz nevelést kapott, léha szülei nem törődtek vele kellőképpen és hagyták elkanászodni. Mikor már látták a szülők, hogy ebből a gyerekből semmi hasznuk nem lesz, elhagyták (Szovjetunio). Volt nekik egyéb gondjuk. Az elhagyott árva gyerek próbálta saját útját kitaposni, független, szabad ifjúként kereste útját, de éhezett, beteg volt, nem kapott ingyen senkitől semmit, mindenki kihasználta, becsapta és egyre lejjebb csúszott a ránehezedő és régi szüleitől örökölt adósságok és az ezeket felvásárló uzsorások szorításában, lassan már csak étkezéstől étkezésig élt, az éhség minden gondolatát elöntötte, miközben a táplálékhiánytól betegségek támadták meg. Eddigre már apjától rámaradt kis vagyonkáját, a haját, fél szemét, fél veséjét is eladta, mája és lépe is idegeneket szolgált.

Már nagykorúnak számított, és talált egy "közösséget" ami uzsorásokból, tolvajokból, rablókból és szélhámosokból állt és amint észrevette magát elvették mindenét amije még megmaradt és évtizedekre előre eladósították. mérgeket etettek vele, testével elméjével gonosz kísérleteket folytattak.
Rabszolga lett láncok nélkül, mert a bűnözők közössége "felkarolta" és segítséget, irányt adott ennek a céltalan csapongó ifjúnak (EU csatlakozás) hogy koldulhasson, lophasson, robotolhasson élő próbabúként nekik, és soha véget nem érő adósságait végeláthatatlanul törleszthesse amíg csak él.
Ő volt az akin demonstrálták mi történik azzal aki nem fogad szót a bűnözők, uzsorásook nagykutyáinak: minden önálló gondolatáért újbb és újabb büntetés és egyre nagyobb megaláztatás járt.

Az új "nevelők" persze mindent megtettek, ételt, kolduláshoz szükséges rongyokat és a túléléshez szükséges aprópénzt is adtak neki, mert szerették őt így használni.
Kitanították a bűnöző tudományra és megmutatták neki hogyan lehet jó kisrabló a nagyok között.

Az ifjú pedig botorságában visszaélt a futtatói által neki juttatott "bizalommal". A kapott aprópénzt inkább ételre költötte és üszkösödő, lefagyott lábát, kezét gyógyíttatta, a rongyokat még rongyosabb barátaira adta, és a válogatott büntetéseket, megaláztatásokat követő nehéz óráiban bizony néha italra is költötte amit lopott, rabolt, nem adta le az uzsorásainak, futtatóinak hiánytalanul, amint azt elvárták tőle.
Páriaként tengődik a mai napig is ehez a "szerető, de szigorú családhoz" tartozva, és nem érti, hogy miért bünteti, korholja futtatója, uzsorása nap mint nap, mikor ugyanazok akik büntetik vagyonokat kártyáznak el, szórnak szét nőkre, rendőrök, bírák megvesztegetésére vagy hagynak hasonlóan pária tolvajok kezén csak mert azok kedvesebbek nekik mint ő.

Mi lesz a történet vége? Felnő végre az ifjú és önmagától megszabadul az uzsorások, futtatók markából, börtönbe zárják korrupt rendőrök és bírók,akiket uzsorásai fizetnek, vagy megölik, megnyomorítják végleg és elpusztul valahol magára hagyatottan tovább romló éhező, üszkösödő testével.

Rajtunk is múlik.

Amatőr 2012.02.10. 14:51:28

@Éhesló: "De ez van, ha az ember olyan klubba akar tartozni, ahol nincsenek barátai. "

Sem a fideszt, sem o.v-t nem kedvelem különösképp (sőt), de most szurkolok nekik. Ugyanis az általad klubnak titulált sz@rba tartozunk (beleléptünk), és amiben valahogy létezni kell, amíg ki nem lépünk belőle.
Oda tartozni, de nem mindenáron.

Szerintem Magyarországnak fél évezrede csak legendásan rossz politikusai vannak. A sokak által lesajnált románok lényegesen rosszabb geopolitikai helyzetből eredményesebben politizálnak (-tak), mint mi. (És azt a szégyent is elkönyvelhettük, hogy
amíg kádárék nyelve folyamatosan az oroszok altestében leledzett, addig az a megvetett suszterhulladék legalább képes volt időnként nemet mondani.)

Tehát a lenézett tótok is ügyesebben politizálnak. Ezidáig legalábbis.

tarackos 2012.02.10. 14:53:09

Érdekes vita lehetett. Ezek szerint már a ME helyettes is egy sima hazug. Kínos. Ez pedig még kínosabb:

"...ezért végrehajtják, amit kérnek"

Emlékszünk?:

"nem leszünk gyarmat"

Hát eddig tartott a teljes önfeladás, a szánalmas szabadságharc még szánalmasabb bukása...

Viktus 2012.02.10. 14:58:14

@tarackos:

Nem is leszünk gyarmat !!!

Meg kell védeni a 2010-es rendszerváltás eredményeit lásd.

"Körülbelül félezer, jobbára vezető beosztású BKV-s kapott a napokban kétszer negyedéves prémiumot, művezetőtől vezérigazgató-helyettesig. A menedzsment szerint a dolgozók kötelező bérkompenzációjára nincs pénz, pedig az egész évre alig kerülne többe, mint amennyit most a vezetőknek szétosztottak. A prémiumokat a cég a főváros kölcsönéből és támogatásából fizette, amelyet a közgyűlés azért szavazott meg, hogy a vállalat működése ne lehetetlenüljön el."

vastagbor.blog.hu/2012/02/10/premiumeso_a

Piacbarát 2012.02.10. 15:45:26

nem látom a mert ilyen ország nincs következő bejegyzését, a bkv-val kapcsolatban a kevés prémiumokkal kapcsolatban

tarackos 2012.02.10. 16:05:09

@Viktus: Ne sajnáld tőlük, fontos elvtársak!

Viktus 2012.02.10. 18:36:38

@prof...de nem dr felebarát:

Édeskevés átbukik sutyiban más csókos melóba ... a pénzt kellene szépen visszaszedni akinek nem tetszik kirakni az utcára.

Bebes 2012.02.11. 05:44:01

@immortalis: Ez nekem is feltűnt. Az európai értelemben vett konzervatívok a "baszatlan pina", "vén banya" stb. nemtelen támadását látják a mi "Tibi bácsink", "Navránk" ellen. (Mellesleg ugyanez a hölgy akkor még tökös demokrata volt, amikor elintézte a szemértelen roaming tarifák csökkentését.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.02.11. 07:21:49

@aristo:

érdekes, a zeemútnyócévben még úgy volt, hogy elég azt mondani, hogy azok rosszak, fúj, és nem kell megmondani, mi mit csinálnánk.

és lám, másfél év alatt minden megváltozott.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.02.11. 07:24:48

@prof...de nem dr felebarát:

az elmúlt már nem nyócévben elég súlyos mennyiségű ilyenországnincs veszett el valahol a ködben a mandineren, miért pont ez fáj? :)

Vén Csataló 2012.02.12. 11:52:55

Már csak azt kellene tudnom, hogy pl. az itt (is) vonyító komcsi-libsi trollokl ugyan mire alapozva merik állítani, hogy Navracsics hazudott és nem Kroes.

Emlékeim szerint elég régi európai jogelv (ha úgy tetszik: európai érték) az "Unus testis nullus testis". Persze nem ringatom magam abban a tévhitben, hogy a libsi polgártársaknak bármi köze lenne bármilyen európai jogelvhez vagy európai értékhez (már bolsevik korukban is rühellték a jogi pepecselést), az viszont mégis csak röhejes, hogy bármit állít egy a magyar kormánnyal ellenséges eurokrata, azt azonnali hatállyal tényként szajkózzák. Közben mintegy mellékhatásként trambulinról hugyoznak azokra az
európai normákra, amit állítólag védeni szándékoznak.
(És persze nagyon csodálkoznak, ha mindezek után le vannak hazaárulózva...:)

Nem mellesleg Nellie Kroes szavahihetősége kicsit brutális csorbát szenvedett (szintén az európai értékek szempontjából), amikor biztos létére úgy alakított ki álláspontot a Klubrádió ügyében, hogy nem volt hajlandó meghallgatni a másik oldalt, a médiahatóság álláspontját.

Nem kétséges hogy a helyi SZDSZ-árvák pont ezt a pofátlan egyoldalúságot imádják Kroesben, de hogy ennek sincs semmi köze semmiféle európai értékhez (úgy is mint európai eljárásjoghoz), nos az sokkal inkább biztos, mint amennyire Kroes "biztos".

Zb74 2012.06.04. 13:25:35

@aesculus: Orbán 2009-ben egy személyes megjegyzést ejtett el arról, hogy tiszteletben tartja az alkotmányt, de nem tiszteli. Ebből nem következett automatikusan, hogy a szükséges többség megszerzésével a Fidesz új alaptörvényt fog hozni (illetve csak azok számára következett ilyesmi, akik úgy tartják, hogy a Fideszben Orbán egyszemélyi akarata érvényesül). A Fidesz 2010-es választási programjába nem is került be az új alkotmány, és a párt nem is kampányolt vele.

Navracsics tehát hazudott.

(Hogy ki mitől féltette az országot fideszes kétharmad esetén, az meg pláne nem ad legitimációt az egypárti Tákolmánynak.)
süti beállítások módosítása