LMP és nyugdíj, nyugdíj, nyugdíj – Ilyen ország pedig nincs CCCXI.
2012. január 12. írta: TuRuL_2k2

LMP és nyugdíj, nyugdíj, nyugdíj – Ilyen ország pedig nincs CCCXI.

  Öt LMP-s népszavazási kérdést hitelesített szerdai ülésén az OVB. Mind az öt a nyugdíjakkal foglalkozik valamilyen formában:

- Egyetért-e Ön azzal, hogy a öregségi nyugdíjkorhatárt el nem érő személy számára járó nyugdíj összege ne csökkenjen?

- Egyetért-e Ön azzal, hogy a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt el nem érő személy számára 2011. január 1-jén jogszerűen folyósított nyugdíj összege csak a 2011. január 1-jén hatályos jogszabályok szerinti okból csökkenjen?

- Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2011. január 1-ig jogszerűen megszerzett nyugdíjjogosultságot az Országgyűlés ne vonja el?

- Egyetért-e Ön azzal, hogy az általános öregségi nyugdíjkorhatár előtt jogszerűen folyósított nyugdíj összege ne csökkenjen?

- Egyetért-e Ön azzal, hogy a jogszerűen megszerzett nyugdíjjogosultságot az Országgyűlés ne vonja el?

  Az LMP is felment a nyugdíj-pályára. Hiába mondják azt, hogy nem nyugdíjakról, hanem a szerzett jogokról van szó – a nyugdíj-kérdés ettől még nyugdíj-kérdés marad. Mert mik azok a szerzett jogok és miért beszél róluk úgy az LMP (a szakszervezetekhez hasonlóan), mintha az idők végezetéig szólnának? Mintha majd az Apokalipszis Lovasainál kéne leadni az addig gondosan őrzött szerzett jogokat.

  Bár egy érvényes népszavazásnak nem sok esélyét látjuk (sőt, már a kétszázezer hiteles aláírás összegyűjtésével is meggyűlhet az ugyancsak ritkásan szőtt országos hálóval rendelkező párt baja), de minden nyugdíjvédő, a nyugdíjrendszert a racionalitás irányába mozdító intézkedések ellen szervezett akciót a jövő felélésének tartunk. A rendkívül széles kör számára folyósított rokkantnyugdíj, a rendkívül nagyvonalú szolgálati nyugdíj, a korhatár előtti nyugdíjba vonulás lehetőségének tágra nyitott kapuja akkora terhet ró a magyar adó- és járulékfizetőkre, amibe előbb vagy utóbb (inkább előbb) az ország rokkan bele. Valóban méltányosabb és korrektebb eljárás lenne felmenő rendszerben bevezetni a változásokat, addig meg a szerzett jogoknak megfelelően folyósítani a járandóságokat, ha lenne minderre idő és pénz – de nincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr993538847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktus 2012.01.12. 09:25:12

Ezek most milyen szempontból mások? mert ez az üres demagógia már volt, van.

VI. Béla 2012.01.12. 09:31:39

Nem, nem lehet más a politika. Magyarországon a politika még mindig a nyugdíjasok kegyeit keresi. Tisztelet Társasága, Schmuck Andor, emlékszünk még?

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.12. 09:41:20

Orbán Viktor szombattól Bulgáriában tölti egyhetes szabadságát a családjával. E hír azért érdekes, mert értesüléseink szerint a miniszterelnöknek a héten hivatalos programja lett volna Bonnban, ahol találkoznia kellett volna Angela Merkel német kancellárral. Úgy tudjuk, ezt személyesen mondta le a múlt héten, Brüsszelben.

Valami fontosért mehetett Bulgáriába?
2010. jún. 22. – Orbán Viktor szombattól Bulgáriában tölti egyhetes szabadságát a családjával. E hír azért érdekes, mert értesüléseink szerint a ...

Dr Schmitt letette esküjét 2010 június 29-én!

Orbán életrajza is maga a hazugság! 1989-1990 között azt írja a Pembroke College-ban tanulmányozta az angol liberális politika történetét. Nos erről, hogy nincs papírja az biztos, vagy félcédulája esetleg. Az igaz, hogy Soros ösztöndíjat kuncsorgott ki magának, de jól tudjuk követni Orbánt az Internet segítségével. 1989 október végéig a Fidesz szóvivője. videotorium.hu/hu/recordings/details/2219,A_Fidesz_II._kongresszusa 1989. november 18 videotorium.hu/hu/recordings/details/2226,Egy_politikai_palya_-_A_Fidesz_megalakulasa Egyszóval Orbán novemberben nem kezdte meg tanulmányozását egyáltalán, sőt a karácsonyt itthon töltötte, és másik életrajzában írja, hogy 1990 januárjában félbeszakította oxfordi "tanulmányozását" a közelgő választások miatt. "Hogyan tanulhat valaki Oxfordban, hogyan kaphat papírt erről, ha fizikálisan nincs ott. Nem szabad elfeledni 1989-1990-es tanévről van szó. Orbán máskor azt írja más életrajzában, hogy megszakította tanulmányait. webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:QG55abKSUjsJ:beszelo.c3.hu/01/11/07hegedus.html+Orb%C3%A1n+Viktor+1990+janu%C3%A1r&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu Orbán Viktor 1990. január első napjaiban érkezett haza Angliából. Formálisan nem volt tagja a vezetőségnek, miután az előző kongresszuson nem vállalta a jelöltséget oxfordi útja miatt, de természetesen minden választmányi ülésre meghívtuk. Azonnal nyakába vette az országot, rengeteg gyűlésen szerepelt, ahová nagy tömegeket vonzott. Hamar túlpörgetett állapotba került - a választmány végül határozatot hozott, hogy nem vezetheti maga az autót, amellyel a rendezvényekre hajtott" A fentiek azt sejtetik, hogy 1989 karácsonyát, szilveszterét nem töltötte itthon, ha ez igaz miért maradt Angliában, miközben a Pembroke College-ban nem volt hallgató. Mit hallgatot és kitől ebben az időszakban? Lényeg, hogy vissza már nem utazott, de a "diplomát" megkapta? Amit tudni kell a Pembroke College-ról: Ide vonják össze a volt gyarmatokról egyéb helyekről a későbbiekben számításba jöhető "fiatalokat" Sir Richard Dearlove (MI6) dekonspirálódását követően pont a Pembroke College főnöke lehetett, vajon miért? Igaz, nem Oxfordban, hanem Cambridge-ben. Mindenki gondolhat persze bármit. Sir Richard nyilatkozata szerint a hírszerző ügynökségek kedvenc toborzó helye a Pembroke College. *.telegraph.co.uk/news/celebritynews/1925383/MI6-chief-Sir-Richard-Dearlove-tells-all.html Piás állapotban mondja Sir Dearlove: Among the wines that Sir Richard - a graduate of Queens' College, Cambridge, a favourite recruiting ground for the intelligence agencies - and the 120 dinner guests could enjoy were the Mercurey blanc "Vieilles Vignes" Domaine Brintet 2000 and the Coudoulet de Beaucastel, Perrin freres, Cotes du Rhones 1998. April H. Foley és Soros György kapcsolata közismert, hát bizony a Parlamentből származó bizalmas, és titkos információk, vajon nem juthattak el Soros Györgyhöz?

Tilikov (törölt) 2012.01.12. 09:51:35

5 igennel sokat spórolhatsz!

Vajon kitől tanulhatták ezek a popólizmust?

táltos 2012.01.12. 09:57:41

Tudják azok ott Ámerikában, hogy kiket is támogatnak?

Még ilyet is lehetett volna:
Egyetért-e Ön azzal, hogy a jogszerűen megszerzett jogszerűséget a jog egyszerűen ne vegye el?

Zb74 2012.01.12. 10:11:56

Eleve nem értek egyet azzal, hogy az államháztartást ilyen módon érintő témákról referendumot lehessen tartani. Sajnos, erre a precedenst a vizitdíjjal kapcsolatos hülyenépszavazás már megteremtette; azt sem lett volna szabad kiírni. Innen tényleg csak egy lépés, hogy legyen ingyenes a kocsmában a sör.

Bell & Sebastian 2012.01.12. 10:14:57

@Seggszájú, bóvlista, simlis fidesz banda, húzás!: Egyértelmű, hogy Bulgáriában Soros Györggyel találkozik, hogy elárulja neki, mi folyik a magyar parlamentben.

Cserébe Sorostól bizalmas információt kap arról, mit keresett a libapásztor -fiú Amerikában.

Erre Orbán nagyon elcsodálkozik és torkán akad a sült hekk. Gyuri bácsi erre jól hátba vágja, ami nem tűnik fel senkinek, mert Bulgáriában még verik a cigányokat.

Merkellel majd olyan országba utazik, ahol a zsidókat szabad ütni.

Robinzon Kurzor 2012.01.12. 10:16:14

A hasonlóan ostoba szociális népszavazás miatt persze nem tetszettek így félteni a jövőt.

Ezek egyébként párhuzamos, részben átfedő kérdések, nem fognak mindegyikre aláírást gyűjteni, szerintem.

Mindenesetre ostoba válasz egy ostoba és mérhetetlenül cinikus, szar kormány intézkedéseire.

Virág et. 2012.01.12. 10:21:25

Ebben az országban semmire nincs pénz. Ez nem érv, hogy nincs pénz. Tudod mire nincs még pénz? Felesleges főosztályvezető-helyettesekre, akik szóvívőnek képzelik magukat és blogokon szellemeskednek, futball-stadionokra, meg klubok támogatására és szintén nincs pénz a felső 20% kormányzati megsegítésére sem (egykulcsos adó, végtörlesztés), mert ők jól megvannak, köszönik szépen. Ezekre egyáltalán nincs pénz. Valahonnan azért mégiscsak lett, nem igaz?

Könnyű más pénzéről gálánsan lemondani, ha az minket nem érint. Engem sem, jegyzem meg, de ugye azok, akik a maguk részéről teljesítették a szerzett jog megszerzéséhez előírt feltételeket (értsd: dolgoztak, olyan körülmények között, amilyeneket a jogszabály előírt és fizették a járulékokat), azoktól utólag elvenni, az nehezen magyarázható. Te letted az asztalra, amit kértünk, tőlünk viszont nem kapod meg, amit ígértünk. Bocs, ez van, de legalább lesz új stadion Debrecenben vagy akárhol, tessék örülni.

Arról nem is szólva, hogy ettől a népszavazástól függetlenül szinten biztos a bukta nemzetközi fórumokon.

Asztalos Gábor 2012.01.12. 10:25:28

@Virág et.:
"Te letted az asztalra, amit kértünk, tőlünk viszont nem kapod meg, amit ígértünk"

Mi a jobb?
Most elvenni mondjuk 20%-ot?
vagy a 30 év múlva nyugdíjba menőktől elvenni 80%-ot?

Mert a jelenlegi állapot szerint a mostani fiatalok töredékét kaphatják csak nyugdíjként, mint az ugyannannyi járulékot befizetett jelenlegi nyugdíjasok.

a n yugdíjrenszer demográfiailag fenntarthatatlan, kérdés hogy a csökkentést csak a későbbi generációk vagy a mostani nyugdíjasok is szenvedjék el.

Samott 2012.01.12. 10:32:08

Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?
Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?
Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetni?

Csak megtanultak a lecket.

Virág et. 2012.01.12. 10:36:22

@Asztalos Gábor: Megfordítom a kérdést:

Mi a jobb? Most nem elvenni 20%-ot, máshonnan keríteni forrást (stadionok? foci?), vagy elvenni 20%-ot, amit aztán 4-5 év múlva vissza kell fizetni + kamatok?

A válasz egyébként az, hogy az Audikért, a palotaőrségért, a sofőrért, a vörös szőnyegért, a havi milliókért cserébe tessék rendes gazdaságpolitikát folytatni, ami fenntarthatóvá teszi a rendszert. A nyugati világnak valahogy sikerül, pedig az elöregedés tőlünk nyugatabbra jóval nagyobb probléma. Erre kéne energiát fordítani, nem az átnevezésekre meg a haverok 100 évre való bebetonozására. Ezért érdemes lenne konfliktusokat felvállalni (bár ezért a kutya nem konfrontálódna velünk, mert ez értelmes dolog lenne kivételesen), nem azért, hogy Simor helyett Járai legyen a jegybankelnök.

Ringlósztár 2012.01.12. 10:52:41

Kár, hogy nem linkeltétek be azt a bejegyzést, amiben a "szociális népszavazás" demagógiájára mutattatok rá.
Vagy nem volt ilyen?

Bell & Sebastian 2012.01.12. 11:08:08

@Virág et (Genosse Blumenthal).: Kár is felizgatni a nyuggereket, még nekiállnak szaporodni, amitől csak még jobban el fognak szomorodni.

Az állami alkalmazottak szent tehénségének csupán annyi a magyarázata, hogy a nyolcszázezer foglalkoztatottjával a Staat a legnagyobb munkáltató, ha elkezdenék a nyírást, ismét aktivizálódna jó pár szakszi és bealkonyult a támogatottságnak, meg 20% -os leépítés mellett félmillió embernek, továbbá elszállna a szélbe sok milliárd végkielégítés. Ez nem járható út, ugyanis a magyar cégek döglődnek, nincs ami felszívja ezt a rengeteg embert.

Mondjuk az LMP receptje ettől még nagyon érdekelne, kíváncsi lennék rá, hogy egy torkon szúrt malacot hogyan hajtanak el a hetivásárra?

OmegaMale 2012.01.12. 11:31:52

Az, hogy egy rendszer mennyire jóléti, azt szvsz nem elsősorban az mutatja, hogy a juttatásai mennyire magasak abszolút értékben, hanem az, hogy mennyire szigorúak a megszerzés és a megtartás feltételei. Egy olyan alacsonyra eresztett léc, mint a miénk, több generációnyi problémát termelt ki előre. Nem azért fenntarthatatlan a mostani nyugdíjrendszer, mert kevesebb a bevétel, mint a kiadás (ez tünet, nem ok), hanem azért, mert a munkavállalók a nyugdíjra célként és nem eszközként tekintenek.
Nem azért dolgoznak ezerrel és próbálnak maximális teljesítményt nyújtani (az élet MINDEN területén) és fektetni a jövőbe (gyerekvállalás, munkahelyteremtés), hogy a munka eredményeként megszerezett egzisztenciát később, a teljesítőképesség romlása után is fent tudják tartani, hanem azért igyekszenek minimális erőfeszítéssel minimális idő alatt nyugdíj jogosultságot szerezni anélkül, hogy minél korábban meg lehessen szerezni a juttatásokat, amikből viszont nem lehet megélni, így a nyugdíjasok is kénytelenek dolgozni, ha meg akarnak élni -> a fiatal munkanélküliség nő, az egyes munkahelyek produktivitása csökken (vannak olyan szakmák, ahol a tapasztalat többet ér, de a magyar munkaerőpiac jellemzően kiszolgáló iparokat lát el, ott meg csak pörgethető hangya kell).
Ezen emberek anyagi pályafutása egy mélyrepülés, ami az élet feladatainak (gyereknevelés, közösségi-társadalmi szerepvállalás anyagi vagy más értelemben, munkahelyteremtés stb.) elhárításával kompenzálnak, amivel ugyanez a réteg ciklikusan újra kitermelődik.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.01.12. 11:43:27

turul, baszod, inkább arról nyilatkozzál, hogy a gerényi megérkezett e, mi a dolga a mandarinnal, kik vagytok ti, mit fogtok csinálni, ki a gazdátok, mi a megrendelés, ki a főszerkesztő, egyáltalán mi a fasznak játszátok itten a függetlent. választ várunk, egykettő!

ZX 2012.01.12. 11:50:10

No hát igen. Milyen jó is lenne, ha mindenki a maga által megtakarított összeget kapná nyugdíjba vonulásakor. Igaz Orbán "Geci" Viktor? Akkor nem kellene ilyen nyugdíjügyben kiírt népszavazásokkal vesződni a jövőben.

AlexM1983D 2012.01.12. 11:55:19

@Zb74: "Sajnos, erre a precedenst a vizitdíjjal kapcsolatos hülyenépszavazás már megteremtette; azt sem lett volna szabad kiírni."

Jó ember! Azt képzeled, hogy 300Ft-os vizitdíj mentette volna meg az egészség ügyet?

Ha azt mondják 3000Ft akkor aztmondom, oké az már segíthet, akkor viszont tessék elfelejteni a TB-ét!

jan 2012.01.12. 12:08:34

@jose maria padilla: úgy úgy!

akárhogy nézem az impresszumot, nem találom gerényit sehol...

teknős 2012.01.12. 12:19:58

@jan: Miért nem azt követelitek egyenesen, hogy a mandiner közössége köteles minden pillanatáról beszámolni nektek?

teknős 2012.01.12. 12:24:46

Lehet más a politika? Mi ? Ilyet se láttunk még soha, hogy egy párt a nyuggerek kegyeit keresi, nem törődve azzal, hogy az országot csődbeviszik.

A gyengeelméjűek kedvéért, a Fidesz népszavazásánál nem a pénzügyi tételekről szavaztunk, hanem Gyurcsányról. Sajna nekünk nem volt lehetőségünk az amerikai elnöknél és adminisztrációnál kijárni a távozását, ezért jutott nekünk ez a nyamvadt népszavazás. Amit az okosabbja meg is értett. Horn Gábor biztosan. Nem azt mondták Feri....

Steppenwolf 2012.01.12. 12:27:12

@ZX: "Milyen jó is lenne, ha mindenki a maga által megtakarított összeget kapná nyugdíjba vonulásakor."

Ki tart vissza, hogy megtakarítsd a pénzedet?

ZX 2012.01.12. 12:31:57

@Steppenwolf: Megtakarítanám, ha nem kéne 34%-ot az államnak fizetni. Ennyi.

pcmci 2012.01.12. 12:35:32

"ha lenne minderre idő és pénz – de nincs."

konszenzus van. köcsög libsik!

fikanick 2012.01.12. 12:37:24

Bar szerintem ez a nepszavazas pont ugy a nyugdijakrol fog szolni, ahogy az elozo a vizitdijrol meg a tandijrol szolt (nem, nem arrol, hogy Gyurcsany vagy Orban menjen a picsaba) es hat ennek megfeleloen muszaj nem alairnom a kerdoivet, ha tovabbra is akarok magammal szembenezni reggelente a tukorben, de hat megiscsak rettento szorakoztato, hogy mennyire a letuk hatarozza meg a mandisok tudatat.

Egeszen lenyugozo az a patkanysag, ami itt az utobbi idoben bontakozik ki, tenyleg.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.01.12. 12:40:29

MUHAHAHAHAHAHA!!!

Belekukkantottam a Mandiner blog "népszavazás" címkéjű, 2008-as posztjaiba. Tessék:

" Nos, a jelenlegi kormány legitim voltát arra alapozza, hogy bizony rájuk többen húzták be az ikszet. Jó. A probléma azonban az, hogy azt is gondolják, a szerződésben foglaltak csak ránk, az istenadtanépre vonatkoznak, rájuk nem, azaz - mivel a forma így van - azt csinálnak négy évig, amit akarnak (...). Ezt még egy vérgőzös baloldali demokrata sem fogadná el, ha másért nem is, egy 1933-as németországi választási eredmény tapasztalata miatt. "
S ha ez így van, a hatalomnak nem csak egy korlátja van (ti. „teccettek volna okosabbnak lenni, majd négy múlva másra húztok, köcsögök, haha”), hanem más, törvényes korlátai is.
Ha a kormányzat kicsikét zsarnokoskodik, akkor kell legyenek az ellenállásnak különböző formái. Az egyik a kukaborogatás mocskoszsidózással egybekötve, ami ad1. nem ellenállás, hanem bunkóság, ad2. focimeccs-pótló, ad3. eredményre sem vezet."
(...)
"Maradnak azok a lehetőségek, melyeket a Modern, Európai, Haladó Köztársaságok biztosítanak nekünk. A mocskoszsidózós kukázás nincs köztük. Az egyik ilyen lehetőség a néps(z)avazás.
Persze, az is benne van, hogy a kérdések részben blődli lózungok. Az is benne van, hogy populista ízű. És elvont értelemben lehet ezekről vitatkozni (erre röviden visszatérek még). Ám mindenki érzi azért, hogy ennek a népszavazásnak leginkább szimbolikus jelentősége van. Ha az igenek győznek, az egyértelmű nem a kormány politikájára. Ha a nemek győznek, vagy nem lesz elegendő szavazat, akkor az a kormány politikájára adott igent, illetve az érdektelenséget szimbolizálja."

mandiner.blog.hu/2008/03/03/nepsavazok_szevasztok

Mikka-Makka 2012.01.12. 12:49:24

na ja, hülyeség volt az a népszavazás meg ez is
a nyugdíjas hippi kép viszont eléggé adja

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.01.12. 12:54:15

@teknős:
továbbra is vállalom maga helyett a gondolkodást, maga csak szüljön.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2012.01.12. 12:54:42

@Robinzon Kurzor: de, tetszettünk, emélkeim szerint többször előkerült a Fidesz választási ígéreteivel kapcsolatban,. hyg kétbites ígérgetést folytattk, és ezek közt a szocnépszavaztás is meg volt említve.

fikanick 2012.01.12. 13:05:37

@dobray: De azert vegul megiscsak inkabb bealltatok moge. Igy azert most eleg visszas ez a nyavalygas.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.01.12. 13:26:18

@fikanick: Többen többfélét írtak. Csak rá kell kattintani a poszt alatt a "népszavazás" címkére, és elég hamar előkerülnek a 2008 tavaszi mandineres posztok. Néha érdekes, néha vicces visszaolvasni. Jó böngészést!

Az évek meg a rutin 2012.01.12. 13:36:44

Bájos, amikor egy Fidesz-közeli blog kedvenc pártja tandíj- és vizitdíjas szociális demagógiája után az LMP-t ekézi. Ők legalább őszintén hisznek abban, amiért kampányolnak.

teknős 2012.01.12. 15:13:00

@jose maria padilla: Miért? Neked nem sikerült egyetlen árva gyereket sem összehoznod?

A gondolkodást meg hagyd Heller Ágnesre.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.12. 15:44:33

Az LMP-ről jut eszembe:

"Bajnai részt vett a rövid életű Új Nemzedék Mozgalom nevű ifjúsági szervezet létrehozásában – Schiffer Andrással együtt –, amelyet Gyurcsány Ferenc a KISZ-utód Demiszből való távozása után alapított."

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.01.12. 16:43:10

"- Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2011. január 1-ig jogszerűen megszerzett nyugdíjjogosultságot az Országgyűlés ne vonja el?"

Ez speciel a magán-nyugdíjpénztári tagokat megzsaroló törvénymódosításra vonatkozik. Ha ezt kilövi a népsavazás, akkor lehet visszapöngetni a 2700 milliárdot.

Na így már van egy kis tétje, nem?

Veder1 2012.01.12. 17:15:31

szociális népszavazás reloaded, csak jóval szűkebb kört érintő ügyben. Borítékolható a bukta. Max a harmadikkal meg az ötödikkel tudok egyetérteni.

Veder1 2012.01.12. 17:27:47

@Kettes a nyugdíjjogosultságot jelenlegi állás szerint (hogy öt perc múlva mi lesz azt nem tudom) nem vonják el a magán-nyugdíjpénztári tagoktól.

Pelso.. 2012.01.12. 17:27:51

@teknős:A népszavazást kifejezetten érted hozta össze a Fidesz, hogy neked ne kelljen fizetned a vizitdíjat, hát persze. No meg minden egyes iksz egy gombostű a gyurcsány-vudu babába, ezt a boldogságot,nahát.

Zb74 2012.01.12. 17:33:00

@AlexM1983D: Mondtam én ilyet? Azt mondtam: precedenst teremtett arra, hogy az államháztartást közvetlenül (mértékről nem írtam) érintő kérdésben is lehessen népszavazást tartani, ami szerintem helytelen.

Nagyzee 2012.01.12. 17:47:01

@teknős: Erre azt lehetne válaszolni, hogy ez a népszavazás meg majd Orbánról fog szólni, nem is a kiírt kérdésekről. És máris összeomlott a remek érvelésed.

AlexM1983D 2012.01.12. 19:15:43

@Zb74: Igazad van, bocsánat, valóban nem írtál olyat, csak már rengetegszer hallottam személyektől az interneten, hogy ha maradt volna a vizitdíj nem lenne próbléma az egészségügyben. Illetve hogy a vizitdíj volt az egészségügyi reform, stb.

Egyébként valóban, mintha akkoriban 7 kérelemből 4-et elutasítottak volna, éppen az államháztartást érintő volta miatt. Ez valamiért úgy tekintették, hogy nem érinti.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.01.12. 20:37:34

No, hát elmondom újra, cenzus köll. Vagy ez a nívótlanság marad a politika, mert lám, nem lehet más.

elfelejtette 2012.01.12. 20:47:31

Minden neppart eleteben legalabb egyszer rahajt a nyugdijasokra. Ez egy beavatasi szertartas resze lehet. Bajnai is anno elenekelte az Internacionalet, aztan meg elvette a 13. havi nyugdijat, meg a 13. havi bert.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.01.12. 21:09:15

Most örülök, hogy a Viktor hazudott, és nem őrzik meg a nyugdíjak értékét - már ha igaz, amit a kusza fogú szőke liba mondott, t.i. hogy a svéd modell bevezetésén dolgoznak.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.01.12. 21:11:00

@teknős: akkor most az szerinted rendben van, hogy a népsavazás ellenére lesz tandíj, ugye? (szerintem is rendben van, btw., de ténykérdés, hogy te meg a pártod úgy váltogatja az elveit, mint én a gatyámat: naponta.)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.12. 21:24:12

@Dr. Zerge:

gondolkodtál már azon, hogy a változatosság kedvéért esetleg nem a szavazók, hanem a jelöltek cenzusán kéne gondolkodni (utóbbira több mozgásteret ad a nemzetközi jog), mert alapvetően a kínálattal van ehonban iszonyatos baj

bz249 2012.01.12. 21:29:24

@Herr SturmLikudnik: namost Magyarországon demokrácia van és bárki elindulhat a választásokon, aki 750 ajánlást összegyűjtött.

Szóval bárki lehetne jelölt, de végül mégiscsak ilyenek lettek. Arra meg senkit nem lehet kényszeríteni, hogy legyen pékviselőjelölt meg vállaljon szerepet valamilyen politikai mozgalomban.

Bell & Sebastian 2012.01.12. 21:33:20

@RAMBO: Na látod Csíkos, ez már baj! Minek neked 365 gatya? A bugyikat még csak-csak elnézném, de ekkora nárcisztikus-fétisisztát még az a híres osztrák sem látott! Nem az, a másik.

Bell & Sebastian 2012.01.12. 22:06:04

@Herr SturmLikudnik: Döntse már el végre, hogy elölről vagy hátulról szereti? Nézni a bábjátékot.

Ha nem ül be a gyerekek közé, hanem például maga alakítja a szélzúgást -enyhe fingszaggal- a színfalak mögött, igazán méltánytalan, hogy szóvá teszi itt azt a részt, amikor önfeledten ibolyázik Mokka és Kátrány az erdőben, mikor is rájuk tör a vérengző fenevad, pont egy sündisznó képében (összekeverte kezét a Mester), aki bevágtat és medvehangon leordítja a röhögő kis gyökerek fejét, hogy aszongya:

- Szegíccég, eszek mekkfoknak erőcakolni!

- Mennyéhaza hülyepicsa! -zúg a válaszkórusz.

Ez a műszor máma.

ebfül 2012.01.12. 23:32:22

Lehet(-e) Más a Politikai Marketing

karnak 2012.01.13. 00:17:38

@Robinzon Kurzor:

na de milyen lehetoseg van meg, ugye.
- a parmlamentben ... ja ott nem lehet mar semmit.
- kb az atv-ben elmondani.
- ... ?

szal igaz, de en sem tudok jobbat, plane az lmp most harcol elvileg, tehat minden fronton nyilvanossagot kell szerezni, erre nem hulyeseg egy nepszavazasi kezdemenyezes, barmilyen eredmennyel. a kertvk nem politizalnak, a tobbi medium abszolut megosztott, ergo nyilvanossagot csak hulyeseggel lehet szerezni.

karnak 2012.01.13. 00:23:27

@teknős: tetszettek volna nem hanyas modra viselkedni es akkor esetleg szoba allna mindenki onokkel.

tetszene esetleg a magyarorszagon dolgozo kulfolfdi befolyasos emberek es ujsagirok es egyeb arcok szamara nyilatkozni, egyeztetesre idopontot adni, es akkor nem azt irnak amit.
tetszenenek valaszolgatni a kerdesekre es nem csak politikai nyilatkozatot kiadni a magyar valasztopolgaroknal.

tetszenenek azokat a dolgokat megcsinalni, ami alapveto, es akkor nem kellene sirankozni.

tetszenenek megnezni h aki ugy viselkedik h mindenkit leszar (e-korea), annak milyen a sajtoja, milyen a gazdasagi elfogadottsaga, milyen a bizalom iranta, mit gondolnak rola masok, es milyen helyzete van a vilagban, es milyen jol el ott a nep.

tetszenenek ertelmes gazdasagpolitikat csinalni, stb

kerusz 2012.01.13. 02:03:17

@ZX: Az megvan, hogy a Te takarékoskodásod árát az adófizetők fizették meg?

kerusz 2012.01.13. 02:05:37

@Kettes: A nyugdíjjogosultságot emlékeim szerint nem vonták el.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.01.13. 08:34:27

@Herr SturmLikudnik:

Hogyne, gondolkodtam. Aztán elvetettem. Mert hülyeség. Most őszintén, mit ér a vágyvezérelt, zsigeri indulatokkal felfűtött, buta tömegszavazók fölé a vezetők cenzusa? Ezek most is képzettebbek (jó, hát a Schmitt nem egészen doktor...), mint az egyszeri 14-havi nyugdíjas, vagy más nemzetgazdasági eltartott. Változtat ez bármin is? Nem. A választói oldal nyomása az egyetlen, ami rá tud venni politikust az értelmes ténykedésre. Az meg csak cenzussal lesz igényesebb. De első lépésnek megtenné a gyermekek szavazójoga is a szülők által gyakorolva.

„A nemzet nagysága, boldogsága mindig csak magában a nemzetben rejtezik.”

„Népek kormányaikkal való diszharmóniáját harmóniába hozni mindig nehéz, még akkor is, ha a vezetők és a vezetettek – amennyire lehet – világosan látnak. Ha azonban a népek rövidlátással vannak megverve, a hatalmon lévők pedig egyenesen vakok, akkor a harmónia megteremtése némiképp bizony meghaladja az emberi erőt, s ilyenkor dönt a véletlen, a világszellem, a magasabb fény, a fátum, az Isten.”

2012.01.13. 09:12:17

@Mr Falafel: Bizonyára ezért jelentette fel Gyurcsány Ferencet 20 évvel később. :-> Az égvilágon semmit nem jelent.

maskep 2012.01.13. 12:43:51

Értelmes kérdésekről nem lehet népszavazni. Ezek most átmentek az OVB-n, és a válasz most is, mint négy éve egy demonstráció lesz a kormány ellen - vagy mellett.

2008.-nál most kevésbé veszélyes a helyzet, mivel - a Gyurcsány-kormánnyal ellentétben - most tökmindegy, mit tartalmaz egy törvény, miről dönt egy népszavazás vagy az alkotmánybíróság, ez legfeljebb órákra lehet a tigriseket föltartóztatni a szabadságharcban. Míg a Gyurcsány-kormány átalakítását teljesen megakasztotta a népakarat, most ennek a legcsekélyebb veszélye sem fenyeget. Az Orbán-kormány ezzel elvette a tőle idegen populizmus élét, és ezt mindenki tudja.

Tehát a népszavazás egyetlen kérdésről fog szólni: Orbán takarodj! És akár örülünk neki, akár nem, mindenki érti ezt az üzenetet, és fog annyira mozgósítani a négy éve kitaposott úton legalább, mint 2008.-ban mozgósított.

A Schmitt Pálos blogbejegyzésben írtam, hogy eddig minden pártnak középtávon közvetlenül ellene fordult minden sanda politikai machinációja. Ecce szociális népszavazás...

maskep 2012.01.13. 12:48:56

@maskep: Röviden: Az egykori felelőtlen ellenzék most kormányon minden felelősséget magához vont. Tehát látszólag felelőtlenül válaszolni a látszólag felelőtlen népszavazási kérdésekre most az igazi felelős politikai cselekedet, hogy a felelőtlen kormány vállaljon valódi felelősség. :))) Nna!

alterways2 2012.01.13. 14:01:40

rokkantsagi nyugdij: itt nem arrol van szo, hogy menjenek vissza dolgozni az 50-55 eves emberek - hova is menne dolgozni egy 5-6 eve rokkantnyugdijas 56 eves ember 12%-os munkanelkuliseg mellett? hova, konyorgom, aruljatok mar el? en 34 vagyok, es minden rendben, de voltam mar en is allasinterjun 150-ed magammal, es szerencsenek tartom, hogy az Elozo munkahely: rokkantnyugdijas nem szerepelt a CV-mben :-)
itt egyszeruen arrol van szo, hogy 60-70 ezerrol lecsokkentettek a nyugdijukat 28 ezer segelyre, ugy, hogy kozben mindenki arrol vitatkozik, mekkora disznok, hogy nem akarjak munkajukkal szolgalni az uj Mo epiteset.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.13. 18:34:23

@Bell & Sebastian:

jó csajokat sokfelől szeretek ölelgetni, egyébiránt neked nem ártana megint levenni a szemellenződet

sturmi bácsi nonpíszí labancos konz-lib, ergo ilyen hazai párt híján nem a szokásos drukkertáborok mentén lehet skatulyázni

konkrétabban pölö az adócenzus (az szól bele avagy annyira szól bele a közügyekbe, aki hozzás is járul) elvileg szép dolog lenne, de a nemzetközi kontextus ezt nem teszi lehetővé, tehát reális opció a jelöltek szűrése lenne, hogy a tömegek ne csak szar-szarabb opciókat közül választhassanak. Gondolok itt olyanokra, hogy egy jelöltnek ne legyen köztartozása, adóssághegye, komcsi múltja, oligarcha pereputtya, avagy legalábbis mindezt indulás előtt nyilvánosságra kell hoznia a szavazók számára, egyébként elveszti mandátumát.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.13. 18:38:14

@Dr. Zerge:

lásd amit fentebb BS-nek írtam, gyerkőcök szavazása kapcsán meg ez a véleményem:

archiregnum.blog.hu/2011/02/13/a_szavazojog_kiterjesztese

tiboru · http://blogrepublik.eu 2012.01.13. 19:14:36

Ez volt már?

szekelyhon.ro/szekely-vilag/miert-is-alkotmanyellenes-a-nyugdijcsokkentes

Az az elmaradott, balkáni alkotmánybíróság ott, a messzi Bukarestben még komolyan veszi a feladatát.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.14. 03:04:51

@tiboru:

hamarosan a nemzeti célunk a felzárkózás a balkánhoz az utóbbi dicső 21 év után

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.14. 03:12:16

@bz249:

pont ez a baj, hogy bárki indulhat, pedig ha az összeférhetetlenségi okokat szigorítanák és nem indulhatna semmi szín alatt néhai diktatúra párttagja (komcsi), előre villantani és publikálni kéne vagyonnyilatkozatot, nem indulhatna köztartozásbajnok v. állami közbeszerzésben érdekelt nagyvállakozó stb., akkor a jelenlegi zsiványtanya jelentős része lecserélődne. Persze ezek a szabályok megkerülhetőek strómann kirakat-jófiúpolitikusokkal, de legalább a látszat kedvéért nem nettó haramiákkal és hippokrita gerinctelenekkel lenne tele a parlament

teknős 2012.01.17. 17:34:08

@Nagyzee: Lehetne, csak momentán ez hazugság. De ez titeket nem szokott zavarni.

teknős 2012.01.17. 17:35:23

@Pelso..: Nem azt mondták Feri...

Nagyzee 2012.01.17. 18:16:05

@teknős: Titeket? Engem és kiket? De inkább ne fáradj a válasszal. Irigylésre méltóan egyszerű lehet a világképed.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.03.05. 13:35:37

Ilyen orszag nincs: az LMP megsem nyugdij kerdeskorben gyujt alairast;)
süti beállítások módosítása