Sötétség egész nap
2011. november 23. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Sötétség egész nap

  A végtelen esztergomi polszappanopera szó szerint a legsötétebb fejezetéhez érkezett: a mai napon megszűnik a közvilágítás és a közétkeztetés a városban a lehetetlen anyagi és politikai helyzet folyományaként. A közvilágítást működtető cég ügyvezetője már pénteken úgy fogalmazott: „az is lehet, hogy csontsötétre lekapcsolom a várost, ha nem látok más megoldást”. S amíg a polgármester asszony és a többségi Fidesz-frakció egymás lemondatásával van elfoglalva, addig Esztergom népe szívhatja a fogát – és láthatja el hideg élelemmel a gyermekeiket. Kérdés persze, mi lesz a szociális ellátásra szoruló idősekkel, akiknek anyu nem tud szendót csomagolni, mert anyu már nincs.

  Az esztergomi közélet mára egy olyan hangyaboly lett, amiben nehezen lehet távolról igazságot tenni. Az viszont bizonyos: alig egy évvel ezelőtt az alapvetően jobboldali, konzervatív város egyszerre választott fideszes többséget és hajtotta el Esztergom éléről a helyi jobboldalra és a városra ránövő, enyhén szólva is kétes megítélésű Meggyes Tamást. Aki viszont nem okult a történtekből, nem adta át helyét egy elfogadottabb polgári politikusnak, cserébe egész pályás letámadást indított a megválasztott Tétényi Éva ellen. Az obstrukció talán összes klasszikus eszközét bevetették, hogy ellehetetlenüljön a város vezetésének működése – és ezzel együtt maga a város is. Ugyanakkor az új polgármester sem teheti fel a kezét, hogy mindenki összeesküdött ellene a városban: ha semmit nem tud tenni a város előrelendítése érdekében, akkor bármilyen ellenszéltől függetlenül nem rendelkezik kellő politikusi kaliberrel.

  Bár az FN24 információi szerint Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a napokban tárgyalást kezdeményezett Esztergom polgármesterével, Tétényi Évával, hogy megoldást találjanak az áldatlan állapotokra, az állóháború egyelőre nem oldódott fel. A kihívások pedig nem oldódtak meg. Esztergom érsekei már a 14. században iskolákat, templomokat, könyvtárakat alapítottak, tudományos- és művészpártoló tevékenységeket folytattak, zsinatokat hívtak össze, gyűjteményeket hoztak létre. És mire képesek Esztergom mai urai, hétszáz évvel a sötétnek nevezett középkor után? A sötétségre. Még a saját lakóhelyük működtetésére sem alkalmasak. A nagy múltú város mai elsötétülése szégyen az esztergomi politikai osztály egészére. A város többet érdemel náluk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr973405178

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vigyázó szemetek Esztergomra vessétek! 2011.11.24. 18:46:09

Pontosan lehetett sejteni, hova fajulnak a sátáni vigyorok. Aki már élt diktatúrában - és a mai lakosság kétharmada ilyen - az nagyjából nincs is meglepve. Amíg a zemberek egy része lusta gondolkodni é...

Trackback: Vajnágh Domokos: Használati utasítás 2011.11.23. 22:36:19

Az Ön által vásárolt fogkefe a megfelelő szájhigiéné biztosításának nélkülözhetetlen eszköze. Használja fogkeféjét lehetőség szerint minden étkezés után, de legalább naponta két alkalommal. A fogkefét használat után alaposan tisztítsa meg és száraz hel...

Trackback: Nyaralás Magyarországon – Esztergom 2011.11.23. 19:44:10

Mégiscsak megírom ezt a posztot. A politikai hátteret viszont nem állok neki itt (részletesebben) kifejteni, szerintem mostanra már országosan ismert az esztergomi helyzet, másrészt a neten már amúgy is igen bőséges anyag található a kérdésről.Szóval m...

Trackback: A sötétség fejedelme 2011.11.23. 18:09:38

Milyen érzés lehet a "független" Hídlapnak az, amikorra a fideszes sikerpropagandája nyomtatásba kerül, addigra a nagyfőnök nemes egyszerűséggel beleszarik a ventilátorba és nevetségessé teszi az egész sikertörténetnek propagált benyalásukat?...

Trackback: Nemzetközi hitelminősítők és az IMF leminősítését fontolgatja a kormány 2011.11.23. 14:39:54

A kormányszóvivő ma reggel 7:00kor a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón a megjelent újságírókat nemcsak a tegnap elfogadott 2012-es adótörvénnyel kapcsolatosan tájékoztatta, hanem mindenki meglepetésére bejelentette azt is, hogy a Kormány drasztik...

Trackback: Nemzetközi hitelminősítők és az IMF leminősítését fontolgatja a kormány 2011.11.23. 14:39:26

A kormányszóvivő ma reggel 7:00kor a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón a megjelent újságírókat nemcsak a tegnap elfogadott 2012-es adótörvénnyel kapcsolatosan tájékoztatta, hanem mindenki meglepetésére bejelentette azt is, hogy a Kormány drasztik...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tééényleg? 2011.11.23. 09:04:54

Na nemhogy már a polgármester a hibás amikor az egész FIDESZ testület ellene szavaz. Egyszerűen semmilyen döntést nem tud keresztül vinni, hogy az eladósított várossal bármit is csinálhasson. Meggyest egyértelműen elzavarták a halálba a választók, a Fidesz a NENYI keretein belül pedig továbbra is támogatja azt a férget. Gratulálunk a nemzetikonzultációegyüttműködésnemzeti kormányának és a pártnak, hogy ennyire érzik mire van szüksége az esztergomiaknak. A Fidesz szívatja az egész várost, nem baj, ebből majd tanulnak. Megértik majd, hogy mennyire szívükön viselik a város sorsát a választott képviselők, a nép "szolgái". Bravó!

alterways2 2011.11.23. 09:09:27

ahogy orbán mondta a ferihegy átnevezését ellenző bizottság testületi kirúgásánál: "azt hittem, tudják, mi az elvárás". ugynúgy érvényes ez most esztergom népére, akik a választáskor nem éreztek rá az modern idők elvárásaira...

sapka 2011.11.23. 09:10:19

és hol a cikk vége? mert ez semmiről nem szólt.
köszönjük.

Viktus 2011.11.23. 09:13:24

@sapka:

A válságköltségvetés módosítása ügyében rendkívüli ülésként meghirdetett tanácskozáson a tizenöt tagú testület tagjai közül a független polgármesteren kívül három Fidesz-KDNP-s és egy jobbikos képviselő jelent meg. Tétényi Éva polgármester elmondta, legközelebb pénteken üléseznek, addig arra kéri a szülőket, hogy hideg élelemmel indítsák iskolába a gyerekeket, illetve önkéntes felajánlásokat kért az étkeztetés megoldására.

A Komárom-Esztergom megyei településen közétkeztetési feladatokat ellátó HunGast Esztergom Kft. ügyvezetője az MTI kérdésére elmondta, hogy pozitív döntés esetén biztosították volna az étkeztetést, így azonban szerdán - többszöri figyelmeztetés után - a helyi kórház kivételével mindenütt leállítják a szolgáltatást. A kényszerű lépés mintegy ezer diákot és száz idős embert érint.

A közvilágítást végző Tivi Kft. ügyvezetőjét az MTI-nek nem sikerült elérnie, titkárságán azonban közölték, intézkedési tervüket jelenleg a cég ügyvédje vizsgálja; mint hozzátették, Drága Bálint tartja magát pénteken tett nyilatkozatához. Az ügyvezető az MTI-nek aznap úgy fogalmazott: "az is lehet, hogy csontsötétre lekapcsolom a várost, ha nem látok más megoldást".

A testület legutóbbi, pénteki ülésén a polgármester és a Fidesz-KDNP-frakció vezetője, Steindl Balázs közösen olyan költségvetési módosítást terjesztett elő, amely alapján kifizették volna a HunGastot illető 27 millió, illetve a Tivinek járó 19 millió forintot. A frakcióvezető az ülésen gyermeke betegsége miatt nem volt jelen, a testület fideszes tagjai pedig párttársuk, Meggyes Tamás korábbi polgármester indítványát szavazták meg, amely mindkét cégnek csak 10-10 millió forintot biztosított - emlékeztetett a polgármester.

A pénteki ülésen elhangzott, hogy az adósságrendezés alatt álló önkormányzat a HunGastnak 100 millió forintot meghaladó összeggel tartozik, a közvilágítást végző Tivi Kft.-nek pedig 150 millióval, és a lejárt adósság túlnyomó része az előző polgármester hivatali idejében keletkezett.

A keddi rendkívüli ülésre megjelent három fideszes képviselő közül Kálmán Sándor olvasta fel a Fidesz-KDNP- frakció közleményét, amely szerint a képviselők kedden aljegyzői állásfoglalást kértek a közvilágítással és a gyermekek étkeztetésével kapcsolatban Balla Sándor aljegyzőtől. A képviselő szerint a polgármesternek kötelessége lett volna átutalni a testület határozatában foglalt 10 millió forintos összeget a szolgáltatóknak, azt nem tagadhatta volna meg.

Kálmán Sándor azt mondta, jelenleg csaknem 420 millió forint van a város számláján, amelyből ki lehetne fizetni az elmaradt tartozásokat. "Tétényi Éva felelőtlen városvezetői magatartása már tarthatatlan, ezért felszólítjuk, hogy mondjon le hivataláról, és ne ártson többet az esztergomi családoknak, gyermekeknek" - fogalmazott Kálmán Sándor.

Pál György (Fidesz-KDNP) már magát az aljegyzői állásfoglalást idézte, amelyben az előzmények ismertetése után csak ez szerepelt: "a képviselő-testület döntését a polgármesternek kell végrehajtani, és az utalványozási jog is őt illeti meg". Pál György ezt követően megpróbálta rábeszélni Tétényi Évát "a gyerekek érdekében", hogy utalja át a HunGastnak a 27 millió forintot. "Nem hiszem, hogy ezzel törvénysértést követne el polgármester asszony" - tette hozzá.

Tétényi Éva zárszavában közölte, ha a működésképtelenséget okozó testület lemond, akkor ő is hajlandó erre. Egyúttal rámutatott, ő egyrészt hiába írna alá ma bármit, nincs aki ellenjegyezze, mert az aljegyző is elhagyta a hivatalt az ülés idejére.

A független polgármester azt mondta, a testület el sem fogadhatta volna a 10-10 millió forint átcsoportosításáról szóló előterjesztést, mert a közétkeztetésre szánt összegeket az egyes intézmények költségvetési sorába kellett volna beállítani. Továbbá a közvilágítás költségvetési sorában is csak egymillió forint szerepel, itt is költségvetést kellene módosítani, de erre csak a többséget adó Fidesz-KDNP-frakció képes.

-

Nem vitás Tétényi a hibás fondorlatos módon a polgármestersége előtt csalárd módon rávette a szent fideszes polgármestert az adósság felhalmozásra "elmútnyócév" , majd most csalárd módon jogszerűen szeretné a kifizetéseket iktatni. Pfej mit képzel ez.

köszönni meg én fogok 2011.11.23. 09:29:29

Ne haragudjon a kedves szerző, de ez a álszent nyavalygás, mintha Bolgár Gyorgy írta volna.

Leírja, hogy a Fidesz-frakció szétbaszott mindent illegitim obstrukciójával, de azért az egész vezetés hibás a végén.

Hát ez nem is narancs-farok, hanem egy nagy narancs-lófasz. A klasszikus szarkenegetés. "Igaz, hogy a tettes durván összeverte és azután megerőszakolta áldozatát, de a pártatlanság jegyében jegyezzük meg, hogy a nő meg csúnyán összevérezte a szőnyeget."

De tényleg, ha nem mered kimondani a valót, akkor minek írsz?

IGAZ MAGYAR 2011.11.23. 09:36:49

Hülye Esztergom! Hülye esztergomiak!

Vidéki 2011.11.23. 09:37:02

A szerző megítélése kétes, amikor felületesen kétes megítélésű Meggyes Tamásról regél.
A valóság nem ennyire pofonegyszerű.
A tények azt bizonyítják, hogy Esztergomban nagyon erős és elszánt a „vállalkozói szféra” Érdekeik érvényesítése érdekében akármire képesek, bűncselekmények elkövetésétől sem riadnak vissza.
A polgármester asszony megválasztását segítette és tevékenységét segíti az a "vállalkozói szféra", amelyik még az MSZP-s vezetés idején könyékig dúskált a közjavakban.
Annyira szívére vette a "vállalkozói szféra" azt, hogy a Fideszes polgármester ebben őket akadályozta, hogy felgyújtották a Fideszes polgármester házát és gépkocsiját és pénzt és bő nyálat nem kímélve lejárató sajtóhadjáratot indítottak ellene.

"A sajtókampányra kaptam árat is... egy rövid, de intenzív kampány ára körülbelül 10 millió forint, ami tartalmazza az újságírók munkadíját és a tv-s, újságos felületek megjelenési díját is... Azt szorgalmaztam, hogy gyűjtsük össze mindazt a dokumentumot, ami a polgármester viselt dolgait bizonyítja, hivatali és magánéleti zűrjeit kínáljuk be a sajtónak" - mondta vallomásában a felbujtó." MISZNÉDER vallomása jegyzőkönyvből!"

A felbújtó felgyújtatta a Fideszes képviselő házát és gépkocsiját. Az ügy már bírósági szakaszban van és elsőfokú ítélet is született.
Tétényi Éva (állítólag független) új polgármester asszony tavaly ősszel a „vállalkozói szféra”, valamint az MSZP-LMP-Jobbik-MDF támogatásával lett megválasztva. Helyzetét bonyolítja viszont az a körülmény, hogy a képviselő testületben Fideszes többség van.

Ezt a kellemetlen helyzetet próbálja a polgármester asszony úgy megoldani, hogy szándékosan élezi a helyzetet.

Az esztergomi önkormányzatot Tétényi Éva vezeti és ő annak dacára sem tett eleget a fizetési kötelezettségnek, hogy milliárdos nagyságrendben volt az önkormányzat számláján pénz.

Ezzel kiváltott egy adósságrendezési eljárást, ami az önkormányzati csődnek egy formája.
Ez azzal fenyegeti Esztergomot, hogy az összes vagyonát elvszíti.
Ilyet egy józan polgármester nem tehet.
Nincs az a politikai megfontolás, amiért egy esküt tett polgármester csődbe viheti városát.

A nagyon „független” Tétényi Éva polgármesterasszony verziója szerint Esztergomban a „jók” és a „gonoszok” ádáz harca folyik.

A káosz ugyan nem érdeke Esztergomnak, a csődöt racionálisan gondolkodó vezetés igyekezne elkerülni, de a polgármester asszonyt nem a racionalitás, hanem az irracionális gyűlölködés vezérli. Abban bízik, hogy a romok felett az ő napja virrad fel és ebben a helyzetben gyűlölt ellenfelei megsemmisülése jő el.
Ezért indította el a csődeljárást.

Bejó Gábor · http://szeretgom.hu/blog/bejo 2011.11.23. 09:41:14

Szépen meg volt beszélve a közvilágítást végző céggel, hogy ha a 130 millióból 19 milliót kifizetnek most, akkor nincs villanylekapcs. Meggyes pedig egyéni akcióban módosította ezt a 19 milliót 10 millióra. Miért? Mert lehet mutogatni, hogy lám Tétényi polgármesterkedése alatt megint sötétség borult a városra.
Ennyit Meggyesről. Mi rákot várjunk attól, aki a parlamenti képviselőségével összeférhetetlen felügyelőbizottsági tagságainak szóvátételét "kis geciskedés"-nek nevezi?

meggyesahibas.blog.hu/2011/11/22/nagyon_tokonrugtatok_a_felugyelobizottsaggal

Bell & Sebastian 2011.11.23. 09:44:21

Öninternyúl
- Naa, hogy hívnak, mi van a kosárkámban és merre megyek?
- Esztergomba. Fénylek az éjszakába'.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.11.23. 09:48:51

No, azért akinek egy csöpp józan ítélőképessége van, az mesze szalad ijedtében, ha ez a Tététnyi szembejön bele. A nő jól láthatóan egy ideggyenge, zavarodott figura, maníros beszéddel, mindenféle komplexusokkal. Mondjuk nem az agresszív elmebeteg fajta, mint Veres, vagy Szilvássy, nem is a fletó féle izgága futóbolond, inkább olyan csendes, ám attól még bőven közveszélyes fajta, mint pölö Matolcsy. Egyszer jó lenne, ha kiderülne, hogy kerül egy ilyen az kép előterébe.

És persze ettől nem függetlenül, ezt a Megyest évekkel ezelőtt kellett volna a fidesz környékéről is kibaszarintani. Mert ez meg kb. egy kőbányai, seftes, bunkó taxis szintjén mozog.

De nem érdemes illúziókat táplálni, ez az ország évtizedek, ha nem évszázadok óta kontraszelektálódik, egy Egom méretű város sajnos kb. efféle kvalitásokat képes a felszínre habosítani.

Viktus 2011.11.23. 09:49:09

@Vidéki:

Ide is szaladsz magad lejáratni? :D

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.11.23. 09:49:46

"Az esztergomi közélet mára egy olyan hangyaboly lett, amiben nehezen lehet távolról igazságot tenni."

Bizony, nehezen. Majdnem két egész bekezdés is kell hozzá, mire a szerzőnek sikerül:

"És mire képesek Esztergom mai urai, hétszáz évvel a sötétnek nevezett középkor után? A sötétségre. Még a saját lakóhelyük működtetésére sem alkalmasak. A nagy múltú város mai elsötétülése szégyen az esztergomi politikai osztály egészére. A város többet érdemel náluk."

Ergé, ez kemény meló volt. Esztergom kipipálva. Jöhet a sör! :)))

Viktus 2011.11.23. 09:51:08

@Vidéki:

Meggyes Tamás 1999. november 9 – 2010. október 3. 1999-től ügyvezető polgármester, majd 2000-től polgármester volt 2010-ig

Ez ne zavarjon ... 11 év hogy jönnek ide a szockák meg "vállalkozói szféra" :D ők kényszerítették a milliárdos hitelfelvételre? száz milliókért helyi média működtetésére? tavacskák ásására? stb. :D

Tudod mi a legnagyobb hibátok amibe belebuktok újkomcsik? az elődeitekhez hasonlóan nem tudjátok elismerni, ha hibáztok ... ez a Megyes Tamás nagyjából egy Hunvald-Hagyó szintű figura.

Viktus 2011.11.23. 09:54:47

@Dr. Zerge:

Na igen Tétényi felemelkedése is jelzi, hogy mekkora a kaki ott a Megyes Tomikával, ha a nép inkább az első bátor jelentkezőt megszavazta ellenében. :D

tevevanegypupu 2011.11.23. 09:56:00

@Bell & Sebastian:
Hova mesz kislany?
Esztergomba.
Mi van a kosarkadban?
Alma. az ehezo gyermekeknek.
Es hogy hivnak?
Eva.
(:

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.11.23. 09:57:54

@Dr. Zerge: igen, Esztergom szép tárháza a magyar önkormányzati világ minden betegségének.

Viktus 2011.11.23. 10:06:01

@rajcsányi.gellért (ergé):

Nem csak az önkormányzati világnak ebben bizony a pösti pártközpont is vastagon benne van ... ha onnan utasítják Tomikát, hogy kicsit vonuljon vissza az első másik Fideszes jelölt is lazán verte volna Tétényit nagyjából. Azt meg ne akard nekem elmesélni, hogy a Fidesz nem szól bele a helyi alapszervezetek működésébe :D lásd. Eger.

Gandalf(helyett) 2011.11.23. 10:07:43

Szerintem meg ott követték el a helyi választók az alapvető hibát, hogy azt hitték CSAK a polgármestert kell "leszavazniuk" az önkormányzati választásokkor.
Most láthatják, madarat tolláról, politikust párttársáról lehet megismerni.
Ez igen szomorú, és valóban szégyen.

Secnir 2011.11.23. 10:16:52

@Vidéki:
húha!
ez olyan szép példája volt a mellébeszélésnek, hogy oktatni kellene!
az ugye nem zavar, hogy Meggyes nyolc év alatt akkora adósságot szedett össze - és NEM szoci vállalkozók kapták a zsíros falatokat!
Kicsit tájékozódjál, mielőtt baromságokat írsz, mert -ha komolyan gondolod, amit írtál- csak magadat járatod le.
szeretgom.hu/ , példának okáért.

Bell & Sebastian 2011.11.23. 10:19:47

@tevevanegypupu: Ha Meggyes marad, a Párt jóváírta volna, amit kivett, ahogyan Kósának és Lázárnak is.

Nem így történt, vessenek magukra. Az alapprobléma ugyanaz, a szálak összekuszálásához külföldi számlatömbbel kell becsöngetni, magyar már nem jó.

Vállalkozók vs. Fikusz = 1 : 1 (x)

Ha sem nemzeti, sem nem szocialista (a Fikusz), akkor mi ebben a meglepő? Ilyen probléma máshol is van, csak a nemzeti (magán) tőke ott béna kacsa, nem tud ellenjelöltet állítani. Ha mégis, pontosan ez történne.

Mondjuk az se normális, aki ráugrik a géppuskafészekre, nem felejtik el neki és nem lesz az a pénz, hogy megússza.

(Az establishment egyik ismérve, hogy leszakad a választóiról, felülemelkedik rajtuk, többé már nem képviseli népfelséget, magától istentől származtatja a hatalmát.)

A fasiszta megoldás a következő, az egyiket börtönbe a másikat munkatáborba. Tökmindegy, melyiket hová, húzzanak rá gyufát, vagy igyák meg, az még-jobb.

Google 2011.11.23. 10:19:58

Kíváncsi lennék arra, mit bizonyított eddig a koalíciós polgármester asszony? Hacsak azt nem, hogy még egy év után is jöhetnek ilyen malőrök, hogy se fény, se étel, mert a fideszesek így meg úgy...
Vajon, ha Orbán is lekapcsolna, kikapcsolna ezt meg azt, rövid úton elvenne ezt meg azt, belengetne ezt-azt , tőle elfogadnák, elfogadják, hogy a szocialisták, nyolc, illetve tizenkét éve miatt történik így?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.11.23. 10:23:21

@Viktus: Ühüm, ühüm.
Hány éves, vagy királyfi? ... És még hiszel a mesében?

Secnir 2011.11.23. 10:24:20

@Vidéki:
amúgy a cikk címe:
"Sötétség egész nap"
akár rólad is szólhatna...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.11.23. 10:25:18

@Doomhammer: De olyan, hogy Veuve Clicquot, olyan van.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.11.23. 10:26:35

@rajcsányi.gellért (ergé): Inkább az egész magyar társadalom betegségtárháza ez itten, sajnos.

TG69 2011.11.23. 10:32:12

@rajcsányi.gellért (ergé): Nézzük meg mi történt pontosan a villanyoltásnál:

szeretgom.hu/content/69536-hatarozatkeptelen-volt-esztergom-kepviselo-testulete;jsessionid=1wevl7jpzg88u1r4ysflffwjyf

Itt egyértelműen hazudik a fidesz, amikor Tétényit vádolja. Ebből sok minden következik, de azt mégis miként értelmezzük, hogy Tétényi nem rendelkezik megfelelő politikuai kaliberrel? Utánajártál a történetnek egyáltalán? Mi az oka a sorozatos obstrukciónak? Azonkívül, hogy Tétényi független milyen hibákat követett el? Meggyes által irányított fidesz csoport milyen kaliber? Mi hangzott el Lázár és Tétnyi megbeszélésén?

Bizony ennek mind neked kellett volna utánajárnod :).

tevevanegypupu 2011.11.23. 10:32:55

@Bell & Sebastian:

Mindenesetre jo lehet most Esztergomban lakni: egyik oldalon a kormanyzatinegyedtervezo Tetenyi, a masik oldalon a tavacskazo Meggyes. Kozottuk a nep..amely eleg huje lehet mert meg kompromisszumot (fideszes kepviselok es "fuggetlen polgarmester") is a leheto legrosszabbul kotott. Erre mondjak, hogy szena-szalma zabasztag, veled aztan..Es milyen jol turik, azt elmondhatjuk, jo anyagbol gyurtak oket, rugalmasak, ahanyszor pofoncsapjak oket, mindig visszaugranak a kovetkezo pofonert. Mindenesetre ez az a helyzet, amikor a demokraciat egy idore fel kellene fuggeszteni es rendet tenni, megpedig ez mar kormanyfeladat lenne, mert ugy tunik a varos lakossaga szeret sotetben.

tevevanegypupu 2011.11.23. 10:32:55

@Bell & Sebastian:

Mindenesetre jo lehet most Esztergomban lakni: egyik oldalon a kormanyzatinegyedtervezo Tetenyi, a masik oldalon a tavacskazo Meggyes. Kozottuk a nep..amely eleg huje lehet mert meg kompromisszumot (fideszes kepviselok es "fuggetlen polgarmester") is a leheto legrosszabbul kotott. Erre mondjak, hogy szena-szalma zabasztag, veled aztan..Es milyen jol turik, azt elmondhatjuk, jo anyagbol gyurtak oket, rugalmasak, ahanyszor pofoncsapjak oket, mindig visszaugranak a kovetkezo pofonert. Mindenesetre ez az a helyzet, amikor a demokraciat egy idore fel kellene fuggeszteni es rendet tenni, megpedig ez mar kormanyfeladat lenne, mert ugy tunik a varos lakossaga szeret sotetben.

tevevanegypupu 2011.11.23. 10:32:55

@Bell & Sebastian:

Mindenesetre jo lehet most Esztergomban lakni: egyik oldalon a kormanyzatinegyedtervezo Tetenyi, a masik oldalon a tavacskazo Meggyes. Kozottuk a nep..amely eleg huje lehet mert meg kompromisszumot (fideszes kepviselok es "fuggetlen polgarmester") is a leheto legrosszabbul kotott. Erre mondjak, hogy szena-szalma zabasztag, veled aztan..Es milyen jol turik, azt elmondhatjuk, jo anyagbol gyurtak oket, rugalmasak, ahanyszor pofoncsapjak oket, mindig visszaugranak a kovetkezo pofonert. Mindenesetre ez az a helyzet, amikor a demokraciat egy idore fel kellene fuggeszteni es rendet tenni, megpedig ez mar kormanyfeladat lenne, mert ugy tunik a varos lakossaga szeret sotetben.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.11.23. 10:36:36

@Dr. Zerge:
"De olyan, hogy Veuve Clicquot, olyan van. "

Igen, szetlocsolni szandekozom az MNB elotti jardan.

tarackos 2011.11.23. 10:45:59

Sajnos ez van. A kormány még egy kisebb város problémáját sem képes megoldani, nemtom miért gondolja bárki, hogy az országét majd igen...

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2011.11.23. 10:49:22

MA reggel hallottam a Kossuth Rádióban Tétényi Évát és a helyi fideszes frakcióvezetőt. Lehet, hogy Tétényi Éva nem elég nagy kaliber, de számomra úgy tűnik, ebben a történetben határozottan a Fidesz-frakció a szemét, Tétényi Éva pedig vergődik, mert nincs mozgástere így. Azt hiszem, a következő választások után a Fidesznek egy képviselője sem lesz a városban.

Secnir 2011.11.23. 10:49:59

@tevevanegypupu:
"kormanyzatinegyedtervezo Tetenyi,"
::erről tudnál bővebbet mondani?
"Mindenesetre ez az a helyzet, amikor a demokraciat egy idore fel kellene fuggeszteni es rendet tenni, megpedig ez mar kormanyfeladat lenne, "
::azt ugye tudod, hogy a demokratikusan megválasztott fidesz-frakció NEM választott alpolgármestert, visszatartott cca 500 millát a költségvetésből, és LESZAVAZTA azt, hogy kifizessék a közvilágítást? azt ugye tudod, hogy Tétényi Éva kérte OV-t, hogy oszlassa fel az esztergomi képviselőtestületet, menessze őt magát is, és írjon ki új választásokat (aki pont leszarta)? azt ugye tudod, hogy ezek után Tétényi Évát kitiltották a Parlamentből? azt ugye tudod, hogy ezekután a parlamenti fidesz-frakció kétharmaddal meghozta a lex-tétényit?
igen, tétényi Éva végigjárta a demokratikus utat, és a kormánynak módja és lehetősége lett volna rendezni Esztergom ügyét. elkúrták.

Secnir 2011.11.23. 10:53:02

@dobray:
nézd meg a következő videók valamelyikét:
www.youtube.com/watch?v=b9B7RGwwNBY
vagy a mellette lévők bármelyikét.
bicskanyitogató. Csak csodálni tudom Tétényit a türelméért és a kitartásáért.

köszönni meg én fogok 2011.11.23. 10:56:54

@Google: seggfejkém, Orbánnak nem ellene, hanem mellette van egy kétharmad... ha Tétényi mellett lenne kétharmad, akkor szerinted menne a lekapcsolgatás? Nem, a fidesznyik komisszárok masíroznának a börtönbe.

Secnir 2011.11.23. 10:57:01

@dobray:
ez az egyik kedvencem Meggyesről:
www.youtube.com/watch?v=XddYk08-CBc&feature=related
amikor még polgmester volt.

köszönni meg én fogok 2011.11.23. 10:59:04

@dobray: itt az alkalom akkor, hogy a KDNP visszavegye a várost :) Milyen érseki székhely már az, ahol egy ilyen fura, liberális beütésű katyvasz uralkodhat, mint a Fidesz :)

Gandalf(helyett) 2011.11.23. 11:03:09

@Secnir: Még ha "elkúrták" volna?! Ez színtiszta bosszú. Akárcsak helyi társaik.
De legfőképp mit érdekli őket Esztergom, ahol annyi az "ellenség", hogy képesek voltak megválasztani egy nem fideszes politikust polgármesternek. "Megérdemlik" ? Ez gyomorforgató.

Secnir 2011.11.23. 11:04:21

@köszönni meg én fogok:
ja, és azt ne felejtsük el, hogy amikor Tétényi átvette a várost, és a Fidesz látta, hogy ez a csaj nem fog behódolni, elkezdték szívatni, akkor kiadtak valami lejárató közleményt, és szépen alá is írta a fidesz-frakció, hogy Fidesz-KDNP koalíció
erre a KDNP felháborodott, hogy egyrészt KDNP-s nincs a testületben, másrészt vonják vissza, mert ők ilyet sosem írtak volna alá.
megkeresem a cikket.

Viktus 2011.11.23. 11:10:30

@Dr. Zerge:

Biztos a gonosz szoci-vállalkozó összeesküvés volt olyan fondorlatos módon, hogy képviselőtestületnek meg csak fideszeseket tettek be. Ahm
:D:D:D:D

Bell & Sebastian 2011.11.23. 11:16:45

@tevevanegypupu: Duplán hibás ebben a Fikusz, nagyon régóta erjed ott a lé, hagyták, amitől vérszemet kapott Tom. Jerry egyáltalán nem független, a lázadó helyi vállalkozók embere, ebből következik, velük kellene kiegyezni, dobni egy kis mogyit nekik. Gondolom, ezeken a kifizetéseken keresztül.

Ki tudja, ezekből a kifizetetlen számlákból mennyi a valós tartozás?
Gyanúsan magasak az összegek, gyanúsan kevéssel is beérnék. Azért az is pikáncs, hogy a Legfelsőbb Bíróság gyakorlata szerint, önkormányzat ellen nem lehet csődeljárást elindítani. Felelős meg nincs. Hogyne lenne!

A hiba rendszerszintű és semmi jele annak, hogy ki akarják javítani azok, akik ezt most megtehetnék, például törvénymódosításokkal.

Igazi, magyar kutyakomédia. A pénzről szól ez és nem a Fideszről, elsőáldozó vállalkozó kislányokról. Ha még a jutalékot is odaképzeljük..., de ezt inkább ne tegyük. Mert az nincs, ezért nincs kifizetés.

Secnir 2011.11.23. 11:24:17

@Viktus:
ja, ezek a geci szocik még arra is képesek, hogy fideszes vállalkozóknak tüntessék fel magukat...

Viktus 2011.11.23. 11:24:35

@Bell & Sebastian:

Te neked sok fogalmad nincs a magyar valóságról. Simán elképzelhetők ilyen tartozások. Nem annyival érik be, annyiért nem kapcsolják most még ki nagy különbség :D

Bell & Sebastian 2011.11.23. 11:30:11

@Viktus: Ne röhögj, inkább tedd bele az érveidet valamibe és előre küldd el. Meglátom, mit tehetek érted.

tééényleg? 2011.11.23. 11:30:59

@Vidéki: jó nagy szarkeverés... tipikus... szegény fideszes ellen mindenki összefogott, azért nem oldódik meg a helyzet... mindig más a hibás... amúgy meg az egész nem is a fideszről szól, csak egy embernek (Meggyes) kéne eltűnnie a közjó érdekében, csak az nem képes a közt ezzel is szolgálni, inkább végig nézi, hogy a személyes ambíciói miatt tönkre megy a város amit "szolgálni" szeretne... tipikus...

evil overlord (törölt) 2011.11.23. 11:32:17

@Doomhammer: Ahelyett, hogy odaadná a környéken tanyázó hajléktalanoknak, lenne egy jó napjuk.

vizipipa 2011.11.23. 11:34:07

@Viktus: Hunvaldhoz hasonlítás nem nyerő. A Hunvald per már túl van a 40. tárgyalási napon, Hunvald egyre fehérebb. A bűnszövetkezeti vádnak már romjai sincsenek nála.
Az Apeh vagyonosodási vizsgálat még mutathat valami eredményt, de az nem ezen per tárgya. Morális kérdőjelek persze vannak, a jogiak sorban dőltek.
Bővebben: hunvaldper.blog.hu/
A blogíró persze elfogult, a tények viszont tények.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.11.23. 11:34:41

@evil overlord:
Remek otlet.
A masik lehetoseg, hogy felnyalatom veluk a kovezetrol.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.11.23. 11:39:57

@Viktus: Biztos ezt mondtam, igen. Hogy te mekkora egy idióta vagy, ecsémhúgom!

evil overlord (törölt) 2011.11.23. 11:40:02

@Doomhammer: Jó ötlet, vigye el Kínait videózni. Vincenték garantáltan karóba akarják majd húzni önöket.

Bell & Sebastian 2011.11.23. 11:40:02

Ha Meggyes eltűnik, akkor lesz kif..., szóval ide-oda utalás? Pont ő az organizátor, hogy a fenébe tűnne el?
Nem tűnik el! Tűnjön el az, aki ott se volt, amikor megbeszélték a gőzben, mi abban a bolt, ha magáncéggel szerződik az önkormi közvilágítás üzemeltetésére. Egy úriember tartja a szavát.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.11.23. 11:41:22

@Doomhammer: Ja, ha veszel a nekem járón kívül még, oda locsolod, ahova tecc.

Karcolt lendület 2011.11.23. 11:42:11

@Bell & Sebastian:
Jól van, nyugtatgassátok csak magatok, hogy Tétényi a helyi vállalkozók embere, ezért helyes, hogy Medgyesék, mint grállovagok geciznek vele.

Google 2011.11.23. 11:42:28

@köszönni meg én fogok:

Ha Tétényi mellett lenne a kétharmad, lenne elég pénze is hozzá?
Azt hittem, pénzről szól ez a történet, nem erőfitogtatásról - oda és vissza.

Karcolt lendület 2011.11.23. 11:45:27

@Bell & Sebastian:
Szóval Hagyót is a helyén kellett volna hagyni, hisz milyen jól megorganizálta a BKV körüli lopkodásokat és most nincs, aki ezt hasonlóan jól átlátná.

Bell & Sebastian 2011.11.23. 11:46:52

@Karcolt lendület: Fogalmam sincs kinek, melyik magáncégnek az embere, de az a valaki kéri a pénzét és Tété oda is adná (ezért rakták oda), ha a Fidesz engedné.
Engedné, bizonyos feltételek teljesülése esetén.

Mit lehet ezen nem érteni?

Karcolt lendület 2011.11.23. 11:47:02

@Google:
Akkor vszeg sikerülne átírni a megfelelő költségvetési sorokat és törvényesen utalhatna.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2011.11.23. 11:48:17

@Google:
Erőfitogtatás csak oda van, ne csináljuk megint ezt a szarkenegetést.

Pénz annyival lenne több, hogy már másfél éve megindult volna az adósságrendezés, másfél évvel előrébb tartanánk. S akkor kicsit jobb volt még a környezet (180 Ft a frank, most 250).

Csak akkor világossá vált volna, hogy kinek is köszönhető az adóssághegy, ezt meg persze a fideszesek nem hagyhatták...

Bell & Sebastian 2011.11.23. 11:53:14

@Karcolt lendület: Hagyó pont úgy járt, mint az egykori kisgazdák begyűjtője. Az még rémlik, amikor a polgiasszony (D...okról) felszólt az őrség telefonján, belépő híján, hogy itt a pénz a táskában (240M), hová vigyem, kinek adjam?

Van a lé, van a polgi, van a mosodás-vállalkozó és van a begyűjtő. Na, ki kicsoda itten?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.11.23. 12:02:28

@Dr. Zerge:
Nem, azt fogom szetlocsolni, amit te leszel koteles nekem adni.
Bugris.

Karcolt lendület 2011.11.23. 12:04:31

@Bell & Sebastian:
Hagyjuk már ezt a kibaszott mellébeszélést.

Forrást kérek, nem szarkenegetést.

Bell & Sebastian 2011.11.23. 12:06:18

Ehhez a begyűjtőhöz még annyit, hogy pár projekt megmenekült a fizetés elől a letartóztatásával.
Ki nem találnák, hogy mi történt a szabadulása után?

Emberek felejthetnek, de a Nagytesó sosem!

Alvarez 2011.11.23. 12:07:32

Ahhoz igen mély sötétség kell a jobboldali elkötelezettségű választók fejében, hogy Tétényire szavaznak, mint polgármesterre és majd egy fideszes képviselőre mellé.
Most megkapják, amit kifőztek. Esztergom, kedves jobboldali város, lehet készíteni a zseblámpát!

Viktus 2011.11.23. 12:10:49

@Bell & Sebastian:

Nekem is mikor tartoznak örülök, ha legalább egy részét elutalják, akkor nem állítom le az adott szolgáltatást. Ennyi. Nincs ebben semmi misztikus tényező ...

Az állami-önkormányzati szférában pedig könnyen felhalmozzák a tartozásokat, mert eleve ilyen 3-6 hónapos fizetési morál az alap ... mostanság pedig még azt is tologatják.

@Dr. Zerge:

Viszont kishaver.

Bell & Sebastian 2011.11.23. 12:11:52

@Karcolt lendület: Most ugratsz? Inkább halljuk a saját levezetésedet! Hogyan is van ez az ügy a kifizetetlen szolgáltatói számlákkal? Miért nem fizetett Meggyes és miért is adta ki előtte gebinbe? Pontosabban mennyiért?
Miért nem faktoráltattátok? Van rá mód, teljesen legális.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2011.11.23. 12:12:45

Kíváncsi lennék, milyen értelmes magyarázat van arra, hogy valaki ugyanazon a napon másik pártból választ polgármestert, mint képviselőt és mindezt tömegesen teszik... Az esztergomi választóknak is sok esze volt tavaly ősszel...

IGAZ MAGYAR 2011.11.23. 12:26:44

Hülye Esztergom! Hülye esztergomiak!@online távmunkás:

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.11.23. 12:27:11

az önkormányzatiságot fel kell számolni.

Viktus 2011.11.23. 12:27:38

@online távmunkás:

A párttal nem volt bajuk a párt jelöltjével volt bajuk. A párt is hülye volt, mert nem az a jelölt kellett volna v.kit kirakhattak volna a kirakatba ... így az első adandó jelentkezőt megválasztották képviselőnek , aki a csúnya jelölt ellen szólt.

Viktus 2011.11.23. 12:29:14

@málnási:

na az mostanság nem lészen csókosok ezrei kerülnének ki a kalapból ...

Secnir 2011.11.23. 12:33:49

@Alvarez:
pedig egyszerű
Esztergom fideszes - volt.
az esztergomiak úgy gondolták, hogy a fidesz maradjon, de meggyes menjen. Egy épkézláb, normális jelölt volt, Tétényi.
Jelen pillanatban úgy néz ki -köszönhetően a fidesz-frakciónak-, hogy Esztergomban az elkövetkezendő kétszáz évben véletlenül sem lesz fideszes az önkormányzatban.

Lakimi 2011.11.23. 12:37:16

@málnási:
kezdheted a sajátoddal

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.11.23. 12:40:22

@Viktus:

a csókosokat lehet etetni megyei városi kormányhivatalokban is.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.11.23. 12:40:54

@Lakimi:
ez nem volt értelmes. próbálkozzon újra!

IGAZ MAGYAR 2011.11.23. 12:41:21

@Secnir: no, no! Hülye Esztergom! Hülye esztergomiak!

tevevanegypupu 2011.11.23. 12:43:55

@Bell & Sebastian:

Esztergom Sztalingrad utan lassan kierdemli a hos varos cimet. Tetenyi csodeljar, a fidesz nem fizet, lassan akar bombazhatjak is a varost. Ugy latszik sajat levukben akarjak megfojtani oket. Mindenesetre Tetenyi es Lazar az nagyon egyenlotlen par(t)harc, Eva ott nemigen fog engedmenyt kicsikarni az biztos.

tevevanegypupu 2011.11.23. 12:48:37

@Secnir:

Tetenyi benne volt abban az epiteszcsapatban akik terveztek a kormanyzati negyedet, de ettol persze meg lehetne fuggetlen, viszont nem az. Az sem lenne baj, de miert nem indult nyiltan mondjuk az lmp vagy mszp szineiben? Na mindegy, igy tortent, viszont Orban hogy oszloassa fel a varos altal megvalasztott testuletet meg hogy kuldje el Tetenyit? igaz, hogy Orban rettento diktator, de ezt azrt sajat vallalkozaskent nem tehetne meg es nem is akarja nyilvan. esztergom - meg akik iranyitjak eloterbol es hatterbol - egyek meg amit foztek, egyezzenek ki.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.11.23. 12:54:39

Mindenkinek, aki szerint "az esztergomiak" furcsa/hülye módon egyszerre választottak Fidesz-ellenes polgit és mellé fideszes képviselőket:

Az esztergomiak nem hülyék, és nem is szavaztak össze-vissza, és az sem igaz, hogy "a Fideszt akarták, de Meggyest nem". Az egész az önkormányzati választási rendszer logikájából fakad.

Esztergomban volt kb. 35-40% fideszes szavazó. A többiek megoszlottak az MSZP, a Jobbik és az LMP között.

A polgármesterválasztáson az ellenzéki pártok megegyeztek és közös jelöltet támogattak (Tététnyit). Így a szoci, LMP-s és jobbikos szavazatok mind ugyanarra az emberre mentek, összeadódtak, és így Tétényi megverte Meggyest.

Az egyéni szavazókörökben viszont nem volt ilyen ellenzéki megállapodás. Az ellenzéki szavazatok ott szétszóródtak legalább háromfelé, de még független jelöltekre is. Így a 35-40% fideszes szavazat elég volt az összes egyéni képviselői hely megnyeréséhez.

Pofonegyszerű.

Lakimi 2011.11.23. 12:56:12

@málnási:
magyarul se tudsz, minek fórumozol

tevevanegypupu 2011.11.23. 12:59:32

@Holger Hartland:

Na ez igy lesz majd a kovetkezo valasztasoknal, plusz szerenyen becsatlakozik a Gyurcsany vezette DK is (de ezt egyelore nem fogjak reklamozni), es maris le lesz valtva a fidesz, johet a teknikai koalicio.(:

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.11.23. 13:02:32

@tevevanegypupu: Vagy pont nem lesz leváltva, mert nem lesz MSZP-Jobbik-LMP-DK-miafene-koalíció.

Viktus 2011.11.23. 13:07:03

@málnási:

Oda nem fér be annyi csókos ami van az önkormányzatokban, önkormányzati tulajdonú kht-knál, média kft-knél ...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.11.23. 13:08:30

Meggyes nemcsak polgármesterjelöltként indult, hanem egyéni önkormányzati képviselőjelöltként is. Mindkét esetben kb. 36%-ot kapott, csak ez a polgisághoz kevés volt, mert az összes "Meggyes-ellenes" szavazat egyetlen emberre (Tétényire) ment, az egyéni képviselőit pedig megnyerte, mert ott az ellenszavazatok öt másik jelölt között oszlottak meg (így is szoros volt).

tevevanegypupu 2011.11.23. 13:34:46

@Holger Hartland:

Az lenne jo.Csak nehogy 2014-ig Schiffer-Vona-Mesterhazi tul megszokjak egymast.(:

Nagyzee 2011.11.23. 13:51:21

Az összes esztergomiakat hülyézőnek:
Ez a választási rendszer hülyesége, nem a sajátjuk. Ezzel jár az egyfordulós egyéni képviselős rendszer. A fideszes képviselők 35-40%-os szavazataránnyal nyerték meg az összes egyéni körzetet, mert a többi szavazat megoszlott független, MSZP-s, jobbikos és LMP-s jelöltek között. Ugyanez a 35% Meggyesnek polgármesterként csak egy óriási zakóra volt elég, mert az ellenzék ott közös jelöltet állított.

Amúgy ez a választás és következményei remek betekintést nyújtanak abba, hogy milyen is lesz az új egyfordulós parlamenti választási rendszerünk. Szinte kötelező lesz olajfázni, a kispártok meg bekaphatják.

kvadrillio 2011.11.23. 14:29:30

Most éppen ez jutott erre a hétre: mandiner.hu/cikk/20111122_a_2011_es_tamogatast_koveteli_a_mazsihisz

No, ezt a "támogatási pénzt" utalják már át sürgősen az esztergomiaknak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bruhahahahihihi 2011.11.23. 14:30:51

Esztergomiak....na most kell kimenni az utcára és meglesni az Esztergomi Fideszeseket és egyenként agyon verni...ki látja a sötétben?:)))hehehehe
és lőn világosság, Esztergomban és eltünnek a rabló hazug, tolvaj Fideszesek!!! ( legalább onnan)..Persze országosan kellene megcsinálni minél előbb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Különben Fidesz Banditák jobbágyai lesznek akik nem menekülnek külföldre!!!!!

Vidéki 2011.11.23. 14:34:48

@Secnir:

Jellemző a Tétényi Évát támogató esztergomi „vállalkozói szféra” arrogáns viselkedésére, hogy akik útjukba állnak azokat halálosan megfenyegetik:

A nem régmult időben a helyi fideszes politikusok egy olyan fenyegető levelet kaptak, amelyben egyebek mellett az áll, hogy ha "Tétényi Éva polgármesternek az önök ármányaiból kifolyólag bármilyen baja esik - legyen az egészségi, közéleti vagy erkölcsi - attól a perctől kezdve önök halott emberek".

Ez egy halálos fenyegetés. Ez a durva erőszakos stílus jellemző az esztergomi „vállalkozói szférára”, akik már korábban gyakorlattá tették a durva erőszakot, amikor felgyújtották a korábbi Fideszes polgármester házát és gépkocsiját és pénzt és bő nyálat nem kímélve lejárató sajtóhadjáratot indítottak ellene.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.11.23. 14:52:41

Akkor se lenne jobb, ha a képviselő testületben nem a Fidesz lenne többségben, mert akkor központilag éheztetnék-véreztetnék ki a várost, ahogy annak idején Budapesttel is tették, amikor V. Orbán pápa leállíttatta a metró építését és a fővárosi adókból "vidéket fejlesztett".
"Nálunk Magyarországon a föld a legértékesebb! Ígérem, hogy Budapestet a földdel teszem egyenlővé!"
S lőn...
;-)

Én is akarok kommentelni 2011.11.23. 14:56:25

@Vidéki:
És ezt a levelet akár te is írhattad, hogy mutogathass másokra, hogy fenyegetik a fideszeseket, pedig csak dolgozni akarnak!

Haggyá má minket a hülyeségeiddel!

finizlik 2011.11.23. 15:02:47

A fidesz megoldotta.

TI szavaztátok meg a 2/3-ot.

Lábszár Ervin 2011.11.23. 15:10:39

Ahol ilyen hangnemben folyik a diskurzus, ott nemsokára a sötét utcákon a torkolattüzek adják a fényt.
soundcloud.com/user1600052/szargeci/s-F0Ae3

billy reed 2011.11.23. 15:16:06

"Az obstrukció talán összes klasszikus eszközét bevetették, hogy ellehetetlenüljön a város vezetésének működése – és ezzel együtt maga a város is. Ugyanakkor az új polgármester sem teheti fel a kezét, hogy mindenki összeesküdött ellene a városban: ha semmit nem tud tenni a város előrelendítése érdekében, akkor bármilyen ellenszéltől függetlenül nem rendelkezik kellő politikusi kaliberrel."

Ebben némi ellentmondást érzek...
Ajánlom a szerzőnek újragondolásra!

baloo112 2011.11.23. 15:18:51

Az orszag utolso judeobolsevista szeglete, ahova meg nem jutott el a szabadsag, a fejlödes es kormanyunk szeretete.
Most hogy sikert sikerre halmozunk gazdasagi teren, es az euro ismet 310 felett van, ideje, hogy segito jobbot nyujtsunk Esztergomnak es a földbetapossuk az utolso magyar politikust akinek van önallo gondolata.
Ejjen a forradalom ejjen a part ejjenek a gazdasagi sikerek!

Viktus 2011.11.23. 15:19:28

@Vidéki:

Ezek a csúnya szocialisták meg vállalkozók már régen is próbálkoztak szabotálni a szent ember munkásságát.

Miért kapcsolta ki az EON az áramot az esztergomi Aquasziget élményfürdőben?
youtu.be/-H7CVILqf_c

Ilyen cég az EON pl. :D

Trackback 2011.11.23. 15:24:11

A FIDESZ csak visszaállítja Esztergomban a világháború előtti állapotokat. Ma ez a divat.

nonote 2011.11.23. 15:27:11

"Ugyanakkor az új polgármester sem teheti fel a kezét, hogy mindenki összeesküdött ellene a városban: ha semmit nem tud tenni a város előrelendítése érdekében, akkor bármilyen ellenszéltől függetlenül nem rendelkezik kellő politikusi kaliberrel."
Tényleg...? Ez így elég sommás... szerinted hogy kellett volna, meg mit?

Viktus 2011.11.23. 15:30:53

@nonote:

Vidéki megmondta ott a sok milliárd adósság, miért nem fektette be :D

stf! 2011.11.23. 15:32:31

Esztergom a jövő.
Azok a városok, ahol fantasztikus főtereket építettek hitelekből, mind erre a sorsra fognak jutni.
Mert persze fontos a szép főtér is, de fontosabb a világítás, szemétszállítás meg az étkeztetés.
Ha meg még a volt polgármester háza elé tó is épült...
Tétényi Éva vörös posztó a szemükben, de jól teszi.
Remélem ő és az esztergomiak is kitartanak.
Egyébként nekik mi a véleményük?
Vagy már kifejezték a választással?

Peetee 2011.11.23. 15:33:11

A helyzet röviden, tényszerűen:

Steindl Balázs (Fidesz) és Ténytényi Éva (polg.m) egymástól függetlenül, de megegyeztek a múlt héten a két hitelezővel, hogy mikor és mennyit utalnak át elsőként, hogy a közvil. és az étkeztetés ne kerüljön veszélybe.

Múlt héten pénteken, a testületi ülés során Meggyes Tamás (Fidesz) beterjesztett egy módosító indítványt, miszerint a megegyezésben szereplő (ha jól tudom 19 és 26M Ft) összeg helyett a polgármester csak 10-10millió foritntot utalhasson át.
Ezt a fideszes többség elfogadta, így max. 10M lehetett utalni. A péntek esete ezzel zárult.

A Fidesz hétfőn reggel kiadott egy sajtóközleményt, miszerint a polgármesterasszony nem hajlandó kifizetni a hitelezőknek a követeléseket, és kizárólag miatta fog leállni a közétkeztetés és a közvilágítás.

A véleményem: Gusztustalan, undorító, hazug stílus!
A többit döntse el mindenki maga....

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.11.23. 15:35:12

Lol, Éva azért elég sokat tett, hogy megtörjön a helyi hülyeség, még fel is zarándokolt, amire a kormány válasza egy szopatós törvénymódosítás volt. Attól, hogy a kissé arrogáns Meggyes Tamás és haveri köre mindent ellehetetlenít, még nem kellene Évát is felelőssé tenni. Mit tehetne? Mondjon le és hátráljon ki a Fidesz elől, hogy végre "rend" legyen?

Viktus 2011.11.23. 15:38:44

@Peetee:

Ilyen nem történhet a nemzeti együttműködés rendszerében ! ugye nem? :D
Vidéki nyugtass meg, hogy ez a szoci-vállalkozói ármánykodás :D

Bakter 2011.11.23. 15:39:46

@Vidéki:
Meggyes autogramot oszt holnap az Atacama sivatagban. Hozhatnál nekünk egyet.

walter77 2011.11.23. 15:41:49

Én már csak annyit tudok bármihez is hozzáfűzni, hogy a faszom kivan a fidesszel, a módszereivel és úgy általában bekaphatják az összes faszomat.

Bakter 2011.11.23. 15:43:30

Nekem már a fővárosi túra során gyanús volt ez a Tétényi Éva, főleg az orra. Azóta megtudtam, hogy az egomi fityesz frakció titokban DNS-mintát vett tőle, és kiderült, hogy ő valójában Gyurcsány Ferenc. Így már minden érthető.

Secnir 2011.11.23. 15:43:35

@Vidéki:
"amikor felgyújtották a korábbi Fideszes polgármester házát és gépkocsiját"
hát ezt fogd már a vállalkozói szférára - arra, amelyiknek Meggyes nem osztotta vissza a pénzt az élményfürdő kapcsán. már bocs.

tessék olvasgatni (tudom, fidesznél megy a cenz ura, de azért hátha)

www.szeretgom.hu/content/53715-megdobbento-interju-kui-rozsaval-meggyes-tamas-polgarmester-felesegevel-i-resz
www.kemma.hu/komarom-esztergom/kek-hirek-bulvar/all-a-bal-esztergomban-bonyolodik-a-gyujtogatasi-ugy-152151
www.hirextra.hu/2009/06/23/esztergom-polgarmestere-asszonyveressel-es-magyar-terroristaval-fuszerezve/

csak jelezném, most per pillanat se gyanusított, se semmi.

ember67 2011.11.23. 15:45:41

@Vidéki: A csőd az egyetlen olyan eljárás, amikor külső, közigazgatásilag elfogadott módon rögzíteni lehet az átvételi állapotot. Ez megakadályozza az utólagos elkenését a dolgoknak. A csődeljárás valójában egy rovancs, semmi más! Tudniillik a csődnek eredménye van!!!!!! Plusz, nulla, vagy mínusz eredménye, mely eldönti a csőd előtti munka minőségét. Itt mínusz lett az eredmény, ezért nem az ellenőrzést kérő felel....

Putyilov gyári melós 2011.11.23. 15:46:23

Esztergom egy lightos bemutatót tart arról, hogy mi vár az egész országra!

Ez még csak a kezdet.
A totális összeomlás kezdő lépései.

Jó szórakozást abban a melodrámában, amelyben elmebeteg politikusok statisztái vagyunk.

Viktus 2011.11.23. 15:46:44

@Secnir:

Igen az E-ON az pl. egy ilyen garázskft. visszaosztásokra kihegyezve :P

ember67 2011.11.23. 15:50:10

@stf!: A beruházások lényege: CSAK ÉS KIZÁRÓLAG beruházások -elsősorban építési- során keletkezhet közpénzből LEGÁLISAN, visszaoszthatóan magas nagyságrendben (100 millák) MAGÁN HASZON! Hát ez a beruházás támogatás lényege-mindkét oldalon! Maga a beruházás tárgya már közömbös, csak és kizárólag a volumene számít!

Putyilov gyári melós 2011.11.23. 15:50:34

@Putyilov gyári melós:

Budapest melegít, a következők egyike lesz a csődben:

"Utolsó esély": nem akar már több pénzt adni a kormány Tarlósnak
hvg.hu/itthon/20111122_bkv_osszeomlas

Mondjuk itt kicsit sok ember van, oszt ha mérgesek lesznek, akkor rágyújtják a Kupoldát a képmutató tolvajokra.

ember67 2011.11.23. 15:54:00

@Putyilov gyári melós: ettől félek én is. Ezért szól minden törvény feltételes módban: -támogatás adható, - segíti a kormány stb. Így lehet osztályozni a seggnyalókat, a pártkatonákat és a renitenseket. Az iskolák, eü intézmények államosítása is erről szól (szerintem) A renitens polgármester falujában megszüntetjük a sulit- nincs olyan polgármester, aki ezt politikailag túléli....

Bakter 2011.11.23. 15:55:37

@Putyilov gyári melós:
Vazze, én már csak azért poénkodom ezeken a férgeken, mert ha a valós véleményemet írnám le, már a "küldés" gomb megnyomása előtt itt lenne a tekes előkóstoló-kommandó.

ember67 2011.11.23. 15:55:49

@Putyilov gyári melós: Szerencsétlen Tarlóstól nagyobb balek még nem volt a faluban! Szerintem Ő már tudja, mit jelent " fideszül, hogy melletted állunk"...

Secnir 2011.11.23. 16:01:33

@Viktus:
az E-ON nem feltétlenül. Olvasgasd a szeretgomot, ahol nyilvánosságra vannak hozva a meggyes-éra stiklijei. kérdés, hogy hová lett az a több milliárd forint, amit elsíbolt? mert nem a városra költötte, az tuti.
még a leghalkabb, legenyhébb vélemények szerint is Esztergom támogatta a fideszt 2002 után, hogy valahogy talpon maradjon. csak ott bukott meg a dolog, hogy meggyest nem választották újra, így nem tudta elkenni a szart. Gondolod, hogy véletlenül lett a Nemzetbiztonsági bizottság tagja?

Shinjuku 2011.11.23. 16:13:47

@Secnir: Igen, itt ez a gáz sajnos... Kéz kezet mos, mi meg sohasem tudjuk meg hová tűnt a zseton. Meggyes volt a Fityisz egyik pénzbeszedője az ínséges időkben.

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2011.11.23. 16:15:25

" Az esztergomi közélet mára egy olyan hangyaboly lett, amiben nehezen lehet távolról igazságot tenni."

Fogyatékos vagy?

egy maréknyi dollár 2011.11.23. 16:32:46

"csontsötét" - ezt a kifejezést még nem hallottam.Nem tűnik túl találónak.

proton1701 2011.11.23. 16:40:50

Valaki mesélje már el , hogy ha egy ember megnyeri a választásokat hivatalosan hogyan lehet az hogy az előző forma még mindig beleszól és keresztbe tud tenni. Hát hogy a faszba van ez??????Várom a válaszokat

blah 2011.11.23. 16:42:53

a nagy nemzeti "együttműködés" fidesz módra...

stefiapo 2011.11.23. 16:46:47

Kiváncsi lennék egy-két esztergomi véleményére. Hogy független polgármester mellé tették le a voksukat, de ugyanakkor fideszes önkormányzati képviselők mellé ikszeltek. Miért is? Mi értelme volt? Ez a történet arról is szól meddig bírják az emberek. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, én sem örülök neki : de birkák.

Napkutya 2011.11.23. 16:55:25

Ez EGY város.

Több tucat olyan település van, -hatalmas hitelekkel-, ahol néhány éve még semmi sem volt drága azért, hogy népszerűek legyenek, és hozzák a szavazatokat a Fiúknak.

MOST, hogy csengetni kell, kezdenek rájönni, hogy magukra maradtak a semmitmondó ígéretekkel, azzal, hogy ha OV hatalomra jut, minden rendben lesz.

Esztergom, csak a jéghegy csúcsa. Miből fogja, mondjuk pl. egy Baja rendezni a FIDESZES vezetés sarát?

Semmiből...

És nincs is már mit lenyúlni az emberektől. Elveszik a vidéki panel lakást attól, aki Tesco-s parizeren és durum tésztán él hónapok óta?

Mi a f.szt kezdenek vele?

Bravó Viktor, hajrá Matolcsy!

Lacusru 2011.11.23. 16:55:28

Nem jár erre egy esztergomi véletlen? Kíváncsi lennék, mennyire van sötét... mert az oké, hogy eddig is nagyon sötét banda vezette a várost... azon kívül, hogy szétlopták a narancsosok, csak pusztult az egész város :-( pedig! Az ország egyik legszebb kisvárosa lehetne!

medvegy 2011.11.23. 16:56:41

Ajánlom mindenki figyelmébe:
meggyesahibas.blog.hu/

Van itt minden, még hazugság is. Meg főleg Meggyes húzásai.

Lacusru 2011.11.23. 16:58:43

@Napkutya: Bízom benne, hogy nem lesz miből etetni ezeket a kutyákat a sitten... meg is jelenik előttem a kép: csontváz sovánnyá fogyott viki, gyuri, jancsi, petike... már rablánc sem kell rájuk, mert jártányi erejük sincs... a napi 15dkg száraz kenyér és a liter víz viszont életben tartja őket, és ad annyi erőt nekik, hogy a patkányokat elhesegessék magukról :-)

2011.11.23. 17:01:55

A cikk az esztergomi helyzet tökéletes nemismeretéről, avagy végtelenül kínos szerecsenmosdatásról tanúskodik.

Kb: a bekattant, leváltott másodpilóta néhány hű sztyuárdesszel túszul ejti az új pilótát meg az egész gépet, és a konklúzió az, hogy nem jó pályán halad a repülő, úgyhogy mindenki monnyon le aki rajta van.

Remélem, sokan beszopják, akik csak tőled tudnak arról, hogy mi folyik ott. A hét meg a nyolcát a polgári undergroundnak!

medvegy 2011.11.23. 17:02:47

@Lacusru: Ez itt egy szép, lakható kisváros volt régebben. Fejlődtünk még a szocik alatt is, sikerült idecsábítani a Suzukit is.
Medgyes először jó választásnak tűnt, aztán kiderült, hogy egy szemét tolvaj.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.11.23. 17:09:15

@Napkutya: "Tesco-s parizeren és durum tésztán"

Ó, te fogalmatlan proli!

Napkutya 2011.11.23. 17:09:42

@Lacusru: SOHA nem fognak börtönbe kerülni. Sőt, húsz harminc évig a TE és az én adómból kapják majd a járandóságukat. Ez egy harmincas politikusnál azt jelenti, hogy innentől, élete végéig nem kell dolgoznia.
EZT már elérték.

Szarul hangzik, igazságtalan, de ez van.

Azzal kellene valamit csinálni, hogy legalább ne okozzanak több kárt.

Napkutya 2011.11.23. 17:14:43

@Dr. Zerge: Most kellene valami csúnyát írnom, de nem teszem.

Valamelyik kollégád egyszer leprolizott, beletelt néhány üzenetváltásba, mire meggyőztem, hogy téved. Ezt, most, ha megengeded, nem ismételném meg.

A lényeg: tényleg gáz van a kisvárosokkal. Budaörsön kívül, szinte majd mindegyikkel.

Úgy vélem, inkább ezzel kellene vitatkoznod!

Secnir 2011.11.23. 17:21:30

olvasom ezt:
mandiner.hu/cikk/20111111_tetenyivel_targyal_lazar
hát sírnom kell.
és szépen le lehet venni azt is, hogy kik írogatnak oda:
Fakutya ezredes: meggyestomi
Frenki3 : az az egyik fideszes vastagtokájú majom.

gnme 2011.11.23. 17:23:04

emlékeiből él az ember

bezzeg a régi szép időkben, mikor még volt közvilágítás, azok voltak ám röneszánsz évek

emklékszem, mintha csak ma történt volna, ...olvastam Csikós uram irományát, néztem a fényképeket a bijankiról, háttérben a kivilágított bazilika

.. régi szép idők, boldog idők

nem jönnek vissza már sosem

Ringlósztár 2011.11.23. 17:23:06

@Bell & Sebastian:
Persze Meggyes és Lázár nem tűnhet el - mert kétség ne legyen, Lázárváros is tartozik közüzemi díjakkal (is), nem kevéssel -, mert ők voltak azok, akik az elmúltnyolcévben finanszírozták a fideszt a köztörvényes bűnöző, ex fidesz pártigazgató Várhegyi Attila és Simlicske kommunikációs- és reklámcégein keresztül.
Azok a számlák ki vannak egyenlítve.

regress 2011.11.23. 17:30:18

szerintem is birkák az esztergomiak.egy éve szopnak,1-óra alatt rendbe lehetne tenni a dolgokat.aki hülye az is marad

Apafarkas 2011.11.23. 17:32:55

@somewhat damaged: lévén ez egy Fidesz-szponzorálta oldal, itt ne várj csodát...

tomwar 2011.11.23. 17:37:24

@Vidéki:
Teged Meggyes tocskol?
Vagy fizet?
C verzio nincs.

kiskii 2011.11.23. 17:45:13

Nem szűnik meg a közétkeztetés

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.11.23. 17:45:17

@Napkutya: Édes kis pöcsöm, hát akinek a durum tészta a csóróság jelképe, az biza egy buta proli. Egy gasztronómiai feketepákó. Juszt se' magyarázom tovább.

Apafarkas 2011.11.23. 17:48:08

@tomwar: Vidéki a Vastagbőr közismert fidesznyik - trollja. Szerintem fizetést kap ezért, vagy közmunkás.

Bell & Sebastian 2011.11.23. 18:04:41

@Napkutya: Majd szedtek újra parkolási díjat, megcsináltatjátok -újra- a Szentháromság -teret, éltek, mint hal a levében.
Ha tovább értetlenkedsz, többet nem iszom veled. :)

Napkutya 2011.11.23. 18:07:42

@Bell & Sebastian: :)

Napkutya 2011.11.23. 18:09:03

@Bell & Sebastian: :)

Mercel 2011.11.23. 18:15:07

Hello!

Az ami Esztergomban történik tökéletesen illusztrálja a fidesz működését.

Alapjában véve kérdés az, hogy meggyes tamás expolgármester miért nincs még börtönben?
Az is kérdés, hogy egy ilyen ember mellett miért áll még ki a fidesz? Normális politikai vezetés függetlenül attól, hogy gazemberek már csak taktikai okokból is eldugnák meggyest.
Ja, hogy a nemzeti együttműködés rendszere valójában csak egy szólam?
Remélem az esztergomiak ismét tökösek lesznek és az utcára vonulnak.

Nem kell esztergominak lenni ahhoz, és nem kell fidesz ellenesnek sem lenni ahhoz, hogy el lehessen mondani azt, ami ma Esztergomban megy - másfél éve, az fidesz szégyene.

"Frigyes"

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.11.23. 18:17:41

" Az esztergomi közélet mára egy olyan hangyaboly lett, amiben nehezen lehet távolról igazságot tenni."

Nagyon könnyű, fel lehet oszlatni az alkotmányellenesen működő képviselő-testületet új választások kiírásával

a zemberek akarata, ugyebár...

zsebatya 2011.11.23. 18:19:07

Tizenkét évig voltam önkormányzati képviselő, nyolc éven át egy közeőes méretű község gazdasági bizottságát vezettem. (Három ÁSZ-vizsgálat zárult lényegében úgy, hogy a település gazdálkodása - néhány apró technikai hiba ellenére - lényegében kifogástalan. Off: Dícséret az utódoknak, van köztük fideszes és balos is, most sincs másképp.)
A tények: ha a polgármester megbízás alapján tárgyaláson kölcsönösen elfogadott módon megegyezik egy szolgáltatóval, vagy szállítóval adott tartozás X összegű részrendezéséről, akkor azt vagy elfogadja a testület, amely a költségvetés egyes tételeiről bizonyos összeghatár fölött rendelkezni köteles, vagy sem. Olyan azonban nincs, hogy utaljon a polgármester kevesebbet, mert azzal az egyezséget megszegi és a szolgáltató, szállító megteheti a szükséges lépéseket, magyarán bezáratja a konyhát, lekapcsolja a villanyt. Amit a Fidesz-frakció csinál, az tudatos és egyértelmű obstrukció a polgámester ellen, dögöljön bár bele a közösség, kit érdekel. Nagyon szemét és átlátszó húzás. Mellesleg magam a Tétényi-típusú nőket én nem nagyon csípem, de egy várost talán nem kéne egy ilyen átlátszó gennyeskedéssel szívatni. Nekem volt elég konfliktusom a mindenkori ellenzékkel, de még a legnagyobb ellentétben sem mert volna senki ilyesmit meglépni a falu kárára.
Még egy tévedés: a település életét, a gazdálkodás egészét nem a polgármester irányítja, hanem a testület.

Dinsdale Piranha 2011.11.23. 18:21:43

Mit gondoltak az esztergomi szavazók 2010-ben? Leváltják a polgármestert de megtartják a teljes fidesz vezérkart és majd minden jó lesz?

A fidesz csak a formáját hozza, jól ismerjük agresszivitásukat és hatalomvágyukat.

Pávor Jál 2011.11.23. 18:23:55

Szerencsére nem minden településen hagyja a nép munkálkodni az ilyen önkormányzati maffiózókat. Esztergom polgárai is fellázadhatnának a képviselők ellen!

kafferbivalybalamber 2011.11.23. 18:24:16

Igazán hazazavarhatna már mindenkit az erdész onnan Esztergomból.

igényes 2011.11.23. 18:37:03

@Ringlósztár:

Itt volt ez a népszámlálás 40 000 kérdezőbiztossal. Beigértek nekik szerződésben átlagban 100 000Ft bruttót 8 napon belül a munka elvégeztével. Volt, aki befejezte október 31-én, volt néhány százalék, aki november 08-ig.

4 milliárd forintról van szó, mely landolt egy banknál!
Kifizetés a mai napig nem történt a 40 000 főnek.

1. Jól járt Orbán, mert 40 000 munkahelyet teremtett. (40 000 munkahely megszünt november 08-al.
2. Jól járt a bank (na, na, na) a 4 milliárdot napi tözdéézéssel, pláne, ha tudják, mit pofázik Matolcsy és főnöke, hát lehet fialtatni.

Amit a 40 000 fő nem kifizetése okán nyert a "Ő", azt adják oda Esztergomnak.

Gyanítom, a 4 milliárdból a "bank" pénzt csinált!

Gyanúm, hogy a "bank" bruttót kapott, és meddig eljátszik majd a járulékok utalásával, bizony!

igényes 2011.11.23. 18:42:58

@Dinsdale Piranha:

Hol vannak a papok, ne gyűjtenek Esztergom javára?

Rédly gyagya, nem gyűjtesz az éhezőknek?

phaszfej 2011.11.23. 18:45:27

Az ember pszichéje igényli, hogy éjjel sötét legyen. Végre egy normális város, ahol nem játszanak istent és nem próbálnak meg éjjel nappalt csinálni.

igényes 2011.11.23. 18:51:35

Esztergom! Veled vagyunk!

DE,

Pornóirodalom juttatta bevételhez a német katolikus egyházat
Nagy felzúdulást keltett a német katolikus egyház berkeiben, hogy a múlt hónapban kiderült: pornóirodalmat is terjeszt az a könyvkiadó, amelyben 12 egyházmegye tulajdonosi résszel rendelkezett - írta a Global Post amerikai hírportál.

Grigorij Pantyelejevics 2011.11.23. 18:52:20

Amikor működésben látni a NER-t, amikor nem hagymázas jövőképekről és dakota bullshitekről van szó, hanem az élet rögvalójáról, akkor sokat mond a "2/3"-ról, hogy itt a Mandineren 1, azaz egy Vidéki marad védeni Meggyest.

Napkutya 2011.11.23. 18:54:50

@phaszfej: Ezt most viccnek szántad? Már a Krisztus előtti Róma is megpróbálta kivilágítani magát...

Oka volt...

Az ember meg nem sokat változott azóta...

phaszfej 2011.11.23. 19:00:52

@Napkutya:Nem szántam viccnek. Este szeretnék sötétben a gondolataimmal csendben lenni, a titkokkal, a reményekkel, a vágfyakkal, ehelyett agyonneonozott rumli van mindenhol. Egyébként meg az a birodalom ahogy kell, el is pusztult. Szerencsére.

Bloodscalp 2011.11.23. 19:05:57

rajcsányi hozza a formáját, hiszen ha már meggyest nem lehet pozitiv alaknak beállitani, akkor legalább az ellenségen üssünk egyet...csak azt nem tudom mi az ami eddig Tétényin múlt? el sem tudja látni a hivatalát, mégha esélyt kapna és úgy bukna, ok de így...

Ugyanakkor az új polgármester sem teheti fel a kezét, hogy mindenki összeesküdött ellene a városban: ha semmit nem tud tenni a város előrelendítése érdekében, akkor bármilyen ellenszéltől függetlenül nem rendelkezik kellő politikusi kaliberrel.

ez így meg netto hazugság

Napkutya 2011.11.23. 19:06:30

@phaszfej: Jó. Becsüllek érte. De, ugye abban megállapodhatunk, hogy nem a hasonló gondolkodású emberek miatt világítják ki az utcákat.

Ha a lányodat kergeti végig két kanos szlovák roma a töksötét utcán, akkor messze nem leszel ennyire filozofikus.

Szerintem...

igényes 2011.11.23. 19:06:51

Orbán!

Önképzésre szólít fel a nép!

Forgási sebesség példa:

Az elmúlt napokban átvettük a készletgazdálkodás elemzésével kapcsolatos elméleti tudnivalókat. Most lássál neki a feladatoknak!

1. feladat:
Orbán Szigorúan Titkos Vállalkozás (OSZTV) első félévi átlagos forgóeszköz állománya 100.000.000 Ft. Az értékesítés nettó árbevétele 800.000.000 Ft. (a félévet itt tekintsd 182 napnak)

Számítsd ki a forgási sebesség kiszámítható mutatóit!

2. feladat:
OSZTV -nél a múlt hónapban a vevőktől az alábbi pénzösszegek érkeztek be:

2-án 2.100.000 Ft

5-én 1.600.000 Ft

18-án 950.000 Ft

A vevőállományra vonatkozó fordulatszám erre hónapra 1,5.

a) Számold ki, hogy ha státusz tervet készít a vállalakozás, akkor a vevőállományt a finanszírozandó eszközök között milyen értékkel kell szerepeltetnie!

b) Mennyi az átlagos beszedési idő (előfordulhat, hogy “vevők átlagos futamideje”-ként találkozol vele)?

3. feladat:
OSZTV előző évi adatai a következőek:

(táblázat adatai HUF-ban, és CHF-ben fogyasztói áron a zsebedben, vagy TONGÁN, vagy SVÁJCBAN)

Áru neve Értékesítés I. félév Értékesítés II. félév Készlet 01.01. Készlet 07.01 Készlet 12. 31.
Labda 50 000 60 000 10 000 11 000 10 000
Mez 15 000 25 000 7 500 11 000 12 500
Cipő 75 000 100 000 20 000 21 500 25 000

a) Számold ki az átlagkészletet!

b) Számold ki a forgási sebességet fordulatokban és napokban is!

c) Számold ki az áruforgalmi mérlegsor hiányzó adatát!

Jó munkát!

phaszfej 2011.11.23. 19:10:16

@Napkutya: A lányomat nem engedem el őrzés nélkül sehová. De a sötétben ugye azt se látni, hogy kit kergessen meg az ember. De igazad van, csak olyan jó néha érezni az éjszaka súlyát, amikor kimegy az áram. Izgalmasabb, jobb. Tudom, hogy csak nekem.

FIDES AGITÁTOR 2011.11.23. 19:12:45

@igényes:

Hát erre majd adok választ, nem most, illetékesség miatt megküldtem Pintérnek a gyorshajtásokér ő felel.

igényes 2011.11.23. 19:14:14

@Or bán:

Ez nem éppen jó ötlet! Látom nem érti!

igényes 2011.11.23. 19:17:05

@Or bán:

Sikerült megoldanod a forgási sebesség számításával kapcsolatos feladatokat? Tudtam, hogy nem!

A könnyebb átláthatóság kedvéért a feladatokat is leírom ismét, s rögtön a feladat alatt láthatod a kidolgozott megoldást.

Most lássunk neki a feladatoknak!

1. feladat:
Céged első félévi átlagos forgóeszköz állománya 100.000.000 Ft. Az értékesítés nettó árbevétele 800.000.000 Ft. (a félévet itt tekintsd 182 napnak)

Számítsd ki a forgási sebesség kiszámítható mutatóit!

Megoldás:
Fordulatszám= nettó árbevétel/átlagos készletállomány=

= 800 000 000/100 000 000= 8

Ez azt jelenti, hogy a fél év alatt az árbevételből a készletek 8 alkalommal térülnek meg.

Forgási sebesség napokban= (átlagos készletérték*időszak napjainak száma)/nettó árbevétel

Ez alapján

(100 000 000*182)/ 800 000 000=22,75 nap

vagy

időszak napjainak a száma/fordulatok száma=

= 182/8= 22,75 nap

Ezek alapján a készletek kb. 23 napi értékesítési bevételt kötnek le, vagyis átlagosan 23 nap alatt fordul meg a készlet.

Nem érted mi? Mondjál le baszd meg!

zembertelen 2011.11.23. 19:18:40

Ez a demokálé! Amit a többség akar - legitimen - az le van sza.va! A lánglelkű fityiszista vezérek meg kussolnak!

tibike3 2011.11.23. 19:21:48

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS fidesz MÓDRA!!!!

villamos alóli kacaj 2011.11.23. 19:23:15

@igényes:

Ö...Öööö..., de kedves barátaim,...öööööö...folyamatos győzésben vagyunk!
S mint tudjuk, öööööö... a GYŐZŐK nem számolnak, csak..öööööö... elszmol(tat)nak....hehehheee.
(egy bekk aki csatárnak képzeli magát)

Napkutya 2011.11.23. 19:24:37

@phaszfej: Hát, kb. hasonlóan gondolkodhatunk.

Viszont fontos: A "kimegy az áram" és a "nincs, mert elb.sztuk" közötti különbség megmagyarázásához a Szijjártó vagy a Lázár is kevés lenne.

(Persze, jó pénzért, vagy főnöki utasításra nekifutna.)

Az esztergomi FIDESZ esetében még ez sincs. Orbán érzi, hogy egyik emberét sem kellene beáldoznia ebben a mutatványban.

Ezért is érzik lassan az ottani képviselők, hogy magukra maradtak. Ez lesz, még több kisvárosban is. A nagypolitika megkapott mindent, -a kis sz.rházi füttyösök meg le vannak sz.rva. Nem kellenek már. )

kamerasmobil 2011.11.23. 19:38:43

Legyen ez into pelda az egesz lakossag szamara. 2014-ben nagyon alaposan kell pihenni kuldeni a Fideszt kulonben evekig jatszhatjak ugyanezt az orszaggal is...

no successful 2011.11.23. 19:46:19

@Peetee:
"Múlt héten pénteken, a testületi ülés során Meggyes Tamás (Fidesz) beterjesztett egy módosító indítványt, miszerint a megegyezésben szereplő (ha jól tudom 19 és 26M Ft) összeg helyett a polgármester csak 10-10millió foritntot utalhasson át.
Ezt a fideszes többség elfogadta, így max. 10M lehetett utalni. A péntek esete ezzel zárult.

A Fidesz hétfőn reggel kiadott egy sajtóközleményt, miszerint a polgármesterasszony nem hajlandó kifizetni a hitelezőknek a követeléseket, és kizárólag miatta fog leállni a közétkeztetés és a közvilágítás.

A véleményem: Gusztustalan, undorító, hazug stílus!
A többit döntse el mindenki maga....
"

És mi a tököm akadályozta a csajt, hogy azt amit pénteken megszavaztak, átutalja ?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.11.23. 19:50:04

@Mercel:
"Az is kérdés, hogy egy ilyen ember mellett miért áll még ki a fidesz?"

Ebben mi a kérdés, nem értem. A Fidesz és maga Orbán is pont ilyen, nem csak Meggyes.

Putyilov gyári melós 2011.11.23. 19:50:09

Csak ebből értenek a büdös kommunista Fidesztolvajok!

"Fidesz-irodában támadtak rá a párt munkatársaira
Hir6.hu/MTI
2011. november 23., szerda 15:01
nyomtatás email
Ugrás a hozzászólásokhoz (0)
Egy ismeretlen férfi megtámadta és bántalmazta a fővárosi XI. kerületi Fidesz-iroda két munkatársát szerda délben - közölte Milassin Levente, a XI. kerületi önkormányzat kommunikációs irodájának vezetője, hozzátéve, a két idős munkatársat kórházba szállították, a támadót a rendőrség keresi."
hir6.hu/cikk/60281/fideszirodaban_tamadtak_ra_a_part_munkatarsaira

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.11.23. 19:56:20

@Pávor Jál:
Hát nem tudom, Sopronban anno 3,2 milliárdot basztak el szándékosan a képviselők, egyértelműen korrupció volt a részükről a Globex ügyben, ennek ellenére a választók a polgármestert és a képviselők többségét is újra választotta. Aztán az elmúlt ciklusban is sikerült megtöbbszörözni a város adósságát, mégis ezek után minden korábbinál nagyobb fölénnyel nyert a Fidesz. Mert hogy "jobboldali város", ez pedig azt jelenti, hogy tényleg akárkit megválasztanának, ha Fidesz színekben indul(nem mint ha a Globex ügyben anno nem lett volna benne a másik oldal is).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.23. 20:00:31

Gratulálok, hogy azt sikerült kihozni az egészből, hogy Tétényi Éva tehet erről az egészről...

igényes 2011.11.23. 20:01:05

@Putyilov gyári melós:

Valószínűleg elszámolási problémák bújnak meg az irodában.

Szerintem a két fiatal demokrata (70 évesek) valamelyik rokona, a 30 éves nem fiatal unoka kért volna kenyérre pénzt a nagymamától. A csúszópénz viszont nem érkezett meg.

igényes 2011.11.23. 20:02:23

@Disznóvári:

Hol az egyház????????????????????????????????

NA YA! 2011.11.23. 20:03:21

@rajcsányi.gellért (ergé): "Kérdés persze, mi lesz a szociális ellátásra szoruló idősekkel, akiknek anyu nem tud szendót csomagolni, mert anyu már nincs."

Ezzel a mondatoddalal is bizonyítottad, hogy egy fasszopó cinikus fityiszbérenc vagy! Remélem hamarosan te is erre a sorsra jutsz!

Putyilov gyári melós 2011.11.23. 20:04:03

@Fedor:
Pedig ez lesz.
Szociáldarwinista államban ez megy.

Akitől már nem tudnak semmit sem elvenni,annak nics veszítenivalója.

Putyilov gyári melós 2011.11.23. 20:06:53

@igényes:

Az egyház nem ér rá éhendöglő öregekkel, gyerekekkel foglalkozni, mert fontosabb dolguk van, kaszírozzák a Júdáspénzt!

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.11.23. 20:07:59

ESZTERGOM A HŐS VÁROS!

Persze a fideszes görények mindent megtesznek, hogy ne menjenek a dolgok, mert nem ők adják a polgármestert.
A jellemükre jellemző, hogy nem tudják elfogadni a demokratikus választást, szarháziskodnak.
Ez a derék , szép keresztény, nemzeti szemlélet fidesz módra!

Tartsál ki Éva, sok az orbáni diktatúra alatt szenvedő embernek vagy a példaképe!
Nem tart ez örökké!

komplikato 2011.11.23. 20:08:01

@ember67: Ó Istenem, ellenségeimtől megvédem magam, de kérlek Te védj meg a barátaimtól!

HerrBürgermeister 2011.11.23. 20:10:19

A fidesznek mindegy, ha egy-két gyerek éhenhal vagy gyertyával mászkálnak a sötétben.
Az a fontos, hogy a fideszes képviselők akadályozzák meg Tétényi Évát.

komplikato 2011.11.23. 20:11:34

@no successful: Ha ennek a fele igaz, akkor a fentebb bizonygatott "terrorizmus" és a bejegyzésben emlegetett polgármesteri impotencia teljesen HITELTELEN.

Az meg elég érdekes, ha valaki szerint egy építész egy bármilyen kormány megrendelésre pályázatot mer beadni, akkor kapásból annak a kormánynak a bérence.
Makovecz cégét simán hagyták bedőlni, a mester bele is halt. Pedig hát ...

Putyilov gyári melós 2011.11.23. 20:13:27

@HerrBürgermeister:

No nemcsak ez, Meggyes elvtárs Esztergom költségvetéséből fizetteti a saját és Bayer elvtársa ügyvédjét.

Van néhány per a tolvajok ellen folyamatban.

Zabálnivalóra nincs pénz gyerekeknek, de Meggyesék ügyvédje több mint 30 millát kap.

De a kölkök a hibásak, miért nem születtek jobb helyre.

Unionista 2011.11.23. 20:15:51

jaja, egyformán felelős ebben a fidesz és tétényi éva. baszdmegtehülyevagyrajcsányi.

Gábor217 2011.11.23. 20:19:22

@Grigorij Pantyelejevics: Nem tudom elképzelni ,hogy Vidéki mindent komolyan gondol, amit ír.

Lehet, hogy pénzért, vagy ez egy nagy irónia, és csak hülyít itt mindenkit. Nem lehet valaki ennyire fanatikus.

Szak1 2011.11.23. 20:22:43

@phaszfej: Remélem, egy kellemes, sötét utcán, ahol kívánságodnak megfelelően egyedül lehetsz a gondolataiddal, nem üt le senki. Tudod a közvilágítás közlekedés- és közbiztonságot szolgál.
De lehet, hogy csak trollkodtál, akkor gáz hogy felvettem.

Putyilov gyári melós 2011.11.23. 20:23:29

@Fedor:

Ja,és szerinted miért tartatja Orbán a polgári védelmi gyakorlatok sorozatát?
Miért veszi el a vízügy pénzeit és adja át Pintér elvtársnak és a TEKnek?

Tele a gatyája és polgárháborúra éhséglázadások sorozatára készül.

Hattory Hanzo 2011.11.23. 20:24:11

A tévében most volt egy riport Esztergomból, és abból az derült ki, hogy az iskolákban úgy szűnt meg a kaja, hogy a szülők befizették a pénzt, iskola meg elküldte az önkormányzatnak. Azért ez így még csinosabb sztori.

Putyilov gyári melós 2011.11.23. 20:25:23

@Szak1:

Remélem a hót sötét utcákon kirabolnak jónéhány kőburzsuj Fideszest.

Nem tudom sajnálni őket.

Ők se sajnálják az éhezőket.

Szemet, szemért!

salamander 2011.11.23. 20:28:27

Döbbenet.
Szóhoz sem jutok.

A sötétséget Tétényi Éva hozta el egyik legszebb városunkba.
Csak gratulálni tudok hozzá.

...

Putyilov gyári melós 2011.11.23. 20:33:10

@Hattory Hanzo:

Majd kapnak Meggyes elvtárstól cserébe a szülők egy Kövér elvtárs által aláírt Nyenyit.

Legalább nem kell kiküldeni hozzájuk a Fideszes padlássöprő hadakat!

Putyilov gyári melós 2011.11.23. 20:34:41

@salamander:

Én a helyedben inkábbmasszív biztonsági zárakat helyeznék be!

Remélem kirabolnak!

Mesterlövész 2011.11.23. 20:49:11

Na és ki a felelős ezért? Csak a fidesz!

Tragedy 2011.11.23. 20:50:16

A nemzeti együttműködés rendszerét úgy csinálták, hogy a hülye is tudja használni. De csak a hülyék használják...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.11.23. 20:51:57

@Fedor:

naná, hogy a tétényi a hibás! hisz nem mondott le a NER szellemében, mit nem lehet ezen nem érteni

a polgári untergang, akarom mondani underground látszatbelsőellenzéke csak nem tévedhet

különben is, a macskák kilógnak a kutyafalkából, vuff-vuff, nédda milyen aranyosan lihegnek a gazdinak a nyávogás helyett

komplikato 2011.11.23. 20:54:21

@Hattory Hanzo: Na persze azért ehhez nem árt tudni, hogy nyilván az iskolai/óvodai étkeztetésnél a szülő nem a teljes árat fedezi, egy jó része támogatás, ami meg ha jól sejtem nincs sehol ebben az esetben. Az okokat meg lásd fentebb.

Secnir 2011.11.23. 20:55:04

@no successful:
"És mi a tököm akadályozta a csajt, hogy azt amit pénteken megszavaztak, átutalja ? "
az, hogyha többet utal, mint amire a képviselőtestület feljogosítja, akkor számviteli törvényt sért. hiába mondták neki "szóban" a fidesz-frakció tagok, hogy csak nyugodtan utalja el, ha megteszi, azért sitt is kinézhet.

@Putyilov gyári melós:
igen, hirtelen megjelent egy "gonosz ellenzéki" aki veri a fideszeseket. nekem meg tollas a hátam. ez csak elterelés. lehet, hogy valóban megtörtént, de akkor a két helyi tag NEM volt beépített.

@salamander:
nemnem. a sötétség évek óta ott lakozik benned.

isssti 2011.11.23. 21:03:14

Csak az jutott erről a hírről eszembe, hogy az esztergominál nagyobb sötétség már csak a magyar "ballib" oldalon található...

Secnir 2011.11.23. 21:13:48

na, thanks blogmoci, elküldöm újra:
még egy apropó meggyesről, némi belső vélemény:
fidesz.network.hu/blog/fidesz_klub_hirei/milyen-csaladapa-meggyes-tamas-esztergomi-kepviselonk

Secnir 2011.11.23. 21:18:26

@Vidéki:
ja, és még valami: egyszer már letárgyaltuk: ha valamit állítasz, idézel, utalsz valamire, akkor nyomj már be egy linket róla. Lehetőleg ne a videki.blog.hu -ról vagy mno-s linket, hanem MTI vagy ilyenek, mert addig azt hiszik rólad, hogy egy fostalicska fideszbérkommenter vagy.
csak jót akarok neked, mennyibe kerül belinkelni ide egy cikket, vagy egy bírói határozatot?
na ugye...

Nick Leeson 2011.11.23. 21:24:51

Ha valaki esetleg nem értené a helyzetet, akkor lefordítom magyarra: a fityisz feláldozza a lakosságot a hatalom érdekében. Ennyi... Nincs mit hozzáfűzni!

Csak így tovább emberek! Hajrá!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.11.23. 21:30:41

@Nick Leeson:

attól, hogy világítás nincs, lámpavas még van

a nép hálája korlátlan tud lenni

Netuddki. 2011.11.23. 21:39:36

Esztergom Magyarország legzöldebb városa. A város vezetőinek rövid idő alatt sikerült jelentősen csökkenteni a város CO2 kibocsátását.

Secnir 2011.11.23. 21:39:58

@Herr SturmLikudnik:
"a nép hálája korlátlan tud lenni "
mármint:
"köszönjük drága vezetünk, állj ide a korlátra!
köszönjük vérbíró úr. korlátot el!"
és így lesz a hála korlát-lan.

Netuddki. 2011.11.23. 21:40:44

Apropó, mijafrancnak akar ez az oldal felugró ablakot nyitni?

Viktus 2011.11.23. 21:44:46

De ami ennél sokkal fontosabb: ha nem kezdenek el másként gondolkodni valakiről – akár a Fideszről, akár valamelyik ellenzéki pártról - a szavazók, vagy nem lépnek színre olyan szereplők, akik felrázhatják a csalódott közvéleményt, a politikai rendszer „képviseleti” funkciója és ezáltal legitimitása (nem legalitása!) megkérdőjeleződik. Márpedig – ahogy erről a Fidesz ellenzékben gyakran és helyesen beszélt – nem lehet sikeres a politika a politikai közösség érzékelhető támogatása, egyetértése, elfogadása nélkül. Ha elfogy a remény, és már az ellenzék sem kell, a politikai rendszer - Lipset "stabilizáló apátiája" ellenére - a szétesés küszöbére kerül.

torokgaborelemez.blog.hu/2011/11/23/412_nem_kell_senki

na azért alakulnak itt a dolgok

cukorrépa 2011.11.23. 21:47:51

megdöbbentő ez a fideszes rövidlátás. a hatalom kell, nem normális élet a városnak. gratula, fiúk.

UncleSam 2011.11.23. 21:56:37

A helyzet röviden, tényszerűen:

Steindl Balázs (Fidesz) és Ténytényi Éva (polg.m) egymástól függetlenül, de megegyeztek a múlt héten a két hitelezővel, hogy mikor és mennyit utalnak át elsőként, hogy a közvil. és az étkeztetés ne kerüljön veszélybe.

Múlt héten pénteken, a testületi ülés során Meggyes Tamás (Fidesz) beterjesztett egy módosító indítványt, miszerint a megegyezésben szereplő (ha jól tudom 19 és 26M Ft) összeg helyett a polgármester csak 10-10millió foritntot utalhasson át.
Ezt a fideszes többség elfogadta, így max. 10M lehetett utalni. A péntek esete ezzel zárult.

A Fidesz hétfőn reggel kiadott egy sajtóközleményt, miszerint a polgármesterasszony nem hajlandó kifizetni a hitelezőknek a követeléseket, és kizárólag miatta fog leállni a közétkeztetés és a közvilágítás.

A véleményem: Gusztustalan, undorító, hazug stílus!
A többit döntse el mindenki maga....

Várúr 2011.11.23. 21:58:03

@Napkutya:
Rómát Nero világította ki ölég sikeresen.... Esztergomban meg Tétényi Éva néni a világító fáklya. Biztos neki van igaza 10-15 másik embörrel szemben.

Viktus 2011.11.23. 22:13:52

Megtámadták a Fidesz-iroda munkatársait
Selmeczi Gabriella felszólította az ellenzéki pártokat, hagyják abba a gyurcsányi gyűlöletkeltést.

!!!

Be lehet ám fejezni. MOST! :D:D:D

Viktus 2011.11.23. 22:15:03

@Várúr:

Na jah Megyeséknek meg 10-15 ezerrel szemben :P logikus

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.11.23. 22:15:46

@Bell & Sebastian:

a lámpák csonkig égtek

helyi előétel

Idővel Magyar Főfogás

Nagyzee 2011.11.23. 22:16:03

@Várúr: Mekkora érv. Ez még tőled is rém gyenge volt.

Secnir 2011.11.23. 22:17:58

@Várúr:
na, még egy nagyokos.
kérdezd a frakciót, mielőtt böfögsz.
Esztergomi képviselőtestület:
9 fő fityisz (nem fidesz-kdnp! esztergom ember!)
1 fő lmp
1 fő mszp
1 fő jobbik
1 fő független
1 fő vp
namármost.
5 nemfideszes (+polgármester) ellenében elég 7 fityiszes szavazat. és általában úgy tekerik az önkormányzati ülések időpontját, hogy az ellenzékbe szorultak közül legalább 2 ne érjen ár - lásd a korábbi linkjeimet. tudom fölösleges számodra újra belinkelni, szci fideszes úgysem nézi meg.
ráadásul okulj a szeretgom oldaláról, vagy a meggyesahibas.blog-ról.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.11.23. 22:18:09

@Viktus:

szenátor asszony abbahagyhatja a gyurcsányista elkúrást

A szerelő 2011.11.23. 22:29:10

Birka esztergomiak így jártak. Remélem, a lakásukra lesz terhelve a meggyesadósság, oszt megoldódik a probléma, mivel hajléktalanokká válnak és mennek a börtönbe :) Sállálállálá :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.11.23. 22:29:27

"Ugyanakkor az új polgármester sem teheti fel a kezét, hogy mindenki összeesküdött ellene a városban: ha semmit nem tud tenni a város előrelendítése érdekében, akkor bármilyen ellenszéltől függetlenül nem rendelkezik kellő politikusi kaliberrel."

csak szólok ergé: neked még VAN hiteled. pár ilyen gusztustalanság után el fog fogyni.

Viktus 2011.11.23. 22:30:06

@Nagyzee:

Vidéki második műszakos neve lehet :D:P

vénkujon 2011.11.23. 22:32:32

@Várúr: engedelmeddel zelmúltmásféléveznék egy zaftosat.:)

Secnir 2011.11.23. 22:32:36

@UncleSam:
"A helyzet röviden, tényszerűen:

Steindl Balázs (Fidesz) és Ténytényi Éva (polg.m) egymástól függetlenül, de megegyeztek "

ezt már írtam egyszer: nem egymástól függetlenül, hanem egymással egyeztek meg, hogy megadják a pénzt!
nem mindegy!
és miután SB nem ment el - viszont jött MT, aki MÁR NEM frakcióvezető létére utasította a frakciót, hogy a módosítót fogadják el.
ugye, hogy kilóg a... ...ló... ...láb?
@Herr SturmLikudnik:
szenátor?
SZE-HE-NÁ-HÁ-TO-HOR?
akkor lesz szenátor ha én rabbi. ráadásul ő beszél elkúrásról? az félre- akart lenni, ugye?
különben nem véletlen, hogy a kifli adója nem nőtt szignifikásan...

Bell & Sebastian 2011.11.23. 22:54:14

@Herr SturmLikudnik: Kaptak egy hidat a gombiak, mit akarnak még?
Mi meg felüljárót kapunk a nemlétező autópályára. Illetve háromszor már majdnem kaptunk, nekiálltak, csak hát előbb lopikázták el a pénzt. De legalább az erdőirtás kész van, igaz pár tízmilliárdból.

Na de majd most, nekifutnak negyedszerre is. Ideiglenes végcsomópont a neve, most néztem meg és ördögöm van, megint elkezdik. Hogyaza!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.11.24. 03:31:28

@Bell & Sebastian:

nem kell negatívkodni, inkább menjen papírtalpú bakancsban a hazát védeni az egomi frontra

nem törhetnek át ezek a fránya kételkedők, mikor a Kedves Vezér a heti csokiadagot megnövelte 20 grammra!

nincs világítás = láthatatlan siker

új sötétséget építünk

Panzer 2011.11.24. 04:16:21

En annak idejen vizsgaztattam MT-t. Hat ne tudjatok meg... :(

Esztergom kapcsan egyebkent ezt nem tudom, lattatok-e:
www.gyea.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=88

A Gyermeketkeztetesi Alapitvany akcioja.
A rendszerszintu problema megoldasaban nem segit, de az egyik legakutabb ugyben talan igen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.24. 07:02:45

Nekem van egy olyan megérzésem, hogy érdemes jól megfigyelni, mi folyik Esztergomban, mert ha bef*sik a szisztéma, a Fidextől nagyban is kb. erre számíthatunk --- obstrukció, destrukció nem akadály, csakhogy a mutyi és a saját s*ggünk épségben maradjon. Többet ér 1 g*nyoházi M*ggyes és a slepp bulijai, mint egy egész város működőképessége.

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2011.11.24. 07:38:59

@bbjnick:

De mibol gondolja, hogy Tetenyi Evanak van igaza es Meggyes a hulye? Persze az sem biztos, hogy a fidesz testulet cselekszik jol, nyilvanvalo jo kis hatalmi harc zajlik, Tetenyi mogott viszont ugy tunik nem a varos egesze van, az mszp-jobbik-lmp valasztotta kozos jeloltnek , csakis azert lehetett polgarmester, mint a technikai koalicio (egyebkent ezek a partok kulonben is egyek) el akarta Meggyest tuntetni. Szo szerint es fizikai ertelemben is (utobbit persze nem a partok szerveztek, de megis..)

tevevanegypupu 2011.11.24. 07:43:40

Micsoda oruletes nemzetkozi botranyrt csakptak volna, ha egy mszp-s vagy lmp-s polgarmesternek gyujtottak volna fel az autojat, probaltak volna meg a hazat vagy ralottek volna..Meggyesre lehet, o csak fideszes..Emelett az mszp-lmp-jobbikosok konnyeden elsiklanak. Egy labtorlo felgyujtasabol viszont allando botrany van..napirenden tartjak es szornyulkodve emlegetik.Nem szimpatikus Meggyes sem, felreertes ne essek, dehat azert egy polgarmester bujkottja meg egy polgarmester megolesere szervezkedes kozott van kulonbseg. vagy nincs?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.24. 08:12:19

@tevevanegypupu:

Nem az a kérdés, hogy kinek van igaza:-] Született egy választási eredmény és ebben a felállásban kellene működtetni a várost. Az még nekem is nyilvánvaló, hogy az esztergomi Fidesz-frakció kezdettől obstruál. S a Fidesz ma kormánypárt. Az esztergomi Fidesz-frakció kormányzati-pártközponti jóváhagyás nélkül nem bohóckodhatna. A Kormány "házon belül" kezelhetné a problémákat, megvan hozzá minden lehetősége, eszköze: megfegyelmezhetnék Tétényit is, a Fidesz-frakciót is, kikényszeríthetnék az együttműködést, ad absurdum, még törvényt is módosíthatnának, ha jogszabályi eredetű (is) a probléma. De nem teszik... Ehelyett demózzák, hogy lehetetlenítik el, nyírják ki azokat, akik szembe mernek velük menni.

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2011.11.24. 08:47:46

@bbjnick: Kádár idejébe' jobb vót, mi?
Azon gondokoztál már, hogy hogyan lehet egy zseniális taktikusnak nulla a stratégiai érzéke?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.24. 09:18:54

@Alfőmérnök:

"Kádár idejébe' jobb vót, mi?" --- kérdezed.

Én jól voltam akkor is, most is. És te?

"Azon gondokoztál már, hogy hogyan lehet egy zseniális taktikusnak nulla a stratégiai érzéke?" --- kérdezed.

Nem kell(ett) rajta gondolkoznom, mert tudom. Hogy még te is megértsd: a magyar nyelvben a taktika megfelelője a harcászat, míg a stratégiáé a hadászat. Lehet valaki zseniális "harcász" (jól "verekedhet", ismerheti a harc fortélyait), a csatákban lehet nagy, anélkül is, hogy egy hadjáratot át tudna látni, meg tudna tervezni, le tudna vezényelni.

ü
bbjnick

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2011.11.24. 09:32:05

@Viktus: Az a szép, amikor valaki agyatlanul szavaz a pártokra, de a pártot megszemélyesítő jelöltet nem szereti. És mindezt nem az országos, hanem a helyi választásokon...

Alfőmérnök 2011.11.24. 09:46:36

@bbjnick: Én jól vagyok.
Csakhogy a két képesség nem független egymástól, és ha valakinek NULLA az érzéke az egyikhez, nem lehet a másikban zseniális. (Meg ugye az se mindegy, hogy mi a csata és a hadjárat, mert itt csak egy hasonlatról van szó.)
De azon kívül, hogy sikerült megbélyegezned - "hülyegyerek", "beteg" - (ugye ez az, amit a "liberálbolsevikok" szemére hánysz nap mint nap, ha már nem tudsz érvelni), nem sikerült választ adnod gloire kommentjére. Szépen megvártad, amíg lemegy a kommentfolyam addig, hogy ez a kis pitiáner féregséged ne látszódjon az utolsó száz kommentben, te kis sunyi, álszent szar alak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.24. 09:59:04

@Alfőmérnök:

Ha itt valaki megbélyegez téged, az te magad vagy.

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2011.11.24. 10:09:25

@bbjnick:

Eloszor azt hittem jobb lenne, ha Orbanek vagy Lazar beavatkozna ebbe a kaoszba, de aztan ugy latom jobb lesz ha nem. El tudja kepzelni mi lenne, hogy Orban "rendet csinalna" es montjuk Tetenyit is felelossegre probalna vonni ezert az egesz cirkuszert? Nem, nem..oldjak csak meg maguk vagy oldja meg a varos lakossaga. Ok tudjak mi a helyzet, nekik joguk van valtozast kerni, ok szenvedik el az osszes kovetkezmenyet ennek a helyzetnek. Egyebkent - fuggetlenul attol, hogy szimpatikus-e Tetenyi vagy sem - annak kellene lemondania aki keptelen a varost vezetni. Azert mert a kepviselok Tetenyi ellen vannak az nem jelenti am azt, hogy o eppen ezert lenne alkalmas a varos vezetesere. A fideszes kepviseloket korzetenkent valasztottak meg , Tetenyi egy koalicio "eredmenye" egy tokeletesen fideszes varos elen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.24. 11:59:14

@tevevanegypupu:

Sajnos, nem tudok Önnel egyetérteni. Nem Esztergommal kelek és fekszek, de valami olyasféle emlékeim vannak, hogy már a választások után közvetlenül elkezdődött a fideszes obstrukció és destrukció: például Meggyes hosszú ideig nem volt hajlandó "átadni" a várost, a Fidesz-frakció nem szavazta meg a saját (fideszes) alpolgármesterét stb. Ahogy végetért a választás, attól a perctől, a Fidesz következetesen elkezdett akadályozni és bomlasztani, nem volt talán egy olyan eset sem, amikor hajlandó lett volna együttműködni a polgármesterrel. Ez szerintem egyértelmű szitu.

A megoldás pedig nyilvánvaló. A Fidesz-frakció abbahagyja a szemétkedést. Ha ez nem megy, új választásokat írnak ki (úgy tudom, hogy ezt Tétényi már többször felajánlotta, de a Fidesz-frakció a közgyűlésben nem volt hajlandó megszavazni). Ha ez sem megy, akkor jön Navracsics Tibi bácsi és az ő minisztériuma (Közigazgatási és Igazságügyi?) és rendetcsinál: ha ennek valamiféle törvényi akadálya van, olyan jogszabályt alkot és terjeszt a 2/3-os fideszes többségű Országgyűlés elé, ami a probléma megoldását lehetővé teszi.

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2011.11.24. 12:17:04

@bbjnick: Nem vagy te olyan erkölcsi magaslaton, faszfej, mint ahonnan láttatni szeretnéd a dolgokat.
Hogy is mondta Kündü anno egy vitában a mandiner.hu-n? "Szerepzavaros ürge"?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.24. 12:23:26

@Alfőmérnök:

Hát, ha @Kündü mondta!:-)

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2011.11.24. 12:26:06

@bbjnick:

Esetleg az Ersek ur is szolhatna a varoshoz nehany szot..(: Mindenesetre erdeklodve varom, Esztergom meddig turi, hogy a polgarmester es a vezetoseg szorakoznak vele.

tevevanegypupu 2011.11.24. 12:26:06

@bbjnick:

Esetleg az Ersek ur is szolhatna a varoshoz nehany szot..(: Mindenesetre erdeklodve varom, Esztergom meddig turi, hogy a polgarmester es a vezetoseg szorakoznak vele.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.11.24. 12:57:09

@bbjnick: Rosszul tudod, nézz utána egy picit. A Meggyes kb. egy hétig nem adta át az irodáját, és jobbikos alpolgármestert nem szavazott meg a közgyűlés. Az obstrukció Tétényi részéről áll fenn, mivel nem hajtja végre a közgyűlés rá is kötelező határozatatit. Egyébként, ha már a tényeket nem ismered, a felállásból is kiderülhet, ki, mit, miért csinál. A város Meggyes alatt rettentően eladósodott, ezt a problémát kéne kezelniük. A választók még azzal együtt is, hogy Meggyest nem óhajtják polgármesterként látni, továbbra is a fideszt segítették erős többséghez az önkormányzaton. Tehát a városvezetésnek elemi érdeke, hogy a korábbi polgármesetrük fiaskója után, ráadásul kormánypártként bebizonyítsák az alkalmasságukat és lassan megoldást, esetenként ideiglenes megoldásokat találjanak. Ezzel Szemben Tétényinek minden lépése arról szól, hogy újabb bizonyítékot mutathasson fel a fidesz ellen, és az ő általa képviselt ellenzéki pártok modorában és céljainak megfelelően hozza képtelen helyzetekbe a fideszes közgyűlést. Például, ha a közgyűlés megszavazza, hogy egy részletet át kéne utalni egy közműszolgáltatónak, azt ő nem utalja át, és a szolgáltatást kikapcsolják. De ez linkelve van a poszban is, biztos olvastad.

Mindenesetre az ellenzéki papagájszöveget gyorsan felmondtad :D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.24. 13:05:47

@tevevanegypupu:

"Esetleg az Ersek ur is szolhatna a varoshoz nehany szot..(:" --- írja.

1) S, ugyan, mit mondhatna, szegény?!

2) No, abból mekkora egetverő cirkusz lenne még! #:-| Az Egyház beleavatkozik a helyi politikába!

"Mindenesetre erdeklodve varom, Esztergom meddig turi, hogy a polgarmester es a vezetoseg szorakoznak vele." --- írja.

Tétényi (úgy tudom) már legalább egy féléve felajánlotta, hogy írjanak ki új választásokat. Ezzel szerintem a lakosság is egyetértene.

ü
bbjnick

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.11.24. 13:19:21

@bbjnick: Az érsek úr egyébként hozzád is szólhatna pár szót, esetleg feltehetné a kérdést:"Mond bbj, te miért támadod a katolikus egyházunkhoz közelálló politika minden egyes lépését, kezdve a kdnp legkissebb mozdulatától, az esztergomi, bennünket is lejáratni hivatott ügynöknő szereplésének támogatásán át, egészen a legfelsőbb körökig, kormányzati szövetségesünkig? És magad római katolikusnak mondva miért mész szembe egyházunk döntéseivel, hivatalos állásfoglalásaival, és miért van az, hogy oly gyakran nem mondasz igazat, nekünk kedves tényeket elhallgatsz, a minket folyton támadó és bennünket a föld színéről is eltörölni óhajtókkal meg rendszeresen egykövet fújsz? Mond bbj, biztos, hogy te velünk vagy?"

ü
gloire

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.24. 13:23:29

@gloire:

Sajnos, én nem vagyok politikailag elég képzett, mint jelzed, a helyzetet sem ismerem kellőképpen, honnan ismerhetném én akkor a Zellenzéki papagájszöveget? (Egyébként gond egy szál se', mert, ha én, mint mondod, betoltam a Zellenzéki papagájszöveget, te pedig betoltad a fidoxos papagájszöveget, akkor most már beállott a nagy büdös egyensúly:-))

De ha már ilyen tájékozott nickkel hozott össze a sors, azt meg tudnád nekem mondani, hogy új választásokat miért nem írnak ki? S esetleg még azt, hogy Navra Tibi bácsi miért nem sújt oda a fasces(e)ivel?

ü
bbjnick

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.11.24. 13:24:31

@bbjnick: "2) No, abból mekkora egetverő cirkusz lenne még! #:-| Az Egyház beleavatkozik a helyi politikába!"

Cirkusz? Hol, a 168 órában? És te azzal ugyan mit foglakozol annyira nagyon bbj? Ha valakinek, akkor neked üdvözölnöd kéne egy ilyen megszólalást.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.11.24. 13:37:50

@bbjnick: Azt, hogy magadat politikailag képzetlennek mondod, miközben ezen és több más politikai blogon is hosszú évek óta folyamatosan politizálsz, politikai állásfoglalásokat teszel, az tipikusan az a fajta hazudozásod, amiért komoly emeber veled nem száll gyakran vitába. Mert minden vitában pontosan így hazudsz. Az ellenzéki papagájszöveget, ha máshonnan nem, de innen ebből a blogból, akár ennek a posztnak a kommnetjeiből is ismerheted. Az esztergomi helyzetet ismerned sem kell máshonnan, mint az imént jeleztem neked, linkelve van egy, a helyzetet taglaló írás a posztban. Gondolom a posztot (és a linkelt cikket) olvastad, ha már egyszer hozzászóltál. Az új válsztások kapcsán pedig keresd ki magadnak a választójogi törvényt, gondolom ott választ kapsz majd a kérdésedre.

Olyan féreg vagy te bbj, aki belülről rágja az egyháza testét, oly móhósággal és olyan elhivatottan, hogy az már szinte ijesztő.

ü
gloire

tevevanegypupu 2011.11.24. 14:10:55

@bbjnick:
Egyhaz es Allam ket kulon intezmeny, de az Egyhaz nyugodtan elmondhatna velemenyet mindenrol, es ha valakinek nem tetszik a velemeny, akkor azt is mondhatja, de meg nem tilthatjak. mert az Egyhaznak vilagi dolgai is vannak megpedig eleg sok, nevelessel, gyogyitassal, stb..foglalkozik, benne el az orszagban, ot magat is kritizaljak vagy elismerik. Es eppen Esztergomban egyaltalan nem mindegy milyen a hangulat. Meggyes (azzal egyutt is, hogy nem szimpatikus o sem) egy olyan harc (meghozza fegyveres) celpontja, amit egy bizonyos kor inditott ellene. Tetenyit pedig olyan emberek tamogatjak akik az elmult evekben eppen eleget tettek azert, hogy ilyen kaosz alakuljon ki. Gondolja el, miert allhatott ossze az mszp-lmp-jobbik? Ha nem szovetkeznek, valtozatlanul marad Meggyes a polgarmester, aki egymama eleg sok szavazatot kapott ahhoz, hogy az ember ketelkedjen abban, hogy valoban alkalmatlan-e. Nem hinnem, hogy ezt Orbannak vagy Navracsicsnak kellene megoldani, meg akkor sem, ha tulajdnkeppen megtehetnek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.24. 14:14:22

@gloire:

"Az érsek úr egyébként hozzád is szólhatna pár szót, esetleg feltehetné a kérdést:'Mond bbj, te miért támadod a katolikus egyházunkhoz közelálló politika minden egyes lépését, kezdve a kdnp legkissebb mozdulatától, az esztergomi, bennünket is lejáratni hivatott ügynöknő szereplésének támogatásán át, egészen a legfelsőbb körökig, kormányzati szövetségesünkig? És magad római katolikusnak mondva miért mész szembe egyházunk döntéseivel, hivatalos állásfoglalásaival, és miért van az, hogy oly gyakran nem mondasz igazat, nekünk kedves tényeket elhallgatsz, a minket folyton támadó és bennünket a föld színéről is eltörölni óhajtókkal meg rendszeresen egykövet fújsz? Mond bbj, biztos, hogy te velünk vagy?' " --- arod.

Nézd, az Egyház nem az MSZMP, az MSZP, az SZDSZ vagy a Fidesz vagy bármely h*lye párt, az Egyházban lelkiismereti szabadság van, az Egyház tagjai tényleg tisztelik egymást. Az Érsek atyát nemigen foglalkoztatja, hogy a hívek mit gondolnak Orbán Viktorról vagy bármely más politikusról, hogy kire nem szavaznak vagy kivel nem szimpatizálnak. Őt az Egyház küldetésének teljesítése érdekli --- minden lépését ennek rendeli alá ---, s ezen belül a hívek hitbéli és erkölcsi élete. A Fidesszel sem azért viselkedik az Egyház jóindulatúan, mert ez így van megírva vagy mert a Fidesz olyan f*szán csinálja, hanem azért, mert az Egyház küldetésének teljesítése inkább biztosítva látszott (eddig) a Fidesz-kormányzatok alatt, mint bármely más kormányzat alatt. De ez még változhat; s csak a Fidesz cs*szheti el.

A kioktatás tartalmához és a hanghoz, amit megütöttél (s amit nem ütöttél volna meg, ha minimális közöd volna az Egyházhoz vagy fogalmad volna az Egyházról), pedig csak annyit, hogy, no, az sikerült olyan frappánsra, mint mikor egy libbancs levezeti a Bibliából és az Egyház Tanításából, hogy miért kell eltörölni a cölibátust, miért kell engedélyezni a művi abortuszt és a buzzancsházasságot (szoktak ilyet, biztos te is találkoztál már effélével:-)), ugyanakkor minden katolikus (főként az, aki érett fejjel élte meg a kádárkort is) fölfedez(het)i (s jó eséllyel föl is fedezi) benne a bolsevik vakgőgöt.

"Azt, hogy magadat politikailag képzetlennek mondod, miközben ezen és több más politikai blogon is hosszú évek óta folyamatosan politizálsz, politikai állásfoglalásokat teszel, az tipikusan az a fajta hazudozásod, amiért komoly emeber veled nem száll gyakran vitába. Mert minden vitában pontosan így hazudsz. Az ellenzéki papagájszöveget, ha máshonnan nem, de innen ebből a blogból, akár ennek a posztnak a kommnetjeiből is ismerheted. Az esztergomi helyzetet ismerned sem kell máshonnan, mint az imént jeleztem neked, linkelve van egy, a helyzetet taglaló írás a posztban. Gondolom a posztot (és a linkelt cikket) olvastad, ha már egyszer hozzászóltál. Az új válsztások kapcsán pedig keresd ki magadnak a választójogi törvényt, gondolom ott választ kapsz majd a kérdésedre." --- írod.

Kamuzol. Pontosan tudod te is, hogyha a Fidesz kezelni akarná ezt a problémát, nincs, ami meggátolhatná, hogy megtegye. Még törvényi sem, mert úgy változtatja meg a törvényt, ahogyan éppen kénye-kedve-érdeke diktálja.

"Olyan féreg vagy te bbj, aki belülről rágja az egyháza testét, oly móhósággal és olyan elhivatottan, hogy az már szinte ijesztő." --- írod.

Szegény @Alfit sajnálom:-) Viszont a te romlottságod és aljasságod határozottan megriaszt.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.24. 14:19:09

@tevevanegypupu:

"Nem hinnem, hogy ezt Orbannak vagy Navracsicsnak kellene megoldani, meg akkor sem, ha tulajdnkeppen megtehetnek." --- írja.

Hivatalból kötelességük megtenni.

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2011.11.24. 14:40:05

@bbjnick: "Szegény @Alfit sajnálom:-)"

Nincs miért sajnálnod. Vagy ha van is, arról neked fogalmad sem lehet, és nincs is közöd hozzá. (Én nem szoktam sajnáltatni magamat, mint egyesek.)
De az sok mindent elárul a jellemedről, hogy te "sajnálatraméltónak" tartasz egy ismeretlen embert pusztán azért, mert leszól téged, beszól neked. Mi a fasznak képzeled magad?

tevevanegypupu 2011.11.24. 14:50:22

@bbjnick:

Valamit kivarnak nyilvan. Gondolom nem akarnak kanocot dobni a puskaporos hordoba.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.11.24. 14:57:17

@bbjnick: "fölfedez(het)i (s jó eséllyel föl is fedezi) benne a bolsevik vakgőgöt."

Szuper :D témánál vagyunk, tulajdonképpen ez az üzeneted másfél éve: "a fidesz bolsevik párt!" nem lep meg, hogy most én is "bolsevik" lettem hirtelen . )

Nagyzee 2011.11.24. 15:00:06

@gloire: Hazudsz. Tétényi kapásból a Fidesznek ajánlotta az egyik alpolgármesteri pozíciót, amit ők nem voltak hajlandóak elfogadni. Ezután jött csak a szenvedés azzal, hogy akkor ki más legyen az alpolgármester.

"A választók még azzal együtt is, hogy Meggyest nem óhajtják polgármesterként látni, továbbra is a fideszt segítették erős többséghez az önkormányzaton. "

Ez is egy féligazság. A Fidesz képviselőjelöltjei kb. pont ugyanúgy szerepeltek az egyéni körzetekben, mint Meggyes polgármesterjelöltként. A választási rendszer sajátosságai miatt alakult úgy, hogy az a támogatás, ami Meggyesnek csak egy óriási zakóra volt elég, az a helyi Fidesznek abszolút győzelmet hozott. A fideszes jelöltek kirívóan rosszul szerepeltek, 35-40%-os eredményeik egy jobboldali városban magukért beszélnek. De hála az egyfordulós választásnak ez is több mint elég volt.

Nekem sem túl szimpatikus Tétényi mint személy, de akinek van legalább két működőképes agysejtje, az tisztán látja, hogy pl. a legfrissebb botrányban egyértelműen a helyi Fidesz az, aki obstruál. Miattuk nincs közétkeztetés és közvilágítás.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.11.24. 15:11:13

@bbjnick: Az mindenesetre beszédes, hogy Tétényivel kapcsolatban még csak fel sem merült benned a "bolsevik" gyanu, pedig ott volna mit megkapirgálni, ami a módszereket, a hátteret illeti. Ki érti ezt?

. )

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.24. 15:12:36

@Alfőmérnök:

"sok mindent elárul a jellemedről, hogy te "sajnálatraméltónak" tartasz egy ismeretlen embert pusztán azért, mert leszól téged, beszól neked" --- írod.

Nem azért sajnállak, mert beszólsz nekem, hanem mert sajnálatraméltóan vergődsz.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.24. 15:15:38

@tevevanegypupu:

"Valamit kivarnak nyilvan. Gondolom nem akarnak kanocot dobni a puskaporos hordoba" --- írja.

Megvárják amíg felrobban és utána hangos csengettyűszóval begördülnek oltani és romoteltakarítani? :-/

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2011.11.24. 15:18:49

A stratégia meg a taktika összekeverésével éppen hogy a Fideszt szokták vádolni, ez a jó szokásuk úgy látszik megmaradt. Azért annak is kell hogy legyen oka, hogy nem avatkoznak be fölülről, hadd szívjanak a zemberek.

Kinek jó ez? Szépen megvárják a csődbiztost?

Eddig minden önkormit kimentettek, annyit kaptak, hogy levegőhöz jussanak. Ezek meg inkább megdöglenek, de juszt sem egyeznek.

(Megjegyzem, a végrehajtó egy önkormiban a jegyző, nem a polgi. Akkor hogy is van ez?)

Secnir 2011.11.24. 15:24:25

@gloire:
"Ezzel Szemben Tétényinek minden lépése arról szól, hogy újabb bizonyítékot mutathasson fel a fidesz ellen, és az ő általa képviselt ellenzéki pártok modorában és céljainak megfelelően hozza képtelen helyzetekbe a fideszes közgyűlést. Például, ha a közgyűlés megszavazza, hogy egy részletet át kéne utalni egy közműszolgáltatónak, azt ő nem utalja át, és a szolgáltatást kikapcsolják. "

igen, ez a fidesz hivatalosan kiadott közleménye.
illetve a bánhidy vajk-é, mert most ő a szószóló meggyes helyett, steindl már szépen visszavonul.
tessék megnézni a videót (korábban linkeltem), hogy mi zajlott azon a közgyűlésen.
szájbarágom újra:
steindl és tétényi megbeszélték, hogy a fidesz-frakció EGYSÉGESEN megszavazza a következő esedékes 27m+16m (fejből nem megy, asszem ennyi) utalását. másnap steindl nem jön el, helyette meggyes benyújt egy indítványt, hogy csak 10-10millát utaljon el a polgmest asszony.
na ezt a birkák megszavazták.
és képzeld el, ez nem volt elég a két szolgáltatónak!
ezekután a meggyes is és bánhidy vajk is az mondta nyilatkozta, később KAMERÁK előtt is, hogy :
1. a polgármester nem utalta el a teljes összeget, mert getzi népáruló, Esztergom réme és gyermekek megrontója
2. SZÓBAN (!) UTASÍTOTTÁK (!) a polgmest asszonyt, hogy utalja el a hiányzó részt. Amikor este a TV-t néztem, belemondta a pöcs a KAMERÁBA!
namármost.
polgármester nem utalgathat kénye-kedvére semmilyen összeget, akkor sem, ha szóban felhatalmazták. azonnal lefogják, törvénysértést kiáltanak, rögvest análintruder meg előzetes + feljelentés, mentelmi jogok fáklyával történő elégetése stb...

másrészt: képviselő (1 darab) NEM utasíthat szóban senkit. CSAK közgyűlés HATÁROZHAT, ami alapján ő utalhat.

tehát ez a mocskos nagy helyzet, megpróbálták megvezetni, de Tétényi nem hülye....

...jónéhány itt kommentelővel ellentétben. De azok bérhülyék.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.11.24. 15:25:42

@Nagyzee: "a legfrissebb botrányban egyértelműen a helyi Fidesz az, aki obstruál. Miattuk nincs közétkeztetés és közvilágítás."

A posztban linkelt cikk nem így írja le a helyzetet. De nem is volna túl logikus, hacsak nem tényleg elmeháborodottak. Viszont azt nem hiszem. Ezzel szemben azt jól látni, hogy az esztergomi botrányok mögött jól felépített kampány, média jelenlét, több éves szívós munka és manipuláció áll.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.24. 15:27:27

@gloire:

"most én is "bolsevik" lettem hirtelen" --- írod.

Hát, gondolom, nem hirtelen, hosszabb érzelmi-értelmi erózió eredménye lehet (az).

Irodalom: magyarido.blog.hu/2011/02/25/a_kommunizmus_aldozata_a_rabul_ejtett_ertelem

"mindenesetre beszédes, hogy Tétényivel kapcsolatban még csak fel sem merült benned a "bolsevik" gyanu" --- írod.

Tétényi (veled ellentétben) nem támadott meg hitemben, meggyőződésemben és méltóságomban:-)

(Egyébként pedig Tétényi lehetne akár egy szellemi fogyatékos vagy egy nűstényürdöng is, ő csak egy polgármester (aki még annyi hatalommal és mozgástérrel sem rendelkezik, mint egy mezei polgármester általában), a miniszterelnököt és a közigazgatási és igazságügyi minisztert nem ő adja, hanem a Fidesz. A "konfliktust" is nyilván a Fidesz oldhatja meg/fel, (majd) ha akarja.)

ü
bbjnick

Secnir 2011.11.24. 15:31:42

@bbjnick:
nem, feloldhatja a nép is.
pl. egy sikeres helyi népszavazás eredményeképpen feloszlathatja a közgyűlést.

tevevanegypupu 2011.11.24. 15:32:21

@bbjnick:

Gondolom ez megfelelne.Mindenesetre Tetenyinek nagyon megerheti ott maradni, neha szinte David Ibolyai elszantsag sugarzik belole. Ibolya is a demokracia bastyajan esett el cd-vel a kezeben.((:

Bell & Sebastian 2011.11.24. 15:35:59

@gloire: Tété a helyi vállalkozó(-maffia) embere. Pont annyira veres, amennyire a támogatói.

Ismét halkan megjegyzem, ez a felállás sok helyen működik, kaméleon polgármesterekkel. Jó, nevezzük inkább függetleneknek őket.

Valamiért E.gom erős bástya (fontos hadtáp-raktár) tán, ha igaz a szóbeszéd. Ha megszakad a kontinuitás, kidőlnek a csontvázak és lőttek a mogyorós zsákoknak.

Van az a verzió, hogy Meggyes túlspílázza kicsit nagyon a szerepét, hogy a ciklus végéig nyomva tartsa a szekrényajtót.

Nagyzee 2011.11.24. 15:36:54

@gloire: A többi állításomra már nem is reagálsz?

Mellesleg a hírek arról szólnak, hogy Tétényi megegyezett Steindl Balázzsal és a két érintett céggel arról, hogy mennyit fizessenek ahhoz, hogy azok ne függesszék fel a szolgáltatást. Erre jön Meggyes, és Steindl távollétében megszavaztat egy jóval kisebb összeget, ezzel elszabotálva a megállapodást és ezen közszolgáltatások fenntartását.

Kíváncsi vagyok a te olvasatodra is.

Secnir 2011.11.24. 16:00:31

@Nagyzee:
hagyd el.
már én is írtam neki, de egy szci fideszes már csak ilyen.
csak azt gépeli, ami elé van rakva, mást nem olvashat el.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.11.24. 16:07:29

@Nagyzee: este még visszanézek szokásom szerint, most dolgom van . )

Silcon 2011.11.24. 19:24:30

Ez a közvilágítási Kft-s dolog nem egészen világos nekem. A hálózatot és a kapcsolókészüléket az E.ON adja, ez biztos. Energiát valami kereskedőcégtől szokás venni, pl. E.ON Energiakereskedő, MVM Trade stb. A hétköznapi gyakorlat szerint közvilben Kft-k csak a lámpa javításnál jönnek szóba, így ők max. az elromlott lámpák javítását bojkottálhatnák. Úgy látom, Egomban valaki "okosba" oldotta meg a problémát.

Silcon 2011.11.24. 20:10:55

A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8. §. (4) A települési önkormányzat köteles gondoskodni az egészséges ivóvízellátásról, az óvodai nevelésről, az általános iskolai oktatásról és nevelésről, az egészségügyi és a szociális alapellátásról, a ***közvilágításról***, a helyi közutak és a köztemető fenntartásáról; köteles biztosítani a nemzeti és az etnikai kisebbségek jogainak érvényesülését.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.25. 05:55:04

@Secnir:

"nem, feloldhatja a nép is.
pl. egy sikeres helyi népszavazás eredményeképpen feloszlathatja a közgyűlést." --- írod.

Tegye meg! Komolyan mondom. Gyűjtik már az aláírásokat?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.11.25. 06:12:33

@tevevanegypupu:

"Tetenyinek nagyon megerheti ott maradni, neha szinte David Ibolyai elszantsag sugarzik belole" --- írja.

Fene tudja, hogy van ez!:-) Én soha nem vállalkoznék politikai szerepre (így polgármesternek sem jelöltetném magam), épp azért, mert ezek a mókák nem az én gyomromnak valók. De ha vállalkoznék, úgy gondolom, akkor presztízskérdésnek tekinteném (s talán még kötelességemnek is), hogy amit vállaltam (s amire bizalmat kaptam), azt a lehetőségeim határáig képviseljem, vigyem. Persze, ez csak az én véleményem.

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2011.11.25. 07:05:22

@bbjnick:

Vesziteni senki nem szeret, akar igaza van, akar nincs. Ebben a helyzetben kivulallo valoszinuleg szimpatia szerint dont, jelen esetben sem Tetenyi sem Meggyes nem szimpatikus, de ugy tunik Meggyes kimondottan veszelyben volt (van), tehat inkabb vele erzek egyutt..Ezenkivul o egymaga eleg sok szavazatot szerzeott, mig Tetenyi technikailag volt kepes gyozni es furcsa kooperacio all mogotte. Nyilvan mindket fel igyekszik "lelkiismeretesen" teljesiteni amit vallalt. Kerdes, hogy melyik micsodat..

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.11.25. 07:13:00

@tevevanegypupu:
"Meggyes kimondottan veszelyben volt"

azaz?
megfenyegették az életét?

tevevanegypupu 2011.11.25. 07:30:14

@Talon Karrde:

Hiszen felgyujtottak az autojat, hazat, ot magat is fenyegettek, ha jol tudom meg ra is lottek. Lehet, hogy ez szorakozas volt..szo sincs eletveszelyrol.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.11.25. 07:35:31

@gloire:

pl. a rohadt görény tétényi direkt megsavaztatta a helyi fidesszel, hogy mégse lehessen a megbeszélt összeget átutalni a szolgáltatóknak.

mocskos kurva az a nő, a nép ellensége, bolsevik ribanc!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.11.25. 07:37:12

@tevevanegypupu:

don corleonét meg is gyilkolták, szegín ártatlant

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.11.25. 07:42:51

Egy kis friss statisztika:

Nemzetbiztonsági bizottság 2010-es ülések
25 ülés
7 jelen
15 helyettessel
3 nincs jelen

Biztos sok dolga lehetett még 2010-ben.
(pl. Esztergomban basztatni a polgármesternőt)

Nemzetbiztonsági bizottság 2011-es ülések
22 ülés
12 jelen
8 helyettessel
2 nincs jelen

2011-ben már az ülések több mint felén ott van.
Kezd megjavulni?

Összesítve azért még elég gáz:
47 ülés
19 jelen
23 helyettessel
5 nincs jelen

Mindez kicsit több mint 1 év alatt. Szorgalmas ember, na.
Volt egy hasonló kimutatásom a 2006-2010-es aktivitásáról is, az sokkal szarabb.
Látszik, hogy a polgármesterség NEM gyakorolható egyszerre a képviselőséggel.
1 seggel 2 lovat, ugye?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.11.25. 07:44:01

@tevevanegypupu:
Kis utánajárás és kiderül, hogy elég viccesek ezek az "merényletek".

tevevanegypupu 2011.11.25. 07:47:44

@mavo:

Tevedes, o a paradicsomjait gyomlalta ugy kapott szivrohamot vagy agyverzest. Es szep kort ert meg.

tevevanegypupu 2011.11.25. 07:48:30

@Talon Karrde:

Nem mulattatna, ha kis vicces merenyletekkel szorakoztatnanak.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.11.25. 07:51:10

@tevevanegypupu:
Már elnézést, de ön nem kicsit naiv.

index.hu/belfold/2009/10/16/meggyes_tamas_geppisztolyos_merenyletet_jelentett_be/

Az esztergomi polgármester szerint az MSZP zsoldosai az életére törnek, illetve kábítószert akartak a házába csempészni, sőt az őt zaklatásért feljelentő felesége is a baloldalnak dolgozik.

Még a felesége is, érti?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.11.25. 07:52:25

@tevevanegypupu:

Tudja, ön egy olyan embert véd, aki többek közt szarrá verte a saját feleségét. Ez ilyen Fidesz-virtus?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.11.25. 07:53:55

Magánélete [szerkesztés]

Elvált, két gyermek édesapja. 2008. április 8-án a hajnali órákban felgyújtották Búbánatvölgyön épülő házát, valamint az otthona előtt parkoló szolgálati autóját. A kigyulladt autót maga Meggyes oltotta el, de azt a tűzoltóktól tudta meg, hogy a ház is ég. A kiégett szolgálati jármű helyett a Magyar Suzuki egy SX4 típusú autót adott át a polgármesternek.[13] A Nemzeti Nyomozó Iroda júniusban elfogta a gyújtogatókat és a felbujtással vádolt esztergomi vállalkozót. A NNyI által közzétett hivatalos tájékoztatás szerint a polgármester hivatali munkájával és döntéseivel összefüggésben történt a gyújtogatás.[14] 2009 márciusában az ügyészség nyolc ember ellen emelt vádat.[15]

2009 júniusában egy interjú jelent meg feleségével, Kui Rózsával, aki beszámol, hogy Meggyes többször bántalmazta az évek alatt.[16][17] Ezzel párhuzamosan nyilvánosságra került egy 1999-es orvosi látlelet és egy rendőrségi jegyzőkönyv 2004-ből. Az ügy nagy média nyilvánosságot kapott.[18][19][20] A polgármester egy tv műsorban politikai indíttatású támadásnak minősítette az esetet.[21] A pár – Meggyes 2008-as vagyonnyilatkozata szerint – augusztus óta külön él.[22]

szép bazdmeg
mondhatni példaértékű

tevevanegypupu 2011.11.25. 08:11:00

@Talon Karrde:

Hogy verte a feleseget azt nem tudtam. Ezzel egyutt es ettol fuggetlenul is alkalmatlan a polgarmestersegre, ennyire szelsoseges indulatot kivalto emberek - mint Tetenyi is - jobb ha nem vezetnek varost es ugy egyaltalan semmit ami kozfeladat. Az viszont, hogy ferjnek es felesegnek kulonbozo politikai nezetebol fakadoan valasra, sot tettlegessegre kerul sor nem lep meg,bar nagyon abszurd ok, de ugy tunik, hogy nalunk csaladok mennek tonkre ilyesmi miatt, regi baratsagok szunnek meg. De ez mellekes a varos szempontjabol (viszont donto Meggyes szemelyisegenek megiteleseben), itt lenne az ido, hogy az ottani polgaroknak vegre eleguk legyen a cirkuszbol es koveteljek a megoldast.

tevevanegypupu 2011.11.25. 10:56:43

@Talon Karrde:

A ketharmad sem jogosit fel mindenre, nem csak a fidesz. De a Vona-Schiffer-Mesterhazi-Gyurcsany kvartett eddig mit csinalt ami olyan jo es szep volt?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.11.25. 11:27:07

@tevevanegypupu:
Azt hittem Esztergom a téma és nem a zország.

tevevanegypupu 2011.11.25. 12:15:46

@Talon Karrde:

Az orszag egy bastyajarol(: van szo, Tetenyit meg az lmp(szdsz)-mszp-jobbik koaliciozta ossze nekik ugye?Felolem beszelhetunk kisebb sarzsit viselokrol is, Szegedi Csanad-Ujhelyi Istvan-Karacsony Gergely es drukkerkent Horvath Csaba..vajon hogyan tudnak egyuttmukodni? Az esztergomi koaliciot nem ismerem, de kb. ilyesmi lehet, na persze nyilvan vallalkozokra lebontva.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.11.25. 12:59:29

@tevevanegypupu:

Ahogy én tudom, a koalíció Meggyes ellen jött létre, az volt a cél hogy ne legyen többet polgármester. Elérték.
Ennyi lenne az egész, HA hagynák dolgozni.
Basszus, nem engedték beköltözni az irodába, nooormális?

Vidéki 2011.11.25. 13:34:38

@Talon Karrde:

Csak hogy felfrissítsem ismereteidet:

A tények azt bizonyítják, hogy Esztergomban nagyon erős és elszánt a „vállalkozói szféra” Érdekeik érvényesítése érdekében akármire képesek, bűncselekmények elkövetésétől sem riadnak vissza.

A polgármester asszony megválasztását segítette és tevékenységét segíti az a "vállalkozói szféra", amelyik még az MSZP-s vezetés idején könyékig dúskált a közjavakban.

Annyira szívére vette a "vállalkozói szféra" azt, hogy a Fideszes polgármester ebben őket akadályozta, hogy felgyújtották a Fideszes polgármester házát és gépkocsiját és pénzt és bő nyálat nem kímélve lejárató sajtóhadjáratot indítottak ellene.

"A sajtókampányra kaptam árat is... egy rövid, de intenzív kampány ára körülbelül 10 millió forint, ami tartalmazza az újságírók munkadíját és a tv-s, újságos felületek megjelenési díját is... Azt szorgalmaztam, hogy gyűjtsük össze mindazt a dokumentumot, ami a polgármester viselt dolgait bizonyítja, hivatali és magánéleti zűrjeit kínáljuk be a sajtónak" - mondta vallomásában a felbujtó." MISZNÉDER (vállalkozói szféra) vallomása jegyzőkönyvből!"

A felbújtó felgyújtatta a Fideszes képviselő házát és gépkocsiját.

Az ügy már bírósági szakaszban van és az elsőfokú ítélet is megszületett.

Viktus 2011.11.25. 15:12:29

@Vidéki:

Beakadt a lemez ? :D

Ez a gaz vállalkozói szféra ma például ilyesmit művelt:

A Fidesz képviselői az ülés után negyven perccel, rendőrök sorfala között tudták elhagyni a termet, mert a folyosón a feldühödött esztergomiak követelték a lemondásukat, közben ököllel ütötték a terem ajtóit. Az embereket rendőrök próbálták meg lecsillapítani.

:D

Napkutya 2011.11.25. 20:37:58

Az hogy van, hogy az elektromos szolgáltató és az önkormányzat között van egy KÖZTES cég, aki a FIDESZES önkormányzat alatt szerezte a megbízását?

Ja, és HÁNY ilyen van az országban?

Basszus...

Vidéki 2011.11.26. 07:23:47

@Viktus:

„A Fidesz képviselői az ülés után negyven perccel, rendőrök sorfala között tudták elhagyni a termet, mert a folyosón a feldühödött esztergomiak követelték a lemondásukat, közben ököllel ütötték a terem ajtóit.”

Ezek „a feldühödött esztergomiak, akik közben ököllel ütötték a terem ajtóit.” a te hőseid?

Radnóti írta egykor:

"Oly korban éltem én e Földön,
Mikor a tolvaj, az áruló, a rabló volt a hős."

Ezek a garázdák képviselnék a demokráciát „Esztergomban?

Ilyen alakok kezébe kellene adni a város vezetését, kicsavarva azt a legitim, választott testületek kezéből?

„Minden hatalmat a szovjeteknek”, mint 1917-ben?

Viktus 2011.11.27. 13:17:31

@Vidéki:

Na megint nagy öngólt lőttél :D

"Oly korban éltem én e Földön,
Mikor a tolvaj, az áruló, a rabló volt a hős."
-

Pont ez a baj ilyenekkel van tele a Fidesz is ... ilyen alakok kezéből kellene kivenni, ha engednék, de nem mernek szembenézni a szavazóikkal.

A polgármester felajánlotta lemond a képviselő testülettel egyetemben bármikor na ennyi a megoldás.

A szavazók elé kellene kiállni aztán kiderül ki valójában a legitim ... polgármester bukik akkor ők, ha ők buknak a polgármester.

Viktus 2011.11.27. 13:27:22

Esztergomban Molotov-koktéllal próbálták meg felgyújtani Petróczy Gyula fideszes esztergomi képviselő házát szombatról vasárnapra virradóra - írta a helyi önkormányzat Fidesz-KDNP frakcióvezetője vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.

vs.

A rendőrség az elsődleges adatok szerint kizárta a Molotov-koltélos támadást - mondta el az MTI-nek a megyei főkapitányság sajtóügyeletese. Hablicsek Nikoletta tájékoztatása szerint a képviselő első emeleti ablakát valamilyen folyékony anyagot tartalmazó tárggyal megdobták. Az ablak nem tört be, anyagi kár és személyi sérülés nem történt. Az eset körülményeit vizsgálják.

medvegy 2011.11.27. 14:33:54

@Vidéki: Megint elmebeteg vagy. Vagy direkt hazudsz, bár mindkettő a szokásod.

Radnótit a tiféle gazemberek ölték meg, részint a származása/vallása, részint a zsidó vagyon elrablása miatt.

Itt viszont néhány(sok) vérmesebb polgár kéri számon a megválasztott képviselőiken a város érdekei ellen végzett szélhámosságaikat. Nem ugyanaz, még ha össze is akarod mosni a két dolgot.

Mindenkinek le kellene mondania, ha már nem lehet az érdemtelen képviselőket visszahívni, És aztán egy új választáson a nép majd eldönti, hogy ki érdemes a képviselőségre, meg polgármesternek.

De a döntés itt a városban borítékolva van...
süti beállítások módosítása