A szotyielnök
2011. augusztus 22. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A szotyielnök

  „A hatalmi ágakhoz mindig kötődnöm kell,
elismerni a tevékenységüket és
adott esetben meglátogatnom őket”
(Schmitt Pál az MTV-nek)

  Mi úgy szocializálódtunk, hogy egy közjogi méltóságnak, egy köztársasági elnöki tisztségnek kijár a tisztelet. Még akkor is, ha... Az inkább hallgatás is lehet a tisztelet jele, ha már elemezni, értékelni kevésbé lehet egy közjogi tisztséget betöltő politikus munkásságát. Nemrég volt egy éve, hogy Schmitt Pált beiktatták elnöki tisztségébe, és azóta is – hiába minden jó szándékú, szimpatikusnak szánt igyekezete – sikerül rendszeresen levernie a mind lejjebb kerülő lécet. Nem kimagasló teljesítmény ez egy egykori olimpiai bajnoktól, mely olimpiai bajnoki címre mindig, mindenki kitér, aki jóindulattal igyekszik az elnököt értékelni.

  Csak hát a sportolói pályacsúcs óta eltelt negyven év, és tisztségről tisztségre emelkedve a köztársasági elnöki székbe került a remek diplomáciai érzékéről ismert politikus. Nem voltunk egyedül, amikor tavaly, az elnökválasztás előtt előbb Sólyom László újrajelölését ajánlottuk megfontolásra; majd Schmitt Pál jelölése után, a két személyiséget mérlegre téve újfent Sólyom mellett álltunk ki, immár tét nélkül. Akkor írtam: Schmitt a kellemes, Sólyom a kellemetlen ember. Mégis, ezzel a kellemetlenségével, kérlelhetetlenségével ébresztett tiszteletet tevékenysége iránt, amin volt mit elemezni, már pár hónappal hivatalba iktatása után is – és a bazsarózsa-hadműveleten, valamint a holokauszttagadás büntethetőségéről szóló törvény aláírásán kívül továbbra is jó érzéssel gondolunk vissza öt éves tevékenységére a turbulens gyurcsányi időkben.

  Schmitt Pál ezzel szemben továbbra is kellemes ember, mégis kellemetlenséget ébreszt azokban, akik ennél a teljesítménynél jóval többre vágynak egy államfői tisztség betöltőjétől. Schmitt Pál egy év alatt mém lett, aminél méltóbb hírverést is el tudnánk képzelni egy elnök körül. A mémséget pedig nem lehet kizárólag az ellenséges tevékenység aknamunkájának tekinteni: hétről hétre szállította az újabb és újabb meghökkentő, vicces, kínos epizódokat, amiket a tisztelet jegyében most nem részleteznénk. Arra azonban ki kell térni, amit egy pár nappal ezelőtti, Magyar Hírlapnak adott emlékezetes interjúban mondott: „elmenni egy mérkőzésre, és kimenni a drukkerek közé egy zacskó szotyival, az az én habitusom”.

  Tudjuk, az emberek emberéről van szó, de már megint a néppel való barátkozás kellemes tevékenységét érezzük kellemetlennek. Mondjuk ki: kevés prolibb szokás van a meccsen szotyizásnál, különösen, ha lendületes köpködéssel és szemeteléssel jár együtt. Könnyen beszélek, hiszen nem járok focimeccsekre. És nem szotyizok közterületen. Elvárható, hogy ne a szotyizás legyen királyaink és kormányzóink, Mádl Ferenc és Sólyom László utódának nyíltan vállalt habitusa. Több méltóságot, elnök úr!

*

  Tudjuk persze, Schmitt Pál népszerű: ez a kellemes emberek sorsa. Ez pedig egy részlet Fülig Jimmy naplójából.

„Mától kezdve pertuban vagyok a lakossággal! Szervusz nép! - és ők üvölték »szervusz király!« 
  És ittunk és összeölelkeztünk.
  - Éljen a király! Vesszen Warins! - jegyezték meg állandóan, vagy kétszázan.
  Erre ittunk és én játszottam a citerán és elénekeltem a »Lulu ha visszatérek Fidzsiről« című dalt és mindenki megsimogatta a ruhámat és sírtak és nevettek és mindig így szóltak, hogy »Éljen a király!« És akkor jöve vágtatva katonákkal Sir Ekmont. Ő maga hintóba ült. Lihegve és sápadtan ugrott le. No erre vége volt a mulatságnak és menék vissza. Nem is próbáltam ellenkezni.
   De micsoda rivalgás volt, amikor újra meg ismét így szólának:
   »Éljen a király!«
   - Felség - mondá Egmont, amikor ment a hintó -, asz hiba, amit ön teve.
   - Asz hiba, he szeretik a királyt? Nészen hátra anyám testvére, akit régen ismereg!
   És hátramutattam.
   Asz emberek integettek utánunk és fáklyákat gyújtának és énekeltek boldogan. Mer pertut ittak asz uralkodóval. Esz erre felé nagy mektiszteltetés. Számbamegy.”

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr713170450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tevevanegypupu 2011.08.22. 11:05:51

Bocs..Solyom Laszlo termeszetesen jobb valasztas volt Szili Katalinnal. De ha mondjuk egyetlen olyan cselekedetere hivatkozhatnank ami jobb koztarsasagi elnokke tette ot Schmitt Palnal (aki ugyebar meg csak egy eve koztarsasagi elnok) az megnyugtato lehetne. Ket olyan cselekedetet (egyet nem koztarsasagi elnokkent hanem az Alkotmanybirosag elnokekent) viszont sokan nem felejthetik: a Zetenyi-Takacs torveny visszadobasat es a holocaust-tagadast bunteto torveny alairasat. Sokat elmond ez rola, es talan tobbet is mint azt, hogy kellemetlen ember. Schmitt helyesirasi tevelygesei ehhez kepest semmisegnek tunik..es tovabbra is megmarad tole kellemes, jo diplomaciai erzekkel rendelkozo koztarsasagi elnoknek meg ugy is, ha neha kisse tul kozel akar kerulni a zemberekhez. Es eppen szotyolaval.

önk. figyelő 2011.08.22. 11:18:03

Sólyom László az SZDSZ-Fidesz (hallgatólagos??) megállapodás révén került a székébe. Erős kompromisszum volt a Fidesztől, de még mindig jobb volt, mint Szili Katalin.

tewton 2011.08.22. 11:19:41

a fene tudja.
a gyurcsányi alatt karót nyelten mérlegnyelve sólyom után nagyon más.

másrészt meg egy reprezentativ, közepesen súlytalan pozícióba került egy szórakoztató és esetlenségével is szerethető/gyűlölhető figura, aki jó célok mellett foglal a maga suta módján állást.

akik fanyalognak meg valami hatttttalmas tiszteletreméltóságot várnak el a pozíció betöltőjétől (beleértve a poszt szerzőjét), azoknak 1 kerek percig (csak 60 másodperc!) el kellene gondolkodniuk, hogy a pozícióra esélyes jelölt volt szilikati.
ízlelgessük ezt a mondatot:

esélyes jelölt volt.
jelölt volt.
esélyes volt.
szilikati.

más kérdés?

Tilikov (törölt) 2011.08.22. 11:28:13

Tényleg csak ezzel az érvvel tudtok előhozakodni Schmitt mellett, hogy a Szili Kati majdnem elnök lett valamikor? Hozzájárul ez bármivel is Schmitt teljesítményéhez?

aeidennis 2011.08.22. 11:29:13

Schmitt Pál kiváló példája annak a "demokratikus vívmánynak", hogy egy köztársaságban BÁRKIBŐL lehet elnök. Mint monarchistának, számomra a közt. elnöki poszt közel egyenértékű a szippantós szakmával . Most legalább egy vérbeli szippantóst sikerült felvenni...

VI. Béla 2011.08.22. 11:29:30

Olyan eszdéeszesek vagytok mostanában. A magyar népnek szotyi kell, nem a hatalmi ágak szétválasztása, és ezt nem viccből mondom, és nem is fölényesen. Értsétek már meg a valóságot.

tewton 2011.08.22. 11:50:28

@Tilikov:
buta vagy. szilikati arra példa, hogy ez az elnöki funkció mennyire súlytalan. bizony, még egy tilikov is leheten köztelnök.

balint60 2011.08.22. 11:52:30

Őszintén szólva, nem vártam érdemi KE-i tevékenységet SchP-tól, hisz tudható volt, hogy ő nem a nemzet, hanem a Fidesz törvénygyár egységét fogja megjeleníteni.

Ám kellemes emberi tulajdonságai és diplomáciai tapasztalatai alapján úgy véltem, a KE pozíció formai és társadalmi elvárásait rutinosan fogja teljesíteni.
Nos, még ez sem jött be: SchP úgy, ahogy van, vérciki.

tewton 2011.08.22. 11:54:34

palibácsit a kellemes-jófej-szerethető-populárelnök kategóriában indították, kihívója göncárpád.

idáig kártékonyságban árpi bácsi vezet.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2011.08.22. 11:54:55

Schmittnek nem az a baja, hogy szotyizik, de még az sem, hogy nem tud hejjessen írni, hanem hogy nincs gerince. Hogy számára nincs más mérce, mint a gazdi szava ("nem kívánok a kormányzás gátja lenni"). Hogy valójában nem is létezik.

Vajon mennyire hiteles egy ilyen gerinctelen ember szózata pl. a honvédekhez, a helytállásról?

A szotyizás meg lehet, hogy "proli" szokás, de még mindig jobb, mintha mindenki folyamatosan bagózna a meccsen. Vagy a kocsmában (ahogy diákok csinálják). Olcsóbb is, egészségesebb is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.08.22. 11:58:49

SP-t kritizálni fölösleges. Olyan, mintha egy hűtőgépet kritizálnánk, hogy miért hűt.

A kritika a Fülkeforradalmi Direktóriumot illeti: sikerült az ország élére egy posztkomcsi kollaboráns talpnyalót kinevezni. A közt. elnök pozíció ugye dísznek van, és azt hiszem sokat elmond az országról, ha ilyen dísz kerül a tetejére.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.08.22. 12:02:24

@tewton: Mondjuk Ápribácsit a nemzetellenes ellenzék nevezte. Ilyen módon nem csoda, ha kártékony volt. Mondhatnánk: ügyes.
SP-t pedig az elvileg nemzeti Fidesz, akik elvileg most be akarják fejezni a rendszerváltást.

Szóval kb ott vagyunk, hogy mindként csapat lőtt egy gólt, sajnos ugyanabba a kapuba.

2011.08.22. 12:25:57

Meccsen az ÚRI közönség "tökizik", nem szotyizik.

@TaTa86.:
tök(i) igaz. De Orbánnak ez volt a célja, olyat ültetni oda, akit nevetség és vicc tárgya. Érdekes volt látni, hogy a Kolozsváriak jó része nem tapsolt ennek a bohócelnöknek.

nénike · http://mandiner.hu 2011.08.22. 12:39:27

Számomra a szotyizáson kívül az is profil idegen elnöki megnyilvánulás, hogy a fiatalok nézzenek ki jól.
Értem én persze, a vér nem válik vízzé, de akkor is.
Nem árt észben tartani, hogy fiatal-ügyi szakkommentátor pályán Medgyessy Péter verhetetlen.

aeidennis 2011.08.22. 12:50:17

@TaTa86.: Ameddig a pártok választják az elnököt, addig tökéletesen alapvető elvárás lesz a "kollaboráns talpnyalóság".

Alfőmérnök 2011.08.22. 12:51:08

Tényleg van olyan barom, aki még mindig hisz a Sólyom-mítoszban?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.08.22. 13:00:44

@aeidennis: Sem Sólyom, sem Mádl nem volt talpnyaló, és ha jól tudom nem szolgálta ki Kádárékat sem.

Ezen túl, amellett hogy egyetértek veled, szerintem nem éri meg senkinek talpnyalókkal körülvennie magát. Rövid távon persze kényelmesebb, de hosszabb távon visszaüt. Ezt még az elnököt választó párt is felfoghatná.

2011.08.22. 13:25:06

@Alfőmérnök:

Nincs Sólyom-mítosz, ezért nem is kell benne hinni.
Schmitt nem más, mint Torgyán szalonképesebb kiadásban.

Sólyomnak valószínűleg nem jelentett volna akadályt helyesen leírni az 'államfő' szót.

aeidennis 2011.08.22. 13:30:21

@TaTa86.: Ma Magyarországon a hosszú táv 4 év. Az 5 már a végtelenhez van inkább közelebb.

tevevanegypupu 2011.08.22. 13:31:32

Orban Madlt szerette volna, de o nem vallalta. Solyom nyiltan lmp rajongo, na persze o megfelelt volna. De kinek? Az orszagban olyan sok az lmp hive, hogy feltetlenul olyan koztarsasagi elnok kellett volna aki oket tamogatja? Vagy a fekek es ellensulyk szempontja szerint egy olyan aki mindent megtesz azert, hogy a kormanyt gatolja? Olyan nagyon jo lett volna az mszp-szdsz kormany alatt, de nem volt..

aszterixagall 2011.08.22. 13:38:58

Pálnak egyetlen baja van: nem elég okos. És nem, nem a helyesírására gondolok. El tudjátok képzelni, hogy leültök beszélgetni ezzel az emberrel tudományról vagy a vallásról és hallotok tőle bármilyen eredeti gondolatot? Persze azon kívül, hogy védjük meg a magyar nyelvet, mert az elkorcsosul attól, ahogy ma a fiatalok használják. Kollégiumi nevelőtanári szint. Maximum.

Alfőmérnök 2011.08.22. 13:49:59

@khamul: Már hogy ne lenne Sólyom-mítosz?
Az ő zseniális láthatatlan alkotmánya, meg az erkölcsi érzéke, stb.
Eddig Mádl volt a legnormálisabb fazon, csak kicsit hülyén nézett ki.
A helyesírás meg... kicsit ciki, de én inkább nevetséges lejáratókampányt látok benne. (Már abban, ahogy ezt fölfújták.)

2011.08.22. 13:56:52

@Alfőmérnök:

Ja, ha így gondolod, akkor van. De szerintem van is alapja. Nagy mázli, hogy a 89-90 körül volt ott pár viszonylag normális figura (Antall, Tölgyessy, Szabad, Sólyom, Mádl - a lista nyilván szubjektív, elnézést, ha valakit kihagytam), akiknek nyilván voltak hibáik, néha egymással is harcoltak, de képesek voltak értelmes engedményekre, és reális víziókkal rendelkeztek.
(Továbbá nem hitték és hirdették azt, hogy egy demokráciában nincs szükség ellensúlyokra -ld. SP)

2011.08.22. 14:10:56

@önk. figyelő:

'Sólyom László az SZDSZ-Fidesz (hallgatólagos??) megállapodás révén került a székébe. Erős kompromisszum volt a Fidesztől, de még mindig jobb volt, mint Szili Katalin. '

A politika a lehetőségek művészete. A Fidesznek meg kb az volt az utolsó kompromisszuma.

Várúr 2011.08.22. 14:30:37

@rajcsányi.gellért (ergé):
Mi tagadás, a szotyi ordas buta populizmus.
Rossz a marketingese. Így nyúl rendszeresen mellé Schmitt. Snitt, meccsjelenet vége.
(Kár volt kiebrudalni Kumin Ferencet).

jan 2011.08.22. 14:32:40

Schmitt végtelenül kínos, de a helyesírásáról tényleg le kéne szállni. Ugyanis:
1) A helyesírás Magyarországon túl van fetisizálva. Teljesen alaptalanul azonosítjuk a rossz helyesírást az alacsony intellegenciával vagy elégtelen magyarságteljesítménnyel.
2) Ha egy Schmitthez hasonló (diplomás stb.) ember ilyen gyakran ejt helyesírási hibákat, az szinte biztosan diszgráfiára utal. Emberek betegségén élcelődni meg ugye aljas dolog.

Várúr 2011.08.22. 14:34:31

@Alfőmérnök:
Egyetlen lemaradt l betűről volt szó egy sebtében lefirkantott vendégkönyvi bejegyzésben. Ehhez képest a kétségkívül nagyon képzett Pokorni a balneológiáról élő adásban a bálnákra asszociált. A ballibek és szocik ordas tahóságát ne is emlegessük (pl. Furcsány őszödi fröcsögése).

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.08.22. 14:39:02

@jan: "Emberek betegségén élcelődni meg ugye aljas dolog. "

Ez csak a saját táborra vonatkozik. :)

aeidennis 2011.08.22. 14:43:24

@jan: Pali bácsinak ezért van titkára. Lehet, hogy ő a diszgráfiás, aki átjavítja az elnök úr nyelvhelyességileg tökéletes írásait?

jan 2011.08.22. 14:45:15

@aeidennis: Mondjuk az emlékkönyvbe nyilván nem a titkár írt.

Az más történet, hogy a nyomtatott anyagok esetén az apparátusa miért nem szűri ki ezeket a hibákat.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.08.22. 14:46:51

Schmitt pont olyan segg, mint Árpibácsi.
Valószínűleg szarabbul ír helyesen és kicsit jobban mutat.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2011.08.22. 14:48:02

Ez a szotyi tényleg gáz. A tökmag sokkal jobb!

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.08.22. 15:22:36

@Hepci: "Schmitt pont olyan segg, mint Árpibácsi."

Való igaz, Schmitt sem az a kimondott szellemi géniusz, de nem is akkora kártevő, mint amekkora Göncz Árpád volt a kilencvenes évtizedben.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.08.22. 15:26:51

De ugye Vidi meccsre megy ki az álamfőnk? Abból is rögtön az elfekvő csapatot kellene támogatnia becses jelenlétével az olimpiai helyezetnek, ráfér az ifjú cserékre a biztatás, a kutya nem foglalkozik velük nemhogy pl. az MTI/Origo/Index...

aeidennis 2011.08.22. 15:27:27

@jan: Hogy jót is mondjak Pali bácsiról, neki fényévekkel jobb a helyesírása, mint mondjuk a nol.hu-nak, az index.hu-nak és a többi elektronikus újságnak.

gordiusz 2011.08.22. 15:29:43

Fülig Kimmy zseniális :) - és sajnos nagyon ide illik. :(

is 2011.08.22. 15:37:11

@tevevanegypupu: "Ket olyan cselekedetet (egyet nem koztarsasagi elnokkent hanem az Alkotmanybirosag elnokekent) viszont sokan nem felejthetik: a Zetenyi-Takacs torveny visszadobasat es a holocaust-tagadast bunteto torveny alairasat. Sokat elmond ez rola"

Szerintem is. Sok pozitivat (tudom, hogy te negativan emlitetted). A tobbivel van inkabb a nagyobb baj Solyomnal.

is 2011.08.22. 15:40:30

@Várúr: "Egyetlen lemaradt l betűről volt szó"

Nem. Arrol volt szo, hogy o ezt a temat tuzi az elnoksege zaszlajara. Azaz olyan onertekelesi zavara van, ami nem elnezheto.

Meg mindig pszichologiai problemat okoz Gyurcsány nevenek helyes leirasa?

room_101 2011.08.22. 15:41:12

Most bánhatjuk csak az első orbáni legnagyobb húzást - mármint, hogy 50 éven belül másodjára is leszalámizta a kisgazdapártot - mivel ennek hiányában Torgyán lett volna elnökünk, és az sok vidám percet adott volna a nemzetnek, meg most lenne szélesebb viszonyítási alapunk a témában.

tevevanegypupu 2011.08.22. 15:43:47

@is:

Hat de nincs tobbi. Hiszen mast nem csinalt.

Manyi Béci 2011.08.22. 15:47:37

@tewton:
"palibácsit a kellemes-jófej-szerethető-populárelnök kategóriában indították, kihívója göncárpád."
És Árpi bácsi megalázó vereséget mér Palira!

mandiner.hu/cikk/20110517_schmitt_legnepszerutlenebb_koztarsasagi_elnok

Ehhehe:)

Szóval izé... a fent említett kategóriában indították (kétségtelen, hogy másban nehéz lett volna) és ilyen óriásit bukott, azért ezen el lehetne gondolkodni, kérem.
Maguk képtelenek kimondani egészen nyilvánvaló dolgokat.
Nem kellene ennyire görcsölni.:)

"idáig kártékonyságban árpi bácsi vezet."
Szerintem nem.
Intelligenciában pl., a fentebb kiderült szerethetőségen kívül.

Hát, így.

comes 2011.08.22. 15:51:09

Egyéni vélemény!

Sajnálom, és egyben szégyelem, hogy a hozzászólók többsége nem tiszteli Magyarország köztársasági elnökét.

Lehet, hogy az alaptörvény esetleges módosításakor az elnöki funkciót meg kell szünetni, s ekkor egyik oldal sem hozakodhat elő kifogásokkal!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.08.22. 15:53:49

@Manyi Béci: csak kapkodom a fejem. A népszerűség mégis számít?
Mer' akkor a Vérfarkas nyugodtan ütheti magácskáékat.

Nem kellene ennyire görcsölni.:)

-petter- 2011.08.22. 15:58:56

Ez a szotyializálódás...

grofzero 2011.08.22. 16:04:40

Schmitt Pál népszerű haha, gondoltam, hogy ezt a felmerest csak a Nezopont Intezet csinalhatta, es ok a Fidesz szekhazban szoktak csak kerdezgetni a zembereket:)

négyzet báró · http://utalomazecetet.blog.hu 2011.08.22. 16:05:51

szerintem a smitpál egy kiöregedett kellemetlen bájgúnár, valamint vállalhatatlan figura, és egyáltalán semmi kellemes tulajdonsága nincs, ha mégis van, az csak olyan kellemesen csalódtam benned pali lehet(pl nem nagyon büdös a lába, pedig kardforgató).
szilikatinak legalább vicces a neve, sólyomlacinak meg a fizimiskája.

no szóval kár ilyen tisztelettel közelíteni, csak azért, mert (ő épp) jobber(nek mondja magát), ahogy a mandi is.

Sanya1965 2011.08.22. 16:06:13

@Manyi Béci:
Azért Árpi bácsinak cilvillben volt egy nagyon pozitív dolga. Tudod: J.R.R.R. Tolkien: Gyűrűk ura fordítás.
Azt azért SP nehezen múlja felül a tartalékos olimpiai arannyal

:)

Na mi újság, Wágner úr? (törölt) 2011.08.22. 16:08:15

@önk. figyelő: @tewton:

És?

Tényleg nem értem. Miért lesz vállalható Schmitt attól, hogy valamelyik barom korábban kitalálta Szilit? Ebben az összehasonlításban az nem érv, hogy a pozíció súlytalan. Egy, Szili nem lett k.elnök, kettő, ettől még Sch.M.E.E.P, aki vagyok, azaz Schmitt Mosolygó Emberek Elnöke Pityu bizony gerinctelen, örök talpnyaló, hol az MSZMP-ben, hol másutt, a joviálisságát meg sokan leszarják. (Mádl se volt joviális).

Manyi Béci 2011.08.22. 16:10:37

@tölgy:
A népszerűség jelent valamit. :) Schmitt népszerűtlensége is.
Na, ki tudja mondani, hogy szegény Schmitt egy ostoba ember? Igyon egy felest, és mondja ki!

Nem görcsölök, hőgutám van, inkább csak pilledek, le vagyok lassulva. Maga hogy bírja ezt a meleget? + Schmitt Pál elnök urat?

Alfőmérnök 2011.08.22. 16:23:45

@Manyi Béci: Árpi bácsi szerethető?
Nem ő volt a Takony fedőnevű vamzer? :)
Ismeri az SZDSZ-történetét képregényben? Szerintem nagyon szórakoztató: :)
szadesz.hu/tortenet/sztori.php?kocka=1
(Vagy itt: kuruc.info/r/22/21953/ de ez csak másodközlés.)

somogg (törölt) 2011.08.22. 16:28:40

@Alfőmérnök: ezt a besugo sztorit annyit halottam mar. van erre valami rendes forrasod?

tewton 2011.08.22. 16:28:54

@jan:
"az apparátusa miért nem szűri ki ezeket a hibákat."

paranoid megoldás: esetleg egy nem-lojális, ballib érdekeltségű apparátus, amelyik direkt hagyja az ilyen hibákat, sőt, kiszivárogtat?

vagy belső játék. kovácslaci bácsi is beleírta az útelágazódást megyónak.

abaka 2011.08.22. 16:29:12

@comes: Hat azert ezt eleg nehez tisztelni. Persze kinevezesenek indoka egyertelmu (gondolkodas nelkul alair barmit), azert sikerul neki ujra es ujra alulmulni a megoly szereny elvarasokat is.

Netuddki. 2011.08.22. 16:29:13

Gumicsimmás miniszterelnökhöz ilyen ke illik...

civil polip 2011.08.22. 16:31:23

Ezt a posztot talán annak kellett volna címezni, aki ezt a lényt ebbe a székbe ültette.

comes 2011.08.22. 16:33:35

@abaka: kedves Abaka! Ott vagy, amikor az Elnök Úr aláír bármely okmányt, s ezért állítod a "gondolkodás nélküliséget". Politikai elvárás szerinti vélemény biztosan helyes?

comes 2011.08.22. 16:34:50

@civil polip: ez Magyarország Országgyűlésének döntése volt!

comes 2011.08.22. 16:36:20

@civil polip: az országgyüklési képviselőt kedves Abaka Te is megválasztottad, tehát a címzés Neked is szól, szólhat!

comes 2011.08.22. 16:37:54

@abaka: kedves Abaka, Te is választottál országgyűlési képviselőt, aki az Elnök Urat megválasztotta. Tehát a megszólítás saját magadra is szól!

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.08.22. 16:40:46

Egy gerinctelen, köpönyegfogató, karrierért az anyját is megölte volna, karrierista, az Astoria szálló igazgatóhelyettes ELVTÁRSA , kiszolgálója volt a Kádár rendszernek...
a NOB elnöke akart lenni, mindenkit fúrt..mégsem választották meg, mert nemzetközileg ismerték a " jó pénzt":)
Ezután gondolt egyet..és " Független politikusnak adta ki magát, belebújt egy nép táncos ruhába" ( ma is szokta feleségével együtt), és Budapest Főpolgármestere akart lenni, de leszarták.Aztán bevallotta, hogy Fidesz segnyaló és tulajdonképen Fideszes akar lenni, de valami funciót akar....(mert anélkül nem élet a karrier...és így lett a fidesz banditák alelnöke.
S a nemzeti gonosz törpe látta, hogy csak egy bábú lehet...kinevezte köztársaság elnöknek.
Semmilyen tisztelet nem jár az ilyen embernek....csak leköpni érdemes.
Bemutatta,egy párszor hogy milyen buta..s tulajdonképen " borvirág"..és a Sándor palota albérletében bármit aláír amit a Fidesz banditák akarnak.
Szerencsére olyan hajlott hátú vén ember, hogy hamarosan beadja a kulcsot.

Alfőmérnök 2011.08.22. 16:41:34

@somogg: Nem nagyon van rá forrás, csak pletykák. Meg árulkodó jelek:
"1989 decemberében az állambiztonsági főcsoportfőnökség vezetői már jól látják az új pártok meghatározó politikusait, vannak hazai és nemzetközi információik arról: kik lehetnek az ország leendő vezetői a legfontosabb közjogi posztokon. Ennek tulajdonítják egyesek annak a rejtélyes folyamatnak a megindulását, melynek nyomán fontos dossziékból kritikus oldalakat emelnek ki selejtezés címén és megsemmisítik azokat. Semmi sem indokolja ezt a múlt valós megismerése elleni, a történettudomány és a levéltárak alapvető érdekeit negligáló drasztikus lépést, hacsak nem a tények meghamisításának politikai szándéka.
Az egyik feltűnő beavatkozás 1989 december 18 és 22 között történik Bibó István, Göncz Árpád és társaik 1957-58-i büntető eljárási és bírósági peres anyagait őrző tucatnyi dossziéban. A csonkítás Bibót és Gönczöt egyaránt érinti. Eltűnik a leendő köztársasági elnök 3.1.9. V-150.003/2-c jelű vizsgálati dossziéjának záró lapja (400.old.), a 3.1.9. V-150.003/5 jelű dossziéból csaknem 100 oldal, köztük záró lapok, összefoglaló jelentés, figyelési jelentések, őrizetbe vételi javaslat, térkép, fényképek, fotó kópiák, nyilvántartási határozat, feljegyzések, kérdőjegyek, stb."
kuruc.info/r/9/63944/

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.08.22. 16:42:09

@Manyi Béci: "A népszerűség jelent valamit" - én csak tudom!

"népszerűtlensége is" - magácska is tudja?

SchP-vel nincs dolgom. Maguk együtt szoknak macskát sétáltatni, vagy hogy?

civil polip 2011.08.22. 16:43:28

@comes: "ez Magyarország Országgyűlésének döntése volt!"

Végrehajtották a döntést. Pontosan tudod.

"az országgyüklési képviselőt kedves Abaka Te is megválasztottad, tehát a címzés Neked is szól, szólhat! "

1. Nem, én más országban választottam.
2. Nem vagyok Abaka.

abaka 2011.08.22. 16:44:49

@comes: Nem, meg nem volt hozza (bal)szerencsem. De feltetelezem, hogy te sem voltal meg sosem vilagkoruli uton, vagy az urben, megis szilard a meggyozodesed, hogy a fold nem lapos.

Hogy kifejtsem, amire gondolok: Schmitt egy partpolitikus. Ahogy o maga is elmondta, kilepett ugyan a Fideszbol (mert muszaj volt), de annak a nezeteit es politikajat tovabbbra is maximalisan magaenak erzi. Eddig minden ele rakott torvenyt a leheto leggyorsabban alairt anelkul, hogy akar egyszer is kritikus velemenyt fogalmazott volna meg. Namost ezek kozott jopar olyan volt, amit kesobb az AB alkotmanyellenesnek nyilvanitott (es amelyekrol egyebkent mindenfele jogi vegzettseg nelkul is lehetett tudni, hogy barmely demokratikus orszag alkotmanyat sertenek). Ez nekem azt mutatja, hogy vagy gondolkodas nelkul irta oket ala, vagy egyszeruen ennyi telik tole, ha gondolkodasra kerul a sor. Szemelyes velemenye egyebkent, hogy mindket feltetelezes helyes: alair barmit, amire OV rabolint, de ha gondolkodnia kene, akkor sem jutna messzire.

Egyebkent, mint sportolot tiszteltem.

comes 2011.08.22. 16:46:00

@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: nem a gonosz törpe nevezte ki, hanem Magyarország Országgyúlésének képviselői!

abaka 2011.08.22. 16:46:17

@comes: Milyen megszolitas szol sajat magamra is?

Manyi Béci 2011.08.22. 16:46:59

@Alfőmérnök:
Igen, szerethető, és - mint ahogy láthatja a népszerűségi mutatókból - szerették is.
Akár a fejire is állhat, ez már így van.:)

Nézze, nem tudom, hogy igazak-e ezek az állítólagos vamzeres történetek róla, igazából nem is érdekel.
Mindenesetre más dolog veszélyhelyzetben gerinctelennek bizonyulni, és megint más egy egész életpályát erre alapozni.
Tudja, Schmitt az összes rendszerben sikeres ember volt.:)

Bloberf 2011.08.22. 16:49:27

@Várúr: Na azért én sem vagyok egy professzor a magyar nyelvtanban de ha egy álamaföt nem irok helyesen az azért " kiüti a szemem". Védheted Palit ez igaz de ami az elnöki helyesirás körül történik az már egy vicc. Érdekes, hogy a prezident valahogy nem is törödik ezzel. A prezident felesége sem. Az uralkodó párt sem. Ha ha ha kit érdekel ez?

Alfőmérnök 2011.08.22. 16:51:02

@Manyi Béci: Bob Geldofot is sokan szeretik.

somogg (törölt) 2011.08.22. 16:53:32

@Alfőmérnök: koszonom. ezert lett volna jo minden nyilvanossagra hozni mint pl.: nemetorszagban. ugy viszont a partok nem hasznalhattak volna zsarolasra, pletykak eletbetartasara

Manyi Béci 2011.08.22. 16:55:50

@Alfőmérnök:
Engem is bírnak páran:)

Nézze, tewton azzal próbálta ...hm...védeni Schmitt reménytelenségét az elnöki poszton, hogy, úgymond, szerethető
kategória.
De, mint látjuk, még az se.

Never 2011.08.22. 16:56:19

A köztársasági elnök nem ember, hanem intézmény. Megtestesíti a köztársaságot, annak egységét, valamint a jogállamiság egyik őre.

Nos, akkor most jelentkezzen, akit megtestesít a jelenlegi köztársasági elnök. Senki? Akkor lehet hazamenni.

comes 2011.08.22. 16:56:43

@Bloberf: akinek nem tetszik a Elnök Úr személye!

Alfőmérnök 2011.08.22. 16:57:34

@tölgy: Schmitt Pál Facebook oldalát 3.204 ember kedveli.

tevevanegypupu 2011.08.22. 16:59:50

@Sanya1965:

A Gyuruk urat nem Rez Adam? Mindenesetre Goncztol olvastam egy sajatja bitang unalmas regenyt: Sarusok.

Alfőmérnök 2011.08.22. 17:01:46

@Manyi Béci: Szerintem nem értette meg pontosan, hogy mit írt tewton. Azt írta, hogy ebben a kategóriában indult. De a köztársasági elnök személye szinte lényegtelen, hacsak nem káros. Göncz sokak szerint az volt. Schmittre még az ellenségei sem mondják ezt, más miatt vádolják (helyesírás, meg ilyen hülyeségek).

abaka 2011.08.22. 17:04:01

@tevevanegypupu: Az elso par fejezet (talan az elso 6?) Rez Adam, a tobbi Goncz.

comes 2011.08.22. 17:05:16

@Alfőmérnök: ez is igaz! A "helyesírás és a hülyeségek" - szerintem - a média által felkapott ügyek. A korábbi köztársasági elnököknél ilyen talán elő se fordultak?! Csak a mostani média kavarja az ügyeket!

Alfőmérnök 2011.08.22. 17:05:37

@regress: "kuruc?na menj a csába"
Állambiztonsági szolgálatok történeti levéltára? :)

comes 2011.08.22. 17:06:51

Mindenkinek!

Szerintem be kellene zárni ezt a Fórumot, mert a további beszélgetés (szócséplés, duma) felesleges!

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.22. 17:08:23

@khamul: "Sólyomnak valószínűleg nem jelentett volna akadályt helyesen leírni az 'államfő' szót."

Hm! Volt nekem egy nagynéném. Nem egy helyen laktunk, és gyakran írt nekem levelet. Egészségi állapotáról abból tájékozódtam, hogy milyen volt az írása. Néha összefüggéstelenül írt, értelmetlen, csapongó volt a szövege, kihagyott szavakat, betűket. Máskor meg hibátlan, szép küllemű, és érthető volt az írása. Ekkoriban már elmúlt 70 éves, és nem tehetett minderről. Én soha nem rugóztam ezen, mint ahogy azon sem, hogy az elnök mennyi hibával ír. Az vessen másra helyesírás okán követ, aki maga hibátlanul tudja.

Egyébként nincs törvénybe foglalva, hogy csak az lehet államfő, aki helyesen tud írni, szereti a bazsarózsát, és Sólyomnak vagy Szilinek hívják.

tevevanegypupu 2011.08.22. 17:08:23

@Alfőmérnök:
Schmitt-tol eleinte meglepodtem en is, de ahogy utaljak a masik oldalon, egyre szimpatikusabb. Ot nyelven beszel, kellemetes, jol zongorazik es hat eleg jo diplomata, nagykovet es MOB elnok is volt. Ismerik a vilagban, mindenhol szivesen lattak es latjak. Nem hinnem, hogy muveletlen vagy ne tudna barkivel eltarsalogni. Szegeny Juan Carlos spanyol kiralyra is mindig azt mondjak, hogy muveletlen, de amikor helyt kellett allni akkor o volt az egyeduli.. Mindenesetre egy biztos: ha taxissztrajkot szerveznek majd egy rendszervalto part (kormany) ellen, akkor Schmitt nem fogja a sztrajkolok oldalara allva majdnem felboritani az allamot. Manapsag nem art, ha a koztarsasagi elnok megbizhato.

klacus 2011.08.22. 17:10:59

Valaki mondj már nekem, hogy a köztársasági elnök, egyébként mit tud befolyásolni? A közhangulatot?

A sajtó megírja, hogy a köztársasági elnök ezt meg azt csinált, mondott. De ha nem írja alá akkor majd úgyis lesz más út.

A Sólyom pedig egy gyáva, depressziós alak. Amikor lőtték a népet pár éve, meg sem mukkant. Amikor adócsökkentés helyett emelés lett, meg sem mukkant. Gyakorlatilag amikor megmukkant, annak sem volt semmi foganatja.

Elment túrázni a Zengőre, gigantikus teljesítmény! Érdeket védett egy olyan ügyben, ahol a helyiek már rég lándzsát törtek. Ez a hivatal egy nagy nulla. A Pali meg éppen ráért.

Kandabula 2011.08.22. 17:13:19

Ez a szotyi, ez teccik. Elképzelem, amint helyet foglal a VIP-páholyban, majd teátrálisan (hogy a nép is lássa, hiszen csak akkor van értelme) elkezd köpködni. Közben lek...anyázza a bírót, végül bedob egy petárdát. A kiköpött hájakat az őrség szedi össze, nehogy valaki sunyi DNS-vizsgálatot végezzen. Persze csak tréfáltam. A gond egész életútjával van. Személyes sikerei és bámulatos karrierje figyelemreméltóan ágyazódtak be a mindenkori hatalom feltételrendszereibe. Öregúrként akar most a nép gyermeke lenni, holott sose volt az. Ha úgy tetszik, mindig "elnyomó" volt, vagy azok oldalára állt. A szotyizással éppúgy elkésett, mint a tárogató-tanulással és az ógörög nyelv tanulásával. Bár ez utóbbi kettőhöz kívánok sok szabadidőt és sikert. (Nem tudom megállni: no meg a magyar nyelvhez is, ami a helyesírást illeti. Persze Clinton óta tudjuk, hogy az orális sex nem sex, a helyesírási hiba pedig lassanként erénnyé válik... Van az a vicc: egy petymeg, meg egy petymeg hány petymeg? 19. Mert a petymegeket másképp számolják...)

Netuddki. 2011.08.22. 17:14:14

@comes: "ez Magyarország Országgyűlésének döntése volt!"

Aha, mint tudjuk az országgyűlés gombnyomogató droidok gyülekezete. Akik azt a gombot nyomják amit előre megmondanak nekik. Biztonságképpen szavazás előtt még be is kiabálják melyik gombot kell megnyomni.
Amelyik meg mégsem azt a gombot nyomja meg először pénzbüntetést kap aztán legközelebb nem fog bekerülni a parlamentbe. Így működik a magyar "országgyűlés". Aki még nem tudná...

Manyi Béci 2011.08.22. 17:19:25

@Alfőmérnök:
Nyilván nem értettem meg pontosan, csak ez lehet.:)
Tewton olyan bonyolult ember!

A szerethető kategóriában indult, és a csúfos utolsó helyen végzett.

"a köztársasági elnök személye szinte lényegtelen, hacsak nem káros. Göncz sokak szerint az volt. Schmittre még az ellenségei sem mondják ezt"

Nem tudom, miárt tartják Gönczöt károsnak, ha azért, mert szerintük az SZDSZ szekerét tolta, nos a mi Palink pedig a Fideszét.

Schmittnek egyébként nincsenek ellenségei, nem utálják, rajta inkább csak röhögnek, esetleg cikinek érzik. Ez nagyon fontos különbség.:)

bőrmók 2011.08.22. 17:20:10

Mi jöhet még?? Mikor mondja azt, hogy elmenni a kocsmába, jól bebaszni a részeg söpredékkel, oszt dobni egy jókora rókakomát, ez az én habitusom??

Droidfigyelő (törölt) 2011.08.22. 17:20:33

@tevevanegypupu:

Az állítólagos ötben benne van a spanyol? Ha igen, akkor lódított Sch.R.Ny.B. István, aki vagyok, azaz Schmitt Rengeteg Nyelven Beszélő István, mert Madridban rendesen beégett. Ott azt várták, hogy majd spanyolul tolja, elvégre, tud spanyolul, oszt kiderült, hogy kb. az hola, que tal-ig jutott, amit azért sokan elmondhatnak magukról.

De nem ez az érdekes. A Fideszen belül IS az a legnagyobb kritikája Sch-nek, hogy önálló karakter nélküli, gerinctelen alak. Ezt szokták diplomatikusan "túl simulékonyként" emlegetni. Asszem, Navrasics volt az egyik, aki nagyon ellenezte.

Hadrianuska 2011.08.22. 17:22:45

"Nem kimagasló teljesítmény ez egy egykori olimpiai bajnoktól, mely olimpiai bajnoki címre mindig, mindenki kitér, aki jóindulattal igyekszik az elnököt értékelni."

-Főleg úgy, hogy csak tagja volt az olimpiai csapatnak és küzdelem nélkül a kispadon kiülve lett bajnok, természetesen csapatban. Akárcsak ma, semmit nem változott és tett, egy csúszómászó, gerinctelen elem!

Kandabula 2011.08.22. 17:23:16

@látjátok feleim szümtükkel: Milyen igaz! Én szeretnék már az ország élén egy dadogó, nyeszlett, műveletlen zsenit látni, aki kihúz minket a szarból.

Alfőmérnök 2011.08.22. 17:26:04

@Manyi Béci: "Nem tudom, miárt tartják Gönczöt károsnak"
Többek között:
hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6ncz_%C3%81rp%C3%A1d#Szem.C3.A9ly.C3.A9t_.C3.A9rt_t.C3.A1mad.C3.A1sok

"Schmittnek egyébként nincsenek ellenségei, nem utálják, rajta inkább csak röhögnek, esetleg cikinek érzik. Ez nagyon fontos különbség."

Nem értem, hogy ezt most ironikusan írja, vagy komolyan? Mert szerintem így van, és ez tényleg fontos különbség.
Volt National koncerten? :)

bőrmók 2011.08.22. 17:26:17

@látjátok feleim szümtükkel: A nagynénédet értem, de Schmittnek miért nem mondja meg ilyenkor valaki, hogy Pali, most ne írj le semmit sehova? Komolyan kérdezem.

Droidfigyelő (törölt) 2011.08.22. 17:28:49

Jé, végig Istvánnak nevezem elnökünket, de csak a Besenyős idézet miatt:)))))

bz249 2011.08.22. 17:30:57

@Manyi Béci: "Tudja, Schmitt az összes rendszerben sikeres ember volt.:) "

Ugye ezzel nem akar olyan sanda gyanukat ebreszteni, hogy az akkor 2 eves Schmitt Pal bizony osszejatszott a nyilasokkal? ;)

Tündér_Lala 2011.08.22. 17:42:06

Hát ha párhuzam akkor elemezzük:
Göncz:
Tekintsünk el attól, hogy nem egészen érthető, hogy egy volt halálraítélt hogyan tudott, a bajtársait kivégeztető ÁVO-s ivadékok közé avanzsálni, de ez az ő dolga (és Mécsé).

Az azonban, hogy az ország nagypapija szerepet túljátszva kőkeményen az SZDSZ szekerét tolta egész hivatali ideje alatt, nagyon visszatetsző volt. Bírálni pedig egyszerűen nem lehetett, akármit csinált, mert a legdühödtebb támadást váltott ki minden ilyen kísérlet. Úgye, mert ő a nemzet egységét képviselte. A népszerűségéről pedig annyit, hogy amikor végül kifütyülték , az csakis a fasiszta csőcselék tehette.

Hasonlítsuk ezt össze a kezdettől fogava Schmittre zúduló össztűzzel, napi lejáratásával, mindenért - amit tesz és amit nem - azért is, a reá zúduló rágalom és gyűlölet hadjárattal. Érdekes módon ma nem kell tisztelni a köztársasági elnököt a legminimálisabb szinten sem (csak nem azért mert ő nem a ballib embere ?)
Visszataszító amit ezzel az emberrel művelnek és szégyelhetnék magukat.

regress 2011.08.22. 17:45:59

ha már szotyi,akkor csigapali a szotyi héja.azt meg ki szokták köpködni

regress 2011.08.22. 17:50:34

@Tündér_Lala: a politikai hovatartozást lehet támogatni,támadni.de mikor már valaki annyira hülye,hogy még a vele egyoldalon állóknak is ég a pofájuk ,az már nagyon ciki.mit kellene benne tisztelni?hogy mindenhova benyalta magát 40-év alatt?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.08.22. 17:57:46

@Manyi Béci: "az összes rendszerben sikeres ember volt."
Nem én értem ezt a szoci fikázást. SchP bűne az, hogy szolgálta a szocikat 20 éve?

Ha ezt a jobberek mondanák, érteném, de magácskának miért baj, hogy együtt menetelhettek? Állítólag nagy vumenájzer is volt.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.08.22. 18:01:31

az eddigi köztársasági elnökök ügynökök, sittes vamzerek, aljas alemberek, ilyesmik voltak. ez a pali meg csak nem nagy észlény. és különben is, a fidesz azt csinál amit akar és csinálja is, helyesen. többnyire. tiszteletre méltó elnökök? itten mindenki hülye tewtont kivéve?

Melchi Zadok 2011.08.22. 18:07:26

kedves ergé! a te szótáradban az elvtelen seggnyalás szinoním a "remek diplomácia érzékkel"?
hamár diplomácia, sportdiplomácia, nála gyengébb képviseletünk se nagyon volt még.

regress 2011.08.22. 18:14:11

@málnási: csigapalinál aljasabbat??kizárt

billy reed 2011.08.22. 18:15:01

@Gasper: "Schmitt pont olyan segg, mint Árpibácsi.
Valószínűleg szarabbul ír helyesen és kicsit jobban mutat." "Való igaz, Schmitt sem az a kimondott szellemi géniusz, de nem is akkora kártevő, mint amekkora Göncz Árpád volt a kilencvenes évtizedben. "

Ne röhögtess! Göncz Árpádot 1956-ban életfogytiglanra ítélték.
Gerinces, egyenes, becsületes ember, aki kiáll az elvei mellett.
Nagyon jó, hogy ott volt, mert az Antall-Boross-féle csodafiúk már akkor előjöttek ezekkel a baromságokkal, amikkel most a Fidesz /pl. vármegye "médiaháború" stb./.
Nyert nekünk pár nyugodt évet.

Képzeld el Schmittet '56-ban...egy vicc.
Schmitt nem kártevő. Nem lehet az, mert nem tesz semmit. Mindent mások csinálnak, ő pusztán aláír.

Veder1 2011.08.22. 18:24:21

@Alfőmérnök "Az egyik feltűnő beavatkozás 1989 december 18 és 22 között történik Bibó István, Göncz Árpád és társaik 1957-58-i büntető eljárási és bírósági peres anyagait őrző tucatnyi dossziéban. A csonkítás Bibót és Gönczöt egyaránt érinti. Eltűnik a leendő köztársasági elnök 3.1.9. V-150.003/2-c jelű vizsgálati dossziéjának záró lapja (400.old.), a 3.1.9. V-150.003/5 jelű dossziéból csaknem 100 oldal, köztük záró lapok, összefoglaló jelentés, figyelési jelentések, őrizetbe vételi javaslat, térkép, fényképek, fotó kópiák, nyilvántartási határozat, feljegyzések, kérdőjegyek, stb."

Ez a bizonyíték, ennyi a gyanú?! Utána néztél te ennek, hogy ez valóban így van-e? Ezzel az erővel OV-ról is lehetne ilyeneket írni...

venszivar 2011.08.22. 18:25:02

Ennek a gyagyásnak,azért kell szotyiznia,hogy valamivel le legyenek foglalva,azok a seggeket,mindig széthúzó kezei,hogy 45-50 évnyi meleg szarig nyalás mellet mutassa meg,hogy magozni is tud!Addig se piál v. "ír"........persze a szotyira is inni kell.
Szóltak ,hogy egyiket se tegye.Szotyizzon inkább.
Most ez az új "munkája",persze a segg nyalást még űzi,hisz arról volt eddig is híres,azt már nem adja fel,hátha 2020ba Olimpiai szám lesz....gyakorolj bátyó,gyakorolj,míg a Devla el nem visz.......

2011.08.22. 18:34:11

Sok itt a szotyista. Csak köpködtök itten. Pedig a tökiben több a tápanyag, főleg paprikázva, magyar paprikázva.

Manyi Béci 2011.08.22. 18:34:22

@Alfőmérnök:
Komolyan írtam, de negatívan értékelem.

Sajnos nem tudtam kimenni idén a szigetre, mert éppen nem tudtam járni.:)

igényes 2011.08.22. 18:35:04

Schmitt első barátja az igazi fülkeforradalmár Al Gadhafi bukik.
Orbán barátja Al Mubarak szenved.
Al Simicska felszámolja a svájci, de ciprusi és Brit virgin szigeteki vagyonát. Dől a pénz Kubába.

Manyi Béci 2011.08.22. 18:35:43

@bz249:
Hát, összejátszásnak éppen nem nevezném, de az biztos, hogy az oviban nyilacska volt a jele!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.08.22. 18:36:27

@tölgy: "Ha ezt a jobberek mondanák, érteném"

Helyesen:
"Mikor a jobberek mondják, értem"

becike4 2011.08.22. 18:40:04

Mielőtt el nem kezdte a Törpe seggét nyalni/egy másik segg helyett/soha nem láttam focimeccsen ezt a meztelen csigát.

Manyi Béci 2011.08.22. 18:41:57

@tölgy:
Természetesen pontosan tudja, hogy öt évvel fiatalabb vagyok, mint a köztársasági elnök, tehát nem menetelgettem vele sehol!
Egyébként is hidegrázást kaptam mindig a sportolóktól.

Én viszont azt nem értem, hogy maguk miért idegesek, amikor kicsit nevetünk rajta?
Miért nem nevetünk együtt, tölgy?:)

igényes 2011.08.22. 18:45:40

Dr. Schmitt, aki írni nem tud, olvasni sem.

Az ember! Az emberek embere! Pfúúúújjjjj!

Soha irányítás nélkül dolgozni nem tudott!

Lenne egy tökös újságíró, megkérdezné! Paja mi volt a csipke ára?

kpityu2 2011.08.22. 18:49:22

Vajon mit csinált a NOB alelnökeként?

Alfőmérnök 2011.08.22. 18:54:36

@Vödör: "Ez a bizonyíték, ennyi a gyanú?! Utána néztél te ennek, hogy ez valóban így van-e?"

Mi a faszt akarsz öcsi, rágalmazással vádolni?
Elolvastad nyomi, amit írtam?
Ez volt a kérdés: "van erre valami rendes forrasod? "
A válaszom: "Nem nagyon van rá forrás, csak pletykák. Meg árulkodó jelek."

Érted, faszparaszt? Nem bizonyíték, pletykák, jelek.
Aki utánanézett, az Ilkei Csaba volt. Ott a link alul. Jaaa, hogy kurucinfó? Amit ott írnak, az ugye nem is lehet igaz.

bz249 2011.08.22. 18:57:04

@Manyi Béci: nalatja itt bukik meg az allitasa, ugyanis kijelenthetjuk, hogy Schmitt Pal tenyszeruen nem volt kulonosen sikeres a Szalasi-rendszerben.

Ha felteteles modban fogalmazna, mint: Nem tudok olyan politikai berendezkedest elkepzelni, ahol Schmitt Pal ne talalna meg a szamitasat... na erre nem lehetne semmit se mondani, mert o ugye az emberek embere vagy mi, emberek meg minden politikai rendszerben vannak.

Manyi Béci 2011.08.22. 19:08:13

@tölgy: Jó, akkor hárommal, hogy én mennyire utálom magát, tölgy!

Másmilyen az arca, amikor nevet.:)

Manyi Béci 2011.08.22. 19:12:10

@bz249:
Ha maga azt hiszi, hogy oylan egyszerű volt abban az időben bekerülni egy óvodába, akkor nagyon téved!

Veder1 2011.08.22. 19:19:35

@Alfőmérnök Először is faszparasztozd le a jó édes apádat, másodszor mi az hogy "árulkodó jelek"?! Tudod mit, az nem árulkodó jel, hanem tény, hogy egy suttyó vagy.

venszivar 2011.08.22. 19:22:52

Apa KEZDŐDIK.............!!!

Kandabula 2011.08.22. 19:24:40

@Alfőmérnök: Látom, átmentél kultúrba. Nem érdekes, van ilyen. Otthon is?

Más: meg kell értenünk, hogy SP az OV-rendszer szerves része, semmi köze a néphez, de nincs köze pozíciójához sem. Feladata a rendszer kiszolgálása, de időnként kínlódva jópofizik, mert úgy érzi, hogy ez használ és jól áll neki. Én ezt személy szerint giccsesnek, rá nézve megalázónak tartom. Mert - mint írtam korábban, - nem érzett együtt a néppel. (Pl. a moszkvai olimpia idején.) Ő is, felesége is agyvérzésig magyarkodnak, (feleségének már csak zsinóros pruszlikjai vannak, ami nem baj. Kirakat, kirakat...) de gyerekeik persze külföldön élnek. Miféle dolog ez? Ez nem kockázati tényező az országra nézve? És ha elrabolják? Egyszerűen nem értem, hogy miért Ő a köztársasági elnök. Ennyi.

Kandabula 2011.08.22. 19:28:56

@Alfőmérnök: ha így fogalmazol akkor el szoktál élvezni?

Pista bá 2011.08.22. 19:33:47

megyek a spájzba szotyiért

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.08.22. 19:34:36

Hát, akit fiatalkorában arra szocializáltak, hogy egy pálcával megbökjön egy másik embert, nos ettől a valakitől milyen intellektuális teljesítményre számítottunk? Semmilyenre. Hozta is a formáját.

Azt hiszem, hogy aki csak azzal foglalkozik 7/24, hogy baromi gyorsan ússzon, kajakozzon, esetleg nehéz tárgyakat emeljen a feje fölé, vagy egy botot dobjon nagyon messzire, esetleg strandsportokban jeleskedik, mint röplabda, vagy vizilabda, szóval ezek tényleg atom jófej faszik, hiszen a versenyek és edzések közben tisztán hülyéskedéssel ütik el az időt, de valamiért kevés kap közülük Nobel díjat.

Kandabula 2011.08.22. 19:35:25

@Alfőmérnök: Te drága ember! Mesélj magadról. Gyerekkorod? Vertek? Hagytad? Most visszafizetsz? De miért pont itt? Szókincsed rendben? Szoktál olvasni? Mindegy, hogy mit, csak olvasni. Csak a szókincsed gyarapítása érdekében. Bár lehet, hogy társaságodban ez elég. Maradj is ott.

GGG77 2011.08.22. 19:37:59

amiket a tisztelet jegyében most nem részleteznénk

Tisztelet!? Azt ki kell vivni. Az nem jar. Schmitt mivel vivta ki? Azzal, hogy egy talpnyalo, egy babu?

Kandabula 2011.08.22. 19:46:59

@GGG77: a szotyi alkalmasnak tűnik...

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.08.22. 19:50:05

@RAMBO: függetlenül Schmitt sokak által megkérdőjelezett szellemi géniuszától pont a vívósport -persze legfőképpen a kardvívás- nem kimondottan a tahók és szellemileg alultápláltak passziója. Egy jó asszó ha nem is igényel Nobel-díjat, de a fizikai erőnléten túl némi -nem is kevés!- agymunkát mindenképpen.

Alfőmérnök 2011.08.22. 19:57:14

@Kandabula: Húzzál a gecibe, patkány.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.22. 19:58:35

@GGG77: Vívással vívta ki, nem közéleti tevékenységével...emlékszik még valaki (rajtam kívül) az olimpiai doppingbotrány körüli kussolására, ködösítésére? Akkor, mint a MOB elnöke vitézlett le...Athén, 2004, nem túl régen.

venszivar 2011.08.22. 20:01:46

@Gasper: ott is "csak"tartalék volt!éppen jókor volt,jó helyen,aztán mindig sikerült jó helyen lennie!
de akkora elllenáló vóóót ,úgy elnyomták a komcsik.....
agyilag zokni is lett,de ország bohócnak ilyen embert....egy gyagyás agyhalottat tenni......előre!a végső beszarásig!

Dubito 2011.08.22. 20:11:31

Gáspár Győzike for president! Nép eggyszerü fija!

Alfőmérnök 2011.08.22. 20:13:20

@Vödör: Jé, most látom, hogy te is szóltál hozzám. Mik az árulkodó jelek? Például az, hogy eltűntek a lapok Gönczpapa dossziéjából.
Tudod mi a különbség kettőnk között? Az, hogy én csak csúnyán beszélek, te meg egy féreg vagy. Megpróbáltál besározni, én meg védekeztem.

Google 2011.08.22. 20:13:40

@tewton:

És valahogyan az jut eszembe, Sólyom is azt mondá - így utólag -, túl sokat nyomott a latba az, amit a tanácsadói javasoltak.
Valahogyan úgy néz ki, a tanácsadók viszik a puskát.

Kandabula 2011.08.22. 20:20:18

@namitirok: most nekem mi közöm ehhez a kultúremberhez? Biztosan erősebb, mint én. Biztos vagyok abban is, hogy korábban üldözték. Az elmúlt 8 évet a Bakony rengetegében élte túl, betyárként. Tipikus túlélő, filmet fognak róla forgatni. Én elhúzok. Övé a jövő. Örüljetek.

Pszt! 2011.08.22. 20:23:10

Eddig Árpi bácsi volt az egyetlen szerethető, és pártatlan köztársasági elnökünk.

Veder1 2011.08.22. 20:31:04

@Alfőmérnök, te egy nagyon beteg ember vagy, sajnálom.

Google 2011.08.22. 20:31:55

Schmitt is Szűrös, Pozsgay,Csintalan és a többiek sorsára jutott. Ha a baloldalon lenne (maradt volna), ma ő lenne az egyik legjobb fej. És tényleg!
És soha nem tudnánk meg, hogy nem ír helyesen, szotyolázni szokott- e vagy sem.
Kellett neki a jobboldalra átmenni - belőle sem lesz már mítosz. Azóta fújnak rá, mióta alelnöke lett a Fidesznek. A dopping-ügy is a megbuktatására ment, legalábbis nagyon úgy tűnt.
Lehet rajta rugózni - kiadták a jelszót a baloldalon. És még ők mondják azt, hogy Orbán befolyásolja a híveit! Fordítottját elképzelni sem tudják.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.22. 20:35:48

"Hiteltelen"- ez a pontos szó rá, semmi több, "csak" hiteltelen.
Ezt eddig senkiről nem mondhattuk el elődei közül, úgy vélem!
Szotyielnöknek megfelel. Másnak kevésbé, nem kicsit..

vydámbarak 2011.08.22. 20:37:25

tóta w mondta jól:mint egy hülyegyerek aki játszik a fakarddal,-és azt hiszi ettől jobbos.
-szégyen erre a népre,-bár,ha jól meggondolom ennek már tökmindegy,-hogy egy ilyen senki paprikajancsi 40-50éven keresztül érvényesülhetett.
-ennyit ér ma magyarnak lenni,mint smittnek államelnöknek,vagy mi épp a titulusa orbán bazári majmának.
-azt meg hagyjuk,hogy olimpia,meg bajnok,-ne menjünk bele a belső elhárítás spiclihálózati építésébe.-jól illik életútjához mindenesetre.
-

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.08.22. 20:38:44

@venszivar: erről a tartalékozásról pusztán csak az jut eszembe, hogy nem olvasod elég naprakészen a fonnyadt pártsajtót.

"Nem igaz, hogy Schmitt Pál csupán tartalék volt a két olimpián. Valójában a 12 csapatmérkőzésből 10-szer volt a csapat tagja, és mindkét döntőben szerepelt. Összesen 34 asszót vívott, ebből 21-szer nyert. Méltán kapta meg tehát mindkétszer az aranyérmet."

www.168ora.hu/bluzone/melleszurtak-57895.html

vydámbarak 2011.08.22. 20:44:14

micsoda szégyen rajongóira nézve és sajnos rám is,aki kiismerni véltem patkány természetét már másfél évtizede is,-hogy egy magyar mondatot nem bír helyesen leírni?
-
-egy,még fejlesztés alatt álló android prototípusa lehet?

Kandabula 2011.08.22. 20:49:14

@Alfőmérnök: tőled? Simán. Pontosabban: tőletek.

vydámbarak 2011.08.22. 20:50:16

@Google: -én lekaptam a zászlót a kandeláberről,mert heves és hülye fiatal voltam a 80 körül,de jobban becsülöm biszkut a mai kiállásáért,mint a szar árulókat.
-egyébként anno hülye voltam én is,-és múlt héten újra hallottam(felháborodva)balatonfüreden,hogy német fiatalok a Panzerlied-et énekelték hazafalé részegen,-mint az egyszeri magam és tsai.

Kandabula 2011.08.22. 20:55:21

@vydámbarak: Te még hiányoztál. Hozd rendbe a kommentedet. Szépen, logikusan, magyarul. Kiről szól, hol vannak az elválasztások, stb.

vydámbarak 2011.08.22. 20:57:47

www.youtube.com/watch?v=9EHgT54Vxjs

-múlt hét pénteken,Füreden így mentek haza a fiatalok.
-meglepő volt,
-talán aznap játszották a szegedi vizes bajnokságon a náci indulót a németeknek.
-a mama azt mondja,hogy:tudod fiam,evvel jeleztek a németeknek,hogy ne pofázzanak nekünk,mert nekik is van mit takargatni amikor rendet akartak csinálni!

vydámbarak 2011.08.22. 21:00:47

@Kandabula: már megbocsáss,de ez az én stílusom,-és remek.
-a gyakorlat alakítja a nyelvet az írásmódot és én affelé haladok,hogy jobb legyen.
-hidd el nekem,-remek voltam helyesírásból,-érzem hogy s miként emberközeli.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.22. 21:05:29

@vydámbarak:
Csak azt akarnám tudni, hogy a pincér ebben a kávéházban is kiszera méra bávatag, ha lehet.
Csak ígyen...

vydámbarak 2011.08.22. 21:09:40

@namitirok: melyikben?
-mert lenne rá igény,de úriember nyíltan nem zsidózik.

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.22. 21:12:29

@Kandabula:Nem értetted amit írtam. "Sólyomnak valószínűleg nem jelentett volna akadályt helyesen leírni az 'államfő' szót.", erre volt válasz az, hogy egy életkor után mindenkinek romlanak a képességei, kinek melyik, van akinek a helyesírási képessége.

Egyébként meg nem Schmitt Pál van az ország élén. Még nem vetted észre? Ő csak a köztársaság elnöke. Olyan, mint te otthon, látszólag te vagy a főnök, az asszony meg dirigál.

vydámbarak 2011.08.22. 21:12:48

tudjátok milyen a Krudy fröccs?
-amely megnevetteti a bort,:9dl bor 1dl szódavíz,-ezt ma olvastam egy kávéház itallapján ahová Krúdy és Karinthy járt egymást ugratni.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.08.22. 21:13:27

@Gasper: Igen, látjuk is a legkiválóbbikat, mire képes. :)))

Honnan ez a legenda? Esetleg egy példa? XY a neves vívó ÉS agysebész?

vydámbarak 2011.08.22. 21:17:36

@namitirok: inkább megnézi melyik nyúl ugrik ki a bokorból..
-

vydámbarak 2011.08.22. 21:19:30

@RAMBO: és a felső fogsora hajaz a jellemére,-majd egyszer stíröld meg!
-mint a patkányé.

dr.pupak30 2011.08.22. 21:20:25

"Schmitt Pál népszerű" hol? kiknél? mikor?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.08.22. 21:20:31

Besértődik a büdös gyökér, hogy számon kérik rajta, hogy nincs forrása, csak pletykák és azok forrása is a náci portál. Kemény csapat, nagyon kemény. :)

A te beszervezési kartonod megvan, hülyegyerek? Mert ha nincs, akkor te ügynök vagy. ;-)

Kandabula 2011.08.22. 21:21:44

@vydámbarak: én leni VEled egyetért. neked leni styl, ez leni jo, meg remekk. csakk igy tova (továb). No.

@látjátok feleim szümtükkel: nálam az unokám dirigál...

vydámbarak 2011.08.22. 21:25:10

@Kandabula: minden jót és szép álmokat Neked,-én most megnézem ezt a műsort,-sziasztok!
21:20

Spektrum

A betlehemi csillag (angol dok. sor.)

A betlehemi csillagot követve találtak rá a napkeleti bölcsek az újszülött Jézusra. A jelenséggel kapcsolatban sokféle elmélet látott napvilágot. Vajon mi az igazság?
A betlehemi csillag

vydámbarak 2011.08.22. 21:31:16

@namitirok: mi a vajon mi?
-szerintem Jézus gnosztikus volt.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.08.22. 21:33:54

@RAMBO: hát, mondjuk ha nem is agysebészek, de Fenyvesi Csaba, Kamuti Jenő és Kausz Csaba mégiscsak sebészek. Ráadásul Fenyvesi a szakmájában elismert rákkutató is egyben.

vydámbarak 2011.08.22. 21:34:13

@Kandabula: -mentem a ballib fórumra,-sziasztok!

torró 2011.08.22. 21:40:13

Hogy egy zacskó szotyi mit tud kihozni belőletek???:)))))
Ha csak etetitek egymást az még oké.Ha ezeket komolyan gondoljátok ? Gáz!Ha nem tudjátok egymást tisztelni, mi a különbség köztetek? És mondja már meg valaki miért is nem lehet akár az elnöknek,ilyen gondolata? Megmondom! Ti vagytok az a fajta akinek semmi sem jó, csak a saját verzió. Na! Jó száj "karatéjozást":))))

Alfőmérnök 2011.08.22. 21:43:00

@Kettes: Pletykák már a kurucinfó előtt voltak.
És, mint tudjuk, a tények gyakran félrevezetőek, de a pletykák általában tanulságosak. :)

Nyugodtan kutasson utánam a történeti levéltárban, garantálom, hogy egy lap sem hiányzik a dossziémból. ;)

vydámbarak 2011.08.22. 21:57:57

@torró: kedves barátom az éterben!
-ha elkapnak egy magas méltóságot amint hétköznapi emberként szotyizik meccsen,-akkor is kicsit csücskös,hogy megrendezett állókép a nép eccerű fiáról,-de ha ez a bazárimajom mondja saját magáról az már a még el nem hülyült magyarság megmaradt részének megerősítés,-hogy ki és milyen xarember a közti elnökötök.
-majd eccer te is eljutsz arra a fokra,hogy megkérded magadtól mindíg:kinek az érdeke?
-és rögtön választ is találsz.
-olyat,-amilyet.
-smitteset.
ennyire hülyének néznek minket

vydámbarak 2011.08.22. 22:00:24

Tűtzijáték után lemosták éjjel az utakat.
összekoszolta a plebs.
-elképesztően birka a magyar nép.

tevevanegypupu 2011.08.22. 22:36:54

@Droidfigyelő:

Legtobben elleneztek Schmittet. De artani azert nem fog, szoval mivel sok hatalma nincs, vegulis bele kell(ene) torodni, hogy ujfent partos koztarsasagi elnokunk van. Egyebkent olyan sok jelentkezo vagy valaszthato nemigen van a keszletben.

fonó 2011.08.22. 22:37:25

Folyton a TVben szerepelt feleségével lányaival a nagy elnyomás dején. Astória szálló vezetőjeként belesimúlt az átkosba mint 2 kicsi legó, több helyen volt nagykövet, írni nem tud csak minden áramlatnak csontig.....ami éppen jövedelmező. politikai prostituált ahogy irják a blogokon

Amidazophen 2011.08.22. 22:39:30

Azt hiszem Caligula római császár volt az, aki a lovát megtette szenátornak vagy konzulnak (már nem emlékszem).

Orbán valami hasonlót cselekedett, amikor SP-t elnökké választatta a szürke kis hangyáival.

vydámbarak 2011.08.22. 22:45:54

@fonó: ha hozzányúl a nemzeti zászlóhoz,-az mocskos lesz.
-

vydámbarak 2011.08.22. 22:53:08

A SZÁJHŐSÖK

Meddig tart ez őrült hangzavar még?

Meddig bőgtök még a hon nevében?

Kinek a hon mindig ajkain van,

Nincsen annak, soha sincs szivében!

Mit használtok kofanyelvetekkel?

Évrül-évre folyvást tart a zaj,

És nem ott-e, ahol volt, a nemzet?

Nincs-e még meg minden régi baj?

Tenni, tenni! a helyett, hogy szóval

Az időt így elharácsoljátok;

Várva néz rég s oly hiába néz az

Isten napja s a világ reátok.

Nyujtsátok ki tettre a kezet már

S áldozatra zsebeiteket,

Tápláljátok végre a hazát, ki

Oly sokáig táplált titeket.

Áldozat s tett, ez a két tükör, mely

A valódi honfiút mutatja,

De ti gyáva s önző szívek vagytok,

Tettre gyávák s önzők áldozatra.

Hiszem én, hogy mint a fák tavasszal,

Megifjodnak a vén nemzetek,

De ti hernyók új lombot nem adtok,

Sőt a régit is leeszitek.

S oh mi vakság! fölemelte még a

Népszerűség őket paizsára,

Az elámult sokaság, miképen

Megváltóit, karjaiba zárja.

Megváltók? ők a hon eladói,

Elveszünk ez ordítók miatt…

Rólok tudja ellenünk, hogy félünk,

Mert a félénk eb mindég ugat.

Én ugyan nem állok a sereghez,

Mely kiséri őket ujjongatva,

És ha egykor közibök vetődöm,

Nem egyébért lépek e csapatba,

Csak azért, hogy fölfordítsam majd ez

Ál nagyok győzelmi szekerét,

S haragomnak ostorával vágjam

Arcaikra a bitó jelét!

Gammahím 2011.08.22. 23:28:20

ájjájáj, ez a Rejtő mekkora király csávó volt

Viktus 2011.08.22. 23:57:02

@fonó:

:D A mi elnökünk egy igazi büszke konzervatív proli ! minden konzervatív büszke lehet rá!

mizie 2011.08.23. 01:22:20

Ez az ember egy akkora proli paraszt. Felőlem lehetne kisközségi polgi vagy mittomén, de államfőnek még viccnek is rossz.

Az meg hogy diplomatának jó volt... Peersze, csak valahogy az első beszélgetés után nem álltak vele szóba külföldön...

nu pagagyí 2011.08.23. 05:28:11

Schmitt Pál egy szegény ország luxusberuházása. Sokba kerül és semmire sem használható. Szerepe ha van, csak annyi, hogy melegen tartsa a széket Orbánnak, aki valószínűleg ebből a pozícióból szeretné majd tovább folytatni az egyetlen dolgot amihez ért, az árokásást.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.08.23. 07:48:35

@nu pagagyí:
nem, frászt, én nem is dolgozom. viszont fogzik a gyerek :)

eN 2011.08.23. 07:57:26

te ergé, ha rómába mész, nem kell úgy viselkedned, mint a rómaiak?

eN 2011.08.23. 08:00:47

@Manyi Béci: Manyika, mi nem együtt nevetünk, hanem magán.

torró 2011.08.23. 08:01:43

Mindenki tudja mi a szerepe nálunk egy "államfőnek". Semmi, gyakorlatilag kirakati bábú! Akkor meg mit kell ezen rugózni?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.23. 08:11:56

@torró: Ahhoz túl sokba kerül és túl sokat árt az ország megítélésének, hogy ne ezen (is) rugózzunk.
Én a töredékéért lennék ilyen f@rok abban a kis épületben...olyan kilátásért!

nu pagagyí 2011.08.23. 08:13:35

A nemzet megtestesítője titokban testesedne.
"Szálljanaklerólam" Pali sutyiban, vigyázó szemeket kerülve szeretne végre falatozni a habostortából.

torró 2011.08.23. 08:21:26

"namitirok"
Valóban sokba kerül, de így volt ez mindegyikkel. Amúgy a külföldet egyáltalán nem érdeklik a mi ilyen irányú problémáink! Ott egy a lényeg: Mi hasznot lehet rólunk lehúzni! Slussz! A többit leszarják ,velünk együtt.

nu pagagyí 2011.08.23. 08:41:36

@torró: Ne legyünk teljesen igazságtalanok az Államfővel! Miután (közvetve) az ország kétharmada őt találta legalkalmasabbnak e posztra, két nagy jelentőségű vállalást is tett:

- a magyar nyelv fejlesztése,
- a sport fellendítése.

Miután a hejesirási projekt sajnálatosan megfeneklett, most a sporttal fog próbálkozni. Úgy hírlik, közjogi javaslataihoz mérhető, de annál igényesebb csomaggal áll elő, a sportról rendelkező sarkalatos törvény előkészítéséhez.
A javaslat szerint minden magyar állampolgár, beleértve a határontúliakat is, köteles lesz reggel 6 és 6:30 között reggeli tornán résztvenni. A teljesítést nyugdíjas rendőrök ellenőriznék. A rokkantnyugdíjasok esetleges mentességéről szociális konzultációt terveznének.

zenador 2011.08.23. 09:02:23

Schmitt Pál jól szimbolizálja a mostani magyar kormány teljesítményét. Schmitt Pál, mint a zemberek zembere (hangsúlyozom, mint politikus és nem ember, sportember) annyit ér, mint a kormánya: max. 1 darab szotyiszemet.

Kétharmados felhatalmazással ennél jóval színvonalasabban kéne előadni a dolgokat. Ötletelés (8 évig mit "tetszettek" csinálni?), fejetlenség és perspektívanélküliség jellemzi a mostani kormányzatot, akár csak a szocialistákat anno. Csalódtam, azt hittem, hogy Gyurcsány ámokfutása az abszolút mélypont, innen már csak felfelé van út, azonban Orbán lejjebb tette a lécet.

Göncz Árpád még hatalmi tényezőnek számított, tekintélye volt, emberileg kimagaslott mind közül. A követőik fokozatosan egyre lejjebb rakták a lécet, ahogy a magyar demokrácia is lejtmenetre kényszerült.

Úgy gondolom, hogy egyre több ember számára világosodik meg, hogy a magyar politikában rendszerszintű problémák vannak. 2010-ben az volt a fő szlogen a FIDESZ-nél, hogy új világ következik, a régi amatőr és mutyizós politikai gárda (élén a szocikkal) végérvényesen megbukott -- új időszámítás kezdődik: a zemberek politikája és kormánya. Ehelyett ugyanaz megy pepitában: ámokfutás a gazdaságpolitikában, realitást nélkülöző idióta ötletelések (pl.: oktatás), demagógia és parasztvakítás (pl.: BÉÉÉRKOOOMMANDÓ -- nevetséges). Attól tartok korrupcióban is sikerül hozni a szokásos formát. Most komolyan: a legtöbb nagyváros fideszes, a megyék többsége fideszes, a parlamentben kétharmaduk van. Szerintetek ezzel a hatalommal nem él vissza a kormány? Hirtelen megszűnt a korrupció?!?! Mit vártok? 2010-ben egy csapásra megváltozott a mentalitás ebben az országban? 20 év rossz berögződései most egy csapásra feloldódtak? Persze, lehet tovább álmodozni, "oda lehet menni" Pali bácsihoz szotyizni és egymás hátát veregetni, hogy milyen f*sza gyerekek vagyunk, megcsináltuk a fülke(sufni)forradalmat, csak ez kb. annyit ér az országnak, mint amikor annak a bizonyos végterméknek adunk egy pofont;)

A mostani kormányzat is tele van tehetségtelen, koncepció nélküli haszonleső emberekkel. Sajnos maga a magyar politikai RENDSZER ennyire képes. A bukásuk törvényszerű, hasonlóképp a szocikéhoz. Hogy kik jönnek helyettük? Fasorban sincsenek ütőképes fiatal politikusok vagy VALÓBAN ÚJ PARADIGMA a magyar politikában, ez az ország igazi tragédiája és nem Schmitt Pali bácsi bohóckodása!

Manyi Béci 2011.08.23. 09:06:06

@eN:
Most függetlenül attól, hogy a kutya se szólt magához, nemhogy
nevetgélne magával, még mindig meg tud lepni az a fajta surmóság, amit most itt előadott megint.
Tudja, én komolyan igyekeztem anno azon a tirpáksörözésen, hogy udvarias legyek magával, és ne látszódjon rajtam, mi a véleményem magáról, hiba volt.
Maga egy görcs pöcs. Még mindig.:)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.08.23. 09:20:45

@kpityu2:

A Holdra is elutazott az adófizetők pénzéből. Most is ezt teszi.

2011.08.23. 09:31:11

@VI. Béla: egyetértek veled. Amúgy meg nem kell ebből a sniccpaliból akkora drámát csinálni. Van más nép is aki szégyelli a söpredékét. Az olaszok például Berlusconi miatt szégyenkeznek.

Lasombra 2011.08.23. 10:33:49

espé munkásságát értékelni olyan, mintha mondjuk arról próbálnánk meg értekezni, hogy mit tesz hozzá a lökhárítóra ragasztott "NO FEAR" matrica az autó teljesítményéhez vagy működéséhez.
semmit.
hozzá van gyógyulva, de nem oszt, nem szoroz.
max egy kicsit hülyén néz ki, és megnézik a gazdáját. arról lehet beszélni, hogy megy-e a kasztni színéhez, mennyire van megkopva vagy milyen giccses betűtípussal van szedve, de autóvillamossági v. -gépészeti funkciója nincs. így értelmezhetetlen erről bármilyen diszkussziót folytatni.

espéről, mint emberről vagy sportolóról lehet véleményünk, de mint köztársasági elnök, kb annyit számít, mint egy áramkörbe kapcsolt zéró ellenállású alkatrész.

az meg, hogy a zemberek embere, a nép barátja, csak kb annyira igaz, mint az anyanyelv őre gimmick. akár szotyizik, akár nem.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.08.23. 11:07:09

Azért azt lássuk be, messze nem ugyanaz, ha valaki mondja, hogy ő olyan ember, aki kimegy az emberekkel a meccsre szotyizni, vagy pedig meg is teszi azt.
Orbán barátunk is akkor jelent meg utoljára nem seggnyaló közegben, mikor egy Kokó-meccsen hosszú perceken keresztül egy csarnoknyi ember fütyülte ki.
Ennyit a szájkaratéról.

eN 2011.08.23. 19:59:10

@Manyi Béci: Én is örülök, hogy látom, Gizike.
Egyen sok gyümölcsöt, sétáljon, menjen strandra.

Celtic 2011.08.23. 21:30:44

Ne bantsatok az Orszag Nyelvet! Nem sokan lettek volna kozuletek arra kepesek, amire ez az ember kepes volt: a nyelvet mindig a megfelelo hatsoban hasznalni, csak a zemberek boldogulasa erdekeben! Nem fogok csodalkozni, ha ezutan aug 20-an a Szent Jobb mellett a Szent Golyostollat is korbehordjak majd, hiszen egy ilyen ember csak megerdemli a szentte avatast. Igaz, mar van egy Szent Pal, dehat majd mas nevet kap, mondjuk Szent Tarogato.

Igazabol nem az a baj vele, hoyg nem tud helyesen irni. Az, hoyg ez mellett masokat akar oktatni a helyes beszedre...Mintha az iskolaban egy strici tartana osztalyfonoki oran beszedet a csaladi elet fontossagarol. Ismertem jopar ilyen embert, bar azokat kocsmabol: nem tudni akartak, hanem jobban tudni. Mindent. Mindenkinel. Amig meg nem jott a fonok, aki fizetett nekik egy kisfroccsot, onnan kezdve a fonoknek mindig igaza volt.

Bell & Sebastian 2011.08.24. 00:29:31

Azt még megértem, ha valaki nem kedveli Schmittpali főnököt. Nem kell meghívni vasárnapi ebédre, oszt kész is.

De hogy Sólymit (vagy Patkányt) még elé is helyezi, az már a pofátlanság teteje! Az ilyeneknek van a hántolt napraforgó, nincs vele sok munka.

Cuco 2011.08.24. 01:31:27

Jó gyerek ez a Pali bá', csak már elitta azt a maradék kis eszét is…

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.24. 16:21:14

@Josito: "Jó gyerek ez a Pali bá', csak már elitta azt a maradék kis eszét is…"

Honnan tudot, együtt ittál vele?
süti beállítások módosítása