Zuroff, a becstelen briganti
2011. július 21. írta: mr. pharmacist1

Zuroff, a becstelen briganti

  „Világos volt, hogy nem fogunk kopogtatni az ajtaján - nem fogadott látogatókat -, ezért más tervünk nem lévén, néhány percig csak álldogáltunk, hogy megtapasztaljuk ezt a különös, ám történelmi pillanatot. Mindenféle gondolatok cikáztak át az agyamon, egy-két különösen baljóslatú is. Mi sem volna egyszerűbb, mint bejutni a lakására, és kivégezni a rohadékot! Ez esetben végül is nem egy gyanúsítottról, hanem egy elítélt háborús bűnösről volt szó: ezt halott zsidók és szerbek százai bizonyítják. Mi sem volna egyszerűbb! Magam előtt láttam, törékenyen, 92 évesen. Gyerekjáték lenne.”

  Efraim Zuroff Utolsó esély hadművelet: Kutatás a náci bűnözők bíróság elé állításáért című könyvének legutolsó fejezetében foglalkozik Képíró Sándor ügyével. Zuroff elbeszéli, hogyan akadtak Bujdosó István, egy Skóciában élő volt csendőr nyomán véletlenül Képíró Sándorra 2006-ban, majd azt is, hogyan kutatták fel szívós munkával az akkor 92 éves férfi lakhelyét Budapesten. Ami egyébként nem volt nehéz, Képíró feleségének neve a telefonkönyvben, a férfié pedig a kapucsengőn szerepelt. A könyv 2009-es megjelenésének idején már megkezdődött Képíró pere, Zuroff azonban a kurucinfóra emlékeztető húzással közölte a férfi lakcímét is a könyvben. A nácivadász története azonban ellentmondásokkal terhes, zavaros, és egyáltalán nem foglalkozik azzal, ami a Wiesenthal Központ célja: jogi értelemben felelősségre vonni a háborús bűnösöket. Marad a drámai nagyotmondás.

  Szögezzünk le valamit: fogalmunk sincs, hogy Képíró Sándor elkövette-e azokat a gaztetteket, amikkel vádolják, és eszünkben sincs igazolni az újvidéki razzia ártatlan áldozatainak lemészárlását. Az igazság és az igazságszolgáltatás soha nem estek egybe, és amíg ember él, nem is fognak egybeesni – Képíró ügyével kapcsolatban most az utóbbi érdekel minket. A bíróság első fokon úgy határozott, hogy nem foglal állást a kérdésben, és sem Képíró ártatlanságát, sem bűnösségét nem mondta ki. Arra a következtetésre jutott, amire nagyjából az ítélet előtt is jutni lehetett: elégtelenek a bizonyítékok. De lássuk, Zuroff mit hoz fel könyvében Képíró bűnösségének igazolására.

  „Mi? A kurva anyját, hát még életben van?” - kérdezi a Jad Vashem történésze Zurofftól, amikor az beszámol neki arról, hogy Képíró nyomára bukkantak. Ezután a történész elmagyarázza, hogy Képíró volt az egyik azon tisztek közül, akik az újvidéki mészárlást megszervezték 1942 telén, és két évvel később el is ítélték ezért. Az ítélet után azonban a nácik hamarosan megszállták Magyarországot, a férfi pedig soha nem ülte le börtönbüntetését. Zuroff eltérő jelzőkkel illeti Képírót: így lesz belőle egymás után „suspected Nazi war criminal” (náci háborús bűnök gyanúsítottja), „escaped war criminal” (szökött háborús bűnös), „convicted war criminal” (elítélt háborús bűnös), „war criminal” (háborús bűnös), „alleged Nazi collaborator” (feltélezett náci kollaboráns). Egyszer százak, másszor talán ezrek halála szárad a lelkén (a razzia áldozatainak számát 3300-3800 közé teszik). Egy történelmi tanulmányban ezek az ellentmondások megférhetnek, Zuroff célja azonban az, hogy Képíró bíróság előtt feleljen tetteiért. Ez viszont csak tények bemutatásával megy.

  „A bosszú gondolata nem volt meggyőző és nem tartott sokáig. Mint minden más esetben, ebben is ugyanazok voltak az ellenérvek. Képíró meggyilkolása hosszútávon kontraproduktív lett volna, és máshol is lerombolta volna erőfeszítéseinket. Azt kellett elérnünk, hogy Magyarország életfogytiglanra ítélje, akármennyi időbe is kerüljön ez.”

  Különös gondolkodásra vall, hogy Zuroff azért utasítja el Képíró megölését, mert az ártana az ügyüknek. Az egész fejezeten végigvonul ez a kifejezetten jogellenes gondolkodásmód: az írás hemzseg a prejudikációktól, a bizonyítékokkal pedig nem törődik. Fenntartás nélkül egyetértünk azzal, hogy a háborús bűnök nem évülnek el. Ezzel viszont nem: Zuroff ahelyett, hogy a bekötött szemű Iustitiára bízná az ítélkezést, maga vagdalkozik összevissza az istennő pallosával. A bírósági eljárás pont fordítva működik, mint ahogy Zuroff gondolkodik: a vádlott bűnösségét, és nem ártatlanságát kell bizonyítani. Kivételt ez alól a Képíró-ügy sem képez.

  A vád gyakorlatilag összeomlott. A benyújtott 1944-es vezérkari bírósági ítéletet kirekesztették a bizonyítékok köréből, mert azt később semmisségi okra hivatkozva felülvizsgálták, majd hatályon kívül helyezték. Az 1944-es Szerbiából származó ítéletet korábban formai okokra hivatkozva nem fogadták el. Tragikomikus, hogy a Képíró ellen valló Nagy János főhadnagy vallomását is bizonyítékként prezentálták volna – holott Nagy ezeket a katonapolitikai osztályon és ÁVH-n tette. Tehát Zurofféknak az ÁVH-n tett vallomás is megfelelt volna, hogy a feltételezett nácit rács mögé dugják.

  A felmentő ítélet után Zuroff tajtékzott, körbeturnézta a nyugati sajtót az általa felháborítónak tartott ítélettel, a Magyar Hírlapnak pedig azt nyilatkozta, „a Képíró-per a kedvezőtlen ítélet ellenére is még mindig egy aktuális ügy, amelyből ki lehet hozni valamit”. Az eszébe sem jutott, hogy ők szúrtak volna el valamit.

  A szakértőként közreműködő Szakály Sándor történész kétségesnek találta az ügyész által benyújtott iratok hitelességét, Zinner Tibor jogtörténész elégtelennek találta a felhozott bizonyítékokat, Ungváry Krisztián történész pedig kontraproduktívnak találta az ügyet. A szélsőjobboldali-antiszemita elfogultsággal nehezen vádolható Karsai László történész „megélhetési nácivadásznak” nevezte Zuroffot, Képíró pere szerinte a Wiesenthal központ erőltetett önlegitimációs kísérlete, hogy ezzel bizonyítsa létezésének okát magánfinanszírozóinak.

  Zuroff válasza nem maradt el: „Karsainak orvosi segítségre van szüksége, ha ilyeneket mond. Aki hisz neki, annak pedig szintén mentális problémái vannak.” Bravó. Zuroff ahelyett, hogy elgondolkodott volna a benyújtott bizonyítékok értékén, az igazságszolgáltatás függetlenségét támadta meg – pedig nem Magyarországon vallott először kudarcot a nácivadászattal. Nem mellesleg: a náci hiába erős hívószó, Képíró ügyével a nácizmus nehezen hozható összefüggésbe. Az újvidéki razzia idején Magyarország nem állt német megszállás alatt, így a razzia felelősei nem nácik (ahogy Kamenyec-Podolszkij esetében sem), hanem „magyarok”. Annak ellenére, hogy a gyilkosságok felelősei megléptek az országból, majd a Margaréta-terv után SS-egyenruhában tértek vissza, az újvidéki razziához a Harmadik Birodalomnak semmi köze nem volt.

  Másodfokon még bármi történhet a Képíró-perben, ám Zuroffnak eddigi munkája kimerül abban, hogy vádaskodásával saját magát, végső soron saját ügyét járatta le. Az ügyből sokan azt a következtetést fogják levonni, hogy a múlt bolygatása, idős emberek bíróság elé citálása haszontalan.

  Novák Attila 2009-es cikkében addig megy, hogy leírja, „Zuroff és intézete úgy viselkedik, mintha a szélsőjobb által vizionált »szupranacionális zsidó büntetőhadjáratot« testesítené meg: kormányokat szólít fel, ügyészeket korhol, miniszterelnököket (akiknek a nevét sem tudja leírni) utasítgat arra, hogy társadalmi-politikai háttértől és a helyi viszonyoktól függetlenül feleljenek meg az Akció elvárásainak, hogy megbüntessék a holokauszt nyolcvanon túl lévő idős tetteseit.” A Képíró-per hatását erősítheti a szerdán zöld utat kapott, a MÁV és a Rail Cargo Hungaria ellen indított 237 milliárdos kártérítési holokausztper is, amelynek indoklása a már idézett Karsai László szerint indoklása több sebből vérzik.

  Jó lenne észrevenni, hogy Zuroff ténykedése a kommunista bűnök elkövetőinek felelősségre vonását is megnehezíti. Pedig a nyolcvanon felüliek között belőlük is akad néhány.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr523086131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2011.07.21. 13:55:14

„Zurofféknak az ÁVH-n tett vallomás is megfelelt volna”

Miért ne?! A Zuroff-félék voltak az ÁVH...

Steve the Great 2011.07.21. 14:01:02

"sokan azt a következtetést fogják levonni, hogy a múlt bolygatása, idős emberek bíróság elé citálása haszontalan. "

Már most is sokan vannak ilyenek. Igaz, egy topikkal arrébb hangosan követelik a Biszku Bélák felelősségre vonását.

teknős 2011.07.21. 14:16:42

Antiszemita az, akire a zsidók rámondják, hogy antiszemita.

Háborúsbűnös az, akire ők azt mondják, és kész fellebezésnek nincs helye.

Kedves zsidó honfitársaim, nem érzitek úgy, hogy ez a gondolkodásmód vezet újra és újra progromba? Néhány felelőtlen nemzet- és/vagy hittársatok ténykedését a legendás összetartásotok miatt az egész közösségetek fejére veszitek. Ezért szenved több millió ártatlan, tisztességes zsidó időről -időre.

Gyurma Pappa 2011.07.21. 14:40:27

@teknős: Alapvetően amit mondasz, igaz minden kirekesztésre/különbözőség hangsúlyozására hajlamos nép/vallás/politikai csoportra is. Ha belegondolunk, nem minden kommunista pár tag gondolta úgy, a Rákosi korban, hogy aki nincs velünk az ellenünk van, de szent meggyőződésem, hogy nem minden Fidesz párttag utál minden MSZP párttagot, csak hogy ne menjünk messzebb.

Nem a "több millió ártatlan, tisztességes zsidó" hibája, hogy néhány, ilyen Zuroff-féle ember van köztük, mégis azt mondod: "Antiszemita az, akire a zsidók rámondják, hogy antiszemita", bár okfejtésed később azt mondja, és szerintem az igazság is valahol ott lehet, hogy a zsidó szót ki kell cserélni a "Zuroff-félékre". Valahogy mégis, elsőre nem ezt írtad.

A gond az sajnos, hogy a közvélemény elég kis része néz ennyire a dolgok mögé, és tényleg összemossa ezeket a mániákus embereket a zsidósággal. Akiket én ismerek zsidók, mind inkább felejtenék ezt a holokausztot, mint hogy állandóan téma legyen.

civilkontrol 2011.07.21. 15:03:16

@Gyurma Pappa:
Ugyanazt hiányolom, amit Teknős.
Ha én ki tudok fakadni a kuruc fanatikus barmok fröcsögésén, ha tul.képp joggal éreztetik velem (érzem is) hogy nekem, mint jobbkonzervnek el kell zárkóznom a nagy habitusoktól, akkor a a zsidók csöndes többsége miért hagyja, hogy ez a lepra társaság zsidóságát pajzsra emelve gerjessze az antiszemitizmust?
Miért nem állnak már föl kollektiven és küldik el a hullák f..szára a nagypofájú vérszivó véleményformálóikat?!

Szerintem teljesen jogos az elvárásunk

civilkontrol 2011.07.21. 15:16:34

@civilkontrol:
Ja! Ha én mondom, hogy menjenek az nem ér sokat, mert nácis.
De ha azok mondanák, akiknek emiatt naponta kell kellemetlenségeket elviselni, az talán hatna

jozicsenko 2011.07.21. 15:22:49

a máv pernél mocskosabb dolgot el képzelni sem lehet: unokák perelnek a rémálmok miatt...

a nagyapám orosz hadifogságban volt, még sem perelek

ehhhh, ha ezek után egy zsidó nem érti meg, miért utálják őket, azt hiszem, komoly gond van velük...

( @Gyurma Pappa: ne haragudj, de ameddig a zsidóságot állandóan képviselő hangoskodók nem hajlandóak kiállni a mikrofon elé és nem küldik el a fenébe a máv per ügyvédeit: nu addig összemossák őket...)

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.07.21. 15:41:22

még szerencse, hogy a rózsaszín sztaniolba csomagolt novákzuroff megírta zuroffról, hogy milyen. :)
tanulság: inkább ezer zuroff a messzi távolban, mint egy novák a kertkapuban.

Omár mollah 2011.07.21. 16:36:55

Már elhangzott többször, múltkor Orbán szájából is, hogy a magyarországi zsidók többsége baloldali. Nos, ugyanilyen alapon, illetve ebből következően valószínűleg a többség támogatja is Zuroffot, a nagy nácivadászt, mivel mást sem hallani a tévében mint nácik, fasiszták cigányoznak és zsidóznak, masíroznak stb. A zsidóknak kell egy hős, és mivel a Héber Pöröly csak kitaláció, ezért marad Zuroff. Felesleges várni az összzsidó elhatárolódást. Egyedül Vámos György hallatta a hangját, igaz őt ezért fizetik ...

tééényleg? 2011.07.21. 16:46:33

Ez az egész ügy gáz. Egy csendőr századost vérszomjas náciként beállítani eleve csúsztatás. Nem náci vezetőkről és nem is ideologizált emberekről van szó. A II. vh alatt rendvédelemmel és rendfenntartással foglalkozó emberek egyértelmű parancsokat kaptak a feletteseiktől arról, hogy mi a teendő. A csendőrséget amúgyis meghurcolták már ezerszer, most előszedni valakit 70 évvel ezelőttről...
Kiváncsi leszek, hogy a felháborodott szerbek mikor kérnek bocsánatot az újvidéki események megtorlásáért, amikor több embert öltek és hurcoltak meg mint az újvidéki hideg napok során, illetve, hogy mikor indulnak hasonló perek a mai zsidó vezetők rendkívül humánus palesztinai viselkedése miatt... Akkor hol lesznek az emberiség nagy védői? Hol vannak manapság?

jan 2011.07.21. 16:59:56

Akik a magyarországi zsidók reakcióját hiányolják itt bőszen (mintha ők egy monolit lennének), nem olvasták Novák Attila és főleg Karsai László reakcióját??

Valandil 2011.07.21. 17:11:37

Nem tudom miből gondolta zuröff, hogy ennyi "bizonyítékkal" letöltendő(!) fegyházbüntetést(!) fog kapni Képíró Sándor. Még biciklilopásnál is megalapozottabb bizonyítékok kellenek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.07.21. 18:45:21

Ha volna rá módom, megkérdezném Efraim Zurofftól, (hogy) mit gondol arról, hogy a Képíró-per elsőfokú ítélethirdetését követő napon Putnokon vadászpuskával lövöldöznek a putrikra?

ü
bbjnick

Hattory Hanzo 2011.07.21. 19:37:18

@bbjnick:
Ennek pontosan mi a túró köze van ahhoz, hogy az én nagyapámat 1944-ben a hideg napok megtorlásaként agyonlőtték?

kispufi 2011.07.21. 20:26:39

pénzre, hatalora visszavezethető, ill. onnan eredeztethető, mind súlyosabb fokú mentális betegség - kvázi totál beleőrülés - 2011-ben nácivadászt játszani, zuroff rá az élő példa.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.07.21. 21:43:34

@Hattory Hanzo:

Éppen ezt szeretném én is megtudni Zurofftól.

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2011.07.21. 22:45:49

Ajvé, de nagy rágcsálók maguk!
Hát sohasem hallottak még a Tikkun Olamról, ahol és amiben kellemesen összefonódik az Írás, Hit, Állam, Üzlet és Titkosszolgálatok?

Ebben a yiddish Opaban megtestesül mindenik.

Azt még nem vették észre, akárhányszor előveszi valaki a zsidó kártyát, rögtön lecsapják egy náci ásszal? (na jó, ez csak egy hetes)

Így működik a tudatalattira ható reklám, a részletek -egy idő múlva- elsikkadnak, marad a harag, mint komoly hajtóerő. Mindegy is, melyik oldalon.

A cédula Gólem pofájában.

abrakadara 2011.07.21. 23:40:02

"Jó lenne észrevenni, hogy Zuroff ténykedése a kommunista bűnök elkövetőinek felelősségre vonását is megnehezíti."
Aztán mért is, gyógyszerész úr? A terhelő tények bemutatásával bizonyítani kell a vádlott bűnösségét. Ennyi. Ennek mi köze Zuroff ténykedéséhez?

abrakadara 2011.07.22. 00:04:00

"A benyújtott 1944-es vezérkari bírósági ítéletet kirekesztették a bizonyítékok köréből, mert azt később semmisségi okra hivatkozva felülvizsgálták, majd hatályon kívül helyezték."
Ja, a nyilas hatalomátvétel után. Meggyőző.

Robinzon Kurzor 2011.07.22. 00:20:54

Tenyérbemászó alak ez a Zuroff.

Elmehetne simán nagyrédei polgármesternek.
Ha elég szorgalmas, még Fidesz-frakcióvezető is lehetne belőle.

The Last Outlaw 2011.07.22. 02:09:41

Zuroffot és a hozzá hasonlókat nekifutásból rúgnám fejbe, természetesen Martensben...

tewton 2011.07.22. 02:58:40

@bbjnick:
vadászpuskával? lövöldöztek? cigányokra?
és tapasztalt ember létére ezt el is hiszi?

látta a híradóban a rettegő kiscsaládot?

háé geci de fasza vaót, még a csicska rendőröket is kihivattuk az miatt a két lyuk miatt, meg kijött a zertéel is, meg a hiradó is.

magyarul ebből se lesz semmi, leginkább nem a hatóság félrevezetése, legfeljebb "megijedtek", "úgy érezték, vélték hallani", mert "idegfeszültek." biztos az évforduló miatt.

efhábé 2011.07.22. 07:28:23

@jozicsenko: boldog tudatlanság. Már 2010-ben elküldték őket a halál retkes f@szára, konkrétan a mazsihisz elnöke, aki egyébként ilyen zuroff-szerű figura, de a máv per nála sem fért bele.
mazsihisz.hu/-nem-indithato-per-erkolcsi-ertelemben-a-mav-ellen--2656.html

Megjegyzem, klasszikus, ami itt folyik. A zsidók így, a zsidók úgy, azután, ha kiderül, hogy mégsem így meg úgy, akkor jön az, hogy de a Novák az egy zuroff. Tipikus van sapka, nincs sapka eset, akkor meg miért akarjon megfelelni bármelyik zsidó? Bármit tesz, úgyis csak büdös zsidó marad itt egyeseknek. Szerencsére az ország többsége nem ilyen, mutatja ezt pl a rengeteg vegyesházasság is.

MagyarZizzi (törölt) 2011.07.22. 10:25:49

Most őszintén: ki ez a Zuroff?! Azon kívül, hogy egy retkesszájú, kisebbségi komplexusban szenvedő idióta, akitől még egy olyan mondatot nem hallottam, ami ne fröcsögne a gyűlölettől, és valakinek a meggyilkolása iránti vágytól. Már kezdek abban is kételkedni, hogy zsidó, mert igazi zsidót ilyen mocskosul szájalni én még nem láttam.

Vidéki 2011.07.22. 11:19:17

Az Efraim Zuroff vezette Simon Wiesenthal Központ a per kierőszakolásával leginkább a saját létét próbálta igazolni, s Képíró személyében találta meg az ideális „áldozatot”. Aki ráadásul kéznél volt; nem kellett valahonnan a dél-amerikai esőerdők mélyéről felkutatni, itt él Magyarországon 1996 óta.

A szélsőjobboldali-antiszemita elfogultsággal nehezen vádolható Karsai László történész „megélhetési nácivadásznak” nevezte Zuroffot, Képíró pere szerinte a Wiesenthal központ erőltetett önlegitimációs kísérlete, hogy ezzel bizonyítsa létezésének okát magánfinanszírozóinak.

Különös gondolkodásra vall, hogy Zuroff azért utasítja el Képíró megölését, mert az ártana az ügyüknek. Az egész fejezeten végigvonul ez a kifejezetten jogellenes gondolkodásmód: az írás hemzseg a prejudikációktól, a bizonyítékokkal pedig nem törődik.

Ez a különös gondolkodás kifejezett gengsztermentalitás.

Az erőszakos gengszter úgy érzi, hogy ő felette áll a jogrendszernek.

Ha a jogrendszer nem prekoncepciói szerint ítél, akkor jaj a jogrendszernek is.

Bloodscalp 2011.07.22. 12:11:33

@Steve the Great: ez a baj hogy a magyar elit hozzáállása ez, hogy ne bolygassuk a múltat...mert minek?még a végén valami kiderül...
inkább kivárják hogy a 80-90 éves taták kimúljanak

mellesleg az agyam eldurrant mikor hallottam h a perköltséget a magyar állam fizeti...

egyenlítő 2011.07.22. 12:20:12

@tééényleg?:
"mikor indulnak hasonló perek a mai zsidó vezetők rendkívül humánus palesztinai viselkedése miatt"

Nos, ha nem viselkednének rendkívül humánusan, akkor ma nem lenne palesztin kérdés. Régen túl lennénk a végső megoldáson.

egyenlítő 2011.07.22. 12:25:48

@teknős:
"Kedves zsidó honfitársaim, nem érzitek úgy, hogy ez a gondolkodásmód vezet újra és újra progromba?"

Először is pogrom. Másodszor a pogromok a keresztesháborúk korában kezdődtek, a Simon Wiesenthal központ ennél kicsit fiatalabb. Persze lehet, hogy a lovagok és inkvizítorok (Hitler Adolfról nem is beszélve) jövőbelátóak voltak.

'it's cool to know nothing' 2011.07.22. 12:30:46

Azért azt megkérdezném Zurofftól, hogy megszállt területeken civil, felvegyverzett ellenállókat lelőni az szerinte háborús bűn-e.

Amennyiben igen, akkor lát-e különbséget a Gázában és Vajdaságban történtek között. Gázában lelőni köveket dobáló gyerekeket az rendben van, de felfegyverzett szerb lakossággal szemben fellépni nincs rendben? Mindkettő - mondjuk úgy - "megszállt" terület.

Félreértés ne essék, szerintem egyik sincs rendben.

De azért ismerjük, milyenek lehetnek a szerb civilek, mint pl. Seselj, Hadzsics, Karadzsics és Mladics. Még Mladics is civil volt (mert leszerelt) és civilekből szervezett magánhadsereget.

Csigorin 2011.07.22. 12:43:36

"Mi sem volna egyszerűbb, mint bejutni a lakására, és kivégezni a rohadékot! Ez esetben végül is nem egy gyanúsítottról, hanem egy elítélt háborús bűnösről volt szó: ezt halott zsidók és szerbek százai bizonyítják. Mi sem volna egyszerűbb! Magam előtt láttam, törékenyen, 92 évesen. Gyerekjáték lenne.”

ehhez nincs mit hozzafuzni, ez egy beteg allat.

dögölj meg 2011.07.22. 12:52:18

Efraim Virág elvtárs már az ítéletet is megírta,a bírónak
csak ki kellett volna hirdetni. Valami porszem kerülhetett a gépezetbe.

egyenlítő 2011.07.22. 12:55:10

@'it's cool to know nothing': Nem mondod! Tényleg? Gázában a zsidók összeszedték a gyerekeket, lekísérték a tengerpartra és ott egyenként tarkón lőtték őket? Hány ezret?

visonka (6th ham) 2011.07.22. 12:55:48

@Bloodscalp: "még a végén valami kiderül..."
mondjuk az, hogy az ő felmenőiknek is elévülhetetlen érdemeik vannak abban, hogy itt tart hazánk.
Btw: tudja valaki hány ogy.képviselőnek van-volt a családjában 56-os forradalmár ill. ávh-s? Szerintem érdekes lenne a számok összevetése.
Egyébként meg pereljük be Mongóliát a tatárjárásért, Törökországot a 150 éves megszállásért, nyugat-európától meg kérjünk fizetséget, mert megállítottuk a keleti népek terjeszkedését, megóvva civilizációjukat :)

dögölj meg 2011.07.22. 12:56:22

@Bloodscalp: És a magyar állam fogja fizetni a MÁV,OTP, Újpesti Cérnagyár ...stb.elleni per költségét is.Illúziónk ne legyen,az ítélet már ott is borítékolva van.

'it's cool to know nothing' 2011.07.22. 12:57:37

@egyenlítő:

És Vajdaságban összeszedték a gyerekeket, lekísérték a Tiszapartra és ott egyenként tarkón lőtték őket?
Hány ezret?

Nem, Gázában csak simán a tömegbe lőnek, nem tökölnek az összeszedéssel és a kísérgetéssel. Sok ezret.

HúszTíz 2011.07.22. 13:29:59

Szar ember ez a Zuroff.

GeoThrasher 2011.07.22. 13:31:29

Miután Rudolf Hess hulláján is megbosszulták a "vészkorszakukat", nem nagyon van mit hozzátenni...
Érdekes nép ez...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.07.22. 13:31:33

"Jó lenne észrevenni, hogy Zuroff ténykedése a kommunista bűnök elkövetőinek felelősségre vonását is megnehezíti. Pedig a nyolcvanon felüliek között belőlük is akad néhány."

tukorbe neztetek es zuroffot lattatok?

hjakerem, bartataim, a gyulolet vezerelte bosszu mindenkeppen egy aljas, civilizalatlan dolog, akar naci, akar kommer ellen tortenik:-)

mi nem foglalt még 2011.07.22. 13:43:35

@teknős: Ezt akarják kiprovokálni.
Lassan már elkopik a holokausztozás új bevétel után kell nézniük.
Ezeknek úgy kellene még egy holokauszt mint egy falat kenyér.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.22. 13:53:30

Jó lenne észrevenni, hogy Zuroff ténykedése a kommunista bűnök elkövetőinek felelősségre vonását is megnehezíti. "

én ezt nem veszem észre, és nem is hiszem hogy ennek bármiféle alapja van.
ezzel csak a zsidók járatják le magukat szokásuk szerint. ahogy a mávval.
csak kell ide is vmi fideszes szöveg, miért nem ítélik el biszkut, hát mert lejárattáák mááár ezzt. ahogy a közt vörös térre is kellett vmi, ami még véletlenül sem az igazság, az, hogy őket nem zavarja tulajdonképpen a vörös csillag, sem a károlyi szobor.
a fidesz pártelitje teljesen elégedetett velük

mi nem foglalt még 2011.07.22. 13:55:55

@egyenlítő: A tetves izraeliek még a sebesülteket összeszedő mentősökre is lőttek.
Már rég meg kellett volna szállni izrael és meggátolni a háborús bűnök elkövetését.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.22. 13:58:47

@Gyurma Pappa: érdekes, a zsidó vezetők mind ilyenek. a zsidó vallási vezetők is.
mily érdekes. tán velük kéne kezdeni az állítólagos jó zsidóknak a tisztázás, és leváltani őket, de valamiért ez nem sikerül.
csak nem azért mert Magyarországon a zsidóság szinte egésze mélyen ún. balodali? (tehát nemzetellenes)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.22. 14:02:07

@teknős: a zsidók olyanok mint a cigányok: nem bélyegzik meg a bűnöst, hanem összezárnak, cinkosok lesznek. bár látok én azért javulást az izraelitáknál, de messze nem elegendő

hiába, együtt táboroztak, összetartanak ebben is a magyarok ellen.

tééényleg? 2011.07.22. 14:07:40

@egyenlítő: ez most mihez képest humánus? a gázkamrához képest? ahhoz képest talán, de egy egész nemzetet körbefalazni, külvilágtól elzárni, gáztól, áramtól és víztől elzárni... a dohány utca környékén nem valami hasonlót csináltak a csúnya gonoszok? vagy az már más?

gpt32 2011.07.22. 14:14:08

@tesz-vesz: Már vártam hogy lesz ebből "emútnyócév".

xenuka 2011.07.22. 14:19:16

Önbíráskodni akaró beképzelt szarházi zsidó ez az efraim zuroff nevű aljaember-féreg-zsidórasszista-majom.

A rabszolgaivadéknak azt kell megtanulnia először, hogy Szűz Mária országa a keresztény Magyarország 1100 éves. Amikor az ő ősei még kecskéket basztak a sivatagban hiszen a talmud nevű vécépapírtekercsük szerint lehet, akkor itt már törvény és rend uralkodott.

Amikor jákob meg mózes a csavargott és bebaszva össze-vissza hazudozott itt már a Csodaszarvas legelt.

Mi magyarok egyenesen az Istentől kaptuk itt Európa közepén az országunkat a zsidók meg csak ellopták az araboktól Ázsiai porfészküket.

Ne jöjjön már egy ilyen zsidógané osztani az észt ide, hanem takarodjon vissza a rabszolgaivadék rokonai közé Ázsiába.

A komcsik meg mind zsidóbérencek - ezt Sztálin óta tudjuk, aki csak tudta már miről beszél, hiszen egy ideig a Szovejetunió beli zsidók főrabbija is volt és kijelölt egy országot a féreg zsidóinak Sziberiában.

ביראָבידזשאַן

en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Autonomous_Oblast

www.hetek.hu/hatter/200703/sztalin_zsidoakasztasra_keszult

Előre leírom minden zsidó, liberális és kommunista hozzászólónak: anyád a fasiszta és apád a náci, amikor ártatlan arab gyerekeket bombáz és lő le.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.22. 14:25:35

@bbjnick: elképzelhető

de sajnos még mai napig sem tisztázott, a fidesz a tisztánlátást nem hozta el, csak a titkosítást. ideje lenne már nem bolsevik gyökerű pártot a kormányra emelni

Haans Kruger 2011.07.22. 14:27:32

Azzal az alapelvvel, amivel most izrael operál, hogy le van írva a szent könyvben hogy ez a mi földönk és így már nyugodt szívvel kiirthatunk egy népet és elvehetjük mindenüket, szerintem nem kicsit náci gondolkodásmód. Így viszont különösen undorító és képmutató, amit az ilyen zuroff félék művelnek.

Bell & Sebastian 2011.07.22. 14:46:56

Hát kihalt már az utolsó látó is Putnokról?
Oda is a prekogníció - meg a reterát.

gitáros 2011.07.22. 14:47:08

@xenuka:
Elmész te a kurva anyádba, te kis primitív tahó.

valójábannemberci 2011.07.22. 14:54:52

Aztán Zuroffnak mi a véleménye Deir Jasszinról?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.22. 14:55:24

@abrakadara: sohasem szabad elfelejteni: a hideg napok bűnöseit a Horthy bíróság halálra ítélte. elszöktek Németországba, de előtte halálra ítélték.

a szerb megtorlást pedig a szerb állam támogatta.

!

nagyságrendben sokkal nagyobb volt a népirtás a magyarok ellen, állami támogatással, és most itt hőzönködik ez a retardált szerb?
mandiner.hu/cikk/20110722_megdobbent_kepiro_felmentesen_borisz_tadics

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2011.07.22. 14:56:11

Nem szép dolog ilyen fejbelövést vizionálni. Nem szenvedne eleget.

'it's cool to know nothing' 2011.07.22. 15:03:47

Ezért egy dologra még felhívnám Zuroff figyelmét.

A szerbek 1944-ben 40 000 magyart öltek le. A szerbek sem kísérgettek senkit a kivégzőhelyre, csak fogták és kitaposták az utcán a terhes nőből a magzatot.

Kizártnak tartom, hogy a 40 000 megölt magyar között ne lettek volna zsidók. Biztos voltak szép számmal. Azokkal akkor most mi a helyzet? Azok nem számítanak? Zuroff bácsi, mindenki megértőbb lenne, ha azt látná, hogy nem csak mindig a magyarok ellen történik fellépés!

Amúgy meg az egész alapvetően egy szerb-magyar konfliktus, a zsidók nem is tudom, hogyan keveredtek bele (tudja valaki? érdekelne)

Az, hogy a zsidókkal mi történik, csak a zsidókat és a fasisztákat érdekli. Bennünket, a többséget egyáltalán nem. Zsidók csak egy nép a földön, felőlem lehetnének akár bangladeshiek, vagy nyaszák is, a lényeg, hogy ugyanaz a mérce vonatkozzon mindenkire.

Persze tudom a veszteseknek el kell viselni a kettősmércét, a nyertesek meg csak élnek vele. Csak ez 66 évvel a háború után, a most élő generációk számára teljesen elfogadhatatlan.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.22. 15:10:37

Annyira nem mozgat, mit gondol egy zsidó, aki 70 éve ebből él. Egyébkként természetesen hazudik, nem Képíróról szól a történet, hanem müsoron kell tartani a büntudatot. Hogy elítélik vagy nem tökmind1, lényeg hogy a sajtó ezzel foglalkozzon.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.07.22. 17:11:41

@tewton: @tesz-vesz: @gpt32: @Bell & Sebastian:

No, igen, de a hír pukkant. Ha én hívtam volna ki a rendőröket, abból nem lett volna hír. A hír, tudjuk, olyan, mint a tranyós gitárerősítő --- akkor jó, ha (bekapcsoláskor) pukkan.

ü
bbjnick

Atisz 2011.07.22. 17:39:08

Egy koki (Képíró felmentése) és egy saller (Karsai nyilatkozata) után még mindig nem gondolkozott el, hogy talán ő vetődött árnyékra.

Zuroff úr, keressen valami tisztességes munkát - ma már nem lehet a holokausztból megélni.

Atisz 2011.07.22. 17:41:36

@'it's cool to know nothing': Azok a zsidók azért nem számítanak, mert minden bizonnyal magyarnak vallották magukat, ráadásul a kommunisták által meggyilkolt zsidók soha nem is érdekelték az "illetékes" urakat.

Atisz 2011.07.22. 17:42:31

@tesz-vesz: "sohasem szabad elfelejteni: a hideg napok bűnöseit a Horthy bíróság halálra ítélte. elszöktek Németországba, de előtte halálra ítélték.

a szerb megtorlást pedig a szerb állam támogatta"

Ennyi, kár is tovább ragozni.

egyenlítő 2011.07.22. 19:00:33

@'it's cool to know nothing':
"Kizártnak tartom, hogy a 40 000 megölt magyar között ne lettek volna zsidók. Biztos voltak szép számmal."

Nemigen voltak. A vidéki zsidóságot 44 nyarán a magyar csendőrök Auschwitzba menekítették a szerb megtorlás elől.

egyenlítő 2011.07.22. 19:04:58

@tééényleg?: Ha ketten csinálják ugyanazt, az nem ugyanaz. 44-ben a zsidók nem akarták a tengerbe szorítani és kiirtani a nem-zsidókat és aránylag kevés merényletet követtek el ellenük.

egyenlítő 2011.07.22. 19:13:59

@'it's cool to know nothing':

"És Vajdaságban összeszedték a gyerekeket, lekísérték a Tiszapartra és ott egyenként tarkón lőtték őket?"

Mondjuk a Tisza aránylag messze volt, mintegy 50 km-re.

"Az újvidéki razzia során a későbbi hivatalos magyar adatok szerint a honvédek és csendőrök 3309 (más források szerint 3340), zömében szerb polgári lakost gyilkoltak le, köztük 792 nőt, 299 idős embert és 147 gyermeket. A halottak között volt mintegy 740 zsidó származású személy is."

"A kivégzések közvetlen oka a razzia alatt bevezetett kijárási és helyváltoztatási tilalom volt. Azokat végezték ki, akiket az egyes településeken a helybeliekből összeállított igazoló bizottság nem tudott igazolni, következésképp nem ismerték őket, nem helybeliek voltak. Szombathelyi Ferenc vezérezredes január 22-én táviratilag utasította Feketehalmy-Czeydner altábornagyot, hogy a törvénytelenségeket személyes felelősség mellett szüntesse meg. A következő napon (január 23.) a razziázó járőrök között rumot osztottak, és az ittas katonák követték el az első igazolhatatlan atrocitásokat. (A korábbi kivégzések ugyanis rögtönítélő bíróságok ítéletein alapult, ami háborús körülmények között, felfegyverzett terroristák – akiket a történelem ma partizánoknak nevez – között bevett szokás volt minden hadviselő félnél.)

Feketehalmy-Czeydner csak 23-án este rendelte el a razzia befejezését, de 26-ig még folytak tisztogatások. Január 30-án Szombathelyi Ferenc a karhatalmi működést beszüntette."

'it's cool to know nothing' 2011.07.22. 19:50:39

@egyenlítő:

Ebből is látható, hogy nem a zsidóság volt a célpont. Nincs szó fasizmusról, emberiesség elleni bűntettről. A bevonuló magyar rendfentartó szervek megpróbálták a magyar szuverenitást visszaállítani, a hatalmat megszervezni, a nem magyar lakosság ellenált. A hatóság pedig rosszul reagált.

Egy kisértetiesen hasonló helyzetnek egy másik kimenetét láthattuk a délszláv háborúban. Ott a fiatal horvát állam felállította a rendőrséget és elkezdte megszervezni a közigazgatást. Ennek megfelelően a horvát rendőrök bevonultak minden horvátországi településre. A szerbek által lakott falvakban viszont ezt megszállásnak értékelték, és rájuk lőttek. A horvát rendőrök megpróbálták a felelősöket megtalálni, és így lett háború az egészből.

Ugyanez történik az Izrael által megszállt területeken. Az idegen hatalmat a helyi lakosság nem fogadja el és minden eszközzel küzd ellene. Az izraeli hatóságok pedig láthatóan nem tudnak mit kezdeni a helyzettel és nagyon rosszul reagálnak. Izrael hosszú távon vesztésre áll.

Kettőnk között az a különbség, hogy én az ilyen és hasonló megengedethetetlen cselekményeket elítélem, te meg az egyiket elítéled a másikat meg (Gáza pl) mentegetni próbálod.

egyenlítő 2011.07.22. 21:47:40

@'it's cool to know nothing': Nem próbálom mentegetni, csak tudom, hogy nem azonos a súlyuk. A II. VH. idején a "szokás" a civil lakosság elleni, válogatás nélküli tömeges megtorlás volt (egy katonáért száz civil, egy tisztért kétszáz, Normandiától Sztálingrádig). Jugoszláviában is válogatás nélküli, ezres nagyságrendű gyilkolászás folyt, az "idegen" civil lakosság ellen. Izrael célzottan lő vissza, oda, ahonnan támadták, vagy a terrorista vezetők feltételezett búvóhelyére. Az első és a második egyértelműen háborús bűntett (ezt pontosan tudták az elkövetők is), a harmadik határeset, mert az áldozatok többsége civil, a bomba nem igazoltat.

Jugoszláv példa: mi a helyzet a Horvátországhoz tartozó, szerbek lakta területen (Krajina) levő horvát faluban élő szerb családdal?

'it's cool to know nothing' 2011.07.22. 22:18:44

@egyenlítő:

Éppen a zsidó szervezetek szokták elítélni a relativizálást, amit most éppen csináltál.

A magyarázadot éppen az ellenkezőjét jelenti, mint amit szerettél volna. Háborúban még jobban elfogadják a "járulékos veszteséget" (collateral damage), mint békében. Tudtommal Gázában nincs háború.

egyenlítő 2011.07.22. 23:50:58

@'it's cool to know nothing':
1. Nem vagyok zsidó szervezet.
2. Ez nem relativizálás.
3. Ha nincs háború, nincs háborús bűntett sem.

Bloodscalp 2011.07.23. 11:29:53

@tesz-vesz: az ítélet nem lett végrehajtva és hagyták őket futni, ez nagy hiba volt szerintem

valójábannemberci 2011.07.23. 17:37:40

@egyenlítő: Deir Jasszin csak nem sokkal a II. VH után volt. Alig 1 hónappal Izrael állam kikiáltása előtt az Irgun és a Lehi nevű paramilitáris csoport 120 tagja a Haganah asszisztálásával megtámadta az amúgy teljes semlegességet kikiáltott 600 lakosú falut. Három hullámban csaptak le, az első hajnalban történt. Kb. 107 halottja volt a mészárlásnak, köztük olyanok, akiket elvittek Jeruzsálembe, hogy örömparádét rendezzenek a körbehurcolásukkal, majd egy kőbányába vitték és agyonlőtték őket. 55 gyereket elhurcoltak Jeruzsálem Óvárosához és csak úgy otthagyták őket az utcán. Őket találta meg az a Hind Husszeini, akinek a számukra és a további árvák és menekültek számára alapított bentlakásos iskolájáról is szól a közelmúltban bemutatott Miral című film.

Deir Jasszin nincs messze a Jad Vasemtől. Rá lehet látni arra a pszichiátriai intézetre, amit a helyén építettek. Eleinte a Holokauszt túlélőit kezelték ott, egy vérfürdő helyén, majd a Jeruzsálem-szindrómások központja lett.

Deir jasszinról nem beszélnek Izraelben, ahogy a többi eltörölt faluról sem.
Amikor a Jordán király hírt kapott a Deir Jasszini mészárlásról, teketóriázás nélkül adta ki a parancsot a támadásra. Pedig nem sokkal előtte Golda Meir járt nála álruhában, diplomáciai célzattal.

Az eseményekre Albert Einstein is reagált, és amikor Menachem Begin az Egyesült Államokban járt, többedmagával a New York Times hasábjain megjelent nyílt levélben tiltakozott ellene.
Itt olvasható eredetiben: ia700204.us.archive.org/21/items/AlbertEinsteinLetterToTheNewYorkTimes.December41948/Einstein_Letter_NYT_4_Dec_1948.pdf

Zuroff urat kérdezném, de úgysem jut el hozzá: Deir Jasszin kapcsán mikor lesz elszámoltatás? És a többi eltörölt település kapcsán? Az előkerült "tisztogatási térképről" mit tudna mondani?

egyenlítő 2011.07.23. 20:19:42

@valójábannemberci:

Na ez a relativizálás.

Egyébként: 1918-ben a faluban a kisbíró kidobolja, hogy az olaszoknak mekkora veszteségei voltak Doberdónál. Az egyik paraszt rákérdez:
- És a mieinknek?
- Azt a másik oldalon dobolják!

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2011.07.23. 22:50:48

Kedves Vitázók!
A zsidóság a történelmi korokban, minden vészkorszak után (mert bizony több is volt) prófétái segítségével megpróbált önvizsgálatot tartani, azért, hogy megtudja, hogy az Isten által rámért megpróbáltatások és tragédiák sorozata miért és milyen elkövetett bűnök miatt sújtott le népükre. Hiszen a zsidóságnak (legalábbis teremtéstörténetük szerint) mint a transzcendentális frigy kiválasztott szereplőjének állandó és örökös kapcsolata van az Örökkévaló Istennel. Tehát semmi olyan nem történhet a zsidó néppel, amely nem az Örökkévaló Isten akaratából való.

A zsidók küldetéstudata is ebből táplálkozik.

A kapitalizmus, a judeo-fináncoligarchizmus korára elfogytak a próféták.
A zsidó próféták szerepét a zsidó bankokraták vették át.
A zsidóság ahelyett, hogy önvizsgálatot tartana, az Örökkévaló Isten rámért csapásainak és magpróbáltatásainak számláját, sérelmeinek fájdalomdíját most a legújabb korban, a Efrájim Zuroffok és Simon Wiesenthal központok, a holokauszt iparosok korában a goj embertársaiknak kívánják benyújtani és azokon számon kérni. Holott a zsidóságnak, "mint kiválasztott népnek" az önvizsgálat és bűnbánat után a népükön esett sérelmeket, amennyiben azokat igazságtalannak tartják, akkor azt a sorsukat folyamatosan felügyelő Örökkévaló igazságos Istennel kellene elrendeznie.

Nos ezt tessenek átgondolni

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2011.07.23. 22:55:53

kiegészítés!

Efraim Zuroff és judeoparazita bagázsa kinek nyújtsa be a számlát?

Tézis

A zsidóság a történelmi korokban minden vészkorszak után (mert bizony több is volt) megpróbált prófétái segítségével önvizsgálatot tartani, azért, hogy megtudja, hogy az Isteni általi megpróbáltatások és tragédiák sorozata miért és milyen elkövetett bűnök miatt sújtotta népüket.
Hiszen a zsidóságnak, mint a transzcendentális frigy szereplőjének állandó és örökös kapcsolata van mint kiválasztott népnek az Örökkévalóval. A küldetéstudat is ebből táplálkozik.
A kapitalizmus korára elfogytak a próféták.
A zsidóság az Örökkévaló Isten rá mért csapásainak és magpróbáltatásainak számláját, most a legújabb korban embertársaiknak kívánják benyújtani, ahelyett, hogy ezt, "mint kiválasztott nép" a sorsát felügyelő, ítélkező és elrendező Istennek nyújtaná be.

Nos ezt tessenek átgondolni

Mazel tov

egyenlítő 2011.07.23. 23:42:52

@de Karatna: Azért Mesada elestéig nem csak az Örökkévalóval számoltak el. Amióta létezik Izrael Állam, újjáéledtek a lehetőségeik is és a cionizmus nem vallási irányzat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.20. 12:04:05

@Bloodscalp: honnan tudod hogy hagyták? mármint az állami szervek?
úgy gondolod, hogy a halálraítélés csak egy gesztus volt a hanyatló nyugatnak?
én nem voltam ott, de azért azt hiszem ez túlzás.

Bloodscalp 2012.03.20. 12:28:37

@tesz-vesz: nem gesztus volt, de horthynak már nem volt tekintélye! -mint a kiugrásnál. A felsővezetés jórésze meg németbarát volt -ergo csendben támogatták hogy a németekhez menjenek, ők meg hasznosnak tartották őket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.23. 14:16:47

@Bloodscalp: néhány tiszt hagyta, de hogy a bíróság is hagyta volna? ez a lényeg, nem általánosíthatsz

Szúrófény 2012.07.26. 05:11:36

A témát melegen kell tartani! Elérik Ciánó gróf álmát, mit az utolsó szó jogán mondott a nürnbergi per ítélet hírdetéskor!
süti beállítások módosítása