Régi borcímkék a Kárpát-medencéből
2011. június 03. írta: TuRuL_2k2

Régi borcímkék a Kárpát-medencéből

  Múlt hétvégén jártunk Budafokon, a Barlanglakás Emlékkiállítást szerettük volna megnézni. Nem jártunk sikerrel, a museum.hun talált információk teljesen tévesek: a barlanglakásnak nincs állandó pénteki-szombati nyitvatartása, a 06.20.447.8333-as számon kell legalább egy nappal a tervezett látogatás előtt időpontot egyeztetni.

  Budafoki utunk azonban így sem volt hiábavaló, bolyongtunk egy kicsit a kerületben, amit eddig legfeljebb csak átutazóban érintettünk. Nagyon jó hangulata van a kacskaringós, dimbes-dombos utcáknak, a pincéknek és mindenféle klinkertéglás épületeknek. Arról is beszéltünk, hogy milyen jó lehet egy itteni borfesztivál, s szeretnénk elmenni a legközelebbire. Mint kiderült, erre semennyit sem kell várnunk, mivel pont most hétvégén, június 4-5-én rendezik a Kárpát-medencei Borászok 6. Találkozóját a budatétényi Rózsakertben.

  A borfesztiválon fellép többek között a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Vivat Bacchus. A borászok között a hazai pincéken (így mások mellett Fruzsiékén) kívül lehet lendvai, szabadkai, Arad-hegyaljai és felvidéki termelőkkel is találkozni, a rendezvény honlapjának igazi kincsesbányája is a XIX. századi Magyarország borcímkéiből készült gyűjtemény. Ménesi és Somlyói Aszú, Dörgicsei Burgundi Fehér a Kegyes Tanítórend pinczéjéből, 1888-as Gyoroki kitünö és Szegzárdi Vörös I.:

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr32950452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pollack 2011.06.03. 16:11:22

Szeptember elején pedig az évi rendszeres budafoki pezsgő és borfesztiválnak ad otthon a kerület.
Korábban egy időben volt a kettő, ám mint a cikkben fellelhető linken is olvashat, korábban volt, hogy egy időben tartották meg a kettőt. Pár éve viszont már külön időpontban tartják, így két hétvégén is a borkedvelők Mekkája Budafok-Tétény.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.06.03. 16:19:53

Budafok jó hely, felnőttkoromig vagy ott laktam, vagy a közelben. Tényleg nagyon jó hangulata van az óvárosi résznek, egy ott készült fotósorozatommal még díjat is nyertem...

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2011.06.03. 16:52:22

ménesi vörös aszú
ma balla géza ópáloson
www.wineprincess.ro/?lng=hu

장현승 사랑해요 2011.06.03. 17:13:25

Tetszenek a palackok címkéi, de a blogbejegyzés címkéje furcsa... :) A budafoki borfesztivál őszi program.
A barlanglakásokhoz lehet, hogy nekem is be kéne jelentkeznem.
süti beállítások módosítása