Kommentszűrés
’11 máj
14
08:01

Országzászlós önsorsrontás - Ilyen ország pedig nincs CCLXXIII.

Írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Uniós, magyar, árpádsávos, helyi lobogós Országzászló terve Szentkirályszabadján

  Az alkotmány hatályba lépésének emlékhelyét alakítják ki a Zöld Pardon jelenlegi területén a Goldmann György téren - írta az Index. Az újbudai képviselő-testület döntése szerint a Petőfi híd budai hídfőjének déli lehajtójánál 2012. január 1-re Országzászlót állít az önkormányzat, amely az emlékműnél kívánja méltóképpen ünnepelni az új alaptörvényt. A zászlóállítás részletes terveit Hoffmann Tamás polgármesternek a májusi ülésen kell a testület elé terjeszteni.

  Eddig a hír. Innen a vallomás. Az elmúlt tíz évet Budapesten töltöttem, és ezalatt, - még egy pár hónapig - huszonévesként nem egyszer szórakoztam a ZP-ben. Vannak jó emlékeim és rosszabbak. A végére tényleg egy szabadtéri, túltömött tinidiszkóvá vált a hídlejáróba épült intézmény. Hiába nőttük ki, a nemzedékemhez tartozó magamfajták nagy részének azért vannak emlékei a ZP-ről, amelyek az évek során mindig csak szépülni fognak, ilyen ennek a természete.

  Felelős honpolgárként ugyanakkor taszít a ZP és társa, a Rio mögötti homályzóna, amelyben szépen egymásba fonódhatott mindenféle szféra. Szépen körülírtam? És persze egy szabadtéri szórakozóhelynek nem kell örökké fennmaradnia, ha megszűnik, hát megszűnik. Az új önkormányzat és a ZP vitája kapcsán Turul már megírta a frankót: helyes, ha az önkormányzat érvényesíti a kerület érdekeit az ott működő vállalkozásokkal szemben. De a szabadtéri szórakozóhelyek Budapest fontos karakterjegyeivé váltak, az ide látogató hazai és fiatal külföldiek nagyon szeretik őket.

  És itt jön az újabb fordulat: a ZP tényleg, végleg megszűnik, és jön helyére az országzászló, az új alkotmány méltó megünneplésére. Ötcsillagos önsorsrontás. Mintha a tegnapi posztom mondanivalóját kellene folytatnom.

  Megírtuk, mit gondolunk a NENYI-ről. Megírtuk, mit gondolunk az alkotmányozásról. Megírtuk, mit gondolunk az alkotmány preambulumáról. Azt is, hogy mivel nincs gond az alkotmányban, és mivel lehet gond. Az viszont biztos, hogy a túlfűtött pátosz, a kényszeredett ön-ünneplés nem éppen a mi kenyerünk. Pedig nem kell bizonygatnunk, hogy a magyar történelem, a múlt emlékeinek szerelmesei vagyunk. Utolsó csepp azonban az alkotmány-ünneplés poharában a kerületi Országzászló, ami joggal vál(ha)t a közröhej tárgyává. Azt hittem, a Hírcsárda egy különösen jó poénját olvasom. Tipikus példája ez egy hatalomban lévő párt másod-, vagy éppen harmadvonalának törleszkedéssel vegyes pöffeszkedésére.

  Emlékművet állítani magunknak? Mondjunk példákat arra, mikor volt ez jellemző a magyar történelemre? Hát nincs ízlés, mérték, kellem a helyi döntéshozókban? Nincs önfegyelem, önreflexió, belátás? Annak felismerése, hogy 2011 van, és itt ülnek egy javíthatatlanul szabadelvű nagyvárosban, amiben valami csoda folytán fővárosi és kerületi szinten is szinte teljhatalomhoz jutottak? Amivel okosan kell élni, nem pedig s.k. ragasztani a saját hátukra a HÜLYE VAGYOK-matricát. Közterület-átnevezés a köbön. Ja, és az eredeti Országzászló a Szabadság téren állt, a szovjet emlékmű helyén. Ott mikor jön el a Változás?

  Ha a józan kezdeményezések helyett - mert erre is van példa, elég a fővárosi közigazgatás átszervezésére vagy az egyre élhetőbb ötödik kerületre gondolni - az efféle bornírt önméltatás lesz a jellemző, akkor ne csodálkozzanak azon, hogy a kétharmados párt megítélése milyen lesz a harminc év alatti fiatalok körében, akár többdiplomás értelmiségiekről, akár diszkójáró suttyókról beszélünk. Mert ugye mindenkinek ugyanannyit ér a szavazata, azok pedig összeadódnak egyszer, valaki mellett, valaki ellen. A jelen és a közeljövő állampolgárairól beszélünk, akik nemsokára a mai nyugdíjasok helyére lépnek. És tálcán kínálja magát a mém, hogy a ZP helyén emlékművet állíttat magának a Fidesz. Perfekt téma röhögésre, a gimnáziumoktól a nyugati lapokig.

  A nyilván szimbolikusnak szánt, a bulizgató városi ifjúság feletti győzelmet is jelképező alkotmány-országzászló így válik méretes szúróeszközzé, amellyel önnön tökét találja el a hatalmon lévő politikai oldal.

Címkék: budapest alkotmány zp országzászló

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr642901321

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hahó gépház, mi folyik odalent? 2011.05.15. 10:26:35

Néha felriadok, és csak az motoszkál a fejemben: ez most tényleg egy ország, vagy csak egy elkúrt paródia. Nem lenne mindegy.Normális országokban ugyanis nemigen van olyan, hogy be akarnak zárni sikeres (értsd: geci sok fiatal jár oda) szórakozóhelyeke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

betyár (törölt) 2011.05.14. 15:25:38

@tevevanegypupu:

úgy néz ki, nem a helyes irányt találták meg a libidójuknak:)

betyár (törölt) 2011.05.14. 15:28:26

@Buzzword:

entschuldigen Sie, bitte:) a maga nickje véletlenül kerül oda. de hogyan?

Fatal Error! System Halted! 2011.05.14. 15:32:09

@betyár: ó értem, tehát most már a tiétek, igazi magyaroké, és ne is próbáljak meg úgy teinteni rá, mintha mindenkié lenne, mert mi (akárkik is legyenek azok) nem vagyunk magyarok.

Persze tudjuk, nem magyarok a szocik (pfej mocskos komcsik), nem volt magyar a szadesz (pfej rohadt judeoliberálpedofilok), és az LMP sem (pfej ökopárt, egyáltalán kik ezek). Csak a narik a magyarok, meg a jobbik, elvégre náluk van a zászló, ők igényt tartanak rá.

Tudod mit igazad van. Szarok rá, nekem nem kellenek nemzeti jelképek, hogy emlékeztessenek nemzeti identitásomra, ellentétben a fent említettekkel, mert ők úgy látszik hajlamosak elfelejteni.

Fatal Error! System Halted! 2011.05.14. 15:37:43

@tewton: nem értem. Ha fiatalka vagyok hogy lehetek "a szocializmus igazi gyermeke"?

F. A. Hayek 2011.05.14. 15:40:51

"Az elmúlt tíz évet Budapesten töltöttem, és ezalatt, - még egy pár hónapig - huszonévesként nem egyszer szórakoztam a ZP-ben."

Tehát a szerző annak ellenére, hogy tisztában volt a hely üzemeltetését övező korrupcióval, egy-egy buli oltárán feláldozta azt a felelős honpolgári döntést, hogy nem költi a pénzét ilyen szórakozóhelyen. Ez a hozzáállás valóban jellemzi a fiatalság egy igénytelenebb, műveletlen hányadát, némileg viszont hiteltelenné teszi a XI. kerületi képviselőtestület döntésének kritikáját.

"És tálcán kínálja magát a mém, hogy a ZP helyén emlékművet állíttat magának a Fidesz. Perfekt téma röhögésre, a gimnáziumoktól a nyugati lapokig."

Pontosan ezért kár, hogy nem létezik olyan fiatal jobboldali értelmiség, amely képes lenne megjeleníteni a médiában a Fidesz által képviselt álláspontot. A magukat konzervatívként vagy mérsékelt jobboldaliként pozícionáló ifjú tehetségek maradnak az szdsz legnagyobb pillanatait idéző fanyalgásnál, ld. a "megírtuk mit gondolunk a NENYI-ről" kezdetű emlékállítást. A múltba révedőnek és mucsainak titulált 1,5-2 millió polgártárs meg továbbra is - mint 60 éve folyamatosan - kívül marad a mainstreamen.

A Mandiner szerkesztőségben kezdhetik behűteni a pezsgőt: ha 2014-ben valami csoda folytán újra nyer a baloldal, elmondhatják majd, hogy oroszlánrészük volt a sikerben.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.14. 15:57:31

@betyár: Egyharmada a Fidesznek van, nekünk kétharmadunk van. Egyébként nyugodtan bácsizz is.

csi szi 2011.05.14. 15:59:09

@Viktus: Bp-i vagyok, amúgy jó, nem a város közepe, mint a Gödör, de nem is külváros. Az ilyen helyek vmi régi bezárt gyárcsarnokba valók, nem egy híd lábánál lévő közparkba.

Viktus 2011.05.14. 16:21:05

@TaTa86.:

Na igen, de az un. baloldal abszolute nem képes önálló gondolatokra így, ha aztat mondja a klub rádió meg Feri, hogy elveszik akkor biza veszik elfele tőlük a kokárdát. :D

@csi szi:

Maradjunk annyiban az közparknak még gyengébb verzió még a csövestanyának sem funkcionálna ... kiesik, nagyforgalmú út veszi körbe ...

betyár (törölt) 2011.05.14. 16:51:20

@Kettes:
az elhárítást nem a fidesz ellenőrzi?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 17:22:43

@Viktus: Szerintem inkább ez úgy működik, hogy a nemzeti jelképek miatt sokaknak gyomoridege van.

Persze nem azért, amit baloldalon mondanak, mert ez hivalkodás, múltbarévedés, megsértenek ezzel más nemzeteket, stb. Hanem azért mert ezekért a jelképekért minimum 40 évig súlyos retorzió járt. A nemzeti jelképek használata összeforrt a fortélyos félelemmel. (Ezt a gyönyörű népszokást elevenítették fel 2006ban is, amikor magyar zászlóért ütött a rendőr.)

Na, és erre a gyomoridegre rezonálnak azok, akik még a Kádárrendszerben kialakították ezt...

Szóval én azért nem lennék ilyen szigorú velük, ők csak áldozatok. Még nem is arról van szó, hogy nem képesek önállóan gondolkodni. Egyszerűen, ha meglátnak egy magyar zászlót rossz érzésük van, majd Drágabolgárúrék megmagyarázták, hogy ez nem az ő sleppjük 40 éves terrorja miatt van, hanem a Zorbán miatt.

És persze gyűlölködni mindig könnyebb, mint a saját démonainkkal szembenézni(, oldalfüggetlenül), úgyhogy megszületett a nemzeti jelképeket kisajátító jobboldal legendája.

Vén Csataló 2011.05.14. 17:28:21

Figyuzz ide Gellért!
Te honnan a rákból veszed azt a baromságot, hogy egy országzászlóval (sic!) saját magának állíttat emlékművet a Fidesz?
Közölném, hogy az eseménynek ez az exponálása, pusztán spekuláció, de olyan, amitől bármely libsi lilára nyalná mind a tíz ujját. Azért spekuláció, mert az állításodat ugyan semmi sem bizonyítja, de ettől még te tényként vezeted elő azt, ami az elméjédben valamilyen módon, valamilyen előítéletektől orientálva leképeződött abból a valóságból, hogy a ZP helyén Országzászló lesz. Szándékokról, motivációról ugyan nem igazán szól a hír, de te természetesen a seggég belelátsz a képviselőtestület fejébe. Ugye.
Nem kéne némi alázattal, meg szerénységgel újra kezdened a firkálást?

ruszkaszov 2011.05.14. 17:31:50

@szürkemókus: Szóval rossz a csendrendelet, nem ér semmit, ezért zárjuk be ezeket a helyeket? Logikus... Nem inkább a csendrendeletet kéne úgy megalkotni, hogy be lehessen csukni őket? Amúgy mindig vicces, ha egy belvárosi pattog a hangzavar miatt. Adja el a még így is sokat érő lakását, és vegyen egy házat/lakást külkerben, és be lehet fogni.

Google 2011.05.14. 17:53:27

@zsazsu4:

Na látja, minden milyen relatív!
Mi nyolc évig éreztük ezt a "kicsit büdöst", és mit mondjak: kibírtuk, túléltük, maradtunk. Pedig küldtek - egészen magas helyekről.
Egy kicsit több méltóság azért magukra is fér még; attól, hogy nem csípik ezt a kormányt egy csöppet sem, az országot magát, zászlaját, jelképeit nem kellene lesajnálniuk. Persze, csak ha eddig is nem ugyanezt tették; fentebb már írták, csak azt lehet elvenni valakitől, amit odaad. Amiről önként lemond. Vagy soha nem kellett neki -de elfogadni nem bírja, hogy másnak sokat jelent, illetve, jelent valamit.
Mondom ezt úgy, hogy nem állítanék oda országzászlót -van hely elég máshol -, éppen azért, hogy ne ingereljem kedves városfitársaimat.
Empátia.
@F. A. Hayek:

Ennél a stílusnál, már a Gréczyé is szimpatikusabb, mondja a magáét kegyetlenül, nem próbálja a függetlenség fügefalevelével takargatni a meztelenjét. Kinek, és miért kellene nekünk bizonygatnunk, hogy szólunk mi, bizonyisten nem hagyjuk, hogy stb.
Inkább a jó ötleteikkel jönnének elő ezek a fiatalok, nem a ruhaszaggatással és a fejre szórt hamuval. Mert könnyű azt mondani, hogy ez is milyen giccses, az is milyen geil, de nehéz valamit hozzátenni az egészhez. És tényleg lehet egy kritika építő. Orbánt hallottam egyszer azt mondani, a felesége odaszólt neki, ne a saját szobrát farigcsálja. Erre a tanácsra érdemes mindenkinek, mindenkoron odafigyelni!

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2011.05.14. 18:00:55

Az nemjutott a sok baromarc eszébe, hogy a helyi önkormányzati vezetés csak az érdekeit védi?

Még egy szezon erejéig megsarcolja a helyet aztán meg felszámolja a fenébe, a kerület 90 százaléka meg Mari nénistül és Pista bácsistul bólogatni fog, hogy végre csend és nyugalom van. Ugyanis egy kerületi polgármester általában azon dolgozik, hogy őt a következő választásokkor megtartsák a pozícióban így a helyieknek igyekszik a kedvére tenni és pont leszarja, ha ez miatt a máshol élő nem szavazópolgárok most fiatalok elleni háborúról siránkoznak.

Shalom.

Atisz 2011.05.14. 18:02:40

Budapest, a bűnös/bűvös/büdös város.

Megjegyezném, hogy a nyugati lapoknak már régóta nem kellenek indokok ahhoz, hogy röhögjenek rajtunk, avagy rettegjenek tőlünk.

Tündér_Lala 2011.05.14. 18:14:21

Az ötlet rossz, szerencsétlen és pedagógiailag elhibázott, de nem azért amit a mandi ír, mert az egy marhaság. Nyilvánvalóan változtatni kell, de nem így.

A Magyar Bálint által nevelt libi ifjuságnak nem jelentenek semmit a nemzati jelképek ? Hát megneveljük őket, becsukjuk a szórakozó helyüket és országzászlót telepítünk a helyébe. Így bizonyosan megszeretik ?

Ez bizony vastag ostobaság. Miért ne lehetne nemzeti táncházat telepíteni a helyére (versenyeztetve a vállalkozókat) . Jól érezhetnék magukat a kölykök, pozitív nemzeti üzenete volna (megismernék a nemzeti kultúrát), kevésbé hangos, stb. Ne tévedjünk, a nagy része ugyanúgy oda járna, megszoknák és pozitív változást lehetne elérni náluk.

Ha a szórakozást oda adják a libiknek, akkor ők nevelik a kölyköket (igen a szórakozóhelyen is lehet nevelni). Mégegyszer, ez taplófejű ostobaság és különösen kártékony.

hakos2 2011.05.14. 19:21:24

Igazából nem nagyon értem miért baj országzászlót állítani? A magyar zászló? Más ország zászlaját szabadna? Az emlékmű? Nem ez lesz az első, nem is az utolsó emlékmű az országban.
Valójában mi is itt a probléma?

Belpo 2011.05.14. 19:27:34

A "Kertem" se nyit ki állítólag idén, oda is kéne egy zászló

Belpo 2011.05.14. 19:28:33

@hakos2:
az, hogy az ilyen hülyék, mint te, szavazhatnak is :D:D:D

tewton 2011.05.14. 19:43:18

@Fatal Error! System Halted!:
lol. hát úgy, hogy magából spontán jön az, ami a korábbiaknál gondos ideológiai nevelés eredménye.

pl. ma már balos lázadós menőség a ságváris és csegevarás póló, a kis hülyék maguktól veszik fel. annakidején erre volt direktíva :) legalábbis valami hamvába holt kísérlet.

Tündér_Lala 2011.05.14. 20:07:34

@tewton: Igaza van, dehát mit gondolnak miért követelte magának az szdsz az oktatási tárcát ? Hát azért hogy ilyenné neveljék a gyerekeket.
A mi feladatunk pedig nem az, hogy lemondjunk róluk, hanem hogy valódi értékeket adjunk nekik. Ezt pedig nem lehet ajtóstúl a házba rontva tenni, sem szidalmazással.
Türelmes munkára van szükség, okos politikára, ügyes népművelésre.

Tündér_Lala 2011.05.14. 20:10:53

@Tündér_Lala: Persze a sok butaságot amit összehordanak, helyre kell tenni.

wandakutya 2011.05.14. 20:59:48

A "hülye vagyok" matricát alighanem lefoglalta magának ergé. :)))))) Tudod, kedves-kedvetlen ergé, az, aki a Zöld Pardon típusú hánytatógépek megszűnése miatt, nemkülönben a vélelmezett "önünneplés" okán szavazgat ide vagy oda, az olyan kretén, hogy azt az egy szem szavazati jogát is le kéne húzatni vele a klotyón. :) Igen, ha mi nem állítunk a magunk korának (és nem magunknak, ahogyan némi malíciával sugallod), akkor azt nemigen teszi meg helyettünk senki. Tudod, az a baj veled, hogy a Kovács László-i "merjünk kicsik lenni" bővebb lére eresztett echója vagy. És EZ az igazi önsorsrontás.

wandakutya 2011.05.14. 21:01:10

@wandakutya: Igen, ha mi nem állítunk a magunk korának ...
az "emlékműveket" szó kimaradt. Biztos már le sem merem írni... :)))))))

eN 2011.05.14. 21:21:21

@zsazsu4: fingszag van öcsisajt? hát akkor csukd be a szád, de inkább moss fogat. el fogsz csodálkozni utána.

hakos2 2011.05.14. 21:36:34

Mármint szerinted, hülye az, akit nem zavar egy nyilvánvalóan teljesen normális emlékmű? :))))

eN 2011.05.14. 21:42:25

így van, ergé alapítsd meg a hétmillióan egy alekosz szoborért az zp helyén fészbúk csoportot. és a kijáratnál add le a konzervatív kitűződet, semmi szükséged rá

szcsk (törölt) 2011.05.14. 21:52:27

már az ószláv ének is modja: "kak pajdú ja na büsztruju récskú, szjádu já da na krút berezsók, paszmatrjú na radnóju sztarónku, na privétnüj ziljónüj pardon..."

Bruno 2011.05.14. 22:02:37

Hajrá Fideszesek!

Még néhány ilyen döntés, és esetleg azok is felébrednek hagymázas álmukból, akik ma még gy gondolják, hogy jól tették amikor rátok szavaztak.

Bruno 2011.05.14. 22:04:07

@Tündér_Lala:

Népművelés... gyönyörű. Rákosi elvtárs sem tudta volna szebben mondani

Kosinva 2011.05.14. 23:03:07

Amit a Tűzraktérrel csináltak az sokkal bajosabb és az többe fog kerülni az ottani önkormányzatnak és nagy az eséllyel hogy a beleölt milliók sehova se fognak vezetni. Pedig ott az önkormányzat egy amúgy romos épület bérbeadásáért kaphatott volna pénzt, nem is keveset.

Fatal Error! System Halted! 2011.05.14. 23:19:47

@tewton: magából...
mindig utáltam az olyan embereket, akik megpróbálják magukat magasabb szellemi piedesztára emelni azzal, hogy nem ereszkednek le hozzán "menő balos lázadók" közé, hanem onnan magasról osztják az észt az internetes fórumokon szigorúan magázódva. Ezáltal azt a téves képzetet állítják föl maguknak, hogy pl. tőlem a "ságváris / csegevarás" pólóban menőző baloldalinak titulált "fiatalka" embertől egy szemernyi tiszteletet is kapnak, amiért magázva szólítottak meg.

Bár inkább csegevarás pólót vennék föl, mint horthysat, vagy hitlereset.

Maga meg tehet egy szívességet.

Dr. No 2011.05.14. 23:42:59

Húzd ki magad, mutass példát!
Igazat szólj, és egy ország büszke Rád!
Sapkát ne vond le szemöldökig,
Bő gatyát ne húzd be szeméremig!
Magyar rapper nyílt tekintettel,
Pödört bajusszal, nem szőrzettel!
Magyar rapper bajsza, mint a magyar bika szarva:
Fölfelé áll, nem lekonyul,
körszakállhoz nem hasonul!

tewton 2011.05.15. 00:03:39

@Fatal Error! System Halted!:
"szigorúan magázódva."
lol.
vegye olyan iq-tesztnek, új fiúka a mandineren, amin elbukott. ez errefelé nem egy ritka dolog, és a felnőttek tudnak így is kommunikálni, ha van mondanivalójuk. bizti tutira furi, de így van.

"azt a téves képzetet állítják föl maguknak"
csak nem pszichomókus civilben?
"ezáltal"
höhöhö.
majd pont a maga "szemernyi tiszteletére" hajtanék?
pont ezzel?
ezt azért átgondolnám a maga helyében, csak hogy ne nézzenek nagyon hülyének a kommentelők.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.15. 01:20:11

@zsazsu4:

jó, hát az is buli volt, csak a fókusz plusz beszámolója kezdődött így: egyszerű születésnapi bbq partyként indult... :)

atila68 (törölt) 2011.05.15. 06:28:40

Kedves ergé!

Ha véleménye van, ne használjon általános alanyt (fejedelmi többest), az olyan gyurcsányos.
Az meg nem menő (igaz ez meg bedés).

Tündér_Lala 2011.05.15. 07:50:32

@Bruno: Ahogy elnézem magukra férne a szellemük pallérozása.

betyár (törölt) 2011.05.15. 08:41:05

@Fatal Error! System Halted!:

fiatalember, el van tévedve. a magázódással a másikat, ebben az esetben magát, tisztelik meg.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.15. 08:47:32

@Fatal Error! System Halted!: Ne szívd mellre. Az internetes magázódás csak egy kormányunk által sajnálatosan mellőzött jobber szubkultúra modorossága. Ha pöcsükre lépsz, kiesnek a szerepből.

greybull 2011.05.15. 09:09:02

Az "Árpád sávos" zászlóval egy a gond: nem vagyunk méltók a használatára! Ha - Mikszáth Zrínyiász-át parafrazálva - Árpád és vezértársai feltámadnának és szétnéznének a mai Mo.-n, mármint, hogy mennyi maradt abból, amit ők szereztek ("Óber Enz" - azaz az Óperenciás vidékig - merthogy Enz-nél volt anno a határa Mo-nak!), hát pöknének ránk, jogosan. Sikerült az ország 2/3-át elszarni.
Egyébként az az ún. Árpád-sáv nem más, mint egy hadilobogó: annak idején a legegyszerűbb volt egy fehér lepedőre néhány csíkban disznóvért rákenni, és azzal körbevágtatni az országban a hadiállapot jelzésére - ha bárhol megláttak egy ilyen jelet, azt senki nem érthette félre.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.05.15. 10:34:40

Emlékművet halottnak szokás állítani, nem halódónak. Igazán megvárhatnák azt a 2-3 évet.

Fatal Error! System Halted! 2011.05.15. 11:10:47

@betyár: jézus fasza...ezért utálnak a normálisabb nem fiedesz hívők titeket, a leereszkedő bicskanyitogató, álértelmiségi stílus miatt. Az interneten nekem semmi szükségem egy az ilyenek tiszteletére.

Na jól van itthagyom MAGUKAT, dagonyázzanak tovább szellemi posványukban, kedves kapuzárási pánikos véleményformálók. Hátha lesz olyan, akiknek kivívják a tiszteletét.

betyár (törölt) 2011.05.15. 12:21:11

@Fatal Error! System Halted!:

na ájjon meg egy pillantásra:). ki a nyavalya modta azt magának, hogy az itt magázódók értelmiségnek vagy akár csak álértelmiségnek gondolják magukat? az az értelmiség, amire maga gondol, a belvárosi, az aztán baromira nem magázódik: az ő pózuk a tegeződés. nézze meg kettest. szigorúan tegeződik, de ha néha kiesik a szerepéből, olyanokat ír, árul el magukról, amiért a főnökei minden bizonnyal nem simogatják a fejét:)
ps. és ezzel fejezzük is be a társalgást, ugyanis kommentje indító mondata miatt innen tényleg kiírta magát.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.15. 12:42:11

@Alfőmérnök:
szemét kimereszti...honnan tudjam? nem is biztos, hogy csaj. bár olyan érzelmes féle húrokat penget :)

tewton 2011.05.15. 12:44:10

@Kettes:
"Ha pöcsükre lépsz, kiesnek a szerepből. "
lol, maga milyen kis cuki :)

csak tájékoztatásul: a "szerep" része az is, hogy a csendőrpertus faszkalapokat magázódva küldjük el. akár a k--- k--- anyjuk g--- r---- p---jába is, ha a helyzet éppen azt kívánja. akar próbát tenni? :)

szubjektiv 2011.05.15. 12:44:12

Országzászlót ha állítunk, akkor csak oda, ahol már volt. Jah, hogy ott szovjet emlékmű van?
A dolog adja magát, ZP helyére szovjet hősi emlékmű, országzászlót meg a szabadság térre.
Tündér Lala meg jókat ír, csak egyet tudok érteni vele.
A fideszből meg elegem van. Olyan érzésem van velük kapcsolatban, mintha lenne egy igen kínos rokonom. Családtag mégis, illene szeretni, de legszívesebben letagadnám. Mintha csupa elcseszett karrierista fidelitaszos idiótából állna a fidesz. Gőgös, fennhéjázó, ostoba, tévképzetes csinovnyikok. Bármit is jelentsen ez utóbbi:)

tewton 2011.05.15. 12:48:07

@szubjektiv:
"A dolog adja magát, ZP helyére szovjet hősi emlékmű, országzászlót meg a szabadság térre."

idáig ez a legfrankóbb és legkonstruktívabb ötlet a kommentek közt.

Alfőmérnök 2011.05.15. 13:16:42

@Grift: A stílusa alapján szerintem biztos csaj. Vagy valami buzi. :)

@tewton: Nem tudom, úgy szólt hozzá, mintha ismerné, aztán átment a blogjára józsefattilázni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.15. 13:16:58

@Bell & Sebastian:

"Világlátott barátom szerint a szöuli egyetemisták -úgy általában- többet tudnak a magyar mondavilágból, mint az ELTE teljes hucul lószerszám szaka."

világlátott barátod egy ostoba fasz. mondjuk illetek egymáshoz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.15. 13:29:50

@betyár:

ha elküldelek a kurva anyádba, akkor meg háborogsz.

tele van a faszom azzal, hogy a hozzád hasonló gennyes szarházik nem csak, hogy lestipistopiztak mindent, ami a hazámat jelképezi, de még azt is mondják mellé, hogy ezt azért tették, mert nekem nem kellett.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.15. 13:34:25

@TaTa86.:

"20évesen elveti, 30 évesen megérti, 40 évesen megszereti, 50fölött pedig ragaszkodik hozzá. "

azok az ötven felettiek tök véletlenül nem nagyrészt maszop-savazó rohadék nyuggerek, akiknek most jól megmutatta a fidi?

kackia 2011.05.15. 13:37:59

@Grift: Magába végkép nem szorult empátia A bizonytalanba küldené lejárt szavatosságú barátait? Ne legyen szubhumán.:)

elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.15. 13:40:31

@gloire:

ha nem tudnám, hogy ezt a szart a kormányzó őfenesége úr idejében rittyentették, simán szocreálnak nézném. fasza ízlésed van, gratulálok.

tyto 2011.05.15. 13:45:19

@tewton:

elmagyarázom. műmájer barátod találkozhatott valakivel a múltjából, aki másképp gondolkodik mint ő.
és itt kivételesen nem a másképp gondolkodás lehetett ami kikattantotta, hanem az, hogy amikor az illetővel anno kapcsolatban lehetett (tipikusan ez gimnázium, vagy hasonló idő, bár csak találgatok) akkor még nem volt a "nagy grift" csak egy közepes lúzer. nagy-nagy önkeresésben. ezekre az időkre nem szeret emlékezni. aztán telt múlt az idő, és lámcsak......a megoldás is közepes, vagy mondhatjuk tipikusnak. kinek nincs olyan gimis osztálytársa, aki nagyon akart valamilyen lenni, de hát sajnos a sors kegyetlen, és nem adott hozzá képességeket. ezek a figurák vagy beletörődnek, és lesznek boldog elégedettek a családjukban, egy átlagos munkával, vagy mindenáron megpróbálnak kitűnni. ez a rosszabb változat sajnos. az út is tipikus. első lépés. sok pénz kell. mert hogy ugye akinek sok pénze van, az valaki. mármint Mo-on. egy közepes cég középvezető/vezető beosztása nem elérhetetlen. ha ez megvan, akkor kell valami egyedi és felkavaró ideológia, ami feltűnővé teszi. természetesen über szabadszájúsággal fűszerezve. hát....de komolyan.......olyan sablon, hogy kiakad az ásítástól az álkapocs.
egy ilyen személyes dolgot egészeségesen nem tesz közzé az ember. nekem is van ilyen osztálytársam a gimiből. egy szürke kis közepestanuló egérke, és hát szintén a fasizmusközeli dolgok adták meg neki a szereplési lehetőséget.
pedig egy közepes amatőr színházban való szerepléseel sokkal többet tehetnének. elsősorban magukért.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.15. 14:08:24

@tyto:
körmi, ha eleget fantáziált a nagy griftről, ne felejtse elmosni a vibrátort! iszonyú fertőzések forrása lehet.
de ha már. tudja, én mindig a nagy grift voltam. olyan nagy, hogy nem is akartam semekkora lenni. :)

tyto 2011.05.15. 14:27:41

@Grift:
ha így lenne lottóötösöm....ahogy megmondtam hogy mit fogsz írni. ( 1 obszcén+nagygrift)
ahogy anyám mondaná egy sima egy fordított.....nincs meglepetés.......
(pintérbélában a tündöklő középszert erősen javaslom)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.15. 14:58:19

@tyto:
nem kell kínlódnia, mindenki számára világos, hogy a maga elmeéle jelentős. ezt világosan alátámasztja a nőklapja szintű emberbenolvasós eszessége.

tyto 2011.05.15. 15:06:34

@Grift: nem kínlódás. csak a teljes repertoárt várom. és még nem volt zsidózva :( naaaaa......léccilécci

Lapidus Ted 2011.05.15. 15:08:00

Hogy jön ez a bornírt baromság ahhoz, hogy a zp mennyire volt rendben, meg hangos? Ez a baj a fidesszel: hangos? Legyen a helyén országzászló. Kész vannak a srácok. Lesz itt még gyurcsány is a főnök :-)

Belpo 2011.05.15. 16:52:52

Továbbá az országzászló mellett halkan, de végtelenítve(reggel 6-este 10-ig) Wolf Kati: What About My Dreams című számát játszák, emlékeztetve mindenkit, hogy egyedül hánykolódunk a barbár európa közepén. Továbbá minden este nyilvánosan elégetjük az aznapi Tageszeitungot !
(„Kati Wolf: What About My Dreams…. Muss leider aus politischen Gründen abgelehnt werden: Sie ist eine von Gnaden Viktor Orbáns! " ) Aznap, amikor a Videoton játszik, felhúzzák a Vidi zászlót is. (Budának úgysincs focija, degenerált gazdagék)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.15. 16:56:59

@tewton: Tudom. mint ahogy az is a szerep része, hogy ha iszol, felbátorodsz.

Bell & Sebastian 2011.05.15. 17:14:54

@mavo: Neked sem kell ökörségért a szomszédba menned, nagyon úgy tűnik. Mindig beugrasz a gótikus stílusomnak és szem elől téveszted a mondanivalót.

De ezt már megbeszéltük, többször is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.05.15. 17:18:11

@Belpo:
Most akkor Geszti átpártolt a Fideszhez? És Várkonyi Attila is? Ez meglep. Azaz nem is annyira. Ahogyan a fidesz a gyöngyöspatai szitut (na, mizu, hogy vágom a magyar szlenget?) kezeli, az a legvadabb szadeszos időket idézi.

betyár (törölt) 2011.05.15. 17:19:45

@Grift:

a minap láttam egy rövid műsort a dekotv-n. egy formatervezőről szólt, aki olyan vibrátorokat tervez, aminek nincs vibrátor kinézete. lehet kukac, gumikacsa vagy nonfiguratív díszítőelemszerű, de semmiképpen ne emlékeztesse a nőt az eredeti formára, mert az bűntudatot, férfihiánytudatot kelt a nőkben. az a gyanúm, hogy a férfiakat ez a szép új világ lassan még a női tudatból is kitörölni igyekszik.

betyár (törölt) 2011.05.15. 17:26:21

@mavo:

"tele van a faszom"
sajnos nem tudom, hogy segíthetnék, de állítólag a probléma orvoslására vannak viszonylag kellemes megoldások.

Belpo 2011.05.15. 17:32:40

@betyár:
hogy lehet eljutni a monumentális alkotmányemlékeztető országzászlótól a vibrátorig? mi ez a liberálfertő? :D:D:D

Bell & Sebastian 2011.05.15. 17:34:10

@betyár: Ez kérem már feltaláltatott, van -többek között- chips-, cola- és csokoládé -állagú örömforrás nyilvánosan folytatható fellatio céljára.

betyár (törölt) 2011.05.15. 17:38:14

@Bell & Sebastian:
engem elsősorban az gondolkodtatott el, hogy a cél, hogy az eszköz mégcsak ne is emlékeztessen a férfiakra semmi módon. a maguk helyében azért elkezdenék aggódni. éppen a nők szexuális tudatából akarják magukat kiradírozni.

Bell & Sebastian 2011.05.15. 17:45:38

A duzzadékonyság mértékegysége

A: Mavo tele van
B: Mavonak tele van
______________________________
C: Mavo képes kenterbe* verni egy pupillát**

*(kenter = hátul hordós, turbócionista kötényke)
**(Pupilla = Törpilla unokaöccse)

Bell & Sebastian 2011.05.15. 17:48:49

@betyár: A bugyingóban hordhatós rezgő kiskacsa volt a sláger-ajándék két éve, a konzumálás szent ünnepére, ha jól emlékszem.
Mondom, hogy minden fel van már találva.

Alfőmérnök 2011.05.15. 17:56:36

@betyár: Jobb lenne egy férfi-alakú vibrátor?

Bell & Sebastian 2011.05.15. 18:00:27

@betyár: Sikerült megértenem, mit is mond a radírozással. Ha innen nézzük, Lenin a főellen.
A villamosításával, aminek leszármazottja a távolba néző készülék, Wolfkatibuzifeszt és Gyepentosz, az elálló fülű.

Ezek után nem is csoda, ha sokan inkább a kihalást választják.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.15. 18:26:09

@betyár:
nincs ezzel baj, a női önkielégítés mindig is játékos, pajkos dolog volt.
van egy barátom, aki valamikor régen az agro szexet szerette, zöldpaprikát, uborkát, és más terményeket dugott fel az éppen aktuális szerelmeinek. két dolgot megjegyeztem, és továbbadom, hátha megint divat lesz az ilyesmi. a paprikát ha a száránál fogva húzogatják ki és be, akkor előbb utóbb kigyengül a szár körül a paprikahús, és a paprika beleszakad a kis hölgybe, tehát óvatosan, míg az uborka mézgája beszárítja a vaginát, ezért csúszószer ajánlott. ez, a dolog természeténél fogva nem feltétlenül kell spermiumöló legyen.
egyébként az így szár és magháztalanított paprika felhasználható töltött paprikának. receptet a neten bőven találnak.

Bell & Sebastian 2011.05.15. 18:54:55

Inkább itt egy jó kis Epica/Kamelot duett:

A vadászat
www.youtube.com/watch?v=IWDALIOzXNk&feature=related

Somewhere in time
I will find you and haunt you again
Like the wind sweeps the earth
Somewhere in time
When no virtues are left to defend
You fall in deep

Bell & Sebastian 2011.05.15. 19:22:46

Blues-buzi jár-e erre?

The Mick Fleetwood Blues Band
www.youtube.com/watch?v=uvPa_3uVeXI&feature=related

Ollaláá!

tevevanegypupu 2011.05.15. 19:54:00

@Bell & Sebastian:
Jelen!(:

kackia 2011.05.15. 19:59:24

@betyár: Van nekem is egy nagyon progresszív barátom aki a krétás, de leginkább a vimes faszra esküszik, gyakran mesélte micsoda vizuális gyönyörűséget szokott neki okozni mikor az előzőleg vímmel meghintett hímtagot hirtelen kirántja a vaginából, állítólag jön vele az egész berendezés.
Szerintem is nagyon állat lehet.

Vim=retró súroló szer.

retronom.hu/index.php?q=node/6340

Bell & Sebastian 2011.05.15. 20:07:36

Látom, borzalmas fronthatás alá került itt egynémely (arc)szőrzet. :)
Ilyesmiről még Gestaponál sem hallottam, pedig ott sem volt súrlódás mentes a szolgálat.

fedkvas 2011.05.15. 20:43:59

@Karmadealer: mint egy egyén egyéni teljesítménye, a PFLA teljesen rendben van, csak Mezeyt távol kell tőle tartani. azonban állami szinten nem az akadémiák rendszerét dolgozták ki, hanem a Bozsik-program nevű Mezey-vezette szakmaiatlan, nagyképű, pofátlan, hatástalan pénzfolyatót. szóval a foci is csak úgy megy, hogy OV egy ember, úgy már nem, hogy OV egy miniszterelnök.

betyár (törölt) 2011.05.15. 20:53:33

@Bell & Sebastian: @kackia: @Grift:

magukkal nem lehet komolyan beszélni. olyan pasisak:)) én szóltam, a maguk baja.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.15. 22:26:50

@betyár:

valóban nincs megoldás. illetve lenne, mégpedig az, hogy a hozzátok hasonló gőgös turbómagyarok eltűnjenek a picsába, csak hát az túl szép álom.

tyto 2011.05.15. 22:35:13

@mavo:
nyugi. nem ér ez ennyit.

tewton 2011.05.16. 01:53:27

@kackia:
"vizuális gyönyörűséget szokott neki okozni mikor az előzőleg vímmel meghintett hímtagot"

bah. ez valami vizuális művész-féle lehet. a vimmel meghintett hímtag a vizuálison kívül másfajta gyönyört aligha adhat. vagy mazochista is volt a faszi?

Alfőmérnök 2011.05.16. 06:53:50

@mavo: Betyár alighanem egy hisztérika, de a zászló kérdésben igaza van, amennyiben az un. „magyar baloldalt” célozta meg fenti kommentjével.
Emlékszem, mekkora felháborodást keltett ebben a körben, mikor a fidesz első kormányzása idején kötelezővé tette a magyar zászló kihelyezését a közintézményekre. Aztán elég általános volt az a vélekedés is, hogy aki magyar zászlót hord a táskáján/ruháján, az kirekesztő. (Ebben felfedezhető annak a posztmodern -- talán Foucault-tól származó -- butaságnak a hatása, miszerint egy identitás választása minden esetben magában foglalja valaminek a kirekesztését, az ellenségképzést.)
Talán nem volt a legszerencsésebb gesztus a fidesz részéről, mikor azt tanácsolta, hogy hagyják fenn a kokárdát, akik őket támogatják, de elég könnyen ki lehetett volna ezt oltani azzal, ha a „baloldali” pártok azt mondják, hogy: hát bazmeg, azok is hagyják fenn, akik minket támogatnak... Csakhogy ez nem jutott eszükbe, mert nekik is a megosztottság fenntartása volt az érdekük (ami, ellentétben azzal, amit hazudnak, nem Orbán hatására alakult ki, hanem előtte is megvolt).
Ma már elnézőbbek a piros-fehér-zöld zászlóval szemben, mert van új mumus: az Árpádsávos zászló.

kackia 2011.05.16. 10:30:49

@tewton: a művelet végét próbálja elképzelni, ott a hangsúlyos esztétikája a beavatkozásnak, mikor feltárul a szemeink elől addig rejtett belső a titok. Nekem a hermaetika ugrott be azonnal a nagy Hermész Trisztmegisztosz " ami fenn az lenn , ami benn az kinn....." stb.:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.16. 10:39:48

@Alfőmérnök:

azért ez nem ilyen tökegyszerűen zajlott. ezt te is tudod. a zászlóaggatás még sehol sem volt, amikor már ment a hazaárulózás és az idegenszívűség. persze értem én, megnyugtatja a lelkiismeretet, hogy az úgy kezdődött, hogy a másik visszaütött.

T.... 2011.05.16. 12:57:13

Csak halkan jegyzem meg, hogy ez a vita ZP kapcsán abszolút tagadja a szomorú, szürke valóságot. Ugyanis az, hogy a hely tré, még nem szentesíti a ledózerolást (ízlések és pofonok: mindenki mástól hány legszívesebben - apropó hányás, ha gázos dolgok zajlanak a helyek tövében, tán térfigyelőkamera plusz rendőr kombóval sokkal ildomosabb megoldást lehetne találni, esetleg lehetne bírságolni a helyeket, ha nem tartanak maguk körül rendet). Az már igen, hogy szabálytalanul létezik. Ellenben ha az önkormányzatban lenne egy kis belátás, rájönnének, hogy bármennyire is fáj kimondani, de az említett szórakozóhely(ek) kulturális vonzerőt jelentenek (a sok szemét mellett vannak ott igényes fellépők is, 30 körüli közönséggel, sőt), az országzászlóval és az azt majd körülölelő drogos-csövesparkkal pedig csak egy újabb vákuumot létesítenek, semmi többet. Ügyesen meg lehetett volna oldani ezt jut is, marad is alapon, például az önkormányzat a terület felén, a már meglévő garnitúrával saját szabadtéri kulturális központot alakíthatott volna ki - milyen jó lenne ez például egy majálishoz, pálinkafesztiválhoz, amit most jobb hely híján a szintén lepusztult Feneketlan-tó környékén tartanak. Ez elsietett, buta döntés, nem látnak túl a koszos szerződések korlátain. Nincs semmi bajom az országzászlóval, sőt, nagyon tisztelem a szimbólumok közösségkohéziós erejét. De az országzászló helye a Szabadság téren kellene, hogy legyen és ezt nem lenne szabad összemosni néhány rakoncátlan szórakozóhellyel és azok rumlis környezetével...

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.17. 10:24:05

@Alfőmérnök: Szeretnéd Te, ha a mikronnyi tulidat egy ilyen buzi kezelgetné, mint én.
www.youtube.com/watch?v=mOMI-eeNs-E

Alfőmérnök 2011.05.17. 11:02:31

@zsazsu4: Így látatlanban nem ígérhetek semmit.

Alfőmérnök 2011.05.28. 16:44:27

"Tarlós István pénteken találkozott Hoffmann Tamással, a XI. kerületi polgármesterrel, hogy megtárgyalják a szórakozóhelyek ügyét, az egyeztetést követően azonban egymásnak ellentmondóan nyilatkoztak az érintettek. Hoffmann Tamás sajtóasszisztensén keresztül azt üzente, hogy Tarlós István „elfogadta a polgármester érveit, hogy a Petőfi híd budai lehajtójánál lévő helyet Újbuda bezárja”. Az asszisztens azt is hozzátette, hogy az önkormányzat „folyamatos kapcsolatban áll a ZP tulajdonosával és segít abban, hogy közösen új helyszínt találjanak az egységnek”. A főpolgármester szóvivője ezzel ellentétben azt mondta, hogy Tarlós István megerősítette korábbi kérését, hogy a Zöld Pardont ne zárják be és állítása szerint Hoffmann Tamás meg is ígérte, hogy elgondolkodik a lehetőségen."
mandiner.hu/cikk/20110528_zp_tarlos_es_hoffmann_ellentetesen_nyilatkoztak