Országzászlós önsorsrontás - Ilyen ország pedig nincs CCLXXIII.
2011. május 14. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Országzászlós önsorsrontás - Ilyen ország pedig nincs CCLXXIII.

Uniós, magyar, árpádsávos, helyi lobogós Országzászló terve Szentkirályszabadján

  Az alkotmány hatályba lépésének emlékhelyét alakítják ki a Zöld Pardon jelenlegi területén a Goldmann György téren - írta az Index. Az újbudai képviselő-testület döntése szerint a Petőfi híd budai hídfőjének déli lehajtójánál 2012. január 1-re Országzászlót állít az önkormányzat, amely az emlékműnél kívánja méltóképpen ünnepelni az új alaptörvényt. A zászlóállítás részletes terveit Hoffmann Tamás polgármesternek a májusi ülésen kell a testület elé terjeszteni.

  Eddig a hír. Innen a vallomás. Az elmúlt tíz évet Budapesten töltöttem, és ezalatt, - még egy pár hónapig - huszonévesként nem egyszer szórakoztam a ZP-ben. Vannak jó emlékeim és rosszabbak. A végére tényleg egy szabadtéri, túltömött tinidiszkóvá vált a hídlejáróba épült intézmény. Hiába nőttük ki, a nemzedékemhez tartozó magamfajták nagy részének azért vannak emlékei a ZP-ről, amelyek az évek során mindig csak szépülni fognak, ilyen ennek a természete.

  Felelős honpolgárként ugyanakkor taszít a ZP és társa, a Rio mögötti homályzóna, amelyben szépen egymásba fonódhatott mindenféle szféra. Szépen körülírtam? És persze egy szabadtéri szórakozóhelynek nem kell örökké fennmaradnia, ha megszűnik, hát megszűnik. Az új önkormányzat és a ZP vitája kapcsán Turul már megírta a frankót: helyes, ha az önkormányzat érvényesíti a kerület érdekeit az ott működő vállalkozásokkal szemben. De a szabadtéri szórakozóhelyek Budapest fontos karakterjegyeivé váltak, az ide látogató hazai és fiatal külföldiek nagyon szeretik őket.

  És itt jön az újabb fordulat: a ZP tényleg, végleg megszűnik, és jön helyére az országzászló, az új alkotmány méltó megünneplésére. Ötcsillagos önsorsrontás. Mintha a tegnapi posztom mondanivalóját kellene folytatnom.

  Megírtuk, mit gondolunk a NENYI-ről. Megírtuk, mit gondolunk az alkotmányozásról. Megírtuk, mit gondolunk az alkotmány preambulumáról. Azt is, hogy mivel nincs gond az alkotmányban, és mivel lehet gond. Az viszont biztos, hogy a túlfűtött pátosz, a kényszeredett ön-ünneplés nem éppen a mi kenyerünk. Pedig nem kell bizonygatnunk, hogy a magyar történelem, a múlt emlékeinek szerelmesei vagyunk. Utolsó csepp azonban az alkotmány-ünneplés poharában a kerületi Országzászló, ami joggal vál(ha)t a közröhej tárgyává. Azt hittem, a Hírcsárda egy különösen jó poénját olvasom. Tipikus példája ez egy hatalomban lévő párt másod-, vagy éppen harmadvonalának törleszkedéssel vegyes pöffeszkedésére.

  Emlékművet állítani magunknak? Mondjunk példákat arra, mikor volt ez jellemző a magyar történelemre? Hát nincs ízlés, mérték, kellem a helyi döntéshozókban? Nincs önfegyelem, önreflexió, belátás? Annak felismerése, hogy 2011 van, és itt ülnek egy javíthatatlanul szabadelvű nagyvárosban, amiben valami csoda folytán fővárosi és kerületi szinten is szinte teljhatalomhoz jutottak? Amivel okosan kell élni, nem pedig s.k. ragasztani a saját hátukra a HÜLYE VAGYOK-matricát. Közterület-átnevezés a köbön. Ja, és az eredeti Országzászló a Szabadság téren állt, a szovjet emlékmű helyén. Ott mikor jön el a Változás?

  Ha a józan kezdeményezések helyett - mert erre is van példa, elég a fővárosi közigazgatás átszervezésére vagy az egyre élhetőbb ötödik kerületre gondolni - az efféle bornírt önméltatás lesz a jellemző, akkor ne csodálkozzanak azon, hogy a kétharmados párt megítélése milyen lesz a harminc év alatti fiatalok körében, akár többdiplomás értelmiségiekről, akár diszkójáró suttyókról beszélünk. Mert ugye mindenkinek ugyanannyit ér a szavazata, azok pedig összeadódnak egyszer, valaki mellett, valaki ellen. A jelen és a közeljövő állampolgárairól beszélünk, akik nemsokára a mai nyugdíjasok helyére lépnek. És tálcán kínálja magát a mém, hogy a ZP helyén emlékművet állíttat magának a Fidesz. Perfekt téma röhögésre, a gimnáziumoktól a nyugati lapokig.

  A nyilván szimbolikusnak szánt, a bulizgató városi ifjúság feletti győzelmet is jelképező alkotmány-országzászló így válik méretes szúróeszközzé, amellyel önnön tökét találja el a hatalmon lévő politikai oldal.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr332901321

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hahó gépház, mi folyik odalent? 2011.05.15. 10:26:35

Néha felriadok, és csak az motoszkál a fejemben: ez most tényleg egy ország, vagy csak egy elkúrt paródia. Nem lenne mindegy.Normális országokban ugyanis nemigen van olyan, hogy be akarnak zárni sikeres (értsd: geci sok fiatal jár oda) szórakozóhelyeke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.14. 08:13:45

Azt kapjátok, amit megérdemeltek, Gellért. A végére úgyis csak a facepalm marad nektek, aztán mehettek szavazni a LMP-re.

tevevanegypupu 2011.05.14. 08:20:15

Tudjak, hogy nekunk hany szep emlekunk fuzodik nagyon de nagyon sok szorakozohelyhez, cukraszdahoz, bolthoz, aruhazhoz amit a rendszervaltasnal megszuntettek es nemhogy Orszagszaszlot nem tettek a helyere, hanem maradt a nagy semmi? Es az elmult husz evben menetkozben ujra es ujra megtettek? Hany ujsag megszunt, hany termek eltunt, hany gyar eltunt..soroljam? Szoval mielott konnyekre fakadnanak - persze megertem, hogy hianyzik majd - azert kicsit gondoljak vegig az egeszet.

negeev 2011.05.14. 08:23:28

@Kettes: Köszi szépen a jó tanácsot. Azért, ha valaki kritizálja kormányt az nem jelenti szerencsére autómatikusan azt, hogy máris rohan az LMP-re szavazni.
De te már az elején megmondtad, ugye Kettes, hogy az LMP a tuti? :D
Nem meg egy MSZP-SZDSZ-LMP evolúciót nyomtál le, nemde?

Bella Péter · http://reposzt.hu/ 2011.05.14. 08:24:14

:D Én is azt hittem, hogy Hírcsárda. Nem értem, miért van az, hogy még a fiatal, mostanság pozícióba került fideszes-kádéenpés politikusok sem értik a saját kortársaikat, olyanok, mintha egy másik bolygóról jöttek volna. Vagy ez egy nagyon rosszul értelmezett konzervativizmus-görcs?

szürkemókus 2011.05.14. 08:24:58

Kérdezd meg a pesti oldalon lakókat, hány éjszakájukat tette tönkre az elviselhetetlen zaj. Ezek a szórakozóhelyek magasról tettek a csendrendeletre. Amúgy ha te megengeded, hogy sátrat verjenek a kertedben, akkor később már nem ültethetsz rózsabokrot oda? Vagy a magyar zászló a gáz? Nem elég európai?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.14. 08:34:32

@negeev: Nem. Nem jelenti, nem mondtam meg előre, nem nyomtam le. Vesszőhiba, rövid o, utolsó mondat értelmetlen.

Dendrobatidae 2011.05.14. 09:55:46

Végre, méltó helyen róhatják le a zembereknek a hálájukat a sok jótettért, a hamarosan bevezetendő Alkotmány Hatályba Lépésének Ünnepén.
Milyen elragadó látvány lesz, amikor megtelik majd ünneplő emberekkel az emlékhelyet közrefogó Nemzeti Együttműködés Rendszerének Rakpartja, a Petőfi Sándor - Fülkeforradalmi Hídról pedig országunk nagyjai üdvözlik majd a lelkes ünneplőket.

Az emlékhely mellett, Makovecz Imre tervezésében felépül majd az Emberek Akaratának Otthona, ahol a kivezényelt kisiskolások többek közt archív felvételekről átélhetik az Alkotmány aláírásának, kihirdetésének, felemelő érzését, továbbá akciósan megvásárolhatják Ákos összes eddig megjelent albumát, Szíjjártó idézetekkel kibővítve.
Az emlékhellyel szemben a Dunán épült mesterséges szigeten, a Szentkorona alakú, Himnuszt játszó zenélő szökőkút pedig minden délben, mikor a Nap a legfényesebben ragyog, Orbán Viktor idézetekkel fogja elkápráztatni, lelkesíteni a hajón érkező külföldi turistákat...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.14. 09:56:49

"Megírtuk, mit gondolunk a NENYI-ről. Megírtuk, mit gondolunk az alkotmányozásról. Megírtuk, mit gondolunk az alkotmány preambulumáról"

és egyszer majd nektek írja meg a hatalom hogy mit gondol rólatok. és akkor annyi :)

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.05.14. 10:00:48

Sajnos erre az orbitális öngólra nem tudom miért van szükség. B+ fel kellene már ébredni.
- Elmagyarázni ELŐRE a kormányzati intézkedések miértjét, célját, egyszerű, befogadható üzenetekkel.
- Megszólítani a dolgozó középosztályon kívüli rétegeket is
- Kevesebb ötletelést, találgatást kiengedni a sajtóba, melyek anélkül keltenek hallatlan ellenszenvet és hatalmas támadási felületet hogy valós kormányzati szándék lenne mögöttük.

Szegény Wermer Andris ha élne tépné a haját ennyi amatőr, elfuserált lépés láttán. Az ilyen szimbolikus bohóckodást meg már tényleg meg kellene hagyni a jobbiknak.

Diocles 2011.05.14. 10:15:33

Egyetértek Gellérttel.

Amit ebben az ügyben látunk, az a kontraszelekció visszataszító példája.

A Fidesz hatalmas népszerűségét kihasználva olyan emberek is poziba kerültek, akik kettőig nem tudnak számolni. Egyszerűen nem jut el a tudatukig, h ezzel a Fidesz nagyon rossz pontokat szerezet a huszas-harmincas generációnál is. Még akár a saját gyerekeiknél is. Sohasem kellett ugyanis megküzdeniük a voksokért, még helyben sem, a Fidesz hatalmas népszerűségére ráülve beleültek a készbe, Újbudán is.

és elkezd helyben "kormányozni" a kontraszelektált társaság. Mi is a teendő? Nyalni, nyalni, nyalni.
Nyaljunk a főnökségnek országzászlóval, megünnepelvén az új alkotmányt. Pfff, a Rákosi-időket megszégyenítő szervilizmus, mondom ezt a kormány híveként.

Abban biztos vagyok, h Orbán sohasem lőtt volna ilyen hatalmas öngólt, ez a helyi nyaloncok keze munkája.

Kérdés, h a központ oda tud-e csapni időben az efféle "túlbuzgókra", remélhetőleg a mandiner napirenden fogja tartani a kérdést.

Hajrá Gergő, hajrá mandiner, kongassátok a harangot, szóljatok akár annak a nem túl okos Kovács Zoltán államtitkárnak, ha az kell.

Diocles 2011.05.14. 10:17:19

Hajrá Gergő = Hajrá Gellért

Altaïr 2011.05.14. 10:23:42

Nem tudom, ki akadályoz meg titeket abban, hogy szabadtéri szórakozóhelyet nyissatok, ha már ez minden vágyatok.

tevevanegypupu 2011.05.14. 10:28:22

Hozza kell szokni a huszas-harmincas generacionak hogy magyarorszag az Magyarorszag. Es hogy Magyarorszagnak van Alkotmanya, Orszagzaszloja es nemzeti emlekhelyei. Mas - a fejlett Nyugaton(-: - levo orszagoknal ez mar mind-mind megvan es regota, szoval ideje felzarkoznunk akar tetszik a huszas-harmincas korosztalynak akar nem. Es ha a kerulet erdeke ugy kivanja, hogy ne legyen zajos csatater a teruleten, akkor el kell fogadni. Ja igen: es a huszas-harmincas korosztalynak meg kell tanulnia normalisan szorakozni, beszelni, viselkedni is..

WhyCantITouchIt? 2011.05.14. 10:34:48

Az igazi faceplam az egész sztoriban, hogy az alkotmány emlékhelyeként akarják "működtetni" ezt az országzászlós bigyót.
Én türelmes embernek tartom magam, elfogadtam hogy jó, nem lesz népszavazás az alkotmányról, pedig szép gesztus lett volna, mert drága. Aztán jött a hír hogy vmi 60 millióból tartanak alkotmány partit. Lenyeltem.
Aztán itt van most ez, hogy vmiféle zarándok helyet akarnak kialakítani ennek a húdecsudálatos alkotmánynak, egy fiatalok által látogatott, igen forgalmas helyre.
Ezek után már vki igazán rájuk szólhatna hogy önajnározás helyett inkább kezdjenek el vmi érdemi munkát, mert ez minden csak nem munka.
Az meg más kérdés hogy azok, akiknek vmit is jelentett a ZP, 2014-ben mennyire érzik majd úgy hogy kibasszanak a Fidesszel.

Diocles 2011.05.14. 10:35:58

@tevevanegypupu:

Oké, csak akkor az lesz, amit Gellért mond, a Fidesz vérciki és közröhej tárgya lesz ebben a korosztályban, mert egy ilyen, őket közvetlenül érintő ügy jobban megragad náluk, és jobban felháborítja őket, mint bármilyen alkotmányügyi barkácsolgatás.

Szóval lehet pökhendien arcoskodni, h tojunk a fiatalokra, de annak nagyon súlyos politikai ára lesz, mondom ezt az "érted haragszom, nem ellened" - poziból.

Ha minimális realitásérzéke van a Fidesznek, akár a fővárosinak, akár az országosnak, akár Rogán Tóninak, akkor ezt megfúrja, megakadályozza.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.14. 10:41:12

"...valami csoda folytán fővárosi és kerületi szinten is szinte teljhatalomhoz jutottak?"

Fel sem teszed a kérdést, hogy miért? Talán a többiközt éppen ezért kapták meg ezt a bizalmat - helyi és országos szinten is - hogy a ZP-hez hasonló ammónia szagú, hányástól áztatott prolivircsaftot végre felszámolják, leradírozzák, beszántsák végre a faszba?

martonx 2011.05.14. 10:47:14

@Diocles: A fidesz már most vérciki, és a közröhej tárgya.
A komcsik 8 éves ámokfutását látva, teli szájjal röhögtem rajtuk / sírtam, ha éppen engem is érintett valamelyik "reform", hogy ennyire hülyék nem lehetnek, és biztos voltam benne, hogy ez még egyszer nem fordulhat elő.
Aztán rájöttem, hogy DE.

Már csak az foglalkoztat, hogy van értelme elmenni szavazni??? Vagy csak nyugatra elmenni van értelme.

tevevanegypupu 2011.05.14. 10:47:29

@Diocles:
Nunununununununu..(: Nem tojnak a fiatalokra,nyilvan tisztaban vannak azzal, hogy milyen szeles szavazoretegrol van szo, es nem csak azert kell becsulni oket mert szavazoreteg. Hanem azert mert tenyleg kesobb rajuk lesz bizva az orszag. Es meg fiatalon kell(ene) megtanulniuk, hogy egy orszag eleteben mi a fontossagi sorrend. Ez persze mindenkinel valtozo,de van valami, ami minden korosztalynak a legfontosabb kell(ene), hogy legyen: a kifejezesmodja annak, hogy osszetartozunk. Ez tartalommal es kulsosegekkel is jar. A mi fiataljainknak nem volt modjuk meg egeszen elsajatitani azt az erzest, hogy nemzethez tartozunk. Ezt muszaj megtanulni meg a Zold Pardon elvesztesenek aran is. Kulonben biztosan lesz vagy marad meg boven szorakozohely es kell is hogy legyen.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.05.14. 10:48:28

@tevevanegypupu: Nem a ZP ottani megszüntetésével van a gond (a RIO-ért végképp nem kár) Csak az egyik kezemmel elveszek valamit néhány ezer fiataltól, a másikkal meg odanyomok egy szimbolikus giccsparádét hogy nesze B+ szeressed. Azzal mindent el lehet érni ami ellentétes az eredeti szándékokkal.

Eszembe jut milyen volt amikor nyitott a ZP: egy teljesen esetlegesen felállított bódé egy funkciótlan közpark közepén, néhány műanyagszékkel, volt benne valami esetlen lehetetlenség, valami kedves, barátságos, szerethető fröccsözőállomás a munka utáni / közbeni /helyetti lazításra.

Az az orkhadsereggel biztostott szórakoztatóipari pénzgyár ami bedarálta, rutinos, unott mozdulatokkal zsebelte ki péntek-szombat esténként a serdülő budai és pesti középosztályeli gyerekek ezreit mint valami óriás csirkefarm, miközben bűnözők pénzmosodája és kerületi politikusok korrupciótól bűzös kirakatba tett bűnjele vált szimbólummá az elmúlt 5-6 évben, nyilván egy nagyrészt törvényszerű fejlődési folyamat eredménye lett abban a szabályozási, üzleti és politikai környezetben.

Nem lett volna hülyeség esetleg egy pályázatot kiírni a terület kulturális, rekreációs parkként hasznosítására, ami mondjuk úgy, hogy nyitva tartástól a hangerőig, beépítettségig, zöldfelület arányig világosan meghúzza a kereteket, a tervmegkötéseket előre kommunikáják, stb., vagyis úgy visszaadni a területeket a városnak, hogy közben megőrzik az elevenségüket, hogy jó szívvel támogatható többlet funkciókat kapnak ezek a közparkok.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.14. 10:55:26

@Diocles: "...tojunk a fiatalokra, de annak nagyon súlyos politikai ára lesz, mondom ezt az "érted haragszom, nem ellened" - poziból. "

Azt hiszem ez egy óriási tévedés, a posztban is felmerül.
1. Ez a korosztály, sajnálatos módon kisebb, mint az őket megelőző, és ez nem látszik egyelőre a dolog megváltozni, a fiatalok, lassan, de biztosan egyre szűkebb szelete a társadalomnak a közismert demográfiai folyamatok okán. 2. Látványos generációs előretörés volt tapasztalható a jobboldalon a legutóbbi választásokkor. Ez elsősorban a jobbikot erősítette, de nyilván a fidesznek is jutott itt szavazat. Kár volna őket teljesen áttolni a széljobbra. Világos, hogy az "újnacionalista" hullám egyfajta értékválasztást is takar, itt egy, az ostoba, minden hétvégén automatikusan kétszer berúgó seggarcok értékrendjétől eltávolodott rétegről van szó. 3. A maradék vélhetően elsősorban az "egyiketsem" kategóriát megjelenítők táborát, a klasszikus inaktívakat erősítik majd.

Tehát ez a jövő választóira mutogató okoskodás teljesen hülyeség.

Mr. Acid 2011.05.14. 10:56:29

@tevevanegypupu: Mint a 20-as, 30-as generáció tagja, tudom, hogy Magyarországnak van egy alkotmánya, egy országzászlója. Azt is tudom, hogy van helyesírása is. Mindenesetre öröm látni, hogy egy Önhöz hasonló, művelt és széles látókörű ember fogja megmondani a hozzám hasonló suttyóknak, hogy mi a szitu'.

Altaïr 2011.05.14. 10:58:15

@Diocles: "A fiatalok" a politikailag legpasszívabb korosztálym ha jól emlékszem az ilyen felmérésekre. Szóval "A fiatalok" kezdjenek szépen lobbizni a területi önkormányzati és parlamenti képviselőiknél, a polgármesteri hivataloknál -- hallassák a hangjukat az őket érintő kérdésekben.

A fészpukcsoportozás nem számít, mivel nem az nyeri a választásokat, akinek több ilyen csoportja van. A neten való hőbölgés sem számít, azt sem számítják be a választásokon.

"A fiatalok" alkossanak olyan szavazói bázist, akikért érdemes a pártoknak versengeni.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.05.14. 11:00:38

@tevevanegypupu:
Empátia, szerénység, arányérzék, minimális pszichológiai érzék. Erre lenne most szükség.

Az idealista, kadétiskolás megközelítés nagyon durva zsákutca. A direkt, hatalmi kézzel osztott morális iránymutatásokat, fundamentalista, ortodox szemléletet zsigerből dobja le magáról minden fiatal generáció. Mondom ezt úgy hogy közben értem a jószándékot a bejegyzéseid mögött.

És mondok egy példát, a hazaszeretetet, magyarságérzést nem az erősíti ha a kocsmapark helyén ahová ismerkedni, szórakozni járt, egy nagy nemzetzászló fogadja, hogy mostantól aztán erkölcsösen, szépen, komolyan kiskomám! Hanem ha pl. az iskolával minden gyerek eljut a Felvidékre, Erdélybe, ahol szembesül azzal hogy aki nem ajándékba kapja a nemzeti önrendelkezést hanem meg kell érte küzdenie annak mit jelent magyarnak lenni, stb.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.05.14. 11:00:53

@tevevanegypupu:

Úgy is van! Szokjanak csak hozzá, hogy a kormány nem értük van, hanem ők vannak a kormányért, és ha nem viselkednek, akkor megkapják a magukét!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 11:03:44

Szó, ami szó: a politikai öngyilkosság szócikkéhez valószínűleg ezt a példát fogják linkelni a továbbiakban.

Mondjuk ezt a nemrévedünkamúltba-kompenzálást abba lehetne hagyni...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 11:05:34

@Karmadealer: "A direkt, hatalmi kézzel osztott morális iránymutatásokat, fundamentalista, ortodox szemléletet zsigerből dobja le magáról minden fiatal generáció."

A fiatal generációnak nagyjából ez a dolga. De miért kéne a politikát ennek meghatároznia? 20évesen elveti, 30 évesen megérti, 40 évesen megszereti, 50fölött pedig ragaszkodik hozzá.

betyár (törölt) 2011.05.14. 11:05:57

@tevevanegypupu:

"Ja igen: es a huszas-harmincas korosztalynak meg kell tanulnia normalisan szorakozni, beszelni, viselkedni is.. "

vagy mehetnének haza gyereket csinálni. de mivel ez maguktól nem jut az eszükbe, emlékeztetni kell őket erre az országzászlóval:))

@poszt:

"Megírtuk, mit gondolunk a NENYI-ről. Megírtuk, mit gondolunk az alkotmányozásról. Megírtuk, mit gondolunk az alkotmány preambulumáról. Azt is, hogy mivel nincs gond az alkotmányban, és mivel lehet gond. Az viszont biztos, hogy a túlfűtött pátosz, a kényszeredett ön-ünneplés nem éppen a mi kenyerünk."

ezeken a mondatokon, a belőlük áradó hübriszen azért az ufis ándergránd szétröhögte volna magát.:)

a zp, ha jól tudom, évek óta nem vagy csak alig fizet bérleti díjat az önkormányzatnak. csókosok voltak. most nem azok.

Altaïr 2011.05.14. 11:08:39

Itt szokott sírni a szátok, hogy mindenki az államtól várja a megoldásokat, pedig az egy szocializmusból ittragadt csökevény reakciója az embereknek, fujj-fujj.

Erre föl itt ez a cikk meg a sok nagyokos hozzászóló, aki -- nahát-nahát -- az államtól várja a megoldást, illetve az államon kéri azt számon.

Mi lenne, ha fognátok magatokat, és nekiállnátok ti magatok elérni azt, amit akartok, és nem az államon kérnétek számon, hogy mit miért és miért úgy csinál? Pláne, hogy semmilyen hivatalos formában nem jelzitek a véleményeteket, csak itt óbégattok. Így csak magatokat hiteltelenítitek el.

Dendrobatidae 2011.05.14. 11:09:22

@tevevanegypupu: Istenem, te szerencsétlen. Neked ez a "fontossági sorrend"? Ezt kéne megtanulni a fiataloknak? Hogyan ünnepeltessük magunkat, miközben még semmit sem csináltunk?
Nem veszed észre, hogy ezeknek pont ebből van elege? Ti szektás fideszesek dobozban éltek?

"A mi fiataljainknak nem volt modjuk meg egeszen elsajatitani azt az erzest, hogy nemzethez tartozunk."
És te mikor sajátítottad ezt el?
A Kádári május elsejéken? Virslievés közben? Vagy a kommunista szombatokon?

Te nem nemzetben hiszel, hanem a Fideszben, ami bármily meglepő nem ugyanaz. Az a generáció, amiről te beszélsz ezt tisztán és világosan látja. Ezért kezd undorodni a pártodtól. Szerencsére ők már úgy nőnek fel, hogy a nemzeti érzés nem lesz egyenlő számukra a szirupos szónoklatokkal, óbégatós zászlólengetésekkel, Viktor-Viktorozó szeánszokkal. Erre pont ti, fideszesek fogjátok ráébreszteni őket a sehova sem vezető ájtatos nemzetieskedésetekkel. Tehát ha úgy vesszük a szerepetek a jövő szempontjából hasznos. Egyfajta elrettentő példa lesztek.

cutcopy 2011.05.14. 11:15:41

Mi a gond? Bármilyen országzászló tövébe lehet színpadot építeni..

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.14. 11:21:55

Mindenesetre meglepő, hogy ergé ezt a tulajdonképpen kádárista felfogást teszi sajátjává, hogy a lojalitásodért cserébe minden gát és gátlás nélküli ösztönlényként eresztheted le a feszültséget, azt kész, ennyi voltál. Ez a hetvenes évek világ, és még véletlenül sem ezt várná az ember egy keresztény demokrata-nemzeti városvezetéstől. Ez nem a sziget.kft pártja.

Ebben a pénztelen, forráshiányos időszakban az elsőszámú elvárás, hogy legalább azt megtegye minden kerület és a főváros, amit különösebben nagy ráfordítás nélkül megtehet. Például takarítsa ki, pucolja ki végre a várost, a faszba söpörje ki ezeket a maffia álltal működtetett, egyszerre pénzmosó, egyszerre szellemi és tárgyi környezetszennyezést folytató ótvar, proli dagonyázó helyeket.

Az, hogy ezek a tahó bódékocsmák, "a szabadtéri szórakozóhelyek" Budapest fontos karakterjegyeivé váltak az a világ szégyene. Ez csak azért alakulhatott ki, mert normális helyen ezt meg sem engedik. Szépen vegyék a sátorfájukat, és legyenek Bukarestnek a kerakterjegyei a kurva büdös toi-toi vécéikkel együtt . )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.14. 11:24:58

@Dendrobatidae: A zöldpardon és társai pontosan a kádári virsli zabáló, sörhabot büfögő május elsejék prolongált változatai.

Május 1.: Tabán, LGT, sör, virsli...

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.05.14. 11:29:28

Eszembe jutott egy furcsa asszociáció. Amilyen okosan kitalálta Orbán a fociutánpótlás megoldását, a Puskás Akadémiát, annyira vak és tétlen a fidesz a politikai utánpótlás nevelésben: most még sokan vagyunk, erős, nemzeti, polgári középosztály, sokáig szavazóképesek, de ha nem jön senki utánunk, akkor a politikai senkiföldjét hagyjuk magunk után, vagy úgy járunk mint holnap Japán, holnapután Kína: látszólag erősek vagyunk, sokan vagyunk de 20 év múlva egyik napról a másikra elfogyunk. A másik meg: minek tálcán szállítani a töketlen LMP-nek a muníciót, ezek a holdonjárók a kormányzati működés hibáinak lehulló morzsáiból élnek.

nagytalpu48 2011.05.14. 11:36:30

roppant egyszerű a képlet: az új urak keveslik a morzsákat amik lepotyognak nekik a terített asztalról. a sültcsirke combja kell nekik. ilyenkor mi a teendő? fenyegetni kell. és minél nagyobbat mondanak, annál több nulla kerül majd azokra a svájci átutalásokra.
ezúton sok szeretettel meghívlak titeket egy sörre. mához egy évre, a zp-be.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.14. 11:37:50

@Karmadealer: Mármint, hogy Kína egyik napról a másikra elfogy a közeljövőben? Az elég érdekes mutatvány lesz :DDD Már várom. Akkor még most kell földet venni a Sárga folyó partján...

Dendrobatidae 2011.05.14. 11:37:55

@gloire: Ki nem szarja le a zöldpardont? Ne beszélj már félre! Itt nem takarításról van szó, mert akkor befüvesítenék, beparkosítanák és pont. Vagy "közkívánatra" még egy zászlót is tűznének a közepére.

De ez teljesen másról szól. Ez a gusztustalan önünneplés, ami már egy éve megy, sőt egy éve kizárólag ez megy. Állítsunk emlékhelyet magunknak, hogy milyen fasza gyerekek vagyunk.
De miért is vagyunk fasza gyerekek? Mit csináltunk eddig? Mi az a hatalmas nemzeti tett, az ércnél is maradandóbb, amire vernünk kell a nyálunkat?

Fatal Error! System Halted! 2011.05.14. 11:38:31

Nem sajnálom a ZP-t, sem a Rio-t.

De kibaszottul gyűlölöm, hogy ha ránézek a nemzeti zászlóra, akkor egyből a vérjobbos kisajátítás jut eszembe, nem az, amit jelképez. Nem kedves @tevevanegypupu: kurvára nem tartozunk össze, mert a Pártod s Vezéred sikeresen tett ez ellen. Amire meg aztán rájátszott a szoci réteg, de ez most mellékes is.

A ZP helyén mást is lehetne létesíteni, nem kell országzászló, a szottyadt pártalkotmánytnak meg végképp ne állítsanak emléket.

És igen drága jó tevevanegypupu a 20-as 30-as korosztályba tartozom. Ha akarom akkor minősíthetetlenül beszélek, és azt írom magyarország. Nem a hozzád hasonló fröcsögő, fideszes vén gecik fogják megmondani, mit hogyan csináljak.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 11:38:38

@Karmadealer: Ott a pont. A fideszes politikusok taktikusan elfelejtkeztek az utánpótlásról.

(Bár Lázárt, Kubatovot, Szijjártót elnézve, ez lehet, hogy nem akkora gond.)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 11:39:50

@Fatal Error! System Halted!: Keményen lázadsz! :D
Lefogadom még cigiztél is a sulivécében!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.05.14. 11:41:20

Dear Tourists, on the left side you can see the Clockwork Orange Memorial, on the right side the Cabin Revolution Garden. Soon we will visit the Great Leader Square.

Enjoy your stay in Absurdistan.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.14. 11:44:11

@Dendrobatidae: "akkor befüvesítenék, beparkosítanák és pont. Vagy "közkívánatra" még egy zászlót is tűznének a közepére."

Ennyi történik. A többi csak a te gyülöleted szülte lázálom, amihez ergé is fújja a parazsat.

"...gusztustalan önünneplés, ami már egy éve megy"

Én lehet, hogy elmentem volna egy ilyen ünnepségre, már csak kiváncsiságból is. Hol, mikor volt ilyen, nekem egy sem jut most eszembe.

Fatal Error! System Halted! 2011.05.14. 11:46:28

@Altaïr: elmúlt hetek / hónapok tüntetései rendvédelmisek, tűzoltók, ápolók, Millások, iskolabezárás ellen tüntetők és az ezeken lezajlott tárgyalások tökéletes kudarcok lettek. Vagyis a kormány leszarja a fent említettek sirámait.

Összefoghatnak az emberek egy (több) közös cél érdekében, ez meg is történik, csak rendre felsőbb szintű akadályokba ütköznek.

kamasuka 2011.05.14. 11:46:42

Anno engem egy barom portás mindig elzavart, ha átmásztam focizni egy füves pályára, ahol éppen semmi sem volt. A gyárat dózerolták, a füves pályá telkét másfél évre rá megvette egy német cég, azon tárolta a kamionkonténerjeit. A csapat a rv után szinte azonnal megszűnt, a portás volt az első, akit jó munkája jutalmaként korkedvezményesen nyugdíjaztak. Azóta a szemétdomb helyén kereskedelmi áruházlánc épített fel üzletet, tehát érdemes volt elküldeni mindig, annyira megérte vigyázni a fűre.

Itt is megjegyzem: az országzászló a RIO helyén lesz, de mivel egy tér a kettő, és az index semmi mást nem csinált, mint érzelmekkel játszott (értsd: szarkevert), mivel a RIOért kevesebben hullatnának könnyeket. Nem hazudott, csak nem bontotta ki az igazság minden részletét ...

Fatal Error! System Halted! 2011.05.14. 11:49:31

@TaTa86.: absztinens vagyok, még nem is cigizem.
De mint írtam, utálom a szórakozóhelyek többségét (főleg a tinikurvás, metroszexuális, buzis féléket), és nem sajnálom egyiket sem.

Dendrobatidae 2011.05.14. 11:50:27

@gloire: Te olvastad a cikket, baszod? Olvasod a híreket? "Az alkotmány hatályba lépésének emlékhelyét alakítják ki a Zöld Pardon jelenlegi területén..."
Ez történik.

"k" (törölt) 2011.05.14. 11:52:43

alapvetően egyetértek a pószttal (ahogy, milyen érdekes, azzal is hogy a zp-t, riót ki kell onnan pucolni), de az ilyen indexcímlap-gyanús írások is hergelik annyira a söpredéket, mint egy rosszul irányzott országzászló.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.14. 11:53:53

Egyébként meg ezt kéne visszépíteni. Az amúgy meglehetősen komor Petőfi hidat és környezetét nagyon feldobná:

m.blog.hu/fa/falanszter/image/pest%20-horthy%20h%C3%ADd1.jpg

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 11:54:49

@Fatal Error! System Halted!: Csak a zászlót utálod. :)
Gratulálok. Inkább igyál.

És ne egyre ilyen hülye kifogásokkal, hogy a zorbán miatt... Normális ember a saját nemzete szimbólumait nem egy politikus miatt szereti vagy gyűlöli.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.14. 11:56:00

@Dendrobatidae: Nem, befüvesítik, és parkosítják a híd két oldalát. Az egész porjekthez meg találtak egy mondvacsinált indokot, hogy mégis csak legyen valami neve a gyereknek. Teljesen huszadrangú kérdés.

Bisi 2011.05.14. 11:56:44

ZP/Riónál az volt a bicskanyitogató, hogy amíg a tulajok meg a polgi havonta sok-sok milliót kaszáltak, addig a kerület, a közösség nem nyert semmit az üggyel. Sajnos a sok részeg fiatallal együtt jár a zaj, a mocsok, törött üvegek, ezt valahol tényleg kompenzálni kell, de a szabadtéri szórakozás lehetőségét kár elvenni + sok együttes is fellépett ami a kultúrához csak hozzá tartozik.

"k" (törölt) 2011.05.14. 11:58:17

az a szentkirályszabadjai kép Mucsát jelképezi, amivé válhat a főváros, ha ninc? ügyes, lesz még itt 572 komment, cigányhitlerrel

"k" (törölt) 2011.05.14. 11:59:37

az a szentkirályszabadjai kép Mucsát jelképezi, amivé válhat a főváros? ügyes, lesz még itt 572 komment, cigányhitlerrel

"k" (törölt) 2011.05.14. 12:00:45

@TaTa86.: tőről metszett informatikus, egyébként sose értem, miért ezek közt van a legtöbb maszopista

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.05.14. 12:04:09

@gloire: Értsed már ahogy kell... Az "egy gyerek" politika ugyan megállította a túlnépesedést, de egyben megágyazott a jövőbeni demográfiai katasztrófának, amikor nem lesz aki gondoskodjon a milliárdnyi öregről, se gazdasági, se másmilyen értelemben.

Buzzword 2011.05.14. 12:08:11

@"k": "tőről metszett informatikus"

Kéretik a rendszergazda-segédmunkásokat a valódi IT mérnökökkel nem keverni! :)

Fatal Error! System Halted! 2011.05.14. 12:10:58

@TaTa86.: normális ember nem tud szemet hunyni egy (illetve több) nemzeti jelkép kisajátítása felett.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.14. 12:14:39

Az a jó ezekben a kultikus szórakozóhelyekben, hogy mindenki addig imádja őket, amíg nem az ő szomszédságában van. Én is jól elvoltam azzal, hogy párhavonta elbicikliztem arrafelé, aztán hazajöttem.

Amúgy okés, maradjon bármi, de az a megoldás hogy tetszett volna, ha a környező parkokban kíméletlenül elkezd járőrözni pár rendőr vagy biztonsági őr, hogy távozásra bírja az ott pikikező-szemetelő gyerekeket?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.14. 12:16:29

@Karmadealer: Végül is értem, de egyáltalán nem féltem őket, mejd csak lesz velük valami.

Ami pedig a hazai helyzetet illeti, még sem várható el, hogy a ZP-ben szocializálódott, okádék bamba proli legyen a jövőben a nemzeti oldal támasza. Ez nem járható út. Meg kell próbálni megnyerni minél szélesebb rétegeket, de az nem jelenti azt, hogy a pásztor követi, merre megy a birkanyáj. Azt terelgetni kell. Jó a példád a fociutánpótlással. Szavazzanak ők a jövőben a fideszre, az a nyomorék, akinek meg még vasárnap délben is a muslincák keringenek a szája körül a borgőzös lehelletében nyomja az ikszet az lmp-re, azt csá.

viktor134 2011.05.14. 12:18:17

@Fatal Error! System Halted!:
a tinikurvás helyeket ne bántsd. :)
pihentetik a szemet. :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.14. 12:19:10

@Diocles: "A Fidesz hatalmas népszerűségét kihasználva olyan emberek is poziba kerültek, akik kettőig nem tudnak számolni."

Azt kéne egyszer megérteni, hogy nem lehet választást nyerni kizárólag a kifinomult, jóízlésű, decens, adófizető, templomjáró, háromgyerekes budai polgárok szavazataival. Aki kétharmaddal nyer, az megnyeri a sutyerákokat is. Velük lehet nyerni, nem ellenük. Akinek kétharmada van a parlamentben, annak a frakciója többnyire sutyerákokból fog állni, még ha személyesen Orbán is castingolja őket.

"Abban biztos vagyok, h Orbán sohasem lőtt volna ilyen hatalmas öngólt, ez a helyi nyaloncok keze munkája. " A kormányzat többsége tőrölmetszett debil, Matolcsytől Gubcsiig, pedig abban kizárólag Orbán keze munkája van.

Szokjatok hozzá, hogy a kétharmadon osztozni kell a hülyékkel. És ha a hülyék kormányoznak fenn és lenn, abból Széll Kálmán tervek és országzászlóerdők jönnek ki.

Pelso.. 2011.05.14. 12:23:07

@gloire: Ki lenne terelgető?
Valami képmutató dogmákkal acsarkodó megmondóember?

"maffia álltal működtetett, egyszerre pénzmosó, egyszerre szellemi és tárgyi ..." -ezért a ZP helyében a nadrágot leperelném rólad.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 12:23:46

@Fatal Error! System Halted!: Hogy sajátítasz ki egy nemzeti jelképet? Talán ha Orbán az anyukádat kezdi dicsérni, őt is oda dobot? Bocs anyu, Orbán a szájára vett, mehetsz a kukába!

Nem lehet. Odaadni önként, azt igen, ha neked annyit ér. Aztán persze felmenteni magad: nem vagyok én rossz magyar, csak hát a Zorbán...

Nézz szembe a ténnyel: olcsón adtad azt a zászlót, és nem is akarod visszavenni.

(Btw: én sem vagyok fideszes, hogy lehet, hogy tőlem nem tudta elvenni sem Orbán a trikolórt, sem Vona az Árpád-sávost?)

Fatal Error! System Halted! 2011.05.14. 12:24:00

@"k": gratulálok, hogy szerinted sikerült engem belőnöd a politikai térképen.
egy kis off: megnéztem a blogodat, látom nincs túl nagy sikere. Abban az egyetlen bejegyzésben akkor faszság van, hogy jobb is, nem folytattad a blogolást. 1984 mond valamit?

Fatal Error! System Halted! 2011.05.14. 12:25:39

@TaTa86.: és anyukám mióta nemzeti jelkép?

Hagyjuk.

Fatal Error! System Halted! 2011.05.14. 12:28:21

@viktor134: na igen szemnek jó, csak a közelükbe ne kerüljön az ember, mert végleg a pincében lévő iq szintjükön ragad az ember:).

"k" (törölt) 2011.05.14. 12:29:13

@Fatal Error! System Halted!: lmp? jól van, jól van, így lesz a kékmszp-ből zöldmszp

Ferentz Károly 2011.05.14. 12:43:06

gratulálok a képválasztáshoz, kibaszott ízléses egy falu köztéri szobrocskájával jelképezni amit bőgatyás mucsai parasztkodásnak gondolsz, te felelős honpolgár

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 12:46:24

@Fatal Error! System Halted!: Anyukád nem nemzeti jelkép. Anyukád neked egy kedves "jelképed", és hasonlóan a nemzethez, nem te tehetsz róla, hogy így alakult. Ezt dobta a gép, ez van, ezt kell szeretni, ehhez kell ragaszkodni. Még akkor is ha a zorbán...!

A lényeg: neked a hazád nem jelent annyit, mint egy politikus iránti gyűlölet.

tevevanegypupu 2011.05.14. 12:53:02

@Karmadealer:

Valoban lehetett volna palyazatot is kiirni, hat ezuttal ez elmaradt. De ilyen bedaralos szorakozohely maradt eleg azt hiszem. Meg meg ezer mas lehetoseg ami kijon harom-negy pohar sor arabol..Sajnalom, hogy ilyen indulatot kelt egy ilyen izenek a bezarasa, annakidejen igy estek ketsegbe a Slagerradio meg Izaura rabszolgasaga miatt is (egy elobbi korosztaly) a zemberek. Lehet, kicsit eros a hasonlat, de ez jutott eszembe.(:

tevevanegypupu 2011.05.14. 12:54:19

@Diocles:
Rogan Toninak neha hianyzik a realitaserzeke. Meg ugy tunik a kormany is idealistabb mint kellene?

viktor134 2011.05.14. 12:56:46

@Fatal Error! System Halted!:
a tinikurvák azért vannak mindehol, hogy a szemedet pihentesd, miközben iszod a söröd. :)
ne beszélgess velük!!!!! veszélyes. :)

tevevanegypupu 2011.05.14. 12:57:40

@Mr. Acid:
Csak velemeny kedves Acid, csak velemeny. Dehogy mernem. Foleg rossz helyesirassal.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.14. 12:59:01

@gloire:
pontosan így van, és hogy alfi barátom stílusában szóljak, aki nem örül a zp bezárásának, az menjen el szépen a jó kurvaanyjába, mert nem magyar, hanem judapest. :)

Fatal Error! System Halted! 2011.05.14. 12:59:09

@TaTa86.: így van, nekem jelkép, ezért a példád nem ideillő.

Köszönöm, hogy megmondod, nekem mennyit jelent a hazám. Ezzel pont olyan lettél, mint a tevevanegypupu nevű kommentelő.

tevevanegypupu 2011.05.14. 12:59:36

@El Topo (Sgt. Elias):
Nemtom merjek-e maganak valaszolni, mert lehet, hogy megint keccer menne el.(:

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.05.14. 13:01:13

@gloire: Az elméleted szép, de wishful thinking. Nem az fog szavazni a Fideszre, akit te (mi) szeretnénk, hanem
- Akiknek közvetlen gazdasági előnyt hozott ez a ciklus (dolgozó, gyerekes középosztály, kivéve: tűzoltó, katona, rendőr, utcára tett tisztviselő, ha Rózsa nagyon ugribugrizik, pedagógus is)
Akiktől nem vesz el de akiknek nem is ad, azok közül viszont
- A nyuggerek normálisabbik fele, akik némi nemzeti szimbolikával a bázisban tarthatók
- A magasabb jövedelmű, de gyerektelen fiatalok normálisabbik fele.
Akikhez abszolút nem tud szólni az viszont az alacsony jövedelmű, vagy tanuló, még családot nem alapított fiatalok, akiket vagy az LMP, vagy a jobbik halász el. Én értem hogy nem tudnak velük mit kezdeni mert egy tipikus fidesz politikusnak egy 22 éves már és még idegen (értsd: a gyereke még nincs annyi de ő már nem emlékszik milyen volt, mi foglalkoztatta akkor) de akkor miért nem kérdeznek meg egyet-kettőt hogy mégis, mizu-mizu?
De így nekik menni feleslegesen, ostoba kamikaze, és olyan hiteles mint ha az Ifjúsági Magazint olvasnám néha...

tevevanegypupu 2011.05.14. 13:01:47

@betyár:
(:
De lathatja, nem a gyerekcsinalas jut eszukbe rola, bar ktesegtelenul felizgultak tole.

GGG77 2011.05.14. 13:04:19

"Hát nincs ízlés, mérték, kellem a helyi döntéshozókban? Nincs önfegyelem, önreflexió, belátás?"

És ti ezt nem láttátok 2010 tavasza előtt? Titeket ez meglep? Hát nem volt elég arra négy év (1998-2002), hogy lássátok, hogy az üres, pofátlan, pöffeszkedő, öntömjénező, polgári giccsen kívül a Fidesztől SEMMIT nem várhattok?

tevevanegypupu 2011.05.14. 13:04:29

@Dendrobatidae:
Ajve maga menthetetlen ugy latom. De azert nyugodjon meg, ugy tudom egesz jo porokat lehet kapni, ket szippantas es maris legjelenik a szeme elott az lsd..ize..lmp.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.14. 13:05:52

tegnap találkoztam egy partin egy régesrégi drága barátnémmal, aki szerintem -szerinte nem- egy nagyonkomcsilibsi lett. javasoltam neki, hogy hagyja el az országot.
ezt tudom javasolni, immár többedszer a mandarinoknak is. maradunk ötmillióan, azt' csak elleszünk valahogy.
poliglott glóbtrotterek vagytok, bárhol meg fogjátok találni a helyeteket. ne zavarjatok minket!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.05.14. 13:10:46

Azért ez nem egy ördöglakat. A két hely jó kis szoci bót volt, öléggé ekézték is jobbról. Mostan meg fideszvilág van, ergo ezeknek menni köll. Persze közben az üzlet az üzlet, lesz ezeknek új helyük a kerületben, s lesz innentől az egész egy takaros fideszes bót. Hanem az nem járná, ha közben a régi heyleken gyünne a konkurrencia, hát oda mást köll tenni. Oszt' az egyszeri kerületi fideszesnek mi más jutna eszibe, he? Hát ennyi.

tevevanegypupu 2011.05.14. 13:14:40

@Fatal Error! System Halted!:

Ven fideszes az stimmel, de nem szittya geci hanem oregecskedo feleseg.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.05.14. 13:16:35

@GGG77: el vagy tévedve, a Fidesznek nincs alternatívája, mi most építő kritikákat fogalmazunk meg annak érdekében hogy a következő választás se legyen kérdőjeles, annak érdekében hogy a dolgok továbbra is jó irányba menjenek, és soha nej öhessen vissza a hazaáruló, nemzetelenes, koncepciótlan, szar, bűnöző kormányzás időszaka.

"k" (törölt) 2011.05.14. 13:18:39

@GGG77: sokan szeretnénk itt 98-02-t, de lehetőleg úgy, hogy ne érjen véget négy év után

tevevanegypupu 2011.05.14. 13:19:48

"És ti ezt nem láttátok 2010 tavasza előtt? Titeket ez meglep? Hát nem volt elég arra négy év (1998-2002), hogy lássátok, hogy az üres, pofátlan, pöffeszkedő, öntömjénező, polgári giccsen kívül a Fidesztől SEMMIT nem várhattok?"

Tudjuk tudjuk, svajcisapka, huscafat meg kolbasztoltes. Most meg meg hozzajott a palinkafozes is, plusz foci. De mit csinaljunk, nekunk meg ez is jobb mint egy mszp-szdsz kormany.

Viktus 2011.05.14. 13:22:29

@Dr. Zerge:

Nem lett volna logikusabb kifehéríteni ezeket ... vagy ilyen gazdag a kerület?

Viktus 2011.05.14. 13:35:11

Na már a Mandiner is áruló lett? :O A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS RENDSZERÉNEK SZENT ÚJ ALKOTMÁNYÁRA létesített NEMZETI EMLÉKPARK létrehozása minden MAGYAR EMBER számára a legörömtelibb pillanat lesz eddigi életében. A CSODÁLATOS EMLÉKPARK mindig tiszta lesz, és fényesen tündöklő Budapest népének nagy örömére. Hiszen a gazdaság motorja a NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS RENDSZERÉBEN a világon egyedülállóan előremutató KÖZMUNKA PROGRAMOK LESZNEK.
Ennek keretében a hét minden napján 24 órában jut szorgos munkáskéz tisztán tartani-szépítgetni, és a kerületnek is jelentős adóbevétele fog származni a hazából, és a világegyetemből odasereglő turisták költései által, akik napokon át csodálják felváltva turnusokban ezt a KIS MAGYAR CSODÁT!!!

Remélem az új választójogi törvény is megemlékezik erről a csodáról, és az szavazhat majd csak a következő választásokon aki igazolni tudja , hogy már megcsodálta a parkot ehhez pedig adományozott a NER-nek a parknál vásárolt alkotmány emléklappal.
Az oktatási reform keretében is megemlékeznek az új csodálatos alkotmány születéséről, és minden évben a bizonyítvány osztás előfeltétele lesz a látogatás az emlékparkban program.

Ui.:
Ez a képen szereplő rondaság a prezentációban nem méltó a készülő csodához. Minimum gránit lenne a megfelelő erre a célra, és arany míves feliratozás méltó az új alkotmányunk nagyságához.
Sőt sok közmunkás lesz bőven lehetne a tér egyik sarkában ilyen közmunkás dj aki kevergetné a nemes alkotmányunkkal kapcsolatban a parlamentben elhangzó méltató beszédek felvételeit.

Bell & Sebastian 2011.05.14. 13:46:57

Világlátott barátom szerint a szöuli egyetemisták -úgy általában- többet tudnak a magyar mondavilágból, mint az ELTE teljes hucul lószerszám szaka.
A Regnum Marianum nem felépítése bezzeg nem vert ekkora port, mint ez a lófőlobogó plántálás.

Csak nehogy Csakkopaszott Hónalattis nagykövet -ebbe is- belebrekegjen.

csi szi 2011.05.14. 13:52:52

@GGG77: Az a 4 év igencsak megszépült az utána jövő 8 után, így van. 2006-ban még frissebbek voltak az emlékek, a Fidesz elképesztően bénán kampányolt (egyesek éppen ezért felvetették, hogy talán nem is akart nyerni), és még tartott a Megyó-féle "jóléti rendszerváltás" lendülete (Gyurcsány-Veress és cinkosaik Almuniáig bezárólag gondoskodtak róla, hogy még éppen addig, amíg a választást le nem zavarták), a több pénz a zembereknek akkor még kézzelfogható volt.

Kabbe (törölt) 2011.05.14. 13:54:15

töméntelen mennyiségű emlékhelyre van szükségünk......jó dolgunkban, nem tudjuk, mit kezdjünk magunkkal.

Ceaucescu megirigyelhetné orbánvajdát

Kabbe (törölt) 2011.05.14. 13:55:13

kötelező lesz meglátogatni:)

csi szi 2011.05.14. 14:00:10

Tőlem nyugodtan meg lehet szüntetni a ZP-t és a Riót, szerintem sem igazán van helye ilyen lepratelepeknek a város kellős közepén, valami külterületen, vagy egy erre kijelölt vigalmi negyedben esetleg igen.
Na de ilyen giccs, mint "emlékhely az új alkotmánynak", tényleg csak hergelésre jó. Igazán eszükbe juthatott volna valami kevésbé támadható indok.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 15:00:54

@Fatal Error! System Halted!: Te mondtad meg nem én...

Tevevanegypupu-val meg semmi bajom. :)

betyár (törölt) 2011.05.14. 15:05:00

@Fatal Error! System Halted!:

"De kibaszottul gyűlölöm, hogy ha ránézek a nemzeti zászlóra, akkor egyből a vérjobbos kisajátítás jut eszembe, nem az, amit jelképez. "

lóf@szt. márelnézést. a nemzeti zászlót a jobb akkor sajátíthatta volna ki, ha a tiétek lett volna. ti viszont nem tartottatok és nem is tartotok igényt rá. hát így esett.

tewton 2011.05.14. 15:12:54

@betyár:
ne bántsa a nyomorultat, biztos fiatalka még.
én emlékszem a rendszerváltás előtti évekre, akkor az ilyen @Fatal Error! System Halted!: -félék morogtak a rossz időben viselt kokárdára meg szalag-darabkákra, hogy "mit magyarkodsz". becsülje meg, a szocializmus egy igazi gyermeke hőbörög itt nekönk :)))))

betyár (törölt) 2011.05.14. 15:15:27

@Buzzword: @Kettes:

ne aggódjon, hozzászokunk. könnyebben, mint magik az 1/3-hoz:) azt a sok sutyerákot meg ne nézze le, jól fognak még jönni maguknak.

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.14. 15:18:01

@Grift: ,,tegnap találkoztam egy partin egy régesrégi drága barátnémmal, aki szerintem -szerinte nem- egy nagyonkomcsilibsi lett. javasoltam neki, hogy hagyja el az országot.
ezt tudom javasolni, immár többedszer a mandarinoknak is. maradunk ötmillióan, azt' csak elleszünk valahogy.
poliglott glóbtrotterek vagytok, bárhol meg fogjátok találni a helyeteket. ne zavarjatok minket,,

Én nem szoktam partikra járni, de tegnap én is találkoztam egy réges régi barátommal- egy bulin. Én - veled ellentétben- nem szoktam barátoknak azt javasolni, hogy hagyják el az országot. Nagyon szoktam sajnálni, amikor valaki, akit szeretek máshol találja meg a boldogulását. Hiszen hiányozni fog, ha nem lesz itt. Azt gondolom, hogy elférünk ebben a porfészekben többen is, mint öttmillió. Most egy kicsit büdös van, de minden fingszag kiszellőzik egyszer. És nem hasad tovább.

Viktus 2011.05.14. 15:18:12

@csi szi:

Jártál már-e Budapesten? város közepe ez a két hely? :D:D:D:D

betyár (törölt) 2011.05.14. 15:19:45

@tewton:

a hülyeségnek nincs elnézés:). akkor sem, ha az apja fényképezett a március 15. téren a felállványozott házak ablakaiba húzódva 25 éve. az ma már nem mentség:))

Buzzword 2011.05.14. 15:24:20

@betyár: Wie bitte?
Csak én nem látom az összefüggést a maga kommentje és az enyém között?

betyár (törölt) 2011.05.14. 15:25:38

@tevevanegypupu:

úgy néz ki, nem a helyes irányt találták meg a libidójuknak:)

betyár (törölt) 2011.05.14. 15:28:26

@Buzzword:

entschuldigen Sie, bitte:) a maga nickje véletlenül kerül oda. de hogyan?

Fatal Error! System Halted! 2011.05.14. 15:32:09

@betyár: ó értem, tehát most már a tiétek, igazi magyaroké, és ne is próbáljak meg úgy teinteni rá, mintha mindenkié lenne, mert mi (akárkik is legyenek azok) nem vagyunk magyarok.

Persze tudjuk, nem magyarok a szocik (pfej mocskos komcsik), nem volt magyar a szadesz (pfej rohadt judeoliberálpedofilok), és az LMP sem (pfej ökopárt, egyáltalán kik ezek). Csak a narik a magyarok, meg a jobbik, elvégre náluk van a zászló, ők igényt tartanak rá.

Tudod mit igazad van. Szarok rá, nekem nem kellenek nemzeti jelképek, hogy emlékeztessenek nemzeti identitásomra, ellentétben a fent említettekkel, mert ők úgy látszik hajlamosak elfelejteni.

Fatal Error! System Halted! 2011.05.14. 15:37:43

@tewton: nem értem. Ha fiatalka vagyok hogy lehetek "a szocializmus igazi gyermeke"?

F. A. Hayek 2011.05.14. 15:40:51

"Az elmúlt tíz évet Budapesten töltöttem, és ezalatt, - még egy pár hónapig - huszonévesként nem egyszer szórakoztam a ZP-ben."

Tehát a szerző annak ellenére, hogy tisztában volt a hely üzemeltetését övező korrupcióval, egy-egy buli oltárán feláldozta azt a felelős honpolgári döntést, hogy nem költi a pénzét ilyen szórakozóhelyen. Ez a hozzáállás valóban jellemzi a fiatalság egy igénytelenebb, műveletlen hányadát, némileg viszont hiteltelenné teszi a XI. kerületi képviselőtestület döntésének kritikáját.

"És tálcán kínálja magát a mém, hogy a ZP helyén emlékművet állíttat magának a Fidesz. Perfekt téma röhögésre, a gimnáziumoktól a nyugati lapokig."

Pontosan ezért kár, hogy nem létezik olyan fiatal jobboldali értelmiség, amely képes lenne megjeleníteni a médiában a Fidesz által képviselt álláspontot. A magukat konzervatívként vagy mérsékelt jobboldaliként pozícionáló ifjú tehetségek maradnak az szdsz legnagyobb pillanatait idéző fanyalgásnál, ld. a "megírtuk mit gondolunk a NENYI-ről" kezdetű emlékállítást. A múltba révedőnek és mucsainak titulált 1,5-2 millió polgártárs meg továbbra is - mint 60 éve folyamatosan - kívül marad a mainstreamen.

A Mandiner szerkesztőségben kezdhetik behűteni a pezsgőt: ha 2014-ben valami csoda folytán újra nyer a baloldal, elmondhatják majd, hogy oroszlánrészük volt a sikerben.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.14. 15:57:31

@betyár: Egyharmada a Fidesznek van, nekünk kétharmadunk van. Egyébként nyugodtan bácsizz is.

csi szi 2011.05.14. 15:59:09

@Viktus: Bp-i vagyok, amúgy jó, nem a város közepe, mint a Gödör, de nem is külváros. Az ilyen helyek vmi régi bezárt gyárcsarnokba valók, nem egy híd lábánál lévő közparkba.

Viktus 2011.05.14. 16:21:05

@TaTa86.:

Na igen, de az un. baloldal abszolute nem képes önálló gondolatokra így, ha aztat mondja a klub rádió meg Feri, hogy elveszik akkor biza veszik elfele tőlük a kokárdát. :D

@csi szi:

Maradjunk annyiban az közparknak még gyengébb verzió még a csövestanyának sem funkcionálna ... kiesik, nagyforgalmú út veszi körbe ...

betyár (törölt) 2011.05.14. 16:51:20

@Kettes:
az elhárítást nem a fidesz ellenőrzi?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.14. 17:22:43

@Viktus: Szerintem inkább ez úgy működik, hogy a nemzeti jelképek miatt sokaknak gyomoridege van.

Persze nem azért, amit baloldalon mondanak, mert ez hivalkodás, múltbarévedés, megsértenek ezzel más nemzeteket, stb. Hanem azért mert ezekért a jelképekért minimum 40 évig súlyos retorzió járt. A nemzeti jelképek használata összeforrt a fortélyos félelemmel. (Ezt a gyönyörű népszokást elevenítették fel 2006ban is, amikor magyar zászlóért ütött a rendőr.)

Na, és erre a gyomoridegre rezonálnak azok, akik még a Kádárrendszerben kialakították ezt...

Szóval én azért nem lennék ilyen szigorú velük, ők csak áldozatok. Még nem is arról van szó, hogy nem képesek önállóan gondolkodni. Egyszerűen, ha meglátnak egy magyar zászlót rossz érzésük van, majd Drágabolgárúrék megmagyarázták, hogy ez nem az ő sleppjük 40 éves terrorja miatt van, hanem a Zorbán miatt.

És persze gyűlölködni mindig könnyebb, mint a saját démonainkkal szembenézni(, oldalfüggetlenül), úgyhogy megszületett a nemzeti jelképeket kisajátító jobboldal legendája.

Vén Csataló 2011.05.14. 17:28:21

Figyuzz ide Gellért!
Te honnan a rákból veszed azt a baromságot, hogy egy országzászlóval (sic!) saját magának állíttat emlékművet a Fidesz?
Közölném, hogy az eseménynek ez az exponálása, pusztán spekuláció, de olyan, amitől bármely libsi lilára nyalná mind a tíz ujját. Azért spekuláció, mert az állításodat ugyan semmi sem bizonyítja, de ettől még te tényként vezeted elő azt, ami az elméjédben valamilyen módon, valamilyen előítéletektől orientálva leképeződött abból a valóságból, hogy a ZP helyén Országzászló lesz. Szándékokról, motivációról ugyan nem igazán szól a hír, de te természetesen a seggég belelátsz a képviselőtestület fejébe. Ugye.
Nem kéne némi alázattal, meg szerénységgel újra kezdened a firkálást?

ruszkaszov 2011.05.14. 17:31:50

@szürkemókus: Szóval rossz a csendrendelet, nem ér semmit, ezért zárjuk be ezeket a helyeket? Logikus... Nem inkább a csendrendeletet kéne úgy megalkotni, hogy be lehessen csukni őket? Amúgy mindig vicces, ha egy belvárosi pattog a hangzavar miatt. Adja el a még így is sokat érő lakását, és vegyen egy házat/lakást külkerben, és be lehet fogni.

Google 2011.05.14. 17:53:27

@zsazsu4:

Na látja, minden milyen relatív!
Mi nyolc évig éreztük ezt a "kicsit büdöst", és mit mondjak: kibírtuk, túléltük, maradtunk. Pedig küldtek - egészen magas helyekről.
Egy kicsit több méltóság azért magukra is fér még; attól, hogy nem csípik ezt a kormányt egy csöppet sem, az országot magát, zászlaját, jelképeit nem kellene lesajnálniuk. Persze, csak ha eddig is nem ugyanezt tették; fentebb már írták, csak azt lehet elvenni valakitől, amit odaad. Amiről önként lemond. Vagy soha nem kellett neki -de elfogadni nem bírja, hogy másnak sokat jelent, illetve, jelent valamit.
Mondom ezt úgy, hogy nem állítanék oda országzászlót -van hely elég máshol -, éppen azért, hogy ne ingereljem kedves városfitársaimat.
Empátia.
@F. A. Hayek:

Ennél a stílusnál, már a Gréczyé is szimpatikusabb, mondja a magáét kegyetlenül, nem próbálja a függetlenség fügefalevelével takargatni a meztelenjét. Kinek, és miért kellene nekünk bizonygatnunk, hogy szólunk mi, bizonyisten nem hagyjuk, hogy stb.
Inkább a jó ötleteikkel jönnének elő ezek a fiatalok, nem a ruhaszaggatással és a fejre szórt hamuval. Mert könnyű azt mondani, hogy ez is milyen giccses, az is milyen geil, de nehéz valamit hozzátenni az egészhez. És tényleg lehet egy kritika építő. Orbánt hallottam egyszer azt mondani, a felesége odaszólt neki, ne a saját szobrát farigcsálja. Erre a tanácsra érdemes mindenkinek, mindenkoron odafigyelni!

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2011.05.14. 18:00:55

Az nemjutott a sok baromarc eszébe, hogy a helyi önkormányzati vezetés csak az érdekeit védi?

Még egy szezon erejéig megsarcolja a helyet aztán meg felszámolja a fenébe, a kerület 90 százaléka meg Mari nénistül és Pista bácsistul bólogatni fog, hogy végre csend és nyugalom van. Ugyanis egy kerületi polgármester általában azon dolgozik, hogy őt a következő választásokkor megtartsák a pozícióban így a helyieknek igyekszik a kedvére tenni és pont leszarja, ha ez miatt a máshol élő nem szavazópolgárok most fiatalok elleni háborúról siránkoznak.

Shalom.

Atisz 2011.05.14. 18:02:40

Budapest, a bűnös/bűvös/büdös város.

Megjegyezném, hogy a nyugati lapoknak már régóta nem kellenek indokok ahhoz, hogy röhögjenek rajtunk, avagy rettegjenek tőlünk.

Tündér_Lala 2011.05.14. 18:14:21

Az ötlet rossz, szerencsétlen és pedagógiailag elhibázott, de nem azért amit a mandi ír, mert az egy marhaság. Nyilvánvalóan változtatni kell, de nem így.

A Magyar Bálint által nevelt libi ifjuságnak nem jelentenek semmit a nemzati jelképek ? Hát megneveljük őket, becsukjuk a szórakozó helyüket és országzászlót telepítünk a helyébe. Így bizonyosan megszeretik ?

Ez bizony vastag ostobaság. Miért ne lehetne nemzeti táncházat telepíteni a helyére (versenyeztetve a vállalkozókat) . Jól érezhetnék magukat a kölykök, pozitív nemzeti üzenete volna (megismernék a nemzeti kultúrát), kevésbé hangos, stb. Ne tévedjünk, a nagy része ugyanúgy oda járna, megszoknák és pozitív változást lehetne elérni náluk.

Ha a szórakozást oda adják a libiknek, akkor ők nevelik a kölyköket (igen a szórakozóhelyen is lehet nevelni). Mégegyszer, ez taplófejű ostobaság és különösen kártékony.

hakos2 2011.05.14. 19:21:24

Igazából nem nagyon értem miért baj országzászlót állítani? A magyar zászló? Más ország zászlaját szabadna? Az emlékmű? Nem ez lesz az első, nem is az utolsó emlékmű az országban.
Valójában mi is itt a probléma?

2011.05.14. 19:27:34

A "Kertem" se nyit ki állítólag idén, oda is kéne egy zászló

2011.05.14. 19:28:33

@hakos2:
az, hogy az ilyen hülyék, mint te, szavazhatnak is :D:D:D

tewton 2011.05.14. 19:43:18

@Fatal Error! System Halted!:
lol. hát úgy, hogy magából spontán jön az, ami a korábbiaknál gondos ideológiai nevelés eredménye.

pl. ma már balos lázadós menőség a ságváris és csegevarás póló, a kis hülyék maguktól veszik fel. annakidején erre volt direktíva :) legalábbis valami hamvába holt kísérlet.

Tündér_Lala 2011.05.14. 20:07:34

@tewton: Igaza van, dehát mit gondolnak miért követelte magának az szdsz az oktatási tárcát ? Hát azért hogy ilyenné neveljék a gyerekeket.
A mi feladatunk pedig nem az, hogy lemondjunk róluk, hanem hogy valódi értékeket adjunk nekik. Ezt pedig nem lehet ajtóstúl a házba rontva tenni, sem szidalmazással.
Türelmes munkára van szükség, okos politikára, ügyes népművelésre.

Tündér_Lala 2011.05.14. 20:10:53

@Tündér_Lala: Persze a sok butaságot amit összehordanak, helyre kell tenni.

wandakutya 2011.05.14. 20:59:48

A "hülye vagyok" matricát alighanem lefoglalta magának ergé. :)))))) Tudod, kedves-kedvetlen ergé, az, aki a Zöld Pardon típusú hánytatógépek megszűnése miatt, nemkülönben a vélelmezett "önünneplés" okán szavazgat ide vagy oda, az olyan kretén, hogy azt az egy szem szavazati jogát is le kéne húzatni vele a klotyón. :) Igen, ha mi nem állítunk a magunk korának (és nem magunknak, ahogyan némi malíciával sugallod), akkor azt nemigen teszi meg helyettünk senki. Tudod, az a baj veled, hogy a Kovács László-i "merjünk kicsik lenni" bővebb lére eresztett echója vagy. És EZ az igazi önsorsrontás.

wandakutya 2011.05.14. 21:01:10

@wandakutya: Igen, ha mi nem állítunk a magunk korának ...
az "emlékműveket" szó kimaradt. Biztos már le sem merem írni... :)))))))

eN 2011.05.14. 21:21:21

@zsazsu4: fingszag van öcsisajt? hát akkor csukd be a szád, de inkább moss fogat. el fogsz csodálkozni utána.

hakos2 2011.05.14. 21:36:34

Mármint szerinted, hülye az, akit nem zavar egy nyilvánvalóan teljesen normális emlékmű? :))))

eN 2011.05.14. 21:42:25

így van, ergé alapítsd meg a hétmillióan egy alekosz szoborért az zp helyén fészbúk csoportot. és a kijáratnál add le a konzervatív kitűződet, semmi szükséged rá

szcsk (törölt) 2011.05.14. 21:52:27

már az ószláv ének is modja: "kak pajdú ja na büsztruju récskú, szjádu já da na krút berezsók, paszmatrjú na radnóju sztarónku, na privétnüj ziljónüj pardon..."

Bruno 2011.05.14. 22:02:37

Hajrá Fideszesek!

Még néhány ilyen döntés, és esetleg azok is felébrednek hagymázas álmukból, akik ma még gy gondolják, hogy jól tették amikor rátok szavaztak.

Bruno 2011.05.14. 22:04:07

@Tündér_Lala:

Népművelés... gyönyörű. Rákosi elvtárs sem tudta volna szebben mondani

Kosinva 2011.05.14. 23:03:07

Amit a Tűzraktérrel csináltak az sokkal bajosabb és az többe fog kerülni az ottani önkormányzatnak és nagy az eséllyel hogy a beleölt milliók sehova se fognak vezetni. Pedig ott az önkormányzat egy amúgy romos épület bérbeadásáért kaphatott volna pénzt, nem is keveset.

Fatal Error! System Halted! 2011.05.14. 23:19:47

@tewton: magából...
mindig utáltam az olyan embereket, akik megpróbálják magukat magasabb szellemi piedesztára emelni azzal, hogy nem ereszkednek le hozzán "menő balos lázadók" közé, hanem onnan magasról osztják az észt az internetes fórumokon szigorúan magázódva. Ezáltal azt a téves képzetet állítják föl maguknak, hogy pl. tőlem a "ságváris / csegevarás" pólóban menőző baloldalinak titulált "fiatalka" embertől egy szemernyi tiszteletet is kapnak, amiért magázva szólítottak meg.

Bár inkább csegevarás pólót vennék föl, mint horthysat, vagy hitlereset.

Maga meg tehet egy szívességet.

Dr. No 2011.05.14. 23:42:59

Húzd ki magad, mutass példát!
Igazat szólj, és egy ország büszke Rád!
Sapkát ne vond le szemöldökig,
Bő gatyát ne húzd be szeméremig!
Magyar rapper nyílt tekintettel,
Pödört bajusszal, nem szőrzettel!
Magyar rapper bajsza, mint a magyar bika szarva:
Fölfelé áll, nem lekonyul,
körszakállhoz nem hasonul!

tewton 2011.05.15. 00:03:39

@Fatal Error! System Halted!:
"szigorúan magázódva."
lol.
vegye olyan iq-tesztnek, új fiúka a mandineren, amin elbukott. ez errefelé nem egy ritka dolog, és a felnőttek tudnak így is kommunikálni, ha van mondanivalójuk. bizti tutira furi, de így van.

"azt a téves képzetet állítják föl maguknak"
csak nem pszichomókus civilben?
"ezáltal"
höhöhö.
majd pont a maga "szemernyi tiszteletére" hajtanék?
pont ezzel?
ezt azért átgondolnám a maga helyében, csak hogy ne nézzenek nagyon hülyének a kommentelők.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.15. 01:20:11

@zsazsu4:

jó, hát az is buli volt, csak a fókusz plusz beszámolója kezdődött így: egyszerű születésnapi bbq partyként indult... :)

atila68 (törölt) 2011.05.15. 06:28:40

Kedves ergé!

Ha véleménye van, ne használjon általános alanyt (fejedelmi többest), az olyan gyurcsányos.
Az meg nem menő (igaz ez meg bedés).

Tündér_Lala 2011.05.15. 07:50:32

@Bruno: Ahogy elnézem magukra férne a szellemük pallérozása.

betyár (törölt) 2011.05.15. 08:41:05

@Fatal Error! System Halted!:

fiatalember, el van tévedve. a magázódással a másikat, ebben az esetben magát, tisztelik meg.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.15. 08:47:32

@Fatal Error! System Halted!: Ne szívd mellre. Az internetes magázódás csak egy kormányunk által sajnálatosan mellőzött jobber szubkultúra modorossága. Ha pöcsükre lépsz, kiesnek a szerepből.

greybull 2011.05.15. 09:09:02

Az "Árpád sávos" zászlóval egy a gond: nem vagyunk méltók a használatára! Ha - Mikszáth Zrínyiász-át parafrazálva - Árpád és vezértársai feltámadnának és szétnéznének a mai Mo.-n, mármint, hogy mennyi maradt abból, amit ők szereztek ("Óber Enz" - azaz az Óperenciás vidékig - merthogy Enz-nél volt anno a határa Mo-nak!), hát pöknének ránk, jogosan. Sikerült az ország 2/3-át elszarni.
Egyébként az az ún. Árpád-sáv nem más, mint egy hadilobogó: annak idején a legegyszerűbb volt egy fehér lepedőre néhány csíkban disznóvért rákenni, és azzal körbevágtatni az országban a hadiállapot jelzésére - ha bárhol megláttak egy ilyen jelet, azt senki nem érthette félre.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.05.15. 10:34:40

Emlékművet halottnak szokás állítani, nem halódónak. Igazán megvárhatnák azt a 2-3 évet.

Fatal Error! System Halted! 2011.05.15. 11:10:47

@betyár: jézus fasza...ezért utálnak a normálisabb nem fiedesz hívők titeket, a leereszkedő bicskanyitogató, álértelmiségi stílus miatt. Az interneten nekem semmi szükségem egy az ilyenek tiszteletére.

Na jól van itthagyom MAGUKAT, dagonyázzanak tovább szellemi posványukban, kedves kapuzárási pánikos véleményformálók. Hátha lesz olyan, akiknek kivívják a tiszteletét.

betyár (törölt) 2011.05.15. 12:21:11

@Fatal Error! System Halted!:

na ájjon meg egy pillantásra:). ki a nyavalya modta azt magának, hogy az itt magázódók értelmiségnek vagy akár csak álértelmiségnek gondolják magukat? az az értelmiség, amire maga gondol, a belvárosi, az aztán baromira nem magázódik: az ő pózuk a tegeződés. nézze meg kettest. szigorúan tegeződik, de ha néha kiesik a szerepéből, olyanokat ír, árul el magukról, amiért a főnökei minden bizonnyal nem simogatják a fejét:)
ps. és ezzel fejezzük is be a társalgást, ugyanis kommentje indító mondata miatt innen tényleg kiírta magát.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.15. 12:42:11

@Alfőmérnök:
szemét kimereszti...honnan tudjam? nem is biztos, hogy csaj. bár olyan érzelmes féle húrokat penget :)

tewton 2011.05.15. 12:44:10

@Kettes:
"Ha pöcsükre lépsz, kiesnek a szerepből. "
lol, maga milyen kis cuki :)

csak tájékoztatásul: a "szerep" része az is, hogy a csendőrpertus faszkalapokat magázódva küldjük el. akár a k--- k--- anyjuk g--- r---- p---jába is, ha a helyzet éppen azt kívánja. akar próbát tenni? :)

szubjektiv 2011.05.15. 12:44:12

Országzászlót ha állítunk, akkor csak oda, ahol már volt. Jah, hogy ott szovjet emlékmű van?
A dolog adja magát, ZP helyére szovjet hősi emlékmű, országzászlót meg a szabadság térre.
Tündér Lala meg jókat ír, csak egyet tudok érteni vele.
A fideszből meg elegem van. Olyan érzésem van velük kapcsolatban, mintha lenne egy igen kínos rokonom. Családtag mégis, illene szeretni, de legszívesebben letagadnám. Mintha csupa elcseszett karrierista fidelitaszos idiótából állna a fidesz. Gőgös, fennhéjázó, ostoba, tévképzetes csinovnyikok. Bármit is jelentsen ez utóbbi:)

tewton 2011.05.15. 12:48:07

@szubjektiv:
"A dolog adja magát, ZP helyére szovjet hősi emlékmű, országzászlót meg a szabadság térre."

idáig ez a legfrankóbb és legkonstruktívabb ötlet a kommentek közt.

Alfőmérnök 2011.05.15. 13:16:42

@Grift: A stílusa alapján szerintem biztos csaj. Vagy valami buzi. :)

@tewton: Nem tudom, úgy szólt hozzá, mintha ismerné, aztán átment a blogjára józsefattilázni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.15. 13:16:58

@Bell & Sebastian:

"Világlátott barátom szerint a szöuli egyetemisták -úgy általában- többet tudnak a magyar mondavilágból, mint az ELTE teljes hucul lószerszám szaka."

világlátott barátod egy ostoba fasz. mondjuk illetek egymáshoz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.15. 13:29:50

@betyár:

ha elküldelek a kurva anyádba, akkor meg háborogsz.

tele van a faszom azzal, hogy a hozzád hasonló gennyes szarházik nem csak, hogy lestipistopiztak mindent, ami a hazámat jelképezi, de még azt is mondják mellé, hogy ezt azért tették, mert nekem nem kellett.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.15. 13:34:25

@TaTa86.:

"20évesen elveti, 30 évesen megérti, 40 évesen megszereti, 50fölött pedig ragaszkodik hozzá. "

azok az ötven felettiek tök véletlenül nem nagyrészt maszop-savazó rohadék nyuggerek, akiknek most jól megmutatta a fidi?

kackia 2011.05.15. 13:37:59

@Grift: Magába végkép nem szorult empátia A bizonytalanba küldené lejárt szavatosságú barátait? Ne legyen szubhumán.:)

elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.15. 13:40:31

@gloire:

ha nem tudnám, hogy ezt a szart a kormányzó őfenesége úr idejében rittyentették, simán szocreálnak nézném. fasza ízlésed van, gratulálok.

tyto 2011.05.15. 13:45:19

@tewton:

elmagyarázom. műmájer barátod találkozhatott valakivel a múltjából, aki másképp gondolkodik mint ő.
és itt kivételesen nem a másképp gondolkodás lehetett ami kikattantotta, hanem az, hogy amikor az illetővel anno kapcsolatban lehetett (tipikusan ez gimnázium, vagy hasonló idő, bár csak találgatok) akkor még nem volt a "nagy grift" csak egy közepes lúzer. nagy-nagy önkeresésben. ezekre az időkre nem szeret emlékezni. aztán telt múlt az idő, és lámcsak......a megoldás is közepes, vagy mondhatjuk tipikusnak. kinek nincs olyan gimis osztálytársa, aki nagyon akart valamilyen lenni, de hát sajnos a sors kegyetlen, és nem adott hozzá képességeket. ezek a figurák vagy beletörődnek, és lesznek boldog elégedettek a családjukban, egy átlagos munkával, vagy mindenáron megpróbálnak kitűnni. ez a rosszabb változat sajnos. az út is tipikus. első lépés. sok pénz kell. mert hogy ugye akinek sok pénze van, az valaki. mármint Mo-on. egy közepes cég középvezető/vezető beosztása nem elérhetetlen. ha ez megvan, akkor kell valami egyedi és felkavaró ideológia, ami feltűnővé teszi. természetesen über szabadszájúsággal fűszerezve. hát....de komolyan.......olyan sablon, hogy kiakad az ásítástól az álkapocs.
egy ilyen személyes dolgot egészeségesen nem tesz közzé az ember. nekem is van ilyen osztálytársam a gimiből. egy szürke kis közepestanuló egérke, és hát szintén a fasizmusközeli dolgok adták meg neki a szereplési lehetőséget.
pedig egy közepes amatőr színházban való szerepléseel sokkal többet tehetnének. elsősorban magukért.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.15. 14:08:24

@tyto:
körmi, ha eleget fantáziált a nagy griftről, ne felejtse elmosni a vibrátort! iszonyú fertőzések forrása lehet.
de ha már. tudja, én mindig a nagy grift voltam. olyan nagy, hogy nem is akartam semekkora lenni. :)

tyto 2011.05.15. 14:27:41

@Grift:
ha így lenne lottóötösöm....ahogy megmondtam hogy mit fogsz írni. ( 1 obszcén+nagygrift)
ahogy anyám mondaná egy sima egy fordított.....nincs meglepetés.......
(pintérbélában a tündöklő középszert erősen javaslom)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.15. 14:58:19

@tyto:
nem kell kínlódnia, mindenki számára világos, hogy a maga elmeéle jelentős. ezt világosan alátámasztja a nőklapja szintű emberbenolvasós eszessége.

tyto 2011.05.15. 15:06:34

@Grift: nem kínlódás. csak a teljes repertoárt várom. és még nem volt zsidózva :( naaaaa......léccilécci

Lapidus Ted 2011.05.15. 15:08:00

Hogy jön ez a bornírt baromság ahhoz, hogy a zp mennyire volt rendben, meg hangos? Ez a baj a fidesszel: hangos? Legyen a helyén országzászló. Kész vannak a srácok. Lesz itt még gyurcsány is a főnök :-)

2011.05.15. 16:52:52

Továbbá az országzászló mellett halkan, de végtelenítve(reggel 6-este 10-ig) Wolf Kati: What About My Dreams című számát játszák, emlékeztetve mindenkit, hogy egyedül hánykolódunk a barbár európa közepén. Továbbá minden este nyilvánosan elégetjük az aznapi Tageszeitungot !
(„Kati Wolf: What About My Dreams…. Muss leider aus politischen Gründen abgelehnt werden: Sie ist eine von Gnaden Viktor Orbáns! " ) Aznap, amikor a Videoton játszik, felhúzzák a Vidi zászlót is. (Budának úgysincs focija, degenerált gazdagék)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.15. 16:56:59

@tewton: Tudom. mint ahogy az is a szerep része, hogy ha iszol, felbátorodsz.

Bell & Sebastian 2011.05.15. 17:14:54

@mavo: Neked sem kell ökörségért a szomszédba menned, nagyon úgy tűnik. Mindig beugrasz a gótikus stílusomnak és szem elől téveszted a mondanivalót.

De ezt már megbeszéltük, többször is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.05.15. 17:18:11

@Belpo:
Most akkor Geszti átpártolt a Fideszhez? És Várkonyi Attila is? Ez meglep. Azaz nem is annyira. Ahogyan a fidesz a gyöngyöspatai szitut (na, mizu, hogy vágom a magyar szlenget?) kezeli, az a legvadabb szadeszos időket idézi.

betyár (törölt) 2011.05.15. 17:19:45

@Grift:

a minap láttam egy rövid műsort a dekotv-n. egy formatervezőről szólt, aki olyan vibrátorokat tervez, aminek nincs vibrátor kinézete. lehet kukac, gumikacsa vagy nonfiguratív díszítőelemszerű, de semmiképpen ne emlékeztesse a nőt az eredeti formára, mert az bűntudatot, férfihiánytudatot kelt a nőkben. az a gyanúm, hogy a férfiakat ez a szép új világ lassan még a női tudatból is kitörölni igyekszik.

betyár (törölt) 2011.05.15. 17:26:21

@mavo:

"tele van a faszom"
sajnos nem tudom, hogy segíthetnék, de állítólag a probléma orvoslására vannak viszonylag kellemes megoldások.

2011.05.15. 17:32:40

@betyár:
hogy lehet eljutni a monumentális alkotmányemlékeztető országzászlótól a vibrátorig? mi ez a liberálfertő? :D:D:D

Bell & Sebastian 2011.05.15. 17:34:10

@betyár: Ez kérem már feltaláltatott, van -többek között- chips-, cola- és csokoládé -állagú örömforrás nyilvánosan folytatható fellatio céljára.

betyár (törölt) 2011.05.15. 17:38:14

@Bell & Sebastian:
engem elsősorban az gondolkodtatott el, hogy a cél, hogy az eszköz mégcsak ne is emlékeztessen a férfiakra semmi módon. a maguk helyében azért elkezdenék aggódni. éppen a nők szexuális tudatából akarják magukat kiradírozni.

Bell & Sebastian 2011.05.15. 17:45:38

A duzzadékonyság mértékegysége

A: Mavo tele van
B: Mavonak tele van
______________________________
C: Mavo képes kenterbe* verni egy pupillát**

*(kenter = hátul hordós, turbócionista kötényke)
**(Pupilla = Törpilla unokaöccse)

Bell & Sebastian 2011.05.15. 17:48:49

@betyár: A bugyingóban hordhatós rezgő kiskacsa volt a sláger-ajándék két éve, a konzumálás szent ünnepére, ha jól emlékszem.
Mondom, hogy minden fel van már találva.

Alfőmérnök 2011.05.15. 17:56:36

@betyár: Jobb lenne egy férfi-alakú vibrátor?

Bell & Sebastian 2011.05.15. 18:00:27

@betyár: Sikerült megértenem, mit is mond a radírozással. Ha innen nézzük, Lenin a főellen.
A villamosításával, aminek leszármazottja a távolba néző készülék, Wolfkatibuzifeszt és Gyepentosz, az elálló fülű.

Ezek után nem is csoda, ha sokan inkább a kihalást választják.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.15. 18:26:09

@betyár:
nincs ezzel baj, a női önkielégítés mindig is játékos, pajkos dolog volt.
van egy barátom, aki valamikor régen az agro szexet szerette, zöldpaprikát, uborkát, és más terményeket dugott fel az éppen aktuális szerelmeinek. két dolgot megjegyeztem, és továbbadom, hátha megint divat lesz az ilyesmi. a paprikát ha a száránál fogva húzogatják ki és be, akkor előbb utóbb kigyengül a szár körül a paprikahús, és a paprika beleszakad a kis hölgybe, tehát óvatosan, míg az uborka mézgája beszárítja a vaginát, ezért csúszószer ajánlott. ez, a dolog természeténél fogva nem feltétlenül kell spermiumöló legyen.
egyébként az így szár és magháztalanított paprika felhasználható töltött paprikának. receptet a neten bőven találnak.

Bell & Sebastian 2011.05.15. 18:54:55

Inkább itt egy jó kis Epica/Kamelot duett:

A vadászat
www.youtube.com/watch?v=IWDALIOzXNk&feature=related

Somewhere in time
I will find you and haunt you again
Like the wind sweeps the earth
Somewhere in time
When no virtues are left to defend
You fall in deep

Bell & Sebastian 2011.05.15. 19:22:46

Blues-buzi jár-e erre?

The Mick Fleetwood Blues Band
www.youtube.com/watch?v=uvPa_3uVeXI&feature=related

Ollaláá!

tevevanegypupu 2011.05.15. 19:54:00

@Bell & Sebastian:
Jelen!(:

kackia 2011.05.15. 19:59:24

@betyár: Van nekem is egy nagyon progresszív barátom aki a krétás, de leginkább a vimes faszra esküszik, gyakran mesélte micsoda vizuális gyönyörűséget szokott neki okozni mikor az előzőleg vímmel meghintett hímtagot hirtelen kirántja a vaginából, állítólag jön vele az egész berendezés.
Szerintem is nagyon állat lehet.

Vim=retró súroló szer.

retronom.hu/index.php?q=node/6340

Bell & Sebastian 2011.05.15. 20:07:36

Látom, borzalmas fronthatás alá került itt egynémely (arc)szőrzet. :)
Ilyesmiről még Gestaponál sem hallottam, pedig ott sem volt súrlódás mentes a szolgálat.

fedkvas 2011.05.15. 20:43:59

@Karmadealer: mint egy egyén egyéni teljesítménye, a PFLA teljesen rendben van, csak Mezeyt távol kell tőle tartani. azonban állami szinten nem az akadémiák rendszerét dolgozták ki, hanem a Bozsik-program nevű Mezey-vezette szakmaiatlan, nagyképű, pofátlan, hatástalan pénzfolyatót. szóval a foci is csak úgy megy, hogy OV egy ember, úgy már nem, hogy OV egy miniszterelnök.

betyár (törölt) 2011.05.15. 20:53:33

@Bell & Sebastian: @kackia: @Grift:

magukkal nem lehet komolyan beszélni. olyan pasisak:)) én szóltam, a maguk baja.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.15. 22:26:50

@betyár:

valóban nincs megoldás. illetve lenne, mégpedig az, hogy a hozzátok hasonló gőgös turbómagyarok eltűnjenek a picsába, csak hát az túl szép álom.

tyto 2011.05.15. 22:35:13

@mavo:
nyugi. nem ér ez ennyit.

tewton 2011.05.16. 01:53:27

@kackia:
"vizuális gyönyörűséget szokott neki okozni mikor az előzőleg vímmel meghintett hímtagot"

bah. ez valami vizuális művész-féle lehet. a vimmel meghintett hímtag a vizuálison kívül másfajta gyönyört aligha adhat. vagy mazochista is volt a faszi?

Alfőmérnök 2011.05.16. 06:53:50

@mavo: Betyár alighanem egy hisztérika, de a zászló kérdésben igaza van, amennyiben az un. „magyar baloldalt” célozta meg fenti kommentjével.
Emlékszem, mekkora felháborodást keltett ebben a körben, mikor a fidesz első kormányzása idején kötelezővé tette a magyar zászló kihelyezését a közintézményekre. Aztán elég általános volt az a vélekedés is, hogy aki magyar zászlót hord a táskáján/ruháján, az kirekesztő. (Ebben felfedezhető annak a posztmodern -- talán Foucault-tól származó -- butaságnak a hatása, miszerint egy identitás választása minden esetben magában foglalja valaminek a kirekesztését, az ellenségképzést.)
Talán nem volt a legszerencsésebb gesztus a fidesz részéről, mikor azt tanácsolta, hogy hagyják fenn a kokárdát, akik őket támogatják, de elég könnyen ki lehetett volna ezt oltani azzal, ha a „baloldali” pártok azt mondják, hogy: hát bazmeg, azok is hagyják fenn, akik minket támogatnak... Csakhogy ez nem jutott eszükbe, mert nekik is a megosztottság fenntartása volt az érdekük (ami, ellentétben azzal, amit hazudnak, nem Orbán hatására alakult ki, hanem előtte is megvolt).
Ma már elnézőbbek a piros-fehér-zöld zászlóval szemben, mert van új mumus: az Árpádsávos zászló.

kackia 2011.05.16. 10:30:49

@tewton: a művelet végét próbálja elképzelni, ott a hangsúlyos esztétikája a beavatkozásnak, mikor feltárul a szemeink elől addig rejtett belső a titok. Nekem a hermaetika ugrott be azonnal a nagy Hermész Trisztmegisztosz " ami fenn az lenn , ami benn az kinn....." stb.:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.16. 10:39:48

@Alfőmérnök:

azért ez nem ilyen tökegyszerűen zajlott. ezt te is tudod. a zászlóaggatás még sehol sem volt, amikor már ment a hazaárulózás és az idegenszívűség. persze értem én, megnyugtatja a lelkiismeretet, hogy az úgy kezdődött, hogy a másik visszaütött.

T.... 2011.05.16. 12:57:13

Csak halkan jegyzem meg, hogy ez a vita ZP kapcsán abszolút tagadja a szomorú, szürke valóságot. Ugyanis az, hogy a hely tré, még nem szentesíti a ledózerolást (ízlések és pofonok: mindenki mástól hány legszívesebben - apropó hányás, ha gázos dolgok zajlanak a helyek tövében, tán térfigyelőkamera plusz rendőr kombóval sokkal ildomosabb megoldást lehetne találni, esetleg lehetne bírságolni a helyeket, ha nem tartanak maguk körül rendet). Az már igen, hogy szabálytalanul létezik. Ellenben ha az önkormányzatban lenne egy kis belátás, rájönnének, hogy bármennyire is fáj kimondani, de az említett szórakozóhely(ek) kulturális vonzerőt jelentenek (a sok szemét mellett vannak ott igényes fellépők is, 30 körüli közönséggel, sőt), az országzászlóval és az azt majd körülölelő drogos-csövesparkkal pedig csak egy újabb vákuumot létesítenek, semmi többet. Ügyesen meg lehetett volna oldani ezt jut is, marad is alapon, például az önkormányzat a terület felén, a már meglévő garnitúrával saját szabadtéri kulturális központot alakíthatott volna ki - milyen jó lenne ez például egy majálishoz, pálinkafesztiválhoz, amit most jobb hely híján a szintén lepusztult Feneketlan-tó környékén tartanak. Ez elsietett, buta döntés, nem látnak túl a koszos szerződések korlátain. Nincs semmi bajom az országzászlóval, sőt, nagyon tisztelem a szimbólumok közösségkohéziós erejét. De az országzászló helye a Szabadság téren kellene, hogy legyen és ezt nem lenne szabad összemosni néhány rakoncátlan szórakozóhellyel és azok rumlis környezetével...

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.17. 10:24:05

@Alfőmérnök: Szeretnéd Te, ha a mikronnyi tulidat egy ilyen buzi kezelgetné, mint én.
www.youtube.com/watch?v=mOMI-eeNs-E

Alfőmérnök 2011.05.17. 11:02:31

@zsazsu4: Így látatlanban nem ígérhetek semmit.

Alfőmérnök 2011.05.28. 16:44:27

"Tarlós István pénteken találkozott Hoffmann Tamással, a XI. kerületi polgármesterrel, hogy megtárgyalják a szórakozóhelyek ügyét, az egyeztetést követően azonban egymásnak ellentmondóan nyilatkoztak az érintettek. Hoffmann Tamás sajtóasszisztensén keresztül azt üzente, hogy Tarlós István „elfogadta a polgármester érveit, hogy a Petőfi híd budai lehajtójánál lévő helyet Újbuda bezárja”. Az asszisztens azt is hozzátette, hogy az önkormányzat „folyamatos kapcsolatban áll a ZP tulajdonosával és segít abban, hogy közösen új helyszínt találjanak az egységnek”. A főpolgármester szóvivője ezzel ellentétben azt mondta, hogy Tarlós István megerősítette korábbi kérését, hogy a Zöld Pardont ne zárják be és állítása szerint Hoffmann Tamás meg is ígérte, hogy elgondolkodik a lehetőségen."
mandiner.hu/cikk/20110528_zp_tarlos_es_hoffmann_ellentetesen_nyilatkoztak
süti beállítások módosítása