Sintér-Pintér, takarodj! (2)
2011. május 07. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Sintér-Pintér, takarodj! (2)

  Orbán te cigány egy bölcs dakota mondta: „Pintért és Bakondit húzd a faszodra!! Második adag.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr682884084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.05.07. 13:39:46

Ezek... szidni merészelték Viktort? VIKTORT?! Jahajj, hogy merészelik... hálátlan szolganép, brühühüüüüü

nyesta 2011.05.07. 13:54:10

@Herr SturmLikudnik:
Ja... gyurcsány idejében még a tüntetőket lőtték most meg persze, hogy nem tetszik nekik a fidesz rendszer! Az a tűzoltó meg, aki 60 évesen nem tud tüzet oltani, menjen el éjjeliőrnek!

nyesta 2011.05.07. 13:56:24

Egy kőműves munkahelye is van olyan veszélyes, mint egy tűzoltóé és ők még sem mehetnek 40 évesen nyugdíjba!

nyesta 2011.05.07. 14:03:28

Azért a dávid csillagos rongy elégetése tetszett! :)) Ilyen az amikor a szélső jobb és a szélső bal találkozik, de hogy ez pont a "rendvédelmi" dolgozók tüntetésén..? Az egyik cigányozott a másik zsidócsillagot égetett... hehehe, ez jó..! Mintha csak egy skinhead tüntetés lett volna! :))

Altaïr 2011.05.07. 14:17:15

Akkor most mégis van szólásszabadság? Mert eddig azt olvastam, hogy nincs.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.05.07. 14:25:40

@nyesta:

Pontosan, majd a tűz orra elé kell csak tartani a NENYI-t és azon nyomban elalszik. Minek ez a sok pattogós tűzoltócska, amikor fradikára kell a pénz. Várják ki szépen a sorukat. Fel kéne végre fogni, hogy az alig 8 év kevés volt a kormányzási felkészülésre, no.

Horthyrendszer 2011.05.07. 14:31:56

@Herr SturmLikudnik: Gyökér vagy,baszod.
A humorod meg szar.

Zetek 2011.05.07. 14:45:04

Csendben kérdezem, hol marad a nemzetközi tiltakozás a észlóégetésért és a cigányozásért? Nem meglepő, hogy egymásra találtak, hiszen a harmincas éveik végén járó nyugdíjas rendőrök indultak Jobbik jelöltjeiként a választásokon.

nyesta 2011.05.07. 14:57:39

2006-ban ezek a mocskok az embereket lőtték, fideszes politikust vertek meg és még van pofájuk tüntetni? Örüljenek, hogy nem börtönben rohadnak...

Tilikov (törölt) 2011.05.07. 15:14:00

@nyesta:

Ki zárná őket börtönbe? A börtönőrök is velük vannak.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.05.07. 15:26:24

@Horthyrendszer:

Hát ritka meggyőző ellenérveket sikerült találnod :)

Pelso.. 2011.05.07. 16:19:20

Ezek az emberek kiírták magukat a NER-ből, akadályozzák Mo. felemelkedését, tehát a süllyesztőbe velük. Majd 2014 tavaszán ígérünk nekik valami zavarost, amit csak addig ne tudjanak értelmezni, amíg ránk húzzák az ikszet.
FideszApo.

p.soelmo 2011.05.07. 16:21:34

Ha akár Pintér, akár a kormány tárgyal ezekkel a zavaros eredetű szervezetekkel, akkor vége ennek a kormánynak, az új alkotmánynak, a Széll Kálmán tervnek....meg nekünk is. Akkor a bűnözők diktálnak.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.05.07. 16:29:02

@p.soelmo:

Hát igen, bezzeg most még a hófehér előéletű Don Pintér diktál. Ha elmegy, a nap se kelne fel többé. Brühühü.

Google 2011.05.07. 16:53:54

Hát tényleg zajlik a Kulturkampf; dőlt a tüntetőkből az intelligencia! Se humor, se találékonyság, se méltóság; nyet freedom, karnyevál. Ezek tűzoltók, ezek a rend őrei? Ezek polgárőrök?
Isten óvja inkább Magyarországot!

eN 2011.05.07. 17:21:12

Tortent valami, hogy a nyilaskerszt hirtelen nem felelmkelto? Hol van tgm, vasarhelyi, bauer, helleragnes hogy nem obegatnak emmiatt? Es hol van a mindig jolertesul lendvai elvtars felhaborodott cikke az osztrak sajtoban?

Dendrobatidae 2011.05.07. 17:32:25

A szánalmas félhülye orbánrajongók most ugyanazzal a szöveggel jönnek, mint a szocik idején a félhülye gyurcsányrajongók.
Legalább tisztán látszik, hogy drága hazánkban csak egy politikai csürhe van, akik unalmukban több részre oszlanak és egymást anyázzák piros és narancssárga zászlók alatt. Az előadás akár még szórakoztató is lehetne, ha nem az én országomban csinálnák, hanem valami külön erre a célra elkerített övezetben. Néha elmennék, és átdobnák a kordonon egy perecet vagy egy banánt és röhögnék rajtatok.
Sajna ti csimpánzok már megszálltátok a közéletet és az egész országot egy 'Majmok bolygója' szerű sci-fi realityvé változtattátok. Szerencsére úgy látom ez már igencsak az utolsó epizód lesz, utána eltakarodtok a jó kurva anyátokba Gyurcsányostól, Orbánostól, Pintérestől, Draskovicsostól és csak egy rossz emlék lesz majd ez a rendszerváltás utáni húsz-akárhány éves országpusztítás.

eN 2011.05.07. 17:41:59

@Dendrobatidae: Mert jon az lmp vagy a milla, vagy mitol? Lol

Walakicsike 2011.05.07. 18:48:02

@p.soelmo:Apropó "Széll Kálmán" lehet hogy a magyar történelem alakja,de akkor is "ki a CERKA az a Széll Kálmán???" Miért kell átnevezni a Moszkva teret?????????
Elvileg kiadás csökkentés van!!!!!!!!!!Mi ez a nagy hajcihő????????Szerintem húzzanak a BÚSBA a Széll Kálmán tervükkel---tőle nem kapok előbb munkahelyet,holott érdekes módon mindig megfelelek a leírt elvárásoknak--de csesznek visszajelezni.
A 6 hónapos próbaidővel is csak a dolgozók kihasználása fog erősödni!!!!
Itt nem volt 1989-ben rendszerváltás!!!!!!!!!!!!!!!
A volt szoci országokban a politikusokat akik a "régi" rendszerben voltak eltiltották 20 évre a közélettől!!!!!
Meg is lehet nézni hogy hol járnak hozzánk képest.
Itt csak eltöröltek az MSZMP-ből egy M betűt és csak a nevek változtak az emberek nem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az összes ígérgető mocskot( párttól függetlenül) le kéne darálni azon a darálón ami a parlament alatt van( a komcsik használták) és a dunába darálta a halaknak akiket eltüntettek.
Egyik párt se tud újat,az LMP(új SZDSZ) is csak álcát váltott!!!!

cutcopy 2011.05.07. 19:51:58

Buckalakók, jávák, ewokok..
Nem vagyok egy Star Wars fan, de ha nem tévedek ott volt az egész Mos Eisley kantin..

tevevanegypupu 2011.05.07. 19:54:53

@Google:

Remelem Pinter - ha mar szoba all veluk ezekutan - nem fizetesemelest meg korkedvezmenyt osztogat majd nekik. Nem erdemlik meg. Ezeket el kellene kuldeni de nem korkedvezmennyel hanem a fenebe.

tevevanegypupu 2011.05.07. 19:59:40

@Dendrobatidae:

Es aztan ki kormanyozna-e? Magyar Balint, Demszky Gabor vagy Schiffer Andras? Esetleg talan Tetenyi Eva fuggetlen?Belugyminiszter Kuncze Gabor, muvelodesugyiminiszter Sandor Klara..stb..

Tökömtudja 2011.05.07. 20:16:16

Az nem normális,hogy egy tűzoltó 37 évesen nyugdíjba megy.Szerintem ebben sokan egyet értünk.
De az sem normális,hogy egy 60 éves mentsen embereket a tűzből.50 éves korhatár még szerintem símán beleférne.Aki csak irodai dolgozó az ne menjen korkedvezményes nyugdíjba!
Egyébként nekem is tele van a zsákom az egész politikával mszpéstől,fideszestől,lmpéstől,jobbikostól!!!
Kimennék az utcára de kivel?Sokan csak uszítani tudnak,nincs vér a pucájukban,hogy akár az életüket is adnák valamilyen célért.Ki jöhet ezek helyett,aki egy kicsit is törődne az emberekkel?Velejéig korrupt az egész ország,csak a pénz számít.A szemét média meg csak gerjeszti az indulatokat.

mányicska 2011.05.07. 20:34:34

Teljesen igaza van az előttem szólónak!!!! Minden politikus az Országrabló Zrt. munkatársa, soha egy pillanatig sem érdekli egyik klubtagot sem, hogy mi, a szaros választó hogyan is élünk. Szerintem négy évig minden párt centiről-centire feltérképezi az országot, de nem a jobbítás céljából, hanem azért, hogy feltérképezzék, hol, miből fognak anyagi előnyt kovácsolni maguknak. Viktor teljesen megittasult saját nagyságától, már várom, hogy a neve napja nemzeti ünnep legyen, és behozzák a királyi adót. Pintér valószínűleg mindenkiről tud valamit, mert soha nem volt alternatívaként sem senki feltüntetve, mint belügyminiszter-jelölt. Az ellenzékiek pedig négy évig tudni vélik, hogy ők mindent jobban csinálnának - ez vonatkozik a mostani királyi pártra is -, de amikor bizonyítani kell sajnos csak a zsebük minél dagadtabbra tömésére gondolnak csak. Ők, akik több százezer forintot visznek haza havonta - millió? - , tudni vélik azt is, hogy mennyi az az összeg, amiből mi havonta meg tudunk élni? De ezt hogyan számolják ki? Amikor hónapról-hónapra minden drágább, a gázszámlánk még a múlt hónapban ötezerrel kevesebb volt, pedig átalányt fizetünk?!! Szóval egyszer szívesen megkérdezném a T. Házat, az országért, vagy magukért "dolgoznak" (már ha éppen tiszteletüket teszik ott!)? Én azt gondolom, hogy nekünk is törvényesíteni kellene, hogy aki az elmúlt évtizedekben, beleértve a rendszerváltás óta eltelt időt is, politizált, az menjen egy kicsit utat építeni, úgy 15 évig, éljen a minimálbérből, amiből állítólag meg lehet élni, de a Parlament épületét még csak meg se közelíthesse!!!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.05.07. 20:41:28

@tevevanegypupu:

No, de kedves @tevevanegypupu:! Innét könnyen eljutunk odáig, hogy a kormányzat jó, csak az állampolgárok nem elég intelligensek és nagylelkűek, hogy megértsék (a kormányzat) szándékait és lépéseit. Avagy: a zsemle nem kicsi, csak a pofátok túl nagy!

Nekem sem tetszik a balhéblöff, de a rendvédelmisek indulatát teljességgel megértem (ha azzal, ahogyan azt kifejezésre juttatják, azzal nem is értek egyet). Ha én tulakodnék-dulakodnék nap mint nap lincselkedhetnék-cigányokkal, mászkálnék égő házakban, vágnék ki szétroncsolt hullákat összetört járművekből, próbálnék rendettartani elállatiasodott, félőrült rabok között és a többi-és a többi, mindezt bagóért, s csak az a remény tartaná bennem a lelket, hogy néhány év után (az átlagnál jóval korábban) nyugdíjba mehetek, s ezt a reményt egyik napról a másikra eloroznák tőlem, hát, bennem is lenne némi (szóval, valójában nem kis) keserűség és feszültség.

A korkedvezményes nyugdíjnak (szerintem) komoly létjogosultsága van, hiszen vannak olyan munkaterületek, munkakörök, amelyek az átlagosnál sokkal nagyobb mértékben megviselik a munkavállalókat. Hogy melyek ezek és mennyivel megterhelőbb ezek végzése (az átlagnál), az lehet viták, egyeztetések tárgya. De a tényt tagadni (szerintem) nem csak merész, de ostoba dolog is.

Két lehetőség van (szerintem): vagy úgy bérezzük ezeket a munkaköröket, hogy az ezekben dolgozók megfelelő tartalékokat tudjanak felhalmozni, ha esetlegesen egészségük komolyabban károsodik vagy pedig biztosítjuk számukra a méltányos korkedvezményes nyugdíj lehetőségét.

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2011.05.07. 21:10:19

@bbjnick:

Dehat en sem mondtam mast mint maga kedves @bbjnick. A modszer ellen, ahogy kerik, lenne kifogasom. Bar ami a rendorseget illeti - a tuzoltokat most hagyjuk - azert valami kivannivalot hagy maga utan a tevekenyseguk. Mar ami a videkieket illeti, hiszen latjuk-tudjuk mi tortenik a falvakban. A masirozasok reszben azert tortennek mert a rend orei keptelenek rendet tartani. Szoval a fizetesemeles varhatna addig, amig a rendorseg legalabb a nevere raszolgal.

Ami pedig a fizeteseket illeti ugy altalaban szinte senki nem kap annyit, hogy nyugodtan es a jovotol valo (anyagilag ertve legalabbis) felelem nelkul tengethesse napjait. Ez azert elegge megalazo minden foglalkozasi agra nezve..es ennek nagyreszt a mindenkori kormanyok - es nem elsosorban a jelenlegi - tehet. De a fidesznek kellene megoldania es egy ev alatt erre nem lehet kepes.

tevevanegypupu 2011.05.07. 21:10:19

@bbjnick:

Dehat en sem mondtam mast mint maga kedves @bbjnick. A modszer ellen, ahogy kerik, lenne kifogasom. Bar ami a rendorseget illeti - a tuzoltokat most hagyjuk - azert valami kivannivalot hagy maga utan a tevekenyseguk. Mar ami a videkieket illeti, hiszen latjuk-tudjuk mi tortenik a falvakban. A masirozasok reszben azert tortennek mert a rend orei keptelenek rendet tartani. Szoval a fizetesemeles varhatna addig, amig a rendorseg legalabb a nevere raszolgal.

Ami pedig a fizeteseket illeti ugy altalaban szinte senki nem kap annyit, hogy nyugodtan es a jovotol valo (anyagilag ertve legalabbis) felelem nelkul tengethesse napjait. Ez azert elegge megalazo minden foglalkozasi agra nezve..es ennek nagyreszt a mindenkori kormanyok - es nem elsosorban a jelenlegi - tehet. De a fidesznek kellene megoldania es egy ev alatt erre nem lehet kepes.

NA YA! 2011.05.07. 21:36:09

@tevevanegypupu:"A modszer ellen, ahogy kerik, lenne kifogasom."

Hol élsz baromarcú?!

Alfőmérnök 2011.05.07. 22:22:22

@tevevanegypupu: Érdekes, hogy alapvetően kétféle rendvédelmis ember létezik: maszopos (vérkomcsi) és jobbikos.
A két prolipárt.

eN 2011.05.07. 22:24:49

@NA YA!: és te hol? a lipótmezőn?

tevevanegypupu 2011.05.07. 22:58:31

@Alfőmérnök:
Jol nezunk ki. Ezekrol mar rendorviccet sem lehet gyartani.

Alfőmérnök 2011.05.07. 23:24:12

@tevevanegypupu: Ez viszont lehet, hogy csak a mi fantáziánkról állít ki szegénységi bizonyítványt.
Mindenesetre a rendőrvicceknek is az a tanulsága: a rendőröket sohasem a finom intellektusuk miatt szerettük. :)
Btw a második képen a szellemesség nyomait véltem felfedezni („Új Magyarország fejlesztési terv”). A három nyuszisat még nem sikerült értelmeznem (utalás lenne a mesére?).

osborne 2011.05.07. 23:24:43

@Alfőmérnök: Többsége biztos. Ki más jelentkezne oda.

pirimogyoró 2011.05.08. 01:03:10

@nyesta: A kőművesnek baromi veszélyes, mert még ráejti a sörösüveget a lábára. A tűzoltóval ellentétben, akitől nem csak azt várják, hogy tüzet oltson, hanem gyorsan másszon fel a létrán 6 emeletet és hozza le magával a csecsemőt, meg a nagymamát.
Van, aki ezt feléri ésszel, van aki csak Dávid-csillagos rongyégetésnek örül és ezt még meg is próbálja megosztani másokkal.
Hát azt gondolod, mi semmitől sem undorodunk?

Bell & Sebastian 2011.05.08. 01:07:46

Csak nehogy jövő héten bevigyek a NAV -nak 16 milliót (nyolc főre) a büdös kommancsok és egyéb kibaszott ingyenélők helyett!
Remélem kezd belemenni az ostoba tökfejekbe, hogy 1db termelőmunkát végzőre (1.200.000 fő, média-nyelven munkálatokat végző) 8 db (saját) nemi szerv-karbantartó jut.

Ha felakasztják Orbánt - ha nem.

(kár, hogy fejenként 2 guriga nem is elég, valójában 4 kellene, továbbá mégnagyobb kár, hogy 3 generáció munkája ment eddig a füstbe úgy, hogy egy megveszekedett lámpaernyő sem maradt belőle)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.05.08. 04:05:40

@tevevanegypupu: @Bell & Sebastian:

Egy kicsit félre tetszenek érteni ezt a jelenséget (szerintem):-)

Van itt egy olyan motívum, amit nem ártana figyelembe venni, mikor ezeket a "jelenségeket" --- úgy értem: ezeket a demonstrációkat --- értékeljük. Ez a motívum pedig a Fidesz (számomra értelmezhetetlen) arroganciája.

Már a 2002-es választások előtt is csak lestem, amikor a Fidesz gőzerővel provokálni kezdte a népet: mintha arra játszottak volna, hogy biztosan elveszítsék a választásokat. Úgy látszik, ez a "f*xság" benne lehet az alapító okiratukban, mert ehhez ma is mindennél jobban ragaszkodnak.

Ezeket a kissé hektikus rendvédelmis demonstrációkat --- ha az emlékezetem nem csal meg ---, akkor az a kijelentés váltotta ki, hogy a korkedvezményes nyugdíjat, mint olyat, a Kormány megszünteti. No, most az a rendvédelmis, aki nap, mint nap látja, hogy tizenöt-húsz év szolgálat mit tesz a kollégáival és minden reggel azzal kel fel, az ad neki erőt a munkakezdéshez, hogy "nem baj, már csak X évig kell ezt csinálnom, azt már, ha fát vágnak a hátamon, úgy is kibírom", ha egy este azt hallja egy "szijjártótól" a tévében, hogy "blablabla és nem addig a'...", (akkor) az, nyilván, nem boldog. Ha az első, t*könrúgásszintű, döbbeneten túl van, a következő gondolata mindjárt az lesz, hogy (mivel tudja, hogy az általa végzett munkát hatvankettő-hatvanöt-hatvanhét-akárhány éves korig végezni képtelenség), "mi az apám micsodáját fogok én csinálni magammal, ha lerobbanok"? S ekkor egy újabb sokk következik, mert eszébe jut, hogy egy "szíjjártó" éppen tegnap este jelentette be a tévében, hogy "a rokkantnyugdíjasokat is vissza kell irányítani a munka világába". Én ugyan nem vagyok rendőr, de ekkor már én is komolyan ideges lennék.

Én nem ismerek személyesen olyan embert, aki a Fidesz által gyakorolt kormányzati kommunikációt --- különböző okokból, megfontolásokból, de --- ne "személyes sértésként" élné meg. Ezt így nem lehet --- illetve, lehet, de annak rövid időn belül megvannak/meglesznek a következményei.

Ami pedig a korkedvezményes nyugdíjat illeti: amíg lesznek olyan munkakörök, amik effektíve ledarálják a munkavállalót, addig a korkedvezményes nyugdíjra vagy valamiféle, azt kiváltó, életpályamódosítást biztosító rendelkezésre szükség van/lesz.

Hasonló altesttáji rúgás a(z általam nem rég hallott) 28 órás kötelező heti óraszám a pedagógusok számára. Ahogy a korkedvezményes nyugdíj esetében, itt sincs semmiféle különbségtétel vagy méltányosság beépítve a koncepcióba. De ahogyan egy rendvédelmi adminisztratív dolgozó és egy napi több bevetésben résztvevő tűzoltó terhelése között, úgy pld. egy elitiskolában 16-20 kiválogatott gyereket tanító-nevelő és egy szakmunkásiskolában egy 50-60 fős, nagyobbrészt hátrányos helyzetű gyerekből álló osztályt (ahol napi több óra a névleg magántanulók és notórius hiányzók adminisztrálása, a különféle hivatalokkal és intézményekkel való levelezés) vivő tanár terhelése között is ég és föld a különbség. De a Fideszt, ahogy az előbbi, úgy az utóbbi sem zavarja.

Ha innét nézzük a rendvédelmisek demonstrációját, mindjárt más kép tárul elénk.

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2011.05.08. 06:26:50

@Alfőmérnök:

Na ja.(: De ha a zemberek jo nagy resze eljut oda, hogy nem bizik a rendorokben es helyettuk mindenfele mas egyletet hiv ki amikor komoly bajban van, akkor a zembereknek egnek alla hajuk, ha latjak hogy a policaj ugyanakkor az utcan paleverezve mindenfele jogokat (meg penzt) akar az o veszelyes munkajabol kifolyolag. Nem altalanositok, de tudja ugy van, hogy ha ilyen tomeget latok akkor azert megiscsak az jut az eszembe, hogy tejoeg, hat ezek mind ilyenek?? Ami meg a viccet illeti felesleges kulon meg kitalalni, az egesz egy nagy vicc. Marmint a rendorseg..

tevevanegypupu 2011.05.08. 06:47:07

@bbjnick:

Nezem az ifju Szijjartot - meg az osszes tobbi fiatalembert akik politikusnak hiszik magukat - es ugy latom, talan mi megfigyelok is hibasak lehetunk kicsit. Talan elvarjuk, hogy egy ilyen kijelento-megmondo valamivel tekintelyesebb legyen, kicsit megallapodottabb ferfiu, akitol nem kioktatasnak tunik amit mond - es amit kulonben sem o mond, o csak tolmacsol - hanem joindulatu es megszivlelendo iranymutatasnak, szabalynak, ami javunkra szolgal. Es ha legtobb esetben kellemetlen igazsagokat mond egy fiatalember - amit ugye csak tolmacskent kozol - akkor megharagszunk ra..A fidesz kommunikacioja kulonben tenyleg rossz, de errol nem Szijjarto tehet..feljebb kell keresnunk a hibast, aki vegre eszbekaphatna es valami mas strategiat dolgozhatna ki, hogyan es mint kell valamit kozolni ugy, hogy azt ne pofonkent kapjuk, mert a ket pofont nem mi erdemeljuk.

Mert Szijjarto a temaval kapcsolatban eleg sok igazsagot kozolt, de nem altalanos igazsagokat.Peldaul a rokkantnyugdijasokkal kapcsolatban. nem a betegeket szeretne Orban visszahajszolni robotolni, hanem azokat akik visszaelnek ezzel a rokkantsaggal, megfizetnek orvost, stb..es mondjuk egy kis terdfajassal mar ki is irattak magukat. Sajnos tenyleg a kommunikacio hibaja, hogy nem ezt hangsulyozzak, hanem csak mintha altalanossagban beszelnenek.

A rendorok valoban megerdemelnek, hogy kicsit korabban menjenek nyugdijba. Valoban olyan kozegben dolgoznak ahol sokszor nagy fizikai es lelki megterhelesnek tesszuk ki szegenyeket mi bunos polgarok..Csak mostanaban, hogy szolas- es sajtoszabadsag van, tulsagosan sok olyan esetet olvastunk ami megkerdojelezi nem csak hatekonysagukat, hanem feddhetetlen tisztesseguket is. Nem irigylem Pintert (es Orbant) a tarsulat miatt. mert eppen most erkezett el az ido, hogy vegre rendet kell tenni kozottuk. Nem feltetlenul ugy, hogy fizetesemelest adjanak nekik..

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.05.08. 07:45:10

@tevevanegypupu:

Nemrég láttam egy "rövidfilmet" a tévében arról, hogy próbálják Nyugaton (konkrétan Svédországban és Belgiumban) minél tovább munkában tartani a nyugdíjkorhatárhozközelítőket, az azt elérőket. A lényeg az volt, hogy ott a cégek számontartják és igen becsülik a náluk több évtizedet lehúzott munkatársakat és amikor olyan életkorba lép, amikor már az általa betöltött munkakört nem (vagy nem elég hatékonyan) tudja ellátni, egy másik, az életkorához és egészségi állapotához illőbb munkakört ajánlanak. Állítólag az állam, az efféle munkahelyi programokat számos módon támogatja. (Ez mindjárt másként hangzik, mint a megszüntetjük a korkedvezményes nyugdíjat oszt kalap, kabát!)

A rokkantnyugdíj és táppénz kérdéséhez pedig csak azt tudom hozzáfűzni, amit már máskor-másütt is leírtam:

"bbjnick · bbjnick.blog.hu 2011.03.08. 12:20:17
@Uzoni Ábel:!

Az valóban nagyon ocsmány dolog, ha egy munkaképes ember a társadalombiztosítás (azaz mindannyiunk) pénzén élősködik. Nagyon helyes szándék, hogy ezeket megf*ngassuk.

Csakhogy! Mert van csakhogy is.

Ami most, mint kormánypropaganda folyik az ügyben, erősen uszítás- és nyomásgyakorlás szagú.

Tegnap láttam/hallottam tévében egy rokkantügyi hölgyszemélyt, aki elmondta: a kádárvilágban évente a munkaképes korosztályból tízezer főre kb. 30-35 rokkantosítás jutott, a rendszerváltás után volt olyan év, hogy ez a szám 60 fölé is emelkedett, ám az elmúlt egy évtizedben ez visszaesett, ma 20-25 körül tartunk. Azaz már rég nem arról van szó, hogy aránytalanul sok embert rokkantosítanak, hanem arról, hogy a rendszerváltozás után túl sokat rokkantosítottak. Az csak parasztvakítás, amit a kormány meghirdetett, hogy 100000-rel csökkenti a rokkantgyugdíjasok számát 2014-ig, mert ez a szám az öregségi nyugdíjba átkerülő rokkantnyugdíjasok mián magától csökkenni fog ennyivel. Ami viszont komoly veszély (és ezt már én mondom, nem a hölgyszemély), hogy a rokkantnyuggerellenes kampányolás komoly nyomást gyakorol a rokkantosítást végző orvosokra (olyanokat sem fognak rokkantosítani, akiket pedig...) --- magam is ismerek olyan sclerosis multiplexes beteget, akit visszaminősítettek, mert, mint indokolták, ez az elvárás ---, valamint a rokkantakat, mint alapvetően csaló-bűnöző embereket állítja be a társadalom előtt.

Szóval, nem kampányolgatni kellene, hanem szisztematikusan lebuktatni, megbüntetni a valóban csaló orvosokat és műbetegeket."

Ami pedig a táppénzt illeti: a rendszerváltozás óta (szerintem) az emberek többsége leszokott a táppénzről:-( Ennek számos oka van, részben anyagi, részben egzisztenciális. Egészen extrém esetekkel lehet találkozni: a feleségem mesélte (aki masszív értelmiségi közegben dolgozik:-)), hogy egy kolléganője egy méretes ótvarral az arcán járt dolgozni (még belegondolni is rossz!). Nem tudom, készített-e már statisztikát arról valaki (gyanítom, nem, mert hogyan is lehetne ezt összesíteni?!), hogy mennyivel többe került(ek) az egészségügynek a betegen dolgozni járók komplikációi és az általuk megfertőzött, megbetegített kollégák orvosi kezelése, mintha ezek a betegek táppénzen töltötték volna betegségük és gyógyulásuk idejét...

Szóval, kétélű fegyver ez, így is, úgy is vág, de ideje volna elkezdeni ésszerűen megközelíteni a problémákat --- és mindenek előtt: leállni az uszítással!

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.08. 09:13:43

@bbjnick:

érzed mennyire undorító amit írsz?
ahogy odacsapódtál a rendvédelmis csürhéhez, csak, hogy üssed a kormányt? mivel érdemli ki a szarházi rendőr, aki végig veri a faszát munkaidő alatt, aztán a bűnöző haverjaival konditeremcsászárkodik, sötét üzleteket bonyolít, olyan ügyekben piti pénzekért zsarol, amiket fel kéne derítenie? vagy a vámos tiszt, aki ki sem mozdult az irodából, és palotát épít a fekete pénzekből? vagy a tűzoltó, aki negyvennyolc órát alszik, mert hálistennek nincsen tűz?
te most már gumilövedékeznél rendőrbajtársaidal együtt.
ott vagy a túloldalon.
gratulálok hozzá.

antho 2011.05.08. 09:42:41

Ami a poszt mottóját illeti: szerencse, hogy ilyen kulturált emberek védenek minket a tűztől.

tevevanegypupu 2011.05.08. 10:40:09

@bbjnick:

Valoban ketelu fegyver. Nem minden rendelkezestol vagyok elragadtatva es turelmetlen is vagyok - mindenki az - hogy nincs egyik-naprol a masikra valami lathato valtozas. Mert minden rossznak tunik: a videkiek elete, a nagyon magas arak, az allando bizonytalansag, a novekvo szegenseg, a varhato kilakoltatasok.;Szinte lehetetlen a jelenlegi gazdasagi helyzetben barmit is tenni ami javitana valamit, sot, ugy tunik meg a meglevobol is el kell venni ahhoz, hogy az egyensuly majd evek mulva talan bealljon.
Csak kozhelyekben lehet beszelni, sajnalni vagy atkozni a kormanyt..de egy percre sem lehet elfelejteni egyetlen joerzesu embernek sem, hogy igenis Gyurcsany a hibas meg tarsai a most kussolo szdsz meg a "maganszferaba" visszavonult gazemberek: Veres, Draskovics, Bajnai, Szilvasi..stb. Hogy ide jutottunk, el kell turnunk megelhetesi bunozest, milliardos vegkielegiteseket es a rendorseg cinikus, pokhendi viselkedeset azt elsosorban es csakiks a szocialistaknak es a liberalisoknak "halalhatjuk" meg.

picur3ka 2011.05.08. 10:46:40

@bbjnick:

nol.hu/lap/forum/20110507-tegyuk_rendbe_dolgainkat

'Az effektív végrehajtói szolgálat elfogadása mellett, szerintem a 25 év után járó rendkívüli nyugdíjba menetel lehetőségét csak szigorú rokkantsági eljárás után lehessenmegkapni. Az egyéb indokok után járó hasonló kedvezményről pedig az állománynak le kell mondania. Átszervezés stb. okok miatt a civil életben sem lehet negyvenegynéhány évesen nyugdíjba menni, és ez a tény nem is függ össze a rendkívüli igénybevétellel.

Szerintem ezek a jogok lehetnek egy kölcsönösen előnyös megállapodás alapjai.

Dr. Jókai Oszkár, a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség tiszteletbeli alelnöke'

Atisz 2011.05.08. 11:05:05

60 évesen járókelőket verni is megerőltető, vagy az azért még menne valahogy?

Atisz 2011.05.08. 11:06:56

@antho: Igen, aki eddig úgy-ahogy szimpatizált velük (már a családtagokon és a balliberális rajongótáboron kívül), az ezek után elgondolkozhat.

Billy the kid 2011.05.08. 11:48:11

@Atisz: Te hogy oszlattad volna a rendőrök helyébe azt a feltüzelt, felvadult csürhét mondjuk 2006-ban a körúton?
Nem csak a sokat szajkózott békés pógárok bóklásztak ám arra!
Jó egy ilyen finom és művelt országban élni, ahol mindenki mindennek az avatott szakértője...csak ne lennétek ilyen hengerfejesek...

Billy the kid 2011.05.08. 11:53:53

@Grift: Nincs valami ütős nyugtatód otthon?
Ha nincs, ugorj le a sarki patikába, nem baj, ha nincs recepted, látni fogják ,hogy nagy a baj, a gyógyszerészeti dolgozók sem szeretnék, ha végigszenvednéd a hétvégédet.

Hétfőn pedig mars és sürgősen keresd fel kezelőorvosodat! ;)

Bell & Sebastian 2011.05.08. 12:22:50

@bbjnick: Amit én látok, csak annyi, hogy a mi körzeti meghízottunk 38 évesen szabadult 120 ezerrel (igaz, ehhez pöstieket kellett vernie 2006 -ban), őrző-védő ugyanennyiért, továbbá vonulást vállal pánikriasztásra (fegyvere van), meg rendezvényt is szerve, 8 általánossal. Most sírjak a hányatott sorsán?

Egyébiránt Igazságtalan Mátyás piros cserepes tanyákat akart látni, Csermanek meg úgy gondolta, mindenkinek jár nyaralás/telelés, színház és iskola.

Így aztán adódik a következtetés, visszamentünk -de jó alaposan- az időben, ezeknek a tüntizőknek meg az apjuk faszát, nem életpályát!

(léhűtőknek sem nevezném őket, mert az egy fontos beosztás, kavargatják a sörfőzetet)

gyaloghartur 2011.05.08. 12:42:47

Krónikás ének anno 2011

Jaj néköd szegén jó Magyarország,
immár rajtad dúl ezernyi kórság,
kik testedet kéne oltalmazzák
erőst szitkozódnak, ökleiket rázzák.

Károgva vonul fekete sereg
melly csak csökkent zsoldjáért kesereg,
szógálni nem akar léhűtőn hentereg,
pénzért harcol, mint fene terekek.

Ki szögény bőrén kövérre hízott,
mint arszlány bőg, s követel obsitot,
ki magának arszlány részt hasított,
malac heréléskor, úgy visított.

Mint röfögése disznó csürhének,
hajdú csőcseléknek tetsző ének,
tisztös néppel ők nem cserélnének,
de árulásra vetemednének.

Kik a népet egykor megbotozták,
ocsmán szavuk föliratban hozták,
azt olvasók igen megbámulták,
az igazak meg is botránkozták!

Gyalázzák kik nékik parancsolnak,
ördögfattyak kénbűzben pancsolnak,
hogy légyen, ők mondanák maholnap,
pokolra viszi majd Kháron-csolnak.

De vélök együtt egész országot,
szétfeszítenek gonosznak rácsot,
böcsületesre fognak virgácsot,
fejönkre hozzák az Új Mohácsot!

Alfőmérnök 2011.05.08. 12:54:52

@tevevanegypupu: A 2006-os Kossuth téri tüntetők között is voltak primitív arcok, szóval nem az alapján kell megítélni egy tömeget (bár ahol Orbán cigányozás van, az tényleg a legalja). Csak 2006-ban viszonylag világosak voltak az alternatívák: új választások (azaz Fidesz), vagy Alkotmányozó Nemzetgyűlés (erre voltak különböző forgatókönyvek, szerintem halva szüketett ötlet volt). Ezek a majmok meg még meg sem fogalmazzák(bele se gondolnak), hogy milyen alternatívát akarnak, azon kívül, hogy a saját fizetésüket megkapják, meg időben elmehessenek nyugdíjba, az Orbán meg takaroggyon a picsába.
Ez a szocikat akarják vissza (egy részük meg a dzsobbikot. na, azt is jól megszívnánk).

Ettől függetlenül némely követelésük jogos lehet. (De talán még jogosabb követeléseik lehetnének/vannak az orvosoknak, tanároknak.)

Atisz 2011.05.08. 12:55:17

@Billy the kid: Mondjuk 2006-ban?
Feltételezem szeptember 18-ra és 23-ára gondoltál...

Nos a válaszom egyértelmű: 18-án megvédtem volna a tv szélházat és a randalírozókat bevágtam volna a rabomobilba.
Ezek után - és ebből kifolyólag - pedig 23-án nem vertem volna szét a békés járókelőket és az ellentábor szimpatizánsait.

Tudod, az a szomorú, hogy te (is) ennyi év után képes vagy összemosni a kettőt és a tüntetőket okolod demokratikus jogaik gyakorlásáért.

Atisz 2011.05.08. 12:56:43

@Atisz: *szélház -> székház

Walakicsike 2011.05.08. 13:04:35

@Billy the kid: Úgy oszlattam volna hogy a hajléktalan randalírozót pénzelő Pinokkió-t kifüstöltem volna a villájából---mert ahogy a mostani cigány lázadás égetett zászlós lázítás volt---úgy a napokig tartó rongálás is tömegek elleni utálat keltés volt,mert volt riport hogy bevallották hogy pénzelték őket.
Mondjuk volt miből pénzelni,csak azt nem értem hogy miért nincs még karperece a pinokkiónak és a liba tolvajnak?
Ez egy vicc hogy 1Ft-ért vállalja valaki a miniszterelnökséget:)))))))))))
Persze mert mellette loptak,csaltak,hazudtak---miért is??
De itt már nem is a párállás a lényeg,hanem a sok ígérgetés......
Amúgy meg miért nem tüntettek a választások előtt 1 évvel korábbi időpontokban?????????????????
Mert ez is lázítás,mert a női nemi szervszájú mszp vajda nem tud megülni a seggén amiben a rohadt arcképváltású rohadó kormány férgei mozgolódnak.
Magyar országon akkor lesz rendszer váltás ha a politikából a tolvajokat kiirtják.Az pedig a külföldi mintánál is megvolt hogy az ominózus 1989 előtti politikusokat el kell tiltani a közélettől---meg is lehet nézni ahol ez megvolt,hogy hol vannak hozzánk képest lásd Románia,Lengyel ország,Cseh ország,Szlovákia és Szlovénia.
Érdekesssssss
Miért nem nézik meg belüről az ÁVO-s húsdarálót :)

Billy the kid 2011.05.08. 13:06:29

@Grift: Ahhoz előtte fel kéne tuningolni a szoftveredet, és átállítani hörgő-fröcsögő üzemmódból normálra...esélyes?

NA YA! 2011.05.08. 13:09:27

@tevevanegypupu:"Maga rendor?"

A magyar nyelvben ilyen szó nincs, hogy "rendor"! Talán a gyűrűk urában, esetleg jelent valamit! Ha már idegenbe szakadtál, legalább beszerezhetnél egy magyar betűs billentyűzetet, vagy megtanulhatnád az ékezetes kiosztást! Egyébként azzal, hogy hol élsz, arra utaltam, hogy miből gondolod, hogy csak a fityiszkádéenpé demonstrálhat nyílt színen Magyarországon?! Jobb lesz, ha hozzászoksz a tudathoz, hogy ezután ez a jelenség elég gyakorivá válik majd! A nép kezd rájönni, hogy amíg gyurcsány elkúrta, addíg a fityiszkádéenpé átkúrta őt! Ja, és ha figyelnél, nem csak a "rendor"-állomány demonstrált, hallottál már tűzoltókról, esetleg börtönőrökről?:P

Billy the kid 2011.05.08. 13:11:40

@Atisz: Szerintem meg az a szomorú, hogy többek között te sem látod át, hogy az akkori események kizárólag a politikai elit műve némi titkosszolgálati segédlettel, nem pedig a helyszínen parancsot végrehajtó, oszlatásra kivezényelt állományé.
Szerinted Nagy Imre kivégzésért is elsősorban az ítéletet végrehajtó foglár volt a felelős, vagy netán bíró és az ítéletet megrendelője??

NA YA! 2011.05.08. 13:11:45

@Atisz: "*szélház -> székház"

Széll Kálmán teljesen bezavart?:)

Bell & Sebastian 2011.05.08. 13:12:14

@gyaloghartur: Ez jó! Maguknál mi volt az ebéd, mert nálunk székely káposzta. De nem volt benne székely, megnyugtatom.
Mink svápok a kapusztér eszikcsak eszt.

Bell & Sebastian 2011.05.08. 13:14:18

@NA YA!: Te nem huzgalsz teve pupja, mer ismeri Vegyiali, oszt neked DDT. En szoltam.

NA YA! 2011.05.08. 13:17:23

@eN:"és te hol? a lipótmezőn?"

Igen kicsim, a Lipótmezőn élek anyáddal egy sátorban, amióta kitettek bennünket az épületből! Várjuk, hogy újra kinyissák, ahogyan ígérték!:P

NA YA! 2011.05.08. 13:20:45

@Bell & Sebastian: már riasztottam Szeva bácsit, na megyek, gyógyszerosztás van!:)

Billy the kid 2011.05.08. 13:22:53

@Walaki75: Első kérdésedre a válaszolva, azért nem tüntettek a rendvédelmiek a komcsik alatt, mert akkor ugyan nyesték vissza a fizetéseket és juttatásokat, de a nyugdíjukhoz, mint utolsó mentsvárhoz nem nyúltak hozzá.
Az új szeles- narancsos- forradalmas csapat persze mindenkinek megígérte sokszor, hosszan , hogy nem, nem , marad a nyugdíjrendszer, csak a kommunisták akarnak minidig megszorítani, nekünk más eszközeink is vannak, más fejjel gondolkodunk, fájdalommentes évek következnek...és tessssék!! Emlékeztek még? Egyébként a vizitdíj még jó is volt az orvosoknak, mi meg nagyokos, hozzáértő módjára egy népszavazással eltöröltük fővezéri utasításra, mert húúú, 300 Ft!!!!
Most pedig tízmilliárdokat terveznek kivonni a gyógyszertámogatásból, ez igen!

Ami pedig a hozzászólásod többi részét illeti, jó helyen tapogatózol, itt kérem nagykoalíció van a háttérben, mi meg kapunk egy kis low-budget műsort, hogy ne unatkozzunk annyira...

gyaloghartur 2011.05.08. 13:27:15

@Bell & Sebastian: Pityókaleves túróspuliszkával.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.05.08. 13:55:15

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Jól beszél a tiszteletbeli Oszkár úr:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.05.08. 14:00:34

@Grift:

Én ugyanott állok, ahol mindig is álltam, nem hiszem, hogy ez már abban a nem túl sok hátralévőben olyan nagyon (érdemben) változni fog.

És: mit tagadjam, mit tagadjam?! Néhány lánglelkű tűzoltóval összeszövetkeztünk itten, többszáz láda lejárt szavatosságú gummilövedéket halmoztunk fel (már mozdulni sem tudok tőlük a lakásba') és gummipuccsra készülünk a NER ellen:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.05.08. 14:24:03

@tevevanegypupu: @Bell & Sebastian:

A korrupt rendőr abczugh! Harmincnyolcévesen egészséges ember szerintem se menjen nyugdíjba! Gyurcsánynak, Draskovicsnak, Bajnainak, Szilvásinak, Veresnek (szerintem is) börtönben a helye! Ez mind így igaz!

De készséggel kérdezem én: ha holnapután, kiskedden kimegyünk a Kossuth térre a tanárrokonaimmal tüntizni az áldatlan munkakörülmények miatt vagy a parasztrokonaimmal a magyar föld védelmében (akár égetünk izraeli zászlónak látszó tárgyat, akár nem --- bár kétségeim nincsenek, ha a magyar titkosszolgálatokon múlik, akkor bizonyosan fogunk), akkor nem ugyanezt a szószt kapjuk-e a kis mucsai fejünkre? Elvégre, a tanár csak ne ugasson, mert..., a paraszt csak ne ugasson, mert...

És ez nagyon nincs így jól! Szerintem.

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2011.05.08. 14:28:15

@gyaloghartur: Nem rossz, nem rossz! (megnéztem a receptúráját)
Ha esetleg Siebenbürger, mutatom, mihez ettük a Flutát az oviban, aminek az elkészítését alant találja.

Siebenschritt (Komm mein Schatz, und tanz mit Mir...)
Eredeti: www.youtube.com/watch?v=G_HjAuAOsXk&feature=related
Változat: www.youtube.com/watch?v=GIZzBfhDJ4k&feature=related
Schwesterchen, komm, tanz mit mir, beide Händchen reich ich dir.
Einmal hin, einmal her, rundherum, das ist nicht schwer.

Ei, das hast du fein gemacht, ei, das hätt ich nicht gedacht,
Einmal hin, einmal her, rundherum, das ist nicht schwer.

Noch einmal das schöne Spiel, weil es mir so gut gefiel,
Einmal hin, einmal her, rundherum, das ist nicht schwer.

Vers:
www.beepworld.de/members/nostalgie/xxxx.htm

Recept (24. oldal):
www.nko.hu/receptek.pdf

(na, ezt is jól szétoffoltam) :)

Bell & Sebastian 2011.05.08. 14:33:27

Még hogy a magyar népköltészet erotikától túlfűtött lenne? Ugyanmá! A többi is megszexőrült.

Atisz 2011.05.08. 15:39:27

@Billy the kid: Tudod ezzel az érveddel az a baj, hogy a rendőrök meg is tagadhatták volna a parancsot, nem kellett volna élvezettel kínozni ártatlan embereket. Azon rendőrök pedig, akik számára mindez elfogadhatatlan volt, pedig tehettek volna terhelő vallomásokat vérszomjas társaikra. Ehelyett jött "nem az első sorba osztottak be, nem láttam mi történt".

Ők is felelősek és most mélységesen hallgatniuk kéne, nem tüntetni járni - pláne nem ilyen "kulturált" módon.

Atisz 2011.05.08. 15:40:50

@NA YA!: Igen :)
Ráadásul egy kis helyesírási zavar is fellépett, mivel 1 l-lel és kisbetűvel írtam...

picur3ka 2011.05.08. 18:36:49

@NA YA!:

Ez egy ekezetes kiosztas volt. A bekezdeseket is ismered ezen kivul?

A nagy, okos, magyar nep nem tanult meg semmit, kerlek - sokuk, lehet, hogy igen, nem tudom, mennyire vagy te a nep -; tovabbra is nem letezo penzekbol/kolcsonokbol szeretne elni, olyba tunik.

Chicano 2011.05.08. 20:47:00

Ahogy tudom eddig a tűzoltók voltak a köz által leginkább megbecsült rendvédelmi dolgozók. Még néhány ilyen demonstráció és alaposan meg fog változni az emberek véleménye. A magam részéről ijesztőnek tartom hogy ilyen emberek kezében van a családom és a hazám biztonsága.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.05.08. 21:11:31

@nyesta: a tűzoltók is lőtték a tüntetőket, vagy csak hülye vagy?

tevevanegypupu 2011.05.08. 21:11:45

@NA YA!:

Nem veszek a maga kedveert mas billentyuzetu laptopot es mivel ugy vettem eszre, hogy legtobben el tudjak olvasni amit irok, kis lelkifurdalassal ugyan, de nem keresem az ekezeteket, pedig tudom, hogy lehetne, de igy kenyelmesebb.(: Tudom, hogy nem csak a rendorok tuntettek hanem a rendvedelmi dolgozok is. Vannak jogos koveteleseik - kinek nincs - de a rendvedelmisektol az ember nem varna el az ilyen cirkuszos tuntetest. Vonuljanak, tuntessenek, persze, hogy lehet Orbanek ellen is, kulonben hogyan tudnak megmondani mit akarnak? Abszolute helyeslem az utcara vitt politikat, de kulturaltan es tisztesseggel, amit elvar az ember mindenkitol.

tevevanegypupu 2011.05.08. 21:17:38

@bbjnick:
Mindenki tuntessen a jogaiert, fizetesemelesert, tobb szabadsagert, potlekertmifeneert ami jar neki, ha nem adjak meg. De mar ne is haragudjon, irasai alapjan nemigen tudom elkepzelni magat tanar- es parasztrokonaival amint fustbombakat dobal meg kurvaanyaz meg gyujtogat. Mit szolnanak hozza a rendorok?(:

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.05.08. 21:18:41

@Horthyrendszer: te mint horthysta, élteted a fideszt?

tevevanegypupu 2011.05.08. 21:22:51

@Alfőmérnök:
A tobbseg jol kirohogte azokat akik Alkotmanyozo Nemzetgyulest akartak es ugy altalaban nagy megvetessel nyilatkoztak azokrol akik ott dekkoltak addig a Kossuth teren amig Gyurcsany kormanyon volt. En - eltekintve nehany anakronisztikus otletuktol - inkabb tiszteltem oket, hiszen egyeduliek voltak akik betartottak a szavukat: addig tuntettek mig a Gyurcsany kormany maradt. Es ami azt illeti, az, hogy "korulhugyoztak a Kossuth teret" sem botrankoztatott meg annyira, mert az a kormany ezt meg is erdemelte. Jo, tudom a varos lakossaga -na persze koztuk is akadt aki igen - nem, de ez a modszer mindenesetre tokeletes valasz volt Gyurcsanyek merhetetlen pofatlansagara, az eroszakra es a tehetsegtelen, nyavalyas politikajukra.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.05.08. 21:23:52

@Dendrobatidae: remélem így lesz.
pedig én abban a hitben vagyok, hogy a jobboldaliak értelmesebbek, mint a balra szavazók.
de ez ilyenkor nem látszik

tewton 2011.05.08. 21:36:06

Jerzy vagy Alekosz, Alekosz vagy Jersey?
és mit szól ehhez az éles versenyhez TWA?

ezek a legnagyobb kérdések vasárnap este.

Alfőmérnök 2011.05.08. 22:42:47

@tevevanegypupu: A végére már tényleg csak a legelszántabbak maradtak, de az egész Kossuth tér projeckt nekem szimpatikus volt. Még az elején voltam kint párszor, elég vegyes társaság volt, de egy valamit biztos nem lehet rájuk mondani: azt, hogy "csürhe". Csak a példa kedvéért, voltak egyetemisták, értelmiségiek is szép számmal.
Tulajdonképpen nem is tudom, mi volt az oka, hogy a többség egy idő után feladta és hazament. Pedig az lett volna a helyes, ha tízszer annyian mennek ki, és akik megtehetik sztrájkolnak. De vidéken is elég erőtlenek voltak a tüntetések.

Akiket meg a zaj meg a felfordulás miatt zavart, hogy a Kossuth téren tüntetnek, azoknak meg üzenem, hogy nem muszáj senkinek a Kossuth tér környékén lakni.

tewton 2011.05.08. 23:27:07

@Alfőmérnök:
a gyurcsányi puha diktatúra hatása volt az!
érdekes volt a hetiheteses megközelítése, gálvölgyi et. és tsai a húgyszagot vetették leginkább a szemükre. és azok a félelmetes terroristafegyverek a téren, fejszék, zoknik és a faszén ... huh.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.05.09. 06:35:25

@tevevanegypupu:

Pedig, pedig, ha tudná!

Itt őrizgetek valahol egy nemzetiszínű karszalagot, még kilencvenhat tájékáról. Sőt, még egy igen tekintélyes méretű ír nemzeti lobogóm is van! Ha minden kötél szakad, egynek az is megteszi!

:-D

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2011.05.09. 07:01:08

@bbjnick:

Nemzeti szinu zaszlom nekem is van, sajnos csak papirbol de tobb meretben. De szandekszom venni egyet olyan "igazit" is. Sok ablakban es erkelyrol latom oket lobogni. Manapsag nem art jelezni , hogy az ember valoban tartozik valahova. Addig amig vihognak azon ha valaki nemzetnek erzi az orszagat feltetlenul..
Ir lobogom nincs, de a varosban van egy nagyon hires kep amit egy ir katolikus puspok menekitett ide egy meglehetosen veres vallashaborubol.

tevevanegypupu 2011.05.09. 07:05:02

@Alfőmérnök:
Csocseleknek semmikeppen nem lehet oket nevezni, bizonyos mertekig naivnak igen. Viszont ugy tunik, az Orban kormany nemely kivansagukat teljesiti. Makovecz Imre peldaul elegedett lehet es az ott "fellepok" kozott volt Schmitt Pal is. Majd elvalik, igazuk van-e vagy sem. Abban mindenkeppen, hogy Magyarorszag az Magyarorszag.(:

tevevanegypupu 2011.05.09. 08:04:08

@bbjnick:
Koszonom.(:Nekem tulajdonkeppen a Leinster-zaszlo.

kamasuka 2011.05.09. 08:54:38

@pirimogyoró:
A röntgenben dolgozó pl. miért nem mehet el korkedvezményes nyugdíjba? Vagy nem veszélyes a munkaköre? Esetleg a tűzoltó/rendőr irodistáé sokkal veszélyesebb?

Alfőmérnök 2011.05.09. 10:26:26

@tevevanegypupu: "Magyarorszag az Magyarorszag"
A baloldaliaknak mindig nehézséget okoztak az ilyen azonossági-állítások. ;)

A Kossuth tériek sok szempontból naivnak mondhatóak, de egy biztos: akkor, ott teljesen reális elvárás volt, hogy a kormány mondjon le. (Tulajdonképpen ez volt az egyetlen közös pont a tüntetőkben, és a felszólalókban.) Szerintem a fideszen és Sólyom Lászlón múlott, hogy ez nem történt meg (és részben a "népen", hogy nem mutatott föl kellő ellenállást). Azt nem tudom eldönteni, hogy a fidesz részéről ez töketlenség volt-e, vagy taktikázás. Mindenesetre ha az utóbbi, akkor, a kétharmados győzelmük után azt lehet mondani, hogy jól taktikáztak.

Chicano 2011.05.09. 10:39:22

@kamasuka: És a nővér aki az elfekvőn pelenkázza a haldoklókat az miért nem? A mentős aki naponta kockáztatja az életét az miért nem? A szalagon minimálbérért meggebedő multimunkás az miért nem? Lehetne itt sokáig sorolni, sok mindenkinek járna korai nyugdíj. De ahogy felénk mondják: járni járna, csak jutni nem jut. Csak sajnos ezt a rend maszkban kurvaanyázó derék őrei nem értik meg.

Billy the kid 2011.05.09. 11:10:34

@Chicano: Azért nem, mert amikor az ápolói, betanított munkási pályafutásukat megkezdték, kutya nem mondta nekik, hogy van ilyen jogosultságuk, és ők ennek tudatában egyeztek bele és írták alá munkaszerződésüket...ezért!
Szerzett jogokat megnyírbálni, visszamenőlegesen ítélkezni pedig hidd el, nagyon nem európai stílus.

tevevanegypupu 2011.05.09. 12:38:10

@Alfőmérnök:

Az Europai Union belul forradalmat kirobbantani nagyon kockazatos dolog. Orbanek inkabb vartak es a demokraciat valasztottak. Most is azt teszik - sajnos ez gyakran nagyon a visszajara fordul, pl. Gyonyospata eseteben meg mashol is - es megis mennyi gyalazkodast, sertes es eleg eros nemzetkozi tamadasokat kell elviselniuk. Nehez megerteni, hogy nem lehet bizonyos kerdeseket amik mar evtizedek ota huzodnak es egyre inkabb meg kellene oldani, nem harom, hanem egy csapassal elintezni. 2006 utan pedig, amikor Gyurcsanyrol minden kiderult (tudtuk elotte is) az EU behuzta fulet-farkat es semmit nem szolt, mondvan, hogy ez belugy. Szeretnem tudni, hogy a mediatorveny, a cigany-melyszegenyseg kerdes es a ciganybunozes, az alkotmanyozas miert nem az. A rendorok es tuzoltok sem a legjobb pillanatot valasztottak a tuntetesre. Ha 2004 ota varnak, akkor eros a gyanum, hogy az EU elnokseget kihasznalva gondoltak azt, hogy most akkor legyen ebbol nezetkozi botrany. Megpedig az Orban kormany botranya, akik ugye nemigen tehetnek mast mint targyalnak veluk..Pedig 2OO6 utan, mikor a most kovetelozo rendorok ugy utottek a foldon fekvo tuntetoket, hogy "megdoglessz rohadt fideszes"..nem eppen aktualis a kerdes.

Billy the kid 2011.05.09. 12:50:08

@tevevanegypupu: Szerintem van egy kis logikai bicsaklás gondolatmenetedben.
Mégpedig az, hogy egy rendvédelmi ágazatot annak dolgozóival együtt irányítani nem szimpátia kérdés.
Készséggel elfogadom, hogy min. elnökünk kifejezetten ellenszenvvel viseltetik irántuk. Ok. Csak neki profi és bölcs politikusként tudni kéne, hogy kik védik a hátát.
Nem a pár szász fős tökvakaró tekes libling, hanem az a kb. 80000 rendvédelmi és egyéb hivatás dolgozó, akiknek nagyjából hátat fordított.
Szóval azt hiszem, hogy hamarosan politikai bölcsességéről minden ki fog derülni. Néha talán nagyobb erény belátni egy tévedést és visszakozni, mint rodeó bika módjára szemellenzővel ugrálni a revolverhős szerepkörben tetszelegni...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.09. 14:11:22

@Billy the kid:

tegyen már be egy munkaszerződést, ami tartalmazza a nyugdíjbamenés lehetséges időpontját! köszönöm! ja, hogy olyan nincs, akkor ne tessen marhaságokat beszélni.
hangsúlyozom, egy kurva rendőr, részeges barom lógós tűzoltó és egyéb alember sem fog nyugdíjba menni negyvenvalahány, de ötvanvalahány évesen sem.

reality 2011.05.09. 14:31:09

@kamasuka: Mehet. Legalábbis 2010-ben még megvolt rá a lehetőség. Nem tudom, hogy hoztak e módosítást ebben az ügyben. Szerintem nem.

reality 2011.05.09. 14:51:15

@Billy the kid: Rendvédelmiseknek a felettesükre hallgatni, parancsot betartani sem szimpátia kérdés (főleg, hogy 2006-ban ezzel takaróztak). Ha a főnök azt mondja, hogy kuss van, mert a miniszter szólni szeretne (aki ugyancsak a felettesük), akkor nincs apelláta, hanem pofa sutba!
Tüntetni lehet, engedelmeskedni meg _kell_!

tevevanegypupu 2011.05.09. 15:07:58

@Billy the kid:
Orban nem forditott hatat a rendoroknek - bar megtehette volna nyugodt lelekkel, ugy tunik a tobbseg eleg elkotelezett es engedetlen szoci primitiv - hiszen eppen Gyongyospata bizonyitja, hogy annak ellenere, hogy a rendorseg meglehetosen teszetoszan viselkedett es Pinternek kellett oda lemenni, hogy rendet rakjon, Orban a rendoroket partolta azzal is, hogy a vederot elkuldtek onnet. A rendorsegre bizta az orszagban a rend fenntartasat, bar talan maguktol is megtehetnek, nem kellene arra varni, hogy a miniszterelnok kerje oket erre.. Nem hiszem, hogy Orban szemelyes bosszuja lenne az, hogy nem tudja a (jogos? jogtalan?) koveteleseket teljesiteni. De a kozvelemeny is ugy gondolja, hogy nem feltetlenul a zsernyakok kivansagait kellene azonnal teljesiteni. NEM erdemlik meg.

osborne 2011.05.09. 17:01:37

@tevevanegypupu: "NEM erdemlik meg."

A 06-os karlapozós ősz, politikus verés és a tömegesen 40-50 évesen nyugdíjba vonulásuk óta nem igazán.

Google 2011.05.09. 18:35:25

@Billy the kid:

Látja, pont ez a baj. A rendőrség azt hiszi, szolgálnia és védenie a hatalmat, és nem a népet kell. Pont ezt láttuk Gyurcsány alatt + Incal Sec. Tartották a hátukat Gyurcsányért, és mintha úgy is maradtak volna.
Versenyeznének a TEK-el, bár kívülállóként is jól látszik, más-más funkciójú, rendeltetésű intézményről van szó.

picur3ka 2011.05.09. 19:14:42

@Google:

Jajj, engem ezert mar nagyon lehulyeszemeteztek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.05.09. 19:21:35

Keleten a helyzet változatlan. Szerintem jó ötlet a parancsuralmi rendszerbe belefásult, alulfizetett, korrupt, frusztrált trógerokat hagyni legalább hatvanöt éves korukig sanyargatni a jónépet. Sőt, életfogytig kéne őket dolgoztatni! Éljen Magyarország... még egy kicsit. Annyikája van még nekiyeee.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2011.05.09. 20:46:35

@Mr Falafel: Még jobb ötlet a frusztrált trógerokat egytől-egyig most elküldeni nyugdíjba, hogy ne sanyargassák többet a népet. Nincs nekünk szükségünk rendőrökre.

hajrámagyarok 2011.05.10. 08:26:42

@Grift: Én küldök egy munkaszerződést... tessék figyelmesen elolvasni, benne van!
1996. évi XLIII. törvény
a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról
Kiragadom a legelejét, oké? :
"A Magyar Köztársaság függetlenségének, alkotmányos rendjének, valamint a lakosság és az ország anyagi javainak védelmét ellátó szervek hivatásos állományától az állam tántoríthatatlan hűséget, bátor helytállást követel. A hivatásos állomány tagjai a törvények és más jogszabályok, valamint a nemzetközi jog előírásainak megfelelően, a fegyveres szervek feladataihoz igazodó szakmai ismeretek birtokában különleges közszolgálatot teljesítenek. Az Országgyűlés - elismerve a hivatásos szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást és az azzal arányban álló erkölcsi és anyagi megbecsülés indokoltságát - a fegyveres szervek hivatásos állományának szolgálati viszonyáról a következő törvényt alkotja:"
Egy két lényeges rész:
"Szolgálati nyugállományba helyezés

52/A. § (1) A szolgálati viszony a szolgálat felső korhatárának elérésekor, a szolgálati nyugdíjjogosultságot szerzett hivatásos állományú személy erre irányuló nyilatkozata, vagy a munkáltatói jogkört gyakorló elöljáró erre irányuló döntése alapján, szolgálati nyugállományba helyezéssel szűnik meg.

(2) A szolgálati nyugállományba helyezésre irányuló nyilatkozat, illetve döntés a felső korhatár betöltését követően is előterjeszthető, illetve meghozható. A nyilatkozatot, illetve a döntést a szolgálati nyugállományba helyezés időpontját megelőzően legalább 60 nappal kell előterjeszteni, illetve meghozni.

(3) Ha a hivatásos állomány tagja a szolgálati viszony megszűnésére irányuló nyilatkozatot nem terjeszt elő, illetve a munkáltatói jogkört gyakorló elöljáró a szolgálati viszony megszüntetéséről nem dönt, úgy a hivatásos állomány tagjának szolgálati viszonya a társadalombiztosítási nyugellátási szabályok szerint reá születési éve alapján irányadó öregségi nyugdíjkorhatár elérésekor a törvény erejénél fogva szűnik meg."
"Egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság

75. § (1) A hivatásos állomány tagjának meg kell felelnie a miniszter által meghatározott, a beosztásának és életkorának megfelelő egészségi, pszichikai és fizikai alkalmassági követelményeknek. Az alkalmasság elérésének és szintentartásának feltételeit a fegyveres szerv biztosítja.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott alkalmassági feltételeket az érintettek tudomására kell hozni, és az alkalmasságot rendszeresen ellenőrizni kell.

(3) A hivatásos állomány tagja kizárólag olyan vizsgálatra kötelezhető, amelyet az alkalmassági követelményeknek való megfelelés megállapítása érdekében jogszabály, illetve a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok vonatkozásában az állami irányítás egyéb jogi eszköze előír, és amelyet a vizsgálatot végző orvos, illetve pszichológus szakmailag indokoltnak tart.

(4) Ha a hivatásos állomány tagja az előírt követelményeknek nem felel meg, határidő kitűzésével az ellenőrzést meg kell ismételni.

(5) Ha a hivatásos állomány tagja a megismételt ellenőrzésen sem felelt meg a követelményeknek, az 56. § (5) bekezdése szerint kell eljárni.

75/A. § (1) Az egészségi, pszichikai és fizikai alkalmassági vizsgálat során keletkezett adat kezelésének célja

a) az alkalmasság felmérése és a hivatásos állomány tagja alkalmasságának minősítése,

b) a szolgálati viszony létesítéséhez, fenntartásához, módosításához, megszüntetéséhez, továbbá a rendelkezési állományba helyezéshez az egészségi, pszichikai és fizikai alkalmassági feltételek fennállásának megállapítása.

(2) Az adatok köre az egészségi, pszichikai és fizikai állapotra vonatkozó,

a) az alkalmasság felméréséhez és az alkalmassági minősítéshez felhasznált egészségi, pszichikai és fizikai állapotra vonatkozó, illetve

b) az alkalmasság minősítését tartalmazó

adat.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott célból az egészségi, pszichikai állapotra vonatkozó vizsgálati adatokat, a vizsgálatok teljes egészségügyi dokumentációját az alkalmasság megállapításában résztvevő orvos és pszichológus, valamint orvosi bizottság kezelheti, illetve kizárólag részére továbbítható. Az (1) bekezdésben meghatározott célból a fizikai alkalmasságra vonatkozó adatokat a felmérésben közreműködő, illetve az orvosi bizottság kezelheti.

(4) Az állományilletékes parancsnok és a személyügyi szerv részére kizárólag a (2) bekezdés b) pontjában meghatározott adat továbbítható. Ha az alkalmassági vizsgálatot az állományilletékes parancsnok kezdeményezi, akkor az alkalmassági vizsgálat megindulása előtt tudomására jutott egészségügyi adatot is jogosult kezelni, és az egészségügyi adatot az eljárásban résztvevő orvos és pszichológus, valamint orvosi bizottság részére továbbíthatja.

(5) A (2) bekezdésben meghatározott adat szolgálati viszonnyal összefüggő jogvitában, illetve büntetőügyben az eljáró bíróság, valamint nyomozó hatóság részére, megkeresésére, továbbá a szolgálati jogviszonnyal összefüggő jogvitában vagy büntetőeljárásban hivatalból - a tényállás tisztázásához szükséges mértékig - továbbítható.

(6) Az (1) bekezdésben meghatározott célból az egészségi, pszichikai és fizikai állapotra vonatkozó vizsgálati adat, valamint a (4) bekezdés szerinti egészségügyi adat a szolgálati viszony létesítését célzó alkalmassági vizsgálatot, illetve a szolgálati viszony megszűnését követő 5. év december 31-ig kezelhető."
Na. és most jön a kért rész! :
"Nyugellátás

181. § (1) A hivatásos állomány tagját - saját jogán - szolgálati nyugdíj, rokkantsági nyugdíj, baleseti rokkantsági nyugdíj illeti meg, és magánnyugdíjra szerezhet jogosultságot. A szerződéses állomány tagja szolgálati nyugdíjra nem jogosult.

(2) A hivatásos állomány tagja után a hozzátartozókat megillető hozzátartozói nyugellátások: az özvegyi nyugdíj, az árvaellátás, a szülői nyugdíj és a baleseti hozzátartozói nyugellátások.

(3) Az (1)-(2) bekezdés szerinti nyugellátások esetében a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény (a továbbiakban: Tbj. tv.), a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tny. tv.), valamint a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló 1997. évi LXXXII. törvény (a továbbiakban: Mny. tv.) rendelkezéseit az e törvényben meghatározott eltérésekkel kell alkalmazni.

A szolgálati nyugdíj

182. § (1) A hivatásos állomány tagja szolgálati nyugdíjra jogosult 25 év tényleges szolgálati viszonyban eltöltött szolgálati idő után.

(2) A hivatásos állomány tagja szolgálati nyugdíjra jogosult 25 év tényleges szolgálati viszonyban eltöltött szolgálati idő előtt is, ha a hivatásos szolgálat 52. §-ban meghatározott felső korhatárának elérésekor tényleges szolgálati viszonyban legalább 10 évet eltöltött, és rendelkezik a társadalombiztosítási szabályok szerint számított 25 év szolgálati idővel.

(3) A szolgálati nyugdíjat teljes összegében kell folyósítani, ha a szolgálati viszony a felső korhatár elérésekor szűnt meg.

(4) A felső korhatár elérése előtt is teljes összegben kell folyósítani a szolgálati nyugdíjat, ha a hivatásos állomány tagja

a) 25 év tényleges szolgálati viszonyban töltött idővel rendelkezik és szolgálati viszonya a törvény 56. §-a (1) bekezdésének a)-d) pontja, 56. §-a (2) bekezdésének c) pontja, az 59. §-a (1) bekezdésének c) vagy e) pontja, illetőleg egészségi, pszichikai, fizikai alkalmatlanság miatt szűnt meg;

b) 25 év tényleges szolgálati viszonyban eltöltött idővel rendelkezik, és szolgálati viszonya megszűnésekor az 50. életévét már betöltötte, vagy a rehabilitációs járadékról szóló 2007. évi LXXXIV. törvény (a továbbiakban: Rjtv.) 1. §-ának a) pontja szerinti egészségkárosodása (a továbbiakban: egészségkárosodás) a 40%-ot elérte, de még nem rokkant.

(5) Ha a hivatásos állomány 25 év szolgálati viszonyban eltöltött idővel rendelkező tagjának a szolgálati viszonyát egészségi, pszichikai, fizikai alkalmatlanság miatt azért szüntették meg, mert az 56. § (5) bekezdés b) pontja alapján részére felajánlott hivatásos szolgálati beosztást vagy nem hivatásos munkakört alapos ok nélkül nem fogadta el, részére - a (4) bekezdés a) pontjában foglaltaktól eltérően - a szolgálati nyugdíj 90%-át kell folyósítani a felső korhatár betöltéséig, illetve az egészségkárosodás 40%-os mértékének eléréséig. Ettől kezdve a szolgálati nyugdíjat teljes összegben kell folyósítani. E rendelkezés alkalmazásában alapos oknak kell tekinteni a felajánlott beosztás, munkakör ellátásával kapcsolatos olyan körülményt, amely a hivatásos állományú tag életvitelében (különös tekintettel egészségi állapotára, munkába járására, közeli hozzátartozójának ellátására) aránytalan nehézséget okoz.

(6) Ha a hivatásos állomány 25 év szolgálati viszonyban eltöltött idővel rendelkező tagjának a szolgálati viszonyát az 50. életéve betöltése előtt közös megegyezéssel szüntetik meg, részére a szolgálati nyugdíj 50%-a folyósítható az 50. életéve betöltéséig, illetve az egészségkárosodás 40%-os mértékének eléréséig. Ettől kezdve a szolgálati nyugdíjat a (4) bekezdés b) pontja szerint kell folyósítani.

(7) A miniszter a szolgálati érdemekre, illetve a szociális helyzetre figyelemmel, a (6) bekezdés esetében az érintett javára eltérést engedélyezhet.

(8) Nem folyósítható a felső korhatár betöltése vagy megrokkanása előtt a szolgálati nyugdíj annak, akinek a szolgálati viszonya az 53. § b), f), g) pontja, az 56. § (2) bekezdés b) pontja, illetve az 59. § (1) bekezdésének d) pontja alapján szűnt meg.

(9) A hivatásos állomány azon tagjának, aki a szolgálati nyugdíjra jogosultsághoz szükséges, az (1) bekezdésében meghatározott 25 év tényleges szolgálati időt megszerzi, a szolgálati nyugdíja összegét - annak folyósítása nélkül 6 hónapon belül - hivatalból meg kell állapítani.

(10) A szolgálati nyugdíj összegének megállapítása alapján a hivatásos állományú nem minősül nyugdíjasnak.

(11) A hivatásos állomány tagja a tényleges nyugállományba helyezésekor választhat a (9) bekezdés és a 182/A. § szerint rögzített, valamint a tényleges nyugállományba helyezésekor megállapított nyugdíjak között azzal, hogy ha a rögzítést követően szolgálati időt szerez, akkor a rögzített nyugdíjat az évenkénti emelésekkel növelve kell figyelembe venni.

(12) Ha a hivatásos állomány tagja a 64. § alapján történt visszavételét követően legalább 365 nap tényleges szolgálati időt szerez, a szolgálati viszonyának megszüntetésekor kiszámított szolgálati nyugdíj helyett - amennyiben ez számára kedvezőbb - választhatja a korábbi vagy rögzített nyugdíjának az évenkénti emelésekkel növelt összegét.

182/A. § (1) Annak a hivatásos állományúnak, akinek a szolgálati nyugdíjjogosultság szempontjából figyelembe vehető szolgálati ideje 2007. december 31-én eléri, vagy meghaladja a 20 évet, a 2007. december 31-én hatályos nyugdíj-megállapítási szabályok szerint meg kell állapítani, illetve újból meg kell állapítani (rögzíteni) a szolgálati nyugdíj összegét, annak folyósítása nélkül. Az így rögzített nyugdíjat megilleti a 2008. évi emelés összege is.

(2) Az (1) bekezdés szerinti szolgálati nyugdíj rögzítésekor (megállapításakor) a 183. § szerint számított illetmény és illetmény jellegű juttatások havi átlagának

a) 20 év betöltött szolgálati idő esetén 60%-ával,

b) 21 év betöltött szolgálati idő esetén 61%-ával,

c) 22 év betöltött szolgálati idő esetén 62%-ával,

d) 23 év betöltött szolgálati idő esetén 63%-ával,

e) 24 év betöltött szolgálati idő esetén 64%-ával,

f) 25 év vagy ennél több betöltött szolgálati idő esetén a tényleges szolgálathoz tartozó, a 184. § szerint számított százalékával

kell számolni.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott hivatásos állományú - a nyugdíjba vonuláskor hatályos törvényi rendelkezésektől függetlenül - teljes összegű szolgálati nyugdíjra jogosult, ha

a) 25 év tényleges szolgálati viszonyban töltött idővel rendelkezik, és

aa) szolgálati viszonya a törvény 56. § (1) bekezdésének a)-d) pontja, 56. § (2) bekezdésének c) pontja, illetőleg egészségi, pszichikai, fizikai alkalmatlanság miatt szűnt meg, vagy

ab) szolgálati viszonya megszűnésekor az 50. életévét már betöltötte, vagy egészségkárosodása a 40%-ot elérte, de nem rokkant, vagy

ac) 57. életévét betöltötte; vagy

b) 57. életévét betöltötte, tényleges szolgálati viszonyban legalább 10 évet eltöltött, és rendelkezik a társadalombiztosítási szabályok szerint számított 25 év szolgálati idővel.

183. § (1) A szolgálati nyugdíj összegét a szolgálati viszony megszűnését közvetlenül megelőző 365 nap (szökőév esetén 366 nap) alatt a szolgálati viszony keretében elért, a kifizetés időpontjában hatályos jogszabályok szerint nyugdíjjárulék alapjául szolgáló illetménynek és illetmény jellegű juttatásoknak az elért jövedelemből levont egészségbiztosítási járulék, nyugdíjjárulék, magán-nyugdíjpénztári tagdíj, valamint munkavállalói járulék összegével, továbbá a fennmaradó összegre képzett személyi jövedelemadó összegével csökkentett összege havi átlaga alapján kell megállapítani.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott összeg kiszámításánál alkalmazni kell a társadalombiztosítási jogszabályokban az öregségi nyugdíj megállapításánál előírt korlátozásokat.

(3) A repüléstől egészségi okból véglegesen eltiltott repülőhajózó nyugdíját a szolgálati viszonyának megszűnésekor a vele azonos rendfokozatú, beosztású és minősítésű repülőhajózó illetményének és illetmény jellegű juttatásainak alapulvételével kell az (1) bekezdés szerint megállapítani, ha ez számára kedvezőbb.

(4) Az (1) és (3) bekezdésben említett illetményen és illetmény jellegű juttatáson az alapilletményt, az illetménykiegészítést, az illetménypótlékot, a 2009. január 1-jét megelőzően hatályos szabályok szerinti külön juttatást és a jutalmat kell érteni.

184. § A szolgálati nyugdíj összege a társadalombiztosítás szempontjából figyelembe vehető szolgálati idő tartamától és a 183. § (1) bekezdése alapján számított illetmény és illetmény jellegű juttatások havi átlagától függ. Ezek figyelembevételével a szolgálati nyugdíj összege:

Szolgálati idő/év Havi átlagkereset %-a

25 65,0

26 66,0

27 67,5

28 69,0

29 70,5

30 72,0

31 73,5

32 75,0

33 76,5

34 78,0

35 79,5

36 81,0

37 és ennél több 83,0"

hajrámagyarok 2011.05.10. 08:37:12

@Google: Nem tudom baj-e, hogy a törvényekben van olyan rész, hogy a rendőrségnek, meg egyáltalán a fegyveres szervezeteknek KÖTELESSÉGE a törvényes és alkotmányos rend védelme. Függetlenül attól, hogy egy-egy rendőr mit hisz?
Mindazonáltal én ugyanúgy elítélem a 2006-os eseményeket, ugye, mikor a hatalom a TV-nél feláldozott néhány szerencsétlen vidéki -még iskolát végző- rendőrt. Aztán Gyurcsány&Gergényi ezzel fel tudja bőszíteni frusztrált kollégáikat, meg azt az egy két rendőri vezetőt, akikre utóbb a saját beosztottjaik tettek vallomást. Akik irányították a csapaterőt, szoros politikai irányítás alatt. Csapaterőben pedig mindenért a parancsnok felelős. A parancsot pedig végre kell hajtani, esetleg utána lehet panaszt tenni. Ezt meg is tette sok rendőr, majd visszavonta egy kis rábeszélésre... Ezt gondolom kevesen tudják igaz?

hajrámagyarok 2011.05.10. 08:51:20

Ha meg már "kommunista fegyvereseket" skandálnátok, ajánlom figyelmetekbe.
Stumpf István : MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök,

Járai Zsigmond : MSZMP tag, kormánytag, III/II együttműködő,

Matolcsy György : MSZMP tag, III/II együttműködő,

Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/II együttműködő,

Chikán Attila : MSZMP tag,

Pintér Sándor : MSZMP titkár,

Boross Péter : MSZMP tag,

Ligetvári Ferenc: MSZMP tag,

Boros Imre: MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008

Pozsgay Imre: MSZMP KB tag,

Szűrös Mátyás: MSZMP KB tag,

Csintalan Sándor: MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai támasza,

Schmitt Pál : MOB tag, jelenleg MOB elnök, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora,

Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár,

Balogh Gyula : MSZMP tag,

Szita Károly : III/III együttműködő,

Mikola István: Hazafias Népfront,

Fónagy János : MSZMP tag,

Vonza András : MSZMP tag,

Varga Mihály : KISZ titkár,

Deutsch Tamás : KISZ titkár,

Orbán Viktor : KISZ titkár, a papa párttitkár,

Kövér László : KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.05.10. 11:09:10

@Disznóvári:
Nem ismerve nézeteidet, kommentedet ironikusnak értékelem. Ergo azt feltételezem, egy balfasz rednőr vagy (tán maga pintérsanyó), eképpen elfogultságtól torzult elmeállapot okán elhanyagolandó véleményformáló, ne adj' Isten méla fideszdroid, akinek még nem esett le. Amennyiben tévedek, - és ennek lehetőségét semmiképpen nem zárnám ki - úgy egyetértek. Valóban, abban a formában, működési rendben, jogi keretek között, ahogy ma Magyarországon rendőrséget eltartanak az adófizetők, nincs szükség rájuk. Egyre sem! Baromira unalmas önmagamat idézgetni, de korábban számtalanszor felemlítettem, hogy talpas rendőr a középiskolai osztályhülyéje, a rossz tanuló lesz, egyetemi, illetve egyéb, elhanyagolható diplomácskákkal pedig szintés a tankörselejt hallgatók állnak rendőrnek. A csúcs, természetesen, a rendőrtiszti főiskola, ahol úgy kezdik meg a zsenge értelmű aligfelnőttek átnevelését állampógárellenessé, ahogyan a nyóckeri fuxos johnny a pitbullját uszítja három napos korától kezdve. Mivel pedig az államakarat a saját pitbulljait nem óhajtja tisztességesen megfizetni, azok egyre inkább acsarkodnak. Nyilván nem fogják megharapni a gazdájuk kezét, de mindenki másba belemarnak ezek az elvadult korcsok. A jogszabályi keretek fokozott szűkítése, az úgynevezett szigorítások alapvetően úgy hatnak, mint a "fogd, csibész!" vezényszó, vagyis túlhatalommal ruháznak fel olyan személyeket, csoportokat, akiknek a legminimálisabb morális értékrend sem áll a rendelkezésére. Arról nem érdemes hosszas diskurzust folytatni, hogy ez az embereknek mennyire tetszik, mert az itteni népek csupán négy évente nyilvánítanak véleményt elnyomóikról. Meglátjuk, mire megy a Fidesz a totalitárius rendszer erőltetésével.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2011.05.10. 11:29:38

@Mr Falafel: Csak levontam a konzekvenciáit annak, amit írtál. Ezek szerint számodra azok nem abszurdok.

Nekem úgy tűnik, hogy pitbullok most éppen a gazdájuk kezét harapdálják.
De végülis logikusan hangzik, amit írsz. Kérdés, hogy mi lenne a jó megoldás.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.05.10. 11:46:12

@Disznóvári:
Nem gondolom, hogy abszurd lenne a korkedvezményes nyugdíjak életben tartása. Kicsti nézzük az ő oldalukról: egy rendőr minden nap kismilliószor mondja, "jelentkezem", "jelentem". Ezek a szavak rögzítik benne, hogy napjának minden órájában készen kell állnia faljebbvalói parancsait végrehajtani. Az évtizedeken át tartó folyamatos készenléti állapot mentálisan megviseli az embert. Ez egy olyan tény, amit gyakorlatilag a világon egyedül Magyarországon vitatnak. Tudnám ezt hosszú oldalakon keresztül részletezni, de térjünk vissza erre szeptember-október környékén, amikor az ehhez kapcsolódó publikációm megjelenik magyarul.
Létezett jó megoldás, évtizedekig működött is. A rendszerváltozás azonban igyekezett minden hasznosat is kidobni a haszontalannal együtt. A 80-as években egy járőr háromszor annyit keresett, mint egy átlag munkás. A hivatástudat erősödését motiváló intézkedések egyben a pálya presztízsét is növelték. Jó fizetés, lakáshoz jutás lehetősége, kiegészítő bérek. A megfizetett rendőr kevésbé hajlamos a korrupcióra, a parancsuralmi rendszer okozta pszichés nyomástól kevésbé válik frusztrálttá, így kisebb a valószínűsége, hogy az állampógár felé ellenséges lészen. Véleményem szerint mindenki jól járna, ha a rendőröket tisztességesen megfizetnék, a korkedvezményes nyugdíjba menetel lehetőségét részükre meghagynák.
Ahogy én látom, a cucilizmusban kevésbé volt rendőrállam, mint az elmúlt 10-11 évben. Persze, láthatom ezt rosszul is.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2011.05.10. 12:52:27

@Mr Falafel: Ja, az szerintem sem abszurd. A korkedvezmény megtartásával mondjuk nem változna semmi, merthogy az eddig is megvolt. Fizetésemelés meg persze, ideális esetben járna a rendőröknek, meg az összes közalkalmazottnak.
Hol fog megjelenni a publikáció? :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.05.10. 13:18:48

@Disznóvári:
A publikáció megjelenése egyelőre hadi titok, azonban Nyártól érdemes figyelni a TISZA Alapítvány működését. Jelenleg hosszú és borzalmasan unalmas egyeztetések folynak, de reményünk van a mielőbbi működés megkezdésére. Erről többet nem közölhetek, sajna.
Próbálva megérteni a Fidesz cseppet sem átgondolt, pánikszülte koncepcióját, arra a bugyuta (valóban az, de nincs jobb ötletem) gondolatra leltem rá neuronjaim átláthatatlan rengetegébe, hogy mi lenne, ha pártunk és kormányunk ideiglenes rendszerrel, amíg a nyugdíjrendszer, és a gazdaság nem stabilizálódik, hívná vissza állományba az egyenruhásokat? Mondjuk úgy fogalmazná meg a jogszabályt, hogy az mindösszesen (mondjuk) ötéves időintervallumra szólna, s azt követően a törvény automatikusan hatályát vesztené. Nyernének vele öt év nyugdíjat. Lehet három év is. Vagy nagy cink lenne beismerni, hogy szart se sikerült kiötölni a gazdaság beindítására, és egy tyúklépéssel sem kerültünk távolabb az államcsőd szakadékától?

Alfőmérnök 2011.05.10. 14:53:49

@Mr Falafel: Hi! Külföldön voltál, vagy megint eltörött a karod? Vagy csak más nicken írtál? :)
A fidesz egyelőre úgy tűnik, hogy a hatalomgyakorlást gyakorolja elsősorban, lubickol a 2/3 adta lehetőségekben. És jól teszi! Csak azt felejtik ki a számításból, hogy ezt több szakértelemmmel és kevesebb dilettantizmussal is csinálhatnák, attól nem csökkennének a lehetőségeik.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.05.10. 15:14:16

@Alfőmérnök:
Nem is tudom hirtelenjében milyen kifejezéseket, szavakat használjak. A karom nem törött el, aránylag jól van a műtét óta. Nem voltam külföldön, mert az, ahol élek, számomra nem külföld. Inkább picit Magyarország a külföld. Külföld= idegen szóhasználatban is. Mélységesen megdöbbent, ami ebben az országban történik. Szentül meg voltam győződve róla, hogy a Fidesz majd rendet tesz a komcsik után, és az ország, a nemzet felvirágzik. Véleményem szerint nem ezt történt. Nem élek ebben, tehát a véleményem nem autentikus. Benyomásaim vannak, és azok alapján nem lennék képes pozitívan nyilatkozni a Fidesz dolgairól. A kajánul vigyorgó, S8-as Audin száguldozó Lázárokról, az emberekbe szót belefojtó Pintérekről, a vidék módszeres továbbrombolásáról. Kívülről nézve fura, ami itt történik. S ami a leginkább groteszk az egészben, hogy az egyetlen, Holdig nem halltszó kutyaugatást pont azok a szocik mívelik, akik ezt a mezsgyét kitaposták, lehetőséget adva a valamilyennemzeti Fidesz-kormánynak, hogy azt az ámokfutás autósztrádájává szélesítsék.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.10. 15:27:39

@Billy the kid:

"azért nem tüntettek a rendvédelmiek a komcsik alatt"

kapaszkodj meg: tüntettek.

Alfőmérnök 2011.05.10. 19:31:56

@Mr Falafel: Pintér, Lázár egy (két) fasz, főként Pintértől nem sok jóra lehetett számítani.
Megjegyzem, az ítéletalkotás szempontjából szinte mindegy, hogy hol él az ember, ha csak nem (olyan) vidéken, ahol aggasztó a közbiztonság, vagy a fizetése nem csökken annyival, hogy komolyan befolyásolja a hétköznapjait, az információkat általában olyan forrásokból szerezzük, amik külföldön is rendelkezésre állnak.
Egy év nem nagy idő, én még várok egy-két évet a végleges ítéletalkotásig, hátha annyi kell, hogy beérjen a vetés. (Beleértve a rosszabbik verziót is. Igaz, ha a rosszabbik jön be, amit én nem tartok valószínűnek, akkor nem t'om mi lesz. Merthogy a jobbik nem kormányképes, az tuti, másik változat meg az mszp és/vagy lmp, aminél meg még a jobbik is jobb.)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.05.10. 21:12:04

@Alfőmérnök:
Véleményem szerint a Fidesz nagyon határozottan halad nagyon rossz irányba. Elsősorban a vidék kérdését kezeli kritikán alul. El ne felejtsem, amit az új Alkotmányról hallottam, az sem nyugtat meg különösebben. Tekintve, hogy ez a második napom itthon, nem volt időm elolvasni, csupán a híradásokból tájékozódtam. A napokban azonban szakítok rá időt.

Alfőmérnök 2011.05.10. 21:33:19

@Mr Falafel: Én nem értek hozzá annyira, hogy értékelni tudjam az új Alkotmányt. Mindenesetre annyit ki merek jelenteni, hogy általában elég alacsony színvonalúak voltak az ezzel kapcsolatos diskurzusok. (Ezt onnan is gondolom, hogy, noha nem értek hozzá, nincs megfelelő képzettségem, általában mindenféle utánaolvasás nélkül értettem, hogy mit írnak.:) Pedig fontos kérdésről van szó.
Itt a mandin pl. általános volt az a felfogás, hogy végülis tök mindegy, hogy mi van benne, mert úgyse az számít, meg Angliának úgysincs ilyen. Ezt a hülyeséget!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.05.11. 09:47:26

@Alfőmérnök:
A szervilizmus korunk legsúlyosabb betegségeinek egyike. Amennyiben a szocik cseszték volna szét az Alkotmányt, ezek a balfaszok lettek volna a leghangosabbak. Most, persze, rendben van, mert uraik tették. Kiábrándító.

hajrámagyarok 2011.05.11. 14:26:02

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/buntetesbol_nem_buntetnek_a_lengyel_rendorok.482715.html

A nemzetközi példa... az egyik lehetséges alternatíva, amit mi mindannyian elfogadnánk... 25 helyett akár 30-35. Náluk 15 volt és alanyi jogon járt.

picur3ka 2011.05.11. 14:31:05

@hajrámagyarok:

Ez nem nemzetkozi pelda, csak egy masik volt kommunista orszag, ahol eredendoen a nep elnyomasara szolgalo eroszakszervezetek kulonos kivaltsagokkal rendelkeznek.

Sokkal szimpatikusabb tuntetesi otlet mellesleg, attol fuggetlenul nincsen ra penz.

hajrámagyarok 2011.05.11. 16:32:30

@picur3ka/mesterhazymiklospart: oké, értem én, de hát ezt már megbeszéltük egyszer, hogy ez nem pénzkérdés, a francia példát má nem mertem felhozni, amivel valamelyik politikus (talán Varga) példálózott, ahol 40 éves korig vonulhatnak pl. a tűzoltók. Lázár úr pediglen úgy látszik már fej-számolt, rájött, (számtan első általános) nem jön ki, hogy 25 év után negyvenévesen megyünk nyuggernak, most már a 20 év szolgálat utáni nyugdíj megengedhetetlenségről beszélt:) nonszensz... ugye ez könnyen kimatekozható?
A kormány folyamatosan azt kommunikálja, hogy megengedhetetlen, meg igazságtalan stb...stb... közben saját magáról tereli a figyelmet. Mi nem mehetünk hamarabb, de a bíróknak(főleg ha alkotmány) igenis hamarabb kell?! Az nem az lenne logikus, csak akkor mehet nyugdíjba, ha az érintett maga is akarja, minimum 62 év?! 90 éves koromig akarok fegyveres lenni, mert imádom a katonásdit, akkor had legyek addig!!! Ne küldjenek el izomból!
Emberek, meddig hisztek még a politikusoknak?

hajrámagyarok 2011.05.11. 16:36:49

@Mr Falafel: egyetértek. Szépen lassan megvan a média, kiiktatva az AB, meg lesz változtatva a választási rendszer, kiiktatva-szétzilálva erkölcsileg lenullázva a rendvédelem. Kísért a múlt?! (1933.jan.30-án már egyszer kezdődött egy ilyen folyamat, szinte betűről-betűre)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.11. 16:46:03

@hajrámagyarok: "ugye ez könnyen kimatekozható?"
40 évesen idáig is csak az mehetett nyugdíjba, aki már a középiskolában szakirányú képzéssel indított (rendészeti, korábban határrendészeti szakok).
14+25=39. Ismerek is egy arcot, aki 39 évesen szerelt le.

picur3ka 2011.05.11. 17:34:18

@hajrámagyarok:

As per Gloire, plussz: aki 21/23 evesen felsofoku kepzes utan indit az effektive 16-18 evet dolgozik es fizet nyugdij hozzajarulast. Ennek ellenere potencialisan 40-50 evig nyugdijat gyujthet.

A biroknak igen oregen 'kell' nyugdijba menniuk, ok az ellen tiltakoznak, alljon sorba erte...

hajrámagyarok 2011.05.12. 08:57:26

@picur3ka/mesterhazymiklospart: eszemben nincs sorban állni, bírónak nem alaklmas bármely libapásztor... "A biroknak igen oregen 'kell' nyugdijba menniuk, ok az ellen tiltakoznak, alljon sorba erte..." Valamit félreértett. A bíróknak nem igen öregen menniük, hanem szerintük nagyon is fiatalon kell menniük. Ők még 70 évesen is akarnak dolgozni, -meg tudnak is, mint eddig működött- fizetnék tovább az adót, meg a járulékokat. De nem lehet. Miért is, hiszen mint kihallani, az a cél, hogy minél többen dolgozzanak, mert szarban a haza.

hajrámagyarok 2011.05.12. 09:08:53

@gloire: Igen, én is ismerek ilyet, de akkor ezek szerint 14 éves kora óta fegyveres testület állományában volt, katonai hierarchia szerint élte az életét, és fizetett nyugdíjjárulékot. Ezzel ugyanígy van bármelyik szakmunkástanuló is. Én például 21 évesen lettem fegyveres, kiszámolható, hogy 25 szolgálatom után nem mehetek 40 évesen nyuggernak, (nem is mentem) és nem is vagyok 39 éves. A többszázezrenyi nyugdíjakról meg ne is beszéljünk! Amikor 80-100 ezret keres valaki, és a 25 év szolgálat után a fizetésének 65 %-a lesz a nyugdíja, (fentebb megtalálható a törvény) akkor ez is könnyedén kimatekozható. Érdekes egyébként, hogy mindenkinek van itt a fórumon egy ismerőse, akire pont ráillik a kormány kommunikációja. Én pedig már ismerek egy-két fegyverest, aki nyugdíjas, de valahogy egyiknek sem többszázezer, és egyik sem 40 éves. Elismerem, előfordul, de a kettő együtt csak a rendszer "kegyeltjeinek" lehetett, kb, 2007-2008 között. Azután megváltoztatták a számítást, mert előtte tényleg előfordulhatott, hogy több lett a nyugdíj, mint a illetmény. Általában vagy nem negyven évesek a nyugdíjasaink, vagy nem nagyobb a nyugellátásuk 60 ezernél. Ha teljes nyugdíjat kap, akkor súlyos egészségromlás után jár csak, amit két egymástól független orvosi bizottságnak kell megállapítania. (ORSZI és FÜV bizottság) Megjegyzem előfordult a közelmúltban nem egy kolléga, akinek csupán 24 éve volt és alkalmatlanná vált fegyveres szolgálatra... nos, őt utcára rakták, bár szolgálni akart még, lakáshiteles és három gyermeke van.

hajrámagyarok 2011.05.12. 09:10:58

@gloire: "Megjegyzem előfordult a közelmúltban egy kolléga, akinek csupán 24 éve volt és alkalmatlanná vált fegyveres szolgálatra... nos, őt utcára rakták, bár szolgálni akart még, lakáshiteles és három gyermeke van. " a helyes

hajrámagyarok 2011.05.12. 09:36:03

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Egyébként ami a legvisszásabb ebben a a szolgálati nyugdíjban, és egyetértek minden bírálóval, hogy jellemzően nem a "frontvonalból" kérik magukat legtöbben nyugdíjba, hanem a meleg irodából, hivatali munkarendben "dolgozva"...
Mi akik számtalan karácsonyt, családi ünnepet, gyermek ballagását és rengeteg éjszakát szolgáltunk le, jellemzően a jó csapat és morál miatt maradunk. Én például 12/24-12/48 rendszerben dolgozom, azaz egy 12,5 órás szolgálat, végig rabokkal, (160-200)az életüket irányítva úgy hogy kollégát sokszor csak étkezéskor látok hosszabb ideig, amúgy csak futtában. Egy ilyen nappal után az ember mint a vágott fa zuhan az ágyba, kifacsarva mint a citrom... Ezután egy éjszakai szolgálat követi, ami némileg nyugodtabb és eztán jön (elméletileg) 48 óra pihenőidő, amelyből általában vagy nappalra, (gyakrabban) vagy éjszakára (ritkábban) visszarendelnek. Ebből következően, kitűnik, hogy nem 40 órát dolgozunk egy héten. Az ilyen tempó és beosztás borítékolja 45-50 évesen a stressz általi magas vérnyomást, cukorbetegséget stb...stb... sook-sok tanulmány született erről, de megoldást senki nem akart még hozni. Nem lenne egyszerűbb a rekreáció? Dehogynem, de leszarnak minket, már nagyon régóta. Mégsem mi megyünk nyuggernek, hanem az irodások. Attól függetlenül is ellenzem a rendszer teljes eltörlését, mert mi van ha én is megbetegszem? A kormány tervei szerint jelenleg ellátás nélküli közmunka. Csodás...

samesz38stated 2014.07.25. 08:33:40

Ki a kurva anyátok fizesse a "nyugdíjatokat"negyven éves HERÉK???Én,hatvan évesen!!!???Akkor nem járt a pofátok,amikor bokros 62.re,a libás meg 65-re felemelte a korhatárt!!!???Ha nem bírjátok el a slagot tartani,menjetek el vagont kirakni!!!Elég vastag a hátatok!!!Barmok!!!
süti beállítások módosítása