Wikileaks: információ-szabadság vagy árulás?
2011. május 04. írta: Redakció

Wikileaks: információ-szabadság vagy árulás?

  A Wikileaks eddig a hatalom kontrolljának bizonyult, de mi lesz az ő kontrollja? Erre és sok más kérdésre keresték a választ hétfőn, a „Wikileaks és a sajtószabadság” fórumon, ami a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Média Műhelyének szervezésében zajlott. Újságírók és külpolitikai szakértők beszélgettek a külföldi portálról, a sajtószabadság helyzetéről és a szivárogtatás határairól. Bánlaki Dalma Stella riportját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr632877515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.05.04. 20:23:47

Majd ha orosz vagy kínai titkosított táviratokat is nyilvánosságra hoz, akkor elkezdek gondolkodni, hogy Assange vajon az igazság oroszlánszívű bajnoka, vagy csak egy megtévedt nárcisszusz, aki nem érti, hogy bizonyos kérdésekben egyszerűen nem tesz jót a politikus ítélőképességének a nyilvánosság.

Addig maradok abban a hitemben, hogy abból él, amit mégsem jelentet meg.

Bár ahogy az angolok, amerikaiak és ausztrálok nyelvérzékét ismerem, Assange és stábja akkor sem ismerne fel egy bizalmas orosz táviratot, ha az asztalán landolna. Sokkal könnyebb amerikai titkokat szivárogtatni és azt az illúziót kelteni, hogy mindenki más egy szent.

Tlalocatecuhtli (törölt) 2011.05.04. 20:43:43

Amerika: Bokor Gyuri nyitott egy újabb topikot: újabb kamu.

Szkeptikus? Vagy csak ember jellegű?

Assange kamu.

A hatalomra rá ne nézz, mert vakságot okoz.

V u, de ja vu 2011.05.04. 23:41:12

Fekete-fehér, igen-nem: NEM TUDOM!

De szerintem Darwin-díjas lesz, ha komolyan folytatja...

Van amit jogosan meg kell hogy ismerjen az emberiség, van amiről inkább a hallgatás felé dől a mérleg... de ki legyen a mérleg nyelve??? Assagne és/vagy a Wikileaks és/vagy a "szabadsajtó"???

Krujs 2011.05.05. 00:16:39

hamarosan elérkezik a molesztálásos per, ha kiadják a Svédeknek, szevasz...

levadásszák mint Osaba-t, csak jogi úton

Pisze Matyi 2011.05.05. 02:14:59

Információ-szabadság vagy árulás? Egyik sem. Üzlet.
süti beállítások módosítása