A nagypénteki felfordulás
2011. április 22. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A nagypénteki felfordulás

  Tizenhárom évvel ezelőtt Nagy-Britannia, Észak-Írország és Írország képviselői aláírták a Nagypénteki Egyezményt, amely több évtizedes/évszázados etnikai feszültség és polgárháborúzás után pontot tett az észak-ír konfliktusra. Egy-egy robbantás azóta is történt, a társadalmi feszültség sem múlt el nyomtalanul, elég csak végigjárni Derry utcáit. Az örök húsvét azonban akkor és ott feloldozást és egy új élet lehetőségét hozta el egy távoli sziget sokat szenvedett tartományának. Ma nagypéntek van Magyarországon – Gyöngyöspatán is. Nálunk ma a megállapodás helyett a felfordulás, a pokolra szállás kezdődik el?

  Ma kiköltöztettek 276 roma felnőttet és gyereket Gyöngyöspatáról a Véderő nevű mozgalomnak a településre meghirdetett katonai tábora miatt.

  A romák félnek a fenyegetések miatt az atrocitásoktól. Az akció egyik szervezője elmondta, a férfiak mind a településen maradtak, próbálják védeni otthagyott értékeiket. Péntek délutánra országgyűlési képviselőket, nagykövetségek képviselőit és nemzetközi jogvédőket várnak a helyszínre. Farkas János, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnöke szerint a kiköltöztetés a Vöröskereszt közreműködésével történt, az embereket különböző táborokban helyezték el. A Vöröskereszt egy illetékese a dpa-nak azt nyilatkozta, hogy ez az első eset a második világháború óta, hogy a szervezet paramilitáris csoporttól fenyegetett civileket evakuál Magyarországon.

  Mi történik itt, Magyarország?

  Ilyen híreket a Balkán legmélyebb bugyraiból, esetleg polgárháborúba süllyedő fekete-afrikai országokból lehet hallani. Magyar állampolgárokat más magyar állampolgárok miatt evakuálnak magyar állampolgárok? Hogyan süllyedhettünk idáig?

  Még egyszer, s még mindig nem utoljára szögezzük le: Magyarország demokratikus jogállam. Az alapvető jogok mindenkit megilletnek és a törvények mindenkire vonatkoznak. A héten elfogadott és húsvéthétfőn aláírásra szánt alaptörvény szerint Magyarország védelmezi állampolgárait. Mindenkinek joga van a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz. És: mindenkinek joga van a tulajdonhoz.

  A magyar állam saját területének némely pontján ma nem tudja megvédeni állampolgárai tulajdonát és/vagy személyi biztonságát. Függetlenül attól, hogy milyen a bőrszíne. Hol kezdődik a lefelé húzó spirál? Egy: a roma közösségnek szembe kell néznie bűnöző életmódot folytató tagjainak felelősségével. Kettő: ugyanakkor a megfélemlített nem roma állampolgároknak nem homályos félkatonai szervezetektől, hanem a magyar államtól kell várniuk jogaik, tulajdonuk, személyi biztonságuk megvédését. Ahogy a megfélemlített romák is joggal formálhatnak igényt erre.

  Három: a legnagyobb felelősség a kormányzatot terheli. Azért tartjuk ugyanis évezredek óta az államot, hogy fenntartsa a külső és a belső biztonságot. Két hét alatt nem lett rend az ország reménytelennek tűnő pontjain, hiába szólt így a könnyelmű ígéret. Tudjuk, két év alatt sem lehet megteremteni a tökéletes(hez közeli) közbiztonságot, de legalább lennének jelek, hogy abba az irányba haladnánk! De ma, nagypénteken újabb mélypontot értünk el. A tulajdonukat és testi épségüket féltő magyar állampolgárok különböző paramilitáris szervezetek jelenlétére vágynak; más, tulajdonukat és testi épségüket féltő magyar állampolgárokat pedig polgárjogi mozgalmároktól és a Vöröskereszttől várják a megoldást. Gyöngyöspatán áll a bál. Remélhetőleg a nemzetközi híradókban jó vágóképek lesznek síró gyermekekről és egyenruhás keretlegényekről a líbiai és elefántcsontparti hírek között.

  Hova süllyedtünk, Magyarország?

  Nagypéntek van. Pilinszky azt írja róla: „Az ember itt a földön nem is annyira lépésről lépésre vándorol, mint inkább keresztről keresztre száll. Már geometriai formáját tekintve is a kereszt: találkozás és ellentét. Tragikum és reménység egyszerre.”

  Tragikum. Látjuk magunk körül. Reménység? Várjuk.

  Frissítés: menedékjogot kérnek a gyöngyöspatai romák az Egyesült Államoktól és Kanadától. Zámoly 2.0.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr692847321

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Félelmek, cigányok és nem cigányok 2011.04.27. 12:43:53

  Ahogy az várható volt, Gyöngyöspatán a nagypénteki felfordulással még nem értük el a mélypontot. Tegnap éjjel tettlegességig fajult a hevesi településen kialakult feszültség, a körülmények meglehetősen zavarosak, annyit lehet tudni, hogy tö...

Trackback: Szívből gratulálok mindenkinek! 2011.04.24. 01:41:53

A gyöngyöspatai cigányoknak az ingyen üdüléshez és ahhoz, hogy megvédték értékeiket a faluban évek óta garázdálkodó magyarbűnözőktől.A rendőrségnek ahhoz, hogy felismerte a különbséget a 2008. július 24-én lezajlott ártalmatlan siófoki jogvédő-felvonul...

Trackback: Szívből gratulálok mindenkinek! 2011.04.24. 01:36:03

A gyöngyöspatai cigányoknak az ingyen üdüléshez és ahhoz, hogy megvédték értékeiket a faluban évek óta garázdálkodó magyarbűnözőktől.A rendőrségnek ahhoz, hogy felismerte a különbséget a 2008. július 24-én lezajlott ártalmatlan siófoki jogvédő-felvonul...

Trackback: Irodalmi ajánló: Feleségverseny 2011.04.22. 14:05:22

Olvasva a mai híreket, egyre inkább úgy tűnik, hogy Spiró 2009-es regénye nem egy gyilkos szatíra, hanem egyszerűen csak jóslat. Aki olvasta, tudja miért mondom ezt, aki meg nem, annak ajánlom, pótolja.Hasznára válhat.

Trackback: Tomboló terror - Pintérnek mennie kell 2011.04.22. 13:40:02

 A Fidesz kormánynak -  Pintér Sándorral az élén - kevesebb, mint egy év alatt sikerült rosszabb helyzetet teremtenie a közbiztonság terén, mint elődjének, az MSZP kormánynak teljes kormányzásuk idején.   Ma Gyöngyöspatán a Vörösker...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

homoródkarácsonyfalváért 2011.04.22. 13:05:41

Minden kedves olvasónknak jó provokációt kívánunk Jézus kereszthalála alkalmából!

plastik02 2011.04.22. 13:07:02

zárójel: tudtommal a Véderő nem tulajdonukat féltő magyar állampolgárokat védelmezni megy most Gyöngyöspatára, hanem kiképzőtábort tartani a cigánysortól egy köpésre lévő telekre.

TG69 2011.04.22. 13:17:00

@ergé: Én ezt a szokásos tudatos provokációnak tartom, amit Horváth Aladár szok művelni, és ezt mint ballib mondom. Végülis elmennek üdülni a Balaton partjára :).

Ennél sokkal nagyobb gond, hogy úgy üzen hadat az Orbán rezsim a segélyezésnek, hogy közben rossz gazdpolt csinál. A válság eleve sokat lendített a szélsőségeseken, de ami most történik az végzetes is lehet.

TG69 2011.04.22. 13:22:42

@rajcsányi.gellért (ergé): Mit vártatok Gelért, amikor lényegében a ballib eltörléséről deliráltatok? Hogy ezt meg lehet csinálni, és a másik oldal vígan és nevetve? Kiegyezés kell mihamarabb, különben nem lesz visszaút és lassan, de biztosan elsüllyed ez az ország. Mi fiatalok legalábbb térjünk észre! Fejezzük be a bolsizást, hellerezést és mindenki csinálja azt amihez ért. Te pl egészen jó újságíró vagy :).

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.04.22. 13:25:37

@TG69: én és kollégáim biztos nem deliráltunk a ballib eltörléséről, ugyanis hiszünk a vélemények sokszínűségében, since 1999 ;) Más kérdés, hogy vitázunk róluk, velük a legtöbb kérdésben.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.22. 13:31:02

valóban elég felháborító, hogy milyen műbalhét szerveztek megint az érdekvédő származásúak.
mi indokolja az evakuálást? semmi.
gellértke meg lepisili a lábacskája száracskáját. :)
ha nem vennéd észre gellért, ez ugyanaz, mint a zámolyozás, /fehérvári/ rádió utcázás. hányszor lehet még titeket, hollánizmusba belehülyülteket átverni?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.22. 13:32:52

ja, és, ha sanyibácsi nem tudja megfékezni a romákat -igérete ellenére- akkor mi a faszomra számíthatnánk, mint arra, hogy a széljobb akciózni fog, és vele együtt a megélhetési jogvédők, meg a hüledező nagykövetek. akiket ottan kéne jól agybafőbe verni, hogy megtanulják, hol lakik a magyarok istene! :)

neeskens 2011.04.22. 13:33:19

@rajcsányi.gellért (ergé): Tekints már kedves Gellért az alábbi cikk kommentjeire:

mandiner.hu/cikk/20110422_kikoltoztettek_romakat_gyongyospatarol

Ezek után kikéri magának az összes seggfej, hogy ő náci, meg hogy jön a nemzetközi sajtó

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.22. 13:36:25

@rajcsányi.gellért (ergé): @Grift: Érdemes volna annak utánajárni, ki hozta a döntést a Vöröskeresztnél, ki adja a buszokat stb. Nem kéne hagyni mégegyszer a Rádió utcás sztorit megismétlődni.

Tényfeltáró újságírók/bloggerek: szevasztok :D

bagoly2 (törölt) 2011.04.22. 13:36:49

Ergé, itt most lyukra mentél!
Hagyjuk a bohóctársaságok torna bemutatóit, attól még a haja szála sem görbült meg senkinek.
Ami itt most történik, az iszonyatosan aljas, és cinikus, mondhatnám, szakállas bolsevik trükk.
Te is tudod, hogy itt nem a cigányokról van szó, hanem egy eldurvult hatalmi politikai harcról.
Itt az ellenség nem a militánsnak nevezett gittegylet, nem a cigány, hanem a plitika.

TG69 2011.04.22. 13:37:37

@rajcsányi.gellért (ergé): Nem tudom, de nálam a centrális erőtér politikája ezt jelenti és nem olvastam erről egy komolyabb kritikát, de lehet hogy tudsz ilyen linket mutatni. A karaktergyilkosságokat pedig ti is szeretitek lsd az utóbbi helleres posztot, pedig semmi értelme, sőt igazából aljas is. Abban pl nincs semmi vita csak egy sunyi vulgarizmus és ösztönélet. Néha úgy érzem, hogy már csak ez tart össze titeket, miközben cslódtattok egy sor mindenben, ami azért előrelátható volt, mert tervek nélkül nem lehet jól kormányozni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.22. 13:38:29

@gloire:
vereskereszt? a királyfi biznisze, nem? akkor az a faszfej volt, meg a tölgy és az egész royalista bóhócgárda! :)

hillcut 2011.04.22. 13:39:33

Hisztéria.

1. Nincsen olyan állam a Földön, ami saját területén 0/24-ben, 100%-ig tudja biztosítani az állampolgárok biztonságát.
2. Nem történt eddig semmi jogellenes cselekmény, nem is értem milyen védelem hiányról beszélünk.
3. A tipikus cigány magatartás tanúi lehetünk. Anyáznak, betámadnak, de az első visszafenyítés után jajveszékelve menekülnek, fűhöz fához szaladnak.

Egy követhető példa (állam+ civil szféra összefog):

"Az olasz parlament elfogadta az Olasz Nemzeti Gárda létrehozását. A katonai egyenruhás, polgári szervezet célja, hogy a bűnözésből élő, elsősorban cigány származású bevándorlókat ellenőrizzék. A parlament egyúttal az illegális bevándorlást is büntethetővé tette."

c-press.hu/200907055102/belfold/olasz-nemzeti-garda-ellenorzi-a-cigany-bevandorlokat.html

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.04.22. 13:39:35

@TG69: "A karaktergyilkosságokat pedig ti is szeretitek lsd az utóbbi helleres posztot"

Egy most előkerült Heller-levél szó szerinti leközlése bármilyen vélemény vagy kommentár nélkül karaktergyilkosság?

_andris 2011.04.22. 13:41:25

Erre annyit tudok mondani, hogy bazmeg. Nagyon kínos a világ előtt! Viszont közelről nézve nincs ebben semmi meglepő. A Véderő gyakorlatozását nyilván kívülről viszik oda. Az evakuálást nyilván a "jogvédők" szervezték meg, szintén kívülről. Ideológiák képviselői csapnak össze. Színjáték mindkét oldalról. Közben meg a mindennapok valósága, a falvak tönkremenetele, a "hideg polgárháború" ezeregy helyszínen folyik tovább megállíthatatlanul. Én a helyi, nem-cigány lakosság elkeseredettségével tudok együtt érezni elsősorban. Rohadt, szétesett, beteg, halálra ítélt helyi társadalom az, amelyik nem bírja a saját cigányait kordában tartani. Ez a túlzott államfüggőség miatt van, mindenki a tévét nézve retteg, ahelyett, hogy közösséget építene, folyamatosan (és közös erővel) megvívná a mindennapi harcot a közös normák betartásáért. De az állam nem tud segíteni, nem tud mit kezdeni az életvitelszerűen űzött bűnözéssel. Az állam nem fog munkát adni, a gazdaságot maguknak az embereknek kellene megteremteni, de nem képesek rá, sem a falusi roncstársadalmak magyarjai, sem a cigányok (akik egyébként szintén hordozzák a magyarok legtöbb jellemvonását, nagyon is olyanok, mint mi magunk). Nem fog Orbán Viktor egymillió munkahelyet teremteni. Magyarországon a civilizáció szintje esni fog. A cigányok a jövő magyarjai. Vagy összeolvadunk velük ("lásd félcigányok"), vagy szeparálódunk, de az átlagszínvonal így is úgy is esni fog.

_andris 2011.04.22. 13:42:05

Erre annyit tudok mondani, hogy bazmeg. Nagyon kínos a világ előtt! Viszont közelről nézve nincs ebben semmi meglepő. A Véderő gyakorlatozását nyilván kívülről viszik oda. Az evakuálást nyilván a "jogvédők" szervezték meg, szintén kívülről. Ideológiák képviselői csapnak össze. Színjáték mindkét oldalról. Közben meg a mindennapok valósága, a falvak tönkremenetele, a "hideg polgárháború" ezeregy helyszínen folyik tovább megállíthatatlanul. Én a helyi, nem-cigány lakosság elkeseredettségével tudok együtt érezni elsősorban. Rohadt, szétesett, beteg, halálra ítélt helyi társadalom az, amelyik nem bírja a saját cigányait kordában tartani. Ez a túlzott államfüggőség miatt van, mindenki a tévét nézve retteg, ahelyett, hogy közösséget építene, folyamatosan (és közös erővel) megvívná a mindennapi harcot a közös normák betartásáért. De az állam nem tud segíteni, nem tud mit kezdeni az életvitelszerűen űzött bűnözéssel. Az állam nem fog munkát adni, a gazdaságot maguknak az embereknek kellene megteremteni, de nem képesek rá, sem a falusi roncstársadalmak magyarjai, sem a cigányok (akik egyébként szintén hordozzák a magyarok legtöbb jellemvonását, nagyon is olyanok, mint mi magunk). Nem fog Orbán Viktor egymillió munkahelyet teremteni. Magyarországon a civilizáció szintje esni fog. A cigányok a jövő magyarjai. Vagy összeolvadunk velük ("lásd félcigányok"), vagy szeparálódunk, de az átlagszínvonal így is úgy is esni fog.

TG69 2011.04.22. 13:43:01

@rajcsányi.gellért (ergé): Igen, ha ez unikális és nem követi más hasonló levél innen is onnan is. Mégis mi az apropója? Biztos a történelem jobb megértése, igaz? :)

GGG77 2011.04.22. 13:43:42

Jó a poszt, csak finoman jelezném, hogy a jelenlegi szélsőjobbos tombolásnak a jelenlegi kormányfőnk ágyazott meg. Amikor elkezdett ész nélkül komcsizni, és nem küldte el csuklóból a k. anyjába Csurkát, hanem még bratyizott is vele.

tewton 2011.04.22. 13:52:10

@Grift:
lol. azt el se tudom képzelni, hogy a fekete diplomáciai kocsik ablakát féltéglával dobálnák be a fejszés genetikai ártatlanok. amúgy én se értem, mi ez a felhajtás. biztosan nagyon rossz a lelkiismerete az ottani cigányoknak, hogy egy kis tavaszi rendcsinálás meg gereblyézés hírére így menekülnek.

a látványosan megfélemlített romák meg szíveskedtek volna rászólni a kis megfélemlítő kölykeikre, akik a helyi fehérek életét tették rettegéssé.

végülis idáig is csak ők nyertek az egészen. ingyen mókának a helyi, védtelen magyar nyugdíjasok megalázása, kirablása, játékos zaklatása éveken át, és most egy kis színészkedés (de ez amúgy is megy, a vérükben van, mint a zene meg a tánc), és máris nyertek egy húsvéti társasutat, ingyér, a fajvédők támogatásával.

tééényleg? 2011.04.22. 13:54:56

Amikor megláttam először a cikket az Indexen, nem hittem a szememnek. Menekülnek a cigányok mert rettegnek? Mégis mitől? Hogy egy maroknyi nagyszájú megeszi a gyerekeket reggelire? Utána pedig kifosztja a putrikat? Ez nem más mint hangulatkeltés. Nem azért masíroznak a jobbosok ott mert a cigányok rettegésben tartják a falu magyar részét? Mert elhordják a veteményest, a borospincéket és amúgy mindent ami mozdítható? Most persze 400 rendőr felügyeli az alig nagyobb falut, most akkor lehet fosztogatni máshol, ahol éppen hiányoznak a rendőrök, akik felügyelik a menekülő cigányokat és a masírozókat. Nem inkább rendet kéne végre csinálni?! Vonzó rendőri életpályát felmutatni, megnövelni a létszámukat a presztizsüket, nem pont most elvenni a nyugdíjkedvezményüket, stb. A hatalom végre csináljon rendet, hogy ne a civileknek kelljen, mert a civil nem ért hozzá, aztán, ha elcsattan egy pofon, menekülnek a cigányok, kivonulnak a nemzetközi szervezetek és a sajtó és megint velünk fognak példálózni. Szégyen vagy sem, északi szomszédunk, aki fele annyi idős sincs mint én (!), rendet tud tartani.

tewton 2011.04.22. 14:00:31

kormányunk ért a rendrakáshoz.
rend ugyan nincs, de szabály, az már van.
inforadio.hu/hir/belfold/hir-428917

A jövőben százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki "közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy ilyen tevékenység látszatát kelti".

és akkor itt rászistá módon emlékeztessünk arra az egykor tervezett cigány gárdára, aminek az alapítója szerint nekik nem kell egyenruha se, mert a bőrszínük az egyenruha.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.22. 14:02:39

És Csillebércre viszik őket? Ott volt valami tulajdonjogi huza-vona. Isten hozta őket a XII. kerületben :D

csirkeGL 2011.04.22. 14:05:09

És a kormány miafaszt csinálhat szerintetek nagyokosok??? Törvénybe foglalja, hogy Jobbik-hívők nem mehetnek falvakba sétálni?...

Ezzel kb. visszatérnénk a középkorba, amikor zsidók nem mehettek városokba...

*facepalm*

_andris 2011.04.22. 14:06:14

Az indexről:

"A romák nem örülnek a médiaérdeklődésnek. Akikkel tudósítónknak sikerült beszélni, azok azt mondták: Gyöngyöspatán nem tudták megmondani nekik, miért kell elhagyni az otthonukat, hova jönnek és mennyi időre.

A hét elején kereste meg a tábort a Magyar Vöröskereszt országos
vezetősége, hogy az anyáknak és gyermekeknek szeretnének húsvéti
táborozást szervezni, ..."
Ez visszaélés. Valaki mondja már meg, a félelemkeltés mint olyan, az jogi kategória? Tilos félelmet kelteni?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.22. 14:07:59

"Ilyen híreket a Balkán legmélyebb bugyraiból, esetleg polgárháborúba süllyedő fekete-afrikai országokból lehet hallani."

Meg persze Olaszországból, Franciaországból, Spanyolországból, "Szlovákiából", Romániából, Finnországból stb.

A cigányok ilyenek, ennyi. Csak máshol már rég szétverte volna őket vagy a csendőrség, vagy pedig a helyi szkinheadek, és nem lenne felhajtás.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.22. 14:09:36

Megjegyzem: egyelőre SEMMI nem történt.
A fajvédők csinálnak olyan hangulatot, mintha Einsatzgruppék lepték volna el a várost, akik lemészárolnak mindenkit akit meglátnak.

Tündér_Lala 2011.04.22. 14:14:56

@TaTa86.: Ez egyértelműen a jogvédő hazaáruló bandának a műbalhéja. Ők keltenek valójában félelmet, lelkiismeretlenül felhasználva és becsapva az egyszerű cigányembereket.

Bell & Sebastian 2011.04.22. 14:21:46

Ismét felsejlik a háttérben egy amerikás alapítvány horgas orra, mint ahogyan onnan is az első főcímek.

Vesztésre áll a befolyásuk Európában? Fő ellenség a patás Szaddam? Végveszélyben a IV. Birodalom?

Most utasítanám ki az amcsi nagykövetet az egész CIÁ -s bagázzsal együtt! Rohadt egy szarkeverő fajta CEU -elit, az, kígyó a kebelünkön! Belügyekbe be nem avatkozás, mi? Ááá...

Dendrobatidae 2011.04.22. 14:27:19

@rajcsányi.gellért (ergé): Hülye vagy bazdmeg. Ki kérte hogy telepítsék ki ezeket a marhákat? Egyáltalán minek? Ki fenyegeti őket? Akkor meg minek ez az ajvékolás? Én nem emlékszem rá, hogy itt vidéken bármikor is kitelepítették volna a magyarokat, amikor cigánybál volt a faluban, vagy valamelyik rablógyilkos szabadult a börtönből. Pedig akkor van félnivalójuk az öregeknek.
Erre jössz itt "balkánozni" meg "megfélemlített roma állampolgározni". Mindig tudtam, hogy ti fityeszes hangemberek idióták vagytok, de hogy elkezdtek egy dobot verni a legalja "jogvédőkkel" az még nekem is erős. Vagy ezt várja el most tőletek a Párt? Be kell mutatnotok a világnak, hogy ti is tudtok úgy ajvékolni, mint az előzőek? Szánalmas vagy!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.22. 14:29:11

@Tündér_Lala: Jah. Érdekes, mikor Galgagyörkről kellett kitelepíteni családokat valós atrocitások után, nem voltak ennyire serények.

Persze ott csak egy magyar családról, és egy beilleszkedett cigány családról van szó. Azok senkit nem érdekelnek, meg is dögölhetnek.

_andris 2011.04.22. 14:29:57

@Tündér_Lala: A Véderő, meg korábban a polgárőrök is azért mentek oda, hogy félelmet keltsenek - a bűnözőkben, akiket nem nagyon választanak el a cigányoktól (érthetően - bár elvileg ugye ez nem szép dolog). De épp ez az, hogy az a szerencsétlen helyzet alakult ki, hogy a cigánybűnözés fogalma renkívül kézenfekvő

==T== 2011.04.22. 14:38:27

Azért lássuk be, a legtöbb településen - és nem csak Magyarországon - a helyiek nem kicsit örülnének neki, ha hirtelen távozna a helyi cigányság harmada(?)...

Amúgy az is érdekes, hogy ki szervezte/fizette a buszokat.

Dendrobatidae 2011.04.22. 14:40:19

@rajcsányi.gellért (ergé): El. Ezért írtam, amit írtam. Bár többször is neki kellett futnom, mert a hülyeségeidtől olyan csömört kaptam, mintha egy álló hétig zsíroskenyeret ettem volna szalonnával. Többek között az ilyenektől: "blablabla...Magyar állampolgárokat más magyar állampolgárok miatt evakuálnak magyar állampolgárok? Hogyan süllyedhettünk idáig? blablabla..."

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.22. 14:42:32

"„A Vöröskereszt bonyolította az akciót, de a buszok költségeit egy roma aktivista szerint Richard Field, Magyarországon élő amerikai üzletember fizette. Field azonban az Origónak azt mondta, hogy nem ő fizette az akciót, hanem a Vöröskereszt, ő csak segített a szervezésben. ”

kuruc.info/r/35/77992/

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 14:44:20

1) Évek óta nyilvánvaló, hogy önkéntes Nemzeti Gárdát kell létrehozni, amely állami felügyelet alatt megfelelően kiképzi és koordinálja azokat, akik hajlandók egy ilyen szervezet tevékenységében részt vállalni. Az új kormánynak, megalakulása után, első feladatának kellett volna lennie, egy Nemzeti Gárda létrehozása. Létrehozta?

2) Pintér miniszterúr még három napja is arról vinnyogott a Parlamentben, hogy ő nem engedi, hogy gyerekeket és nőket megfélemlítsenek: ez szinte felszólítás arra, hogy tegyék azt, amiről a posztbeli hír szól.

3) Ma --- Kormányunk közreműködésével --- genocídium folyik a vidék magyarsága ellen. Akik ezellen tenni próbálnak, szót mernek emelni, azoknak effektív üldöztetés a sorsa.

Minden zajlik a maga logikája szerint.

ü
bbjnick

2011. Nagypéntek

tewton 2011.04.22. 14:48:24

@bbjnick:
maga nácul-fasizálódik.
maga biztosan mucsai, nemeurópai, nemfővárosi, vagyishogy "vidéki".

Bell & Sebastian 2011.04.22. 14:51:23

Skizo feladvány cigány zembernek, polgár egy szál se.

tewton 2011.04.22. 14:54:56

most akkor miaf--om van?

ingyennyaralás vagy üldöztetés?

az ártatlanok megijedtek, de azért beadták a menekültkérelmet amerikába?

"A gyöngyöspatai cigányság vezetője, idősebb Farkas János (aki a Roma Polgárjogi Mozgalom alelnöke is) azt mondta az Indexnek, hogy a falu cigány lakossága politikai menedékjogot kért az Amerikai Egyesült Államoktól és Kanadától. Kérelmüket már benyújtották a két ország budapesti nagyköveteinek, továbbá levélben fordultak Barack Obama amerikai elnökhöz és az EU vezető intézményeihez."

"Richard Field, Magyarországon élő amerikai üzletember is Gyöngyöspatán van. Ő többek között az American House nevű alapítvány vezetője, aki rendszeresen a Vöröskereszttel együttműködve segít magyarországi elesett embereken. Field korábban az LMP és a Civil Mozgalom nevű politikai szervezeteket is támogatta."

írja az index
index.hu/belfold/2011/04/22/menekulnek_a_ciganyok_gyongyospatarol/

suski 2011.04.22. 14:55:11

Ja és a Vöröskeresztnek vannak további táborai/buszai, ahova a cigányoktól rettegő nemcigányokat lehet buszoztatni? Csak arról nem írna a nyugati sajtó...

Marschieren gehen mit Maschinengewehr 2011.04.22. 14:55:13

@TG69:
"Mit vártatok"

És a cigányok mit vártak?

Tündér_Lala 2011.04.22. 15:10:06

@tewton: Innentől kezve nemzetbiztonsági kérdés is. Tehát kik milyen érdekkörök állnak (bel- és külföldön) a magyarország elleni propaganda és médiahack mögött ? Mit tesz a nemzetbiztonság ez ellen ?

@bbjnick: A Nemzetőrségben igazad van, többször kifejtettem, egyet értek. Be kell látni, hogy nincs más út.

Végsősoron akkor a jobbik a szoclibnek dolgozik ?

==T== 2011.04.22. 15:23:55

@TaTa86.: Thx.

Amúgy kíváncsi leszek Csillebérc állapotára amikor ezek kiköltöznek onnan.

==T== 2011.04.22. 15:24:37

@tewton: egy tökös kormány ezek után kiutasítaná Field-et.

snq 2011.04.22. 15:26:02

Gyöngyöspata felszabadult!

<3 <3 <3 LMP + Field <3 <3 <3

nem marsírozni kell, meg handabandázni: amíg mások ezt teszik, az LMP megoldja a cigánybűnözést/cigánykérdést: elcsalják őket holmi táborozás ígéretével. zseniális

előrehozott választásokat, LMP kormányt!

suski 2011.04.22. 15:28:23

Az MNO-n egy büdös betű nincs erről a cirkuszról!! Megáll az ész.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.22. 15:36:44

@gloire:
Legközelebb a Szent István parkba kéne meghívni őket néhány napra, nem kell semmi különöset csinálniuk, csak éljenek, érezzék jól magukat.

suski 2011.04.22. 15:38:22

@tééényleg?: "A hatalom végre csináljon rendet, hogy ne a civileknek kelljen, mert a civil nem ért hozzá, aztán, ha elcsattan egy pofon, menekülnek a cigányok, kivonulnak a nemzetközi szervezetek és a sajtó és megint velünk fognak példálózni. "

marhán értenek a "rendcsináláshoz", lásd 2006 októbere. Különben ha a rendőrség masírozna, akkor azért sírnának a "jogvédők", hogy az állam ( Orbán) félemlít meg, az Amnesty véraláfutások fotóit köröztetné a nemzetközi sajtóban...

snq 2011.04.22. 15:38:45

ez a bevagonírozás és táborba integrálás elég teátrális lett mondjuk

tewton 2011.04.22. 15:43:41

@snq:
teátrális, és megint csak félmegoldás

tewton 2011.04.22. 15:49:50

@Tündér_Lala:

érdekes dolog ez a nemzeti együttműködés. talán működni is fog. aki nem akar nemzeti együttműködni és rendesen, békében, tiszta lelkiismerettel otthon tenni egy jobb magyarországért, munkával, az szépen takarodjon is innen, akár az usába. fura, de egyelőre működik :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 15:53:52

@Tündér_Lala:

"A Nemzetőrségben igazad van..." --- írod.

És létrehozták? Orbán százszor elsírta a tévében, hogy az árvizek idején 16 fő tartalékos katonát tudtak mozgósítani. Ha lett volna Nemzetőrség vagy Nemzeti Gárda, akkor lett volna ember is. És létrehozták?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 15:55:48

@tewton:

"maga biztosan mucsai, nemeurópai, nemfővárosi, vagyishogy "vidéki"." --- írja.

Rosszabb. Ameddig visszafelé látok, minden ősöm, mindkét ágon, pásztorember volt. Hát, ez van.

ü
bbjnick

Lorp 2011.04.22. 15:58:51

Komolyan, ez már annyira szánalmas zámoly után. Remélem megkapják a menedékjogot. Amúgy meg a kurva anyját annak aki a legyilkolt, megfélelmített magyarokat leszarja, de ha rúgni lehet egyet az országon rögtön hiperaktív lesz. Ha a most odavezényelt 400-600 rendőrből csak 10 állandóan ott lett volna most nem tartanánk itt.

Zb74 2011.04.22. 16:02:12

Időközben Szijjártó Pepi is megszólalt a kérdésben:

index.hu/belfold/2011/04/22/szijjarto_nincs_szo_hirtelen_szuksegbol_fakado_kitelepitesrol/

Most már rohadtul jó volna, ha a Vöröskereszt vezetősége is közzétenne egy nyilatkozatot arról, hogy mi ez az egész, mert az üdültetés meg a kitelepítés között van egy árnyalatnyi különbség.

Dendrobatidae 2011.04.22. 16:04:57

@bbjnick: Na majd pont Orbán vagy Pintér fog létrehozni ilyen "gárdát".
Egyébként az egész pótcselekvés. Ki kel végre mondani, hogy a cigány egy beilleszthetetlen faj. Egy élősködésre specializálódott létforma. Ezen nem segít semmiféle gárda. Fel kell világosítani őket, mennyire várják a fajtájukat nyugaton és a tengeren túl, milyen nagy arra felé a jólét és ott mennyire befogadóak az ottaniak, aztán a seggükre csapni lókorbáccsal, oszt indulás! Bajlódjanak velük ők! Mi megpróbáltuk, de nem sikerült.
Az őszinte szó az első lépés a megoldás felé! Merjünk őszinték lenni!)))

suski 2011.04.22. 16:05:45

@bbjnick: és honnan veszitek, hogy a Nemzeti Gárdától nem "félnének" és nem arról szólna minden a newyorktimestól a haaretzig, hogy Mo-on Orbán milíciája masírozik és terrorizálja szegény éhes romákat?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 16:13:20

Csakkérdem:

És Orbán kiállt már a sajtó elé és kijelentette, hogy a nemzetközi botránykeltés alaptalan, a gyöngyöspatai cigányokat semmiféle veszély nem fenyegeti, sőt, nagyon hálásak lehetnek a magyarságnak, hogy ilyen testvéries szeretettel és gondoskodással fordulnak feléjük? És kijelentette, hogy, mindazonáltal, aki ki szeretne vándorolni, az megteheti, szabad ország vagyunk, de ehhez indokokat ne a magyarság bemocskolásával koholjanak?

ü
bbjnick

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2011.04.22. 16:17:30

@suski:
És? Igy is rasszisták, antiszemiták, antidemokraták, antiakármik. Csinálhatnak holokauszt megemlékezéstől kezdve bármit, ugyanúgy sipitozok a liberós értelmiség. Akkor már csapjanak oda, és legalább a magyar lakosság hálás lesz nekik, végül még húsz évig kormányon tartja őket....de a magyarok itt magasról le vannak szarva.

Egyébként meg magam elé képzelem, amikor két Maunika-show szintű műsör között feláll a vezércigány és kiejelenti, hogy akkor most menedékjogot kérünk az USA-tól és Kanadától.......egy lóf.szt, ennyire átlátszó előre megrendezett műrettegéshez jó vastag bőr szükséges. De ha már beadták, akkor lehet szurkolni, hogy kapják is meg és takarodjanak ki az országból, mert ez nem jó megoldás, pár nap múlva visszajönnek..

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2011.04.22. 16:17:57

@rajcsányi.gellért (ergé): Gellért, már bocsi, de ami most Magyarországon történik, azt Szlovákiában már nagyon régen megtörtént. A cigányokat nagyon is tudatosan szegregálják, betonfalakat építenek a cigánytelepek körül, kilakoltatják, kitelepítik őket és erről a hírekben nem hallani semmit.

Magyarország és Szlovákia között csak az a különbség, hogy itt nincsenek olyan (cigány)jogvédő szervezetek, amelyek telekürtölnék a fél világot. Itt Magyarországgal szemben minden szinten a kőkemény rasszista szempont érvényesül, ezért se léteznek cigányönkormányzatok, cigánymaffiák (csak bandák/hordák), cigányszervezetek.

suski 2011.04.22. 16:27:00

@Vhailor: Konrádgyörgyök, schiffandrások, fischerivánok vannak Szlovákiában?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 16:28:04

@suski: @Dendrobatidae:

Egy Nemzeti Gárda nnaggyonnssokkmminnddennrre jó! Például rendfenntartásra is. Egy nemzeti kormány szinte meg sem tud lenni egy ilyen szervezet nélkül. Akinek nem tetszik, az pedig, ugye...

ü
bbjnick

asimov007 2011.04.22. 16:28:36

A romák védik az otthagyott értékeket!Mi ez,vicc!Mert annak igen durva.Gigalol,STB.,STB.,

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 16:30:28

@suski:

Szlovákiában, anno, a kommancsok is nemzetiek voltak. Ott a legeurpéerebb kormány is tízszer nemzetibb, mint nálunk a legnemzetibb. Ez innét nekünk nem mindig szimpatikus, de a szlovákok szempontjából érthető.

ü
bbjnick

suski 2011.04.22. 16:33:22

@asimov007: vhol az írták, hogy "takarítani maradtak a Föld napja alkalmából"...na EZ mekkora vicc??

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2011.04.22. 16:34:08

@suski: A kérdés költői.

A liberális párt a választások előtt arról beszélt, hogy a cigánytelepeket sötét középkori viszonyok uralkodnak. Egyik képviselőjük nemrég dicsekedett azzal, hogy áterőltette azt, hogy ha a gyerek nem jár iskolába, akkor a szülőtől automatikusan megvonját a gyerek után járó segélyt.

Ez a liberális párt. És mondhatnám, hogy még talán ők a legliberálisabbak a cigánykérdésben. Szlovákiában vannak cigánytelep-statisztikák, összeszámolták a cigányokat, léteznek cigányügyi megbízottak a rendőrségen.

Amúgy pedig, hogy hogyan viszonyul a demokratikus, jobboldali-liberális szlovák kormány a cigánykérdéshez talán a következő rövid videócska mutatja meg a legjobban:

www.youtube.com/watch?v=-iGNKKPsVVc

Hogy a nemzeti-szocialista kormányok hogyan viszonyulnak hozzájuk talán nem is kell túlságosan hangsúlyozni.

___________________________ (törölt) 2011.04.22. 16:36:03

@bbjnick: igazad van, szerintem is szükség van egy olyan önkéntes szervezetre, ami

- állami felügyelet alatt működik, főleg azért, hogy bár úgyis lesz sipákolás, hogy a Cigányhitler megalapította az SA-t megint, de legalább akkor harsányabban röhög mindenki a megélhetési rettegőkön, meg persze mondjuk tényleg azért is állami felügyelet alatt, hogy azt az 1-2-5%-nyi valóban erőszakos skinhead bolondot kiszűrje belőle, mert el kell ismerni, hogy tényleg vannak olyanok is

- de az állami felügyelet ellenére alapvetően lokális önszerveződésen alapul, alulról építkezik, nem várnak minden fingás előtt utasítást a minisztériumtól,

- valamilyen szinten részt vesz a rendfenntartásban, mondjuk kb. polgárőrség, tehát nem bűnüldöz, hanem bűnmegelőz,

- valóban alkalmas árvízvédekezésre, katrasztrófaelhárításra,

- ellenőrzött körülmények között élhetik ki benne a fiatalok katonásdiszenvedélyüket, alakizás, menetelés, lövés légpuskával, pusztakezes önvédelem, harcművészet, ilyenek,

- háború, nemzetközi feszültség esetén rögtön ők az első behívandó tartalék, mert hamarabb lehet kiképezni őket katonának és jobb katonának, mint a többieket, ez egyébként rögtön népszerűvé tenné őket az átlagos tévé-számítógép-kóla fiatal szemében, mert így kisebb ugye az esélye, hogy őt behívják, ha balhé van,

- tagdíjat meg ilyesmit nem szabad követelni, valószínűleg állam, önkormányzati, és magánadakozás formájában kell összerakni a lóvét

- ugyanakkor fizetést sem szabad adni, megőrizve az amatőr szellemet, mert akkor rögtön elindul a pusmogás, irigykedés,

-csak büntetlen előéletűek, elítélteket azonnal kirúgni, és belső becsületbíróságot tartani, aki szintén kirúgja a méltatlanokat, alapvetően világossá tenni, hogy ez nem az erőszakos futballhuligánok homokozója,

szal valami ilyesmire. Nagyon.

suski 2011.04.22. 16:38:59

@bbjnick: ez én értem, mondjuk én keresgéltem a nagy világlapok archívumaiban anno, mikor az ultra és enyhénnáci koala volt Szlovákiában, hogy van-e sírás-rívás-jajgatás és csak nagyon halovány nyomokat találtam, az se a megszokott, Mo-ot gyalázó stílusban. bezzeg ha beütötted Hungary-t, akkor a gárdák-cigányok-széljobb apokaliptikus világa rajzolódott ki. És ugye ott is volt vmi kopasz gárda, na arról egy szólt se szólt a nyugati sajtó.

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2011.04.22. 16:42:26

@Shenpen: Nem kell semmilyen állam által felügyelt szervezet. Meg kell duplázni, triplázni, négy/ötszörözni a problémás helyeken járőröző rendőrök számát és kész, ugyanazt, vagy talán még jobb eredményt kapunk mint mindenféle csendőröket játszó szervezetekkel.

Korompán 4-ről 35-re emelték a rendőrök számát, azzal, hogy még 15-en vannak készenlétben. És azóta megcsappantak a lopások/rablások a gyilkosságokról, nemi erőszakról nem is beszélve.

fikanick 2011.04.22. 16:47:26

@TuRuL_2k2: Nagyon elegans ez az ujlipotvarosizas olyantol, aki nem ott nott fel. Az eloiteleteid ellenere Ujlipotban is elnek/eltek ciganyok, a mi hazunkban is volt 3 ilyen csalad, amig ott eltem kb 22 evet. Mindig ugyanugy megvolt veluk szemben a rosszindulat, en persze gyerekkent csatlakoztam ehhez, amig anyam el nem magyarazta, hogy ez milyen aljas dolog.

Lathatoan rad is radferne lassan egy gyerekszoba.

Attol meg, hogy valamilyen kijelentes durva, neha teljesen helyenvalo.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2011.04.22. 16:48:30

@suski: Vannak. Az egyik Soros alapitványos cociológus épp kormányfő. És valahogy negyed ennyi picsogás sincs.

civilkontrol 2011.04.22. 16:49:42

@bagoly2:
Ahogy mondod!

@rajcsányi.gellért (ergé): baszod, gratulálok, hogy te is löktél egyet a téboly szekerén.

Valóban erős volt a 2 hetes bullshit, de mégis mi alapján vegzálhatná a rendőrség a magánterületén katonai ruciban bohóckodó hülyegyerekeket?
Aki viszont rászervezett, felizgatta a romákat és nekivágott a buszos projektnek, azzal elég szívesen elbeszélgetnék...

fikanick 2011.04.22. 16:52:44

@helgoland: Egyetertunk a magyar lakossag tart lassan ott, hogy szeretne kristalyejszaka-szeru odacsapasokat latni, ettol megugrana a Fidesz nepszerusege. A kovetkezo az, ami nem fer az ideirogato (es ide nem irogato) csocselek fejebe:

A plebsznek normalisan kuss van. Egyetlen dolga van, megenni, amit az elit felkinal neki fogyasztasra, a plebsz viszont nem ugathat bele a nagyok dolgaba, magyarul nem kinalhat onmaganak valasztast. Ez pont azert van igy, minden epkezlab helyen a foldon, hogy az ilyen tipusu lincseleseket megelozzek.

Cserebe a plebsz vehet maganak LCD-TV-t es neha elutazhat Horvatorszagba nyaralni.

Ez a valodi tarsadalmi szerzodes es ezt rugta fel Orban. Ezert veszelyes es ezert van mindaz, ami itt folyik. Mindenhol mashol az elit kormanyoz, itthon lassan ott tartunk, hogy az itt is jol megjeleno kozvelemeny. Ez pedig veszelyes es ha ez a helyzet nem normalizalodik valahogy (en nem latom, hogyan nagy veres nelkul), addig a magyar kozelet mindig konfliktusban lesz az elit-kozpontu atlantista vilaggal, akik pedig az egyetlen valodi szovetsegeseink a vilagban.

Ok ugyanis nem ahhoz vannak szokva, hogy a talibokehoz hasonlo paramilitarista kikepzotaborok mukodjenek az adott orszag teruleten.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.22. 16:53:46

@bbjnick: Hozzá tartozik a dologhoz, hogy a Nemzeti Gárda felállítását tulajdonképpen pont a gárda/csendőrség miatt nem egyszerű most megcsinálni ez nem szorul különösebb magyarázatra.
Amikor nem Simicskó lett a honvédelmi miniszter, már abból látható volt, hogy nem lépik meg. Eltaktikázták magukat a jobbikosok és Orbánék is (és ez még a jóindulatú megközelítés).

suski 2011.04.22. 17:02:47

@helgoland: miért, a cociológus néni rendszeresen nyilatkozott nyugati lapokban, hogy a nácik vannak kormányon, visszatért a fasizmus, szegény magyarok/cigányok rettegnek és a csomagjaikon ülnek, megvolt-e a napi három holokausztsirám stb stb. ?

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2011.04.22. 17:05:54

@suski: Hát épp ez a lényeg, hogy nem. Itt még az cociológusok is nemzetiek valamilyen szinten. A magyarokat meg mindenki leszarja, jót bulizhattak, amikor Bugár Vojtechnek sikerült szembeköpnie a saját népét.

civilkontrol 2011.04.22. 17:06:06

@suski:
:o))))
Hiába, minden olvasata rém kellemetlen a történetnek

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.22. 17:06:35

@bbjnick:

"Ma --- Kormányunk közreműködésével --- genocídium folyik a vidék magyarsága ellen."

ne haragudj az őszinte szóért, de ezt leírni, gazemberség.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.22. 17:07:49

"...az LMP aktivistái sátrakkal kitelepültek a cigánysorra, és takarítanak az utcákon, udvarokon..."

http://barikad.hu/polgármesteri_szék_célja_véderő_vezetőjének-20110422

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.22. 17:08:56

"...az LMP aktivistái sátrakkal kitelepültek a cigánysorra, és takarítanak az utcákon, udvarokon..."

barikad.hu/polg%C3%A1rmesteri_sz%C3%A9k_c%C3%A9lja_v%C3%A9der%C5%91_vezet%C5%91j%C3%A9nek-20110422

Dendrobatidae 2011.04.22. 17:10:10

@Grift: Pedig igen helytálló megállapítás.Persze a jobb érthetőség miatt a "kormányunk" szót többesszámba kellett volna rakni. "Kormányaink". Így már száz százalékban fedi a valóságot.

tevevanegypupu 2011.04.22. 17:19:49

Obama meg fogja adni a menedekjogot es minden bizonnyal bokezu segellyel tamogatja az uldozotteket. Kanadaval kisse nehezebb dolguk lesz, oda mar mentek roma honfitarsaink, sajnos nem ugy vegzodott a dolog ahogy kolcsonosen remeltek. Kanada kepes volt meg a vizumkenyszert is egy idore visszaallitani a magyaroknak. Kulonben Field ur epitesi vallalkozokent nem tudna nekik valami epuletet adni Magyarorszagon? Esetleg egy lakoparkban? Budapesten sok van, bizonyara jut lakas mindenkinek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 17:23:54

A rendőrök előállították Eszes Tamást, a magát Véderőnek nevező szervezet országos megbízott parancsnokát, a mozgalom katonai alapismereteket oktató gyöngyöspatai táborának szervezőjét és két társát - látta péntek délután a helyszínen az MTI tudósítója. A tábornyitás meghirdetett időpontja, délután fél öt előtt nem sokkal a rendőrök távozásra szólították fel azokat, akik terepszínű ruhában, illetve a Véderő tagjaira jellemző viseletben voltak. A többség el is hagyta a tábort, csak néhányan maradtak a helyszínen.

mti.hu/cikk/2011/04/22/eloallitottak_a_rendorok_a_vedero_tabor_szervezojet-540494

A HírTV Híradója szerint a letartóztatás magánterületen történt, azzal a hivatkozással, hogy félelemkeltő viseletet hordanak. Ugyanakkor Gyöngyöspatán több személyt is elvitt a rendőrség, aki fekete nadrágot és fekete pólót viselt (és nem akart vagy nem tudott átöltözni).

ü
bbjnick

suski 2011.04.22. 17:46:41

@bbjnick: "aki fekete nadrágot és fekete pólót viselt"

ajjaj lmp-és takarítók is voltak köztük? :-)))

@tevevanegypupu: "Kulonben Field ur epitesi vallalkozokent nem tudna nekik valami epuletet adni Magyarorszagon? Esetleg egy lakoparkban? Budapesten sok van, bizonyara jut lakas mindenkinek. "

De itt dúl a rásszizmus, fásizmus úgyhogy biztonságosabb lenne szegény éhező romáknak ha tolerancia hazája, Ámerika adna nekik új otthont. Úgyhogy a vállalkozó úr talán haza is vihetné a kis "üldözött" csapatot.

Már lassan ott tartunk, ha 5 cigány felül a helyközi járatra, akkor abból az lesz az újsághír, hogy a "romák csoportosan menekülnek " :-)))

Tündér_Lala 2011.04.22. 18:12:52

Oh, mindenki visszakozik.

Vöröskereszt: Csak üdültetnek.
Field : ő és a Selymes nevű vöeröskeresztes találta ki a menekítést, deeee nem ő fizette
Jobbik: Semmi közük a véderőhöz

De a cikkek gondolom már a nyomdában vannak. Újból sikerült az ország ellen tenni...

Tündér_Lala 2011.04.22. 18:13:50

Ja és az LMP csak takarít...

==T== 2011.04.22. 18:30:03

Videó a patai helyzetről még február végéről:

www.youtube.com/watch?v=zc-YJww4huM

tewton 2011.04.22. 18:32:15

@Tündér_Lala:
a lmp és a vöröskereszt egyeztethetett volna, és akkor a sok kis tündibündi menekült is szedhetné a szemetet. hatékonyabb lenne az egész kommunistapéntek, ha a kiskorúak is csinálnák, meg legalább tanulnának valami szépet is.

nézzed már dzsúlió, ezt a csipszeszsacskót nem te k---tad ki a p---ba a múlt héten ide a megállóba? te meg dzsenifer kussoljál, azokat a csikkeket is te dobáltad el, b---m a l---d! az a szaros pelenka meg itt a kerítés mellett há kijé is lehet, én ugyan hozzá nem érek!

caralho voador 2011.04.22. 18:47:20

Ezt a gennyes polkorrekt erőlködést lassan jó volna abbafejezni, gyerekek, mert a végén még az lesz, hogy jogvédő pöcsfejekkel és kisebbségi lieblingjeikkel együtt ti is kénytelenek lesztek valami felvilágosultabb demokráciában menedékjogot kérni, ha egyszer itt végképp elszabadul a pokol.
A cigányságtól meg kell szabadulni. Szerintetek vajh' hogyan reagálna arra az államháztartás, ha nem kellene ezt a - jórészt élősködő - egymilliós tömeget eltartani? Na, semmi drasztikusra nem gondolok: minden ingó és ingatlan vagyon vagyon kifizetése, repülőjegy a világ tetszőleges pontjára, cserébe csupán egy nyilatkozatot kérünk, hogy lemondanak az állampolgárságról és többet nem teszik be ide a lábukat. Önnyi.
Zárójel: bármely tetszőleges, nyugatos demokrácia a valós természetük megtapasztalása után úgy vágja ki a rettegő menekülteket, mint a taknyot. Őket nem vonja kérdőre a Vasington Pószt. Ahogy a Szlovákokat sem, hogy vajon hányt cigányt vertek agyon Fico karhatalmistái a segílyek megnyirbálása utáni "éhséglázadáskor". Merthogy a rossz nyelvek szerint egy-két tucatot. Erről nemigen írt a nyugati sajtó.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 18:58:30

@gloire:

"nem egyszerű most megcsinálni" --- írod.

De nem is olyan lehetetlenül bonyolult. Akarat kérdése.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 19:06:23

@suski:

Szlovákiában az "alapkonfliktus" a nemzeti identitás megóvása és megerősítése a magyarokkal, a csehekkel, az akárkikkel szemben. Náluk a szlovák lét alapvetően etnikus lét (ehhez lett később kreálva a kultúra). A magyar nem etnikus, hanem kulturális alapon határozza meg magát. No, most ezt a trad. magyar kultúrát több, mint száz éve módszeresen bontja, erodálja belülről a mi sajátos és speciális polgári progressziónk (aki a maga sajátos és speciális módján jogot formál egy sajátos és speciális magyar önazonosságra) . Mára, mint Vásárhelyi Máriától tudhatjuk, élethalálharc alakult ki a magyar progresszív polgárság és magyar történelmi középosztály között. Ennek egy fejezetében gyönyörködhetünk ma is...

ü
bbjnick

Sebastian Knight 2011.04.22. 19:21:19

@bbjnick:

"Időről időre azzal riogatják a világot egyes külföldi újságírók, hogy Magyarországon szélsőjobboldali szervezetek katonai kiképzőtáborokat tartanak fenn. Megnéztünk egy ilyen tábort. Vajon valóban félni kell tőle? "

vimeo.com/12218762

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 19:23:33

@Alfőmérnök:

No, akkor figyelj, kicsi Alfi! Tudod, van nekem egy anyukám, akinek el kellett költöznie addigi lakhelyéről, mert bizonyos etnikus átrendeződés miatt lehetetlenné vált addigi életformájának fenntartása (háztáji állattartás és konyhakerti növénytermesztés). A rendőrbácsi, akit megkértünk, hogy segítsen (miután a környéken divattá vált az őslakosok életveszélyes megfenyegetése), annyit mondott, hogy azt ajánlja: tessenek elköltözni. Nekünk volt hová költöztetni anyukámat, így mi szerencsések vagyunk. De, tudod, nem mindenki ilyen szerencsés és, nem tagadom, van bennem egy kis együttérzés irányukban.

Itt a mese vége. Ne durcizzál, aludjál szépen, álmodjál szépeket!

ü
bbjnick

Walakicsike 2011.04.22. 19:23:45

Igaz sajnos munkanélküli vagyok :(
De tényleg az volna a jó törvény ha csak az szavazhatna akinek van bejelentett munkahelye és fizet adót!!!!!
Akkor nem volna ekkora kisebbségi veszély.
Az a kérdés hogy miért félnek a polgárőröktől??????
Akinek nincs vaj a fején annak nem kell félnie.Nem???
Kérdezem én,ha nincs munkahelye sok romának miből van autója vagy egyáltalán jogosítványa????
Ki látott már brazilt tanulóautót vezetni?:)))))))))))))
Az a baj hogy érdekes a tatárjárás óta nem képesek beilleszkedni---de egy országban sem!!!!!
Amikor Kanadába mehettek,érdekes módon egy idő után inkább fizették a hazautat nekik---na miért???
Mert ott loptak csaltak hazudtak!!!!!
Na persze egymástól lesték el a kisebbség és a Pinokio meg a liba tolvaj :)))
Miért is van az hogy mindig az kiabál akinek van mit takargatnia???
Ja igen,mert ha rendszeresen járőröznek a rendet fenntartók akkor nincs idő és lehetőség betörni,rabolni és garázdálkodni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Persze ez már baj,mert nem sok panzsáb állami van itt aki rendesen dolgozik,hisz nem csak a munka büdös nekik hanem hát sajnos sok belőlük a "szagmester" :))))) csak sajnos miután nem szeretik a vizet(még meginni sem) így persze hogy tenyésztik a sok új betegséget--kicsi akváriumba kéne zárni őket.
Na meg nem egyet látok kicsit születési rendellenessége van---hát miért?
Mert kicsit beltenyészet---nem nagyon veszik komolyan az első unokatestvéren túli házasodást--így nem csoda ha a hibás gének miatt sok a nyomorék amire megint pénzt kaphatnak az államtól.
Kérdem én milyen okból kapnak alanyi jogon segélyeket olyanokat amiket egy magyar nem kaphat meg???????????
Kicsit el kéne gondolkodni hogy a lopó,csaló és hazudó lényeknek milyen joga lehet azon kívül hogy ne szagmester legyen hanem szakmester :)))
Akkor majd nem lenne ilyen a megítélésük,ezért az utálatért azért keményen meg kellett dolgozni ám :))))
Az a munka pedig ha látják a rend őrei akkor nem lehet eleget tenni,és kellemetlen ha nem lehet az ördöggel cimborálni :))))

Bell & Sebastian 2011.04.22. 19:24:29

- Mit csinálsz itt, cigány?
- Há' koncentrálok...
- Akkor gyere csak velem, pont ilyen tábort szervezek!

tevevanegypupu 2011.04.22. 19:27:45

@suski:
Ez az egesz szegyenletes cirkusz nagyon nem hianyzott..bar nyilvan van akinek hasznara valik majd..
Erdekes egyebkent, hogy - mivel a nagy folenyben levo fideszszel szemben a kis, nagyon megbukott partok tehetetlenek, ilyen modszerekhez folyamodnak. Az osszefugges vilagos es barmilyen nevetsegesnek gondolna is az ember, a latszat arra utal, hogy a jobbik es az lmp mintha egyuttmukodnenek. Nemsokara jonni fognak a szocialistak is.

Alfőmérnök 2011.04.22. 19:29:30

@bbjnick: Ismerem a helyzetet, nem kell bemutatnod. És főleg nem kell kishülyének nézned, mert verbálisan visszabaszok akkorát, hogy attó kódulsz.
Na most leírtad, ami a szívedet nyomja, üldöznek-e ezért? Üldözik-e a Jobbikot, aki ennek a tematizálával kerül be a parlamentbe?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 19:32:11

2011.04.22. 19:12
Pintér Sándor: nyolc embert állítottak elő Gyöngyöspatán

Nyolc embert állított elő a rendőrség garázdaság miatt péntek délután Gyöngyöspatán - közölte a belügyminiszter a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón.

Pintér Sándor elmondta: a gyanúsítottak riadalmat és félelmet keltettek a helyi lakosságban, ez pedig garázdaságot jelent.

Vagyis nem arra az új kormányrendeletre hivatkozva állították elő őket, amely a rendőrség hatáskörébe tartozó tevékenység végzését tiltja, és amely szombaton 0 órakor lép életbe - tette hozzá a belügyminiszter.

A magát Véderőnek nevező szervezet a péntektől vasárnapig tartó időszakra hirdette meg katonai alapismereteket oktató táborát a község Kecskekő elnevezésű településrészére.

MTI

atv.hu/cikk/20110422_pinter_sandor_nyolc_embert_allitottak_elo_gyongyospatan

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 19:36:57

@Alfőmérnök:

"És főleg nem kell kishülyének nézned, mert verbálisan visszabaszok akkorát, hogy attó kódulsz." --- írod.

Szájkaratír bajnok vagy? Feketeöves?:-)

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2011.04.22. 19:43:07

@bbjnick:
A kormany es benne Pinter nagyon rosszul reagal a tortentekre, de higgye el az sem megoldas, hogy polgarorok meg vedegyletek gyakorlatoznak a kornyeken, lovat adva a liberalisok meg a nemzetkozi helyzet ala. Pinternek igaza van abban, hogy a rendorseg dolga lenne a rendfenntartas, csak sajnos valami egeszen kifacsarodott - bizonyara europai unios - szabalyok miatt nem teheti azt amit kellene..Rosszul kommunikalnak, nem merik vagy nem akarjak feltarni a valos helyzetet, hogy nalunk sajnos lassan polgarhaborus helyzet alakul ki, mert nyilvanvalo, hogy ezert oket - az Orban-kormanyt - hibaztatnak. Nem tudom miert jutottunk idaig, miert nem vonjak az igazi bunosoket - elukon Kuncze Gabort felelossegre..A Jobbik kis part es mivel nem voltak es valoszinuleg nem is lesznek vezeto kormanypart, batrabban lephetnek fel, de sem a jogszabalyok, sem az europai kozvelemeny miatt nem lehetnek hatekonyak. Kart viszont okoznak es eppen ott ahol nem kellene..A videki magyar lakossag addig nem elhet bekeben, amig a kormany nem tesz ennek erdekeben lepeseket.

paska 2011.04.22. 19:44:48

"Egy: a roma közösségnek szembe kell néznie bűnöző életmódot folytató tagjainak felelősségével." Ez bizony egy rasszista mondat. Miert kellene egy nem bunozo romanak szembenezni azzal, hogy van olyan roma, aki bunozo? Miert kellene Rajcsanyi Gellertnek szembeneznie azza, hogy van olyan magyar, aki bunozo?

paska 2011.04.22. 19:46:53

@rajcsányi.gellért (ergé): "Egy: a roma közösségnek szembe kell néznie bűnöző életmódot folytató tagjainak felelősségével." Ez bizony egy rasszista mondat. Miert kellene egy nem bunozo romanak szembenezni azzal, hogy van olyan roma, aki bunozo? Miert kellene Rajcsanyi Gellertnek szembeneznie azza, hogy van olyan magyar, aki bunozo?

tewton 2011.04.22. 19:47:39

@bbjnick:
túlmozgásos :)
amúgy alma gedeon azt mondja, a véderő vezetője meg a spanjai nettó ügynökségi emberek.

Bell & Sebastian 2011.04.22. 19:51:28

Fasz tudja, ki hogy van vele, de ha feltűnik Füli a tévében, furcsán felgerjedek. Ezt a háládatlant még Gest anyó is elhálatlanul elhágyná.

Hogy miért e harag? Furcsa dolgok történtek mifelénk akkoriban, amikor arra járt, elég legyen ennyi. Még egy föld-levegő rakétát is elengedett egy jótét lélek, 1992 -ben.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 19:54:55

@tevevanegypupu:

Tudja, ez nálam valamiféle genetikai hiba lehet, de én emlékszem. Emlékszem például arra az időre, mikor a Magyar Gárda alakult. Emlékszem, hogy a Magyar gárda megalakítása törte át azt a tabut, mi szerint nyilvánosan nem lehetett beszélni a félállati csőcselék, a lumpenhordák garázdálkodásáról. S arra is emlékszem, hogy az volt a Gárda ellen az érv, hogy "kárt okoznak". Azaz, ha nem beszélünk a problémákról, akkor azok nem léteznek.

Gondolja csak át ezt a mai rendőrségi akciót is: magánemberek, magánterületen, G.I. Joe hacukába öltözve számháborúsdit játszanak és rájuktör 40 rendőr és előállítja őket garázdaság miatt, mert állítólag valakiket megfélemlítenek. (A napokban olvastam egy cikkben, hogy a gyöngyöspatai cigányok arra panaszkodtak, hogy a polgárőrök "néznek" és őket ez megfélemlíti.) Ilyen alapon bármikor, bárkit, bármiért elő lehet állítani, mint a jóöreg kádárvilágban: a rendőr előállíthatott, mert gyanús volt neki a pofád...

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 19:56:35

@tewton:

"amúgy alma gedeon azt mondja, a véderő vezetője meg a spanjai nettó ügynökségi emberek." --- írja.

Simán lehetnek azok:-/

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2011.04.22. 20:09:08

@bbjnick:

Nem lehet tudni mi az igazsag ebben az egeszben. Van aki azt allitja, hogy ez a kis magantarsasag provokacios cellal (konspiralnak valakikkel?) ment oda. Van aki meg azt, hogy jatszadoznak es vegulis csak maganteruleten. Egy dolog viszont biztos: a kormany rettenetesen tart attol - a sok nemzetkozi cirkusz utan - hogy most a diktatorikus rendszer mellett fasiszta-naci rendszernek is konyvelik el oket, ha fellepnek a ciganyok ellen. Az nekunk nyilvanvalo, hogy letezik ciganybunozes es egyes orszagreszekben - de szinte mindenhol - a helyzet tarthatatlan ott, ahol cigany lakossag nagyobb letszamban megjelenik. Olah ciganyokrol van szo, nem a tobbiekrol akikkel semmi baj. De ugy tunik, hogy egyelore nem ez a nagyobb problema a kormanynak (a mindenkori kormanynak nem csak a fidesznek), hanem az, hogy mit szolnanak a nagyvilagban, ha esetleg kisse erosebben lepnenek fel veluk szemben. Nyilvan vannak titkos egyezkedesek, nem veletlen, hogy Kelet-Europa hatarainal a ciganyokat megallitjak, vagy nyugat-europai orszagok batran kitilthatjak oket. Nem hiszem, hogy kizarolag csak Magyarorszag ugye ez..

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.22. 20:36:57

@helgoland:

"És valahogy negyed ennyi picsogás sincs."

és ott is masíroznak, meg lőgyakorlatozgatnak a cigánytelepeknél militáns hajlamú, cigányellenes fajvédő ifjak?

ja, hogy nem, mi?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 20:46:03

@tevevanegypupu:

Bizonyára nagyon sok szempont és érdek összjátéka a mai helyzet. Mivel számos szempont és érdek rejtett, ezért én esélyét sem látom, hogy átláthassam a valós viszonyokat. De, azt hiszem, ez nekem nem is feladatom. Azt viszont nagyon sajátosnak találom, hogy itt mindenféle szempont és érdek számon van tartva, a vidéki magyarság szempontja és érdeke azonban valahogyan mindig a sor végére kerül (vagy még oda sem). Egy kormánynak (az én primitív gondolkodásmódom szerint) elsődleges feladata lakosainak szolgálata. Ezalól semmiféle szituáció nem adhat felmentést. (Engedtessék meg nekem, hogy azért aggódjak, ami érint, ami sújt és ne ilyen-olyan nemzetközi konspirációkon törjem a fejem...)

ü
bbjnick

tewton 2011.04.22. 20:54:08

@mavo:
hol volt itt konkrétan lőgyakorlat? azon túl, hogy valaki unokatestvérének a szobatársának az apjának a keresztanyja beszélt ilyenről? összesen 1 db rendőri lövés volt pár napja, a lincselni készülő cigányok leállítására, de a hivatalos verzió szerint még az se volt.

tevevanegypupu 2011.04.22. 21:08:14

@bbjnick:

Csak talalgatok, mert jo lenne valami eszszeru es magyarazhato okot talalni ennyi logikatlan es a magyar lakossagra nezve eleg veszelyes intezkedesek miatt.
Kell lennie valami nyomos oknak, kulonben keptelen es irrealis cselekedetek sorozata az egesz, mintha nem lennenek normalisak..Ez az egesz "ket het alatt rendet csinalunk" is csak ezt tamasztja ala.

suski 2011.04.22. 21:12:12

@Tündér_Lala: "Vöröskereszt: Csak üdültetnek."

ez érdekes, mert ugyanaz a Vöröskereszt azt is nyilatkozta, hogy a háború óta nem kellett evakuálniuk embereket...? akkor most mi a f.sz van, ki hazudik?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.22. 21:12:17

@tewton:

ne a fidesz.hu-n olvasd a híreket.
upsz, mára az mti híreit sem érdemes, mert ugyanazt csionálja, mint a gonoszkomcsik: hazudik. csak hát most a jófiúk hazudnak, nekik szabad. fél hollywood ilyen témájú filmekből él, wazzeg.

a hivatalos verzió meg szépen elmeséli, hogy 250 cigó egy hirtelen ötlettől vezéreltetve egyszer csak hopp, elment egy kicsit. nyaralgatnak. úgyse voltak még csillebércen sose, egyem a kis zuzájukat. és pont tök véletlenül akkor jut nekik a buta kis eszecskéjük, hogy így tavaszi szünetileg (csak hallották a rádióban, a gyerekeik természetesen nem tanulnak) elmennek nyaralni egyet. azoknak a masírozó bácsiknak ehhez semmi köze nem lehetett. ha nem így lenne, nem lenne mindennapos, hogy 250 cigó egyszer csak gondol egyet, és elmegy csoportosüdülni egyet. és amikor utazási irodát kerestek, megtetszett nekik az a vörös kereszt, és amilyen butákok, hát nem tudhatták, hogy az nem utazási iroda. aztán meg gyorsan bedobták a gonosz boszorkányt a tűzbe, aztán megették a mézeskalács házikót.

andersen kutyaütő, az ilyet nem bírt kitalálni. a grimmek meg egyenesen a fasorba sincsenek.

leszarom, hogy amit csináltak, az most bérrettegés-e. ettől függetlenül megtörtént, és a kormány lehazudja a csillagot az égről.

ennyi. lehet jönni, hogy fú, de a komcsik is. igen, hazudtak, mint a vízfolyás, hogy rohadnának meg, de ha ezek is hazudnak, mivel különbek?

Walakicsike 2011.04.22. 21:13:42

na most volt a hírekben hogy a véderő honlapját zárolták mert gyűlöletkeltésre adó szövegek jelentek meg :)))
Ja az baj ha valami le van írva,de ha cseleszi a kedves kisebbség lásd "Olaszliszka" és a kosárlabdás srác késelése---az megtörténhet és valami büntetés lesz belőle---de sajnos az emlékeket soha nem törlik ki senki emlékezetéből!!!!
Egyáltalán nem szabadna még csak megtörténnie sem ilyeneknek--és akkor talán kisebb lenne a feléjük érzett előítélet.
Nem?
600 év kevés volt nekik civilizálódni---még mennyi kell nekik???
Fel van ajánlva nekik a munka és tanulás--de valamiért büdös nekik.
Persze jobb elvenni a másét munka nélkül és hazudni amiből további problémák jönnek.
Ja igen az az új pénzkeresetük munka nélkül--ehhez van eszük---hogy amikor megszüli a nem a napon barnult nőlény a gyerekét,majd lemond róla papíron--a rokona papíron örökbe fogadja és minden örökbefogadott gyerek után kapnak 80EFt-t.
És persze a gyerek a saját anyjánál nő fel csak papíron nem.
Így is lehet munka nélkül pénzt keresni...........

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.22. 21:25:19

@mavo:

ugyanez jóval tömörebben: ha vásárhelyi mária bérretteg, akkor hazugság azt állítani, hogy valójában a nem is bérretteg, sőt, tök kormánypárti. akinek ez nem tetszik, az nem a bérrettegőt védi, hanem a nyilvánvaló hazugság nem tetszik neki.

tewton 2011.04.22. 21:30:28

@mavo:

akkor valahogy hipphopp, egy teljesen független amerikai befektető véletlenül megszervezi ezt az akciót és rászervezi a lmp-t, ami valamiért pont ott akar tündérbündérkedni meg szemetet szedni. aha.

és akkor a cigók maguk se tudják, mit mondjanak. van, akinek fingja sincs, miért is kellett nyaralásra mennie, van, aki szerint a gárdistákok miatt menekülnek, van, aki már beadta a kérvényét az usába ... készül itt az új zámoly. merthiszen ez mind-mind ártatlan és bűntelen, aki a buszokon ül. aha.

mi az, hogy a gyerekeik nem tanulnak? még a magatehetetlen idősökről is gondoskodnak, éjjel-nappal! ahogyan egy helyi lakos is írja:

"Kialakult a félelemkeltésnek és bűnözésnek egy fojtogató hálója: a deviáns csoportba tartozó gyerekek, tinédzserek nappal, a miséről vagy éppen a boltból hazatérő idős embereket nyíltan szidalmazzák, sok esetben le is köpik, táskájukat rángatják, őket kővel dobálják. Majd éjszaka bemennek a kertjükbe, fészerükbe, ahonnan ellopnak kisebb és nagyobb javakat.

Lehet ezeket „apróbb lopásnak" is nevezni, de a tevékenység olyan gyakori és módszeres, hogy a végeredmény tragikus: sok létminimum közelében élő idős ember kerül lehetetlen helyzetbe, amikor éppen ellopják tűzifáját, vagy annyira fosztogatják a kertjét, hogy föl kell hagynia a termeléssel. De a legfájóbb a pszichés hatás: a folyamatos rettegés miatt a megérdemelt nyugodt öregkor helyett mindennapi félelem és létbizonytalanság lett osztályrésze sok-sok embernek."

hetivalasz.hu/itthon/megdobbento-level-a-gyongyospatan-evek-ota-fennallo-valodi-allapotokrol-36563/?cikk_ertekel=1&ertekeles=3

az ilyen ártatlanokat inkább lelakatolt marhavagonnal kéne utaztatni, mint vöröskeresztes busszal.

Bell & Sebastian 2011.04.22. 22:10:49

Ha lehetne, ezt a cigist is dobja fel valaki az utolsó Wagonba.

Dendrobatidae 2011.04.22. 22:24:02

"Gyöngyöspatára utazott a belügyminiszter - a nap hírösszefoglalója"

Na vajon kit látogatott meg?

a) A cigányok által halálba kergetett bácsi gyászoló rokonait

b) A cigányokat.

Vajon kihez fog legközelebb utazni Pintér?

a) A szikszói, cigányok által brutálisan agyonvert idős házaspár gyászoló rokonaihoz.

b) A szikszói cigányokhoz.

A helytelen megfejtő egy szatyor rothadt narancsot kap ajándékba. Mert megérdemli.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.04.22. 22:40:14

Na azt a vöröskeresztes buszt le lehet szanálni mer azok a gedvák még a plafont is összeszarják.

suski 2011.04.22. 22:42:01

@Dendrobatidae: azt azért nem árt észben tartani, hogy Pintér vagy bármely kormány sem fogja tudni ezeket az állapotokat kezelni, hiába is mutogatunk most.
A lehetséges rossz, még rosszabb és borzalmas forgatókönyvekkel meg még nem igazán néztünk szembe.

tewton 2011.04.22. 23:27:30

nagypénteki felfordulás, ja.
valahogy ezek a falusi öregek is hajlamosak arra, hogy felforduljanak. pláne a saját portájukon.

www.hirado.hu/Hirek/2011/04/22/14/Rablogyilkossag_Kiskorpadon__Megint_idos_emberek_az_aldozatok.aspx

"Megint egy idős házaspárt bántalmaztak brutálisan. Péntek reggel Kiskorpádonegy idős férfi holttestét találták meg saját háza udvarán, a feleségét pedig eszméletlen állapotban szállították kórházba – írja a sonline.hu. Két nappal ezelőtt Szikszón szintén a saját otthonában vertek agyon két idős embert."

és szegény ártatlan patai cigányok csak rettegnek, rettegnek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 23:28:25

Hindu pap támadja a kormányt Gyöngyöspata miatt

"...A gyöngyöspatai romák kitelepítése miatt bírálta a magyar kormányt pénteken egy amerikában élő hindu vallási vezető - írja a Daily India című, angol nyelvű indiai hírportál. A lap szerint a nevadai székhelyű Hinduizmus Egyetemes Társaságának (Universal Society of Hinduism) elnöke, Rajan Zed közleményben emelte fel a szavát az ellen, hogy Gyöngyöspatáról "a Vöröskeresztnek kellett kimenekítenie roma nőket és gyerekeket, hogy megmentsék őket a szélsőjobboldali polgárőröktől". (...) "Nem lehet az amúgy is perifériára szorult és diszkriminált romákat hibáztatni Magyarország minden bajáért, Magyarországnak jobban magához kellene ölelnie a roma testvéreit"- mondta a hindu pap, aki a többi vallás vezetőit is arra szólította fel, hogy küzdjenek a romák felemelkedéséért. Rajan Zed egy kanadai portál, a Tolerance.ca szerint a közelmúltban többször is felemelte a hangját a romák érdekében, és az Európai Parlament vezetőivel is tárgyalt a hindu vallást érintő kérdésekről. Több internetes blogon azonban azzal vádolják, hogy saját magának alapította a hindu társaságot, amelynek elnökeként felhatalmazás nélkül próbál vallási vezetői tisztségben tetszelegni..."

www.origo.hu/itthon/20110422-amerikabol-kritizalja-egy-hindu-pap-a-gyongyospatai-affert.html

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.22. 23:36:02

@tewton:

Nekem @Kettes nick a múltkor megengedte egy kommentben, hogy az öregjeinket a saját portájukon védhetjük (ha nem megyünk ki az utcára). A rendőrség mai akciója, úgy látszik, új értelmezést ad ennek a kérdésnek (is): akár saját portánkról is elvihetnek, ha "félelemkeltőek" (???) vagyunk. (S ez teljesen független attól a kérdéstől, hogy "ki" a Véderő.)

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2011.04.22. 23:45:55

@bbjnick: "S ez teljesen független attól a kérdéstől, hogy "ki" a Véderő."

Szerintem nem független. (A Magyar Gárda és módosulásai összetettebb kérdés, nekem az sem teljesen tiszta. Nem a tagokról beszélek.)

Az igazság szerintem az, hogy Pintér egy pöcsfej, igaz, ezt már az elején is lehetett sejteni. Szvsz még "Nemzeti Gárdára" sem lenne szükség, ha a rendőség betöltené azt funkciót, amit normális esetben be kell töltenie. Esetleg valami csendőrség-félével karöltve.

tewton 2011.04.22. 23:48:05

@bbjnick:
engem ebben az zavar, hogy ha bennem (vagy inkább többezer öregben, nőben, fiatalban) "félelmet kelt" a főutcán beszólogató, kóstolgató cigófalka, akkor én hiába szólnék a rendőrnek, az max. legyintene. ha meg azt panaszolnám, hogy "csúnyán néznek", akkor ki is röhögne. vannak olyan mondatok, amit cigánytól azonnali eredményt hoznak, a párászt meg beledögölhet.

tewton 2011.04.22. 23:53:00

@Alfőmérnök:
de, függetlenül.
az annyiraimádott usában magánterületen mindenki azt tesz, amit akar. kukluxkán vagy feketepárducok, scheiss egal.

bár nekem ebben a cikkben már az is gáz, hogy ergé idézőjel és utánanézés nélkül leírta, hogy katonai tábort akarnak. mondjuk a nemballib netsajtóban inkább mhsz-szerű izéről volt szó, a valóságban meg kb. kaszálásról, favágásról, tereprendezésről.

ajánlom
hetivalasz.hu/itthon/masodik-kapavagas-36956/

zachar 2011.04.22. 23:53:03

www.voroskereszt.hu/2011.-%C3%A9vi-h%C3%ADrek/sajtokoezlemeny.html

Selymes Erik, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, ezen közleményében cáfolja, azokat a sajtóban megjelent híreszteléseket, hogy a gyöngyöspatai gyerekek és édesanyáik előre leszervezett táboroztatása, evakuálásként lenne értelmezhető. Erről szó sincs, kérésükre szerveztük meg a húsvéti tábort – hangsúlyozta a főigazgató.

tewton 2011.04.23. 00:01:32

@Alfőmérnök:
és azt a felettébb valószínű történetet hallotta, hogy a gárdistákok nem csak bedobták azt az ablakot, hanem kakaós csigával is megdobálták a pulyákat? mondja egy rettegő. tévében nézve mégjobb, látszik, ahogyan a cigányasszony költi a meséket a kamerának. mind ártatlan, mind bűntelen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.23. 00:07:14

@tewton: @Alfőmérnök:

A hatalom teljesen úgy viselkedik, mintha feladta volna a probléma kezelését. Azzal, hogy a "védteleneket" bünteti, azzal tehetetlenségéről ad tanúbizonyságot. (Olyan ez, mint mikor a szülő házifeladatot készít a gyerekkel, nem boldogul a feladattal, és a gyereket kezdi el h*lyézni.) A baj az, hogy a lakosság ezt látja: úgy a magyarok, mint a cigányok.

A Fidesznek fel kellene vállalni a problémát és nagyon határozottan és nagyon elszántan (a konfliktusokat is vállalva és az eszközökben sem nagyon válogatva) dolgozni a megoldáson. Így a lakosságot maga mellé tudná állítani. Azonban ha továbbra is csak "szétken", akkor (nem csak a nemzetközi és belföldi "ellenség" támadásainak lesz kitéve, de) a Zemberek is szembefordulnak vele.

ü
bbjnick

tewton 2011.04.23. 00:22:46

@bbjnick:
hát igen. és amikor horváthaladár azt a választást kínálja fel, hogy vagy a cigányok erővel visszavágnak (!!!!! a mire is?) vagy be kell hívni a kéksapkásokat (mandiner.hu-n van kinn), akkor én már nem hiszem, hogy ennél lejjebb lehet pc-ben menni.

a liberális f___fejek még nem jöttek azzal, hogy "a romák igazából mélyen vallásosak, csináljon valamit velük a zegyház", meg "a keresztényeknek kötelező megbocsátani mindent", de már várom (mondjuk a nagyhéten legyilkolt nyugdíjasok után talán kissé szűkebb a pofájuk), de már várom.

attól tartok, a fidesz 2/3-a vidéken olvad, pintér és tsai bénázása miatt. tudja, mit gondolnak az emberek arról, hogy a devecseri károsultaknak gyűjtött pénzből cigány kultúrközpontot akarnak építeni devecserben? és közben ugyanúgy lopják a vasúti biztosítóberendezést, gátelemeket ... amit már rég terrorizmusnak kellett volna nyilvánítani.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2011.04.23. 00:23:44

@mavo: Jól rábasztál, ugyanis kiment a Szlovák Testvériség a putrikhoz. Reakció? A belügyminiszter szerint igen, tudják, hogy a nagyobb a bűnözési ráta, ahol a cigányság él, ezért a problémás településekre több rendőr lesz kivezényelve.

Alfőmérnök 2011.04.23. 00:37:35

@tewton: Biztos vagyok benne, hogy a gárdisták nem "erőszakoskodnak" oktalanul. Többségében fegyelmezett, sőt, megkockáztatom, jóravaló gyerekek azok (bár én soha nem lennék ilyen szervezet tagja, még ha fizetnének érte se :).

Ergével kapcsolatban szerintem most igazságtalanok vagytok, a Véderőnek talán jobban utánanézhetett volna (egyébként többségében olyan infók vannak a neten, hogy vmi militáns célú dolog. ettől persze még nem igaz.) De ír ilyeneket is: "a roma közösségnek szembe kell néznie bűnöző életmódot folytató tagjainak felelősségével"
"mindenkinek joga van a tulajdonhoz." stb.

Egyébként az általad linkelt cikk "a magyarság ellen genocídiumot folytató" Fidesz szócsövének számító Heti Válaszban jelent meg.

tewton 2011.04.23. 00:45:22

@Alfőmérnök:
tudom, hogy a hv-ban. de attól még lehet valami a genocidiumban. elég, ha az eredmények felől nézzük. de mára már annyit gyűlöletbeszéltem, hogy inkább hagyjuk :)

Alfőmérnök 2011.04.23. 00:56:42

@tewton: Ebben a történetben inkább ez a Richard Field a gáz. No meg az állítólag alulról szerveződő, de az amerikás nagykövettel (nyilván teljesen véletlenül) kezdektől fogva jó kapcsolatot ápoló LMP.

Bell & Sebastian 2011.04.23. 01:20:56

Mondjuk a genocídium-light kifejezés szerénységemnek volt pofája először használni a nemfővárosi állapotok szemléltetésére.

Pont ma olvastam, hogy a bruttó átlagkereset átlendült a 200 ezer forinton. Ejtsük ki a gyalogokat, az alkalmazott-mérnök cimbik 150 -et kapnak kézhez -trükkösen-, plusz számolatlan kilométert a szolgálati kis furgonnal, ami kétszemélyes és a matrica tartja össze.

Itt (is) valaki nagyon hazudik.

Egyébként a lelkes kis véderőről -pont azokról, akiket elvittek- linkeltek itt be videót. Nagyon vérszomjas, náci fenevadaknak tűntek, cigányt rettegtető álcaruhájukban.

A nagypénteki kan cigány-dőzs meg kiváló lehetett -helyszíni tudósítás alapján-, zene, tánc, bogrács, sör-bor-pálesz.

Füli rendet tett 3 ezer kék ruhába öltöztetett traffipax kezelővel és a szájával, rajta kívül feltűnt még a képen megélhetési szakállas bácsi, pedó Ali és egyéb katasztrófa turisták, nagypénteki pörköltzabáló turbókeresztények.

Ez olyan állami ünnep -féle lehetett. Friss-meleg szabálysertési rendelettel. Végül is teljesen jogos, ha valaki rendes ruhában jár, fizessen csak 100 ezret!

Nem is lennék most biztonsági őr a Tescóban, még 1 tonna szalámiért sem!

tewton 2011.04.23. 01:37:59

@Alfőmérnök:
nohét, arról nem is beszélve.
nekem már attól tele volt ami csodám, ami kor egy ami nagykövet ajánlgatta a hun-kunoknak a f16osokat, merugye csakis az a jó, más nem is lehet.

most ez az építőbefektető ingatlanfejlesztő avatkozik bele a magyar belügyekbe.

persze az is lehet, hogy alabamába elfogyott a munkáskéz az ültetvényeken, és így próbál toborozni.

Bell & Sebastian 2011.04.23. 01:48:27

A belebrekegés ősi, amcsi szokás. Ebből tudni, hogy ébren van. Tehát alvó ügynök már nem lehet.

tevevanegypupu 2011.04.23. 06:46:17

Ez a husveti tabor nagyon tetszik. Miert pont onnet es azokat a lanyokat-asszonyokat? Vagy akkor mar miert nem vegyes gyongyospataki lakoossagot, nincsenek ott olyan magyarok akikre szinten raferne egy kis taborozas, par nap kikapcsolodas?

tewton 2011.04.23. 07:32:11

@tevevanegypupu:
miért, miért. mert ezek azok a magyarok, akik hangosabban tudtak minden kis sérelemre siránkozni a kamerák előtt. azok, akik csendesen szenvedik az ilyenfajta magyarokat húsz éve, azokat nem is viszik táborozni a jószívű dagobert bácsik. néma gyereknek belügyminisztere se akarja érteni a szavát.

"Az alkotmány "pajzsként megvédi majd a magyarok közösségét azokkal a bajokkal szemben, amelyekkel szemben védtelennek bizonyultunk az elmúlt nyolc év során. Mindannyiunknak oka van hát az örömre" - jelentette ki." mármint viktor.

tevevanegypupu 2011.04.23. 07:57:48

@tewton:
Nagyon igazsagtalan, erthetetlen es elfogadhatatlan ez az egesz helyzet. Most tenyleg nincs itt az ideje, hogy a fidesz a hulyet adja, mert ha valoban ugy latjak, hogy a megoldas az, hogy az artatlanok fizessenek es a bunosoket vedeni kell, akkor egeszen torz iranyba haladnak. Ebben az esetben egyaltalan nem lehet oket tamogatni. Orban miniszterelnok, oldja meg a problemat, ketharmada van. ezt akarta, megkapta, nosza.

Lew Archer 2011.04.23. 08:04:18

A megfélemlítés, az nagyon jó szöveg. Nincs ugyanis konkrét tartalma, teljesen szubjektív kategória a "megfélemlítettség".
Van, akit megfélemlít az, ha lát olyan embert, aki vissza tud neki ütni és kész is rá.
Mindenesetre évek óta tudunk arról, hogy az északkeleti megyék lakossága kifejezi: fél az erőszakos cigányoktól. Erre az a hivatalos válasz jött, hogy a félelmük indokolatlan és eltúlzott. Nincs hideg, csak úgy érzi a katona - különösen, ha foglalkozik a gondolattal. Közben pedig tudhatta, aki akarta, hogy a félelemnek van alapja, és ehhez nem értelmezések, hanem tények álltak rendelkezésre.
Ha a kormány komolyan gondolta volna a rendcsinálást, demonstratív akciókba kezdett volna és odahat, hogy precedens értékű eljárások történjenek a legszélesebb nyilvánosság előtt, akár úgy, ahogy a bolti lopás miatt eljárás alá vont tizenéves lánykák esetében. Ugyanis ilyen esetben a demonstratív jelleg elvárt, a közbiztonságot az igényekkel összehangzó, látványos akciók javítják. Ilyenekről nem hallunk.

Ezzel szemben a rendőrség - tehát a kormány - látványosan fellép a gárdisták ellen azon az alapon, hogy megfélemlítik a cigányokat.

Nagyon rosszul cseng ez.

Most várjuk a látványos rendőri akciókat, amelyek szükségtelenné teszik a gárdista jelenlétet.

Zetek 2011.04.23. 08:17:26

Hol marad a frissítés? A szerző alszik? Ha volt ereje ezt a Népszabadságba illő szemetet idegányolni, akkor talán befejezhetné a történetet. Mert kiderült semmi sem igaz az első felindulásában írt szemétből. Egy laza bocsánatkérés?

tevevanegypupu 2011.04.23. 08:29:15

Most kerestem azt a levelet amit - tegnap meg - a Heti Valasz kozolt, gyongyospatai magyarok irtak, mi is tortenik a falujukban igazan. Eltunt. Ugy latszik nem felel meg az iranyvonalnak. Pedig igazan ketsegbeesett level volt, csak eppen nem a kimenekitettek irtak, hanem akik ott maradtak. Azok, akik elol a vedtelenek menedekjogot kertek az ENSZ-tol.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.04.23. 08:49:17

@rajcsányi.gellért (ergé): tényleg azt hiszed, a hatalomnak nem érdeke belső konfliktusokat fenntartani?

tevevanegypupu 2011.04.23. 11:12:25

@Alfőmérnök:
Koszonom, nagyon ugyetlen vagyok tenyleg.
Na szoval azert van valami sorrend megis, hogy ki szorul inkabb es eloszor segitsegre. Mert amit itt leirnak az egyaltalan nem a melyszegenysegbol eredo potcselekves. Ez a ciganygyerekek tudatos es eleg gonosz szorakozasa nap mint nap, honaprol-honapra es evrol evre.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2011.04.23. 11:45:22

Az lenne a legjobb ha fél év alatt le lehetne zavarni hogy a cigányság azon része amely végkép képtelen lenne az asszimilációra szépen kitelepítődne az országból. Pénzel vagy máshogy elküldve/kiutasítva stb te tűnjenek el.

Akkor legrosszabb esetben egy évig vonyítana mindenki ( vagy vonyitatnák a világsajtót ) aztán szépen elfelejtenék.

Sebastian Knight 2011.04.23. 12:36:18

@tewton: Új alkotmányban benne van az ön- és tulajdonvédelem joga, dehát az 2012-től lép életbe. Addig a százezres bírság csak szítan fogja a feszültséget.

lashee · http://lashee.blog.hu 2011.04.23. 12:44:59

@caralho voador: Az "éhséglázadáskor" a jelenleg is kormányzó SDKÚ volt hatalmon, Fico 2006 nyarán jött.

Google 2011.04.23. 14:02:07

A legszomorúbb, hogy a Vöröskereszt pártos lett (bár nevében a színe) és személyválogató.
Nincsenek nyilvántartások, de ők tudják, ki a cigány, és ki nem.
Ugyanolyan feszültségeket keltenek, mint a Jobbik & Co., mert a szegény vidéki magyarok azt mondhatják, őket miért nem viszik húsvétozni ide-oda, hisz ők is szenvednek eleget.
Ne osszanak meg, ne uszítsanak egymás ellen, mert ezt ez egy hazát kell megosztanunk egymással, más nincs.

Bell & Sebastian 2011.04.23. 14:41:09

@Google:
Inter arma caritas. (Könyörületesség a fegyverek között.)

Lépjünk vissza kicsit. Ki az, aki elhitette velük, hogy fegyveres konfliktus van, tömeges -cigány- áldozattal, vagy ha nem, hát lesz és preventív evakuálás szükséges?

Az ballib sajtó és nemzetközi diplomácia túlsúlya, az események fejlődése és a magyar belügy impotenciája.

Az többi tagország reagálását -hasonló problémákra- figyelembe véve ez nettó cionista felforgatás. Még mindig lélegzethez jutnak, ez itt a probléma!

Nagyobbat kéne szorítani, csakhogy nem merünk, EU elnökként a saját, jó példánkkal szeretnénk elöl járni.

Ennél a pontnál a válaszút legalább három felé ágazik.
(amcsi/EU/nemzeti)
Vagy kilenc felé, ha nem tekintjük azonosnak az azonnali cselekvést a taktikával és a stratégiával.

Az azonnali válasz nemzeti: rendészeti karantén.
De a Jobbik ugye bolondokat beszél. Csak míg be nem bizonyosodik az ellenkezője.

Google 2011.04.23. 15:17:27

@Bell & Sebastian:

Gondoljon, tegyen, mondjon bármit is a Jobbik, ezt a problémát perpatvarban megoldani nem lehet. Emberség,amennyi tőlünk telik, az kell hozzá.
Ahogy annyi mindennek, ennek az ügynek is lehetne kormánybiztosa. Talán Balog Zoltán valami ilyesmi, hozzá kell mennie egyik oldalnak is , meg a másiknak is. Mondja el mindenki, ami a lelkén van, nem TASZ, LMP, Field, Gárda, Betyársereg, Véderő, Vöröskereszt és nem tudom még ki nyúljon bele, nem feltétlenül jóhiszeműen.

Atisz 2011.04.23. 15:43:07

www.washingtonpost.com/world/roma-families-evacuate-village-in-hungary-to-escape-far-right-vigilantes-training-camp/2011/04/22/AFrtWyME_story.html

Olyan jó lenne egyszer a helyi lakosokat - mondjuk a többségi társadalom tagjai közül - megkérdezni, hogy ők miként látják a helyzetet... Miért kell mindig szélsőséges elemek - felvonulók és "jogvédők" - véleményét kiemelni és valóságként elkönyvelni?

osborne 2011.04.23. 16:36:10

@Atisz:

Nekik ők A valóság, a többi mucsai csak helyi KKK tag.

Bell & Sebastian 2011.04.23. 19:47:43

@Google: Ne bonyolítsuk túl, a föle magyar elmegy nyugatnak, az alja meg itt marad. A történet ívét az rajzolja, aki evvel jól jár. Pártunk és kormányunk ezt a szellemet képtelen visszagyömöszölni a palackba.

Kékek hazamennek, barnák és fehérek maradnak, de ha lopni sincs mit, segélyezés sincs tovább, elmennek majd délre, mint a darumadár?

Nem hinném, ajtók záródnak, szerte Európában.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.23. 20:03:11

@Bell & Sebastian:

"Pártunk és kormányunk ezt a szellemet képtelen visszagyömöszölni a palackba." --- írja.

Az igazi vezér, ha a csata vesztésre áll, az első sorba lép és addig folytatja a harcot, amíg ki nem eszközli a győzelmet vagy el nem esik. Más opció nincs.

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2011.04.23. 20:30:28

A megétetést kerülendő, bátran megközelíti az Ódi jobb hátsó páncéllemezét, miután kijelentette, hogy egyedül ő, ki kiabálhatna, de mégsem teszi! - a híradó szerint.

Ez azért nettó gyávaság, mert feladva tisztének méltóságát, csontig nyalt a médiának -felmagasztalva az egyszerű gazembereket- és egy maximum rendőrszázad -szintű rendészeti szakkérdést tematizált azzal, hogy magához vonta és jogellenes fellépést adott parancsba. Gondolom, végiglátogat minden falut és gettót, hogy személyesen osztogasson előkertbe való holland tulipánhagymákat.

Vagy csak azt nézte, dimbes-dombos, poros földutakon hogyan boldogulnak majd a vadiúj vízálgyúk.

Ez esetben nagyon ravasz a vén róka, mert jól átverte a teljes világsajtót!

suski 2011.04.23. 23:13:09

@Atisz: ugyan kérem, az nem lenne hír, különben sem illik a "fasiszta Mo" koncepcióba...

popzene 2011.04.23. 23:37:07

Az mégis mi a faszt jelent, "a roma közösségnek szembe kell néznie bűnöző életmódot folytató tagjainak felelősségével"?

Ergé te mit szólnál, ha azt mondanám, hogy a MAGYAR közösségnek szembe kell néznie bűnöző életmódot folytató tagjainak felelősségével.

Vagy ha azt, hogy "ergé, neked szembe kell nézned Tribuszerné, a Viszkis, az útszéli korrupt rendőr valamint Hagyó Miklós és Simicska Lajos felelősségével"?

És az csak a kisebb baj, hogy a mondatod nyelvtanilag értelmetlen.

suski 2011.04.24. 00:03:06

Ez már megvolt?

www.causes.com/causes/607017-boycott-hungary-for-their-racist-behavior-towards-roma?m=ffa8b0b1

"Write to the FIA and demand that the Formula One Race in Hungary at the Hungaroring be cancelled. They did it in Bahrain to support the masses, so they should cancel also the event in Hungary because of the human rights violations happening there."

"Tell Malev , the Hungarian Airline that you will not travell to Hungary, because of the situation:"

tewton 2011.04.24. 00:57:40

@suski:
patkányvinnyogás nem hallik az égig.
remélem, ha ezt ennyire erőltetik a nyugati demokraták, akkor a zorbánkormány is borítja a bilit, és megismerteti a külföldet a nemlétező cigánybűnözéssel és annak rohasztó társadalmi hatásaival, nem pc-módon.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.24. 03:57:53

Ablonczy Bálint látja a lényeget!!!

(Külön figyelmet érdemel a cikk címe: "Gyöngyöspata újtatöltve - magához tér a magyar állam" !!!)

"...A publicisztika megírása körüli szöszölés most kivételesen előnyös volt: péntek kora este, amikor ezeket a sorokat írom, a rendőrök dícséretes határozottsággal, rendbontás nélkül gyakorlatilag feloszlatták a rendezvényt. A szervezőket előállították, s még a szervezet honlapja is elérhetetlen. Nem tudhatom, hogy a bíróság miként dönt majd a hivatalosság eljárásáról, de a bizonytalanságuk miatt sokszor bírált rendőrök előtt most kalapot emelek. Úgy bántak a nyilasokkal, ahogy azok megérdemlik...."

hetivalasz.hu/jegyzet/gyongyospata-ujratoltve-magahoz-ter-a-magyar-allam-37238/

ü
bbjnick

Lew Archer 2011.04.24. 09:33:34

@bbjnick:

A "lenyilasozás" az minek számít?

Vagy Ablonczy azt gondolja, hogy ebből az irányból támadva mindent lehet?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.24. 10:17:45

@Grift: @Lew Archer:

Azt írja a jó Ablonczy, hogy "magához tér a magyar állam", mivel "úgy bánik a nyilasokkal, ahogy azok megérdemlik". Nem kell ahhoz Arisztotelésznek lenni, hogy ebből az ember levezesse, hogyha a rendőrök akkor-ott nyilasokat állítottak elő (és bántak velük úgy, ahogy azt azok megérdemlik), akkor a helyi cigányság aggodalma jogos volt és azok, akik odahívták a nyilasokat (azaz a helybéli magyarság) maga is bűnrészes a cigányság megfélemlítésében és üldözésében.

"Szép a rút és rút a szép.
Rajta! köd- s homályba szét!"

ü
bbjnick

Lew Archer 2011.04.24. 10:29:38

@bbjnick:

Egyébként aki ma egy cikk címében leírja, hogy "újratöltve", az elindult a leszálló ágon, ezt csak úgy mellékesen teszem hozzá.

tewton 2011.04.24. 11:14:18

@bbjnick:
pfff.
mondjuk ha nyilasozni lehet, akkor viszont lehet cigánybűnözőzni is. szerencsétlen dolog, hogyha ezek a véderősök tényleg ilyen ideológus-mókusok (szerintem ablonci direkt el is keni a dolgot a linkjeivel).

érdemes megnézni az általa linkelt videót is, ahol az indexesek egyenruhás fiatalokat kérdezgetnek pesten. nem tűnik nyilasnak a srác, sőt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.24. 11:34:10

@tewton:

Én nem tudom, ki az, mi az a Véderő, de úgy emlékszem a hírekből, hogy az előállítottak között két véderős fószer volt és talán nyolc fekete nadrágos és pólós személy (akik nem akartak vagy nem tudtak átöltözni). No, most ezek a feketegatyásinges fazonok (több, mint valószínű) helyi polgárőrök voltak. (Láttam a napokban egy videjót a jutúbon, egy helyi figura magyarázta, hogy megszervezték helyiekből a helyi szebbjövőtös polgárőrséget...)

Hirtelenjében ezt a vidijót találtam ez még 2011.04.17.-i dátumozású. (a gyöngyöspatai szebbjövőtös vezető itt is beszél 1:20-tól)

www.youtube.com/watch?v=shG0fpokZX8&feature=related

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2011.04.24. 11:51:01

@Grift: @tewton: Szerintem AB OVi egy korábbi nyilatkozatára hajaz, miszerint azt kapja majd a MG, amit a nyilasok kaptak Horthytól.
Csakhogy OVi analógiának használta, AB meg szószerint érti. Ami ostobaság, merthogy nem azok.

Bell & Sebastian 2011.04.24. 12:04:53

@bbjnick: A főnök egy felforgató ex légiós Sécurité moszat, a tagok csak legyek a ragasztós papíron.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.24. 12:25:27

@Alfőmérnök:
hogy orbán mit mond polszükségszerűségből, egy ellenséges közeg soros elnökeként, a cionista konzerv frakció miténtudom milyeként, a zsidó néppárt alelnökeként, az még érthető. de hogy ez a takony gyerek miért gondolja azt, hogy amiért a családja minden tagja valami állami kenyéren él, azért orbánabbnak kell lennie orbánnál, az kevésbé értem. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.24. 12:26:33

@Bell & Sebastian:

Érdektelen, hogy ki a főnök. Nézze, a gyöngyöspataiak szemével a problémát és magát sem fogja érdekelni. Ha valami "elem" a fazon, akkor oldja meg a Nemzetbiztonság, hogy ne legyen ilyen aktív. De képzelje magát a gyöngyöspataiak helyébe (a magyarokéba is és a cigányokéba is), ezután a rendőrségi akció után. Kinek mit üzen ez az akció? És akkor még jön ez az okosfiú is, a nyilasozásával...

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.24. 12:29:05

@bbjnick:
hadd kérdezzek valamit. mikor történt anyukáddal az az est, amit elmeséltél a minap? csak azért kérdezem, mert ha jól emlékszem, mikor régebben a cigánykérdésről volt szó, akkor ugyan megértetted a magyar emberek reakcióit, kitelepítést sürgetését, gárdázást, de a megoldást nem ebben, hanem a pasztőrizálásban, vagy mi a tökömben /:)/ láttad, abban, hogy hívő emberek és papok elvigyék krisztus hírét és szeretetét ezeknek a cigányoknak, és ilyesmik. mostan, mintha rájuk basznád szívesen a táborajtót :)

devuscka 2011.04.24. 12:30:53

@tewton:
"Megint egy idős házaspárt bántalmaztak brutálisan. Péntek reggel Kiskorpádonegy idős férfi holttestét találták meg saját háza udvarán, a feleségét pedig eszméletlen állapotban szállították kórházba"

Kezd 'dejá vú' érzésem lenni, csak most más irányból. A 'romagyilkosságok' jutnak eszembe. Mint ha egy 'sorozat' bűntényről lenne szó.
Hirtelen, hogy megszaporodtak az ilyen büntettek?
Nagyon sok bennük a hasonlóság.
Védtelen emberek, (bár most) nem cigány származásúak, viszont olyan helyeken élnek, ahogy nagyobb létszámú cigányság is él.

"Ismereteink szerint portálunk is segíthette a felderítő munkát azzal, hogy az Ny. L. nevű helyi férfi szavaira hivatkozva közöltük: egy barna színű Mazdát vagy Mazdához hasonló idegen autót látott az egyirányú utcában közlekedni a forgalommal szemben a hét elején."
www.mno.hu/portal/779638

"Kúszik a pletyka a kertek alatt, idegenek jöttek, azok öltek. Az idegenek olykor módosul, és azt mondja a kisváros szája, hogy cigányok."- atv.hu/belfold/20110422_gyilkossagi_forum_szikszon_rendorok_nincsenek_polgarorok_vitaznak

Ha most összeesküvést keresek (miért ne?): ha nem tört ki a 'polgárháború' a romagyilkosság miatt, akkor esetleg a másik oldal felől hátha sikerül.

Erre a 'hasonlóságra' csak rájátszik, hogy ha igaz, hogy "a véderő vezetője meg a spanjai nettó ügynökségi emberek. "
mandiner.blog.hu/2011/04/22/a_nagypenteki_felfordulas/fullcommentlist/1#c13295095
Hát igen, vallásos magyarok lőgyakorlatot folytatnak akkor, amikorra éppen megszervezték a romák 'üdültetését'. -
Állítólag már több napja elfoglalták a helyeket, tehát nem 'pánik' reakció volt, de ezt azonnal így hozták le külföldön. (egyeztettek?)
www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=161&v_id=7537- (Balogh Zoltán - érdemes meghallgatni)
-
Egyébként miért nem a magyarokat üdülteti a Vöröskereszt? Ők nem 'félnek'? Erre lenne-e ilyen reakció az EU-ban?

tewton 2011.04.24. 12:34:00

@Grift:
mondom én, hogy bbjnick radikalizálódik :)

De tudja, hogy van ez. A radikalizálódás akárkivel megtörténhet. Sőt! A todomány bebizonyította, hogy a radikalizálás is az evolúció egyik hatása, még a pingvinek (!!!!) közt is vannak radikálisok. Szóval a dolog teljesen természetes.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.24. 12:36:59

@tewton:
persze, igaza van, csak kíváncsi vagyok, hogy a családi keserűség vágatta e vele sutba pasztőrt, vagy nem e :)

Alfőmérnök 2011.04.24. 12:54:07

@Grift: Én sem értem. Talán a Heti Válasznak az a célja, hogy a libiket is megnyerje a Fidesznek.
Mindenesetre a testvére egy fokkal értelmesebbnek tűnik. Hogy Oli bácsi kicsoda, azt nem tudom, de hármójuk közül ő a legnagyobb barom. :))

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.24. 12:56:48

2011.04.24. 10:19
Már a betyársereg is Gyöngyöspatán van, állítják helyi romák

Már a betyársereg emberei is megjelentek Gyöngyöspatán - állítják a helyi romák. Csemer László, volt kisebbségi önkormányzati képviselő a Független Hírügynökségnek elmondta: a szervezet egy, a romák által ismert tagja éjszaka az otthonában is járt, de szerencséjére sem ő, sem a családja nem volt otthon ekkor.

Csemer László, volt kisebbségi önkormányzati képviselő a Független Hírügynökséget szombat éjszaka arról tájékoztatta, hogy a betyársereg emberei is megjelentek Gyöngyöspatán. Mint mondta, a szervezet egy, a romák által ismert tagja az éjszaka az otthonában is járt, többen látták onnan kijönni. Ő ekkor nem volt otthon. A vezetőt a rendőrök is látták, sőt igazoltatták is még a ház előtt, de nem állították elő. Csemer László a helyszínen feljelentést tett.

Az egykori kisebbségi önkormányzati képviselő Független Hírügynökségnek elmondta: fél, mert pont ez az ember fenyegette meg nemrégiben a 12 éves kislányát is. Hozzáfűzte: nem tudja, hogy a szervezet hány tagja van a településen, de az biztos, amikor a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Gyöngyöspatán volt, ez a csoport is gyakorta fenyegette meg a helyi romákat. A betyárok közül egyelőre csak egy embert láttak.

Farkas Pál, gyöngyöspatai roma referens vasárnap kora reggel annyit mondott, hogy ez után már az éjszaka nyugalom volt a településen.

Saját internetes oldaluk szerint egyébként a betyárok nem reguláris alakulat, hanem önszerveződő klánok laza szövetsége. "Nem szentéletű emberek és nem kiscserkészek. Betyárok vagyunk a szó szoros értelmében. A mi szemünkben a köztársaság törvényei nem sokat érnek, a puszta ősi törvényeit azonban bármilyen körülmények között betartjuk és betartatjuk." - írják weboldalukon a betyárok.

atv.hu/cikk/20110424_mar_a_betyarsereg_is_gyongyospatan_van

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2011.04.24. 13:15:15

@bbjnick: Kezdem érteni, hogy hova tűnt betyár. :)

tewton 2011.04.24. 13:18:01

@bbjnick:
"Nem szentéletű emberek és nem kiscserkészek. Betyárok vagyunk a szó szoros értelmében. A mi szemünkben a köztársaság törvényei nem sokat érnek, a puszta ősi törvényeit azonban bármilyen körülmények között betartjuk és betartatjuk."

ez nekem tkp tetszik.
a cigányok, amikor valamiféle emberi formát akarnak mutatni a szociomókus származásúak felé, mindig a "romani kris"-re hivatkoznak, de azért a "csibészséget" is tudomásul veszik és támogatják. amikor kamera elé engedik őket, akkor meg mindig a "tiszteletről" beszélnek nagy-nagy pátosszal.

remélem, a puszta ősi törvényei közt olyan is van, hogy aki a védtelen öregeket bántja, annak be lehet szakítani a fejét fokossal, szeme közé lehet suhintani ostorral.

idáig azt hittem, hogy a láthatatlan alkotmány hülyeség. pedig az valami olyan lehet, mint a puszta ősi törvénye :)

Tündér_Lala 2011.04.24. 13:41:48

A fickó nem hugyagyú, hanem csibész, mint ahogyan a média 99,9 százaléka. Pontosan tudják, hogy mi a helyzet, de együtt üvöltenek a falkával.

Az egésznek lealább annyira ügynökök által előre megszervezett provokáció szaga van (minden elemében) mint a cigánygyilkosságoknak. Bármit el tudok képzelni, a felszított ellentétet minden oldalról hízlalni kell, mert ez a legtámadhatóbb pontja az országnak. Jól kezelni meg szinte lehetetlen.
A szétvert titkosszolgálat és elhárítás milyen hatékonysággal tud dolgozni az országba telepített ügynökök és hazai kollaboráns támogatóik ellen ?

Névtelen Senkiházi 2011.04.24. 13:57:49

Szokas szerint az amerikaiak kavarjak a szart.

tewton 2011.04.24. 17:46:05

szerintem addig kell ütni a vasat, amíg meleg.

"Ahogy az elmúlt két hónapban éltünk, úgy nem lehet élni. Ha újabb atrocitás ér minket, elmegyünk és többé nem jövünk vissza" – fogadkozott az Indexnek Farkas, aki szerint ebben a helyi roma közösség teljesen egységes állásponton van."

index.hu/belfold/2011/04/24/visszamentek_a_romak_gyongyospatara/

itt a vissza nem térő alkalom! :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.24. 18:24:13

hazatértek!

Egy az egyik buszról leszálló nő kétszer megütött egy falubelit, akinek vérezni kezdett az arca.

index.hu/belfold/2011/04/24/visszamentek_a_romak_gyongyospatara/

tewton 2011.04.24. 18:41:30

@Grift:
pompás.

"Farkas János szerint a sértett az egyik szomszéd volt, aki azzal fogadta az eleve kimerülten és rosszkedvűen érkezőket, hogy minek jöttek haza, maradtak volna inkább ott. A megütött nőt mentővel szállították el a hatvani kórházba."

idáig azért tehettek meg mindent, mert csak, meg mert ha valami nem tetszik, akkor belédvágják a kést rokonságostul.

most majd azért tehetnek meg mindent, mert megijedtek két napja, most meg rosszkedvűek, meg fáj a fejük.

tewton 2011.04.24. 18:43:35

azt hiszem, a szomszédasszonyban félelmet keltett a buszokból kiáramló szabadidőruhás cigányok látványa.

bezzeg ilyenkor nincs ott a lmp-s amerikai, hogy meghallja ezeket a hangokat.

Tündér_Lala 2011.04.24. 19:20:42

@Grift: Most képzeljük el a sajtó reakciókat, ha mindez fordítva történik.

tewton 2011.04.24. 19:59:49

@Tündér_Lala:

még azt se tudni, mi történt pontosan.
a genetikusan igazmondó cigányok szerint "provokálták" a cigánynőt. mások szerint egy szó nélkül ütötte meg a magyart. a provokációs mentegető-szöveg inkább kokeró önvédelemnek hangzik. talán szegény asszony csúnyán mert nézni a megviselt ártatlanokra. örüljön, hogy nem a kést vágta belé, hogy a rák egye ki a belét!

"Arról egyelőre nincs hír, hogy miért ütötte meg a nő az idős asszonyt. Soltész Bálint szerint a pofon "szóváltás nélkül" csattant el, Matalik Ferencné alpolgármesternek ugyanakkor a helyi cigányok azt mondták, hogy a roma asszonyt néhányan provokálták a visszaérkezéskor. A sértett az alpolgármester szerint nem roma volt."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.25. 05:48:29

@tewton: @Grift:

Húsvét van, Húsvét, de azt hiszem, hogy ez nem kell, hogy meggátoljon abban, hogy elmondjam, szerintem mint csináljanak/csináljatok a pingvinjeikkel/pingvinjeitekkel...

A radikalizálódáshoz pedig csak annyit: el lehet olvasni (nem muszáj, de, mivel publikus, el lehet), hogy mit írtam a témában egy-két-három-akárhányamennyi évvel ezelőtt. Gyakorlatilag ugyanazt, mint most. Hogy némiképp érdesebb a tónus, az, azt hiszem, érthető, tekintve, hogy állítólag már egy éve jobboldali, keresztény, nemzeti hatalom van Magyarországon. Egy éve lehetne már a hatalomnak a probléma- és konfliktuskezeléssel foglalkoznia, ehelyett az saját f*ngját szeletelgeti és a "forradalmi hangulatot csatornázgatja a demokráciába". Hát, így valahogy. ("Pasztörizálni" pedig kell, mindig kell (missziós parancs!), Jézus erre világos utasításokat adott: "Nézzétek, úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé! Legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és egyszerűek, mint a galambok!" Ugyanitt elmondja azt is, hogy "Ha valaki nem fogad be benneteket, sem nem hallgat szavatokra, hagyjátok ott a házát, sőt a várost is, és még a port is rázzátok le a lábatokról!" (Mt 10).)

(S ha már kérdezted, @Grift:, akkor illik válaszolnom: jónéhány éve egyre romlott és romlott a helyzet, nagyjából két éve vált élhetetlenné a környék. )

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.25. 07:06:35

@Alfőmérnök:

"Kezdem érteni, hogy hova tűnt betyár. :)" --- írod.

@betyár nem Csillebércre kísérte a gyöngyöspatai roma származású egyetemi hallgatóit?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.25. 07:08:39

...képzelje magát a gyöngyöspataiak helyébe (a magyarokéba is és a cigányokéba is), ezután a rendőrségi akció után. Kinek mit üzen ez az akció?... --- írtam fentebb.

Tessék, az eredmény:

bbjnick.blog.hu/2011/04/24/olvasom_magahoz_ter_a_magyar_allam_a_bizonytalansaguk_miatt_sokszor_biralt_rendorok_elott_most_kalap

ü
bbjnick

Lew Archer 2011.04.25. 07:39:24

@bbjnick:

Kormányzati ígéret van arra, hogy az állam megvédi polgárait.

"Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár találkozott a Gyöngyöspatai Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökével, Farkas Jánossal, aki beszámolt neki az elmúlt hetek gyöngyöspatai történéseiről.

Az államtitkár előzetesen beszélt a település polgármesterével, helyi egyházi vezetőkkel, és biztosította őket arról, hogy a rendőrség fokozott figyelemmel kíséri az eseményeket, minden törvényes eszközt alkalmaz annak érdekében, hogy mind a bűnözést, mind az önbíráskodást megakadályozza.

A jogállam saját, hatékony eszközeivel megvédi állampolgárait, egyben mindent elkövet, hogy a becsületes emberek biztonságát garantálja. A rendőrség nem engedi, hogy félkatonai szervezetek kihívást intézzenek az állam kizárólagos jogável szemben."

www.kormany.hu/hu/kozigazgatasi-es-igazsagugyi-miniszterium/tarsadalmi-felzarkozasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/a-jogallam-megvedi-allampolgarait

Azt már láttuk, hogy a gárdisták ellen képesek hatékonyan fellépni. Most várjuk annak kétségtelen, bizalmat erősítő jeleit, hogy az északkeleti falvakat sújtó bűnözéssel szemben is hasonló határozottsággal tudnak cselekedni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.25. 10:09:55

@Lew Archer:

Meglátjuk, mi fog ebből kisülni.

És:

Gyöngyöspata: Bíróság elé állítják a bántalmazó roma asszonyt

Gyorsított eljárásban bíróság elé állítják a bántalmazó roma nőt.
2011-04-25 09:44

Mint már írtunk róla, vasárnap délutáni órákban, Gyöngyöspata belterületén egy 58 éves helyi nő – az eddig rendelkezésre álló adatok alapján - előzetes szóváltás nélkül, több alkalommal megütött egy, a saját udvarának kapujában álló 50 éves nőt. A bántalmazott nőt, könnyű sérülésekkel szállították kórházba - közölte Soltész Bálint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az 58 éves nőt a rendőrség azonosította, majd előállította a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. A gyanúsított őrizetbe vétele mellett, gyorsított eljárásban bíróság elé állítással folyik a nyomozás.

vponline.hu/belfold/2011/04/25/birosag-ele-allitjak-bantalmazo-roma-asszonyt.html

Megnéztem mi a garázdaság a BTK. szerint:

hu.wikipedia.org/wiki/Gar%C3%A1zdas%C3%A1g

Azt értem, hogy a roma nő miért garázda, de hogy a véderőék és polgárőrök miért, azt nem...

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2011.04.25. 10:26:37

@bbjnick: Nem tudom hol van, de nekem úgy tűnik, hogy eltűnt. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.25. 20:29:15

"Váratlan ítélet: Megszűnt az eljárás a Véderő ellen
Szabadon engedték a Véderő tagjait

MTI - itthon@hetivalasz.hu
2011.04.25. - 16:50

Az Egri Városi Bíróság hétfőn megszüntette a garázdaság szabálysértés miatt indult eljárást azokkal szemben, akiket a Véderő gyöngyöspatai táborában vett őrizetbe a rendőrség pénteken.
hirdetés

A rendőrség jogi képviselője fellebbezett a döntés ellen, ezért az ítélet nem jogerős. A nyolc vádlott és védőik az ítéletet tudomásul vették. Másodfokon a Heves Megyei Bíróság dönt az ügyben.

(...)

Lévai Zsolt bíró az ítélet indoklásában elmondta, hogy a kirívó közösségellenes magatartás megvalósításához nem elegendő a terepszínű ruha. Azt csak aktív módon, provokatív kötekedő magatartással lehet megvalósítani. Márpedig arra utaló rendőri jelentés nem készült, miszerint "az eljárás alá vontak" bárkit is fenyegettek volna.

A szabálysértési eljárás mellett a szabálysértési őrizetet is megszüntette a bíróság. Ezt követően a nyolc vádlottat szabadlábra helyezték.

(...)"

Már miért volna váratlan ítélet?

ü
bbjnick

tewton 2011.04.25. 21:22:09

@bbjnick:
az az érdekes, hogy (ha jól értem) úgy _váratlan_ az ítélet, hogy ezt a MTI kommunikálja.

végülis az ijesztőruha viselése már _nyilván_ önmagában garézdaság akárhol, ha fehérember viseli. minden vállfának össze kell rezzennie, amin régi katonai uniformis lóg. már a hálószobában se lehet náculni. ha egy cigány bebámul az ablakon és észreveszi az antantszíjat, utána a rendőrök már bármikor rátörhetik az ajtót málnásyra.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.25. 22:06:13

@Sebastian Knight: @tewton:

:-D

És: megnéztem a garázdaság tényállását a Világhálón és még nekem is nyilvánvaló volt, hogy ebből nem lehet vádemelés. Ugyanakkor nem olyan vicces ez. Ha belegondolok, hogy velem játszanák ezt: egyszer csak rázúdul a családomra vagy negyven rendőr, néhány napig egy fogdában pihentetnek, aztán a bíró hazaenged, néhány hétig-hónapig várok a másodfokra, ott is felmentenek, majd kezdődik a dolog elölről, egyszer csak rázúdul a családomra vagy negyven rendőr...

Ja, és jut eszembe: Budaházy miért ül már Isten tudja mióta?

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2011.04.25. 23:29:35

@bbjnick: Meggyalázta a Szent Focilabdát, azé.

betyár (törölt) 2011.04.26. 09:02:13

@bbjnick:

sok hibája van ennek, az egyik ezek közül, hogy használja a ballibbantak által ránk oktrojálni próbált fogalomrendszert és nyilasozik. ennél azért többet néznék ki belőle.

Alfőmérnök 2011.04.26. 11:36:53

@betyár: A fidesz lebolsizása bezzeg menő dolog, ha bbjnick írja.

tewton 2011.04.26. 13:40:22

@Alfőmérnök:
lol. nem lehet, hogy maga igazibol irigykedik bbj-ra, hogy az ilyen csúnyár mert mondani? .)

Alfőmérnök 2011.04.26. 13:51:37

@tewton: Nem irinykedek rá, én tudok csúnyábbat is mondani, nem nagy szám. Csak leírom a véleményemet.

Alfőmérnök 2011.04.26. 13:53:22

@bbjnick: Hogy jön ide az, hogy egy troll téged fiszesseggnyalónak tart?
Vagy azt akarod mondani, hogy én nézem Orbán seggéből a Mónikasót?
Akkor menj a jóédes kurvaanyádba.

Alfőmérnök 2011.04.26. 13:55:59

@tewton: Egyébként az üzi betyárnak szólt. Ő tudja, hogy miért. De utoljára szóltam hozzá.

Leskelődő 2011.04.26. 14:05:56

@Alfőmérnök:
Csituljon.
Kereszthivatkozás volt :)

Alfőmérnök 2011.04.26. 14:07:37

@Leskelődő: Maga túlságosan jóhiszemű.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.26. 14:10:27

alfi, megint huligánkodik? maga egyre köcsögebb.

Alfőmérnök 2011.04.26. 14:14:56

@Grift: Ne olvasd, amit írok, ha nem tetszik. Ilyen egyszerű.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.26. 15:29:48

@Alfőmérnök:

Azon gondolkoztál már, hogy felkeress egy orvost?

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2011.04.26. 15:38:16

@bbjnick: Hogyne, nemrég Algopirint akartam venni a gyógyszertárben, és kiderült, hogy már csak receptre adják. Aztán inkább Algoflexet vettem, igaz, az nem olyan hatásos, de nem volt kedvem órákig várakozni a rendelőben egy receptért.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.26. 16:09:05

@Alfőmérnök:

És az sem az orvos, sem a gyógyszer nem mondta, Alfi, hogy ezeket az Algo-izéket ne házipálinkával vedd be?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.26. 16:10:07

"Szabadlábon a gyöngyöspatai támadó
2011. április 26. 14:38

MNO - KA
Szabadlábra helyezték azt a nőt, akit vasárnap állítottak elő, amiért a romák Gyöngyöspatára történő visszatérésekor a buszról leszállva megütött egy falubelit – tájékoztatta Dániel Péter, az asszony ügyvédje kedden az MTI-t.

Gergely Gabriella, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese megerősítette az asszony szabadlábra helyezését. Elmondta azt is, hogy az ügyben elmeorvosi szakértőt rendeltek ki. A csillebérci táborból vasárnap érkezett vissza Gyöngyöspatára azoknak a roma asszonyoknak és gyermekeknek az első csoportja, akik pénteken hagyták el a települést. A romák visszatérésekor a buszról leszálló egyik nő kétszer megütött egy falubelit, akinek az ütésektől vérezni kezdett az arca. A megütött idős nőt mentővel szállították a hatvani kórház traumatológiai osztályára.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője később arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a verekedő asszonyt előállították a gyöngyösi rendőrkapitányságra, és eljárást indítottak ellene.

(MTI)"

mno.hu/portal/780206

Magyarország rendőrsége tudatos magyarellenes intézkedéseket hoz! Állami közreműködéssel (irányítással?) genocídium folyik a vidék magyarsága ellen!

Az üzenetet megértettük.

ü
bbjnick

TG69 2011.04.26. 16:22:45

@bbjnick: Pintér ahogy tud jelez Orbánnak, hogy mire számíthat a jövőben. Aki nem ért belőle az nem fogja megélni a következő választásokat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.26. 16:50:12

@TG69:

Hát, tudja, ilyen "jóslatokat" utoljára 1989-ben hallottam az öreg bolsiktól.

De akár így (lesz), akár úgy (lesz), ma ismét időszerűek a spártai anyák búcsúszavai: Vagy a pajzsoddal vagy a pajzsodon! Megmérettetések idejét éljük: ki hová áll, ott marad.

ü
bbjnick

Walakicsike 2011.04.26. 18:57:32

egyszerűen beszél az eset:
---amikor valahol nagyon kelet magyar országon a rendőrök beküldték a drogkereső kutyát---hát hamar kijött a kutya :)))))))))))))))))))
Na miért is?
Hát mert a kedves kalányosék igen csak "SZAGMESTEREK",jó lenne ha be tudnának illeszkedni--de ebből is látszik hogy nem tudnak,akkor húzzanak mint a bagoly éjjel és meg se álljanak pandzsáb-ig.
Akkor nem lesz semmi félni valója éjjel a magyarnak és a bűnözés is megtizedelődik :))))
Érdekes a franciák azt kezdték el hogy aki nem tud európaiként viselkedni---vagyis inkább az adott ország emberei közé nem tud és nem akar beilleszkedni az menjen vissza a hazájába.
A cigik nem szeretik a vizet és a rendet sem,ja meg a tisztaságot.
A magyarok büdösek és mocskosak???ha itt maradnak a cigók akkor ez rágalom,mert szerintük azok vagyunk :(((((
Így én azt tenném:ha nem dolgozik mint minden európai,ha nem tudnak a higiéniájuk miatt megjelenni kultúrhelyeken és a közéletben mint a többség,ja igen és visszahoznám a kiírást"ne köpködj!!!!!!!!!!!!" vagy "Köpködni tilos!!!!!" ?????
Aki ezeknek a kicsi elvárásoknak nem tud megfelelni az legyen Uhu vagy Bagoly és húúúúúúúzon el az országból :)))))))))))))))))))
És minden cigányos vita gyökerestül elszáll :)))))))))))))))

tewton 2011.04.26. 19:16:07

ezen még röhögni is lehetne, ha nem a tisztességes emberek vérére menne ki a dolog

"A Belügyminisztérium szerint új bűnözési forma a félelemkeltő járőrözés"

www.origo.hu/itthon/20110426-a-belugyminiszterium-szerint-uj-bunozesi-forma-a-felelemkelto-jarorozes.html

remélem, a falkában elkövetett inzultálás is előbb-utóbb bűnözési forma lesz, így 20 év után.

Walakicsike 2011.04.26. 20:05:45

@tewton: mit nevezünk félelem keltő járőrözésnek?
a járőrözők megfogják verni azt aki az utcán nyugodtan és emberi céllal közlekedik?????
Szerintem csak annak van félelme akinek nem civilizált szándékai vannak.
Vagy a lopás,rablás,betörés és késelés az civilizált emberi magatartás???
Na igen ha "Brazilokkal" "csináltatva" elnézően engedjük megtörténni.
Csak az fél akinek "vaj van a fején"!
Azért a kisebbségi utálatért tenni is kellett ám!!!!
600Év az elég sok idő!!!!
Ha vannak becsületes cigányok,akkor azok közösítsék ki azokat akik miatt így elítélik őket és akkor azt mondom hogy van aki be akar illeszkedni!!!
De addig amíg a "lopás,rablás,betörés és késelés" mellet is még hazugságokkal védik egymás fajtársukat
mert "mi lesz ha az igazság mellé állnak és nem a hazugság mellé???"
Na itt kéne meghúzni a határt.
És ha ki vannak közösítve a rossz megítélést elősegítő elemek,akkor máris nincs félnivalója annak aki a civilizált társadalomban él.Mert ugye aki nem embertársait védi az igazságért,hanem a fajtársait a horda egységben maradásáért az nem igen civilizált---hanem inkább a legelőre való.
Tehát röviden:aki fél a rendfenntartástól az vagy forradalomra készül vagy egyszerűen a garázda magatartásra--amennyiben egyikre sem---az tegyen ellene hogy "ne keveredjen a korpa közé,mert megeszik a disznók"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.26. 21:35:02

@tewton:

Ilyen nincs! Illetve a Fidesz előtt nem volt, de most már van.

"félelemkeltő járőrözés"

Nem rossz, nem rossz, de mi ez ehhez képest:

"Heint Tamás [a szavazást követő tájékoztatón] pontosan azt válaszolta: a Parlament nem vendéglátóipari egység, a dohányzásra kijelölt jelenlegi terem sorsára nem tud válaszolni. Megjegyezte azonban, hogy ez szivarszoba, és a szivarszobákban a jövőben lehet majd dohányozni."

Magyarul: vannak egyenlők és még egyenlőbbek. Mindenhol betiltjuk a dohányzást, kivéve a Parlamentben. Nekünk szabad.

Ilyen fokú szemérmetlen képmutatást, arroganciát és már-már büszke, kacér önfertőző erkölcstelenséget én még soha életemben nem tapasztaltam a politikában, ami az elmúlt néhány hónapban itt ruttinná vált.

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.26. 21:55:43

@bbjnick:

Ilyen fokú szemérmetlen képmutatást, arroganciát és már-már büszke, kacér önfertőző erkölcstelenséget én még soha életemben nem tapasztaltam a politikában

ezt csak így lazán. neked tényleg jobban tetszettek a komcsik?
már csak az hiányzik, hogy rákapj az algoflexre! :)

Walakicsike 2011.04.26. 22:01:25

lesz még itt egy-két okosság,csak abból a rendes ember jön ki rosszul.
A bűnözőt ha meg is büntetik akkor nem eléggé ahhoz hogy a többi sötét külsejű is tanuljon belőle.
De legalább az olaszliszkai barbárokból kettő a börtönben megkapta a kipufogó ki kormolásának lehetőségét a büntetés idejéig---így aztán fel is kötötték magukat.
Szerencsére a börtönben már nem védik őket a törvények.
Mindegyiket amelyik nem tud emberien viselkedni(csak fenyegetni hogy megöl ha,.....) azt rács mögé kéne zárni és az állatkertben mutogatni hogy ha nem viselkednek fehér ember módjára akkor ott fognak perecért vigyorogni.................
Őszintén?
Olaszliszkát soha nem felejti el senki!!!!!!!!!!!!!
Na akkor tudták volna kicsit orvosolni ha saját maguk lincselik meg azokat a fajtársaikat akik rontják a dolgozó,megbecsülésre vágyó cigányok előítéletét!!!!!

szesztű_hányni 2011.04.26. 22:16:44

bblgmtr!!! H(Ö)8őtz7t/FR6ő8=őt7z=67p!!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.26. 22:18:37

@Grift:

Gúnyolódj csak, ha neked úgy könnyebb! De te is világosan érted és pontosan tudod, hogy miről beszélek: nem nagyon van ezen mit ragozni.

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2011.04.26. 23:01:53

Mondjuk nekem is az a személyes véleményen, hogy súlyos aránytévesztésben van most már a Fidesz.

Mindenhol ott nyüzsögnek, ahol pont nem kellene, ahol meg nagyon kellene, nos, ott minden a régi fos, arról tengermély a hallgatás.

Tetőzik a csődhullám, a Provident vigyorog a tévében és 3,5 éve csücsül az ÁFÁ -mon Sammy, Fletó meg hetente köpi le őket.

Biz'ördög a gazdaságon nem érezni a fene nagy forradalmat. Márpedig a végén az dönt, ez a szemfényvesztő iszapbirkózás a radikálisokkal már nagyon uncsi! Oké, legyen rendőrállam! De akkor miért tartja a markát minden fűzfa alatt egy zsernyák valamiért?

Szabályosan Londonig el lehet menni, anélkül, hogy megállítanának. Nehogymá' fekete BMW -t kelljen vennem, hogy békén hagyjanak!

Ideje lenne Fülit seggbe rúgni a főszóvivővel együtt! Sokkal jobb attól sem lenne, csak kevésbé néznék bambán, hogy mi van itt már megint, a ló túlsó oldalán?

Meg kellene próbálni -egyszer végre- őszintén beszélni! Mondják meg, hogy hétmillió húzzon el a picsába, mert ezt a parancsot kaptuk, amit végre is hajtunk. tűzzel-vassal!

Hülyének nézés minősített esete ez már! Legyen 5 euró a cigi, bassza szellő! 1.800 eurós fizetés mellett kit érdekel? Csakhogy harmadannyi és még sokáig így marad!

Cigánykerék, cigányút, cigánykodás világ faszáig!

Dagadtaknak drágább gyógyszert? Most baszták ki a féllábú rokont az ellátásból, mert vállalkozása van, nyáron fagyit mér. A TSZCS ex Kisz titkára és b. neje meg rokkant maradhatott. (ketten, négy lábbal)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.26. 23:23:39

@Bell & Sebastian:

A Fidesszel nem az a (legnagyobb) baj, hogy rosszul kormányoz, hanem, hogy amorális. Miközben (természetesen, inkoherens módon) folyamatosan erkölcsi hivatkozásokkal él. Ez (nem is túl hosszú távon) vagy a teljes felbomláshoz vagy forradalomhoz vezet. lehet, hogy erre játszanak?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 00:15:44

Brutálisan megvertek négy magyart Gyöngyöspatán
2011, április 26 - 23:03

(...)

Négyen látogatóba tartottak egy barátjukhoz. Az utcán mentek, gyalogosan, amikor egy vasvillákkal, vascsövekkel, lapátokkal felfegyverkezett cigány horda rájuk rontott. Provokált volna a négy magyar? 70-80 feldühödött cigánnyal szemben kevéssé valószínű. Hol voltak a rendőrök? Információink szerint kevéssel a támadás előtt az Arany János utcában csaptak balhét a rettegő kisebbség tagjai, a rendőrök oda mentek. Ezidő alatt támadtak rá a négy magyarra.

Úgy tudjuk, a sérülések súlyosak. Egy ember a négy közül fel sem tudott állni a támadás után, őt a mentők a helyszínről vitték el. A másik három férfi el tudott menni onnan, egyiküket elvitte később a mentő, mivel több helyen erősen vérzett a feje, nyílt törés volt látható a kézfején. Portálunk azt az információt kapta, hogy a cigányok a helyi cigányvajda háza körül gyűltek össze és jelenleg onnan fenyegetőznek. A területet a rendőrség lezárta, információval sem szolgálnak.

barikad.hu/brut%C3%A1lisan_megvertek_n%C3%A9gy_magyart_gy%C3%B6ngy%C3%B6spat%C3%A1n-20110426

ü
bbjnick

tewton 2011.04.27. 00:16:13

gyöngyöspata reloaded. a húsvétoló, tojásfestő, ároktisztogató cigányokat már a rendőri jelenlét se tartja vissza. esti hír.

"Ma ismét bebizonyosodott: nincs rend, a rendőrség nem képes ellátni a feladatát. Négy magyart vertek meg a cigányok, hordába verődve, felfegyverkezve.

Négyen látogatóba tartottak egy barátjukhoz. Az utcán mentek, gyalogosan, amikor egy vasvillákkal, vascsövekkel, lapátokkal felfegyverkezett cigány horda rájuk rontott.

Egy ember a négy közül fel sem tudott állni a támadás után, őt a mentők a helyszínről vitték el. A másik három férfi el tudott menni onnan, egyiküket elvitte később a mentő, mivel több helyen erősen vérzett a feje, nyílt törés volt látható a kézfején. Portálunk azt az információt kapta, hogy a cigányok a helyi cigányvajda háza körül gyűltek össze és jelenleg onnan fenyegetőznek. A területet a rendőrség lezárta, információval sem szolgálnak."

barikad.hu/brut%C3%A1lisan_megvertek_n%C3%A9gy_magyart_gy%C3%B6ngy%C3%B6spat%C3%A1n-20110426

tewton 2011.04.27. 00:17:32

@bbjnick:
ezt akartam mondani pont.

tewton 2011.04.27. 00:21:58

és akkor az index:

"Az Indexnek Radó János, a Roma Polgárjogi Alapítvány helyszínen tartózkodó munkatársa elmondta, kedden egyre több egyenruhás Véderő-tag szivárgott vissza. Ők, valamint a velük szimpatizáló gyöngyöspataiak egész nap provokálták azokat a romákat, akik nem a cigánysoron, hanem a falu központjában élnek."

talán rájuk mertek nézni a szemükkel a cigányokra?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 00:31:13

@tewton:

Logikus, fájdalmasan logikus.

a rendőrség törvénytelenül a saját portájáról elviszi a véderősöket=>a csillebércről hazatérő cigány banya a buszról leszállva nekiront az első elékerülő magyarnak

a rendőrség elengedi a verekedő cigányasszonyt=>még azon az estén az őrjöngő cigányhorda félholtra ver négy magyart

Logikus, fájdalmasan logikus.

ü
bbjnick

tewton 2011.04.27. 00:35:29

@bbjnick:
tovább is van, mondjam még?

www.origo.hu/itthon/20110426-gyongyospatan-verekedes-tortent.html

- igazmondó horváth ali: Amíg beszélgettek a rendőrökkel, addig néhány egyenruhás megjelent a település másik részében, a Bem utcában, ahol kővel kezdték dobálni a cigányok házait. Horváth szerint a támadók leütöttek egy 14 éves cigány fiút, ami után tömegverekedés alakult ki.

- Mint mondta, elhangzott az egyenruhások szájából, hogy "ma este meghaltok", illetve azt is állította, hogy a támadók részegek voltak és letolt nadrággal gúnyolták a cigányokat.

- "Százezren Gyöngyöspatáért" Facebook-csoport

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 00:46:43

@tewton:

Kijárási tilalmat kell kihirdetni és állandó ellenőrzési pontot/pontokat kell működtetni a falu cigány és magyar része között. A cigányokkal pedig világosan tudatni kell, hogy mi az ábra.

A kormány vagy már holnap (ma) elkezd őszintén és egyértelműen beszélni és határozottan cselekedni az ügyről/ügyben vagy gyakorlatilag teljesen elveszíti minden hitelét és becsületét a Zemberek előtt. Ha nem hagyják abba a sz*rhabosítást itt halottak lesznek, pontosabban, újabb halottak lesznek...:-(

ü
bbjnick

tewton 2011.04.27. 02:03:50

és a népszabó:
nol.hu/belfold/verekedes_tort_ki_gyongyospatan_-_panikhangulat_urakoldik

ez is tanulságos.

"Horváth Aladár a helyszínről azt nyilatkozta, hogy este fél tízkor tört ki tömegverekedés, miután a Bem utcán terepszínű egyenruhások kövekkel megdobáltak a cigánysoron egy házat.

(ez már magában eléggé sci-fi. talán kábelt is loptak azok az egyenruhások?)

Elmondta, ezt megelőzően messziről ismeretlenek mutogattak és fegyvernek látszó tárgyat szegeztek a cigányokra.

(mutogatás ... mint ősi cigány kommunikációs forma, a kóstolgatással és a beszólogatással együtt. viszont itt már csak -nek látszó tárgy)

Úgy vélekedett: a rendőrségnek és a jognak az eddigiektől eltérően kellene értékelnie a helyzetet, hiszen folyamatos faji jellegű, a cigányság ellen irányuló provokáció zajlik a településen.

(... ... ...)

A verekedés annak ellenére robbant ki, hogy a szomszéd utcában nagy erőkkel volt jelen a rendőrség - mondta a jogvédő.

(bizony, 4 magyar már csak ilyen, nekimegy az 80 cigánynak is!)

A helyszínre érkezett Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője is, aki méltatlannak és tarthatatlannak nevezte a kialakult helyzetet. A kormányhivatal vezetője azt mondta: ahol a gyűlölet elszabadul, ott nem meglepő, ha erőszakba torkollnak az események."

(lóf--t szabadult el a gyűlölet idáig. legalábbis csak a cigányok magyargyűlöletét lehetett idáig megtapasztalni, éveken át. vajon miket egyeztethet egy ilyen megyei adminisztrátor a helyszínen lévő cigány fajvédőkkel?)

tewton 2011.04.27. 02:23:09

fajvédőjogvédő csoportok éjjellátókat osztogattak a cigányoknak már a konfliktus előtt? több mint egyhetes mélymagyar.

www.youtube.com/watch?v=Ox--GojqNEY&t=11m35s

"megfenyegették az idős asszonyokat, hogy a torkukat el fogják vágni, mint hejőszalontán," ha el mernek menni a lakossági fórumra. a gyerekes szülőket pedig azzal, hogy a gyerekeken állnak bosszút.

és ez még az egész húsvéti dolog előtt volt.

tewton 2011.04.27. 06:05:45

oh, az origo is ...
www.origo.hu/itthon/20110426-gyongyospatan-verekedes-tortent.html

"A cigányok által lakott Hegyalja utcában a helyi kisebbségi önkormányzat vezetőjnek házában is virrasztottak hajnalban az emberek. Az [origo]-nak többen is elmondták ugyanazt a történetet, de senki nem volt, aki azt állította volna, hogy saját szemével látta a verekedést. Többen is arról beszéltek azonban, hogy a március közepe, a Jobbikhoz kötődő Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület megjelenése óta állandó félelemben élnek."

senki nem látta a verekedést. de mindenki úgy tudja, hogy. beleértve horváth aladárt is. és ami tuti, hogy a nácikok miatt kell félniük.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 06:46:46

@bbjnick:
nem gúnyolódom. sokadszor jelented ki, hogy a fidesz és orbán a komcsiknál is rosszabb. akkor vállaljad is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 07:01:35

@Grift:

Nézd, annyi dilinyós és beizgult zsidrák mászkál erre, akiken kiélheted hecchajlamaidat, nem hiszem, hogy velem kellene itt erőlködnöd. Pontosan érted, hogy mit mondok és pontosan tudod, hogy miért mondom; akkormeg...?!

ü
bbjnick

Lew Archer 2011.04.27. 07:01:39

@tewton:

Nézze, a gárdisták megjelenésükkel provokálják a cigányokat. Állukkal öklön ütik őket.

Lew Archer 2011.04.27. 07:22:00

@Grift:

Szerintem bbj érti az elgondolást, hogy engedmények a fontos nemzeti ügyekben való kemény lépésekért cserébe. Csakhogy ez az elgondolás kétséges, mert egyrészt, akiknek engedményeket tennének, azok nem alkusznak. Másrészt az engedmények és kemény lépések közti egyenleg nem mutat egyértelmű aktívumot.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 07:25:30

@bbjnick:

hechajlam? nálam? nem te írsz ilyen gonosz faszságokat?

"Ilyen fokú szemérmetlen képmutatást, arroganciát és már-már büszke, kacér önfertőző erkölcstelenséget én még soha életemben nem tapasztaltam a politikában"

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 07:37:01

@Lew Archer:

egy frászt. bbj kitalálta, hogy a jelen kormány mindennél ártalmasabb, ehhez keres bizonyítékokat. dohánytilalomban, sima rendőri töketlenkedésben*, egyebekben.

*ugye senki nem gondolja komolyan, hogy mindegy mi okból ilyen, de ilyen helyzetben nem engedünk véderősöket a faluba. és mi történik? a látványos letartóztatások után , nem pataiak gengelnek a városban.

Lew Archer 2011.04.27. 07:43:55

@kill004:

Érdekesek a tudósítások. Amikor 80 ember rátámad 4-re, akkor lehet persze azt mondani, hogy két társaság összeverekedett, és 4-en megsérültek.
Meg lehet azt is mondani, hogy 80-an összevertek 4 embert.

Lew Archer 2011.04.27. 07:47:57

@Grift:

Hogy mindennél ártalmasabb lenne, az veszélyes túlzás. Azért veszélyes, mert érveket szolgáltathat ahhoz, hogy " már a jobboldalnak is elege van Orbánból". Ez pedig nem a mi bizniszünk.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 07:57:44

@Lew Archer:
hát bizony veszélyes túlzás. egy módon lehet bbj veszélyes népi túlzásait kioltani, hogy ideológiai helyére tesszük, elhelyezzük. valahová a dél-amerikai kommunista papok közé. :)

Walakicsike 2011.04.27. 07:58:09

Azt mondják hogy a rasszizmust bűntetik?
A LEGNAGYOBB RASSZISTA A CIGÁNY!!!!!!
Érdekes módon a tatárjárás után akárhány nemzetiséget betelepítettek magyarhonba az egyik sem csinál ennyi problémát és gyűlöletkeltő mocskos,mocskolódós,higiéniálatlan életmódot mint a CIGÁNY!!!!
Furcsa hogy mindegyik be tudott illeszkedni a 600 év alatt. NEM?????
Utálom a csigaevő franciákat Trianon-ért,de azzal egyetértek velük amiért háborog az eu---hogy aki nem tud idegen országban úgy élni mint a helyiek--vagyis beilleszkedni és életvitelével nem elkülönülni és felháborodást szítani---az menjen vissza oda ahonnan jött!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De érdekes hogy ott sem kellenek senkinek ahonnan származnak!!!!!!!!!!!!!!!!
Akkor kivel van a baj a "korábban jövőkkel vagy a későn jövőkkel"?????
Mert a magyarok a kárpátmedencében már 1000 évvel ezelőtt itt voltak vagy még korábban is amit a "kiválasztott nép"
jól meghamisított--hivatalos pecsétes bizonyíték van róla.
A cigányok meg mindenhol előfordulnak a világban---mert nem csak a sátorban csinálnak cirkuszt a közönségnek---hanem a világban is---sehol nem kedvelik őket.
A cseheknél csinálják jól---külön városrészük van jó magas falakkal és onnan nem nagyon jönnek ki csak éjjel---de mindenki tudja hogy oda nem is kell menni.
Itt továbbra is a probléma gyökerét kell megszüntetni és nem kozmetikázni!!!!!!
Mert sok ebben az országban aki magyarul beszél--mint a cigányok is--de 1 forintért eladná az országot---mert nincs hazája!!!!!
És ez nem rasszizmus a részemről---csak egyszerüen ha valami nem megy akkor miért erőltetik 600éve ezt az együttélést ha nem megy?????
Sőt az az érdekes ha egyenrangú elbánást akarnak a magyarokkal--akkor miért kapnak minden féle tyúkszarnyi indokból segélyeket,na itt is csökkenteném az állami kiadásokat.
Hiszen egyszerűen munka nélkül kapták a pénzt hogy szaporodjanak---ezért büdös nekik a munka időtlen idők óta!!!

Lew Archer 2011.04.27. 08:02:17

@Grift:

A rendőri töketlenkedés nem megfelelő kifejezés arra, hogy nagyfokú rendőri jelenlét ellenére agyba-főbe vernek 4 embert.

Alfőmérnök 2011.04.27. 08:18:46

@tewton: Az a Facebook-csoport durva. Lehet, hogy ezt is a Zukkerberg szervezi? ;)

De félre a tréfával! Ebből még bármi lehet.
Őszinén szólva fogalmam sincs, hogy ki áll a háttérben és mi a célja. De hogy valaki(k) részéről provokáció történik, az szinte biztos.
Pintért nagyon nem kedvelem, de két dologban (majdnem) biztos vagyok.
- pontosan tisztában van vele, hogy mi a helyzet
- hosszútávon a rend kialakítása a célja.
Kisebb helyi konfliktusok kirobbantása esetleg érdekében állhat.

Lew Archer 2011.04.27. 08:19:12

@Grift:

Veszélyes azt gondolni és mondani is, hogy minden rendben halad.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 08:24:10

@Grift:

Éveken át mást sem visított a Fidesz --- és joggal visította ---, hogy "így erkölcsi válság, úgy erkölcsi válság!". Aztán jött Kötcse (ami gyakorlatilag deklarálja a hatalmi logikára épülő politikát, s az erkölcsi relativizmust). És az erkölcsi válsággal mi lett?! Az erkölcsi válság köszöni szépen jól van és mélyül.

Miközben a Fidesz minden hivatkozása erkölcsi alapú, ezek nem tudnak összeállni (koherens erkölcsi) renddé, mivel a hatalmi logikának alárendelve esetlegesek, nemritkán ellentmondásosak. (Ez azért is nagyon veszélyes játék, mert ezzel szépen le lehet amortizálni, el lehet hitelteleníteni, a komplett magyar szellemi hagyományt.)

Erkölcsi válság van (tehát nagy igény koherens erkölcsiségre), erkölcsi hivatkozásokra építi a Fidesz a politikát, s közben nap, mint nap áthágja a legelemibb erkölcsi szabályokat is. Ilyen fokú szemérmetlen képmutatást, arroganciát és már-már büszke, kacér önfertőző erkölcstelenséget én még soha életemben nem tapasztaltam a politikában. Ha egy kommunista erkölcstelen, abban semmi különleges nincs, ismerjük a fajtáját, tudjuk, mire számítsunk tőle; de ha olyan játszik ki bennünket (a hagyományra és az erkölcsökre hivatkozva), aki definíciója szerint jobboldali, keresztény, nemzeti hatalom létrehozására törekszik, az bizony komoly zavarokat okozhat a lelkekben.

Olvasd el, hogyan beszélnek a gyöngyöspataiak a @kill004: által belinkelt híradós hírben.

És: csak a tegnapi hírekből:

"Szabadlábon a gyöngyöspatai támadó"
"új bűnözési forma a félelemkeltő járőrözés"
(Nem, nem azt büntetjük, aki bűnt követ el, hanem azt, akit elérünk.)
"Az új tervezetcsomag betarthatóságát éppen ezért a betegek együttműködési készségére is építették: ennek alapján hátrányba kerülnének ugyanis azok a páciensek, akik nem a legolcsóbb terápiát választják, akik nem váltják ki, illetve nem szedik rendszeresen felírt orvosságaikat, illetve akik nem képesek lefogyni vagy leszokni a dohányzásról. Ők biztosan többet fognak fizetni a készítményekért, ezzel szemben a bizonyítottan együttműködőknek csökkenhet a gyógyszer ára. A rendszer ellenőrzését az Országos Egészségbiztosítási Pénztár TAJ-szám alapján végezné, ismétlődő vizsgálatok és mérések segítségével. A tervezet szerint az orvosok csak a legolcsóbb három generikus készítményt írhatnák fel receptre, illetve, hogy a drága onkológiai szerek forgalmazása a patikákból a kórházakba kerülne."
(Nem, nem arról beszélünk, hogy nem tudjuk a gyógyszerkasszát pénzhiány miatt fenntartani, hanem a betegeket tesszük hibássá, ilyen-olyan vakhivatkozással.)
"Heint Tamás [a szavazást követő tájékoztatón] pontosan azt válaszolta: a Parlament nem vendéglátóipari egység, a dohányzásra kijelölt jelenlegi terem sorsára nem tud válaszolni. Megjegyezte azonban, hogy ez szivarszoba, és a szivarszobákban a jövőben lehet majd dohányozni."
(Megtiltjuk mindenhol a dohányzást, kivéve a Parlamentben, mert ott "szivarszoba" van!!!)

És ez csak a tegnapi nap volt! S még azt sem lehet mondani, hogy valamiféle politikai szükségszerűség igazolása végett történtek ezek a "csúsztatások". Nem, ez mezei szemérmetlen képmutatás, arrogancia és már-már büszke, kacér önfertőző erkölcstelenség.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 08:30:56

@bbjnick:

aki definíciója szerint=aki öndefiníciója szerint

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 08:40:16

@bbjnick:

a hatalom arrogáns, legyen az bármilyen. másmilyen hatalom majd a mennyben. :)

az egészségügyről: hát a jó kurva édesanyját annak a szarházi betegnek, aki havonta soktízezres gyógyszert vált ki tb-re, aztán ha köszvényes, nagykanállal zabája amit neki nem lenne szabad, szívbeteg és este nassolgat, hogy 150 kiló lehessen, ha májbaja van piál, és így tovább. a jó kurva anyjukat. az egészségéért elsősorban maga a beteg a felelős, aztán az eü. nagyon helyes intézkedésekről beszélsz.

Alfőmérnök 2011.04.27. 08:49:12

@Grift: Azért ez az "akik nem képesek lefogyni" így elsőre elég komikuschan hangzik. De gondolom ők sem arra gondolnak, hogy a vékony testalkatúak olcsóbban fogják kapni a gyógyszert, mint a kövér testalkatúak. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 09:02:40

@Grift:

"a hatalom arrogáns, legyen az bármilyen" --- írod.

Legyen arrogáns, de ne legyen h*lye: feleslegesen ne hiteltelenítse el sem önmagát, sem hivatkozási bázisát.

"hát a jó kurva édesanyját annak a szarházi betegnek, aki..." --- írod.

Ez az intékedéssor az SZDSZ nemisolyanrégi ámokfutására emlékeztet. Megint menedzserek mondják meg a frankót, akik beteget még fényképen sem láttak.

1) Hogyan állapítja meg egy orvos, hogy a beteg hogyan táplálkozik? Megkérdezi tőle. Ha bevallja, hogy szalonnát evett, akkor megvonják tőle a gyógyszertámogatást, ha nem vallja be, akkor nem vonják meg?

2) Csak a legolcsóbb három generikus gyógyszert támogatják, aki nem fogadja el attól megvonják a támogatást --- áll a rendelettervezetben. Én ezt konkrétan átéltem, tehát tudom, hogyan működik: Több, mint egy évig kísérleteztek velem tizenakárhányféle gyógyszerrel, a körzeti orvostól akármilyen szakrendelésekig, egyik szakrendelésről a másikra küldtek (nem tudom, hogy az a sokféle gyógyszer és az a sokféle vizsgálat mennyibe került a tébének?!), pedig már az elején nyilvánvaló volt, hogy mi volna a megoldás. Allergiás vagyok többféle gyógyszer segédanyagra is, produkáltam is szépen a mellékhatásokat (hidd el, nem vicces, amikor építőipari ragasztót sz*rsz és ez még a kevésbé necces mellékhatások közé tartozott) , míg végül egy szakorvos fel merte írni a "drága" gyógyszert (azóta, sokéve, ezt szedem és kösz, megvagyok).

Hát, így van ez a menedzseregészségüggyel.

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 09:10:12

@bbjnick:
az általánosra hozol egy szélsőséges és személyes példát. te is tudod, hogy a betegek jó része mindent megtesz az egészsége ellen. ugye ki kéne baszni a tüdőkórházból az udvaron dohányzókat?
a betegek nagy része kádárista. semmiért nem vagyok felelős, akkor is gyógyítsanak meg.

tevevanegypupu 2011.04.27. 09:17:22

Mindenesetre erdekes latni - csak ugy kivulrol figyeltem meg a rendeloben varakozokat, mert muszaj haziorvost valasztani es hat elmentem haziorvost valasztani - hogy a varakozo betegek nyolcvan szazaleka vagy husz kiloval tobb mint lennie kellene. Gyogyszeresz rokonom meseli, hogy elkepeszto mennyisegu es aru gyogyszert vesznek a kedves betegek, raadasul olyat is csak ugy kedvtelesbol, amit elozo este reklamoztak a televizioban, es amirol meg a gyogyszereszeknek sincs fogalmuk, mi a fene lehet az?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 09:26:22

-----Original Message-----
From: magyar.demokratikus.charta@gmail.com
Sent: Wednesday, April 27, 2011 4:01 AM
Subject: [Magyar Demokratikus Charta hírlevél] Villámmegmozdulás Gyöngyöspatáért!
Villámmegmozdulás Gyöngyöspatáért!
Aki szeretné kifejezni szolidaritását a Gyöngyöspatán élő romákkal,
jöjjön szerdán délután 5-re a Parlament elé
a "Százezren Gyöngyöspatáért" facebook csoport szolidaritási flash mob-jára!
A megmozdulás néhány perces, ezért pontosan kell érkezni!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 09:29:03

@Grift:

"a betegek nagy része kádárista." --- írod.

Értem. De a rendelettervezetben felvázoltakat hogyan "vitelezed ki"?

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 09:33:01

@bbjnick:
ja, ha nem lehet vitelezni, akkor az a jó ami van. :)
egyébként te magad idézted a szándékot a folyamatos monitorra. vannak orvosi eszközök a beteg együttműködésének kontrolljára egyébként.

TG69 2011.04.27. 09:50:39

@bbjnick: Nem értelek!
Én azt írom : "Aki nem ért belőle az nem fogja megélni a következő választásokat. "
Te pedig nem sokkal ezután:"Ez (nem is túl hosszú távon) vagy a teljes felbomláshoz vagy forradalomhoz vezet. lehet, hogy erre játszanak"

A kettő között pedig ezt : "Hát, tudja, ilyen "jóslatokat" utoljára 1989-ben hallottam az öreg bolsiktól"

:)

TG69 2011.04.27. 09:57:24

@Lew Archer: Itt két dolog lehet a háttérben:
a1) Pintér evvel üzen, hogy több pénz kell a belügynek, különben gyorsan fogja erodálni a kormányt a vidéki helyzet.
a2) A külföldi vállalatok megadóztatása, a médiatörvény és az alkotmányozás után nem mer felvállalni több olyan lépést a kormány aminek újabb komolyabb külföldi visszhangja lehet. Tehtá elpolitizálták magukat legalább két dologgal (média+alkotmány) és most már nincs erő.
a3) Vegyük észre, hogy a segélyezés visszaszorításáért menő politikai harc nagyon komoly társadalmi konfliktussá gerjedhetnek és amit most csinál a kormány az ahhoz vezet, hogy egyszerűen kifarolnak belőle.

TG69 2011.04.27. 10:01:21

@Grift: Na pont ilyenek lettek volna az egészségbiztosítóknál ülő szakértők is. Csak ők, az állammal ellentétben meg is csinálták volna ezt a differenciált támogatást :). Tudtam én, hogy te is zsidó vagy csak provokálsz itt mindenkit :).

devuscka 2011.04.27. 10:07:28

@bbjnick:
Lecsökkent a szám. Már nem egymillióan?
Ezek is csak a biztonságos parlament előtt mernek tüntizni? :-(

Nem értem,hogy miért nem ezeknek írnak panaszt a helyi nem cigányok? Miért nem őket hívják segítségül. Leírni, hogy itt mi van.
- Nem merünk már este az utcára enni, a lakásunkban egyedül lenni. Tessenek jönni és megregulázni a kedves cigányjaikat.
Levelekkel bombáznám őket,(akár 1000 levél, mint ahányan aláírták a papírt) amit természetesem a sajtónak is elküldenék. (mint a HV-ben)
Miért nem a 'cigányvédőket' hívják a barátaik megfékezésére? ha már panasz van ellenük.
Nem ez lenne a normális?
Az Ő védenceik, így vállaljanak a felelősséget a tetteikért is.
Ezzel lehetne igazolni, hogy - Mi kértük, szóltunk, mi is félünk az itt élő cigányoktól, és nem akarunk polgárháborút - állapotot.

Walakicsike 2011.04.27. 11:26:05

az a baj hogy a cigányok törvényen kívüliek---hiszen nem értenek máshoz hogy megfélemlítség a békés embereket"ki taposom a beledet","elvágom a torkodat"----na ha a háziorvos nem írná fel a kívánságaikat receptre,vagy más közéleti ember nem tenné azt amit kérnek akkor jönne a fenyegetés és talán a becsület nélküli falka.
Szerintem a TB is a cigányoknak alanyi jogon jár,mert nem nagyon dolgozik mind bejelentett munkaviszonyban és ha nem fizeti a TB-t akkor milyen jogon kap ellátást???????
Az adófizetők pénzéből!!!!!
Na ez a nagy baj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Persze alanyi jogon jár a TB,a különféle pénzbeli segélyek amiket fehér ember nem csak hogy nem tud hogy milyen jogon,hanem soha meg sem kapna.
Csak ha nem hasznot hajtanak az országnak,hanem a rossz hírét keltik---lásd Kozma gyilkosság.
Akkor milyen okból kell szaporítani őket ingyen és bérmentve??????????????

Walakicsike 2011.04.27. 11:31:44

persze baj hogy eladták a közműveket,de egy dolog legalább hasznos belőle ---- ha tartozást halmoz fel a "nem a nyári napon barnult" színű ember akkor kilakoltatják ha nem fizet :))))))))))))
Ha meg nem akar dolgozni és még bűnözik is akkor az országból lakoltatnám ki.
Kéne egy lakatlan szigetet kinevezni az ilyen kilakoltatottaknak és oda kitelepíteni---adni nekik földművelő szerszámokat és vetni valót,ja meg pecabotot és éljenek ott.Ha meg lusták lennének halászni,vadászni,madarászni akkor magukra vessenek!!!
Persze ha úgy utálnák továbbra is a vizet mint eddig akkor nem csak hogy a drogkereső kutya fordul vissza a cigány barlang bejáratából hanem még a madarak és halak is elkerülnék a szigetet :)))))))))))))))))

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 15:05:26

@devuscka:

Ezek a fészbukcsoportok nyugodtan egyesíthetnék erőiket és létrehozhatnának egy Egymillióan, akik gyűlölik a magyarokat-fészbukcsoportot. Lazán lennének is annyian. Ez lenne a tiszta képlet. No, és ott akkor aztán mindenki kiönthetné a szívét, fantáziálhatna, asszociálhatna, kedvére gyűlölködhetne, heccelhetnék egymást és nem kellene itt fedőideológiákat gyártani.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 15:20:15

@TG69:

Nézem, nézem, de csak nem látok ellentmondást, semmilyen vonatkozásban...

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 15:46:36

@Grift:

"vannak orvosi eszközök a beteg együttműködésének kontrolljára egyébként." --- írod.

Nem kétlem. S remélem, hogy kapacitás is lesz ezeknek a feladatoknak az ellátására.

És, ami a fő: akkor tudom a birkákat terelni, ha előtte eldöntöttem, hogy hová akarom terelni. Ha ötletszerűen ide-oda hajtogatom, ahogy a kedvem és a széljárás diktálja, csak szétzilálom, szétzavarom a nyájat.

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 15:56:21

@bbjnick:

most mondhatnám, hogy megint kaptunk egy bbjnick-i gumimegmondást, de nem mondom. :)

én remélem, hogy összeáll valami koncepció, amit végig is visznek.

devuscka 2011.04.27. 16:02:38

@bbjnick:
De a fedőideológiákkal többnek látszanak.
Sok-sok csoport, átfedő lájkolókkal, de ez már senkit sem érdekel, csak hogy itt is-ott is feltünjön egy-egy tiltakozó 'szervezet'.
Tudja, mint a filmforgatáson: a '7 db' lovas statiszta alkotja a támadó és védekező hadsereget is. Látszólag mégis 'sokulnak' ;-)

tewton 2011.04.27. 16:03:01

@Grift:
már megint mit nem ért ezen az egyszerű megmondáson? :)

tewton 2011.04.27. 16:30:20

@Grift:
minek? ... ne idegeljen. inkább olvassa, mit ír az állam pénzén tartott fajvédócigány, a kisebbségi gombócman:

"A múlt héten nyilvánosságra hozott jelentésemben felvázolt forgatókönyv tehát tovább íródott, a helyben kialakult feszültségek véres verekedésbe torkolltak. Ezek közvetlen körülményei ugyan nem tisztázottak, mindannyian tudjuk azonban, hogy a hónapokig tartó megszállás és az azóta felgyűlt félelem és feszültségek mellett a folyamatos provokáció váltotta ki az eseményeket."

"megszállás". mondja az állam (?) képviselője arra, hogy magyar emberek vendégeskednek egy magyar településen, ami erősen fertőzött cigánybűnözéssel. majdnem szerveztek egy mhsz-tábort, és állítólag négyen rátámadtak 80-100 cigányra. és kicsit megzavarták az életvitelszerű magyargyűlöletüket.

aztán hallgassa meg az ormányszóvivő legújabb bejelentéseit.

os.mti.hu/hirek/68097/a_kisebbsegi_ombudsman_sajtokozlemenye_a_gyongyospatan_lezajlott_tragikus_esemenyek_utani_helyzetrol

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 16:38:33

@tewton:
egyet kell megnézni. patai lakos e az a négy sérült. ha nem, akkor mi a jó kurva anyja bánatos faszáért ment oda pattogni? megmondjam? mert küldték. miért? hogy az történjen ami.
a gárdák semmit soha nem tettek, csak szolgálták ciont.

tewton 2011.04.27. 16:54:00

@Grift:
a lakóhely nem oszt, nem szoroz.
tudja, milyen az, amikor a saját lakóhelyén, éjjel, közterületen lopózik maga után a cigány? (én tudom).

ez egy teljesen átlagos, mindennapi esemény volt. ld. zámoly. olaszliszka. ennyi.

osborne 2011.04.27. 17:01:06

@tevevanegypupu: A régi ingyenhitel reklámokat ma már felváltották a gyógszer-reklámok, fő az egézség!

Walakicsike 2011.04.27. 17:02:27

Ha a cigányt zavarja hogy felügyelik a garázdálkodását akkor kiabál.
Csak ha nem tud bűnözés mentesen élni akkor húzzon el az országból!!!!!!!!!!!!!!
De amúgy meg én tudnám hova terelgetni a nyájat :)
Utaztatásra vinném őket a brazil partokhoz és finom falatokat szolgáltatnék a cápáknak---csak egy a baj ha így szagemberkén vinnénk ki még a cápák is elmenekülnének :)))))))))))
Az az érdekes hogy a cseheknél bezárták jó kis falak mögé a cigányokat és ha baj van velük akkor bemennek a kommandósok gyakorlatozni közéjük,mint pár éve--kizárták a médiát és helyükre tették őket egy két jól irányzott megtámogatással(az meg jól irányzott gumibot volt).
Van ahol megoldják a rendet közöttük és nem kerülgetik őket----csak itt van ilyen nálunk hogy a kisebbségnek több joga van mint a magyarnak---csak nem értem hogy akkor ha a kisebbségi hordáknak nagyobb a joguk(mert lassan kiszülnek az országból a cigányok) akkor miért is nevezik az országot Magyar országnak????
Az a baj hogy nem mi terelgetünk,hanem még mindig minket terelgetnek!!!!!
Lásd amikor a MÁV-ot a "kiválasztott nép" be akarta perelni hogy munka nélkül pénzt nyerjenek olyan joggal-hogy a magyar állami vasutak a ...táborokba szállította a fajtársaikat.
Aztán amikor a MÁV képviselője azt mondta hogy mindegyik potyautas volt,mert nem fizettek jegyet és a mai napig tartó kamatokra igényt tartanának a vasút részére---akkor elillant a "KIVÁLASZTOTT NÉP" igényei :)))))))))))
Na egy kicsit így kéne fellépni és a problémát gyökerestől orvosolni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 17:03:39

@tewton:
hogy jön a minden érintett showműsoral fellépő gárda-betyár-faszom idióták műsora a maga után lopódzó cigányhoz? megmondom, sehogy. vagyis egy módon. ha maga nem fordul meg és nem lövi le a lopakodót, akkor ne vona vándorcirkuszától várja a megváltást.

az más dolog, ha kormány nem tesz rendet hamarosan. az más. akkor menni fog.

Walakicsike 2011.04.27. 17:05:51

@osborne: na igen a gyógyszer reklámok:)))))
A kedves cigók minden gyógyszert felíratnak---persze nincs rá szüksége--megnézném hogy mennyit fizet érte---mert lehet hogy olyan kedvezménye van hogy még olyat fehér ember nem is látott.
És aztán meg ószerest játszik és árulja a bolhapiacokon....

Alfőmérnök 2011.04.27. 17:06:33

@osborne: Látom a jósdában már maga is moszat-ügynök. :)

Walakicsike 2011.04.27. 17:13:23

@Grift: hát igen az a baj hogy a cigány annyira lemaradt a civilizációs fejlődésben hogy még az ókorban tart ahol "vagy ölsz vagy meghalsz" na az ilyen hitet kéne kitörölni a fejükből de sajnos egy agytúrkásszal nem lehet---valami maradandóval lehetne csak.
De az inkább mechanikusan lehetne mondjuk lecsapolni az agyukat addig amig már nem beszél arról hogy"kitaposom a beledet","elvágom a torkodat" ja és"a rák egye ki a beledet"---ha már ilyeneket nem mondanak akkor már kitisztult az agyuk---csak az megint környezetszennyezés volna :))))))))))

Bell & Sebastian 2011.04.27. 19:49:39

Milyen szép látvány is lett volna, amikor Bajnai Bajtárs Jótevőnk bandukol részeg haverjaival a fő pincesoron, egy-két fidesz-zsici díszfütyi vendége még a kukiját is előveszi a főterünkön, erre alaposan elagyabugyálja őket 400 db felgerjedt, helyi sváb lakos.

De minálunk ilyen nem volt, bezárkózva kushadtak a kollaboráns disznók!
Most benövi a gaz a helikopter leszállóját és még az égőket is kilopták az irányfényekből, nemfehér, nemhelyiek.

Bell & Sebastian 2011.04.27. 19:58:11

@Walaki75: Kínlódok 10 fő betanítottal, 1/3 -uk elcigósodott fehér. Még a vajdájuk is basic, Pavlov négylábúihoz képest, pedig van jogsija mindnek. Legalábbis vezet, de állítólag rendészeti korrupció a nyitja - ennek is. :)

A legrémisztőbb az, hogy előre nem látható, mikor tör ki a hangos acsarkodás dél-olasz módra, az meg rejtély, hogy mennyire komoly? Csak mutogat a bicskával, vagy szúrna is?

Walakicsike 2011.04.27. 20:26:56

@Bell & Sebastian:Üdvözöllek :)
Hát ha még csak késsel szúrna.
Én szerencsére elkerültem az eseteket,de hallottam olyat hogy amikor kapott az egyik cigó egy parasztlengőt és magához tért akkor elszaladt és az egész pereputty--még a nagymama is jöttek vissza ki vasvillával,kinek mi akadt a kezébe és fel akarták koncolni aki kiosztotta a jogos büntit.
Ezeknél nincs még lovagi etikett se---hogy 1:1-ben mérkőzzenek ha már támad--hanem úgy ha 20-an akkor annyian szurkálnak....
Te jó ég,mit beszélek---lovagi etikett????
Hiszen 12.századtól vannak írások róluk,de csak annyi hogy nomád nép és egyiptomból indultak,majd vándoroltak--de sosem dolgoztak csak komédiások voltak vagy azt tették amit ma is---nehéz a nomád életmódról áttérni a civilizált életmódra :)))))
De meg van a magyarázat---a Magyaroknak muszáj volt mert európa elpusztította volna őket.
A cigányokat nem fenyegeti a kipusztulás---pedig kéne valami kényszer,akkor kipusztulás tudata ha nem civilizálódik az elég erő volna--de az embertelen---akkor a magyarokkal szemben nem volt embertelen 1000 éve???????????
Tudod mi az érdekes tény és talány?
Ki látott már cigányt TANULÓAUTÓ-t vezetni?????
Szerintem a jogosítvány is ha van neki az csak a befizetésre jár és nem a teljesítésre.
Nem?
Ezért is mondom hogy sok dolog alanyilag jár pedig csak utólag jövők és aki rendesen fizeti az adókat az soha nem kap olyan segélyeseket amiket ők.

tevevanegypupu 2011.04.27. 20:34:42

@osborne:
Ha bemegy egy gyogyszertarba, akkor azt hiheti, hogy valami kozmetikai es gyogynovenyszakuzletbe tevedt.
Emlekszem a regi idokben (tipikus oregasszonyos megjegyzes) maximum a gyogyszertar altal gyartott sajat uvegekbe ontott ipekakuanak meg vasborok es csukamajolajak voltak kikeszitve "reklamnak"..

Bell & Sebastian 2011.04.27. 21:44:06

@Walaki75: Megaszontta a főtörténészük, hogy azér kellett tiplizni a Gangesz partjáról, mert az angolok tömegesen hurcolták el őket kávéházaikba, zenélni.

Csakhogy itt az oláh kaszt porciózza nekünk a hitlerszalonnát. Akik egyedül bulafonon tudnak, annak is a zsengéjén, mint SZDSZ-Ali, canadian utazásszervező.

Walakicsike 2011.04.28. 07:08:23

@Bell & Sebastian: Az az érdekes ha annyira jó és értékes nemzet :)))))))))))))
Akkor a Kanada miért fizette a visszarepülőjegyüket???? :))))))))))))
Mert ott is loptak,raboltak,csaltak,hazudtak,nem szerették a vizet :))) és nyugaton sem szeretik az ilyen életvitelt!!!!!
Az ilyen életvitel nem segíti a társadalmi fejlődést hanem visszaveti!!!!
És hiába beszélnek felzárkóztatásról---a cigány gyerek azt csinálja amit a szüleitől(na ez kicsit erős volt---inkább nemzőitől) lát,de mit akarnak a Vikiék pár év alatt elérni ha 600év alatt nem sikerült??????????????
Ja igen tovább élősködtetni a Mi befizetett adónkból ingyen életet biztosítani nekik mindenféle segélyekkel.
Ha megtudnák nyugaton hogy a külföldi iszapkatasztrófa adományokból nem a régirend helyreállítását rendezték,hanem CIGÁNY KÖZÖSSÉGI HÁZAT építettek.
Na oda fehér ember be nem menne mert a "tisztaságuk" oda is begyűrűzik:))))

Bell & Sebastian 2011.04.28. 09:07:38

@Walaki75: Adta magát a következtetés, fanyűvő ott sok kell. Valaki tett be linket a megugrott bűnözésről, csak amikor már új börtönszárny is került szóba, megelégelték őket.

Könyvtár-templom-teleház-kultúr nem elég? Mert máshol sincs több.

tewton 2011.04.28. 11:28:32

@Bell & Sebastian:
na erre mit mondanak? index. kifizetetlen vállalkozók versus fegyveres vasútőrök.

"Munkatársaink helyszíni beszámolója szerint az öt-hat biztonsági őr és a bontásra készülő nagyjából tíz munkás között csak szóváltás volt, dulakodás nem. A munkások azt mondták ugyan, hogy el tudják bontani úgy a nekik ki nem fizetett, ezért szerintük az ő tulajdonukat képező betonelemeket, hogy nem sérülnek a biztosítóberendezések, a fegyveres biztonsági őrök ezt sem hagyták. A szóváltásokat követően a vasútépítés állami megrendelője, a NIF Zrt. péntek délelőtt tíz órára egyeztetést kezdeményezett a pénzükre váró kisvállalkozók és a kivitelező konzorcium között."

1) fegyveres kft-s vasútőr és állami erőszakmonopólium? ezt így hogy?
2) fegyveres vasútőr és mégis lopják a kábeleket a megélhetők? ezt így hogy?
3) fegyveres vasúti őr nem félelemkelt, nem rendfenntart?

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.04.28. 11:47:48

Ezeknek a szarjankóknak ez a legnagyobb bajuk?!
A tények:
- európai felháborodás, utálat a méditörvény és a bél Széll al kotmány miatt
- növekvő munkanélküliség
- óriási költségvetési hiány
- a műmagyarkodás miatt a szomszédaink jogosan felháborodnak
- Gyöngyöspatai evakuálás, világ megdöbbenés!!

-. fidesz tagok és seggnyalóik helyzetbe hozása, óriási pénzekért
- közutált, Kazinczy díjas köztársasági iródeák förmedvényei
- Orbán beégése, Magyarország megszégyenítése
..........

Elég volt, itt az idő, zavarjuk el őket!

ORBÁN TAKARODJ!

Celeb Rita 2011.04.28. 14:33:51

Takarodj haza izrajelbe a többi cionista fasszopóval együtt, ha nem tetszik itt "vendégségben", hülye gyerek! Azt miért nem kapargatja egyik vérszopó libsi geci se, hogy ezt, hogy harcolta ki magának a helyi ork népesség? Nyilván úgy történt, hogy a magyarok benácultak, ahogy szoktak mert nem volt jobb dolguk. Cigányok nem lopnak sose, tiszták, nem kergettek senkit öngyilkosságba nem slumosították el a falut. Büntessük azt aki a saját hazájában, nem máséban mint a zsidder média segédmunkások és kedvenc orkjaik, békében szeretnének élni és megvédeni tulajdonukat azt felváltva fosztogató zsidó és cigány megszállóktól!

Walakicsike 2011.04.28. 16:33:24

@Celeb Rita: Üdvözöllek!
"Cigányok nem lopnak sose, tiszták, nem kergettek senkit öngyilkosságba nem slumosították el a falut. " ezt Te tapasztaltad??????
Mert ha igen akkor az RTL8-at nézed---hát valahogy én még nem láttam sok cigányt aki szerette volna a vizet :)))) ja értem az öntisztulást jobban szereti--víztakarékos--csak közben olyan nyavajái vannak hogy olyanokat tenyésztenek ki amire még az orvosok is lesnek.Én dolgoztam biztonsági operátorként újpesti nagyon nagy boltban hát amit ott műveltek a felvételeken a cigók a piasoron hát lepkehálóval kellett volna összeszedni őket.
Öngyilkosságba nem kergettek senkit,mert inkább megkéselték biztosra menve mint pár hónapja kőbányán a 14 éves suhancot--21 késszúrás már biztos halál volt.
Nem értem hogy miért az egyetlen nép aki nem tudott beépülni a magyarok közé a tatárjárás utáni népek betelepítése óta????
Ki hallotta hogy a lincselő,rabló,tolvaj és mocskot kedvelő nép bármelyik is-szerintem tótok,kunok,besenyők,jászok,szászok és még ki tudja hány nép olvadt be a magyar társadalomba---de a cigóknak valahogy nem sikerül.
Miért???????????????
Mert ahogy francia országban aki nem tudja a helyi népek életstílusát felvenni és elkülönül azoknak nincs helyük ott.
Ha a cigók nem tudnak beilleszkedni hát húzzanak vissza a Gangeszhez.volt 600évűk nekik hogy meghonosodjanak-de nagyon nem sikerült!!!!!!!!!!!A többi népnek hogy a fenébe sikerült???????????????

Walakicsike 2011.04.28. 18:16:40

Na tessék meg van az éjszakai cigány hepaj oka: amikor egy ittas magyar "pislant" a romák utcájában akkor lehet pattogniuk a tisztaságra,de amikor ahol dolgoztam használt autókereskedésben és a a cigány asszony az autók között a murvában kapart egy gödröt és belevégezte a nagy meg a kisdolgát és utána mint a macska betemette azért ne merjen nekik szólni?????????????????????????
Milyen érdekes hogy utálják a vizet---hát nincs is WassaerCloset-juk--hanem budijuk amiből terjed a Hepatitis variációit tenyésztik és terjesztik!!!
Megtaláltam hogy kerültek ide a cigányok---hát jöttek azok nem kelett őket hívni és még hogy nem kártékonyak a törökök vonulása után dúlták a magyarok házait!!!
"- A cigányok. Az indiai eredetű cigányság a XV-XVI. században kezdett tömegesen bevándorolni hazánkba. Zsigmond király engedélyezte átvonulásukat az országon. Többnyire karavánokba verődve kóboroltak. Hazánkban először egy 1489-es oklevél említ zenével foglalkozó cigányokat, mégpedig Beatrix királyné zenész cigányait. A török időkben a törököket szolgálták vasművesekként, zenészként, tűzmesterként, fegyverkovácsként vagy borbélyként. A török hasereg utáni "dúlásokat" ők végezték. A kóborló cigányokat Mária Terézia rendelettel próbálta letelepíteni és megrendszabályozni."
ár akkor meg akarták őket rendszabályozni,de 600 éve nem sikerült és ugyanúgy élnek amikor a török felforgatta az az országot ők meg "dúltak"--raboltak,fosztogattak---most sincs másként .....

Celeb Rita 2011.05.01. 09:20:09

Walaki75, iróniának szántam...

picur3ka 2011.05.02. 23:14:21

@Orbán takarodj!!:

Te, figyelj!

Media felhaborodas: nincs. Az egesz rendezett cirkusz ellenere csak a Spiegel meg a BBC foglalkozik vele. Mindenki unja mar, ugy tunik.

A szomszedaink ugy felvannak haborodva, hogy a horvatok, szlovakok egy irigylendo allamferfinak tartjak Orbant, a szerb nemzeti oldal a magyar kormanyt kovetendo peldakent idezi a helyi parlamentben es a roman kulugyer a media vita kapcsan kerdezve azt valaszolja: Nincs mirol beszelni.

Amugy jol vagy es tajekozott, gondolom.

picur3ka 2011.05.02. 23:27:44

@Walaki75:

El vagy varazsolva kicsit. Nem akarta, hanem beperelte. Folyik a targyalas.

Acsehek es egyebek nem rendelkeznek fennmaradt zsidokkal, ennyivel jobb nekik.
süti beállítások módosítása