A nagypénteki felfordulás
2011. április 22. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A nagypénteki felfordulás

  Tizenhárom évvel ezelőtt Nagy-Britannia, Észak-Írország és Írország képviselői aláírták a Nagypénteki Egyezményt, amely több évtizedes/évszázados etnikai feszültség és polgárháborúzás után pontot tett az észak-ír konfliktusra. Egy-egy robbantás azóta is történt, a társadalmi feszültség sem múlt el nyomtalanul, elég csak végigjárni Derry utcáit. Az örök húsvét azonban akkor és ott feloldozást és egy új élet lehetőségét hozta el egy távoli sziget sokat szenvedett tartományának. Ma nagypéntek van Magyarországon – Gyöngyöspatán is. Nálunk ma a megállapodás helyett a felfordulás, a pokolra szállás kezdődik el?

  Ma kiköltöztettek 276 roma felnőttet és gyereket Gyöngyöspatáról a Véderő nevű mozgalomnak a településre meghirdetett katonai tábora miatt.

  A romák félnek a fenyegetések miatt az atrocitásoktól. Az akció egyik szervezője elmondta, a férfiak mind a településen maradtak, próbálják védeni otthagyott értékeiket. Péntek délutánra országgyűlési képviselőket, nagykövetségek képviselőit és nemzetközi jogvédőket várnak a helyszínre. Farkas János, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnöke szerint a kiköltöztetés a Vöröskereszt közreműködésével történt, az embereket különböző táborokban helyezték el. A Vöröskereszt egy illetékese a dpa-nak azt nyilatkozta, hogy ez az első eset a második világháború óta, hogy a szervezet paramilitáris csoporttól fenyegetett civileket evakuál Magyarországon.

  Mi történik itt, Magyarország?

  Ilyen híreket a Balkán legmélyebb bugyraiból, esetleg polgárháborúba süllyedő fekete-afrikai országokból lehet hallani. Magyar állampolgárokat más magyar állampolgárok miatt evakuálnak magyar állampolgárok? Hogyan süllyedhettünk idáig?

  Még egyszer, s még mindig nem utoljára szögezzük le: Magyarország demokratikus jogállam. Az alapvető jogok mindenkit megilletnek és a törvények mindenkire vonatkoznak. A héten elfogadott és húsvéthétfőn aláírásra szánt alaptörvény szerint Magyarország védelmezi állampolgárait. Mindenkinek joga van a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz. És: mindenkinek joga van a tulajdonhoz.

  A magyar állam saját területének némely pontján ma nem tudja megvédeni állampolgárai tulajdonát és/vagy személyi biztonságát. Függetlenül attól, hogy milyen a bőrszíne. Hol kezdődik a lefelé húzó spirál? Egy: a roma közösségnek szembe kell néznie bűnöző életmódot folytató tagjainak felelősségével. Kettő: ugyanakkor a megfélemlített nem roma állampolgároknak nem homályos félkatonai szervezetektől, hanem a magyar államtól kell várniuk jogaik, tulajdonuk, személyi biztonságuk megvédését. Ahogy a megfélemlített romák is joggal formálhatnak igényt erre.

  Három: a legnagyobb felelősség a kormányzatot terheli. Azért tartjuk ugyanis évezredek óta az államot, hogy fenntartsa a külső és a belső biztonságot. Két hét alatt nem lett rend az ország reménytelennek tűnő pontjain, hiába szólt így a könnyelmű ígéret. Tudjuk, két év alatt sem lehet megteremteni a tökéletes(hez közeli) közbiztonságot, de legalább lennének jelek, hogy abba az irányba haladnánk! De ma, nagypénteken újabb mélypontot értünk el. A tulajdonukat és testi épségüket féltő magyar állampolgárok különböző paramilitáris szervezetek jelenlétére vágynak; más, tulajdonukat és testi épségüket féltő magyar állampolgárokat pedig polgárjogi mozgalmároktól és a Vöröskereszttől várják a megoldást. Gyöngyöspatán áll a bál. Remélhetőleg a nemzetközi híradókban jó vágóképek lesznek síró gyermekekről és egyenruhás keretlegényekről a líbiai és elefántcsontparti hírek között.

  Hova süllyedtünk, Magyarország?

  Nagypéntek van. Pilinszky azt írja róla: „Az ember itt a földön nem is annyira lépésről lépésre vándorol, mint inkább keresztről keresztre száll. Már geometriai formáját tekintve is a kereszt: találkozás és ellentét. Tragikum és reménység egyszerre.”

  Tragikum. Látjuk magunk körül. Reménység? Várjuk.

  Frissítés: menedékjogot kérnek a gyöngyöspatai romák az Egyesült Államoktól és Kanadától. Zámoly 2.0.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr742847321

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Félelmek, cigányok és nem cigányok 2011.04.27. 12:43:53

  Ahogy az várható volt, Gyöngyöspatán a nagypénteki felfordulással még nem értük el a mélypontot. Tegnap éjjel tettlegességig fajult a hevesi településen kialakult feszültség, a körülmények meglehetősen zavarosak, annyit lehet tudni, hogy tö...

Trackback: Szívből gratulálok mindenkinek! 2011.04.24. 01:41:53

A gyöngyöspatai cigányoknak az ingyen üdüléshez és ahhoz, hogy megvédték értékeiket a faluban évek óta garázdálkodó magyarbűnözőktől.A rendőrségnek ahhoz, hogy felismerte a különbséget a 2008. július 24-én lezajlott ártalmatlan siófoki jogvédő-felvonul...

Trackback: Szívből gratulálok mindenkinek! 2011.04.24. 01:36:03

A gyöngyöspatai cigányoknak az ingyen üdüléshez és ahhoz, hogy megvédték értékeiket a faluban évek óta garázdálkodó magyarbűnözőktől.A rendőrségnek ahhoz, hogy felismerte a különbséget a 2008. július 24-én lezajlott ártalmatlan siófoki jogvédő-felvonul...

Trackback: Irodalmi ajánló: Feleségverseny 2011.04.22. 14:05:22

Olvasva a mai híreket, egyre inkább úgy tűnik, hogy Spiró 2009-es regénye nem egy gyilkos szatíra, hanem egyszerűen csak jóslat. Aki olvasta, tudja miért mondom ezt, aki meg nem, annak ajánlom, pótolja.Hasznára válhat.

Trackback: Tomboló terror - Pintérnek mennie kell 2011.04.22. 13:40:02

 A Fidesz kormánynak -  Pintér Sándorral az élén - kevesebb, mint egy év alatt sikerült rosszabb helyzetet teremtenie a közbiztonság terén, mint elődjének, az MSZP kormánynak teljes kormányzásuk idején.   Ma Gyöngyöspatán a Vörösker...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfőmérnök 2011.04.26. 13:51:37

@tewton: Nem irinykedek rá, én tudok csúnyábbat is mondani, nem nagy szám. Csak leírom a véleményemet.

Alfőmérnök 2011.04.26. 13:53:22

@bbjnick: Hogy jön ide az, hogy egy troll téged fiszesseggnyalónak tart?
Vagy azt akarod mondani, hogy én nézem Orbán seggéből a Mónikasót?
Akkor menj a jóédes kurvaanyádba.

Alfőmérnök 2011.04.26. 13:55:59

@tewton: Egyébként az üzi betyárnak szólt. Ő tudja, hogy miért. De utoljára szóltam hozzá.

Leskelődő 2011.04.26. 14:05:56

@Alfőmérnök:
Csituljon.
Kereszthivatkozás volt :)

Alfőmérnök 2011.04.26. 14:07:37

@Leskelődő: Maga túlságosan jóhiszemű.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.26. 14:10:27

alfi, megint huligánkodik? maga egyre köcsögebb.

Alfőmérnök 2011.04.26. 14:14:56

@Grift: Ne olvasd, amit írok, ha nem tetszik. Ilyen egyszerű.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.26. 15:29:48

@Alfőmérnök:

Azon gondolkoztál már, hogy felkeress egy orvost?

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2011.04.26. 15:38:16

@bbjnick: Hogyne, nemrég Algopirint akartam venni a gyógyszertárben, és kiderült, hogy már csak receptre adják. Aztán inkább Algoflexet vettem, igaz, az nem olyan hatásos, de nem volt kedvem órákig várakozni a rendelőben egy receptért.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.26. 16:09:05

@Alfőmérnök:

És az sem az orvos, sem a gyógyszer nem mondta, Alfi, hogy ezeket az Algo-izéket ne házipálinkával vedd be?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.26. 16:10:07

"Szabadlábon a gyöngyöspatai támadó
2011. április 26. 14:38

MNO - KA
Szabadlábra helyezték azt a nőt, akit vasárnap állítottak elő, amiért a romák Gyöngyöspatára történő visszatérésekor a buszról leszállva megütött egy falubelit – tájékoztatta Dániel Péter, az asszony ügyvédje kedden az MTI-t.

Gergely Gabriella, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese megerősítette az asszony szabadlábra helyezését. Elmondta azt is, hogy az ügyben elmeorvosi szakértőt rendeltek ki. A csillebérci táborból vasárnap érkezett vissza Gyöngyöspatára azoknak a roma asszonyoknak és gyermekeknek az első csoportja, akik pénteken hagyták el a települést. A romák visszatérésekor a buszról leszálló egyik nő kétszer megütött egy falubelit, akinek az ütésektől vérezni kezdett az arca. A megütött idős nőt mentővel szállították a hatvani kórház traumatológiai osztályára.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője később arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a verekedő asszonyt előállították a gyöngyösi rendőrkapitányságra, és eljárást indítottak ellene.

(MTI)"

mno.hu/portal/780206

Magyarország rendőrsége tudatos magyarellenes intézkedéseket hoz! Állami közreműködéssel (irányítással?) genocídium folyik a vidék magyarsága ellen!

Az üzenetet megértettük.

ü
bbjnick

TG69 2011.04.26. 16:22:45

@bbjnick: Pintér ahogy tud jelez Orbánnak, hogy mire számíthat a jövőben. Aki nem ért belőle az nem fogja megélni a következő választásokat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.26. 16:50:12

@TG69:

Hát, tudja, ilyen "jóslatokat" utoljára 1989-ben hallottam az öreg bolsiktól.

De akár így (lesz), akár úgy (lesz), ma ismét időszerűek a spártai anyák búcsúszavai: Vagy a pajzsoddal vagy a pajzsodon! Megmérettetések idejét éljük: ki hová áll, ott marad.

ü
bbjnick

Walakicsike 2011.04.26. 18:57:32

egyszerűen beszél az eset:
---amikor valahol nagyon kelet magyar országon a rendőrök beküldték a drogkereső kutyát---hát hamar kijött a kutya :)))))))))))))))))))
Na miért is?
Hát mert a kedves kalányosék igen csak "SZAGMESTEREK",jó lenne ha be tudnának illeszkedni--de ebből is látszik hogy nem tudnak,akkor húzzanak mint a bagoly éjjel és meg se álljanak pandzsáb-ig.
Akkor nem lesz semmi félni valója éjjel a magyarnak és a bűnözés is megtizedelődik :))))
Érdekes a franciák azt kezdték el hogy aki nem tud európaiként viselkedni---vagyis inkább az adott ország emberei közé nem tud és nem akar beilleszkedni az menjen vissza a hazájába.
A cigik nem szeretik a vizet és a rendet sem,ja meg a tisztaságot.
A magyarok büdösek és mocskosak???ha itt maradnak a cigók akkor ez rágalom,mert szerintük azok vagyunk :(((((
Így én azt tenném:ha nem dolgozik mint minden európai,ha nem tudnak a higiéniájuk miatt megjelenni kultúrhelyeken és a közéletben mint a többség,ja igen és visszahoznám a kiírást"ne köpködj!!!!!!!!!!!!" vagy "Köpködni tilos!!!!!" ?????
Aki ezeknek a kicsi elvárásoknak nem tud megfelelni az legyen Uhu vagy Bagoly és húúúúúúúzon el az országból :)))))))))))))))))))
És minden cigányos vita gyökerestül elszáll :)))))))))))))))

tewton 2011.04.26. 19:16:07

ezen még röhögni is lehetne, ha nem a tisztességes emberek vérére menne ki a dolog

"A Belügyminisztérium szerint új bűnözési forma a félelemkeltő járőrözés"

www.origo.hu/itthon/20110426-a-belugyminiszterium-szerint-uj-bunozesi-forma-a-felelemkelto-jarorozes.html

remélem, a falkában elkövetett inzultálás is előbb-utóbb bűnözési forma lesz, így 20 év után.

Walakicsike 2011.04.26. 20:05:45

@tewton: mit nevezünk félelem keltő járőrözésnek?
a járőrözők megfogják verni azt aki az utcán nyugodtan és emberi céllal közlekedik?????
Szerintem csak annak van félelme akinek nem civilizált szándékai vannak.
Vagy a lopás,rablás,betörés és késelés az civilizált emberi magatartás???
Na igen ha "Brazilokkal" "csináltatva" elnézően engedjük megtörténni.
Csak az fél akinek "vaj van a fején"!
Azért a kisebbségi utálatért tenni is kellett ám!!!!
600Év az elég sok idő!!!!
Ha vannak becsületes cigányok,akkor azok közösítsék ki azokat akik miatt így elítélik őket és akkor azt mondom hogy van aki be akar illeszkedni!!!
De addig amíg a "lopás,rablás,betörés és késelés" mellet is még hazugságokkal védik egymás fajtársukat
mert "mi lesz ha az igazság mellé állnak és nem a hazugság mellé???"
Na itt kéne meghúzni a határt.
És ha ki vannak közösítve a rossz megítélést elősegítő elemek,akkor máris nincs félnivalója annak aki a civilizált társadalomban él.Mert ugye aki nem embertársait védi az igazságért,hanem a fajtársait a horda egységben maradásáért az nem igen civilizált---hanem inkább a legelőre való.
Tehát röviden:aki fél a rendfenntartástól az vagy forradalomra készül vagy egyszerűen a garázda magatartásra--amennyiben egyikre sem---az tegyen ellene hogy "ne keveredjen a korpa közé,mert megeszik a disznók"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.26. 21:35:02

@tewton:

Ilyen nincs! Illetve a Fidesz előtt nem volt, de most már van.

"félelemkeltő járőrözés"

Nem rossz, nem rossz, de mi ez ehhez képest:

"Heint Tamás [a szavazást követő tájékoztatón] pontosan azt válaszolta: a Parlament nem vendéglátóipari egység, a dohányzásra kijelölt jelenlegi terem sorsára nem tud válaszolni. Megjegyezte azonban, hogy ez szivarszoba, és a szivarszobákban a jövőben lehet majd dohányozni."

Magyarul: vannak egyenlők és még egyenlőbbek. Mindenhol betiltjuk a dohányzást, kivéve a Parlamentben. Nekünk szabad.

Ilyen fokú szemérmetlen képmutatást, arroganciát és már-már büszke, kacér önfertőző erkölcstelenséget én még soha életemben nem tapasztaltam a politikában, ami az elmúlt néhány hónapban itt ruttinná vált.

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.26. 21:55:43

@bbjnick:

Ilyen fokú szemérmetlen képmutatást, arroganciát és már-már büszke, kacér önfertőző erkölcstelenséget én még soha életemben nem tapasztaltam a politikában

ezt csak így lazán. neked tényleg jobban tetszettek a komcsik?
már csak az hiányzik, hogy rákapj az algoflexre! :)

Walakicsike 2011.04.26. 22:01:25

lesz még itt egy-két okosság,csak abból a rendes ember jön ki rosszul.
A bűnözőt ha meg is büntetik akkor nem eléggé ahhoz hogy a többi sötét külsejű is tanuljon belőle.
De legalább az olaszliszkai barbárokból kettő a börtönben megkapta a kipufogó ki kormolásának lehetőségét a büntetés idejéig---így aztán fel is kötötték magukat.
Szerencsére a börtönben már nem védik őket a törvények.
Mindegyiket amelyik nem tud emberien viselkedni(csak fenyegetni hogy megöl ha,.....) azt rács mögé kéne zárni és az állatkertben mutogatni hogy ha nem viselkednek fehér ember módjára akkor ott fognak perecért vigyorogni.................
Őszintén?
Olaszliszkát soha nem felejti el senki!!!!!!!!!!!!!
Na akkor tudták volna kicsit orvosolni ha saját maguk lincselik meg azokat a fajtársaikat akik rontják a dolgozó,megbecsülésre vágyó cigányok előítéletét!!!!!

szesztű_hányni 2011.04.26. 22:16:44

bblgmtr!!! H(Ö)8őtz7t/FR6ő8=őt7z=67p!!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.26. 22:18:37

@Grift:

Gúnyolódj csak, ha neked úgy könnyebb! De te is világosan érted és pontosan tudod, hogy miről beszélek: nem nagyon van ezen mit ragozni.

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2011.04.26. 23:01:53

Mondjuk nekem is az a személyes véleményen, hogy súlyos aránytévesztésben van most már a Fidesz.

Mindenhol ott nyüzsögnek, ahol pont nem kellene, ahol meg nagyon kellene, nos, ott minden a régi fos, arról tengermély a hallgatás.

Tetőzik a csődhullám, a Provident vigyorog a tévében és 3,5 éve csücsül az ÁFÁ -mon Sammy, Fletó meg hetente köpi le őket.

Biz'ördög a gazdaságon nem érezni a fene nagy forradalmat. Márpedig a végén az dönt, ez a szemfényvesztő iszapbirkózás a radikálisokkal már nagyon uncsi! Oké, legyen rendőrállam! De akkor miért tartja a markát minden fűzfa alatt egy zsernyák valamiért?

Szabályosan Londonig el lehet menni, anélkül, hogy megállítanának. Nehogymá' fekete BMW -t kelljen vennem, hogy békén hagyjanak!

Ideje lenne Fülit seggbe rúgni a főszóvivővel együtt! Sokkal jobb attól sem lenne, csak kevésbé néznék bambán, hogy mi van itt már megint, a ló túlsó oldalán?

Meg kellene próbálni -egyszer végre- őszintén beszélni! Mondják meg, hogy hétmillió húzzon el a picsába, mert ezt a parancsot kaptuk, amit végre is hajtunk. tűzzel-vassal!

Hülyének nézés minősített esete ez már! Legyen 5 euró a cigi, bassza szellő! 1.800 eurós fizetés mellett kit érdekel? Csakhogy harmadannyi és még sokáig így marad!

Cigánykerék, cigányút, cigánykodás világ faszáig!

Dagadtaknak drágább gyógyszert? Most baszták ki a féllábú rokont az ellátásból, mert vállalkozása van, nyáron fagyit mér. A TSZCS ex Kisz titkára és b. neje meg rokkant maradhatott. (ketten, négy lábbal)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.26. 23:23:39

@Bell & Sebastian:

A Fidesszel nem az a (legnagyobb) baj, hogy rosszul kormányoz, hanem, hogy amorális. Miközben (természetesen, inkoherens módon) folyamatosan erkölcsi hivatkozásokkal él. Ez (nem is túl hosszú távon) vagy a teljes felbomláshoz vagy forradalomhoz vezet. lehet, hogy erre játszanak?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 00:15:44

Brutálisan megvertek négy magyart Gyöngyöspatán
2011, április 26 - 23:03

(...)

Négyen látogatóba tartottak egy barátjukhoz. Az utcán mentek, gyalogosan, amikor egy vasvillákkal, vascsövekkel, lapátokkal felfegyverkezett cigány horda rájuk rontott. Provokált volna a négy magyar? 70-80 feldühödött cigánnyal szemben kevéssé valószínű. Hol voltak a rendőrök? Információink szerint kevéssel a támadás előtt az Arany János utcában csaptak balhét a rettegő kisebbség tagjai, a rendőrök oda mentek. Ezidő alatt támadtak rá a négy magyarra.

Úgy tudjuk, a sérülések súlyosak. Egy ember a négy közül fel sem tudott állni a támadás után, őt a mentők a helyszínről vitték el. A másik három férfi el tudott menni onnan, egyiküket elvitte később a mentő, mivel több helyen erősen vérzett a feje, nyílt törés volt látható a kézfején. Portálunk azt az információt kapta, hogy a cigányok a helyi cigányvajda háza körül gyűltek össze és jelenleg onnan fenyegetőznek. A területet a rendőrség lezárta, információval sem szolgálnak.

barikad.hu/brut%C3%A1lisan_megvertek_n%C3%A9gy_magyart_gy%C3%B6ngy%C3%B6spat%C3%A1n-20110426

ü
bbjnick

tewton 2011.04.27. 00:16:13

gyöngyöspata reloaded. a húsvétoló, tojásfestő, ároktisztogató cigányokat már a rendőri jelenlét se tartja vissza. esti hír.

"Ma ismét bebizonyosodott: nincs rend, a rendőrség nem képes ellátni a feladatát. Négy magyart vertek meg a cigányok, hordába verődve, felfegyverkezve.

Négyen látogatóba tartottak egy barátjukhoz. Az utcán mentek, gyalogosan, amikor egy vasvillákkal, vascsövekkel, lapátokkal felfegyverkezett cigány horda rájuk rontott.

Egy ember a négy közül fel sem tudott állni a támadás után, őt a mentők a helyszínről vitték el. A másik három férfi el tudott menni onnan, egyiküket elvitte később a mentő, mivel több helyen erősen vérzett a feje, nyílt törés volt látható a kézfején. Portálunk azt az információt kapta, hogy a cigányok a helyi cigányvajda háza körül gyűltek össze és jelenleg onnan fenyegetőznek. A területet a rendőrség lezárta, információval sem szolgálnak."

barikad.hu/brut%C3%A1lisan_megvertek_n%C3%A9gy_magyart_gy%C3%B6ngy%C3%B6spat%C3%A1n-20110426

tewton 2011.04.27. 00:17:32

@bbjnick:
ezt akartam mondani pont.

tewton 2011.04.27. 00:21:58

és akkor az index:

"Az Indexnek Radó János, a Roma Polgárjogi Alapítvány helyszínen tartózkodó munkatársa elmondta, kedden egyre több egyenruhás Véderő-tag szivárgott vissza. Ők, valamint a velük szimpatizáló gyöngyöspataiak egész nap provokálták azokat a romákat, akik nem a cigánysoron, hanem a falu központjában élnek."

talán rájuk mertek nézni a szemükkel a cigányokra?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 00:31:13

@tewton:

Logikus, fájdalmasan logikus.

a rendőrség törvénytelenül a saját portájáról elviszi a véderősöket=>a csillebércről hazatérő cigány banya a buszról leszállva nekiront az első elékerülő magyarnak

a rendőrség elengedi a verekedő cigányasszonyt=>még azon az estén az őrjöngő cigányhorda félholtra ver négy magyart

Logikus, fájdalmasan logikus.

ü
bbjnick

tewton 2011.04.27. 00:35:29

@bbjnick:
tovább is van, mondjam még?

www.origo.hu/itthon/20110426-gyongyospatan-verekedes-tortent.html

- igazmondó horváth ali: Amíg beszélgettek a rendőrökkel, addig néhány egyenruhás megjelent a település másik részében, a Bem utcában, ahol kővel kezdték dobálni a cigányok házait. Horváth szerint a támadók leütöttek egy 14 éves cigány fiút, ami után tömegverekedés alakult ki.

- Mint mondta, elhangzott az egyenruhások szájából, hogy "ma este meghaltok", illetve azt is állította, hogy a támadók részegek voltak és letolt nadrággal gúnyolták a cigányokat.

- "Százezren Gyöngyöspatáért" Facebook-csoport

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 00:46:43

@tewton:

Kijárási tilalmat kell kihirdetni és állandó ellenőrzési pontot/pontokat kell működtetni a falu cigány és magyar része között. A cigányokkal pedig világosan tudatni kell, hogy mi az ábra.

A kormány vagy már holnap (ma) elkezd őszintén és egyértelműen beszélni és határozottan cselekedni az ügyről/ügyben vagy gyakorlatilag teljesen elveszíti minden hitelét és becsületét a Zemberek előtt. Ha nem hagyják abba a sz*rhabosítást itt halottak lesznek, pontosabban, újabb halottak lesznek...:-(

ü
bbjnick

tewton 2011.04.27. 02:03:50

és a népszabó:
nol.hu/belfold/verekedes_tort_ki_gyongyospatan_-_panikhangulat_urakoldik

ez is tanulságos.

"Horváth Aladár a helyszínről azt nyilatkozta, hogy este fél tízkor tört ki tömegverekedés, miután a Bem utcán terepszínű egyenruhások kövekkel megdobáltak a cigánysoron egy házat.

(ez már magában eléggé sci-fi. talán kábelt is loptak azok az egyenruhások?)

Elmondta, ezt megelőzően messziről ismeretlenek mutogattak és fegyvernek látszó tárgyat szegeztek a cigányokra.

(mutogatás ... mint ősi cigány kommunikációs forma, a kóstolgatással és a beszólogatással együtt. viszont itt már csak -nek látszó tárgy)

Úgy vélekedett: a rendőrségnek és a jognak az eddigiektől eltérően kellene értékelnie a helyzetet, hiszen folyamatos faji jellegű, a cigányság ellen irányuló provokáció zajlik a településen.

(... ... ...)

A verekedés annak ellenére robbant ki, hogy a szomszéd utcában nagy erőkkel volt jelen a rendőrség - mondta a jogvédő.

(bizony, 4 magyar már csak ilyen, nekimegy az 80 cigánynak is!)

A helyszínre érkezett Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője is, aki méltatlannak és tarthatatlannak nevezte a kialakult helyzetet. A kormányhivatal vezetője azt mondta: ahol a gyűlölet elszabadul, ott nem meglepő, ha erőszakba torkollnak az események."

(lóf--t szabadult el a gyűlölet idáig. legalábbis csak a cigányok magyargyűlöletét lehetett idáig megtapasztalni, éveken át. vajon miket egyeztethet egy ilyen megyei adminisztrátor a helyszínen lévő cigány fajvédőkkel?)

tewton 2011.04.27. 02:23:09

fajvédőjogvédő csoportok éjjellátókat osztogattak a cigányoknak már a konfliktus előtt? több mint egyhetes mélymagyar.

www.youtube.com/watch?v=Ox--GojqNEY&t=11m35s

"megfenyegették az idős asszonyokat, hogy a torkukat el fogják vágni, mint hejőszalontán," ha el mernek menni a lakossági fórumra. a gyerekes szülőket pedig azzal, hogy a gyerekeken állnak bosszút.

és ez még az egész húsvéti dolog előtt volt.

tewton 2011.04.27. 06:05:45

oh, az origo is ...
www.origo.hu/itthon/20110426-gyongyospatan-verekedes-tortent.html

"A cigányok által lakott Hegyalja utcában a helyi kisebbségi önkormányzat vezetőjnek házában is virrasztottak hajnalban az emberek. Az [origo]-nak többen is elmondták ugyanazt a történetet, de senki nem volt, aki azt állította volna, hogy saját szemével látta a verekedést. Többen is arról beszéltek azonban, hogy a március közepe, a Jobbikhoz kötődő Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület megjelenése óta állandó félelemben élnek."

senki nem látta a verekedést. de mindenki úgy tudja, hogy. beleértve horváth aladárt is. és ami tuti, hogy a nácikok miatt kell félniük.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 06:46:46

@bbjnick:
nem gúnyolódom. sokadszor jelented ki, hogy a fidesz és orbán a komcsiknál is rosszabb. akkor vállaljad is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 07:01:35

@Grift:

Nézd, annyi dilinyós és beizgult zsidrák mászkál erre, akiken kiélheted hecchajlamaidat, nem hiszem, hogy velem kellene itt erőlködnöd. Pontosan érted, hogy mit mondok és pontosan tudod, hogy miért mondom; akkormeg...?!

ü
bbjnick

Lew Archer 2011.04.27. 07:01:39

@tewton:

Nézze, a gárdisták megjelenésükkel provokálják a cigányokat. Állukkal öklön ütik őket.

Lew Archer 2011.04.27. 07:22:00

@Grift:

Szerintem bbj érti az elgondolást, hogy engedmények a fontos nemzeti ügyekben való kemény lépésekért cserébe. Csakhogy ez az elgondolás kétséges, mert egyrészt, akiknek engedményeket tennének, azok nem alkusznak. Másrészt az engedmények és kemény lépések közti egyenleg nem mutat egyértelmű aktívumot.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 07:25:30

@bbjnick:

hechajlam? nálam? nem te írsz ilyen gonosz faszságokat?

"Ilyen fokú szemérmetlen képmutatást, arroganciát és már-már büszke, kacér önfertőző erkölcstelenséget én még soha életemben nem tapasztaltam a politikában"

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 07:37:01

@Lew Archer:

egy frászt. bbj kitalálta, hogy a jelen kormány mindennél ártalmasabb, ehhez keres bizonyítékokat. dohánytilalomban, sima rendőri töketlenkedésben*, egyebekben.

*ugye senki nem gondolja komolyan, hogy mindegy mi okból ilyen, de ilyen helyzetben nem engedünk véderősöket a faluba. és mi történik? a látványos letartóztatások után , nem pataiak gengelnek a városban.

Lew Archer 2011.04.27. 07:43:55

@kill004:

Érdekesek a tudósítások. Amikor 80 ember rátámad 4-re, akkor lehet persze azt mondani, hogy két társaság összeverekedett, és 4-en megsérültek.
Meg lehet azt is mondani, hogy 80-an összevertek 4 embert.

Lew Archer 2011.04.27. 07:47:57

@Grift:

Hogy mindennél ártalmasabb lenne, az veszélyes túlzás. Azért veszélyes, mert érveket szolgáltathat ahhoz, hogy " már a jobboldalnak is elege van Orbánból". Ez pedig nem a mi bizniszünk.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 07:57:44

@Lew Archer:
hát bizony veszélyes túlzás. egy módon lehet bbj veszélyes népi túlzásait kioltani, hogy ideológiai helyére tesszük, elhelyezzük. valahová a dél-amerikai kommunista papok közé. :)

Walakicsike 2011.04.27. 07:58:09

Azt mondják hogy a rasszizmust bűntetik?
A LEGNAGYOBB RASSZISTA A CIGÁNY!!!!!!
Érdekes módon a tatárjárás után akárhány nemzetiséget betelepítettek magyarhonba az egyik sem csinál ennyi problémát és gyűlöletkeltő mocskos,mocskolódós,higiéniálatlan életmódot mint a CIGÁNY!!!!
Furcsa hogy mindegyik be tudott illeszkedni a 600 év alatt. NEM?????
Utálom a csigaevő franciákat Trianon-ért,de azzal egyetértek velük amiért háborog az eu---hogy aki nem tud idegen országban úgy élni mint a helyiek--vagyis beilleszkedni és életvitelével nem elkülönülni és felháborodást szítani---az menjen vissza oda ahonnan jött!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De érdekes hogy ott sem kellenek senkinek ahonnan származnak!!!!!!!!!!!!!!!!
Akkor kivel van a baj a "korábban jövőkkel vagy a későn jövőkkel"?????
Mert a magyarok a kárpátmedencében már 1000 évvel ezelőtt itt voltak vagy még korábban is amit a "kiválasztott nép"
jól meghamisított--hivatalos pecsétes bizonyíték van róla.
A cigányok meg mindenhol előfordulnak a világban---mert nem csak a sátorban csinálnak cirkuszt a közönségnek---hanem a világban is---sehol nem kedvelik őket.
A cseheknél csinálják jól---külön városrészük van jó magas falakkal és onnan nem nagyon jönnek ki csak éjjel---de mindenki tudja hogy oda nem is kell menni.
Itt továbbra is a probléma gyökerét kell megszüntetni és nem kozmetikázni!!!!!!
Mert sok ebben az országban aki magyarul beszél--mint a cigányok is--de 1 forintért eladná az országot---mert nincs hazája!!!!!
És ez nem rasszizmus a részemről---csak egyszerüen ha valami nem megy akkor miért erőltetik 600éve ezt az együttélést ha nem megy?????
Sőt az az érdekes ha egyenrangú elbánást akarnak a magyarokkal--akkor miért kapnak minden féle tyúkszarnyi indokból segélyeket,na itt is csökkenteném az állami kiadásokat.
Hiszen egyszerűen munka nélkül kapták a pénzt hogy szaporodjanak---ezért büdös nekik a munka időtlen idők óta!!!

Lew Archer 2011.04.27. 08:02:17

@Grift:

A rendőri töketlenkedés nem megfelelő kifejezés arra, hogy nagyfokú rendőri jelenlét ellenére agyba-főbe vernek 4 embert.

Alfőmérnök 2011.04.27. 08:18:46

@tewton: Az a Facebook-csoport durva. Lehet, hogy ezt is a Zukkerberg szervezi? ;)

De félre a tréfával! Ebből még bármi lehet.
Őszinén szólva fogalmam sincs, hogy ki áll a háttérben és mi a célja. De hogy valaki(k) részéről provokáció történik, az szinte biztos.
Pintért nagyon nem kedvelem, de két dologban (majdnem) biztos vagyok.
- pontosan tisztában van vele, hogy mi a helyzet
- hosszútávon a rend kialakítása a célja.
Kisebb helyi konfliktusok kirobbantása esetleg érdekében állhat.

Lew Archer 2011.04.27. 08:19:12

@Grift:

Veszélyes azt gondolni és mondani is, hogy minden rendben halad.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 08:24:10

@Grift:

Éveken át mást sem visított a Fidesz --- és joggal visította ---, hogy "így erkölcsi válság, úgy erkölcsi válság!". Aztán jött Kötcse (ami gyakorlatilag deklarálja a hatalmi logikára épülő politikát, s az erkölcsi relativizmust). És az erkölcsi válsággal mi lett?! Az erkölcsi válság köszöni szépen jól van és mélyül.

Miközben a Fidesz minden hivatkozása erkölcsi alapú, ezek nem tudnak összeállni (koherens erkölcsi) renddé, mivel a hatalmi logikának alárendelve esetlegesek, nemritkán ellentmondásosak. (Ez azért is nagyon veszélyes játék, mert ezzel szépen le lehet amortizálni, el lehet hitelteleníteni, a komplett magyar szellemi hagyományt.)

Erkölcsi válság van (tehát nagy igény koherens erkölcsiségre), erkölcsi hivatkozásokra építi a Fidesz a politikát, s közben nap, mint nap áthágja a legelemibb erkölcsi szabályokat is. Ilyen fokú szemérmetlen képmutatást, arroganciát és már-már büszke, kacér önfertőző erkölcstelenséget én még soha életemben nem tapasztaltam a politikában. Ha egy kommunista erkölcstelen, abban semmi különleges nincs, ismerjük a fajtáját, tudjuk, mire számítsunk tőle; de ha olyan játszik ki bennünket (a hagyományra és az erkölcsökre hivatkozva), aki definíciója szerint jobboldali, keresztény, nemzeti hatalom létrehozására törekszik, az bizony komoly zavarokat okozhat a lelkekben.

Olvasd el, hogyan beszélnek a gyöngyöspataiak a @kill004: által belinkelt híradós hírben.

És: csak a tegnapi hírekből:

"Szabadlábon a gyöngyöspatai támadó"
"új bűnözési forma a félelemkeltő járőrözés"
(Nem, nem azt büntetjük, aki bűnt követ el, hanem azt, akit elérünk.)
"Az új tervezetcsomag betarthatóságát éppen ezért a betegek együttműködési készségére is építették: ennek alapján hátrányba kerülnének ugyanis azok a páciensek, akik nem a legolcsóbb terápiát választják, akik nem váltják ki, illetve nem szedik rendszeresen felírt orvosságaikat, illetve akik nem képesek lefogyni vagy leszokni a dohányzásról. Ők biztosan többet fognak fizetni a készítményekért, ezzel szemben a bizonyítottan együttműködőknek csökkenhet a gyógyszer ára. A rendszer ellenőrzését az Országos Egészségbiztosítási Pénztár TAJ-szám alapján végezné, ismétlődő vizsgálatok és mérések segítségével. A tervezet szerint az orvosok csak a legolcsóbb három generikus készítményt írhatnák fel receptre, illetve, hogy a drága onkológiai szerek forgalmazása a patikákból a kórházakba kerülne."
(Nem, nem arról beszélünk, hogy nem tudjuk a gyógyszerkasszát pénzhiány miatt fenntartani, hanem a betegeket tesszük hibássá, ilyen-olyan vakhivatkozással.)
"Heint Tamás [a szavazást követő tájékoztatón] pontosan azt válaszolta: a Parlament nem vendéglátóipari egység, a dohányzásra kijelölt jelenlegi terem sorsára nem tud válaszolni. Megjegyezte azonban, hogy ez szivarszoba, és a szivarszobákban a jövőben lehet majd dohányozni."
(Megtiltjuk mindenhol a dohányzást, kivéve a Parlamentben, mert ott "szivarszoba" van!!!)

És ez csak a tegnapi nap volt! S még azt sem lehet mondani, hogy valamiféle politikai szükségszerűség igazolása végett történtek ezek a "csúsztatások". Nem, ez mezei szemérmetlen képmutatás, arrogancia és már-már büszke, kacér önfertőző erkölcstelenség.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 08:30:56

@bbjnick:

aki definíciója szerint=aki öndefiníciója szerint

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 08:40:16

@bbjnick:

a hatalom arrogáns, legyen az bármilyen. másmilyen hatalom majd a mennyben. :)

az egészségügyről: hát a jó kurva édesanyját annak a szarházi betegnek, aki havonta soktízezres gyógyszert vált ki tb-re, aztán ha köszvényes, nagykanállal zabája amit neki nem lenne szabad, szívbeteg és este nassolgat, hogy 150 kiló lehessen, ha májbaja van piál, és így tovább. a jó kurva anyjukat. az egészségéért elsősorban maga a beteg a felelős, aztán az eü. nagyon helyes intézkedésekről beszélsz.

Alfőmérnök 2011.04.27. 08:49:12

@Grift: Azért ez az "akik nem képesek lefogyni" így elsőre elég komikuschan hangzik. De gondolom ők sem arra gondolnak, hogy a vékony testalkatúak olcsóbban fogják kapni a gyógyszert, mint a kövér testalkatúak. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 09:02:40

@Grift:

"a hatalom arrogáns, legyen az bármilyen" --- írod.

Legyen arrogáns, de ne legyen h*lye: feleslegesen ne hiteltelenítse el sem önmagát, sem hivatkozási bázisát.

"hát a jó kurva édesanyját annak a szarházi betegnek, aki..." --- írod.

Ez az intékedéssor az SZDSZ nemisolyanrégi ámokfutására emlékeztet. Megint menedzserek mondják meg a frankót, akik beteget még fényképen sem láttak.

1) Hogyan állapítja meg egy orvos, hogy a beteg hogyan táplálkozik? Megkérdezi tőle. Ha bevallja, hogy szalonnát evett, akkor megvonják tőle a gyógyszertámogatást, ha nem vallja be, akkor nem vonják meg?

2) Csak a legolcsóbb három generikus gyógyszert támogatják, aki nem fogadja el attól megvonják a támogatást --- áll a rendelettervezetben. Én ezt konkrétan átéltem, tehát tudom, hogyan működik: Több, mint egy évig kísérleteztek velem tizenakárhányféle gyógyszerrel, a körzeti orvostól akármilyen szakrendelésekig, egyik szakrendelésről a másikra küldtek (nem tudom, hogy az a sokféle gyógyszer és az a sokféle vizsgálat mennyibe került a tébének?!), pedig már az elején nyilvánvaló volt, hogy mi volna a megoldás. Allergiás vagyok többféle gyógyszer segédanyagra is, produkáltam is szépen a mellékhatásokat (hidd el, nem vicces, amikor építőipari ragasztót sz*rsz és ez még a kevésbé necces mellékhatások közé tartozott) , míg végül egy szakorvos fel merte írni a "drága" gyógyszert (azóta, sokéve, ezt szedem és kösz, megvagyok).

Hát, így van ez a menedzseregészségüggyel.

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 09:10:12

@bbjnick:
az általánosra hozol egy szélsőséges és személyes példát. te is tudod, hogy a betegek jó része mindent megtesz az egészsége ellen. ugye ki kéne baszni a tüdőkórházból az udvaron dohányzókat?
a betegek nagy része kádárista. semmiért nem vagyok felelős, akkor is gyógyítsanak meg.

tevevanegypupu 2011.04.27. 09:17:22

Mindenesetre erdekes latni - csak ugy kivulrol figyeltem meg a rendeloben varakozokat, mert muszaj haziorvost valasztani es hat elmentem haziorvost valasztani - hogy a varakozo betegek nyolcvan szazaleka vagy husz kiloval tobb mint lennie kellene. Gyogyszeresz rokonom meseli, hogy elkepeszto mennyisegu es aru gyogyszert vesznek a kedves betegek, raadasul olyat is csak ugy kedvtelesbol, amit elozo este reklamoztak a televizioban, es amirol meg a gyogyszereszeknek sincs fogalmuk, mi a fene lehet az?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 09:26:22

-----Original Message-----
From: magyar.demokratikus.charta@gmail.com
Sent: Wednesday, April 27, 2011 4:01 AM
Subject: [Magyar Demokratikus Charta hírlevél] Villámmegmozdulás Gyöngyöspatáért!
Villámmegmozdulás Gyöngyöspatáért!
Aki szeretné kifejezni szolidaritását a Gyöngyöspatán élő romákkal,
jöjjön szerdán délután 5-re a Parlament elé
a "Százezren Gyöngyöspatáért" facebook csoport szolidaritási flash mob-jára!
A megmozdulás néhány perces, ezért pontosan kell érkezni!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 09:29:03

@Grift:

"a betegek nagy része kádárista." --- írod.

Értem. De a rendelettervezetben felvázoltakat hogyan "vitelezed ki"?

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 09:33:01

@bbjnick:
ja, ha nem lehet vitelezni, akkor az a jó ami van. :)
egyébként te magad idézted a szándékot a folyamatos monitorra. vannak orvosi eszközök a beteg együttműködésének kontrolljára egyébként.

TG69 2011.04.27. 09:50:39

@bbjnick: Nem értelek!
Én azt írom : "Aki nem ért belőle az nem fogja megélni a következő választásokat. "
Te pedig nem sokkal ezután:"Ez (nem is túl hosszú távon) vagy a teljes felbomláshoz vagy forradalomhoz vezet. lehet, hogy erre játszanak"

A kettő között pedig ezt : "Hát, tudja, ilyen "jóslatokat" utoljára 1989-ben hallottam az öreg bolsiktól"

:)

TG69 2011.04.27. 09:57:24

@Lew Archer: Itt két dolog lehet a háttérben:
a1) Pintér evvel üzen, hogy több pénz kell a belügynek, különben gyorsan fogja erodálni a kormányt a vidéki helyzet.
a2) A külföldi vállalatok megadóztatása, a médiatörvény és az alkotmányozás után nem mer felvállalni több olyan lépést a kormány aminek újabb komolyabb külföldi visszhangja lehet. Tehtá elpolitizálták magukat legalább két dologgal (média+alkotmány) és most már nincs erő.
a3) Vegyük észre, hogy a segélyezés visszaszorításáért menő politikai harc nagyon komoly társadalmi konfliktussá gerjedhetnek és amit most csinál a kormány az ahhoz vezet, hogy egyszerűen kifarolnak belőle.

TG69 2011.04.27. 10:01:21

@Grift: Na pont ilyenek lettek volna az egészségbiztosítóknál ülő szakértők is. Csak ők, az állammal ellentétben meg is csinálták volna ezt a differenciált támogatást :). Tudtam én, hogy te is zsidó vagy csak provokálsz itt mindenkit :).

devuscka 2011.04.27. 10:07:28

@bbjnick:
Lecsökkent a szám. Már nem egymillióan?
Ezek is csak a biztonságos parlament előtt mernek tüntizni? :-(

Nem értem,hogy miért nem ezeknek írnak panaszt a helyi nem cigányok? Miért nem őket hívják segítségül. Leírni, hogy itt mi van.
- Nem merünk már este az utcára enni, a lakásunkban egyedül lenni. Tessenek jönni és megregulázni a kedves cigányjaikat.
Levelekkel bombáznám őket,(akár 1000 levél, mint ahányan aláírták a papírt) amit természetesem a sajtónak is elküldenék. (mint a HV-ben)
Miért nem a 'cigányvédőket' hívják a barátaik megfékezésére? ha már panasz van ellenük.
Nem ez lenne a normális?
Az Ő védenceik, így vállaljanak a felelősséget a tetteikért is.
Ezzel lehetne igazolni, hogy - Mi kértük, szóltunk, mi is félünk az itt élő cigányoktól, és nem akarunk polgárháborút - állapotot.

Walakicsike 2011.04.27. 11:26:05

az a baj hogy a cigányok törvényen kívüliek---hiszen nem értenek máshoz hogy megfélemlítség a békés embereket"ki taposom a beledet","elvágom a torkodat"----na ha a háziorvos nem írná fel a kívánságaikat receptre,vagy más közéleti ember nem tenné azt amit kérnek akkor jönne a fenyegetés és talán a becsület nélküli falka.
Szerintem a TB is a cigányoknak alanyi jogon jár,mert nem nagyon dolgozik mind bejelentett munkaviszonyban és ha nem fizeti a TB-t akkor milyen jogon kap ellátást???????
Az adófizetők pénzéből!!!!!
Na ez a nagy baj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Persze alanyi jogon jár a TB,a különféle pénzbeli segélyek amiket fehér ember nem csak hogy nem tud hogy milyen jogon,hanem soha meg sem kapna.
Csak ha nem hasznot hajtanak az országnak,hanem a rossz hírét keltik---lásd Kozma gyilkosság.
Akkor milyen okból kell szaporítani őket ingyen és bérmentve??????????????

Walakicsike 2011.04.27. 11:31:44

persze baj hogy eladták a közműveket,de egy dolog legalább hasznos belőle ---- ha tartozást halmoz fel a "nem a nyári napon barnult" színű ember akkor kilakoltatják ha nem fizet :))))))))))))
Ha meg nem akar dolgozni és még bűnözik is akkor az országból lakoltatnám ki.
Kéne egy lakatlan szigetet kinevezni az ilyen kilakoltatottaknak és oda kitelepíteni---adni nekik földművelő szerszámokat és vetni valót,ja meg pecabotot és éljenek ott.Ha meg lusták lennének halászni,vadászni,madarászni akkor magukra vessenek!!!
Persze ha úgy utálnák továbbra is a vizet mint eddig akkor nem csak hogy a drogkereső kutya fordul vissza a cigány barlang bejáratából hanem még a madarak és halak is elkerülnék a szigetet :)))))))))))))))))

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 15:05:26

@devuscka:

Ezek a fészbukcsoportok nyugodtan egyesíthetnék erőiket és létrehozhatnának egy Egymillióan, akik gyűlölik a magyarokat-fészbukcsoportot. Lazán lennének is annyian. Ez lenne a tiszta képlet. No, és ott akkor aztán mindenki kiönthetné a szívét, fantáziálhatna, asszociálhatna, kedvére gyűlölködhetne, heccelhetnék egymást és nem kellene itt fedőideológiákat gyártani.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 15:20:15

@TG69:

Nézem, nézem, de csak nem látok ellentmondást, semmilyen vonatkozásban...

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.27. 15:46:36

@Grift:

"vannak orvosi eszközök a beteg együttműködésének kontrolljára egyébként." --- írod.

Nem kétlem. S remélem, hogy kapacitás is lesz ezeknek a feladatoknak az ellátására.

És, ami a fő: akkor tudom a birkákat terelni, ha előtte eldöntöttem, hogy hová akarom terelni. Ha ötletszerűen ide-oda hajtogatom, ahogy a kedvem és a széljárás diktálja, csak szétzilálom, szétzavarom a nyájat.

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 15:56:21

@bbjnick:

most mondhatnám, hogy megint kaptunk egy bbjnick-i gumimegmondást, de nem mondom. :)

én remélem, hogy összeáll valami koncepció, amit végig is visznek.

devuscka 2011.04.27. 16:02:38

@bbjnick:
De a fedőideológiákkal többnek látszanak.
Sok-sok csoport, átfedő lájkolókkal, de ez már senkit sem érdekel, csak hogy itt is-ott is feltünjön egy-egy tiltakozó 'szervezet'.
Tudja, mint a filmforgatáson: a '7 db' lovas statiszta alkotja a támadó és védekező hadsereget is. Látszólag mégis 'sokulnak' ;-)

tewton 2011.04.27. 16:03:01

@Grift:
már megint mit nem ért ezen az egyszerű megmondáson? :)

tewton 2011.04.27. 16:30:20

@Grift:
minek? ... ne idegeljen. inkább olvassa, mit ír az állam pénzén tartott fajvédócigány, a kisebbségi gombócman:

"A múlt héten nyilvánosságra hozott jelentésemben felvázolt forgatókönyv tehát tovább íródott, a helyben kialakult feszültségek véres verekedésbe torkolltak. Ezek közvetlen körülményei ugyan nem tisztázottak, mindannyian tudjuk azonban, hogy a hónapokig tartó megszállás és az azóta felgyűlt félelem és feszültségek mellett a folyamatos provokáció váltotta ki az eseményeket."

"megszállás". mondja az állam (?) képviselője arra, hogy magyar emberek vendégeskednek egy magyar településen, ami erősen fertőzött cigánybűnözéssel. majdnem szerveztek egy mhsz-tábort, és állítólag négyen rátámadtak 80-100 cigányra. és kicsit megzavarták az életvitelszerű magyargyűlöletüket.

aztán hallgassa meg az ormányszóvivő legújabb bejelentéseit.

os.mti.hu/hirek/68097/a_kisebbsegi_ombudsman_sajtokozlemenye_a_gyongyospatan_lezajlott_tragikus_esemenyek_utani_helyzetrol

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 16:38:33

@tewton:
egyet kell megnézni. patai lakos e az a négy sérült. ha nem, akkor mi a jó kurva anyja bánatos faszáért ment oda pattogni? megmondjam? mert küldték. miért? hogy az történjen ami.
a gárdák semmit soha nem tettek, csak szolgálták ciont.

tewton 2011.04.27. 16:54:00

@Grift:
a lakóhely nem oszt, nem szoroz.
tudja, milyen az, amikor a saját lakóhelyén, éjjel, közterületen lopózik maga után a cigány? (én tudom).

ez egy teljesen átlagos, mindennapi esemény volt. ld. zámoly. olaszliszka. ennyi.

osborne 2011.04.27. 17:01:06

@tevevanegypupu: A régi ingyenhitel reklámokat ma már felváltották a gyógszer-reklámok, fő az egézség!

Walakicsike 2011.04.27. 17:02:27

Ha a cigányt zavarja hogy felügyelik a garázdálkodását akkor kiabál.
Csak ha nem tud bűnözés mentesen élni akkor húzzon el az országból!!!!!!!!!!!!!!
De amúgy meg én tudnám hova terelgetni a nyájat :)
Utaztatásra vinném őket a brazil partokhoz és finom falatokat szolgáltatnék a cápáknak---csak egy a baj ha így szagemberkén vinnénk ki még a cápák is elmenekülnének :)))))))))))
Az az érdekes hogy a cseheknél bezárták jó kis falak mögé a cigányokat és ha baj van velük akkor bemennek a kommandósok gyakorlatozni közéjük,mint pár éve--kizárták a médiát és helyükre tették őket egy két jól irányzott megtámogatással(az meg jól irányzott gumibot volt).
Van ahol megoldják a rendet közöttük és nem kerülgetik őket----csak itt van ilyen nálunk hogy a kisebbségnek több joga van mint a magyarnak---csak nem értem hogy akkor ha a kisebbségi hordáknak nagyobb a joguk(mert lassan kiszülnek az országból a cigányok) akkor miért is nevezik az országot Magyar országnak????
Az a baj hogy nem mi terelgetünk,hanem még mindig minket terelgetnek!!!!!
Lásd amikor a MÁV-ot a "kiválasztott nép" be akarta perelni hogy munka nélkül pénzt nyerjenek olyan joggal-hogy a magyar állami vasutak a ...táborokba szállította a fajtársaikat.
Aztán amikor a MÁV képviselője azt mondta hogy mindegyik potyautas volt,mert nem fizettek jegyet és a mai napig tartó kamatokra igényt tartanának a vasút részére---akkor elillant a "KIVÁLASZTOTT NÉP" igényei :)))))))))))
Na egy kicsit így kéne fellépni és a problémát gyökerestől orvosolni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.27. 17:03:39

@tewton:
hogy jön a minden érintett showműsoral fellépő gárda-betyár-faszom idióták műsora a maga után lopódzó cigányhoz? megmondom, sehogy. vagyis egy módon. ha maga nem fordul meg és nem lövi le a lopakodót, akkor ne vona vándorcirkuszától várja a megváltást.

az más dolog, ha kormány nem tesz rendet hamarosan. az más. akkor menni fog.

Walakicsike 2011.04.27. 17:05:51

@osborne: na igen a gyógyszer reklámok:)))))
A kedves cigók minden gyógyszert felíratnak---persze nincs rá szüksége--megnézném hogy mennyit fizet érte---mert lehet hogy olyan kedvezménye van hogy még olyat fehér ember nem is látott.
És aztán meg ószerest játszik és árulja a bolhapiacokon....

Alfőmérnök 2011.04.27. 17:06:33

@osborne: Látom a jósdában már maga is moszat-ügynök. :)

Walakicsike 2011.04.27. 17:13:23

@Grift: hát igen az a baj hogy a cigány annyira lemaradt a civilizációs fejlődésben hogy még az ókorban tart ahol "vagy ölsz vagy meghalsz" na az ilyen hitet kéne kitörölni a fejükből de sajnos egy agytúrkásszal nem lehet---valami maradandóval lehetne csak.
De az inkább mechanikusan lehetne mondjuk lecsapolni az agyukat addig amig már nem beszél arról hogy"kitaposom a beledet","elvágom a torkodat" ja és"a rák egye ki a beledet"---ha már ilyeneket nem mondanak akkor már kitisztult az agyuk---csak az megint környezetszennyezés volna :))))))))))

Bell & Sebastian 2011.04.27. 19:49:39

Milyen szép látvány is lett volna, amikor Bajnai Bajtárs Jótevőnk bandukol részeg haverjaival a fő pincesoron, egy-két fidesz-zsici díszfütyi vendége még a kukiját is előveszi a főterünkön, erre alaposan elagyabugyálja őket 400 db felgerjedt, helyi sváb lakos.

De minálunk ilyen nem volt, bezárkózva kushadtak a kollaboráns disznók!
Most benövi a gaz a helikopter leszállóját és még az égőket is kilopták az irányfényekből, nemfehér, nemhelyiek.

Bell & Sebastian 2011.04.27. 19:58:11

@Walaki75: Kínlódok 10 fő betanítottal, 1/3 -uk elcigósodott fehér. Még a vajdájuk is basic, Pavlov négylábúihoz képest, pedig van jogsija mindnek. Legalábbis vezet, de állítólag rendészeti korrupció a nyitja - ennek is. :)

A legrémisztőbb az, hogy előre nem látható, mikor tör ki a hangos acsarkodás dél-olasz módra, az meg rejtély, hogy mennyire komoly? Csak mutogat a bicskával, vagy szúrna is?

Walakicsike 2011.04.27. 20:26:56

@Bell & Sebastian:Üdvözöllek :)
Hát ha még csak késsel szúrna.
Én szerencsére elkerültem az eseteket,de hallottam olyat hogy amikor kapott az egyik cigó egy parasztlengőt és magához tért akkor elszaladt és az egész pereputty--még a nagymama is jöttek vissza ki vasvillával,kinek mi akadt a kezébe és fel akarták koncolni aki kiosztotta a jogos büntit.
Ezeknél nincs még lovagi etikett se---hogy 1:1-ben mérkőzzenek ha már támad--hanem úgy ha 20-an akkor annyian szurkálnak....
Te jó ég,mit beszélek---lovagi etikett????
Hiszen 12.századtól vannak írások róluk,de csak annyi hogy nomád nép és egyiptomból indultak,majd vándoroltak--de sosem dolgoztak csak komédiások voltak vagy azt tették amit ma is---nehéz a nomád életmódról áttérni a civilizált életmódra :)))))
De meg van a magyarázat---a Magyaroknak muszáj volt mert európa elpusztította volna őket.
A cigányokat nem fenyegeti a kipusztulás---pedig kéne valami kényszer,akkor kipusztulás tudata ha nem civilizálódik az elég erő volna--de az embertelen---akkor a magyarokkal szemben nem volt embertelen 1000 éve???????????
Tudod mi az érdekes tény és talány?
Ki látott már cigányt TANULÓAUTÓ-t vezetni?????
Szerintem a jogosítvány is ha van neki az csak a befizetésre jár és nem a teljesítésre.
Nem?
Ezért is mondom hogy sok dolog alanyilag jár pedig csak utólag jövők és aki rendesen fizeti az adókat az soha nem kap olyan segélyeseket amiket ők.

tevevanegypupu 2011.04.27. 20:34:42

@osborne:
Ha bemegy egy gyogyszertarba, akkor azt hiheti, hogy valami kozmetikai es gyogynovenyszakuzletbe tevedt.
Emlekszem a regi idokben (tipikus oregasszonyos megjegyzes) maximum a gyogyszertar altal gyartott sajat uvegekbe ontott ipekakuanak meg vasborok es csukamajolajak voltak kikeszitve "reklamnak"..

Bell & Sebastian 2011.04.27. 21:44:06

@Walaki75: Megaszontta a főtörténészük, hogy azér kellett tiplizni a Gangesz partjáról, mert az angolok tömegesen hurcolták el őket kávéházaikba, zenélni.

Csakhogy itt az oláh kaszt porciózza nekünk a hitlerszalonnát. Akik egyedül bulafonon tudnak, annak is a zsengéjén, mint SZDSZ-Ali, canadian utazásszervező.

Walakicsike 2011.04.28. 07:08:23

@Bell & Sebastian: Az az érdekes ha annyira jó és értékes nemzet :)))))))))))))
Akkor a Kanada miért fizette a visszarepülőjegyüket???? :))))))))))))
Mert ott is loptak,raboltak,csaltak,hazudtak,nem szerették a vizet :))) és nyugaton sem szeretik az ilyen életvitelt!!!!!
Az ilyen életvitel nem segíti a társadalmi fejlődést hanem visszaveti!!!!
És hiába beszélnek felzárkóztatásról---a cigány gyerek azt csinálja amit a szüleitől(na ez kicsit erős volt---inkább nemzőitől) lát,de mit akarnak a Vikiék pár év alatt elérni ha 600év alatt nem sikerült??????????????
Ja igen tovább élősködtetni a Mi befizetett adónkból ingyen életet biztosítani nekik mindenféle segélyekkel.
Ha megtudnák nyugaton hogy a külföldi iszapkatasztrófa adományokból nem a régirend helyreállítását rendezték,hanem CIGÁNY KÖZÖSSÉGI HÁZAT építettek.
Na oda fehér ember be nem menne mert a "tisztaságuk" oda is begyűrűzik:))))

Bell & Sebastian 2011.04.28. 09:07:38

@Walaki75: Adta magát a következtetés, fanyűvő ott sok kell. Valaki tett be linket a megugrott bűnözésről, csak amikor már új börtönszárny is került szóba, megelégelték őket.

Könyvtár-templom-teleház-kultúr nem elég? Mert máshol sincs több.

tewton 2011.04.28. 11:28:32

@Bell & Sebastian:
na erre mit mondanak? index. kifizetetlen vállalkozók versus fegyveres vasútőrök.

"Munkatársaink helyszíni beszámolója szerint az öt-hat biztonsági őr és a bontásra készülő nagyjából tíz munkás között csak szóváltás volt, dulakodás nem. A munkások azt mondták ugyan, hogy el tudják bontani úgy a nekik ki nem fizetett, ezért szerintük az ő tulajdonukat képező betonelemeket, hogy nem sérülnek a biztosítóberendezések, a fegyveres biztonsági őrök ezt sem hagyták. A szóváltásokat követően a vasútépítés állami megrendelője, a NIF Zrt. péntek délelőtt tíz órára egyeztetést kezdeményezett a pénzükre váró kisvállalkozók és a kivitelező konzorcium között."

1) fegyveres kft-s vasútőr és állami erőszakmonopólium? ezt így hogy?
2) fegyveres vasútőr és mégis lopják a kábeleket a megélhetők? ezt így hogy?
3) fegyveres vasúti őr nem félelemkelt, nem rendfenntart?

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.04.28. 11:47:48

Ezeknek a szarjankóknak ez a legnagyobb bajuk?!
A tények:
- európai felháborodás, utálat a méditörvény és a bél Széll al kotmány miatt
- növekvő munkanélküliség
- óriási költségvetési hiány
- a műmagyarkodás miatt a szomszédaink jogosan felháborodnak
- Gyöngyöspatai evakuálás, világ megdöbbenés!!

-. fidesz tagok és seggnyalóik helyzetbe hozása, óriási pénzekért
- közutált, Kazinczy díjas köztársasági iródeák förmedvényei
- Orbán beégése, Magyarország megszégyenítése
..........

Elég volt, itt az idő, zavarjuk el őket!

ORBÁN TAKARODJ!

Celeb Rita 2011.04.28. 14:33:51

Takarodj haza izrajelbe a többi cionista fasszopóval együtt, ha nem tetszik itt "vendégségben", hülye gyerek! Azt miért nem kapargatja egyik vérszopó libsi geci se, hogy ezt, hogy harcolta ki magának a helyi ork népesség? Nyilván úgy történt, hogy a magyarok benácultak, ahogy szoktak mert nem volt jobb dolguk. Cigányok nem lopnak sose, tiszták, nem kergettek senkit öngyilkosságba nem slumosították el a falut. Büntessük azt aki a saját hazájában, nem máséban mint a zsidder média segédmunkások és kedvenc orkjaik, békében szeretnének élni és megvédeni tulajdonukat azt felváltva fosztogató zsidó és cigány megszállóktól!

Walakicsike 2011.04.28. 16:33:24

@Celeb Rita: Üdvözöllek!
"Cigányok nem lopnak sose, tiszták, nem kergettek senkit öngyilkosságba nem slumosították el a falut. " ezt Te tapasztaltad??????
Mert ha igen akkor az RTL8-at nézed---hát valahogy én még nem láttam sok cigányt aki szerette volna a vizet :)))) ja értem az öntisztulást jobban szereti--víztakarékos--csak közben olyan nyavajái vannak hogy olyanokat tenyésztenek ki amire még az orvosok is lesnek.Én dolgoztam biztonsági operátorként újpesti nagyon nagy boltban hát amit ott műveltek a felvételeken a cigók a piasoron hát lepkehálóval kellett volna összeszedni őket.
Öngyilkosságba nem kergettek senkit,mert inkább megkéselték biztosra menve mint pár hónapja kőbányán a 14 éves suhancot--21 késszúrás már biztos halál volt.
Nem értem hogy miért az egyetlen nép aki nem tudott beépülni a magyarok közé a tatárjárás utáni népek betelepítése óta????
Ki hallotta hogy a lincselő,rabló,tolvaj és mocskot kedvelő nép bármelyik is-szerintem tótok,kunok,besenyők,jászok,szászok és még ki tudja hány nép olvadt be a magyar társadalomba---de a cigóknak valahogy nem sikerül.
Miért???????????????
Mert ahogy francia országban aki nem tudja a helyi népek életstílusát felvenni és elkülönül azoknak nincs helyük ott.
Ha a cigók nem tudnak beilleszkedni hát húzzanak vissza a Gangeszhez.volt 600évűk nekik hogy meghonosodjanak-de nagyon nem sikerült!!!!!!!!!!!A többi népnek hogy a fenébe sikerült???????????????

Walakicsike 2011.04.28. 18:16:40

Na tessék meg van az éjszakai cigány hepaj oka: amikor egy ittas magyar "pislant" a romák utcájában akkor lehet pattogniuk a tisztaságra,de amikor ahol dolgoztam használt autókereskedésben és a a cigány asszony az autók között a murvában kapart egy gödröt és belevégezte a nagy meg a kisdolgát és utána mint a macska betemette azért ne merjen nekik szólni?????????????????????????
Milyen érdekes hogy utálják a vizet---hát nincs is WassaerCloset-juk--hanem budijuk amiből terjed a Hepatitis variációit tenyésztik és terjesztik!!!
Megtaláltam hogy kerültek ide a cigányok---hát jöttek azok nem kelett őket hívni és még hogy nem kártékonyak a törökök vonulása után dúlták a magyarok házait!!!
"- A cigányok. Az indiai eredetű cigányság a XV-XVI. században kezdett tömegesen bevándorolni hazánkba. Zsigmond király engedélyezte átvonulásukat az országon. Többnyire karavánokba verődve kóboroltak. Hazánkban először egy 1489-es oklevél említ zenével foglalkozó cigányokat, mégpedig Beatrix királyné zenész cigányait. A török időkben a törököket szolgálták vasművesekként, zenészként, tűzmesterként, fegyverkovácsként vagy borbélyként. A török hasereg utáni "dúlásokat" ők végezték. A kóborló cigányokat Mária Terézia rendelettel próbálta letelepíteni és megrendszabályozni."
ár akkor meg akarták őket rendszabályozni,de 600 éve nem sikerült és ugyanúgy élnek amikor a török felforgatta az az országot ők meg "dúltak"--raboltak,fosztogattak---most sincs másként .....

Celeb Rita 2011.05.01. 09:20:09

Walaki75, iróniának szántam...

picur3ka 2011.05.02. 23:14:21

@Orbán takarodj!!:

Te, figyelj!

Media felhaborodas: nincs. Az egesz rendezett cirkusz ellenere csak a Spiegel meg a BBC foglalkozik vele. Mindenki unja mar, ugy tunik.

A szomszedaink ugy felvannak haborodva, hogy a horvatok, szlovakok egy irigylendo allamferfinak tartjak Orbant, a szerb nemzeti oldal a magyar kormanyt kovetendo peldakent idezi a helyi parlamentben es a roman kulugyer a media vita kapcsan kerdezve azt valaszolja: Nincs mirol beszelni.

Amugy jol vagy es tajekozott, gondolom.

picur3ka 2011.05.02. 23:27:44

@Walaki75:

El vagy varazsolva kicsit. Nem akarta, hanem beperelte. Folyik a targyalas.

Acsehek es egyebek nem rendelkeznek fennmaradt zsidokkal, ennyivel jobb nekik.
süti beállítások módosítása