Disznók tánca
2010. december 28. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Disznók tánca

„Műanyag a föld és műanyag az ég.
Olyan kár, hogy igazi már nincsen rég”

  Ez a Warpigs nem az a War Pigs. A kilencvenes évek méltatlanul elfeledett magyar deszkásrock zenekara ma este klubkoncertet ad Pesten, a Szeparé nevű helyen. Én nem leszek ott, egy nagyságrendekkel nagyobb legendára megyek ma az Arénába, de akinek a Warpigs mond valamit, az legyen ám a helyszínen.

  Ők persze nem is voltak legendák, épp ellenkezőleg: magunkfajta deszkás hülyegyerekek voltak, csak ők még ki is álltak a színpadra, nem csak otthon pötyögtették a gitárjaikat. A Warpigs az akkoriban futó, grunge után következő rockhullámra ültek rá jókor, jó helyen. Kitűnően hozták és az internet előtti őskorszakban házhoz szállították a hard rock, metál és hiphop belbecsére, meg a deszkás cipők, zsebes bermudák, vidám mintás pólók külcsínére alapozó stílust. Marhára nem voltak eredetiek, de ők voltak a mi kis magyar narancsunk.

  Miután a Szandálhoz a később nemzetközi hírű rendezővé növő székely legény, Antal Nimród csinált egy Kontroll-előtanulmányt, majd a Monte Carlo idézőjelekkel telezsúfolt slágeréből lett rádiós kedvenc, a néhány lemezt megért banda a kétezres évekre felszívódott. Évek óta nem is jutottak eszembe, de most újra elkezdtek koncertezni.

  Pár neten elérhető számuk egy kis kemény mag számára ma is nosztalgiát jelentenek: ironikus keménykedés, eccerű társadalomkritika, póz és gondtalanság kevercsei voltak és maradtak a kölyökkorból. „…And you thought the nineties were over…” - szól a honlapjuk mottója. Egy eredeti kazetta és CD tulajdonosaként köszönet & üdv a srácoknak a műanyag korából. Pogó indul!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr62544067

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Eszenyi Péter 2011.12.28. 10:52:14

Adunk a kocsmáknak egy pofont! 10 állandó kérdés, 10 válasz. Ismert arcok nyilatkoznak. Név: Eszenyi Péter Születésnap: y. m. d. Foglalkozás: énekes, ze...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Civitas Fidelissima 2010.12.28. 18:04:28

Szerintem a cím okán ez is belefér (amúgy ez is már nosztalgia): www.youtube.com/watch?v=WesRyLTpSOI

karosszékely 2010.12.28. 22:27:51

Csak egy apró korrekció a cikkhez: "...méltán elfeledett..."

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.02.20. 20:52:26

Törölték a kommentfolyamot, vagy megint a blogmotor?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.02.20. 20:55:01

@Holger Hartland: Ja, ez egy másik. Itt még 2996 hely van. :)

Sapika 2014.02.25. 13:14:18

@Holger Hartland: Tképpen át lehetne ide költözni, a másik már nagyon betelt.
Vagy nézni más üres helyet inkább, a változatosság kedvéért.
süti beállítások módosítása