Megalakult a Beatles! Globál szemle
2010. szeptember 24. írta: Redakció

Megalakult a Beatles! Globál szemle

George, John, Paul és a két lúzer, akik kiléptek a bandából az elején

  Miről írt a világsajtó a héten? Globál rovatunkat szemlézve okos olvasmányokat kínálunk a hétvégére.

  A nemzetközi sajtó a pápa nagy-britanniai látogatásától volt hangos: Boris Johnson, kedvenc angol konzervatív politikusunk, London polgármestere a rá jellemző szellemességgel és műveltséggel lamentált a Daily Telegraph-ban azon, mit is mondjon a Londonba érkező pápának: „Here he was, Joseph Ratzinger, Benedict XVI, the upholder of Catholic teaching in a morass of relativism, with his stern but interesting critique of our secular world. Here was I, the representative of a teeming megalopolis, a place where hard work and hedonism seemed to be the dominant ethics, and where some people were not just apathetic about the papal visit, but positively hostile.” A Frankfurter Allgemeine Zeitung arról írt: a pápa elleni divatos előítéletek nem hatják át a közéletet és a közösségeket.

  Oroszország és Európa kapcsolatát boncolgatja a Libération és a Frankfurter Allgemeine Zeitung is. Míg a francia lap kiemeli, hogy Dmitrij Medvegyev orosz elnök az Európai Unió és az Egyesült Államok mellett Oroszországot nevezte az európai civilizáció harmadik alapelemének, addig a patinás frankfurti lap Berlin és Moszkva jelenlegi viszonyát elemzi: „Felső-Volta rakétákkal” - idézte Helmut Schmidt egykori kancellár 1991-es kijelentését a lap.

  A nemrég a Fideszt zsidóellenesnek beállító angol baloldali Denis MacShane a Newsweekben elmélkedik az európai szélsőjobb felemelkedéséről: az egykor karanténban tartott erők ma már biztos parlamenti pártok, és hatásukra átalakult a néppártok politikája is.

  A The American-ben Kim Dzsong-Il utódlásáról olvashatunk: a 28 éves Kim Dzsong-Unnal a sztálinista dinasztia harmadik nemzedéke lép a vasbetonból és éhező emberekből álló ország trónjára.

  Végül, ha van elég időnk, mélyedjünk el a remek The Quietus nevű, polgári undergroundnak is nevezhető angol popkulturális magazin kilométerhosszú esszéjében, amiből a Beatles ötven évvel ezelőtti hamburgi időszakát, a modern pop egyik szülőszobáját eleveníti fel számos sztorival.

A most 50 éves Beatles első koncertfelvétele 1962-ből

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr512320561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.09.24. 18:03:39

Ha Boris Johnson nem lenne polgármester, simán elmehetne újságírónak*, ez a cikk ODABASZ!

:)))

*Mielőtt valami nagyokos kioktatna, tudom nagyon jól! ;)
süti beállítások módosítása