Hozzászólás a NER-konzultációhoz
2010. július 10. írta: tanarseged ur

Hozzászólás a NER-konzultációhoz

  Eleget téve a felhívásnak, az alábbiakban megkísérlem tömören és lényegretörően összefoglalni, hogy közép- és hosszú távon várhatóan milyen hatással lesznek Magyarország jövőjére a Nemzeti Együttműködés Rendszerével kapcsolatos eddigi és valószínűsíthető további fejlemények, a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata és a kifüggesztésére vonatkozó rendelet, valamint a mindezekről szóló élénk viták:


 

 

 

 

 









  Nagyjából ennyi - köszönöm az olvasóknak, hogy volt türelmük a rövid, ámbár a szerző szerénytelen véleménye szerint a teljesség igényével készült összefoglaláshoz. Csak annyit fűznék még hozzá: bár a NER és a NENYI kapcsán természetesen a jövőben is rendkívül hasznos és fontos vitákra és konzultációra számíthatunk, azért ne feledkezzünk meg olyan, hasonló horderejű kérdésekről sem, mint az, hogy kit kellett volna köztársasági elnöknek választani, vagy hogy elmaradjon-e a tűzijáték.

  Emlékezzünk meg továbbá röviden a Magyarország sorsát közép- és hosszú távon meghatározó további, másodlagos tényezőkről és feladatokról is, még ha ezek jelentőségben el is törpülnek az előbbiek mellett. A teljesség igénye nélkül:

- gazdasági növekedés;
- demográfiai folyamatok;
- az állami újraelosztás csökkentése;
- a foglalkoztatás bővítése;
- az államadósság csökkentése;
- a korrupció visszaszorítása és az átláthatóság növelése;
- a társadalmi anómia visszaszorítása;
- az állami szolgáltatások (hon- és rendvédelem, igazságszolgáltatás, oktatás, egészségügy, közösségi közlekedés) hatékonyabb és színvonalasabb működtetése;
- igazságos közteherviselés.

   Orbán Viktor a választási győzelem után szerénységről és alázatról beszélt. Az ilyesmi valóban a hatalomgyakorlás fontos erkölcsi kelléke. (Azért, ha már konzultáció és O.V. tényleg nem használ netet, valaki kinyomtathatná és elküldhetné neki a Reakció kormányprogramját. Jó az még most is.) Legyünk ugyanakkor, ha nem is alázatosak, de legalább szerények mi, választópolgárok is: érjük be azzal, ha a kormány a posztban tételesen felsorolt másodlagos területeken eredményeket ér el, és ha ezek meglesznek, felejtsük el a NER és a NENYI kapcsán felmerülő aggályokat.

  ***

  A NER-ről a Mandineren eddig megjelent vitaposztok:

  NENYI (Kínai Kálmán & Trágár Tóni)

  NER-nyilatkozat: Fidesz-esély az MSZP-nek? (TuRuL_2k2)

  A Nyilatkozat kritikájának bírálata (Elpet)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr902142446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thulsa Doom (törölt) 2010.07.10. 09:32:11

Kimerítő, átfogó tanulmány volt, köszönjük. Valóban megragadtad a lényeget.))

Az alább említett "másodlagos tényezők" pedig soha nem eshetnek a Nemzeti Egység Kormányának fő csapásirányába. Legfőképp azért, mert vitákat generálhatnak, ami árt a Nemzeti Egységnek.
Ehelyett kapjuk a " Legyen Béke, Szabadság, Jólét... " iránymutatásokat.
És lám, a hálátlan nép még ezen is fanyalog! Szörnyűség! Meg sem érdemeljük mi ezeket az államférfiakat! Mi már semminek nem tudunk örülni...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.07.10. 10:14:33

Jó tanársegéd uram, most elárultad, hogy nem tartozol a függetlenekhez.

Ha a függetlenekhez tartoznál, akkor nagyon jól kellene tudnod, hogy az általad sorolt partikuláris problémák megoldásának útjában egyedül a fideszes önkény áll, amely most, per pillanatnyilag a NER és NENYI formájában manifesztálódik. A NENYI sérti a független megmondászat táradalomértelmezését, mivel a kormányhoz köthető szimbólumot helyez el köztérben. Ezzel zavart okoz abban felfogásban, hogy jobboldali kormány esetén mindenféle egyéni és intézményi entitás legfontosabb feladata a hatalmi önkény elleni küzdelem. Tehát a NER és a NENYI mindenféle diskurzus alfája és omegája, annál is inkább, mert az univerzális megmondóelit leginkább ehhez a kérdéshez tud érdemben hozzászólni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.10. 10:21:27

erkölcstelennek és gyanúsan gumicsont gyárnak érzem ezt a versenynyivákolást a kifüggesztés körül, mikor a váltás utáni időszak legborzalmasabb eseményére készülnek a reggeli mosakodásnál, a fekáliával szennyezett peniszüket mosogató, pokol seregeinek feminin katonai. az orbánrendszer hajnalán a bűnt ünneplik budapest utcáin. mikor ájtatos képpel ülnek nagyjaink a miséken és istentiszteleteken, akkor budapest utcáin az inferno szcénáz. nincs nemzeti együttműködés, amíg olyan betegparádé vonul a városon, aminek betiltásában nemzeti egyetértés van. kevés bűn van amit ez a magyari nemzet felismer, de a beteg fartúrás megítélésében közmegegyezés van. és ezt lehet, ezek a szerencsétlen nyomorultak hirdethetik pávatollal a seggükben a sátán diadalát a földön.
na ez már komoly hiba.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.07.10. 10:37:45

@Grift:

Örülne inkább, hogy nem erről beszél mindenki. Az ilyen ordenáré magamutogatások legjobb táptalaja éppen a közfigyelem.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.10. 10:42:58

@Elpet:

jó, akkor szájba lehet vizelni apácákat is, csak ne beszéljünk róla.
a sátánnak celebrált feketemise akkor is hat, ha nem beszélünk róla. ne jöjjön nekem ilyen modernkedő, kommunikáció az isten szövegekkel.
foglalkozzon misztikával! a szertartás, közönség nélkül is hat. :)

Google 2010.07.10. 10:45:39

@Grift:

De közönség nélkül nem az igazi.

tevevanegypupu 2010.07.10. 10:49:44

@Grift:
Ki a fene akar melegbuszke lenni a szobaban, ahol senki nem latja?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.10. 10:49:51

@Google:
maga ateista, nem érti :)

a ratyiparádé a sátán és a ratyik közötti szövetség örömünnepe, évenkénti, behódolás megerősítő szertartás. huszadrangú mellékese a nyilvánosság csiklandozása. csak a felszín.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.10. 10:53:03

Tanársegéd úr,

ezek jelszavak. A zömük úgy 150 éve forgalomban vannak. És nem csak Mo-n.
Ezek közül melyikre nem cuppanna rá Feri?
Ezek közül alig van 1-2, ami tényleg politikailag megoldható.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.07.10. 10:53:30

A nenyi Orbán privát hülyeségének manifesztuma, amivel nem a tartalma a baj, és nem is a kifüggesztése, hanem az, hogy egy bolond irányítja ezt az országot. Egy épelméjű ember épelméjű gondolatainak kötelező közzétételével soha nem volt még gond.

Ebből a szempontból tehát cseppet sem irreleváns a mandiner kezdeményezése, és biztos, hogy a Fidesz-szimpatizánsok egy része életre szóló bölcsességgel lesz gazdagabb.

De akkor már késő lesz. :-D

tevevanegypupu 2010.07.10. 10:54:29

A nemzeti egyuttmukodes kereteben kerjuk vissza Gyurcsanyt, Draskovicsot es Verest a kormanyba.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.07.10. 10:55:01

@Grift: Ugye nem múlik el nap anélkül, hogy ne fantáziálgatnál mindazon mocskos dolgokról, amiket a buzik művelnek egymással, amikor senki sem látja őket? :-)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.10. 11:06:45

@Kettes: Grifttől legalább stílust tanulhatna.
A maguk fogcsikorgató átkozódását is el lehetne adni élvezetesen. Olvassa kicsit Jeremiás prófétát.

reality 2010.07.10. 11:09:24

"Ebből a szempontból tehát cseppet sem irreleváns a mandiner kezdeményezése, és biztos, hogy a Fidesz-szimpatizánsok egy része életre szóló bölcsességgel lesz gazdagabb."

És eljött a nap, amikor a Kettes-félék megdicsérik a mandineres fiúkat. Remélem, simogatja lelküket. :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.07.10. 11:10:12

@Grift:

Magának ebben kétségtelen metafizikai igazsága van, ám mi, keresztények elsősorban abban hiszünk, hogy a Szentmise ereje nagyobb a feketemiséénél. feketemise mindig lesz, de Szentmise még inkább mindig lesz. A húsvétkor fellobbanó fény elűzi a sötétséget.
Emellett egyáltalán nem bánnám, ha nem lenne ilyen felvonulás, majd csak megtaláljuk az alkotmányos módját, hogy ne legyen :)) Egyelőre annak is örülök, ha nincs körülötte akkora felhajtás.

Google 2010.07.10. 11:12:31

@Grift:

Grift, Grift, maga a rossz híremet kelti!
És közönség előtt. Ejnye, ejnye!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.10. 11:20:35

@Kettes:
maga sematikus. humora igazi komcsi humor. maga alember.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.10. 11:22:51

@Elpet:
két szentmise között azért a sanyibácsi bemutathatna egy kis nyilvános ördögűzést, no!

stratez 2010.07.10. 11:26:40

Szegény jobboldali értelmiség, próbálkozik a jó Viktorunknál, egyelőre halkan, visszafogottan, hogy figyelmeztesse: annyi baromságot csinált 1 hónap alatt, amit más kormányok beosztanak 4 évre, foganatja természetese a tízes skálán 0. Miniszterelnökünk zavartalanul ropja a táncát a porcelánboltban, a végeredmény is kódolható, ugyanaz, mint 2002-ben és 2006-ban...

tanarseged ur 2010.07.10. 11:27:44

@Elpet: Ismét kiderült, hogy másképp értelmezzük a függetlenség fogalmát, de ne menjünk bele megint...

@Grift: Ha nem tetszik, nem kell odamenni. Ha civil ruhában vonulnak fel, az is baj? Továbbá: lehet-e részese a NER-nek az, aki homoszexuális? (Nyugodtan leateistázhat, magától ez dicséret. :-))

@tölgy: "ezek jelszavak" - mármint amik a NENYI-ben vannak? Mert éppen erről szól a poszt.

@Kettes: Ez pont olyan rossz duma, mint amikor Gyurcsányt valamelyik fideszes ideggyengének titulálta. Vagy adsz esetleg egy szakszerű diagnózist, vagy legalább szakvéleményt?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.10. 11:31:44

@tanarseged ur:

"Ha nem tetszik, nem kell odamenni."
maga liberális.
ha szájbavizelik az apácákat, akkor sem kell odamenni.

egy sima homoszexuáléis lehet, mert csak egy beteg ember, aki nem tud ellene tenni a betegségének. ugye azért más ez a demonstráció, mint mondjuk egy tisztességes fideszes buzi napi menetrendje? naugye.
egyébként meg sterilizációs programot sürgetek!
:)

tanarseged ur 2010.07.10. 11:34:01

@Grift: Ha szájbavizelik az apácákat, akkor oda kell menni, mert bántanak valakit. Ha felvonulnak a melegek, akkor nem kell odamenni, mert nem bántanak azok senkit.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.10. 11:41:17

@tanarseged ur:
nem érti! hát ez egy igazi ateista.
ha egy apácát szájbavizelnek, az sokkal kevésbé hatékony és szűkebb spektrumú bántás, mint a sátáni szövetség szodomita ünneplése az egész közösségre, és mindenre ami szent, nézve. az apácát azért vizelik szájba, mert a homoszexuális közösség világdemonstrációi úgy erősítik fel a sátán hatalmát, hogy megtörténhet ilyen iszonyat.

tanarseged ur 2010.07.10. 11:47:10

@Grift: Mi van, ha nincsen Sátán? És milyen szentség és milyen isten/Isten az, aki pont Grift védelmére szorul egy utcányi meleggel szemben? És mi van, ha ez utóbbiak civil ruhában vonulnak fel azt demonstrálva, hogy néhány dolgot leszámítva pont olyanok, mint mindenki más, ahhoz a néhány dologhoz pedig semmi közünk?

Thulsa Doom (törölt) 2010.07.10. 11:50:46

@Grift: Kifejtenéd bővebben, mi köze a sátánnak a buzikhoz? Érdekelne))

Ezek szerint az Orbánrendszer a buzik és a sátán szövetségese, hiszen őket védi. Viszont ha te támogatod Orbánt, te is a sátán szövetségese leszel, sőt lehet hogy még buzi is!)
Úgyhogy vigyázz a mert elkárhozol, oszt' pokolra kerülsz!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.07.10. 11:53:44

@tanarseged ur:

"Mi van, ha nincsen Sátán?"

Az még hagyján! De mi van, ha van???!!!

ü
bbjnick

Google 2010.07.10. 11:53:46

@Grift:

Legyen megengedőbb! Hát nem látja, hogyan borul fel az egész természet rendje, hogyan válik egyre szélsőségesebbé?
Ugyanígy az emberi természet is törékeny, nem sérthetetlen, fordulhat önmaga ellen is.
Mindannyian része vagyunk a rendszernek; akár támogatjuk, elfogadjuk, vagy éppen leszóljuk azt.

tewton 2010.07.10. 12:02:53

rtl klub: "melegfelvonulás"
hírtv: "homoszexuális felvonulás"

hihihi.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.10. 12:05:31

@Google:
ehh, maga a sodródásra biztatja a népeket. én meg ellenállásra! :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.10. 12:08:12

@tanarseged ur:
tudja, kicsit sajnálom, hogy ebbe az irányba vittem a posztját, csak hát elborzasztott a gondolat, hogy mi folyik a városban, maguk meg versenytgondolkodnak a kifüggesztés álproblémáján. azt pedig végképp nem akartam, hogy maga posztja legyen annak a demonstrációnak a helye, ami világosan megmutatja, hogy az ateizmus a gyengeelméjűség egy formája. elnézést! :)

Google 2010.07.10. 12:12:17

@tewton:

Ja. Sírhatna a szánk most, hogy kisajátítják a "meleg" szót. Ebben a nagy a melegben...
Miért nem hijják magukat "más nemi orientációjúnak", az jobban kifejezné a lényeget.
Mert nem a hőfokon, hanem a nemen van a lényeg.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.10. 12:12:58

@tanarseged ur:
még valami, aztán befejeztem magával. tudja, a sorozatgyilkosok nagyrésze is ponfix olyan mint a többi ember és csak néhány dologban tér el tőlük. és arról sem tehet, hiszen beteg az agya. de szeresse csak maga a liberális társadalom és jogfejlődést, ami a nem is olyan régen még mindenhol büntetendő buzulást ma már megengedi, mintegy egy út elejeként, ami majd ahhoz vezet, hogy parádéskocsikon fogják kisfiúk fellálni a szakállas bácsikat. és szeresse ezt a világot, és nézze boldogan, ahogy felnő benne a gyereke.

Google 2010.07.10. 12:15:34

@Grift:

Nem biztatok én sodródásra, távol álljon tőlem. De látok némi-nemű tehetetlenséget.
Tudja: az utolsó szó joga.

tewton 2010.07.10. 12:17:34

@Google:
ez ideológiai harc. a múltkor egy szdszes lezbikus aktivista arról beszélt egy moziban, hogy a család fogalmát kisajátították a heterók. és vissza kell venniük. pfffff.

Gandalf Garaboncias 2010.07.10. 12:25:17

@tanarseged ur írta:
"Azért, ha már konzultáció és O.V. tényleg nem használ netet, valaki kinyomtathatná és elküldhetné neki a Reakció kormányprogramját. Jó az még most is."

Nos, éppen most kívánnak a kommunikációjukba bevonni fiatalokat, kezdhetnék a Mandinerrel:

"A jelenlegi kormány nagyon fontos feladatának tekinti, hogy a fiatalabb korosztályokat is bevonja a politika kommunikációs terébe, ezért a jövőben önálló csoport dolgozik majd azon, hogy kikérje a fiatalok véleményét – mondta lapunknak adott interjújában Kovács Zoltán. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint hamarosan nyilvánosságra hozzák azokat a tényeket, amelyeket az előző kabinet az elektronikus levelezés törlésével akart leplezni.

Részletek a Magyar Nemzet 2010. július 10-i számában."

mno.hu/portal/724046

tanarseged ur 2010.07.10. 12:30:00

@Grift: A sorozatgyilkossal nem az a baj, hogy néhány dologban különbözik a többiektől, hanem hogy ártatlanokat öl. Ezért van közünk ahhoz, hogy miben is különbözik. A homoszexuálisok alapesetben nem bántanak senkit, ezért nincs közünk a különbséghez. A parádéskocsis látomásában keveri a homoszexualitást a pedofíliával. Utóbbi természetesen büntetendő és az is marad.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.07.10. 12:31:09

@tanarseged ur: Ugyan már, a "bolond" nem orvosi fogalom, én sem diagnózist adtam. Csak egyszerűen bolondnak neveztem.

@tölgy: Ha már szóba kerültél: volt már olyan rezsim, amelyikben sikeres voltál? És ha ez sem lesz az, azért ki lesz a hibás?

Google 2010.07.10. 12:32:10

@tewton:

Abban a családban csak a gyereket sajnálom. Mert az egy annyira művi család, amilyen a természetben elő nem fordulhatna.
És abban a családban a férfi-nő sokszínűséget nem is ismerheti meg az a gyerek, tehát valamitől megfosztjuk.
Megértem, hogy egy anya egyedül neveli fel a gyereket, vagy egy apa, az sem a legjobb, de előfordul, kényszerűség, de a két apa, két anya, mint választott modell, na, az egy kicsit sok. Sokk.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.10. 12:34:42

@tanarseged ur:

"Utóbbi természetesen büntetendő és az is marad"

ezt hitték a buzulásról is 30 éve. ha jól emlékszem, akkor tölgy, a múltkor elég szemléletes példákat hozott arra, hogy milyen erős törekvés van a pedofilia legalizálására a világban. a buziajnár is így indult. néhány lelkes kisebbségvédő származású ajvékolásával.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.10. 12:45:38

@Kettes: látja ez elég gyenge és stílustalan riposzt.
Egyébként, eddig mindegyikben.
Nyöhehe

tanarseged ur 2010.07.10. 12:51:47

@Grift: Van egy éles határ: bánt ártatlanokat, vagy nem bánt. A felnőtt emberek közti homoszexualitás megfér a határ innenső oldalán. A pedofília a nyugati kultúra szerint nem. Amíg ez utóbbi áll, addig a pedofília üldözendő lesz.

tanarseged ur 2010.07.10. 12:55:45

@Kettes: Ja, hogy ez véleménynyilvánítás volt. Azt lehet. :-) Megjegyzem, a NENYI-t valószínűleg vagy egy bizottság írta, vagy valami samesz, aztán akinek a dolga lett volna, elmulasztotta átnézni az anyagot, a többiek pedig talán lusták voltak, talán nem merték megkérdőjelezni. De tényleg, nem akarok vitatkozni a jelentőségéről, már megírtam. :-)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.10. 12:58:10

@tanarseged ur:
kezdünk parttalanok lenni.
fentebb világosan elmondtam, hogy a buzulás, metafizikai értelemben bántó és mindenkit bántó. és hatékonyabban, mint a konkrét cselekvés. tudja volt idő, mikor az öngyilkosságot /kísérletet/ is büntették. gondolkodjon el rajta, hogy miért.

Google 2010.07.10. 13:05:20

@tanarseged ur:

Nem is az ún. nyugati kultúra a mérvadó, hanem az emberi természet törvényei, a jóérzés, jóízlés, az intelligencia.
Grift arról beszél, hogy a homoszexualitás sem volt hajdanán ennyire elfogadott, mi több, reklámozott, tehát a pedofília is futhat még be karriert.
De hát az Isten szerelmére, bízzunk magunkban! Csak beleszólhatunk mi is a kérdésekbe még!

Bell & Sebastian 2010.07.10. 13:06:56

Azt hittem, ide valami tanulmány-féleséget kell linkelni.

Pont van is egy megnyitva (mikor is, ha máma nem?)
Zsidóság és a homoszexualitás
hu.metapedia.org/wiki/Zsid%C3%B3s%C3%A1g_%C3%A9s_a_homoszexualit%C3%A1s

És a párja:
A Biblia és a homoszexualitás
www.otkenyer.hu/bibleandhom.php

Holtomiglan, holtodiglan! Mármint az utóbbi.

tanarseged ur 2010.07.10. 13:10:03

@Grift: Sokunkat nem bánt, hogy mások mi mindent csinálnak a hálószobájukban, amiről mi nem tudunk, nem is kell tudnunk, és nem is akarunk tudni. Metafizikáról meg vitatkozzék valami ballib filosszal. :-)

standard 2010.07.10. 13:11:58

A fidesz -megint egyszer- összekeveri magát az országgal. Legalábbis a stílus szintjén. Hogy ebből fognak-e tartalmi kérdések következni, azt majd meglátjuk. Persze, essen szó lényegi kérdésekről is. Eddig pont a fidesz nem ejtett szót ilyesmikről. Bankadó? Ez a nagy ötlet? Ezt már az elkúró is fölvetette csak az nem volt jóban Csányival. Hogyan állítják fenntartható pályára az eü-t? Mert a co-payment nem volt jó.

tanarseged ur 2010.07.10. 13:13:12

@Google: "az emberi természet törvényei"

Azok mik lennének? És előíró vagy leíró értelemben beszélsz törvényekről?

Számos kultúrában volt és van helye olyasminek, amit mi pedofíliaként bélyegzünk meg. De ez nem indokolja, hogy tegyünk mi is úgy.

Bell & Sebastian 2010.07.10. 13:13:30

@Grift:
Itt írják, az ördög buzi. Zusammen a spanjaival. :)

Alfőmérnök 2010.07.10. 13:16:59

@tanarseged ur: Na látja pont ez a baj a melegfelvonulással, hogy nem a hálószobában csinálják.
Hanem pont az Andrássy úton. (Mindenféle metafizikától eltekintve is nettó provokáció szerintem.)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.07.10. 13:28:12

@tanarseged ur:

Nagy félreértés! Szerintem. Mert: már annak eldöntése is, hogy mit tekintünk "bántásnak" erősen értékrendfüggő. Ha engem egy tangás b*znyák utcai vonaglása (de mondhatnék más példát is: két nyilvánosan ölelkező egynemű) megbotránkoztat, esetleg negatív lelki nyomokat hagy egy kisgyerekben, akkor ő "bántott" minket (engem és a kisgyereket) vagy nem?

Ebben a "toleráns" szemléletbe be van kódolva a "fejreállás": ami "toleráns", az nem tud koherens lenni.:-( És igen, ha ma a b*znyákok, holnap a p*dofilek fognak az utcán nyomulni:-(

A bagatellizálás nagyon veszélyes. S ahogy a "b*ziügyet" veszélyes elbagatellizálni, ugyanúgy veszélyes a Nemz. Együtt. Nyil.-ügyet is (most kötöttem:-D).

A Nemz. Együtt. Nyil. nem önmagában érdekes, nem önmagában egy "hűdenagy"-ügy. Azért érdekes, mert világosan következik Kötcséből. Kötcsét pedi azért nem szabad elbagatellizálni, mert jól láthatóan úgy értelmezték sokan, hogy az elkövetkezőkben a kívánatos magatartás a szervilizmus. Ennek a szemléletnek egyenes következménye a Nemz. Együtt Nyil.-izé is. :-/ Igaza van Czakónak, aki azt mondja: "Ha Orbánnak volna udvari bolondja, akkor már szólt volna neki, hogy: Barátom, ezt ne csináld, ne függessz te semmit sehová, mert akik ezt tanácsolják, becsapnak téged, saját ambícióik eszközéül használnak stb."

A szervilizmus, mondom, nagyon veszélyes. Akik felveszik a mameluktempót szépen megmagyarázzák maguknak: ők nem felelősek, hiszen ők nem tesznek mást, mint Kötcse és a NER szellemében, "együttműködnek". És a felelősség kérdése szépen elkallódik valahol, menet közben:-/

Szóval, nem szabad elbagatellizálni ezt kötcsés-neres-nemzegyüttnyilas-dolgot, mert komoly erkölcsi deficitet eredményez:-( Épp itt az ideje korrigálni.

Ehhh, elmondtam ma is:-D

ü
bbjnick

Google 2010.07.10. 13:39:42

@tanarseged ur:

Nem előíró értelemben, csak leíróban, természetesen. És az is igaz, hogy a nyugati kultúrkörben még a gyerek a legfőbb érték, életünk értelme, nem szórakozásunk tárgya. Nehéz elképzelni, hogy ez máshol másként van, és lehetséges.
Az emberben mindig van egy félelem, hogy visszatérünk a gyökerekhez, a primitív élethez, ahol csak a szükséglet játszik.

tanarseged ur 2010.07.10. 13:40:20

@Alfőmérnök: Ha az Andrássy úton azt csinálják, amit a hálószobájukban, az tényleg baj. De ha csak sétálnak?

@bbjnick: Azért kis erőfeszítéssel összehozható egy nagyjábóli konszenzus arról, hogy mi az a bántás, amit a társadalomnak már tiltani kell, és mi az, amit nem.

qbr 2010.07.10. 13:46:49

@Grift:
"tudja volt idő, mikor az öngyilkosságot /kísérletet/ is büntették. gondolkodjon el rajta, hogy miért."

Tegyük hozzá, most is büntetik, csak most kényszergyógykezelésnek hívják. Meg kiszámlázzák a tűzoltóság kiszállását a Szabadság-hídhoz.

Mellesleg régebbi korokban pedig, ahol még a becsület sokkal inkább kötődött az ember nevéhez, mint ma (véletlenszerű példaként vegyük Rómát), teljességgel elfogadott, sőt, akár elvárt volt az öngyilok.

Alfőmérnök 2010.07.10. 13:52:10

@tanarseged ur: Nézze, ha egy meleg pár kézenfogva végigsétál az Andrássyn, azt nem fogja senki megdobálni tojással. Na ezen kéne elgondolkodni szerintem.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.10. 14:09:38

@Alfőmérnök:

A fejedet teszed erre?
És ha mondjuk a Dessewffy utcán sétálnak végig, akkor is?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.07.10. 14:15:41

@tanarseged ur:

Hát persze. Ötszáz évvel ezelőtt is, ötven évvel is volt arról egy nagyjábóli konszenzus, hogy mi a bántás, mi az, amit tiltani kell és mi az, amit nem. Bizonyára lesz ötven év múlva is. Ami engem aggaszt, az az, hogy az a konszenzus az elmúlt harminc évben többet változott, mint előtte ezer évig:-/ Ma már lazán lehet nyilvánosan üzekedni (mi más volna a pornográfia?), b*zulni és magzatot ölni (mi más volna az abortusz?). Mi a biztosíték, hogy holnap annak a konszenzusnak nem lesz része pl. az idősek, betegek, magatehetetlenek, szenvedők legyilkolása (mi más volna az eutanázia?) és a gyerekek szexuális kihasználása (mi más volna a p*dofilia?)?

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2010.07.10. 14:18:34

@El Topo (Sgt. Elias): A fejemet nem tenném rá. Mondjuk, hogy jóval kisebb az esélye. :)

tanarseged ur 2010.07.10. 14:32:49

@Alfőmérnök: És ha ötezer meleg pár sétál végig az Andrássyn kézenfogva? Minek azokat megdobálni? Egyrészt ne tedd, amit másnak nem kívánsz, másrészt meg tucatnyi jobb program is van hétvégére.

@bbjnick: Nem lehet nyilvánosan üzekedni, a pornográfia elég szűk helyre és idősávra van beszorítva. (Nézze csak meg a kábeltévé-szolgáltatója csatornakínálatát! :-)) "Buzulni" ugyanúgy nem lehet nyilvánosan, ahogy heteroszexuális aktust folytatni sem (ld. BTK 208.p.). Magzatot ölni sajnos lehet. Biztosíték pedig sajnos nincsen semmire, ld. az egyházi pedofília-botrányokat.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.10. 14:36:46

@tanarseged ur:

'egyházi pedofília'
na most bújt ki a komcsi szög a liberális zsákból! :)

Alfőmérnök 2010.07.10. 14:51:30

@tanarseged ur: Spontán módon csak nem fog ötezer meleg végigsétálni az Andrássyn.

Azért akik az Andrássyn laknak, azoknak nem mondhatja, hogy menjenek máshova. És akiknek elviszik a kocsiját, azok vajon ezek után toleránsabbak lesznek a melegekkel?
www.168ora.hu/itthon/melegfelvonulas-325-autott-vittek-el-42966.html

Lényegében azt mondhatjuk, hogy sok embert korlátoznak a szabadságában a felvonulás miatt.
Mi a hatása a felvonlásnak? Mi a célja? Eléri?
Csak úgy pragmatikus szempontból kérdezem.
(Az meg egy külön történet, hogy mennyibe kerül ez az egész hisztéria.)

tanarseged ur 2010.07.10. 14:51:37

@Grift: Na, megkapom végre az "alember" minősítést? De nem szeretnék érdemtelenül ilyen magas elismeréshez jutni, gondolja meg:

"egyházi pedofília" =/= "egyházi pedofília-botrány"

tanarseged ur 2010.07.10. 14:54:56

@Alfőmérnök: A belvárosban lakás költségeihez hozzátartozik, hogy felvonulások vannak, nemzetközi küldöttségek furikáznak, zajos szórakozóhelyek üzemelnek, stb. Konkrétan a melegfelvonulás miatt csak egy napot kell kibírniuk az ott lakóknak, az autókat pedig csak odébb vitték.

kackia 2010.07.10. 14:56:41

Mindenki nyugodjon bele . ahol a társadalom elhebrenizálódik ott a testi és szellemi dekadencia is felüti a fejét , talán emlékeznek még az előző idézetemre Evola bácsitól, ki határozottan e nép sötét, lunáris lelkületében látja ezeket az okokat.A lunáris lelki alkat, sötét, éjszakai karakter és mivel feminin ezért több ösztrogént termel ezért is látni annyi , tunya, nőiesen elpuhult érzékiségének parancsolni nem tudó alkatot a héberek között.Talán ezért is kellene toleránsabban viszonyulnunk e nép férfitársadalmának deviáns szexuális szokásaihoz a buzuláshoz. Nem szabad, hogy elhatalmasodjon a gyűlölet, a tolerancia hiánya bennünk szoláris büszke magyarokban.Ők ilyenek ez a sorsuk. Jusson mindig eszünkbe, hogy több az ösztrogén bennük. Gyakran látni közöttük idegesen a péniszüket markolászókat, ágyékukat előre-hátra ringatókat .
Ők a hold népe, 4-5 ezer év lelkileg ilyenné tette őket, ez jusson eszünkbe.
A mi dolgunk tiltakozni, gyermekeink szemét eltakarni, vagy törvényt alkotni és betiltani minden eszközzel a klímaváltozást.
A homoszexualitás mint szexuális deviancia egy vírus az egészséges fiatal szellembe beeszi magát és fertőz.Magam részéről én már az orális szexet is tiltanám mert akadálya szép beszédnek.Bocsánat , de azzal a szervünkkel amellyel imákat mormolunk és a gyermekeinket csókoljuk meg , hogyan képes valaki egy órával korábban " fekáliától szennyezett" péniszt szopni vagy ejakulátumot enni.Ez már nálam kimeríti a koprofágia fogalmát is .

" az ősi szemita népek, ezen belül is különösen a zsidóság világszemléletére, és ekkor kiderül, hogy olyan karakterisztikummal bír, amely a világ és a világ feletti világ, valamint az élet és az életet felülmúló élet közötti ősi árja szintézist rombolja le. Az előtérben itt egy dualizmus áll, amely néha egyenesen szélsőséges vonásokat mutat, és minden belső nyugalmat, minden egyensúlyt és a szemlélés minden tisztaságát a porba dönti. A test itt a „bűnök” gyökereként felfogott „hússá” válik, ami a „szellemmel” összeegyeztethetetlen. A világ nem isteni rend, nem kozmosz többé, hanem valami szentségtelen. A valóság puszta anyagiság, és a szellem ennek megfelelően valami valótlanná, rossz értelemben vett transzcendenssé válik. Az ember „teremtménnyé” lesz, egy alapvető passzivitás által meghatározva, ami „lunáris” természetet kölcsönöz neki – mint a Hold, ő is egy rajta kívül álló princípiumból meríti és kapja a fényt. Ezért lehetséges az, hogy a zsidó lélek örökre a szélsőséges materializmus, a nyers érzékiség és a „megváltásra”, az elérhetetlen „szentségre” való sóvárgás között lebeg. De már a valójában nem zsidó, hanem általában szemita kultúrkör is hasonló káros hasadásokat mutat. "

Alfőmérnök 2010.07.10. 14:57:44

@tanarseged ur: Nem válaszolt a lényegi kérdésemre.
Mi a célja a felvonulásnak? Eléri-e?

tanarseged ur 2010.07.10. 14:58:08

@Alfőmérnök: "Lényegében azt mondhatjuk, hogy sok embert korlátoznak a szabadságában a felvonulás miatt."

Ez minden felvonulásra és hasonló rendezvényre igaz.

"Mi a hatása a felvonlásnak? Mi a célja? Eléri?"

Mit tudom én. Ez legyen a felvonulók dolga. Nyilván rajtuk is múlik, vagyis azon, hogy hogyan vonulnak.

"(Az meg egy külön történet, hogy mennyibe kerül ez az egész hisztéria.) "

Miért, mennyibe? Valószínűleg sokkal kevesebbe kerülne, ha nem kellene kordon és rendőri biztosítás az ellentüntetők miatt. Akinek nem tetszik, ne menjen oda, és máris olcsóbb? Maga ott van? Na ugye.

Hungaro Sapiens 2010.07.10. 14:58:25

Tanarsaged urnak igaza van. Sok kritikussal magam is hajlamos vagyok beleesni abba a hibába, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítsak ennek a sajtpapírnak.

Valószínűleg éppen az volt a fidesz kommunikációs boszorkánykonyhájának célja, hogy a közhangulat felkorbácsolásával elterelje a figyelmet a többi, nagyobb volumenű döntésről. A média és az emberi agy befogadóképessége korlátos. Ha megtöltik az információs csatornákat az ehhez hasonló látszatintézkedésekkel, akkor a természeti törvényeknek megfelelően kevesebb hely és energia marad a többi döntés (pl. a Fidesz biztosítóinak nyújtott adókedvezmények) kibeszélésére vagy éppen be nem tartott választási ígéretek felhánytorgatására.

Alfőmérnök 2010.07.10. 15:07:16

@tanarseged ur: Ha nem tudja, mi a célja, miért alkot ítéletet róla? És miért ítéli el azokat, akik rossz véleménnyel vannak a felvonulásról?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.10. 15:11:02

@Hungaro Sapiens: "a Fidesz biztosítóinak nyújtott adókedvezmények" - azok magyar pénzintézetek. Helyes ha támogatják őket, miképpen a hazai cégeket szokták a világban. A magyar preferálása csak az ide szorult ballibek számára botrány.

Hungaro Sapiens 2010.07.10. 15:16:57

@tölgy: Nono! Én nem a hazai cégek támogatása ellen emeltem szót, hanem a mutyipolitizálás és a haverok támogatása ellen. Ez az ügy kísértetiesen emlékeztet az Omninvest sztorira. Ugyebár ott is csak a "hazait" akarták támogatni.

tanarseged ur 2010.07.10. 15:19:54

@Alfőmérnök:
"Ha nem tudja, mi a célja, miért alkot ítéletet róla?"
Na azért nagyjából tudom, hogy mi a célja. Csak nem különösebben érdekel. Ítéletet sem alkotok róla. Vagy a "felőlem vonulhatnak" már ítélet?

"És miért ítéli el azokat, akik rossz véleménnyel vannak a felvonulásról?"
Nem ítélem el őket. Azt ítélem el, aki odamegy dobálni meg másokat megverni.

Alfőmérnök 2010.07.10. 15:29:04

@tanarseged ur: Jó, akkor belátta, hogy hazudott, mikor azt írta, hogy nem tudja, mi a célja. OK.
Feltételezem, hogy arra gondol, hogy az a céljuk, hogy a homoszexuálisokkal szembeni toleranciát erősítsék. A társadalmi előítéleteket lerombolják, stb.
Nos, elérik-e ezt a célt? Szerintem nem. Kontraproduktív a dolog. (már ha ez a célja és nem valami egyéb) Megjegyzem sok homokos van, aki nem pártolja túlzottan ezt a felvonulás-izét.

A dobálókról, verekedőkről én speciel azt gondolom, hogy egy részük rendkívül primitív ember, más részük meg beépített provokátor.

Bell & Sebastian 2010.07.10. 15:42:52

Úgy 5% -ra tehető az érintettek száma, ez az érték emberemlékezet óta konstans - úgy nagyjából.
Az a probléma, hogy a szodomiták java nem eleve elrendeltetésből az.

Kellene azt látni annak, aki a gárdázás betiltásakor ujjongott, most minimum hallgatni köteles!
Pedig a militánsok részaránya (csak a férfiak közt) ugye 8%, ami határozottan több.

Hogy az más? Ugyan mitől? Amikor az utóbbiakkal jobban kibabráltak.
Legalább egy tévét, pár színházat, lapot, befolyást, akármit kaphattak volna ők is nem?
De nem! Pedig a nyilvános buzi-térítés még csak nem is alapjog! Viszont kiválóan alkalmas a közhangulat felkorbácsolására, a társadalmi békétlenség fokozására és elterelésére.

Kell ez, IMF -előírás, mert eléggé keresztény-ellenes ahhoz, hogy szolgálja a végső célt, olyan szociál-darwinista evolúciós manipuláció, aminek tagadása amúgy kötelező!

Nehogy még törvénybe is foglalják egy kis pozitív diszkriminációval körítve! Nehogy!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.10. 16:10:30

@Hungaro Sapiens: az omninvest valami offshore cucc. Nem hazai.
A pénznek pedig van hazája, van nemzetisége, aki tagadja, az hazudik.

Az Omninvestbe beletoltak néhány mrd forintot. Ilyen lett volna Járai esetében is? Akkor mondja!

@Alfőmérnök: ez a Büszke Buzi ügy annyira szól a langyikról, mint a Holo-tagadás ügye a zsidókról. Lakmuszpapírok.

@Bell & Sebastian: tanulja már meg, vannak jó, és vannak rossz kisebbségek.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.07.10. 16:22:12

Ha már itt tartunk, mindenkinek, aki szerint a melegmozgalmak csak valamiféle ártatlan polgárjogi erőfeszítéseket jelentenek, ami arról szól, hogy ne csúfolják ki a buzikat a lakótelepen a rosszgyerekek, azoknak javaslom, olvassák végig a Gay Manifest-et.

www.fordham.edu/halsall/pwh/glf-london.html

Néhány szemelvény:

"But gay liberation does not just mean reforms. It means a revolutionary change in our whole society. Is this really necessary? Isn't it hard enough for us to win reforms within the present society, and how will we engage the support of straight people if we get ourselves branded as revolutionaries?"

" It will take more than reforms to change this attitude, because it is rooted in our society's most basic institution-the Patriarchal Family."

"Because sexism is not just an accident-it is an essential part of our present society, and cannot be changed without the whole society changing with it. In the first place, our society is dominated at every level by men, who have an interest in preserving the status quo; secondly, the present system of work and production depends on the existence of the patriarchal family. "

Ez is fasza:

"Only reactionaries and conservatives believe in the idea of 'natural man'. Just what is so different in human beings from the rest of the animal kingdom is their 'unnaturalness'. Civilisation is in fact our evolution away from the limitations of the natural environment and towards its ever more complex control. It is not 'natural' to travel in planes. It is not 'natural' to take medicines and perform operations. Clothing and shoes do not grow on trees. Animals do not cook their food. This evolution is made possible by the development of technology-i.e. all those tools and skills which help us to control the natural environment."

De a legszebb itt jön:

"Gay shows the way. In some ways we are a/ready more advanced than straight people. We are already outside the family and we have already, in part at least, rejected the 'masculine' or 'feminine' roles society has designed for us. In a society dominated by the sexist culture it is very difficult, if not impossible, for heterosexual men and women to escape their rigid gender-role structuring and the roles of oppressor and oppressed. But gay men don't need to oppress women in order to fulfill their own psycho-sexual needs, and gay women don't have to relate sexually to the male oppressor, so that at this moment in time, the freest and most equal relationships are most likely to be between homosexuals."

A melegjogi aktivistáknak legelőször is tisztázniuk kéne ezekhez a gondolatokhoz való viszonyulásukat, mert ez a manifeszt mintegy összefoglalása annak, amit a ballib aktivizmusról a legrosszabb indulatúan valaha is feltételeztünk. Le akarja rombolni a porig mindazt, amit most nagy nehezen el kezdtünk újjáépíteni: a normális emberi társadalmat. Ez ellen a leghatározottabban fel kell lépni.

picur3ka 2010.07.10. 16:46:11

@Grift:

Na ez az! Nem a buzikkal van itt a baj, azok mindig voltak nehanyan, hanem a kisebbsegvedo szarmazasuakkal, mint toplanek ormester is, a keretlen jogvedokkel.

A kb 2000+ felvonulo tobb mint fele hetero szimpatizans, a 'melegszakerto' szerint. Nem is a buzik vonulnak, gyakorlatilag.

tanarseged ur 2010.07.10. 16:48:52

@Alfőmérnök: "Jó, akkor belátta, hogy hazudott, mikor azt írta, hogy nem tudja, mi a célja. OK."

Hogyne, nyilván tudatosan félre akartam vezetni magát egy ilyen rendkívül fontos információt illetően, mint hogy mit tudok a melegfelvonulás céljairól. (Már ilyenkor iszik?) A helyzet az, hogy nem érdekel annyira a melegfelvonulás, hogy ilyen sokat foglalkozzam vele. Maguk erőltetik a témát. (Úgy tűnik, a NER tényleg nem érdekes. :-))

"Feltételezem, hogy arra gondol, hogy az a céljuk, hogy a homoszexuálisokkal szembeni toleranciát erősítsék. A társadalmi előítéleteket lerombolják, stb."

Mondjuk nagyjából ez. Vagyis: van róla sejtelmem, hogy mi a cél. De erről igazából őket kellene megkérdezni. Vagyis: igazából mit tudom én, hogy mi a cél. Érti már? Biztos van nekik weboldaluk, vagy ilyesmi. Nézze meg ott, az az autentikus forrás, nem én.

"Nos, elérik-e ezt a célt? Szerintem nem. Kontraproduktív a dolog. (már ha ez a célja és nem valami egyéb) Megjegyzem sok homokos van, aki nem pártolja túlzottan ezt a felvonulás-izét."

Szerintem ezt a célt elérhetik, ha normálisan vonulnak. Rendes ruhában, azt a benyomást keltve, hogy lám, a nemi életüket leszámítva ők is olyanok, mint mi. Nyilván nem fogják _mindenkinek_ a hozzáállását megváltoztatni, de sokakét megváltoztathatják. A rózsaszín tangás felvonulás, na az valóban kontraproduktív ilyen szempontból.

Lehet még saját magukra irányuló céljuk is: a nemi irányultság nyilvános vállalása, megszabadulás a titkolózástól, a saját közösségük egyfajta ünneplése, ilyesmi.

"A dobálókról, verekedőkről én speciel azt gondolom, hogy egy részük rendkívül primitív ember, más részük meg beépített provokátor."

Magyarán: elítéli őket. Na jó, akkor ebben egyetértünk.

Hungaro Sapiens 2010.07.10. 16:49:46

@tölgy: Az Omninvest mögött ugyanúgy hazai érdekcsoport áll, csak éppen az adót nem fizet eleget. De most már a fideszes haverok sem fognak. Index: "CIG akár 400, a Wabard pedig 300 millió forint befizetésétől mentesülhet ebben az évben". Akárhogy nézzük ez 700 millió csak ebben az évben. Ki tudja, hogy még hány évig kapják majd ezt a kedvezményt. Ha csak 8 évig, az 5,6 mrd forintot jelent.

Átmenve populistába meg lehet kérdezni, hogy ez az összeg hány fideszes választási kampányra, árvízben összedőlt házra, tűzijátékra, lélegeztetőgépre elegendő?

picur3ka 2010.07.10. 16:53:43

@Alfőmérnök:

Amit elert, az a tarsadalom ellenszenve. 1992 ota szervezgetik - tobb kevesebb sikerrel, hiszen a kutyat sem erdekelte -, 2004 ota meg is tamadjak oket rendszeresen. Az ebbol kovetkezo kordonozas, utlezarasok es extra kiadasok tovabb fogjak fokozni ezt az ellenszenvet.

tanarseged ur 2010.07.10. 16:55:04

@Elpet: Ahogy Alfőmérnöknek írtam: kérdezd meg magukat az érintetteket, ezt akarják-e. Aztán lehet vitatkozni arról, hogy mi mehet és mi nem. A család lerombolására majd szépen kapnak egy nagy NEM-et, merthogy az pont ellenkező irányú szabadságsérelem volna. Tegyük hozzá: vonulni attól még lehet joguk.

tanarseged ur 2010.07.10. 16:56:31

@picur3ka/mesterhazymiklospart: 2004 óta? Én úgy tudom, 2007 óta. Fletó jól megkeverte a szart, ezért lett ügy ebből is.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.10. 16:58:16

@Hungaro Sapiens: nocsak. Maga tudja ki áll az Omninvest mögött? Mondana neveket?

Ez a két cég legfeljebb két évig élvezheti a jót, mert bankadó jelen tudásunk szerint két évre szól. És két itthon adózó cégnél hagyok a megdolgozott bevételéből 1 mrd forintot, mint egy a fene tudja ki által tulajdonolt cégnek adjam ennek a többszörösét közpénzből.
Hogy lássa a különbséget
- magyar tulaj - ismeretlen tulaj
- itthon költ - a fene tudja hol költ
- megtermelt pénzt nála hagyunk - sok csillió közpénzzel kitömjük

A fidesz biztosan sok fideszes céget fog támogatni maga szerint. De fordítsuk meg: a hazai vállalkozók miért lettek már nagyon régen fideszesek, míg a managerek szocik inkább?

tanarseged ur 2010.07.10. 17:03:37

@Elpet: A helyes perspektívához az is hozzátartozik ám, hogy milyen veszedelmes és ma is működő tömegszervezetről van szó:

en.wikipedia.org/wiki/Gay_Liberation_Front

Ettől ugye csak nem fossuk össze magunkat?

Alfőmérnök 2010.07.10. 17:09:59

@tanarseged ur: Igen, elítélem a dobálókat. De a felvonulás szervezőit még inkább. (A buzikkal egyébként nekem spec. nincs különösebb problémám.)
Ja, és nem iszom napközben.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.10. 17:12:28

@Alfőmérnök:

'A dobálókról, verekedőkről én speciel azt gondolom, hogy egy részük rendkívül primitív ember, más részük meg beépített provokátor. '

ne felejtse el, hogy a dobigálás egyidős az emberrel. akár játék formájában, mint pl. a vikingek, dobd el a törpét játéka, ahol a közösségben fellelhető törpét dobigálták, ki milyen messzire tudta, éves vetélkedő keretében. most gondoljon bele mennyivel rosszabb, ha valakit elhajítanak, mint ha meg. másrészt ismerheti mondjuk a bibliából is, hogy a többség gyakran fejezte ki hajigálással a véleményét a bűnösökkel szemben.
és ez lágyított formában mindig is működött, ahol előadás és közönség volt. pl. színház és tojás.
szóval maga csak ne ítélje el a hajigálókat, azt teszik amit nekünk kéne, ha nem más sportágakat kedvelnénk.

Hungaro Sapiens 2010.07.10. 17:12:36

@Elpet: Aki Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum (OMG!) néven szervez mozgalmat, nem valószínű, hogy a szocik szekerét tolják.

@tölgy: nem tudok neveket, de nem látnék benne rációt, ha a szocik a baráti zsebek helyett, külföldi zsebeket tömnének.

Nem az a baj, hogy kiket támogat, hanem ahogyan ezt teszi. Nem szeretném ugyanazt újra végignézni azt, ami az elmúlt 8 évben itt folyt. Mi lenne, ha végre nem a pártok (MSZP, FIDESZ, SDZSZ, MDF) székházainak eldugott szobácskáiban köttetnének meg az üzletek, hanem transzparens módon olyan pályázatokat hirdetnének meg ahol 1-nél több esélyes befutó van.

Ideje lenne felfogni, hogy a korrupció bűn és mindegy hogy piros vagy narancssárga színű!!!!!

picur3ka 2010.07.10. 17:16:32

@tanarseged ur:

Most olvastam egy cikkben, valoszinu, ebben a rohadt paradicsomok is benne vannak, de nem reszletezte.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.07.10. 17:21:57

@Hungaro Sapiens:

Azt kérdeztem, hogy mitől fideszes cég, nem pedig azt, hogy te mit valószínűsítesz.

kackia 2010.07.10. 17:30:35

@Grift: A vikingek, ha tudomást szereztek arról, hogy egy faluban sok törpe van akkor az a falú biztos lehetett a támadásukban. Náluk valóban nemzeti sportnak számított a törpe dobás és elnézést kérek a törpéktől, magam részéről én kedvelem őket és elítélem az ilyen gonosz bajnokságokat.

Alfőmérnök 2010.07.10. 17:31:51

@Grift: Ezt a vikingjátékot nem ismertem. :D
Amúgy nem tartom én söpredéknek a dobálókat, csak úgy általában nem tűnnek túl intelligensnek. A kővel való dobálózást azért elítélem. Lehet, hogy olyat talál el a kő, aki nem érdemli meg. A tojásdobálás a véleménynyilvánítás egy formája, nincs vele különösebb bajom. (Elég vicces, hogy büntethető.)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.10. 17:38:42

@Hungaro Sapiens: a baráti ugyi nem ellentéte a külföldinek, ha csak nem tartja xenofóboknak a szocikat.
De ha magyar is a cimbi, nem biztos, hogy itthon költi el, fekteti be.

A korrupció ellen jó megoldás lehet a vezetőszár gyakori alkalmazása. Ha a Parlament nyilvánosan segít magyar cégeket, termelőket, azt nem tartom korrupciónak. Lehet elítélni a gazdasági patriotizmust, de ez nem korrupció. A mostani korrupcióról nem fog tudni, talán csak 20 év múlva, a következő kormányváltáskor.

Hungaro Sapiens 2010.07.10. 17:41:18

@Elpet: Bocsánat! Helyreigazítom magamat. Valótlanul állítottam, hogy a Wabard Biztosító fideszes cég. Nem rendelkezek bizonyítékkal arra vonatkozóan, hogy a Wáberer György érdekeltségébe tartozó biztosító adókedvezménye és Waberer's csoportnak a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórumban történő részvétele között összefüggés van.

Nincs valóságalapja azoknak a hozzászólásaimnak sem, melyben a szocialista politikusok korrupciós érintettségére tettem utalásokat.

Bocsánat még egyszer.

picur3ka 2010.07.10. 17:42:13

@Grift:

Egyet se sajnalja, a menet vitte a Nyilatkozatot magat. Ettol jobban bele se trafalhatott volna.

nol.hu/belfold/indul_a_leroviditett_melegfelvonulas

Thulsa Doom (törölt) 2010.07.10. 17:43:29

@Grift: Te skizofrén vagy baszod???
Neked a Nemzeti Egység Kormányának híveként kötelességed támogatni a felvonuló buzikat! A NER szellemében, Tudod: Legyen Béke, Szabadság......

Látod, Pintér barátod is ennek megfelelően védi őket. Ilyen védelmet még soha nem kaptak azelőtt! Mindenki, aki nem felvonuló, dobótávolságon kívül lett zavarva.
Még azt sem kérdezik a felvonulóktól, vajon a rózsaszín bőrtanaga, vagy a szivárványos zászló nem " bizonytalan eredetű"-e.

Ők igazi, jó polgárok, te pedig szélsőséges elhajló vagy, aki nem fér bele az összefogásba.
Gyakorolj, hát önkritikát narancselvtárs és kérj bocsánatot buzi embertársaidtól, akiket a Kedves Vezető intelmei ellenére megsértettél!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.07.10. 17:44:10

@tanarseged ur:

Nem kérdezek én senkit. Ha ők akarnak valamit, tegyék nyilvánvalóvá a szándékaikat, tisztázzák kiindulópontjaikat mindenki számára érthető módon. Amit eddig láttam a felvonulásaik alapján, az undorító volt. Ehhez az irományhoz való viszonyukat, amely közismert és bárki számára elérhető dokumentum, elsősorban saját maguknak kell meghatározniuk. Az eddigi melegfelvonulások látványa és blaszfém megnyilvánulásai alapján nem látok inkoherenciát az idézett förmedvény és a melegjogi megmozdulások közt.

Google 2010.07.10. 17:44:26

@Alfőmérnök:

Ha már így a bekerülés is szóba jött, a szervezők az idén igazán felajánlhatták volna ezt a biztosítási összeget is az árvízkárosultak javára, nem? Ezzel is mutatva, hogy ők sem akarnak kilógni a sorból.

Ami pedig ezeket a biztosítókat illeti, már az is baj, hogy később kapcsolódtak be valakik az üzletbe, hogy később, a vásár végén reméltek hasznot?

Kackia mondandójához kapcsolódva pedig csak annyit, hogy Izraelben nem engedélyezik ezeket a felvonulásokat. Vajon miért? Ott nincs demokrácia, közöttük nincsenek homoszexuálisok, vagy miért? Csak Európában, Amerikában mutat jól a dolog?

Bell & Sebastian 2010.07.10. 17:47:00

@Elpet:
??? >>> Van Ameyde (Stuttgart) >>> Interschaden (Nürtingen) >>> Wabard (Budapest)

Nagyon úgy néz ki, se szőlő, se bányák.

picur3ka 2010.07.10. 17:47:43

@Google:

Dehogy nem engedelyezik! Fel is akarta valaki robbantani oket az iden.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.07.10. 17:48:32

@Bell & Sebastian:

Ez egy kicsit bővebb magyarázattal, talán :))

Google 2010.07.10. 17:52:17

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Valami rémlik, hogy össze szoktak csapni. És mintha azt is olvastam volna, hogy nem engedélyezik.

Hungaro Sapiens 2010.07.10. 17:56:42

@tölgy: Nem tudok azzal egyetérteni, hogy a korrupciót nem lehetséges jogszabályi keretek között. Elég csak az energiapiaci szabályozásokat megvizsgálni. Itt olyan a döntések születtek amelyek az állam, sőt az egész ország számára milliárdos károkat okoztak, és egyúttal ugyanekkora hasznot jelentettek az energetikai cégeknek. Milyen érdekes, hogy a pártok mégis nagyon könnyen megtalálták a közös hangot, és közösen jegyzett törvénytervezetekre is futotta a nagy egyetértésben.

Ezért van nekem most déja vue érzésem:
"A magyar villamosenergia-szektort nagy korrupciós kereslet és ezzel lépést tartó kínálat jellemzi, amihez hozzájárult az átláthatatlan döntés-előkészítés, illetve az, hogy a kormányzati döntésekbe nem formális csatornákon keresztül és nem transzparens módon vonták be a piaci szereplőket." (Napi Gazdaság)

Bell & Sebastian 2010.07.10. 18:00:09

@Elpet:
Alof Wiechmann, 53 éves és sajtképű (pici orral).
Persze az is kideríthető, hogy kinek a pénzét forgatja, csak ahhoz előbb be kell jutnom a h. adóhivatalba.
Érdekel? :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.07.10. 18:04:17

@Bell & Sebastian:

Továbbra sem nagyon értem. Tulajdonosok?

Bell & Sebastian 2010.07.10. 18:08:11

@Elpet:
Lloyd. Zsidók, eddig, és nem tovább.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.07.10. 18:11:38

@Bell & Sebastian:

Milyen ravaszok ezek a fideszesek! Úgy csinálnak fideszes céget, hogy ne lehessen rájönni: fideszes cégről van szó. Tehát ahol nem mutatható ki a fideszes kapcsolat, ott a legmélyebb az összefonódás.

Bell & Sebastian 2010.07.10. 18:19:46

@Elpet:
Ha csak nem szabadkőmíves jakobinus az illető szálláscsináló és Lajos. Ne feledjük, a görögök is ide szaladtak protekcióért, amikor a pénzeszsákok közelébe akartak jutni és -biztos ami biztos- végigcsókoltak mindenkit.

A Te (eredeti) változatodnak azért nagyobb a valószínűsége. :)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.07.10. 18:21:03

@tevevanegypupu:

"A nemzeti egyuttmukodes kereteben kerjuk vissza Gyurcsanyt, Draskovicsot es Verest a kormanyba. "

A NER keretében az ő helyük a börtönben van.

Bell & Sebastian 2010.07.10. 18:25:45

Görögök II.
És ez a mi Gyuri bácsink is mekkora selyma, ejha, nahát! -mondták a görögök.

Bell & Sebastian 2010.07.10. 18:30:34

@Herr SturmLiberator:
A tölgyi leckét maga sem érti elég mélyen. Erre jó az internáczizmus, hogy mégse. Nem is lehet fogadni rájuk az angol kocsmákban. :)

betyár (törölt) 2010.07.10. 18:39:10

@Grift:
nahát, én azt hittem, hogy maga az ateista:)

kackia 2010.07.10. 18:41:52

@Google:
Nincs miért demonstrálni, ott állítólag már mindenki meleg.

www.youtube.com/watch?v=enRxFFUt538

Bell & Sebastian 2010.07.10. 19:05:20

@kackia:
Felettébb érdekelne az eltávolításra méltónak tartott 1db komment, különös figyelemmel a szövegkörnyezetére.

Gondolom, relativizálta az arabok százalékos arányát az izraeli törvényhozásban.
(Csak megjegyzem, Steiner Úr már írt ide büszke aktivistaként, tavaly.)

Ne járjon szerencsével, be ne teljesedjen kamaszkori vágyálma, a biszex lányok rossz útra terelése!
Illetve mégis, legfeljebb kihalnak majd, mint manapság a PPP-konstrukciókból az állami támogatás.

Oszt' fizetheti a cehhet maga.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.07.10. 19:57:16

@Bell & Sebastian: kérem, én a tölgyi helyett a történelmi leckét értem. És az pedig azt mondja, hogy azok az országok sikeresek tartósan, ahol nem a mindenkori (akármilyen) elit adja az állam egyetlen kötőanyagát. Nálunk sajna nem így van, ha az események sodrában egy gyenge hatalom regnált, óhatatlanul magával rántotta az országot (vö: elkúrás). Ez a NER azonban, ha nem csak szlogen marad, pont annak lehetne a legpompásabb eszköze, hogy megteremtse ezt a kötőanyagot nemzeti szinten, ciklusokon átívelve. Teremthetne egy modellt, melyet már nem lehetne visszavonni, mert beágyazódna a társadalmi működésbe, létrehozna egy immunrendszert bárminemű külső/belső böszmeség ellen. Lenne piaca: lelkesen népszavaz, polgárikörözik, gárdavonulgat, árvízadományoz a nép, kezdenek felszabadulni a régen szunnyadó erők. Ha az együttműködés megmarad országos "mi megmondjuk, ti megcsináljátok" típusú 1.0 hatalomgyakorlás szintjén, akkor kb. annyira lesz időtálló, mint a maszop "Új Magyarország Fejlesztési Terve" stb. Majd x év múlva legfeljebb a Leszbikus Eszkimók Haladó Eszméinek Téziseit (LEHET) függesztik ki az akkori kormány nevében és azon mehet a zsörtölődés drukkerek és szkeptikusok (áruló, ellenség!) közt.

Zárom naiv soraimat.

betyár (törölt) 2010.07.10. 21:41:12

@Grift:
dehogynem. délelőtt mintha egy kicsit kilazult volna:)

tevevanegypupu 2010.07.10. 21:53:20

@Herr SturmLiberator:

Nem fognak odakerulni, ebben biztosak lehetunk.

Bell & Sebastian 2010.07.10. 22:06:23

@Herr SturmLiberator:
Я к вам пищу – чего же боле?
Что я могу еще сказать?
--------------------------------
Другой!.. Нет, никому ка свете
Не отдала бьа сердца я!
То в вышнем срждено совете...
--------------------------------
«Скажите: где же ваш приятель? –
Ему вопрос хозяйки был.

www.babelmatrix.org/index.php?page=work&tran_id=4106

:)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.07.10. 23:09:27

@Bell & Sebastian:

In violent times, you shouldn't have to sell your soul
In black and white, they really really ought to know

(kivénhedt szoftpopper módra: www.youtube.com/watch?v=aI9lo5BRJmg&feature=related )

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.07.10. 23:11:50

@tevevanegypupu: pedig nem megoldhatatlan, a második milliójukat sem éppen a lottón nyerték.

La Serenissima 2010.07.11. 00:35:05

most akkor végül kiragasztották a Grifttel való együttműködési nyilatkozatukat (békés vonulás helyett!!!) az Andrássy útra a homárok, vagy sem?

Pelso.. 2010.07.11. 06:27:57

@Herr SturmLiberator: Na, kötőanyag, az itt nem lesz, tudniillik az egyértelműen vélt vagy valós önállóságot adna a jónépnek, a hatalom szempontjából az meg rossz álom. Az elitnek pedig megvan a saját s kizárólagos motivációs ereje, hatalom s pénz, -köszöni szépen, jól elvan.
A NER lehetett volna, amire gondolsz. A részben jogos, részben túlzott gúnyolódás helyett vastaps fogadta volna alkotóit, ha most az egyszer túllépnek önmagukon.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.07.11. 07:26:37

@tanarseged ur:

Ezt nem értem. Hogy jön ide az egyházipedofíliabotrány? :-/

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.07.11. 07:47:28

Hopp, most láttam a Híradóban, hogy a homoszexuális felvonuláson számosan a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatával vonultak fel. "A XXI. század első évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két
zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét." Hümm, hümm:-(

És: Az ő nemzetük, nem az én nemzetem --- a szivárványzászlós szimbolika alkalmazása, igaza van @Griftnek, valóban sátáni játszódás: hiszen az Özönvíz után Isten, az emberekkel való megbékélés jeleként, szivárványt helyezett az égre, ezt gyalázzák meg a b*znyákok a szivárványzászlójukkal (emlékeztek még, hogy volt szó az EU-zászlójával és Budapest zászlójával kapcsolatban is arról, hogy szivárványzászlóra cserélik?)

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.11. 08:04:00

@bbjnick:
ezeknek hiába mondja, ezek élnek bele bután a napokba mint a gyerekek. "mi van ha nincs is sátán?" ilyeneknek magyaráz? :)

kackia 2010.07.11. 08:14:47

@Bell & Sebastian: le vagyok lassulva, mit is távolítottak el?

Bevallom Steinerről lemaradtam tavaly, de eltudom képzelni a fiút.

Bell & Sebastian 2010.07.11. 09:29:07

@kackia:
Az általad belinkelt videó hozzászólásai közül.

kackia 2010.07.11. 10:38:28

@Bell & Sebastian: biztosan sok irigykedő hozzászólás volt olvasható :)

Viszont a tegnapihoz még ezt találtam.

www.angelfire.com/zine2/judeolog/shahak/tbjhu1.htm

"Láttuk Amerikában az utóbbi negyed évszázadban, hogy párhuzamosan a zsidó befolyásnak az élet minden területén való növekedésével az amerikai férfiak küllemének és viselkedésének rémítő változásait és a férfi homoszexualitás hatalmas növekedését. Amerikai férfiak női másodlagos nem jellegeket mutatnak, és alapvető férfiasságuk megdöbbentő módon lecsökkent az energiát, támadóképességet és testi erőt illetően."

tanarseged ur 2010.07.11. 10:38:41

@bbjnick: Úgy kerül ide mint annak példája, hogy nincs biztosíték.

kackia 2010.07.11. 10:44:38

@Grift: Beszélnek babonás butaságokat sátánról meg démonokról, szó sincs erről, csupán életforma és létszemléleti anomáliákat kellene górcső alá tenni.
Persze értem én ezt a sátános hasonlatot ,csak szerintem felesleges ezzel a misztikus mázzal bevonni ezt a jelenséget , még tetszetősebb lesz egyesek számára ettől.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.07.11. 11:15:30

@kackia:
tudja, itten keresztényekkel beszélgetünk, a mondanivalót az ő nyelvükön kell elmondani. ezért beszélek sátánról. tudja, hogy az egyszerű vallások, mint a kereszténység is, ilyen megszemélyesítő gyerekségekkel él.
a lényeg az, hogy a homoszexuális aktus akkor is növeli a világban a rosszat, ha a hálószobában következik be, közös megegyezéssel. és ezt nem értik ateista barátaink, ezt kell elmagyarázni nekik. a homoszexuális vagy más szodomita aktusok aktívan a jó ellen hatnak. ahány centi pénisz tűnik el egy farban, egy állatban, vagy akár egy nőben, de nem a szaporodásra rendelt edényben közösködve, annyi centivel tágul a negativitás birodalma. :)

Bell & Sebastian 2010.07.11. 11:19:44

@kackia:
Rendszertani alapvetés, tanítani kellene! THX!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.07.11. 11:33:17

@Bell & Sebastian: ne legyenek már ilyen egyszerűek. 100-200 évvel ezelőtt a szerzetesekre, papokra, arisztokráciára mondták, hogy élősködők. Később a tőkésekre, kulákokra. Egyszerű és hatásos kép.

A zsidóság és nőiesség összekapcsolásának a klasszikusa Weininger, ha már ezt akarják nyomni.

tewton 2010.07.11. 11:48:46

@Grift:
ne legyen kishitű, ehhez még metapatafizika se kell, van univerzális közös nevező ateisták, kerectények meg egyebek közt. mondjuk etikai-esztétikai-biológiainak :)

"ahány centi pénisz tűnik el egy farban"

a nem-PC természet mindenkibe belekódolta az undort a fekáliától. szagolni, megérinteni, szájba venni, egy meleg testben hurkatöltőset játszani vele
... ehhez speciális ízlés kell.

Alfőmérnök 2010.07.11. 12:05:32

@tewton: Ezen logika mentén a női homoszexualitás elfogadhatóbb dolog. (Nekem egyébként tényleg.)
Btw. az engem is bosszant, hogy még egy soft pornó film sincs anális szex nélkül.

tewton 2010.07.11. 12:31:42

@Alfőmérnök:
@Alfőmérnök:

1) nekem is :)
amúgy elég sok munka volt (meg nyelvi politika), hogy a seggbek*kit meg a lezbikus szerelmet összepakolják egy gyűjtőfogalom alá. ugyanaz a frontképző és szolidaritásépítő stratégia, ahogyan a 'másság' fogalmát felépítették, meg a 'kisebbséget' (hallott már cigányt zsidózni? ehhehe).
A történet arról is szól, hogy a zsigerileg undorító dolgokat addig parfümözik, amíg normálisnak látjuk.

Mert ugye úgy is fel lehet írni, hogy kit érdekel, mit tesz két nagykorú adófizető a hálószobájában egymással. A magyar lakosság erre toleránsan reagál. De úgy is fel lehet írni, hogy vajon kinek volna kedve kakában piszkálni, még csak nem is a kiskezével, hanem egy delikátabb részivel. No erre azért csak a hardcore homofilek jelentkeznének.

2) análsze* és pornó: efféléket pedzegettem egy elblogmotorozott kommentben. hogyha nem teszem másnak, amit magamnak se akarnék és embernek gondolom a másikat, vajon belenyomom-e a szájába a saját fekáliáját? betanítom-e rá, hogy magától akarja?

(a 18. szdi, a nőket inkább emberi lényként kezelő libertinus (!) irodalom is elvárta ilyenkor úriembertől a szerv lemosását parfűmös vízzel)

kackia 2010.07.11. 21:59:49

@Bell & Sebastian: Én a puhatestűek alosztályába sorolnám őket. :) THX?

kackia 2010.07.11. 22:07:42

@Grift: Basszameg az orromba ment a főtt kukorica szem, akkorát horkantottam a röhögéstől.

Egyébként mit tegyen az a a halandó aki nem akar már szaporodni, de ágyékát még feszíti a kéjvágy.
Maga, hogyan szokott szublimálni?

Bell & Sebastian 2010.07.11. 23:39:31

@tölgy:
Leginkább a Dreifuß-ügy -számomra újszerű- interpretációja tetszett, eddig azt hittem, hogy ez is beszélő név, mint például az Arschkopf vagy a hírhedettebb Sandmann, aki az álommanót személyesítette meg -meglepő módon- serdületlen gyermekeknek az antiklerikális ex-NDK -ban, csipetnyi Regenbogen-áthallással.
Gondolom az IG Farbent -tudat alatt- kiváltandó, utódja a BASF.
"Jobb ma egy buzi, mint holnap szíjjá' gázt!" -üzente Walther elvtárs, (ami megint csak egy utalás: Hitler P38 -asára).

Gondolom, követhető volt, pedig hol van ez a szimbióta fifikához? :)

@kackia:
Csak azért köszöntem meg, mert még én is ritkán látok ennyire monomániás és bő lére eresztett tanulmányt evidenciákról. :)

Bell & Sebastian 2010.07.11. 23:53:32

@kackia:
Ha tovább emlegeti a bornyú kötelét az illetőnek, akár el is vezettetheti rajt', hogy "-vagonhoz" kapcsolja!
Én szóltam. :)

tewton 2010.07.12. 00:27:54

@Bell & Sebastian:
ehhehehe.
"Goodman a pornográfia legalizálásának „csodás kulturális következményeiről” értekezett, ami „megnemesíti művészetünket” és „humanizálja szexualitásunkat”." -- ez önmagában 10 pont

a múltkor 30as évekbeli katolikus ifjúságnevelő forrásokat olvastam. tipikus figura volt benne a zsidó osztálytárs, aki pornóirodalmat árult az iskolában.

erre kiderül, hogy nem antiszemit volt a szerző, csak realista.
fura, fura :)
süti beállítások módosítása