Forradalom helyett
2010. május 22. írta: mr. pharmacist1

Forradalom helyett

 „La Contre-Révolution ne sera pas une révolution contraire, mais le contraire de la Révolution.” (Az ellenforradalom nem ellentétes előjelű forradalom, hanem a forradalom ellentéte)
Joseph de Maistre, ellenforradalmár

  Kérjük kedves olvasóinkat, figyelmesen olvassák Orbán Viktor, leendő miniszterelnökünk szavait.

  „Nem egyszerűen arról van szó, hogy Magyarországon megtörtént a hatodik szabad választás. Sokkal nagyobb dolog történt a mai napon Magyarországon. Ma forradalom történt a szavazófülkékben. A mai napon a magyarok bebizonyították, hogy van értelme a demokráciának, van értelme hinni a demokráciában, mert demokratikus keretek között olyan nagy horderejű változást tudunk véghezvinni, amelyet régen csak a forradalmak nyújthattak egy országnak. Mi történt Magyarországon, kedves Barátaim? A mai napon Magyarországon beteljesedett egy történelmi tanulság, húsz év tanulsága, a rendszerváltás nagy tanulsága, mely úgy hangzik: rendszert váltani nem lehet, rendszert csak megbuktatni és megdönteni lehet, megdönteni és újat alapítani helyette.”

  Most pedig szavakon, pontosabban egy szón fogunk lovagolni. Nem csak azért, mert szeretünk piszkálódni, hanem mert a hatodik szabad választás eredménye ezt kívánja meg.

  Magyarországon nem történt forradalom.

  Ez van, szeretjük vagy sem. Sem a szavazófülkében, sem a telefonfülkében, sem a zuhanyfülkében. Nem alapítottunk új rendszert, viszont felhatalmaztunk egy pártszövetséget, hogy saját ízlése szerint kormányozzon, elszámoltasson, rendet tegyen, és ha kell, farigcsálja meg az alkotmányos berendezést. A forradalom viszont értelemszerűen nem ezt jelenti.

  A forradalom a modern kor politikával foglalkozó irodalmának igazi mémje, olyan minősítés, amely több zavart okoz, mint amennyi megvilágító erővel bír. Forradalom volt a francia, a bolsevik, a magyar '56, a kínai kulturális, az angol polgári, az iráni '79-ben és 2009-ben, a kubai, az amerikai, a csehszlovák, az ipari, a szexuális, a digitális, usw. Nehéz lenne rendet vágni a sorban, és megmondani, mi is volna a forradalom esszenciálisan, hiszen a különböző, egyedi történelmi szituációk, a jelenségek, az eszmék, célok végképp összekeverednének. Kézenfekvő volna azt válaszolni, hogy a forradalom Nagy Változást jelent, csakhogy ezt mindig utólag tudjuk regisztrálni. 

  Azonban Magyarország esetében a politikai forradalmak közös jellemzőjeként azonosítható erőszak hiányzik - nagyon helyesen, semmi sem ad rá okot. Hiányzik a forradalmi ideológia, a radikális rendszerátalakítás igénye és gyakorlata is. Mindez azonban így van jól. A Fidesz győzelme több, mint kormányváltás, kevesebb, mint rendszerváltás: semmilyen rendszert nem döntöttünk meg, Magyarország alkotmányos demokrácia volt, és marad is, ahogyan az államforma sem fog megváltozni. Hogy az alkotmány megváltozik? Nagy ügy.

  Így a fiktív forradalom szülte nemzeti együttműködés rendszere (Nemzeti Együttműködés Rendszere?) sem több, mint fikció. A 2010-es so-called magyar forradalomnak semmilyen gyakorlati alapja vagy következménye nincs. Ahogyan a nemzeti együttműködés rendszere sem más, mint a centrális politikai erőtér, szokás szerint kiszínezett fideszes szóhasználattal.

  Magyarországnak nem forradalomra, hanem a forradalom ellentétére van szüksége. Restaurációra, ellenforradalomra, ha tetszik. Az utóbbi évek kormányzati kapkodása, a baloldal gondolkodásában a permanens forradalmat felváltó permanens reform vágta partvonalra az országot, és ha valaminek, ennek kell véget vetni. A Fidesz előszeretettel kampányolt a szívünknek kedves law & order koncepciójával, amelyet a szocialisták törvényt folyamatosan erodáló, az állam tekintélyét leromboló lépéseivel állítottak szembe. A párt kormányra kerülve valószínűleg eszerint is fog cselekedni, csak akkor miért nem erről beszél? 

  Nem mellesleg: a magyar választók sem forradalmat akartak, és furcsa, hogy Orbán Viktor a választások után forradalomról beszél, amikor a kampányban erről szó sem volt. Ráadásul egy olyan kampányban, amelyet a korábbiakhoz képest legkevésbé sem lehetett fellengzősséggel, nagyotmondással (mínusz Pintér Sándor két hete), populizmussal vádolni. Elküldtük a szocikat, meglett a kétharmad: minden feltétele adott a prudens kormányzáshoz, a söralátét-méretű adóbevalláshoz - amit viszont szeretnénk.

  A forradalmat szülő, izzadtságszagú, végül kamunak bizonyuló - mellesleg baloldali - történetfilozófiai koncepciók pedig mehetnek a kukába. Ott a helyük.

  „Legyen béke, szabadság és egyetértés.”

  Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr272021604

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A múltat végképp eltörölni... 2010.05.22. 19:47:34

Szögezzük le először is: nemzeti együttműködésre szükség van. És tegyük gyorsan hozzá: a nemzeti együttműködés nem épülhet a tagadásra.Orbán Viktor kormányprogramja viszont a tagadásra épít. Többet foglalkozik az elmúlt nyolc évvel, mint az előttü...

Trackback: Keress pénzt egyszerűen!! 2010.05.22. 19:19:16

Egy nagyon jó pénzkereseti lehetőséget ajánlok, ahol már 2 dollártól kifizetnek!   Gyűjts magad alá embereket(referrerals), hogy az ő pénzük után is kapj bevételt(természetesen nem az ő egyenlegükből levonva)! Minél több embert gyűjtesz magad alá,...

Trackback: Előre Orbán, zemberek! 2010.05.22. 15:08:09

Mi az új rendszer? Mire jó ez a politikai nyilatkozat? Minek jelöli ki a kereteit és hogyan, amikor nincs benne konkrétum? Viktorék meghülyültek, vagy csak jártatják a szájukat, hogy eltereljék a figyelmet a semmittevésről?  Ilyen és ehhez hasonl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.05.22. 08:24:02

A Fideszre és Jobbikra szavazók döntő változást akartak. Nem apró hangsúlyeltolódásokat, finom korrekciókat várunk el az új kormánytól, hanem minőségileg más, teljesen új elveken alapuló kormányzást.

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.22. 08:34:30

Forradalom a szavazófülkében. Ja. Meg csúcstámadás oxigénpalack nélkül, a Nap is másként süt... Ennyi baromság még elnézhető lenne Viktortól a győzelmi mámorban, tekintve a nyolc évnyi idétlenkedését (72 órás ultimátum, vekker...).
De van egy olyan érzésem, hogy ez folytatódni fog. Pedig most két lábbal a földön kéne állni, mert sajnos a Nap nem süt másként, és a helyzetünk is egyre szarabb. Kormányon már kevés lesz a szájkarate. Valami bátor fidesznyik (ha létezik ilyen) szólhatna a főnöknek, hogy ébredjen fel!

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.05.22. 08:48:21

Nekem ez a poszt nagyon-nagyon tetszik. És mélyen egyetértek az itt leírtakkal.
Ráadásul forradalomról, költségvetési csontvázakról beszélni és a pénztőkét szidni akkor, amikor alaposan ki vagyunk szolgáltatva neki, amikor az ország likviditása múlik azon, hogy holnap is hiteleznek-e azok a csúnya, rossz tőkések... Sir Humphreyval szólva "meglehetősen bátor cselekedet".

Zetek 2010.05.22. 08:51:52

Minden a szerkesztőségben lézengő ritter megírja téziseit a forradalomról? Muszáj?

Zetek 2010.05.22. 08:53:07

@Michael Knight: Ha minden a nyávogásod alapján menne, akkor tényleg marad a kövéri megoldás, irány a pince kötéllel a kézben, mert úgy sem tudunk semmit sem tenni. Mi a jó ebben?

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.22. 09:05:43

összességében

SZAR POSZT.

egyetlen szempont helyes benne:

a retorika szintjén minek ezt szóhasználatot erőltetni? cselekedni tessék, élni a 2/3dal és kész.

mindazonáltal a FORRADALOM teljesen HELYES frazeológia: most jött el szocializmus-kommunnizmus nevében hatalmat gyakorlókkal való leszámolásra az alkalom:

89-ben nem történt meg a leszámolás, ami akkor csak VALÓDI FORRADALOMMAL lehetett volna lehetséges (lásd: Antall), az a demokratikus választások rendszerében csak 2/3-dal megoldható

igenis FORRADALOM VAN.

igenis a SZAVAZÓFÜLKÉK FORRADALMA.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 09:17:13

tipikus újlipótvárosi gondolatmenet.
mikor a szerző is tudván tudja, hogy orbán sem úgy gondolta, akkor ő mégis úgy gondolja és nekimegy. többször, több menetben tisztáztuk itten, hogy nem úgy forradalom. és orbán sem úgy gondolja. csak a földcsuszamlás szerű arány, a lehetőségek tekintetében, olyas.

ha mandiner fideszkritikája ilyen színvonalú és ilyen primitíven sunyi logikájú lesz, akkor csak azok maradnak itten, akiknek ez tetszik. ezek pedig a mandiner új barátai és elvtársai, az eddig itten körberöhögött vincent szerű komcsik.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.22. 09:22:15

csak

azért, mert magukat kommunistának és szocialistának nevező nyerészkedő hazug tolvajok ezt a szót harsogták 47től 89ig,

attól még NE FELEJTSÜK EL, hogy a forradalom nemcsak a csőcselék irigy mohóságának eszköze

"Az önmagát rendszerváltónak gondoló értelmiség - nem kevés szégyenérzettel magamat is ide gondolom - tudatlanul, szervezetlenül, ostobán sodródott az eseményekkel. Tehetetlenül nézte, sőt, sok "jobb ember" segítette, hogy az SZDSZ 1990-ben a nemzeti oldalra adott szavazatokat átlopja a Hálózathoz. Nem tudta megakadályozni a Hálózat megerősödését és visszatérést a hatalomba. Nem sikerült megteremtenie, és az oktatásba, a nyilvánosságba bevinnie a személyes felelősséget, a közösségi érzést, az egészséges hazafiságot. Képtelen volt megakadályozni a gyűlöletkampányokat, mely meghasonlásba kergette a nemzetet. Például az említett népi-urbánus vita úgy szűnt meg, hogy a két táborba tartozók jószerivel nem is érintkeznek egymással, köztük érdemleges eszmecsere sincs az alkalmi mocskolódásokat leszámítva. Röviden: képtelen volt elitként az ország élére állni, s nem is tudott ilyent fölnevelni az elmúlt időben.
Magyarországon egy "Éljen a magyar!" kiáltás nem egyesítő, hanem megosztó, mert a nyelv legtermészetesebb szavaiba és mérget csöpögtettek, a többit kisajátították, ami még rosszabb. Tudjuk, hogy egy ország elfoglalása nyelvének leigázásával történik. Nálunk ez teljesnek mondható. (Cz. G. Hogyan kell egy országot elfoglalni? In. Mi a helyzet? - Gazdaságkor titkai, Bp. 1955.) "

www.czakogabor.hu/index.php?page=olvas&bovebben=true&id=9&cikkid=40

Pizsamás Forradalmár 2010.05.22. 09:22:57

@rajcsányi.gellért (ergé):

Én meg nem. Orbán Viktor hozzám szól, aki itt ülök pizsamában a monitor előtt és azt várom, hogy kergessék el a bolsevikokat, de lehetőleg nekem a közértbe se kelljen lemennem. Na jó, elmentem szavazni, de ettől többet azért ne várjon tőlem senki.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.22. 09:29:24

www.n-p-m.hu/files/Fogalomharc_es_letharc.pdf

Ahol maga a nyelv, a beszéd megromlik vagy azt megrontják, ott a nép, a nemzet, a
társadalom, a civilizáció süllyedése, gyengülése, nemegyszer pusztulása következik be.
Szeretném hangsúlyozni tehát: A nyelvrontás létrontás.17 Fel lehet persze vetni könnye-
dén, hogy az eltérő nyelvhasználat egyéni tetszés kérdése, s a mögötte megbúvó eltérő
fogalomhasználat különböző felfogásokat takar s a szavak eltérő értelmezéséhez vezet.
Ez koronként és bizonyos határig így van és erről lehetséges akadémikus vitát folytatni.
Meggyőződésem azonban, hogy ma nálunk nem elsősorban erről van szó. Meggyőződé-
sem ugyanis, hogy ma nálunk a tudatos fogalomrontás korát éljük.
Amikor ma egyes fogalmakat, kategóriákat, kifejezéseket, amelyek közül néhányat
mindjárt szemügyre veszünk, fellazítanak, elcsúsztatnak, ezt megszoktatják, végül a
hamis tartalomhoz rögzítik, a liberális és szocialista érdekpolitika rendkívül tudatos,
szívós, hozzáértő és gyakorlott tevékenységéről van szó. (Más téren is mindig helytelen
a nemzetromboló politikát a véletlennek, a figyelmetlenségnek vagy a szakértelem hiá-
nyának tulajdonítani, pedig sokan jóhiszeműen hajlanak arra, hogy ezeket hangoztas-
sák.)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.05.22. 09:30:41

Kár ezen a forradalom szón ennyit rugózni. A százhatvannyolcóra, a népszava és társaik szoktak így rácuppani a jól-rosszul betolt orbáni szófordulatokra.

Annyira hülyék meg csak nem vagyunk, hogy szó szerinti értelmezzük a mostani szóhasználatot. Persze el is játszhatjuk a hülyét.

Tündér_Lala 2010.05.22. 09:31:06

@Pizsamás Forradalmár: Pedig vár!
A fidesz csak a kereteket tudja nyújtani, tartalommal igenis nekünk kell megtöltenünk. Munkánkkal, éeletvitelünkkel, személyes példánkkal.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.05.22. 09:37:45

@Gasper: szerintem pedig épp itt az ideje, hogy szavakon, frazeológián, eddig a hideg polgárháború miatt eddig szőnyeg alá söpört eszmei kérdéseken lovagoljunk.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.05.22. 09:38:18

Mikor van forradalom? Amikor a nép úgy érzi, el kell kergetni az urakat. Ilyen értelemben beszédes a választási eredmény és bizony "forradalom", mert milliós tételben pártoltak át néhai Mszp szavazók a Fidesz/Jobbik/LMP-hez, vagy maradtak otthon passzívan hozzájárulva a Mutyializmus bukásához. A szavazók igenis elkergették a kormányt. Egy forradalom pedig lehet bársonyos is, nem kötelező a palota megrohamozása. Eddig oké.

Teljesen más rendszer utáni igényről viszont szó sincs, hiszen a mérsékelt jobbos Fidesz lett az elsöprő favorit, nem pedig a radikális változással házaló Jobbik és nem a zöldekopol fordulatos LMP.

Minőségi fordulat, na az kellett.

Becsületes(ebb), Felelős(ebb) kormányzatot akarnak a szavazók, de nem társadalmi kísérleteket, abból volt elégben részünk az utóbbi 100 évben.

Legyen a kormány a népért és nem a nép a kormányért, ennyi. A párt az országért és nem az ország a pártért.

Tisza, Thatcher, Kohl egyaránt jó példa, hogy a tisztességes országlás simán évtizedes szavazói bizalmat alapoz meg.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.05.22. 09:38:56

Ez de szar.
Ez pont olyan, baszod, mintha a "söralátét méretű adóbevalláson" rugóznál. Orbán mindig szeretett elvontan használni bizonyos fogalmakat, új megvilágításba helyezni azokat, s pusztán csak akarat kérdése, h képesek vagyunk-e követni őt az efféle szofisztikában.

Én úgy látom, h napok óta folyik a Maszop szopatása, néhány - őket rettenetesen irritál - mondattal.

Volt két mondat a NER-ben ("zavaros átmenet" , stb...), aztán most Isten irányítja a történelmet, végül itt ez a forradalom. Nekem úgy tűnik, mintha Orbán szándékosan izgatná a baloldali ellenzéket, h beszopva ezeket a gumicsont témákat, ne a lényegesebb dolgokról essék szó: mi történik a gazdaságban.

Persze, vigyázni kell a gumicsontok adagolásával, mert a túl sok gumicsont végül visszájára sülhet el. Az a képzet keletkezhet az emberekben, h hát ezek nem a lényeggel foglalkoznak, és kirekesztő módon hozzák egymás után a szimbolikus törvényeket, megszavazott nyilatkozatokat.

De könyörgöm, legalább mi értsük jól a Sötétség Seregeinek Vezénylőtábornokát.

Amúgy meg azt honnan veszi a szerző, h a "zuhanyfülkében" sem volt forradalom? És, ha vkinél épp a minap fogant meg egy ott egy új Orbán?:o)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.05.22. 09:41:29

@rajcsányi.gellért (ergé): ó, addig még sok meló vár ránk! :)

ps. amúgy való igaz, végre helyre kéne rakni Magyarországon a forradalom definícióját.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 09:42:25

@rajcsányi.gellért (ergé):
hiányzik mán egy kis talmudista szófacsarás? :)

egyébként nincs itt az ideje. háború van, ha nem vetted volna észre. és romeltakarítás, és jövő építés egyszerre. és most tik, szófacsarni szeretnétek. gizella utca.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 09:45:50

@Gasper:
hagyjuk már a picsába ezt a foradalom definíciót. "technikai forradalom." nem a gépek lázadását jelenti ugye?
ne kelljen már ilyen hülyeségeken okoskodnunk. és maga ne asszisztáljon kérem ehhez a lipótváros domesztikálja az orbáni forradalmat mozgalomhoz! :)

egynagynulla 2010.05.22. 09:46:12

Ezelőtt pár évvel az ismerőseim nagy része kicsit panaszkodott, majd elment az mszp-re szavazni, hogy úgysem fog itt semmi megváltozni.

Most meg nyolc általánostól több egyetemi diplomáig mind arról beszél, hogy elég volt a korrupcióból, a lopásból,a bűnözésből, a hazugságból, tessék végre esélyt adni egy magunkfélének is egy eus pályázaton nyerni, végre változzon meg a politika (abban az értelemben, ahogy a szó eredeti értelmében a napi életben jelen van) stb. Legtöbbjük azt mondja: „Elég volt, elég volt, elég volt! Az egész ország működésének és gondolkodásának kell megváltoznia, hogy normálisan menjenek a dolgok!”

Pontosak a posztban a példák: vannak forradalmak felfordulás, káosz és vér nélkül is. A forradalom, gyors, gyökeres átalakulást, változást jelent. Ebben az értelemben ezt várták az emberek az én környezetemben is. A kétharmad pedig ponotsan ezt jelzi: azt, hogy óriási igény van a gyökeres változtatásra. Jobb lett volna, ha ez nem a választáson csapódik le, hanem tényleg valami balhé formájában?

Ha Magyarországon nem lesz „forradalmi” változás, akkor megette a fene az egészet. Kicsit alakítgassunk, de nagyon ne bolygassuk meg az érdekviszonyokat, ugye elvtársak? Legyünk óvatosak, visszafogottak, ugye? Ez már bevált korábban is...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.05.22. 09:50:01

Az első, '90-es választás kivételével minden választáson, mondom: MINDEN VÁLASZTÁSON a kommunista utódpárt kapta listán a legtöbb szavazatot, most pedig 1 : 2,6 arányban elbuktak.
Forradalom?

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.22. 09:52:22

@rajcsányi.gellért (ergé):

akkor

elég nagy hülye vagy, hogy

egyetértesz farm-assziszt forradalomértelmezésével, ami ezt a szót a bolsevik-kommunista értelemben, forradalom-ellenforradalom ellentétpárban képes értelmezni

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.05.22. 09:55:16

Tényleg: lesz rugózás a söralátét méretű adóbevalláson is? Szó szerint értve nyilván az is hülyeség, nem?

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.22. 09:57:44

farm-assziszt

baromságai:

"Hiányzik a forradalmi ideológia, a radikális rendszerátalakítás igénye és gyakorlata is."

Forradalomhoz nem ideológia kell
(ez egy csököttbolsi társadalommérnökösködő szemléllet)
hanem valamilyen elnyomás, ami felszítja
az indulatot.

tölgy1 2010.05.22. 10:01:00

Ez a "forradalom" izé tényleg csak retorika. Sok szót legfeljebb diskurzus-analízis szemináriumokon ér meg.
OVi nem konzervatív.
Ovi mozgósítani akar - ezen már lehetne rugózni, hogy minek mozgósítás, mindenki menjen dolgozni, tanulni, főzni, hegyet mászni - és a mozgósításhoz a leghatékonyabb nyelvi eszköznek a "forradalmat" vélte. Ilyen a retorika, azzal főz, amit talál, amit a közönség megérthet. De Maistre-t meg senki sem értené. De ő nem is akart és nem is nyert általános választásokat.

Ha viszont Ovi de Maistre-hez ragaszkodna, akkor visszaállítaná a halálbüntetést és olyan teakratikus-reakciós-autoriter uralmat vezetne be, hogy még Grift is elégedetten csettintene.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 10:02:46

@tölgy1:
a halálbüntetés elhagyása mellett, igen, az jó lenne! :)

tölgy1 2010.05.22. 10:03:14

@Ezt a népet sajnáljam?: "Forradalomhoz nem ideológia kell
(ez egy csököttbolsi társadalommérnökösködő szemléllet)
hanem valamilyen elnyomás, ami felszítja
az indulatot."

Ez így konkrétan csacskaság. Maga keveri a forradalmat a lázadással, és a politikai percepció problémáit ne is említsük.

Sólyom Bátor 2010.05.22. 10:07:28

@Zetek: A kérdés az volt, hogy miért mardos a Fidesz a befektetői (zömmel külföldi) tőke ellen, amikor azt kell majd használnia. Erre kéne felelni, szerintem.

Pizsamás Forradalmár 2010.05.22. 10:10:24

@Tündér_Lala:

Lementem a közértbe és láttam egy reggeli bevásárlást: üveg sör, üveg bor, Élet és Irodalom.

Sólyom Bátor 2010.05.22. 10:13:45

@Ezt a népet sajnáljam?: Sajnos, a szocializmus alatti nyelvrontás (ld olyan kifejezések, mint békeharc !!!!) most éppen a Fidesz szájából ömöl. Amit ők demokrácia alatt éltetnek, az éppen az ellentéte, amit nemzetnek, népnek neveznek, az éppen a csandala. Minden egyes fontos szavunkat marketingbe vonva trágyává tették. Család, haza, nemzet: a szájukból káromkodásoknak hangzanak.

Din Serpahis 2010.05.22. 10:17:27

Forradalom akkor lenne, ha végre megszünne a rajtunk élősködő nyuggerdiktatúra.

Most csak arról van szó, hogy a nyuggerek egyik helytartóját felváltotta a másik.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.05.22. 10:19:30

@Grift: A nem "úgy" forradalom az kísértetiesen hasonlít a nem "úgy" nem lesz gázáremelésre és előrevetíti a nem "úgy" gondolta Orbán, hogy szabad pálinkát főzni otthon, meg nem "úgy" gondolta, hogy egyszerűbb lesz az adóbevallás, meg nem "úgy" gondolta, hogy jobb lesz.

flort 2010.05.22. 10:20:39

Nem tudom, mi bajotok van, így korán reggel. Bekapcsolod a tv-t, tele van forradalmi mosóporokkal, kárpittisztítóval, mobillal. Szerencsére nem a csavart borda jutott a szövegírók eszébe...
De tényleg, a bulvár-marhaságokon tompított agyú zembereket szerintetek hogy lehetne lázba hozni, ha nem ilyen, az eredeti jelentésüktől meredeken eltérő szavak (forradalom mellett: bolsi, komcsi, multi, náci etc.) szajkózásával?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.05.22. 10:21:23

@kolbászoszsömle:

Nah, a pálinkafőzés az legyen úgy, különben forradalom lesz itt vidéken. Én már megvettem a hordót a hulló gyümölcsnek:o))

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.05.22. 10:24:12

@malacz69【ツ】rettegés elemző: Hallod, ha megteszi, én a fideszre fogok szavazni.

Az, hogy köbméternyi cefrét kell összegyűjteni, hogy saját cefrémből legyen a pálinka, mert ha kevesebb összekeverik a Béláéval, aki rohadt törkölyt is tesz bele a kukorica meg a cukor mellé, az csúfság.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.22. 10:25:31

Két megoldás lehetséges:-)

1. Orbán mondott egy kereket és elgurult: nagyon kommunikációs és kicsit legitim(iz)ációs trükk ez az egész "forradalmazás" és "rendszerváltásozás".

magyarido.blog.hu/2010/05/16/de_vajon_erno_e_az_orban_a_vagy_a_kotcse_a_forradalom_a_nemzeti_egyuttmukodes_rendszere_es_a_burkina

2. Orbán suttyomban fölszámolja a liberális demokráciát. No, ez már valóban forradalmi tett lenne!:-D Szerintem erre sokan várnak, mi több, számítanak itt közöttünk is.:-)

Motyog mindenféle forradalomról, meg rendszerváltásról, persze csak úgy általában, s eközben addig bűvészkedik az állammal (addig alakítgatja a kormányzati struktúrát, bizgerálja, barkácsolgatja az alkotmányt), mígnem egyszer arra ébredünk, hogy a liberális demokrácia a múlté és egy erős keresztény nemzeti magyar(!) államban élünk:-D

Kíváncsian várom a fejleményeket:-D

ü
bbjnick

Rob67 2010.05.22. 10:25:37

@Gasper: Gasper: Annyira hülyék meg csak nem vagyunk, hogy szó szerinti értelmezzük a mostani szóhasználatot. Persze el is játszhatjuk a hülyét.

Én igyekeznék nem hülye lenni, de ha jól gondolom Viktor törvénybe foglalni készül. hogy forradalom történt.
Ez nem rugózás, nem szóhasználat hanem törvény.

Azt pedig szó szerint értelmezzük nem?
Ekkora baromságot utoljára a komcsik csináltak :)
Törvénybe írták, hogy 56 ellenforradalom volt...
Egyébiránt pedig egyetértek egy előttem szólóval: lehet hogy forradalom volt, de ezt majd a történelem döntse el és utólag, de ne egy politikus és előre.
Ez ciki, sőt több: a nyelv és a történelem megcsúfolása, az elképesztően nevetséges populisa nagyotmondani akarás csúcsa.
Ez nem politika, ez kabaré.
Nevetnék, ha nem rólunk lenne szó.
Így csak egy egoista szónok skizofrén tünetei.
De nem csak OV-t nem szeretem, egyiknek sem hiszek, nem vagyok komcsi.
Mind megélhetési bűnöző aki csak látszat munkát folytat a k.házban.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.05.22. 10:27:06

Jó lenne már észrevenni, hogy Orbán Viktor, egy régóta, súlyos komplexusoktól szenvedő beteg ember.

Hasonszőrűekkel körülvéve.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.22. 10:34:55

@anti_troll:

"Orbán Viktor, egy régóta, súlyos komplexusoktól szenvedő beteg ember.

Hasonszőrűekkel körülvéve." --- írod.

Aha! Mert nem úgy gondolkodnak, mint te, tehát betegek. Világos.

ü
bbjnick

tölgy1 2010.05.22. 10:37:22

@kolbászoszsömle: ha maga főzte otthon, akkor ez eddig sem fordulhatott elő.
Az otthoni pálinkafőzés szép magyar hagyomány. Ápoljuk.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.05.22. 10:37:35

@bbjnick: Nem, nem attól beteg, hanem attól, hogy mond valamit és nem "úgy" gondolja, a hívei pedig azért, met ők is elfogadják, sőt meg is magyarázzák, hogy az, amit mond, az nem "úgy" van, miközben magyarságról, nemzeti oldalról beszélnek.
Persze nem "úgy".

Netuddki. 2010.05.22. 10:37:36

Viktorka amilyen alacsony annyira szereti felnagyítani a "tetteit".
Forradalom? Lópisztojt! Ha itt kitör a forradalom akkor sokan lesznek falhoz állítva. Még az is lehet, hogy orbán is.

Azért tudat alatt fél is az öreg ettől, mert különben nem emlegetné állandóan a forradalmat. Ezzel ugye azt próbálja sugalmazni, hogy megvolt a forradalom, nem kell még egy másik, nem feltétlenül békés változat. Persze erről egy cicológus többet tudna mondani. :D

tölgy1 2010.05.22. 10:38:32

@bbjnick: ezzel a troll-lal minek vitázik, hiszen azt szeretné az Anti.

Netuddki. 2010.05.22. 10:42:27

Ja még valami a forradalomra, csak egy könyv/film címet mondok:

ÁLLATFARM

Unommáazegészet 2010.05.22. 10:44:04

Persze. Az ipari forradalom is attól volt ipari forradalom, hogy a kis manufaktúrák rátámadtak a nagyob manufaktúrákra, ököllelszájbabaszták az épülő üzemeket, majd a fogaskerekek fellázadtak és agyonbaszták a lendkerekeket. Folyt az olaj mindenütt a pesti utcán vazze.

Nem csak akkor lehet forradalmat csinálni, ha vér folyik.

Unommáazegészet 2010.05.22. 10:45:31

@anti_troll: Nem gyurcsányt akartál írni? Esetleg te vagy az a kóros vadparaszt?

Netuddki. 2010.05.22. 10:49:05

@Gasper: "Én úgy látom, h napok óta folyik a Maszop szopatása, néhány - őket rettenetesen irritál - mondattal."

Hát lehet a fideszesek azt hiszik a maszopot szopatják. Egy kívülálló szemével viszont saját magukból legalább ugyanolyan mértékben sikerül hülyét csinálniuk.
Nem ártana ezt egy kissé átgondolni.

Mellesleg megsúgom kedves fidesznyikek:
A maszop megszopatásához semmi más nem kellene csak elszámoltatni őket az ellopott adónkkal. Ez valahogy miért nincs (már) a legfontosabb teendők között? Csakhogy hagyó módra ki tudják menteni a vagyonukat?
Vagy a fideszeseknek is lenne vesztenivalójuk? Jó kérdés!

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.05.22. 10:49:40

Forradalom az 1989-ban kellett volna, azt elkúrták. Orbán Viktor is, a magyar nemzet is, mert amikor arról volt szó, hogy legyen Gorenje hűtőnk, akkor hurrá, persze, amikor viszont arról, hogy ezért tenni és kéne valamit, akkor már....öööö...nem lehetne inkább ilyen szolid, vérmentes rendszerváltásunk?
De, az lett, ilyen lett, még mindig a Kádár-korral küzdünk és valószínűleg még húsz évig ez is marad.

Szóval, aki politikailag aktívan részt vett az 1989-es rendszerváltásban, hogy ezek után, azok akiktől szabadulni akartunk minden hatalmukat átkonvertálták és a mai napig a nyakunkon ülnek, az ne beszéljen 2010-ben forradalomról, mert most nincs.
Most választottunk. A forradalomnak helye van és ideje, ránk nézve ez az idő elmúlt.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 10:51:12

na, itt az index silány emberanyaga?

Netuddki. 2010.05.22. 10:51:21

@kovi1970: Kimenteni? Helyesbítek. Nem fognak kimenteni semmit, mert nagyon jól tudják nincs semmi félnivalójuk.
De majd a forradalom...
Az igazi. XD

ORGASMUSFORSCHER 2010.05.22. 10:56:59

hahahaha

nem volt/nincs forradalom????

dehogynem!!!!!!

dr. szabó zoltán szocialista politikust, aki éveken át országgyűlési képviselő volt + erzsébetvárosi polgármester (akinek hunvald giorgio volt az alpolgármestere!!!!!) végre MEGTALÁLTA a drágajó rendőrségünk hunvald ügye kapcsán, s végre ezt a szoci maffiózót is megpiszkálják az Erzsébetváros (=történelmi zsidónegyed) szétbarmolásáért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! amit a szocik-szdsz bagázs 1990 óta zavartalanul folytathatott.............

EZ FORRADALOM, EZ REMÉNY annak a szerencsétlen környék lakóinak!!!!

Kár, hogy ehhez 20 év kellett, de még így is fantasztikus, hogy végre történt valami, s ez a rohadt politmaffiózó végre meg lett zavarva az egyszerű emberek kirablásában.... a környezet pusztításában!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aki a 7. kerületben lakik, az érti, hogy miről beszélek....

EZ FORRADALOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hajrá Fidesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.05.22. 10:57:44

ez a poszt fingfűrészelés

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.22. 10:59:54

@tölgy1:

@malacz69【ツ】rettegés elemző:

nagyszerű.

'48. márciusában mi volt az IDEOLÓGIA?

mert egy tucat pontba szedett konkrét követelés az még nem ideológia (ontológia+gnoszeológia+etika)

Αρχων (törölt) 2010.05.22. 11:03:39

O. V. kijelentéseivel nem most kell foglalkozni, hanem majd 4 év múlva, akkor nagyobb súlya/ellensúlya lesz.

tölgy1 2010.05.22. 11:04:42

@Ezt a népet sajnáljam?: a nemzeti önrendelkezés és a haladás.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 11:06:24

@vero:
nincs igazad. ez egy szdszes restaurácios kísérlet a fideszen belül c. kísérlet megnyilvánulása. ez életveszélyes.
nem beszélve az orbán elleni támadásról.
a fidesznek kutya kötelessége és elemi érdeke ezt a típusú liberszart kiirtania magából. akár a hordozó személyek egzisztenciális ellehetetlenítése, külföldre szorítása által is. meg kell találni a fideszen belül, hogy ki tüzeli ilyesmikre a semmiházi firkászokat. a kígyó fejét kell eltaposni.

nemlak 2010.05.22. 11:06:35

Néhány vidéki fideszes forradalmárunk ma estére kiugrott Madridba a BL-döntőre:
altnyil.nolblog.hu/archives/2010/05/22/Kosa_Madrid_Loki/
Mentek terjeszteni a nemzetközi forradalmi eszmét!

Cselo 2010.05.22. 11:09:21

Forradalom definíciója: akkor beszélünk forradalomról, ha a hatalmi elit nem tud a régi módon uralkodni és a nép nem akar a régi módon élni.
Nos, igenis forradalom zajlott Magyarországon, akár tetszik ez a cionliberálbolsevikoknak és szekértolóiknak, akár nem. Majd meglátja a blogíró, hogy forradalmi változások fognak zajlani az országban és Orbán Viktor vezetésével egy másik magyarországot fogunk felépíteni. Egy olyan Magyarországot, ahol a magyar emberek érdeke az elsődleges és nem a globalista hatalmi elité. Majd meglátja, hogy forradalom van, mert az elmúlt rendszer bűnösei sorra vonulnak be a börtönökbe. Ez a része már meg is kezdődött. Maj abból is észreveszi, hogy forradalom van, hogy az általa leírt szófosásokat senki nem fogja elolvasni. Mert a sajtót is visszaadjuk Magyarországnak az idegen érdekeket képviselő bértollnokok kezéből.

Aradebil 2010.05.22. 11:13:43

forradalom akkor lesz,ha nem csinálnak rendet őszre

nyg 2010.05.22. 11:15:04

Egy meglehetősen szimpla forradalom értelmezésre építette föl posztjá a szerző. Ajánlom figyelmnébe Hahner Péter remek tanulmányát.

Csak egy rövid idézet ebből: "A XIX. század folyamán aztán a szó jelentése fokozatosan tágulni kezdett: 1830-tól már a korlátozott változásokat hozó, de puskaropogástól hangos eseményeket is forradalomnak nevezték, majd a század második felében megjelent az ipari forradalom fogalma, a XX. században pedig a kulturális forradalomé, a mezőgazdasági, a tudományos-technikai és a szexuális forradalomé – és a felsorolás még hosszan folytatható. (..)

A „forradalom” tehát a mindennapi nyelvben ma már egyszerűen fontos változást jelent, semmi többet."

www.matud.iif.hu/08aug/02.html

Ugye így más értelme van a kritizált Orbán szövegnek is?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.05.22. 11:15:38

@Grift: "a fidesznek kutya kötelessége és elemi érdeke ezt a típusú liberszart kiirtania magából. akár a hordozó személyek egzisztenciális ellehetetlenítése, külföldre szorítása által is. "

Nem inkább megölni kellene őket?
A száműzés olyan oroszos dolog, az egzisztenciális ellehetetlenítés pedig zsidós-amerikás.

JimK1rk 2010.05.22. 11:17:28

Majd csak felebrednek a fideszesek a narancsizu komabol!

Téglagyári Megálló 2010.05.22. 11:23:35

@kolbászoszsömle:

A megölés meg olyan magyaros? Köszi.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.22. 11:32:41

@tölgy1:

le van maga viszontszarva :)

(odavetett féltucat szó még nem ideológia)

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2010.05.22. 11:35:04

Egyetértek, meg kormányon ne akarjon mozgósítani. Ugyanakkor kellett vmi retorikai cafat, de szerencsésebb lett volna valami más izgalmas szót találni rá.

Guild 2010.05.22. 11:40:50

Szerintem is szerencsétlen választás volt a forradalom szót használni, de az is szerencsétlen, hogy egy jelmondatot ilyen elemzéseknek vetnek alá.
Orbánnak megtetszett Antal József megjegyzése, erre ráépített egy gondolatot, és ennyi.
A politikai kommunikáció és a politika filozófia két távol álló dolog. Aki mást gondol, annak szólok, hogy az intelligens mosóporok valójában nem intelligensek és nem szednek ki minden foltot. :)

stratez 2010.05.22. 11:42:44

Mindezzel egyetértve azért lássuk be, az elmúlt 8 és, sőt talán az elmúlt 20 év posványpolitizálása után, már azok a változások is forradalminak tűnnek, amik az elmúlt egy héten történtek a parlamentben. Hangsúly persze a tűnésen és az ahhoz képesten van. Még néhány héttel ezelőtt is elképzelhetetlennek látszott a parlament létszámának radikális csökkentése, a kettős állampolgárság megszavazása, egyáltalán az elmúlt 8 év erkölcsi, gazdasági züllésének rendbetétele. Most pedig minderre lehetőség nyílt. A hangsúly itt is lehetőségen van, a kezdet mindenesetre biztató volt...

Bloodscalp 2010.05.22. 11:42:57

@Alfőmérnök: hehe:) no igen:) a fides nem populista?

a "programját" el lehet mondani 3 mondatban (a bővebb verziót)
higyjünk orbánban mert ő meg fogja csinálni....ember nincs a földön aki tudja hogy mire gondolt.

Hinni a templomban kell.

flort 2010.05.22. 11:43:44

@Cselo: "forradalmi változások fognak zajlani az országban és Orbán Viktor vezetésével egy másik magyarországot fogunk felépíteni. Egy olyan Magyarországot, ahol a magyar emberek érdeke az elsődleges és nem a globalista hatalmi elité."

Mielőtt beleélnéd magad, szólok, hogy a világ csaknem minden államát (Észak-Korea speciel kivétel) külső szervezetek finanszírozzák azáltal pl. hogy államkötvényt vásárolnak, hiteleket nyújtanak. Más, jórészt szintén külső társaságok (itt is kivétel Észak-Korea) beruháznak, munkahelyet teremtenek, infrastruktúrát építenek, miegymás. Segítek ők a spekulációs tőke és a multik.

De azér' csak álmodozzál.

egynagynulla 2010.05.22. 11:47:13

Asszem mégiscsak nagy változások történnek... Ha másból nem, abból lehet észrevenni, amilyen stílusban próbálják támadni vagy jelentékteleníteni a hozzászólók a történések és szándékokat. Ha tényleg jelentéktelen megállapítás lenne a „forradalom”, néma csönd övezné.

Tényleg ennyire kell félni attól, hogy esetleg sikerül az új kormánynak valami jót is elérnie? Én sem járok össze velük rendszeresen, de legalább adjuk meg az esélyt nekik!

Számomra nagyon beszédes, hogy mekkora lett a fikázók aktivitása az utóbbi napokban. És az is érdekes, hogy a hozzászólások nagy részéből nem lehet megállaptíani, hogy elvakult baloldali vagy lelkes jobbikos írta-e. A növekvő ellenszél mindenesetre azt mutatja, hogy valószínűleg jó úton indult az új kormány.

hidroponi 2010.05.22. 11:49:10

fidesz forradalom=holnaptol mi lopunk.
joreggelt!

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.05.22. 11:50:06

@Grift: hajlamos vagyok azt hinni, hogy a tettek számítanak (ahogy ovi is mondta 4 éve, a bukott kampányban), de lehet, hogy míg a polcot rendezik, alattuk elfűrészelik a széklábat, amin állnak.
nem szívesen mondom - mert a mi, meg gyerekeink sorsa a tét - de ha hagyják, vagy figyelmetlenek, akkor alkalmatlanok. persze akkor ki lesz alkalmas?

flort 2010.05.22. 11:52:34

@egynagynulla: "hozzászólások nagy részéből nem lehet megállaptíani, hogy elvakult baloldali vagy lelkes jobbikos írta-e." Vagy gondolkodó ember, aki esetleg még emlékszik afidesz első eljövetelére és sajnos feltűnő hasonlóságokat fedez fel: ideológiai lózungok, a Szijjártó-féle megmondóember stílusának és kooperációs képességeinek átvétele bel- és külföldön, stb.

"A növekvő ellenszél mindenesetre azt mutatja, hogy valószínűleg jó úton indult az új kormány." Hát, ha ragaszkodsz a szemellenzőhöz (bár amellé fék és ostor is tartozik), nézheted így is. Bár ugye az együttműködés rendszere elég szűkkörű lesz ellenszélben.

Cselo 2010.05.22. 11:52:59

@flort: Igen, jelenleg ez így van, de a zsidókkat csak-csak kisöpörjük az országból. Az oroszoknak már sikerült. Kövessük a példájukat. Haragszanak is rájuk a biboldók, hogy nem tudták rátenni a tolvaj kezüket a grúz földgázra.

Öreg Sam 2010.05.22. 11:53:21

Féltem Orbánt..
A történelem nagy forradalmárai kevés kivétellel vagy a vesztőhelyen,vagy száműzetésben végezték.

stratez 2010.05.22. 11:55:26

@hidroponi: Wiesz János videóját elnézve egyelőre az a biztos, hogy továbbra is a szocik lopnak. Te pedig azért nem vagy jövőbe látó, sem jós...

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.22. 11:56:25

Hallottunk már ilyet. Bársonyos forradalom. Na, az is annyit ért. Ugyanezt a fílinget próbálja megint eladni nekünk a Viktor nevű retro DJ. Húsz év után már igencsak recseg ez a lemez.

ver@s kan-tár 2010.05.22. 11:56:35

Korrekt, tárgyilagos, jó szemű, jóhiszemű észrevétel. Persze Viktorunk nem vedlik ki máról holnapra a bőréből, miként a Fidesz sem fog leszokni egyhamar a szimbolikus töltetű nagyotmondásról. Ebben szeretnek tobzódni, lubickolnak az efféle képalkotások kéjében, ilyen a természetük, hát Istenem. A stílus valahol maga az ember, igaz, de mi azért csak a tetteket és azok ránk mért hatását figyeljük mostantól. Kizárólag felsőfokban fogalmaznak, ezt már régről tudjuk róluk – szerintem túlélhető. Ezzel együtt (vagy épp hogy ennek ellenére) még sikeresek is lehetnek. Adja az ég.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.05.22. 11:56:59

Jól van, na! Viki szeret nagyokat mondani. Mindig is ez volt, most kezdett el zavarni? A forradalommal vmi k.nagyot akart mondani, de hát korántsem akkora szónok őkelme, mint az szeretnék sulykolni. Reméljük a kormányzás pedig jobban fog menni, mint a beszéd! A coci féle "nagy dumákat" nem kéne átvenni, azt tessék meghagyni nekik... Tessék megmaradni annak, ami, nem a forradalom marhaságával etetni a nagyérdeműt! Egy konzervatív, jobboldali ne forradalmat, hanem rendet akarjon és áttekinthető, tiszta rendszert, ahol a hatalom nem a pitiáner háttéralkukon, hanem az érdekérvényesítő és az erő pozíciójából tárgyaló részen legyen! Ha valakinek meg nem tetszik ez, hát az így járt....

Cselo 2010.05.22. 11:59:29

@flort: Igen, bakker! Elég volt a pénzszivattyúból, akik - általad befektetőnek titulált - rablók, az ország nemzeti jövedelmének 25 -30 %-át szivattyúzzák ki. Ezeket hívják, úgy cionliberálibolsevik globalista bankárok. Tudjuk, mindnyájan, hogy kik ők és mire törekszenek. A totális hatalom megszerzése a céljuk és a "kiválasztott" nép vezető pozíciójának a biztosítása.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.05.22. 12:02:00

@malacz69【ツ】rettegés elemző: Kérdezz meg egy könyvelőt, az szívesen látná ezt a söralátét méretű bevallást - de reálisnak annyira tartja, mint a lottó ötösödet! (Meg az enyémet is...:( )

Várúr 2010.05.22. 12:03:59

Forradalmi volt a kerék, a négyütemű motor, a táviró, a mikrochip, stb. feltalálása, mert forradalmasította az addigi technológiát. A Fidesz várhatóan, szándékai szerint a magyar bel-és külpolitikát forradalmasítja tartalmi és technikai értelemben egyaránt. Ehhez minimum fortyogni kellett a szavazófülkékben, egyéni és listás értelemben is. A poszt kiegyensúlyozott lenne, ha nem csócsálna egy helyénvaló, amúgy retorikailag értelmezendő kifejezést. De mert Szerző bejelentette, hogy egy szót fikáz, nincs benne semmi kivetnivaló. Alkalmat adott arra is, hogy az Orbánfóbiásokon ismét jót nevessek. Éljen Voltaire és az ellenvélemény szabadsága! Szebb jelent!

Cselo 2010.05.22. 12:04:17

@Boli: márpedig ez forradalom és ez nagyon mem tetszik a bolsiknak, mert vége a lenyúlásoknak, lopásoknak, vége az idegen érdekek kiszolgálásának, az offsor vircsaftnak, a globális hatalomgyakorlók országkifosztásának. És bizony sokaknak a személyi szabadságuk végét is jelent, lásd: Hagyó. Remélem, hogy Gyurcsány is rövidesen követi párt és eszmetársát a sittre!

Arp1 2010.05.22. 12:04:57

Annak nevezzük vagy sem, a "küldjük el a szocikat" lelkület igenis forradalmi volt.

Emlékeztek az igazolással szavazók éjszakába nyúló mizériájára? Milyen lelkiállapot kellett ahhoz, hogy "csak azért is" kivárják a sort hogy leadhassák szavazatukat?

Igazi forradalomra nem volt szükség, de az igény megvolt rá.

OV persze "csak az" akarja mondani, hogy ami most jön az merőben más lesz, mint ami addig volt. Kevesebbet nem is várhatunk el.

hillcut 2010.05.22. 12:05:52

Végre nem Blikket szemléznek a szerezők!
Hosszú idő óta a legjobb írás az oldalon. Gratula!

bunko_jobbos 2010.05.22. 12:08:03

Hát gyerekek, nagyot fogtok csalódni. Én nem, de ti igen. Itt igenis forradalom lesz, csak még nem tudtok róla. Ha megnézitek, hogy miket lehet már most tudni, akkor kirajzolódik a történelmi Magyarország intézményrendszere (többek között): megyei közigazgatás, élén a főispánnal, Navracsics miniszterelnök, felette a Kormányzóval, stb.
Fogtok ti még nézni!

Cselo 2010.05.22. 12:08:05

@hillcut: sajnos folyamatosan ilyen szar írások jelennek meg az indexen, beindult a cionliberálbolsevik sajtó Orbán ellenes propaganda gépezete, de az az igazság, hogy mi magasról teszünk rá, miénk a 2/3 és most azt a zenét húzza a prímás, amit mi akarunk. Lehet szabadon fanyalogni és Gyurcsány szavaival élve el is lehet innen menni!

Várúr 2010.05.22. 12:08:11

@Boli:
"Konzervatív rendet akarjon..." ezek szerint a kerék feltalálója egyszerre volt forradalmár és rendpárti, mert rendet tett (sőt rendet vágott) a kézzel hurcolók gyülevész tömegében, bruhaha. Marconi a táviróval forradlamasította a futárszakmát és a galampostát. Már csak egy teendő van hátra: téged forradalmasítani. Ne légy áporodott pajtás.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 12:08:59

@vero:
nincs igazad. ez egy szdszes restaurácios kísérlet a fideszen belül c. kísérlet megnyilvánulása. ez életveszélyes.
nem beszélve az orbán elleni támadásról.
a fidesznek kutya kötelessége és elemi érdeke ezt a típusú liberszart kiirtania magából. akár a hordozó személyek egzisztenciális ellehetetlenítése, külföldre szorítása által is. meg kell találni a fideszen belül, hogy ki tüzeli ilyesmikre a semmiházi firkászokat. a kígyó fejét kell eltaposni.

Hatványpatkány 2010.05.22. 12:09:30

56 nem volt forradalom. Nem is annak indult, legfeljebb az lehetett volna belőle. De nem lett.
Viktor meg hülye, ahogy szokta már vagy 16 éve.

Cselo 2010.05.22. 12:10:37

@Hatványpatkány: szerencsére te nem vagy hülye. Csak azt nem értem, hogy akkor miért nem te vagy a miniszterelnök!

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.22. 12:10:40

akik itt most

fanyalognak, prüszkölnek, köpködnek
a "forradalom" miatt,
gondoljanak 1848-ra és 1956-ra

akik ezurán is köpködnek, nyugodtan vegyenek elő kötelet

üjjéle 2010.05.22. 12:12:21

Kedves mr. pharmacist1!

Látszik, hogy most valami kurvanagyot akartál mondani, de a végeredmény egy nagy zéró lett. Én csak félig tudtam elolvasni, annyira unalmas és érdektelen volt. Ha nincs mondanivalód, akkor inkább ne írj.

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.22. 12:12:27

@Cselo: Höhö, nálunk a fő Fidesz-fanok ugyanez a szöveget tolják. Viktor majd jól kiebrudalja a zsidókat meg a multi-globalista-oligarha izéket, oszt' szociális piacgazdaságot épít polgári-nemzeti alapon, a kisvállalkozókkal, megteremtve az erős gazdaságot és forintot...
Mikor meg azt mondom egy ilyennek, hülye vagy, mint a segg, akkor megsértődik.
Kíváncsi vagyok, ezek mikor húzzák ki Viktor ülepéből a fejüket, rácsodálkozva a világra, hogy: Há' mégse???!

Cselo 2010.05.22. 12:12:42

@Hatványpatkány: :-) ebben azért ne legyél biztos! Minden csak nézőpont kérdése. Például a hülyék szerint a többiek a hülyék. :-)

Cselo 2010.05.22. 12:13:43

@üjjéle: na ez végre egy értelmes hozzászólás!

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.05.22. 12:14:50

Most akkor kinek kéne hinni? Egy neokón [sic!] gyóccerésznek, vagy a "híres" "politikatudósnak"?
mandiner.hu/cikk/20100522_igen_forradalom
Olyan jó nekünk, hogy ilyen okos emberek tolják az arcunkba a frankót. :)
LOL

Várúr 2010.05.22. 12:16:57

@Thulsa Doom:
Ha a retro neked recseg, ne hallgasd. Fénylő szemmel tekints a jövőbe, orcád fordítsd vörös horizontra, az mszp ígéretes fiataljaira (lendvai, furcsány, veres, csupa kisbetűs satöbbi) végül hallgasd az újonnan hangszerelt internacionálét. Esetleg olvasgasd az örökifjú drága Bolgár urat, az elnyűhetetlen Debreczeni Jóskát, (nagy)Mester Ákost, és így tovább. Tartalmas holnapok elé nézel, te lézer (lúzer, stb.)

antitaxis 2010.05.22. 12:18:56

@Elpet: Sajnos ennek a várakozásnak nagy csalódás lesz a vége...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.22. 12:19:33

@mr. pharmacist1 & @dobray: & @rajcsányi.gellért (ergé):

Nagyon komolyan kérdezem: Tibi bácsi most ilyenekért dobja a pirospontos labdát?

Ha őt azért ültették oda (ahová ültették), hogy rehabilitálja az államot, akkor nem inkább arra kéne buzdítania benneteket, hogy abban a témában jeleskedjetek? Hogy sok szép, okos, közérthető és meggyőző posztocskát és kommentocskát írjatok arról, hogy "miért jó nekünk az erős állam", "hogyan tudja az állam és az egyház kart karba öltve megerősíteni a nemzet gerincét"? (Megilyenek...)

???

ü
bbjnick

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.05.22. 12:19:51

@Grift: Komolyan gondolkozom azon, hogy kik és mikor csináltak olyat a történelem során, hogy az, aki mást mondott, mint amit a Párt vezetője jónak tartott, különutas véleményt képviselt, esetleg politikailag támadták a Párt vezetőjét, neadjisten posztjára törtek, azokat száműzték, ellehetetlenítették, eltaposták...

tölgy1 2010.05.22. 12:23:04

@Grift: "ez egy szdszes restaurácios kísérlet a fideszen belül c. kísérlet megnyilvánulása."
Egy francokat.
1789 óta egy rendes konzervatőr nem szereti a forradalmat.
Ovi egy kényelmes, jól kitaposott retorikai cipőbe akar belebújni. A marketingeseit fikázzuk, nem őt.
A Nagy Politikus pedig tud maga is új nyelvet és jelentést, rezsimet alkotni. Ez a forradalom etvasz csak a szokásos politikai marketing trükközés.

(Ezzel együtt a posztban van tárgyi hiba, de ezt majd a back office-ban elintézzük.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.05.22. 12:24:40

Türelem, türelem. Pár hónapon belül nagyjából minden fontos kiderül.
Vagyis elválik, OV zakkant autokrata, aki a saját maffiózóit bármi áron megvédi, vagy zseniális demokrata politikus, akinek a véletlenül elejtett megjegyzései se véletlenek, hanem az ország viszonyainak talpra állításához elengedhetetlen, szisztematikus MASZOP-szopatás logikai láncolatának részei.
Magam azért tartok attól, hogy az igazság valahol középen található. Ezúttal is.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.05.22. 12:27:07

Én képes vagyok értelmezni azt amit Orbán mondott. Szavaknak lehet többféle használata, jelentése, nem szükséges olyan módon pedánskodni ahogyan azt a poszt író tette. Nem mentes egy adag költőiségtől az orbáni fogalmazás, de attól még van nagyon világos értelme. Ha valóban olyan politikát fognak folytatni amilyenre ő utal, csak üdvözölni tudom. Az csak az érdekes, hogy ez megtörténik-e és nem csak szólammal álunk szemben. Ha megtörténik, utólag majd elmondható, forradalmi jellegű átlakuláshoz vezetett az idei választás. Azt nem mondanám, hogy nicsenek meg nagyon nagy kéltelyeim, hogy így lesz, de önmagában a beszéddel és azzal ami eddig követte, nincs baj.

egynagynulla 2010.05.22. 12:27:52

@flort: „Bár ugye az együttműködés rendszere elég szűkkörű lesz ellenszélben.” Bizony ez igaz. És sokoknak láthatóan ez a célja is: ne legyen együttműködés. Pont erre utaltam: nem kellene esetleg bizalmat adni? Az még mindig kisebb erőfeszítést igényel, mint az együttmőködés. Én például hajlandó vagyok együttműködni a saját életem területén, nemcsak bizalmat előlegezni. Ugyanis az állandó széthúzástól nem jutunk előrébb...

Kukacoskodásnak tűnhet, de a gondolatmeneted szerint – és ebben sok közös vonás van az itt olvasható hozzászólások többségével – nincs jó kormányzás, nem létezik olyan politika-politikus, akinek bizalmat lehet szavazni. Ezek szerint anarchista lennél? Vagy csak végtelenül cinikus...? (Ez csak azért érdekes, mert a gyerekeimnek szóló legfontosabb útravaló az lesz, hogy leginkább a cinikus emberektől tartsanak, mert ők okozzák a legtöbb bajt a világban.)

Tudom, hogy én nem vagyok gondolkodó ember (csak realistán idealista), mert oda tudok állni egy törekvés mellé - és persze ha úgy ítélem jónak, el is tudok fordulni tőle. Ami engem zavar a fikázók hozzászólásában, hogy nem derül ki, hogy ők mi mellett állnak. És ebből az következik, hogy ez nem is fontos... Számukra az az érdekes, hogy mi ellen vannak. A kritikának ez a módja csak egy motivációval magyarázható: ne legyen sikeres a felálló kormány. Csak van egy rossz hírem: a kormány nem lesz sikeres, az ország sem lesz az!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.05.22. 12:28:10

@Cselo: Nem hiszem... Sokkal durvább háttéralkuk vannak, mint azt gondolnánk! A show csak nekünk szól, de komoly felelősségrevonás úgysem lesz! Emlékszünk 2002-re? Na ott is megvolt a show, hogy a plebs megnyugodjon.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 12:28:38

@tölgy1:
de ki beszél itten valóban forradalomról? ne mentegesse mán ezt a gyógyszerészt!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.05.22. 12:31:33

@Thulsa Doom: Nem fogják... Annál sötétebb réteggel van dolgunk!

isti77 2010.05.22. 12:34:13

Hát igen, az '56-os valóban forradalom volt. De ha annak az eredményét és a hosszú távú következményeit nézzük, csak örülhetünk, hogy ez most nem az volt.

Várúr 2010.05.22. 12:35:15

@Boli:
Saját magad riaszd, ha szükséges, vagy állíts a vekkeren koma.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.05.22. 12:38:00

Jó lenne, ha végigvinnék azt a keveset legalább, amit elmondtak! De, mivel politikusok, sokkal több van az egész mögött, amit nem mondtak el... Ezért k.gyanús, hogy itt "forradalmi" változások, max. a jövedelem és bevételi elosztásokban lesznek, másban nem! Remélem tévedek és a közigazgatástól kezdve a szociális és gazdasági reformokig minden meg lesz lépve... Nem 30 év, hanem 1-2 év múlva!!!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.05.22. 12:38:55

@Várúr: Azt a vekkert, jobb, ha az ígérettekkel együtt felprogramozod magadnak...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.05.22. 12:40:22

@bbjnick: nagyon komolyan válaszolom: nem tudom, kit sértesz meg jobban olyan feltételezésekkel, hogy a Mandiner cikkeit "Tibi bácsi" íratja.

A többiek és az általam egyébként nagyra becsült "Tibi bácsi" nevében is kikérem magamnak ezt a feltételezést, főleg egy törzsolvasótól.

:(

karip10 2010.05.22. 12:42:04

így van!!!ne hagyjuk hogy mindenféle bilderberg group,meg cfr,meg trilateral comission irányítsa a világot,le velük(de komolyan,mert nagy gáz lesz) aztán ha azokat megdöntöttük,akkor visszajövünk kis hazánkba,és szépen elővesszük a seggnyalóikat az elmúlt 20évből(ez nagyjából értendő a mai politikai szereplők 90%-ára)vagyonelkobzás,közügyektől örökre eltíltás(én a fletót meg a brigádját még a gulágra is elhajtanám:),és meg lehet majd nézni,nem lesz itt jobbik,meg hála az égnek maszop se,de fidesz se kell majd,mert mindenki korrekt és becsületes lesz...hmmm de széééép!!!

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.05.22. 12:42:31

@tölgy1:

"A Nagy Politikus pedig tud maga is új nyelvet és jelentést, rezsimet alkotni."

@Grift:

"de ki beszél itten valóban forradalomról?"

Öööö. IT DEPENDS ON WHAT THE MEANING OF THE WORD "IS" IS! Értsék már meg végre! LOL

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 12:42:51

@rajcsányi.gellért (ergé):
nemá! én is azt hittem, hogy az ifjú szerzők tollát tibibácsi mozgatja. most akkor tényleg nem? és nem is az van, hogy az ifjúszerzők tudják mi tetszene tibibácsinak? :)

tölgy1 2010.05.22. 12:45:49

@bbjnick: @rajcsányi.gellért (ergé): és Tibi bácsi tudja, hogy OVi forradalmának cikizése eredményeképpen esetleg megszűnik Tibi bácsi lenni. Így e cikkért biztosan nem dobna labdát.

old_field 2010.05.22. 12:47:48

A rendszerváltás óta a legkisebb a komcsi befolyás, bűnöző elvtársak csíkos cuccban nyomulnak lassan...
Ez bizony tekinthető szimbolikusan forradalmi változásnak.
Aki ezt nem akarja érteni , az írhat még pár okos blogot ebből a témából, persze értelme nincs, de hajrá fiúk...!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.22. 12:53:33

@Grift:
Mr. Pharmacist jó eszű gyerek, csak éppen a literatúra nem az erőssége. Kár, hogy ennek ellenére írásra adja a fejét. A II. Orbánnak írt beszédek egyfajta sznob-detektorok. Megismerszik, ki olvas szépirodalmat szerelemből, és ki csupán kivagyiságból. Nekem erről mindig az jut eszembe, hogy az ilyenek megeszik a villanykörtét is, mert hát körte, oszt az meg gyümölcs.

tölgy1 2010.05.22. 12:54:09

@Grift: helyénvaló tettek kellenek, azokat meg onnan lehet felismerni, hogy a ballerek vinnyognak miattuk.

nol.hu/lap/mo/20100522-tisztogatas_a_politikatudomanyin_

Murderface 2010.05.22. 12:54:45

Viki nagyon meglepődne, ha igazi forradalom törne ki. Forradalom idején általában az uralkodó csoportot darálják be először (vagy próbálják meg). Magyarországon az uralkodó csoport a politikusok (legalábbis a jogállás szerint, az ilyen maffiás- meg cionista összeesküvés-elméleteket hagyjuk :P ).
Nem értem, ott vannak a történelem könyvek, csak fel kéne lapozni őket, és tanulni a régiek hibáiból, de még erre sem képesek...

Cselo 2010.05.22. 12:59:15

@Mr Falafel: Milyen szerencse, hogy tele van szép Hazánk ilyen remek remek tollú írókkal, mint a jelen blog írója, akik hűen tudják szolgálni a cionliberálbolsevik uraikat és folyamatosan, retorikai hivatkozással fikázzák Orbánt. És te is remek érzékkel állapítod meg, hogy ki a sznob és ki nem. A baj az, hogy ez a képesség is hasonló, mint a hülyék önmegítélése. Ugyanis a hülyék szerint a többiek a hülyék. A másokat sznobozók is gyakran maguk is sznobok, csak nem vallják be.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.05.22. 12:59:41

@tölgy1: Na ez az... Tettek, nem duma és ígéret, azzal már rég tele a padlás!

tanarseged ur 2010.05.22. 13:01:18

@tölgy1: Szoktam, ha nem is mindet. Ami a "Tibi bácsi" dekódolásához kell, azt vagy nem olvastam, vagy nem tudom beazonosítani, hogy melyikre is kellene gondolnom.

tölgy1 2010.05.22. 13:03:49

@tanarseged ur: Kormánynévsort látta? Nézze az elejét.

mistertwister 2010.05.22. 13:09:54

A hatalom a kezünkben van. Aki azt akarja, hogy visszatérjen a régi uralom, azt kíméletlenül fel kell akasztani. Az ilyennek bele kell harapni a torkába. A magyarországi proletariátus eddigi győzelme nem került különösebb áldozatokba. Most azonban szükség lesz arra, hogy vér ömöljön. A vértől nem kell félni. A vér – acél: erősíti a szívet, erősíti a proletár öklöt. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz az, mely az igazi kommünvilághoz elvezet minket. Ki fogjuk irtani, ha kell az egész burzsoáziát!

tanarseged ur 2010.05.22. 13:10:52

@tölgy1: Na ha valakit még nem hallottam "Tibi bácsiként" emlegetni, akkor pont őt biztos, hogy nem...

tanarseged ur 2010.05.22. 13:13:17

@bbjnick: Kötve hiszem, hogy a Mandiner szerzői pontos (pláne piros pontos!) labdára hajtanának.

mistertwister 2010.05.22. 13:13:48

@rockee: lehet, hogy azért rinyálnak a munksámozgalom kaviárral ékesített harcosai, mert sok ilyet olvastak kedvenc olvasmányaikban, mint a fenti Szamuely Tibor idézet?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.05.22. 13:16:59

hadd osszam meg önökkel is a szomszédos Fricz-cikk kommentelőjének magvas gondolatát:

"Neokónnak köze nincs a burkolt zsidózáshoz, csupán a szó görög írásmódjáról van szó (lásd: Laokón csoport"

uid3.mandiner.hu/cikk/20100522_igen_forradalom#comment100451

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.22. 13:19:59

@rajcsányi.gellért (ergé):

van ott érdekesebb komment is:

www.amazon.com/Neoconservative-Revolution-Jewish-Intellectuals-Shaping/dp/0521836565

szóval nem kell hisztizni a neoKÓn miatt

úgy látom épp egy Friedman nevezi zsidózza a neokonokat

:D

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.22. 13:21:41

@Cselo:
Nem kétlem, hogy számodra a sznob-nem sznob ellentétpár tartalmi megkülönböztetése gondot okoz. Csak hát nem kell mindenkinek szellemi éhenkórásznak lennie, vagytok elegen.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.22. 13:23:03

ja és

mintha BOKROS IMF-WorldBank* Laja a kamányban épp valamiféle

neokonzervatívnak akarta volna eladni magát

* az USA mint főrészvényes tulajdonában levő, külföldieknek neoliberális gazdaságpolitikát World Banket

Wolfovitz neokoHn vezeti

tanarseged ur 2010.05.22. 13:24:12

@rajcsányi.gellért (ergé):
"Héber hiszti" a helyesírás körül?
Még megkapod, hogy nem is neo-, hanem ortokón vagy. :-)

nyg 2010.05.22. 13:24:35

@Hatványpatkány: De hülye vagy. Nem kicsit, nagyon.

mistertwister 2010.05.22. 13:25:04

Hm, én érteni vélem, hogy miért lúdbőrzik a KISZ-ben szocializált offshore burzsoázia a forradalom szó hallatán:

"A Forradalmi Kormányzótanács megbízott azzal, hogy úgy a fronton, mint a front mögött a rendet és a fegyelmet biztosítsam. Feladatom megvalósítására rendelkezésemre áll minden eszköz, és én élni is fogok ezekkel az eszközökkel.(…)A proletariátus osztály ellenségeihez, a burzsoáziához nem fordulok semmiféle kéréssel, csak azt szeretném, ha ezeket a szavakat vésné emlékezetébe: aki a proletariátus hatalma ellen emeli fel a kezét, aki nyílt vagy rejtett úton ellenforradalmat szít vagy elősegít, illetve elhallgat, aki a Forradalmi Kormányzótanács és a Hadsereg Főparancsnokság minden rendelkezését végre nem hajtja, az a saját halálos ítéletét írja alá.Az ítélet végrehajtása a mi feladatunk. Szolnok, 1919. április 23. Szamuely Tibor a keleti hadsereg rögtönítélő törvényszékének elnöke."

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.22. 13:26:21

SEMMI KÜLÖNBSÉG személyi állományában a neoliberális és neokohn bagázs között

neoliberalizmus az, amit globalizmus élcsapata amerikai neokohnok hirdetnek a külföldieknek az IMFen és a WorldBanken keresztül

sajnos itthon is megvannak az amerikai neokohnok hívei

ilyen pl. a Konzervatórium

Várúr 2010.05.22. 13:29:14

@Boli:
Csak tudnám, miért akarsz mindenáron társalogni velem... Van az indexen grafomán szerző jókedvvel-bőséggel veled együtt.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.22. 13:31:43

@tölgy1:

neokon Wolfovitz vezeti

a neoliberális gazdaságpolitikát hirdető

World Bankot

flort 2010.05.22. 13:31:58

@egynagynulla: ha már így rákérdeztél, cinikus vagyok, az a fajta, aki amikor virágillatot érez, megkérdezi, hogy kit temetnek.
Megnyugatatlak, ez már kb. egy évtizede megy így, nem a Fidesz kedvéért hegyeztem kii.

Ami a hozzászólásod érdemi részét illeti (aki már olvasta egyszer, bocs az ismétlésért), egyik reggel arra ébredtem, hogy kijelölt min.eln. szerint

1. a nemzeti stb.. rendzerben együttműködni kötelező (sic)
2. az erő nem arra való, hogy éjjel-nappal használják, de
3. kétharmaddal mindent meg lehet csinálni.

Ez speciel a független(!) jegybank elnökének szólt.

Nos, szerintem a politikát még egy létező világban is 3 k betűs dolog kell, hogy mozgassa: konzultáció, kooperáció, kompromisszum. Akárhány harmada van valakinek. A fenti magvas gondolatok pedig éppen nem arra utalnak, hogy ezt figyelembe kívánnák venni. És aki emlékszik az előző fidesz-kormányra, annak had legyen már annyi joga, hogy némi fenntartásokkal kezelje a jelenleg körvonalazódó társaságot, pláne, ha ily kommunikációs otrombaságokkal szórakoztatják a népet.

Ha ellenben a későbbi tetteik mindezek ellenére szerintem elfogadható irányba fordulnak (még ha nem is lesz forradalmi a változás), hidd el, el fogom ismerni. De még a megelőlegezett bizalomért sem tettek semmit.

Várúr 2010.05.22. 13:32:08

@rajcsányi.gellért (ergé):
Hadd osszam meg veled magvas gondolatom: Te se rettegj egy hosszú ó miatt. Ha mégis, fordulj orvosodhoz, gyógyszerészedhez.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.22. 13:32:46

@rajcsányi.gellért (ergé): & @Grift: & @tölgy1:

Jajjj, megint mit csináltam?!:-D

"nem tudom, kit sértesz meg jobban olyan feltételezésekkel, hogy a Mandiner cikkeit "Tibi bácsi" íratja"

Hol írtam én olyat, hogy Tibi bácsi íratja? Kb. csodálkozásomnak adtam hangot, hogy a konzervatorium.blog.hu/mandiner.blog.hu stb. posztolóinak nincs (mintha nem volna) egységes képe arról, hogy "mi is készül itten ebben az országban". Ebben semmi távvezérlés feltét. nincs. Amíg szóba nem hoztam a "gumicsizmát", addig én is kaptam meghívókat a konzervatorium.blog.hu-tól "Tibi bácsis Konzíliumokra". Én eddig abban a tudatban éltem, hogy ott meg lehet(ett) beszélni, hogy "ki hol tart", "ki mit vél", "ki milyen perspektívákban gondokodik". És ha olyan, fideszközeli figurák, mint a mandineresek nincsenek képben, akkor ki legyen?

Sz'val, nem érzem úgy, hogy bárkit is megsértettem volna:-)

És: Pedig már akartam kérni (de ha ez nem így megy, akkor nem kérem meg), hogy: ha kommunikációfelelős fideszesekkel találkozik valamelyik mandineres, kérje meg őket, hogy győzzék meg a vezérkart, hogy próbáljanak meg egyértelműbb, világosabb üzeneteket megfogalmazni a nemzet felé.

És: Most akkor ragaszkodunk a liberális demokráciához (annak minden örömével és bánatával) vagy pedig megpróbálunk továbblépni és elkezdjük rehabiltálni az Egyházat és vele az erkölcsöt, az államot és vele a rendet...?

ü
bbjnick

Deadasfak 2010.05.22. 13:33:06

Egy olyan nemzetnek aminek a két legdicsőbb nemzeti ünnepe egy-egy forradalomhoz kötődik, a forradalom gondolatával lehet kedvére tenni. Akkor is ennek az ellentétére van szüksége.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.05.22. 13:33:10

@Várúr: ?? Én? Bakker én szólítottalak meg??? Tablettákat bevenni...

hidroponi 2010.05.22. 13:35:09

@stratez: "...ne mi nyerjuk a legtobbet!" kerem kapcsojja ki...

Várúr 2010.05.22. 13:35:46

@tanarseged ur:
Mittomén , mi vagyok... de főfoglalkozású rettegő, kákán csomót kereső nádarató, ékezetvadász stb. biztos nem.

mistertwister 2010.05.22. 13:36:27

Bajnai és Gyurcsány (kéz a kézben) milyen szépen énekelték ezt még 1988-ban is... :)

A rablánc a lábon nehéz volt,
De széttörte büszkén a nép.
Mert példája volt ki érte
Feláldozta hű életét. Lenin!
A hős, ki csak népénak ét

A béklyó a porba lehullott,
S az ember a napfénybe néz,
A zászlót emeld fel az égig,
És légy hozzá hű, míg csak élsz. Lenin!
Ő járjon előtted, míg élsz!

És gyúlnak a lángok a földön,
Már árad a fény szerteszét.
Így mindenhol Északon, Délen
Szabad lesz és boldog a nép. Lenin!
Szabad lesz és boldog a nép.

Ma milljóknak ajkán egy név zeng
E név oly nagy és oly dicső
Nem hervasztja őt semmi ármány
Nem hervasztja idő. Lenin!
Nem hervasztja el az idő

Csak jól fogd a fegyvert a kézben
Te harcos, erős nemzedék
Hisz példát ad ő, aki érted
Feláldozta hű életét. Lenin!
Feláldozta hű életét

tanarseged ur 2010.05.22. 13:38:01

@tölgy1:

Azzal még senki sem próbálkozott, hogy Kohnzervatórium? :-)

Várúr 2010.05.22. 13:39:09

@Boli:
Csupán rádszóltam koma, ebből kavarsz párbeszédet, ahelyett, hogy hasznosan töltenéd a drága időt. Ezért javasoltam gyakori vekkerhasználatot. Neked mára ennyi, üdv, barátságos hátbaveregetés, fejed búbjára barack, lázas orcádra hűs kendő, stb.

tölgy1 2010.05.22. 13:39:57

@Ezt a népet sajnáljam?: de ennek mi köze a Konzervekhez? Ha megnézi a linktárat, több paleocon link van,
Maga annyira haragszik a piacra, hogy minden piacpárti szerző mögött egy Wolfovitzet lát.

mistertwister 2010.05.22. 13:40:18

Jó időben, rossz időben
Hordom kedves fegyverem.
Összeszoktunk és azóta
Egyre jobban kedvelem.

||: Hejj, te puska, puska vagy!
Nem csinos kis fruska vagy!
Mégis épp oly drága vagy nekem, hejj,
Mint a szívszerelmesem. :||

Hogyha puskám rendben tartom,
Tisztítom és zsírozom,
Jobbra sem hord, balra sem hord,
Pont a célba vág golyóm.

||: Hejj, te puska, puska vagy!
Nem csinos kis fruska vagy!
Cserben engem nem hagynál tudom, hejj,
Benned bátran bízhatom. :||

Ellenségünk bőre viszket,
Bandájával lesben áll.
Rárohanna szép hazánkra,
Csak parancsra, jelre vár.

||: Hejj, te puska, puska vagy!
Nem csinos kis fruska vagy!
Bárki lépné át e szent határt, hejj,
Tudja meg, szavad halál! :||

Várúr 2010.05.22. 13:40:43

@tanarseged ur:
Ide illő a szinusz/kohnszinusz tétel is, valamint A. Hitler óvodáskori valagbarugdosója.

mistertwister 2010.05.22. 13:41:44

R. A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
||: Mi kommunista ifjak indulunk,
Mert bennünk apáink reménye. :||
1. Széttörte népe láncát, elmúlt id?k homályát,
Ifjúi vére árán annyi vértanú.
Kövesd a példát, a párt szavát,
És győzni fogsz, te büszke ifjúság!
R.
2. Hajnali friss erőben ébred a hegytető fel,
Most hajt csak zsendülőre népünk tavasza.
Országunk békéjét védi már,
S apái mellett küzd az ifjúság.

tanarseged ur 2010.05.22. 13:44:17

@bbjnick: Tibi bácsis konzíliumok? Gumicsizma? Nagyon nem vagyok képben.

SzaGyu 2010.05.22. 13:44:25

Ti itt mind egymással vitatkoztok.
Az egyikőtök FIDESZ-t(Orbán-t), a másikotok meg épp az ellenkezőjét élteti.
Szerintem mindegy, hogy volt, van, vagy lesz forradalom.
A mai nagy hazafias forradalmárok (akik ez mellett kardoskodnak) azok mid csak a más által kivívott jókat szeretnék zsebre tenni. A nagy szájhősök!
Persze igazuk van, mert amíg a számukra idegen ember kerül bajba, hal meg, addig Ők (a mai forradalmárok) mind a mellüket vernék. DE amikor az Ismerőseik, barátaik, hozzátartózóik esnek valamilyen formában áldozatul, akkor összedől a világ.

-Így volt ez akkor is, amikor (régi szóhasználattal élve) disszidáltak.
'56-ban kimentek, élték világukat és amikor tehették hazajöttek: Verték a mellüket, hogy bizony Ők, Ők a nagy (gyáva) emberek. Na és akik itthon maradtak, azok gyávák voltak? Nem. Ők voltak a bátrak, Ők szenvedtek 40 évig!-

Na és kinek mi a "forradalom"?
Látom itt sok ember azt véli forradalomnak, ha a baloldali embereket börtönbe vetik (még akkor is ha nem hibás?) Ez már inkább diktatúra lenne.

Nézzen már szét maga körül mindenki:
Hány baloldali ember van a rokonai között? És hányan voltak akik átvedlettek?
Ja vagy Ők nem számítanak?

mistertwister 2010.05.22. 13:45:24

1. Lányok, fiúk, ha lelkesít a tett,
Most kell a szép, a tiszta lendület,
Kopját emelt a hajdan élt vitéz,
A próbánk ha más is, ma épp olyan nehéz.

Refrén:
||: Fel ifjúság a szocializmusért,
Szárnyad már a végtelenhez ér,
Nagy próba hív, az igazi alkotás,
Meg ne rettenj, ha vihara zúg,
Előre bátran, ma szabad az út! :||

2. Hű társra lelsz, a könyv igaz barát,
Kétannyit ér, ki távolabbra lát,
Pallérozódj, ne bánd, ha túl nehéz,
Elérhet ma mindent a művelt ember-ész.

Refrén:

3. Érezni jó a duzzadó erőt,
Pályák gyepén, a célszalag előtt,
Rajthoz tehát, a csúcsot döntse meg,
Az ép testű, ép lelkű sportoló sereg!

Refrén:

Cselo 2010.05.22. 13:46:07

@Mr Falafel: milyen jó is, amikor megjelenik a szellemi entellektüell és magabiztos fölényének tudatában elkezd mindenki mást kiosztani. Csakhogy a magad fajta el sem tudja ám képzelni, hogy a vele egyet nem értő emberek is lehetnek tanultak, műveltek, olvasottak. És keresztül látnak azokon, akik parnasszusi magaslatokból másoknak kezdik el osztani az észt. Az ő szemükben mindenki sznob, aki másképp látja a dolgokat. Pedig lehet, hogy először nem ártana egy kicsit magába mélyedni az illetőnek. Netán tükörbe nézni.....

mistertwister 2010.05.22. 13:46:13

@SzaGyu:

Fegyverünk a szerszám, sarló, kalapács,
Ez a mi igazi fegyverünk.
Nem vitás már többé, merre dől csatánk,
Csak együtt meneteljünk!
Dolgozó vagy,tiéd a holnap.
Üsd vasad, csak addig üsd,amíg meleg!
Új világod magad csinálod,
Sorsodat a kezedbe veszed.
Néppel a népért összefogva már,
Munkaversennyel győz a proletár.
Mert a munka a béke útja.
Nagy Sztalin útjain győzelemre vár!

tölgy1 2010.05.22. 13:47:35

@tanarseged ur: az említett és a névsor elején szereplő úr időnként összehívta csácsogni a fiatalokat.
BBJ meg mondhatott valami gumicsizmásat, oda nem illőt.

(De én is csak dekódolok, tudja, bölcsészet, hermeneutika, meg minden.)

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.22. 13:48:30

@SzaGyu:

"A mai nagy hazafias forradalmárok (akik ez mellett kardoskodnak) azok mid csak a más által kivívott jókat szeretnék zsebre tenni. "

Te miért nem mentél a kivonuló ruszkikkal oroszországba?

Még működnek egykori gulag börtönlágerek.

Te barom.

tar_kebab 2010.05.22. 13:50:56

Ferenc, elcseszte nemzete életét, de reménnyel tele.

Megérte embernek lennem?

Lehetetlen tények elé keveredvén
Veszem észre e helyzet
Eltemetett medrét,
Melyet ember meg nem élt.

E természetet! Ezt felettes egyedek
Cselekedték véghez,
Megteremtve ezzel ezen életet
És benneteket, embereket (és engemet beleértve).

Eltelt ezer-és még ezer,
És még némely ezer évezred,
Még nem elérkezett
Eme nem éppen keresett perc.

Elveszett lett e tér és hely,
Megmerevedett mellettem léthelyem.
Megrettent jelek jelentették
Nekem e szenvedést.

Mely eme szent helyen lebegve
Keres, embereket bekebelezésre.
És nem tehetek ellene egyebet sem,
Mert teljesen gyengévé lettem.

E megmentés nem mehet végbe,
Mert elkésve érkezett meg.
Mégsem lehet megbékélni vele
Természetesen, mert lehetetlen.

Lehet egyszer egy ember megment
Benneteket, de lehet nem.
Eme hely végének perce lépdel,
Nem érzem, lesz-e még helyem e létre.

Várúr 2010.05.22. 13:51:42

@SzaGyu:
Tisztességes baloldaliakat senki sem fenyeget, senki se bánt. Tényleg ők a hősök, már-már mártírok, hogy ekkorákat szívattak velük. Mi utálkoztunk, ők hittek és tűrtek. Igaza volt Churchillnek: aki huszonöt éves koráig nem baloldali, (liberális, forradalmár, stb. nem kívánt törlendő) annak nincs szíve, aki utána is baloldali, annak nincs esze.

mistertwister 2010.05.22. 13:53:53

@Várúr:

1. Fel, kommunista ifjú sereg,
Hajnal vezesse léptedet!
Higgy terveidben, jó karodban bízz,
Melletted elvtárs a KISZ.

Refrén:
Úgy indulunk, mint zúgó vihar,
És úgy áradunk, mint a dal.
||: Édes hazánkért, a forradalmi pártért,
A néppel tűzön-vízen át. :||

2. Jöjj, ifjú társam, munkára fel!
Rólunk a Hanság énekel
Nem gyűr le minket sem a tűz, se víz,
Egységbe forraszt a KISZ.

Refrén:

SzaGyu 2010.05.22. 13:56:15

@rockee: Te ilyen művelt vagy? Még önmagadnak is válaszolsz?

"rockee 2010.05.22. 13:13:48
@rockee: lehet, hogy azért rinyálnak a munksámozgalom kaviárral ékesített harcosai, mert sok ilyet olvastak kedvenc olvasmányaikban, mint a fenti Szamuely Tibor idézet?"
GRATULÁLOK, TE NAGY TUDÁSÚ!

mistertwister 2010.05.22. 13:57:17

@SzaGyu: izé, tudod, dzsekil és hájd

Rántott máj (törölt) 2010.05.22. 13:58:37

Ugyebar Lendvai Ildiko szerint azzal, hogy a Fidesz megszerzezte a ketharmados tobbseget, Magyarorszagon megszunt a demokracia. Tehat az allamforma is megvaltozott. Ez pedig ketfelekeppen tortenhet, felulrol illetve alulrol szervezodve. Az utobbi kovetkezett be. Az elobbit puccsnak, az utobbit forradalomnak nevezzuk. Es ez tortent, meg ha ver nelkul is. Tehat maga, Lendvai nagyasszony ismerte el, hogy forradalom volt, akkor most mi is a baj?

Várúr 2010.05.22. 13:58:57

@rockee:
Ejnye koma... ha méltányos vagyok egy jószándékú baloldalival, mindjárt küldesz nekem egy KISZ indulót, mint Járóka Sándor és népi együttese? (Jó ebédhez szól a nóta). Na, akkor én a "Hajszál a levesben" c. vers idézett címével búcsúztatlak.

SzaGyu 2010.05.22. 14:00:33

@Ezt a népet sajnáljam?: Te vagy itt a legbutább ember! A rokonaid már mind kimentek, vagy börtönben vannak?

mistertwister 2010.05.22. 14:02:03

@Várúr: bocsánat, cigányútra ment :)

SzaGyu 2010.05.22. 14:03:06

@rockee: Még csak a helyesírásnak sem vagy a művésze!!
Rettenetes.... Te akasztani való.

Monarch (törölt) 2010.05.22. 14:11:56

Ez volt annyira forradalom, mint a "konzervatív forradalom" 1994-ben Amerikában. Vagy még annyibbra.

lüke 2010.05.22. 14:15:05

már vártam ,hogy ezt az elmés poént valaki kiköpi:)
imafülke kimaradt...................
erröl már nem hallottatok
filhallgatósok:)

Robinzon Kurzor 2010.05.22. 14:17:30

@tanarseged ur: Nem hallattál még Tibi bácsizást?
Akkor nem olvasol Jobbklikket?
Kedves tanársegéd úr, nem lesz ennek jó vége...

lüke 2010.05.22. 14:18:53

so called, und so weiter
two
plus ten points:)

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.22. 14:21:46

@Monarch: Hát persze. Fotelforradalom, Bársonyos forradalom... blablabla. Mintha 1990-ben a kommancsok 10 százalékot szereztek volna. Aztán négy év múlva ott álltak a győzelmi dobogón. Pedig az is forradalom volt. Bársonyos.
Szájkarate.

Cselo 2010.05.22. 14:22:54

@rockee: mi az, hogy cigányútra? Talán romaútra. :-)))

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.22. 14:32:42

@Cselo:
Hú, bazmeg, te rendesen magadra vetted, pedig még sznobnak is hülye vagy.

Robinzon Kurzor 2010.05.22. 14:34:28

@malacz69【ツ】rettegés elemző: Csatold be az övedet: ezen a választáson is a kommunista utódpárt kapta a legtöbb szavazatot.

A zemberek (vagy most éppen magyarok, hirtelen elbizonytalanodtam) arra a pártra szavaztak tömegesen, akikben a Kádár-redszer maradékának ("ingyenes" egészségügy, "ingyenes" felsőoktatás, keménykezű központi hatalom, stb.) védelmezőjét vélték felfedezni.

A "forradalom" szó a választások után került elő, előtte kifejezetten restaurációs jellegű duma ment: helyreállítás, újjáépítés, visszatérés valamihez, ami jó volt, de az MSZP-SZDSZ elrontotta, lerombolta stb.

A forradalom keretében nem visszatérni szoktak valamihez ...

cutcopy 2010.05.22. 14:37:29

"Magyarországon nem történt forradalom"

A forradalom szó jelentése a szótár szerint:

1. Fegyveres vagy békés eszközökkel történő hatalomátvétel, melynek során a politikai-gazdaságból korábban kiszorított társadalmi csoportok vagy osztályok megszerzik az irányítás kulcspozícióit.

2. bármilyenfajta teljes változás; gyökeres változás, gyökeres átalakulás, fordulat.

Nos tehát mégiscsak forradalomról beszélhetünk ha ez a gyökeres változás megtörténik. Adjunk rá egy kis időt..

Robinzon Kurzor 2010.05.22. 14:43:58

@cutcopy: "Ma forradalom történt a szavazófülkében."

Most eltekintve attól, hogy a forradalmak szoktak-e csak úgy "megtörténni", az eredeti Orbán-szöveg egy befejezett tényt állapít meg: a forradalom megtörtént.

Ez az egész csak arra kell, hogy a szavazóknak utólag próbálják meg az fejükbe égetni, hogy mire is szavaztak.

Cselo 2010.05.22. 14:46:17

@Mr Falafel: ok! Hülye vagyok, hülye vagyok, hülye vagyok ..... Boldog vagy? Hát persze, mert boldogok a (lelki) szegények.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2010.05.22. 14:46:24

@cutcopy: izé, így tkp minden jelentős változást forradalomnak lehet nevezni, ami egyrészt kiüresíti a szó értelmét, másrészt meg feleslegesen igyekszik fenntartani egy felfokozott lelkiállapotot. Meg egy konzi erő ne forradalmazzon.

Alfőmérnök 2010.05.22. 14:50:20

Az ott a képen Hegel, feje tetejére állítva?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 14:50:35

@dobray:
az véget ért ám, hogy maguk okoskodnak, konziskodnak különféle blogoldalakon. gondoljon bele, hogy viktor és a fidesz hatalmon lenne, lehetne e, ha magukra hallgat. a politika ideje jött el, nem az értelmiségi okoskodásé, moralizálásé, hülye elméletieskedésé, és főleg nem a konzervativizmusé. amit legalábbis maguk annak hisznek, és hívnak. az egy gyermekábránd, és gyakorlatiatlan faszság. mán elnézést. :)

antitaxis 2010.05.22. 14:51:01

@cutcopy:

Adjunk. De Orbán Viktor nem adott, Ő nemes egyszerűséggel bejelentette.
Amúgy akkor a gyökeres változás = forradalom. Most majd azon fogunk agyalni, hogy mi az a gyökeres? Ha tehát 200 fős lesz a Parlament, az gyökeres? Ha a mi falunkban lévő 9 képviselőből csak 5 lesz ezután, az is?

Publius Decius Mus 2010.05.22. 14:54:13

Miért kell a forradalomhoz vér. Régóta létezik a vértelen forradalom kifejezés, de az ipari, technológiai és közigazgatási forradalomhoz sem tartozik erőszak. Tehát a cikk csak szófosás.

bryan 2010.05.22. 15:01:40

A Fidesz igazából a reform szót keresi, mert valójában arra kaptak felhatalmazást. Nem forradalom volt, nem rendszerváltás lesz, az elit nem fog olyan mértékben cserélődni, hogy forradalomról beszélhessünk, a hatalom megszerzése is rendszeren belül történt. Akik most ott lesznek hatalmon, azok már korábban is a közelében voltak.
A reform szót viszont nem használhatják, mert a magyarok többségének ez a szó megszorításokkal és az MSZP-vel kapcsolja össze. Ezért kell egy ilyen fából vaskarika koncepciót kitalálni. Rendszerváltás akkor lenne, ha a parlamentáris demokráciát másra cserélnék, forradalomhoz pedig nagymértékű elitcsere hiányzik.

cutcopy 2010.05.22. 15:07:52

@Robinzon Kurzor: @dobray: @antitaxis:
Ami április 25-én történt az mindenképp forradalmi változás hiszen ekkora választási győzelmet a világon még talán senki nem aratott demokratikus választásokon. Tehát Orbán kijelentése már is áll..! Aztán meg jöhet a kormányzás és az ígéretes ígéretek véghezvitele ami szintén forradalmian hangzik mint pl Kettős állampolgárság, trianoni emléknap, alkotmány, elszámoltatás.. Ha valaki nézi az új parlamentet már is olyan mint egy tárgyalóterem ahol a szocik egymás után menekülnek ki az amúgy is foghíjas szektorukból az elmúlt időszak rájuk olvasása elől..!
Senki ne mondja hogy ez megszokott dolog..

ninimimi 2010.05.22. 15:16:07

"Forradalom volt a francia, a bolsevik, a magyar '56, a kínai kulturális, az angol polgári, az iráni '79-ben és 2009-ben, a kubai, az amerikai, a csehszlovák, az ipari, a szexuális, a digitális, usw."

Mazsolázzunk hazugságot! A kis novemberi bolsevik puccsra gondolsz? Ami a kommunista szótárban, híven az elveihez, minden szavában hazug: "nagy", "októberi" (novemberi), "szocialista", "forradalom".

A kínai kulturális: az egyik leggyilkosabb diktatúra kiteljesedése, rombolása.

Az iráni: egy terrosista banda hatalomra jutása vallási köntösben.

Kubai: egy fegyveres banda puccsa, egy világdiktatúra (Szovjetunió) támogatásával.

Ennyit a külföldi forradalmakról. A hazairól meg most csak annyit, hogy Pintér et., aki a 4 éve fideszes tüntetőket (parlamenti képviselőt) szétverő Gergényi et. haverja, üzlettársa, vajh' milyen "forradalom" hátán lesz miniszter?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.22. 15:20:09

@Grift:

Azé', tudod, @Grift:, nagyon nem ártana, ha világos képletekkel dolgozna már az új hatalom. (Én tényleg azt hittem, hogy legalább brancson belül tudható, hogy mi a vektor:-))

Elkezdhetne már énekelni az a kétfejű sárkány:-) Adjanak már nekünk egy kis céltudatot:-) Az új kormányzati struktúra arra utal, hogy erős államot szeretnének és kulturkampfra készülnek (N. T. és S. Zs. pozíciói). De mondják már ki:-) A Bethlen-konszolidáció pl. annak idején nyílt programhirdetéssel kezdődött, meghatározták azokat a világos, egyértelmű gazdasági, politikai, kulturális célokat, amiknek eléréséért dolgoznak. Azért ilyen nagy itt a szellemi zűrzavar, mert ez ma nem történt/történik meg...

ü
bbjnick

somogg (törölt) 2010.05.22. 15:22:20

az lett volna a forradalom, ha egy olyan part kerul hatalomra ami a szocialis kiadasok lefaragasaval, a kozteherviseles kiterjesztesevel es az adocsalassal szembeni stariummal kampanyol. igy csak egy mszmp utodpart kerult hatalomra, ez nem a szegfus-madaras, hanem az amelyiknek minden tesnyilasabol magyar zaszlo log.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.22. 15:25:30

@tanarseged ur:

@tölgy1: lényegében megválaszolta a kérdést:-)

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 15:27:39

@bbjnick:
teljesen igaz. én nagyon remélem, hogy van ilyen program, csak azért nem publikus, mert ejrópa és a gazdái sikonganának.
remélem radikális programja van viktornak, csak éppen csepegteti.
remélem, hogy mondjuk kevés kivétellel, a mandiner szerzői a falba fogják verni a fejüket, vagy valóban reszketni kezdenek, vagy elhagyják az országot, ha megtudják mi van abban a programban. :)

lakógyűlés 2010.05.22. 15:30:40

ez csupán egy újabb szó, amit szívesen tesz magáévá Viktor. nem kell vele foglalkozni. azzal viszont egyetértek, hogy egy forradalomnak nem kell szükségképpen valahogy így kinéznie:

egyzene.blog.hu/2010/04/02/crystal_stilts_departure

(klippel)

Robinzon Kurzor 2010.05.22. 15:31:31

@cutcopy: "Ami április 25-én történt az mindenképp forradalmi változás hiszen ekkora választási győzelmet a világon még talán senki nem aratott demokratikus választásokon."

Még ha ez önmagában igaz is lenne, akkor max. az annyit jelentene, hogy Orbán és a Fidesz esetleg kap egy bekezdést a Guiness Rekordok Könyvében.

De ez még messze nem forradalom.

Ami persze nem jelenti azt, hogy ne lenne szükség forradalmi szintű (jelentőségű) változásokra Magyarországon, csak hát ebből a szempontból a Orbán és Fidesz (hurcolva pl. a 2008-as népszavazás koloncát) ugyanúgy a probléma része, és nem a megoldásé, mint az MSZP.

Az, hogy az új Orgyárgyűlés is a XIX-XX. század szimbolikus próblémáin rágódik, hogy teljesen inadekvát (mellesleg tipikusan kádári) eszközökkel próbál meg problémákat kezelni ("három csapás", pl), szóval ez pont azt jelzi, hogy ha valami nincs, az a forradalom.

tbb 2010.05.22. 15:40:27

A forradalom gyökeres változást jelent. OV ezt jelentette be a forradalommal. És mivel nem történészként, hanem politikusként, abszolut adekvátan.

cutcopy 2010.05.22. 15:44:50

@Robinzon Kurzor: "Orbán és Fidesz (hurcolva pl. a 2008-as népszavazás koloncát) ugyanúgy a probléma része, és nem a megoldásé, mint az MSZP"

Nem gondolod komolyan hogy ezt kifejtés nélkül csak úgy idepötyögheted..?!

Amúgy ha kézzel-lábbal ellenkezel most annak idején az a bizonyos "bársonyos forradalom" kifejezés is verte nálad a lécet?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.22. 15:48:25

@dobray: "Meg egy konzi erő ne forradalmazzon."

Te nagyon el vagy tévedve . )

nestrot10 2010.05.22. 15:51:46

Pedig lesz forradalom....Orbántól csak fegyverrel lehet elvenni majd a hatalmat! ...úgy megváltoztatja az alkotmányt és a választási törvényt ..és úgy benyal a határon túliaknak a szavazatért....majd megtudja mi a forradalom!!! .... a gonosz törpe!

somogg (törölt) 2010.05.22. 15:52:48

@tbb: es mi lesz ez a gyokeres valtozas? mashonnan jon a soder az autopalyahoz?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.22. 15:53:21

@bbjnick: @Grift: Még meg sem alakult a kormány. Azt azért várjuk meg.

tbb 2010.05.22. 15:55:07

@somogg:
Egyrészt. Másrészt, hogy beépítik az útba. Mind.

abandi 2010.05.22. 15:57:19

@Grift:
Bogár Gyusz bá'nak is balsejtelmei vannak:

kimaradt.info/bogar-laszlo-eloadasa-20100512

Még a szar is le lesz szarva!

somogg (törölt) 2010.05.22. 15:59:46

@tbb: gondolod? Szerintem a legtobb hit Magyarorszagon gyult ossze. Talan a kevesebb hit es a tobb esz parositas jobb lenne.

nestrot10 2010.05.22. 16:03:19

milyen az új kormány?--FOS
és milyen lesz ha összeáll?- az még lehet SZAR is

tbb 2010.05.22. 16:05:55

Ez jön. Valóban forradalmi lesz

abandi 2010.05.22. 16:06:18

@abandi:
A bogár az laci.
A szeszák a gyuszi.

egynagynulla 2010.05.22. 16:07:50

Ha véletlenül nekiállnék füvet nyírni, és közben ezt kellene hallgatnom:
Gyerek1: - Miért hosszában nyírod?
Gyerek2: - Miért keresztben nyírod?
Feleség: - Túl hosszúra nyírod, jövő hétre megint megnő!
Anyós: - Túl rövidre nyírod, kipusztul!
Szomszéd1: - Miért hét közben nyírod?
Szomszéd2: - Miért hétvégén nyírod?

akkor leginkább traktorral és macsétával lehetne közlekedni az udvaron... De „viszonylagos” rend uralkodik, mivel örülnek neki, hogy levágom (sőt nem cesztetnek túlzottan az esetleg kivégzett haszonnövények miatt sem).

Forradalom meg ellenforradalom, reform, revulóció vagy evolúció, nem tökmindegy? Azzal még a tökvak balosok sem vitatkozhatnak, hogy gyökeres változásra szavaztak az emberek, a többi meg csak szóforgatás.

Fikából trágyadombot sem lehet építeni. É mindig azt hittem, hogy csak rossz sztereotípia, hogy békétlen, széthúzó emberek a magyarok. De a vélemények egy részének alapján ez kétségbevonhatatlan igazságnak tűnik. De ha ez általános hozzáállásnak tekinthető, akkor a büdös életben nem mászunk ki a szarból.

nestrot10 2010.05.22. 16:11:56

Már működik a Fidesz ÁVÓ--- lásd Szabó Zoltán ingyen mobilos gyanúsítását, Hagyóval való emlegetését és a " kabátlopás" szindrómát. (Szabó Zoltán tárta fel az utolsó 5 évben az összes fityisz legutóbbi korrupciós ügyeit, Szijgyártó segge alá rakott autó...Győrben...stb)..Szóval a Fityisz bosszú dolgozik ÁVÓ-ként. Ügyészség meg asszisztál!!!!

tölgy1 2010.05.22. 16:13:48

@bbjnick: miféle Kulturmakpf?
A bal szerint a kultúra sokadlagos, ennek megfelelően büszke barbárok.
A Kampf pedig lezajlott pár hete, és vesztettek.
Ami kezdődhet, az nevelés, időnként körmösosztással.

flort 2010.05.22. 16:17:17

@egynagynulla: tévedtél. Amikor Szentgyörgyi Albert Nobel-díjat kapott, a pesti profok tiltakozó levelet írtak a svéd királyi akadémiának.

Másrészt, itt nem racionális dolgokról van szó (amiben akár egyet is lehetne érteni), hanem kifejezetten szimbolikus - szerintem - baromságokról, amiket direkt azért dobtak be, hogy megosszák a népeket határainkon innen és túl. Vsz. azért, hogy a gazdasági tervek hiánya ne tűnjön fel.

abandi 2010.05.22. 16:19:56

@nestrot10:
Remélem ez csak a kezdet!
Majd szépen "fölgonzsölítik" a szarházi összes károkozását!

nestrot10 2010.05.22. 16:29:40

@abandi: Én is remélem, hogy felgöngyölítik a Fityisz banda összes korrupciós ügyeit, nemcsak a Szíjgyártó papagájkomandó vezérét, hanem a gonosz törpéét is ,,,,vagy egyszerülen jön a forradalom....és seggbelövik a Fityisz bandát!---s jöhet a JOBBIK!!!

cutcopy 2010.05.22. 16:34:03

@nestrot10: "Már működik a Fidesz ÁVÓ"

Tetszettek volna jobban rettegni tőlük az elmúlt nyolc évben..

tölgy1 2010.05.22. 16:41:39

@nestrot10: Szabó annyit lopott és olyan hülye volt, hogy a saját pártja zavarta el a VII. kerület éléről.
És még gusztustalan is a kinézete.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.05.22. 16:43:57

Az új kormányzat alapvető elvi változásokat kell véghezvigyen a politikában. Szemléleti változásokat. A dolgokat más irányból kell látni, mint ahogyan a a baloldali elit véleményterrorja idáig előírta. Néhány példa.
1. Nem lehet az emberi társadalom valamennyi tevékenységét nyereségcentrumnak tekinteni.
2. A vidéki élet nem felszámolandó, elavult életformák és közösségek elfekvő lerakóhelye, hanem a társadalom életének organikus alapja.
3. A férfi-nő-gyermekek életközösségen alapuló család nem egy tetszőlegesen választható életforma a kombinatorikailag lehetséges változatok közül, hanem a társadalom alapegysége.
4. Gazdaságpolitikában nem lehet egyedüli szempont a külföldi partnerek elégedettségének mértéke.
5. Külpolitikában nem lehet alapelv a mindenáron való konfliktuskerülés.
6. A magyar érdek legelső szempont kell legyen mindenütt.
.....
És még sorolhatnám.

Ezeket a szempontokat nem naivitásból gondoljuk követelni. Ezeket a szempontokat azért kell erőltetni, mert ha a kormányzás alapelveiben nem valósul meg ez a szemléleti változás, rövidesen nem lesz ország. Elfogyott az eladható vagyon és kimerült a hitelkeret, amiből a ballib álmok finanszírozhatóak voltak. Innentől nem lehet viccelni, innentől úgy kell országot csinálni, ahogy azt normáliséknál szokták.

Ez nem arról szól, hogy ami eddig 11,5 volt, az ezután 13,2 lesz. Ez a dolgok nagy részében 180°-os fordulatot jelent. Ez latinul úgy hangzik, hogy revolutio. Akit a kommunista-bolsevik áthallások miatt zavar a "forradalom" szó, az nyugodtan gondolja a helyére: metanoia.

abandi 2010.05.22. 16:46:12

@nestrot10:
Előbb lesz itt egy kis unga-bunga...

flort 2010.05.22. 16:57:29

@Elpet: szerintem Te árnyakkal hadakozol.

az 1. pontodhoz: senki sem mondta, hogy így van, pl a templomi kórus, szurkolócsoportok, kézimunkaszakkörök esetében, amiben az ember eltölti kevéske szabad idejét. De a gazdasági (és célszerűen a politikai) kérdéseket így kell megközelíteni, mert a világ kegyetlen. A szocializmus is jól működött a blokkkon belül, nem nyereségorientáltan, de európai léptékben már rettentően célszerűtlen volt (többek között képtelen volt egy elfogadható minőségű cipőt, vagy autót produkálni).

2. Bizonyára, de vannak erősen leszakadó területek, torokszorító mélyszegénységgel, ahol a családi adózás, Széchenyi-terv és egyebek nem segítenek. Itt az alapoktól kell kezdeni és bármilyen szomorú is ez, pénzkérdésről van szó.

3. A te elméden kívül ki állította az ellenkezőjét?

4. Tényleg nem. De ha nem elégedettek elmennek, mert Vietnamban, Kínában, vagy akár a Havasalföldön sokkal jobb a befektetett-nyert pénz aránya.

5. ja.

6. ja.

Bár ez utóbbi két pont az esetek jelentős részében ellentmond egymásnak (pláne európai látókörrel), de ez ne zavarjon.

flort 2010.05.22. 17:01:13

@Elpet: ne haragudj, ezt nem tudom kihagyni:
"Innentől nem lehet viccelni, innentől úgy kell országot csinálni, ahogy azt normáliséknál szokták."

Bakker, a Fidesz, mint ellenzék, az normális volt? Ez a nem tárgyalunk, nem egyeztetünk, majd mi megmondjuk, hogy hogyan fogtok ti együttműködni velünk, ez normális? Retardált agyú kreténeknél biztos, Egyiptomban sem csinálnák máshogy (Ugandában pl. likvidálnák is a magamfajtákat), dde ez - sajnálatodra, bizonyára - Európa.

tanarseged ur 2010.05.22. 17:10:01

@Robinzon Kurzor: Jobbklikket viszonylag ritkán olvasok, és akkor is csak a cikkeket, a kommenteket már nem. (Gondolom, a tibibácsizás a kommentekben volt.) Épp elég idő Mandinert olvasni, meg még más blogok posztjaiba benézni (pl. Tokfalvi, Vastagbőr, Vincent).

somogg (törölt) 2010.05.22. 17:10:43

@Elpet: nagyon ertem a 180 fokos fordulatodat, az teljes visszafordulas. Vissza akarsz terni a kommunizmusba? A pontjaid alapjan kicsit gyanus. Kik azok a normalisek? Ha europa nyugati felere gondolsz, akkor nem itt vannak a sulypontok, hanem a kisebb allami ujraelosztasnal, kisebb korrupcional es jobb adomoralnal. Persze te tudod hova akarsz menni.

Google 2010.05.22. 17:11:47

Pedig tényleg forradalom történt!
És az emberek a Fidesz, Orbán kedvéért és őt ismerve, hajlandóak voltak a szavazófülkében megváltoztatni a rendet, megdönteni a rendszert. Voltak bátrak ezt tenni.
Antall, Tölgyessy idejében még nem értették, még nem érezték, hogy rendszert váltani a régiekkel nem lehet. Az csak maszatolás lesz, bevásárlás lopott pénzből.
Orbán azt is megjósolta, hogy legalább még 16 év, amíg a démonainktól, a bal sorsunktól megszabadulunk.
Húsz lett belőle.
A mi történetünk most kezdődik el. A háborúnak és a forradalomnak vége, az ország egy, és minden jóakaratú ember remél és tesz, tesz és remél.

bryan 2010.05.22. 17:14:26

@flort:
A 3-as pont szerintem a melegek bejegyzett élettársi kapcsolatára is utal. Biztos lesz erre is valami magasztos magyarázat. Szerintem ez nem jó így. Feleslegesen korlátozza emberek jogait úgy, hogy másoknak ettől nem lesz több joga. Ha valaki nőként nővel, férfiként férfival szeretné az életét, akkor ezt az államnak el kell ismernie valamilyen formában. Ennek nem szimbolikus, hanem gyakorlati jelentősége van (öröklés és hasonlók). Ha valaki nem akar gyereket vállalni, akkor erre nem lehet kényszeríteni, legfeljebb az jöhet szóba, hogy támogatni kötelessége azt, aki ezt mégis megteszi.

somogg (törölt) 2010.05.22. 17:14:49

"Antall, Tölgyessy idejében még nem értették, még nem érezték, hogy rendszert váltani a régiekkel nem lehet."- mikor mutatjak be az ujakat? Akkor gondolom orbanek csak az elozenekar.

bryan 2010.05.22. 17:18:15

@Google:
A rendszerünk neve április tizedékén: parlamentáris demokrácia volt. Május 22-én a rendszerünk neve: parlamentáris demokrácia. Akkor milyen rendszerváltás volt ez?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 17:28:10

@Elpet:
kifejezetten jó napokat él, elpet. megint igaza van.

Várúr 2010.05.22. 17:38:12

@Robinzon Kurzor:
Robinzon Púzol, a forradalom napjainkban épp abból áll, hogy a furcsányi elqráshoz n e m térünk vissza....

flort 2010.05.22. 17:44:08

@bryan: én is a melegekre gondoltam. De ahogy a szerzetesek és apácák + a teljes katolikus lelkészi kar (finom átfedéssel a homoszekszualitás felé, figyelted?) sem ingatja meg alapjainban a társadalmat, úgy az a néhány meleg-pár sem.

Mellesleg én úgy tudom, örökölni - rendelkezésre - eddig is örökölhettek a melegek. Azért írtam, hogy szimbolikus, mert pl. az orvos papíron nem tájékoztathat a másik egészségi állapotáról. Persze, ha van benne egy csöpp emberség, megteszi, mint ahogy nyilván eddig is megtette,

Várúr 2010.05.22. 17:52:15

@bryan:
Íme a különbség. Április 10. előtt a rendszert parlamentáris demokráciának hívták. Nem volt az. Április 10. óta ugyancsak parlamentáris demokráciának hívják. Talán most az lesz (szemkilövetés, következménymentes hazudozás, törpepártok szemétkedése,lopás nélkül, a többségi akarat és a nemzeti érdek tiszteletben tartásával). Sajna Magyarországon ehhez is szavazói forradalom kellett.

Google 2010.05.22. 17:53:40

@bryan:

Visszaszorultak a posztkommunisták, olyan rendszerváltozás.
Ezt akartuk, ezt kaptuk.
Brendelmátyások dühödt állapotban most lehülyéznek, de: kibírjuk.
Valamit valamiért!

www.kapcsolat.hu/blog/koszonjuk_fidesz-szavazok_koszonjuk_orban

Várúr 2010.05.22. 17:55:34

@somogg:
Geometriából egyes. A teljes visszafordulás (kör) 360 fok.
Helyedre, bünti, pótvizsga.

somogg (törölt) 2010.05.22. 18:00:51

@Várúr: teljes vissza fordulas=ellenkezo iranyba indulas, azaz 180 fok. 360 fok= ugyanarra tovabb. :)

flort 2010.05.22. 18:02:37

@Várúr: Jajaj! Ha 360°-ot fordulsz, ugyanabba az irányba mész tovább, a visszafordulás még mindig 180°.

Hát ennyit az egyesről.

Sólyom Bátor 2010.05.22. 18:02:38

@Google: Miféle rendszert döntött meg akárki is? A vadkapitalistát? Azt ugyan, nem, nézz csak körül akármelyik oldal, párt érdekszférájában!
Van, aki elhiszi, hogy azért lett két harmad, mert ennyien akarják a Fideszt, és senki mást? A politikában elfásultak mindegy-je ez a választás. És egyelőre a Fidesz csak destruál, csak alakoskodik. Miért most akarta azt a kettős állampolgárságot keresztülvinni, amikor még niocsen hatalmon, és amikor ez Szlovákiában a magyarellenesek győzelmét fogja eredményezni? Mert szarnak mindenbe, és most meg akarják mutatni, hogy az a szemét MSZP kormány nem szavazza meg, de majd mi megint előterjesztjük, és megszavazzuk. Ez puszta, hatalomért folyó, mocskos politika a Fidesztől, és nem "forradalom".

Várúr 2010.05.22. 18:02:58

@somogg:
Épp ezt mondom te kis szórakozott... A kommentárs visszafordulást, azaz 180 fokot írt, ebbe kötöttél bele.

somogg (törölt) 2010.05.22. 18:03:01

@Várúr: bocs megegy. "Robinzon Púzol, a forradalom napjainkban épp abból áll, hogy a furcsányi elqráshoz n e m térünk vissza.... " - arra gondolsz, hogy hazugsaggal hatalomra jutni, vagy arra, hogy bevalljak-e? Ha a masodikra, akkor igazad van.

somogg (törölt) 2010.05.22. 18:04:39

@Várúr: igy igaz, mert a visszafordulas (vissza az uton amin jottunk) a kommunizmushoz valo visszaterest jelenti. Erted amit olvasol?

Várúr 2010.05.22. 18:05:28

@flort:
Gyengébbek kedvéért, tiedért is: a 360 fokot én írtam, mint visszajutást ugyanoda. Ahová jutni sem a kommentársnak, sem nekem eszünkbe sincs.

Google 2010.05.22. 18:18:19

@Sólyom Bátor:

Arról, hogy megdönti-e a vadkapitalista rendszert, beszéljünk majd később, jó?
Most a hatalomért miért harcolna, hisz már kormányra került/kerül.
A tévedés az, sokan azt hiszik, az állampolgárság megadásával a kommereknek akar visszavágni, pedig nem. Csak az ígéreteinek egyikét próbálja betartani.
Lehet valami mellett is kiállni, nemcsak valakik ellen!
Az eredmény az érdekes, nem a harc.

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.22. 18:18:52

@Google:
" Pedig tényleg forradalom történt! Az emberek... a szavazófülkében... megdöntötték a rendszert."
Hát tisztelt, hölgyeimésuram, te vagy az egyik leghülyébb pártdroid a virtuális térben, holtversenyben zoli28-cal. Kész szerencse, hogy Viktor nem az ősrobbanáshoz hasonlította a választást, mert ti még azt is megmagyaráznátok, hehe.
Az ilyeneknek találták ki az intelligens mosóport, ami a liposzómáival behatol az atommag belsejébe, megtisztítva a ruhát a pörköltszafttól.

anyadmajma 2010.05.22. 18:24:40

Forradalom, na az kéne ide. Dunába lőni az összes rablót, aki '90 óta a parlamentbe ült, válogatás nélkül. A sleppjükkel együtt. De legalábbis haza- és nemzetárulásért tényleges életfogytiglanra bezárni.
Tényleg vannak olyan emberek, akik elhiszik, hogy amíg ezek az emberek cserélgetik egymás közt a hatalmat, addig itt rajtuk kívül bárkinek is jobb lesz? Mindegy ki a király, amíg én vagyok a paraszt, addig nekem csak szar lesz.

Google 2010.05.22. 18:32:57

@Thulsa Doom:

Hozzám szebben is lehet szólni, akkor is válaszolok.
És tényleg, nem lúggal és hamuval mosunk otthon, hanem mosóporral.
Bár olvasom, azt is hamisítják. Sót adnak helyette. A pörkölthöz, gondolom.
Ne haragudjon annyira Viktorra, árt a szépségének!

Tündér_Lala 2010.05.22. 18:36:59

Olvagatom itt a kommenteket és (boccs) az a kép rajzolódik ki, hogy az emberek nem értik a lényeget.
Mitől lehet egy kormányzás jó (egyáltalában bármiféle irányítás)?
Meg kell határozni rövid és hosszútávú célokat és ezek eléréséhez erőforrásoket kell rendelni, a törvényeket és szabályozókat úgy kell változtatni, hogy a cél érdekében hassanak, intézményi háteret kell rendelni hozzájuk, meg kell találni a külső és belső támogatókat, akik segíthetnek stb. Az esetlegesen előforduló nem kívánatos jelenségek kezelését biztosítani kell,az intézkedések korrekciójával.
Nos ez az ami eddig nyomokban sem volt felfedehető. Szét is hullott az ország szinte minden tekintetben.

Amit várunk: Világos (egymással összefüggében levő) gazdasági, társadalmi és morális célok megjelölése és az ezek eléréséhez szükséges lépések megtétele. Ennek lépései:
Romeltakarítás: Elszámoltatás, a korrupciós pénzek visszaszerzése, az állam számára káros szerződések felül vizsgálata, az intézményrendszer helyreállítása, a monitoring rendszerek visszaállítása (nem makroszámok alapján lehet és kell a valós folyamatokat értelmezni, mert az csak a világ és sajátmagunk becsapására jó) stb.

Építkezés: Prioritás a gazdaság talpra állítása, termelő ágazatok támogatása,új beruházások megszerzése, mert ez az emberek és az állam megélhetésének a forrása. A további célok (morális és társadalom politika, népesedés politika, cigány kérdés, oktatás, egészségügy, rendvédelem) érdekében az intézkedések elindíthatók és ezek egységes elvek alapján történő irányításával, már jelentős előrelépés érhető el. (Pld. ha a rendőt jogszerű viselkedésre kötelezem, de nem kötöm meg a kezét feleslegesen, akkor intézkedésének hatékonysága többszörösére emelhető).

Szerintem valami ilyesmi várható reálisan. Újból működő államot kell teremteni, amely keretet teremt és segít polgárainak az előrejutásban. A munka legelején tartanak (még fel sem állt a kormány). A végtelenül türelmetlen tömegeket kommunikációval kell ébren tartani, mert ők fogják a rendszert tartalommal megtölteni. Az elvárások záporoznak, az ellenfelek lekicsinyelnek és pocskondiáznak, de láthatóan a munka folyik.

Az eredményt meglátjuk és adja Isten, hogy mennél inkább sikerrel járjanak.

Sólyom Bátor 2010.05.22. 18:42:33

@Google: A kérdés az, hogy miért most, amikor ezzel csak vert politikai helyzetbe hozza a szlovákiai magyarokat. Állításom, hogy ez most csak egy felelőtlen és ocsmány húzás megmutatni, hogy az MSZP-vel szemben ő aztán nagyon fasza gyerek. Ez most éppen azok ellen van, akiknek állítólag kedvezni, gesztust gyakorolni szeretne. Hogyan van ez, tehát?

Sólyom Bátor 2010.05.22. 18:45:46

@Thulsa Doom: Amit mondasz, hogy erősen túlzó forradalomnak nevezni, ami történt, igaz, de a stílusod olyan penetráns, hogy nem öröm veled egy platformon lenni. Bunkósság ez a hangnem, és teljesen igaza van Google-nek, amikor ezt szemedre veted. Miért nem elégszel meg azzal, hogy igazad van? Mi a szar bánt téged ennyire?

anyadmajma 2010.05.22. 18:46:59

@Tündér_Lala: És te miben látod a működő államot 20 év múlva? Nem kötekedés akar lenni, de valaki megmondhatná, hogy mifelé menjünk. Miből éljünk meg 20-30 év múlva? Miből lesz az országnak pénze? Az embereknek? Mert a bankokból, meg az építkezésből nem, az tuti. Ki fogja megvenni, amit építenek?
Közgazdaságtani alap dolog, hogy csak termelői munkával lehet pénzt csinálni. Persze, lehet tőzsdézni is, csak az nem működik magától hosszú ideig.
Mert ha valaki, akár a fidesz, akár az mszp, akár a jobbik, akár az szdsz azt mondja, hogy ezt akarjuk elérni reálisan(mittudomén mezőgazdasági nagyhatalom leszünk, vagy mi látjuk el a világot zabhegyező konyhagéppel, vagy pótkerékfelni nagyhatalom leszünk, vagy bármi), akkor rájuk fogok szavazni, és kampányolni is hajlandó leszek nekik, ingyen! Addig a lövöldözésre szavazok csak és kizárólag.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.05.22. 18:53:29

@Grift: még a reggeli megjegyzésedre válaszolok. Nem asszisztálok semmiféle újlipótvárosi prodzsekthez. Az első kommentem pontosan arról szólt, hogy ez a poszt egy Népszava, 168 óra szintű felesleges basztatás.

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.22. 19:04:22

@Sólyom Bátor: A stílus maga az ember, ahogy azt polgáréknál mondani szokás. Én egy ilyen ember vagyok. A szarra azt mondom, hogy szar, az illatos gyöngyvirágra pedig azt, hogy illatos gyöngyvirág.
A gondolkodásra képtelen egyének viszony tényleg idegesítenek. Viszont kizárólag a nemzetinek mondott oldalon. A baloldalt már elkönyveltem (sokakkal együtt) debilek gyülekezetének. De azt sajnos nehezen viselem, ha mondjuk Orbán vagy Vona fingik egyet, akkor a rajongóik rögtön elkezdik megmagyarázni, hogy ez milyen jó hatással van az ózonjukra.
A Fideszt annakidején éppen ez vitte a sírba (na jó, többek közt), hogy egy csomó talpnyalóval vette körül magát és senki nem volt aki még időben rámutatott volna a hülyeségeikre. Most pont ezt látom megismétlődni. Ez pedig kibaszottul bosszant, stílus ide vagy oda.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.05.22. 19:15:22

@Rob67: "...Viktor törvénybe foglalni készül. hogy forradalom történt."

Ha még erre jársz, tolj ide egy linket, hivatalos kommünikét, dokumentumot, bármit, mert amit írsz, az nettó faszság.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 19:20:20

@Gasper:
inkább ne járjon erre a csávó! :)

Sólyom Bátor 2010.05.22. 19:20:42

@Thulsa Doom: Nekem nem azzal volt bajom, hogy szókimondó vagy, hanem azzal, hogy tiszteletlenül (cinkelősen, cinikus iróniával) szóltál egy olyan emberhez, aki tisztességgel elmondta a maga véleményét. Azért döbbentett ez meg, mert ilyet csak a legelvetemültebb jobbos sutyerákoktól hallottam eddig.

A stílus maga az ember, ez igaz. Mindenben egyetértek azzal, amit írsz, de ideje lenne megváltoznod, szerintem :-)

Tündér_Lala 2010.05.22. 19:21:57

@anyadmajma: Hogy 20 év múlva mi lesz azt csak az Isten tudja.

Amit mi tehetünk, hogy olyan államot hozunk létre, amely keretet biztosít polgárainak ahhoz, hogy reagáljanak a világ kihívásaira. A közösségi szolgáltatásokat pedig a legolcsóbb és legjobb módon kell biztosítanunk.

Jelenleg legfontosabb feladatunk, hogy a világban eladható termékeket állítsunk elő, mert anyagi alapokra van szükségünk. Nagyságunknál fogva sohasem leszünk egy iparágban meghatározó tényezők a világban és éppen ezért több lábon kell állnunk. Mezőgazdaság, ipar, idegenforgalom. Valószínűleg el kell indulnunk egy energia politikai úton, amelyben pld. geotermikus energiával próbáljuk kiváltani a méregdrága és egyre dráguló fosszilis tüzelő anyagokat.
Ezek szakkérdések, amelyeket nem egy ember ötletelései nyomán kell kialakítani, hanem szaktímek javaslatai alapján, megvalósíthatósági tanulmányokkal alátámasztva stb. Folyik ilyen munka és bizonyára nem véletlenül hoztak létre egy fejlesztési minisztériumot. Ennek nyilván az lesz a feladata, hogy meghatározzák azokat a területeket, amelyek a legígéretesebbek a jövőt illetően. Kötelező (a mai világban is) rövid és hosszútávú terveket készíteni, az irányok meghatározásához.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.22. 19:24:57

@Gasper:

Olvasd csak az új kormányprogram bevezetőjét!:-(

Vagy én felejtettem el olvasni vagy az, aki írta, írni:-( Tohu wa-bohu #:-Ł

Jobban örülnék, ha az első bizonyulna igaznak:-(

B*sszus, cáfoljatok már meg!

ü
bbjnick

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.05.22. 19:28:04

@bbjnick: linket, linket! Addig megyek és kinyitom a bort. :)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.05.22. 19:29:05

@bbjnick: megelőztél, köszönöm. Akkor csak a bort nyitom ki.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.22. 19:34:24

SOK FASSÁGOT ÖSSZEÍRTATOK!

valóban

a _retorika_ szintjén minek ezt szóhasználatot erőltetni? cselekedni tessék, élni a 2/3dal és kész.

mindazonáltal a FORRADALOM teljesen HELYES frazeológia:
most jött el szocializmus-kommunnizmus nevében hatalmat gyakorlókkal majd megukat neoliberálissá átmentőkkel való leszámolásra az alkalom

89-ben nem történt meg a leszámolás:
ami akkor csak VALÓDI FORRADALOMMAL lett volna lehetséges (lásd: Antall),
az a demokratikus választások rendszerében a 2/3-dal oldható meg

és itt az ideje megoldani

igenis FORRADALOM VAN.

igenis a SZAVAZÓFÜLKÉK FORRADALMA.

JÓ SOK FASZSÁGOT ír a szerző. Pl.:
"Hiányzik a forradalmi ideológia, a radikális rendszerátalakítás igénye és gyakorlata is."

1.
nem előfeltétele a forradalomnak az ideológia (ideológia =/= politikai célok)

2.
47 óta folyamatos a rendszerátalakítási igény

3.
a gyakorlat pedig maga a forradalom, vagy fegyverrel, vagy tüntetéssel,

vagy SZAVAZÓFÜLKÉKBEN

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.05.22. 19:36:10

off Felajánlották a németeknek Kelet-Poroszországot (1990ben)
mno.hu/portal/714746

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 19:36:44

@gloire:
én sem nagyon értem bbj-t. nem egy nagy szám a szöveg, de milyen legyen egy ilyen?

Google 2010.05.22. 19:39:08

@Sólyom Bátor:

Legyünk őszinték. nincs az az idő és az a helyzet, amikor a szlovák politikusok inkább elfogadnák, hogy egyes állampolgáraik esetleg magyar állampolgárságot is kaphatnak.
Szerencse, hogy a köznép, sőt, a politikusok, politológusok egy része is tisztában van azzal, hogy ez nem egy extra dolog, semmilyen veszélyt rájuk nézve nem jelent. Máshol is létező intézmény, magyaroktól sem tagadható meg.
Tiszteletem azoknak a román, szerb, horvát politikusoknak, akik nem akadályok támasztásában jeleskednek.
Ennyire kicsinyesnek, mint amennyire Fico az, nem jó lenni!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.22. 19:46:00

@gloire:

Az egész egy furcsa körkörös-spirális logika szerint van felépítve, és az egyik kijelentést a másikkal igazolva azt bizonygatja, hogy "felhatalmazása" van. Aztán újra előkerül az öt pillér (munka, otthon, család, egészség, rend), de ezeket sem értelmezi: nincs benne értékrend. Olyan olvasni, mintha egy zongorán játszanál, ami nem szól:-(

ü
bbjnick

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.05.22. 19:46:44

Basszus, nem nyitja meg a Mac-em azt a k*rva pdf fájlt! Bármiben próbálom megnyitni, valami hibaüzenetet ír ki.

@bbjnick: mi a gond a szöveggel?

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.05.22. 19:48:04

@Gasper: megint megelőzött! :)
De hát nem tudom elolvasni, így reflektálni sem tudok. :(

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.22. 19:54:57

@Gasper: Nálam gond nélkül nyitja (mac-en)
Ilyenek vannak benne:

"...Sokan vannak, akik úgy érzik, a szociális helyzet felmentést adhat a törvények tisztelete alól. Mi ezt soha nem fogadjuk el. Meggyőződésünk, hogy nem létezhet megélhetési bűnözés, anyagi helyzete miatt senki nem helyezheti magá a törvényeken kívül. Számunkra a törvény előtti egyenlőség azt is jelenti, nem tűrhetjük tovább, hogy legyenek, akik a szociális segélyt rendszerese n bűncselekményekkel egészítik ki...

...A szocialisták törvényei miatt 2002 után egyre kevesebben kerültek börtönbe és egyre többen garázdálkodhattak következmények nélkül...Magyarországon az elmúlt években robbanásszerűen nőtt a tulajdon elleni szabálysértések és a tisztességes emberek vagyona elleni bűncselekmények száma...A választások utáni első lépések egyikeként szigorítani fogjuk a büntető törvénykönyvet...

...A ma Magyarországon tomboló erőszak tűrhetetlen és elfogadhatatlan (sic!)...

...Nincs olyan ember, akit ne háborítana fel az a szocialista politika, amely mindent megtett a bűncselekményt elkövetők védelme és fogvatartási körülményeinek elvtelen javítása érdekében. Miközben a gyilkosok és a tolvajok az adófizetők milliárdjaiból egyre jobb börtönökben töltik büntetésük rövid idejét, az áldozatokkal, hozzátartozóikkal és a kárt szenvedettekkel senki sem foglalkozik ...

...A Gyurcsány-korszak kormányai első lépésükként már 2002-ben enyhítették a büntető törvénykönyvet és a bűnözők érdekének védelmében módosították a bíróságok ítélkezési gyakorlatára vonatkozó jogszabályokat...

...2002 végén több mint 17 000-en voltak börtönben Magyarországon, 2009 elejére a fogvatartottak száma alig érte el a 14 000 főt. Ez a politika lehetővé tette azt is, hogy a börtönbe kerülőknek ne kelljen dolgozni. Tudatosan leépítették és megszüntették a büntetés-végrehajtási intézetek munkalehetőségeit. Ma a józan ész ellenére a fogvatartottak még saját tartási költségeiket sem képesek előállítani, holott erre minden lehetőség fennállna...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.22. 19:57:04

@bbjnick: "...de ezeket sem értelmezi: nincs benne értékrend."

Azaz, nincs benne utalás a keresztény értékrendre.
Valóban, az nincs benne, de ettől függetlenül egy teljesen közérthető szöveg, én semmilyen csavarodást nem észleltem . )

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.05.22. 20:05:44

Küldjenek nekem is egyet, mert nem sikerül letöltenem. A francba' egy szót nem olvastam még:-) (mihint@lajt.hu) Előre is köszönöm!
Üdv Misi

Sólyom Bátor 2010.05.22. 20:08:26

@Google: Nem Ficot védem, természetesen. Azt viszont nem értem, miért kellett most erőltetni ezt a dolgot. Mert az a helyzet, hogy most emiatt, vélhetően megerősödik a magyarellenes (vagy nevezzük nemzeti) beállítottság. Ezért nem mindegy, mikor erősködünk, vagy tesszük a dolgunkat. Most, ezzel hibát követünk el, azok ellen teszünk, akiknek kedvezni hazudjuk magunkat.

Google 2010.05.22. 20:11:57

@Sólyom Bátor:

A magyarellenes beállítottság alapállás, járat a Fico-Slota kettősnél.
De nekik is be kell látniuk, ez már a múlt.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.05.22. 20:15:43

@gloire: ah, köszönöm! :)

(közben megoldottam a problémát)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.22. 20:21:26

@gloire:

A "forradalom a szavazófülkékben" létrehívta a "nemzeti együttműködés rendszerét", a "nemzeti együttműködés rendszere" egy "új társadalmi szerződésen" alapszik, amely azzal jött létre, hogy a "forradalom a szavazófülkékben" létrehívta a "nemzeti együttműködés rendszerét". :-(

A józan észre és a zemberek igazságérzetére addig lehet hivatkozni, amíg birtokolja egy hatalom a többséget.:-(

Ez a kormányprogram nem lép túl azon a doktriner és üres demokratizmuson, ami a jelen helyzetet előidézte. Fentebb írtam valahol, hogy most az a kérdés, hogy ragaszkodunk-e a liberális demokrácia kereteihez vagy továbblépünk és rehabilitáljuk az Egyházat és vele az erkölcsöt és az államot és vele a rendet. Ebben a kormányprogramban egy érv van, a többség. A program nemzeti együttműködésről beszél, de hogyan működhet ez az együttműködés, ha nincs értékrend, fogalmi keret, amin a diskurzus folyhat?

ü
bbjnick

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.22. 20:23:06

@Sólyom Bátor: "azok ellen teszünk, akiknek kedvezni hazudjuk magunkat."

Senki nem követett el hibát, és senki nem hazudik semmit . ) Ahoz, hogy az érdeklődés homlokterében maradjon az ügy, ez a legalkalmasabb időpont. Az, hogy egy Szlovákia méretű országban bejut-e egy 5%-os majom párt a parlamentbe, az nem lehet szempont egy ilyen horderejű kérdésnél.

Ráadásul náluk épp olyan gond az ún. cigány-kérdés, ráadásul most épp meghülyülni látszanak, ilyen nyilatlozatok jönnek tőlük:

"A szlovák parlament külügyi bizottságának elnöke szerint az orosz modellt követi a kettős állampolgárságról szóló magyarországi törvénytervezet. Szerinte Moszkva ezt használta ki, amikor katonailag beavatkozott Grúziában."

barikad.hu/node/53743

Teljesen meg vannak zavarodva, ha újabb frontot nyitnak az egyébként teljesen EU konform törvény miatt. Látszik, hogy itt csak nekik van vesztetni valójuk, és látszik hogy erre most jöttek csak rá.

Öreg Sam 2010.05.22. 20:24:49

@Sólyom Bátor:
Nem tudom,de a kettős állampolgárság erőltetése (most) arra az úttörőre emlékeztet,aki a vak embert akkor is átvezeti az utca tuloldalára,ha az nem akarja...
Sok kérdés merül fel ezzel kapcsolatban.
Az,hogy néhány év mulva a 2/3 birtokában akár szavazati joguk is lehet a határon túliaknak,csak egy dolog.
Ami ennél fájdalmasabb (és ezt a bőrünkön fogjuk érezni) az az amúgy is ezer sebből vérző eü. ellátás.
Nézzetek körül a szegedi klinikán,a betegek nagy százaléka román állampolgár magyarigazolvánnyal.
Persze egy kis kenőpénz a profnak is kell..

Sólyom Bátor 2010.05.22. 20:25:41

@Google: Nem hallod meg, vagy nem akarod meghallani a kérdést? Miért most, amikor ezzel számunkra kedvezőtlenül befolyásolják a szlovákiai változásokat?

Sólyom Bátor 2010.05.22. 20:28:29

@Öreg Sam: Hozzáértő és nem elfogult (vagy csak kevéssé elfogult) politikus ismerősöm mondta, hogy a szavazati jog 100%-os elfogadás esetén sem lehetséges. Mindenki ott szavazhat, ahol adózik, ez nem az egyes országok hatásköre.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 20:30:07

@Öreg Sam:
gyökérkém, azok vagy az eus tagságuk okán, vagy fizetősen vannak azon a klinikán.
és inkább ők gyógyuljanak mint maga. még ha románok is mondjuk. magánál, hazaárulónál sokkal értékesebb lény bármelyik román.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 20:31:36

@Sólyom Bátor:
maga okos kis lakótelepi prolitudós. akkor a külországban dolgozók-ott adózók miért szavazhatnak a magyar választásokon? :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.22. 20:33:04

@tölgy1:

Lesz kulturkampf! Liberális demokrácia:nemzeti kultúra meccs lesz. És ahogy a kormányprogramot elnézem nem vagyok benne biztos, hogy az új kormány melyik oldalon fog állni:-(

ü
bbjnick

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.05.22. 20:33:39

@bbjnick: Nézd, a Fideszt (ahogy ezt te is tudod) egy református "bagázs" irányítja : ) Sőt az egész szervezetnek a gerincét ők adják.
Ha a KDNP tényleg komolyan veszi majd magát, akkor ők remélhetőleg felkarolják a r.k. egyház képviseletét. Ugyanis ez a szerepük.

De ez egy kormányprogram, úgyhogy felekezeti vitákat csak ne gerjesszen feleslegesen. Az pedig, hogy a demokráciát, azaz a többségi népképviseletet veszi legitimációs alapjául, egy általános választás után, az azért ne lepjen meg. És ettől ez nem feltétlenül "liberális demokrácia". Az csak egy - végkép lejáratódott és anakronisztikus - formája a dem. hatalomgyakorlásnak.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 20:35:06

@gloire:
én bírnék egy katolikus - protestáns háborút! :)

techet péter 2010.05.22. 20:39:10

A szerző figyelmen kívül hagyja, hogy a forradalomnak többféle jelentése van - például paradigmaváltás. Illetve nem csak politikai, egyszeri, aktusjellegű forradalmakról (baloldali interpretáció), hanem a forradalmak kapcsán folyamatszerűségekről is beszélhetünk. Az más kérdés, hogy mindig a siker legitimál egy forradalmat (és ezt csak megelőlegezni tudjuk az orbáni forradalomnak), ill. a történészek kezelik majd akként vagy másként. Egyébként pedig van olyan, hogy konzervatív forradalom - a konzervatív paradoxonból (Lánczi) így lehet kitörni. Vagy mit akarnánk most konzerválni, megőrizni (struktúrakonzervativizmus)? Vagy milyen régi rendet - királyságot, kormányzóságot, gyulaságot? - akarunk visszahozni (ellenforradalmi reakció)? Ami volt, és ami van - grosso modo elfogadhatatlan. Ergo sem a status-quo-konzervativizmus, sem az ellenforradalmi, de Maistre-féle reakció nem megoldás. (Hacsak nem értünk egyet avval, ami van, avagy nem akarunk mittoménmilyen múltat visszahozni...) Inkább arról kéne beszélni, hogy mi legyen az új paradigma - és nem arról, hogy ne legyen új paradigma.

Öreg Sam 2010.05.22. 20:41:21

@Grift:
Benyelte a masina,azért sem irom le mégegyszer....
Ősi poén: nem mondom,de tudod...:)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.05.22. 20:42:38

@bbjnick: látom, a kommancsok parkolópályára állítása után a megvan az új ellenségkép. :)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.05.22. 20:44:37

a fico kettős állampolgárság témában (van valahol topikja) szólnék, hogy nem csak a belpolitikai dolgok alakulása, hanem a közelgő magyar eus elnökség miatt is nyomni kell a témát. egy fél évig mi tematizálhatjuk a közösségi politikát. nem lesz még egy ilyen alkalom.

Alfőmérnök 2010.05.22. 20:47:07

@gloire: ": Nézd, a Fideszt (ahogy ezt te is tudod) egy református "bagázs" irányítja"
bbjnek pont ez a baja.
Molnár Tamás hatása halatt áll, aki szerint a reformáció már valami ördögtől való dolog volt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.22. 20:50:46

@gloire: & @Grift: & @Gasper:

Nem értitek. Pedig nagyon lelkiismeretesen próbálom elmagyarázni:-) Ez nem katolikus-protestáns ellentét, ebben a történetben a protestánsok is taccsrakerülnek. A demokratizmus (önmagában) öl, butít és nyomorba dönt:-)

M. T. így írja le:

magyarido.blog.hu/2010/05/21/molnar_tamas_adaleka_a_nemzeti_egyuttmukodes_rendszere_hez

A Fidesz, ha beül ebbe a hintába, neki is ugyanaz lesz a vége, mint az elődeinek.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.22. 20:53:37

@Alfőmérnök:

"Molnár Tamás hatása halatt áll, aki szerint a reformáció már valami ördögtől való dolog volt"

No, mi jön még?:-D

(Egyébként a protestantizmuskritika nem Molnár találmánya:-D)

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.22. 20:56:41

@bbjnick:
én ne érteném? én aki naponta diktatúra után kiáltok?
:)
de tényleg ne türelmetlenkedj. már írtam, hogy lehet hogy létezik egy neked, nekem is tetsző terv, csak azt jelenleg nem lehet ejrópában nyilvánosságra hozni. legyünk már kicsit türelmesek. hátha addigra a katolikus egyház is alkalmas lesz arra a szerepre amit szánnál neki.

Tündér_Lala 2010.05.22. 21:01:32

@bbjnick: Amit hiányolsz, ahhoz sem külső sem belső támogatást nem lehet pillanatnyilag szerezni. A morális tisztulást elindítani pedig enélkül is lehet (erre viszont hatalmas igény van!) Türelem!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.22. 21:06:18

@Grift: & @Tündér_Lala:

"Türelem!" --- írjátok.

Van más választásom?:-D

ü
bbjnick

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.22. 21:07:45

@bbjnick: "Ebben a kormányprogramban egy érv van, a többség."
Ez egy jó gondolat.
Orbán már régóta ennek a bűvöletében él. " A többség", "az emberek akarata"... Ha bárhol három mondatnál többet mond, ez biztos benne lesz.
De mi van akkor, ha Magyarországot csak úgy lehet kimozdítani a pusztulás felé vivő útról, hogy az a többségnek nem tetszik? Mert nem képesek távlatokban gondolkodni, áldozatot vállalni. Mert a Fideszben is csak azt látták, hogy "velünk sokat spórolhatsz". Mi van akkor, ha a többségnek kell a nyakára lépni, segély és nyugdíjmegvonással, kedvezmények eltörlésével, hogy a már törpe kisebbségben lévő dolgozókat fel lehessen szabadítani a terhek alól? Mi van, ha a helyzet már ennyire rossz. Mert bizony ennyire rossz!
Háromharmad? Összefogás? Együttműködés?
Kivel? És egyáltalán minek?
A cigány majd átöleli a parasztot, akit eddig minden héten meglopott, és elvonul éhendögleni? Vagy felemeljük a segélyét, még több pénzt elvonva a dolgozóktól, és majd a munkás fog éhen pusztulni vagy elmenekülni az országból?

Viktor álomvilágban él és ebből óriási káosz lesz. Ez a helyzet a demokrácia keretein belül nem megoldható. Aki ezt nem látja az idióta.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.05.22. 21:18:09

@Thulsa Doom: "De mi van akkor, ha Magyarországot csak úgy lehet kimozdítani a pusztulás felé vivő útról, hogy az a többségnek nem tetszik? Mert nem képesek távlatokban gondolkodni, áldozatot vállalni."

Az áldozathozatal elengedhetetlen. Csak nem a retrográd magyar reformközgazdászi gondolkodás értelmezése szerint.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.22. 21:30:20

@Thulsa Doom: & @Gasper:

"Az áldozathozatal elengedhetetlen"

Pontosan. És hogy ezt meg lehessen a nemzettel értetni, el lehessen a zemberekkel fogadtatni, ahhoz volna szükség egy hiteles, koherens etikai alapú érvrendszerre, hivatkozási alapra. Bizony, adott esetben, a kényszerintézkedéseket is.

ü
bbjnick

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.22. 21:36:25

@Gasper:
"Az áldozathozatal elengedhetetlen".
Na, ez valahogy nem szerepel a kormányprogramban. Hogy a választási programban nem szerepelt azt megértem. De a választásnak már VÉGE! És mikor, ha nem most kéne előállni ezzel, lendületből? Ehelyett van "háromharmad", "NER", szociális hablatyolás.

flort 2010.05.22. 21:48:09

Ami a korményprogramnak nevezett szövegből riasztó, az a 3. mondat, egyes szám első személyben.

Továbbá, megnéztem egy érdekes pontot, amely "A felsőoktatás és a szakképzés célszerűsítése" c. hangzatos címet viseli és összesen 36 sorból áll. Szó sincs pl a felsőoktatást feszítő kérdésekről, bolognai rendszerről, stb. Hablaty az egész, nem is olvasom tovább, mert nincs értelme.

Alfőmérnök 2010.05.22. 21:53:12

@bbjnick: "Egyébként a protestantizmuskritika nem Molnár találmánya:-D"

Nem is ezt mondtam, de ha már fölhoztad: valóban nem. Igaz, néhány évszázad alatt az Egyház sokat finomított az álláspontján és az eszközein- Merthogy nem mindig csak a szó fegyverével harcoltatok ellenük. :o)

flippant 2010.05.22. 23:20:38

@Thulsa Doom: Ezért kell támogatni. : )
S nemcsak azon logikus megfontolásból, hogy 4 év múlva a fidesz is törlődni fog...
Mert szét kell választani a tudást és a tudatlanságot, a becsületest és a becstelent, a hazugságot és az igazságot.

Vitya ott értéktelenedett el mikor megszólalt s közben ő is hazudott és mutyizott. Hiteltelen s megalkuvó. S mivel ő is szövetséget kötött Luciferrel, így sokkal VESZÉLYESEBB mint a komcsik mivel népnemzeti populizmusban mérgezi meg a társadalmat. S ezek beszopják. Mert birkák.

Miért is akarod hát kikaparni ezeknek a proliknak a gesztenyét?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.05.22. 23:28:17

@bbjnick: Sikerült, bár nem onnan, küldtem levelet.
@Grift: :-D nem lesz ilyen, szvsz. itt nem erről van szó:)
@Gasper: Megvolt az eddig is :-)
@Tündér_Lala: Szerintem(bár a támogatást illetően igazad van), a morális tisztulást csak ennek tudatában lehet(és érdemes) elindítani.
@Thulsa Doom: Aggodalma teljesen jogos, és érthető. Javaslom azonban, hogy olvasson utána a dolgoknak(nagyon érdekes, és egyben megnyugtató, hogy kvázi ugyanazon aggodalmaskodunk lényegileg).
@Alfőmérnök: Alfi, olvass tovább :-) Molnár nem a hitvitákra alapozza lényegi mondandóját :-) És Ő csak egy a többi közt, kik más módon ugyan, de hasonló konzekvenciát vonnak le a dolgok összességéből:)

Alfőmérnök 2010.05.22. 23:52:21

@Mihint: Érteni vélem, amit Molnár ír, és helyesnek is tartom az elemzését. De majd továbbolvasom, ígérem. Remélem azt is megtudom belőle, hogy hogyan kell a fogkrémet visszanyomni a tubusba. :o)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.05.22. 23:59:29

@Alfőmérnök: Ej, mit értesz bele Molnárba:-) Fogkrémvisszanyomásról nincs igazán szó. Molnárnál is leválasztható a whishful izé a lényegi mondanivalóról. Erre próbáltam célozni:)

Mosolyra fel! :-D 2010.05.23. 04:23:16

@Grift: Kivanom neked, hogy egy olyan diktaturaban elj, ahol te az uldozott vagy. Sejtesem szerint azonnal demokraciaert kialtanal.

Mosolyra fel! :-D 2010.05.23. 04:30:33

Kivancsi lennek, hogy a sok itt kommentelo nemzetmento/nem nemzetmento kozul, hanyan fizetik az adojukat rendesen, minden kibuvo nelkul... aki nem az hagyja abba a kommentelest es eloszor fizesse be az adojat, hogy rendesen hozzajaruljon az orszag felemelkedesehez.

Ahh, miert nem szuletik tobb komment?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.23. 08:06:34

@Mosolyra fel! :-D:
biztos mert rápirítottál a sok adókerülő fasiszta gecire, te agyhalott! :)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.05.23. 08:22:05

@Thulsa Doom: ideírom mégegyszer: az áldozathozatalt ne a posványmagyar reformközgazdászi értelemben értsd! Nem mindig a brifkón járjon az agyad.

@Mihint: szerintem meg ne erőltessétek a hitvitákat. Megint az lesz a vége, hogy jobb híján tökökkel fogjuk egymást hajigálni. : ]

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.23. 08:47:44

@Grift:

ANTIKOMMUNISTA KIÁLTVÁNY (Világ gondolkodói különüljetek !)

Az emberek nem egyenlőek.

Ember és ember között minőségi különbség van.

A minőségi különbség minden hierarchia alapja.

A demo(no)krácia nivellál.

Ha a nivelláció beteljesedik, mindannyian egyenlővé válunk.

A semmivel válunk egyenlővé.

/axispolaris

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.23. 08:52:56

@Mr Falafel:
ember, nekem címez egy ilyen fontos kiáltványt? most mit csináljak? hagyjam jóvá? hirdessem ki? vagy mi? :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.23. 09:01:40

@Grift:
Csak vigasztalásul, hogy nincs egyedül.

Sólyom Bátor 2010.05.23. 09:08:49

@Grift: Nem lakótelepen élek. A külországi magyarok azért szavazhatnak itthon, mert itt életek Magyarország (az ország) területén, jelenleg is van itt Magyarország (az ország) területén bejelentett lakásuk. És életük egy nem jelentéktelen szakában adóztak Magyarország (az ország) számára. No, ebből melyik áll a szlovákiai magyarokra?

egynagynulla 2010.05.23. 10:10:08

Olvaslak benneteket, és úgy döntöttem, igazatok van: minden szóba kerülő politikus korrupt, alkalmatlan, törpe, cigányzsidó, elmebeteg, látens vagy nyílt diktátor. És a megfellebezhetetlen tévedhetetlen mindentudó mindenkitlehüjéző orákulumok nem is neveznek meg olyasvalakit, aki esetleg nem ilyen lenne. Tehát akkor nincs is (lehet, hogy nem is volt soha). Ez viszont azt jelenti, hogy a világ és benne kis hazánk mentethetlenül rohan a széthullás irányába, bizony már lehetelen bármit is tenni.

Ezért látom, hogy az a legjobb, ha nem is állok senki és semmi mellé, mindenkit támadni és ellenezni kell, abcúg!!!

Csak az a baj, hogy most meg éppen meghasonlottam a maradék buta műveletelen tájékozatlan eszemmel. Az jutott eszembe (tudom, hogy ez ellentmondás, mert esze nem lehet az hüjének ugye), hogy ha az aktuálisan többséget kapott kormányt mindig támadnunk kell, akkor még szarabb lesz a helyzet mintha nem támadnánk, bár akkor is nagyon szar lesz minden, ha nem csinálunk semmit. Esetleg ha megpróbálnék néha mellé állni és együttműködni, de persze azt nem szabad, mert azt csak szemellenzős nagyonbuták teszik. (Bár én ugye elvileg megtehetném, mert az vagyok.)

Így az lesz a legjobb, ha kiíratkozom a világból, úgyis menthetetlen.

egynagynulla 2010.05.23. 10:10:49

Olvaslak benneteket, és úgy döntöttem, igazatok van: minden szóba kerülő politikus korrupt, alkalmatlan, törpe, cigányzsidó, elmebeteg, látens vagy nyílt diktátor. És a megfellebezhetetlen tévedhetetlen mindentudó mindenkitlehüjéző orákulumok nem is neveznek meg olyasvalakit, aki esetleg nem ilyen lenne. Tehát akkor nincs is (lehet, hogy nem is volt soha). Ez viszont azt jelenti, hogy a világ és benne kis hazánk mentethetlenül rohan a széthullás irányába, bizony már lehetelen bármit is tenni.

Ezért látom, hogy az a legjobb, ha nem is állok senki és semmi mellé, mindenkit támadni és ellenezni kell, abcúg!!!

Csak az a baj, hogy most meg éppen meghasonlottam a maradék buta műveletelen tájékozatlan eszemmel. Az jutott eszembe (tudom, hogy ez ellentmondás, mert esze nem lehet az hüjének ugye), hogy ha az aktuálisan többséget kapott kormányt mindig támadnunk kell, akkor még szarabb lesz a helyzet mintha nem támadnánk, bár akkor is nagyon szar lesz minden, ha nem csinálunk semmit. Esetleg ha megpróbálnék néha mellé állni és együttműködni, de persze azt nem szabad, mert azt csak szemellenzős nagyonbuták teszik. (Bár én ugye elvileg megtehetném, mert az vagyok.)

Így az lesz a legjobb, ha kiíratkozom a világból, úgyis menthetetlen.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.05.23. 10:23:23

@egynagynulla:

Ez pont olyan, mint ha valaki a Magyar Néphadsereg `80-as évek-beli tisztikarából kiindulva azt a következtetést vonná le, hogy hivatásos katonatiszt kizárólag alkoholista roncs lehet. Hát nem.

Tündér_Lala 2010.05.23. 10:30:44

@egynagynulla: "Mondottam ember: küzdj és bízva bízzál."

egynagynulla 2010.05.23. 10:40:17

Nekem ezt nem kell elmagyarázni, voltam akkor katona. És minden akkori tapasztalotammal együtt hülyeségnek tartom a sorkatonaság eltörlését.

Nem mindenkinek szólt... Csak a hozzászólások egy részének a nyilvánvaló motivációja az ellendrukkerség, miközben a köntös az, hogy „középen állok és jobbra is, balra is ütök”. Nem hiszem el, hogy egy magát konzervatívnak beállító kommentelő stílusa és logikája megegyezhet a kapcsolat.hu hozzászólásaival.

Én amellett vagyok, hogy vállaljuk nyíltan a nézeteinket. A hozzászólások általam kifogásolt része viszont ebből a szempontból sunyi. Csak üt, és általában olyan pletykák és félinformációk alapján próbál érvelni, amivel csak meddő és parttalan vitákat lehet folytatni (és ez a baj ezzek a poszttal is: tipikus gumicsont).

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.05.23. 10:56:15

@egynagynulla:

Értem én. Pontosan arra akartam felhívni a figyelmet: nem igaz, hogy nem lehet másképp. Mindig lehet másképp.

tölgy1 2010.05.23. 11:25:31

@Mosolyra fel! :-D: maga igazi demokrata: egyszerűen gondolkodik.

ÁrPi 2010.05.23. 12:50:27

@flort:

" Ami a korményprogramnak nevezett szövegből riasztó, az a 3. mondat, egyes szám első személyben."

Nem elhanyagolható tényező ez az Érdekes megfigyelés az adott pdf dokumentumot illetően, ámde még ne borzadj halálra, ne sápadj:

A PDF utolsó előtti és utolsó oldalán olvasható az adott első szám első személy konkrét személyének aláírása és a dokumentum aktuális státusára leginkább az utsó oldal kisérőlevél jellegü üzenete a mérvadó szerintem.

Szóval még jobbítható a Nagy Nemzeti Együttműködés szövegállomány:

Átszerkesztik majd ama helyen is józan ésszel többes számba. :-)

ÁrPi 2010.05.23. 12:51:05

Különben pedig ahogy Elpet mondja:

"metanoia"

.

egynagynulla 2010.05.23. 13:14:57

@ÁrPi: Bizony, a kormámyprogramot a kijelölt kormányfő írja és terjeszti elő. A többes számú alany (vagy a még rettenetesebb szenvedő szerkezetek) a komcsi kommunikáció találmányai a felelősség elmosására. Itt az egyes első személy kifejezetten üdítő a magyar közélet nyelvhasználatában.

@flort: Én azt tartanám félelmetesnek, ha egy miniszterelnök a programot nem akarná következetes és megalkuvás nélkül végrehajtani. Az előző nyolc év mélyrepülését mintha éppen a következetlen és megalkuvó kormányzás jellemezte volna...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.05.23. 14:00:52

A királynét megölnötök nem kell félnetek jó lesz én nem ellenzem

Viktus 2010.05.23. 16:28:24

Viki eléggé túllihegi ezt a választási győzelmet ... inkább hozza helyre a dolgokat, vagy megy ő is a levesbe a forradalmas rendszerével egyetemben.

Mosolyra fel! :-D 2010.05.23. 17:25:49

@Grift: Sajnalom, hogy te csak fasiszta-nem fasiszta osszefuggesben latod a vilagot. Ha vegigolvasod es ertelmezed a kommentemet es nem csak zsigerbol valaszolsz, eszrevehetted volna, hogy nem tett kulonbseget a jobb es a bal kozott. Mindegy is. Csak fizessen mindenki rendesen adot, aztan majd jobb lesz az orszagnak.

Agyhalott??? Akkor nem tudnek gepelni... sem :-D

Elfelejtettel valszolni a diktaturas kommentemre. Tan kellemetlen volt, mert ramutattam valamire amitol mar nem csak fekete-feher a vilag. Na mindegy is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.23. 17:32:26

@Gasper:

Ez a kijelentés (szerintem) méltatlan velem szemben::-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.23. 17:37:06

@Alfőmérnök:

"Merthogy nem mindig csak a szó fegyverével h a r c o l t a t o k ellenük. :o)" --- írod.

És arra emlékszel, amikor a zsidó holttesteket dobáltuk a krematóriumba?:-/

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2010.05.23. 17:50:54

@bbjnick:
Nem. Azok a nácik voltak.

Miért, te nem szoktál mondjuk a protestánsokról vagy az ateistákról többes szám második személyben beszélni?

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.05.23. 17:51:25

@bbjnick: ott volt a mondat végén egy balfék kettőspont, meg egy mégbalfékebb zárójel is. Valahogy így: :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.23. 19:43:36

@Alfőmérnök:

"Miért, te nem szoktál mondjuk a protestánsokról vagy az ateistákról többes szám második személyben beszélni?"

Elgondolkoztattál. És arra jutottam, hogy: nem. A protestánsokról, az ateistákról szoktam beszélni, ti protestánsokról, ti ateistákról nem.

ü
bbjnick

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.05.23. 20:20:49

Griftből hivatásos talmudmagyarázó lett. :-D Sok dolga lesz még, mert Viktor mostantól nagyüzemben fogja szállítani kétértelmű tanításokat.

Robinzon Kurzor 2010.05.23. 21:22:34

@cutcopy: Igen, a "bársonyos forradalom" is faszság volt.

Magyarországon olyan forradalmi változások szükségesek, amelyek jelentős számú és/vagy érdekérvényesítő képességű társadalmi csoportok rövidtávú érdekeit igen erősen sértik.

Gyurcsány ebbe bukott bele, mert elkúrta és mert az őszödi beszéd miatt hiteltelenné vált.

A Fidesz meg arra kondiconálta a zembereket, hogy a rövidtávú érdekeik, külön kedvezményeik, "vívmányaik", amelyek összessége kivérezteti az államot, valami megvédendő érték.

Ezzel torlaszoltak el saját maguk elől számtalan klasszikus pogári-konzervatív-jobboldali politikai lehetőséget.

És marad nekik az, ami most kibontakozni látszik: tipikus kádári megoldásokkal balról előzik az MSZP-t.

Bell & Sebastian 2010.05.23. 23:58:23

Asszem mr.pharmacist1 véleményéhez nagyon közel áll a sajátom, annak ellenére, hogy sok érv felhozatott itt pro és kontra.

Ha az eszement abnormalitásból visszatérünk a normalitásba, azt nem nevezném forradalomnak. Orbán önigazolására -tudni illik a forradalmi helyzet mesterséges felszításában/előidézésében volt némi kanala-, nagy ívben szarok! Leszokhatna a bombasztikus frázisokról végre, ha meg kidörzsölte egyszer a szellemet a palackból, a francnak gyömöszölte vissza? (jó, tudom: elkerülendő a rendkívüli állapot kihirdetését)

Mondjuk olvastam már rosszabb Preambulumot is. Egytől-egyig mindenki, az összes politikusunk Marx seggéből bújt elő. Ideje lenne a paradigma váltásnak! Megküzdött itt valaki a Tőkével? Ha a gyógymóddal nem is értünk egyet, a diagnózis attól még nagyobb részt helyes. (Ha zsidó volt - ha nem.)

Van egy olyan érzésem, hogy Orbán jól teszi, ha leadja a magyar kamarilla-harcokat és a transzatlanti-EU meccsére gyúr inkább. Azokat a fojtogató folyondárokat nehezebb lesz lemacsétázni, mint a magyar ökrös szekeret kiemelni (a kátyúból) a kocsirúddal.

Üdvös lenne előbb leverni a vendégoldallal a potyautasokat. Ha a vérszívó böglyöket is elhajtja, könnyebbnek érezzük (mi, az ökrök#) még a járomot is!
Az ostor csattogtatás csak a show része, a fizetős turistáknak szól.
(#herélt bika, kiskorában tinó)

Ezzel a főcsapás irányának kijelölésével is pontosan úgy jártunk, mint az EGK -gel és az alkotmányával.
Csak a szilárd alapokról feledkeztek el valahogy!

...
4,8 Ekkor Péter, megtelve Szentlélekkel, így szólt hozzájuk: "Népünk vezetői, Izráel vénei!
4,9 Ha minket ma egy beteg emberen gyakorolt jótett felől vallattok, hogy mitől gyógyult meg,
4,10 vegyétek tudomásul valamennyien, Izráel egész népével együtt, hogy a názáreti Jézus Krisztus neve által, akit ti megfeszítettetek, akit Isten feltámasztott a halálból: őáltala áll ez előttetek egészségesen.
4,11 Ez lett a sarokkő, amelyet ti, az építők, megvetettetek,
4,12 és nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnénk."
(ApCsel 4)

A Nagy Francia Forradalomnak segget csókolni nagyon nem menő!

szeekely 2010.05.24. 03:52:12

A Fideszen beluli toresvonalra utal a forradalmi retorika koruli csetepate. Orban Viktor egy nepparti karakter, akinek szerepe integrativ. A konzervativnak tekintheto (neokon?) ijfu generacio viszont nem turi a plebsznek nyujtott kedvezmenyek, ideologiai kapaszkodok folbukkanasat. Elobb-utobb Orban Viktor ellen fognak torni -- uj ideologiai alapokra helyezve a Fideszt -- aki addigra mar foltehetoen egy magasabb szinten integralo karakter, koztarsasagi elnok lehet.

szeekely 2010.05.24. 03:53:15

A Fideszen beluli toresvonalra utal a forradalmi retorika koruli csetepate. Orban Viktor egy nepparti karakter, akinek szerepe integrativ. A konzervativnak tekintheto (neokon?) ijfu generacio viszont nem turi a plebsznek nyujtott kedvezmenyek, ideologiai kapaszkodok folbukkanasat. Elobb-utobb Orban Viktor ellen fognak torni -- uj ideologiai alapokra helyezve a Fideszt -- aki addigra mar foltehetoen egy magasabb szinten integralo karakter, koztarsasagi elnok lehet.

szeekely 2010.05.24. 03:54:08

A Fideszen beluli toresvonalra utal a forradalmi retorika koruli csetepate. Orban Viktor egy nepparti karakter, akinek szerepe integrativ. A konzervativnak tekintheto (neokon?) ijfu generacio viszont nem turi a plebsznek nyujtott kedvezmenyek, ideologiai kapaszkodok folbukkanasat. Elobb-utobb Orban Viktor ellen fognak torni -- uj ideologiai alapokra helyezve a Fideszt -- aki addigra mar foltehetoen egy magasabb szinten integralo karakter, koztarsasagi elnok lehet.

szeekely 2010.05.24. 03:55:30

A Fideszen beluli toresvonalra utal a forradalmi retorika koruli csetepate. Orban Viktor egy nepparti karakter, akinek szerepe integrativ. A konzervativnak tekintheto (neokon?) ijfu generacio viszont nem turi a plebsznek nyujtott kedvezmenyek, ideologiai kapaszkodok folbukkanasat. Elobb-utobb Orban Viktor ellen fognak torni -- uj ideologiai alapokra helyezve a Fideszt -- aki addigra mar foltehetoen egy magasabb szinten integralo karakter, koztarsasagi elnok lehet.

szeekely 2010.05.24. 04:06:45

Bocsanat, ki tud torolni valai 3-at a 4 peldanybol?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.05.24. 07:11:37

@Bell & Sebastian:

Szónok: — Le a forradalommal!
Tömeg: — ÉLJEEEEEEEN!

Szónok: — Fel a forradalommal!
Tömeg: — ÉLJEEEEEEEN!

marós 2010.05.24. 07:36:03

Akinek hiányoznak a szövegértelmezők szájbarágásai, az elmondottak ellemkezőjéröl, az nyugodtan írjon nekik, hívja fel őket telefonon, nem is kell odafigyelni, hogy mit mondanak, mert ugyanazt ismételgetik évek óta.

Bell & Sebastian 2010.05.24. 08:32:33

@Loxon:

Szónok: — Fel a forradalommal!
Tömeg: — ÉLJEEEEEEEN!

Szónok: — Le a forradalommal!
Tömeg: — ÉLJEEEEEEEN!

Szónok: — Fel a forradalommal!
Tömeg: — ÉLJEEEEEEEN!

(Hogy történetileg hűek maradjunk!)

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.24. 09:38:55

@Loxon:

@Bell & Sebastian:

kérem,

Herakleitosz és Odüsszeusz óta tudjuk, hogy a világ és benne magunk is folyamatos változásban van és célt elérni csak ehhez alkalmazkodva lehet*

a változás alól a forradalmiság sem kivétel

*főleg ha a célon eközben nem akarunk változtatni :)

Tündér_Lala 2010.05.24. 10:11:54

@Robinzon Kurzor: Mondjuk Gyurcsányt CSAK balról lehet előzni. Nála vérkapitalistább kormányzást ugyanis nehéz elképzelni.
A térsadalmi vívmányok pedig nálunk a Kádár rendszerhez, nyugaton a szociális piacgazdaságoz kapcsolódnak. Ezek nyilvánvalóan gazdasági terhet jelentenek a tásadalomnak.Egyes elemeinek megtartása vagy elvetése társadalmi vitában döntendő el.
Legyen fizetős az egészségügy: pénz híján emberek fognak meghalni vagy elnyomorodni.
Szüntessük meg a környezetvédelmi előírásokat: egyre élhetetlenebb környezeti viszonyokat eredményez, az emberek életminősége látja kárát.
Süntessük meg a segély rendszert: majd átlépjük az utcán a koszos, tetves, éhező hajléktalanokat. Esetleg eltávolítjuk a látóterünkből a rendvédelemmel.

Szándékosan sarkított példákat hoztam. Ezek nélkül a nemzetgazdaság jelentős terhektől szabadul meg (mint távolkeleti versenytársai) viszont az emberek nagyrésze életkörülményeinek romlásával fizet érte. A kőgazdagoknak a legjobb rendszer, hiszen a szolgák és védő hadseregek (amelyre egyre nagyobb szükség lesz) olcsópénzből finanszírozható. Ugyanakkor az megtermelt árúkat fizetőképes kereslet hiányában nehéz eladni.

Természetesen a két rendszer valamilyen arányú kevercséről van szó. Mindenki azt gondolja, hogy a jóléti szolgátatások bizonyos elemeire neki nem lesz szüksége (szerencse kérdése), az tehát megnyírbálható.

Rá Dios 2010.05.24. 11:14:35

Forradalom nem történt, hatalomátvétel igen. Az olyan hatalomátvétel, amely addig ismeretlen hatalomgyakorlási módot vezet be, az szerintem puccs.
Ha van forradalom a fülkében (nincs) akkor puccs is lehet a fülkében (lehet).
Olvastam egy jó szót :
Életét kockáztatva ixelő fülkeforradalmár...:-)

Robinzon Kurzor 2010.05.24. 13:46:58

@Tündér_Lala:

Az egészségügy ma is fizetős: a köztulajdont használják magánpraxisként, zsebbe fizetünk érte, egy kvázi-feudális rendszerben, aminek nem a föld, hanem a kórházi ágy (feletti rendelkezés) az alapeleme.
Ez egy tipikus kádári "vívmány", aminek fenntartása mellett a Fidesz elkötelezte magát, például azzal, hogy ennek a lobbinak az embere lesz az illetékes miniszter.

A környezetvédelmi előírások megszüntetéséről senki nem beszél (nem is értem, hogy jön ez ide).

A segély rendszer megszüntetéséről sem beszél senki, illetve erre igény inkább egyes jobboldali szavazók körében tapasztalható.
Ezzel együtt nem kérdés, hogy ha egy teljes állásban megszerezhető tiszta jövedelem (levonva pl. a munkahelyre eljutás költségét) kb. 70-80%-a megszerezhető néhány űrlap kitöltésével, akkor az nem szolgálja a társadalom többségének az érdekeit, mert nem öszötönöz munkára még ott sem, ahol egyébként lenne munkalehetőség.

Tündér_Lala 2010.05.24. 14:22:01

@Robinzon Kurzor: Próbálj meg elvonatkoztatni.
Minden társadalmi jóléti kiadás, vívmány - amelyet a társadalom temészetesen adók formájában a gazdaságra (az emberekre és a vállalkozásokra) hárít, az rontja a versenyképességet. (A környezetvédelem is pénzbe kerül).
Senki nem mondja, hogy a rendszerekhez nem kell hozzányúlni, azokat az élethez igazítani. Csupán azt mondom, hogy a meghagyni szándékozott jóléti szolgáltatások kapcsán Kádározni demegógia.

ui: Az egészségügyből kivont 250 Md hiányt teremtett, a hiány pedig korrupciót erősítő tényező.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.24. 16:06:26

Szántam rá egy kis időt, koncentráltam és megoldottam a problémát:-D

Ennyi ez és nem több, hölgyeim és uraim, kedves barátaim:

"2010 tavaszán a rendszerváltás óta először kapott egyetlen politikai erő alkotmányozó erejű demokratikus felhatalmazást Magyarországon. Ez az aktus történelmi felelősséget ró a most megalakult parlamentre . Az új parlament több, mint Magyarország hatodik szabadon választott parlamentje, az új Ház valójában alkotmányozó nemzetgyűlés és rendszeralapító parlament. A kétharmados többségű felhatalmazással a választók megbízták az új Házat és az új kormányt, hogy demokratikus eszközökkel forradalmi változásokat vigyen véghez a legfontosabb nemzeti kérdésekben." (Idézet a II. Orbán-kormány programjából)

Ennyi és nem több ez a "forradalom", ez a "társadalmi szerződés", ez a "nemzeti együttműködés rendszere". Aki többet, mást keres ezekben a "jelszavakban", az fölsöslegesen teszi. Ezt kaptuk. Aki képes ezzel megbékélni/azonosulni, az européer és demokrata, aki nem, az klerikálisnacionalistafasisztarasszistaparasztmagyar. Pont.:-/

ü
bbjnick

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.05.24. 16:14:27

@bbjnick:

és mit szeretnél még?

ez így önmagában teljesen oké - hogy ezt a keretet mivel töltik meg, előre nehéz lenne megígérni

mindenestere elég tág a keret, sokmiden beleférhet

Alfőmérnök 2010.05.24. 16:17:21

@bbjnick: Hát igen, ez az "alkotmányozó nemzetgyűlés" azért kicsit túlzás, szereptévesztés.

tölgy1 2010.05.24. 18:04:42

Szegény Gyóccerésznek olyan védelmezői akadtak e bejegyzése miatt, akiket lúdbőrzős rémálmaiban sem kívánt. Jól megkapta.

tölgy1 2010.05.24. 18:33:19

@rajcsányi.gellért (ergé): nem magára gondoltam.

Ámde viszont, ez a "forradalom"-vita tényleg arra emlékeztet, amikor jobb híján Antall minden szavába belekötöttek. "Ez azt is jelentheti, hogy..."

Maga is tudja, én is tudom, bármilyen szöveget szét lehet szedni. A bal addig nyaldossa a Pojáca ülepét, hogy most beszorult 19%-ra, a vezetői rettegnek, de nem a fidesznáciktól, hanem az ügészségtől, és akkor elkezdünk szó- és mondatelemezni? Naaaa!
Azt mondta-e, úgy gondolta-e? Ugyan mán, no.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.24. 21:21:21

@a nyugalom megzavarására alkalmas:

"jézus tán nem volt forradalmár?" --- kérdezed.

Nem bizony. Olvasd csak:

Mt 5.17
Ne gondoljátok, hogy megszüntetni jöttem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem teljessé tenni.
Mt 5.18
Bizony mondom nektek, míg ég és föld el nem múlik, egy i betű vagy egy vesszőcske sem vész el a törvényből, hanem minden beteljesedik.
Mt 5.19
Aki tehát csak egyet is eltöröl e legkisebb parancsok közül, és úgy tanítja az embereket, azt igen kicsinek fogják hívni a mennyek országában. Aki viszont megtartja és tanítja őket, az nagy lesz a mennyek országában.

ü
bbjnick

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.05.24. 22:03:29

@bbjnick:

"Nem megszüntetni jöttem, hanem teljessé tenni."

Nem feltétlenül van (nagy) különbség a kettő között.

Az őszövetségi törvények működésének alapja, hogy azok csak a zsidóságra érvényesek.

Ha ezt KITELJESÍTI valaki az egész emberiségre, akor egyúttal MEGSZÜNTETI eredeti lényegüket

És ezt a zsidóság és papjai nagyon is jól megértették, erről árulkdik gyűlöletük, és hogy képesek voltak Barabást, egy gyilkost elengedni.

Bell & Sebastian 2010.05.24. 22:33:44

@Ezt a népet sajnáljam?:
Odüsszeusz egy bazi nagy forradalmár vót!
Egy kecskeszarv íjjal helyreállította az alkotmányos rendet a helyi dumában. Gondolom a nagyorrú szemüveges genyóval kezdte...

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.24. 22:49:14

muszáj vagyok

idekommentelni,

ha el akarom olvasni B&S kommentjét, ami csak az oldalsó kommentoszlopban jelenik meg

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.24. 22:52:18

@Bell & Sebastian:

nem volt forradalmár

nem akart ő megváltani meg új világrendet építeni, csak épp birka (disznó, küklopszvacsora stb.) nem akart lenni

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.24. 23:04:31

@a nyugalom megzavarására alkalmas:

Igen, megint egy fogalmi, definíciós vitába keveredünk:-)

A "forradalmi változás" kifejezés (a magyar nyelvben) alapvető, gyökeres (radikális:-)) változást jelent. A "forradalmár" viszont (a magyar nyelvben) tkp. a "lázadó" szinonimája. A dolog logikus, amennyiben alapvető, gyökeres (radikális:-)) változást általában lázadások szoktak előidézni. No, de mi van, ha nem így történik? És a kereszténység esetében nem így történt:-)

ü
bbjnick

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.05.24. 23:18:23

@bbjnick:

no de nem is volt Jézus magyar (nyelvű) forradalmár

:)

nem tudta meghazudtpolni zsidó voltát: csak szóVAL bomlasztott
ja lett volna, biztos publilkált volna a helyi ÉS-ben valami jó kis ballibsi beszédet a klerikálfasiszta, nacionalista elit ellen

:)

Bell & Sebastian 2010.05.24. 23:58:56

@Ezt a népet sajnáljam?:
Újszerű és innovatív megoldást választott a bevett démoszi "beszéljük meg fiúk" helyett, forradalmi tettében forradalmárrá magasztosult az Égei-tengeri pásztornépek kollektív tudatában, már-már jogot formálva az "úttörő" hérosz premodern archetípusára.

A tengeri cserkészet megalapítója mi más is lehetne?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.05.25. 12:02:47

@tölgy1: ha valaki, akkor egy Tölgy tudhatja, hogy mekkora hiba - több okból is - egy polgári, jobboldali pártvezértől a forradalmozás - főleg úgy, hogy forradalom egyszerűen nem történt. A forradalom mindennek az ellenkezője, amit a magunkfajták várnak a politikától.

És szerintem maga is tudja, hogy mennyire fontos a szavak jelentésének megvédése, helyreállítása. Ezzel megy szembe a forradalmazás.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.25. 12:09:59

@rajcsányi.gellért (ergé):
görcsölsz. ilyenkor szamarat beszélsz.
ez a szavak jelentése visszaállítás, meg ezt a szót konzerv ki nem ejti....szóval ez a filip és ákos szintje. nem kéne. :)

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.05.25. 12:10:40

@rajcsányi.gellért (ergé):

"mennyire fontos a szavak jelentésének megvédése, helyreállítása"

ezért kelleen elfelejteni végre, hogya forradalom csak 1917 patkányait jelentheti

vagy most rögtön felállhatsz és a könyvespolcodhoz menve kidobhatod
Németh László A minőség forradalma c. munkáját

Szégyen, ami nyáladzó ripacskodást műveltek e szó körül, senkiháziak.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.05.25. 12:13:29

@a nyugalom megzavarására alkalmas: és szerinted tömeges intellektuális minőségi forradalom történt a múlt hónapban Magyarországon?

ne vicceljünk már.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.25. 12:16:01

@rajcsányi.gellért (ergé):
nem arról beszélt a srác. maga egyre szánalmasabban tekereg, higgye el, jószándékkal mondom, hogy ne erőltesse. :)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.05.25. 12:32:55

Azért álljunk meg egy pillanatra!

A forradalom szó jelentése más tartalmakat (is) hordoz a sztálinizmus által sújtott Kelet-Európában, így nincs miért pironkodni a használata miatt, főként nem a jobboldalon.

Alfőmérnök 2010.05.25. 12:46:45

@Gasper: Nem csak Kelet-Európában. A szarrágóknak javaslom tanulmányozásra a késői Wittgenstein műveit.

tanarseged ur 2010.05.25. 12:58:32

A poszt kulcsmondata:

"Most pedig szavakon, pontosabban egy szón fogunk lovagolni."

Kellemes lovaglást az Uraknak (Hölgyeknek)!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.27. 03:53:30

@rajcsányi.gellért (ergé):

"nem tudom, kit sértesz meg jobban olyan feltételezésekkel, hogy a Mandiner cikkeit "Tibi bácsi" íratja" --- írtad.

Erre én ezt válaszoltam:

mandiner.blog.hu/2010/05/22/forradalom_helyett_2/fullcommentlist/1#c9916621

Jöttömben-mentemben aztán eszembe jutott valami "nagyon frappáns". Ez:

"Gróf Bethlen István politikai elgondolása alapján eljutottunk odáig, hogy a legyőzött és megcsonkított kis Magyarország sok tekintetben konszolidáltabb képet nyújt, mint több úgynevezett győztes állam. Bethlen István szilárd platformot teremtett, amelyen most a nemzet nyugodtan dolgozhat tovább. Szinte észrevétlenül egészen új ország épült fel a régi romokból, a régi alapokon, de új erőkkel. Valami új közszellem van kialakulóban, amely egyelőre inkább az öntudat alatt húzódik meg, de már munkában van. Ez az új közszellem nagyon keveset tartott meg az ellenforradalomból, semmit a forradalomból, semmit a forradalom szenvedő világából, de kikristályosodva még mindig nincs. A magyar publicisztikának és zsurnalisztikának lenne egyik legnemesebb feladata, hogy ezt az öntudat alatt lappangó új közszellemet a nemzet lelkéből az öntudat világosságára pattantsa, vezesse és irányítsa." (Klebelsberg Kuno, 1928)

Hát így kell(ene) ezt érteni és így kell(ene) ehhez hozzáállni:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.27. 03:54:24

@rajcsányi.gellért (ergé):

"nem tudom, kit sértesz meg jobban olyan feltételezésekkel, hogy a Mandiner cikkeit "Tibi bácsi" íratja" --- írtad.

Erre én ezt válaszoltam:

mandiner.blog.hu/2010/05/22/forradalom_helyett_2/fullcommentlist/1#c9916621

Jöttömben-mentemben aztán eszembe jutott valami "nagyon frappáns". Ez:

"Gróf Bethlen István politikai elgondolása alapján eljutottunk odáig, hogy a legyőzött és megcsonkított kis Magyarország sok tekintetben konszolidáltabb képet nyújt, mint több úgynevezett győztes állam. Bethlen István szilárd platformot teremtett, amelyen most a nemzet nyugodtan dolgozhat tovább. Szinte észrevétlenül egészen új ország épült fel a régi romokból, a régi alapokon, de új erőkkel. Valami új közszellem van kialakulóban, amely egyelőre inkább az öntudat alatt húzódik meg, de már munkában van. Ez az új közszellem nagyon keveset tartott meg az ellenforradalomból, semmit a forradalomból, semmit a forradalom szenvedő világából, de kikristályosodva még mindig nincs. A magyar publicisztikának és zsurnalisztikának lenne egyik legnemesebb feladata, hogy ezt az öntudat alatt lappangó új közszellemet a nemzet lelkéből az öntudat világosságára pattantsa, vezesse és irányítsa." (Klebelsberg Kuno, 1928)

Hát így kell(ene) ezt érteni és így kell(ene) ehhez hozzáállni:-)

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása