A Magyar Köztársaság Óvodája
2010. május 15. írta: Doktor Kottász

A Magyar Köztársaság Óvodája

  Igazán nem kenyerem a politikai elit puzséri értelemben vett kollektív lehordása, de az Országgyűlés pénteki performansza alapján tényleg minden frakció megérdemelné, hogy kukoricára térdepeltesse őket valaki. Nem szeretem azt az érvelést sem, hogy „fiatal a mi demokráciánk, tanulni kell még”, mert mindig a liberálisok jutnak eszembe. Ők alkalmazták akkor, ha valami olyasmi történt, ami nem tetszett nekik. És mivel SZDSZ már nincs, jobb is, ha nem juttatja őket eszünkbe semmi.

  Kezdjük a Jobbikkal, mert ők kezdték. Elvégre oviban vagyunk, ugyebár. Vona Gábor mellényes bevonulása komoly hisztit váltott ki: feketemellény-ellenes demonstrációt is rendeztek, amelynek komolyságát jelzi, hogy ott volt Ungár Klára és Ivády Iványi Gábor is. (Bocsánat: ezután tényleg nem lesz több szó a SZDSZ-ről.) De ők komolyak voltak, ami jelzi, hogy akármennyire is antirasszisták, meg antifasiszták, a barna veszedelem egyetlen fegyverét még mindig nem találták meg. Segítek: ez a humor. Mert a szélsőjobbnak (és -balnak is, de az most mindegy) nincs humora, soha nem is volt. Ha lenne, akkor Vona – aki egyébként, úgy látszik, szégyellte a mellényét és csak az eskü alatt villantotta meg – előre annyit közölt: fekete mellény lesz rajtam, lesz rajta oroszlán, meg piros és fehér csíkok. Ez meg is volt.

  És akkor elöl lehetett volna fehér és vörös virágokból összerakva az Árpád-sávos címer, a hátán meg Szimba, az oroszlánkirály. Remekül lehetett volna mondani, hogy ettől féltetek, hülyék? Vona ehelyett úgy csinált a mellényével, mint Bácsfi Diána anno a nyilaskereszttel. Minimálisat módosított rajta, így már jogilag az nem is az, ami. Ügyes. Az pedig megint csak vicces, hogy a liberálisok ilyenkor felismerik a szimbólumok jelentőségét. Mert mindenki tudja, hogy az ujjatlan szövetdarab nem maga a fasizmus, hanem csak egy ujjatlan szövetdarab. Ilyenkor megvan, hogy bizonyos dolgoknak önmagán túlmutató jelentése is lehet, amihez valaki félelemmel, valaki közönnyel, valaki szánalommal viszonyul. Mindegy, Sólyom lehazugozta emiatt Vonát, aki tettét „polgári engedetlenségnek nevezte”. Vajon mikor veszi észre a kompromisszummentesség oszlopa, hogy része lett a gyűlölt és megdöntendő rendszernek?

   A fővárosi szocialisták is öltözködésükkel csaptak vissza, antináci jelet raktak öltönyükre, korábban meg egy zakót ajánlottak Vonának. (Félve kérdezzük, a vidéki maszoposok miért nem voltak antinácik?) Ha ez a kis punkoskodás még nem lett volna elég, hát fokozták azzal, hogy Vonának hátat fordítva mondták el az esküjüket. Nem ér a nevem, káposzta a fejem. De ez még nem volt elég a dedóból: az ülést záró Székely himnusz eléneklésekor – amelyről tudjuk, mi a véleményük – Gyurcsány Ferenc vezetésével elkezdtek kivonulni. Pont úgy durciztak, mint idáig a Fidesz, ha szólásra emelkedett az őszödi persona non grata. Aztán persze kisebb bajuk is nagyobb lett ennél. Azt még csak feldolgozták, hogy Schmitt Pál hozzájuk vágta a nemzetbiztonsági bizottság elnöki székét. Képletesen persze. Ajándék ez, de jegyezzük meg: a friss házelnök ugyanis nagyon komoly fegyvert ütött ki ezzel az MSZP kezéből. Ezután már nem lehet sipákolni, hogy a Jobbik a Fidesz keblén melengetett kígyó. A radikálisok persze vinnyogni fognak a nagykoalícióról, de őket így szeretjük. Azt viszont, hogy 3 perccel a történelmi ovi lezárulása után Hagyó Miklóst előállították, már nyilván nehezebben dolgozták fel a progresszió bástyái.   

  A Fideszben meg kajánul csapkodták a térdüket, vagy elégedetten simogatták az állukat, hogy máris megindult a beígért elszámoltatás. Más bajom volt nekem a Fidesz pénteki teljesítményével. Nem Horváth János korelnök bakijaira gondolok. Persze örültem volna, ha respektálandó életútja mellé hasonló tekintélyt parancsoló elnöklés párosul, de aki nem tud szemet hunyni egy 89 éves úriember alkalmi indiszponáltsága felett, az ne menjen konzervatívnak. Az se, aki egy ártatlan szokásjogot változtat meg, csak mert pillanatnyi érdeke, vagy inkább szeszélye úgy diktálja. Most én játszom a kék dömperrel! Óvó nééééni!

  Az pedig nagyon nem tiszta, hogy aki önmagát konzervatívnak tartja, az miért forradalmazik a Parlamentben. Visszás, amikor Orbán Viktor, Antall József híres mondására utalva azt mondta, hogy „tetszettünk forradalmat csinálni”. Nyugodt erő – erre volna most szükség. És Orbán - aki, ha nem is szajkózta, de többször mutatkozott az antalli örökség kezelőjének szerepében: minisztereit, államtitkárait vette át például saját kormányaiba – most forradalomról beszél. A forradalom pedig soha nem jár nyugalommal, ezért ami a szavazófülkékben lezajlik, az sohasem forradalom. Ahhoz kell a Mars mezei mészárlás, a Téli Palota ostroma, vagy legalább egy kis kukagyújtogatás, de egyikért sem jár kétharmados felhatalmazás. Munka, otthon, egészség, család és pláne a rend – hát nem éppen ezek a barikádok gyermeklelkű szónokainak hívószavai. Ráadásul a forradalomnak van egy olyan rossz szokása is, hogy általában fölfalja a gyermekeit. A Fidesz Széchenyivel nyerte meg a választást, nem kéne Kossuthtal kormányoznia. Annak nem lett és most sem lenne jó vége.

  Nem lenne ugyanis más a politika. Hogy az LMP mennyire tud hű maradni saját nevéhez, még nem tudni, ugyanis rögtön a bemutatkozásuk úgy sikerült, hogy azt bármelyik kompromittálódott párt lemásolhatta volna.

„Az LMP, a Jobbik és az MSZP egységesen megszavazta Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság elnökének beszámolóját a választás lebonyolításáról. Azaz mégsem egységesen, mert az LMP-s Kaufer Virág mellényúlt. Megkérdeztük az új képviselőt, hogy hogyan történhetett ez meg? 'Életemben most először szavaztam, mellényúltam' – mondta.”

  Mindezek ellenére köszönjük, de nem kérünk teljes elitváltást. Az olyan gyerekes.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr312005259

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Viszlát Bajnai! 2010.05.16. 11:52:07

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ez a Bajnai egy egész szimpatikus fazon. A szakmai munkáját nem tudom megítélni, hiszen nem vagyok szakember, viszont politikusként nálam pontosan azt a szintet hozza, amit minden politikustól elvárnék. A dilettáns...

Trackback: Mellénytelen, előnytelen 2010.05.16. 09:50:27

Szeretettel üdvözlök mindenkit ! Ismét! Mert ismétlés a tudás anyja. Pedig nem is akartam máris anyázással nyitni, arra ott lesznek a hozzászólók. Jó időben... mit is mondok, monszunos időben jegyzem ezeket

Trackback: Képes képtelenségek 2010.05.16. 08:12:28

Alighanem ez a mellény-gate nem cikisebb, mint a kordonbontás. Mi több, azt állítom, habár mindkettő jogszerűtlen, ám mégis jogos, mert egy antidemokratikus és talán alkotmányellenes intézkedés ellenében lép fel

Trackback: A gárdaruha-bohózat 2010.05.15. 17:49:24

Az index.hu felvétele az alakuló ülésről. Vona Gáboron "gárdamellény". És igen, elkezdődött. Tegnap, azaz május tizennegyedikén tartotta alakuló ülését az Országgyűlés, de természetesen a magyar politikához híven ez sem maradhatott botrányok ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2010.05.15. 18:16:05

Megfelelő írás, érintett minden pontot, ami a kiadott Foglalkozási jegyen szerepelt. Az ales. kérdezteti, a humoros rész mit jelentsen, mert nem érti.
Ezzel együtt leokézta a jelentést, továbbképzés szerdán. Szimbát elkaptuk. Sörényi.

freehckr 2010.05.15. 18:21:27

@stratez:
"a parlamentből kivezető úton a Jobbik tegnap megtette az első, de talán a legfontosabb lépést"

...ja. Bekerültek. Ez egy igen fontos lépés ahhoz, hogy egyszer ki is kerülhessenek onnan. :)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.05.15. 18:38:20

Ez a mellényhiszti a legygyerekesebb.
Hol van konkrétan definiálva a gárdamellény???
Rajata szereplő jelvények stb...??? S a bírósági határozat miről szól???
Szóval Vona beszopatta az összes túltanult jogászt.

suski 2010.05.15. 19:09:14

"Gyurcsány Ferenc vezetésével elkezdtek kivonulni. "

Lefogadok, hogy most a mellényügy mellé jön majd a székely himnusz ügye is. Remélem a bekerült 59 darabból álló csürhe nem elég ahhoz, hogy ismét a nácifasiszta téma uralja a parlamentet hónapokig.

Bloodscalp 2010.05.15. 19:12:13

@tesz-vesz: kíváncsi vagyok a székelyek odaát ennyit nyávogják a magyar himnuszt?és miért csak most került sor az éneklésre?állitolag jelkép...az ellenálásé vagy mijé...20 év után kapcsolt a fides hogy ezt eddig nem nyávogtuk...szolidaritsunk kicsit!

Alfőmérnök 2010.05.15. 19:38:59

@Bell & Sebastian: Moszad ügynök vagy, hogy ennyire otthon vagy a témában?

Zetek 2010.05.15. 20:03:30

Most hordjuk le doktor Kottászt, hogy nem tudja megkülönböztetni az LMP-s Ivády Gábort a gagyilelkész és SZDSZ szarkavaró Iványi Gábortól?

cutcopy 2010.05.15. 20:14:07

"A forradalom pedig soha nem jár nyugalommal, ezért ami a szavazófülkékben lezajlik, az sohasem forradalom."

Kottász szerinted pl Hagyó vagy Szilvásy most nyugodt? Amúgy pedig a forradalom nem egy módszer hanem a "forradalmi" jelenség maga és ez határozottan megtörtént április 25-én..!

Bloodscalp 2010.05.15. 20:20:37

@cutcopy: te mi a jó faszomról beszélsz?

a szavazás forradalmi jelenség volt?igen?viktor bácsi kiadta az új jelszót és bár te nem érted de azért szajkozod...ennyi eszed van

Bell & Sebastian 2010.05.15. 20:32:43

@Alfőmérnök:
Helyesen: MOSSAD. :)
(az előzőt az FSZB törölte)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.15. 20:35:44

@Bloodscalp: először is: székely himnuszt nem lehet nyávogni.

2: a mi iskolánkban régen még egy hülye mszp-s volt az igazgató, és mégis volt a himnusz, szózat után mindig székely himnusz

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.15. 20:36:22

@Bloodscalp: magyar himnuszt se

javaslom dögölj meg

Alfőmérnök 2010.05.15. 20:38:35

@Bell & Sebastian: Héberül lehet, hogy így a helyes (te tudod), de magyarul nem.

Bell & Sebastian 2010.05.15. 20:47:35

@Alfőmérnök:
Akkor tudod is a választ. Azért az FSB -nek utánanéztem, hogy le ne bukjak.

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.15. 20:48:30

A székely himnuszt szépen énekelték. Nagyon jó ötlet volt. Akinek nem tetszett az egy szarházi. Talán vonuljon ki az országból vagy az élők sorából, ahogyan a nagybetűs Szarháziék tették az ülésteremből!

Bell & Sebastian 2010.05.15. 20:51:38

@Mr Falafel:
Elég hullámzó a teljesítmény mostanság. Régi barátságok mennek tönkre pár pitykén.

Wiseacre_ 2010.05.15. 21:02:14

A forradalom értelmezésénél ne akadjunk nagyon fel, mert a "gyökeres átalakulás, fordulat" értelmében tökéletesen beleillik OV használatában. Én magam is használtam már ilyen összefüggésben, vannak helyzetek melyek forradalmiak.

cutcopy 2010.05.15. 21:02:24

@Bloodscalp:
Szerinted mitől nem forradalmi a világon egyedülállóan és először ekkora választási győzelmet aratni demokratikusan? Talán a kékcédulások sem bírtak ekkora többséget szerezni annak idején aztán talán mostanra te pedig elgondolkodhatsz..

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.15. 21:09:16

@Mr Falafel: Sajnos ezek a fideszes bértollnokok annyira ostobán hülyék, hogy egy éven belül kihúzzák az Mszp-t a szarból a pojácaságukkal. Olyan tehetségesek, mint Gréczi, mikor csúcsformában körmöli a baromságait.

jan 2010.05.15. 21:15:03

@Thulsa Doom: Így van, én csak azt hiányoltam, hogy a Boldogasszony Anyánkat nem énekelték el, és a Nemzeti Dalt sem szavalták el testületileg...

Persze értem én, hogy működik ez: mivel a Himnuszt és a Szózatot a langyosok és idegenszívűek is eléneklik, kell egy külön hardkór himnusz a hardkór magyaroknak: ez kezd lenni most a Székely Himnusz.

És engem pont ez (és csak ez) zavar a Székely Himnuszban (leszámítva az esztétikumot): hogy nagyon sokan arra használják, hogy rálicitáljanak a politikai ellenfeleikre a "ki az igazibb magyar"-versenyben...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.15. 21:19:45

egyébként a székelyek mindig röhögnek ha a táposok éneklik a székelyhimnuszt. már csak azért is, ahogy.

Zetek 2010.05.15. 21:27:34

Szegény Jobbiknak a kétharmad helyett marad a divat és nóta, hogy bekerüljön a sajtóba. No és egyezkedhetnek a maszoppal a módosító indítványaikról. Nem túl lelkesítő jövő. Érthető, hogy a tábor egy kissé ideges.

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.15. 21:30:48

@jan: Lehet, hogy megdöbbentő ez a "ki a magyarabb" verseny, főleg azok után, hogy már vagy hetven éve folyton azon versenyeztek a hangadók, hogy ki tud nagyobbat belerúgni a magyarba. Most jöjjön hetven év "ki a magyarabb" verseny, bizonyára hatékonyabb lesz a totális eladósodással és államcsőddel véget érő magyargyalázó korszaknál.

De mégis, téged mi zavar egy "ki a magyarabb" versenyben? Félsz, hogy lemaradsz? Egyébként ebben a versenyben több versenyszám is van, nem kell feltétlenül éneklésben indulnod.))

bryan 2010.05.15. 22:14:05

@Thulsa Doom:
Talán nem ebben kéne versenyezni. Ha igen, akkor inkább Széchenyi módra: ki áldoz többet a hazáért versenyben. Ki épít valami fontosat és újat módra, nem pedig, hogy ki énekel többet. Az ilyen szimbolikus harcok a dedó kategóriájába tartoznak.

bryan 2010.05.15. 22:18:51

@Grift:
Szegény nagyon magányos lehetsz a sok tápos között. Székelyföldön meg biztos ledobnának a Békás-szorosba, vagy mi üzemel ott Tajgetoszként. :)

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.15. 22:29:11

@bryan: Na, ebben egyetértünk, a dedót kivéve. A szimbólumok is nagyon fontosak, persze önmagukban semmit sem érnek. De gondolom a te kezedet sem fogja le senki, hogy valami jobbat, hasznosabbat csinálj mint Vonáék. Akkor meg rajta, szállj be a versenybe!
Ebben a helyzetben én előrelépésként élem meg a Himnusz éneklését. Kis lépés ez nekünk, még kisebb az emberiségnek, de nekem tetszett.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.05.15. 22:47:02

@Thulsa Doom:

"Ebben a helyzetben én előrelépésként élem meg a Himnusz éneklését."

melyik himnuszét?

flippant 2010.05.15. 22:56:09

Az egész cirkusz csak arról szól, hogy most már népnemzeti populizmusban és koronaúsztatások közepette kell visszafizetnünk a 8000 milliárdot az IMF-nek.

Αρχων (törölt) 2010.05.15. 23:19:04

Pár politikussal meg kéne nézetni a Twilight-ot, hátha öngyilkosak lennének tőle.

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.15. 23:33:09

@flippant: Valószínűleg Viktor is arra gondol, hogy elég lesz a népnek a tizenkét évvel ezelőtti műsor. Na ezt kb. annyira fogják értékelni, mintha a Szomszédok című teleregényt kezdenék el újrajátszani az egyetlen tévécsatornán, főműsoridőben.
Itt már kevés lesz koronát úsztatni. Ebben a műfajban már van nála jobb a parlamentben. Valami újat kéne kitalálni, de most egyáltalán nem úgy néz ki, hogy ez menni fog neki.

sorokinV 2010.05.16. 00:17:56

"Paradigmaváltás" kilőve, elvégre plebejus politikusok, így a terminus technicusokkal óvatosan kell bánniuk, mert a baszompusztai félanalfabéta cigány a végén kiszeret a Fideszből. A "radikális fordulat" kifejezés a jobbikfideszkojalíció miatt kerülendő. Így maradt a "forradalom", ami amúgy igen kedvelt kifejezés a délutáni teleshopokban is.

Ejj, de nehéz Viktornak lenni! :)

naugyehogy 2010.05.16. 01:15:10

Most komolyan abban a világban nem tudjuk felfogni a forradalmi szó jelentését amiben már minden mosópor meg fogkrém, meg borotva, meg dezodor forradalmian új nanorészecskét meg mi baszt tartalmaz????

Doktor úr üljön le, egyes.

Frick László Emlékzenekar 2010.05.16. 04:10:29

@Zetek: Mi van? Kottász úr összenyövesztette, ami egyébként összetartozik. Bár nyősztetné őket össze.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.16. 07:06:54

@bryan:
Bezzeg te palesztín gyerekek húsán és vérén nevelkedtél, azért vagy ilyen kemény.

itoh 2010.05.16. 07:26:26

Úgy látszik az eddig a baloldalnak elkötelezett újságirócskáknak csak az Index ad fórumot, ahol megirhatják a mindenki hülye csak én nem tipusú cikkeiket, mint amilyen ez is.

gezabá (törölt) 2010.05.16. 07:58:04

de sok türelmetlen ember van itt.

gorcsev54 2010.05.16. 08:26:06

Már máshol is írtam :vonulgasson csak az Mszp ki Gyurcsány vezetésével a parlamentből csak egyszer már zárná be valaki az ajtót utánuk.

Sasszem20 2010.05.16. 08:42:43

Azért ne felejtsük az izraeli zászló kitűzőjét az MSZP-s Horváth-nak a teljesség kedvéért, egyszerűbb lenne átadni az izraeli delegáltaknak a parlamentet. És a Sólyommadarat sem becsültem sokra, most nálam teljesen leszerepelt, ahogy tanárbácsiként osztályozott jóra-rosszra, megdicsérve az új SZDSZ-t (Liberálisok Magyarországi Pártját - LMP).

azember 2010.05.16. 08:45:02

@itoh: Az ilyenekkel nagyon nehéz lesz felépíteni a leromboltakat.Nem azon fáradoznak,hogy végre egyszer lehetőség nyillik a felemelkedésre ,hanem mindenütt a gáncsot ,az akadályt gőrditik ,hogy nehogy sikerüljön.Tévednek!! Sikerülni fog ,mert mi többen vagyunk!!Csak sajnálni lehet őket.

www.BiSex.hu (törölt) · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.05.16. 08:49:44

szerintem Vonának állandóan mellényben kéne lennie a parlamentben

freebiker 2010.05.16. 08:53:24

Most bezzeg minden balos értelmiségi itt veri a nyálát. Savanyú a szőlő? El se indult még semmi már nyüszítenek.

A Vona jöl tette a mellényben ment el. Amíg vörös csillagos Che-s pólókat kapni legálisan addig ezt se lehet betiltani. Ráadásul nem horogkereszt hanem ezer éves jelkép, ami az ülésterem falán is fel van festve.

Fletó megmondta el lehet menni. Most durcizunk? Nektek is el lehet húzni szoclib csürhe ha nem tetszik.

Semmi jogotok nektek itt, se máshol arcoskodni. Az arrogancia már beteges nálatok. 8 év alatt nem tanultátok meg nem szoktatok hozzá hogy kuss a nevetek.

A vezéreitek meg remélem sitten rohadnak meg azért amit elkövettek. Kivétel nélkül.

Ne merjetek Jobbikozni, mert nem ők gyilkoltak, raboltak szerte az országban. Cozma a tanár.... Soroljuk? Az ilyenekre itt nincs szükség. Azokra akik a pártjukat fogják még ennyire sincs.

A maszop most se hazudtolta meg magát. A nemzet nekik smafu, tehát egy hazaáruló banda ül a Parlamentben.

freebiker 2010.05.16. 08:56:40

@gorcsev54: De egy cella bezárása rájuk jobb lenne.

gézukácska 2010.05.16. 09:19:22

@iii:
Az a gond vele, vaze, hogy felnőtt embernek meg kell tudni különböztetni 2 kibaszott gombot!
Igen vagy nem. Ennyi.
Ehhez hány diploma kell szerinted????

Strici · http://birkanep.blog.hu 2010.05.16. 09:20:58

A politikai forradalom azt jelenti, hogy az alapvető osztályviszonyok változnak meg. Elsősorban és alapvetően változik meg a társadalom hatalmi szerkezete és a termelőeszközök tulajdonformája.

A legutóbbi parlamenti választással egyik sem változott meg.

A hatalom továbbra is a burzsoázia kezében van.

A termelőeszközök túlnyomó többsége magántulajdonban van.

Az alapvető osztályok továbbra is a burzsoázia - vagyis a termelőeszközökkel rendelkező, mások munkáját elsajátítani képes osztály, és az ilyen eszközökkel nem rendelkező - tehát másokat kizsákmányolni nem képes - munkásosztály.

Orbán persze tudja, hogy nem zajlott le forradalom, csupán a hatalom képviselete (még csak nem is a tényleges hatalom) egy másik csoporthoz került.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 09:23:44

Javítást, javítást!

Ahogy már @Zetek: is írta, Iványi Gábor lelkész volt ott a mellénytüntetésen (szervezőként), Ivády Gábor a Parlamentben volt, mivel LMP-s OGY-képviselő.

serpentin (törölt) · http://www.bridzs.hu/ 2010.05.16. 09:23:47

fel kéne gyujtani az egész kócerájt

anarchiát!

JohnHenry 2010.05.16. 09:38:23

igazából a székely himnusz eléneklése egy megasztáros performansz volt. a szocik bepöccentek a dudás bácsi megszivatásán, ezért vonultak ki.

vona a haverja ruhaboltjának csinált ingyenreklámot.

és ezek az emberek ezért a "teljesítményért" cserébe a következő négy évben hatalmas pénzeket fognak hazavinni.

csárli hárper 2010.05.16. 09:46:47

miért kell a tapló politikusnak látszó tárgyaknak mindent lejáratni? kezdődött a kokárdával, majd az árpádsávos lobogó, a nemzeti ünnepek kisajátítása, most meg a Székely Himnusz....mire jó ez?

csendesbob 2010.05.16. 09:48:08

orbánnak miért másodszorra jut eszébe forradalmi változásokról beszélni, 98-ban miért nem volt szó ilyesmiről? vagy volt és lószar se lett belőle, sebaj, majd most!

vénkujon 2010.05.16. 09:49:46

az euró nem érzékelte vityóvezér színrelépését...talán szólni kéne neki.

Doktor Kottász 2010.05.16. 10:13:28

Ej a francba, Ivádyt és Iványit valóban felcseréltem. Mea culpa.

Wallstreetbull 2010.05.16. 10:16:12

Most akkor az LMP azért kompromittálódott, mert egyik tagja félrenyúlt? Ez azért nagyon komoly dolog! nem szabad elbagatellizálni!!:)))

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.05.16. 10:37:20

Inkább az a nagy mellényúlás, hogy a LehetMásPolitika EP listavezetője és jelenlegi OGY képviselője Szabó Tímea férje eeeeegy JOBBIKOS! Nosza, családi biznisz? Akárki jut be, a família kft jól jár? Valahogy Móricz Zsigmond Rokonok c. regénye jut az eszembe... semmi reakció a kurucon, semmi reakció az LMP honlapon.

Ohó!

Rókakígyó 2010.05.16. 10:41:07

Szerintem a maszopnak be se kéne választásig mennie a parlamentbe, úgy biztos a bejutás.

kristofnagy 2010.05.16. 10:49:24

azt hiszem, kicsit, túldimenzionáltátok azt, hogy Kaufer Virág félrenyomott. Bízom benne, hogy 4 év alatt, össz-vissz ennyit fog kompromitálódni az LMP:):)

Iustizmord 2010.05.16. 10:53:07

jól értem, most akkor forradalmi polgár-paraszt kormányunk van?

Iustizmord 2010.05.16. 11:03:55

@kristofnagy: kaufer virág inkább itt nyomjon félre, ezt a pasija tán meg is bocsátja...

bunko_jobbos 2010.05.16. 11:11:08

Akkor ez most jobboldali blog, vagy a fene?

Nekem ünnep volt a pénteki nap, és ezt még ti sem tudjátok a fos cikkeitekkel elrontani. Erre vártunk rohadt régen. Mondjuk 1956. nov. 4. óta. Nem volt ovi, cirkusz, botrány, stb. Ezt csak a savanyú a szőlő mondatja egyesekkel. Végleg el kell felejtenünk a minden párt ugyanolyan szoci rizsáját. Nekik sem jött be. Most nem ezek az idők jönnek, hanem az országépítés. Ha nem tetszik, akkor duzzoghattok tovább, kurva jó cikkeket írhattok a modern baloldalról.

Iustizmord 2010.05.16. 11:18:49

@bunko_jobbos: nem értem, az országépítés első lépése tehát dúró dóra szereplése, a második meg a székely himnusz éneklése? a harmadik a koronára esküvés?

jó, megvolt három (szimbolikus). a téglákat mikor tetszenek egymásra rakni?

freebiker 2010.05.16. 11:24:19

Minden fikázó büdös komcsi. NEM TETSZIK AHOGY TÖRTÉNNEK A DOLGOK? EL LEHET HÚZNI. FLETÓ MÁR AJÁNLOTTA, DE MOST RÁTOK ÉRVÉNYES. LEHETŐLEG ADDIG MÍG ÚGY NEM JÁRTOK, MINT A HAGYÓ.

Videofon 2010.05.16. 11:38:27

@freebiker:
Miért? Hagyó hogyan járt? Eddig úgy tudtam, hogy bűncselekmények miatt hallgatták ki? Te úgy tudod, azért mert szoci?
Mondjuk én nem vagyok szoci, de fideszes sem. Ki nem jár úgy, mint Hagyó? Aki szoci, vagy aki nem fideszes? Csak hogy tudjam, ideje-e csomagolnom? :D

chico 2010.05.16. 12:18:38

@freebiker:

öcsém, te beteg vagy. Csak azt remélem, hogy nem valami felelős - rendőr, bíró, ügyész, döntéshozó - pozícióban. Az ilyen dumákkal alapozzák meg a kőkemény diktatúrákat.

A legtöbb ember függetlenül a pártállásától képes más nézőpontok végiggondolására, legfeljebb nem napi 24 órában tolja, de a te általad bemutatott habzó szájjal szófosás félelmetes.

Ja, és még valami. Tapasztalataim szerint az ember soha nem tanul a hibáiból, és általában elköveti ugyanazt a hülyeséget. Ha így folytatja a jobboldal, amilyen vehemenciával te gyűlölködsz, hamar elolvad majd a nagyon óhajtott kétharmad. Előbb utóbb ugyanis kiábrándulnak az emberek, meg belefáradnak abba, hogy mindenki más ellenség. És nem lehet se két nap - ahogy a tömegek várják - se fél év alatt csodát tenni, és rendbe tenni a gazdaságot. Az pedig viszi majd támogatókat - egy részüket a jobbikhoz, persze, de a többség inkább csak legyint majd, és próbál, ahogy eddig, lehetőségei szerint túlélni.

Megfigyelo 2010.05.16. 12:25:02

@freebiker: A Rosszabbik wannabee tömeggyilkosok pártja, a magyar történelem legsötétebb gazembereinek követői.

old_field 2010.05.16. 12:26:16

@vénkujon: nem vityó, nem vezér, nem most lépett színre, és az euro is érzékelte.
a többi stimmel... :)

Megfigyelo 2010.05.16. 12:27:34

@Videofon: Minden becsületes embernek ideje csomagolnia.

Megfigyelo 2010.05.16. 12:29:12

@bunko_jobbos: Mi van, készülsz már gyilkolni???

freebiker 2010.05.16. 12:29:31

@Videofon: Minden komcsira vonatkozik, aki felelős ezért.

Megfigyelo 2010.05.16. 12:33:33

@csendesbob: Azt érti forradalmon, hogy most már az ő diktatúrája jön- Lesz olyan véres, mint a Rákosié volt - bár nem lesznek olyan tömeggyilkosságok, mintha a Rosszabbik került volna hatalomra.

freebiker 2010.05.16. 12:33:44

@chico: Az volt a beteg dolog, hogy ez a féreg szoclib csürhe hatalomban maradhatott. Én azt várom, hogy sittre kerüljenek, míg élnek.Eleget nyúzták már ezt a népet. Lehet pallérozottan fogalmazni, de velük szemben minden megengedhető.Az én szememben senkik és semmik. Eltüntetendő fekélyes seb.

Iustizmord 2010.05.16. 12:35:52

@chico: hagyjuk, freebiker is tudja, hogy az a szabadság, ha mindenki azt teszi amit engedélyezek. ami szerintem szabad.

Videofon 2010.05.16. 12:36:52

@freebiker:
Már csak az a kérdés, kik is azok a komcsik. Akiket a hatalom annak nevez? Akik útban vannak az élcsapatnak? Mint egykor a kulákok?

freebiker 2010.05.16. 12:38:51

@Megfigyelo: Milyen tömeggyilkosokról beszélsz? A haverjaid 110 millió embert irtottak ki világszerte, a zsarnoki uralmukért. Miről beszélsz szerencsétlen? A Jobbik kimondja amit mindenki gondol. Fikázod miért is? Marian Cozmát ők ölték meg, a tanárt is ők verték agyon, ők lopták szét az országot mi?Az én szememben a komcsik minden idők legsötétebb gazemberei. Nem a nácikat védem, de legyen tiszta a kép. A Jobbik meg véletlen sem náci.

Te is csak beoltott, vagy fizetett bérrettegő vagy. Nem fogadod el a véleményüket? Akkor liberális sem vagy.....

old_field 2010.05.16. 12:39:11

"dr"... Te tényleg ennyire korlátolt lennél , hogy képtelen vagy a "forradalomnak" a szimbolikus jellegét értelmezni ? és irkálsz össze minden okosságot mindenféle forradalmakról...
Vagy csak annyira utálod a jobb oldalt meg/és OV-t, hogy tökmind1 mit mond, csinál, Te fogsz írni 1 újabb sz@r bejegyzést, amiben végig fikázhatsz mindenkit szimpátia/utálat szintednek megfelelően ?
grat.

freebiker 2010.05.16. 12:40:27

@Videofon: Biztos a másik adót nézed. MSZMP-MSZP-SZDSZ=KOMCSIK. Plusz kiszolgálóik és talpnyalóik.

freebiker 2010.05.16. 12:42:49

@Megfigyelo: Ki a becsületes? Veres?HagyóŰ?Demszky?Gyurcsány?Kóka?Remélem vicceltél.

xtolzig 2010.05.16. 12:51:10

@Herr SturmLiberator: ez komoly?:DD
istenem, hogy itt soha semmi nem változik.. LehetAMás... lehet, hogyne..

is 2010.05.16. 12:59:55

@flippant: 2 pont! sírva vigad a magyar. majd mi jól megmutatjuk a világnak, az IMF-nek. jó voluntaristák leszünk, kijelentjük, hogy forradalom volt, aztán akkor az volt, értjük?

megmondaná valaki, hogy ez miben tér el attól, amikor Kádár kijelentette 56-ról másnap, hogy ellenforradalom? majd a történészek, 50 év múlva, a még csak elkövetkező 2-3 év alapján, majd mondhatnak valamit. aki csinálja, az oda koncentráljon, ne a glóriája fényesítésére.

pdjames 2010.05.16. 13:07:44

@freebiker: Az miért kiszolgálója és talpnyalója valakinek aki nem ért veled egyet? Nyugodjál már le és próbálj racionálisan érvelni és nem csak fröcsögni. Az az ember benyomása, hogy azért őrjöngsz, mert nem tudsz értelmesen fogalmazni szép magyar nyelvünkön.

is 2010.05.16. 13:07:46

@old_field: köszönöm szépen a szimbolikus értelmezéseket, és szimbolikus politizálást, amikor a görögök csődbe mentek, a spanyolok mennek utána, a németek és az euro rogyadozik, meg úgy általában a világ legnagyobb gazdasági válságának a közepén vagyunk. egy egészen pici realitásérzéket légyszi, de ha az nincs, akkor az Így irtok tiből keresd ki "A szegény kis trombitás szimbolista klapec nyöszörgései" darabot. és azt olvagasd.

Iustizmord 2010.05.16. 13:10:09

@freebiker: marian cozmát a komcsik ölték meg? vagy a bkv-t a cigányok lopták el?

vagy a cigányok mind komcsik? (akkor farkas flórián mi?) vagy a cigányok mind gyilkosok? vagy a gyilkosok mind komcsik?

zavaros, zavaros...

is 2010.05.16. 13:12:54

@freebiker: biztos másik iskolába jártál, nem is érted a komcsi szó jelentését. mint amikor a 4 éves gyerek hazajön az óvodából, és nagy bátran kiáll a szoba közepére, és életében elször elkiáltja magát, hogy 'HÜLYE!'. na kb. ennyire vagy komolyan vehető.

old_field 2010.05.16. 13:13:12

@is: A kérdés nem neked szólt.
Amúgy nekem úgy tűnik a kormányzás is előbb meg fog indulni, mint bármelyik utóbbi kormánynál./pl. majd bele döglöttek, hogy úgy kellett tenni.../
Karinthyt kedvelem, örülök, h Te is... :)

Wallstreetbull 2010.05.16. 13:13:34

@xtolzig: Mert aztán az hatalmas dolog, hogy valakinek a férje jobbikos. nem mindegy milyen a férje? Miért ne lehetne jobbikos, ha jól elvannak. Nem kell mindenben egyetérteni családon belül sem. Számomra ez az eset inkább azt bizonytja, hogy a 20-as 30-as generáció már képes ilyen apróságokon felülemelkedni. Nem azért lesz más a politika, mert az LMP bennt van. Hanem szerencsére szépen lassan kikopnak a paranoiás ancient regime emberei a parlamentből, és ez a Jobbik és az LMP érdeme egyaránt.

vénkujon 2010.05.16. 13:15:10

@old_field: csak céloztam volna, hogy szar se változott itt, pedig már hetek óta megnyerte a választásokat a fidesz;)
amúgymeg vityó. vezér. és az ostoba szíjgyártó baráttya. de remélem holnaptól azérmár tényleg itt a kánaán.:)

old_field 2010.05.16. 13:16:57

@Videofon:
"Már csak az a kérdés, kik is azok a komcsik. Akiket a hatalom annak nevez? Akik útban vannak az élcsapatnak? Mint egykor a kulákok?"

Ki a komcsi ? Rossz nyomon indultál el, segítek ! :)
A kulák párhuzam nem szerencsés, tudod, pont a komcsik nyírták ki őket változatos technikákkal.
Tehát komcsik voltak pl. akik abban az időben a hatalom/párt élén álltak és intenzíven vágták a magyarság nemzeti értékeit:államosítással,megfélemlítéssel,börtönnel, nem ritkán kivégzésekkel.
Aztán egyszer 56-ban volt egy választó vonal ott voltak olyan helyzetek , amikor kiderült, hogy kikben van még kötődés ehhez a néphez,
nemzethez a párt felső vezetőitől kezdve, a ranglétra lentebbi fokain keresztül.
Innentől szerintem még egyértelműbben külön kell választani az egyszerű párttagokat és a gátlástalan komcsi'kat.
A párt felső vezetésébe kerültek az oroszokkal leglojálisabban viselkedők, akik akasztások százával
és börtönnel, internálással bizonyították kommunista mivoltukat.
Ez a párt az mszmp volt... ennek a pártnak az utóda az mszp.
Szerintem, ha valaki vállalta ennek a pártnak a gyilkos, nemzetellenes múltját +a vagyonát, az ne sopánkodjon, ha lekomcsizzák...
Arról nem is beszélve, hogy a rendszerváltás környékén megint a leggáltlástalanabb réteg került a csúcsra ebben a pártban.
De most már nem lőttek, hanem úgy alakították a törvények 1 részét, hogy törvényesen lophassanak.
Aki nem fért mát bele a törvényes lopásba, az megpróbál(t) másképp lopni.
Ezek a kispályások, akik lassan vonulgatnak a börtön felé vagy már a börtönfolyosókon.

old_field 2010.05.16. 13:24:28

@vénkujon: ahha...tényleg, már hetek óta...:) de nemtom tudod-e, még nem ők kormányoznak.
bár úgy tűnik, a tények nem túlságosan zavarnak a véleményformálásban.

vénkujon 2010.05.16. 13:34:44

@old_field: ember!:) olvass már a sorok között.:)) bazmeg. már betoltam annyi szmájlit, meg kacsintojelet, hogy nem férünk tőle. én csak gecizek, a tévedhetetlenséget sugárzó fidesz- kommunikációval. a hócipőm tele van vele.
szakrális forradalmi hevület. a faszomba má:)

old_field 2010.05.16. 13:44:10

@vénkujon: ja... vazzzeeee... király...:)

czinezine 2010.05.16. 14:15:27

Sztem jó, hogy a korelnök vezette az ülsét. (Gáz lett volna, ha egy Jobbikos elnököl. Hogy miért? azt nem itt fejtem ki.) El kell neki nézni a bakikat, hiszen 88 éves. De tény, hogy lehetett volna magabiztosabb.

A politika pedig, olyan, amilyen. (most csaak általában, nem sorolom a konkrétumokat) Vannak rá jellemző dolgok. ha ezeket kivesszük belőle az már nem politika, hanem valami más! Ezért a politika nem lehet más.

Csigorin 2010.05.16. 20:04:47

Miért lenne "gáz" ha jobbikos olvassa elő az esküt? Ugyanolyan jogú demokratikusan megválasztott képviselő mint a többi. Nem kell egyetérteni vele, de tiszteljük a magyar választók akaratát amiből ott lehet, és ugyanazok a jogosítványok járjanak neki is mint bármely más képviselőnek.
Az a "gáz", ha antidemokratikusan párthovatartozástól függően válogatnak hogy ki "szalonképes" (szerintük) meg ki nem. Nagyon gáz. Ugyanis a demokrácia megcsúfolása.

Továbbá,
1. Aki úgy teszi le az esküt arra, hogy a Magyar Köztársaságot és annak népét fogja szolgálni, hogy szíve fölött más állam zászlaja (is) látható, az a legszentebb pillanatot gyalázza meg. Ez egyszerűen elképesztő, még a legerősebb ötvenes években sem jutott eszébe képviselőnek szovjet zászlót tűzni a mellére. Munkásmozgalmi jelképek, kommunista jelképek voltak persze csak úgy miheztartás végett, de idegen állam zászlaját címerét soha nem tették így ki.

2. Ami szégyenletes és gyalázatos, az az, hogy a Köztársaság elnöke, aki a nemzet egységét hivatott megtestesíteni, arra a szintre süllyedt, hogy kortesbeszéddel, pártpolitikai állásfoglalással hozott szégyent az általa képviselt méltóságra. Egyértelműen negatívként aposztrofált egy 850000 magyar választó által az Ország Házába juttatott pártot, és pozitívként egy feleakkora támogatottságú másikat. Ez a pártok felett álló, pártsemleges elnöktől ELFOGADHATATLAN. Alkotmány elleni jogsértés, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Hozzáteszem, nem magát a beszédet minősítem, és egy szót nem szólnék ha Bajnai vagy akár Orbán szájából hangzott volna el. Az egyetlen aki ilyet nem mondhat, legalábbis az érvényben lévő magyar alkotmány szerint, az a Köztársaság elnöke, aki ezzel az állásfoglalásával megtagadta majdnem egymillió magyar állampolgárát, akiknek éppúgy elnöke kellene hogy legyen.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.16. 20:10:36

@Csigorin:

És ahhoz mit szólsz, hombre, hogy a Parlament ólomüveg ablakai tele vannak hatágú csillagokkal?

Csigorin 2010.05.16. 20:14:19

Előre is elnézést a kissé ízléstelen politikailag nem korrekt párhuzamért:
Mint tudjuk a hatágú csillagot annak idején sárga színben sajátos módon a Szálasi uralom is használta. Kérem tehát emiatt, határolódjunk el tőle, és a hatágú csillagot ne használjuk...

szubjektiv 2010.05.16. 23:23:33

"És Orbán - aki, ha nem is szajkózta, de többször mutatkozott az antalli örökség kezelőjének szerepében: minisztereit, államtitkárait vette át például saját kormányaiba – most forradalomról beszél."
Jelképes forradalom, szimbóleum, meg miegyás, amit akartok. Az isten áldjon meg.
Szó szerinti értelmezés vagy mi? Nagyon gáz.

Az LMP-s szöveget még ennyire sem tudom értelmezni.
Az egész poszt tömény ostobaság.
süti beállítások módosítása