Egy antikampány antivideói
2010. április 09. írta: Novák Tamás (spanyol)

Egy antikampány antivideói

  Itt a vége, fuss el véle! Semmi TV vita, semmi MSZP nagygyüli az Andrássyn, semmi 14. havi nyugdíj. Sehol kétmillió ember a Kossuth téren, sehol Kovács Pisti, sehol egy szerver-ügy. De még egy jó médiahack sem volt. Sehol a nemzetközi média. Néhány gerillavideó, meg egy tavalyi Kubatov beszéd.

  A kampány végére még összegereblyéztünk néhány vírusvideót, ilyet is, olyat is. Azoknak, akik a végén lemaradtak volna róla. A gerillavideók nagy része (Gery Greyhound darabját kivéve) amatőr munka. És mivel a pártok és gerilláik kevésbe a saját üzenetekre koncentráltak, sokkal inkább a másik lejáratására, így jöjjenek az antivideók.

Anti-MSZP

 

 

Anti-Jobbik

  Egy bónusz anti-Jobbik játék, Gery Greyhound blogjából:

Anti-Fidesz

Anti-MDF

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr521905793

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Jobbik-kormány első 10 intézkedése (lenne) 2010.04.09. 20:38:16

Ma az újságárusnál megvásároltam a Jobbik bar!kád c. hivatalos lapját. 390 forintba került. Színes, A4-es formátumú lap 36 oldalon. Sok cikk, írás, hír van benne, de ami engem a legjobban érdekelt, az a Jobbik 10 legfontosabb pontja, amelyet kormá...

Trackback: A Jobbik-kormány első 10 intézkedése (lenne) 2010.04.09. 20:37:01

Ma az újságárusnál megvásároltam a Jobbik bar!kád c. hivatalos lapját. 390 forintba került. Színes, A4-es formátumú lap 36 oldalon. Sok cikk, írás, hír van benne, de ami engem a legjobban érdekelt, az a Jobbik 10 legfontosabb pontja, amelyet kormá...

Trackback: Szavazatszonda 2010.04.09. 20:32:41

 Na, ez egy érdekes weboldal (http://szavazatszonda.hu, a Politikon Intézet égisze alatt. Hogy kik van mögöttük, ki pénzeli őket azt nem tudom.) djhambi ajánlotta figyelmembe, de kapásból leütöttem azzal, hogy kamu. A kisördög azonban ne...

Trackback: Kampányvideó reloaded 2010.04.09. 16:33:44

A szavazzfasszal mozgalom F jelzésű forgatóstábja újraforgatta kampányvideónkat és ezzel végre a magyar filmművészet is belépett a 21. századba. A költségvetésről annyit, hogy szerencsére nagy volt a keret, így sikerült Lendvaival, Mesterházyval, és Mo...

Trackback: Megszereztük a Fidesz adatbázisát, ilyet csak a Rákosi-rendszerben láthattak 2010.04.09. 14:19:00

A mai napon az Egyenlítő TV birtokába került a Fidesz titkos, törvénytelen adatbázisának használati útmutatója és annak egyes részletei. Az adatbázis létezéséről egy zártkörű megbeszélésről kiszivárgott hangfelvételen beszél Kubatov Gábor, a párt igazg...

Trackback: Orbán - A bukás (Kubatov után) 2010.04.09. 13:07:55

A jól ismert Hitler utolsó napjai videóban ezúttal Orbán kétharmada a téma. Kubatovra, Kövérre és Vargára igen dühös a Vezér: A Kubatov-ügy folytatódott. A pártigazgató nevetve meséli, hogy törvénysértő módon keltették azt a látszatot, hogy elle...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cutcopy 2010.04.09. 09:36:40

"sehol egy szerver-ügy"

Már amennyire a titkos adatbázisok papír-ceruza módon készülnek..

jan 2010.04.09. 09:45:25

a békávés melyik filmből volt? a zene a keresztapa, de a film valami más...

sarasvati 2010.04.09. 09:54:23

@jan: keresztapa 2.
ha jól emlékszem.

jan 2010.04.09. 10:00:47

@sarasvati: utánanéztem, egy Untouchables című film, ami ha jól értem, Al Capone-ról szól, itt az eredeti jelenet:
www.youtube.com/watch?v=Zc9zF8G2Pvc
őrizzük meg a Keresztapa tisztaságát, ne keverjük mindenféle utánérzésekkel;)

manor 2010.04.09. 10:01:18

Hehe, ez az annoying orange jó:))

MagyarZizzi (törölt) 2010.04.09. 10:13:46

Szép kis gyűjtemény! Nekem személyszerint a Jobbik bukása a kedvencem. De most komolyan, LMP-fikázás tényleg nincs?

Rockyforever 2010.04.09. 11:56:23

Gratulálok a gyűjteményhez! Óriási

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.09. 12:28:43

@jan: Igen a részlet abból van!
Miképp buktatják meg Al Capone-t adócsalással.

Egy_Újságíró 2010.04.09. 13:00:14

Újságíró vagyok, és szeretném egy pár nem teljesen nyilvánvaló dologra felhívni a figyelmeteket a mostani helyzettel kapcsolatban. Szeretném veletek megosztani a magánvéleményemet, ugyanis újságíróként ismerem a politika minden szereplőének valós szándékait.

Előre leszögezném hogy egyik párthoz sem tartozom.

Szóval látva a jelenlegi kilátásban lévő választási eredményeket szeretnélek benneteket egy dologra figyelmeztetni.

(Minden politikai oldalt nagyon jó ismerem, a prominens embereit szintén)

A magánvéleményem az, hogy bár vannak kivételek, a lényeg mégis csak az hogy a zöme (a legtöbb ember) szeretne minél többet megszerezni a zsíros fazékból, a közpénzekből.

És most jön a dolog jelenlegi aktualitása (a nélkül hogy akár az MSZP-t, akár az SZDSZ-t, akár az MDF-et, vagy bárkit védenék).

KÉRLEK senki ne üljön fel annak a dolognak hogy az MSZP által kormányzott évek után bármiféle váltás (pl. a FIDESZ irányába), BÁRMI pozitív hatást fog hozni az életetekbe.

Egy dolgot tudok tanácsolni, az pedig az hogy minél szélesebb körben próbáljatok szavazni - a legjobb az lenne ha sok kis párt lenne, mert akkor az országos lenyúlásokat is eléggé vissza tudják fogni, mert nem engedik hogy túl sokat lopjanak. Bár ez egy utópia, hogy az országban 5-6 középméretű párt legyen.
De azt mindenképpen próbáljátok meg, hogy legalább kiegyenlített legyen az erőviszony.

Sokszor, minél nagyobb részaránnyal nyer egy párt, annál többet fog, és szokott lopni tőletek. Ez a véleményem.

Most a többi pártról nem akarok beszélni(bár róluk is lehetne), mert nem valószínű hogy kormánya jutnak, kizárólag a FIDESZ-ről.

És itt még egyszer leszögezem hogy egyik párthoz sem tartozom, teljesen független vagyok.

Egyszerűen szeretnék segíteni abban, hogy jobban tudjatok dönteni (sajnos az országban rengeteg embernek nincs ideje egyáltalán ezzel foglalkozni mert 12 órát dolgozik naponta)

Szóval a lényeg:

SEMMILYEN körülmények között ne engedjétek, hogy a FIDESZ / (Vagy BÁRMILYEN MÁS PÁRT!!!) "agyonnyerje" magát. - 50% felett semmiképpen ne érjen el, mert ez beláthatatlan következményeket hoz rátok - és nem lesz pozitív..

Személyes véleményem, és a tapasztalatom is az, hogy már az előző FIDESZ kormányzati ciklusban is azzal kezdték egyes emberek, hogy szinte MINDEN nagyobb beruházást leállítgatták. (Hogy mennyire aprólékosan arra a legjobb példa, hogy ekkor vették el a távoktatásos diákoktól is minden utazási kedvezményt) ...szinte minden nagyobb állami beruházást leállítottak, és ennek az volt a hozadéka, hogy lett szabad pénz. És miért fontos ez? Mert így már akár fiktív támogatások formájában (mert egyes személyek/kedvezményezettek akár visszaadják a legnagyobb részét) - majd lesz lehetőség magáncélra felhasználni. Magyarul: LE LEHET NYÚLNI - pl tőled, tőletek.

A szüleim vidéken élnek és nagyon jól emlékszem hogy akkoriban senkitől nem vettek földet (földanyagot) a sztráda építkezésekhez közvetlenül, DE rengeteg embertől lehetett hallani arról, hogy ez azért történt, mert a környékünkön minden építési alvállalkozó egy bizonyos politikus (NEM MSZP-s, és az egyik „legnépszerűbb” politikus) apjának a 'bányájából' vette a földanyagot feltöltésre. (Persze csak papíron, többszörös áron a normálisnak) Sok ember szerint valójában nagyon olcsón vették a földet mindenkitől (fizikailag), majd ezt papíron, többszörös áron az apjától. (Igen, a fia focizik)

De lehetett hallani kismillió egyéb módot, ahogy anno a pénzt kiszivattyúztak (TŐLETEK!) egyéni célokra alapítványok formájában.

SENKI EGY PERCIG NE GONDOLJA, hogy a FIDESZ éra, bármilyen „megváltást” hozhat rátok - gyakorlatilag annál rosszabb lesz minél nagyobb mértékben nyer.

ENGEM nem érdekel ki fog nyerni.

A lényeg az hogy semmi ne nyerjen 50%-nál nagyobb mértékben (értsd ide a FIDESZ + Jobbik (külső, belső - mindegy) koalíciót is.

A válságnak egyébként koránt sincs vége, mindenki készüljön fel arra hogy szerintem kb 2 éven belül nagyon meg fog ugrani a lefelé zuhanás - és még a lehető legjobb (nem létező!) vezetéssel is valószínűleg ez lesz, nem még akkor, ha egy teljesen új brigád eufóriától megrészegülve CSAK AZT fogja nézni hogy mit szerezhet meg magának a közösből.

KÉRLEK BENNETEKET AZ ORSZÁG NEVÉBEN hogy lássátok reálisan a dolgokat, és ne gondoljátok azt hogy az egyik párt ördög a másik angyal, mert a pártkatonák nagy része semmi mást nem néz (szinte MINDEGY melyik párthoz tartoznak) , csak az A8-as audit, a száz milliós villákat, és a milliárdos vállalkozásokba pumpált pénzt - mindegy milyen párt holdudvarában van..

És kétségetek ne legyen a felől hogy egy "agyonnyert" állapotú FIDESZ - vagy bármely párt aki túl nagy részesedést kap a közösből - katasztrofális fosztogatást tud véghezvinni. (szerintem)

Akik még mindig rózsaszín ködben élnek, azok bőven elég, ha a FIDESZ-el kapcsolatban csak reálisan megnézik hogy milyen volt amikor Ők kormányoztak a kisgazdákkal. Milyen volt pl 2000-ben élni... Mit tettek. Az Orbán- Torgyán érában.

Ez a levél az összes pártra vonatkozik - azért a FIDESZT-t emeltem ki, mert most sajnos úgy néz ki hogy sokan őket jelölték ki a húsosfazékhoz, amibe te, a családod, és mi rakjuk bele a sokszor keservesen megszerzett jövedelmet, amiből milliárdokkal fognak dobálózni. Ráadásul a Fidesz tervei nem reálisak - és nem tudom hogy tudjátok e de a szöveggel ellentétben egyetlen korrekt, teljes, átfogó gazdasági programmal sem rendelkeznek.

Köszönöm hogy meghallgattatok.

Tudom mi volt a pártoknál az elmúlt években, évtizedekben - senki hamis arcának ne üljetek fel. Bármilyen párt nyer - ŐK nyernek majd és nem TE.

KÉRLEK ne hagyjátok hogy egy, vagy két párt túl nagy hatalmat szerezzen - a lenyúlást ez esetben a pártok csak egymás ellen tudják megakadályozni(mondjuk sokszor önös érdekből, de ez legalább az embereknek jó), de ehhez az kell, hogy erős ellenzék legyen, hogy minél kevesebben tudjanak lenyúlni!

KÖSZÖNÖM SZÉPEN.

Ráadásul a világ a kétpártrendszer irányába megy (mesterségesen): Német SPU/CDU, Amerikai Demokrata/Konzervatív, stb.. Ebbe már nem akarok belemenni hogy miért szeretnék ezt politikailag, de nagyon kérlek benneteket egyetlen egy pártnak se engedjetek 50% feletti hatalmat!

A döntés a ti kezetekben van.

Köszönöm.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.04.09. 13:15:49

@ZöldMarci:
Bent van. Legközelebb azért ne a nyomorult Videára tegyétek fel...

tewton 2010.04.09. 13:44:30

@TuRuL_2k2:
a konzin is ott ez a bekopizott cucc. Bazalttufa ott elég hamar kiszúrta, hogy szoci propaganda.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.04.09. 13:48:20

Picsába! Összeszedtem vagy 20 Youtube-os linket kimaradt videókkal, és nincs meg a komment!

Nézzétek már meg légyszi a bloghu adminban, nem kell-e külön jóváhagyni, mert esetleg spamnek vélte a sok link miatt...

Joseph Adama (törölt) 2010.04.09. 13:49:35

@Egy_Újságíró: "KÉRLEK BENNETEKET AZ ORSZÁG NEVÉBEN "

Melyik ország nevében, és erre téged az az ország valóban felhatalmazott?

röviden: anyád picsáját drága bolgár úr! ;)

tuono 2010.04.09. 14:20:00

az MDF mindent visz :D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.04.09. 14:28:15

Köszönöm Gery ráébresztetté, hogy az emberek a komcsik miatt halnak meg. Ha Fidesz kormány lenne, akkor sokkal kevesebben halnának meg és sokkal többen születnének.

Felnyitottad a szememet. Köszönöm!

Szt. Ahanov 2010.04.09. 14:41:50

@Hangulatjavító Intézkedéscsomag:
"az brain eléte átirat"

A címe pedig lehetne "A brain halála"

Szt. Ahanov 2010.04.09. 14:44:00

@Egy_Újságíró: A szőlőket kifelejtetted függetlenkém! :) Azért a piros bögrét ne hagyd veszni, annyit nem ér a függetlenség! :)

gitáros 2010.04.09. 15:11:52

@Egy_Újságíró:
Apám, csüngőhasú kismalac legyek, ha te _újságíró_ vagy. Mármint profi tollforgató, úgy értem.
Tartalmilag meg ott akadtam el, amikor megfellebbezhetetlenül közlöd:
"újságíróként ismerem a politika minden szereplőének valós szándékait"

LOL, apám, a négyzeten...

gitáros 2010.04.09. 15:15:05

@gitáros:
Aha, most látom, te "újságíró", hogy ezzel most az összes blogot körbejárod... Attól még se hitelesebb nem leszel, se írni nem fogsz tudni.

böme 2010.04.09. 15:24:49

@Egy_Újságíró: Jó nagy blöff, csak kár, hogy nem igaz... Anno a Széchenyi tervre vállalkozások ezrei pályáztak, akinek volt jó ötlete, simán megvalósíthatta. Most meg az mszp közeli vállalkozások sem jutnak pénzhez, mert kedvenc fővárosunkban mindent zsebbre raknak, ami mozditható!

ZöldMarci 2010.04.09. 15:25:37

@TuRuL_2k2: Kösz szépen.
Amúgy a youtube szerzői jogi részlege nekiállt emberkedni, az indavideó-n meg beágyazva nem látszik a felirat. De mi a baj a videával- gyengébb a képminősége?

kn2009 2010.04.09. 15:36:24

Az MDF mennyit fizet az ilyen "újságíróknak", hogy beírjanak valami kampánymarhaságot minden blogba?

meis (törölt) 2010.04.09. 15:37:43

ujj péter lassan kezd úgy kinézni mint egy előember

WonderCsabo 2010.04.09. 16:10:39

Mondjuk az első videó nem éppen mondható szarnak.

ooktáviánusz 2010.04.09. 16:48:13

@Egy_Újságíró:
Kedves újságíró barátom!
Mire jó az ha több párt lesz a parlamentben?? Semmire nem jó. Miért? Mert vagy koalíciót kötnek és ugyanott vannak, vagy rohadtúl széthúznak és semmit az égvilágon nem lehet csinálni. Miről hablatyolsz te itt akkor?!
Hamár ilyen független vagy akkor miért csak a jobboldalt tudod kritizálni?
Újságíró lennél(profi???), akkor miért hemzseg helyesírási hibától az írásod?

WonderCsabo 2010.04.09. 16:51:57

@ooktáviánusz: Ez a csávó minden blogon bekommenteli ezt, ki kéne moderálni.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.04.09. 16:56:59

Van még pár: "Csao MSZP" - szintén kicsit amatőr, de legalább ötletes, és jó sunák vannak benne :)

www.youtube.com/watch?v=wdBRPVi7uJQ&feature=player_embedded

Ugyanez igaz a Jobbik időjárás-jelentésre, csak sunák nélkül:

www.youtube.com/watch?v=yGjSwYD0PfU

Ez viszont ritkaszar, szintén jobbik:
www.youtube.com/watch?v=ONByeFA9V-4

Erről nem tudni, hogy gerilla-e, de szintén gyenge Jobbikos
www.youtube.com/watch?v=CDiUs_7RRzQ&feature=related

A végére hagytam ezt a LostBoyz nevű valakit, aki futószalagon gyártja ezeket az igen elvont és furcsa stílusú 3D-s jobbikos szörnyűségeket (szerintem Király András megrendelésére, abból a célból hogy jobbikos drogbulikon ezek menjenek a kivetítőn)

www.youtube.com/watch?v=BMGsJH_5l_I
www.youtube.com/watch?v=5RBlYP6cX0w
www.youtube.com/watch?v=CPYmV-zSWaE
www.youtube.com/watch?v=OVnjcTWgHO0
www.youtube.com/watch?v=uF2WIRzr2hc

www.youtube.com/watch?v=e4e2YRTLjY8

(volt még pár hasonló, amik egyértelműen tőle származnak, de más neveken töltötte fel őket)

Shulc 2010.04.09. 17:21:18

Basszátokmeg, a legjobbat kihagytátok!

Itt alázza szarrá Bayer a hülye cickányokat:
www.youtube.com/watch?v=MEp6u67HG3Y

Szénnél égtek a hülye seggek.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.04.09. 17:21:43

nekem azért ezek a videók is megmaradtak
már úgy az arany középúton :)
t7.hu/b8y

értelmetlen_nevű 2010.04.09. 17:57:14

'sszameg, az mdf videó nagyon kemény.

hRaVeN 2010.04.09. 17:58:26

@Egy_Újságíró:

"Újságíró vagyok..."

VS

- "KÉRLEK senki ne üljön fel annak a dolognak"
- "FIDESZ-el"
- "senki hamis arcának ne üljetek fel"
és még lehetne idézgetni napestig...
:)))))))))))))

Öcsém, veled nem is az a legnagyobb gond, hogy életedben nem láttál még újságírót élőben, hanem hogy egy épkézláb normális mondatot képtelen vagy összerakni. Nem a nyelvtani hibákról, vesszőkről meg hasonlókról van szó, hanem hogy az egész kurvára magyartalan. Logikailag is zavaros, amiről itt hablatyolsz. Szóval ezt még kicsit gyakorolnod kell álpulitzer úr, mindenesetre a napi piros bögre jár.
Esetleg MSZP-s kampánydal szövegíróként érdemes lenne próbálkoznod, ott a tőmondatok is elegendőek szoktak lenni.

Egy_kommentelő

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.04.09. 18:55:52

@Egy_Újságíró: Lehet kár volt a billentyűzetet csapkodni zsurnalisztkám ,mert itt megkapod a zívet ,amihez -ha tényleg nyújságíró vagy-nem nagyon vagy hozzászokva a "kollégáiddal" egyetemben főleg ha offlineban tolod.

Én nem vagyok fidesz szavazó de akkora gyökérségeket hordasz itt össze ,hogy elmehetnél répának.

neurotikk! (törölt) 2010.04.09. 19:15:18

@Egy_Újságíró: hehe, te most tenyleg azt hitted nincs meg eleg kabare, neked is ra kell jatszanod?
Milyen aranyos!
: ))

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2010.04.09. 19:18:02

Az "A mi éveink" videó kibaszott profi és ötletes, de sajnos kibaszott hosszú!!! Háromba kellett volna vágni. És fura, hogy egy az egyben a Magyar narancs színvilágát+betűit nyúlta le: mancs.hu/
:)

neurotikk! (törölt) 2010.04.09. 19:21:40

@jan: az ugymond ujsagiro mellett ez az egyetlen tema itt ami kommentre erdemes.

Magyarul a cime: Aki legyozte Al Caponet.
Jo film. Idealista, ezert kicsit hihetetlen, tisztesseges hivatalnokokrol szol (:DDD jo vicc, mi? :DDD, tisztesseges es meg tobben is vannak, tiszta Hollywood), raadasul a szesztilalom Chicagojaban, de lehet jo kis tovabbkepzo film lehetne megis manapsag is a legtobb hivatalnoknak itthon.

neurotikk! (törölt) 2010.04.09. 19:24:08

@Hamlet: mellesleg a halalozasi szamokban durvan teved. Tizszeresen. Nagyon hatasvadasz akar lenni.
Amugy tenyleg jo kis film, igenyes.

Hóember 2010.04.09. 19:29:03

Az MDF-es igazi örök darab. Bekerülhetne a wikibe, mint az "Epic Fail" definíciója.

neurotikk! (törölt) 2010.04.09. 19:30:58

... most igy belegondolva, valamiert ez a kampany szorakoztatobb volt szamomra mint barmelyik 90 ota.
Koszonom a szineszeknek.
Akik bekaphatjak a durva gazsijuk miatt. Legkozelebb inkabb mennek az Ember Tragediaja-ra. Jobban kijonnek, minden teren.

neurotikk! (törölt) 2010.04.09. 19:47:21

Apaaam! Ez a Hitler video az eddigi legjobb ebben a temaban! :DDD
Ezzel kellett volna kezdenem ma.
Valaki Youtube link?

neurotikk! (törölt) 2010.04.09. 20:02:57

@ZöldMarci:
"This video contains content from Constantin Film, who has blocked it on copyright grounds."

Picsaba!!

nabu 2010.04.09. 20:05:12

@Egy_Újságíró: Jogász vagyok ezért ismerem Fehéroroszország összes halárusának maszturbálási szokásait. Kb ennyi összefüggés van abban, amit mondasz. Kezdve ugye ott, hogy ha még újságíró is lennél (ami nem vagy) meg független is (mondanom se kell), attól miért ismernéd minden politikus szándékát? Ha még gondolatolvasó lennél, akkor megérteném, de így ez kicsit zavaros. Szerintem szavazzon mindenki arra, akire saját belátása szerint akar, ez az ország érdeke.

neurotikk! (törölt) 2010.04.09. 20:17:00

@nabu:
Teljesen jogos. De tobb kreditet adtal neki mint megerdemli azzal hogy reagaltal. (tudom, en is, megbantam)
Friss regisztralassal spamelt mindenfele, ide is.
Lehet veszek tole Viagrat ha mar igy alakult.

kicsinadal 2010.04.09. 21:00:29

@Egy_Újságíró: Hát én ezen kurv@ jót kacagtam,pedig én is újságíró vagyok. Ráadásul zug is.

AKIN 2010.04.09. 21:23:21

A kisegeres videó hatalmas. Bár ez egy - asszem francia vagy amerikai - sajtreklám egy az egybeni lelopása, de ez végülis mindegy.

Van néhány akkora trágya ezek között a videók között. Bevallom fogalmam nincs, hogy van-e olyan idióta, aki egy gyengén kivitelezett erőltetett poén miatt máshova szavaz...

Amúgy a választás hozott azért fun dolgokat is. Pl.: az egyik kedvencem: dreamjob.hu/game - Te is lehetsz miniszterelnök. Ez ilyen választási szimulációs játék, tele nem kevés iróniával és poénnal..

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.09. 21:33:36

"Sehol kétmillió ember a Kossuth téren"

Azért az 8 éve is csak a két forduló között volt...

ZöldMarci 2010.04.09. 22:20:24

@neurotikk!: Ha youtube copyright-kodik, akkor csak az indavideó maradt.
Orbán - A bukás (Kubatov után):

www.indavideo.hu/video/Orban_-_A_bukas

tcom 2010.04.09. 23:25:58

Az első anti MSZP-s kivitelezése hatalmas. A statisztika viszont egyoldalú és demagóg. Miért nem 1998-al kezdődött? Sok 2002-es számsor csak a korábbi trendet követné. A cégfelszámolásokhoz hozzá illett volna tenni a cég alapítások számát is, mert hasonlóan növekedett. Illett volna megemlíteni a világvállságot is. Hogy néhány tekintetben jól állunk az EU-ban. A kórházi ágyak száma csökkent, de még így is több a lakosok számához viszonyítva, mint a környező országokban. Illett volna egy számsor az egészségügyre fordított pénzzel. Hogy az adókból nem finanszírozható az egészségügyi ellátás. Hogy a tizenakárhány ezer ágy visszaállítása hatalmas terhet jelentene az eü-kasszának. A Gyes összege az orbánkormány ideje alatt 1Ft-al sem növekedett. Most a többszöröse.
Vajon milyen köze van a kormánynak a cigerettázókról? Vajon most mind az egymillió alkoholista kijózanodik, mert Orbán a miniszterelnök? Hány alkoholista volt 2000-ban?
Hogy "csak" 800000 rokkantnyugdíjas van, arról a balkormányok is tehetnek. Jelentősen megszigorították, ellenőrzik a rokkantakat. Sok szimulánstól elvették az ellátást.
Vajon csak a baloldali kormányok tehetnek a gazdaság és a társadalom zuhanásáról? Az emberek nem? A csaló "rokkantnyugdíjasok" tömege, az adót nemfizetők hatalmas tábora? A munka helyett a segélyre várók hada?
Hatalmas csalódás lesz a következő kormány a becsapottak számára. Szarból nem lehet várat építeni. A nép hamar elfelejtette Medgyessy felelőtlen osztogatását, pedig az elég nagy volt. Ki emlékszik már rá? Elment piára, meg cigire. Orbán m ég ha akarna sem tudná megismételni.
Egy interjúban Orbán azt mondta, hogy meg kell szüntetni az ország külső függését, és csökkenteni kell az adósságot. De azt csak egy féle képpen lehet, ha nem szórjuk a pénzt. Az pedig több millió polgár érdekét fogja sérteni. A kisebbség aki jól járhat, az dolgozik és adót fizet, de hát ők is tartják el ezt az országot!

atila68 (törölt) 2010.04.10. 14:41:08

"Ne sírj Krisztina, a kerékbilincsről még nem tud."

Sírtam!
süti beállítások módosítása