Izrael szándékai hazánkban
2010. március 23. írta: AgentUngur

Izrael szándékai hazánkban

  Az utóbbi napokban ez a kedves kis közel-keleti állam a magyar és nemzetközi sajtó érdeklődésének középpontjába került (ha ugyan nem volt mindig ott). Persze nem ugyanazért. Minket elsősorban az érdekelne, mit és mióta csinálnak légterünkben egy nem szövetséges állam csúcstechnológiát képviselő felderítőgépei, a nemzetközi sajtó pedig azon filozófál, hogyan alázta meg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök az amerikai alelnököt, Joe Bident.

  Általánosságban mindkét ügy kapcsán elmondható (bár a török nagykövet megalázása a legdurvább), hogy az izraeli szemtelenség és arrogancia elért egy olyan szintet, ami már nem produktív a számukra sem. A felderítőgép projektnek aligha lesznek következményei a zsidó államra nézve, Biden megalázása azonban hosszabb távon azért rongálhatja az amerikai-izraeli viszonyt. Ha amerikai polgár lennék, egy ilyen ügy után elgondolkodnék, vajon az Izrael melletti tántoríthatatlan kiállás-e a nemzeti érdeke az USA-nak?

  Ami a mi szemétdombunkat illeti, egy rövid vélemény a Gulfstreamekről: lehet, hogy betrükközték a gépeket, de az is lehet, hogy jogilag minden rendben volt. Egy biztos: ha nem felderítő repülésre kértek engedélyt, és mégis használták elektronikai eszközeiket, akkor bizony jogos lett volna földre kényszeríteni őket, mert az kémkedés.

  De visszatérve a fő kérdésre: mit akar Izrael Magyarországon?

  1. Izrael szeretné, ha prosperálna a magyar zsidó közösség, nem érné bántódás, kirekesztés a szülőföldjén. Ez teljesen legitim dolog, mi is ezt szeretnénk az erdélyi, felvidéki magyarok kapcsán.

  2. Izrael szeretné, ha apró kis vitájában az arabokkal Magyarország az ő oldalán állna. Ez érthető, de szuverén magyar döntés, hogyan látjuk a kérdést. Szerény véleményem szerint itt inkább Izrael a probléma. Amit a palesztinokkal művelnek, azért Hágába szoktak kerülni politikusok és katonák: a nemzetközi bíróság elé. Ettől függetlenül magyar hazafiként egy büdös paraszthajszálat sem mozdítanék meg a kérdésben, nem érdemes frontokat nyitni ott, ahol nincs magyar érdek, befolyásunk nulla közeli, a másik oldaltól meg semmit sem kaphatunk. (Ha egy pártot valaki guruló petrodollárokkal támogat, az még nem nemzeti érdek.)

  3. Izrael szeretné, hogyha állampolgárai cégei prosperálnának. Ez alapvetően rendben lenne, de amit az izraeli cégek az utóbbi időben Magyarországon műveltek, az azért problematikus. Számos olyan ügy van, ami azt mutatja, hogy úgy járnak-kelnek a magyar jogban és államigazgatásban, mintha otthon lennének. Kenőpénz itt, kenőpénz ott, de olyan vadkeleti nokiadobozos-fenyegetőzős-gumikiszúrós módszerekkel is élnek, amelyeket a nyugat-európai cégek nem engednének meg maguknak. Döbbenet, de olyan is előfordult, hogy az igazát kereső magyar átlagpolgárt azért küld el egy ügyvéd, mert úgymond az adott izraeli óriáscég ellen nem mer lépni. Ez ellen az agresszív „üzletpolitika” ellen tenni kell, de csak a jog eszközeivel.

  Mit nem akar Izrael?

  1. Nem akarja Magyarországot gyarmatosítani. Vannak, akik folyamatosan vízionálják a zsidó inváziót, szerintük a zsidók olyanok, mint az Alien – mindig visszajönnek. Ráadásul makacsul Magyarországot akarják, merthogy vízkészlet meg vátdöfákk. A tény ezzel szemben az, hogy az izraeli cégek által épített kétségtelenül sok lakás nagy részét magyarok veszik meg, de még az ír vevők száma is jóval nagyobb, mint az izraelieké. A zsidóság demográfiailag még Izraelt sem tudja belakni, és az állam fő célja az, hogy megőrizze az izraeli többséget a területén belül, nem az, hogy újra diaszpórákat kreáljon. A betelepülés az egyén szintjén is valószínűtlen nagyobb számban. Elég nehéz elképzelni, hogy ha egy izraeli mehetne Miamiba is, ahol lakhat a Rabin sugárúton, akkor miért akar idejönni, ahol annyian és annyira szeretik. Nem fütyülgetik azt Eilat örök nyarában, hogy lesz, lesz, lesz, csakazértis lesz, Budapestből megint zsidóváros lesz, lesz, lesz. Azért nem, mert erre nincs vágy és nincs képesség sem.

  2. Nem akarja, hogy Magyarország gazdaságilag tönkremenjen. Ahhoz, hogy az izraeli befektetések megtérüljenek, nem ártana egy prosperáló magyar állam. Az, hogy valaki kiviszi befektetése hasznát, nem bűn, hanem természetes dolog. Ezt csinálja a MOL és az OTP is a szomszédos országokban. Az persze más kérdés, hogy előtte megfizette-e azt az adót, ami jár a magyar államnak – forrásaink szerint az izraeli cégek élen járnak a sunnyogásban a külföldiek közül, de a magyarokhoz képest már nem kirívóak.

  3. Nem akarja, hogy Magyarországon antiszemita párt kerüljön kormányra. Ez addig, amíg nem befolyásolják nyíltan a választási eredményeket, rendben is van. A magyar kormány sem szeretné, hogy Vojiszlav Seselj, Vadim Tudor, van Jan Slota legyen Szerbia, Románia vagy Szlovákia vezetője. 

  Agent mondja: Izrael lehet, hogy egy arrogáns, méretéhez képest nagyhatalmú ország, de kezeljük helyiértékén: lakossága 7,5 millió, nemzeti összterméke csupán a magyar kétszerese, nem egy világbirodalomról van itt szó. Magyarországnak ez az ország nem barátja, de nem is ellensége. Kétoldalú kapcsolatainkban csak egyvalami kell, hogy számítson: a magyar nemzeti érdek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr601862004

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Izrael végső megoldása - Európa teljes megsemmisítése 2010.03.25. 22:47:12

Storico israeliano: 'Israele si potrebbe trovare costretto ad annientare l'Europa' Scritto il 2010-03-12 in News Izraeli történész: "Izrael rákényszerülhet Európa megsemmisítésére" Al-Quds (Gerusalemme) - Pic. Lo storico militare israeliano ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.23. 12:12:24

Egyetértek. Max annyit tennék még hozzá, hogy ez a hazárdőr izraeli külpolitika van annyira veszélyes, hogy akár a közeljövőben is visszaüssön nekik.

A keleti és déli szomszédaik visszatartása már így is épp elég energiájukat köti le; ha folyamatosan provokálják a nyugati és transzatlanti haverjaikat is, akkor egyszer átszakadhat a gát és egy válsághelyzetben beüthet a gebasz.

Utoljára Ehud Barak volt képes normálisan kormányozni Izraelt, az utódai nettó idióták.

Combi a ballibes Ferkófan 2010.03.23. 12:17:58

Azért kíváncsi vagyok mikor jelenik meg az első jobbikos Simon Pereszt kiáltva :D

vomit 2010.03.23. 12:19:23

ilyen istenemberekkel mirol tudsz vitatkozni?

"Our race is the Master Race. We are divine gods on this planet. We are as different from the inferior races as they are from insects. In fact, compared to our race, other races are beasts and animals, cattle at best. Other races are considered as human excrement. Our destiny is to rule over the inferior races. Our earthly kingdom will be ruled by our leader with a rod of iron. The masses will lick our feet and serve us as our slaves." -- Menachem Begin - Israeli Prime Minister 1977-1983

Steve the Great 2010.03.23. 12:29:09

@vomit: Így persze nehéz. De erre itthon is megvan a példa, legfeljebb ők nincsenek a hatalom közelében.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 12:35:31

Izrael szándékai hazánkban:

- Ki akarják cserélni Szent Gellért keresztjét menórára.
- Át akarja helyezni magát ide, a jelenlegi Izrael lenne Palesztina, itt egy hatalmas nagy rituális fürdő lenne, tudjátok a vízkészletek!
- Az itteni lakosság jobbik és szélfidesz szavazó részét meg áttelepítenék egy Nagy-Magyarország körvonalú rezervátumba valahová a Székelyföldre, vagy Kazahsztánba.

k|M · reakcio.blog.hu 2010.03.23. 12:40:07

Végre. Higgadt, közérthető elemzés arról, hogy mi a nemzeti érdek a kétoldalú kapcsolatokban.

Nagy hiányosság volt eddig, hogy a jobbközép az Izrael-ügyet hagyta kisajátítani a kurucinfós ködevésnek.

hillcut 2010.03.23. 12:45:06

ez az írás gyakorlatilag egyenlő a nullával, mivel színtiszta spekuláció az egész.
összesen 2 tény jelenik meg benne nyomokban:
1. az izraeli kémgépek illegális? berepülése Mo-ra.
2. izrael Mo-gal kapcsolatos kolonizációs törekvései (bár ezt vmi miatt a szerző ki sem mondja)
de gy kis segítség neki ez:
"As proof of this claim, the right often misinterprets an (unfortunate) quote by President Shimon Peres, who spoke about Israel's investments abroad, and said that Israel was "buying out Manhattan, Poland, Hungary..."
illetve segítség még itt:
www.haaretz.com/hasen/spages/1100939.html
és itt:
www.eutimes.net/2009/07/israel-plans-to-colonize-hungary/

a fentiek bizony tények. amit a szerző leírt viszont 100% magánvélemény.

Honnan tudja a szerző, hogy mi a hivatalos izraeli politika azzal kapcsolatban, hogy Izrael mit akar/mit nem akar Magyarországon?

A cikk minden egyes felvetése a képzelet szüleménye, ezért komoly megbeszélésre alkalmatlan.
Magyarország-Izrael viszonyára jellemző tényeket meg már feljebb leírtam.

hillcut 2010.03.23. 12:48:46

@rajcsányi.gellért (ergé):
a minőségi vita első felütése is megjelent. én tényeket soroltam, nem magánvéleményt.

zoli29 2010.03.23. 12:53:24

AgentUngur: Nagyon jó írás. Köszi!

2010.03.23. 12:58:13

Jó cikk.

"Számos olyan ügy van, ami azt mutatja, hogy úgy járnak-kelnek a magyar jogban és államigazgatásban, mintha otthon lennének."

Erről jó lenne részleteket tudni. Éppen ezért jó lenne, ha a zsidó származású magyar embereket nem elidegenítenénk magunktól, hanem be- és elfogadnánk. A kirekesztéssel pontosan azt érik el, ami ellen küzdeni akarnának.

emzperx 2010.03.23. 13:03:08

"...A zsidóság demográfiailag még Izraelt sem tudja belakni..."

Akkor miért kell olyan agresszív módon telepeket építeni a palesztin területeken?

"..az állam fő célja az, hogy megőrizze az izraeli többséget a területén belül..."

Hát ja. De nem biztos, hogy sikerül neki mivel ő sem isten, a palesztínok meg borzasztó szaporák.

"...egy izraeli mehetne Miamiba is..."

Ezt a marhaságot melyik ujjadból szoptad ki? Az USA is állít bizonyos feltételeket és az ottani bevándorlási hivatalokat valszeg nehezebb megkenni mint a csóró magyarokat. És valszeg ilyesmit is olvasnak a zsidók: front14.hu/index.php/component/content/article/2-hirek/66-vege-a-feherek-toebbsegenek-az-egyesuelt-allamokban

"...Nem akarja, hogy Magyarország gazdaságilag tönkremenjen..."

Baromság! Ha a haverokkal átjátszotta sukorót majd jó pénzért továbbadta mint lakópark akkor ködelőttem ködutánnam. Vastagon szarik az azt követő gazdasági helyzetre, viszont a -majdan kipattanó háború elől- menekülő zsidók tömegeit kurvára nem a befektetések érdekelnek majd hanem, van-e Magyarországon olyan aki "tud segíteni" az államponlgárság és lakás megszerzésében.

2010.03.23. 13:05:04

@hillcut: Manhattant már sok mindenki felvásárolta, arabok, kínaiak is. Te komolyan gondolod, hogy egy Izrael méretű ország fel tudná vásárolni Magyarországot, Manhattannel meg a lengyelekkel együtt? Ez egy nagyravágyó kijelentés, semmit több. Annyit jelent, hogy sokan fektetnek be Magyarországon, mert jelentős számú magyarországi és lengyelországi származású zsidó él Izraelben, ezért itt nyilván otthonosabban mozognak. Nincs ezzel semmi baj, fektessenek be bátran. Csak az ország gazdagodik tőle. Az arab befektetésektől se lett arab New-York.

kackia 2010.03.23. 13:06:52

Nem értem miért kell ennyire körül lihegni ezt az ügyet.
A zsidók a magyarok jó barátai voltak mindig.Akármiért is tesztelhették a gépeiket, mérték az időt, hogy pontosan tudják, ha szükség lesz rá mennyi idő alatt érik el a légteret, pl.kölcsönös segítség nyújtás esetén.Én nem tudok ellenséges szándékot feltételezni a zsidók részéről.Inkább hálával és köszönettel tartozunk nekik ezért a manőverért és azért, hogy gondolnak ránk és bevesznek a terveikbe.Örülnünk kellene inkább, hogy mi lettünk a célállomás és véletlenül sem Prága, vagy Varsó.:))

2010.03.23. 13:08:44

@emzperx: A kipattanó háborúk elől eddig se menekült senki el Izraelből, zöldség.

Attól, hogy valakik meg akarják szedni magukat, Izraelnek nem áll érdekében Magyarországot tönkretenni, ez is zöldség. Éppen ellenkezőleg, egy gazdag ország sokkal jobb piacot jelent.

tevevanegypupu 2010.03.23. 13:09:45

Jo kis iras. Ehhez tulajdonkeppen csak meg annyi tartozna hozza, hogy a rendszervaltas utan Budapest fopolgarmestere, a kornyezete es az ot tamogato szdsz szavazoinak tobbsege..khm..nem volt kereszteny, sem buddhista. Aminthogy az egyre-masra lebuko BKV-hoz kapcsolhato uzletemberek, az Andrassy uti berpalotak elkotyavetyeloi, a zsido negyeddel kapcsolatos umbuldak intezoi, a sukoroi kaszino eltervezoje (sot a kormany azon resze, akik ezt engedelyeztek)..stb...sem. Kovetkezeskeppen lehet, hogy nincsenek sokan, valoszinuleg nem akarnak gyarmatositani, de hogy figyelemremelto tevekenyseget folytatnak Magyarorszagon az fix.(-:
Ami pedig az izraeli kulpolitikat illeti, hala az egnek, vegre az amerikaiak is eszbe kaptak, hogy nem lesz az jo, ha igy folytatodik.

zoli29 2010.03.23. 13:10:08

@iii:

"Erről jó lenne részleteket tudni."

Pl. Joav Blumék bizniszelése Fletóékkal a Parlament Nándorfehérvári termében.
www.mno.hu/portal/650070

hillcut 2010.03.23. 13:12:01

@iii:
lövésünk sincsen, hogy Izrael mit akar/mit nem akar Mo-on. én csak a saját tapasztalataimból tudok kiindulni, amelyek ugyan nem számosak, de nem is pozitívak.
csak gazdagodik tőle? ki?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.03.23. 13:13:25

@iii:
Ez a rész szerintem az izraeli befektetőkre vonatkozott, nem a magyarországi zsidókra. Példák: Sukoró, erszébetvárosi bérház-bizniszek, Álomsziget a Hajógyárin.

AgentUngur 2010.03.23. 13:16:22

@hillcut: Mi tény neked. Két link?

Az, hogy Peresz mond valamit (vagy így mondta, vagy nem, én nem voltam ott, te igen?), egy dolog. A valóság az, hogy baromság. Álmodik a nyomor. Németország sokszor nagyobb befekektő hazánkban, mint Izrael.

Amit leírtam, az persze nem kőbevésett igazság. Nem vagyok izraeli stratéga.

De aki komolyan veszi, hogy 3 millió embert 2 év alatt be lehet telepíteni Mo-ra, az megérdemli, hogy hülyének nézzék.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.03.23. 13:16:46

@hillcut: az eutimes-os cikket elolvastad (megértetted) mielôtt linkelted?

vagy az az érved, hogy egy idegennyelvû lapon össze lehet hozni a magyar szélsôjobb elképzeléseirôl (avagy -te szavaiddal élve- magánvéleményérôl) 7 bekezdést?

AgentUngur 2010.03.23. 13:18:03

@TuRuL_2k2: Pontosan. És még van jónéhány...

tevevanegypupu 2010.03.23. 13:19:20

Hunvald nyilatkozta, hogy az azota korrupcio miatt levaltott izraeli nagykovet megjelent nala a varoshazan, es felajanlotta segitseget a berhazak ertekesitesben, mondvan, mint epitesi vallalkozonak, nagy gyakorlata van az ilyesmiben. O volt egyebkent az, aki felhaborodva hanytorgatta fel a Napkelteben, hogy adhat hatmillio forintot Magyarorszag a libanoni izraeli bombazasok palesztin aldozatainak.Micsoda dolog ez - mondta.

hillcut 2010.03.23. 13:19:29

@hillcut:
egy kiegészítés. ezzel persze egyetértek:

Kétoldalú kapcsolatainkban csak egyvalami kell, hogy számítson: a magyar nemzeti érdek.

Ki képviselte/képviseli a magyar nemzeti érdeket? Nekem nem úgy tűnik, mintha bárki is a zászlajára tűzte volna. Eddig..
Csak érdeklődve teszem fel a kérdést. Izraelita polgártársaink adott helyzetben vajon melyik nemzet érdekeit képviselik?
Az izraeli unokatestvér, vagy a magyar versenytársa kerül-e ki nyertesen egy döntési szituból? Hm?

m.logic 2010.03.23. 13:21:03

A zsidóságnak nem jó az, hogy élnek békében egy országban(mint teszi azt Mo-n minden nép a zsidókon és cigányokon kívül), ha ők valahol ott vannak, akkor azt saját formájukra akarják alakítani azt. Ott ők akarják formálni a kultúrát, vallási tényezők akarnak lenni. Ők akarják irányítani a kül- és belpolitikát, a közbeszédet, a gazdaságot, mindent. Évezredeken keresztül azt tanulták, hogy kiválasztottak. Másodlagos szerepet nem fogadnak el. Izrael pedig a Mo-i zsidóság ez irányú törekvéseit támogatja.

AgentUngur 2010.03.23. 13:25:42

Ami a gazdasági ügyeket illeti: sok emberrel beszéltem, komoly ügyvédekkel, ingatlanosokkal, kivitelezőkkel, sajnos ez az általános a tapasztalat. Izrael egy rendkívül korrupt ország, nagyon keményen védik az érdekeiket, és eddig megszokták, hogy itt mindent el lehet sikálni. A modus operandi egészen gátlástalan, Sukoró egyáltalán nem kivételes.

dz02 2010.03.23. 13:28:59

Agent Ungur megjegyeztem a neved. ez egy nagyon korrekt cikk, gratula!
üdv

hillcut 2010.03.23. 13:31:50

@AgentUngur:
nem a 3 millió zsidó betelepítése miatt linkeltem, hanem a Peres kijelentése miatt. az előbbi nyilvánvaló faszság(a kommentemben nem is említettem), utóbbi viszont megtörtént és igen, tény. lehozta a haaretz, szóval komolyan vehető.
kolonizáció alatt a felvásárlást (buy out) értettem én is, és gondolom Peres is. ezt viszont miért ne vehetném komolyan, ha maga az izraeli elnök mondja. inkább közel álla hivatalos izrali politikához, mint amit Te írtál. már ne haragudj,h ezt mondom.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 13:32:12

@AgentUngur:

Ha a JMM becsődítene orosz, iráni, kazah "üzletembereket" akkor azért néznénk, mint a moziban. (vagy azok is zsidók?)

Valóigaz, hogy más stílust képviselnek, de pl. a kínaiak is. Szerintem nem baj, ha megveszik azt ami eladó, inkább az eladókkal van a baj. Biztosan mindent dobra kell verni?

Nekem tök mindegy, hogy az ami nem az enyém, az egy spanyolé, magyaré, kínaié, vagy izraelié.

Csak védjenek a magyar törvények.

És inkább a Magyar Államé legyenek, mint magánszemélyé, ha stratégiailag jelentős dologról van szó.

Wasserkönig 2010.03.23. 13:33:25

A q.rva életbe! De sok zsydóbarát van itt!

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.23. 13:33:59

Ez a poszt hiánypótló D-le Agent Ungur.

picur3ka 2010.03.23. 13:34:07

@hillcut:

Amit maga idez, az megnullabb, hiszen csak a magyar extrem jobb otleteit foglalajak ossze.

kackia 2010.03.23. 13:37:02

@emzperx: Engem aggaszt ez a felelőtlen fajkeveredés.Ha csak a kutyákat veszem alapul azok is hol tacskólábú,hol formátlan, kiszámíthatatlan utódokat nemzenek emberi beavatkozás nélkül.Pedig a kutya valamikor farkas volt, mely egy életképes nemes ragadozó és kezdetben a kutya is hasonlított a farkasra.
A genetika tisztában van ezzel,ezért is szelektál. Bizonyos értelemben specifikusan szelektált géneket hoz össze, ellenállóbb,nemesebb, szebb utódok reprodukálására.
A nemes rassz kérdésén időszerű lenne elgondolkodni.Talán kevesebb betegember, szellemi és lelki degenerált, korcs lenne a világban.És itt nem arra gondolok, hogy ne keveredjen az emberiség egymással, csak oda kellene figyelni arra, ki szülhet gyereket.
Borzalommal látom, hogy túlnépesedett világunkban, bárki szaporodhat, bárki gyermeket nevelhet.
Faj és nép egészségügyi törvényről nem hallottak talán?

hillcut 2010.03.23. 13:37:26

@szomorutojas:
el. meg. AgentUngurnak írt válaszom neked is szól.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.03.23. 13:38:25

Nagyon jó írás.

Folytatni kellene, pontosan mi is a magyar nemzet érdeke, és kik, milyen ténykedéssel mennek ezzel szembe.

Tegye fel a kezét az, aki szerint a magyar nemzet érdekében repült be az a két gép.

thetriggerhappy 2010.03.23. 13:39:35

@vomit:

erre az állítólagos begin idézetre a nyíltan náci honlapokon kívül hol bukkanhatok?

AgentUngur 2010.03.23. 13:39:48

@hillcut: de nincs buy out. Ami van, azzal nem lehetnek domináns tényezők Mo-on. Pénzt akarnak csinálni, sokszor kapcsolatokat kihasználva áron alul vesznek telkeket, felhúznak rá valami szart, azt odébbállnak a nagy profittal. közben lefizetnek mindenkit, akit kell, ha vki ugrál, fenyegetőznek.

de ez nem kolonizáció, hanem profitcsinálás - ha kell gátlástalan módszerekkel, de nem a betelepítés előkészítése v. az ország felvásárlása.

A korrupciós ügyeket ki kell vizsgálni, kegyetlenül, és kész, Le kell törni a szarvukat.

hillcut 2010.03.23. 13:40:09

@picur3ka/beleallos kampany:
Simon Perest idéztem. a kommentben is.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 13:41:19

@kackia:

Baromság!

A torzság nem alrassz függő. Ha egy normálisan kinéző zsidó és egy normálisan kinéző norvég keveredik attól még normálisan kinéző gyermekeik lesznek.

De keveredhet két fajtiszta cigó, ha nyomi fejűek, akkor a gyermekeik is T. O. R. Z. arcszerkezetűek lesznek.

AgentUngur 2010.03.23. 13:44:13

@Jobb híján MDF-es: Én annyi panaszt, mint izraeli cégekre, egy nemzetre sem halottam mifelénk. Annyi korrupciós ügy sem érintett egy külországot sem. Ez nem zsidózás vagy a zsidókérdés feszegetése, hanem tény, amit ki kell mondani, és jobb, ha én mondom ki viszonylag értelmesen, mint ha más fröcsögve és primitíven.

De megengedem, hogy a kazah üzleti gyakorlat korruptabb és rosszabb.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.23. 13:44:59

"Nem akarja Magyarországot gyarmatosítani."

Na ez érdekelne jobban kifejtve is. Már csak azért is, mert úgy látszik AgentUngor többet tud mint Izrael államelnöke. Figyelemre méltó!

"Ráadásul makacsul Magyarországot akarják, merthogy vízkészlet meg vátdöfákk."
Ellenérv nem is kell, csak vátdöfákkolás? A víz bizony egyre nagyobb kincs lesz, és egyre többen szenvednek hiányt belőle. Ráadásul az olajjal ellentétben a vizet semmivel nem lehet pótolni, és 3 napig sem bírja ki nélküle az ember életben.

"A tény ezzel szemben az, hogy az izraeli cégek által épített kétségtelenül sok lakás nagy részét magyarok veszik meg, "
Aha értem. Vannak akik szerint AgentUngor nem közösül rendszeresen az anyjával, ezzel szemben tény az, hogy a víz 100 fokon forr! Ugye milyen meggyőző érvelés?

Áruld már el, hogy a gyarmatosítás, a vízkészlet lenyúlása, milyen viszonyban van azzal, hogy jönnek-e ide zsidók vagy nem?
Pl Indiában hány brit tartózkodott mikor gyarmat volt? Kb kevesebb mint most zsidó Magyarországon.

A helyzet az, hogy szívesen hinnék nektek, de megint sikerült abszolút mellébeszéléssel "érvelni" a kérdésekre...

thetriggerhappy 2010.03.23. 13:48:19

@AgentUngur:
abból, hogy az izraeli cégekkel nagyon sokan, köztük nagyon sok magyar zsidó sem áll szóba, semmilyen következtetést nem lehet levonni a magyarországi zsidósággal kapcsolatban. az itt élő-dolgozó izarelieket kurvára nem érdeklik a magyar zsidók.
a magam részéről nem nagyon kedvelem az izraelieket, akik egyébként inkább izraelinek tartják magukat és nem zsidónak (kiv vallásos réteg), eddig csupa rossz tapasztalatom volt velük.
arrogánsak, erőszakosak, durvák és neveletlenek.
de próbálnál meg te ott élni, belőled is ez jönne ki pár évtized alatt. nem könnyű az életük.

kackia 2010.03.23. 13:49:02

@iii: "Éppen ellenkezőleg, egy gazdag ország sokkal jobb piacot jelent."

Maga nem tanult földrajzot.
Magyrország a legjobb, legkívánatosabb hely Európában, sok és jóminőségű földünk van, sok édesvizünk és geotermikus energiánk.
Domborzatilag védett helyen fekszik, Alpok, Kárpátok gyűrűjében azok vízgyűjtő területe, és viszonylag földrengések is ritkán fordulnak elő.
Kell ennél kívánatosabb ország, talán ez a bibliai megjövendölt Kánaán.
És még említést sem tettem a föld szívcsajrákáról, mely a Pilisben dobog. Ha a föld isten kalapja, Hazánk a bokréta rajta!Szóval érti?:)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.23. 13:49:30

A "mit nem akar" rész 3 kijelentése teljesen komolytalan, amíg nem látjuk mondjuk az izraeli nagykövet nyilatkozatát, hogy Agent Ungur a hivatalos izraeli álláspontot képviseli, visszavonásig.

Hypofx 2010.03.23. 13:50:39

Jo lett volna ha hozod az alelnok ugyenek teljes hatteret, ugy jobban ertheto es nem lett volna reszre hajlo

Zahal 2010.03.23. 13:53:20

@kackia: de, hallottunk, a náci Németországban.

@TaTa86.: higgy, amit akarsz, és további kellemes gyűlölködést.

@m.logic: évszázadokon keresztül még ott sem lakhattak, ahol a többi ember, és rengeteg munkát tiltottak számukra az olyanok miatt, mint te. irigy, frusztrált, babonákban hívő, fröcsögő vadbarmok. a magyar zsidóság többet tett Magyarországért, mint az egész műmagyar banda 100szor szorozva.

-d(-_-)b- 2010.03.23. 13:55:03

Ugyanmár, mindenki tudja, hogy a kiválasztott nép mi vagyunk, a magyarok!

AgentUngur 2010.03.23. 13:55:35

@thetriggerhappy: és ki vont le következtetést a mo-i zsidósággal kapcsolatban? Egy rossz szót sem mondtam a magyar zsidókra. Teljes mértékben elutasítom, hogy vkit származása miatt hátrány érjen, és ezért ki is állok, ha kell.

Ez a bejegyzés Izraelről és befektető izraeli cégekről szólt: arról, hogy túlmentek bizonyos mértékeken

Malícia 2010.03.23. 13:55:43

@AgentUngur:
"Izrael egy rendkívül korrupt ország, nagyon keményen védik az érdekeiket, és eddig megszokták, hogy itt mindent el lehet sikálni."
Véleményed szerint az izraeli befektetők magyarországi üzleti tevékenysége hozzájárulhatott a hazánkban tapasztalható rendkívüli mértékű korrupcióhoz?

Nyílt levelek a Jobbiknak · http://nyiltlevelajobbiknak.blog.hu/ 2010.03.23. 13:55:47

Hogy a faszba termelnek ezek kétszer annyit a sivatagba?

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 13:56:03

@thetriggerhappy:

"akik egyébként inkább izraelinek tartják magukat és nem zsidónak"

Ja, a magyarzsidókat meg inkább magyaroknak, mint izraelieknek tartják
és igazuk is van.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.03.23. 13:58:32

" Agent mondja: Izrael lehet, hogy egy arrogáns, méretéhez képest nagyhatalmú ország, de kezeljük helyiértékén: lakossága 7,5 millió, nemzeti összterméke csupán a magyar kétszerese, nem egy világbirodalomról van itt szó. Magyarországnak ez az ország nem barátja, de nem is ellensége."
és ezzel leírta izrael erejét, helyiértékét az erőpiacon? idióta.

kackia 2010.03.23. 14:00:10

@Jobb híján MDF-es: Nem is mondtam, hogy egy normálisan kinéző zsidó, ne keveredhessen egy normálisan kinéző svábbal.
Viszont had ne keveredjenek már, a nem normálisan kinéző, szellemileg már devalválódottak a normálisakkal.Hová fogunk így jutni.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.23. 14:00:15

@Zahal:
tudjuk, mi csak a bőgatyát és a fütyülős barackot találtuk fel, nem is kell mondani.
Azért jó, hogy elhoztátok nekünk a civilizáció fényét...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 14:01:38

@AgentUngur:

Ez a poszt egy klasszikus sz*rmaszatolás. De hát ha te ebben leled örömed, akkor egészségedre (Ugyan, ki tilthatná meg neked?):-/

Ellenben azt az illusztrációt odabiggyeszteni a poszt tetejére az egy igen beteg és aljas dolog volt. Tényleg csak engem háborít fel, csak én érzem magam megalázva? Nem gondolnám:-(

ü
bbjnick

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 14:01:40

@-d(-_-)b-:

Épphogy nem tudja mindenki, mert azok a rohadt zsidók meghamisították a Bibliát! :-(

Ettől vagyunk mi, kiválasztott szittya-sumír-hun-avar-magyarok oly frusztráltak. Hiába írjuk meg a tuti igazságot, a többiek azt a többezeréves verziót ismerik. :-(((

Pedig Izrael = sivatag, Kárpáthaza = szívcsakra

(mégis fele akkora a GDP? Ez is csak a csaló zsidók miatt lehet így!)

AgentUngur 2010.03.23. 14:01:43

de ez nem jelenti azt, hogy a németek, a svédek, az amerikaiak nem járultak hozzá. csak az izraeliek pofátlanabbak voltak.

Combi a ballibes Ferkófan 2010.03.23. 14:02:16

@Egy kiábrándult szavazó: Úgy hogy ők dolgoznak munkaidőben és nem kommentelnek, mint mi :D

hillcut 2010.03.23. 14:03:54

@AgentUngur:
ez így értelmetlen. az izraeli elnök mond vmit, én idézem, te meg azt mondod, hogy az nem úgy van. ez nem érvelés.
ha már elkezdtünk spekulálni:
Mo-on százezer számra élnek zsidók. a társadalom egy (meglehetősen befolyásos) részének felvásárlása ezek alapján már meg is történt.
a gazdasági és politikai hatalom felvásárlása pedig folyamatos volt az elmúlt évtizedekben. ráadásul az általad is leírt mocskos eszközökkel.
én azt mondom, hogy a zsidó államnak túlontúl nagy az informális befolyása ahhoz képest, hogy izrael milyen "kicsi", földrajzilag mennyire "messze van" és gazdaságilag mennyire "nem jelentős". én ezt gazdasági, politikai, kulturális kolonizációnak tekintem.

Bougheau Tschichka 2010.03.23. 14:04:20

Magyar zsidó amint elhagyja az országot, előveszi a szépen összehajtogatott izraeli zászlóját és azzal lobogtat

Hazafelé aztán visszacseréli a trikolorra

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.23. 14:04:56

Két egyetemi oktató fickó az USÁ-ban pár éve írt egy abszolút nem mocskosnáci hangvételű elemzést az Izrael-lobbi döntő befolyásáról az USA külpolitikájában és arról, hogy ez a külpolitika el van térítve ezáltal az USA saját nemzeti érdekének képviseletétől. Ismétlem, nem metéltfarkincáztak, tetűhintásoztak, stb, teljesen tárgyszerű vitairat volt a témában. (vagy igazuk volt, vagy nem, ezt elvileg hozzátehetem, bár nekem van álláspontom...)
Az érdekes az, hogy az érintett egyetemek zsidó diákjaitól kezdve még sokan habzó szájjal, hisztérikusan követelték a két prof kirúgását állásukból, legalább egyikükkel ez gyorsan meg is történt. Aki jobban tudja, egészítse ki.
Ez a történet nem egészen arra utal, hogy a kis, hazánkénál alig kétszer nagyobb nemzeti össztermékű miniállam ne gyarmatosítana magánál sokkal nagyobb falatokat...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.23. 14:05:50

@bbjnick: " Az 1848. március 15-i magyar forradalomban és az azt követő szabadságharcban a zsidók számarányukat messze meghaladó módon, nagy anyagi és véráldozattal vettek részt. Az 1849-i harcokban részt vett mintegy 180 ezres honvédségből � Kossuth jászberényi nyilatkozata szerint � húszezren voltak zsidók, közülük 76-an hadnagyi, 29-en főhadnagyi, harmincan századosi és nyolcan őrnagyi rangra emelkedtek. A zsidó katonaorvosok száma 56 volt, és a már említett Löw Lipót mellett Schwab Arszlán (1794�1857) pesti főrabbi és a reformmozgalom egyik vezére, Eichorn Ignác (1825�1875) is tábori rabbiként szolgált. (Előbbiek a szabadságharc leverése után börtönbe jutottak, míg Eichorn Kossuthtal együtt ment az emigrációba, majd a kiegyezés után, Horn Ede névvel államtitkár lett. Hadd említsük meg Reményi Ede nevét is, aki Görgey Artúr segédtisztje, majd New Yorkban világhírű hegedűművész és zeneszerző lett. (Később Reményi állította fel a kor két legkiválóbb magyarjának, Széchenyi Istvánnak és Petőfi Sándornak a szoboralapját.) Az 1849-i szegedi országgyűlés ezért joggal mondta ki a zsidók egyenjogúsítását, noha a határozat � a szabadságharc bukása miatt � törvényerőre már nem emelkedett.

Nem véletlen, hogy Haynau, a kegyetlen �bresciai hóhér� ezt jegyezte le: �a zsidók, érzelmeik és gonosz cselekvésük által olyannyira előmozdították a magyar forradalmat, hogy az az ő közreműködésük nélkül sohasem nyerhetett volna ilyen jelentőséget�. Ezért a magyar zsidóságot a fegyverletétel után hatalmas hadisarc megfizetésére kötelezték. (A kiegyezés után ezt az összeget, kamatok nélkül, I. Ferenc József császár visszaadta, és abból úgynevezett Iskolaalapot létesítettek. Ebből a korábbi hadisarcból épült, többek között az 1877-ben felavatott budapesti rabbiképző intézet és tanítóképző.)"

www.zsido.hu/tortenelem/magyarzs.htm

thetriggerhappy 2010.03.23. 14:08:23

@AgentUngur:

nem is írtam, hogy ezt írtad volna. :-)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.23. 14:09:53

@rajcsányi.gellért (ergé):
ez egy zsidók által agyonreklámozott legenda, de bizonyos alapja persze van. Konkrétan, hogy 48-49 nyitotta meg az utat a magyarországi zsidóuralom előtt, nem az emancipációra gondolok, hanem a liberalizáció-dereguláció-privatizáció hármas globalista jelszavát nálunk már akkor képviselő 48-as törvényekre.

olajcsucs.blogspot.com/2010/03/marcius-15-marketing-csodaja.html

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.03.23. 14:10:09

@Grift:
ja, és mit bizonyít azon kívül, hogy haynaunak igaza van, és azóta is ott keresik a kenyerüket a zsidók a minden forradalamak kirobbantásánál, feltüzelésénél?

kackia 2010.03.23. 14:11:01

@Zahal: Meg Amerikában is az 50 es 60 években.Meg hallottam a szelektív zsidó házassági törvényekről.
Ha egy nép észen van, nem keveredik eszetlenül.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.03.23. 14:11:05

@TaTa86.: Látjátok, ezért éri meg végigböngészni a kommenteket, mielőtt bill.-höz nyúltok. Nekem nem kell ide bepötyögnöm a saját véleményemet, mert tökéletesen megegyezik TaTaáéval.
Pusztán annyit, hogy aki ilyen mondatot leír:
"Nekem tök mindegy, hogy az ami nem az enyém, az egy spanyolé, magyaré, kínaié, vagy izraelié.", az tényleg szavazzon az MDF-re. Bár szerintem egy frontális lobotómiával jobban járna.

picur3ka 2010.03.23. 14:11:21

@Zahal:

Hat a lerombolasaban 1918-tol szinten jol kivette reszet.

Ne essunk nagy tulzasokba.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.03.23. 14:11:48

@bbjnick:
Az illusztrációt én tettem bele, jobb ötlet híján.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.23. 14:12:17

@Grift:
Haynaunak illett ismernia a magafajtákat...

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.03.23. 14:12:24

@rajcsányi.gellért (ergé): A teljesen elfogulatlan forrás pedig a zsido.hu?
You gotta be kiddin' me.

Falusi_metálos 2010.03.23. 14:12:51

@Egy kiábrándult szavazó:

Nem ők sokat, hanem mi hogy a faszba termelünk ilyen keveset itt a mezők rétek vizek földjén?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.23. 14:13:04

@TuRuL_2k2:
Csaplár Vilmos: Zsidó vagyok Magyarországon c. könyvének borítójáról...

szavazzfasszal · http://szavazzfasszal.blog.hu 2010.03.23. 14:13:31

Világméretű zsidózás :(
Én ezért Szavazok Fasszal!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.23. 14:14:16

@Falusi_metálos:
Egyrészt mi csak a magunkén termeltünk, másrészt azon is egyre kevesebbet, mióta az EU azért ad pár üveggyöngyüt, hogy felrobbantsuk pl. a cukorgyárainkat.

lvjtn (törölt) 2010.03.23. 14:14:43

nem tudom, milyen mértékben a szokásos zsidóellenes érzelmek miatt cinkelik a legtöbben izrael katonai és külpolitikai (már amennyiben ez elválasztható :) ténykedését és mennyi az irigység, de szerintem nagyjából ez a normális külpolitika. amit a republikánus usa meg izrael meg a putyini oroszország meg kína stb. művel. sokkal betegebbnek tartom azt, ami magyarországon 45 óta normává vált, hogy leülünk tárgyalni egy ficoval, ceausescuval (1988 arad, ha vki még emlékezik a falurombolós afférra), kormányfő koccintgat dec. 1-jén, megünneplendő erdély elvesztését stb., stb. akkor már inkább a sok segélyből élő eltartása helyett költenénk a hadseregre, ha nem is vitézkedni, de elkerülni az olyasmit, h mindenféle szlovák, román, szerb, ukrán mitugrász büntetlenül törölhesse belénk a bocskorát. tökösség, nagypofájúság, keménykedés, ránk is ránkférne az állandó megalázkodás meg kishitűség helyett. a cigók köré meg nyugodtan építhetnénk mi is védelmi falakat, enszet és eu-t és enyéb utópista (komcsi :) fantomszerveket nyugodtan le lehetne szarni

Terézágyú 2010.03.23. 14:15:28

Ha ezt mondta simonperec akkor el kell hinni, ugyebár?

Persze, ha simonperec aszonta volna, hogy NEM akarják Magyarországot gyarmatosítani, vagy utólag most mondaná, sőt megesküdne rá, akkor azt mégse hinné el a sok antiszemita :)))
Merthogy antiszemiták. Eleve abból indulnak ki, hogy a zsidók rosszak, és egyfolytában rosszat terveznek. Kész. Ez van.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.23. 14:16:04

@lvjtn:
Úgy érted, helytartóink voltak ilyen elvtelenek az agresszív szomszédokkal, akik úgy tudták, hogy egy fasiszta népet kormányoznak?

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 14:16:41

@The Drunken Master:

Tovább miért nem olvasod? A következő mondatban a lényeg! Vagy hiányzik a homloklebenyed hozzá? :-)

Nyílt levelek a Jobbiknak · http://nyiltlevelajobbiknak.blog.hu/ 2010.03.23. 14:17:09

@Falusi_metálos: igaz :D Hát, én termelnék jobban, ha több maradna, csak hát az izraeliek elviszik...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 14:18:05

@rajcsányi.gellért (ergé):

Értem. Csak azt ne értem, hogy: ennek mind mi köze van az izraeli kémrepülőgépekhez és a csaló befektetőkhöz? Szerintem te sem:-(

ü
bbjnick

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.23. 14:19:01

@Zahal: Menj csak vissza szexblogokat olvasni. :)

@The Drunken Master: Kösz.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 14:20:20

@szavazzfasszal:

Mert buzi vagy! Szívesen rajzolgatsz faszt. Látens vagy nyílt buzi lehetsz.
Miért nem inkább pinát rajzolsz? Nem tudsz? Nem ismered? Arra nem áll fel?

kackia 2010.03.23. 14:21:00

@Bougheau Tschichka: A magyar emigráns is lengeti a magyar zászlót usában, sőt magyar házat is működtet, pedig usa állampolgár már.

picur3ka 2010.03.23. 14:21:38

Egy teny a paranoia megsegitesehez: Israel rendkivul jo viszonyt apol a csehekkel, szlovakokkal, szerbekkel es romanokkal.

hillcut 2010.03.23. 14:21:46

@Terézágyú:
anti-cionista vagyok, nem antiszemita.
Peres pedig nem mondta sem utólag, sem előre. Izreal soha nem ismert el semmi általa elkövetett negatív cselekedetet.
had mondjak már azt amit akarok, ha ők, az általam nem elfogadott érdekeiket akarják érvényesíteni az én országomban!

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 14:22:36

@kackia:

Ja, az USA állampolgársági eskü értelmében meg kellene tagadni a korábbi kötődését.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.23. 14:22:45

@Terézágyú: Továbbá mindegyiknek turul van a seggére tetoválva, árpáccsáv volt a jele óvodában, naponta 88szor zikkáljozik és utálja a pirézeket.
Kivéve a Király Bandi, de az köcsög!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 14:23:13

@TuRuL_2k2:

Én még ötletelnék a helyedben egy kicsit:-D

baráti ü
bbjnick

picur3ka 2010.03.23. 14:23:30

@Terézágyú:

A gazdasagi gyarmatositas egy tenye a mai vilagnak, ehhez nem kell semmi ideologiat eloszedni.

min 2010.03.23. 14:24:21

Hogy nem unjátok még ezeket a témákat...
Az érdekesebb, hogy a MOL-t és aq MÁV-ot miért külföldi bankok hitelezik?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.23. 14:25:11

@Jobb híján MDF-es:

Amint egy néger leteszi az USA állampolgársági esküt, köteles kifehéredni!
(vegyenek példát Michael Jacksonról...)
Obama állampolgárságát is ezért vitatják, csak félig-meddig fehéredett ki... :-)

Terézágyú 2010.03.23. 14:25:31

@hillcut:
"anti-cionista vagyok, nem antiszemita."

Aha. Ezt jó tudni.
Tehát ha egy zsidó azt mondja, hogy ő nem cionista, akkor azzal neked semmi bajod, ugyebár.

"Peres pedig nem mondta sem utólag, sem előre. Izreal soha nem ismert el semmi általa elkövetett negatív cselekedetet."

De ha mondaná, elhinnéd neki?

"had mondjak már azt amit akarok, ha ők, az általam nem elfogadott érdekeiket akarják érvényesíteni az én országomban!"

Természetesen azt mondhatsz, amit akarsz, ahogy perec is azt mondta, amit akart, sőt én is azt mondom, amit akarok... :)

smartdrive 2010.03.23. 14:25:35

"Ez teljesen legitim dolog, mi is ezt szeretnénk az erdélyi, felvidéki magyarok kapcsán."

te komplexusos kis móricka

kackia 2010.03.23. 14:27:14

@Jobb híján MDF-es: Nem ezért említettem.Természetesen tudom, hogy ezt sehol sem kérik a friss állampolgároktól.Bár, ha rajtam múlna én ezt megkövetelném.

J.Ildiko 2010.03.23. 14:28:15

Ez egy kicsit zsidózós lett.

akos1 2010.03.23. 14:28:19

Hát abba nem vagyok olyan biztos, hogy nem akarják Magyarországot.
Abban se, hogy igen.
A palesztinokat is kirakták az országukból, velünk mért ne tennék meg? Ki védene meg minket? Nincsen egyetlenegy szövetséges országunk se. Izrael egy sivatag, Magyarország pedig egy gyönyörű hely.

Terézágyú 2010.03.23. 14:28:23

@TaTa86.:
"Továbbá mindegyiknek turul van a seggére tetoválva, árpáccsáv volt a jele óvodában, naponta 88szor zikkáljozik és utálja a pirézeket."

Mármint az, aki antiszemita?
Nem tudom, annyit nem ismerek. Te biztosan többet ismersz: ilyenek???

De valahogy az antiszemitákról mindig kiderül, hogy jobbikosok, hogy turuloznak, hogy árpádsávoznak, talán még a zikkálás is, és igen utál sok mindenkit...

Fene tudja miért van ez.

Combi a ballibes Ferkófan 2010.03.23. 14:28:33

@The Drunken Master: Igen, minden bizonnyal a pár hozzászólással később (Arma Gedeon2 2010.03.23. 14:09:53) látható blogspotos link sokkal autentikusabb. Idióta.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 14:29:42

@Arma Gedeon2:

A magyar az nem faj, se nem alfaj, az egy nyelvi, kulturális közösség.

Ha egy tótnak, svábnak vagy rácnak a fejébe verték anno a magyar iskolákban, hogy ő magyar akkor az ő gyermeke, unokája az USÁ-ban a magyar zászlót fogja lobogtatni. Hiába nem sűrű kun gyerek.

Bougheau Tschichka 2010.03.23. 14:31:19

@kackia: Félreértettél, a magyar zsidó Magyarországon kívül már nem magyarnak adja elő magát!

Az pedig pont fordítottja annak mint amit említettél, amikor bármilyen országban büszke magyarságára a magyar ember

Londonban pont most elégelték meg, pedig ott még kémrepülők sem jártak

index.hu/kulfold/hirek/2010/03/23/london_kiutasit_egy_izraeli_diplomatat/

Terézágyú 2010.03.23. 14:31:32

@akos1:
"A palesztinokat is kirakták az országukból, velünk mért ne tennék meg?"

Hát, létezik egy könyv, amelyet sok ember szentnek tart, állítólag maga a zisten diktálta, na eszerint a könyv szerint az a föld tényleg a zsidókoké már vagy 4000 éve... maga ez a bizonyos isten adta nekik... Szóval csak visszaveszik aztat a földet...
Persze, a fene tudja, hogy igaz-e ez...

min 2010.03.23. 14:33:14

@akos1: A paleswztínokat kirakták? Honnan? Egy kis történelmet olvassál már. A palesztinokat a rómaiak telepítették be amikor kb 800ezer zsidót mészároltak le 32 légóval a nagy lázadáskor. Valakiknek meg kellett művelni akkoriban a földet..

Terézágyú 2010.03.23. 14:34:14

@Bougheau Tschichka:
"Londonban pont most elégelték meg, pedig ott még kémrepülők sem jártak

index.hu/kulfold/hirek/2010/03/23/london_kiutasit_egy_izraeli_diplomatat/"

:) Éljenek a zangolok :)
Persze, ha egyszer egy magyar diplomatát utasítana ki, akkor vesszenek a zangolok...!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.23. 14:34:48

@Terézágyú: "Te biztosan többet ismersz: ilyenek???"
Én az összeset ismerem, és elhiheted: MIND ilyen!
Ezek nem emberek, ezek már zombik!
Igazából irtani kéne őket, mert fertőznek, hasznuk pedig már nincs.

"De valahogy az antiszemitákról mindig kiderül, hogy jobbikosok"
Széchenyi István tudtommal nem jobbikos, bár a fene tudja...

min 2010.03.23. 14:34:58

Van itt valaki aki ehte magyar? Vezesse már vissza a családfáját ha tudja...Nálunk keveredetteb nép nincs is tán a földön...

Pistákom 2010.03.23. 14:35:09

Van ebben a cikkben valami ballib értelmiségi íz. A józan ész nevében szégyenlősen legyint olyan dolgokra, amelyek egyáltalán nem mondanak ellent a józan észnek. Igenis komolyan kell számolni a "kolonizációval". Persze nem arról van szó, hogy Izrael felvásárolja Magyarországot és rabszolgaként dolgoztatja majd a magyarokat. De butaság volna azt hinni, hogy Izrael külpolitikája nem épít a zsidó diaszpórára. Számít rá, védi és erősíti természetesen. Joga van hozzá. Nekünk meg jogunk van ahhoz, hogy beszéljünk róla és stratégiát dolgozzunk ki arra, hogy a magyar nemzet a legtöbbet profitáljon ebből a létező jelenségből.

Tehát semmiképp nem nemzeti érdek rálegyinteni.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.23. 14:37:26

@Terézágyú:

Na ez kezd ijesztően hangzani.
SzóvalPalesztina megkaparintásához időben írattak maguknak egy könyvet az Istenükkel (becsszóra tőle vették át, és 10 méteres körzetben még péntek is lett), akkor gyanús, hogy már irogatják azt a könyvet, amely szerint Kossuth 150 ezer honvédjéből úgy 600 ezer volt zsidó, Árpád vezérkara a kazár boirodalomból jövet természetesen zsidó volt, stb. Ezt is Isten írja nekik? Ezt a földet is nekik ígérte?

Terézágyú 2010.03.23. 14:37:34

@TaTa86.:
"Én az összeset ismerem, és elhiheted: MIND ilyen!"

Télleg? :(( Ezt sajnálattal hallom. Valami kis önállóságot elvártam volna...

""De valahogy az antiszemitákról mindig kiderül, hogy jobbikosok"
Széchenyi István tudtommal nem jobbikos, bár a fene tudja... "

Sőt, sekszpír is az volt, mégse jobbikos, ugyebár :) Jó példáid vannak :)

De a mai emberek közt bizony stimmol a dolog.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.23. 14:37:49

@min: 6millió volt az, te szemét rómainépirtás-tagadó!

Egyébként olvass te történelmet. 1millió palesztin hagyta el a szülőföldjét, és menekült Gázába az utóbbi 50 évben.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 14:38:18

Hé, blogmotor, ne sz*rozz!!!

ü
bbjnick

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.23. 14:39:00

@Terézágyú: "De a mai emberek közt bizony stimmol a dolog. "
Hát mondom, hogy igen!
(Mondjuk az itt kommentelgető Kündüvel beszélned kéne... :S )

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.23. 14:39:03

@Pistákom:
A hivatalos izraeli szlogen a diaszpórára: "We Are One"

hillcut 2010.03.23. 14:39:50

@Terézágyú:
ha azt mondja, hogy ő nem cionista, akkor annak még örülök is. és ha azt mondja, hogy elítéli a cionizmust, akkor annak még jobban örülök.

"De ha mondaná, elhinnéd neki?"
ha mellé tenné, hogy hibázott és elnézést kér, akkor igen. mikor várhatom ezt?

és ha már a sok "ha" szócskánál tartunk:

ha egyszer például egy izraelita polgártársamtól megkérdezhetném, hogy ha választania kellene, akkor Magyarországot, vagy Izraelt választaná, vajon milyen válaszra számíthatnék? szted?

"Természetesen azt mondhatsz, amit akarsz, ahogy perec is azt mondta, amit akart, sőt én is azt mondom, amit akarok... :)"

Ez bizony nem teljesen így van. Mert ha én azt mondom, hogy Izrael egy embertelen, erőszakos állam és polgárai szemét elnyomók, akkor én bizony rasszistának /antiszemitának vagyok kikiáltva. Ami miatt esetleg még bíróság elé is állíthatnak.

Terézágyú 2010.03.23. 14:42:20

@Arma Gedeon2:
"SzóvalPalesztina megkaparintásához időben írattak maguknak egy könyvet az Istenükkel"

Na most mondd meg!
És ez mind semmi, de állítólag ez a zisten ez ugyanaz, aki a magyarok, meg egész ajrópa istene is...!
És ez a bizonyos könyv a leggyakrabban, a legtöbb példányban kiadott könyv!!

"akkor gyanús, hogy már irogatják azt a könyvet, amely szerint Kossuth 150 ezer honvédjéből úgy 600 ezer volt zsidó"

Hát, fentebb írta valaki, hogy az egész forradalmat a zsidók csinálták... ki tudja ma már.

kackia 2010.03.23. 14:42:32

@min: Tudod az az igazi magyar aki legtöbbet a paprikát használja fűszerek közül.

vizipipa 2010.03.23. 14:43:20

@AgentUngur:
Én sem voltam ott amikor Simon Peresz ezt mondta. Viszont a youtube-on ott van, nem egy példányban. Melyik kell, CNN vagy ABC?

@rajcsányi.gellért (ergé):
Ezt a mesét már többször hallottam. Harmincezerrel is. Ami igazolható: 3 ezer. Nem ennyi volt, a becslések szerint 5-8 ezer. A 3 ezer az igazolható.
Az ilyen források szavahihetősége olyan mint ez:
The Jewish Population of the World (2006)

www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Judaism/jewpop.html

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 14:44:47

@Terézágyú: Ez eddig rendben is lenne,na de miért kell egy város méretű helyre bezsúfolni az összes palesztínt?Gáza.

Egyébként Magyarország egyetlen guantanamói fogja is palesztín.Ezzel is demonstrája az állam azt,hogy nem ért egyet mindenben a zsidókkal.

blacklord 2010.03.23. 14:45:39

Kemény szavak, de abszolút egyetértek. Teljesen antiszemitizmusmentesen lefektetted a fő alapelveket, amiknek érvényesülnie kellene viszonyunkban, és ezt a kémrepülősdit én is felháborítónak és a magyar haderő teljes alkalmatlanságának bizonyítékának találom.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 14:46:29

De inkább zs-k mint c-k ha már választani lehetne!

Terézágyú 2010.03.23. 14:47:14

@hillcut:
"ha azt mondja, hogy ő nem cionista, akkor annak még örülök is. és ha azt mondja, hogy elítéli a cionizmust, akkor annak még jobban örülök."

Na, akkor beszélgess sokat zsidókkal :)
Én nem szoktam, nem ismerek egyet se...

""De ha mondaná, elhinnéd neki?"
ha mellé tenné, hogy hibázott és elnézést kér, akkor igen"

Sajnos, attól tartok azt mondanád, hogy na MOST hazudik! Át akar verni bennünket...

"ha egyszer például egy izraelita polgártársamtól megkérdezhetném, hogy ha választania kellene, akkor Magyarországot, vagy Izraelt választaná, vajon milyen válaszra számíthatnék? szted?"

Nemtom, kérdezd meg tőle :)
De ha itt él nálunk, akkor gondolom választott, nem? :)

"Ez bizony nem teljesen így van. Mert ha én azt mondom, hogy Izrael egy embertelen, erőszakos állam és polgárai szemét elnyomók, akkor én bizony rasszistának /antiszemitának vagyok kikiáltva."

És nem jogosan? :)))

"Ami miatt esetleg még bíróság elé is állíthatnak."

De te bátor ember vagy, és ennek ellenére hangoztatod a nézeteidet. Pedig a bíróság kardja ott lebeg a fejed felett folyamatosan egy hajszálon függve...!

Blitz! 2010.03.23. 14:49:32

érdekes dolog, a Honvédelmi Minisztérium eddig nem is tudott a berepülő gépekről, most meg állítják, hogy mindenről tudomásuk volt. ez aztán a "nemvárt" fordulat.
Ha meg minden ennyire rendben volt és minden illetékes tudott mindenről, akkor mire fel volt ez a nagy számonkérősdi?

És nem hat meg, hogy milyen engedélyük volt erre az akcióra; 'kémrepülők' ne grasszájanak magyar légtérben.

Terézágyú 2010.03.23. 14:50:26

@Gempacsöki Boborján:

"Ez eddig rendben is lenne,na de miért kell egy város méretű helyre bezsúfolni az összes palesztínt?Gáza."

Hát látod, ilyen ez a zsidó imperializmus...

"Egyébként Magyarország egyetlen guantanamói foglya is palesztín.Ezzel is demonstrája az állam azt,hogy nem ért egyet mindenben a zsidókkal."

Ezt teszi a magyar állam? Ez már igen. Helyes.

Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.03.23. 14:51:07

Háromszor szerepel a "prosperál" szó a szövegben.

Pistákom 2010.03.23. 14:51:57

@Terézágyú: Az említett könyv azóta bővült egy igen fontos passzussal, mely szerint a kiválasztott néphez tartozás immár nem test szerint értendő. Izrael fájába olttatik be minden Krisztus hitű, így az ígéret is teljesül és mi, nem zsidók sem vagyunk már kizárva a jóból.

Uva 2010.03.23. 14:52:41

Simicskó István mexakértette, hogy a magyar légtér biztonságával komoly problémák vannak. Akkor miért tesz keresztbe a Fidesz minden alklommal a zengőtubesi NATO radarnak, például?

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 14:53:02

2x volt zsidó főnököm,mindegyik becsületesen meg és kifizetett.1x volt roma főnököm,az nagyon gyéren fizetett,de nem is követel sokat és ő is elég normális volt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.03.23. 14:53:33

Ungur ügynök naivitása több mint gyanús. Csúcsidős uborkaszezon, basszátok meg.

irrelevant 2010.03.23. 14:53:51

Jó a cikk. Az izraeli gyarmatosítást vizionálókkal én sem tudok mit kezdeni, de tegyük hozzá, hogy Peresz kijelentését máig nem tudta senki megnyugtatóan kimosdatni!

kackia 2010.03.23. 14:54:07

@Terézágyú: A legnagyobb baj ott kezdődött mikor ezt a szigorú istent nem szabadott ábrázolni.Ez teremtett aztán igazi sötétséget a fejekben, gondolj bele semmi szín, semmi forma, csak törvény 4 ezer éven keresztül. Aztán ezek teremtettek kultúrát Európában.:)))))
Verbálisat, színházasat azt lehet, de mást azt nehezen hiszem, még akkor sem ha elhiszik magukról, hogy a vizuálisban is ott vannak, igen ott vannak az 1910 es évektől kezdve,a bomlasztás időszakától, de előtte sosem voltak jelen a vizuálisban, csak is kereskedtek, mélyebb átélés nélkül a kultúrával.

Terézágyú 2010.03.23. 14:54:24

@Pistákom:
"Izrael fájába olttatik be minden Krisztus hitű"

Szóval akkor minden magyar (azaz: keresztény, ugyebár) már Izrael fájába vagyon oltva???? Tyűha!
Ugyanazon fa ágai valánk?

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 14:54:51

Kínai főnököm még nem volt,de az apám azt állította,hogy a gumigyárban sem a vietkong főnök a genya,hanem a magyar főnökök,akik lenyúlják a dolgozók bérét amiről a külföldi tulajd nem is tud.TESCO ugyanez a kategória mindenütt!

tevevanegypupu 2010.03.23. 14:55:25

@min:
Amerikaiak is eleg kevertek es mi is azok vagyunk. Viszont el kell ismerni, hogy a zsidok nem szivesen keverednek masokkal, szivesebben maradnak echte zsidok.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 14:57:39

@tevevanegypupu: Én személy szerint nem tudnám megkülönböztetni a zsidót a palesztíntől,mondjuk fürdőgatyában.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.23. 14:58:01

@otvospeter: Komolyan nem értelek. Szóval Perezt még senki nem magyarázta meg, de a gyarmatosítás baromság?

Valaki árulja már el, hogy milyen érv szerepel amellett, hogy ezt ilyen kategorikusan ki lehessen jelenteni?

csarab 2010.03.23. 14:58:30

@kackia: Gratulálok "korszerű" eugenikai elképzeléseidhez.

blacklord 2010.03.23. 14:59:03

@kackia: Na ennél a pontnál hagytam abba e blog kommentjeinek olvasását. Ungur kemény, de ésszerű dolgokat mond, az átlag-Jobbikos fasiszta hagymázból viszont köszönöm, nem kérek. Nem azért kell utálni egy zsidót, mert zsidó, hanem ha olyan módszereket használ, amik megrövidítenek minket. Ennyi. És ezt persze bárki másra is igaz.

Pistákom 2010.03.23. 14:59:15

@otvospeter: Akkor cseréld le a gyarmatosítás szót arra, hogy "erős izraeli és helyi zsidó pozíciók kiépítése"!

Ehhez természetesen joguk van, törvényes keretek között. De mi van akkor, ha ezek a pozíciók veszélyeztetik az adott ország pozícióit? Szabad észrevenni? Szabad megvédeni a saját pozíciókat? (Törvényes keretek között, természetesen.)

Terézágyú 2010.03.23. 14:59:41

@Gempacsöki Boborján:
"Én személy szerint nem tudnám megkülönböztetni a zsidót a palesztíntől,mondjuk fürdőgatyában. "

Miért, ha fürdőgatyát húzol, az gátolja a külvilág felismerését?.... :-O

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 14:59:47

@TaTa86.: A zsidók szeretik a meleget és Magyarországon hideg van az év nagyobb részében.

min 2010.03.23. 15:00:12

@tevevanegypupu: Ez igaz is lehet bár ha a történelmüket nézem ennek a hozzáállásnak azért elég megalapozott oka is van bár az ottani fiatalok között is egyre több aki nyitottaban gondolkozik.

Viszont röhögö görcsöt kapok azon honfitársainktól akik folyamatosan a "tiszta"magyart víziónálják.

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2010.03.23. 15:00:33

szerintem a tűzgömböt jöttek megnézni :) ők lőtték le, mert náci ufó volt :D:D:D:D

bocs :D

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 15:00:35

@Terézágyú: Letolt fürdőgatyánál már könnyebb lenne a megkülönböztetés ugye.

Zelefánt 2010.03.23. 15:00:36

Néhány hónapja itt járt A. Lieberman izraeli külügyminiszter. Azt hiszem a Heti Válasz el is kapta egy interjú erejéig.
Az utolsó kérdésre, amely körülbelül arról szólt, hogy nem aggódik-e, hogy a választás után negatív irányba változik a két ország kapcsolata, azt válaszolta:
"NEM. NEKÜNK MINDKÉT POLITIKAI OLDALLAL KIVÁLÓ A KAPCSOLATUNK."
Na ja.

kackia 2010.03.23. 15:00:55

@Pistákom: Hát elég szomorú lennék, ha a magyar olyan balga lenne, hogy ezt a saulista maszlagot amit most ide írtál megette volna.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 15:01:04

@Terézágyú:

Most meglepődtél, mi?! :-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

min 2010.03.23. 15:01:59

@TaTa86.
Nézd is meg mit tettek egy virágzó egyetemekkel rendelkező Gázával...

Terézágyú 2010.03.23. 15:03:10

@Gempacsöki Boborján:
"Letolt fürdőgatyánál már könnyebb lenne a megkülönböztetés ugye. "

De mit fog szólni az a palesztin meg az a zsidó, hogy letolod előttük a fürdőgatyádat???

steve85a 2010.03.23. 15:03:43

Hú de sok horogkeresztény gyűlt itt össze!
A világ legnagyobb zsidó átveréséről hallottatok már?
Erre még a cion bölcsei is elismerően csettintettek.

Pár "zsidóvérű" középkori törzs egy fehér lóért vett meg egy jó tulajdonságokkkal rendelkező országnyi ingatlant. Ott lakóparkokat létesítettek, az őslakósokat meg javarészt kiírtották.
Az ingatlan fellelhetősége: Európa, Kárpát medence.

turulfan 2010.03.23. 15:04:03

nagyon jó, korrekt írás, köszönjük!!!

nekem több zsidó ismerősöm van, és semmi bajom velük!
viszont amit izrael művel, az gyomorforgató...

szebb jövőt!

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.03.23. 15:04:31

@Mihint: p.s. Na EZÉRT kellene végre egy rendes, korrekt, higgadt történetkutatás, máskülönben hangulatkeltés az egész .-(

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 15:05:06

@Mihint:

Mielőtt kitörne a kofalárma, mondjuk el a forrás szerzőjéről, hogy jelölték irodalmi Nobel-díjra is:-)

ü
bbjnick

Pistákom 2010.03.23. 15:06:39

@Terézágyú: Bizony, aki keresztény, az lelki zsidó.

Ha eddig nem tetted, olvasd el Pál apostol rómabeliekhez írott levelét (ha lusta vagy, csak a 11. fejezetet) és látni fogod. (Azt is, hogy a Biblia kerek perec elutasítja az antiszemitizmust.)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 15:07:02

@steve85a:

"az őslakósokat meg javarészt kiírtották"

Hol vannak ezeknek a kiirtott őslakosok sírjai?

Nem volt itt semmi csata, semmi irtás.
A morvák befogadták a magyarokat (előbb még felbérelték őket zsoldosként az ellenségeik ellen) utána meg simán összeolvadtunk.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 15:07:04

@steve85a: Kiírtották a tisztafajú magyar árját?
Ez döbbenetes!
Már a lakóparkok is gázkamraként működnek vagy mi?

kackia 2010.03.23. 15:07:33

@blacklord: Neked nincs humor érzéked, lazul el egy kicsit.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 15:08:23

A zsidó férfiak legalább kinéznek valahogy,nem úgy mint az alacsony kopasz sörhasú magyarok.DDD

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 15:08:32

@Pistákom:

Csakhogy az eredeti kiválasztást sem törölte el.

irrelevant 2010.03.23. 15:08:50

@TaTa86.: Nem hiszek ebben az izraeli gyarmatosítás mesében. Emlékezz vissza, mennyire beégett a mítosz egyik leghangosabb hirdetője, Posta Imre, amikor az index egy kamerával elment az általa valahová odaképzelt titkos izraeli katonai bunker helyszínére, ahol több száz izraeli katonát kellett volna találniuk a családjaikkal együtt, de csak egy romos szovjet laktanyát találtek. Mi volt a válasz? Az izraeli bunker nyilván hét emelet mélyen van a föld alá ásva :DDDD Hát persze. Ez az egész mese ilyen félinformációkra vagy kitalált sztorikra épül.

Viszont arra tényleg kíváncsi lennék, hogy Peresz miért mondta, amit mondott. És hogy értette.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 15:08:59

@kackia: Lehet hogy arab és azért.
Azoknak tényleg nincs mert Boraton sem tudtak röhögni.

Plumper 2010.03.23. 15:09:45

@Bougheau Tschichka: ha olyanokkal találkoznak, mint te, akkor igen.

@Arma Gedeon2: csak Kossuth Lajos, Petőfi Sándor, Jókai Mór, Táncsics Mihály, Szemere Bertalan és a többiek vágtak volna pofán a dumádért.
zsidóuralom...

@hillcut: itt, százezerszám zsidó? maximum akkor élne itt kb. 1 millió zsidó, ha nem vágják vagonokra az általatok nagyra becsült csendőrök 1944 nyarán a többségét.
Izrael területileg kicsi, de rengeteget tett eddig is a világért. Rengeteg kutatóközpont van ott, számítástechnika, szoftverek, élen járnak a fejlesztésekben. Önellátó mezőgazdaságilag, és még exportálni is tud. 61 éve el akarják pusztítani a szomszédai, és emellett is fejlődni képes, és teljesen jó Magyarország megítélése ott. Ellenben itt.. nem is beszélve az elüldözött magyar zsidókról, akik ha itt éltek és alkottak volna, most mennyivel előrébb tartana az ország. De úgy látom, 500.000 jobbikosnak túl kevés volt a 600.000 zsidó veszteség, többre áhítoznak.

Plumper 2010.03.23. 15:11:31

@turulfan: a "nekem is vannak zsidó barátaim!" kezdetű sztorikon csak röhögni tudok!:-D
és a "jé, te is zsidó vagy? nem hittem volna! pedig te nem olyan vagy."
vagy a "te más vagy, mint a többiek"

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.23. 15:11:53

@Gempacsöki Boborján:
"A zsidók szeretik a meleget és Magyarországon hideg van az év nagyobb részében."

???

Továbbá a Plútó nem számít bolygónak.
Mi köze ehhez a témához?
Az britek pedig a maláriát nem szerették, de azért csak volt nekik néhány gyarmatuk nem?

Mellesleg Perez is pont azt fejtette ki, hogy a modern gyarmatosítás nem az, maikor bemész a hadsereggel, és a telepesekkel, hanem a pénzügyi függőség.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 15:13:22

@TaTa86.: Na és:
Neked miért nem tökmindegy hogy az EU gyarmata ez az ország vagy Izraelé?
A gyarmat az gyarmat és ezen nem változtat semmi.

Plumper 2010.03.23. 15:13:39

@vizipipa: a magyar zsidó szabadságharcosokról szóló dolgok bizonyított, évek alatt kikutatott TÉNYEK.
tudom, szerintetek már akkor is kommunista (vagy cionista történelemírók működtek. a legfőbb zsidó meg Kossuth volt, persze, a legcionistább bolsevik Bem apó, és az izraeli szekértoló Szemere Bertalan, hogy a zsidóseggnyaló Táncsicsról ne is beszéljünk.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 15:14:03

@Mihint:

Jajjj, mit linkeltél te be, testvérem???!!! A link alapján azt hittem, hogy valami jó kis Tormay Cecile :-D (...) :-D (...) :-D ... És tessék!!! :-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 15:14:06

@Gempacsöki Boborján:

"és Magyarországon hideg van az év nagyobb részében"

Az éghajlat változásról - amelyet tuti, hogy a zsidók csinálnak - nem hallottál?

Az a célja, hogy itt a Kárpát-medencében is otthonos meleg legyen.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 15:14:48

Kíváncsi lennék a romák véleményére is zsidóügyben.DD

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 15:16:36

@Jobb híján MDF-es: Igazán rendes tőlük,legalább hanyagolhatom a gázműveket a pecsába.
A zsidók csinálják?
Bazzeg micsoda fejlett nép ez!Ezeket nem elüldözni kell,hanem tártkarokkal beengedni!Csak a pénzes zsákjaikat ne hagyják ottnon semmiképpen!

Démonmac1 2010.03.23. 15:17:04

Eee, van itt pár nem tiszta dolog.
"és mégis használták elektronikai eszközeiket"
erre nincs bizonyíték, hogy mit használtak.

#2 Izrael szeretné, ha apró kis vitájában az arabokkal Magyarország az ő oldalán állna"
Szvsz Izraelnek töknyóc -mivel Magyarországnak semmilyen világhatalmi szerepe / eszköze nincs, és nem is lesz.

Pistákom 2010.03.23. 15:17:08

@Gempacsöki Boborján: @Gempacsöki Boborján: Izraelben, az izraeli vendéglátónkkal araszoltunk egy forgalmi dugóban. Ugyanezt mondtam neki, nem értettem, hogyan tudják ránézésre megkülönböztetni a zsidókat az araboktól. Épp egy lerobbant autó mellet hajtottunk el, a felnyitott motorházba derékig behajolt egy férfi és egy háromkilós kalapáccsal ütötte vágta, amit talált. A házigazda rámutatott és azt mondta: Ő például biztosan arab.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 15:17:10

@bbjnick:

KOmmunikációs hiba történt. A link által hivatkozott szerzőt természetesen nem jelölték irodalmi Nobel-díjra:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 15:17:16

@kackia:

"A kereszténység egy aszexuális, prűd ideológia. A szüzességet reklámoza"

Baromság.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 15:18:06

Na.
Az a véleményem hogy a magyar férfiak kurva farokirígyek a zsidó férfiakra .Bruhaha.DDD

thetriggerhappy 2010.03.23. 15:18:27

@tevevanegypupu:

Anyám a nem zsidó apámhoz ment férjhez, a feleségem nem zsidó, a baráti körömben 1 (azaz egy) zsidó-zsidó párt ismerek, vegyest viszont 6-ot, sőt a legvallásosabb barátom mamája is betért zsidó, aki a férje miatt vette fel a vallást.

De persze a zsidók (így en bloc) nem szeretnek keveredni, ha pedig mégis, az is csak a megtévesztést és a dezinformációt szolgálja.

Ja, és te persze nem vagy antiszemita, aki ezt mondja rád, az haszudik és kikéred magadnak.

m.logic 2010.03.23. 15:18:29

@otvospeter: Mindenesetre a Fideszes Lázár Jani be akart telepíteni pár ezer bennszülött(vallási fanatikus) zsidót.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.23. 15:18:49

@otvospeter: Posta bekattant. De mit magyaráz ez? Attól még hogy paranoiás vagy üldözhetnek. XD

"Viszont arra tényleg kíváncsi lennék, hogy Peresz miért mondta, amit mondott. És hogy értette."

Na ennyi. És szerinted miért nem lehetett mostanáig egyetlen logikus magyarázatot sem kitalálni rá? Miért kellett eltussolni, miért kell megpróbálni nevetségessé tenni, aki egyáltalán előhozakodik vele?

Itt van ez a poszt is. Ahelyett hogy érvelne, bagatellizál, hülyéskedni, félrebeszél.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.03.23. 15:19:21

@bbjnick: :-DD én szóltam ;-) (hogy ellenoldal) de ha már.. Legalább olyan nehéz cáfolni/igazolni jelenleg, mint a másikat, köszönhető történettudományunk jelen állapotának. No de amíg még azt sem lehet tudni, hogy most mi történik.-)
üdv.
Misi

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 15:19:30

@Pistákom: Na de miééé?A zsidó nem arab?
Ha nem arab akkor mi?Eszkimó?DD

dana_hun 2010.03.23. 15:19:34

hallod vazze, eze gy korrekt post,de nagyon. Kifejezetten tetszik, hogy hozzáteszed, ha a Gulfstreamek használták a felderítő elektronikai rendszereik. Mert azt remélem az összes önjelölt John Keegan tudja, hogy nincs mindig a gépen és bekapcsolva az összes műszer. Az hogy korruptálnak az izraeli befektetők? Igen, azokat akiket lehet és belőlük van bőven.Más vallású magyar.
dana
P.S.:Én szívesen látnék egy magyarországi zsidó kultúrát, de csak mert szeretem a békés multikulturalizmust és a klezmert.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 15:20:40

@thetriggerhappy: A magyar lányoknak legalább nincs bajuszuk.Nem hinném hogy sokat gondolkodnának a keveredéses kavarodáson a zsidó férfiak.DD

Bozdurgán 2010.03.23. 15:21:46

elképesztő mennyire nincs veszélyérzete itt néhány embernek:)
az elmúlt 20 év után olyanokat írni, hogy jöjjön csak judea népe, mert épül tőle az ország.b+

A posztból kimaradt , a legfontosabb eszköz amit a zsidók vetnek be, a média totális megszállása, a közgondolkodás befolyásolása, a náciveszély generálása.
Az gazdasági

A zsidó külpolitika önmagában csak egy tünet nem maga a betegség,az hogy megengedheti magának ezt a mérvű arroganciát a gazdasági hatalmat jelenti, izrael csak egy ország a befolyás sokkal nagyobb, mint az ami akár a lakosság számából vagy a GDP-ből következne.
Nézzük meg a FED tulajdonosi szerkezetét.

kackia 2010.03.23. 15:23:21

@Jobb híján MDF-es: Így igaz . Az isten szemében legszentségesebb dolog a szex a nemzés.Az utódok nemzése.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 15:23:39

@dana_hun:

Az echte morvaországi, németországi származású magyarzsidóktól idegen a klezmer, az keleti hatás.

Pistákom 2010.03.23. 15:24:59

@kackia: Ne haragudj, nem vitatkozom veled, szerintem nincs használható közös alap.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 15:25:56

@Gempacsöki Boborján:

Én pl. nem nagyon tudom a világosabb cigányokat és a sötétebb bőrű magyarokat ránézésre megkülönböztetni. De azért nem hiszem, hogy nincs különbség.

thetriggerhappy 2010.03.23. 15:26:10

@Gempacsöki Boborján:

Van köztük magyar fiú-zsidó lány páros is.
Mellesleg érdemes lenned kilátogatni Izraelbe, azt hiszem, hogy egy életre elfelejtenéd a bajszos lány hülyeséget.

www.lensculture.com/papo2.html

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.23. 15:26:29

@Gempacsöki Boborján: Vagyis elismered, hogy Magyarország a gyarmati lét szélén inog, és nagy eséllyel elveszíthetjük a szuverenitásunkat, ha nem veszítettük el már is?

Köszönöm, ennyit akartam hallani.

EU vs Izrael: A zsidók azért irritálóbbak mert pl a németekkel ellentétben nekik meggyőződésük, hogy ki akarjuk irtani őket.
A másik kínos dolog, hogyha egy spanyol kibaszik velünk, azt lehet kritizálni lehet oknyomozni stb. De ha egy zsidó, akkor sokkal nehezebb a helyzet...
Tovább nem tudok flamand kézben lévő médiabirodalomról Magyarországon, míg gyakorlatilag az összes jelentősebb kereskedelmi médium zsidó kézben van.

És végül: irritáló, hogy egy 15milliós nép dirigál... XD

kackia 2010.03.23. 15:29:17

@thetriggerhappy: "aki a férje miatt vette fel a vallást."

A judaizmus kiszakította magát az emberiség közösségéből, a kereszténység a természetből.És ennek következményei lettek rájuk és ránk nézve is.
Normálisan gondolkodó, felnőtt ember nem vehet fel ilyen hitet.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.23. 15:29:32

@Plumper: Természetesen én is pofánvágnám Kossuthot, Szemerét, Táncsicsot, Petőfinek járna egy seggberúgás, de egyéb érdemei elismerése mellett, Jókai minimum egy jelképes suhintást kapna, szintén érdemei elismerése mellett.
A zsidóuralmat már a reformkorban javában alapozták, a 48-as törvények minden akadályt eltakarítottak az útból. Az ország liberalizálva hullott a zsákmányoló karmokba.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 15:29:57

@thetriggerhappy:

Attől még Naftali Kraus szerint egy igyekvő goj vagy. Persze betérhetsz Te is, de csak a megfelelő helyen.

J.Ildiko 2010.03.23. 15:34:00

@TaTa86.:

_...míg gyakorlatilag az összes jelentősebb kereskedelmi médium zsidó kézben van._

És ki akadályozta meg, hogy ne _magyar_ kézben legyen ? Ki akadályoz meg téged, hogy ne a te kezedben legyen ?

És mi az, hogy zsidó kézben ? Miért, a tőke talán zsidó ?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 15:36:51

@Jobb híján MDF-es:

1) Luxemburgban nem flamandok élnek, hanem luxemburgiak (németek).

2) Az RTL luxemburgi bejegyzésű, de nem luxemburgi nemzetiségű. Ennyi erővel azt is állíthatnánk, hogy Bajnai Gordon ciprusi görög:-(

ü
bbjnick

kackia 2010.03.23. 15:36:52

@Pistákom: "Ne haragudj, nem vitatkozom veled, szerintem nincs használható közös alap."

Ne csüggedj, ha iparkodsz még lehet.

thetriggerhappy 2010.03.23. 15:36:57

@Jobb híján MDF-es:

Ha betértél, ami nem könnyű, már zsidó vagy, még a legortodoxabb zsidók szerint is.

thetriggerhappy 2010.03.23. 15:38:13

@bbjnick:

Juj. Ezt majd beszéld meg az RTL csoport fő tulajdonosával, a náci múltú Bertelsmann csoporttal.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 15:39:13

@TaTa86.: Nem a szélén inog hanem egy gyarmat.Az EU gyarmata ha nem tünt volna fel,de ezzel mindenki tisztában van.Továbbá az én mindennapjaimat nem befolyásolja jobban egy zsidó telep mint egy romatelep.
Mégtovább ha német elnyomás lenne vagy orosz,akkor a szitén ugyanaz lenne mint a zsidók esetében.Mégtovább itt sem utálják jobban őket mint bárhol máshol a világban.
Minden egyéb paranoia.

kackia 2010.03.23. 15:40:19

@j. i: "És mi az, hogy zsidó kézben ? Miért, a tőke talán zsidó ?"

Nem, de bölcs dolog megnézni a kezet is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.23. 15:40:21

@j. i: Például az, hogy az ország tőkeszegény?
Illetve az, hogy a hatalom újratermeli magát.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 15:40:34

@thetriggerhappy:

Nem ilyen egyszerű. Nem mindegy, hogy hol térsz be. Pl. a berlini reform közösségi betérést nem fogadják el az ortodoxok. Ők csak az izraeli ortodox betérést fogadják el. Tehát szerintük csak ortodox zsidó lehetsz, vagy maradsz goj.
Te ortodox vagy? Valami azt súgja, hogy nem.

kackia 2010.03.23. 15:41:04

@thetriggerhappy: Szerintem is , mindenki az amiben hisz.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 15:42:32

@kackia: Max a töke zsidó.A zsidók körbe vannak metélve nagyon helyesen,ez az egy külnbség van egy palesztín és egy zsidó közt mert amúgy semmi.Hja meg a zsidók kalapot hordanak és szakállasok,továbbá a feleségeket igen rövid pórázon tartják.De lehet hogy a palesztínok is csak nem tudunk róla.D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 15:43:06

@thetriggerhappy:

Mit??? Hogy flamandok-e a luxemburgiak vagy hogy Bajnai ciprusi görög-e?:-)

ü
bbjnick

thetriggerhappy 2010.03.23. 15:44:59

@Jobb híján MDF-es:

Nincs olyan, hogy izraeli ortodox betérés. Lehet valaki ortodox vagy neológ és ezen belül száz félre irányzatú, attól még zsidó marad. Persze extrém példák léteznek, de pld alijázás szempontjából tökéletesen megteszi a berlini neológ hitközségbe való betérés is.

Én ortodox? :-)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 15:45:21

@Gempacsöki Boborján:

A palesztinok nincsenek körülmetélve?
Milyen vadember szokás már?!
Az amerikai protestánsok is körülmetélkednek egészségügyi okokból.

www.korulmeteles.hu/

thetriggerhappy 2010.03.23. 15:46:58

@bbjnick:

Hogy mennyire zsidó az RTL Group.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 15:48:03

@thetriggerhappy:

Oké, ez a Te verziód, de vannak akiknek ez nem elég. Nem mindenhol számolnának be a minjan-ba.

Yasashi Tanuki 2010.03.23. 15:48:36

Pár éve az Index (jobbos polgártársak kedvéért zsindex:) is megpróbált utánajárni a témának és érdekes dolgokat tárt fel. Olyannyira, hogy egy cikkbe nem is fért bele.

index.hu/gazdasag/magyar/izrbf071206/

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 15:48:56

@Jobb híján MDF-es: Miért?Körbe vannak metélve?Én nem láttam még palesztín farkat meg zsidót sem,de te lehet hogy jobban képbe kerültél a férfi wc-k használata közben.)
Ha rajtam múlna én kötelezném az egész világot a dologra,egészségügyi okokból.DD

thetriggerhappy 2010.03.23. 15:50:18

@Jobb híján MDF-es:

Mint írtam, vannak extrém esetek. Engem, mint nem körülmetélt fél-zsidót, aki nem tud héberül olvasni, nem hisz és még bar micvója sem volt, sok helyen nem számolnának bele. :-)

Bozdurgán 2010.03.23. 15:53:05

@Gempacsöki Boborján:

jaja csak más életkorban metélik körbe a gyerekeket az arabok elég későn 7-14 évesen végzik.

Monduuk érdekes párbeszéd ez a betérés, de attól hogy betérsz nem leszel zsidó, max a vallásod lesz izraelita.
A zsidóság csak örökölhető anyai ágon.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 15:53:54

@thetriggerhappy:

Én azt nem állítottam, hogy zsidó az RTL Group. Arra reagáltam fentebb, hogy egy luxemburgi bejegyzésű tévétársaság, attól, hogy luxemburgi bejegyzésű, még bármiféle tulajdonú lehet.

ü
bbjnick

thetriggerhappy 2010.03.23. 15:56:59

@Bozdurgán:

Maga az is vita tárgya, hogy a zsidóság származás vagy vallás-e. Akik szerint vallás, azok szerint a betéréssel zsidó leszel, akik szerint a zsidó egy nép, azok szerint nem.

thetriggerhappy 2010.03.23. 15:58:36

@bbjnick:

Ja, és inszinuálni sem akartál semmit, főleg a flamand médiavállalkozásokról alkotott kis szösszeneted fényében.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.03.23. 15:59:32

@TaTa86.:

Itt egy magyar cikk a 2004-es magyar-izraeli kormányközi megállapodásról zsidők betelepítésére:
www.nibiru.hu/moiz.htm
Remélem, elég konkrét.

Bozdurgán 2010.03.23. 16:00:19

@thetriggerhappy:

A kérdés, hogy ha betérsz élvezheted e a zsidóság előnyeit?
Azt hogy a néped többi tagja támogat, és segít boldogulni.

A válasz, hogy nem.

Alvin666 2010.03.23. 16:00:31

Ez jo post volt, szerintem is valami ilyen a helyzet.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 16:01:04

@Szakaly Gyorgy: Hát persze,hogyne.Ennyi erővel a kacsamagazint is belinkelhetted volna.Nibirru.hu.DDDDD
Hűű de komoly.DDD

Lucius Flavius Arrianus 2010.03.23. 16:02:04

Csak szólok, hogy a muszlimokat körülmetélik. Akár szunnita, akár síita, akár alavita vagy bármi más.

thetriggerhappy 2010.03.23. 16:04:00

@Bozdurgán:

Bazdmeg, milyen előnyöket lehet élvezni? Ingyen kurvák? Hetente pászkaszállítmány? Olcsóbb sólet a Kádárban?
Sem engem, sem a származásuk szerint teljesen zsidó barátaimat, sem a vallásos zsidó barátaimat nem segítette és támogatta a "népem", de ezt te úgysem fogod soha sem elhinni, inkább hiszel az antiszemita kiskáténak, az megmondja a tutit.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 16:05:51

@Szakaly Gyorgy:

"melynek egyes pontjai külön-külön is felérnek egy hazaárulással."

Hazaárulás! Nagyon nagy szavak, de konkrétan mi a gond pl. a zsidó kultúra terjesztésével?
Én ezt valahogy természetesebbnek tartom itt közép-európában, mint a maláj vagy a kazah kultúra ismertetését, de a malájokkal vagy a kazahokkal akár meg lehet állapodni, aztán vagy érdekel valakit a vagy nem.

thetriggerhappy 2010.03.23. 16:07:09

@Bozdurgán:

egyébként szeretnél betérni? Ha akarod segíthetek...és utána még reklamálhatsz is ha nem élvezheted az állítólagos előnyöket.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 16:07:52

@Jobb híján MDF-es: Jó jó de akarácsonyhoz és a normális fehér kenyérhez,továbbá a gyesznyóhúshoz is RAGASZKODOM!
NEM BETILTANI!

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 16:09:05

@Bozdurgán:

Zsidóként köteles lennél segíteni a rászoruló zsidókon, kell ez neked? :-)

Gazz 2010.03.23. 16:09:18

@Terézágyú: Tévedsz, az arabok is metélik a bránert!

thetriggerhappy 2010.03.23. 16:09:37

@Gempacsöki Boborján:

Ez valami új, hogy a zsidóknál nincs fehér kenyér?

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 16:10:32

@thetriggerhappy: Ühüm.Valami pászka nevű falapot rágcsikálnak helyette.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 16:11:21

@thetriggerhappy:

Úgy látszik, hogy nem ugyanazt a kommentfolyamot olvassuk:-/ Van ilyen.

ü
bbjnick

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 16:11:51

@Gempacsöki Boborján:

Képzeld Izraelben is van Karácsony, disznóhús és fehér (kovászos) kenyér még Pészah-kor is.
Igaz ez az ottani jobbikszerűeknél azért veri a lécet, de esélyük nincs, hogy teljhatalomra kerüljenek.

Terézágyú 2010.03.23. 16:13:06

Na, már megijedtem, hogy elhalt a topik, hogy egy órára kiléptem... de nem.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 16:14:25

@Gempacsöki Boborján:

Tök szép szokás. Nem kötelező. Amúgy a katolikusok is hasonló "falapot rágcsálnak" szentáldozásnál, Jézus Pészah-i vacsorája emlékére.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 16:16:15

@Jobb híján MDF-es: Hát nemtudom.De akiknél dolgoztam,azok ekte zsidók voltak,még a csillag is az ágyalatt volt a gyermekáldás miatt.Szal náluk karácsonyfa sem volt és karácsony sem.Legalább is nem úgy mint nálunk.Tovább folyton ezt a szar falapot rágták.
Viszont kurva jól fizettek ez tény.
mindkét zsidó főnököm nagyon megfizetett ez tény,de követeltek is elég sokat.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.23. 16:17:09

@Jobb híján MDF-es: És feljebb is írták hogy nem esznek disznót a zsék.

Bozdurgán 2010.03.23. 16:19:01

@thetriggerhappy: :)

"Az asszimilációt önmagában nem akadályozza az, hogy asszimilált, beolvadt egyének vagy csoportok akár hosszú generációkon keresztül is megtartják nemcsak a bizonyos fokú különállás tudatát, hanem összetartásukat, egymás pártolására, előrevivésére, anyagi segítésére való készségüket, egymás iránti elfogultságukat, ahogyan ezt skótoknál, korzikaiaknál, székelyeknél és többek között zsidóknál is láthatjuk."

Ezt Bibó István írta.

Szerintem szó sincs asszimilációról, szerintem az mimikri, de én szélsőséges vagyok:)

A zsidó összetartás létező jelenség, ha tetszik ha nem.És az összetartás egy valós előny, aminek attól hogy betérsz nem leszel a részese.

Nem vagyok antiszemita, nem a zsidóságot utálom mint homogén halmazt, hanem azt a söpredéket aki kizsigereli az Magyarországot, vagy éppen fallal választja el az őslakos palesztínokat az ivóvíztől.

A söpredék nem egyenlő valamennyi zsidó emberrel csak a cionistákkal.

Terézágyú 2010.03.23. 16:19:07

Emlékeztem a Jákob rabbi kalandjara, amikor a Sz(o)liman nevű arabot Salamon rejti el az üldözői elől, és mondja nekik Funes, hogy "Szoliman- Salamon, Salamon-Szoliman... nem rokonok maguk véletlenül?" Mire az arab meg a zsidó összenéz: "De, távolról." (vagy valami ilyesmi :)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 16:19:13

@Gempacsöki Boborján:

Így van. De Izrael Államban ehetsz sertést, vehetsz is, bár nem akárhol.
Nem a vallásos családokról beszéltem, hanem az országról.

herut 2010.03.23. 16:21:28

@Jobb híján MDF-es: Ez szépen hangzik,csak nem igaz.Nézzük csak meg azt a Feszty Árpád alkotta csodát!Ott is például szelíd rábeszélés,őslakosokkal történő munkavacsora látható...
Az összeolvadás igaz.Csak másként.

tevevanegypupu 2010.03.23. 16:22:42

@thetriggerhappy:
Ritka csalad a tietek, de ilyet ismerek en is. Egyik baratnom ment ferjhez egy zsido fiuhoz, a csalad valoban igazi zsido csalad, o az egyeduli. Nem kereszteny, ateista. Nagyon sokat panaszkodott, hogy ereztetik vele, nem tartozik kozejuk, kulonbseget tesznek a masik meny es kozotte. Eleg sokat szenvedett emiatt, a hazassaga is keszult ramenni. De meghalt autobalesetben. Hogy en antiszemita vagyok-e? Nem is tudom..sok mindent nem szeretek az teny az indokzsidokban es talan jobban szova is teszek dolgokat, mint azt szoktak. Most jonne az, hogy vannak zsido barataim.(-: Vannak, de nem azert es nem magyarok.

thetriggerhappy 2010.03.23. 16:23:47

@Gempacsöki Boborján:

Ismét megtudtam valami a zsidókról.
(Azért erre ne vegyél mérget!)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 16:23:51

@Bozdurgán:

"azt a söpredéket aki kizsigereli az Magyarországot, vagy éppen fallal választja el az őslakos palesztínokat az ivóvíztől."

És ehhez mi köze azoknak az embereknek akik megtartják a zsidó ünnepeket.

thetriggerhappy 2010.03.23. 16:25:38

@bbjnick:

vagy te nem olvasod el, amit írtál. Olvass már vissza, pls! Értekezel a zsidó médiáról, majd jössz azzal, hogy attól, hogy az RTL luxemburgi bejegyzésű, nem biztos, hogy luxemburgi is, hiszen a bajnai sem ciprusi.

Bozdurgán 2010.03.23. 16:26:01

@Jobb híján MDF-es:

Semmi nem érdekelnek az izraelita ünnepek.
Csak gondoltam leírom kikkel van bajom:))

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 16:26:17

@Bozdurgán:

"ahogyan ezt skótoknál, korzikaiaknál, székelyeknél és többek között zsidóknál is láthatjuk"

Mi ezzel a gond? Irigykedsz? Inkább keress magadban is valami ilyesmit!

Csak van katolikus vagy református ősöd, tót vagy sváb felmenőd, nyírságből vagy az őrségből származol?
Próbálj ezek mentén keresni közösséget.
A zsidóknak működik.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 16:27:42

@herut:

"Feszty Árpád alkotta csodát!"

Hiteles dokumentum felvétel! :-)
Ahogy a 19. századi nemzeti romantikus Móricka elképzelte!

thetriggerhappy 2010.03.23. 16:29:57

@Bozdurgán:

Ha arra próbálsz utalni, hogy a közös emlékekből táplálkozó közösségtudat részese lesz-e, akkor valóban igazad van. A betért ősei nem éltek együtt az én őseimmel a gettóban, nem tanultak együtt a mai Radnóti gimnáziumban és a szüleink sem játszottak anno együtt, így valóban kimarad valamiből, ahogyan én is kimaradok valamiből ha egy nagykanizsai főnöknek kell a saját alma materéből kikerült nagykanizsai ifjú és köztem választania egy állásinterjún, pld.

Akinek pedig baja van a cionistákkal, az nem tudom, hogy miként nevezheti magát patriótának. Mondja már meg valaki, hogy a cionizmus alapvetéseivel mi a probléma? A hazatérés? A zsidó állam?

Bozdurgán 2010.03.23. 16:32:15

@Jobb híján MDF-es:

Ha visszaolvasol, és nem csak támadsz akkor kitűnik, hogy
1. arról írtam, hogy attól hogy betérek nem élvezhetem a zsidóság előnyeit.
2. Nekem estetek , hogy milyen előnyökről beszélek ingyenkurvákról?
3. leírtam, hogy milyen előnyökre gondolok, és hozzátettem, hogy attól hogy betérek, engem senki sem fog a közösségből valónak tartani.

4. konklúzió : hiába térek be, nem leszek zsidó, csak a vallásom lesz izraelita.

Valamint leírtam, hogy nem a zsidókkal úgy an blocak van bajom, hanem a cionistákkal akik különbnek tartják magukat mindenkinél.

Van még kérdés?

thetriggerhappy 2010.03.23. 16:32:41

@tevevanegypupu:

A túrót ritka. Mint írtam ismerek hasonlót, nem is egyet.
A te példád egy példa. Biztosan van ilyen, nem kétlem, de az átlag magyar zsidó nem foglalkozik ilyen hülyeségekkel, szépen megeszi a sertéspörit és megveszi a karácsonyfát.

Sicc 2010.03.23. 16:35:08

Elég egyszerű a képlet.

Katonai erővel manapság nem 'illik' egy európai országot megtámadni.

Lóvé a regnáló striciknek, hazaárulás, aztán ennyi.

Kérdés?

(PS: Ezek még miért nem lógnak a rakparton?)

thetriggerhappy 2010.03.23. 16:35:52

@Bozdurgán:

Mert ez nem előny, hanem egy, minden közösségben meglévő kohéziós erő.
Ha a fiadat a Lauderbe iratod, majd nála, de legkésőbb az unokádnál meglesz uez.
Mintha én holnap leköltöznék Nagykanizsára....ugye nem kell tovább fűzni a párhuzamot?

Miért tartaná különbnek magát egy cionsita? Ő egy zsidó hazafi, pont annyira tartja magát különbnek mint egy magar, román, svéd vagy orosz hazafi.

Bozdurgán 2010.03.23. 16:37:44

@thetriggerhappy:

A kommonizus alapelveivel mi a baj?semmi, szerintem király.

Sosem az eszmékkel van a baj, hanem azzal amit csinálnak belőle. Rákosi a diktatúrát, Izrael meg egy agresszív fasisztoid államot.

A zsidó összetartás nem élmény alapú, hanem népi(faji) alapú.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.23. 16:38:19

@Bozdurgán:

Nem tudom, hogy ki miért tér be?
Nem hiszem, hogy mindegyik betérő az elönyők élvezéséért akarna betérni, szerintem nem is hisz ezekben az előnyökben. Hisz a betérőket tényleg nem fogadja be minden zsidó irányzat. Sőt a nem vallásos zsidók közül sem csípi mindenki a vallásosokat.

Ha azt hiszed, hogy létezik egy olyan egyetemes titkos jel amelyről megismerik és automatikusan segítik egymást, akkor szerintem tévedsz.

Mondjuk az antiszemitákat, tuti, hogy megismerik.

A nagykanizsai példa szerintem elég jó volt.

tevevanegypupu 2010.03.23. 16:39:09

@thetriggerhappy:
Mindenesetre ha ezt a temat jol meg lehetne beszelni, nyiltan es mindenfele kepmutatas nelkul, akkor biztosan sokkal kevesebb konfliktus lenne.

Gemál Ben 2010.03.23. 16:39:14

A fenti blogbejegyzése publikáltam egy válaszbejegyzést:

gemalben.blog.hu/2010/03/23/valasz_agentungur_irasara

SZDSZPistike 2010.03.23. 16:39:32

Mit akar Israel Magyarországon?

Kérdezzük meg Joav Blumot, ő mit akart Sukorón. Meg hogy szüksége volt-e jól prosperáló államra

Ők Magyarországot jól ítélik meg ?
Főként, ha Mávot lehet perelni a "szállításért", kártérítési pénzekért. Nem hiszem, hogy érdekelné őket, hogyan prosperál a magyar állam

gyaloghartur 2010.03.23. 16:40:04

Nem kell félni, hogy az Eitan,
valamit fentről leejt tán...
Ne nyíljon szátok átokra:
nem wiesel a Tiszátokba!

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.23. 16:40:14

"vízkészlet meg vátdöfákk"

Ehhez gratulálok a posztírónak. Egy kreténségi díjat nyert tőlem!

Bozdurgán 2010.03.23. 16:40:22

@thetriggerhappy:

Egy hithű cionista pont annyira hazafi, mint egy ss tábornok.
Valaki ellen hazafi, és nem valakiért.

A cionizmus a zsidó nácizmus:)ha szabad ilyet leírni:)

tony zionist 2010.03.23. 16:42:20

@Bozdurgán: tévedés.

egy zsidónak nem kell ahhoz cionistának lennie, hogy náci legyen. a zsidó már önmagában a náci szinonimája. sőt, annak archetípusa. a zsidó az igazi náci. vallásában, mentalitásában, világnézetében, életfelfogásában.

majdhogynem már annak születik, az anyatejjel szívja magába a nácizmust minden zsidó.

thetriggerhappy 2010.03.23. 16:43:33

@Bozdurgán:

Elég baj, ha te királynak tartod. Gondolom Jobbik szavazó vagy, ami a kommunizmus alaptételeinek helyeslése után nem meglepő.

Nem akarnék belemenni, de Izrael túlélni akar. nem akarja Damszkuszt és nem akarja Teheránt, ellenben azok nagyon szeretnék őt a tengerbe lökni.

A zsidó összetartozásról gondolom sok élményanyagod van, ezért voltaképpen tök mindegy, hogy én mit mondok, ezen a véleményeden kötve hiszem, hogy változtatni tudnék.

tony zionist 2010.03.23. 16:45:34

@Jobb híján MDF-es: "Ha azt hiszed, hogy létezik egy olyan egyetemes titkos jel amelyről megismerik és automatikusan segítik egymást, "

bizony. zsidó ismerős nagy izraeli multihoz elment állásinterjúra. illető kb akkora zsidó, hogy az ISS-ről szabad szemmel is látni, ráadásul a neve is kb Grün Rebeka kategória.

bemegy, mondja a nevét, a zsidó meg csak vigyorog, és annyit mond: "mondania sem kellett volna"

amúgy simán fel lehet ismerni a zsidót ránézésre, ahogy a kínait, vagy britet...

vagy talán verebesen nem látni, hogy emberevő? presseren? horn gabeszon? melyik zsidón nem látni?

tony zionist 2010.03.23. 16:46:27

@thetriggerhappy: "Nem akarnék belemenni, de Izrael túlélni akar. nem akarja Damszkuszt és nem akarja Teheránt, ellenben azok nagyon szeretnék őt a tengerbe lökni."

íme a zsidónáci hazudozó

túlélni a kurvaanyádat, azt...

Terézágyú 2010.03.23. 16:47:01

Nah, megérkezett a szélsőjobb újabb hulláma...

eszkep 2010.03.23. 16:47:44

"Ahhoz, hogy az izraeli befektetések megtérüljenek, nem ártana egy prosperáló magyar állam."

Ez nyilvánvaló baromság. A gazdasági válságban a TESCO pl. szarrá keresi magát, a fogyasztási szokások átalakulása miatt. A kettő között SEMMI összefüggés nincs!

Bozdurgán 2010.03.23. 16:48:10

@Jobb híján MDF-es:

A nagykanizsai példa azért nem jó mert az más kötelék szerintem.

Sokkal jobb példa mondjuk egy magyar televízió társaság ahol felvételt hírdetnek, és jelenkezik 100 ember ebből egy közepesen tetségeset beajánlott a hitközösség.És mit ad isten a közepszer beelőz mindent és felvételt nyer:)

thetriggerhappy 2010.03.23. 16:48:34

@tevevanegypupu:

Mi a túrónak kell erről még beszélni? Miért téma, hogy egy országban, ahol 60 éve lemészároltak egí Rejtőt, egy Szerbet, egy Radnótit és sok hozzájuk hasonlót, hogy az itt élő magyarok vajh magyarok-e eléggé?
Lehet Izraelt kritizálni, de elég egyoldalú a kép, ha közben szegény elnyomott arabokról beszélünk, akiknek a gonosz és csúnya zsidók nélkül arany élete lehetne a Közel-Keleten.
Szóval, a sok kritika és beszéd mögül eléggé kilóg a lóláb: sokan szeretnek itt zsidózni és jól esik Izrael címén en bloc a zsidósággal foglalkozni. Majd ha beszélgetünk Nyugat Szaharáról, Kelet Timorról, Darfúrról és a Nigériai vallási villongásokról (pedig ott keresztényeket öldösnek), Ruandáról és a síita-szunnita ellentétről, akkor majd beszélhetünk Izraelről is.

kvadrillio 2010.03.23. 16:48:41

"Kétoldalú kapcsolatainkban csak egyvalami kell, hogy számítson: a magyar nemzeti érdek."

Na, ez az, ami egyre kevésbé fellelhető: a magyar nemzeti érdek !!!

thetriggerhappy 2010.03.23. 16:50:56

@Bozdurgán:

Most komolyan, minek vitázzam valakivel, akinek halvány lila gőze nincs a kuruc.infóról szedett félinformációkon kívül a cionizmusról?
Nem vagyok cionista, ha az volnék, ott élnék, de hiszem, hogy Izraelnek joga van a létezésre, márpedig ilyen szomszédok mellett, egyelőre ennél jobb létezést nem tudok ép ésszel elképzelni.

thetriggerhappy 2010.03.23. 16:54:20

@Bozdurgán:

Tudod, pont a középszerű, sikertelen emberek utolsó fogózkodója ez a "másiknak azért sikerült az élet, mert zsidó" szemlélet.

A példa tökéletes volt, de ha nem így véled, esetleg megcáfolhatod. Én nem vagyok hívő, mégis pont ezek miatt a dolgok miatt van sok, szintén nem hívő zsidó barátom. Egyszerűen egy kutúrkörből érkezünk, egy háttérrel, a szüleink is ismerték egymást, ahogyan a nagyszüleink is. Olyan ez mint egy kisváros.

Bozdurgán 2010.03.23. 16:55:02

@thetriggerhappy:

Nem vagyok semmilyen szavazó sem:) bocs, ha csalódást keltek:)

Az élményanyag pedig adott, igen volt szerencsém látni, és hallani.

Izrael 60 éve kizárólag az angolok kegyéből jött létre.(na jó balfaszok voltak, és beletörődtek a bevándorlók tömegébe.)
Azóta sikerült kiirtani az őslakosságot és agresszívan terjeszkedni.
20 év alatt a "semmiből" felfegyverkezni és "honvédeni" azt a földet ahová ők 60 éve betelepedtek.
Sikerült 40 házi készítésű rakétára válaszul foszforbombákkal letarolni egy komplett várost.
Most éppen azon dolgozik, hogy kisajátítsa jeruzsálemet.
Tényleg sokat tett a nepszerűségért, és azért hogy elfogadják a környéken élők.

tony zionist 2010.03.23. 16:56:01

@Terézágyú: a zsidónácizmus nem most érkezett...

@Bozdurgán: nem is látni embert lassan a képernyőn.

nézz meg egy híradót vmelyik adón. még a külső helyszínekről bejelentkező nyikhajok is szinte mind zsidók.

és akkor még nem is beszéltünk a kultúrház című műsorról, ahol minden műsorvezető az, és minden adásban kell legyen egy kis zsidó álművészet, vagy holokausztozás.

ez a tudatos landeszmannosítás. ennyit változott az ország 20 év alatt. akkor landeszmann gyuresznek menekülnie kellett az országból, ma meg nyíltan folyik az ideológiájának beteljesítése.

levi009 2010.03.23. 16:56:24

Kedves cionisták! Nem kellene a MAGYAROKAT a zsidóság ellen úszítani!

tony zionist 2010.03.23. 16:57:43

@thetriggerhappy: a cionizmusról elég annyit tudni, hogy az ENSZ 1971ben a fajüldöző ideológiák közé sorolta, amit csak 91ben sikerült a tetveknek eltöröltetni. többek között magyar segítséggel...

de mi a cionista Goldstone jelentését sem szavaztuk meg.

AgentUngur 2010.03.23. 16:58:35

@Gemál Ben: Rendkívül jó, tehetséges PR alkotás. Sajnos sok gond van vele. Izrael bizonyítottan háborús bűnöket követett el a 2009 elejei gázai beavatkozáskor, a libanoni háborúban, hogy régebbre ne menjünk vissza. Az izraeli cégek elképesztő magyarországi ügyleteivel az egész sajtó tele van Sukorótól az Ofer viselt dolgaiig. A török-izraeli kapcsolatok megroppanása jóval régebbi keletű és mélyebb egy ügynél, az Obama-adminisztráció pedig már nem az a biankó csekk, ami a Bush féle társaság volt. A kormányon lévő izraeli szélsőjobb egyes pártjai kb. Jobbik színvonalúak, rasszisták és kirekesztők.

Egyébként kint voltam a 2009-es háború alatt: van miért tisztelni Izraelt, de az a magatartás, amit az utóbbi időben megenged magának önsorsromboló.

Ben, nézd meg a képet, ahogy leültették a török nagykövetet a szégyenpadra, zászló nincs, kezet nem ráztak, stb. Ez a diplomáciában olyan, mint ha én szájba vizelnélek, egészen példátlan.

thetriggerhappy 2010.03.23. 16:59:04

@tony zionist:

Ugye nem sértődsz meg, ha veled nem állok le beszélgetni?

mokas_gizi 2010.03.23. 17:01:27

@Bozdurgán:

A FED az egy érdekes dolog, van egy igen érdekes dokumentumfilm a FED működésérül, kötelező darab a címét nem tudom, de ha érdekel valakit utána nézek...

Bozdurgán 2010.03.23. 17:02:02

@thetriggerhappy:

szerencsére a szetreotíp gondolkodás téged sem kímélt meg, aki nem ért veled egyet, az a kurucról szerzett félinformációból táplálja a gyűlöletét ami a saját sikertelenségéből ered:)))

Szerencsére ennél színesebb a világ:)

Bombera Krisztina, Betlen Gábor, Demcsák Zsuzsa médiában való létezésére tudst mondani más értelmes okot mint a zsidóságuk?

Locassen 2010.03.23. 17:02:25

@vomit: ezt Begin soha nem mondta.

mokas_gizi 2010.03.23. 17:03:19

Az, hogy nem kell félni nincs Izrael honfoglalás az egy poénos megjegyzés, mivel ennek az ELLENKEZŐJÉT maga Izráel volt elnöke mondta bele a TV kamerákba a világ előtt (Igen akkor még kormányfő volt)

www.youtube.com/watch?v=UPHCiGL6r-M

Gestas 2010.03.23. 17:04:38

"nemzeti összterméke csupán a magyar kétszerese", szerintem az azért nem olyan kevés.
Zsidós posztot írni jó, mert sokan kommentelik.
Ja és természetesen "magyar nemzeti hipp-hoppot" mindenkinek!

mokas_gizi 2010.03.23. 17:05:05

@Bozdurgán:

Nem szeretnélek kioktatni, de azt kifelejtetted, hogy "Náci" és "antiszemita" is egyben...

:)

Tudod cigány bűnözés sincs, azt hogy van csak a gonosz náci magyarok gondolják, természetesen hibásan...

Bozdurgán 2010.03.23. 17:05:12

@Bozdurgán: b+:) betlen János természetesen.

Bethlen Gábor szellemétől meg szeretnék elnézést kérni hogy ilyen közegbe került a neve:))

thetriggerhappy 2010.03.23. 17:13:03

@Bozdurgán:

Hehe, szuper példák. Betlennél gondolom Jánosra gondoltál, de kicsire ugye nem adunk...őt spec nem ismerem személyesen, ellentétben a két hölggyel, akik egyike sem zsidó. A kvalitásaikról vitázhatnánk, bár szerintem ebben hamarabb egyetértésre jutnánk mint sok más kérdésben.

gulasZuppe 2010.03.23. 17:22:02

Osztrakoknal nincs ilyen?
Szlovákokhoz nem mennek?
Csehekhez nem fészkelnek?
Lengyelek?
Szóval mi van a többiekkel?
Két oka lehet, hogy nincs hír: jól tűrik, vagy nincsnenk hasonló esetek.
Ha utóbbi akkor talán azért mert képesek nemzetként viselkedni, és így identitásukat megőrizni, ellenben velünk, ahol ez szinte "nem megengegett".

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.03.23. 17:38:36

"olyan is előfordult, hogy az igazát kereső magyar átlagpolgárt azért küld el egy ügyvéd, mert úgymond az adott izraeli óriáscég ellen nem mer lépni"

mennyire kár, hogy ez az "izraeli óriáscég" a tesco volt ...

night5 2010.03.23. 17:46:16

Az izrealiek csak azt próbálták tesztelni ezzel a berepüléssel, higy milyen hülyék vagyunk mi magyarok. Nos a 100-as skálán a 100-as helyen végeztünk.

Ha lelőttük volna a gépeket, akkor a 0-ás pontnál lettünk volna és némi morgolódás után elkönyvelnek minket fasza fiuknak, ahol nem érdemes próbálkozni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.03.23. 17:50:18

@night5:

bezzeg, akik útba estek, mind fasza 0-s keménycsávók.

kérdés, ha azok mind lelődözték a bibsik gépeit, hogy a hurrába értek el idáig?

egy nik a sok közül 2010.03.23. 17:58:35

Egyet szögezzünk le:

A zsidó nem csak vallás.

Olyan értelemben nem beszélhetünk magyar zsidóról, mint ahogyan magyar keresztényről.

egy nik a sok közül 2010.03.23. 18:09:06

@ravaluf:

Jaj de sukárok - hülye militáns banda.

Mit ér a nő nőies személyiség nélkül...

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.03.23. 18:20:00

@ravaluf:

na már megint a valóságferdítgetős hüphüphüp bibsitrükk:

ne az ilyen
szőke, világos szemű
kazár, orosz, lengyel stb
kotyvalékokat tessék itt mutogatni

az egész mediterráneumban szépen serken az őslakos nők bajsza

természetesen a zsidóknál is

ravaluf 2010.03.23. 18:24:41

@egy nik a sok közül: Ha minket basznának a tótok meg az oláhok nap nap után, és ellenünk indtottak volna koalícós háborúkat párosával, akkor a mieink is ilyenek lennének, amúgy ha kitörölnéd a csipát a szemedből, észrevennéd, hogy qrva szép némelyik, ohne bajusz.

ravaluf 2010.03.23. 18:26:00

@Ezt a népet sajnáljam?:

Te sem láttál még izraelit, B+. Az ország fele orosz/ukrán, a többi meg akkora keverék mint ide Vlagyivosztok.

ravaluf 2010.03.23. 18:27:51

@Ezt a népet sajnáljam?:

BTW ez egy izraeli katonlányok fotóit tartalmazó oldal, a válogatás szempontja nem az volt a létrahozásánál, hogy megfeleljenek bizonyítéknak arra az esetre, ha valami balfasz jobbikos Pesten be kívánná bizonyítani, hogy a zsidók nemtől függetlenül bajuszosak.

tevevanegypupu 2010.03.23. 18:31:44

@thetriggerhappy:
Ne gyere azzal mi tortent a masodik vilaghaboruban, nekem semmi kozom hozza, meg nem is eltem. Szanom es szomorusagot erzek az artatlanul legyilkoltak irant - Szerb, Radnoti katolikusok voltak, borzaszto, hogy nem szamitott semmit, hogy annak is ereztek magukat - Rejtot imadom.
Izraelt nem esik jobban szidni mint barmely mas orszagot, Izrael kizarolag azert irrital, mert ugy gondoljak, sokkal tobbet megengedhetnek maguknak onvedelem cimen mint mas orszag. A terroristaktol rettegek es ugyanugy elitelem oket mint a nacikat es a kommunista gyilkosokat. Ezzel egyebkent azt hiszem a legtobb "antiszemita" igy van, ez lenne a bununk. Es hat persze szamon tartjuk azt is, ha valaki tulhagsulyozza zsidosagat vagy tul sokat panaszkodik azert, hogy oket elnyomjak. De a zsidok is tokeletesen tajekozottak a mas vallasok viselt dolgaiban es nem restellik ezt szova is tenni. Hat igy van ez es nem maskent - mondana Thury Zsuzsa nagymamaja.

Rókakígyó 2010.03.23. 18:33:37

Szomorú hírem van: Izrael helyzete és szövetsége hazánkkal nekünk is alapvető érdekünk, bármennyire is szeretnénk, hogy másképp legyen.

Nem vagyok zsidó és szemita sem, de szerintem ez a porhintés a két nyomorult gép ügyében már szánalmas. Ébredjetek már fel!!

El Polako 2010.03.23. 18:34:13

Én nem lennék abban biztos, hogy nem akarnak-e gyarmatosítani.
Amúgy érdekes, hogy sehol semmi nem jelent meg a lengyel-magyar barátságról.:( Ez az index.
www.melano.hu/news.php?extend.210.21

kackia 2010.03.23. 18:40:13

@egy nik a sok közül:
Persze, hogy nem vallás, mert annak lelki gyakorlatában nem felel meg.A vallás az metafizika, transzcendencia, spiritualitás,lelki gyakorlatok egysége, a zsidó hitvilág ilyesmit nem ismer, ott csak történelmi események megünneplését és egy adag diétás receptet találsz.
Ha zsidónak lelki gyakorlatokról, meditációról, vizualizációról beszélsz értetlenül fogadja azt.

Balaint 2010.03.23. 18:45:53

Gempacsöki Boborján:

Családomban, ismerőseim között (már akivel beszéltem erről) nincs senki körülmetélve és sohase volt egyiküknek sem egészségügyi problémája. Persze a sivatagban, ahol a kevés vizet nem f*$ßsz lötykölésre használja az ember és a finom por mindenhova bejut már más a helyzet.

Bozdurgán 2010.03.23. 18:54:52

@thetriggerhappy:

látod vannak közös ismerseink, bár szerintem ha valódi ismerettség lenne biztosan nem állítanál ilyet.

A említett hölgyek nem titkoltan a zsidó nép tagjai, legaláb guglizd le és akkor nem mondassz hülyeségeket.

kovacsguszti68 2010.03.23. 18:57:31

"Ha amerikai polgár lennék, egy ilyen ügy után elgondolkodnék, vajon az Izrael melletti tántoríthatatlan kiállás-e a nemzeti érdeke az USA-nak?"

na ja, a plebs lehet, hogy elgondolkodik ezen, de a szenátus és a képviselőház már kevésbé. A szenátorok és a képviselők között jelentős számban vannak zsidók is, és hatalmas a lobbierejük. Szóval az USA kormánya lehet, hogy néha meg fog orrolni Izraelre, de a partnerséget nem fogja felrúgni.

plastik02 2010.03.23. 18:59:46

nagyon alapos cikk. "forrásaink szerint" "számos olyan ügy van" "olyan is előfordult".

nem tudnál legalább egy konkrét esetet felhozni?

mellesleg Netanyahu arroganciáját rávarrni az egész izraeli lakosságra szintén érdekes momentum.

az itteni "arrogáns" berepülésre valószínűleg nem ez volt az első alkalom, csak ugye mindannyian tudjuk, hogy miért pont itt borult ki a bili...

kovacsguszti68 2010.03.23. 19:03:54

"De visszatérve a fő kérdésre: mit akar Izrael Magyarországon?"

kis befektetéssel (ez lehet közvetlen tőkebefektetés, kenőpénz, stb) durva nagy profitot realizálni. Meg kell nézni a Plázákat: a Plaza Centers felépített egy csomó dobozt, bérbeadta rohadt drágán, majd az egész szarkupacot eladta horror áron. Vagy Ablon kontra BVM: az Ablon fogadott egy jó ügyvédet, majd mondvacsinált okokkal 8 milliárd forint kártérítést kért a BVM-től. Még az ügyvéd sem került neki pénzbe, mert annak díját a perköltséggel együtt a BVM fizette. És még lehetne sorolni az izraeli befektetők csodás dolgait.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 19:09:05

Hoppá! Lehet UpDate-elni a posztot!

Nemzetbiztonsági botrány az izraeli gépek kapcsán!!!

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=314340

ü
bbjnick

kovacsguszti68 2010.03.23. 19:16:08

"lakossága 7,5 millió, nemzeti összterméke csupán a magyar kétszerese"

kb. 20%-kal nagyobb a GDP-je (cca. 200 milliárd dollár), mint Magyarországé. Ami viszont érdekes adat: Izrael a világ 5. legnagyobb fegyverexportőre, éves eladása 9 milliárd USD (a GDP 4,5%-a). Ez bassza már évek óta a csőrömet. Van egy hangyafasznyi állam a közel-keleten, aki szemmel láthatóan nem törekszik a békére, és nem csak a saját háza táján. Izrael egyértelműen abban érdekelt, hogy a világ más részein is feszültségeket szítson, növelve ezzel a fegyvereladásait. És ez az a tény, ami miatt az USA soha nem fogja vele megszakítani a kapcsolatot, mert ők ugyanebben érdekeltek.

plastik02 2010.03.23. 19:20:46

@kovacsguszti68: kis befektetéssel (ez lehet közvetlen tőkebefektetés, kenőpénz, stb) durva nagy profitot realizálni."

hát ezt meg hogy képzelik???

Kalmár 2010.03.23. 19:22:00

Talán nem leszek ordas náci, ha azt feltételezem, hogy Izrael célja Magyarországon a gazdasági hatalmon keresztül, minél nagyobb befolyást szerezni a politikai döntéshozásban.
Az általad felvázolt legális, vagy legalábbis érthető célok elérésében ez a leghatásosabb út.
A Simon Perez felszólalása is ezt támasztja alá.
Gondolom ezzel, egy szinten túl az NBH kell, hogy foglalkozzon.
Ez már összeesküvés elmélet?

Úgy látom ez nem Izraeli specialitás.
Az Oroszok az energia útján. Az Amerikakiak fegyverrel és pénzzel teszik ugyanezt.

Nekünk tudnunk kell gátat szabni akárkinek aki erre törekszik.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.23. 19:26:53

"Magyarországnak ez az ország nem barátja, de nem is ellensége."

Miért nem a barátja?!

Legyenek a barátaink ha még nem azok!

Én szeretem az izraelieket.
Szeressétek ti is!

Hajrá Izrael! Hajrá Magyarország! :)

elfelejtette 2010.03.23. 19:32:31

Ez a szuperkoalico ezzel a szuperkormannyal egyaltalan csinalt valamit jol is az elmult 8 evben?

Tündér_Lala 2010.03.23. 19:36:43

Izrael és bármely más állam esetleg számunkra nem kedvező céljainak határt szabni a magyar állam feladata. Ők odáig mehetnek el, ameddig hagyjuk.
Ha az érdekérvényesítés érdekében leantiszemitáznak bennünket, nyugodtan, de határozott hangon, vissza kell utasítani.

Az, hogy a magyar állam nem működik arról nem ők tehetnek, hanem a mi 8 éve regnáló kormányaink, amelyek szétverték az államigazgatást.

Urteil 2010.03.23. 19:38:25

A két izraeli gép olyan berendezésekkel van felszerelve, amely felderíti és zavarhatja a katonai kommunikációt /radarok működését. Továbbá tűzvezetési adatokat továbbít más egységeknek, esetleg átjátszó állomásként funkcionál.

A gép feltételezhetően rendelkezik aktív/passzív rakétaelhárító rendszerrel.

Műholdas mobiltelefont esetleg le lehet vele hallgatni, de sima GSM telefont, ahol a készülék hatótávolsága max. 3-5 km, nem. Ahhoz, hogy GSM telefont repülőről le lehessen hallgatni, nagyon alacsonyan kellene körözni. Egy Gulfstream méretű gép esetén ez azért eléggé feltűnő, továbbá a gép legkisebb sebessége is limitált.

Izrael saját kémműholdal rendelkezik (OfeqOfek-7), amely naponta hatszor kerüli meg a földet.

Az amerikai és orosz hasonló eszközök általában csak egyszer. Az Ofek-7 optikai felbontása megközelíti vagy meghaladja a Google saját műholdjának a felvételeit.

A gépek véleményem szerint Magyarországon semmilyen kémtevékenységet nem hajtottak
végre, mert amire szüksége lehetne akár az izraeli kémszolgálatoknak vagy az üzleti életnek azt nem ilyen módon szerzik be. Ezen kívül Magyarország teljesen érdektelen az izraeli
katonai körök számára.

Feltételezhető, hogy a gyakorlat Iránnak szólt, meglepő lenne, ha nem az USA felkérésére, vagy együttműködésével hajtották végre.

Itthoni részről szánalmas volt az ügy kommunikációja.

gorcsev54 2010.03.23. 19:41:03

Az ember komolyan hányingert kap.Az indexen minden egyes nap megjelenik egy fő okos írása , amelyik megmagyarázza , hogy minden úgy a legjobb ahogy van.Mit
akar Izrael Magyarországon? Azt mi is sokan szeretnénk tudni.Repülő röpköd gyakorlatból felettünk? Bagatel.Majd Izrael megoldja a problémákat befektet stb.és jön a kánaán, meg mi is kiválasztott nép leszünk.Ez így helyes hisz a magyar úgysem bírná ki ha nem nyalná valakinek a seggét-és mindig jól is járt vele,mutatják az eddigiek.Van aki porhintésnek nevezi a gépeket, akkor fizess ki a milliárdokért vett vadászgépeket a Nato tagság költségeit stb.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.03.23. 19:42:28

@Spirál:

Kár, h anyád elfelejtette
betenni a spirált,
mielőtt apáddal baszott.

:)

Antifaszok Réme 2010.03.23. 19:44:26

Mit akarnak Mo.-tól a "Zizraeliek" ?

Ide hozzák drága tőkéjüket, hogy az ország népe szép és "bódóg" legyen... Cupp, hüpp... Ez nagyon életszerű, ugye ? Kb. mintha Magyarország mindent megakarna tenni Líbia felvirágzásáért.

Amit még nem loptak el tőlünk. Földet és vízet. Ha ez is sikerül nekik, indiánok leszünk rezervátumban. Vagy inkább palesztinok 2.0 verzióban.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.23. 19:45:25

Áááááááááá na ez az év Mandiner posztja. Üdítően józan a sablonossá merevedett hagyományos megközelítések helyett. Továbbíttassék a legendásan agyhalott külügybe.

is 2010.03.23. 19:50:24

egészen józan poszt. grat.

a repülők Várnánál is megcsinálták ugyanezt a majdnemleszállást. nyilván Bulgária is kell nekik. vagy inkább mégis az a helyzet, hogy ez az volt, gyakorlat (na, minek a gyakorlása?, hát annak, hogy visszafelé ez hogy menne a NATO-ból Izraelbe, ha az arabok betámadnának) amit mondanak, és semmi több?

kommenter 2010.03.23. 19:50:27

@Antifaszok Réme: Én és még nagyon sokan nem leszünk "Palesztínok" a saját hazánkban. Nem bírt velünk a Tatár,nem bírt velünk a Török, sem a Habsburg. Sem a Szovjetúnió. A Magyar nagyon türelmes....egy darabig. Irael nem okult elődeiből. Majd rájön...

mikka 2010.03.23. 19:57:52

ennyi gyoker nem lehet egy ilyen kis orszagban mint a mienk..

a zsido kulturat, szokasokat, eteleket ismerni nem raketa tudomyany emberek.. kicsi olvasottsag..muveltseg..odafigyeles a masikra etc etc..
ha tudod mi az a bobajka akkor mar ismersz egy zsido elelmiszert :) gondolom sokan tudjak mirol beszelek. termeszetesen nem kell zsidonak lenni es nem kell szeretni sem oket..de sotetnek sem muszaj lenni.. akik itt fikazodnak nyugodtan olvasgassanak mielott tanubizonysagot adnak hianyos muveltsegukrol..
a poszt rendben van, ertelmes,tiszta gondolatokat megfogalmazo iras..kar hogy a kulugy nem igy latja a dolgokat

kackia 2010.03.23. 20:00:45

@Ezt a népet sajnáljam?:
És ha az apuka csak a csapba engedte volna?

mikka 2010.03.23. 20:04:19

@kommenter:
azert a tatarok , torokok ,osztrakok, szovjetek lerendeztek a burankat rendesen.. ha igazan akartak volna sokkal tovabb maradtak volna.. szoval azert ovatosan a hoskodessel :)

daBEERDRiNKeR 2010.03.23. 20:11:01

Ahogy nézem a Mandínert rendesen lepattintották itt: hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=28137

Ez van, mikor megszólalhat a másik oldal is ? :)

szamarhegy 2010.03.23. 20:11:20

Izrael, az izraeli zsidók helyzete az arab tengerben, a palesztinokkal súlyosbítva azért elég sajátos. Ha lefordítom a szélsőjobb nyelvére, akkor az összes környező ország cigány lakosságú, az itt élő cigányság aránya közelíti az 50%-ot, és a szegény, de sok gyerekes felállás miatt pillanatok alatt eléri. A környező országok bármikr lerohannák az országot és állandó a belső veszély is. A vallás mellett óriási kultúrális konfliktus is feszül, a zsidóság a sivatagból varázsolt narancsligeteket, a palesztinok messze nem ilyen szorgalmasak, viszont a nagy család modell az alap...

stratez 2010.03.23. 20:11:22

Izrael nem sokat tett, tesz azért, hogy elnyerje a nemzetek közösségének rokonszenvét, Hogy elveszítse, azért viszont bármit. Az ilyesféle bel-, kül- és katonapolitikát hívják úgy az erre érzékeny Európában, nálunk pedig különösen, hogy fasisztoid...

J.Ildiko 2010.03.23. 20:11:44

@TaTa86.:

Hát igen, hiszen a 40 év alatt nem a tőke létrehozásával voltunk elfoglalva.
Ahhoz sokszor generációk kellenek.

Bár itthon még a pénzügyi kultúrát is tanulnunk kellene, mert az igen szükséges a tőkeflehalmozás tudományának elsajátításához.

Pl. nyereséget nem plazmatévére költjük, hanem béfektetjük.

A hatalom újratermeli magát mantrára pedig azt mondom, hogy talán most van a történelmben elöször olyan helyzet (demokrácia, tanulási lehetőség széles rétegek számára, viszonylagos jólét, béke), hogy a magyarok is kvázi kezdjék el termelni a hatalmat. Érthető, nem ?

Tehát a lehetőség, a körülmények viszonylag adottak.

De a " termeléséhez" idő kell, emberi, üzleti, pénzügyi kultúra kell, nem a nyivákolás.

(Ja, és megsúgom, tanulni a jobbaktól...:)

kackia 2010.03.23. 20:15:45

@mikka: És miért is kellene ismernünk a zsidó kultúrát.A bobajkát a magyarok mákos gubának hívják,ennyi együttélés után igazán megtanulhattátok volna.A flódninak hamarosan lesz magyar neve, mert elég ehető csemege.Macesz gombóc, sólet füstölt libacombbal, tréfli.Így rendben is lennénk, vagy táncoljon a magyar klezmer zenére is hozzá.

szamarhegy 2010.03.23. 20:17:36

A 'légterünk' ugye NATO légtér és a görög, török, bolgár, ciprusi vagy román NATO radarok közül néhány biztos, hogy szintén tájékozódott az utazás célját illetően. Nem akkora ügy ez, inkább a légiírányítás és a honvédelmi minisztérium közötti tisztázatlan protokoll a kínos.

gorcsev54 2010.03.23. 20:17:45

@mikka: Miért a külügy ,hogy látja? Mitől értelmes a poszt?Miért aki nem rajong Izralért az antiszemita?Akkor ha egy zsidó nem rajong a magyarokért,arabért az mi? Az is antiszemita ? Ők gyűlölhetnek
minket vagy az arabokat, nekünk szeretni kell őket? Nekem nincs bajom velük de ne szóljanak bele sem az érzéseimbe sem az életembe sem a hitembe, és ne építsék tele az országomat zsinagógával legyen nekik elég amennyi van,mert bőven van.És ez nem fikázás mert 50 éven keresztül nem beszéltek magyar országon annyit a zsidókról mint most,de szeretném tudni a sok zsidóbarát közül hánynak a nagyszülei kockáztatták annak idején az életüket értük -mert az enyémek igen. Annak ellenére hogy nem rajongunk értük, de ellenük sem teszünk, de ez akkor is most is a mi országunk volt,de lehet, hogy már nem lesz.

tlvajferi 2010.03.23. 20:18:28

egy nagyon szép fizetett cikket írt a posztoló

sajnos a magyarországi multik felsővezetőinek többsége származásilag kötődik izraelhez

ez úgye nem lehet véletlen?
hatalmas kárt tudnak okozni, nemcsak magyarországnak, hanem a saját cégüknek is

ennek köszönhetően 7-10-12 évente az amerikai kormány meg kell támogassa a nagybankokat...
és más kormányok is

utána megint elkezdődik a pénz körforgása, érdekes módon ugyanazoknál csapódik le!

plastik02 2010.03.23. 20:19:20

az senkinek nem jutott eszébe, hogy az izraeli gépek átrepültek egy muzulmán ország légterén is, mellyel a viszony a legjobb esetben is hideg semlegességnek tekinthető??
az, hogy Törökországon simán átrepülhetett a két izraeli gép (mivel a törökök előre kikötötték, hogy semmiféle hírszerző cucc nem lehet rajta), akkor látható, hogy ez az egész magyar rinyálás csak szánalmas politikai cirkusz és az is nyilvánvaló, hogy miért lehet ebből ekkora paláver, ha Izraelről van szó...

szamarhegy 2010.03.23. 20:20:15

@stratez: Bocs, de a repülőgép kapott engedélyt, nekik innentől mi közük hozzá, hogy bénázás van az engedélyezési eljárásban.

Antifaszok Réme 2010.03.23. 20:25:59

Csak azt nem értem, ha elérnék céljukat a zizraeliek, és több színes (arab, néger, cigány, mexikói stb.) lenne Európában és Amerikában mint fehér, akkor azokból majd hogy fognak pénzt kihúzni ? Pl. a palesztinokkal sem tudnak mit kezdeni.

Mert aki dolgozik és adózik, az javarészt fehér ember. Szóval mire jó igazából ez az übertolerancia ? Saját maguk sírját ássák ezzel...

szamarhegy 2010.03.23. 20:28:07

@gorcsev54: Én konkrétan nagy tisztelője vagyok a magyar-zsidő kultúrális örökségnek (a zsidó-keresztény kétezer éves közös alapról nem beszélve) és semmi bajom velük, mással se, szóval ez MI-ből vegyél vissza ÉN-re, köszi.

gorcsev54 2010.03.23. 20:30:37

@plastik02: Akkor mi a faszéért röpködtek,
csak ,hogy fogyjon a kerozin? Vagy kilométer hiányuk volt az elszámolásban?Röpködhettek volna Egyiptom felett is,ja az esetleg veszélyes? Vagy röködjenek gyakorlatozzanak az Usa légtrében azok úgyis nagy barátjuk.És kitől mitől és hogyan kaptak engedélyt?És ki hiszi el ,hogy Izrael betart valamit is,hogy semmi hírszezőeszköz nem lehet náluk.

Balaint 2010.03.23. 20:30:59

@plastik02:

Recip Erdogan török miniszterelnök még Busht is helyre utasította hogy Törökország nem muszlim.

O1V1 2010.03.23. 20:31:06

Ez a repülő ügy sztem csak egy gumicsont.
De az érdekelne, hogy van az, hogy valaki csak úgy arra sétált egy fényképező géppel és akkor megjelent ez a két repülő. Persze egyből kapcsolt, hogy ez csak izraeli kémrepülő lehet és már exponált is.
Majd küldte az "Izrael barát" szerkesztőségbe. Biztos így volt.
Vagy az is lehet, hogy egy "igaz magyar ember" kiszivárogtatja mi fog történi a légtérben? Miért nem teszi fel a netre?
Tök fölösleges parázni és ellenségeket keresni a szomszéd népek között vagy izraelben. A magyar társadalomra elsősorban önmaga veszélyes.

Antifaszok Réme 2010.03.23. 20:31:25

Erről miért nem beszéltek ? 1976-ban az izraeliek simán lelőtték a Malév polgári járatát, több magyar meghalt.

De ők persze sérthetetlenek. "Mert mindig az van uralmon, akit tilos szidni." /Pozsonyi Ádám/

74.125.77.132/search?q=cache:qjflZlaT-E4J:www.typotex.hu/index.php%3Fpage%3Drecenziok%26book_id%3D770+1976+lel%C5%91tt+mal%C3%A9v&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

cso zsi 2010.03.23. 20:33:59

A kínaiak már elfelé mennek.
Vannak, amivel ők sem bírnak.

Akik jönnek, azoknak mindegy, milyen a gazdasági állapot. Minél rosszabb, annál olcsóbban jutnak hozzá.
A lakosság fele éhendöglik, a másik fele a 70 éves nyugdíjkorhatárig keccsöl rabszolgaként, hogy visszafizesse az egyre halmozódó kölcsönöket.
Munkalehetőség a 45+-nak nincs, mert a követelmények középfokú nyelvtudás, és diploma. 30 évig nem volt rá szükség, csak a szakértelmére, de arra nagyon. Aztán bezárták a céget.
A fiatalnak (esetleg) van nyelvtudása, diplomája, őt felveszik nettó minimálért, mert tejel utána az állam. Aztán őt is elhajtják.

Téglagyári Megálló 2010.03.23. 20:34:54

@AgentUngur:

A minap ettől sokkal enyhébbet fogalmaztam meg az ottani ingatlanosokkal kapcsolatban, rögtön le lettem seggfejezve. Az illetőt most nem látom sehol...

mikka 2010.03.23. 20:36:18

eloszor is mas nepek kulturajarol tudni, ismerni, kulonosen olyan nepekerol akikkel egyutt eltunk elunk nem "extra" dolog.. az alap muveltseg resze. senki nem mondta hogy ismerned kell a talmudot vagy tudni hogy mi miert tortenik a vallasi es egyeb unnepeken bar a jelentosebbeket illik ismerni, epp ugy ahogy a ramadan-t is illik meg azt is hogy mi a kaba kove. Szoval nem arrol irtam hogy neked vagy masoknak be kell "terni", ugyan dehogy. jomagam se nem zsido se nem cionista..csak roppant mod zavar ha olyanok pampognak akiknek lovesuk sincs mirol beszelnek. ez a rengeteg zsidozas divat lett itt az utobbi evekben. sok zsido-t ismerek / egyik sem vagyonos/ sot felvideki magyar fiut is ismerek aki tortenetesen zsido :) szoval vele mi a helyzet ??? magyarul beszel, magyar erzelmu, a szlovakok utaljak mint a szart / a korlatoltabbja, mert ugye ott sem mindenki magyargyulolo / es itthon meg azert nem ember mert zsido .. kicsit mulatsagos.. Szoval nem kell neked zsidonak lenned, Isten ments..csak legalabb ismerd oket ha mar szidod..lelked rajta. a masik kommentelonek. a poszt azert van rendben mert kerdez amikor kerdezni kell es valaszt ad amikor kell..lehetseges valaszt. a poszt abszolut magyar erdeket kepvisel az izraeli erdekekkel szemben. ha valaki mast olvas ki ebbol az irasbol az nem beszelni madzsar nyelv vagy funkcionalis analfabeta. csak es tisztan magyar erdekek vedelmerol beszel a cikk iroja, elmondom ujra hatha valakinek ez nem vilagos.

Gemál Ben 2010.03.23. 20:38:21

@Antifaszok Réme: Elég morbid, hogy egy gyenge lábakon álló feltételezést rögtön kápének veszel.

picur3ka 2010.03.23. 20:38:36

@mikka:

En mindig azt hittem a bobejka szlav etel es semmikepp nem elelmiszer.

Kulonben, a zsido kultura annyira erdekel, mint a cigany: a magyar tolvajnyelv a mai napig yiddish, tudtad?

Na,tanultal valamit, bobejka.

gorcsev54 2010.03.23. 20:39:44

@szamarhegy: Miért azt írtam, hogy bajom van velük? Legfeljebb csak nem vagyok a rajongójuk.A magyar zsidó kultúrális örökséget meg nem ismerem mert nem tudom mi a közös benne, de ezen nem is akarok vitatkozni.Meg a közös zsidó- keresztény alapról sem.Valószínűleg nem csak én vagyok így vele.Szóval miért kéne rajonganom értük? De azt sem mondtam , hogy ellenük vagyok, meg kitiltom őket, de ne keverjenek bele a dolgaikba.

Téglagyári Megálló 2010.03.23. 20:41:20

@akos1:

Hm, Kecskemét nem szerepel a Genezis könyvében, de ki tudja.

Kalmár 2010.03.23. 20:48:20

Azért ha sem fegyver sem kémcucc nem volt a gépen, akkor mit gyakoroltak?
A fel-leszálláshoz nem kell eddig elbumlizni, nem?
Persze én nem értek hozzá.
Gyakorolták a......repülőzést?

szamarhegy 2010.03.23. 20:51:38

"Ők gyűlölhetnek
minket" , Alapvetően egyes számban írtad, amit írtál, csak ez benne maradt. Olyan meghatározó szerepük volt a magyar kultúrában, tudományban, hogy külön nem is kell, hogy ismerd, elég ha a magyart ismered...

szamarhegy 2010.03.23. 20:54:19

@Kalmár: Ha jól vettem ki ez valami távolsági gép volt (12.000 km .hatótáv), Izrael meg elég karcsú kiterjedésű.

vagyok59 2010.03.23. 20:58:38

Egyre szimpatikusabb a Jobbik

gorcsev54 2010.03.23. 21:05:00

Ki mit mond állít.Most hallom a tv-ben,drága az autópálya díj Magyarországon.Erre azt válaszolja a közlekedési miniszter, hogy egy harmada a körülöttünk lévőknek.Erre a tv bemutatja a
táblázatot: másfélszeres a magyar autópálya díj.Akkor mi az igaz?Talán a repülővel is ez a helyzet.Talán az a baj, nekünk már annyit hazudtak a képünkbe,hogy tényleg nem tudunk semmit elhinni-még azt sem , hogy Izrael a legjobbat akarja nekünk.Bár nem tudom miért tenné.

mikka 2010.03.23. 21:05:36

@picur3ka/beleallos kampany:

dragam a yiddish egy nemet alapokon nyugvo tobb nyelvbol kevert "nyelv" ami a rajna kornyekerol kerult kozep es kelet europaba..pontosabban az askenazi zsidokkal..ugyanis az o nyelvuk.tudod..a hebert csak imadsagra hasznaltak.. :)
A te szegenysegi bizonyitvanyod hogy teged se a cigany se a zsido kultura nem erdekel..ezzel nem kerkede ertelmes ember.. Tegyuk fel hogy politikus leszel, akar a jobbikban is..tegyuk fel hogy parlamenti kepviselo leszel..es mondjuk egy szocialis ugyekkel foglalkozo bizottsagban kell dolgoznod..es egy nap meg kell szolalnod..meg kell oldanod egy problemat ami mindenkit erint..igy vagy ugy..na akkor mi lesz.. , Hm..nagy hosszu hallgatas..az lesz.

Nicholson 2010.03.23. 21:07:42

Rammstein bazmeg(akinek nem Inge...)! Hülyeség a köbön ez a jobb(ik)os, vagy balos megközelítés. Az van, hogy Magyarországon reálisch náci veszélyhelyzet van, és jó ha figyelsz rá (bárki, bármilyen, akármekkora is vagy), és van eszed, tudsz tenni ellene.
Ha van eszed, megteszed. Nem a zsidókért. A magyarokért.

gulasZuppe 2010.03.23. 21:11:12

Na mostmár akkor tudjátok minek kell radar a TUBES-re ugye :))

plastik02 2010.03.23. 21:12:06

@Balaint: oké, nem muzulmán ország, csak a népesség 98 százaléka az.

plastik02 2010.03.23. 21:13:46

@gorcsev54: ezek a gépek kb. tízezer kilométert képesek megtenni leszállás nélkül. láttad már térképen Izraelt?

Bozdurgán 2010.03.23. 21:14:19

@Nicholson:

schval írni talan 17 évesen cool.
A reális zsidóveszély ellen szót emelőket azonnal lenácizzák.
Tehát nem náciveszély van hanem zsidóveszély.

gorcsev54 2010.03.23. 21:15:45

@szamarhegy: Azért írtam egyes számban mert a tapasztalatom a sajátomé, a minket meg leginkább úgy gondoltam,hogy a zsidókkal szemben közönyösöket értettem rajta, mert ők azokat sem szeretik csak azokat akik fejet hajtanak az ő nagyságuk előtt,ugyanúgy mint akkor régen azok a másikak akik árjának tartották magukat.A
magyar kultúrában szerintem a magyaroknak volt szerepük, még ha zsidó származásuk volt is, azok magyarok voltak és nem Izraeliek,azért az nem ugyanaz- én is más származású vagyok, de magyar,nem szólok bele a más ország
életébe.Származásom szándékosan nem írtam, gondoljon mindenki azt amit akar.

Nicholson 2010.03.23. 21:16:18

Itt minden third hsz megy át???

Hol élünk?

cso zsi 2010.03.23. 21:21:19

@Bozdurgán: Ha egyik sem tetszik,ráadásul az ereimben valószínűleg zsidó, cigány és nemesi vér is csörgedez valamely százalékban, akkor mit tegyek?

"Hová álljanak a belgák?"

diotoro10 (törölt) 2010.03.23. 21:22:29

Az a mi a faszom is...tudjátok ti...hogyis hívják na...most nem jut eszembe, de azt tudom, hogy sohasem volt!!!

Nicholson 2010.03.23. 21:23:19

@Bozdurgán: Hogy szerinted mi a kúl azt lekulázom. A többit is...

gorcsev54 2010.03.23. 21:28:12

@plastik02: Ezt miért írtad? Láttam Izrael térképét,valószínű előbb mint Te(a korom miatt), hiszen amikor születtem akkor Izrael még kisebb volt- de az ,hogy a röpcsik mennyit tudnak repülni (12 ezret)az nem Magyarország problémája.A magyar "griffek" is hamar kirepülnének a légtérből, nem hiszem hogy bármelyik szomszédunk örülne söt kívánná. Az USA épp elég messze van Izraeltől röpködjenek arra,mert még mindig azt nem értem, hogy miért mi felénk.Állítólag mi NATO légtér vagyunk Izrael meg nem NATO tag,ráadásul nem is szövetségesünk, de leginkább a lényeg a hazudozás és egymásra mutogatás az alkalmatlan vezetők részéről.

Antifaszok Réme 2010.03.23. 21:40:22

@Gemál Ben: Szép szittya neved van...

Ha feltételezés, akkor miért is nem derült ki az 1976-os Malév gép tragédiájának oka a mai napig ?

egy maréknyi dollár 2010.03.23. 21:42:10

@mavo: Nekem is ez jutott eszembe:más országok légterein is átsuhantak a gépek,amíg elérték Magyarországot.Ott nem volt cirkusz?
Vagy netán a honi RADAR-fanok barbatrükkje ez az egetverő nyavajgás?
Lám, ha megépült volna a Tubesen a radar, nem történhetett volna ilyen fiaskó.

egy maréknyi dollár 2010.03.23. 21:44:33

@gulasZuppe: Bocs, nem nyúltam le az ötletedet, csak nem olvastam végig az összes kommentet,de ezek szerint egyre gondoltunk.

picur3ka 2010.03.23. 21:45:17

@mikka:
'dragam a yiddish egy nemet alapokon nyugvo tobb nyelvbol kevert "nyelv" ami a rajna kornyekerol kerult kozep es kelet europaba..pontosabban az askenazi zsidokkal..ugyanis az o nyelvuk.tudod..a hebert csak imadsagra hasznaltak.. :)'

Es ez mit valtoztat barmin is, kincsem?

'A te szegenysegi bizonyitvanyod hogy teged se a cigany se a zsido kultura nem erdekel'

Ilyet en nem irtam, visszamenni, szovegertelmezni.

Nicholson 2010.03.23. 21:50:18

@Bozdurgán: Te lehetsz 17. Hepi bőrtszdéj!A svá hasznánatát pediglen stilisztikailag vindikálon magamnak. Ha pedig egy ilyen bunkó (mint Te) nekem esik, először gondolkodjon. Már amennyiben tud. Az életkorom maradjon titokban, neked meg jó egészséget! Sajnálom a személyeskedést, amiért nem vállalok felelősséget.

Bozdurgán 2010.03.23. 21:56:00

@cso zsi:

Nem hiszem, hogy választani kellene bármelyik oldal között. inkább az lenne a cél, hogy a probléma felvetése ne legyen alap a nácizásra.
A baj, hogy ha szót emel valaki az orosz tőke nyomolusával szemben akkor az rendben van, ha nem tetszik, hogy a francia multik térnyerése az is rendben van(bár mivel nyalunk nekik egy maradi antiglobalista bélyeg már rákerül)
Ha viszont valaki azt meri mondani, hogy nem tetszik, hogy a zsidó ingatlanalapok telenyomják a várost üvegirodákkal az rögtön antiszemita lesz.
Vagy ha holokauszt részleteit feszegeti valaki akkor egyből hitetlen fasiszta lesz.(meg mostmát üntetik is)

Bozdurgán 2010.03.23. 21:59:01

@Nicholson:

jajj de cuki vagy ,hogy így a szívedre vetted a kormeghatározást:)nem kell még lefeküdnöd?, nehogy miattam toljon le anyukád:)

mikka 2010.03.23. 22:01:55

mondjuk szerintem a magyar tolvaj nyelv nem a yiddish, azert irtam hogy honnan ered..masreszt ezt te irtad "Kulonben, a zsido kultura annyira erdekel, mint a cigany.." ezt nem tudom maskepp ertelmezni mint ugy hogy sehogy nem erdekel :) mert azt nem irtad hogy a cigany kultura nagyon erdekelne..ebbol adodoan a zsido kultura sem erdekelhet nagyon.

Kalmár 2010.03.23. 22:11:40

@szamarhegy: Értem én, hogy éjjel nappali, de mikor van záróra?
Ha a nagy hatótávolságú tankokat tesztelik majd, lesz egy kis kavarodás.
Főleg, ha olyan sokat magyarázkodnak előtte, mint nekünk.
Továbbra sem értem, hogy a nagy hatótávolságot miért kell rendszeresen tesztelni nálunk. Ha jól értettem rendszeresen jönnek ide és pár éve azt sem kérdezzük tőlük, hogy mijáratban?
Tudod a határon kiírt shalom feliratot érthették félre, pedig csak kiágett pár izzó a HegyeSHALOM táblán....

Nicholson 2010.03.23. 22:17:33

@Bozdurgán: Te konkrétan egy Fasz vagy. Így, nagy betűvel. Ez van.

risnya 2010.03.23. 22:20:34

akkor sem értem, hogy mia faszért kell itt repkedni? valami nagyon bűzlík itt. valami célja mégis cak volt ennek az egésznek!

picur3ka 2010.03.23. 22:25:24

@mikka:

' mondjuk szerintem a magyar tolvaj nyelv nem a yiddish,'

Ez nem egyeni velemeny, hanem nyelvtortent kerdese.

'masreszt ezt te irtad "Kulonben, a zsido kultura annyira erdekel, mint a cigany.." ezt nem tudom maskepp ertelmezni mint ugy hogy sehogy nem erdekel'

Igy is lehet ertelmezni, az igaz. De amit irok, az csupan az, hogy egyik annyira erdekel, mint a masik.

Nezd, hogy mennyire fontos egy 2% nepesseg, letezo, nem-letezo kulturaja, lopas mesterfokon kurzus kulonosen, egy orszagban, errol lehet vitazni, de nem erdemes vagy eloremutato, szerintem.

Nicholson 2010.03.23. 22:29:38

@risnya: Pl. vannak ezek a jobbos bemozdulások. Nem a lexebb jövőt festegetik éppen. Meg egy nagy adag revansizmus, ami evvel jár. Balról meg minden instabil. Egy ilyen ország felett repkedni...:-)
What's up?

Antifaszok Réme 2010.03.23. 22:51:42

Bizonyítsatok:

Költözzön a hazai liberálelit krémje egy hírhedt cigány településre, pl: Ózd-Hetés.

Bekamerázzuk, és meglátjuk, mire vezet ez az együttélés.

zoli29 2010.03.23. 22:55:21

OFF:

Holnap új időszámítás kezdődik: Regőczi Miklós a Magyar Nemzetben és a Népszabadságban is címlapon:

Nemzet: „Nyakó és felesége buszokat kért kölcsön…”
www.mno.hu/portal/702748

Népszabi: "Valóban az MSZP-SZDSZ-koalíció kifizetőhelye volt a BKV"
nol.hu/belfold/_valoban_az_mszp-szdsz-koalicio_kifizetohelye_volt_a_bkv_

ON

mikka 2010.03.23. 22:58:09

@picur3ka/beleallos kampany:
nem is arrol volt szo. arrol beszeltem hogy a sok fikazonak eloszor illene ismerni a fika party resztvevoit, jelen esetben a zsidokat..legalabb elemi szinten. a poszt irojat tamadjak tobben is reszrehajlassal marmint a zsidok iranyaban, ami szerintem baromsag, hiszen a cikk pont a magyar erdekekrol szol es azert emel szot.

Nicholson 2010.03.23. 23:01:19

@Bozdurgán: Jabazdmeg, nem tol le senki, mert 44 éves vagyok és nagycsaládos magyar ember Te állat.
Így már rendben van?
Gondolkozz :(((
A "Fasz"-t visszavonom. Gondolkodtam. Nem érdemled meg.

picur3ka 2010.03.23. 23:12:00

@mikka:
Igy van. Csak a legelkepesztobb harmatos naivsaggal. Innen a fikazas. Joggal.

N Chomskyt ajanlanam.

Nicholson 2010.03.23. 23:26:23

@picur3ka/beleallos kampany: Bölcsész-e vagy? Bizonnyal. A Csomszkit csak a(z angolos) bölcsészek idézgetik.
A baj az vele, hogy ultraliberális, ami kis hazánkban eléggé főben jár... Pls nem lehetne jobb példát találni?

picur3ka 2010.03.23. 23:32:32

@Nicholson:

Hah. Nem kell ehhez angolos bolcsesznek lenni. Ahogy az USA-Izrael agressziot lefejezi, nincs attol jobb senki. Lenyegtelen ebben a temakorben, hogy mit mond barmi masrol.

Tudni kell elismerni mindenki erdemeit egyes teruleteken, attol fuggetlenul, hgy minden masban egyetertunk-e veluk, vagy sem.

picur3ka 2010.03.23. 23:36:12

@Nicholson:

Ja, angolos bolcsesznek lenni miota szegyen, es miert hasznalod ugy, mintha karomkodas lenne?

Van esetleg valami diszkriminacios problemad? Nem fernek be a te tarsadalom kepedbe esetleg?

Nicholson 2010.03.23. 23:48:48

@picur3ka/beleallos kampany: Látom az érintettség sebzettséget eredményezett, legnagyobb sajnálatomra. Elnézést, csak hallottam már elragadtatott élménybeszámolót Mr. Chomsky előadásáról, kissé színesítve. Lehet, hogy jól lát dolgokat, azonban nincs meg a lehetősége/hatalma, hogy de facto tenni is tudjon valamit. Sajnos még a befolyása is túl kevés.
Egyébként nincs diszkriminációs problémám :-) Minden embert szeretek, beleértve az angolos bölcsészeket is (az egyik pl. az én drága feleségem:-)

Antifaszok Réme 2010.03.23. 23:56:45

@Cso zsi: Ki volt a szervezője ? Lengyel Károly hitgyülis, aki korábban már egy Trianon megemlékezést is megakarta zavarni Nyíregyházán...

2010.03.24. 00:56:11

@O1V1: Ja és a magyar összeesküvésgyártó paranoid banda, mindig ez a végső konklúzió.

Tudjátok, van egy kis szólásmondásféle: Ha valami úgy néz ki mint egy kacsa, úgy megy mint egy kacsa, úgy hápog mint egy kacsa, akkor az nagy valószínűséggel kacsa. Túlontúl sok mozzanat utal arra mostanában, hogy valami mégiscsak készülőben lehet.

egy nik a sok közül 2010.03.24. 08:49:17

@egy nik a sok közül:

"Catholic clergy and laity from the U.S., inspecting the deplorable conditions for Christians in the Holy Land, have found the attitude of the Israeli military and bureaucracy ranges from uncooperative to hostile."

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.24. 09:03:26

hetivalasz.hu/vilag/izraeli-taktika-nyugodjanak-bele-a-veresegbe-mint-a-magyarok-28094/

"Izraeli taktika: Nyugodjanak bele a vereségbe, mint a magyarok!"

"Nyugodjanak csak bele a vereségbe, a békesség megteremtésének ez az egyetlen módja - mondja a publicista, példaként említve az Erdélyt elveszítő Magyarországot."

Valójában a neokon Izrael-lobbista eufémiából példálózótt a palesztinoknak a magyarokkal, hogy "Erdély" elvesztésébe nyugodtak bele.
Nyilván arra gondolt, mint teljesen adekvát példára, hogy a palesztinok nyugodjanak bele éppúgy, mint a magyarok, hogy zsidóuralom alatt élnek...

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.24. 09:13:39

@Arma Gedeon2:

"az Erdélyt elveszítő Magyarországot."

Nem túl jó példa, mert Székelyföld most "tér vissza", no nem Magyarországhoz, de a saját magyarságához.

- magyar hivatalos nyelv
- önnálló fejlesztési régió

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.24. 09:17:44

@Jobb híján MDF-es:

Ezt mondom én is. A széékelyek nem nyugodtak bele, csak a csonkamagyarok. Hadseregünk, légvédelmünk már nincs, a zsidók röpködnek, beruháznak, törvényt rendelnek maguknak, szóval uralkodnak. És jó hírünket keltik a világban, velünk példálóznak, hogy lám, a magyarok belenyugodtak, vegyetek példát róluk.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.24. 09:27:39

@Arma Gedeon2:

A "csonkamagyarok" hivatalosan belenyugodtak akkor, amikor aláírták a békeszerződést.
Attól még támogathatják a székely törekvéseket. Nem határmódosításról van szó. (Egyelőre, de adott történelmi helyzetben arra is nagyobb az esély egy körülhatárolt, elismert székely entitás esetén.
Ettől tartanak a románok, de szerintem nincs mitől félniük, ha Románia prosperál és tiszteli a székelyeket akkor elég az autonómia, ha a székelyek védelemre szorulnak, akkor előkerül a nyíltan a határmódosítás kérdése, de nem ez a fő cél, hanem a székely megmaradás, gyarapodás.
Minden normális állam így gondolkodik, Izrael is.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.24. 09:53:35

@Jobb híján MDF-es:

Olvasd már el, hogy mit írtam.

"Nyilván arra gondolt, mint teljesen adekvát példára, hogy a palesztinok nyugodjanak bele éppúgy, mint a magyarok, hogy zsidóuralom alatt élnek... "

picur3ka 2010.03.24. 10:02:37

@Nicholson:

A, aki sertodekeny, annak nem valo a blogolas.

Persze, hogy nem tud tenni semmit. De a kimondott szo, egy kis valami.

thetriggerhappy 2010.03.24. 10:11:04

@Bozdurgán:

elég közeli az ismerettség és tudom, hogy nem úgy van, ahogyan állítod. de szerintem egyikük sem sértődne meg a feltételezéstől, szerintem aki a médiában dolgozik és nem zsidózták még le, annak komoly bajok vannak a karrierjével.

2010.03.24. 10:51:01

No, ha már ez a téma, az izraeli ingatlanbiznisszel kapcsolatban volna pár kérdésem, hátha tud itt valaki rájuk válaszolni. Az 2007-es Indexes cikk, ami elég erősen azt sugallja, semmi gáz, ez csak biznisz és a 2008-as Ingatlanbrókeres cikk elolvasása óta furdalja az oldalam a kíváncsiság.
A két írás abban megegyezik, hogy jelentős az izraeli tőke a magyar ingatlanpiacon, az Index szerint a 20 legnagyobb ingatlanbefektető cég közül fele, az Ingatlanbróker szerint 70%-a izraeli hátterű.

A kérdéseim a következők:
Izrael (nem "a zsidók" úgy általában, hanem konkrétan Izrael) ilyen erősen nyomul az ingatlanbefektetési piacon? Tehát, ha megnéznénk bármely ország ingatlanpiacát, a legnagyobb befektetők ott is az izraeliek közül kerülnének ki? Vagy csak a térségünkben olyan aktívak? Szlovákia, Ausztria, Románia, stb. ingatlanpiacait megvizsgálva ott is hasonló arányokat mutat az izraeli tőke részesedése? Esetleg csak a befektetési szempontból friss húsnak számító posztkommunista országokra igaz ez?
Vagy ezek közül is csak azokra, ahol jelentős zsidóság él/élt, Lengyelországban, Ukrajnában az itthonihoz hasonló a helyzet az ingatlanpiacon? Netán a magyar ingatlanpiaci sajátosságok, jogszabályok, hitelfelvételi lehetőségek, a korrupció mértéke teszi olyan vonzóvá a közel-keleten hazánkat? Erre utalna az is, hogy az izraeli adóhatóság is megjelent náluk a befektetőkkel párhuzamosan? Lehetséges, hogy mi volnánk Izrael ciprusa, ahol ezek a cégek "adóoptimalizálnak", offshore-ozgatnak?

efhábé 2010.03.24. 11:39:24

@kackia: "Persze, hogy nem vallás, mert annak lelki gyakorlatában nem felel meg.A vallás az metafizika, transzcendencia, spiritualitás,lelki gyakorlatok egysége, a zsidó hitvilág ilyesmit nem ismer, ott csak történelmi események megünneplését és egy adag diétás receptet találsz."

Jaja, ez pont így van, az imakönyvet is csak amiatt állították össze, hogy megzavarják a kivülállókat.

Maimonidész 13 hitágazata szintén receptnek indult, csak nem volt hozzá elég hús.

A gyehenna ötlete sem a zsidó vallásból származik, csak véletlen egybeesés, hogy annyira hasonlít a szó a Gnei Hinom nevű jeruzsálemi völgy nevére.

Soroljam még, vagy elég lesz? Az egy dolog, hogy tudatlan vagy, de miért kell ezt fennhangon hirdetni is?

efhábé 2010.03.24. 11:48:16

@Ifj. Báró Loff-Ász Jóska: Ha bármely ország ingatlanpiacát nézed, akkor a válasz az, hogy nem.
Ha az ingatlanpiaci beruházás szempontjából újnak számító országokat nézed, akkor a válasz igen.
Lengyelországban, Romániában, Horvátországban szintén erős az izraeli ingatlanos jelenlét, épp a válság előtt kezdett éledezni az ukrán piac is, ott is megjelentek az izraeliek.
Két dolog motiválta ezt. Egyrészt pont akkor ült le az izraeli ingatlanpiac, amikor a mi környékünkön kezdett beindulni az élet, elsőnek nálunk és Lengyelországban, tehát az izraelből kimozdulni akaró tőke ide tudott mozdulni. Másrészt az izraeli beruházókra jellemző a nagyobb kockázatvállalás, a szűz piacokra való rámozdulás.
Ahogy beindult nálunk az ingatlanpiac és kezdtek kialakulni a szabályai, megjöttek az ilyen tekintetben konzervatívabb politikát valló németek, spanyolok is.

Megjegyzem, a korrupció nem olyan vészes nálunk ingatlanos szempontból, mivel a telkeket általában magántulajdonból veszik, a hatóságokkal csak az építéshatósági eljárás során kerülnek kapcsolatba, ott viszont a szabályozás (KSZT, FSZKT) közgyűlésre tartozó dolgok, úgyhogy politikai alkukról van szó. És persze, tudjuk, hogy a politikusok a pénznél csak a sok pénzt szeretik jobban, úgyhogy igen, ott előfordul korrupció, de ez meg nem kifejezetten izraelibefektető-specifikus.

efhábé 2010.03.24. 11:51:28

@efhábé: Ja, kifelejtettem a felsorolásból Bulgáriát, ahol nem az izraeliek nyitották a piacot, hanem a nyugat-európai befektetők a szállodaépítésekkel, de kezdenek megjelenni ott az izraeliek a lakásfejlesztéseknél, illetve Szlovákia is mostanában kezd mozgolódni lakáspiaci értelemben és Pozsonyban már megjelentek az első izraeliek.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.24. 11:57:25

@efhábé:

Egy normális vallás Isten és az ember viszonyáról szól. A zsidókéban ezzel szemben valódi Isten nincs, mert ők a saját népüket istenítik. Erre megy ki az egész.

efhábé 2010.03.24. 12:02:51

@Arma Gedeon2: Biblia? Ismered? Tudod, hogy kezdődik?

"Kezdetben teremtette ISTEN a mennyet és a földet."

A zsidók legfontosabb imáját ismered? Tudod, hogy kezdődik?

"Halljad Izrael, az Örökkévaló a mi Istenünk, az Örökkévaló egyetlenegy"

És úgy folytatódik, hogy:
"Szeresd az Örökkévalót, Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel és minden erőfeszítéseddel!"

Akarsz még ostobaságokat beszélni?

Cypriánus 2010.03.24. 12:35:30

abszolút egyetértek Agent posztjával!

sztem mindenkinek le kéne szuámolni az illúzióival, hogy izrael valamiféle nyugati állam. A lószart. Annyira nyugati, mint Libanon. A maroniták is elsírják állandóan, hogy őka nyugat bástyája, és csakis ők védik önnön testükkel a keresztény európát , amerikáűt és a holdat a gaz iszlám araboktól -mert hopgy ugye ők nem arabok. arabul beszélnek, arab kaját esznek, arab könyveket olvasnak (na jó meg franciát, sznobizmusból) de ők aztán nem arabok...
na Izrael ugyanez. Amúgy mindkét ország nagyon szórakoztató (Libanonra ezt csal elmondásból tudom, ott nem jártam) jó a kaja, szépek a lányok és a helyiek egészen szimpatikus arcok tudnak lenni.

De mindkettő egy kő levantei ország. Egy izraeli üzletember NEM nyugati, hanem Közel-keleti módszerekkel "tárgyal" (baksis, zsarolás, hazugság stb. ) ez ott teljesen rendben van, amásik is ezt csinálja. Jellemző, hogy már Romániában sem tudják azt csinálni mint itt, mert aszintén baksisra és hazugságra épülő román tárgyalási kultúra tökéletesen ugyanaz. Viszont paradoxon-ott jobban érzik magukat, mert azt értik, ezt meg nem: a magyarokat rugalmatlannak és hülyének is látják, és van bennük némi értetlenség, hogy ezt meg minek.
Tipikus civilizációs különbség, ha Izrael kibírja a nyomást, 30 év múlva bátran kérhetné magát az Arab Ligába.

AgentUngur 2010.03.24. 12:47:14

@Cypriánus: egy az egyben ezt érzem...tökéletes találat

Obama megunta a pofátlanságot:

nol.hu/kulfold/obama_ki_sem_allt_a_sajto_ele_netanjahuval

Moszad vezér pedig kiutasítva Londonból.

efhábé 2010.03.24. 13:31:02

@Cypriánus: Napi tapasztalatból én ezt pont fordítva látom.
Teljesen normálisan tárgyalnak, nem hazudnak, alapvetően win-win szituációra igyekszenek törekedni és bár Magyarországon gyakran találkoznak kicsit kocka, kicsit merev hozzáállással, de sokkal jobban szeretik ezt, mint a román viszonyokat, mert itt kiszámíthatóak a dolgok és általában tartják a szavukat a tárgyalófelek, míg romániában iszonyat korrupció van, teljesen kiszámíthatatlan a tárgyalópartner viselkedése, simán előfordul a hatóság egyik embere mond valamit, aztán másnap a kollégája az előző napinak a szöges ellentétét mondja és tartja érte a markát.

Ez az ingatlanszektorra igaz, a többi lehet, hogy másképp működik.

Ami még nálunk gyakran előfordul, az az, hogy a magyar fél teljesen hülyének nézi az izraelit. Külföldi, nem ért hozzá, van pénze. Aztán ebből jönnek a félreértések.
Az izraeli kőkeményen alkuszik, de ha kezet ráz, akkor azt tartja. Többek között a kialkudott árat. A magyar meg rábólint, mert tudja, hogy majd útközben felnyomja az árat (ismerős a történet állami beruházások kapcsán, nem?) és jön közben, hogy ilyen pótmunka, olyan pótmunka, ez nem volt benne, az nem volt benne. Az izraeli meg azt mondja, hogy megalkudtunk az árban, tessék annyiért dolgozni és főleg ebből szoktak kialakulni az elszámolási viták (valami ilyesmi lehetett a Dandár utcai elhíresült eset kapcsán is).
Ez két, teljesen eltérő szemlélet, nálunk természetes, hogy egy építkezésen vannak előre nem látható dolgok, amiket utólag megbeszélnek a felek és elszámolnak, úgyhogy az ajánlati ár inkább csak afféle tájékoztató dolog, míg az izraeliek meg úgy gondolkodnak, hogy lehet kalkulálni ezeket az előre nem látható dolgokat is nagyságrendileg, úgyhogy a kialkudott ár az a tényleges ár.

Egyébként megosztanád, hogy pontosan hány izraelivel tárgyaltál már és közülük hány hazudott, zsarolt?

A mentalitás más, tényleg más, de nem feltétlenül a magyarok javára.
Az izraeliek szeretnek egyenesen tárgyalni, nem szeretik, ha utalgatnak dolgokra, nem szeretik a mellébeszélést, a homályos célzásokat.
Mi meg nagyon szeretünk körültekintően fogalmazni, a nyelvünk erre egyébként különösen alkalmas, percekig lehet úgy beszélni, hogy az ember nem mond semmi konkrétat, szeretjük úgy megfogalmazni a dolgokat, hogy ne tegyünk egyértelmű kijelentéseket, szeretjük szétteríteni a felelősséget. Abszolút keleties jelleg, az izraeliekre sokkal jellemzőbb az amerikai egyenes és céltudatos stílus.

efhábé 2010.03.24. 13:34:38

@Cypriánus: Ja, még a zsarolás, baksis dologra, ami szerinted ott teljesen rendben van:

A Corruption Perceptions Index 2009-es listája szerint a világ 180 monitorozott országa közül Izrael a 32., míg Mo. a 46., egyébként meglepő módon megelőzve pl. Szlovákiát (56.), de Csehországot (52.) is, úgyhogy lehet, hogy ebben a kérdésben is sokkal pesszimistábbak vagyunk, mint azt a valóság igazolná.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.24. 13:42:25

@efhábé:
Ez az "Isten" az, amelyet a zsidók teremtettek maguknak...
Ez egy olyan, különbejáratú zsidó isten, amely a zsidókat szereti, másokat utál. És utasítja népét (kitalálóját!), hogy ők is utáljanak másokat, néjha irtsanak is ki népeket, mert a nekik szánt Kánaánt bitorolják.
Hogy miket hazudnak a könyveikebe és imáikba ezen az alapon, az már csak járulékos következmény.
Álvallás, kollektív önimádat kultusza.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.24. 13:43:20

@efhábé:

De miért nem inkább a Kol Nidre imát idézed? Az jellemző erre a "vallás"-ra.

efhábé 2010.03.24. 14:02:13

@Arma Gedeon2: "Ez egy olyan, különbejáratú zsidó isten, amely a zsidókat szereti, másokat utál."

Nyilván azért parancsolja ezeket a dolgokat, mert másokat utál:

22,20 A jövevényhez ne légy kegyetlen, és ne sanyargasd őt, mert ti is jövevények voltatok Egyiptomban.

Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat.

Idézzek még párszázat?

efhábé 2010.03.24. 14:06:13

@Arma Gedeon2: Miért kéne idéznem a Kol Nidrét? Idézhetem persze, az is Isten és ember kapcsolatáról szól.
(És Isten és ember közötti fogadalmakra vonatkozik.)
Pontosan tudom, mit szeretnél kihozni a Kol Nidréből, de az sajna nincs benne. Mint említettem, Isten felé tett fogadalmakra vonatkozik a Kol Nidré.

(Az engesztelés napját (az első zsinagógai őszi hónap, tisri 10. napját) megelőzik a ros hasaná (újév) napjaitól számított úgynevezett „bűnbánó napok” (valójában „a megtérés tíz napja”), mely időszak alatt bocsánatot kell szereznünk a Mindenhatótól. A hagyomány szerint ilyenkor igaz szívvel kell megtérnünk, s akkor Isten megbocsát nekünk. Csakhogy mindez nem elég, mert a Talmud tanítása értelmében csak olyan bűnökre szerezhetünk így engesztelést, amelyeket Ellene vagy önmagunk ellen (ne feledjük, ilyenek is vannak szép számmal!) követtünk el. Ám azokra a vétkekre, amelyeket embertársaink ellen követtünk el, csak akkor nyerhetünk Istentől bocsánatot, ha előbb kiengeszteljük embertársainkat. (Héberül ad-sejörace esz-chavéraj = amíg meg nem békíti a felebarátját.) Ezért vált szokássá hagyományos zsidó körben, e napokban bocsánatot kérni még barátainktól is, ha netán valamivel akaratlanul megbántottuk-megsértettük volna őket.)

Értelmetlen egyébként erről vitatkozni, te meg vagy róla győződve, hogy ez csak egy "vallás" és fogalmad sincs, valójában miről szól. Olvasol ezt-azt, de eszedbe nem jut megnézni, valójában úgy van-e, ahogy írják, helyette kritikátlanul böfögöd vissza, tökéletes példája ennek a kol nidré emlegetése.
Hidd, amit hinni akarsz, ha neked ez boldogságot okoz.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.24. 15:01:55

@efhábé:

mikor kértek bocsánatot 19-ért, az ÁVH-ért, a négyesfogatért, a szadiért, a holóiparért? És még sorolhatnám.
Anélkül nem lesz bűnbocsánat...

Embertárs alatt természetesen zsidótársakat érttek, a goj nem ember, tehát rá mindaz nem vonatkozik, ami az embertársakra.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.24. 15:06:18

@Arma Gedeon2:

"19-ért"

Ha az ateista kommunistákat azért zsidózod, mert a nagyszüleik zsidók voltak, ezzel az erővel te meg tót vagy!

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.24. 15:11:38

@Arma Gedeon2:

"goj nem ember"

Erről valami bővebbet!

A Google-n van

"goj nem ember" 7 030
(Ezek is emelkedett színtű hozzászólásokban)

Szemben pl. a "tót nem ember" 13 100 magyar nyelvű találattal.

Pistákom 2010.03.24. 15:36:48

@efhábé: A szeresd felebarátodat Újszövetség, de mindegy.

Nyilván totál marhaság amit Arma Gedeon2 mond ezügyben (pedig egyéb ügyekben vannak jó meglátásai). Egy vallást en bloc gonosznak beállítani elég primitív próbálkozás.

tanarseged ur 2010.03.24. 15:45:35

@Jobb híján MDF-es:

Érdekes adatok. :-)

További rögtönzött keresés:

"cigány nem ember" 30200 találat
"zsidó nem ember" 32900 találat
"magyar nem ember" 61400 találat (!)

ámde

"német nem ember" 10 találat
"oláh nem ember" 7 találat + "román nem ember" 1 találat (!)
"orosz nem ember" 3 találat
"angol nem ember" nincs találat!

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.24. 15:58:46

@tanarseged ur:

Érdekes dolgokat hoz ki a google:

Masaryk szerint a kizsákmányoló nem ember:

„Aki kizsákmányol, nem cseh, nem szlovák, nem ember.” „Kdo vykořisťuje, není Čech, není Slovák, není člověk.”

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.24. 16:00:28

@tanarseged ur:

"61400 találat (!)"

A végén felháborodott kérdőjellel!

AgentUngur 2010.03.24. 16:25:22

@efhábé: Én tárgyaltam nem kevéssel, a korrektség, a szó betartása erősen problematikusnak bizonyultak. Megkenési kísérlet, fenyegetőzés, ha nem megy valami, stb.

efhábé 2010.03.24. 19:09:32

@Pistákom: Dehogy újszövetség :)

Mózes 3. 19:18

Mózes 5 könyvének, azaz a tórának a legközepén.

Erre utal vissza az ÚSZ több helyen is:
Mt 5,43; 19,19; 22,39; Mk 12,31; Lk 10,27; Róm 13,9; Gal 5,14; Jak 2,8

www.parokia.hu/bible/
Itt találsz egy nagyon jó, kereszthivatkozott Bibliát, én is innen vettem az ÚSZ előfordulásokat.

efhábé 2010.03.24. 19:10:52

@Arma Gedeon2: Ez gyönyörű, a divergens érvelés mintapéldája. Tanítani kéne elrettentő példaként :)

efhábé 2010.03.24. 19:14:07

@AgentUngur: Mint mondtam is, az ingatlanszektorból vannak ismereteim, ott egyértelműen az általam írtak a jellemzőek, máshol előfordulhatnak simlisek is, persze.
Gondolom, az ingatlanszektorban mozgó pénz jó szűrő, ott tényleg csak komoly üzletemberek rúgnak labdába.

Pistákom 2010.03.24. 19:34:04

@efhábé: De komoly! Meg voltam győződve róla, hogy ez újszövetségi újdonság. Köszönöm a kiigazítást!

abandi 2010.03.24. 23:07:49

@efhábé:
Grepik László dokit vissza az államizgatásba!
Majd ő eldönti -visszamenőlegesen is-, hogy merre az arra a zsidóknak!

abandi 2010.03.24. 23:19:15

B+!
Kimaradt egy S!
Meg még egy ...a rettegőknek.

Cypriánus 2010.03.25. 18:47:16

Kedves FHB!
orvos lévén sohasem tárgyaltam, de egy üzleti ügyekben sokat tárgyaló ismerősöm mesélgetett-igaz, amúgy Ő is elmondta, hogy sok magyar üzletember már jobban átveri őket, mint ők minket. Amúgy egy Jeruzsálemben 7 évig élő zsidó ismerősöm is belátta, Ő túl Közép-európai ahhoz az országhoz, eccerűen nem bírja idegekkel.
De azt nem mondanám, hogy a Közel-keleti civiláció rosszabb, pláne nem hogy embertelenebb, csak egyszerűen más.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.03.25. 18:48:36

@Cypriánus:
és azok a magyar üzletemberek, magyarok? :)

kackia 2010.03.25. 22:52:20

@efhábé:" Jaja, ez pont így van, az imakönyvet is csak amiatt állították össze, hogy megzavarják a kivülállókat."

Látom jártál a szarvasi yeshivába. Szilárd hitedért Slomó úr bizonyosan meg fogja simizni a buksidat.
Gyehenna amelyet hitetek úgy fél és oly oly fontosnak tart, az a völgy volt Jeruzsálem mellett ahol a Molokot imádták,zsidó papjaitok, kik gyermekáldozatokat mutattak be egy ősi 9x9 es osztású tűzoltáron. És ez Kr e. a 6. században volt, akkor amikor a világ jobb részein a szeretet vallások terjedtek már az élet tiszteletének nevében, s ezek a vallások mindenféle élő áldozatot tiltottak.
Mózes 5 könyve : törvény ,tiltás és bosszú. Hogyan mutyizzam a választott törzsi démon istennel és hogyan kúrjam át a fejét az idegeneknek.Ti választottátok őt és nem az isten választotta népeteket, ez nagy különbség ám. Ez az isten volt az ki Ábrahámot arra kérte tegye a pengét a gyermeke nyakára.Szeretni való isten, nekem ezt tanították a judeo-saulisták mikor gyermek voltam , erre emlékszem a bibliából, meg egyébre is pl. miként vertétek át a vendéglátó törzset, kik a testvériség nevében még az Ábrahámi szövetséget is megkötötte veletek és testvér néppé lett ez általa, és a testvért ismét nem kíméltétek,istenetek kívánsága szerint, kardélre hánytátok a seblázban fekvő férfiakat, majd a szeretet nevében az asszonyaikat meghágtátok, s ezzel máig kérkedtek.
Szóval nekem te ne papolj hitről, istenről, lelki gyakorlatról, te törpe eszű tóra bolond. Tudod a kabalában, még van egykét jól összeszedett bölcsesség, de semmi olyan, amit tőletek keletebbre ne írtak volna le ezer évvel korábban már. Rátok oly jellemző plagizáló módon azt is úgy adjátok elő,--természetesen el is hiszitek---hogy saját kútfő.
Szóval, törvény, engedelmesség, félelem és rettegés. Jellemzésül idézek némely idevonatkozó részletet: „Ha pedig hallgatsz az Úrnak szavára, akkor a földnek minden népénél feljebb valóvá tesz a te Istened. Megszalasztja előtted ellenségeidet és megérti majd a földnek minden népe, (feltűnő ez a szorongásos, állandó ellenségképet gyártó gondolkodása ennek a népnek ) hogy az Úrnak nevéről neveztetel és félnek tőled. És bővelkedővé tesz az Úr minden jóban. (micsoda anyagias, már akkor fogyasztói szemlélet)Kölcsönt adsz sok népnek, te pedig nem veszel kölcsönt és fejjé tesz téged az Úr és nem farkká… Ha pedig nem hallgatsz Istennek szavára, átkozott leszel a városban és a mezőn. Átkozott lesz a te méhednek és a te földednek gyümölcse. Bocsát az Úr rád romlást mindenben, amit cselekszel. Hozzád ragasztja az Úr a döghalált, mígnem elemészt. Megver téged az Úr szárazbetegséggel, hidegleléssel, gyullasztó és izzasztó betegséggel, aszállyal és ragyával. Eged a fejed fölött rézzé, a föld pedig lábad alatt vassá válik. Megver az Úr tébolyodással, vaksággal és elmezavarral. Feleséget jegyzel magadnak, de más férfi hál azzal. Házat építesz, de nem lakol benne; szőlőt ültetsz, de nem veszed hasznát. A jövevény, aki közötted van, feljebb emelkedik , te pedig alább szállsz. Ő fog néked kölcsönt adni és nem te kölcsönzöl neki; ő fej lesz, te pedig fark. (Ebből is látszik, hogy a jövevény és felebarát közt mily mélyreható különbséget tesz.) Vad tekintetű népet hoz rád, amely nem tiszteli a vénembert és a gyermeknek, nem kedvez. „(Kedves kis isten és ezen az istenen alakult ki a személyisége, lelkülete e népnek. )

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.26. 08:02:00

@Cypriánus:

"hogy sok magyar üzletember már jobban átveri őket"

Ezt kétséggel elhiszem, tapasztalatom szerint a magyar vállalkozok közül a nyíltan antiszemita, sokat zsidózó magyar vállalkozók, zsidóbbak a zsidóknál. :-(

kackia 2010.03.26. 11:49:30

@efhábé:Még annyival kiegészíteném, hogy nem vagyok antiszemita.
Hiszem, hogy minden lény, (ha úgy tetszik minden lélek) fentről lett leküldve és feladata van itt lenn a földön.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.03.26. 12:35:31

@kackia:
maga meg ha másnap, összefosott lábszárral, remegő szájszéllel mentegeti a tegnapi mondandóját, akkor minek írta le? mit rinyál itten? maga egy tisztességes, becsületes antiszemita. és ez így a jó. viselkedjen ehhez méltón! :)

efhábé 2010.03.26. 13:42:03

@Cypriánus: Ez így van, Izrael nem Európa. Abszolút közel-keleti hely, annak minden előnyével és hátrányával.

efhábé 2010.03.26. 13:51:21

@kackia: miféle szarvasi jesiva, te jól képzett?

A gyehenna valóban egy jeruzsálem melletti völgy, konkrétan a Gnei Hinom (amint azt már akkor leírtam, amikor először szóba került:
"A gyehenna ötlete sem a zsidó vallásból származik, csak véletlen egybeesés, hogy annyira hasonlít a szó a Gnei Hinom nevű jeruzsálemi völgy nevére."), de ott nem a zsidók áldoztak gyerekeket, hiszen épp magad mondod, az ott Moloknak szentelt hely volt. Mivel nyilvánvalóan nem vagy vele tisztában, szólok, hogy Jeruzsálem sokáig nem zsidó város volt, azt csak Dávid hódította meg.

Mesélj azokról a szeretetvallásokról, amik már az ie. 6 században terjedtek Európában vagy a Közel-keleten. De tudod mit, nézzük az egész Földön. Buddha vmikor az ie.6. és 4.század között élt.
Tovább, igen? Hallgatlak...

Vendéglátó törzs? Te most konkrétan a filiszteusokra gondolsz? Azokra a filiszteusokra, akik Föníciából telepedtek át és csak a tengerparti sávban, ott is csak néhány településen telepedtek le? Vendéglátó nép, höhöhö...

efhábé 2010.03.26. 14:01:25

@Grift: +1 :)

Én nem értem, hogy aki antiszemita, miért nem veri vállalni? Nem kötelező szeretni senkit, a zsidókat sem. Sokkal egyenesebb kiállni és azt mondani, hogy én nem szeretem a zsidókat, rohadjon meg mindegyik ott, ahol van, mint jönni ezekkel a szar dumákkal, hogy így jesiva meg úgy Slomo, de én nem vagyok ám antiszemita.
Dehogynem és ezzel nincs semmi baj az égvilágon.

kackia 2010.03.26. 15:38:03

@Grift: @efhábé:
Értsétek már meg bennem nincs gyűlölet, nem tudok gyűlölni,csupán fenntartásaim vannak a zsidó hitélettel és annak istenről szóló tanításaival.Grift szerintem mi csak a Herctivadarosokat nem szeretjük.
A kabala tanításokat hallgatva arra jöttem rá, hogy az egy tagja csavart brahmanizmus, melyből a karmatant ügyesen kihagyták, vagy másként értelmezik, szerintem egy teremtő istenképpel hidalják át,de nem úgy, hogy nincs az egyénnek felelőssége, szabad akarata. Azt tanítják, hogy minden rossz a világban az egy istentől jön,ki ezek szerint poláris, de egy személyben. Ezért is tekinthetők a zsidók a szó valós értelmében monoteistának,istenük egyben jó és rossz, ellentétben a keresztényekkel, hol két különálló erő működteti a világot a jó és a luceferi gonosz. A zsidók esetében a rossz mögötti isteni szándék is jó célzattal történik, szóval érdekes tanítás a kabala.
Az öt elem tanára vonatkozó tanítások --- mely elengedhetetlen a szellemi transzmutációhoz--léteznek e a kabalában nem tudom, még utána nézek. Ha találok az elemekre utaló alapos tanításokat, még az is lehet, hogy egyszer betérek. efhábé a brahmanizmus még amire gondoltam a kr. e. 6.századi célzásommal és természetesen a buddhista tanítások, de ez utóbbit lelőtted.

Grift , miért feltételezi rólam , hogy lefosom a lábam szárát a félelemtől, csak azért mert kimertem fejteni álláspontomat.:)

efhábé 2010.03.26. 16:12:04

@kackia: És hogy találkozott a középkori zsidóság a brahmanizmussal? Nagyjából sehogy. A kabala egy misztikus tanítás, ráadásul egyáltalán nem szerves része a zsidó vallásnak. Misztikus dolgokat fogalmaz meg, amilyeneket mások is megfogalmaznak. Nem gondolom, hogy feltétlenül plágiumot kellene emögött keresni, sokkal inkább az emberi elme hasonlóságát.

Vallásról meg nehéz úgy vitatkozni, hogy veszed a Biblia szövegét és azt primer értelmezed és eldöntöd, hogy mi a zsidó vallás tanítása istenről ez alapján.
Ehhez ismerni kellene a hagyományos kommentárokat, a rabbinikus irodalmat stb-stb.
Az alapján lehet ugyanis teljes képet alkotni, tekintve, hogy a Biblia csak a fele a vallás alapjainak, a másik fele a szóbeli tan, avagy azóta már leírva a rabbinikus irodalom.

kackia 2010.03.26. 21:10:46

"És hogy találkozott a középkori zsidóság a brahmanizmussal? Nagyjából sehogy."

Tanítások jöttek mentek, adták vették ezekben az időkben.
Jövedelmező üzletág voltak már akkor is a hit, s istent tanítani.
Jóval korábban is üzleteltek selyemmel,mirhával, s jófajta kis-ázsiai irhával.
Gondoljál csak a Nagy makedónra ki Júdeát és Indiát a birodalomba olvasztotta.
Ezenkívül, a szomszédban éltek a pártusok és a szkíták, kik jól ismerték a buddhista tanítást.:)

efhábé 2010.03.26. 23:04:33

@kackia: Pártusok és szkíták a középkorban? Te konkrétan jól vagy?
A zohar a 13. században jelent meg. Uszkve ezer évvel a pártus birodalom bukása után, ráadásul Spanyolországban.

efhábé 2010.03.26. 23:11:13

@kackia: Pártusok és szkíták a középkorban? Neked elgurult a gyógyszered? A Zohart a 13. században adták ki, Spanyolországban. Uszkve ezer évvel a pártus birodalom eltűnése után és onnan kb. 3-3,5 ezer kilométernyire.

efhábé 2010.03.26. 23:42:23

a blogmotor monnyon le!

kackia 2010.03.27. 09:40:54

Egyébként ki a farkam utalt és beszélt a középkorról, rajtad kívül senki, te csavarintottad abba az irányba a történetünket,mit akarsz ezzel az ócska trükkel. Ne adj a számba olyan gondolatokat melyek nem tőlem származnak.Így ember nem beszélget, ez ócska módszer, tartsd meg a közösséged keretei között.
Én csak általánosságban beszéltem a kabaláról és nem horgonyoztam azt le egy időszakhoz, sőt azt hiszem én csak kitágítottam megjelenésének és keletkezésének határait,ellenben te minden áron be akarod azt tuszkolni egy szűk kis skatulyába, hogy kitehessétek a vitrinbe,egy a címkével, hogy ezt is mi találtuk ki.
Már majdnem azt hittem te egy Hokhem vagy.
Az senki előtt sem kérdés, hogy a kabala keletkezését a 11. és a 12 századra teszitek, de ez nem jelenti azt , hogy annak tanításai is akkor jelentek volna meg először és csak nálatok.Szóval kicsit másformában, máshol korábban is megvolt, ezt hidd el nekem.
Nem hiheted azt, hogy minden előzmény nélkül, egyik pillanatról a másikra, isteni kinyilatkoztatásként csak úgy kipattant valamely bölcs rabi fejéből 1200 ban. Ezzel máris tagadnád a szellemtudományok, kultuszok kialakulásának, a szellem az elme belső öntörvényéből történő fejlődését. Ahogyan a kultúrák, úgy a szellem vívmányai is egymásra rakódnak, ugyanígy, különböző rétegek is átfedik egymást, térben és időben akár ezer kilométerekre és évekre kiterjedően is. Ha valamely tantétel megjelenése a középkorra datálható az csak azt jelentheti számomra, hogy akkortól foglalták egységes rendszerbe, vagy inkább azt, hogy akkortól kezdett terjedni, egészen napjainkig, lásd a kabala hollywoodi sikertörténetét. Viszont azt nem jelenti,hogy akár ezer évvel korában ne lehetett volna nyomaira bukkanni a tanításoknak,vagy akár 4 ezer évvel korábban, Indiába betörő árják,--a brahmanista hagyományokat készítették elő--szellemi örökségében ne lehetne nyomait megtalálni. Gondolom ez az árja (nemes ember) történet most kiveri nálad a biztosítékot.:))
Egyébként meg lazulj le nem szabad túl görcsösen kezelni ezt a témát.
Nincsenek dogmák, nincsenek tabuk, a világ az elme játéka csupán.

picur3ka 2010.03.27. 10:28:24

Mar ha szandekok. Ez ugy totalisan be fog csodoltetni bennunket, nem?

mti.hu/cikk/468385/

efhábé 2010.03.27. 12:43:00

@kackia: "Egyébként ki a farkam utalt és beszélt a középkorról, rajtad kívül senki, te csavarintottad abba az irányba a történetünket,mit akarsz ezzel az ócska trükkel. Ne adj a számba olyan gondolatokat melyek nem tőlem származnak.Így ember nem beszélget, ez ócska módszer, tartsd meg a közösséged keretei között."

No most,

1. Ez nem stílus.

2. Mégis melyik korról kéne beszélnünk a kabalával kapcsolatban, a mezolitikumról? A Kabala alapműve, a Zohar a XII. században íródott. Tehát a középkor előtt nem beszélhetünk Kabaláról.

"Az senki előtt sem kérdés, hogy a kabala keletkezését a 11. és a 12 századra teszitek"

Mi ez a fejedelmi többes a megszólításban?
Nem kell azt tenni, lévén pontosan ismert a Zohar keletkezésének időpontja.

"Viszont azt nem jelenti,hogy akár ezer évvel korában ne lehetett volna nyomaira bukkanni a tanításoknak,vagy akár 4 ezer évvel korábban, Indiába betörő árják,--a brahmanista hagyományokat készítették elő--szellemi örökségében ne lehetne nyomait megtalálni."

Ó hogyne, 4 ezer évvel korábban, többezer kilométerrel arrább volt valami hasonló, tehát más ugyanerre nem jöhetett rá többezer év és többezer kilométer különbséggel.
Gondolom, az is csak szemfényvesztés, hogy Egyiptomban és Amerikában is épültek piramisok. Nyilván az ufók tanították mindkét helyen, nem?
Teljesen természetes dolog, hogy adott dologra akár egymástól függetlenül több ember is rájöjjön.
Természetes, hogy a rádió feltalálását egymástól függetlenül 2 embernek tulajdonítjuk, de pusztán szellemi munkával megalkotható dolgoknál ez kizárt szerinted? Ráadásul úgy, hogy a kettő csak nyomokban hasonlít egymásra?

"Ha valamely tantétel megjelenése a középkorra datálható az csak azt jelentheti számomra, hogy akkortól foglalták egységes rendszerbe, vagy inkább azt, hogy akkortól kezdett terjedni, egészen napjainkig, lásd a kabala hollywoodi sikertörténetét."

Persze-persze, a kabala is pont olyan lineárisan terjedt, ahogy te mondod. Vagy talán mégsem.
A kabala egészen a mostani időkig nem volt "terjedőben". Csak zsidó férfiak tanulhatták 40 éves koruk után. Közülük sem mindenki tanulta, sőt, a többség nem. Egy elszigetelt irányzat volt.
A középkortól egészen a XX. század végéig. A XX. sz. végén vált el a kabala a zsidó vallástól, akkor lett divat Hollywoodban meg egy csomó más helyen a világban, akkor kezdett terjedni, nem pedig a középkortól mostanáig.

efhábé 2010.03.27. 12:45:14

@efhábé: XIII. században, lemaradt egy I.

Alfőmérnök 2010.03.27. 13:02:43

@efhábé: "A kabala egészen a mostani időkig nem volt "terjedőben". Csak zsidó férfiak tanulhatták 40 éves koruk után. Közülük sem mindenki tanulta, sőt, a többség nem. Egy elszigetelt irányzat volt."

A reneszánsz idején elég nagy hatással volt némely európai gondolkodóra (Pico della Mirandola, Agrippa von Nettesheim).

tewton 2010.03.27. 13:52:47

@Alfőmérnök:
azért ezek a gondolkodók utánajártak a dolognak, talán még héberül is megtanultak, egyszóval a tipikus humanista zakkantak voltak, akik beverekedték magukat a nyelvi-kulturális gettóba, a gettón belül a gettótemplomba, ott is a szentek szentjébe. a kabalával foglalkozás sokáig efféle elitbölcsész felhőhámozás volt.

Sólyom Bátor 2010.03.27. 15:07:56

Amerika megsértése? Amerikát ahogy van, érdemes lenne szemen köpni. Egyetlen dolgot adtak a világnak, a dzsessz zenét (bár, azt is a feketék csinálták meg), és mindent elvettek. A legszemétrevalóbb ország az egész világon. Az Izrael fitymátlan makkjának nyalogatása is gusztustalan, mert az önérdeken kívül semmi sem vezérli. Vannak dolgok, nevek, amiket nem illő kiejteni, az Amerikai Egyesült Államok kifejezés igen.
Egyébként meg mi a szart kémkedhettek itt nálunk, ahol egyetlen harcba vethető alakulatunk a víztisztítók?! (Na, jó, ez vicc volt)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.29. 09:00:46

@Grift:

Nem, az antiszemita olyasmi, mint az ateista: fanatikus hivő.

Normális ember nem ilyen. Lehet nem szeretni a zsidókat, sőt még durván is lehet élcelődni rajtuk, ez még nem antiszemitizmus, az már több annál, az egy életprogram.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.03.29. 11:27:05

@Jobb híján MDF-es:
maga megint butus. az is antiszemita aki a vasárnapi ebédnél felemlegeti a zsidók újabb csínytevéseit, a sivatagba küldené őket, stb. ezek a hétköznapok tisztánlátói.
aztán vannak a hősök, akik olyasmik mint ahogy maga azt elképzeli. küzdenek a zsidó túlhatalom ellen, kitartóan, tevőlegesen, kockáztatva az egzisztenciájukat mondjuk. olyanok ők mint a hős antikommunisták, és más nagyszerű emberek akik valamiféle elnyomás ellen küzdenek. :)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.29. 11:43:50

@Grift:

Abban igazad van, hogy a vasárnapi ebéd mellett zsidózókat is leantiszemitázzák, de ők csak egyszerű bugrisok, ezek tuti, hogy beengednének a fáskamrájukba egy üldözött zsidó családot, ha a helyzet úgy kívánná, persze azért a szemükre vetné, hogy nem megmondtam, hogy egy kicsit szerényebben kellett volna viselkedni!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.03.29. 11:48:09

@Jobb híján MDF-es:
és ez miért bugrisság? és miért lenne bugris a magyar úri középosztály maradványa? nem maga a bugris? :)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.29. 11:53:21

@Grift:

magyar úri középosztály = MegaBugrisizmus

Remélem nem kell magyarázni.

Ezért ilyen ez az ország, mert ilyen volt a történelmi középosztályunk, erre volt a válasz az elbaszott, torz történelmünk. Nem hiszem, hogy védeni kellene ezeket.
Mondjuk személy szerint nem nagyon tehetnek semmiről, beleszülettek egy torz társadalomba, teszik ami ami tellik tőlük. Otthoni kedélyes zsidózás.

tevevanegypupu 2010.03.29. 12:02:05

@Jobb híján MDF-es:

Ha ez megnyugtatja, akkor kozolhetem, hogy a kozeposztaly otthonaiban manapsag sokkal tobbet mdf-eznek mint zsidoznak.(-:

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.29. 12:22:39

@Grift:

Nincs mit tennem meghajlok e lehengerlő érv előtt. :-)

tevevanegypupu 2010.03.29. 13:18:19

@Jobb híján MDF-es:
Hat ahogy vegignezunk a vezetosegen mit tagadjuk. Miert, mi kifogasa van ellene, maga antiszemita?

expansiv 2010.03.29. 13:20:45

Az illusztráció a bejegyzéshez NEMZETGYALÁZÁS és identitáshiányos libsi mocsok!!!

expansiv 2010.03.29. 13:29:49

"Ez teljesen legitim dolog, mi is ezt szeretnénk az erdélyi, felvidéki magyarok kapcsán."

NA, TE HÜLYE TAHÓ!!

A határon túli magyarok ŐSHONOSAK A SAJÁT FÖLDJÜKÖN,

az itteni - jórészt pesti- ZSIDÓK AZONBAN 130-140 éve jöttek és VADIDEGENEK EBBEN AZ ORSZÁGBAN!

Eszed az nincs.

Igen, én antiszemita vagyok és AZT AKAROM, hogy ezt a patkány diaszpórát TÁVOZÁSRA KÉNYSZERÍTSÜK a beszivárgás utján feltöltött galutjukból, ebből a
M A G Y A R hazából!

expansiv 2010.03.29. 13:55:39

@picur3ka/beleallos kampany:

Tele van az alvilági és származékosan a pesti proli/kocsmanyelv JIDDIS szavakkak!

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.03.29. 14:47:48

@Jobb híján MDF-es: "Ezért ilyen ez az ország, mert ilyen volt a történelmi középosztályunk, erre volt a válasz az elbaszott, torz történelmünk."

Hűha! Mintha egy huszonöt évvel ezelőtti gimis törikönyvből olvasnál fel, némileg expresszív stílusban.

Kifejtenéd kicsit cizelláltabban?

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.29. 16:31:37

@Gasper:

"egy huszonöt évvel ezelőtti gimis törikönyvből olvasnál fel"

Pedig amit 25 éve a gimis könyvekben írtak, azoknak az ellenkezője az igaz. Egy szó igazság sincs bennük! :-)

Sólyom Bátor 2010.03.29. 17:36:44

@expansiv: No, ilyen hülye embert sem olvastam még, mint te vagy barátom az Úrban. Azt sem tudod, mi mit jelent. Még a zsidót sem tudod, te őstulok, miközben a tízparancsolatot tanulod a hülye fejedbe, és Jézus zsidó volt, ami nem igen kérdés még a te bágyatag, lottyadt eszű szinteden sem, gondolom. Vagy talán szőke volt és másfél mázsa? :-)
Ha nem jöttek volna ide a zsidók 140-150 éve, akkor a Deák tér helyén még mocsár lenne. A te nagy magyar középosztályod a legfaragatlanabb tuskók az egész környéken. Valaghülye budai ficsúrok, akiknek fingjuk sincs semmiről. Miért nem mész Erdélybe? Miért nem jönnek ide az Erdélyiek? Megmondom: mert ott jobb nekik, mint itt, ahol hozzád hasonló vadbarmok ökörségeket beszélnek, miközben a fonnyadt cerkájukat cigánykurvákba verik, a diszkóban angol nyálakat hallgatnak, és Mc Donald!s-ot zabálnak a nagy magyarok. Te szarjancsi vagy, nem magyar, és honnan veszed a bátorságot, hogy intelligensen vitázó emberek disputájába (az is vitát jelent, te ökör!) beleszólj a mocskos szád mocskos szavaival.

Sólyom Bátor 2010.03.29. 17:40:52

@expansiv: Távozz sántán! :-) Teccik?

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.03.29. 18:32:37

@Jobb híján MDF-es: na brávó! Frankó, hogy még tudatában is vagy annak, hogy sületlenségeket írsz. :)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.03.29. 18:37:59

@Sólyom Bátor: "Ha nem jöttek volna ide a zsidók 140-150 éve, akkor a Deák tér helyén még mocsár lenne."

LOL!

140-150 évvvel ezelőtt már bő fél évszázada állt az evangélikus templom a mai Deák téren.

tewton 2010.03.29. 19:33:27

@Sólyom Bátor:
aha. összegezve: a bunkó magyarok a szarban volnának a zsidók nélkül. még Jézus is zsidó. és tkp. a magyarok most is bunkók, hogy itt vannak a zsidók.

húha. valaki futtasson le gyorsan egy jordán-tesztet a reformkori országgyűléseken, mert kellett, hogy legyen valami kis izé ... spiritusz bennük, hogy valamit itt létre tudott hozni a böszméknek!

és jobb, ha tudjátok, Széchenyi Kohn-ról magyarosította a nevét, Deák meg Rosenbergről
:)

tevevanegypupu 2010.03.29. 20:28:02

@tewton:
Na azert ne legyunk igazsagtalanok, Szechenyi ota fejlodott a vilag! Rakosi peldaul zsido volt, es a most nyolc eve uralkodo kormanypartokban is szep szammal akadt izraelita. Tevekenysegukkel beirtak magukat a magyar tortenelembe, ezt nem tagadhatjuk.(-:

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.30. 07:46:54

@Gasper:

"140-150 évvvel ezelőtt már bő fél évszázada állt az evangélikus templom a mai Deák téren."

Amelynek Ján Kollár volt a lelkésze. 1819 és 1849 között

hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Koll%C3%A1r

Mondjuk emléktáblája az nincs.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.30. 08:58:59

@Sólyom Bátor:

"Ha nem jöttek volna ide a zsidók 140-150 éve, akkor a Deák tér helyén még mocsár lenne. "

De persze ti lecsapoltátok a mocsarunkat és szokás szerint nem kérdeztétek meg a magyar békákat, hogy nem vagyunk-e elégedettebbek a bő gatyánkkal és a fütyülős barackunkkal, mint a ti kamatkapitalizmusotokkal...

Ha nem jösztök, most meglenne a magyar nemzeti vagyon.

tewton 2010.03.30. 10:47:18

@Jobb híján MDF-es:
na ja, tót lutheránus felebarátainknak tót papjuk volt. Gondolom, a magyaroknak meg magyar.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.30. 10:59:32

@tewton:

Akkor még nem nagyon voltak magyarok, csak később asszimilálódtak németből, szlovákból! :-)

Legalábbis Pesten, a Deák téren

tevevanegypupu 2010.03.30. 11:52:21

Szechenyi jott es nehany lelkes magyar fo es koznemes. Meg a felesegeik, a magyar honleanyok.(-: Iparosok, akik kozott sok volt a svab de magyar is.Es persze zsidok, szatocsok, szormekereskedok, szucsok.De akkoriban meg hire-hamva nem volt a zsido kulturanak, nagy uzleti befekteteseknek.Mindez csak azutan kovetkezett be miutan megengedtek nekik a terjeszkedest, betelepulest..

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.03.30. 15:25:49

@Jobb híján MDF-es: tudod, a tótoknak tót lelkészük volt, a németeknek német, a magyaroknak pedig magyar. A magyar lelkészt pedig Molnár Jánosnak hívták a kezdetek kezdetén. De magának a templomnak a felépítését többek között bizonyos Telekiek és Beleznayak támogatták. És hát egyikük sem volt tót, okostojás. :)

Csak szólok. A Dunántúlon számtalan lutheránus köznemesi család élt a reformáció óta, akik sem nem voltak tótok, sem nem voltak németek, hanem bizony magyarok voltak. Lásd pl. a Berzsenyi családot.

palostrend · http://palostrend.hu 2010.04.01. 09:26:31

A Bilderberg farok lemetszése: MAGYAR NEMZETI ÉRDEK!!!

Szavazás azaz KERESZTVETÉS előtt (2010.04.11-én!) ez mindenkinek kötelező: vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=61820262

Amint arról a földgolyót behálózó KÉNBŰZÖS! médiacsatornákból értesülhettek és jól fel is háborodhattak; - az az ősellenség elmúlt hetekben planetahírré dagadt cionista provokációja, amit a BILDERBERG CSOPORT alantas, sátán fattyjai kürtöltek világgá a VILÁG KÖZEPÉT URALÓ MAGYARORSZÁG ŐSLAKOSAI ELLEN, hogy azt mocsokba döngölve, megalázottan erőszakolják meg...- ÉLŐBEN és EGYENESBEN, ahogyan azt 90 évvel ezelőtt is TRIANONBAN tették!!!
...de, hogy miért is kellett ezt a NEMZETI ERŐSZAKOT megint elkövetni?!
KIKNEK ÁLLHAT ÉRDEKÉBEN MAGYARORSZÁG MEGKAPARINTÁSA?!

... piti cionrabszolgák a MÁV-on és az OTP-n keresztüli megzsarolásunkkal keltették MAGYARORSZÁG rossz hírét, hogy ránk süttethessék az antiszemitizmus és a nácisodás oly mértékű "skarlát betűjét", amitől terrorizmusra hivatkozva megakadályozhatják áprilisban MAGYARORSZÁGON a "SZABAD VÁLASZTÁSOKAT"!
A századik zsarolás...Választáskor...
Bajnai Gordonka mint a BILDERBERG csürhe magyarországi fullajtára az utolsó "parlamentális" napon, magyarírtó haverjaival az mszpszdsz - a fidesz tartózkodásával-megszavazta, hogy akár 3 évet is kaphatunk, ha nyilvánosan tagadjuk az ún. holokausztot.
A "nemzetközi nagytőke" vagyis a VILÁGFAROK!!! által kirobbantott Nagy Háborúban (1914-1945) elesett kb. 1,4 millió magyar persze nem számít.
...meg az utána következő judeobolsevista mészárlások tízmilliós hullahegyei sem számítanak tételként.
...meg TRIANON sem, amit szintén ez a hírhedt és titkolódzós BILDERBERG CSÜRHE szervezett és vezényelt le magyargyűlölő véglényeivel.

Érdekesség, hogy ha "érzéseiben bántunk" majd meg egy ilyen SORSTALAN őspatkányt, akkor is bíróság elé kerülhetünk...
ŐSPATKÁNY BÍRÓSÁG elé persze - mert MAGYARORSZÁGON még nincs másik!!!

Az őspatkány ennek örömére folyamatosan és büntetlenül tagadhatja a JÓISTENÜNKET!; - KÖROSZTÁSÚ JELZÉST azaz JÉZUS KRISZTUST, akinek maga a TEREMTŐ ISTEN küldette ANGYALI SZENT KORONÁNKAT!!!
Nem véletlenül vetette rá dülledt szemeit a SÁTÁN és annak gyülevész klónjai, hiszen a VILÁGURALOMHOZ koronára van szüksége...

ISTEN KORONÁJÁRA!!!
...az meg, akárhogy is szemlélem: NÁLUNK VAN!
...a MAGUNKFAJTÁNÁL!
...a JÓISTEN BEVÁLASZTOTT NÉPÉNÉL!
MINDÖRÖKRE!!!

...és, hogy 1 JOBBIK VILÁGRA SZAVAZHASSANAK.

Szíves örömest tudatjuk, hogy a Rise Against - Prayer of the Refugee számát feldolgoztuk és, hogy ezentúl a Pálos Trend formációtól ez a szám a zsidó terror hangoskönyveként, Ördögűző címmel fog futni a video megosztókon.
Ja!
...ha netalántán szinkronicitást vélnének felfedezni a zsidók palesztín mészárlása és a magyarországi zsidók és zsidóbérencek magyar népességírtása között, akkor az még "véletlenül" sem a "véletlen" műve...
Mintsem inkább a SÁTÁN NÉPÉNEK ISTEN és SZŰZLEÁNYGYILKOS MIBENLÉTE, hiszen GYILKOLNI "SZÜLETTEK" és feláldozni...MÁSOKAT.

Szeretettel: a magyar Pálos Trend

Sólyom Bátor 2010.04.01. 12:26:10

@Arma Gedeon2: Félreértettél. Én bizonyosan nem vagyok zsidó, mivel egyik ágon tótok és magyar parasztok, a másikon erdélyiek a felmenőim. Márcsak azért sem lehetek nem nemzetben is gondolkodó, meret akkor leszarnám, hogy össze-vissza beszélnek magyar emberek magyar emberekről, sőt, az értéktelenebbje az értékesebbekről, ahogy Te teszed ezt.
Nyugtass meg, hogy azt azért nem vitatod, hogy Jézus zsidó volt?

Sólyom Bátor 2010.04.01. 12:28:26

@tevevanegypupu: Ahogy a Fidesz is rogyásig van velük, ha már itt tartunk ?. Például Orbán roma és zsidó származású. Ha ezt nem látod, akkor nagyon nagy a gáz veled. Ha pedig zsidó-roma, akkor most mi van a zsidókkal és a romákkal?

Sólyom Bátor 2010.04.01. 12:34:42

@palostrend: És Isten barmai is megszólaltak. Hol olvastátok, maRHAPÉNISZEK, HOGY iSTEN A MAGYAR NÉPET VÁLASZTOTTA KI BÁRMIRE IS? Mert más nemzetekről olvastam már hasonlókat, például a keresztény iratok is egészen más népet emlegetnek.
Ez kíváncsi kamera? Ennyi hülyeség egy helyen hogy fér el?!

tevevanegypupu 2010.04.01. 12:36:20

@Sólyom Bátor:
Tenyleg, Orban roma es zsido? Akkor ne is legyen miniszterelnok, kesz passz, vegeztunk. Eljen...ize..ki nem is roma, cigany es zsido a vezetoink kozul? Utmutatast kerek.

tewton 2010.04.01. 12:48:50

@tevevanegypupu:
jaj, leáll egy militáns származású filosémi fajvédővel? időmilliomos!

Sólyom Bátor 2010.04.01. 12:56:32

@tewton: Militáns származás? A magyar paraszt az, vagy az erdélyi kisnemes? :-)

Sólyom Bátor 2010.04.01. 12:58:01

@tevevanegypupu: :-) A kérdésemre, szeretném, ha válaszolnál? Szerinted Orbán Viktor (Orbán!!!!!) nem roma származású, és nincsen benne egy komoly rakat héber gyök is? Komolyan kérdezem.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.04.01. 13:00:19

Agyaúristen! Már megint Orbán származása a téma!
Mi jön még? A testmagassága, a kora, a nyelvtudása? Megannyi gumicsont. :-(

tevevanegypupu 2010.04.01. 13:09:44

@Sólyom Bátor:
Komolyan valaszolok, gozom sincs rola. De ha van akkor csak bizonyitek ra, hogy egy ciganybol is lehet barmi, ha tanul. Hogy heber azt sem tudom, szerintem errol a zsido torvenyek koruli igazolasoknal lehetne utananezni, ha tenyleg erdekli.

@tewton:
Olyan kivancsi volt a velemenyre, megtiszteltetes, hogy kozolhetem vele..(-:

tewton 2010.04.01. 13:11:01

@Sólyom Bátor:
kezelje metaforaként, mint a "független értelmiségű származásút" :)

Ezzel az orbánozással meg jobb vigyázni. Valami szabadelvű nagyember már leégett azzal, hogy Gábor Áron gáborcigány volt :)

a zsidómentes deák-téri mocsár továbbra is magyarázatra szorul ám! :)

Sólyom Bátor 2010.04.01. 14:58:11

@tewton: A tótóokra azért nem szerencsés hivatkozni, mert őket sem szerettük sokkal jobban - ahogy a magyar emberek valahogy senki mást nem szerettek sosem -, így nem mond ellent a Deák tér életre keltése zsidó elméletének az, hogy a mocsári terület határán állt egy tót templom.

Tewton úgy érzem a reakciódból, hogy te még mindig kételkedsz abban, hogy Orbán cigány (és vélhetően zsidó is)?
Az egyetlen, ami elviselhetővé teszi a látványát az, hogy legalább valami cigány szépség maradt benne, noha elfertelmesedett hatalomvágya eléggé összeugrasztotta szépségének e kietlen vidékét. :-)

tewton 2010.04.01. 15:56:43

@Sólyom Bátor:
nem igazán izgat a dolog annyira, hogy vegyem a fáradságot a kételkedésre. se. Izgassa csak a sémiket meg az antisémiket, a cigányokat meg az anticigányokat -- szóval a faji alapon "gondolkodókat".

A tót templom ... ehhehe. Kicsit benézted a dolgot. Igazi multikulti volt az a hely.

"A további istentiszteletek rendjét úgy állapították meg, hogy minden vasárnap délelőtt német, délután szlovák nyelvű szolgálat legyen, míg a magyar nyelvű istentiszteletek számát – tekintettel az akkori kisebbségükre - alkalomszerűen szabták meg."

deakter.lutheran.hu/kiadvanyok/elso_kovek/hu/03.html

A zsidó oldalt akkoriban mintha egy lerohadt nagy putriszerű épülettömb jelentette volna az út túloldalán. Már amennyire helytörténetből emlékszem.

Sólyom Bátor 2010.04.02. 15:52:19

@tewton: Az a baj, hogy én nagyon gyök vagyok netezéshez, de érdekelne egy fénykép az akkori Deák térről. Az infóimat a Dob utcai zsinagóga túravezetőjétől szereztem, aki nem magukat futtatta ezzel, de rémlenek is egészen elképesztő fotók arról a korról. De az tény, hogy a szidókat akkoriban nem engedték a városfalon belülre, vagyis ez a terület nem volt része a városnak, és kicsit közelebb a Dunához még látható is a városfal, és talán egy városkapu is.

aszekelyek 2010.04.02. 16:31:56

@tevevanegypupu: a rákosi nevűnek meg is háláltuk.A sok jót, amit tett a magyar néépel, amíg bitorolták a hatalmat. Még emlékszem, köptek a jóérzésűek, ha nem látta idegen, mikor kimondták a nevét.Van még egy pár bolsevik, akiére szintén. Gazember meg van sok mindenféle népekben.

aszekelyek 2010.04.02. 16:51:34

@Pistákom: @efhábé: @Cypriánus:Igen, más kultúra. Kulturális különbségeink eléggé komolyak. Ami nem jelenti, hogy egy közép-európai kultúrának, Magyarországnak kellene mindenképpen az ő szokásjogaikhoz alkalmazkodnia. Nagyon nem jelenti. A mi természeti kincseink pedig mindig nagyon érdekelték a martalócokat, pld. Erdély. Ami maragt a szégyenletes trianon után, az is kéne sokaknak. Ez is tény. Elég sokan jöttek ide olyan szándékokkal. Nekünk meg a saját jogrendszerünk érdekeink védelme az elidegenírhetetlen jogunk. Pont. A szándékaik felől meg nem lehetünk nagyon biztosak. amik történtek eddig és elhangzottak, aggályosak, hogy PC legyek.

tevevanegypupu 2010.04.02. 17:02:35

@aszekelyek:

Ez a vicc mar Rakosi utan, Fock Jenoek idejeben szuletett:

A palesztin felszabadito front (akkoriban meg veluk baratkoztunk) egyik repulogepe landol Pesten, Arafat jott barati latogatasra. A gep ajtaja kinyilik, Arafat kilep rajta, vegignez az ot fogado kormany-bizottsagon, majd szelsebesen megfordul es odakialt a pilotafulkebe:

Azonnal zarjak be az ajtot, arulas tortent! A gepet elteritettek, Izraelben szalltunk le.

aszekelyek 2010.04.02. 18:00:17

@Ifj. Báró Loff-Ász Jóska: Erre autentikus válasz csak peresz úr kijelentés üzletmbereknek, miszerint fel kell vásárolni Magyarországot és LLengyelországot. Engem az is érdekel, hogy miből? Mert ugye a világháborúban szegényeket kirabolták. Egy szál semmivel mentek ugye palesztínába az államalapítás előtt. Mert érdemes lenne utánuk csinálni. Minket is kiraboltak ugyanis. Nem is egy oldalról de annál alaposabban. Tanulnunk kéne tőlük. Hogy kell olyan hatalmas befektetnivaló tőkére szert tenni

aszekelyek 2010.04.02. 18:03:36

@Pistákom: @tevevanegypupu: Nem tudom mitől ijedt meg az a terrorista Arafat....D

aszekelyek 2010.04.02. 18:07:32

@Gasper: valami igazság azért vn a dologban. Voltak azon a részen ingatlanspekulációk azért.... Mocsár? Az nem lágymányos a túlparton? Úgy tudom, hogy közgázig vörösfenyőcölöpök vannak, feltöltött rakpart. A vámházakat is akkor építették, amit demszkíjék meg eldőzeroltattak. Valami baromironda ormótlanságnak kellett a hely. Funkcionális rakás --nak.

aszekelyek 2010.04.02. 18:29:57

@Gasper: csak szólok, apai nagyanyám ilyen családból való:)

aszekelyek 2010.04.02. 18:34:50

@Sólyom Bátor: Lehet, hogy én nem értem de ez az írás nem véletlenóül Izrael szándékairól szól itt fenn? Nem arról, hogy a FIDESZ-ben ki kicsoda? Származási alapon. félremnetek a dogok. Inkább arról kéne beszélni, milyen szándékok ,utatkoztak eddig ugye részükről felénk. Meg azt se feledjük, nem volt egységes a szándék a múlt században sem, európai és amerikai izraelitaákat illetően. Sőt. Úgyhogy maradjunk a tárgynál.

Sólyom Bátor 2010.04.04. 10:55:51

@aszekelyek: Onnan van a sok pénz, hogy világéletükben ők intézték Európa pénzügyeit. A középkorban minden nemesember mellett volt egy zsidó származású üzletember. Azért ők, mert a történelem szétszórta őket, így mindenütt voltak kapcsolataik, és genetikusan ügyes, okos emberek.
A magyaroknak is van tőkéjük, ők lobbiból, adócsalásból, kurvák futtatásából és védelmi pénzekből szerezték (és sokan annyira legálisan, amennyire sok pénzhez lehet jutni (és e megjegyzés, természetesen, a zsidó származású tőkére is igaz), csak most a magyar ember a pénzét megy az olcsóbb munkaerővel rendelkező helyeken befektetni. Ahogy az a karvalytőke sajátja. A magyarok ezt csinálják, illetve, akik itthon fektetnek be, jó magyar szokáshoz híven egy évre, egy idényre gondolnak. Nézd meg a Balatoni szezont. Ott nincsenek zsidó üzlettulajdonosok, mert egy normális üzletember nem tervez 10 éves periódusnál rövidebbre. Balatonon a háromhavi tervezőmérnökök magyarok, és kínaiak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.04. 14:29:41

Nem akarja Magyarországot gyarmatosítani."

akkor miért mondja a miniszterelnök bácsi?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.04. 14:46:45

@rajcsányi.gellért (ergé): érdekes hogy rajcsányi és combi tip. jobbikosnak titulálja azt aki pereszt megemlíti ilyenkor.

kb ez a véleményük gondolom:
"-Szerintem Peresznek az itteni izraeli ingatlanbefektetésekről beszélve volt egy szerencsétlenül megfogalmazott mondata, amit önök felfújtak."

csakhogy ezt miklósi gábor mondta, aki neolib idegenszívű zsidó.

ez a tip. fideszes?
közelebb az idegenhez, mint a magyarhoz?

én először el se hittem, h ilyet mondott perez, tip. szélsőjobb maszlagnak gondoltam, mert annyira durva, hogy ilyet nem mondhat. és tegyétek a szívetekre a kezeteket, ti mit gondoltatok, mikor még nem erősítették meg, csak pletyka szinten terjedt ez?
de kiderült mégis ezt mondta.

most akkor lennénk a mandineren szalonképes, ha uú legyintenék rá, mint ti?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.04. 15:47:35

@TaTa86.: ez az tata,
jólvan.

vannak dolgok amik állandóak, biztosak, sziklaszilárdak, és meg lehet kapaszkodni bennünk.

így van ez jól.

Sólyom Bátor 2010.04.04. 16:50:34

@tesz-vesz: Hóhó, valaki mást mondott, mint a csorda?! Akkor bizonyosan neolib, zsid, cig.
:-)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.04. 16:58:47

@bbjnick: vannak dolgok amik nem változnak,
biztosak, mint a szikla....

ez az,

ez az én népem

éljen a magyar erő :)
éljen Magyarország

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.04. 17:01:17

@Bougheau Tschichka: visszacserélné?

tényleg? ez új
szerintem itthon is csak egyet lobogtatna

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.04. 17:04:34

@rajcsányi.gellért (ergé): hiteles forrás

legközelebb a mazsihisz történelemkönyvét linkeld be

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.04. 17:22:36

@TaTa86.: az nem elég érv, h csak a "jobbikosok emlegetik"

há nekik már nem lehet
há hogyan?

2012.07.18. 16:13:25

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

Nem hiszem L, hogy a környezetéből csak ennyire futja...
Plagizálók, megfelelési kényszerben szenvedő gerinctelenek, másodjára is templomban esküdő kikeresztelkedettek... és a havi 47 ezer forintból is megélni képes politikusbűnözők...
Őszintén; - ezekután hány ot remél egykori szavazóitól az elkövetkezendő választásokon?! Alant a csatolt cikk az eddigi, emberileg legócskább "köztársasági" elnök által elmondottakat foglalja össze.
Mi lenne ha alkalmasint a tanácsadói, sajtósai egyszer végre valahára olyan könyvekből és szerzőktől ollóznának össze ennek a közteher elnöknek, amelyek tényleg magyar emberektől származnak és valóban a hazájukat szerető emberek tollából vetettek papírra? Tényleg. Mi lenne?!
Ja, hogy akkor valóban 1 szabad MAGYARORSZÁG lennénk?!
Embere olyan történelmi tettet volt képes végrehajtani ami még Göncz Árpádnak sem sikerült. (L)á(u)der János: zsidóbb lett a zsidónál.
Ezért aztán jó lenne, ha "hazaérkezése" után számonkérné párttársát a magyargyűlölő, alázkodó, a magyarokat ócsárló nyilatkozatai miatt; - lehetőleg a magyar emberek előtt mert, hogy ezt nem sokáig teheti ezekután, afelől nincs kétségem. 1 becsületgól meg talán szépíthetne is ezen az "Izrael" - Magyarország eredményen...- így a vége előtt még békében!...:)

"A magyar állam csak "szemlélte a vérzivatart"

Áder magyar nyelvű beszédében azt hazudta, hogy a magyar állam a "holokauszt" idején "nem tett semmit a zsidók megmentése érdekében, csak szemlélte a vérzivatart". – "A magyar állam nem védte meg a magyar zsidókat a holokauszt idején (a Horthy alatti Koszorús-akció eszerint meg sem történt, a Szálasi alatt működő védett pesti gettó pedig nem is létezett - a szerk.). Tétlenül nézte, ahogy deportálják és elpusztítják őket – fogalmazott a köztársasági elnök. Ezután két, Auschwitzból szökött rab világszerte ismertté lett soraiból olvasott fel részleteket, és arra kérte az egybegyűlteket, hogy pár másodperces néma csenddel adózzanak...
süti beállítások módosítása