A társadalom ellenségei - Svéd modellek IV.
2010. március 21. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A társadalom ellenségei - Svéd modellek IV.

 

  Nem tehetünk róla: Vona Gáboron egyre inkább elhatalmasodnak a torgyánizmus tünetei, ezért másodszor is neki kell átnyújtanunk a Svéd Modell-díjat, amit eredeti kiírásunknak megfelelően a kampány zsibbasztóan hülye vagy éppen meghökkentő kijelentéseit jutalmazzuk.

  Vona pár napja még csak a Gárda országkormányzását vizionálta, de tegnap már arról beszélt: a Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmados győzelmét! Nem tudjuk, milyen anyagot tolnak a Jobbiknál, de erős cucc lehet.

  Értelmes Jobbik-szimpatizáns, Jobbik-aktivista olvasóinkat megkérjük: a párt érdekében figyelmeztessék már az elnökséget, hogy maguk alatt vágják a fát, ha a komolyan vehető üzenetektől az egykor szebb napokat megélt, bőbeszédű kisgazda ügyvéd nyomdokaiba lépnek.

  Tegnap azonban voltak ennél veszélyesebb üzenetei is a gyöngyösi gyöngyszemnek: a komplett politikai elitet fenyegetve arról beszélt, a politikusok azért reszketnek ennyire, mert tudják jól, hogy a radikális változás rajtuk fog kezdődni. A parlamenten kívüli Jobbik elnökeként pedig szájára vette „a társadalom ellenségei” szókapcsolatot is. Nem vitatva azt, hogy van mint számon kérni (természetesen jogállami keretek között!) a politikai elit bizonyos tagjain, a fenti kijelentés bizony a legdurvább jakobinus-bolsevik duma.

  Egy kívülről a hatalomra törő, homályos hátterű, radikális politikai erő önmagát a társadalom egészével azonosítja, és kijelöli a komplett társadalom ellenséges rétegét, akiket ki kell iktatni. Ugye nem kell erre példákat hoznom a történelemből? A Jobbik szavazótáborának és hangadóinak egyre nagyobb hányadát alkotó exszoci, munkásőr-típusok nyilván kéjjel hallgatják a fiatalkorukra emlékeztető osztályharcos, élcsapatos propagandát, de mink inkább maradnánk a polgári politizálásnál. Erre lettünk nevelve, evvan.

  A politikusokat fenyegető Vona ugyanakkor nem rest rettegni sem: szerinte a Fidesz meg akarja semmisíteni a Jobbikot, és hatalomra kerülve bárkit el tud majd tüntetni. Kérdés, hogy ez már a politikai paranoia kezdete-e a radikális pártnál.

  Vona tegnapi kijelentéseit - a március 15-ei beszéd zavaros kitételeihez hasonlóan persze úgy is meg lehet magyarázni, hogy a pártelnök úr viccelt: tehát ami vitatható, azt igazából nem is kell komolyan venni. De akkor mi marad azon kívül?

  Stand up komédiásból ugyanis már van elég az országban - és az ország házában.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr911856328

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmados győzelmét 2010.03.22. 00:50:33

Az utóbbi hónapokban, hogy közeledtünk a választások időpontjához, és egyre inkább látszott, hogy nemcsak biztos parlamenti bejutó a Jobbik, de a szocik szerencsétlenkedései miatt talán még második helyezésre is esélyesek, egy ideig úgy tűnt, hogy elke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sensei 2010.03.21. 16:36:03

@bbjnick:

"Ez is bunkó egy bunkó üzenet volt?=Ez is egy bunkó üzenet volt?"

Ha valójában így hangzott el, akkor az...

Bloodscalp 2010.03.21. 16:39:18

@LACEK: simán azt mondja, hogy minden komunista rendszer elleni forradalom-kivétel...

@Lev Menachem: és ezzek után te hova voksolsz?:)

ucsacsu 2010.03.21. 16:50:47

@Lev Menachem:
Lehet,hogy egy kormány buktatáshoz nagyobb szellemi kapacitás kell,azon lehet vitatkozni,hogy a semmit tevés a korlátok felismerése volt vagy csak pusztán gyávaság. De nem tudom,hogyha a vona kivinné az embereket az utcára hányan akarnának a vona nevével a szájukon meghalni,mert a forrdalonnak egyik ismerve,hogy ott ölik az embereket. Na okosok most lehet mesélni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 17:00:26

@ucsacsu:

Miért is kellene itt most forradalmat csinálni? Húsz nappal a választások előtt:-) Ez most hogyan került elő?

ü
bbjnick

Bloodscalp 2010.03.21. 17:03:09

@bbjnick: 1-2-3 éve miért került elő?

teknős 2010.03.21. 17:04:40

@Várkonyi: "Arra a felvetésre, hogy már túlságosan utálják egymást ehhez: az Orbán is azt mondta 92-ben hogy egyetlen párttal képzeli lehetetlennek a koalíciót: az fkgp-vel."

Csak a ontosítás kedvéért, ez a szöveg egyszerűen hazugság. Senki a fideszes poltikusok közül egy pillanatig sem állította, hogy elképzelhetetlen a koalíció. Csak annyit, hogy szeretnék elkerülni.

Aki ezt mondja, az nyilvánvalóan balliberális szemszögből nézte a jobboldalt akkoriban.

Pártot ugyan váltottatok 2006 után, de gondolkodási panelekben viszont emeszpések maradtatok...

LACEK 2010.03.21. 17:07:51

@Bloodscalp: Abban a hozzászólásában, amire reagáltam, ez nem volt benne, csak egy későbbiben írta, ezzel is beismerve hogy a fentebbi véleménye hibás vagy legalábbis hiányos volt. Így már közelebb jár az igazsághoz, de nem csak azok a kivételek, hanem az ideológia-mentes felkelések nem-kommunista elnyomó rendszerek ellen is.

ucsacsu 2010.03.21. 17:10:08

ki beszélt itt forradalom kezdéséről elvi síkon próbáltam felhívni a figyelmet a forradalom tulajdonságára,tudniillik,hogy ahol lőnek ott vissza is lőnek.

teknős 2010.03.21. 17:17:10

@bbjnick: Nekem csak az az érdekes, hogy a szélsőjobb mennyire ugyanaz képes maradni hossz időn keresztül. 2002 óta leírt három kört, és visszafordul saját magába, hogy kezdje előlről az egészet. Ha valamit sajnálok a Jobbik.NET eltüntetésében, az az, hogy ott dokumentáltan megtalálható volt ez a körben járása a radikáljobbnak.
A széljobb nevezze magát bárhogy ezeket a köröket írja újra és újra.

Semerre sem halad. Most sem. A Jobbik1 folyamatosan ki- és beszáll, a Jobbik2 masszívan tunyul és a Jobbik3 pörgeti a mókuskereket.

Bell & Sebastian 2010.03.21. 17:17:58

Én nem tudom Pesten hogy van, de a fűnyírómat rendszeresen viszi egy büdös komcsi, a pecások közül a szadeszes buzival lehet csak jókat beszélgetni, a plébános feltűnően érzékeny szociálisan, a polgi pályázati nyertességért még a sarló-kalapáccsal is forogna a harangtoronyban egy napig, a beosztottait feljelentgető igazgató óbégat a legtorkaszakadtabbából a körmenetben, és a többi.

Egyedül a befektetési biztosítós csókát utáljuk egyformán. Sose dolgozott, KISZ -titkár is volt, érettségi nuku, tréning tréning hátán, piramis építés. Minden idősnek/félkegyelműnek elszedi a megtakarítását, akit kiszemel magának.

No, ez az, aki idáig még mindenkit átbaszott!
(Velence oroszlánja)

Amúgy jól vagyunk, csak lenne több keresztelő és kevesebb temetés! Ja, és eltűnt a pénz, viszont éhen-szomjan utoljára döglünk.

Bloodscalp 2010.03.21. 17:18:41

@LACEK: na igen, magyarország tipikusan egy olyan hely, ha svájci szintü gazdasága lenne, senkit nem érdeklne ha 1-10-100 ember mint politikai fogoly börtönben van-koholt indokok alapján..
(nem budaházy alapon, hanem hanem Igazi poltikai fogolyra gondoltam:)

szóval ha jól élünk, a többi mellékes...
szar kimondani, de így van...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 17:26:29

@Bell & Sebastian:

Idilli;-)

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2010.03.21. 17:28:53

@bbjnick:

Hagyd a francba, mára elfogytak az ártatlan királykisasszonyok.

- Hallom, megnősültél. Mesélj, milyen az asszony az ágyban?
- Háát..., van aki dicséri - van aki nem!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 17:29:24

@teknős:

Hogy ez hogy, ezt kicsit részletesebben is szívesen elolvasnám:-) Te úgy is jóba vagy a Lolával, írj nekik erről egy posztot, szerintem sokakat érdekelne...

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 17:30:55

@bbjnick:

Te úgy is jóba vagy=Te úgyis jóba' vagy

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 17:31:56

@Bell & Sebastian:

#:-/

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 17:35:09

@Bloodscalp:

Én nem emlékszem arra sem, hogy 1-2-3 évvel ezelőtt forradalomról esett volna szó. Népfelkelésről igen, ha másként nem megy a kormány elmozdítása. De arra nem emlékszem, hogy meg szerette volna bárki is változtatni a rendszert...

ü
bbjnick

Lev Menachem 2010.03.21. 17:40:05

@Bloodscalp: természetesen a fideszre, de amúgy a jobbiktól sem félek, mert azt tartják, amelyik kutya ugat az nem harap

márpedig a jobbik eddig csak hangosan ugat, de a kormányzás (parlamenti munka) az más tészta

én mindig annak a híve voltam hogy a konkrét munka (és a hitelesség) alapján kell a pártokat megítélni, nem pedig a szájkarate jártasságban, mert abban mindenki nagyon pro

az meg sztem rég rossz, ha valaki egy kampányból akar túl sok konzekvenciát levonni

Lev Menachem 2010.03.21. 17:41:42

egyszerűbben:

kampány, sajt tájok, naggyülik = marketing, kb mint mosópor reklám

törvényhozás, szavazás = tényleges politikai munka

Bloodscalp 2010.03.21. 17:42:24

@bbjnick: hm..pedig szinte mindenkinek ezzel a rendszerrel van gondja-és van is baja elég..

szerintem szóba került a forradalom is anno a TV-nél pölö...de néhány tízezer ember se nem népfelkelés se nem forradalom

asz_tapasz (törölt) 2010.03.21. 17:44:14

@rajcsányi.gellért (ergé):
"a Jobbik és a Fidesz durva harcot folytat egymással, szó nincs itt szövetségkötésről"

Nagyon remélem, hogy ez csak a felszín. Hogy a háttérben komoly egyeztetések folynak, és még a függöny mögött is összekacsint a két párt vezérkara, mielőtt egymásra irányozná a légpuskát.
Nagyon várom a varsói gyorsot, amire ti már lehet hogy nem is emlékeztek.
Nem érdekel a kuruc, nem érdekel a hírlap. Végre két jobboldali-nemzeti (tudom, a Jobbik nálatok nem jobboldali, a Fidesz a kurucon nem nemzeti) párt van az élen, ha jól tartjuk magunkat, együtt bőven kétharmad fölött. Történelmi esély a megtisztulásra, a posztkomcsi maradékok, klientúra, beidegződés legalább részleges eltakarítására.

És igen, marhára tudnék örülni egy Fidesz-Jobbik koalíciónak, ahol nem egymás bedarálása, hanem egymás jó tulajdonságainak erősítése a célja, és a 2014-es választásokon egy tiszta, nemes, posztkommunista-mentes küzdelem az eredménye, két jobboldali párt között.

Ha a lengyeleknek ment, nekünk is kell hogy menjen. Különben ugyanott vagyunk mint 20 éve egyfolytában: mucsaiak-bibsik, fasiszták-kommunisták, merazorbán-meravona.

Geci unalmas lenne.

Bloodscalp 2010.03.21. 17:51:15

@Lev Menachem: azt azért nem mondanám hogy "pro"szinten vannak kis pártjaink
kampányból...egyre inkább úgy tünnik mintha kötelező nyüg lenne a kedves politikusainknak egy kampány...és úgy sporolnak röviditenek vele ahol tudnak,
mindegyik kiépítette a maga kis médiaelérhetöségét vagy birodalmát, és azokon keresztül meg a nyilatkozat háború...ez nekem nem kampány, sima sárdobálosdi...

Bell & Sebastian 2010.03.21. 17:53:14

@bbjnick:

Mondjuk a politikai vonzódások tárgyait személyesítettem meg, az ártatlanság vélelme senkit sem illet meg, szerintem.

LACEK 2010.03.21. 17:57:42

@Bloodscalp: Egyetértek, de kissé pontosítanék:

1. biztos hogy lennének akiket ez érdekel, de a többséget nem, így erre nem lehetne alapozni nemhogy egy felkelést, de még egy nagyobb tüntetést sem

2. ez nem csak nálunk lenne így, Pinochet Chile-jében vagy a hitleri németországban is így történt

Lev Menachem 2010.03.21. 18:01:50

@Bloodscalp: a kampány a politikia győzike show-ja, ilyen a természete, de erről az átlag júzer is tehet

asz_tapasz (törölt) 2010.03.21. 18:06:44

@Lev Menachem: nem lesz kisz-titkár, hazug, tolvaj, illegitim miniszterelnökünk 2010-14 közt, így a mandátumukat se kell visszaadják a jobboldali politikusok.

Bloodscalp 2010.03.21. 18:10:15

@LACEK: igencsak népszerü lenne az a párt aki 20 év politikusait azért "számoltatná el" mert szar rendszerváltást csinltak, és nem vették elő az elöző rendszer embereit '90-ben..

a jobbik ezt nem nagyon teheti, mert tele van ő is ilyen politikusokkal, akik részt vettek a 20 évben..

kövér néha elmélázik hogy a fidesz hibázott hogy nem számoltatta el akkor őket...de ennél tovább nem megy(pedig ezt az gondolatsort meghallgatnám tőle:)

az LMP meg egy kis nyuszipárt ehez, ők nem ilyen radikálisok...

Bloodscalp 2010.03.21. 18:14:12

@Lev Menachem: a győzike show lényege azért győzike:)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.03.21. 18:19:03

jó látom, hogy a "retteg(tet)és" témájának szakértőjét rettegéssel vádolják?

Muhaha! visszanyalt a fagyi :DDD

ucsacsu 2010.03.21. 18:20:47

@teknős:
Majdnem ezt hívják konzervativizmusnak,köszönj neki,szerencséd van,hogy találkoztál vele.
Tudod ez nem olyan ,hogy ma erre megyünk holnap arra,éppen attól függően ,hogy ki kiabál hangosabban.Hogy körbe járnánk annak aza z oka ,hogy a maszoptól most erre volt lehetőség,elég baj ez,de így van ,majd most remélhetőleg változik minden

Tündér_Lala 2010.03.21. 18:24:40

@bbjnick: Nézd én most nem állok neki guglizni nyilatkozatokat,azokat párhuzamba állítani stb.

Mi szimpatikus a jobbikban ?
Érzékeli a valóságot, a kisemberek problémáit, bajait és ezt bátran szóvá is teszi, bármennyiere ágálnak is ellene a hatalmasok és a PC lakájmédia.
Meg tudta szervezni támogatói táborát és számomra nagyon szimpatikus, hogy az emberek hajlandóak időt és munkát áldozni közös céljaik, a változás elérése érdekében.
Kétségtelen haszna tevékenységüknek, hogy felkavarták az állóvizet és és ez a mindenki által áhított tisztulás irányába vezet.

Mi a probléma a jobbikkkal ?
Megoldási javaslataik kérdéseket vetnek fel illetve nem vállalhatóak. Pldául a gárdat eggyetlen jogállam sem tűrheti meg ebben a formában, mert a rendvédelem állami monopólium,jog és kötelezettség. Ráadásul ellenőrizhetetlen, hogy mikor kinek a kezébe kerül a vezetése és milyen tsztázatlan célra használják. (Ugyanakkor ki kell emelni, hogy végtelenül tiszteletre méltó az abban szerepet vállalók önzetlen, személyes hátrányokat is vállaló jószándéka, ha maga a gárda tévedés is.Továbbá az eddig tanusított fegyelme is kiválló.)
Tehát a gárda egy lehetetlen állapotra adott rossz válasz.
A felvetett jogos problémák előadása vállalhatatlan hangnemben történik. Pédául a cigány lakosság egy részének megélhetési szaporodása, a nyomor hatványozott újratermelése valós probléma. Ugyanakkor azt úgy szóvátenni ahogy tették "A pénzünkön tenyésztik a cigányokat", az az eredeti jogos felvetés devalválását eredményezi, mert embertelen a szóhasználat.
Pontosan a fenntiek miatt széljobbosnak elkönyvelt párt vállahatatlan koaliciós partnar, mert a világ hatalmaival kötendő szükségszerű kompromisszumoknak (reálpolitikai szügségszerűség, mert az ország felemeléséhez pénzügyi mozgásteret kell teremtenie az új kormánynak.) útjában áll.

Nos a utolsó napok nyilatkozatai pontosan legfőbb erényüket, a kitűnő valóságérzékelést kérdőjelezik meg. Abba az ellentmondásos helyzetbe hozták magukat, hogy akkor a leghasznosabbak az országnak, ha a következő kormány azon intézkedéseit, amely valóban a nemzet felemelkedését szolgálják, kivülről támogatják. Ez viszont a saját céljaik ellen hat, megszűnésüket eredményezheti. Nos kérlelhetetlen hazafiak ez a dilemma.

Bell & Sebastian 2010.03.21. 18:33:58

Pisztácia nincs, lócitrom meg elfogyott.
Nyalás nem is volt, de cumi lehetséges.

Ez ám a petting! Olyan konspiratív-fajta.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.21. 19:09:59

@LACEK: @Bloodscalp: @Thulsa Doom: módszeresen keverik a lázadást a forradalommal. Kéretik a tárgyban némi tanulmányokat folytatni. Segítségül: induljanak el a revolutio szó nyomában.

@Grift: természetesem Putyin és még ezek-azok mindig kavarnak, de mindig van mozgástere a helyieknek is. A Porta hűbéresei voltak a román vajdák, de hogy pont ki tudott vajda lenni, az az ő meccsük eredménye volt.
Mo most annyit ér, mint mondjuk a Havasalföld egykor.

Bloodscalp 2010.03.21. 19:14:55

@tölgy: már értem miért maradt el a forradalom/népfelkelés 2006-ban, mert te nem voltál kéznél mikor szükség lett volna rád:)))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.21. 19:20:21

@Bloodscalp: maguk nem tehetnek arról, hogy a honi történelem tankönyveket marxisták írják, akik a forradalmat visszavetítik a tört. mat. tanítása szerint mindenféle felkelésre.
Arról viszont tehetnek már, hogy az elmúlt 20 évben nem használták ki a szabadságot, és nem tájékozódtak.

m.logic 2010.03.21. 19:26:12

Először is, ha a Fidesz mond olyan abszurditást, hogy a Jobbik elveszi a szavazataikat (le nem adott szavazatok nem az övék), akkor a Jobbik is mondhat olyat, hogy a Fidesz veszi el tőlük a szavazatokat. Röhej ezt szóvá tenni.

Jelenleg nem vanília fagyi és csokidarabos vanília fagyi közül választhatunk, hanem vanília fagyi és lószar közül. Szóval lehet, hogy néha forradalmak lesznek a társadalom ellenségei dumából, de ez nem jelenti azt, hogy nincs igaza annak, aki mondja. Mint most.

Bloodscalp 2010.03.21. 19:30:50

@tölgy: nekem azért így jó...-tarts nyugodtan tájékozatlanak...ahogy itt beszélgettünk..rajcsi logikájában van némi hiba...

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 19:54:01

@tölgy:

Nincs itt semmi keverés. Lázadás az a fajta forradalom, amit még "idejében" le tud verni a hatalom. Ha már különbséget akarunk tenni.
De valahogy a lázadásnak negatív felhangja van, a forradalomnak pedig pozitív. Úgyhogy arra a "kardcsörtetésre" ami számodra szimpatikus használd a "forradalom" kifejezést, az ellenszenves mozgalmakra meg a "lázadás"-t.
Ha már ilyen szép, választékos anyanyelv adatott nekünk.

teknős 2010.03.21. 19:55:10

@bbjnick: Jó lenne, de nekem erre nincs időm. Túlságosan aprólékos munkával kellene összemókuskázni még a Jobbik.NET archivummal együtt is, de nélküle ...

teknős 2010.03.21. 19:57:04

@ucsacsu: Egy fenét. A szélsőjobb folyton mozog és nem állandó, csak éppen visszafordul önmagába. Nem állandó csak ostoba.

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 20:02:29

@teknős:

"...Nem állandó csak ostoba."
Igazad van teknőc. Ellentétben a Nemzet szeretett Miniszterelnökével és pártjával, ami viszont állandó és okos.
Ez így kerek.
Most már leülhetsz, holnapra jobban készülj fel!

Bloodscalp 2010.03.21. 20:09:33

@Thulsa Doom: csak ritkán nyer...20 évente 1x.....hogy a fene vigye el, a baj persze a nemzettel van...csak nemzet pofájába nem szabad mondani...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.21. 20:10:50

@Thulsa Doom: sajnos nem. Ezek a szavak foglaltak. Nemzedékek adtak nekik jelentést, bár a marxisták úgy látom nagy sikerrel keverték össze ezeket.
Még egyszer: revolutio.

BTW, a forradalomban/revolutioban nem látok semmilyen pozitívat, mint ahogy a lázadás sem az.

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 20:18:52

@tölgy: Úgy látom,te ideológiailag túlképzett vagy!))
Persze kinek a pap, kinek a papné. Én meg a "konzervatív"-ban nem látok semmi pozitívat. Valahogy mindig a májkrém meg az olajoshal ugrik be a szóról. De lehet hogy ez is csak valamiféle tudat alatti marxista beidegződés...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.21. 20:24:11

@Thulsa Doom: nem a konzerv szeretete különböztet meg minket egymástól, hanem az, hogy én tudom miről beszélek.
Maga meg megtehetné, hogy utánanéz annak mit jelent a revolutio, ha annyira szereti, és mit a lázadás, és ezt miért nem szeretik azok, akik az európai keresztény kultúrában nőttek fel.

Bloodscalp 2010.03.21. 20:37:15

@Thulsa Doom: ...kinek a ministránsfiú:P

@tölgy: lehet te tudod miröl beszélsz, ha viszont azok akikkel beszélsz nem értik, akkor kinél van a hiba?:)-esetleg rosszul adod elö...

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 20:40:46

@tölgy:
A keresztények nem szeretik a revolutiot?
Pedig a kereszténység is "revolutio"-ként indult. Először is szembement az addigi társadalmi renddel, aztán pedig a francia forradalomhoz mérhető hatékonysággal irtotta ki azokat, akik a keresztény revolutio ellenségei voltak. Kinek a kard, kinek máglya jutott. Giotin csak azért nem, mert az csak későbbi találmány.
A "keresztény európai kultúrkör" csak azóta nem szereti a revolutiot, amióta fordult a kocka és az ő fejük gurult el a testüktől természetellenes módon.
De minderről ön is értesülhet, ha a történelemkönyv elejét is tanulmányozza, nem csak az Újkor és Legújabb-kor bekezdéseket.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.21. 20:47:31

Én ennyi hozzászólást most nem olvasok el, de nyilvánvaló, hogy Vona csak szellemesen válaszolt a Fidesz örök sikongatására, hogy a Jobbik veszélyezteti a kétharmadát. Jó poén volt. Hol van az megírva, hogy valakinek "jár" a kétharmad? Tessék megdolgozni érte, kicsit Bill Gates-es ez a fidesz-tempó. ( ne vegyétek meg a konkurens szoftvert, a miénk a jövő héten jön ki és még faszább)
Egy ilyen jó poénon felindulva egyből jakobinusozni, RG, fordítva ülsz a lovon és visítasz, hogy milyen hülye a nép, ha képes ilyeneket tömegesen támogatni. Akkor ki a jakobinus?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.21. 20:51:42

@Bloodscalp: bizonyos műveltséget, előtanulmányokat feltételezek a beszélgetőtársakról. ÉS a megértés vágyát is.
A ballib barbárokat nem lehet sem tanítani, sem velük beszélgetni. Élvezik a tudatlanságukat és még büszkék is rá.

@Thulsa Doom: nézze, maga fájdalmasan műveletlen. Ha tanulni akarna, már rég utánanézhetett volna a revolutio jelentésének. Tudok ajánlani 1-2 tűrhető BA képzést itthon is, valamelyiket elvégezhetné.

Bloodscalp 2010.03.21. 20:57:46

@tölgy: ez fájt:))) egyrészröl hogy barbározol stb---a politikai besorolást is..na mindegy...megszoktam

egy kérdésem lenne:)

mit gondolsz, mi a forradalom?

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 20:59:11

@Arma Gedeon2: Ehhez már tényleg irgalmatlan hülyének kell lenni, hogy valaki ne vegye észre ebben a poént.
Inkább arról van szó, hogy a Fidesz sem számított ilyen jobbikos megerősödésre és most fejetlenül betámad. De ez inkább röhejes, mint hatékony.
Már eleve az is vicc, hogy "a Jobbik elveszi a szavazatokat" Mintha Viktor a farzsebében hordaná mind a kétmillió szavazatot, amit Vona megpróbál elvenni.
Erre pont jó visszaszúrás volt Vona kétharmados szövege. De hogy erre hogy jött a jakobinusozás, ehhez már az én kiterjedt fantáziám is kevés.

==T== 2010.03.21. 21:03:43

Jajj srácok, a Fidesznek is elég sok hajmeresztő beszólása volt az elmúlt 8 évben...

Egyébként a Fidesz nélkül vélhetően tényleg 2/3 közelében lehetne a Jobbik.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.21. 21:04:10

@Thulsa Doom: szerintem megfontoltabban vitázz Tölggyel, mert hatásosnak szánt replikáid csak a jobbikos máz mögötti vulgárbal érvrendszeredet leplezik le.

a pedofil papokat még nem hoztad fel?

==T== 2010.03.21. 21:05:53

Ha van bennetek egy kis jóérzés, ezt is kitesziket:

"Ha már a cigánybűnözésnél tartunk,a Fidesz által neonácinak,rasszistának,szélsőségesnek nevezett,- Orbán Viktor által lepofozni szándékozott- „betiltott” Magyar Gárda Mozgalom csendőr tagjai védték meg Dunafalván a randalírozó részeg támadásától az ott plakátozó három fideszes aktivistát. Ugyanis gárdistáink nem nézték, hogy ki milyen párthoz tartozik, csak azt, hogy meg kell védeni őket. A három aktivistának az volt a szerencséje, hogy a közelben lévő Művelődési Háznál a Jobbik lakossági fórumára gyülekeztek szimpatizánsaink, és miután észlelték a bajt, segítettek a támadás elhárításában. Ennyit a szélsőségezésről!"

barikad.hu/node/49430

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 21:06:10

@tölgy: Köszi, de nem tudok élni vele. Sajnos hülyére dolgozom magam, így nincs se időm, se pénzem rá. De te beiratkozhatsz, majd én meg a hozzám hasonló hülyeproli-jakobinusok finanszírozzuk az adónkból a te további szellemi fejlődésed egész a Nirvánáig.

Lev Menachem 2010.03.21. 21:10:39

@Thulsa Doom: Vona Gábor mondott ennél nagyobb marhaságokat is mostanában, úgyhogy nem levágós, hogy most viccel, vagy csak kicsit meglódult a nyelve

inkább valószínűbbnek tartom, hogy a cél ez volt; bekerülni a médiába

úgyhogy ez inkább csak egy médiahack amit rg megevett(?) ráadásul a jobbikszavazók egyszerű népében biztos lesznek szépszámmal akik ezt komolyan is veszik

reality 2010.03.21. 21:15:55

@Thulsa Doom: Akkor legalább ne okoskodj, és majd nem tűnik fel senkinek, hogy műveletlen vagy.

elfelejtette 2010.03.21. 21:29:27

"a Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmados győzelmét"

Akar tetszik, akar nem, a Jobbik egyertelmuen a Fideszben latja a fo ellenseget, honapokkal a Fidesz kormanyrakerulese elott. Ez azert sokat elarul roluk.

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 21:30:27

@reality: És a ti műveltségetek miben mutatkozik meg? A szalonpolgári gittrágás nem egyenlő a műveltséggel. Ez szimpla pojácaság.
Érvre érvet, poénra poént, ha lehet. A politika nem a tudományos értekezésről szól. Aki még ezt is képtelen felfogni, az ne beszéljen műveltségről, mert hangosan körberöhögöm.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.21. 21:32:44

@Thulsa Doom: OK, vulgárbaloldali nézeteidről szóló sejtéseinkhez további támpontokat adtál.

Bell & Sebastian 2010.03.21. 21:44:08

@reality:

Ha a prekogníciós képességekre terelődik a szó, rögtön el is mosódnak ezek a nem-nüansznyi különbségek.

Nesze neked demokrácia!

(azért azt nagyon csodállanám, ha az eddig mellőzött és számtalanszor megcsalt, fejőstehénnek nézett, a végére csődbe kergetett Magyar Vállalkozó nem forralna bosszút)

Emlékeztetőül: Megyeri híd, M6, Völgyhíd, csak a legutóbbi termésből.

Habnak ott az építőipar. Csupa nehézfiú, most kicsit ráértek az utóbbi időben, akadt egy kis zsé is még a ládafiában.

- Kit érdekel az értelmiség? -gondolták.
- Ez csak a pénzről szól, majd jól belemarkolunk mi is!

Ezért mindegy, ki mennyire kiművelt ideológiailag. A domináns gén a gátlástalanság és telhetetlenség. Hogy ez erkölcstelenség? Az sose' volt, most mitől lenne?

A domináns többség nem emeli magához a kisebbséget semmilyen értelemben, a kisebbség szintjére süllyed a többség!
Lsd.: közlekedés, EU, politika (erkölcs). Nyakunkon a kés, ezt mindenki érzi. De akinek már elvágták a torkát, annak nagyjából mindegy! Ezt kellene megérteni végre!

Bloodscalp 2010.03.21. 21:56:22

@rajcsányi.gellért (ergé): a mai napi ámokfutásodról eszembejutott valami:)

olvastam egy történelemkönyvet-magyarok története, államalapítástól-reformkorig..sok ilyen könyv van, a pontos cím,szerző ha érdekel megkeresem,
elég sok pontatlanság van benne...

de ami iszonyat durva volt...az ez-holt komolyan le volt írva!!!!-igyekszem szó szerint idézni fejböl-esetleg kikeresem:)

..Aba Sámuel nemes létére a parasztokkal barákozott, ezért ő volt az első kommunista Magyarországon..
(gyakorlatilag a világon, az "utódokat" messze-messze megelözve:)

ezzel csak azt akarom mondani, hogy elég sokan ideológiák mentén és által már teljesen hülyeségben élnek, cselekszenek, mondanak...

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 22:01:16

@rajcsányi.gellért (ergé): Miért, mi a baj a "vulgérbaloldali" nézettel? A dolgokat nem kell túlbonyolítani. Ami kerek azt gurítani, ami szögletes azt meg vinni. Ennyi.
Sajnos a mi kiművelt emberfőinkkel idáig sem sikerült eljutni. A bizonyítványt kiállították magukról húsz év alatt. Kár most az okostojájst játszani, mert már egyre kevesebben kíváncsiak rá. Megadatott a bizonyítás lehetősége, de nem éltek vele. Márpedig ez azt jelenti, hogy szart sem ér a tudományuk, hiába lengetik a papírhegyeket az elvégzett iskoláikról.

Ilyenkor bizony eljön a vulgárbal-jakobinus tahók ideje, hogy nyakára lépjenek az impotens okostóniknak és végre gurítsák azt a kibaszott gömböt, ne pedig a hátukon vigyék.

LACEK 2010.03.21. 22:54:56

@tölgy: Nem használtam a "lázadás" szót, felkelést és forradalmat írtam. Továbbá: ha maga egy latin kifejezés jelentésével akarja bebizonyítani azt, hogy az úr 2010. évének e szép tavaszi estéjén mit kell érteni "forradalom" alatt, akkor a másodperc tört része alatt válik nevetség tárgyává.
T.i. nem sok olyan szó létezik, amelynek ennyire sok jelentése lehet,amelynek jelentése ennyit változott/fejlődött az idők során, amit annyian ruháztak fel különböző tartalmakkal, pozitív/negatív etikai töltéssel, stb.
Önnek persze könnyű, hiszen ön egy bizonyos -izmus híve, követője, így aztán mindent és mindenkit a saját hitéhez viszonyítva mér.
Azt javaslom maradjunk annyiban, hogy a történészek között sincs egyezség a szó pontos jelentéséről.

De mivelhogy én műveletlen vagyok, meg valószínűleg marxista is (naná),ajánlom figyelmébe Hahner Péter egyetemi docens rövid írását a témában:

A forradalom fogalmáról

www.matud.iif.hu/08aug/02.html

"Martin Malia kérdésére tehát („Létezik-e a forradalom mint olyan?”) olyan válasz is adható, hogy a forradalom nem úgy létezik, mint a geológiai vagy biológiai jelenségek, amelyek létét az emberi értelmezéstől függetlenül sem tagadhatjuk. Inkább úgy létezik, mint bizonyos történelmi jelenségek (lázadások, felkelések, politikai összeomlások stb.) egyik lehetséges értelmezése."

Üdvözlettel:
M.László
okleveles villamosmérnök

==T== 2010.03.21. 23:15:27

@elfelejtette: mert az MSZP már szinte sehol sincs. És ha a kampány a Fidesz-Jobbik meccsé válik, az voltaképpen tovább jelentékteleníti az MSZP-t. Jó dolog ez....

vizipipa 2010.03.21. 23:52:27

Nem tartom jobbnak a Fidesz kampányát mint a Jobbikét. Ma a Szólás Szabadságában a 2 politológus arról beszélt: a jobboldali média összehangolt támadást indított a Jobbik ellen. RG erről nem tud, ő nem részese. Ő önállóan ássa az árkot, dobálja a sárt, független(?) részese a stílusnak. Na persze...

Kövér László kampánygyűlése a Veszprém megyei Noszlopon, márc. 3.

index.hu/video/2010/03/03/elszamoltatas_alatt_mit_tetszik_erteni/

reality 2010.03.22. 00:09:22

@Bell & Sebastian: Most ez hogy jött ide?
Még csak nem is azért írtam, amit írtam, mert Thulsa-nak, mert nem lenne elég művelt a választáshoz. Ááááá

Várkonyi 2010.03.22. 00:28:38

@rajcsányi.gellért (ergé):

Jobboldal-baloldal - ezek a szavak már nem jelentenek semmit, sár (szar)darabként dobálózol vele, a mostani szánalmas cikked egy-az-egyben lekoppintása Széles Gábor kicsit magasabb színvonalú de ugyanúgy rágalmas írásának.

Baszki legalább kapnál valami pénzt érte. Mert ezt ingyen csinálni- gáz.

A te írásaid a következőkről szólnak:
- vagy a nyugatot istenítik, egyúttal menetrendszerűen lebaszva minket, amiért nem vagyunk elég "européerek".
-vagy minden mást fikázol, mint a fidesz. Orbán Viktor bírálat sosem fog megjelenni, mivel a komcsiktól ezt az egyet megtanulta a fidesz: minden más véleményt elhallgattatni, természetesen a szabadság és a tolerancia nevében.

Mellesleg az egy milka munkahely 10 év alatt meg a 4-6 éves adócsökkentés láthatólag szart sem ér a népnek, a Jobbiknak pedig konkrét programja van.

Szebb jövőt!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.22. 00:42:47

@Várkonyi: kissé késő van a vitához, neked is ásítva válaszolgatok. bocs.

köszönöm, hogy ennyire szemmel tartod munkásságomat, de az a baj, h. rossz a szemed:

- hol istenítem én a nyugatot? A Nyugatról szóló cikkeim általában enyhén Spenglerrel átitatva a lassú alkonyról és annak mellékhatásairól szólnak - persze megjegyezve, hogy áldjon vagy verjen sors keze, nekünk a Nyugathoz kell tartoznunk. Kellett engem rómaikatkónak keresztelni, meg kellett nekem Márait és társait olvasgatnom tizenéves koromban...

- européer? szerintem még egy cikkemben sem használtam ezt a szót.

- minden mást fikázok, mint a Fidesz? szorri gájz, a Jobbikot és az eddig regnáló hatalmat veszélyesebbnek érzem a magyar jövő szempontjából, mint a mára kissé megfakult Fideszt. Hidd el, kritizálnám én Orbánt, de ő jó ideje úgy döntött, h. nem mond semmi újat, sőt, így a véghajrában még csak meg se szólal, így egyelőre nincs mit kritizálni rajta.

- fenti posztom állításait fenntartom: Vona egyre gyakoribb nagyotmondásai Torgyánra emlékeztetnek, "a társadalom ellenségei"-ről beszélni pedig jakobinus-bolsevik tempó.

Olvastál tőlem olyat, h. ez és ez az erő a társadalom ellensége? szerintem nem. nos, én nem is akarok felfordulást, szemben a Dzsobbik drukkereivel.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.03.22. 06:55:50

A legérdekesebb kérdés itt a nemzeti, jobboldali radikalizmus jövője. Ez a radikalizmus semmiképpen nem azonos az arrogánsan viselkedő, agresszív szélsőjobboldalisággal, bár kétségtelen, hogy annak hatékonynak tűnő politizálása nagy vonzerőt jelent. Mégis fel kell tenni a kérdést, hogy amennyiben a Jobbik elsöprő győzelme elmarad, ugyan miképpen juthat a radikális gondolatoknak akár csak egy töredéke is érvényre az elkövetkező 4 évben? Különösen akkor, ha a radikalizmus elfogadja azt, a szerintem nagyon igazságtalan értékelést, hogy a polgári jobbközép a gyurcsányvilág kollaboránsaként működött az előző néhány, és nemzetvesztő erőként a megelőző 20 évben.
Továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy a magyar radikalizmus kizárólag a kompromisszumos polgári jobbközéphez kapcsolódva érhet el bármit is.

m.logic 2010.03.22. 07:26:27

@rajcsányi.gellért (ergé): Ha valaki tényleg a társadalom ellensége, akkor ki kell mondani és nem szabad másra asszociálni, el kell fogadni az igazságot.

Amúgy meg az indexen így idézték:

"a jövőben a politika ne válhasson még egyszer a társadalom ellenségévé"

Ez nem ugyanaz, mintha azt mondaná, hogy az Mszp-Szdsz banda a társadalom ellensége. Ami szintén igaz lenne.

m.logic 2010.03.22. 07:30:35

@Elpet: Majd színvallásra kényszerítik Orbánt radikális kérdésekben. Megszavazza-e a komcsik kitiltását a közéletből? Megszavazzák-e a monoki modellt, vagy jön Hegedűs Zsuzsa?...

Ha nem-nem és még sok más kérdésben nem a válasz, a Fidesz veszít 30%-t.

Bell & Sebastian 2010.03.22. 08:40:18

@reality:

Jó' van na! Kicsit megszaladt a billentyűzet! :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.22. 10:00:30

@LACEK: Természetesen posztmodern korban mindenki azt ért minden alatt, amit csak akar. És itt vége is az értelmes beszélgetéseknek, és marad a hatalom akarása.

Majd ha a delejjel kapcsolatosan vitatkozom magával felszínes fizikai ismereteim alapján, megnézem a képit.

vizipipa 2010.03.22. 11:28:22

A Jobbik pusztán azzal hogy van hat. A Fidesz februárban - főleg Kövér - még próbálkozott azzal az elszámoltatás kapcsán, hogy fékezze az elvárásokat. Nem kell túl sokat várni, elévült, nem lehet bizonyítani, stb..
Aztán jött a központi döntés: ezt a vonalat le kell állítani, mert tízezreket fogunk veszíteni a Jobbik számon kérő álláspontja miatt.

Ez a hatás a Parlamentben is meglesz. A Jobbik nyilván nem tud túl sokat elérni még 20-22%-os eredménnyel sem, de azt feltétlenül, hogy ne lehessen kussolni bizonyos dolgokról.
Fél siker. Kis meghatalmazás kis - eredmény, nagyobb meghatalmazás - nagyobb eredmény.

ÁrPi 2010.03.22. 11:41:13

@Bloodscalp:

EZT BÍRTAD ÍRNI :-)

"" igazából a fidesz nem tesz mást mint 19-re probál lapot húzni:) ha nem jön az a várva várt 2/3, akkor bizony koaliciós partner után kell nézzni, (Ibolya kilöve)
és bizony a 'az egykor szebb napokat megélt, bőbeszédű kisgazda ügyvéd nyomdokaiba" vajon ki fog lépni? ""

EME esetben senkinek sem szükséges koalicióra lépnie.

ÉS azonfelül én speciel hiszek Kövérnek aki azt válaszolta egy kombinativ kérdésre hogy ha a fidesznek nincs meg a parlamenti egyszerütöbbség SEM azazhogy a 195 parlamenti mandátuma végül, akkor újabb választásokat kezdeményeznek, különben kormányzati válsággal kezdődne a Május hava.

Blackrock (törölt) 2010.03.22. 11:42:27

@vizipipa: ez a legnagyobb hiba, ha valaki elhiszi, hogy a jobbik-féle csürhe akar egyáltalán valamit azon kívül, hogy végre ne seftelésből, adócsalásból és egyéb apró-cseprő köztörvényes bűncselekményekből kelljen élniü. megélhetési fasiszták. ennyi.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.22. 12:41:51

@Elpet: @Tündér_Lala: @Bell & Sebastian:

Nem a Jobbik itt az érdekes. Nem a Jobbik, mint politikai párt és politikusai.

Hanem, ami felszínre dobta és felszínen tartja. Én nagy tisztelettel tekintek arra népre (a bunkó jobbikos szabolcsi-borsodi-hevesi "suttyó parasztra"), ami az elmúlt húsz évet olyan türelemmel és bölcsességgel viselte, ahogyan. És úgy látom, a Jobbik támogatása egy ésszerű lépés tőlük. Nem a terror, nem az anarchia irányába ment el a vidék, hanem a problémáikat húsz éve semmibe vevő politikába politikai eszközzel próbál betörni. Ha nincs Jobbik, akkor a mai napig nem sikerül átnyomni az "elit" által létrehozott hazugságkordonon a vidék legégetőbb problémáit. A nép ezt felismerte és támogatja azt a politikai tényezőt, ami eszköze lehet, ebben az áttörésben. Ha lesz egy jobbközép, nemzeti (vagy nevezzük akárhogyan is) kormányunk, ami ezeket a problémákat magáévá teszi és kezelni igyekszik, akkor remek, de ha nem, akkor...

A nemzeti radikalizmus egy nagyon komplex-szerteágazó és alapvetően kulturális-szociális gyűjtőfogalom. Ahogyan ma használjuk az egy ballib manipuláció következménye: ma minden nemzeti radikális, ami a ballib mainstream kultúra és politika számára nem kóser. Egy józan és korrekt nemzeti kormányzás alatt a nemzeti radikalizmus is helyére kerül(het)ne, úgy történeti, irodalmi, mint politikai vonatkozásaiban.

Szerintem.

ü
bbjnick

Tündér_Lala 2010.03.22. 13:56:55

@bbjnick: Természetesen és nyilvánvalóan igazad van.
A mi problémánk a társadalmi válság - amely különösen élesen kirajzolódik a gazdasági, államigazgatási válság következtében - egész Európa problémája. A balliberális és vélemény terror következtében ezek a társadalmak elveszítették a tartásukat, az önbecsülésüket (hogy megköveteljék normáik betartatását) és végsősoron ezzel meggyengült az immunrendszerük.

A mi valódi problémánk az, hogy válságaink kezeléséhez a társadalmi válságot kezelelésén keresztül vezet az út, miközben valamely módon az általunk nem befolyásolható nyugati államok felfogását és elvárásait is tekintetbe kell vennünk. (Ott a ballib izlés és vélemény terror továbbra is él, miközben őket is nyilvánvalóan gyengíti és tönkre teszi.) Ez pedig bizony fából vaskarika mutatvány, amelyre csak egy politikus lehet képes.:))

sztd 2010.03.22. 14:08:57

Az a véleményem, hogy nagyon csinosak ezek a svéd modellek.

Személyesen megkapják az érintettek? Csak mert akkor nem biztos, hogy túl elrettentő a díj.
Én is örülnék neki. :)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.22. 14:59:20

A Fidesz kétharmadát komolyan veszélyezteti, hogy sajnos más pártok is indulnak a választáson!!!
Kurva demokrácia!!!
Bunkó mucsai banda!!!

teknős 2010.03.22. 15:17:08

@vizipipa: Mint például a Fitellina és a Nomentana? Te ezekről tudsz valamit?

Menj már ki az utcára és kérdezd meg az emereket!

Mit fog csinálni a Jobbik a parlamentben? Mi, akik már megértünk egy pár évtizedet emlékszünk még emdéefes képviselőkre, mint Kőrösi Imre, aki megfeszült az igazságáért és még a parlamentben sem volt képes tenni semmit.
Vagy emlegessem az MRP programot, amit hajdanában egy parlamenti párt próbált sikertelenül eljuttatni az emberekhez?

Ti naívak és/vagy ostobák vagytok.

teknős 2010.03.22. 15:18:48

@Arma Gedeon2: Ezek szerint ha valaki nyerni szeretne egy versenyen és ezért mindent el is követ ezért, ráadásul esélyese is ennek a versenynek akkor ez a te logikáddal annyit tesz, hogy nem szereti a versenyt. Gratulálok!

Tündér_Lala 2010.03.22. 15:29:34

@teknős: Zétényi Zsolt Is ilyen volt. A következő parlamentban már nem is volt bennt.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.22. 15:38:41

@teknős: Nem a Fidesz hangoztatja régóta, hogy a Jobbik veszélyezteti a kétharmadát?
A Fidesz egyértelműen nem szereti a versenyt. Joga van más pártoknak indulni, joga van a választóknak az indulólk között választani, a Fidesz nem a programjával igyekszik a Jobbikot felülmúlni, a szavazókat megnyerni , hanem fenyegetőzik, mocskolja a konkurenst.
És amikor Vona ötletesen, ironikusan rámutat ennek abszurditására, akkor a Fidesz-fan posztíró egyből jakobinusokat vízionál.
Senki nem szereti a konkurenciát, de a Fidesz tipikusan a nagyobb erőfölényével igyekszik visszaélni, Bill Gates módra. (amíg nagyobb...)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.22. 17:32:55

@Tündér_Lala:

Ki tiltja meg nekünk, hogy az EU szintjén vívjuk meg a magunk "harcait"? Ott kell a problémákat feszegetni, ahol a megoldásukra esély van: ha ez az uniós szint, hát akkor bizony ott:-) Uff!:-)

ü
bbjnick

Tündér_Lala 2010.03.22. 17:42:56

@bbjnick: Ok. Meg lehet próbálni (Orbán beszéde a Néppárt budapesti konferenciáján, bár az az alapról a bankokról szólt.)
Döntő szerepe van a higgadt,okos érdekképviseletnek. Ugye a Botond módszere nem igazán menne.

Bell & Sebastian 2010.03.22. 19:59:39

@teknős:

Ezt hol nevezik vitának, amit itt művelsz?
De nekem aztán scheißegal.

@Tündér_Lala: @Arma Gedeon2: @bbjnick:

Nyelvöltögetős időszakban sem a higgadtság sem a józanság nem jellemző tulajdonsága az aspiránsoknak.

A hallgatás taktikáját a kifogni a szelet a vitorlájából ideje követte. Az Index főoldalas korrupciós interjú nagyszerűen megfogalmazza: rohadt világ, rohadt EU, rohadt elit. És teljesen mellékesen: rohadt politikusok!

A robbanáshoz vezet(het)ő feszültség azért nő, mert az egyre kaotikusabb környezetet csak egy vékony hártya választja el attól a lokális rendtől, aminek a fenntartása egyre nagyobb erőfeszítést követel(ne).
Egyszóval: maga az Unió generálja, nem hozott új minőséget, millió szám, dömping áron hajít le lelkeket a szirtfokról. The Catcher in the Rye helyett Zabhegyező, méginkább zabhegyeztető!

A tegnapi süti recept mára már megegeresedett! Ez az újmódi kollektív tudat eszköz (w.w.w.) értelmetlenné teszi a jól begyakorolt és megszokott bábjátékot.
Ha egyesülnek a rosszul jártak és számosságuk többnek bizonyul az eddig jól jártak mennyiségénél, új osztás következik minimum, de inkább újraírt szabályok.

Aki ostobázik és bunkózik, az kételkedik a legjobban a démosz elsőbbségében és titkon reméli, tán Isten előtt sem vagyunk egyenlőek!

Most látom, ez nyílt zsidózás. Itt is a vég. E.

Tündér_Lala 2010.03.22. 20:15:24

@Bell & Sebastian: Hát ez az. Európa (is) kukoricán térdepel. A feladat minimum olyan helyre térdelni, ahol nincs kukorica, hogy ne fájjon és ha lehet gugolni, hogy ne vegyék észre a próbálkozást.

Bell & Sebastian 2010.03.22. 20:48:31

@Tündér_Lala:

Szegény Herman Van Rompuy is hogy megorrolt a szerbekre! Még tán dobbantott is:
- Ijgum-bujgum, a nemjóját!
Szerencsétlen! Nem látott még nemzetállamot. Se.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.03.22. 21:19:27

@bbjnick:

Én úgy gondolom, hogy a nemzeti radikalizmus érdekes és fontos gondolatokat fogalmaz meg. A kompromisszumos polgári jobbközép és a nemzeti radikalizmus között lehet és kell legyen párbeszéd, együttműködés.

Azonban a nemzeti radikalizmus nem azonos az agresszív, önmagát ellenségeivel definiáló krakéler szélsőjobboldalisággal. A szélsőjobboldaliság felé nincs átjárás, mivel utóbbi éppen a polgári berendezkedés egyensúlyokra épülő rendszerét tagadja, és kívánja felváltani a minden részletre kiterjedő akarati kormányzással.

A Jobbikra azért katasztrofális kísérlet rábízni a vidék érdekképviseletét, mert elérhető, jó alkuk helyett a soha be nem következő totális győzelem illúzióját ígéri, ami újabb keserű csalódásokhoz fog vezetni.

vizipipa 2010.03.22. 22:37:16

@Elpet:
ki mondta, hogy a Jobbikra kell bízni?

A választó választ és lehet morfondírozni, hogy miért azt és nem mást. Esetleg nem tetszett a másik válasza. Vagy nem volt válasz csak kussolás. Netán mondhatott a másik már bármit, rég nem hittek neki.

És erről ugye a választó tehet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.22. 23:26:19

@Tündér_Lala:

"Ugye a Botond módszere nem igazán menne." --- írod.

Előtte érdemes végigjátszani a finomabb módszereket, de ha minden kötél szakad, akkor... ;-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.22. 23:41:50

@Bell & Sebastian:

"A tegnapi süti recept mára már megegeresedett! Ez az újmódi kollektív tudat eszköz (w.w.w.) értelmetlenné teszi a jól begyakorolt és megszokott bábjátékot.
Ha egyesülnek a rosszul jártak és számosságuk többnek bizonyul az eddig jól jártak mennyiségénél, új osztás következik minimum, de inkább újraírt szabályok." --- írod.

Én nagyon szkeptikus voltam/vagyok ezzel a www-világgal, de engem is megdöbbentett, hogy "mit tud":-) Ugyanakkor ma is azt gondolom, hogy csak időleges ez a virtuális szabadság, inkább előbb, mint utóbb a "hatalom" (mint olyan) meg fogja találni úgy a technikai, mint a kommunikációs eszközöket-módszereket ahhoz, hogy az uralma alá vonja ezt is. :-( Lehet, hogy ebben a történetben is van/lesz egy generációs törés: akik a régi kommunikációs paradigmából léptek át ebbe az újba, azok még ki tudják használni a szabadság adta lehetőségeket, ám akik már ebben az újban tanultak kommunikálni, talán, már nem is keresik majd benne (ezeket a lehetőségeket), hanem elfogadják a számukra nyújtott kereteket (és, ha addig nem is, de akkor eljön a "hatalom" ideje):-(

És: Az "új osztásról és az újraírt szabályokról" pedig azt gondolom, hogy a rendszerváltás rendszere megbukott, tehát mindenképpen újra kell írni a szabályokat. Hogy hogyan fog erre sor kerülni, no, az lesz majd itt az érdekes... Figyelek, mást nem tehetek:-)

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2010.03.22. 23:59:38

@bbjnick:

(erőst bólogat)
Nem szabad rászokni, mind siheder a rom buszra! A valóság nagybácsi fontosabb.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 00:30:40

@Elpet:

A "kompromisszumos polgári jobbközép" amilyen jól hangzik, kedves @Elpet:, éppen olyan rosszul mutat:-/ Én tudom, hogy te mire (pontosabban kikre) gondolsz (őket én is kedvelem:-) - ugyan mi másért szavaznék 1994 óta a KDNP-re, ill. oda, ahol a KDNP éppen "van"), de a "kompromisszumos polgári jobbközépben" ők (mi) csak megtűrt kisebbség (vagyunk):-(

No, majd most kiderül, hogy "kiben mi lakik", képes lesz-e ez a "kompromisszumos polgári jobbközép" kulturálisan megalapozni a hatalmát (olyan lesz ez, mint mikor egy már álló épület alá kell alapot elhelyezni). Nekem az az érdekem, hogy sikerüljön.:-)

És: a nemzeti radikalizmus és a szélsőjobb valóban egymástól igen távolálló "jelenségek", bár időnként (volt már erre példa a történelemben) egymás közelébe is kerülhetnek: most is éppen ez történt, de ez annak az következménye, hogy a ballib és az ú.n. polgáriak egymásratolták őket:-/

És: A "vidék" szerintem nem ragaszkodott/ragaszkodik ahhoz, hogy képviseletét a Jobbikra bízza. Egyszerűen nem jelentkezett más:-( Lehetett volna ez másként is és lehet még (majd) ez másként, de most így volt. És ezért szerintem nem a "vidéket" terheli a felelősség.

És: "A Jobbikra azért katasztrofális kísérlet rábízni a vidék érdekképviseletét, mert elérhető, jó alkuk helyett a soha be nem következő totális győzelem illúzióját ígéri, ami újabb keserű csalódásokhoz fog vezetni." --- írod.

Lehet, hogy tévedek, de én úgy gondolom, hogy a vidéki emberek nem ostobák, csak nagyon elkeseredettek. De ezen is lehet segíteni. Jó politikával:-)

ü
bbjnick

Tündér_Lala 2010.03.23. 08:57:08

@Elpet: @bbjnick: Az igazság az, hogy a PC kommunikáció nyomán elcsúsztak a fogalmak.
A "kompromisszumos polgári jobbközép" ma egy nemzeti liberális párt Gyüjtő párt funkciót ellátva.

Baloldali párt nem létezik, mert annak vezetését megszerezve uralma alá hajtotta egy ÁVO-sokból alakult szélsőségesen neoliberális társaság.

A nemzeti radikálisok és a szélsőjobb valóban egymásra csúszott (egymásra tolták éppen a jobboldal területének szűkülése folytán, hiszen már a nemzeti liberális erőt is bőszen fasisztázza A PC média.

Engem nem érdekelnek a pártok, tulajdonképpen az irányvonalak sem nagyon, csak az hogy az országnak és népének mi adhatja a legjobb perspektívát. Az adott helyzethez (diagnózishoz) igazodva változhat a szükséges, támogatandó irányvonal.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 20:45:17

@Tündér_Lala:

"Engem nem érdekelnek a pártok, tulajdonképpen az irányvonalak sem nagyon, csak az hogy az országnak és népének mi adhatja a legjobb perspektívát." --- írod.

Szerintem is ez a helyes álláspont :-) Ha az embernek megvan az értékrendje, akkor nem nagyon lehet ide-oda rángatni. Én a nyolcvanas évek vége óta ugyanott "állok", míg "körülöttem" a pártok... (Persze, lehet hogy ezzel csak korlátoltságomról adok bizonyságot:-))

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása