A társadalom ellenségei - Svéd modellek IV.
2010. március 21. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A társadalom ellenségei - Svéd modellek IV.

 

  Nem tehetünk róla: Vona Gáboron egyre inkább elhatalmasodnak a torgyánizmus tünetei, ezért másodszor is neki kell átnyújtanunk a Svéd Modell-díjat, amit eredeti kiírásunknak megfelelően a kampány zsibbasztóan hülye vagy éppen meghökkentő kijelentéseit jutalmazzuk.

  Vona pár napja még csak a Gárda országkormányzását vizionálta, de tegnap már arról beszélt: a Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmados győzelmét! Nem tudjuk, milyen anyagot tolnak a Jobbiknál, de erős cucc lehet.

  Értelmes Jobbik-szimpatizáns, Jobbik-aktivista olvasóinkat megkérjük: a párt érdekében figyelmeztessék már az elnökséget, hogy maguk alatt vágják a fát, ha a komolyan vehető üzenetektől az egykor szebb napokat megélt, bőbeszédű kisgazda ügyvéd nyomdokaiba lépnek.

  Tegnap azonban voltak ennél veszélyesebb üzenetei is a gyöngyösi gyöngyszemnek: a komplett politikai elitet fenyegetve arról beszélt, a politikusok azért reszketnek ennyire, mert tudják jól, hogy a radikális változás rajtuk fog kezdődni. A parlamenten kívüli Jobbik elnökeként pedig szájára vette „a társadalom ellenségei” szókapcsolatot is. Nem vitatva azt, hogy van mint számon kérni (természetesen jogállami keretek között!) a politikai elit bizonyos tagjain, a fenti kijelentés bizony a legdurvább jakobinus-bolsevik duma.

  Egy kívülről a hatalomra törő, homályos hátterű, radikális politikai erő önmagát a társadalom egészével azonosítja, és kijelöli a komplett társadalom ellenséges rétegét, akiket ki kell iktatni. Ugye nem kell erre példákat hoznom a történelemből? A Jobbik szavazótáborának és hangadóinak egyre nagyobb hányadát alkotó exszoci, munkásőr-típusok nyilván kéjjel hallgatják a fiatalkorukra emlékeztető osztályharcos, élcsapatos propagandát, de mink inkább maradnánk a polgári politizálásnál. Erre lettünk nevelve, evvan.

  A politikusokat fenyegető Vona ugyanakkor nem rest rettegni sem: szerinte a Fidesz meg akarja semmisíteni a Jobbikot, és hatalomra kerülve bárkit el tud majd tüntetni. Kérdés, hogy ez már a politikai paranoia kezdete-e a radikális pártnál.

  Vona tegnapi kijelentéseit - a március 15-ei beszéd zavaros kitételeihez hasonlóan persze úgy is meg lehet magyarázni, hogy a pártelnök úr viccelt: tehát ami vitatható, azt igazából nem is kell komolyan venni. De akkor mi marad azon kívül?

  Stand up komédiásból ugyanis már van elég az országban - és az ország házában.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr31856328

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmados győzelmét 2010.03.22. 00:50:33

Az utóbbi hónapokban, hogy közeledtünk a választások időpontjához, és egyre inkább látszott, hogy nemcsak biztos parlamenti bejutó a Jobbik, de a szocik szerencsétlenkedései miatt talán még második helyezésre is esélyesek, egy ideig úgy tűnt, hogy elke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ucsacsu 2010.03.21. 12:05:09

ergé neked nő hiányod van?

Várkonyi 2010.03.21. 12:10:12

"Értelmes Jobbik-szimpatizáns, Jobbik-aktivista olvasóinkat megkérjük: a párt érdekében figyelmeztessék már az elnökséget, hogy maguk alatt vágják a fát"

Egy, fontos és lényeges kérdés, amelyet minden önjelölt Jobbik-szakértő tegyen föl magának:

Mit veszthet Vona Gábor ezzel a kijelentéssel?

Tán felelősségre vonják érte, hogy "hazudott"?

He?

Várkonyi 2010.03.21. 12:16:14

Hú, a társadalom ellenségei - jó ez a svéd modell-díj, de ez az ergé gyerek is megérdemelné az antifasizmus elleni harc érdemérmét, összes fokozatával együtt.

Hahó, Viktor-fanok (és zsidók, szocik):

Veszélyben a demokrácia!

Gyülekező, ébresztő, elvtársak!
Üsd a fasisztát, ne kíméld!
Nincs kegyelem!

Ugyanaz a taktika, mint az mszp-nek 2002-ben - ha még emlékeztek.

Csak most Vona Gábor akarja "lerombolni a demokráciát".
Ezt is megértük.

Nincs új a nap alatt.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.21. 12:17:44

@Várkonyi: elnök urad beszélt "a társadalom ellenségeiről", nem mi ;)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.21. 12:20:13

@Várkonyi: "Mit veszthet Vona Gábor ezzel a kijelentéssel?"

Szavazatokat.

Várkonyi 2010.03.21. 12:25:19

@rajcsányi.gellért (ergé):

És még mennyire igaza volt!
Még szerencse, hogy a fasizmus-szenzoraid leleplezték ezt a szörnyű összeesküvést. Most már nyugodtan hajtom álomra a fejem, a csendes töbséggel együtt.

@mefisto: mint ahogy nyerhet is vele, ha az emberek azt hiszik, hogy ezáltal az erősebbhez csatlakoznak.

A fityesz is ezzel kampányol. Hogy ők a legerősebbek, ergo szavazzunk rájuk.
Politika.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.03.21. 12:27:21

Érdekes alapkérdés, de nem jó, több helyen inkorrekt poszt. A "munkásőrtagozat" elég durva általánosítás, ha valós jelenségeket is nagyít fel; az meg, hogy a Jobbik szélsőséges, tudtuk.

Ami érdekesebb, az először a rettegős üzenet:
"Szerinte ha a Fidesz nyerné meg a választásokat, akkor sem lesz jobb. „Pintér Sándor lesz állítólag a Fidesz belügyminiszter-jelöltje, s állítólag az övé lesz nem csak az összes rendvédelmi fegyveres testület, hanem a titkosszolgálatok is, s övé lesz az APEH" - mondta. Akinek mindez a kezében van, bárkit „el tud tüntetni" - fogalmazott, megjegyezve: a Fidesznek a legfontosabb célja az lesz, hogy a Magyar Gárdát, a Jobbikot eltüntesse. „A Fidesz bennünket ellenségnek tart, az összes lakossági fórumukon már csak arról beszélnek, hogy miért kell a Jobbikot eltaposni"."

Ez a SimicskaLajosKayaIbrahimKötelesLászlóJoszipTotPintérSándor mém egyenesen a 168 óra és az Index Polidili mélyéről.

A második motívum a realitások teljes elutasítása, a szárnyaló kommunikáció (v.ö. Jobbik-kétharmad): nem az az érdekes, hogy "szélsőséges"; az az érdekes, hogy ezzel az érveléstechnikával bármit és bárkit tromfolni lehet. Én azt mondom, autó és lakás; te azt mondod, Rolls Royce és a Gresham. Én azt mondom, visszaállított törvényesség; te azt mondod, népítélet. Én azt mondom, változás és elszámolás; te azt mondod, új rendszer és leszámolás. Ez a technika addig pedig működik is, amíg a düh, a csalódottság és a félelem uralkodik az ország leszakadó részein és rétegein: hiába nyers és nyilvánvaló hazugság, amit Vona most mond, bőven lesz, aki dühében, csalódottságában és félelmében már csak üvöltéssel tudja felhívni bajaira a figyelmet.

Ezért tehát a Fidesz felelőssége is lesz választ és megoldást adni a Jobbik szavazóit kínzó bajokra. A másik viszont a hatalomtechnikai oldal: olajfakoalíció alakult ki a szemünk előtt, csak nem az, amire tavaly tavasszal és nyáron tippelhettünk volna. Formális vagy informális, a Jobbik és a szocialisták választási együttműködése jól felfogott és közös érdekeken nyugszik.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.03.21. 12:29:31

nem értem ezt a putyint sem mostmáraztán. eddig tökre jó tanácsokkal kézivezérelte vonát, mostmegaztán tökre hülyeségeket mondat vele. és egyáltalán ki pénzeli a jobbikot? :))
én annyira félek! és most ez a társadalom ellenségei szöveg! ez már egy lépésre van a bronzcipőtől! menjünk a hollánba!

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2010.03.21. 12:30:42

a hihitetlen állítások megfogalmazása, az elképesztő nagyotmondás valóban része a Jobbik propagandájának. nem pontosan értem miért... talán valamiért azt gondolják hogy ha elképzelhetetlen dolgokat mondanak, akkor azok ezáltal elképzelhetővé és végül megvalósíthatóvá válnak?

fura mód ez a 68-as dumára emlékeztet: a lehetetlen követelése.

2010.03.21. 12:32:15

A nemzeti bolsevik definíció egyre jobban illik ezekre az agyamentekre.

asz_tapasz (törölt) 2010.03.21. 12:34:41

"párt érdekében figyelmeztessék már az elnökséget, hogy maguk alatt vágják a fát, ha a komolyan vehető üzenetektől az egykor szebb napokat megélt, bőbeszédű kisgazda ügyvéd nyomdokaiba lépnek"

Csak a koalíciókötés után kell résen lenniük.

Várkonyi 2010.03.21. 12:34:43

@Grift: nem oda kell menni, hanem a tomket boltja elé, mint ahogy a reakciós Balogh Gergely Ákos csinálta.

Kár hogy a sok fasiszta nem értette a poént. De hát a bunkó radiktól mit is várjon az ember.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.21. 12:37:51

@Várkonyi: Okés. De ha ez csak politika, meg az erősebb kutya baszik, akkor nem is kell virnyogni mint a fürdőskurva, ha Kövér kijelenti egy lakossági fórumon, hogy a Jobbikot el kell taposni.

Várkonyi 2010.03.21. 12:42:05

@iii: Még szerencse, hogy jön az lmp, és mindent megold.

@mefisto: ha innen nézzük, akkor a vinnyogás is politika.

Egyébként meg az hogy a "fidesz félti a jobbiktól" kicsit különbözik attól, hogy a "jobbikot el kell taposni", ugye?

Az egyik egy feltételezés, a másik pedig egy szándéknyilvánítás.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.03.21. 12:43:13

Ja, és csak a linkelt Vona-szemelvényben a következetesen alkalmazott Nirvána-érvelés (v.ö. hu.wikipedia.org/wiki/Nirv%C3%A1na-%C3%A9rv ) mellett megtaláljuk a hamis dilemmát (kihagyott közép), a csúszós lejtőt, a kútmérgezést, az elsietett általánosítást és a vágyvezérelt gondolkodást is: a srác még egészen vérmes politikusokhoz mérten is az inkorrekt érvelés kis vademecuma. A "na majd én pofánbaszlak, ha tovább ugatsz" kimaradt, de azt úgyis inkább a gárdakapitány/netes kommentelő típusú népekre osztották.

De ebből elég volt ennyi, irány az ebéd. ergét majd elemzi, aki akarja. :)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.21. 12:44:08

@Várkonyi: Gábor már kijelentette, hogy nem egy parlamenti párttal lesz több, hanem néggyel kevesebb.

Ne kamuzz!

Várkonyi 2010.03.21. 12:45:03

"fidesz félti a jobbiktól" - mármint a kétharmadot.

Mégegyszer: ez nem nyílt uszítás.

Kövéré az.

Nem azt mondom, hogy Kövért emiatt bíróság elé kell állítani.
Azt mondom, hogy sokkal ocsmányabb a "fidesz félti a jobbiktól a kétharmadot"
dumánál.

asz_tapasz (törölt) 2010.03.21. 12:47:07

Azt mondják 80 fölött az emberek aseknázinak kezdenek kinézni, de valamiért ergé írásai is kezdenek a Népszava vélemény-rovatára hasonlítani :(

asz_tapasz (törölt) 2010.03.21. 12:49:18

@mefisto: nem, Gábor szerint a négy párt _tart tőle_, hogy nem eggyel több hanem néggyel kevesebb lesz pár hónap múlva. (Vajon van miért tartaniuk az igazságszolgáltatástól?)

Várkonyi 2010.03.21. 12:53:44

@mefisto: A korrupciós ügyekre gondolt itt.
Nagyotmondás, nem lesz belőle semmi, bár ha a zsidók meg a korrupt fideszesek meg a progresszív értelmiségiek beszarnak tőle, már megérte:)

Mivel a politika sosem tartalmaz hatásvadász elemeket, ezért Vona Gábort keresztre kell feszíteni, ugye?

Egyébként meg itt poénkodtak rajta, hogy Vone egy központot akar létrehozni a korrupt politikusok felderítésére, a Wiesenthal-központ példájára.

Mostanában Orbán bejelentette, hogy központot kíván létrehozni az adóvisszaélések és a korrupció felderítésére.

Érdekes egybeesés.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.21. 12:54:55

@Várkonyi: Attól függ, mit értünk uszítás alatt. Deklarált egy célt, ami a Jobbik, mint rivális nyíltszíni felszámolása. Igen. Ez is politika.

Ami a Jobbik nyílt színi hadüzenete után teljesen érthető. Igen. Ez is politika.

Féloff:

Mindettől függetlenül nem fogom védeni Kövért csak azért, mert fideszes. A stílusa szerintem is borzalmas.

On:

Várkonyi 2010.03.21. 12:55:06

@antiszemita_tapasz: ja, igaz, így mondta. Kár, hogy nem hallottam ezt a beszédet.

Bell & Sebastian 2010.03.21. 12:57:24

Van az a sakk-taktika kezdőknek, hogy az ellenfél lépéseit egyszerűen letükrözzük.

Ha a fehér beidegesedik, van esélye feketének egy döntetlenre. (Általában fehér amúgy is előnnyel indul.)

Más taktikákkal váltogatva semmi tudással is el lehet húzni a meccset:

Alfonzó - Sakk
www.youtube.com/watch?v=i33ZMYVNUXk

Így valahogy! :)))

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2010.03.21. 12:58:01

@elGabor: igen, Vona logikus, korrekt érvelésre szökőévenként képes - bár az idén épp az van, de ez most mindegy :)

beszédeit tartalmilag csak agyhalál beállta után lehet komolyan venni. addig max. a propagandisztikus szándékait lehet találgatni, elemezni.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.21. 12:59:13

@antiszemita_tapasz: A felvételen kábé az volt, hogy a Jobbik bejutása nem azt jelenti, hogy egy párttal több lesz, hanem azt, hogy néggyel kevesebb.

Semmilyen "tart tőle" elemre nem emlékszem.

Vagy ha Gábor tényleg arra gondolt, akkor vegyen fel egy korrektort a beszédeihez, mert lassan többet kell magyarázni a megnyilvánulásait, mint Gyurcsányéit.

Várkonyi 2010.03.21. 13:01:34

@Bell & Sebastian: hát, reméljük a fityesz beidegesedik:) - egy próbát mindenképp megért a dolog.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.21. 13:02:47

@Várkonyi: Ha Vona korábban bedobta egy korrupcióellenes központ felállítását, az egy jó ötlet.

Ugyanúgy, ahogy jó ötlet lenne az állami elővásárlási jog bevezetése a termőföldek körüli visszaélések visszaszorítására.

Ebből is látszik, hogy vannak közös momentumok a Fidesz és a Jobbik célrendszerében, de sajnos nyílt hadiállapot mellett problémás lesz egyeztetni. De ezt Gábor nyílván jobban tudja, mert ő a pártelnök.

asz_tapasz (törölt) 2010.03.21. 13:03:44

@mefisto: azt mondta a jobbik borítani fogja a bilit, utána jött nem sokkal a "nem eggyel több hanem néggyel kevesebb" duma. Értsd ahogy akarod, én így értem.

asz_tapasz (törölt) 2010.03.21. 13:07:12

@mefisto: "Ebből is látszik, hogy vannak közös momentumok a Fidesz és a Jobbik célrendszerében, de sajnos nyílt hadiállapot mellett problémás lesz egyeztetni."

Ilyenkor várná az ember hogy a fidesz polgári módon egyesíti a két erőt a bolsik ellen. Ehelyett mi megy? Szélsőségesezés. Unalmas, haszontalan, és káros.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.21. 13:07:24

@Várkonyi: Kieg.: Persze ha a Jobbik mainstream politikája nem az összjobboldali közös pontokat keresi, hanem nyíltan a szavazatrablásra áll rá, akkor értelemszerűen várható, hogy a Jobbik használható ötleteit kizárólag a Fidesz-kormány fogja megvalósítani, mivel ugye a parlamentáris keretek között semmilyen formális vagy informális kapcsolat nem lesz a két párt között. De gondolom ez világos.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.21. 13:10:39

@Regno delle Due Sicilie: "fura mód ez a 68-as dumára emlékeztet: a lehetetlen követelése."
Nem fura, ez az.

@elGabor: minden ilyen forradalmár mozgalom az Exodus nyelvét használja.

Higany 2010.03.21. 13:10:57

15.-én már Morvai is mondott hasonlót:

index.hu/video/2010/03/16/jobbik_nem_lesz_2014/

1:27 -től

"Hiszem, hogy az ország több, mint 2/3-a jobbikos, talán még sokkal több, és akik még nem tudnak róla, azokkal ezt a fontos tényt az előttünk álló szűk négy hétben kell felismertetnünk."

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.21. 13:11:08

@antiszemita_tapasz: "Ehelyett mi megy?"

Mi megy?

Kuruc.info.

Zsideszezés.

Jaffa-holdudvar.

Félmillió jobbikos hazafi vs. 9,5 millió judeobolsevik hazaáruló.

Likud Viktor.

Igen. Ez unalmas, haszontalan és káros.

Bloodscalp 2010.03.21. 13:11:49

igazából a fidesz nem tesz mást mint 19-re probál lapot húzni:) ha nem jön az a várva várt 2/3, akkor bizony koaliciós partner után kell nézzni, (Ibolya kilöve)

és bizony a 'az egykor szebb napokat megélt, bőbeszédű kisgazda ügyvéd nyomdokaiba" vajon ki fog lépni?

Várkonyi 2010.03.21. 13:11:53

@mefisto: amennyiben a fityesznek nem lesz meg a kétharmad, akkor szükség lesz megegyezésre.
És ha a fitesz TÉNYLEG képes a nemzetért félretolni a nézeteltéréseket, és legalább leülni tárgyalni, akkor minden végre jó útion lesz ez az ország.

Mert itt teljesen más a lényeg, mint hogy ezen tárgyalások eredménye a fityesz vagy a jobbik álláspontját fogja -e inkább tükrözni: itt az a lényeg, hogy le fognak tudni ülni egymással! Tudnak majd beszélni egymással!

Erre gondolj!

Persze az olyan árokásóknak, mint a mandiner bloggereinek 80%-a, ezt hiába mondod.

Arra a felvetésre, hogy már túlságosan utálják egymást ehhez: az Orbán is azt mondta 92-ben hogy egyetlen párttal képzeli lehetetlennek a koalíciót: az fkgp-vel.

na és mi lett végül?

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.21. 13:15:07

@antiszemita_tapasz: Féloff:

Sokszor előjöttem a témával, de most is idevág: a "két Jobbik van" paradigmája szerint élesen meg lehet különböztetni a Jobbik valódi nemzeti felét a szélbalról átsodródott pszeudomagyaroktól. Az előbbit néha még közelebbinek is érzem magamhoz, mint a Fidesz néppárti balszélét. De nem nagyon lehet úgy piknikezni, ha közben az ex-bal jobbik-szekció folyamatosan járatja a tüzérséget.

On:

Bell & Sebastian 2010.03.21. 13:15:37

@tölgy:

A '68/'89 párhuzamot máshol is észrevették. Mondjuk a jobboldalon a fasiszta olaszok!

Várkonyi 2010.03.21. 13:16:43

@mefisto:

jobbik=mszp

a jobbikot el kell taposni

a jobbikot moszkva pénzeli

a jobbikot az mszp pénzeli

a jobbikot izrael pénzeli

Vona Gábor szefárd zsidó

polgári közép vs. szélsőséges hazaárulók

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.21. 13:17:15

@antiszemita_tapasz: bocs, de le vagy maradva pár brosúrával: a Jobbik és a Fidesz durva harcot folytat egymással, szó nincs itt szövetségkötésről.

Ami pedig egyik pártnak sem az érdeke: a Fidesznek valszeg nem kell majd a parlamenti többséghez a Jobbik (legfeljebb a kétharmadhoz, ha azt nem szerzi meg); a szövetségkötést pedig Orbán már régen, határozottan kizárta.

A Jobbiknak sem érdeke ez, hiszen az adja az erejét, hogy kívülről ugat az egész pol. osztály ellen - ezt az erőt egyébként a parlamentbe jutás másnapján rögtön nagyrészt el is fogják veszteni, utána pedig jön majd a mindennapos parlamenti egyezkedés, meg a zsíros ügyek - nem kell majd erre sokat várni.

És ha egyébként szövetségre lépnének, a Fidesz egyébként is megenné reggelire a Jobbikot. Torgyánt is szétszedték, pedig ő egy kissé nagyobb falat volt ennél a bohócpártnál...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.21. 13:17:17

@Várkonyi: @antiszemita_tapasz:
Elnézést Uraim, ebédszünet következik. Folyt köv. :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.21. 13:17:36

@Bell & Sebastian: persze, ugyanazok a hőseik, ugyanaz a romantikus antikapitalizmus és lázadás-kultusz, stb. Meg kéne ezek írni.

Bell & Sebastian 2010.03.21. 13:23:22

@tölgy:

Az olaszok a "partizánokat" gondolják a háttérbe, (persze a zsidók szinonimájaként).

Oh, az a jobboldali humor...

Várkonyi 2010.03.21. 13:23:52

@rajcsányi.gellért (ergé): "a szövetségkötést pedig Orbán már régen, határozottan kizárta."

Íme a politika: a választó - különösen ha droid - elhiszi amit a politikus mond.

Nem eszik olyan forrón a kását, mint ahogy főzik.
íme, egy 100%-os fityesz-zombi ugatása.

Meglátjuk ki eszik meg kit.

Bloodscalp 2010.03.21. 13:24:55

@mefisto: ez a harc lesz a végső....

júdeóliberálbolsevikjakobinusejrópérek

VS.

kereszténykonzervatívbigottnacionalstahazafiak

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.03.21. 13:25:37

érdekes dolgokról beszélnek itten maguk, mondhatom.
az elmúlt időszak egyetlen valóban érdekes jelensége volt, és meglehetős rettegést és hisztériát keltett a színfalak mögött, hogy egy eddig az érinthetetlenek közé tartozó mesterházyt elvitte a rendőrség.
az állandó kis asztaltársaság egyik tagja rendőrkézen. a rendszeresen összeülő társaság másik két tagja, puch és simicska idegesen fészkelődik, a kgb-ről fantáziál. senki nem érti mi van, ilyen még nem volt. és senki nem tudja mi mozgatja a kezet ami felborított olyan bábút akihez egyezményesen és kölcsönösen nem nyúlhatott senki. ha a szálakat valóban putyinék mozgatják akár jobbik, akár magyar polelit levágásában, akkor érthető a fidesz kontraproduktív visítása jobbik ügyben, akiket, mellesleg, eleinte pénzeltek.
hogy a kézivezérelt firkászok meg egy blogon mit makognak, milyen előemésztett szart böfögnek vissza, senkit nem érdekel. szegény ergé azt sem tudja miért kell rémültnek lenni, de ez azért megkétszerezi rémülete erejét. :)

Várkonyi 2010.03.21. 13:25:44

Csodálatos ellentmondás: a fidesz nem köt szövetséget, de ha szövetséget kötné, megreggelizné a jobbikot.

Hát annál jobb: legalább eltűnünk és akkor örülhetsz, droid.

Tehát te magad sem hiszel ebben a reggeli-dologban.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.03.21. 13:27:06

Vona és a Jobbik szépen kiegészíti az mszp-s rettegő politikát. Pont ezt csinálta a Csurka is 2002-ben. Jól felrázta Pista bácsi is a baller szavazókat. Mintha a Jobbik is erre kacsingatna...

Meg kell dolgozni az mszp-s pénzért, na... :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.03.21. 13:28:46

@politicus:
és a maga hazájának röpüllői? :))

Bell & Sebastian 2010.03.21. 13:30:53

@Grift:

Maga aztán megér minden pénzt! :D

(Persze nekünk ugye ingyé' hegedál Megint tízest lőtt, haza is mehetnénk!)

Bloodscalp 2010.03.21. 13:32:15

@Várkonyi: ebben van nem kevés optimizmus is..."mi mindenképp jól járunk"...az meg mellékes hogy átbasztuk a választóinkat...

mellesleg az hogy torgyán bohóc volt...nem téma...hogy vona mond érdekes dolgokat..(minden politikus ez nem unikum...)de azért a 2 nem egy kategória

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.21. 13:35:56

@Grift: itten maga két dolgot mosik össze.
Ergét nem szereti, ergé szerint meg hülye a Jobbik szövege (btw, szerintem is).
Ezért Vona kapott egy svéd csajszit, ő már jól van.

Mesterházy ügye más tészta. Valóban hasonlatos a helyzet a tiszta kezekhez, de messze nem tűnik a teljes politikai osztály kivégzésének. Inkább csoportok szívatják egymást. Olyan, mintha egy széket kihúztak volna a körből.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 13:37:13

Engem Vona nem/sem tud tűzbehozni. De! Ebből a beszédből és a többi jobbikos sztár beszédéből jóformán mást sem hallok, de azt nagyon erősen, mint a kukta szelepén kitóduló gőz sivítását.
Sz*r ügy ez a Jobbik, de megkérdezte már magától valaki, hogy mi volna ma itt, ha a 2006 óta nem működne ez a szelep, ami, így-úgy, de, elvezeti a társadalom kereteit egyre erőebben feszítő belső nyomást/feszültséget.

Lehet nekemjönni;-)

ü
bbjnick

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.21. 13:43:56

Lássuk:

a) Fidesz veszélyezteti a Jobbik 2/3-ot beszólás: ez SZVSZ frappáns kampányszlógen. Más-más oknál fogva vigyoraghat rajta mindenki.

b) „a társadalom ellenségei” - ez már húzósabb, de mintha anno 2002-ben is felosztotta volna egy-két pártvezér a társadalmat jó és sötét erők ill. demokrata és populárnátzi oldalakra. Hát a fagyi visszanyalt. Az ifjonti politikus azt teszik, amit elődeiktől láttak.

Ha elindul a Kulturkampf, az megy a maga útján mint a lavina. Ezt a szellemet csak jó példával sikerül visszaterelni a palackba. Ahol vannak értelmes konszenzusok, megalapozott dícsérő szavak és konstrutív kritika oda-vissza: az utódok is ezen fognak nevelkedni.

Bell & Sebastian 2010.03.21. 13:51:48

@tölgy:

Ne mondja, hogy karmester nélkül van összhangzat.
Kettős a hatalom, sőt hármas is időnként. A harmadikat tippelgetjük éppen, ha nem egyszerű átrendeződésről van szó.

Akár teljes politikai pártot, politikusokat úgy vesznek a szakboltban, mint mi földi halandók tejpor higítményt a TESCO -ban.

Ha van rá igény, materializálódik a termék is előbb-utóbb. Ez a Jobbik.
Mi van akkor, ha a magyar tőke is támogatja? Józan üzleti körök, antizsé-front innen is - onnan is?

Hajlok rá, X egyenlő ezzel az utóbbival.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 13:52:37

@rajcsányi.gellért (ergé):

Hogy ne érezd magad mellőzve én azért szólnék néhány szót a posztról:-)

Míg olvastam olyan érzésem volt végig, mintha egy (bármelyik) ballib újságíró egy (1995 és 2010 között bármelyik) Orbánt támadó cikkét olvastam volna, amiben kicserélték a neveket:-/ Vettetek egy rakás régi cikket jutányosan és csak a neveket cserélgetitek ki bennük?:-) Esetleg a hatékony munkaszervezés érdekében "összedolgoztok" a Galamusszal?:-)

ü
bbjbnick

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.21. 13:53:27

@Grift: szórakoztató, ugyanakkor kiszámítható vagy :)

Én aztán nem rémüldözök a Jobbiktól, épp Vona az, aki retteg és fenyeget egyszerre, erről szól a poszt.

Nekem már a madridi utamon jár az eszem, nemsokára megnézem magamnak a Legkatolikusabb Királyok fővárosát ;)

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 13:57:16

@rajcsányi.gellért (ergé):

Szent szar! Ti tényleg a kimúló MSZP helyét akarjátok átvenni?
Ott voltak ilyen gagyi szövegek, hogyasszondja: Orbán Viktor azzal a kijelentésével hogy... félelmet kelt... megoszt... goebbelsi-félfasiszta ( itt jakobinus-bolsevik )...
Végül is Szíjjártó és Cser-Palkovics már teljesen kompatibilis Lendvaival meg Nyakóval. A Fityisz felől jövő írások is kezdenek Népszavásodni. Biztató jövőkép...

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 14:06:12

@bbjnick:
Hehe, akkor nem csak nekem jött ez a cikket olvasva!))

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.21. 14:07:48

@Thulsa Doom: nem írtam, h. "félelmet kel", "megoszt", "félfasiszta", stb.

Azt viszont írtam, h. jakobinus-bolsevik duma, így van. Azok írogattak olyanokat, hogy le kell számolni a társadalom ellenségeivel, hiszen ők tudják, kik azok.

Bloodscalp 2010.03.21. 14:08:02

@rajcsányi.gellért (ergé): szegény jakobinusokat miért keverted ide?:)))

iMan 2010.03.21. 14:12:09

"Fidesz meg akarja semmisíteni a Jobbikot"
Ahhoz csak az kell,hogy jól végezze a dolgát. Vonáék ettől félnek annyira?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.21. 14:12:17

@Bloodscalp: fiam, a jakobinusok az összes totalitárius, élcsapatos, világmegváltóforradalmáros mozgalom atyjai, remélem, azóta is egymást fejezgetik le odalent :)

Várkonyi 2010.03.21. 14:12:43

@rajcsányi.gellért (ergé):
Csak gondoltad és sejttetted.

Jó dolog a suttogó propaganda, csak gáz, ha észreveszik.

Figyelj, a ballib vonalon már megtanultak az emberek figyelni erre.
Azt már mindenki látja, ha kicseréled a neveket.

Valami eredetibbet, ha kérhetnék. persze tudom, nehéz lesz.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.03.21. 14:15:11

@rajcsányi.gellért (ergé):
madrid? nem egy nagy szám, de mennék azért! utazz kicsit tovább, mondjuk salamancába! vagy ave-val cordoba is csak háromóravalamennyi. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.03.21. 14:18:42

@tölgy:
félreért. kettősen. én kedvelem ergét, ha haragszom, érte haragszom. :)

nem tudni ki szívat kit. a megszokott csoportok nem tudnak semmit. nem értik a helyzetet. valaki belekavart az egészbe. itten nem a pártokon belüli csoportok, nem a pártok mint csoportok basztatják egymást, itt valami ufó jár közöttünk.
döbbenetes új helyzet van, és senki nem ismeri a következményeket.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.03.21. 14:20:26

@Grift:

most államosította őket a Bajnai kormány. :):):)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.03.21. 14:20:47

@Grift: Ne kecsegtessen ebéd után. :( Amikor Mesterházyt említi valaki, a következő gondolatom mindig a "Nahát, már el is vitték?", és aztán a csalódás. hogy csak a másikat. Legyen tekintettel!

@bbjnick:
"Engem Vona nem/sem tud tűzbehozni. De! Ebből a beszédből és a többi jobbikos sztár beszédéből jóformán mást sem hallok, de azt nagyon erősen, mint a kukta szelepén kitóduló gőz sivítását."
Így van.

Bloodscalp 2010.03.21. 14:23:10

@rajcsányi.gellért (ergé): kezd olyan érzésem lenni, hogy valami komoly problémád van Franciaországgal...(Voltaire-t sem bírod...) akarsz róla beszélni?:)

kedves megszólitásod ellenére, nem vagyok benne biztos hogy nem én vagyok az idösebb..(v. egy korosztály)

amenyiben papnak áltál, atyám, nem hinném hogy ez az ősforradalmiság egyenesági rokonságban állna a bolsevizmussal (vagy kommunismussal)

ne ideologizáld túl, inkább szerezz be egy svéd modelt...gyónásra

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.03.21. 14:24:09

@elGabor:
ja, hogy a kis mszp-s mesterházy? ehh, kit érdekel? semmi az.

sensei 2010.03.21. 14:26:22

@mefisto:

Te el vagy tévedve! Azt hiszed gondolkodók tömegéből áll a Jobbik szavazóbázisa?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 14:31:36

@sensei:

Melyik párt szavazóbázisa áll "gondolkodók tömegéből"?:-)

ü
bbjnick

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 14:33:11

@rajcsányi.gellért (ergé):

Akkor mit javasolsz? Rettegjünk mi is a "jakobinusoktól" mint a szoci nyanyák a "minidúcsétól"? Nagyszerű perspektíva!))

Ezután már csak az jöhet, hogy "Vona elveszi a nyugdíjasoktól a 19 ezer forintjukat, meg az ingyenes utazást... Ne már!

sensei 2010.03.21. 14:34:03

@bbjnick:
"Sz*r ügy ez a Jobbik, de megkérdezte már magától valaki, hogy mi volna ma itt, ha a 2006 óta nem működne ez a szelep, ami, így-úgy, de, elvezeti a társadalom kereteit egyre erőebben feszítő belső nyomást/feszültséget.

Lehet nekemjönni;-)"

Én nem megyek Neked, pusztán csak megtippelem, hogy ezt a szelepet bizony a Feri szabályozta be...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.21. 14:35:49

@Bloodscalp: jé, egy magát kb. katolikus konzervatívnak tartó figura nem bírja Voltaire-t, HOGY MIK VANNAK :D

Egyébként igazad van, az angolokat ÉS az íreket, sőt, még a németeket is jobban bírom, mint a franciáka.

Bár pont francia a legtöbb külföldi ismerősöm, kettő kivételével mind balosak :( Engem egyébként fizimiskám alapján már többször franciának néztek saját hazámban :D

A franciák sajnos egy hiperPC társadalomban élnek, olyan ballib média- és kultúrfölény van ott, amiről Vásárhelyi Máriák szoktak álmodni.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.21. 14:37:35

@Grift: Madrid, Toledo, Segovia, körbenézünk a kasztíliai lovagok földjén is.

Egyébként mindjárt kikerül ide Dobray kolléga posztja Madridról, ő múlt héten járt ott, egzotikus kommunistaleső szafárin is járt :DD

sensei 2010.03.21. 14:39:04

@bbjnick:
"Melyik párt szavazóbázisa áll "gondolkodók tömegéből"?:-)"

Senkit nem akarok megbántani, de a két párt szavazói, egy kategória ebből a szempontból...
"Proletár" mindegyik a jelző minden ismérvével együtt...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.03.21. 14:44:51

@rajcsányi.gellért (ergé):
ez már jobban hangzik! a toledói szíp nagy templomban nézzed meg a caudillo kardját, aztán virágot az alcazarhoz, és főhajtás josé moscardó ituarte emléke előtt!
amit érdemes még megnézni, az az egyik zsinagóga ami évszázadokon át katolikus templom volt, így most izrael minden sivítása ellenére keresztekkel van tele. érdemes megnézni az izraelita turisták arcát!! :)

Bloodscalp 2010.03.21. 14:48:39

@rajcsányi.gellért (ergé): szerintem minden népnek megvannak a maga sajátos tulajdonságai...nem jó-rossz szemléletböl, inkább csak specifikusak..

olaszban pedig óriási jobboldali média birodalom van, de nem hiszem hogy ez lényegesen tudná befolyásolni a társadalmat-nem ugy mint a US -ét,

több száz éve halott eszméket és embereket cibálsz elö:) jobb esetben is hipotetikus úton...kevered őket egy múlt századi eszmével-bolsevizmus...szerintem állj le:)

a júdeóliberálbolsevikjakobinistaejrópért
már ne akard fokozni:)

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2010.03.21. 14:48:41

@rajcsányi.gellért (ergé): ezek után mondjam azt, hogy bon voyage?

Cordoba és Sevilla is nagyon megérdemelne egy látogatást, de spanyoléknál mi nem...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 14:49:14

@sensei:

"Én nem megyek Neked, pusztán csak megtippelem, hogy ezt a szelepet bizony a Feri szabályozta be..." --- írod.

Te ilyen képességeket nézel ki Fletókából? Ha ő valóban képes lenne erre, komolyan mondom, újabb nyolc évre megérdemelné a kormányzást:-/ De nyilván nem képes...

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 15:00:33

@sensei:

Hja, hát Pokorni világosan megmondta, hogy a Fidesz nem tart igényt a panelprolikra:-) Mit volt mit tenniük szegényeknek, kerestek maguknak egy olyan pártot, ami igényt tart az ő szavazatukra is:-/

ü
bbjnick

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.21. 15:01:44

@Bloodscalp: "több száz éve halott eszméket és embereket cibálsz elö:)"

Jáj.

Elmélkedj egy kicsit a világtörténelem folyásáról, ismerd fel a különböző ideológiák továbbélő hagyományait a történelem különböző időpontjaiban és helyszínein.

Egy kellemes vasárnap délután pont alkalmas erre!

Bloodscalp 2010.03.21. 15:20:50

@rajcsányi.gellért (ergé): de azért egybemosni dolgokat nem kénne, szerinted egyenes kapcsolat van azért mert ott is volt forradalom, és késöbb oroszországban is volt forradalom?
stb

most késöbb bárhol lesz forradalom, akkor megjelenik a rémkép hogy jönnek a bolsik/kommcsik?

túlideologizálod, ahogy mondtam, nem tudom miért

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.21. 15:27:47

@Bloodscalp: "szerinted egyenes kapcsolat van azért mert ott is volt forradalom, és késöbb oroszországban is volt forradalom?"

Igen.

"késöbb bárhol lesz forradalom, akkor megjelenik a rémkép hogy jönnek a bolsik/kommcsik?"

Igen.

"túlideologizálod, ahogy mondtam, nem tudom miért"

Nem. ŐK ideologizálják túl, ebből lesznek aztán a forradalmak.

sensei 2010.03.21. 15:34:45

@bbjnick:

"Te ilyen képességeket nézel ki Fletókából? Ha ő valóban képes lenne erre, komolyan mondom, újabb nyolc évre megérdemelné a kormányzást:-/ De nyilván nem képes..."

Bocs eltévedtem. Azt a következtetést vontam le sűrű ittlétedből, hogy érted az "idők" szavát...
Látom nem. Most mondom, hogy mondod, de nem érted:-)

Bloodscalp 2010.03.21. 15:36:45

@rajcsányi.gellért (ergé): szerintem többnyire nem ideolgiából lesz forradalom MÁR(anno párizsban talán még igen), a 20.század második felétöl...ez jó bizonyíték..akár az '56-os, wittner mária sem volt kommunista csak a példa kedvéért...

de részemröl ezt lezárnám, mert látom, hogy elég korlátoltan nézed a dolgot-ezen a vasárnap délutánon...

sensei 2010.03.21. 15:37:53

@bbjnick:

A bunkó módon közvetített üzenetedre valami hitelesnek tekinthető forrás? Esetleg?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 15:41:21

@rajcsányi.gellért (ergé):

Nem szeretnék én ebbe a nívós vitába beleszólni, de ezt a nemzeti bolsevik-izét szerintem is teljesen felesleges erőltetni. Nem fog átjönni. Vagy maximum úgy jár, mint a ballib fasizmus-bélyege. Köznevetség tárgyává válik és annyi lesz rá a reakció: persze, fasiszta vagyok, b*****meg/persze, bolsevik vagyok, b*****meg...

És ha mindenki ugyanabból a japánkubikos-s***lyukból bújt elő, akkor, ezek szerint, te egyetértesz a német nemzetiszocialistákkal is, akik a Római katolikus Egyházat is a zsidóbolsevik világösszeesküvés egyik fellegvárának tartották, mely fertőz, mint a lepra?:-/

ü
bbjnick

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 15:42:29

@rajcsányi.gellért (ergé):

Ezek szerint a forradalmárok miatt lesz forradalom, nem pedig azért, mert a hatalom (az ellenzéket is beleértve) tehetségtelen, korrupt, gyáva, impotens. Érdekes meglátás.
Én csak annyit mondok, hogy a Jobbikot az MSZP hozta létre a folyamatos elkúrásával és a FIDESZ hozta létre a szánalmas gyávaságával, impotens hozzáállásával.

Valahol megértem a Fidesz belső köreinek reagálását. Húsz évet vártak rá tátott pofával, hogy kihaljon mellőlük az Mszp. Most úgy néz ki, sikerült, erre jön valami Vona meg Jobbik, oszt' beleköp a levesbe! Pedig már örök életre a seggük alatt érezték a bársonyszéket. Hú, de jó lett vóúna! Erre jönnek ezek.. mit képzelnek??? Ki hívta, ki küldte őket???

Ezt a szánalmas gondolkodást még meg is ideologizálni, oroszokkal, irániakkal, mszp-s titkosügynökökkel, jakobinusokkal meg az anyámkínnyával... kurvagyenge baz'meg!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.21. 15:52:24

@Thulsa Doom: @bbjnick:

OMG

na még egyszer röviden, mielőtt elviszem sétálni a rottweileremet a Balaton partjára:

a régi Rendet felforgató francia forradalom óta jellemzően a fejlődésben és társadalmi osztályharcban hívő, társadalmon belüli és kívüli ellenségeket elpusztítani vágyó, egyenlősíteni akaró baloldaliak robbantottak ki forradalmakat a nyugati civilizációban. ez alól volt néhány kivétel, pl. a magyar '56.

az ezekre születő reakciókból alakult ki a konzervativizmus szelleme, no meg a jobboldali politika.

mondtam mindezzel valami újat?

Tölgyet kérdezzék meg, ő jóval többet tud mesélni minderről.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.21. 16:04:00

Röhög is a Fidesz ezen a "hülye Vona gyereken", ezért kéri lépen-nyomon a választóikat, hogy MINDKÉT szavazatot rájuk adják.

Nevetségesek vagytok ezzel a felturbózott Jobbik fikázással, amit hetek óta (lehet régebben, nem olvastam a blogot) műveltek.

Hiába na: nem az MSZP itt az igazi ellenség! Tudjátok ezt ti is! De nem kell ennyire burkoltan előadni!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 16:06:10

@rajcsányi.gellért (ergé):

Khmmm! "a fejlődésben és társadalmi osztályharcban hívő, társadalmon belüli és kívüli ellenségeket elpusztítani vágyó, egyenlősíteni akaró baloldaliak robbantottak ki forradalmakat a nyugati civilizációban"

Ezekből melyik áll a Jobbikra? Populisták, csiszlikek, oké, de honnét veszed, hogy progresszióhívők, hogy osztályharcban gondolkodnak, hogy egalitáriusok vagy kollektivisták ? (A külső és belső ellenségét minden társadalom el akarja pusztítani, úgyhogy, ezt most ne is forszírozzuk:-)) Hol hangzott az el vagy hol van az leírva, hogy a Jobbik forradalmat akar?

Azt értem, hogy h*lye vagyok, csak azt nem értem, hogy miért bolsevik a Jobbik?

ü
bbjnick

Bloodscalp 2010.03.21. 16:06:18

@rajcsányi.gellért (ergé): szerintem valami kegyetlen stakikusan szemléled a világot is, és a politikát is, azonnal beskatulyázol mindenkit valahová...

mint valami kemény porosz tábornok a 2. vh elött, még egy pár meglepetés még vár rád

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.21. 16:09:17

Gellért áruld már el nekem, hogy a legújabb Fidesz-Blikk újság az kiknek szól? A kikezdhetetlen polgári konzervatívoknak?

nemzeti-radikal.blog.hu/2010/03/21/bulvarra_fel_polgartarsak_2_resz

Ez megint hasra esés lesz a nagy pofa után!

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.21. 16:11:38

És áruljátok már el nekem, hogy miért nem cikkeztek olyan emberekről, akik több százezer embert anyáznak és pogányoznak le FIDESZES lakossági fórumokon?

Bayer nem érdemelne valamilyen díjat?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 16:14:54

@sensei:

"Azt a következtetést vontam le sűrű ittlétedből, hogy érted az "idők" szavát... Látom nem." --- írod.

Idők szavát???

"A bunkó módon közvetített üzenetedre valami hitelesnek tekinthető forrás? Esetleg?" ---- írod.

2002-es választási kampány. Kerestem a YouTube-on, de sajnos nincs fenn. Pokorni nagyon határozottan kijelentette, hogy a Fidesz nem a panelprolik pártja, rájuk a panelprolik ne is szavazzanak. Később ebből a Fideszen belül is volt "muszmusz".

(Ez is bunkó egy bunkó üzenet volt?:-))

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 16:16:03

@bbjnick:

Ez is bunkó egy bunkó üzenet volt?=Ez is egy bunkó üzenet volt?

Tündér_Lala 2010.03.21. 16:19:41

Definíció szerűen a forradalom:
A hatalom nem képes a régi módon urlkodni, az elnyomottak nem hajlandóak a régi módon élni.

Hozzátenném, hogy minden forradalomnak kiváltó okai közé tartozik, hogy a hatalom a réginél sokkal arrogánsabb, pimaszabb lesz, az elnyomottak oldalán pedig a leglényegesebb, hogy tömegek kerülnek olyan helyzetbe, hogy már nincs mit veszíteniük.

A rendszer amely ellen felkelnek szinte lényegtelen.

Tündér_Lala 2010.03.21. 16:23:39

A poszthoz: Vona Slotásodik, ez pedig engem taszít. Lehet magyarázni, de ettől nem lesz joibb a dolog.

LACEK 2010.03.21. 16:27:57

@rajcsányi.gellért (ergé): Tévedsz. Nem nagyon, kicsit. Az orosz forradalom vezetői-ideológusai loptak a jakobinusoktól, viszont egy forradalom létrejöttéhez elengedhetetlen, hogy a nép szenvedjen. A nép meg szarik az ideológiára.

"késöbb bárhol lesz forradalom, akkor megjelenik a rémkép hogy jönnek a bolsik/kommcsik?"

Igen."

Igen ? És ha egy BOLSI/KOMCSI rendszer elleni elégedetlenség szüli a forradalmat (1956 Magyro., 1968 Csehsz.) vagy majdnem-forradalmat (1981, Lengyelo.), akkori is ?

"Nem. ŐK ideologizálják túl, ebből lesznek aztán a forradalmak."

Lószart, mama. A forradalmak, vagy egy bizonyos rend(szer) elleni felkelések kiindulópontja és nulladik feltétele az, hogy az emberek jelentős része szenvedjen. Aztán bizonyos esetekben erre rámászik az ideológia, de ze sem mindig van így (rabszolgafelkelések az ókorban, parasztlázadások a középkorban, stb. - szartak ők az ideológiára). Vajon miért nem volt semmi esélye sem egy forradalomnak a 70-es évek langymeleg kádári Magyarországán ? Mert mindenkinek volt tető a feje felett, senki nem éhezett, volt hideg virsli meleg sör, azért.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 16:29:30

@Tündér_Lala:

No, látod, ez például egy remek érv Vona ellen: Vona Slotásodik, ezért meg ezért... (kifejtve, igazolva, indokolva).

De az, hogy bolsevik!!!:-(((

ü
bbjnick

sensei 2010.03.21. 16:32:47

@Tündér_Lala:

Mondjuk engem soha nem vonzott...

Lev Menachem 2010.03.21. 16:33:39

jobbikos ismerőseimnek az volt a legnagyobb bajuk orbánnal, hogy nem buktatta meg a kormányt pedig azzal hitegetett minket

ezekután kíváncsi leszek mit szólnak majd a jobbikosok, ha nem lesz meg vonának a kétharmados többsége:)

egy esetleges politikai konfliktusban pedig várom h a jobbikus politikusok, mind egy szálig visszaadják a képviselői mandátumukat:)

cinizmus off

sensei 2010.03.21. 16:36:03

@bbjnick:

"Ez is bunkó egy bunkó üzenet volt?=Ez is egy bunkó üzenet volt?"

Ha valójában így hangzott el, akkor az...

Bloodscalp 2010.03.21. 16:39:18

@LACEK: simán azt mondja, hogy minden komunista rendszer elleni forradalom-kivétel...

@Lev Menachem: és ezzek után te hova voksolsz?:)

ucsacsu 2010.03.21. 16:50:47

@Lev Menachem:
Lehet,hogy egy kormány buktatáshoz nagyobb szellemi kapacitás kell,azon lehet vitatkozni,hogy a semmit tevés a korlátok felismerése volt vagy csak pusztán gyávaság. De nem tudom,hogyha a vona kivinné az embereket az utcára hányan akarnának a vona nevével a szájukon meghalni,mert a forrdalonnak egyik ismerve,hogy ott ölik az embereket. Na okosok most lehet mesélni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 17:00:26

@ucsacsu:

Miért is kellene itt most forradalmat csinálni? Húsz nappal a választások előtt:-) Ez most hogyan került elő?

ü
bbjnick

Bloodscalp 2010.03.21. 17:03:09

@bbjnick: 1-2-3 éve miért került elő?

teknős 2010.03.21. 17:04:40

@Várkonyi: "Arra a felvetésre, hogy már túlságosan utálják egymást ehhez: az Orbán is azt mondta 92-ben hogy egyetlen párttal képzeli lehetetlennek a koalíciót: az fkgp-vel."

Csak a ontosítás kedvéért, ez a szöveg egyszerűen hazugság. Senki a fideszes poltikusok közül egy pillanatig sem állította, hogy elképzelhetetlen a koalíció. Csak annyit, hogy szeretnék elkerülni.

Aki ezt mondja, az nyilvánvalóan balliberális szemszögből nézte a jobboldalt akkoriban.

Pártot ugyan váltottatok 2006 után, de gondolkodási panelekben viszont emeszpések maradtatok...

LACEK 2010.03.21. 17:07:51

@Bloodscalp: Abban a hozzászólásában, amire reagáltam, ez nem volt benne, csak egy későbbiben írta, ezzel is beismerve hogy a fentebbi véleménye hibás vagy legalábbis hiányos volt. Így már közelebb jár az igazsághoz, de nem csak azok a kivételek, hanem az ideológia-mentes felkelések nem-kommunista elnyomó rendszerek ellen is.

ucsacsu 2010.03.21. 17:10:08

ki beszélt itt forradalom kezdéséről elvi síkon próbáltam felhívni a figyelmet a forradalom tulajdonságára,tudniillik,hogy ahol lőnek ott vissza is lőnek.

teknős 2010.03.21. 17:17:10

@bbjnick: Nekem csak az az érdekes, hogy a szélsőjobb mennyire ugyanaz képes maradni hossz időn keresztül. 2002 óta leírt három kört, és visszafordul saját magába, hogy kezdje előlről az egészet. Ha valamit sajnálok a Jobbik.NET eltüntetésében, az az, hogy ott dokumentáltan megtalálható volt ez a körben járása a radikáljobbnak.
A széljobb nevezze magát bárhogy ezeket a köröket írja újra és újra.

Semerre sem halad. Most sem. A Jobbik1 folyamatosan ki- és beszáll, a Jobbik2 masszívan tunyul és a Jobbik3 pörgeti a mókuskereket.

Bell & Sebastian 2010.03.21. 17:17:58

Én nem tudom Pesten hogy van, de a fűnyírómat rendszeresen viszi egy büdös komcsi, a pecások közül a szadeszes buzival lehet csak jókat beszélgetni, a plébános feltűnően érzékeny szociálisan, a polgi pályázati nyertességért még a sarló-kalapáccsal is forogna a harangtoronyban egy napig, a beosztottait feljelentgető igazgató óbégat a legtorkaszakadtabbából a körmenetben, és a többi.

Egyedül a befektetési biztosítós csókát utáljuk egyformán. Sose dolgozott, KISZ -titkár is volt, érettségi nuku, tréning tréning hátán, piramis építés. Minden idősnek/félkegyelműnek elszedi a megtakarítását, akit kiszemel magának.

No, ez az, aki idáig még mindenkit átbaszott!
(Velence oroszlánja)

Amúgy jól vagyunk, csak lenne több keresztelő és kevesebb temetés! Ja, és eltűnt a pénz, viszont éhen-szomjan utoljára döglünk.

Bloodscalp 2010.03.21. 17:18:41

@LACEK: na igen, magyarország tipikusan egy olyan hely, ha svájci szintü gazdasága lenne, senkit nem érdeklne ha 1-10-100 ember mint politikai fogoly börtönben van-koholt indokok alapján..
(nem budaházy alapon, hanem hanem Igazi poltikai fogolyra gondoltam:)

szóval ha jól élünk, a többi mellékes...
szar kimondani, de így van...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 17:26:29

@Bell & Sebastian:

Idilli;-)

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2010.03.21. 17:28:53

@bbjnick:

Hagyd a francba, mára elfogytak az ártatlan királykisasszonyok.

- Hallom, megnősültél. Mesélj, milyen az asszony az ágyban?
- Háát..., van aki dicséri - van aki nem!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 17:29:24

@teknős:

Hogy ez hogy, ezt kicsit részletesebben is szívesen elolvasnám:-) Te úgy is jóba vagy a Lolával, írj nekik erről egy posztot, szerintem sokakat érdekelne...

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 17:30:55

@bbjnick:

Te úgy is jóba vagy=Te úgyis jóba' vagy

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 17:31:56

@Bell & Sebastian:

#:-/

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.21. 17:35:09

@Bloodscalp:

Én nem emlékszem arra sem, hogy 1-2-3 évvel ezelőtt forradalomról esett volna szó. Népfelkelésről igen, ha másként nem megy a kormány elmozdítása. De arra nem emlékszem, hogy meg szerette volna bárki is változtatni a rendszert...

ü
bbjnick

Lev Menachem 2010.03.21. 17:40:05

@Bloodscalp: természetesen a fideszre, de amúgy a jobbiktól sem félek, mert azt tartják, amelyik kutya ugat az nem harap

márpedig a jobbik eddig csak hangosan ugat, de a kormányzás (parlamenti munka) az más tészta

én mindig annak a híve voltam hogy a konkrét munka (és a hitelesség) alapján kell a pártokat megítélni, nem pedig a szájkarate jártasságban, mert abban mindenki nagyon pro

az meg sztem rég rossz, ha valaki egy kampányból akar túl sok konzekvenciát levonni

Lev Menachem 2010.03.21. 17:41:42

egyszerűbben:

kampány, sajt tájok, naggyülik = marketing, kb mint mosópor reklám

törvényhozás, szavazás = tényleges politikai munka

Bloodscalp 2010.03.21. 17:42:24

@bbjnick: hm..pedig szinte mindenkinek ezzel a rendszerrel van gondja-és van is baja elég..

szerintem szóba került a forradalom is anno a TV-nél pölö...de néhány tízezer ember se nem népfelkelés se nem forradalom

asz_tapasz (törölt) 2010.03.21. 17:44:14

@rajcsányi.gellért (ergé):
"a Jobbik és a Fidesz durva harcot folytat egymással, szó nincs itt szövetségkötésről"

Nagyon remélem, hogy ez csak a felszín. Hogy a háttérben komoly egyeztetések folynak, és még a függöny mögött is összekacsint a két párt vezérkara, mielőtt egymásra irányozná a légpuskát.
Nagyon várom a varsói gyorsot, amire ti már lehet hogy nem is emlékeztek.
Nem érdekel a kuruc, nem érdekel a hírlap. Végre két jobboldali-nemzeti (tudom, a Jobbik nálatok nem jobboldali, a Fidesz a kurucon nem nemzeti) párt van az élen, ha jól tartjuk magunkat, együtt bőven kétharmad fölött. Történelmi esély a megtisztulásra, a posztkomcsi maradékok, klientúra, beidegződés legalább részleges eltakarítására.

És igen, marhára tudnék örülni egy Fidesz-Jobbik koalíciónak, ahol nem egymás bedarálása, hanem egymás jó tulajdonságainak erősítése a célja, és a 2014-es választásokon egy tiszta, nemes, posztkommunista-mentes küzdelem az eredménye, két jobboldali párt között.

Ha a lengyeleknek ment, nekünk is kell hogy menjen. Különben ugyanott vagyunk mint 20 éve egyfolytában: mucsaiak-bibsik, fasiszták-kommunisták, merazorbán-meravona.

Geci unalmas lenne.

Bloodscalp 2010.03.21. 17:51:15

@Lev Menachem: azt azért nem mondanám hogy "pro"szinten vannak kis pártjaink
kampányból...egyre inkább úgy tünnik mintha kötelező nyüg lenne a kedves politikusainknak egy kampány...és úgy sporolnak röviditenek vele ahol tudnak,
mindegyik kiépítette a maga kis médiaelérhetöségét vagy birodalmát, és azokon keresztül meg a nyilatkozat háború...ez nekem nem kampány, sima sárdobálosdi...

Bell & Sebastian 2010.03.21. 17:53:14

@bbjnick:

Mondjuk a politikai vonzódások tárgyait személyesítettem meg, az ártatlanság vélelme senkit sem illet meg, szerintem.

LACEK 2010.03.21. 17:57:42

@Bloodscalp: Egyetértek, de kissé pontosítanék:

1. biztos hogy lennének akiket ez érdekel, de a többséget nem, így erre nem lehetne alapozni nemhogy egy felkelést, de még egy nagyobb tüntetést sem

2. ez nem csak nálunk lenne így, Pinochet Chile-jében vagy a hitleri németországban is így történt

Lev Menachem 2010.03.21. 18:01:50

@Bloodscalp: a kampány a politikia győzike show-ja, ilyen a természete, de erről az átlag júzer is tehet

asz_tapasz (törölt) 2010.03.21. 18:06:44

@Lev Menachem: nem lesz kisz-titkár, hazug, tolvaj, illegitim miniszterelnökünk 2010-14 közt, így a mandátumukat se kell visszaadják a jobboldali politikusok.

Bloodscalp 2010.03.21. 18:10:15

@LACEK: igencsak népszerü lenne az a párt aki 20 év politikusait azért "számoltatná el" mert szar rendszerváltást csinltak, és nem vették elő az elöző rendszer embereit '90-ben..

a jobbik ezt nem nagyon teheti, mert tele van ő is ilyen politikusokkal, akik részt vettek a 20 évben..

kövér néha elmélázik hogy a fidesz hibázott hogy nem számoltatta el akkor őket...de ennél tovább nem megy(pedig ezt az gondolatsort meghallgatnám tőle:)

az LMP meg egy kis nyuszipárt ehez, ők nem ilyen radikálisok...

Bloodscalp 2010.03.21. 18:14:12

@Lev Menachem: a győzike show lényege azért győzike:)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.03.21. 18:19:03

jó látom, hogy a "retteg(tet)és" témájának szakértőjét rettegéssel vádolják?

Muhaha! visszanyalt a fagyi :DDD

ucsacsu 2010.03.21. 18:20:47

@teknős:
Majdnem ezt hívják konzervativizmusnak,köszönj neki,szerencséd van,hogy találkoztál vele.
Tudod ez nem olyan ,hogy ma erre megyünk holnap arra,éppen attól függően ,hogy ki kiabál hangosabban.Hogy körbe járnánk annak aza z oka ,hogy a maszoptól most erre volt lehetőség,elég baj ez,de így van ,majd most remélhetőleg változik minden

Tündér_Lala 2010.03.21. 18:24:40

@bbjnick: Nézd én most nem állok neki guglizni nyilatkozatokat,azokat párhuzamba állítani stb.

Mi szimpatikus a jobbikban ?
Érzékeli a valóságot, a kisemberek problémáit, bajait és ezt bátran szóvá is teszi, bármennyiere ágálnak is ellene a hatalmasok és a PC lakájmédia.
Meg tudta szervezni támogatói táborát és számomra nagyon szimpatikus, hogy az emberek hajlandóak időt és munkát áldozni közös céljaik, a változás elérése érdekében.
Kétségtelen haszna tevékenységüknek, hogy felkavarták az állóvizet és és ez a mindenki által áhított tisztulás irányába vezet.

Mi a probléma a jobbikkkal ?
Megoldási javaslataik kérdéseket vetnek fel illetve nem vállalhatóak. Pldául a gárdat eggyetlen jogállam sem tűrheti meg ebben a formában, mert a rendvédelem állami monopólium,jog és kötelezettség. Ráadásul ellenőrizhetetlen, hogy mikor kinek a kezébe kerül a vezetése és milyen tsztázatlan célra használják. (Ugyanakkor ki kell emelni, hogy végtelenül tiszteletre méltó az abban szerepet vállalók önzetlen, személyes hátrányokat is vállaló jószándéka, ha maga a gárda tévedés is.Továbbá az eddig tanusított fegyelme is kiválló.)
Tehát a gárda egy lehetetlen állapotra adott rossz válasz.
A felvetett jogos problémák előadása vállalhatatlan hangnemben történik. Pédául a cigány lakosság egy részének megélhetési szaporodása, a nyomor hatványozott újratermelése valós probléma. Ugyanakkor azt úgy szóvátenni ahogy tették "A pénzünkön tenyésztik a cigányokat", az az eredeti jogos felvetés devalválását eredményezi, mert embertelen a szóhasználat.
Pontosan a fenntiek miatt széljobbosnak elkönyvelt párt vállahatatlan koaliciós partnar, mert a világ hatalmaival kötendő szükségszerű kompromisszumoknak (reálpolitikai szügségszerűség, mert az ország felemeléséhez pénzügyi mozgásteret kell teremtenie az új kormánynak.) útjában áll.

Nos a utolsó napok nyilatkozatai pontosan legfőbb erényüket, a kitűnő valóságérzékelést kérdőjelezik meg. Abba az ellentmondásos helyzetbe hozták magukat, hogy akkor a leghasznosabbak az országnak, ha a következő kormány azon intézkedéseit, amely valóban a nemzet felemelkedését szolgálják, kivülről támogatják. Ez viszont a saját céljaik ellen hat, megszűnésüket eredményezheti. Nos kérlelhetetlen hazafiak ez a dilemma.

Bell & Sebastian 2010.03.21. 18:33:58

Pisztácia nincs, lócitrom meg elfogyott.
Nyalás nem is volt, de cumi lehetséges.

Ez ám a petting! Olyan konspiratív-fajta.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.21. 19:09:59

@LACEK: @Bloodscalp: @Thulsa Doom: módszeresen keverik a lázadást a forradalommal. Kéretik a tárgyban némi tanulmányokat folytatni. Segítségül: induljanak el a revolutio szó nyomában.

@Grift: természetesem Putyin és még ezek-azok mindig kavarnak, de mindig van mozgástere a helyieknek is. A Porta hűbéresei voltak a román vajdák, de hogy pont ki tudott vajda lenni, az az ő meccsük eredménye volt.
Mo most annyit ér, mint mondjuk a Havasalföld egykor.

Bloodscalp 2010.03.21. 19:14:55

@tölgy: már értem miért maradt el a forradalom/népfelkelés 2006-ban, mert te nem voltál kéznél mikor szükség lett volna rád:)))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.21. 19:20:21

@Bloodscalp: maguk nem tehetnek arról, hogy a honi történelem tankönyveket marxisták írják, akik a forradalmat visszavetítik a tört. mat. tanítása szerint mindenféle felkelésre.
Arról viszont tehetnek már, hogy az elmúlt 20 évben nem használták ki a szabadságot, és nem tájékozódtak.

m.logic 2010.03.21. 19:26:12

Először is, ha a Fidesz mond olyan abszurditást, hogy a Jobbik elveszi a szavazataikat (le nem adott szavazatok nem az övék), akkor a Jobbik is mondhat olyat, hogy a Fidesz veszi el tőlük a szavazatokat. Röhej ezt szóvá tenni.

Jelenleg nem vanília fagyi és csokidarabos vanília fagyi közül választhatunk, hanem vanília fagyi és lószar közül. Szóval lehet, hogy néha forradalmak lesznek a társadalom ellenségei dumából, de ez nem jelenti azt, hogy nincs igaza annak, aki mondja. Mint most.

Bloodscalp 2010.03.21. 19:30:50

@tölgy: nekem azért így jó...-tarts nyugodtan tájékozatlanak...ahogy itt beszélgettünk..rajcsi logikájában van némi hiba...

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 19:54:01

@tölgy:

Nincs itt semmi keverés. Lázadás az a fajta forradalom, amit még "idejében" le tud verni a hatalom. Ha már különbséget akarunk tenni.
De valahogy a lázadásnak negatív felhangja van, a forradalomnak pedig pozitív. Úgyhogy arra a "kardcsörtetésre" ami számodra szimpatikus használd a "forradalom" kifejezést, az ellenszenves mozgalmakra meg a "lázadás"-t.
Ha már ilyen szép, választékos anyanyelv adatott nekünk.

teknős 2010.03.21. 19:55:10

@bbjnick: Jó lenne, de nekem erre nincs időm. Túlságosan aprólékos munkával kellene összemókuskázni még a Jobbik.NET archivummal együtt is, de nélküle ...

teknős 2010.03.21. 19:57:04

@ucsacsu: Egy fenét. A szélsőjobb folyton mozog és nem állandó, csak éppen visszafordul önmagába. Nem állandó csak ostoba.

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 20:02:29

@teknős:

"...Nem állandó csak ostoba."
Igazad van teknőc. Ellentétben a Nemzet szeretett Miniszterelnökével és pártjával, ami viszont állandó és okos.
Ez így kerek.
Most már leülhetsz, holnapra jobban készülj fel!

Bloodscalp 2010.03.21. 20:09:33

@Thulsa Doom: csak ritkán nyer...20 évente 1x.....hogy a fene vigye el, a baj persze a nemzettel van...csak nemzet pofájába nem szabad mondani...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.21. 20:10:50

@Thulsa Doom: sajnos nem. Ezek a szavak foglaltak. Nemzedékek adtak nekik jelentést, bár a marxisták úgy látom nagy sikerrel keverték össze ezeket.
Még egyszer: revolutio.

BTW, a forradalomban/revolutioban nem látok semmilyen pozitívat, mint ahogy a lázadás sem az.

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 20:18:52

@tölgy: Úgy látom,te ideológiailag túlképzett vagy!))
Persze kinek a pap, kinek a papné. Én meg a "konzervatív"-ban nem látok semmi pozitívat. Valahogy mindig a májkrém meg az olajoshal ugrik be a szóról. De lehet hogy ez is csak valamiféle tudat alatti marxista beidegződés...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.21. 20:24:11

@Thulsa Doom: nem a konzerv szeretete különböztet meg minket egymástól, hanem az, hogy én tudom miről beszélek.
Maga meg megtehetné, hogy utánanéz annak mit jelent a revolutio, ha annyira szereti, és mit a lázadás, és ezt miért nem szeretik azok, akik az európai keresztény kultúrában nőttek fel.

Bloodscalp 2010.03.21. 20:37:15

@Thulsa Doom: ...kinek a ministránsfiú:P

@tölgy: lehet te tudod miröl beszélsz, ha viszont azok akikkel beszélsz nem értik, akkor kinél van a hiba?:)-esetleg rosszul adod elö...

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 20:40:46

@tölgy:
A keresztények nem szeretik a revolutiot?
Pedig a kereszténység is "revolutio"-ként indult. Először is szembement az addigi társadalmi renddel, aztán pedig a francia forradalomhoz mérhető hatékonysággal irtotta ki azokat, akik a keresztény revolutio ellenségei voltak. Kinek a kard, kinek máglya jutott. Giotin csak azért nem, mert az csak későbbi találmány.
A "keresztény európai kultúrkör" csak azóta nem szereti a revolutiot, amióta fordult a kocka és az ő fejük gurult el a testüktől természetellenes módon.
De minderről ön is értesülhet, ha a történelemkönyv elejét is tanulmányozza, nem csak az Újkor és Legújabb-kor bekezdéseket.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.21. 20:47:31

Én ennyi hozzászólást most nem olvasok el, de nyilvánvaló, hogy Vona csak szellemesen válaszolt a Fidesz örök sikongatására, hogy a Jobbik veszélyezteti a kétharmadát. Jó poén volt. Hol van az megírva, hogy valakinek "jár" a kétharmad? Tessék megdolgozni érte, kicsit Bill Gates-es ez a fidesz-tempó. ( ne vegyétek meg a konkurens szoftvert, a miénk a jövő héten jön ki és még faszább)
Egy ilyen jó poénon felindulva egyből jakobinusozni, RG, fordítva ülsz a lovon és visítasz, hogy milyen hülye a nép, ha képes ilyeneket tömegesen támogatni. Akkor ki a jakobinus?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.21. 20:51:42

@Bloodscalp: bizonyos műveltséget, előtanulmányokat feltételezek a beszélgetőtársakról. ÉS a megértés vágyát is.
A ballib barbárokat nem lehet sem tanítani, sem velük beszélgetni. Élvezik a tudatlanságukat és még büszkék is rá.

@Thulsa Doom: nézze, maga fájdalmasan műveletlen. Ha tanulni akarna, már rég utánanézhetett volna a revolutio jelentésének. Tudok ajánlani 1-2 tűrhető BA képzést itthon is, valamelyiket elvégezhetné.

Bloodscalp 2010.03.21. 20:57:46

@tölgy: ez fájt:))) egyrészröl hogy barbározol stb---a politikai besorolást is..na mindegy...megszoktam

egy kérdésem lenne:)

mit gondolsz, mi a forradalom?

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 20:59:11

@Arma Gedeon2: Ehhez már tényleg irgalmatlan hülyének kell lenni, hogy valaki ne vegye észre ebben a poént.
Inkább arról van szó, hogy a Fidesz sem számított ilyen jobbikos megerősödésre és most fejetlenül betámad. De ez inkább röhejes, mint hatékony.
Már eleve az is vicc, hogy "a Jobbik elveszi a szavazatokat" Mintha Viktor a farzsebében hordaná mind a kétmillió szavazatot, amit Vona megpróbál elvenni.
Erre pont jó visszaszúrás volt Vona kétharmados szövege. De hogy erre hogy jött a jakobinusozás, ehhez már az én kiterjedt fantáziám is kevés.

==T== 2010.03.21. 21:03:43

Jajj srácok, a Fidesznek is elég sok hajmeresztő beszólása volt az elmúlt 8 évben...

Egyébként a Fidesz nélkül vélhetően tényleg 2/3 közelében lehetne a Jobbik.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.21. 21:04:10

@Thulsa Doom: szerintem megfontoltabban vitázz Tölggyel, mert hatásosnak szánt replikáid csak a jobbikos máz mögötti vulgárbal érvrendszeredet leplezik le.

a pedofil papokat még nem hoztad fel?

==T== 2010.03.21. 21:05:53

Ha van bennetek egy kis jóérzés, ezt is kitesziket:

"Ha már a cigánybűnözésnél tartunk,a Fidesz által neonácinak,rasszistának,szélsőségesnek nevezett,- Orbán Viktor által lepofozni szándékozott- „betiltott” Magyar Gárda Mozgalom csendőr tagjai védték meg Dunafalván a randalírozó részeg támadásától az ott plakátozó három fideszes aktivistát. Ugyanis gárdistáink nem nézték, hogy ki milyen párthoz tartozik, csak azt, hogy meg kell védeni őket. A három aktivistának az volt a szerencséje, hogy a közelben lévő Művelődési Háznál a Jobbik lakossági fórumára gyülekeztek szimpatizánsaink, és miután észlelték a bajt, segítettek a támadás elhárításában. Ennyit a szélsőségezésről!"

barikad.hu/node/49430

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 21:06:10

@tölgy: Köszi, de nem tudok élni vele. Sajnos hülyére dolgozom magam, így nincs se időm, se pénzem rá. De te beiratkozhatsz, majd én meg a hozzám hasonló hülyeproli-jakobinusok finanszírozzuk az adónkból a te további szellemi fejlődésed egész a Nirvánáig.

Lev Menachem 2010.03.21. 21:10:39

@Thulsa Doom: Vona Gábor mondott ennél nagyobb marhaságokat is mostanában, úgyhogy nem levágós, hogy most viccel, vagy csak kicsit meglódult a nyelve

inkább valószínűbbnek tartom, hogy a cél ez volt; bekerülni a médiába

úgyhogy ez inkább csak egy médiahack amit rg megevett(?) ráadásul a jobbikszavazók egyszerű népében biztos lesznek szépszámmal akik ezt komolyan is veszik

reality 2010.03.21. 21:15:55

@Thulsa Doom: Akkor legalább ne okoskodj, és majd nem tűnik fel senkinek, hogy műveletlen vagy.

elfelejtette 2010.03.21. 21:29:27

"a Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmados győzelmét"

Akar tetszik, akar nem, a Jobbik egyertelmuen a Fideszben latja a fo ellenseget, honapokkal a Fidesz kormanyrakerulese elott. Ez azert sokat elarul roluk.

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 21:30:27

@reality: És a ti műveltségetek miben mutatkozik meg? A szalonpolgári gittrágás nem egyenlő a műveltséggel. Ez szimpla pojácaság.
Érvre érvet, poénra poént, ha lehet. A politika nem a tudományos értekezésről szól. Aki még ezt is képtelen felfogni, az ne beszéljen műveltségről, mert hangosan körberöhögöm.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.21. 21:32:44

@Thulsa Doom: OK, vulgárbaloldali nézeteidről szóló sejtéseinkhez további támpontokat adtál.

Bell & Sebastian 2010.03.21. 21:44:08

@reality:

Ha a prekogníciós képességekre terelődik a szó, rögtön el is mosódnak ezek a nem-nüansznyi különbségek.

Nesze neked demokrácia!

(azért azt nagyon csodállanám, ha az eddig mellőzött és számtalanszor megcsalt, fejőstehénnek nézett, a végére csődbe kergetett Magyar Vállalkozó nem forralna bosszút)

Emlékeztetőül: Megyeri híd, M6, Völgyhíd, csak a legutóbbi termésből.

Habnak ott az építőipar. Csupa nehézfiú, most kicsit ráértek az utóbbi időben, akadt egy kis zsé is még a ládafiában.

- Kit érdekel az értelmiség? -gondolták.
- Ez csak a pénzről szól, majd jól belemarkolunk mi is!

Ezért mindegy, ki mennyire kiművelt ideológiailag. A domináns gén a gátlástalanság és telhetetlenség. Hogy ez erkölcstelenség? Az sose' volt, most mitől lenne?

A domináns többség nem emeli magához a kisebbséget semmilyen értelemben, a kisebbség szintjére süllyed a többség!
Lsd.: közlekedés, EU, politika (erkölcs). Nyakunkon a kés, ezt mindenki érzi. De akinek már elvágták a torkát, annak nagyjából mindegy! Ezt kellene megérteni végre!

Bloodscalp 2010.03.21. 21:56:22

@rajcsányi.gellért (ergé): a mai napi ámokfutásodról eszembejutott valami:)

olvastam egy történelemkönyvet-magyarok története, államalapítástól-reformkorig..sok ilyen könyv van, a pontos cím,szerző ha érdekel megkeresem,
elég sok pontatlanság van benne...

de ami iszonyat durva volt...az ez-holt komolyan le volt írva!!!!-igyekszem szó szerint idézni fejböl-esetleg kikeresem:)

..Aba Sámuel nemes létére a parasztokkal barákozott, ezért ő volt az első kommunista Magyarországon..
(gyakorlatilag a világon, az "utódokat" messze-messze megelözve:)

ezzel csak azt akarom mondani, hogy elég sokan ideológiák mentén és által már teljesen hülyeségben élnek, cselekszenek, mondanak...

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.21. 22:01:16

@rajcsányi.gellért (ergé): Miért, mi a baj a "vulgérbaloldali" nézettel? A dolgokat nem kell túlbonyolítani. Ami kerek azt gurítani, ami szögletes azt meg vinni. Ennyi.
Sajnos a mi kiművelt emberfőinkkel idáig sem sikerült eljutni. A bizonyítványt kiállították magukról húsz év alatt. Kár most az okostojájst játszani, mert már egyre kevesebben kíváncsiak rá. Megadatott a bizonyítás lehetősége, de nem éltek vele. Márpedig ez azt jelenti, hogy szart sem ér a tudományuk, hiába lengetik a papírhegyeket az elvégzett iskoláikról.

Ilyenkor bizony eljön a vulgárbal-jakobinus tahók ideje, hogy nyakára lépjenek az impotens okostóniknak és végre gurítsák azt a kibaszott gömböt, ne pedig a hátukon vigyék.

LACEK 2010.03.21. 22:54:56

@tölgy: Nem használtam a "lázadás" szót, felkelést és forradalmat írtam. Továbbá: ha maga egy latin kifejezés jelentésével akarja bebizonyítani azt, hogy az úr 2010. évének e szép tavaszi estéjén mit kell érteni "forradalom" alatt, akkor a másodperc tört része alatt válik nevetség tárgyává.
T.i. nem sok olyan szó létezik, amelynek ennyire sok jelentése lehet,amelynek jelentése ennyit változott/fejlődött az idők során, amit annyian ruháztak fel különböző tartalmakkal, pozitív/negatív etikai töltéssel, stb.
Önnek persze könnyű, hiszen ön egy bizonyos -izmus híve, követője, így aztán mindent és mindenkit a saját hitéhez viszonyítva mér.
Azt javaslom maradjunk annyiban, hogy a történészek között sincs egyezség a szó pontos jelentéséről.

De mivelhogy én műveletlen vagyok, meg valószínűleg marxista is (naná),ajánlom figyelmébe Hahner Péter egyetemi docens rövid írását a témában:

A forradalom fogalmáról

www.matud.iif.hu/08aug/02.html

"Martin Malia kérdésére tehát („Létezik-e a forradalom mint olyan?”) olyan válasz is adható, hogy a forradalom nem úgy létezik, mint a geológiai vagy biológiai jelenségek, amelyek létét az emberi értelmezéstől függetlenül sem tagadhatjuk. Inkább úgy létezik, mint bizonyos történelmi jelenségek (lázadások, felkelések, politikai összeomlások stb.) egyik lehetséges értelmezése."

Üdvözlettel:
M.László
okleveles villamosmérnök

==T== 2010.03.21. 23:15:27

@elfelejtette: mert az MSZP már szinte sehol sincs. És ha a kampány a Fidesz-Jobbik meccsé válik, az voltaképpen tovább jelentékteleníti az MSZP-t. Jó dolog ez....

vizipipa 2010.03.21. 23:52:27

Nem tartom jobbnak a Fidesz kampányát mint a Jobbikét. Ma a Szólás Szabadságában a 2 politológus arról beszélt: a jobboldali média összehangolt támadást indított a Jobbik ellen. RG erről nem tud, ő nem részese. Ő önállóan ássa az árkot, dobálja a sárt, független(?) részese a stílusnak. Na persze...

Kövér László kampánygyűlése a Veszprém megyei Noszlopon, márc. 3.

index.hu/video/2010/03/03/elszamoltatas_alatt_mit_tetszik_erteni/

reality 2010.03.22. 00:09:22

@Bell & Sebastian: Most ez hogy jött ide?
Még csak nem is azért írtam, amit írtam, mert Thulsa-nak, mert nem lenne elég művelt a választáshoz. Ááááá

Várkonyi 2010.03.22. 00:28:38

@rajcsányi.gellért (ergé):

Jobboldal-baloldal - ezek a szavak már nem jelentenek semmit, sár (szar)darabként dobálózol vele, a mostani szánalmas cikked egy-az-egyben lekoppintása Széles Gábor kicsit magasabb színvonalú de ugyanúgy rágalmas írásának.

Baszki legalább kapnál valami pénzt érte. Mert ezt ingyen csinálni- gáz.

A te írásaid a következőkről szólnak:
- vagy a nyugatot istenítik, egyúttal menetrendszerűen lebaszva minket, amiért nem vagyunk elég "européerek".
-vagy minden mást fikázol, mint a fidesz. Orbán Viktor bírálat sosem fog megjelenni, mivel a komcsiktól ezt az egyet megtanulta a fidesz: minden más véleményt elhallgattatni, természetesen a szabadság és a tolerancia nevében.

Mellesleg az egy milka munkahely 10 év alatt meg a 4-6 éves adócsökkentés láthatólag szart sem ér a népnek, a Jobbiknak pedig konkrét programja van.

Szebb jövőt!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.22. 00:42:47

@Várkonyi: kissé késő van a vitához, neked is ásítva válaszolgatok. bocs.

köszönöm, hogy ennyire szemmel tartod munkásságomat, de az a baj, h. rossz a szemed:

- hol istenítem én a nyugatot? A Nyugatról szóló cikkeim általában enyhén Spenglerrel átitatva a lassú alkonyról és annak mellékhatásairól szólnak - persze megjegyezve, hogy áldjon vagy verjen sors keze, nekünk a Nyugathoz kell tartoznunk. Kellett engem rómaikatkónak keresztelni, meg kellett nekem Márait és társait olvasgatnom tizenéves koromban...

- européer? szerintem még egy cikkemben sem használtam ezt a szót.

- minden mást fikázok, mint a Fidesz? szorri gájz, a Jobbikot és az eddig regnáló hatalmat veszélyesebbnek érzem a magyar jövő szempontjából, mint a mára kissé megfakult Fideszt. Hidd el, kritizálnám én Orbánt, de ő jó ideje úgy döntött, h. nem mond semmi újat, sőt, így a véghajrában még csak meg se szólal, így egyelőre nincs mit kritizálni rajta.

- fenti posztom állításait fenntartom: Vona egyre gyakoribb nagyotmondásai Torgyánra emlékeztetnek, "a társadalom ellenségei"-ről beszélni pedig jakobinus-bolsevik tempó.

Olvastál tőlem olyat, h. ez és ez az erő a társadalom ellensége? szerintem nem. nos, én nem is akarok felfordulást, szemben a Dzsobbik drukkereivel.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.03.22. 06:55:50

A legérdekesebb kérdés itt a nemzeti, jobboldali radikalizmus jövője. Ez a radikalizmus semmiképpen nem azonos az arrogánsan viselkedő, agresszív szélsőjobboldalisággal, bár kétségtelen, hogy annak hatékonynak tűnő politizálása nagy vonzerőt jelent. Mégis fel kell tenni a kérdést, hogy amennyiben a Jobbik elsöprő győzelme elmarad, ugyan miképpen juthat a radikális gondolatoknak akár csak egy töredéke is érvényre az elkövetkező 4 évben? Különösen akkor, ha a radikalizmus elfogadja azt, a szerintem nagyon igazságtalan értékelést, hogy a polgári jobbközép a gyurcsányvilág kollaboránsaként működött az előző néhány, és nemzetvesztő erőként a megelőző 20 évben.
Továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy a magyar radikalizmus kizárólag a kompromisszumos polgári jobbközéphez kapcsolódva érhet el bármit is.

m.logic 2010.03.22. 07:26:27

@rajcsányi.gellért (ergé): Ha valaki tényleg a társadalom ellensége, akkor ki kell mondani és nem szabad másra asszociálni, el kell fogadni az igazságot.

Amúgy meg az indexen így idézték:

"a jövőben a politika ne válhasson még egyszer a társadalom ellenségévé"

Ez nem ugyanaz, mintha azt mondaná, hogy az Mszp-Szdsz banda a társadalom ellensége. Ami szintén igaz lenne.

m.logic 2010.03.22. 07:30:35

@Elpet: Majd színvallásra kényszerítik Orbánt radikális kérdésekben. Megszavazza-e a komcsik kitiltását a közéletből? Megszavazzák-e a monoki modellt, vagy jön Hegedűs Zsuzsa?...

Ha nem-nem és még sok más kérdésben nem a válasz, a Fidesz veszít 30%-t.

Bell & Sebastian 2010.03.22. 08:40:18

@reality:

Jó' van na! Kicsit megszaladt a billentyűzet! :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.22. 10:00:30

@LACEK: Természetesen posztmodern korban mindenki azt ért minden alatt, amit csak akar. És itt vége is az értelmes beszélgetéseknek, és marad a hatalom akarása.

Majd ha a delejjel kapcsolatosan vitatkozom magával felszínes fizikai ismereteim alapján, megnézem a képit.

vizipipa 2010.03.22. 11:28:22

A Jobbik pusztán azzal hogy van hat. A Fidesz februárban - főleg Kövér - még próbálkozott azzal az elszámoltatás kapcsán, hogy fékezze az elvárásokat. Nem kell túl sokat várni, elévült, nem lehet bizonyítani, stb..
Aztán jött a központi döntés: ezt a vonalat le kell állítani, mert tízezreket fogunk veszíteni a Jobbik számon kérő álláspontja miatt.

Ez a hatás a Parlamentben is meglesz. A Jobbik nyilván nem tud túl sokat elérni még 20-22%-os eredménnyel sem, de azt feltétlenül, hogy ne lehessen kussolni bizonyos dolgokról.
Fél siker. Kis meghatalmazás kis - eredmény, nagyobb meghatalmazás - nagyobb eredmény.

ÁrPi 2010.03.22. 11:41:13

@Bloodscalp:

EZT BÍRTAD ÍRNI :-)

"" igazából a fidesz nem tesz mást mint 19-re probál lapot húzni:) ha nem jön az a várva várt 2/3, akkor bizony koaliciós partner után kell nézzni, (Ibolya kilöve)
és bizony a 'az egykor szebb napokat megélt, bőbeszédű kisgazda ügyvéd nyomdokaiba" vajon ki fog lépni? ""

EME esetben senkinek sem szükséges koalicióra lépnie.

ÉS azonfelül én speciel hiszek Kövérnek aki azt válaszolta egy kombinativ kérdésre hogy ha a fidesznek nincs meg a parlamenti egyszerütöbbség SEM azazhogy a 195 parlamenti mandátuma végül, akkor újabb választásokat kezdeményeznek, különben kormányzati válsággal kezdődne a Május hava.

Blackrock (törölt) 2010.03.22. 11:42:27

@vizipipa: ez a legnagyobb hiba, ha valaki elhiszi, hogy a jobbik-féle csürhe akar egyáltalán valamit azon kívül, hogy végre ne seftelésből, adócsalásból és egyéb apró-cseprő köztörvényes bűncselekményekből kelljen élniü. megélhetési fasiszták. ennyi.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.22. 12:41:51

@Elpet: @Tündér_Lala: @Bell & Sebastian:

Nem a Jobbik itt az érdekes. Nem a Jobbik, mint politikai párt és politikusai.

Hanem, ami felszínre dobta és felszínen tartja. Én nagy tisztelettel tekintek arra népre (a bunkó jobbikos szabolcsi-borsodi-hevesi "suttyó parasztra"), ami az elmúlt húsz évet olyan türelemmel és bölcsességgel viselte, ahogyan. És úgy látom, a Jobbik támogatása egy ésszerű lépés tőlük. Nem a terror, nem az anarchia irányába ment el a vidék, hanem a problémáikat húsz éve semmibe vevő politikába politikai eszközzel próbál betörni. Ha nincs Jobbik, akkor a mai napig nem sikerül átnyomni az "elit" által létrehozott hazugságkordonon a vidék legégetőbb problémáit. A nép ezt felismerte és támogatja azt a politikai tényezőt, ami eszköze lehet, ebben az áttörésben. Ha lesz egy jobbközép, nemzeti (vagy nevezzük akárhogyan is) kormányunk, ami ezeket a problémákat magáévá teszi és kezelni igyekszik, akkor remek, de ha nem, akkor...

A nemzeti radikalizmus egy nagyon komplex-szerteágazó és alapvetően kulturális-szociális gyűjtőfogalom. Ahogyan ma használjuk az egy ballib manipuláció következménye: ma minden nemzeti radikális, ami a ballib mainstream kultúra és politika számára nem kóser. Egy józan és korrekt nemzeti kormányzás alatt a nemzeti radikalizmus is helyére kerül(het)ne, úgy történeti, irodalmi, mint politikai vonatkozásaiban.

Szerintem.

ü
bbjnick

Tündér_Lala 2010.03.22. 13:56:55

@bbjnick: Természetesen és nyilvánvalóan igazad van.
A mi problémánk a társadalmi válság - amely különösen élesen kirajzolódik a gazdasági, államigazgatási válság következtében - egész Európa problémája. A balliberális és vélemény terror következtében ezek a társadalmak elveszítették a tartásukat, az önbecsülésüket (hogy megköveteljék normáik betartatását) és végsősoron ezzel meggyengült az immunrendszerük.

A mi valódi problémánk az, hogy válságaink kezeléséhez a társadalmi válságot kezelelésén keresztül vezet az út, miközben valamely módon az általunk nem befolyásolható nyugati államok felfogását és elvárásait is tekintetbe kell vennünk. (Ott a ballib izlés és vélemény terror továbbra is él, miközben őket is nyilvánvalóan gyengíti és tönkre teszi.) Ez pedig bizony fából vaskarika mutatvány, amelyre csak egy politikus lehet képes.:))

sztd 2010.03.22. 14:08:57

Az a véleményem, hogy nagyon csinosak ezek a svéd modellek.

Személyesen megkapják az érintettek? Csak mert akkor nem biztos, hogy túl elrettentő a díj.
Én is örülnék neki. :)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.22. 14:59:20

A Fidesz kétharmadát komolyan veszélyezteti, hogy sajnos más pártok is indulnak a választáson!!!
Kurva demokrácia!!!
Bunkó mucsai banda!!!

teknős 2010.03.22. 15:17:08

@vizipipa: Mint például a Fitellina és a Nomentana? Te ezekről tudsz valamit?

Menj már ki az utcára és kérdezd meg az emereket!

Mit fog csinálni a Jobbik a parlamentben? Mi, akik már megértünk egy pár évtizedet emlékszünk még emdéefes képviselőkre, mint Kőrösi Imre, aki megfeszült az igazságáért és még a parlamentben sem volt képes tenni semmit.
Vagy emlegessem az MRP programot, amit hajdanában egy parlamenti párt próbált sikertelenül eljuttatni az emberekhez?

Ti naívak és/vagy ostobák vagytok.

teknős 2010.03.22. 15:18:48

@Arma Gedeon2: Ezek szerint ha valaki nyerni szeretne egy versenyen és ezért mindent el is követ ezért, ráadásul esélyese is ennek a versenynek akkor ez a te logikáddal annyit tesz, hogy nem szereti a versenyt. Gratulálok!

Tündér_Lala 2010.03.22. 15:29:34

@teknős: Zétényi Zsolt Is ilyen volt. A következő parlamentban már nem is volt bennt.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.22. 15:38:41

@teknős: Nem a Fidesz hangoztatja régóta, hogy a Jobbik veszélyezteti a kétharmadát?
A Fidesz egyértelműen nem szereti a versenyt. Joga van más pártoknak indulni, joga van a választóknak az indulólk között választani, a Fidesz nem a programjával igyekszik a Jobbikot felülmúlni, a szavazókat megnyerni , hanem fenyegetőzik, mocskolja a konkurenst.
És amikor Vona ötletesen, ironikusan rámutat ennek abszurditására, akkor a Fidesz-fan posztíró egyből jakobinusokat vízionál.
Senki nem szereti a konkurenciát, de a Fidesz tipikusan a nagyobb erőfölényével igyekszik visszaélni, Bill Gates módra. (amíg nagyobb...)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.22. 17:32:55

@Tündér_Lala:

Ki tiltja meg nekünk, hogy az EU szintjén vívjuk meg a magunk "harcait"? Ott kell a problémákat feszegetni, ahol a megoldásukra esély van: ha ez az uniós szint, hát akkor bizony ott:-) Uff!:-)

ü
bbjnick

Tündér_Lala 2010.03.22. 17:42:56

@bbjnick: Ok. Meg lehet próbálni (Orbán beszéde a Néppárt budapesti konferenciáján, bár az az alapról a bankokról szólt.)
Döntő szerepe van a higgadt,okos érdekképviseletnek. Ugye a Botond módszere nem igazán menne.

Bell & Sebastian 2010.03.22. 19:59:39

@teknős:

Ezt hol nevezik vitának, amit itt művelsz?
De nekem aztán scheißegal.

@Tündér_Lala: @Arma Gedeon2: @bbjnick:

Nyelvöltögetős időszakban sem a higgadtság sem a józanság nem jellemző tulajdonsága az aspiránsoknak.

A hallgatás taktikáját a kifogni a szelet a vitorlájából ideje követte. Az Index főoldalas korrupciós interjú nagyszerűen megfogalmazza: rohadt világ, rohadt EU, rohadt elit. És teljesen mellékesen: rohadt politikusok!

A robbanáshoz vezet(het)ő feszültség azért nő, mert az egyre kaotikusabb környezetet csak egy vékony hártya választja el attól a lokális rendtől, aminek a fenntartása egyre nagyobb erőfeszítést követel(ne).
Egyszóval: maga az Unió generálja, nem hozott új minőséget, millió szám, dömping áron hajít le lelkeket a szirtfokról. The Catcher in the Rye helyett Zabhegyező, méginkább zabhegyeztető!

A tegnapi süti recept mára már megegeresedett! Ez az újmódi kollektív tudat eszköz (w.w.w.) értelmetlenné teszi a jól begyakorolt és megszokott bábjátékot.
Ha egyesülnek a rosszul jártak és számosságuk többnek bizonyul az eddig jól jártak mennyiségénél, új osztás következik minimum, de inkább újraírt szabályok.

Aki ostobázik és bunkózik, az kételkedik a legjobban a démosz elsőbbségében és titkon reméli, tán Isten előtt sem vagyunk egyenlőek!

Most látom, ez nyílt zsidózás. Itt is a vég. E.

Tündér_Lala 2010.03.22. 20:15:24

@Bell & Sebastian: Hát ez az. Európa (is) kukoricán térdepel. A feladat minimum olyan helyre térdelni, ahol nincs kukorica, hogy ne fájjon és ha lehet gugolni, hogy ne vegyék észre a próbálkozást.

Bell & Sebastian 2010.03.22. 20:48:31

@Tündér_Lala:

Szegény Herman Van Rompuy is hogy megorrolt a szerbekre! Még tán dobbantott is:
- Ijgum-bujgum, a nemjóját!
Szerencsétlen! Nem látott még nemzetállamot. Se.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.03.22. 21:19:27

@bbjnick:

Én úgy gondolom, hogy a nemzeti radikalizmus érdekes és fontos gondolatokat fogalmaz meg. A kompromisszumos polgári jobbközép és a nemzeti radikalizmus között lehet és kell legyen párbeszéd, együttműködés.

Azonban a nemzeti radikalizmus nem azonos az agresszív, önmagát ellenségeivel definiáló krakéler szélsőjobboldalisággal. A szélsőjobboldaliság felé nincs átjárás, mivel utóbbi éppen a polgári berendezkedés egyensúlyokra épülő rendszerét tagadja, és kívánja felváltani a minden részletre kiterjedő akarati kormányzással.

A Jobbikra azért katasztrofális kísérlet rábízni a vidék érdekképviseletét, mert elérhető, jó alkuk helyett a soha be nem következő totális győzelem illúzióját ígéri, ami újabb keserű csalódásokhoz fog vezetni.

vizipipa 2010.03.22. 22:37:16

@Elpet:
ki mondta, hogy a Jobbikra kell bízni?

A választó választ és lehet morfondírozni, hogy miért azt és nem mást. Esetleg nem tetszett a másik válasza. Vagy nem volt válasz csak kussolás. Netán mondhatott a másik már bármit, rég nem hittek neki.

És erről ugye a választó tehet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.22. 23:26:19

@Tündér_Lala:

"Ugye a Botond módszere nem igazán menne." --- írod.

Előtte érdemes végigjátszani a finomabb módszereket, de ha minden kötél szakad, akkor... ;-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.22. 23:41:50

@Bell & Sebastian:

"A tegnapi süti recept mára már megegeresedett! Ez az újmódi kollektív tudat eszköz (w.w.w.) értelmetlenné teszi a jól begyakorolt és megszokott bábjátékot.
Ha egyesülnek a rosszul jártak és számosságuk többnek bizonyul az eddig jól jártak mennyiségénél, új osztás következik minimum, de inkább újraírt szabályok." --- írod.

Én nagyon szkeptikus voltam/vagyok ezzel a www-világgal, de engem is megdöbbentett, hogy "mit tud":-) Ugyanakkor ma is azt gondolom, hogy csak időleges ez a virtuális szabadság, inkább előbb, mint utóbb a "hatalom" (mint olyan) meg fogja találni úgy a technikai, mint a kommunikációs eszközöket-módszereket ahhoz, hogy az uralma alá vonja ezt is. :-( Lehet, hogy ebben a történetben is van/lesz egy generációs törés: akik a régi kommunikációs paradigmából léptek át ebbe az újba, azok még ki tudják használni a szabadság adta lehetőségeket, ám akik már ebben az újban tanultak kommunikálni, talán, már nem is keresik majd benne (ezeket a lehetőségeket), hanem elfogadják a számukra nyújtott kereteket (és, ha addig nem is, de akkor eljön a "hatalom" ideje):-(

És: Az "új osztásról és az újraírt szabályokról" pedig azt gondolom, hogy a rendszerváltás rendszere megbukott, tehát mindenképpen újra kell írni a szabályokat. Hogy hogyan fog erre sor kerülni, no, az lesz majd itt az érdekes... Figyelek, mást nem tehetek:-)

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2010.03.22. 23:59:38

@bbjnick:

(erőst bólogat)
Nem szabad rászokni, mind siheder a rom buszra! A valóság nagybácsi fontosabb.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 00:30:40

@Elpet:

A "kompromisszumos polgári jobbközép" amilyen jól hangzik, kedves @Elpet:, éppen olyan rosszul mutat:-/ Én tudom, hogy te mire (pontosabban kikre) gondolsz (őket én is kedvelem:-) - ugyan mi másért szavaznék 1994 óta a KDNP-re, ill. oda, ahol a KDNP éppen "van"), de a "kompromisszumos polgári jobbközépben" ők (mi) csak megtűrt kisebbség (vagyunk):-(

No, majd most kiderül, hogy "kiben mi lakik", képes lesz-e ez a "kompromisszumos polgári jobbközép" kulturálisan megalapozni a hatalmát (olyan lesz ez, mint mikor egy már álló épület alá kell alapot elhelyezni). Nekem az az érdekem, hogy sikerüljön.:-)

És: a nemzeti radikalizmus és a szélsőjobb valóban egymástól igen távolálló "jelenségek", bár időnként (volt már erre példa a történelemben) egymás közelébe is kerülhetnek: most is éppen ez történt, de ez annak az következménye, hogy a ballib és az ú.n. polgáriak egymásratolták őket:-/

És: A "vidék" szerintem nem ragaszkodott/ragaszkodik ahhoz, hogy képviseletét a Jobbikra bízza. Egyszerűen nem jelentkezett más:-( Lehetett volna ez másként is és lehet még (majd) ez másként, de most így volt. És ezért szerintem nem a "vidéket" terheli a felelősség.

És: "A Jobbikra azért katasztrofális kísérlet rábízni a vidék érdekképviseletét, mert elérhető, jó alkuk helyett a soha be nem következő totális győzelem illúzióját ígéri, ami újabb keserű csalódásokhoz fog vezetni." --- írod.

Lehet, hogy tévedek, de én úgy gondolom, hogy a vidéki emberek nem ostobák, csak nagyon elkeseredettek. De ezen is lehet segíteni. Jó politikával:-)

ü
bbjnick

Tündér_Lala 2010.03.23. 08:57:08

@Elpet: @bbjnick: Az igazság az, hogy a PC kommunikáció nyomán elcsúsztak a fogalmak.
A "kompromisszumos polgári jobbközép" ma egy nemzeti liberális párt Gyüjtő párt funkciót ellátva.

Baloldali párt nem létezik, mert annak vezetését megszerezve uralma alá hajtotta egy ÁVO-sokból alakult szélsőségesen neoliberális társaság.

A nemzeti radikálisok és a szélsőjobb valóban egymásra csúszott (egymásra tolták éppen a jobboldal területének szűkülése folytán, hiszen már a nemzeti liberális erőt is bőszen fasisztázza A PC média.

Engem nem érdekelnek a pártok, tulajdonképpen az irányvonalak sem nagyon, csak az hogy az országnak és népének mi adhatja a legjobb perspektívát. Az adott helyzethez (diagnózishoz) igazodva változhat a szükséges, támogatandó irányvonal.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.23. 20:45:17

@Tündér_Lala:

"Engem nem érdekelnek a pártok, tulajdonképpen az irányvonalak sem nagyon, csak az hogy az országnak és népének mi adhatja a legjobb perspektívát." --- írod.

Szerintem is ez a helyes álláspont :-) Ha az embernek megvan az értékrendje, akkor nem nagyon lehet ide-oda rángatni. Én a nyolcvanas évek vége óta ugyanott "állok", míg "körülöttem" a pártok... (Persze, lehet hogy ezzel csak korlátoltságomról adok bizonyságot:-))

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása