A kommunizmus áldozatainak emléknapja
2010. február 25. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A kommunizmus áldozatainak emléknapja

  Az emléknap alkalmából ma több, a kommunizmus bűneivel foglalkozó írást szemlézünk a Mandineren (lásd jobbra), így emlékezve egy embertelen, szabadságellenes rendszer tetteire. Nem felejtünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr211789425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

homoródkarácsonyfalvi 2010.02.25. 14:23:25

Emlékezzünk a halottakra, a szabadságuktól megfosztottakra!
Talán a legjobb szobor Budapest I. kerületében van, a Dózsa György szoborral majdnem szmben, az Attila út 2. sz. ház melletti parkban. Láthatsz egy betonkockában a vasrács felé háttal ülő, görnyedt alakot, akinek a szeme előtt, a vasráccsal szembeni oldalon van egy rossz tükör. Ez a szobor azoknak állít emléket, akiket nem öltek meg, nem börtönöztek be, de az életüket tönkretették. Majdnem mindig van virág a szobron. A mai Magyarország lakóssága is lassan megérdemelhet egy ilyen szobrot, 8 én MSZP kományzást követően.
Megemlékezhetünk azokról a határon túli magyar közösségekről, amelyek a szocializmus alatt lettek szórványok, a diktatúra égisze alatt lehetett ki- és betelepítni. A kommunizmus alatt veszett el Kolozsvár, Marosvásárhely, Szatmárnémeti magyar többsége. Csoórit, a Kutyaszorítóhoz írt előszava miatt,amelyben leírta, hogy a szocializmus hogyan teszi védtelenné és rombolja a határon túl rekedt közösségeinket - szilenciumra ítélték - többek között ma is aktív MSZP-s politikusok.
Hát, ezek jutottak eszembe.

greybull 2010.02.25. 14:43:32

le vannak sz...va a kommunizmus áldozatai. Ők nem a kiválasztott népből kerültek ki, az ő életük nem olyan értékes - csak a Holokauszt! na, az igen! ammán döfi!

honphibu 2010.02.25. 15:40:57

ergé, az utolsó sorhoz: De bizony, a többség az felejt!
Talán így lenne pontosabb: van aki nem felejt!

tevevanegypupu 2010.02.25. 22:14:03

Midenesetre a kommunistak aldozatakent most dicsoult meg a Duna Autnomian egy musorban Rajk Laszlo meg Kopacsi Sandor.
süti beállítások módosítása