Bajnait és Bokrost dicséri a német sajtó
2010. február 16. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Bajnait és Bokrost dicséri a német sajtó

  2010 télutóján sem áll jobban a Fidesz a német nyelvű sajtóban, mint bármikor a korábbi választások előtt. A napokban sorra jelennek meg a Bajnai Gordont avagy Bokros Lajost dicsérő cikkek a Handelsblatt című német gazdasági lapban, valamint a jobboldali Die Presse és baloldali Der Standard osztrák lapokban.

  A Standardon persze nem kell meglepődni: a fenti illusztráció 2008 októberében jelent meg (írtam is róla akkor): a Fideszt nemes egyszerűséggel Slotáék és Le Penék sorába illesztette be a lap. A német sajtó azonban továbbra sem bánik kesztyűs kézzel a legnagyobb ellenzéki párttal és annak vezetőjével. Ha a különböző irányultságú lapok tényleg a német közélet vélekedését tükrözik a Fideszről, nem lesz könnyű dolga Orbánnak a német gazdasági és politikai élet szereplőivel, pedig ez elsőrangú fontosságú a magyar gazdaság szempontjából.

  A Der Standard mai elemzésében arról ír: Görögország sorsára jutott volna hazánk is, ha 2009 áprilisában nem húzzák meg a szocialisták a vészféket és cserélik le Gyurcsányt a „pártnélküli gazdasági szakemberre”, Bajnai Gordonra. Bajnai feladata az osztrák napilap szerint az volt, hogy úgy stabilizálja a magyar költségvetés helyzetét, hogy közben az MSZP az áprilisi választásokon lehetőleg ne bukjon nagyot.

  A lap felteszi a kérdést: vajon hisznek-e még a magyarok az ország jelenlegi gazdasági helyzetének ismeretében a pártok választási ígéreteinek, és meg is válaszolja azt rögtön: sokan igen. Ezt közvélemény-kutatási adatokkal bizonyítja a Standard: a Fidesz már 60 százalékon áll. A lap szerint a Jobbik tündöklése a legriasztóbb: végzetes lenne Magyarország külföldi megítélésére nézve, ha Vonáék megelőznék az MSZP-t.

  Bokros Lajos szerint az emberek a csodákban hisznek: „Nem azt mondják nekem, hogy nem dőlnek be a nagy pártok választási ígéreteinek, hanem azt kérdezik, hogy én mit ígérek” - nyilatkozta a Standardnak, amely az elemzés több, mint harmadában az MDF esélyeivel foglalkozik. Bokros Lajos nem akar kiegyezni azzal, hogy két populista párttal szemben csak egy szélsőséges formáció legyen a választási lehetőség. Horn Gyula szocialista kormányának pénzügyminisztereként szigorú takarékossági csomagot hirdetett meg, amelynek nyomán lehetővé vált a gazdaság fellendülése. Ezt azonban Bokros szerint megtorpedózta a rákövetkező Fidesz- és MSZP-kormányok gátlástalan költekezési politikája.

  Tegnap Bokrossal a Die Pressében jelent meg interjú, melyben a demokrata fórum miniszterelnök-jelöltje arról beszél, hogy Magyarország elmúlt tíz éve eltékozolt idő volt.

  A német Handelsblatt tegnap dicsérte a kormányfőt: lap külön cikkben foglalkozott a magyar válságkezeléssel, Egy ország kitakarékoskodja magát a válságból címmel írt Magyarországról. Külföldi közgazdászok dicsérik a fiatal, párton kívüli miniszterelnök, Bajnai Gordon budapesti válságkormányát a radikális és bátor reformok miatt - állapította meg a cikkíró, Mathias Brüggmann, hozzátéve ugyanakkor, hogy a lakosság tüntetésekkel és tiltakozással védekezik. Bajnai a tíz év óta legjelentősebb reformokról beszél, mert az ország jó ideig lehetőségei felett élt.

  Arról már nem szól a fáma, hogy kormányfőnk a Gyurcsány-kormány tagjaként mennyiben felelős a helyzetért. De ezt hiába hánytorgatják fel Magyarországon. Hogy orbáni sporthasonlattal éljek: innen szép visszajönni, és ezt a meccset bizony idegenben kell megnyerniük az illetékeseknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr891762865

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Neked a S&P mondja meg, ki vagy 2010.02.16. 14:08:52

Képzeld el, te egy olyan kamasz gyerek vagy, akinek gyakran lesóz egy hatalmas maflást félrészeg apja csip-csup ügyek miatt, aki nem mellesleg előbb veszi meg magának a következő Jack

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2010.02.16. 12:12:17

Miért is ne dicsérnék őket? Kiválóan szolgálták Merkelt. Kár, hogy Fico még náluk is _jobban_. :(

Bell & Sebastian 2010.02.16. 12:27:24

A jelek szerint a németeknek elment az eszük. Azért az érdekelne, hol bujkált Bokros? Ha nem a ködös Albionban, a K.u.K mely kies vidékén? És ott mit csinált? :)

www.stupidedia.org/stupi/Angela_Merkel

kispufi 2010.02.16. 12:28:33

Úgy látszik, a Német Iszlám Köztársaság belügyeit jobbnak látják nem piszkálni...

Tilikov (törölt) 2010.02.16. 12:31:34

Nincs mit csodálkozni, hogy Orbánt megvetik külföldön, hisz idióta.

freehckr 2010.02.16. 12:37:18

A németeknek alaposan kimosták az agyukat: Drezda bombázásának évfordulójára rendezett megemlékezésen a szélsőbaloldali liberális csürhe a németek ellen tüntetett Németországban... Szóval van nekik elég problémájuk. :)

asz_tapasz (törölt) 2010.02.16. 12:38:20

Fölháborító hogy a remek Le Pent soros györgy neveltjeihez hasonlítják :(

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.16. 12:51:53

Mondjuk ezt a negatív megítélést három dolognak köszönheti a Fidesz:

a) a kiváló kapcsolatokkal rendelkező "balliberek" x évtizede feketítenek be be külföldön minden ellenérdekelt erőt. Volt alkalmam látni, ahogy haladó "ajrópéer" honfitársaink mártír pislantással, finoman csomagolt eszmecsere kertében panaszkodtak a Zördögpatásra, mint minden földi rossz okozójára. Az meg aládolgozott nekik a Mikola/Meggyes/Molnár féle hablattyolók önsorsrontó el- és beszólásaival. És persze a sok okos külföldi lap aztán a ballibákra hivatkozik, mint hiteles forrásra.

b) a fidesz kevésbé árulja a hazát bagóért, ergo naná, hogy a külföldnek is előnyösebb a csicskás baloldal és inkább démonizálják a jobbot. (ha az MSZP akadályozná jobban a felvásárlást, akkor meg őket állítanák be vérkomancs mumusnak, de így kezes bárányként persze ők a "demokraták").

c) na meg ott vannak a fidox kontraproduktív káderpolitikája miatt magukat külföldön égető dilettánsok, akik 1:1 arányban viszik ki a belföldi retorikát. Ott az úgyse, vagy másként jön le.

Ámde: tanuljuk már ezeket leszarni. Az überbarom Fico/Slota páros is azt csinál amit akar, a "külföldi megitélés" egyáltalán nem olyan nagy mumus. Pláne nem a nyomtatott sajtó, mely úgyis elsorvad. Egy ország megítélésének egyetlen valós mércéje a tőzsde pezsgése, a gazdasági mutatók alakulása. Akárhányszor pofázik Slota fröcsögve, amíg a gazdaság egyben van és minimum eldöcög, senki sem szól egy szót se, pláne nem szakítanak meg diplomáciai kapcsolatokat és nem is fognak holmi EU intervenciós csapatok a határon állni. Nálunk se.

Szintén megfontolandó, hogy az ilyen rettegtető cikkeket vajon tényleg a német közvélemény befolyásolása ihleti, avagy csak gyártják, hogy itthon lehessen rá hivatkozni...

picur3ka 2010.02.16. 12:53:19

Amint latom, Lengyelo-ban, meg Szlovakiaban igen kicsiny a jobboldali partok tamogatottsaga, szoval, amint hatalomra kerulnek, valoszinu elveszitik ezt a statuszt...

kispufi 2010.02.16. 12:54:04

@Tilikov: ez igen, ezzel a kőkemény és roppant logikusan levezetett érvvel még a csúcsteljesítményt nyújtó mszp-kampányban sem találkozhattunk, bár azt hiszem, ami késik, nem múlik. gratulálok, fény vagy az alagút végén.

Zetek 2010.02.16. 13:03:22

Nem kell komolyan venni ezeket az írásokat, mert legfeljebb néhány újságíró véleményét tükrözik az írások. S amúgy pedig mi lesz akkor, ha így gondolkodnak? Holnap durcásan hazamennek?

tevevanegypupu 2010.02.16. 13:08:33

Valoszinuleg tulzok, de az ellensajtokampany a tiranoni idoket idezi fel, mikor a csehek es a romanok nagyszeru reklamhadjaratanak kovetkezteben - es a tokhulye magyarok benazasa miatt - Magyarorszagot szinte leradiroztak a terkeprol. Ha a fidesz nem reagal, az europai politikaban veluk is megtortenhet, csak eppen most magyar ellensegeik teszik tonkre oket (es veluk egyutt az orszagot renomejat) is.

kispufi 2010.02.16. 13:09:14

de tényleg, ha náluk orbánék a populista szélsőségesek, akkor ki a konzerv-erő? esetleg ibolykáék?
eszem-faszom megáll (ford fairlane)

m.logic 2010.02.16. 13:25:06

Németország végleg elveszett a cionista agymosásban.

Bloodscalp 2010.02.16. 13:25:13

Én megdicsérlek Viktor! Ügyesen hazudsz:)

@freehckr:látom nagyon nem vagy otthon a témában...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.02.16. 13:30:12

@tevevanegypupu:
Igen, foglalkozni kell ezekkel a dolgokkal, különben nagyon könnyen európai értelemben vett szopóágra kerülhet egy Fidesz-kormány.

rudie 2010.02.16. 13:30:35

@Zetek: egyetértek az előttem szólóval. Még az első vh "nagy felismerése" volt, h a média mindent visz (a legkeményebb cenzúra a franciáknál volt...) Tehát sajnos komolyan kell venni, h egy politikai erő szétbarmol egy országot, és ezek után az a legfontosabb, h ha XY lehagyja ezt a politikai erőt, akkor Mo megítélésének annyi. Epic

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 13:38:49

@freehckr: A nyugat-németeknek a háború óta mossák az agyát, hogy ők a fasiszták és határolódjanak el önmaguktól. Eredményesen.
Viszont az a vicces, hogy a neonácik a "friss vérátömlesztést" pont a "szocialista, haladó" kelet-németektől kapják, akiket sose ért ilyen masszázs, hogy ők a fasiszták, mert ők "jó" németek, akik a derék kommunista oldalon állnak. Ezért ezekben ki sem alakult az a folyamatos alkalmazkodási kényszer a nemzetközi megmondókhoz és így ők adják a neonácik derékhadát.

nyg 2010.02.16. 13:39:17

Ez mindössze 3 újság, a lapok közül nem is a legnagyobbak,nagy példányszám, presztízs és befolyásvesztés közepette. Lassan, de múlik az a világ, amikor bárkit, bármiért "ki lehetett szerkeszteni". Érződik az SZDSZ-MSZP erölködése (hiszen ők látják el híranyaggal), de szerintem ez már külföldön is kevés.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.02.16. 13:41:33

@nyg: Ausztria két nagy politikai napilapja a Standard és a Presse, a Handelsblatt pedig a legfontosabb német gazdasági lap. Súlya van mindegyiknek.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.16. 13:48:53

Amúgy érdemes a Fidox neve melletti csillagocskát figyelni, ami a lábjegyzetben "populistisch angehaucht", azaz "fuvallatnyira populista". Miért nem inkább: Blájen, te fuhhcsa kisz madáhka...

elfelejtette 2010.02.16. 14:01:02

Oszinten szolva, itthon, ahol a valasztasok eldolnek, erdekel meg barmit is az, hogy a Financial Timesban vagy ezekben a mertekado naci- es populizmus szakerto ujsagokban mit irnak. Nyuszi nemet baratai es uzletfelei majd megszokjak, hogy nem a szakertok kurjak szet az allamot. Most nagyon finnyaskodnak, bezzeg Fico Szlovakiaban nem volt kepes elrettenteni a kulfoldi toket.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.16. 14:20:11

A közgazdászok dícsérete nem biztos, hogy tényleg jót jelent.

Káposztakukac 2010.02.16. 14:23:21

1) tisztelt szerző szemmel láthatóan nem képes egy egyszerű illusztrációt, ugyanis a FIDESZ-t a kisbetűs részben populista hajlamúnak minősítik. és valljuk be, ez kurvára igaz. ha összehasonlítjuk a fidesz retorikáját bármelyik nyugat-európai jobb-közép pártéval, akkor nem meglepő, hogy a fideszt oda sorolták, ahova való...

2) bajnait lehet, hogy nem kell szeretni, de mindenki, zárt ajtók mögött még a fidesz is bevallja, hogy az elmúlt közel egy évben a bajnai kormányzat politikája volt a helyes és valóban a szakadék pereméről hozta vissza az országot. lehet persze okoskodni, csak azért eléggé meglepő, hogy ez a vélemény lényegében minden külföldi elemzésben így szerepel. tudom, a magyar nemzet meg a hír tv sokkal jobban tudja...

marós 2010.02.16. 14:24:03

Ha ennyíre tetszik nekik ez a két figura, vegyék meg őket, most 1-1 eu- ért kaphatók. Azért a Gordont libatenyészet közelébe ne engedjék, mert ahhoz a saját bevallása szerint nem ért.

Káposztakukac 2010.02.16. 14:25:13

*értelmezni@latte: már miért ne jelentene? vagy te is azok közé tartozol, akik a közgazdász és a bankár, illetve hedge fond manager között nem tudnak különbséget tenni?

elfelejtette 2010.02.16. 14:27:27

@Káposztakukac: "lehet persze okoskodni, csak azért eléggé meglepő, hogy ez a vélemény lényegében minden külföldi elemzésben így szerepel. tudom, a magyar nemzet meg a hír tv sokkal jobban tudja..."

Lehet okoskodni? A szociktol tanulta ezt a magasfoku toleranciat, vagy eleve ilyennek szultetett? A szocik 30 eve mast sem csinalnak, csak a szakadek szeleig diszkoznak, aztan meg padlofeket nyomnak es visszakormanyoznak. Csoda, hogy a tobbsegnek tele van a toke a szajbakurt szakertoikkel?

eszkep 2010.02.16. 14:28:56

@Tilikov: Ha volt a mai nap legintellektuálisabb hozzászólása részedről, az elég aggasztó...

Kard 2010.02.16. 14:32:17

Sajnos tényleg ez megy itthon. Az egész politika igérgetésről szól. A nagy igérgető mszp felsült most elfordulnak az emberek a másik igérgetőhöz. Talán a fidesz kormány alatt eszmélnek, hogy ott se kolbászból fonják a kerítést és TALÁN akkor rájönnek, hogy picit más kritériumok alapján kéne pártot választani mint azt, hogy ki tud nagyobbat mondani.

beszélő 2010.02.16. 14:38:00

Mindig kétségbe vagyok esve, ha külföldiek, főleg a Világbank és hasonszőrű "gazdasági szakemberek" dícsérik a kormányt.
Ennek a dicséretnek ára van.
Sokkal nyugodtabb vagyok ha a külföldi tőke képviseletében hazánkban settenkedők elégedetlenek.
Ebből arra következtetek, hogy a kormány képviseli a magyar érdekeket.
Mindig figyeljünk a nyilatkozatoknál:
1./Ki mondja?
2./Miért mondja?
3./Csak harmadjára elemezzük a szöveget, miután az első kettővel tisztában vagyunk.

Bummer 2010.02.16. 14:43:04

Tehát most Bokros megdicsérte saját magát?

elfelejtette 2010.02.16. 14:48:54

@Bummer: Paul Lendvai megdicserte a magyar baloldalt, hogy ne aldogaljon mar olyan szerencsetlenul az ut szelen.

heraklész 2010.02.16. 14:49:55

A lényeg az, hogy bármilyen is a Fidesz az MSZP-nél bármi jobb.

Walter Melone (törölt) 2010.02.16. 14:50:06

Az egész világon mindenki hülye, csak Orbán Viktor nem. Valamint csak ő mond igazat.
Ha ő lesz a miniszterelnök (márpedig ugye...) akkor itt olyan gazdasági csoda lesz, hogy a Vatikánból jönnek majd vizsgálni.

Várható, h ezután majd szentté is avatják a felcsúti focistát. :-)

amfiteatrum 2010.02.16. 14:50:29

A szocializmus idején minden magyar újság(író) elítélte az agresszor izrelt. Ma ugyanezek az újságírók elítélik a szélsőséges palesztinokat.

Az újságíró ír, a kutya ugat, a karaván halad.

És képzelem, hogy Sarkozy vagy Merkel hogy összerezzen, ha egy magyar újság kritizálja őket.

A német sajtó se független, nem véleten hogy Emmerich Kertesz is ott akar élni...

tevevanegypupu 2010.02.16. 14:52:19

@TuRuL_2k2:
Komolyan kell venni, sokszor rafizettunk mar arra, hogy nem torodtunk azzal, mit mondanak rolunk. Es most foleg nem szabad hagyni a gyalazkodast, mikor talan lehetosegunk lenne egy kicsit elindulni vegre a magunk utjan.

freehckr 2010.02.16. 14:52:40

@Káposztakukac:
"ha összehasonlítjuk a fidesz retorikáját bármelyik nyugat-európai jobb-közép pártéval, akkor nem meglepő, hogy a fideszt oda sorolták, ahova való"

Csakhogy már régen nem csupán csak "retorikáról" szól ez a dolog, ugyanis az a furcsa helyzet alakult ki a nyolc éves baloldali liberális "kormányzás" (khm... őrjöngés) után hazánkban, hogy bátran hangoztathat populista szlogeneket egy ellenzéki politikai szervezet (például egy "szűk elit" kormányozza az országot a többség akaratával szemben; a "karvalytőke" irányítja külföldről az országot; veszélyben vannak az alapvető emberi értékek; stb...), sajnos legtöbb esetben igazuk van. Tehát ellenérvek híján tényleg a legkönnyebb a "populista" skatulyával előjönni, viszont nagyon úgy tűnik, hogy az ilyesféle megbélyegzéseket már nagyjából magasról lesz*rja a Zistenadta. Lásd: a szélliberális posztkommunista retorika szerint cigánygyilkos, antiszemita, rasszista, fasiszta, náci, szélsőséges Jobbik maholnap népszerűbb politikai szervezet lesz a külföld által ajnározott baloldali liberális "helytartóknál". Szerencsére még nem a Der Standard, Paul Lendvai, vagy a Handelsblatt dönti el hogy ki legyen Magyarországon kormányon, hanem bizony a faluvégeken a mucsai paraszt, akiket ugye nem 2010-ben fognak először megvezetni "populista lózungokkal"... bár valószínűleg 2010-ben fognak először a legnagyobb arányban tudatosan az ország érdekében voksolni. :)

Szóval szerintem a baloldali liberális térfélen lassan időszerű lenne a politikai ellenfél (és ezzel együtt az ország) lejáratása helyett a "megtisztulás" irányába elindulni, mert ebbe a "populistázásba" csak belerekedni lehet, viszont kikeveredni a dilettantizmus, korrupció és különböző köztörvényes bűncselekmények vádjából lehetetlenség. :)

"lehet persze okoskodni, csak azért eléggé meglepő, hogy ez a vélemény lényegében minden külföldi elemzésben így szerepel"

2005-2006-ban is a baloldali liberális "helytartók" szlogenjeivel és kampányanyagaival volt tele a külföldi sajtó, a vége mégis egy tévéostrom lett. :) Majd térjünk vissza a nagytudású külföldi szakértőkre (akik még egy világméretű hitelválságot sem tudtak pontosan előrejelezni a minap) miután május-június környékére világos lesz, hogyan tudott Offshore Oszkó százmilliárdokat néha előszedni, néha eltüntetni a 2010-es költségvetésben, sokszor mindösszesen órák alatt. :) Tudod, a "trükkök százai, amiről nektek nem kell tudnotok"... :)

is 2010.02.16. 14:54:43

talán nem kellett volna 2008-ra hülyenépszavazást összehozni. talán le kellene tenni egy programot, de nem azt, hogy aki értelmeset mond, azt seggbe rúgjuk (Varga, Sió, Mádi, áttételesn Orbán Anita). talán érdemes követni azt, hogy egy párt nem 32 évig tartja egyetlen vezető alatt magát, akit 1191/1196-os aránnyal választanak, mint egyetlen jelöltet, mert annak Kádár után elég rossz az üzenete. talán meg kellene próbálni legalább a látszatát felmutatni, hogy a FIDESZ az ország érdekében cselekszik. Magyarországon belül is.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.02.16. 14:54:52

És ki nem szarja le egy olyan ország sajtóját, ahol olyan hülye emberek vannak, hogy atomerőműveket záratnak be és szélerőművekkel pótolják őket?

Flúgatlan 2010.02.16. 14:56:08

Bajnai és Bokros, a "szakértők"! Kacc...kaccc... (Bajnainak egyenesen felelni kellene a kistermelők szervezett tönkretételéért.)

Méltatni, hogy Bajnai nem vitte bele a szakadékba az országot, ami felé 7 évig az ő haverjai kormányozták! Nagy érdem! Adjuk neki a kormányrudat! A németet!

Ha a németeknek/osztrákoknak annyira tetszenek ezek a fazonok, hívják meg őket hozzájuk politikusnak, szakértőnek, akárminek?

Marhára nem érdekel, mit írnak a magyar "szakértők" által információkkal félrevezetett nyugati lapok.

is 2010.02.16. 14:57:01

ja, a vicc továbbra is aktuális arról a sofőrről, aki szerint MINDENKI szembe megy az autópályán. a németek, az összes többi magyar párt, a nem-FIDESZ szavazók, mindenki.

elfelejtette 2010.02.16. 14:57:28

@is: Jaja, almodik a szoci nyomor.

amfiteatrum 2010.02.16. 14:58:18

@is: mintha egy bizonyos Gy.F-t is 99% választott volna meg, nemdenem? Sőt a lemondása előtt egy hónappal még közfelkiáltzással álltak ki mellette:-)

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 15:00:10

@is: Haver, kis türelem, nemsokára kiderül, ki megy szembe.

nestrot10 2010.02.16. 15:00:26

AZ ÚJ JELSZÓ! NE légy hülye megint magyar! ORBÁN TAKARODJ!!!!!!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 15:02:06

hu bazzeg..
kicsit nem figyeltem es a fideszbol egyhaz lett?:-))

mert ahogy elnezem, a orban "onjelolt mnessias" viktor hiveio csapnak ossze a tenyekkel..:-DDD

es egyhazakra jellemzo az, hogy a hivek rogton az ordog muvenek tekintenek mindent, ami kritika, vagy ellenvelemeny. kivancsi vagyok, hogy orban

1. mit fog kezdeni ezzel a szemelyi kultusszal
2. egyaltalan akar-e kezdeni vele valamit, vagy inkabb csaka meglovagolja es erositeni fogja.

ha a masodik eset valosul meg, akkor aki nem fuligaszaros tipus - ertsd: akkor erzi jol magat, ha garatig nyalja valaki segget - jobban teszi, ha odebball, amig meg megteheti..

omlósz 2010.02.16. 15:02:15

Mennyi sötét, agymosott él itt, remélem választások után gyorsan jön az államcsőd...

abcdefghijklmnopqrstvxyz 2010.02.16. 15:05:00

@freehckr
"A németeknek alaposan kimosták az agyukat: Drezda bombázásának évfordulójára rendezett megemlékezésen a szélsőbaloldali liberális csürhe a németek ellen tüntetett Németországban... Szóval van nekik elég problémájuk. :) "

Nos, ez véleményem szerint azért van mert a németek, velünk ellentétben, megtanulták a 20-ik századi leckét:
nemzeti érzelműnek lenni (bizonyos helyzetektől, mint pl a sport eltekintve) a legalja emberi tulajdonság.

elfelejtette 2010.02.16. 15:06:45

@omlósz: Jaja, almodik a szoci nyomor.

Vidéki 2010.02.16. 15:07:17

Bokros a Der Standard-nak nyilatkozott, ott ennek alapján ez a szöveg jött le:

„Horn Gyula szocialista kormányának pénzügyminisztereként szigorú takarékossági csomagot hirdetett meg, amelynek nyomán lehetővé vált a gazdaság fellendülése. Ezt azonban Bokros szerint megtorpedózta a rákövetkező Fidesz- és MSZP-kormányok gátlástalan költekezési politikája.”

A lap ezt készpénznek veszi.

Nem tartja magát a 2000 éves római elvhez: „Audiatur et altera pars!” azaz hallgattassék meg a másik fél is.

Azért jelenhet meg a német sajtóban az egyoldalú, félreinformáló propaganda, mert ők is csak felületesen ismerik a tisztességes újságírás szabályait.

elfelejtette 2010.02.16. 15:07:45

@az igazi Sipi: Jaja, almodik a szoci nyomor. Tudom, hogy te fuggetlennek hiszed magad, de szerintem csak hulye vagy.

freehckr 2010.02.16. 15:11:41

@is:
Csak az irigység beszél belőled, mivel a posztkommunista gittegylet MSZP az elmúlt húsz évben képtelen volt minden tekintetben "időtálló" vezért választani. Egyszer egy véreskezű pufajkást, aztán egy állampárti szt. tisztet toltak előre, majd jött a túlmozgásos degenerált pápai proletár ("apró" családi szépséghibával), most meg mivel az összes apparatcsikjuk elhasználódott különböző korrupciós és köztörvényes ügyek miatt, hát előálltak egy "színtelen-szagtalan" balfékkel, akinek ugyancsak pár hete van hátra mint "vezér"... Akkor már inkább szimpatikusabb az a helyzet, hogy egy párt tagsága nem kényszerül kínos szituációk miatt kivágni a vezért... :)

hááááát 2010.02.16. 15:12:56

A Bajnai féle adósság kezelést nem elismerni csak egy idiótának megy.Takarodjon az MSZP-vel együtt,de az útóbbi 9 hónapban igenis jó munkát végzet.Persze ez semmit nem von le az elötte való "munkásságáról",de ez a poszt nem is arról szól.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.02.16. 15:14:58

Ha a szeretetüknek államcsőd, adósság és rendőrattakk az ára, akkor inkább fanyalogjanak.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.02.16. 15:16:13

mindenki hülye Európában, csak mi vagyunk repülő

rakaz 2010.02.16. 15:16:21

Agymosott vérmagyarjaim, mielőtt leir-
tok valamit, illene gondolkodni is.
Ugy gondoljátok, hogy O.V.-és brigádja
mindig és mindenhol az igazat és csak
is az igazat mondta????? Május elseje
után felfogtok ébredni, de akkor már
késő lessz.

elfelejtette 2010.02.16. 15:16:25

@az igazi Sipi: Maga nem a baratom, ne bizalmaskodjon, nem ismerkedem neten.

Maga csak a sajat zsenijet szokta reklamozni a blog.hu politikai temaju irasaiban? Mert a gogos ertelmisegi poffeszkedesei elegge semmitmondoak.

Wuff 2010.02.16. 15:17:56

@is: Talán a hülyenépszavazást nem kellett volna hülyetörvényeknek megelőzniük. Meg a hülyetörvényeket alkotó hülyepolitikusok alkudozásainak. És nem kellene a hülyetörvényeket reformként benyaló választópolgárok nyavalygásának követnie.

Mert, ha ezek vannak, akkor vannak hülyenépszavazások...

hááááát 2010.02.16. 15:18:19

@freehckr:" Csak az irigység beszél belőled, mivel a posztkommunista gittegylet MSZP az elmúlt húsz évben képtelen volt minden tekintetben "időtálló" vezért választani"

Ja bizony időtálló,tán már rohad is.

csorsza 2010.02.16. 15:18:21

@hááááát: "jó munkát végzett" - volt más választása??? Mentette a menthetőt, semmi több. Nem jár érte elismerés.

A "külföldi mérvadó média" meg bekaphatja. Németországban élve, jól fizetett firkászként különösebben nem érdekeljük őket, nem is fárasztják magukat, h a dolgok mélyére ássanak.
Jönnének ide élni, de nem a német fizetésükkel... dekadens, bornírt banda.

elfelejtette 2010.02.16. 15:19:31

@rakaz: Maga milyen kritikus a sogorek iroival, ejnye. Hat ok is csak Paul Lendvainak tesznek szivesseget.

Bert Milton 2010.02.16. 15:23:51

A választások másnapján meg fognak jelenni az aggódó külföldi hangok, és hirtelen átmegyünk minuszos minősítésbe 24 óra alatt. Mert egy Jobbik is lesz a parlamentben. Az IMF azonnal leállítja a hitelezést és visszahívja a kintlévőségeit. Olyan büntiben leszünk, hogy csak pislogunk. Ideje lenne észrevenni, hogy mit is akar a drága "külföld". Aki a mostani gazdasági/pénzügyi berendezkedésen változtatni mer az megnézheti magát. Exportáljuk a Bokrost meg az egész baloldalt és próbáljunk meg valahogy a saját érdekeink szerint tenni valamit. Már ha lesz, aki meri.

abcdefghijklmnopqrstvxyz 2010.02.16. 15:24:29

@csorsza:

gondolom azért élnek a németek olyan "jól" mert felületes emberek, és nem mennek a dolgok mélyére.

tudod a világunk olyan amilyenné tesszük, ők olyanná tették, mégha nem is áltatják magukat azzak, hogy tökéletes.

de mi büszke fajmagyarok nagyon faszán szomorkodunk reggeltől estig, és kerssük a hibásokat MINDIG másban, majd lefekvés előtt elénekjük, hogy:
"szánd meg Isten a magyart, kit vészek hányának
nyújtsd feléje védőkart tengerén kínjának"

Na ilyenek a születet lÚZER FAJ!!!!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 15:24:44

@elfelejtette: igazabol nem erdekelnek a szokasaid..:-)
ha kommentezel, nekem arra jogomban all a magam szajize szerint reagalni es kesz:-)

es neked ebbe nem nagyon van beleszolasod. legfeljebb megkerhetsz. amit en vagy megteszek neked, vagy nem:-)

bz249 2010.02.16. 15:26:15

@Tehetetlen Dodó: a 20-30 eves nyugatmeneteket rohadtul nem erdekli a naci mult es alkoholos befolyasoltsag alatt igen vidaman tudnak zsidozni.

@Káposztakukac: ". ha összehasonlítjuk a fidesz retorikáját bármelyik nyugat-európai jobb-közép pártéval"

A nemet Szabaddemokrata Part (FDP) vagy a Keresztenydemokrata Part (CDU) nyugati jobbkozep partnak minosul?

Itten vannak a plakatjaik:

www.homopoliticus.de/2009/08/14/wahlplakate-2009/

FDP:
*Tobb nettot a bruttobol
*Erje meg dolgozni
*Az oktatas polgarjog
*Megerositjuk a szabadsagot es a polgarjogokat

CDU
*Velunk van az ero

A tobbi plakatjuk bena

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 15:26:26

@abcdefghijklmnopqrstvxyz:
Na, ezért az okosságért kár volt felsorolni az egész ábécét...

elfelejtette 2010.02.16. 15:27:51

@az igazi Sipi: Kemeny, ez a csapat kemeny. A kulturkampf, amit folytat viszont elegge gyerekes, mert a nagykepu okoskodasok mogott semmi tartalom nincs. Mindegy, persze lehet a blogteren hirdetni a fuggetlenseg felsobbrenduseget, csak hat szanalmas ebben a formaban. Egyebkent trendi mostaban szmajlizni minden mondat vegen, mar az ovodaskoruakat leszamitva?

kispufi 2010.02.16. 15:27:53

@Káposztakukac: hubazmeg.
1. akkor odabiggyeszthették volna ennyi erővel a maszopot is, mint populista hajlamú brancsot. ja, vagy hogy az így nem igaz, mert ők mindig a felelősen, előrelátóan gondolkodó banda voltak, biztos csak ak örülmények miatt ment gallyra minden, amire csak ránéztek.
2. bajnai pedig nyilván a faszagyerek, ezt a fidesz is elismeri zárt ajtók mögött, még jó, hogy berjáratos tetszik lenni a zárt ajtók mögé.
hiteles, elvtársi légkörű koment volt, nagyon szépen köszönjünk, gazdagodtunk általa.

kispufi 2010.02.16. 15:29:55

@abcdefghijklmnopqrstvxyz: na most mondd meg, hát ilyet írt ez a lúzer Kölcsey, felháborító. én ajánlok szebb nótákat, fel, fel, ti rabjai, meg hasonlók, meg akár más nyelven is, csak akkor más határok között, úgyis légiesültek már.
istenem...

Wuff 2010.02.16. 15:31:23

@kispufi: Az MSZP nem populista, hanem demagóg. Szociáldemagóg.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 15:32:19

@elfelejtette: te a szamomra senki es semmi vagy. egy karakterhalmaz. ha holnap kinhalalt halsz pont annyira nem erdekel, mintha megtalalod eleted ertelmet es foldontuli boldogsagban lesz reszed.

ugy gondolod, hogy nem peregnek le rolam a szemelyeskedeseid ezek utan..?:-)

igy akarod folytatni, vagy esetleg van valami erdemi mondanivalod is a szamomra azon kivul, hogy ekezni probalsz?:-)

FutoBolond 2010.02.16. 15:32:25

1. Az atlag nemetnek az a velemenye a magyar esemenyekrol, amit a Sueddeutscheban vagy a Handelsblattban olvas. Tobbet nem tud az orszagrol. Sajnos. A marginális informáltságot pedig könnyű erősen elbillenteni bármely irányba.

2. A nemet sajtora eleg eros a rahatasa az orszagban elo ballib magyar irodalmi elitnek. Ok altalaban remek irok, mint Esterházy vagy Nádas, de eléggé egyoldalú a politikafelfogásuk, mint az közismert. Ennek eredményeként a német sajtóban kissé felülreprezentált a rettegők aránya, ami itt nyilván történelmi okokból is extra fókuszt kap.

A kettő eredőjeként sajnos jópár német gondolja úgy, hogy Magyarországon sokkal erősebb probléma a fasizmus, mint akár náluk, akár pl. az osztrákoknál, és a fidesz szélső jobber párt, mint pl. Haideré. Ezt köszönjük meg Paul Lendvainak, meg a fent említett műhelynek.

Persze azért ne csukjuk be a szemünket, és ne essünk át itt a mandineren sem a ló másik oldalára, mert nincs minden rendben nálunk sem a szélső jobbal. Az állításom csak annyi, hogy a német közvélemény jelenleg a Fideszt nem egy CDU/CSU vonalba sorolja be, hanem inkább az FPÖ-be. Azután meg meglepődnek, hogy a patás Orbán az EP kereszténydemokrata frakcióvezetőjének helyettese.

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 15:32:44

@bz249: Persze, mert az agymosás azért a mélyrétegekbe nem hat le, bizonyos oldószerek könnyen fellazítják a ledöngölt réteget.

(Egyébként a 80-as években sűrűn jártam az akkori nyugatnémet gépgyárakba, na, alkoholos befolyásoltság alatt gyönyörűen énekelték a Westerwaldot meg az Erikát).

Lasombra 2010.02.16. 15:32:51

kitartás honfitársak, már csak két hónap... és nem lesz miről vitatkozni, mert mindenki számára világos lesz, milyen csodatevő is ez a mi Viktorunk.

addig azoknak, akik ezt már most tudják/emlékeznek türelmet kívánok a hívőkkel/újszülöttekkel szemben. a hívőknek pedig még egy puttony hitet, hogy év végére is maradjon belőle valami.

a német meg egy alattomos, sunyi, sőt egyenesen irigy nemzet, aki nem ismeri fel a Fidesz igazi potenciálját. pfej!

picur3ka 2010.02.16. 15:35:13

@abcdefghijklmnopqrstvxyz:

Ez alapjan az egyik legaljabb nemzet ma Izrael allam teruleten talalhato.

Lopni es olni pedig nemesit.

Jol vagy?

rakaz 2010.02.16. 15:35:22

@elfelejtette Fazekas István, a százha-
lobattai alpolgármestert, 2010 január
elején, százmilliós csalás és más bűn-
cselekményekell vádolta meg a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség. Uram erre
varjon gombot!

abcdefghijklmnopqrstvxyz 2010.02.16. 15:35:39

@kispufi: tudod (véleményem szerint), akkor lesz nálunk igazi rendszerváltás, ha végre lecseréljük a himnuszunkat(ilyen szöveg mellett meghalni mennek emberek), ja és a corvin áruház homlokzatáról a bádog végleg eltünik...

... talán inkább Ady-tól kéne esetleg valamit himnusznak választani.

JokerZ 2010.02.16. 15:36:12

és egyszer nem próbáltok meg kísérletet tenni arra, hogy az Orbán iránti ellenszenv mögött meghúzódó számtalan okot sorra vegyétek?

egyébként nagyon is elképzelhető, hogy külföldről tényleg ez a kép látszik a Fideszről. már csak azért is, mert az a politikai stílus, amit képviselnek, borzasztó idegen nyugaton: hangsúlyozom, a stílus. a használt szókincs, az agresszivitás, a parlamenten kívüli eszközök legitimálása. németországból pedig valóban nem látszik a BKV, az őszödi beszéd, az eltékozolt évtized, csak a közelmúlt fiskális szempontból hasznos lépései + Orbán siketfajd ígéretei.

ezt kellene rendesen kielemezni és nem csak az eredményen sajnálkozni.

bz249 2010.02.16. 15:36:21

@Tehetetlen Dodó: mi csak a Deutsche Panzer in Sonnenbrand kezdetu klasszikust enekeltem Ujev napjan szakado hoesesben.

Na jo meg egy kicsit a Frankreichliedet :)

@FutoBolond: az atlag nemet annyit tud Magyarorszagrol, mint az atlag magyar Moldaviarol. Ugyanannyira is erdekli.

freehckr 2010.02.16. 15:37:18

@Okker:
"A választások másnapján meg fognak jelenni az aggódó külföldi hangok, és hirtelen átmegyünk minuszos minősítésbe 24 óra alatt. Mert egy Jobbik is lesz a parlamentben."

2006-ban ugyanez történt, és még Jobbik sem kellett hozzá, csak a baloldali liberális politikusbűnözők hazugságai. :) Igen, mint ahogyan minden választáskor most is lesz valószínűleg egy kis "spekulatív mozgolódás" az üzleti életben, de minél nagyobb arányban nyer a Fidesz-KDNP, annál hamarabb fog normalizálódni a helyzet... a külföldi befektetők többségének a stabilitás az érdeke, márpedig egy kétharmadot közelítő, vagy azt meghaladó többségű kormányzattal igen hamar kiegyeznének. :) Afelől természetesen kétségem sincs, hogy a baloldali liberális politikusbűnözők külföldi kóser spekuláns befektetői kit szeretnének kormányon látni, de ha jobban megnézzük a helyzetet, még egy év baloldali liberális kormányzás és ez az ország teljesen tönkremegy... épp ideje leváltani ezt a csürhét.

"Az IMF azonnal leállítja a hitelezést és visszahívja a kintlévőségeit."

Az IMF nagyon fog ügyelni arra, hogy Magyarország vissza tudja fizetni adósságait. :) Az elmúlt egy évben voltaképpen az IMF kormányzott hazánkban, ennek eredményessége siralmas. Épp ideje lesz visszavenni a kormányzást az IMF-től, aminek egészen biztosan nem fognak örülni, de ha viszont szeretnék látni a befektetéseiket, ők is igen hamar meg fognak barátkozni az új helyzettel. :)

"Ideje lenne észrevenni, hogy mit is akar a drága „külföld”."

Szerintem meg ideje lenne végre magasról tenni rájuk, és a saját érdekeinket szem előtt tartani. Volt már olyan rendszer amikor külföldről mondták meg, hogy mennyit fialjon a koca, az a rendszer annak rendje és módja szerint be is bukott. Az elmúlt években is külföldről izenték hogy éppen melyik állami szolgáltatást szeretnék "privatizálva" látni, a magyarországi helytartóik jelenleg a parlamenti küszöbbel harcolnak. Szóval csak annak a kormányzatnak van esélye a baloldali liberális káosz megszüntetésére, amelyik végre a magyar érdekeket helyezi előtérbe.

elfelejtette 2010.02.16. 15:37:44

@rakaz: O is bizonyara szakerto volt, egy kozgazdasagi zseni, akarcsak eddigi baloldali idoljaink.

Brukk 2010.02.16. 15:38:05

Hát igen, ez ismerős.
Érdekes módon a "mértékadó külföldi lapok" választások előtt mindig az ellenzéket szapulják, és mindig a kormányt dícsérik, meghogy mekkora veszélyt rejt ha változik a kormány politikája.
Dettó ugyanez volt 2002-ben, '06-ban és lám-lám most is.
Most akkor hogy is van ez?

Naumov 2010.02.16. 15:38:39

Ez a "megírta a külföldi sajtó" szöveg is már meglehetősen sokat veszített a varázserejéből, mióta kiderült hogy a hasonló cikkek többségéhez a hazai független balliberális értelmiség jeles képviselői jelentik a kizárólagos forrást. Hasonló a helyzet egyébként a "külföldi közgazdászok" kitétellel is, amely a kormánypárti terminológiában mindazon közgazdászok, pénzintézetek, hitelminősítők és egyebek összességét jelenti, akik valamilyen megfontolásból kedvezően nyilatkoznak a mindenkori baloldali kormányzat teljesítményéről (mindazon, egyébként külföldi állampolgárságú közgazdászok, pénzintézetek, hitelminősítők és egyebek, akik szerint a mindenkori baloldali kormányzat valamit nem csinál jól, azok vagy nem értenek hozzá, vagy közvetlen fideszes irányítás alatt állnak). Ezzel együtt ergé azon következtetésével feltétlenül egyetértek, miszerint a fidesznek nem ártana ezen a fronton erősítenie.

abcdefghijklmnopqrstvxyz 2010.02.16. 15:39:22

@picur3ka/beleallos kampany:

véleményem szerint a "nemzet"-tel mint fogalommal van baj.
ha végig nézed azt, hogy a fogalom elmúlt 200-300 éves használatának történetében mennyi konfliktus alakult kimiatta, és mennyi oldódott meg akkor lehet, hogy nem kéne tovább "nemzeti" kategóriákban gondolkodni.

Egyébként pont izreal jó példa erre....

phaidros 2010.02.16. 15:40:18

@is: bazmeg, nem hiszem el, hogy a szocik által elkúrt törvény (lenépszavazható törvénybe tették) a legfőbb érved állandóan. Valld be, hogy komoly bevételed lett volna vizitdíjautomata papírtekercs gyártásából. :)

Logan Grimnar 2010.02.16. 15:42:04

@abcdefghijklmnopqrstvxyz: "nemzeti érzelműnek lenni (bizonyos helyzetektől, mint pl a sport eltekintve) a legalja emberi tulajdonság."
túl tiszta az anyag amit tolsz, szerencsére hamar el fogsz hullani. Barom.

picur3ka 2010.02.16. 15:42:40

@hááááát:

Az IMF igencsak eloirta nekik ezen a ponton, hogy mit tahetnek, meg mit nem, mint kovetkezmenye a korabbi munkassaguknak, szoval akarki lehetett volna a helyen.

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 15:43:39

@bz249: Az átlag német elég műveletlen.
Néha néztem a Wer wird Millionär?-t, (nem tudom, megy-e még), de elég siralmas teljesítményt nyújtottak, Vágó Pista magyarjaihoz képest. Igaz, viszont az a Jauch nevű százszor szimpatikusabb mindentudó Vágónknál, bár ez nem nagy kunszt.

beszélő 2010.02.16. 15:44:05

@rakaz: Ha felébredsz azt tapasztalod, hogy bilibe lóg a fejed

Naumov 2010.02.16. 15:44:10

@phaidros: Na ja, nem beszélve arról az apróságról, hogy a népszavazás előtt még tele szájjal magyarázták, hogy hiába győznek esetleg az igenek, március kilencedike után tizedike jön, és a reformok feltartóztathatatlanul dübörögnek tovább, most utólag meg azt magyarázzák, hogy emiatt a nyamvadt három kérdés miatt akadtak meg a reformok.

abcdefghijklmnopqrstvxyz 2010.02.16. 15:45:47

@Logan Grimnar: kösz az intelliges és nyitott választ!
... és ha ebben a stílusban folytatjuk, akkor neked pusztán annyit kívánok, hogy csak a jobb oldalad működjön, a bal az teljesen haljon el.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 15:45:54

valaki mondja mar meg nekem, hogy tobben ahelyett, hogy a leirtakkal vitatkoznanak eszervek menten, miert a mediumokat ekezik es probaljak eredmenytelenul hitelteleniteni?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 15:46:50

@phaidros: tehat az mszp hibaja az, hogy a fidesz fuggetlenul az adott torveny hasznossagatol tisztan politikai okobol megfurta az alkotmanybirosag segitsegevel?:-)

elfelejtette 2010.02.16. 15:47:07

Egyebkent a kulfoldi sajto miutan az egekbe magasztalata Gyurcsanyt a szajreformjai miatt, csak ne akarjon mervado lenni. Illetve, akarni lehet.

rakaz 2010.02.16. 15:48:26

Bayer Zsoltnak, egy zsidózós cikkért,
Széles Gábor havonta, kétmillióötszáz-
ezer forintot fizet. Ennyit a bértoll-
nokolásról. Tovább is van, irjam még???

bvb09 2010.02.16. 15:48:43

Eddig azt hittem, hogy legalább a németek értik Közép-Európát. Azért Orbánt, mint az Európai Néppárt egyik alelnökét egy sorba állítani Corneliu Vadim Tudorral, mint "Rechtsradikale" az nem pont ezt feltételezi. Szóval kb. ennyire hiteles ez a térkép, ha Der Standard, ha nem.

tevevanegypupu 2010.02.16. 15:49:07

"Az atlag nemet annyit tud Magyarorszagrol, mint az atlag magyar Moldaviarol. Ugyanannyira is erdekli."

Csak az a baj, hogy ezeket a lapokat leginkabb nem atlagnemetek olvasgatjak.
Nem is nekik irjak azokat a cikkeket, amik meglehetosen fajdalmasan erinthetnek bennunket atlagmagyarokat azoktol, akik ezeket a cikkeket elemzik es eszerint dontenek.

Fekete Mamba 2010.02.16. 15:49:48

Fogsz te még egy nagyot csodálkozni, mondta Csetneky Pelikánnak. Ez a hülyék sorsa ugyanis.

nem1rem1 2010.02.16. 15:51:23

Komolyan mondom, a poszthoz írt kommentek jobban megnevettettek, mint a Rádiókabaré és a Showder Klub együttesen.

Agymosott Fidesz-fanok háborognak azon, hogy a német sajtó agyát átmosták.

Ne is törődjetek se a tényekkel, se az érvekkel! Mindenki bolond, aki Orbánnal kapcsolatos kételyeit hangoztatja, a múltjából a stílusából és a retorikájából következtetve húzza meg a vészharangot. Rá se rántsatok, az egész világ megőrült, egyedül ti vagytok igazi, zsírúj villamosok!

OZ a Kételkedő 2010.02.16. 15:52:06

T. rajcsányi.gellért!

"Hogy orbáni sporthasonlattal éljek: innen szép visszajönni, és ezt a meccset bizony idegenben kell megnyernie az illetékeseknek."
Bocs, hogy nem a témával foglalkozom, de feláll a szőr a hátamon, ha valaki ír, de nem tudja egyeztetni az alanyt az állítmánnyal!

Naumov 2010.02.16. 15:52:18

@az igazi Sipi: Sipikém, nem kell itt semmilyen médiumot hitelteleníteni, erről a médiumok általában saját maguk gondoskodnak, jellemzően oldalfüggetlenül. Kár azzal strapálnod magad, hogy megpróbálod a saját szájízednek megfelelő szövegeket leíró médiumokat valamiféle megcáfolhatatlan szakmai műhelyeknek beállítani.

rakaz 2010.02.16. 15:53:08

Úgy látom uraim, hogy az igazság eggye-
seknek fáj. Na van ilyen, majd kinövik
a Vityenka érában.

elfelejtette 2010.02.16. 15:55:01

@az igazi Sipi: Azert, mert a nagy olajvalsag ota az aktualis baloldali kredo alapjan vezetett gazdasagpolitika az uralkodo iranyzat nalunk. A Corvinus gardajaval es az onnan kikerultekkel egyutt ugyanaz a kozgazdasagi ertelmisegi reteg a hangadoja, evtizedek ota.

Ez a kredo pedig azota arra kepes, hogy kb 10 eves ciklusokban a falig vigye a gazdasagot, majd satufeket nyomva elkezdjen szakerteni. Lassan mindenkinek tele van a toke ezzel a szakertoiseggel, ami csakis a legnagyobb szarban bukkan fel, annak elmultaval szertefoszlik. Korbe korbe jarunk azota, kitores nincs. Ezert a nagy-szarban-sikerult-elkerulni-a-csodot egyre kevesbe szamit igazi eredmenynek.

A kulfold meg az ir, amit akar. Ok Gyurcsanyt is szeretek, pedig majdnem sikerult 10%-os hianyt osszehoznia 2006-ban.

kispufi 2010.02.16. 15:55:11

@rakaz: ez nyilván tényszerű adat, hiszen le van írva, te magad ebben a kommetben. hiteles, elvtársias forrás.

kispufi 2010.02.16. 15:56:25

@rakaz: az egyet pedig elég egy gy-vel írnod, látszik, hogy mérvadó vagy minden téren. a maszop-szavazó prototípusa.

ikri 2010.02.16. 15:56:54

Izé... bocsánat. Láthatnék egy, a fenti állítások ősforrására mutató linket ?

Lehet, hogy a német tudásom a szar, de én semmi hasonlót találtam a nevezett orgánumokban, de még az a csuda okos gugli sem...

elfelejtette 2010.02.16. 15:57:22

@nem1rem1: Bekaphatod, agymosott szocibuzi.

Blogger Géza 2010.02.16. 15:57:30

Azért vicces, hogy egy 2010-es blogbejegyezéshez egy 2008-as ábráig kellett kukázni. Minden esetre Európa legnagyobb pártszüvetsége azóta ismét alelnökévé választotta Orbán Viktort, hiába, úgy látszik, ők mégsem csinálták össze magukat Paul Lendvai és társai pompás és objetkív cikkeitől. Vagy ők is populisták, biztos megírta a Népszabadság is valamikor, na és. Ne próbáljuk már tévedhetetlen félistennek beállítani az újságírókat, sima véleménymanipulátorok, semmivel nem többek.

szamarhegy 2010.02.16. 15:58:21

Az összes védekező/megmagyarázó panelt sikerült elovasnom, ami az Orbánt bírálják külföldön hírek után elő szokott jönni. 1. Minek kell Orbánt védeni, mikor tényleg populista és sokszor demagóg, nem lenne jobb mindannyiunknak, ha objektívebb és árnyaltabb képet mutatna a választók felé? 2. Lehet a németeket, osztrákokat fikázni és mindenre lehet példát hozni, de kínos ha egy balkánizálódó, latin-amerikai gazdasági kultúra felé elindult ország ezen az úton sokkal kevésbé elindult országokat fikázik. 3. Lehet balliberálisozni a német/osztrák sajtót, de valami oka csak van, hogy a befektetők kockázatot látnak a Fidesz kormányzásban illetve a konkrét tervek elhallgatásában, stílusában.

bz249 2010.02.16. 15:58:26

@nem1rem1: nem az a helyzet, hogy
1.) Orbanrol a legtobben azt se tudjak, hogy kicsoda
2.) a nyugati Tenyezok hajlandoak voltak Idi Amin Dadaval, Szaddam Huszeinnel vagy mondjuk Kadar Janossal is uzletelni... mert ugye Vespasianus kozel 2000 eve mar megmondta a frankot.

@tevevanegypupu: oh a nemet donteshozok sem a ket szep szemunkert hozzak ide az esetleges beruhazasaikat, hanem azert, mert penzt akarnak keresni. Ha Magyarorszagon penzt tudnak keresni, akkor beruhaznak Magyarorszagon.

csorsza 2010.02.16. 16:00:23

@abcdefghijklmnopqrstvxyz: de buta vagy, b+.
Méghogy ők tették olyanná - nézd meg, milyenné tették a kelet-németek, és milyenné a nyugati németek. Vajon miért lett egyik ilyen, másik olyan? Az egyik a lúzer-német, a másik meg a sikeres, pozitív gondolkodású, mi?

Egyébként, a Marshall-segélyről hallottál-e már?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 16:00:43

@elfelejtette: ezt nem is vitatom.
de az, hogy a szocik szarok miert jelenti azt, hogy nem igaz amit a nemet es osztrak kelet-europa szakertok oldalfuggetlenul orbanrol tartanak?

tevevanegypupu 2010.02.16. 16:01:53

@nem1rem1:
Nocsak, egy volt Zuschlag-huszar.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 16:02:04

@Naumov: en nem mondtam, hogy megcafolhatatlan.
azt mondom, hogy senki nem is probalta megcafolni. siman atkerul az "ellenseg" feliratu dobozba ha mas a velemeny es kesz.

ez nem cafolat. ez vallas.

elfelejtette 2010.02.16. 16:02:34

@szamarhegy: "3. Lehet balliberálisozni a német/osztrák sajtót, de valami oka csak van, hogy a befektetők kockázatot látnak a Fidesz kormányzásban illetve a konkrét tervek elhallgatásában, stílusában."

Nem latnak benne komoly kockazatot, ez egy liberalsajto bullshit. Ha komoly kockazatot latnanak, mar bearaztak volna elore az allamkotvenykamatokkal, hisz elegge egyertelmu, ki lesz tobbsegben aprilis utan.

rakaz 2010.02.16. 16:02:36

Kire szavazok, vagy ki az én elvtársam,
az én dolgom, érthető, vagy ragozzam???
A tények, azok tények. Érthető kispufi?

ikri 2010.02.16. 16:02:53

@Blogger Géza: lehet, hogy nálad lesz a pont, én egyszerűen semmi ilyen tartalmú cikket nem találtam még az archívumokban... igaz, nem is olvastam 2008ig vissza, LOL.

pS.: vajon hány szoci blogger pont járt ezeknek a forrásoknak felkutatásáért, urambocsá' kitalálásáért... ?

freehckr 2010.02.16. 16:03:58

@szamarhegy:
"kínos ha egy balkánizálódó, latin-amerikai gazdasági kultúra felé elindult ország"

Nocsak... nem dübörgünk? :)

"valami oka csak van, hogy a befektetők kockázatot látnak a Fidesz kormányzásban"

Egy jól meghatározható "befektetői kör", nagyjából azok, akik 2006 elején ugyanezt a műsort eljátszották (jobboldal: populista, baloldal: szakértő), majd 2006 májusában elfelejtették revideálni az álláspontjukat, miután ugye kiderült: mégiscsak rossz lóra tettek (baloldal: lókötők). :)

Én természetesen megértem őket, tulajdonképpen ezer milliárdok vándoroltak évente ehhez a "kóser" gazdasági érdekcsoporthoz, és most hogy küszöbön van egy komolyabb hatalomváltás, bizony lekonyul a szájuk arra gondolva, hogy ezek az alaposan bejáratott pénzcsapok feléjük ezután el lesznek zárva.

Bloodscalp 2010.02.16. 16:04:26

ehh, mondjátok csak azt amit eddig...
ez is csak ballibbancs agitprop média...

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 16:04:45

@az igazi Sipi: Szar törvényt megfúrni érdem.

tevevanegypupu 2010.02.16. 16:05:47

@bz249:
Gondolja, hogy meg Orban szemelye (mivelhogy husz eve megiscsak o iranyit) sem tudja megvaltoztatni azon szandekukban a nemet nagytokeseket, hogy Magyarorszagon probaljanak beruhazni? Na szepen vagyunk.(:

kispufi 2010.02.16. 16:06:59

@rakaz: és mi a tény, hülyegyerek? az, amit idehánysz? és attól tény, mert te böfögöd fel? előbb-utóbb csak kidöglik ez a redves fajtátok.

Hans Lopkowitz 2010.02.16. 16:07:09

Hihetetlen – még mindig vannek emberek, akik hisznek a kommunistákban.

szamarhegy 2010.02.16. 16:09:32

@tevevanegypupu: És vajon miért nem viszik tovább tömegesen a sokkal ólcsóbb Ukrajnába? Mert nálunk biztonság van és még mindig erős a a német kultúra hatása és az értékrendi hasonlóság. Vajon mi fog történni, ha a poroszos értékrendtől tovább haladunk a balkáni, latin-amerikai értékrend (érzelmi döntések, a mának élni; a tervezés, a hosszú távú gondolkodás, a tanulás értékének amortizálódása; intézményrendszerek helyett a személyek szerepének erősödése) felé, akkor a német, osztrák tőke visszahúzódik a kultúrális törésvonal mentén Szlovákiába,Csehországba, Szlovéniába, Lengyelországba. Értékrendileg a dél-koreai, japán cégek is oda fognak vonzódni. A kultúrális, gazdasági térképeken (mint ahogy már mostanában is) a Balkán régió államaihoz sorolnak majd bennünket.

bz249 2010.02.16. 16:09:56

@az igazi Sipi: hmmm attol volt szar, hogy az orszag 90%-nak nem tetszett

tevevanegypupu 2010.02.16. 16:10:14

@rakaz:
Gyujts a kopogtatocedulat a realpolitikusaidnak, azzal tobbet segitessz nekik.

elfelejtette 2010.02.16. 16:10:19

A teny az, hogy Bajnai es Bokros valsag idejen megszoritasokkal osszehoztak az egyensulyt ismet, elkerulve az allamcsodot. Ez viszont, tortenelmi tavlatba helyezve, nem eredmeny, eddig meg mindig elkerultuk a csodot.

bz249 2010.02.16. 16:10:45

@szamarhegy: es mindez a Fidox hatalomrajutasatol?

picur3ka 2010.02.16. 16:11:45

@szamarhegy:

A nickje roppant talalo. Jol megy a szoveghez.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 16:12:22

@bz249: ez nem igazan indok..
az adofizetes szerintem az orszag 100%-nak nem tetszik.

pontosan ezert valassztott kepviselok hozzak a torvenyeket es nem a faluszeli kiskocsma torzskozonsege. ugyanis olyan torvenyekety is kell hozni, ami a tobbsegnek nem tetszik, viszont az allam es annak szolgaltatasai mukodese elkepzelhetetlen nelkule.

Hans Lopkowitz 2010.02.16. 16:12:23

@elfelejtette:
Ki miatt lett volna államcsőd? Hiszen szakértő kormány volt uralmon és ez garancia arra, hogy ilyennek az esélye sem állt fenn...

frompearly 2010.02.16. 16:12:36

Ebből is látszik kik is irányítják Németországot(legalábbis a sajtót ,ott is ,itt is).
Nem uncsi még a Zorbán a Zördög lemez?

Mr. Rustical 2010.02.16. 16:12:39

Nincs miért meglepődni a német sajtó hozzáállásán. Sőt borítékolható, hogy a The Economist és még jónéhány "mérvadó" gazdasági lap beáll a populistázó kórusba áprilisig.

Ez a szokásos játék, így próbálnak segíteni a gazdik a vízkészlet-privatizáló csicskáknak.

Érdekes, hogy amikor az MSZP 2002-ben a 100 napos programmal kampányolt, sőt Megyó meg is valósította, akkor ugyanezek a mérvadó körök valahogy elfelejtettek populistázni, és a költségvetés helyzete miatt aggódni.

Ez nem fog változni hosszú távon sem, ezzel együtt kell élni. A szabad és senki által nem befolyásolt nyugati sajtó már csak ilyen.

szamarhegy 2010.02.16. 16:13:04

@elfelejtette: Remélem így lesz, ha nyugi van és fejlődik az ország, engem nem fog idegesíteni, ha a Fidesz lesz 20 évig, nem az Én esetem a stílusuk, de ettől még kiválóan lehet élni.

szamarhegy 2010.02.16. 16:14:10

@picur3ka/beleallos kampany: Ilyen érthetetlen, hogy nem személykedem?

RobN 2010.02.16. 16:14:14

Ez olyan mintha a pl. Népszabadság dicsérné Rudolf Scharpingot.

bz249 2010.02.16. 16:14:39

Egyebkent itt vannak a cikkben emlitett norveg nacik

en.wikipedia.org/wiki/Progress_Party_%28Norway%29

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 16:14:45

@Mr. Rustical: "Érdekes, hogy amikor az MSZP 2002-ben a 100 napos programmal kampányolt, sőt Megyó meg is valósította"

es a fidesz is lelkesen megszavazta orbannal az elen..:-)

abcdefghijklmnopqrstvxyz 2010.02.16. 16:14:51

@csorsza:
érdemes nagyobb időtávlatban vizsgálni az eseményeket, legalább is én így értettem.
De jó legyen mindössze a második világháború utáni szakasz:

Véleményem szerint a 2-ik vh európai győztese a nyugatnémetek terület, míg a valódi veszetesei a kelet németek lettek.

Ennek oka, hogy a potsdami szándékokkal ellentétben a "német kérdést" a szövetségeseknek sehogy sem sikerült megoldaniuk, köszönhetően a vasfüggöny felhúzásának.

Míg nyugatnémetország lehetőséget kapott egy adenaueri alkotmány, és egy teljesen új társadalmi identitás kialakítására (nem is beszélve arról, hogy részben a marshall segélynek, illtve a fegyverkezési tilalomnak, és nemutolsó sorban az európai integrációnak köszönhetően az 50-es években már német gazdasági csodáról beszéltek!!!), addig a keleti területekre ráhuzták az emberi történelem egyik legostobább rendszerét.

Bár (ellentétben velünk, akiknek az elmúlt 10 évben sikerült egy falat a társadalmunkon belül felhuzni) 20 éve hogy lebontották a falat, de az "osi" wesi" kategóriák még mindig élnek, és ez pont annak köszönhető, hogy milyen világot építettek, illetve volt lehetőségük építeni.

Csak 1 a sok különbségből:

Míg a nyugatnémeteknek megvolt a lehetőségük szembe nézni a saját történelmükkel, addig ez a keletieknek (kb mint nekünk) nem adatott meg.

Részben ennek is köszönhetően a "nemzeti érzelmű", vagyis náci identitású németzek a keleti oldalon fejlődtek ki első sorban.
(erről szívesen levelezek mert szerintem ez egy érdekes és tanulságos téma)

tehát a világ olyan amilyenné tesszük.
azt hogy mi nekünk ezt a falat a "nemzetiérzelműek" és a "liberálbolsevikok" között mikor sikerül lebontani, azt nem tudom megmondani, de (véleményem szerint) a gyerekeink nem fogják ezt nekünk megköszöni....

Lasombra 2010.02.16. 16:15:43

@bz249: sajnálom, ha Ön a "Népszavaztassunk meg minden törvényt" mozgalom tagja, és belegázolok a világnézetébe, de engedtessék meg tisztelettel megjegyeznem, hogy egy törvény "jóságának", hasznosságának v. szükségességének közel sem az a mércéje, hogy a Zembereknek tetszik-e. ezen logika alapján kábé nem létezne adó sem, mint olyan.

tevevanegypupu 2010.02.16. 16:15:52

@szamarhegy:
Hive vagyok a realpolitikanak, az eszszeru, takarekos gazdalkodasnak es nagyon fontos, hogy kulfoldi cegek erdeklodjenek magyar lehetosegek irant, hogy befektessenek, munkahelyeket teremtsenek, nalunk adozzanak..stb.
De az elmult evek gazdasagpolitikaja - ami egyaltalan nem volt mentes az erzelemtol es az onos erdekektol - nagyon nem sikerult. Bizzunk abban, hogy a kovetkezo kormany - meg ha sokan nem is szeretik majd oket - megprobalkozik ismet egy valojaban nem erzelemmentes, de hatekonyabb gazdasagpolitikaval, mint amivel meggyotortek bennunket az elmult evekben. Elore nem kell rettegni, nem kell talalgatni. De ha nem sikerul vagy rossz lesz, nyugodtan lehet kritizalni es kormanyt valtani.

szamarhegy 2010.02.16. 16:16:41

@bz249: Nem, sajnos ez nem pártfüggő, mármint nem a pártokon múlik, persze nem használ, ha szétlopnak állami cégeket....

Káposztakukac 2010.02.16. 16:17:15

@bz249: te nekem ne gyere német választási plakátokkal. elvégre ott születtem, nőttem fel, tanultam és szocializálódtam. és nem, nem a fidesz választási plakátjait kell nézni, hanem orbán és emberei megengedhetetlen megnyilvánulásait, mint pld. amikor az őket vitára hívó mesterházyt "hazug és korruptnak" nevezte. kultúrember a politikai ellenfelével nem így bánik. bezzeg ha mesterházy mondott volna ilyet orbánról, hajj, mi lenne itt.
egyébként meg kikérem magamnak, hogy engem a véleményem miatt leszocizzanak. soha nem voltam szoci szavazó(mondjuk fidesz se), ennek ellenére választási kampány során nem kapcsolom ki az agyam.

de tudom, itt sokak szerint majd ha jön orbán, akkor dőlni fog a pénz, kánaán lesz. és lehet, hogy vannak, akik felfedezik a cinizmust a szavaimban, de basszus, menjetek el egy vidéki kocsmába, és rájöttök, hogy az ottaniak szerint TÉNYLEG csak annyi kell a személyes jólétükhöz, hogy fidesz kormányzat jöjjön, mert akkor majd kapják a lét zsákszámra. ilyen egyszerűen meg lehet vezetni a népet.

freehckr 2010.02.16. 16:19:07

@abcdefghijklmnopqrstvxyz:
"azt hogy mi nekünk ezt a falat a "nemzetiérzelműek" és a "liberálbolsevikok" között mikor sikerül lebontani"

Mikor? 7 hét, 4 nap és alig több mint 14 óra múlva... amennyiben az SZDSZ maradványa nem kerül be a magyarok országgyűlésébe, illetve a posztkommunista utódpárt is alaposan meggyengülve, lehetőleg 10% alatt, akkor jók az esélyeink hogy a 2004 december 5-én "kicsúcsosodott" baloldali liberális magyarellenességet végre felszámoljuk. :)

bz249 2010.02.16. 16:19:26

@az igazi Sipi: tudja ilyenkor az a megoldas, hogy a valasztott pekviselo meggyozi a valasztokat arrol, hogy ez a helyes utja a dolgok rendezesenek.

Namost Gyurcsinak sikerult 700.000 embert meggyoznie. Ugyhogy fajdalom, de ez egy szar torveny volt.

Egyebkent tetszik ez a demokrata attitud, hogy a valasztokat ilyen debil peneszgombaszeru izenek tartja. Ha jol ertem, akkor igazat ad Dolfinak Ermächtingungsgesetz kapcsan? Ott se ugatott bele a hujenep a dolgokba.

isti77 2010.02.16. 16:19:42

És mit szólnak a németek a szakértő Brünhildájuk, a homokos alkancellárjuk és a csapat többi prominens tagjának produkciójához, akik az idén minden idők legnagyobb német köktségvetési hiányát fogják összehozni?
Ők miért nem szavaztak 2005-ben Schrödernek, az SPD-nek, és az Agenda 2010-programjuknak bizalmat, holott ők akadályozták meg a gazdaságélénkítő és szociális juttatásokat megkurtító intézkedéseikkel az államháztartási katasztrófát, és ők teremtették meg a világválság kirobbanásáig tartó javulás alapjait?
Ja, hogy azok ők? Meine liebe Freunde, a világon nektek kellene a legjobban tudnotok saját tapasztalatból, hogy ez a gondolkodásmód nem vezet jóra.

Rántott máj (törölt) 2010.02.16. 16:20:44

Ha valakit lelökök a járdaszigetről és esés közben össze-vissza töri magát, de az utolsó pillanatban azért elkapom, hogy a villamos már mégse menjen át rajta, akkor engem is meg fognak dícsérni az utóbbi mozdulatomért?
Mért kb. ezt csinálták a gazdasággal.

bz249 2010.02.16. 16:21:11

@Káposztakukac: hat akkor az a Nemetorszag elmult, ugyanis 2009-ben nyoma nem volt annak, amit te allitassz. Szoval ugorjunk.

bz249 2010.02.16. 16:22:51

@Lasombra: Nem vagyok tagja a nepszavaztassunk meg mindent mozgalomnak. Amit a 8.000.000 valasztopolgarbol mindossze 700.000 tamogat, az viszont egy szar.

Raadasul az orvosok is ellene voltak (tudom rohadt Fidesz-berencek).

freehckr 2010.02.16. 16:23:47

@Káposztakukac:
"amikor az őket vitára hívó mesterházyt "hazug és korruptnak" nevezte. kultúrember a politikai ellenfelével nem így bánik."

1. igaza volt Orbánnak.
2. Mesterházy mussolinizése meg a haladó baloldal retorikai csúcsteljesítménye volt? :)

"bezzeg ha mesterházy mondott volna ilyet orbánról, hajj, mi lenne itt. "

Semmi, meg lett mondva, hazug és korrupt senkiháziakkal nem kell foglalkozni. :)

"egyébként meg kikérem magamnak, hogy engem a véleményem miatt leszocizzanak"

Talán tartózkodj a posztkommunista utódpárt ostoba szlogenjeinek szajkózásától, akkor egyértelműsíthetnéd a helyzetet. :)

abcdefghijklmnopqrstvxyz 2010.02.16. 16:23:47

@freehckr:
te nem a fal lebontásáról beszél, hanem
a társadalom egyik részének ellehetetlenítéséről.

szerinted egy olyan élő szervezet mint egy ország társadalma, "baloldal" nélkül hogyan képes működni?

háát kb úgy, hogy a fikát nem fogja tudni az arcán szét kenni az arcán..

de mindegy mert orbánt (pont ezért az ostobaságáért) a sajátjai fogják levágni mint egy disznót.

.... és a "másként gondolkodóknak" nem kell mást tenni csak a disznó torhoz megteríteni!!!!

Mr. Rustical 2010.02.16. 16:23:58

@szamarhegy: Ha jól emlékszem, éppen az utóbbi nyolc évben hajtottunk végre hatalmas puma-ugrást az általad felsorolt értékek felszámolása és a Balkánhoz való csatlakozás terén.

Valahogy mégsem fájt a mérvadó nyugati médiának Magyar Bálint tanügyi ámokfutása, az orosz érdekszférába való visszakapaszkodási kísérletek, vagy a mindent elárasztó hazudozás és korrupció. Csak most kezdték el félteni Magyarországot, mint ahogy kórusban károgtak a 2002-es választások környékén is, hogy jajderosszak a makrogazdasági mutatók. Ezzel szemben 2006-ban, amikor tényleg rosszak voltak a mutatók, és ezt a magyar választókon kívül mindenki tudta, akkor nagy hozsannázás folyt, hogy milyen jó irányba megy Magyarország.

Nehogy már a külföldi sajtó legyen mérvadó magyar ügyekben!

Ezeket az újságokat kizárólag csőlátású, személyes gyűlölettől fűtött hetedrangú firkászok képviselik Pesten, akik csak azért maradhatnak pályán, mert amit írnak, az pont megfelel a nagy nyugati vállalatok -közérdekkel ellentétes- érdekeinek.

Teljesen irreleváns, miket hordanak össze.

szamarhegy 2010.02.16. 16:25:29

@tevevanegypupu: Munkám során 96 óta járok ki itt lévő gyártó cégekhez, 96-ban !!! már nagy probléma volt a nyelvet beszélő szakképzett munkaerő. Azóta volt Horn, Orbán, Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai és a minisztáriumok ezres létszámmal dolgozva se jutottak el 96 óta arra a lépésre, hogy kiemelt szakképzési intézeteket telepítsenek az ipari parkok köré, illetve, hogy ne marketingest, kommunikációs szakembert, hanem cnc programozót, logisztikust, kontrollert, minőségbiztosítási szakértőt képezzenek. Az állam ilyen botrányosan lassú döntési mechanizmusa kultúrális kérdés és nagyon remélem, hogy ez változik Orbánék alatt. Meggyőződésem különben, hogy a teljes politikai elitet képeztetni kellene, hogy megismerjék a legkorszerűbb vállalatirányítási, döntési, ellenőrzési mechanizmusokat és ne ebben zárt posvadt, belterjes magyar politikából meríthessenek csak.

Kriszosz 2010.02.16. 16:26:34

Nem kell itt túldramatizálni.
Külföldről és közgazdász szemszögből az a lényeg, hogy "stabil" legyen az ország, fasza makrogazdasági mutatókkal. Ja, hogy ezt úgy lehet elérni, hogy közben az itt élő emberek éhenhalnak? KI NEM SZARJA LE? A lényeg, hogy a számok tükrében jók legyünk. Ez a véleményem. És arról senki sem beszél, mért vagyunk ott ahol. Mert eddig nagyon faszán igazgatták ezt az országot. Ja, válság van, mindenhol sz*pnak, azért sz*punk mi is. Hát persze. A Maszopnak pont kapóra jött a "válság", mer ilyen ürüggyel mehetett az IMF-hez kuncsorogni. Ha akkor nem segít nekünk az IMF és "becsődöl" az ország, akkor most kiváncsi lennék pár nagypofájúra, mit mondana, ha a bankból nem tudna lóvét felvenni? Pislogna szépen mint mindannyian, akár a hal a szatyorban.
De ne aggódjatok, még pár évig meg kell húzni a nadrágszíjat, aztán jön a kánaán ugye? Ezt a forgatókönyvet már párszor lejátszottuk, kiváncsi leszek mikor kerül megint színpadra...

freehckr 2010.02.16. 16:27:44

@abcdefghijklmnopqrstvxyz:
"szerinted egy olyan élő szervezet mint egy ország társadalma, 'baloldal' nélkül hogyan képes működni?"

Enélkül a baloldal nélkül valószínűleg jóval nyugodtabb és biztonságosabb körülmények között. Ezt nem csak úgy mondom, az elmúlt nyolc (ötvenhárom?) év tapasztalatai alapján teljesen világos. :)

beszélő 2010.02.16. 16:28:16

@elfelejtette: Az államcsődöt a libatolvaj és társasága hozta össze, és nem hiszem, hogy túl vagyunk rajta.
Félek , hogy tucatjával hullanak majd ki a szekrényből a csontvázak.
Azért kíváncsi lennék csak egyetlen névre, akiről elmondható, hogy szakember. Mert azért aki a saját zsebének tömésére használja a hatalmát, az még nem biztos, hogy szakember.
Nem akarom azt mondani, hogy krőzusok vezetik az országot, de az biztos, hogy a hozott megszorítások elsősorban az átlag embert sújtották, de a nagy jövedelműek szja. tekintetében nem rövidültek meg.
Majd ha senki nem vihet haza havi nettó 1,5 milliónál többet, akkor mondhatjuk, hogy, hogy baloldaliak vezetik az országot.
De addig, ameddig lakáj módjára szolgálják a külföldi tőkét és ápolják a vadkapitalizmust addig nem mondhatjuk, hogy szakemberek, de egészen mást is mondhatunk.
Így járunk ha azt hisszük, hogy aki magát baloldalinak festi az csöppet is törődik a havi 100-200 ezer forintot keresők napi anyagi gondjaival, a munkanélküliséget generáló hazai termék előállítás visszaszorításával.(met a banki termék az nem termék, ha még valaki el is hiszi.)

szamarhegy 2010.02.16. 16:28:28

@Mr. Rustical: Én nem emlékszem erre, a pártok meg nem érdekelnek.

abcdefghijklmnopqrstvxyz 2010.02.16. 16:30:00

@szamarhegy:
Egyetértek.

Mindössze egy kiegészítés (bár említetted), hogy egy olyan ritka, és szép kulturális örökséggel rendelkező társadalom mint a mienk (értem ezalatt a magyar nyelvet), csak akkor képes fejlődni (nem növekedni!!!), ha az anyanyelvén kívűl az "angolt mint idegen nyelvet" a társadalmi kultúránk részévé teszi.

senior Muhaha 2010.02.16. 16:30:06

@Herr SturmLiberator: Hát a fidesz 4 éve alatt a tőzsde mindent csinált, de nem pezsgett, leginkább negatív rekordokat döntött...emlékezzetek! Pedig állitólag dübörgött minden!

szamarhegy 2010.02.16. 16:32:06

@beszélő: Igazad van a politikai sok mindenért okolható, de az hogy nem beszélünk nyelveket, nincs eladható tudásunk, hogy a 3/4 ország eltartott, illetve, hogy csak 1/4 dolgozik a bevételi oldalon abban mindenkinek megvan személyes felelőssége.

Mr. Rustical 2010.02.16. 16:33:16

@az igazi Sipi: Jaj, de rossz érv.
a parlamenti többség a felelős minden törvényért, tök mind1, hogy még hányan és milyen meggondolásból szavaznak mellettük.

Persze, hogy megszavazta, bolond lett volna beállni a zemberek ellenségeit ábrázoló csoportkép közepére. Egy ellenzéki párt miért ne szavazna meg bármilyen osztogatós javaslatot? Ha egyszer a kormány szerint erre van fedezet.

elfelejtette 2010.02.16. 16:33:29

@beszélő: "Az államcsődöt a libatolvaj és társasága hozta össze, és nem hiszem, hogy túl vagyunk rajta."

Egyelore elkerultuk, az IMF segitsegevel.

"Félek , hogy tucatjával hullanak majd ki a szekrényből a csontvázak."

Vannak ilyen felelmek, a gorog pelda most epp itt lebeghet a szemunk elott. Raadasul a gorogok nagyon szeretnek tuntetni meg azvarogni, szoval kivancsi vagyok, hogyan fognak ok megszoritani.

"Azért kíváncsi lennék csak egyetlen névre, akiről elmondható, hogy szakember."

Soroljam azokat a befolyasos politikusokat, akik bankok vagy vallalatok elerol, kozgazdasagi jartasaggal erkeztek a politikaba? (Horn, Bekesi, Bokros, Medgyessy, Gyurcsany, Bajnai)

Szerintem pont nem a szakertelem hianya a problema, hanem a politikai felelossegvallalas hianya.

Bondon 2010.02.16. 16:34:15

1) én sajnálom hogy 2006-ban nem nyert a Fidesz. elraktam az egyik fizetett hirdetésüket amiben az áll, hogy "szerződés a polgárokkal" és hogy ha rájuk szavazunk akkor duplázódik a fizetés 4 év alatt. most mehetnék a bíróságra beszedni a jó sok pénzt.

2) tényleg kell egy kis váltás. Sajnos alternatíva nincs, a Fidesz lesz kétharmados többséggel.

persze arra én is kíváncsi vagyok, hogy a beígért nagy adócsökkentések ugye már 2011 januárjában a zsebemben is érezhető lesz. Meg pesze a kis és középváll. támogatása, parlament létszám csökkentése, stb. ha nem akkor ugye nem kell kimenni az utcára, hanem O.V és társai felállnak "hazudtunk" és átadják a helyüket?

vagy... minden megy úgy mint 2002-ben. Nyíltan, még csak nem is suttyogva utalják a pénzt a papának és a happystart2010 Kft-knek. Közben értetlenül néznek hogy ez miért nem tetszik az embereknek.

Persze a számok most mutatnak valami eredményt, de:
- jók a számok?
- jobban alszol 3,8% ktgv.hiány esetén, vagy jó neked a 4.0 is?
- a kormány érdeme vagy esetleg a sok millió dolgozóé, aki napi 8 órából 7-et dolgozik a mások+politikusok eltartásáért?

nem vagyok szoci nem vagyok jobb oldali, se közép se szélső, még csak kapus sem. de a lövések telibe találnak.

a hazugság már folyik, és előre látható a májusi...szeptemberi Fidesz magyarázkodás, most nem lesz változás, mert a kassza üres, ellopták a pénzt, még most is mennek a kamionok a milliárdokkal. És látható hogy a szociknak most sincs alternatívájuk. Felfelé ívelő szakaszra nincs jó vezetés Mo-on. 20 éve nincs. Válságkezelésre vannak a szocik (ha nincs csinálnak). Szinten tartásra + demagógia hogy ez emelkedés pedig ott a fidesz.

alternatívát várnék, és gondolom nem vagyok egyedül.

Julianus 2010.02.16. 16:34:26

Hát bizony, így igaz. Persze az is lehet, hogy a mértékadó német sajtóorgánumok is mind "ballib bérencek", vagy Gyurcsány szócsövei:-)
Csak meg kell nézni mekkora - fényévnyi - távolság van Angela Merkel és Orbán Viktor között és mindjárt megértjük ezeket a véleményeket. Európai szemmel bizony a konzervatív jobboldali gondolkodásnak itt se híre, se hamva. Sajnos. Ezért gáz ez a mostani választás. Aki valódi konzervatív értékekben hisz, az kire szavazzon? A nemzeti és szocialista gárdistákra, vagy a kádári alapokról indító populistára? Esetleg a pártnélküli, szinte magányosan álló Bokrosra? A többi ugye nem jön szóba...

abcdefghijklmnopqrstvxyz 2010.02.16. 16:34:34

@freehckr:

ok, igazad van. ez a baloldal ami most van az egy nagy szar...
de a jobb is innen jön jó példa erre a pozsgay aki, a klasszik moszkovita kommunista megmaradt prototipusa, de ne is beszéljünk a martonyiról, vagy a stumpfról....

a rendszerváltásunk felemásra sikerült.
részben mert a kommunista elit ott maradt, illetve másod meg harmadosztályú futbalistákkal egészült ki, részben mert kulturális értelemben semmi sem történt. értem ez alatt, hogy senki sem tudta pl elmondani, hogy a szólás szabadsága az nem arra van hogy másokat gyalázzunk, hanem, hogy az saját véleményünket képviseljük.
iszonyatosan vékony a kettő között a határ.

Terézágyú 2010.02.16. 16:37:22

Emberek, ha a külföldi sajtó a zorbánékat dicséri, akkor egyből harsog a jobboldal, hogy íme, már odakint is látják az igazságot, most aztán be kell látni minden magyarnak, hogy stb. stb.

De így, hogy a külföld bajnait dicséri, így lehet szapulni a külföldet, a baloldalt, mindenkit.

Ezt pont olyan, hogy amikor bármelyik közvéleménykutató megírja, hogy óriási előnnyel vezet a fidesz, akkor lehet harsogni, hogy igen kérem, tecciklátni ez a nyilvánvaló tény - amikor meg valamelyik cég megírja, hogy ennyivel csökkent a fidesz támogatottsága, akkor arról lehet értekezni, hogy az a cég nyilvánvalóan balos, illetve, hogy a közvéleménykutató cégek mind kóklerek stb.

Kriszosz 2010.02.16. 16:44:52

Lehet itt a végtelenségig okoskodni, a végén úgyis beszopjuk a harci faszt...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 16:45:30

@Mr. Rustical: "a parlamenti többség a felelős minden törvényért"

tehat a parlament valoban mukodik ellenzek nelkul is?:-)

Melchi Zadok 2010.02.16. 16:45:48

@freehckr: ha neked az "időálló" vezér a mérce, akkor kár, hogy nem éltél a az ötvenes években. magad alá csináltál volna gyönyörűségtől... idóta.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 16:47:39

@Bondon: abszolut nem vagy egyedul...

nem veletlen, hogy a valasztasi hajlandosag most a legalacsonyabb.

drumhead 2010.02.16. 16:49:18

Bokros for President!

freehckr 2010.02.16. 16:50:59

@abcdefghijklmnopqrstvxyz:
"de a jobb is innen jön jó példa erre a pozsgay, de ne is beszéljünk a martonyiról, vagy a stumpfról."

Most akkor tényleg menjünk bele és hasonlítsuk össze a pufajkás véreskezű Hornt, az állampárti szt. tiszt Medgyessyt, a tömeggyilkos Apró családba beházasodott utolsó KISZ főtitkárt, vagy akár a főcenzorként elhíresült Lendvai elvtársnőt egy Martonyival, vagy a népfrontos Pozsgayval? :) Egy fesztiválhét is kevés lenne a különbség elzongorázásához...

"a rendszerváltásunk felemásra sikerült"

Tulajdonképpen ezernyi példát tudnék felhozni arra vonatkozóan, hogy el sem kezdődött. De csak egy név: Laborc.

Most viszont épp ideje lenne végre nekikezdeni, a kádári örökségként nyakunkon maradt "baloldal" épp elég kárt okozott ebben az országban az elmúlt két évtizedben ahhoz, hogy több mint hat évtized után végre a baloldal felelősségre legyen vonva (mondjuk 47-ért, 56-ért, 68-ért, 89-ért, 94-ért, 2002-ért, 2004-ért, 2006-ért). Valakinek el kell kezdenie, nyilvánvaló hogy az elvtársak maguktól képtelenek megváltozni... Csak klasszikust tudok idézni: "a baloldal amikor csak tehette rárontott nemzetére".

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.16. 16:53:48

Ballibék bevetik a még utoljára a kapcsolatai tőkéjüket.Azon kívül ,hogy páran (hamisan) igazolva érezzék magukat semmire nem jó.
Az osztrákokat, vagy a szlovákokat is nagyon megrengette gazdaságilag egy radikális jobboldali párt bekerülése.

"senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem meztelen életét és a zsákmányt"

abcdefghijklmnopqrstvxyz 2010.02.16. 16:58:56

@freehckr:
nem értek veled egyet.

egyik kutya másik eb.

ezer érvet lehet a kádár rendszer ellen, és mellett felhozni.

millió egy forrás van ahol ezt már kivesézték.

... amit viszont nem veséztek ki, az az hogy kinek milyen szerepe volt az előző rendszer működtetésében.

erre valszeg akkor lesz lehetőség, ha azokba a bizonyos aktákba betekintést lehet nyerni(ahogy ezt a kelet németek tették 90-ben), addig pedig senki ne akarja megmagyarázni, hogy egy martonyi, stunpf, vagy egy horn közül ki a véreskezűbb.

de talán egy dologban egyetérthetünk, hogy nagyon jó lenne már ezt végre teljesen tisztázni, hogy ha mi már nem is de legalább a gyerekeink egy sokkal kiegensúlyozottabb, szellemi és anyagi javakban bővelkedő országban éljenek, és ne egymást köpdössék nagyapáink bűnei miatt.

nem1rem1 2010.02.16. 17:02:26

@bz249: Orbnt nyilván pont annyira ismerik, mint Bajnait. Talán egy kicsit jobban, mert egyrészt kormányfőkéntz is már sokkal harsányabb volt, mint bárki előtte vagy utána, az ellenzék vezéreként pedig minden igyekezetét és tehetségét latba vetette, hogy felejthetetlen képet alakítson ki magáról.

Milyen furcsa, hogy a németeknek pont ugyanaz a baja Orbánnal, mint nekem: Felelőtlen, agresszív, populista és cinikus. Pedig nem beszélek németül...

Didi Amin Dadával, Kádár Jánossal, továbbá Brezsnyevvel, Titoval stb. valóban üzleteltek ezek a nyugatoncok. De egyiküknél sem merült fel az, hogy az európai demokratikus államok közössége egyik országának a vezető politikusai lehessenek. Nem bosszúról vagy lepráról van tehát szó, hanem szövetségről, ezen belül normákról, és úriemberek klubjáról.

A többi kedves zuschlagoló, buziemeszpésező stb. kartácsnak pedig köszönöm a billentyűzetüket elhagyó kitételeket, amiket egyrészt dícséretnek veszek, másrészt elég sajnálatos képet fest róluk és a velük egy oldalon állókról. Theát kétszeresen is köszönöm!

sorokinV 2010.02.16. 17:02:52

@abcdefghijklmnopqrstvxyz:

Nem kell túl sok aktát kinyitni ahhoz, hogy Horn pufajkás (és később km + pártkarrier) múltját összehasonlítsuk egy karrierdiplomata és egy tudományos segédmunkatárs felelősségével a Kádár rendszerben. Persze fasza dolog megpróbálni összemosni a kettőt, de ez itten' nem a kaccsolatponthu', ahol ezt bárki beveszi!

nem1rem1 2010.02.16. 17:06:11

@bz249: A populizmussal kapcsolatban ami annyiszor felmerült már, szeretnék idézni egy klasszikust:

Populizmus az, ha egy politikus a nép érdekeire hivatkozva beszél vagy cselekszik, de valójában a nép tényleges érdekeivel ellentétben.

(Obán Viktor 1991-ben Antall Józsefnek)

freehckr 2010.02.16. 17:08:16

@nem1rem1:
Igaza volt, egy példát hadd hozzak fel: "megvédjük a Fidesztől a nyugdíjasokat". :)

bz249 2010.02.16. 17:08:46

@nem1rem1: aztan ugyanezek a nemetek kompenzacaciokeppen megvalasztjak Orbant az Europai Neppart 10 alelnokenek az egyikeve, Schmitt Palt meg az EP alelnokeve.

Igen ravaszul konspiralva zartak ki a klubbol.

sorokinV 2010.02.16. 17:10:15

@nem1rem1:

Az idézet igazságtartalmához kétség nem férhet, csak jelenleg ez a szocikra vonatkozik ;)
Ők azok, akik kurvára szeretik a zembereket, meg mindig adnak nekik, aztán a végén mindig totális csőd a vége.

nem1rem1 2010.02.16. 17:10:33

@freehckr: Attól, hogy Orbán-zombi baromságot csinál és beszél, még Mesterházy-zombi is beszélhet és csinálhat baromságokat.

nem is fogok szavazni egykőjükre sem.

abcdefghijklmnopqrstvxyz 2010.02.16. 17:12:04

@sorokinV: ok a horn az pufajkás volt.

rendben. de legalább volt érzéke, és 89-ben, ellentétben az ostoba türmerrel, nem belelövetni akart a menekülő keletnémetekbe, hanem kinyitotta a határt.

de azt senki se akarja nekem megmagyarázni, hogy egy olyan elnyomó rendszerben mit a kádári volt, bárki eljuthatott volna odaáig, ameddig astumpf, vagy a martonyi, vagy a pozsgay, stb eljutott úgy hogy nem nyaltak be a melegsz+rig a rendszernek.

akik tényleg a rendszer ellen voltak, azok vagy elmenekültek, vagy elfelejtették a "tudományos munkatárs2 pozíciót.

kérdem én orbánnak miből van a vagyona, vagy az apjának, a vagy a pokrni zoli apja is a humanitás mértékegysége volt?

ugyan mindegyeik rohadt gazember, és kellően opportunista volt ahhoz hogy idáig jusson.

na nekem pont ebből van elegem, hogy ki akarjuk a gazemberek közül választani a kevésbé gazembert.

öntsünk már tisztva vizet egyszer a pohárba, hogy a gyerekeinknek ne kelljen a nagyapáink kerezstjét is cipelniük....

elfelejtette 2010.02.16. 17:14:29

@bz249: A nemetek felnek a patastol, megirta az ujsag.

nem1rem1 2010.02.16. 17:14:43

@sorokinV: Milyen érdekes, hogy mint 1998-2002. között mindenki a másik komenistáját, 2002-ben a másik III/III-asát, most mindenki a másik populizmusát látja...

És milyen érdekes, hogy mikor korábban én szembesítettem a cucilistákról hozott negatív értékítélettel az Orbán-fanokat, akkoriban azt kaptam válaszul, hogy egyrész Orbán-fóbiás vagyok (mer' a Gyurcsány-fóbia az maga a színtiszta egészség), másrészt fel lettem szólítva, hogy ne tereljek, mer' nem a zorbánról van szó...

Ha megtennéd, hogy a másik két inkriminált politikusról, a libajnairól meg a bajsziról is hoznál egy-két populista megnyilvánulást...

sorokinV 2010.02.16. 17:15:18

@abcdefghijklmnopqrstvxyz:

Előre is elnézést, hogy nem térek ki a szoci legendárium minden bekezdésének a cáfolatára! Valahol már unalmas folyamatosan tökkelütöttekkel vitatkozni...
Lényeg, hogy mind a tények, mind a belőlük levont következtetéseid tévesek.

sorokinV 2010.02.16. 17:17:09

@nem1rem1:

Amint beidézel nekem populista Orbán megszólalásokat, rögtön ugyanannyit hozok az általad említettektől - természetesen a közélet első sorában eltöltött évek számához igazítva!

Kriszosz 2010.02.16. 17:17:23

Én azér nem politizálok, hogy senki ne firtassa a tisztességes bizniszből szerzett vagyonomat! :)

elfelejtette 2010.02.16. 17:17:57

@sorokinV: A demokracia az populizmus. Az eredmenyek meg eredmenyek.

abcdefghijklmnopqrstvxyz 2010.02.16. 17:18:12

@sorokinV:
okos vagy.
a másik a tökkelütött mert nem akarod(tudod)a saját gondolataidat érvekkel alátámasztani.
kitől tanultad ezt?

bz249 2010.02.16. 17:18:53

@elfelejtette: most mar ertem miert beszelnek korulottem allandoan a focirol... ezzel palastoljak a rettegesuket.

Mit gondol a kolni metrohoz van valami koze Orbannak?

www.wdr.de/themen/panorama/26/koeln_hauseinsturz/100215.jhtml

www.thelocal.de/national/20100216-25285.html

nem1rem1 2010.02.16. 17:20:29

@bz249: Tudod, hogy miről lehet észrevenni, hogy egy politikus hazudik? Mozog a szája.

Ezt egy brit ügyfelemtől hallottam legutoljára, aki attól tartott először, hogy nem fogom megérteni, nyelvi-kulturális okokból. Pedig ez a vicc má itthon is úgy tíz éve terjed...

A németek külön tudják választani a politikai szérát és a sajtót. Nálunk pedig még mindig az a bolsevista hit terjed a jobberek nagyrészénél, hogy aki nem az ő pártjukon áll, az vagy tájékozatlan, vagy elmebeteg, vagy bűnöző.

Ezért egyrészt meg kell nevelni, ki kell oktatni az oktalanokat, másrészt a sajtónak kizárólag a vezér szavait és eszméjét kell szajkóznia.

Istenem, hogy hogy utáltam, és egyben hogy kiröhögtem ezt már huszonöt évvel ezelőtt is!

elfelejtette 2010.02.16. 17:25:05

@nem1rem1: "Tudod, hogy miről lehet észrevenni, hogy egy politikus hazudik? Mozog a szája."

Amikor a balodal meggyengul, mindig felelrosodik a vilagvege hangulat a tamogatoikban, es ilyenkor mindent tehent egyformanak neznek. Ez persze ertheto, csak hat az, aki mondjuk a Fideszben bizik, miert kene, hogy evvel azonosuljon?

bz249 2010.02.16. 17:28:22

@nem1rem1: pliz ne egykutyazzunk mar jo. Az annyira szinvonaltalan. Amit most kepvisel ezt buta egybites allaspontnak szoktak hivni.

Az elet nem digitalis. Van olyan politikus aki tobbet lop, van olyan aki kevesebbet. Van olyan amelyik tobbet hazudik, van olyan amelyik kevesebbet. Van olyan amelyik tehetsegtelenebb, van olyan amelyik tehetsegesebb.

De tudja mit tisztazzuk a jatekszabalyokat. Mirol akar meggyozni?

* Orban Viktor nem Krisztus masodik inkarnacioja? Errol nem kell, magamtol is tudom.
* Orban Viktor nem a valaha volt legtokelesebb politikus? Ezt biztosan nem tudom, de ugy sejtem azert kozel hasonlo kepesseguek neha-neha felbukkantak a vilag politikai eletenek szinpadan.
* Orban Viktor nem a leheto legjobb valasztas 2010-ben es Magyarorszagon? Bocs errol meg nem tud meggyozni. A jelenlegi valasztekbol olyan mertekben kiemelkedik Orban, hogy ertelmetlen ervelnie ellene.

elfelejtette 2010.02.16. 17:37:24

@bz249: Ne haragudjon meg, de lusta vagyok elolvasni. Mirol szol?

freehckr 2010.02.16. 17:38:19

@elfelejtette:
"Amikor a balodal meggyengul, mindig felelrosodik a vilagvege hangulat a tamogatoikban"

Ezzel addig nincs is probléma, amíg nem lövetnek emiatt a tömegbe... mert sajnos erre is volt példa a "magyar" baloldal egy évszázados történelmében.

pandacsökiboborján 2010.02.16. 17:41:58

@nem1rem1: kit érdekel Orbán? Bajnai maga is mondta, hogy, az idő hiányában nincs lehetőség érdemi reformokra, de úgy látszik, hogy a németek ezt figyelmen kívül hagyták, vagy csak szerettek volna Magyarország számára kedvező hangulatot csinálni. Bajnaiék egyszerűen csak a bevételekhez igazították a kiadásokat, ami pártjuk szokásához képest tényleg nagy előrelépés.
Amúgy lehet Viktor isten-császárt fikázni, de a konzervatív gazdaságpolitikájuk hosszú távon azt eredményezte volna, hogy az államadóság valahol 30-40% közt lenne( ezt MNB-sek írták)

elfelejtette 2010.02.16. 17:42:10

@freehckr: Hat mostanaban errefele talan ettol nem kell tartani. Egyebkent a hiresztelesekkel ellentetben a magyar nyugodt nep, altalaban verbalis agresszioval kezeli a feszultseget. A gorogoknel 10 eurocentes fenymasolasi dij bevezetesevel probalkoztak a felsooktatasban, de nem lett belole semmi, mert a diakok fellazadtak.
Vagy emlithetnem Franciaorszagot, ahol szinten szeretnek tiltakozni.

bz249 2010.02.16. 17:44:10

@elfelejtette: kiloptak a vasat es a betont a kolni metrobol az epitkezes soran es odaig fajult a helyzet, hogy lehet hogy el kell arasztani az alagutat, hogy ne omoljon ossze.

vagyok59 2010.02.16. 17:46:38

Nekem sem tetszik, hogy még mindig túl sok német politikust választanak meg a németek. Rasszisták na.

elfelejtette 2010.02.16. 17:50:45

@bz249: Ez sulyos. Ezek szerint nem csak nalunk problemas a metroepites.

bz249 2010.02.16. 17:52:27

@elfelejtette: egyertelmuen balkanizalodik Nemetorszag megpedig Orban Viktor hibajabol. :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 17:57:31

@bz249: inkabb ugy mondanam, hogy a balkanizalodas egyenes kovetkezmenye orban politikai lete.

a balkanizalodasert felelosek halmazat pedig ugy hivjak, hogy magyar allampolgarok.

nem is fogja mas megszivni a kovetkezmenyeket:-)

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.16. 17:58:17

Angol, német, osztrák sajtó pozitívan áll Bokroshoz és Bajnaihoz. Talán ideje lenne elgondolkozni nincs -e igazuk...

Minden esetre egy tanács: Figyelni a Jobbik erősödését és eladni a magyar részvényeket időben... Jobbiknak csak vesztesei lehetnek. Vagy a kisbefektetők vagy a magyar cégek.

teknős 2010.02.16. 18:00:21

Érdekes, de én azt, hogy az emberek csodát várnak a Fidesztől és Orbán Viktortól, kizárólag a balliberális megmondóemberektől hallom, de még egy élő valódi Fidesz szavazótól sem.

Igen, nagyon fogunk örülni, ha kormányra kerül a Fidesz, de nem a csoda miatt, hanem azért, mert az ilyen szarjancsik végre eltakarodnak. Meg az esélynek, hogy végre olyan kormányunk lesz, aki nem feltartott kézzel engedi kirabolni az országot.

Amikor a soha nem hazudó Orbánról értekeztek, akkor azért tudjátok, a valóságban és nem a ti meséitekben a történet úgy szólt, hogy miniszterelnökként, az ország állapotáról szóló tényekről soha sem hazudott. Ami ugye GYF-ről nem mondható el.

és még valami: nagyon szívesen elismerném, hogy kiálltak a szocik az ország érdekeiért és megvédték az embereket, az országot, de erre sajnos nincs példa. Büdös gazemberekként viselkedtek, még a pápa előtt is...

Ha EZEK elhúznak a rákba, akkor felszabadulunk, a tehetetlenség, az ostobaság és a szolgalelkűség állapotából, amit már alig várunk.

ben2 2010.02.16. 18:02:50

Teljesen természetes, hogy a németek azoknak drukkolnak, akik az ő érdekeiket képviselik. Mi meg azoknak drukkolunk, akik a mi érdekeinket. A németek Bokrosnak drukkolnak. Mi meg nem.
Egyébként, ha belegondolunk, hasonló a helyzet nálunk is a külföldi politikusok hazai sajtójával. Amikor pl. a lengyel utódpárti baloldal gyakorlatilag megszűnt létezni, a magyar és általában az európai ballib sajtó zokogott a fájdalomtól, hogy na most aztán elszabadul a féktelen nácizmus Lengyelországban.
Ugyanez a hiszti ment Berlusconi megválasztásakor.
Meg kell szoknunk, hogy a média nem kedveli más országok azon politikusait, akik az általuk elvárt hajlékony internacionalizmus helyett a választóik érdekeit képviselik.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:07:36

@teknős: pedig orbannak sincs nagyon mas lehetosege, mint folytatni amit bajnai elkezdett...

freehckr 2010.02.16. 18:08:13

@kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook!:
"Talán ideje lenne elgondolkozni nincs -e igazuk"

A rendőrség folyamatosan tartóztatja le a szocialistákhoz és liberálisokhoz túl közel álló gyanúsítottakat, különböző korrupciós ügyekben. Talán ideje lenne elgondolkozni, hogy van-e összefüggés a szóban forgó ügyek, és az ország jelenlegi igen nehéz gazdasági helyzete között.

"Jobbiknak csak vesztesei lehetnek"

Azon is érdemes lenne elgondolkozni, ugyancsak a fentiek alapján, hogy kik azok akik a legagresszívebben támadják a Jobbikot, főleg azután, hogy a Jobbik politikusai konkrétan a legkeményebb számonkérést ígérik a politikusbűnözőkkel kapcsolatban.

Az elmúlt években a kormányzat szinte szó szerint azt tette, amit az ilyesféle zugfirkászok, és a Nagy Külföldi befektetők elvártak, illetve amely intézkedésekkel mélyen egyetértettek ezek a gazdasági érdekcsoportok. Kik lettek a vesztesei ennek a "külföldön elismert" gazdaságpolitikának? A kisbefektetők és a magyar cégek, többek között...

bz249 2010.02.16. 18:08:33

@az igazi Sipi: vagy megis van. Negy honap mulva kiderul

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:08:35

@ben2: miert erdeke a valassztoknak bezarkozni es beltenyeszni?

a cel a teljes idiotizmus?:-)

elfelejtette 2010.02.16. 18:09:26

@ben2: A kulfold mindig a technokratakat szereti, azokat, akik nyugis penzugyi egyensulyt csinalnak. Azzal nem foglalkoznak, hogy ennek milyen ara, milyen tarsadalmi hatasai vannak, hisz ok nem itt elnek. Viszont szavazati joguk sincs. :)

bz249 2010.02.16. 18:10:48

@az igazi Sipi: javasolnek ket kivalo oldalt... igaz fideszberencek szerkesztik oket, de azert hatha tudsz tanulni belole

epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/eurostat/home/

www.oecd.org/statsportal/0,3352,en_2825_293564_1_1_1_1_1,00.html

freehckr 2010.02.16. 18:10:52

@az igazi Sipi:
"orbannak sincs nagyon mas lehetosege, mint folytatni amit bajnai elkezdett"

Szerencsére mindig van más lehetőség. :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:12:06

@bz249: nem kell varazsgombbe nezni, hogy az ember ezt tudja..

vagy kemenyen tartja a hianycelt, vagy gorogorszag sorsara jutunk. orban mindent meg fog tenni azert, hogy kormanyzasa alatt bevezetesre keruljon az euro, hiszen mint mondottam, tobbet nem fog labdaba rugni ha ezt is ugy elcseszi, mint 98-02 kozott. csurkaval es torgyannal fog tizedszazalekokert veszekedni. ugy kell neki az euro, mint a falat kenyer.

teknős 2010.02.16. 18:14:23

@az igazi Sipi: Látod, ez az egyik fő bajotok, azért, mert ti tehetségtelenek vagytok és elkúrtátok, azt hiszitek, hogy a másik sem képes semmire. És erre még az esélyt sem akarjátok megadni. Ez ugyanaz, amit Horn Gyalu mondott 1997 környékén. Nincs más alternatíva, csak ők.
Aztán mégis lett. Sőt az eladósodás mértéke is csökkent...

elfelejtette 2010.02.16. 18:14:27

@az igazi Sipi: "orban mindent meg fog tenni azert, hogy kormanyzasa alatt bevezetesre keruljon az euro, hiszen mint mondottam, tobbet nem fog labdaba rugni ha ezt is ugy elcseszi, mint 98-02 kozott."

2014-ig ugy lehetne euro, ha Orban kemenyen megszoritana. 2014-ben el is vesztene a valasztasokat. Szerintem emiatt nem is lesz euro, majd 2015 vagy 2016-ban. Persze jo lenne, ha Orban a balodal altal felhalmozott adossagot torlesztene, aztan kinyirna magat, ez remek lenne a balodalnak, de nem hinnem, hogy ennyire hulye.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:15:01

@freehckr: persze
van mas lehetoseg, mas es mas kovetkezmenyekkel.

egy toronyhazbol lemehetsz lifttel, lemehetsz lepcson es le is ugorhatsz...

orban szemelye konkretan semmire nem garancia. programja, szandekai kodosek.

ha a hatalomszeretetebol indulok ki, akkor itten fingatas leszen. amit en speciel tamogatok, ideje mar vegre, hogy ez a nep megtanulja, semmi nincs ingyen.

ha nem fingat, eluszunk. ha eluszunk, a sajat parttarsai fogjak meglincselni politikailag a sajat szavazoi felhatalmazasaval.

teknős 2010.02.16. 18:15:43

@az igazi Sipi: Erre mondta azt Varga, hogy még senki sem gazdagodott meg spórolásból. De szólj, ha te tudsz konkrét ellenpéldát.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:16:06

@teknős: mihez kepest csokkent az eladosodas merteke egeszen pontosan..?;-))))))))))))

nagy varazslat am a statisztika:-D

bz249 2010.02.16. 18:17:09

@az igazi Sipi: ok, tehat a hianycelhoz egyetlen ut vezet, pont az amelyiket Bajnai kijelolte.

Aztan nehogy veletlenul atcsoportositasokat hajtson vegbe Orban a koltsegvetesben, mert akkor megnezheteted magad.

Ugyanis a koltsegvetes 90%-at azert sokfelekeppen el lehet osztani.

Euro egyebkent 2016 elott biztosan nem lesz. Szakerto Feri es Szakerto Gordon gondoskodtak rola. Jelenleg 0/4 a kriteriumteljesitesi normank.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:17:16

@teknős: ez a kis hulye tenyleg ekkora baromsagot birt mondani???:-DDDD

es ti el is hiszitek??:-DDDD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:18:31

@elfelejtette: tehat ha jol ertem, bar akar lehetne is euro, a fidesz kormanyzasa joval fontosabb ennel?:-)

bz249 2010.02.16. 18:19:04

@az igazi Sipi: "ha nem fingat, eluszunk."

Akkor mondjuk legyen ugy, hogy teged ketszeresen megfingat... engem meg nem. Darabra ott vagyunk ahol lennunk kell. Ket fingas, Orban hivei is boldogok, te is boldog vagy. Mi kell meg?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:19:13

@bz249: az atcsoportositas ugye azt jelenti, hogy masokat szorit meg?

mondjuk a romanokat?
szlovakokat?
uregi nyulakat?:-)

bz249 2010.02.16. 18:20:06

@az igazi Sipi: lehetne euro, de csak olyan palyan keresztul, aminek semmilyen szempontbol nincs ertelme

elfelejtette 2010.02.16. 18:20:42

@az igazi Sipi: "tehat ha jol ertem, bar akar lehetne is euro, a fidesz kormanyzasa joval fontosabb ennel?:-) "

Mar miert ne lehetne? 2000-3000 mrd-os vagas, egyensulyban a koltsegvetes. Elindul lefele az adossag, 2 even keresztul csokken, johet az ERM arfolyamrendszer, es mar johet is az euro. Csak addig valoszinuleg felgyujtanak a Parlamentet a tuntetok.

teknős 2010.02.16. 18:20:45

@az igazi Sipi: Érdekes, hogy 2008-ban szinte egyszerre világosodtatok meg, hogy a rossz pálya már 2001-ben elkezdődött. Kis szépséghibája az ügynek, hogy 2002-ben azzal kampányoltatok, hogy "több pénzt az embereknek" és azzal az aljas húzással vittétek lejtőre az országot, hogy felspangáltátok az eltartotti réteget, hogy az Orbán nekik nem ad, de lenne miből.

Mi meg ökölbe szorított kézzel néztük végig, amit a szemünk előtt és pontosan tudva, hogy mit tesztek, csináltatok. De hát az ejrópai szocik nem csak Ficot húzták ki a szarból, hanem titeket is.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:20:47

@bz249: en kerlek szepen akkor valasztok magamnak egy szimpatikusabb allamot, ahol jobban ertekelik a befizetett adomat:-)

mint nyelveket beszelo, jo szakmaval es 10 ev tapasztalattal rendelkezo megbizhato munkaero siman elkoszonok es majd visszajovok, ha erdemes lesz:-)

ugyanis el lehet innen menni, ha nem tetszik.
ezt hivjak szabadsagnak:-)

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 18:20:51

@az igazi Sipi: Ez most szimpla ismerethiány, vagy rosszindulatú butaság??

bz249 2010.02.16. 18:21:03

@az igazi Sipi: mar leirtam, teged megszorit ketszeresen, engem meg nem. Te megszoritast szeretnel, megkapod. En nem szeretnek megszoritast, en meg nem kapok. Mindenki jol jart.

freehckr 2010.02.16. 18:21:34

@az igazi Sipi:
"van mas lehetoseg, mas es mas kovetkezmenyekkel."

Így igaz. A Gyurcsány-Bajnai megszorításokkal folyamatosan szakad le az országunk már nem csak a velünk csatlakozott országoktól, de lassan az utánunk csatlakozott Romániától vagy Bulgáriától is... A 2006 óta permanens megszorítások egyrészről egy 2008-as világrekord IMF-EU "segélybe" torkollottak, másrészről manapság már Bokros elvtárs munkanélküliségi negatív rekordjait döntögeti a kormányzat. Tehát nyilvánvaló, hogy ez így nem mehet tovább, folytatni ezt az őrületet meg képtelenség, arra rámegy az ország (nem utolsó sorban a Zistenadta tűrőképessége a legvégső határán van).

"orban szemelye konkretan semmire nem garancia"

Viszont ha kihátrálunk a Ködös Múlt nevezetű egykori munkásőröket tömörítő nyugdíjas klubban rendezett MSZP-s lakossági fórumról, akkor mindjárt más a kép Orbánnal kapcsolatban: az elmúlt két évtizedben egyedül az ő kormánya volt képes pozitív eredményeket felmutatni, míg ugye a posztkommunista balliberális őrjöngések után a legvisszafogottabb jellemzéssel is sz*rban volt az ország.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:22:59

@teknős: en ugyan nem:-)

ertem en, hogy az egyszeru kis vilagkepedben van a sajat akol, meg az ellenseg, de probald meg megerteni, hogy nem vagyok baloldali szavazo. szoci meg plane nem.

bz249 2010.02.16. 18:23:01

@az igazi Sipi: eddig gondolom azert maradtal mert rohadt jo volt. Muhahaha. :)

Ja es ha egy mod van ra, ne Eszak-Rajna Vesztfaliat valaszd.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:23:47

@elfelejtette: mert ugy gondolom, hogy az orszag erdeke boven felulirja barmelyik kormany erdeket.

akar a orban, akar bajnai, akar bokros a kormanyfo.

teknős 2010.02.16. 18:24:26

@az igazi Sipi: Mondj konkrét példát! Ha szerinted baromság. Mondjuk a szocialista Albánia, ott is spóroltak rendesen. Vagy a kommunista Románia, a 16 fokos fűtésével is mennyit spórolt és mennyire gazdag lett!

Lehet, hogy nem is ő volt, hanem Semjén...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:24:47

@bz249: mert mi lesz, ha azt valasztom?:-)

szabad ember vagyok szabad koltozesi joggal:-)

bz249 2010.02.16. 18:24:58

@az igazi Sipi: csak veletlenul pont azokat az erveket bufogod vissza, mint egy echte szoci szavazo.

Ugyan ugy totyogsz, mint egy kacsa, ugy hapogsz, mint egy kacsa es altalaban is ugy nezel ki, mint egy kacsa... de ettol persze meg nem feltetlen vagy kacsa. De azert az esely csekely.

freehckr 2010.02.16. 18:25:20

@az igazi Sipi:
"nem vagyok baloldali szavazo. szoci meg plane nem"

Márpedig ha a posztkommunista ostobaságokat szajkózod, óhatatlanul is rád vetül az árnyéka. :) Talán próbáld meg úgy megfogalmazni a gondolataidat, hogy abból ne köszönjenek vissza Nyakó, Lendvai, vagy a degenerált, piros bögrére hajtó societaszosok unalomig ismert kommunikációs paneljai. :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:25:47

@freehckr: nem
nem volt kepes orban sem pozitiv eredmenyeket felmutatni, viszont jol bant a statisztikakkal es a keteves koltsegvetes is nagyon ugyes taktikai huzas volt.

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 18:26:03

@teknős: Szigorú vagy de igazságtalan.
Engem eltiltottál hapcikától Te meg itt vidáman szórakozol egy másik ápolttal.

robinzone 2010.02.16. 18:26:10

Először is: ezek a nagyszerű német újságírók nem maguktól ilyen "jól" tájékozottak: súgnak nekik a kiépített jó kis régi csatornákon az itthoni ballibsi hivatásos rettegők.
Másodszor: Bokros Lajos legszebben Borkos Lajosról tud beszélni. Ne felejtsük már el ebben a nagy hasraesésben, hogy most is, és anno Bokros is a SAJÁT MAGUK ÁLTAL ELŐIDÉZETT válságokat kezelgették! Erre mondják sokan, hogy szórakoznának inkább magukkal otthon a jó melegben!

teknős 2010.02.16. 18:27:22

@az igazi Sipi: Lehet, hogy nem vagy szoci szavazó, de akkor az a fajta vagy, aki azért szavazott az eszdéeszre , most meg Bokrosra, mert okosnak akar látszani. Közben gondolkodni képtelen, de jól szajkózza a ballibes paneleket.

elfelejtette 2010.02.16. 18:27:28

@az igazi Sipi: Az orszagnak jol johet az Euro, de nem minden aron, nem letfeltetel. 80%-os a GDP aranyos allamadossagunk, ez eleg nagy. Gyorsan sokat megtakaritani a kozszolgaltatasok eroteljes kurtitasaval lehet, funyiroelven, ahhoz viszont nincs tarsadalmi tamogatottsag. Ha Orban ezt lepne, ugyanugy kinyirna magat, mint ahogy tette ezt Gyurcsany, es akkor ki jon helyette? A Jobbik vagy az LMP? Jurta vs. zoldgazdasag?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:28:18

@freehckr: amit en szajkozok, az eppenhogy nem kommunista, hanem jobboldali es kapitalista ertekrend:-)

ertem en, hogy a fidesz allitasa szerint o jobboldali, de retorikaja es hivoszavai inkabb a kadari "occso sor, occso lakas, occso elet" jelszavakra emlekeztetnek.

de igazbaol teljesen mind1, hogy te minek is hiszel, mert mint azt mar feljebb volt szerencsem leirni, a hit tudas nelkul atelt bizonyossag:-)

teknős 2010.02.16. 18:28:52

@Tehetetlen Dodó: :) Na, üsse kő, te is szórakozhatsz velük!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:29:03

@elfelejtette: ertem
orban bukasanak aran nem kell az euro:-)

hat nem tudom.

en egy eurot tobbre tartok, mint 100 orbant:-)

freehckr 2010.02.16. 18:29:13

@az igazi Sipi:
"nem volt kepes orban sem pozitiv eredmenyeket felmutatni"

Nem velem vitatkozol, hanem az EU statisztikai hivatalával... :)

"viszont jol bant a statisztikakkal"

Ha ez így lenne, akkor is erény: a szocialisták még a statisztikákkal sem tudnak bánni. :)

"a keteves koltsegvetes is nagyon ugyes taktikai huzas volt"

Főleg annak tekintetében, hogy a baloldali liberális elvtársak az elmúlt nyolc évben egyetlen költségvetést sem tudtak összehozni, amelyik pár hétnél tovább megőrizte volna a benne foglalt számadatok hitelességét.

Fentebb már megemlítettem az ostoba szocialista kommunikációs paneleket, most egyetlen mondatodba szám szerint kettőt sikerült becsempészned...

bz249 2010.02.16. 18:29:19

@az igazi Sipi: mert akkor tiszta nyulszar lesz a kuszobod. Azt meg nem kivanhatod.

Az orszag erdeke: helyes-e az a gazdasagpolitika, amelyik a 2004.december 31-2010. december 31. idoszak alatt 1.5% gazdasagi novekedesre volt kepes? (ugyanezen idoszak alatt a szegeny elmaradott Ausztria 9%-ot novekedett)

elfelejtette 2010.02.16. 18:30:24

@az igazi Sipi: Lenyeg a lenyeg: Ugy kell penzugyi stabilitast elerni, hogy a politikai stabilitas is megmaradjon, kulonben folytatodik mindaz, ami az elmult evtizedben tortent.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:31:13

@bz249: ezt nem is vitatom.
nem a szocik inkompetenciajat vitatom, hanem a fidesz kompetenciajat.

bz249 2010.02.16. 18:33:17

@freehckr: az EU es az OECD Orban fizetett ugynokei. Az Alcsuti Miniduce kenyere-kedvere hamisitjak a statisztikaikat. Sot egyesek szerint a gazdasagi vilagvalsagot is Orban robbantotta ki, hogy alaassa a Gyurcsany-Bajnai kormany fenyes eredmenyeit.

@az igazi Sipi: nem, a megszoritas-osztogatas tengely igazi kokemeny baloldali gondondolkodasmod. A masik ilyen a balos toposz a reformok.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:33:43

@elfelejtette: es a politikai stabilitas - ha jol ertem - az, hogy "ezek tobbet vissza se jojjenek"?

ez nem egy olyan politikai ideologia, ami stabilitast eredmenyezne, sot..:-)

a masik oldal hatalom lehetosegebol kizarasat diktaturanak nevezik.

elfelejtette 2010.02.16. 18:33:54

@az igazi Sipi: A Fidesztol nagyjabol az varhato, ami volt '98-ban is. Nagy odamondogatasok, kozben meg kiadasfaragas. A szocik is ugyanazt fogjak csinalni, amit akkor, vagy most a Fidesz, mindenert a kormanyt fogjak tamadni. Sot, szerintem a Jobbik is pont ugyanezt fogja tenni.

bz249 2010.02.16. 18:34:33

@az igazi Sipi: akkor el is jutottunk a donto kerdeshez... harom lehetoseg van a valasztason

Fidesz, MSzP, Jobbik

Melyiket kered? Olyan nincs, hogy egyiket se. Olyan sincs, hogy valamelyik gittegyletet. Fidesz, MSzP, Jobbik. Ebbol lehet csemegezni.

elfelejtette 2010.02.16. 18:35:34

@az igazi Sipi: "es a politikai stabilitas - ha jol ertem - az, hogy "ezek tobbet vissza se jojjenek"?"

Ha most mindenaron ki akarja hozni azt, hogy a Fidesz se jobb, akkor ugy is ki fogja hozni belole. Majd kiderul.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:38:31

@elfelejtette: kiadasfaragas...?:-)))

hat a fidesz sokmindent csinalt, csak eppen a kiadasok faragasat felejtette el..

vegyuk csak rogton a lakashitel programot rogton, amit meg vagy 15 evig fog a koltsegvetes nyogni..
azert, hogy akinek volt partizmillionyi befektetni valo penze, az a koltsegvetes tamogatasaval igen kedvezmenyes hitelre tudott tobb lakast megvasarolni befektetesi cellal.

meg orszagimazs kozpont. meg ezusthajo. nemzeti godor. koronausztatas. ezeket szerinted ki fizette, ha nem a koltsegvetes?:-)

szoval ha a fidesz ugyanazt fogja csinalni, mint 98ban, akkor 2 even belul akkora gaz lesz..
es nem olyan, amivel futeni lehet:-D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.16. 18:38:44

@elfelejtette: a fidox eddig jobb volt kormányon, mint a ballibek.
A jövőt majd meglátjuk.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:39:58

@elfelejtette: nem kell ebbol kihozni, leirtam mar tobbszor:

a fidesz sem jobb.
semmivel sem.

pillanatnyilag ha a magyar politikai eletet - szerintem igen talaloan - egy pocegodorhgoz hasonlitjuk, akkor nem lebeg egy ertelmes darab szar a hig fos tengeren.

bz249 2010.02.16. 18:41:14

@az igazi Sipi:

epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&plugin=1&language=en&pcode=tsieb080

A Hungary nevu sort kell elolvasni, a Fidox 1998-2002 kozott volt kormanyon, azonban 1998 es 2002 kozos ev volt az elottuk levo es az utanuk kovetkezo MSzP kormannyal.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:41:40

@bz249: elfelejted a negyedik lehetoseget...

felkelek aprilis 11en reggel, a szokasos reggeli aktus baratnommel, utana kave, reggeli, mosolygas es a kozelebe sem nezes semmilyen szavazournanak.

legfeljebb azert, hogy tegyek egy plusz rublikat a szavazolapra, ami melle odairom, hogy "elmentek a p.csaba mind!" es oda huzom az x-et:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:44:19

@bz249: persze, de ha a fidesz azt csinalta,hogy tulporgetve a belso gazdasagot atmeneti gdp emelkedest ert el, akkor termeszetesen az adossag merteke latszolag _csokkent_, pedig nem, sot:-)

marpedig a fidesz azt csinalta.

ezert mondtam, hogy nagy varazslat a statisztika.

bz249 2010.02.16. 18:44:21

@az igazi Sipi: csakhogy ez nem valodi lehetoseg, ugyanis a fogadoirodaknal viszonylag alacsony az oddsa, hogy a valasztast meg fogja nyerni valaki es utana kormanyt alakit.

Tehat meg egyszer: Fidox, MSzP, Jobbik. Nincs mas ebbol a harombol kell bokni.

Vagy piackepes urnak valoban ki kell vandorolnia.

bz249 2010.02.16. 18:45:29

@az igazi Sipi: ez az allamhaztarasi hiany piackepes tudassal biro, nem szocialista szavazo ur.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:45:43

@bz249: tul gyorsan irok?

nem KELL bokni.

a nem bokes pont ugyanolyan velemenynyilvanitasi forma, mint a bokes.

elfelejtette 2010.02.16. 18:45:58

@az igazi Sipi: "hat a fidesz sokmindent csinalt, csak eppen a kiadasok faragasat felejtette el.."

Nezze meg a makrogazdasagi adatokat. A tobbi csak porhintes. Az allamadossag 53% volt a mostani 80%-nal szemben. Ha jelenerteken szamolom magat az adossagot, akkor kb. a harmada a mostani szintnek. Az finanszirozhato lett volna 2009-ben, a mostani nem volt az.

Felesleges mikromenedzselni az egyes teteleket, nincs ertelme. '98 es 2002 kozott fegyelmezett koltsegvetes volt, meghoza kulso kenyszer nelkul, nem volt tartos valsag, csak kisebbek, kulfoldon (azsiai, orosz penzugyi valsag). Erre egyetlenegy baloldali kormany nem volt meg kepes, es ez mar onmagaban oriasi eredmeny.

teknős 2010.02.16. 18:47:26

@az igazi Sipi: Erre szoktam elmesélni azt a példát, hogy ha én, mint cégvezető szekrényekett és megvásárolok hozzá minden alapanyagot és gépet, de aztán a tulajdonos levált,akkor be lehet úgy állítani a dolgokat, hogy az alapanyag és gép megvásárlása, nem volt egyéb, mint pénzszórás.

Ez történt a Fidesszel is. A befektetése a jövőbe elveszett, mert az utódja nem törődött vele. A Fidesz és főként a szavazói elhitték, hogy győzni fognak. Nem számoltak a büdös bolsevik bandával. Volt erről egy szép összefoglaló az origón, ha jól emlékszem.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:48:15

@bz249: erdekes, mert ez van odairva:

Net borrowing/lending of consolidated general government sector as a percentage of GDP

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:49:13

@teknős: marmint a demokraciaval es a valasztojoggal nem szamoltak..
ugye erre gondoltal?:-)

molaris 2010.02.16. 18:49:46

Urain! Jó észrevenni, hogy a választás eldőlt. A múlt héten megjelent egy hír, miszerint a nyugati pénzügyi körök, 2/3- os Fidesz győzelmet jósolnak, és örülnek egy stabil kormánynak. Eddig még mindig az történt, amit ezek a körök vizionáltak. A maszop ezért rugdalózik veszettül, mert a velős csontot másik kutyának adja a gazdi.

Semmi emelkedettség: ennyi, ezt is elqrták.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.16. 18:50:18

na jol van, nem erek en erre ra, mar regen az edzoteremben kellene lennem..:-)

ilyen szetnepszavazott egeszsegugy mellett nem szamithatok csak magamra:-D

teknős 2010.02.16. 18:52:06

Na, megint átszerkesztettem: ...ha, én, mint cégvezető szekrényeket akarok gyártani és megvásárolok...

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 18:52:16

@az igazi Sipi:
Jobb lenne, ha agyra gyúrnál egy kicsit.

bz249 2010.02.16. 18:52:58

@az igazi Sipi:

ez a teljes mondat: "EU definition: net borrowing (+)/net lending (-) of general government is the difference between the revenue and the expenditure of the general government sector. The general government sector comprises the following subsectors: central government, state government, local government, and social security funds. GDP used as a denominator is the gross domestic product at current market prices. "

Ez az allamhaztartas folyoevi kiadasirol es beveteleirol szol piackepes nyelvtudassal es szakmaval biro nem szocialista szavazo ur.

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 18:53:31

@teknős: Én is szeretem ezt a kifejezést, olyan szépen alliterál:
büdös bolsevik banda...

teknős 2010.02.16. 18:54:34

@az igazi Sipi: egészségügy egyenlő a vizitdíjjal. Ha van vizitdíj, akkor jó az egészségügy, ha nincs nem jó.

Derék...

bz249 2010.02.16. 18:54:35

@az igazi Sipi: ja csak a nem bokes ugyanugy Fidesz, MSzP vagy Jobbik kormanyt eredmenyez. Ezek szerint te barmelyiket elfogadod.

Persze a piackepes nyelvtudasod es szakmad birtokaban akar ki is vandorolhatsz, mert egy ilyen nem szocialista ember ezt barmikor megteheti.

reality 2010.02.16. 18:56:57

@molaris: Arról nem is beszélve, hogy már a Fidesz-szel tárgyal az IMF. :)

sorokinV 2010.02.16. 19:01:05

@elfelejtette:

Bazze', öregem!

Jössz itt a tényekkel, adatokkal, meg a statisztikákkal, miközben minden ember tudja, hogy az MSZP-nek nincs alternatívája, de legalábbis a programjának. :D

elfelejtette 2010.02.16. 19:03:48

@sorokinV: Csak arra probaltam ravilagitani, hogy miben latom a Fidesz kormany "josagat" gazdpol. temaban.

sorokinV 2010.02.16. 19:07:24

@elfelejtette:

Felesleges. BBB-éknél (büdösbolsevikbagázs - hehe tényleg jólesik leírni) a jelölttréningezés része, hogy ide vagy a v'bőrre kell jönni észt osztani. Most gondoljon bele mi lenne a BBB-nél, ha meggyőzné valamelyik kriptok..izé.. fedett elvtársat.

gyaloghartur 2010.02.16. 19:10:49

Ách Bokrosch, s ach Beinei,
wálschá Gott fock oldani.
Orr Bahn iegér grátisz gulascht,
s hos tschiekosch inget, s pustulascht...

elfelejtette 2010.02.16. 19:11:08

@sorokinV: En a Fideszre szavazok '98 ota, engem nem kell meggyoznie. Pedig ateista vagyok, nekem aztan semmit nem jelent az, ha Orban bermalkozik, vagy mit is szokott rendszeresen. :D

szotyirapénzt 2010.02.16. 19:14:49

Sziasztok! Nem kételkedem abban, hogy bizony a fidesz sok-sok olyan intézkedést meg fog tenni, ami sok mostani szavazójának komolyan fájni fog. Az IMF és a sajtó majd tapsolhat. Orbán árulja el előre menüt? Akkor kevesen lenne és nem tudná megcsinálni. Inkább gondolja mellé mindenki amit akar. Gondolom nem adhat támadási felületet, akinek ilyen heterogén tömegbázist sikerült összeszednie. Esélyes, hogy a 2014-es (vagy közeli) euró a taktika része, azzal ugyanis sokmindent el lehet felejtetni majd. Kérdés, hogy elsőként kiken kezdenek el "spórolni"? Fog még az OCÖ (vagy más) buszokkal a Kossuth térre hordani embereket, hogy ugye nem jön a segíly és a Zorbán monnyon le (a Szanyi pedig ott fog szónokolni nekik). Nénikék hálós szatyorral döngetnek majd kordonokat? Persze ezek csak fikciók, de OV azt gondolom sikerkormányzásra készül. Esetleg abba belepistulnak páran rövid távon, s praktikusan lehetőleg olyanok, akik úgyis csak viszik a pénzt. Ha így lenne, az mszp-t sikerülne is belavírozni a szoc. oldalra és Lendvai elsikíthatná magát, hogy itten kérem nincs szolidaritás. De ugye azzal a The Economist majd nagyon fog foglalkozni.

sorokinV 2010.02.16. 19:14:55

@elfelejtette:

Félreértette!
Ha ön győzné meg véletlen valamelyik itt tréningező elvtársat, akkor mi lenne?

blokkos 2010.02.16. 19:22:37

Ugye olvastátok, vagy ha nem, hát tegnap a közszálgalati tv-ben megnézhettétek az Állatfarm c. művet.
A vezér - disznó - itt is addig röfögött, míg mindenki elhitte, amit mond. Aki ellentmondott, vagy elüldözték, vagy magától ment el. A szabályokat, pedig folyamatosan módosították.
Jobbos hölgyek-urak! ismerős?!
Amíg vezéretek nem mond véleményt valamiről, addig a "FIDESZ-nek nincs hivatalos álláspontja". A tegnapi zárt frakció ülésen el tudjátok képzelni, mi volt.
Röfögés!

elfelejtette 2010.02.16. 19:23:31

@szotyirapénzt: "Esélyes, hogy a 2014-es (vagy közeli) euró a taktika része, azzal ugyanis sokmindent el lehet felejtetni majd."

Tovabbra is azt gondolom, hogy ilyen adossagszinttel a 2014 vagy azelotti euro nem realis, csak nagy aldozatok aran.

Egyebkent a gorogok peldaja ramutat arra is, hogy onmagaban az euro sem csodaszer.

blokkos 2010.02.16. 19:25:22

@reality: aZÉRT, HOGY MEGMONDJÁT vITYÁTOKNAK, HOL LAKIK A JÓISTEN.

elfelejtette 2010.02.16. 19:25:27

@sorokinV: Nekem az is eleg, ha a baloldal otthonmarad. :) De egyebkent ez szokott tortenni mindenhol, a csalodottak otthonmaradnak. Tomeges atigazolas ideologiai oldalakon keresztul nem szokas.

sorokinV 2010.02.16. 19:26:57

@blokkos:

Bizony! Ma este sem tudtam dönteni a narancsos kacsa és a töltött kolibrinyelv között, hogy mi legyen vacsorár. Zorbán nem érhető el, állítólag nincs hivatalos álláspont. Én meg éhenhalok, mert nem tudom mi a véleménye a pártnak a vacsorámról.

freehckr 2010.02.16. 19:27:07

@blokkos:
"Jobbos hölgyek-urak! ismerős?!"

Ja.. Gyurcsány-korszak 2004-2009. :)

Egyébként te vagy a váltás "az igazi Sipi" helyett? Hát haver... az esti műszakra mindig hatalmasat zuhan nálatok a színvonal. :)

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.16. 19:27:53

@szotyirapénzt: "Esetleg abba belepistulnak páran rövid távon, s praktikusan lehetőleg olyanok, akik úgyis csak viszik a pénzt."

Ja!

www.youtube.com/watch?v=B_YC35Rckfs

1:25-től..pölö itt kellene kezdeni...
a sajtó?Melyik ez a szánalmas,hányingerkeltő lakáj?Megveszi őket kilóra...páran meg maradnak "ellenzékben",szánalmas de ez van sajnos :(,lesz még talán a z indexen is litánia Orbán mesteri reformjairól .

blokkos 2010.02.16. 19:30:58

@freehckr: De ég mindíg magasabb, mint Nálatok.

szotyirapénzt 2010.02.16. 19:34:56

@elfelejtette: Valóban, csak nagy áldozatok árán. De történelmi forduló:) és az egyszeri választó majd elhiszi, ha euróban kapja a fizetését, az maga az Elizium. Azt meg úgysem fogja látni, hogy az pontosan mennyit is ér pl. á Paris.

elfelejtette 2010.02.16. 19:35:17

@blokkos: Olvastuk, de mi nem a kampany alapjan dontunk, minket nem erint, csak a bizonytalanokat. Ok meg felolem aggodhatnak.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.16. 19:38:18

@blokkos: öcsi, az Állatfarm a balosok uralmáról szól. Kapis?

Cselo 2010.02.16. 19:48:28

És egyébkén ki nem sz@rja le a zsidrábérenc német lapokat?

sorokinV 2010.02.16. 19:48:47

@tölgy:

Dehogy! GO váteszi ihletettségében megérezte a sötétség erőit itt KK-Európában és az állatfarmmal figyelmeztetni próbált minket a patásra! ;)

stars7726 2010.02.16. 19:55:17

@Cselo: - valamint a jobboldali Die Presse lapban-
te tényleg ilyen hülye vagy?

Rá Dios 2010.02.16. 20:05:12

@tölgy: nem a nbalosokéról, hanem a mindenkori bolsevikokról. Az meg csak véletlen, hogy az első így nevezett formáció balos volt. Most jobbos lesz.

eznemisénvagyok 2010.02.16. 20:13:20

Ezek a németek köztudottan hülyék.

bz249 2010.02.16. 20:14:01

@freehckr: pedig azt hittem a triggerizé nevű nembalos troll jön. ő is egészen szórakoztató néha.

De ez a két új unalmasan sötét.

gyaloghartur 2010.02.16. 20:14:46

@Tehetetlen Dodó:
Büdös Bolsevik banda blamálja bennfentesen bandzsítva, beígért bőségét bekövetkező békeidőknek!
Barátim! Bámulván badarságaikat beváltjuk baljóslataikat.Bíráljuk bátran balítéleteiket, botrányos beszédeiket, baromi bakafántoskodásaikat begyűrűző bulik belviszállyá bővüléséről.
Bolondok bolyongnak Bajnai, Bokros bűvöletében!
Betörnének bennünket bennszülötté, bégető bondor birkává! Bendőnket betömnék bűzös beléndekkel.
Bízzunk bírált Bíránk beinduló bőségprogramjában: bújjon a Bájgúnár bárhová!

blokkos 2010.02.16. 20:28:35

@tölgy: Gazdádnál populista balosabbat nehezen találni):

picur3ka 2010.02.16. 20:38:08

Uristen, mennyi degeneralt gyult itt ossze, csoda, hogy irni megtanultak, na nem mind...

Ahogy a klasszikus mondja, az elftarsak a szocializmusbol annyit valositottak meg, amennyit ki tudtak belole mondani. Na nem fejlodott a szellemi szintjuk, sot.

Es erre koltik az adonkat, hogy ezeket a gyagyasokat fizetik, mert a sipolos szinte szunet nelkul itt fujta egesz nap.

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 20:42:15

@gyaloghartur:
Pompás poémád pofán paskolja pogány
posztbolsi pupákok pimasz pónemét!

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 20:43:55

@picur3ka/beleallos kampany:
Mind ide sereglettek.
Ahelyett, hogy mennének Ibolyának kopogtatót gyűjteni.

Dr Genya (törölt) 2010.02.16. 20:46:35

Lassan mindenki komcsizsidóbérenc lesz?
Vicces egy banda vagytok.

Murci 2010.02.16. 20:51:47

Van egy nagyszerű ötletem,

Ha annyira tetszik nekik, odaadjuk..ingyen. Vihetik akár már most is.

elfelejtette 2010.02.16. 21:02:52

@Dr Genya: A valsagkezeles halatlan feladat.

egyittlakó (törölt) 2010.02.16. 21:21:12

@picur3ka/beleallos kampany: "Uristen, mennyi degeneralt gyult itt ossze, csoda, hogy irni megtanultak, na nem mind..."

Örülök, hogy te is degenerált vagy, mi több, írni sem tudsz, ezek szerint a degenerált szint alatt vagy... megértem: túlzabáltad magad bűzlő naranccsal...

lüke 2010.02.16. 21:21:15

dicsérje...............
ott nem ök vezetik az országot...........

egyittlakó (törölt) 2010.02.16. 21:27:53

@eznemisénvagyok: "Ezek a németek köztudottan hülyék. "

Na persze, te meg okos vagy. Ja, hogy magyar? Igen, a németek arról ismerik a magyarokat, hogy kukába dobálják az csecsemőket, adót csalnak, kutyát szaratnak a járdára, sőt még olyan is előfordult, hogy tovább etették az a dögöt, amely felzabálta a gyereküket. Tudod, ezért van az, hogy külföldön soha nem mondom azt, hogy magyar vagyok, hanem hogy székely. Igaz, azok közül is sokan a Viktor seggét nyalják (a hülyébbek).

lüke 2010.02.16. 21:32:25

1, nem a németújságok
megint pontatlan.........hanem az osztrák
2, a www.diepresse.com
mióta jobb oldali? polgári

kedves újságmásoló
kicsit jobban..............
3,standard.at
Der Standard ist Genossenschafter der Austria Presse Agentur
no comment magyar újságírás...............

egyittlakó (törölt) 2010.02.16. 21:41:15

@robinzone: A német újságírók nem magyar újságírók (hála Istennek!). Látszik, mennyire tudatlan vagy politikában, de mit is lehetne elvárni egy orbánista drukkertől, aki rémhírtévén meg echoszaron éli ki magát?

picur3ka 2010.02.16. 21:41:55

@egyittlakó:

Mi egesz pontosan a problema, azzal, amit idez? Ha ramutatna esetleg, mert nem ertem.

picur3ka 2010.02.16. 21:46:45

@egyittlakó:

Meg a legnyilvanvalobb ironiat sem erti, s okoskodik.

Gratulalunk, hogy nem vallja magat magyarnak! Akkor minek nyomul itten?

Ilyenekrol, amiket ir, a ciganyokat ismerik Europa szerte. Nyugodjon meg, nem a kaccsolaton van, ahol minden hulyeseget elad.

picur3ka 2010.02.16. 21:48:14

@egyittlakó:

Sajnos, azok. Latszik, milyen tajekozatlan a media manipulacioban, vagy mennyire hazudik.

Murci 2010.02.16. 21:49:05

@egyittlakó: Akkor biztos jó embere voltál ceusescunak, ha még mindig a komcsikat sítod vissza.

Jamesboci 2010.02.16. 21:50:16

@egyittlakó:
nem székely vagy te, hanem egy szaros oláh.
menj vissza modovába.

Tehetetlen Dodó 2010.02.16. 21:54:54

@egyittlakó: Na, visszamehetsz Romániába.
Itt nagyon szar lesz, jön az Orbán.

Murci 2010.02.16. 21:59:19

@egyittlakó: Menj meséld el a székelyföldön, hogy azokra szavazol, akik meggyőzték a sok idiótát, hogy pl. János bácsi ugyan elmagyarosodott román, csak véletlenül harcolt honvédként. Vagy állj meg Sütő András sírja mellett, és suttogd el neki baromságaidat. Sorolhatnám reggelig.
Isten ments.. ne menj haza, mert rontod a székelyek hírnevét.
Menj inkább Kubába vagy Észak Koreába.

2010.02.16. 22:08:35

A Die Presse egy paranoid szocialista-liberális lap, értelmes cikket nem szabad tőle várni.

BushDoctor 2010.02.16. 22:30:43

@Herr SturmLiberator: Szerinted úgy kommunikálnak a nemzetközi politika képviselői, hogy MEGKÉRDEZIK az mszp-t, hogy milyen csávó a Zorbán ???? Elgurult a gyógyszered, barátom ??
meghalgatják, elolvassák és kielemzik a NAGY SEMMIT, a ZSINÓRMÉÉRTÉKES, KÖDÖS KÁRPÁTOK BÁRCEIBE VESZŐ LANGY DEMAGÓGIÁT és az alapján irnak és formálnak véleményt. De komolyan...ezt nem is magyarázom neked tovább, mert te sötétebb vagy mint a szijjjjjártó peti.

BushDoctor 2010.02.16. 22:34:36

@freehckr: "az elmúlt két évtizedben egyedül az ő kormánya volt képes pozitív eredményeket felmutatni, míg ugye a posztkommunista balliberális őrjöngések után a legvisszafogottabb jellemzéssel is sz*rban volt az ország." : Ez gyönyörű, ahogy irtad barátom. csak kár hogy fingod nincs az egészről. Majd felébredsz. Vagy nem.

BushDoctor 2010.02.16. 22:38:25

@bz249: ja, az igaz hogy ausztria 9%-ot növekedett, csak tudod abban az országban adóznak. Abból gyarapodnak. Nálunk meg a "nekem jár" a menő. De az a vonat 89-ben elrobogott...

BushDoctor 2010.02.16. 22:42:55

@tölgy: "@blokkos: öcsi, az Állatfarm a balosok uralmáról szól. Kapis?"
.
Lekezelően, ámde hatalmasat tévedsz. Álltalában véve az önkényuralmi rendszerekről szól és nem az un. balosokról. Ha rajtatok fog múlni nem lesztek restek történelmet és irodalmat hamisitani :DDDDD

bz249 2010.02.16. 22:43:18

@BushDoctor: na most etetlek utoljára, de azért elmondom az okot:

Előtte mi is tudtunk növekedni (akkor sem volt kevésbé jó arc a nép... sőt a németk vagy a franciák se fizetik be az adót ha nem muszáj, lásd a svájci bankárt és a 2.5 millió €-s CD-t). A stagnálásunk oka, hogy egy tehetségtelen, sötét, hozzá nem értő banda vezette az országot.

tevevanegypupu 2010.02.16. 22:55:27

@BushDoctor:
Nalunk meg lopnak. Elsosorban a kormany es tisztsegviseloi, rokonai es uzletfelei.
Milliardokat. Olvass ujsagot, meg a Napszabadsag is megirja. Aztan lehet, hogy a kisvallalkozok is ugyeskednek par ezer forint erejeig.

tevevanegypupu 2010.02.16. 23:01:57

@egyittlakó:
Hat nem a Szekely Legio leszarmazottai koze tartozhat az egyszer biztos.

freehckr 2010.02.16. 23:13:50

@BushDoctor:
"csak tudod abban az országban adóznak"

De nálunk egy ember három helyett is adózik, tekintve a rekord mértékű járulékokat. :) Sosem értettem miért jöttök mindig az adómorállal, hiszen ez nem tyúk meg a tojás történet, egyértelmű mi volt előbb a "rossz adómorál" és a "megszorítás címszóval nyakló nélkül emelt adók" közül.

"Abból gyarapodnak."

Azért az osztrákok máshonnan is gyarapodnak, szerintem nézz át a Heti Válasz oldalára, korrekt dossziéjuk van az archívumukban a Strabagról. :)

Egyébként:

"Ez gyönyörű, ahogy irtad barátom. csak kár hogy fingod nincs az egészről. "

Ezt nevezem cáfolatnak. Még fasisztázz le, mert hiányérzetem maradt... :)

2010.02.16. 23:49:15

Milyen szánalmas banda a német (osztrák)!
65 éve még vígan zsidókat tüzeltek, ma meg olyan széltolókat babusgatnak, mint Paul Lendvai és Imre Kertész.
Mennek a kolomp után.

Ozorai Pipo 2010.02.17. 00:25:19

Na csak hogy Székely Légiótól visszakanyarodjak a cikk témájához: elég bosszantó amikor régi EU tagállamok Görögországgal példálóznak, hogy ti. a sorsukra juthattunk volna mi is...
?
Görögország bebulizta magát az EU-ba és az eurózónába, nulla teljesítménnyel.
A "görög sors" eddigi tapasztalat szerint pont az hogy a leggyengébb láncszemet úgyis mindig kisegítik annyira, hogy a lánc el ne szakadjon - az nem érdeke senkinek.

greybull 2010.02.18. 09:59:22

@csi: így van. Ezt úgy hívják, hogy: túlkompenzálás. Akik támogatják ezt a túlkompenzálást - nem tudják, hogy a tűzzel játszanak. Ha ugyanis az ingát nagyon kilengetik az egyik oldalra, törvényszerűen jön a mély csömör és annál jobban visszaleng majd az ellentétes irányban! A zsidók - akik közül számtalan pszichológus került már ki, tehát elvileg az emberi lelki dolgok iránt fokozottan érzékenynek kéne lenniük - számomra megfejthetetlen módon tökéletesen érzéketlenek más népek - mondjuk úgy - lelkivilága, sérelmei, fájdalmai iránt (tisztelet a nagyon kevés kivételnek!). Úgyhogy én a németekkel nagyon vigyáznék, nemcsak nem húzgatnám az alvó, vagy szedált oroszlán bajszát, de még csak nem is simogatnám...
Amúgy sza..ok a német hivatalos gazdasági sajtó véleményére - én úgy láttam, hogy az átlagember szintjén nagyon is tudják, hogy mi magyarok kik vagyunk nekik - és a mai napig értékelik, hogy mi voltunk az utolsó(nak mondott) szövetségeseik (valójában Horvátország volt a legutolsó szövetséges, csak őket a II.vh végén Jugoszláviába újra bekebelezték, ezért felejtődhetett el ez a történelmi tény).

héjakútmácsonya 2010.02.18. 18:23:13

Nem tudom, de a „Der Standard” újságíróinak, és/vagy olvasóinak nem tűnik fel az, hogy míg Európa szerte 2,8% és 28,9% között szóródnak a populista, szélsőséges pártok, addig Magyarországon, legalábbis a lap állítása szerint, 42,1%-on áll egy ilyen párt? Nem kelti fel a kíváncsiságukat, hogy miért van ez a szembeötlő különbség? Magyarország ennyire szar hely lenne, hogy itt ilyen magas, Európai összehasonlításban is ilyen kirívóan magas a szélsőjobb, a populisták támogatottsága? Ilyen retardáltak, elvetemültek, vagy csak ostobák lennének a magyarok? Tényleg mi lennénk a legostobábbak Európában? Mert a „Der Standard” térképéről, összeállításából valami ilyesmi jön át: az hogy Magyarország egy szörnyű hely, tombol a populizmus, a fasizmus.

Mondjuk az, hogy a lap a Fideszt és Orbánt Ján Slota, C.V.Tudor, Le Pen, a megboldogult J. Haider és társai, valamint pártjaik nem épp szalonképes családjába sorolja, meglehetős tájékozatlanságra vall. Rosszak a forrásai. S most jóhiszemű vagyok, mert azt is feltételezhetném, hogy nem tájékozatlanságból, hanem rosszhiszeműen, az olvasók félrevezetésének szándékával. Igaz, a jóhiszemű feltételezésem sem vet jó fényt a cikk szerzőjére. Tájékozatlan, megvezethető újságíró? Kinek kell ilyen?

Slota, Le Pen, Tudor körébe itthonról Vona sorolható, és az ő pártja a Jobbik, mely 2006-ban a Csurkáékkal közös listája 2,2%-ot kapott. Svájcban 28,9%-ot! No, máris nem rívunk ki az Európai mezőnyből, sőt, még dicsekedhetnénk is, ha közben, a populista Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok áldatlan működésének köszönhetően nem erősödött volna meg a szélsőjobb. Ám még így, megizmosodva sincs szégyenkezni valónk. Magyarországon a rendszerváltoztatás óta nem volt szélsőséges párt (se jobb, se bal) kormányon. Ugyanezt már, a környékünkön, se Ausztria, se Szlovákia nem állíthatja magáról.
Ha már a Standard szóba hozta a populizmust, akkor a Fidesz populizmusa egyáltalán nem kirívó, és 2006-ban nem a Fidesz, hanem az MSZP, mint populista párt, érte el a legjobb eredményt, 43,2%-ot. Ráadásul Gyurcsány és az MSZP jobban illik arra a térképre, Le Pen, Slota, és Tudor közé, hisz Gyurcsány és pártja valóban riogattak idehaza az országba beözönlő, a magyarok elől a kaját sáska módjára fölzabáló külföldiekkel, míg Orbán, és pártja ilyesmire sosem vetemedett, tehát soviniszta, xenofób retorikára. Gyurcsány és az MSZP viszont igen. Nem is egyszer.
Továbbá az Orbán-kormányról sok minden elmondható, de az, hogy populista, no, az nem. Ellenzékben, 2002 óta azok (voltak), ahogy a szocik is, ám a bibi épp az, hogy a Magyar Szocialista Párt kormánypártként is populista maradt, s populista politikája 2008 őszén az államcsőd szélére sodorta az országot. Erről a Standard nem tud? Ha nem, miért nem?

héjakútmácsonya 2010.02.18. 18:24:52

Helyesbítés: Magyarország ennyire szar hely lenne, hogy itt ilyen magas, európai összehasonlításban is ilyen kirívóan magas a szélsőjobb, a populisták támogatottsága?
süti beállítások módosítása