A Felcsút-Peking tengely
2009. december 03. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

A Felcsút-Peking tengely

 

 Úgy tűnik, nemcsak Gyurcsány Ferenc ismerte fel, hogy a kínaiakkal nem érdemes rosszban lenni, hanem némi késéssel (a szükségesnél éppen 11 évvel később) Orbán Viktor is, legalábbis a Fidesz-elnök pekingi útja erről tanúskodik. Persze míg előbbi leszerepelt miniszterelnökként és friss cégtulajdonosként látogatott Kínába egy-két hete, addig utóbbi kevésbé leszerepelt miniszterelnökként és valószínűleg hunani szőlőbányák nyitásának szándéka nélkül tárgyalt a kínai elvtársakkal.

 Ennek mi örülünk: az, hogy Orbán annak idején miniszterelnökként visszautasította a kínaiak meghívásait, s alapvetően leszarta őket, több volt mint bűn: faszság volt. Kínát lehet nem kedvelni, de negligálni vagy sértegetni nem. A kínaiak részéről nem elvárás, hogy az ember lelkendező blogbejegyzésekben lufizzon nekik, de a kellő tiszteletet azért érdemes megadni nekik. A felcsúti Hókuszpók most ezt tette, ami reményt keltő arra nézve, hogy talán mégis képes a hibáit kijavítani.

 Az is pozitív fejlemény, hogy a kínaiak - akik alapból utálták Orbánt, mint a szart -, képesek túltenni magukat régi sérelmeiken, s most igen magas szinten fogadták. Valószínűleg Xi Jinping (Hszi Csin-ping) és Orbán találkozója nem fog mérföldkőként bevonulni az emberiség történetébe, sőt nyilvánvalóan csak egy rövid protokolltalálkozó zajlott az Országos Népi Gyűlés épületében. Xi Jinping azonban Kína alelnöke (felette az állami hierarchiában csak Hu elnök áll), a Kínai Kommunista Párt (KKP) Politikai Bizottsága Állandó Bizottságának tagja (ez az a 9 tagú testület, amely Kínát ténylegesen irányítja), s ami a legfontosabb: 2012/13-tól az elemzők és a madárjósok szerint tíz évre ő lesz a párt főtitkára és az államelnök, vagyis Kína első számú vezetője. Vele fényképezkedni nagy dolog egy távoli porfészek ellenzéki vezetője számára. Ráadásul a megbeszélésről a kínai sajtó is beszámolt (na jó, nem a Napi Népi címlapján), úgyhogy főhet a ballib sajtó feje, hogy a kínaiak ezen gesztusát hogyan fogják kimagyarázni. (Kínai beszámolók például itt, itt, itt, itt, itt, itt, na meg persze itt, magyar nyelvű kínai híradás itt). Orbán találkozott még egy külügyminiszter-helyettessel (repifotó itt, rövid hír itt), a KKP Központi Bizottsága Külügyi Osztályának vezetőjével (itt), meg a franc tudja, kivel. Mindennek sok konkrét haszna nyilván nincs, de mutatja, hogy Orbánt Pekingben komolyan veszik.

 Ez pedig maga a rémálom az Orbánt a külföld által megvetett vidéki sutyeráknak beállítani kívánó szocik számára. Jellemző, hogy mekkora hiszti támadt az Orbán-Putyin összefutásból is: bár a Fidesz egyáltalán nem állította, hogy Orbán órákon át hivatalos megbeszélést folytatott volna Putyinnal, s a találkozásról csak Orbán két mondatát idézték (ez nyugodtan elhangozhatott a vécében is - valószínűleg egyébként nagyjából ez történt), a komplett balos hisztimasina rápörgött a témára, Nyakó Istvánostul, Debreczeni Józsefestül. „Nem volt Putyin-Orbán-találkozó: ez teljes bizonyossággal kijelenthető” - írja az utóbbi, kétségbe vonva ezzel az orosz miniszterelnök szóvivőjének állítását is. Persze nagy orosz-magyar összeborulás nyilván nem történt az orosz pártkongresszuson, s a Fidesz igyekezett felfújni a spontán találkozót, de önmagában az is nagy dolog, hogy Orbánt beengedték Moszkvába (meg hogy ő elment - vagyis tett egy Canossa-járásnak is felfogható gesztust, ami ellentmond gondos mesterek által kialakított ördögi profiljának).

 A kínaiak azonban valóban tárgyaltak (vagy legalábbis fotózkodtak, de ez a kínaiaknál lényegében ugyanazt jelenti) a Fidesz elnökével, aminek a legnagyobb tanulsága az, hogy a kínaiak sokkal okosabbak, mint az oroszok. Na meg az, hogy tényleg nagy szarban lehetnek a szoci propagandisták, ha már a kínai elvtársak is ilyen csúnyán kicsesznek velük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr901570327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.12.03. 08:53:28

lassan meg fog bolondulni a műjobbos érdekfideszes liberális front. csak a pontosság kedvéért: a megadjákra gondolok. :)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.12.03. 08:58:14

@Grift: Megadja kolléga, mint liberális? muhaha. nála vadabb antiliberális fiatalt nehezen lehet találni :D

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.12.03. 09:02:02

@rajcsányi.gellért (ergé):
lol megtévesztés! amúgy meg beteg russzofób. de legalább bevallja. :)
de abban egyetértünk, hogy meg fog a faszi zavarodni, ha itten orosz-kínai orientáció lesz?

statez 2009.12.03. 09:03:26

Jó, jó, azért várjuk ki a végét, Debreczeni még nem adta áldását a találkozóra, addig pedig csak egy pekingi kacsáról lehet szó Orbán módra...

buckafej 2009.12.03. 09:07:54

Óvatosan az örvendezéssel.
Hamarosan Jóska "szakértőkkel" igazolja majd, hogy ócska fotosop:) trükk az egész.
Már várom a nagy leleplezést.

tevevanegypupu 2009.12.03. 09:08:19

Hat ha a rendszervaltas utan valaki azt mondja, hogy a volt miniszterelnokok azert torik magukat, hogy a volt KGB fonokkel kozos foton szerepeljenek. (: De itt legalabb Kinaban van foto! Bar ki tudja, talan valami hamisitas is lehet..Orbantol minden kitellllllik!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.12.03. 09:10:28

@Grift:
Egy orosz-kínai orientációtól magam is erősen megzavarodnék. :]

Stoney Hill Billy 2009.12.03. 09:20:14

Azér a Debreczenitől az iszonyat alja munka volt. Kiváncsi lennék, mi a motivációja annak a faszinak, mer hogy vmi kurva nagy kés van a torkának nyomva, az biztos.
De a népszabi is hová süllyed, hogy megjelentette... Kész voltam teljesen.
(a Nyakótól az ember nem vár többet, de azér szó szerint felolvasni egy cikket, hát nem tom)

Paranoid Android2 2009.12.03. 09:23:10

debreczeni józsef népszabadság:
" Szánalmas, de sokkal inkább riasztó, hogy a kínai maffiával fentartott közismert kapcsolatait felhasználva a közeljövő nagy mészárosa, olyan jelentős személyiségeket is meg tudott téveszteni, mint a kínai párt és állami vezetők."
"Felvetődik itt a kérdés, hogy a magyar diplomáciának nem lenne-e dolga itt, vagy inkább nem lenne-e e kötelessége informálni a kínai külügyminisztériumot, hogy egy olyan ember él vissza a nevükkel, aki a közelmúltban, többek között, Putyin orosz miniszterelnökkel sem találkozott."

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 09:28:32

A rohadék klón a kínai diktatúra nagy híve, bezzeg a viktor diplomáciai sikert arat.

Beszarok bazmeg srácok. De tényleg. A Klón szerint kettő meg kettő az négy, akkor a kurva anyját, a komonista álmában is hazudik, és persze merő üzleti érdekből, bezzeg ha a Viktor mondja tök ugyanazt, akkor hirtelen kiderül, hogy mégis igaz.

Kicsit sem kínos?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 09:29:36

@Paranoid Android2:

debreceni pont ugyanazt csinálja viktorral, mint amit a reakció a klónnal.

persze debreceni felháborító. de csak debreceni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.12.03. 09:35:56

mindenesetre biztató a magyar jövőre nézvést, hogy viktor végre belátta, hogy a demokrácia egy hazug és zsákutcás dolog, és végre vette a fáradságot, hogy tanulmányozza a diktatúrát amelyik képes modernizálni.
a kínai baldiktatúra, működési példa lehet egy kívánatos hazai modernizáló jobbdiktatúrának.

tevevanegypupu 2009.12.03. 09:39:14

Debreczeninek szegenynek most duplan muszaj. David es Gyurcsany is rugdalja jobbrol-balrol. Dupla gazsi, dupla gyalazat.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.12.03. 10:10:25

Hát ez az utolsó mondat valami hihetetlenül Virág elvtársasra sikerült!

"Kit vertünk át? Az imperialistákat. Nem szeretnék a helyükben lenni."

vö:

"tényleg nagy szarban lehetnek a szoci propagandisták, ha már a kínai elvtársak is ilyen csúnyán kicsesznek velük."

:DDDDD

Bummer 2009.12.03. 10:22:40

A Népszabadság megoldotta a problémát a címválasztással

"A kínai kommunistákkal találkozott a Fidesz elnöke"

Bummer 2009.12.03. 10:23:52

@Bummer:
A HVG: "Orbán a kínai kommunistákkal ismerkedik"

Pelso.. 2009.12.03. 10:28:39

"felcsúti Hókuszpók"

Lassan fél az ember ide kattintani:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 10:31:52

@RAMBO:

na de várjál csak, annó a Klón ment putyinnak nyalni, mert büdös komcsi, háhá, lebukott, aki putyinhoz megy, az a demokráécia ellensége

bezzeg a viktor! a rohadt komonisták megpróbálják tagadni, hogy találkozott putyinnal, de jól lebuktak, igenis a viktor járt putyinnál

hú, és a klón kiment tárgyalni kínába, rohattkomcsi, diktatúraimádó, fúj, undorító!!!

de bezzeg a viktor, az óriási sikert könyvelhetett el, a második (leendő első) szmíú főkomancs személyesen kezet fogott vele, siker, halleluja, és milyen okos a viktor hogy rájött, a kínaiakkal jó dolog jóban lenni, ez az ember zseni, diktatúra picit elfelejt, most nem a klón a téma

legalább ne ennyire nyilvánvalóan lennétek idióták srácok ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 10:33:11

@Bummer:

hazudnak a rohattkomcsik, viktor egy darab kínai komonistával sem találkozott

f.m.j. 2009.12.03. 10:34:13

az "ellntábor" úgyis jellemtelenséget fog kiabálni

a minap a klubrádióban egy hölgy azt mondta, hogy megveszik karácsonyra a Debreceni könyvét... valóban, ennél értelmesebb dologra ne is költsenek ;D

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.12.03. 10:37:32

Mr. Xi Jinping (Hszi Csin-ping) for prez!
Ja, várjá, mégsem.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 10:42:22

@mókusfüles bukósisak:

"az "ellntábor" úgyis jellemtelenséget fog kiabálni"

még szerencse, hogy a reakció hős szerzői megelőzték az ellentábort, és egyrészt leleplezték a kínai komonistákkal parolázó, majd komonista diktatúrát ájultan csodáló klónt, majd ugyanazzal a lendülettel a szemét ballib sajtó képébe röhögnek, hogy háhá, a mocskok nem tudják letagadni, hogy a viktor egy főkomcsival parolázott, és a kínai diktatúra második emberével jópofizott

kicsit tudathasadásos értékelés, de hát istenem. érdekes módon egyébként a viktor esetében az egésznek az alapja (kína bazi nagy, és kurva sikeres, tehát nem lehet csak úgy negligálni) tökéletesen áll. de csak a viktor esetében

Higany 2009.12.03. 10:44:04

Kínában a honnan érkezeztünk kérdésre adott válaszunkra általában a "Hmmm, so you're small" mondattal reagáltak az angolul tudó kínaiak... Ami igaz is, ha azt vesszük, hogy a világ összes magyarja Shanghajt kicsit több, mint félig tudná megtölteni :)

f.m.j. 2009.12.03. 10:44:54

de most őszintén: nem tökmindegy ki, kivel, mikor, hol találkozott, vagy nem, egy percet beszélt a "nagyokkal", vagy két napig lelkiztek, és testi-lelki jóbarátokká váltak, számít ez valamit?
Erős meggyőződésem, hogy nem, ugyanakkora lesz a kupacszar velük, nélkülük (nem hiszek a nélkülük állapotában)

Téglagyári Megálló 2009.12.03. 10:46:25

@mavo:

Igen, elfogultak vagyunk.

Veled ellentétben :-)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.12.03. 10:47:27

@Bummer:
Miért vannak demokraták is a kínai vezetésben?:) Ez kb. olyan bazzeg hogy Orbán keresztényekkel találkozott a Vatikánban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 10:48:13

@Téglagyári Megálló:

hú, de még mennyire elfogult! nem győztem írni a postokat arról, hogy a hős klón találkozott a kínai demokrácia vezetőivel, míg a viktor a komcsikkal vigyorgott

ellentétben veletek, ugye, akik olyan objektíven értékeltetek két kibaszott ugyanolyan látogatást

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.12.03. 10:48:45

Szerintem az Orbán 22 millió kínait (egy kisebb falut) szeretne beköltöztetni azért ment ki és titokban tárgyalt a kommunista Magyarország felélesztéséről.

f.m.j. 2009.12.03. 10:50:10

@mavo: olvasd el a következő hszemet, abból szerintem kiderül, mennyire leszarom-állapot már nálam ez az egész, most azon versenyeznek, hogy ki nyalt be elöbb az oroszoknak, meg a kínaiaknak, mert az a jobb stratéga, hányás az egész magyar politikai vezetés, én a jobbos, és balos (mindehhez már unom kitenni, az állandó idézőjelet) kettős mércét egyformán rühellem
ezeknek egy önálló döntésük, megnyilvánulásuk sincs, egymástól függnek, nincsenek illúzióim, hogy az Orbánnal jobb lesz, és elég fájó nekem, hogy tolódok a szélre, de nem bírok a Gyurcsány és Tsai formációra szavazni...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 10:51:05

@mókusfüles bukósisak:

hogy őszinte legyek, nem tökmindegy. a kínaiakkal valóban jóban kell lenni orbán miniszterelnök lesz, majdnem tuti, tehát jó előre készül a kínaiakkal a jó kapcsolatra. abszolút korrekt és díjazandó lépés. ha csak ez a post jelent volna meg, nem lenne egy szavam se

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 10:52:24

@mókusfüles bukósisak:

"nem bírok a Gyurcsány és Tsai formációra szavazni..."

én sem. na, és akkor most mi van?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 10:53:36

@Téglagyári Megálló:

bassza meg, leesett, mire gondolsz. hát igen, nem tudom levetkőzni komcsi törzssavazó mivoltomat, gondolom te is klónnak becézed, akibe eszetlenül szerelmes vagy

Hattory Hanzo 2009.12.03. 10:55:40

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

Sőt, vitte magával a Hősök tere makettjét, hogy a profik mondják meg, hova álljanak majd a tankok..

Oblomov 2009.12.03. 10:56:32

"inkább nézzük amerikai topmenedzserek gyakran viszszatetsző ámokfutását Budapesten, mint hogy a Putyin által reaktivált KGB és a vele összefonódott orosz maffia foglalja el (újra) a magyar nemzetgazdaság kulcspozícióit."

reakcio.blog.hu/2007/09/18/a_jovo_visszahoditasa_v_vii_fejezetek

tevevanegypupu 2009.12.03. 10:57:55

@mavo:
Viktor minisztrelnok-jelolt egyelore csak targyal, uzletet meg nem kotott sem komcsikkal sem kinaiakkal. Ellentetben Gyurcsany maganzo maganugyleteivel. Bar ketsegtelen, hogy neki ehhez - vadkommunista multjat tekintve - tobb joga van. Ismerosebben mozog a terepen, na. Annak idejen biztos, hogy valtott par szajcsokot a komszomol jeles kepviseloivel. Meg aztan a csaladnak is lehetnek arrafele ismerosei.

Oblomov 2009.12.03. 10:59:05

@Oblomov:
"V. Gerinccel, higgadtan"
A rejakciós kormányprogram mongyon le!

Oblomov 2009.12.03. 11:02:40

"Debreczeni Józsefestül. „Nem volt Putyin-Orbán-találkozó: ez teljes bizonyossággal kijelenthető” - írja az utóbbi, kétségbe vonva ezzel az orosz miniszterelnök szóvivőjének állítását is."

Kálmánka, te csak ergő zanzásítottját olvastad?

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.12.03. 11:02:55

@tevevanegypupu:
Hihi szóval lehet hogy volt habcsók (akik látták a shop stopot előnyben) parti anno a kiszben Kádárékkal:)?

Bobkó Csaba 2009.12.03. 11:09:02

Lusta vagyok előkeresni a Szakadtvili dicső háborúja idején itt megjelent posztokat, de nem lenne itt az ideje, hogy a Jobbklikk-Reakció-Konzervatórium-Szombat csapat (ezek kölcsönösen első helyeken linkelték egymást annakidején, vagy ma is, mint testvérblogok) tagjai olyasmit nyilatkozzanak, hogy:
"Hazudtunk reggel, hazudtunk délben..."?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 11:09:27

@Oblomov:

a találkozó óta Putyin már nincs összefonódva a KGB-vel és a maffiával sem, és az orosz tőke is hirtelen kibaszottul szeretetreméltó lett

faszt csodálkozol ezen? viktor bárkit képes legitimálni, akivel találkozik, akármennyire is utáltuk előtte

Oblomov 2009.12.03. 11:10:26

@mavo: ez "ellenposzt", teletűzdelve linkekkel... ha már az orbán-putyin csúcsról nem sikerül egyet se produkálni.

Bobkó Csaba 2009.12.03. 11:11:13

"Kínát lehet nem kedvelni, de negligálni vagy sértegetni nem."

Az oroszokra úgyanúgy érvényes mondat.
Németh Zsolt elkisérte Orbánt Moszkvába?

Bobkó Csaba 2009.12.03. 11:13:56

Ha valaki innen bejáratos a Jobbklikkre (nincs kitiltva), átadhatja üdvözletem a Doncsevnek is. Vegye elő a grúz háború idején írt bejegyzését és tűzze ki a homlokára, amikor a fidesz-szóvivő bejelenti OV sikeres moszkvai tárgyalásait.
Ilyenek erősítik a Fidesz külpol-csapatát? Akkor ellenség már nem kell.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 11:16:17

@Oblomov:

pedig erősen úgy tűnik, tényleg volt putyinnal valami. debreceni hülye, ez van.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 11:17:20

@Bobkó Csaba:

nem kísérte. pikáns lett volna, az igaz. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 11:21:23

@tevevanegypupu:

értem. viktor csak rendes, barátságos kínaiakkal tárgyalt, a demokrácia őszinte híveivel, komonista hatvan kilométeres körzetben nem akadt, és különben is a háta mögött végig keresztben volt az ujja, és időnként előrántott egy "free tibet" transzparenst

a klón ellenben komonistákkal tárgyalt, aztán felmentek pecóra és leszopta őket, végül ünnepélyesen megkínzott kétszáz tibeti tüntetőt

hát hogy a faszba másként történhetett volna?

f.m.j. 2009.12.03. 11:21:47

@mavo: nem tudom, azt hittem te megmondod :)

Oblomov 2009.12.03. 11:22:20

@mavo: benne a DJ-cikkben, hogy lehetett valami összefutás, aztán egy alelnök "samesszel" valami alaposabb is. Mindez távolról sem mondható "hivatalos" találkozónak, ahogy pedig Viktor azt eladni igyekezett.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.12.03. 11:25:34

@mavo: Jóvan, mavo már vagy háromszor elmondtad, ércsük mink. Mondjuk szerintem most konkrétan igazad is van.
A kettősmérce mindenhol bejátszik, ilyen ez a popszakma.

Bobkó Csaba 2009.12.03. 11:26:11

@Oblomov:

Egy biztos. Hogy Orbán most már törekszik Moszkvába. Ez jó, de egész ugatókórusa hiteltelen. Gyarmati már nem szellemi tekintély a fidesz külpol számára?

Bobkó Csaba 2009.12.03. 11:26:57

@Bobkó Csaba:

Az az átkos múlt héten volt, Elvtársak...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 11:27:58

@Oblomov:

a "nem mondható hivatalos találkozónak" és a "nem volt találkozó" közt azért kurva nagy a távolság. debreceni egy fasz, és szemmel láthatóan csoportosítgatja a tényeket meg hozzátesz egy halom találgatást, és aztán eladja valami összefüggő izének, hogy lehazugozhassa orbánt

ez sem jobb annál, amit a reakció a klón kapcsán előadott

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 11:30:51

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:

"A kettősmérce mindenhol bejátszik, ilyen ez a popszakma. "

ez így rendben is van. csak akkor tessék mély kussban maradni, és nem debrecenire mutogatni, hogy hát de ő. holott hát de ő IS.

amikor a magyar nemzet meg a hörrtévé független tényfeltárásról ír, na az egy kicsit gusztustalanabb, de nem sokkal

Oblomov 2009.12.03. 11:36:01

@mavo: rendben, ha összefutok gyurcsánnyal egy vizeldében, és kiad erről egy nyilatkozatot, h. rendezte velem a folyóügyeket, akkor azt a canossájaként fogom értékelni. :)

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.12.03. 11:37:19

@mavo: Mavo, megtisztelő számunkra, hogy ilyen nagy érdeklődéssel figyeled kínai témájú posztjainkat. Ennek alapján kezd meggyőződésünkké válni, hogy te igazából Huszty András vagy. Ettől függetlenül javasoljuk, hogy próbálj meg némileg gondosabban olvasni.

Nézzük csak!

Soha nem bíráltuk Gyurcsányt és kormányát, amiért jó kapcsolatokat tart fenn Kínával, a amiért Kínát fontos országnak tartja.

Ellenben bíráltuk őket amiatt, mert magyar-kínai kormánymegbízottnak egy olyan oldschool MSZMP-s gazdasági kádert neveztek ki, aki már számtalan fontos poszton bizonyította alkalmatlanságát, ráadásul igencsak zűrös ügyei voltak.

Bíráltuk őket amiatt, hogy a shanghai-i expó magyar pavilonjának berendezését/kivitelezését - 2,5 milliárd forintért - egy előre levajazott pályázaton egy homályos hátterű offshore cégre bízták, amely mögött volt titkosszolgálati főtisztek is felsejlenek.

Bíráltuk Gyurcsányt amiatt, hogy míg itthon a demokrácia lovagjaként igyekszik feltűnni, a kínai rendszerért nyilvánosan lelkesedik.

Bíráltuk Gyurcsányt amiatt, hogy az állami pénzen kiépített kapcsolatrendszert arra használja ki, hogy saját magáncégének profitját növelje.

Meg még egy csomó dolog miatt bíráltuk Gyurcsányt; amiatt biztos nem, hogy miniszterelnökként igyekezett jóban lenni a kínaiakkal, s szeretett kínai elvtársakkal fotózkodni. Ezeket pozitív dolgoknak tartjuk, és a posztban annak örültünk, hogy ezt Orbán csak akarja elcseszni.

f.m.j. 2009.12.03. 11:39:19

@mavo: te milyen hiteles forrásból iszol? (nem gúny, komolyan érdekel)

f.m.j. 2009.12.03. 11:41:23

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: "Ezeket pozitív dolgoknak tartjuk, és a posztban annak örültünk, hogy ezt Orbán csak akarja elcseszni." Ennek ugorj már neki mégegyszer, hogy értsem is :)

f.m.j. 2009.12.03. 11:42:06

megelőztél, oké, értem :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 11:51:03

@mókusfüles bukósisak:

általában ha felmerül valamilyen kérdés, a lehető legtöbb egymástól lehetőleg független forrást próbálom megtalálni, egy darab "bevált" forrásom nincs, és asszem most már nem is lesz

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 11:56:47

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

"Bíráltuk Gyurcsányt amiatt, hogy míg itthon a demokrácia lovagjaként igyekszik feltűnni, a kínai rendszerért nyilvánosan lelkesedik."

kár, hogy ez fasság. jobban mondva szándékos beleolvasás. a klón en bloc kínáért, meg a kínai Zemberekért lelkesedett, a kínai rendszert eléggé távolságtartóan, mondhatni óvatosan emlegette, az egyetlen necces mondata a kínában honoló renddel volt kapcsolatos

és hogy kínába azért (is) ment, hogy a saját pecsenyéjét sütögesse? hogy mik vannak! erkölcsi fertő!

tevevanegypupu 2009.12.03. 11:58:02

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
Az oroszok nagyon baratsagos nep, nagy lelekkel, csodalatos irodalommal, zenevel,kepzomuveszettel, balettel, vodkaval, pezsgovel, kaviarral, szoval mindennel ami szep es jo. Veluk az ember szivesen osszeolelkezik. A szovjetek nem ugyanazok. Es hat azok a vad csokolozasok a szovet-es kelet-europai kommunistak kozott remesek voltak esztetikai szempontbol is, meg akkor is, ha maguk az erintettek elveztek.

@mavo:

Nem gondolnam, valoszinuleg Gyurcsanynak sem tetszik amit Tibettel muvelnek, kinek tetszik es ki fogadja ezt el? Gyurcsany viszont maganemberkent erdekelt kinai uzletelesben, szoval maganhaszonbol megalkudni egy az emberi jogokat szinte teljesen semmibe vevo orszaggal megiscsak erkolcstelenebb, mint Viktor targyalasai kesobbi, estleges allamkozi muszaj-kapcsolatok celjabol.

f.m.j. 2009.12.03. 12:00:38

@mavo: de ha egyszer nincs "egymástól független forrás"
mindegy...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 12:00:52

@Oblomov:

nana, azért az orosz parlament nem vizelde

és úgy egyáltalában nem értem, miért fontos minden áron cáfolni, hogy a patásördög valami fontos emberrel akár öt percre is találkozott

a fél baloldali sajtó a mai napig abból él, hogy annak idején nem sikerült összefutnia bush-sal.

és?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 12:06:49

@tevevanegypupu:

"maganhaszonbol megalkudni egy az emberi jogokat szinte teljesen semmibe vevo orszaggal megiscsak erkolcstelenebb, mint Viktor targyalasai kesobbi, estleges allamkozi muszaj-kapcsolatok celjabol"

akkor drága barátom téged erkölcstelen emberek vesznek körbe mindenütt. az összes made in china, meg assembled in china feliratú termék gyártatója erkölcstelen. fúj

te is bűnös vagy ám, veszel mindenféle made in china terméket, és ezzel is tibet ellensége és a komonisták meg a diktatúra szekértolója. igen, te személyesen.

bojkottáld a kínai termékeket, hajrá, előtted a pálya! kezdd azzal, hogy nem veszel "makói" hagymát ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 12:09:36

@mókusfüles bukósisak:

ó, persze, teljesen független biztos nincs, a times és a pravda sem tökéletesen független egymástól, ez tény, csak ez speciel nekem szőrszálhasogatás, de mindegy, te tudod, szerintem (hasraütök) a hetek és a magyar nemzet egymástól elég független. és igen, rossz a példa, egyiket sem preferálom

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 12:10:56

@tevevanegypupu:
Fletó lelkesedése érthető: látta, hogy a kínai elvtársak szinte tökéletesen megvalósították azt, ami neki itthon nem sikerült: ellenzék nélküli erős rendőrállam a párt, a pártklientúra és a velük szövetséges milliárdosok rendszerének fenntartására.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 12:17:46

@Tehetetlen Dodó:

tökéletesen illusztrálod, amit korábban leírtam, gratulálok!

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 12:21:09

@mavo: Köszönöm őszinte elismerésedet, amellyel szokott éleslátásomat honorálod.

Oblomov 2009.12.03. 12:21:43

@mavo: egy dolog, hogy Kiszel Tünci kivel fényképeszkedik, másik dolog, h. a canossát mezítláb, szőrcsuhában járják. Ha nem vagy alkalomhoz öltözve, akkor abból nem lesz diplomáciai-aktus, de még petting sem, hiába esküdözöl, h. igenis megvolt neked a nagyő.

tevevanegypupu 2009.12.03. 12:24:26

@mavo:
Tudod mas az, hogy egy orszag szerzodest kot egy masik orszaggal ugy, hogy szinte az osszes termeket az egyik roszag fogja gyartani. Mashonnet behozottat vagy hazait ezutan szinte nem is lehet kapni. Persze lehetne bojkottalni ezeket a termekeket, de akoor azt hisze szinte minden ember meztelenul jarna es fuvet enne.
Itt a kerdes az, hogy miert kell a vilagnak - mert ez vilagjelenseg - haszonszerzes celjabol annyira megalazkodnia egy eppen felfejlodo orszag elott, hogy szinte feltetel nelkul elfogadja az altaluk rajuk omlesztett mocskot, amit filleres oraberben termelnek, termesztenek rabszolgak?
Fleto es meg nagyon sokan ebbol a szempontbol meg csak ratesznek egy nagy lapattal.

tevevanegypupu 2009.12.03. 12:27:16

@Tehetetlen Dodó:
Ez igy igaz, tenyleg megvalositottak a kinaiak azt, amit Ferieknek nem sikerult..illetve majdnem sikerult. Pedig Feri jol elkezdte, de aztan Feri el is rontotta.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 12:30:36

@tevevanegypupu:

"Tudod mas az, hogy egy orszag szerzodest kot egy masik orszaggal ugy, hogy szinte az osszes termeket az egyik roszag fogja gyartani."

Mi van? Melyik ország szerződött melyik országgal?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 12:32:52

@tevevanegypupu:

ehhez a dumához azért stílusos lett volna hozzátenni, hogy a mocskos ballibek faszistázzák orbánt, és azzal rágalmazzák, hogy királlyá akarja magát koronáztatni. anélkül nekem ez nem elég kerek

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 12:35:38

@tevevanegypupu:
Szeretném felhívni a figyelmet arra a ma már elhomályosulni látszó tényre, hogy nem Kína kezdte a "mocsok" ránk ömlesztését.
A kínaiak 25 évvel ezelőtt afelett örvendeztek, hogy mindenütt megszűnt az éhinség és nettó gabona-exportőrré váltak.
Korszerű saját termékeik nem léteztek, régi szovjet meg magyar meg hasonló árucikkek kópiáit gyártották kezdetleges eszközökkel.
És ekkortájt kezdték őket felfedezni a pénzéhes nyugatiak: kezdték kiszervezni Kínába mindenféle, nagy szériában gyártható termék termeltetését, hogy minden nyomorult vacakon 10 centtel többet kereshessenek. És ez folyik azóta, nagy ütemben.
Természetesen a kínaiak nem hülyék: felismerték ők is, hogy olcsó munkaerejük révén gyakorlatilag minden korszerű technológiát meg tudnak szerezni és minden iparágat meghonosítanim szinte ingyen, a más pénzén. És most már valóban, boldogan ömlesztenek ránk minden "mocskot", mert ezt igyémyeljük, pontosabban ezt igényeltetik velünk a globálvilág urai.
Tehát szeretném újra hangsúlyozni: a kínai Gólemet a kapzsi "nyugat" keltette életre, s az immár önjáróvá vált, ma már senki sem éri el a homlokát, hogy a bűvös jelet rárajzolja, hogy újra porrá omoljon.

tevevanegypupu 2009.12.03. 12:44:44

@mavo:
Magyarorszag es a vilag Kinaval. Azt hittem szakerto vagy es felszavakbol is erted.(:

Rikki Harcos 2009.12.03. 12:44:58

a kínaiaknak mi magyarok nem lesajnálnivaló "kicsik" vagyunk, hanem mint az egyetlen ázsiai származású európai népként a rokonuk is, ugyanez igaz a japánokra is...mi vagyunk a család távoli szegény, ám annál kékvérűbb rokonsága

illett volna már megjegyezni, hogy a kínai alelnök még Orbán Viktornál is magasabb, enélkül nem tudom elfogadni a cikket, mint orbángyalázást

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 12:49:07

@Rikki Harcos: "mi vagyunk a család távoli szegény, ám annál kékvérűbb rokonsága"
Kicsit idealizált kép ez...
A kínaiak 90%-a azt sem tudja, hogy létezünk.

tevevanegypupu 2009.12.03. 12:50:19

@Tehetetlen Dodó:
Igen, ez tulajdonkeppen lehet tortenelmi igazsagszolgaltatasnak is felfogni abbol a szempontbol, hogy Kina a sajat lakossagat semmibe sem veszi, de ugyanezt most mar megteheti a nyugati vilaggal es a magyarokkal is. Sot: Afrikaba is eljutottak, a marokkoi nagyon jo textilipar, ami az egyik megelhetesi forrasa volt a marokkoiaknak, szep lassan bezarhat, annyira elozonlottek a textilpiacot a kinaiak. A kis kinai vendeglokrol nem is beszelve.

tevevanegypupu 2009.12.03. 12:52:14

@mavo:
Hat vegulis fasisztazzak es vegulis azt hiresztelik, hogy kirallya akarja magat koronaztatni. De nem vesszuk ezt mi olyan komolyan, meg ha termeszetesen a ballibeknek igazuk is van.((:

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 12:53:09

@tevevanegypupu: Múltkor néztem egy riportfilmet: indiai szári-készítők ezrével mennek tönkre, mert olcsóbb kínai szárikat árulnak dömpingáron.
De mondom, ez már csak következmény, azé az eredendő felelősség, aki Pandora szelencéjét felnyitotta.

Rikki Harcos 2009.12.03. 13:12:32

@Tehetetlen Dodó:
igen, igazad van, de mégis: annak ellenére, hogy szörnyű elszigeteltségben élhetnek Kína belső részén, a kapcsolatokat mégis az a 10% irányítja, amelyik művelt, a kommunizmus durvább éveit emigrációban töltötte, stb., stb.

(a magyarok 90%-a tudja, hogy létezik Kína? :-)

Bobkó Csaba 2009.12.03. 13:25:03

@Tehetetlen Dodó:

Ez olyan, mint egy szép természeti környezet agyonépítése. Tiltakozó természetvédők ellenére mi épjtkezünk e területen, mert szép a kilátás, mellettünk a réten őzikék legelnek. Aztán amikor mellettünk további házakat építenének, és elvennék a szép kilátásunkat, csatlakozunk a tiltakozókhoz, hogy TÖBBET ide már ne építsenek, ez a csónak megtelt.

elfelejtette 2009.12.03. 13:31:53

Na, látom készült sok kép. Debreczeni bajban van. :)

Picsasereghajtó 2009.12.03. 13:38:24

A patás zorbánsátán azért ment Csájnába hogy lezsírozza a jövő évi koronaúsztatást a Jangce folyón.

soproni1 2009.12.03. 13:41:17

"vegulis azt hiresztelik, hogy kirallya akarja magat koronaztatni."

A hír alapján császárrá ( ott nincs korona ).

Ha be lehetne telepíteni pár millió kínait, akkor az ország gazdasági fejlődése sokáig biztosítva lenne, mint a fejlettebb országokban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 13:42:53

@tevevanegypupu:

ez konkrétan baromság. kapitlista-imprilista cégek vannak, amelyek egy része kínában (meg a távol keleten általában: vietnámban is, szingapurban is) végzi a termelés egy jelentős részét

most azon inkább ne rugózzunk, hogy komoly technológiát hipp-hopp lemásolni nem olyan egyszerű, mint azt az egyszeri magyar ember hiszi.

persze, gyártanak a kínaiak is mercedes-forma ótót, és kurva óccsó is, csak éppen mivel szar a technológia, szar a minőségellenőrzés és a szar a fejlesztés, ezért szar a végtermék, az egy csillagos törésteszt nem a minőség jele: www.google.hu/search?hl=hu&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&hs=1TB&q=chinese+car+crash+test&btnG=Keres%C3%A9s&meta=&aq=f&oq=

nem holnap fognak minőségben versenyképes iphone klónt csinálni a kínaiak ...

és persze hol termeltetnek még a gonosz imprilisták hogy spóroljanak a centeken? hát magyarországon, meg csehországban, meg szlovákiában, meg lengyelországban, meg horvátországban, meg szerbiában, hát ez valami elképesztő.

az gondolom nem zavar, hogy az idetelepülő német gyártó német munkásokat basz ki, hogy ide hozza a termelést? érthető egyébként: hans bürger az nem olyan szánnivaló, mint a szegény, éhenhaló szárikészítő (brühühű), és nem mutat olyan jól a tévében két etióp éhező közt, hát igen, az tény

egyébként az echte makói hagyma meg fokhagyma is létezik ám még, ugye tudod? csak hát megy exportra, azért látod ritkán a madaras meg a nem madaras tecsóban. és ide nem csak kínából jön a pótlék

soproni1 2009.12.03. 13:44:06

"Csájnába hogy lezsírozza a jövő évi koronaúsztatást a Jangce folyón. "

A válság miatt császárrá nevezteti ki magát, oda nem kell kell a koronázással járó herce-hurca ( persze, csak, ha nem nyugtatózzák ).

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 13:45:18

@tevevanegypupu:

igen, randa rágalmak ezek. és nyilvánvaló, hogy a maszop ezerrel dolgozik, hogy ezek a rágalmak terjedjenek. aljas, igen.

az a gáz, hogy a gyurcsánydiktatúrás hőbörgések is csak számotokra szépek és igazak.

elfelejtette 2009.12.03. 13:46:48

@soproni1: Valamit muszáj csinálnia a ballib Duna jegén. Lesz ott koronázás.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.12.03. 13:47:42

Index címlap... És ezt így hogy? No comment.

[Reakció] A Felcsút-Peking tengely
Orbán elment a Nagy Fal mellé segget nyalni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 13:48:02

@Bobkó Csaba:

ja, én is szeretem, amikor a család az építési területté előléptetett volt zöldövezetben lakik, és közben habzó szájjal veri az asztalt, hogy a rohadt budapesten fogynak a zöldövezetek, és kurvannya

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 13:50:26

@Gery.Greyhound:

hja kérem, a bulvár már csak ilyen ...

Bobkó Csaba 2009.12.03. 13:55:21

@mavo: a már fejlettek és Kjna viszonyára értettem

soproni1 2009.12.03. 13:59:13

@elfelejtette:

Honnan hozatja a jeget ? Putyin nem haver !

Hangulatjavító Intézkedéscsomag · http://polir.blog.hu 2009.12.03. 13:59:46

@Bummer: mondjuk aminek az a neve, h: Kínai Kommunista Párt, azt elég nehéz máshogy nevezni...

Samott 2009.12.03. 14:00:21

Kar volt azert az utolso kep utani szakaszert... a Putyin dologgal ugy pofaraesett az egesz jobboldali kommunikacios hadtest, hogy inkabb elhallgatni kellene, nem emlekeztetni a jonepet ra. Jo hogy Orban vegre a helyen kezeli a kinaiakat, jo az orszagnak is az elkovetkezo evekre, ha a kinaiak tudjak ezt. De kar volt tovabbgondolni. Mert ez igy ongol... mi lesz a kovetkezo lepes, ha Gyurcsany itt is kisir egy romantikus vacsorat ugyanezzel? Orban elugrik eszakkoreaba es megcsinalja Kim Dzsongil-t?

Kármentő 2009.12.03. 14:03:13

Nekem is Debreczeni Jóska bajusza rémlik fel. Ez a szegény, magát értelmiséginek valló vizes nyolcas agyában csupán egy motoszkál: félni és félni hagyni. Egy beteg elme egy kéttagú pártban. (Már hárman vannak)
Nóóóóómális ?!
Hajrá MDF ! Hajrá, de kivel ?

fvipera 2009.12.03. 14:03:34

egyik kínai olyan mint a másik. kellett még 3 műanyag kerti szék. és kész a fotó.

soproni1 2009.12.03. 14:08:05

Tavaly kérdezte a Gazprom elnökét valami m1-es riporter, hogy miért emelik fel felénk az olaj árát ?
Erre a válasz korrekt volt:
Maguk meg felemelik majd nekünk a bőrcipő meg a szalámi árát.
Valahol ez a helyes gondolkodásmód, de amíg mi nem tudunk bármiből is folyamatos jó minőséget termelni, mert ha már megszokta a nyugat, akkor hamisítjuk ( nem a kínaiak, lsd. méz, mangalica, paprika), addig anyázhatjuk a magasabb rendű társadalmakat, hogy elcsomnak minket, pedig mi sem vagyunk alávalóbbak.

soproni1 2009.12.03. 14:09:10

elcsomnak= elnyomnak, mert automatikus tárgyeset

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 14:10:20

@Bobkó Csaba:

az analógia jogos volt, bővítettem rajta, ha nem haragszol. a jelenség hasonlít

Gandalf Garaboncias 2009.12.03. 14:10:35

Mavo írta:
"a klón en bloc kínáért, meg a kínai Zemberekért lelkesedett, a kínai rendszert eléggé távolságtartóan, mondhatni óvatosan emlegette, az egyetlen necces mondata a kínában honoló renddel volt kapcsolatos"

Hát nem tudom, a blogbejegyzése nem tűnik nekem "távolságtartónak", de biztos szándékos beleolvasó vagyok:
kapcsolat.hu/blog/kina_lenyugozo

xboxer 2009.12.03. 14:11:06

20 év politizálás után a Mini Duce is eljutott arra a pontra, amikor rájött, hogy a magyar gazdaságnak is kellenek olyan parterek, mint a ruszkik vagy a sárgák.
szerintem örvendezzünk együtt, mert, ha 20 évente legalább ennyit megtanul az ember aki soha nem hazudott, akkor jó világ lesz itt...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 14:15:11

erről a kína-témáról jutott eszembe, a lehel piacon alul még van egy bolt, ami magorozik, és úgy tök mellékesen szélhámos csodagyógyászok cuccait tolja ezerrel.

elfelejtette 2009.12.03. 14:16:11

@Samott: "Orban elugrik eszakkoreaba es megcsinalja Kim Dzsongil-t? "

De az nektek jó, nem? Minnél szarabb a jobbzorbánnak, annál jobb! Jöhet vissza Gyurcsány, a Modernizátor 2000, megerősített titán páncél, erősebb processzor, szélesebb nemzetközi elismertség.

Samott 2009.12.03. 14:18:42

@elfelejtette: rossz helyen kopogtatsz, Gyurcsany pont olyan politikiai hulla mint Orban volt 2002-ben... de en nem orulnek neki, ha meg egyszer visszaterne. Egy zombi eleg ennek az orszagnak. :)

elfelejtette 2009.12.03. 14:20:51

@Samott: jah, már értem, maga is minőségi független közíró, mint Debreczeni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 14:21:10

@Pisti, az aragorn:

te aztán bámulatosan tudsz mondanivalót eltéríteni, gratulálok.

nem a klón bejegyzése en bloc távolságtartó, lehetséges, hogy ezért is nem írtam egy szóval sem ilyet. de ellenben a kínai (diktatórikus) rendszerről azért jóval visszafogottabban, óvatosabban irkál. és ismétlem, vannak necces kijelentései is, de az a diktatúra iránti rajongás, amit jelen post szerzői abban a postban belevizuáltak a klón írásába ... finoman szólva nem "teljesen" igaz, és elég nyilvánvalóan a sapka/nincs sapka gondolkodás terméke

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2009.12.03. 14:22:51

@mavo: "ja, én is szeretem, amikor a család az építési területté előléptetett volt zöldövezetben lakik, és közben habzó szájjal veri az asztalt, hogy a rohadt budapesten fogynak a zöldövezetek, és kurvannya"
Én még azt is szeretem, amikor egy zsidótól elkobzott villából megyünk a nácik ellen harcolni. A hülye nagyapám is megtehette volna, aztán most én is röhöghetnék...

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.12.03. 14:23:57

Talán sokkal szimpatikusabb lenne a Fidesz politikája, ha nem ez a parasztlegény lenne a vezetőjük. Itt a nagy lehetőség Orbán előtt, ha most elbukik, elvész a süllyesztőben!

kendeffybotond 2009.12.03. 14:25:52

Álljunk meg egy "polgári" szóra. Szerintem nyugodtan szét lehet választani OV oroszországi és kínai útját. Például a kínai út jól előkészített és jól kommunikált, míg ez nem mondható el az orosz turnéról.

Kicsit más a két ország jellege is különben, de ezt röviden nem lehet elemezni. Szerény véleményem szerint teljesen rendben van a kínai út, és a kínaiak nem akarják, és főleg úgy nem
mint az oroszok, hogy függjünk tőlük.

Ennek civilizációs és történelmi okai is vannak.

elfelejtette 2009.12.03. 14:26:02

@s_timcsi: "Talán sokkal szimpatikusabb lenne..."

Ne áltasd magad, dehogy lenne szimpatikusabb.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2009.12.03. 14:26:48

@s_timcsi: Az lenne a fasza, ha az aranyosgyurcsányminiszterelnökúr lenne a vezetőjük!

Samott 2009.12.03. 14:29:56

@elfelejtette: Szemelyeskedunk? Ezt kikerem magamnak. En utoljara 1992-ben lekesedtem az Orban altal (akkor) kepviselt eszmekert. Debreczeni pedig joval kesobb. :)

Gandalf Garaboncias 2009.12.03. 14:31:30

Mavo írta:
"az a diktatúra iránti rajongás, amit jelen post szerzői abban a postban belevizuáltak a klón írásába ... finoman szólva nem "teljesen" igaz"

KK+TT írta:
"Bíráltuk Gyurcsányt amiatt, hogy míg itthon a demokrácia lovagjaként igyekszik feltűnni, a kínai rendszerért nyilvánosan lelkesedik."

Látod, nem arról volt szó, hogy Gy. F. "a diktatúráért" rajong, hanem a "kínai rendszerért lelkesedik". Ez pedig Gy.F. blog-bejegyzéséből eléggé nyilvánvaló.

De felesleges ezen rágódni, én elfogadom, hogy Te ezt nem látod be, mert nem így érzed, én viszont úgy látom, hogy egyértelmű. Ez van, ne szaporítsuk a szót, inkább fogadd el, hogy KK+TT véleménye legalább annyira releváns ennek megítélésében, mint a Tied. ;0)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2009.12.03. 14:32:09

Ilyen beszólás már volt, hogy "a képen a kínai magasabb mint az Orbán!"? :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 14:36:26

@Kóser Malac:

hú, ezt sose lehet kihagyni
nekem most kéne cserébe szőlőbányáznom, ugye? csak hogy tudjam a protokolláris elvárásokat

halar 2009.12.03. 14:43:35

azért megnézném a kínát eddig gyűlölni tanított fidesz hívek fejét, hogy mennek így a táltos után, muhahha:)

Blackrock (törölt) 2009.12.03. 14:44:57

Orbán pl. a kínaiaké mellett az én valagamat is kinyalhatná.

is 2009.12.03. 14:46:07

tehát, ha Orbán fasz volt, majd bevallja tevőlegesen, az nem Őszödi tett, és ezért nem hogy utálni kellene, hanem de jó, fazsa, tanul a hibáiból.

ha Gyurcsáyn bevallja, hogy fasz volt, akkor mocsok, szemét nemzetáruló.

na, érdekes az emberi gondolkodás. legalábbis azoké, akik a logika, meg gerinc szavakat nagy ívben kerülik.

f.m.j. 2009.12.03. 14:46:52

@Pisti, az aragorn: irrevelánst akartál írni, ugye? :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 14:49:06

@Pisti, az aragorn:

öcsém, te aztán nagyon ott vagy a szeren, ha szart kell fűrészelni, vagy a hajszálat köll hasogatni, gratulálok.

1. Látod, nem arról volt szó, hogy Gy. F. "a diktatúráért" rajong, hanem a "kínai rendszerért lelkesedik".

Na gondolkodjunk el cseppet. Kínában ugyebár diktatúra van. Komonista diktúra. Ha tehát a Klón a kínai rendszerért lelkesedik, akkor bocsesz, de a diktatúráért lelkesedik, az neki tetszik.

"Ez pedig Gy.F. blog-bejegyzéséből eléggé nyilvánvaló."

Tudod mit: amikor például a Klón korlátozott sajtószabadságról ír, az nyilvánvalóan a rajongás jele, mert mi más lehetne. meg olyanokat ír, hogy "[a]kikkel találkoztam – akár hívei voltak a sajátos kínai kommunizmusnak, akár nem – azt állították: egypártrendszer nélkül, a világra nyitott „piaci kommunisták” nélkül sem rend, sem siker nem lenne Kínában."

Azonnal belátható, hogy a Klón csupán mások szájába adja a saját diktatúra iránti rajongását, mert olyan ravasz róka ő.

Diktatúrahívő komancs ez, nincs itt mese, Q. E. D.

orbán meg próbálgatja felfele a koronát, mert az meg a másik megcáfolhatatlan ősigazság

Gandalf Garaboncias 2009.12.03. 14:53:51

Mondom, felesleges ezen vitatkozni tovább, Te így értelmezed, én meg úgy. Azt nem értem, miért nem fogadod el, hogy ez szubjektív dolog, és miért próbálod a magad értelmezését egyedül elfogadni.

nyg 2009.12.03. 14:58:37

@Gery.Greyhound: Úgy tűnik, ezek a független indexes fiúk más fenekével vannak elfoglalva. Így is lehet kampányolni.

suski 2009.12.03. 14:59:16

jé, és ezúttal nem is pizsamafelsőben, nyakkendő nélkül ment, mint vmelyik amcsi fejeshez.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.12.03. 15:02:48

"Ennek az előkészítése érdekében jöttünk ide és vettük fel a kapcsolatot a Kínai Kommunista Párttal, amely rendkívül sikeres reformokat hajtott végre az elmúlt három évtizedben, és tette sikeressé az országot. Számunkra a kapcsolatfelvételt megkönnyíti, hogy a KKP nem kíván ideológiai vitákat folytatni, az együttműködés alapjának nem az ideológiát tekinti, hanem a közös érdeket" - hangoztatta Orbán.

Tienamen rulez... Annyira sajnalom, hogy a kinaiak nem kivannak ideologiai vitat folytatni a FIDESZ-szel, mert az rendkivul mulatsagos lenne :)))

dannyrose 2009.12.03. 15:16:31

@Gery.Greyhound: orbán a kínaiak seggét nyalja, a reakció orbán seggét nyalja, ergo a reakció nyalja a kínaiak seggét

tevevanegypupu 2009.12.03. 15:22:08

@mavo:
Ej, hat azert Gyurcsany tett egy kicsit 2006. oktober 23-an azert, hogy diktatornak gondoljuk. A tobbit nem is sorolom.

Egyebirant az "ideologiai vitat" elsosorban talan egesz Nyugat-Europanak es Amerikanak kellene lefolytatnia Kinaval, ha mar egyuttesen es kulon-kulon is annyira
elkoteleztek magukat neki. Es ha valaki felroja Kinat Orbannak, akkor sziveskedjek Bajnainak es Gyurcsanynak az amerikai kapcsolatokat, az iraki es afganisztani haborut (ahova valoszinuleg megint kuldunk katonakat a Nober bekedijas Obama kedveert, aki meg a dalai lamat sem fogadta) is a szemere vetni. Es azt, hogy az altaluk kinalt neoliberalis vonulat es gazdasagpolitika miatt jutottunk ide ahova a koalicios kormany juttatta az orszagot. Aztan majd johet a nyolc eve ellenzekben levo fidesz biralata is.

nyg 2009.12.03. 15:26:34

@Gery.Greyhound: Epébe mártott tollal írt indexes képaláírás 2007 augusztusából: "Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kilátást nézi Sanghajban a 263 méter magas Kelet Gyöngye tévétoronyból"(2007. aug.)

johevi 2009.12.03. 15:27:29

Milyen gáz kisebbnek lenni egy kínainál... Menjen Sárközihez.

Pelso.. 2009.12.03. 15:31:25

@jotunder: Sikeres reform? Mire gondolt még?
Különben is, micsoda ördögtől való gondolat az ilyesmi.

Oblomov 2009.12.03. 15:33:14

@mavo: védi Gyúrcsányt, nalássa. Még klónozza is! Nem maga Debreczeni személyesen? :)

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.12.03. 15:38:05

-Orbán Viktor genetikai adottságai miatt mindig igazat mond!
- Orbán Viktornak nincs szüksége szövetségesekre. Ő maga a szövetség!
- Orbán Viktor meg nem veszített el választást, csak hagyta, hogy azt valaki elcsalja!
- Mikor Orbán Viktor ezer forintossal fizet, húszezrest kap vissza. Ezzel 2 új munkahelyet is teremt!
- Orbán Viktort gondolatával képes lenne elpusztítani az egész világot, de Orbán Viktor sose gondol rosszra!
- A világon a 3 leggyakoribb örömforrás: a szerelem, a szülői szeretet és Orbán Viktor!
- Orbán Viktor negatív adót vetett ki országára a középkorban. Akkor kellett eltörölnie, amikor már nem fért több arany a királyi kincstárba!
- Orbán Viktor nem szereti, ha a gépeket a gyárban készítik. Ő a földben termeli meg őket!
- Orbán Viktor azért nem játszik a Magyar Labdarúgó Válogatottban, mert nem akar csalódást okozni a világ összes többi nemzetének!
- Orbán Viktor nem azért szereti önmagát, mert beképzelt, hanem mert maximalista!
- Orbán Viktor egyszer azt gondolta, hogy minden háztartásba ingyen bevezeti a sört.
- Aztán úgy döntött, hogy nem, mert Orbán Viktor csak olyan dolgot vezet be, amit mindenki szeret!
- Orbán Viktor semmit sem tud elrontani. Nem tanították meg rá!
- Az emberi agynak csak 10%-át használjuk. A maradékot Orbán Viktor használja helyettünk!
- Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!
- Orbán Viktor nem tanulni járt iskolába. Felmérte a terepet, hogy hol fognak róla tanítani!
- Isten magára hagyta a Földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga!
- Orbán Viktor egyetlen dobásból megnyeri a Gazdálkodj okosan-t. Kétszer!
- Orbán Viktor sose szabálytalan a fociban. Orbán Viktor rábeszéli az ellenfél csapatát, hogy álljon át hozzájuk!
- Orbán Viktor nem emeli a benzinárat! Orbán Viktor eltörli a benzinárat!
- Amikor Chuck Norris meg akar küzdeni Orbán Viktorral, Chuck Norris 5 perc alatt morális válságba kerül anélkül, hogy Orbán Viktor barmit is tenne.
- Minden ember szereti Orbán Viktort. Minden EMBER!
- Orbán Viktor nem hős! Orbán Viktor az Orbán Viktor!
- Orbán Viktor nem akar miniszterelnök lenni. Orbán Viktor a miniszterelnök!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 15:39:52

@jotunder:

ez komoly? beszarás

elképzelem, ha ez lett volna kinn a klónnál, akkor mit írtak volna róla kálmánék

:)

Fricibá' 2009.12.03. 15:44:06

Szerintem a blogoló egy elfogult barom.

Billy Cole 2009.12.03. 15:48:20

Tegnap (vagy korábban?) néztem a Ma Reggelt, benne Nógrády-t az ügyeletes kül- és biztonságpolitikai szakértőt. Olyan érdekes dolgokat mondott, hogy korábbi magyar miniszterelnökök között volt olyan, aki csak öltönyt csináltatni ment Kínába, meg olyan is aki nem volt hajlandó elmenni a Tiltott Városba a hivatalos látogatás alkalmával.

Nem tudjátok kiről (kikről) beszélt?

Bethlen is kérdezte tőle, nem volt képben ő sem, de csak annyit mondott, műsoron kívül szívesen elmondja. Azóta furdal a kíváncsiság.

Publius Decius Mus 2009.12.03. 15:48:40

Realpolitik - mond ez itt valakinek is valamit? Régi találmány, de rajtunk kívül mindenki ezt csinálja. Tőlünk legalább Orbán ismeri.

tevevanegypupu 2009.12.03. 15:50:17

@Se fidesz, se szocik, új pártok,új arcok kellenek!:

A te agyad helyett 100 szazalekig Gyurcsany Ferenc gondolkodik.(:

diktatorikus kleptokrácia 2009.12.03. 16:00:02

OrsVik nem jószántából ment Moszkvába, hanem Vlagya hívta rapportra. Fecó haverként ment ki, tudja, hogy a passzátszelet nem a németek fújják. Honnan van/nincs gáz, ha az ember odafönt úgy dönt? Na? Nem a ruhrgas fog majd minket megmenteni, Merkel néni is betérdelt már a Krasznüj Plósagyon az asztal alá, fuvolázott már Vlagyának, Borisznak a gázért. Még meg sem száradt a szája szélén, amikor elmondta Felcsút Géniuszának, hogy merre lakik a gázúristen. USA Kínának énekel, ami szintén érthető. Most végre akadt egy prolitikus, aki nem nőtte túl a vendéglátót :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 16:02:51

@tevevanegypupu:

haha, persze, egy átlagos diktatúrában az ellenzék éppen a jövő évi fölényes győzelemre készül, és csak azon tipródik, meglesz-e a kétharmad. és a diktatúrákban jellemzően szabadon lehet bármit mondani a főnökről

igen, egy diktatúra kifejezetten ezekről ismerszik meg ...

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 16:03:10

@tevevanegypupu:
Áh, ő is a tipikus függetlenek közé tartozik, hehe.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 16:08:16

@tevevanegypupu:

ja, sajna kihagyta az utolsó, legfontosabb szabált:

orbán viktoron nevetni bűn, magyar ember olyat nem tesz

elfelejtette 2009.12.03. 16:09:57

@Tehetetlen Dodó: Dehogyis, ő lázadó, ifjonti hév hajtja. A független elemző mindig rúg balra is, legalábbis a látszat kedvéért.

Bummer 2009.12.03. 16:12:53

Azért nem mindegy, hogy

"Orbán Viktort fogadta a kínai alelnök"

"Orbán Viktor fogadta a második legnagyobb kínai kommunista"

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 16:15:03

@elfelejtette: Azért mindig vigyáz, hogy balra luftot rúgjon.

tevevanegypupu 2009.12.03. 16:15:17

@Tehetetlen Dodó:
Mindenki fuggetlen aki nem a fideszre szavaz!

@mavo:

Miert ne lehetne Orbanon nevetni? Nem azert mert alacsony, hanem peldaul az oltonyein, a mesterseges es rosszul alkalmazott toprongyon, amivel nem tudom kit szeretne meggyozni. A kisse kihizott oltonyen peldaul, amit itt a kepen visel..De azon nem nagyon lehet nevetni ugye, hogy valoszinuleg o lesz a kovetkezo miniszterelnok, es hogy nagyon aljas es nagyon valotlan dolgokat allitanak rola. Eppen az a nevetseges a baloldalban, hogy nem a hibait - bar keves van(: - biraljak, hanem maguk krealnak hulysegeket, es igy a levegobe beszelve vadaskodnak.

Oblomov 2009.12.03. 16:23:42

@tevevanegypupu: csak azért nem Dávid Ibolyát írta, mert ő nem ért a focihoz? Vagy csak elkapkodta? :)

Tündér_Lala 2009.12.03. 16:31:52

A Kínai és Orosz Dollár milliomos és milliárdos újgazadgok természetesen ugyanúgy komcsi felmenőkkel rendelkeznek, mint a mi újgazdagjaink. A különbség annyi, hogy ha nagyon elpofátlanodnak, nemzetellenesen cselekszenek, vagy különutas politkába fognak becsukják vagy felkötik őket.
Gyurcsánynak ez természetes közeg, Orbánnak kompromisszumot kell kötnie, a gazdasági előny érdekében. Közben megtanulta a nyugattól (nagyon helyesen), hogy azért a gazdasági előny fontosabb az elvhűségnél.
Az pedig, hogy ez a szánalmas társaság mit vádaskodik érdektelen.

szárny 2009.12.03. 16:37:46

@Se fidesz, se szocik, új pártok,új arcok kellenek!: Neked, a bloggernek, meg a többi hozzátok hasonlónak szerintem kellene egy nő/férfi/travi/hermafrodita/birka (tetszés szerint, nehogy a szivárványhivatal följelentsen). Vagy egy pszichiáter. Vagy legalább valami erősebb antidepresszáns. Vagy legislegalább egy dena-durbincssógor kombó. De értem én, hogy azokért nektek kéne fizetni, és nem titeket fizetnének...
Szerencsétlen, szánalmas bérhörgöncök, ti... ja, jut eszembe: milyen volt a kéthetes utcai kampány nyitóbulija a Gellért téren (sztárvendég: Lendvai Ildikó és a Botox Bandidos)?

szárny 2009.12.03. 16:42:38

@Zanzo: Ors Vik, mi? Te kis rasszista, kirekesztő, fasiszta!

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.12.03. 16:43:55

Sietek, úgyhogy csak röviden:
Az milyen, hogy Viktornál magasabb egy kínai? LOL. :)

tevevanegypupu 2009.12.03. 16:44:35

@Oblomov:
Amikor lehet es tudok, David Ibolyat irok. De nem akarom, hogy ez fobiava valjon.((:

szárny 2009.12.03. 16:46:27

@Úlfhéðinn: Gyurcsánynak valóban nagy előnye, hogy állva tudod nyalni a hátsóját...

tevevanegypupu 2009.12.03. 16:46:49

@Úlfhéðinn:
..es meg sargabb is. Tuti, hgy az irigysegtol.(:

borovi 2009.12.03. 16:49:02

"Orbán, a külföld által megvetett vidéki sutyerák"
Milyen igaz. :DDD

Oblomov 2009.12.03. 16:50:10

@tevevanegypupu: "De nem akarom, hogy ez fobiava valjon.((:"

Késő bánat, eb gondolat! :)

tevevanegypupu 2009.12.03. 16:52:13

@Oblomov:
Jo, de meg tisztaban vagyok vele, nem csak mas veszi eszre.(:

diktatorikus kleptokrácia 2009.12.03. 16:56:59

@szárny: :D ha csak ennyibe tudsz belekötni... bagoly mondja verébnek, hogy éjszakás

tölgyes 2009.12.03. 16:58:53

Így van ez! HA MASZOPOS MEGY PEKINGBE, AKKOR ZSENIÁLIS POLITIKUS. HA ORBÁN, AKKOR Ő EGY SÖTÉT GENGSZTER, AKI AMIKOR JÓT LÉP AKKOR IS ROSSZAT LÉP.
Egy haszna biztosan van a pekingi útnak.. Miután Demszky Kínában Orbán testmagasságáról élcelődött most méreteiről a kínaiak közvetlen tapasztalatot szerezhettek.

tölgyes 2009.12.03. 17:00:47

@borovi: Bezzeg amikor a Guardien Gyurcsányról írt egész oldalas becsmérlő cikket az öregbítette hazánk becsületét.

tölgyes 2009.12.03. 17:01:36

@mavo: Ez az Ön fóbiája???...::::))))

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 17:02:14

@tevevanegypupu:

már eleve ott kezdődik az egész, hogy ez a Chuck-koppintás legesleginkább a rajongókat figurázza ki. lehet, hogy nem hiszed el, de volt dolgom olyan rajongóval, aki véresen komolyan úgy beszélt viktorrol, mint a szerelméről. és a 2002-es vereség neki nemzeti gyásznap volt

na mindegy, hagyjuk. persze biztos a kihízott öltöny is hihetetlenül vicces

Josef (K.) 2009.12.03. 17:03:46

@tölgyes:

"méreteiről a kínaiak közvetlen tapasztalatot szerezhettek."

Most minek élcelődsz te is Orbán testmagasságán?
Színvonal...

tölgyes 2009.12.03. 17:04:41

@Zanzo: Így van a Gyugyó annyira tisztán lát, hogy már évekkel előre tudta miféle gödörbe viszi bele az országot és saját magát! KÖNYÖRGÖK INTÉZZE EL, HOGY AZ ELKÚRÓS FERKÓ LEGYEN A MINISZTERELNÖK-JELÖLTJE AZ MSZPNEK!!! Végre láthatná Ön is hova jutott.

Tündér_Lala 2009.12.03. 17:05:42

@mavo: Akkor még csak neki, ma már nekünk is...

Briandrew 2009.12.03. 17:06:28

Kevesebb ronda szöveggel és kevésbé elfogulatlanul még talán még jó cikk is lehetett volna belőle...de Orbánt sem védem...majd legközelebb sikerül talán tényszerűen, mégis érdekesen tálalni egy ilyen eseményt Kedves Szerző!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 17:06:33

@tölgyes:

ugyan megcserélted a két nevet, meg kicsit durván fogalmaztál, de amúgy stimmel a reakció két cikkére, amit írsz

tölgyes 2009.12.03. 17:07:37

@Josef (K.): Ajajajjj! Ez Demszky színvonala... Gondolhatja mennyire díjazták a kínaiak, amikor azon élcelődött, hogy Orbán alacsony..:::)))Én azt tudom hogy Orbán 174 magas.. Puskás Öcsi 167 cm. volt...Pelé 171...Maradona jó ha 160...Pedig ott még számít is valami a testmagasság.

Oblomov 2009.12.03. 17:08:22

@borovi: a "felcsúti hókuszpók", mint lehetséges epiteton orn/b/áns se semmi.
(Kálmánék viszik ugyan a stratégiai vonalat, de jó marketingensként ki-kikacsintanak.)

tölgyes 2009.12.03. 17:09:16

@mavo: Én emlékszem arra a kopasz fogdmegre (testőr) aki csókolgatta Gyurcsány kezét...

márvesztes 2009.12.03. 17:10:32

Hahó Reakció!
Hogy értékelitek a múltkori oltásposztot most, hogy hullanak a kismamák és a magzatok?

Josef (K.) 2009.12.03. 17:10:34

@tölgyes:

Hu bakker, te fejből tudod Orbán magasságát?
Ez komoly. Demszky megirigyelhetne.

Josef (K.) 2009.12.03. 17:12:06

@márvesztes:

érdemes lenne megnézned az ottani kommenteket.

tölgyes 2009.12.03. 17:12:26

@Pisti, az aragorn: Önt is arra kérem! Intézze el, hogy Gyurcsány legyen az MSZP miniszterelnök-jelöltje!!

tölgyes 2009.12.03. 17:13:01

@Josef (K.): Tőle.. mármint Demszkytől tudom.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 17:13:23

@tölgyes:

szerintem III/x aratóra teccik gondolni, végül is szinte kopasz és szinte testőr. várjá, megvan, a dj télleg elég közeli szakma. már úgy értem discóba van biztonsági őr is meg dj is, szóval akár még 10 méter közeli is lehet a kettő

egyébként elég hánytató jelenet volt, bár a politikusok rajongótábora önmagában is hánytató

tölgyes 2009.12.03. 17:14:21

@Se fidesz, se szocik, új pártok,új arcok kellenek!: Induljon a választáson.. és méresse meg magát.. mint új arc...:::)))

tölgyes 2009.12.03. 17:16:50

@mavo: Van aki Madonnáért rajong, van aki Ronaldoért, van aki Gyurcsányért és van aki Orbánért.. Ez már csak ilyen...Persze ha meggondolom, hogy Liszt pesti koncertjén a rajongó hölgyek összeverekedtek a kesztyűjéért...::::)))

Oblomov 2009.12.03. 17:17:20

@Josef (K.): bisztos a pszihiátere. :)))

Bocs.

Josef (K.) 2009.12.03. 17:20:03

@tölgyes:

Demszky fejből tudta, hogy Orbán hány centi? :))) És erről nyilatkozott is? Nem normális az a faszi. Azért erre adj egy linket, szeretném megnézni milyen szituban adta ki ezeket a "fontos és pontos" adatokat. :)

tölgyes 2009.12.03. 17:25:24

@mavo: Egy ismerősöm tanított egy Kínából idejövő kislányt magyarra. 7 havi tanulás után a gyerek 6-ban különbözeti vizsgákat tett magyarul...Ez a kis lány azt mesélte, hogy nagyon jó a magyar gyerekeknek.. itt nem kell tanulni.. majd elmesélte saját kínai napirendjét...Ha azt leírom Önnek, akkor megérti: nem nehéz nekik a technológia lekoppintása...:::)))

Josef (K.) 2009.12.03. 17:31:34

@tölgyes:

tölgyes, a linket ne feledd.
A végén még valaki azt hihetné, hogy önszorgalomból magolod be különböző fideszes vezetők testmagasságát. Hogy is fogalmaztál:
"Van aki Madonnáért rajong, van aki Ronaldoért, van aki Gyurcsányért és van aki Orbánért."

Oblomov 2009.12.03. 17:33:57

@tölgyes: a taylorizmust ne keverje az innovációval.

egyenlítő 2009.12.03. 17:34:17

@Tündér_Lala:
"A Kínai és Orosz Dollár milliomos és milliárdos újgazadgok természetesen ugyanúgy komcsi felmenőkkel rendelkeznek, mint a mi újgazdagjaink. A különbség annyi, hogy ha nagyon elpofátlanodnak, nemzetellenesen cselekszenek, vagy különutas politkába fognak becsukják vagy felkötik őket.
Gyurcsánynak ez természetes közeg, Orbánnak kompromisszumot kell kötnie, a gazdasági előny érdekében. "

Akkor ezt most úgy értsük, hogy Gyurcsány felkötné a nemzetellenes újgazdagokat, ellenben Orbán szövetkezne velük?

tölgyes 2009.12.03. 17:36:07

@Josef (K.): Nekem most nincs kedvem előkeresni, de amikor Demszky Kínában járt a kínai vezetők előtt Orbán testmagasságáról élcelődött. Akkor ez elég nagy visszatetszést szült az ismert okok miatt... Gondolom megtalálja a visszhangokat ha rákeres.

tölgyes 2009.12.03. 17:37:47

@Oblomov: A technológia lemásolása (lekoppintása) még nem innováció.

tölgyes 2009.12.03. 17:46:11

Én azt gondolom, hogy rendjén való, ha a leendő miniszterelnök tájékozódik. Egyébként az ami Kínában történt a tiltakozók legyilkolása alakalmával, az nem jó dolog...azért nem is kell lelkesedni...

heima (törölt) 2009.12.03. 17:47:43

jó látni h a zombijobber-balliber vonulat megint kéz a kézben nem bír kiszakadni a kétbites világképből.

Mert ugye van a ruszki és kínaifób meg van az orosz/kínai seggnyalás, olyan véletlenül sem fordulhat elő, hogy nem nyalunk be tövig ázsiaiaknak, csak mondjuk fenntartunk egy normális diplomáciai viszonyt :D

és a megértelmiségnek annyi jön le h báncsák szegény fletót, a viktort meg, pedig ugyanabban az országban jártak, hihetetlen :D

plastik02 2009.12.03. 17:51:42

@tölgyes: nem sokat nőtt azóta se.

heima (törölt) 2009.12.03. 17:53:51

@mavo: a diktatúra onnan ismerszik meg, hogy a rohamrendőrséget a békés ellenzék szétverésér használják, mozgalmakat (nem egyesületeket!) tiltanak be, és célzott büntető jogszabályokat hoznak héten belül.

melyik is lehet ez az ország?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.12.03. 17:56:48

komoly cikk egy autentikus szerzőtől.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 17:59:20

@heima:

ebben az országban szétverték az ellenzéket? asztakurva. tudnám, akkor orbán mi a faszt utazgat kínába. ahol egyébként az ellenzék egy része ténylegesen börtönben ül

és diktatúrában a szadista rendőrt tényleg elítélik, ha tüntetőt ver

egyre érdekesebb a diktatúra-definíció ...

Tündér_Lala 2009.12.03. 18:00:09

@egyenlítő: Még egyszer elolvastam, amit írtam. Meglep, hogy sikerült így értelmezned, ami komoly teljesítmény.

tevevanegypupu 2009.12.03. 18:02:28

@mavo:
Ismerek olyan idos holgyet (tenyleg nagyon idos), aki ha Orban szerepel a televizioban, akkor odamegy a kepernyohoz es megcsokolja.A rajongok kortol es nemtol fuggetlenul kepesek szinte mindenre. 2002-ben otthon voltam mikor Viktor lejott a varosunkba egy eloadast tartani a veszteseg utan. Idos nok, ferfiak suvoltottek, hogy Viktooooor. Ilyet eloszor hallottam nalunk.
Azt hiszem nem annyira Orban szemelye a fontos minden esetben, hanem talan az amit husz evvel ezelott - akkor meg igaz, hogy liberaliskent - kepviselt: hogy vege egy nyomorult rendszernek es jon egy jobb, egy masik. 1994-ben es 2002-ben sokan ereztek ugy, hogy megint vege a vilagnak. A rendszervaltok szep lassan eltuntek,csatlakoztak, kialakult ujra szinte szemelyekre ugyanaz a regi hatalmi elit ami megkeseritette, tokretette jo otven evunket. Senkit nem buntettek meg ezert. Nem csodalom, hogy sokan belebetegedtek vagy felig belebolondultak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 18:05:08

@tölgyes:

a hightech koppintása nem munkaóra, hanem képzettség és megfelelő eszközök kérdése

az nem úgy megy, hogy ellopom a processzor filmjeit, oszt tömeggyártásba kezdek, mert ahhoz eszközök kellenek, amiket több évtizede fejlesztenek

ismétlem, nem véletlen, hogy a kínai autók olyan gagyik. az autó tervezés és gyártás egy szakma, ettől kínában még messze vannak, és nem véletlen, hogy inkább közép és kelet európában terjeszkednek inkább az autógyártók, holott a kínai munkaerő de mennyivel ojcóbb

Thulsa Doom (törölt) 2009.12.03. 18:09:03

@tölgyes:
174 ??? Inkább 154 az! Fél fejjel kisebb mint a kínai vazze! Szégyen kategória.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 18:10:18

@tevevanegypupu:

hornnak is iszonyat kultusza volt a maszopos nyannyerek közt, na mindegy

a nagy baj sokkal inkább az, hogy ezeknek az embereknek A Párttal közös magánvalóságuk van. amit A Párt mond, az úgy van és kész. Nem A Párt van a rajongókért, hanem fordítva. maszop egyébként dettó ezt az utat járja, lásd a klón kezét csókolgató ügynök bácsi esetét

elfelejtette 2009.12.03. 18:10:28

@heima: "és a megértelmiségnek annyi jön le h báncsák szegény fletót, a viktort meg, pedig ugyanabban az országban jártak, hihetetlen :D"

Szerintem csak nem látják át, hogy ez egy szarkasztikus reakció a ballib orbánemjártputyinnál cirkuszára.

tölgyes 2009.12.03. 18:10:44

@mavo: Persze. Ma még sok mindentől messze vannak..Csakhogy náluk két feltétel adott. 1. szorgalom 2. a mobilizálható tudás.. Erre szocializálják a felnövekvő generációkat.

heima (törölt) 2009.12.03. 18:11:42

@mavo: igen szét, és sok faszparaszt, igénytelen proli gyökér még mindig nem jutott el idáig, ez a szomorú.

tölgyes 2009.12.03. 18:12:13

@Thulsa Doom: Sajnos 174...Mit gondol.. ha elé állna felérne a sliccéig???..:::)))

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 18:13:51

@tölgyes:

okés, csak akkor nem kéne az urban legendet nyomatni, hogy a kínaiak így meg úgy másolják a technológiát, mert egy lószart. talán majd 20 év múlva, persze csak ha a harvardról visszamegy a kínai gyerek, hogy a szabadságában korlátozva, és kevesebb pénzért csinálhassa ugyanazt

tevevanegypupu 2009.12.03. 18:14:17

@mavo:
Meg a vegen kiderul, hogy nem is a politikusokban van a hiba(:

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 18:16:00

@heima:

orbán tényleg börtönben van? a fidesz frakció nem a parlament, hanem a a fegyház folyosójára járkál ki? aztakurva!

a tévékben meg felvételről megy a politikai élet, és cenzúrázzák a guglit, ugye?

egyenlítő 2009.12.03. 18:16:29

@Tündér_Lala: Tudod, az ember a saját szemében...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 18:17:46

@tevevanegypupu:

is. meg azokban, akik beszopják "a mi rablónk jó rabló" alapmesét A Párttól, legyen az akármelyik

ha a Zemberek közt nem lenne egy elég számottevő réteg, amelyik már a szart is politikai oldal szerint osztályozza, sok politikus nem élne ilyen jól

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 18:18:45

@heima:

sőt, fogadjunk, te is csak komcsi provokátor vagy, és ha valaki elkezd neked bólogatni, hogy igen, diktatúra, azt már viszi az ávó

szárny 2009.12.03. 18:19:36

@mavo: Börtönben a fél libsybolsi garnitúra ül, ha jól értesültem. És mindez úgy, hogy még ők vannak hatalmon... :-)) Mi lesz itt, ha egyszer tényleg elkezdik kinyitogatni a szekrényajtókat?

Tündér_Lala 2009.12.03. 18:20:37

@mavo: Ez igaz, csakhogy náluk ez is előrelépést jelent. A semmi helyén létrejön egy ipari kultúra és miután az agyi kapacitás is olcsóbb a fejlesztések egy részét is oda viszik. Az ipari technológiát kihelyező országokban pedig megszünnek a szakmai műhelyek és eltűnik az ipari kultúra. Meggyőződésem, hogy a fék nélküli globalizációval nagy öngól rugott a nyugat. A finánc tőke persze nyert, de a nyugati társadalmak elszegényednek.
Később talán kiegyenlítődik, ha a kelet is költ környezetvédelemre, szociális juttatásokra és bérre, de az soká lesz. Még mindig hatalmas tömegeknek kellene munkát adni keleten és addig ez nem történik meg.

szárny 2009.12.03. 18:21:20

@mavo: Te körülbelül olyan vicces vagy, mint Sas Jóska meg Trunkos Barnabás együttvéve. Állást remélsza az Elektronmikroszkóp Bolhacirkusznál, vagy mi?

egyenlítő 2009.12.03. 18:22:58

@mavo: "az autó tervezés és gyártás egy szakma, ettől kínában még messze vannak"

Egy üvegcsiszolónál jártunk. Valahogy szóba került, hogy a nyers poharak Kínából jönnek. Az első szállítmány még nagyon szar volt, 95 %-a ment a szemétbe, de 2 év alatt megtanultak tökéletes poharat készíteni.

Az az érzésem, hogy a helyzet hasonló a 80-as évek Magyarországához. 5 % világszínvonalú (erre tesznek márkajelzést), 15 % elfogadható (kínai piac), a többi belföldi fogyasztásra megy.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 18:28:47

@Tündér_Lala:

a kutatás/fejlesztés még mindig nyugaton zajlik, márpedig az a lényeg. kínában lebasznak egy gyártósort, betanított munkások tolják az ipart, oszt csá.

nem véletlen, hogy a híres-neves kínai oprendszer is csak egy mezei *nix klón, kicsit megturbózva, hogy az amik ne tudjanak kémkedni (windows xp-t állítólag betiltották, muhaha); és van, aki tényleg beszopja, hogy létezik ilyen tökéletes védelem.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 18:29:28

@szárny:

bazmeg, most diktatúra van, vagy nincs diktatúra?

tölgyes 2009.12.03. 18:32:03

@mavo: Én azt gondolom, hogy Ön ezt nagyon rosszul látja...ma a japán autókat ázsiai menekültek készítik..
a kínai munkaerő fegyelmezett, szorgalmas, kiváló a kézügyessége..és hihetetlenül képes fejlődni...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 18:33:18

@egyenlítő:

ez oké, stimmel, de ismétlem: az üveggyártás és a kutatás/fejlesztés nagyon nem egy súlycsoport

de kína izgalmas, az tény. a nagy szu a fegyverkezési versenybe a pénzszórásba és a kibaszott merevségébe döglött bele, a kínai komcsizmusba meg lám, rengeteg minden befér, amire nem is gondoltunk ...

Tündér_Lala 2009.12.03. 18:34:20

@mavo: Emlékszem amikor japánt és a japán termékeket ugyanígy fikázták. Azután technológia és minőség terén világelsők lettek (pld. nem kis résztvállalva az elkényelmesedett Amerikai autóipar válságba döntésében annak lefőzésével.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 18:38:21

@tölgyes:

a autógyártás _nem_ kézügyesség dolga. :)

én irdatlan nagy royce fan vagyok, és tényleg istenállat, hogy az autó oldalán a csíkokat 3 órán keresztül fösti fel egy bácsi, meg hogy két hétig rakják bele a bőröket a kaszniba, és hogy a motorháztetőn a szálra húzást is kézzel csinálja egy másik bácsi, de azért ott is kőkemény technológia van a háttérben, ráadásul volkswagent ilyen tempóban, ennyiért lehetetlen lenne profitábilisan gyártani

Josef (K.) 2009.12.03. 18:41:19

@tölgyes:

"Sajnos 174"

Látom, hogy Orbán testmagassága egy igazi "issue" a számodra. Valld be, hogy stikában te ennél sokkal többet is tudsz. Ha lenne erről szóló vetélkedő, te darálnád a válaszokat:
-Szijjártó Péter?
- 172 centi 6 milliméter!
Kövér László?
- 178 centi 4 milliméter!
Semjén Zsolt
- 177 centi 2 milliméter!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 18:42:27

@Tündér_Lala:

kurva nagy különbség, hogy

1. ott volt know-how. akik repülőgépet meg anyahajót tudtak eszkábálni, azoknak nem lehetett akkora etwas az autógyártásra átállni.

2. az 50 évvel ezelőtti technika egyszerűen összehasonlíthatatlan a mostanival. ha nagyon muszáj lenne, akár én is tudnék tranzisztort gyártani (túlzok azért), a semmiből a 0,13 mikronos huzalozású prociig egy leheletnyit nagyobb a távolság.

tevevanegypupu 2009.12.03. 18:43:03

@mavo:
A jelenlegi magyar politikusok tobbsegebol valoszinuleg hianyzik az alazat es a szolgalat keszsege. Vagy nem tudja kellokeppen kifejezesre juttatni. Mar Antallal kezdodott, akirol sokan mondtak, hogy tulsagosan gogos.

Oblomov 2009.12.03. 18:53:52

@tölgyes: ja, üzemszervezetileg az a taylorizmus, amihez nem kell más, csak betanított munkaerő. Innovációhoz viszont kellenek güzük, köztük uis akad sanszosabban olyan, aki kreatív is. Maradék güzü sem felesleges persze egy félig még technológia-követő, és extenzív növekedési pályát sem nélkülöző gazdaságban. Mondjuk, a maradékra a társadalmi igények sem számosak. (Hanem számtalanok.)

Tündér_Lala 2009.12.03. 18:56:45

@mavo: Nézd a technológia ott van (ismert) , szürke állomány van (1,6 Md emberből), Pénz rogyásig van. Szerintem csak idő kérdése, hogy saját kutató és fejlesztő intézeteket hozzanak létre illetve a meglévőket tovább fejlesszék.. Egyelőre az infrastruktura létrehozásaval vannak elfoglalva - fantasztikus létesítményeket létrehozva - de tovább lépnek majd.

Oblomov 2009.12.03. 18:58:54

@tevevanegypupu: ha mondták rá, akkor az úgy is volt? Legyen már vége az ilyesmi érvként való kezelésének!
(Ha kérhetem.)

tölgyes 2009.12.03. 18:58:58

@mavo: Jaj.. ne má...akkor mondjuk manuális kultúra...technológia átvételére adaptációra való készség... Gondolja meg: Japánban 41-ben az egy főre jutó GDP azonos volt a miénkkel... ennek megfelelő volt a technológiai háttér is.. oszt hasonlítson bennünket össze most... de megteheti az összehasonlítást 1960-ban, 70-ben 80-ban 90 ben is.. akkor majd látni fogja az adaptációs készséget...és ebben Kína sincs sokkal hátrányosabb helyzetben.

tölgyes 2009.12.03. 19:00:41

@Oblomov: Méghogy Kína nem kreatív..:::)))

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 19:01:26

@Tündér_Lala:

én abszolút nem mondom, hogy ez egy lehetetlen forgatókönyv, de úgy istenigazából speciálisan arra képzett emberek nélkül egy nyamvadt cnc gépsor lekoppintása is finoman szólva nehézkes móka

az, hogy fizikailag ott van egy gépsor, az nem jelenti azt, hogy akik használják azok tényleg ismerik a felépítését

na mindegy, kicsit messze jutottunk az éhező szárikészítőktől

tölgyes 2009.12.03. 19:10:36

@mavo: A fiam matematikusokkal fizikusokkal dolgozik együtt. Azt mondja nekem, hogy kínai matematikusok fizikusok, számítógépes szakemberek ezrei árasztják el a szakmai piacokat. Elképesztően tehetségesek (a nagy számok törvényei miatt) szorgalmasak és eredményesek...Ennek hatását már látni nem egy területen.. nem véletlen, hogy mindenki a világgazdaság átrendeződéséről beszél... Persze ez se lesz egyszerű, de ma már nem csak a bugyik 90%-a készül kínában.

Oblomov 2009.12.03. 19:10:38

@tölgyes: a güzü tanul, aki köztük nem csak adaptív, hanem innovatív is lesz, azt értem kreatívnak. Megleptelek?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 19:12:33

@tölgyes:

"Japánban 41-ben az egy főre jutó GDP azonos volt a miénkkel... ennek megfelelő volt a technológiai háttér is.."

ne bassz, tényleg nálunk is gyártottak repülőgép-anyahajót? ugye, hogy nem

akkor a high tech és a nem annyira high tech között messze nem volt akkora különbség, mint most. 50 éve némi olvasgatás némi szerelőpanel, pár alkatrész, páka és persze forrasztón meg némi kézügyesség segítségével olyan rádiót tudott fabrikálni, ami elég közel volt a high techhez, mostanra ez elképzelhetetlen. egy ügyes amatőr kicsivel még több utánjárással kiváló rádiót tudott tervezni magának, és össze is tudta rakni

én megragadtam valahol az smc tehcnológia magasságában, de már az sem olyan, hogy a sufniban összedobok egy műhelyt és abban sorozatgyártok.

ismétlem, a 40-es 50-es években a high tech jóformán otthon, a sufniban összehozható volt, most meg egy átlagos alaplapot sem tudnál semmilyen módon elkészíteni házilag, hacsak nem vagy milliomos, hogy megfizesd a technológiát

és az még sehol sincs a tervezéstől/fejlesztéstől, az csak egy automata gépsor pár pingvinnel, aki dobálja a lyukakba az alkatrészeket

papamaci1 2009.12.03. 19:12:46

A helyzet az , hogy a 2010-es választásokat az MSZP fogja megnyerni.
Miért ?
MERT A MAGYAR NÉP AZT ÉRDEMLI.... :-D

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 19:13:30

@Tündér_Lala: Könnyelműség lenézni a kínai technológiai kapacitást.
Az meg, hogy nincs is náluk kutatás, hülyeség. Nyilván a vezető nyugati hatalmak, elsősorban az amik, nem ott csinálják a legkorszerűbb dolgaikat, de mára már a követő technológia, a gyakorlati alkalmazások magas szinten futnak Kínában is.
Kutatóintézeteik régen is voltak, sokszor viszonylag kezdetleges módon, de foglalkoztak a fejlett technikák kimunkálásával.
(86-ban a pekingi gépipari kutatóintézetben már teljesen automatizált gyártócellákat barkácsoltak össze, önjáró induktív vezetésű szállítókocsikkal. Igaz, akkor még, próbálgatván az automata védelmi rendszert, sikerült úgy megállítanom nekik az egész műveletet, hogy két napig nem bírták újra beindítani, de azt hiszem, ezeken a gyerekbetegségeken már rég túljutottak azóta).
A másik dolog a kínai mentalitás: ami már ott van az országukban, az már az övék, legyen az know-how, vagy konkrét technológiai sor, vagy bármi. És használják, másolják, fejlesztgetik, nem sokat törődve a kopirájtokkal...
Az meg, hogy bóvlit gyártanak éppen, vagy komolyabb minőséget, általában a megrendelőtől függ, meg természetesen attól, hogy a gazdacég milyn milyen szintű technológiát telepített oda.
Szóval, nem kell félteni kicsiny sárga barátainkat.

Josef (K.) 2009.12.03. 19:15:38

@Tehetetlen Dodó:

"nem kell félteni kicsiny sárga barátainkat."

ejnye

tölgyes 2009.12.03. 19:16:37

@Oblomov: Ezt mondták a japánokról is évtizedeken keresztül..

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 19:16:40

@tölgyes:

sajna autót nem fizikusok terveznek, ismétlem, ez egy külön szakma, és tényleg csak a végeredményből lehet ítélni: a kínaiak egyelőre ebben szarok

biztos behozzák a nyugatot, ez nyilvánvaló, csak most még kicsit messze van az a mesze ...

asszem egyenlítő írta, hogy biza a belső piacra mennek ezek egyelőre

Josef (K.) 2009.12.03. 19:19:48

@mavo:

Azért azt te sem gondolod, hogy itt nem lesz nagy gazdasági átrendeződés Kina "javára" a következő 20 évben, ugye?

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 19:20:42

@mavo: Nincs az olyan messze.
Nézd meg, 30 éve a japcsik milyen fos autókat csináltak, 15 éve a koreaiak, most meg a kínaiak. nekik se kell már több, mint 5 év, hogy elérjék, mondjuk a koreai szintet.
Autótervezőt meg bárhol lehet venni, ugyanúgy, mint futballistát, ha van elég pénzed.
Márpedig az van nekik doszt.

tölgyes 2009.12.03. 19:21:28

Ter@mavo: Nem gyártottak anyahajókat, de mint tudjuk a magyar hajógyártás színvonala azt lehetővé tette volna, ha a méretei nem is...A fejlett Japán ipari háttér éppúgy szigetes volt mint ahogy a magyar is az volt.
Én ezt a vitát egyébként értelmetlennek tartom. Egy bizonyos 20-30 éven belül már az ön által emlegetett fejlett technológiáknak is Kína lehet a központja.. mert szorgalmasak, ügyesek, kitartóak.. szemben Európával és az USA-val, amelyik lassan elbutul és ellustul, nem gondoskodik se kultúrája se népessége újratermeléséről... Ennek én nem örülök és bizony sokat adnék azért, ha nem így lenne... de most ezek körvonalazódnak előttünk.

Oblomov 2009.12.03. 19:23:43

@tölgyes: ezt akár a magyarokról, meg a bantukról is mondhatják, ezért nem értem, mi faxomat kötekedsz.

picur3ka 2009.12.03. 19:23:54

@mavo:

Ez egy liberalis diktatura a kiepites utjan, csak elqurtak. Es tul sok kolcsont vettek fel, igy hat sokan beleszolnak, hogy mit epitgethetnek.

tölgyes 2009.12.03. 19:25:22

@Tehetetlen Dodó: Nagyjából igaza van, bár az egyik ismerősöm 1975-ben megjelent egy Toyotával nálam.. hát az bizony nem volt szar...:::)))

tölgyes 2009.12.03. 19:26:17

@Oblomov: Már mit mondhatunk a bantukról???

teknős 2009.12.03. 19:26:43

@tevevanegypupu: "1994-ben es 2002-ben sokan ereztek ugy, hogy megint vege a vilagnak."

Többek között én is. 1994-ben elég nehéz volt elfogadni, hogy az a sok hülye önként és dalolva hozza vissza a komcsikat. Addig azzal áltattuk magunkat, hogy a kommunistákat csak ránk erőltették.

2002-ben pedig tudtuk, ki fogják fosztani az országot és tönkre teszik. Ezt is katasztrófaként éltem meg, mert minket a fidesz kormány erősen preferált. Mi voltunk azok, akiknek tényleg nem volt meglepő, hogy a kommunisták lopnak, csalnak és hazudnak. De hogy ezt a lehetőséget önként adja oda nekik ez az ütődött ország, azt nem hittük volna.

Ezt az érzést valami bálványimádás-féle vallásos tevékenységhez hasonlítani nagyon rossz nyom.

Az is ütődött hozzáállás, valaki még nickként is azonosul ezzel az ostobasággal, hogy majd jön egy új arc, egy új párt és akkor megváltozik a politikai élet.

Talán előbb a társadalomnak kellene világossá tenni, hogy mást akar és akkor a politikusok is venni fogják az adást. Minden egyéb hülyeség. Ebben a közegben egyetlen párt sem lesz más, mint amit ismerünk.

tölgyes 2009.12.03. 19:29:37

@mavo: Csak nélkülük nincs műszaki képzés... sőt fejlődés se.

Josef (K.) 2009.12.03. 19:30:25

@teknős:

"Ezt is katasztrófaként éltem meg, mert minket a fidesz kormány erősen preferált."

Kik maguk, és mit ért az alatt, hogy "a fidesz kormány erősen preferált"?

gogo boly 2009.12.03. 19:30:57

HuMhum! Antaljosi Torgyanjosi . Az udvösseg nem Brüsszelen Körösztüüüü ha nem Keleten Körösztüüüüü!!!!!!!!!!! Meg mindig.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 19:32:53

@Josef (K.):

konkrétan a gazdasági átrendeződés itt van az orrunk előtt

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 19:36:18

@tölgyes: Nos, Einstein óta minden relatív.

Oblomov 2009.12.03. 19:39:57

@tölgyes: hogy kreatív kínaiak egytől egyig, bameg.

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 19:42:10

@teknős:
@tevevanegypupu: "1994-ben es 2002-ben sokan ereztek ugy, hogy megint vege a vilagnak."

Na, és nem lett?!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 19:43:04

@Tehetetlen Dodó:

"Nézd meg, 30 éve a japcsik milyen fos autókat csináltak"

lószart mama, a japánok 30 évvel ezelőtt (70-es évek legvége) már bőven előztek befele, hogy mást ne mondjak a corolla a 70-es években kezdett az a valami lenni, amivé mostanra vált

csakhogy 1950 és (mondjuk) 1970 között az autóipar fejlődése egy nagy darab nokkelli volt a 80-as évektől idáig lezajlotthoz képest. 70 tájékán az amerikai gyártók simán megengedhették maguknak, hogy tök ugyanazt az autót kicsit átszabva, kicsit megreszelgetett motorral eladják új típusnak. mostanra ez szinte lehetetlen. persze vannak őrültek, akik elégnek tartják,ha egy 4 literes motor akkora teljesítményt ad le, mint egy 1,4-es de nem ők a jövő

pont a kutatás/fejlesztés végzetes lemaradása miatt jártak úgy, hogy a legtöbb eladott szerkentyű amerikában toyota

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 19:43:42

@picur3ka:

liberális diktatúra, hm, fincsi oximoron

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 19:47:10

@tölgyes:

mikroprocesszort sem fizikusok terveznek, holott tkp. az is fizika. persze, részük van az innovációban, de sok szakma elvált már. gondolj bele, 40-50 éve egy számítógéphez tuti, hogy valami matematikus vagy hasonló tudósember ülhetett be, és hol van az már ...

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.12.03. 19:56:07

@szárny:

Hehe. Tudtam, hogy lesz egy kezdő kis droid, aki bekapja a csalit. Így legyem ötösöm a lottón. :D

@tevevanegypupu:

"..es meg sargabb is. Tuti, hgy az irigysegtol.(:"

Nem, az fotosopp, a Kálmán csinálta, hogy megideologizálja a vonzódását. ;)

Robinzon Kurzor 2009.12.03. 19:58:52

Azért az elég szegényházi tempó, hogy ekkora feneket kell keríteni annak, hgy Orbánnak végre sikerült tényleg tárgyalni egy fajsúlyos külföldi politikussal.

Mert Nyakó ide, Debreczeni oda, azért az mégis orbitális szopás, hogy a Magyar Nemzet (Fidesz Központi Bizottságnak lapja) által beharangozott dácsán fogadásról, meg Orbán saját beszámolójából (hogy mennyi mindenről beszélt Putyinnal) nagyon gyorsan kiderült, hogy a közölt formában nyilvánvaló hazugság, az egész találkozónak semmi nyoma az orosz médiában, sőt, bezzeg a Fletóval meg feleségestül vacsorált, ami ugyanúgy nem volt hivatalos, de valahogy mégis felkerült a Putyin-blogra.

Fontos, hogy jóban legyünk Kínával, ezért örülük, hogy a minden bizonnyal leendő kormányfőnkkel szóba állnak.

Kár, hogy az oroszoknak jobb a memóriájuk: náluk sokat kell még pedáloznia a felcsúti Hókuszpóknak, és ennek sajnos mindannyian isszuk majd a levét.

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 20:01:42

@mavo: Mint említettem, minden relatív. A Zaporozsechez képest persze a Toyota maga volt a mennyország, de a nyugati kocsikhoz képest egy lapát szar volt. A japcsik azzal operáltak, hogy a 70-es évektől elkezdték az autóikat különféle olyan szériatartozékokkal ellátni, amelyeket a nyugatiak csak felárral adtak. ennek két oka is volt: egyrészt az árak letörése, másrészt a távolság és a technológiai hiányosságok miatt tipizált felszereléseket alkalmaztak, nem volt lehetőség egyedi igények kielégítésére. De a technika elmaradott volt, a karosszériák szarok, ezt tükrözték vissza a Decra meg az ADAC akkori éves jelentései: az idősebb kocsik között a japcsik sehol nem voltak a negatív hibastatisztikában. Ez a nyolcvanas évek végére, kilencvenes évek elejére változott, addigra jöttek fel tartós minőségben is a japánok.
(Az általad emlegetett Corolla például 66-ban jelent meg, technikailag semmivel sem volt fejlettebb, mint egy 1200-as Lada, merevtengely, laprugó és hátsókerékmeghajtás, na ez volt a nagy korszerűség. 79-ben álltak csak át a fronthajtásra, ami Európában már addigra régen tért hódított).
No, de ez a múlt, azóta ezt az utat sikerrel abszolválták a koreaiak is, lásd Kia Ceed, és a kínaiak is ezt fogják tenni, még rövidebb idő alatt, meglásd.

picur3ka 2009.12.03. 20:02:02

@tölgyes:

Ne viccelodjek, jo. Mi egy nagyon fejletlen orszag gyarmatava lettunk a haboru utan, Japan meg nem. Nincs osszehasonlitasi alap.

Ebbol azt kihozni, hogy ok jobban adaptalnak, kesz agyrem.

@mavo:

Ja. Sok van ilyen manapsag. Liberalis konzertiv, globalista kommusista, tokes szocialista, agressziv pacifista, a sor vegtelen.

teknős 2009.12.03. 20:02:28

@Josef (K.): Gyerekeket nevelő, dolgozó és adófizető polgárok. A középosztály.

@Tehetetlen Dodó: De.

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 20:05:29

@teknős: Na látod, nem volt oktalan ez az érzés.
Most meg a huszonnegyedik órában vagyunk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 20:12:54

@Tehetetlen Dodó:

de én nem is a 66-os E10-re gondolok ám, kérem szépen. és a japánok valóban sokat belefeccöltek a dologba a k/f területén

és sokadszor ismétlem: azt nem is vitatom, hogy a kínaiak fel fognak zárkózni. persze. de az sült baromság, hogy _már_ tudják másolni a technológiát. utánozgatni, azt igen. a másolás még nagyon odébb van. egy kínai autó jelenleg úgy húsz éves lemaradásban van, és akkor még csak a biztonságot nézem

teknős 2009.12.03. 20:14:11

@Robinzon Kurzor: Azért messziről látszik, hogy az elvtársak nem tudnak kijönni a tápcsatorna végének nyalásából.

A diplomácia nem érzelem, hanem az érdek művészete.

Megjegyzem a poszt maga hányinger. Nagyon sajnálom, hogy Kínai Kálmán és társa sem képes kilátni a fejéből.

Én úgy nézem, hogy a balliberális kormány után senki sem elég jó, így Orbán sem, mert az önfeladást amit ezek műveltek úgy sem lehet felülmúlni. És ezzel nagyjából mindenki tisztában van, akinek kapcsolata van velünk.

Nagyon dedós, hogy ezzel ilyen szinten foglalkozunk.

Már az alapfelállás sem igaz, ami az orosz-magyar kapcsolatokat illeti és amit egy reakciós magáévá tesz, egy erősen balliberális ( és természetesen hazug) alapállás.

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 20:18:16

@mavo: Ja, tévedtem. Ezért nem jó, ha az ember elékezetből írogat. Utánanéztem: a Corolla nem 79-ig volt hátsókerekes szar, hanem 83-ig.
Igaz, a merevtengelytől meg a laprugótól már 79-ben megszabadultak, a kombit kivéve.

tölgyes 2009.12.03. 20:18:20

@picur3ka: Ezt a következtetést.. mármint hogy jobbak.. gondolom tehetségesebbek igen nagy erőfeszítéssel lehetne csak kiolvasni a szövegemből Japán azért lett eredményesebb, mert nem szocialista utat "választotta."

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 20:21:31

@mavo: Mást nem is nagyon nézhetsz, mert csak abban lehet manapság lemaradni. A karosszérián kívül az autó összes többi része bolti áru, a motortól az elektronikán keresztül az egyéb alkatrészekig.

Robinzon Kurzor 2009.12.03. 20:23:08

@teknős: Szerintem Orbánt saján jogon szarja le Putyin, nem valamiféle "balliberális" önfeladás miatt.
Hogy a kínaiak hamarabb túlteszik magukat a tibetezésen, mint Putyinék a grúziázáson, az nem Orbán érdeme, hanem Magyarország szerencséje.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 20:24:41

@picur3ka:

"Nincs osszehasonlitasi alap."

na, csak egyetértünk.

az meg egy dolog, hogy kire milyen címkét aggasztanak.

Robinzon Kurzor 2009.12.03. 20:28:48

@Tehetetlen Dodó: Dodó bátyám, a konkrét műszak kérdésekben minden bizonnyal igazad van, de amikor Iacocca átvette a Chreyslert a 70-es évek végén, akkor az amerikai autóiparnak már elég rég számottevő problémája volt a nem rosszabb minőségű, de olcsóbb és kevesebbet fogyasztó japán import.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 20:29:40

@Tehetetlen Dodó:

hát ... ööö ... a ferrari meg a porsche a mai napig jellemzően "hátsókerekes szar" :)

pár hete ismét vezettem 1300-as ladát ... élmény volt az a majdnem fent koppanásnál záró kuplung, az a hihetetlenül satnya fék, a saccométer kormány ... :)

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 20:31:36

@Robinzon Kurzor: Mondom, minden relatív. A hülye amik már az ötvenes években megálltak a fejlődésben.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 20:32:16

@Tehetetlen Dodó:

de csak azért bolti áru, mert az alkatrész forgalmazás jó biznisz

azt azért ne mondd nekem, hogy a sarki boltban veszel elektronikát a motorhoz ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 20:35:46

@teknős:

a reakció balliberális. :) ezt velük próbáltad már megbeszélni?

tölgyes 2009.12.03. 20:35:49

@mavo:No de azt ki állította, hogy ezt, vagy azt a fizikusok , matematikusok terveztek. Én csak azt állítottam, hogy fizikusok matematikusok nélkül nincs modern műszaki tudomány... nincs műszaki képzés Elegendő, ha csak belepillant mondjuk Kármán Tódor életművébe..
de hadd írjak le egy anekdotát. Naumann meglátogatta Los Alamosban Tellert, aki elmondta neki, hogy most éppen azon dolgoznak, hogy kiszámítsák milyen erővel kell összenyomni az uránt, hogy a láncreakció beinduljon. "Jancsi" papírt kért, leült egy sámlira és a hátát a kattogó radiátornak támasztva kiszámolta...Természetesen senki sem állítja, hogy ő fedezte fel a bombát...mégis ő lett az USA Atomenergetikai Bizottságának elnöke...
Ahogy ezekről a kérdésekről ír, mintha nem tudná, hogyan épül fel a műszaki fejlődés...Pedig biztosan nem így van.
Ha most bemegy a BME-re akkor azt látja, hogy a nagy buktató tárgy a matematika és a fizika..aki ebben nem tud teljesíteni esélye sincs a diplomára.

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 20:36:30

@mavo: Pardon, személy szerint nem vagyok ellene egy jó hátsókerekes szarnak, magam is 16 évig jártam Opel Omegával, az utolsót tavalyelőttig használtam. De a hátsókerekes kocsihoz érteni kell, minden szerencsétlen nem tud bánni vele. :o))
Az átlagfogyasztónak a hülyebiztos fronthajtás való és kész.
(Különben a Ladának volt egy jó szerkezete: a direkt működésű váltó, a többi viszont gyötrelem, különösen a kenyérszervó...)

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 20:40:07

@mavo: Nem a sarki boltban, hanem a Boschtól vagy a Marellitől. Bárkinek fejlesztenek, aki kifizeti. És ez vonatkozik a többi beszállítóra is.
Manapság a legnagyobb probléma a karosszéria-fejlesztés, ott nincsenek a polcról levehető dolgok, főleg, ha az ember újoncként próbálkozik.
Ezért hasalnak el a kínaiak a törésteszteken, de majdcsak vesznek maguknak egy tapasztalt főkonstruktőrt, belefér a büdzsébe.
Addig meg a hazai polgárokon fut az éles teszt...

tölgyes 2009.12.03. 20:43:17

@Oblomov: No de ilyen butaságot ki állított??Mármint hogy minden kínai kreatív.. mint ahogy az ellenkezőjét állítani is nagy butaság..Mégis Önnek azt tanácsolnám, hogy legalább felszínesen mélyedjen el a kínai kultúrában..A kínai kulturális tradició mégis csak több ezer éves múltra tekint vissza, aminek voltak fénykorai és hullámvölgyei.. de az ilyen summás megállapításokat csak tájékozatlan ember tehet.

tevevanegypupu 2009.12.03. 20:52:29

@teknős: @Tehetetlen Dodó:

1994-ben valahogy ertettem..azt kepzeltek sokan, ha visszajon Horn, akkor visszajon a regi vilag is. Hulyeseg persze, de valahogy meg lehetett erteni, a realitas es ebredes tul borzaszto volt sokaknak. Addigra mar tonkretettek, szetcincaltak mindent amit lehetett, barataink meseltek, hogyan arultak ki fillerekert a gyarakat, vallalatokat, tervezo intezeteket, mindent..Akkora mar nyomorogtak emberek. Azert jo nagy pofonkent eltem meg, dehat mindegy.

A 2002-es vesztesegnel azt mondtak, hogy csalassal nyertek a szocik. Hogyan azt nem ertem, de "biztos, hogy csalassal." Akkor mikor lattam a vigyorgo Kovacsot, Medgyessit, kozejuk tudtam volna vagni egy sorosuveget..es a sok eszelos szocialista szavazo koze is.

Amikor alairtak az EU csatlakozast ugyanezek, ugyszinten. Es megis az szdsz-re szavaztam, Szent-Ivanyi szimpatikus volt, es nem is ismertem igazan az szdsz tortenetet. Ahhoz kepest, hogy raadasul mindig is konzervativ gondolkodasu voltam, mint ahogy a csaladom is.. szoval pillanatnyi elmezavar, es nehany akkor nagyon szimpatikusnak tuno ember hatasara.

Gyurcsany az elso pillanattol kezdve iszonyuan ellenszenves volt. Es aztan jott a gyors lecsuszas, a tobbi..2006
mar meg sem lepett.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 20:56:32

@Tehetetlen Dodó:

"a hátsókerekes kocsihoz érteni kell, minden szerencsétlen nem tud bánni vele."

na, ebben tökéletesen egyetértünk, az elsőkerék hajtás egyetlen előnye a hülyebiztosság.

aki érezte már, ahogy egy lada, vagy egy mitsubishi a "semmiből" alulkormányozottá válik a segge alatt, az tudja, miről beszélek

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 21:05:24

@tölgyes:

1. még véletlenül sem állítottam, hogy fizikusokra már nincs szükség a k/f-ben

2. persze, sőt minden érintett szakon alap buktató tárgy a matematika és a fizika. de "csak" egy (kurva fontos) tantárgy, egy eszköz, nem a fő vonal. aki nem "konyít" a matematikához, abból a büdös életben nem lesz mérnök. az hiányozna még csak!

neumann fejszámoló képessége legendás volt. másik anekdota szerint valami hallgatója hetekig vagy hónapokig számolta (talán egy prímsorozat?) első 50 valahány tagját, vagy valami hasonló, emlékszik már a fene, aztán átadta neumannak, mire az pár perc fejszámolás után közölte vele, hogy az 40 valahányadik tájékán elrontotta a számolást, onnan hibás az eredmény. és tényleg az volt. :)

hapcika 2009.12.03. 21:06:57

Kimegyek Kínába villogok néhány középkáder bennfentessel, telefonálok haza néhány, már nem dakota, kinai bölcsességet, ez az " imázs". Nem intéztem semmit, de ország-világ láthatja fontos ember vagyok. Az orosz fiaskó után ez már előkészítettebbnek tűnik, de az igazi az , amikor a külüggyel leegyeztetem az utat, mert akkor az ország nevében villogok és nem csak a Fideszében. Ez csak egy magánlátogatás, semmi több!!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 21:09:23

@hapcika:

kína második (leendő első) embere nem "középkáder bennfentes", már megbocsáss.

teljesen hibátlan ez az orbán látogatás, nem tudom, mit kell tenni az agyacskát

hapcika 2009.12.03. 21:18:41

Tudtam, hogy te is a semmit magyarázó emberek közé tartozol. Vagytok vagy százezren. Nyugodj meg, hogy előtte van a KKP teljes elnöksége és a miniszter, na meg az első helyettes. Megnyeritek a választást, már nem kell fújni a lufit, de azért egyeztessen a külüggyel, mert megint ég majd, mint Putyinnal.

Pelso.. 2009.12.03. 21:19:38

@mavo: "a nagy baj sokkal inkább az, hogy ezeknek az embereknek A Párttal közös magánvalóságuk van." -ez valós, de fő jellemzője minden tábornak. Figyeld csak pl. a blogszférát. Egyszerűen pártcsőlátásra szűkült a tudat.

Hozzátenném, hogy pártok meg csakis önmagukért és szűken számított gazdasági holdudvarokért vannak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 21:37:11

@hapcika:

na, végre egy kis változatosság, most éppen fideszesnek néztek, úgy tűnik :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 21:38:11

@Pelso..:

igen, a csőlátás jó kifejezés. sajnos már a blogoszféra előtt is így volt.

és már a societasnak, vagy minek is van saját blogja, hát szörnyű. :(

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.12.03. 21:51:26

Mavo: "a kutatás/fejlesztés még mindig nyugaton zajlik, márpedig az a lényeg. kínában lebasznak egy gyártósort, betanított munkások tolják az ipart, oszt csá." Ezt az ostobaságot honnan veszed? Kína elképesztő mennyiségű pénzt költ K+F-re (pillanatnyilag a világ K+F költésének kb. 9%-át, de ez folyamatosan növekszik), s minden rizsföld mellett épül egy kutatóintézet. A kocsijaik még szarok, de tíz év múlva te is kínai kocsival fogsz járni.

Oblomov 2009.12.03. 22:03:34

@tölgyes: Ezzel indított: "Egy ismerősöm tanított egy Kínából idejövő kislányt magyarra. 7 havi tanulás után a gyerek 6-ban különbözeti vizsgákat tett magyarul...Ez a kis lány azt mesélte, hogy nagyon jó a magyar gyerekeknek.. itt nem kell tanulni.. majd elmesélte saját kínai napirendjét...Ha azt leírom Önnek, akkor megérti: nem nehéz nekik a technológia lekoppintása...:::)))".

Ha 1 milliárd pár száz millió kínai megkapja/kapta is a mandarin-képzést, az még nem teszi mindőjüket kreatívvá. Megjegyzésemre rácsodálkozott, majd most ugyanezt elismételve elküld sintológiát tanulni. Menjen a francba.

Tehetetlen Dodó 2009.12.03. 22:34:02

@Oblomov: Mi az a sintológia?
Valami vágánygyártási módszer?

Alfőmérnök 2009.12.03. 22:42:38

@Tehetetlen Dodó: Szerintem szcientológiát akar írni, csak elgépelte. ;)

picur3ka 2009.12.03. 22:52:34

@tölgyes:

Ne csinaljon segget a szajabol raadasul, eleg hulyeseget beszelt mar.

Ezt irta szo szerint:

'megteheti az összehasonlítást 1960-ban, 70-ben 80-ban 90 ben is.. akkor majd látni fogja az adaptációs készséget...'

picur3ka 2009.12.03. 22:55:18

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

S mennyit kemkednek es lopkodnak is, haha.

Oblomov 2009.12.03. 23:06:56

@Tehetetlen Dodó: maga a sinológiára gondol. :)
Jóvanna.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.04. 00:09:37

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

teljesen másról beszélünk, ez a gond. én arról írtam, hogy a nyugati cégek csak gyártósort adnak, a gyártó cégek nem telepítik oda a k/f-et.

ez messze nem jelenti azt, hogy kínában ne lenne k/f, hogyne lenne. egy szóval nem írtam, hogy ne lenne.

plusz hatvanadszor is leírom: igen, utol fogják érni a nyugatot de pl. jelenleg az autógyártásban én elhiszem, hogy megy a kínai k/f ezerrel, csak hát kicsit még messze vannak a sikertől.

és kizárólag azért voltam merész leírni, mert ketten is vázolták a minden technológiát lenyúló kínaiakat.

heima (törölt) 2009.12.04. 09:32:14

@mavo: iróniához először intelligencia kéne, anélkül a dolog elég kínos, még olvasni is.

És igen, kérlek menj el az ismerősömhöz, aki elveszítette az ujját, mert volt pofája a nagykörúton hazafelé sétálni egy október délután, utána meg állj ki a GE elé, hogy hahaha milyen hatalmas a válság, amikor tele a teszkó, lol, viktor kutyái vagytok emberek!!!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.12.04. 09:34:59

Nekem semmi bajom azzal, hogy Orbán kínai kommunistákkal puszizkodik. Még jobban örülnék, ha befektetőket is hozna, de a legjobban akkor, ha lenyomná az ázsiai befektetőket elutáló helyi hülyéit.

A Putyin-Orbán találkozó fölött viszont gyanúsan könnyen elsiklott a reakció. Fiúk, van köztetek valaki, aki elhiszi, hogy ez megtörtént, anélkül, hogy újra kéne definiálni a találkozó fogalmát?

KK&TT megpróbálta (szerinte találkozó az is, ami a vécében zajlik a slicc le- és felhúzása közti időben), de történt-e olyan, amire adekvát módon lehet használni a "világossá tettem", "pontokba szedtem", "új alapokra helyeztem" kifejezéseket. Hogy lehet pontokba szedni valamit, miközben az ember a farkát fogja? :)

táltos 2009.12.04. 10:21:26

Az egész dolog olyan, mint amikor az óvódások azon licitálnak, hogy melyikük apukájának van jobb kocsija stb.
Főleg a kétoldali pártszóvivői nyilatkozatok olyanok.
Bibibí az én főnökömet még le is fényképezték Putyinnal, az enyémet meg a kínai muftikkal:)

teknős 2009.12.04. 11:05:25

@Robinzon Kurzor: Nem beszéltem balliberális önfeladásról. Attól, hogy a kommentemből egymás mellé helyezel szavakat tetszőleges sorrendben, attól még az nem lesz az enyém.

A toposzok úgy keletkeznek, hogy sokszor és sokan elmondják és egy idő után igaznak tekintik, mert önmagukra utalnak vissza.
Alapvetően hibás az a nézet rendszer, egy balliberális toposz, hogy Orbán valami féle érzelmi kérdésből hanyagolta kormányfőként az oroszokat.

1998-ban az oroszok a béka hátsóját nézegették. Nem volt még putyini cáros oroszország sehol...

A ballibek álláspontja érthető de az, hogy a szerzők ezt mint tényt állítják. Basszus, ilyen csapdákba már jobbképességű jobboldaliak 10 éve sem másztak be!

Neked pedig mégegyszer: A külpolitika sem más, mint érdekképviselet. Csak az idióták hiszik, hogy másról lenne szó.

teknős 2009.12.04. 11:08:18

@teknős: " Nem beszéltem balliberális önfeladásról"

De beszéltem, csak nem itt én nem ebben az értelemben.

teknős 2009.12.04. 11:10:16

@teknős: Természetesen beszéltem balliberális önfeladásról, úgy általában. De ez most nem vág ide.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.04. 11:42:21

@heima:

egyszerűen magasból kezdem telibeszarni a hozzád hasonlók véleményét, akik a szólásszabadságot kihasználva diktatúráról hőbörögnek.

az ismerősödnek részvétem, csak tudod nem ő az egyetlen, aki rendőri erőszaknak esett áldozatul, és ami még komikusabb a rendőri erőszak áldozatai közül nagyon a kisebbség az, amelyik akkor baszott rá.

a többség mezei, egyszerű hétköznapokon áll a fasz rosszabbik végén, és nem hőbörög miatta a nemzet jogászasszonya, hogy jaj, ávéhá (sőt, speciel a nemzet jogászasszonyának a pártja jelentős hányadukat automatikusan, bírósági ítélet nélkül bűnözőnek tekinti, de ez mellékszál), és nem mehet be a parlamentbe, hogy a laptopján mutogassa, hogy jaj, ő mekkora áldozat, és főként el sem jut az ügye odáig, hogy akár egyetlen rendőr ellen vádat emeljenek, és nem síránkoznak közben a hozzád hasonló idült hülyék, hogy jaj, a demokrácia, hanem akár még azt is hozzáteszik, hogy de jól megérdemelte

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.04. 11:47:45

@heima:

ja, és cuncimókuska: költözz szépen kínába, majd ott megtudod, milyen is az a diktatúra. ott nem irogathatnál deklaráltan ellenzéki blogba komentet azokat ugyanis ott megszüntetik, az elkövetők meg szépen mennek börtönbe.

könnyű a szólásszabadságod tudatában a nyálad verni kisapám. menj szépen oda, és valódi hős lehetsz egy valódi diktatúrában

na, mikor indulsz?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.04. 11:55:27

@teknős:

"1998-ban az oroszok a béka hátsóját nézegették. Nem volt még putyini cáros oroszország sehol..."

már eleve ez vitatható állítás, de ugorjunk, és gondolkodjunk, hogy ez 2002-ben is igaz volt-e. Putyin 99-ben lett államfő és 2000-2008 között elnök.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.04. 11:56:22

99-be kormányfő, nem államfő. de mindegy. a lényeg, hoy a fidesz kormány regnálásának 3/4-ében putyin volt a góré.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.04. 14:46:34

@gloire:

"2000-ben lett elnök."

"2000-2008 között elnök", hazudtam én

Robinzon Kurzor 2009.12.04. 14:47:46

@teknős: Hogy mikor miről beszéltél általában és konkrétan, azt meghagyom neked.

Ami viszont tény, hogy a Fidesz nem 1998-ban és még csak nem is 2002-ben, hanem bizony 2008-ban, 16 hónapja rendezett tüntetést az orosz nagykövetség előtt, ahol Deutsch (akkor még -Für) Tamás vorosilovozott, valamelyik másik okostojás pedig 56-hoz hasonlította az oroszok grúziai bevonulását és agresszornak minősítették az oroszokat.

Mert akkor éppen a korábban az USA-nak tett korábbi beszólásokat kellett némi túlkompenzálással helyretenni.

Hogy mi lesz 1-2 év múlva, amikor leendő kormánypártként az oroszokkal is megfelelő kapcsolatokat kellene áponi?

Na, ennyire előre Orbán sohasem gondolkodik.

hapcika 2009.12.04. 16:22:01

@mavo: Nem Fideszest írtam. Ha jól olvastad azt írtam " semmit magyarázó". Kell már nálad is a változtatás, mert ez a nem vagyok fideszes, de azért sokszor benyalok nekik kezd unalmas lenni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.04. 17:04:07

@hapcika:

cuncilínó, annyira átlátszó vagy, hogy már fáj. mert te nem írtad le, hogy fideszes, huhú, jogász lesz ebből, akárki meglássa.

"Megnyeritek a választást, már nem kell fújni a lufit, de azért egyeztessen a külüggyel, mert megint ég majd, mint Putyinnal."

Ki nyeri a választást, ki ég "megint" Putyinnal és ki az a Ti?

És igen, én jellemzően nyalom a fidesz seggét, arról vagyok híres, bárkit megkérdezhetsz. meg hogy ugyanakkor maszop törzssavazó IS vagyok :-D

Tehetetlen Dodó 2009.12.04. 18:34:22

@mavo: Na, jó, hogy megtudtam, hogy fideszes vagy, bizisten, nem cukkollak többé.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.04. 18:47:55

@Tehetetlen Dodó:

megyek is, felveszem a viktoros alsónacimat :)

heima (törölt) 2009.12.04. 19:02:57

@mavo: egyszerűen messziről megismerni az olyan patkányokat, mint te, akik a szabadságot, mint olyat, hírból sem ismerik, és leszarnak minden alapértéket, csak a fidesz meg a jobboldal legyen a köcsög/szopópályán. az sem számít, ha épp a Köztársaság rendőrsége veri őket, sőt vicceskedünk rajta. ezért vagy nem hogy a magyarság, de az emberiség selejtje is.

"s ami még komikusabb a rendőri erőszak áldozatai közül nagyon a kisebbség az, amelyik akkor baszott rá."

nem éppen komikus, hanem éppen hogy szomorú az, hogy ez tényszerűen NEM IGAZ.

heima (törölt) 2009.12.04. 19:04:37

@mavo: de szerencsétlen szar, ki mondta hogy Kína a mérce? mondtam már, intelligencia, ha nincs, akkor ne erőltesd a dolgot, mert KÍNOS.

teknős 2009.12.04. 20:53:38

@mavo: Vitatkozzunk egy kicsit ezen. Mi is volt 1998-ban az oroszokkal? Nem voltak sehol.Ahogyan ma sem lennének, ha nem lenne a földgáz.

Putyin nem varázsütésre építette ki a cári Oroszországot, azért kellett neki pár év amíg leszámolt többek között a Jukosszal és a többi oligarchával. Oroszország ebben az időszakban nem volt tényező. (Rosszul is érezte magát az Usa, hogy nincs ellensége.)

Oroszország addig valami, amíg a nyersanyagaival zsarolhatja Európát.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.05. 08:46:57

@heima:

roham után ne felejts el büfizni, még a végén belehalsz a felokádott cuccba, és nagy veszteség lennél a kultúrának

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.05. 08:48:37

@Ifj. Báró Loff-Ász Jóska:

cuncika. én vagyok a nyugodt, vagy aki anyázik, ez itt a kérdés.

mint újdonsült fidesz fan erre most nem válaszolnék

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.05. 08:53:19

@teknős:

"Mi is volt 1998-ban az oroszokkal? Nem voltak sehol.Ahogyan ma sem lennének, ha nem lenne a földgáz."

Na ... 98 előtt nem volt földgáz? Ááááááá ... dehooooooogy ....

Annyi a változás, hogy putyin pár színtiszta bolsvista megmozdulás segítségével lenyúlta a földgáz és kőolaj biznisz javát, és ettől oroszország "erősebb" lett, mert így tud vele zsarolni.

és igen, imádkozzunk, hogy fogyjon el mihamarabb. az összes fosszilis energiahordozó, ha már

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.05. 08:57:23

@heima:

egyébként meg persze, te garantáltan nem vehetted kínát mércének, mert akkor az egész habzó szájjal előadott sirámod kabaréba fullad

ezért én vettem elő helyetted cuncimókus, hogy legyen kontraszt egy valódi diktatúrával szemben

nem nézem vissza a beírásaidat, de lenne egy fogadásom, hogy miközben te itt diktatúrázol, közben a ballib bérrettegőket is ostorozod, holott egy centivel sem vagy náluk különb.

elvben egy év múlva lesz még ez a blog, fogom én még tőled itt olvasni, hogy varázsütésre megszűnt a diktatúra, csak mert nem azok lesznek hatalmon, akiket gyűlölsz

hapcika 2009.12.05. 13:01:54

@mavo: Hazudni nagyon tudsz, lufifejű!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.05. 23:58:06

@hapcika:

köszönöm, hogy eszembe juttattad, miért is nem járok a kapcsolat.hu-ra trécselni

brrr.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.01.01. 15:19:23

@Kettes:

"A Putyin-Orbán találkozó fölött viszont gyanúsan könnyen elsiklott a reakció. Fiúk, van köztetek valaki, aki elhiszi, hogy ez megtörtént, anélkül, hogy újra kéne definiálni a találkozó fogalmát?"

Nem tudom, ezzel most éppen hogy állunk Kettes? Egy sorry, vagy valami???
Nekem már a gréczy-féle bocsánatkérés is megteszi...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.01.01. 16:06:15

@politicus: Kérem ne piszkálja a Vincentet! Mostanában elég kevés dolog van, amin örülhet.

jo tunder 2010.01.01. 17:37:40

@elGabor: Mi annyi mindennek tudunk örülni. Még az ipari térségek sikeres átalakulásának is (gratulálunk). :))

elfelejtette 2010.01.01. 18:03:08

@elGabor: Ez egy orokzold tema, a felelos politizalas, es a kulturalt vitak eloszobaja, hogy Orban hany percig volt a veceben. En megertem, hogy 8 ev utan nincs fontosabb temaja a baloldalnak, mint a karaktergyilkos probalkozasaik.
süti beállítások módosítása