Tizenhat lóerőnyi zene: Muzsikás a Woven Handdel
2009. november 22. írta: dobray

Tizenhat lóerőnyi zene: Muzsikás a Woven Handdel

  Az előbbit (a Muzsikást) nem kell bemutatni, az utóbbit pedig nem lehet - a Sixteenth Horsepower, majd a Denver-coloradói Woven Hand és annak főnöke, David Eugene Edward zenéje olyasvalami, amit hajnali négykor, a csípős hidegben, józanodó fejjel, zúgó fülekkel hazafelé botorkálva sötét, ködös éjszakában hallgat az ember.

  Szóval másnapos zene, amihez ha ezek a feltételek nem teljesülnek, megteszik a borongós, ködös őszi napok is. (Miután a tizenhat lóerős trió világnézeti okok miatt felbomlott, a durván istenes-szabadkeresztény DEE megalapította a Woven Handet, a "profánabb" másik kettő pedig a Liliumot.) Az utolsó album, a Ten Stones ugyan kicsit laposra sikerült, de a többi azért még felér pár katarzissal. A zenét, amit a Woven Hand játszik, egyszer valami eszement cimkeragasztó pszichedelikus dark-countrynak titulálta, ami nagyon szépen hangzik, csak ugye aki nem hallott még ilyet, az nem fogja tudni így elképzelni, mi ez, aki meg hallotta már, annak meg nincs szüksége címkékre. Jobb érzésű skatulyázók csak alt-countrynak hívják a Woven Hand muzsikáját, a még jobbérzésűek pedig nem hívják sehogy, hanem hallgatják.

  Na, ez a David Eugene Edwards, aki már többször járt nálunk zenekaraival, nagyon szereti a Muzsikást a Nem arról hajnallik, amerről hajnallott című, 1985-ös lemez okán. Így tavaly sikerült összehozni egy Muzsikás-Woven Hand-Zapp Quartett-fellépést Hollandiában, ami miatt igencsak irigykedtünk a hollandusokra, de aztán az idei Szigeten is tiszteletét tette a produkció, és hogy a kiengesztelésünk biztos legyen, szombaton a Millenárison újból nekünk játszottak. Csak ha már azt ígértem, írok valami magyarról is a sok jenki zene után - vagy inkább,mint most is, amellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr201539808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.11.22. 12:21:31

DEE elképesztő és feledhetetlen! igaz gimi óta nem sokat hallgattam, de majd talán most újra...bár már nem oly gyakran járok haza reggel 4 felé, mi tagadás ;)

Rikki Harcos 2009.11.22. 13:40:35

"amit hajnali négykor, a csípős hidegben, józanodó fejjel, zúgó fülekkel hazafelé botorkálva sötét, ködös éjszakában hallgat az ember."

attól függ, hol laksz

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.11.22. 13:48:54

@Rikki Harcos: a sötét, ködös éjszaka a városban is sötét, ködös :D már ha erre céloztál.

Rikki Harcos 2009.11.22. 14:14:23

több éven keresztül, minden szombaton jártam Budapestre a négyórás vonattal, ehhez 3-kor kellett kelni
a Danubiuson 3-4 között ment a világzenei összeállítás, nagy élmény volt, a Danubius egyetlen, ám annál értelmesebb órája

Flat 2009.11.22. 17:49:25

Ma másnapos vagyok, hajnali négy körül értem haza, s egész délután Woven Handet hallgatam.
Stimmel minden.

La Serenissima 2010.02.25. 00:39:06

www.youtube.com/watch?v=ubJkgASag0A
Edwards a szigeten, csak 1 perc, de az kihagyhatatlan
süti beállítások módosítása