Virrasztottak a rádiókért - Ilyen ország pedig nincs CCV.
2009. november 19. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Virrasztottak a rádiókért - Ilyen ország pedig nincs CCV.

  Szerda éjjel ezrek gyűltek össze gyertyákkal a megszűnő rádiók előtt. Egy kisebb csoport virrasztott szerda éjjel, egy órával az adó koncessziójának lejárta előtt a Sláger Rádió budapesti székházánál. Az MTI helyszínen járt tudósítója azt jelentette: körülbelül húszan állnak, gyertyát égetve az épület előtt, és hallgatják a kereskedelmi adó műsorát.

  A Danubius előtt viszont ezrek voltak. Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa arról számolt be: éjfélre legalább kétezren gyűltek össze a Danubius Rádió székházánál, ők a leállás mintegy félperces csöndje után a műsorkészítőkkel együtt énekelték el a Locomotiv GT Szól a rádió című számát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr721535938

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem mi írtuk: MDF Felszabadítási Front 2009.11.19. 14:18:01

Részlet a tegnapi Hírlapból:„Az MDF Felszabadítási Front elnevezésű új csoportja leváltaná Dávid Ibolya elnököt, és Makay Zsolt választmányi elnöknek adná át a pártvezetést. Az új csoportosulás egyelőre csak a belső MDF-es e-mail rendszerben...

Trackback: Nehéz a boldogságtól búcsút venni 2009.11.19. 14:14:26

Van itt bőven hörgés, és szerintem lesz is amíg a pártok döntenek olyan kérdésekről is, mint a rádiófrekvenciák kiosztása. Mi is megmondtuk a magunkét, de szerintem nem szabad sokat foglalkozni ezzel. Ebben országban nincs akarat és szándék, hogy ez me...

Trackback: Hülyék mucsája 2009.11.19. 13:11:20

Lássuk be, TGM keveset mondott akkor, amikor azt mondta, hogy Magyarszág mucsa. Ez nem mucsa. Annál sokkal rosszabb. Ezen a mondaton jobberek rendszeresen ki szoktak akadni, javaslom, hogy hihetetlen sebességgel kapcsoljanak át a szellemileg igen csak ...

Trackback: Sláger, Danubius - végre vége? 2009.11.19. 11:01:12

Vége van a Sláger és a Danubius Rádiónak és olvasgatva a c:c-n megjelent írásokat és a kommenteket, az az érzésem volt, mintha a megszűnt rádiók helyett most aztán jönnének a fasza kis rádiók. Pedig nem.   Jó, mindenki elmondta a véleményét a ké...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.11.19. 16:32:23

@Szt. Ahanov:
Ami neked nem információ, az másnak még az lehet. Nekem a sci-fi sorozatok rengeteg információt szolgáltatnak, és elég jól tudtam eddig hasznosítani. Az ismeretterjesztő csatornákon nem a túlélő gyereket és a krokodilokkal baszakodó majmot nézem. Jártam néhány olyan helyen, amit az utazási irodák nem hírdetnek, de láttam a Spektrumon pl. A "Hogyan készül?" is elég jó. Építőipari megoldások, anyagok felhasználási módjai, stb. Nekem ez mind infó.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 16:33:05

@Dr. Zerge:

Ez fasza párbeszéd volt

- ilyen ország nincs!
- hát de tessék, itt van fél tucat példa
- de ezek nem számítanak, mert ...

csak így tovább

én nem mentem siratni, nem raktam ki szalagot, nem az én műfajom, de hiányzott reggel a három marha, meg a munkatársaik

neo-t próbáltam hallgatni, szegény gangszta eléggé halovány volt, de a másik adón is színtelen volt a duma rész

zoli29 2009.11.19. 16:33:23

@mavo:

De ezzel nem mindenki értett egyet. Az ORTT-nek pedig valamire hivatkozva engednie kellett a Sláger zsarolásának, mert attól tartottak, hogy ha bedől a Sláger eltorzul a piac.

Amúgy itt a teljes cikk a Kreatív Online-ról:

Az Adveniót és az FM1-et is azzal gyanúsította az ORTT elnöke, hogy utóbb lealkudják majd a magas díjakat, amelyeket a győzelem érdekében ajánlottak. Ironikus módon azonban a Danubius és a Sláger is ugyanezt tette korábban.

„A pályázatok elsődleges elbírálási szempontjává az ígért koncessziós díj értéke vált. Egyes pályázó csatornák így egy kis üzleti inkorrektséget is megengedve akár irrealitásba hajló ajánlatokat is hajlandóak voltak megtenni a frekvencia elnyeréséért.”

Mindezt a Kreatív írta, de nem a mostani, az Advenio és az Est Média FM1 konzorciuma győzelmével zárult kereskedelmi rádiós pályázatról, hanem az 1997-es első eljárásról. Ennek során pontosan ugyanaz történt, mint most is: az nyert, aki a legnagyobb számot mondta, és akkor ez a Danubius és a Sláger volt.

A Sláger évekkel később azonban sikeres játszmába kezdett az ORTT ellen, hogy díjcsökkentést érjen el, ennek nyomán pedig a Danubius által fizetendő összeget is hasonló mértékben csökkentették.

Nem fizettek, 70 százalékot alkudtak
A frekvenciákat hét évre, 2004-ig nyerték el. A Sláger viszont 2001-ben felhagyott a műsorszolgáltatási díj és a kirótt késedelmi kamatok fizetésével. A testület az év novemberében odáig jutott, hogy felmondta a Sláger szerződését: a tartozás akkor már másfélmilliárd forintra rúgott. A Sláger bíróságon támadta meg az ORTT döntését.

A rádió és az ORTT között már több mint két éve húzódott a műsorszolgáltatási díj módosítása körüli vita. A hatóság 2001-ben már próbálkozott a Sláger Rádióval kötött szerződés felmondásával, de a Fővárosi Bíróság akkor – a rádió keresetének helyt adva – törvénytelennek nyilvánította az ORTT lépését. A testület felszámolási eljárás megindítását is kezdeményezte, de kérelmét a Pest Megyei Bíróság elutasította.

2002 végére végül sikerült megegyezni a Slágerrel: a rádió vállalta, hogy még 2003 elején kifizeti a 2004-es teljes koncessziós díjat (mintegy négymilliárd forintot), cserébe viszont a törvényi lehetőséggel élve 5 évre meghosszabbították a koncessziót – az 1997-ben ajánlott éves díjnál 70 százalékkal alacsonyabb áron (négy évre egymilliárdért).

A versenyegyenlőség és az üzleti korrektség megőrzése érdekében közvetlenül a Slágerrel kötött megállapodás után a testület a Danubius Rádiónak is hasonló feltételeket ajánlott a szerződés meghosszabbítására.

Ki tehetett róla?
A piaci feltételekhez képest túlzónak tartott és az új szerződésekben sikerrel lealkudott koncessziós díjak kapcsán a kereskedelmi adók rendszerint az ORTT-re hárították, főleg azzal érvelve, hogy 1997 óta számos rádió indult, amelyekkel kénytelenek osztozkodni a reklámtorta rádiókra jutó részén.

A bírálók szerint viszont a rádiós piac alakulására vonatkozó terveket már az első pályázatkor is ismerni lehetett, a Sláger és a Danubius pedig saját maga tett ajánlatot a koncessziós díj nagyságára.

Az ORTT szorítóba került: ha enged a Sláger zsarolásának, félő volt, hogy mások is díjcsökkentési kérelemmel fordulnak felé (ezt azóta számtalan rádió megtette), ha pedig nem, attól tartottak, bedőlhet a csatorna, beláthatatlan torzulásokat előidézve a piacon. A testület akkori jogi képviselője, Bogdán Tibor azonban a Kreatívnak elismerte, hogy a technikai fejlődés és egyéb tényezők nyomán az országos frekvenciák értéke valóban csökkent az 1997-es állapotokhoz képest.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 16:36:15

@caralho voador:

jaj bazmeg, ez a tyúk vagy tojás maszatolás. ha nincs a két pártközeli, akkor elég garantáltan nem veszik el tőlük a frekvenciákat. most a döntés előtti finom felvásárlási ajánlatokat ne is pedzegessük

zoli29 2009.11.19. 16:40:08

@Talon Karrde:

De igen, Mavo-val éppen erről vitatkoztunk.

Szt. Ahanov 2009.11.19. 16:40:37

@Mr Falafel: És hozzájutsz olyan infókhoz is, ami neten nem elérhető? Komolyan kérdem, nem cukkolásból. Mert ha igen akkor belátom, hogy nem volt igazam.
Sőt, ha jobban belegondolok, akkor sincs igazam, ha nemmel válaszolsz, mert a tévé pl. egy kiinduló pontnak teljesen jó. Látsz valami érdekes építőanyagot, aztán uánamehetsz a neten, míg ha nem mutatják be a tévében, lehet, eszedbe sem jut rákeresni.

Egy szó mint száz: Igazad van. Megkövetlek.

zoli29 2009.11.19. 16:40:43

@Talon Karrde:

...vagy félreértettem a kérdést?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 16:43:29

@zoli29:

ismerem ezt a cikket, és nevezhetjük a sláger akcióját zsarolásnak (amiből majdnem az összes adó jól jött ki, ugyanis nem csak a danubius kapott ez után engedményt, hanem szinte az összes nagyobb regionális adó is

ettől még az indokuk valamennyire megállta a helyét, az ortt meg egyszerűen bevétel nélkül maradt volna.

ami tisztán mutatja, hogy az ortt úgy faszság, ahogy van, beszántani, sóval beszórni, ennyi. és meg lehet nézni, mikor írtam ezt le legelőször. hát nem tegnap történt ... sajnos túl hamar örültem ...

polmavo.blog.hu/2007/07/24/legszebb_orom

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 16:43:41

@zoli29: Picit igen, az ORTT-döntés jogosságát párszáz kommentben már kitárgyalták/tuk. Akkor is volt sok pro/kontra. Most a cikk a tüntetőkre helyezi a hangsúlyt és a kommentek nagy része is. Erre gondoltam.

zoli29 2009.11.19. 16:46:51

@Talon Karrde:

Akkor nem értettem félre. Így van, a post másról szól, de Mavo-val erre tértünk rá.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 16:47:21

@zoli29:

szerintem meg nem vitatkozunk. ráadásul az eset olyan irreleváns, hogy ihaj. a mostani ügyben tökérdektelen, hogy 97-ben vagy 2002-ben mi történt

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 16:48:06

@zoli29: Rendben, de akkor ez már OFF, nem? :) Ne vedd komolyan, csak szőrszálhasogatok meg kommentkényszerem van.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 16:50:52

@Talon Karrde:

a post meg (ezzel a címmel) szimplán rosszindulatú, de igazából telibeszarom.

nekem jogom volt és talán lesz még kedvelni a bumerángot, nekik meg joguk van szarnak hívni és idiótának tartani iksz százezer, talán millió embert, aki szintén kedvelte. hallgassanak "értelmiségi" rádiót, az ő dolguk, azt is telibeszarom.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 16:51:06

@zoli29: Igen. Vagyis nem, most összezavartalak? :)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 16:52:56

@Dr. Zerge: "Funkcianalfabéta"
1 találat a guglin.
Ez a szó mit jelent?

Tehetetlen Dodó 2009.11.19. 16:55:10

@Dr. Zerge: Írástudatlan párttitkár :o)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.11.19. 16:56:36

@Szt. Ahanov:
Megválaszoltad magad. :-))
Én a két forrást együtt használom. Több, gyorsabb.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 16:59:27

abszolút zárójelben

nem sok hiányzott, hogy én is kőarcú sznob fasszá váljak, aztán amikor elkezdtem a sznobériának nem megfelelő, ugyanakkor abszolút profi cuccokkal megismerkedni, rájöttem, ez a finomkodós műítészkedés nagyon nem nekem való.

egyszerűen képtelen vagyok felfogni, aki legalább vonnegutot képes kedvelni, az utána a picsáért képes például stephen kinget igénytelen szarnak minősíteni. jelzett úriember jópár könyve simán lemos irodalmi minőséget, megírottságoott és efféléket tekintve egy halom kurva magas irodalmi bullshitet.

mondjuk egy bródy ezüstkecske aranyos, meg mittom, de olyan szinten össze van csapva, annyira panel az egész, hogy jaj. egy rémkoppantók meg messziről láthatóan centire meg van csinálva. és bródy a szépirodalom, king meg a szar ponyva.

hááát ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 17:01:34

@Tehetetlen Dodó:

"Írástudatlan párttitkár "

kúl! :-D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 17:09:39

@Dr. Zerge:

de csak a kedvedért kifejtem

értem én, hogy már az alap állításodban neked feltétel volt a "minőség", csak éppen ölég siralmas feltétel. elárulom neked, van nem két tucat ember, akinek (hasraütök) a kvín vagy kúlió a minőség, esetleg (horribile dictu) madonna, és bétóven, bartók, meg sőnberg a hallgathatatlan fos

ez van bazmeg, együtt kell élned a sok millió idiótával, akinek más a jó és más a szar, mint neked

statez 2009.11.19. 17:22:41

Ennél nagyobb gyász csak akkor lesz, amikor majd az új rádióknak is lejár a szerződésük, és jönnek a még újabbak. Ilyen ország igenis van, Magyarország, így szeretlek...

Josef (K.) 2009.11.19. 17:26:18

@mavo:

"a post meg (ezzel a címmel) szimplán rosszindulatú, de igazából telibeszarom."

Ugyan! RG is megmondta, hogy "ez egy hír, nem véleményposzt, nincs is benne vélemény". Majd mindjárt azt is megmagyarázza, hogy az "Ilyen ország pedig nincs CCV" szöveggel nem is fejezett ki véleményt. Tudod, meg kell értened a "cím többféle értelmezhetőségét"...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.11.19. 17:42:09

@mavo: Egyszerűen nem értem, mit kuruttyolsz, és miért nekem. Kevesebb etilvegyület, több értelem, vagy mi. Faszom se beszélt arról, hogy ezek a néhai rádiók jók voltak-é avagy senem, azt sem vitattam, hogy ízlés dolga, ki mit hallgat.

Másoknak is, utoljára, példával világítva a lényeget:

Arról volt itten eredetileg szó, hogy ez most akkor "ilyen ország" téma, avagy senem. Márpedig senki nem tud másik országot mondani, ahol a ploretariátus teszem azt az ingyens reklámújságokért tünet. Mert egy popzenei ker.ráddió az köbö az a szintű kommercialitás, mint az OBI karácsonyi katalógusújságja. Ilyesmit olvasni, hallgatni persze szoktak, ki többet, ki kevesebbet, mindenesetre nem tilos, nem bűn, nem nagyon ciki, de hogy valakinek kedvenc barkácsáruháza legyen, hát már az sem hétköznapi, de hogy még utcára isvonuljon, mert az Obi helyére valaki Praktikert épít, hát vazze, ha ez nem unikális hungarikum, akkor semmi sem az.

Uff.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.11.19. 17:43:54

@Talon Karrde: Kiérdemeltél egy dalt:

Keresztrejtvény megfejtésből szerezted a műveltséged, annyit tudok ajánlani képezd magad, olvass könyvet!

naugyehogy 2009.11.19. 18:02:50

Az, hogy 2 kereskedelmi rádió megszűnése miatt utcára ment 2000 ember, míg költségvetés, uniós pénzek ellopása stb miatt nem mennek az gáz.

De nem azoknak gáz akik tegnap elbúcsúztatták a kedvenc rádiójukat.
Azoknak gáz akik miatt "az emberek" rádióért tüntetnek nemzeti vagyonért, egészségügyért stb, meg nem.

Nem kelek-fekszem a Danubiussal, de hiányzott reggel a pirítós, mert kora reggel semmi ennél komolyabbat nem fogad be a szervezetem. :-) Délután már mehet az Infó rádió, de reggel... hát ez van.

Azon kéne elgondolkodni, hogy miért fáj ez a posztolónak ennyire, hogy külön posztot szán neki, szerintem kifejezetten pozitív, hogy még van egyáltalán valami amiért az emberek közösséget vállalnak, megmozdulnak.

Ha nem lenne ennyire hiteltelen a közélet akkor tán-tán meghallanák a mindennapi disznóságokat és tán még megugranák azok az ingerküszöbüket.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 18:13:56

@statez:

az első délután alapján ezekért nem fogok sírni, és ha akkor is polidili fog dönteni, lehet, már én is leszarom. addigra nemes hagyomány lesz belőle, lehet majd örülni.

ja, és bbc-fri is megszűnt, az esti hazamenős rádiómnak is annyi. :(

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 18:15:56

@Dr. Zerge:

"Faszom se beszélt arról, hogy ezek a néhai rádiók jók voltak-é avagy senem, azt sem vitattam, hogy ízlés dolga, ki mit hallgat."

ez mennyire rímel ezzel it lejjeb, hú, de mennyire!

"Jól értem, hogy egy klasszikus zenei adó eltűnését, vagy egy Chavez ellenes tv adóért folyó aggódást kéne párhuzamosítanom ezekkel az itthoni szarokért virrasztó proletárokkal?"

vagy a szar az nem értékítélet? á, dehogy.

részemről ennyi. mondjuk a fasznak vitatkozom olyannal, akinek a legütősebb érve kábé annyi, hogy "há te biztos be vagy baszva" ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 18:21:09

@Josef (K.):

ezt mindig elfelejtem ... most azt is megtudtam, hogy a szar, mint jelző sem azt jelenti, hanem mást

@Dr. Zerge:

xx. századi híradó? és a mócárt meg a bétóven? azok ilyenkor forognak a sírjukban, hogy igénytelen fost is teccik hallgatni? :-)

hát már eleve: feró kibaszottul hamisan énekelt ... mondjuk a ricében még hamisabban, de az más kérdés

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 18:23:53

(ajjaj, jut eszembe, slágeren időnként [új] ricét is löktek a konzumhülyéknek, hadd sorvadjon tovább az agyuk, fúj, köpni kell)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 18:28:23

@mavo: embör, én csapkodom a térgyem a röhögéstől
Lehet hogy tényleg "tőzsgyökeres szoci-szavazó" vagy (mint azt páran eddig állították, nekem pl. nem jött le), de ez legyen az egyetlen hibád.

elfelejtette 2009.11.19. 18:51:19

En biztos vagyok benne, hogy most mar bekoszont a minoseg kora, mert utalom a bocskort, szoval ezert.

Ezentul pedig, javaslom, hogy a frekvenciakat licitre adjuk. Lesz frekvenciatozsde. Aki tobb penz ad ott kapeben, az kapja KESZ! Farncnak kell itt ez a flancolas palyazattal, meg bizottsagosdival.

Josef (K.) 2009.11.19. 18:56:56

"En biztos vagyok benne, hogy most mar bekoszont a minoseg kora, mert utalom a bocskort, szoval ezert."

Ez kiváló érv! Engem is meggyőzött, hogy beköszönt a "minőség kora".

elfelejtette 2009.11.19. 18:59:24

@Josef (K.): Ugye? Azert valljuk be, sok komment ennyivel le is irhato, csak ok kicsit tulbonyolitottak. En nem esek ebbe a hibaba, ami a szivemen, az a szamon! :D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 19:01:32

@Talon Karrde:

"Lehet hogy tényleg "tőzsgyökeres szoci-szavazó" vagy"

előbb akasztom fel magamat, mint hogy erre a hányadék maszopra savazzak ...

kivert a hideg bazmeg, esküszöm :(

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 19:03:30

@elfelejtette:

"Azert valljuk be, sok komment ennyivel le is irhato, csak ok kicsit tulbonyolitottak."

ott a pont! :)

Josef (K.) 2009.11.19. 19:20:26

@elfelejtette:

"Azert valljuk be, sok komment ennyivel le is irhato, csak ok kicsit tulbonyolitottak."

Ne izélj már az itt kommentelőkkel. Ők csak a jó öreg marxista dialektika szerint vezetik le, hogy most csapott át a mennyiség a minőségbe. A tömegnek, a plebejusoknak, a "proletároknak" (lásd a kommenteket) szóló Bochkor-műsorok után majd most jönnek a Neo és a Class minőségi műsorai.

Thulsa Doom (törölt) 2009.11.19. 19:32:09

Megnyugtatom az összes aggódó baromarcút, senki nem marad moslék nélkül! Ha esetleg elsőre nem ízlene az új táp, keverd felváltva a jól megszokott maúúnikasóval meg józsibaráttal! Néhány hét és már meg is szoktad!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 19:35:56

@Josef (K.):

én azon szoktam röhögni, amikor (pl.) a slágerrel az mr2-t (petőfi) meg az mr3-t (bartók állítják szembe.

segítek egy picit.

a bartók az rétegrádió, aki symphoniát, meg (nomen est omen) bartók zongoraversenyt szeret hallgatni, az a törzsközönsége. speciel a hármas zongoraversenyt szeretem, és a kékszakállú az egyik kedvencem, de ez speciel mellékszál. ha kurvakomoly felkonferálást és kurvakomoly zenét akarok hallgatni, akkor bartókra tekerek. van kábé százezer hallgatóje, de lehet, hogy túlbecsülöm.

az mr2 azonban olyanféle zenéket nyom jellemzően, mint amilyen a sláger kínálatának nem kis hányada volt akkor, amikor megszületett. csak éppen azóta sláger lett, mert mittom, mert sajt, azé bazmeg. a bítliszen is fanyalogtak a sznobok, a kvínen is, a zöhún is, meg a sztónszon is, de lehet a zeppelin vagy az íszídíszí is, pechükre mára ezek számai slágerek lettek, a kultúrhájpolt emerzonlékendpalmer meg nem (speciel vannak jó cuccaik).

simán megeshet, hogy 10 év múlva a most hájpolt fankadeli, vagy a vad fruttik (na az azért nem (: ) lesz A Nagy Klasszikus Sláger, azt fogja nyomni a szar kereskedelmi, és akkor majd arra fognak fanyalogni az aktuális sznobok, hogy fúj, populáris szar - kisujj eltart, undorodó arc beizzít, Minőségi Rádióra ráteker

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 19:39:50

@Thulsa Doom:

egyszer már lezavartam egy kis vitát egy másik marhával, akinek a slágerről szintúgy a maunikasó jutott az eszébe, szóval veled nem állok le megrágicsálni, hogy miért nem egy szint a kettő

na jó, veled nem csak ezért

Thulsa Doom (törölt) 2009.11.19. 19:47:25

@mavo:
Nem is mondtam hogy egyforma a kettő! Ezért ajánlottam, hogy ízesítsd a régivel az újat! Hogy hamar megszokd és ne jelentsen számodra lelki törést a váltás! Éééérteed??

atila68 (törölt) 2009.11.19. 19:54:19

Miről beszélgettek?
Tegye fel a kezét akinek az életében értéket képviselt a Sláger meg a Danubius.

Tehetetlen Dodó 2009.11.19. 20:11:12

@atila68: Én is azt hittem, hogy errefelé nem akad ilyen egyén.
Csalódnom kellett.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 20:26:01

@atila68:
@Tehetetlen Dodó:
Értsétek már meg hogy értéket képviselni és szórakoztatni két külön dolog.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.19. 20:41:54

Baszki, hát miközben ezek krokodil könnyeket morzsolgatnak, lényegesen fontosabb médiabotrány zajlik a háttérben csendesen:

malacnews.freeblog.hu/archives/2009/11/19/Elefant_az_MTV-ben/

Thulsa Doom (törölt) 2009.11.19. 20:47:09

@Talon Karrde:
Mán' miért ne képviselnének értéket ezek a dolgok? Vannak akiknek érték az, ha minden nap hallhatja a kedvenc rádiójában, hogy "váp váp vápsuvápp, vápp vápp suváppvápp...", Másnak meg az érték, hogy maúnika elmagyarázza a delikvensnek, hogy máskor óvatosabban rúgja szájba a felségét, mert már így is csak három hátsó őrlőfoga van meg.
A harmadiknak meg mondjuk az opera tetszik, ahol késsel a hátukban, énekelve haldoklanak a delikvensek órákon át.
Virágozzék ezer virág, ahogyan azt nagyon helyesen Tengszijóping elvtárs is kifejtette egykoron!

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 20:50:16

@Thulsa Doom: Yo Doom! Ugyanarról beszélünk. Akiknek írtam a mondatomat azok keverték az ízlést az értékkel.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.19. 21:19:31

@Sandokohn, a maláji jiddis.:

"Ez a két rádió termelte ki a magyar "zenét" ami ma manapság divatos."

És azt a stílust, mely szerint tahó módon beszólni menő, és nem dezintellektuálizáltan prosztó.

Hányszor is büntették őket több millióra? Megmondom: nem elégszer...

Tehetetlen Dodó 2009.11.19. 21:34:18

@Talon Karrde: Még nem értesültél olyanról, hogy a kettő együtt is mehet?
Szomorú.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 21:43:15

@Tehetetlen Dodó: De igen, te azt elfogadod hogy a kettő nem zárja ki egymást?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 21:54:47

@atila68:

ezt beszoptad öcsém, kurva sokan feltették már

Tehetetlen Dodó 2009.11.19. 21:57:35

@Talon Karrde: Te most összevissza beszélsz, vagy mi??

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 21:57:57

"dezintellektuálizáltan"

sírva röhögök ... veri az asztalt a kultúráért, és közben nem létező, de legalább minden szempontból értelmetlen és ostoba idegenszót gyárt ...

made my day ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 21:59:00

@Thulsa Doom:

én is tudok lenéző pöcs lenni, nem csak te értesz hozzá kishaver

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 22:01:44

ja, és valaki súgja meg már ennek a baromnak, hogy a kormány _előbb_ elkezdett pénzt elvenni az egyébként haszontalan szar mtv-től, és az új vezetőség azután baszta ki gyárfásékat, tehát az ok-oksági kapcsolat finoman szólva is fordított. megjegyzem, gyárfásék, ha perelnek, nem éppen esélyesek. ha megnyerik rábaszunk, az meg egy másik kérdés

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 22:18:07

@Tehetetlen Dodó:

komolyan mondom, nem értelek. neked tuti, hogy ott van a bartók, vagy ha nem a "komoly" zenét szereted, akkor a mittommi, a faszomért zavar, hogy másnak más az ízlése, és azt is kielégítik rádiók? ha így vesszük, a két új adó egy centivel sem jobb, nem a kilencediket adják, de nem is a Wachet auf-ot (BWV 645, hogy örülj bazmeg, és lehotka királyul nyomta anno, bakker elmúlt 70 az öreg, ha él még), hanem bizony Depeche Mode-ot, meg Twisted Sisterst.

most kezdjek el azon hőbörögni, hogy a bartókra elmegy egy kazal pénz, miközben bruttó százezer hallgatója van, és akkor nagyon fölé becsültem?

úbazmeg, klasszikot is hallgattam hazafelé, az a gázabb, esti műsorvezető minden bejelentkezéskor úgy kezdett, hogy "itt nagyon jó a hangult"... meg klaszik iszonyatosan eklektikus, nulla arculata van egyelőre

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 22:19:26

"gyárfásék, ha perelnek, nem éppen esélyesek"

elírtam, helyesen nem éppen esélytelenek

nem mindegy

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.19. 22:30:02

@mavo:

"én is tudok lenéző pöcs lenni"

De leginkább csak egy primitív tahó vagy, béka segge alatti EQ-val.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.19. 22:31:10

@mavo:

Te balfasz, a költségvetést azután fogadták el, h kibaszták a haverjaidat!

Alfőmérnök 2009.11.19. 22:32:10

@mavo: Jellemző. Hármas zongoraverseny, Kékszakállú.
A 3. zongoraversenybe már nyálas elemek vegyültek, a kékszakállú nem túl izgalmas zeneileg. Ezek után nem csodálkozom, hogy a sláger rádiót véded.
2. zongoraverseny, Zene húros hangszerekre ütőkre és celestára, kétzongorás szonáta, concerto a menő.

Egyébként elgondolkoztam ezen az MP3lemezes dolgon. Mármint hogy ugyanaz-e, ha egy Mp3 lejátszó folyamatosan ugyanazokat a számokat játsza, meg hogy ha egy rádió. Nem, nem ugyanaz, mert az előbbiben nincs ott a közvetítés érzése, meg az, hogy még x ember is most pont ezt hallja.
Én is szoktam hallgatni a 68-tól 90valahányig magyar slágerválogatást ha nagyon alacsonyszintű szellemi tápálékra van szükségem. Szar, szar, de máshogy szar, mintha élő adásban hallgatnám.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.19. 22:35:29

"A társadalom számára nincs nyilvános és érdemi, adatokkal és érvekkel alátámasztott magyarázat a Magyar Televízió költségvetési ellehetetlenítésére 2010-re"

www.mtvzrt.hu/?id=313417

Hülye mavo, itt 2010-es pénzekről van szó, baszod!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 23:36:06

@Alfőmérnök:

te birkózószart reggeliztél, ember. :)
a kékszakállúnak konkrétan egy előadását kedvelem, Jevgenyij Nyesztyerenkóval és Jelena Obrazcovával, mert nagyon nem a valóban csontig nyálas magyar előadásokhoz hasonlított (a francba hívták a szilviát, vagy kit, kurva nagy sztár volt, hát nála idegesítőbb júliát nem sikerült kifognom). Zeneileg nem akkora duranás, ez így van.

most, hogy mondod, lehet, hogy imkább amásodikat szerettem jobban. fejvakar. keverem én már ezeket. a Zene ... alapmű, nem is tudom, hogy nem jutott az eszembe, és hát persze, concerto, sir soltival, na az jó volt. és bevallom a barbarót is szerettem, ha ciki, akkor lécci nézd el nekem.

sajna sehol nem találok godtól semmit, kurva nagy zene, asszem megtudnád, milyen az a nyálas zene. :) black jesus a preparált zongorával, hm, nyammnyamm, bár a fucked a kedvencem inkább, meg ajánlom neked a godfleshtől a pure albumuk bé oldalát, az is tipikus szintipop. :-D

na jó, egy kis ízelítő a táncmuzsikából: www.youtube.com/watch?v=mVcI-9NOXnY

:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 23:37:59

sass sylvia, az lesz az. az a nő micsoda giccset csinált juditból, brrr

ja, most látom, előbb júliát írtam, hüle voltam :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 23:46:35

na, csak megvan a nyálzene, szóval godflesh: pure; tízes számú nóta, két részben:

www.youtube.com/watch?v=3d6ive50kpc&feature=related

és

www.youtube.com/watch?v=BAP9rXmIvj4&feature=related

kellemes tinci-táncikálást! :)

Alfőmérnök 2009.11.20. 00:13:30

@mavo: "te birkózószart reggeliztél, ember."
Nem, de kurva szar napom volt, ez tény.
A youtube meg per pillanat nem műxik a böngészőmön.
De az ős-bikini is menő egyébként.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.20. 00:42:26

na, ezek szerint megette ez a szar.

szóval röviden:

1. a belépődhöz képest tiszteletreméltóan hamar átváltottun beszélgetésbe, ez jó pont nálam.

2. godflesht tessék meghallgatni, ha youtube elérhető lesz, én kedvelem, hiába nyálas popzene. :)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.20. 06:14:35

@mavo: Ez a zene tényleg jó, íft elsőre olyan Mortal Kombat-os hagulat (film), de jó.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.20. 06:19:50

LOL
ift =igy

"Question 4 - Absorber was never released. This was a remix of Wake that never made it to the Mortal Kombat soundtrack. Another remix that didn't make it to that soundtrack was Hunted & Consumed (remix of Hunter)...but this came out on a promo cd called Infected. 40 Versions is a Wire cover song appearing on the Whore compilation and My Own Light is the classic counterpart to Love is a Dog from Hell, featured on the Pathological compilation. Once again, this is detailed in the FAQ. "
www.godflesh.com/archives.html

feliguresvagyfeligtele 2009.11.20. 07:25:02

Rettenetes, hogy 2010-ben a hugyseggszar kellős közepén az emberek ezért képesek spontán kiállni, önmagukért, és gyermekeik jövőjéért pedig nem. Egy ilyen visító proli szar rádió manapság az egyetlen amiért érdemes hétköznap éjszaka az utcán ácsorogni.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.20. 07:32:44

@feliguresvagyfeligtele: Mr. Nostradamus, erről majd a 2010-es választások után lehet érdemben vitatkozni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.20. 09:36:25

bazmeg, bazmeg, bazmeg, rádió kú, és nine inch nail meg marcus miller, meg persze fiala, és hát beszarás, fiala cseveg a gój motoros arccal, kezdem nem érteni, átlag jobbernek miért nem fiala, és miért (mondjuk) bencsik

post kéne belőle, telibe szarjam-e?

feliguresvagyfeligtele 2009.11.20. 09:43:12

@mavo: én is hallgattam, kemény
@Talon Karrde: mikoris az mszp hamvaibol felkelve ujra bebetonozza magat az orszag elere.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.11.20. 09:51:44

@mavo: Figyi mán te mézga, attól még, hogy mellékesen valamit leszarozok, van a gondolatnak egy főcsapásiránya is. (Konkrét esetben az, hogy egy kereskedelmi popzenei állomás nem vethető össze egy klasszikus zenét sugárzóval az inkriminált szempontból.) No, értelmes ember ezzel a főcsapással foglalatoskodik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.20. 11:56:23

@Dr. Zerge:

"mellékesen valamit leszarozok" mellékesen, hogyne LOL. a post címe pedig objektív tudósítást jelez előre, hogyne. ha nem tartom de facto szarnak, nem szarozom le, ennyi. de ne nyissunk vitát, tényleg unom, meg azt is, hogy a hozzád hasonlók (te nem biztos, vágod?) reppelnek mindeközben ízlésterrorról

"egy kereskedelmi popzenei állomás nem vethető össze egy klasszikus zenét sugárzóval az inkriminált szempontból"

hát ugye erre mondják (lemmel), hogy húdejó. a möröhárom bartókot én se nagyon vetném össze még az újakkal se: az egyik fajta rádió komoly mennyiségű valós zenei igényt elégít ki, és kibaszott sok pénzt hoz az államnak, a másik meg herdálja a Zadófizetők pénzét, hogy cserébe pendereckit, ligetit, hortobágyit, meg sőnberget hallgathasson pár sznob fasz

hogy én is tudjak élesen fogalmazni

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.20. 11:59:05

@feliguresvagyfeligtele:

mondjuk fialát akkor kezdtem respektálni, amikor a meglehetősen kereskedelmi kalipszó kellős közepén beült, oszt aszondta, neki rossz kedve van, telibeszar mindent, és akkor ő most a tomvéctől az ezt meg ezt berakja, és majd fordít a lemez végén, de az ő műsorvezetése mostanra ennyi. tomvéc meg jó vót :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.20. 11:59:44

@feliguresvagyfeligtele:

mondjuk fialát akkor kezdtem respektálni, amikor 88-ban a meglehetősen kereskedelmi kalipszó kellős közepén beült, oszt aszondta, neki rossz kedve van, telibeszar mindent, és akkor ő most a tomvéctől az ezt meg ezt berakja, és majd fordít a lemez végén, de az ő műsorvezetése mostanra ennyi. tomvéc meg jó vót :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.20. 12:02:48

@Talon Karrde:

már hogyne lenne jó? ha én valamire aszondom, hogy jó, az jó, tessenek má végre megszokni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.11.20. 12:05:44

@mavo:
Azért nem komálja az átlag jobber Fialát, mert egy átlagon aluli libbancs. A libbancs magyarul egy zsé betűs szó.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.11.20. 14:59:03

@mavo: Neked tényleg megterhelő visszemlékezni vagy kikeresni az "inkriminált szempontot"? Már megint olyasmiről beszélgetsz velem, amiről én nem is ejtettem szót. Ezt meg én unom ám, nem kicsit... Ha lehet ne baszkuráld már a "Válasz erre" gombokat, ha nem arról locsogsz, ami az adott hsz.-ban és előzmményeiben foglaltatik, jó?

Tehetetlen Dodó 2009.11.20. 15:18:20

@mavo: "komolyan mondom, nem értelek. neked tuti, hogy ott van a bartók, vagy ha nem a "komoly" zenét szereted, akkor a mittommi, a faszomért zavar, hogy másnak más az ízlése"
Egyszer már próbáltam elmagyarázni neked, hogy nem a zenei ízlésről van szó.
Itt a két tróger ócska, primitív világának az erőltetéséről. Ezek a hasonlóságok Mónikával, nem a zene.

Josef (K.) 2009.11.20. 16:10:24

@Thulsa Doom:

"Virágozzék ezer virág, ahogyan azt nagyon helyesen Tengszijóping elvtárs is kifejtette egykoron!"

Száz virág volt az. No meg Mao elvtárs.

Persze egy olyannak hiába magyarázom ezt, aki szerint az opera arról szól, hogy "késsel a hátukban énekelve haldoklanak a delikvensek órákon át". És ez adja itt elő magát a kultúra megmentőjeként, és hőbörög a "maúúnikasó"-n meg "józsibarát"-on:

"Megnyugtatom az összes aggódó baromarcút, senki nem marad moslék nélkül! Ha esetleg elsőre nem ízlene az új táp, keverd felváltva a jól megszokott maúúnikasóval meg józsibaráttal."

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.20. 16:48:47

@Dr. Zerge:

beszélgess magaddal. jó társaság lennél magadnak, folyton egyetértenél

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.20. 16:50:26

@Tehetetlen Dodó:

"Itt a két tróger ócska, primitív világának az erőltetéséről"

Bazmeg, komolyan mondom ... hagyjuk.

Szar lehet neked a sok millió agyhalott magyar mellett. Te kis felsőbbrendű, te.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.20. 18:13:45

@Josef (K.):

te ezt nem érted. thulsa viccölt.

Alfőmérnök 2009.11.21. 00:47:24

@mavo: Jónak tűnik, bár most csak egy végigpörgetésre volt energiám. Egyébként nem ismertem.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 10:05:50

@Alfőmérnök:

na, akkor innen egy lépés elfogadni, hogy én ez is kedvelem, meg a queent is, meg a voivodot is, meg bachot is.

és ebbe nekem a slágeren tolt zenék úgy kétharmada simán belefért, ugyanis amit az ellendrukkerek előadnak, hogy bonbon, meg back street boys, meg jimy ment egész nap: szimplán nem igaz. ment szar is. tény. de nem csak az, sőt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 10:07:08

ja, és az agyon hájpolt mr2-n naponta többször is mentek le számok rendszeresen (a slágeren erre azért vigyztak), érdekes, mégsem savazzák, hogy há de öccámot ismétel. ja, hogy a szokásos, azt szeressük, annak szabad.
süti beállítások módosítása