Lajos comes home
2009. október 21. írta: Szmöre

Lajos comes home

  Normális Magyarország és valódi konzervatívok. Igen, már megint az MDF-ről van szó. A pártról, amelynek Pettkó Andrást és a kórusmuzsika megújhodását köszönheti a nemzet.

  Olvassuk a hírt, hogy a tulipános mozgalom kilép az Európai Néppártból. Önszántából és elvi megfontolásból. Azért, mert a Fidesz nemcsak a Kossuth téren, hanem Brüsszelben is feléli a jövőt. A kurucos döntésen csak annyi a bibircsók, hogy a párt tagságát már hetekkel korábban felfüggesztették az EPP-ben. Nem feltétlenül a hazai sumákságok és Bokros Lajos meghasonlott bajsza miatt. Ellenben azért, mert némi aprópetákért átültek a brit konzervatívok újonnan gründolt frakciójába. Ott aztán dagonyázhatnak az magasztos eszmékben: akad iszlámellenes belga, unióellenes cseh és a Kaczynsky-ikreket követő lengyel kolléga is.

  Bár az MDF kiakolbólítását jogilag csak a legközelebbi néppárti kongresszus teheti véglegessé, a politikai döntés már megszületett. Tudhatja ezt jól az új választmányi püspökfalat, Makay Zsolt is. Tudhatja, hogy a frakciót elhagyó pártoknak kizárás a jutalmuk. Így valójában egyáltalán nem voltak döntési helyzetben.

  Az MDF persze nem véletlenül cseszte rá az ajtót a néppárti frakcióra idén nyáron. Ha nem ülnek át, akkor a sajátos belső szabályok miatt az egyszem Bokros Lajos nem tudott volna magának tagságot csiholni a költségvetési bizottságban. Az ország Ibolyája pedig nem villantana díszvendégi kalapot Londonban, a nagyon is hálás toryk éves dzsemboriján.

  Bokros Lajos így új családban próbál az uniós költségvetés fodrászává válni. Embert próbáló feladat lehet ez, mert rosszmájú elemzések szerint az egykorvolt pénzügyér az elmúlt hónapokban „nem mutatott semmilyen hivatalosan dokumentálható aktivitást” Brüsszelben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr91464167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szmöre 2009.10.21. 16:12:06

@Az évek meg a rutin:

A trónörökös még a jegenyefára is kacsingat, feltéve ha parlamenti mandátumot remélhet felőle.

Háztáji fókák duruzsolása szerint még az MSZP-nél is járt 2004-ben. Őfelsége mindhol jól elvan.

magic11 · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/358-chrysler 2009.10.21. 16:12:40

ugyan most miért sajnáljátok lajostól azt a havi 2-3 millás fizetést? ő legalább egy derék bajszos magyar ember! méltó képviselőnk lesz!

statez 2009.10.21. 16:13:13

Az MDF az egyetlen párt, amelyik csodákra képes, ilyen politikai teljesítménnyel más párt már régen nem lenne parlamenti, más pártnak már régen nem lenne EP-képviselője. Tehát ismerjük el, Dávidék tudnak valamit, amit mások nem. Én tehát most sem írnám le őket, Ibolya és Karcsi kéz a kézben most is megugorhatja a parlamenti küszöböt. A helyzetük egyszerre könnyebb és nehezebb, mint 4 éve. Nehezebb, mert a párt imidzse minden korábbinál rosszabb, könnyebb, mert még soha ennyi szanaszét kóválygó szavazó nem volt, mint jövőre lesz...

Josef (K.) 2009.10.21. 16:19:31

1) Érdekes, hogy a "konzervatív" reakciósoknak mennyire ellenszenvesek a torryk.

2) @is:

A „Bokros nem mutatott semmilyen hivatalosan dokumentálható aktivitást” megjegyzésről és a Policy Solutions cégről.

A hvg-s cikküket lényegében a blogbejegyzésük alapján írták ( polkom.blog.hu/2009/10/09/szorgalmas_nagypartok_hiperaktiv_jobbik_es_a_nema_mdf ).

A blogbejegyzésükhöz több megjegyzést is írtam, melyekben többszörösen is megtámadtam a „Bokros nem mutatott semmilyen hivatalosan dokumentálható aktivitást” megjegyzésüket. Ezkre rendre válaszoltak, összefoglalom a válaszaikat:

1) Adtam egy linket (az EP hivatalos(!) honlapjára), amelyben beszámolnak Bokros bizottsági munkájáról, kérdéseiről:
A Policy Solutions válasza az volt, hogy:
Jó, jó, de az nem nagy súlyú dolog, és (gondolom kiengesztelésképpen) megírták, hogy Áder, Deutsch, Hankiss, Kósa (4 fideszes) vagy Szegedi (jobbikos) sem végzett dokumentálható munkát. Érdekes, ez kimaradt a hvg-s cikkükből, khm...

2) Megérdeztem, hogy a szlovák nyelvtörvény európai színre vitelét nem tartják-e nagy politikai súlyú ügynek? Hiszen az EP az egyik legfontosabb európai politikai szervezet, és Bokros érte el a legtöbbet ebben az ügyben a saját EP frakcióján belül.
Erre a Policy Solutions azt válaszolta: "Bokros felvetése az Európai Parlament harmadik legkisebb és ráadásul euroszkeptikus frakciójában nem éri el azt a szintet, mint (...) bármilyen lobbi tevékenység valamelyik meghatározó politikai erőben. Ezért nehezen említhető egy szinten mondjuk Tabajdi Csaba vagy Gyürk András frakción belüli munkájával. EZ TERMÉSZETESEN NEM BOKROS HIBÁJA: a körülményekből adódóan kisebb a képviselő úr befolyása, mint mondjuk a fideszeseké." Tehát ez azért nem fajsúlyos tett, mert Bokros egy kis fracióban ül, de ők is elismerik, hogy ez nem Bokros hibája. Ehhez képest erről sem ír egy sort sem a Policy Solutions a hvg-ben, khm 2...

3) Azt is megkérdeztem, hogy (tisztán technokrata szempontok alapján) az nem eredménye-e, hogy Bokros elérte, hogy az egyik legfontosabb Bizottság tagja legyen.
Erre azt válaszolták: "Bokros költségvetési bizottsági tagsága MINDENKÉPPEN FONTOS ÉRDEM, de elemzésünk kizárólag a képviselők szeptember havi munkáját elemezte." De korábbi elemzést nem készítettek, így ezt illett volna megemlíteni, khm 3...

A Reakció maga mondta ki, hogy a Policy Solutions milyen elemzést készített: "ROSSZMÁJÚ ELEMZÉSEK SZERINT"

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.10.21. 16:19:55

@statez:

"még soha ennyi szanaszét kóválygó szavazó nem volt, mint jövőre lesz... "

hajjajj, de még mennyire!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.10.21. 16:21:45

@Szmöre:

"még soha ennyi szanaszét kóválygó szavazó nem volt, mint jövőre lesz... "

Kis ország vagyunk. Mindegyik pártnál szép számmal látunk hivatalosan, vagy színfalak mögött felvállat udvari szakértőket.

Az anyag nem vész el, csak átalakul.

Szmöre 2009.10.21. 16:24:27

@Josef (K.):
"Érdekes, hogy a "konzervatív" reakciósoknak mennyire ellenszenvesek a torryk."

A post nem jellemezte a torykat, sem pozitív, sem negatív irányban. Az MDF álszent magatartását viszont igen.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.10.21. 16:27:34

@Josef (K.):
Az honnan jött, hogy ellenszenvesek lennének a toryk? A bejegyzésből biztosan nem. (Az EP-s frakciójuk azért kétségkívül sajátos. :))

==T== 2009.10.21. 17:45:20

@Zoli28: aki nemk ér a Jobbik cigányozásából az javaslom költözzön el Nógrádba vagy Borsodba...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.21. 18:38:55

@TuRuL_2k2:

"Ott aztán dagonyázhatnak az magasztos eszmékben: akad iszlámellenes belga, unióellenes cseh és a Kaczynsky-ikreket követő lengyel kolléga is."

Gondolom, ez a torykra is vonatkozik, nem?

Josef (K.) 2009.10.21. 18:41:42

@Szmöre: @TuRuL_2k2:

1)
"Ellenben azért, mert némi aprópetákért átültek a brit konzervatívok újonnan gründolt frakciójába. Ott aztán dagonyázhatnak az magasztos eszmékben: akad iszlámellenes belga, unióellenes cseh és a Kaczynsky-ikreket követő lengyel kolléga is."
Ha egy párt egy olyan egy olyan frakciót "gründol" (hiszen egyértelműen a torryk ötletéből, vezetésével született meg ez a frakció), melyben csúnya eszmékben lehet dagonyázni, az nem kritika a párt felé? Szerintem igen. Tudom, hogy a fenti két mondattal csak az mdf-et akartad kritizálni (a szándékod felől nem is volt kétségem), de a kritika valójában visszaszáll a torrykra. Ráadásul a kritika felerősödik, hiszen az mdf csak egyszerű tagként csatlakozott ehhez a "dagonyafrakcióhoz", míg a torryk vezető szerepet játszanak benne.

2) Szmöre, egyébként mit értesz "aprópeták" alatt?

Josef (K.) 2009.10.21. 18:48:37

@mavo:

Megelőztél, de én továbbléptem a gondolatmenetben :).

(A toryk nevét azonban többször is rosszul írtam le :(, ezért elnézést kérek.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.21. 18:53:58

@Josef (K.):

nekem az tetszett a linkelt blogban, hogy előbb leírják, nem volt dokumentálható, majd amikor kiderül, van dokumentum, szemrebbenés nélkül adnak új definíciót.

Egyébként meg baromság az egész. A nyelvtörvényes akció mindenütt téma volt, nem tudom, ennél mi dokumentáltabb kell. Google jó barátod ...

Josef (K.) 2009.10.21. 19:09:54

@mavo:

Igen, pontosan ez történt. Amint egy új érvet hoztam fel, azon nyomban változtatott a Policy Solutions definícióján. A lényeg az volt, hogy találjanak egy olyan definíciót a "hivatalosan dokumentálható aktivitást"-ra, ami alapján rámondhatták Bokrosra, hogy "nem mutatott semmilyen hivatalosan dokumentálható aktivitást". Persze egy csomó magyar EP képviselőre ráillet a definíciójuk (Áder, Deutsch, Hankiss stb), ezt a Policy Solutions is bevallotta, de a hvg-s cikkükben (érdekes módon) csak Bokrost említik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.21. 19:13:44

@Josef (K.):

a vicc az, hogy ez (a definíciók csűrése-csavarása) tipikus fórumdroid technika, szóval baromi komoly lehet a társaság ...

(jaj, még mindig röhögök, amikor a "fideszes képviselő" lett csak Stumpf Istvánná átdefiniálva, és csak 1998-2000 közt)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.21. 19:14:34

1998-2002. Bocs az elírásért.

kamasuka 2009.10.21. 19:22:48

index.hu/belfold/2009/10/21/kosa_lajos_alazta_a_nyiregyhazi_noket/

Ezek 5%ot kapnának?

Előbb veszi be Kuncze Gábor a ciánkapszulát ciánisztánban, mint az MDF 5%os párt legyen!

Oblomov 2009.10.21. 20:10:44

"Ha nem ülnek át, akkor a sajátos belső szabályok miatt az egyszem Bokros Lajos nem tudott volna magának tagságot csiholni a költségvetési bizottságban."

Mi a probléma azzal a bizottsági tagsággal, kedves szmöre?

Josef (K.) 2009.10.21. 20:28:44

@Oblomov:

Igen, ezt én sem értettem Szmöre írásában. Az ember azt gondolná, hogy Magyarországnak az a jó, ha a magyar képviselők fontos bizottságokban kapnak helyet. Lehet, hogy Szmöre szerint ez nem vonatkozik az mdf-es képviselőkre.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.10.21. 20:39:39

pár éve van az, hogy valahányszor csak az emdéef nevű trágya szóba kerül, egy megerősítést kapok: igen, csaljál adót, amennyit csak tudsz, nehogy ezek éljenek má belőled...
nincs bennem emiatt szégyen meg semmi ilyesmi

www.youtube.com/watch?v=Hq93x1hsgjU

Oblomov 2009.10.21. 20:42:35

@Josef (K.): meglehet, h. a "sajátos belső szabályok miatt" fideszes kerülhetett volna oda, és ez fáj. De ki? Áder, Deutsch, Hankiss, melyik? Vagy a költségvetésibe bármelyik jobb Bokrosnál?

Szmöre 2009.10.21. 20:44:07

@Josef (K.):

Ha már rákérdezel. A toryk az eddigi jelek alapján hibát vétettek a néppártból való kilépéssel. Nem játszhatják el egy nagy frakcióban a mérleg nyelvét, kevesebb a felszólalási idő, kevesebb bizottsági tisztségre van lehetőségük. Ezért már a szigetországi sajtó is cseszegeti őket. Így 5 év múlva valószínűleg visszatérnek. A frakcióalapításhoz össze kellett gyűjteniük bizonyos számú képviselőt bizonyos számú országból, az MDF pedig partner volt ebben. Ha ez tory-kritika, akkor felőlem akár annak is veheted.

@Oblomov:

A költségvetési bizottsággal semmi gond nincs. Azzal sem, ha Bokros beül. Sőt. Az a jó, ha oda ül be. Az ezt övező álszent kommunikációval viszont már gondom van. A fent említett tagság megszerzéséért az MDF ugyanis átlépett egy másik frakcióba, tudván, hogy ki fogják zárni. Amikor ez véglegessé válik, akkor kiállnak és azt mondják, a Fidesz demagógiája miatt kell kilépni. Na ez utóbbival van bajom.

Oblomov 2009.10.21. 20:54:24

@Szmöre: "Az Európai Néppártban "egyfajta eljárást" indítottak az MDF ellen, mert Bokros Lajos kilépett a frakcióból, s köze lehet ehhez az MDF és a Fidesz közötti "nem túl szívélyes viszonynak" is - mondta a választmány elnöke."

Ezt linkelte az inforádiótól, erre gondol? Demagógiát nem említenek, mármint az inforádiónál.

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2009.10.21. 21:08:43

Hmmm, nálunk az asszonnyal pettingnek hívjuk, de ezek szerint van, aki becézi :)

Oblomov 2009.10.21. 21:24:33

@Szmöre: még valami: "A fent említett tagság megszerzéséért az MDF ugyanis átlépett egy másik frakcióba, tudván, hogy ki fogják zárni."

Tehát még nem zárták ki őket. (A fidesz ugyan kérte az MDF kizárását, de a torykét nem.) Mi van, ha a toryk túl nagy falat lesz, és ennek oldalvizén az MDF-t se zárják ki? Átírod a posztot, vagy akkor már sajtós leszel valamelyik államtitkárságon?
/És ha nem tud majd a fidesz kormányt alakítani az MDF nélkül? ;)/

Szmöre 2009.10.21. 21:44:07

@Oblomov:

Ha rákeresel, akkor a demagógia is elhangzik a Fidesszel összefüggésben, de azt hiszem nem ez a lényeg.

A másik gondolatfuttatást nem teljesen értem. Az MDF tagságát már felfüggesztették, de kizárni - mint a pártoknál általában - csak a legközelebbi kongresszus tud. A cikkek is hozták ezt.

A "toryk" valóban elég nagy falat, ráadásul nem a Európai Néppártban vannak, sohasem voltak, így nem is lehetne őket kizárni. Ezen tények mentén a cikket sem kell újraírni.

Megköszönve a bizalmat jelzem, hogy nem leszek sajtós sehol :)

Oblomov 2009.10.21. 21:53:23

@Szmöre: rendicsek. A túl konzerveket fel se veszik, v. előbb-utóbb kizár(at)ják. :)

Szmöre 2009.10.21. 22:18:22

Nem biztos, hogy megértettük egymást :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.21. 22:28:39

@Szmöre:

"A "toryk" valóban elég nagy falat, ráadásul nem a Európai Néppártban vannak, sohasem voltak, így nem is lehetne őket kizárni."

"A toryk az eddigi jelek alapján hibát vétettek a néppártból való kilépéssel."

Kezd érdekelni, hogyan léptek ki, ha _soha_ nem voltak tagok.

Oblomov 2009.10.21. 22:31:29

@Szmöre: eszmét nem cseréltünk, az tény. :)))

Szmöre 2009.10.21. 22:35:12

@mavo: jogos, hibásan fogalmaztam, a toryk EPP-ED frakcióból léptek ki. Az EPP-nek, mint pártnak viszont nem voltak tagjai - így a már helyes a fenti gondolat.

Remélem megnyugató.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.21. 22:50:04

@Szmöre:

Várjávárjá, van még egy bibi.

Korábban azt írtad: "Amikor ez véglegessé válik, akkor kiállnak és azt mondják, a Fidesz demagógiája miatt kell kilépni. Na ez utóbbival van bajom."

Amikor jön a rákérdezés, hogy akkor volt-e a demagógia említve, mert az általad adott linkben egy kanyi szó nincs róla, ez a válasz:

"Ha rákeresel, akkor a demagógia is elhangzik a Fidesszel összefüggésben, de azt hiszem nem ez a lényeg."

Szóval most akkor konkrétan azzal van bajod, vagy pedig nem is lényeg?

Teljesen összehabarod az agyamat, ember.

Egyébként semmi baj nem lenne ezzel az összelapátolt micsodával: a reakció a fideszt szereti, és onnan nézve az emdéef gonosz áruló, tehát időnként oda kell nekik baszni, tök mindegy, hogy miért. Ha egy izé "rosszmájú" khm ... "elemzés" akad útba, akkor azzal. Ha közben az egyébként hype-olt torykba is jó alaposan belerúgunk, hát úgy. Csak akkor utána ezt fel is kell vállalni: igen, utáljuk az áruló emdéefet, coki te pogány, eb ura fakó.

Nagy a sansza, hogy úgy sem fognak bejutnia parlamentbe, de mindegy.

Oblomov 2009.10.21. 23:15:41

@mavo: bántotta itt valaki Bokrost, vagy az angol konzikat? Még TURUL_2k2 se (aki olvasószerkeszt)! Bár ő mondjuk enyhén rosszalta a toryk frakcióválasztását. :)

Szmöre 2009.10.21. 23:19:49

hohó, még a végén rásütöd a blogra, hogy Fidesz-közeli, óvatosan ezzel :)
Erre a blogra sokféle ember sokfélét ír. A magam részéről nem kedvelem az MDF ténykedését, ennyi biztos.

A postban megénekelt érvelés a hivatkozott cikkben valóban nincs benne, egy csomó más korábbiban meg igen, ennek boncolgatása valóban nem lényeg, fenntartom.

Szerintem meg bejutnak a parlamentbe.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.21. 23:24:36

@Oblomov:

persze, hogy nem. Náluk úgy hangzik a nem bántás, hogy "némi aprópetákért átültek", a toryk "gründoltak", Makay Zsoltot "püspökfalatnak" (az a csirke segge, ugyebár) nembántották, és hát az utóbbi idők egyik legszebb nembántása, hogy "dagonyázhatnak". És kifejezetten nembántásból került bele a jónevű elemző cég, amely egyébként meg is említi a nyelvtörvény esetét, ám bokros szerepét ... szóval nem nagyítja fel.

Nyami-nyami.

Érdekelne, mit írnak arról, akit nem kedvelnek ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.21. 23:28:22

@Szmöre:

már ne haragudj, de konkrétan leírta itt valaki, hogy a szerk a fideszt szeresse. Amivel ismétlem, semmi bajom. Sőt, az őszinte pozícionálás nekem tetszik, és a reakciót csak a legnagyobb rosszindulattal lehetne pártmédiának nevezni. Ugyanis egyértelműen nem az.

Nem merek fogadni az emdéef sorsáról, de szerintem nem jutnak be. Ha nem ilyen kevesen mentek volna európa savazni, oda se jutnak már be. Ez van, nem jó ómen a fidesszel összeveszni.

Pelso.. 2009.10.22. 08:48:23

@mavo: Nem pártmédia, -szerencsére. Lehet ezt árnyaltabban is művelni:)
Az viszont nyilvánvaló, hogy (itt is) jól ki lehet használni a blogszféra egyre inkább növekvő közvéleményre gyakorolt hatását.

Josef (K.) 2009.10.22. 16:07:39

@Szmöre:

"A toryk az eddigi jelek alapján hibát vétettek a néppártból való kilépéssel. (...) Ezért már a szigetországi sajtó is cseszegeti őket. (...) Ha ez tory-kritika, akkor felőlem akár annak is veheted."

Mi az, hogy felőled akár kritikának is vehetem? Ez nem szubjektív hozzáállás kérdése. Ez kritika. Egy pártról azt írod, hogy szerinted hibát követett el ("az eddigi jelek szerint"), ez azt jelenti, hogy bírálod, kritizálod a párt cselekedetét. Te magad írod, hogy a szigetországi sajtó (bár gondolom csak egy része) is ír erről az állítólagos hibáról, a te fogalmazásodban "cseszegeti" ezzel a torykat.

Szmöre, ennyire nehéz beismerni, hogy kritikát fogalmaztál meg a toryk egy cselekedetével kapcsolatban? (Ez kritika, és nemcsak "felőled vehetem kritikának".) Ennyire nehéz beismerni, hogy az mdf "cseszegetése" közben belerúgtál a torykba is? (Ne süllyedj már a Policy Solutions szintjére, akiknek az elemzését még te is a "rosszmájú" kategóriába sorolod.)

Az viszont helyes, hogy örülsz annak, hogy Bokros az EP egyik legfontosabb bizottságának (a költségvetési bizottságnak) a tagja lett.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.10.22. 16:16:04

@Josef (K.): csak nem egy érzékeny MDF-es külügyest tisztelhetünk személyedben? :)

Kívülről nézve viccesen sok energiát ölsz a kritika szó használatának kritikájába, lehet, h. ez kontraproduktív ;)

Josef (K.) 2009.10.22. 17:07:17

@rajcsányi.gellért (ergé):

1) "csak nem egy érzékeny MDF-es külügyest tisztelhetünk személyedben?"

Nem. De ez miért fontos? Remélem nem terjed el a Reakción az a szokás, hogy az érvek helyett a kommentelők személyére terelődjön a hangsúly.

2) "Kívülről nézve viccesen sok energiát ölsz a kritika szó használatának kritikájába, lehet, h. ez kontraproduktív".

Nem szeretem azt, hogy ha valakinek az eszmefuttatásában (blogbejegyzésében) rámutatnak egy egyszerű tényre (ami nem tetszik a blogírójának), akkor az először tagadja a dolgot, majd miután tarthatatlanná válik a érvelése, akkor elkezdi a definíciók csűrését, csavarását.

Ilyen volt az, amikor Szmöre az alábbi mondataiban:
"Ellenben azért, mert némi aprópetákért átültek a brit konzervatívok újonnan gründolt frakciójába. Ott aztán dagonyázhatnak az magasztos eszmékben: akad iszlámellenes belga, unióellenes cseh és a Kaczynsky-ikreket követő lengyel kolléga is."
nem ismerte fel, hogy ezzel a tory-kat is kritizálta, majd elkezdte magyarázni a bizonyítványát (a "toryk hibáztak, "felőlem akár veheted kritikának").

A Policy Solutions esetében (fent már megadtam a linket) hasonló eset történt.
Amint egy új érvet hoztam fel, azon nyomban változtatott a Policy Solutions definícióján. A lényeg az volt, hogy találjanak egy olyan definíciót a "hivatalosan dokumentálható aktivitást"-ra, ami alapján rámondhatták Bokrosra, hogy "nem mutatott semmilyen hivatalosan dokumentálható aktivitást".

Igen, igazad van, ilyen helyzetekben sok energiát ölök abba, hogy szájbarágósan elmagyarázzam, hogy miért tarthatatlan ez a fajta csűrés-csavarás.(Túl sok energiát is :(...) Lehet, hogy ez kontraproduktív. Lehet, hogy kevésbé produktív, mint a személyeskedés. Mindenesetre örültem annak, hogy pl. mavo elolvasta a Policy Solutions-szal folytatott vitámat, és ő is hasonlóképpen látta a helyzetet.

Josef (K.) 2009.10.22. 17:36:55

@Oli bácsi:

Oli bácsi, gondolom csak véletlenül kerülte el a figyelmedet, hogy tegnap már kijavítottam magam, sőt elnézést is kértem emiatt. (Te nem nézted el, nem baj.)

Annak azonban örülök, hogy az érdemi mondandóm megcáfolásra is szenteltél időt, és sok érvet hoztál fel. Ezzel is csattanós ellenválaszt adtál arra a félelmemre, hogy a Reakción kezd kialakulni az a szokás, hogy az érvek helyett a személyeskedésre terelődik a hangsúly.

ÁrPi 2009.10.22. 18:00:48

@Oblomov:

" A túl konzerveket fel se veszik, v. előbb-utóbb kizár(at)ják. :)"

Talán az EP-Néppártból-kilépó-toryk-gründolta újdon EP-frakciót neveznéd te tán (vagy bárki) túlkonzervnek???

ÁrPi 2009.10.22. 18:02:33

@ÁrPi: Öööizé természetesen nem az adott európai pártból hanem az EP-frakciószövetségüket hagyták ott tory-ék.

ÁrPi 2009.10.22. 18:12:32

@Josef (K.):

Írod Szmörének:

"Az viszont helyes, hogy örülsz annak, hogy Bokros az EP egyik legfontosabb bizottságának (a költségvetési bizottságnak) a tagja lett."

Ehhez a Josef-i gondolathoz viszont érdekelne Szmöre konfabulációja vagyishogy miért és hogyan lészen öröm az ilyesmi a nevezett EU-képviselő képviseltjeinek :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.22. 18:13:04

@Josef (K.):

van egy rossz szokásom: ha forrást adnak szeretek utána nézni ...

Oblomov 2009.10.22. 18:30:12

@ÁrPi: lexarom, mit hagytak ott. Lényegalényeg, h. a torryk radicionálisan konzik, és eszerint a néppárton kívül is van élet az ilyeneknek. Ez nem kis probléma szmöre posztjával, amit úgyse akaródzik tudomásul venni annak, aki MDF-t zsigerileg nem szeret. Szmöre mindezt beismer, TURUL_2k2 meg nem.

@Josef (K.): történetes Oli most nem nézte be a kifogásolt valamit. Ellentétben velem, aki eddigelé szintén konzekvensen rosszul írtam, sajnálom.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.10.22. 18:33:37

@Josef (K.):
nem kerülte el, pedagógiai célzatból tettem.

A plusz 'r' betűn való lovaglás pontosan ugyanannyira értelmes, mint a 'kritika' szó jelentéstartományán való ugrabugrálás. Semennyire.

Aki eddigi netes életének mintegy harminc hozzászólásából kb. húszat Bokrosra és a néppárti frakcióból való távozásának körülményeire pazarolt, azt vagy most baszta ki a nője esetleg súlyos bajuszfétisizmusa van vagy ő maga Kerék-Bárczy Szabolcs.
Más nem lehetséges.

Csókolom.

ÁrPi 2009.10.22. 18:46:53

@Oblomov:

" és eszerint a néppárton kívül is van élet az ilyeneknek."

Van. Höhöhö, noDEazért ez a tory-k dominálta izé többkomponensü,

és sajátos EP-párt-morzsák is tapadnak hozzá alkotóelemként.

Valamint nem vagyunk most itthon, hogy ugyanúgy igaz lehessen a kicsiny retorikai analógia (az itthoni Orbán-fóbia klasszikusához hasonlatosan)

"EU (Néppárto )-n kivül is van élet"

:-)

Josef (K.) 2009.10.22. 18:51:22

@Oli bácsi:

Hát három elég szar opciót adtál nekem. :)

Az azonban már kezd tetszeni, hogy végre a mondandóm egy részét (bár ez csak egy nagyon kis része volt) is kritika alá veszed, de a hangsúly nagyobb része még mindig a személyeskedésen van. Ez a személyeskedés valami divat lehet itt a Reakción.

Josef (K.) 2009.10.22. 18:58:29

@Oli bácsi:

Hát három elég szar opciót adtál. :)

Az azonban már tetszik, hogy végre a mondandóm egy részét (bár ez csak egy kicsi része volt) is kritika alá veszed, de a hangsúly még mindig a személyeskedésen van. Ez a személyeskedés valami új, reakciós divat lehet.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.22. 19:28:33

@Oli bácsi:

"Aki eddigi netes életének mintegy harminc hozzászólásából kb. húszat Bokrosra és a néppárti frakcióból való távozásának körülményeire pazarolt, azt vagy most baszta ki a nője esetleg súlyos bajuszfétisizmusa van vagy ő maga Kerék-Bárczy Szabolcs."

Esetleg szmöre maga, akit annyira érdekelt Bokros, hogy összelapátolja ezt a szerencsétlen postot.

Annyira vicces, amikor egy társaság elkezd rugózni valamin, aztán amikor mások is elkezdenek rajta rugózni, akkor akik eredetileg elkezdték, hirtelen előkapják a "há de ciki ezen rugózni" maszlagot.

Na pattantam le, ebből sok érdemleges nem lesz. Igaz, utólag belátom, nem is ez volt a post célja, hanem a szar kenegetése, csak egy ideig reménykedtem.

Oblomov 2009.10.22. 19:30:39

@ÁrPi: nem értem. Retorikailag: Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est. De a fideszszepticizmus sem egyenlő az euroszkepticizmusssal, sőt. Lásd még: európai értelemben vett konzervativizmus. :))

Josef (K.) 2009.10.22. 20:29:16

@mavo:

Ne legyél ennyire pesszimista, azért kipréseltünk pár dolgot (veled és Oblomovval). Például Szmöre elismerte, hogy jó, hogy Bokros az EP egyik legfontosabb bizottságának (a költségvetési bizottságnak) a tagja lett (erről még Szmörének elvileg lesz egy menete ÁrPi-nál ;) ), és sikerült a tory-kritikát is elismertetni (ha csak annyira is, hogy: "a toryk az eddigi jelek alapján hibát vétettek(...). Ha ez tory-kritika, akkor felőlem akár annak is veheted." ).

Azzal meg ne törődj, hogy hirtelen megjelent több reakciós (rajcsányi.gellért (ergé), Oli bácsi), és elkezdtek személyeskedni ("érzékeny MDF-es külügyes", "bajuszfétisizmus", "Kerék-Bárczy Szabolcs"), meg előkapták (ahogy írtad is) a "há de ciki ezen rugózni" maszlagot (miközben mi csak szmöre rugózására reagáltunk). Az az igazság, hogy beégtek ezzel a blogbejegyezéssel, ergé és Oli bácsi meg csak próbálják (nem túl szép eszközökkel) a mundér becsületét védeni.

Google 2009.10.22. 20:43:30

@Josef (K.):

Rajtuk (RG, Oli bácsi, Szmöre) kívül már csak az Olvasók vannak, akik azóta sem értik, miért pedáloznak annyit valakik egy - ebben az esetben - kóválygó politikus reputációjának a megvédésén.
De üsse kő, valamiért megérheti nekik!
Ami ezt az európai értelemben vettet illeti, az angolokkal ne hasonlítgassuk magunkat, valamelyikünk szigeten van. Attól függ, honnan nézzük de.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.10.22. 21:23:44

@Google: Bokros a konzervatív?
És a világ a nagysága elé leborult, csak a hülyemagyarok nem értik meg.
Nyöhehe

Oblomov 2009.10.22. 21:31:13

@Google: csak szurkolunk, hogy -szmörével szólva - tudjon "az uniós költségvetés fodrászává válni". És miért ne hasonlítgassunk? Kompország. :)

Oblomov 2009.10.22. 21:34:23

@tölgy: konzervatívok.blogspot.com a fideszre esküszik?

Josef (K.) 2009.10.22. 21:53:29

@Google:

"miért pedáloznak annyit valakik egy - ebben az esetben - kóválygó politikus reputációjának a megvédésén."

Kedves Google (Olvasó)!

1) Fordítva is feltehetted volna a kérdést: "Miért pedáloznak annyit valakik (Szmöre, Policy Solutions), hogy egy politikust lejárassanak?"

2) Olvastam egy kijelentést a Policy Solutions blogjában (az indexről kerültem oda), ami nem felelt meg a valóságnak, ez jelent meg a hvg-ben is, erre hivatkozott Szmöre is. Ezt a kijelentést támadtam meg (lásd a Policy Solutions-szel való hosszú levelezésemet), hiszen az nem volt igaz. Gondolom, azt te sem bánod, ha a kommentelők a tényeknek megfelelőlen igazítják ki a blogbejegyezéseket, ha blogírók (finoman szólva) nem bontják ki az igazság minden szeletét.

3) Azon én is elgondolkoztam, hogy miért nekem kell megvédenem Bokrost (egy csomó energiát befektetve ebbe). Világos volt, hogy a Policy Solutions blogbejegyezése azért készült, hogy azután abból cikkek szülessenek (pl. a hvg-s cikk). Az mdf régóta küzd azzal, hogy ne legyen ignorálva a sajtó által, bekerüljön a híradókba, stb.
A Policy Solutions bejegyezését olvasva láttam, hogy egy jó kis negatív sajtóhírben lesznek benne. Az olvasók meg úgysem néznek utána, hogy a hír igaz-e vagy sem? A szmörék meg majd ezzel a mondattal tromfolnak a blogokban. Ilyenkor miért nem regisztrálja magát Kerék-Bárczy Szabolcs (ha már őt említettük korábban), és miért nem ő levelezik hosszan a PS embereivel. Miért nekem kell (egy csomó energiát befektetve) az igazság (ignorált, elfelejtett) szeleteit kibontanom? Ezen én is gondolkoztam már...

4) Az "európai értelemben vettel" meg Oblomovhoz fordulj, én ilyen mélységekbe :) nem megyek bele. Megelégszem azzal is, ha nem ferdítik el a tényeket nagyon.

Remélem kielégítő választ adtam.

Josef (K.) 2009.10.22. 21:54:33

@Oblomov:

Ja, látom, hogy már válaszoltál az "európai értelemben vett"-re :)

Szmöre 2009.10.22. 22:22:43

Oli bá,

Én is elírtam, ne csak Gellértet, engemet is üss!

Oblomov 2009.10.22. 22:24:02

@tölgy:

Ezerszer Messiások
A magyar Messiások.

:)

Google 2009.10.23. 14:07:17

@Josef (K.):

A P.S., Szmöre, de mi valahányan sem tudunk lejáratni egy politikust, de megértheted, ajnározni sem fogunk egy nem olyan régen még a szocialisták színeiben tevékenykedő valakit, akinek mellesleg az érdemeiről sem vagyunk annyira meggyőződve, amint az az ő köreiben dívik és illik.
A nemtetszés mégis inkább szól az elnökasszonynak, aki sokat tett azért, hogy ez a viszony olyan legyen, amilyen. Kőbe véste, megfogadta, sem Orbánt, sem Gyurcsányt nem segíti, de azért aki akarta, látta, hogy Gyurcsányt egy kicsit mégiscsak igen.
Az iraki háborút illetően, Amerikában járt, onnan hazatérve nagy meggyőződéssel mondta, hogy Bushék helyes úton járnak, ezt kell tenni.
Valahogy mindig úgy politizál az elnökasszony, mintha holnap nem is lenne, hanem csak mindig ma.
Mintha a tetteinek nem lennének, nem lehetnének következményei.
Így látszik kívülről, de ez is csak egy nézőpont.

Oblomov 2009.10.23. 14:50:10

@Google: "azért aki akarta, látta, hogy ..." :))
Aki akarja, az lássa már, h. helyzetbe kerültek, s ezzel talán mi is jobban, mint nélkülük. Lehet, h. Viktorék majd nagyon kirukkolnak persze a tutival, és semmi szükség nem lesz egyéb pol-i képviseletre.
De várom a kafkai banktisztviselő egyéb nézőpontjait én is. Esetleg ő is kívülről közelíti a problémát. :)

tevevanegypupu 2009.10.23. 16:15:59

@Google:
Mas orszagban ahol valoban demokracia van, Ibolya es Herenyi mar nem lennenek politikusok. Valoszinuleg Lajos sem.
Nalunk mas a helyzet, legalabbis eddig az volt. Hogy maradhattak es hogy meg mindig tamogatjak oket, az elsosorban a tamogatokat minositi, Lajosek hulyek lennenek, ha nem hasznalnak ki a helyzetet. Hogy beult a valodi fasisztak koze az nem szamit, a lenyeg, hogy helyzetbe kerultek.((:

ÁrPi 2009.10.23. 16:43:08

Ezt a pénzügyi költségvetési bizottsági tagot miként preferálhatja Dávid Ibolya úgymint az ő (mdf) miniszterelnökjelöltjét? (t.i. nyilatkozatot sajtoltak ki belőle ME-jelöltjéről).

(Retorikailag) El akarja mozdítani talán arról az említetten igenjó EU-bizottsági poziciról ahová éppmost kerül Lajos?!
Miniszterelnökjelöltet akar állítani Bokros személyében Magyarországra.

Idéznem kell egy idevágó mondatot:

"Annyira vicces, amikor egy társaság elkezd rugózni valamin, aztán amikor mások is elkezdenek rajta rugózni, akkor akik eredetileg elkezdték, hirtelen előkapják a "há de ciki ezen rugózni" maszlagot."

Oblomov 2009.10.23. 18:13:13

@tevevanegypupu: Marokkóból vagy honnan nyilván másként látszik, de nálunk a leadott szavazatok 5 %-ka elég egy eu-s mandátumra. Nem dem-s az ilyet vitatni, betudom a honvágynak. :)

@ÁrPi: Lehet úgy van vele Ibolya asszony, h. az EU pénzügyileg talán átvészeli Bokros hiányát, de Mo. nem biztos. Fideszék lassan négy éve már, h. mondogatják mit nem kell tenni, de mintha gőzük sem lenne, mit kéne. Bokros jelöltnek azért jó, mert neki talán elárulják majd. Mérget nem vennék rá, csak lehet hogy.

tevevanegypupu 2009.10.23. 18:25:08

@Oblomov:
Hat eppen errol az ot szazalekrol beszeltem.(: Ugyan mar honvagy..itt is ugyanugy lehet latni a Lajost a televizioban mint otthon, nem hianyzik nekem jobban mint maganak. Bar mostanaban nem mutatjak annyit.(:

Oblomov 2009.10.23. 18:51:10

Kicsit buherálni kéne a blogmotoron. Mintha lenne kis spétje.

Oblomov 2009.10.23. 19:37:45

@tevevanegypupu: "Hogy maradhattak es hogy meg mindig tamogatjak oket, az elsosorban a tamogatokat minositi,".

Nemtom milyen konkrét vádjai vannak (a szokásos hablatyon kívül) de öt százalékot kapni úgy, h. sem a helyhatóságokba, sem kormányzati szerepkörbe kerülni nincs sok esélyük, ezért szavazóik személyes előnyöket sem remélhetnek, azt én szépnek minősítem, hisz a szavazóiknak (valahol) valami érdek nélkül tetszik bennük. Persze ha tényleg faszisták, az más, akkor majd a júnió Bokrost a torrykkal együtt szépen kitiltja Brüsszelből. Még szép.

tevevanegypupu 2009.10.23. 19:58:25

@Oblomov:
Tisztelet tarsasag es Leisztinger utan a hit gyulekezet..sokan vannak. Nem tudom valoban olyan onzetlenek-e?(:

Tehetetlen Dodó 2009.10.23. 20:15:29

@tevevanegypupu: Ibi nagy túlélő. Nem csodálkoznék, ha valahogy megint beüzletelné magát a parlamentbe. Ráadásul most még külön hajtóerő az az áldott mentelmi jog is.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.10.23. 20:15:46

@Szmöre: ööö, az utókor számára szögezzük le, én egyszer sem írtam két r-rel a torykat, Oli bá véletlenül címezte nekem a sorokat.

Phű, kései kutatóim munkáját ezzel megkönnyítettem.

Oblomov 2009.10.23. 20:16:13

@tevevanegypupu: a hitgyüliben Kósa Lajos után tartott Herényi előadást. Nem tudta?

tevevanegypupu 2009.10.23. 20:30:59

@Oblomov:
Hogyne tudnam. De ugy latszik a ven kujonoknak David Ibolya jobban tetszik.(:

Josef (K.) 2009.10.23. 22:05:49

@Google:
@Oblomov:
@ÁrPi:

Örülök, hogy érdeklődnek az én nézőpont iránt. Elnézést, hogy ilyen későn válaszolok, de érdekes dolgok történnek körülöttem. Ma reggel fura alakok látogattak meg, megették a reggelimet, és valami perről beszéletek.

A nézőpontom hosszú lesz, így azt javaslom, hogy bontsuk több részre az dolgot: ott van Lajos, és ott vannak Ibolyáék (=Ibi&Karesz). Lajosról jobb véleményem van, mint Ibolyáékról, ez majd ki is fog derülni. Sőt tovább bontom a dolgot, először csak Bokros Lajos pénzügyminiszterségéről mondom el a véleményemet, a további karrierjére csak később térek rá.

Elöljáróban ki kell ábrándítanom egyeseket,
nem vagyok "belső ember". Ezzel kapcsolatban azonban érdemes megemlíteni, hogy egyes reakciós szerzők milyen érdekesen viselkednek. A kommentjeimben nem személyeskedtem, de ők rögtön elkezdtek a személyemre tippelni pl. "érzékeny MDF-es külügyes" (RG), sőt a blog egy másik oldalán [ ahol addig meg sem jelentem :) ! ] is írt rólam egy koma, arra tippelt, hogy biztos Lajos tanácsadója vagyok. Persze ha valaki azt mondja, hogy a reakciós szerzők mondjuk fizetett fideszes emberkék, akkor rögtön megy a nagy felháborodás. Ellenben ők mondhatnak hasonlókat másokról.

Na de vissza Lajos pénzügyminiszterséghez.
Három dolgot gondolatot szeretnék megosztani veletek:

1) A Bokros-törésvonal akkor és most

Azt tapasztalom, hogy a legtöbben elfelejtették, hogy annak idején (1995 márc. - 1996. febr.) mit gondoltak Lajosról.
Ma már nagyon másként emlékszünk vissza a dolgokra, most már kialakult a baloldali "Bokros Lajos szupersztár" legenda, és a "Mas orszagban ahol valoban demokracia van Bajusz Lajos nem lenne politikus" (à la tevevanegypupu) jellegű jobbos toposzok.

Annak idején Lajos nem volt népszerű sem a balodaliak, sem jobboldaliak körében. Akik meg szimpatizáltak vele, azok között voltak mind bal-, mind jobboldaliak. Horn Gyula is megpróbált minden rosszat Bokrosra hárítani, és a szoci szavazók felé kacsintva azt jelezni, hogy Bokros, ha formálisan nem is, de valójában szdsz-es. Én akkor egyetemista voltam, az egyetemisták általában nem szerették (lásd: 2000 Ft-os tandíj elleni tüntetés). Azok az évfolyamtársaim, akik viszont szimpatizáltak vele, nagyon vegyes pártállásúak voltak. Anyukám egyik barátnőjének az apja [aki 1998-ban azt mondta a (nagyon balos) lányának, hogy halála előtt az az utolsó kivánsága a lánya felé, hogy szavazzon a Fideszre (a lánya meg is tette)] mindig mondogatta nekem 1995 táján, hogy Bokros az értelmesen ember az akkori mszp-szdsz kormányban. Tehát annak idején, legalábbis az én tapasztalataim szerint, a Bokros-szimpatizáns/Bokros-ellenes törésvonal nagyon nem a bal/jobb törésvonal mentén volt.

2) Bokros-csomag

Arról szó sincs, hogy Bokros Lajos a világ legjobb szakembere, de jó szakember. Hasonlóan: a Bokros-csomag nem a világ legjobb stabilizáció csomagja volt [lásd: fogkezelések :( ], de Bokros azért normálisan végrehajtotta a stabilizációt.
Én így láttam.

3) Na és a lényeg

A végére tettem azt, ami szerintem a lényeg. Én emlékszem arra, hogy mi miatt szimpatizáltam annak idején Bokrossal (a családomban egyedül voltam ezzel, ebből származtak is konfliktusok): azért, mert Bokros normálisan, érvekkel alátámasztva, magyarázta el, hogy mit miért csinál. Érthetően elmagyarázta a gazdasági folyamatokat alapjainak legalább egy-két aspektusát. Felnőtt, értelmes embereknek nézte a választókat. Ez tetszett, ezt addig nem láttam, és ezt hiányolom azóta is. Bokros óta a magyar politikusok makrogazdasági kommunikációja két irányba ment el. 1) A főirány (mszp, fidesz): ha mi jövünk, akkor minden jobb lesz csak attól, hogy mi vagyunk kormányon, nem kell a részletekről beszélni; ja, és osztogatunk (13., 14. havi nyugdíj). 2) A mellékszál pedig az szdsz és Kóka idóta szövegelése a piacról. Szerintem a jobbosok többsége ezzel keveri Bokrost, hiszen Bokros is piacpárti. De Kóka (Bokrossal ellentétben) sohasem vezetett logikusan végig egy gondolatmenetet, csak nyomta a hülye betanult rizsát.

Pár hónapja láttam egy (8-9 részes) youtube videót (sajnos már leszedték), ahol Bokros elemi fogalmakkal, de logikusan magyarázta el (nyilván csak nagy vonalakban, egy csomó részletet elhanyagolva), hogy mi az oka a világ gazdasági válságnak, miért erősebb nálunk ez (azaz, hogy hogyan csesztük el), és mit kell tenni ilyenkor, és miért azt kell tenni.

Miért nem hallunk hasonlóan felépített konzisztens előadásokat az mszp és a fidesz gazdaság politikusaitól? Ahol elmagyaráznák, hogy mit akarnak csinálni és miért. Bokros megteszi ezt.

Így látszik ez felőlem, Google, de ez is csak egy nézőpont.

Nem jutottam el sokáig,de itt most megállok. Folytatás következhet [Lajos-2 (a karrier folytatása), Ibolya-1 (eltávolodás a fidesztől), Ibolya-2 (Az Ud Zrt ügy), Finálé (Lajos és Ibi egyesül)], de csak akkor, ha igény van rá - ezt elsősorban Googletől, Oblomovtól és ÁrPitól kérdezem - ugyanis spórolnom kell az energiámmal a peremre.

Josef (K.) 2009.10.23. 22:13:56

@tevevanegypupu:

"Tisztelet tarsasag es Leisztinger utan a hit gyulekezet..sokan vannak."

Ezek tényleg fura ügyek, ezekről is akartam írni, de az időm véges. Ha kibontjuk a részleteket (ahogy Oblomov el is kezdte), akkor nagyon meglepő dolgokat találunk.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.10.23. 23:01:33

@rajcsányi.gellért (ergé):
Nem, abszolúte neked cimeztem: EZ a posztkádári maszatolás, a felelősség elháritása.

Oblomov 2009.10.23. 23:23:52

@Josef (K.): "Ma reggel fura alakok látogattak meg, megették a reggelimet, és valami perről beszéletek."

Szóval egy "Per"-ről? Ühüm. :)

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.10.23. 23:24:07

@Josef (K.):
- egy videó, ami eltűnt, de megvolt.
- egy ismerős apukája, aki jó fejnek tartotta Bokrost,
- egy ember, aki sohasem személyeskedik (erről majd osborne-t kérdezd, lécce, akinél jellemhibázni kezdtél, mert ott kommentelt, ahol neked nem teccett)

Mennyi érv.

Oblomov 2009.10.24. 00:54:12

@Josef (K.): átdumáltuk már ezeket a dolgokat eme blogon sokszor. Árkok stabilak.

tevevanegypupu 2009.10.24. 01:11:26

@Josef (K.):
Tudunk mi minden reszletet, de majd ha ideje lesz, azert csak bontsa ki maga is.(:

Josef (K.) 2009.10.24. 01:43:45

@Oli bácsi:

"- egy videó, ami eltűnt, de megvolt."

Sajnálom, az aki feltette a videót a youtube-ra leiratkozott.

Ha kételkednél abban, hogy ilyen videó létezett, akkor adok néhány adatot:

i) "rumblerokkez" volt a nickje a youtube-on annak, aki ezt feltette

ii) A videók címe az volt, hogy "Bokros Lajos előadása a DE-KTK-n: 1. rész", "Bokros Lajos előadása a DE-KTK-n: 2. rész" stb. (8 rész volt összesen)

Az első rész url-je ez volt: www.youtube.com/watch?v=tCyhpyfdq9U&feature=related .

iii) Ha még mindig kételkedsz abban, hogy egy ilyen 8 részes videó létezett, akkor szerencsére ott a google (és különösen annak " Tárolt változat" funkciója), amivel magad is eloszlathatod a kételyeidet. Azért becopyzok egy "tárolt oldal" url-jé, ami eloszlatja a kételyeket:
209.85.135.132/search?q=cache:Z1RFN1nEZ5sJ:http://www.hm7.pl/filmy/bokros/+Bokros+Lajos+előadása+a+DE-KTK-n:+1.+rész&cd=55&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Ha meg arról van szó, hogy szeretnéd is hallani, hogy mit mondott Bokros, akkor szívesen keresek neked hasonló jó Bokros-előadásokat, csak szólj.

"- egy ismerős apukája, aki jó fejnek tartotta Bokrost,"

Amint azt írtam is, ezek voltak az én szemléyes tapasztalataim a Bokros-törésvonallal kapcsolatban. Azt te sem várhatod, hogy megadjam az ismerősöm nevét, elérhetőségét.

"- egy ember, aki sohasem személyeskedik (erről majd osborne-t kérdezd, lécce, akinél jellemhibázni kezdtél, mert ott kommentelt, ahol neked nem teccett)"

Jóval a te személyeskedéseid után, osborne elkezdett kibeszélni, tippelgetni a személyemre, egy olyan helyen, amelyről azt gondolhatta, hogy valószínűleg nem látogatom meg. Erre azt írtam: 'Inkább ezt a helyet választottad a "kibeszélésem"-hez, ahova azt gondoltad, hogy nem látogatok el. Akár arra is gondolhatna az ember, hogy ez egy kis jellemhibára utal, de engem ez most nem érdekel: spongyát rá!' (és utána személyeskedés nélkül folytattam a hosszú válaszomat.)

Igazad van, hibáztam. Ahogy a te személyeskedéseidre sem személyeskedéssel válaszoltam, így ebben az esetben sem lett volna szabad ezt csinálnom.

Josef (K.) 2009.10.24. 01:57:53

@Oblomov:

"átdumáltuk már ezeket a dolgokat eme blogon sokszor. Árkok stabilak. "

Lehet, hogy igazad van. Lehet, hogy igaza volt mavo-nak: le kell lépni. Igazából "Google" válasza az egyik kommentemhez ihletett meg. Teljesen másképpen látja a dolgokat, mint én, de tök normáslisan válaszolt, fejtette ki a véleményét. Azt hittem itt elindulhat egy értelmes diskurzus.

Josef (K.) 2009.10.24. 02:01:53

@tevevanegypupu:

"Tudunk mi minden reszletet, de majd ha ideje lesz, azert csak bontsa ki maga is.(: "

Köszönöm, ez jól esett! Most hirtelen nem tudom, hogy folytatom-e. Kicsit át kell gondolnom, hogy van-e annak értelme, hogy én itt kommentelgetek.

tevevanegypupu 2009.10.24. 09:22:23

@Josef (K.):
Azert mert mas a velemenye, vagy mert mindenki undok azzal, akinek mas a velemenye, csak nem fog megfutamodni?
Kepzelje milyen unalmas lenne ha mind egyforma intenzitassal dicsernenk Bokros Lajost.

Google 2009.10.24. 12:48:59

@Josef (K.):

Miért ne indulhatna el egy értelmes diskurzus, miért lennénk mi ennek az elrontói?
Tudtommal innen senkit nem zavartak el, aki elég kitartó és mondani is akar valamit, azt meghallgatják, meghallgatjuk.
Almásiról is mondhatna valamit, az sem egy szép fejezete az MDF történetének.
A tegnapi Nemzetben volt egy cikke, csak pár sorát idézném:

"De van mindennek politikai oldala is, hiszen az SZDSZ meggyengülésével és kézi vezérlésének megszűnésével kapóra jön az MDF, hogy meggátolják a jobboldal elsöprő győzeélmét. Sokan nem gondolják ezt a veszélyt komolynak, pedig Herényi, Somogyi és néha még Dávid maga is azt bizonygatja, hogy ők milyen jó koalíciós partnerei lennének a jobboldalnak, nyilván azért, hogy megtévesszék és átszavazásra bírják a jobboldaliakat. Mindeközben a Dávid Ibolya politikájából fakadó kommunikációs előnyt sem szabad elfelejteni, amit az jelent, hogy az MDF bírálja a Fideszt és a KDNP-t, miközben Lendvai Ildikó csak áll, széttárt kezekkel, hogy lám, nem csak mi látjuk ezt."

És ez így volt már Gyurcsány idejében is. Aztán ott van a Jobbik, ahol szintén sok volt MDF-es fordul meg, hisz a MIÉP is belőlük eredt annak idején.
Tehát van miről eszmét cserélnünk, hagyjuk a pereket az fenébe!

Josef (K.) 2009.10.24. 16:01:23

@tevevanegypupu:
@Google:

Rendben, de most rohanom kell (el kell érnem egy repülőt), héfőn folyt köv.

[A perrel nem nagyon foglalkozom, igazi ügyvédet nem is akarok fogadni, csak valami segéd jogi képviselőt.]

Oblomov 2009.10.24. 21:47:03

@Google: "...az MDF bírálja a Fideszt és a KDNP-t, miközben Lendvai Ildikó csak áll, széttárt kezekkel, hogy lám, nem csak mi látjuk ezt."

Szájkarate. Az MDF önálló párt, ekként bírálhatja a többi pártokat. Mindet. A Jobbik dettó.

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2009.10.25. 11:04:24

Kérem, Josef (K.), ne hanyagolja el a pert! Az éhes bírósági szolgák is pórul jártak, akik elgyengültek és megették a reggelijét, több ember sorsa múlhat a maga hozzáállásán. Azért majd írja meg ide, amit meg kell írnia!

Google 2009.10.25. 11:20:26

@Oblomov:

Ja. Bírálhat és bírálható.

Josef (K.) 2009.10.27. 15:35:18

@Google:

Elnézést, hogy csak most válaszolok, de kissé elfoglalt vagyok a per miatt.
Sajnos most sem fogok túl hosszan válaszolni.

Köszönöm, hogy elfogadja, hogy egy párt bírálhatja a többi pártot. Ezzel kihúztuk Almási kritikájának egyik méregfogát.

Az MDF-nek az MSZP általi "kézivezérléséről" meg csak annyit, hogy erre két "bizonyitékot" szokott felhozni a jobboldali sajtó:
a Tisztelet Társaság (TT) támogatását (amely mögött szerintük az MSZP áll) és az UD Zrt. ügyet. Azonban ez a két "bizonyiték" - finoman szólva - ellentmondásban áll egymással. A jobbolali sajtó által nagyon MSZP-snek tartott TT mikor vonta meg a támogatását az MDF-től? Mikor szólította fel Vas János képviselőt,
aki a TT embere, hogy hagyja ott az MDF-frakciót, ezáltal felbomlasztva azt? Hát amikor Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját súlyos csapásként érte, hogy Dávid Ibolya a nyilvánosság előtt bemutatta annak a hangfelvételnek a leiratát, amelyen Tóth János, az UD Zrt. résztulajdonosa éppen őt, Csányi Sándort tájékoztatja az MDF-en belüli ismert eseményekről. Akkor most mégsem MSZP-s a TT? Hát nem. A TT mögött nemcsak Leisztinger Tamás állt, de Csányi Sándor is, aki nem éppen MSZP-s - ezt, azt hiszem, elfogadodja. (Amúgy ezzel kapcsolatban egyszer arról is érdemes lenne beszélni, hogy Leisztingernek nem csak Csányival, de Simicskával is kitűnő kapcsolatai vannak. Itt jobban össze vannak fonódva a dolgok, mint azt a jobboldali sajtó szereti bemutatni.)

Egy másik példa arra, hogy mennyire nincs az MDF az MSZP által kézivezérelve, az Bokros kihátrálása az MSZP-SZDSZ nagy miniszterelnökkereső showjából (itt Bokros nyilván az MDF érdekeit tartotta szem előtt). Lásd Magyar Bálint kesergését erről.

Ezzel azt hiszem kihúztuk Almási kritikájának másik méregfogát is.

De szerintem folytassuk a diskurzust!
Most azonban mennem kell megetetni az éhes bírósági szolgákat.

Google 2009.10.28. 12:54:00

@Josef (K.):

Egy picit beszállok.

Az első méregfoggal kapcsolatosan:
Már hogyne bírálhatná az MDF a Fideszt?De nem úgy, hogy amellé az MSZP mellé áll, mely maga is éppen abban jeleskedik, hogy Fideszéket nyüstöli egyfolytában, pedig kormányoznia kellene, és ebben a kormányzói minőségében szenvedett éppen csorbára csorbát.
Almási azt akarta mondani, hogy aládolgoznak az MSZP-nek, és erről nehezen lehet mást gondolni.

Ami a másik méregfogat illeti, itt egyszerűbbnek tűnik a helyzet.
Elnökasszony mondta, kétmilliárdos pártja van, s nagyon úgy tűnt - egy kölcsönkazettával felvértezve -, éppen árulja.

Nem lettünk okosabbak, ugye?
De azért szót tudunk érteni, váltani.
süti beállítások módosítása