Háború, múzsák, hallgatás
2009. augusztus 28. írta: Redakció

Háború, múzsák, hallgatás

 

  A Reakció sokat megélt levelezőlistáján nagy vitát kavart Orbán Viktor tegnap esti, Polgárok Háza-beli beszéde, ahol a temetésről megérkezve egy lendülettel méltatta Cseh Tamást, egyúttal harcias metaforákkal írta le a művész lényegét. „Ő a mi katonánk, a legjobb katonánk, a legjobb harcosunk volt”, mondta. „Ha az ember legjobb katonája meghal, azt jelenti, hogy a döntő ütközeten már túl vagyunk, de van még dolgunk, míg a parlamenti matematika nyelvén is látszani fog mindez” – mondta a pártelnök. Vitánk tanulságait tolmácsoljuk olvasóink felé.

  Cseh Tamás az ország katonája volt - ha már mindenképpen ezen a szemüvegen keresztül nézzük a világot. Különösen rosszul cseng a szó a közismert „pártkatona” kifejezés ismeretében. A „ha az ember legjobb katonája meghal...” kezdetű mondat különösen kínos.

  A '70-80-as években, amikor Cseh Tamás lett és leginkább volt, akkor a vezér, akinek ez az ember katonája, éppen a kollégium párkányán üldögélt, és köhögött az első cigarettától. A legjobb katona (különösen a közismert befelesezett állapotában) most nagyon durván elküldené őt valahová. Még akkor is, ha egyik utolsó interjújában Stumpf András barátunk behúzta őt a napi politika csőjébe, és ott a művész magától állította magáról, ő orbánista.

„- Miért maradt akkor a tribünön? 
- Azért, mert nem fideszes vagyok. 
- Hanem? 
- Hanem orbánista. 
- Fordítva szokott lenni: jó, jó, a Fidesz még csak rendben lenne, de ez az Orbán! 
- Nálam nem ez a helyzet. Ismerem őket rég. Még nyoma sem volt a Fidesznek, amikor a Bibó Szakkollégiumban énekeltem egy este. Utána boroztunk, aztán jött egy szakállas fiú, hogy énekeljünk még Cseh Tamást. Mondtam, azt már énekeltem ma eleget, inkább katonadalokba kezdjünk. Egy másik, a nagy bajuszú, jó kis pápai pálinkát hozott. Előtte az ország térképe fölött arról beszélgettek, hogy milyen régiókat kellene kialakítani. Lenyűgözött, hogy vannak ilyen népek, akik gondolkodnak, a jövőn töprengenek.”


   Egy kollégánk arról emlékezett meg: „amikor 2001-ben meghívták Kőszegre a mestert, előtte sokat söröztünk (unicumoztunk) vele. Majd minden alkalommal elmondta, hogy ő orbánista, sőt lent Kőszegen összeveszett Cipővel (Republik), mert ő meg szidta a Fideszt. Persze aztán az összeveszésnek egy közös Cseh Tamás-Republik lemez lett a vége.”

  Ezt lovagolta meg nagyon bután Orbán Viktor. A volt miniszterelnök túltolta a bringát. Ízléstelen egy politikustól temetésről érkezve nagy nyilvánosság előtt saját elesett katonájának neveznie egy művészembert. Ha művészetről van szó: akkor ki Orbán Viktor, hogy Cseh Tamás a katonája legyen? Ha a politikáról van szó: hogy lehet ennél egyértelműbben alkalmazni valakire a pártkatona szót? (Ezzel mintegy visszamenőleg lejáratni egy hű Fidesz-szavazót, akinek a közelsége nyilván hálás dolog volt a pártnak.) Ilyen militáns kijelentések azok, amiket lajstromoz az MSZP, és végül kampányidőben ilyenek közül választ egy köteles beszédet.

  Az elhunyt művész emlékezést, az emlékezés csöndet érdemel. Az emberi hangzavarból úgyis a politikus megszólalását fogja az utókor először elfelejteni. A dal, az igaz dal marad köztünk legtovább, de végül így is, úgy is csak a csönd marad. Cseh Tamás nyugodjon békében. Ne háborúban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr731344368

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hát akkor most már Cseh Tamásuk is csak nekik van 2009.08.28. 20:50:31

Igazából nem nagyon zavarnának ezek a dolgok, ha nem lennének ennyire törvényszerűek.Az utóbbi nagyjából egy évtizedben két ember halt meg Magyarországon, aki ennyire népszerű volt, és ami velük történt (természetesen) a haláluk után, az mindent tökéle...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tevevanegypupu 2009.08.28. 16:10:48

Ne felejuk el, hogy Cseh Tamas es Orban Viktor emberek. Hibakkal, gyengeseggel es rendkivuli tulajdonsagokkal eltek es elik az eletuket. Orban az orszag egy reszenek jelkep. Cseh Tamas talan tobbeknek az. Ha valaki megerti, hogy Beremenyi szovegere mit enekelt, akkor valoszinuleg erzi es tudja, hogy ok hogyan eltek es lattak sajat magukat, az embereket, politikat is..

hiba 2009.08.28. 16:17:27

Mélységesen egyetértek a poszttal. Cseh Tamás életének sok eleme, így rendszerváltás utáni politikai nézetei is közismertek voltak. Politikai rendezvényen, miniszterelnök jelölt pártelnöktől erre még rájátszani totális ízléstelenség. Nem az első és ahogy nézem nem is az utolsó. Kár.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.08.28. 16:19:24

Bodoky posztjánál is megjegyezetem:

Kedves Fidesz!

Már megint kezditek beszélni a hülyeséget!

Pokorni-féle "egy év szabadság a pedagoigoszoknak", mos meg ez a "mikatonánk".

tevevanegypupu 2009.08.28. 16:20:04

Teny, hogy Che Guevarat kisajatitani kevesbe izlestelen es inkabb megfelel
politikai celokra.

Paranoid Android2 2009.08.28. 16:26:36

Ha valaki azt mondja magáról, hogy orbánista, akkor azért azzal lehetőséget teremt a nevezett számára, hogy az is demonstrálja, hogy a viszonyuk "különleges".:)
A Cseh Tamás féle dal meg tényleg az egyik legmaradandóbb kortünete és kórtünete volt a korszaknak. Nélküle tényleg más azoknak is, nekünk is akik nem ismertük, csak hallgattuk.
Ne gondoljuk már, hogy a Viktornak nem lehetnek őszinte emberi érzései.
Lehet, hogy talán sután fejezte ki magát, de számomra hitelesen.
Ostobaság ezért rugdalni, van neki hibája elég, amiért kéne.
Addig jó amíg vannak érzései, talán jó lenne már egy nem szociopata miniszterelnök.

hiba 2009.08.28. 16:29:59

Most amúgy feléleszti a fidesz a polgári köröket, hogy visszavegye a jobbikhoz állt szavazóit?

plastik02 2009.08.28. 16:33:32

na valahogy erre gondoltam én is, köszi!

mr. pharmacist1 2009.08.28. 16:56:11

"Más vagyok, nem az, akit épp maga most keres."

Bell & Sebastian 2009.08.28. 16:58:25

Alapvetően Tevével értek egyet.
Egy temetés után (amelyen ott volt és még a hatása alatt állt) nehéz leszállni a földre és okosakat mondani a Polgári Köröknek úgy, hogy tudván-tudja, többször is elmulasztott parancsot adni a nyílt ellenállásra, amikor még minden eszköz a kezében volt hozzá!

Személyes felelősségét ebben nehéz nem észrevenni, miközben milliókat áldozott be a barrikádja árnyékában távcsövezgetve, oda-odamondogatva. Sokan bele is haltak a kilátástalanságba, vagy elmentek, a tönkretett életük a mementója ennek a húzd meg - ereszd meg politikának.
Összerántás, szétcsapatás. Unom, de nagyon!

Még nem cselekedte meg, amit megkövetel(ne) a Haza! Másképpen:
Ha dudás akar lenni, végre pokolra kellene egyszer mennie, hogy belássa, mi már ott vagyunk!

Lóról, szuronyt szegezz, amíg nem késő, mert jobbról előz a Történelem, Victory!

2009.08.28. 17:03:44

Vacak antré Orbántól az őszi szezonra.
Ha én lennék a direktor, most azt mondanám neki, hogy menj ki és gyere be újra.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.28. 17:08:26

ki írta ezt a nyálas buziságot, micsoda képmutatás, marcipán koszorú, férfiatlanság. pfúj.

bryan 2009.08.28. 17:08:33

Orbán szónoki pályafutásának egyik mélypontja ez a beszéd. Érik nekik egy nagyobb zakó, ha így folytatják. Remélem valaki a beszéd után bevitte egy csendes sarokba és elbeszélgetett vele. Remélem még vannak olyan emberek a FIDESZ-ben akik ezt meg tudják tenni.

tevevanegypupu 2009.08.28. 17:09:11

@Bell & Sebastian:
Egy biztos, akarmennyire is szeretnek elterelni a figyelmet rola, Orban es Cseh Tamas valoszinuleg kozelebb alltak egymashoz mint az szoclib barataink szeretnek. nehez elviselni, hogy egy ilyen szimbolum mint Cseh (es Beremenyi) nem alltak szolgalataba annak a liberalis kornek ami jelenleg megprobalja iranyitani a mediat.
Orban neha darabos es nem jol fogalmaz, a fidesz kommunikacijaval is gyakran van baj. De ha mindenki ertessel hallgatja Cseh Tamast akkor nincs problema meg ezzel sem: elmondja, elenekli azt amire mindenki vagyik. Nem katona volt hanem indian.
Amikor elkezdtem jarni a koncertjeire, a mostani liberalis gyulolkodok meg nem is eltek. Akkoriban es azota is megtanultuk mi az ami igaz, es mi az ami hamis. Ebben Beremenyivel irt dalaik is segitettek. Talan ha Orban vegighallgatna mindet ujra es megegyszer, jobban ki tudna fejezni azokat a gondolatokat es azt az iranyt amit kovetni szeretnenk.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.08.28. 17:09:21

@tevevanegypupu: nincs az kisajátítva, Orbán vehet fel egy Che-s pólót.

tevevanegypupu 2009.08.28. 17:13:06

@szomorutojas:
Ugy tudom nincs Guevarara igeny a jobboldalon. A vilagert sem szeretnenk erzeseiben megbantani azokat, akik akkor ugy ereztek, muszaj megemlekezni.
Ha ugy ereztek fontos, akkor nyilvan nekik az is volt.

osborne 2009.08.28. 17:22:45

@tevevanegypupu: itt arról van szó, hogy a ballibb épp sokkot kapott mert Cseh Tamás nyíltan 'Orbánista' volt (juj) és ezt a Vérfarkas most közölte velük (juj 2)

(Amikor a Pojáca "Ferizett" és "Gyurizott" Fejtő vagy Kisfaludy halála után akkor nem volt semmi sírókórus vagy médiazaj)

egyébként meg RIP, tényleg

dunabeat. 2009.08.28. 17:24:03

Bocs, ha hosszú leszek, sok újdonságot talán nem írok le, mivel teljesen egyetértek a poszttal. Szerintem is kimondottan ízléstelen volt Orbántól ezt meglovagolni.
No de van annál rosszabb is, mint, hogy (nem először) hibázott. Mégpedig az, hogy a Fideszben mindenki néma kussban ül majd, és egy rossz szót nem szól erre (sem), mert nem mernek, vagy nem is akarnak (nem tudom, melyik a rosszabb).
Pedig fontos lenne a külső kontroll, akár a párttársak, akár az ún. holdudvar (szándékosan nem használom az értelmiség szót, Makovecz, Melocco, Rákay Philip, az ex MDF-es Hende Csabi, meg a többi szervilis kiszolgáló, aki tolong a húsosfazék körül, mint értelmiség? - ez még tréfának is rossz) részéről. De ez sajnos teljesen hiányzik.
Nem, nem széthúzásról beszélek, de ez a párton belüli kritikátlanság, ami Orbánt hosszú évek óta körülveszi - sokan mondták már, és egyetértek velük -, káros.
Óriási előnye van a Fidesznek, és majdnem bizonyosan meg is nyerik a választást, de még pár ilyen megnyilvánulás, és megint sokakat sikerül elijeszteni.
Ezekkel a harcias beszédekkel meg maximum a radikális szavazók még Fidesznél maradt részét lehetne megtartani, de a radik nagy része már úgyis a Jobbiknál van, meg egyébként is mi a csudának kellenek, ha közben jóval többet veszítünk középről?
Kár lenne a centrista politikát a sutba dobni, és ilyen csatakiáltásokra, vagy épp' Ékes Ilona képviselő asszony "Ne vonuljanak fel a melegek!" megnyilvánulására (még ha ez nem is volt összehangolt akció, és a Fidesz sajtósa el is határolódott tőle) semmi szükség.
Mert azon túl, hogy szavazatot visz középről, még ízléstelen is.
Nem kicsit, nagyon.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.08.28. 17:26:25

@bryan: igazad van, de sajnos egészen biztos, hogy nincsenek már ilyenek. bár fene tudja, hátha.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.28. 17:27:09

@dunabeat.:
na, megint megmondja egy komcsi, hogy milyen legyen orbán és a párt. :))

na, ilyeneknek íródott ez a szar amit idekentetek.

Bell & Sebastian 2009.08.28. 17:29:03

@tevevanegypupu:

Ezen rágódom (z666 2009.08.27. 09:55:13):

konzervatorium.blog.hu/2009/08/26/mersekelt_realista_koalicio#comments

Legalábbis pár figyelemre méltó megállapításán a jobb-bal mibenlétéről!

tevevanegypupu 2009.08.28. 17:29:36

@osborne:
Tudom, hogy savanyu a szolo nekik es azert gyalazkodnak, szoval tulajdonkeppen nem is fontos az egesz, hogy mit mondanak.
Gozuk sincs, nem fogjak fel mit enekelt
es mi volt a hitvallasa. Csak mivel valoban egyedi, megismetelhetetlen, nagyon zavarja oket, hogy nem sorolhatjak be az ELIT-be. Orbannal volt kepes baratkozni, meg is maradt indiannak..

dunabeat. 2009.08.28. 17:33:39

@Grift: Azért mert nem értek egyet Orbán egy adott megnyilvánulásával, nem kéne címkézni ilyen hülyeségekkel.
Épp erről beszéltem: a kritikátlanság hosszú távon visszaüt.
És aki mégis megpróbál kritikával élni, az persze azonnal kommunista, zsidó, ügynök, beépített ember, akárki. Hát persze, nyilván.
De tudod mit, címkézz nyugodtan, nincs kedvem magyarázkodni. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.28. 17:35:57

@dunabeat.:


"És aki mégis megpróbál kritikával élni, az persze azonnal kommunista, zsidó, ügynök, beépített ember, akárki"

így van!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.28. 17:38:00

@dunabeat.:

ez az élet logikája. a hatalom logikája.

nénike · http://mandiner.hu 2009.08.28. 17:38:19

@Grift:

Jó nagy fasz vagy - ha meg nem sértelek...

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 17:38:44

@dunabeat.: Nem kell annyira rezegni ettől, hogy "közben jóval többet veszítünk középről?"
Mit lehet középről veszíteni? Átmennek a szavazók balra??
Jobbszél felé lehet veszíteni, ez a helyzet,harci szellem nélkül.
Különben is: miért harcias az, ha beígér egy működő jogállamot, annak normális következményeivel? Én speciel alig várom...
Ami a beszédet illeti, ez a "katonás" kitétel talán nem volt szerencsés, de hagyjuk meg az efeletti jammerolást ballib testvéreinknek, akiktől Cseh Tamás fényévekre állt, bárhogy is szeretnék ezt másképp fényezni a fletoid idióták.

dunabeat. 2009.08.28. 17:38:49

@Grift: Ez szerintem egy beteges logika. De talán hagyjuk is.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.28. 17:40:39

@dunabeat.:
nem, nem beteges. még az sem lenne az, ha redakciónak tavasszal már nem lenne munkája! :)))))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.28. 17:40:57

@Grift:
Visszajött a szabiról, eddig volt
- csúcson az asszonnyal
- Loki meccs
- CST temetés és beszéd utána.

Ja, pont ilyen miniszterelnököt szeretnék, mer' ilyen még nem volt.

tewton 2009.08.28. 17:41:34

@Grift:
:)
azért van abban valami, amit ez a dunabeat nick mond. Viktornak nagyon meg kellene gondolni, milyen metaforákat használ. Bármikor kihozhatnak belőle megint egy köteles beszédet, ha nem Ildi, akkor a ráérős táncosböszme sugallhat megint valamit. Jó lenne, ha valaki szólna neki időnként. A Világosság Seregeinek Vezérlő Tábornoka alig várja, hogy hibázzon.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.28. 17:43:52

@tewton:
jöhet bármilyen köteles beszéd. teljesen más helyzet van.

dunabeat. 2009.08.28. 17:45:56

@Tehetetlen Dodó: Ez "A nem volt szerencsés"-nél nálam több volt, szóval ezt eufemizmusként értékelem. :)
Van (ha nem is nagymértékű) átjárás jobb és bal között, és akkor még nem beszéltünk a bizonytalanokról (nem kevesen vannak). Az ő meggyőzésükhöz aligha ilyen csatakiáltásokra van szükség.
De ez egy stratégiai kérdés, amin valóban lehet vitatkozni.
A beszéd kapcsán azonban másról, talán mondhatom, többről is szó volt ennél. Ha holnap kijön a Nézőpont Intézet egy felméréssel, hogy akik hallottak róla, azok 95%-ának tetszett a beszéd, azt akkor is fenntartom, hogy ez nem volt ízléses. Nagyon nem.
No de azt hiszem, túlragoztam kicsit. :)

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 17:47:54

@tewton: Ma már más az ábra. Hálistennek úgy néz ki, hogy Felvilágosult Antifasisztáék bármilyen akcióba kezdenek, jobbára rájuk üt vissza, legfeljebb a Jobbiknak bírnak velük néhány új voksot generálni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.28. 17:48:06

@dunabeat.:
viszont a nagyon okos nénike érvei előtt meghajolva felülvizsgáltam eddigi hibás nézeteimet, és azt kell mondjam, igazad van! :)))))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.28. 17:48:06

@Grift: "mi is a probléma?" - semmi, legalábbis az ellenzék vezetőjének tevékenységét látván.

osborne 2009.08.28. 17:49:36

@tevevanegypupu: nézze, nagyon nehezen és hangosan emésztik meg azt a ballerek, hogy egy honi és országosan respektált művész lehet Vérfarkas hívő is.

Nem lehet mindenki Spiró, Esterházy vagy Nádas.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.28. 17:50:41

@tölgy:
nem tudom még mi a lófaszt kéne csinálnia? hát mostan nem az van, hogy addig jó amíg nem csinál valamit? aztán majd ha meglesz a hatalom, az esze is megjön, kirúgja némethet, és együtt csináltatnak gyimával félmeztelen képeket. :)

Téglagyári Megálló 2009.08.28. 17:54:46

@Grift:

Frászt. A Fidesz most is képes elveszíteni a választásokat. Sok idő van még hátra az urnazárásig. Azt nem veszed észre, hogy nagyon kevés hozzád hasonló gondolkodású ember van ebben az országban.

tevevanegypupu 2009.08.28. 17:57:30

@Bell & Sebastian:
olvastam ezt, olvasom a Konzervatoriumot is, csak az mar sok lenne ha ott is szerepelnek((:
Ez a jobb es baloldalozas erdekes dolog, ki kellene talalni valami mast, mert ha altalanossagban beszelunk az elet dolgairol, akkor ez igy nem jo.

Van altalanos merce, erkolcs, torvenyek (sokszor rosszak) amihez mindegy, milyen politikai beallitottsagu az ember, megprobal igazodni. Vallasos embernek ott a Tizparancsolat peldaul.
Laikusnak pedig talan valami olyasmi, hogy amit sajat maganak nem kivan, azt ne okozza masnak sem..

Bosszuallasbol politizalni eleve nagyon ketseges es hosszu tavon sikert nem hozhat. Gyulolkodve jot akarni es igazsagot osztani nevetseges. Igazsagot szolgaltatni csak jozanul lehet(ne).Nem valoszinu az sem, hogy egy politikai part iranyitasa hosszu idon keresztul jot tenne egy orszagnak. Talan legeloszor becsuletes es jozan politikusok kellenenek es akkor valtogathatnak egymast egy vagy ket ciklus utan az egyensuly kedveert.

A fidesz nem csodapart, Orban nem csalhatatlan. Elore azon toprengeni, mit fog majd csinalni es hol hibazik felesleges.

Ha kormanyra kerulnek, akkor jozan es szigoru kritikaval nem art majd feken tartani oket sem..Akik utaljak ne szavazzanak ra. Bar nem lehet tudni, hogy az mszp-szdsz-mdf utobbi het eves mukodese mivel indithatja oket meg bizalomra.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.28. 17:58:27

@Téglagyári Megálló:
de észreveszem. csakhogy az alemberek teljes gyűlölet akkujukat a komcsikra kötötték, vagy mély apátiában vannak. nem fognak szavazni.
a jó oldalt meg nem lehet ilyen beépített ügynök posztokal szétzilálni, mint a fenti. :))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.28. 17:59:18

@nénike:
hehehe, akkor te sértődtél meg? édes egy nénike vagy. :))
voltál katona?

antho 2009.08.28. 18:00:01

Elején szeretném leszögezni, hogy szeretem Cseh Tamást és '98 óta Fidesz szavazó vagyok, most is oda fogok ikszelni. DE Orbán szerintem nincs tudatában annak, hogy milyen országban él, elszakadt a realitásoktól. Azt gondolja, hogy mindenkinek az a legfontosabb az életben, hogy milyen párti. Azt gondolja, hogy a szavazói katonák, akiknek egy adott pillanatban ki lehet adni a hadparancsot, hogy járuljanak az urnák elé. Vezényelni akar és nem szolgálni. Ez a beszéd mérhetetlenül pökhendi és elbizakodott volt. Sajnálom, kár érte, mert Cseh Tamás többet érdemel.

Téglagyári Megálló 2009.08.28. 18:01:04

@Grift:

Olvasd csak a Demokratát, az a neked való.

nénike · http://mandiner.hu 2009.08.28. 18:02:46

@Grift:

Ha ilyen rossz véleménnyel vagy a beépített ügynök szerkesztőségről, miért látogatod az oldalt?

tevevanegypupu 2009.08.28. 18:03:24

@osborne:
"Nem lehet mindenki Spiro, Esterhazy vagy Nadas."

Ok kepesek voltak ra, hogy eladjak a tehetseguket bakfittyert. Azt elfelejtettek nyilvan, hogy a kis iromanyaik is megmaradnak az utokornak.
De az is lehet, hogy hianyzik beloluk a merce: meddig lehet elmenni ugy, hogy a cipojuk ne legyen saros.

tevevanegypupu 2009.08.28. 18:04:28

Grift azt hiszem csak vidul es szorakozik.(:

==T== 2009.08.28. 18:05:04

Úgy látom Buktorék ismét elkezdték a szoksos "hogy veszítsünk el egy választást" játékukat. Remélem ebből nem a coclib, hanem a Jobbik fog profitálni.

Hajrá Jobbik, hajrá magyarok!:)

dunabeat. 2009.08.28. 18:06:54

@tevevanegypupu: Kinek mi jelenti a szórakozást, ugye.

hiba 2009.08.28. 18:09:21

@tewton: nem azzal van a baj szerintem amit a szájába adnak, kimagyarázott-átértelmezett mondata lesz elég a lassan elinduló kampányolásban. Direkte nem kéne fasznak lenni, mikor van elegáns megoldás is.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.28. 18:15:05

@nénike:
egyrészt jól mondja teve, másrészt nem mindig ilyen puhapöcsű dolgok íródnak. :)

osborne 2009.08.28. 18:17:04

@tevevanegypupu: Nádas már részben de hatalmas fáziskéséssel de kapcsolt. A többiek még kéretik magukat. Vagy gyülöködnek...

betyár (törölt) 2009.08.28. 18:22:31

@osborne:
Mit mondott? Megérezte a szél fordulását?

osborne 2009.08.28. 18:26:38

@betyár: "Az állam nem funkcionál" - nyilatkozta Nádas Péter.

"Csődöt mondott a baloldal, ugyanígy a liberálisok is. Valamennyien korruptak."

hvg.hu/velemeny/20090812_nadas_peter_koln_nemet_lapinterju.aspx

tevevanegypupu 2009.08.28. 18:29:38

@osborne:
Regen nem olvasom mar oket, legalabbis az interjukat vagy ujsagokban megjelent irasaikat nem. Egy jo kave sokkal kellemesebben emeli a vernyomast.
Ha Nadas esetleg kezdi atgondolni a helyzetet annal jobb, foleg neki.

tevevanegypupu 2009.08.28. 18:34:13

@osborne:
Ezt most elolvastam, ez tenyleg azt jelentheti, hogy akkora a baj, hogy vegre Nadas eszrevette. Remelhetoleg most mar tenyleg demokratava valik.

suski 2009.08.28. 18:35:45

ezt épp most hallgatom, Orbán azt mondja, hogy " ô (Cs. T.) mindig is úgy fogalmazott, hogy ô a mi katonánk".
Tehát nem Orbán nevezi ôt katonának, azért nem mindegy.

suski 2009.08.28. 18:37:03

ja látom az indexrôl tájékozódtok...

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 18:38:41

@tevevanegypupu: Kár,hogy Nádas nem mondta a végén, hogy a Jobbikra fog szavazni.

snakekiller23 2009.08.28. 18:45:52

Nem azzal van a baj, hogy Cseh Tomi orbánista volt és OV ezt szóvá tette. A gond az, hogy az idézett interjú és amit Csehről tudni lehet az nem egy katonát láttat, hanem egy őszinte, igaz barátot. Azaz valami egész mást. Nagyon ízléstelennek tartom, hogy egy ilyen szelíd, szerény embert halála után berántanak a képzeletbeli lövészárokba.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.28. 18:56:10

a redakciónak és néhány kommentelőnek azt ajánlom, és tiszta szívből, hogy igyekezzenek férfitársaságot keresni, férfiakkal barátkozni, mert ennek az anyaegyedülneveltéskicsitlányosvagyok siránkozásnak nem lesz jó vége! előbb-utóbb férfivá kéne nőni! :)

Google 2009.08.28. 19:04:09

Kávézaccból is, vagy csak orbáni, kissé még félre is értelmezett mondatokból tud jósolni a magasságos redakció?
A legtehetségesebbek, a legértékesebbek mindig katonák, indiánok, ilyesmik. Lásd még: Nemecsek.
További jó szörnyülködést Bodokyéknak is!

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.08.28. 19:11:15

„Ő a mi katonánk, a legjobb katonánk, a legjobb harcosunk volt”

Kovács Ákost ezzel mindenesetre bizonyára vérig sértette.

wladyslawsky (törölt) 2009.08.28. 19:11:39

Cseh Tamás igenis katona volt. Az emberség, a tisztesség, a magyarság katonája. És most nagyon örül, hogy Orbán Viktor, akit ő minden politikusnál többre tartott, ilyen szavakkal méltatta őt.

Ajánlott irodalom: www.hetivalasz.hu/cikk/0905/cseh_tamas_orbanista

tewton 2009.08.28. 19:15:06

@Úlfhéðinn:
"Kovács Ákost ezzel mindenesetre bizonyára vérig sértette."

pfff. Kovács Akosht csak vígasztalja meg a Rákay Philippe.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.28. 19:20:11

@wladyslawsky:

így van. orbán, férfias szép búcsúja tetszett volna csehnek. ő férfi volt.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.08.28. 19:20:12

@tewton:

Vagy Grift. Úgyis előbb tett hitet, hogy a "férfitársaságot" preferálja.
LOL.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.28. 19:24:24

@Gasper:
Köszi!

@wladyslawsky:

No, vmi ilyesmikről írtam.
Ennek a posztnak épp az a hibája, h nem világít rá a "katona" szó használatának okára (ld. HV cikk)

osborne 2009.08.28. 19:35:10

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

a redakció sokszor szól középre vagy balra is ami nem baj, bár ne lepje meg őket ha valaki értesíti erről őket

tewton 2009.08.28. 19:39:21

@Úlfhéðinn:
"a "férfitársaságot" preferálja"

haha, én is, ezért vagyok itt. Látta már a velvetet, a női napozót meg a díványt? Maga is unná őket, lefogadom :)
nekem kevés mondanivalóm van a hüvelygombáról és a terhességi depresszióról.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.28. 19:43:47

Oké, legyen a tiétek Cseh Tamás, a miénk Nádas Péter. A tiétek Eperjes Károly, a miénk Kovács Patrícia. Lovasi András közös, őt fűrészeljük félbe.

2009.08.28. 19:44:40

Hát kezdödik a miénk-tiétek vita.Cseh egy nagyszerü ember volt és jó zenész--itt Magyarországon. Kisajátitani nem kéne, még akkor sem ha jó kapcsolata volt Viktorral.Emellett nem hinném, hogy "fidesz katona " volt. Mert azok a " katonák" a pártoknál, akik önmagukat a politikusi elitbe sorolják és vakon követik a vezér utasitásait. Szerintem Cseh nem ilyen volt, igy a "katonám" szó, rá sértö!

osborne 2009.08.28. 19:45:47

@Kettes: Nádas már kiábrándult csaxólok muahah

osborne 2009.08.28. 19:50:23

@jános515: szerinted ez a nagy vadnyugaton nem így van?

MO egy igen kivételes ország, itt a magyar isnetített ballib akkor sem képes kapcsolni ha válaszottjaik az ő támogatásukkal és szavazataikkal szétlopták és tönkretették az anyanyelvüket adó országukat.

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 19:50:47

@osborne: Nem baj, attól még megtarthatják, Bächerrel együtt.
Hátha még visszaábrándulnak. Csak árfolyam kérdése az egész.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.08.28. 20:02:18

@Paranoid Android2: ááá..esküszöm, már majdnem elsírtam magam ezen a pátoszi kommenten. Ez a Mihály, ez...ez egy jó ember, tele érzésekkel ;))
de jó lesz nékünk jövőre. LOL

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.28. 20:13:21

Hm, Cseh Tamás mint a jobboldali politikai radikalizmus szimbóluma? Ez azért új nekem. Lehet, hogy elkerülte valami a figyelmemet, de nem emlékszem, hogy bármikor is részt vett volna az igazi, megnemalkuvó jobboldal kormánydöntő csakegyedülmagyar nagyembörködésein. A radikális besorolás pedig alátámasztva azzal, hogy orbánistának mondta magát. Orbán mindeddig a puhafaszúság szimbóluma volt atlantista nézeteivel, liberális pártjával meg martonyis külpolitikájával, és még sorolhatnánk. Hát ezt a gondolatot még pucolgatni kell egy kicsit.
Amúgy Orbán gyakran beszél meggondolatlanul. Elég most a nyugati határszélen tett, a zsebszerződéses vircsaft felszámolására vonatkozó ígéretére utaljak. Hát - ez van. Emiatt azért nem fogunk Dávid Ibolyára szavazni, ennyi belefér.

Téglagyári Megálló 2009.08.28. 20:20:59

@jános515:

Szeretett katonadalokat énekelni, volt egy dupla kazetta, amin ő is dalolt.

jo.e 2009.08.28. 20:21:34

Aki inkább katonadalokat énekel, mint a sajátjait (lásd interjú) azt mér' ne lehetne "metaforikusan" katonának nevezni? Az meg sztem kimondottan jó gondolat, hogy "Ha az ember legjobb katonája meghal, azt jelenti, hogy a döntő ütközeten már túl vagyunk, de van még dolgunk".
Nyavalygás ez, nem más...

Téglagyári Megálló 2009.08.28. 20:23:15

@Grift:

Mondod ezt te a tizenhatéves stílusoddal?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.08.28. 20:25:15

@Kettes: Ja, azt hittem viccelsz, bocs, ne haragudj . )

osborne 2009.08.28. 20:26:05

@jo.e: de vajon melyik Cseh Tamás-t halgathatta az, aki ezt a 'katona' szöveget súlyosan félreérti?

jo.e 2009.08.28. 20:30:23

Ki tudja miről beszélgettek "ezek" ketten :)? Lehet, hogy csak Ők értik miről van szó, mi meg itt vitatkozunk róla. Mint az a bizonyos legendás "akarta a fene" (by Arany János). De az is lehet persze, h. O.V. hülyeséget mondott...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.08.28. 20:31:23

OFF

Elegem van, hogy a Madineren állandóan Hírszerzős meg indexes linkek hivatkozások vannak. Jobboldali hírportált nem így kéne építeni + nem hajlandó megenni a jelszómat pedig már újat kértem. Mondjuk nem baj, megúsztatok párindulatos kommentet.

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 20:33:57

@Őrnagy Őrnagy: Érdekes, nekem is megtagadja a belépést. Azt hittem, én rontottam el valamit, de ezek szerint a rendszerben van a hiba.

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 20:34:37

@jo.e: Gondoltam fenét - mondá A.J.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.28. 20:41:15

@Téglagyári Megálló:
nem, dehogy én egyáltalán nem égetlek, csak nemigen értelek. :)

jo.e 2009.08.28. 20:41:59

@Tehetetlen Dodó: biztos igazad van, köszi, megjegyzem!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.28. 20:43:12

@Kettes:

"A tiétek Eperjes Károly, a miénk Kovács Patrícia"


LOL, két egy lapon említhető tehetség.
Köszi az esti kacajt:o))

betyár (törölt) 2009.08.28. 20:43:38

@osborne:
Köszönöm. Bevezetőnek azért megemlíti, hogy 20 éve korrupt a hatalom:))

betyár (törölt) 2009.08.28. 20:44:48

@jo.e: Gondolta a fene... így értelme is van:))

betyár (törölt) 2009.08.28. 20:45:41

@betyár: Bár tulképpen a tied is jó, bocs!

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 20:48:53

@betyár:
Csak kötekedésből: amit Te említesz, az egy közkeletű tévedés, de sokan így ismerik. Végülis mindegy: jo.enak a tartalmat illetően igaza van.

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 20:49:35

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Megelőztél, Malackám!
Már megint az egy húron pendület...

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.08.28. 20:51:53

@Őrnagy Őrnagy:

"Elegem van, hogy a Madineren állandóan Hírszerzős meg indexes linkek hivatkozások vannak."

LOL. Jaja, nekem is elegem van.
Mi az, hogy oda külön kell regisztrálni? Szerintetek kinek van ideje minden szaros regisztrációra külön fake-emailcímet csinálni, he? ;)

Szisztem integrésön vagy tilcsukbe! :DD

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 20:54:22

@betyár: A "gondoltam fenét" a helyes.
Különféle irodalomtörténészek ebben egyeztek meg.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.28. 21:01:25

@nénike:

először is nagy riszpekt, hogy eddig bizonyos körben egyedüliként ti reakciósok kimondtátok ezt.

Másrészt fájdalom, de a törzsközönségetek nem kis hányada ezzel nem ért egyet, mert néhány alapvető mítoszt rongál meg. Az a törzsközönség, amelyikkel eddig ittátok egymás szavait.

Szerencsére az efféle eltévelyedéseitek ritkák, a törzsközönség pedig (ha az övéiről van szó) megbocsátó.

tewton 2009.08.28. 21:05:21

@Úlfhéðinn: @Tehetetlen Dodó: @Őrnagy Őrnagy:

pfff. én az induláskor regisztráltam, és már akkor rögtön se engedett be :(
aztán már nem volt kedvem vacakolni vele, a végzet nem akar engem oda :)

azóta meg csak nyűgösen figyelem a növekvő hírszerző-reklámot.
de legalább elveszett a lendületem, több idő marad a családra, kertre, olvasni, effélékre.

nem kell mindig kaviár :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.08.28. 21:05:25

@Őrnagy Őrnagy: Ez a poszt se linkeli pl. a H.V.-s cikket, pedig az árnyalná azért a képet.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.28. 21:06:00

@nénike:

először is nagy riszpekt, hogy eddig bizonyos körben egyedüliként ti reakciósok kimondtátok ezt.


na jányok megérte írni ezt a jó kis posztot!

és ez a "riszpekt"! LOL

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.28. 21:07:44

@Téglagyári Megálló:

"Azt nem veszed észre, hogy nagyon kevés hozzád hasonló gondolkodású ember van ebben az országban. "

Tévedsz, mert egyre több. Sajnos.

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 21:19:43

@tewton: Lehet, hogy valami szűrő van beépítve: ha nem vagy elég liber, nem enged be...

Oblomov 2009.08.28. 21:25:25

Jó a poszt. Orbán baromságot csinált... mint anno a kokárdával. Kisajátítani Cseh Tamást azoktól, akik megcsinálták neki a Merlin színházi évfordulót, akik filmen, színházban foglalkoztatták...? S mindezt A Polgárok Házában... hehe. Ízléstelen blamázs, amit pont a polgárok nem szopnak be.

suski 2009.08.28. 21:26:01

@gloire: vagy Orbán eredeti szövegét sem ártana linkelni, nem pedig az indexes átiratot.

betyár (törölt) 2009.08.28. 21:29:47

@Tehetetlen Dodó: @jo.e:

"Néhány évvel később Lőrincze élvezetes szólástörténeti esszéjében vette a fáradságot, és alaposan utánajárt a szólás eredetijének. (Lőrincze Lajos: Gondolta a fene. Élet és Irodalom, XXIV. évf. 1980. 8. sz. 5.) Idéz többek között kortársakat és tudós kutatókat: Lehr Albertet, Vargha Balázst, Belia Györgyöt és másokat, természetesen Köpeczit is, akitől „megtudjuk a legvalószínűbb megjegyzést, egyelőre csak másodközlésből”, s azt is, hogy „Köpeczi Sáfrán Györgyitől kapta az adatot”. Lőrincze a kérdést nem tekinti lezártnak. Számos variánst idéz: „gondolta/tudta/akarta/várta a fene”, és erre a következtetésre jut: „Ha az eredetet megvilágító új adatok nem kerülnek is elő, a variációk minél teljesebb összegyűjtése is igen sok tanulsággal járna.” Ebből azt a következtetést vontam le annak idején, hogy az anekdota apokrifnak tekintendő, és így gondolom ma is. Bár kétségtelenül jól ülő csattanóval zárul, bárkitől származzék is."
Szóval vagy írta vagy nem, de ha írta is, melyik változatot is? Mindenesetre Dodó a te variációd hiányzik.

hiba 2009.08.28. 21:37:50

Szerintem mielőtt nagyon belemelegedtek a témába hallgassátok meg a Kék páviánok c. dalt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.28. 21:40:27

@suski:

olvastam, tehát érdekelne, mi az az extra infó.

Ha arra gondolsz, hogy "[ő] mindig is úgy fogalmazott, hogy ő a mi katonánk", hát az frenetikus. Ettől még az index idézetei nem átdolgozások, hanem idézetek. Cseh Tamás a Fidesz katonája, köszönjük szépen.

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 21:41:30

@betyár: Van frissebb is, mint Lőrincze: Fűzfa Balázs irodalomtörténész 2003-as publikációja, meg ha jól emlékszem, Vargha Balázs is ezen az állásponton volt (ez utóbbi nem biztos, nem találom a vonatkozó könyvemet).

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.28. 21:42:40

@Tehetetlen Dodó:
hé! hé! ez a fűzfa név gyanús ám! :))))

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.28. 21:44:36

@mavo:

Nyugi van. Ők dühösebbek lesznek a következő Orbán-kormányra, mint te.

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 21:47:22

@Grift: Gondolod, Weidenbaum lehetett korábban?

Peter252 2009.08.28. 21:51:31

Némely hozzászólást olvasva azt hittem, hogy a kapcsolat.hu-n vagyok, Gy. Ferenc elvtárs blogja hozzászólásai közt, vagy a Stop.hu cikk-kommentelése között...

Nagyon fel van fújva ez az Orbán-beszéd és félre van értelmezve, nincs ezzel semmi gond.

Orbán számomra sokkal szimpatikusabb, mint Gyurcsány számtalan ripacskodása és szereplési viszketegsége.

Ja és már kedd óta a ballib médiában azon rugóznak, hogy Orbán miért nyilatkozott a tv2-nek,..főleg a "drágajóbolgárúr" műsorában....
Szóval nem a Loki sikeréről beszélnek, csak orbán és orbán, ez jellemző rájuk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.28. 21:58:14

@Elpet:

ha azt vesszük, hogy én egy még nem is létező kormányra nem tudok dühös lenni, akkor tuti. És igazából még le is szarnám Orbán dumáját, ha nem pont egy olyan emberről sütötte volna el, akit politikai hovatartozástól _függetlenül_ szerettek nálunk. Ha (ne adj Isten) Makovecz halt volna meg, és róla nyomta volna el ezt, akkor azt mondanám, oké, Makovecz megosztó volt saját maga is.

Mindegy, hagyjuk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.28. 22:02:04

@Peter252:

hú, ne is mondd, én most éppen azon vagyok felháborodva, hogy a Gyurcsány hogyan merte megsiratni Cseh Tamást, és még meg is merte írni, hát ez hallatlan ... hát fúj ... és még van pár millió magyar, aki szintén fúj, ha gyászolni meri Cseh Tamást, mert nekik nem szabad, fúj. Cseh Tamás a mi katonánk, őtet nem adjuk holmi komcsiknak. Sirassanak mást!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.28. 22:04:07

@mavo:

"és még van pár millió magyar, aki szintén fúj"

hát én teljesen el vagyok tévelyedve, helyesbítek is: nem magyar, hanem Magukfajta. Na, végre lenyugodtam.

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 22:08:33

@mavo: Fletóval nem az a baj. Ne siránkozzon álságosan. Vagy annyira hülye, hogy nem tudja, hogy a dalok jó része róla (róluk) szólt?

Peter252 2009.08.28. 22:18:39

@Tehetetlen Dodó: Én is így gondolom és nemcsak ebben a kérdésben volt álságos, hanem máskor is pl, rendőrsérültek, vonatkatasztrófánál a nyíltszínű, színpadias pityergés, sírdogálás és máskor a sok színészkedő ripacskodások.

osborne 2009.08.28. 22:21:02

@Tehetetlen Dodó: @Peter252:

Fletóval egy nagy baj van: Pojáca. Ebben benne van az is, hogy állandóan a Főgonoszt másolja 1-2-3 éves késéssel.

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 22:21:57

@Peter252: Na, azért 2006. október 23-án egy könnycseppet sem ejtett...

Nekem a legjobban az a produkciója tetszett, amikor a tévében adta elő a rákkal való hősies küzdelmét, csak mert levakartak a valagáról egy gennyes pattanást.

tevevanegypupu 2009.08.28. 22:27:54

Gyurcsany nyugodtan megsirathatja Cseh Tamast es elmondhatja, hogy mennyire tisztelte es kedvelte. Ez semmit nem von le Cseh Tamas erdemeibol. Viszont ettol meg Gyurcsany csalo, tehetsegtelen ember marad. Koka Janos meg nem nyilatkozott?

betyár (törölt) 2009.08.28. 22:28:29

@Tehetetlen Dodó:

De megtalálták az állítólagos széljegyzetet? Vagy találgatnak? Mert találgatásnál mindegy az időrend.

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 22:30:50

@betyár: Jó, igazad van, monduk, hogy az én verzióm is csak az egyik hipotézis.
Aztán mindenki használja a számára legszimpatikusabbat...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.08.28. 22:31:13

@gloire: Igen, azt akartam belinkelni a mandineren, de nem tudtam belépni

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.28. 22:33:32

Nem Fletóval van baj, az MSZP-vel van baj, és emiatt van baj aztán Fletóval is.

Ott van az alapvető hazugság, hogy azt mondják: az MSZP másik párt, nem az MSZMP már. És ez nem igaz.

Vagyunk egy csomóan, akik útáltuk azt a régi rendszert, és azért hallgattuk Tamást, mert egyszálgitáros, csendes dalaival erőt adott, hogy kibírjuk. Tessék feloszlatni az MSZP-t, mint az elvtársi összetartás átmentett intézményét és élni azt az életet, amit mi mindannyian. Onnantól beszélhetünk majd hitelességről, és talán nem öklendezünk majd, ha egy volt MSZP-s a szájára veszi Cseh Tamást.

És ez nem rólad szól, mavo, ne is próbáld magadra húzni, hülyeség lenne.

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 22:35:08

@Elpet: Így van
De azért Fletóval is baj van, kérdezz csak meg egy klinikai pszichiátert...

suski 2009.08.28. 22:35:57

@mavo: hát nagyon nem mindegy...az index elegánsan lehagyta azt a rész, hogy "hogy ô mindig is úgy fogalmazott", meghagyva annyit, hogy " ô a mi katonánk". Ebbôl lesznek aztán az ilyen posztok , a népszagában meg még nagyobb ferdítések.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.28. 22:38:04

@Tehetetlen Dodó:

Höhö, igen, de nem kell szakvizsgát sem tenni, hogy az ember csodálkozva húzza fel a szemöldökét.

tevevanegypupu 2009.08.28. 22:40:17

@Tehetetlen Dodó:
elajulok Koka Korda Gyurin van! Hat ez tenyleg!!(((:

gejzabá2 2009.08.28. 22:41:10

Pár hónapja hallgattam a Névjegy című műsort a Kossuthon. Lendvai Ildikóval beszéltek amit az általa választott zenék szakítottak meg. Az első zene Cseh Tamás volt, hogy mi már nem emlékszem. Ezen én is nagyon elcsodálkoztam . Mintha magát alázta volna vele.De az is lehet, hogy ő egy másik meccset néz. (Abban Hagyónak nincs felelőssége a BKV-nál, az MSZP-nek SZDSZ-nek semmiben stb... és Cseh Tamás polbeat énekes volt.)

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 22:42:07

@seba1:
:o)) "Cseh Tamás polbeat énekes volt" :o))

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.28. 22:47:37

@seba1: Fú, de régen hallotam már, hogy polbeat!

Kicsike Guantanamera, uraim?

16 tonnát rax?

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 22:51:36

@Tehetetlen Dodó: Ki ölte meg Kennedyt?
Mikor még Neményi meg Máté Péter virított a pol-beat fesztiválon...

gejzabá2 2009.08.28. 22:53:25

@Tehetetlen Dodó:

Amúgy hallottam vele egy beszélgetést amelyben Dinnyés Józsefet, mint barátját említi. Meg amúgy a féldecis kormányzatok meg a valóság nagybátyám stb. azért sokkal poltikusabb, mint mondjuk, hogy a mikor a vörös kakas kiáll a nap eltűnik az égről és hasonló hülyeségek.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.28. 22:54:34

Most van a Memento `89 sorozatban szó éppen a NEXT 2000 Kft-ről, megérne egy bejegyzést az a történet is.

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 22:56:06

@seba1: Dinnyés nagy alkesz volt világéletében, valamikor ott lakott, pár házra tőlünk. Sokszor össze lehetett vele futni a Körönd környéki italmérésekben. Mára egész rendes, nyugodt jobber lett, ahogy hallom.

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 22:58:03

@seba1: Nem, a kis csintalan a hírtévé körül bolyong.

betyár (törölt) 2009.08.28. 22:58:44

@Tehetetlen Dodó:
Ez a Fűzfa tényleg létező irodalmár, én egy 2005-ös publikációját találtam "Gondoltam fenét" címmel, de az az irodalomtanítás módszertanáról szól, szó sincs benne Aranyról. Egyébként is úgy látom, ő módszertanos elsősorban. Pedig tényleg érdekelne:((

Tehetetlen Dodó 2009.08.28. 23:03:02

@betyár: Majd megkeresem. De olyan biztos a dolgában, hogy egész módszertani sorozatot kezdett ezezel a címmel.

tewton 2009.08.28. 23:15:28

@Tehetetlen Dodó:
"Mára egész rendes, nyugodt jobber lett"

ez azért benne rejlett. Elvégre a dalTULAJDONOS fogalom is már-már a kapitalista szemlélet csírája volt :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.28. 23:50:24

Most már mars aludni mindenki, még pár kör, és Baranyi Ferencig is eljutunk.

Oblomov 2009.08.29. 01:07:59

"A '70-80-as években, amikor Cseh Tamás lett és leginkább volt, akkor a vezér, akinek ez az ember katonája, éppen a kollégium párkányán üldögélt, és köhögött az első cigarettától." (REDAKCIÓ)
Se fityesz, se maszop, Orbán még kis pöcs. A szakkollégiumban Orbán és Kövér a térkép előtt...csinájják a jövőt, hehe k. Stumpf Andris. :)

"Orbánistát" csinálni Cseh Tamásból utólag, akkor is ha - nyilván beb.szva - "ô mindig is úgy fogalmazott", nos ez nagyon ócska legendagyártás. Ócska, mert hazug, és mert alapvetően nem Cseh Tamásról szól.

tevevanegypupu 2009.08.29. 01:18:40

A Heti Valasz meghamisitotta vele az interjut? Vagy egesz mukodese alatt a hatvanas evektol kezdve egyfolytaban beb.szva elt? Ugyan mar. O maga mondta, hogy orbanista. Egyik szombaton - a zene vilagnapjan - egesz napos Cseh Tamas musor volt a Duna teveben, tehat minden film, dokumentum, fellepes, interju sorra kerult. Itthon voltam es vegighallgattam. Egyetlen pillanatig nem lehetett ketelkedni abban, hogy mi a vilagnezete es helyzete. Nem kerdes, hogy vallasos volt es fidesz-Orban parti. Probaljanak meg beletorodni, hiszen ott van a 150 nagyszeru alairo, neves muveszek akik mind mszp-szdsz-mdf rajongok. Legyen eleg, ne akarjak meg Cseh Tamast is ellopni, meghamisitani.

Oblomov 2009.08.29. 01:38:02

Orbán 63-ban született, 87-ben diplomázott. Fidesz 88-ban alakult, min. 92-ig liberális párt, a libsi internac. tagja. Tamásnak ekkortájt még Csengey Dénes is írt szöveget, aki nem libérális volt.

wladyslawsky (törölt) 2009.08.29. 01:48:38

@jános515: Szó sincs kisajátításról. Cseh Tamás a miénk, magyaroké. Ez egy elég tág kör. Aki ebbe nem tartozik bele (pl.: szélsőlibsik, a "rablóbanda" szekértolói a.k.a. emeszpések, magyarellenesek, hungarofóbok, stb.), azoké nem.

Amúgy hogy kié Cseh Tamás és kié nem, azt az alábbi "teszttel" könnyen el lehet dönteni: hallgassátok meg a "Széna tér" ( www.youtube.com/watch?v=dLo2MLNxV_s ) és a "Corvin köziek" ( www.youtube.com/watch?v=v01fv4hKdkY ) c. dalait; és ha legalább egy torokszorító érzést kiváltanak belőletek, akkor Cseh Tamás a tiétek. Ha nem, akkor közötök sincs hozzá.

tevevanegypupu 2009.08.29. 02:08:42

Csengey Denes ongyilkos lett..es meglehetosen erdekes kijelentesei voltak szegenynek ugy is mint elkotelezett mdf-esnek. Persze, irt Cseh Tamasnak szovegeket es nagyon jol meg is ertettek egymast. Nem volt liberalis az biztos, ezzel szemben Orban jo darabig az volt. Viszont Orban nem volt soha antiszemita, es csak azutan valtott at jobbra, miutan az szdsz es tulajdonkeppen az mdf is csatlakozott az mszp-hez.
Sokan szeretjuk Brodyt, Presszert, es Darvas Ivant ugy, hogy eszunkbe nem jutna ketsegbe vonni eros elkotelezettseguket az szdsz-hez
es Gyurcsany Ferenchez. Tenyekrol nem erdemes vitatkozni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 07:28:53

@tevevanegypupu:
mit nem lehet ezen érteni? oblomov megmondta. az alkoholista cseh, már tébolyodottan a kórtól, hülyeségeket beszélt. kész, vége. oblomov jobban tudja, gondolom kapcsolatban állt a halottal, nem hiszem, hogy csak úgy tamásozná, ha nem ismerte volna. az olyan, "mondd imre, te mit tennél" szerű lenne.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.08.29. 07:37:29

Hülyeség ez a Cseh Tamás a tiéd-miénk témázás. Cseh Tamás azoké, akik szeretik, értik és _őszintén_befogadják a Cseh-Bereményi-Csengey dalokat. Ezt belül, önmagában úgyis mindenki pontosan el tudja dönteni.

A pojácáskodás meg le van szarva. Cseh Tamás egy hihetetlenül integráló személyiség volt hatalmas szeretettel a lelkében, azt pedig szintén leszarom, hogy ki fordult el tőle és ki lett a nagy rajongója, amikor egyfajta politikai credót vállalt 2002-ben a Kossuth téren és 2009-ben a Heti Válasz-féle interjúben.

Ezzel a mostani orbánozással az a gondom, hogy sokkal inkább szól már megint a patásorbánról, mint Cseh Tamás emlékének az őszinte féltéséről. Ez itten ám az igazi gáz.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 07:45:51

@Gasper:
hogy ki fűtötte be a redakciót, hogy most kell egyet harapni a patásba?
valaki megvezette a srácokat, vagy rossz a taktikai érzékük?

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 07:57:53

@Grift: A Bodoky kezdte. A Patás túl népszerű, ez tűrhetetlen.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.08.29. 07:58:18

@Grift: hát való igaz, hogy a témában eddig sün!malactól olvastam a legkorrektebb írást a blogoszférán, merthogy rendesen körüljárta a lehetséges forrásokat:

malacnews.freeblog.hu/archives/2009/08/28/Tamas_te_mit_szolnal/

Ráadásul a zindexes Bodoky Tamás írása egymagában nem biztos hogy olyan kúl forrás. Mondom ezt úgy, hogy a Vektor helyében amúgy én sem katonáztam volna.

Paranoid Android2 2009.08.29. 08:01:44

@Pierre (Bezuhov): : ááá..esküszöm, már majdnem elsírtam magam ezen a pátoszi kommenten. Ez a Mihály, ez...ez egy jó ember, tele érzésekkel ;))
de jó lesz nékünk jövőre. LOL
Gondolom te is azon milliók közül vagy egy, akit az Orbán minden reggel lefejeztet a vár fokán, színtiszta gonoszságból. Meg gondolom a koncentrációs táborában is voltál 30 évet és láttad a gázkamráit.
De biztos igazad van, jövő tavasztól naponta nem egyszer, hanem kétszer fognak kivégezni. Direkt életlen bárdal.
Teljesen okkal gyűlölöd, elhiszem neked.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 08:02:31

@Gasper:
olvastam és rendben találtam malac posztját. :)

@Tehetetlen Dodó:
jó, hogy mit ír egy indexes vagy hírszerzős tökfej, az hidegen hagy, na de itt?

jan 2009.08.29. 08:20:00

Kedves Redakció! Nagyon jó poszt, köszi!

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.08.29. 08:25:01

Fura mód itt a srácok nem foglalkoznak indexes vagy hírszerzős hazugságokkal csúsztatásokkal. Bezzeg ha a Nemzet vagy a Hírlap vagy a Höörtv!!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 08:43:29

@Őrnagy Őrnagy:
én sem nagyon értem ezt a dolgot.
azt még igen, hogy riadtan és értetlenül nézik a férfiak világát, és az abban való furcsa kommunikációt, hiszen közelebb áll hozzájuk a tüllruha, mint az átizzadt vászoning, a lószerszám bőrének a szaga, a vaskos tréfák, a hatalom és erő világa. ezt értem. így fel lehet jajdulni egy olyan szövegen ami egy számukra ismeretlen világ nyelve.
de nem ismerik a jövőt? nem tudják, hogy a patás országlása következik? beleharapnak a kézbe amelyik majd enni ad nekik? neeeem, ne tessenek felsírni, hogy képzeljek el egy olyan társaságot, amit az őszinteség mozgat és nem az érdekeik, és egyáltalán. mert nem képzelek. ilyen nincs.
viszont van zsigeri liberalizmus, sejti, atomi szintű, ami ilyen alkalmakkor olyan erővel tör fel, hogy átszakítja a konzerv bőrt. :)

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 08:45:18

@Őrnagy Őrnagy:
Mindezt csak az "érted jöttünk, elvtárs, nem ellened" felfogás jegyében.
A londíneren meg egyenesen tobzódnak a libsi megmondóktól vett cikkek: így csalják őket tőrbe, biztos észre sem veszik, hogy egy reakciós társaság uszályába kerülnek.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 08:46:55

@Grift:

Ez a blogfelületen megjelenő kemény férfiasság, ez olyan átütő erejű és meggyőző.

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 08:47:20

@Grift: Te nagyon reakciós vagy. Még a végén kitiltanak a reakcióról.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 08:49:49

@Elpet:
nem a blogfelületen jelent meg, hanem orbán szövegében.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 08:50:45

@Őrnagy Őrnagy:
már napok óta próbálgatom, és jól is áll! cuki leszek hidd el! :)

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 08:53:05

@Őrnagy Őrnagy: Meg akarják támadni a hírtévés családi napot? Felháborító!

states 2009.08.29. 08:54:02

Orbán egy seggfej. Ez 2006 óta motoszkál bennem, amikor egyetlen őszinte emberi gesztusra, a politikusit már nem is említem, sem volt képes a második bukta után. Ez a mostani kitárulkozása azonban már a mentálisan súlyos kategóriába tartozik...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 08:54:28

@Tehetetlen Dodó:

még minden előfordulhat! ha belegondolunk, hogy a szintén reakciós ráadásul legitimista békés hogyan vágta a koronát pánczélhoz és ütné jogarral a fejét, mert reakciósokkal barátkozott... szóval minden lehet. :))

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 09:04:04

@Őrnagy Őrnagy: Most jól ki lehetne pellengérezni ezeket a mocskos náci homofób tótokat! A nagykövetségük még a homifelvonulást sem támogatja!!
Ezzel az indokkal biztosan könnyebben haza lehetne zavarni a nagykövetet, ez igazán rendkívül súlyos affér.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 09:11:55

@Grift:
Itt arról van szó, hogy valamit tisztázni kell. Orbán vezeti a Fideszt, teljhatalommal. A Fidesz az előző hónapok során a megalkuvás és a semmittevés szimbólumaként jelent meg nagyjából azok véleményében, akik most épp az erő és határozottság megnyilvánulását látják említett nyilatkozatában. Végül is el kell dönteni, hogy Orbánt a magyar érdekek emberének látjuk-e, vagy szálláscsinálónak?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 09:16:35

@Elpet:
nem tudom, én soha nem gondoltam, mondtam, írtam, hogy orbán semmittevő, megalkuvó lett volna. orbán a legbölcsebben cselekedett, mikor nem cselekedett. akár azon a szomorú októberi napon, akár máskor. szóval, ezt valaki mással tessen tisztázni. én orbánista vagyok, ha szabad élnem a dalnok szavaival.. :)

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 09:28:38

@Grift: Csak el ne patkolj idő előtt, nehogy elfogyjanak a katonák! :o))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 09:30:54

@Tehetetlen Dodó:
ha mégis úgy lenne, és viktor valami hasonlót mondana a síromnál, akkor szóljál itten a srácoknak, hogy ne hisztizzenek, tetszik amit az elnök mond. :)))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 09:32:03

@Elpet:
én meg annak, hogy tisztáztunk egy félreértést

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.08.29. 09:38:02

@Őrnagy Őrnagy: Mandiner szerkesztőként némi info a felvetésedre: onnan idézünk, ahol elérhetővé teszik a legfontosabb híreket, hiszen mindig belinkeljük a forrást.

na most, a Magyar Nemzet kb. egyhetes késéssel rakja fel a netre legfontosabb cikkeit, leleplezéseit, így online először az MTI vagy más online médiumok közvetítésével terjed a hír. mi sem tudunk mást csinálni.

a másik jobboldali napilap, az MH esetében prózaibb okok vannak: a legritkább esetben vannak fontos saját anyagaik, a honlapjuk pedig a tegnap csinált újságot közli. innen szinte soha nincs mit idézni.

a két lap véleményrovatából akkor idézünk, ha találunk arra érdemes írást. szentmihályi szabó péter bácsi mindennapi jegyzete pl. még soha nem ütötte meg ezt a szintet.

ezen kívül marad a hír tv honlapja, azt is rendszeresen nézzük. melyik honlapot ajánlanád még nekünk?

jobboldali hírportál nincs. de majd lesz :)

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 09:41:15

@Grift: Majd ügyelek rá.
Ha fordítva történne a dolog és engem szólítana előbb magához az Úr, viszonossági alapon ugyanezt kérem tőled.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.29. 09:43:16

@Grift: szomorúan azt kell mondanom, hogy nem értünk egyet. Azon a sajnálatos októberi napon OVi rosszul cselekedett. Nem ismerem a motivációit, egyszer talán majd elmondja, de félek valami önfelmentős szöveg lesz :(

Tökös reakciós ott maradt volna.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 09:46:37

@tölgy:

igen, sőt neki vezette volna a népet a kordonoknak az élen menetelve és megnyerte volna a forradalmat. ezt komolyan mondom. és mára a derék ejrópai únió már le is takarította volna a színről. és lenne egy népfrontos kormányunk. más a reálpolitika és más amit egy reakciós tenne.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 09:49:01

@Grift:

El lehet érni dolgokat egy nap és 10 év alatt is. Amit egy nap alatt érünk el, az általában nem is tart tovább egy napnál.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 09:51:12

@Elpet:
igen. erről beszélek. a politikában így van.
máshol akár sántíthat is a dolog, hiszen láttunk már tartós házasságot első napi dugással indulva. :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 10:02:57

@Grift:

Igen, de az azért a nő sikere, nem a férfié.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.29. 10:10:05

@Grift: az a baj ezzel a reálpolitikai érveléssel, hogy bármi szart el lehet adni vele.
Ha OVi akkora reálpolitikus lenne, akkor már 12 éve kormányozna, maga lenne a szagállamtitkár, a Reakció TV uralná a honi média piacot, stb.
Lehet, hogy mégsem realista, hanem simán töketlen időnként? Egy kis esélyt ennek a magyarázatnak is adhatna.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.29. 10:14:32

@tölgy: Nem hiszem én azt, hogy valaha is nyilvánosságra kerül, hogy mi hangzott el azon az elnökségi ülésen, ahol eldöntötték, hogy miért pont az Astoriára szervezik a tüntetést.

tevevanegypupu 2009.08.29. 10:14:35

@Grift:
Remenykedjunk, hogy majd Cseh Tamas valami rejtett fiokjaibol elokerul nehany ottfelejtett probalkozas, amiben szepet mond David Ibolyarol..Sajnos mar azt sem tudhatjuk meg, hogy Csengey Denes mit mondana Ibolyarol.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 10:15:57

@tölgy:

Egy dolgot ne felejtsen el azért, mielőtt töketlenkedést róna fel Orbánnak. A Fidesz az egyetlen MSZ(M)P-n kívüli párt a rendszerváltozás óta, amit beépített emberek nem tudtak szétverni. Ez önmagában egy hatalmas dolog, és az első lépés.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.08.29. 10:17:54

@rajcsányi.gellért (ergé):
A Heti Válaszon néha egész jó a napi publicisztika,pl ma, valami Ablonczy Bálint írta, ismered?:)
Meg ott a Jobbklikk is

És néha a Nemzetben meg a Hírlapban is írnak jó publicisztikákat, de nálatok gyakorlatilag index meg hírszerző link van, néha NOL megmondás szinten ( jó hát TGM nagyon szórakoztató, de azon kívül nincs ott más olvaásra érdemes dolog). Főként ez a gondom, ami napi híreket illeti, abban igazad lehet

A Konzin pl nem érzem ezt a indexes-hírszerzős közegbe idomulást, mint nálatok. pedig ott vannak cionisták is :)

tevevanegypupu 2009.08.29. 10:24:55

Nagyon jo barataim voltak ott azon a tuntetesen, ok mondtak, hogy Orbannak egyetlen intese eleg lett volna, hogy a tomeg nekizuduljon a rendorkordonnak es mindent elsoporjon. Ez az indulat most is letezik. De ne feledjuk, hogy ellensegeivel szemben Orban valoban demokrata es nem anarchista. Torvenyes uton akar miniszterelnok lenni es nem teheti meg, hogy polgarhaborut robbantson ki. Gyurcsany akkor es a babkormany ami a helyere ult mindenre kepes lenne, hogy a helyen maradjon. Tudjuk, lattuk, hallottuk. Es rendelkezesukre all rendorseg, hadsereg sot idegen segitseg is.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.08.29. 10:26:31

@tevevanegypupu:
Nem söpört volna el mindent a tömeg. Tuti, hogy lőttek volna, és nem gumilövedékkel. Arra vártak szerintem titkon Feltóék, nem véletlenül terelték arra kurucékat. De ez már régi lemez.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.08.29. 10:27:01

@tevevanegypupu:
A hadsereg nem, annak Sólyom parancsol.

tevevanegypupu 2009.08.29. 10:30:41

@Őrnagy Őrnagy:
Biztos, hogy kozejuk lovettek volna, olyan feszultseg volt. Kinek lett volna erre szuksege? Valoszinuleg nem Orbannak, a fidesznek es nekunk.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 10:47:55

@tölgy:
persze, persze. az elnök hibázik, eltaktikáz, töketlenkedik, mint mindenki más, csak kevesebbszer.
mondjuk nekem a legnevetségesebb dolog, mikor valaki azt mondja, hogy már kormányzhatna 12 éve, meg ilyenek. hiszen a csoda az az volt, hogy egyszer sikerült győzni. és egyébként csodaszámba menő eredményeket értek el, csak mint tudjuk az nem volt elég. ebben a magyar közegben, eddig, nem volt reális esélye tartós jobboldali kormányzásnak. tudja! a komcsik! a prolik, a lakótelepek népe, média, zséland, stb.
annak csak így lehet esélye, hogy a fidesz legnagyobb barátja sikeresen hazabaszta a a "baloldalt". na mindegy, hol is tartottunk? ja!
szóval, ha balfasz is időnként viktor, abban biztos vagyok, hogy akkor jól tette, hogy nem csinált semmit. a komcsikat egyetlen dolog érdekelte, érdekli, az egyetlen nagyformátumú politikus levenni a tábláról. ennek az érdekében semmi ár nem lett volna sok. és ez sikerült is volna, ha pattog azon a 23.-án.
és itten állnak, mellre zuhant állal, és néznénk a semmibe. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 10:49:45

@Őrnagy Őrnagy:
forradalomban a lövés, az áldozatok, hangulati gyúanyag. a halál a sikeres forradalom elengedhetetlen kelléke!

nénike · http://mandiner.hu 2009.08.29. 10:55:06

Halála után két nappal belépett Cseh Tamás az iwiw oldalára:
iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=11180140

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 10:56:28

@Grift:

Valamint sokan szeretnénk és törekszünk arra, hogy mélyreható változások legyenek, csak semmiképpen ne forradalom által.

Téglagyári Megálló 2009.08.29. 11:16:20

@nénike:

Valamit félrenéztél:

Regisztráció időpontja 2007. augusztus 24.
Utolsó bejelentkezés 2009. augusztus 9., 12:26

drkovax 2009.08.29. 11:16:27

Elvárnám, hogy önmagát a Fletó/Bajnai/Kuncze... csapattól elkülöníteni szándékozó, önmagát gondolkodásra, önreflexióra képes értelmiséginek képzelő ember képes legyen tudomásul venni legalább a tényeket. Még akkor is, ha azok nem illeszkednek a vágyaihoz.

Cseh Tamás értette és érezte a valóságot. Ha ő maga azt mondta (márpedig mondta és tette), hogy ő Orbánista, akkor innentől Cseh Tamás ellen elkövetett gyalázkodás az, ha ennek a tiszteletteljes (mert Cseh Tamás saját szavait használó) viszonzását bárki "kisajátításként" próbálja beállítani.

Nem, nem. Nem Orbán sértette meg Cseh Tamás emlékét, hanem a posztoló.

(Amúgy meg Orbán teljesen mindegy mit mond, bármit ki lehet és ki fognak forgatni. És nem is kell hozzá Fletó/Debreczeni/Gréczy, elég ilyen blog is, ahol a szerző úgy fél az "orbánista" hatalomtól, hogy inkább azt próbálja elhitetni, hogy ő maga jobban tudja, mit gondolt, milyen értékrendet kívánt hitelesíteni Cseh Tamás, mint Cseh Tamás.
Ezzel a szerző belép Dávid Ibolya "az Mszp/SzDSz-t hitelesítő pecsét" szerepébe: a szélballib érvrendszerét ismételgetve, elfedi annak erkölcs és értelem nélküli mivoltát.
Cseh Tamást ezzel azok érdekében használja bunkósbotnak, aik ellen Cseh Tamás minden tette/dala/gondolata szólt.)

Téglagyári Megálló 2009.08.29. 11:17:45

@Téglagyári Megálló:

pardon, én néztem félre. Amúgy a családtagok ilyenkor tudják a jelszót.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 11:23:07

@states:

Neked ez mániás hülyeséged, de valójában nincs alternatívája, bárhogy erőltetnék néhányan Kósát vagy Navrát... és most hadd ne fikázzam az ő egyik-másik tulajdonságukat, amiért nem képesek Viktor helyébe lépni...

Ezt a történetet meg csak az nézi be, aki csak a Zindexről és ebből a posztból tájékozódik.

Oblomov 2009.08.29. 11:26:59

@tevevanegypupu: Csengey nem volt az az öngyilkos-típus. Nem is értem, mit sandáskodik érdekes kijelentésekről, antiszemitizmusról, és mdf-mszp koaláról, mint orbánt világnézetében megrendítő fejleményekről

@Grift: nem ismertem, kétszer láttam, nézőként. A jófajta itók hatását, na azt ismerem, mert én se szokom kiköpni.
Viszont a 70-80-as évekre, a szakkolli idejére - állítólag Tamás által és stílustalanul - visszavezetett anakronizmust szopogassa csak, ha jól esik. Én elképzeltem Orbánt és Kövért a rajzasztal felett, amint Cseh Tamás rajong. Képileg nem volt nehéz, Bereményi már megcsinálta Magyari Zoltánról, A tanítványokban.

Diocles 2009.08.29. 11:35:00

nem értek egyet a post-tal, ugyanis miért ne beszélhetnénk egy művész politikai értékrendjéről, amely adott esetben szorosan összefügg a művészettel? álszeméremből?
(az Orbán-idézet meg, ahogy mondani szokták, a szövegkörnyezetből durván kiragadott, így persze, h sültbunkóságnak hat.)

én igenis hálás vagyok azért Cseh Tamásnak, h kiállt egy üldözött politkai oldal mellett.
idézem egy beírásom:

Nos, én nem nagyon ismertem Cseh Tamást, koromnál fogva sem, de ezt köszönöm neki:


-Oda kellett állnom - egyre több helyről hallottam akkoriban, hogy szoci vagyok vagy SZDSZ-es. Nem tudom, hogyan jutottak erre a következtetésre, de meg kellett mutatnom, hogy nem így van.

- Talán az undergroundból indult művészséghez párosították az SZDSZ-ességet.

- A jobbos a túloldaliak szerint tényleg olyan fickó, aki megpödri a bajszát, végigsimít a csikósruhán, de elsősorban és mindenképpen sík hülye.


Ritka kiállás az "üldözöttek" mellett. A nagy művész odaáll a tótawé-k, a nácizók, a homofóbozok, a mucsaizók elé, és odaveti: nesztek, ide lőjetek. Jó lenne, ha ez a mondat bevonulna a történelembe, és nem felejtenénk el.

Nem azért, mert a jobboldal mellett állt ki, hanem azért, mert egy - akkor még - üldözött kisebbség, oldal mellett, a hiénák ellen.

Diocles 2009.08.29. 11:41:28

jah, és nem Stumpf András kényszerítette úgymond aktuálpolitikai állásfoglalásra Cseh Tamást, az egész interjú zöme aktuálpolitikáról szól, Cseh Tamást azt EL AKARTA MONDANI, amit a heti válasznak mondott, máskülönben aligha beszélt volna arról, h miért ment ki a Kossuth térre, miért tartotta fontosnak letenni a garast, stb.
Stumpf András interjúja egy elég hosszú interjú, Cseh Tamás nagyon részletesen beszél ezekről a dolgokról, nagyon határozottan, HAZUGSÁG úgy beállítani, h Stumpf András úgymond sunyin belegyömöszölte egy skatulyába.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.29. 11:47:15

@Grift: meglátjuk mi lesz a tavasszal.
Ha jön a fidox a nem kicsit baller politikával, és még a komancsokat sem vágja haza rendesen (börtönsziget, száműzetés, mifene, rájuk bízom), akkor miért lesznek jobbak reakciós szempontból, mint a Szerelő?
(Ok, van egy esztétikai dimenzió is, tőlük nem undorodunk.)

Oblomov 2009.08.29. 11:51:52

@Diocles:
88-ban Orbán 25 éves kis szolnoki senki, Cseh T. pedig 45, és biz. körökben elismert művész.
Stumpf András interjúja rendben van, aktuálpolitikát csináltak benne Cseh Tamás akaratából. Fentiek miatt szerintem túlspilázták, mert a történet nem áll meg a 70-80as évekre visszavetítve.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 12:00:45

@tölgy:

"a fidox a nem kicsit baller politikával"

Hiányzott egy szó: baller_gazdaságpolitikájával" helyesen....

habár még az sem helyes, mert (és most idézem magamból, mert épp ott is hasonlók jöttek szóba:

Más kérdés, h ha a maszop elhagyta a szolidaritás eszményét, milliárdos vezetőivel jobboldali gazdaságpolitikát folytatott, akkor az ellenzéki Fideszben óhatatlanul felerősödött a szolidaritás krisztusi eszmevilága. Nincs ebben semmi balos. A szolidaritás teljesen jól illeszkedik egy olyan párthoz, ami a kereszténységet fölvállalja, értékrendjébe iktatja.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 12:09:55

@tölgy:
hát, öööö mit is mondjak. bizony a gazdpol eléggé balog lesz, de mit tehetnének. természetesen egy csomó baromságot fognak csinálni, elképesztő figurákat fognak olyan helyekre tenni, ahová nem valók, félek, hogy továbbra is a liberális értelmiség kegyeire hajtanak majd, ahelyett, hogy földönfutóvá tennék őket, lopni is fognak, mert a hatalom mindig és mindenhol lop, csak nem mindegy, hogy ezt a nemzet ellenében teszi, vagy a nemzet érdekei szerinti cselekvés kellemes velejárójaként. és lehetne folytatni azt a rémálmot ami vár ránk, ha bekövetkezik az amit várunk egy ideje. de mégsem fogjuk gyűlölni őket.
csak egy esetben. ha elmaradnak a következetes, teljeskörű, és könyörtelen ítéletekkel végződő számonkérések. ha ez így lenne, jöjjenek a nyilasok.

Hattory Hanzo 2009.08.29. 12:23:27

@Grift:

Légyszíves, vázold már azt a helyzetet, amikor a nemzet érdekében lopok magamnak a közösből? Milyen a jó, kvázi erkölcsös lopás?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 12:28:50

@Oblomov:

elmesélem, mert látom nagyon nem érted a dolgot és bele is ragadtál egy jónak tűnő, de szamár gondolatkörbe. nem lennék meglepve, ha informatikust tisztelhetnénk benned.
szóval: valóban, eddig áll a történeted, cseh tamásnak fogalma sem volt a hetvenes-nyolcvanas /a végén már igen/ években arról, hogy van valahol egy kollégiumban egy bár éleseszű, de különösebben nem ígéretes focibuzi csávó, akinek ő a híve lesz.
csakhogy a legkisebb királyfi kibúj, és tündökletes politikai pillangóvá vált, egy eszme, egy félországnyi ember csoport vezénylő tábornoka lett. és ez az idős katona a táborába szerződött. ennyire egyszerű ez a dolog. próbáltam még annál is egyszerűbben leírni, hátha így feldolgozható lesz számodra. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 12:31:52

@Hattory Hanzo:
nem olvastál jól

"a nemzet érdekei szerinti cselekvés kellemes velejárójaként"

tehát nem a nemzet érdekében lop, hanem mintegy mellékesen a jó cselekvés mellett. nem volt ám annyira nehéz.
tehát nincs mit elmagyaráznom.

erkölcsös lopás nincsen természetesen. az bizony nem szép dolog. viszont: erkölcsös politika sincsen. nem volt, nem lesz.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.29. 12:33:05

@Grift: "de mégsem fogjuk gyűlölni őket. csak egy esetben..." - egyetértünk

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: igaza van, "gazdaságpolitikát" kellett volna írnom.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy maga is , mint sokan a jóléti állam hívei közül, mindezt Jézusra vezeti vissza. Jézus arra szólított fel, hogy oszd szét a vagyonodat. A jóléti állam managerei mások vagyonát-jövedelmét osztják szét a beleegyezésük nélkül, bár lecsípnek belőle maguknak, mert a nyomtató lónak ugyi nem lehet bekötni a pofáját :(

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.29. 12:35:30

@Grift: "erkölcsös politika sincsen. nem volt, nem lesz." - most akkor szt. Ágoston helyett olvasgasson egy kicsit Cicerót, Arisztotelészt. Egy új világ fog megnyílni maga előtt :)

Oblomov 2009.08.29. 12:38:00

@Hattory Hanzo:
A libsi ballereket földönfutóvá tenni, az a nemzetért való cselekvés kellemes velejárója. Számonkérőszék, ilyesmi. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 12:40:35

@Oblomov:
nem, az nem velejáró, az egy cél. :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 12:41:17

Tisztösség, böcsület mindönkinek. De hadd jegyezzem meg, hogy Orbán frontot nyitott egy olyan kérdésben, amiben valószínűleg nem kell frontot nyitni. Kérem, az ország 90-95%-a nem hallott még Cseh Tamás dalt, ebben biztos vagyok. A dolog viszont alkalmas ismét az Orbán-ellenes Népfront kovácsolására, már hallom lelki füleimmel, ahogy Drágabolgárúr meg Verebespista sopánkodik, hogy el akarják venni tőle Cseh Tamást.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 12:42:18

@Elpet:
ezek már hatástalan dolgok.
már nem nyerhet választást a hetihetes.

Oblomov 2009.08.29. 12:42:37

@Grift: örülök, h. megértett végre, és elmagyarázza. :D

Nem, nem informatikus vok.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.29. 12:44:18

@Oblomov: talán az eurapaiértelembenvett konzervek is oda kerülnek. Ó, jaj!

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.08.29. 12:44:25

@Elpet: pont erről írtam még reggel. Ez a történet abszolúte nem Cseh Tamás emlékének a féltéséről szól, hanem a patásorbánozás nyomatásáról. Ettől aztán irgalmatlanul gusztustalan ez az egész pszeudobalhé.

Oblomov 2009.08.29. 12:47:42

@tölgy: kínai szakácsokig bezárólag. :)

Hattory Hanzo 2009.08.29. 12:49:10

Szerintem ha a "követőm, támogatóm, tisztelőm, hívem, segítőm" kifejezések bármelyikét használta volna, az ég világon semmi baj nem lenne. De ez az állandó harci képekben, hasonlatokban való gondolkodás, megnyilatkozás olyan monomániás faszság, olyan "ez a harc lesz végső" fíling, amiből spec nekem bitangul elegem van évek óta.

a néhai papp jános 2009.08.29. 12:50:35

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
a kormány, a multik és a monopolista nagyvállalatok elvtelen dörgölőzése nem jobboldali gazdaságpolitika távolról sem. Inkább nevezhetnénk korporatizmusnak, ami nem egy rokonszenves felállás, de még azt is lehet hatékonyan csinálni kevesebb lopással. A jobboldali gazdaságpolitika pro-market és nem pro-business. Óriási különbség: a szabad piac és a vállalkozások barátja. Egyik párt sem áll ehhez közel, de a fidesz mintha többet beszélne kkv-król...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 12:50:59

@Hattory Hanzo:
na jó, de te egy balfasz libsi vagy! lol

Hattory Hanzo 2009.08.29. 12:51:52

@Hattory Hanzo:

Bocsánat, klasszikusokat csak pontosan, tehát olyan "ez a harc lesz a végső" fíling..

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 12:54:45

@Grift:

Azt nem, de gusztustalankodhatnak még egy sort. Pont ezt lett volna jó elkerülni Tamással kapcsolatosan, de most már mindegy, szerintem kár sokáig rágódni ezen.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.29. 12:54:50

@a néhai papp jános: "pro-market és nem pro-business" - jó megfogalmazás.

@Hattory Hanzo: nem ez a harc lesz a végső. A ballibek után rögtön neki kell állnom leszámolni Doomhammerrel, Grifttel, stb.

a néhai papp jános 2009.08.29. 12:55:44

@Hattory Hanzo: Eleged van a harci logikából? Lehet. De ha történetesen Lendvai Ildikóval állsz szemben a csatatéren, akkor bazmeg minden fegyver megengedett Cseh Tamástól az atombombáig. Ha ezt nem érted, akkor egy másik univerzumban élsz.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 12:56:51

@tölgy:

Jézus és a kufárok története nyilván megvan, ugye?
Nos, azt úgyis érthetem szimbolikusan, h ha maguktól nem térnek egyes emberek jobb belátásra, akkor tán érdemes erőteljesebb eszközöket is igénybe venni.
Márpedig nagyon úgy tűnik, itt sosem lesz olyan, h a gazdag önként vállal szolidaritást. Rá kell kényszeríteni, azt a gazember hétszázát nekijje!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 12:59:38

@a néhai papp jános:

:-))))))))))))))))) bazmeg, a nap beírása!!!

Ehhez márnincs mit hozzátennni... LOL

tevevanegypupu 2009.08.29. 13:00:24

@Oblomov:
Lehet, hogy tevedtem es nem ongyilkos lett Csengey, ez esetben valoban eleg nagy hibat es tapitatlansagot kovettem el az emleke ellen, es bocsanat erte. A tobbiert nem. Felesleges vitatkoznunk kulonben is, elegedjunk meg azzal amit Cseh Tamas mondott. Orbant pedig lehet szidni, de ugy latszik nem fog rajta, meg mindig az egyetlen megmaradt rendszervalto partnak a vezetoje ami jelenleg kormanykepes. A tobbi nem szamit.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.08.29. 13:00:57

@a néhai papp jános:
:DDDDDDDDD Én is valami hasonlót akartam írni, de a te stílusod nyerőbb:)))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.29. 13:02:03

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: a kufárokat a Templomból űzte ki, de a cuccosukat nem osztotta szét.
Még egyszer: a szegények közti vagyonfelosztást tanácsolta Jézus, de az önkéntest - mert annak van erkölcsi értéke - és nem a kényszerítettet.

Az én vagyonommal és munkámmal kéretik nem szórakozni, nem belőle osztogatni és szavazatokat vásárolni.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.08.29. 13:04:17

Különben meg megmondta KGB legnagyobb ellensége, Lovas István, hogy nem érti ezt a liberális értelmiségnek való megfelelési vágyat. És ebben igaza volt. Nem kell nekik megfelelni, hanem éhen kell dögleszteni őket.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.29. 13:08:18

@Őrnagy Őrnagy: maguktól is éhen halnak, csak ki kell tenni őket a "Piac és Veseny"-re.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.29. 13:15:16

@Őrnagy Őrnagy: Alig vártad, hogy leírhasd, ugye Őrnagy?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.08.29. 13:15:22

@tölgy: Erre gondoltam én is.
Ettől is félnek. És a félelem ugye gyűlöletet generál. Bodoky e poszt alapjául szolgáló szerkesztett írásából is süt a mélységes megvető gyűlölet a jobboldal iránt.

Nincs igaza Ágy Ferinek. Ezekkel nem lehet kiegyezni. Itt a történelmi lehetőség a takarításra, és akkor a reakció az indexebb az indexnél.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.29. 13:23:18

@Őrnagy Őrnagy: De keserveset fogsz te csalódni. És aztán hogy fogsz komcsizni. (Én meg majd adom alád a lovat.)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.29. 13:27:09

@Őrnagy Őrnagy: kiegyezni ezekkel? Csóró magyar állam minden mogyijára szükségük van: sokadik válás, gyerek itt-ott, egyik sem tud egy rendes diplomát szerezni, állást sem, és világpolgárnak lenni pedig kifejezetten költséges.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.29. 13:30:15

@tölgy: Most hogy jön ide Deutsch Tamás? Nem Lendvayról volt szó?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.08.29. 13:30:45

@Kettes: komcsizni, nem zsidózni?

Egy tuti, ha a Fidesz nem takarít, onnantól én nem szavazok rájuk. Ráírom a szavazólapra hogy NSDAP + rajzolok egy karikát és beikszelem.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 13:37:37

@tölgy:

Ön nem ért, bassza meg!
Arról beszélek, kedves Tölgy, h elvontan/szimbolikusan úgy is érthetem a történetetet, h ha nem megy szépszóval, hát megyen egy kis erőszakkal. Nem a kontkrét szituációról beszélek, hanem egy elvont jelentéstartalomtól.

Jézusnak szted mi lenne a válasza arra, hogy a gazdagok basznak szolidarizálni? Hagyná, h a többiek nyomorogjanak, merugye önkéntesség meg efféle gyíkság.

Önkéntesség ott, ahol milliárdos tudott maradni egy ember, aki részese volt annak, h 100 milliós nagyságrendű pénzek miatt becsületes emberek legyenek öngyilkosok. Nem akarok libázni, mert lejárt lemez, de színtiszta naivitás önkéntességre építeni. Az azt jelenti, h veszni hagyod az elesetteket. Ezt nem hiszem, h akarná Jézus...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.29. 13:38:09

@Kettes: liberális értelmiségről beszélünk. Tudja, nem kell mindig kitenni a tárgyat vagy az alanyt, ha az a korábbi mondatokban szerepelt már:
reakcio.blog.hu/2009/08/28/haboru_hallgatas_muzsak/fullcommentlist/1#c6912591

Hattory Hanzo 2009.08.29. 13:38:40

@Őrnagy Őrnagy:

Bodoky annyira gyűlöli a jobboldalt, hogy a 2006-os eseményekről szóló "Túlkapások" című könyvét nem is akarta megírni! LOL. Könyörgöm, a gyűlölet, és a lenézés, cikizés, kifigurázás ne legyen már szinoníma. Egy Hende Csaba formátumú jobbágyot lehessen már cinkelni..

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 13:39:26

Mellesleg a családi pótlék helyetti családi adózás sokkal jobboldalibb gondolat, mint az alanyi jogú cspótlék. (Ezsembe jut még a gyermekek utáni adókedvezmény, mint jobbos, öngondoskodásra építő formula)

hiba 2009.08.29. 13:41:40

@Őrnagy Őrnagy: néha elgondolkozol azon, hogy mennyire hülyének nézed a másik oldalon azokat, akik ugyanilyen sablonosan gondolkoznak mint Te?
Azért az érdekelne, hogy szerinted mi oka gyűlölnie Bodoky-nak a jobboldalt, ahol már-már ünnepelt tényfeltáróként tisztelik. A Te szemüvegeden keresztül is ésszerűbb lett volna kompenzálást felfedezni amiért az ujságíró azt mondja hülyeségre, hogy hülyeség.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.08.29. 13:45:45

@hiba: Hülyének nem nézem őket, mindegyiknek van valami oka rá. . Nem tudom mi oka van, hogy érzem a gyűlöletet, de az írásából ez jön át. El kéne olvasnom az eredeti,, még szerkesztetlen verziót is.

Mondjuk az becsülendő benne, amit a sajnálatos események után csinált.

most ki kell állni a Fidesz mellé, mert ha maradnak ezek, vagy jönnek a nácik, akkor végünk.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.29. 13:46:47

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: Jézus korában sem volt ez másképp. Az ő válasza: nem nagyon fognak üdvözülni az ilyen alakok.

Erőszak, hm, Jézus alkalmazta a kufárokkal szemben, vagy a fügefára kissé megorrontott. Jézuson kívül mindenki másnak nagy óvatosságit, körültekintést ajánlanék, ha erőszakot alkalmaz.

De nem hiszem, hogy a közvetlen irigység kielégítésén kívül mások vagyonának _és_ munkajövedelmének elkobzásával bármi is elérhető. Svábok, kulákok, szatócsok "vagyona" hova lett és mi oldódott meg az elvételükkel? Tanuljunk a múlt századból.

Ettől függetlenül, a libás, káendhás köcsögöket el kell ítélni csalásért, és passz. De nem azért, mert kő gazdagok.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.29. 13:49:00

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: családi adózás - egyetértünk.Csak be lett volna vezetve :(

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 13:50:03

@tölgy:

nem elkobzásról van szó, hanem megfelelő adópolitikáról, és a bankok PSZÁF-on keresztüli, törvényes kordában tartásáról.

Még mindig le nem zárt a vita, h mi legyen a bankokkal:
szenzor.freeblog.hu/archives/2009/08/13/Elmentek_a_tankok/

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 14:00:17

A szoclib elitnek pontosan elegendő, ha megfosztják őket a kiváltságaiktól, földönfutóvá lesznek öt év alatt. Amikor majd látod, hogy a nyugdíjas elvtárs lógó fenekű mackónadrágban viszi haza nejlonszatyorban a flakonost, az mindennél nagyobb élmény. Ismerős vagyok olyan környéken, ahol a kádárista rendőr- és katonatisztek laktak, -nak, átéltem már ezt az érzést. Mekkora emberek voltak azok egykor, élet-halál urai. Most meg szánalomra méltó vén seggfejek. Meg szoktam őket sajnálni, tehetem - nincs már tétje.
Ők voltak az első fokozat, most jön majd a második.

Téglagyári Megálló 2009.08.29. 14:27:36

@tölgy:

Magától nem is vártunk mást. A Vérfarkas magához képest egy Mahatma Gandhi.

caralho voador 2009.08.29. 14:46:49

Na jó, feladom, nem tudom végigolvasni a kommenteket. Van itt néhány probléma.
Itt jobbon sokan hajlamosak azonnal keblükre ölelni a "megtért báránykákat", amint némi kritikát fogalmaznak meg, 7 év után, az első pillanattól nyilvánvalóan idióta, szemét kormánnyal szemben, néhány hónappal a bukfenc előtt, némi dörgölőzési szándékkal a jövendő hatalomhoz. lásd Bacher, Nádas, vagy akár Retkes Attila, akit sokan egyből pajzsra emeltek, hogy milyen jókat mond. Hát egy lófaszt. Ezekre már mind ráégett a stigma, pusztuljanak innen, ahová akarnak, magyargyűlölők, bebizonyították.
Aztán: ha teszemazt, Orbán azért mondta, amit mondott, mert a Cseh Tamáshoz fűzödő személyes kapcsolatából utalt valamire, akkor is barom. Tud róla pár tucat elvakult ember, a többi 8 millió szavazópolgárnak viszont fingja sincs róla. Vagyis: barom. Még mindig gőze sincs, hogyan működik a (nem baráti) média.
Sajnálatos, hogy a jobbos Orbán-fanok egy része éppolyan elvakult idióta, mint a kapcsolat.hu fletóista törzsgárdája. Ti. a vezérnek még az ürüléke is illatos, nemhogy hibás lenne bármiben is. Pedig, és mondhat akárki amit akar, Orbán bukott politikus, és felelőssége van abban, hogy ide jutott az ország. Passzívan. Elvesztett két választást, nagyrészt a hibás személyi politikájának köszönhetően (mindent egy kézbe, igaz?), az elmúlt négy évben pedig össze-vissza beszélt. (érdemes lenne összegyűjteni, miket hordott össze) Hiteltelenné vált, sajnos, mert hihetetlen tehetségű ember. Mára ebből kevés látszik. És bár nem tartom valószínűleg, hogy innen el lehet bukni a jövő tavaszt, a jelekből ítélve ez nem Orbánék érdeme lesz, kizárólag az áldásos elmúlt 8 évé.

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 15:00:34

@a néhai papp jános:
"De ha történetesen Lendvai Ildikóval állsz szemben a csatatéren, akkor bazmeg minden fegyver megengedett"
Még meg is becstelenítheted...

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 15:04:36

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Igaz minden szavad, Malacom!
...és kötélből ostort fonván kihajtá őket a templomból...
továbbá:
...és a pénzváltók pénzét szerteszórta és asztalaikat feldönté...

reality 2009.08.29. 15:05:03

Ez a poszt egy irdatlan nagy ferdítés, így nyugodtan mondhatjuk, hogy hazugság.
Nem méltó a Reakcióhoz, és főleg nem a redakcióhoz. Már csak úgy lehetne kijavítani ez a hibát, hogy kijavítjátok, update-litek, és vegye csak nyugodtan nevére nénik, hadd tudja mindenki, ki írogat badarságokat.

Meg volt/van a forrás, ahol utána lehetett volna nézni. Az eredeti szöveg okulásunkra: "Van egy személyes oka is annak, hogy Cseh Tamásról most itt néhány mondatban megemlékezünk. Önöknek is föltűnhetett talán az elmúlt néhány évben, hogy elharapódzott az a gyakorlat a magasabb művészeti vagy értelmiségi vagy szellemi körökben, hogy távolságot tartanak a politikától, az ország nagy kérdéseiben nem szívesen foglalnak állást, mert úgy gondolják, hogy így belekeverednek valami alacsonyabb rendű dologba, mint amilyen a közélet. Kevés kivétel van ez alól. Cseh Tamás kivétel volt. Ő mindig is úgy fogalmazott, hogy ő a mi katonánk. És azt kell mondanom, hogy a legjobb katonánk ment el néhány nappal ezelőtt. A legjobb katonánk, a legjobb harcosunk. Minden harcos értékes, nehéz közöttük fölállítani sorrendet, de a legjobb katonának mindig azt szoktuk nevezni, aki olyasmit tud, amit a többi katona nem tud. Mindannyian tudjuk, hogy Cseh Tamás olyasmit tudott, amit egyikük sem.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Azon is gondolkodtam, most már lassan tíz napja, hogy mit jelent vajon az, hogyha a legjobb katonája az embernek – talán nem szerénytelenség, ha így beszélek Tamásról –, mit jelent az, hogyha az ember legjobb katonája meghal. Szerintem azt jelenti, hogy a döntő ütközeten már túl vagyunk, ez a jó hír. A döntő ütközeten már túl vagyunk, egyébként a legjobb katona nem mehet el. A döntő ütközeten már túl vagyunk, a döntő ütközetet már megnyertük – erről fogok majd röviden beszélni a köszöntőmben. Van még dolgunk bőségesen, de egy ponton túl vagyunk."
orbanviktor.hu/beszedek_list.php?item=91

Téglagyári Megálló 2009.08.29. 15:13:27

@reality:

a folytatás volt az, ami többünket (én nem vagyok a redakció része) szíven ütött:

"Azon a ponton – ami szerintem majd később, ha a parlamenti matematika is megmutatja a győzelmünket, amelyről hiszem, hogy a kifejezője a győzelmünknek, és nem maga a győzelem –, amikor majd a parlamenti matematika nyelvén is látni fogjuk mindezt, és a győzelem gyökerét, gyökereit, kiindulópontját, origóját kutatjuk, akkor ez az épület, ez a ház, és mindez, amit ez megtestesít, fog majd eszünkbe jutni. Na, hát így érkezem ehhez a rövid köszöntőhöz, amellyel készültem az Önök köszöntésére. Így érkezem meg ide Cseh Tamás sírjától."

a néhai papp jános 2009.08.29. 15:17:09

@Tehetetlen Dodó: az ildikót? hát, még a te farkaddal se, barátom:)

Téglagyári Megálló 2009.08.29. 15:21:46

@Tehetetlen Dodó:

Becsteleníteni szűzlányokat lehet, nem?

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 15:30:25

Azt hittem, vonzó nektek a Nemzet Bányaréme.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 15:31:16

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

OFF ez is, de mindegy, fontos. Ez malac, még csak nem is jobboldali gondolat.
Az, hogy egy családot gazdasági egységként kezeljünk, és megadjuk neki azokat a jogokat és lehetőségeket, amelyek járnak egy koszos kocsmának vagy hamburgersütő farostlemez bódénak, hogy tudniillik költségeket számoljon el, ez nem jobboldaliság hanem alapvető emberi tisztesség kérdése. Ha két ember szövetkezik arra, hogy hasznos tagokat akar nemzeni és felnevelni a társadalomnak, ugyan illessék már meg azok a lehetőségek, amik adottak minden gazdálkodó szervezet számára.

Ez nem jobboldali gondolat, az teszi azzá, hogy a baloldal megakadályozza a megvalósítását.

reality 2009.08.29. 15:33:26

@Téglagyári Megálló: Az engem is jócskán elgondolkodtatott, de a poszt nem erről szól!

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 15:34:01

@Elpet: Remélem, most majd tényleg megcsinálják.
Mert 98 előtt is szó volt róla, de aztán a nagy tolongásban elmaradt.
(Akkor jól jött volna nekem, mára már kinőtték a kölykök a keretet, de legalább a többieknek legyen jó eztán).

tewton 2009.08.29. 15:35:38

@Tehetetlen Dodó:
"Még meg is becstelenítheted..."

ehhh... inkább viszek magammal egy náthás malacot, hogy rátüsszentsen.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 15:43:29

@caralho voador:

1. lépj be a Fideszbe, és indíts frontális támadást Orbán ellen. Nem elég azt mondani, h Orbán ideje lejárt, le kell győzni őt párton belül, ha le tudja vki. Különben meg pofa be, laposkuszás!

2. A káderpolitikája és a kampánystratégiai érzéke télleg szar, azon sürgősen változtatni kéne.

3. Okés, ne Orbán. És akkor ki, baszodalássan? Ki az, akit ne tudna darabokra szedni pár hónap alatt a bal(fasz)libbant média? Orbánra legalább már semmi új szart nem tudnak rákenni, csak untig ismételt fasságokat hangoztatni.

4. Olvasd el a teljes beszédet.

5. Lehet úgy elmondani a mai Magyarországon egy többoldalas jobber beszédet, h abból ne tudjanak kiragadni pár mondatot, és sűrű vinnyogtatás közepette kirekesztésről + megosztásról beszélni?

Ejjjjjj, szavazz te barátom Dávid Ibolyára, ő nem bukott politikus. Meg gyere Kósával, aztán olvass sok basahalom.blog.hu-t, h rájöjj, őt is éppúgy kicsinálnák egy szemvillantás alatt...

Hattory Hanzo 2009.08.29. 16:15:43

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

LOL! Az tényleg nem nagy gáz, ha egy örökös pártelnöknek csak a káderpolitikája és a kampánystratégiája szar! De biztos jók a felpasszai, meg a tolódásos védekezése.

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 16:16:33

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Viktor már bebizonyította, hogy nem olyan egyszerű őt kicsinálni, pedig liberálbolsikáim igencsak igyekeztek.
És a vérzivataros idők ellenére ma az övé a legnagyobb párt. Na, ezt csinálja utána valaki! Ha innen nézzük, bizony csekélység az a néhány hiba, amit elkövetett az évek során.
De még ez is hagyján: úgy hiszem, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy nincs a láthatáron belül hasonló kaliberű politikus, sőt államférfi.

betyár (törölt) 2009.08.29. 16:56:11

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

"Márpedig nagyon úgy tűnik, itt sosem lesz olyan, h a gazdag önként vállal szolidaritást. Rá kell kényszeríteni, azt a gazember hétszázát nekijje!"

Szóval az Apeh Jézus és én vagyok a kufár, akit ostorral kell adózásra kényszeríteni. Ahh! azért ez fájt. Bérből élek, a bruttó fizetésem (nem a szuperbruttó) 50%-át elviszi az állam, és elqrja mindenféle dologra, legfőképpen szocpol-ra. Ami, az érintettek bevallása szerint, jár nekik. És nekem mi jár? Mondjuk idén nyaralás az nem. Járda az utcánkban (II.ler.) az nem. Vadnyugati filmek farmerfeleségei megirígyelnék azt a pecsvörk mintát, amit az úttest kiad. Ha orvoshoz megyek, bár tetemes tb-t fizetek, pénzt adok az orvosnak, mert szeretném, ha jobb ellátást kapnék, mint amilyen a pénzem töredékéért jár. Hiszen a befizetett járulék nagy részét - a szolidaritás miatt - nem rám költik. Ezzel sem lenne baj, ha a szolidaritás a valóban befizetők között oszlana meg, egyszer neki, egyszer nekem, és alapellátást kapnának azok, akik fizetésképtelenek. Ma nálunk nem ez történik. Én a havi jelentős befizetésem mellett ugyanolyan ellátásra vagyok jogosult, mint aki semmit nem fizet be. Tehát csúszópénzt adok, mert arra is telik. Ezért aztán hivatalos közutálat tárgya vagyok. Ja, és baromira nem vagyok gazdag. És igen, bizonyos mértékig hajlandó vagyok szolidaritást vállalni, de csak bizonyos keretek között. Nem szeretem, ha a nyaralásom árát arra rászorulók a kocsmában elisszák, ha a tankönyveket olyan nagycsaládos kapja ingyen, akinek az egy főre jutó jövedelme naygobb, mint nekem, és nagggyon-nagggyon nem szeretem, ha azt mondják, hogy ez jár nekik. Marx boldog lehet, ma a többség zsákmányolja ki a kisebbséget.

tevevanegypupu 2009.08.29. 16:59:02

@Hattory Hanzo:
Orban nem jo, vesztett, bukott ember. Akkor most talan a baloldal oriasairol ha beszelnel par szot: Gyurcsany, Veres, Szilvasy, Draskovics, Bajnai, Demszky, Koka, Magyar Balint. Reszletesen szeretnenk hallani azokat az intezkedeseket amivel palyafutasuk alatt fellenditettek az orszagot, sikerre vittek partjukat, a megvalositott tervekrol is jo lenne nehany szo, nepszeruseguk alakulasat se feledjuk. Halljuk.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 16:59:08

@Hattory Hanzo:

"örökös pártelnöknek"

Pokorni is volt pártelnök. Rémlik?

Mellesleg ideje lenne már rájönni az embereknek, h a politika lényege nem a kommunikáció és a kampány, hanem a kormányzás, az emberek életének könyebbé tétele. Sajnos, itt még nem tartunk....

@Tehetetlen Dodó:

Tudok én nem egyetérteni veled? Nem. Pont.
:-))

ajozsi 2009.08.29. 17:20:10

Malac: Szerinted,amikor Pokornynak hívták a FIDESZ elnökét, ki volta főfőnök?

ajozsi 2009.08.29. 17:22:09

Teve: Te aggódsz a baloldalért?!!!

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 17:22:29

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
"Meg gyere Kósával, aztán olvass sok basahalom.blog.hu-t, h rájöjj, őt is éppúgy kicsinálnák egy szemvillantás alatt... "
Hálistennek ott tartunk, hogy ezek már a média útján nem tudnak kicsinálni senkit. Oly mértékben elvesztették hitelüket, hogy minden ilyen akció kontraproduktív. Legfeljebb a Jobbik számára tudnak néhányszáz újabb támogatót generálni...

Hattory Hanzo 2009.08.29. 17:24:24

@tevevanegypupu:

Rögtön válaszolok, csak el kell vinnem sétálni a kutyát. :)

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 17:31:13

@tevevanegypupu: Haha, épp az imént elménckedtem ezügyben kiváló Sünmalac földim blogján, hát ide is beteszem:
Orbán Viktort ezekhez mérni nagyjából olyan, mint lovat a lócitromhoz hasonlítani.
Szóljon, akinek ellenvetése van...

ajozsi 2009.08.29. 17:36:39

Igazad van, Dodóka! És persze ez nem gyűlölködés, hanem mértéktartó, higgadt véleményalkotás. ;)

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 17:40:27

@ajozsi: Ezek azért nem olyan pengék, hogy érdemes lenne gyűlölködni miattuk.
A lócitromot meg úgy kell kezelni, ahogy azt a kakas is teszi: vagy átlépi, vagy felrúgja. Gyűlölködés nélkül, csak úgy, demokratikusan.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.29. 17:43:42

@Tehetetlen Dodó: Nekem van ellenvetésem. Itt lócitrom van lócitromhoz hasonlítva, csak neked az egyik fincsi. Kakas, felrúgja, haha.

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 17:50:12

@Kettes: De gustibus non est disputandum.

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 17:52:40

@Kettes: Meg ha már ellenvetés: tevehölgy felsorolta, akikről itt most szó van. Hát sorold te is dicső tetteiket, amelyekkel kiérdemelnék, hogy átkerüljenek a valódi citrusfélék rendjébe.

Hattory Hanzo 2009.08.29. 18:09:11

@tevevanegypupu:

Na tehát: mi köze van Orbán Viktor politikusi kvalitásainak ahhoz, hogy milyen kaliber a másik oldal bármelyik politikusa? Cseh Tamás csak Kozsóhoz képest jó énekes? Miért kel állandó, negatív igazolásokat keresni? Miért kell mindig "Igen, ez igaz, de hát mennyivel kevesebbet loptak.." vergődésekkel jönni?

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 18:25:07

@Hattory Hanzo: Nem kellene vergődni, ha maguktól vennék a kalapjukat és elhúznának a lúzerek.
De nem ez történik, sőt, még nekik áll feljebb. Mint tudjuk, a szakértelem, ugyebár.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 18:47:49

na uraim, immár a pusztából szólok hozzátok a szélben hajladozó fák hangján:
összegezném a teendőket: nénike kérjen bocsánatot a butaságáért, a redakció határolódjon el tőle. rúgják ki ácsferit /miért? csak!/ tölgy meg, hát ő meg...na ezt nem merem megmondani.
:)

phaidros 2009.08.29. 19:09:53

Azért valahol ijesztő amit itt előadtok, Grift. Utoljára a Kapcsolatot böngészve láttam hasonlót, csak nálad valószínűleg sokkal idősebbektől.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 19:15:36

@phaidros:
á ne ijedj meg. ez még semmi. iszonyú világ küszöbén állunk. :)
a gyerekek is liberális koponya fűzérrel fognak játszani a nácista óvodákban. horror, na. fuss világgá! :))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 19:19:37

@Grift:
ja, és nem tudom miért nekem mondod, mikor itten valódi szörnyetegek kergetik egymás ideológiai cicafarkát, és akik nálam sokkal ordasabb eszméket vallanak. hogy? neveket? hát tessék: őrnagy, malac, héhai p.j., és a facsemete vagy mi. na, ezeknek bíróság! fenét, gulág, ítélet nélkül. :))

tevevanegypupu 2009.08.29. 19:40:18

@Hattory Hanzo:
en meg most jottem a kutyaval haza.(:
Ugy kulonben kihez hasonlitsam Orbant ha nem azokhoz akiket felsoroltam? Van ket oldal: mszp-szdsz-mdf es fidesz-kdnp.

@Tehetetlen Dodó:
Elhiszem, hogy Orban sokaknak nem szimpatikus, eleg karakterres szemelyiseg, es tenyleg sokszor hibazott, reszben valoban miatta is vesztett a jobboldal. De ezzel egyutt is tehetseges politikus es sokkal szimpatikusabb mint a bekepzelt, nagykepu es az egesz orszagot lenezo (most becsuletbeli kerdesekrol ne is szoljunk) ballib oldal.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.08.29. 19:55:26

@Grift: Maga beszél? Maga falangista? Magát már ácsferi lenácizta, engem meg csak lebunkózott.

Egy Haladóbb Köztársaságban maga nem is létezhetne.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 20:00:08

@Őrnagy Őrnagy:
militáns barmokkal nem tárgyalok.
lövészek! célra tarts! tűz!
az őrnagy felbukik. tetemét kutyák húzzák el a színről.
:)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.29. 20:04:49

@Tehetetlen Dodó: Minek? Kim nekem a felsoroltak? És miről győzne meg téged?

Tehetetlen Dodó 2009.08.29. 20:07:10

@Kettes: Alázatos pardonozást kérek. Ha nem érdekel, ne kapcsolódj bele a gondolatmenetbe. Ha meg belekapcsolódsz, ne tegyél fel hülye kérdéseket.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.08.29. 20:25:54

@Kettes: Gondolom fájdalmas volt mikor csalódtál D-209-ben meg Fletóban?
Ha én csalódok Orbánban, az azt fogja jelenteni, hogy veled meg Bodokyval együtt vernek majd a rendőrök, mikor a Vadai-Vona-Szanyi kormány ellen tüntetünk.
Úgyhogy drukkolj, hogy én legalább ne csalódjak

ajozsi 2009.08.29. 20:29:51

Dodóka: Az ember úgy (is) kapcsolódhat be egy gondolatmenetbe, hogy kérdéseket tesz föl. (Hogy hülyét vagy nem hülyét az a kérdést vagy a minősítőt minősíti.) Amúgy meg hol volt itt gondolatmenet????

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 20:31:45

@suski:

pedig pont, hogy nagyon nem mindegy. Meghalt valaki, akit az egész ország a magáénak érzett pártállástól függetlenül, egyszerűen nem volt elegáns (ellenben megosztó) azt hangsúlyozni, hogy háhá, jobban a miénk volt, mint a tiétek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 20:52:10

@mavo:
ne szomorkodj! nektek megmarad fásy zsülike.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 20:53:38

Ja, és ha akár a maszoptól, akár a szadesztól valami ostoba fasz elkezdi (mondjuk) Bródi temetésén azt nyekeregni, hogy ő meg a baloldal kotonája volt, hát annak meg a kurva anyját.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 20:56:41

@Grift:

ha már phaidrosz szerint is kapcsolat.hu színvonalát hozod (kicsit meg is lepett, mert úgy általában jól elvan veletek), akkor talán van egy kis baj veled. De szard le, tölgy efftással és a többi jó magyarral kiválóan elszopogatjátok egymás faszát, márpedig az bárminél fontosabb.

ajozsi 2009.08.29. 20:59:09

ne szomorkodj! nektek megmarad fásy zsülike. Hát, Grift, te tényleg hülye vagy! És ez nem a godolatmenet része.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 21:00:17

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

én tisztában vagyok a troll szó jelentésével, persze csak az ittenivel. Troll bármely hozzászóló, aki nem élvez el, ha a helyi törzsközönség onnan a magasból bármit is leír.

És bazmeg, valamelyik idióta a vastagbőrön jól lelibsizett titeket, na az a galaktikus muhaha: még hozzátok képest is van olyanabb, akinek nem vagytok elég faszaemberek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 21:00:38

@mavo:
tölgy? na azt már nem! az egy gazember! :)

ajozsi 2009.08.29. 21:03:42

Mavo: A fanok itten tényleg csak egymást szopogatják. Az ember baszakodik, hogy valami párbeszéd, vita, vagy miabúbánat, de eléggé reménytelennek látszik az ügy.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.29. 21:08:27

@ajozsi:
végre egy szellemóriás! annyira untam már ezt a náci beltenyészetet. mindig csak a csizmasarok csattogtatás, meg sáncozás, meg a németjuhászok uszítása. brrrr.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 21:09:15

@ajozsi:

á, hagyjad. Múltkor egy éjszakára elpilledtek, na erre kialakult - na nem egy éppen baráti hangvételű vita, sőt, itt ott komoly személyeskedéssel, de vita: tudod, amiben mindenféle vélt vagy valós érvek, vélt vagy valós tények vannak egymással szembeálítva.

Reggel elmentem melózni, közben felébredt a törzsközönség, és mire visszaértem, és beleolvastam az előző este utáni "termésbe", egyszerűen elment a kedvem bármiféle vitától, olyan szépen visszaállt az alap hangnem.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 21:16:23

@Tehetetlen Dodó:

ez pl. tipikus hozzászólás. A tótokat egy kanál vízben is, de amint nem támogatja a nagykövetségük a mocskos buzik felvonulását, hát egyből keblünkre velük.

ajozsi 2009.08.29. 21:17:30

Mavo, én ritkán kommentelek,nics már íze a dolognak. Gift, ezt bővebben! Biztos bennem van a hiba, de nem értem, mire válaszoltál.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 21:19:42

@Grift:

fú, most, hogy írod, igen, errefelé a ti lenácizásotok mindennapos, sőt talán minden órában előforduló esemény, ellenben a szitokszóként használt libsizés az egyszerűen ismeretlen, és a veletek egyet nem értőket sem komcsizta itt le soha senki.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 21:22:21

@mavo:

Én úgy érzem, hogy azért Cseh Tamás erősen rétegműfajhoz sorolható dolgokat csinált (Ahogy azt az Antoine és Désiré lemez borítóján olvashatjuk), ezért kissé túlzás azt mondani, hogy az egész ország magáénak érezte. Szerintem nem sokan ismerik a dalait.
A pártállástól függetlenül kitétellel is vitáznék. Azt el tudom képzelni, hogy valaki szereti Cseh Tamást és nem szereti a Fideszt vagy Orbánt. De azt, hogy valaki ismeri, érti a dalait és közben mondjuk vad emeszpés, na ezt gyakorlatilag lehetetlennek tartom.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 21:23:52

@ajozsi:

a gondola lett ilyen, amikor még írogattam oda. Aztán amikor az egyik fasz sokadszor lezsidózott, én a végén elküldtem melegebb éghajlatra, mire "ideiglenesen" megvonták tőlem a szót (a zsidózó csávó persze perc büntit nem kapott a sokadik esetért). Na az az "ideiglenes" kitiltás lassan három éve megvan. Itt legalább ez nincs, cserébe Mr. Falafel permanens zsidózása is megtűrt.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 21:23:55

Pontosabban: " valaki ismeri, érti és szereti a dalait "

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 21:29:19

@Elpet:

szerintem meg simán összejöhet. Egyszerűen nem értem, miért összegyeztethetetlen mondjuk egy huszonéves csávó maszop rajongása azzal, ha Cseh Tamást is szereti.

Bazmeg, egyszerűen irritáló, hogy ennyire át lett politizálva a művészet nálunk. Nekem pl, kötelességem lenne utálni Ákost, Makoveczet vagy Szörényit azért, amiért A Nemzeti Oldal utálja Verebest vagy Alföldit, csak valahogy én képtelen vagyok rá. Tudom, az én hibám.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 21:32:00

@Elpet:

ja, és tegyük hozzá, akkor és csak akkor még úgy-ahogy el lehetne gondolkodni, igazad van-e, ha Cseh Tamás kizárólag úgymond rendszert bíráló dalokat adott volna elő. Hát lófaszt.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.29. 21:32:07

@Grift: látja, ezt mondom. A libsiknek ilyen homoerotikus a fantáziájuk.

És most már a nácikkal is párbeszédelnének. Hová lesz így a világ?!

negeev 2009.08.29. 21:32:50

@mavo: Örülök, hogy néhanapján még próbálsz bízni az itteni törzsközönségben, hátha felfejlődünk a magaslatokba, ahová te is tartozol.
Reménykedek, talán mi is megtaláljuk egyszer a helyes utat.
Attól még jöhetsz, de ne a kommentelők miatt rinyálj. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 21:36:23

@tölgy: @negeev:

köszönöm, hogy azonnal demonstráltátok, mire gondolok.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 21:38:13

@mavo:

"jól lelibsizett titeket"

STOP! Mi az hogy titeket? Én egy magányos harcos vagyok, Orbán vidéki sertés ruhájába bújtatott katonája:o))

negeev 2009.08.29. 21:39:22

@mavo: Helyes, helyes! Ez volt a cél! Vállalom.

Hattory Hanzo 2009.08.29. 21:39:30

@Elpet:

Van abban valami diszkrét báj, hogy a "nemzeti oldal" által, fogalmazzunk finoman, alapvetően meghatározónak tartott Honfoglalás (P.Mobil) szövegét Földes László (Hobo) írta, az István, a királyét meg Bródy.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 21:40:55

Én nem láttam még huszonéves csávót, aki Cseh Tamást szereti. Nem is igen értheti meg.

mavo, nekem vannak ismerőseim, akik mszp-sek, és kedvelem őket. Mindig találok számunkra mentséget, hogy miért azok. Mentséget mindig találok, ésszerű magyarázatot eddig még nem sikerült.

Aki Cseh Tamást érti, az tudatos ember és elég jól érti a világot. Aki pedig tudatos, és érti a világot, az csak közvetlen érdekből lehet emeszpés. De akkor nem hallgat Cseh Tamást, mert minden szava vádolni fogja.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 21:43:21

@tölgy:

A troll nőneme a trollina. Kicsit hajaz a BKV végkielégítésre.
:o)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 21:44:04

@Elpet:

Erre meg kábé azt tudom mondani, hogy egy ma huszonéves embernek a Cseh-féle szövegek kódolt üzenetei elég nehezen fognak lejönni. Ugyanúgy, ahogyan Hofi kódolt üzenetei sem fognak lejönni, az egy olyan világ volt, fél szavakból kellett érteni egymást.

Egy ötvenéves maszop-fan pl. biztosan kiválóan érti ezeket, és ami a vicc, hogy ettől bizony ő még szeretheti Cseh Tamást.

De most komolyan: Szűrös Mátyás és Pozsgai szeretheti Cseh Tamát, vagy nekik is tilos? Hm?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 21:45:42

@Hattory Hanzo: Isten áldja, örülök neki. A " XX. századi Híradó " szövegét meg Feró, az "Ez az élet, Babolcsai néni" szövegét meg Lóri. Sokan írtak szövegeket.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 21:51:50

@mavo:

:))) Nem tilos senkinek, az lenne ám a hülyeség. De nem jellemző, mavo, ne keresd mindig a szingularitásokat :)

Nem, azt sem hiszem, hogy Pozsgay és Szűrös a "Frontátvonulás" - t hallgatja. Sas elvtárs, dr Sas Norbert, azonnal megmagyarázok mindent. Nem az ő világuk. De ha akarják, hallgassák, én végképp nem tilthatom meg nekik.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 21:53:47

@Elpet:

Fényesre suvickolt gojzervarrott cipő, LOL.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 21:54:19

@mavo:

Baszod, itt kiragadványok alapján akarjátok meghurcolni a gonosz orsósorbánt, de lefogadom, h nem vetted se te, se más orbánfób a fáradtságot, h a teljes szöveget elolvassa, és annak kontextusában, illetve Cseh "orbánista" felfogásának ismeretében próbálja értelmezni a katonás részt.

orbanviktor.hu/beszedek_list.php?item=91

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 21:55:44

Biztos már volt, de mavo kedvéért:

Stumpf: - Miért maradt akkor a tribünön?

Cseh: - Azért, mert nem fideszes vagyok.

Stumpf: - Hanem?

Cseh: - Hanem orbánista.

hetivalasz.eu/cikk/0905/cseh_tamas_orbanista

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.29. 21:57:27

@Tehetetlen Dodó: Az nem egy gondolatmenet, hogy "Orbán Viktort ezekhez mérni nagyjából olyan, mint lovat a lócitromhoz hasonlítani." Ez egy hitvallás, tőlem meg azt várod, hogy próbáljalak meg kitéríteni a hitedből. Minek?

@Őrnagy Őrnagy: Ennek semmi értelme. Sose lesz Vadai-Vona-Szanyi kormány. Te viszont azért fogsz csalódni Orbánban, mert nem fognak lógni a komcsik a lámpavason. Néhány Eleonórát testüregileg meg fognak motozni (szexpótlék a Magyar Hírlap olvasóinak), de se Puch, se Kapolyi, se Székely Gábor nem fog rács mögé kerülni. Vagy mit tudom én, neked kik a kedvenceid.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 21:59:45

@Elpet:

"Én nem láttam még huszonéves csávót, aki Cseh Tamást szereti. Nem is igen értheti meg."

Ismétlem, ha Cseh Tamásnak nem lettek volna csak "rendszert bíráló" dalai, még akár egyet is érthetnék veled. De ég akkor sem teljesen.

Beaumarchais darabjait ma nem azért szeretjük, mert hű de odamondtak az korabeli arisztokráciának, holott tényleg, hanem mert tök viccesek. Aki szakértő, az tudja, kinek felel meg Figaro, kinek Almaviva, és így tovább, de az átlag néző ezt magasról leszarja, ő szórakozni megy, nem évszázadokkal korábbi társadalomkritikát elemezgetni. Más darabjai meg mára érdektelenek lettek, így megy ez.

Ugyanígy Cseh egyes dalai is ki fognak kopni, mert X év múlva csak a szakértők fogják érteni, miről beszélt, és a kódolt tartalmat leszámítva olyan nagyon mégsem voltak jók, a többi ellenben megmarad, és a jóformán a francot se fogja érdekelni, a maga idejében mennyire volt ellenálló. Lehet ezt a folyamatot nem szeretni, ettől még létezik.

tevevanegypupu 2009.08.29. 22:03:17

@mavo:
Tevedsz nem erzi az egesz orszag magaenak, sokan egyszeruen zagyvasagnak tartjak az egeszet, nem ertik, unjak..Idegesitonek tartjak, nyavalygos karalasnak. Meglepo felfedezeket tehet az ember meg a barati koreben is, ha feltesz egy Cseh Tamas lemezt. Mikor "divatba jott" azonnal megszerettuk. Sokszor feltettuk a Level noveremnek c. elso lemezt, amig egyszer a szomszedaink - nyar volt es nyitva voltak az erkelyajtok - megkerdeztek, mi ez a borzalom ami annyit szol nalunk? Es azota is folyamatosan akarhova is viszem magammal (magyarok koze) a lemezeket, vegyes fogadtatasra talal.
Es igazan, komolyan: altalaban a szoclibek nem kedvelik.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.29. 22:03:17

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: Te nem fogod fel, hogy számomra Cseh Tamást orbánista mivolta se nem hitelesíti Orbánt, se nem diszkreditálja Cseh Tamást. Semmi, de semmi baj nincs azzal, hogy orbánista volt. Azzal sincs baj, hogy Orbán mások eredményeivel polírozza magát. Ez kicsit gusztustalan, de perspektivikusan leszarható. Azzal van baj, ha Cseh Tamás orbánista mivolta miatt kétségbe vonod (ha kétségebe vonod), hogy egy nem orbánhitű is rajonghatott Cseh Tamásért. Kisajátítani csúnya dolog, aki kisajátít, annak a kezére fog baszni a Moszad.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 22:06:48

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

jól van röfikém, nagyon köszönöm, hogy jóvoltodból hatvanadszor is elolvashattam.

A kedvedért ismétlés, kibővítve: ha Bródynak (vagy tetszőleges pártállástól függetlenül közkedvelt "ballib" művésznek) a temetése után a hívek előtt akár a klón, akár a fodorgabi elsüti azt a poént, hogy a Bródy az ő katonájuk volt: hát a kurva anyját. És kurvára leszarom, ha Bródy előtte ötvenszer elmondja, hogy ő a drága gyurcsi nélkül nem bír élni.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 22:10:31

@mavo:

Ebben bizonyára sok igazság van, de a jellemző mégsem ez. A jellemző az, hogy Cseh Tamás dalait elsősorban a Kádár-rendszer valóságától undorodó értelmiségiek hallgatták, és nagyrészt belőlük lettek a mostani rajongók is. Ezek a dalok a túlélésben segítettek akkoriban. Ne feledd, hogy egészen `88-ig senki nem gondolt komolyan arra, hogy a rendszer meg fogy változni, és az MSZMP totális hatalmi monopóliuma megtörik. Aki a rendszert nem szerette, annak szörnyen kilátástalan volt az élete. Ebben a helyzetben segítettek a dalok, mert morális tartást és érzelmi megerősítést adtak. És aki akkoriban ezért hallgatta, annak most okádnia kell, ha mondjuk Gyurcsány a szájára merészeli venni Cseh Tamás nevét. És nem tartja skandalumnak, ha Orbán teszi ugyanezt, még akkor sem, ha úgy, mint én, nem tartja szerencsésnek ezt a megnyilatkozást még eredeti, teljes formájában sem.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 22:14:01

@tevevanegypupu:

Ezt csak megerősíteni tudom. Kevesen szeretik Tamás dalait, és én egyetlen egy ismerőst sem tudok példaként említeni, aki emeszpés vagy eszdéeszes és szeretné.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 22:14:42

@Kettes:

"Azzal van baj, ha Cseh Tamás orbánista mivolta miatt kétségbe vonod (ha kétségebe vonod), hogy egy nem orbánhitű is rajonghatott Cseh Tamásért."

Ezt sem én, sem Orbán nem tette meg. Olvasd el a teljes szöveget. Vmit félreértesz vagy szövegértelmezési problémából, vagy szándékosan. Egyik se túl jó rád nézve.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 22:16:24

@tevevanegypupu:

ú, bazmeg ez egy teljesen más vonulat, hogy úgy egyébként Cseh sznobéria-e. Naná, hogy az, és már régóta az. Ettől függetlenül most gyászolja boldog-boldogtalan, teljesen más kérdés, ki miért. Ha majd Bródy fog meghalni, vele tök ugyanez lesz, és tök ugyanúgy a többség sznobériából, és tök ugyanúgy nem érti majd kettőnél több mondatát.

És pont most lesz majd még igazán, és fognak majd helyes fideszes tinik dögleni érte, mert mégiscsak az ő katonájuk volt, meg helyes maszopos tinik, holott nem az ő katonájuk volt, de Cseh mégis csak egy ikon, holott a kérdésben érintett cuccaiból egy kibaszott szót sem értenek, a szerelmes dalokat meg ugye mindenki megérti. Csak hát a fideszes srác az joggal szereti, még ha nem is érti szavát sem, a gonosz balliba az meg nem.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 22:19:24

@mavo:

Miért Bródy tett utalást arra, h ő vmelyik ballib vezér katonája?

Mert Cseh mondott ilyet magára, tehát Orbán csak erre utalt vissza nem túl szerencsésen, de nem is egetrengető kázusként.

"Én a vesztes vezér mögé álltam oda."

"Vesztes csatába így kell menni. Mögöttem a katonáim, én pedig elöl."

Sztem hibázott Viktor, de a hiba nem oly egetverő, mint ahogy azt Bozóky és Redakció felfújja nem túl korrektül

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 22:19:56

@Elpet:

húbazmeg, holott pont az eredeti eszdéeszesnek kellene elolvadnia tőle, mik vannak.

tevevanegypupu 2009.08.29. 22:19:59

Valoszinuleg a hangulatert amit teremtett rajonghatnak azok, akik utaljak Orbant es mindazt amit kepvisel. Mert ha valoban megertik Beremenyi szovegeit es azt a stilust ahogy Cseh Tamas eloadott, akkor megerthetik azt is, hogy ugyan hozzajuk is szolt, de nagyon gyakran ellenuk.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 22:22:23

"Művészi munkája elismeréseként 1993-ban Liszt Ferenc-díjat, 2001-ben Kossuth-díjat kapott."

Ahammmm, 1993. és 2001.

Na ja, megbecsülték őt a posztkommerek, nem vitás;o)

Hattory Hanzo 2009.08.29. 22:24:31

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Ha Cseh Tamás 2001-ben már orbánistának vallotta magát, márpedig igen (lásd a post), akkor ez a vesztes vezér mögé állás nehezen jön össze

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 22:25:47

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

"Miért Bródy tett utalást arra, h ő vmelyik ballib vezér katonája?"

Miért, írtam, hogy tett? Feltételes mód ismerős valahonnan? Amúgy Bródy elég egyértelműen áll egy oldalon, nem tudom miféle nyilatkozat kell még hozzá. Ha csak ezen múlna, a Klón simán felállhatna és mondhatná azt, hogy Bródy csak az övék.

Nincs amúgy ez túllihegve. Itt felettünk a "túltolta a bringát" telitalálat, Bozóky pedig még csak nem is kommentálta - olvasd már el azt a kurva indexes cikket, szépen megkérlek! A hozzászólók, na igen, azok kajabáltak pro és kontra.

ajozsi 2009.08.29. 22:27:39

Drága Teve, én az első lemeze óta kedevelem (jó sok éve volt), pedig a te fogalmaid szerint szoclib vagyok. (Amúgy a Fidesz eredetileg nem liberális volt?)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 22:29:22

@mavo:

Milyen eszdéeszes? Ezt az eszdéeszes igazi ellenállók legendát már kitárgyaltuk egyszer, és ott kifejtettem lesújtó véleményemet, az "Élő felkiáltójelek" bejegyzésnél. Nem, én nem az "igazi ellenállók"-ról beszélek, no nem. Az egyszerű értelmiségi emberről vagy épp egyetemistáról, aki csak azt tudta, hogy valami kurvára nem stimmel, és nagy szar az egész, és bőven úgy érezte, hogy kibasztak vele a Lajtán túl élő pályatársaihoz képest például. És akiből nem lett a rendszerváltás után sem semmilyen erdőgazdasági felügyelőbizottság tagja, sem semmilyen állami cég igazgatója. Rájuk gondoltam, nem a "demokratikus ellenzék" dicsőség övezte tagjaira.

tevevanegypupu 2009.08.29. 22:29:58

@mavo: @Elpet:
A fontos az, hogy nagyon sokan szeretjuk csak azert mert muvesz volt. Oromet szerzett, szepen el tudtak mondani Beremenyivel azt, amit gondoltunk vagy amit gondolhattunk volna.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 22:30:08

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

ajjaj, akkor 1988-ban vagy a Fidesztől kapta az év lemeze elismerést, vagy Cseh Tamás a komcsi rendszer kegyence volt, 2009-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét értelemszerűen az Orbán kormánytól kapta, hiszen Azok utálják őt.

Kurva egyszerű tud lenni a világ, ha nagyon akarjuk.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 22:31:06

@Hattory Hanzo:

Ez nagyon aljas duma volt bazmeg, majd gondolkodj el rajta

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.29. 22:31:09

nem tudom, miért ez a felháborodás. Hiszen ő maga tekintette Orbánt harcostársának a ballibek elleni küzdelemben. És Orbán a temetésről jövet is nyilván úgy érezte, hogy egy bajtársa, egy "katona" hagyta el. A másik oldalnak nyilván az fáj, hogy nekik nincsen Cseh Tamásuk. Ott csak Korda Gyurik vannak...

Oblomov 2009.08.29. 22:35:14

@tevevanegypupu: "Orbant pedig lehet szidni, de ... meg mindig az egyetlen megmaradt rendszervalto partnak a vezetoje ami jelenleg kormanykepes. A tobbi nem szamit."

Csak a többi számít. Nevezetesen, hogy a komplett (rendszerváltó) elitnek nincs semmije. Beleértve a jelenleg kormányképes pártot, és annak vezetőjét is. Viszont vezetésükkel a meglévő generációk komolyan leharcolták magukat, és újabb generáció lett eladósítva, egy sor fontos társadalmi intézmény leamortizálódott, vagy át se alakult... Nem folytatom.
Igen, Orbán kormányfő lesz, ezt tudjuk. Azt is, milyen elvárásai vannak Hende Csabának, és polgári köreinek. (Nem az egyesre, mondjuk Jókai Annára, vagy Dalma asszonyra gondolok. De szokatlan pol-i formáció egy ilyen gyülekezet, az biztos.) Aztán majd meglátjuk, hogyan alakul pl. a forintárfolyam a korszakos ötleteléseket követően. Mert ilyen apróságokon múlik a családi adózás, és minden egyéb fontos álom.

Szerintem ennyire hülyén még nem mentünk választani, mint most fogunk. Szép nagy sikereként a demokráciának. Orbánt lehet szidni, persze, de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy nincs nála alkalmasabb, miközben ebben a helyzetben valószínűleg ő a legalkalmatlanabb a miniszterelnökségre. Vele sanszos, hogy a weimarizálódás végnapjai jőnek el. Aztán heil Vona!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 22:38:02

@mavo:

"2009-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét"

Utálom, amikor tudják vkiről, h meg fog halni, és akkor odataszajtanak neki egy kitüntetést, h prezentálják: ő a mi emberünk.

Mellesleg, ha már Bródyt hozod, hát a fasz se bánná, ha kisajátítja a ballibant majd a halála után. Én sosem bírtam, nagyjából mindig untam. Nekem az URH, és a többi haonször volt a rendszerellenálló, nem Bródyék.

Egy nagy truvájt tulajdonítok neki: az István a királyt. No azt rongyosra hallgattam ifjú kamaszként. Azzal érintett meg először igazán a hazafiasság, a honszeretet érzése.

nem röhögni, nem cinikuskodni, mert ütök :o)

ajozsi 2009.08.29. 22:38:38

Szólj hozzá!: Ehhez már inkább nem.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 22:40:02

@Hattory Hanzo:

Nem 2001-ben vallotta magát orbánistának, hanem a halála előtt visszatekintve a 2002-es vesztes választásra. Nem is értem, miket irkálsz...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 22:43:12

@aesculus:

"Ott csak Korda Gyurik vannak..."

te nagyon tévedsz! Van nekik Pély Barnájuk, Péter Szabó Blokkolnám Szilvijük (ő volt a muszika Ficsor esküvőjén), Republic is egy időben, meg a fassetudja, de szvsz Demjén nyilván veri mindet, beeeeeee:-PP

Hattory Hanzo 2009.08.29. 22:44:22

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Nem a lófaszt! Ha elolvasnád a posztot, amihez bőszen kommentelsz, akkor lehet, hogy értenéd, malac.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 22:45:31

@Elpet:

Legalább ilyenekkel ne fárassz. A Beszélő és a Hírmondó ezek szerint hivatalosan megjelenő kádárista propagandalap volt, az 1987-es Társadalmi szerződés a rendszert dicsőítette, és az MSZMP KB ajánlásával jelent meg, Demszky a Szikra nyomdánál nyomatta ki ezeket, és így tovább. Az szdsz-előd SZKH pedig igazából a népfront fedőszervezete volt, tagjai időnként megverettették, letartóztattatták magukat, hogy meglegyen a látszat, aztán mentek a párt alapszervezetbe éjjen a pártot skandálni.

Hubazmeg.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 22:45:32

@mavo:

"olvasd már el azt a kurva indexes cikket, szépen megkérlek!"

Azzal kezdtem, és mondjuk annyiban jogos, h én is a kommentelőkön kaptam fel a vizet, és amiatt írtam meg a magam posztját még Redakció előtt egy órával, sztem korrektül utána nézve a háttérnek.... na mindegy.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 22:48:30

@Hattory Hanzo:

Hol írja a poszt, h 2001-ben azt mondta "orbánista vagyok" ?

Ezt a Heti Válasz interjúban mondta nemrégiben.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 22:50:20

@mavo:

Régi vita, az említett topikban elolvashatod a véleményemet, bár szerintem fölösleges, úgyis tudod nagyjából.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 22:50:22

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

ja értem, ezért írtad az imént azt, hogy "Bozóky [...] felfújja nem túl korrektül", meg a blogodon, hogy "a szerző, [...] lényegében haszonelvű hullarablónak állítja be a Fidesz elnökét" mert olyan kurvára elolvastad azt a cikket.

Köszönöm, hogy hülyének néztél!

Hattory Hanzo 2009.08.29. 22:51:37

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Te frankón analfabéta vagy, bazdmeg!

"Egy kollégánk arról emlékezett meg: „amikor 2001-ben meghívták Kőszegre a mestert, előtte sokat söröztünk (unicumoztunk) vele. Majd minden alkalommal elmondta, hogy ő orbánista, sőt lent Kőszegen összeveszett Cipővel (Republik), mert ő meg szidta a Fideszt. Persze aztán az összeveszésnek egy közös Cseh Tamás-Republik lemez lett a vége.”

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 22:51:51

@Elpet:

körülbelül sejtem, és nagyjából beleillik a klasszikus "a mi komcsink nem komcsi", "az ő ellenállójuk besúgó/hazaáruló" vonulatba, igen prímán.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.29. 22:54:11

@mavo: Ja, örülök, hogy értjük egymást, megyek is aludni. Majd legközelebb, jó éjt.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.29. 22:55:59

@mavo: mondjuk köztudott, hogy Demszky régi komcsi családból származó maoista hülyegyerek volt akkoriban...Petőnek, Bauernek sem semmi a family guy-a
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: mindjárt kihozzák, hogy Cseh Tamás gyurcsányista volt

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 22:57:53

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

"Utálom, amikor tudják vkiről, h meg fog halni, és akkor odataszajtanak neki egy kitüntetést, h prezentálják: ő a mi emberünk."

A haldoklónak kiosztott 1988-as év lemeze díj, na az még milyen aljas húzás volt a komcsiktól.

Faszom tele van az ilyen van sapka nincs sapka mentalitású hülyéktől.

Előbb gondosan elhallgatod, hogy idén egy nagyon magas kitüntetést kapott, csak azért, hogy kiemelhesd, a komcsiktól soha semmit nem kapott, aztán amikor megemlítem, hogy hát de mégis, akkor azonnal degradálod, hogy hát az nem számít.

Érdekes, én nem állok neki azon gecizni, hogy 2001-ben Orbán haverjaként, általa kimondottan orbánistaként kapott Kossuth díjat, hogy a faszba van ez?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 23:00:31

@Hattory Hanzo:

:-)))))) Hát erre nem tudok mit mondani, ezt télleg elnéztem. De hogy p..ba? B...g, megyek a neurológiára.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 23:02:16

@aesculus:

hú bameg, már megint az apák és fiúk téma.

Ha már itt tartunk, néhai apám speciel levente volt, aztán önkéntes, ez miatt egy keveset rohadt egy gulágon hadifogolyként, és ötvenhatban hajszál híján nem csukták le megint, megúszta pár év Baracskával, és élete végéig Horthy elszánt híve volt.

Akkor én Horthy faszista vagyok, egy pillanatnyi kétség sem lehet.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 23:02:23

@mavo:

"Köszönöm, hogy hülyének néztél!"

Szívesen.:-))

Egyébként Bozóky télleg rájátszott a zsigeri orbánfóniára, még ha ő nyíltan nem is tahózik.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.29. 23:05:31

@mavo: persze vannak kivételek. Ahogy látom, apádnak is komcsi fia lett...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 23:05:40

@mavo:

"én nem állok neki azon gecizni, hogy 2001-ben Orbán haverjaként, általa kimondottan orbánistaként kapott Kossuth díjat, hogy a faszba van ez?"

mert te olyan kurva intelligens, fasza csávó vagy.

Ezek szerint te szereted azt, ha egy tudvalévően haldoklónak kitüntetést adnak.

Végül is jobb, mint a posthumus...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 23:06:43

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

orbánfóbiára...

le kell feküdni, mert már nem elég, h olvasni sem tudok, de már írni sem.

bye

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 23:08:55

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

"Bozóky télleg rájátszott a zsigeri orbánfóniára"

Na, idézd kérlek, hogy hol kommentálta ilyen gonoszul Bodoky a beszédet. Télleg télleg lécci lécci!

Látom, kurva gyorsan elfelejtődik, ha egy Bodoky-féle gonosz komcsi a 2006-os túlkapásokról ír könyvet, és egy kis ideig rendes csávó lehet a Magyar Nemzeti Oldal szerint is.

Hattory Hanzo 2009.08.29. 23:09:26

@aesculus:

Baszki, tippeld már meg, az 1998-2002 közötti Orbán-kormányokban mennyi volt az ex-komcsi átlag? Na, mégis, hány MSZMP tag lebzselt ott? Ja, és hány egység spicli?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 23:09:58

@tevevanegypupu:

elnézést, erre nem reagáltam, ez így tisztességes hozzáállás.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 23:16:43

@mavo:

Van egy kurva hosszú cikk, de a vastagított kiemelés legelső két sora ez:

"Orbán Viktor Cseh Tamást saját katonájaként méltatta, és modern, kormányzó jobboldalt ígért a régi harcostársaknak."

Na most miért pont ez?
A cikk javarésze nem is erről szól.
Megmondom: mert rájátszik az orbánfóbok zsigeri gyűlöletére.

És miért nem hozza szóba a Heti válaszos interjút, amiben Cseh a orbánvezér katonájának állítja be magát?
Mert akkor lehet, h visszább fogódna a pavlovi orsósorbánozás...

Nemcsak direkt szókimondással lehet manipulálni, ugye ezt nem kell ragoznom...

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.29. 23:19:07

@Hattory Hanzo: persze, Martonyi és a többiek. Mindenki tudja ezt. De most mit vársz? Hogy most majd az mszp-re vogok szavazni?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 23:19:51

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

"Ezek szerint te szereted azt, ha egy tudvalévően haldoklónak kitüntetést adnak."

Cseh Tamásnál 2006-ban diagnosztizáltak tüdőrákot, azóta haldokolt, nem szerepelt szinte sehol, válogatás lemezei jelentek jelent meg, jóformán bármikor meghalhatott volna. Ja, gondolom a szintén nem éppen "balliba" Sándor György is biztosan haldoklik, mert ő is kapott egy ugyanilyet, szintén idén.

És nem azért nem gecizek a 2001-es díjon, mert olyan kurva rendes vagyok, hanem azért, mert pont egy Cseh Tamás esetében nem kezdek el sanda szándékokat keresgélni a díj mögött.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.29. 23:20:53

@aesculus: és a fideszben az exkomcsik sosem játszottak olyan meghatározó szerept, mint az mszp-ben az mszmp kb tagok, vagy az szdsz-ben a szüleik ellen "lázadók"

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.29. 23:24:22

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: továbbra sem értem, miért gáz ez a "katonája" kifejezés. Mindenki tudta róla, kivel szimpatizál, egy ikonja volt a jobboldalnak. Aki azt írta, hogy szerette Cseh Tamást, de nem jobbos, az a hangját szerette legfeljebb, vagy nem értette a szöveget...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 23:28:41

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

"Orbán Viktor Cseh Tamást saját katonájaként méltatta, és modern, kormányzó jobboldalt ígért a régi harcostársaknak."

Meg kell adnom magamat, ennyire gennyes orbánfób szöveget még soha, de soha nem olvastam. Főleg az az és a vessző után, hát az valami gusztustalan. Rá is jöttem, ha megfelelően kicserélünk benne két betűt, egyet elveszünk és hozzáadunk még hatot, az jön ki, hogy fasiszta.

Hoppá, hogy lelepleződött az orbánfóbia!

A "modern, kormányzó jobboldal" kifejezésben rejlő orbánfóbián még gondolkodom, de egy ilyen aljas orbánfób abba is biztos belerejtett valamit, amivel "rájátszik az orbánfóbok zsigeri gyűlöletére".

Bazmeg, ha Orbán Cseh Tamás temetése után egy pöttyel a beszéde egy részét arra építi, hogy meghalt Cseh Tamás, aki az ő katonájuk, és hogy az ő halála jelzi, hogy győzni fognak, akkor mi a faszt vársz egy tudósítótól? Az ég színéről írjon, vagy arról, amit maga az előadó hangsúlyoz?

Hattory Hanzo 2009.08.29. 23:28:51

@aesculus:

Ha egy kormányban csak a külügyminiszter, a belügyminiszter, és a pénzügyminiszter volt ex-kommunista, valamint átlagban 5,5 volt az egykori MSZMP tagok száma, akkor valóban elmondhatjuk, hogy nem játszottak komoly szerepet. Félő belegondolni, milyen kormánya lenne a Fidesznek,ha nem gondolnák ennyire komolyan az antikommunista vonalat. LOL.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 23:31:12

@aesculus:

"Aki azt írta, hogy szerette Cseh Tamást, de nem jobbos, az a hangját szerette legfeljebb, vagy nem értette a szöveget"

Áldott légyen, aki téged megajándékozott a lelkekbe látás csudálatos adományával. Ámen.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 23:31:23

@mavo:

Mavo, ne játszd a hülyét. 2009-ben már annyira leromlott állapotban volt, h tudták, nem éri meg a 2010-et. És akkor adtak egy díjat az orbánistának, h legyen díja tőlük is.

Máskülönben amikor az 1988-as díját hozod fel a 2009-es mellett, akkor lényegében azt sugallod, h mindkettőt ugyanazok adták, ergo a maszopot rendesen lekomcsiztad:o)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 23:36:49

@Hattory Hanzo:

figyu, nekem ez a vonal, amit elindítottál elég számháború jellegű. Persze, hogy játszottak ott is olyanok, akik mondjk MSZMP tagok voltak, és most is vannak ilyenek a Fideszben, de ez elég irreleváns. Pont azért, mert a 89 előtti szerepek értéke mára leértékelődtek. És ez így is van rendjén. Nem hinném, hogy Stumpf komcsi. Ő se. Mondjuk Boros miniszter úr határeset, de legyünk rendesek: ő Megyóval együtt védte a hazát.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.29. 23:38:10

@Hattory Hanzo: "mszp-s ex mszmp-s = renszert belülről megreformáló demokrata
fideszes ex mszmp-s= kommunista, aki fasiszta lett?" Ilyen egyszerű lenne a képlet? Megjegyzem, ha tized ilyen jó pénz-és külügyminisztere lett volna az mszp kormányoknak, talán nem tartanánk itt.
@mavo: tudósító? Van az indexen bárki, aki tudósítónak nevezhető? Szélsőségesen liberális álújságírók. Nem lenne baj, hogy liberálisok. De legalább ne adnák a függetlent.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.29. 23:38:18

@mavo:

Bazmeg, ne idegejjé már. Hát nem igaz, h nem érted, mennyire sokat számít a cikk előtti néhány soros vastagbetűs kiemelés. Amint elolvastam, tudtam, mit várhatok a kommentekben, és nem csalódtam. Bodokynak esze ágába nem volt, h a katonás momentumot megvilágítsa, honnan származik, vagy hosszabban idézze az eredeti szöveget.

Mire jutott hát az egyszerű, Heti Választ nem olvasó ballibbant kommentező:

Orbán a Fidesz pártkatonájának aposztrofálta a nemzet dalnokát. Pfúj mocskos Orbán.

Miközben az igazság az, h Orbán Csehtől vette át ezt a katonás motívumot, amit Bodoky mélyen elhallgatott a cikkben.

Nem érted, nem akarod érteni, hagyjuk.

Tényleg alusz...
éjt!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 23:43:52

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

wishful thinkingnek hívják ezt, keress rá, kb azt jelenti, "én ezt szeretném hinni, tehát ez igaz".

Ismételten emlékezetedbe idézem,

1. valami Sándor György ugyanakkor kapott díjat, mint Cseh.

2. Ha nem adtak volna neki, most azért tajtékoznál, illetve lófaszt, meg is próbálkoztál vele, szó szerint ezt írtad:

"Ahammmm, 1993. és 2001.

Na ja, megbecsülték őt a posztkommerek, nem vitás;o) "

Aztán, hogy szóba került 2009, azóta terelsz, hogy hát de a haldoklónak.

Ha már így osztályozzuk az elismeréseket, ne felejtsd el megemlíteni, hogy csak idén áprilisban lett Bakonybél díszpolgára Na azok a szemetek is löktek a haldoklónak negyven év után egy díjat, biztos komcsik azok is.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 23:48:25

@aesculus:

cseszd meg, legalább ne Bodokyt savaznád ezzel a tömény faszsággal. Amkor a rendőri túlkapásokról írt slágerkönyvet (még a kuruc is reklámozta, muhaha), hú, akkor nem volt "szélsőségesen liberális álújságíró", most meg, hogy kemény kommentek jöttek a cikkére, hát orbánfób lett pikk-pakk.

Tényleg nem érzed, hogy ez röhejes?

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.29. 23:52:38

@mavo: ja, persze, ő független újságíró... azért írta a könyvet, mert arra volt igény, és vették. Valamiből élnie kell neki is.
Egyébként nem is voltak rendőri túlkapások, nem? Úgy tudom, csak pár fasiszta zavargott a legitim kormány ellen.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 23:52:45

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Értem. Tehát a tudósítónak kutya kötelessége, hogy egy beszédet ne szimplán idézzen, hanem forrásgyűjtést rendezzen, és azzal igazolja a beszéd állításait: ezt itt azért mondta, mert, azt ott meg azért mondta, mert.

Mert az már úgy pártatlan. Ha nem teszi, akkor az orbánfóbiára játszik.

Ez nem paranoia, de nem ám!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.29. 23:59:25

@aesculus:

Ja, értem. Amikor a túlkapásokról írt könyvet, akkor "arra volt igény, és vették", mert valamiből élnie kell neki is, ha meg egy Orbán beszédből kiemeli azt, amit Orbán maga is kiemelt, a beszéde egy részének vezérfonala volt, és kőkeményen aktuális téma, akkor "szélsőségesen liberális álújságíró".

Mindent értek. Mondjuk azt azért annyira mégsem, hogy ha valaki "szélsőségesen liberális álújságíró", és nyilvánvaló módon orbánfób írásaiért fizeti az index (mi másért fizetne egy gonosz főliberális médilya), akkor mi szüksége van megélhetési könyveket irkálnia a rendőri erőszakról. Te persze ezt is tudod, ettől nem félek.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.30. 00:07:01

@mavo: azért annyira nem "kőkeményen aktuális téma". Persze, tudom, hogy már 98 óta megy az Orbán-nyomkövetés, minden beszédének (a falunaptól kezdve a Polgárok háza évfordulóig) minden mondatát elemzik, vizsgálják, mibe lehet belekötni, miből lehetne jó kis írás a "virtuális wc-papírok" címlapján. Elhiszem, persze, gáz, hogy még mindig itt van, miközben a szocik csak úgy fogyasztják a miniszterelnököket. Akik, mint tudjuk, jobbnál jobbak.
Persze, elhiszem, hogy fáj. De azt nem fogod bemagyarázni, hogy Bodoky független újságíró, és ez a cikk korrekt volt.

tevevanegypupu 2009.08.30. 00:15:02

@Oblomov:
Ideologiai harcot nem erdemes folytatni, soha nem lesz a jobboldal kepes arra, hogy elfelejtse, azok oktatjak demokraciabol es liberalizmusbol oket, akik elotte az egyik legvadabb diktatura, a kommunizmus kiszolgaloi voltak. Szoval ez a tema lezart, eldontott, nincs felejtes. Sajnos a tulsagosan nagyvonalu megbocsajtas mar vissza nem fordithato.

A gyulolet amit a baloldal erez a rendszervaltokkal szemben tulajdonkeppen szinten jogos. Megalazottakka valtak, mert harom kormanyzati ciklusban derult ki, hogy keptelenek onalloan es sikeresen vezetni egy orszagot. Az orszag nagy resze szeretne eltuntetni oket es kormanyra segiteni legnagyobb ellenseguket. Vilagos, hogy sajat tehetsegtelenseguk miatt ellenfeleiket gyulolik..

Az is biztos, hogy Orbannak sem bocsajtjak meg szdsz-es egykori baratai, hogy valtozatlanul - ket bukas utan is - az elen maradt, partja egyre nagyobb es nem lehetetlen, hogy ujra miniszterelnok lesz belole. Meghozza tehetseges. Nem o a megoszto szemelyiseg..

De tehet amit akar, visszahozhatjak az orszagot a lejtorol, javithatnak a gazdasagon, kormanyozhatnak a legnagyobb demokraciaval, soha nem lesz eleg ellensegeinek.

Mindenesetre azert meg varjunk, ne feljunk elore. Egyelore Bajnai kormany van, Vonaek meg nincsenek a parlamentben, es meg Orbanek is varakozo allasponton vannak. Hogy nem lesz konnyu az elkovetkezo par esztendo az viszont bizonyos.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.30. 00:23:47

@mavo:

Csak nem bírom megállni...

Szóval, képzeld magad egy orbánfób helyébe! Nem lesz nehéz, biztosan menni fog neked...

Odamegy az Index címlapjára, aztán a fő helyen vmi olyasmit olvas, h Orbán legjobb katonájának nevezte Cseh Tamást

rákattint, bejön a cím:

"Orbán: Cseh Tamás volt a legjobb harcosunk"

Elolvassa az első két sort:
"Orbán Viktor Cseh Tamást saját katonájaként méltatta, és modern, kormányzó jobboldalt ígért a régi harcostársaknak."

Aztán jön egy cikk, amelyik szánalmas, patetikus, ömlengő provinciális faszok gyülekezetét mutatja be...

Most mondd el, mit érzel te, mint orbánfób?

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.30. 00:24:35

@tevevanegypupu: tulajdonképpen teljesen igazad van. Talán csak annyit tennék hozzá, hogy miért tehet Orbán arról, hogy kiderült, hogy nem tudnak kormányozni? Ezért csak és kizárólag ők a felelősek (ha jól kormányoztak volna, nem lett volna minek kiderülnie, és valószínűleg Orbán is kénytelen lett volna visszavonulni a politikától.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 00:30:23

@aesculus:

Cseh Tamás halála és temetése nem kőkeményen aktuális téma?

Bocs, akkor meg sem szólaltam, és így utólag belegondolva nem is értem, Orbán miért hozta szóba.

A cikkre visszatérve. Az utóbbi években az index nem kicsit elbulvárosodott, amit én eléggé rühellek. Öt éve még csak-csak rá lehetett sütni, hogy liberális, mostanra ez baromság. Bulvár lett. Nem abban az értelembe, ahogy a MN (és lassan a MH is), amely politika napilap létére alkalmazza a legalja bulvár eszközöket, és ha már, ne hagyjuk ki a Népsavát és a 168 órát se, azok is polbulvárt nyomnak mára.

Ha már a kérdés felmerült, ez a Bodoky cikk simán jobb az átlagnál: ha már másban nem (na, ezt úgyis félre fogod értelmezni), abban biztos, hogy a címnek és a leadnek van köze a cikk tartalmához, a cikk pedig nem kanyarodik el a valóságtól.

Értem én, hogy egy "szélsőségesen liberális álújságíró" cikkében kötelező megtalálni azt a vesszőt, szóközt, kiemelést, ést, kurva mindegy, hogy mit, amitől az orbánfóbiát áraszt, csak tudod innen nézve ez nem kicsit lehangoló.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.30. 00:42:38

@mavo: aktuális téma, de nem hiszem, hogy az index túlzásba vitte volna a dolgot, ha nem lett volna ez a beszéd.

Az MN mikor alkalmazta a "legalja bulvár" eszközöket? Attól, mert nem értesz egyet a lap beállítottságával (amit-szemben az indexszel-sosem titkolt). Mellesleg, ha már olvastad a lap elismerten színvonalas hétvégi mellékletét, láthatnád, hogy elég sok értéket közvetít (a balos lapok hétvégi magazinjai már évek óta fasizmusról szóló ideológiai cikkekkel vannak tele)
Ok, elismerem, hogy a Bodoky-cikkk jobb az átlagnál. Az index átlagánál. Nagy szám.

Honnan az az "innen"?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 00:53:32

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

hát, tudod ez is az úbazmeg esete.

Tudod, ha én valóban orbánfób vagyok, akkor erre kibaszottul nincs szükségem, mert orbánfób vagyok, tehát ha Orbán tegnap vécére ment, akkor azért utálom, ha meg nem, akkor azért.

Volt dolgom valódi orbánfóbokkal találkoznom, hidd el, nekik semmilyen ürügy nem kellett egy jó kis orbánozáshoz, ahogyan (már megbocsáss) neked sem, hogy osztályozd, kinek a kitüntetése a jó kitüntetés, és kié nem létezik ha meg igen, akkor rossz kitüntetés. Az igazi Orbánfób leszar címet, leadet, és ha talál egy vesszőt, amiből azt tudja kihámozni a maga kis egyszerű agyacskájával, hogy fidesznáci és orsósviktor, akkor ki fogja hozni, akármennyire is nem arról szól az adott bármi, mert olyan, és kurva gyorsan szét is kürtöli a nagyvilágnak, hogy ő mekkora nagy felfedezést tett.

Orbán minapi beszéde hibás gesztus volt, és pont az ellenségeinek adott kibaszott feleslegesen jó kövér muníciót, ennyi. Nem tudom, mit kell ezen ragozni, a fenti post is erről szólt, és az én aktuális bejegyzésem is erről szólt a polblogomon. Meg mondjuk az enyém kicsit arról is, mi a fasznak kell jobber meg baller művészekben gondolkodni.

Ha már itt tartunk, az állandó üldöztetés közepette hogy lehetséges, hogy Viktornak nem jutott az eszébe, na, majd ezt is jól kiforgatják a gonosz ballibek, és tuti, hogy Bodoky sem fogja idézni a Heti Választ, hogy gonosz balliba olvasók szájába rágja: a Viktor joggal mondta mindezt? Kicsit diplomatikusabban ír, és az idiótákon kívül senki nem szól szót se.

Nekem nem vészkorszak, hogy jövőre tuti a Fidesz és így Orbán lesz itt kormányon. Csinálják, aztán majd pár év múlva kezdhetünk azon nyiszorogni, hogy jól vagy rosszul csinálják, és majd annak függvényében a jónép 4 év múlva ikszel megint. Ha ismét a fideszre, én garantáltan nem fogok azzal kampányolni, hogy választási csalás, meg hogy ezeket gyűlölni kell. És az is leszarom, hány exkomancs fog tőlük hivatalt kapni. Azon majd rágódik a Népsava, ha addig ki nem hal.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.30. 00:58:52

@mavo: a jónép arról híres, hogy kormányzati teljesítmény alapján ikszel

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 01:13:23

@aesculus:

"nem hiszem, hogy az index túlzásba vitte volna a dolgot, ha nem lett volna ez a beszéd"

1. Hát tudod, ez a hit és a valóság közötti szakadék néha elég erős. Ha nem tűnt volna fel, az utóbbi hetekben nem egy és nem kettő cikk, videó, blog, akármi foglalkozott Cseh Tamással és jelent meg az indexen főoldalán. Ha megnézed a főoldalt, még most is ott van a temetéséről készült videó összefoglaló, volt videó a bakonybéli utolsó táncáról, a betegségéről, a haláláról, a dalairól, meg még amit csak akarsz. Nem Orbán lejáratása kedvéért vették elő a témát, bocs.

2. a MN (és már a MH is) a csudásan odaaggatott jelzőkkel, szakmailag megmagyarázhatatlan túlzásokkal, gyakran nettó hazugságokkal, bulvárízű vádaskodásokkal hozza a bulvár "színvonalat". Ahol Pilhál kezdőtől is vérciki félrefordításon alapuló pedofíliára célozgatása átment egy komplett szerkesztőségen, az egy szar polbulvár, amelyik libásozik (és nem mellesleg ez miatt csont simán pert veszít), az dettó polbulvár.

Hótt mindegy, ehhez milyen hétvégi mellékletet csomagolnak hozzá. A 168 órának meg tök színvonalas kulturális cikkei voltak 6-7 éve, amikor utoljára beleolvastam. Na bumm, ettől még egy szar párthetilappá küzdötte le magát 90 óta.

Tényleg: Népsavát, 168 órát miért nem védted meg a polbulvár jelzőtől? :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 01:20:56

@aesculus:

merőben attól függ, mit értesz kormányzati teljesítmény alatt.

korábbi kérdésre (hol az az innen), jobbközép liberális vagyok, de a kedvedért fogalmazhatok úgy is: én így gondolom. Valamikor nyolc-tíz éve enyhén baloldali voltam, ha érdekel, és kicsit kevésbé liberális. Azóta megtértem, és a baloldali gazdaságpolitika nagy részét szarnak tartom. Hát innen van az innen.

PS: pár órája még komcsi voltam szerinted. Haladunk?

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.30. 01:41:22

@mavo: azért voltál pár órája "komcsi", mert olyanokat írtál, ami miatt azt lehetett hinni.
Egyébként kormányzati teljesítmény alatt valódi teljesítményt, nem propagandát értettem. Ha utóbbi is annak számít, akkor az mszp kormányok teljesítménye kiváló.
De örülök, hogy megtértél:)
Én nagyon szeretem mn-t, a többit nem nagyon szoktam olvasni (még heti válasz is játszik). Nekem bejön ez a stílus, amint látod, hajlamos vagyok a fekete-fehér látásmódra:)
És be kell vallanom valamit (alig merem): igazából csak azért kommentelek, hogy Orbán Viktort védjem. Bevallom-életkorom és habitusom miatt is-nem nagyon ismertem Cseh Tamás műveit. De azt tudtam, hogy ő is orbánista, ahogy ő mondta, és nekem ennyi elég.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 01:41:49

@aesculus:

hopp, ez kimaradt:

"a balos lapok hétvégi magazinjai már évek óta fasizmusról szóló ideológiai cikkekkel vannak tele"

Ha megtennéd, hogy mondjuk felsorolnád az utóbbi mindössze egy év Népszabóság mellékleteinek tartalomjegyzékét, és elmagyaráznád, melyik hogyan érinti a faszizmus témakörét, nagyon megköszönném. De ha a Népszabóság neked nem "balos", nekem mindegy, az összes szerinted "balos" lap mellékletével előadhatod ugyanezt. Jómagam ezek egyikét sem olvasom, tehát tényleg érdekelne egy ilyen kimutatás.

Előre is köszönöm!

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.30. 01:59:05

@mavo: jaaajj...ez kb. olyan, mint az Orbán-kormány tagjainak előélete. Nem nagyon izgatott a téma, de majd készítek egy pontos kimutatást. Néha (amúgy nem vagyok olvasójuk, sőt, még a metrómegállóban sem olvastam bele, mikor még kint volt-milyen égő az, szabad népet olvasni nyilvánosan?) megnézem nagy titokban-hol máshol, mint a közeli fidesz-irodában, ahol önkéntes vagyok (fűűű, bűdös fasiszta). Volt benne egy Bächer Iván és/vagy TGM böffenet, hogy itt már lehetetlen az élet, és már állnak a pakkok az előszobában. Minimum egy holocausthoz kapcsolódó cikk (ami nem baj, de miért van minden nap holocaust-emléknap?), egyéb balos értelmiségiek cikkei Orbánról (Kartal Zsuzsa többször is). Régebben volt Bp. melléklet is, értelmes cikkekkel, de az megszűnt...vagyis áttelepült a Budapest folyóiratba

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 02:01:17

@aesculus:

"azért voltál pár órája "komcsi", mert olyanokat írtál, ami miatt azt lehetett hinni"

Ne keveredjünk ezt illetően vitába, egyébként pedig már megszoktam. Másutt meg zsidó vagyok automatikusan, de náci is voltam már; ah, szép emlékek!

"kormányzati teljesítmény alatt valódi teljesítményt, nem propagandát értettem."

Nem akarlak elkeseríteni, de ez se egy konkrét definíció. Kicsit részletesebben lehetne?

"be kell vallanom valamit (alig merem): igazából csak azért kommentelek, hogy Orbán Viktort védjem"

Szmájlinak nyoma sincs, tehát azt hiszem, itt nekem kellene eldöntenem, viccelsz-e. Sajnos nem tudom megtenni, nem vagyok gondolatolvasó, sőt pár órás internetes csevej alapján még azt sem mondhatom, 50%-nál jobb eséllyel tudnék tippelni.

Ám mivel ha viccelsz, szinte mindegy, ezért próbálok komolyan válaszolni.

Tőlem azt védesz, akit akarsz. Nem te volnál az első a praxisomban, aki él-hal Orbán Viktorért, és mint a fentiekből látható, Cseh Tamás is valami ilyenféle volt, mégsem volt ez miatt rossz ember. Ha így lenne, nem lenne háborgás Orbán szavai miatt: fideszes pártkatona? Vigyétek, ha nektek ő kell, ez lenne a reakció. Sajnos lesz is pár művész esetében, előre ráz a hideg.

Biztos van/lesz pár barom, aki a Fideszhez való kötődése miatt megutálta/megutálja Cseh Tamást, na ők ennyit tudnak, megérdemlik a lúzerséget.

Ismétlem, ha vicceltél, akkor ez neked címezve érdektelen, bár általánosságban fenntartom.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 02:04:26

@aesculus:

nem baszogatásként, de ha jóformán nem is olvasod ezeket (én egyáltalán nem), hogyan vonsz le következtetéseket a tartalmukat illetően (én semmit)?

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.30. 02:11:37

@mavo: nem, a többi helyen volt smájli, itt nem. Sajnálom, de tényleg ezért kommenteltem. És teljesen egyetértek ezzel a beszéddel, sőt, mikor hallottam, fel se tűnt semmi, nem is értettem, mi ez a hőzöngés.
De kedves vagy, hogy megengeded, hogy azt védjem akit akarok...
"kormányzati teljesítmény alatt valódi teljesítményt, nem propagandát értettem." Miért kell ezt részletezni? Az az ostoba, és gyűlöletkeltő propaganda, amit az mszp művelt (és amit te is ismersz, hiszen itt élsz, csak szívózól velem éjjel kettőkor, hogy írjam le, mikor a 23 millió román és a cigányorbán esete közismert) nem számít teljesítménynek. Hiába nyertek vele, akkor sem.
Miféle praxisban?

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.30. 02:13:14

@mavo: azért gyakrabban kerül a kezem ügyébe, mint kéne. És vagyok olyan kíváncsi...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 02:22:09

@aesculus:

nem tudom, holnap ... pardon ma lesz -e kedvem írni de ha kérhetem, a propaganda ne legyen téma, vagyne egyoldalúan. A huszonhárom millióval szemben bizony volt muníció, az azonnali gázáremeléssel riogatástól, a majd jól eltörlik a lakáshitel támogatásig minden. Vagy mindkettő gyökér, vagy egyik sem, kéne dönteni.

Praxis? az én praxisom. Nem te vagy az egyetlen, akivel elbeszélgettem online ilyen kérdésekről. És ha már: én nem megengedem, hogy ilyen vagy olyan legyél, hanem elfogadom. Ha csak megengedném, és nem elfogadnám, akkor nem liberális lennék, hanem faszom se tudja, hogy mi. Számomra nagy nagy különbség.

Én el, aludni is kell valamikor.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.30. 03:03:12

@mavo: nem érezted az iróniát ebben a hálálkodásban? :)
mondjuk a gázáremelés és a lakáshitel eltörlés elég durván bejött...ez a "mindkettő gyökér" duma is elég unalmas már...le is fekszem

Tehetetlen Dodó 2009.08.30. 07:12:33

@Kettes: Lehet, hogy ez hitbéli kérdés.
De azok a gazemberek, akik lepusztították az országot, nálam a lócitrom kategóriában maradnak, aki pedig megpróbálja felemelni, az nagy embernek számít.
Ez ilyen egyszerű.
Hogy ama felsorolt egyének nem ócska gazemberek? Na, hát erről próbálj meg bárkit meggyőzni, aki nem a ti vakhitetek foglya. Munkásságuk eredménye önmagáért beszél, a nép nagy része már észrevette, már csak a tettestársak és a teljesen vakok tartanak ki.
A testüregi motozás meg a jó maszop-banda hobbija, ha már elfelejtetted volna, a Keller-féle számonkérőszék dicső működésével egyetemben.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 07:27:47

@aesculus:

de bizony, hogy éreztem, és többek közt azért válaszoltam rá, hogy én pedig azt éreztessem, hogy ironizálhatsz ezen akármennyit, nem én vagyok az aki a másikat megbélyegzi egy blogon, fórumon, akárhol.

Lásd mittom melyik efftás kibaszott viccesnek szánt sirámát, hogy őt (őket) itten faszistázzák.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 07:31:39

@Tehetetlen Dodó:

ez sajnos akár tetszik neked, akár nem, nagyon is hitbeli kérdés: te szépen eldöntöd, szerinted ki akar jót, és attól kezdve az csinálhat bármit, az jót akar, neki szabad.

Tipikus példa (nem keresem vissza), sok beírással ezelőtt egy nagyon rendes fideszes efftás beírása, aki szerint Viktorék majd nyugodtan lopjanak csak a nagy jócsinálás közben, mert nekik az belefér, nekik szabad. Csak ne tovajbandáznának közben az ilyenek teli pofával, még el is hinném nekik, hogy ilyen egyszerűek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 07:37:36

@Tehetetlen Dodó:

ja igen, és még valami. Kettes (szerintem) azt próbálta neked elmesélni, hogy ő mindkét oldalon (a te kifejezéseddel élve) lócitromokat lát, és te azóta azt szajkózod, hogy de bizonyítsa be, hogy a maszopos lócitromok nem lócitromok. Hiába írta, hogy ilyesmi nem áll szándékában, magasról leszartad, és szajkózod tovább a hülyeségedet, hogy debizonyítsabe.

A vitakultúrádról kábé ennyi elég is.

Minden bizonnyal azért, van amúgy ez így, mert az valamiféle neojobb toposz lett az utóbbi évek során, hogy aki mindkét/három/négy oldaltól hányingert kap, az valójában komcsi és csak a fideszt utálja, aki sem a szekeresimréket, sem a dajcstomikat nem szereti, az csak komcsi lehet.

Tehetetlen Dodó 2009.08.30. 07:40:44

@mavo: No, azért én a hitet a tények elemzése által képzem.
Azt meg nem is értem, milyen alapon feltételezed, hogy nekem tetszene, ha nyugodtan lopnának...
(Persze óhatatlanul odacsapódik minden párt köré a reménykedő kliensek hada, de óriási különbség, ha egy kormányzat esetében a kliensek kiszolgálása a fő cél vagy ez csak a normális ügymenettől való eltérés.
No, ha az elmúlt 7 év hurrikánszerű pusztítását összehasonlítom a megelőző négy év történéseivel, számomra elég egyértelmű a mérleg.
Természetesen jogodban áll fordítva vélekedni, végülis kisebbségi véleményre is szükség van egy igazi demokráciban)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 07:45:01

Fúbazmeg, tudom, mi lenne a komoly desszmeccs: összereszteni az itteni törzsközönséget a kapcsolat.hu-n a Klónéknak csápoló hülyékkel.

Nyammmmm. Ahogy elüvöltöznének egymás mellett, röpködne a te hülye komcsi, te hülye faszista, a tiéd többet lop, de nem , mert a tiéd, te rohadék nácibolsevik, te dékécázkilenc, te orsósviktor ... nyammmm, nyammmmmm.

Tehetetlen Dodó 2009.08.30. 07:45:52

@mavo: Te is szeretsz ügy minüsítgetni, hogy el sem olvasod az előzményeket. De akkor legalább ne okoskodj itt nekem vitakultúráról.
Hiába játszod el az objektív szemlélő szerepét, te ugyanúgy állást foglalsz, de amellett nem tetszik a mások állásfoglalása, rögtön vakhitűnek meg más egyébnek címkézel bárkit.
Én meg ezt a vitakultúrát unom nagyon.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 08:30:30

@Tehetetlen Dodó:

"el sem olvasod az előzményeket"

Te tényleg hülyének nézel?

Tessék neked előzmények:

Kettes: "@Tehetetlen Dodó: Nekem van ellenvetésem. Itt lócitrom van lócitromhoz hasonlítva, csak neked az egyik fincsi. Kakas, felrúgja, haha."

Tehetetlen Dodó: "@Kettes: Meg ha már ellenvetés: tevehölgy felsorolta, akikről itt most szó van. Hát sorold te is dicső tetteiket, amelyekkel kiérdemelnék, hogy átkerüljenek a valódi citrusfélék rendjébe."

Kettes: "Minek? Kim nekem a felsoroltak? És miről győzne meg téged?"

"@Kettes: Alázatos pardonozást kérek. Ha nem érdekel, ne kapcsolódj bele a gondolatmenetbe. Ha meg belekapcsolódsz, ne tegyél fel hülye kérdéseket."

Kettes: "Ez egy hitvallás, tőlem meg azt várod, hogy próbáljalak meg kitéríteni a hitedből. Minek?"

Tehetetlen Dodó: "Hogy ama felsorolt egyének nem ócska gazemberek? Na, hát erről próbálj meg bárkit meggyőzni, aki nem a ti vakhitetek foglya."

Hajszálpontosan úgy zajlott a "párbeszéd", ahogyan röviden leírtam. Kettes szerint itt is ott is lócitrom van, te pedig csak azt verklized, hogy de bizonyíccsa be, hogy _ezek_ (a gonoszok) nem lócitromok. Nem akarja, le is írta.

Mindegy, részemről ez a téma túl van tárgyalva, tudom, hogy majd jól leírod még a frankót, ahogy az előbb is és kurva elégedett leszel magaddal. Gondolom majd legkésőbb tízig beesik az erősítés, aztán majd el lehetek egymás közt a nagyszerűségetekkel.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 08:33:30

@Tehetetlen Dodó:

"én a hitet a tények elemzése által képzem"

Ennek pedig utólagos engedelmeddel jár a galaktikus muhaha. A hit éppen azért hit, mert nem tényeken alapszik. Ez a definíciója. Ha tényéken alapszik, már nem hit.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.30. 09:01:56

micsoda energiákat mozgat a laposság és a kérlelhetetlen makacsság?! valóságos közhely vezúvot működtet. mavo, le a kalappal.
a hétköznapok igazi hőse. vödörszám ontja a vérét az értelemhiány oltárára. :)

molaris 2009.08.30. 09:46:24

@Kettes:
Az "Őrnagy Őrnagy"- nak írott véleményed kissé pikírt. Különösen, hogy mind a Jobbik, mind a Civil Mozgalom be fog jutni, és bőszen rugdossa majd a Fideszt, hogy vizsgáljon ki MINDEN korrupció gyanús ügyet. Bár a lámpavas túlzás, de a 10- 15 évek és a vagyonelkobzás, szerintem helyénvalók lesznek.

Bár én, mint nagyon humanista náczi, azt javasolnám, hogy a bűnös, aki saját ellátmányátfelszerelését végig viszi a Chilkout-hágón, felét tarthassa meg a cuccnak.
@aesculus:
Minden további nélkül osztom a véleményed.
@mavo:
Hát azért az is igaz, hogy Sándor Gyuri sem örvend kiugró egészségnek. Te meg ugyanolyan agyament vagy mint valál.

tevevanegypupu 2009.08.30. 10:23:11

@aesculus:
Orban nem tehet arrol, hogy ok nem tudnak kormanyozni. A legnagyobb bajuk valoszinuleg az Orbannal, hogy nem arulja el - legalabbis nem szajbaragos reszletesseggel - hogy a fidesz mit tenne, ha kormanyon lenne. Vagyis nem ad programot az mszp-szdsz-nek.
Nem konstruktiv ellenzek.(:

Tehetetlen Dodó 2009.08.30. 11:41:07

@Grift: De legalább halál komolyan veszi magát. Ez becsülendő.

Tehetetlen Dodó 2009.08.30. 11:48:39

@mavo: Már tudom, kik miatt találták az angolok, hogy a poénok alá röhögnek.

Oblomov 2009.08.30. 12:14:58

@tevevanegypupu: "Ideologiai harcot nem erdemes folytatni..."
Ez a másik nagy baj Orbánnal, túl azon, h. nem konstruktív, és nem mutat alternatívát, ami dolga volna. Ami itt megy Cseh Tamásról, a ki kié, vagy mi kié, az is értelmetlen ideológiai harc. Mint a komcsizás. Cseh valóban túlélni segített. Bereményiékkel, Jancsóékkal, stb. közösen vmiféle civilségi éthoszt adtak a nehéz időkben. Ez dolga a művészetnek. Amit Orbán/Hende most művel a civilséggel az viszont semmire se jó. (Vona detto.)

"Először, az ország vezetői ismerjék meg az igazságot és büntessék meg a gonoszt." "Másodszor, igazságot kell szolgáltatni az árváknak." "A visszaszerzett területeket közösségi tulajdonba kell venni, és oda magyar földműves családokat kell letelepíteni." "Erőforrásokat kell átcsoportosítani a ma élő, egyre öregebb és önzőbb magyar társadalomtól a meg nem születettek javára."

Mi a pitli mindez? A néplélek hangja? Ezek inkább csak dilettáns, demagóg lufik. A meg nem születettek javára egyébként is lett már átcsoportosítva. Adósság.

Tehetetlen Dodó 2009.08.30. 12:21:26

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: Szevasz, Malackám, szép napot! Megyünk vályúhoz nemsokára?!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 13:05:11

@molaris:

"mind a Jobbik, mind a Civil Mozgalom be fog jutni, és bőszen rugdossa majd a Fideszt, hogy vizsgáljon ki MINDEN korrupció gyanús ügyet"

Már úgy tetszik érteni, minden Magukfajta ügyet. Ja, persze, azt szorgalmazni fogja, csak éppen kurva feleslegesen, mert a Fidesz ezt már rég beígérte.

A Magunkfajta korrupcióról pedig (a 98-as Fideszhez hasonlóan) ők is jóelőre bejelentették, hogy az az Ország Üdvét, és a Jókat fogja szolgálni.

Mondjuk (mint itt is többen leírták már két habzó szájú tolvajozás közt) a Magunkfajta az

a, nem korrupt,
b, nem lop
c, ha véletlenül igen, az jó, és a ház üdve, meg minden,
d, ha még a c, esetet sem lehet valahogy ráhúzni, akkor vagy
d1, a komcsi lakájmédia hazugsága az egész
d2, de a komcsik mennyivel többet lopnak.

Utólagos engedelemmel visszamentem tokfalfvit olvasni.

nénike · http://mandiner.hu 2009.08.30. 13:45:22

@Oblomov:

Jobb híján fogadjuk el azt, amit Bereményi Géza mondott a ravatal mellett: "a kultúra katonája vagy te, aki maradéktalanul végrehajtotta, amit kellett".
Legyen ez a válasz ennek a kisszerű vitának a lezárásaként.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.30. 13:53:15

@nénike:
kisszerű? a te szádból? jó, ok, ha már okos nem vagy, legyél szemtelen.
abban meg biztos vagyok, hogy a lelked mélyén nagyon szégyelled magad. :)

indus 2009.08.30. 13:54:35

UNDORMÁNYBAZDMEG, UNDORMÁNY!
Pártpolitikai célokra felhasználni egy ember halálát! hát ez kész!
Ez egy diktatorikus, komcsi szokás hogy egy népszerü ember egész életmüvét kisajátva párt érdeket növeljünk! A mi hösi halottunk, nem a tiétek!

KOMCSI BUZI ORBÁN, DÖGÖLJÉ!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.30. 14:12:49

@indus:

Igen értékes hozzászólás.
A magát orbánistának mondó Cseh Tamás biztosan örülne neki, h megvéded művészi tekintélyét. Bravó!

indus 2009.08.30. 14:23:22

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Ennek mi köze a müvészi tekintélyhez seggarc?
Csak annyit mondtam hogy mindez komcsi országban szokás! Olyan komcsi alatvalók között, mint te akik az eléjük tartott hüvelykujamtól engem már nem is látnak!

Tehetetlen Dodó 2009.08.30. 14:29:16

@indus: Biztos azért nem látnak, mert még nem húztad ki a hüvelykujjad a valagadból.
Egyébként is, miért gonolod, hogy bárki is akarna téged látni?
Komoly önértékelési zavarra vall ez a futamod, seggarc.

indus 2009.08.30. 14:40:31

@Tehetetlen Dodó:
Kérlek ne haragudj, a vakságodat illusztráló hasonlatomért. Nem is tudom miért hittem azt, hogy uzenetem bármelyik része eljutthat szellemi mélységeidbe.
Ha bármi hozzáfűzni valód van, akkor ehhez:
Egy egy ember egész eltmüvét, munkásságát, párt politikai célokra felhasználni, kisajátítani csak hogy önös népszerűségünket növeljük KOMCSI, diktatorikus szokás.
s innen már csak egy lépés az Orbán komcsi párhuzam. (a kedvedért, ennek még mindig semmi köze Cseh Tamás munkásságához)

Oblomov 2009.08.30. 14:44:48

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "Mellesleg, ha már Bródyt hozod, hát a fasz se bánná, ha kisajátítja a ballibant majd a halála után."

Ez extrém, de felvetésként érdekes analógia, és tanulságos lehet. Nekem Darvas Iván volt hasonló, amikor NemDF-ezett egy reklámban. Meg voltam sértve és döbbenve, úgy éreztem annullálta magát és művészetét, főleg azt, amit a Szerelem c. film szereplő-választó konnotációja tett ahhoz még plusszban hozzá. Mára művészi életútját rehabilitáltam, mert el kell választani azt a politikaitól. Nála szegénynél ez már könnyebb, hisz egy ciklusra politikus lett belőle.
Bródyt szintén szövegíróként kell értékelni. A Miért hagytuk..., vagy a Ha én rózsa (utca/zászló) volnék...-nak volt egy-egy sora/szakasza, amik anno hősiesek voltak. Ma ez majdnem érthetetlen már, így politikailag sem üt nagyot. Szörényi konzekvensebbnek ható másik oldalisága (akkor: MDF) amúgy is semlegesítette Bródy "urbánus" pol-i szerepvállalását. Zavart viszont okozott, úgy hatott, hogy az szdsz-nek Bródyval, Koncz Zsuzsival vannak népi gyökerű kötődései. Ma már ez is mulatságos.

Cseh Tamást nem lehet, és nem szabadna hasonló pályára állítani!

@aesculus: "nem nagyon ismertem Cseh Tamás műveit. De azt tudtam, hogy ő is orbánista, ahogy ő mondta, és nekem ennyi elég."
Na, erről beszélek.

@nénike: Tényleg ezt mondta? Naggyon-naggyon nagy ember Bereményi. Arról meg nem tehet, h. Orbán rohant apróra váltani a jó gondolatot.

Tehetetlen Dodó 2009.08.30. 15:02:49

@indus: Nos, első hallásra úgy véltem, nem volt épp szerencsés OV "katonás" beszéde Cseh Tamással kapcsolatban.
Nem utolsósorban azért, mert biztosra vettem, hogy egy feldühödött ballib horda az egekig fogja turbózni az egyébként nem nagy jelentőségű megjegyzést.
De aztán elolvastam az egész Orbán-beszédet és arra a gondolatra jutottam - már a náci-fasiszta-szélsőjobbereknél egy így szokás - hogy Viktor nem is beszélt hülyeséget, legfeljebb abban a szövegkörnyezetből kiragadott értelmezésben látszik kegyeletsértőnek az a pár mondat, amelyben a hozzád hasonló ostoba, agresszív, szitkozódó bolsi taknyok mozognak, mindenféle gondolkodás nélkül szajkózva ballibbancs hangadóik aljas és buta paneljeit.
(Azt az ostoba Fletót most ne is említsük, aki gennyes kis monológban volt képes Cseh Tamás dalai körül érzelmeskedni, biztos ésre sem vette a hülyéje, hogy a legütősebbek pont róla és elvtársairól szóltak annak idején).
Úgyhogy felülvizsgáltam és átértékeltem álláspontomat: ez a habverés a beszéd körül megintcsak nem OV-nak árt, hanem annak a posztbolsevik szarkupacnak, amelyik megveszekedett erővel próbál mindenféle demokratikus hagyományokat kisajátítani magának.
De már a kiváló TGM is megmondta...

reality 2009.08.30. 15:07:42

@Tehetetlen Dodó: "a szövegkörnyezetből kiragadott értelmezésben látszik kegyeletsértőnek az a pár mondat"
Éppen ezért nagyon szomorú, hogy erre a szintre süllyedt nénik, és magával rántotta a redakciót.
Nem a vita a kisszerű, hanem amit művelt. Én a helyében szembeköpném magamat.

countrystudy 2009.08.30. 15:10:57

A másik oldal művészei közül ki volt ott a temetésen? Kiváncsi lennék rá. Ez sem lényegtelen.

indus 2009.08.30. 15:23:10

@Tehetetlen Dodó:
"De aztán elolvastam az egész Orbán-beszédet és arra a gondolatra jutottam - már a náci-fasiszta-szélsőjobbereknél egy így szokás - hogy Viktor nem is beszélt hülyeséget"

Nem erröl van szó! olvasd ujra a kommnetem!
Szó sincs jobboldalról, konzervativ értékekről!
komformista KOMCSI vagy Orbánnal együtt mivel nem veszed észre hogy a teljes szöveg retorikája kisajátitó. pozsgay és rákosi használt hasonló fordulatokat. Ami meg vakká tesz az az hogy az antikomunizmust rendszerellensséget (ma már hazaellenességre változott) zászlóra tűzve komunista demagók, diktatorikus eszközök használata tesz igazásn komcsivá. (lásd sztálin)

reality 2009.08.30. 15:24:09

Jaj, már másodszorra írom el: nénik = nénike.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.30. 15:56:47

@indus:

Komplett= összességében, mindent egybevetve

hülye=szellemileg elmaradott, csekély értelmű

indus, te komplett hülye vagy

Köszönöm a hozzászólási lehetőséget. Pont.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.30. 16:02:48

@Tehetetlen Dodó:

Tökéletes, én is pont így...

@indus:

Tudtad fokozni a komplett hülyét, csak arra már nincsenek szavak...

Sztem ne blogokba írogass, hanem keresd fel orvosodat, majd gyógyszerészedet.

tevevanegypupu 2009.08.30. 16:16:09

@Oblomov:
Orban, Pokorni, Varga, Navracsics szemelye alternativa es biztositek Bajnai-Gyurcsany, Veres, Lendvai Ildiko, Hiller vagy eppen Magyar Balinttal, Konczeval vagy Kokaval szemben..
Es igen, valoszinuleg szukseg lesz popularis intezkedesekre is, ami megnyugtatja a neplelek hangjat es egy idore lecsondesiti. Ez van, igy roviden osszefoglalva. Kenytelenek vagyunk tudomasul venni, hogy igenylik nagyon sokan a latvanyos leleplezeseket, bunteteseket es megszegyeniteseket. Termeszetesen torvenyes uton, de a kisemmizetteknek, az allam "jovoltabol" tonkrement embereknek, azoknak akik politikai multjuk miatt az elmult evekben hatterbe szoritva ereztek magukat, meg kell adni a lelektani es a torvenyes elegtetelt is. Ha mindez megtortent ugy ahogy az eloirasok es az Alkotmany megengedi, akkor johet a polgari tarsadalom felepitese de olyan modon, hogy vegre senki ne erezhesse vesztesnek magat. Ez van, ezt varjak nagyon sokan, es nem lehet csalodast okozni. Ha Orbaneknak ez sikerul, akkor utanuk majd akar johet ujra a megujult, a regi szemettol megszabaditott balliberalizmus. Ha mindezt nem teszik meg, akkor nagy valoszinuseggel a szelsojobb kovetkezik.

indus 2009.08.30. 16:37:12

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Melyik része fáj a legjobban?
1, Hogy Orbán diktatorikus, populista, már rég köztudott.(Kiváncsi vagyok jövőre megint Pozsgay-val fog e kampányolni?)
2, Hogy a Komcsik diktatorikus populista eszközöket alakmaztak reég köztudott
3, Hogy a kettő között van párhuzam már csak a vak nem látja,

Biztos szar lehet hogy valki erre felhivja a figyelmet, de inkább a mondanivalóba köss bele,

Tehetetlen Dodó 2009.08.30. 17:12:49

@indus: Előbb olvasd el te az enyémet.
Mert vagy nem érted, vagy nem is olvastad, mert te is az a fajta okoska vagy, aki csak ír, de nem olvas. Legfeljebb egy mondatot kiragad és arra épít valami hisztérikus kirohanást. Pont úgy, mint a többi segg az OV-beszéd egy mondata alapján.

És hogy fáj neked, hogy most egy Orbán-féle diktatórikus, populista kommunizmus évei következnek?
Hát, őszinte részvétem, majd elmorzsolok érted néhány könnycseppet...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.30. 17:58:32

@indus:

Ne erőlködj azon, h gyermekkori frusztrációid blogkba történő kommentelésekkel projektáld a jobbra/szebbre érdemesült értelmes emberek közösségébe, és a legnagyobb tisztelettel megkérlek, menj a büdös p...ba, mert nincs érdemi vitám veled, igen tisztelt seggfej komám.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.30. 18:04:34

@Tehetetlen Dodó:

Dodókám, komplett idiótáknak nem érdemes érvelni, ez péniszorrú fenékarc trollkodni jár ide, ahelyett, h az mszp kormányprogramját olvasgatná, meg Kolompár Orbán összes filozófiai esszéjének egybekötött változatát.

suski 2009.08.30. 18:06:20

@mavo:
az erôs túlzás, hogy "az ország egésze magáénak érezte volna pártállásra való tekintet nélkül", szerintem az ország nagyrészének fogalma sem volt róla, ki az a Cseh Tamás, valószínûleg most hallottak róla elôször, hogy meghalt. Bár nemtom a mónika-joshibarátsóban téma volt-e, mert akkor még tán most sem hallott.
A pártálláshoz meg úgy elképzelem, amint Havas Szófia felteszi este családi körben, mondjuk a Corvin közieket...vagy kúrcsány fletó betolja a nagypapi aranykeretes képe alatt lévô lemezjátszóba..

molaris 2009.08.30. 18:09:47

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
"meg Kolompár Orbán összes filozófiai esszéjének egybekötött változatát."
Ez üt, nehogy bepereljen!!::))

Tehetetlen Dodó 2009.08.30. 18:09:58

@suski: Haha, inkább nagyapós vereskeretes képe alatt...

Tehetetlen Dodó 2009.08.30. 18:11:53

@molaris: ...már csak azért is, mert aljas náci rágalom, hogy elférnek egy kötetben...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 18:23:35

@indus:

ú bazmeg, bevetődött egy baller troll a kultúra letéteményesei közé ... akkor mégis csak beleolvasok a folytatásba, lesz itt csetepaté, nyammnyamm! :)

indus 2009.08.30. 18:41:12

@mavo: troll még talán, de hogy baller, az ki van zárva

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: Neked meg nem kell h érdemi vitád legyen velem, bőven elég annyi h érveléseddel egyre jobban bizonyitod konform egyéni ötleteket nélkülöző gondolatilágodat. Miszerint bárki aki kritizálja orbánt kommancs. Minden fekete fehér, velünk vagy ellenünk. Ugy zabálod a demagógiát mint más a nokedlit, s ami a legnagyobb baj még el is hiszed. Ha ötven évvel hamarabb születsz most rákosit siratnád, mert agyi kapacitásod az egyszerü nép vezér elv éltetéséig terjed.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.30. 19:02:56

@mavo:

Ez az alak vitára alkalmatlan. Hozzá képest te maga egy Platonba oltott Arisztotelész vagy.

@indus:

a segghülyék jutalma a magány. Az a magány, h végül már senki nem áll szóba a hülye fejükkel.

Oblomov 2009.08.30. 19:14:37

@tevevanegypupu: Fullriszpekt nevezetteknek, de ellenzékben sem egyénileg, sem intézményként nem sokat bizonyítottak. Márpedig politikában én az intézményes garanciák híve vagyok, maradok.
A jobboldal kormányon megszabadítja a szeméttől az ellenzéki ballibereket, mert erre van igény. Ez széljobbos programnak hat, de kidekázva lehet, h. nem lesz az. Mondjuk nem teljesen világos, minek ehhez kormányra kerülni.

Populiszmusz=tömeg. Nekem viszont tömegiszonyom van, a nagygyűlés puszta gondolatára kiver a víz. Szocialista, posztkommunista, polgári társadalomban egyaránt. :D

indus 2009.08.30. 19:28:26

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Jajj ne fenyegess, inkább irj vmi értelmeset, mert eddig még teljesen bejött h a népvezéred politikai apró pénzre vált minden egyes kinálkozó lehetőséget, s sajnos ide tartozik cseh tamás halála is, csakhogy ne térjünk el a tárgytól,
Természetesen bármikor nyitott vagyok egy vitára ha be tudod bizonyitani h rákosi, sztálin nem igy tett a saját idejében akkor azt mondom ez egy orbáni sajátosság, de amig nem addig sajnos áll a párhuzam,
ORBÁN A BÜDÖS NEOKOMCSI, A RETROKÁDÁR, te meg csak egy a seggében lihegő nyálcafat vagy.

Öreg borász és a tender 2009.08.30. 20:51:30

Hát...
Elment itten a kommentelés erre s arra..., s kicsit háttérbe szorult az, 'ki elment.
Örökre.

Nyugodj békében, Tamás!
Remélem, hogy minden megvolt itt a földi létben Néked, amit szerettél!

Öreg borász és a tender 2009.08.30. 20:53:48

@indus:
Legyél oly szíves, és ha _nem_ muszáj, akkor egy másik poszton, máskor csináljad a köpködést.
Megköszönném.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.30. 21:52:09

A következetesség kedvélért:

@indus:

seghülyebaromidiótamajomfaszfejpöcsváladák-troll

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.30. 21:56:15

@Grift:

Szted az ilyen hülyét küldik, vagy magától égeti magát?

Mondjuk, ha jó pénzért teszi, megértem, elvégre meg kell venni neki is a wc-papírt a seggfejéből kiáramló könnyeinek letörléséhez...
Hogy miért könnyezik?
Mert olyan túláramlóan könnyezik benne a haldokló értelem, h a szemén keresztül vulkán formájában ömlik kifele.

Hát

tevevanegypupu 2009.08.30. 22:01:02

@Oblomov:

Ellenzekben azt bizonyitottak az urak, hogy nem robbantottak ki forradalmat es polgarhaborut annak ellenere, hogy tulajdonkeppen minden lehetoseguk - vacak kormany, hazugsagok, korrupcio, es lelkes, feltuzelt tomeg - megvolt hozza.
Hogy betartottak a demokratikus formakat, hogy beadtak negyszazvalahany torvenyjavaslatot annak ellenere, hogy egy szalig lesoporte az mszp-szdsz koalicio az asztalrol mindet. Hogy sikerult egy olyan nepszavazast megnyerniuk hatalmas folennyel, ami kibillentette a koaliciot a magabiztossagabol, hogy megbuktatott politikusokat es tulajdonkeppen Gyurcsanyt is. Szoval nem olyan keves ez.

Az pedig, hogy egy orszag ne bukjon meg, ne keruljon olyan csodbe ami - vilagvalsag elott es fugetlenul tole - tonkreteszi polgarainak egy reszet, moralis csodot mond, hat azt a kormany dolga intezni, nem az ellenzeke.

Ami a tomegiszonyt illeti egyetertek.
Felek a tomegtol akar lelkes, akar haragos. Moziban, szinhazban, hangversenyen az ulessor legszelen foglalok helyet. Es ha szolitana majd a haza es ki kell vonulnom, valoszinuleg a forradalmarok mellett helyezkedem el. Amennyiben kardlapozasra kerulne sor, gyorsan tullehessek rajta, vagy idoben menekulesre foghassam a dolgot. A tomeg elott de vele egyutt futnek. Vannak helyzetek amikor muszaj.(:

tevevanegypupu 2009.08.30. 22:04:49

Valoban elmentek a hozzaszolasok. Cseh Tamas ne haragudj.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 22:15:15

@Oblomov:

"Nekem Darvas Iván volt hasonló, amikor NemDF-ezett egy reklámban."

Stimmt, undorító volt. Ettől persze nekem Darvas Darvas maradt, aki félek, egyszerűen poénnak hitte. Ha nem politikai reklám, akkor poén is lett volna. Így meg tahóság.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 22:19:03

@suski:

ahogy a majdnem normálisnak induló válasz finoman átcsúszik magyarnemzetesbe ... nyami, nyami!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 22:22:22

@indus:

"troll még talán, de hogy baller, az ki van zárva"

Attól függ, hogy értjük. Ha a Népsaván edződött alak a baller, akkor simán belefér a kategóriába.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 22:31:00

@Oblomov:

-"nem nagyon ismertem Cseh Tamás műveit. De azt tudtam, hogy ő is orbánista, ahogy ő mondta, és nekem ennyi elég."
Na, erről beszélek.-

nekem is feltűnt, pont azért, mert előzőleg a törzsközönség pár tagja vehemensen magyarázta, hogy Cseh Tamást nem ismerheti, nem értheti és nem szeretheti egy maszop fan. Máskor az ilyet nagy ívben csapom le.

De pont akkortájt vallotta be, hogy talán mégsem hiszi azt, hogy komcsi vagyok, ezért gondoltam, nem csapom le.

Mert kurva rendes vagyok alapvetően, megyek is üstöllést megnézni magamat a tükörben, még talán a vállamat is megveregetem egy kicsit: megérdemlem.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.30. 23:04:25

@molaris: Ha a Fidesznek nagyon szüksége lesz a Jobbik parlamenti szavazataira, majd odadob nekik néhány szar műsort az m1-en, meg az egész Trianon-fájdalmat és kézből fognak enni, ahogy Slota eszik Fico kezéből. Ha nem, akkor még ennyit sem fognak kapni.

Ha a Fidesznek érdeke lesz szétverni a vörös elosztóhálózatot, akkor szétveri, de valószínűbb, hogy csak átveszi és odadob a tömeg elé koncnak néhány másodvonalbeli csirkefogót.

@tevevanegypupu: Nem az a baj Orbánnal, hogy nem ad tippeket a kormánynak, hogy mit tegyen: nagyon is ad, és azok a tippek rosszak.

"Orban, Pokorni, Varga, Navracsics szemelye alternativa es biztositek Bajnai-Gyurcsany, Veres, Lendvai Ildiko, Hiller vagy eppen Magyar Balinttal, Konczeval vagy Kokaval szemben."

Maximum arra, hogy nem hívják be az oroszokat... ;-) Kik ezek, mik ezek? Prodidzsáj? Fésznómór? Varga Mihály, aki nem érti ezt az egész válságot? Pokorni, aki egy év szabadságra küldené a tanerőket? Matolcsy, aki szerint háromszázalékpontos járulékcsökkentés félmilló munkahelyet fog teremteni? Orbán Viktor, akitől idegösszeroppanást kapott a pénzügyminisztere, akkora közgazdasági tálentum? Pintér Sándor, akiről már most sem merek rosszat mondani, mert elvisz a zsákos ember?

Biztosíték? Lendvay Ildikóra? Hát ki vagyok én segítve. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 23:30:31

@Kettes:

"Ha a Fidesznek érdeke lesz szétverni a vörös elosztóhálózatot, akkor szétveri, de valószínűbb, hogy csak átveszi és odadob a tömeg elé koncnak néhány másodvonalbeli csirkefogót."

A szar az, hogy ezt már egyszer el is játszották, akkor az volt a vélekedés, hogy na, a töketlen Antallék és az ügyben érdekelt Hornék után majd jönnek és szétkapják az ügynökvezérelt titkosszolgálatot.

Aztán jött az "állami pénzből titkosszolgálati eszközökkel huszonhét" akkor már nem ellenzéki politikus anyja nevének megismerése, a bizottságosdi után a süllyesztőben mindörökre eltűnő Kosztolányi Dénes, és kábé ennyi.

Oblomov 2009.08.30. 23:31:36

@tevevanegypupu: magácska pol-i értelemben vagy nagyon igénytelen, vagy menthetetlen. :D

@mavo: igen, piszok laza fickó volt Darvas, és nagyon elegánsan volt az. A politikát akkor még komolynak gondoltuk, ő be is ült közéjük.

"...ezért gondoltam, nem csapom le."
Fiatalka még, hadd éljen! :D

Megyek vissza D. Sutherland-et bambulni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 23:42:12

@Kettes:

a Navracsicsot ne bántsd, őt szeressük. Ha nem lenne, nem tudnék kin röhögni, a társaság többi tagja ugyanis nagyrészt inkább elkomorulásra ösztönöz.

Na de a Tibi, aki vidáman elbeszélget a konzi srácokkal, mert ő egy jó arc, majd szépen elmegy írni a jobbklikkre, hogy némá, ezek a buta szocik 14. havi nyögdíjat ígértek, miközben ő volt annak a frakciónak a főnöke, amelyik ténylegesen benyújtott javaslatot a 14. havi nyugdíjról a 2006-os kampányfinis tájékán, és még dohogtak is, hogy nahát, ezek a csúnya komcsik nem savazták meg a jólétet az időseknek, szip, szip?

Íme, így néz ki a Fidesznél _a mérsékelt, kulturált_ politikus, lám, még a Klón beszédeit is végighallgatta, de rendiii. Hogy cserébe ő is gondosan rostált magánvalóságot árul a híveknek? És talán még maga is elhiszi? No de Istenkém, ez legyen a legnagyobb hibája.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.30. 23:55:03

@tevevanegypupu:

egyrészt a faszom se keressen neked elő szoci-fidi közös javaslatot (volt ilyen, hűha, mi?), de sandán annyit mondhatok csak: valóban kurva szar hagyomány, borzasztóan nagy kár, hogy pont a most a demokráciáért látványosan aggódó srácok vezették be, sőt, kicsit következetesebben is alkalmazták. Az ellenzéki javaslatra felállítandó helyett összeeszkábált kormánypárti bizottság intézménye sem szoci találmány, csak hát ezek régen voltak, talán igaz se volt az egész, a Magyar Nemzetben például biztos nem olvashat ilyenekről az ember.

Ismétlem, a cocikat nem menti, hogy alkalmazzák A Módszert, de hogy azok sírnak, akik kitalálták, na az elég tré.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.31. 00:10:04

@mavo: egy valódi szent vagy, hogy "nem csaptad le".
"Ha nem lenne, nem tudnék kin röhögni, a társaság többi tagja ugyanis nagyrészt inkább elkomorulásra ösztönöz." Lehet, hogy tegnap azt mondtam, nem vagy komcsi, de ez mondjuk a legótvarabb szoci dumák közé tartozik...

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.31. 00:24:17

@Kettes: mégis, mikor Varga, Matolcsy, Pokorni voltak a miniszterek az adott területek nagyságrendekkel jobban működtek mint ma... Miiiiivaaaan, Varga nem érti a válságot? Nem, kevered egy másik V betűs pénzügyminiszterrel, aki a miniszterelnökével még októberben is azt mondta, hogy Orbán "sötét sarokból ijesztget", mikor válságot emleget.

tevevanegypupu 2009.08.31. 00:58:12

@Kettes: @mavo:
nezzek dragaim, ha a maguk altal preferalt partok es kormany olyan jo lett volna az elmult het evben, akkor azt mondanam, hogy igazuk van, minek beszelek en ellenuk. De igy? Meg csak erveket sem kell felsorolnom, az elmult evek "teljesitmenye" beszel mellettem es a fideszesek mellett, lett legyen estlegesen akarmilyen rossz javaslatuk is Orbaneknak. Annyira rossz nem lehetett mint a most mukodeke..

@Oblomov:

Darvas Ivan mindenben tokeletes volt, politikai megtevelyedese megbocsajthato, nem szamit..
Nyilvan menthetetlen volt mint jomagam.(:

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.31. 01:05:47

@tevevanegypupu:

"De igy? Meg csak erveket sem kell felsorolnom, az elmult evek "teljesitmenye" beszel mellettem es a fideszesek mellett, lett legyen estlegesen akarmilyen rossz javaslatuk is Orbaneknak. Annyira rossz nem lehetett mint a most mukodeke.."

Édes Istenkém, de tök komolyan. Ez a "hát a X elég szarul vált be a Y tevékenységnél, de az W eszköz olyan jó volt a múltkor a Z tevékenységhez, hogy azzal biztos menni fog Y is" típusú okoskodás. Röviden paralogizmus.

Az a kitétel, hogy neked már igazból nem is kell észérveket felsorolni, egyenesen grandiózus. Na mindegy, szóba került mát itt, akkor más írta, lopok tőle: ki vagyok én, hogy megingassam hitedet.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.08.31. 01:18:04

@mavo:
Navracsics nyilván egy vicces szemétember. De a Fidesz-frakciónak 2006. május 16. óta főnöke, a kampányfinisben nem volt az.

Csupán a pontosság végett.

Öreg borász és a tender 2009.08.31. 01:31:33

Mikor lesz csend?

Mikor lesz c.s.e.n.d?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.31. 01:33:52

@aesculus:

"Lehet, hogy tegnap azt mondtam, nem vagy komcsi, de ez mondjuk a legótvarabb szoci dumák közé tartozik..."

Jellegzetes reakció. Aki szerint iksz vagy ipszilon Mi Emberünk nem éppen tetszetős, az "ótvar szoci dumát nyom".

Kezdek embereket megérteni, akik a fideszes-nemfideszes határt tekintik az igazán meghatározónak. Nem értek velük egyet, de megértem őket. Amint valaki megkoccol egy fideszes arcot, az automatikusan nemfideszes, tehát szoclib (= kommunista), tehát nem szeressük.

Pontosan ugyanezen okból, az így argumentáló emberek, azonnal a "na, kurva gyorsan indolkold meg, X, Y és Z szoclib politikus miért is nem mocsokgec!?" 'kér(d)éssel' ugranak az ember nyakába, mert ők képtelenek lennének rá, ha a sajátjaikról kellene ilyet. Csak, mert. Felsorolom a jó embereket,azok jók, oszt passz.

És akkor is elő-előrántják érv helyett, ha az ember már unja ismételni, hogy igen, utálom nyakót, mint a szart, igen, utálom szekeresimrét is, tényleg nem lendvaira verem ki, cúslágtól is hányok, a Klónt pedig nem azért hívom Klónnak, mert a faszát szopkodom, és így tovább. Mindez érdektelen.

A kérdés magában foglalja a választ: a vitapartner igenis védi ezeket, és én ezt tudom, mert csak. Lásd Tehetetlen Dodó "elegáns" riposztjait Kettes ellen, és te "érvelésedet" Oblomovval szemben Darvas Iván dolgában, holott korábban azt írta: "Meg voltam sértve és döbbenve, úgy éreztem annullálta magát és művészetét, főleg azt, amit a Szerelem c. film szereplő-választó konnotációja tett ahhoz még plusszban hozzá. Mára művészi életútját rehabilitáltam, mert el kell választani azt a politikaitól." Érted? A művészit rehabilitálta. Ahogyan Riefenstahltól sem vittejk el a fimes tehetségét, holott ő egyenesen Hitler házi propagandistája volt.

Érdemes figyelni, ahogyan a Navracsics témában is "viszavágsz": egy pillanatig sem próbálsz foglalkozni azzal, amiért Navracsicsot bírálom (víz prédika, és bor ivászat, szigorúan példával alátámasztva), még azzal sem próbálkozol, hogy legalább valami nyamvadt érvet kiötölj, miért mégsem kínos Navracsics látszólagos feledékenysége, azonnal a csodafegyvert veted be. Kiragadsz egy részletet, és könyörtelen éleslátással kijelented: szociduma.

Mert ha valaki szocidumát lök, azzal máris nem kell vitáznod, rásütötted bélyeget, érdektelen, mint vakerál. A kifejtésről egy szót se, abban érvelést kellene használni, ami akár megtámadható is. Szociduma? Az adu ász maga, ha nem megy a vita.

Tudod, a magad megnyugtatására tök jók ezek a módszerek, esetleg a megbízható srácok gratulációihoz, másra nem.

Öreg borász és a tender 2009.08.31. 01:37:58

Mikor lesz csend?

Mikor lesz c.s.e.n.d?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.31. 01:43:28

@Oli bácsi:

amennyiben ez igaz, elnézést, ebben tévedtem.

Ettől függetlenül vagy tényleg nem tudja, mit nyújtott be nagy dérrel-dúrral a saját pártja röpke 3 éve, vagy nem "emlékszik" rá, vagy elhallgatja, és nyugodtan lehet választani, melyik a kínosabb.

És ismétlem: Navracsics _a_ bevállalható arc a Fidesznél, és elég kevés van belőlük, pl. mostanság a Tóni, néha a Pokiból is kitör az ember, de aztán utánuk a szíjjártópéterek ékes ilonák és társaik jönnek - jellemző, hogy utóbbi mögé a saját pártja sem bírt tiszta szívvel felsorakozni, ami edig nem volt túl jellemző.

A nyakókról eggyel fentebb ejtettem pár kedves szót, tehát kéretik nem reklamálni, hogy egyoldalú vagyok.

Ja, eszdéesz meg nem létezik, halott pártot nem rugdalunk, arra ott a magyar nemzet-hírlap, amely még mindig nem fogja fel, hogy ellenségképének a fele vész most oda ezzel a szerencsétlen hullával, és azt majd pótolni kell valamivel.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.31. 01:51:38

@mavo:

utánanéztem, valóban később lett frakcióvezér, tévedtem.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.31. 02:00:04

@Kettes:

"Ha a Fidesznek nagyon szüksége lesz a Jobbik parlamenti szavazataira, majd odadob nekik néhány szar műsort az m1-en, meg az egész Trianon-fájdalmat és kézből fognak enni, ahogy Slota eszik Fico kezéből. Ha nem, akkor még ennyit sem fognak kapni."

Ha már itt a "de már egyszer bizonyítottak" a menő szöveg, akkor ez ügyben szépen meg kell sasolni a MIÉP 98-2002-es "pályafutását", a Fidesz az általad vázolt megoldást egyszer már bemutatta. Ha annál tovább nem megy, még akár elégedettek is lehetünk.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.31. 02:09:20

@mavo: sajnálom, nem lehet mindenki olyan független elme, mint kend. De hogy jön ide Darvas? Ja, és Ékes Ilonával szerintem a közvélemény 90%-a egyetért, csak nem vallja be (nem, mielőtt megkérdeznéd, nem végeztem közvéleménykutatást, lehet, hogy csak 85)

heima (törölt) 2009.08.31. 02:09:52

@Kettes: biztosíték a jó minőségű kormányzásra - mert lehet nem a szakma krémje, de nagyon jó politikusok, a szó legősibb, legtisztább értelmében.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.31. 02:11:57

@mavo: Sajnálom, nem lehet mindenki olyan független elme, mint kend. De hogy jön ide Darvas? És Ékes Ilonával szerintem a közvélemény 90%-a egyetért, csak nem vallja be, mert nem pc. (mielőtt megkérdeznéd, nem, nem végeztem közvéleménykutatást, lehet, hogy csak 85%)

heima (törölt) 2009.08.31. 02:12:27

@mavo: "Kezdek embereket megérteni, akik a fideszes-nemfideszes határt tekintik az igazán meghatározónak. "

pedig az igazi határ nem itt van, az igazi határ a harcos antifideszes (széljobbtól a szélbalig/vérfüggetlenikig) és a társadalom maradéka között van. az egyik oldalon a balfaszok, a másik oldalon a normális emberek sorakoznak.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.31. 02:12:47

@aesculus: francba, utálom, mikor kétszer kell megírni valamit

Öreg borász és a tender 2009.08.31. 02:34:32

Még egyszer

kérés csak
nem több:

www.youtube.com/watch?v=RMA33Bs3zAk

Walk in silence,
Don't walk away, in silence.
See the danger,
Always danger,
Endless talking,
Life rebuilding,
Don't walk away.

Walk in silence,
Don't turn away, in silence.
Your confusion,
My illusion,
Worn like a mask of self-hate,
Confronts and then dies.
Don't walk away.

People like you find it easy,
Naked to see,
Walking on air.
Hunting by the rivers,
Through the streets,
Every corner abandoned too soon,
Set down with due care.
Don't walk away in silence,
Don't walk away.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.31. 02:50:42

@aesculus:

"De hogy jön ide Darvas?"

Elnézést, az tevevan sara.

"Ja, és Ékes Ilonával szerintem a közvélemény 90%-a egyetért, csak nem vallja be"

Ez egyrészt mára romantikus álom, a nem buzik jókora hányada isbelátt mára, hogy nem a buzik termelik ki az újabb buzikat, és előre szólok, lesz sokkal, de rosszabb is - már persze a heteró felsőbbrendűség, és a buziság-betegség utolsó hívő tagozatai számára.

Épp nemrég nyilatkozta ki egy szakmainak mondható testület, hogy akkor ők ezentúl ha lehet nem kényszerkezelnék a buzikat, mert az álmokkal ellentétben totál hatástalan.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.31. 03:12:17

@heima:

az itt elfogadott szabályok szerint nekem valami olyasmi lenne a szabván válaszom, hogy denem, denem.

És annyiban tényleg denem, hogy bár a harcos antifideszes valóban általában ostoba fasz, a harcos antifideszesen túli világ közel sem olyan homogén normál társaság, mint azt szeretnéd. Ott is is van hülye bőven, ld. harcos antikomcsi, harcos antilibsi, harcos antifaszista, és van még, nem kell aggódni, általában a harcos antiizék elég hülyék szoktak lenni default.

A fideszes-nemfideszes ennél sokkal, de sokkal jobb választóvonal, más kérdé, számomra a dolgok leegyszerűsítése, ezért nem fogadom el teljesen.

Amúgy pont a Fidi maga jelzi időnként, hogy az itt élők ilyen módon (fideszes-nemfideszes) feloszthatóak, csak ők a fideszes szót mindig valami fasza nemzeti jelzővel helyettesítik, a nemfideszes meg egy homogén komcsi tömb, ami időnként ráront nemzetére, hogy a nemfideszes még félelmetesebb legyen.

Sebaj, a maszopkreatúrás reakciókból láthatóan elég jól érzik, hogy ez a felosztás már az ő szemükben sem működik, mert a Jobbik nem préselhető bele, éppen ezért erőltetik mégis, amíg csak lehet.

Ráadásul a MIÉPből a Pista a Jobbikhoz képest nagyon visszafogottan zsidózott, cigányozni meg jóformán nem is cigányozott, tehát könnyebb volt kezelni, és különben is, igazából semmi köze nem volt a Fideszhez. A Gabi ellenben szinte kertelés nélkül tolja, és a Főnökkel egy játszótéren is tologatta már a bringát, szóval ő gyárilag saját kölöknek indult.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.31. 03:13:11

@Öreg borász és a tender:

sajnálom, a Cseh Tamást lázasan gyászoló srácoknak kéne ezt hangsúlyoznod.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.31. 03:17:41

@heima:

kieg: mint te is éreztetni szeretnéd (balos, "vérfüggetlen", és a többi egybemosása), a Fidesz másik alapvető mítosza, hogy aki nem fideszes, az antifideszes.

Tipikus példa a "de a maszop és a fidesz is fos" állításra érkező "áhá, tehát szerinted egykutya? akkor fideszellenes komcsi vagy, csak tagadod" típusú standard fideszes válasz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.31. 03:36:48

@mavo:

zárójelesen hozzátennék pár gondolatot.

Az egységsugarú baller például pont ott van megakadva, hogy nem oszthatja a világot baller, tehát jó, nem baller, tehát gonosz faszista antiballer csoportra, mert ott van (pardon: _még_ ott van) a szadesz, ami ugyan a 68-as romantikát, meg pár fodros kísérletet, hogy ő is átvegye a nem a "Zemberekkel" kórusművet, nem baller, mégis ugye barát kéne, hogy legyen, tehát nem komilfó gyalázni, csak jól eldugva valami backdoor kapcsolat.hu-s szerelvényen, ahol persze megteszik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.31. 03:37:43

a kórusművet után lemaradt, hogy leszámítva.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.08.31. 03:38:24

Ja, meg az egészből lemaradt, hogy s ráadásul egy időben a Klón liberebb volt a libernél.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.31. 07:25:21

@aesculus: "mégis, mikor Varga, Matolcsy, Pokorni voltak a miniszterek az adott területek nagyságrendekkel jobban működtek mint ma.."

Kurvára nem. Varga és Matolcsy fogalmatlanok. Az oktatásügyhöz nem értek, de nekem az egy év fizetett szabadság legalábbis gyanús. Relativizálni persze lehet, LaCsa félreszámolása és Veres számlagyáron pallérozott elméje lehet egy benchmark, de ne legyen nár.

@tevevanegypupu: A Fidesz kurva jól tud kormányozni három százalékos világgazdaság növekedés, harminc dolláros olajár és kiegyensúlyozott költségvetés mellett. Bonyolultabb helyzetek megoldására semmilyen track recordja nincs. Illetve talán az általa vezetett önkormányzatok, amik tökig el vannak adósodva.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.31. 07:53:02

@Kettes:

Adósság alakulás a gdp-hez képest?

Költségvetési hiány átlaga a 4 évben?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.31. 08:21:29

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

"Szted az ilyen hülyét küldik..."

nem, szerintem ez ennyire hülye. meg küldik is. vagy nem, mert tudják, hogy ennyire hülye, csak önszorgalomból teszi. aztán az alapszervezeti ülésen elmondja, hogy odabasztam a nácikoknak a reakción, elvtikéim. valahogy így lehet ez.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.31. 08:26:19

@Grift:

Sztem behalt a kapcsolat.hu, Gréczy sem a régi már, aztán most ezek a hangyamazsopnyikok ellepték a különböző fórumokat. Tótán is újabban van egy alak, "egyittlakó", s hát az kb.ilyen, de remélem 1 év múlva már "egykintlakó" lesz a nickje
:-)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.31. 08:26:23

@Öreg borász és a tender:
nyugodjál már le te vén buzi, ez nem cseh emlékposzt, hanem jól cselekedett e a vérfarkas poszt. :))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.31. 08:30:10

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

én nem bánom ezt, mert ha valaki beleolvas egy indusba, egy mavoba, vagy a kettes nevű seggvincentbe akkor megérti, hogy miért mennek a komcsik.
azt én is nagyon remélem, hogy ezek vagy sitten lesznek, vagy elmennek innen a picsába. :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.31. 08:35:44

@Kettes: "az egy év fizetett szabadság legalábbis gyanús" - az egyetemi világban teljesen elterjedt NYugaton, de Ausztriában a középiskolai tanároknak is jár.

"A Fidesz kurva jól tud kormányozni három százalékos világgazdaság növekedés, harminc dolláros olajár és kiegyensúlyozott költségvetés mellett." - a nagy elqrás idején a világgazdaság eléggé jó volt, de Feri inkább... maga is tudja. A költségvetéssel nem tudom mi a baja, Feri felforgatta, hogy a fospumpát legyőzhesse. A politikai zseni enélkül is képes lehet győzni, a tisztességes politikus pedig... á, de ez csak egy elnyomó fogalom a Haladás megakadályozására.

Tehetetlen Dodó 2009.08.31. 08:49:13

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: @Grift:
Ráadásul ezek az okoskák még saját hangadóikat sem követik figyelemmel, olvashatnának néha Bächert vagy Nádast, ezek a nagy megvilágosodásban már azt óbégatják, hogy az elmúlt 7 év alatt minden el lett baltázva.
Orbánofób haverjaink (ez komoly választóvomal!) meg ott tartanak, hogy a Fidesz alatt szarabb volt és biztos szarabb is lesz az orbán-kádári neokomcsi diktatúrában.
Előre sajnálom őket, milyen sz@r lesz nekik jövőre és remélhetőleg igen sokáig.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.31. 09:41:10

@Tehetetlen Dodó:

Akkora vinnyogás lesz itt, h UFO-kat küldenek ide megvizsgálni, mi ez a nagy ricsaj a Föld nevű bolygón.

Zetek 2009.08.31. 09:42:00

Mérhetetlen butaság?, rosszindulat?, kell ahhoz, hogy egy barát eltemetés után, különös hangulatban elmondott beszédet ilyen primitív módon szétszedjenek.

tevevanegypupu 2009.08.31. 09:51:10

@mavo:
Dehat mit hozzak fel ervenk? Het eve a fidesznek semmi beleszolasa a dolgokba. Ha fele-fele aranyban kormanyoznanak a koalicioval akkor roluk is le lehetne szedni a vizes lepedot,de igy?
@Kettes:
Mar a valsag elott is nagy volt a baj, hiszen az oszodi beszed joval elotte hangzott el. Ha masnak nem hisztek, legalabb Gyurcsanynak el kellene hinni, hogy amit mondott az akkor ugy is volt. Hiszen nagyjaink, elismert muveszeink igazsagbeszednek mondtak.
Cseh Tamas a kivetelek koze tartozott, azokhoz, akik megfeleloen ertelmeztek.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.31. 09:52:15

@Zetek:

Az viszont tanulságos, h ez lesz a baller módszer.

van egy 4 oldalas beszéd, és szedjünk ki belőle néhányat, amire ugranak az orbánfóbok, és zsigeri gyűlöletüket azonnal fröcsögés áradatba konvertálják.

Ergo nincs mit tenni, minden mondatot, minden szót meg kell gondolni abból a szempontból is, h lehetséges-e kiragadni belőle úgy, h megváltozzon az üzenet, amit azok a mondatok az eredeti szövegkörnyezetben jelenítettek meg.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.31. 09:57:43

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

nem! nem! ezzel ők irányítanának. soha többet nem szabad igazodni a balhoz. nemár, hogy az határozza meg a gondolatainkat, hogy mit gondol a bal!
a módszer már halott egyébként, egy-két barom kivételével leszarja mindenki, hogy mit mond a bal. gondolod, hogy a kispesti piacon a panelpolgárok arról beszélgettek, hogy mit mondott orbán csehlaciról /sic!/ ? :)

Zetek 2009.08.31. 10:01:30

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: Ismerem. Önkormányzati képviselőként ugyanezt élem át kicsiben. Úgy, abban a formában, soha el nem hangzott mondatokkal "szembesítenek" a sajtójukban, illetve a suttogó propagandájukban.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.08.31. 10:31:32

bennem mint vértanúban élnek ama szavak, hogy a Haza nem lehet ellenzékben, akkor meg Cseh Tamás lehet katona, ahol a baloldal mindig ráront nemzetére, ahol égig érnek ahárom emeletnyi fülek, ahol egy feb elnök előszöre azt meri nyilatkozni, hogy nem történt semmi szabálytalan, ahol Lendvai művésznő a parlamentből a törvényekere hivatkozhat, ahol kordon mögül magyarázzák hogy mi a demokrácia, ahol tény, hogyha nem értünk valamihez még miniszterelnökök is lehetünk, ahol előfordul, hogy ha valaki kedves személy elhalálozik az embert megindítja a mulandóság.

molaris 2009.08.31. 10:51:37

@Zetek:
És mit gondolsz, a ballib nem rendelkezik raktáron elég rosszindulattal, mocsokkal?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.08.31. 11:45:32

@Zetek: "A Reakció sokat megélt levelezőlistáján nagy vitát kavart Orbán Viktor tegnap esti, Polgárok Háza-beli beszéde..."

Végül is erre jutottak, mondjuk úgy: "nyilt szerkesztőségi állásfoglalás"?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.08.31. 11:48:33

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
mavo szabadelvű jobbközépnek mondja magát:
ő Bokros Lajos katonája . )

Tehetetlen Dodó 2009.08.31. 11:51:27

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: @Grift:
Malackám, ezügyben Grift kollégának van igaza: nem lehet úgy élni, hogy az ember állandóan arra figyeljen, hogy ezek mit forgatnak ki eredeti jelentésükből.
Hiszen ezek a Miatyánkot vagy a Tízparancsolatot is képesek lennének orbánellenes csavarral értelmezni, bármiből tudnak kreálni valamit, hiszen az a módszerük, hogy teljesen esetlegesen kiragadott részeket dobnak fel a média hullámaira, ahol az arra hivatott orosz meg bolgár meg tót(a) nemzetiségű rohamcsapataik a végsőkig turbózzák. Már a jelbeszédben sem lehet bízni, már a gesztusokat is büntetni akarják a demokrata haladárok, hehe.
Ezért inkább azt mondom: konkrétan, keményen ki kell mondani, amit akarunk: jammerolni viszont ugyanúgy fognak, viszont a konkrét dolgokat nehezebb kiforgatni, főleg, ha az ő disznóságaikról szól. Az ilyesmit mindig óvatosabban kezelik, annyira nem szeretik a negatív reklámot....

countrystudy 2009.08.31. 12:46:43

@Oblomov: Én is így gondolom,de a kérdésem nem is erről szólt.Sőt.Ha ők is így gondolnák,elmentek volna.

heima (törölt) 2009.08.31. 12:53:01

@mavo: "a harcos antifideszesen túli világ közel sem olyan homogén normál társaság" persze, hogy nem, a társadalom maradék többsége tényleg tág csoport.

igazából nem tudom neked megmondani, hogy miért van ez így, de tény, hogy a balfaszság igazi lépcsőfoka a harcos antifideszesség, vallja magát a HAF liberálisnak, baloldalinak, vérfüggetlennek, radikálisnak akárminek. eddigi tapasztalataim alapján százszázalékos találati aránnyal működött ez a határvonal. (és nem arról van szó, hogy a fidesz tökéletes, hogy nem lehet kritizálni, sőt kell is)

heima (törölt) 2009.08.31. 12:55:34

@mavo: ez már valahol súlyos, Mikola doktor helyében én betervezném majd a 2010-es költségvetés-módosításba a bogyófogyasztás megugrását.

heima (törölt) 2009.08.31. 13:01:41

@Kettes: ja, olyan jó volt az ázsiai válság, orosz válság, dotkom válság, háború a szomszédban, cián a Tiszán, árvíz-belvíz sok helyen stb stb. nem volt itt látnivaló.

zoli29 2009.08.31. 13:27:39

Orbán nem egyszerű pártelnöknek tartja magát, hanem az egész ún. nemzeti oldal (a nemzetben gondolkodók és konzervatív értékeket magukénak vallók tábora) vezérének; és nem csak ő gondolja ezt magáról, hanem sokan vannak, akik ugyanígy tekintenek rá (persze vitatható, hogy ez valóban így is van-e).

Szóval amikor Orbán a "mi katonánknak" nevezte Cseh Tamást (RIP), szerintem nem arra gondolt, hogy ő valamifajta pártkatona lett volna, hanem egy eszmény, egy világnézet elszánt híve.

Azt nem értem, hogy Stumpf András kérdéseiben mi volt a "csőbehúzás".

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.31. 14:12:33

@Tehetetlen Dodó:

Ezt majd megválaszolom a posztomban, ami úgyis erről szól, mert ez nagyon véleményes, ám hosszú is...

Üdv.

AgentUngur 2009.08.31. 14:35:19

@Zoli28: Szerintem ez a helyes értelmezés.

szubjektiv 2009.08.31. 14:35:48

Elolvastam malacka blogján a teljes beszédet, nagyon szép volt ahogy Cseh Tamásról beszélt.
Mindig rá kell jönnöm, hogy milyen aljas gazemberek ezek.
És Bodoky is elmehet a fenébe, pedig őt kedvelem.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.31. 14:45:00

@szubjektiv:

"És Bodoky is elmehet a fenébe, pedig őt kedvelem."

Mi van azokkal, akiket nem kedvelsz:o)))))))))))

Egyébként igazad van,az egy nagyon jó beszéd, két-három kihasználható mondattal, ami kiragadva él csak meg, beágyazva viszont csak kevesen fogják elolvasni.

Üdv., pausa

szubjektiv 2009.08.31. 15:04:31

Hát azért csak a fenébe mehet:) Tótáról másképp fogalmaznék, ha egyáltalán szóra méltatnám, de már nem fáradok ezzel.
És meg kell követnem viktort, mert semmi baj nem volt azzal amit mondott, a lihegők meg úgyis mindent kiforgatnak, átértelmeznek és felhasználnak a mocskolódásra. Undormány, hogy Cseh Tamást sem tisztelik annyira, hogy kihagyjanak egy ilyet:(

Oblomov 2009.08.31. 15:53:05

@countrystudy: biszti, h. nem voltak ott? Csakkérdem.

@Zoli28: @AgentUngur:
Nem, ez nem vitatható. Ugyan sokan már Szűz Máriaként is tekintenek rá, de ő még nem képzeli annak magát. Szerintem.:)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.31. 16:10:04

@szubjektiv:

Sztem a legrelevánsabb kérdés az ügyben, h "Tamás, te mit szólnál?"

és sztem semmi rosszat nem szólna a teljes beszéd ismeretében, hanem megköszönné. Mondom: szerintem. Pont.

Üdv.

countrystudy 2009.08.31. 17:24:26

@Oblomov: Nem biztos,de nem láttam a fölvételeken.Pedig azok jó pillanatok lehettek volna.Méltóak egy szép búcsúhoz.

Oblomov 2009.08.31. 17:49:22

@countrystudy: Magyar Bálint Rózácskával ott volt, bemondta a retekklub. De nem tudom elképzelni, h. Jancsó-Hernádi, Tímár Péter, Jordán Tamás, Gyurkó (aki a 25 Színháznál volt góré) ne lettek volna ott. A politika csak kicsi, egyre kisebb szelete a hétköznapoknak manapság már. Még a kultúrembereknél is. :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.31. 19:11:08

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: @tölgy: @tevevanegypupu: @heima: A Fidesz költségvetési teljesítménye kizárólag az utána következő Medgyessy-Gyurcsány kormányok pocsék teljesítményéhez képest nevezhető jónak. Regionális összehasonlításban nagyon, nagyon szerény teljesítményt nyújtottak.

Praktikusan semmi érdemit nem csináltak a költségvetéssel. Ez két állítást implikál: egyrészt nem kúrták el, mint Gyurcsányék, másrészt viszont nem csinálták meg a házi feladatukat sem.

Egy pénzügyi kormányzat fiskális teljesítményét a legjobban az elsődleges egyenlegen lehet lemérni. A Fidesz alatt az elsődleges egyenleg végig pozitív volt - kb. eddig szokott eljutni a fideszes argumentáció. A valóságban az egyenleg tendenciájában csökkent, csakúgy, mint az 1996-2006-os időszak összes pénzügyi kormányzata alatt (nem számítva a választási éveket).

A Fidesz egy fenntarthatatlan és romló egyenlegű költségvetést hagyott hátra, ez a saját jogon szerzett minősítésük. A többi kormányok is, sőt, ők még el is kúrták, ez meg az ő saját jogon szerzett minősítésük. De vissza a leendő kormánypártra.

Hogy mi történt volna, ha nyernek 2002-ben, azon lehetne spekulálni, de az biztos, hogy sem ellenzékben, sem az önkormányzatokban nincs komoly költségvetési kiigazítási múltjuk.

Én azt spekulálom, hogy hozzáértés hiányában továbbra sem hajtottak volna végre kiigazítást, ennél fogva a költségvetési bevételek tovább csökkennek, a kiadások stagnálnak, a GDP-növekedés lassul, így az GDP-arányos adósság újra növekedésnek indult volna.

@tölgy: Az izmos, megkímélt agyú vastagbőrös fiúk kiszámolták - persze rosszul - hogy Pokorni ötlete mennyivel növelné az intézményi kiadásokat. Valójában többel, de mindegy. Nem lehet egyik nap azt híresztelni, hogy a Fidesz csökkenteni akarja az állami kiadásokat, a másik nap meg beígérni egy többtízmilliárdos költségvetési determinációt.

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: Óvatosan a Fidesz költségvetési érdemeinek hangoztatásával. Hamarosan nagyon pocsék költségvetési mutatóik lesznek és akkor kínos lesz azt magyarázni, hogy ez miért jó a Zembereknek. ;-)

@heima: Esetleg tudnád számszerűsíteni, hogy az általad említett hatások hány ezrelékkel rontották a magyar GDP növekedési kilátásokat?

Tehetetlen Dodó 2009.08.31. 19:34:04

Azon töprengtem épp az imént: tualjdonképpen miért nekünk kell állandóan a bizonyítványunkat magyarázni a ballerek felé?
Erőlködjenek ők: mutassanak egyetlen olyan területet, amelyen az elmúlt 7 év alatt paraszthajszállal is többet értek el, mint az előző kormányzat?!
Vagy olyat, amelyet nem ziláltak szét vagy romboltak porig?!
Nem a Gréczy-féle kínosan ostoba diadal-felsorolásra gondolok, attól a kutya is felfordul, ha beveszi. Nem: bármire, ami nyilvános adatokkal (pl. KSH, vagy nemzetközi felmérések) igazolhatóan jobb, eredményesebb volt a sokat szidalmazott Orbán-éránál.
Leszámítva természetesen a klientúra anyagi helyzetének indexét.

Oblomov 2009.08.31. 19:49:54

@Tehetetlen Dodó: Megfordítanám. Milyen eredmények várhatók a köv. fidesz-ciklustól? A további megszorítások elmaradásán kívül, természetesen.

Tehetetlen Dodó 2009.08.31. 19:59:42

@Oblomov: Nézd, az én szememben a pusztítás megállítása már óriási eredmény lesz.

heima (törölt) 2009.08.31. 20:04:40

@Kettes: "Regionális összehasonlításban nagyon, nagyon szerény teljesítményt nyújtottak. " az időtájt ezt nehezen tudom elképzelni. önmagukban is teljesen vállalhatóak voltak a költségvetési számok, persze gy felzárkózó országhoz képest.

"Praktikusan semmi érdemit nem csináltak a költségvetéssel. Ez két állítást implikál: egyrészt nem kúrták el, mint Gyurcsányék, másrészt viszont nem csinálták meg a házi feladatukat sem."

Praktikusan nem olyan könnyű ám egy olyan felelős politikát vinni, ahol mondjuk az egészségügyi vagy oktatási dolgozók bére finoman szólva is pocsék, ahol fél megyéket kell újraépíteni egy tiszai árvíz után, miközben rohad a szoci infrastruktúra, kezelni a nyugdíjemelési nyomást, hogy ne bassza szét a költségvetést, miközben a nyuggerek az ország egyharmadát adják stb stb. Lehet hogy nálatok a kormányzás olyan, mint Lajcsinak a simcity 95, de szvsz picit összetettebb a problémakör.

"A Fidesz egy fenntarthatatlan és romló egyenlegű költségvetést hagyott hátra, ez a saját jogon szerzett minősítésük"

01-02-ben romlottak a makrofolyamatok valóban, egyrészt választási év volt, másrészről meg az említett dotkom válság, teljesen ésszerű volt anticiklikus politikát vinni, amit korrigálni lehet a világgazdaság változása esetén (erre voltak is tervek állítólag, 02 őszére), de ez már a milettvolnaha. Olyannyira szar volt az áht a 02-es kormányváltáskor, hogy petya talált is rögtön párszázmilliárdot ami el lehetett szórni justforfun.

"hogy sem ellenzékben, sem az önkormányzatokban nincs komoly költségvetési kiigazítási múltjuk."

Igen, nagy gecik, ellenzékben nem igazítják ki a költségvetést :D:D
Önkormányzatok terén meg bőven van, lásd pl most Pécs, pedig csak PM váltás történt, de hullanak ki a csontvázak a szekrényből, de Debrecen gazdálkodása is példaértékű. Nyilván nem egyforma minden fideszes önkormányzat teljesítménye, de ha legalább ennyire lenne minőségi a központi ÁHT, már sokkal előrébb lennék.

"Én azt spekulálom, hogy hozzáértés hiányában továbbra sem hajtottak volna végre kiigazítást, ennél fogva a költségvetési bevételek tovább csökkennek, a kiadások stagnálnak, a GDP-növekedés lassul, így az GDP-arányos adósság újra növekedésnek indult volna."

Hát ezt nagyon rosszul csinálod, inkább hagyd a milettvolnaha sztorit. nem is megy, meg értelme sincs.

"Esetleg tudnád számszerűsíteni, hogy az általad említett hatások hány ezrelékkel rontották a magyar GDP növekedési kilátásokat?"

Esetleg nem.

heima (törölt) 2009.08.31. 20:08:58

@Kettes: mennyiről is csökkent mennyire? mikor is lett új mon pol?

Oblomov 2009.08.31. 20:10:38

@Tehetetlen Dodó: látásod romlásán kívül? :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.31. 20:11:25

@heima: Állandó fideszes mantra, hogy mostanra már euróval fizetnénk, ha ők 2002-ben nyernek. Ehhez a szlovák vagy a szlovén költségvetési pályát kellett volna követniük. De nem ezt követték, hanem folytatták a fiskális lazítást.

A dotkom buktára hivatkozás egy kamu, ugye tudod? :) Tiszai árvíz kábé két évente van, a 2001-eshez hasonló - bár annál kisebb - árvíz is volt azóta, és a helyreállítás nem vágta földhöz a költségvetést.

98/02 között az egyensúly a bevételi oldal csökkenése miatt romlott, kár kiadási hatásokat keresgélni.

Tehetetlen Dodó 2009.08.31. 20:18:22

@Kettes: @Oblomov:
Már megint ugyanazt daráljátok, hogy mi nem lenne majd, ha fideszes kormány lenne.
Meg mi lett volna, ha...
Bőven elég megnézni, hogy mi lett, 7 év "eredményes" kormányzása révén.
És hálistennek, a nép is kezd felébredni, hogy nem az a lényeg, hogy milyen hülye duma megy, hogy mi lesz, meg mi lett volna, hanem a lényeg, hogy ténylegesen mi lett - ez a véres valóság.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.08.31. 20:20:16

@heima:

Ilyen "viták" kapcsán nekem valamiért mindig ez a csúnya, fasiszta ábra ugrik be:

konzervatorium.blog.hu/2008/12/31/lenne_egy_kerdesem

Oblomov 2009.08.31. 20:28:02

@Tehetetlen Dodó: Hááát? Az se lényegtelen, h. mi lesz. De kérdésem volt: mi várható?

Tehetetlen Dodó 2009.08.31. 20:28:59

@dzsucseharcos: Igen, többek között ezt a kérdést is szeretik megkerülni jó ballereink. Vagy ráfogják a nyuszira.

Tehetetlen Dodó 2009.08.31. 20:31:25

@Oblomov: Ismétlem: én személy szerint azt várom, hogy abbamaradjon a tatárjárás mértékű pusztítás, amely most már gyakorlatilag az élet minden területét sújtja. Kivétel természetesen a gyevi bíró: a jó liberálbolsevik klientúra.

heima (törölt) 2009.08.31. 20:35:09

@Kettes: ha már milettvolnahát játszunk:

én egy Szlovákia-Szlovénia közötti pozira gondolnám mostanra Magyarországot, ha marad a fidesz kormányzat, kevesebb óriásgyárral, mint szlovákiában és kevesebb hazai kkv-val, mondom vlahol a kettő között.

"De nem ezt követték, hanem folytatták a fiskális lazítást." Mit folytattak te szerencsétlen, megbuktak 02 tavaszán, ne fárasszál már. kb akkor indult be az a világgazdasági növekedési pálya, ami tavaly pukkant ki az alacsony dollárkamatokkal, ingatlanlufival, likviditásbőséggel, ezért valszeg 02 őszén már jött is volna a csomag, persze nem ilyen elkúrt módon, ahogy a ballib szokta kezelni az ilyen ügyeket. Matolcsynak egyébként voltak is ilyen tartalmú nyilatkozatai, szóval nem csak az én puszta kitalációm a dolog.

A világgazdasági növekedés és soha nem látott pénzbősége (hatalmas eladósíthatósági puffer, amit a ballib elszórt fogyasztásra) pedig lehetővé tette volna az érdemi adóreform+gazdaságélénkítés kombót, ami elvezett volna az első bekezdéshez. 06-ban így is bukó lett volna valszeg, mint Szlovákiában.

"A dotkom buktára hivatkozás egy kamu, ugye tudod? :)" persze, az ingatlanbuktára hivatkozni is egy kamu.

"Tiszai árvíz kábé két évente van, a 2001-eshez hasonló - bár annál kisebb - árvíz is volt azóta, és a helyreállítás nem vágta földhöz a költségvetést."

a 2000-es árvíz óta nem nagyon volt akkora (központi) újjáépítés, mint akkor Szabolcsban, köszönhetően az árvízvédelmi fejlesztéseknek is. Amik mellesleg autópálya árban vannak, de az orulunkvincent féle költségvetés biztos kihozza fillérekből.

"98/02 között az egyensúly a bevételi oldal csökkenése miatt romlott, kár kiadási hatásokat keresgélni."

persze, 3-5%-os gazdasági növekedésnél csökkent a bevételi oldal, és a végig moderált hiány meg romló egyensúly. Ugyanarról az országról és ugyanarról az időszakról beszélünk?

Tehetetlen Dodó 2009.08.31. 20:45:34

@heima: Figyelj, ezt mondom: ne mi magyarázkodjunk folyton, hogy mi lenne, ha...
Ők magyarázzák meg azt a borzalmas bizonyítványt, amit 7 év alatt produkáltak és utána főleg azt magyarázzák meg, hogy miért is kellene ezek után még valaha is rájuk voksolni?
Ezek nagyon egyszerű kérdések.
És miután nem tudják érdemben megválaszolni, jön a kérdések ostoba visszafordítása.

Oblomov 2009.08.31. 20:46:47

@Tehetetlen Dodó: ismétlem: én nem daráltam semmi olyast, hogy mi nem lenne, ha...; mi lett volna, ha ...

Válaszod alapján nemtom eldönteni, h. optimista-e, vagy pesszimista-e vagyol.

heima (törölt) 2009.08.31. 20:46:53

@Oblomov: mi várható? állami transzferek leépítése, szja és tb csökkentés, pazarló kirakatberuházások leállítása, pénzcsapok elzására

nem gazdasági téren: cigány/zsidó/buzi/kisebbség/esélyegyenlőség fétis helyett történelmi egyházak támogatása, nemzettudat építése.

heima (törölt) 2009.08.31. 20:48:17

@Tehetetlen Dodó: én jó vagyok mindenben, a milettvolnaha c játékban is:)

Oblomov 2009.08.31. 20:56:12

@heima: a transzfer az átvitel? a többit tudom. :)

Tehetetlen Dodó 2009.08.31. 20:59:08

@heima: Biztosan, csak egy idő után marha fárasztó egy ország romjain azt hallgatni, hogy miért lenne mégiscsak velük jó, velünk meg rossz.
Ilyenkor az ember választhat, mit higyjen: vagy ennyire hülyékkel van dolga, vagy ennyire pofátlan provokátorokkal?

heima (törölt) 2009.08.31. 21:02:00

@Oblomov: állampolgároknak juttatott pénzmag (nyugdíj, segély, támogatás stb)(tehát nem közszolgáltatás)

Oblomov 2009.08.31. 21:03:15

@Tehetetlen Dodó: Te nem akarod érteni. Veletek semmi bajom, mert nem indultok. Legalábbis remélem. Viszont gőzöm sincs, h. mindazt amit vártok, annak mi lesz a hozama, és mibe kerül.

Oblomov 2009.08.31. 21:04:41

@heima: a nyugdíjat akkor elinflálják? Nem mintha érintene, csak érdekel.

Oblomov 2009.08.31. 21:09:32

@dzsucseharcos: van olyan infláció is, ami csak a nyugdíjat érinti? :)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.08.31. 21:15:16

@heima: Az persze igaz, hogy amit remélünk tőlük, az szintén csak spekuláció. Van rá bizonyíték, hogy nem óriásberuházásokra és nyugdíjemelésekre fogják vesztegetni az ország erőforrásait? Nincs. Volt Kéri-beszéd, meg Járai-féle megszorítási (hol 1500 mrd, hol 1000 mrd) elképzelések, de hivatalos programban egyik sincs bent. Tehát az aggodalmakat valahol meg lehet érteni. Én azért vagyok optimista, mert a pártrendszer egy kissé átrendeződött. Nem biztos, hogy a következő kormányon akkora nyomás lesz, mint az előzőeken. Úgy értem: ha elfogadjuk azt a tézist, hogy a kormányok újraválasztása elsősorban attól függ, hogy az életszínvonal növekedése 4 év alatt elérte-e a lakosság elvárásait, akkor 2010-től Orbánék könnyebb helyzetben lesznek, mint mondjuk Gyurcsány 2006-ban, akinek, ha nem akarta elveszteni a választók bizalmát, folytatnia kellett volna a fergeteges osztogatópolitikát. 2011-2012 körül kezdődhet el a fellendülés, tehát az Orbán-kormány idején a közhangulatot a javuló életszínvonal és javuló várakozások határozhatják meg. Ehhez szerencse kellett, az, hogy pont most múlik el a válság. Szóval én emiatt elképzelhetőnek tartom, hogy Orbánéknak nagyobb lesz a mozgástere, mint a korábbi kormányoknak, de bizonyíték nincs rá, hogy ezt ki is használják, ez kétségtelen.

Tehetetlen Dodó 2009.08.31. 21:17:47

@Oblomov: Két malomban őrölünk.
Vagy még több malomban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.31. 21:18:31

@Tehetetlen Dodó: Te állatira el vagy tévedve. Én nem akarlak meggyőzni arról, hogy milyen fasza volt a ballib kormány. Nem volt fasza. Én arról beszélek, hogy a Fidesz egy dilettáns blöfftársulat, de annyira komolyan erről sem akarlak meggyőzni. Úgy is rájuk fogsz szavazni, én csak a magam szórakoztatására ekézem a Fideszt.

@heima: A világgazdaság pénzbősége (és az isteni gondviselés) nem adóreformra, hanem osztogatásra ösztönözte volna a Fidesz-kormányt. Egész egyszerűen azért, mert Járai kidőlése után nem maradt technokrata pénzügyes a színen. Orbán egy populista, és senki - főleg nem Varga - nem győzte volna meg arról, hogy ne adjon sok pénzt az embereknek.

"persze, 3-5%-os gazdasági növekedésnél csökkent a bevételi oldal, és a végig moderált hiány meg romló egyensúly. Ugyanarról az országról és ugyanarról az időszakról beszélünk?"

Nem tudom, te miről beszélsz, én a magyar költségvetésről 1996 és 2006 között. Ennek szerves részeként a Fidesz semmilyen költségvetési politikájáról. De beszélgethetünk a Pillangókisasszonyról is.

heima (törölt) 2009.08.31. 21:22:49

@Oblomov: helyzettől függ, Lettországban már nominálisan vágják a nyugdíjakat, bármi elképzelhető.

heima (törölt) 2009.08.31. 21:25:26

@dzsucseharcos: persze, feltételezések csak.

egyébként az is alátámasztja azt, amit mondasz, hogy a megélhetési kérdéseket a közbiztonsági kérdéskör már mostanában is kezdi felülírni, van már egyfajta belátás, hogy jólét egy ideig nem lesz, de akkor már ne éljek rettegésben.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.31. 21:25:31

@Oblomov: Hatósági áras csirkefarhát. :)

@dzsucseharcos: "Nem biztos, hogy a következő kormányon akkora nyomás lesz, mint az előzőeken." Az egész gondolatmeneteddel egyet tudok érteni, de ezt azért kiegészíteném.

Valószínűleg sokkal kisebb lesz a szociális nyomás az ellenzék részéről, mert időközben hiteltelenné váltak baloldali pártként. Ugyanakkor a Fidesz kínosan ügyelni fog rá, hogy elkerülje az őszödi csapdát. Vagyis mindent, amit valaha is megígértek, valamilyen formában teljesíteniük kell, mert az üdvtan része, hogy sohasem hazudtak. Így lesz valami családi adózásnak nevezett bütykölgetés, lesz némi járulékcsökkentés, lesz valami munkahelyteremtés, de biztosan nem lesz egymillió új munkahely. Ötszázezer sem, pedig az is kéne. (Hacsak nem csinálnak állítanak fel tömeghadsereget cigány munkanélküliekből.)

Nem vagyok ellendrukker. Egyszerűen csak nem nézem ki ebből a csapatból. Na jó, az első sorból.

Tehetetlen Dodó 2009.08.31. 21:27:30

@Kettes: Te vagy eltévedve.
Az a pofátlan baller tempó, amivel képesek egy ország lerabolt, lepusztult romjai fölött ülve előre ekézni a várható kormányt, elfogult és ostoba.
Lehet, hogy nem lesznek sokkal jobbak, de ha ennek a tatárjárásnak csak egy részét vissza tudják csinálni, az is nagy dolog lesz.
De megelőlegezni azt, hogy ugyanilyen lúzer és gazember kormányzást fognak folytatni, az egyszerűen minden demokratikus játékszabályt, a váltógazdaság elvét meghazudtoló bolsevik arcátlanság.
Ha majd nem megy, lehet ordítani meg elégedetlenkedni és négy év után másikat választani. Egyszerű, igaz?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.31. 21:31:30

Azt hiszem, elég világosan érthető gondolat, hogy amennyiben van két garnitúra az ország vezetésére, és az egyik alkalmatlannak bizonyul, akkor át kell adni a másiknak az irányítást. Én eddig azt hittem, hogy ez az emberi gondolkodás fundamentális elveiből következő, a világról szóló közös, alapvető tudásunk egyenes következménye.
Kérem szépen, maximum, ha két ilyen garnitúra van Magyarországon. Nincs három, vagy négy, vagy amennyit akarok, hogy válogassak, mint tót a hugyos körtében.
A most irányítókkal kapcsolatosan egy gondolat: konkrétan és számonkérhetően egy dolgot vállaltak, az évi hánycél teljesítését. Az időközben több, mint 30%-kal megemelt hiánycél teljesülését eddig semmilyen adat nem támasztja alá, és hol vagyunk már a 2,9 százaléktól? Mit tudnak akkor, ha ezt nem? Milyen kérdés van még? Meddig akarnak még próbálkozni?
Ha valaki ezek után nem tartja szükségesnek a váltást, és nem gondolja úgy, hogy mindannyiunknak érdeke a következő kormányzat sikere, azzal nehéz bármilyen párbeszédet folytatni. Fanyalogjon, húzza a száját, aki cselekedni akar, annak nem lesz ideje velük foglalkozni.
Tartozunk annyival a halottainknak, hogy azzal a jövővel törődjünk, amiért ők is éltek.

heima (törölt) 2009.08.31. 21:32:56

@Kettes: "hanem osztogatásra ösztönözte volna a Fidesz-kormányt. Egész egyszerűen azért, mert Járai kidőlése után nem maradt technokrata pénzügyes a színen."

mert a Járai meghalt, de minimum visszament Mongóliába mi? hát nem arról szólt hét évnyi sztori, hogy a Járai a fideszes beépülőügynök?

Meg őszintén, nem lett volna lehetősége 98-02 között szétbaszni a költségvetést mint petya és feri, és újraválasztatnia magát? 4 évig nem osztogat, kockáztatva a gyakorlatilag biztos következményt, a bukást, majd miután nyert, osztogat? ugyan már.

"én a magyar költségvetésről 1996 és 2006 között." ja, én a magyar költésvetésről 98-02 tavasza között (de akár 97-et is belevehetjük). adott időszakban se bevételcsökkenésről, se súlyos egyensúlyromlásról, úgy egyáltalán fenntarthatatlan költségvetési folyamatokról nem tudok.

Oblomov 2009.08.31. 21:34:19

@dzsucseharcos: ha Orbánék (alatt) 5,5 %-ra le akarják vinni az alapkamatot, akkor nem számolnak inflációval. Számolhatnak ugyanakkor azzal is, hogy a munkanélküliség 2010-11-ben még az EUban is nőhet, akkor viszont nálunk se csökken feltehetően.

@heima: Lettország nagyobb bajban. Nálunk ahhoz min. alkotmánymódosítás kell, de ha lesz, akkor is apolitikus lenne a nyugdíjakhoz nominálisan hozzányúlni.

heima (törölt) 2009.08.31. 21:36:24

@Kettes: "Egyszerűen csak nem nézem ki ebből a csapatból."

A ballib-vérfüggetlen dreamteamből 2002-ben a jobboldal se nézte ki ezt a gyalázatos teljesítményt, aztán mégis csalódni kellett. hát ilyen ez.

(mavo, remélem látod, hogy miről beszéltem)

heima (törölt) 2009.08.31. 21:39:19

@Oblomov: most még nagyobb bajban.

nem kell ahhoz alkotmánymódosítás, elég rárakni minden nyugdíjra 8-9% egészségbiztosítást, aztán máris megspóroltál egyhavi nyugdíjat. ha demagóg vagy, differenciáltan, oszt jó napot.

heima (törölt) 2009.08.31. 21:41:11

@heima: de egyébként ez teljesen vállalható vélemény, rühelled őket, mint a szart, ám legyen, nem kötelező szeretni őket, írd ezt, csak akkor ne akard megmagyarázni.

Oblomov 2009.08.31. 21:45:30

@Elpet: azért nem voltak Orbánék konstruktívak, mert alapvetően elhibázottnak tartották azt a fiskális, megszorító pol-t, eü-reformot, stb. amit a ballerek csináltak. Azt ugyanis nem akarom elfogadni, hogy segíteni nem akartak, hagyták a hülyéket elcseszni a dolgokat.
Ezzel szemben itt találgatunk, h. mi mást is akarhatnak csinálni majd ha ők jönnek. Keynes-t nem nagyon lehet már hitelből, megszorítani pedig nem akarnak, sőt. dzsucseharcos mondjuk ezek szerint máshogy tudja.

tevevanegypupu 2009.08.31. 21:49:43

@Kettes:
lehet spekulalni azon, hogy a fidesz elszurta volna a koltsegvetest avagy nem, novekedtek volna a gazdasagi mutatok vagy sem, korruptabbak lettek volna vagy sem, errol akar regenyt is lehetne irni.
De az igazsag az, hogy a fidesz elvesztette a 2002-es es a 2006-os valasztast. Na ezert lehet oket vadolni, hulyenek tartani..de hogy mit csinaltak volna ha nyernek, hat errol
nemigen tudunk konkretan semmit bizonyitani es tagadni sem. Maradjunk a tenyeknel es varjuk meg mi lesz a kovetkezo valasztasok utan. Majd akkor lehet kritizalni, gyalazni vagy dicserni oket.

heima (törölt) 2009.08.31. 21:51:44

@Oblomov: még egy olyan kicsi országnak is, mint Magyarország, van egy 15 milliárdos államháztartása, több zíz milliárd usds GDP gazdasága, egyéb erőforrások és lehetőségek stb sb mindezek folyamatos mozgásban ráadásul.

akármennyire is szeretné a ballib-vérfüggetlen vonal, ezt a pénzt beszedni, elkölteni, menedzselni nem csak osztogatva-fosztogatva lehet, nem csak a megszorítás meg a pénzszórás a választható opció.

A foglalkoztatottságot, aktivitást kell nyomnia a következő kormánynak 8 év inaktív diktatúra után, ennyi a sztori lényege. Minden más (gazd növ, beruházások, adóbevételek etc) majd következik ebből a fordulatból.

Oblomov 2009.08.31. 21:53:37

@heima: a komcsik államosították a nyugdíjkasszákat, a fidesznek meg az lenne a betegkassza-reformja? Nem is terveznek akkor hosszú távra ezek a fideszesek. :)

Oblomov 2009.08.31. 22:01:56

@heima: annak a sok pénznek a nagyobbik része fixkiadás, nem átcsoportosítható.
Mozgatható hányadból sem lehet államkapitot csinálni. Viszont a piaci szereplők érdemi ösztönzése szerintem sokba kerül. Attól tartok, nagyon sokba. Vállalkozóként én önköltséget csökkentenék akkor is ha lenne piacom, és nem foglalkoztatást növelnék. És még így se biszti, h. versenyképes leszek, mert a konkurencia önköltséget csökkent.

heima (törölt) 2009.08.31. 22:03:13

@Oblomov: ez egy elméleti mód volt arra, hogy hogyan lehet csökkenteni nominálisan a nyugdíjakat. szja-t is kivethetsz rá, de az már problémásabb alkotmányosan.

Oblomov 2009.08.31. 22:15:36

@heima: rendicsek, értem. De nem szűkíti majd mindez a belső piacot, ahova egyes közép- és kisvállalkozások foglalkoztatást bővítve termel(né)nek?

heima (törölt) 2009.08.31. 22:15:45

@Oblomov: államfilozófia függvénye, ha alanyi segélyes, tartsunk el milliókat stílusú szocialista államot viszel, akkor valóban sokba kerül. Ha meg nem, akkor nem.

Btw ajánlom az ÁSZ jelentéseinek olvasgatását, hogy milyen szinten folynak el a pénzek, lásd pl 0 hasznú gazdaságfejlesztés 1000 milliárdért.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.31. 22:16:06

@Oblomov:

Ugyan miért kellett volna támogatniuk valamit, amivel nem értenek egyet, másrészt pedig miért vállalnának ellenzéki szerepből olyan felelősséget, amit a kormányzatnak kell vállalni?
Ócska szarkenegetés ez.

heima (törölt) 2009.08.31. 22:20:34

@Oblomov: a belső átcsoportosítás társadalmi csoportok között nem jár (kellene járnia) érdemi fogyasztási hatással, az állam pénze is végső soron az állampolgároktól jön, a havi 50 ezer szja-előlegemet én is ugyanúgy el tudom költeni, mint egy csenyétei cigánycsalád miután megkapta segélybe.

heima (törölt) 2009.08.31. 22:22:33

@Oblomov: "Ezzel szemben itt találgatunk, h. mi mást is akarhatnak csinálni majd ha ők jönnek."

2001-ben világosan tudtad, hogy az MSZP mit fog csinálni jövőre?

Oblomov 2009.08.31. 22:46:31

@heima: államfilozófiai része megállna, ha a nyugdíj segély volna, de nem az. Azt nem tudom, h. családi pótlék az segély-e. De ennek növekednie kell, ha bevezetik a családi adózást. Ez eddig átcsoportosításnak hat. Viszont a cigányság (családokról beszélek) akkor kimarad belőle, már azon része, aki nem fizet szja-t. Ez már nem átcsoportosítás lesz akkor, hanem megvonás. Komoly tömeget érint, ezért komoly vásárlóerő-csökkenés. Kivéve, ha munkához, így jövedelemhez juttatod ezt a nem túliskolázott csoportot. Egyik napról a másikra. Talán ha nem lenne forráshiányos a világ. Szóval kéne még ehhez az államfilozófiához egy világgazdasági konjunktúra. Minimum.
@Elpet: nem kell támogatniuk az olyat. Csak elmesélni kéne a biztos tutit, amit csak ők tudnak. Nem a hülye ballereknek, hanem nekünk választóknak. Legalább most, hogy ne heimának kelljen.
"Csak ne ugyanaz a dal legyen". Jobb.

Oblomov 2009.08.31. 22:47:22

@heima: nem is szavaztam rájuk!

Oblomov 2009.08.31. 22:56:01

@Elpet: a választó fontos szó. Az nem választás, hogy balfékek vattok, jöjjön a másik. Ennek, és csak ennek fényében értem ketteske felvetését, hogy: mi lett volna, ha... Elvégre formállogikailag felvethető, hogy ne még hülyébb jöjjön a hülye helyére csak azért, mert ő következik.

heima (törölt) 2009.08.31. 23:02:00

@Oblomov: a nyugdíj a jelenlegi rendszerben kvázi segélynek minősül. egyrészről messze nem fizettek be annyit a mai nyugdíjasok, ami fedezné a nyugdíjukat, gyereket se csináltak eleget (inkább a trabant meg a nyaraló), meg a rokkantnyugdíjasok nagy száma (és kamufaktora) miatt.

Családi pótlék helyett nagy valószínűséggel családi adózás, adójóváírás lesz.

"Komoly tömeget érint, ezért komoly vásárlóerő-csökkenés" Mondom nem a semmiből jön a cigánysegély sem, azt vlakitől adó formájában elvették. Ha adócsökkentés címén ott hagyjuk nála, ugyanott vagy.

"Egyik napról a másikra" 10 év alatt, 1 millió új munkahely. ez a terv.

"Csak elmesélni kéne a biztos tutit, amit csak ők tudnak."

ez nem így működik, nincs olyan, hogy biztos tuti, elméleti irányok vannak, amik adott helyzetben sokat változhatnak, de nagyjából azért le vannak fektetve. másrészről kicsit kétszínű elvárni egy néppárttól, hogy választás előtt kezdjen el kipécézni magának társadalmi csoportokat, akiket támogatni/alultámogatni fog. Ez egy 10+ százalékos rétegpárt dolga.

heima (törölt) 2009.08.31. 23:07:43

vajon mennyi az esélye, hogy az elég hosszú kommentemet nem nyelte le végleg a köcsög bloghu és még talán ma megjelenik?

heima (törölt) 2009.08.31. 23:08:19

@heima: wow, megérkezett :D egy csoda!

heima (törölt) 2009.08.31. 23:09:35

@Oblomov: "Elvégre formállogikailag felvethető, hogy ne még hülyébb jöjjön a hülye helyére csak azért, mert ő következik. "

ez nagyon igaz, ezért kell kerülni a jobbik/lmp stb féle új megváltó erőket

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.31. 23:28:50

Tehetetlen Dodó: Mi van veled ember? Mit előlegeztem én meg??? Milyen lerabolt, lepusztult romokról beszélsz? Azért disztingváljál már. Szarul kormányoztak, elkúrták, nem is kicsit, de ne vizionálj már itt atomtámadást meg tatárjárást, mert mentőt hívatok hozzád.

@heima: "se bevételcsökkenésről, se súlyos egyensúlyromlásról, úgy egyáltalán fenntarthatatlan költségvetési folyamatokról nem tudok."

Ja hát miért nem ezzel kezdted? Akkor talán ismerkedj meg a GDP-arányos elsődleges egyenleg idősorával, sokat javítana a diskurzusunk hatásfokán.

"A foglalkoztatottságot, aktivitást kell nyomnia a következő kormánynak 8 év inaktív diktatúra után, ennyi a sztori lényege"

Szép szavak, de mit jelent? Tényleg azt hiszed, hogy három százalék járulékcsökkentéstől majd százezerszámra fognak teremni a munkahelyek? Vagy létrehoznak még negyvenezer pedagógusállást, hogy mindenki el tudjon menni egy év fizetett szabira? Vagy a kivágnak egymillió embert a nyugdíjrendszerből?

Te most komolyan azt hiszed, hogy ha lenne egy hajszálnyi esély arra, hogy osztogatással és adócsökkentéssel rendbe lehet tenni a dolgokat, akkor Gyurcsány lemondott volna?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.31. 23:33:44

@heima: "Családi pótlék helyett nagy valószínűséggel családi adózás, adójóváírás lesz."

Blöff. Családi adózás alatt azt szokták érteni, amikor az egész család jövedelmét összevonják, átlagolják és progresszívan leadózzák. Na ilyen itt nem lesz. Marad a személyi jövedelemadó-rendszer, maradnak a családi kedvezmények, paraméterek fognak megváltozni, az egészet átcsomagolják és eladják családi adózásként. Szerintem a családi pótlék is marad, minden marad, ami családi. :)

Oblomov 2009.08.31. 23:39:53

@heima: ja, meg ingyen kaptak lakást. Persze, h. nominálértéken nem fizettek be annyit. De reálértéken igen, ha mondható ilyen egy redisztributív szisztémáról. A Trabant meg nyaraló-korszak felnőttjei még nem nyugdíjasok. A kvázi-segélyt meg se hallottam.

Majd előszedek egy statisztikát, de szerintem nagyságrendekkel többen lesznek a vesztesek, mint a nyertesek. Persze ahol vesztesek vannak, ott már az is nyertes, aki pénzénél marad. Így elég nehéz lesz újabb ciklusra rádumálni a lakosságot. Tíz évekre nem lát el egy választó, főleg munka, esetleg segély nélkül.
A biztos tutival sarkítottam.

Kétszínűségemben tévedni tetszik, hisz nem én hoztam szóba a szintén néppárti maszop előző kampányát. Bár én is választási csalásnak értékelem a hazudozást, vagy őszintétlenséget. Ami mégis érthető lenne, csak a fidesz tegye?

heima (törölt) 2009.08.31. 23:39:55

@Kettes: ismerkedtem vele eleget, nem látom rajta sajnos azt a csapást 98-02 között, ami alapján azt kellene feltételeznem, hogy nem alapvetően egyensúly közeli, konszolidált költségvetési gazdálkodás.

"Szép szavak, de mit jelent?" Nagyon sok mindent jelent(het), az élet minden területén, tanulmányok sokasága készült erről (lásd pl oriens) De semmiképpen sem kizárólag adópolitikáról, vagy beruházáspolitikáról kell szólnia egy inaktív-aktív fordulatnak, átfogó gazdaság- és társadalompolitikai változtatás kell hozzá.

Gyurcsány ezt nem tudta megtenni, mert a pártja és ő maga is az inaktívoktól függ(ött).

heima (törölt) 2009.08.31. 23:55:12

@Oblomov: "De reálértéken igen, ha mondható ilyen egy redisztributív szisztémáról." volt erre egy tpocik zindexfórumon, próbálgatták több féle módon kiszámolni a dolgot, de sehogy sem jött ki ilyen szintű nyugdíjellátás, mint amit most kapnak a mai nyugdíjasok. Természetesen reálértéken, nominálszámoknak itt semmi értelme. (elég megnézni azt is, hogy a szociban az akkori aktív korú tömegek hány nyugdíjast tartottak el és milyen színvonalon, ha már felosztókirovó a rendszer)

"A Trabant meg nyaraló-korszak felnőttjei még nem nyugdíjasok" Sajnos ez a kemény, hogy de.

"de szerintem nagyságrendekkel többen lesznek a vesztesek, mint a nyertesek"

mivel 8 év szívós munkával a ballib a prolizmust építette nem a polgárságot, így ez valóban így van. senki nem mondta, hogy ez egy könnyű menet.

"Kétszínűségemben tévedni tetszik, hisz nem én hoztam szóba a szintén néppárti maszop előző kampányát. Bár én is választási csalásnak értékelem a hazudozást, vagy őszintétlenséget. Ami mégis érthető lenne, csak a fidesz tegye?"

A nagy összekavarás előtt tegyük tisztába a dolgokat: a világon sehol nem szokása egy néppártnak (főleg ellenzékből kormányra kerülésre számítva) a kemény költségvetési kommunikáció, az MSZPvel se ez volt a baj, hanem az, hogy teljesen az ellenkezőjével nyomult, törvényekben rögzítetten (5 éves adócsökk prog), és ami igazán gáz, ezermilliárdos pénzszórással megtámogatva.

Érted, más az, hogy törvényt hozol arról választás előtt, hogy jövőre alacsonyabb lesz az adókulcs, nyert választás után meg visszavonod, meg más az, hogy azt mondják orbán kutyái, hogy megvédjük a zembereket, utána meg csinálnak azt, amit.

de persze öszöd után minden ballibnek ultraérzékenyre lett állítva a hazugságszenzora, és nem bírja észrevenni ezeket a leheletnyi különbségeket. ami nem baj, csak így tovább.

heima (törölt) 2009.09.01. 00:04:51

@Kettes: többféle adóötletet láttam a fidesznél, én nem tudom melyiket választják végül, de abban igazad van, hogy a családpolitikát bele fogják vinni keményen valszeg.

Nálam optimálisan a dolog úgy nézne ki, hogy egykulcsos adó munka és önfoglalkoztató vállalkozói jövedelemre (mondjuk 10%), 20% tőkejövedelmekre (árfolyam, kamat, ingatlan, osztalék),(persze ehhez az egyéni vállalkozói rendszert is újra kéne szabályozni)+járulékok.

Társasági adónál meg egyre jobban hajlok a 0%-ra. A vállalatok a közjóhoz munkahelyteremtéssel járuljanak hozza, tekintve a tényt, hogy értelmesen csak ők képesek erre. (persze osztalékra széles körben fent említett 20%), esetleg valami önkormányzati jellegű adó, ami sokkal rugalmasabb a mostaniaknál.

heima (törölt) 2009.09.01. 00:06:58

@heima: jah, és persze "családi adózás" címén családi adójóváírás (a mostani általános helyett), illetve akár adómentes munkáltatói támogatás (pénzbeli cafeteria), szigorúan szabályozva, hogy a bruttó béren felül.

Oblomov 2009.09.01. 00:41:16

@heima:"elég megnézni azt is, hogy a szociban az akkori aktív korú tömegek hány nyugdíjast tartottak el és milyen színvonalon, ha már felosztókirovó a rendszer"

Átlagszínvonalon. :) A viccen túl: háborús emberveszteség, hadifogság, kivándorlás, kitelepítés... A nagycsaládot nem volt olyan könnyű szétverni. Munkába álltak a nők, de bölcsik nélkül, mert ott volt a nagyi, akitől a világégés és egyéb csapások elszedték mindenét, az ment hadisarcba, vagy a közösbe. Nem olyan egyszerű ez.

Amit az MSZP művelt, azt így gondolom én is. Nem vagyok viszont ennyire elnéző a fidesszel, mint te. Azért kevés olyan néppárt van, amelyikről 7,5 év ellenzéki teljesítmény után tömegdemokráciában tömegek nem tudják mit fog, akar, tud tenni. Az kevés, hogy nem fiskális pol-t, hisz 1998-2002 között ő maga is azt folytatta, szerintetek sikeresen. (Szerintem, laikus szerint is, bár én nem rájuk, viszont a listájukra szavaztam.) Hogy a németek, franciák, akárkik a minta, az nem mond sokat, nem a mi súlycsoportunk egyik se. Marad az a logika, amit Elpet nyom, h. ők következnek, és passz.

heima (törölt) 2009.09.01. 01:02:50

@Oblomov: "Nem olyan egyszerű ez." elvagy tévedve egy nemzedékkel, a mai nyugdíjasok a 40-es, 50-es években születtek, nem a háború utáni kommunista újjáépítés hősei.

"Nem vagyok viszont ennyire elnéző a fidesszel, mint te." nem vagyok elnéző, de nem az életem a fidesz, elsősorban praktikus okokból vagyok szavazójuk. nem török össze, ha nem tökéletesek vagy nem 100% úgy működnek, ahogy én elképzelem, hogy hogy kéne működnie egy pártnak.

"tömegdemokráciában tömegek nem tudják mit fog, akar, tud tenni" miért, te tömeg vagy? fogalmazzunk inkább úgy, hogy van egy olyan kampány, ami el akarja hitetni ezt, célja pedig nem más, mint megágyazni a gondolatnak, hogy azok se jobbak mint mi vagyunk (vö nincs program).

"Az kevés, hogy nem fiskális pol-t, hisz 1998-2002 között ő maga is azt folytatta, szerintetek sikeresen. "

Fiskális politikát minden kormány visz, kérdés hogy milyen minőséggel.
De valóban, nem egy ma született pártról beszélünk, van 4 éves track recordjuk, választói törzsszavazóbázisuk (amiből következnek várható lépések), meg azért van pár program is talonban.

De szerintem valahol hamis illúziókba rengeted magad, hogy van egy program, ami a csodafegyver, amit csak le kell írni, és majd mindent megold, ilyen nincs, ami annak kiáltottak ki (libsi dogmakönyv), az csúnyán megbukott. Jól kell kormányozni, gazdálkodni, ennyi.

Oblomov 2009.09.01. 01:04:44

@heima: az ingatlanadót már kicsukták.
És a vállaltok nem adóznának? Egy MOL, OTP...? Adóparadicsom leszünk.

heima (törölt) 2009.09.01. 01:22:35

@Oblomov: egy MOL egy OTP a bérre rakodó terheken a legnagyobb befizetőnek számítanak, és a várható osztalékkifizetések után jelentős osztalékadót is fizetnének.

De mondom, kellene vlami önkormányzati adó még, ezen sokat gondolkodtam mostanában, hogy hogyan kéne, mondjuk a létszámot+amortizációt venni alapnak pl.

Oblomov 2009.09.01. 01:50:45

@heima: maradjunk a 40-es évéknél. 47-49 után születettek, leszámítva a bányászokat, belügyeseket, katonákat, nőket. Akiket ők aktívként eltartottak, az akkori nyugisok (apáik, nagyapáik) élték át a nagy és kevésbé nagy időket. Mit számoltam el?

Nem vagyok egy eltévedős. Rétegpártra szavazok, ha lehet, bár tudom, hogy néppártok szoknak kormányozni. A fidesz azért érdekel most fokozottan, mert valszeg nem lesz szüksége koalícióra. Kétségbe én sem esem tőlük, de nem szeretném, ha csak szocialista + jobbik kontrol lenne mellettük. (ÁSZ, ügyészség, sajtó nálam nem játszik eleget).

Nem vagyok tömeg, de a népfelség elvét nem trollokkal tartom működtethetőnek. Illúzióim vannak, de módjával.

A fityesz törzsszavazóbázisáról vannak elképzeléseim, elvégre úgymond "polgári" szövetség. Talán kevesebb köztük a nyugdíjas, mint odaát, de az is lehet, hogy csak a templomba járás a különbség. Meg még néhány nüansz. Az egy álom, hogy ők a fiatalok, vagy az aktívak pártja lennének.
Libsi dogmakönyvet nem olvastam, ha nem a láthatatlan kézről van szó. :)

Oblomov 2009.09.01. 01:55:32

@heima: az osztalék az tőkejövedelem. Az fizeti, aki kapja, és az ma is 20%. Nem?

heima (törölt) 2009.09.01. 02:24:11

@Oblomov: hát ép ez az, hogy akiket ők eltartottak, az egy minimális tömeg volt, a mostani 3 millióhoz képest, elsősorban politikai okokból (a nyugdíj városi kiváltság volt), mert azért az öregek jóval többen voltak.

Mivel nem sok értelme van adó vagy járulékrendszernek egy szoci rendszerben, ezért csak abból lehet kiindulni, hogy mennyit költött az akkori aktív társadalom nyugdíjra, és mennyit most. drasztikus eltérés lesz. és ok, diktatúra volt, nem szabad választás eredménye volt a rendszer, de akkor meg legalább gyerekeket illett volna nemzeni.

"de nem szeretném, ha csak szocialista + jobbik kontrol lenne mellettük." a kispártok a magyar demokrácia 20 évében csak a zsarolásra meg a hülyeségre voltak jók. A Fidesz kormányban is a kisgazdák húzták le a kormányzati teljesítményt, utána meg az szdsz ámokfutásai kerültek-kerülnek százmilliárdokba. nekem nem kell ez, de végül is lehetne egy konzervatív adófizetők pártja, lehet arra beneveznék.

"A fityesz törzsszavazóbázisáról vannak elképzeléseim" hát elég tévesek. vannak erről egész jó felmérések, de még 2006-os személyes tapasztalataim is, bizony a fiatal, gyermekes, középosztálybeli családok alkotják a magot. Ez az a 20%, ami nagyjából mindig meg lesz, és ami az MSZPnél a nyugdíjasok, meg a segélyesek.

Oblomov 2009.09.01. 02:49:17

@heima: nem vagyok képben, de asszem továbbra se fogok egyetérteni. A gyermekvállalást sok minden befolyásolja, pl. életkilátások. (A 30-as évek etykézésének fordítottja.) Egy diktatúrában élni, nem hat ösztönzőleg. Ezt egy Ratkó Anna nevű miniszter aztán megoldotta. Ezek a ratkósak még aktívak, van tíz-15 évük a nyugdíjig, és vissza fognak lépni a felosztókirovóba, ha kiléptek onnan. Mikor ezek elmennek nyugdíjba, na akkor lesz baj. Hogy ők hogy nemzettek, mint Kádár-koriak már? Mint a németek a fogyasztói modellben. Kortünet kicseben.
MDF végig. Nem agitálok, magamról beszélek.

Oblomov 2009.09.01. 02:58:12

@Oblomov: elköszön, szeme leragad. Jó éjt!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.09.01. 06:53:42

@heima: www.ecostat.hu/download/muhely/ECOSTAT_muhely_080515.pdf

Itt láthatsz néhány görbét. A 4., 11. és 17. ábrákról beszélek.ű

Ne vedd személyeskedésnek, de adót csökkenteni minden hülye tud. Mint ahogy közalkalmazotti bért emelni és 13. havi nyugdíjat bevezetni is. (Meg is tették.) Egyensúlyban tartani a költségvetést a művészet. Vagy akkor deklaráljuk, hogy most egy darabig magas deficittel megyünk, és a mi deficitünk jó deficit, a komcsiké meg rossz.

Oblomov 2009.09.01. 07:41:36

@heima: "csak abból lehet kiindulni, hogy mennyit költött az akkori aktív társadalom nyugdíjra, és mennyit most."
Bármiből ki lehet indulni, de csak ebből spec nem nagyon. A szoci rendszerben a mesterséges árviszonyoknak is volt társ.pol-i funkciója, önmagában a nyugdíjakra fordított főösszeg bakfitty.

"a nyugdíj városi kiváltság volt".
A háború előtt voltak nyugdíjas állások, úgy ált. az állami tisztviselőket érintette, pl.vasút. Esetükben vidéken is. Aztán voltak a munkás pénztárak. Ezek önkéntesek voltak, tőkéjüket errodálta a háború, infláció, államosítás. Gondolom, egész európában ez volt a módi. Aztán a SU-tömbben jöttek a pol-i okkal bevezetett vívmányok. Ahogy volt szó róla már: célcsoport nem járt jól, ráment mindene.

Oblomov 2009.09.01. 09:04:15

@Oblomov: gondolkoztam még, és árnyalom. A polg-i öngondoskodókra vonatkoznak az előbbiek. A prolik, agrárprolik "jól" jártak. Látszólag. Az új generációik már nekik sem. Az egyenlőségi társ.szisztéma lényege ugyanis az volt, hogy a leszármazottaknál nem piszkált bele a lefelé nivellált egyenlőségbe a felmenőktől örökölhető vagyon, minden korosztály kiszolgáltatott bérrabszolgaként kezdett mindent a nulláról. Felhalmozás ekként nuku, amikor az állam a gondoskodó. A gulyáskommunizmus ezen enyhített, innentől beszélhetünk valami vagyoncsíráról, ami persze privát termelőeszközként ekkor sem akkumulálódhatott, fel kellett/lehetett élni, és nőtt az értelmesen eltölthető szabadidő, emelkedett a kult. nívó, a további szabadság-morzsák akarása. Ennek visszacsapása a népszaporulat-csökkenés. Szóval csak bonyolult ez, kivéve ha büntetni-elvonni akarunk. Akkor indok kell, minél egyszerűbb.

tevevanegypupu 2009.09.01. 09:13:01

@Oblomov:
Csak szeretnem felhivni a figyelmet, hogy a part vezetoi, akik ongondoskodasrol beszelnek, mind az allam es a szavazopolgarok nyakan el.
Allami autoval jarnak, az allam fizeti a berlakasaikat, az allam fizeti a reprezentacioikat..mindent az allam fizet meg akkor is, ha eppen csak par szazalek, aki oket valasztotta es ki tudja milyen modon szavaztak be oket a parlamentbe. Sokszor meg csak nem is a sajat szavazoik juttatjak oket be, hanem azok a a partok akiknek szukseguk van a minipart tamogatasara. Szoval nagyon de nagyon tavol vannak attol a polgari eletformatol amit olan szinvesen tanacsolnak masoknak. Szabadsag, fuggetlenseg, onallosag? Na ezt aztan nem ismerik, barmire kepesek azert, hogy kepviseloi allasukat megtarthassak. Barmire.

Oblomov 2009.09.01. 09:31:50

@tevevanegypupu: az öngondoskodás nem pusztán pol-i hívószó. Valódi jelentéstartalma is van: lényege a megtakarítás, befektetés. "Nyugaton" pl. az ilyen termeli ki a 13. havit, vagy sokkal többet, amit nem élnek fel, hanem tőkésítik és alapok kezelik. Örökölhető. 10 millának 10% kamata/hozama évi 1 milla. És ez nem is a legügyesebb kezelés mellett.

Oblomov 2009.09.01. 10:04:49

megzabálta az előző beírást, így újra.
@tevevanegypupu: az öngondoskodás nem csupán, és lényege szerint nem is pol-i hívószó. Valódi jelentéstartalma van: tőkésített megtakarítás befektetés/tulajdonrész. Szerencsésebb sorsú népeknél ez termeli ki a 13-14-stb. havit, nem élik fel, leggyakrabban alapok kezelik. Mondjuk 10 milla tőke 10%-kos évi hozama/kamata 1 milla (nem is a legjobban kezelve). Örökölhető, hozama spec. befektetések esetén adómentes.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.01. 10:13:58

@Kettes: az ugyi megvan, hogy bármire és az ellenkezőjére lehet statisztikát csinálni?

És mi a véleménye a közgazdászok ama véleményéről, miszerint az Ecostat a leggagyibb az elemző intézetek közül?

(A többiben egyetértünk. OVi kormányzati bátortalanságában is, de Feri után ez ma már erénynek tűnik. :(

tevevanegypupu 2009.09.01. 10:16:14

@Oblomov:

Nalunk ha ugy vesszuk szinte mindenki tulajdonos, legalabbis lakasa valamilyen formaban van, ugyhogy ez a resz nagyon kicsiben de teljesitve. Ami a tokesitett megtakaritast illeti, hat jelenleg eppen nem nagyon aktualis, aki eddig mondjuk a kilencvenes evekben nem kaparta ossze azt a bizonyos tizmilliot, most nehezen fogja..De akinek volt, a mostani kormany azoktol is igyekezett elszedni. Szoval valoban jo lenne egy olyan part ami segitene kicsit legalabb azoknak, akik mernek
probalkozni, de a masik oldalon nem venne vissza rogton azt, amit egyik kezevel adott. Peldaul az oktatasbol, egeszsegugybol, esetleges lakastamogatasbol, gyes es gyed megkurtitasabol. Nem egyszeru feladat igazi kapitalizmust teremteni, mi jocskan lemaradtunk vagy 100 evvel.
Bar lehet, hogy nalunk olyan igazi igeny nem is mutatkozik ra?

Oblomov 2009.09.01. 10:38:10

@tevevanegypupu: azok a számok a szemléltetést szolgálják. Az elv a lényeg. Ami átfogóbban maga a kapit. Az igényen túl vagyunk, rendszerváltoztatásnál el lett döntve. Az állam kiadási oldalát érintő területeken azért nehéz a reform, mert nem terhelhetők túl a népek, pl. hálapénzt az adjon, aki teheti. Valahol ez salamoni döntés, de csak ideig-óráig. Az adósságteher, a demográfiai/etnikai helyzet milyensége, a szocializáltságunk hiányosságai (mássága) társadalmi méretűen ... nagyon komoly örökség. Minden kormány számára korlátokat, kényszerpályát, szűk mozgásteret jelentenek.

tevevanegypupu 2009.09.01. 11:04:20

@Oblomov:
Nem tudom mi lett a rendszervaltozatatasnal eldontve. Ugyanazok az emberek iranyitsak az orszagot es teremtsenek ausztriai joletet? Azt hiszem valahogy igy kepzeltek nagyon sokan. Eleg rosszul tanitottak a kapitalizmust es tulajdonkeppen nem is igazan tetszik senkinek sem. Az igazan nagy vagyonok nalunk az allam lerablasabol jottek letre, nem pedig egy-egy isteni szikra kipattanasabol, es szorgos, a munkasokat ugyan kizsakmanyolo, de munkat es egyfajta kis eletszinvonalat biztosito tokesek hoztak azt letre.
Nalunk megszunt a munkasosztaly es a parasztsag, szoval
egyelore letre kellene ujra hozni azokat az osztalyokat (szakmunkaskepzes es mezogazda kepzes)
amivel nekifoghatnank a kapitalimusnak. Az egyeni boldogulas lehetosegehez alapveto dolgok hianyoznak. De a nep mar - ami maradt azokbol, akik dolgoznak es van kis jovedelmuk - tul van terhelve az elviselhetetlensegig. A nemzetiseg pedig (mondjuk ki, hogy ciganyok) egyszeruen elfelejtodtek a nagy tervezgetesben. Majdnem egymillioan. Bar ketsegtelen, hogy mikor eszukbe jutott az illetekeseknek a romak letezese, megtalaltak a nekik "megfelelo" megoldast: a megelhetesi bunozesre valo rejtett batoritast. Igy megyunk a joleti tarsadalom fele.

Oblomov 2009.09.01. 11:08:15

@tevevanegypupu: a lakás, amiben lakik az nem, vagy csak nagyon korlátozott mértékben (albérlet, ágybérlet, üzlethelyiség) tőkésíthető. Használati értékén túl olyan mint a schmuck. (Andorral ne tévessze.)

heima (törölt) 2009.09.01. 11:30:58

@Kettes: bambulom ezeket a grafikonokat, de nem nagyon látom, hogy mi nem lett volna ebben egyensúlyi 98-02 között?

"Vagy akkor deklaráljuk, hogy most egy darabig magas deficittel megyünk, és a mi deficitünk jó deficit, a komcsiké meg rossz."

ad1: gazdasági növekedés és államadósság adatokkal együtt van értelme a képnek. 98-02 között nem volt ezzel baj (még úgy is,h a vége felé romlott a kép)

ad2: alapvető definíciós problémákat vélek felfedezni, nálam a magas deficit a gyurcsányi 10%, meg a tartós mszp 6-7%, nem az orbáni 2-3%. de ha neked ezek az apró különbségek nem számítanak, és a nullszaldó fölött minden egyforma, akkor ám legyen, készségesen elfogadom, hogy csúnyafidesz.

Oblomov 2009.09.01. 11:36:32

@tevevanegypupu: El lett döntve, irány a kapit. (Veszteséges, ill.) a termelő állami vállalatok, föld magán kézbe, bármi áron. A gazdálkodó tanul, tanítani csak keretszabályokat lehet. Aztán jöjjön a mélyvíz: kreativitás, kockázatvállalás, a veríték, ami nehezebb, mint alkalmazottnak lenni. Biz. jogszabályi stabilitás, vagyis szolgáltató-állami szerepvállalás nem hátrány. Kizsákmányolás szót nem szeretem, a tulajdonnak és a tőkekockázatnak van ára, tőkésnek lenni felelősség is az alkalmazottakért, miegyébért. Plussz a bukás elég reális lehetősége.
A kl. munkásosztály, parasztság mindenhol átalakult, létszámában csökkent. Van egy középosztályosodás, ami Marxék téziseit felülírta, és szociáldemokrata pol-i irányt hívott létre. (Odaát nem is komcsiznak, de odaát eurokommunistáik voltak, ami nem uaz, mint errefelé volt.)
A demográfiai korlátokról esett szó, az kemény. A cigányság problémájáról (ami a mienk is) senki nem feledkezett el, de nem tudjuk megoldani szerintem. Nélkülük pláne. Gyors megoldás nincs is, jegelések és apró lépések vannak.

heima (törölt) 2009.09.01. 11:37:52

@Oblomov: hát pont ez az, hogy olyan, hogy agrárproli nem volt, többszáz ezer embert zártak ki a nyugdíjrendszerből, mert kulák volt, a nép ellensége, etc.

Ismétlem: a mai nyugdíjasok a töredék fedezetét nem termelte meg, juttatta saját nyugdíjasainak a mai járadékának. És még gyereket sem vállalat, pedig a langyi kádári híg fos életszínvonal szempontjából messze jobb volt, mint pl a Horty Magyarországa.

A nyugdíj nagy része mai formájában segély.

De ez az egész mellékszál, akármilyen védett járadéknak is tekinti a törvény, könnyen elképzelhető olyan szituáció a közeljövőben, hogy vágni kell, nominálisan is. 3000 milliárd nagyon sok pénz.

Oblomov 2009.09.01. 11:52:56

@heima: agrárproletár=kubikus és egyéb födmunkásság, kitől nem lehetett mit elvenni.
Többiről mondtam véleményt, fenntartom.
Hogy vágni kell, azt nem vitatom, mert esetleg nem lesz miből kifizetni. De nem ezt, mert ebből az érintettnek megélni, főleg, ha együdülálló, máris körülményes. És nem most. A ratkósokkal lesz probléma, az még előttünk van.
Vágni különben is sokféle módon lehet. A svájci, vagy akármilyen indexálást nem értem, de mintha a befagyasztás irányába menésről lenne szó körülötte.

tevevanegypupu 2009.09.01. 12:43:22

@Oblomov:
Ha schmuck-ra gondolok egesz biztos nem
Andor jut eszembe.(:
Azt hiszem ez a fold es minden veszteseges vallalat magankezbe barmi aron, kicsit elsietett dolog volt. Nem akarok itt sirankozni afelett, hogy elmulasztodott az elszamoltatas, a felelossegre vonas, veszett fejsze nyele. De hogy meg azt is megengedtek, hogy abszolut hozza nem erto, viszont a tolvajlasban elsorendu elvtarsak kapjanak meg mindent amibol az orszagot tovabb kellett volna fejleszteni! Nem csak az volt a baj, hogy az evtizedek soran diktaturaval fenntartott rendszer huberurai lettek az uj tokesek, hanem az is, hogy ezekbol is a legnagyobb tolvajok, erkolcsi nullak.

Mondjuk ez a ketto eleg szorosan osszefugg, de a legnagyobb baj itt tortent. Hogy tovabb vittunk egy betegseget, nem alkalmaztunk radikalis gyogyszert. Ettol nem sikerul igazan rendbe jonnunk es ez az ami igazan tonkretette az orszagot. Beteg tarsadalmat vittunk tovabb es mostanra
szinte gyogyithatatlanna valt. Nem tudom gyavasagbol, becstelensegbol, kenyelembol-e, de ez sem mindegy.

Ami pedig a tokes felelosseget erinti, az a vilag regen elmult, mikor a tokes valoban felelosseget erzett a munkasaiert. Felejtsuk el azt a hamis nosztalgiat, hogy a tulaj ismerte a munkasok keresztnevet es csaladi korulmenyeit. Legtobbszor csak trukk, amivel teny, hogy lehet szediteni. Ha kicsit is mozog a birodalom, szivfajdalom nelkul bocsajtanak el ezreket pusztak csak azert is, mert mondjuk a jovedelem egy szazalekkal csokkent. Ha penzrol van szo, akkor a felelosseg csak egyetlen dologra koncentralodik: megorizni a penzt mindenkeppen.

Amig csak demokracia van nalunk, de nincs rendszervaltas, addig nem fognak siman menni a dolgok.

Oblomov 2009.09.01. 13:58:50

@heima: "Ismétlem: a mai nyugdíjas mai járadékának a töredék fedezetét sem termelte meg, vagy juttatta saját nyugdíjasainak." (Szórendbe belenyúltam, remélem nem értelemzavaróan.)

És? A bruttó nemzeti összterméket sem növelték? Vagy hol van az ma már? (Magánkézben, de attól az még GNP, egy része ma is GDP-t termel, ha nem veszteséges, vagy nem lopják el.)
"a langyi kádári híg fos életszínvonal szempontjából messze jobb volt, mint pl a Horty Magyarországa".
Naná, h. jobb volt. Átlagosan. És nem is voltak dúrva vagyoni szélsőségek, mert gyakorlatilag senkinek semmije. Még a komcsi csúcsvezetőknek sem volt (tőkésíthető) tulajdonuk (nézze meg Kádár hagyatékát) legfeljebb "beneficiumként" használtak kiváltságokat, amíg tartott a magas hivatal. Azt is úgy, hogy fegyelmezte őket egy puritánnak mondható pártmorál. Amije néhánynak lett, az a kapcsolati tőkéből lett. De ezen a téren szélesgáborok is vannak, nemcsak gyúrcsányok.

De ez az egész csak bosszantó hisztérizálás. A ránk és a térségre oktrojált rendszer volt olyan-amilyen, az akkoriak pedig - beleértve nagyjából a nómenklatúra tagjait is - atomizálva alkalmazkodtak. Több Cseh Tamást kellene értően hallgatni.

@tevevanegypupu: a spontán privi az németh miki sara, teljességgel ellenőrízetlen volt. Antallék már azt dobták főként piacra, ami veszteséges volt, azt vitték el szaré-hugyé. Aztán kipofozták, vagy sem, szétszedték, eladták, profilt váltottak, bebuktak, de már saját pénzükkel. Villámgyorsan kellett a vacakjától megválni. A gyöngyszemeket már nem Antallék privitazálták, hanem mások, Orbánék is. A postabankot pl. nemtom miért kellett többször is feltőkésíteni ahhoz, h. el lehessen adni. Ott komolyat loptak, az olajszőkítők szintén. Az újburzsoáziával bármilyen eredetű, nem az a gond, h. rosszul sáfárkodik a vagyonával. Hanem a sajátos küldetésessége, ami nem mindenkinél korrupciómentes.

Az elszámoltatást nem lehetett megcsinálni. Ez is ára a békés átmenetnek, minden új pártban ott voltak, a közigazgatásban pláne. És bár a mókuskerékben tepertek, többnyire technokraták voltak, nem vérkomcsik. Döntő többségük kisember, hivatali kvázi-hatalommal, aki pl. cseh tamást hallgatott.
"szivfajdalom nelkul bocsajtanak el ezreket pusztak csak azert is, mert mondjuk a jovedelem egy szazalekkal csokkent." Ez a felelős magatartás, mert ez értékmentés, amiből fejlődés fakad.
A korrupció léte a politika sara, demokráciadeficit. De a rendszerváltozás ha gyermekbeteg is, nagyrészt lezajlott. Aztán majd finomodik. Még a végén szakszervezeteink is lesznek, meglássa. :) Csak olyan konstellációk kellenek, ahol a politikusok egymás körmére tudnak nézni.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.09.01. 18:35:31

@tölgy: Jó, akkor válassz másik adatforrást.

@heima: Romló egyensúlyról beszéltem, ami lassuló növekedéssel párosult. Ezt neveztem korrekció nélkül fenntarthatatlannak. Azért ezt ki kell tudni olvasni a grafikonokból.

És azt is mondtam, hogy költségvetési korrekció nélkül a GDP-arányos adósság csökkenése megállt volna és újra növekedésnek indul.

Ami aggály teljesen megalapozatlan lenne, ha tudnál mutatni a Fidesz múltjában egyetlen költségvetési kiigazítást is.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.09.01. 18:40:54

@Oblomov: Orbán titkos/tagadott koncepciója az, hogy a nyugdíjak reálértékét kell megőrizni. Ez növekvő GDP és állandó nyugdíjas létszám (középtávon korhatár-emelés) mellett azt jelenti, hogy a nyugdíjasok az "plusz tortaszeletből" nem kapnak, azt teljes egészében a többi szereplő (aktív lakosság, vállalkozások, állam, külföld) osztják szét. Ez közgazdaságilag vállalható, politikailag necces, úgy hogy én teljes mellszélességgel támogatom.

heima (törölt) 2009.09.01. 19:52:37

@Kettes: nézd, nem elég az irányokról beszélni, hozzá kell raknod az irály súlyát is, hogy érjen is valamit az információt. Igen, 2001-ben emelkedett a GDP/államadósság, lalassult a növekedés (vö dotkom bukta, anticiklikus gazdpol), de mitől lenne ez fenntarthatatlan, és főleg mitől oly annyira korrigálhatatlan? az egy-két százalékok?

"Ami aggály teljesen megalapozatlan lenne, ha tudnál mutatni a Fidesz múltjában egyetlen költségvetési kiigazítást is." és miért pont a ballib kedvenc játéka, a csomagolás a referencia? miért nem elég jó 4 év konszolidált gazdálkodás?

tevevanegypupu 2009.09.01. 20:30:24

@Oblomov:
Hirtelen mintha egy anakronisztikus vilag jelent volna meg Magyarorszagon a rendszervaltasnal, tulzott nemzetiszinu zaszlolengetes, az egyhaz nagyon eloterbe kerult, neha izlestelen jelenetekre is ragadtattak magukat. Nem mindig az a meltosagteljes intezmeny volt ami az elnyomas eveiben vigasztalt, biztatott es turt, azok a papok es szerzetesek akiket tiszteltunk es szerettunk hatterben maradtak. Nem tetszett, pedig nagyon vartunk valami hasonlot, elegtetelt a kisemizettsegert. De nem jol sikerult. A kaoszbol szinte egyenesen kovetkezett a Horn-kormany es a tobbi ami a kilencvenes evekben tortent. A legjobban az lepett meg, es meg most is csodalkozom, hogy a sok evig meggyozodeses kis kommunista parttagok milyen ahitattal csodaljak a rablovezer modra meggazdagodott, nagytokesekke valt elvtarsaikat. Hogy fog ebbol ontudatos szakszervezet letrejonni?(:

Tulajdonkeppen az is termeszetes, hogy az orszag ket csapatra oszlott: az egyik csoport nagy reszenek laba alol kihuztak a talajt, amit reszben megerdemeltek, a masik csoport pedig nem feltetlenul elore szeretne haladni, hanem valamilyen modon egy regi korszakot visszahozni. A haboru elotti evek hangulatat es azt a jopar evtizedet, amivel a polgarosodasban elmaradtunk.
Helyette lett privatizacio es valsagkormany.

Es Viktortol most azt varjuk (mersekelt fidesz-szavazok), hogy probaljon meg valami egyensulyt teremteni, a torvenytelensegeket szuntesse meg, de kozben az orszag nemzetkozi hitelet is szerezze vissza.((:

Oblomov 2009.09.01. 20:48:50

@Kettes: Kurzusváltásokkor ekkora mértékű kiigazítás sztem befér, nyíltan bevállalva, kvázi-segílykézés nélkül. A korhatár-emelés nem semmi, de még aktívakat érintene. A tb ráterhelése a nyugdíjakra viszont már sok lenne egyetlen olyan társadalmi réteg vállára, amelyik az ilyet kompenzálni sehonnan se tudja. Szocik utóbbinak örülhetnének igazán. Ugyanakkor a cigányság munka világába történő visszavezetése nélkül a Jobbiknak is hozna ez plussz 5-10%-t.

Mondjuk a korhatáremelést nem nagyon értem, ha van itt 1 milla reménybeli munkahelyre 1 milla aktív korú inaktív. A végtelenségig különben sem emelhető a korhatár. De matematikailag biztos kisakkozták már valahogy ezt az ütemet. Vagy sorszámot kell majd húzni egy-egy eltávozó nyugdíjas helyére, és várni, h. kihúzzák mint a békekölcsönt?

A hatósági áras csirkefarháton jót nevettem.

Oblomov 2009.09.01. 20:53:01

@tevevanegypupu: elvárások mindig vannak. Meg problémák, és korlátozott erőforrások. Amit heima mondott fentebb, az jó: keresni kell állandóan a jó megoldásokat. Oszt vagy megtalálják, vagy sem. Miközben mindig minden átrendeződik.

Oblomov 2009.09.01. 21:03:01

@tevevanegypupu: "A haboru elotti evek hangulatat"
azon túl vagyunk, képeslapokat, albumokat, könyveket keressen.

"es azt a jopar evtizedet, amivel a polgarosodasban elmaradtunk.
Helyette lett privatizacio."
Hát igen, privatizációval kell kezdeni a visszapolgárosodást. :)

"es valsagkormany."
vagy válságkormányok! Így sikerült, miközben az idő halad.:)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.09.01. 21:03:19

@heima: 2001-ben nem emelkedett a GDP arányos adósság. Általában pozitív elsődleges egyenleg mellett csökken az adósságráta (általában, de nem mindig - csökkenő GDP mellett még pozitív elsődleges egyenleg mellett sem csökken az adósságmutató, lásd 2008-2010).

Még egyszer: a dotkom bukta kimutathatatlanul csekély hatással volt a magyar növekedésre. A magyar GDP nagyrészt a német növekedéssel korrelál, minden más csapás blog.hu szinten figyelmen kívül hagyható, illetve politikusi mentegetőzésként kezelendő.

A Fidesz-kormány minden igyekezete ellenére sem tudott a lassuló német gazdaság ellenében elég keresletet pumpálni a magyar gazdaságba (lakástámogatási rendszer, Széchenyi-terv). Ez elég jó lecke kéne, hogy legyen a magyar gazdaságpolitikusok számára, hogy felesleges anticiklusos gazdaságpolitikára költeni - költsenek csak a németek.

"miért nem elég jó 4 év konszolidált gazdálkodás?" Kezdünk loopolni. Azért, mert most nem lesz elég az a teljesítmény, ami világgazdasági konjunktúra, 30 USD-s olajár és 250-es euró mellett elég volt. Most valamit fakítani kell. És ha erre azt mondod, hogy persze, mert Gyurcsányék elkúrták, akkor kiszállok, mert itt már jártunk egyszer.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.09.01. 21:11:06

@Oblomov: Ma a nyugdíjasok kb. harmada a törvényes nyugdíjkorhatár alatt van. Korengedeményes nyugdíjasok, rokkantnyugdíjasok, rendőrök, prémiumévesek stb. Egyébként valószínűleg jelen vannak a munkaerőpiacon, svarcolnak, kimaradnak a közteherviselésből, a statisztikákból, ingyen vonatoznak, betiltják a Liszt teret, és 3:2 arányban a Fideszre szavaznak. :)

Ha ennek a tömegnek a felét vissza lehet vezetni a járulékfizető-adófizető aktív populációba, nyugdíjfelezés mellett, az máris több, mint a cigány népesség aktív korosztálya.

heima (törölt) 2009.09.01. 21:22:18

@Kettes: no és a német gazdaság mitől lassult, a csillagok állásától? az izlandi gazdasághoz sincs sok közünk, mégis sokszor voltunk velük egy mondatban az ősszel.

"ami világgazdasági konjunktúra" tényleg ne körözzünk, leírtam ezt már.

tevevanegypupu 2009.09.01. 21:51:40

@Oblomov:
Nem kell nekem keresnem semmi haboru elottit, boven rendelkezem mindennel, mar ami megmaradt mindenesetre. Ez a nosztalgia olyasmi nehanyunknal, mint azoke akik a regi kavehazakat es mozikat siratjak,
mert azt hiszik, ha az megvan, akkor minden szep lesz. De nem a helyszinek es a targyak hianyoznak ehhez a hangulathoz, illetve nemcsak azok, sokkal inkabb az emberek. Ami megbocsajthatatlan, hogy egyfajta szellemet, az emberek lelket is tonkretettek az elmult evtizedekben. Bar mondhatjak, hogy csak folytattak a szovjetek azt amit a nacik elkezdtek? De ahogy olvasom egy masik posztban, a szocialistak is siratnak valamit bar inkabb materialista mint szellemi javakat, szoval mindenkinek megvan a maga banata es a maga ellensege.(:

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.09.01. 22:48:11

@heima: Hát nem a doktomtól, az biztos. Munkaerőpiaci okai voltak (magas adók, adminisztratív korlátok, csökkenő aktivitás).

"az izlandi gazdasághoz sincs sok közünk, mégis sokszor voltunk velük egy mondatban az ősszel." Releváns megjegyzés. Jövő szerdán meg Portugáliával fogunk sokat szerepelni egy mondatban. So what?

heima (törölt) 2009.09.01. 23:02:47

@Kettes: a német gazdaság a világgazdaságtól függ, az meg mondjuk olyan dolgoktól, mint az aktuális lufi, akkoriban ez volt a dotkom.

"Releváns megjegyzés." Valóban az. Globális gazdaság, közhely, de igaz.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.09.02. 07:12:16

@heima: A német gazdaság a méreténél fogva kevésbé függ a világgazdaságtól, mint a magyar. Természetesen függ, de sokkal nagyobb hatása van a belső fogyasztásnak, mint nálunk. A dotkom lufi egy spekulációs buborék volt, ami jelentős veszteségeket okozott a tőzsdéken és durva tőkekivonáshoz vezetett dotkom szektorban, és lassuláshoz a technológiai szektorban, elsősorban Amerikában. Nagyot szólt, de a magyar gazdaság számára inkább csak távoli tűzijáték volt, mint mérhető GDP csökkenés.

heima (törölt) 2009.09.02. 10:35:31

@Kettes: a német egy export-függő gazdaság, bár nem kicsi valóban. de ha a külpiacokon recesszió van, azt megérzik, akárcsak most.

Ennyi erővel az ingatlanlufi is csak egy spekulációs buborék, aztán mégis hozott egy durva világgazdasági válságot. Hogy anno az IT buktából nem lett ekkora gáz, az csak a méreteknek köszönhető, de az alap kiinduló helyzet ugyanaz, a sárgák természetellenesen sokat takarítanak meg és ezeket a megtakarításokat ráküldik a fejlett világ (elsősorban az usa) piacaira, ahol viszont nincs annyi értelmes beruházási lehetőség, így időről-időre proli baromságokra, eszközbuborékokra verik el a pénzt. Ilyen volt a dotkom a bukta, utána az ingatlan meg a creditcard, feltörekvő részvények, Izland, Mo. UK Spanyolo. finanszírozása, nyersanyag stb. mostanában meg az alternatív energia, egészségügy témában várom a lufikat.

heima (törölt) 2009.09.02. 10:49:00

@heima: a magyar gazdaságra meg pont akkor hatással volt, hogy az anticiklusok költésekkel együtt is romlottak a számok a ciklus végére, mint ahogy a linkelt ábráidból is látszik.

én nem látom okát, hogy miért ne ismerte volna fel egy esetleg újraválasztott fidesz kormány, hogy itt az új lufi, a világgazdaság új motorja.

Alfőmérnök 2009.09.02. 14:35:14

Úgy látom, hogy az un. "baloldaliak" nem tudják megemészteni, hogy valami jó is meg fontos is, és mégsem az övéké.
Pokoli nehéz évek várnak rátok. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.02. 14:41:42

@Alfőmérnök:
hehe, úgy ám!
na, megjött az úr? volt berluszkóninál spriccpartin? :)))

Oblomov 2009.09.02. 17:37:21

@Kettes: jó kis nagyságrendek. Utóljára akkor estem le a székről, amikor Horn Gyula szociálpolitikát csinált: repülőjegyet adott oda-vissza a rózsadombi nyugdíjasoknak. (Közben rítt, h. az MDF mekkora válságba taszajtotta a hazát, és hívta Bokrost csinálni kicsi infláció.) Ez nálam überelhetetlen.
@tevevanegypupu: nekem nem ellenségeim a tárgyak :)

tevevanegypupu 2009.09.02. 18:16:22

@Oblomov:
Mar hogy is lennenek, hiszen lelkuk van. Es helyuk mindenhol az eletunkben.

Alfőmérnök 2009.09.02. 19:56:45

@Grift:
Igen, nem. :) Ahol én voltam, ott Berlusconi a Patás.
Ellenben szabin nők, azok voltak. Az Alicia-projekt (rajtam kívül álló okokból) befuccsolt. Sebaj, úgyis szőrös a lába, a szőlő meg savanyú. Ettől függetlenül még lehet, hogy folyt. köv.

picur3ka 2009.09.05. 11:44:46

@tevevanegypupu:

Szinte minden indian harcos. Nem olvastam ezt a sok kommentet, bocs, ha valaki mar megirta, azt hiszem, Cseh Tamasnak nem lenne gondja a katonaval, annak tartotta magat. Nyilvan nem a Feriekenek.

A fogalmazasbol problemak adodhatnak persze.

tevevanegypupu 2009.09.05. 11:48:52

@picur3ka:
Hogyne, semmi problema a katonaval, hiszen mindenki tudja, hogy Cseh Tamas lelekben indian volt. Egy indian eletmodja - legalabbis amig a jatek tart - meg fegyelmezettebb es meg jobban alarendeli magat egy feljebbvalonak, (torzsfonoknek) mint egy katona.
Cseh Tamas erzeseiben, valasztasaban
nem ketelkedhetunk, hiszen o maga mondta el.
süti beállítások módosítása