Underground reakció
2009. augusztus 07. írta: Redakció

Underground reakció

  Oli bácsi mikroblogja megkapta első olvasói levelét, amely egy olvasói levélről szól: a 168 Óra múltkori Buják-cikke után született meg Nagy Zoltán debreceni médiakutató (!) reakciója szerény kommunánkról, Underground reakció címmel. Oli bátyánk először arra gyanakodott, hogy talán egyik kollégánk hekkelte meg a nívós hetilapot egy abszurd performansz keretében, de Nagy Zoltán tényleg létezik. A megboldogult UFi-val holtában többet foglalkoznak, mint fénykorában (igaz, akkor Lovas és Gazdag István tűzte tollhegyre lapunkat). Miután megfogadtuk, hogy először és utoljára gépelünk le 168 órás olvlevelet, most betű- és idézőjelhíven közöljük a Református Tanítóképző Főiskola médiakutatójának érdekes eszmefuttatását, benne magyarkodással, társadalmi haladással és Kádár Jánossal. Mik ki nem derülnek a Reakcióról!

  „Mint kommunikáció- és médiatudomány oktatásával is foglalkozó kutató, érdeklődéssel olvastam a jobboldali netvilágban tett látogatásukról szóló összeállítást. Mivel ízlésem ellen valók, nem vagyok olvasója ezen oldalaknak (alapvetően a hírportálokat és a nyomtatott sajtó online változatait követem figyelemmel). Végre betekintést kaphattam: milyen felületeken tanítják (!) a jövő újságíróinak az online kommunikációt a hazai felsőoktatás egyes intézményeiben.

  Hallgatóimtól tudom, hogy például a reakcio.hu ősforrásnak" (!) számít a keresésgyakorlásban. Utánanéztem: a tartalomszolgáltató önmagát minősíti, bár látva a többit is, ez még azért a lightosok közül való.

  Azért "méltó" utódja az UFi-nak. Ezt a mozaikszót is egy szemináriumon hallottam először a főiskolásoktól. A magát az underground (és nem az avantgárd, mint a cikkükben szerepel) polgári ifjúság fórumának azonosító valami" rémisztő terep a jövő véleményformáló értelmiségének agymosásához". Erről hallgatni kellene, nem pedig tanítani! (Nemcsak Morvai Krisztina oktatja a majdani diplomásokat!)

  Nem is annyira tartalma okán, hiszen az egyoldalúsága, uszítása, magyarkodása" nyilvánvaló. Sokkal inkább a szakmaiságot nélkülöző volta miatt.

  Az underground persze sokat (?) mond az ifjaknak. Legtöbben valami földalatti mozgalmat sejtenek, ez pedig ugyebár már izgalmas lehet.

  Tapasztalatból tudom, a hallgatók többségének fogalma nincs a politikáról, de a "büdöskomcsizásból" érdemjegyet lehet szerezni! (Nesze neked, pártatlan, elfogulatlan, kiegyensúlyozott, sokszínű stb. sajtófelfogás tanítása...) Az Utolsó Figyelmeztetés (UFI) pedig jól (?!) hangzik. Szeretik a fiatalok. (Sic!) Akik jogaikat igen, kötelességeiket hírből sem ismerik. Maga a szó, a reakció" is persze sokféle módon értelmezhető.

  Nem vagyok nyelvész, ám a Magyar értelmező kéziszótár szerint van ennek egy olyan olvasata is, hogy a társadalmi haladásnak való ellenszegülés". Na, ez pedig különösen megérinti az erre fogékonyakat, pláne, ha ehhez még tanári (!) segédletet is kapnak.

  Így aztán nem csodálkozhatunk azon sem, ha az Ifjúság 2008 című kutatás eredményét elemezve a Magyar Hírlap (!) vastag betűs címben hozza: Kádár - nosztalgia a fiatalok körében." (Olvastam a jelentést, valóban ez tűnik ki belőle). Csakhogy, illusztrációként ott egy ifjak csoportjáról szóló óriásfotó. Alatta pedig a képaláírás: a kutatásból megtudhatjuk, hogy "igazolható az a nemzedéki sajátosság, miszerint a fiatal korcsoportok körében szignifikánsan magasabb a jobbközép és jobboldali orientációjúak együttes aránya". Na, ezt a logikát követi az, akinek a reakciót tanítják.

  Nagy Zoltán, médiakutató, Debrecen

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr331294616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2009.08.07. 21:09:17

Itten van egy nagyzoltáni kiérlelt véleménykedés a hozzá illő nyitott fórumon, az ismeretlen kimeríthető tárházának katakombájának egyik (befalazatlan) oldalfülkéjéből, a 168 óra (alatt egyszer sem hora et labora) nyálnyomatosból:

www.168ora.hu/bluzone/ez-nem-normalis-31629.html

Hány tonna TNT egyenértékű atombomba kell ahhoz, hogy fényt gyújtson eme pedologopéd ingerület-átvivő receptorainak kéjérzékelő (chlamydia-mentes) barlangostestének átellenes végén/fején a (hangosan(!)) csörgő sipka alatt?($)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.08.07. 21:09:21

@Grift: szeretnéd? :D

megszerezzem a címét? adsz neki szerenádot? mert ez már a Móricka-effektus...

tewton 2009.08.07. 21:17:10

@Úlfhéðinn:
jajjhát. azt jelenti, hogy
-- a domaint törölni kellene minden vinyóról,
-- gázak vagyunk mindahányan, főleg a szerzők,
-- mert uszítunk és magyarkodunk,
-- de a profilban hasonló kuruchoz képest nem vagyunk annyira durvák.


mit lehet ezen nem érteni? :)

E-kategóriás ballib üzenet :)

__________
ott úgyis arról megy a vinnyogás, hogy a jobboldal bűnös módon előretört az interneten, jajjmilesz, égen-földön-interneten a nácik nyomulnak. Megint kondítanak a vészharangon, csak most nem cikk, hanem leközölt olvlev formájában. Ezzel kompenzálnak a nem-létező hasonló bal-lib fórumok miatt.
:)

elfelejtette 2009.08.07. 21:49:58

@Bell & Sebastian: Annyi zárójel, idézőjel és zárójelezett írásjel van a szövegben, hogy egyszerűen képtelen vagyok elolvasni ezt a rövid írását is. Szellemi toprongy vagyok, haladásellenes, vatevör, de lebénít ez az írásmód.

jan 2009.08.07. 22:04:28

@tewton: "megy a vinnyogás, hogy a jobboldal bűnös módon előretört az interneten, jajjmilesz"

az az érdekes, hogy múltkor az Economistban(!) olvastam egy cikket arról, hogy Angliában(!) is a jobboldalnak vannak a "menőbb" blogjai:

Bell & Sebastian 2009.08.07. 22:08:19

@elfelejtette:

Összefoglalom, miről szól a belinkelt levél:

"Gordon, szopjá' le!" -helyett
"Térdre, de nem imához!" -t kell írni.

tewton 2009.08.07. 22:13:48

@jan:
módosítok, legyen "vinnyogás" helyett

"a közösségért és a demokráciáért
értőn aggódó, független szakértői
vélemények hangoztatása" :)

Tényleg, jut itt valakinek eszébe olyan önálló, bal és/vagy lib közéleti oldal, ahol az emberek ilyen aktivak lennének, mint itt? (Indexfórum, TWA nem ez a kategória)

Bell & Sebastian 2009.08.07. 22:20:48

@tewton:

Van máásik!
Megtudhassuk (pl.), B. Obama IQ -ja 137!

kittylove.mindenkilapja.hu/

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.07. 22:28:35

@tewton:

Kontratényleg, kedves Szerkesztőség, meg lehet arról tudni valamit, hányan olvasnak bennünket?

Bell & Sebastian 2009.08.07. 22:29:11

Hogy tanuljatok is valamit, itt egy űj szó:

"díszpintypereputtypátyolgató potyalesők"

innen:

torsalqvist.freeblog.hu/archives/2008/11/13/Professzorok_a_gondolatrendorseg_ellen/

sorokinV 2009.08.07. 22:31:14

Ez a 168 órás levélke tulajdonképpen nem más, mint kétségbeesett sikoly a média és kommunikáció tudományok állami finanszírozásának megszüntetéséért.
:)

Vicces kívül: kevés olyan szak van, ahol egyrészt ostobahülyék oktatnak ostobahülyéket, másrészt össztársadalmi haszna nulla, illetve negatív.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.07. 22:34:29

Amúgy ezt a mondatot megfejtette-e már valaki:

"Hallgatóimtól tudom, hogy például a reakcio.hu „ősforrásnak" (!) számít a keresésgyakorlásban."

Ha igen, segítsen már értelmeznem.

Bell & Sebastian 2009.08.07. 22:34:56

@Bell & Sebastian:

Így kell kifinomultan és decensen zsidózni, jegyezzük hát meg:

Nu, tak dálse!

"díszpintypereputtypátyolgató potyalesők"

Bell & Sebastian 2009.08.07. 22:40:24

@Elpet:

Ha fingjuk sincs, először a Reakción keresik az értelmét, mivel itt választékosan és kifinomultan, PC-korrekten beszél mindenki, nem szólván a politikai éleslátás olyatén szintjéről, amely csak a legnagyobbak sajátja, amin túl már csak a netovább jön el!

www.youtube.com/watch?v=GlIydYiySAs

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.07. 22:45:53

Hú, és még ez:

"Nem vagyok nyelvész, ám a Magyar értelmező kéziszótár szerint van ennek egy olyan olvasata is, hogy „a társadalmi haladásnak való ellenszegülés"."

Szerintem ez a szócikk egy 1962-es, a Kossuth könyvkiadó gondozásában megjelent szótárban szerepelhet. Nekem a "reakció" szóról Newton jut eszembe legelőbb. Newton III. törvényének tanulmányozása szerzőnket is útbaigazíthatná indítékainkat illetőleg.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.07. 22:50:27

Bréking:

Az m1-en régi Híradókból idéznek. Az előbb Juszt László beszélgetett Csurka Pista bácsival az MDF sikereiről, ahh.

proffpupú 2009.08.07. 22:53:41

A történet korántsem szövevényes. A szerző "médiakutató" lánya megbukott abból a tárgyból, amit apuka az olvasói levélben fikázik. A megboldogult UFI, ill. a Reakció a Naranccsal együtt került az órán az "asztalra". A Mancs valahogy kimaradt a pártatlan bírálatból.

Bell & Sebastian 2009.08.07. 22:56:51

@Elpet:

Jaja, volt olyan sztereotip kifejezés, amit jelzőként használtak:

kulák, zsírosparaszt, klerikális-reakciós, láncos kutya, Horthy-pribék...

De ezekben már akkor sem hitt senki, csak annyit jelentettek:

nagygazda, háztáji-sertéstenyésztő, templombajáró, független, katonai tudományban jártas...

"Válámi ván, dé ném az igázi!"

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.08.07. 23:00:21

@Bell & Sebastian:

Az nagyon durva volt, ha valakire rámondták, hogy reakciós. Vége volt annak, karriernek, ilyesminek reszeltek.

Bell & Sebastian 2009.08.07. 23:04:37

@Elpet:

Pedig mást nem jelentett, mint azt, hogy tagadta a szép, új világ (a szocializmus) legitimitását.

Akárcsak most a szociál-liberalizmus legitimitását. Stimmel.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.08.07. 23:30:44

Micsoda borzalmas zagyvaság! Az az igazán nagy baj, hogy ilyenek taníthatnak. Fiatalt nem engednék a közelébe. És ez a rengeteg zárójeles kérdő-és felkiáltójel. Jajj.
Megvan a kedvenc rész is:
"...ám a Magyar értelmező kéziszótár szerint van ennek egy olyan olvasata is, hogy „a társadalmi haladásnak való ellenszegülés"." Nem ártana beszerezni egy újabb kiadást:)

Old Syg 2009.08.07. 23:39:34

Médiakutató... napi 24 órából 48ban semmit tevő ostoba? Blöá.

Igazából az szomorít el, hogy ha a mélyentisztelt (!! /??=ä+ß%-~) professzúr Uhr ilyen sza.rul és érthetetlen módon képes kommunyikálni, akkor milyenek lehetnek a tanítványai. Rémítő posványban gázol a jövő újságírása. Reakció Médiatudományi Egyetemet, hogy megmentsük a világ újságírását, de, de kedves Turul s tsa zrt, csak nyomtatott formában közölhettek minden tananyagot, maximum a nyomtatott szöveget begépelhetitek bejegyzésbe, de először is hat szabadon választott esőerdőt irtsatok ki.

Egyébként, prof, nekem a reakcióról sok minden eszembe jut, kémiaitól kezdve fizikai, még kekszuális is. Sőt, elsőként mindössze az jut eszembe, hogy re+akció mint válasz+lépés/történés/cselekedet. Elnézést, a leninista iskolát nem jártam ki. Viszont a levél elolvasása után szép latin idézetet tudok előcitálni: sic transit gloria mundi...

Jah, Reakció, mostantól csak így éltek bennem: a Haladást akadályozó, kis, tapasztalatlan újságírókat megrontó, kommunista-kádárista-náczi-fidelitasos-zsidócigány fizetett bértollnokgyülekezet! (??/7^ˇ'~˝b*˘)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.08.07. 23:45:38

Fuj, mit magyarkodnak maguk, ebben az országban, hogy képzelik ezt?:D

Kenguru 2009.08.07. 23:47:40

OFF:

@Bell & Sebastian:
Ez így nem teljesen igaz.

Pl "kulák" az volt akire mondták.

Volt ipari és kereskedelmi kulák is.
Általánoságban az volt a kulák, akinek volt valami jövedeleme nem közvetlenül a saját munkájából.

pl idős tanárnő kis földet vesz majd bérbeadja hoyg legyen kis pénze öregkorára = kulák.

Féllábú embernek nagy terménydarálója van amit néha bérbead = kulák.

Csehszlovákiából kitelepített paraszt aki az elevet földje helyett Magyarországon kapott földet = kulák, mert az egyszerű zsellérgondolkdászerint az neki nem jussa, hanem érdemtelenül szerezte.

Kuláklista iróival jóban levő több bérlővel rendelkező nagygazda = áááá nem kulák, dehogy.
Leenedő TSZ elnök.

nikilauda 2009.08.07. 23:58:45

Az e-mail címe is sokat elárul róla: drnagyzol@...
Kellemes kolléga lehet!

zsidó részvénytársaság · http://www.youtube.com/watch?v=39Jk25JQo4g 2009.08.07. 23:59:25

a Reakció mióta tanítja(!) az online kommunikációt??????????????????????????????????????????????????

"(alapvetően a hírportálokat és a nyomtatott sajtó online változatait követem figyelemmel)"

na mert az Origo az Index netán a haon.hu az tán bizony a non plus ultra és sine qua non, mondhatni az online újságírás hegyi beszédei, ugye?


jaj

zsidó részvénytársaság · http://www.youtube.com/watch?v=39Jk25JQo4g 2009.08.08. 00:02:30

csak nem a kfrtkf-re menekült az szdsz értelmiségi holdudvara?

nikilauda 2009.08.08. 00:14:33

Doktor Nagyon Nagy nagyon kiváló szakember lehet, ha ilyen sok nagy dolgot össze tud írni, de a publikációs listája sem kevésbé érdekes.

zsidó részvénytársaság · http://www.youtube.com/watch?v=39Jk25JQo4g 2009.08.08. 00:18:27

hát kéccer futottam neki, de igazából enek se füle, se farka

még ha a megvalósítás nem is lenne a legsikerültebb, de még a szerző szándéka, hogy mit is akar ezel az egésszel, sem derül ki

mindenesetre úgy látszik a reakció kezdi kinőni magát, hogy 168órától NOLon át debrcenig téma :)

Bell & Sebastian 2009.08.08. 00:34:30

@Kenguru:

Maga mit ugrál azzal a nagy zsebével? :)

"A kulák orosz eredetű szó (jelentései: ököl, nagygazda, zsugori). ...Magyarországon 25 hold feletti földdel a paraszt kuláknak számított, ...A kulákok tulajdonát, például házát eltulajdonították („szocializáció”), ..." (Wiki)

A kulák máig fennmaradt utolsó képviselője:

www.municio.hu/wp-content/uploads/2008/05/kek-meztelencsiga.jpg

Bell & Sebastian 2009.08.08. 01:13:17

Egy régi és közismert, autentikus finnugor közmondással tudnám összefoglalni (The discussion):

"Oikeassa, nyt jos liioitella, koska huomisen ontuva koira!"

(Ez magyarul annyit tesz:
"Jobb, ha ma túlzok, mint holnap sánta kutya!")

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.08.08. 01:55:07

Kedves Nagyzol Tán, médiakutató: SICC, két cé.

molaris 2009.08.08. 07:58:43

Elolvastam. Kétszer, mert elsőre nem értettem. Másodikra sem.

Szóval én, aki sokat olvasom az oldalt, néha beböfögök, azt nem tudtam a magam ifjonti agyával(54 év) felfogni, hogy ennek a jóembernek mi a keresnivalója, ott ahol van. Vagy azért mert csont hülye, vagy azért, mert uszító bérenc. Azon alapon, hogy nem az én nézeteim vallja valaki, még lehet igaza. Azon az alapon, hogy én nem értek egyet valamivel, attól még lehet igaz. Nagyon is kritizálnám a református iskolák tanrendjét, oktatási/nevelési programjait, de nem itt és most. Természetesen ez nem a hívő reformátusok kritikája, hanem a zsinat, és vezetőinek kritikája. Most a tisztújítás után remélhetőleg megindul a tisztulás, bár Guszti Bátyánk fején ott csillog a korona. Ez pedig azt jelzi, hogy a Bartha- Tóth vonal még nem halt ki.

Sajnálatos, hogy a református vezetés még mindig nem fogta fel:"egyszerre két urat nem szolgálhattok". Ráadásul, bár kevesen tudják, hazánkban már 3 református alakulat létezik. A két új, pont a biblikusság hiánya miatt, a mindennapos, rendszeres(rendes(?)), istenkáromló gyakorlat miatt vált ki a népegyházból. Álláspontjuk érthető, módszerük nem. Nos a szerző, a tanár, ennek a népegyházi vonalnak is szélsőségese.
Szerintem, a református szerint.
Viszont jól szolgálja az elvilágosodott, a kálvinizmussal lassan köszönő viszonyban sem lévő vezetők; politikai, ideológiai törekvéseit.

winerprince 2009.08.08. 08:17:46

@Bell & Sebastian: A kulák 50 kataszter-hold feletti föld területtel rendelkező gazda.Én így tudom.

Bell & Sebastian 2009.08.08. 10:37:21

@winerprince:

Alapvetően a Kengurunak volt igaza, az volt kulák, akire ráfogták, illetve akinek kinézték a házát beköltözés céljából.

Gépház!
Várjuk a nekrológot!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.08.08. 11:09:21

@Bell & Sebastian:

A kulákok a cári időkben olyan (jobbmódú) parasztok voltak, akik készpénzel (is) rendelkeztek (tehát olyan tevékenységet is folytattak, amiből kézpénzhez is tudtak jutni) és saját közösségükben hitelezéssel (is) foglalkoztak. Innen a nevük is: tulajdonképpen (okkal vagy ok nélkül) uzsorásoknak tartotta őket a többi paraszt. Ez a réteg a forradalom és a polgárháború alatt teljesen eltűnt, tehát amikor Sztálin 1929-ben meghirdette a kulákok elleni harcot, már hírből sem voltak kulákok az orosz falvakban. Ez sokkal inkább egyfajta negatív jelző volt, mint konkrét kategória; amit azokra ragasztottak rá, akiket meg akartak bélyegezni.

ü
bbjnick

mittu_domain · http://mittu-domain.blog.hu 2009.08.08. 11:26:03

Érdekes, hogy egy református iskolában egy begyöpösödött ember fújhatja a passzátszelet. A maguk korában a reformáció hívei számítottak a legreakciósabbnak, és az elfogadott társadalmi "haladást" próbálták akadályozni a kor felfogása szerint, mert aki szembeszegült az anyaszentegyházzal az mindent akadályozott.

Bell & Sebastian 2009.08.08. 15:30:30

@bbjnick:

Na, mondhatom szép kis felmenőim lehettek, ha a klerikális-reakciós vonalat erősítették, ráadásnak pont úgy tanultam meg magyarul, mint manapság a székelyek románul.
(legfeljebb több sikerrel...)

Érdekes, a kulákveszély meghirdetésekor először az MKP -ba szaladtak (akiknek volt mit félteni), hogy '56 -ban a Talpra magyart szavalhassák, utána meg..., de hagyjuk, minden másképp volt, nint ahogy tanítják most, ez egy lebutított modellje az akkori valóságnak, szegény ifjoncok össze is zavarodnak rendesen, ha aput-anyut kérdezik!

zsidó részvénytársaság · http://www.youtube.com/watch?v=39Jk25JQo4g 2009.08.08. 16:08:55

@Bell & Sebastian:

leginkább nem tanítanak semmit sehogy:

semmi lényegeset, a ma eseményeit befolyásoló-meghatározó közelmúltat lényegében meg sem említik középiskolában, mert a 4 év alatt el sem jutnak odáig, csak a 2. vh, végéig


LESZAROM HAMMURAPIt, kurvára lényegtelen pl. egy jövő évi orszgy. választás szempontjából

LESZAROM ASHOKAt is, ugyanilyen okból


viszont mikor beleakadtam a


gulag.hu/


oldalba és elolvastam néhány memoárt (pl. egy WEISZ nevű emberét), akkor egy évem ráment, hogy megrágjam a 20. század NEM TANÍTOTT történelmét, Délvidéket, Vasgárdistákat, Tanácsköztársaságnak nevezett zsidó klikket, a Cheka-GPU-OGPU-NKVD/MVD-KGB rendszert, Benesi-dekrétumokat, a nukleáris fegyverkezést, amcsik Vietnamját, ruszkik Afganisztánját, a Ford társaságból hogy született meg a Dodge (érdekes per!)

és lehetne sorolni


hogy miről nem tanítanak, ami

VALÓJÁBAN A LÉNYEG LENNE


20. sz-i történelem címszó alatt van mindezek helyét-idejét elfoglalva

ZSIDÓSIRATÁS

Bell & Sebastian 2009.08.08. 16:48:42

@zsidó részvénytársaság:

A nyomtatott verzióhoz volt szerencsém.
Azért a néphülyítés kissé nagyon megnehezedett az új kommunikációs technikák térnyerése óta, vinnyognak is eleget a nyomtatott sajtósok!

Újabb ugrás a fordítógép terjedése, szédületes távlatok előtt állunk!

Hogy miért állnak szarul az antifasiszták?
Most, az előbb mondtam el.

Bell & Sebastian 2009.08.08. 16:51:26

@zsidó részvénytársaság:

Nézzél csak át a Sárdobáló blogra, vannak ott csuda-dolgok!

tewton 2009.08.08. 17:02:23

@Bell & Sebastian:
:)

zsidó részvénytársaság · http://www.youtube.com/watch?v=39Jk25JQo4g 2009.08.08. 18:32:16

@zsidó részvénytársaság:


amiről meg szintén nem esik szó, mert a hírekben csak a napi aktuális öngyilkos merénylő szerpel csak
47
49
67
dimona
alá nem írt sok nemzetközi egyezmény

vagy kicsit kitekintve az iráni miniszterölnök CIAs megbuktatása és egy kollaboráns diktatúra hatalomba ültetése

vagy Musharaf hatalomban tartása a nagyobb demokráci, a nyitott társadalom és a szabad világ nevében

kelet-timori népirtás

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.08.08. 20:07:47

@tewton:

"-- gázak vagyunk mindahányan, főleg a szerzők"

Szerintem pont fordítva. A szerzők jórésze korrekt. Ugyanezt a kommentelőkről már nem állítanám (persze vannak ellenpéldák is).
Van egy pár arc errefelé, aki szerintem konkrétan beteg. Persze ez legyen az ő bajuk, én már elég rég szelektíven olvasok. A szemetet már automatikusan átugorja a szemem. :>

zsidó részvénytársaság · http://www.youtube.com/watch?v=39Jk25JQo4g 2009.08.08. 20:20:07

@Úlfhéðinn:


szerintem is borzasztóak azok az emberek, akik a valóság konkrétumával nem tudva mit kezdeni
elméleti spekulációkba bonyolódva az Nagy Általánosságot megragadni próbálva sztereotipizálásában veszelytik el a konkrétumokat, az egyediséget, az emberit
és tennék ezáltal embertelen falanszterré a világot


ugye tölgy?

.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.08. 20:32:47

mocskos komcsi.
szidja Morvait.
látszik az ilyenek is taníthatnak reformátusoknál, szégyen.

karandas 2009.08.08. 20:37:42

Ejnye, ejnye! A debreceni Református Tanítóképző Főiskola ilyen klerikális, jobboldali, már-már szalonfasiszta honlapokat ajánl! Felháborító, már-már drágabolgárúrért kiáltó skandalum! Igenis tessék tudomásul venni, a pártatlan sajtó a 168ora.hu, a hocipo.hu a nepszava.hu, a nol.hu és persze a klubradio.hu. A médiakutató úr figyelmébe ajánlanám az Index kommunistái egyesüljetek (IKE) klubfórumot is, hátha a basic politikai nézeteivel és ehhez társuló éleslátásával pártszerű hozzászólásokkal gazdagíthatná a felgyülemlett hozzászólásokat.

zsidó részvénytársaság · http://www.youtube.com/watch?v=39Jk25JQo4g 2009.08.08. 20:43:43

@zsidó részvénytársaság:


a jobbos/konzi bölcsészkedő értelmiség legalább annyira szánalmasan ostoba
mint a balos/libsi bölcsészkedő értelmiség

a nagy bölcsészkedésben mindig "csupán" a lényeg veszik el:

kurvára értelmetlenek az ideológiai oldalak, az embereknek alapvetően hasonlóak a félelmeik, vágyaik, céljaik, és enenk megfelelően a társadalmi együttélés módjának sincs sokféle módja egy adott - azaz konkrét - társadalomban

.

tewton 2009.08.08. 20:54:32

@Úlfhéðinn:
no látod, máris meg vagyunk osztva :)
a szerző szempontjából nem látok lényeges különbséget a posztoló és a kommentelő magyarkodók közt :)

betegek ... :)
inkább fogalmazzunk úgy, hogy különféle érzékenységgel és eltérő képességekkel rendelkeznek a kommentelők :)

zsidó részvénytársaság · http://www.youtube.com/watch?v=39Jk25JQo4g 2009.08.08. 21:49:19

@Úlfhéðinn:


most belefröccsentettél ugye a gatyódba


a kisebbrendűségi komplexusod kompenzálandón
tudattalanul beképzelt
intellekktuális felsőbbrendűséged

hirdetése végett írsz angolul?


és ebbe a kórrajzba szépen beleillik a niked is

:)

zsidó részvénytársaság · http://www.youtube.com/watch?v=39Jk25JQo4g 2009.08.08. 21:55:37

sok monitor elé nyomorodott
kiégett
bőcsész
értelmetlenségi
görnyedtgerincű

:(

tewton 2009.08.08. 22:53:14

@zsidó részvénytársaság:
mielőtt megvakulsz a monitorod előtt, szólok, hogy az emberek a Cseh Tamás-emlékműsort nézik a tévében, nem veled törődnek. De ne légy szomi :)

zsidó részvénytársaság · http://www.youtube.com/watch?v=39Jk25JQo4g 2009.08.08. 23:54:09

@tewton:

Gyurkovics
Püski
Cseh

bizony gyorsan távoztak egymás után

molaris 2009.08.09. 08:34:27

@zsidó részvénytársaság:
Nem kísérnéd el őket?
Legalább az oldalról!!

picur3ka 2009.08.09. 10:55:47

A szotar 'olvasata', o baz!

Keresesgyakorlas: rendorsegi es nomad terminus technicus. A kikepzes egyik szaktargya.

@bbjnick:

Javasolnam magat a delegacioba, ha a foldonkivuliek megjonnenek.

Rwindx 2009.08.09. 13:50:33

Mindig halkan felröhögök, ha egy szociológus, közíró, médiakutató, stb, stb szeretné mondani hogy mit kell gondolnom a világról, vagy akár annak csak egy parányi részletéről.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.08.09. 18:06:06

@tewton:

"a szerző szempontjából nem látok lényeges különbséget a posztoló és a kommentelő magyarkodók közt :)"

Lehet, csak engem a szerző szempontjai vajmi kevéssé érdekelnek. Vannak nekem saját szempontjaim, kösz szépen. ;)

"betegek ... :)
inkább fogalmazzunk úgy, hogy különféle érzékenységgel és eltérő képességekkel rendelkeznek a kommentelők :)"

Nem. Fogalmazzunk úgy, hogy van egy pár beteg barom. Inkább ne kerülgessük. Azért írom ezt így le, mert tudom, hogy akiket nem tartok annak, azok úgysem veszik magukra.

spinneli 2009.08.10. 01:06:56

Ez a levél csak annyira nélkülözi a konkrétumokat és az érveket, amennyire az átlag magyar médiamunkásoknál elvárt.
Ennek az oktatása, mint a példából lejön, szintén nem túl megnyugtató.
:)

f.m.j. 2009.08.10. 09:05:18

Már önmagában az is gáz, hogy az Ufiról, mint mozaikszóról, meg jelenségről a hallgatóitól szerzett tudomást,-médiakutatóként...

...meg néhányat nem olvas, mert ízlése ellen való, nevetséges...

akkor mégis milyen lehet a tájkozottsági szintje, ha eleve előítéletből kizár egy csomó ellenvéleményt?

Felszínes áltudós ez is, ennyi.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.08.10. 15:28:50

Az utolsó bekezdés erősen WTF kategória. Ezek szerint Kádár jobbközepes/jobbos nácifasiszta beszivárgó volt?
Esetleg két különböző ember szerkeszti a Magyar Hírlap cikkeit és a képaláírásokat, és valamelyikük fordítva fogta a grafikont?
Vagy a fiatalok jobbosak, de Kádárt mint a grízestészta lovagját kedvelik?
Nem értem, segítsetek.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.08.11. 10:02:54

Nagy Zoltán tanár úr elsősorban rádiózást tanít.
Mindig komolyan vette az oktatást és az egyik legkeményebb kezű volt a média-kommunikáció szekcióban.

Ahhoz túlságosan nagy az egóm, és szeretem ha saját véleményem van, így nem mindenben értettem vele egyet, de mai napig úgy gondolom, bárcsak az összes tanárunk olyan lett volna mint ő.

Ha pedig az a kérdés ki a hitelesebb számomra, a tanár úr vagy a Reakció számtalan szerkesztője együttvéve, akkor ez nem is lehet kérdéses.
De ezen aligha lepődtök meg.
Hiszen pontosan tudjátok hogy szakmailag, politikailag mennyire "nagyra becsülöm" ezt a blogot.

Tehetetlen Dodó 2009.08.11. 10:08:53

@Spirál:
"Nagy Zoltán tanár úr elsősorban rádiózást tanít."
Biztos Klub-rádiózást. Ki mihez ért.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.08.11. 10:19:55

@Tehetetlen Dodó: Azon a fősulin mindenki fideszes.
Az oktatás is ennek megfelelően zajlik.

Pötyy 2009.08.11. 11:34:35

@Spirál:

Te most csak direkt ellentmondasz, vagy tényleg képes vagy "jobban becsülni" valakit, aki az idézett betűhányást képes úgy leírni, hogy azt publikusnak szánja? Egyetlen mentsége lehet, ha tökrészegen tette. Ellenkező esetben lehet tök jó fej (!), de mint főiskolai tanár... Akár lehetne HR-es is a BKV-nál.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.08.11. 12:33:38

@Pötyy: "az idézett betűhányást képes úgy leírni, hogy azt publikusnak szánja?"
Publikusság és publikusság közt van különbség.
A Népszabadság is az, a Blikk honlapja is az, és egy itteni hozzászólás is az!
A te "betűhányás" formulád is teljesen máshogy mutat itt, mint mutatna a Kossuth Rádióban.

A reakciók sokszor hirtelen, átgondolatlanul, indulattal születnek.

Lehet olyat csinálni, hogy ha bírálnak minket, akkor kivesszük a szöveget és betesszük más környezetbe, mellékelünk egy fényképet is, és saját közönségi körben jól kiröhögjük az illetőt, megalázzuk. Főleg ha tudjuk, hogy olvasóink 95%-a nem ért a médiához és a kommunikációhoz, de értünk "rajong".

A Reakció ezt láthatóan megtette! Ennek vagyunk most tanui... Nagy Zoltán ilyet nem tett.
De tudjuk jól Árokásó blogot is működtetnek a reakciósok. Aki nekik nem szimpatikus, bekerül oda...

Persze elfogult is vagyok. (Én elismerem.) Nagy Zoltán tanár úr hozzám mindig korrekt volt. Ha közepest adott, akkor elfogadtam, mert annyit érdemeltem.
A Reakció viszont sosem volt a kedvencem. És a szerkesztői sem kedvelnek engem.
De attól még remélem a normálisnak mondható viszony fennmarad a jövőben is. :)

Wurlitzer Ádám 2009.08.11. 15:22:24

Engem is tanított egy Nagy Zoltán. Az is megvolt ekkora kretén.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.08.11. 15:26:20

@Spirál:
Tényleg Nagy Zoltán-tanítvány vagy? Talán létezik a magyar médiakutatásban :) egy teljes, Nagy-féle iskola? :O

Tehetetlen Dodó 2009.08.11. 15:45:31

@Spirál: A fősulin mindenki Fideszes?
És mind a 168 órába írnak cikkeket?

Gabe2 2009.08.11. 20:04:30

És hová lett Oli bácsi tumblr-blogja?

korrekt orr 2009.08.11. 20:23:04

@Gabe2: Szovjet Józsi feljelentette, így aztán David Karp betiltotta - bár az is lehet, hogy teszetosza nyomta fel

tewton 2009.08.11. 21:43:27

@Spirál:
"Lehet olyat csinálni, hogy ha bírálnak minket, akkor kivesszük a szöveget és betesszük más környezetbe, mellékelünk egy fényképet is, és saját közönségi körben jól kiröhögjük az illetőt, megalázzuk. Főleg ha tudjuk, hogy olvasóink 95%-a nem ért a médiához és a kommunikációhoz, de értünk "rajong"."

juj.
valaki megír egy olvasói levelet, ami alapvetően téves elképzeléseket tartalmaz. (OK, ez vitatható, ha akarod vitatni)
elküldi.
szerkesztők olvassák.
nyilván egyeztetik vele, hogy leközlik.
mert hogy annyira jól harmonizál az egyik korábbi cikkel.
ezzel a saját közegében ostobaságokat terjeszt a reakcióról.
és dilettáns módon, mert kibukik a politikai löket, és beég.
mindezt egy bal-lib "értelmiségi" réteglapban.

azért nehogy már ne lehessen kicsit mulatni a nyilvánvaló csúsztatásain.

másrészt meg ahány diplomás, nemhúszéves arc itt kommentel ... alighanem láttak már valamit a médiából.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.08.11. 23:06:35

@TuRuL_2k2: Igen, ő is tanított. De pl. tanított a Magyar Nemzetnél dolgozó újságíró is. (Gondolom ez utóbbinak a felkészültségében és párthovatartozásában anélkül is megbízol, hogy elárulnám kicsoda.)
És te kitől tanultál szakmát? :)) (Nem mintha érdekelne.)

@Tehetetlen Dodó: Nem, tudtommal egyikük sem ír cikket a 168 órába.
Olvasói levelet viszont akár te is írhatsz! Párthovatartozás nélkül. Jó eséllyel le is hozzák. (Ha jól értettem erről volt szó.)

@tewton: "nyilván egyeztetik vele, hogy leközlik."
Dehogy egyeztetik!
Az a gyakorlat, hogy odaírják: "a megjelent levelek NEM FELTÉTLENÜL TÜKRÖZIK A SZERKESZTŐSÉG ÁLLÁSPONTJÁT" vagy hasonlókat.

A Népszavában volt hogy kőkeményen zsidózó olvasói levelet közöltek! De gyakori az is, hogy magát a médiumot bíráló levelet tesznek közre!

"másrészt meg ahány diplomás, nemhúszéves arc itt kommentel ... alighanem láttak már valamit a médiából."
kb annyit mint te. Ha valaki látott mát tévét és újságot, nem fog rögtön érteni is hozzá.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.08.11. 23:13:15

Jelentkezzen, aki szerint Debrecenben(!) a református egyház által fenntartott(!) iskolában tolonganak a balliberális oktatók!

Ja persze, a napokban hallottam a Hír Tv-n, hogy az összes kommunikációs szakon balliberális képzés folyik! (Tényleg hallottam.) Akkor nyilván így is van, ha ezt ott megmondták...

tewton 2009.08.12. 01:08:41

@Spirál:
"Ha valaki látott mát tévét és újságot, nem fog rögtön érteni is hozzá."

hát... amennyi kamu kommunikáció szakost láttam, akik okosnak gondolták magukat ... :)
De itt nem is a jobbos kommunikáció-szakosok kritizálják őt szakmai témában. A gáz az, hogy a minősíthetetlenül előadott politikai nézeteihez akar tákolni valami szakmai hátteret. Nem sikerült.

másrészt: ki a fenének _tanítják_ az _újságírást_ a reakció segítségével? Hol? És ha ez így van, kit érdekel? és ennek mekkora a társadalmi veszélyessége? egy "polgári demokráciában"?

harmadrészt: "az egyoldalúsága, uszítása, „magyarkodása" nyilvánvaló. Sokkal inkább a szakmaiságot nélkülöző volta miatt."

na ne, ez a fószer összekeveri a reakciót a 168 órával vagy az ÉS-sel. Az UFi és a Reakció profilja eléggé karakteres, sose tagadták. Nem bal-lib. De "magyarkodás" kb. annyira korrekt vád, mint ha a 168 órát valaki zsidóbérencezné. És marhára nem szakértői.

józan' 2009.08.14. 01:47:35

http://heti-válasz.hu/cikk/0908/zsidoberenc_magyarkodok

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.08.14. 10:28:51

@józan':

"Azon, hogy a széljobb által a legnyálasabb, leggennyesebb zsidóbérenc áljobboldali képződménynek tartott mocskos hazaáruló Reakció uszító és magyarkodó, még elvihog az ember"

MUHAHA. A cikk írója miről beszél? Ezek szerint kb. ugyanannyira hülye ehhez az egészhez, mint a híres médiakutatónk.
Jól tudjuk, hogy a széljobb melyik "képződményt" tartja a "legnyálasabb, leggennyesebb zsidóbérenc áljobboldali"-nak.
Segítek, nem a Reakciót.
Hihetetlen ez a tájékozatlan, bumfordi ostobaság. :/

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.08.14. 13:32:48

@Úlfhéðinn: Valójában persze a Konzervatóriumot, de van egy jelentős különbség: azt elkönyvelték egyértelmű ellenségnek, meg nem tartják valami jelentősnek. Ezzel szemben a Reakción egy rakat nyomoronc azon veri magát, hogy ez a blog húdeszar meg hűdezsidó meg hajdenemigazijobboldali - legalábbis pl. tesz-vesztől még nem láttam a Konzin azt a sértett pörgést, amit itt levág. Persze a balos droidok is idejönnek hisztizni, úgyhogy fifty-fifty. ;)

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.14. 13:37:08

látom már más is észrevette. Dévényi nagy kedvencem, "he is like Bayer, without the charme" :)))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.08.14. 13:42:48

A nyomtatott sajtó nem tud mit kezdeni azzal, hogy a félig vagy teljesen amatőrök jobban és fontosabbakat írnak, mint a "szakma".
Mondjuk egy KK & TT poszt üti a hivatásosokat.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.08.14. 13:44:04

@elGabor:

Gondolom nem árulok el titkot azzal, hogy ott gyomlálják a kommenteket, itt meg nem. Na ezért.
A cikkíró bakot lőtt. Olyat kért számon a nagytudású médiakutatón, amihez maga is hülye. Bár végül is ha két hülye ekézi egymást, az akár vicces is lehet. Vagy szánalmas? Nemtom.

bz249 2009.08.14. 13:44:44

@tölgy: és még az illusztrációk is milyen színvonalasak :D

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.08.14. 14:02:55

@tölgy: Ez a magyar sajtó gyengeségét mutatja, nem a blogok erősségét. Egy Seszták-vezércikknél a blog több, a néhai Illés Sándornál vagy a sokszor idegesítő de még többször találó Végh Alpár Sándornál kevesebb. Timeshoz vagy (balról) Atlantichoz nem hasonlítunk, túlzott elvárás volna. ;)

@Úlfhéðinn: Az a nagy helyzet, hogy az ilyen apró és lényegtelen nüanszok egyáltalán nem érdeklik az újságolvasó népet, és ezt egy értelmes újságíró a netbe belezúgott geekekkel szemben pontosan tudja. Naná, hiszen attól újságíró.

A Reakció egyébként egy tekintetben valóban túlzásba viszi a liberalizmust, ez pedig a moderáció hiánya - a következmény, pont mint egy kocsmában, városban vagy országban, a lelakottság érzete és az undok, büdös csőcselék grasszálása.

Részemről lenne igény konzervatív és rendpárti fordulatra, de van egy sanda gyanúm, hogy a blogot most libsizők visítanának a leghangosabban a "szólásszabadságuk" (höhö) elvesztése miatt. ;)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.08.14. 14:52:41

@elGabor: szerkesztőként értem a problémádat, néhány megjegyzés: az esetleges kitiltásról Turul dönt, nem én; a Reakció kedves törzsközönsége által generált kommenttömeg így is messze a legszínvonalasabb a magyar blogvilágban; és továbbra is hiszünk a vélemény szabadságában. Eddig egy troll sem bírta itt huzamosabb ideig. Ne etessük őket, akkor lekopnak.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.08.14. 14:54:42

@jotunder: hadd védjem meg Dévényi kollégát. Nem tudom, honnan veszed a Bayer-párhuzamot, nagyon messze van attól. De jóval közelebb ide.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.08.14. 15:34:25

@rajcsányi.gellért (ergé): Nem is kívánok fórumrendőrséget játszani; véleményem magánvélemény. :) Szerintem a probléma kb. másfél-két éven belül magától megoldódik, körülbelül három, egymást nem kizáró lehetséges kimenetellel:
1) a mainstream blogok megtanulnak következetesen és kíméletlenül elbánni az íratlan szabályaikat és tűrésküszöbüket áthágókkal;
2) szűkebb és válogatottabb tagságú, félig zárt kisközösségekké fejlődnek szét (a Konzervatórium, a Tea-kör, sőt, a kommentfolyam már ilyen különterem);
3) vagy olyan lepusztult, elsőző, sünöző, zsidózó és nácizó mutánsokkal teli, kietlen sivataggá válnak, mint a főoldalközeli felületek.

Előbb-utóbb ti is dönteni fogtok. A vadnyugati etika addig működik, amíg kevesen élnek egy területen és mindenki ismer mindenkit. Tömegtársadalmakban már más rend dukál. :)

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.14. 15:58:15

@rajcsányi.gellért (ergé): A Reakcio szerintem is a legjobb a magyar politikai blogoszferaban, de azert erre ez az orszag ne legyen annyira buszke :)))

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.08.14. 16:22:29

@elGabor: aki az igazi magyar valóságot akarja megtapasztalni, olvasson bele a Magyar Hírlap teljesen moderálatlan, regisztrációhoz sem kötött kommentjeibe.

Tehetetlen Dodó 2009.08.14. 16:27:38

@rajcsányi.gellért (ergé): Van ott moderáció, de gépi. Bizonyos szavakat és szóösszetételeket automatikusan visszadob az elektrocenzor.
Viszont a népek már elég jól ki tudják cselezni torzított formákkal, mint tzigány vagy izroindián.
De mindenesetre elég széles merítés a jobboldal radikálisabb térfeléről.

Pecek 2009.08.14. 17:39:57

Itt a cikk Buják Attilától a 168 órán:
www.168ora.hu/itthon/kurucok-es-suttogok-40611.html
168 óra olvasó nyugdíjasok reszkessetek, szemerkél a barna internet ...
Itt pedig Nagy Zoltán médiakutató hozzászólása, aki még blogot sem látott, és internetet sem olvas:
www.168ora.hu/bluzone/underground-reakcio-41609.html

Tényleg, milyen médiakutatás / oktatás folyhat egy tanítóképző főiskolán ? Mint agykutatás a miskolci bányamérnöki karon ?
Milyen jó lenne ha a jobboldali (vagy konzervatív) sajtó csak kuruc.info-ból, vagy suttogo.mozgalom.org-ból állna (nem is hallottam még ilyen oldalról), és nem lenne konzervatorium.blog.hu
vagy www.hetivalasz.hu
urambocsá vastagbor.blog.hu

Tehetetlen Dodó 2009.08.14. 17:52:08

@Pecek: Nem akarom a kedvedet szegni, de erről a Nagy-cikkről szól az egész poszt. Amúgy persze igazad van.
süti beállítások módosítása