Herr Kocsis is out of office
2009. július 16. írta: Szmöre

Herr Kocsis is out of office

  Kocsis István jól megérdemelt szabadságát tölti. Szalmakalapban sütkérezik, sárkányt ereget, felveszi a vadiúj Ray Bant.

  Ehhez képest valóban lehangoló lett volna részt venni a BKV felügyelőbizottsági ülésén. Főleg ha azon azt firtatták volna, mi köze a magyar állami vállalati szféra Michelangelojának tucatnyi forintmilliárd eltűnéséhez.

  Értjük mi, hogy a demokratikus átalakulástól megcsömörlött országban a korrupciós ügyek ma már nem érik el a közvélemény és a fősodratú sajtó ingerküszöbét. Kocsis úrnak azonban az átlaghoz képest is tekintélyes track recordja van.

  Szemezgessünk a tavalyi év terméséből! Miközben a magyar versenyszféra nyögi a rekordszintű energiaárakat, a Magyar Villamos Műveknek jócskán volt érkezése arra, hogy pár tízmilliárdot kifecskendezzen ismeretlen helyekre. Jutott peták Kapolyi Lászlónak, aki épp ebből vette volna meg a Vértesi Erőművet. Pár milliárd csurrant meg nem valósult energianád-projektre és a vállalati dolgozók által soha nem használt horvátországi üdülőre is. Az összegek viszontlátására vajmi kevés az esély.

  Gondolhatná az egyszeri pásztorlegény, hogy az offshore cégek mögött bonyolult céglabirintusok, de legalábbis kajmán-szigeteki csövesek állnak. De nem. Az egyik offshore-tulajdonos maga Mrs. István Kocsis. Amikor ez kiderül, még Mr. István Kocsisnak áll feljebb. Véletlen névazonosság, galád lejárató kampány - így a BKV-vezér, aki rögvest pert indított a rosszindulatú híresztelések miatt.

  Hősünk az elmúlt évtizedekben jócskán megszokhatta, hogy bármi történhetik, annak nincs következménye. Az ÁPV Rt. felkentjeként privatizálhatta a Mátrai Erőművet, hogy később a vásárlónál, azaz a német RWE-nél töltsön el jutaloméveket. Atomerőmű-vezérként megúszhatott egy tekintélyes üzemzavart, mert az nyilván a csintalan elektronok felelőssége (Kocsis úr mind a mai napig meghatározó szereplője a paksi bedolgozó cégeknek). A dicsőséges MVM-es évek után most a BKV-nél holdingosít és Zuschlag Jánoshoz hasonlóan nem érti mi akasztotta meg a küllőket. Összevonja szemöldökét és beleszürcsöl a koktéljába. A gumimatrac is dörzsöli a hátát.  

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr371247962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2009.07.16. 09:03:03

Azon a mikrofonon dolgozhatott volna photoshoppal kicsit!
Ilyen matraca biztos nincs, mind gagyi.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.16. 11:04:44

Budöskurva kommunista. Irdatlan pofátlanságra vall, hogy ez meg meri tenni. Ezek után Hagyó Mikinek egyszerűen a távollétében fel kellene mondani neki! SMS-be megüzenni. Pistám ki vagy rúgva baszod!

Potyoló 2009.07.16. 11:35:14

Kocsis Csányi seggevége, így érinthetetlen. Amíg az országban nem történhet olyasmi, amit az OTP vezére nem akar, addig Kocsis gond nélkül éldegélhet leányfalusi kastályában.

mackensen 2009.07.16. 13:26:25

Halálra ítélték a Sinopec egykori elnökét

index.hu/kulfold/hirek/2009/07/15/halalra_iteltek_a_sinopec_egykori_elnoket/

Valami ilyesmi kéne ide is.

Kenguru 2009.07.16. 14:28:30

Ilyen kepen szeretnem viszontlatni: en.wikipedia.org/wiki/Hanns-Martin_Schleyer

Ha a jogrend nem ad lehetoseget a szamonkeresre, lesznek akik megteszik.

Nem kene megvarni.

Es hogy honnan hianyoznak a milliardok:
nol.hu/lap/mo/20090713-a_koraszulottek_eletet_megmentik__minden_mas_maga_a_bizonytalansag

Fujj de demagog vagyok.

vladtepesch 2009.07.16. 15:50:36

Kocsisban az is szép, hogy Tarlós is támogatta a kinevezését.
Ezek a Fideszes, jobbosok valami elképesztően seggfaszok a figurák kiválasztásában - magyarán mondva kurva szar a humánerőforrás politikájuk. Javítsatok ki, de én nem emlékszem, hogy az MSZP-SZDSZ oldalról az elmúlt 20 évben akár csak egy honatya-anya átment volna a Fidesz-jobb-oldalra: fordítva jó néhány eset volt, sajna lesz is.
Ha a következő választáson - a jelek szerint nem előbb, mint 2010 - győz Fidesz, és így folytatják, nem adok nekik félévet sem és buknak, mint ólajtó. Nem fogom sajnálni őket, jöjjön a Jobbik. vagy lehet, hogy jobb lenne, ha mindjárt a Jobbik jönne?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.07.16. 23:51:41

Érdemi észrevételem a poszthoz a következő: Ray Ban, b+.

Nem érdemi pedig: miért is kéne a BKV felügyelőbizottsági ülésén firtatni az MVM-től ellopott milliárdok ügyét?

Azt az MVM fb-ülésén kell firtatni vagy a Gyorskocsi utcában. Miről szól ezek után ez a poszt?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.07.17. 08:10:32

@Kettes: bakker, szerkesztés során kijavítottam Ray Banre, hogy lett most megint Ben?... akkor megint jav.
süti beállítások módosítása