A Reakció a Jobbikról, 1. rész
2009. június 10. írta: Redakció

A Reakció a Jobbikról, 1. rész

 A Reakció szerkesztőségének levelezőlistáján természetesen elszabadultak a vélemények a vasárnapi választások után. Az SZDSZ siratása mellett a Jobbik-feladvány foglalkoztatott minket leginkább.

 A következő évek magyarországi közéletét biztosan átalakító párt helyzete és témái annyi problémát vetnek fel, hogy meg sem próbáljuk egy publicisztikába sűríteni véleményünket.

 A Reakció szerkesztőinek őszinte, kőkemény és mélyrehatoló meglátásai következnek, két epizódban. Kedves Olvasóink, indítsunk vitát! Első rész.

 ***

 Robin Masters 
 
 „Lehetőség az elhantolt, leírt polgári jobboldalnak”

 A Jobbik megerősödése régóta várt lehetőség. Nekik is - ez a kevésbé fontos. De a *magunkfajtáknak*. Az elhantolt, leírt polgári jobboldalnak is. Ha ez teszi helyére az önképet, az izlést, a mindennapok kultúráját a konzervatív politikumban, mutassátok vazze, hol kell aláírni.

 

 Agent Ungur

„Zombiveszély
 
 A Jobbik két dolgot egyesít veszélyes robbanószerré: a frusztrált lelkesedést és az hülyeséggel megspékelt elképesztő tapasztalatlanságot. Az egyébként tehetséges Morvai Krisztina agyában valami végleg megbomlott, a körülötte lévő siherehad pedig alapból félidióta, vagy tán egészen az. Lehet őszintén hinni a sámán hókuszpókuszban vagy a multik kiebrudalásában, de azért sok IQ-t nem jelez. Bár értelmes lenne a vezetésük, bár tudnák, mit csinálnak!

 Mert vannak dolgok, amiket végre már ki kell mondani, de a Fidesz kormányzásra készülő nagypártként nem teheti meg. Igen, komoly probléma van a romákkal, és ez nem csak a többségi társadalom hibája, hogy finoman fogalmazzunk. És komoly probléma van a határon túl, vagy ahogy Morvai egyébként tényszerűen mondja, az elszakított területeken. Sem a demokrácia húsz éve, sem az EU nem oldotta meg a magyarság nagyüzemi diszkriminációjának problémáját szomszédainknál. Önmagában tehát semmi bajom azzal, ha a tények alapján egy párt kimond politikailag nem korrekt dolgokat.

 De a zagyva cigánygyűlölettel (hol a megoldás Jobbikéknál?), értelmetlen 64 vármegyés vagdalkozással (Horvátországgal mi bajod, haver?) a primitív antiszemitizmussal (a magyar nép palesztin sorsra jut zombi-lázálma) és multiellenességgel igen, mert nagy károkat okozhat a nemzetnek, Kárpátoktól le az al-Dunáig. Ha kimennek az utcára kormányt dönteni, a legkeményebben el kell határolódnia a Fidesznek tőlük. A Jobbik sajnos már nem az ami Kovács Dávid alatt volt: egy nem túl széles látókörű, de erősen nemzeti érzelmű, őszintén hazaszerető társaság, hanem egy vérszemet kapott dúvad. Meg kell állítani.

 

 Rajcsányi Gellért (ergé)

  „A Fidesznek középre kell beszélnie. Ha annyira áhítják azt a bizonyos kétharmadot, méginkább”

 A Jobbik minden bizonnyal hosszú távon benn marad a magyar politikai életben, a következő parlamenti választáson nehezen elképzelhető, hogy visszaszorulna öt százalék alá. Ráadásul náluk pattog a dinamizmus labdája: tömegek vonulnak ökölbe szorult kézzel szavazni rájuk, a netes világban mindenhol ott vannak lelkes és kitartó kommenthuszárjaik, és melyik másik pártnál hemzsegnek egy EP-választás estéjén alig huszonéves srácok? Gondoljunk bele, milyen társadalmi erő van egy ilyen heves aktivista réteg mögött, és mekkora tartalékok rejtőzködnek még mögöttük.

 Ha a Jobbik erős marad, megdől az orbáni „egy a tábor, egy a zászló” elv. De lehet, hogy épp ez lesz a Fidesz végső sikerének titka: a széljobb felé történő kacsintgatás befejezésével sokkal többet nyerhet a Fidesz a középről, mint amennyit elveszít jobbszélről. Sőt, talán már semmit nem veszíthet onnan: a Jobbik szavazói már érzik és értik, hogy nem fog elveszni a rájuk adott voks, nem fognak a kisebbik rossznak - vagy ma már kimondott ellenfélnek, sőt, ellenségnek tartott - tartott narancspártra szavazni.

 A következő választások után a Fidesz maradhat az egyetlen kormányképes erő, tőle balra szétesett szocialisták és liberálisok, tőlük jobbra kormányképtelen szélsőjobboldaliak állnak majd. A Fidesznek középre kell beszélnie. Ha annyira áhítják azt a bizonyos kétharmadot, méginkább. Ugyanakkor a Jobbik által felvetett problémák határozott, felelős és okos kezelésével lassan vissza lehet szorítani a radikális erőket a paletta szélére. Nem lesz könnyű munka, az eddigieknél mind tartalmilag, mind kommunikációban sokkal többet kell felmutatnia a Fidesznek.

 A következő Országgyűlésben a Jobbiknak ellenzéki pártnak kell lennie - és ez a Jobbik érdeke is. Ugató protestpártként a majdani, remélhetőleg válságkezelő Fidesz-kormányból kiábrándultakkal akár még tovább erősödhetnek, és akkor befuthat a húsz éve emlegetett varsói gyors: a centrista jobboldali pártnak egy radikális jobboldali párt lehet a fő ellenfele, a balos és liberális pártok pedig egy ideig a partvonalon vegetálhatnak majd.

 A ballib értelmességiek és politikusok pedig visszasírhatják azokat az időket, amikor egy-egy kövéri mordulás volt a fasisztaveszély nonplusultrája. Itt van a hosszú évekig alaptalanul rettegett farkas. Üröm nekik az ürömben, hogy saját, legelesettebb szavazóik fordultak ehhez a farkashoz.

 

 Lelky Lola

 „A cigányozással az a baj, hogy nem javít senkinek a helyzetén”

 A Jobbik alapvetően egy jópofa párt. Hazafinak lenni jó érzés, nagymagyarország-matricásnak lenni vagány. Morvai Krisztina jogvédő munkája 2006 után hőstett. A cigányozással viszont az a baj, hogy nem javít senkinek a helyzetén, inkább ront. Ugyanakkor azt elismerem, hogy ezzel lehet szavazatokat gyűjteni. A szavazatgyűjtés csúnya dolog, de mindenki szavazatokat gyűjt. Morvai színesebbé teszi majd az Uniót.

 

 Kínai Kálmán és Trágár Tóni

  „A Fidesznek egyértelművé kell tennie, hogy a szabadságot, a magántulajdonont, a jogegyenlőséget és a törvényes rendet alapértéknek tartó, demokratikus, kormányképes párt, és semmi köze nincs ezekhez a nemzeti balos fantasztákhoz”

 A Jobbikban az a mókás, hogy míg mindenki szélsőjobboldalinak tartja, valójában mind programját, mind szavazóit tekintve baloldali párt. Ha úgy tetszik, nemzeti szocialista, vagy népi baloldali, vagy hívjuk, ahogy akarjuk. Jó néhány Jobbik-rendezvényen voltunk az elmúlt hónapokban: ezeken a nemzeti és keresztyén retorikát leszámítva klasszikus marxista világ- és jövőkép jelent meg. A tőke és a tőkés rossz, a dolgozó embereket kizsákmányolják, fizessenek a gazdagok, adjanak mindenkinek tisztességes fizetést és nyugdíjat, legyen mindenkinek munkahelye, államosítsák vissza az elprivatizált vagyont, mindenki képességei szerint, mindenkinek szükségletei szerint, erős állambácsit, aki megoldja helyettünk a problémáinkat. Mindez megfűszerezve némi újbalos antoglobalizmussal, és leöntve cigó- és zsidóellenességgel.

 Ha ez utóbbi kettő nem lenne, simán lehetett volna a Jobbik húzóembere Tamás Gáspár Miklós vagy Krausz Tamás. Egyáltalán nem csoda tehát, hogy a Jobbik nem a hagyományos jobbos, polgáriasult vidékeken tarolt, hanem a hardkór kommer fészkekben, s nyilván szavazóinak nagy részét is a kommancsoktól csente. Megjegyzendő, hogy ez egyáltalán nem újdonság: az 1930-40-es évek választásain a nyilaskeresztesek fő bázisai a Csepelhez hasonló munkáskerületek voltak. Az pedig, hogy a Kádár alatt jobb volt szlogen helyett a Jobbik a Horthy alatt jobb volt üzenettel nyomul, lényegtelen apróság: ugyanarra a kispolgári nosztalgiára játszik.

 A Jobbik miatt tehát elsősorban az MSZP fejének kell főnie, a Fidesz, ha van csöppnyi esze, nem kezdi el riszálni magát a Jobbik-szavazók előtt, sőt Vonáékat áttolja az MSZP térfelére. Vasárnap a Fidesz egymaga csaknem kétszer annyi szavazatot szerzett, mint az MSZP és a Jobbik összesen, s annak, hogy pár százaléknyi volt Fidesz-szavazó átment a Jobbikhoz, inkább örülni kell: elvált a szar a májtól.

 A Fidesznek egyértelművé kell tennie, hogy a szabadságot, a magántulajdonont, a jogegyenlőséget és a törvényes rendet alapértéknek tartó, demokratikus, kormányképes párt, és semmi köze nincs ezekhez a nemzeti balos fantasztákhoz; akik egyébként úgy gyűlölik a Fideszt, mint a szart. Ha ezt Orbánék nem teszik meg, akkor megint ráfaragnak: jobbszélen visszanyernek ugyan pár szavazatot (mint amikor a MIÉP-et és a kisgazdákat kicsinálták), középen viszont elvesztenek sokkal többet, bár ha így lesz, azt meg is érdemlik.

 És egy (két)személyes gondolat: sokféle rendezvényen fotóztunk és videóztunk már, ezek között valós fenyegetettséget egyedül Jobbik-közeli összejöveteleken éreztünk. Itt is csak egy-kétszer, s a kinek dolgoztok?! ne kamerázzatok! vigyázz, Gyuri, fotóznak a zsidók! kérdés/felszólításon kívül más inzultus nem ért minket, de mondjuk egy Magyar Gárda-felvonulást nem mernénk meghekkelni. Ami azért sokat jelent.



 Spanyol

 „Ha a Fidesz úgy dönt, hogy átveszi a jobbikos retorikát, akkor a Fidesz nem az én pártom

 A Jobbik nem baloldali párt. A Jobbik szélsőjobboldali párt, azért mert a szélsőjobboldal és a szélsőbaloldal programjában mindössze a nacionalizmus és az internacionalizmus a választóvonal. De ez mindegy is. Jó, hogy a Jobbik ilyen jól szerepelt az EP választásokon.

- Mert a kommancsoktól a saját félelem-kreálmányaik vették el a voksokat. Mondjuk ha 14 százalékból 10 százalék balos szavazó az MSZP-re szavazott volna, akkor most sokkal nagyobb lenne a kommancsok pofája. Így meg kaptak egy történelmi nyaklevest.

- Mert a 14 százaléka nélkül, de lehet, hogy ezzel együtt sem kényszerül a többi párt - mondjuk pl. a Fidesz, hogy legyen egy normális válasza a cigányintegrációra. Arra, hogy képes-e asszimilálni ez az ország néhány százezer cigányt vagy ez az egyébként egyszerű feladat meghaladja a magyar elít minden tudását. És ez kurvára nem néger, vagy arab vagy török probléma, mert ez egy sokkal, de sokkal egyszerűbb probléma. Ezek a szájbavert cigányok itt élnek évszázadok óta, ezek magyarul beszélnek, ezek katolikusok. Ezeknek csak munkát kéne adni, vagy arra kényszeríteni őket, nosza bazd meg, most hogy már indiai cégek hoznak ide termelő kapacitást, hát lehetne találni valami kibaszott szakmunkát ezeknek a droidoknak és nem ömleszteni nekik a pénzt, a közös pénzünket. Ha ezen a gondolkodásmódon változtat néhány idióta jobbikos, akkor azt mondom megérte, kurvára de megérte, hogy bejutottak.

- Aztán azért is jó, hogy bekerült a Jobbik, hogy jobban tud övöltözni a többiekkel a korrupciós ügyek miatt. A politikai nagy család tagjai már úgyis megszokták egymás pofáját, már ugyis elnézik egymásnak a kisebb-nagyobb stikliket - lásd Strabag-ügy, szóval nagyon is helyes, hogy valaki most rikácsol egy kicsit. Akit meg zavar a rikácsolás, az hallgasson zenét, vagy üsse el azzal az idejét, hogy apró tárgyakat dug fel a seggébe.

- Aztán azért is jó, hogy bejutottak, mert így legalább a hatalom perzselő tüze majd hamar a műanyag atilláikra égeti a kokárdáikat. Amikor jönnek a piszlicsáré korrupciós ügyeik, hogy elszámolták a feleségük fodrászát, meg a Balczó megdugott valami kis titkárnőt, meg a Morvai valami zsidónak a metélt farkincájával játszott egy alagsori wc-ben, meg elkezdik egymást feljelentgetni, akkor szépen kiderül, hogy mennyire kisstílű majmocskák. Mert azok, és mert ezek a dolgok idővel kiderülnek. Mert a világ meg ilyen.

 Szóval nincs mitől félni. Több valós problémát kimondott a Jobbik, amit a többiek álszentségből, gyávaságból, lustaságból és mert kibaszott nem itt élnek az utcáinkon meg a tereinken, nem mondtak ki. Szóval, válaszolni kéne a felvetett kérdésekre, lassan a Fidesznek is. Mert lassan itt a kormányzás ideje. és ha a Fidesz úgy dönt, hogy átveszi a jobbikos retorikát, akkor a Fidesz nem az én pártom.

 (A második rész, Oli bácsi frankó, összegző megmondásával holnap következik)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr761174878

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Havi Fricska 2009.06.10. 10:08:32

Felfüggeszti működését a FideszA választási siker hatására radikális stratégiaváltással állt elő a Fidesz-KDNP kampánystábja. A Századvég Alapítvány több száz oldalas, az EP-kampányt összefoglaló elemzésének elolvasása után Orbán Vikor maga rendelte el a…

Trackback: Abszurdisztán 2009.06.10. 09:52:08

Történelmi fordulat? Nyugodtan kijelenthetjük, hogy legszebb álmainkat is felülmúló jobboldali sikert hozott az EP-választás, az SZDSZ zseniálisan rossz szereplése felett érzett kárörömöt pedig talán még most sem sikerült ép ésszel feldolgozni

Trackback: SZENZOR 2009.06.10. 09:18:14

Kurucvirtus reloaded Mottó: "Aki háborút kezd, először ásson két sírt." "Fiad nem csak a te fiad, hanem a kor gyermeke." (Konfuciusz) Kedvem lenne azzal foglalkozni, miképp lehet az, hogy a 6-8%-ra taksált cigány társadalom mindössze 0,5%-kal bírta mega…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.10. 07:04:36

Én nem vagyok egy jobbik-szimpatizáns, de szerintem nem nácik, csak alaptalanul vádolják őket a zsidók, akikről tudjuk, hogy át akarják venni a világuralmat.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.10. 07:14:32

A Reakció szerkesztőségén örömteli módon elhatalmasodott a wishful thinking. És akkor mi lesz, ha a Fidesz nem fog középre beszélni? Ha kiszámolják, hogy a jobbik zombi szavazói többet érnek nekik, mint a finnyás mérsékelt középjobb? A feltételezéseitek mögött semmilyen számítások nincsenek, csak a vágyaitok.

davkedav 2009.06.10. 07:16:18

Uramatyám, mi lesz itt! :)

Rhod 2009.06.10. 07:19:47

a Jobbiknak nem kell program. A Jobbiknak problémák kellenek. Vélt (zsidó világuralom, stb.) és valós (cigánybűnözés, határon túli magyarok helyzete, stb.) problémák, amiket a zászlóra tudnak tűzni. A nagy pártok leginkább úgy tudnák kihúzni a Jobbik alól a szőnyeget, ha ezekre a problémákra választ tudnának adni. (nem, nem kell elkergetni a multikat, ellenben nem ártana végre tettekkel integrálni, nem pc-faszságokkal takarózni, legyen végre normális külpolitikánk, stb.) Gyanítom, hogy inkább a fentebb vázolt "várjuk meg, míg ők is korrumpálódnak" kivárás lesz a többiekre a jellemző.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.10. 07:27:00

en.wikipedia.org/wiki/Alliance_for_Europe_of_the_Nations
A PiS lehet, hogy egy szervezetben ücsörgött az SNS-sel? Vagy elbaszta a Wikipédia?
(Mi a a frász lehet az UEN/AEN-ben a Hungarian Provincial Party? - télleg szar ez a Wiki)
Azt akarom kihozni a dologból, hogy szeintem a polákok PiS-je nem mérhető a Jobbikhoz, nem ugyanaz a kategória, a Jobbiknak talán inkább az Önvédelem feleltethető meg (ha egyáltalán), a PiS és a Tuskék olyanok, mintha két Fidesz volna, más hangvétellel, más üzenettel.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.10. 07:27:40

@Kettes: vagy a te vágyaid vannak a te szövegedben. :d

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.10. 07:29:25

@Kettes: amúgy részemről bnem akarok középjobb áprtot, kemény. konzi jobbos pártot akarok. Vagy legalábbis amelyiknek van ilyen platformja és az befolyásos. Középenállás baromság.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.10. 07:32:37

@Kettes: továbbá, szövegértésből kettes, mivel itten deklaráltan első benyomások vannak lejegyezev, senki nem mondta, hogy ssámítások álnak mögötte. Neked mindenhez statisztika meg számítás kell? Vannak dolgok, amihez iyenek nincsenek, nem is lehetnek. Máűsrészt a poszt a Jobbikról szól, nem a Fideszről.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 07:36:45

I love magyarjobboldalivéleményformálóértelmiség:-D

Félmilka magyar savazópolgár beüzen, hogy jó lenne már csinálni valamit, mert itt fulladunk bele a sz*rba, amit legnagyobbrészt a saját elitünk potyogtatott ránk és a magyarjobboldalivéleményformálóértelmiségen nyomban kitör a cselekvéskényszer:-D

És: The singer not the song!!!

Nem baj, ha nem értitek a népet (sic!: a népet), elég, ha szeretitek. Ha ez menne egy idő után a megértés sem lenne olyan bonyolult dolog:-)

ü
bbjnick

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.10. 07:41:50

@Vendéen (dszg): Nekem az lenne a vágyam, hogy nektek vágyálmaitok lennének? Na ez a merész.

Még hogy a poszt nem a Fideszről szól. Kizárólag arról szól, hogy miért jó a Jobbik nyomulása a Fidesznek, ezen belül a ti lelki békéteknek. Te elolvastad már a posztot? :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 07:46:30

@Vendéen (dszg):

Magyarországon ma egy keresztényszociális eszmeiségű párt tudna érdemben tömegeket megszólítani. Fogadjunk:-)

ü
bbjnick

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.10. 07:47:47



A Jobbikkal nincs gond.
A szavazóbázisának elborult agyú elemeivel van gond, ez a Jobbik legnagyobb baja.
Ha többen szavaznának a Fidesz helyet a Jobbikra, kiszoríthatnák követőik közül a vállalhatatlan hangot megütket

Persze ehhez még kellene két dolog:
-kurucinfóval mindenféle kapcsolatot berekeszteni
-minőségi pártaktívát kell összegyűjteni a másod- és harmadvonalban meg a Gárda-vezetésben (Tiszaeszláron vérvádra emlékezni hibbant dolog volt)

stulquec 2009.06.10. 07:48:49

Gondolom aki Jobbik szavazó az sikeres ember nem lehet. Hát sajna akkor én nem vagyok sikeres ember. Viszont amikor elkezditek szidni a jobbikot, legalább nézzetek utána bizonyos dolgoknak. Végülis újságírók vagytok vagy mifenék. Nekem a 64 vármegyézés verte ki a biztosítók a kis "náczi" fejemben. Ugyanis a 64 vármegye- HORVÁTORSZÁG NÉLKÜL van. A 8 horvát vármegyével 72 lenne. Kedves Agent Ungur, higgye el toroczkaiéknak nem kell az a 8. megelégednek ők a 63-mal + Fiume. Csak hát hülyén néznének ki a horvátország nélküli nagymagyarország poszterek. Gondolom ezért zsuppantják bele azt a plusz 8-at is.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.10. 07:49:59

@bbjnick: Prohászka Party
@Kettes: a mi lelki békénk? Miafaszomról kellene szólnia? Hogy legyen nekünk szar? Te mindent direkt totál félremagyarázol? Barom.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.10. 07:52:02

A T. szerkesztő urak és hölgyek szerint a Jobbik egy végtelenül frusztrált, intellektuális deficitben leledző, elkeseredett emberek hordáiból összeverődött alakulat. Mondják ezt a fideszbe belebuzult, abból kilátni képtelen emberek.

A nemzetszocialista jobbikos ökölbe szorított kézzel megy szavazni a csúnya kapitálisták ellen. - Fantasztikus ez az orbánista rémálom!

Elég nagy szarban van az ország. A pártok ígérgetnek, de senki nem hisz nekik. A Fidesz most sem volt képes többre, mint az évek óta rájuk szavazó fanatikusok egy részét urnák elé vinni. 2010-ben ez kevés lesz. Nem a 2/3-hoz, hanem a győzelemhez. Töketlen balfaszok, amilyenek az itt posztoló fanatikusaik. A Jobbik széles néptömegeket volt képes megszólítani. Eljutottak vidékre is, ahová a Fidesz, MSZP, SZDSZ hagyományosan képtelen. Az emberek felkapták a fejüket. Sokan reményt látnak, és ettől boldogok. Frusztráltak azok, akik veszítettek. Nem jutottak be, nagy pártként néhány embert delegálhatnak, és győztesként szembesülniük kellett, hogy sokan elégedetlenek a töketlenkedéseikkel. Leginkább a Fidesz lehet frusztrált. Megint közvéleménykutatási aknára futott. Szerintem már kiosztották a 16-17 helyet. Hiába milliárdos proletározott, kvázi a Jobbik egyik témáját harsogva, nekik nem hittek. Hiába érvelt Orbán vidéken a Jobbik retorikájával a termőföldek megvédése, a magyar gazdák megsegítése mellett nagy tömeg előtt, nem hittek neki. A Jobbiknak hittek. Az emberek az erősebbhez szeretnek dörgölőzni. Ahogy Ti itt a Fideszhez. Most majd sokan a Jobbikhoz pártolnak, mert a jobbik is erőt mutatott fel. Ugyhogy, elitista sznobberek, rettegjetek!

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.10. 07:54:18

@Kettes: szerintem meg arról szól, hogy miért szar a Jobbik, és mikétn lehet kezelni a jobbik-problémát.
Amúgy 98-2002 között volt egy MIÉPünk a parlamentben, és nem szakadt le az ég. Túl van ez az egséz lihegve, ahogy bbjnick mondja, the singer is not the song, a jobbikkal nem kell foglalkozni, a bajokkal kell foglalkozni, ami miatt rájuk szavaztak. Nagyobb rsézbétlnél amúgy ekvesebbük lsez.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.06.10. 07:54:37

Robin: Baromság. Már megint valamivel/valakivel szemben meghatározni enmagadat, eleve üres baromság. Másrészt sajnos még ez sem következik, hanem a szalonképesség határa tolódik egy nagyságrenddel kijjebb, miáltal is a polgári jobboldal körvonalai nemhogy erősödnének, hanem inkább elmosódni fognak. Legalábbis a magyar rögvalóság sokkal inkább ezt ígéri sztem.

Agent: Ühüm, ühüm. 64 vmegye ügyben(is) ugye világosan látszik, mennyire múlnak dolgok az oktatás, a kultúra színvonalán?
Nemmellesleg: siherehad?! Oszt' az mi vó'na?

ergé: Ja. Én is kapásból ere gondoltam, amikor az eredmény meglett. Akarták vagy sem, de fideszék lettek a közép. A probléma csak az, hogy a fene sem látott olyan pártot, aki hosszútávon tudott egyedül közép lenni, ráadásul jobbról balról egy-egy 15-20%-os párt között. (Ne legyen illúzió, MSZP egyben és 15% fölött marad, ill. Ezzelk az eredménnyel a jJobbik nem nagyon tud 10% alá menni egy jó darabig.) Szóval szvsz ideje volna életet lehelni a bebábozódott KDNP-be, hogy legyen egy jobboldalibb közép... persze ez is csak afféle ügyeskedés, machináció volna, ettől még lenne(van, lesz) egy űr balközépen.

Lola: lófaszt, kezi'csókolom, nem vagány magymagyarország-matricásnak lenni, lásd fönnebb 64vmegye kontra oktatás ügyben!

Kálmán&Tóni: Lebuktatok, kínai zsidók! :) Egyebekben ja. Tulképp azt lökitek, mint ergé. (Meg, mint zerge...:)
Az meg, hogy bármelyik szélsőséget jobb avagy baloldalinak lát- e az ember, szinte csak napi hangulat dolga. Mondjuk spanyol észrevétele a naci/internaci törésvonalról lehet, hogy helytálló...

Spanyol: Ennyire optimista ember nincs is. Azért próbáld meg egy pillanatra félretenni ezt a szerencsés lelkialkatot, hátha találsz érveket, elképzelhető forgatókönyveket arra is, miért nem jó, hogy 15%-os lett a Jobbik!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.10. 07:55:07

@Kettes: micsoda érv: "A feltételezéseitek mögött semmilyen számítások nincsenek, csak a vágyaitok" :)

1. egy egészséges ember vágyai nem Fidesz-stratégiákról szólnak :)

2. ez nem épületstatika, milyen számításokra van szükség egy társaság politikai vitájához

3. ez egy hétfő óta folytatott szerkesztőségi, levelezőlistás vita az első benyomásokról. A jövő most megint elkezdődött, még szép, hogy vannak elvárásaink a narancspárt felé.

4. nyilván jobban örülnél, ha a Reakció a Fidesz radikalizálódására szólítana fel ;)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.10. 07:56:06

@Kettes:
Sosem értek veled egyet, ezután sem fogok, de ez itt most talált-sűllyedt.

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.06.10. 07:58:33

tekintsünk kicsit előre. parlamenti választások voltak mondjuk 2 éve. maszop leszopta, szdsz nincs bent, fidesz kormányoz, tőle jobbra ott egy tisztességes jobbik frakció. a fidesz két éve folyamatosan szervezi a diplomáciát szlovákia elszigetelésére, és h rákényszerítsük őket, h ne basztassák tovább a magyarokat, ekkor vmelyik jobbikos tuskó feláll és lebirkapásztorozza az egész szlovák népet. szlovákok mennek és teli sírják az egész nyugati sajtót, h csúnya magyarok. és mi lesz? megint szopni fogunk ahelyett, h szopatnánk.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.10. 07:59:21



A Jobbiknak most saját magának is érdekében állna egy előrehozott vál. ami éppen ezért nem fog különösebb támogatottságra találni a Fideszben

askeladden (törölt) 2009.06.10. 07:59:44

"Horvátországgal mi bajod, haver?"

Hát Szlovákiával?

Lényegtelen az a különbség, hogy létezett történelmi Horvátország (kicsit más területen) a hasonlóság nagyobb Horvátország és Szlovákia között: a modern nemzeti ébredés 19. sz-i, mind két nép kacérkodott a szláv összefogással (illirizmus, csehszlovákizmus), a 2. vh alatt fasiszta bábállamok, ma meg nemzetközileg elismert államok mind ketten.

Magyar részről inkább a korrekt etnikai határ a döntő különbség, nem a középkori horvát állam létezése.

"Ezek a szájbavert cigányok itt élnek évszázadok óta, ezek magyarul beszélnek, ezek katolikusok. Ezeknek csak munkát kéne adni, vagy arra kényszeríteni őket, nosza bazd meg, most hogy már indiai cégek hoznak ide termelő kapacitást, hát lehetne találni valami kibaszott szakmunkát ezeknek a droidoknak és nem ömleszteni nekik a pénzt, a közös pénzünket."

Kellene egy roma Szent István, aki tényleg kereszténnyé tenné őket, vagy legalább letörne a romboló "pogány" szokásaikat.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.10. 08:00:41

@rajcsányi.gellért (ergé):

"1. egy egészséges ember vágyai nem Fidesz-stratégiákról szólnak :)"

akkor itt van pár beteg :)
és Olibácsi még nem is írta meg a házi feladatát :D

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.10. 08:06:01

@A Tudózsidó hírolvasója:

érdeklődnek a zsidók is :)

helló zsidók!

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.06.10. 08:08:05

www.hirszerzo.hu/cikk.kiszivargott_orbanek_levelet_irnak_a_szocialistaknak.111473.html

"A Fidesz vezetői az európai parlamenti választások eredményeit is elemezték. A Népszabadság úgy értesült: a Fidesz szempontjából sikeres pécsi polgármester-választás után több mandátumot várt az ellenzéki párt az európai parlamenti választáson, de nem számoltak a Jobbikkal.

Egy képviselő arról beszélt: mostantól kell igazán nemzeti színű Fidesz, és szakítani kell a liberális felhangokkal. "

na, ha itt ilyen szépen le tudtátok írni, h mi kell, akkor most menjetek el a fideszhez és kurva gyorsan mondjátok el nekik is mert a fenti hír szerint nem sejtik miújság

TD223 2009.06.10. 08:12:07

"Lehet őszintén hinni a sámán hókuszpókuszban vagy a multik kiebrudalásában"

A Jobbik egyszer sem mondta, hogy elküldené a multikat. Gondolkozz 10 percet egy olyan szabályozáson, ami kötelezi az EU piacán lévő multikat x munkahely tartására és az egész EU-ban kb azonos adózási feltételeket szab rájuk. Ha egy ilyen létrejön, zseni Bokrosnak bukta, Jobbik meg hirtelen túl okos lesz hozzád.

"De a zagyva cigánygyűlölettel (hol a megoldás Jobbikéknál?)"

Olvasd el a Jobbik programját, ezt egészítsd ki azzal amit vezéreik mondtak és máris ott a megoldás a cigánykérdésre.

"primitív antiszemitizmussal (a magyar nép palesztin sorsra jut zombi-lázálma)"

Nem antiszemitizmus Izrael terrorjára hivatkozni. Ha szerinted mégis, akkor minden igaz ember antiszemita.

Gellértnek igaza van kb.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni
-Ha egy teljesen igazságtalan, kapitalista világban fogalmazódnak meg bizonyos "balos" elvek, az nem ugyanolyan, mintha 50-80 évvel ezelőtt fogalmazódtak volna meg. Ettől a kibillent társadalmi rendszertől az igazságos, stabil, kiegyensúlyozott jobbos rendszer is balra van bizonyos kérdésekben és a szocializmus is... A Jobbik pedig nem azért államosítana (ha tenné), mert az úgy a jó, hanem mert ellopták a nemzeti vagyon egy jelentős részét börtönbe való tetvek. Nem azért multiellenes, mert ők ördögtől valóak, hanem mert nem mindegyik ittléte éri meg nekünk. Nem azért rühellik a bankárokat, mert azok is gonoszok, hanem azért, mert irtózatos hasznot termelnek, egy darab nyomtatványért elkérnek 5-10 ezer Ft-t és még az IMF hitel jelentős részét is ők kapják. Stb.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 08:22:18

@bbjnick:

the singer not the song=the singer is not the song:-)

luucy 2009.06.10. 08:37:08

Hú, elolvastam a hírszerzős cikket, azt hittem lesz benne valami extra, de semmi komoly nem volt.

Nemzeti színű Fideszre szükség van, sőt, számomra az lenne a kívánatos, ha minden pártban lenne némi nemzeti szinetet, ami sajnos nem várható el...

De akkor is, a Fidesz hiába kapálózik a radikális szavazók után, azok már a Jobbiké. Akik pontosan azért szavaznak a Jobbikra, mert elegük van a töketlenkedésből. Nem a nemzeti duma miatt, hanem mert amíg a Fidesz (nagyon helyesen) demokratikus úton, például ezzel a nyílt levéllel akarja elérni az előrehozott választásokat, addig a Jobbik sztrájkolni meg tüntetni akar.

Hiába tudja mindenki, hogy egyik se ér szart se, ha a szocik nem akarnak előrehozott választást, mégis a levelezgetés, meg a parlamentbeli bohóckodásnál többre értékelik az emberek a tetteket, még ha azok se érnek semmit, akkor is.

Szóval a Fidesznek középre kellene nyitnia, és azokat kellene megszólítani, és nem jobbra! A tőlük jobbra lévő spektrum elveszett, 1-2%-ot tudnának onnan szedni, viszont középen még van sok olyan, akit meg lehetne szólítani.
Megint rossz stratégiát választanak, és bármennyire is szimpatizálok velük, kurvára elegem van a szerencsétlenkedésekből, meg a rosszabnál rosszabb stratégiájuknál.
Ennyire nem gondolnak bele például abba, hogy igenis nyitni kellene a Jobbik felé? Nem puszipajtás módjára, de nyitni, nem ellenségeskedni, mert nekik is jobb, ha nem két oldalról basztatják őket, hanem csak egy felé kell figyelniük.

Fasz ki van már. Szokjanak le erről! Foglalkozzanak az MSZP-vel, meg az SZDSZ-szel, őket amortizálják tovább, és NE akarjanak összjobboldalt csinálni, mert ezt megint meg fogják szopni!!!!
Szóljanak középre, kormányozzanak jól, és akkor sok Jobbikos is átpártol hozzájuk. De itt most már csak a szimpla retorika azoktól, akik eddig is ott voltak, nem igazán segít! Pontosan ezért erősödhetett meg a Jobbik. És ha a Fidesz lúzerkedik, akkor még erősebb lesz, és akkor igaza lesz Vonának, amikor azt mondta, hogy az ország kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla....

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.10. 08:39:48


no hát itt most csak Gellért írt olyat, amin látszik hogy volt mögöte gonolkodás is és nemcsak kliséket pötyögött a monitorra

azt, hogy mennyire helytálló amit ír, úgyis az idő dönti el, de pl. a ma várható fidesz-nyilatkozat választ adhat néhány dologra: az OGY választás már nincs messze, így amit most leírnak, az már nem nagyon megy majd feledésbe így kénytelenek lesznek őszinték lenni (amennyire ez politikában csak lehetséges)

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.06.10. 08:47:38

lelky lolával értek egyet. a jobbik is egy párt a sok közül. ők a cigánybűnözéssel operálnak, ott találtak piaci rést. mások a gázárral, megint mások a pufajkával, megint mások a mássággal üzleteltek. ennek megfelelően lehet szeretni, lehet gyűlölni, stb. de ezt a hájpot, amit itt körülötte vernek szerintem nem éri meg. illetve vona gábor fantasztikusan jó üzletember - eladja a showját, sőt. veszik, mint a cukrot. akkor lenne gáz a fidesznek, ha lenne az mszp-nek egy vona-formátumú szervezőzsenije, de olyan egyelőre (szabadlábon) jelenleg nincs.

Ombudsmanyus 2009.06.10. 08:48:04

"Mert vannak dolgok, amiket végre már ki kell mondani, de a Fidesz kormányzásra készülő nagypártként nem teheti meg. "

Na épp ez az, amiért a szavazók egy része elhagyja (vagy már el is hagyta) a Fideszt és a Jobbikra szavaz. Ha a Fidesz azzal áltatja magát, hogy a Jobbik az MSZP-től vett el szavazatokat (visszatértek a kisnyilasok az eredeti bázisra), akkor igen keserves és kijózanító lesz az ébredés. Tény: a Jobbik megelőzte az MSZP-t eddigi fellegváraiban, és vélhetően sok MSZP szavazó rájuk szavazott. Azonban az ország "normálisabb" részén is hozta a Jobbik a 10 % feletti eredményt (kivéve Vas megyét).

Nincs az sehol leírva, hogy a mostani parlamenti pártok között kell mindig újraosztani a mandátumokat, csak eltérő arányban, sőt, a választóknak éppen a mostani garnitúrából van elegük. Ezért aztán nyilván azért (is) szavaznak arra a pártra, akinek legnagyobb esélye van a bekerülésre, hogy az állóvizet felkavarja.

Ha készülne egy felmérés a Jobbik (nyilván heterogén) szavazóbázisáról, valószínűleg sokan megdöbbennének, hogy hány olyan szavazójuk van, akire nem süthető rá a szélsőséges bélyeg. Vagy az már eleve szélsőség, ha valaki a mostani (a parlamenti pártoknak kényelmes) viszonyokat át akarja rendezni?

tevevanegypupu 2009.06.10. 08:58:56

Az, hogy minden mondatukban otszor szerepel a "magyar" inkabb idegesse tesz mint buszkeve, dehat ugy latszik hatasos. Nem nacik, nem nyilasok..kicsit fasisztanak tunnek, az sem jo. Megtalaltak az egyik legfontosabb problemat, a ciganykerdest..Nem csodalom, hogy azokban a megyekben nyertek ahol ez a problema nagyon jelen van es mar fenyegeto. Erre megoldast kellene talalni, es ugy tunik het eve nincs ra megoldas. Sok minden masra sem volt, nem lehetetlen, hogy neha tenyleg radikalis megoldasok kellenek majd..de nem etnikai megkulonboztetessel.

zoli29 2009.06.10. 09:08:52

Azokkal értek egyet, akik szerint végre "váljon el a szar a májtól". Nekem személyesen elegem van azokból a Fidesz-közeli értelmiségiekből, akik homokba dugják a fejüket, és nem hajlandók elismerni, hogy a Jobbik egy szalonképtelen párt, akivel szó sem lehet országos szintű együttműködésről. A Jobbik cigány- és zsidóellenes, még akkor is, ha ezt habzó szájjal tagadják.

Pesty Lászlóval értek egyet, aki a választások után odafordult Dörner Györgyhöz és Czakó Gáborhoz, és lényegében azt mondta: elég a maszatolásból, el kell döntenie mindenkinek, hogy kit támogat: a Fideszt vagy a Jobbikot. Erre Dörner György azzal válaszolt, hogy akkor Pesty László döntse el, hogy a bal hüvelykujjával nyomja ki a jobbszemét, vagy a jobb hüvelykujjával a balt.
Na, ez a különbség a Fidesz és a Jobbik eszmeisége között.

luucy 2009.06.10. 09:09:08

@Ombudsmanyus: Már pedig hidd el, a Fidesznek még jócskán vannak tartalékai otthonülőkből, az MSZP-nek szintén, a Jobbiknak nincsenek. De lehetnek. Értem ez alatt azt, hogy azok, akik jelenleg szimpatizálnak a Jobbikkal, azok mind elmentek szavazni, míg ez a két "nagy" párt esetén nem így van.

És igenis a Fidesz nem mehet le kutyába, nem kezdhet el cigányozni meg zsidózni. Nem, mert ezt egy kormányzásra készülő párt nem teheti meg. Ráadásul rengeteg embert elmarna maga mellől.
Mert sokan vannak azok, akik a Fideszre szavaznak, elegük is van már a cigánybűnözésből, de össz cigányozást azért nem akarnak, mert mégis csak nem minden cigány bűnöző

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.10. 09:17:58

@Zoli28:
"Azokkal értek egyet, akik szerint végre "váljon el a szar a májtól". "

elválhatnál már a fidesztől.

medve2 2009.06.10. 09:20:20

Én egyetértek a cikkben leírtakkal.

1. Nem szabad, hogy a Jobbik határozza meg a Fidesz retorikáját.
2. A Fidesznek tudomásul kell vennie, hogy a 70% győzelem baromság. Nem lesz ilyen.
3. A Fidesznek egyértelmű értékelvű és kormányzóképes alternatívátkell nyújtania. Ez segíthet bizonos számú szavazó visszaszerzéséhez.
4. Témákról őszintén lehet beszélni, akár a romákról, akár a közbiztonságról.

A Jobbiknál figyelembe kell még venni, hogy szavazónak jelentős része szoci.

caralho voador 2009.06.10. 09:21:21

"De a zagyva cigánygyűlölettel (hol a megoldás Jobbikéknál?)"
Csendőrség, töki? Ez amúgy nem csak a cigánybűnözők ellen volna jó. Például arra is, hogy helyszínen eltörjék a karját annak, aki szemetel. Bőrszíntől függetlenül. Úgy érzem, hogy ez a nép a kádárizmus és az elmúlt 20 év áldásos morálrombolásának köszönhetően úgy elkurvult, hogy már csak ilyesmiből értene.
Amúgy továbbra sem értem, miért e rettegés a Jobbiktól a reakciós szerzők többségének köreiben. Mondanak hülyeségeket? Naná! Vannak hülyék a párt körül? Hogyne. A Fidesz viszont, az egy remek banda. Nyilván ezért szavaztatok most is a listájukra. Ez igen, Schmitt, Deutsch, Hankiss Ági... Csupa remek koponya.
Amúgy sokatoknak teljesen igaza van, hogy az lenne az igazi, ha a történtek végeredménye a varsói expressz befutása lenne Magyarországra.

medve2 2009.06.10. 09:24:54

@Az Olei Hagardom terroristái: Nem, Zoli 28 maradjon, mert igaza van.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.10. 09:25:13

lelkylola

„A cigányozással az a baj, hogy nem javít senkinek a helyzetén”

Butaság. Ahol nekiálltak nyíltan beszélni a cigányság körüli anomáliákról, ott mindenütt meg is mozdult az ügy.

Miskolc, Monok, Kiskunlacháza

Tehát cigányozni kell ahhoz, h történjen vmi. Az a nem mindegy, h hogyan. Mindig hangsúlyozni kell, h a cigányság nem egységesen bűnöz, és mindig kell alternatívát nyújtani.

Pl. földet nekik, háztájit, és tartsanak állatokat, ehhez kapjanak segítséget mind szakmailag, mind kedvező kölcsönnel, esetleg kölcsön szerszámok, faxsetuggya

medve2 2009.06.10. 09:27:00

@luucy: A baj az, hogy minden egyes plusz nap Bajnai kormányzás növeli a Jobbikus attitűd esélyeit.

tevevanegypupu 2009.06.10. 09:27:36

@Zoli28:
ciganykerdes es ciganybunozes letezik..Ezzel nyiltan a Jobbik foglalkozik, egyetlen mas part sem meri ezt megfogalmazni..Ezzel nyertek, ehhez felmillio (vagy meg tobb) szavazojuk is volt es lesz is majd. Nem a Jobbik a legnagyobb problema, hanem maga a kerdes: miert lehetseges, hogy nalunk, Europa kozepen idaig fajult a helyzet az egyik etnikummal. Tenyleg nem kell a fejet a homokba dugni, hanem talan lehetne foglalkozni a tennyel ugy, ahogy az letezik. A fidesz a negy eve alatt foglalkozott vele, de azota mintha kerulne a temat..

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.10. 09:27:54

spanyol

"szélsőjobboldal és a szélsőbaloldal programjában mindössze a nacionalizmus és az internacionalizmus a választóvonal."

Ez balfaszság. Legalább már a reakció megtanulhatná, h a nacionalizmus teljesen komilfó, nincs vele semmi baj. Nem kéne keverni a sovinizmussal, a faxba is.

Nacionalista= nemzeti, de nem kirekesztő

soviniszta= úgy nemzeti, h közben kirekesztő

Comprende?

bellone 2009.06.10. 09:28:08

"Lehet őszintén hinni a sámán hókuszpókuszban vagy a multik kiebrudalásában, de azért sok IQ-t nem jelez."
Templomba járó emberként kijelentem, hogy a hitnek semmi köze nincs az IQ-hoz. Az SZDSZ-es narratívában persze vérciki dologról van szó, de meg kéne tanulni különbséget tenni a hülyeség és a hitvilág között.

Ismerek olyan embereket akiket pár éve talán én is kiröhögtem volna, mert piramisokat keresnek a Börzsönyben, szent helyként tisztelik Dobogókőt és nem hisznek a finnugor elméletben. Ott nyílik az olló, ahol a magyar eredettörténet, a mondavilág és a hivatalos, tudományos álláspont elválik.

Menő dolog a mekiben elmélkedni a városi polgárság helyzetéről, de a sámándobolás az gáz. Engem mindkét téma érdekel, de életemben nem voltam a mekiben és sámándobom sincs.

A hitet személyes dolognak tartom és szerintem annak kéne önvizsgálatot tartania aki e miatt ítéli meg a másikat. A jobbik jelenségnek egyébként ez is a hátteréhez tartozik. Jó sok embert sajnáltak le jó hosszú ideig, az inga viszont visszafelé indult, a helyzet innentől másokat fog frusztrálni.

A metélt farkinca és a genetikai hulladék emlegetésére finnyás vagyok, ráadásul aki nincs tisztában azzal, hogy a "Magyarság", befogadóközegként sosem a genetikai "tisztaságról" szólt az tényleg nem egy IQ bajnok, ezért sosem fogok a Jobbikra szavazni. Ettől még látni kell, hogy a pökhendi doktrinerség egyelőre megbukni látszik. Uff.

Ombudsmanyus 2009.06.10. 09:28:24

@luucy: Ahhoz, hogy az ország valós problémáiról beszéljünk nem kell lemenni kutyába.

Viszont elhallgatni sem szabad ezeket a problémákat. Remélem, nemcsak az én álmaimban létezik, hogy a választásokon programok és az azokat képviselő pártok versenyeznek.

A Jobbiknak most legalább volt néhány mindenki által azonosítható programpontja (nem csak a cigánykérdés), a Fideszről sajnos ez nem mondható el. Most még elég volt az "ELÉG!", de nem lesz ez mindig így.

Kívánom, hogy egy olyan Fidesz nyerje meg a parlamenti választásokat, aki képes lesz a nemzeti felemelkedés érdekében sikeresen kormányozni, de attól tartok, hogy a homokba dugott fejekkel Orbánék már letették a 11-es pontra azt a labdát, amivel bődületes öngólt fognak rúgni.

Cypriánus 2009.06.10. 09:31:58

BBJNIck!
egy keresztényszociális pártnak semmi tömegbázisa sem lenne, ugyanis egyzserűen nincsenek hozzá keresztények.
10% vagyunk, 10 %, érted???. Elég egy kérdőívet végignézni, hogy áll "szent keresztény magyar népünk" az abortuszhoz: Tomkáék felmérése szerint 85% azt válaszolta, még csak nem is erkölcsi probléma....míg mondjuk a sokat fikázott Amerikában 60% szerint gyilkosság!!! Melyik nép keresztényebb a mélyben, ezek szerint? Mit akarsz ezek után?
Keresztényszocializmus, persze, na az mindent megold. Esetleg az is megoldás. ha mindenki magas erkölcsű kommunista embertípus lesz, vagy átvesszük az ó-mexikói klasszikus nahuatl nyelvet. Az se kevésbé utópikus.

saját megjegyzésem: nekem nem is hiányzik a keresztényszocializmus, Prohászka életművét sem szeretem. (azt hiszem fogok is írni róla a Konzin, hogy ő aztán minden volt, csak igazán konzervatív nem-még saját maga szerint sem), Már a KDNP időnkénti antikapitalista rohamaitól is hülyét kapok, pedig őket alapvetően azért bírom. :)

a Jobbik-ELLENSÉG. Akár el is veheti a Fidesz esélyét az alkotmányozársa, legalábbis néhány kérdésben, ismerve szocialisztikus és oroszbarát karakterét.

De a Jobbik lehet KiHÍVÁS -végre nekiállhatunk megoldani a cigánysággal-együttélés problémáit, szétrúghatjuk a cigány bűnbandák seggét, egy sokkal keményebb rendőrséget építve, helyreállíthatjuk a nemzet egységét a Kárpát-medencében, és nekinyomulhatunka korrupciónak (amiben a Fidesz is vastagon sáros). és talán az abortuszkérdést is bátrabban fölvetik a Jobbikosok , (bár lehet hogy le is járatják , sajnos...-nem tagadom, amíg legális az abortusz, addig magunk állítjuk ki magunkról a bizonyítványt, hogy nem fontos számunkra az emberi élet, azaz mi magunk)

De ami Tóni összegzése, na azzal maximálisan egyetértek:
a Fidesznek világossá kell tenni, hogy vállalkozásbarát és jogrendet akaró párt, nem a "nemzeti forradalomé" sőt semmilyen forradalomé sem.

AgentUngur 2009.06.10. 09:32:12

@stulquec: A 63 vármegye + Fiume város éppenséggel bőven tartalmaz horvát területet, szóval vissza a térképhez. Muraköz, Dél-Baranya, és ugyebár Rijeka és környéke. Horvát barátaink bizonyára örülnének, hogy T elftárs ennyivel megelégszik, és a többi 8 nem kell. Ha már a szőrszálhasogatásnál tartunk, ugyebár.

Egyébként horvát barátainkat zavarja ez az ugrálás, és nem értik, nem értik, hogy matricákon és a pólókon miért is jelennek meg - általában a Dráva határ vonalának jelzése nélkül, szép magyar színekkel átfestve. Nem tudom, így érhető voltam-é?

medve2 2009.06.10. 09:34:40

@Ombudsmanyus: Nem így érzéklem. És ebből a szempontból a Fidesz számára időben jöttek a figyelmeztetések, van ideje lereagálni a helyzetet. És jó, hogy indult ez a poszt.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.10. 09:35:10

pesti ember csak szagolja, hogy mi van falun. vagy azt sem. akik vidéken a jobbikra szavaztak, az egyetlen lehetőségre szavaztak, aki egyáltalán valami megértés jelét mutatja kínjaikra.

tegye fel a kezét, aki faluról kommentel. vagy legalább a mezőről!

persze ettől nem kétséges, hogy a pesti ember fogja megoldani a vidék problémáját. újra és újra.

zoli29 2009.06.10. 09:35:24

@tevevanegypupu:

"Nem a Jobbik a legnagyobb problema, hanem maga a kerdes: miert lehetseges, hogy nalunk, Europa kozepen idaig fajult a helyzet az egyik etnikummal."

Maga a cigánykérdés is probléma, amit meg kell oldani, ebben igazad van. De ettől még ugyanúgy probléma az is, hogy egyesek (és most már egyre többen) szélsőséges válaszokat kívánnak adni, aminek következtében a probléma nem megoldódik, hanem tovább mélyül.

zoli29 2009.06.10. 09:39:01

@vero:

"akik vidéken a jobbikra szavaztak, az egyetlen lehetőségre szavaztak, aki egyáltalán valami megértés jelét mutatja kínjaikra."

A Jobbik nem tesz mást, mint felhasználja a kiszolgáltatott vidéki ember helyzetét, hogy híveket toborozzon zavaros cigányellenes eszméihez.

medve2 2009.06.10. 09:39:31

@Cypriánus: A Jobbik jelenlegi szavazóinak nagy része olyan volt szoci, akik gyűlölik a "kertesztény" ideákat, a határon túlimagyarokat románozza, stb...Így a Jobbik nem hogy az abortuszt nem fogja erőltetni, de a határon túli magyarokat sem. Cigányozás, magyar föld, magyar gyarmatmentesség, stb...Nem hivatalosan meg zsidózni fognak.

budai zöld 2009.06.10. 09:40:05

Kedves Reakció!
Titeket már megint elsodort a mainstream (balos) média közbeszédtematizálása (aka. maszopos suttogópropaganda).
1. @agent ungur: a Jobbik vezetése nem hülyékböl, idiótákból áll, akik nem tudják, mit tesznek. Pontosan tudják. Tudatosan, cinikusan és opportunistán pontosan azt teszik, amivel szavazatot lehet nyerni. Ahogy ergé írja, a parlamentbekerülés nem fogja megszelidíteni öket, hangos ellenzék lesznek, mert így szavaznak rájuk.
2. @ergé: ezt az "egy a tábor, egy a zászlót" léccike hagyjátok meg a tótawének, meg a Betlen Janinak. A Fidesz a 2002-es választásokat éppen azzal vesztette el, hogy balos sajtóhangosítással kiszóltak párat jobbra, besöpörek 3-4% miépes szavazatot, és buktak 5-10-et középröl.
Nem is csoda, hogy most tele van a sajtó azzal, hogy a fidesznek kéne megállítani öket. Erre _nektek_ nem kéne felülni.
3. Ha a Fidesz nem hülye, akkor tudatosan készül az ogyválasztások megnyerésére, az tevöleges kormányzásra és a taxisblokád elkerülésére. Tehát ha a Fidesz nem hülye, akkor hagyja a 2. és 3. eröt marakodni a lumpen (szebben mondva: bizonytalan) szavazókon. (KK&TTnak igaza van, balos párt a Jobbik) Azaz ha Fidesz nem hülye, elfogadja, hogy az ellenzéke a Jobbik lesz. Ha ezen változtatni akar, akkor lehet, hogy mehet megint ellenzékbe.

nullnick 2009.06.10. 09:41:22


Helló!

Csak beidézném ide egy fiatal GYERMEKORVOS ismerősöm tapasztalatait:


"Megpróbálom a munkámat úgy végezni, úgy törődni minden gyerekkel, ahogy elvárom, hogy az enyémmel is törődjenek. Ennek ellenére szembeköptek, lekurváztak (már több alkalommal), ügyeletben nekem jöttek, sőt már a késsel való leszúrás is fel lett ajánlva (ügyeletben, hozzáteszem- 3800 Ft-ot kapok egész ügyeletért). Ezért a pénzért a tv-t is nézhetném, de én komolyan veszem az esküm, inkább veszekedek egész éjszaka a szülőkkel, engedjék, hogy kezeljem a gyereket, cserébe " a rák egye ki" a méhemet, belemet (ami eszükbe jut). Valamit ki kell mondani: magyar ilyet nem tesz, magyar nem köp szembe, magyarnak nem kell könyörögnöm, neki is fontos a gyermek élete nem csak nekem, ő nem megélhetési gyermekvállaló! Az a baj, hogy sokan nem olyan munkakörben dolgoznak, hogy ezzel találkoznának, és nem beszélünk róla, pedig beszélni kellene, mert én félek a jövőnktől, és a gyermekemet is féltem."

medve2 2009.06.10. 09:41:28

@vero: Abban igazad van, hogy egy létező gond. Rá is játszott ügyesen a Jobbik. És mit javasolnak megoldásként?

tevevanegypupu 2009.06.10. 09:47:04

@Zoli28:
"egyesek...szelsoseges valaszokat kivannak adni, aminek kovetkezteben a problema nem megoldodik hanem melyul.."

Az egyesek kozott nagyon ott van az szdsz is, akik - a Jobbikkal egyutt - a problemat idaig elvittek. Ha a Jobbikot nem akarjuk, ugyanigy felmerulhet a kerdes: az Szdsz-el kapcsolatban is.
Ha valaki felelos Magyarorszagon a problema elmelyiteseben az elsosorban az Szdsz, az o "termekuk" a Jobbik. A ciganyok csak kihasznaltak a lehetoseget, amit a szabaddemokratak talcan kinaltak nekik..Kinek a felelossege a nagyobb: akik eloideznek egy olyan helyzetet amit hagynak elhuzodni addig, hogy szinte csak eroszakos megoldas letezhet vagy aeok, akik ezt a megoldast kinaljak? lehet toprengeni..
Ha lesz egy part ami meg tudja oldani civilizalt modon ezt a helyzetet (is), akkor az valoban megerdemli, hogy ott legyen a kormanyban, vagy eppen akar egyedul is lehetoseget kapjon.
Remeljuk, hogy a fidesznek sikerul.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.10. 09:47:10

@budai zöld: "egy a tábor, egy a zászlót" léccike hagyjátok meg a tótawének, meg a Betlen Janinak."

Pont azt mondom: HA a Jobbik ekkora arányban fog bejutni az OGy-be is, amire van esély, akkor vége ennek a 10 éve hangoztatott orbáni doktrínának. Amivel megjegyzem a Fidesz egyszer sem tudott kormányt alakítani. Átrendeződni látszik a 7 éve berögzült kétpártrendszer, és a Fidesz lehet az egy szem nagy párt. Kivéve, ha még egyszer nekifutnak a radikáljobb megszólításának, ami többszörösen lesz bukó a pártnak.

budai zöld 2009.06.10. 09:47:27

@medve2 2009.06.10. 09:39:31
Már megint egyetértünk. Azok a maszoposok szavaztak a Jobbikra, akiket korábban is a cigányorbánozás gyözött meg.

nullnick 2009.06.10. 09:49:21

@nullnick:

úgyhogy szerintem ez a gyermekorvos is valószínűleg
a Jobbikra szavazott

zoli29 2009.06.10. 09:51:01

@budai zöld:

"Titeket már megint elsodort a mainstream (balos) média közbeszédtematizálása (aka. maszopos suttogópropaganda)"

Nem. Az a helyzet, hogy a választási eredmények alapján a jobboldalra szavazók 80%-a a Fidesz mellett tette le a voksát, vagyis NEM a Jobbikra szavazott.
Tehát nem kell ahhoz a baloldali tematikának bedőlni, hogy valaki ne értsen egyet a Jobbik üzeneteivel, vagy legalábbis ne mindenben.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.10. 09:53:38

@rajcsányi.gellért (ergé):

"HA a Jobbik ekkora arányban fog bejutni az OGy-be is, amire van esély, akkor vége ennek a 10 éve hangoztatott orbáni doktrínának. "

Kedves ergé, ennek már most vége!!

De a Jobbik nem 15%-os párt, hanem csak kb. 10%.

Nagyon sok olyan fideszes volt, aki brahiból átszavazott, h a Jobbikkal szopassa a maszopot. Ugyanis a fidesz győzelem biztos volt, de az hatalmas durranás lett volna, ha a Jobbikkal harmadik helyre szorítják a maszopot.

Amikor a Miép kiesett a parlamentből volt nekik 4,4%, mondjuk odament 5% volt szoci, átszavazott 5-6% fidesznyik, és már meg is van a 15%.
Ez a 15% kb. 1/3, 1/3, 1/3 részekben származott innen-onnan. Majd biztosan lesznek kutatások, és akkor meglátjuk, h azok mit mondanak.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.10. 09:54:53

A Jobbik 15%-a irreális. Ha élesedik a helyzet, és nagyobb lesz a részvétel, örülhetnek majd a 10%-nak is. Csak egy a lényeg, az o.gy-n már az mdf tetűpárt se jusson be, pls

zoli29 2009.06.10. 09:58:51

@tevevanegypupu:

Egyetértek, hogy az SZDSZ (is) felelős a cigányprobléma elmélyüléséért, de ez az én szememben még nem legitimálja a Jobbik szélsőséges válaszait.

Sem a probléma szőnyeg alá söprésével, sem a cigányellenes érzelmek szításával nem értek egyet, sőt mindkettő kimondottan káros.

borsikm 2009.06.10. 09:59:15

Van egyébként bárkinek is közvéleménykutatási adata a másodlagos pártpreferenciákról, ami alapján igazolható az a szerintem több mint 70%-ban legendának tekinthető megállapítás, hogy a jobbik-szavazók jelentős része szoci?

Mert a választási térkép alapján ugyanazzal a logikával, hogy az mszp-s területeken volt erős a jobbik, azt is teljesen jogszerűen kijelenthetnénk, hogy a jobbik-szavazók jelentős része cigány.

Továbbá, ha összevetjük a fideszes és a jobbikos eredményeket megyénként mutató térképeket, a napnál is világosabban látszik, hogy a jobbik népszerűségének emelkedése a fideszének a kárára történt, a két térkép egymás komplementere.

Sokkal logikusabbnak tűnik számomra -ugyanakkor konkrét kutatási adatok híján nem jelenteném ki ezt biztosan- hogy éppen azért tudott a volt szoci területeken több jobboldali szavazót gyűjteni a jobbik, mert ezek a területek egyben erősen "cigányfertőzöttek" is.

budai zöld 2009.06.10. 09:59:22

@rajcsányi.gellért (ergé)
Tökre boccs! Amikor megláttam az idézett vesztesdoktrínát, egyböl átugrottam a bekezdést, idegileg. Szóval helyesbítek.
Amúgy az, hogy hánypártrendszer lesz, leginkább a bizonytalanok mindenkori hangulatán múlik, tehát ahhoz is rengeteg munka kell még, hogy a Fidesz nagy párt legyen 2010-ben is. Ezért is rebesgeti az index, stb. hogy vajon a fidesz beveti-e a Kövér/Mikola álompárt.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.10. 10:00:18

@Zoli28: "zavaros cigányellenes eszméihez"

Mi aban a zavaros...miért játszuk az eszünket, mintha nem lenne probléma?

Nem veszitek észre, hogy minél jobban tagadjátok a cigányproblémát, annál jobban duzzasztjátok a Jobbik tábort? minél jobban lefekszünk a Románoknak, Szlovákoknak, Szerbeknek, Eu-nak, annál jobban duzzasztjátok a tábort? minél inkább rasszistáztok, annál jobban duzzasztjátok a tábort? Minél inkább pacsiznak a fideszesek a maszoposokkal a háttérben, annál inkább duzzasztjátok a tábort?

Szar dumák ez a szoci szavazóbázis, meg minden. Közel félmillió ember mondta azt, hogy elég! Nem a Fidesz szavazók, hanem a Jobbikosok mondták azt, hogy ELÉG!

Mindegy, ha zsidózik, de borítsa ki a szart, vonja felelősségre a sok ingyenélőt, buktassa le a haveri kutyákat!!! Ezt a fidesz nem fogja megtenni.

Cypriánus 2009.06.10. 10:01:16

meg szeretném dícsérni a kommentelőket: szerintem érdekes és tartalmas a vita.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.06.10. 10:02:32

jól hangzik hogy a jobbikra leadott voks nem vész el, de mivel ungárische polgárok rendre szeretnek protest szavazatokat adni, félő a jobbik részéről hogy a parlamenti választásokra ez a támogatottság elvész és átalakul újra , az hogy mivé arra gondolni sem merek.

excopp 2009.06.10. 10:02:39

@caralho voador:
- például azért jó a csendőrség, mert már egy szemetelésért is eltörné vki-nek a karját - ezek szerint ma nálunk a legnagyobb probléma a köztisztaság (ezért kár a csendőrségért...)

- cigánybűnözés kérdésköréhez
- Van-e cigánybűnözés? pont úgy, ahogy magyar vagy sváb
- vannak-e bűnöző cigányok? hogyne lennének
- számon tartják-e ma őket? nem, törvénynél fogva tilos (ezért nettó ostobaság a törvényre felesküdött miskolci kapitány nyilatkozata)
- kellene- e bűnügyi nyilvántartás nemzetiség szerint? Igen, mondják sokan (de akkor 1. mindenki nemzetiségét nyilván kell tartani; 2. el kéne dönteni, ki dönti el valakiről a nemzetiséget, vö etnobiznisz) - vagyis erről lehetne vitázni
kéne- e erről beszélni? igen
- felrúgja ez a téma a politkiai korrektséget? igen, de ha nem is, a szélét mindenképpen megrezegteti
- lehet-e megoldás fesztelen közbeszéd nélkül? bajosan
- vagyis kell a közbeszéd, de az érzékenységre oda kell figyelni, (bennünket is bántott a világútelvél bevezetésekor a Mariahilferes kiírás: magyar ne lopj)!
- a vita (fentebb) tetszik és KELL

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.10. 10:02:54

@Zoli28: @medve2: ha így is van, nem változtat a tényen, hogy rajtuk kívül gyak. mindenki leszarta a falun vidéken élő emberek tömegeit. 89-től bizonyosan. ez senkit nem zavart mostanáig.
kíváncsi vagyok, a nácizáson, meg magyar ku-klux-klan emlegetésen kívül lesz-e valaki, aki szóba áll a falusi lakossággal.
egy szadesz góré legalább kimondta: a falu túlhaladott (értsd létforma, ember) nincs szükség rá. a többiek még ideáig sem jutottak el, elég volt lózungokat emlegetni a kampányok során. most helyzet van/lesz.
persze megoldás lehet a magyar vidék endlösungja is. fővárosból végrehajtva. folyamatban.

AgentUngur 2009.06.10. 10:03:09

@askeladden: Pontosan: a többé-kevésbé korrekt etnikai határ különbözteti meg az osztrák, szlovén és horvát relációt a többitől. (bár Lendva és Dél-Baranya kérdésében volt némi zavar az erőben, mert ott nem etnikai alapon jártak el, de ezt ma már okosabb nem feszegetni, ha nem akarjuk, hogy az Illyés féle "gyűlölet gyűrűje" bezáródjon.)

A lógóm egyébként nem véletlenül egy áthúzott 93-mintájú Magyarország. Ez ugyanis nem Magyarország, és nyomorult dolog a nemzet jelképeként használni. De a 282 v 325 mintájú sem az.

Nincsen olyan területi jelképünk, amit tiszta szívvel fel lehet vállani. Magyarország, és a magyar nemzet úgy tart Kárpátoktól le az al-Dunáig, Soprontól-Sepsziszengyörgyig, hogy a piros-fehér-zöldbe gyakran belevegyül más is. Nem igazán látom, hogy ezt a Jobbik vagy a 64vm felfogná. A kocsira kiragasztott 325-ös mintájú Magyarország kb. dacunk jelzésének jó. Egyébként meg full provokáció minden körölöttünk élő nemzetnek. Mindenkinek.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.10. 10:03:29

@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:

úgy legalábbis mindenképp irreális, ha nem száműzik a lényegében saját köreiken belül lényegében hobbinak tekintett zsidózást meg cigányozást

a cigánybűnözés egy nem feltétlenül elvetendő fogalom, de csak nagyon pontosan körülhatároltan van értelme használni - viszont sajnos ez az, ami nehezen megy a szavazóbázisnak s így újra meg újra előbuknak a nyilvánosság előtt nem vállaható hangok

tevevanegypupu 2009.06.10. 10:04:10

@Zoli28:
eloszor meg kell keresni a problemat es aztan oszinten, kepmutatas nelkul beszelni rola. Semmikeppen nem lenne jo, ha ezt egyedul a Jobbik tenne meg felszitva azt a (szerintem sokszor jogos) indulatot ami evek ota ott van a parazs alatt.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.06.10. 10:06:04

Akkor a Jobbikról:
1. Valós problémákról beszélnek? De még hogy. Szalonképtelenül teszik ezt? Naná, de ha ez nem tetszik, akkor nem nyökögni kell, hanem fel kell számolni vagy legalább enyhíteni kell a magyar vidéket sújtó bűnözést, szegénységet és reményvesztettséget.
2. Öt-hat százaléknyi elszánt, a párthoz kulturálisan is kötődő szavazóval könnyű viccelni, de tízet-tizenhármat már egyben is kell tartani (a Fidesznek ez az egyensúlypolitika köti le majd' minden erejét). Előbb-utóbb kiderül, hogy a megszerzett tömeg fele nem visel nemzeti színű alsógatyát és kurvára nem érdekli a ZSIDÓÓÓÓK téma, ellenben amikor nem a Jobbikra szavaz, szereti a kereskedelmi adókat és a teszkóba megy vásárolni. Van egy másik út is, ezt a valaha 20% fölötti SZDSZ már bejárta.
3. A sajtóban és a neten dúló hiszti túldimenzionált, és a hisztizők csalatkozni fognak a várakozásaikban. Balról és szélsőjobbról is sokan összetévesztik a vágyálmaikat a tényekkel, amikor a Fidesz győzelmét próbálják eltussolni vagy kisebbíteni. Ez egy magas eredmény. A résztvevők számán rugózni értelmetlen, az OGY-választásokon mindegyik párt lényegesen nagyobb figyelmet fordít majd a szavazók mobilizációjára, továbbá nem csak listák lesznek, hanem körzetek is, ott pedig az ország valószínűleg narancssárga lesz, kisebb zöld és vörös foltokkal.
4. Ugyanúgy üres légvár az a fideszes ábránd, hogy a Jobbik nem számít. Bocs, fiúk-lányok, tehettek úgy, mintha nem létezne, meg latolgathatjátok a mögötte álló ruszki/bolsevik ármányt (a jobbikos retorikát nézve némi joggal), de ez a tényeken nem változtat. Dolgozni kell.
5. A legnagyobb meglepetés az lesz, hogy a Jobbik megjelenése mennyit fog változtatni a világ folyásán. Az én tippem: nem valami sokat. Majd két év múlva visszatérünk rá, hogy igazam volt-e.

budai zöld 2009.06.10. 10:08:22

@zoli28
Pontosítok: nem arra céloztam, hogy aki nem ért egyet a Jobbikkal, az a Új Péter kesztyü- söt, ujjbábja. Hanem arra, hogy ez a nagy jobbikonproblémázás álprobléma, mellékvágány, mert a Jobbik van, és kész. És már egy ideje van, csak valamiért a közvéleménykutatásokból nem látszott. Legelsösorban azt tartom fontosnak, hogy a konzervatív oldan (és a Fidesz) nehogy azt gondolja legsürgösebb stratégiai kérdésének, hogy a jobbikhoz képest újrapozicionálja.

zoli29 2009.06.10. 10:11:05

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Vazze, miért nem lehet megérteni, hogy attól, hogy valaki nem rajong a Jobbikért, még nem jelenti azt, hogy tagadja a cigányproblémát??
A cigányprobléma létezik, minél hamarabb választ kell rá találni, de én - a választók többségével együtt - a Jobbik válaszait elutasítom.

Viktus 2009.06.10. 10:11:25

Munk Vera után most Miklós Gábor írt egy remek Index főcikket, "A Hétesen a purdék is a gárdáról álmodnak" címmel.

A vasárnapi választási eredmény után az ember azt gondolta volna, hogy helyszíni riport keretében azt nyomozzák ki, hogy miért kapott a Jobbik Borsodban (42 011, 22,88%) és Miskolcon (10 445, 20,86%) ilyen sok szavazatot, hogy tudták az MSZP-t is megverni? Miért szavazott ennyi ember a Jobbikra? Mitől fél a többségi társadalom, az a több tízezer ember, aki a Jobbikra szavazott.

De nem, az Index hozta a régi formáját ... ők a "rettegő" 400 roma bemutatását választották.

vastagbor.blog.hu/2009/06/10/egy_remek_objektiv_riport_hetesrol_grat_az_indexnek

AgentUngur 2009.06.10. 10:12:34

@budai zöld: Lehet, hogy a szavazmaximalizálás céljából tudják, mit tesznek, bár ezt is kétlem. Egyébként viszont -és ezt személyes benyomások alapján mondon - kurvára nem értik a világot. Rendkívül sok kárt fognak okozni a nemzetnek, attól tartok

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.06.10. 10:14:56

@borsikm:

"Továbbá, ha összevetjük a fideszes és a jobbikos eredményeket megyénként mutató térképeket, a napnál is világosabban látszik, hogy a jobbik népszerűségének emelkedése a fideszének a kárára történt, a két térkép egymás komplementere."

Sületlenség.

A fikusz azokon a részeken mindig is halványabb volt az országos átlagához képest.A maszop meg erősebb. Most a fikusz maradt halványabb, ám a maszop is halványabban muzsikált, mint másutt. A jobbik meg messze fölülmúlta az országos szintjét. Akkor honnan is mentek hova a szavazók? (Már amennyire persze ebben a nemszavazó/rejtőzködő tengerben ilyesmi egyáltalán detektálható...)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.10. 10:15:04

sajnálatos, hogy a jobbikból csak a cigányozás/zsidózás jön át mindenkinek, noha gyak. kimondva alig-alig hangzik ilyen el. persze mindenki ezt érti bele. vagy mert ezt sulykolják, vagy mert ő maga úgy gondolja, hogy ez a probléma.

nem. a probléma a magántulajdon védelmével, közbiztonsággal, a hazai mezőgazdasággal és az ebből megélő emberek gazdasági anyagi gondjaival, a mindennapi megélhetéssel, az 5 faluból csak egyben marad meg az iskola, posta stb. -vel van.
itt van a mokka video, tessék meghallgatni elsőkézből. nem a c+zs a fő csapásirány. persze lehet mondani, hogy neki nem hiszünk, meg mást mond és mást gondol, de nekem ilyenkor népszavás újságíró vagy lipótvárosi kapmányember jut inkább eszembe.

89ben, 2004-ben, a kampányokban nem azt ígérték ami 20 éve folyamatban van. sőt, tagadták. mindenki. minden politikus mindenkit átbaszott. kivéve a haverokat. a jobbik még nem sáros és a valós problémákra válaszokat ígér. csoda ha rájuk szavaznak? az a csoda, hogy nem.

kamasuka 2009.06.10. 10:16:10

Persze, persze, de azért vegyétek már észre, ha nem bassza szét pont aznap délután a vihar az egész országot, és baromi szép idő van egész nap, akkor itt nem feltétlenül ezek az eredmények születnek. A jobboldalra megfigyeltük, hogy elmennek szavazni. Különösen a Jobbikra. De nagyon alacsony volt a részvétel. OGYn ez dupla ennyi szokott lenni.

Gondoljatok bele, hogy egy LMPHP összefogás 2.6%ot szerzett alig kampányolva, zéró médiafelülettel, és mindezt kb. három (?) - talán még ennyi se - hónap alatti szervezéssel! Bár a Jobbik sem szerepelt sokat a médiában (úgy, ahogy kell), de ha nincs az SZDSZ kampány féle hírverés, a Fideszes agytrösztök uszítása a Jobbik ellen, Morvai, mint húzónév, akkor nem lett volna max. éppen csak küszöb. Egy buta, totál korrupt rIbolyapárt BOKROS nevével!!! 5.3%ot szerzett, és éppen bekerült.

excopp 2009.06.10. 10:16:24

@elGabor:
nem is válasz, inkább számolgatás (ami kapcsolódhat a gondolatmenetedhez)
- vmelyik fórumon olvastam, hogy 60 % feletti részvételnél a Jobbik sehol sem lett volna
- azér most kaptak 427ezer szavazatot
- kerekítve, vmivel több mint 8millió választásra jogosult van
- ha mindenki elment volna szavazni (erre még sosem volt példa, hiszen a rekord a 2002-es kokárdás II.forduló volt, vmivel több mint hetven százalékkal), akkor az 5 %-os küszöbhöz pontosan 400ezer szavazat kellett volna, ami BŐVEN megvolt
- tudom (vagy inkább érzem), hogy protestszavazatok, meg "mocsár"-tíípusú szavazók, de azért elgondolkodtató ez a szavazati arány
- a valós politikai súlya persze nem ismeretes, hiszen a Jobbiknak ez volt az első, országos, igazán reprezentatív alapú szereplése, hatalom közelében pedig nem járt...

budai zöld 2009.06.10. 10:19:17

@Viktus
Hát ja. Ózdon pl. a Jobbik nyert. Vajon miért? Mert ez egy ilyen hagyományosan konzervatív körzet?

zoli29 2009.06.10. 10:20:58

@vero:

A cigányozás/zsidózás igenis elhangzik, és ha elhangzik, akkor nem részletkérdés, különösen, ha azt egy 15%-ot elért párt teszi.

Viktus 2009.06.10. 10:21:03

A reakció kezd SZDSZ vezérkari magasságokban szárnyalni olyan élesen átlátják a helyzetet, mint a szadik a pofonka előtt :D:D:D:D:D

Viktus 2009.06.10. 10:24:27

@budai zöld:

A kedves alapvetően békés etnikum miatt ... kicsit talán Ózdra a reakcio vezérkar elmenne éldegélni pár hétre más oldalról szemlélnék a leányzóka fekvését ... ezzel a mentalitással amit folytatnak meg tanácsolnak a Fidesznek max. annyit érnének el, hogy Kelet-Magyarországról szépen eltünne a Fidesz is idővel ... -

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.10. 10:28:48

@Zoli28: csak a többit nem hallod meg. kinek mi fontos.

budai zöld 2009.06.10. 10:30:00

@Viktus
Abban asszem nem értünk egyet, hogy a Reakció vagy a Fidesz politikai irányvolnalával Ózdhoz igazodjon.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.10. 10:31:09

@excopp: emlékezzünk csak, a fidesz hogy kezdte 90ben.
persze akkor még nem volt fidesz mpp :o))

Viktus 2009.06.10. 10:33:32

"Kapát meg ásót nem készítenek, nem fognak kézbe, nem csinálnak maguknak veteményest, nem művelik a földet, de baszott nagy kardot azt készítenek."

:D

lehet a borsodi, hevesi, nógrádi, szabolcsi falvakban nem is cigányok laknak, hanem japán szamuráj közösségek? :P

zoli29 2009.06.10. 10:34:12

@vero:

Dehogynem, hallok én mindent; csak onnantól kezdve, hogy a pártvezetők cigánytenyészetről, metélt farkincákról meg Magyarország Palesztin sorsa jutásáról beszélnek, sajnos képtelen vagyok ezektől elvonatkoztatni.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.10. 10:36:59

@budai zöld:

jaj te kis elitista

azokba szerinted kár ugye az ilyen mérséketebb-műveltebb stílus

azok maradjanak csak vidékik tuskóknak, nehogy a te budai zöldedbe kopogtassanak, azután hogy kicsit kíművelik magukat a saját környerzetükből

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.10. 10:37:00

Szerintem, mivel a fő cél a posztkomcsik és kapcsolt részeik végleges és tökéletes eltakarítása, taktikai okokból sem kéne a Fidesznek széljobbra nyitni. Akkor van baj, ha Jobbik túlfejlődik, és a Fidesz nélkülük nem tud majd kormányt alakítani, az sakk-matt lesz. Tehát fel kell venni a cigánytémát is, nincs mese. A volt mszps, most jobbikos szavazó meg sosem szavaz a Fideszre, az orbángyűlölet összeköt. Remélem olvassák a blogot a Fidesznél :)

Viktus 2009.06.10. 10:38:58

@budai zöld:

Ez jogos csak a születési adatok alapján hamarost a fél országból egy "nagy Ózd" lesz, akkor pedig már késő cselekedni. A témakörben meg a Fidesz is erőteljesen sunnyog max. zárt körben vetnek fel javaslatokat pl. a rendteremtésre a három csapás egy nagy lóf*sz. A Farkas Flóriánnal való villogás meg nem helyettesíti a szükséges szociálpolitikai-társadalmi-pedagógiai programok szükségességét.

Téglagyári Megálló 2009.06.10. 10:41:22

@Őrnagy Őrnagy:

Mint afféle klerikális reakciós, kíváncsi volnék, a Jobbikosok megfordulnak-e a templomok környékén - amikor nincs zászlólengetés.

borsikm 2009.06.10. 10:43:30

@Dr. Zerge:

Éppen az a baj, hogy csak találgatni tudunk. A te logikád alapján a jobbiknak kiemelkedően kellet volna szerepelni a három keleti megyén kívül Komárom-Esztergomban, Baranyában, illetve Budapesten is, ám ez elmaradt.

Az általam legutoljára látott másodlagos pártpreferencia-adatok azt mutatták, hogy a maszoposok a legritkább esetben adnák le jobbra a szavazatukat. Ha ehhez hozzávesszük, hogy két éve mással sem riogatják őket, csak gárdával, meg magyarok nyilaival, igen könnyelmű és zagyva megállapításnak hathat, hogy most hirtelen rácuppantak a jobbikra.

Nagyon fontos lenne (elsősorban a Fidesznek) ezt a kérdést jobban megvizsgálnia, mert konkrét ismeretek nélkül nem lehet helyes stratégiát kidolgozni.

Cypriánus 2009.06.10. 10:47:21

nyilvána Jobbikban vannak templombajárók bőven (sajnos) de afő bővüléseük a szekuláris kárárista rétegek felé ment végbe, úgy tűnik. Lehet hogy tényleg leadnak a HTM témából és az abortuszból ( pedig abban igazuk van) és maradnak a cigányok (háromnegyedrészt igazuk van, egynegyedrészt elég gáz amit mondanak) és a szociális követelésekben és palesztinozásban.
amúgy szívcsakrás -magyar Jézusos gnosztikus és újpogány idiótákat is már mind begyűjtötték, szóval vallásilag sokszínűek lettek...

zoli29 2009.06.10. 10:49:32

@borsikm:

Az eddigi közvéleménykutatásokból egyértelmű, hogy nagyon sokan tagadták a Jobbik-iránti szimpátiájukat, úgyhogy ezek akár ex-maszoposok is lehettek.
Persze az is egyértelmű, hogy a Fidesztől is lecsippentettek egy tekintélyesebb szavazótábort, kérdés, hogy lesz ez az OGY-választáson.

medve2 2009.06.10. 10:53:34

@borsikm: Nem lehet jól szerepelni Ózdon és Kazincbarcikán nem az mszp kárára. És vigyázz a kutatásokkal, mert ha van rejtőzködő Jobbikos, az nem a volt MIÉP-es lesz, nem a szubkultúra tagjai, hanem a volt szoci.

taxpayer 2009.06.10. 10:55:12

Hétfőn hallottam egy jó kis beszólást egy vér maszopos "drágabolgárúr"-nak betelefonálótól, miszerint rövidesen eljön az idő, hogy muszájlesznek az emeszpések is a Fideszre szavazni, nehogy a Jobbik miatt elbujdokolni legyenek kénytelenek. (Meghogy már a 168órát is életveszélyes lesz nyilvánosan, bkvn olvasni.)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.10. 10:56:45

@Zoli28: a szart nem lehet villával enni. merthogy az van a tányéron.

2009.06.10. 10:57:14

A Jobbik már évek óta helyezkedik a Fidesszel szemben is, érdekes, hogy a fideszes stratégák csak most gondolnak erre?

Az is érdekes lesz, hogy mit kezd majd a Fidesz a gyenge MSZP-vel és széteső SZDSZ-szel járó új helyzettel. Mi lesz az új összetartó erő? Az most nem lesz jó, mint a miniszterelnök váltásnál, ha szövegszerkesztővel lecserélik a személyneveket a szövegeikben.

budai zöld 2009.06.10. 10:58:26

@Az Olei Hagardom terroristái
hu.wikipedia.org/wiki/Budai_z%C3%B6ld

@Viktus
Egyetértek. A kormányrakerüléshez és a sikeres kormányzáshoz a Fidesznek is el kell kezdenie nyiltan beszélni a problémákról és a megoldásokról (mert eddig nem tették). De ettöl még azt gondolom, hogy ha megpróbálnak jobbra menni, hogy leradírozzák a Jobbikot, akkor mehetnek 2010-ben ellenzékbe. Jobbik van, és kész, éppen azért, mert olyan problémákról beszél nyíltan, amikröl más nem.

Cypriánus 2009.06.10. 10:58:51

télleg sok MSZP-ést elvittek, saját magam is halottam, de HEVES megyében, alegvérvörösebb, legkádáristább földön is 20%-ot kaptak, miközben előretört afidesz is-tehát egyértelműen mszp-sek irányába menta bővülés, ami figyelembe véve e helyi mérsékelten elviselhető cigány közösségek érdekes normarendszerét é szokásait nem is csoda.

a FIDESZ nem szállhat be a komondott cigányozásba, de KŐKEMÉNYEN RENDPÁRTINAK kell lennie. ...és nem csak választások idején, hanem tényleg.

Korbács és mézesmadzag: gépfegyveres mezőőrök éjjelátóval mindenhol + cigány edukációs programok.
Nemzeti Gárda, amerikai mintára, persze semmi köze a "magyar gárdához"
CIGÁNY RENDŐRÖK TOBORZÁSA nagyobb számban! (van ilyen, egy betegem volt egy cigány rendőr , és nagyon lekesen állt a munkájához). a rendőrképzés reformja, fizetés jelentős emelése.
a segély kőkeményen munkához kötése (ez már elindulóban van, amúgy), a szülők kezébe adott szocpol, családi pótlék totális eltörlése, helyette a gyerek kap enni és ruhát az oktatási intézményekben.
Családi adórendszer!!!!!!!!!!!!!!!

zoli29 2009.06.10. 11:03:24

@vero:

Egészen pontosan mire gondolsz?

bz249 2009.06.10. 11:06:59

@Őrnagy Őrnagy: erre azért kicsi az esély, ha a Fidesz megszerzi a szavazatok 45-50% a jobbszélre és a balra megosztott szavazatok miatt gyakorlatilag az 1994-es helyzet jön létre, akkor meg gyufa bácsi az első fordulós 32%-kal és a második fordulós 45%-kal egészen simán többséget szerzett.

Most meg a Fidesz ehhez képest többet kapna a megyei listán és a kevesebb kispárt miatt az országos lista is rövidebb lenne. Szóval a Fidesznek minden esélye megvan az abszolút többségre. A kétharmad nehéz ügy az vagy meglesz vagy nem... viszont a Jobbikkal pár kérdésben szerintem együtt lehet működni (pl. mentelmi dolgok).

Egyébként a jelenlegi adatok alapján:

Fidesz 1630e
Jobbik 427e
Egyéb bal: 830e

Ha kétszer ekkora lesz a részvétel, akkor a Fidesznek, 1140e új szavazó kell, hogy kétszázezerrel a teljes baloldal előtt legyen (vagyis a győzteshez húzás, meg egyéb picológiai faktorokkal simacsiga győzelem)

Egy reálisabb forgatókönyv esetén, amikor a részvétel 65%, az ibolyisták egyhatodának mégiscsak a Fidesz a másodlagos preferenciája, a Jobbik meg felküzdi magát 600.000-re, akkor meg 700.000 új szavazót kell szereznie a Fidesznek. Ez azért egyáltalán nem lehetetlen.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.10. 11:08:31

@Cypriánus: akkor a jobbiknak már tényleg csak a multik is adózzanak és a magyar termőföldet ne adják külföldi kezébe, munkáért bért, ne alamizsnát, a külföldiek tartsák be a magyar törvényeket Mo.on, a határon kívül rekedt magyarok érdekvédelmének hathatós segítése stb. marad :o))

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.06.10. 11:08:46

@borsikm: Nem csak politikai marketing van a világon. Egy szavazó bőven kiléphet a médiaprogramozásból, ha úgy érzi, hülyére veszik, és ezt egy ideje nagyon sokan érzik. Ráadásul úgy látom, a vidéki szocialisták többsége sokkal kevésbé ideologikus, mint a párthoz érzelmileg is kötődő városi keménymag, és ezért kisebb törés számukra átszavazni a Jobbikra. Általában a vidéki szavazókat sokkal nehezebb meghülyíteni, mint azt egyes városiak maguknak elképzelik - legalábbis saját tapasztalataim alapján így látom.

borsikm 2009.06.10. 11:09:14

@Zoli28: Lehettek akár ex-maszoposok is, ám ez csak feltételezés, és merész és elhamarkodott lenne ezt tényként kezelni, mint ahogy medve2 teszi

Itt egy adalék: www.nepszamlalas.hu/hun/kotetek/04/kartogram.html

Ez részben alátámasztja azt, amit mondtam, azaz a jobbik jó szereplése inkább a cigányság arányához köthető, kisebb részben cáfolja is, hiszen pl baranyában nem szerepeltek jól.

Én el tudom képzelni, hogy tényleg akadnak volt szocik a jobbik új szavazói között, ám bemondásra ezt nem hiszem el, és nagyon nagy hibát követ el mondjuk a fidesz, ha ezt csak úgy elhiszi, netán ezt terjeszti.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.10. 11:09:38

@Zoli28: na ehhez (is) kellene elvonatkoztatni :o))

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 11:11:34

@Cypriánus:

Tudod, nem volt az egy fél éve sem, hogy amikor elkövettem egy kommenetet a konzervatoriumon, hogyis: "ha nekünk snassz Ady, Bartók és Illyés, akkor majd hallgathatjuk a bakancsok dübögését", nyomban jött az emil Gabrilotól, hogy én meg miket beszélek és megélhettem életem egyetlen kommenttörlését:-) Nohát:-)

Azt kellene felfogni, hogy ami Magyaro.-on történik, az nem az elvek harca, hanem a teljesítmények harca. Nekem például piszkosul nem jönnek be ezek a turulbutikos Csanádok és Elődök, de eszembe nem jutna amiatt a szavazókat mocskolni, mert rájuk szavaztak. Az emberek többsége igen gyakorlatias, és amikor a létét látja közvetlen veszélyben, akkor főként.

A szavazók egy igen tekintélyes része (mivel az általuk eddig támogatott pártok sz*rtak rá) bepróbált most valami mást: azt tette, ami a dolga, legjobb tudása szerint választott. Meglehet, rosszul, ha nyilvánvalóvá válik számáta, korrigálni fog (mint ahogyan tette msot is).

Nagyon jó volna, ha ebből mostmár mindenki levonná a tanulságot és nem azt tenné, amit a kommentelők többsége itt is, hogy fölényeskedik, fintorog, észt oszt, hanem érdemi megoldásokon törné a fejét (ha politikus, akkor pláne: ezért fizetjük).

A keresztényszociális gondolatról:
Nyilván nem nekem kell elmagyaráznom meked, mi a különbség a szociális gondolat és a szociálizmus között:-)

Nem az a kérdés, hogy nekem vagy neked mi a szimpatikusabb eszme, hanem az, hogy Magyaro. számára mi az adekvát program.

Ha én Fidesz-mufti volnék, én nagyon rákattannék erre a keresztényszociális vonalra: ugyanis ott garantáltan van teljesítmény és ebben az összeroncsolt társadalomban a közember számára is értelmezhető és értékelhető teljesítmény nélkül a Fidesz felkészülhet még néhány csalódásra.

(Persze le lehet mondani a társadalom alsó harmadáról, de akkor le lehet mondani a kétharmados parlamenti többségről is.)

Ebben a keresztényszociális történetben éppen az a zseniális (többek között), hogy úgy tud az elit pozitív mintaként megjelenni a tömegek előtt, hogy azt a tömeg érteni és (ad absurdum) követni tudja.

(Mibe, hogy többen tudnának azonosulni egy kampány során az emberek Böjthe Csaba cselekvő szeretetével, mint Szíjjártó cimbi buta cinizmusával vagy Pokorni koma sápadt gőgjével?!)

No, de nem ragozom tovább:-) Szerintem érted.

ü
bbjnick

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.06.10. 11:12:13

Vagyis: lehet riogatni a Gárdával meg a Magyarok Nyilaival, de ez sokkal jobban érdekli az üzenetek készítőit, mint a megcélzott közönséget. Ugyanez a Jobbik üzeneteire is így áll majd.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.10. 11:23:18

@bbjnick:

öröm, hogy így gondolkodsz, de sajnos nem működik a dolog. cipriánusnak teljesn igaza van mikor felteszi a kérdést, hogy a kapartatós 85% mellett lehet e kerszocról ábrándozni. és igen igazad van, az a legszebb útja egy társadalomnak. de nálunk keresztényibb és kulturáltabb országokban sem működik. és hidd el hogy a világban megjelenő jót, mondjuk böjthe atyát 10-ből 8-an jobban gyűlölik, mint mondjuk pokornit. az ország felét lehetett a jobbik oldal ellen uszítani, mert értékekről, magyarságról, családról, hitről beszéltek, még ha sokszor farizeuskodva is. magyarország nagy része az eszetlen és szívtelen gyűlölet rabságában él. istene a szerzés, a birtoklás, a másik legyőzése a legkisebb csatában is, nézzed meg az emberek sorálási szokásait, kicsiség, de mindent elmond. na! a lényeg. magyarországon, mária országában, jelenleg a gonosz az úr.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.10. 11:24:21

Most csak röviden:

Sztem_elvben_nem rossz, amit mondtok, csak végtelenül naivak vagytok. Amit leírtatok, az rendben van (kivéve persze Lola butaságait a "jópofaságról", etc.), csak az a baj, hogy nem így lesz, mert a realitások mást diktálnak. Wishful thinking ezerrel, már valaki írta.
És innentől nektek kell majd "igazodni", meg magyarázkodni, ami majd gáz lesz. Abban nem reménykedem, hogy ezeket a véleményeket akkor is fenntartjátok majd, ha a fidesz a ti "javaslataitoknak" pont az ellenkezőjét csinálja.

Na nem baj, majd talán Olibá holnap mond valami okosat is.

antiokheiai 2009.06.10. 11:27:21

@tevevanegypupu:
Szerintem nincs Magyarországon különös probléma a cigánysággal, legalábbis összehasonlítva a szlovákiai helyzettel(megj. Szlovákiában: 100 emberből 6,6 cigány, Mo-on: 100-ból 5; + a termékenységi mutatójuk[TFR] kb 0,6-tal magyasabb is északi szomszédunknál.) Az egyetlen különbség az, hogy a fel lettek használva a szadesz és a kommerek által az elmúlt években. Szépen felhergelték őket és álmegoldásokkal bombázták őket, kivonva a felelősség és sok változás szükségének fontossága alól.

A szociális rendszerben pedig szerintem nagy változások kellenének. A jövő stabilitása és a növekedés ellen való az, hogy alanyi jogon jár gyermektámogatás (a támogatásnak talán nem kéne megélhetést nyújtani alapvetően, mert akkor elveszti értelmét és teljesen más motivációra fog épülni). A szegénységre és munkanélküliségre szerintem a biztos megélhetés a megoldás. Az kinek élete már normális vágányon fut, támogatni kell a gyermekvállalásban, így talán a megszületett gyermekek nagyobb valószínűséggel normális körülmények között és normális mintát tanulva nőnek fel. Persze talán több gyerek is születne így...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.06.10. 11:29:15

@bbjnick: A keresztényszocializmus tartalmával és intézkedéseivel lehet nálunk mit kezdeni (nem volt véletlen a nagy barátság Stoiberrel néhány éve), de nem ezen a néven és nem a vallásos külsőségekkel. Az aktívan hívők ehhez nagyon kevesen vannak, a vallásos retorikát elutasítók pedig nagyon sokan. Nem Lengyelországban élünk, és ezt 2006 alaposan bebizonyította.

Tehetetlen Dodó 2009.06.10. 11:31:45

@Cypriánus: Ez a lényeg: a Fidseznek rendpártinak kell lennie!
Vona ezt úgy fogalmazta, hogy az emberek 2/3 része jobbikos, csak még nem tud róla...
Ez a Jobbik feltörésének titka: ki merte mondani, hogy az emberek rendet, biztonságot szeretnének. Nem véletlen, hogy ott a legerősebbek, ahol megélhetési hordák fosztogatják az állam által magára hagyott, kétségbeesett lakosságot.
És ez jelzés a Fidesznek: nem lehet ezeket a problémákat elsunnyogni, ha nem akar további teret veszíteni, cselekedni kell, ahogy írod, törvényesen, keményen, a rendet óhajtó többség érdekében.
Ha valakinek meg nem tetszik a "rendpárti" kifejezés, gondoljon arra: ahol nincs rend, ott anarchia van.
Mint most, szegény hazánkban.

zoli29 2009.06.10. 11:32:39

@vero:

Csak nem akartam helyetted értelmezni a képes beszédedet, de akkor leírom, én mit vettem ki a szavaidból: Szerinted helyes, ha a Jobbik így fogalmaz, vagyis egyetértesz a cigánytenyészettel, a metélt farkincázással meg a palesztinázással.

Ha így van, akkor nem értünk egyet.

wolframkarbid 2009.06.10. 11:34:57

Már legalább egy éve olvasom a reakció blogot, de most érte el az ingerküszöbömet a dolog annyira, hogy én is reggeljek, hogy kommentálhassak.

Itt a posztok 85%-ban egyet tudok érteni a szerzővel és az általa megformál véleményel, de sajnos egyre több itt is a kommersz médiából ismert "megmondó" jellegű poszt.

Ez is egy ilyen:
"jobbikosok kommancsok és dilettánsok mer úgy van és ez az egy igazság"

Basszameg kb. mintha a heti hetest olvasnám. Én sajnálnám, hogy ha ez a blog lesüllyedne egy fideszes "megmondó blog" szintjére.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.10. 11:35:18

@vero:

tudod, aban nem vagyok biztos, hogy a jobiknak vanak e valóságos válaszai a vidék gondjaira. egyelőre csak a lózungok szintjét láthatjuk. de ezzel együtt a jobbik legalább beszél olyan dolgokról, egyszerűen, szabatosan, a nép számára is érthetően, valódi ellenségeket megjelölve, ami dolgokról magát kultúrlénynek/pártnak gondolók nem beszélhetnek, most ezek a dolgok, oda lesznek nyersen baszva az asztalra, aztán, ha már ott vannak, lehet kifinomultabban beszélni róluk.

persze majd még lehet integrációs ksérleteket folytatni, malac jvaslata alapján, hogy kapjanaka cigányok földet, eszközt és termeljenek... na ersze, ezt már eljátszották a társadalommérnökök. volt lakásosztogatás, pakettával fűtés, stb. ez nem megy. a cigánykérdés 10%ban szociális probléma, és ilyen megoldásokal kezelendő, a 90% pedig isztán kriminalisztikai kérdés és a megoldás a büntetőjögban van. ami eldöntendő, az az, hogy elegendő e a börtönök építése és egy háromcsapás törvény, vagy apartheid kell.

a nemkívánatos nemzetelemek számára nem kívánatossá kell enni az országot. vándornépek, s tovább állnak... :)

surcouf 2009.06.10. 11:35:26

általánosabb szempontokat kő itten kikalapálni

ha jól működő demokráciát (valós közérdek képviseletet) akarunk ,
annak ennek a célnak alárendelt azt kifejező szempontok szerint kell nézni a pártokat

szóval tökmindegy jobbik e fidesz e , meg mi neki a hatalmi érdeke ? ki mitől fosik és mit lát jónak ...(milyen személyes vonzalmai ellenszenvei vannak valakinek ) milyen párthatalmi stratégiák mentén mit tegyen és mit ne
ezek a szempontok nem elég általánosak,
a valós minél szélesebb bázisú közérdek képviselet szempontjából valóban lényeges kérdéseket kell feltenni :


első fő szempont : hazudoznak e ? közérdek szempontjából hazugságnak nincs helye (saját hatalmi érdeket kifejezhet hány embert tud átbaszni ) ld fletó

lényeges kérdéseket fogalmaznak e meg vagy mellépofáznak ?
ha hazudozik diszkriminálni , ha korrupt kibaszni az ablakon

ha ezen a szűrőn átmegy (be sem szabad engedni a közérdek képviseletbe ha ezt nem teljesíti )

milyen demokratikus viselkedésformákkal jellemezhető a politikája ? konszenzus kereső ? (széles bázisú közérdek kifejezés szempontjából ez egy fontos szempont , vagyis hogyha keresi a kompromisszumot más pártokkal akkor gyakorlatilag az ő szavazói bázisának az akaratát is beviszik a közhatalomban kifejezhető tartományba )
ellenség képeket gyárt ? nem egyezkedik ? párthatalmi önzés nem nyerő a közérdek szempontjából bárki is csinálja

vagyis figyelni kell arra hogyan viselkedik , általános demokratikus közjó kifejezésére optimalizált szempontok szerint

aztán vannak e elvei alapértékek amik mentén pl hatalmi önérdekétől függetlenül halad (kiszámíthatóan reagál adott kérdésekre, elvi alapon pill önérdek függetlenül )

stb stb egy halom olyan pártfüggetlen szempont van aminek alá kell rendelni egy adott pártról alkotott véleményt , és akkor ennek tükrében pl lehet pontozni nem a csupasz hatalmi szempontok szerint pl merén a fidesz 2/3 ot szeretném tehát akkor gondolatmenetem ennek a vágynak beteljesítéséét tűzi ki célul ... tehát

medve2 2009.06.10. 11:37:01

Na, az Orbán sajtájból ezek körvonalazódnak ki: A Fidesz az MSZP-vel foglalkozik, konkrét ügyeket vet fel. Ezt kell tenni: konkrét ügyekben politizálni: www.mno.hu/portal/642452

civilkontrol 2009.06.10. 11:47:28

Elnézést, nem olvastam végig az összes kommentet, ezért lehet, hogy duplázok.
Itt a legtöbben azzal magyarázzátok a jobbik térnyerését, hogy a cigány kérdéssel operált. 50%-ban helyes a válasz.
De a jobbikra szavazó NORMÁLIS emberek nem a rassz kérdés miatt ikszeltek oda, hanem a multik miatt!
Itt több reakciós koma mellett sokan megjegyzik, hogy micsoda deviáns faszság a multikat kikergető gondolatok alá lovat adni. Hát nem az! Szerintem ez a jobbik sikerének a titka! Mert tarhatatlan, amit a liberálkommenyista fasszopók megengedtek a multiknak és a bankoknak! A multik legtöbbje olyan területen hódítot, ami hazai erőből is működött volna így a saját vállalkozásainkat szorították ki. A bankok egyeduralmáról ne is beszéljünk! Már ott tartanak ezek a szarháziak, hogy a PSZÁF-et is megszüntetnék!
Nem kell elkergetni a multikat, de tevékenységüket korlátok közé kell terelni, mégpedig azonnal! Bankokat úgyszintén!
A legtöbbünk csőrét pl. basszák a teszkók. Tönkrevágták a hazai kiskereskedéseket és sajnos a termelés jelentős részét is. A teszkó az, amire pl. semmi szükségünk, mert piacokat, közérteket mi magyarok is tudunk csinálni, ergo tőlünk veszik el a kenyeret, az ipari méretű hasznot pedig kiviszik.
Ugyanakkor vannak olyan multik is, akik tisztességes üzletpolitikát folytatnak és olyanok is, amelyek nélkülözhetetlenek, mert önerőből nem tudjuk helyettesíteni őket. Rangsorolni kell és ez alapján lépéseket tenni.
Szükség van egy jól kommunikált, erős és JÓL ÁTGONDOLT válaszra a multi/bank kérdésben. Nem kell minden multit megfingatni, de rendet kell tenni!
Ebben a témakörben rengeteg szavazat rejlik

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.10. 11:50:49

@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:
én félőnek tartom, hogyha a cigáőnyozás abban merül ki, hogy kimondják: van cigánybűnözés és néhány helyen felvonul a gárda, abból nem az lesz, hogy a cigányok elkezdenek dolgozni és többet nem lopnak, hanem bandák alakulnak, akik néha összecsapnak. Az pedig nem oldja meg a helyzetet, hanem rontja, de ne legyen igazam.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 11:51:23

@Grift: & @elGabor:

Nem a külsőségeken van itt a hangsúly, hanem a tartalmakon.

Tudtok nekem a mai viszonyokra adekvátabb példát mondani, mint pld. Jézus szavai a házasságtörő asszonyhoz (Jn 8) és a farizeusokhoz (Mt 23).

Nem arról szól ez a történet, hogy mindenkit korbáccsal kell beverni a templomba, hanem arról hogy egyfajta értékrendet következetesen képviselni és sugározni kell a társadalom felé.

Én ezt egyáltalán nem tartom hamvában holt gondolatnak: éppen ellenkezőleg, az egyetlen konstruktív gondolatnak ezt tatom:-)

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.10. 11:53:25

@bbjnick:
természetesen. de politikai ereje még nincs ennek a gondolatnak. csak ennyit mondtam.

Google 2009.06.10. 11:56:02

Azért nagy szerencsénk volt ezekkel a választásokkal. Jó időben tudtuk meg, most éppen honnan fúj a szél, avagy milyen trükkel élnek ballib barátaink. Bár tudtuk, nagyarányú lesz a Fidesz-győzelem, de azt hiszem, sokan éreztük, lesz itt megint valami gubanc. És volt, de jó, hogy most. Ebből sokat lehet tanulni, már, ha valaki akar.
A Jobbikot a kormánypártoknak sikerült egy lehetséges opciónak láttatniuk, hisz tudják, rájuk a szavazóik közül sokan nagyon haragszanak, de Orbánra azért csak nem szavaznának majd. Akik a több pénz ígéretét bevették annak idején, a több rendet is elhiszik, ha kell. És kellett.
Istenem, van egy szélakármilyen párt, és talán jobb is, hogy velük nem egy a zászló. Ki akarná ezt? Ja, hogy a ballibek, mert de jó volna úgy láttatni a Fideszt, hogy kart-karba öltve a Jobbikkal masíroz, így járatva le magát végre. Mert a maximális cél ez lenne. De ez sok, ebben még ők sem hisznek.
Mindenesetre Fidesz fikázásban már bőven felveszi a versenyt az emeszpével a Jobbik! Néha bántóan hasonló a nyelvezetük. Fát terméséről?
Egy óriási provokáció ez az egész Jobbik. A matricáival, megazászlóival, provokatív kiszólásaival, sokakat sértő megjegyzéseivel, egyenruhájával együtt. Mert képzeljük csak magunkat a cigányok helyébe: mit szeretnének velük tenni? Az általánosságok puffogtatásán túl? De kipécézték őket, pedig a cigányok is csalk éltek a Gyurcsány-éra adta lehetőségekkel. Ennyi.
Vagy a Vármegyések, Jobbikosok elmennek a határon túlre, ott egy kicsit kakaskodnak, aztán hazajönnek, a problémák pedig ottmaradnak ahol voltak.
Jól mondta Orbán, nem az ablakot kell betörni, ha egy házba be akarunk menni. Avagy: nem ajtóstól kell berontani a házba.
Kívéve akkor, ha feltűnést akarunk kelteni.
Nagy hűhó majd'semmiért! Ezzel a stílussal nem kell kokettálni! Hódoljanak is bármennyien neki.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 11:57:29

@Grift:

Majd ha az Egyház hathatós segítségével beindul és felpörög a cigány integráció, akkor talán politikai erővé is válik:-)

bocs, hogy kekeckedek:-)

ü
bbjnick

Karcolt lendület 2009.06.10. 11:59:35

@vero:
A vidéki közszolgáltatások alacsony színvonalával, a földeladási moratórium fenntartásával és a határon túli magyarok érdekvédelmével a Fidesz és az LMP (!!!) is pont ugyanúgy foglalkozik, de ezek a témák alig mentek át a kampányban. (Ezekből EU-val kapcsolatos téma a második kettő: a közszolgáltatások alacsony színvonala - amiben a rendvédelem is benne van - nem. Ez utóbbiakról elvileg nem szólhatott ez a szavazás: gyakorlatilag ezekről is szólt.)

@medve2:
Nagyjából. Bár a Déli Áramlat azért szúrás a Jobbiknak is, kérdezd csak Viktust. ;-) Az orosz-barát retorika azért is jöhet be a a Jobbik általában fiatal szavazóinak, mert ők kimaradtak a '90 előtti időkből, a kötelező orosz-oktatásból, az oroszok Gyurcsányékat messze felülmúló agresszív hatalom-technikáiból.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.10. 12:01:59

@bbjnick:
dehogy kekeckedsz! én kekckedem: amíg az egyház hazugságban él, addig nem újul meg az ereje. amíg krisztusgyilkos barátainkat "idősebb testvéreinknek" nevezi, és nem jelenti ki, hogy az új szövetség a régi /satáni/ ellenében jött létre, addig csak veszít az erejéből. a világpolitikai megfontolások helyett az igazságot kell választani. .)

szpal 2009.06.10. 12:07:43

A Jobbik ki tudott alakítani egy olyan képet, mi több ideát, magáról, hogy ő az új erő, hogy rendet, és - milyen fura szó is ez, ritkán hallani - tisztességet - akarnak ebben az országban. Ez a szimbolikus, lelki, ÉRZELMI TÖBBLET is lehetett az oka annak, ami miatt borsodi, szabolcsi falvak, kisvárosok lakosságának 20-30-40%-a szavazott rájuk. Ők már nem hisznek abban, h. bármi a belátható időben jobb lesz, nekik csak egy álom kellett, és a Jobbik ezt az illúziót jól megtudta jeleníteni számukra.
Ettől függetlenül bízok benne, h. a 15% után most már tud keríteni a Jobbik a büntetőjogásza mellé egy-két alkotmányjogászt stb-t. is, és összedobhatnak egy vitára alkalmas Btk. + szoc.törvény módosítást, ha eljön annak is az ideje. Engem speciel leginkább a "börtönbe Gyurcsányékkal!" mondatuk fogott meg.

medve2 2009.06.10. 12:12:08

A Fidesz nem fog együttműködni sem a tőle jobbra állóval, sem a tőle balra állókkal!

"Ezt a tábort nekünk nem kell növelni"
Orbán Viktor szerint amit meghirdetett, az megvalósult: "egy a tábor, egy a zászló". A Fidesz elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az európai parlamenti (EP) választás eredményével kapcsolatban, kérdésre válaszolva beszélt erről.

"A mi táborunk egy és egységes, és többet foglal magában, mint az ország fele. (...) Mekkora tábort akarunk még? Azt gondolom, hogy ez pontosan elegendő, ezt a tábort nekünk nem kell növelni" - fejtette ki a Fidesz elnöke.

Hozzátette ugyanakkor: örömmel veszik, ha mások is jönnek, de nem akarnak kompromisszumot kötni se jobbra, se balra.

Akik a szocialistákra vagy a Jobbikra szavaztak, általában nagyon nehéz helyzetben lévő, elkeseredett emberek. "Én ezekhez az emberekhez beszélek, és ezek előtt az emberek előtt mindig minden kapunk nyitva van" - mondta, hozzáfűzve: az ő problémáikra csak a Fidesz tud megoldást nyújtani, de - mint fogalmazott - "a mi táborunk megvan".
MTI

SZERINTEM JÓ A TAKTIKA!!!

medve2 2009.06.10. 12:14:43

@Karcolt lendület: Azért egy európai értelemben vett konzervatív külpolitikához például jó viszonyulni, számomra. Ez a Déli áramlat duma legalább jó külpolitikai orientációt jelez.

medve2 2009.06.10. 12:17:06

@Google: Monjuk azért arra ők sem gondolhattak, hogy ennyire leszalámizzák magukat a Jobbikkal. A szoci stratégia itt csúszott meg.

AgentUngur 2009.06.10. 12:18:48

@civilkontrol: Nagyon okos gondolat :-) Biztos tudod azt is, hogy a magyar gazdaság a multik nélkül a porba hullana, meg azt, hogy az OTP és a MOL is multi. A Tesco és a többi más tészta, meg kell regulázni őket, de a Jobbikos tesók is rájöhetnének: nem légüres térben élünk. Ha basztatod a multit, elmegy máshova, itt meg marad a munkanélküli.

A Jobbik éppen ilyen eszement baromságai miatt veszélyes a nemzetre, a gazdaságunkra, jólétünkre, primitív nemzetpolitikai elképzelései miatt pedig az elszakított területek magyarságára.

A Fidesznek persze éppen ezért nem Farkasflóriánozni kell, meg simogatni a romák buksiját, mert akkor tényleg lesz 30% a jobbik, hanem "megvonjukesegélyt"-ezni. De kultúráltan.

AgentUngur 2009.06.10. 12:21:40

@AgentUngur: Már ha persze "jólétnek" lehet nevezni, ami van, bár aki panaszkodik, nézzen át Kárpátaljára: na az lenne a jövő, ha egyszer a Jobbik hatalomra kerülne. Nincs ott multi, nincs Tesco - és úgy általában semmi sem, kivéve amit még MO épített 1920 előtt.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.06.10. 12:24:17

Agent Ungur, Spanyol', Ergé, KálmánK&TT: LOL

De azt meg sajna nem értem, mit akart mondani Robin... :) Vagy ha mégis, akkor jujj.
Lola pedig nehezen vetkőzi... le a szimpátiáját Kriszti néni eránt.

valójábannemberci 2009.06.10. 12:24:19

Valaki szóba hozta a keresztényszociális mozgalmat. Én inkább látnék üdvösnek egy holland-angol-amerikai típusú progresszív-zöld keresztény vonalat.
Bár ahhoz komoly változások kellenének a fejekben is.

.Nitro. 2009.06.10. 12:25:19

@tevevanegypupu:

nem véletlenül kerülik szerintem. 2002-ben is azzal kampányoltak hogy a cigányok munkát kapnak, meg tanulhatnak, aztán látjuk mi lett belőle. Egyszerűen a cigányok ilyenek, MSZP segélyt aígért nekik, persze hogy odaszavaztak némi száraz tésztáért cserébe. Sose felejtem el azt se amikor 2006-ban megkérdeztek valakit és azt mondta, hogy reméli, hogy a Turcsányi megnyerte a pályázatot. Ez sajnos ilyen dolog. Komolyan mondom nem kéne sok dolog, amiben a magyar pártoknak egységesnek kéne lennie, de pl a cigánykérdés az ilyen. Másik nagy gond az, hogy nincs a cigányoknak egy normális vezetője. 1-2 olyan vajda akad aki azért átlátja a mostani helyzet veszélyeit, de ilyen Kolompár Orbánnal ,aki ellen aki nagyban sikkaszt, meg Farkas Flóriánokkal nem lehet. Olyan cigányvezető kéne végre, aki nem a jogokért küzd mindig, meg nem védi gátlástalanul a saját fajtáját, hanem tényleg rendet vág egy kicsit a fejekben.

Jobbikról annyit, hogy ilyen szinten nem erősödtek volna meg, ha az MSZP nem ragaszkodik ennyire a hatalomhoz. Ők engedték ki a szellemet a palackból, a FIDESZ-nek ez aztán nem volt érdeke, hogy legyen egy ilyen erős Jobbik. Egyébként az rendben van, hogy sokan azért szavaztak rájuk ,mert baja van a cigányokkal meg a zsidókkal mondjuk, de mit várnak?? Hogy majd módszeresen elkezdi gyilkolni őket a Jobbik?? Ugyan ez azért nevetséges dolog. Magyar Gárda mondjuk olyan amilyen, lehet szidni ,én se szeretem. De nekem az annó szimpatikus volt ,amikor erődemonstrációt tartottak olyan falvakban ahol a cigányok elszemtelenedtek. Sajnos ha sünök nem mennek rendet tenni.

civilkontrol 2009.06.10. 12:30:37

@AgentUngur: Persze hogy! Azért írtam, hogy külön kell választani a leegyszerűsítve megfogalmazva káros, de legalábbis haszontalan multikat a nélkülözhetetlen és tisztességes multiktól.
"Ha basztatod a multit, elmegy máshova, itt meg marad a munkanélküli."
No ezt viszont épp úgy közbeszédbe sulykolt megmondásnak gondolom, mint a nincs más, csak a bokrosi út tanát.
Ugyanis, ha egy tróger pl. francia multi eltakarodik, mert azt mondjuk, hogy anyádat kapsz, nem pedig adókedvezményt, bezony 100 másik jön a helyére! Multikból túlkínálat van. Versengenek a területekért, ahová betehetik a lábukat. Megpróbálják nélkülözhetetlennek és pótolhatatlannak mutatni magukat, hogy előnyösebb pozícióból tárgyaljanak, de ennek nem kell bedőlni.

teknős 2009.06.10. 12:32:56

@AgentUngur: Én a te helyzetértékelésedet tekintem a legjobbnak a szerkesztőségből.

Ha a Jobbik túléli a következő évet, ami nem biztos, mert még 3 ilyen embert is nehéz összetartani, nem még 15 %-nyit, akkor az egyébként már benne szunnyadó emeszpések, lásd falafel, szépen lassan, de biztosan szocialista pártot fognak belőle kalapálni.


A fidesz ellenzékét.

Csak a pénz, ami kinézőben van nekik, fog nekünk látványos és szórakoztató műsort adni széljobb módra. Egyébként ez már el is kezdődött.

heima (törölt) 2009.06.10. 12:33:19

dilettáns balfasz kretének, de a ballib nem tanult, sőt alá tudott menni a napokban a jobbik szintjének, szóval hajrá jobbik! de csak azért hogy a ballibnek minél rosszabb legyen

szpal 2009.06.10. 12:35:56

@civilkontrol: ez az, adózzanak a multik!

Viktus 2009.06.10. 12:44:54

@Karcolt lendület:

A tények egyszerűek. A jövőben továbbra is várható, hogy az ukránok meg a ruszkik vitáznak a pénezcskén az ukránok nem fizetnek lopják majd a gázt mire az oroszok zárják a csapot.
A helyzet az nagypolitikailag, hogy az oroszok szépen sorban elfoglalták azokat a pozicíókat ahonnan alapvetően gázt szerezhetne alternatív forrásból Európa Irán pedig pfúj-pfúj ország. A Kurdisztáni cuccal meg egy baj van semmivel nem jobb az amcsiktól függeni meg egy instabil térségtől, mint az oroszoktól ...

Elhiszem morcos voltál az orosz tanulás miatt ma is sokan nem szeretnk angolul, németül, franciául tanulni ... de a helyzet az a jelenlegi gazdasági körülmények között Európába nem nagyon kell Magyarország egyik legpiacképesebb terméke a mezőgazdaságból származó cuccok, hanem azokat keletre meg az araboknak lehetne elpasszolni.

Érdekes a hű, de racionális fejek ilyenkor a fenekükbe dugják a fejüket ...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.10. 12:47:27

Ha kiváncsi vagy egy ember jellemére, adj neki hatalmat.

Cypriánus 2009.06.10. 12:55:16

Grift!

"Krisztusgyilkos barátaink"
Grift, ha márteológia.te mentes vagy és voltálaz áteredő bűntől ésannakminden következményétől???
mert ha nem,akkor Te is krisztusgyilkos vagy.
Ugyanis ha csak és kizárólag Te egyedül , és egyesegyedül lennél ilyen (tehát bűnös) a világon,akkor is meg kellett volna halni Jézusnak érted.Eccerű fundamentálteológia.

a zsidók kapcsán meg olvasgasd a Római levelet, a 9-11.fejezetben bemondja Pál a tutifrankót.Pl., hogy az Isten megérdemeletlen kegyelméből megigazult gojok csak ne dicsekedjenek az üdvtörténettel szembeforduló zsidók elenében, mert ha kérkednek, Isten őket is letöri az életadó fáról. (Ráadásul a zsidókat vissza fogja oltani, és megtérnek,mert az Isteni elhívás biztos, és örök, szemben az ember hűtlenségével).

Google 2009.06.10. 12:55:51

@heima:

Fasizmussal a kommunizmust, és viszont; hát nem tudom. Inkább ezek helyett valami normálisat, amire mindig is vágytunk. És most már közel is vagyunk hozzá.

@medve2:

Nekik, posztkommereknek, már jó lépésük nincs, azt hiszem. Egyet tudnak: hogy ne hagyják magukat. És ebből a nagy akarásból mindig kisül még valami .

Egyébként azoknak, akik azt mondják, a Jobbik a multik ellen van.Szóban, frázisban.
De ki harcolt a MOL-ért, OTP-ért? Ki tiltakozik a PSZÁF és az MNB összevonása ellen? Ki tiltakozott a multiknak adott kedvezmények miatt? Ki hozott létre szociális bolt-hálózatot?
A konkrét ügyekben a Jobbik valahogy nem jeleskedik.
Ha most az E-ON eladja a kormánynak a gázüzletágat, ki veszi majd meg igazából?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.10. 13:05:03

@Cypriánus: most komolyan; paulustól várhattunk-e volna mást?

végigolvasva: lépéskényszer van és bárki lép, abba az irányba kell tennie, amerre a sodrás visz. már ha felszínen akar maradni.
a retorika másodlagos, az számít majd, hogy a segély munka nélkül, közbiztonság megerősítése stb. jól látható és visz. könnyen végrehajtható intézkedéseket meghozzák-e? ha nem akar a maszop 10re lemenni, akkor ezekkel kell neki is kezdenie valamit. ez pedig a jobbik programja. kifoghatják a vitorlájukból a szelet, de akkor arra kell hajózniuk nekik is, amerre a szél fúj.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.10. 13:10:12

@Cypriánus:

megölték az Úr Jézust is és saját prófétáikat, és minket is üldöznek, és az Istennek nem tetszenek, és minden embernek ellenségei... ez is pál...

A zsinagóga gonosztevők gyülekezete, rosszabb a bordélynál vagy a kocsmánál...aranyszájú szent jános


és ugye az egyháznak elég fiatal a zsidók nem gyilkosok tanítása. vatikáni időben nem nagy idő a 85-től, a II vatikáni zsinattól máig eltelt idő. vagy évszázadokig tévedtek, vagy az utóbbi tizenévekben...

Zetek 2009.06.10. 13:10:46

Kicsit szánalmas ez a most mi adunk ötleteket a Fidesznek retorika. Ahelyett, hogy örvendeznénk, végre megnyilvánultak és előjöttek. Az EP választásokon a kérdések leegyszerűsödnek. Mindenki tudja, hogy a kérdés ott az piros, vagy sárga lapot mutatok fel a kormánynak, s ha pirosat akkor milyen stílusban. Most a Jobbik már nem a pálya széléről bekiabáló gyermekeke csapata lesz, hanem számon kérhető politikai alakulat. Mit tudnak teljesíteni ígéreteikből, valóban komoly és megbízható munkát végeznek Brüsszelben, stb. Szóval most ők lépnek, ezért is felesleges ennyire zizegni.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.10. 13:11:18

@Zoli28: tudod, ha azzal meg lehetne/lehetett volna menteni azt a néhány falun élő öreg embert, akik bestiális módon néhány ezer forintért széttrancsíroztak, azt mondanám; még ezt is felvállalom.
de nem azon múlik, hogy lila vagy hupizöld valaki. csak vannak akik számomra fel nem fogható módon sosem értik az ok és az okozat kapcsolatát.

AgentUngur 2009.06.10. 13:11:45

@civilkontrol: Ez naivitás. Minden befektetésért véres verseny folyik a térségben, ld a mercit. A rossz multi az, aki piacot vesz, utána bezárja a magyar céget. Mivel a saját iparunk kvázi megszünt, ezektől sajnos már nem kell tartani.

A többi zöldmezős multi, a gázkutató minimulti, vagy a kaszinóépítő zsidó jó arc, ha tetszik, ha nem, mert munkát ad a magyarnak. Aki alternatívát tud, mutassa meg.

Hogy Vona milyen zavaros agyú, azt meg mindenki megnézheti itt.www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=170107

Ne ennyit a Jobbikról. Uff.

cutcopy 2009.06.10. 13:22:52

A Jobbik alapvetően az őszödi böszmeségeknek köszönheti fellendülését. A 2003-óta sikertelenül próbálkozó párt a 2006 őszi események áradatába fogott vitorlát és ősi királyaink zászlajával tüntetésbe kezdett az összes parlamenti párt ellenében. Nem volt nehéz eleve tájékozatlan embereket behülyíteni ugyanazzal a magyarázattal - amit Gyurcsány is hangoztatott mentve a lebuktatott beszédét - miszerint az egész parlament a rendszerváltás óta hazudott és elk*rta. Látványos bár eredményében kétes lépést is tettek a Gárda létrehozásával, mely mint kiderült volt munkásőröknek - és hasonlóan nevelt csemetéiknek - is remekül kitöltött egy régóta tátongó űrt. A cigányozás meg ott sántít, hogy csak a vak nem lája, hogy Vonában is van egy-két vonónyi etnikum..
Amúgy a háromból két mandátumot szerintem Morvai /Balóné/ szerzett, tehát meg fogják gondolni Brüsszelbe küldését.. Ja és kíváncsian várom az a vizsgálatot is, mely Gyurcsány és a Jobbik közti szálak felderítését hivatott majd egyszer nyomozni!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.10. 13:27:28

@AgentUngur:
"A többi zöldmezős multi, a gázkutató minimulti, vagy a kaszinóépítő zsidó jó arc, ha tetszik, ha nem, mert munkát ad a magyarnak"


mint a rabszolgatartók. fasza! te erdélyi vagy ugye? csak azért mert köztük teremnek ilyen multikultiba vágyó öngyűlölük. ez a kolozsvári inszomnia és bulgakov világa... lol

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.10. 13:27:44

@AgentUngur: érdekes szerkesztés. :o)) a válaszok szinte szó szerint "jegyzőkönyvezettek", gyanús rövidségű. olvasva 1,5 perc, előszóban 1 lehetett?
senkit nem menteget; ez a leközlés mondhatnók minimalista. lapban így ...

reality 2009.06.10. 13:32:28

@vero: "most komolyan; paulustól várhattunk-e volna mást?" Most akkor ezzel megkérdőjelezted a Szentírást, mint egészt? Mint a Szent Lélkek kinyilatkoztatását? Mert ha igen, uccu neki: a Biblia egyik könyvét se tekinthetjük mérvadónak és zsinórmértéknek és Isten szavának!

kholiq 2009.06.10. 13:32:59

De mi van, ha jovore a Fidesz csak 49%-ot csinal? Akkor hogyan kormanyoznak? Mert a Fidesz csak a Jobbikkal tud koaliciora lepni, es ha megteszik, utana ugy buknak a nacik boritekolhato botranyai miatt, mint a szel...

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.10. 13:35:10

@reality: egy fricska bele kell férjen. még neked is!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 13:39:38

@Cypriánus:

Jajjj, én ebbe nem nagyon akartam beleszólni, mert hogy jövök én ahhoz, de:

Úgy cáfolod Griftet, hogy igazolod.

Ez nekem így nagyon zúzós:-(

Beszélgessünk inkább a csajokról?:-)

ü
bbjnick

indus 2009.06.10. 13:40:40

@Grift:

Tegyük fel az általad említett "rabszolgatartók messze elkerülik hazánkat és az egész Kárpát medencét, s "minket nem nyom el senki", a magunk urai vagyunk, végre mindenki magyar válalkozásokban dolgozik, magyar a fönök, magyar az alkalmazott, akik a közös szent koronás, évezredes mult jegyében teljes összhangban együttmüködnek. Nincsenek hatalmi rivalizálások, a magyart még véletlenül sem használja ki a másik magyar!!

Már csak az a kérdés marad ébresztőül, hogyan lesz ez a magyar válalkozás piacképes tőke nélkül ?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 13:44:04

@indus:

Itt ma mindenki beszívott???:-)

ü
bbjnick

Cypriánus 2009.06.10. 13:50:23

Grift!

keleti orthodox e vagy?

ha nem, akkor meg mért jössz elő úgy Krüszosztomosszal, mintha mondjuk a Szentírásból idéznél? Egy egyházatya véleménye önmagában nem tévedhetetlen.(Tudod hogy amikor a bizánci császár száműzte a francba, majdhogynem a helyi zsidók voltak csak jóakarói?)

az I. thesszalonika 2 . fejezetéből két mondatot így kiragadva szemétség idézni, az alig hat évvel korábban még lelkesen zsidókeresztényeket ostorozó és köveztető Pál ugyanis pontosan azt veti a "zsidók" szemére, hogy üldözik a saját fajtájukbeli apostolokat, (ahogy a thesszalonikai makedónok is a saját fajtájukbeli keresztényeket) ráadásul amit leír az egy nemzeti-vallási önostorozás , mert látja az apostoloi hithirdetés elutasításának következményeit ( "eljön rájuk a harag"-Jeruzsálem pusztulása 70-ben).

De hogy egy zsidó prédikátor egy, a zsidó keresztényeket sújtó üldözés közben dühösen szídja saját népének üldöző tagjait, az nem változtat azon, hogy látja: Isten soha sem veti el Izraelt (Róma 11, Jeremiás 31) ezt igen hosszan és részletesen kifejti aRómai levélben, mint utaltam megtoldva azzal afigyelmeztetéssel , hogy egyes, a zsidókkal szemben nagyarcú gojok fogják csak be a pofájukat, mert a kegyelem nem tőlük ered, és nem tetteik gyümölcse, hanem a könyörülő Istentől.
és végképpen nem használható valamiféle mai nacionalista érvrendszerben.
Meg is kérdezem:, Grift, ha zsidók kereszténnyé lennének, akkor is utálnád őket? Mer akkor mit vallásoskodsz itten, az szimpla etnofóbia.

TD223 2009.06.10. 13:53:18

@AgentUngur: Remekül válaszolt Vona a MH cikkben.

Cypriánus 2009.06.10. 14:01:43

BBjnick!
miért igazolom Groftet? hogy zsidók krisztusgyilkosok? igen azok, ahogy én is, meg Te is, meg Kalkuttai Teréz anya is.
Csak Griftnek, az egyházi dogmatika és -történet szelektív ismerőjének felhívnám a figyelmét, az istengyilkos (theoktonosz) nép soha nem volt több retorikánál, nem volt soha hittéáétel, dogmatika vagy nem tudom én mi, ahhoz túl nyilvánvaló volt "hogy minden ember bűnös, és ítélet vár rá". Ez a retorika szerintem nagyon káros volt, és az egész amit kifejezett is.Nem véletlenül dobták a szemétbe.
amúgy a Tridenti Zsinaton mondta Borromeó szt. Károly: " az akkori zsidók megfesziítették, mert istenkáromlónak hitték, ha tudták volna, hogy Isten leborulnak előtte. Mi keresztények viszont Istennek valljuk, de mégis minden nap megfeszítjük újra és újra a Dícsőség Urát."

medve2 2009.06.10. 14:04:34

Érdemes végignézni Orbán 30 perces sajtáját, a levél felolvasásától izgalmas: fidesz.hu/index.php

Karcolt lendület 2009.06.10. 14:11:34

@Viktus:
Mondom, nem ismeritek azt a világot, amit az oroszok teremtettek itt (sőt, azt az oligarchikus-maffiózós rendszert sem, amit Putyinék most csinálnak otthon). Pedig Gyurcsányék megpróbálták megvalósítani annak gyenge másolatát - haverkodtak is Putyinnal rendesen.
Úgyhogy sajnálom, ez a világ az amerikaiaktól és multiktól függés sokkal, de sokkal jobb, mint az oroszoktól függés. Az elsőkkel szemben megfelelő szervezettséggel és jogilag alátámasztva van esélyed képviselni az érdekeidet, az oroszokkal szemben nincs.

@AgentUngur:
"A rossz multi az, aki piacot vesz, utána bezárja a magyar céget. Mivel a saját iparunk kvázi megszünt, ezektől sajnos már nem kell tartani."
Sajnos még kell, pl. élelmiszer-ipari cégeket vesznek így meg, tisztán piacszerzésből.

Xor (törölt) 2009.06.10. 14:14:14

@AgentUngur: Zavaros agyú? Én úgy látom, hogy világos és következetes. A viselkedése is példamutató: nem hátrál meg, de nem is keresi a konfrontációt.

civilkontrol 2009.06.10. 14:15:31

@AgentUngur: Te, én végighallgattam az interjút és azt kell hogy mondjam, számomra semmi provokatívat, vagy égbe kiáltó faszságot nem mondott. Nem habzott a szája, nem azt mondta, hogy tüzes vassal kergeti szét a multikat, hanem azt, hogy van egy programjuk, nem mondta, hogy azért mennek az EU-ba, hogy letolt gatyával akadályozzák a szavazást, egyszóval semmi durvát nem mondott. Félreértés ne essék, továbbra sem vagyok jobbik szimpatizáns, de én ebben semmi kivetnivalót nem találtam.
Csak ismételni tudom magam. Nem csak a cigány kérdés pengetésével tarolt a jobbik. Bezony nagyon jól meglátták, hogy a magyar érdek védelme a béka segge alatt van. Tudja ezt a Fidesz is és érdekvédelem területén nagyon optimista vagyok, de ez egy olyan téma volt, amiről sarkosan beszélni szavazat rengeteget jelent. A multik és bankok esete is ilyen.

"Ez naivitás. Minden befektetésért véres verseny folyik a térségben, ld a mercit"
Ezt nyilván demagógiának véled majd, de ha a mercibe pumpált állami pénzt kitolják a kkv szektorba, 10X-esen visszajött volna (szerintem, a laikus szerint) Ha a támogatások elosztását a multik helyett, (akik olyan tevékenységet folytatnak, amihez nem értünk) abba nyomnánk, amiből mindig is éltünk, bezony én nem lennék ennyire beszarva. Szerinted az járja, hogy a háztartások többsége kínai fokhagymával, meg görög paradicsommal van tele? Miért van a mezőgazdaság és a húsipar ennyire torkon fosva?
Mégtovább merészkedek. Mi a pudvás picsáért kellett pl. a makói gázmezőt eladni??? Mi nem tudtuk volna kitermelni? Hülyék vagyunk hozzá???

Sajnálom, de én ezzel nem tudok és nem is akarok egyetérteni. Addig, amíg van más választás, más lehetőség házon belül, ugyan miért kéne nekünk a külföldi tőke seggét nyalni?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 14:15:55

@Cypriánus:

Borromeó szt. Károly rulez!!!

És: Te is tudod, hogy mire gondoltam.

Először egy gyékényre ültetted a keresztényeket a zsidókkal ("te mentes vagy és voltálaz áteredő bűntől ésannakminden következményétől???
mert ha nem,akkor Te is krisztusgyilkos vagy."), majd definiálod a különbséget ("a zsidókat vissza fogja oltani, és megtérnek") --- tehát, az azonos megítélés feltétele a majdani megtérés (ami természetesen Isten óhaja a zsidók esetében is, mint minden nép esetében. A megtérés itt a kulcskérdés.

Mindkét állításnak megvan az érvénye, így egymás mellett azonban...

Később hozzá is fűzted: "ha zsidók kereszténnyé lennének, akkor is utálnád őket?"

ü
bbjnick

reality 2009.06.10. 14:16:08

@Cypriánus: Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy aki nem látja, mennyire semmi, és hogy nem érdemli meg Isten kegyelmét, nem is kaphatja meg azt. Isten adja azt, akinek akarja, és Ő tagadja meg, akitől akarja. Még csak nem is én döntök ebben a dologban. :) Így hagyom is, hogy Isten ítélkezzen.

reality 2009.06.10. 14:17:43

@Karcolt lendület: "Sajnos még kell, pl. élelmiszer-ipari cégeket vesznek így meg, tisztán piacszerzésből." Lásd Hertz. :(

Viktus 2009.06.10. 14:19:25

@Karcolt lendület:

Ki a francot érdekelnek a ruszkik oligarchikus rendszerei pár hamis idealistán kívül? az a lényeg legyen piaca a magyar termékeknek. Érdekes a dán gazdákat nem érdekli, hogy az asszonyaikat zsákban tartják az arabok boldogan szállították, szállítják a cuccot ...
A nagy emberjogi svábékat sem nagyon hatják meg Putyin módszerei boldogan viszik a mezőgazdasági cuccot , merciket a ruszkiknak ...


Nem feleségül kell venni őket , hanem üzleti kapcsolatokat javítani.

civilkontrol 2009.06.10. 14:26:58

@Viktus: Tovább megyek. Még exportra sem kell gyúrni első lépésben. Ha minden, amit itthon elő tudunk állítani, a belső piacon legnagyobb arányban fogyna, munkahelyek tízezrei jöhetnének létre. Ha az állam elkezdené a sajátjait támogatni a multik helyett, de legalább mellett, bezony csodának lehetnénk tanui.

tevevanegypupu 2009.06.10. 14:28:06

@antikheiai: @.Nitro.:

Jo lenne a ketharmad a fidesznek az biztos. De ha azon az aron kellene megszerezni, hogy letezo problemakrol hallgat, vagy olyasmit mond ami tetszik a celkozonsegnek de nem megvalosithato, akkor negy evnel tovabb nem is gondolhat arra, hogy ket ciklusban megmaradhat. Pedig legalabb annyi kellene, ha meg akarjak valositani terveiket. A ciganykerdes az egyik legfontosabb problema Magyarorszagon es nemcsak a bunozes szempontjabol. Egzisztencialis, egeszsegugyi, kulturalis, szocialis osszetevokbol komplex kerdes, amibol minden egyes pont a robbanasig hevitett..Ha nem beszelnek rola, nem kinalnak meg a valasztasok elott megoldast, akkor biztos, hogy nemcsak az mszp-szdsz-szel kell szamolniuk, hanem a Jobbikkal is, akik talan meg kemenyebb ellenfel..
Jut eszembe erdekes, hogy az Mdf-et a problemaval senki nem haborgatja, ok lapulnak es nem is foglalkoznak ezzel.

Viktus 2009.06.10. 14:28:22

Kitelepítenék a romákat Csíkszentmártonon
Több erdélyi faluban pattanásig feszült a helyzet: a többség az önbíráskodást választotta.

A hétfői megbeszélésen elhangzottak a romákkal szembeni elvárások, amelyek az együttélést szolgálhatják: a viselkedési normák betartása, a lovak megfelelő ellátása, valamint az, hogy ne lopjanak, ne garázdálkodjanak mások birtokán. A lap beszámolója szerint a romákat képviselők HAJLANDÓSÁGOT mutattak arra, hogy elfogadják a feltételeket.


index.hu/kulfold/2009/06/10/kitelepitenek_a_romakat_a_csikszentmartoniak/

Érdekes ezek a békés hegyi szamurájok mindenfele problémákat okoznak ... pedig a társadalom olyan sokat vár el tőlük pl. ne lopjanak, ne garázdálkodjanak :D szörnyűség, hogy ilyen feltételeket mernek szabni ...

AgentUngur 2009.06.10. 14:39:12

@civilkontrol: A makói gázmező tipikus esete az álmodozásnak, elég sokat kutattam az ügyet, és sajnos szó sincs ott nagy bizniszről. Ha a MOL ki tudta volna termelni, nem adták volna koncesszióba. Nem tudták, és még most se biztos, hog amcsi technológiával menni fog. A nullánál pedig a 12%-is jobb, tudod?

Ne haragudjm de pontosan azokat a toposzokat produkálod, amik miatt a Jobbik - jóindulatú olvasatban a tapasztalatok és a tudás hiányából adódóan, de valszeg azért is, mert ennyi eszük van, képtelen a komoly politizálásra. Álmodozás, féligazságok, csúsztatások, összeesküvés keresések, paranoia.

Azt meg kikérem magamnak, hogy egy Vona Gábor kisajátítsa magának és a Jobbiknak a "nemzeti odal" cimkét.

Alfőmérnök 2009.06.10. 14:39:16

@civilkontrol:
De az is hülyeség, hogy ha (jobban) megadóztatnák a multikat, megszűnne az export. (Lehet, hogy máshova kéne exportálni. De nem is más országba, hanem lehet, h csak más multiknak.) Ilyen egyszerű. Az a vicc, hogy ezt sokan demagógiának tartják. Nem tudom, milyen közgazdaságtani feketemágiával mosták át az agyukat, hogy ezt képtelenek belátni, de őszintén szólva nem is érdekel.

fasírt 2009.06.10. 14:41:11

@lelkylola: Kb. én is így látom. Adtam nekik most egy esélyt, mert szerintem nem összemoshatók a kurucosokkal (én sem) és jól csinálják. A Fidesz rajongók is zsidóznak és cigányoznak csak persze halkabban, olyan Fidesz mód bátran. A Fidesz talán nem MSZP szavazókból gyúrta a mostani táborát?. A jobbikkal ellentétben rájuk tényleg a protest szavazók adták a voksukat. A jobbikosok leültek tárgyalni borsodi vajdával és a gárda hihetetlen népszerű vidéken, el kell ismerni, hogy vásárra viszik a bőrüket nem úgy, mint Navrasics úr , aki a szekrénybe bújt a TV ostromkor. Hát talán ő legyen a fiatalok példaképe?
Egyébként szer. jó ez így: a Fidesz és a Jobbik is kell a megújuláshoz.

AgentUngur 2009.06.10. 14:42:23

reakcio.blog.hu/2009/03/27/a_zombik_es_a_makoi_gaz

Ezt olvasd el, ebben benne van mindaz, amit a makói ügyről összegyűjtöttem. Szerintem tényszerű.

indus 2009.06.10. 14:45:32

@civilkontrol:

S máris helyben vagunk mi? Belső kereslet generálta gazdasági fellendülés, kifejezetten a magyar töke elönybe részesítésével!!

Az egyetlen probléma, hogy miért kell nekem tiszalöki trikót vennem amikor a kinai olcsóbb, (s egy fél év alatt ugyis megunom), miért kell nekem magyar számitógépet vennem amikor a külföldi jobb is meg drágább is, miért kell nekem magyar narancsot vennem amikor az algir édesebb??

Hol marad a szabad választás lehetősége?

egyébként az általad vázolt gazdasági modellel probálkozott Albánia, és észak korea is (atomjuk már van, és hazai 100% ban)

AgentUngur 2009.06.10. 14:46:37

A végső üzenetem az igazhívőknek:

" Ha hiszel abban, hogy Makó alatt van fél Kuvait, vegyél MOL vagy Falcon Oil részvényt, és te is együtt kaszálhatsz az összeesküvőkkel. Mert ha a nettó 1000 milliárd euró 40%-a a MOL-é, akkor nem 8600-at fog érni egy részvénye, nem is 32 ezret, hanem nyolcvanezret. Vagy álljatok össze a Bencsikkel és fúrjatok együtt. De van egy olyan érzésem: a habzó szájon kívül csinálni is valamit, az túl bonyolult nektek."

A Jobbik sajnos ma habzó száj, pedig amint mondtam, lenne terre egy radikális nemzeti pártnak. De nem így

civilkontrol 2009.06.10. 14:50:36

@medve2:
"Érdemes végignézni Orbán 30 perces sajtáját, a levél felolvasásától izgalmas: fidesz.hu/index.php"

KURVAJÓ!!!
Csak így tovább! Egyre optimistább vagyok :o)

Alfőmérnök 2009.06.10. 14:55:37

@AgentUngur:
AZ a baj, hogy az iparral példálózol. Azok nyílván hülyék, akik azt gondolják, h nem szorulunk importra, mondjuk kőolaj/földgázból (sajna az alternatív energiaforrások csak kismértékben tudják pótolni).

DE: a mezőgazdasággal pont nem ez a helyzet. Pont min. a dupláját lehetne termelni, mint most. És hogy ennyire a béka segge alatt van ,az annak a szemléletnek köszönhető, amit Te is képviselsz (a jóságos multik munkát adnak a szegény magyar munkásnak. MUHAHA).

Viktus 2009.06.10. 15:06:11

@Alfőmérnök:

Ácsi szükség van a multira is a merci, audi, samsung, szuzuki ... olyan ágazatokat képvisel ami plusszot hoznak ergo támogatandók, DE pl. a Béghin Say -> Nordzucker élelmiszeripari multiként annyit ruházott be, hogy megvette a cukorgyárakat, és sorba bezárta most pedig német-osztrák cukrot árulnak Magyarországon, mert magyar cukor már nem nagyon létezik pl.

Google 2009.06.10. 15:06:52

Azért az nem semmi, ahogy seccperc alatt Vona kisajátította pártjának a nemzeti jelzőt. Monhatni elvette. Mivel is szolgáltak ők rá erre? Nagyobb a zászlójuk és a szájuk, az igaz, de konkrétan?
Most is ki kéri, hogy ne a bankokat tömjék IMF-s pénzzel, na ki?
A multikat ütnék itt egyesek, kell is, lehet is, de kellenek ők is, már a know-how és a beszállítások miatt is. Ugyanakkor, ha az oroszokról van szó -mert ők is egy nem magyar erő - akkor az a válasz, hogy kit érdekel, üzletelni kell velük, és egyéb bornírtságok.

Viktus 2009.06.10. 15:08:10

@civilkontrol:

Mélységesen meghatódtak a szocik Viktor levelétől :

Az előrehozott választás kérdésével a parlamenti frakció már foglalkozott, az elnökségben erről nem esett szó - közölte a politikus azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz elnöksége levelet írt a szocialista elnökségnek.
Bárándy Gergely hangsúlyozta: a frakció egyhangúlag döntött amellett, hogy támogatja a Bajnai-kormányt.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a frakcióülésen nem volt egyetlen tartózkodás és ellenszavazat sem, amikor erről döntöttek.
Alappal lehet arra következtetni, hogy az MSZP frakciója továbbra is egységesen, kiszavazások nélkül a Bajnai-kormányt fogja támogatni - közölte a politikus.
(MTI)

civilkontrol 2009.06.10. 15:09:06

@indus:
"S máris helyben vagunk mi? Belső kereslet generálta gazdasági fellendülés, kifejezetten a magyar töke elönybe részesítésével!!"
Tudom, hogy neked ez irtózatosan hangzik, de hála Istennek sokat kell keresgélni ahhoz, hogy még egy ilyen gyökeret találjunk, mint te. Igen bazdmeg. A magyar érdekeket a magyar kormány részesítse előnyben a többivel szemben, mivel ez neki a dolga. Ez eddig nem volt meg???

"Az egyetlen probléma, hogy miért kell nekem tiszalöki trikót vennem amikor a kinai olcsóbb, (s egy fél év alatt ugyis megunom), miért kell nekem magyar számitógépet vennem amikor a külföldi jobb is meg drágább is, miért kell nekem magyar narancsot vennem amikor az algir édesebb??"
Neked semmit nem kell venned. Te vedd továbbra is a kínait, de nekem adasson már meg a lehetőség, hogy a kínai fokhagyma mellől leemeljem a magyart jó??? Nem olyasmikről beszélek, amiket itthon nem lehet előállítani, hanem olyanokról, amiket lehet.
Miért kéne a drágábbat megvenned??? Ezen alapszik a libsi vudu. két okból drágább. Mert támogatást kap a magyar államtól és/vagy mert olyan országban állítják elő, ahol olcsóbb a munka és annak adalékai. Ha a kormány a magyar terméket kedvezményezné, csökkenne az árkülönbözet és talán a te csoffadt fajtád is megvenné. Én viszont megveszem drágábban is, mert tudom, hogy magyar cégnek fizetek, aki magyar munkaerőt foglalkoztat és a profitot is itthon költi el. Lehet, hogy 20%-al drágább volt, de hosszú távon sokkal jobban járok, mert majd lesz keret az "adócsökkentésre", amit 7 éve igérgettek.
Pusztán annyi kérésem van, hogy egyrészt LEHESSEN kapni magyart, másrészt legyen jól elkülönített KIEMELT helyen.
Ez lenne a nulladik lépés, aztán jöhet a támogatások célcsoportjának helyrebillentése.

Hol marad a szabad választás lehetősége? Továbbra is megveheted a kínait, de hasonló áron hazait is vehetnél.

"egyébként az általad vázolt gazdasági modellel probálkozott Albánia, és észak korea is (atomjuk már van, és hazai 100% ban)" Igen. Meg a németek, az új USA, franciák és még sokan mások.
Bazdmeg, Te miből vagy összerakva? Komolyan gondolod, hogy a magyar érdeket alacsonyabb prioritással kellene kezelnie a magyar kormánynak, mint bármi mást???

civilkontrol 2009.06.10. 15:10:36

@Viktus: Na és? a 8 pont volt az izgalmas :o)
Azt nehéz lesz a szokásos strucc politikával elintézni :o)

Viktus 2009.06.10. 15:11:38

@Google:

Miért is bonrírtság? a Likud szövetség mivel izgisebb mindenféle antiszemita fennhang nélkül ... Izraelnek mit adhatunk el?

Az oroszokkal meg nem szövetkezni akar Vona sem, hanem megfelelő kapcsolatokat ápolni, és ÜZLETELNI, érdekes a nyugati kereszténydemokratás elvtársak is ezt a vonalat követik ...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.10. 15:15:25

@Cypriánus:
miután nem vagyok keresztény, én nem utálom a zsidókat mert megölték jézust, isten akaratát teljesítették. persze nem véletlen, hogy kivel csináltat szar karmát a jóisten. :))))
a zsidók bűnhalmaza nem bibliai. de ha eszembe jut, akor szoktam imádkozni értük is. isten bocsássa meg a bűneiket!
amúgy, jól nyomod!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.10. 15:21:01

@Viktus:

Vona milyen állami üzletelő pozícióban van, hogy a ruszkikkal tárgyaljon? Esetleg kormányképes erő, mint a fideszke? Ha nem, akkor csak valamiféle kucsmacserére és sakkmeccsre vonatkozó magyarázatot fogadnék el - azon kívül, hogy Vonáék szövetkeznek a ruszkikkal, és elég valószínű, hogy némi apanázst is kapnak onnan. A másik szövetséges a "baráti Irán" (brrr mintha csak valami ötvenes évekbeli szöveget olvastam volna...).
A ruszkikkal szövetkezni azért "bornírtság", mert minimum egy kétszáz éves magyar történelmi tapasztalattal megy szembe. Ilyenkor persze nem kell antikominak lenni jobbikéknál :)))

teknős 2009.06.10. 15:23:23

@cutcopy: Maradjunk a tényeknél. Novák Előd, már 2006 augusztusban megkezdte a munkát, ami nem az őszödi beszédhez köthető, hanem ahhoz, hogy a Jobbikot kinyomták a partvonalon kívülre. A Magyar Mércében Novák nem kevesebbet állított, hogy RFE szabad csapatot szervezet a Délvidékre és őket kiképezte.
Őszödi beszéd nem volt benne a tervben csak a cigánykérdés, amire a gárda repült rá.

Szerintem a szocik elszámolták magukat a Jobbikkal kapcsolatban, Éppenhogy az 5% fölé szerették volna hozni. Most kérdés, hogy megfogalmazódik -e valakiben az igény, hogy átvegye a pártot. Ott vannak benne.

Viktus 2009.06.10. 15:26:46

@Gabrilo:

1. Vona jelenleg kb. olyan pozicíóból oszthatja azt észt , mint Orbán hatalmi partin kívülről tehet javaslatokat.

2. A Fidesz kormányképes erő az tény, de nincsen kormányon , és kormányképes erő volt 2002-ben, és 2006-ban is ... reméljük most nem cseszik el.

3. Vonák nem akarnak semmiféle oroszokkal szövetkezni csak a Fidesznél is vannak ilyen kurucinfó szintű idióták , akik ezt a fixa ideált a fejükbe vették ... ha már zsidóznyi nem mernek marad az ügynökösdi.

4. Hol olvastál te olyan hivatalos álláspontot, hogy baráti Irán?

5. 200 éves orosz kommunisták? :D ez v.mi új narancsagyas történelemszemlélet?

___________________________ (törölt) 2009.06.10. 15:29:08

@Viktus: "DE pl. a Béghin Say -> Nordzucker élelmiszeripari multiként annyit ruházott be, hogy megvette a cukorgyárakat, és sorba bezárta"

Azért egyet tudni kell, hogy ezért elsősorban azok a magyar politikusok v. zsebreprivatizátor cégvezetők a felelősek, akik először hagyták lepusztulni a céget, majd fillérekért adták el.

Normális áron eladva ez lehetetlen, nem éri meg.

Viktus 2009.06.10. 15:32:32

@Shenpen:

Ez is jogos csak nem akartam belemenni , hogy ebben a szinsztémában a Fidesz keze is ott volt ám ... :(

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.10. 15:32:50

@Viktus:


Kedves Viktus. Kicsit több figyelmet:
a "baráti Iránt" Morvai Krisztina lőtte el egy beszédében, két palesztin csúzlizás között. Hadd ne kelljen újraélnem, biztos fönn van valahol a neten. Lecsekkolhatod.

Vona rendszeresen jár a ruszkikhoz, nem magánügyben, tárgyalni, de persze nem szövetkezik velük - apám, maga a logika császára!

Cypriánus 2009.06.10. 15:33:10

BBjnick!
lécci ne csináld, pont hogy arra akarok kilyukadni, hogy ne akarjunk már Istenként viselkedni és mások vallási bűnösségét mérlegelni, hiszen arra büszkének lenni és mások felé érdemként fitogtatni, -hogy noha megérdemelnénk az örök halált,- de Isten megkegyelmezett , ...hát elég paradox hozzáállás.
Ráadásul az "adós szolga" példabeszédben Jézus pont ezt is figurázza ki.
A zsidó nép NEM úgy keletkezett mint a többi, e népet ugyanis Isten hozta létre vallásnemzetként, saját céljára. Ez a cél be is teljesedett a mi Urunk Jézus Krisztusban, aki a zsidó nemzet tagja volt (volt?hisz ma is él! A tanítványok amikor megkérdezik a Föltámadottat, hogy "helyreállítod e Izrael királyságát," nem torkolja le őket, hogy én most már egy korábbi életemmel semilyen kapcsolatban sem levő szubsztancia vagyok , hanem csak annyit mond, nem kell tudniuk az időket.) .
A zsidóságról az elhívó Úr pedig soha nem mond-és mondhat-le, mert saját magához lenne hűtlen. Izrael népének testületi megtérése bibliai bizonyosság (Jeremiás 31, Zakariás 13, Róma 12) .
Azonban az, hogy a szomszéd Grünfeld Ármin bűnösebb e, vagy én, nos ha ezt én kezdem mérlegelni-az sima istenkedés.
A zsidóság csakis bibliai-eszkatológikus értelemben bukott Egyház, de nem bukott vallás. (a köznyelv egynek veszi a két fogalmat) Vallásként rengeteg erkölcsi értéket hordoz, azonban azt , hogy az egész emberiséget felölelje, nem teljesítette be (hisz a zsinagóga és az egyház ugyanaz lenne, ha jól csinálják) így majd amikor minden nép elfordul-legallábbis mint nép-Krisztustól, akkor találnak vissza a hivatásukhoz. Pál világosan elutasítja az "elvetés" szót a zsidókkal kapcsolatban, szerinte "megkövesültek, megfagytak" a 2000 évvel ezelőtti állapotukban, (mint intézmény, mint vallásnemzet! -de a zsidó egyén attól még üdvözülhet! -ez nagyon is hagyományos tanítás, vö. Szt. Cypriánus művei ) és onnan a végidőkben jönnek ki, ( ha jól tudom, Aquinói Tamás szerint az egyetlen ellenálló keresztény nemzet lesznek az antikrisztus idején-szerintem ez valószínű, mivel a Zakariás 12-13 is keményen erre utal, olvasd csak el: egy eszkatológikus totális háború a mai Izrael földjén, és avégső pusztulás előtt a zsidók "vöhibbitú éláj et áser dakarú" -Rám néznek, akit keresztűl szúrtak" és akkor "kiárasztom lelkemet Jeruzsálem lakosaira, és siratják Őt, ahogy az elsőszülöttet, amilyen Hadadrimón gyásza Megiddó mezején" majd utána győznek. Olvass Bibliát, éredemes.)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.10. 15:33:49

ps. a 200 év történelmi tapasztalat a ruszkikkal való viszonyunkra vonatkozik. A komcsiság a jelenlegi KGB-s führerre.
Hermeneutika, stb.

a néhai papp jános 2009.06.10. 15:42:07

Az mindig a probléma az ilyen radikális szarkeverőkkel, mint a jobbik, hogy ha túl közel kerülnek a hatalomhoz, akkor még sokkal szarabb lesz minden, mint a status quo-t őrző, tényleg dekadens és tényleg korrupt bennlevőkkel. Az a baj, hogy amikről ők pofáznak, azok jogos felvetések, de soha a büdös életben nem lesznek megoldva, és ezt ők is tudják (a szavazóik persze nem).
Pillanatnyilag két oligarchia közül választhatunk, az egyik rettenetes nihilista, tele volt elhárítókkal és kgb-sekkel, a másik legalább jobb napjain gondol valamit az országról.

Viktus 2009.06.10. 15:44:45

@Gabrilo:

Morvai Krisztina nem tagja a Jobbiknak egy civil jelölt azzal barátkozik akivel akar :D

Ahm ez olyasmi, mint a Tel-Aviv - New York tengely ... meg a választásokra az izraeli charter járatok :D:D:D:D:D:D:D

Vona nem Moszkvába utazgatott, hanem hónapokig egy szakadt Renault Thaliaval szaladozott az országban lakossági fórumokat tartani ...

indus 2009.06.10. 15:45:59

@civilkontrol:

1, "A magyar érdekeket a magyar kormány részesítse előnyben a többivel szemben, mivel ez neki a dolga"

Definiáld már nekem kérlek a magyar érdeket? hogyan lesz 10, vagy 15 millió ugyanazt a nyelvet beszélő ember egyéni érdekéből egy koherens közös dolog?

2, "Én viszont megveszem drágábban is, mert tudom, hogy magyar cégnek fizetek, aki magyar munkaerőt foglalkoztat és a profitot is itthon költi el."

bármilyen cég életében, legyen az magyar vagy bármi más, ha jól csinálja a dolgát, spcifikálodik az adott területre, a profitot ujra befekteti, fejleszt, egy idő után kilép az adott nemzetgazdasági keretekből, és más piacokon is szerencsét probál, ugymond MULTI lesz. Nézzünk csak két magyar céget az OTP-t és a MOL-t ma már mindkettőnek vannak a az egész térségben érdekeltségeik, valamilyen sztonten ez bizonyitja hogy jól végzik az adott területen a dolgukat. Szaktudással és tökével rendelkeznek, ami nagy versenyelönyt jelent a többi céggel szemben, plusz munkahelyeket az adott országnak, na ezért kapnak állmi támogatást, nem csak nálunk hanem a térségben mindenhol.
Egy tiszalöki, vagy gyulai cég nehezen veheti fel velük a versenyt szaktudás és töke hiányában igy nem is tudnak annyi embert foglalkoztatni.

(pont ez az általad emlitet mezogazdaságra nem igaz, de amultik ha jol tudom nem is ebben az ágazatban nyomulnak)

3, lehet magyar terméket kapni, piacon és egyéb forumokon, ha nem akarsz a tescoba menni ne menj senki nem kényszerit de az hogy az áruhazláncoknak jol megy azt jelenti h a magyar lakosság leszarja magyar e paprika ha szép es olcsó, (engedd már meg nekik ezt)

4,"Meg a németek, az új USA, franciák és még sokan mások. "
pont olyan példákat hozol fel akik nem voltak ráutalva az importra mert volt kellő nyersanyguk, és tökéjük, plusz hatalmas lakosságal mely biztositotta a kresletet, nekünk egyik sincs, csak ugy mint albániának ugyhogy áll a gazdasági modell hasonlat

kicsit szedd már össze magad

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.10. 15:51:49

@medve2: fidesz sajtótájékoztató; "ezt a választást nem lehet másként értelmezni, csak ahogy horn gábor szokta." LOL

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.10. 15:53:03

@medve2: fidesz sajtótájékoztató; "ezt a választást nem lehet másként értelmezni, csak ahogy horn gábor szokta." LOL

Cypriánus 2009.06.10. 16:07:01

nem a multik adóját kellene felemeleni, (mert akkor elmennek) hanem a magyar vállakozásokét ugyanazon szintre csökkenteni.Egységes adókulcs, mindenkinek.

az oroszokkal üzletelni jó, főleg ha mi adunk el nekik jó sok pénzért valamit , de függni tőlük rossz.Iszonyúan szeretnek visszaélni vele, ráadásul igen gyorsan. télen is láthattuk.

amúgy Irán párialétének lehet hogy véget kéne vetni, a világon nekik van a második legtöbb földgázuk. Az azeri+kurd földgáz, meg esetleg Irán igenis szóbajön alternatívaként .

a magyar mezőgazdaságot stratégiai kérdésként kell kezelni.

civilkontrol 2009.06.10. 16:21:38

@indus: 1. szerintem rajtad kívül mindenki pontosan érti mire gondolok :o)))
2. értem. Ez az "erős továbbmegy, a satnya elhull." tana. Gratulálok.
Az egy külön vitatéma, hogy bölcs dolog-e megtámogatni az amúgy is vaskos lábon álló multit a kisebbel szemben. Mert ha ezt tesszük, akkor a kisebbeknek reszeltek. Nem csak a mérete miatt lesz drágább, de még a kedvezményt is a multi kapja.
3 nem szoktam, de ez legyen az én bajom. Ami bassza a csőrömet, hogy valóságos oknyomozást kell folytatnom egy-egy termék eredetéről. Mert lehet pl. hogy magyar alapanyagból külföldi cég külföldön termeli. Lehet, hogy full küldöldi. Külön kedvencem, mikor mélymagyarnak látszó cégnevet használ egy külföldi cég, meg még magyar zászlót is feltüntet a csomagoláson.
Szóval először is el kéne dönteni mi a magyar. Nem bonyolult. Alapanyag, gyártás helye, forgalmazó cég kicsoda.
Az pedig külön szívfájdalmam, hogy a lakosság vastagon leszarja, hogy magyar-e. Épp a pártodnak köszönhető ez a hozzáállás. Menj be egy német üzletbe és próbálf meg rávenni a bajor parasztot, hogy vegyen szlovák sört. Elárulom, nem fog menni :o) Szerinted ez véletlen? Nem, nem az. Az államnak irányt kellene mutatnia és nagyon remélem, hogy fog is, ha eltakarodtatok végre!
4. megint összemosol mindent mindennel.
Azokat az igényeket, amiket hazai erőforrásból el lehet látni, ott preferálni kell a hazai szereplők megjelenését és a külföldiek eltakarítását. Ezt a legjobban a belső piacon lehet megtenni.
Szerinted mégis miért olyan kurva nehéz export piacot találni? Mert rajtatok kívül minden ország kormánya védi a hazája piacait.

Szerintem ne vitatkozzunk tovább, mert egyrészt off, másrészt a világ túloldalán állunk és soha nem jutunk közös nevezőre.
rózsamisinél kiváncsi fülekre találnál a tanaiddal ;o)

indus 2009.06.10. 16:46:25

@civilkontrol:

"szerintem rajtad kívül mindenki pontosan érti mire gondolok :"

biztos sokan értik mivel ugyan azt a gazdasági nonszent ismételgetitek.

Hogy bölcs dolog e megtámogatni a vaskos lábon álló multit? háát lehet hogy nem, de ha nem tesszük megy szlovákiába, ott csinál gumi gyárat, s több ezer szlováknak add munkahelyet, és igen ezzel valóban padlóra küldjuk a magyar gumi ipart de az akérdés hogy volt e iylen egyáltalán?

Vegyél magyar terméket vagy amit akarsz, de mások fogyasztási szokásai miatt ne siránkozz mert ezt szimplán csak a piac szabályozza, mindamellet az isten ovjon egy olyan rendszertől ahol az állam mondja meg mit és hol vegyek

továbbá még mindig nem deffináltad a magyar koherens érdeket!!

ja tévedsz ott is hogy minden ország védi a saját piacát, hiszen az eu ban ezt már régota nem lehet, a bajor paraszt esete meg egyéni döntés,
érdekes hogy az eus amezőgazdasági támogatások azokk kellenek és alanyi jogon járnak minden magyar gazdának, de a piacot na azt már nem akarjuk megnyitni???HÁT MI A FASZ EZ?

Az otp és a mol se menjen külföldre, maradjanak csak szépen itt, vagy a magyar multik gyarmatositása az OK?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 17:05:41

@Cypriánus:

"lécci ne csináld, pont hogy arra akarok kilyukadni, hogy ne akarjunk már Istenként viselkedni és mások vallási bűnösségét mérlegelni" --- írod. No de ez meg most honnan jött, hol írtam én olyat, hogy más vallási bűnösségét akarom Istenként mérlegelni?

Az Izrael népe "terminushoz" pedig engedj meg egy idézetet:

Gal 6.12
Akik test szerint akarnak tetszeni, körülmetélkedésre kényszerítenek titeket, csak azért, hogy Krisztus keresztjéért ne szenvedjenek üldözést.
Gal 6.13
Hiszen maguk a körülmetéltek sem tartják meg a törvényt. Csupán azért kívánják a ti körülmetéléseteket, hogy testetekkel dicsekedhessenek.
Gal 6.14
Én azonban nem akarok mással dicsekedni, mint Urunk, Jézus Krisztus keresztjével. Általa keresztre szegezték nekem a világot, és engem is a világnak.
Gal 6.15
Mert sem a körülmetéltség nem ér semmit, sem a körülmetéletlenség, hanem csak az új teremtmény.
Gal 6.16
Béke és irgalom mindazoknak, akik ezt a szabályt követik, Isten (igaz) Izraelének!
Gal 6.17
Ezután senki ne okozzon kellemetlenséget nekem, mert Jézus jegyeit viselem testemen.
Gal 6.18
A mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelme legyen lelketekkel, testvérek! Amen.

ü
bbjnick

Google 2009.06.10. 17:20:00

@Viktus:

"Vona nem Moszkvába utazgatott, hanem hónapokig egy szakadt Renault Thaliaval száguldozott az országban lakossági fórumokat tartani."

Majd telik jobb autóra is, dehát valamit valamiért.
Otthonról hozzák egyelőre a pénzt, mondják is, hogy alulról építkeznek.
A kuruc.info-s anyagok a Jobbik anyagai. Morvai mondta (tudom: nem Jobbik-tag), ha más nem adott nekik teret, itt kellett megjelenjenek.

Arra még mindig nem válaszoltál, miért nyúlta le a nemzeti jelzőt a Fidesztől a Jobbik? Eddig radikálisnak nevezte a pártját, most már ciki?

Cypriánus 2009.06.10. 17:21:08

BBjnick, ez nem ellenérv. Erre én is utaltam. Attól még a Róma 12 igaz marad.

amúgy térjünk vissza a politikához, mert trollnak érzem mán itt magam ...:)

Hattory Hanzo 2009.06.10. 17:24:11

"Nem ad interjút „ellenséges” bel- vagy külföldi sajtóterméknek a Jobbik vezetése, hacsak az újságíró letétbe nem helyez ezer eurót a párt kincstárnokánál – írta tegnapi számában a Neue Zürcher Zeitung. A svájci lap terjedelmes riportban számol be a magyarországi cigányokat ért támadásokról, a Magyar Gárda megalakulásáról és a Jobbik előretöréséről: a tudósító szerint a lakosság körében uralkodó bizonytalanság közepette az eddig marginális szélsőjobboldali kispárt, a Jobbik immár komoly tényező lett a politikában ( a riport még az vasárnap EP-választások előtt készült – a szerk. megj.)

A lap tudósítója interjút kért Vona Gábortól, a Jobbik vezetőjétől is, de a kérelmet a párt nemzetközi és sajtókapcsolatokért felelős munkatársa, Kovács Béla az alábbi indoklással utasította vissza: a párt elnökségének nincs ideje az olyan médiumokra, amelyek hazugságok terjesztenek róluk, és amelyek rasszistának, antiszemitának vagy fasisztának állítják be őket. A pártvezetés ezért úgy döntött, hogy a Jobbik rossz hírét keltő sajtótermékeket a jövőben bíróság elé citálják.

Interjút csak akkor adnak, ha az újságíró írásban kötelezi magát, hogy azt magnóra veszi, és a felvételt a bíróságon adott esetben bizonyítékként használhatják. Az újságíróknak ezen kívül az interjúk előtt letétbe kell helyezniük ezer eurót a párt kincstárnokánál: ezt visszadják, ha a cikk hangvétele megfelelő, ellenkező esetben a bírósági eljárás költségeire fordítják. Mint kiderült, a Jobbiknak ugyan a svájci sajtóval eddig nem volt kellemetlen tapasztalata, de a német ARD-től és Der Spiegeltől kezdve a brit BBC-ig vagy az amerikai New York Times-ig minden külföldi lap elfogadhatlan módon írt róluk, ezért kénytelenek a fenti lépések bevezetésére."

Thulsa Doom (törölt) 2009.06.10. 17:27:32

Ma rendkívüli élményben volt részem! Egy orbánhívő fidesz-apparattcsikkal volt szerencsém beszélni.
Mindenkinek azt hablatyolta, hogy a Jobbikot a zsidók támogatják, meg tulajdonképp az egész Jobbik a zsidók és a komcsik találmánya. Ez állítólag tuti infó a pártközpontból.

Olyan bőszen magyarázta szegény pára a tuti infóját, mint mikor legutóbb azt kellett reklámoznia, hogy mennyit spórol majd a proli a három igennel. Gondolom ez a legújabb csodafegyver, amit tehetségesviktorék bevetnek a Jobbik ellen.
Suttogó propagandának azért nem nevezném, mert szegény idióta orbánhívő majdnem üvöltözve hirdette az igét -muhaha-.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 17:33:32

@Cypriánus:

A Róm 12 -t eszemben sincs kétségbe vonni.

Az Izrael népe "terminust" azonban az újszövetség alapjaiban értelmezte át.

Térjünk vissza a politikára:-)

:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

Google 2009.06.10. 17:41:47

@eugenika:

Majd most támogatja őket a külföldi sajtó. Ezer euró az nem kis pénz.
Ha ügyesek, megtarthatják. Már, ha valaki adná.
Egyébként Romániában is kiderült anno, hogy a Nagyrománia pártot Izraelből is pénzelték.
Sok kicsi sokra megy.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 17:44:48

@medve2:

"Érdemes végignézni Orbán 30 perces sajtáját, a levél felolvasásától izgalmas: fidesz.hu/index.php "

EZ KEMÉNY... EZ A FÓSZER KEMÉNY!

A célkitűzésekkel mélységesen egyetértek, éppen ideje volt már a "kimondandó kimondásának". Ugyanakkor: kérdezem, nem mondom: nem volna ideje egy kicsit frissíteni a fidexxxkében, néhány a való élettől még teljesen nem elszakadt emberke és, mondjuk, a hatalomcentralizáció néminemű lazítása nem tenne jót a csapatnak???

ü
bbjnick

Google 2009.06.10. 17:57:48

@bbjnick:

Na, hol maradt a vallás?
És mire fel a kritika? Gyalázás, morvaisan szólva. (fidexxxke, való élettől elszakadt emberke stb.)
Egy és fél millió ember rájuk szavazott. Nem kellene figyelembe venni az akaratukat?

Hattory Hanzo 2009.06.10. 18:00:16

Apróság, pitiség, de hát valahol el kell kezdeni a törvények szembeköpését:

"Mindmáig nem számolt el tavalyi pénzügyeivel a Jobbik, noha a határidő több mint egy hónapja lejárt – értesült a HVG.
Nem valami kivételes mulasztásról van szó: a Jobbik 2003-ban alakult párttá, s azóta elszaboltálja annak az előírásnak a végrehajtását, ami szerint minden párt április végéig köteles előző évi mérlegét közzétenni a Magyar Közlönyben. Ez eddig senkit sem érdekelt különösebben, s miután állami támogatást közvetlenül nem kap a párt, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) sem ellenőrizte rendszeresen a Jobbik könyvelését.2

reality 2009.06.10. 18:05:42

@Google: Most ez a menő. "Fidesz csicskának" lenni nem menő. Csak livülállónak, meg jobbikosnak. :)

Google 2009.06.10. 18:06:16

@Hattory Hanzo:

Szerintem nincsenek is pénzügyei annak a pártnak.
Ruhákat, plakátokat, zászlókat otthonról hoznak, Vona egy "szakadt Renault Thaliaval száguldozik (?)", hát mi kérünk elnézést. A HVG pedig fizet ezer eurót.
Milyen kár, hogy Gyurcsány a Csurka pártjának adta azt a 25 milliót!

states 2009.06.10. 18:08:45

Jobbik-napok vannak a médiában, ha ebből hetek, hónapok is lesznek, akkor lehet, hogy jövőre Vona lesz a miniszterelnök. Orbán jó lesz, ha igyekszik, mert lassan Morvai mögé szorul ismertségben...

Viktus 2009.06.10. 18:14:40

@Google:

Nu tehát bukott a moszkvás sóder igen alulról építkeztek elyi vállalkozók seítették a kampány tudjaOrbán Viktor is, hogy megy ez anno mögöttük sem álltak milliárdosok, hanem csak lelkes fiatalok ...

Miért nyúlta volna le? a nemzeti jelzőhöz kb. ugyanannyi jogalapja van magára illetni v.mennyi magyar pártnak még v.hol a szociknak is bármennyire pfúj ez egy szubjektív nézőpont. A közönség dönti el aztán , hogy illik é rá vagy sem ...

Az SZDSZ hiába tallta ki, hogy ő liberális párt a liberálisok mégsem szavazták meg maguknak , mert nem hitték el neki ez ilyen egyszerű.

Viktus 2009.06.10. 18:17:24

@states:

Igazából most ez "szenzáció" ezen tud csámcsogni a média ... hétvégére-jövőhétre más lesz a téma, mikor szavazzák megfele az új adótörvényeket aztán nyári szünet , és akkor Mari néni tehenei kerülnek a középpontba...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 18:25:27

@Google:

Másfél millió +1
Éppen figyelembe veszem az akaratomat:-)

A kritikus szemlélet nem választópolgári kötelesség? Ha nem kritikus a választópolgár, ugyan, hogyan foglalhatna állást a szavazófülkében?

Gúnyosnak nem érzem a mondókámat - igazad lehet, a fidexxxke valóban nem túl szellemes -, amit írtam nagyon komolyan gondolom. Próbáld olyan szemmel nézni OV-t, ahogyan egy baller, hát nem látja frankóbb fazonnak, mint mi GYF-et.:-(

Amiről OV beszél, az teljesen rendben van: régen el kellet volna kezdeni a keménykedést. Ugyanakkor ez a demokrácia hőstenorja szerep erősen lejárt már: kicsit megkopott benne az énekes, elfáradt a csapat, egy-két új, bátor arc nagyon szükségeltetne már a "vezér" mellé. Jót tenne a Fidesznek, jót tenne OV-nek. Mert itt rettenetesen nagyok a tétek. Szerintem.

ü
bbjnick

Google 2009.06.10. 18:25:48

@Viktus:

Biztos, igazad van, minden párt lehet nemzeti, de eddig nem ezt fújtátok. Ajaj, de mennyire nem ezt.
Joga ahhoz van Vonának, hogy az eddig általa is radikálisnak nevezett pártját nemzetinek nevezze, ahhoz nincs, hogy a Fideszt polgári liberális pártnak nevezze, mert neki most az a jó.
Tudom, hogy ilyen apróságokra ti nem adtok, de hát akkor is.

Az SZDSZ-re nem a ráaggatott jelző miatt nem szavaztak, hanem a politikája miatt. Amit '92 óta folytat.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.10. 18:40:57

@Viktus:


Morvai K. nem barátkozik "azzal, akivel akar", ha ezt politika jegyében teszi. Nekem meg qrvára nem mindegy, hogy kik számítanak szövetségesnek egy-egy pártnál. A Jobbiknak Oroszország és Irán a cuki. Oroszország a szociknak is, amúgy. Vissza a homályzónába.

lásd:

www.hetivalasz.hu/cikk/0901/jobbik_holding

Amit maga csinál itt a szófacsarással, azt a klasszikusok szofizmusnak nevezték. Nos. Ha ezért kap pénzt, akkor mérsékelten ügyesnek is nevezhető. Ha nem, akkor baleknak :))

Google 2009.06.10. 18:42:54

@bbjnick:

Azt hiszem, hogy a 2006-os önkormányzati választás, a szociális népszavazás, az eu. parlamenti választások megnyerése Orbán érdeme is.
Most elcsapni?
Talán azokat kellene, akik még mindig a kormánynál végvonaglanak és a felelősségét viselik ennek a hét évnek. A baj éppen az, hogy nem viselik.

Veled ellentétben azt látom, hogy a hőstenor -ahogyan nevezed- elemében van. És mi sem érezzük rosszul magunkat.
Csak hasonló jókat kívánok mindannyiu(n)knak!

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.10. 18:46:03



azért szavaztam a fideszre, hogy ne kelljen zsigerből zsidózó szavazók táborába állnom azért, hogy az mszp-szdsz-mdf minél kintebb szoruljon


szavazói dillemmám igazából a szavazásra jogosult állampolgárok erkölcsi-szellemi színvonalát minősíti leginkább

a jobbik végre leválaszthatná magáról a kurucinfót és annak stílusát


Kedves Morvai Krisztina!

Most már elég a Palesztína-hasonlatokból, tessék Magyarországgal és a határon túli magyarokkal foglalkozni!

reality 2009.06.10. 18:47:12

@bbjnick: "Amiről OV beszél, az teljesen rendben van: régen el kellet volna kezdeni a keménykedést."
Ne feledjük, most van hozzá kellő alap. Eddig azt mondták, ne keménykedjen, egy akárhányszor vesztes politikus.

Google 2009.06.10. 18:50:03

@bbjnick:

Még valamit akarok mondani. Próbálom olyan szemmel nézni a világot, mint egy baller, és nekem az jön ki, hogy nem Orbán ilyen-olyanságával, hanem a saját vezetőimmel foglalkozom.
Olyan nincs, hogy egy egész ország elfogadja Orbán Viktort. Csak esetleg többen, vagy kevesebben. Mikor hogy.
A többpártrendszer lényege veszne el, ha egy ember az egész országnak felelne meg. Váltógazdaság, egyszer nekik, egyszer nekünk kel így vagy úgy elviselnünk a másik jelöltjét.
Tehát nem várom, hogy Orbánt minden baller elfogadja. Azt ki is kell érdemelni! Ha egyáltalán lehetséges.

Thulsa Doom (törölt) 2009.06.10. 18:53:26

@Google:

Vonának nincs joga ahhoz, "hogy a Fideszt polgári liberális pártnak nevezze"!

Nyöhehehe!

Google 2009.06.10. 19:04:10

@eugenika:

Ha van, hát van joga. Csak higgyék is el neki! Mint anno Gyurcsánynak a kicsit klerikális, bezárkozó, maradár képet, amit a Fideszről festett.

Ugye, hogy milyen nevetségesek vagyunk mi, többiek?

Viktus 2009.06.10. 19:05:42

@Google:

Te nem az okosabb emberek közül való vagy ahogyan látom, vagy csak a kedvmért játszod a hülyét? Minden politikai erő olyan jelzőket aggat magára ami neki szimpatikus aztán, majd a jónép eldönti, hogy tényleg az-é... az MDF is nemzetinek tartja magát v.mi nemzeti konzervatívnak szíve joga csak én pl. nem hiszem el.

A Jobbik mindig is nemzeti radikális pártnak nevezte magát ... a Fideszt meg ugyanannyi joga van Vonának polgári radikális jelzővel illetni, ahogyn Orbánnak joga van a Jobbikra a mag által aposztrófált jelzőket aggatni.

Látszik nem értetted meg hülye vagy ehez ... az SZDSZ pl. liberális pátként határozta meg magát, de mivel a nagyközönség nem hitte el, hogy liberális párt nem szavazta meg. Ennyi.

Oroszország, Irán, és az arab világ minden racionális magyar embernek cuki gazdasági szempontból ... mivel szép nagy piacokat jelképeznek, és nem kell velük szövetkezni nem is akar a Jobbik. Ezt nem tudod felfogni , akkor sajnálom nálad vannak agyi gondok. Nyugatabbra ezt már régen felfogták a Orbán német kereszténydemokrata nagyonnépipártos nagyon konzervatív cimbijei is, és boldogan biznizelnek a ruszkikal szerzik a piaci pozíciókat a német termékeknek.

A hetiválasz kb. olyan hiteles, mintha a kuruc.info-ról akarnék a fidesz politikája iránt érdeklődni ..

Viktus 2009.06.10. 19:06:51

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2009.06.10. 18:40:57


Oroszos rész Gabrilo nehézkes felfogásúnak szólt.

reality 2009.06.10. 19:07:42

@Google: Egyik kedves blogtársam így írt erről (amivel nagyon egyet tudok érteni):

"Pl. mit nyilatkozott Vona Gábor a választás után, most az ECHO TV-nek? Azt mondta a Fideszről, hogy az egy "polgári liberális párt", magukról meg, hogy "mi vagyunk a _nemzeti_ erő". Érted?! Azt mondta ezzel, hogy a Fidesz - a Fidesz! - nem nemzeti erő, hogy csak ők,a Jobbik a nemzeti erő. A tojáshéj még ott van az alfelén, de már pocskondiázni meri azt a NEMZETI ERŐT, amely 20 éve, mint Atlasz áll ellen a posztkommunista hálózat uralmának, és mostanra - szívós munkával - elérte a baloldal teljes összeomlását. Erre fel, jön egy Vona Gábor, és meg meri kérdőjelezni a Fidesz - és Orbán Viktor! - nemzeti elkötelezettségét. Hát bocsásson már meg a világ, de nekem erre kinyílik a bicska a zsebemben!
Meg azt is mondta Vona, hogy "ha Deutsch Tamás jobboldalinak vallja magát, én akkor nem vagyok jobboldali", vagy valahogy így. Nos, én se csípem túlzottan "Tompikát", és csak örülök, hogy lelép Brüsszelbe; de hogy jön ahhoz egy Vona, hogy majd ő megmondja, ki a jobboldali?!
Nagyon elkanászodtak őkelméék, fejükbe szállt a váratlan siker, úgyhogy ideje lenne a Fidesznek kicsit kijózanítani őket, és megmutatni, hogy hol a helyük."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 19:12:51

@Google: & @reality:

@Google: Jajjj, dehogyis kell Orbánt elcsapni (éppen most nem szabad elcsapni) - ilyet én nem mondtam -, hanem frissíteni kellene a vezérkart, azt a közeget, ami körülveszi. Orbán már "intézményként" működik (amiért nagyon nem irigylem, embertelen teher lehet ez), éppen ezért kellene a környezetéből a lárvák és bábok közé egy-két vitálisabb arcot beszervezni. A legjobb talán az volna, ha olyanokat, akik nem pártpolitikusok, hanem egy-egy problémát megszemélyesíteni, képviselni tudó, hívatott közszereplők (színész, író, tudomisén). Ilyesmi:-)

@reality: Gondolod, a ballib ezekután nem ugyanúgy fogja támadni, igyekszik elhitelteleníteni Orbánt, mint eddig? Sőt, jobban. Szóval, az nem magyarázat az eddigi "lóbálásra". Most (a Jobbik miatt) taktikát változtattak, mert látják, hogy egy kis keménykedés nélkül nem lehet megúszni a következő hónapokat (a választásig). Jól teszik:-)

ü
bbjnick

reality 2009.06.10. 19:13:03

@Viktus:
"
A hetiválasz kb. olyan hiteles, mintha a kuruc.info-ról akarnék a fidesz politikája iránt érdeklődni .. "
Hát ezen jót röhögtem. Kösz, a könnyed perceket. :)

tanarseged ur 2009.06.10. 19:15:28

Ha a Jobbiknál más témában is ez lesz a tempó és még több ilyen magas labdát adnak, mint az "ellenséges" újságíróktól kért ezer euró, akkor nem viszik sokra... Az "ellenséges" média ezen túl majd még barnábbra festi a Jobbikot, mint eddig, a cikk végén pedig még hozzá is teszik, hogy "kíváncsiak voltunk a Jobbik véleményére is, de nem voltak hajlandóak nyilatkozni nekünk". Esetleg a 168 óra stílusában, valahogy így: "Hogy meghallgattassék a másik fél is, bekopogtatunk a Jobbik főhadiszállásának kapuján. Marcona, bajuszos, nemezsapkát és fekete, zsinórós mentét viselő férfi nyit ajtót. Amikor meghallja, honnan jöttünk, szúrós tekintettel közli: 'az ellenséges médiáknak nem nyilatkoznak'. A végén még hozzátesz valamit a zsidókról, de ezt már csak félig halljuk, elnyomja a becsukódó nehéz ajtó csattanása. Kint rekedünk."

Google 2009.06.10. 19:15:35

@Viktus:

Mindent értek, bár mégsem. Mert, hogy is, mivel is?
De hogy jön ide a Heti Válasz?

Oroszország "cuki".
Ezt nekik is el kell mondani? És minden alkalommal, vagy csak hébe-hóba? Ha éppen nincs gáz. (Képletesen is.)
Németországgal kár példálózni. Több szempontból is. Nagyobb mint mi. Nem mindig politizált jól.

tanarseged ur 2009.06.10. 19:16:53

Egyébként pedig még néhány ilyen poszt, és lelkylola gyűjtheti az eurókat, ha még egyszer Vona Gáborral akar interjút készíteni... :-)

reality 2009.06.10. 19:27:50

@bbjnick: "éppen ezért kellene a környezetéből a lárvák és bábok közé egy-két vitálisabb arcot beszervezni. A legjobb talán az volna, ha olyanokat, akik nem pártpolitikusok, hanem egy-egy problémát megszemélyesíteni, képviselni tudó, hívatott közszereplők (színész, író, tudomisén). Ilyesmi:-)"

Volt egy jó kis cikk talán az index-en, hogy milyen párt is az, amelyik rendes politikusokat meg miniszterelnököket sem tud "kitermelni". Ezt az úgynevezett szakértői kormány alakítására jelentették meg.
Abban a szerző is kiemelte, hogy nagy veszélye van ám a nem politikus, hanem pl. szakértőknek (vagy színészeknek, friss arcoknak), mert a politika az nem oly egyszerű, hanem hivatás, tanulni kell stb. Sokat véthet az, aki csak úgy belecsöppen, és lehet, többet visz, mint amennyit hoz.

A másikkal meg nem vitatkozom. Te így látod, én meg, ahogy leírtam.

Google 2009.06.10. 19:30:03

@tanarseged ur:

Vona Gábor úrral. Disztingváljunk.

@reality:

Örvendek, hogy nem egyedül dühöngök emiatt a nemzeti jelző miatt.
De már meg is nyugodtam: valamivel Vona is fel kell magára hívja a figyelmet. A kereskedeli tévék székházát csak nem fogja lerombolni. Bár, beígérte.

Thulsa Doom (törölt) 2009.06.10. 19:40:41

@reality:

A Jobbik " már pocskondiázni meri azt a NEMZETI ERŐT, amely 20 éve, mint Atlasz áll..."

Aztakurvamindenit! Ez már döfi!
...És miközben Orbán Viktor elnök úr szilárdan áll a kommunisták szűnni nem akaró pergőtüzében, orcáján megcsillan a hajnali napfény sugara, ragyogó tekintetével letekint szeretett népére...

Hát bazdmeg, a Fideszben már csak idióta zombik maradtak?

reality 2009.06.10. 19:41:36

@Google: "A kereskedeli tévék székházát csak nem fogja lerombolni. " Hohó, majd ha kormányra kerül 2014-ben, ahogy a jobbikosok vizionálják! No, akkor lesz itt Kánaán!

reality 2009.06.10. 19:46:38

@eugenika: Ja, a többiek átmentek a Jobbikhoz :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.10. 20:00:35

@Viktus:


Maga melyik adást nézi? Itt nem szimpla üzletelésről van szó. Mo. viszonyában arról, hogy növelik-e a ruszkik az eddig is meglévő nem kis befolyásukat? Látta, mit műveltek Grúziában? A ruszkiknak tisztogassa a hátsóját az, akit két anya szült. A csatlós bal és az anti-nyugatos jobbik meg épp ezt teszi. Lelkük rajta. Szóvá tehetem?
Én nem szeretnék az oroszok felségterülete lenni, elég volt negyven év. Ennyi. Ez nem "piacok szerzése" (Irán valóban piaci paradicsom, btw.!), hanem az egyoldalú diktálás elfogadása vagy el-nem-fogadása. A felek ugyanis nem azonos pozícióból indulnak.

Maga tényleg a logika bajnoka, az, hogy a németek rosszul politizálnak (amit nem először tesznek, pláne az oroszok kapcsán :(( ), magyarázat és igazolás arra, hogy más is úgy tegyen.
Ezt nevezem! :))

kamasuka 2009.06.10. 20:17:14

@ifsz:
"fideszes stratégák csak most gondolnak erre"

Van olyan? :D

Thulsa Doom (törölt) 2009.06.10. 20:31:21

@Gabrilo:

A Konzervatórium viszont keményen a zsidók seggét nyalja.
Én készséggel elhiszem neked, hogy a az a segg sokkal édesebb és érdemes tövig nyomni a nyelveteket bele, mert én senki alfelét nem szoktam nyaltam. Így aztán kénytelen vagyok rád hagyatkozni.

De ha már a grúzoknál tartunk, akkor érdemes megemlíteni Szakasvili komát, aki azóta már valószínűleg ráébredt, hogy a zsidó segg sem fenékig tejfel...

kamasuka 2009.06.10. 20:38:13

@reality:
"Ha nem tudsz harcolni az ellenségeddel, mert az erősebb nálad, akkor a saját területén belül teremts egy újat, majd támogasd, és simán győzhetsz, ha majd ők egymásnak esnek."
Nyikita Szergejevics Hruscsov

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.10. 21:10:56

A mai napon Zoli28 és Medve2 töltötte be az ügyeletes kretén szerepét. Egyikük esetében sem meglepő, hogy beszükült tudatú, csapott homlokú erectusokként makognak, de máskor kevésbé aktívak.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.10. 21:25:45

@Gabrilo:
klasszikusok? szofizmus? - Mi van veled Maximilien? Lassan belefulladsz az elitista sznobizmusodba. Nem iskolában vagy, nem kell felmondanod a leckét a benne szereplő összes értelmetlen idegen szóval. Amúgy is elég nagy baromságokat mondasz. Túl sok maceszt ettél mostanában a Gödörben. A Jobbik nem barátkozik a ruszkikkal. Ilyen kijelentést soha nem tettek, ráutaló magatartást nem tanúsítottak. Ne hidd el a judapestes haverjaidnak, ha ezt mondták.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.10. 21:30:08

@Mr Falafel:

"A mai napon Zoli28 és Medve2 töltötte be az ügyeletes kretén szerepét."

Akkor sztem köszönd meg nekik, hogy legalább 1 napra átvették tőled ezt a nehéz feladatot. Viszont holnaptól megint tiéd a pálya, úgyhogy aludd ki magad, töltődj fel, nehogy csalódást okozz.

ui: Nem olvastam a kommenteket, de ez annyira kibaszottul magas labda volt. :D

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.10. 21:32:25

@eugenika:

Dehát annyi pénzt kapunk tőlük bakker, hogy kéthetente járunk nyaralni. Mi mást tehetnénk?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.10. 21:33:56

Az ügyeletes öngyűlölő zsidónak üzenem, hogy ott van fönt a cikk a Jobbik-ruszki kapcsolatról. Szar dolog a valóság.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.10. 21:34:23

@Úlfhéðinn:
Szerintem nem ismered a kretén szó jelentését.

Viktus 2009.06.10. 21:34:55

Ha nem szabad megölni, átmegyünk rajta úthengerrel
2009.06.10. 08:31 Bastie
Nem akartam hinni a szememnek. Amikor a parlamenti rablóbanda számára már elérhető közelségbe került a költségtérítésről szóló népszavazás, az MSZP és a Fidesz rögtön megtalálta a közös hangot, és úgy döntöttek, hogy mégis inkább megakadályozzák a költséges referendumot.

Na nem azért, mert a népszavazás költséges, hanem mert féltik a kis mellékest. Eddig még semmi meglepő, nem is vártunk többet ettől a szánalmas bandától. Viszont a megoldási javaslat, na az már több, mint bármi eddig felmerült pofátlanság:

Úgy mennének elébe annak, hogy a költségtérítést csak nyugtával bizonyított kiadás után lehessen felvenni, hogy átkeresztelnék a költségtérítést bérpótlékra. Ennyi. Mivel a népszavazás a költségtérítésről szólna, nem lenne értelme megtartani.

Brávó.

vastagbor.blog.hu/2009/06/10/ha_nem_szabad_megolni_atmegyunk_rajta_uthengerrel

:D

megint erősödni foga jobbik ;)

Viktus 2009.06.10. 21:36:22

@Gabrilo:

Én meg a kuruc.info-n olvastam az izraeli-Fidesz kapcsolatokról, akkor ezek szerint van a new york - telaviv tengely amin a Fidesz pörög ? :D

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.10. 21:43:41

@Viktus:
Orbán Viktor 2002-ben és 2006-ban is elutazott Izraelbe a választások előtt. Egyébként is sokat jár oda, mivel a Likud a Fidesz "természetes" partnere.

Übermayer 2009.06.10. 21:47:25

bakker azt a sok közgazdasági zsenit, kicsit az agyatokkal próbáljatok már meg gondolkozni, ne a 14%tól hevesen dobogó szívetekkel (ezt most jószándékúan mondom)

"A Nagy Orosz Piac" legendája: vissza kellene szerezni a piacot, kinek? a kormánynak? a gyáraknak? a gazdáknak?
ez mit jelent? szerintetek most Oroszországban nincs áru? nincs almakonzerv meg foghagyma? DE VAN! kínai, holland, amerikai! velük akarunk versenyezni? miben? árban? - ez azt jelenti, hogy tőlük jobban támogassuk meg a saját mezőgazdaságunkat? vegyük fel a versenyt az amerikai 1000 hektáros gazdaságokkal? hogyan adjunk ennyi támogatást? adót emeljünk? SZJA-t?

IGEN: kapjanak a hazai gazdák legalább annyi támogatást, mint a környékbeli országoké, mert velük versenyzünk itthon ÉS IGEN: a magyar kormány tegyen meg mindent amit adminisztratíve megtehet a külföldi konkurensek távol tartására.
DE ha álmokat kergetünk lemaradunk a valóságról!

Viktus 2009.06.10. 21:49:32

@Übermayer:

Neked már sikerült lemaradnod ...

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.10. 21:50:32

@Mr Falafel:

"Szerintem nem ismered a kretén szó jelentését."

Ismerem. Nem kell az antropológuskodás.

Übermayer 2009.06.10. 21:57:17

még egy: ne sértődjön meg egy jobbikos sem, ha a párt orosz kapcsolatairól kérdezik - ez egyszerű bizalmatlanság! a híreket halljuk, Vona tényleg volt kint, konferenciát tényleg onnan támogattak. egy újszülött párt esetében ha ilyenek felmerülnek (mint ahogy még én sem tudom hová tegyem a pártot) sokat segítene az ÁTLÁTHATÓSÁG vagy a TÉTELES CÁFOLAT és nem a viszontkézből pofánvágás ha valaki rákérdez...

Viktus 2009.06.10. 22:12:08

@Übermayer:

Nézzük a Fideszt mi is volt az SZDSZ ifjúsági tagozata TGM-et a vállukon vitték be a parlamentbe :D meg mostanság is Izraelbe járnak cimbizni ... na kb. ennyi összeesküvéselméletet.

Vona járt külföldön vau tuti ügynök én is jártam már ... :D

Viktus 2009.06.10. 22:37:27

@tanarseged ur:

Tipikus csúsztatás a fidesz tényleg komcsisodik ...

"Interjút csak akkor adnak, ha az újságíró írásban kötelezi magát, hogy azt magnóra veszi, és a felvételt a bíróságon adott esetben bizonyítékként használhatják. Az újságíróknak ezen kívül az interjúk előtt letétbe kell helyezniük ezer eurót a párt kincstárnokánál: ezt visszadják, ha a cikk hangvétele megfelelő, ellenkező esetben a bírósági eljárás költségeire fordítják. Mint kiderült, a Jobbiknak ugyan a svájci sajtóval eddig nem volt kellemetlen tapasztalata, de a német ARD-től és Der Spiegeltől kezdve a brit BBC-ig vagy az amerikai New York Times-ig minden külföldi lap elfogadhatlan módon írt róluk, ezért kénytelenek a fenti lépések bevezetésére."

Mindjárt más a leányzó fekvése ...

@Gabrilo:

baszki lovagolj Budaházyal az Alföldre húzzatok egy sátrat :D:D:D aztán hunniáskodjatok ... :D

Übermayer 2009.06.10. 23:00:12

@Viktus: frappáns visszavágások voltak, értetted, kösz

negeev 2009.06.10. 23:09:07

Én eddig is mindig megmondtam: A Jobbikot utálom.
Kifejtve? Egy bor mellett szívesen.

tanarseged ur 2009.06.10. 23:34:47

@Viktus:
Én is ezt a szöveget olvastam, fölöseges volt bemásolni. Kommunikációs öngól a Jobbik részéről. A velük ellenséges média ezután sem fog kevésbé csúnyákat írni róluk, sőt. A semleges és a velük szemben enyhén gyanakvó médiát elidegeníthetik. A médiafogyasztók nagyobbik része pedig nem rokonszenvezik a sértett és dacos pozícióból beszélőkkel.

Ha én olyan párt lennék, amelyet szélsőségesnek és veszedelmesnek címkéznek, akkor nem azzal kezdeném a címkézés elleni harcot, hogy jól befenyítem az "ellenséges" médiát. Ezzel csak megerősíteném a címkéket. Nem: nyájas mosollyal fogadnék mindenkit. Rezzenéstelen arccal, türelmesen válaszolnék a legprovokatívabb kérdésekre is. Ha nem bíznék az újságíróban, kitenném a saját diktafonomat is az övé mellé - csupán a félreértések elkerülése végett, ugye megérti? Ha csúnyákat írnának rólam: határozottan, hűvös udvariassággal cáfolnám. Biztosan akadnának a pártban olyan értelmes, fiatal bölcsészek, akik akár magyarul, akár más nyelven meg tudnak írni egy jó cikket. S ha már bejutottam az EP-be, akkor lenne angol, német, francia nyelvű weboldalam, ahová ezeket az írásokat kitenném.

.Nitro. 2009.06.10. 23:36:59

@tevevanegypupu:

2/3-al mindent lehet. Én is ebben bízok egyébként.Meg abban ,hogy ezzel ha összejön élni fognak. De tudják ezt a FIDESZ-ben ,hogy könnyen úgy járhatnak ,mint az MSZP, ha alibiznek. Meg abban hogy nem lesz egy SZDSZ sem akik telipofával nyomatják, hogy a cigányt nem szabad munkával büntetni. Egyébként pontosan a segélyrendszer átalakítása, meg maga a romakérdés az, ami szerintem még akkor is könnyen átmenne, ha nem lenne 2/3. A kampány idejére biztos felfedi a lapjait a FIDESZ, emiatt én nem izgulok. Markáns, érthető, egyértelmű kampánnyal fognak tudni csak kaszálni 2010-ben.

Viktus 2009.06.10. 23:46:31

@tanarseged ur:

ezek már voltak ... egyéb ... kicsit álomvilágban leledzel ...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.06.10. 23:59:09

@Mr Falafel:
"Ilyen kijelentést soha nem tettek, ráutaló magatartást nem tanúsítottak."
Vona erről a Magyar Nemzetnek beszélt, ha jól emlékszem
Balaványnak. Jó fél éve volt vele ott egy kétoldalas interjú, a
hétvégi magazinban. Azt nyilatkozta, a legutóbbi - tehát kb.
fél évvel ezelötti - találkozó nem jött össze, mert valami
kötőhártya gyulladása lett, és haza kellett utaznia. Egyébként
nem Putyinnal találkozik (nyilván), hanem valami ottani
nemzeti szervezettel, "orosz barátainkkal", de ha jól emlékszem
nem nevezte meg őket.

reality 2009.06.11. 01:02:01

@gloire: Ma este azt mondta, hogy egy történelmi v. történészi konferencián volt.

tanarseged ur 2009.06.11. 01:21:33

@Viktus:
Nincs olyan, hogy "ezek már voltak". Csak ilyen módszerrel lehet a szélesebb nyilvánosság előtt is pozitív képet építeni - már ha valaki akar olyat, és nem csak a saját táborra figyel.

Olvastad a Neue Züriche Zeitung cikkét? Itt van:
www.nzz.ch/nachrichten/international/klima_der_furcht_und_des_misstrauens_bei_ungarischen_roma_1.2711068.html

Nem vagyok sem a Jobbik, sem a Gój Motorosok szimpatizánsa, de meg kell hagyni, Herr Ritterband írása helyenként meglehetősen egyoldalúra sikeredett... Na, ilyenkor kellene a Jobbiknak egy készségesen és értelmesen nyilatkozó pártvezető, meg akár egy-két német nyelvű, jól megírt sajtóanyag, amit a riporter kezébe lehet nyomni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.06.11. 01:48:11

Hol mondta?

Egyébként nyilván a 'Nashi' szervezésében kerülhetett
sor arra a bizonyos konferenciára. Ez egy olyan szolíd hagyományőrző szervezet, történelmi zászlókkal, egyenruhákkal, tömegdemonstrációkkal és ilyesmikkel
operáló Putyin jugend . ) Az észteknek is jól odabasztak
a tallini zavargások idején.

www.youtube.com/watch?v=PvVb_SHZBZY&NR=1

www.youtube.com/watch?v=qKt_2MbPjng

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.06.11. 02:09:10

Hát igen, ők már felnőttek.
A nép-nemzeti, keresztény, antifasiszta (!) szigetfesztivál,
hogy tetszik? (mondjuk tuti nincsen hugyszag . )

www.usatoday.com/news/world/2007-07-18-russia-putin-youth_N.htm

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.11. 03:04:02

@Viktus:


www.kommentar.info.hu/bartus_gabor_a_gazlampa_alatt.pdf

No, tessék!:-(

A fidexxxke:-( kezdi már meghálálni a beléhelyezett bizalmat:-(

ü
bbjnick:-(

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.11. 03:08:21

@bbjnick:

b*sszer!!! Elk*rtam a linket:-D (...) :-D (...) :-D ...!!!

Ezt szerettem volna belinkelni:


vastagbor.blog.hu/2009/06/10/ha_nem_szabad_megolni_atmegyunk_rajta_uthengerrel

:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.11. 03:18:30

@reality:

"nagy veszélye van ám a nem politikus, hanem pl. szakértőknek (vagy színészeknek, friss arcoknak), mert a politika az nem oly egyszerű, hanem hivatás, tanulni kell stb." --- írod.

Valóban, egy jól bejáratott demokráciában, ahol a demokratikus működésnek jól kifejlődött, megizmosodott gyakorlata és intézményei vannak, ahol a civil világ él és virul, ott ez a megállaítás teljesen helytálló. De nálunk, manapság, a pártpolitika az egyetlen csatorna, amin keresztül az érték- és érdekérvényesítés és -képviselet működik. Itt olyan elvárások is vannak a pártokkal szemben, amik máshol akár furcsának, akár értelmetlennek is tünnének.

ü
bbjnick

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.11. 07:00:49

@Úlfhéðinn:
Ez most pszichológuskodás lenne, mivel e diszciplína tárgykörébe tartozik a mentális retartdáció stációinak megnevezése.

Viktus 2009.06.11. 07:50:37

@negeev:

www.youtube.com/watch?v=Cv4xscbYC4o nem kell nagyon fejtegetni olyan vagy, mint az afro-amerikai hölgy, aki a hamburgerére vár, és egy kis semmiségen elkezd durcizni - nem? :D

@tanarseged ur:

Hu örülök, hogy még vannak olyan emberek, akik ilyen boldog naivitásban leledzenek. Az a lapocska megvan kiknek az érdekeit szolgálja, és azokna az érdekei szerint is írogat mosolyoghat nekik akárhogy akárki, úgyis a saját handabandájukat írják le ...

Karcolt lendület 2009.06.11. 11:30:31

@Viktus:
Mindjárt sírva fakadok, hogy csúnyákat írnak a mindenkiről csak szépeket mondó, konfliktus-kerülő Jobbikról.
Ez a nyilatkozat leginkább nevetséges, az 1000 eurós letét pedig szánalmas.

A tegnapi témához csak egy mondat, nincs kedvem tovább győzködni, mert szemmel láthatólag nem tudod miről beszélsz: az oroszokkal az állami szintű haverkodást, üzletelést az utóbbi évtizedekben mindig megszívtuk. _Mindig_. Nem partnernek tekintenek minket sosem, hanem kihasználható kis köcsögöknek. De persze van, aki szereti ezt a szerepet...

---
A témához: Orbán gyakorlatilag azt csinálta, amit itt ajánlottak neki, a sajtótájékoztató - főleg újságíróknak adott válaszaiban -, ill. a Reuters-interjúban gyakorlatilag bement középre. Közben olyan témákkal támadta a szocikat, amikben a Jobbik-szavazók is vszeg egyetértenek vele. Elég ügyes volt - mégha a sokat hajtogatott alázatot nem is sikerült mindig megtartania - pl. mikor az ezüst és bronzéremért menő küzdelemről beszélt...

Apfelbaum Ogmánd 2009.06.11. 13:51:26

Szar neolibsi köcsögök vagytok, fijaijim.....LelkyLola kivételével.

Csak az eddigi formális keretek és a megbukott neolibbant világrend magyarországi - jól elkúrt - csökevényei szerint vagytok képesek gondolkodni.

A FIDESZ nem lehet SZDSZ IFI, ezt 1993-ban axiómaként rögzítettük!!

NAHÁT!!

A NEMZET nem ilyen, mint ti, betokosodott lúzer pöx fejlődésképtelen, '90-es években szocializálódott hülye fatökű lepkevadászok!!!

Az öreg sámán de FIDESZ.

asz_tapasz (törölt) 2009.06.11. 14:35:10

mi ez a sünetelős cucc? és mé csak itt?

tanarseged ur 2009.06.11. 18:38:46

@Viktus:
Nocsak, időközben a Jobbik azt nyilatkozta, hogy mégsem kér ezer eurót. És még angol nyelvű honlapjuk is van. Lásd:

index.hu/belfold/2009/06/11/ezer_euroert_ad_interjut_vona

Vagy ha itt jobban tetszik:

barikad.hu/node/30824

Az eredeti hírt az ezer eurós letétről pedig tegnap a barikad.hu is csont nélkül lehozta. A Neue Züriche Zeitung cikke végén (fentebb linkeltem) ott van a jobbikos Kovács Béla nyilatkozatának német fordítása, benne az ezer eurós letéttel. A valasztas.hu-n olvasható életrajza szerint Kovács Béla felsőfokon beszél japánul, angolul, oroszul, és társalgási szinten lengyelül. Feltételezem, angolul nyilatkozott. Hangfelvétel vajon készült?...
süti beállítások módosítása